Nedelja, 24.02.2008.

17:00

Vaterpolisti izgubili od Grčke

Izvor: B92

Vaterpolisti izgubili od Grèke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

torca du

pre 16 godina

miša

SINIŠA ti je sve napisao a da nisi u pravu dovoljno je da pođeš na bilo koju od sportskih stranica saveza di ljepo piše da je te medalje koje ti sada svojataš osvojila yu ili sicg a ne srbija,pa te molim da kao i svi mi ostali brojiš samo ono što ste osvojli kao samostalna država.adioooo

Dusan

pre 16 godina

sinisa

Sto se tice bivse Jugoslavije u pravu si, Hrvati su drzali ligu i reprezentaciju, tu su bili jos samo Partizan, Jadran HN i Kotor, a crnogorski timovi su uzeli cini mi samo 3 titule. Ali od raspada drzave Hrvatska je od '93 igrala na svim takmicenjima i uzela samo 4 medelje (1-3-0), a tim SCG od '96 je na 11 takmicenja osvojio 9 (3-3-3) medelja, plus je Srbija pobedila '06 na EP. Mozda se nama jednostavno namestila dobra generacija sa pobednickim mentalitetom, videcemo sta donosi buducnost. Steta je sto je ovaj sport na zalost razvijen samo u desetak zemalja, recimo prvenstva mladih su veciti obracun nas, vas i Madjara, a ostali se pojave jednom u pet godina na postolju. Pozdrav pa da uzivamo na leto u dva velika takmicenja.

sinisa

pre 16 godina

MIŠA
Trebao bi znati da su u bivšoj vaterpolo repre.Jugoslavije od njenog osnutka 1927 g. Hrvati bili igrački najzastupljeniji i da se vaterpolo prvo počeo igrati u hrvatskoj.Tako su 1927.reprezentaciju predstavljali igrači Jadrana i Jug.1937 SAMO IGRAČI JUGA.Između dva svjetska rata od 43 reprezentativca 37 je bilo Hrvata.Na OI 1936 od 11 igrača 8 Hrvata,OI u Londonu samo jedan igrač nije bio Hrvat,OI Tokio od 11 igrača 8 Hrvata.Zlatne medalje na Olimpiskim igrama,MEKSIKO od 12 igrača 7 Hrvati,LOS ANGELES od 13 igrača 9 Hrvati ,SEUL od 13 igrača 7 Hrvati,po ovome se vidi čije su zasluge u bivšoj reprezentacij bile največe.Trenere da ne spominjemo Vlaho Orlić,Antunović,Rudić koji su imali i veliko značenje na sami vaterpolo u Srbiji plus bezbroj hrvatskih igrača koji su igrali u Partizanu.Podsjetio bi da su 4 hrva.kluba bili 13 puta prvaci Evrope.

misa

pre 16 godina

Za one koji su se odcepili od Jugoslavije pa zatim i od SCG naravno da vazi racunanje medalja od dana samostalnosti pa sve do danas.Sto se Srbije tice sve medalje od drugog svetskog rata do danas su vlasnistvo Srbije jer je ona pravni naslednik svih "umirucih"drzava od devedesetih naovamo.To je jednostavno pravna cinjenica,pa sve prozivke tipa da mi postojimo dve godine i da nista nismo osvojili jednostavno ne pije vodu.Naravno da se u svim sportovima u kojima smo osvajali medalje mora ceniti doprinos i drugih republika ali jedini smo mi (Srbi)nastavili kontinuitet bivsih drzava pa imamo razloga da se pozivamo i na te medalje.Sto se Anta tice, mi smo mnogo vise medalja osvojili u poslednjih petnaest godina od Hrvatske tako da slobodno sledecih dvadeset godina samo rekreativno treniramo a da vi ucestvujete na svim takmicenjima.Sto se Crnogoraca tice zaista mi je drago sto imaju sjajnu reprezentaciju i sto su glavni konkurenti uz Srbiju iMadjarsku za zlato na olimpijadi.

Sidras

pre 16 godina

Na poslednjem velikom takmicenju - Svetskom Kupu, Srbija je u finalu pocistila Madjarsku. Sa druge strane svetski prvak - Hrvatska se nije ni kvalifikovala za zavrsni turnir. Izgleda da su od onog neverovatnog izdanja sa SP Hrvati zaboravili igrati vaterpolo?? Ipak realno mislim da ce se za medalje boriti Madjari, Srbi, Crnogorci, Spanci i Hrvati. Ne verujem da Hrvati jos jednom mogu da ponove onakvu igru i ne verujem da mogu da uzmu medalju. Ipak vaterpolo je nepredvidiva igra koja dobrim delom zavisi od kriterijuma sudjenja tako da je sve moguce. Zbog navedenog mislim da ce Spanija ipak nekako da se ugura u polufinale a da ce hit prvenstva biti CG. Ipak ako bih morao da stavim pare na neku reprezentaciju, to bi svakako bila Srbija.

