Nedelja, 22.07.2007.

11:52

Partizan 'na posmatranju' kod UEFA

Izvor: B92

Partizan 'na posmatranju' kod UEFA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Partizanovac Za

pre 16 godina

Ma lepo si to izmislio da se Partizanu zabrani ucesce u svim evropskim takmicenjima na 10 godina. I sta onda da budu ko Zvezda da 20 godina ne igraju nigde.

POZDRAV ZA NAVIJACE PARTIZANA

delija

pre 16 godina

NISI KRIV DOK TI NEDOKAŽU DA SI SRBIN!!!

Bosanci su napravili s**** kao i uvek i onda na kukavički način se povuku i krivnju prebace na druge nekažem nisu ni naši andjeli ali treba znati da se utakmica igrala u mostaru gdje je za bezbednost trebala da brine tamošnja policija ili osiguranje i sve što se dešavalo ide njima na dušu kad bi se to dešavalo u beogradu onda bi se razmatralo o kazni samo srbima a ovako kazna ide za oba kluba eto šta nam je opet spremila mačeha evropa ali možemo mi protiv svih njih srbija je fudbalska nacija i ko god dodje na marakanu ili stadion JNa ili neki drugi širom srbije neče dobro proči(mislim na igru) to uefu-brine ništa drugo boje se da timovi iz srbije prebrzo ojačaju i postanu velika konkurencija kao što su nekad bili...
Džabe ti evropo ovi niski udarci srbi stižu na velika vrata zrinski-partizan 1-6,vojvodina-hibernian 5-2, ... još kad zvezda podere svog protivnika u kvalifikacijama lige prvaka jaoooo stiže vas srpska ruka.

srečno našima a jedna poruka turcima nemožete na terenu da pobedite pa se trudite da nas orcnite i iscenirate opet nešto o nama e pa neče više moči i evropa nije više tako naivna zato se spremite na goliadu u beogradu iako sam delija navijam u toj tekmi svim srcem za partizan i mislim da če biti 10-0 za partizan.

Bane

pre 16 godina

DIOGENIS

ti očigledno ne živiš u Srbiji kad ne znaš ni kako se za nešto kaže. Pročitaj ponovo utopistički tekst pomenutog pa komentariši. Davno su prošla vremena sletova i prijateljstava i bratsva i jedinstva. Divlja se na svim stadionima sveta (Legija izbačena itd itd) i ne znam kome je stalo da laže i sebe i druge da je Hrvat ili Bosanac dobrodošao kad to nije. Ovo nisam ja izmislio ovo je činjenica. Kao što su se tabali mufc i roma kao i mnogi drugi i mi pratimo svetske trendove samo je kod nas to začinjeno nacionalizmom.
Ništa novo i ništa strano ne samo na našoj navijačkoj sceni.

Fantomas

pre 16 godina

zabraniti partizanu 10 godina ucesce u svim evropskim takmicenjima bi bila dobra lekcija srpskom fudbalu!!!
Na zalost drugacije ne moze

Gavrilo

pre 16 godina

Grobari adio Evropa?! Ako bude tako, jedan predlog - na JNA bi trebalo da se postavi veliki video bim, da drustvo moze da prati meceve komsija u Ligi sampiona

dasa

pre 16 godina

da sumiram,
drago mi je da je se otvorila tema identiteta navijaca partizana, u prvom redu odnos prema vrednostima na kojima je partizan gradjen od 1946 do 1990. Takodje odnos prema ratnim zbivanjima, prema zlocinima. srbovanje, klerikalizam monarhija je rezervisana za SD Crvena Zvezdu, njihov vodja navijaca je bio vodja najvece i najkrvavvije paravojne formacije posle II svetaskog rata. Film Jedinica je to lepo ovekovecio. Takodje CZ, SPC, SANU i novine Politika su "srbske svetinje".. da ne davim to je to

PimPong

pre 16 godina

Jeste, sigurno je da nam sve to rade zato sto je Srbija najvaznija na planeti. Ne prodje ni jedan jedini sastanak Ujedinjenih Nacija, a da se Srbija spomene, a organizuju se stalno tajni sastanci (to vam garantujem - cuo sam od jednog prijatelja iz New York-a - on zna jer prodaje kifle u pekari blizu zgrade, pa je to cuo od nekih ambasadora), na kojima se razmatra kako da se naskodi ljudima u Srbiji.

Salu na stranu, stalno nam nesto smeta! Da je BiH policija bila ostrija prema huliganima, ovakvih nereda mozda i ne bi bilo, ali ja znam da bismo mi digli frku u stilu "niko ne sme da vas bije" i trazili da se BiH suspenduje u svim takmicenjima. Mi smo svoji najveci neprijatelji...

@ARANDJELOVCANIN - potpuno se slazem - utakmice trebaju da budu za porodice, a ne za huligane.

Mostarac u Srbiji

pre 16 godina

Scenarij koji je vidjen od strane Grobara na utakmici u Mostaru, vec je vidjen na tim prostorima. Sve ovo me neodoljivo podsjeca na pocetak rata u Mostaru- rezervisti JNA dosli da brane Mostarce, iako niko ne zna od koga i cega. Medjutim, jedino sto je ta rulja, koja je najmanje licila na vojsku, uradila u gradu, bilo je nesto slicno onome sto je vidjeno na tribinama - demonstracija primitivizma i prostakluka. Bacanje bombi u alkoholisanom stanju, maltretiranje gradjana svih nacionalnosti, pucnjava po gradu, senlucenje, i naravno: ogromna pljacka svega i svacega. Da se razumemo, govorim o periodu kada rat nije jos bio ni poceo. Na taj nacin, uspjeli su samo da navuku na cestite Srbe, Mostarce, gnjev sugradjana. Srbi su upravo iz tog revolta najvise stradali u Mostaru. I posle utakmice treba ocekivati isto misljenje Mostaraca o nama Srbima. Taj rezon da je u tudjem gradu sve dozvoljeno, vidjen je upravo s nase strane u skoro svim ex-Yu republikama. Kada cemo se konacno ograditi od takvih? Grad Mostar ovo nije zasluzio. Sjetite se da su Mostarci, cak i na kraju ove utakmice, kao pravi i dokazani poznavaoci fudbala, aplauzom nagradili igrace (samo igrace)Partizana. Sve sto se desavalo poslije utakmice, poslijedica je onakvog ponasanja Grobara na stadionu. Ubijedjen sam da bi sve proslo u najboljem redu da navijaci Partizana nisu divljali na tribinama. Parole koje su uzvikivali domaci navijaci dosle su kao reakcija na tucu Grobara sa obezbjedjenjem na samom pocetku utakmice, kada su gostujuci navijaci jasno stavili svima do znanja zbog cega su dosli. Izgleda da su Grobari zaboravili kakvo su gostoprimstvo imali upravo od strane grada Mostara kada su Seltiku bili domacini upravo u Mostaru. Cijeli Mostar je tada srcem bio uz njih. Ovako im vracate? Svaka Vam cast!

zrinjski

pre 16 godina

Za one koji se ponose ponašanjem grobara u Mostaru.Ako vam je životni cilj biti huligan i gađati kamenicama od po kila i bakljama nedužne ljude na tribinama među kojima je bilo dosta žena i djece onda OK.Ti tipovi traže samo krv i nasilje i oni su sada među vama.Kad napadnu vas vašu majku sestru nećete se toliko ponositi njima.Ne valja se ponositi zlom.Vrag na kraju uvijek dođe po svoje.

BRKAJLIJA

pre 16 godina

@ludnica,

Nije prica o tome ko prosipa gadosti, nego je prica kako se ne spustiti na nivo gadosti, ako ih vec prepoznajes.
Srbe na vrbe....i ostali reportoar su gadosti, ali ne Srba, nego onoga ko ih plasira. Pitanje je kakav odgovor je tu najbolji, a nikako nije pitanje da li su to gadosti. Svakako da jesu i to gnusne. Gnusni su i odgovori. Za mene, jednako gnusni kao i ono sto pomenuh.
Gde ce mo stici sa takvim radjenjem?
U nedodjiju...............
Pitanje je kako sebe predstaviti, a nikako kako se cerupati sa sljamom.
To je pitanje za sve u okruzenju, ali mi smo odgovorni za ono sto cine gradjani Srbije i ajmo o tome.
Pitanje je kako izabrati put koji jaca poziciju, ugled i dostojanstvo.
i td.
Postupanje daje materijal za ocene i za smicalice(ima zlonamernih i to je jasno), ali...
Ostaviti takve bez materijala je prava stvar.
Pojedinci to ovde ne daju i osporavaju razumno delovanje.
Osporavanje drugacije preporuke, bez argumenata je ordinirana glupost.
Na utakmice se ide da se pokaze kult navijanja a ne prostakluk i primitivizam.
Najveci Srbi su oni Srbi koji ponasanjem, mudroscu, kvalitetom onoga sto rade, tolerancijom, trezvenoscu i razumom osvoje okruzenje u kome se krecu.
Vitestvo se pokazuje na sportskom terenu, u atletici, kosarci,gimnastici,fudbalu, ali i svuda u zivotu.....
Oni koji dodju da to(ovde mislim na sportsek priredbe) gledaju uzivaju u tome, jer su zato dosli.
Oni koji prave ekscese i skrecu paznju na drugu stranu, smetaju normalnim ljudima.
Ovde se o tome prica i diskutuje i nemojmo menjati teze.
Meni se cini da Partizan nema lidera sposobnog da vodi i uredi taj klub i to je veliki problem Partizan sad.
Ta stvar je evidentna, jer ni jedan javni potez, posle Mostara nije uradjen na vreme i valjano. Ovo je moje misljenje.
U Partizanu se ponasaju kao uvredjene seoske mlade.
Uvredili ih mediji.
Uvredila ih Drzava.
Uvredili ih navijaci.....
Nista od toga ne prihvatam.
Onaj ko je tamo makar i privremeno, duzan je da vuce one potreze koji nece ostavljati dalje zabune i nedoumice.
Rade li to?
Ne rade.
Zasto?
I pored moje konstatacije gore(da nema lidera sposobnog da ga vodi), ja ovde odgovora nemam, ali sam nezadovoljan stanjem.

Lord Bajro

pre 16 godina

Nema jadnije stvari od tzv. navijača koji se upinje da ostavi utisak pametnog i učenog ljudskog bića. A kad UEFA nogira PFC iz daljeg takmičenja biće - mrze nas zato što smo pravoslavci! Kako da ne, kako da ne...

Jedini način da se ovakvi pretvore u društveno korisne spodobe je da se potrpaju u rudnike, neka vajda da se i od njih vidi. Ovako samo prave štetu.

DIOGENIS

pre 16 godina

@Bane,
Nisi obrazlozio zasto se ne slazes sa kometarom ARANDJELOVCANINA.
U Srbiji se kaze: e moj Bane crni sine a sta li je za tebe dobro?
Kakvi li su tvoji vidici zivota?
Diskutuj i argumentima demantuj napisano i bices uvazen, a ovako?
Nisi pokazao mudrost ni umnu snagu.

Balansero

pre 16 godina

Ej, cetnici u 21. veku!? Ajde bre nazad u pecine a mi cemo vam donositi prasice, jagnjice i gibu. Pod uslovom da redovno pijete lekove koje vam cika doktor prepise i da nikad ne izadjeta na svetlost dana.

Zbog sacice psihopata i sociopata ispadosmo, po ko zna koji put, divljaci.

Stvarno mi je muka od mentalno retardiranih koji zive za nasilje na utakmicama.

Inace, ne verujem da mogu da nas izbace iz kvalifikacija jer nije Partizan bio organizator utakmice. A o ideji da izmedju dve navijacke grupe bude 30-tak policajaca i ograda ne treba pricati. Mozda bi to bilo ok da igraju belgijanci protiv ceha.
Veci je greh organizatora kojima je 50-tak huligana napravilo potpuni haos na stadionu i oko njega. Zato mislim da ce ovaj put da udare po racunu uz zuti karton. A onda, goveda izvol'te ponovo na stadion. Sto bi gledali evropske timove uzivo kad mozemo da blejimo u tv dok se igra beton super liga.
Posle vam krivi Zeka i Bjeka!? Krivi su vam ocevi i majke, pre svega.

listopad

pre 16 godina

samo vas gledam.
Srbi su definitivno poremecen narod. Niko ne kaze da su dole otisli akademski gradjani nase zemlje
Ali brate moj to su nasi sunarodnici, sugradjani i onda kada bude "gusto" oni ce vam pomoci a ne oni koje vi branite t.j. "evropljani"
da je neko od vas bio dole t.j. otisao da bodri svoj tim sto je normalna pojava u svetu u toj vasoj evropi koju stalno pominjete a nemate pojma da se i tamo iste ili slicne stvari desavaju e onda bi ste osetili sta znaci kada par hiljada ljudi u glas vam psuju srpsku mater velicaju Jasenovac i pevaju mu pesme onda bi mozda i vi shvatili da nisu samo Srbi stoka i da su Srbi u stvari najnormalniji u citavoj toj prici i ono sto je mozda najvaznije u celoj hrvatskoj javnosti necete naci nekog ko je osudio kamenovanje autobusa koji su napustali grad znaci nisu hteli probleme nego su odlazili
sa zavsenog mece
i ne vidim da neko od vas to osudjuje
al' to ti je Srbija brale

PS
kakvi smo god sebi smo i nista se nece promeniti ako javno osudjujemo jedni druge

Ludnica

pre 16 godina

Ljudi, ja ne znam koga vredja "od topole, pa do ravne gore" ...
A za one koji slusaju metal, Max Cavalera je na koncertu u Zagrebu poceo sa pesmom, koja je neki remix Marsa na Drinu i Hrvati su ga gadjali i psovali. O cemu mi pricamo? O kompleksima. To da li smo mi deo Evrope ili ne, zar je bitno? Ako su evropske vrednosti "Srbe na vrbe" i ostale nacisticke parole, onda nam takva Evropa ni ne treba. Budite fer i objavite ovaj komentar.

Grobar Beograd

pre 16 godina

Braco iz Bosne sto ste bili na utakmici protic Zrinjskog i sugradjani moji voljeni iz Srbije, HVALA NI ZA STA. Bas ste im ocitali ko ima petlje da eliminise svoj klub iz daljeg takmicenja. Hvala vam puno, zbog vas nenormalnih i ne dolazim vise na utakmice i dok vas ne budu pozatvarali, necu ni da dodjem. Molim se bogu da dodje taj dan da vise nema ludaka na balkanu, pa da zivimo ko ljudi.

Mrmot

pre 16 godina

Na "posmatranju", a...E pa posmatrajte kako osvajamo Kup UEFA.
Jeste da je Zrinjski mnoooogo slab, ali mene bas raduje igra. Ko god da je, nije lako dati 6 komada. Posebno me odusevio Zuka, ali su svi zaista extra odigrali, vidi se da je Djuka svima nasao pravo mesto. Nisam gledao zvezdu, ali pretpostavljam da su sa ovim pojacanjima jaci nego prosle godine. Apel navijacima na stadionu - Grobari, ne dozvolite da zbog gluposti propadne prva recenica ovog komentara...Samar na terenu mnogo vise boli od onog na licu!!!

...

pre 16 godina

I ponovo krivim samo upravu kluba!!! Sve sto su trebali da urade jeste da se ograde od tih navijaca uz obrazlozenje da ih nisu organizovano poveli na utakmicu! I ne vidim zbog cega bi to UEFA mogla da kazni FK Partizan...
Ovako, oni balvani su samo Zecevicu napravili medvedju uslugu... Ja sam navijac Partizana, ali se ogradjujem od svih navijaca koji su bili u Mostaru jer je postoji sansa da ne mogu da gledam moj Partizan u Evropi, zbog njih. To je samo dokaz da stoka izdrogirana i pijana ne razmislja uopste...

