Petak, 08.12.2023.

11:33

Nadal "sklopio" savršenog tenisera – šta je od Đokovića?

Španski teniser Rafael Nadal sastavio je savršenog tenisera koristeći pojedinačne segmente iz igre svojih kolega.

Izvor:

Nadal "sklopio" savršenog tenisera – šta je od Ðokoviæa? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Stojan

pre 7 meseci

Da li je neko izračunao ko izmedju Novaka, Rafe i Rodžera ima manji broj grešaka u svim mečevima izmedju njih trojice. Sretno Novak i dobro se pripremi za AO.

Stojan

pre 7 meseci

Još jedan bitan segment je ispustio, a to je. Manji broj grešaka na meču. Ima li gdje statistika ko ima poprečno najmanji broj grešaka na mečevima.

Miki

pre 7 meseci

Mislim da ni taj savršeni Nadalov teniser ne bi mogao da dobije Noleta. To bi značilo da je taj savršeni GOAT a ipak zna se ko je GOAT Nole. Zato Nadal mani se ćorava posla i pravljenja nekakvih virtuelnih tenisera kada već postoji gospodin savršeni.

marko

pre 7 meseci

pogledajte ga nasta lici covek se raspada, druze batali sve umreces u 45 godini...Djole je klasa za tebe ima takvo telo dzabe ti sva hemija...

misterX

pre 7 meseci

Mentalitet - Federer
Servis - Federer
Forhend - Federer
Jednoručni bekhend - Federer
Volej - Federer
Fer plej - Federer

malo li je?
(Aki, 8. decembar 2023 15:27)

Piruete - Federer
Frizura - Federer
Dzemper - Federer

Realno

pre 7 meseci

Đoković najbolji reterner ikada(ovde nema te kategorije).Bekhend Borg.Forhend?
Bilo je mnogo vrhunskih:Lendl ili Fernando Gonzales.Servis? Verovatno Sampras.Kondicija-Lendl.Glava-Borg.

Predo

pre 7 meseci

E, ovakvo "seciranje" pokazuje kolika je to glupost uopšte i koliko ti pojedinačni elementi uopšte vrede. Neko, da li zlobno ili ne, svjedno, je napisao da Novakovi smečevi, izlasci na mrežu i drop šotovi ne ulaze u top 100 igrača. Da, to ej sve bilo tačno u doba, kada je osvojio prvi Grand Slam i osvajao prve masters titule. Još mu je servis, po njegovim rečima, služio uglavnom da započne poen, volej mu je bio daleko od savršenog.
Znate ko, meni, ima najlepšu i nakompletniju tehniku na turu? Servis, nekhend, forhend, voleje. Čovek, koji nikada niej osvojio ni ATP 250 i verovatno nikada neće. Filip Krajinović! A Karlović, koga jako volim i cenim i mislim da je bio jedan od najinteligentnijih igrača, je imao dobar servis zato što je servirao sa visine od 3,5 metra, a ne zbog najbolje tehnike. Ako pričamo, recimo, o jednoručnom bekhendu, Federerov izgleda lepo, ali mu je najveća slabost i tu su ga dobijali Nadal, Đoković, pa i Marej, a ubedljivo najbolji je bio Vavrinkin. A ako pričamo o Nadalu, njegov forhend spin je činio čuda, a pobednik je uvek onaj, koji osvoji zadnji poen.

Teniser

pre 7 meseci

najbolji teniser = federer
fizicki najaci = nadal
mentalno najaci = djokovic (spreman uvek na sitne provokacije kojima bi izbacivo iz ritma protivnika tajmout, prekoracenje dopustenog vremena za serviranje, dranje na publiku pa cak i na sopstveni box u prevodu svi su mu krivi za sve vrlo cesto zapad i vatikan a on nikad za nista nije kriv)

Može dosta toga da se replicira ali za mene najznačajnije da ti ukažem na kraju teksta na grešku: Ne kaže se "za ništa nije kriv" nego "ni za šta nije kriv".

Dakle mentalno su za mene najjači definitivno Đere ili Kecmanović, njih baš i boli Q za tenis...

pre 7 meseci

"Pa vidite, moram sebe izdvojiti kao mentalno najjačeg na turu, jer mene je ipak Nole najviše j***o u mozak, i evo za razliku od Conge recimo nije mi skroz uništio karijeru ipak sam treći svih vremena."


Ako ima imalo ozbiljnih, koji prate sve parametre i sl., Federer je sa dostignućima u tenisu i dalje na 2. mestu GOAT liste!

Kao treći u tom apostrofiranju najvećih brojki i zadužbina u postignućima tenisa, za sebe tvrditi da si mentalno najjači... malo je čudno. A još luđe je izčupati Štepaneka iz naftalina koji ne može ni u rang sa Vavrinkom. Vavrinka recimo ima ako se ne varam jedini učinak 100% osvajanja GS titula. 3 finala, 3 titule! I to u doba 3. najveća ikada.