Duje

pre 16 godina

Vaterpolo je Hrvatski nacionalni sport, u klupskom vaterpolu smo uvjerljivo najbolji na svitu a i u reprezentaciji smo vjecno medju prva tri (a sad i svjetski prvaci). Znalo se kroz povijest di se igra pravi vaterpolo i u ex-ju, na moru. Srbija i crna Gora spadaju u taj rang( najbolje svjetske repke zajedno sa Madjarskom) ali nemojte mi ovdi omalovazavat bilo koju od te tri reprezentacije kao da su nekakvi autsajderi i amateri tipa recimo Etiopije u vaterpolu.

Jelena,mne

pre 16 godina

Ja predlazem da bi najpostenije bilo da svaka reprezentacija sacini tim od onih koji su "poreklom" iz te zemlje.A Srbi neka racunaju svoje uspjehe od prije dvije godine od kad se vode kao drzava.Bas me interesuje kakve bi ko uspjehe postigao.Najsrdacniji pozdrav za sve i malo razmislite o mom predlogu.

Hrvoje

pre 16 godina

Srbi su odlični vaterpolisti. Imate super-reprezentaciju, ali dajte malo realnosti...pa niste vi svjetski prvaci, nego Hrvatska!
Uvjeren sam da ćete jednom opet biti prvi, ali ruku na srce - sada to niste.

#djole#

pre 16 godina

Nije mi jasno zasto se javljaju neki koji nemaju pojma o vaterpolu samo da bi ostavili nekakav komentar.Za one koji ne znaju Srbija je prvak Evrope(bez crnogorskih vaterpolista),a Hrvatska prvak sveta.Snagu jedne reprezentacije ne odredjuje samo trenutna forma ili titula koju poseduju vec i uspesi koje ima iza sebe,kontinuitet pobeda,kao i kvalitet igraca pojedinacno.Niko me ne moze ubediti da Italija ima najbolju reprezentaciju u fudbalu samo zato sto su prvaci sveta.Uzevsi u obzir prethodne parametre koje sam naveo,mislim da je sledeci poredak svetskih vaterpolo reprezentacija realan:
1.Madjarska
2.Srbija
3.Crna Gora
4.Hrvatska
5.Italija
itd...

konto

pre 16 godina

Ma ovi Rvati stvarno imaju problema! Sve, sve ali vaterpolo? SP? Svaka cast ali dajte pogledajte malo realno ko je bez premca u poslednje cetiri godine! Ne znam, da li vi to mene lozite ili sebe ili... Decki, neozbiljni ste! Dajte se kontrolirat!

DDT

pre 16 godina

Ne mogu da verujem koji debilizam sa primetnom dozom infantilnosti:
(iredeP iksatsU)Komentar br. 12.

hahahahaha, kad se nisam srušio sa fotelje!

anto

pre 16 godina

uopće nije bitno tko je izmislio loptu ,nego tko je trenutno prvak svijeta ,a to je HRVATSKA.Tako da ne koristite epitet koji vam ne pripada.Kad budete prvi na svijetu onda se proglašavajte najboljima na svijtu ,a do tada psssssssssssssssssssssssssssssssssssss

milan

pre 16 godina

Gluposti, zna se da na turnirima domacin bude prvi. CG je najjaca repka na svijetu, to ce da se dokaze na OI a to pokazuju mnogi mecevi sa hr i srb, nadmoc je vidljiva i laiku ...

Perica

pre 16 godina

Kako sam vec rekao, otkako su vam Grci otisli, prosjecna ste reprezentacija u vaterpolu. Ne mislim ja nista lose o vama, samo kazem kako jest. A te price o 'dvije srpske reprezentacije' (Crna Gora) su za malu djecu. Da su ti 'Srbi' sto igraju za Crnu Goru pravi Srbi, igrali bi valjda za Srbiju.

Primorac

pre 16 godina

@ iredeP iksatsU

Mislim da u nasoj (crnogorskoj) vaterpolo reprezentaciji igra jedan covjek koji se izjasnjava kao Srbin (Zlokovic) tri Hrvata (Radic Brguljan i Paskovic) a svi ostali su Crnogorci.

Tako da... ono... smiri dozivljaj :)

Puno srece nasim ali i reprezentativcima Srbije i Hrvatske na velikim takmicenjima koja nas cekaju na ljeto.

Moi meme

pre 16 godina

"a nisu osvojili nista od kada je Srbija konacno sama."

Jesu, Srbija je osvojila 3 zlatne medalje kao nezavisna drzava, hrvatska samo jedna, crna gora jos uvek ceka.

beli

pre 16 godina

Ma koji bre bojkot? Sta pricas, covece? Ma boli nekoga ona stvar za nasim sportistima bre! Pa ti si jos jedan od mnogobrojnih sto misle da smo mi centar sveta, zato nam se sve ovo i dogadja sto smo zemlja idiota!