Sokrates

pre 16 godina

@ARANDJELOVCANIN,DASA
Primjeti se da ste inteligentni,obrazovani,trezveni,tolerantni i objektivni ljudi koji shvataju sustinu problema.Vi ste u mojim ocima djeca svjetlosti koja daju nadu u bolji zivot a ovi sto vas kritikuju i koji jos uvjek zive u zabludi su djeca mraka inspirisana mrznjom ,nepismena,neupucena a ponajvise netolerantna prema svima onima koji nisu kao oni.Ponavlja se ista prica.Svi su protiv nas , svi nas mrze a mi jadni smo neduzni i neopravdano okrivljeni.Sramota je sto jedan klub kao Partizan nije izdao zvanicno saopstenje povodom izgreda "svojih"navijaca.Zasto se Partizan nije javno izvinio gradu Mostaru kako je to za primjer napravila Buducnost iz Podgorice prema klubu iz Splita?Zasto Partizan kao klub svijetlih tradicija se ne ogradi od radikalnog krila svojih navijaca koji javno poticu mrznju i netrepeljivost prema hrvatskom i bosnjackom stanovnistvu.Ti isti pod Partizanovom zastavom pjevaju cetnicke pjesme i velicaju zlocince najgore vrste.Zasto Partizan pusta takve na stadion?Nije mi jasno zasto takvi navijaci uopste navijaju za Partizan kad sam Partizan,njegova istorija,ideologija i njegovi simboli su u potpunoj suprotnosti sa ideologijom cetnistva.Postavlja se pitanje da li oni zele dobro Partizanu?Odgovor je negativan.Steta je ogromna .Ugled kluba je u pitanju a i materijalna steta nije za potcjenjivanje.Partizan mora brzo reagovati jer ima opasnog unutrasnjeg neprijatelja.To su nacinalisti i sovinisti koji se lako mogu indentifikovati.Pod hitno im zabraniti ulaz u nas sveti stadion u nas hram fudbala.Vrijeme je da na nase utakmice dolaze normalni ljudi sa familijom koji ce sportski i korektno da prate i bodre nas Partizan.One huligane sto izazivaju haos treba definitivno sa stadiona protjerati. Sto prije to bolje.
Pozdrav za sve korektne i tolerantne prijatelje sporta .

Irena

pre 16 godina

Partizan se ove godine opasno pojacao i mozda ima bolji tim od C.Zvezde, ali dzaba.Navijaci Partizana su jedna destruktivna rulja koja ce da upropasti ulaganja u klub i Partizan ce da izvisi za UEFA cup. To je tako plitko razmisljanje da...Bitno je da su oni izdivljali po Mostaru i zadovoljili svoje vandalske nagone. Sam klub i svi mi koji navijamo za Partizan na drugaciji nacin, opet cemo gledati C.Zvezdu u Evropi jer i ako se provucemo sa novcanom kaznom, ta ista rulja ce napraviti novo sr..e na sledecoj utakmici.Nije njima vazno koga i zasto napadaju i tuku,vazno je da postoji ne protivnik nego NEPRIJATELJ.Ako se ne slazemo sa njima i mi smo neprijatelji i nas ce tuci i ako navijamo za Partizan.To su konfliktne osobe sa poremecajem u ponasanju i ne mogucnosti da kontrolisu emocije.Na sve to dodajte alkohol i marihuanu + visoku temperaturu i nekaznjavanje prestupnika.Kada su izgrednici kaznjeni? Gotovo nikada, klub plati i idemo dalje.Zasto klub to tolerise? Zasto se sada ne ogradi od ovih vandala koji se ponose i hvale "kako smo ih brate lozili i kafanu polupali i Rondo demolirali (posle ove recenici ide glupi smeh uz groktanje)"

grobar_rovinj

pre 16 godina

Dragi moj grobari, i ostali navijaci iz srbije. treba da shvatimo da su nas i nasu zemlju , u poslednjih 16 godina , meiji cele evrope prikazivali kao divljake koji su jedino sposobni da ratuju i demoliraju. ja znam da to nije istina, i da je to samo jedna manji deo klinaca koji svoje frustracije lece na takav nacin. bas zbog toga sto znamo da evropa ima predrasude prema nama i sto smo izgubili svaki kredibilitet, ne treba da u svakoj prilici potrdjujemo njihove predrasuda. kao da nam se pomraci um pa umesto da im iz inata ne damo "gust" da nas kaznjavaju i da im to dokazemo najboljim mogucim navijanjem , mi moramo uvek iz nekog kopleksa valjda da potvrdimo da smo divljaci. bolje bi bilo da im iz inata pokazemo da mi nismo to sto oni misle za nas, nego da im se pokazemo u najboljem mogucem svetlu, i onakvi kakvi jesmo. ponosni, patriote. navijajmo za svoje i batalimo bosance i hrvate. budmo ponosni na sebe same navijajmo iz petnih zila za partizan i srbiju. ostali nisu vredni nase mrznje. trebamo da smo svesni sebe. zato ne revans utakmici navijajte za partizan. i ako dodju navijaci zrinjskog, pokazite im sta je gostoprimstvo i kako se navija za svoj klub. napred partizan! ostali me ne zanimaju

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

Koja ste vi parodija od naroda,pa vi se mrzite vise nego sto vas Hrvati i Albanci zajedno mrze!Alo ,bre koji vam je trip!

Lopez

pre 16 godina

dasa je crveni bandit,he he.

jadni jugoslovenski partizani, bas mi ih je zao,morali su da se bore protiv srpskih cetnika koji su u ime srpskog kralja verovatno hteli da pobiju sve srbe na celom svetu pa da nasele nemce ovde,he he

predrag

pre 16 godina

Glas javnosti:
Zrinjski ide dalje!?

Evropska kuća fudbala, za sada, mudro ćuti. U Nionu se čekaju izveštaji sudije Andrea De Marka i "specijalaca"koji su imali posebne obaveze u Mostaru, pa da se "razrežu" kazne. Mada je teško da se nasluti koliko će UEFA biti rigorozna prema "crno-belima" jasno je da se timu iz Humske ne piše dobro.
Pored mnogo nepoznanica, potvrđeno je iz Niona, da će visina kazne biti poznata do revanš meča, koji je planiran za 2. avgust, mada je sastanak prvobitno bio najavljen za 9. i 10. avgust. Posle prikupljanja dodatnih izveštaja, postoji realna mogućnost da UEFA na sastanku Disciplinske komisije izbaci Partizan iz takmičenja! Sigurno je da čelnici UEFA neće imati milosti za Beograđane, ako u izveštajima osvane da su navijači Partizana inicirali sukobe na stadionu, a otežavajuća okolnost svakako su grehovi "Grobara" iz prošlosti.

U najboljem slučaju, po Partizan, UEFA će udariti na bankovni račun tima iz Humske. Ako u Nionu odluče da "crno-bele" zadrže u evropskim takmičenjima, realno je da stigne uplatnica na kojoj će u najboljem slučaju pisati 100.000 švajcarskih franaka. Pored novčane kazne , može se očekivati da "Veliki brat" usmeri poglede ka našem prestavniku i da traži specijalne uslove za naredne mečeve.
Posle "ratnih" dešavanja u Mostaru mnogo će bolje proći prestavnik BiH, pošto će u najgorem slučaju "dobiti" novčanu kaznu i suspenziju stadiona, zbog slabe organizacije meča.
PS : Bravo za grobare glupe!!!

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

@Dasa Prvo nauci da pises na srpkom jeziku,posle moze da ti izlazi pena iz tvoje usne supljine.Pozdrav od Makedonca.

dasa

pre 16 godina

@Ivan
ja dolazim sa pionirskom kapom i maramom ako mi ti nadjes izjavu Karadordjevica da imaju simpatije prema Partizanu.
Sto se tice fasizma ko je bio a ko nije. najbolje uzmi program ideologa ravnogorskog pokreta Mojovica i knjigu Epoha fasizma pa uporedi.
FK Partizan su stvorili partizani u njemu su pored Srba igrali i ostali pripadnici naroda koji su ziveli u SFRJ. Za razliku od Zvezda koja je bila policijski klub, citaj srpski, u Partizanu je bio vojni citaj Jugoslevenski nije, a ni danas nema velikog srbovanja i cetnikovanja.

Zato druze ti navijas za pogresa klub, tebi je mesto u Ljutice Bogdana. U ideoloskom smislu tebi je brat Gurovic, a Dule neprijatelj

predrag

pre 16 godina

UEFA drži ključ Humske
Disciplinska komisija UEFA odlučivaće o kazni Partizanu i Zrinjskom 9. i 10. avgusta. Do tada će biti kompletiran dosije o neredima u Mostaru u kojima je povređeno deset navijača i 27 policajaca. Termin zakazanog pretresa mogao bi biti loš signal za Partizan, čije su navijače, prema saznanjima „Blica“, zvaničnici UEFA označili kao inicijatore incidenata. Dakle, s obzirom na ranija oštra upozorenja iz Niona Partizanu zbog ponašanja navijača, neće biti iznenađenje ukoliko crno-beli svog rivala u drugom kolu kvalifikacija za Kup UEFA dočekaju bez publike ili na stadionu udaljenom 250 kilometara od Beograda. B. M.

miroslav

pre 16 godina

Velika odgovornost je na organizatoru utakmice,ali se ne može opravdati ne odgovornost čelnih ljudi iz uprave Partizana jer je dobro poznato da medju navijačima Partizana ima jedan grupa koja samo ide da pravi nerede ,da se tuče i lomi sve živo.Ta grupa uopšte ne gleda utakmicu i većinom je ''naduvana''.
Oni svo vreme provociraju pa čak i svoje biju.
Poznati su oni Partizanu i morao je neko da bude medju njima ili da im zabrani da krenu na utakmicu.
Ovakve nerede su napravili i u Pragu pre četiri godine.Bio sam na utakmici i medju navijačima.
Mirni Česi nisu mogli da shvate odakle dodjoše ovi divljaci i zašto sve lome.
Bio sam posle utakmice u Hotelu gde je nastala mučna borba pokojnog direkora marketinga Boričića da se divljaci puste uz kauciju.
Pa tada ih je trebalo evidentirati i da se nikada više ne pojave na utakmici već u vreme utakmice da se jave nadležnoj stanici milicije i tamo provedu vreme dok se igra utakmica.
Ovakav zakon je donet u Hrvatskoj.
Ali kod nas sve se prepušta slučaju,svi pametuju a divljaci kolo vode.
I opet neko mrzi Srbe. Nije tačno. Svako normalan se stidi ovakvh ''ne navijača'' To su ljudi bez karaktera koji koriste srpstvo i patriotizam da naprave najveće gluposti i bruku za svoj narod.
Sa njima ozbiljno treba da se pozabavi ne samo uprava kluba već na prvom mestu policija.
Neki od ovih su bili na utakmici Srbija-Bosna i isto divljaštvo su pravili. Tada nisu kažnjeni već je kažnjena reprezentacija.Zato što policija stalno ćuti ,a kada klub plati kaznu treba tu kaznu preneti na policiju.I te kako je policija odgovorna što divljaci rade ovo što rade.

Str8 100%

pre 16 godina

Zamislite nekog kome je zivotno opredeljenje da bude navijac. Kakav mozak takav covek moze da ima? E takvi su nas dovde i doveli. Zbog takvih kretena nam je sport tu gde jeste. Licno znam neke ljude tog kalibra i verujte mi da sa njima covek nema o cemu da prica. Ponasaju se kao voz.. imaju lokomotivu koja ih vuce stalno istim sinama i za njih drugi putevi ne postoje.
Nije nam kriva UEFA. Mi moramo da igramo po njihovim pravilima a ne oni po nasim.. Ipak se mora znati cija je starija.

Djole

pre 16 godina

Eeeee, a bas su navikli na sjajnu podrsku sa tribina:))) U stvari, sada bi mozda i navijali, jer su dobili Zrinjski, a da su kojim slucajem izgubili: ''Bojkot do kraja!!'' Jooojjj sto ste smesniiiiii!!!!

welia

pre 16 godina

meni nesto nije jasno. ako se setimo kako je bilo sa mladom rep. na ep u holandija, kada su "nasi" navijaci vrecali crnce iz rep. engleske, novinari su to objavili. na tekmi sa zrinskim, iste te povike, navijaci zrinskog, su upucivali moreiri. niti jedne novine o tome nisu pisale. zasto???
i posle se cudimo zasto nas tuze.
velicanje mladica i genocida, kao odgovor na provokaciju, ne mogu da shvatim. ako su oni majmuni zasto moramo i mi da budemo. mnoge grobare sam i prepoznao. oni su imali 10 god. kada je poceo rat.

dasa

pre 16 godina

Znalac,
I Hitelr je u anketi BBS-a iz 1936 bio proglasen politicarem godine u evropi.
A sto se tice Karadjordevica onda leto idi pa navijaj za BSK, to je klub Karadjordevica. Inace oni preziru sve sto je nastalo u vreme komunizma. Leba ti kako je to biti Karadjordevicevac a navijati za klub koji nastao u vreme komuniyma i koji su osnovali oni koji su bili protiv karadjordevica. Leba ti kako to spajas, sta bi dao da to ja mogu

Ivan

pre 16 godina

@Dasa Ti lepo stavi pionirsku kapu i maramu pa tako dodji na stadion. A da bi se patpisivao kao antifašista moraš da znaš nešto o tome, za početak ko su bili fašisti, a ko antifašisti. Bolje ti ostani kod kuće, gledaj filmove sa Batom Živojinovićem i uživaj, na stadionu nisi potreban

Goran

pre 16 godina

Jadni mi Srbi, svi nas mrze. Verovatno zbog toga sto smo toliko veliki i vazni na ovom svetu, pa svi hoce da ukradu deo naseg ekonomskog, kulturnog, duhovnog i prirodnog bogatstva.
Ljudi! Da niste vi malo paranoicni? Bolje pripazite kako "navijate" za svoj klub i kako se ponasate i kod kuce i u gostima, nego sto raspredate teorije zavere. Jutros sam na Adi slusao dvoje kako kukaju na to kako sam nam Ameri zagrejali klimu, zato sto ne damo Kosovo. Heeeej! Probudite se!

krtza

pre 16 godina

Kako je uopste onaj njihov stadion dobio dozvolu da se na njemu igraju evro kupovi? Koliko ja znam po propisima uefa navijaci domaceg i gostujuceg tima nesmeju biti na istoj strani stadiona(tribini).Kapiram da ovi drugu tribinu i nemaju prema tome uefa je u startu nije smela da dozvoli da se utakmica odigra na ovom stadionu.

Зналац

pre 16 godina

@Даса
Ко си, бре, ти да ми забраниш да певам песме о Карађорђевићима и четницима, антифашистичком покрету чији је вођ награђен оpденом од стране председника САД? Шта си ти? Шта си ти, УДБАш? Немој долазити на стадион и не требаш нам. Партизан шампион! Гробари, без икаквих инцидената у реваншу, дајмо им десет комада!
П.С. Човека који је започео растурање ФКП па се пребацио на растурање СОК-а не желим ни да помињем. Треба га заувек одстранити ис српског спорта!

opo

pre 16 godina

@dasa potpisujem sve što si rekao od a do ž!A vi primitivci koji smatarate da su se svi urotili protiv Srba,živite u tamnom mraku.Uostalom i ova jadna država u kojoj je 70% fašističkih političkih stranaka,je po svim statistikama uz BiH i Belorusiju,najnazadnija država Evrope.A zbog takvih političara i mozgova kao u ovim komentarima,može biti još i gore.

