Četvrtak, 20.03.2008.

23:32

IV: I Novak prošao u polufinale

Izvor: B92

IV: I Novak prošao u polufinale IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

mlbrnsrb

pre 16 godina

novak ima set u dzepu i vodi 4:2 u drugom, osecam da je federeru bolje da izgubi od fisha u protivnom novak ce mu iscupati utrobu pojesti dzigericu, ostatak hijene nek dovrse........

wal

pre 16 godina

Bata Nole bi mogao da dodje na konferenciju za stampu bez majice. Za svaki slucaj, mozda i njemu nesto prikace pa ga izbace sa daljeg takmicenja. Da imaju i drugi sansu, he, he ...

Milanche

pre 16 godina

@Dorcolac.....
Dragi moj Dorcolac, ne znam iz kog si kraja Dorcola, ali kod mene "kod sipke", kad ti se neko ne javi, a javi se drugom komsiji....najverovatnije se lepo on skoncentrisao da se javi jednom a ne drugom.....Salu na stranu, dragi moj Dorcolac, rasli smo u istom kraju, isti asfalt Dusanove, Dobracine, Skenderbegove i ostalih nasih ulica gazili godinama da dovoljno razumemo sta je koncentracija a sta jednostavno odgovor na mnogobrojna navijanja i podrsku.
Ne trazim od Ane da mi mahne izmedju prvog i drugog servisa niti ocekujem od nje da mi pre meca posalje poljubac pa tek onda stavi znojnik na sebe....Naprotiv, kad je sve gotovo, kad je zabelezena pobeda, uspeh i jos jedan osmeh sto na njenom sto na nasim licima da se "skoncentrise" da smo tu zbog nje.....
Primera radi......Nakon pobede u Indian Wellsu okrenula se golisavoj grupi amerikanaca, bilo ih je jedno pet, sest, koji su onako izmedju svakog gema ustajali i samo izgovarali, Ana, Ana, Ana.....sa nekim Kolorado akcentom....i NJIMA SE ZAHVALILA...cak je uzela mikrofon i upitala ih kako to da im nije zima? Kao sada skoncentrisana brizna starija sestra.....Ostatak nas sa rasirenim zastavama, otvorenim flomasterima i majicama specijalno napravljenim za njena takmicenja smo ostali izignorisani na tribinama.....Kod "sipke", u mom kraju Dorcola, ja to ne bi shvatio kao koncentraciju nego kao bezobrazluk i foliranje, ako cemo ovako po dorcolski.
Pozdravlja te tvoj Dorcolac Milanche.....

Pedja

pre 16 godina

Nole stavi i ti majicu Kosovo je Srbija, pa nek te izbace sa turnira i suspenduju ako smeju, nek ti oduzmu Australian Open i sve pobede, beskičmenjaci!

Dorćolac

pre 16 godina

@ Wogi i Milanche,

Jedan glas stiže iz Australije,jedan iz USA, a evo i jednog dorćolskog iz Kanade: Tenis je izuzetan sport kad je koncentracija u pitanju. Traži kompletnu ličnost uključenu u akciju, i to ne samo tokom meča, već i pre i posle. Razne ličnosti se različito ponašaju za vreme turnira. Neko se izoluje,kao npr. Sampras ili Federer, da bi im fokus ostao što više u meču i narednim mečevima. Neko, poput naše Jelene je uvek spremna na sve,ljude oko sebe,novinare,sudije,
dobacivače lopti, i to svakako odnosi pažnju. Čitajući vaše opaske za Anu i Novaka, ne bih ih tako apriori osuđivao,jer mislim da je to ipak neka zaostavština fokusa iz koje neko ne može lako da izađe. Ako i dalje tako mislite, oprostite im, jer nam donose radosti koje su mnogo jače od svih.... neznam kako bih rekao, recimo zamerki.

Slavisa

pre 16 godina

Bravo majstore...
Gledao sam tvoj mec i rutinski si to odradio,verujem da nije bilo lako,ali sam verovao u tebe.
Izbacio si Wawrinku,na redu je Nadal.
Znam da to mozes...
Srecno majstore...

Miki Rubiroza

pre 16 godina

Prosle godine ESPN magazin je Federera proglasio najatletom u konkurenciji Amstronga(biciklizam),Vudsa(golf),Felpsa(plivanje)LeBrona Dzejmsa(basket).Le Ekip ga je proglasio sportistom godine u svetu.Ove godine svet je posle Majkla Jordana dobio jos jednog vanzemaljca, srpskog porekla,doduse.

Nededorljivi

pre 16 godina

Hvala ti Novace!!!!!!!
Igrao sam MINUS GEMOVE,uslov je bio manje od 21.5, a tacko je doslo 21. Hvala ti jos jednom!!! Samo napred majstore,do kraja.

GoranSD

pre 16 godina

Vavrinka je igrao onako kako smo očekivali od Kanjasa.Iskreno posle njegovog meča sa Lijem sam se plašio kako će Novak da se snađe posle tri meča u kojem nije pošteno ni majcu oznojio.Pod pritiskom,kad protivnik ne poklanja poene...
Vavrinka ume da se brani ali i da napada kad mu protivnik to dozvoli.Zato je Novak i morao da igra gresivno jer na svaku slabiju loptu Vavrinka ume da napadne pogotovu kad se napuni samopouzdanjem.Na 5-3 Vavrinka je krenuo agresivnije što je uz dve greške iz bekenda totalno izbacilo Novaka iz ritma i ugrozilo već rutinski dobijen set a verovatno i meč.
Ta bekend paralela kojom Novak uspešno menja ritam i preuzima inicijativu je proradila u drugom setu i onda je sve bilo lako.
Na kraju,mislim da je dobro što je Novak pred dva najvažnija meča imao jedan tvrđi duel.Da se ne uspava.