Dejan

pre 16 godina

Nista neocekivano. Nazalost, Srbija je sebi pripisivala sama rezultate u vaterpolu dok je CG omalovazavala. Sada ide ono poznato - mi smo osvojili toliko i toliko, a nisu osvojili nista od kada je Srbija konacno sama. Kosarka je dno dna. Fudbal dno dna itd...

iredeP iksatsU

pre 16 godina

....haha, smesni su mi ovi komentari hrvata kao mi smo prvi itd..... pa ja ne znam, mislim da su srbi izmislili loptu za nasu bivsu bracu...i jos nesto...pitajte ove predivne momke iz crnogorske reprezentacije sta su....:) Bolje receno sad srbi imaju dve reprezentacije, sa otcepljenjem rep. srpske imacemo tri...a vi iz rezije imajte petlju pa objavite ovo....kad mogu oni nas da brljote dajte i nama srbima pravo glasa......HVALA u NAPRED B92.... NAJBOLJI STE!!!!

ljubitelj sporta

pre 16 godina

Mislim da bojkot nije dobro rešenje, naprotiv. Mi sada treba svima da pokažemo sve svoje dobre strane, a naročito one gde smo među najboljima u svetu. Sport i politiku ne treba mešati! Dakle, i medijski i rezultatima treba da potenciramo naše sportske rezultate kako bi svetu pokazali ko smo i šta možemo. Kakav bojkot...najbolje bi bilo da se začaurimo i vegetiramo u svom svetu...užas!
Pozdrav!

Mirko Sandic

pre 16 godina

Grcima je ovo itekako bitan turnir, pred olimpijske kvalifikacije u Rumuniji narednih petnaestak dana. Nama i crnogorcima je ovo tek razigravanje, jer smo se vec kvailifikovali.

Prava mera snaga ce biti uzeta tek na Evropskom u Malagi u julu.
Srecno i SRB i MNE!

Petar

pre 16 godina

@Sličko
Ajde najbolje sve sad da opravdavamo Kosovom i vise nista u zivotu ne radimo.
Sve zamisljam Sapica kako pumpa pred golmanom, a u glavi mu odjekuju zvonici kosovskih manastira i zbog toga promasuje gol.
Daj molim te...

Srbija

pre 16 godina

Ma ovo je samo mali zastoj,nestalo na trenutak goriva nasoj masineriji!Idemo dalje bitno je da mi budemo prvi na evropskim,svetskim prvenstvima itd itd....Kao sto i jesmo.Napred Srbija!!!

V_u_C_k_O

pre 16 godina

A bre ljudi ovo je namestaljka 100%!!! Da li stvarno mislite da najbolji vaterpolisti na svetu mogu tek tako da ispuste prednost od 5-2?Moze ali samo ako je namesteno.

Sličko Paninić

pre 16 godina

Nije lako našima da igraju kada znaju da im je Kosovo oteto! Mislim da treba razmišljati o bojkotu svih međunarodnih takmičenja pod okriljem evropskih i angloameričkih sportskih federacija!

Vlada Delija

pre 16 godina

Slazem se da ove tekme nisu bitne,ali sa druge strane nesto mi se ovde ne svidja!!!Konkretno mislim na naseg ne iskusnog selektora!Mislim da njemu u strucnom stabu treba dodati jednog iskusnog strucnjaka,priznatog u Evropi i Svetu koji bi digao malo igru naseg tima!!!Srpski delfini-SAMO NAPRED!!!

Srbija

pre 16 godina

Ma ovo je samo mali zastoj,nestalo na trenutak goriva nasoj masineriji!Idemo dalje bitno je da mi budemo prvi na evropskim,svetskim prvenstvima itd itd....Kao sto i jesmo.Napred Srbija!!!

Petar

pre 16 godina

@Sličko
Ajde najbolje sve sad da opravdavamo Kosovom i vise nista u zivotu ne radimo.
Sve zamisljam Sapica kako pumpa pred golmanom, a u glavi mu odjekuju zvonici kosovskih manastira i zbog toga promasuje gol.
Daj molim te...

iredeP iksatsU

pre 16 godina

....haha, smesni su mi ovi komentari hrvata kao mi smo prvi itd..... pa ja ne znam, mislim da su srbi izmislili loptu za nasu bivsu bracu...i jos nesto...pitajte ove predivne momke iz crnogorske reprezentacije sta su....:) Bolje receno sad srbi imaju dve reprezentacije, sa otcepljenjem rep. srpske imacemo tri...a vi iz rezije imajte petlju pa objavite ovo....kad mogu oni nas da brljote dajte i nama srbima pravo glasa......HVALA u NAPRED B92.... NAJBOLJI STE!!!!

beli

pre 16 godina

Ma koji bre bojkot? Sta pricas, covece? Ma boli nekoga ona stvar za nasim sportistima bre! Pa ti si jos jedan od mnogobrojnih sto misle da smo mi centar sveta, zato nam se sve ovo i dogadja sto smo zemlja idiota!