DJOLE

pre 16 godina

Dragi moji drugari koji pisete u stilu opt su sbi krivi.Ko vas vaspitava kada mislite da smo mi Srbi najlepsi, najpametbiji i da su se svi urotili protiv nas.Odes u tudju zemlju i izazivas.Domaci mogu da vicu sta god hoce a ti kao gost ne trba da imas kratak fitilj i daj da se bijemo i daa im pokazemo ko je jaci.UEFA radi ono sto mora, i nema nista protiv Srba ima protiv nereda.Mi smo konfliktna nacija.Sto se to ne desava Makedoncima, Slovencima, Bugarima,Norveznima, Portugalcima itd.Treba da kazne ma ko to bio i koji klub bio.Malo je igrati bez publike.Kao Fejenord ili Legija

dasa

pre 16 godina

jedino moze da nas spase je rezultat od 6 prema 1.
Inace, svim "navijacima" koji:
su bili na platnom spisku Zeke i Bjeke zabraniti,

imaju DOSIJE u policiji

nose majce osoba koje su optužene za sudski utvrđen genocid u Srebrenici

pevaju pesme o Karađordevicima, Draži i Kalbi
koji su ratovali protiv partizana kao antifasistickog pokreta
vređaju Curkovica po nacionalnosti

ZABRANITI ULAZ NA STADION

to je moj uslov da dodjem na stadion

Ziveo Partizan i ANTIFASIZAM

Aca Amsterdam

pre 16 godina

Izdrazacemo mi sve pa i ove pritiske a onaj ko je organizator i domacin a utakmica visokog rizika je morao naci nacina da do ovoga nedodje i on je najodgovorniji za sve sto se desilo.Ne razdvojiti navijace i ne pretresti ih pre ulaska na stadion.?Pa u Beogradu se iz dzepova vadio i sitan novac na utakmicama visokog rizika a alkoholisani nisu ni mogli ujici na stadion.Da nas nece i da nas hvataju na svaku sitnicu je tacno.Pa ovde u Evrpoi se stalno nesto desava ali se ne kaznjava toliko rigorozno ili uopste ne.

zrinjski

pre 16 godina

Na dan utakmice u Mostaru nije se osjećala nikakva mržnja ni napetost.Dolazak Partizana očekivao se kao sportski spektakl.Dan poslije mržnja prema Srbima veća je nego u proljeće 92.

Sale

pre 16 godina

Posto se zna da ce nas UEFA sigurno izbaciti iz Evropskog takmicenja, verovatno ce uprava prodati utakmicu 7:1 za Zrinjski tako da se uzmu zadnje pare sto se mogu uzeti jer sledece 3 nece moci

sever 4ever

pre 16 godina

Ovo je SRAMOTA za sve su Srbi krivi. Iako sam zvezdas svim srcem sam uz partizan. Sta god da se desi nasi klubovi su krivi. Grobari napunite tribine, navijajte sportski, dajte im 10kom. pa nek vas tuze za zlocin protiv covcnosti...

Sale-G.

pre 16 godina

Ovo znaci da je Partizan imo srece, cim ih nisu odma izbacili dobili su jos jednu sansu. Iako sam Zvezdas, nadam se u interesu srpskog fudbala da ce se Grobari ponasati kolko tolko normalno i pomoci svome klubu...Jer u zadnje vreme su radili vise protiv svoga kluba. Na svu srecu pa nisam navijac Partizana :)

Sta reci

pre 16 godina

Slazem se da nas UEFA mrzi i uvjek ce nas prestrogo kaznjavati,ali zasto se navijaci ne smire,zasto pustaju one divljake na stadion pa da budemo mirni,nije mi jasno.Aj dobro da je divljalo 20-30 hiljada navijaca pa nas kazne ali da igramo utakmice u Evropi pred praznom publikom i uvjek budemo pod nadzorom UEFE zbog sakice (oko hiljadu protiv Zrinjskog) stvarno sramota!!!

marko

pre 16 godina

Na Marakani opet pesma stara,
bubnjevi tutnje grmi sve u glas,
ponovo smo bolji od grobara,
a parni valjak opet trazi spas!!

A spasa NEMA , NECE GA NI BITI
jer nasa ZVEZDA NAJBOLJA JE SAD,
grobari ce gorke suze liti,
a orice se pesmom Beli Grad!!

Realno

pre 16 godina

Sada je potez na klubu da zabrani ulazak na stadio onih divljaka protiv Zrinjskog u revansu.Mada je steta vec napravljena i mislim da nas UEFA nece stedeti.Samo da ne bude 2-3 utakmice pred praznim tribinama u 2. ili 3. kolu kvalifikacija.

CL7

pre 16 godina

Ono sto su uradili navijaci legije je ipak posebna stvar a i poljaci su, verovali ili ne, veliki huligani i manijaci (veci i od nasih) tako da je bolje sto su ih kaznili! S' druge strane, ako je mec bio visokog rizika, zasto onda nije tako policija i postupila, zasto nije organizacija bila na nivou? Koliko puta vec Zvezda a pogotovo Partizan idu na te utakmice visokog rizika u HR i BiH i uvek bude sr***a, sacekuse, kamenovanje, tuce pa cak i zapaljeni kombi jednom! Kod nas se zna, kad je mec visokog rizika zandarmerija je uvek brojna, spremna i organizovana! A ovi strpase Grobare i neke tamo 'ultrase' maltene na istu tribinu! Bilo je problema pre, za vreme i posle utakmice...to govori dovoljno o njihovoj organizaciji i spremnosti za utakmicu visokog rizika! Nula...

abdul

pre 16 godina

Ovo je sramota.Zato sto smo Srbi i pravoslavici,zato nam ovo i rade.Dinamovi navijaci i mislim Seviljini prave takva sra*a a niko ih ne kaznjava.Nas cekaju samo da pritisnu na sve moguce nacine.Sta se desilo sa Liverpool-ovim navijacima na finalu i sa Liverpool-om.Jel kaznjen?A tuce na ulicama nevidjene su bile.Jel neko pokrenuo to pitanje.Sramno je sta nam rade.Najbolje bi bilo da ukinemo sport pa da nas vise na taj nacine ne pritiskaju.A sve to ima veze i sa Kosovom,jer i ovo je jedan vid pritiska na to.Plus,kazna zbog malog incidenta protiv Nemaca za mlade+nije im ni to malo.UZAS!!!!!

GROBAR_BORCHA

pre 16 godina

Ovo nam uefa namerno radi,,sta oni kao nisu znali da se na tim podrucjima do skoro ratovalo!!Sta kao ocekivali su da se navijaci oba kluba izljube i povedu jedni druge kuci posle tekme!!!Pa oni su znali da ce to da se desi,i mogli su to da sprece stim sto bi se utakmice ovakvog rizika igrale BEZ GOSTUJUCIH NAVIJACA!!!!uefa nek bude srecna da zbog ovakvog svog propusta nije poginula ni jedna osoba!!!ma da mislim da su oni takav epilog i prizeljkivali!!!

ARANDJELOVCANIN

pre 16 godina

E sad pamet u glavu.
Prvo se izvinuti gradu Mostaru za neprikladne postupke pojedinaca koji su nosili obelezja Partizana.
Biti dobar domacin i pokazati sve ono sto najbolji Srpski domacin pokazuje kad mu dodju gosti.
Ostaviti igracima na terenu da igraju bez straha da ce neki huligan napraviti eksces i prosuti trud u nepovrat.
Vodje navijaca, predstavnici Grobara, pokazite se sad. Ovo je ispit za navijace. Ovde se ogleda ono sto navijac doprinosi klubu koji voli.
(...a jedan cica porucuje: ako napravite i jedan eksces docicemo mi iz Sumadije i polupati vas ko lubenice, jer necemo da nas predstavljate onakve kakvi mi nismo, jer je Partizan nas kao i vas).
Ovo je dominantno misljenje Sumadijskih grobara, a i Vovodjani nam se pridruzuju, jer imamo kontakte i sa njima. Hocemo da napunomo stadion, da pevamo od prvog do zadnjeg minuta(ko moze i ume, a ostali neka slusaju i navijaju na svoj nacin), da navijamo na nacin koji mi osecamo i necemo torturu tzv. kopa. Vas cemo podrzati samo ako zajedno sa nama odrzite red i sprecite ulazak na stadion drogirane rulje i nesveta. Uzivacemo u vasem huku i pesmi kao sto uzivamo pored Tv ekrana dok gledamo kosarku. Zaista ste sjajni.
Partizan jeste Beogradski, ali i klub svih navijaca koji se opredeljuju ili su se vec davno opredelili za crnobele boje.
Necemo sovinizam i baklje.
Hocemo da dolazimo na nas stadion kao na provod i izlet i to sa decom i porodicno. Onako kako to gledamo na Engleskim, Nemackim, spanskim...stadionima.
Ja znam da ove kometare ne cita ta druzina koja pravi i izaziva nered, ali vodje trazite sponzora da napravite plakate sa pravilom ponasanja na stadionu( ne navijanja, nego ponasanja i neugrozavanja nikoga). Podelite to i agitujte da se navija na sportski i viteski nacin.
Gradimo zajedno ugled gradjanina Srbije(bez obzira na veru i naciju) i navijaca Partizana(bez obzira na veru i naciju i nacin navijanja).
Ne reagujmo na bilo kakvu provokaciju, jer ona moze biti i smisljena.
Pustimo da svako sebe pokaze , a mi predstavimo Beograd i Srbiju i sto je najvaznije Partizan.
U Sumadiji zivi gro Srba i zato srpski domacin iz Sumadije trazi da se domacinski predstavljamo, a ne klosarski.
Nismo zadovoljni sto rukovodstvo Partizana nije odmah poslalo izvinjenje gradu Mostaru, bez obzira ko je kriv. Neka to utvrdi istraga, ali Mostar nije zasluzio nerede. Nije nam pravo sto se nije otislo kod gradonacelnika Mostara, jos isto vece ili sutra i licno so izvinulo. Ipak je u neredimo ucestvovalo puno navijaca Partizana i zato je trebalo uraditi tako.
To bi bilo u stilu Srpskog domacina u ulozi gosta.
Grobari, nasa je poruka da na verbalne prozivke nikad i nigde ne odgovaramo ni verbalno ni fizicki, nego da pojacamo huk u navijanju i bodrenju tima.
Takvi cemo biti zasticeni i od fizickih napada na bolji nacin, nego kad se prihvati vredjanje i izazivanje. Time se samo dize tenzija i spusta na primitivni nivo i izjednacava sa onim ko se nije jos prosvetio.
Neka to rade oni koji nemaju kult i dostojanstvo licnog samopostovanja. Mi necemo to da budemo.

Hell

pre 16 godina

Nije mi jasno u cemu je sada problem?Ja mislim da ukoliko klub ne vodi navijace organizovano na gostujuce utakmice da nije odgovoran za njihove postupke,pa svako moze da se napije,nadrogira ili sta vec i da pravi nerede a da za to odgovara klub stvarno bezveze!

sever 4ever

pre 16 godina

Ovo je SRAMOTA za sve su Srbi krivi. Iako sam zvezdas svim srcem sam uz partizan. Sta god da se desi nasi klubovi su krivi. Grobari napunite tribine, navijajte sportski, dajte im 10kom. pa nek vas tuze za zlocin protiv covcnosti...

GROBAR_BORCHA

pre 16 godina

Ovo nam uefa namerno radi,,sta oni kao nisu znali da se na tim podrucjima do skoro ratovalo!!Sta kao ocekivali su da se navijaci oba kluba izljube i povedu jedni druge kuci posle tekme!!!Pa oni su znali da ce to da se desi,i mogli su to da sprece stim sto bi se utakmice ovakvog rizika igrale BEZ GOSTUJUCIH NAVIJACA!!!!uefa nek bude srecna da zbog ovakvog svog propusta nije poginula ni jedna osoba!!!ma da mislim da su oni takav epilog i prizeljkivali!!!

abdul

pre 16 godina

Ovo je sramota.Zato sto smo Srbi i pravoslavici,zato nam ovo i rade.Dinamovi navijaci i mislim Seviljini prave takva sra*a a niko ih ne kaznjava.Nas cekaju samo da pritisnu na sve moguce nacine.Sta se desilo sa Liverpool-ovim navijacima na finalu i sa Liverpool-om.Jel kaznjen?A tuce na ulicama nevidjene su bile.Jel neko pokrenuo to pitanje.Sramno je sta nam rade.Najbolje bi bilo da ukinemo sport pa da nas vise na taj nacine ne pritiskaju.A sve to ima veze i sa Kosovom,jer i ovo je jedan vid pritiska na to.Plus,kazna zbog malog incidenta protiv Nemaca za mlade+nije im ni to malo.UZAS!!!!!

dasa

pre 16 godina

jedino moze da nas spase je rezultat od 6 prema 1.
Inace, svim "navijacima" koji:
su bili na platnom spisku Zeke i Bjeke zabraniti,

imaju DOSIJE u policiji

nose majce osoba koje su optužene za sudski utvrđen genocid u Srebrenici

pevaju pesme o Karađordevicima, Draži i Kalbi
koji su ratovali protiv partizana kao antifasistickog pokreta
vređaju Curkovica po nacionalnosti

ZABRANITI ULAZ NA STADION

to je moj uslov da dodjem na stadion

Ziveo Partizan i ANTIFASIZAM

ARANDJELOVCANIN

pre 16 godina

E sad pamet u glavu.
Prvo se izvinuti gradu Mostaru za neprikladne postupke pojedinaca koji su nosili obelezja Partizana.
Biti dobar domacin i pokazati sve ono sto najbolji Srpski domacin pokazuje kad mu dodju gosti.
Ostaviti igracima na terenu da igraju bez straha da ce neki huligan napraviti eksces i prosuti trud u nepovrat.
Vodje navijaca, predstavnici Grobara, pokazite se sad. Ovo je ispit za navijace. Ovde se ogleda ono sto navijac doprinosi klubu koji voli.
(...a jedan cica porucuje: ako napravite i jedan eksces docicemo mi iz Sumadije i polupati vas ko lubenice, jer necemo da nas predstavljate onakve kakvi mi nismo, jer je Partizan nas kao i vas).
Ovo je dominantno misljenje Sumadijskih grobara, a i Vovodjani nam se pridruzuju, jer imamo kontakte i sa njima. Hocemo da napunomo stadion, da pevamo od prvog do zadnjeg minuta(ko moze i ume, a ostali neka slusaju i navijaju na svoj nacin), da navijamo na nacin koji mi osecamo i necemo torturu tzv. kopa. Vas cemo podrzati samo ako zajedno sa nama odrzite red i sprecite ulazak na stadion drogirane rulje i nesveta. Uzivacemo u vasem huku i pesmi kao sto uzivamo pored Tv ekrana dok gledamo kosarku. Zaista ste sjajni.
Partizan jeste Beogradski, ali i klub svih navijaca koji se opredeljuju ili su se vec davno opredelili za crnobele boje.
Necemo sovinizam i baklje.
Hocemo da dolazimo na nas stadion kao na provod i izlet i to sa decom i porodicno. Onako kako to gledamo na Engleskim, Nemackim, spanskim...stadionima.
Ja znam da ove kometare ne cita ta druzina koja pravi i izaziva nered, ali vodje trazite sponzora da napravite plakate sa pravilom ponasanja na stadionu( ne navijanja, nego ponasanja i neugrozavanja nikoga). Podelite to i agitujte da se navija na sportski i viteski nacin.
Gradimo zajedno ugled gradjanina Srbije(bez obzira na veru i naciju) i navijaca Partizana(bez obzira na veru i naciju i nacin navijanja).
Ne reagujmo na bilo kakvu provokaciju, jer ona moze biti i smisljena.
Pustimo da svako sebe pokaze , a mi predstavimo Beograd i Srbiju i sto je najvaznije Partizan.
U Sumadiji zivi gro Srba i zato srpski domacin iz Sumadije trazi da se domacinski predstavljamo, a ne klosarski.
Nismo zadovoljni sto rukovodstvo Partizana nije odmah poslalo izvinjenje gradu Mostaru, bez obzira ko je kriv. Neka to utvrdi istraga, ali Mostar nije zasluzio nerede. Nije nam pravo sto se nije otislo kod gradonacelnika Mostara, jos isto vece ili sutra i licno so izvinulo. Ipak je u neredimo ucestvovalo puno navijaca Partizana i zato je trebalo uraditi tako.
To bi bilo u stilu Srpskog domacina u ulozi gosta.
Grobari, nasa je poruka da na verbalne prozivke nikad i nigde ne odgovaramo ni verbalno ni fizicki, nego da pojacamo huk u navijanju i bodrenju tima.
Takvi cemo biti zasticeni i od fizickih napada na bolji nacin, nego kad se prihvati vredjanje i izazivanje. Time se samo dize tenzija i spusta na primitivni nivo i izjednacava sa onim ko se nije jos prosvetio.
Neka to rade oni koji nemaju kult i dostojanstvo licnog samopostovanja. Mi necemo to da budemo.

