Nedelja, 11.11.2007.

19:39

Žistin Enan osvojila WTA šampionat

Izvor: B92

Žistin Enan osvojila WTA šampionat IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Dragan,BGD

pre 16 godina

@Vesna
Ne mogu da ti pomognem.Mozda mogu malo za pocetak.U Srbiju,
taj kvazipatriotizam(samo na recima),uveli su tvoji favoriti A.M. i V.S.,obojica istaknuti titoisti i komunisti.Ne znam sta je gore,
oni sami ili proizvod koji je oza njih ostao,tj. VI.

daca

pre 16 godina

Sarapova je itekako fit i nista joj ne fali zdravstveno. Verovatno da je bila cak u izvesnoj prednosti u odnosu na Zistin koja mora biti iscrpljena nakon naporne sezone. Ali jedna je Zistin! Onako mala fizicki pa opet pobedjuje. Svaka cast!

Bertok

pre 16 godina

@Dušan
Gaziš kao drljača po oranju! Svima si održao lekciju. Šarapova je imala četrnaest gosina kad je postala profesionalna teniserka, a Ana je to postala krajem aprila 2005, pre dve ipo godine. A vrhunski tenis igra tek godinu i po dana. Samo ti znaš šta si napisao. Naravno da je Žistin na kraju klarijere, igrače jako još godinu dana, a sve to potvrđuje njena igra u Madridu, koja je daleko bila od neke superiornosti. Sto puta je pogodila mrežu, servis bedan, izvukla se na kondiciju, jer Šaropova fizički nije još fit. Nastavi da pišeš, lepo me zasmejavaš kad ispravljaš tačne podatke pogrešnim.

Vesna

pre 16 godina

@DraganBGD
Naravno da se osecas odlicno jer komunisti i titoisti su uvek srpski narod nazivali bagrom, kao i ti sada, i uzivali u toj nasladi. zato su sad na poternicama. E, time se mi ponosimo, sto za posten svet mi smo veliki prijatelji, a ne bagra. I volimo sve nase tenisere, a nismo opsednuti jednom osobom.

Uma

pre 16 godina

Ne znam sta si se okomila na mene devojko, evo Petar je napisao identican komentar, pa ga ne napadas. Zasto ja ?
Astalavista bejbi. Kraj prepirke.

Nena

pre 16 godina

@Nevena
ne kapiram sta si sada zapela sa njom. Tema je o finalnom mecu, u kome je Henin osvojila jos jedan turnir. Ostali mecevi su nebitni posle ovog... Uostalom,ove dve igracice zasluzuju i najvise pohvala.

Dragan,BGD

pre 16 godina

@Cale
U ovoj zemlji ima mnogo ljudi koji nerviraju druge ljude.Ti drugi pripadaju klasi,bagra.
Meni je jasno i zasto.Zato sto bagra uglavnom ne zna nista,nema argumenata i zna samo da mrzi.Odlicno se osecam,zabrinuo bih se kada bi me takvi podrzavali.

Mardok

pre 16 godina

@Thunder Bird
Ne izmišljaj, nikada nisam pridavao važnost listi. Pola godine govorim da je lista nevažna, da su važnije titule i uspesi na velikim turnirima. A ovih 14 bodova pominjem kao nonsens, jer za tebe je Jelena i dalje "treća na planeti", sa bodovima osvojenim, davno, na nevažnim turnirima. Kako 14 bodova može da bude važnije od igre, finala RG, polufinala Vimbldona, polufinala Madrida i međusobnog odnosa u pobedama (5:1 za Anu). Jelena je u Madridu doživela debakl, a pre toga izgubila je tri meča u prvom kolu nekih malih turnira. Ona po drugi put zapada u veliku krizu, a vreme ne radi za nju. Samo su Enen i Ana imale pozitivan skor protiv osam teniserki u Madridu. Jelena protiv nijedne. Zapamti - nijedne! Ne umeš da čitaš, ne možeš da shvatiš šta pišem, a onda mi šalješ besmislene odgovore. Nadam se da ćemo se čuti posle Melburna.

Cale

pre 16 godina

@ DraganBGD

tebi je Kraj poslao najbolji komentar do sada:

"Toliko me iritiraju tvoji komentari da to nije normalno!!!

Sram te bilo, bre!!!

Thunder Bird

pre 16 godina

@ Mardok
tebi je samo opsesija da Ana ima makar poen vise od Jelene, kao da je to pokazatelj da je i bolja od nje. Kako da ne! Nijedan teniser nije imao ravnomerno snage cele godine, tako ni Jeca, koja je dala izvanredan veci deo sezone, i to ne samo prva mesta, nego i prvoklasna finala. I posteno dala sve od sebe za reprezentaciju. Vec je receno da je Ana imala takve zrebove kao Jelena, ne bi bila u prvih 10.

Dragan,BGD

pre 16 godina

Cini mi se da je u ovim 40 i nesto komentara,prilican broj oslicnog kvaliteta.Nemam potrebe da hvalim dva komentara Tenisera,CH,jer je to jasno svima iz aviona,samo bih ga zamolio da se cesce javlja,pre svega zbog onih koji prate tenis od juce.
Odlicni komentari su i posledica toga sto nisu igrale mase devojke,jer tada proradi mentalitet koji iskljucuje realnost.Zaboravio sam Da pomenem Dusan-a,kao i Soneta i jos neke koji zasluzuju pohvale.

Nevena

pre 16 godina

@Uma
Sama sebi skačeš u usta. Tema je pobeda Žistin Enan ne nad Šarapovom, nego je tema pobeda na turniru. Turnir je završen, slede čestitanja. Ako čestitaš prvoj i drugoj, red je da se tu nađe i treća, koja je iz Srbije. Kad je Ana ušla u polufinale, to jedva da je i primećeno. Devojku niko živi nije pohvalio za dve fantastične igre protiv Kuznjecove i Hantupove. Ono o sletanju na Mesec čista je besmislica. Nisi znala šta ćeš, pa daj da pređemo na humor. Da li si primetila da je neko napisao da su svi naši doživeli "raspad"? Niko Anin nastup nije proglasio uspehom. Okomili su se i na njenu "zelenu" haljinu, iako je reč o tirkiznoj, ali oni su i teniski daltonisti. Ja znam zašto, a ti?

Mardok

pre 16 godina

Niko ne pominje Anu i njen uspeh, ali piše se da je Jelena pružala najveći otpor Žistini. Za otpor je zadužen Om, nemački fizičar. Ono što ja znam to je da je Ana ušla u polufinale, izgubila od Enan sa 12:8 (ranije je to bilo 12:1, 12:3...), uzela je treće mesto, Jelena poslednje, i sad Ana ima 14 bodova manje od Jelene!!! Ta ralika u maju iznosila je više od hiljadu i po bodova. O tom uspehu, o tih samo 14 bodova razlike, niko ne piše. Sjajan smo teniski narod.

dafid

pre 16 godina

Enan je perfektna tehnicki,fizicki,takticki...najbolja je i tu nema dileme.Zao mi je Marije jer nju najvise volim,ali cinjenica je da je dala sve od sebe.Malo me je mec podsetio na legendarne duele Graf-Seles.Smatram da je jako ruzno sto je ova drzava zaboravila malu Mo,jer Ana i Jelena su bas zahvaljujuci tome sto su nju pratile na tv, odlucile da igraju tenis,a i cinjenica je da ni Dokiceva,ni Ivanovicka,ni Jankovicka,ni Djokovic...bez obzira na sjajne rezultate nisu ni priblizan kalibar Moniki Seles koja je neverovatno mnogo uradila za istoriju svetskog tenisa.Danas medju mladim igracicama najvise ima onih koje igraju slicno stilu Monike Seles.Ta devojka je osvojila 53 titule u single od cega 4 Australian Opena,3 Roland Garosa,2 US opena,3 zavrsna sampionata u godini(mastersa),medju 10 najvecih je za sva vremena,a na sajtu tennis channel-a ubedljivo vodi u anketi za najbolju svih vremena ispred Graf,Enan,King,Evert,Wiliams,Navratilove,Devenport...Setimo se nekad ove velike zvezde

Oki

pre 16 godina

Koga god vi voleli, jedino je Jelena Jankovic uspela da pruzi fantasticne otpore i finala Enanovoj sto je ova i sama posteno priznala. Mnogo bolje nego sada Sarapova. Enan je presrecna sto je Jeca bila preumorna i sto nije mogla da odigra ovaj turnir. Ne kazem da bi je Jelena pobedila, ali sigurno joj je ustedela mnogo snage, i to Enan zna i te kako dobro. Slazem se sa onima koji se ljute zbog uvreda na racun Zastin Enan, najbolje teniserke sveta.

Arpad

pre 16 godina

Samo jedna mala ispravka. Zisten Enen nije izjednacila rekord po broju uzastopnih pobeda jer je taj postavljen jos jako davno osto je Martina Navratilova pobedila svojevremeno cak 74 puta. Enen je posle Stefi Graf prva koja je u jednoj sezoni posle Vimbldona dobila se meceve a to je za obe upravo 25 pobeda.

jegood

pre 16 godina

Kakav meč! Meč sezone. Svaka čast Enan, dokazala je da je najbolja teniserka, a moja miljenica Šarapova, da je fantastična igračica koje se treba čuvati sledeće sezone.

prosvetitelj

pre 16 godina

Bekhend kakav ima Henin se ne pamti u zenskom tenisu. Vecina muskaraca iz top 20 bi d..e dala za onakav bekhend. A o njenom mentalnom sklopu ne treba ni trositi reci. Postala je dominantnija nego Federer u najboljim danima.

