Četvrtak, 07.12.2023.

16:23

"Srpski fudbal je bolestan, zaražen virusima koji se zovu Crvena zvezda i Partizan"

Srpski fudbaler Nemanja Matić uporedio je "večite" rivale sa "virusima" i objasnio da su upravo oni krivi za stanje u kom se srpski fudbal nalazi.

Izvor:

"Srpski fudbal je bolestan, zaražen virusima koji se zovu Crvena zvezda i Partizan" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

ffff

pre 7 meseci

Apsolutno je u pravu.
Vidim da ih neki porede sa Realom ili Mancesterom.
Razlika je ogromna. Ova dva kluba se svako malo dotiraju iz budzeta, sluze sa okupljanje probisveta i kriminalaca i da ne nabrajam dalje.
Privatizacija... a ako to nije moguce katanac.

Obrad

pre 7 meseci

Privatizacija i promena imena u FK Četnik i FK Kokarda, što bi rekao veliki Miroljub Petrović. A može i katanac na oba. Potpuno je svejedno.

Cherif Ndiaye

pre 7 meseci

Ma treba jedinstvo iz uba da igra superligu da bude prvak?! Ionako na kriminalan način je uopšte i ušao u prvu ligu onda je sve ok a?!

Sale

pre 7 meseci

Pretpostavljam da su onda Real i Barsa supervirusi, ko zna sta reci za Mancester junajted i Liverpul, a Bajern, pa to je grdje i od korone. Ajde bre Maticu

Dragos

pre 7 meseci

Ovi sto kazu da se klubovi privatizuju ko ce da investira tolike pare u nesto sto gubi novac. Sta ako na primer Arapi kupe Partizan i Zvezdu? Da li bi onda bili srecni posto engleske klubove pod arapskim vlasnistvom nemozete da smislite.

Nemanja sad imas para dodji i kupi neki tim pa da vidimo kako ces ti to da vodis. Dodji slobodno.

Max von Laberg

pre 7 meseci

Nemanja je u pravu.Svima i onim sa kratkim pamcenjem (C.Zvezde) treba biti jasno:Terziceva retorika(kampanja)pocetkom godine da je C.Zvezda jedina zasluzna za visoki Koeficient je odvela u corsokak,gde se sad nalaze klubovi Srbije.Jednostavno strukture u C.Zvezdi i Partizanu su takve da se jos mnogo "MULJA" da niko ziv ni vlast ni javnost nema pojma kakvo je finansijsko stane stvarno.Terza je govorio o dobitku od 65 miliona € ove sezone,sad kad je jasno da ga nema moraju se igraci prodavati i stari sa visoko dotiranim ugovorima i mladi bez ugovora,ovde kupac diktira cenu.U Partizanu je jos gore Vazura nam u utorak govori kako je sve placeno nema duga .u nedelju trener moli za pomoc igracima da imaju za mleko deci.To su problemi koji iskusni profi ima volje da radi u ovim uslovima sa U 12,U14,U16,U18 samo entuzijasti.Takav je i razvoj tih mladih ljudi.

Žorž

pre 7 meseci

Bravo majstore jedinisi koji im je rekao istinu a istina boli ali toje Srbiji fudbal nesmeš na zvezdu i partizan niko kao oni đubrad ali ruke Vučić daim pomogne finansijski naravno iz svog džepa kakav predsednik takva i liga!!!

Trivium

pre 7 meseci

Bravo Maticu svaka cast ja zato i ne gledam, kad bi postojao pristojan klub bez komunistickog imena pa da covek gleda pa i licno bi pomogao koliko mogu.

matija

pre 7 meseci

Problem je BG,Kragujevac bi ponovo trebao biti glavni grad !
(cvrko, 7. decembar 2023 17:51)

To može kada napravite aerodrom...međunarodni, i, bar, 2 hotela sa 4 zvezdice. Pa, neće nam, valjda, gosti iz sveta, u glavni grad, dolaziti u gumenim čizmama...zbog blata...naravno. Da bi nešto bilo glavni grad, pa, makar, i Srbije, mora ispunjavati neke kriterijume i standarde...a KG je daleko od tih standarda, uostalom, kao i ostali gradovi ili #gradovi" u Srbiji...osim Beograda,naravno, koji, baš, mnogo odskače od ostatka Srbije, kao da je iz drugog univerzuma...

Tika taka

pre 7 meseci

Veliko bravo za komentar Nemanja! Svi mi u Srbiji to znamo vec 30 godina unazad. Ali ta dva kluba sluze kao ves masine za pranje novca politicara iz Beograda i njima nije u interesu da se bilo sta menja u fudbalu. To je problem.

Radonja

pre 7 meseci

Da li mozemo da se plasiramo na neko veliko takmičenje a da ne krenu odmah neka urušavanja, setite se Nemačke, Rusije, Qatara pa evo sada ponovo. Zasto ne pokazemo nekad jedinstvo zasto smo uvek najgori sami sebi!?

Марко

pre 7 meseci

Приватизација је лек за вирусе.
Звезду треба продати Кинезима јер им је идеологија, а Партизан Русима , Нови Пазар Турцима, ТСЦ Мађарима, Војводину Чесима, јер су блиски.
Онда и друге клубове како се ко понуди.
(Стојан, 7. decembar 2023 18:31)

Ево сви стали у ред да се нуде, само наши не дају.

Па што се тако не приватизују клубови у Румунији, Бугарској, Мађарској, Чешкој, Пољској, Грчкој, Словачкој, Хрватској и да не набрајам даље. Клубови из тих земаља не постижу у Европи ништа боље резултате од Звезде и Партизана у последњих 10 година, а притом је у већини тих земаља бољи стандард. Нема никаквог решења за апсолутну доминацију енглеских и неколико немачких, италијанских, француских и шпанских клубова над целом Европом. Не могу више ни Италијани да освоје Лигу шампиона, а о Ајаксу, Бенфици, Селтику или неким другим великанима из прошлости да не причам. И шта онда да очекују тамо нека Црвена звезда, Партизан, Олимпијакос, Динамо, Славија, Ференцварош, Легија, ФЦСБ (Стеауа) или Слован. Понекад неко уђе у Лигу шампиона, обавезно буде последњи у групи или у најбољем случају дочека пролеће у Лиги Европе или Лиги конференције. Ево ти примери приватизације као што су Лудогорец или ФЦСБ (некада славна Стеауа). Где су они сада? Зашто мислиш да би баш у Србији приватизација било шта решила. У Шпанији је 1991. законом забрањена приватизација Реала, Барселоне и Атлетик Билбаа.

Aster Blistok

pre 7 meseci

Zvezda i partizan su oduvek bili odskočna daska za fudbalere. To što on priča je samo proizvod njegove frustracije što je oteran iz oba kluba. Razumem da je oteran iz jednog pa da mu priča pije vodu, ali oteran iz oba!!! To što je on kasnije uspeo nije uopšte povezano. On može samo da zahvali svom menadžeru jer zaista nikada nije bio ništa posebno.

Lemi

pre 7 meseci

Mi navijaci manjih klubova ovo pricamo decenijama, da su blizanci najvece zlo srpskog sporta.

Lepo rečeno i tačno. Koristi se manjina čitavim narodom..

partizan i zvezda su esencija srpskog sporta

pre 7 meseci

Mi navijaci manjih klubova ovo pricamo decenijama, da su blizanci najvece zlo srpskog sporta.
(navijac, 7. decembar 2023 16:36)

A, mali klubovi, sve poštenjak do poštenjaka. Nameštanja utakmica...ništa, 3 za 3...ništa, pranje novca, doduše "siće"...takođe, ništa, igranje za kladionice...ma, jok.. ...produkcija igrača, e tu je, tek ništa... igraju fudbal iz 19.veka...dakle, duplo golo... Samo što ti mali klubovi nikoga ne zanimaju...ovi prvoligaški klubovi, osim Vojvodine, u proseku imaju po 50-ak navijača...uglavnom, ljudi iz okolnih kuća ...

Стојан

pre 7 meseci

Приватизација је лек за вирусе.
Звезду треба продати Кинезима јер им је идеологија, а Партизан Русима , Нови Пазар Турцима, ТСЦ Мађарима, Војводину Чесима, јер су блиски.
Онда и друге клубове како се ко понуди.

SUNĐER BOB

pre 7 meseci

Tad kad si bio u Zvezdi i Partizanu nisi bio na nivou koji treba da budeš.. i niko te nije oterao nego su ti rekli da je za tebe bolje da potrazis drugi klub gde bi igrao i napredovao što si i uradio... I svaka čast za dalju karijeru.. Da nisu dobro procenili nisu, ali te sigurno nisu oterali jer si bio nebitan za njih tada..pogledaj sad reprezentaciju pa ces videti da je više od pola igrača igralo ozbiljno u Zvezdi ili Partizanu..znaci moze se..

shone

pre 7 meseci

@smeh
Košarka se razlikuje od fudbala po tome što postoji jedan privatan klub, koji gura mlade talente dalje. Naravno da vlasnik kluba nije dobrotvor, već biznismen ali dovoljno je da daje šansu mlađim igračima. Jedini problem je što će reprezentacija zavisiti i od njegove dobre volje, ali to je put koji je KSS odabrao.