Znamo svi da ti je i nadimak životinjski, ali dokazano je da nijedna životinja ne može da pretrpi što čovek može, tako da i tu ne bije potrekpljenje toj neskromnoj izjavi. Naravno bolje neskroman, nego lažno skorman. Ali kada vidim lažno neskormnog, e tu već peglu bacam. I to onu staru na ugalj, u glavu odmah takvog gađam. Mislim na bukvalnu peglu, ne može mene Nadal da smuči stomačno koliko može recimo Federe ili publika na zapadu...

Dart Vejder

pre 7 meseci

Zanimljiva mi je ta mantra među teniserima... Dosta njih sam odgledao kako sklapaju idealnog igrača i jedino što mi je zaparalo uši je da je veliki broj njih naveo Nadala kad je u pitanju mentalna snaga. Nije da nema istine, ali ne što je naš, ipak mislim da je Novak mentalna gromada na turu, što je pokazao po mom mišljenju više nego li Nadal... Neka me neko ispravi, ali stvarno... Ovaj naš se dizao iz mrtvih X puta, istrpeo razne gluposti od strane ATP, pregurao kovid gde nije pola turnira smeo da igra što bi mnoge potpuno demoralisalo... i sada sa 36 kida ja bih rekao zahvaljujući i mentalnoj snazi između ostalog. Pretpostavljam da dosta njih kad procenjuje gleda da ravnopravno raspodeli osobine zbog "kolegijalnosti", ali opet, neke karakteristike su baš onako očigledne. Eventualno zbog broja povreda iz kojih se Nadal vraćao, ali opet mi to ne odaje kompletan utisak mentalne čvrstine. Sve ostalo kapiram manje/više.

Tomi

pre 7 meseci

Servis = Federer
Forhend = Federer
Bekhend = Lendl
Ritern = Agasi
Volej = Edberg
Drop Shot = Federer
Pasing Shot = Federer
Smec = Sampras
Slajs = Federer
Lob = Marej

Eve da vi kazem sta Novak ne zna

pre 7 meseci

Ритерн - Новак
Дворучни бекхенд - Новак
Физичка спрема - Новак
Менталитет - Новак

У овоме нема му равног.
(?, 8. decembar 2023 12:57)

Da bi komletirao sliku morao si i Novakova brljanja da navedes:

- Smecovanje
- Izlasci na mrezu
- Dropsotovanje...

....stvari kojima i oni iza 100-tog ATP mesta bolje vladaju od GOAT-a.

Bojan

pre 7 meseci

Samo mastaj decko, mastaj. :D
(Filip, 08. decembar 2023 13:29)

A sta je mastao ovde majke ti? Da li Nole ima bolji servis od Karlovica ili forhend od Federera? Volej nije nigde u prici... Fitnes moze da se diskutuje, mentalitet opet moze da se diskutuje ali je Rafa isto gromada...

nebojsa ns

pre 7 meseci

najbolji teniser = federer
fizicki najaci = nadal
mentalno najaci = djokovic (spreman uvek na sitne provokacije kojima bi izbacivo iz ritma protivnika tajmout, prekoracenje dopustenog vremena za serviranje, dranje na publiku pa cak i na sopstveni box u prevodu svi su mu krivi za sve vrlo cesto zapad i vatikan a on nikad za nista nije kriv)

Čeki opinionista del cazzo

pre 7 meseci

Thoughts ?

Here is my 2 cent's :

Rafo , jedeš fekalije k'o baba Zlatina
svinja !



Uzgred, GOAT ti sprema peMziju , a po potpisivanju rešenja o peMzionisanju zlatno penkalo dobijaš na poklon !

Volinu

pre 7 meseci

Ako doping deluje na mentalitet, onda je u pravu...
(Visoka peć za promašene slučajeve, 08. decembar 2023 13:22)

Denluje vindinse pom tembi.

Neđo Valderama

pre 7 meseci

Trebao je sebe da stavi kao goata u merčandajzingu i bajanju sa plastičnim bocama različito popunjenih tečnošću, a i prvakom modernih hemijskih stumulansa.

Sima BG

pre 7 meseci

Nadal je najbolji u redjanju flasica. Ko je pazljivo posmatrao Alkaraza, mogao je da primeti da je i on poceo sa tim ludilom kao i sa onim da posle zavrsenog gema ceka na mrezi da prvo protivnik prodje pa tek onda on. Naravno, to nema veze sa postovanjem prema protivniku, nego ima veze sa nekim sujeverjem, nekom magijom. Kako god, poceo je Nadalove tikove da skuplja u svoju zbirku. Pitanje je vremena kada ce poceti i gace da izvlaci iz dupeta.

statuskan

pre 7 meseci

Najsavršeniji teniser:
Ritern-Đoković
Kretanje-Đoković
Bekend-Đoković
Forhend-Federer
Volej-Edberg
Servis-Federer
Smeč-Sampras
Defanziva-Đoković
Glava,fizička sprema-Đoković

iosonostefan

pre 7 meseci

Najbolji forhend Federer, bekend Djokovic, mentalitet Djokovic, fitnes Djokovic, za servis i volej ne znam, verovatno neki visoki igrač. Što se tiče najbolje forme u posebnom trenutku Vavrinka, verovatno najbolji meč ikada(od svih tenisera) odigrao protiv upravo Đokovća. GOAT Djoković.