Uma

pre 16 godina

Nisam cestitala Ani zato sto je naslov "Zistin Enan osvojila WTA turnir".
Takodje nisam pisala ni o prvom sletanju coveka na mesec, jer je tema bila ovo sto gore pise.
U cemu je problem i zasto me prozivas ?
Za tvoju informaciju, ja sam veliki fan Ane Ivanovic i na svakom forumu gde se moze stavti avatar i potpis imam njenu slicicu sa textom "ajde" i u potpisu adresu njenog web sitea. Ne brini, podrzavam ja Anu na forumu na njenm sajtu.
@Sone slazem se sa tobom ;-)

Teniser CH

pre 16 godina

Toliko me je kvalitet i profesionalism ovog duela dirnuo da moram ponovo da se javim.
Bila je to Teniska rapsodija koju su odsvirale dve maestralne igracice. Obe su bile pripremljene i isle da pobede na ovom turniru, narocito je Sharapova ciljala bas njega i tiho se spremala 2 meseca. Imponije koliko te dve igacice misle dok je lopta u igri i za vreme pauze, kako se trazi i oseti trenutna slabost protivnika i onda cilja bas na to. Koliko puta je Enan ciljala pred noge Sharapovoj, zato sto zna da joj je to najteze vratiti ?
A tek niske jake dijagonalne lopte koje je Sharapova slala Enan, a ova neverovatnom brzinom i preciznoscu vracala ? Svi ti udarci, i ta brzina su....vredno pripremani nedeljama i mesecima. Radjeno je sistematski, nije se skoknulo 2-3 nedelje u kamp da se " dobro pripremi i popravi service" , nego se nedeljama i mesecima nije izlazilo iz kampa i uskog okruzenja trenera, psihologa i desetine snimljenih kaseta protivnica i analize u detalj. To je profesionalism par excellence.
Molim moderatora da ne pusta komentare vredjanja lika i delovanja Enan, niti omalozavanje i jedne i druge.
Rece tamo neko vrlo mudro pre par meseci...podelite forum, ...na one koji ce analizirati i dati dubinski komentar, i na one koji navijaju.

Muški Hormon

pre 16 godina

Slažem se sa onima koji, kad se Žistin Enen pojavi na terenu, zavrte glavom. Ima u njoj i neke pakosti: 2004, kad su Francuzi i Valonci, kod odlučujućih Sereninih servisa, u finalu RG protiv Enenove, urlali i zviždali kao divlji ljudi, da je Serena gotovo dobila nervni slom. Nesimpatična Žistin halapljivo je koristila atmosferu i nekako osvojila taj turnir. Serena je plakala od muke. Nije joj na um palo da publici, na francuskom, kaže - mir molim! Ništa ona nije novo donela tenisu, osim što koristi svoje posebne biološke osobine. Neko je napisao da joj je mesto u Šangaju. Nije to uvreda, to je stanje stvari. Na sreću, nećemo je još dugo gledati. Posle dvadeset i sedme, a to je za godinu i po, počinje neminovni pad. Gubiće ona i pre toga, već u Melburnu. "Panta rei." Opet ćemo gledati Mariju Šarapovu, a Ana će joj biti dostojna protivnica. Igraju slično, Marija je svetska klasa, Ana će to biti, najviše su i najlepše teniserke na svetu, vaspitane, blage i šarmantne, a Ana je za nijansu snažnija. Igraće će i druge mlade devojke (Čakvetadze, Salaj, Vajdišova, Golovin, Kiriljenko... a ni Hantuhova nije rekla poslednju reč), pa ćemo gledati graciozni ženski tenis, uz igru na visokom nivou. Meni ova Žistin uništi volju da gledam ženski tenis.

Dusan

pre 16 godina

"Matora" Justin potukla "mladu" Mariju. Ne mogu da verujem sta sve ovde moze da se procita. Ali tako je kada se tenis prati godinu, dve. Ana vec tri godine igra vrhunski profesionalni tenis, Sarapova nije sa 14 pocela, Justin ima samo 25 godina i mladja je od recimo Venus cak dve godine. Po nekima je Venus vec za staro gvozdje, posto je usla u 28. godinu. Nego sta cemo sa Vaidisovom i Golovin, one imaju samo 19. godina, i one ce valjda da napreduju? Pa ova ekipa mladih sa istoka Evrope, koja zasada igrao kao Ana pre recimo dve godine. Pa '88 se pricalo o pocetku duge vladavine Stefi Graf, a onda se vec sledece godine pojavila Monika. Jedino postoji sada i bitno je sta ste sada uradili i da li ste iskoristili priliku. Justine je najbolja, a za par godina koga briga da li je neko bio povredjen, ili nije hteo da igra turnir. Justin ima 7 GS i sada dva Mastersa, tri godine je zavrsavala sezonu na prvom mestu, odigrala je najbolju sezonu u zivotu. Sigurno je medju deset najuspesnijih u istoriji tenisa. A ko ce osvajati turnire sledece godine, o tome kada dodje vreme. Izvinite na duzini, ali me "poznavaoci" ubijaju u pojam.

Панта Јокић

pre 16 godina

Бојим се да ће наредна година протећи само у борби за прво место између ове две финалисткиње из Мадрида, а да ће све друге тенисерке (и лепотице) бити само статискиње.

Dragan,BGD

pre 16 godina

Na ovom mecu Sharapova nije bila teniski slabija.Duga pauza i povrede,ucinile su
da je juce izgubila.Sama je
rekla da dve nedelje pred turnir nije znala da li ce igrati i to je svima poznato.
Da je juce igrala spremna,
dobila bi Enen,jer odlucile su dve,tri lopte.Enen je napravila dosta gresaka,jer je znala ko se nalazi s druge strane mreze,jer bi na svaki slabiji servis popila viner ritrn.Koliko je samo lopti dobila direktno pod noge.
Kakav je kvalitet meca bio,
govori podatak da je u jednom mecu izgubila vise gemova,nego u predhodna cetiri meca.
@Nikola
Lepo je to sto imamo troje medju prvih 5.Ipak,moras da imas na umu,da ce njih troje biti veliki,tek ako za godinu dana opet budu medju prvih 5.
Mnogo je teze zadrzati,nego osvojiti poziciju.Bilo je mnogo tenisera koji su bili na vrhu jednu godinu i nikad vise.Imaj to na umu.

Sone

pre 16 godina

Ne razumijem ove bolesne komentare tipa "ona je muskaracha", pa onda "ona treba u Sangaj" ... Zena ima metar i po i 35 kila! I sad jos ispade muskarcina! A ona je samo najbolja. To sto je ravna ko daska i nije visoka i seksipilna k'o Masha ili nasa Ana ne znaci da je musko. Sarapova je moze u zubima nositi ako cemo posteno. Uostalom, i Rej Carls bi vidio da je ona jedna od najboljih, ali onih najboljih-najboljih, koja je ikad drzala reket u ruci! A sto je jos vise deprimirajuce za druge teniserke, Enan moze jos 3-4 godine da igra na ovom nivou, plus sto je mentalno 3 koplja iznad ostalih.

Nevena

pre 16 godina

@Uma
Misliš da naša Ana ne zaslužuje, za polufinale i nezvanično treće mesto, nikakvu čestitku? Ana je izgubila od prve i druge, a pobedila je jake teniserke Kuznjecovu i Hantuhovu. To je za debitanta i najmlađu teniserku na turniru, koja je u profesionalnom tenisu dve godine (Žistin devet, Šarapova sedam), veliki uspeh. Lepo od tebe.

Gojko

pre 16 godina

@Peđa
S pravom si se nadao, jer je Marija fenomenalna. Ona samo nije imala snage do kraja, jer se cele godine mučila sa povredom. Sad je u redu, i u Melburnu je možda naša Ana još neće pobediti, ali naša Marija hoće sigurno. Sa onakvim servisom i 26 godina, Žistin neće više biti nepobediva.

Šarapunčik

pre 16 godina

Čestitamo našoj Ani i Jeleni na prikazanom. Priželjkivao sam pobedu u finalu Šarapunčika, devojka ima sve, fantastičnu tehniku, na terenu je prava lavica, inteligentno i šarmantno se ponaša i na terenu i van njega a ima i ono bez čega žena ne može i ne postoji - pravo je uživanje dok je gledaš.

svetlana

pre 16 godina

Bez obzira na par godina uspeha u zenskom tenisu, mislim da Henin nece biti upamcena ni po kakvom posebnom doprinosu zenskom tenisu.
Ne verujem da ce je se za 10 godina iko secati, a svi mi znamo i zasto.
Zenski tenis je po meni nevidjeno dosadan u poredjenju sa muskim, a posle odlaka Kim Klajsters, jedino mi interesovanje jos odrzavaju nase teniserke, koje jos mnogo imaju da napreduju da bi dostigle ono sto zele (Ana ima realno vece sanse od Jelene).

Maki

pre 16 godina

Odlican mec, svaka cast Sarapovoj za upornost... Enan je opet dokazala da je trenutno najjaca, ima najvecu psihicku i fizicku stabilnost onda kada je to najpotrebnije, i iskreno... igra najlepsi tenis!

Djordje

pre 16 godina

Hvala i Mariji i Zastin sto su nam omogucile trpcasovno yzivanje u vrhunskom tenisu!Ipak pobedila je najbolja!Svaka cast Zastin rodjena si sampionka!Nadam se da cemo 2008. gladati finale Jelena-Ana! BRAVO i za Jelenu i Anu na sjajnoj godini tenisa!

Uma

pre 16 godina

Sto Enanovu proglasavate muskaracom ?
Setite se Navratilove, danas Morezmo,Kuznjecove,Serene. Nije bas ni najzenstvenija, ali nije ni tolko muskobanjasta.
Cestitke za sampionku, a takodje i Mariji na svemu sto je pokazala.

Čajkovski

pre 16 godina

Turnir je bio odličan, dao je nekoliko fenomenalnih mečeva (da ne nabrajam). Čestitke najuspešnijima - Žistini, Mariji, našoj Ani i još jednoj Ani. To je i redosled. Ovde kao da se stidimo ovog "opasnog" priznanja.