Opservacija

pre 7 meseci

Meni je zanimljivo sto skoro svi nasi klubovi (...a i dosta stranih), imaju jos uvek komunisticka imena. Taj "kontinuitet" je tesko objasniti :/

Кб

pre 7 meseci

Матић је добар дечко, сећам га се из МОЦа у раковици, из такозваног фудбалског одељења, где ниси ни морао да долазиш ако тренираш. Само му филозофија није била јача страна, надам се да је стекао доста искуства преко, ако ће да даје своја мишљења.

Srdjan

pre 7 meseci

Приватизација је лек за вирусе.
Звезду треба продати Кинезима јер им је идеологија, а Партизан Русима , Нови Пазар Турцима, ТСЦ Мађарима, Војводину Чесима, јер су блиски.
Онда и друге клубове како се ко понуди.
(Стојан, 07. decembar 2023 18:31)

Zvezdi je sponzor ruska firma, igra prijateljske utakmice i turnire u Rusiji. Partizanu je sponzor firma iz Kine. Ne znači to mnogo meni kao Zvezdašu, nisu nam braća vođe tih država, svako gleda svoj interes. Ne voli nas ni Putin, iako nosimo majice sa njegovim likom. Ovde se spominje privatizacija, kao da bi neko bio voljan da ulaže u srpski fudbal, za šta je pitanje da li je to ekonomski isplativo (mali prihodi od TV prava, mala cena ulaznica, nedovoljna posećenost, slaba struka u omladinskim kategorijama na šta ukazuje slaba prodaja i stvaranje velikih igrača poslednje decenije). Pored toga postoji faktor publike (navijača) koja ima svoj interes da se klubovi ne prodaju. Pitanje huligana će se razrešiti jednog dana kada o tome bude odlučivalo lice koje sport ne interesuje u velikoj meri. Opet, društveni standard i slobodno vreme (onih koji nisu huligani) radi praćenja sporta, ostaju diskutabilni do daljnjeg. Osim toga, običan svet je preuzeo navike ekstremnih navijača, od psovki, gađanja sitnim predmetima, uvreda itd. Smatraju da je to jedini način da tim iz Srbije pobedi, umesto da se baziramo na podizanje kvaliteta igre. Zato bi trebalo da kulturan svet prenese pozitivno ponašanje na ostatak sveta, a ne da pišemo i pričamo kako je sve to normalno i kao je to deo ,,navijačkog folklora.” Sve to je potrebno srediti da bi se pričalo o privatizaciji. Za tako nešto potrebni su Vidić, Bogdanović, Poledica i slični ljudi. Sportski pozdrav!

Pera

pre 7 meseci

Nemanja je car, posten i pametan i imao je priliku iz prve ruke da se upozna sa svim bolestima naseg fudbala, pa i najtezim zvanim Zvezda i Partizan.

Nbc

pre 7 meseci

Nezdrav odnos Zvezde i Partizana je zlo u Srpskom sportu. Ali treba se pitati ko održava takav nezdrav odnos? I dalje ga produbljuje i kako vidimo mržnja među navijačima ali kada odete na utakmice omladinaca takođe neshvatljiva mržnja igrača među sobom. Za takav bolestan odnos između 2 kluba kriva je na prvom mjestu država.
Sa matićem se ne bih složio oko omladinaca. Ako nam je nešto dobro u fudbalu, to su svakako mlađe kategorije gdje i imamo rezultata. Partizanova omladisnka škola je za uzor. Ali poslednjih godina vidimo da se država svim silama upinje da i to uništi.

Snaga je u razumu

pre 7 meseci

Godina je izbora...pa ljudi pricaju sta im je na dusi... a da smo kao drustvo zarazeni svim mogucim virusima.... jesmo...

macconi

pre 7 meseci

Jel to taj bolesni srpski fudbal u kome Jedinstvo iz Uba ,koji Matic vodi i za sve se on pita ,u ovoj polusezoni koja nije zavrsena otpustila vec 2 trenera i trecem se priprema otkaz...znaci 4 trenera za polusezonu
!!!...jel su ti treneri krivi ,a i Zvezda i Partizan sto je umislio da ce sa lose sastavljenim timom uci u prvu ligu i sto izgleda ima velike ambicije,a lose radi posao.

gulag

pre 7 meseci

Matić je potpuno u pravu ali uzalud pokušava da objasni situaciju. Ubrzo će se i on i Vidić naći na udaru medija koji će bez problema od njih napraviti neprijatelje srpskog fudbala i lako ubediti javnost da su legende Mančester junajteda neznalice a Terza i Vazura dobročinitelji. Obojica su dugo živeli u inostranstvu potpuno nesvesni dubine mulja u srpskom društvu koji se samo preslikava na sport.

Dex

pre 7 meseci

Virus je i Cukaricki, zlo omladinskog fudbala. Jel moguce da Cukaricki se naziva fudbalski klub gde Direktor kluba prvo potpise ugovor sa svojim sinom? Gde to ima ne svetu? Treneri se menjaju po nekoliko u istoj sezoni a u ovakvim uslovima uspeh je ne poludeti kao roditelj i kao dete a ne postati profesionalni fudbaler.
(Darko, 07. decembar 2023 16:33)


Evo ga jedan kome je tatin sin zeznuo sina. Druže, osnuj klub, pa potpiši sina. Ko ti bre brani?

miro

pre 7 meseci

Kada govorimo o Nemanji treba znati da je igrao u Čelziju i M Junajtedu, znači posle Vidića imao je najimpresivniju karijeru još od Peđe i Deje. Svako ko ga poznaje zna o kakvom se čoveku radi. Ljudina koju treba pažljivo saslušati.

Dex

pre 7 meseci

Ovo bi sve imalo smisla da on sa svojim klubom nije ušao mimo pravila u prvu ligu. Znači u nekim situacijama odgovara stanje, a ne odgovara oko
Zvezde i Partizana. Ne ide moralisanje tako.
(Stefan, 07. decembar 2023 16:28)

00

Upravo je to dokaz da nista ne valja
(Nislija, 07. decembar 2023 16:36)


To jeste dokaz, ali Nemanja nema pravo da morališe. Kad je preskakao rangove, tad mu je odgovaralo. Sad je našao da morališe

Sale-Pa

pre 7 meseci

Uz dužno poštovanje pošto si majstor fudbala da te pitamo nesto mi smrtnici sto radimo po 12h nedeljno 6 dana u nedelji.....Kakve ti veze imaš sa Srpskim fudbalom???
Ti si taj koji je odbio da igra u reprezentaciji?
Ti si taj koji je rekao da je Čelsi manji klub kad si prešao u United pa kad si prešao u Romu onda si rekao da je u Man Utd bila smešna disciplina...
Svima vama koji ste zaradili fine pare preko od fudbala treba nacrtati da samo vi svi zajedno možete da menjate nešto ovde...prvo da se dodje u Srb i da se zavrnu rukavi....a ne da pored igranja fudbala ostanes upamćen po glupim izjavama pa da zavrsis kao Djani ili tako nešto slično...pa onda parovi ili tako nešto...

Ivanko

pre 7 meseci

Utakmica i nije nešto ali bar ovih 35000 gledalaca na krcatom stadionu prave brazilsku atmosferu i uživaju u čarolijama fudbalera Partizana na terenu .......pa njih više ni uža familija neće da gleda ......

veliki

pre 7 meseci

А Челси, Бенфика, Рома - клубови у којима је играо, они су ваљда светлост која обасјава фудбал земаља из којих долазе! Стварно се Матић налупетао за све паре, ПРЕМАЛО ЈЕ ДАО РЕПЕРЕЗЕНТАЦИЈИ, стално се нешто жалио, све му други били криви, а 5 утакмица је одиграо како треба! Он и Видић НУЛА Европских првенстава, НУЛА проласка из групе на СП и он се сада нешто јавља а ништа није донео и дао српском фудбалу, отишао одавде као клинац. Баш не волим такве ликове који дођу после 15-20 год из иностранства и онда нам соле памет, А САМО СУ ОБИЧНИ ТРКАЧИ ЗА ЛОПТОМ У КРАТКИМ ГАЋАМА! Нека се врати у Енглеску и нека прича мало о Челсију…

Јабучило

pre 7 meseci

Mi navijaci manjih klubova ovo pricamo decenijama, da su blizanci najvece zlo srpskog sporta.
(navijac, 07. decembar 2023 16:36)

Мислиш да би твој клуб био другачији да му се пружи прилика? ФСС је зрео за чистку.

Стрелац

pre 7 meseci

Не би ни Звезда ни Партизан били вируси да немају здушну подршку политичара који су уплетени.

Пикси, који сам по себи није тема Видићевог коментара, по сопственом признању није ни прочитао интервју али је одмах добио простор у системским медијима, код Јоване Јоксимовић, да се брани и пљује по Видићу.

Чули смо демант на ставку из финансијског извештаја ФСС да је тренерски тим за две године плаћен €16М али нисмо чули колико је плаћен и где је отишла разлика.

Kajgana

pre 7 meseci

Fudbalski sistem je virus. Partizan i Zvezda nose svoje delo, ali problem je daleko dublji… ne branim ni jedne ni druge, ali Matić lupa po sopstvenom iskustvu, ali se ne pota šta, zašto, i kako… to je generalni problem sprskog fudbala… i to traje već nekoliko decenija.