Dusan

pre 16 godina

Uh, kakvi preokreti u prvom setu. Taman pomislim to je to, gazi ga sada, a ono kontra i opet brige. Eh taj Vavrinka, uvek sa njim neka frka, jos od Umaga i Davis Cup-a. Ali raduje dobar drugi set i naravno jos jedan trijumf u tie break-u. E sada dolaze mnogo bolji i nadam se inspirativniji protivnici. Mozda bi bilo zanimljivije sa Blejkom, da se konacno odmere, ali sa Nadalom je zagarantovano uzivanje i borba do poslednjeg daha. Dan odmora ce sigurno doci pa za vikend u konacni obracu. Napred Novace, uvek uz tebe.

Wogy, Australia

pre 16 godina

@ Milanche...nisam iznenadjen. Nista nije bilo bolje ni na AO.Jedino je JELENA uvek bila pristupacna i uvek ljubazna prema narodu.Nije bilo nikakvo iznenadjenje kada je Australska teniska publika bila protiv Djokovica u Polu-Finalu i Finalu a za Jelenu kazu da im je zao sto je pobedila zadnju Australsku predstavnicu Kejsi Dalakva ali im nije krivo jer je izgubila od najvece sportiskinje u danasnjem zenskom tenisu. Mnogi Australci Srpskog porekla su ostali razocarani sa ponasanjem od strane Ane i Novaka koje su uvek podrzavali i nesebicno navijali za njih. Cak su ugledne dnevne novine "SUN"(San) objavile na kraju AO da je ponasanje mnogih Tenisera i Teniserki bilo za zaljenje a mali broj onih koji su za svaku pohvalu u koji ubrajaju,Jelenu,Janka i Victora od nasih.

goksi

pre 16 godina

@VladaR_NS,
Najzad da neko pomene 4 od 4.
Bravo.
Ali zasto nisi napisao: "Steta sto Ana nije igrala u dublu, da i ona osvoji titulu!"?

Napred nasi!

Milanche

pre 16 godina

Veliki uspesi nasih mladih tenisera su nesto o cemu nasa dijaspora vec mesecima prica. Australija, mnogobrojni mali i veliki turniri....i evo ovih dana nevidjen uspeh nasih tenisera u okolini Palm Springsa, u gradu Indian Wells, gde se odigrava godisnji turnir Pacific Life Open.....Moram da izrazim veliko nezadovoljstvo na ponasanje tih istih nasih asova, tih zvezda svetskog tenisa, pogotovo kad se radi o Ani Ivanovic i Novaku Djokovicu.
Mnogobrojni Srbi iz okoline Palm Springsa su nasli vremena, uzeli slobodne dane sa radnih mesta da bi prisustvovali trijumfima nasih mladih sportista, i da bi svojim bodrenjem pomogli Ani i Novaku da osvoje nove trofeje i dodju do novih uspeha.
Ana Ivanovic je pri jednoj od svojih pobeda "zahvalila" maloj grupi americkih navijaca koji su se golisavi pojavili na stadionu, dok je totalno "iskulirala" a mozda i namerno zaboravila ili izignorisala mnogobrojne Srbe koji su bili tu sa kapama, majicama, zastavama i bodrili je. Pri dolasku na jedan od mnogobrojnih treninga, cak je i odbila da se slika sa decom nasih iseljenika, bez ikakve namere ili zelje da im potpise kape, lopte ili majice, a sa sgtrepnjom su cekali zavrsetak tog istok treninga ne bi li Ana promenila misljenje.
Novakovo ponasanje se veoma promenilo sa pobedama na mnogobrojnim turnirima, i mozda je dvadesetogodisnji Djokovic vec sit svih navijanja, bodrenja i podrske, tako da i on sven hladnije dopusta da mu se pridje, oslovi ili ned'o Bog zamoli za neku sliku ili potpis.
Bio sam u situaciji da se suocim sa novim Noletom nakon jedne njegove pobede, jer sam pri samom zavrsetku meca odveo svoga sestrica da mu potpise loptu koju je on licno kupio zbog Novaka. Zamolio sam ga na srpskom jeziku nekoliko puta, ali je isto kao Ana na diskretan nacin uspeo da izignorise da smo tu zbog njega, srpskog tenisa i dece kojima njegova slika visi po spavacim sobama, a on nije spreman te iste "klince" cak ni osmehom da pozdravi.
Razocaran sam u nase nove zvezde svetskog sporta, skidam kapu njihovim uspesima, trofejima, Aninom ulasku u polufinale, Noletovim pobedama u Melburnu ali mi najiskrenije fali onaj nas duh kojeg su nasi sportisti godinama gajili i imali od Bodiroge, Divca, pa sve do Jelene Jankovic, Zimonjica, i ostalih koji se pri susretu sa nasim ljudima rado jave, osmehnu, pa cak i ispricaju i podele svoj uspeh sa nekom nasom srbo-nostalgijom.
Nadam se da ce mozda kad Ana i Novak odrastu videti sta je zaista pravi uspeh, trofej u vitrini ili mnogobrojna srca i duse koje su bile dirnute njihovim uspesima.
Za sada oni su za nas samo jedna statistika, da eto imamo jednog igraca br. 3 i jednu igracicu br. 2 na svetu. Mogli bi nesto da nauce od nize rangiranih, koji sa svojim uspesima nose i onaj nas duh balkanskog sporta i uspeha na sportskim takmicenjima.
primera radi....Jelena je jednoj velikoj grupi nasih navijaca u utorak slala desetak poljubaca, i oni njoj uzvracali...Kako je divno naici na takav odgovor a ne na jednu barikadu i blokadu sa kojom se bez razloga stite Ana i Novak.