Slažem se

pre 16 godina

Jeste Enan pobedila, odlučilo je to što je ona potpuno zdrava, Šarapova je dugo bila izvan tenisa zbog povrede, da je bila opreznija i stabilnija mogla je da dobije drugi set, itd... Nije bitno, tako je kako je, nestala je Žistinina superiornost, ali da li ste primetili kakav je bio servis Žistinin i koliko je puta loptu tresnula u mrežu? Možda je postavila i neki rekord. Do Melburna ima tri meseca, Marija će tada biti zdrava i u boljoj kondiciji, i pored Venus, ako dođe potpuno fit, pogotovo što je tamo teren tvrđi i brži, ona i Venus imaće više šansi nego Žistin. Marija sigurno. U Melburnu će i Ana dobro proći, ubeđen sam. Mi smo malo neprimetno prešli preko njenog uspeha u Madridu. Kad se sve sabere, ona je treća. Nadam se da je i Ana Ivanović srpska teniserka.

pre 16 godina

Smiješni su ti Rusi...

Победой первой ракетки мира бельгийки Жюстин Энен над россиянкой Марией Шараповой завершился финальный матч на итоговом турнире WTA.

Oni najbolju svjetsku tenisačicu zovu Žjusćin Enjen!!!

pre 16 godina

Številka Ena(n)

Na slovenskomu to znači «broj jedan», što je naslov u čast veličanstvenoj Justine Henin (Žistin Enan). Omalena je Belgijanka danas bila na najtežem ispitu sezone, ali je nakon višesatne borbe izašla neokrznuta. Iako je malo nedostajalo jer je s druge strane bila nadahnuta Mašenjka koja je suparnicu tjerala da od prvoga do posljednjega poena igra na najvišoj razini.

Još se jedanput pokazalo da za pobjedu u srazu s Heninovom treba biti gotovo savršen. Takva je Šarapova i bila u prvomu setu, ali je u nastavku pala. Očekivano, isrcpila se nakon golema truda koji je uložila da slomi veliku protivnicu. I mučili su je, baš kao i njezina prijatelja Novaka, dišni putevi. Inače, Justine je danas dosta i taktički griješila, izlazila na mrežu često bez potrebe. Usto je uglavnom napadala Ruskinjin bekhend. I potom bi svaki put uslijedila dijagonala koja bi Belgijanki radila velike poteškoće. Doista me čudi da se Justine, koja izvrsno čita suparničine namjere, nije bolje pripremila na mreži jer paralela iz trka kao da ne postoji u Mašinoj igri. To je Justine umalo koštalo poraza, kao i «svađanje» sa servisima. Ipak, teško ju je slomiti jer se izvanredno kreće i protivnika tjera da odigra nekoliko povezanih vrhunskih udaraca. A to rijetkima polazi za rukom.

Pretpostavljao sam, osobito nakon dva posljednja Marijina nastupa, da će finalni dvoboj biti zaključen tek u trećemu setu, ali doista nisam mogao vjerovati da će Ruskinja nenadmašivu vladaricu ženskoga tenisa više od tri sata držati na na žeravici. Zato i njoj velike čestitke za sudjelovanje u jednom od najboljih ženskih finala u posljednjih nekoliko godina!

Nikola

pre 16 godina

Ne lupajte,dok su pobedjivali bili su dobri,a po cim kiksnu sve to dobro pada u vodu.Do juce nismo ni znali kako izgleda biti medju prvih 10 na svetu,a sada troje njih su ispod petog mesta...

Pittsburgh

pre 16 godina

Daklem neverovatno, da niko ne moze da je pobedi ?? Sad je svim igracicama udarila komplekse samo tako. Mozda bio je pobedio Nabaldijan. Mozda ??

Nena

pre 16 godina

Sva cast. Devojka igra sjajno. Iako sam ipak malo vise zelela da pobedi Maria, jer bi jos to podiglo jos vise samopouzdanje,ipak je ovo super uspeh i za nju posle ne bas sjajne sezone. Na kraju je i ona bila srecna i odrzala jako lep govor. Henin sve cestitke, sjajno je odigrala celu sezonu i zasluzeno je na prvom mestu,igra fantasticno.
Sve u svemu,sjajan mec, ne toliko predivnih poena koliko borbe za svaki poen i gem.
Svaka cast i jednoj i drugoj teniserki.

Mai

pre 16 godina

Izuzetno zanimljiv i napet mec, ne tako lep i opusten tenis, kao kada razbijaju svoje protivnice. Videlo se koliko im je znacio svaki poen, ali tako rade sampioni! Pitam se da li bi Nole izdrzao da igra mec koji ovoliko traje. Svaka cast devojke!

Teniser CH

pre 16 godina

Ovo je bio mec za istoriju! Najkvalitetnije, najinteligentnije i sa najvecim taktickim nadmudrivanjem koje mogu da pruze samo vrh vrhunski zenskog tenisa. Nema im ravnih, i nece skoro biti... cak i kad po neki put izgube od ostalih trckarala nece vaziti jer ce to biti kada se pocnu povlaciti ili budu nemotivisane. Nema ni jedne, am ni jedne oblasti vrhunskog tensikog znanja koje nisu pokazale, jednako i profesionalno..sve dotle dok Sharapovoj zdravlje nije bilo naruseno. Ne treba ni nabrajati mnostvo neverovatnih udaraca, treba samo pozeleti da su tako nesto gledale nase Jelena i Ana. Jedna Sharapova, koja je i pre godinu dve zagospodarila svojim znanjem, dodala je jos bar 2-3 nova udarca koje ranije nije imala( napr. service return a la Nalbadijan, etc..), i ima ustaljeni vrhunski service. A Enan je morala bas sve da izvadi iz svog prebogatog repertoara, i cak bude blagoslovena narusenim zdravljem Marije, da bi je konacno slomila. To je nevidjeni profesionalizam, borba ne samo za 1M dolara nego i za prestige. Svetu je pokazano sta je tenis, i kako ga treba igrati. Kad to covek pogleda, ne samo da mu se smuce Milerke, Safinke, Petrovke i ostale snagatorke, nego ih ne treba ni gledati, ni spominjati, a kamoli komentarisati.

Zorana

pre 16 godina

Svaka cast obema!Bravo Marija za upornost i igracku inteligenciju. Mislim da su povrede uzele svoj danak u trecem setu, gde je pre svega fizicki pala.Iako sam navijala protiv nje, cestitke za Zistin!Treba biti objektivan, velika je to sampoionka.

eEE

pre 16 godina

MNOGO je dobra, ali MNOGO smara....daj zeno prilike i drugima da nesto osvoje...steta za Sharapovu, ali dobro...vratila se u dobru formu i nema sta da joj se prigovori...

Mau Mau

pre 16 godina

Nema više superiornosti. Do pobede je došla zahvaljujući kondiciji. Dugo sam se ustručavao da napišem ono što su mnogi napisali, ali više ne mogu da izdržim: njoj nije mesto u Madrudu, nego u Šangaju. Marija, Ana, Jelena i druge DEVOJKE, strpite se još malo i vredno trenirajte.

Teniser CH

pre 16 godina

Ovo je bio mec za istoriju! Najkvalitetnije, najinteligentnije i sa najvecim taktickim nadmudrivanjem koje mogu da pruze samo vrh vrhunski zenskog tenisa. Nema im ravnih, i nece skoro biti... cak i kad po neki put izgube od ostalih trckarala nece vaziti jer ce to biti kada se pocnu povlaciti ili budu nemotivisane. Nema ni jedne, am ni jedne oblasti vrhunskog tensikog znanja koje nisu pokazale, jednako i profesionalno..sve dotle dok Sharapovoj zdravlje nije bilo naruseno. Ne treba ni nabrajati mnostvo neverovatnih udaraca, treba samo pozeleti da su tako nesto gledale nase Jelena i Ana. Jedna Sharapova, koja je i pre godinu dve zagospodarila svojim znanjem, dodala je jos bar 2-3 nova udarca koje ranije nije imala( napr. service return a la Nalbadijan, etc..), i ima ustaljeni vrhunski service. A Enan je morala bas sve da izvadi iz svog prebogatog repertoara, i cak bude blagoslovena narusenim zdravljem Marije, da bi je konacno slomila. To je nevidjeni profesionalizam, borba ne samo za 1M dolara nego i za prestige. Svetu je pokazano sta je tenis, i kako ga treba igrati. Kad to covek pogleda, ne samo da mu se smuce Milerke, Safinke, Petrovke i ostale snagatorke, nego ih ne treba ni gledati, ni spominjati, a kamoli komentarisati.

Zorana

pre 16 godina

Svaka cast obema!Bravo Marija za upornost i igracku inteligenciju. Mislim da su povrede uzele svoj danak u trecem setu, gde je pre svega fizicki pala.Iako sam navijala protiv nje, cestitke za Zistin!Treba biti objektivan, velika je to sampoionka.

eEE

pre 16 godina

MNOGO je dobra, ali MNOGO smara....daj zeno prilike i drugima da nesto osvoje...steta za Sharapovu, ali dobro...vratila se u dobru formu i nema sta da joj se prigovori...

Sone

pre 16 godina

Ne razumijem ove bolesne komentare tipa "ona je muskaracha", pa onda "ona treba u Sangaj" ... Zena ima metar i po i 35 kila! I sad jos ispade muskarcina! A ona je samo najbolja. To sto je ravna ko daska i nije visoka i seksipilna k'o Masha ili nasa Ana ne znaci da je musko. Sarapova je moze u zubima nositi ako cemo posteno. Uostalom, i Rej Carls bi vidio da je ona jedna od najboljih, ali onih najboljih-najboljih, koja je ikad drzala reket u ruci! A sto je jos vise deprimirajuce za druge teniserke, Enan moze jos 3-4 godine da igra na ovom nivou, plus sto je mentalno 3 koplja iznad ostalih.

Uma

pre 16 godina

Sto Enanovu proglasavate muskaracom ?
Setite se Navratilove, danas Morezmo,Kuznjecove,Serene. Nije bas ni najzenstvenija, ali nije ni tolko muskobanjasta.
Cestitke za sampionku, a takodje i Mariji na svemu sto je pokazala.