Slavko

pre 7 meseci

Dragi Maticu, slazemo se, ali evo sada uradi klub kako ti mislis i potpisi najbolju decu da igraju za Jedinstvo. Uposli najbolje trenere. Primeni najbolju metodologiju i sutra prodaj te igrace preko tvojih kontakata. Znaci daj boze da su Zvezda i Partizan glupi a ti pametan. Niko ti ne smeta da to uradis. Samo napred! Ako ti zafali nesto zovi Vidica, Ljuboja...Ne brinem da mozete novac obezbediti.

Stefan

pre 7 meseci

Ovo bi sve imalo smisla da on sa svojim klubom nije ušao mimo pravila u prvu ligu. Znači u nekim situacijama odgovara stanje, a ne odgovara oko Zvezde i Partizana. Ne ide moralisanje tako.

Ivan

pre 7 meseci

Opet mašenje teme, opet pucanj u POGREŠNE mete. Srpski fudbal je danas zaista u katastrofalnoj situaciji bez obzira na plasman srpske reprezentacije na EP posle ogromnih 24 godina pauze ali kada se sagleda način na koji smo se tamo plasirali u jednoj od najgorih grupa i uz dosta sreće i kada se na sve to doda prilično loš kvalitet igre, plus na sve to kao šlag na toprtu OČAJAN srpski klupski fudbal u kome su naši klubovi ove jeseni totalno PONIŽENI u evro takmičenjima, onda se veoma jasno vidi da smo u kanalu i to velikom. Ali za to kanaljenje našeg fudbala nisu krivi Partizan i Crvena zvezda kao klubovi, ovako kako to oni predstavljaju, ne, kriv je SISTEM a ne neki klub! Sistem rada! I zaista je potpuno pogrešno optuživati bilo koji klub za ovaj sunovrat srpskog fudbala. Zamislite samo da recimo Englezi za neku krizu u fudbalu uzmu pa optuže najbolje među njima, recimo Liverpul, Mančester junajted, Čelsi, Totenhem, Arsenal i žigošu te klubove najsramnije moguće nazvavši ih "virusima"? To bi bilo apsolutno idiotski, ali zato oni to NIKADA neće uraditi, neće optužiti ono najbolje što imaju i što im je donelo fudbalsku slavu, ne pada im napamet! A u srpskom fudbalu taj ugled koji imamo od davnina sada nam Zvezda i Partizan drže, ma kakvi da su, pa ne drži ga Novi Pazar, Radnik iz Surdulice, Radnički iz Sremske Mitrovice, Mladost GAT i slični, ne, to što imamo od fudbalskog klupskog imena u Evropi i svetu imamo zbog Zvezde i Partizana naravno i glupo je nazivati ih "virusima".

citac vesti

pre 7 meseci

Matic je 100% u pravu, pogledate samo komentare na vestima o zvezdi i partizanu, sve se isti kreteni svadjaju i prozivaju za koga se liga namesta i slicne glupe price svaki vikend i sve to dozivi vrhunac svakih par meseci kad dodje derbi i bude 0:0,1:1 i onda se opet isti kreteni svadjaju jeste penal, nije ofsejd i slicne gluposti...to je virus celog sportskog drustva, tako je i u kosarci, cela ta toksicna atmosfera i niko normalan ne zeli da bude deo toga

Darko

pre 7 meseci

Maticu u inostranim klubovima u jedno godiste ima po 7 trenera. U Zvezdi I Partizanu ima po Dva trenera najcesce. Maticu po koliko ima kod Vas u Jedinstvo?
Kada sam pitao covek u Red Bull u, koliko njih Kosta trosak akademije po polazniku na godisnjem nivou, odgovorio mi je 70000 evra po polazniku. Jel sada vidite zasto sto tamo gde Jesmo. Ko sprecava da 10 fudbalera investiraju po 1 million I naprave svoje klub? A da zaradis preko fudbala a posle investiras u nekretninama...

Nislija

pre 7 meseci

Ovo bi sve imalo smisla da on sa svojim klubom nije ušao mimo pravila u prvu ligu. Znači u nekim situacijama odgovara stanje, a ne odgovara oko
Zvezde i Partizana. Ne ide moralisanje tako.
(Stefan, 07. decembar 2023 16:28)

00

Upravo je to dokaz da nista ne valja

Darko

pre 7 meseci

Virus je i Cukaricki, zlo omladinskog fudbala. Jel moguce da Cukaricki se naziva fudbalski klub gde Direktor kluba prvo potpise ugovor sa svojim sinom? Gde to ima ne svetu? Treneri se menjaju po nekoliko u istoj sezoni a u ovakvim uslovima uspeh je ne poludeti kao roditelj i kao dete a ne postati profesionalni fudbaler.

Dart Vejder

pre 7 meseci

Svaka tebi čast kao igraču, ali molim te, ako ćeš samo da se oglašavaš preko mreža, onda o...bi u skokovima. Ili uradi nešto, ili ćuti. Smarate svi redom. I siguran sam da si ne daj Bože igrao u nekom od dva kluba, ne bi pričao to što sad pričaš.

Bole

pre 7 meseci

Svaka tebi čast kao igraču, ali molim te, ako ćeš samo da se oglašavaš preko mreža, onda o...bi u skokovima. Ili uradi nešto, ili ćuti. Smarate svi redom. I siguran sam da si ne daj Bože igrao u nekom od dva kluba, ne bi pričao to što sad pričaš.
(Dart Vejder, 7. decembar 2023 16:35)

A gde da se oglasi? Šta to treba konkretno da uradi? Čovek javno podržava promene u smer dovođenja Nemanje Vidića kao predsednika FSS. To su i te kako radnje od značaja. Ti bi verovatno otišao direktno u kancelariju ova dva kluba i polupao nameštaj da bi se vodilo kako si nešto uradio? Ovaj čovek onim što je uradio do sada u životu za druge zaslužuje svaki respekt, a i kod ove izjave je 100% u pravu. Samim tim što je to rekao neko ko ima dostojanstva i u privatnom životu ima itekako težinu.
Bravo, Matiću!

smeh

pre 7 meseci

Ne samo u fudbalu već sada i u košarci i ovo što nam se dešava u fudbalu preti da će se desiti za nekoliko godina i u košarci. Problem je što se ispunjavaju želje pojedinaca i ispunjavaće se dokle god država finansira blizance.

Nislija

pre 7 meseci

Ovo bi sve imalo smisla da on sa svojim klubom nije ušao mimo pravila u prvu ligu. Znači u nekim situacijama odgovara stanje, a ne odgovara oko
Zvezde i Partizana. Ne ide moralisanje tako.
(Stefan, 07. decembar 2023 16:28)

00

Upravo je to dokaz da nista ne valja

Darko

pre 7 meseci

Virus je i Cukaricki, zlo omladinskog fudbala. Jel moguce da Cukaricki se naziva fudbalski klub gde Direktor kluba prvo potpise ugovor sa svojim sinom? Gde to ima ne svetu? Treneri se menjaju po nekoliko u istoj sezoni a u ovakvim uslovima uspeh je ne poludeti kao roditelj i kao dete a ne postati profesionalni fudbaler.

Lemi

pre 7 meseci

Mi navijaci manjih klubova ovo pricamo decenijama, da su blizanci najvece zlo srpskog sporta.

Lepo rečeno i tačno. Koristi se manjina čitavim narodom..

gulag

pre 7 meseci

Matić je potpuno u pravu ali uzalud pokušava da objasni situaciju. Ubrzo će se i on i Vidić naći na udaru medija koji će bez problema od njih napraviti neprijatelje srpskog fudbala i lako ubediti javnost da su legende Mančester junajteda neznalice a Terza i Vazura dobročinitelji. Obojica su dugo živeli u inostranstvu potpuno nesvesni dubine mulja u srpskom društvu koji se samo preslikava na sport.

Dart Vejder

pre 7 meseci

Svaka tebi čast kao igraču, ali molim te, ako ćeš samo da se oglašavaš preko mreža, onda o...bi u skokovima. Ili uradi nešto, ili ćuti. Smarate svi redom. I siguran sam da si ne daj Bože igrao u nekom od dva kluba, ne bi pričao to što sad pričaš.

citac vesti

pre 7 meseci

Matic je 100% u pravu, pogledate samo komentare na vestima o zvezdi i partizanu, sve se isti kreteni svadjaju i prozivaju za koga se liga namesta i slicne glupe price svaki vikend i sve to dozivi vrhunac svakih par meseci kad dodje derbi i bude 0:0,1:1 i onda se opet isti kreteni svadjaju jeste penal, nije ofsejd i slicne gluposti...to je virus celog sportskog drustva, tako je i u kosarci, cela ta toksicna atmosfera i niko normalan ne zeli da bude deo toga

Pera

pre 7 meseci

Nemanja je car, posten i pametan i imao je priliku iz prve ruke da se upozna sa svim bolestima naseg fudbala, pa i najtezim zvanim Zvezda i Partizan.

miro

pre 7 meseci

Kada govorimo o Nemanji treba znati da je igrao u Čelziju i M Junajtedu, znači posle Vidića imao je najimpresivniju karijeru još od Peđe i Deje. Svako ko ga poznaje zna o kakvom se čoveku radi. Ljudina koju treba pažljivo saslušati.

