Četvrtak, 02.02.2023.

09:10

Urnebesna reakcija Jokića na vest da ima tripl-dabl prosek

Nikola Jokić oduševio je sve svojom reakcijom na informaciju da ima tripl-dabl prosek u tekućoj NBA sezoni.

Izvor: B92

Urnebesna reakcija Jokiæa na vest da ima tripl-dabl prosek IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

elija

pre 1 godinu

Embid je uspeo u tome sto je zeleo, poslao je poruku i za MVP, i za to da je svakako trebao biti starter na All Star.
(gox, 2. februar 2023 17:21)

Ti si također u pravu a ja sam samo htio naglasiti da epitet "jadno" nikako ne ide uz onu Embidovu partiju. Ovde je čest narativ da Jokić igra "nezainteresirano" pa bi i protivnici shodno tome morali biti isto takvi .. inače su jadni što se dokazuju protiv takvog Nikole. Nikola Jokić je MVP najjače lige na svijetu i ako se protiv njega neće dokazivati protiv koga bi trebali?? Jokićeva nezainteresirana igra u tom meču je njegov problem a ne Embidov i osporavati onako brutalnu partiju mogu samo mudrijaši koji loptu vide samo na TV i vjerojatno ne znaju da je košarkaška lopta veča od rukometne. Žao mi je što Jokić nije prihvatio izazov u vidu tako jakog suparnika ali imaju uzvrat pa ćemo vidjeti .. naravno ako Embid doputuje jer zvijezde često preskaču gostovanje u Denveru, ili odmaraju ili glume povredu što zbog nadmorske visine što zbog neatraktivnog grada. Ove godine gotovo pola ekipa nije došlo s najboljim igračina u Denver, ali sa druge strane to nije Denverov problem nego olakotna okolnost.

gox

pre 1 godinu

(elija, 2. februar 2023 16:51)

Problem je u tome sto je Jokic zaista nezainteresovan do te mere da je duboko motivisani Embiid bio previse u toj utakmici.
Pri tom je odigrao losije prvo poluvreme od Jokica, daleko neefikasnije. Ali je nastavio u istom i jos boljem ritmu, oslobodio se cuvanja Jokica u odbrani, i fokusirao svu energiju na napad.
Sto se Jokica tice, odigrao je jedno od najlosijih poluvremena u ovoj sezoni, potpuno pasivan.
Ta njegova nezainteresovanost u smislu nekog takmicenja 1 na 1 ga je ovog puta i kostala utakmice.
Nadam se da je naucio lekciju za kraj Marta i da ce upaliti motor u sledecoj utakmici, ako se naravno Embiid pojavi u Denveru posto ima obicaj da izbagava odlazak u goste.
Od poslednjih 8 utakmica vs Denver u gostima, Embiid je samo 2x gostovao u Denveru.

Embid je uspeo u tome sto je zeleo, poslao je poruku i za MVP, i za to da je svakako trebao biti starter na All Star.

ivica

pre 1 godinu

Uopšte nisi u pravu. Pa koliko puta mu je falila jedan asistencija za tripl-dabl pa nije ni ulazio u igru u poslednjoj četvrtini...toliko o tome.
(ranZo, 2. februar 2023 16:08)

Dragi prijatelju, to o čemu ti sad pričaš, o ne igranju u " garbage time " , a što je pisalo u komentaru na koji odgovaraš su dvije potpuno različite i nepovezane stvari. Međutim da bi to netko razlikovao treba o košarci nešto i znati. Obzirom da očito ne znaš da niti jedan igrač koji drži do sebe ne ulazi u igru kad je utakmica rješena vidi se da košarku puno i ne pratiš. Da Jokić kojim slučajem uđe u igru amo reći na pola 4. četvrtine na + 25 i hvata TD jer mu fali 1 skok to bi bila velika sramota i nepoštivanje protivnika i ne bi bilo niti malo neobično da ga netko ne polomi zbog toga. Neće Nikola nikada to uraditi jer drži više do svog ugleda i časti i nepisanog fair playa nego do tog jednog pišljivog TD . Košarka se igra za pobjedu , a kad vodiš 30 razlike 3 ili 5 minuta do kraja znači da je utakmica gotova i pobjeda sigurna. Ono neki dan kad je imao 15 skokova i asista , e to je TD , i to junački , a hvatanje statistike ala Westbrook bez obzira na rezultat je nešto što Jokić sigurno neće nikada raditi, i ne treba jer je pravom navijaču 30/15/9 sasvim dovoljno ako je tim pobjedio.

coaBeč

pre 1 godinu

čuj debakl protiv embida...pa igrali su protiv Jokića jedini cilj je bio da se embid pokaže protiv Jokića i tako je i bilo...cela utakmica se vratila oko njega sve lopte išle njemu imao čovek 40 šuteva...tako da je to jadno da mora da se dokazuje na taj način!