Mau Mau

pre 16 godina

Nema više superiornosti. Do pobede je došla zahvaljujući kondiciji. Dugo sam se ustručavao da napišem ono što su mnogi napisali, ali više ne mogu da izdržim: njoj nije mesto u Madrudu, nego u Šangaju. Marija, Ana, Jelena i druge DEVOJKE, strpite se još malo i vredno trenirajte.

Nikola

pre 16 godina

Ne lupajte,dok su pobedjivali bili su dobri,a po cim kiksnu sve to dobro pada u vodu.Do juce nismo ni znali kako izgleda biti medju prvih 10 na svetu,a sada troje njih su ispod petog mesta...

Nevena

pre 16 godina

@Uma
Misliš da naša Ana ne zaslužuje, za polufinale i nezvanično treće mesto, nikakvu čestitku? Ana je izgubila od prve i druge, a pobedila je jake teniserke Kuznjecovu i Hantuhovu. To je za debitanta i najmlađu teniserku na turniru, koja je u profesionalnom tenisu dve godine (Žistin devet, Šarapova sedam), veliki uspeh. Lepo od tebe.

Teniser CH

pre 16 godina

Toliko me je kvalitet i profesionalism ovog duela dirnuo da moram ponovo da se javim.
Bila je to Teniska rapsodija koju su odsvirale dve maestralne igracice. Obe su bile pripremljene i isle da pobede na ovom turniru, narocito je Sharapova ciljala bas njega i tiho se spremala 2 meseca. Imponije koliko te dve igacice misle dok je lopta u igri i za vreme pauze, kako se trazi i oseti trenutna slabost protivnika i onda cilja bas na to. Koliko puta je Enan ciljala pred noge Sharapovoj, zato sto zna da joj je to najteze vratiti ?
A tek niske jake dijagonalne lopte koje je Sharapova slala Enan, a ova neverovatnom brzinom i preciznoscu vracala ? Svi ti udarci, i ta brzina su....vredno pripremani nedeljama i mesecima. Radjeno je sistematski, nije se skoknulo 2-3 nedelje u kamp da se " dobro pripremi i popravi service" , nego se nedeljama i mesecima nije izlazilo iz kampa i uskog okruzenja trenera, psihologa i desetine snimljenih kaseta protivnica i analize u detalj. To je profesionalism par excellence.
Molim moderatora da ne pusta komentare vredjanja lika i delovanja Enan, niti omalozavanje i jedne i druge.
Rece tamo neko vrlo mudro pre par meseci...podelite forum, ...na one koji ce analizirati i dati dubinski komentar, i na one koji navijaju.

Dragan,BGD

pre 16 godina

Na ovom mecu Sharapova nije bila teniski slabija.Duga pauza i povrede,ucinile su
da je juce izgubila.Sama je
rekla da dve nedelje pred turnir nije znala da li ce igrati i to je svima poznato.
Da je juce igrala spremna,
dobila bi Enen,jer odlucile su dve,tri lopte.Enen je napravila dosta gresaka,jer je znala ko se nalazi s druge strane mreze,jer bi na svaki slabiji servis popila viner ritrn.Koliko je samo lopti dobila direktno pod noge.
Kakav je kvalitet meca bio,
govori podatak da je u jednom mecu izgubila vise gemova,nego u predhodna cetiri meca.
@Nikola
Lepo je to sto imamo troje medju prvih 5.Ipak,moras da imas na umu,da ce njih troje biti veliki,tek ako za godinu dana opet budu medju prvih 5.
Mnogo je teze zadrzati,nego osvojiti poziciju.Bilo je mnogo tenisera koji su bili na vrhu jednu godinu i nikad vise.Imaj to na umu.

Dusan

pre 16 godina

"Matora" Justin potukla "mladu" Mariju. Ne mogu da verujem sta sve ovde moze da se procita. Ali tako je kada se tenis prati godinu, dve. Ana vec tri godine igra vrhunski profesionalni tenis, Sarapova nije sa 14 pocela, Justin ima samo 25 godina i mladja je od recimo Venus cak dve godine. Po nekima je Venus vec za staro gvozdje, posto je usla u 28. godinu. Nego sta cemo sa Vaidisovom i Golovin, one imaju samo 19. godina, i one ce valjda da napreduju? Pa ova ekipa mladih sa istoka Evrope, koja zasada igrao kao Ana pre recimo dve godine. Pa '88 se pricalo o pocetku duge vladavine Stefi Graf, a onda se vec sledece godine pojavila Monika. Jedino postoji sada i bitno je sta ste sada uradili i da li ste iskoristili priliku. Justine je najbolja, a za par godina koga briga da li je neko bio povredjen, ili nije hteo da igra turnir. Justin ima 7 GS i sada dva Mastersa, tri godine je zavrsavala sezonu na prvom mestu, odigrala je najbolju sezonu u zivotu. Sigurno je medju deset najuspesnijih u istoriji tenisa. A ko ce osvajati turnire sledece godine, o tome kada dodje vreme. Izvinite na duzini, ali me "poznavaoci" ubijaju u pojam.

Nena

pre 16 godina

Sva cast. Devojka igra sjajno. Iako sam ipak malo vise zelela da pobedi Maria, jer bi jos to podiglo jos vise samopouzdanje,ipak je ovo super uspeh i za nju posle ne bas sjajne sezone. Na kraju je i ona bila srecna i odrzala jako lep govor. Henin sve cestitke, sjajno je odigrala celu sezonu i zasluzeno je na prvom mestu,igra fantasticno.
Sve u svemu,sjajan mec, ne toliko predivnih poena koliko borbe za svaki poen i gem.
Svaka cast i jednoj i drugoj teniserki.

pre 16 godina

Številka Ena(n)

Na slovenskomu to znači «broj jedan», što je naslov u čast veličanstvenoj Justine Henin (Žistin Enan). Omalena je Belgijanka danas bila na najtežem ispitu sezone, ali je nakon višesatne borbe izašla neokrznuta. Iako je malo nedostajalo jer je s druge strane bila nadahnuta Mašenjka koja je suparnicu tjerala da od prvoga do posljednjega poena igra na najvišoj razini.

Još se jedanput pokazalo da za pobjedu u srazu s Heninovom treba biti gotovo savršen. Takva je Šarapova i bila u prvomu setu, ali je u nastavku pala. Očekivano, isrcpila se nakon golema truda koji je uložila da slomi veliku protivnicu. I mučili su je, baš kao i njezina prijatelja Novaka, dišni putevi. Inače, Justine je danas dosta i taktički griješila, izlazila na mrežu često bez potrebe. Usto je uglavnom napadala Ruskinjin bekhend. I potom bi svaki put uslijedila dijagonala koja bi Belgijanki radila velike poteškoće. Doista me čudi da se Justine, koja izvrsno čita suparničine namjere, nije bolje pripremila na mreži jer paralela iz trka kao da ne postoji u Mašinoj igri. To je Justine umalo koštalo poraza, kao i «svađanje» sa servisima. Ipak, teško ju je slomiti jer se izvanredno kreće i protivnika tjera da odigra nekoliko povezanih vrhunskih udaraca. A to rijetkima polazi za rukom.

Pretpostavljao sam, osobito nakon dva posljednja Marijina nastupa, da će finalni dvoboj biti zaključen tek u trećemu setu, ali doista nisam mogao vjerovati da će Ruskinja nenadmašivu vladaricu ženskoga tenisa više od tri sata držati na na žeravici. Zato i njoj velike čestitke za sudjelovanje u jednom od najboljih ženskih finala u posljednjih nekoliko godina!

Mai

pre 16 godina

Izuzetno zanimljiv i napet mec, ne tako lep i opusten tenis, kao kada razbijaju svoje protivnice. Videlo se koliko im je znacio svaki poen, ali tako rade sampioni! Pitam se da li bi Nole izdrzao da igra mec koji ovoliko traje. Svaka cast devojke!

Čajkovski

pre 16 godina

Turnir je bio odličan, dao je nekoliko fenomenalnih mečeva (da ne nabrajam). Čestitke najuspešnijima - Žistini, Mariji, našoj Ani i još jednoj Ani. To je i redosled. Ovde kao da se stidimo ovog "opasnog" priznanja.

Thunder Bird

pre 16 godina

@ Mardok
tebi je samo opsesija da Ana ima makar poen vise od Jelene, kao da je to pokazatelj da je i bolja od nje. Kako da ne! Nijedan teniser nije imao ravnomerno snage cele godine, tako ni Jeca, koja je dala izvanredan veci deo sezone, i to ne samo prva mesta, nego i prvoklasna finala. I posteno dala sve od sebe za reprezentaciju. Vec je receno da je Ana imala takve zrebove kao Jelena, ne bi bila u prvih 10.

Vesna

pre 16 godina

@DraganBGD
Naravno da se osecas odlicno jer komunisti i titoisti su uvek srpski narod nazivali bagrom, kao i ti sada, i uzivali u toj nasladi. zato su sad na poternicama. E, time se mi ponosimo, sto za posten svet mi smo veliki prijatelji, a ne bagra. I volimo sve nase tenisere, a nismo opsednuti jednom osobom.

Šarapunčik

pre 16 godina

Čestitamo našoj Ani i Jeleni na prikazanom. Priželjkivao sam pobedu u finalu Šarapunčika, devojka ima sve, fantastičnu tehniku, na terenu je prava lavica, inteligentno i šarmantno se ponaša i na terenu i van njega a ima i ono bez čega žena ne može i ne postoji - pravo je uživanje dok je gledaš.

Slažem se

pre 16 godina

Jeste Enan pobedila, odlučilo je to što je ona potpuno zdrava, Šarapova je dugo bila izvan tenisa zbog povrede, da je bila opreznija i stabilnija mogla je da dobije drugi set, itd... Nije bitno, tako je kako je, nestala je Žistinina superiornost, ali da li ste primetili kakav je bio servis Žistinin i koliko je puta loptu tresnula u mrežu? Možda je postavila i neki rekord. Do Melburna ima tri meseca, Marija će tada biti zdrava i u boljoj kondiciji, i pored Venus, ako dođe potpuno fit, pogotovo što je tamo teren tvrđi i brži, ona i Venus imaće više šansi nego Žistin. Marija sigurno. U Melburnu će i Ana dobro proći, ubeđen sam. Mi smo malo neprimetno prešli preko njenog uspeha u Madridu. Kad se sve sabere, ona je treća. Nadam se da je i Ana Ivanović srpska teniserka.

