Nedelja, 01.10.2023.

17:56

Džru Holidej ostaje u zelenom – Portland ga prosledio Bostonu

Američki plejmejker Džru Holidej novi je član Bostona, potvrdio je Adrijan Vojnarovski.

Izvor:

Džru Holidej ostaje u zelenom – Portland ga prosledio Bostonu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

Pera Ždera

pre 9 meseci

Nikako mi nije jasno kako funkcioniše taj salary cap,Boston ima četiri max igrača Holidej,Braun,Tejtum,Porzingis,tri,četiri all stara a Denver ne može Jokiću još jednog All stara da dovede,jesu se zakopali sa Porterom ali i s njim to je tri max ugovora.
(Mihajlo, 1. oktobar 2023 18:35)

Istina ali ima malo i toga da je Marej definitivno nezvanicni allstar igrac! I da nije tako tokom regularnog dela, tokom POffa je nedvosmisleno top 5-10 igrac koliko podigne nivo kada je najbitnije - u doigravanju.

Porter hmm... Definitivno daleko bolja odbrana prosle sezone + ce samo biti bolja. Sut elitan, tokom finalne serije mal zakazao ali takodje element koji ce biti samo konstantniji i za sirinu igre Denvera neophodan/nezamenjiv jer njegov SKOK-sut ne moze niko u ligi braniti. Rekoh par puta da je kroz bar 70% njegove dostupnosti tokom sezone, njegov ugovor ipak opravdan.

Tu je onda i Gordon koji je prosle sezone apsolutno igrao "zamalo" za all star zasluzan nivo kosarke.

Denver kao Denver... nepozeljno trziste koje ce uvek rezultirati neobjektivnim nebiranjem igraca za allstar cak i ako kvalitetom to zasluze jer ogroman deo glasova donose navijaci i momenat popularnosti fransize a samim tim i igraca. Titula ce to svakko promeniti, da li dovoljno, videcemo. Samo da Marej bude zdrav, nesto konstantiji tokom regularnog dela i sve je moguce od osvajanja :)

Mimo svega recenog, svakako bi uvek bio plus da Denver/Nikola ima uz sebe jednog zvanicnog allstar igraca ali samo da budu zdravi, da iskoci jos bar jedan ruki, uz napredak malog Brauna (+ sansa malom Vatsonu) i bice sve to OK! Najbolja prva petorka lige je tu, uigrana, sigurnija za sampionsko iskustvo i ako motiva ne manjka, prvenstveno Jokicu, "preti" back to back.

Niko Kao Ja

pre 9 meseci

Bostonu najvise fali trener, a i jos jedno 30 poena na IQ skali i Tatum-u i Brown-u. U prevodu, dok se ta trojica pitaju za zdravlje time, nema nista od Celtics-a.

Milos

pre 9 meseci

Nikako mi nije jasno kako funkcioniše taj salary cap,Boston ima četiri max igrača Holidej,Braun,Tejtum,Porzingis,tri,četiri all stara a Denver ne može Jokiću još jednog All stara da dovede,jesu se zakopali sa Porterom ali i s njim to je tri max ugovora.
(Mihajlo, 1. oktobar 2023 18:35)
Boston hoce da plati dodatni porez na luksuz, Denver nece. Poslovna odluka.

R.I.P. Marko 666

pre 9 meseci

Portland dobro prosao...Williams je profil igraca kojeg nisu imali jos od R.Lopeza-elitni zastitnik obruca,a mnogo atleticniji i jaci u skoku(niza verzija Cambya) a Brogdon je vrhunski kombo bek ali zbog cestih povreda trejdovati ga za pik prve runde ili za neko krilo(padaju mi na pamet Williams iz Bullsa i Annunoby iz Raptorsa) jer Blazersi nemaju igraca na piziciji 3 iako su rebildingu odlicno bi im dosao neki 3&D na poziciji 3...jos kada bi se otarasili Grantovog tega od ugovora i Simonsa uvaliti za pikove dok jos vredi jer je mlad a za napredak njegov vidim malo prostora bio bi pun pogodak...malom Sharpeu obavezno dati 30+ minuta ove sezone na 2 jer je generacijski potencijal,mozda veci i od Scoota...konacno malo svetla u tunelu :)

shhhshh

pre 9 meseci

Ovde nije kraj, Harden i dalje zeli trejd, kao i Hild, Grant iz Portlanda ce biti trejdovan u januaru, odavno se suska da Klipersi razmatraju opcije o trejdovanju Dzordza, kao i Klivlend Alena. Micel nece produziti ugovor sa Klivlendom, tako da bi se i on mogao naci na izlaznim vratima, ako u Minesoti ne budu cvetale ruze, i Tauns bi mogao napustiti ekipu, tako da je jos rano odredjivati ko je, i ko nije najjaci. Jedan trejd moze sve promeniti.

losmi

pre 9 meseci

Boston je praktično sada umesto Smarta ima Holideja, 2 jako slična igrača vrhunska defanzivaca, a ofanzivno solidna tako da tu nema tu neke velike promene, sem što je Smart mladji.
Pokušao je Boston da uvali Brogdina za Porzingisa ali nisu uspeli pa su morali da se odreknu Smarta.