misko

pre 7 meseci

Mentality mora da bude Djokovic, mnogo je jaci tu od Nadala. Bolje da je stavio fitness Nadal, a mentality Djokovic.
(Luka, 08. decembar 2023 11:48)

Ne moze tu da bude neko ko ispusti tri vezane meč lopte i na kraju izgubi

tata

pre 7 meseci

federer ima bolji forhend, servis, volej, od nadala i djokovica, oni imaju samo bolji bekend, i zato je federer najbolji teniser, glava i mentalna snaga je nesto drugo i tu su ga prevazisli obojica

Miha

pre 7 meseci

Stavio sličicu robota pored Novaka.Ne može ni da ga pohvali a da ga ne uvredi
(kristo, 08. decembar 2023 11:51)
Nije on stavljao sličice već kreator intervjua. Zašto se uvek palite da neko mrzi Noleta, opustite se malo i uradite nešto u svom životu osim da budete Djokovicev advokat po komentarima.

Djed Gavrilo

pre 7 meseci

Kompletan takmičar je Rafa i Novak.
Uspešniji je bio Novak.
Njih troica su odigrali međusobno mnogo mečeva(po preko 50)…sa Marijem nešto manje,ali je Mati upisivao dosta pobeda.
U tom trouglu i četvorouglu Novak se izdvojio i naredio statistiku koja neumoljivo pravi rang.
Srednje mesto popunjeno je sa Novakom,levo i dedno su Rafa i Rodžer.
Sjajni teniseri,ali imaju najboljeg među njima i ne treba tu natezati sa kompletiranjem idealnog.
Liči kao omalovažavanje najboljeg i protežiranje onih koji su drugi i treći.
Čemu to?

Yu

pre 7 meseci

Nadal bi dao iskren odgovor da je uzeo za najbolje, sve segmente Novakove igre. Jer Novak ni u čemu ne zaostaje. Rafa je zaboravio sedam uzastopnih finala sa Novakom.
Ni u mentalnoj snazi nije dobar, osim ako ne misli da je izvlačenje gaća sastavni dio mentalne snage.

delboj

pre 7 meseci

Forhend - Federer
Bekhend - Vavrinka pa Djokovic
Ritern - Djokovic
Igra na mrezi tj volej - Federer
Servis - Karlovic
Tehnika - Drop shotovi, Pasing slajdovi... Federer
Menatalna snaga - Djokovic.

MILENA

pre 7 meseci

Prestanite da botujete za Nadala , nebitan je u 2023
(Doca, 8. decembar 2023 12:08) # Link komentara

Nadal je, bar zvanično, još uvijek aktivan teniser. O tome koliko je godinama bio važan za tenis, da i ne govorimo. Nisma nikad navijala za njega, ali poštujem njegove usojehe i doprinos tenisu. Tvoj komentar je neprikladan, ne samo zbog Nadala, nego tenisa upšte.

?

pre 7 meseci

Ритерн - Новак
Дворучни бекхенд - Новак
Физичка спрема - Новак
Менталитет - Новак

У овоме нема му равног.

Neško

pre 7 meseci

Hmmmm Alkaraz? Pa može u izbor jedino po trenutnoj brzini jurcanja za lopticom, koja naravno slabi procesom starenja.
I Nadal je isto jurcao prije skoro 20 godina, kada je igrao u onoj majici bez rukava, a sada jedva hoda.

Buljko

pre 7 meseci

Idealan teniser po meni:Od djokovića forhend,bekend,igra na mreži,volej,servis,slajz,izdržljivost,dvoručni bekend i ritern...Od Nadala kosa ali iz mladjih dana a od Federera gospodstvo i kultura kada gubi

?

pre 7 meseci

Ритерн - Новак
Дворучни бекхенд - Новак
Физичка спрема - Новак
Менталитет - Новак

У овоме нема му равног.

statuskan

pre 7 meseci

Najsavršeniji teniser:
Ritern-Đoković
Kretanje-Đoković
Bekend-Đoković
Forhend-Federer
Volej-Edberg
Servis-Federer
Smeč-Sampras
Defanziva-Đoković
Glava,fizička sprema-Đoković

misterX

pre 7 meseci

Mentalitet - Federer
Servis - Federer
Forhend - Federer
Jednoručni bekhend - Federer
Volej - Federer
Fer plej - Federer

malo li je?
(Aki, 8. decembar 2023 15:27)

Piruete - Federer
Frizura - Federer
Dzemper - Federer

Neško

pre 7 meseci

Hmmmm Alkaraz? Pa može u izbor jedino po trenutnoj brzini jurcanja za lopticom, koja naravno slabi procesom starenja.
I Nadal je isto jurcao prije skoro 20 godina, kada je igrao u onoj majici bez rukava, a sada jedva hoda.

Yu

pre 7 meseci

Nadal bi dao iskren odgovor da je uzeo za najbolje, sve segmente Novakove igre. Jer Novak ni u čemu ne zaostaje. Rafa je zaboravio sedam uzastopnih finala sa Novakom.
Ni u mentalnoj snazi nije dobar, osim ako ne misli da je izvlačenje gaća sastavni dio mentalne snage.