nikola

pre 16 godina

Ljudi pomagajte,kako da gledam tenis na netu,neko je juce stavio neki link ali ne moze!Jel zna neko 100 posto kako mogu da gledam preko interneta posto ovi pametni svajcarci ne prenose a i kako mogu da prenose kada je Nole zgazio vavrinku a u finalu ce Rodzera.Unapred hvala!NAPRED NOLE!

johny5

pre 16 godina

Bravo care kidas i kad te ne ide ali onaj prvi set i do treceg gema u drugom ti necu zaboraviti lako,oladio si me!!!!Evo i Jeca ode dalje predala Davenport,dok pisem ovo!!!!!To!!!!!Ostao jos samo Zimonjic!!
Jao bre radim sutra moram u cetiri da ustanem :-)))))

Petar

pre 16 godina

Deo intervijua sa Noletom:

Q. I happen to note you're out there on the lawn having some fun, kicking what we call a soccer ball here. How would you describe yourself as a soccer player or football player?
NOVAK DJOKOVIC: We call it football.

Q. Yeah, I know that.
NOVAK DJOKOVIC: Well, yeah, when I was a kid...

.
.
.
.

Q. Serbia has also a wonderful basketball and soccer team as well.
NOVAK DJOKOVIC: Football.

Q. Yeah, football. Thank you...

Kakav lik :D

Predo

pre 16 godina

U tenisu postoji pravilo da igrate onoliko, koliko vam protivnik dopusta. Vavrinka je tip protivnika (slicno Santorou), koji igraci najvise mrze, koji su kako narod kaze "dosadni k'o cesa" i samo uglavnom vracaju lopte i cekaju greske protivnika. I jos kad dodamo da Novak lose igra na suncu i vrucini, dobijete sto smo dobili, ali na kraju samo pise 2:0 i sve zaboravite i cekate sledeceg protivnika.

Мишко

pre 16 godina

Мало је ствари које ових дана могу да обрадују нас обичне. Ноле и оно што он ради су неке од њих...

jole

pre 16 godina

DJole – duzan si mi oko 200 nervnih celija ,kutiju cigara i par pojedenih noktiju zbog prvog seta , a da zlo bude vece tek treba da igra Jelena. A tek kada je Ana zatrazila lekarsku pomoc……………a jojjjjj !!!!!!!!
Teze je nama koji gledamo ,nego vama koji igrate.
SVE CESTITKE ANI I NOLETU. A SAD JECA I ZIMONJIC ,PA DA NA IZBORIMA GLASAMO ZA NASE TENISKE AMBASADORE.

Micha Louisiana

pre 16 godina

Bravo Nole! Zbog svih vas sam ponosan ovde u Americi. O vama pricaju svi ovde i pitaju me pa kolika je ta Srbija. A ja kazem trenutno mala, bice veca, ali ima ogromno srce.

VladaR_NS

pre 16 godina

Do sada iz dva pokusaja 2 srpska tenisera u polufinalima!
Neka se Jelena i Zimonja potrude da bude 4 od 4!
Znaci, na ovom turniru mozemo da osvojimo samo 3 pehara sa 4 ucesnika... Steta sto Jelena nije igrala u dublu, da i ona osvoji titulu!
Najbolji smo!
Eh, da smo i u drugim stvarima kao u sportu...!

Jovana

pre 16 godina

U citavom ovom sivilu u kom zivimo, u jeku predizborne kampanje... jedino nasi sportisti uspevaju da mi ulepsaju dan! Hvala Novace, Cavicu, Anci, Ziki i Jelena... Hvala vam svima! Cestitam vam na uspesima i na svemu sto jeste!

svetlana

pre 16 godina

Noleta trenutno moze samo da pobedi Nole, prema tome do kraja, majstore, najbolji si, pokazao si Svajcarskom rvacu sta je elegancija i klasa!

Micha Louisiana

pre 16 godina

Bravo Nole! Zbog svih vas sam ponosan ovde u Americi. O vama pricaju svi ovde i pitaju me pa kolika je ta Srbija. A ja kazem trenutno mala, bice veca, ali ima ogromno srce.