Dikan

pre 1 godinu

Nije on izgradio personu da ga baš briga nego je on ta persona stvarno. Vili košarku i konje, ostalo ga ne zanima.
(4k4.Dex, 2. februar 2023 16:10)

Politika ga pomalo zanima, pa mu nije problem da podrži koga treba.

miroslav

pre 1 godinu

Prestani da lazes sebe, novinare i nas citaoce ovih redova. Reci napokon iskreno da svaki mec igras za TD koji ti je drazi od pobede tvog tima.

djole

pre 1 godinu

Nije bio tako kul kada je odbijao da se slika sa fanovima na aerodromu posle evropskog prvenstva, lično video svojim očima, treba da ga bude sramota

objavitemikomentar

pre 1 godinu

Bole ga uši :)

Elem, kad krenu poređenja sa Vestbrukom i tripl dablovima, setite se samo da Jokić ima jedno (minimum) 30 utakmica (mrzi me sad da kopam) u kojima mu je falila SAMO jedna asistencija, skok ili poen za tripl dabl. Sa druge strane, 2017/18, kada je Vestbruk pred kraj sezone jurio svoj drugi uzastopni tripl dabl prosekm, pred poslednji meč, nedostajalo mu je 17 skokova da bi imao i skokove u dvocifrenoj kategoriji. Na kraju meča je imao (drum rolls please).... 20 skokova. A takođe ima i ovaj klip:

https://www.youtube.com/watch?v=N8erK7T_LIQ&ab_channel=quo

Pa vi sami procenite ko je stat padder, a ko ne.

elija

pre 1 godinu

čuj debakl protiv embida...pa igrali su protiv Jokića jedini cilj je bio da se embid pokaže protiv Jokića i tako je i bilo...cela utakmica se vratila oko njega sve lopte išle njemu imao čovek 40 šuteva...tako da je to jadno da mora da se dokazuje na taj način!
(coaBeč, 2. februar 2023 16:08)

Ništa jadno u tome nema, osim tvog komentara koji je jadan da jadniji ne može biti. Embid je bio agresivan , imao dobar šut, hrpu skokova, imao ukradenih lopti, blokada i asistencija , imao veliki +- . Od kad je jadno da zabiješ 47 koševa uz 18 skokova i tvoj tim na krilima tvojih koševa dobije utakmicu, samo u glavama takvih kao ti. Naravno da je bio motiviran, sa druge strane te čeka dvostruki MVP , svatko sa imalo sportske strasti bi bio motiviran..ali obzirom da je Jokić sa druge strane svi su jadni jer se idu dokazivati. Možda bi se Embid trebao napaliti na Deandre Jordana ili Javal McGeea ali nikako na Jokića. Zašto ne objasniš kako to da Jokić nije bio motiviran a sa druge strane je jedini centar u ligi koji se s njim može nositi, sretnu se dva puta godišnje, ako i toliko , Jokić nezainteresiran a ti nam objašnjavaš da je to normalno , a ovo kako je Embid pristupio utakmici potpuno glupo i jadno. Mora da su u tvom kraju trenirali balet i klizanje, muški sport sigurno nisu. Jokić je bolji igrač od Embida ali Kameruncu za utakmicu sa Denverom možemo samo čestitati i pohvaliti ga , nikakav pridjev " jadno " uz onakvu igru ne priliči.

ranZo

pre 1 godinu

@Svaka čast, ali nije tačno da je to došlo samo od sebe. Nikola itekako zna dozirati statističke parametre, malo je forsirao asistencije u zadnje vrijeme i to je to. Uzima u prosjeku tri šuta manje nego prošle godine, kako bi više asistirao. Ja ga podržavam, ali treba i on biti iskren, taman posla da nije znao.
(WillyWonka, 02. februar 2023 14:55)

Uopšte nisi u pravu. Pa koliko puta mu je falila jedan asistencija za tripl-dabl pa nije ni ulazio u igru u poslednjoj četvrtini...toliko o tome.

Данило

pre 1 godinu

Зашто би фолирао реакцију због "маркетинга" кад човек нема ни инстаграм, не занимају га друштвене мреже и ПР тимови...

Nikola

pre 1 godinu

S jedne strane deluje simpaticno ali. On zaradjuje desetine, stotine miliona od ovoga sto radi i ne bi bilo lose da pokaze da mu je stalo. Eto neka odglumi da mu je stalo. Zamislite da vi smatrate neku nagradu ogromnom a tome kome treba da je urucite ne znaci nista. Da li bi onda ipak razmislili da je date nekom drugom?

Milos

pre 1 godinu

Nezamislivo je da neko u toku same utakmice razmislja o broju asistencija, koseva, skokova... Posle debakla protiv Emblida dva dana nigde tekstova i evo sad po pet dnevno. Dva dana dovoljno da se ponizavanje zaboravi. Toliko pamcenje u srba traje.

Nebojša

pre 1 godinu

Bravo za našeg Nikolu. U svakom slučaju bravo za igru mada je tačan podatak da trenutno ima 9,98 prosek qasistencija po meču. Na sledećoj utakmici mu treba 11 asistencija i to je prosek po meču tačno 10,00.
Bravo za Jokića

Nebojša

pre 1 godinu

Super rezultat. Mada je tačan podatak da mu je prosek asistencija 9.98.u sledećoj utakmici mu treba 11 asistencija i onda će prosek po meču biti 10.00. U svako slučsju bravo za našeg Nikolu

MethodManWu

pre 1 godinu

(znanje-imanje, 2. februar 2023 09:46)

Zaboravio si jednu jako bitnu stavku, a to je Džamal Marej(ili Mari, kako ti je draže). Taj čovjek je najslabija karika u Denveru. Već godinama pokušava da se nametne kao vođa, iako je i pticama na grani jasno ko je vođa. Džamal konstantno šutira više od Jokića, svaku utakmicu, a u igri 2 na 2 sa Jokićem je u skoro 90% slučajeva on taj koji završava akciju, iako Jokić ne maši "flouter" na kad dobije povratni pas. Plus na sve to, Džamal ne postoji u odbrani. Pa zamisli samo situaciju u kojoj bi recimo Džru Holidej šutirao više od Janisa i bio čovjek manje u odbrani. Bio bi trejdovan prvom prilikom.