Sima BG

pre 7 meseci

Nadal je najbolji u redjanju flasica. Ko je pazljivo posmatrao Alkaraza, mogao je da primeti da je i on poceo sa tim ludilom kao i sa onim da posle zavrsenog gema ceka na mrezi da prvo protivnik prodje pa tek onda on. Naravno, to nema veze sa postovanjem prema protivniku, nego ima veze sa nekim sujeverjem, nekom magijom. Kako god, poceo je Nadalove tikove da skuplja u svoju zbirku. Pitanje je vremena kada ce poceti i gace da izvlaci iz dupeta.

Dart Vejder

pre 7 meseci

Zanimljiva mi je ta mantra među teniserima... Dosta njih sam odgledao kako sklapaju idealnog igrača i jedino što mi je zaparalo uši je da je veliki broj njih naveo Nadala kad je u pitanju mentalna snaga. Nije da nema istine, ali ne što je naš, ipak mislim da je Novak mentalna gromada na turu, što je pokazao po mom mišljenju više nego li Nadal... Neka me neko ispravi, ali stvarno... Ovaj naš se dizao iz mrtvih X puta, istrpeo razne gluposti od strane ATP, pregurao kovid gde nije pola turnira smeo da igra što bi mnoge potpuno demoralisalo... i sada sa 36 kida ja bih rekao zahvaljujući i mentalnoj snazi između ostalog. Pretpostavljam da dosta njih kad procenjuje gleda da ravnopravno raspodeli osobine zbog "kolegijalnosti", ali opet, neke karakteristike su baš onako očigledne. Eventualno zbog broja povreda iz kojih se Nadal vraćao, ali opet mi to ne odaje kompletan utisak mentalne čvrstine. Sve ostalo kapiram manje/više.

iosonostefan

pre 7 meseci

Najbolji forhend Federer, bekend Djokovic, mentalitet Djokovic, fitnes Djokovic, za servis i volej ne znam, verovatno neki visoki igrač. Što se tiče najbolje forme u posebnom trenutku Vavrinka, verovatno najbolji meč ikada(od svih tenisera) odigrao protiv upravo Đokovća. GOAT Djoković.

delboj

pre 7 meseci

Forhend - Federer
Bekhend - Vavrinka pa Djokovic
Ritern - Djokovic
Igra na mrezi tj volej - Federer
Servis - Karlovic
Tehnika - Drop shotovi, Pasing slajdovi... Federer
Menatalna snaga - Djokovic.

MILENA

pre 7 meseci

Prestanite da botujete za Nadala , nebitan je u 2023
(Doca, 8. decembar 2023 12:08) # Link komentara

Nadal je, bar zvanično, još uvijek aktivan teniser. O tome koliko je godinama bio važan za tenis, da i ne govorimo. Nisma nikad navijala za njega, ali poštujem njegove usojehe i doprinos tenisu. Tvoj komentar je neprikladan, ne samo zbog Nadala, nego tenisa upšte.

Djed Gavrilo

pre 7 meseci

Kompletan takmičar je Rafa i Novak.
Uspešniji je bio Novak.
Njih troica su odigrali međusobno mnogo mečeva(po preko 50)…sa Marijem nešto manje,ali je Mati upisivao dosta pobeda.
U tom trouglu i četvorouglu Novak se izdvojio i naredio statistiku koja neumoljivo pravi rang.
Srednje mesto popunjeno je sa Novakom,levo i dedno su Rafa i Rodžer.
Sjajni teniseri,ali imaju najboljeg među njima i ne treba tu natezati sa kompletiranjem idealnog.
Liči kao omalovažavanje najboljeg i protežiranje onih koji su drugi i treći.
Čemu to?

marko

pre 7 meseci

pogledajte ga nasta lici covek se raspada, druze batali sve umreces u 45 godini...Djole je klasa za tebe ima takvo telo dzabe ti sva hemija...

Buljko

pre 7 meseci

Idealan teniser po meni:Od djokovića forhend,bekend,igra na mreži,volej,servis,slajz,izdržljivost,dvoručni bekend i ritern...Od Nadala kosa ali iz mladjih dana a od Federera gospodstvo i kultura kada gubi

Predo

pre 7 meseci

E, ovakvo "seciranje" pokazuje kolika je to glupost uopšte i koliko ti pojedinačni elementi uopšte vrede. Neko, da li zlobno ili ne, svjedno, je napisao da Novakovi smečevi, izlasci na mrežu i drop šotovi ne ulaze u top 100 igrača. Da, to ej sve bilo tačno u doba, kada je osvojio prvi Grand Slam i osvajao prve masters titule. Još mu je servis, po njegovim rečima, služio uglavnom da započne poen, volej mu je bio daleko od savršenog.
Znate ko, meni, ima najlepšu i nakompletniju tehniku na turu? Servis, nekhend, forhend, voleje. Čovek, koji nikada niej osvojio ni ATP 250 i verovatno nikada neće. Filip Krajinović! A Karlović, koga jako volim i cenim i mislim da je bio jedan od najinteligentnijih igrača, je imao dobar servis zato što je servirao sa visine od 3,5 metra, a ne zbog najbolje tehnike. Ako pričamo, recimo, o jednoručnom bekhendu, Federerov izgleda lepo, ali mu je najveća slabost i tu su ga dobijali Nadal, Đoković, pa i Marej, a ubedljivo najbolji je bio Vavrinkin. A ako pričamo o Nadalu, njegov forhend spin je činio čuda, a pobednik je uvek onaj, koji osvoji zadnji poen.