CL7

pre 16 godina

Ono sto su uradili navijaci legije je ipak posebna stvar a i poljaci su, verovali ili ne, veliki huligani i manijaci (veci i od nasih) tako da je bolje sto su ih kaznili! S' druge strane, ako je mec bio visokog rizika, zasto onda nije tako policija i postupila, zasto nije organizacija bila na nivou? Koliko puta vec Zvezda a pogotovo Partizan idu na te utakmice visokog rizika u HR i BiH i uvek bude sr***a, sacekuse, kamenovanje, tuce pa cak i zapaljeni kombi jednom! Kod nas se zna, kad je mec visokog rizika zandarmerija je uvek brojna, spremna i organizovana! A ovi strpase Grobare i neke tamo 'ultrase' maltene na istu tribinu! Bilo je problema pre, za vreme i posle utakmice...to govori dovoljno o njihovoj organizaciji i spremnosti za utakmicu visokog rizika! Nula...

Hell

pre 16 godina

Nije mi jasno u cemu je sada problem?Ja mislim da ukoliko klub ne vodi navijace organizovano na gostujuce utakmice da nije odgovoran za njihove postupke,pa svako moze da se napije,nadrogira ili sta vec i da pravi nerede a da za to odgovara klub stvarno bezveze!

Зналац

pre 16 godina

@Даса
Ко си, бре, ти да ми забраниш да певам песме о Карађорђевићима и четницима, антифашистичком покрету чији је вођ награђен оpденом од стране председника САД? Шта си ти? Шта си ти, УДБАш? Немој долазити на стадион и не требаш нам. Партизан шампион! Гробари, без икаквих инцидената у реваншу, дајмо им десет комада!
П.С. Човека који је започео растурање ФКП па се пребацио на растурање СОК-а не желим ни да помињем. Треба га заувек одстранити ис српског спорта!

Sale-G.

pre 16 godina

Ovo znaci da je Partizan imo srece, cim ih nisu odma izbacili dobili su jos jednu sansu. Iako sam Zvezdas, nadam se u interesu srpskog fudbala da ce se Grobari ponasati kolko tolko normalno i pomoci svome klubu...Jer u zadnje vreme su radili vise protiv svoga kluba. Na svu srecu pa nisam navijac Partizana :)

krtza

pre 16 godina

Kako je uopste onaj njihov stadion dobio dozvolu da se na njemu igraju evro kupovi? Koliko ja znam po propisima uefa navijaci domaceg i gostujuceg tima nesmeju biti na istoj strani stadiona(tribini).Kapiram da ovi drugu tribinu i nemaju prema tome uefa je u startu nije smela da dozvoli da se utakmica odigra na ovom stadionu.

marko

pre 16 godina

Na Marakani opet pesma stara,
bubnjevi tutnje grmi sve u glas,
ponovo smo bolji od grobara,
a parni valjak opet trazi spas!!

A spasa NEMA , NECE GA NI BITI
jer nasa ZVEZDA NAJBOLJA JE SAD,
grobari ce gorke suze liti,
a orice se pesmom Beli Grad!!

Str8 100%

pre 16 godina

Zamislite nekog kome je zivotno opredeljenje da bude navijac. Kakav mozak takav covek moze da ima? E takvi su nas dovde i doveli. Zbog takvih kretena nam je sport tu gde jeste. Licno znam neke ljude tog kalibra i verujte mi da sa njima covek nema o cemu da prica. Ponasaju se kao voz.. imaju lokomotivu koja ih vuce stalno istim sinama i za njih drugi putevi ne postoje.
Nije nam kriva UEFA. Mi moramo da igramo po njihovim pravilima a ne oni po nasim.. Ipak se mora znati cija je starija.

Realno

pre 16 godina

Sada je potez na klubu da zabrani ulazak na stadio onih divljaka protiv Zrinjskog u revansu.Mada je steta vec napravljena i mislim da nas UEFA nece stedeti.Samo da ne bude 2-3 utakmice pred praznim tribinama u 2. ili 3. kolu kvalifikacija.

zrinjski

pre 16 godina

Na dan utakmice u Mostaru nije se osjećala nikakva mržnja ni napetost.Dolazak Partizana očekivao se kao sportski spektakl.Dan poslije mržnja prema Srbima veća je nego u proljeće 92.

Ivan

pre 16 godina

@Dasa Ti lepo stavi pionirsku kapu i maramu pa tako dodji na stadion. A da bi se patpisivao kao antifašista moraš da znaš nešto o tome, za početak ko su bili fašisti, a ko antifašisti. Bolje ti ostani kod kuće, gledaj filmove sa Batom Živojinovićem i uživaj, na stadionu nisi potreban

Goran

pre 16 godina

Jadni mi Srbi, svi nas mrze. Verovatno zbog toga sto smo toliko veliki i vazni na ovom svetu, pa svi hoce da ukradu deo naseg ekonomskog, kulturnog, duhovnog i prirodnog bogatstva.
Ljudi! Da niste vi malo paranoicni? Bolje pripazite kako "navijate" za svoj klub i kako se ponasate i kod kuce i u gostima, nego sto raspredate teorije zavere. Jutros sam na Adi slusao dvoje kako kukaju na to kako sam nam Ameri zagrejali klimu, zato sto ne damo Kosovo. Heeeej! Probudite se!

dasa

pre 16 godina

Znalac,
I Hitelr je u anketi BBS-a iz 1936 bio proglasen politicarem godine u evropi.
A sto se tice Karadjordevica onda leto idi pa navijaj za BSK, to je klub Karadjordevica. Inace oni preziru sve sto je nastalo u vreme komunizma. Leba ti kako je to biti Karadjordevicevac a navijati za klub koji nastao u vreme komuniyma i koji su osnovali oni koji su bili protiv karadjordevica. Leba ti kako to spajas, sta bi dao da to ja mogu

miroslav

pre 16 godina

Velika odgovornost je na organizatoru utakmice,ali se ne može opravdati ne odgovornost čelnih ljudi iz uprave Partizana jer je dobro poznato da medju navijačima Partizana ima jedan grupa koja samo ide da pravi nerede ,da se tuče i lomi sve živo.Ta grupa uopšte ne gleda utakmicu i većinom je ''naduvana''.
Oni svo vreme provociraju pa čak i svoje biju.
Poznati su oni Partizanu i morao je neko da bude medju njima ili da im zabrani da krenu na utakmicu.
Ovakve nerede su napravili i u Pragu pre četiri godine.Bio sam na utakmici i medju navijačima.
Mirni Česi nisu mogli da shvate odakle dodjoše ovi divljaci i zašto sve lome.
Bio sam posle utakmice u Hotelu gde je nastala mučna borba pokojnog direkora marketinga Boričića da se divljaci puste uz kauciju.
Pa tada ih je trebalo evidentirati i da se nikada više ne pojave na utakmici već u vreme utakmice da se jave nadležnoj stanici milicije i tamo provedu vreme dok se igra utakmica.
Ovakav zakon je donet u Hrvatskoj.
Ali kod nas sve se prepušta slučaju,svi pametuju a divljaci kolo vode.
I opet neko mrzi Srbe. Nije tačno. Svako normalan se stidi ovakvh ''ne navijača'' To su ljudi bez karaktera koji koriste srpstvo i patriotizam da naprave najveće gluposti i bruku za svoj narod.
Sa njima ozbiljno treba da se pozabavi ne samo uprava kluba već na prvom mestu policija.
Neki od ovih su bili na utakmici Srbija-Bosna i isto divljaštvo su pravili. Tada nisu kažnjeni već je kažnjena reprezentacija.Zato što policija stalno ćuti ,a kada klub plati kaznu treba tu kaznu preneti na policiju.I te kako je policija odgovorna što divljaci rade ovo što rade.

opo

pre 16 godina

@dasa potpisujem sve što si rekao od a do ž!A vi primitivci koji smatarate da su se svi urotili protiv Srba,živite u tamnom mraku.Uostalom i ova jadna država u kojoj je 70% fašističkih političkih stranaka,je po svim statistikama uz BiH i Belorusiju,najnazadnija država Evrope.A zbog takvih političara i mozgova kao u ovim komentarima,može biti još i gore.

Sta reci

pre 16 godina

Slazem se da nas UEFA mrzi i uvjek ce nas prestrogo kaznjavati,ali zasto se navijaci ne smire,zasto pustaju one divljake na stadion pa da budemo mirni,nije mi jasno.Aj dobro da je divljalo 20-30 hiljada navijaca pa nas kazne ali da igramo utakmice u Evropi pred praznom publikom i uvjek budemo pod nadzorom UEFE zbog sakice (oko hiljadu protiv Zrinjskog) stvarno sramota!!!

Lopez

pre 16 godina

dasa je crveni bandit,he he.

jadni jugoslovenski partizani, bas mi ih je zao,morali su da se bore protiv srpskih cetnika koji su u ime srpskog kralja verovatno hteli da pobiju sve srbe na celom svetu pa da nasele nemce ovde,he he

Sokrates

pre 16 godina

@ARANDJELOVCANIN,DASA
Primjeti se da ste inteligentni,obrazovani,trezveni,tolerantni i objektivni ljudi koji shvataju sustinu problema.Vi ste u mojim ocima djeca svjetlosti koja daju nadu u bolji zivot a ovi sto vas kritikuju i koji jos uvjek zive u zabludi su djeca mraka inspirisana mrznjom ,nepismena,neupucena a ponajvise netolerantna prema svima onima koji nisu kao oni.Ponavlja se ista prica.Svi su protiv nas , svi nas mrze a mi jadni smo neduzni i neopravdano okrivljeni.Sramota je sto jedan klub kao Partizan nije izdao zvanicno saopstenje povodom izgreda "svojih"navijaca.Zasto se Partizan nije javno izvinio gradu Mostaru kako je to za primjer napravila Buducnost iz Podgorice prema klubu iz Splita?Zasto Partizan kao klub svijetlih tradicija se ne ogradi od radikalnog krila svojih navijaca koji javno poticu mrznju i netrepeljivost prema hrvatskom i bosnjackom stanovnistvu.Ti isti pod Partizanovom zastavom pjevaju cetnicke pjesme i velicaju zlocince najgore vrste.Zasto Partizan pusta takve na stadion?Nije mi jasno zasto takvi navijaci uopste navijaju za Partizan kad sam Partizan,njegova istorija,ideologija i njegovi simboli su u potpunoj suprotnosti sa ideologijom cetnistva.Postavlja se pitanje da li oni zele dobro Partizanu?Odgovor je negativan.Steta je ogromna .Ugled kluba je u pitanju a i materijalna steta nije za potcjenjivanje.Partizan mora brzo reagovati jer ima opasnog unutrasnjeg neprijatelja.To su nacinalisti i sovinisti koji se lako mogu indentifikovati.Pod hitno im zabraniti ulaz u nas sveti stadion u nas hram fudbala.Vrijeme je da na nase utakmice dolaze normalni ljudi sa familijom koji ce sportski i korektno da prate i bodre nas Partizan.One huligane sto izazivaju haos treba definitivno sa stadiona protjerati. Sto prije to bolje.
Pozdrav za sve korektne i tolerantne prijatelje sporta .

Balansero

pre 16 godina

Ej, cetnici u 21. veku!? Ajde bre nazad u pecine a mi cemo vam donositi prasice, jagnjice i gibu. Pod uslovom da redovno pijete lekove koje vam cika doktor prepise i da nikad ne izadjeta na svetlost dana.

Zbog sacice psihopata i sociopata ispadosmo, po ko zna koji put, divljaci.

Stvarno mi je muka od mentalno retardiranih koji zive za nasilje na utakmicama.

Inace, ne verujem da mogu da nas izbace iz kvalifikacija jer nije Partizan bio organizator utakmice. A o ideji da izmedju dve navijacke grupe bude 30-tak policajaca i ograda ne treba pricati. Mozda bi to bilo ok da igraju belgijanci protiv ceha.
Veci je greh organizatora kojima je 50-tak huligana napravilo potpuni haos na stadionu i oko njega. Zato mislim da ce ovaj put da udare po racunu uz zuti karton. A onda, goveda izvol'te ponovo na stadion. Sto bi gledali evropske timove uzivo kad mozemo da blejimo u tv dok se igra beton super liga.
Posle vam krivi Zeka i Bjeka!? Krivi su vam ocevi i majke, pre svega.

Sale

pre 16 godina

Posto se zna da ce nas UEFA sigurno izbaciti iz Evropskog takmicenja, verovatno ce uprava prodati utakmicu 7:1 za Zrinjski tako da se uzmu zadnje pare sto se mogu uzeti jer sledece 3 nece moci

Aca Amsterdam

pre 16 godina

Izdrazacemo mi sve pa i ove pritiske a onaj ko je organizator i domacin a utakmica visokog rizika je morao naci nacina da do ovoga nedodje i on je najodgovorniji za sve sto se desilo.Ne razdvojiti navijace i ne pretresti ih pre ulaska na stadion.?Pa u Beogradu se iz dzepova vadio i sitan novac na utakmicama visokog rizika a alkoholisani nisu ni mogli ujici na stadion.Da nas nece i da nas hvataju na svaku sitnicu je tacno.Pa ovde u Evrpoi se stalno nesto desava ali se ne kaznjava toliko rigorozno ili uopste ne.

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

@Dasa Prvo nauci da pises na srpkom jeziku,posle moze da ti izlazi pena iz tvoje usne supljine.Pozdrav od Makedonca.

grobar_rovinj

pre 16 godina

Dragi moj grobari, i ostali navijaci iz srbije. treba da shvatimo da su nas i nasu zemlju , u poslednjih 16 godina , meiji cele evrope prikazivali kao divljake koji su jedino sposobni da ratuju i demoliraju. ja znam da to nije istina, i da je to samo jedna manji deo klinaca koji svoje frustracije lece na takav nacin. bas zbog toga sto znamo da evropa ima predrasude prema nama i sto smo izgubili svaki kredibilitet, ne treba da u svakoj prilici potrdjujemo njihove predrasuda. kao da nam se pomraci um pa umesto da im iz inata ne damo "gust" da nas kaznjavaju i da im to dokazemo najboljim mogucim navijanjem , mi moramo uvek iz nekog kopleksa valjda da potvrdimo da smo divljaci. bolje bi bilo da im iz inata pokazemo da mi nismo to sto oni misle za nas, nego da im se pokazemo u najboljem mogucem svetlu, i onakvi kakvi jesmo. ponosni, patriote. navijajmo za svoje i batalimo bosance i hrvate. budmo ponosni na sebe same navijajmo iz petnih zila za partizan i srbiju. ostali nisu vredni nase mrznje. trebamo da smo svesni sebe. zato ne revans utakmici navijajte za partizan. i ako dodju navijaci zrinjskog, pokazite im sta je gostoprimstvo i kako se navija za svoj klub. napred partizan! ostali me ne zanimaju

predrag

pre 16 godina

Glas javnosti:
Zrinjski ide dalje!?