Bole

pre 7 meseci

Svaka tebi čast kao igraču, ali molim te, ako ćeš samo da se oglašavaš preko mreža, onda o...bi u skokovima. Ili uradi nešto, ili ćuti. Smarate svi redom. I siguran sam da si ne daj Bože igrao u nekom od dva kluba, ne bi pričao to što sad pričaš.
(Dart Vejder, 7. decembar 2023 16:35)

A gde da se oglasi? Šta to treba konkretno da uradi? Čovek javno podržava promene u smer dovođenja Nemanje Vidića kao predsednika FSS. To su i te kako radnje od značaja. Ti bi verovatno otišao direktno u kancelariju ova dva kluba i polupao nameštaj da bi se vodilo kako si nešto uradio? Ovaj čovek onim što je uradio do sada u životu za druge zaslužuje svaki respekt, a i kod ove izjave je 100% u pravu. Samim tim što je to rekao neko ko ima dostojanstva i u privatnom životu ima itekako težinu.
Bravo, Matiću!

Stefan

pre 7 meseci

Ovo bi sve imalo smisla da on sa svojim klubom nije ušao mimo pravila u prvu ligu. Znači u nekim situacijama odgovara stanje, a ne odgovara oko Zvezde i Partizana. Ne ide moralisanje tako.

Opservacija

pre 7 meseci

Meni je zanimljivo sto skoro svi nasi klubovi (...a i dosta stranih), imaju jos uvek komunisticka imena. Taj "kontinuitet" je tesko objasniti :/

shone

pre 7 meseci

@smeh
Košarka se razlikuje od fudbala po tome što postoji jedan privatan klub, koji gura mlade talente dalje. Naravno da vlasnik kluba nije dobrotvor, već biznismen ali dovoljno je da daje šansu mlađim igračima. Jedini problem je što će reprezentacija zavisiti i od njegove dobre volje, ali to je put koji je KSS odabrao.

Kajgana

pre 7 meseci

Fudbalski sistem je virus. Partizan i Zvezda nose svoje delo, ali problem je daleko dublji… ne branim ni jedne ni druge, ali Matić lupa po sopstvenom iskustvu, ali se ne pota šta, zašto, i kako… to je generalni problem sprskog fudbala… i to traje već nekoliko decenija.

Tika taka

pre 7 meseci

Veliko bravo za komentar Nemanja! Svi mi u Srbiji to znamo vec 30 godina unazad. Ali ta dva kluba sluze kao ves masine za pranje novca politicara iz Beograda i njima nije u interesu da se bilo sta menja u fudbalu. To je problem.

Стојан

pre 7 meseci

Приватизација је лек за вирусе.
Звезду треба продати Кинезима јер им је идеологија, а Партизан Русима , Нови Пазар Турцима, ТСЦ Мађарима, Војводину Чесима, јер су блиски.
Онда и друге клубове како се ко понуди.

Јабучило

pre 7 meseci

Mi navijaci manjih klubova ovo pricamo decenijama, da su blizanci najvece zlo srpskog sporta.
(navijac, 07. decembar 2023 16:36)

Мислиш да би твој клуб био другачији да му се пружи прилика? ФСС је зрео за чистку.

Trivium

pre 7 meseci

Bravo Maticu svaka cast ja zato i ne gledam, kad bi postojao pristojan klub bez komunistickog imena pa da covek gleda pa i licno bi pomogao koliko mogu.

smeh

pre 7 meseci

Ne samo u fudbalu već sada i u košarci i ovo što nam se dešava u fudbalu preti da će se desiti za nekoliko godina i u košarci. Problem je što se ispunjavaju želje pojedinaca i ispunjavaće se dokle god država finansira blizance.

Max von Laberg

pre 7 meseci

Nemanja je u pravu.Svima i onim sa kratkim pamcenjem (C.Zvezde) treba biti jasno:Terziceva retorika(kampanja)pocetkom godine da je C.Zvezda jedina zasluzna za visoki Koeficient je odvela u corsokak,gde se sad nalaze klubovi Srbije.Jednostavno strukture u C.Zvezdi i Partizanu su takve da se jos mnogo "MULJA" da niko ziv ni vlast ni javnost nema pojma kakvo je finansijsko stane stvarno.Terza je govorio o dobitku od 65 miliona € ove sezone,sad kad je jasno da ga nema moraju se igraci prodavati i stari sa visoko dotiranim ugovorima i mladi bez ugovora,ovde kupac diktira cenu.U Partizanu je jos gore Vazura nam u utorak govori kako je sve placeno nema duga .u nedelju trener moli za pomoc igracima da imaju za mleko deci.To su problemi koji iskusni profi ima volje da radi u ovim uslovima sa U 12,U14,U16,U18 samo entuzijasti.Takav je i razvoj tih mladih ljudi.

Стрелац

pre 7 meseci

Не би ни Звезда ни Партизан били вируси да немају здушну подршку политичара који су уплетени.

Пикси, који сам по себи није тема Видићевог коментара, по сопственом признању није ни прочитао интервју али је одмах добио простор у системским медијима, код Јоване Јоксимовић, да се брани и пљује по Видићу.

Чули смо демант на ставку из финансијског извештаја ФСС да је тренерски тим за две године плаћен €16М али нисмо чули колико је плаћен и где је отишла разлика.

Srdjan

pre 7 meseci

Приватизација је лек за вирусе.
Звезду треба продати Кинезима јер им је идеологија, а Партизан Русима , Нови Пазар Турцима, ТСЦ Мађарима, Војводину Чесима, јер су блиски.
Онда и друге клубове како се ко понуди.
(Стојан, 07. decembar 2023 18:31)

Zvezdi je sponzor ruska firma, igra prijateljske utakmice i turnire u Rusiji. Partizanu je sponzor firma iz Kine. Ne znači to mnogo meni kao Zvezdašu, nisu nam braća vođe tih država, svako gleda svoj interes. Ne voli nas ni Putin, iako nosimo majice sa njegovim likom. Ovde se spominje privatizacija, kao da bi neko bio voljan da ulaže u srpski fudbal, za šta je pitanje da li je to ekonomski isplativo (mali prihodi od TV prava, mala cena ulaznica, nedovoljna posećenost, slaba struka u omladinskim kategorijama na šta ukazuje slaba prodaja i stvaranje velikih igrača poslednje decenije). Pored toga postoji faktor publike (navijača) koja ima svoj interes da se klubovi ne prodaju. Pitanje huligana će se razrešiti jednog dana kada o tome bude odlučivalo lice koje sport ne interesuje u velikoj meri. Opet, društveni standard i slobodno vreme (onih koji nisu huligani) radi praćenja sporta, ostaju diskutabilni do daljnjeg. Osim toga, običan svet je preuzeo navike ekstremnih navijača, od psovki, gađanja sitnim predmetima, uvreda itd. Smatraju da je to jedini način da tim iz Srbije pobedi, umesto da se baziramo na podizanje kvaliteta igre. Zato bi trebalo da kulturan svet prenese pozitivno ponašanje na ostatak sveta, a ne da pišemo i pričamo kako je sve to normalno i kao je to deo ,,navijačkog folklora.” Sve to je potrebno srediti da bi se pričalo o privatizaciji. Za tako nešto potrebni su Vidić, Bogdanović, Poledica i slični ljudi. Sportski pozdrav!

Snaga je u razumu

pre 7 meseci

Godina je izbora...pa ljudi pricaju sta im je na dusi... a da smo kao drustvo zarazeni svim mogucim virusima.... jesmo...

Nbc

pre 7 meseci

Nezdrav odnos Zvezde i Partizana je zlo u Srpskom sportu. Ali treba se pitati ko održava takav nezdrav odnos? I dalje ga produbljuje i kako vidimo mržnja među navijačima ali kada odete na utakmice omladinaca takođe neshvatljiva mržnja igrača među sobom. Za takav bolestan odnos između 2 kluba kriva je na prvom mjestu država.
Sa matićem se ne bih složio oko omladinaca. Ako nam je nešto dobro u fudbalu, to su svakako mlađe kategorije gdje i imamo rezultata. Partizanova omladisnka škola je za uzor. Ali poslednjih godina vidimo da se država svim silama upinje da i to uništi.

Žorž

pre 7 meseci

Bravo majstore jedinisi koji im je rekao istinu a istina boli ali toje Srbiji fudbal nesmeš na zvezdu i partizan niko kao oni đubrad ali ruke Vučić daim pomogne finansijski naravno iz svog džepa kakav predsednik takva i liga!!!