Kada su videli da je Milvoki doveo lilarda uvideli su da im je neophodan vrhunski defanzivac, a Holidej se već dokazao protiv Lilarda.

Mislim da će za Boston biti presudan Porzingis, pre svega da li će biti zdrav za playoff a onda i kako će se uklopiti, a od ostatka tima manje više se zna šta da se ocekuje

znanje-imanje

pre 9 meseci

Dakle Portland se prepustio raspadu i pikovima, i "procesu" i tako dalje. Što je najčešće put u nigde. Opljačkali su koga? Fabuloznu budućnost, u kojoj su preduhitrili druge? Nebuloze.
Boston sa linijom Holidej - Tatum - Brown može sad da se nosi sa svakim. Derik Vajt, Potzingis... Dakle tim i da svakog dobije - i od svakog da izgubi, jer su sad još slabiji pod košem. Sa Porzingisom 4 igrača su im već 134 miliona ove sezone a sledeće 150! Plus Wajt još skoro 20... Holford 10... Mnogo nategnuto finansijski i mnogo tanko ispod obruča.
Vidim da mnogi misle da je ovo dobar posao za ove ili one, ili čak i za ove i za one. Kako ja vidim ovde je svako prošao gore nego što je bio na početku. Portland bukvalno nema ekipu, Boston nema klupu a Milvoki ima sve - ali sve veterane i mnogo će se mučiti do PO. Još jednom: svi su gori nego na početku. U ratu je bitnije nemati velike mane nego imati velike kvalitete, a ovde je na to izašlo. Sada su to 3 tima sa izuzetnim kvalitetom... ali je to uvek možda, a njihove izuzetne mane su zicer, praktično od odma.

IT4

pre 9 meseci

Po meni nije dobro. Dali su solidnog, mladog centra i pouzdanog beka sutera za dobrog igraca, ali sto se kaze gube na dubini. Sta kazu bolji poznavaoci?
(pobor, 01. oktobar 2023 18:28)

Pritchard će konačno dobiti više minuta koje odavno zaslužuje, rookie Walsh izgleda odlicno i treba da igra, Celtics-i su potpisali vazdan nekih krila i videćemo ko će se izboriti za rotaciju. Postoji rupa u dobiju za visoke igrače i ovaj trejd je otvorio mesto. Samo ne Causins i likovi tog mentalnog profila.
Rotaciju, Brown, Portzingas, Tatum, Holiday, Horford, White će biti jako teško pobediti. Prava kosarka sa jakom odbranom i dobrim protokom lopte…

Pionir

pre 9 meseci

Ovo je sjajan posao Portlanda,a i Bostona.Robert Wilijams će biti nakon trejda Grenta u januaru startna četvorka.Dva pika prve runde su ogroman kapital za Portland.Brogdona će proslediti za još jedan pok prve runde.Bravo za Kronina!Sad vidite zašto nije dao Lilarda u Majami.

pobor

pre 9 meseci

Po meni nije dobro. Dali su solidnog, mladog centra i pouzdanog beka sutera za dobrog igraca, ali sto se kaze gube na dubini. Sta kazu bolji poznavaoci?

Sarunas Informacijunas

pre 9 meseci

Vrhunski posao i za Boston i za Portland. Mnogo mi se svidja u sta su Blejzersi pretvorili Lilarda, odavno nije bio "win win" trejd u nba ligi na ovom nivou

eto

pre 9 meseci

baksi se minimalno po meni pojacali a boston su zato napravali mnoooogo jacim. Nema sanse da baksi pobede ovaj boston. i sledece sezone opet pretnje i kuknjava janisa kad ispadnu pre finala. Nebi me jos cudilo da zatrazi trejd i onda lilard ostade opet sam u nekom 'rebuild' timu hahahaha.

leepriest

pre 9 meseci

Kakav autogol Milvokija. Ako su hteli neku promenu u rosteru, ta promena je morala da obuhvati Midltona. Igrac podlozan promenama, koji brine o svom telu kao Teodosic. Dovoljno im je pokazao prosle godine kad se vratio iz ozbiljne povrede. Umesto da mu to posluzi kao motivacija za povratak i napad na titulu, on se vratio sa telom koje se nalazi u stanju 40-godisnjaka. Lik je zavrsio sa ozbiljnom kosarskom. Bol u mosnicama za sport.