Milanche

pre 16 godina

Veliki uspesi nasih mladih tenisera su nesto o cemu nasa dijaspora vec mesecima prica. Australija, mnogobrojni mali i veliki turniri....i evo ovih dana nevidjen uspeh nasih tenisera u okolini Palm Springsa, u gradu Indian Wells, gde se odigrava godisnji turnir Pacific Life Open.....Moram da izrazim veliko nezadovoljstvo na ponasanje tih istih nasih asova, tih zvezda svetskog tenisa, pogotovo kad se radi o Ani Ivanovic i Novaku Djokovicu.
Mnogobrojni Srbi iz okoline Palm Springsa su nasli vremena, uzeli slobodne dane sa radnih mesta da bi prisustvovali trijumfima nasih mladih sportista, i da bi svojim bodrenjem pomogli Ani i Novaku da osvoje nove trofeje i dodju do novih uspeha.
Ana Ivanovic je pri jednoj od svojih pobeda "zahvalila" maloj grupi americkih navijaca koji su se golisavi pojavili na stadionu, dok je totalno "iskulirala" a mozda i namerno zaboravila ili izignorisala mnogobrojne Srbe koji su bili tu sa kapama, majicama, zastavama i bodrili je. Pri dolasku na jedan od mnogobrojnih treninga, cak je i odbila da se slika sa decom nasih iseljenika, bez ikakve namere ili zelje da im potpise kape, lopte ili majice, a sa sgtrepnjom su cekali zavrsetak tog istok treninga ne bi li Ana promenila misljenje.
Novakovo ponasanje se veoma promenilo sa pobedama na mnogobrojnim turnirima, i mozda je dvadesetogodisnji Djokovic vec sit svih navijanja, bodrenja i podrske, tako da i on sven hladnije dopusta da mu se pridje, oslovi ili ned'o Bog zamoli za neku sliku ili potpis.
Bio sam u situaciji da se suocim sa novim Noletom nakon jedne njegove pobede, jer sam pri samom zavrsetku meca odveo svoga sestrica da mu potpise loptu koju je on licno kupio zbog Novaka. Zamolio sam ga na srpskom jeziku nekoliko puta, ali je isto kao Ana na diskretan nacin uspeo da izignorise da smo tu zbog njega, srpskog tenisa i dece kojima njegova slika visi po spavacim sobama, a on nije spreman te iste "klince" cak ni osmehom da pozdravi.
Razocaran sam u nase nove zvezde svetskog sporta, skidam kapu njihovim uspesima, trofejima, Aninom ulasku u polufinale, Noletovim pobedama u Melburnu ali mi najiskrenije fali onaj nas duh kojeg su nasi sportisti godinama gajili i imali od Bodiroge, Divca, pa sve do Jelene Jankovic, Zimonjica, i ostalih koji se pri susretu sa nasim ljudima rado jave, osmehnu, pa cak i ispricaju i podele svoj uspeh sa nekom nasom srbo-nostalgijom.
Nadam se da ce mozda kad Ana i Novak odrastu videti sta je zaista pravi uspeh, trofej u vitrini ili mnogobrojna srca i duse koje su bile dirnute njihovim uspesima.
Za sada oni su za nas samo jedna statistika, da eto imamo jednog igraca br. 3 i jednu igracicu br. 2 na svetu. Mogli bi nesto da nauce od nize rangiranih, koji sa svojim uspesima nose i onaj nas duh balkanskog sporta i uspeha na sportskim takmicenjima.
primera radi....Jelena je jednoj velikoj grupi nasih navijaca u utorak slala desetak poljubaca, i oni njoj uzvracali...Kako je divno naici na takav odgovor a ne na jednu barikadu i blokadu sa kojom se bez razloga stite Ana i Novak.

Petar

pre 16 godina

Deo intervijua sa Noletom:

Q. I happen to note you're out there on the lawn having some fun, kicking what we call a soccer ball here. How would you describe yourself as a soccer player or football player?
NOVAK DJOKOVIC: We call it football.

Q. Yeah, I know that.
NOVAK DJOKOVIC: Well, yeah, when I was a kid...

.
.
.
.

Q. Serbia has also a wonderful basketball and soccer team as well.
NOVAK DJOKOVIC: Football.

Q. Yeah, football. Thank you...

Kakav lik :D

svetlana

pre 16 godina

Noleta trenutno moze samo da pobedi Nole, prema tome do kraja, majstore, najbolji si, pokazao si Svajcarskom rvacu sta je elegancija i klasa!

Dorćolac

pre 16 godina

@ Wogi i Milanche,

Jedan glas stiže iz Australije,jedan iz USA, a evo i jednog dorćolskog iz Kanade: Tenis je izuzetan sport kad je koncentracija u pitanju. Traži kompletnu ličnost uključenu u akciju, i to ne samo tokom meča, već i pre i posle. Razne ličnosti se različito ponašaju za vreme turnira. Neko se izoluje,kao npr. Sampras ili Federer, da bi im fokus ostao što više u meču i narednim mečevima. Neko, poput naše Jelene je uvek spremna na sve,ljude oko sebe,novinare,sudije,
dobacivače lopti, i to svakako odnosi pažnju. Čitajući vaše opaske za Anu i Novaka, ne bih ih tako apriori osuđivao,jer mislim da je to ipak neka zaostavština fokusa iz koje neko ne može lako da izađe. Ako i dalje tako mislite, oprostite im, jer nam donose radosti koje su mnogo jače od svih.... neznam kako bih rekao, recimo zamerki.

Jovana

pre 16 godina

U citavom ovom sivilu u kom zivimo, u jeku predizborne kampanje... jedino nasi sportisti uspevaju da mi ulepsaju dan! Hvala Novace, Cavicu, Anci, Ziki i Jelena... Hvala vam svima! Cestitam vam na uspesima i na svemu sto jeste!

VladaR_NS

pre 16 godina

Do sada iz dva pokusaja 2 srpska tenisera u polufinalima!
Neka se Jelena i Zimonja potrude da bude 4 od 4!
Znaci, na ovom turniru mozemo da osvojimo samo 3 pehara sa 4 ucesnika... Steta sto Jelena nije igrala u dublu, da i ona osvoji titulu!
Najbolji smo!
Eh, da smo i u drugim stvarima kao u sportu...!

jole

pre 16 godina

DJole – duzan si mi oko 200 nervnih celija ,kutiju cigara i par pojedenih noktiju zbog prvog seta , a da zlo bude vece tek treba da igra Jelena. A tek kada je Ana zatrazila lekarsku pomoc……………a jojjjjj !!!!!!!!
Teze je nama koji gledamo ,nego vama koji igrate.
SVE CESTITKE ANI I NOLETU. A SAD JECA I ZIMONJIC ,PA DA NA IZBORIMA GLASAMO ZA NASE TENISKE AMBASADORE.

Predo

pre 16 godina

U tenisu postoji pravilo da igrate onoliko, koliko vam protivnik dopusta. Vavrinka je tip protivnika (slicno Santorou), koji igraci najvise mrze, koji su kako narod kaze "dosadni k'o cesa" i samo uglavnom vracaju lopte i cekaju greske protivnika. I jos kad dodamo da Novak lose igra na suncu i vrucini, dobijete sto smo dobili, ali na kraju samo pise 2:0 i sve zaboravite i cekate sledeceg protivnika.