Mirko Sandic

pre 16 godina

Grcima je ovo itekako bitan turnir, pred olimpijske kvalifikacije u Rumuniji narednih petnaestak dana. Nama i crnogorcima je ovo tek razigravanje, jer smo se vec kvailifikovali.

Prava mera snaga ce biti uzeta tek na Evropskom u Malagi u julu.
Srecno i SRB i MNE!

Sličko Paninić

pre 16 godina

Nije lako našima da igraju kada znaju da im je Kosovo oteto! Mislim da treba razmišljati o bojkotu svih međunarodnih takmičenja pod okriljem evropskih i angloameričkih sportskih federacija!

Moi meme

pre 16 godina

"a nisu osvojili nista od kada je Srbija konacno sama."

Jesu, Srbija je osvojila 3 zlatne medalje kao nezavisna drzava, hrvatska samo jedna, crna gora jos uvek ceka.

konto

pre 16 godina

Ma ovi Rvati stvarno imaju problema! Sve, sve ali vaterpolo? SP? Svaka cast ali dajte pogledajte malo realno ko je bez premca u poslednje cetiri godine! Ne znam, da li vi to mene lozite ili sebe ili... Decki, neozbiljni ste! Dajte se kontrolirat!

V_u_C_k_O

pre 16 godina

A bre ljudi ovo je namestaljka 100%!!! Da li stvarno mislite da najbolji vaterpolisti na svetu mogu tek tako da ispuste prednost od 5-2?Moze ali samo ako je namesteno.

anto

pre 16 godina

uopće nije bitno tko je izmislio loptu ,nego tko je trenutno prvak svijeta ,a to je HRVATSKA.Tako da ne koristite epitet koji vam ne pripada.Kad budete prvi na svijetu onda se proglašavajte najboljima na svijtu ,a do tada psssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Dejan

pre 16 godina

Nista neocekivano. Nazalost, Srbija je sebi pripisivala sama rezultate u vaterpolu dok je CG omalovazavala. Sada ide ono poznato - mi smo osvojili toliko i toliko, a nisu osvojili nista od kada je Srbija konacno sama. Kosarka je dno dna. Fudbal dno dna itd...

Primorac

pre 16 godina

@ iredeP iksatsU

Mislim da u nasoj (crnogorskoj) vaterpolo reprezentaciji igra jedan covjek koji se izjasnjava kao Srbin (Zlokovic) tri Hrvata (Radic Brguljan i Paskovic) a svi ostali su Crnogorci.

Tako da... ono... smiri dozivljaj :)

Puno srece nasim ali i reprezentativcima Srbije i Hrvatske na velikim takmicenjima koja nas cekaju na ljeto.

Hrvoje

pre 16 godina

Srbi su odlični vaterpolisti. Imate super-reprezentaciju, ali dajte malo realnosti...pa niste vi svjetski prvaci, nego Hrvatska!
Uvjeren sam da ćete jednom opet biti prvi, ali ruku na srce - sada to niste.

ljubitelj sporta

pre 16 godina

Mislim da bojkot nije dobro rešenje, naprotiv. Mi sada treba svima da pokažemo sve svoje dobre strane, a naročito one gde smo među najboljima u svetu. Sport i politiku ne treba mešati! Dakle, i medijski i rezultatima treba da potenciramo naše sportske rezultate kako bi svetu pokazali ko smo i šta možemo. Kakav bojkot...najbolje bi bilo da se začaurimo i vegetiramo u svom svetu...užas!
Pozdrav!

Jelena,mne

pre 16 godina

Ja predlazem da bi najpostenije bilo da svaka reprezentacija sacini tim od onih koji su "poreklom" iz te zemlje.A Srbi neka racunaju svoje uspjehe od prije dvije godine od kad se vode kao drzava.Bas me interesuje kakve bi ko uspjehe postigao.Najsrdacniji pozdrav za sve i malo razmislite o mom predlogu.

Vlada Delija

pre 16 godina

Slazem se da ove tekme nisu bitne,ali sa druge strane nesto mi se ovde ne svidja!!!Konkretno mislim na naseg ne iskusnog selektora!Mislim da njemu u strucnom stabu treba dodati jednog iskusnog strucnjaka,priznatog u Evropi i Svetu koji bi digao malo igru naseg tima!!!Srpski delfini-SAMO NAPRED!!!

Perica

pre 16 godina

Kako sam vec rekao, otkako su vam Grci otisli, prosjecna ste reprezentacija u vaterpolu. Ne mislim ja nista lose o vama, samo kazem kako jest. A te price o 'dvije srpske reprezentacije' (Crna Gora) su za malu djecu. Da su ti 'Srbi' sto igraju za Crnu Goru pravi Srbi, igrali bi valjda za Srbiju.