Boki

pre 9 meseci

Boston defanzivno i može biti dobar, trio u vidu Holideja, Brauna i Tejtuma i da dodamo vremešnog Horforda, koji je u prošlom plejofu dosta dobro uštopovao Janisa (mada je pitanje koliko je Horfordu ostalo goriva). No, problem je napad, tj igra u pozicionom napadu, loš spejsing i kriminalni procenti šuta za 3 Brauna i Tejtuma (pričam o plejof košarci). Nisam nešto previše optimističan, još sa dolaskom staklenog i prilično nekonstantnog Porzingisa, a sa odlaskom Smarta, Brogdona i oba Vilijamsa gubi se prvenstveno odbrana u reketu, ali i širina na klupi..

Pant-LA

pre 9 meseci

I ajde sad, neka mi neko objasni ova njihova pravila koja nikako ne mogu u potpunosti da razumem, kako boston moze da dovede holideja, da kazes za kikiriki, za 6.igraca, veterana i 2 pika, pritom ima vec u ekipi 3 olstara (verovatno svi na max ugovorima), pa sada dovode i 4., a recimo denver ne moze da zadrzi BB, igraca sa klupe?

TheJoker

pre 9 meseci

Bas sam se nadao da Holidej doci u Boston, on je idealna zamena za Smarta, u nekim aspektima igre i znatno bolji. Ali mozda i previse su dali za njega, Brogdon i R.Wiliams su davali veliku sirinu Bostonu. Imaju i dalje strasan tim ali pitanje kako ce ako se neko od nosilaca igre povredi

MHS

pre 9 meseci

@thejoker

Drugacije ne ide. Moras pokriti visinu plate, a Holiday nije jeftin sa 33.9 miliona ove sezone. Sa druge strane Brogdon dobija 22.6, a Williams 12.7.

Petorka ce bit jaka, ali klupa hmmm. Jedina dva krstena igraca su White i Pritchard. Stanjili su rotaciju uveliko, a potpisali brdo anonimusa na malim ugovorima.

Brogdona su vec hteli menajt, ali nesto je propalo pa je otisao Smart, a zao mi Williamsa, iako je svih ovih godina imao velikih pehova sa povredama.

Od visokih ostali na Horfordu i Porzingisu.

Aleksandar

pre 9 meseci

Nije ovde Boston mnogo dobio ako je uopšte.Jesu jaki nema priče ali centra nemaju.Porzingis to nikako nije.On je cak ponajviše trojka.

Mihajlo

pre 9 meseci

Nikako mi nije jasno kako funkcioniše taj salary cap,Boston ima četiri max igrača Holidej,Braun,Tejtum,Porzingis,tri,četiri all stara a Denver ne može Jokiću još jednog All stara da dovede,jesu se zakopali sa Porterom ali i s njim to je tri max ugovora.

vince carter

pre 9 meseci

Ovo je hteo i on,da im se revansira. Sad moze biti kao kada su Holidej i Davis pocistili Lilarda i Portland,a Boston vec ima sistem za Janisa.

TheJoker

pre 9 meseci

Bas sam se nadao da Holidej doci u Boston, on je idealna zamena za Smarta, u nekim aspektima igre i znatno bolji. Ali mozda i previse su dali za njega, Brogdon i R.Wiliams su davali veliku sirinu Bostonu. Imaju i dalje strasan tim ali pitanje kako ce ako se neko od nosilaca igre povredi

vince carter

pre 9 meseci

Ovo je hteo i on,da im se revansira. Sad moze biti kao kada su Holidej i Davis pocistili Lilarda i Portland,a Boston vec ima sistem za Janisa.

Sarunas Informacijunas

pre 9 meseci

Vrhunski posao i za Boston i za Portland. Mnogo mi se svidja u sta su Blejzersi pretvorili Lilarda, odavno nije bio "win win" trejd u nba ligi na ovom nivou

eto

pre 9 meseci

baksi se minimalno po meni pojacali a boston su zato napravali mnoooogo jacim. Nema sanse da baksi pobede ovaj boston. i sledece sezone opet pretnje i kuknjava janisa kad ispadnu pre finala. Nebi me jos cudilo da zatrazi trejd i onda lilard ostade opet sam u nekom 'rebuild' timu hahahaha.