Ivanko

pre 7 meseci

Utakmica i nije nešto ali bar ovih 35000 gledalaca na krcatom stadionu prave brazilsku atmosferu i uživaju u čarolijama fudbalera Partizana na terenu .......pa njih više ni uža familija neće da gleda ......

veliki

pre 7 meseci

А Челси, Бенфика, Рома - клубови у којима је играо, они су ваљда светлост која обасјава фудбал земаља из којих долазе! Стварно се Матић налупетао за све паре, ПРЕМАЛО ЈЕ ДАО РЕПЕРЕЗЕНТАЦИЈИ, стално се нешто жалио, све му други били криви, а 5 утакмица је одиграо како треба! Он и Видић НУЛА Европских првенстава, НУЛА проласка из групе на СП и он се сада нешто јавља а ништа није донео и дао српском фудбалу, отишао одавде као клинац. Баш не волим такве ликове који дођу после 15-20 год из иностранства и онда нам соле памет, А САМО СУ ОБИЧНИ ТРКАЧИ ЗА ЛОПТОМ У КРАТКИМ ГАЋАМА! Нека се врати у Енглеску и нека прича мало о Челсију…

Sale-Pa

pre 7 meseci

Uz dužno poštovanje pošto si majstor fudbala da te pitamo nesto mi smrtnici sto radimo po 12h nedeljno 6 dana u nedelji.....Kakve ti veze imaš sa Srpskim fudbalom???
Ti si taj koji je odbio da igra u reprezentaciji?
Ti si taj koji je rekao da je Čelsi manji klub kad si prešao u United pa kad si prešao u Romu onda si rekao da je u Man Utd bila smešna disciplina...
Svima vama koji ste zaradili fine pare preko od fudbala treba nacrtati da samo vi svi zajedno možete da menjate nešto ovde...prvo da se dodje u Srb i da se zavrnu rukavi....a ne da pored igranja fudbala ostanes upamćen po glupim izjavama pa da zavrsis kao Djani ili tako nešto slično...pa onda parovi ili tako nešto...

SUNĐER BOB

pre 7 meseci

Tad kad si bio u Zvezdi i Partizanu nisi bio na nivou koji treba da budeš.. i niko te nije oterao nego su ti rekli da je za tebe bolje da potrazis drugi klub gde bi igrao i napredovao što si i uradio... I svaka čast za dalju karijeru.. Da nisu dobro procenili nisu, ali te sigurno nisu oterali jer si bio nebitan za njih tada..pogledaj sad reprezentaciju pa ces videti da je više od pola igrača igralo ozbiljno u Zvezdi ili Partizanu..znaci moze se..

ffff

pre 7 meseci

Apsolutno je u pravu.
Vidim da ih neki porede sa Realom ili Mancesterom.
Razlika je ogromna. Ova dva kluba se svako malo dotiraju iz budzeta, sluze sa okupljanje probisveta i kriminalaca i da ne nabrajam dalje.
Privatizacija... a ako to nije moguce katanac.

Dex

pre 7 meseci

Virus je i Cukaricki, zlo omladinskog fudbala. Jel moguce da Cukaricki se naziva fudbalski klub gde Direktor kluba prvo potpise ugovor sa svojim sinom? Gde to ima ne svetu? Treneri se menjaju po nekoliko u istoj sezoni a u ovakvim uslovima uspeh je ne poludeti kao roditelj i kao dete a ne postati profesionalni fudbaler.
(Darko, 07. decembar 2023 16:33)


Evo ga jedan kome je tatin sin zeznuo sina. Druže, osnuj klub, pa potpiši sina. Ko ti bre brani?

partizan i zvezda su esencija srpskog sporta

pre 7 meseci

Mi navijaci manjih klubova ovo pricamo decenijama, da su blizanci najvece zlo srpskog sporta.
(navijac, 7. decembar 2023 16:36)

A, mali klubovi, sve poštenjak do poštenjaka. Nameštanja utakmica...ništa, 3 za 3...ništa, pranje novca, doduše "siće"...takođe, ništa, igranje za kladionice...ma, jok.. ...produkcija igrača, e tu je, tek ništa... igraju fudbal iz 19.veka...dakle, duplo golo... Samo što ti mali klubovi nikoga ne zanimaju...ovi prvoligaški klubovi, osim Vojvodine, u proseku imaju po 50-ak navijača...uglavnom, ljudi iz okolnih kuća ...

Марко

pre 7 meseci

Приватизација је лек за вирусе.
Звезду треба продати Кинезима јер им је идеологија, а Партизан Русима , Нови Пазар Турцима, ТСЦ Мађарима, Војводину Чесима, јер су блиски.
Онда и друге клубове како се ко понуди.
(Стојан, 7. decembar 2023 18:31)

Ево сви стали у ред да се нуде, само наши не дају.

Па што се тако не приватизују клубови у Румунији, Бугарској, Мађарској, Чешкој, Пољској, Грчкој, Словачкој, Хрватској и да не набрајам даље. Клубови из тих земаља не постижу у Европи ништа боље резултате од Звезде и Партизана у последњих 10 година, а притом је у већини тих земаља бољи стандард. Нема никаквог решења за апсолутну доминацију енглеских и неколико немачких, италијанских, француских и шпанских клубова над целом Европом. Не могу више ни Италијани да освоје Лигу шампиона, а о Ајаксу, Бенфици, Селтику или неким другим великанима из прошлости да не причам. И шта онда да очекују тамо нека Црвена звезда, Партизан, Олимпијакос, Динамо, Славија, Ференцварош, Легија, ФЦСБ (Стеауа) или Слован. Понекад неко уђе у Лигу шампиона, обавезно буде последњи у групи или у најбољем случају дочека пролеће у Лиги Европе или Лиги конференције. Ево ти примери приватизације као што су Лудогорец или ФЦСБ (некада славна Стеауа). Где су они сада? Зашто мислиш да би баш у Србији приватизација било шта решила. У Шпанији је 1991. законом забрањена приватизација Реала, Барселоне и Атлетик Билбаа.

Obrad

pre 7 meseci

Privatizacija i promena imena u FK Četnik i FK Kokarda, što bi rekao veliki Miroljub Petrović. A može i katanac na oba. Potpuno je svejedno.

Radonja

pre 7 meseci

Da li mozemo da se plasiramo na neko veliko takmičenje a da ne krenu odmah neka urušavanja, setite se Nemačke, Rusije, Qatara pa evo sada ponovo. Zasto ne pokazemo nekad jedinstvo zasto smo uvek najgori sami sebi!?

Кб

pre 7 meseci

Матић је добар дечко, сећам га се из МОЦа у раковици, из такозваног фудбалског одељења, где ниси ни морао да долазиш ако тренираш. Само му филозофија није била јача страна, надам се да је стекао доста искуства преко, ако ће да даје своја мишљења.

Aster Blistok

pre 7 meseci

Zvezda i partizan su oduvek bili odskočna daska za fudbalere. To što on priča je samo proizvod njegove frustracije što je oteran iz oba kluba. Razumem da je oteran iz jednog pa da mu priča pije vodu, ali oteran iz oba!!! To što je on kasnije uspeo nije uopšte povezano. On može samo da zahvali svom menadžeru jer zaista nikada nije bio ništa posebno.

matija

pre 7 meseci

Problem je BG,Kragujevac bi ponovo trebao biti glavni grad !
(cvrko, 7. decembar 2023 17:51)

To može kada napravite aerodrom...međunarodni, i, bar, 2 hotela sa 4 zvezdice. Pa, neće nam, valjda, gosti iz sveta, u glavni grad, dolaziti u gumenim čizmama...zbog blata...naravno. Da bi nešto bilo glavni grad, pa, makar, i Srbije, mora ispunjavati neke kriterijume i standarde...a KG je daleko od tih standarda, uostalom, kao i ostali gradovi ili #gradovi" u Srbiji...osim Beograda,naravno, koji, baš, mnogo odskače od ostatka Srbije, kao da je iz drugog univerzuma...

Dragos

pre 7 meseci

Ovi sto kazu da se klubovi privatizuju ko ce da investira tolike pare u nesto sto gubi novac. Sta ako na primer Arapi kupe Partizan i Zvezdu? Da li bi onda bili srecni posto engleske klubove pod arapskim vlasnistvom nemozete da smislite.

Nemanja sad imas para dodji i kupi neki tim pa da vidimo kako ces ti to da vodis. Dodji slobodno.

Sale

pre 7 meseci

Pretpostavljam da su onda Real i Barsa supervirusi, ko zna sta reci za Mancester junajted i Liverpul, a Bajern, pa to je grdje i od korone. Ajde bre Maticu

Slavko

pre 7 meseci

Dragi Maticu, slazemo se, ali evo sada uradi klub kako ti mislis i potpisi najbolju decu da igraju za Jedinstvo. Uposli najbolje trenere. Primeni najbolju metodologiju i sutra prodaj te igrace preko tvojih kontakata. Znaci daj boze da su Zvezda i Partizan glupi a ti pametan. Niko ti ne smeta da to uradis. Samo napred! Ako ti zafali nesto zovi Vidica, Ljuboja...Ne brinem da mozete novac obezbediti.

Darko

pre 7 meseci

Maticu u inostranim klubovima u jedno godiste ima po 7 trenera. U Zvezdi I Partizanu ima po Dva trenera najcesce. Maticu po koliko ima kod Vas u Jedinstvo?
Kada sam pitao covek u Red Bull u, koliko njih Kosta trosak akademije po polazniku na godisnjem nivou, odgovorio mi je 70000 evra po polazniku. Jel sada vidite zasto sto tamo gde Jesmo. Ko sprecava da 10 fudbalera investiraju po 1 million I naprave svoje klub? A da zaradis preko fudbala a posle investiras u nekretninama...

macconi

pre 7 meseci

Jel to taj bolesni srpski fudbal u kome Jedinstvo iz Uba ,koji Matic vodi i za sve se on pita ,u ovoj polusezoni koja nije zavrsena otpustila vec 2 trenera i trecem se priprema otkaz...znaci 4 trenera za polusezonu
!!!...jel su ti treneri krivi ,a i Zvezda i Partizan sto je umislio da ce sa lose sastavljenim timom uci u prvu ligu i sto izgleda ima velike ambicije,a lose radi posao.