#djole#

pre 16 godina

Nije mi jasno zasto se javljaju neki koji nemaju pojma o vaterpolu samo da bi ostavili nekakav komentar.Za one koji ne znaju Srbija je prvak Evrope(bez crnogorskih vaterpolista),a Hrvatska prvak sveta.Snagu jedne reprezentacije ne odredjuje samo trenutna forma ili titula koju poseduju vec i uspesi koje ima iza sebe,kontinuitet pobeda,kao i kvalitet igraca pojedinacno.Niko me ne moze ubediti da Italija ima najbolju reprezentaciju u fudbalu samo zato sto su prvaci sveta.Uzevsi u obzir prethodne parametre koje sam naveo,mislim da je sledeci poredak svetskih vaterpolo reprezentacija realan:
1.Madjarska
2.Srbija
3.Crna Gora
4.Hrvatska
5.Italija
itd...

Sidras

pre 16 godina

Na poslednjem velikom takmicenju - Svetskom Kupu, Srbija je u finalu pocistila Madjarsku. Sa druge strane svetski prvak - Hrvatska se nije ni kvalifikovala za zavrsni turnir. Izgleda da su od onog neverovatnog izdanja sa SP Hrvati zaboravili igrati vaterpolo?? Ipak realno mislim da ce se za medalje boriti Madjari, Srbi, Crnogorci, Spanci i Hrvati. Ne verujem da Hrvati jos jednom mogu da ponove onakvu igru i ne verujem da mogu da uzmu medalju. Ipak vaterpolo je nepredvidiva igra koja dobrim delom zavisi od kriterijuma sudjenja tako da je sve moguce. Zbog navedenog mislim da ce Spanija ipak nekako da se ugura u polufinale a da ce hit prvenstva biti CG. Ipak ako bih morao da stavim pare na neku reprezentaciju, to bi svakako bila Srbija.

Duje

pre 16 godina

Vaterpolo je Hrvatski nacionalni sport, u klupskom vaterpolu smo uvjerljivo najbolji na svitu a i u reprezentaciji smo vjecno medju prva tri (a sad i svjetski prvaci). Znalo se kroz povijest di se igra pravi vaterpolo i u ex-ju, na moru. Srbija i crna Gora spadaju u taj rang( najbolje svjetske repke zajedno sa Madjarskom) ali nemojte mi ovdi omalovazavat bilo koju od te tri reprezentacije kao da su nekakvi autsajderi i amateri tipa recimo Etiopije u vaterpolu.

milan

pre 16 godina

Gluposti, zna se da na turnirima domacin bude prvi. CG je najjaca repka na svijetu, to ce da se dokaze na OI a to pokazuju mnogi mecevi sa hr i srb, nadmoc je vidljiva i laiku ...

misa

pre 16 godina

Za one koji su se odcepili od Jugoslavije pa zatim i od SCG naravno da vazi racunanje medalja od dana samostalnosti pa sve do danas.Sto se Srbije tice sve medalje od drugog svetskog rata do danas su vlasnistvo Srbije jer je ona pravni naslednik svih "umirucih"drzava od devedesetih naovamo.To je jednostavno pravna cinjenica,pa sve prozivke tipa da mi postojimo dve godine i da nista nismo osvojili jednostavno ne pije vodu.Naravno da se u svim sportovima u kojima smo osvajali medalje mora ceniti doprinos i drugih republika ali jedini smo mi (Srbi)nastavili kontinuitet bivsih drzava pa imamo razloga da se pozivamo i na te medalje.Sto se Anta tice, mi smo mnogo vise medalja osvojili u poslednjih petnaest godina od Hrvatske tako da slobodno sledecih dvadeset godina samo rekreativno treniramo a da vi ucestvujete na svim takmicenjima.Sto se Crnogoraca tice zaista mi je drago sto imaju sjajnu reprezentaciju i sto su glavni konkurenti uz Srbiju iMadjarsku za zlato na olimpijadi.

sinisa

pre 16 godina

MIŠA
Trebao bi znati da su u bivšoj vaterpolo repre.Jugoslavije od njenog osnutka 1927 g. Hrvati bili igrački najzastupljeniji i da se vaterpolo prvo počeo igrati u hrvatskoj.Tako su 1927.reprezentaciju predstavljali igrači Jadrana i Jug.1937 SAMO IGRAČI JUGA.Između dva svjetska rata od 43 reprezentativca 37 je bilo Hrvata.Na OI 1936 od 11 igrača 8 Hrvata,OI u Londonu samo jedan igrač nije bio Hrvat,OI Tokio od 11 igrača 8 Hrvata.Zlatne medalje na Olimpiskim igrama,MEKSIKO od 12 igrača 7 Hrvati,LOS ANGELES od 13 igrača 9 Hrvati ,SEUL od 13 igrača 7 Hrvati,po ovome se vidi čije su zasluge u bivšoj reprezentacij bile največe.Trenere da ne spominjemo Vlaho Orlić,Antunović,Rudić koji su imali i veliko značenje na sami vaterpolo u Srbiji plus bezbroj hrvatskih igrača koji su igrali u Partizanu.Podsjetio bi da su 4 hrva.kluba bili 13 puta prvaci Evrope.