MHS

pre 9 meseci

@thejoker

Drugacije ne ide. Moras pokriti visinu plate, a Holiday nije jeftin sa 33.9 miliona ove sezone. Sa druge strane Brogdon dobija 22.6, a Williams 12.7.

Petorka ce bit jaka, ali klupa hmmm. Jedina dva krstena igraca su White i Pritchard. Stanjili su rotaciju uveliko, a potpisali brdo anonimusa na malim ugovorima.

Brogdona su vec hteli menajt, ali nesto je propalo pa je otisao Smart, a zao mi Williamsa, iako je svih ovih godina imao velikih pehova sa povredama.

Od visokih ostali na Horfordu i Porzingisu.

leepriest

pre 9 meseci

Kakav autogol Milvokija. Ako su hteli neku promenu u rosteru, ta promena je morala da obuhvati Midltona. Igrac podlozan promenama, koji brine o svom telu kao Teodosic. Dovoljno im je pokazao prosle godine kad se vratio iz ozbiljne povrede. Umesto da mu to posluzi kao motivacija za povratak i napad na titulu, on se vratio sa telom koje se nalazi u stanju 40-godisnjaka. Lik je zavrsio sa ozbiljnom kosarskom. Bol u mosnicama za sport.

Boki

pre 9 meseci

Boston defanzivno i može biti dobar, trio u vidu Holideja, Brauna i Tejtuma i da dodamo vremešnog Horforda, koji je u prošlom plejofu dosta dobro uštopovao Janisa (mada je pitanje koliko je Horfordu ostalo goriva). No, problem je napad, tj igra u pozicionom napadu, loš spejsing i kriminalni procenti šuta za 3 Brauna i Tejtuma (pričam o plejof košarci). Nisam nešto previše optimističan, još sa dolaskom staklenog i prilično nekonstantnog Porzingisa, a sa odlaskom Smarta, Brogdona i oba Vilijamsa gubi se prvenstveno odbrana u reketu, ali i širina na klupi..

losmi

pre 9 meseci

Boston je praktično sada umesto Smarta ima Holideja, 2 jako slična igrača vrhunska defanzivaca, a ofanzivno solidna tako da tu nema tu neke velike promene, sem što je Smart mladji.
Pokušao je Boston da uvali Brogdina za Porzingisa ali nisu uspeli pa su morali da se odreknu Smarta.

Kada su videli da je Milvoki doveo lilarda uvideli su da im je neophodan vrhunski defanzivac, a Holidej se već dokazao protiv Lilarda.

Mislim da će za Boston biti presudan Porzingis, pre svega da li će biti zdrav za playoff a onda i kako će se uklopiti, a od ostatka tima manje više se zna šta da se ocekuje

Pionir

pre 9 meseci

Ovo je sjajan posao Portlanda,a i Bostona.Robert Wilijams će biti nakon trejda Grenta u januaru startna četvorka.Dva pika prve runde su ogroman kapital za Portland.Brogdona će proslediti za još jedan pok prve runde.Bravo za Kronina!Sad vidite zašto nije dao Lilarda u Majami.

Aleksandar

pre 9 meseci

Nije ovde Boston mnogo dobio ako je uopšte.Jesu jaki nema priče ali centra nemaju.Porzingis to nikako nije.On je cak ponajviše trojka.

pobor

pre 9 meseci

Po meni nije dobro. Dali su solidnog, mladog centra i pouzdanog beka sutera za dobrog igraca, ali sto se kaze gube na dubini. Sta kazu bolji poznavaoci?

shhhshh

pre 9 meseci

Ovde nije kraj, Harden i dalje zeli trejd, kao i Hild, Grant iz Portlanda ce biti trejdovan u januaru, odavno se suska da Klipersi razmatraju opcije o trejdovanju Dzordza, kao i Klivlend Alena. Micel nece produziti ugovor sa Klivlendom, tako da bi se i on mogao naci na izlaznim vratima, ako u Minesoti ne budu cvetale ruze, i Tauns bi mogao napustiti ekipu, tako da je jos rano odredjivati ko je, i ko nije najjaci. Jedan trejd moze sve promeniti.