Nenad

pre 1 godinu

(Specialac, 2. februar 2023 09:51)

I ja sam Jokića kritikovao zbog neigranja za reprezentaciju, ali sad kad je pristao da igra i kad sam video sa kim mora da igra (čast izuzecima Teodosiću i Bogdanoviću) i da (na primer) jednostavno nema kome da na slepo doda loptu kao što radi u NBA, sve sam razumeo i ne zameram mu ništa.

WillyWonka

pre 1 godinu

Svaka čast, ali nije tačno da je to došlo samo od sebe. Nikola itekako zna dozirati statističke parametre, malo je forsirao asistencije u zadnje vrijeme i to je to. Uzima u prosjeku tri šuta manje nego prošle godine, kako bi više asistirao. Ja ga podržavam, ali treba i on biti iskren, taman posla da nije znao.

Brico

pre 1 godinu

Na stranu skromnost jer Jokić stvarno djeluje takav , ipak je primjetno da forsira dodavanja više nego ranije, zbog TD prosjeka , smanjio je broj šuteva zbog toga. Protiv Phile je doslovno bacio nekoliko lopti u bunar pokušavajući dodati gdje nije bila situacija za to. Stanje stvari je nalagalo da pokuša nižeg i starijeg Tuckera napadati i tražiti koševe jer je utakmica počela izmicati iz ruku ali je Jokić forsirao nešto drugo i pogubio niz lopti kad se lomio susret. Ne znači ovo što sam napisao da ja njega sad mrzim ili nešto tako jer to nije točno, maksimalno ga uvažavam i smatram najboljim igračem u ligi ali da ponekad forsira asistencije to je također točno. Kažem ponekad, naravno ne uvjek, i sigurno zna koja mu je statistika i trudi se imati TD prosjek.Ipak je on centar u momčadi koja ima dobrog playa i 6-8 asistencija je realno da ima, kao i kroz cijelu karijeru..ove godine lovi TD prosjek i to nije sramota kazati niti je napad na njega. Jokić kojeg ja gledam godinama nikad nije bacao tako riskantna dodavanja kao što to čini danas

vrg

pre 1 godinu

Zamisli imas coveka koji je 211 cm, sutira 70%, trojke blizu 40% (da se ne postidi ni stef kari), najbolji je passer svih vremena medju visokim igracima (ako ne i uopste), dvostruki je mvp (na putu da bude i treci put) i vidi buducnost... I jos uvek nemas titulu. Kakvi su to njegovi saigraci bili... I kakvi su to krsevi AKO ni ove godine ne uzmu prstenje.

Locutus

pre 1 godinu

Skromnost je vrlina a ne mana i foliranje.
Dvojica, trenutno najboljih i najdominantnijih sportista na svetu su Srbi. Obojica k'o ispod istog čekića: Pristojni, porodični ljudi, bez afera, maximalno fokusirani, inteligentni...
(tata, 2. februar 2023 10:19)

Da su najbolji - verovatno jesu, ali tu prestaje svaka sličnost između Đokovića i Jokića.

Тата

pre 1 godinu

За оне који мисле да се фолира имам питање/задатак...
Који би кошаркаш преседео на клупи последњу четвртину а треба му скок или асистенција за трипл-дабл? Онај што јури статистику, сигурно не.
Молим само искрене одговоре...

Goks

pre 1 godinu

Vrhunski marketing, ali vrhunski. Izgradio ga na stavu, baš me briga za ličnu statistiku dok ekipa pobedjuje. Da li ga je briga za individualnu statistiku. Pa naravno. Nikola ovo maestralno radi.

Scotch & Soda

pre 1 godinu

Ne prevodite "win games" kao "pobedjivanje utakmica". Moze se pobediti U UTAKMICI, bukvalizujete s engleskog, ne mora sve doslovce. Ako vec zelite taj princip da koristite, mozete " resiti utakmicu u svoju korist". Pobedjuje se protivnik, a ne utakmica.

tata

pre 1 godinu

Lično mislim da se malko i folira, ne u potpunosti ali malo sigurno. Nema šanse da mu ne znači.
(Milan, 02. februar 2023 09:43)

Skromnost je vrlina a ne mana i foliranje.
Dvojica, trenutno najboljih i najdominantnijih sportista na svetu su Srbi. Obojica k'o ispod istog čekića: Pristojni, porodični ljudi, bez afera, maximalno fokusirani, inteligentni...

Neba

pre 1 godinu

@fenomen, zato što NBA zaokružuje na jednu decimalu, a on ima 9,977… Ima još jedna interesantna statistika, +/- gde je cela prva petorka Denvera u prvih 20, a četvorica u prvih 5!

nikks98

pre 1 godinu

@Macijauskas slično ima i Lebron, kada je igračima Toronta pričao gde treba da stoje kad su zvali akcije. To je odlika izuzetno visokog IQ-a košarkaškog. I može da bude demorališuće po protivničke igrače, članovi tadašnjeg Toronta to i danas prepričavaju.

Miodrag

pre 1 godinu

Koiko puta treba Jokic treba da ponovi da mu statistike nisu najbitnije cak ni MVP priznanja.On je timski igrac na prvom mestu i vaznije su mu asistencije i odbrane nego postizanje koseva.Jedino sto bi zeleo je taj osvojen prsten kao slag na tortu.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Moguće je da ima malo i "glume". Izgradio je personu koju baš briga i sad samo ide sa tim stavo. Nije čovek glup, mora malo marketinga jer zna se šta ljudi vole.

Opet kad ga gledaš stvarno imaš utisak da ga bole uši za ceo spektakl. Ona utakmica protiv Džezera kad je dao 33 za poluvreme i imao 47 poena na 2 minuta pre kraja očekujem prvu od 50, on čovek ode sede na klupu i lagano. Razumeš da ne treba forsirati i ne daj Bože izazvati povredu, ali opet ti zaigra oko jer znaš da bi neki pojeli samo da imaju priliku za tako nešto.