DDT

pre 16 godina

Ne mogu da verujem koji debilizam sa primetnom dozom infantilnosti:
(iredeP iksatsU)Komentar br. 12.

hahahahaha, kad se nisam srušio sa fotelje!

Dusan

pre 16 godina

sinisa

Sto se tice bivse Jugoslavije u pravu si, Hrvati su drzali ligu i reprezentaciju, tu su bili jos samo Partizan, Jadran HN i Kotor, a crnogorski timovi su uzeli cini mi samo 3 titule. Ali od raspada drzave Hrvatska je od '93 igrala na svim takmicenjima i uzela samo 4 medelje (1-3-0), a tim SCG od '96 je na 11 takmicenja osvojio 9 (3-3-3) medelja, plus je Srbija pobedila '06 na EP. Mozda se nama jednostavno namestila dobra generacija sa pobednickim mentalitetom, videcemo sta donosi buducnost. Steta je sto je ovaj sport na zalost razvijen samo u desetak zemalja, recimo prvenstva mladih su veciti obracun nas, vas i Madjara, a ostali se pojave jednom u pet godina na postolju. Pozdrav pa da uzivamo na leto u dva velika takmicenja.

torca du

pre 16 godina

miša

SINIŠA ti je sve napisao a da nisi u pravu dovoljno je da pođeš na bilo koju od sportskih stranica saveza di ljepo piše da je te medalje koje ti sada svojataš osvojila yu ili sicg a ne srbija,pa te molim da kao i svi mi ostali brojiš samo ono što ste osvojli kao samostalna država.adioooo

Sličko Paninić

pre 16 godina

Nije lako našima da igraju kada znaju da im je Kosovo oteto! Mislim da treba razmišljati o bojkotu svih međunarodnih takmičenja pod okriljem evropskih i angloameričkih sportskih federacija!

anto

pre 16 godina

uopće nije bitno tko je izmislio loptu ,nego tko je trenutno prvak svijeta ,a to je HRVATSKA.Tako da ne koristite epitet koji vam ne pripada.Kad budete prvi na svijetu onda se proglašavajte najboljima na svijtu ,a do tada psssssssssssssssssssssssssssssssssssss

Srbija

pre 16 godina

Ma ovo je samo mali zastoj,nestalo na trenutak goriva nasoj masineriji!Idemo dalje bitno je da mi budemo prvi na evropskim,svetskim prvenstvima itd itd....Kao sto i jesmo.Napred Srbija!!!

Perica

pre 16 godina

Kako sam vec rekao, otkako su vam Grci otisli, prosjecna ste reprezentacija u vaterpolu. Ne mislim ja nista lose o vama, samo kazem kako jest. A te price o 'dvije srpske reprezentacije' (Crna Gora) su za malu djecu. Da su ti 'Srbi' sto igraju za Crnu Goru pravi Srbi, igrali bi valjda za Srbiju.

iredeP iksatsU

pre 16 godina

....haha, smesni su mi ovi komentari hrvata kao mi smo prvi itd..... pa ja ne znam, mislim da su srbi izmislili loptu za nasu bivsu bracu...i jos nesto...pitajte ove predivne momke iz crnogorske reprezentacije sta su....:) Bolje receno sad srbi imaju dve reprezentacije, sa otcepljenjem rep. srpske imacemo tri...a vi iz rezije imajte petlju pa objavite ovo....kad mogu oni nas da brljote dajte i nama srbima pravo glasa......HVALA u NAPRED B92.... NAJBOLJI STE!!!!

#djole#

pre 16 godina

Nije mi jasno zasto se javljaju neki koji nemaju pojma o vaterpolu samo da bi ostavili nekakav komentar.Za one koji ne znaju Srbija je prvak Evrope(bez crnogorskih vaterpolista),a Hrvatska prvak sveta.Snagu jedne reprezentacije ne odredjuje samo trenutna forma ili titula koju poseduju vec i uspesi koje ima iza sebe,kontinuitet pobeda,kao i kvalitet igraca pojedinacno.Niko me ne moze ubediti da Italija ima najbolju reprezentaciju u fudbalu samo zato sto su prvaci sveta.Uzevsi u obzir prethodne parametre koje sam naveo,mislim da je sledeci poredak svetskih vaterpolo reprezentacija realan:
1.Madjarska
2.Srbija
3.Crna Gora
4.Hrvatska
5.Italija
itd...

Petar

pre 16 godina

@Sličko
Ajde najbolje sve sad da opravdavamo Kosovom i vise nista u zivotu ne radimo.
Sve zamisljam Sapica kako pumpa pred golmanom, a u glavi mu odjekuju zvonici kosovskih manastira i zbog toga promasuje gol.
Daj molim te...