IT4

pre 9 meseci

Po meni nije dobro. Dali su solidnog, mladog centra i pouzdanog beka sutera za dobrog igraca, ali sto se kaze gube na dubini. Sta kazu bolji poznavaoci?
(pobor, 01. oktobar 2023 18:28)

Pritchard će konačno dobiti više minuta koje odavno zaslužuje, rookie Walsh izgleda odlicno i treba da igra, Celtics-i su potpisali vazdan nekih krila i videćemo ko će se izboriti za rotaciju. Postoji rupa u dobiju za visoke igrače i ovaj trejd je otvorio mesto. Samo ne Causins i likovi tog mentalnog profila.
Rotaciju, Brown, Portzingas, Tatum, Holiday, Horford, White će biti jako teško pobediti. Prava kosarka sa jakom odbranom i dobrim protokom lopte…

R.I.P. Marko 666

pre 9 meseci

Portland dobro prosao...Williams je profil igraca kojeg nisu imali jos od R.Lopeza-elitni zastitnik obruca,a mnogo atleticniji i jaci u skoku(niza verzija Cambya) a Brogdon je vrhunski kombo bek ali zbog cestih povreda trejdovati ga za pik prve runde ili za neko krilo(padaju mi na pamet Williams iz Bullsa i Annunoby iz Raptorsa) jer Blazersi nemaju igraca na piziciji 3 iako su rebildingu odlicno bi im dosao neki 3&D na poziciji 3...jos kada bi se otarasili Grantovog tega od ugovora i Simonsa uvaliti za pikove dok jos vredi jer je mlad a za napredak njegov vidim malo prostora bio bi pun pogodak...malom Sharpeu obavezno dati 30+ minuta ove sezone na 2 jer je generacijski potencijal,mozda veci i od Scoota...konacno malo svetla u tunelu :)

Milos

pre 9 meseci

Nikako mi nije jasno kako funkcioniše taj salary cap,Boston ima četiri max igrača Holidej,Braun,Tejtum,Porzingis,tri,četiri all stara a Denver ne može Jokiću još jednog All stara da dovede,jesu se zakopali sa Porterom ali i s njim to je tri max ugovora.
(Mihajlo, 1. oktobar 2023 18:35)
Boston hoce da plati dodatni porez na luksuz, Denver nece. Poslovna odluka.

znanje-imanje

pre 9 meseci

Dakle Portland se prepustio raspadu i pikovima, i "procesu" i tako dalje. Što je najčešće put u nigde. Opljačkali su koga? Fabuloznu budućnost, u kojoj su preduhitrili druge? Nebuloze.
Boston sa linijom Holidej - Tatum - Brown može sad da se nosi sa svakim. Derik Vajt, Potzingis... Dakle tim i da svakog dobije - i od svakog da izgubi, jer su sad još slabiji pod košem. Sa Porzingisom 4 igrača su im već 134 miliona ove sezone a sledeće 150! Plus Wajt još skoro 20... Holford 10... Mnogo nategnuto finansijski i mnogo tanko ispod obruča.
Vidim da mnogi misle da je ovo dobar posao za ove ili one, ili čak i za ove i za one. Kako ja vidim ovde je svako prošao gore nego što je bio na početku. Portland bukvalno nema ekipu, Boston nema klupu a Milvoki ima sve - ali sve veterane i mnogo će se mučiti do PO. Još jednom: svi su gori nego na početku. U ratu je bitnije nemati velike mane nego imati velike kvalitete, a ovde je na to izašlo. Sada su to 3 tima sa izuzetnim kvalitetom... ali je to uvek možda, a njihove izuzetne mane su zicer, praktično od odma.

Mihajlo

pre 9 meseci

Nikako mi nije jasno kako funkcioniše taj salary cap,Boston ima četiri max igrača Holidej,Braun,Tejtum,Porzingis,tri,četiri all stara a Denver ne može Jokiću još jednog All stara da dovede,jesu se zakopali sa Porterom ali i s njim to je tri max ugovora.

Pant-LA

pre 9 meseci

I ajde sad, neka mi neko objasni ova njihova pravila koja nikako ne mogu u potpunosti da razumem, kako boston moze da dovede holideja, da kazes za kikiriki, za 6.igraca, veterana i 2 pika, pritom ima vec u ekipi 3 olstara (verovatno svi na max ugovorima), pa sada dovode i 4., a recimo denver ne moze da zadrzi BB, igraca sa klupe?

Pera Ždera

pre 9 meseci

Nikako mi nije jasno kako funkcioniše taj salary cap,Boston ima četiri max igrača Holidej,Braun,Tejtum,Porzingis,tri,četiri all stara a Denver ne može Jokiću još jednog All stara da dovede,jesu se zakopali sa Porterom ali i s njim to je tri max ugovora.
(Mihajlo, 1. oktobar 2023 18:35)

Istina ali ima malo i toga da je Marej definitivno nezvanicni allstar igrac! I da nije tako tokom regularnog dela, tokom POffa je nedvosmisleno top 5-10 igrac koliko podigne nivo kada je najbitnije - u doigravanju.