Djordje

pre 16 godina

Hvala i Mariji i Zastin sto su nam omogucile trpcasovno yzivanje u vrhunskom tenisu!Ipak pobedila je najbolja!Svaka cast Zastin rodjena si sampionka!Nadam se da cemo 2008. gladati finale Jelena-Ana! BRAVO i za Jelenu i Anu na sjajnoj godini tenisa!

Mardok

pre 16 godina

Niko ne pominje Anu i njen uspeh, ali piše se da je Jelena pružala najveći otpor Žistini. Za otpor je zadužen Om, nemački fizičar. Ono što ja znam to je da je Ana ušla u polufinale, izgubila od Enan sa 12:8 (ranije je to bilo 12:1, 12:3...), uzela je treće mesto, Jelena poslednje, i sad Ana ima 14 bodova manje od Jelene!!! Ta ralika u maju iznosila je više od hiljadu i po bodova. O tom uspehu, o tih samo 14 bodova razlike, niko ne piše. Sjajan smo teniski narod.

Maki

pre 16 godina

Odlican mec, svaka cast Sarapovoj za upornost... Enan je opet dokazala da je trenutno najjaca, ima najvecu psihicku i fizicku stabilnost onda kada je to najpotrebnije, i iskreno... igra najlepsi tenis!

Панта Јокић

pre 16 godina

Бојим се да ће наредна година протећи само у борби за прво место између ове две финалисткиње из Мадрида, а да ће све друге тенисерке (и лепотице) бити само статискиње.

prosvetitelj

pre 16 godina

Bekhend kakav ima Henin se ne pamti u zenskom tenisu. Vecina muskaraca iz top 20 bi d..e dala za onakav bekhend. A o njenom mentalnom sklopu ne treba ni trositi reci. Postala je dominantnija nego Federer u najboljim danima.

Uma

pre 16 godina

Nisam cestitala Ani zato sto je naslov "Zistin Enan osvojila WTA turnir".
Takodje nisam pisala ni o prvom sletanju coveka na mesec, jer je tema bila ovo sto gore pise.
U cemu je problem i zasto me prozivas ?
Za tvoju informaciju, ja sam veliki fan Ane Ivanovic i na svakom forumu gde se moze stavti avatar i potpis imam njenu slicicu sa textom "ajde" i u potpisu adresu njenog web sitea. Ne brini, podrzavam ja Anu na forumu na njenm sajtu.
@Sone slazem se sa tobom ;-)

dafid

pre 16 godina

Enan je perfektna tehnicki,fizicki,takticki...najbolja je i tu nema dileme.Zao mi je Marije jer nju najvise volim,ali cinjenica je da je dala sve od sebe.Malo me je mec podsetio na legendarne duele Graf-Seles.Smatram da je jako ruzno sto je ova drzava zaboravila malu Mo,jer Ana i Jelena su bas zahvaljujuci tome sto su nju pratile na tv, odlucile da igraju tenis,a i cinjenica je da ni Dokiceva,ni Ivanovicka,ni Jankovicka,ni Djokovic...bez obzira na sjajne rezultate nisu ni priblizan kalibar Moniki Seles koja je neverovatno mnogo uradila za istoriju svetskog tenisa.Danas medju mladim igracicama najvise ima onih koje igraju slicno stilu Monike Seles.Ta devojka je osvojila 53 titule u single od cega 4 Australian Opena,3 Roland Garosa,2 US opena,3 zavrsna sampionata u godini(mastersa),medju 10 najvecih je za sva vremena,a na sajtu tennis channel-a ubedljivo vodi u anketi za najbolju svih vremena ispred Graf,Enan,King,Evert,Wiliams,Navratilove,Devenport...Setimo se nekad ove velike zvezde

Cale

pre 16 godina

@ DraganBGD

tebi je Kraj poslao najbolji komentar do sada:

"Toliko me iritiraju tvoji komentari da to nije normalno!!!

Sram te bilo, bre!!!

svetlana

pre 16 godina

Bez obzira na par godina uspeha u zenskom tenisu, mislim da Henin nece biti upamcena ni po kakvom posebnom doprinosu zenskom tenisu.
Ne verujem da ce je se za 10 godina iko secati, a svi mi znamo i zasto.
Zenski tenis je po meni nevidjeno dosadan u poredjenju sa muskim, a posle odlaka Kim Klajsters, jedino mi interesovanje jos odrzavaju nase teniserke, koje jos mnogo imaju da napreduju da bi dostigle ono sto zele (Ana ima realno vece sanse od Jelene).

jegood

pre 16 godina

Kakav meč! Meč sezone. Svaka čast Enan, dokazala je da je najbolja teniserka, a moja miljenica Šarapova, da je fantastična igračica koje se treba čuvati sledeće sezone.

Oki

pre 16 godina

Koga god vi voleli, jedino je Jelena Jankovic uspela da pruzi fantasticne otpore i finala Enanovoj sto je ova i sama posteno priznala. Mnogo bolje nego sada Sarapova. Enan je presrecna sto je Jeca bila preumorna i sto nije mogla da odigra ovaj turnir. Ne kazem da bi je Jelena pobedila, ali sigurno joj je ustedela mnogo snage, i to Enan zna i te kako dobro. Slazem se sa onima koji se ljute zbog uvreda na racun Zastin Enan, najbolje teniserke sveta.

Dragan,BGD

pre 16 godina

Cini mi se da je u ovim 40 i nesto komentara,prilican broj oslicnog kvaliteta.Nemam potrebe da hvalim dva komentara Tenisera,CH,jer je to jasno svima iz aviona,samo bih ga zamolio da se cesce javlja,pre svega zbog onih koji prate tenis od juce.
Odlicni komentari su i posledica toga sto nisu igrale mase devojke,jer tada proradi mentalitet koji iskljucuje realnost.Zaboravio sam Da pomenem Dusan-a,kao i Soneta i jos neke koji zasluzuju pohvale.

pre 16 godina

Smiješni su ti Rusi...

Победой первой ракетки мира бельгийки Жюстин Энен над россиянкой Марией Шараповой завершился финальный матч на итоговом турнире WTA.

Oni najbolju svjetsku tenisačicu zovu Žjusćin Enjen!!!

Gojko

pre 16 godina

@Peđa
S pravom si se nadao, jer je Marija fenomenalna. Ona samo nije imala snage do kraja, jer se cele godine mučila sa povredom. Sad je u redu, i u Melburnu je možda naša Ana još neće pobediti, ali naša Marija hoće sigurno. Sa onakvim servisom i 26 godina, Žistin neće više biti nepobediva.

Muški Hormon

pre 16 godina

Slažem se sa onima koji, kad se Žistin Enen pojavi na terenu, zavrte glavom. Ima u njoj i neke pakosti: 2004, kad su Francuzi i Valonci, kod odlučujućih Sereninih servisa, u finalu RG protiv Enenove, urlali i zviždali kao divlji ljudi, da je Serena gotovo dobila nervni slom. Nesimpatična Žistin halapljivo je koristila atmosferu i nekako osvojila taj turnir. Serena je plakala od muke. Nije joj na um palo da publici, na francuskom, kaže - mir molim! Ništa ona nije novo donela tenisu, osim što koristi svoje posebne biološke osobine. Neko je napisao da joj je mesto u Šangaju. Nije to uvreda, to je stanje stvari. Na sreću, nećemo je još dugo gledati. Posle dvadeset i sedme, a to je za godinu i po, počinje neminovni pad. Gubiće ona i pre toga, već u Melburnu. "Panta rei." Opet ćemo gledati Mariju Šarapovu, a Ana će joj biti dostojna protivnica. Igraju slično, Marija je svetska klasa, Ana će to biti, najviše su i najlepše teniserke na svetu, vaspitane, blage i šarmantne, a Ana je za nijansu snažnija. Igraće će i druge mlade devojke (Čakvetadze, Salaj, Vajdišova, Golovin, Kiriljenko... a ni Hantuhova nije rekla poslednju reč), pa ćemo gledati graciozni ženski tenis, uz igru na visokom nivou. Meni ova Žistin uništi volju da gledam ženski tenis.

Dragan,BGD

pre 16 godina

@Cale
U ovoj zemlji ima mnogo ljudi koji nerviraju druge ljude.Ti drugi pripadaju klasi,bagra.
Meni je jasno i zasto.Zato sto bagra uglavnom ne zna nista,nema argumenata i zna samo da mrzi.Odlicno se osecam,zabrinuo bih se kada bi me takvi podrzavali.

Mardok

pre 16 godina

@Thunder Bird
Ne izmišljaj, nikada nisam pridavao važnost listi. Pola godine govorim da je lista nevažna, da su važnije titule i uspesi na velikim turnirima. A ovih 14 bodova pominjem kao nonsens, jer za tebe je Jelena i dalje "treća na planeti", sa bodovima osvojenim, davno, na nevažnim turnirima. Kako 14 bodova može da bude važnije od igre, finala RG, polufinala Vimbldona, polufinala Madrida i međusobnog odnosa u pobedama (5:1 za Anu). Jelena je u Madridu doživela debakl, a pre toga izgubila je tri meča u prvom kolu nekih malih turnira. Ona po drugi put zapada u veliku krizu, a vreme ne radi za nju. Samo su Enen i Ana imale pozitivan skor protiv osam teniserki u Madridu. Jelena protiv nijedne. Zapamti - nijedne! Ne umeš da čitaš, ne možeš da shvatiš šta pišem, a onda mi šalješ besmislene odgovore. Nadam se da ćemo se čuti posle Melburna.

daca

pre 16 godina

Sarapova je itekako fit i nista joj ne fali zdravstveno. Verovatno da je bila cak u izvesnoj prednosti u odnosu na Zistin koja mora biti iscrpljena nakon naporne sezone. Ali jedna je Zistin! Onako mala fizicki pa opet pobedjuje. Svaka cast!

