1. @Khal Drogo

  Prvo kazes trzisna vrednost a potom da moraju da dobace 90% salary cap-a.
  U prevodui da ne placaju *trostruki* porez na skrtost (kada se ne prebaci salary cap, koji je veci od onog poreza na luksuz kada se prebaci gornja granica. Verovatno je i jedno i drugo. Nba ima fenomenalne procene, ali su hiljadu puta i pogresili npr. Knicks-i su formirali na J.R. Barrettu ekipu, a on nije nosilac bez obzira na to koliko je ekipa napora ulozila u njega, i sada su se okrenuli drugima.
  (NRC, 5. oktobar 2023 08:38)

  # Link komentara

 2. Смарајући су коментари који добију увијек мноштво лајкова на сваки нови ен-би-еј уговор по матрици "толике паре дати играчу који постиже хх поена, који кретени мајко моја мила...".

  Ен-би-еј функционише по својим правилима, играчи потпшисују уговоре у складу са својом вриједношћу на тржишту или колико стручни тимови франшиза процијене да вриједе, нема ту пуно, мало, толика му је тренутна или пројектована вриједност.

  Тимови код потписивања уговора се морају уклопити у селери кеп, који додуше није важан, важнији је праг пореза на ликсуз, а и то ће 12 франшиза пребацити, неки и дебело. Но важнији је минимални селери кеп (90% од максималног), он ове сезоне износи 123 мил.$, Сан Антонио је некако ове сезоне пребацио, но у сезони 2024/25 тај минимални селери кеп нече бити мањи од 140 мил.$, а Сан Антонио тренутно има потписаних 11 играча за само 70 мил.$.

  У огромном су проблему, како су екипа у процесу реизградње рјешење је или да преузму 2 или 3 баш неповољна уговора и створе себи нове проблеме касније, или да на вријеме, годину раније, потпишу младе проспекте попут Весела и попуне тај простор до минималног селери кепа па ако из тога профиотирају, добро и јест.

  Овај потез Сан Антониа ствар процјене стручног тима, а грег Попович ипак зна процијенити шта очекивати од младог играча у будућности.
  (Khal Drogo, 4. oktobar 2023 10:00)

  # Link komentara

 3. Za 18ppg max ugovor. Ala su se zakopali...
  (kfd, 3. oktobar 2023 15:22) # Link komentara

  Pa i nije nesto da su imali izbora, a lova mora da se potrosi. Ozbiljno - oni budzet moraju da potrose (bar koliko sam ja upoznat).
  (nba, 3. oktobar 2023 23:35)

  # Link komentara

 4. Za 18ppg max ugovor. Ala su se zakopali...
  (kfd, 3. oktobar 2023 15:22)

  # Link komentara