Porter hmm... Definitivno daleko bolja odbrana prosle sezone + ce samo biti bolja. Sut elitan, tokom finalne serije mal zakazao ali takodje element koji ce biti samo konstantniji i za sirinu igre Denvera neophodan/nezamenjiv jer njegov SKOK-sut ne moze niko u ligi braniti. Rekoh par puta da je kroz bar 70% njegove dostupnosti tokom sezone, njegov ugovor ipak opravdan.

Tu je onda i Gordon koji je prosle sezone apsolutno igrao "zamalo" za all star zasluzan nivo kosarke.

Denver kao Denver... nepozeljno trziste koje ce uvek rezultirati neobjektivnim nebiranjem igraca za allstar cak i ako kvalitetom to zasluze jer ogroman deo glasova donose navijaci i momenat popularnosti fransize a samim tim i igraca. Titula ce to svakko promeniti, da li dovoljno, videcemo. Samo da Marej bude zdrav, nesto konstantiji tokom regularnog dela i sve je moguce od osvajanja :)

Mimo svega recenog, svakako bi uvek bio plus da Denver/Nikola ima uz sebe jednog zvanicnog allstar igraca ali samo da budu zdravi, da iskoci jos bar jedan ruki, uz napredak malog Brauna (+ sansa malom Vatsonu) i bice sve to OK! Najbolja prva petorka lige je tu, uigrana, sigurnija za sampionsko iskustvo i ako motiva ne manjka, prvenstveno Jokicu, "preti" back to back.

Niko Kao Ja

pre 9 meseci

Bostonu najvise fali trener, a i jos jedno 30 poena na IQ skali i Tatum-u i Brown-u. U prevodu, dok se ta trojica pitaju za zdravlje time, nema nista od Celtics-a.

Pant-LA

pre 9 meseci

I ajde sad, neka mi neko objasni ova njihova pravila koja nikako ne mogu u potpunosti da razumem, kako boston moze da dovede holideja, da kazes za kikiriki, za 6.igraca, veterana i 2 pika, pritom ima vec u ekipi 3 olstara (verovatno svi na max ugovorima), pa sada dovode i 4., a recimo denver ne moze da zadrzi BB, igraca sa klupe?

Mihajlo

pre 9 meseci

Nikako mi nije jasno kako funkcioniše taj salary cap,Boston ima četiri max igrača Holidej,Braun,Tejtum,Porzingis,tri,četiri all stara a Denver ne može Jokiću još jednog All stara da dovede,jesu se zakopali sa Porterom ali i s njim to je tri max ugovora.

znanje-imanje

pre 9 meseci

Dakle Portland se prepustio raspadu i pikovima, i "procesu" i tako dalje. Što je najčešće put u nigde. Opljačkali su koga? Fabuloznu budućnost, u kojoj su preduhitrili druge? Nebuloze.
Boston sa linijom Holidej - Tatum - Brown može sad da se nosi sa svakim. Derik Vajt, Potzingis... Dakle tim i da svakog dobije - i od svakog da izgubi, jer su sad još slabiji pod košem. Sa Porzingisom 4 igrača su im već 134 miliona ove sezone a sledeće 150! Plus Wajt još skoro 20... Holford 10... Mnogo nategnuto finansijski i mnogo tanko ispod obruča.
Vidim da mnogi misle da je ovo dobar posao za ove ili one, ili čak i za ove i za one. Kako ja vidim ovde je svako prošao gore nego što je bio na početku. Portland bukvalno nema ekipu, Boston nema klupu a Milvoki ima sve - ali sve veterane i mnogo će se mučiti do PO. Još jednom: svi su gori nego na početku. U ratu je bitnije nemati velike mane nego imati velike kvalitete, a ovde je na to izašlo. Sada su to 3 tima sa izuzetnim kvalitetom... ali je to uvek možda, a njihove izuzetne mane su zicer, praktično od odma.

eto

pre 9 meseci

baksi se minimalno po meni pojacali a boston su zato napravali mnoooogo jacim. Nema sanse da baksi pobede ovaj boston. i sledece sezone opet pretnje i kuknjava janisa kad ispadnu pre finala. Nebi me jos cudilo da zatrazi trejd i onda lilard ostade opet sam u nekom 'rebuild' timu hahahaha.

Aleksandar

pre 9 meseci

Nije ovde Boston mnogo dobio ako je uopšte.Jesu jaki nema priče ali centra nemaju.Porzingis to nikako nije.On je cak ponajviše trojka.

leepriest

pre 9 meseci

Kakav autogol Milvokija. Ako su hteli neku promenu u rosteru, ta promena je morala da obuhvati Midltona. Igrac podlozan promenama, koji brine o svom telu kao Teodosic. Dovoljno im je pokazao prosle godine kad se vratio iz ozbiljne povrede. Umesto da mu to posluzi kao motivacija za povratak i napad na titulu, on se vratio sa telom koje se nalazi u stanju 40-godisnjaka. Lik je zavrsio sa ozbiljnom kosarskom. Bol u mosnicama za sport.