Neobičan jeste, skroman jeste. Međutim, prija to negde u dubini. Bar malo. Samo nek je živ i zdrav pa za 10-ak godina da gledamo ulazak u Hall of Fame, a gospođa i Ognjena u prvom redu.

Samo jako Debeli.

Gospodin Popara

pre 1 godinu

Vestbrukove tripl dablove ne treba uzimati u obzir jer nisu realni.
Saigrači su se sklanjali od lopte kako bi on skupljao skokove i nabijao statistiku.

Macijauskas

pre 1 godinu

Kakva reakcija. Pogledao sam ovo od sinoć preko 20 puta i svaki puta se nasmijem. Ubjedljivo najinteligentiji igrač u NBA. U intervjuu sa Edinom i Koletom kad ga pitaju koliko mu treba vremena da zapamti akciju, kaže vrlo kratko, jedno pokazivanje samo. Pa onda nakon toga priča da poznaje i akcije većine drugih timova, da zna i znakove za pozivanje akcija tih drugih timova itd. Da je tako prepoznao i prošle godine u play offu onaj pokušaj lob pasa protiv GSW kada je igračima sa klupe gestikulirao šta da brane jer svi očekuju da će se ići na šut za 3p na Karija ili Tompsona. To ne može apsolutno niko drugi osim njega. Većina igrača ne poznaje ni akcije svog tima, a kamoli drugih timova u ligi... Svaka čast za sve Nikola! Takav se pojavljuje jednom samo!

Tom i ja

pre 1 godinu

Skromnost mu je jedna od vrlina..i da juri statistiku,kako ovde neki kažu,kez bi mu bio od uveta do uveta na tu vest..a on ništa,mrtav hladan..

Specialac

pre 1 godinu

Prvi put odbio reprezentaciju zbog ugovora (individualna stvar), drugi put odbio reprezentaciju jer je kao bio umoran posle MVP sezone gde je bukvalno igrao totalno nebitne utakmice i rizikovao povrede samo da bi osigurao MVP titulu. I sad prosipa prica kako mu nista to nije vazno, samo da denver pobedi hahah dobro je

znanje-imanje

pre 1 godinu

Isti ovaj "uuuuuuu" stav mu treba pa da je sreće ali pre svega pameti da ne ide na AllStar. Dobiju li GSW samo treba da odrađuju ostatak sezone i rotiraju pauze 6 glavnih igrača, pre svega Jokića. Onda imaju ne 8% nego 20% šansi za titulu. Ovi oko PI zone i oko 50% pobeda moraju da se cimaju do kraja. Prosto mi je neshvatljivo da Nikola preduslove za titulu nije još skontao. 1 - da otkači trenera, ali to ajde manje-više. 2 - menadžer s mozgom: gle pao mu je s neba i već su zato 1. na tabeli. Za titulu treba isto tako još malo mozga i 3 - raspored snaga a ne lipsavanje pred PO. Čudim se jer bi taj rezon trebao da ide u istom paketu kao i "uuuuuuuu".

Macijauskas

pre 1 godinu

Kakva reakcija. Pogledao sam ovo od sinoć preko 20 puta i svaki puta se nasmijem. Ubjedljivo najinteligentiji igrač u NBA. U intervjuu sa Edinom i Koletom kad ga pitaju koliko mu treba vremena da zapamti akciju, kaže vrlo kratko, jedno pokazivanje samo. Pa onda nakon toga priča da poznaje i akcije većine drugih timova, da zna i znakove za pozivanje akcija tih drugih timova itd. Da je tako prepoznao i prošle godine u play offu onaj pokušaj lob pasa protiv GSW kada je igračima sa klupe gestikulirao šta da brane jer svi očekuju da će se ići na šut za 3p na Karija ili Tompsona. To ne može apsolutno niko drugi osim njega. Većina igrača ne poznaje ni akcije svog tima, a kamoli drugih timova u ligi... Svaka čast za sve Nikola! Takav se pojavljuje jednom samo!

Gospodin Popara

pre 1 godinu

Vestbrukove tripl dablove ne treba uzimati u obzir jer nisu realni.
Saigrači su se sklanjali od lopte kako bi on skupljao skokove i nabijao statistiku.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Moguće je da ima malo i "glume". Izgradio je personu koju baš briga i sad samo ide sa tim stavo. Nije čovek glup, mora malo marketinga jer zna se šta ljudi vole.

Opet kad ga gledaš stvarno imaš utisak da ga bole uši za ceo spektakl. Ona utakmica protiv Džezera kad je dao 33 za poluvreme i imao 47 poena na 2 minuta pre kraja očekujem prvu od 50, on čovek ode sede na klupu i lagano. Razumeš da ne treba forsirati i ne daj Bože izazvati povredu, ali opet ti zaigra oko jer znaš da bi neki pojeli samo da imaju priliku za tako nešto.

Neobičan jeste, skroman jeste. Međutim, prija to negde u dubini. Bar malo. Samo nek je živ i zdrav pa za 10-ak godina da gledamo ulazak u Hall of Fame, a gospođa i Ognjena u prvom redu.

Samo jako Debeli.

tata

pre 1 godinu

Lično mislim da se malko i folira, ne u potpunosti ali malo sigurno. Nema šanse da mu ne znači.
(Milan, 02. februar 2023 09:43)

Skromnost je vrlina a ne mana i foliranje.
Dvojica, trenutno najboljih i najdominantnijih sportista na svetu su Srbi. Obojica k'o ispod istog čekića: Pristojni, porodični ljudi, bez afera, maximalno fokusirani, inteligentni...