Cherif Ndiaye

pre 7 meseci

Ma treba jedinstvo iz uba da igra superligu da bude prvak?! Ionako na kriminalan način je uopšte i ušao u prvu ligu onda je sve ok a?!

Dex

pre 7 meseci

Ovo bi sve imalo smisla da on sa svojim klubom nije ušao mimo pravila u prvu ligu. Znači u nekim situacijama odgovara stanje, a ne odgovara oko
Zvezde i Partizana. Ne ide moralisanje tako.
(Stefan, 07. decembar 2023 16:28)

00

Upravo je to dokaz da nista ne valja
(Nislija, 07. decembar 2023 16:36)


To jeste dokaz, ali Nemanja nema pravo da morališe. Kad je preskakao rangove, tad mu je odgovaralo. Sad je našao da morališe

Ivan

pre 7 meseci

Opet mašenje teme, opet pucanj u POGREŠNE mete. Srpski fudbal je danas zaista u katastrofalnoj situaciji bez obzira na plasman srpske reprezentacije na EP posle ogromnih 24 godina pauze ali kada se sagleda način na koji smo se tamo plasirali u jednoj od najgorih grupa i uz dosta sreće i kada se na sve to doda prilično loš kvalitet igre, plus na sve to kao šlag na toprtu OČAJAN srpski klupski fudbal u kome su naši klubovi ove jeseni totalno PONIŽENI u evro takmičenjima, onda se veoma jasno vidi da smo u kanalu i to velikom. Ali za to kanaljenje našeg fudbala nisu krivi Partizan i Crvena zvezda kao klubovi, ovako kako to oni predstavljaju, ne, kriv je SISTEM a ne neki klub! Sistem rada! I zaista je potpuno pogrešno optuživati bilo koji klub za ovaj sunovrat srpskog fudbala. Zamislite samo da recimo Englezi za neku krizu u fudbalu uzmu pa optuže najbolje među njima, recimo Liverpul, Mančester junajted, Čelsi, Totenhem, Arsenal i žigošu te klubove najsramnije moguće nazvavši ih "virusima"? To bi bilo apsolutno idiotski, ali zato oni to NIKADA neće uraditi, neće optužiti ono najbolje što imaju i što im je donelo fudbalsku slavu, ne pada im napamet! A u srpskom fudbalu taj ugled koji imamo od davnina sada nam Zvezda i Partizan drže, ma kakvi da su, pa ne drži ga Novi Pazar, Radnik iz Surdulice, Radnički iz Sremske Mitrovice, Mladost GAT i slični, ne, to što imamo od fudbalskog klupskog imena u Evropi i svetu imamo zbog Zvezde i Partizana naravno i glupo je nazivati ih "virusima".

Dart Vejder

pre 7 meseci

Svaka tebi čast kao igraču, ali molim te, ako ćeš samo da se oglašavaš preko mreža, onda o...bi u skokovima. Ili uradi nešto, ili ćuti. Smarate svi redom. I siguran sam da si ne daj Bože igrao u nekom od dva kluba, ne bi pričao to što sad pričaš.

Stefan

pre 7 meseci

Ovo bi sve imalo smisla da on sa svojim klubom nije ušao mimo pravila u prvu ligu. Znači u nekim situacijama odgovara stanje, a ne odgovara oko Zvezde i Partizana. Ne ide moralisanje tako.

Kajgana

pre 7 meseci

Fudbalski sistem je virus. Partizan i Zvezda nose svoje delo, ali problem je daleko dublji… ne branim ni jedne ni druge, ali Matić lupa po sopstvenom iskustvu, ali se ne pota šta, zašto, i kako… to je generalni problem sprskog fudbala… i to traje već nekoliko decenija.

SUNĐER BOB

pre 7 meseci

Tad kad si bio u Zvezdi i Partizanu nisi bio na nivou koji treba da budeš.. i niko te nije oterao nego su ti rekli da je za tebe bolje da potrazis drugi klub gde bi igrao i napredovao što si i uradio... I svaka čast za dalju karijeru.. Da nisu dobro procenili nisu, ali te sigurno nisu oterali jer si bio nebitan za njih tada..pogledaj sad reprezentaciju pa ces videti da je više od pola igrača igralo ozbiljno u Zvezdi ili Partizanu..znaci moze se..

Sale-Pa

pre 7 meseci

Uz dužno poštovanje pošto si majstor fudbala da te pitamo nesto mi smrtnici sto radimo po 12h nedeljno 6 dana u nedelji.....Kakve ti veze imaš sa Srpskim fudbalom???
Ti si taj koji je odbio da igra u reprezentaciji?
Ti si taj koji je rekao da je Čelsi manji klub kad si prešao u United pa kad si prešao u Romu onda si rekao da je u Man Utd bila smešna disciplina...
Svima vama koji ste zaradili fine pare preko od fudbala treba nacrtati da samo vi svi zajedno možete da menjate nešto ovde...prvo da se dodje u Srb i da se zavrnu rukavi....a ne da pored igranja fudbala ostanes upamćen po glupim izjavama pa da zavrsis kao Djani ili tako nešto slično...pa onda parovi ili tako nešto...

Sale

pre 7 meseci

Pretpostavljam da su onda Real i Barsa supervirusi, ko zna sta reci za Mancester junajted i Liverpul, a Bajern, pa to je grdje i od korone. Ajde bre Maticu

partizan i zvezda su esencija srpskog sporta

pre 7 meseci

Mi navijaci manjih klubova ovo pricamo decenijama, da su blizanci najvece zlo srpskog sporta.
(navijac, 7. decembar 2023 16:36)

A, mali klubovi, sve poštenjak do poštenjaka. Nameštanja utakmica...ništa, 3 za 3...ništa, pranje novca, doduše "siće"...takođe, ništa, igranje za kladionice...ma, jok.. ...produkcija igrača, e tu je, tek ništa... igraju fudbal iz 19.veka...dakle, duplo golo... Samo što ti mali klubovi nikoga ne zanimaju...ovi prvoligaški klubovi, osim Vojvodine, u proseku imaju po 50-ak navijača...uglavnom, ljudi iz okolnih kuća ...

veliki

pre 7 meseci

А Челси, Бенфика, Рома - клубови у којима је играо, они су ваљда светлост која обасјава фудбал земаља из којих долазе! Стварно се Матић налупетао за све паре, ПРЕМАЛО ЈЕ ДАО РЕПЕРЕЗЕНТАЦИЈИ, стално се нешто жалио, све му други били криви, а 5 утакмица је одиграо како треба! Он и Видић НУЛА Европских првенстава, НУЛА проласка из групе на СП и он се сада нешто јавља а ништа није донео и дао српском фудбалу, отишао одавде као клинац. Баш не волим такве ликове који дођу после 15-20 год из иностранства и онда нам соле памет, А САМО СУ ОБИЧНИ ТРКАЧИ ЗА ЛОПТОМ У КРАТКИМ ГАЋАМА! Нека се врати у Енглеску и нека прича мало о Челсију…

Aster Blistok

pre 7 meseci

Zvezda i partizan su oduvek bili odskočna daska za fudbalere. To što on priča je samo proizvod njegove frustracije što je oteran iz oba kluba. Razumem da je oteran iz jednog pa da mu priča pije vodu, ali oteran iz oba!!! To što je on kasnije uspeo nije uopšte povezano. On može samo da zahvali svom menadžeru jer zaista nikada nije bio ništa posebno.

Кб

pre 7 meseci

Матић је добар дечко, сећам га се из МОЦа у раковици, из такозваног фудбалског одељења, где ниси ни морао да долазиш ако тренираш. Само му филозофија није била јача страна, надам се да је стекао доста искуства преко, ако ће да даје своја мишљења.

matija

pre 7 meseci

Problem je BG,Kragujevac bi ponovo trebao biti glavni grad !
(cvrko, 7. decembar 2023 17:51)

To može kada napravite aerodrom...međunarodni, i, bar, 2 hotela sa 4 zvezdice. Pa, neće nam, valjda, gosti iz sveta, u glavni grad, dolaziti u gumenim čizmama...zbog blata...naravno. Da bi nešto bilo glavni grad, pa, makar, i Srbije, mora ispunjavati neke kriterijume i standarde...a KG je daleko od tih standarda, uostalom, kao i ostali gradovi ili #gradovi" u Srbiji...osim Beograda,naravno, koji, baš, mnogo odskače od ostatka Srbije, kao da je iz drugog univerzuma...

Darko

pre 7 meseci

Virus je i Cukaricki, zlo omladinskog fudbala. Jel moguce da Cukaricki se naziva fudbalski klub gde Direktor kluba prvo potpise ugovor sa svojim sinom? Gde to ima ne svetu? Treneri se menjaju po nekoliko u istoj sezoni a u ovakvim uslovima uspeh je ne poludeti kao roditelj i kao dete a ne postati profesionalni fudbaler.