Čeki opinionista del cazzo

pre 7 meseci

Thoughts ?

Here is my 2 cent's :

Rafo , jedeš fekalije k'o baba Zlatina
svinja !



Uzgred, GOAT ti sprema peMziju , a po potpisivanju rešenja o peMzionisanju zlatno penkalo dobijaš na poklon !

Teniser

pre 7 meseci

najbolji teniser = federer
fizicki najaci = nadal
mentalno najaci = djokovic (spreman uvek na sitne provokacije kojima bi izbacivo iz ritma protivnika tajmout, prekoracenje dopustenog vremena za serviranje, dranje na publiku pa cak i na sopstveni box u prevodu svi su mu krivi za sve vrlo cesto zapad i vatikan a on nikad za nista nije kriv)

Može dosta toga da se replicira ali za mene najznačajnije da ti ukažem na kraju teksta na grešku: Ne kaže se "za ništa nije kriv" nego "ni za šta nije kriv".

Miha

pre 7 meseci

Stavio sličicu robota pored Novaka.Ne može ni da ga pohvali a da ga ne uvredi
(kristo, 08. decembar 2023 11:51)
Nije on stavljao sličice već kreator intervjua. Zašto se uvek palite da neko mrzi Noleta, opustite se malo i uradite nešto u svom životu osim da budete Djokovicev advokat po komentarima.

Neđo Valderama

pre 7 meseci

Trebao je sebe da stavi kao goata u merčandajzingu i bajanju sa plastičnim bocama različito popunjenih tečnošću, a i prvakom modernih hemijskih stumulansa.

tata

pre 7 meseci

federer ima bolji forhend, servis, volej, od nadala i djokovica, oni imaju samo bolji bekend, i zato je federer najbolji teniser, glava i mentalna snaga je nesto drugo i tu su ga prevazisli obojica

nebojsa ns

pre 7 meseci

najbolji teniser = federer
fizicki najaci = nadal
mentalno najaci = djokovic (spreman uvek na sitne provokacije kojima bi izbacivo iz ritma protivnika tajmout, prekoracenje dopustenog vremena za serviranje, dranje na publiku pa cak i na sopstveni box u prevodu svi su mu krivi za sve vrlo cesto zapad i vatikan a on nikad za nista nije kriv)

Eve da vi kazem sta Novak ne zna

pre 7 meseci

Ритерн - Новак
Дворучни бекхенд - Новак
Физичка спрема - Новак
Менталитет - Новак

У овоме нема му равног.
(?, 8. decembar 2023 12:57)

Da bi komletirao sliku morao si i Novakova brljanja da navedes:

- Smecovanje
- Izlasci na mrezu
- Dropsotovanje...

....stvari kojima i oni iza 100-tog ATP mesta bolje vladaju od GOAT-a.

Dakle mentalno su za mene najjači definitivno Đere ili Kecmanović, njih baš i boli Q za tenis...

pre 7 meseci

"Pa vidite, moram sebe izdvojiti kao mentalno najjačeg na turu, jer mene je ipak Nole najviše j***o u mozak, i evo za razliku od Conge recimo nije mi skroz uništio karijeru ipak sam treći svih vremena."


Ako ima imalo ozbiljnih, koji prate sve parametre i sl., Federer je sa dostignućima u tenisu i dalje na 2. mestu GOAT liste!

Kao treći u tom apostrofiranju najvećih brojki i zadužbina u postignućima tenisa, za sebe tvrditi da si mentalno najjači... malo je čudno. A još luđe je izčupati Štepaneka iz naftalina koji ne može ni u rang sa Vavrinkom. Vavrinka recimo ima ako se ne varam jedini učinak 100% osvajanja GS titula. 3 finala, 3 titule! I to u doba 3. najveća ikada.

Znamo svi da ti je i nadimak životinjski, ali dokazano je da nijedna životinja ne može da pretrpi što čovek može, tako da i tu ne bije potrekpljenje toj neskromnoj izjavi. Naravno bolje neskroman, nego lažno skorman. Ali kada vidim lažno neskormnog, e tu već peglu bacam. I to onu staru na ugalj, u glavu odmah takvog gađam. Mislim na bukvalnu peglu, ne može mene Nadal da smuči stomačno koliko može recimo Federe ili publika na zapadu...

Volinu

pre 7 meseci

Ako doping deluje na mentalitet, onda je u pravu...
(Visoka peć za promašene slučajeve, 08. decembar 2023 13:22)

Denluje vindinse pom tembi.