Primorac

pre 16 godina

@ iredeP iksatsU

Mislim da u nasoj (crnogorskoj) vaterpolo reprezentaciji igra jedan covjek koji se izjasnjava kao Srbin (Zlokovic) tri Hrvata (Radic Brguljan i Paskovic) a svi ostali su Crnogorci.

Tako da... ono... smiri dozivljaj :)

Puno srece nasim ali i reprezentativcima Srbije i Hrvatske na velikim takmicenjima koja nas cekaju na ljeto.

beli

pre 16 godina

Ma koji bre bojkot? Sta pricas, covece? Ma boli nekoga ona stvar za nasim sportistima bre! Pa ti si jos jedan od mnogobrojnih sto misle da smo mi centar sveta, zato nam se sve ovo i dogadja sto smo zemlja idiota!

Jelena,mne

pre 16 godina

Ja predlazem da bi najpostenije bilo da svaka reprezentacija sacini tim od onih koji su "poreklom" iz te zemlje.A Srbi neka racunaju svoje uspjehe od prije dvije godine od kad se vode kao drzava.Bas me interesuje kakve bi ko uspjehe postigao.Najsrdacniji pozdrav za sve i malo razmislite o mom predlogu.

DDT

pre 16 godina

Ne mogu da verujem koji debilizam sa primetnom dozom infantilnosti:
(iredeP iksatsU)Komentar br. 12.

hahahahaha, kad se nisam srušio sa fotelje!

Dejan

pre 16 godina

Nista neocekivano. Nazalost, Srbija je sebi pripisivala sama rezultate u vaterpolu dok je CG omalovazavala. Sada ide ono poznato - mi smo osvojili toliko i toliko, a nisu osvojili nista od kada je Srbija konacno sama. Kosarka je dno dna. Fudbal dno dna itd...

konto

pre 16 godina

Ma ovi Rvati stvarno imaju problema! Sve, sve ali vaterpolo? SP? Svaka cast ali dajte pogledajte malo realno ko je bez premca u poslednje cetiri godine! Ne znam, da li vi to mene lozite ili sebe ili... Decki, neozbiljni ste! Dajte se kontrolirat!

Hrvoje

pre 16 godina

Srbi su odlični vaterpolisti. Imate super-reprezentaciju, ali dajte malo realnosti...pa niste vi svjetski prvaci, nego Hrvatska!
Uvjeren sam da ćete jednom opet biti prvi, ali ruku na srce - sada to niste.

milan

pre 16 godina

Gluposti, zna se da na turnirima domacin bude prvi. CG je najjaca repka na svijetu, to ce da se dokaze na OI a to pokazuju mnogi mecevi sa hr i srb, nadmoc je vidljiva i laiku ...

Vlada Delija

pre 16 godina

Slazem se da ove tekme nisu bitne,ali sa druge strane nesto mi se ovde ne svidja!!!Konkretno mislim na naseg ne iskusnog selektora!Mislim da njemu u strucnom stabu treba dodati jednog iskusnog strucnjaka,priznatog u Evropi i Svetu koji bi digao malo igru naseg tima!!!Srpski delfini-SAMO NAPRED!!!

V_u_C_k_O

pre 16 godina

A bre ljudi ovo je namestaljka 100%!!! Da li stvarno mislite da najbolji vaterpolisti na svetu mogu tek tako da ispuste prednost od 5-2?Moze ali samo ako je namesteno.

Duje

pre 16 godina

Vaterpolo je Hrvatski nacionalni sport, u klupskom vaterpolu smo uvjerljivo najbolji na svitu a i u reprezentaciji smo vjecno medju prva tri (a sad i svjetski prvaci). Znalo se kroz povijest di se igra pravi vaterpolo i u ex-ju, na moru. Srbija i crna Gora spadaju u taj rang( najbolje svjetske repke zajedno sa Madjarskom) ali nemojte mi ovdi omalovazavat bilo koju od te tri reprezentacije kao da su nekakvi autsajderi i amateri tipa recimo Etiopije u vaterpolu.

Mirko Sandic

pre 16 godina

Grcima je ovo itekako bitan turnir, pred olimpijske kvalifikacije u Rumuniji narednih petnaestak dana. Nama i crnogorcima je ovo tek razigravanje, jer smo se vec kvailifikovali.

Prava mera snaga ce biti uzeta tek na Evropskom u Malagi u julu.
Srecno i SRB i MNE!

ljubitelj sporta

pre 16 godina

Mislim da bojkot nije dobro rešenje, naprotiv. Mi sada treba svima da pokažemo sve svoje dobre strane, a naročito one gde smo među najboljima u svetu. Sport i politiku ne treba mešati! Dakle, i medijski i rezultatima treba da potenciramo naše sportske rezultate kako bi svetu pokazali ko smo i šta možemo. Kakav bojkot...najbolje bi bilo da se začaurimo i vegetiramo u svom svetu...užas!
Pozdrav!

Moi meme

pre 16 godina

"a nisu osvojili nista od kada je Srbija konacno sama."