R.I.P. Marko 666

pre 9 meseci

Portland dobro prosao...Williams je profil igraca kojeg nisu imali jos od R.Lopeza-elitni zastitnik obruca,a mnogo atleticniji i jaci u skoku(niza verzija Cambya) a Brogdon je vrhunski kombo bek ali zbog cestih povreda trejdovati ga za pik prve runde ili za neko krilo(padaju mi na pamet Williams iz Bullsa i Annunoby iz Raptorsa) jer Blazersi nemaju igraca na piziciji 3 iako su rebildingu odlicno bi im dosao neki 3&D na poziciji 3...jos kada bi se otarasili Grantovog tega od ugovora i Simonsa uvaliti za pikove dok jos vredi jer je mlad a za napredak njegov vidim malo prostora bio bi pun pogodak...malom Sharpeu obavezno dati 30+ minuta ove sezone na 2 jer je generacijski potencijal,mozda veci i od Scoota...konacno malo svetla u tunelu :)

vince carter

pre 9 meseci

Ovo je hteo i on,da im se revansira. Sad moze biti kao kada su Holidej i Davis pocistili Lilarda i Portland,a Boston vec ima sistem za Janisa.

TheJoker

pre 9 meseci

Bas sam se nadao da Holidej doci u Boston, on je idealna zamena za Smarta, u nekim aspektima igre i znatno bolji. Ali mozda i previse su dali za njega, Brogdon i R.Wiliams su davali veliku sirinu Bostonu. Imaju i dalje strasan tim ali pitanje kako ce ako se neko od nosilaca igre povredi

Pionir

pre 9 meseci

Ovo je sjajan posao Portlanda,a i Bostona.Robert Wilijams će biti nakon trejda Grenta u januaru startna četvorka.Dva pika prve runde su ogroman kapital za Portland.Brogdona će proslediti za još jedan pok prve runde.Bravo za Kronina!Sad vidite zašto nije dao Lilarda u Majami.

Boki

pre 9 meseci

Boston defanzivno i može biti dobar, trio u vidu Holideja, Brauna i Tejtuma i da dodamo vremešnog Horforda, koji je u prošlom plejofu dosta dobro uštopovao Janisa (mada je pitanje koliko je Horfordu ostalo goriva). No, problem je napad, tj igra u pozicionom napadu, loš spejsing i kriminalni procenti šuta za 3 Brauna i Tejtuma (pričam o plejof košarci). Nisam nešto previše optimističan, još sa dolaskom staklenog i prilično nekonstantnog Porzingisa, a sa odlaskom Smarta, Brogdona i oba Vilijamsa gubi se prvenstveno odbrana u reketu, ali i širina na klupi..

IT4

pre 9 meseci

Po meni nije dobro. Dali su solidnog, mladog centra i pouzdanog beka sutera za dobrog igraca, ali sto se kaze gube na dubini. Sta kazu bolji poznavaoci?
(pobor, 01. oktobar 2023 18:28)

Pritchard će konačno dobiti više minuta koje odavno zaslužuje, rookie Walsh izgleda odlicno i treba da igra, Celtics-i su potpisali vazdan nekih krila i videćemo ko će se izboriti za rotaciju. Postoji rupa u dobiju za visoke igrače i ovaj trejd je otvorio mesto. Samo ne Causins i likovi tog mentalnog profila.
Rotaciju, Brown, Portzingas, Tatum, Holiday, Horford, White će biti jako teško pobediti. Prava kosarka sa jakom odbranom i dobrim protokom lopte…

pobor

pre 9 meseci

Po meni nije dobro. Dali su solidnog, mladog centra i pouzdanog beka sutera za dobrog igraca, ali sto se kaze gube na dubini. Sta kazu bolji poznavaoci?

losmi

pre 9 meseci

Boston je praktično sada umesto Smarta ima Holideja, 2 jako slična igrača vrhunska defanzivaca, a ofanzivno solidna tako da tu nema tu neke velike promene, sem što je Smart mladji.
Pokušao je Boston da uvali Brogdina za Porzingisa ali nisu uspeli pa su morali da se odreknu Smarta.

Kada su videli da je Milvoki doveo lilarda uvideli su da im je neophodan vrhunski defanzivac, a Holidej se već dokazao protiv Lilarda.