Bojan

pre 7 meseci

Samo mastaj decko, mastaj. :D
(Filip, 08. decembar 2023 13:29)

A sta je mastao ovde majke ti? Da li Nole ima bolji servis od Karlovica ili forhend od Federera? Volej nije nigde u prici... Fitnes moze da se diskutuje, mentalitet opet moze da se diskutuje ali je Rafa isto gromada...

misko

pre 7 meseci

Mentality mora da bude Djokovic, mnogo je jaci tu od Nadala. Bolje da je stavio fitness Nadal, a mentality Djokovic.
(Luka, 08. decembar 2023 11:48)

Ne moze tu da bude neko ko ispusti tri vezane meč lopte i na kraju izgubi

Tomi

pre 7 meseci

Servis = Federer
Forhend = Federer
Bekhend = Lendl
Ritern = Agasi
Volej = Edberg
Drop Shot = Federer
Pasing Shot = Federer
Smec = Sampras
Slajs = Federer
Lob = Marej

Miki

pre 7 meseci

Mislim da ni taj savršeni Nadalov teniser ne bi mogao da dobije Noleta. To bi značilo da je taj savršeni GOAT a ipak zna se ko je GOAT Nole. Zato Nadal mani se ćorava posla i pravljenja nekakvih virtuelnih tenisera kada već postoji gospodin savršeni.

Realno

pre 7 meseci

Đoković najbolji reterner ikada(ovde nema te kategorije).Bekhend Borg.Forhend?
Bilo je mnogo vrhunskih:Lendl ili Fernando Gonzales.Servis? Verovatno Sampras.Kondicija-Lendl.Glava-Borg.

Stojan

pre 7 meseci

Da li je neko izračunao ko izmedju Novaka, Rafe i Rodžera ima manji broj grešaka u svim mečevima izmedju njih trojice. Sretno Novak i dobro se pripremi za AO.

Stojan

pre 7 meseci

Još jedan bitan segment je ispustio, a to je. Manji broj grešaka na meču. Ima li gdje statistika ko ima poprečno najmanji broj grešaka na mečevima.

tata

pre 7 meseci

federer ima bolji forhend, servis, volej, od nadala i djokovica, oni imaju samo bolji bekend, i zato je federer najbolji teniser, glava i mentalna snaga je nesto drugo i tu su ga prevazisli obojica

nebojsa ns

pre 7 meseci

najbolji teniser = federer
fizicki najaci = nadal
mentalno najaci = djokovic (spreman uvek na sitne provokacije kojima bi izbacivo iz ritma protivnika tajmout, prekoracenje dopustenog vremena za serviranje, dranje na publiku pa cak i na sopstveni box u prevodu svi su mu krivi za sve vrlo cesto zapad i vatikan a on nikad za nista nije kriv)

Tomi

pre 7 meseci

Servis = Federer
Forhend = Federer
Bekhend = Lendl
Ritern = Agasi
Volej = Edberg
Drop Shot = Federer
Pasing Shot = Federer
Smec = Sampras
Slajs = Federer
Lob = Marej

misko

pre 7 meseci

Mentality mora da bude Djokovic, mnogo je jaci tu od Nadala. Bolje da je stavio fitness Nadal, a mentality Djokovic.
(Luka, 08. decembar 2023 11:48)

Ne moze tu da bude neko ko ispusti tri vezane meč lopte i na kraju izgubi

Eve da vi kazem sta Novak ne zna

pre 7 meseci

Ритерн - Новак
Дворучни бекхенд - Новак
Физичка спрема - Новак
Менталитет - Новак

У овоме нема му равног.
(?, 8. decembar 2023 12:57)

Da bi komletirao sliku morao si i Novakova brljanja da navedes:

- Smecovanje
- Izlasci na mrezu
- Dropsotovanje...

....stvari kojima i oni iza 100-tog ATP mesta bolje vladaju od GOAT-a.

Teniser

pre 7 meseci

najbolji teniser = federer
fizicki najaci = nadal
mentalno najaci = djokovic (spreman uvek na sitne provokacije kojima bi izbacivo iz ritma protivnika tajmout, prekoracenje dopustenog vremena za serviranje, dranje na publiku pa cak i na sopstveni box u prevodu svi su mu krivi za sve vrlo cesto zapad i vatikan a on nikad za nista nije kriv)

Može dosta toga da se replicira ali za mene najznačajnije da ti ukažem na kraju teksta na grešku: Ne kaže se "za ništa nije kriv" nego "ni za šta nije kriv".

Bojan

pre 7 meseci

Samo mastaj decko, mastaj. :D
(Filip, 08. decembar 2023 13:29)

A sta je mastao ovde majke ti? Da li Nole ima bolji servis od Karlovica ili forhend od Federera? Volej nije nigde u prici... Fitnes moze da se diskutuje, mentalitet opet moze da se diskutuje ali je Rafa isto gromada...

Volinu

pre 7 meseci

Ako doping deluje na mentalitet, onda je u pravu...
(Visoka peć za promašene slučajeve, 08. decembar 2023 13:22)

Denluje vindinse pom tembi.

Realno

pre 7 meseci

Đoković najbolji reterner ikada(ovde nema te kategorije).Bekhend Borg.Forhend?
Bilo je mnogo vrhunskih:Lendl ili Fernando Gonzales.Servis? Verovatno Sampras.Kondicija-Lendl.Glava-Borg.