Pittsburgh

pre 16 godina

Daklem neverovatno, da niko ne moze da je pobedi ?? Sad je svim igracicama udarila komplekse samo tako. Mozda bio je pobedio Nabaldijan. Mozda ??

Arpad

pre 16 godina

Samo jedna mala ispravka. Zisten Enen nije izjednacila rekord po broju uzastopnih pobeda jer je taj postavljen jos jako davno osto je Martina Navratilova pobedila svojevremeno cak 74 puta. Enen je posle Stefi Graf prva koja je u jednoj sezoni posle Vimbldona dobila se meceve a to je za obe upravo 25 pobeda.

Nena

pre 16 godina

@Nevena
ne kapiram sta si sada zapela sa njom. Tema je o finalnom mecu, u kome je Henin osvojila jos jedan turnir. Ostali mecevi su nebitni posle ovog... Uostalom,ove dve igracice zasluzuju i najvise pohvala.

Dragan,BGD

pre 16 godina

@Vesna
Ne mogu da ti pomognem.Mozda mogu malo za pocetak.U Srbiju,
taj kvazipatriotizam(samo na recima),uveli su tvoji favoriti A.M. i V.S.,obojica istaknuti titoisti i komunisti.Ne znam sta je gore,
oni sami ili proizvod koji je oza njih ostao,tj. VI.

Nevena

pre 16 godina

@Uma
Sama sebi skačeš u usta. Tema je pobeda Žistin Enan ne nad Šarapovom, nego je tema pobeda na turniru. Turnir je završen, slede čestitanja. Ako čestitaš prvoj i drugoj, red je da se tu nađe i treća, koja je iz Srbije. Kad je Ana ušla u polufinale, to jedva da je i primećeno. Devojku niko živi nije pohvalio za dve fantastične igre protiv Kuznjecove i Hantupove. Ono o sletanju na Mesec čista je besmislica. Nisi znala šta ćeš, pa daj da pređemo na humor. Da li si primetila da je neko napisao da su svi naši doživeli "raspad"? Niko Anin nastup nije proglasio uspehom. Okomili su se i na njenu "zelenu" haljinu, iako je reč o tirkiznoj, ali oni su i teniski daltonisti. Ja znam zašto, a ti?

Uma

pre 16 godina

Ne znam sta si se okomila na mene devojko, evo Petar je napisao identican komentar, pa ga ne napadas. Zasto ja ?
Astalavista bejbi. Kraj prepirke.

Bertok

pre 16 godina

@Dušan
Gaziš kao drljača po oranju! Svima si održao lekciju. Šarapova je imala četrnaest gosina kad je postala profesionalna teniserka, a Ana je to postala krajem aprila 2005, pre dve ipo godine. A vrhunski tenis igra tek godinu i po dana. Samo ti znaš šta si napisao. Naravno da je Žistin na kraju klarijere, igrače jako još godinu dana, a sve to potvrđuje njena igra u Madridu, koja je daleko bila od neke superiornosti. Sto puta je pogodila mrežu, servis bedan, izvukla se na kondiciju, jer Šaropova fizički nije još fit. Nastavi da pišeš, lepo me zasmejavaš kad ispravljaš tačne podatke pogrešnim.

svetlana

pre 16 godina

Bez obzira na par godina uspeha u zenskom tenisu, mislim da Henin nece biti upamcena ni po kakvom posebnom doprinosu zenskom tenisu.
Ne verujem da ce je se za 10 godina iko secati, a svi mi znamo i zasto.
Zenski tenis je po meni nevidjeno dosadan u poredjenju sa muskim, a posle odlaka Kim Klajsters, jedino mi interesovanje jos odrzavaju nase teniserke, koje jos mnogo imaju da napreduju da bi dostigle ono sto zele (Ana ima realno vece sanse od Jelene).

Mau Mau

pre 16 godina

Nema više superiornosti. Do pobede je došla zahvaljujući kondiciji. Dugo sam se ustručavao da napišem ono što su mnogi napisali, ali više ne mogu da izdržim: njoj nije mesto u Madrudu, nego u Šangaju. Marija, Ana, Jelena i druge DEVOJKE, strpite se još malo i vredno trenirajte.

pre 16 godina

Smiješni su ti Rusi...

Победой первой ракетки мира бельгийки Жюстин Энен над россиянкой Марией Шараповой завершился финальный матч на итоговом турнире WTA.

Oni najbolju svjetsku tenisačicu zovu Žjusćin Enjen!!!

Muški Hormon

pre 16 godina

Slažem se sa onima koji, kad se Žistin Enen pojavi na terenu, zavrte glavom. Ima u njoj i neke pakosti: 2004, kad su Francuzi i Valonci, kod odlučujućih Sereninih servisa, u finalu RG protiv Enenove, urlali i zviždali kao divlji ljudi, da je Serena gotovo dobila nervni slom. Nesimpatična Žistin halapljivo je koristila atmosferu i nekako osvojila taj turnir. Serena je plakala od muke. Nije joj na um palo da publici, na francuskom, kaže - mir molim! Ništa ona nije novo donela tenisu, osim što koristi svoje posebne biološke osobine. Neko je napisao da joj je mesto u Šangaju. Nije to uvreda, to je stanje stvari. Na sreću, nećemo je još dugo gledati. Posle dvadeset i sedme, a to je za godinu i po, počinje neminovni pad. Gubiće ona i pre toga, već u Melburnu. "Panta rei." Opet ćemo gledati Mariju Šarapovu, a Ana će joj biti dostojna protivnica. Igraju slično, Marija je svetska klasa, Ana će to biti, najviše su i najlepše teniserke na svetu, vaspitane, blage i šarmantne, a Ana je za nijansu snažnija. Igraće će i druge mlade devojke (Čakvetadze, Salaj, Vajdišova, Golovin, Kiriljenko... a ni Hantuhova nije rekla poslednju reč), pa ćemo gledati graciozni ženski tenis, uz igru na visokom nivou. Meni ova Žistin uništi volju da gledam ženski tenis.

Gojko

pre 16 godina

@Peđa
S pravom si se nadao, jer je Marija fenomenalna. Ona samo nije imala snage do kraja, jer se cele godine mučila sa povredom. Sad je u redu, i u Melburnu je možda naša Ana još neće pobediti, ali naša Marija hoće sigurno. Sa onakvim servisom i 26 godina, Žistin neće više biti nepobediva.

Oki

pre 16 godina

Koga god vi voleli, jedino je Jelena Jankovic uspela da pruzi fantasticne otpore i finala Enanovoj sto je ova i sama posteno priznala. Mnogo bolje nego sada Sarapova. Enan je presrecna sto je Jeca bila preumorna i sto nije mogla da odigra ovaj turnir. Ne kazem da bi je Jelena pobedila, ali sigurno joj je ustedela mnogo snage, i to Enan zna i te kako dobro. Slazem se sa onima koji se ljute zbog uvreda na racun Zastin Enan, najbolje teniserke sveta.

Cale

pre 16 godina

@ DraganBGD

tebi je Kraj poslao najbolji komentar do sada:

"Toliko me iritiraju tvoji komentari da to nije normalno!!!

Sram te bilo, bre!!!

Mai

pre 16 godina

Izuzetno zanimljiv i napet mec, ne tako lep i opusten tenis, kao kada razbijaju svoje protivnice. Videlo se koliko im je znacio svaki poen, ali tako rade sampioni! Pitam se da li bi Nole izdrzao da igra mec koji ovoliko traje. Svaka cast devojke!

pre 16 godina

Številka Ena(n)

Na slovenskomu to znači «broj jedan», što je naslov u čast veličanstvenoj Justine Henin (Žistin Enan). Omalena je Belgijanka danas bila na najtežem ispitu sezone, ali je nakon višesatne borbe izašla neokrznuta. Iako je malo nedostajalo jer je s druge strane bila nadahnuta Mašenjka koja je suparnicu tjerala da od prvoga do posljednjega poena igra na najvišoj razini.

Još se jedanput pokazalo da za pobjedu u srazu s Heninovom treba biti gotovo savršen. Takva je Šarapova i bila u prvomu setu, ali je u nastavku pala. Očekivano, isrcpila se nakon golema truda koji je uložila da slomi veliku protivnicu. I mučili su je, baš kao i njezina prijatelja Novaka, dišni putevi. Inače, Justine je danas dosta i taktički griješila, izlazila na mrežu često bez potrebe. Usto je uglavnom napadala Ruskinjin bekhend. I potom bi svaki put uslijedila dijagonala koja bi Belgijanki radila velike poteškoće. Doista me čudi da se Justine, koja izvrsno čita suparničine namjere, nije bolje pripremila na mreži jer paralela iz trka kao da ne postoji u Mašinoj igri. To je Justine umalo koštalo poraza, kao i «svađanje» sa servisima. Ipak, teško ju je slomiti jer se izvanredno kreće i protivnika tjera da odigra nekoliko povezanih vrhunskih udaraca. A to rijetkima polazi za rukom.

Pretpostavljao sam, osobito nakon dva posljednja Marijina nastupa, da će finalni dvoboj biti zaključen tek u trećemu setu, ali doista nisam mogao vjerovati da će Ruskinja nenadmašivu vladaricu ženskoga tenisa više od tri sata držati na na žeravici. Zato i njoj velike čestitke za sudjelovanje u jednom od najboljih ženskih finala u posljednjih nekoliko godina!

Šarapunčik

pre 16 godina

Čestitamo našoj Ani i Jeleni na prikazanom. Priželjkivao sam pobedu u finalu Šarapunčika, devojka ima sve, fantastičnu tehniku, na terenu je prava lavica, inteligentno i šarmantno se ponaša i na terenu i van njega a ima i ono bez čega žena ne može i ne postoji - pravo je uživanje dok je gledaš.