Radonja

pre 7 meseci

Da li mozemo da se plasiramo na neko veliko takmičenje a da ne krenu odmah neka urušavanja, setite se Nemačke, Rusije, Qatara pa evo sada ponovo. Zasto ne pokazemo nekad jedinstvo zasto smo uvek najgori sami sebi!?

macconi

pre 7 meseci

Jel to taj bolesni srpski fudbal u kome Jedinstvo iz Uba ,koji Matic vodi i za sve se on pita ,u ovoj polusezoni koja nije zavrsena otpustila vec 2 trenera i trecem se priprema otkaz...znaci 4 trenera za polusezonu
!!!...jel su ti treneri krivi ,a i Zvezda i Partizan sto je umislio da ce sa lose sastavljenim timom uci u prvu ligu i sto izgleda ima velike ambicije,a lose radi posao.

Ivan

pre 7 meseci

Opet mašenje teme, opet pucanj u POGREŠNE mete. Srpski fudbal je danas zaista u katastrofalnoj situaciji bez obzira na plasman srpske reprezentacije na EP posle ogromnih 24 godina pauze ali kada se sagleda način na koji smo se tamo plasirali u jednoj od najgorih grupa i uz dosta sreće i kada se na sve to doda prilično loš kvalitet igre, plus na sve to kao šlag na toprtu OČAJAN srpski klupski fudbal u kome su naši klubovi ove jeseni totalno PONIŽENI u evro takmičenjima, onda se veoma jasno vidi da smo u kanalu i to velikom. Ali za to kanaljenje našeg fudbala nisu krivi Partizan i Crvena zvezda kao klubovi, ovako kako to oni predstavljaju, ne, kriv je SISTEM a ne neki klub! Sistem rada! I zaista je potpuno pogrešno optuživati bilo koji klub za ovaj sunovrat srpskog fudbala. Zamislite samo da recimo Englezi za neku krizu u fudbalu uzmu pa optuže najbolje među njima, recimo Liverpul, Mančester junajted, Čelsi, Totenhem, Arsenal i žigošu te klubove najsramnije moguće nazvavši ih "virusima"? To bi bilo apsolutno idiotski, ali zato oni to NIKADA neće uraditi, neće optužiti ono najbolje što imaju i što im je donelo fudbalsku slavu, ne pada im napamet! A u srpskom fudbalu taj ugled koji imamo od davnina sada nam Zvezda i Partizan drže, ma kakvi da su, pa ne drži ga Novi Pazar, Radnik iz Surdulice, Radnički iz Sremske Mitrovice, Mladost GAT i slični, ne, to što imamo od fudbalskog klupskog imena u Evropi i svetu imamo zbog Zvezde i Partizana naravno i glupo je nazivati ih "virusima".

Cherif Ndiaye

pre 7 meseci

Ma treba jedinstvo iz uba da igra superligu da bude prvak?! Ionako na kriminalan način je uopšte i ušao u prvu ligu onda je sve ok a?!

Slavko

pre 7 meseci

Dragi Maticu, slazemo se, ali evo sada uradi klub kako ti mislis i potpisi najbolju decu da igraju za Jedinstvo. Uposli najbolje trenere. Primeni najbolju metodologiju i sutra prodaj te igrace preko tvojih kontakata. Znaci daj boze da su Zvezda i Partizan glupi a ti pametan. Niko ti ne smeta da to uradis. Samo napred! Ako ti zafali nesto zovi Vidica, Ljuboja...Ne brinem da mozete novac obezbediti.

Dex

pre 7 meseci

Ovo bi sve imalo smisla da on sa svojim klubom nije ušao mimo pravila u prvu ligu. Znači u nekim situacijama odgovara stanje, a ne odgovara oko
Zvezde i Partizana. Ne ide moralisanje tako.
(Stefan, 07. decembar 2023 16:28)

00

Upravo je to dokaz da nista ne valja
(Nislija, 07. decembar 2023 16:36)


To jeste dokaz, ali Nemanja nema pravo da morališe. Kad je preskakao rangove, tad mu je odgovaralo. Sad je našao da morališe

Стојан

pre 7 meseci

Приватизација је лек за вирусе.
Звезду треба продати Кинезима јер им је идеологија, а Партизан Русима , Нови Пазар Турцима, ТСЦ Мађарима, Војводину Чесима, јер су блиски.
Онда и друге клубове како се ко понуди.

Dragos

pre 7 meseci

Ovi sto kazu da se klubovi privatizuju ko ce da investira tolike pare u nesto sto gubi novac. Sta ako na primer Arapi kupe Partizan i Zvezdu? Da li bi onda bili srecni posto engleske klubove pod arapskim vlasnistvom nemozete da smislite.

Nemanja sad imas para dodji i kupi neki tim pa da vidimo kako ces ti to da vodis. Dodji slobodno.

Opservacija

pre 7 meseci

Meni je zanimljivo sto skoro svi nasi klubovi (...a i dosta stranih), imaju jos uvek komunisticka imena. Taj "kontinuitet" je tesko objasniti :/

Nislija

pre 7 meseci

Ovo bi sve imalo smisla da on sa svojim klubom nije ušao mimo pravila u prvu ligu. Znači u nekim situacijama odgovara stanje, a ne odgovara oko
Zvezde i Partizana. Ne ide moralisanje tako.
(Stefan, 07. decembar 2023 16:28)

00

Upravo je to dokaz da nista ne valja

Dex

pre 7 meseci

Virus je i Cukaricki, zlo omladinskog fudbala. Jel moguce da Cukaricki se naziva fudbalski klub gde Direktor kluba prvo potpise ugovor sa svojim sinom? Gde to ima ne svetu? Treneri se menjaju po nekoliko u istoj sezoni a u ovakvim uslovima uspeh je ne poludeti kao roditelj i kao dete a ne postati profesionalni fudbaler.
(Darko, 07. decembar 2023 16:33)


Evo ga jedan kome je tatin sin zeznuo sina. Druže, osnuj klub, pa potpiši sina. Ko ti bre brani?

Марко

pre 7 meseci

Приватизација је лек за вирусе.
Звезду треба продати Кинезима јер им је идеологија, а Партизан Русима , Нови Пазар Турцима, ТСЦ Мађарима, Војводину Чесима, јер су блиски.
Онда и друге клубове како се ко понуди.
(Стојан, 7. decembar 2023 18:31)

Ево сви стали у ред да се нуде, само наши не дају.

Па што се тако не приватизују клубови у Румунији, Бугарској, Мађарској, Чешкој, Пољској, Грчкој, Словачкој, Хрватској и да не набрајам даље. Клубови из тих земаља не постижу у Европи ништа боље резултате од Звезде и Партизана у последњих 10 година, а притом је у већини тих земаља бољи стандард. Нема никаквог решења за апсолутну доминацију енглеских и неколико немачких, италијанских, француских и шпанских клубова над целом Европом. Не могу више ни Италијани да освоје Лигу шампиона, а о Ајаксу, Бенфици, Селтику или неким другим великанима из прошлости да не причам. И шта онда да очекују тамо нека Црвена звезда, Партизан, Олимпијакос, Динамо, Славија, Ференцварош, Легија, ФЦСБ (Стеауа) или Слован. Понекад неко уђе у Лигу шампиона, обавезно буде последњи у групи или у најбољем случају дочека пролеће у Лиги Европе или Лиги конференције. Ево ти примери приватизације као што су Лудогорец или ФЦСБ (некада славна Стеауа). Где су они сада? Зашто мислиш да би баш у Србији приватизација било шта решила. У Шпанији је 1991. законом забрањена приватизација Реала, Барселоне и Атлетик Билбаа.

Darko

pre 7 meseci

Maticu u inostranim klubovima u jedno godiste ima po 7 trenera. U Zvezdi I Partizanu ima po Dva trenera najcesce. Maticu po koliko ima kod Vas u Jedinstvo?
Kada sam pitao covek u Red Bull u, koliko njih Kosta trosak akademije po polazniku na godisnjem nivou, odgovorio mi je 70000 evra po polazniku. Jel sada vidite zasto sto tamo gde Jesmo. Ko sprecava da 10 fudbalera investiraju po 1 million I naprave svoje klub? A da zaradis preko fudbala a posle investiras u nekretninama...

Pera

pre 7 meseci

Nemanja je car, posten i pametan i imao je priliku iz prve ruke da se upozna sa svim bolestima naseg fudbala, pa i najtezim zvanim Zvezda i Partizan.

Nbc

pre 7 meseci

Nezdrav odnos Zvezde i Partizana je zlo u Srpskom sportu. Ali treba se pitati ko održava takav nezdrav odnos? I dalje ga produbljuje i kako vidimo mržnja među navijačima ali kada odete na utakmice omladinaca takođe neshvatljiva mržnja igrača među sobom. Za takav bolestan odnos između 2 kluba kriva je na prvom mjestu država.
Sa matićem se ne bih složio oko omladinaca. Ako nam je nešto dobro u fudbalu, to su svakako mlađe kategorije gdje i imamo rezultata. Partizanova omladisnka škola je za uzor. Ali poslednjih godina vidimo da se država svim silama upinje da i to uništi.