Evropska kuća fudbala, za sada, mudro ćuti. U Nionu se čekaju izveštaji sudije Andrea De Marka i "specijalaca"koji su imali posebne obaveze u Mostaru, pa da se "razrežu" kazne. Mada je teško da se nasluti koliko će UEFA biti rigorozna prema "crno-belima" jasno je da se timu iz Humske ne piše dobro.
Pored mnogo nepoznanica, potvrđeno je iz Niona, da će visina kazne biti poznata do revanš meča, koji je planiran za 2. avgust, mada je sastanak prvobitno bio najavljen za 9. i 10. avgust. Posle prikupljanja dodatnih izveštaja, postoji realna mogućnost da UEFA na sastanku Disciplinske komisije izbaci Partizan iz takmičenja! Sigurno je da čelnici UEFA neće imati milosti za Beograđane, ako u izveštajima osvane da su navijači Partizana inicirali sukobe na stadionu, a otežavajuća okolnost svakako su grehovi "Grobara" iz prošlosti.

U najboljem slučaju, po Partizan, UEFA će udariti na bankovni račun tima iz Humske. Ako u Nionu odluče da "crno-bele" zadrže u evropskim takmičenjima, realno je da stigne uplatnica na kojoj će u najboljem slučaju pisati 100.000 švajcarskih franaka. Pored novčane kazne , može se očekivati da "Veliki brat" usmeri poglede ka našem prestavniku i da traži specijalne uslove za naredne mečeve.
Posle "ratnih" dešavanja u Mostaru mnogo će bolje proći prestavnik BiH, pošto će u najgorem slučaju "dobiti" novčanu kaznu i suspenziju stadiona, zbog slabe organizacije meča.
PS : Bravo za grobare glupe!!!

listopad

pre 16 godina

samo vas gledam.
Srbi su definitivno poremecen narod. Niko ne kaze da su dole otisli akademski gradjani nase zemlje
Ali brate moj to su nasi sunarodnici, sugradjani i onda kada bude "gusto" oni ce vam pomoci a ne oni koje vi branite t.j. "evropljani"
da je neko od vas bio dole t.j. otisao da bodri svoj tim sto je normalna pojava u svetu u toj vasoj evropi koju stalno pominjete a nemate pojma da se i tamo iste ili slicne stvari desavaju e onda bi ste osetili sta znaci kada par hiljada ljudi u glas vam psuju srpsku mater velicaju Jasenovac i pevaju mu pesme onda bi mozda i vi shvatili da nisu samo Srbi stoka i da su Srbi u stvari najnormalniji u citavoj toj prici i ono sto je mozda najvaznije u celoj hrvatskoj javnosti necete naci nekog ko je osudio kamenovanje autobusa koji su napustali grad znaci nisu hteli probleme nego su odlazili
sa zavsenog mece
i ne vidim da neko od vas to osudjuje
al' to ti je Srbija brale

PS
kakvi smo god sebi smo i nista se nece promeniti ako javno osudjujemo jedni druge

welia

pre 16 godina

meni nesto nije jasno. ako se setimo kako je bilo sa mladom rep. na ep u holandija, kada su "nasi" navijaci vrecali crnce iz rep. engleske, novinari su to objavili. na tekmi sa zrinskim, iste te povike, navijaci zrinskog, su upucivali moreiri. niti jedne novine o tome nisu pisale. zasto???
i posle se cudimo zasto nas tuze.
velicanje mladica i genocida, kao odgovor na provokaciju, ne mogu da shvatim. ako su oni majmuni zasto moramo i mi da budemo. mnoge grobare sam i prepoznao. oni su imali 10 god. kada je poceo rat.

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

Koja ste vi parodija od naroda,pa vi se mrzite vise nego sto vas Hrvati i Albanci zajedno mrze!Alo ,bre koji vam je trip!

Irena

pre 16 godina

Partizan se ove godine opasno pojacao i mozda ima bolji tim od C.Zvezde, ali dzaba.Navijaci Partizana su jedna destruktivna rulja koja ce da upropasti ulaganja u klub i Partizan ce da izvisi za UEFA cup. To je tako plitko razmisljanje da...Bitno je da su oni izdivljali po Mostaru i zadovoljili svoje vandalske nagone. Sam klub i svi mi koji navijamo za Partizan na drugaciji nacin, opet cemo gledati C.Zvezdu u Evropi jer i ako se provucemo sa novcanom kaznom, ta ista rulja ce napraviti novo sr..e na sledecoj utakmici.Nije njima vazno koga i zasto napadaju i tuku,vazno je da postoji ne protivnik nego NEPRIJATELJ.Ako se ne slazemo sa njima i mi smo neprijatelji i nas ce tuci i ako navijamo za Partizan.To su konfliktne osobe sa poremecajem u ponasanju i ne mogucnosti da kontrolisu emocije.Na sve to dodajte alkohol i marihuanu + visoku temperaturu i nekaznjavanje prestupnika.Kada su izgrednici kaznjeni? Gotovo nikada, klub plati i idemo dalje.Zasto klub to tolerise? Zasto se sada ne ogradi od ovih vandala koji se ponose i hvale "kako smo ih brate lozili i kafanu polupali i Rondo demolirali (posle ove recenici ide glupi smeh uz groktanje)"

Grobar Beograd

pre 16 godina

Braco iz Bosne sto ste bili na utakmici protic Zrinjskog i sugradjani moji voljeni iz Srbije, HVALA NI ZA STA. Bas ste im ocitali ko ima petlje da eliminise svoj klub iz daljeg takmicenja. Hvala vam puno, zbog vas nenormalnih i ne dolazim vise na utakmice i dok vas ne budu pozatvarali, necu ni da dodjem. Molim se bogu da dodje taj dan da vise nema ludaka na balkanu, pa da zivimo ko ljudi.

Lord Bajro

pre 16 godina

Nema jadnije stvari od tzv. navijača koji se upinje da ostavi utisak pametnog i učenog ljudskog bića. A kad UEFA nogira PFC iz daljeg takmičenja biće - mrze nas zato što smo pravoslavci! Kako da ne, kako da ne...

Jedini način da se ovakvi pretvore u društveno korisne spodobe je da se potrpaju u rudnike, neka vajda da se i od njih vidi. Ovako samo prave štetu.

zrinjski

pre 16 godina

Za one koji se ponose ponašanjem grobara u Mostaru.Ako vam je životni cilj biti huligan i gađati kamenicama od po kila i bakljama nedužne ljude na tribinama među kojima je bilo dosta žena i djece onda OK.Ti tipovi traže samo krv i nasilje i oni su sada među vama.Kad napadnu vas vašu majku sestru nećete se toliko ponositi njima.Ne valja se ponositi zlom.Vrag na kraju uvijek dođe po svoje.

DJOLE

pre 16 godina

Dragi moji drugari koji pisete u stilu opt su sbi krivi.Ko vas vaspitava kada mislite da smo mi Srbi najlepsi, najpametbiji i da su se svi urotili protiv nas.Odes u tudju zemlju i izazivas.Domaci mogu da vicu sta god hoce a ti kao gost ne trba da imas kratak fitilj i daj da se bijemo i daa im pokazemo ko je jaci.UEFA radi ono sto mora, i nema nista protiv Srba ima protiv nereda.Mi smo konfliktna nacija.Sto se to ne desava Makedoncima, Slovencima, Bugarima,Norveznima, Portugalcima itd.Treba da kazne ma ko to bio i koji klub bio.Malo je igrati bez publike.Kao Fejenord ili Legija

Djole

pre 16 godina

Eeeee, a bas su navikli na sjajnu podrsku sa tribina:))) U stvari, sada bi mozda i navijali, jer su dobili Zrinjski, a da su kojim slucajem izgubili: ''Bojkot do kraja!!'' Jooojjj sto ste smesniiiiii!!!!

dasa

pre 16 godina

@Ivan
ja dolazim sa pionirskom kapom i maramom ako mi ti nadjes izjavu Karadordjevica da imaju simpatije prema Partizanu.
Sto se tice fasizma ko je bio a ko nije. najbolje uzmi program ideologa ravnogorskog pokreta Mojovica i knjigu Epoha fasizma pa uporedi.
FK Partizan su stvorili partizani u njemu su pored Srba igrali i ostali pripadnici naroda koji su ziveli u SFRJ. Za razliku od Zvezda koja je bila policijski klub, citaj srpski, u Partizanu je bio vojni citaj Jugoslevenski nije, a ni danas nema velikog srbovanja i cetnikovanja.

Zato druze ti navijas za pogresa klub, tebi je mesto u Ljutice Bogdana. U ideoloskom smislu tebi je brat Gurovic, a Dule neprijatelj

...

pre 16 godina

I ponovo krivim samo upravu kluba!!! Sve sto su trebali da urade jeste da se ograde od tih navijaca uz obrazlozenje da ih nisu organizovano poveli na utakmicu! I ne vidim zbog cega bi to UEFA mogla da kazni FK Partizan...
Ovako, oni balvani su samo Zecevicu napravili medvedju uslugu... Ja sam navijac Partizana, ali se ogradjujem od svih navijaca koji su bili u Mostaru jer je postoji sansa da ne mogu da gledam moj Partizan u Evropi, zbog njih. To je samo dokaz da stoka izdrogirana i pijana ne razmislja uopste...

Ludnica

pre 16 godina

Ljudi, ja ne znam koga vredja "od topole, pa do ravne gore" ...
A za one koji slusaju metal, Max Cavalera je na koncertu u Zagrebu poceo sa pesmom, koja je neki remix Marsa na Drinu i Hrvati su ga gadjali i psovali. O cemu mi pricamo? O kompleksima. To da li smo mi deo Evrope ili ne, zar je bitno? Ako su evropske vrednosti "Srbe na vrbe" i ostale nacisticke parole, onda nam takva Evropa ni ne treba. Budite fer i objavite ovaj komentar.

DIOGENIS

pre 16 godina

@Bane,
Nisi obrazlozio zasto se ne slazes sa kometarom ARANDJELOVCANINA.
U Srbiji se kaze: e moj Bane crni sine a sta li je za tebe dobro?
Kakvi li su tvoji vidici zivota?
Diskutuj i argumentima demantuj napisano i bices uvazen, a ovako?
Nisi pokazao mudrost ni umnu snagu.

Mostarac u Srbiji

pre 16 godina

Scenarij koji je vidjen od strane Grobara na utakmici u Mostaru, vec je vidjen na tim prostorima. Sve ovo me neodoljivo podsjeca na pocetak rata u Mostaru- rezervisti JNA dosli da brane Mostarce, iako niko ne zna od koga i cega. Medjutim, jedino sto je ta rulja, koja je najmanje licila na vojsku, uradila u gradu, bilo je nesto slicno onome sto je vidjeno na tribinama - demonstracija primitivizma i prostakluka. Bacanje bombi u alkoholisanom stanju, maltretiranje gradjana svih nacionalnosti, pucnjava po gradu, senlucenje, i naravno: ogromna pljacka svega i svacega. Da se razumemo, govorim o periodu kada rat nije jos bio ni poceo. Na taj nacin, uspjeli su samo da navuku na cestite Srbe, Mostarce, gnjev sugradjana. Srbi su upravo iz tog revolta najvise stradali u Mostaru. I posle utakmice treba ocekivati isto misljenje Mostaraca o nama Srbima. Taj rezon da je u tudjem gradu sve dozvoljeno, vidjen je upravo s nase strane u skoro svim ex-Yu republikama. Kada cemo se konacno ograditi od takvih? Grad Mostar ovo nije zasluzio. Sjetite se da su Mostarci, cak i na kraju ove utakmice, kao pravi i dokazani poznavaoci fudbala, aplauzom nagradili igrace (samo igrace)Partizana. Sve sto se desavalo poslije utakmice, poslijedica je onakvog ponasanja Grobara na stadionu. Ubijedjen sam da bi sve proslo u najboljem redu da navijaci Partizana nisu divljali na tribinama. Parole koje su uzvikivali domaci navijaci dosle su kao reakcija na tucu Grobara sa obezbjedjenjem na samom pocetku utakmice, kada su gostujuci navijaci jasno stavili svima do znanja zbog cega su dosli. Izgleda da su Grobari zaboravili kakvo su gostoprimstvo imali upravo od strane grada Mostara kada su Seltiku bili domacini upravo u Mostaru. Cijeli Mostar je tada srcem bio uz njih. Ovako im vracate? Svaka Vam cast!

PimPong

pre 16 godina

Jeste, sigurno je da nam sve to rade zato sto je Srbija najvaznija na planeti. Ne prodje ni jedan jedini sastanak Ujedinjenih Nacija, a da se Srbija spomene, a organizuju se stalno tajni sastanci (to vam garantujem - cuo sam od jednog prijatelja iz New York-a - on zna jer prodaje kifle u pekari blizu zgrade, pa je to cuo od nekih ambasadora), na kojima se razmatra kako da se naskodi ljudima u Srbiji.

Salu na stranu, stalno nam nesto smeta! Da je BiH policija bila ostrija prema huliganima, ovakvih nereda mozda i ne bi bilo, ali ja znam da bismo mi digli frku u stilu "niko ne sme da vas bije" i trazili da se BiH suspenduje u svim takmicenjima. Mi smo svoji najveci neprijatelji...

@ARANDJELOVCANIN - potpuno se slazem - utakmice trebaju da budu za porodice, a ne za huligane.

dasa

pre 16 godina

da sumiram,
drago mi je da je se otvorila tema identiteta navijaca partizana, u prvom redu odnos prema vrednostima na kojima je partizan gradjen od 1946 do 1990. Takodje odnos prema ratnim zbivanjima, prema zlocinima. srbovanje, klerikalizam monarhija je rezervisana za SD Crvena Zvezdu, njihov vodja navijaca je bio vodja najvece i najkrvavvije paravojne formacije posle II svetaskog rata. Film Jedinica je to lepo ovekovecio. Takodje CZ, SPC, SANU i novine Politika su "srbske svetinje".. da ne davim to je to

predrag

pre 16 godina

UEFA drži ključ Humske
Disciplinska komisija UEFA odlučivaće o kazni Partizanu i Zrinjskom 9. i 10. avgusta. Do tada će biti kompletiran dosije o neredima u Mostaru u kojima je povređeno deset navijača i 27 policajaca. Termin zakazanog pretresa mogao bi biti loš signal za Partizan, čije su navijače, prema saznanjima „Blica“, zvaničnici UEFA označili kao inicijatore incidenata. Dakle, s obzirom na ranija oštra upozorenja iz Niona Partizanu zbog ponašanja navijača, neće biti iznenađenje ukoliko crno-beli svog rivala u drugom kolu kvalifikacija za Kup UEFA dočekaju bez publike ili na stadionu udaljenom 250 kilometara od Beograda. B. M.

Mrmot

pre 16 godina

Na "posmatranju", a...E pa posmatrajte kako osvajamo Kup UEFA.
Jeste da je Zrinjski mnoooogo slab, ali mene bas raduje igra. Ko god da je, nije lako dati 6 komada. Posebno me odusevio Zuka, ali su svi zaista extra odigrali, vidi se da je Djuka svima nasao pravo mesto. Nisam gledao zvezdu, ali pretpostavljam da su sa ovim pojacanjima jaci nego prosle godine. Apel navijacima na stadionu - Grobari, ne dozvolite da zbog gluposti propadne prva recenica ovog komentara...Samar na terenu mnogo vise boli od onog na licu!!!