Tom i ja

pre 1 godinu

Skromnost mu je jedna od vrlina..i da juri statistiku,kako ovde neki kažu,kez bi mu bio od uveta do uveta na tu vest..a on ništa,mrtav hladan..

Тата

pre 1 godinu

За оне који мисле да се фолира имам питање/задатак...
Који би кошаркаш преседео на клупи последњу четвртину а треба му скок или асистенција за трипл-дабл? Онај што јури статистику, сигурно не.
Молим само искрене одговоре...

Miodrag

pre 1 godinu

Koiko puta treba Jokic treba da ponovi da mu statistike nisu najbitnije cak ni MVP priznanja.On je timski igrac na prvom mestu i vaznije su mu asistencije i odbrane nego postizanje koseva.Jedino sto bi zeleo je taj osvojen prsten kao slag na tortu.

Goks

pre 1 godinu

Vrhunski marketing, ali vrhunski. Izgradio ga na stavu, baš me briga za ličnu statistiku dok ekipa pobedjuje. Da li ga je briga za individualnu statistiku. Pa naravno. Nikola ovo maestralno radi.

Neba

pre 1 godinu

@fenomen, zato što NBA zaokružuje na jednu decimalu, a on ima 9,977… Ima još jedna interesantna statistika, +/- gde je cela prva petorka Denvera u prvih 20, a četvorica u prvih 5!

nikks98

pre 1 godinu

@Macijauskas slično ima i Lebron, kada je igračima Toronta pričao gde treba da stoje kad su zvali akcije. To je odlika izuzetno visokog IQ-a košarkaškog. I može da bude demorališuće po protivničke igrače, članovi tadašnjeg Toronta to i danas prepričavaju.

Scotch & Soda

pre 1 godinu

Ne prevodite "win games" kao "pobedjivanje utakmica". Moze se pobediti U UTAKMICI, bukvalizujete s engleskog, ne mora sve doslovce. Ako vec zelite taj princip da koristite, mozete " resiti utakmicu u svoju korist". Pobedjuje se protivnik, a ne utakmica.

Locutus

pre 1 godinu

Skromnost je vrlina a ne mana i foliranje.
Dvojica, trenutno najboljih i najdominantnijih sportista na svetu su Srbi. Obojica k'o ispod istog čekića: Pristojni, porodični ljudi, bez afera, maximalno fokusirani, inteligentni...
(tata, 2. februar 2023 10:19)

Da su najbolji - verovatno jesu, ali tu prestaje svaka sličnost između Đokovića i Jokića.

Nenad

pre 1 godinu

(Specialac, 2. februar 2023 09:51)

I ja sam Jokića kritikovao zbog neigranja za reprezentaciju, ali sad kad je pristao da igra i kad sam video sa kim mora da igra (čast izuzecima Teodosiću i Bogdanoviću) i da (na primer) jednostavno nema kome da na slepo doda loptu kao što radi u NBA, sve sam razumeo i ne zameram mu ništa.

Specialac

pre 1 godinu

Prvi put odbio reprezentaciju zbog ugovora (individualna stvar), drugi put odbio reprezentaciju jer je kao bio umoran posle MVP sezone gde je bukvalno igrao totalno nebitne utakmice i rizikovao povrede samo da bi osigurao MVP titulu. I sad prosipa prica kako mu nista to nije vazno, samo da denver pobedi hahah dobro je

Данило

pre 1 godinu

Зашто би фолирао реакцију због "маркетинга" кад човек нема ни инстаграм, не занимају га друштвене мреже и ПР тимови...

vrg

pre 1 godinu

Zamisli imas coveka koji je 211 cm, sutira 70%, trojke blizu 40% (da se ne postidi ni stef kari), najbolji je passer svih vremena medju visokim igracima (ako ne i uopste), dvostruki je mvp (na putu da bude i treci put) i vidi buducnost... I jos uvek nemas titulu. Kakvi su to njegovi saigraci bili... I kakvi su to krsevi AKO ni ove godine ne uzmu prstenje.

MethodManWu

pre 1 godinu

(znanje-imanje, 2. februar 2023 09:46)

Zaboravio si jednu jako bitnu stavku, a to je Džamal Marej(ili Mari, kako ti je draže). Taj čovjek je najslabija karika u Denveru. Već godinama pokušava da se nametne kao vođa, iako je i pticama na grani jasno ko je vođa. Džamal konstantno šutira više od Jokića, svaku utakmicu, a u igri 2 na 2 sa Jokićem je u skoro 90% slučajeva on taj koji završava akciju, iako Jokić ne maši "flouter" na kad dobije povratni pas. Plus na sve to, Džamal ne postoji u odbrani. Pa zamisli samo situaciju u kojoj bi recimo Džru Holidej šutirao više od Janisa i bio čovjek manje u odbrani. Bio bi trejdovan prvom prilikom.