Wogy, Australia

pre 16 godina

@ Milanche...nisam iznenadjen. Nista nije bilo bolje ni na AO.Jedino je JELENA uvek bila pristupacna i uvek ljubazna prema narodu.Nije bilo nikakvo iznenadjenje kada je Australska teniska publika bila protiv Djokovica u Polu-Finalu i Finalu a za Jelenu kazu da im je zao sto je pobedila zadnju Australsku predstavnicu Kejsi Dalakva ali im nije krivo jer je izgubila od najvece sportiskinje u danasnjem zenskom tenisu. Mnogi Australci Srpskog porekla su ostali razocarani sa ponasanjem od strane Ane i Novaka koje su uvek podrzavali i nesebicno navijali za njih. Cak su ugledne dnevne novine "SUN"(San) objavile na kraju AO da je ponasanje mnogih Tenisera i Teniserki bilo za zaljenje a mali broj onih koji su za svaku pohvalu u koji ubrajaju,Jelenu,Janka i Victora od nasih.

Мишко

pre 16 godina

Мало је ствари које ових дана могу да обрадују нас обичне. Ноле и оно што он ради су неке од њих...

johny5

pre 16 godina

Bravo care kidas i kad te ne ide ali onaj prvi set i do treceg gema u drugom ti necu zaboraviti lako,oladio si me!!!!Evo i Jeca ode dalje predala Davenport,dok pisem ovo!!!!!To!!!!!Ostao jos samo Zimonjic!!
Jao bre radim sutra moram u cetiri da ustanem :-)))))

nikola

pre 16 godina

Ljudi pomagajte,kako da gledam tenis na netu,neko je juce stavio neki link ali ne moze!Jel zna neko 100 posto kako mogu da gledam preko interneta posto ovi pametni svajcarci ne prenose a i kako mogu da prenose kada je Nole zgazio vavrinku a u finalu ce Rodzera.Unapred hvala!NAPRED NOLE!

Pedja

pre 16 godina

Nole stavi i ti majicu Kosovo je Srbija, pa nek te izbace sa turnira i suspenduju ako smeju, nek ti oduzmu Australian Open i sve pobede, beskičmenjaci!

Milanche

pre 16 godina

@Dorcolac.....
Dragi moj Dorcolac, ne znam iz kog si kraja Dorcola, ali kod mene "kod sipke", kad ti se neko ne javi, a javi se drugom komsiji....najverovatnije se lepo on skoncentrisao da se javi jednom a ne drugom.....Salu na stranu, dragi moj Dorcolac, rasli smo u istom kraju, isti asfalt Dusanove, Dobracine, Skenderbegove i ostalih nasih ulica gazili godinama da dovoljno razumemo sta je koncentracija a sta jednostavno odgovor na mnogobrojna navijanja i podrsku.
Ne trazim od Ane da mi mahne izmedju prvog i drugog servisa niti ocekujem od nje da mi pre meca posalje poljubac pa tek onda stavi znojnik na sebe....Naprotiv, kad je sve gotovo, kad je zabelezena pobeda, uspeh i jos jedan osmeh sto na njenom sto na nasim licima da se "skoncentrise" da smo tu zbog nje.....
Primera radi......Nakon pobede u Indian Wellsu okrenula se golisavoj grupi amerikanaca, bilo ih je jedno pet, sest, koji su onako izmedju svakog gema ustajali i samo izgovarali, Ana, Ana, Ana.....sa nekim Kolorado akcentom....i NJIMA SE ZAHVALILA...cak je uzela mikrofon i upitala ih kako to da im nije zima? Kao sada skoncentrisana brizna starija sestra.....Ostatak nas sa rasirenim zastavama, otvorenim flomasterima i majicama specijalno napravljenim za njena takmicenja smo ostali izignorisani na tribinama.....Kod "sipke", u mom kraju Dorcola, ja to ne bi shvatio kao koncentraciju nego kao bezobrazluk i foliranje, ako cemo ovako po dorcolski.
Pozdravlja te tvoj Dorcolac Milanche.....

GoranSD

pre 16 godina

Vavrinka je igrao onako kako smo očekivali od Kanjasa.Iskreno posle njegovog meča sa Lijem sam se plašio kako će Novak da se snađe posle tri meča u kojem nije pošteno ni majcu oznojio.Pod pritiskom,kad protivnik ne poklanja poene...
Vavrinka ume da se brani ali i da napada kad mu protivnik to dozvoli.Zato je Novak i morao da igra gresivno jer na svaku slabiju loptu Vavrinka ume da napadne pogotovu kad se napuni samopouzdanjem.Na 5-3 Vavrinka je krenuo agresivnije što je uz dve greške iz bekenda totalno izbacilo Novaka iz ritma i ugrozilo već rutinski dobijen set a verovatno i meč.
Ta bekend paralela kojom Novak uspešno menja ritam i preuzima inicijativu je proradila u drugom setu i onda je sve bilo lako.
Na kraju,mislim da je dobro što je Novak pred dva najvažnija meča imao jedan tvrđi duel.Da se ne uspava.

Miki Rubiroza

pre 16 godina

Prosle godine ESPN magazin je Federera proglasio najatletom u konkurenciji Amstronga(biciklizam),Vudsa(golf),Felpsa(plivanje)LeBrona Dzejmsa(basket).Le Ekip ga je proglasio sportistom godine u svetu.Ove godine svet je posle Majkla Jordana dobio jos jednog vanzemaljca, srpskog porekla,doduse.