BRKAJLIJA

pre 16 godina

@ludnica,

Nije prica o tome ko prosipa gadosti, nego je prica kako se ne spustiti na nivo gadosti, ako ih vec prepoznajes.
Srbe na vrbe....i ostali reportoar su gadosti, ali ne Srba, nego onoga ko ih plasira. Pitanje je kakav odgovor je tu najbolji, a nikako nije pitanje da li su to gadosti. Svakako da jesu i to gnusne. Gnusni su i odgovori. Za mene, jednako gnusni kao i ono sto pomenuh.
Gde ce mo stici sa takvim radjenjem?
U nedodjiju...............
Pitanje je kako sebe predstaviti, a nikako kako se cerupati sa sljamom.
To je pitanje za sve u okruzenju, ali mi smo odgovorni za ono sto cine gradjani Srbije i ajmo o tome.
Pitanje je kako izabrati put koji jaca poziciju, ugled i dostojanstvo.
i td.
Postupanje daje materijal za ocene i za smicalice(ima zlonamernih i to je jasno), ali...
Ostaviti takve bez materijala je prava stvar.
Pojedinci to ovde ne daju i osporavaju razumno delovanje.
Osporavanje drugacije preporuke, bez argumenata je ordinirana glupost.
Na utakmice se ide da se pokaze kult navijanja a ne prostakluk i primitivizam.
Najveci Srbi su oni Srbi koji ponasanjem, mudroscu, kvalitetom onoga sto rade, tolerancijom, trezvenoscu i razumom osvoje okruzenje u kome se krecu.
Vitestvo se pokazuje na sportskom terenu, u atletici, kosarci,gimnastici,fudbalu, ali i svuda u zivotu.....
Oni koji dodju da to(ovde mislim na sportsek priredbe) gledaju uzivaju u tome, jer su zato dosli.
Oni koji prave ekscese i skrecu paznju na drugu stranu, smetaju normalnim ljudima.
Ovde se o tome prica i diskutuje i nemojmo menjati teze.
Meni se cini da Partizan nema lidera sposobnog da vodi i uredi taj klub i to je veliki problem Partizan sad.
Ta stvar je evidentna, jer ni jedan javni potez, posle Mostara nije uradjen na vreme i valjano. Ovo je moje misljenje.
U Partizanu se ponasaju kao uvredjene seoske mlade.
Uvredili ih mediji.
Uvredila ih Drzava.
Uvredili ih navijaci.....
Nista od toga ne prihvatam.
Onaj ko je tamo makar i privremeno, duzan je da vuce one potreze koji nece ostavljati dalje zabune i nedoumice.
Rade li to?
Ne rade.
Zasto?
I pored moje konstatacije gore(da nema lidera sposobnog da ga vodi), ja ovde odgovora nemam, ali sam nezadovoljan stanjem.

Bane

pre 16 godina

DIOGENIS

ti očigledno ne živiš u Srbiji kad ne znaš ni kako se za nešto kaže. Pročitaj ponovo utopistički tekst pomenutog pa komentariši. Davno su prošla vremena sletova i prijateljstava i bratsva i jedinstva. Divlja se na svim stadionima sveta (Legija izbačena itd itd) i ne znam kome je stalo da laže i sebe i druge da je Hrvat ili Bosanac dobrodošao kad to nije. Ovo nisam ja izmislio ovo je činjenica. Kao što su se tabali mufc i roma kao i mnogi drugi i mi pratimo svetske trendove samo je kod nas to začinjeno nacionalizmom.
Ništa novo i ništa strano ne samo na našoj navijačkoj sceni.

Partizanovac Za

pre 16 godina

Ma lepo si to izmislio da se Partizanu zabrani ucesce u svim evropskim takmicenjima na 10 godina. I sta onda da budu ko Zvezda da 20 godina ne igraju nigde.

POZDRAV ZA NAVIJACE PARTIZANA

Gavrilo

pre 16 godina

Grobari adio Evropa?! Ako bude tako, jedan predlog - na JNA bi trebalo da se postavi veliki video bim, da drustvo moze da prati meceve komsija u Ligi sampiona

Fantomas

pre 16 godina

zabraniti partizanu 10 godina ucesce u svim evropskim takmicenjima bi bila dobra lekcija srpskom fudbalu!!!
Na zalost drugacije ne moze

delija

pre 16 godina

NISI KRIV DOK TI NEDOKAŽU DA SI SRBIN!!!

Bosanci su napravili s**** kao i uvek i onda na kukavički način se povuku i krivnju prebace na druge nekažem nisu ni naši andjeli ali treba znati da se utakmica igrala u mostaru gdje je za bezbednost trebala da brine tamošnja policija ili osiguranje i sve što se dešavalo ide njima na dušu kad bi se to dešavalo u beogradu onda bi se razmatralo o kazni samo srbima a ovako kazna ide za oba kluba eto šta nam je opet spremila mačeha evropa ali možemo mi protiv svih njih srbija je fudbalska nacija i ko god dodje na marakanu ili stadion JNa ili neki drugi širom srbije neče dobro proči(mislim na igru) to uefu-brine ništa drugo boje se da timovi iz srbije prebrzo ojačaju i postanu velika konkurencija kao što su nekad bili...
Džabe ti evropo ovi niski udarci srbi stižu na velika vrata zrinski-partizan 1-6,vojvodina-hibernian 5-2, ... još kad zvezda podere svog protivnika u kvalifikacijama lige prvaka jaoooo stiže vas srpska ruka.

srečno našima a jedna poruka turcima nemožete na terenu da pobedite pa se trudite da nas orcnite i iscenirate opet nešto o nama e pa neče više moči i evropa nije više tako naivna zato se spremite na goliadu u beogradu iako sam delija navijam u toj tekmi svim srcem za partizan i mislim da če biti 10-0 za partizan.

marko

pre 16 godina

Na Marakani opet pesma stara,
bubnjevi tutnje grmi sve u glas,
ponovo smo bolji od grobara,
a parni valjak opet trazi spas!!

A spasa NEMA , NECE GA NI BITI
jer nasa ZVEZDA NAJBOLJA JE SAD,
grobari ce gorke suze liti,
a orice se pesmom Beli Grad!!

dasa

pre 16 godina

jedino moze da nas spase je rezultat od 6 prema 1.
Inace, svim "navijacima" koji:
su bili na platnom spisku Zeke i Bjeke zabraniti,

imaju DOSIJE u policiji

nose majce osoba koje su optužene za sudski utvrđen genocid u Srebrenici

pevaju pesme o Karađordevicima, Draži i Kalbi
koji su ratovali protiv partizana kao antifasistickog pokreta
vređaju Curkovica po nacionalnosti

ZABRANITI ULAZ NA STADION

to je moj uslov da dodjem na stadion

Ziveo Partizan i ANTIFASIZAM

abdul

pre 16 godina

Ovo je sramota.Zato sto smo Srbi i pravoslavici,zato nam ovo i rade.Dinamovi navijaci i mislim Seviljini prave takva sra*a a niko ih ne kaznjava.Nas cekaju samo da pritisnu na sve moguce nacine.Sta se desilo sa Liverpool-ovim navijacima na finalu i sa Liverpool-om.Jel kaznjen?A tuce na ulicama nevidjene su bile.Jel neko pokrenuo to pitanje.Sramno je sta nam rade.Najbolje bi bilo da ukinemo sport pa da nas vise na taj nacine ne pritiskaju.A sve to ima veze i sa Kosovom,jer i ovo je jedan vid pritiska na to.Plus,kazna zbog malog incidenta protiv Nemaca za mlade+nije im ni to malo.UZAS!!!!!

Зналац

pre 16 godina

@Даса
Ко си, бре, ти да ми забраниш да певам песме о Карађорђевићима и четницима, антифашистичком покрету чији је вођ награђен оpденом од стране председника САД? Шта си ти? Шта си ти, УДБАш? Немој долазити на стадион и не требаш нам. Партизан шампион! Гробари, без икаквих инцидената у реваншу, дајмо им десет комада!
П.С. Човека који је започео растурање ФКП па се пребацио на растурање СОК-а не желим ни да помињем. Треба га заувек одстранити ис српског спорта!

zrinjski

pre 16 godina

Na dan utakmice u Mostaru nije se osjećala nikakva mržnja ni napetost.Dolazak Partizana očekivao se kao sportski spektakl.Dan poslije mržnja prema Srbima veća je nego u proljeće 92.

dasa

pre 16 godina

Znalac,
I Hitelr je u anketi BBS-a iz 1936 bio proglasen politicarem godine u evropi.
A sto se tice Karadjordevica onda leto idi pa navijaj za BSK, to je klub Karadjordevica. Inace oni preziru sve sto je nastalo u vreme komunizma. Leba ti kako je to biti Karadjordevicevac a navijati za klub koji nastao u vreme komuniyma i koji su osnovali oni koji su bili protiv karadjordevica. Leba ti kako to spajas, sta bi dao da to ja mogu

GROBAR_BORCHA

pre 16 godina

Ovo nam uefa namerno radi,,sta oni kao nisu znali da se na tim podrucjima do skoro ratovalo!!Sta kao ocekivali su da se navijaci oba kluba izljube i povedu jedni druge kuci posle tekme!!!Pa oni su znali da ce to da se desi,i mogli su to da sprece stim sto bi se utakmice ovakvog rizika igrale BEZ GOSTUJUCIH NAVIJACA!!!!uefa nek bude srecna da zbog ovakvog svog propusta nije poginula ni jedna osoba!!!ma da mislim da su oni takav epilog i prizeljkivali!!!

DJOLE

pre 16 godina

Dragi moji drugari koji pisete u stilu opt su sbi krivi.Ko vas vaspitava kada mislite da smo mi Srbi najlepsi, najpametbiji i da su se svi urotili protiv nas.Odes u tudju zemlju i izazivas.Domaci mogu da vicu sta god hoce a ti kao gost ne trba da imas kratak fitilj i daj da se bijemo i daa im pokazemo ko je jaci.UEFA radi ono sto mora, i nema nista protiv Srba ima protiv nereda.Mi smo konfliktna nacija.Sto se to ne desava Makedoncima, Slovencima, Bugarima,Norveznima, Portugalcima itd.Treba da kazne ma ko to bio i koji klub bio.Malo je igrati bez publike.Kao Fejenord ili Legija

Ivan

pre 16 godina

@Dasa Ti lepo stavi pionirsku kapu i maramu pa tako dodji na stadion. A da bi se patpisivao kao antifašista moraš da znaš nešto o tome, za početak ko su bili fašisti, a ko antifašisti. Bolje ti ostani kod kuće, gledaj filmove sa Batom Živojinovićem i uživaj, na stadionu nisi potreban

Str8 100%

pre 16 godina

Zamislite nekog kome je zivotno opredeljenje da bude navijac. Kakav mozak takav covek moze da ima? E takvi su nas dovde i doveli. Zbog takvih kretena nam je sport tu gde jeste. Licno znam neke ljude tog kalibra i verujte mi da sa njima covek nema o cemu da prica. Ponasaju se kao voz.. imaju lokomotivu koja ih vuce stalno istim sinama i za njih drugi putevi ne postoje.
Nije nam kriva UEFA. Mi moramo da igramo po njihovim pravilima a ne oni po nasim.. Ipak se mora znati cija je starija.

ARANDJELOVCANIN

pre 16 godina

E sad pamet u glavu.
Prvo se izvinuti gradu Mostaru za neprikladne postupke pojedinaca koji su nosili obelezja Partizana.
Biti dobar domacin i pokazati sve ono sto najbolji Srpski domacin pokazuje kad mu dodju gosti.
Ostaviti igracima na terenu da igraju bez straha da ce neki huligan napraviti eksces i prosuti trud u nepovrat.
Vodje navijaca, predstavnici Grobara, pokazite se sad. Ovo je ispit za navijace. Ovde se ogleda ono sto navijac doprinosi klubu koji voli.
(...a jedan cica porucuje: ako napravite i jedan eksces docicemo mi iz Sumadije i polupati vas ko lubenice, jer necemo da nas predstavljate onakve kakvi mi nismo, jer je Partizan nas kao i vas).
Ovo je dominantno misljenje Sumadijskih grobara, a i Vovodjani nam se pridruzuju, jer imamo kontakte i sa njima. Hocemo da napunomo stadion, da pevamo od prvog do zadnjeg minuta(ko moze i ume, a ostali neka slusaju i navijaju na svoj nacin), da navijamo na nacin koji mi osecamo i necemo torturu tzv. kopa. Vas cemo podrzati samo ako zajedno sa nama odrzite red i sprecite ulazak na stadion drogirane rulje i nesveta. Uzivacemo u vasem huku i pesmi kao sto uzivamo pored Tv ekrana dok gledamo kosarku. Zaista ste sjajni.
Partizan jeste Beogradski, ali i klub svih navijaca koji se opredeljuju ili su se vec davno opredelili za crnobele boje.
Necemo sovinizam i baklje.
Hocemo da dolazimo na nas stadion kao na provod i izlet i to sa decom i porodicno. Onako kako to gledamo na Engleskim, Nemackim, spanskim...stadionima.
Ja znam da ove kometare ne cita ta druzina koja pravi i izaziva nered, ali vodje trazite sponzora da napravite plakate sa pravilom ponasanja na stadionu( ne navijanja, nego ponasanja i neugrozavanja nikoga). Podelite to i agitujte da se navija na sportski i viteski nacin.
Gradimo zajedno ugled gradjanina Srbije(bez obzira na veru i naciju) i navijaca Partizana(bez obzira na veru i naciju i nacin navijanja).
Ne reagujmo na bilo kakvu provokaciju, jer ona moze biti i smisljena.
Pustimo da svako sebe pokaze , a mi predstavimo Beograd i Srbiju i sto je najvaznije Partizan.
U Sumadiji zivi gro Srba i zato srpski domacin iz Sumadije trazi da se domacinski predstavljamo, a ne klosarski.
Nismo zadovoljni sto rukovodstvo Partizana nije odmah poslalo izvinjenje gradu Mostaru, bez obzira ko je kriv. Neka to utvrdi istraga, ali Mostar nije zasluzio nerede. Nije nam pravo sto se nije otislo kod gradonacelnika Mostara, jos isto vece ili sutra i licno so izvinulo. Ipak je u neredimo ucestvovalo puno navijaca Partizana i zato je trebalo uraditi tako.
To bi bilo u stilu Srpskog domacina u ulozi gosta.
Grobari, nasa je poruka da na verbalne prozivke nikad i nigde ne odgovaramo ni verbalno ni fizicki, nego da pojacamo huk u navijanju i bodrenju tima.
Takvi cemo biti zasticeni i od fizickih napada na bolji nacin, nego kad se prihvati vredjanje i izazivanje. Time se samo dize tenzija i spusta na primitivni nivo i izjednacava sa onim ko se nije jos prosvetio.
Neka to rade oni koji nemaju kult i dostojanstvo licnog samopostovanja. Mi necemo to da budemo.

Sale-G.

pre 16 godina

Ovo znaci da je Partizan imo srece, cim ih nisu odma izbacili dobili su jos jednu sansu. Iako sam Zvezdas, nadam se u interesu srpskog fudbala da ce se Grobari ponasati kolko tolko normalno i pomoci svome klubu...Jer u zadnje vreme su radili vise protiv svoga kluba. Na svu srecu pa nisam navijac Partizana :)

sever 4ever

pre 16 godina

Ovo je SRAMOTA za sve su Srbi krivi. Iako sam zvezdas svim srcem sam uz partizan. Sta god da se desi nasi klubovi su krivi. Grobari napunite tribine, navijajte sportski, dajte im 10kom. pa nek vas tuze za zlocin protiv covcnosti...

Sale

pre 16 godina

Posto se zna da ce nas UEFA sigurno izbaciti iz Evropskog takmicenja, verovatno ce uprava prodati utakmicu 7:1 za Zrinjski tako da se uzmu zadnje pare sto se mogu uzeti jer sledece 3 nece moci

opo

pre 16 godina

@dasa potpisujem sve što si rekao od a do ž!A vi primitivci koji smatarate da su se svi urotili protiv Srba,živite u tamnom mraku.Uostalom i ova jadna država u kojoj je 70% fašističkih političkih stranaka,je po svim statistikama uz BiH i Belorusiju,najnazadnija država Evrope.A zbog takvih političara i mozgova kao u ovim komentarima,može biti još i gore.