Dragan,BGD

pre 16 godina

Na ovom mecu Sharapova nije bila teniski slabija.Duga pauza i povrede,ucinile su
da je juce izgubila.Sama je
rekla da dve nedelje pred turnir nije znala da li ce igrati i to je svima poznato.
Da je juce igrala spremna,
dobila bi Enen,jer odlucile su dve,tri lopte.Enen je napravila dosta gresaka,jer je znala ko se nalazi s druge strane mreze,jer bi na svaki slabiji servis popila viner ritrn.Koliko je samo lopti dobila direktno pod noge.
Kakav je kvalitet meca bio,
govori podatak da je u jednom mecu izgubila vise gemova,nego u predhodna cetiri meca.
@Nikola
Lepo je to sto imamo troje medju prvih 5.Ipak,moras da imas na umu,da ce njih troje biti veliki,tek ako za godinu dana opet budu medju prvih 5.
Mnogo je teze zadrzati,nego osvojiti poziciju.Bilo je mnogo tenisera koji su bili na vrhu jednu godinu i nikad vise.Imaj to na umu.

Thunder Bird

pre 16 godina

@ Mardok
tebi je samo opsesija da Ana ima makar poen vise od Jelene, kao da je to pokazatelj da je i bolja od nje. Kako da ne! Nijedan teniser nije imao ravnomerno snage cele godine, tako ni Jeca, koja je dala izvanredan veci deo sezone, i to ne samo prva mesta, nego i prvoklasna finala. I posteno dala sve od sebe za reprezentaciju. Vec je receno da je Ana imala takve zrebove kao Jelena, ne bi bila u prvih 10.

eEE

pre 16 godina

MNOGO je dobra, ali MNOGO smara....daj zeno prilike i drugima da nesto osvoje...steta za Sharapovu, ali dobro...vratila se u dobru formu i nema sta da joj se prigovori...

Zorana

pre 16 godina

Svaka cast obema!Bravo Marija za upornost i igracku inteligenciju. Mislim da su povrede uzele svoj danak u trecem setu, gde je pre svega fizicki pala.Iako sam navijala protiv nje, cestitke za Zistin!Treba biti objektivan, velika je to sampoionka.

Teniser CH

pre 16 godina

Ovo je bio mec za istoriju! Najkvalitetnije, najinteligentnije i sa najvecim taktickim nadmudrivanjem koje mogu da pruze samo vrh vrhunski zenskog tenisa. Nema im ravnih, i nece skoro biti... cak i kad po neki put izgube od ostalih trckarala nece vaziti jer ce to biti kada se pocnu povlaciti ili budu nemotivisane. Nema ni jedne, am ni jedne oblasti vrhunskog tensikog znanja koje nisu pokazale, jednako i profesionalno..sve dotle dok Sharapovoj zdravlje nije bilo naruseno. Ne treba ni nabrajati mnostvo neverovatnih udaraca, treba samo pozeleti da su tako nesto gledale nase Jelena i Ana. Jedna Sharapova, koja je i pre godinu dve zagospodarila svojim znanjem, dodala je jos bar 2-3 nova udarca koje ranije nije imala( napr. service return a la Nalbadijan, etc..), i ima ustaljeni vrhunski service. A Enan je morala bas sve da izvadi iz svog prebogatog repertoara, i cak bude blagoslovena narusenim zdravljem Marije, da bi je konacno slomila. To je nevidjeni profesionalizam, borba ne samo za 1M dolara nego i za prestige. Svetu je pokazano sta je tenis, i kako ga treba igrati. Kad to covek pogleda, ne samo da mu se smuce Milerke, Safinke, Petrovke i ostale snagatorke, nego ih ne treba ni gledati, ni spominjati, a kamoli komentarisati.

Nena

pre 16 godina

Sva cast. Devojka igra sjajno. Iako sam ipak malo vise zelela da pobedi Maria, jer bi jos to podiglo jos vise samopouzdanje,ipak je ovo super uspeh i za nju posle ne bas sjajne sezone. Na kraju je i ona bila srecna i odrzala jako lep govor. Henin sve cestitke, sjajno je odigrala celu sezonu i zasluzeno je na prvom mestu,igra fantasticno.
Sve u svemu,sjajan mec, ne toliko predivnih poena koliko borbe za svaki poen i gem.
Svaka cast i jednoj i drugoj teniserki.

Pittsburgh

pre 16 godina

Daklem neverovatno, da niko ne moze da je pobedi ?? Sad je svim igracicama udarila komplekse samo tako. Mozda bio je pobedio Nabaldijan. Mozda ??

Nikola

pre 16 godina

Ne lupajte,dok su pobedjivali bili su dobri,a po cim kiksnu sve to dobro pada u vodu.Do juce nismo ni znali kako izgleda biti medju prvih 10 na svetu,a sada troje njih su ispod petog mesta...

Slažem se

pre 16 godina

Jeste Enan pobedila, odlučilo je to što je ona potpuno zdrava, Šarapova je dugo bila izvan tenisa zbog povrede, da je bila opreznija i stabilnija mogla je da dobije drugi set, itd... Nije bitno, tako je kako je, nestala je Žistinina superiornost, ali da li ste primetili kakav je bio servis Žistinin i koliko je puta loptu tresnula u mrežu? Možda je postavila i neki rekord. Do Melburna ima tri meseca, Marija će tada biti zdrava i u boljoj kondiciji, i pored Venus, ako dođe potpuno fit, pogotovo što je tamo teren tvrđi i brži, ona i Venus imaće više šansi nego Žistin. Marija sigurno. U Melburnu će i Ana dobro proći, ubeđen sam. Mi smo malo neprimetno prešli preko njenog uspeha u Madridu. Kad se sve sabere, ona je treća. Nadam se da je i Ana Ivanović srpska teniserka.

Uma

pre 16 godina

Sto Enanovu proglasavate muskaracom ?
Setite se Navratilove, danas Morezmo,Kuznjecove,Serene. Nije bas ni najzenstvenija, ali nije ni tolko muskobanjasta.
Cestitke za sampionku, a takodje i Mariji na svemu sto je pokazala.

Čajkovski

pre 16 godina

Turnir je bio odličan, dao je nekoliko fenomenalnih mečeva (da ne nabrajam). Čestitke najuspešnijima - Žistini, Mariji, našoj Ani i još jednoj Ani. To je i redosled. Ovde kao da se stidimo ovog "opasnog" priznanja.

Djordje

pre 16 godina

Hvala i Mariji i Zastin sto su nam omogucile trpcasovno yzivanje u vrhunskom tenisu!Ipak pobedila je najbolja!Svaka cast Zastin rodjena si sampionka!Nadam se da cemo 2008. gladati finale Jelena-Ana! BRAVO i za Jelenu i Anu na sjajnoj godini tenisa!

Nevena

pre 16 godina

@Uma
Misliš da naša Ana ne zaslužuje, za polufinale i nezvanično treće mesto, nikakvu čestitku? Ana je izgubila od prve i druge, a pobedila je jake teniserke Kuznjecovu i Hantuhovu. To je za debitanta i najmlađu teniserku na turniru, koja je u profesionalnom tenisu dve godine (Žistin devet, Šarapova sedam), veliki uspeh. Lepo od tebe.

Maki

pre 16 godina

Odlican mec, svaka cast Sarapovoj za upornost... Enan je opet dokazala da je trenutno najjaca, ima najvecu psihicku i fizicku stabilnost onda kada je to najpotrebnije, i iskreno... igra najlepsi tenis!

Sone

pre 16 godina

Ne razumijem ove bolesne komentare tipa "ona je muskaracha", pa onda "ona treba u Sangaj" ... Zena ima metar i po i 35 kila! I sad jos ispade muskarcina! A ona je samo najbolja. To sto je ravna ko daska i nije visoka i seksipilna k'o Masha ili nasa Ana ne znaci da je musko. Sarapova je moze u zubima nositi ako cemo posteno. Uostalom, i Rej Carls bi vidio da je ona jedna od najboljih, ali onih najboljih-najboljih, koja je ikad drzala reket u ruci! A sto je jos vise deprimirajuce za druge teniserke, Enan moze jos 3-4 godine da igra na ovom nivou, plus sto je mentalno 3 koplja iznad ostalih.

Панта Јокић

pre 16 godina

Бојим се да ће наредна година протећи само у борби за прво место између ове две финалисткиње из Мадрида, а да ће све друге тенисерке (и лепотице) бити само статискиње.

Dusan

pre 16 godina

"Matora" Justin potukla "mladu" Mariju. Ne mogu da verujem sta sve ovde moze da se procita. Ali tako je kada se tenis prati godinu, dve. Ana vec tri godine igra vrhunski profesionalni tenis, Sarapova nije sa 14 pocela, Justin ima samo 25 godina i mladja je od recimo Venus cak dve godine. Po nekima je Venus vec za staro gvozdje, posto je usla u 28. godinu. Nego sta cemo sa Vaidisovom i Golovin, one imaju samo 19. godina, i one ce valjda da napreduju? Pa ova ekipa mladih sa istoka Evrope, koja zasada igrao kao Ana pre recimo dve godine. Pa '88 se pricalo o pocetku duge vladavine Stefi Graf, a onda se vec sledece godine pojavila Monika. Jedino postoji sada i bitno je sta ste sada uradili i da li ste iskoristili priliku. Justine je najbolja, a za par godina koga briga da li je neko bio povredjen, ili nije hteo da igra turnir. Justin ima 7 GS i sada dva Mastersa, tri godine je zavrsavala sezonu na prvom mestu, odigrala je najbolju sezonu u zivotu. Sigurno je medju deset najuspesnijih u istoriji tenisa. A ko ce osvajati turnire sledece godine, o tome kada dodje vreme. Izvinite na duzini, ali me "poznavaoci" ubijaju u pojam.