Dusan

pre 16 godina

Uh, kakvi preokreti u prvom setu. Taman pomislim to je to, gazi ga sada, a ono kontra i opet brige. Eh taj Vavrinka, uvek sa njim neka frka, jos od Umaga i Davis Cup-a. Ali raduje dobar drugi set i naravno jos jedan trijumf u tie break-u. E sada dolaze mnogo bolji i nadam se inspirativniji protivnici. Mozda bi bilo zanimljivije sa Blejkom, da se konacno odmere, ali sa Nadalom je zagarantovano uzivanje i borba do poslednjeg daha. Dan odmora ce sigurno doci pa za vikend u konacni obracu. Napred Novace, uvek uz tebe.

wal

pre 16 godina

Bata Nole bi mogao da dodje na konferenciju za stampu bez majice. Za svaki slucaj, mozda i njemu nesto prikace pa ga izbace sa daljeg takmicenja. Da imaju i drugi sansu, he, he ...

Slavisa

pre 16 godina

Bravo majstore...
Gledao sam tvoj mec i rutinski si to odradio,verujem da nije bilo lako,ali sam verovao u tebe.
Izbacio si Wawrinku,na redu je Nadal.
Znam da to mozes...
Srecno majstore...

goksi

pre 16 godina

@VladaR_NS,
Najzad da neko pomene 4 od 4.
Bravo.
Ali zasto nisi napisao: "Steta sto Ana nije igrala u dublu, da i ona osvoji titulu!"?

Napred nasi!

Nededorljivi

pre 16 godina

Hvala ti Novace!!!!!!!
Igrao sam MINUS GEMOVE,uslov je bio manje od 21.5, a tacko je doslo 21. Hvala ti jos jednom!!! Samo napred majstore,do kraja.

mlbrnsrb

pre 16 godina

novak ima set u dzepu i vodi 4:2 u drugom, osecam da je federeru bolje da izgubi od fisha u protivnom novak ce mu iscupati utrobu pojesti dzigericu, ostatak hijene nek dovrse........

Milanche

pre 16 godina

Veliki uspesi nasih mladih tenisera su nesto o cemu nasa dijaspora vec mesecima prica. Australija, mnogobrojni mali i veliki turniri....i evo ovih dana nevidjen uspeh nasih tenisera u okolini Palm Springsa, u gradu Indian Wells, gde se odigrava godisnji turnir Pacific Life Open.....Moram da izrazim veliko nezadovoljstvo na ponasanje tih istih nasih asova, tih zvezda svetskog tenisa, pogotovo kad se radi o Ani Ivanovic i Novaku Djokovicu.
Mnogobrojni Srbi iz okoline Palm Springsa su nasli vremena, uzeli slobodne dane sa radnih mesta da bi prisustvovali trijumfima nasih mladih sportista, i da bi svojim bodrenjem pomogli Ani i Novaku da osvoje nove trofeje i dodju do novih uspeha.
Ana Ivanovic je pri jednoj od svojih pobeda "zahvalila" maloj grupi americkih navijaca koji su se golisavi pojavili na stadionu, dok je totalno "iskulirala" a mozda i namerno zaboravila ili izignorisala mnogobrojne Srbe koji su bili tu sa kapama, majicama, zastavama i bodrili je. Pri dolasku na jedan od mnogobrojnih treninga, cak je i odbila da se slika sa decom nasih iseljenika, bez ikakve namere ili zelje da im potpise kape, lopte ili majice, a sa sgtrepnjom su cekali zavrsetak tog istok treninga ne bi li Ana promenila misljenje.
Novakovo ponasanje se veoma promenilo sa pobedama na mnogobrojnim turnirima, i mozda je dvadesetogodisnji Djokovic vec sit svih navijanja, bodrenja i podrske, tako da i on sven hladnije dopusta da mu se pridje, oslovi ili ned'o Bog zamoli za neku sliku ili potpis.
Bio sam u situaciji da se suocim sa novim Noletom nakon jedne njegove pobede, jer sam pri samom zavrsetku meca odveo svoga sestrica da mu potpise loptu koju je on licno kupio zbog Novaka. Zamolio sam ga na srpskom jeziku nekoliko puta, ali je isto kao Ana na diskretan nacin uspeo da izignorise da smo tu zbog njega, srpskog tenisa i dece kojima njegova slika visi po spavacim sobama, a on nije spreman te iste "klince" cak ni osmehom da pozdravi.
Razocaran sam u nase nove zvezde svetskog sporta, skidam kapu njihovim uspesima, trofejima, Aninom ulasku u polufinale, Noletovim pobedama u Melburnu ali mi najiskrenije fali onaj nas duh kojeg su nasi sportisti godinama gajili i imali od Bodiroge, Divca, pa sve do Jelene Jankovic, Zimonjica, i ostalih koji se pri susretu sa nasim ljudima rado jave, osmehnu, pa cak i ispricaju i podele svoj uspeh sa nekom nasom srbo-nostalgijom.
Nadam se da ce mozda kad Ana i Novak odrastu videti sta je zaista pravi uspeh, trofej u vitrini ili mnogobrojna srca i duse koje su bile dirnute njihovim uspesima.
Za sada oni su za nas samo jedna statistika, da eto imamo jednog igraca br. 3 i jednu igracicu br. 2 na svetu. Mogli bi nesto da nauce od nize rangiranih, koji sa svojim uspesima nose i onaj nas duh balkanskog sporta i uspeha na sportskim takmicenjima.
primera radi....Jelena je jednoj velikoj grupi nasih navijaca u utorak slala desetak poljubaca, i oni njoj uzvracali...Kako je divno naici na takav odgovor a ne na jednu barikadu i blokadu sa kojom se bez razloga stite Ana i Novak.