Brico

pre 1 godinu

Na stranu skromnost jer Jokić stvarno djeluje takav , ipak je primjetno da forsira dodavanja više nego ranije, zbog TD prosjeka , smanjio je broj šuteva zbog toga. Protiv Phile je doslovno bacio nekoliko lopti u bunar pokušavajući dodati gdje nije bila situacija za to. Stanje stvari je nalagalo da pokuša nižeg i starijeg Tuckera napadati i tražiti koševe jer je utakmica počela izmicati iz ruku ali je Jokić forsirao nešto drugo i pogubio niz lopti kad se lomio susret. Ne znači ovo što sam napisao da ja njega sad mrzim ili nešto tako jer to nije točno, maksimalno ga uvažavam i smatram najboljim igračem u ligi ali da ponekad forsira asistencije to je također točno. Kažem ponekad, naravno ne uvjek, i sigurno zna koja mu je statistika i trudi se imati TD prosjek.Ipak je on centar u momčadi koja ima dobrog playa i 6-8 asistencija je realno da ima, kao i kroz cijelu karijeru..ove godine lovi TD prosjek i to nije sramota kazati niti je napad na njega. Jokić kojeg ja gledam godinama nikad nije bacao tako riskantna dodavanja kao što to čini danas

ranZo

pre 1 godinu

@Svaka čast, ali nije tačno da je to došlo samo od sebe. Nikola itekako zna dozirati statističke parametre, malo je forsirao asistencije u zadnje vrijeme i to je to. Uzima u prosjeku tri šuta manje nego prošle godine, kako bi više asistirao. Ja ga podržavam, ali treba i on biti iskren, taman posla da nije znao.
(WillyWonka, 02. februar 2023 14:55)

Uopšte nisi u pravu. Pa koliko puta mu je falila jedan asistencija za tripl-dabl pa nije ni ulazio u igru u poslednjoj četvrtini...toliko o tome.

znanje-imanje

pre 1 godinu

Isti ovaj "uuuuuuu" stav mu treba pa da je sreće ali pre svega pameti da ne ide na AllStar. Dobiju li GSW samo treba da odrađuju ostatak sezone i rotiraju pauze 6 glavnih igrača, pre svega Jokića. Onda imaju ne 8% nego 20% šansi za titulu. Ovi oko PI zone i oko 50% pobeda moraju da se cimaju do kraja. Prosto mi je neshvatljivo da Nikola preduslove za titulu nije još skontao. 1 - da otkači trenera, ali to ajde manje-više. 2 - menadžer s mozgom: gle pao mu je s neba i već su zato 1. na tabeli. Za titulu treba isto tako još malo mozga i 3 - raspored snaga a ne lipsavanje pred PO. Čudim se jer bi taj rezon trebao da ide u istom paketu kao i "uuuuuuuu".

elija

pre 1 godinu

Embid je uspeo u tome sto je zeleo, poslao je poruku i za MVP, i za to da je svakako trebao biti starter na All Star.
(gox, 2. februar 2023 17:21)

Ti si također u pravu a ja sam samo htio naglasiti da epitet "jadno" nikako ne ide uz onu Embidovu partiju. Ovde je čest narativ da Jokić igra "nezainteresirano" pa bi i protivnici shodno tome morali biti isto takvi .. inače su jadni što se dokazuju protiv takvog Nikole. Nikola Jokić je MVP najjače lige na svijetu i ako se protiv njega neće dokazivati protiv koga bi trebali?? Jokićeva nezainteresirana igra u tom meču je njegov problem a ne Embidov i osporavati onako brutalnu partiju mogu samo mudrijaši koji loptu vide samo na TV i vjerojatno ne znaju da je košarkaška lopta veča od rukometne. Žao mi je što Jokić nije prihvatio izazov u vidu tako jakog suparnika ali imaju uzvrat pa ćemo vidjeti .. naravno ako Embid doputuje jer zvijezde često preskaču gostovanje u Denveru, ili odmaraju ili glume povredu što zbog nadmorske visine što zbog neatraktivnog grada. Ove godine gotovo pola ekipa nije došlo s najboljim igračina u Denver, ali sa druge strane to nije Denverov problem nego olakotna okolnost.

objavitemikomentar

pre 1 godinu

Bole ga uši :)

Elem, kad krenu poređenja sa Vestbrukom i tripl dablovima, setite se samo da Jokić ima jedno (minimum) 30 utakmica (mrzi me sad da kopam) u kojima mu je falila SAMO jedna asistencija, skok ili poen za tripl dabl. Sa druge strane, 2017/18, kada je Vestbruk pred kraj sezone jurio svoj drugi uzastopni tripl dabl prosekm, pred poslednji meč, nedostajalo mu je 17 skokova da bi imao i skokove u dvocifrenoj kategoriji. Na kraju meča je imao (drum rolls please).... 20 skokova. A takođe ima i ovaj klip:

https://www.youtube.com/watch?v=N8erK7T_LIQ&ab_channel=quo

Pa vi sami procenite ko je stat padder, a ko ne.

Nebojša

pre 1 godinu

Bravo za našeg Nikolu. U svakom slučaju bravo za igru mada je tačan podatak da trenutno ima 9,98 prosek qasistencija po meču. Na sledećoj utakmici mu treba 11 asistencija i to je prosek po meču tačno 10,00.
Bravo za Jokića

WillyWonka

pre 1 godinu

Svaka čast, ali nije tačno da je to došlo samo od sebe. Nikola itekako zna dozirati statističke parametre, malo je forsirao asistencije u zadnje vrijeme i to je to. Uzima u prosjeku tri šuta manje nego prošle godine, kako bi više asistirao. Ja ga podržavam, ali treba i on biti iskren, taman posla da nije znao.

coaBeč

pre 1 godinu

čuj debakl protiv embida...pa igrali su protiv Jokića jedini cilj je bio da se embid pokaže protiv Jokića i tako je i bilo...cela utakmica se vratila oko njega sve lopte išle njemu imao čovek 40 šuteva...tako da je to jadno da mora da se dokazuje na taj način!

elija

pre 1 godinu

čuj debakl protiv embida...pa igrali su protiv Jokića jedini cilj je bio da se embid pokaže protiv Jokića i tako je i bilo...cela utakmica se vratila oko njega sve lopte išle njemu imao čovek 40 šuteva...tako da je to jadno da mora da se dokazuje na taj način!
(coaBeč, 2. februar 2023 16:08)