Јабучило

pre 7 meseci

Mi navijaci manjih klubova ovo pricamo decenijama, da su blizanci najvece zlo srpskog sporta.
(navijac, 07. decembar 2023 16:36)

Мислиш да би твој клуб био другачији да му се пружи прилика? ФСС је зрео за чистку.

Žorž

pre 7 meseci

Bravo majstore jedinisi koji im je rekao istinu a istina boli ali toje Srbiji fudbal nesmeš na zvezdu i partizan niko kao oni đubrad ali ruke Vučić daim pomogne finansijski naravno iz svog džepa kakav predsednik takva i liga!!!

miro

pre 7 meseci

Kada govorimo o Nemanji treba znati da je igrao u Čelziju i M Junajtedu, znači posle Vidića imao je najimpresivniju karijeru još od Peđe i Deje. Svako ko ga poznaje zna o kakvom se čoveku radi. Ljudina koju treba pažljivo saslušati.

gulag

pre 7 meseci

Matić je potpuno u pravu ali uzalud pokušava da objasni situaciju. Ubrzo će se i on i Vidić naći na udaru medija koji će bez problema od njih napraviti neprijatelje srpskog fudbala i lako ubediti javnost da su legende Mančester junajteda neznalice a Terza i Vazura dobročinitelji. Obojica su dugo živeli u inostranstvu potpuno nesvesni dubine mulja u srpskom društvu koji se samo preslikava na sport.

Ivanko

pre 7 meseci

Utakmica i nije nešto ali bar ovih 35000 gledalaca na krcatom stadionu prave brazilsku atmosferu i uživaju u čarolijama fudbalera Partizana na terenu .......pa njih više ni uža familija neće da gleda ......

Lemi

pre 7 meseci

Mi navijaci manjih klubova ovo pricamo decenijama, da su blizanci najvece zlo srpskog sporta.

Lepo rečeno i tačno. Koristi se manjina čitavim narodom..

shone

pre 7 meseci

@smeh
Košarka se razlikuje od fudbala po tome što postoji jedan privatan klub, koji gura mlade talente dalje. Naravno da vlasnik kluba nije dobrotvor, već biznismen ali dovoljno je da daje šansu mlađim igračima. Jedini problem je što će reprezentacija zavisiti i od njegove dobre volje, ali to je put koji je KSS odabrao.

Tika taka

pre 7 meseci

Veliko bravo za komentar Nemanja! Svi mi u Srbiji to znamo vec 30 godina unazad. Ali ta dva kluba sluze kao ves masine za pranje novca politicara iz Beograda i njima nije u interesu da se bilo sta menja u fudbalu. To je problem.

citac vesti

pre 7 meseci

Matic je 100% u pravu, pogledate samo komentare na vestima o zvezdi i partizanu, sve se isti kreteni svadjaju i prozivaju za koga se liga namesta i slicne glupe price svaki vikend i sve to dozivi vrhunac svakih par meseci kad dodje derbi i bude 0:0,1:1 i onda se opet isti kreteni svadjaju jeste penal, nije ofsejd i slicne gluposti...to je virus celog sportskog drustva, tako je i u kosarci, cela ta toksicna atmosfera i niko normalan ne zeli da bude deo toga

Bole

pre 7 meseci

Svaka tebi čast kao igraču, ali molim te, ako ćeš samo da se oglašavaš preko mreža, onda o...bi u skokovima. Ili uradi nešto, ili ćuti. Smarate svi redom. I siguran sam da si ne daj Bože igrao u nekom od dva kluba, ne bi pričao to što sad pričaš.
(Dart Vejder, 7. decembar 2023 16:35)

A gde da se oglasi? Šta to treba konkretno da uradi? Čovek javno podržava promene u smer dovođenja Nemanje Vidića kao predsednika FSS. To su i te kako radnje od značaja. Ti bi verovatno otišao direktno u kancelariju ova dva kluba i polupao nameštaj da bi se vodilo kako si nešto uradio? Ovaj čovek onim što je uradio do sada u životu za druge zaslužuje svaki respekt, a i kod ove izjave je 100% u pravu. Samim tim što je to rekao neko ko ima dostojanstva i u privatnom životu ima itekako težinu.
Bravo, Matiću!

Стрелац

pre 7 meseci

Не би ни Звезда ни Партизан били вируси да немају здушну подршку политичара који су уплетени.

Пикси, који сам по себи није тема Видићевог коментара, по сопственом признању није ни прочитао интервју али је одмах добио простор у системским медијима, код Јоване Јоксимовић, да се брани и пљује по Видићу.

Чули смо демант на ставку из финансијског извештаја ФСС да је тренерски тим за две године плаћен €16М али нисмо чули колико је плаћен и где је отишла разлика.

Trivium

pre 7 meseci

Bravo Maticu svaka cast ja zato i ne gledam, kad bi postojao pristojan klub bez komunistickog imena pa da covek gleda pa i licno bi pomogao koliko mogu.

Max von Laberg

pre 7 meseci

Nemanja je u pravu.Svima i onim sa kratkim pamcenjem (C.Zvezde) treba biti jasno:Terziceva retorika(kampanja)pocetkom godine da je C.Zvezda jedina zasluzna za visoki Koeficient je odvela u corsokak,gde se sad nalaze klubovi Srbije.Jednostavno strukture u C.Zvezdi i Partizanu su takve da se jos mnogo "MULJA" da niko ziv ni vlast ni javnost nema pojma kakvo je finansijsko stane stvarno.Terza je govorio o dobitku od 65 miliona € ove sezone,sad kad je jasno da ga nema moraju se igraci prodavati i stari sa visoko dotiranim ugovorima i mladi bez ugovora,ovde kupac diktira cenu.U Partizanu je jos gore Vazura nam u utorak govori kako je sve placeno nema duga .u nedelju trener moli za pomoc igracima da imaju za mleko deci.To su problemi koji iskusni profi ima volje da radi u ovim uslovima sa U 12,U14,U16,U18 samo entuzijasti.Takav je i razvoj tih mladih ljudi.

Obrad

pre 7 meseci

Privatizacija i promena imena u FK Četnik i FK Kokarda, što bi rekao veliki Miroljub Petrović. A može i katanac na oba. Potpuno je svejedno.

smeh

pre 7 meseci

Ne samo u fudbalu već sada i u košarci i ovo što nam se dešava u fudbalu preti da će se desiti za nekoliko godina i u košarci. Problem je što se ispunjavaju želje pojedinaca i ispunjavaće se dokle god država finansira blizance.

Srdjan

pre 7 meseci

Приватизација је лек за вирусе.
Звезду треба продати Кинезима јер им је идеологија, а Партизан Русима , Нови Пазар Турцима, ТСЦ Мађарима, Војводину Чесима, јер су блиски.
Онда и друге клубове како се ко понуди.
(Стојан, 07. decembar 2023 18:31)

Zvezdi je sponzor ruska firma, igra prijateljske utakmice i turnire u Rusiji. Partizanu je sponzor firma iz Kine. Ne znači to mnogo meni kao Zvezdašu, nisu nam braća vođe tih država, svako gleda svoj interes. Ne voli nas ni Putin, iako nosimo majice sa njegovim likom. Ovde se spominje privatizacija, kao da bi neko bio voljan da ulaže u srpski fudbal, za šta je pitanje da li je to ekonomski isplativo (mali prihodi od TV prava, mala cena ulaznica, nedovoljna posećenost, slaba struka u omladinskim kategorijama na šta ukazuje slaba prodaja i stvaranje velikih igrača poslednje decenije). Pored toga postoji faktor publike (navijača) koja ima svoj interes da se klubovi ne prodaju. Pitanje huligana će se razrešiti jednog dana kada o tome bude odlučivalo lice koje sport ne interesuje u velikoj meri. Opet, društveni standard i slobodno vreme (onih koji nisu huligani) radi praćenja sporta, ostaju diskutabilni do daljnjeg. Osim toga, običan svet je preuzeo navike ekstremnih navijača, od psovki, gađanja sitnim predmetima, uvreda itd. Smatraju da je to jedini način da tim iz Srbije pobedi, umesto da se baziramo na podizanje kvaliteta igre. Zato bi trebalo da kulturan svet prenese pozitivno ponašanje na ostatak sveta, a ne da pišemo i pričamo kako je sve to normalno i kao je to deo ,,navijačkog folklora.” Sve to je potrebno srediti da bi se pričalo o privatizaciji. Za tako nešto potrebni su Vidić, Bogdanović, Poledica i slični ljudi. Sportski pozdrav!

ffff

pre 7 meseci

Apsolutno je u pravu.
Vidim da ih neki porede sa Realom ili Mancesterom.
Razlika je ogromna. Ova dva kluba se svako malo dotiraju iz budzeta, sluze sa okupljanje probisveta i kriminalaca i da ne nabrajam dalje.
Privatizacija... a ako to nije moguce katanac.

Snaga je u razumu

pre 7 meseci

Godina je izbora...pa ljudi pricaju sta im je na dusi... a da smo kao drustvo zarazeni svim mogucim virusima.... jesmo...