Pedja

pre 16 godina

Nole stavi i ti majicu Kosovo je Srbija, pa nek te izbace sa turnira i suspenduju ako smeju, nek ti oduzmu Australian Open i sve pobede, beskičmenjaci!

svetlana

pre 16 godina

Noleta trenutno moze samo da pobedi Nole, prema tome do kraja, majstore, najbolji si, pokazao si Svajcarskom rvacu sta je elegancija i klasa!

Micha Louisiana

pre 16 godina

Bravo Nole! Zbog svih vas sam ponosan ovde u Americi. O vama pricaju svi ovde i pitaju me pa kolika je ta Srbija. A ja kazem trenutno mala, bice veca, ali ima ogromno srce.

VladaR_NS

pre 16 godina

Do sada iz dva pokusaja 2 srpska tenisera u polufinalima!
Neka se Jelena i Zimonja potrude da bude 4 od 4!
Znaci, na ovom turniru mozemo da osvojimo samo 3 pehara sa 4 ucesnika... Steta sto Jelena nije igrala u dublu, da i ona osvoji titulu!
Najbolji smo!
Eh, da smo i u drugim stvarima kao u sportu...!

Predo

pre 16 godina

U tenisu postoji pravilo da igrate onoliko, koliko vam protivnik dopusta. Vavrinka je tip protivnika (slicno Santorou), koji igraci najvise mrze, koji su kako narod kaze "dosadni k'o cesa" i samo uglavnom vracaju lopte i cekaju greske protivnika. I jos kad dodamo da Novak lose igra na suncu i vrucini, dobijete sto smo dobili, ali na kraju samo pise 2:0 i sve zaboravite i cekate sledeceg protivnika.

goksi

pre 16 godina

@VladaR_NS,
Najzad da neko pomene 4 od 4.
Bravo.
Ali zasto nisi napisao: "Steta sto Ana nije igrala u dublu, da i ona osvoji titulu!"?

Napred nasi!

nikola

pre 16 godina

Ljudi pomagajte,kako da gledam tenis na netu,neko je juce stavio neki link ali ne moze!Jel zna neko 100 posto kako mogu da gledam preko interneta posto ovi pametni svajcarci ne prenose a i kako mogu da prenose kada je Nole zgazio vavrinku a u finalu ce Rodzera.Unapred hvala!NAPRED NOLE!

GoranSD

pre 16 godina

Vavrinka je igrao onako kako smo očekivali od Kanjasa.Iskreno posle njegovog meča sa Lijem sam se plašio kako će Novak da se snađe posle tri meča u kojem nije pošteno ni majcu oznojio.Pod pritiskom,kad protivnik ne poklanja poene...
Vavrinka ume da se brani ali i da napada kad mu protivnik to dozvoli.Zato je Novak i morao da igra gresivno jer na svaku slabiju loptu Vavrinka ume da napadne pogotovu kad se napuni samopouzdanjem.Na 5-3 Vavrinka je krenuo agresivnije što je uz dve greške iz bekenda totalno izbacilo Novaka iz ritma i ugrozilo već rutinski dobijen set a verovatno i meč.
Ta bekend paralela kojom Novak uspešno menja ritam i preuzima inicijativu je proradila u drugom setu i onda je sve bilo lako.
Na kraju,mislim da je dobro što je Novak pred dva najvažnija meča imao jedan tvrđi duel.Da se ne uspava.

jole

pre 16 godina

DJole – duzan si mi oko 200 nervnih celija ,kutiju cigara i par pojedenih noktiju zbog prvog seta , a da zlo bude vece tek treba da igra Jelena. A tek kada je Ana zatrazila lekarsku pomoc……………a jojjjjj !!!!!!!!
Teze je nama koji gledamo ,nego vama koji igrate.
SVE CESTITKE ANI I NOLETU. A SAD JECA I ZIMONJIC ,PA DA NA IZBORIMA GLASAMO ZA NASE TENISKE AMBASADORE.

Jovana

pre 16 godina

U citavom ovom sivilu u kom zivimo, u jeku predizborne kampanje... jedino nasi sportisti uspevaju da mi ulepsaju dan! Hvala Novace, Cavicu, Anci, Ziki i Jelena... Hvala vam svima! Cestitam vam na uspesima i na svemu sto jeste!

Мишко

pre 16 godina

Мало је ствари које ових дана могу да обрадују нас обичне. Ноле и оно што он ради су неке од њих...

johny5

pre 16 godina

Bravo care kidas i kad te ne ide ali onaj prvi set i do treceg gema u drugom ti necu zaboraviti lako,oladio si me!!!!Evo i Jeca ode dalje predala Davenport,dok pisem ovo!!!!!To!!!!!Ostao jos samo Zimonjic!!
Jao bre radim sutra moram u cetiri da ustanem :-)))))

Petar

pre 16 godina

Deo intervijua sa Noletom:

Q. I happen to note you're out there on the lawn having some fun, kicking what we call a soccer ball here. How would you describe yourself as a soccer player or football player?
NOVAK DJOKOVIC: We call it football.

Q. Yeah, I know that.
NOVAK DJOKOVIC: Well, yeah, when I was a kid...

.
.
.
.