Mislim da će za Boston biti presudan Porzingis, pre svega da li će biti zdrav za playoff a onda i kako će se uklopiti, a od ostatka tima manje više se zna šta da se ocekuje

MHS

pre 9 meseci

@thejoker

Drugacije ne ide. Moras pokriti visinu plate, a Holiday nije jeftin sa 33.9 miliona ove sezone. Sa druge strane Brogdon dobija 22.6, a Williams 12.7.

Petorka ce bit jaka, ali klupa hmmm. Jedina dva krstena igraca su White i Pritchard. Stanjili su rotaciju uveliko, a potpisali brdo anonimusa na malim ugovorima.

Brogdona su vec hteli menajt, ali nesto je propalo pa je otisao Smart, a zao mi Williamsa, iako je svih ovih godina imao velikih pehova sa povredama.

Od visokih ostali na Horfordu i Porzingisu.

Sarunas Informacijunas

pre 9 meseci

Vrhunski posao i za Boston i za Portland. Mnogo mi se svidja u sta su Blejzersi pretvorili Lilarda, odavno nije bio "win win" trejd u nba ligi na ovom nivou

Milos

pre 9 meseci

Nikako mi nije jasno kako funkcioniše taj salary cap,Boston ima četiri max igrača Holidej,Braun,Tejtum,Porzingis,tri,četiri all stara a Denver ne može Jokiću još jednog All stara da dovede,jesu se zakopali sa Porterom ali i s njim to je tri max ugovora.
(Mihajlo, 1. oktobar 2023 18:35)
Boston hoce da plati dodatni porez na luksuz, Denver nece. Poslovna odluka.

shhhshh

pre 9 meseci

Ovde nije kraj, Harden i dalje zeli trejd, kao i Hild, Grant iz Portlanda ce biti trejdovan u januaru, odavno se suska da Klipersi razmatraju opcije o trejdovanju Dzordza, kao i Klivlend Alena. Micel nece produziti ugovor sa Klivlendom, tako da bi se i on mogao naci na izlaznim vratima, ako u Minesoti ne budu cvetale ruze, i Tauns bi mogao napustiti ekipu, tako da je jos rano odredjivati ko je, i ko nije najjaci. Jedan trejd moze sve promeniti.

Niko Kao Ja

pre 9 meseci

Bostonu najvise fali trener, a i jos jedno 30 poena na IQ skali i Tatum-u i Brown-u. U prevodu, dok se ta trojica pitaju za zdravlje time, nema nista od Celtics-a.

Pera Ždera

pre 9 meseci

Nikako mi nije jasno kako funkcioniše taj salary cap,Boston ima četiri max igrača Holidej,Braun,Tejtum,Porzingis,tri,četiri all stara a Denver ne može Jokiću još jednog All stara da dovede,jesu se zakopali sa Porterom ali i s njim to je tri max ugovora.
(Mihajlo, 1. oktobar 2023 18:35)

Istina ali ima malo i toga da je Marej definitivno nezvanicni allstar igrac! I da nije tako tokom regularnog dela, tokom POffa je nedvosmisleno top 5-10 igrac koliko podigne nivo kada je najbitnije - u doigravanju.

Porter hmm... Definitivno daleko bolja odbrana prosle sezone + ce samo biti bolja. Sut elitan, tokom finalne serije mal zakazao ali takodje element koji ce biti samo konstantniji i za sirinu igre Denvera neophodan/nezamenjiv jer njegov SKOK-sut ne moze niko u ligi braniti. Rekoh par puta da je kroz bar 70% njegove dostupnosti tokom sezone, njegov ugovor ipak opravdan.

Tu je onda i Gordon koji je prosle sezone apsolutno igrao "zamalo" za all star zasluzan nivo kosarke.

Denver kao Denver... nepozeljno trziste koje ce uvek rezultirati neobjektivnim nebiranjem igraca za allstar cak i ako kvalitetom to zasluze jer ogroman deo glasova donose navijaci i momenat popularnosti fransize a samim tim i igraca. Titula ce to svakko promeniti, da li dovoljno, videcemo. Samo da Marej bude zdrav, nesto konstantiji tokom regularnog dela i sve je moguce od osvajanja :)

Mimo svega recenog, svakako bi uvek bio plus da Denver/Nikola ima uz sebe jednog zvanicnog allstar igraca ali samo da budu zdravi, da iskoci jos bar jedan ruki, uz napredak malog Brauna (+ sansa malom Vatsonu) i bice sve to OK! Najbolja prva petorka lige je tu, uigrana, sigurnija za sampionsko iskustvo i ako motiva ne manjka, prvenstveno Jokicu, "preti" back to back.