Jesu, Srbija je osvojila 3 zlatne medalje kao nezavisna drzava, hrvatska samo jedna, crna gora jos uvek ceka.

Sidras

pre 16 godina

Na poslednjem velikom takmicenju - Svetskom Kupu, Srbija je u finalu pocistila Madjarsku. Sa druge strane svetski prvak - Hrvatska se nije ni kvalifikovala za zavrsni turnir. Izgleda da su od onog neverovatnog izdanja sa SP Hrvati zaboravili igrati vaterpolo?? Ipak realno mislim da ce se za medalje boriti Madjari, Srbi, Crnogorci, Spanci i Hrvati. Ne verujem da Hrvati jos jednom mogu da ponove onakvu igru i ne verujem da mogu da uzmu medalju. Ipak vaterpolo je nepredvidiva igra koja dobrim delom zavisi od kriterijuma sudjenja tako da je sve moguce. Zbog navedenog mislim da ce Spanija ipak nekako da se ugura u polufinale a da ce hit prvenstva biti CG. Ipak ako bih morao da stavim pare na neku reprezentaciju, to bi svakako bila Srbija.

misa

pre 16 godina

Za one koji su se odcepili od Jugoslavije pa zatim i od SCG naravno da vazi racunanje medalja od dana samostalnosti pa sve do danas.Sto se Srbije tice sve medalje od drugog svetskog rata do danas su vlasnistvo Srbije jer je ona pravni naslednik svih "umirucih"drzava od devedesetih naovamo.To je jednostavno pravna cinjenica,pa sve prozivke tipa da mi postojimo dve godine i da nista nismo osvojili jednostavno ne pije vodu.Naravno da se u svim sportovima u kojima smo osvajali medalje mora ceniti doprinos i drugih republika ali jedini smo mi (Srbi)nastavili kontinuitet bivsih drzava pa imamo razloga da se pozivamo i na te medalje.Sto se Anta tice, mi smo mnogo vise medalja osvojili u poslednjih petnaest godina od Hrvatske tako da slobodno sledecih dvadeset godina samo rekreativno treniramo a da vi ucestvujete na svim takmicenjima.Sto se Crnogoraca tice zaista mi je drago sto imaju sjajnu reprezentaciju i sto su glavni konkurenti uz Srbiju iMadjarsku za zlato na olimpijadi.

sinisa

pre 16 godina

MIŠA
Trebao bi znati da su u bivšoj vaterpolo repre.Jugoslavije od njenog osnutka 1927 g. Hrvati bili igrački najzastupljeniji i da se vaterpolo prvo počeo igrati u hrvatskoj.Tako su 1927.reprezentaciju predstavljali igrači Jadrana i Jug.1937 SAMO IGRAČI JUGA.Između dva svjetska rata od 43 reprezentativca 37 je bilo Hrvata.Na OI 1936 od 11 igrača 8 Hrvata,OI u Londonu samo jedan igrač nije bio Hrvat,OI Tokio od 11 igrača 8 Hrvata.Zlatne medalje na Olimpiskim igrama,MEKSIKO od 12 igrača 7 Hrvati,LOS ANGELES od 13 igrača 9 Hrvati ,SEUL od 13 igrača 7 Hrvati,po ovome se vidi čije su zasluge u bivšoj reprezentacij bile največe.Trenere da ne spominjemo Vlaho Orlić,Antunović,Rudić koji su imali i veliko značenje na sami vaterpolo u Srbiji plus bezbroj hrvatskih igrača koji su igrali u Partizanu.Podsjetio bi da su 4 hrva.kluba bili 13 puta prvaci Evrope.

Dusan

pre 16 godina

sinisa

Sto se tice bivse Jugoslavije u pravu si, Hrvati su drzali ligu i reprezentaciju, tu su bili jos samo Partizan, Jadran HN i Kotor, a crnogorski timovi su uzeli cini mi samo 3 titule. Ali od raspada drzave Hrvatska je od '93 igrala na svim takmicenjima i uzela samo 4 medelje (1-3-0), a tim SCG od '96 je na 11 takmicenja osvojio 9 (3-3-3) medelja, plus je Srbija pobedila '06 na EP. Mozda se nama jednostavno namestila dobra generacija sa pobednickim mentalitetom, videcemo sta donosi buducnost. Steta je sto je ovaj sport na zalost razvijen samo u desetak zemalja, recimo prvenstva mladih su veciti obracun nas, vas i Madjara, a ostali se pojave jednom u pet godina na postolju. Pozdrav pa da uzivamo na leto u dva velika takmicenja.

torca du

pre 16 godina

miša

SINIŠA ti je sve napisao a da nisi u pravu dovoljno je da pođeš na bilo koju od sportskih stranica saveza di ljepo piše da je te medalje koje ti sada svojataš osvojila yu ili sicg a ne srbija,pa te molim da kao i svi mi ostali brojiš samo ono što ste osvojli kao samostalna država.adioooo