Q. Serbia has also a wonderful basketball and soccer team as well.
NOVAK DJOKOVIC: Football.

Q. Yeah, football. Thank you...

Kakav lik :D

Wogy, Australia

pre 16 godina

@ Milanche...nisam iznenadjen. Nista nije bilo bolje ni na AO.Jedino je JELENA uvek bila pristupacna i uvek ljubazna prema narodu.Nije bilo nikakvo iznenadjenje kada je Australska teniska publika bila protiv Djokovica u Polu-Finalu i Finalu a za Jelenu kazu da im je zao sto je pobedila zadnju Australsku predstavnicu Kejsi Dalakva ali im nije krivo jer je izgubila od najvece sportiskinje u danasnjem zenskom tenisu. Mnogi Australci Srpskog porekla su ostali razocarani sa ponasanjem od strane Ane i Novaka koje su uvek podrzavali i nesebicno navijali za njih. Cak su ugledne dnevne novine "SUN"(San) objavile na kraju AO da je ponasanje mnogih Tenisera i Teniserki bilo za zaljenje a mali broj onih koji su za svaku pohvalu u koji ubrajaju,Jelenu,Janka i Victora od nasih.

Nededorljivi

pre 16 godina

Hvala ti Novace!!!!!!!
Igrao sam MINUS GEMOVE,uslov je bio manje od 21.5, a tacko je doslo 21. Hvala ti jos jednom!!! Samo napred majstore,do kraja.

Milanche

pre 16 godina

@Dorcolac.....
Dragi moj Dorcolac, ne znam iz kog si kraja Dorcola, ali kod mene "kod sipke", kad ti se neko ne javi, a javi se drugom komsiji....najverovatnije se lepo on skoncentrisao da se javi jednom a ne drugom.....Salu na stranu, dragi moj Dorcolac, rasli smo u istom kraju, isti asfalt Dusanove, Dobracine, Skenderbegove i ostalih nasih ulica gazili godinama da dovoljno razumemo sta je koncentracija a sta jednostavno odgovor na mnogobrojna navijanja i podrsku.
Ne trazim od Ane da mi mahne izmedju prvog i drugog servisa niti ocekujem od nje da mi pre meca posalje poljubac pa tek onda stavi znojnik na sebe....Naprotiv, kad je sve gotovo, kad je zabelezena pobeda, uspeh i jos jedan osmeh sto na njenom sto na nasim licima da se "skoncentrise" da smo tu zbog nje.....
Primera radi......Nakon pobede u Indian Wellsu okrenula se golisavoj grupi amerikanaca, bilo ih je jedno pet, sest, koji su onako izmedju svakog gema ustajali i samo izgovarali, Ana, Ana, Ana.....sa nekim Kolorado akcentom....i NJIMA SE ZAHVALILA...cak je uzela mikrofon i upitala ih kako to da im nije zima? Kao sada skoncentrisana brizna starija sestra.....Ostatak nas sa rasirenim zastavama, otvorenim flomasterima i majicama specijalno napravljenim za njena takmicenja smo ostali izignorisani na tribinama.....Kod "sipke", u mom kraju Dorcola, ja to ne bi shvatio kao koncentraciju nego kao bezobrazluk i foliranje, ako cemo ovako po dorcolski.
Pozdravlja te tvoj Dorcolac Milanche.....

Dusan

pre 16 godina

Uh, kakvi preokreti u prvom setu. Taman pomislim to je to, gazi ga sada, a ono kontra i opet brige. Eh taj Vavrinka, uvek sa njim neka frka, jos od Umaga i Davis Cup-a. Ali raduje dobar drugi set i naravno jos jedan trijumf u tie break-u. E sada dolaze mnogo bolji i nadam se inspirativniji protivnici. Mozda bi bilo zanimljivije sa Blejkom, da se konacno odmere, ali sa Nadalom je zagarantovano uzivanje i borba do poslednjeg daha. Dan odmora ce sigurno doci pa za vikend u konacni obracu. Napred Novace, uvek uz tebe.

Miki Rubiroza

pre 16 godina

Prosle godine ESPN magazin je Federera proglasio najatletom u konkurenciji Amstronga(biciklizam),Vudsa(golf),Felpsa(plivanje)LeBrona Dzejmsa(basket).Le Ekip ga je proglasio sportistom godine u svetu.Ove godine svet je posle Majkla Jordana dobio jos jednog vanzemaljca, srpskog porekla,doduse.

Slavisa

pre 16 godina

Bravo majstore...
Gledao sam tvoj mec i rutinski si to odradio,verujem da nije bilo lako,ali sam verovao u tebe.
Izbacio si Wawrinku,na redu je Nadal.
Znam da to mozes...
Srecno majstore...

Dorćolac

pre 16 godina

@ Wogi i Milanche,

Jedan glas stiže iz Australije,jedan iz USA, a evo i jednog dorćolskog iz Kanade: Tenis je izuzetan sport kad je koncentracija u pitanju. Traži kompletnu ličnost uključenu u akciju, i to ne samo tokom meča, već i pre i posle. Razne ličnosti se različito ponašaju za vreme turnira. Neko se izoluje,kao npr. Sampras ili Federer, da bi im fokus ostao što više u meču i narednim mečevima. Neko, poput naše Jelene je uvek spremna na sve,ljude oko sebe,novinare,sudije,
dobacivače lopti, i to svakako odnosi pažnju. Čitajući vaše opaske za Anu i Novaka, ne bih ih tako apriori osuđivao,jer mislim da je to ipak neka zaostavština fokusa iz koje neko ne može lako da izađe. Ako i dalje tako mislite, oprostite im, jer nam donose radosti koje su mnogo jače od svih.... neznam kako bih rekao, recimo zamerki.

wal

pre 16 godina

Bata Nole bi mogao da dodje na konferenciju za stampu bez majice. Za svaki slucaj, mozda i njemu nesto prikace pa ga izbace sa daljeg takmicenja. Da imaju i drugi sansu, he, he ...

mlbrnsrb

pre 16 godina

novak ima set u dzepu i vodi 4:2 u drugom, osecam da je federeru bolje da izgubi od fisha u protivnom novak ce mu iscupati utrobu pojesti dzigericu, ostatak hijene nek dovrse........