Goran

pre 16 godina

Jadni mi Srbi, svi nas mrze. Verovatno zbog toga sto smo toliko veliki i vazni na ovom svetu, pa svi hoce da ukradu deo naseg ekonomskog, kulturnog, duhovnog i prirodnog bogatstva.
Ljudi! Da niste vi malo paranoicni? Bolje pripazite kako "navijate" za svoj klub i kako se ponasate i kod kuce i u gostima, nego sto raspredate teorije zavere. Jutros sam na Adi slusao dvoje kako kukaju na to kako sam nam Ameri zagrejali klimu, zato sto ne damo Kosovo. Heeeej! Probudite se!

Sta reci

pre 16 godina

Slazem se da nas UEFA mrzi i uvjek ce nas prestrogo kaznjavati,ali zasto se navijaci ne smire,zasto pustaju one divljake na stadion pa da budemo mirni,nije mi jasno.Aj dobro da je divljalo 20-30 hiljada navijaca pa nas kazne ali da igramo utakmice u Evropi pred praznom publikom i uvjek budemo pod nadzorom UEFE zbog sakice (oko hiljadu protiv Zrinjskog) stvarno sramota!!!

Hell

pre 16 godina

Nije mi jasno u cemu je sada problem?Ja mislim da ukoliko klub ne vodi navijace organizovano na gostujuce utakmice da nije odgovoran za njihove postupke,pa svako moze da se napije,nadrogira ili sta vec i da pravi nerede a da za to odgovara klub stvarno bezveze!

Realno

pre 16 godina

Sada je potez na klubu da zabrani ulazak na stadio onih divljaka protiv Zrinjskog u revansu.Mada je steta vec napravljena i mislim da nas UEFA nece stedeti.Samo da ne bude 2-3 utakmice pred praznim tribinama u 2. ili 3. kolu kvalifikacija.

welia

pre 16 godina

meni nesto nije jasno. ako se setimo kako je bilo sa mladom rep. na ep u holandija, kada su "nasi" navijaci vrecali crnce iz rep. engleske, novinari su to objavili. na tekmi sa zrinskim, iste te povike, navijaci zrinskog, su upucivali moreiri. niti jedne novine o tome nisu pisale. zasto???
i posle se cudimo zasto nas tuze.
velicanje mladica i genocida, kao odgovor na provokaciju, ne mogu da shvatim. ako su oni majmuni zasto moramo i mi da budemo. mnoge grobare sam i prepoznao. oni su imali 10 god. kada je poceo rat.

Djole

pre 16 godina

Eeeee, a bas su navikli na sjajnu podrsku sa tribina:))) U stvari, sada bi mozda i navijali, jer su dobili Zrinjski, a da su kojim slucajem izgubili: ''Bojkot do kraja!!'' Jooojjj sto ste smesniiiiii!!!!

dasa

pre 16 godina

@Ivan
ja dolazim sa pionirskom kapom i maramom ako mi ti nadjes izjavu Karadordjevica da imaju simpatije prema Partizanu.
Sto se tice fasizma ko je bio a ko nije. najbolje uzmi program ideologa ravnogorskog pokreta Mojovica i knjigu Epoha fasizma pa uporedi.
FK Partizan su stvorili partizani u njemu su pored Srba igrali i ostali pripadnici naroda koji su ziveli u SFRJ. Za razliku od Zvezda koja je bila policijski klub, citaj srpski, u Partizanu je bio vojni citaj Jugoslevenski nije, a ni danas nema velikog srbovanja i cetnikovanja.

Zato druze ti navijas za pogresa klub, tebi je mesto u Ljutice Bogdana. U ideoloskom smislu tebi je brat Gurovic, a Dule neprijatelj

Lopez

pre 16 godina

dasa je crveni bandit,he he.

jadni jugoslovenski partizani, bas mi ih je zao,morali su da se bore protiv srpskih cetnika koji su u ime srpskog kralja verovatno hteli da pobiju sve srbe na celom svetu pa da nasele nemce ovde,he he

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

Koja ste vi parodija od naroda,pa vi se mrzite vise nego sto vas Hrvati i Albanci zajedno mrze!Alo ,bre koji vam je trip!

Lord Bajro

pre 16 godina

Nema jadnije stvari od tzv. navijača koji se upinje da ostavi utisak pametnog i učenog ljudskog bića. A kad UEFA nogira PFC iz daljeg takmičenja biće - mrze nas zato što smo pravoslavci! Kako da ne, kako da ne...

Jedini način da se ovakvi pretvore u društveno korisne spodobe je da se potrpaju u rudnike, neka vajda da se i od njih vidi. Ovako samo prave štetu.

Irena

pre 16 godina

Partizan se ove godine opasno pojacao i mozda ima bolji tim od C.Zvezde, ali dzaba.Navijaci Partizana su jedna destruktivna rulja koja ce da upropasti ulaganja u klub i Partizan ce da izvisi za UEFA cup. To je tako plitko razmisljanje da...Bitno je da su oni izdivljali po Mostaru i zadovoljili svoje vandalske nagone. Sam klub i svi mi koji navijamo za Partizan na drugaciji nacin, opet cemo gledati C.Zvezdu u Evropi jer i ako se provucemo sa novcanom kaznom, ta ista rulja ce napraviti novo sr..e na sledecoj utakmici.Nije njima vazno koga i zasto napadaju i tuku,vazno je da postoji ne protivnik nego NEPRIJATELJ.Ako se ne slazemo sa njima i mi smo neprijatelji i nas ce tuci i ako navijamo za Partizan.To su konfliktne osobe sa poremecajem u ponasanju i ne mogucnosti da kontrolisu emocije.Na sve to dodajte alkohol i marihuanu + visoku temperaturu i nekaznjavanje prestupnika.Kada su izgrednici kaznjeni? Gotovo nikada, klub plati i idemo dalje.Zasto klub to tolerise? Zasto se sada ne ogradi od ovih vandala koji se ponose i hvale "kako smo ih brate lozili i kafanu polupali i Rondo demolirali (posle ove recenici ide glupi smeh uz groktanje)"

dasa

pre 16 godina

da sumiram,
drago mi je da je se otvorila tema identiteta navijaca partizana, u prvom redu odnos prema vrednostima na kojima je partizan gradjen od 1946 do 1990. Takodje odnos prema ratnim zbivanjima, prema zlocinima. srbovanje, klerikalizam monarhija je rezervisana za SD Crvena Zvezdu, njihov vodja navijaca je bio vodja najvece i najkrvavvije paravojne formacije posle II svetaskog rata. Film Jedinica je to lepo ovekovecio. Takodje CZ, SPC, SANU i novine Politika su "srbske svetinje".. da ne davim to je to

Gavrilo

pre 16 godina

Grobari adio Evropa?! Ako bude tako, jedan predlog - na JNA bi trebalo da se postavi veliki video bim, da drustvo moze da prati meceve komsija u Ligi sampiona

Fantomas

pre 16 godina

zabraniti partizanu 10 godina ucesce u svim evropskim takmicenjima bi bila dobra lekcija srpskom fudbalu!!!
Na zalost drugacije ne moze

CL7

pre 16 godina

Ono sto su uradili navijaci legije je ipak posebna stvar a i poljaci su, verovali ili ne, veliki huligani i manijaci (veci i od nasih) tako da je bolje sto su ih kaznili! S' druge strane, ako je mec bio visokog rizika, zasto onda nije tako policija i postupila, zasto nije organizacija bila na nivou? Koliko puta vec Zvezda a pogotovo Partizan idu na te utakmice visokog rizika u HR i BiH i uvek bude sr***a, sacekuse, kamenovanje, tuce pa cak i zapaljeni kombi jednom! Kod nas se zna, kad je mec visokog rizika zandarmerija je uvek brojna, spremna i organizovana! A ovi strpase Grobare i neke tamo 'ultrase' maltene na istu tribinu! Bilo je problema pre, za vreme i posle utakmice...to govori dovoljno o njihovoj organizaciji i spremnosti za utakmicu visokog rizika! Nula...

Aca Amsterdam

pre 16 godina

Izdrazacemo mi sve pa i ove pritiske a onaj ko je organizator i domacin a utakmica visokog rizika je morao naci nacina da do ovoga nedodje i on je najodgovorniji za sve sto se desilo.Ne razdvojiti navijace i ne pretresti ih pre ulaska na stadion.?Pa u Beogradu se iz dzepova vadio i sitan novac na utakmicama visokog rizika a alkoholisani nisu ni mogli ujici na stadion.Da nas nece i da nas hvataju na svaku sitnicu je tacno.Pa ovde u Evrpoi se stalno nesto desava ali se ne kaznjava toliko rigorozno ili uopste ne.

miroslav

pre 16 godina

Velika odgovornost je na organizatoru utakmice,ali se ne može opravdati ne odgovornost čelnih ljudi iz uprave Partizana jer je dobro poznato da medju navijačima Partizana ima jedan grupa koja samo ide da pravi nerede ,da se tuče i lomi sve živo.Ta grupa uopšte ne gleda utakmicu i većinom je ''naduvana''.
Oni svo vreme provociraju pa čak i svoje biju.
Poznati su oni Partizanu i morao je neko da bude medju njima ili da im zabrani da krenu na utakmicu.
Ovakve nerede su napravili i u Pragu pre četiri godine.Bio sam na utakmici i medju navijačima.
Mirni Česi nisu mogli da shvate odakle dodjoše ovi divljaci i zašto sve lome.
Bio sam posle utakmice u Hotelu gde je nastala mučna borba pokojnog direkora marketinga Boričića da se divljaci puste uz kauciju.
Pa tada ih je trebalo evidentirati i da se nikada više ne pojave na utakmici već u vreme utakmice da se jave nadležnoj stanici milicije i tamo provedu vreme dok se igra utakmica.
Ovakav zakon je donet u Hrvatskoj.
Ali kod nas sve se prepušta slučaju,svi pametuju a divljaci kolo vode.
I opet neko mrzi Srbe. Nije tačno. Svako normalan se stidi ovakvh ''ne navijača'' To su ljudi bez karaktera koji koriste srpstvo i patriotizam da naprave najveće gluposti i bruku za svoj narod.
Sa njima ozbiljno treba da se pozabavi ne samo uprava kluba već na prvom mestu policija.
Neki od ovih su bili na utakmici Srbija-Bosna i isto divljaštvo su pravili. Tada nisu kažnjeni već je kažnjena reprezentacija.Zato što policija stalno ćuti ,a kada klub plati kaznu treba tu kaznu preneti na policiju.I te kako je policija odgovorna što divljaci rade ovo što rade.

predrag

pre 16 godina

Glas javnosti:
Zrinjski ide dalje!?

Evropska kuća fudbala, za sada, mudro ćuti. U Nionu se čekaju izveštaji sudije Andrea De Marka i "specijalaca"koji su imali posebne obaveze u Mostaru, pa da se "razrežu" kazne. Mada je teško da se nasluti koliko će UEFA biti rigorozna prema "crno-belima" jasno je da se timu iz Humske ne piše dobro.
Pored mnogo nepoznanica, potvrđeno je iz Niona, da će visina kazne biti poznata do revanš meča, koji je planiran za 2. avgust, mada je sastanak prvobitno bio najavljen za 9. i 10. avgust. Posle prikupljanja dodatnih izveštaja, postoji realna mogućnost da UEFA na sastanku Disciplinske komisije izbaci Partizan iz takmičenja! Sigurno je da čelnici UEFA neće imati milosti za Beograđane, ako u izveštajima osvane da su navijači Partizana inicirali sukobe na stadionu, a otežavajuća okolnost svakako su grehovi "Grobara" iz prošlosti.

U najboljem slučaju, po Partizan, UEFA će udariti na bankovni račun tima iz Humske. Ako u Nionu odluče da "crno-bele" zadrže u evropskim takmičenjima, realno je da stigne uplatnica na kojoj će u najboljem slučaju pisati 100.000 švajcarskih franaka. Pored novčane kazne , može se očekivati da "Veliki brat" usmeri poglede ka našem prestavniku i da traži specijalne uslove za naredne mečeve.
Posle "ratnih" dešavanja u Mostaru mnogo će bolje proći prestavnik BiH, pošto će u najgorem slučaju "dobiti" novčanu kaznu i suspenziju stadiona, zbog slabe organizacije meča.
PS : Bravo za grobare glupe!!!

grobar_rovinj

pre 16 godina

Dragi moj grobari, i ostali navijaci iz srbije. treba da shvatimo da su nas i nasu zemlju , u poslednjih 16 godina , meiji cele evrope prikazivali kao divljake koji su jedino sposobni da ratuju i demoliraju. ja znam da to nije istina, i da je to samo jedna manji deo klinaca koji svoje frustracije lece na takav nacin. bas zbog toga sto znamo da evropa ima predrasude prema nama i sto smo izgubili svaki kredibilitet, ne treba da u svakoj prilici potrdjujemo njihove predrasuda. kao da nam se pomraci um pa umesto da im iz inata ne damo "gust" da nas kaznjavaju i da im to dokazemo najboljim mogucim navijanjem , mi moramo uvek iz nekog kopleksa valjda da potvrdimo da smo divljaci. bolje bi bilo da im iz inata pokazemo da mi nismo to sto oni misle za nas, nego da im se pokazemo u najboljem mogucem svetlu, i onakvi kakvi jesmo. ponosni, patriote. navijajmo za svoje i batalimo bosance i hrvate. budmo ponosni na sebe same navijajmo iz petnih zila za partizan i srbiju. ostali nisu vredni nase mrznje. trebamo da smo svesni sebe. zato ne revans utakmici navijajte za partizan. i ako dodju navijaci zrinjskog, pokazite im sta je gostoprimstvo i kako se navija za svoj klub. napred partizan! ostali me ne zanimaju

...

pre 16 godina

I ponovo krivim samo upravu kluba!!! Sve sto su trebali da urade jeste da se ograde od tih navijaca uz obrazlozenje da ih nisu organizovano poveli na utakmicu! I ne vidim zbog cega bi to UEFA mogla da kazni FK Partizan...
Ovako, oni balvani su samo Zecevicu napravili medvedju uslugu... Ja sam navijac Partizana, ali se ogradjujem od svih navijaca koji su bili u Mostaru jer je postoji sansa da ne mogu da gledam moj Partizan u Evropi, zbog njih. To je samo dokaz da stoka izdrogirana i pijana ne razmislja uopste...

Grobar Beograd

pre 16 godina

Braco iz Bosne sto ste bili na utakmici protic Zrinjskog i sugradjani moji voljeni iz Srbije, HVALA NI ZA STA. Bas ste im ocitali ko ima petlje da eliminise svoj klub iz daljeg takmicenja. Hvala vam puno, zbog vas nenormalnih i ne dolazim vise na utakmice i dok vas ne budu pozatvarali, necu ni da dodjem. Molim se bogu da dodje taj dan da vise nema ludaka na balkanu, pa da zivimo ko ljudi.

Balansero

pre 16 godina

Ej, cetnici u 21. veku!? Ajde bre nazad u pecine a mi cemo vam donositi prasice, jagnjice i gibu. Pod uslovom da redovno pijete lekove koje vam cika doktor prepise i da nikad ne izadjeta na svetlost dana.

Zbog sacice psihopata i sociopata ispadosmo, po ko zna koji put, divljaci.

Stvarno mi je muka od mentalno retardiranih koji zive za nasilje na utakmicama.