Ništa jadno u tome nema, osim tvog komentara koji je jadan da jadniji ne može biti. Embid je bio agresivan , imao dobar šut, hrpu skokova, imao ukradenih lopti, blokada i asistencija , imao veliki +- . Od kad je jadno da zabiješ 47 koševa uz 18 skokova i tvoj tim na krilima tvojih koševa dobije utakmicu, samo u glavama takvih kao ti. Naravno da je bio motiviran, sa druge strane te čeka dvostruki MVP , svatko sa imalo sportske strasti bi bio motiviran..ali obzirom da je Jokić sa druge strane svi su jadni jer se idu dokazivati. Možda bi se Embid trebao napaliti na Deandre Jordana ili Javal McGeea ali nikako na Jokića. Zašto ne objasniš kako to da Jokić nije bio motiviran a sa druge strane je jedini centar u ligi koji se s njim može nositi, sretnu se dva puta godišnje, ako i toliko , Jokić nezainteresiran a ti nam objašnjavaš da je to normalno , a ovo kako je Embid pristupio utakmici potpuno glupo i jadno. Mora da su u tvom kraju trenirali balet i klizanje, muški sport sigurno nisu. Jokić je bolji igrač od Embida ali Kameruncu za utakmicu sa Denverom možemo samo čestitati i pohvaliti ga , nikakav pridjev " jadno " uz onakvu igru ne priliči.

ivica

pre 1 godinu

Uopšte nisi u pravu. Pa koliko puta mu je falila jedan asistencija za tripl-dabl pa nije ni ulazio u igru u poslednjoj četvrtini...toliko o tome.
(ranZo, 2. februar 2023 16:08)

Dragi prijatelju, to o čemu ti sad pričaš, o ne igranju u " garbage time " , a što je pisalo u komentaru na koji odgovaraš su dvije potpuno različite i nepovezane stvari. Međutim da bi to netko razlikovao treba o košarci nešto i znati. Obzirom da očito ne znaš da niti jedan igrač koji drži do sebe ne ulazi u igru kad je utakmica rješena vidi se da košarku puno i ne pratiš. Da Jokić kojim slučajem uđe u igru amo reći na pola 4. četvrtine na + 25 i hvata TD jer mu fali 1 skok to bi bila velika sramota i nepoštivanje protivnika i ne bi bilo niti malo neobično da ga netko ne polomi zbog toga. Neće Nikola nikada to uraditi jer drži više do svog ugleda i časti i nepisanog fair playa nego do tog jednog pišljivog TD . Košarka se igra za pobjedu , a kad vodiš 30 razlike 3 ili 5 minuta do kraja znači da je utakmica gotova i pobjeda sigurna. Ono neki dan kad je imao 15 skokova i asista , e to je TD , i to junački , a hvatanje statistike ala Westbrook bez obzira na rezultat je nešto što Jokić sigurno neće nikada raditi, i ne treba jer je pravom navijaču 30/15/9 sasvim dovoljno ako je tim pobjedio.

Nebojša

pre 1 godinu

Super rezultat. Mada je tačan podatak da mu je prosek asistencija 9.98.u sledećoj utakmici mu treba 11 asistencija i onda će prosek po meču biti 10.00. U svako slučsju bravo za našeg Nikolu

Nikola

pre 1 godinu

S jedne strane deluje simpaticno ali. On zaradjuje desetine, stotine miliona od ovoga sto radi i ne bi bilo lose da pokaze da mu je stalo. Eto neka odglumi da mu je stalo. Zamislite da vi smatrate neku nagradu ogromnom a tome kome treba da je urucite ne znaci nista. Da li bi onda ipak razmislili da je date nekom drugom?

Dikan

pre 1 godinu

Nije on izgradio personu da ga baš briga nego je on ta persona stvarno. Vili košarku i konje, ostalo ga ne zanima.
(4k4.Dex, 2. februar 2023 16:10)

Politika ga pomalo zanima, pa mu nije problem da podrži koga treba.

Milos

pre 1 godinu

Nezamislivo je da neko u toku same utakmice razmislja o broju asistencija, koseva, skokova... Posle debakla protiv Emblida dva dana nigde tekstova i evo sad po pet dnevno. Dva dana dovoljno da se ponizavanje zaboravi. Toliko pamcenje u srba traje.

djole

pre 1 godinu

Nije bio tako kul kada je odbijao da se slika sa fanovima na aerodromu posle evropskog prvenstva, lično video svojim očima, treba da ga bude sramota

gox

pre 1 godinu

(elija, 2. februar 2023 16:51)

Problem je u tome sto je Jokic zaista nezainteresovan do te mere da je duboko motivisani Embiid bio previse u toj utakmici.
Pri tom je odigrao losije prvo poluvreme od Jokica, daleko neefikasnije. Ali je nastavio u istom i jos boljem ritmu, oslobodio se cuvanja Jokica u odbrani, i fokusirao svu energiju na napad.
Sto se Jokica tice, odigrao je jedno od najlosijih poluvremena u ovoj sezoni, potpuno pasivan.
Ta njegova nezainteresovanost u smislu nekog takmicenja 1 na 1 ga je ovog puta i kostala utakmice.
Nadam se da je naucio lekciju za kraj Marta i da ce upaliti motor u sledecoj utakmici, ako se naravno Embiid pojavi u Denveru posto ima obicaj da izbagava odlazak u goste.
Od poslednjih 8 utakmica vs Denver u gostima, Embiid je samo 2x gostovao u Denveru.