Buljko

pre 7 meseci

Idealan teniser po meni:Od djokovića forhend,bekend,igra na mreži,volej,servis,slajz,izdržljivost,dvoručni bekend i ritern...Od Nadala kosa ali iz mladjih dana a od Federera gospodstvo i kultura kada gubi

Miha

pre 7 meseci

Stavio sličicu robota pored Novaka.Ne može ni da ga pohvali a da ga ne uvredi
(kristo, 08. decembar 2023 11:51)
Nije on stavljao sličice već kreator intervjua. Zašto se uvek palite da neko mrzi Noleta, opustite se malo i uradite nešto u svom životu osim da budete Djokovicev advokat po komentarima.

statuskan

pre 7 meseci

Najsavršeniji teniser:
Ritern-Đoković
Kretanje-Đoković
Bekend-Đoković
Forhend-Federer
Volej-Edberg
Servis-Federer
Smeč-Sampras
Defanziva-Đoković
Glava,fizička sprema-Đoković

Čeki opinionista del cazzo

pre 7 meseci

Thoughts ?

Here is my 2 cent's :

Rafo , jedeš fekalije k'o baba Zlatina
svinja !



Uzgred, GOAT ti sprema peMziju , a po potpisivanju rešenja o peMzionisanju zlatno penkalo dobijaš na poklon !

MILENA

pre 7 meseci

Prestanite da botujete za Nadala , nebitan je u 2023
(Doca, 8. decembar 2023 12:08) # Link komentara

Nadal je, bar zvanično, još uvijek aktivan teniser. O tome koliko je godinama bio važan za tenis, da i ne govorimo. Nisma nikad navijala za njega, ali poštujem njegove usojehe i doprinos tenisu. Tvoj komentar je neprikladan, ne samo zbog Nadala, nego tenisa upšte.

marko

pre 7 meseci

pogledajte ga nasta lici covek se raspada, druze batali sve umreces u 45 godini...Djole je klasa za tebe ima takvo telo dzabe ti sva hemija...

Dakle mentalno su za mene najjači definitivno Đere ili Kecmanović, njih baš i boli Q za tenis...

pre 7 meseci

"Pa vidite, moram sebe izdvojiti kao mentalno najjačeg na turu, jer mene je ipak Nole najviše j***o u mozak, i evo za razliku od Conge recimo nije mi skroz uništio karijeru ipak sam treći svih vremena."


Ako ima imalo ozbiljnih, koji prate sve parametre i sl., Federer je sa dostignućima u tenisu i dalje na 2. mestu GOAT liste!

Kao treći u tom apostrofiranju najvećih brojki i zadužbina u postignućima tenisa, za sebe tvrditi da si mentalno najjači... malo je čudno. A još luđe je izčupati Štepaneka iz naftalina koji ne može ni u rang sa Vavrinkom. Vavrinka recimo ima ako se ne varam jedini učinak 100% osvajanja GS titula. 3 finala, 3 titule! I to u doba 3. najveća ikada.

Znamo svi da ti je i nadimak životinjski, ali dokazano je da nijedna životinja ne može da pretrpi što čovek može, tako da i tu ne bije potrekpljenje toj neskromnoj izjavi. Naravno bolje neskroman, nego lažno skorman. Ali kada vidim lažno neskormnog, e tu već peglu bacam. I to onu staru na ugalj, u glavu odmah takvog gađam. Mislim na bukvalnu peglu, ne može mene Nadal da smuči stomačno koliko može recimo Federe ili publika na zapadu...

Neđo Valderama

pre 7 meseci

Trebao je sebe da stavi kao goata u merčandajzingu i bajanju sa plastičnim bocama različito popunjenih tečnošću, a i prvakom modernih hemijskih stumulansa.

misterX

pre 7 meseci

Mentalitet - Federer
Servis - Federer
Forhend - Federer
Jednoručni bekhend - Federer
Volej - Federer
Fer plej - Federer

malo li je?
(Aki, 8. decembar 2023 15:27)

Piruete - Federer
Frizura - Federer
Dzemper - Federer

Yu

pre 7 meseci

Nadal bi dao iskren odgovor da je uzeo za najbolje, sve segmente Novakove igre. Jer Novak ni u čemu ne zaostaje. Rafa je zaboravio sedam uzastopnih finala sa Novakom.
Ni u mentalnoj snazi nije dobar, osim ako ne misli da je izvlačenje gaća sastavni dio mentalne snage.

delboj

pre 7 meseci

Forhend - Federer
Bekhend - Vavrinka pa Djokovic
Ritern - Djokovic
Igra na mrezi tj volej - Federer
Servis - Karlovic
Tehnika - Drop shotovi, Pasing slajdovi... Federer
Menatalna snaga - Djokovic.

iosonostefan

pre 7 meseci

Najbolji forhend Federer, bekend Djokovic, mentalitet Djokovic, fitnes Djokovic, za servis i volej ne znam, verovatno neki visoki igrač. Što se tiče najbolje forme u posebnom trenutku Vavrinka, verovatno najbolji meč ikada(od svih tenisera) odigrao protiv upravo Đokovća. GOAT Djoković.