Inace, ne verujem da mogu da nas izbace iz kvalifikacija jer nije Partizan bio organizator utakmice. A o ideji da izmedju dve navijacke grupe bude 30-tak policajaca i ograda ne treba pricati. Mozda bi to bilo ok da igraju belgijanci protiv ceha.
Veci je greh organizatora kojima je 50-tak huligana napravilo potpuni haos na stadionu i oko njega. Zato mislim da ce ovaj put da udare po racunu uz zuti karton. A onda, goveda izvol'te ponovo na stadion. Sto bi gledali evropske timove uzivo kad mozemo da blejimo u tv dok se igra beton super liga.
Posle vam krivi Zeka i Bjeka!? Krivi su vam ocevi i majke, pre svega.

zrinjski

pre 16 godina

Za one koji se ponose ponašanjem grobara u Mostaru.Ako vam je životni cilj biti huligan i gađati kamenicama od po kila i bakljama nedužne ljude na tribinama među kojima je bilo dosta žena i djece onda OK.Ti tipovi traže samo krv i nasilje i oni su sada među vama.Kad napadnu vas vašu majku sestru nećete se toliko ponositi njima.Ne valja se ponositi zlom.Vrag na kraju uvijek dođe po svoje.

Mostarac u Srbiji

pre 16 godina

Scenarij koji je vidjen od strane Grobara na utakmici u Mostaru, vec je vidjen na tim prostorima. Sve ovo me neodoljivo podsjeca na pocetak rata u Mostaru- rezervisti JNA dosli da brane Mostarce, iako niko ne zna od koga i cega. Medjutim, jedino sto je ta rulja, koja je najmanje licila na vojsku, uradila u gradu, bilo je nesto slicno onome sto je vidjeno na tribinama - demonstracija primitivizma i prostakluka. Bacanje bombi u alkoholisanom stanju, maltretiranje gradjana svih nacionalnosti, pucnjava po gradu, senlucenje, i naravno: ogromna pljacka svega i svacega. Da se razumemo, govorim o periodu kada rat nije jos bio ni poceo. Na taj nacin, uspjeli su samo da navuku na cestite Srbe, Mostarce, gnjev sugradjana. Srbi su upravo iz tog revolta najvise stradali u Mostaru. I posle utakmice treba ocekivati isto misljenje Mostaraca o nama Srbima. Taj rezon da je u tudjem gradu sve dozvoljeno, vidjen je upravo s nase strane u skoro svim ex-Yu republikama. Kada cemo se konacno ograditi od takvih? Grad Mostar ovo nije zasluzio. Sjetite se da su Mostarci, cak i na kraju ove utakmice, kao pravi i dokazani poznavaoci fudbala, aplauzom nagradili igrace (samo igrace)Partizana. Sve sto se desavalo poslije utakmice, poslijedica je onakvog ponasanja Grobara na stadionu. Ubijedjen sam da bi sve proslo u najboljem redu da navijaci Partizana nisu divljali na tribinama. Parole koje su uzvikivali domaci navijaci dosle su kao reakcija na tucu Grobara sa obezbjedjenjem na samom pocetku utakmice, kada su gostujuci navijaci jasno stavili svima do znanja zbog cega su dosli. Izgleda da su Grobari zaboravili kakvo su gostoprimstvo imali upravo od strane grada Mostara kada su Seltiku bili domacini upravo u Mostaru. Cijeli Mostar je tada srcem bio uz njih. Ovako im vracate? Svaka Vam cast!

krtza

pre 16 godina

Kako je uopste onaj njihov stadion dobio dozvolu da se na njemu igraju evro kupovi? Koliko ja znam po propisima uefa navijaci domaceg i gostujuceg tima nesmeju biti na istoj strani stadiona(tribini).Kapiram da ovi drugu tribinu i nemaju prema tome uefa je u startu nije smela da dozvoli da se utakmica odigra na ovom stadionu.

Makedonec&T*ga za jug

pre 16 godina

@Dasa Prvo nauci da pises na srpkom jeziku,posle moze da ti izlazi pena iz tvoje usne supljine.Pozdrav od Makedonca.

predrag

pre 16 godina

UEFA drži ključ Humske
Disciplinska komisija UEFA odlučivaće o kazni Partizanu i Zrinjskom 9. i 10. avgusta. Do tada će biti kompletiran dosije o neredima u Mostaru u kojima je povređeno deset navijača i 27 policajaca. Termin zakazanog pretresa mogao bi biti loš signal za Partizan, čije su navijače, prema saznanjima „Blica“, zvaničnici UEFA označili kao inicijatore incidenata. Dakle, s obzirom na ranija oštra upozorenja iz Niona Partizanu zbog ponašanja navijača, neće biti iznenađenje ukoliko crno-beli svog rivala u drugom kolu kvalifikacija za Kup UEFA dočekaju bez publike ili na stadionu udaljenom 250 kilometara od Beograda. B. M.

Sokrates

pre 16 godina

@ARANDJELOVCANIN,DASA
Primjeti se da ste inteligentni,obrazovani,trezveni,tolerantni i objektivni ljudi koji shvataju sustinu problema.Vi ste u mojim ocima djeca svjetlosti koja daju nadu u bolji zivot a ovi sto vas kritikuju i koji jos uvjek zive u zabludi su djeca mraka inspirisana mrznjom ,nepismena,neupucena a ponajvise netolerantna prema svima onima koji nisu kao oni.Ponavlja se ista prica.Svi su protiv nas , svi nas mrze a mi jadni smo neduzni i neopravdano okrivljeni.Sramota je sto jedan klub kao Partizan nije izdao zvanicno saopstenje povodom izgreda "svojih"navijaca.Zasto se Partizan nije javno izvinio gradu Mostaru kako je to za primjer napravila Buducnost iz Podgorice prema klubu iz Splita?Zasto Partizan kao klub svijetlih tradicija se ne ogradi od radikalnog krila svojih navijaca koji javno poticu mrznju i netrepeljivost prema hrvatskom i bosnjackom stanovnistvu.Ti isti pod Partizanovom zastavom pjevaju cetnicke pjesme i velicaju zlocince najgore vrste.Zasto Partizan pusta takve na stadion?Nije mi jasno zasto takvi navijaci uopste navijaju za Partizan kad sam Partizan,njegova istorija,ideologija i njegovi simboli su u potpunoj suprotnosti sa ideologijom cetnistva.Postavlja se pitanje da li oni zele dobro Partizanu?Odgovor je negativan.Steta je ogromna .Ugled kluba je u pitanju a i materijalna steta nije za potcjenjivanje.Partizan mora brzo reagovati jer ima opasnog unutrasnjeg neprijatelja.To su nacinalisti i sovinisti koji se lako mogu indentifikovati.Pod hitno im zabraniti ulaz u nas sveti stadion u nas hram fudbala.Vrijeme je da na nase utakmice dolaze normalni ljudi sa familijom koji ce sportski i korektno da prate i bodre nas Partizan.One huligane sto izazivaju haos treba definitivno sa stadiona protjerati. Sto prije to bolje.
Pozdrav za sve korektne i tolerantne prijatelje sporta .

Mrmot

pre 16 godina

Na "posmatranju", a...E pa posmatrajte kako osvajamo Kup UEFA.
Jeste da je Zrinjski mnoooogo slab, ali mene bas raduje igra. Ko god da je, nije lako dati 6 komada. Posebno me odusevio Zuka, ali su svi zaista extra odigrali, vidi se da je Djuka svima nasao pravo mesto. Nisam gledao zvezdu, ali pretpostavljam da su sa ovim pojacanjima jaci nego prosle godine. Apel navijacima na stadionu - Grobari, ne dozvolite da zbog gluposti propadne prva recenica ovog komentara...Samar na terenu mnogo vise boli od onog na licu!!!

Ludnica

pre 16 godina

Ljudi, ja ne znam koga vredja "od topole, pa do ravne gore" ...
A za one koji slusaju metal, Max Cavalera je na koncertu u Zagrebu poceo sa pesmom, koja je neki remix Marsa na Drinu i Hrvati su ga gadjali i psovali. O cemu mi pricamo? O kompleksima. To da li smo mi deo Evrope ili ne, zar je bitno? Ako su evropske vrednosti "Srbe na vrbe" i ostale nacisticke parole, onda nam takva Evropa ni ne treba. Budite fer i objavite ovaj komentar.

listopad

pre 16 godina

samo vas gledam.
Srbi su definitivno poremecen narod. Niko ne kaze da su dole otisli akademski gradjani nase zemlje
Ali brate moj to su nasi sunarodnici, sugradjani i onda kada bude "gusto" oni ce vam pomoci a ne oni koje vi branite t.j. "evropljani"
da je neko od vas bio dole t.j. otisao da bodri svoj tim sto je normalna pojava u svetu u toj vasoj evropi koju stalno pominjete a nemate pojma da se i tamo iste ili slicne stvari desavaju e onda bi ste osetili sta znaci kada par hiljada ljudi u glas vam psuju srpsku mater velicaju Jasenovac i pevaju mu pesme onda bi mozda i vi shvatili da nisu samo Srbi stoka i da su Srbi u stvari najnormalniji u citavoj toj prici i ono sto je mozda najvaznije u celoj hrvatskoj javnosti necete naci nekog ko je osudio kamenovanje autobusa koji su napustali grad znaci nisu hteli probleme nego su odlazili
sa zavsenog mece
i ne vidim da neko od vas to osudjuje
al' to ti je Srbija brale

PS
kakvi smo god sebi smo i nista se nece promeniti ako javno osudjujemo jedni druge

DIOGENIS

pre 16 godina

@Bane,
Nisi obrazlozio zasto se ne slazes sa kometarom ARANDJELOVCANINA.
U Srbiji se kaze: e moj Bane crni sine a sta li je za tebe dobro?
Kakvi li su tvoji vidici zivota?
Diskutuj i argumentima demantuj napisano i bices uvazen, a ovako?
Nisi pokazao mudrost ni umnu snagu.

BRKAJLIJA

pre 16 godina

@ludnica,

Nije prica o tome ko prosipa gadosti, nego je prica kako se ne spustiti na nivo gadosti, ako ih vec prepoznajes.
Srbe na vrbe....i ostali reportoar su gadosti, ali ne Srba, nego onoga ko ih plasira. Pitanje je kakav odgovor je tu najbolji, a nikako nije pitanje da li su to gadosti. Svakako da jesu i to gnusne. Gnusni su i odgovori. Za mene, jednako gnusni kao i ono sto pomenuh.
Gde ce mo stici sa takvim radjenjem?
U nedodjiju...............
Pitanje je kako sebe predstaviti, a nikako kako se cerupati sa sljamom.
To je pitanje za sve u okruzenju, ali mi smo odgovorni za ono sto cine gradjani Srbije i ajmo o tome.
Pitanje je kako izabrati put koji jaca poziciju, ugled i dostojanstvo.
i td.
Postupanje daje materijal za ocene i za smicalice(ima zlonamernih i to je jasno), ali...
Ostaviti takve bez materijala je prava stvar.
Pojedinci to ovde ne daju i osporavaju razumno delovanje.
Osporavanje drugacije preporuke, bez argumenata je ordinirana glupost.
Na utakmice se ide da se pokaze kult navijanja a ne prostakluk i primitivizam.
Najveci Srbi su oni Srbi koji ponasanjem, mudroscu, kvalitetom onoga sto rade, tolerancijom, trezvenoscu i razumom osvoje okruzenje u kome se krecu.
Vitestvo se pokazuje na sportskom terenu, u atletici, kosarci,gimnastici,fudbalu, ali i svuda u zivotu.....
Oni koji dodju da to(ovde mislim na sportsek priredbe) gledaju uzivaju u tome, jer su zato dosli.
Oni koji prave ekscese i skrecu paznju na drugu stranu, smetaju normalnim ljudima.
Ovde se o tome prica i diskutuje i nemojmo menjati teze.
Meni se cini da Partizan nema lidera sposobnog da vodi i uredi taj klub i to je veliki problem Partizan sad.
Ta stvar je evidentna, jer ni jedan javni potez, posle Mostara nije uradjen na vreme i valjano. Ovo je moje misljenje.
U Partizanu se ponasaju kao uvredjene seoske mlade.
Uvredili ih mediji.
Uvredila ih Drzava.
Uvredili ih navijaci.....
Nista od toga ne prihvatam.
Onaj ko je tamo makar i privremeno, duzan je da vuce one potreze koji nece ostavljati dalje zabune i nedoumice.
Rade li to?
Ne rade.
Zasto?
I pored moje konstatacije gore(da nema lidera sposobnog da ga vodi), ja ovde odgovora nemam, ali sam nezadovoljan stanjem.

PimPong

pre 16 godina

Jeste, sigurno je da nam sve to rade zato sto je Srbija najvaznija na planeti. Ne prodje ni jedan jedini sastanak Ujedinjenih Nacija, a da se Srbija spomene, a organizuju se stalno tajni sastanci (to vam garantujem - cuo sam od jednog prijatelja iz New York-a - on zna jer prodaje kifle u pekari blizu zgrade, pa je to cuo od nekih ambasadora), na kojima se razmatra kako da se naskodi ljudima u Srbiji.

Salu na stranu, stalno nam nesto smeta! Da je BiH policija bila ostrija prema huliganima, ovakvih nereda mozda i ne bi bilo, ali ja znam da bismo mi digli frku u stilu "niko ne sme da vas bije" i trazili da se BiH suspenduje u svim takmicenjima. Mi smo svoji najveci neprijatelji...

@ARANDJELOVCANIN - potpuno se slazem - utakmice trebaju da budu za porodice, a ne za huligane.

Bane

pre 16 godina

DIOGENIS

ti očigledno ne živiš u Srbiji kad ne znaš ni kako se za nešto kaže. Pročitaj ponovo utopistički tekst pomenutog pa komentariši. Davno su prošla vremena sletova i prijateljstava i bratsva i jedinstva. Divlja se na svim stadionima sveta (Legija izbačena itd itd) i ne znam kome je stalo da laže i sebe i druge da je Hrvat ili Bosanac dobrodošao kad to nije. Ovo nisam ja izmislio ovo je činjenica. Kao što su se tabali mufc i roma kao i mnogi drugi i mi pratimo svetske trendove samo je kod nas to začinjeno nacionalizmom.
Ništa novo i ništa strano ne samo na našoj navijačkoj sceni.

delija

pre 16 godina

NISI KRIV DOK TI NEDOKAŽU DA SI SRBIN!!!

Bosanci su napravili s**** kao i uvek i onda na kukavički način se povuku i krivnju prebace na druge nekažem nisu ni naši andjeli ali treba znati da se utakmica igrala u mostaru gdje je za bezbednost trebala da brine tamošnja policija ili osiguranje i sve što se dešavalo ide njima na dušu kad bi se to dešavalo u beogradu onda bi se razmatralo o kazni samo srbima a ovako kazna ide za oba kluba eto šta nam je opet spremila mačeha evropa ali možemo mi protiv svih njih srbija je fudbalska nacija i ko god dodje na marakanu ili stadion JNa ili neki drugi širom srbije neče dobro proči(mislim na igru) to uefu-brine ništa drugo boje se da timovi iz srbije prebrzo ojačaju i postanu velika konkurencija kao što su nekad bili...
Džabe ti evropo ovi niski udarci srbi stižu na velika vrata zrinski-partizan 1-6,vojvodina-hibernian 5-2, ... još kad zvezda podere svog protivnika u kvalifikacijama lige prvaka jaoooo stiže vas srpska ruka.

srečno našima a jedna poruka turcima nemožete na terenu da pobedite pa se trudite da nas orcnite i iscenirate opet nešto o nama e pa neče više moči i evropa nije više tako naivna zato se spremite na goliadu u beogradu iako sam delija navijam u toj tekmi svim srcem za partizan i mislim da če biti 10-0 za partizan.

Partizanovac Za

pre 16 godina

Ma lepo si to izmislio da se Partizanu zabrani ucesce u svim evropskim takmicenjima na 10 godina. I sta onda da budu ko Zvezda da 20 godina ne igraju nigde.

POZDRAV ZA NAVIJACE PARTIZANA