Uma

pre 16 godina

Nisam cestitala Ani zato sto je naslov "Zistin Enan osvojila WTA turnir".
Takodje nisam pisala ni o prvom sletanju coveka na mesec, jer je tema bila ovo sto gore pise.
U cemu je problem i zasto me prozivas ?
Za tvoju informaciju, ja sam veliki fan Ane Ivanovic i na svakom forumu gde se moze stavti avatar i potpis imam njenu slicicu sa textom "ajde" i u potpisu adresu njenog web sitea. Ne brini, podrzavam ja Anu na forumu na njenm sajtu.
@Sone slazem se sa tobom ;-)

prosvetitelj

pre 16 godina

Bekhend kakav ima Henin se ne pamti u zenskom tenisu. Vecina muskaraca iz top 20 bi d..e dala za onakav bekhend. A o njenom mentalnom sklopu ne treba ni trositi reci. Postala je dominantnija nego Federer u najboljim danima.

Teniser CH

pre 16 godina

Toliko me je kvalitet i profesionalism ovog duela dirnuo da moram ponovo da se javim.
Bila je to Teniska rapsodija koju su odsvirale dve maestralne igracice. Obe su bile pripremljene i isle da pobede na ovom turniru, narocito je Sharapova ciljala bas njega i tiho se spremala 2 meseca. Imponije koliko te dve igacice misle dok je lopta u igri i za vreme pauze, kako se trazi i oseti trenutna slabost protivnika i onda cilja bas na to. Koliko puta je Enan ciljala pred noge Sharapovoj, zato sto zna da joj je to najteze vratiti ?
A tek niske jake dijagonalne lopte koje je Sharapova slala Enan, a ova neverovatnom brzinom i preciznoscu vracala ? Svi ti udarci, i ta brzina su....vredno pripremani nedeljama i mesecima. Radjeno je sistematski, nije se skoknulo 2-3 nedelje u kamp da se " dobro pripremi i popravi service" , nego se nedeljama i mesecima nije izlazilo iz kampa i uskog okruzenja trenera, psihologa i desetine snimljenih kaseta protivnica i analize u detalj. To je profesionalism par excellence.
Molim moderatora da ne pusta komentare vredjanja lika i delovanja Enan, niti omalozavanje i jedne i druge.
Rece tamo neko vrlo mudro pre par meseci...podelite forum, ...na one koji ce analizirati i dati dubinski komentar, i na one koji navijaju.

jegood

pre 16 godina

Kakav meč! Meč sezone. Svaka čast Enan, dokazala je da je najbolja teniserka, a moja miljenica Šarapova, da je fantastična igračica koje se treba čuvati sledeće sezone.

Arpad

pre 16 godina

Samo jedna mala ispravka. Zisten Enen nije izjednacila rekord po broju uzastopnih pobeda jer je taj postavljen jos jako davno osto je Martina Navratilova pobedila svojevremeno cak 74 puta. Enen je posle Stefi Graf prva koja je u jednoj sezoni posle Vimbldona dobila se meceve a to je za obe upravo 25 pobeda.

Nevena

pre 16 godina

@Uma
Sama sebi skačeš u usta. Tema je pobeda Žistin Enan ne nad Šarapovom, nego je tema pobeda na turniru. Turnir je završen, slede čestitanja. Ako čestitaš prvoj i drugoj, red je da se tu nađe i treća, koja je iz Srbije. Kad je Ana ušla u polufinale, to jedva da je i primećeno. Devojku niko živi nije pohvalio za dve fantastične igre protiv Kuznjecove i Hantupove. Ono o sletanju na Mesec čista je besmislica. Nisi znala šta ćeš, pa daj da pređemo na humor. Da li si primetila da je neko napisao da su svi naši doživeli "raspad"? Niko Anin nastup nije proglasio uspehom. Okomili su se i na njenu "zelenu" haljinu, iako je reč o tirkiznoj, ali oni su i teniski daltonisti. Ja znam zašto, a ti?

Dragan,BGD

pre 16 godina

Cini mi se da je u ovim 40 i nesto komentara,prilican broj oslicnog kvaliteta.Nemam potrebe da hvalim dva komentara Tenisera,CH,jer je to jasno svima iz aviona,samo bih ga zamolio da se cesce javlja,pre svega zbog onih koji prate tenis od juce.
Odlicni komentari su i posledica toga sto nisu igrale mase devojke,jer tada proradi mentalitet koji iskljucuje realnost.Zaboravio sam Da pomenem Dusan-a,kao i Soneta i jos neke koji zasluzuju pohvale.

Mardok

pre 16 godina

Niko ne pominje Anu i njen uspeh, ali piše se da je Jelena pružala najveći otpor Žistini. Za otpor je zadužen Om, nemački fizičar. Ono što ja znam to je da je Ana ušla u polufinale, izgubila od Enan sa 12:8 (ranije je to bilo 12:1, 12:3...), uzela je treće mesto, Jelena poslednje, i sad Ana ima 14 bodova manje od Jelene!!! Ta ralika u maju iznosila je više od hiljadu i po bodova. O tom uspehu, o tih samo 14 bodova razlike, niko ne piše. Sjajan smo teniski narod.

dafid

pre 16 godina

Enan je perfektna tehnicki,fizicki,takticki...najbolja je i tu nema dileme.Zao mi je Marije jer nju najvise volim,ali cinjenica je da je dala sve od sebe.Malo me je mec podsetio na legendarne duele Graf-Seles.Smatram da je jako ruzno sto je ova drzava zaboravila malu Mo,jer Ana i Jelena su bas zahvaljujuci tome sto su nju pratile na tv, odlucile da igraju tenis,a i cinjenica je da ni Dokiceva,ni Ivanovicka,ni Jankovicka,ni Djokovic...bez obzira na sjajne rezultate nisu ni priblizan kalibar Moniki Seles koja je neverovatno mnogo uradila za istoriju svetskog tenisa.Danas medju mladim igracicama najvise ima onih koje igraju slicno stilu Monike Seles.Ta devojka je osvojila 53 titule u single od cega 4 Australian Opena,3 Roland Garosa,2 US opena,3 zavrsna sampionata u godini(mastersa),medju 10 najvecih je za sva vremena,a na sajtu tennis channel-a ubedljivo vodi u anketi za najbolju svih vremena ispred Graf,Enan,King,Evert,Wiliams,Navratilove,Devenport...Setimo se nekad ove velike zvezde

Dragan,BGD

pre 16 godina

@Cale
U ovoj zemlji ima mnogo ljudi koji nerviraju druge ljude.Ti drugi pripadaju klasi,bagra.
Meni je jasno i zasto.Zato sto bagra uglavnom ne zna nista,nema argumenata i zna samo da mrzi.Odlicno se osecam,zabrinuo bih se kada bi me takvi podrzavali.

Mardok

pre 16 godina

@Thunder Bird
Ne izmišljaj, nikada nisam pridavao važnost listi. Pola godine govorim da je lista nevažna, da su važnije titule i uspesi na velikim turnirima. A ovih 14 bodova pominjem kao nonsens, jer za tebe je Jelena i dalje "treća na planeti", sa bodovima osvojenim, davno, na nevažnim turnirima. Kako 14 bodova može da bude važnije od igre, finala RG, polufinala Vimbldona, polufinala Madrida i međusobnog odnosa u pobedama (5:1 za Anu). Jelena je u Madridu doživela debakl, a pre toga izgubila je tri meča u prvom kolu nekih malih turnira. Ona po drugi put zapada u veliku krizu, a vreme ne radi za nju. Samo su Enen i Ana imale pozitivan skor protiv osam teniserki u Madridu. Jelena protiv nijedne. Zapamti - nijedne! Ne umeš da čitaš, ne možeš da shvatiš šta pišem, a onda mi šalješ besmislene odgovore. Nadam se da ćemo se čuti posle Melburna.

Uma

pre 16 godina

Ne znam sta si se okomila na mene devojko, evo Petar je napisao identican komentar, pa ga ne napadas. Zasto ja ?
Astalavista bejbi. Kraj prepirke.

Nena

pre 16 godina

@Nevena
ne kapiram sta si sada zapela sa njom. Tema je o finalnom mecu, u kome je Henin osvojila jos jedan turnir. Ostali mecevi su nebitni posle ovog... Uostalom,ove dve igracice zasluzuju i najvise pohvala.

Vesna

pre 16 godina

@DraganBGD
Naravno da se osecas odlicno jer komunisti i titoisti su uvek srpski narod nazivali bagrom, kao i ti sada, i uzivali u toj nasladi. zato su sad na poternicama. E, time se mi ponosimo, sto za posten svet mi smo veliki prijatelji, a ne bagra. I volimo sve nase tenisere, a nismo opsednuti jednom osobom.

Bertok

pre 16 godina

@Dušan
Gaziš kao drljača po oranju! Svima si održao lekciju. Šarapova je imala četrnaest gosina kad je postala profesionalna teniserka, a Ana je to postala krajem aprila 2005, pre dve ipo godine. A vrhunski tenis igra tek godinu i po dana. Samo ti znaš šta si napisao. Naravno da je Žistin na kraju klarijere, igrače jako još godinu dana, a sve to potvrđuje njena igra u Madridu, koja je daleko bila od neke superiornosti. Sto puta je pogodila mrežu, servis bedan, izvukla se na kondiciju, jer Šaropova fizički nije još fit. Nastavi da pišeš, lepo me zasmejavaš kad ispravljaš tačne podatke pogrešnim.

daca

pre 16 godina

Sarapova je itekako fit i nista joj ne fali zdravstveno. Verovatno da je bila cak u izvesnoj prednosti u odnosu na Zistin koja mora biti iscrpljena nakon naporne sezone. Ali jedna je Zistin! Onako mala fizicki pa opet pobedjuje. Svaka cast!

Dragan,BGD

pre 16 godina

@Vesna
Ne mogu da ti pomognem.Mozda mogu malo za pocetak.U Srbiju,
taj kvazipatriotizam(samo na recima),uveli su tvoji favoriti A.M. i V.S.,obojica istaknuti titoisti i komunisti.Ne znam sta je gore,
oni sami ili proizvod koji je oza njih ostao,tj. VI.