Miki

pre 7 meseci

Mislim da ni taj savršeni Nadalov teniser ne bi mogao da dobije Noleta. To bi značilo da je taj savršeni GOAT a ipak zna se ko je GOAT Nole. Zato Nadal mani se ćorava posla i pravljenja nekakvih virtuelnih tenisera kada već postoji gospodin savršeni.

Djed Gavrilo

pre 7 meseci

Kompletan takmičar je Rafa i Novak.
Uspešniji je bio Novak.
Njih troica su odigrali međusobno mnogo mečeva(po preko 50)…sa Marijem nešto manje,ali je Mati upisivao dosta pobeda.
U tom trouglu i četvorouglu Novak se izdvojio i naredio statistiku koja neumoljivo pravi rang.
Srednje mesto popunjeno je sa Novakom,levo i dedno su Rafa i Rodžer.
Sjajni teniseri,ali imaju najboljeg među njima i ne treba tu natezati sa kompletiranjem idealnog.
Liči kao omalovažavanje najboljeg i protežiranje onih koji su drugi i treći.
Čemu to?

?

pre 7 meseci

Ритерн - Новак
Дворучни бекхенд - Новак
Физичка спрема - Новак
Менталитет - Новак

У овоме нема му равног.

Dart Vejder

pre 7 meseci

Zanimljiva mi je ta mantra među teniserima... Dosta njih sam odgledao kako sklapaju idealnog igrača i jedino što mi je zaparalo uši je da je veliki broj njih naveo Nadala kad je u pitanju mentalna snaga. Nije da nema istine, ali ne što je naš, ipak mislim da je Novak mentalna gromada na turu, što je pokazao po mom mišljenju više nego li Nadal... Neka me neko ispravi, ali stvarno... Ovaj naš se dizao iz mrtvih X puta, istrpeo razne gluposti od strane ATP, pregurao kovid gde nije pola turnira smeo da igra što bi mnoge potpuno demoralisalo... i sada sa 36 kida ja bih rekao zahvaljujući i mentalnoj snazi između ostalog. Pretpostavljam da dosta njih kad procenjuje gleda da ravnopravno raspodeli osobine zbog "kolegijalnosti", ali opet, neke karakteristike su baš onako očigledne. Eventualno zbog broja povreda iz kojih se Nadal vraćao, ali opet mi to ne odaje kompletan utisak mentalne čvrstine. Sve ostalo kapiram manje/više.

Sima BG

pre 7 meseci

Nadal je najbolji u redjanju flasica. Ko je pazljivo posmatrao Alkaraza, mogao je da primeti da je i on poceo sa tim ludilom kao i sa onim da posle zavrsenog gema ceka na mrezi da prvo protivnik prodje pa tek onda on. Naravno, to nema veze sa postovanjem prema protivniku, nego ima veze sa nekim sujeverjem, nekom magijom. Kako god, poceo je Nadalove tikove da skuplja u svoju zbirku. Pitanje je vremena kada ce poceti i gace da izvlaci iz dupeta.

Stojan

pre 7 meseci

Da li je neko izračunao ko izmedju Novaka, Rafe i Rodžera ima manji broj grešaka u svim mečevima izmedju njih trojice. Sretno Novak i dobro se pripremi za AO.

Neško

pre 7 meseci

Hmmmm Alkaraz? Pa može u izbor jedino po trenutnoj brzini jurcanja za lopticom, koja naravno slabi procesom starenja.
I Nadal je isto jurcao prije skoro 20 godina, kada je igrao u onoj majici bez rukava, a sada jedva hoda.

Stojan

pre 7 meseci

Još jedan bitan segment je ispustio, a to je. Manji broj grešaka na meču. Ima li gdje statistika ko ima poprečno najmanji broj grešaka na mečevima.

Predo

pre 7 meseci

E, ovakvo "seciranje" pokazuje kolika je to glupost uopšte i koliko ti pojedinačni elementi uopšte vrede. Neko, da li zlobno ili ne, svjedno, je napisao da Novakovi smečevi, izlasci na mrežu i drop šotovi ne ulaze u top 100 igrača. Da, to ej sve bilo tačno u doba, kada je osvojio prvi Grand Slam i osvajao prve masters titule. Još mu je servis, po njegovim rečima, služio uglavnom da započne poen, volej mu je bio daleko od savršenog.
Znate ko, meni, ima najlepšu i nakompletniju tehniku na turu? Servis, nekhend, forhend, voleje. Čovek, koji nikada niej osvojio ni ATP 250 i verovatno nikada neće. Filip Krajinović! A Karlović, koga jako volim i cenim i mislim da je bio jedan od najinteligentnijih igrača, je imao dobar servis zato što je servirao sa visine od 3,5 metra, a ne zbog najbolje tehnike. Ako pričamo, recimo, o jednoručnom bekhendu, Federerov izgleda lepo, ali mu je najveća slabost i tu su ga dobijali Nadal, Đoković, pa i Marej, a ubedljivo najbolji je bio Vavrinkin. A ako pričamo o Nadalu, njegov forhend spin je činio čuda, a pobednik je uvek onaj, koji osvoji zadnji poen.