Embid je uspeo u tome sto je zeleo, poslao je poruku i za MVP, i za to da je svakako trebao biti starter na All Star.

miroslav

pre 1 godinu

Prestani da lazes sebe, novinare i nas citaoce ovih redova. Reci napokon iskreno da svaki mec igras za TD koji ti je drazi od pobede tvog tima.

Specialac

pre 1 godinu

Prvi put odbio reprezentaciju zbog ugovora (individualna stvar), drugi put odbio reprezentaciju jer je kao bio umoran posle MVP sezone gde je bukvalno igrao totalno nebitne utakmice i rizikovao povrede samo da bi osigurao MVP titulu. I sad prosipa prica kako mu nista to nije vazno, samo da denver pobedi hahah dobro je

znanje-imanje

pre 1 godinu

Isti ovaj "uuuuuuu" stav mu treba pa da je sreće ali pre svega pameti da ne ide na AllStar. Dobiju li GSW samo treba da odrađuju ostatak sezone i rotiraju pauze 6 glavnih igrača, pre svega Jokića. Onda imaju ne 8% nego 20% šansi za titulu. Ovi oko PI zone i oko 50% pobeda moraju da se cimaju do kraja. Prosto mi je neshvatljivo da Nikola preduslove za titulu nije još skontao. 1 - da otkači trenera, ali to ajde manje-više. 2 - menadžer s mozgom: gle pao mu je s neba i već su zato 1. na tabeli. Za titulu treba isto tako još malo mozga i 3 - raspored snaga a ne lipsavanje pred PO. Čudim se jer bi taj rezon trebao da ide u istom paketu kao i "uuuuuuuu".

Milos

pre 1 godinu

Nezamislivo je da neko u toku same utakmice razmislja o broju asistencija, koseva, skokova... Posle debakla protiv Emblida dva dana nigde tekstova i evo sad po pet dnevno. Dva dana dovoljno da se ponizavanje zaboravi. Toliko pamcenje u srba traje.

Scotch & Soda

pre 1 godinu

Ne prevodite "win games" kao "pobedjivanje utakmica". Moze se pobediti U UTAKMICI, bukvalizujete s engleskog, ne mora sve doslovce. Ako vec zelite taj princip da koristite, mozete " resiti utakmicu u svoju korist". Pobedjuje se protivnik, a ne utakmica.

tata

pre 1 godinu

Lično mislim da se malko i folira, ne u potpunosti ali malo sigurno. Nema šanse da mu ne znači.
(Milan, 02. februar 2023 09:43)

Skromnost je vrlina a ne mana i foliranje.
Dvojica, trenutno najboljih i najdominantnijih sportista na svetu su Srbi. Obojica k'o ispod istog čekića: Pristojni, porodični ljudi, bez afera, maximalno fokusirani, inteligentni...

Goks

pre 1 godinu

Vrhunski marketing, ali vrhunski. Izgradio ga na stavu, baš me briga za ličnu statistiku dok ekipa pobedjuje. Da li ga je briga za individualnu statistiku. Pa naravno. Nikola ovo maestralno radi.

miroslav

pre 1 godinu

Prestani da lazes sebe, novinare i nas citaoce ovih redova. Reci napokon iskreno da svaki mec igras za TD koji ti je drazi od pobede tvog tima.

Gospodin Popara

pre 1 godinu

Vestbrukove tripl dablove ne treba uzimati u obzir jer nisu realni.
Saigrači su se sklanjali od lopte kako bi on skupljao skokove i nabijao statistiku.

Locutus

pre 1 godinu

Skromnost je vrlina a ne mana i foliranje.
Dvojica, trenutno najboljih i najdominantnijih sportista na svetu su Srbi. Obojica k'o ispod istog čekića: Pristojni, porodični ljudi, bez afera, maximalno fokusirani, inteligentni...
(tata, 2. februar 2023 10:19)

Da su najbolji - verovatno jesu, ali tu prestaje svaka sličnost između Đokovića i Jokića.

Nikola

pre 1 godinu

S jedne strane deluje simpaticno ali. On zaradjuje desetine, stotine miliona od ovoga sto radi i ne bi bilo lose da pokaze da mu je stalo. Eto neka odglumi da mu je stalo. Zamislite da vi smatrate neku nagradu ogromnom a tome kome treba da je urucite ne znaci nista. Da li bi onda ipak razmislili da je date nekom drugom?

Macijauskas

pre 1 godinu

Kakva reakcija. Pogledao sam ovo od sinoć preko 20 puta i svaki puta se nasmijem. Ubjedljivo najinteligentiji igrač u NBA. U intervjuu sa Edinom i Koletom kad ga pitaju koliko mu treba vremena da zapamti akciju, kaže vrlo kratko, jedno pokazivanje samo. Pa onda nakon toga priča da poznaje i akcije većine drugih timova, da zna i znakove za pozivanje akcija tih drugih timova itd. Da je tako prepoznao i prošle godine u play offu onaj pokušaj lob pasa protiv GSW kada je igračima sa klupe gestikulirao šta da brane jer svi očekuju da će se ići na šut za 3p na Karija ili Tompsona. To ne može apsolutno niko drugi osim njega. Većina igrača ne poznaje ni akcije svog tima, a kamoli drugih timova u ligi... Svaka čast za sve Nikola! Takav se pojavljuje jednom samo!

nikks98

pre 1 godinu

@Macijauskas slično ima i Lebron, kada je igračima Toronta pričao gde treba da stoje kad su zvali akcije. To je odlika izuzetno visokog IQ-a košarkaškog. I može da bude demorališuće po protivničke igrače, članovi tadašnjeg Toronta to i danas prepričavaju.

Tom i ja

pre 1 godinu

Skromnost mu je jedna od vrlina..i da juri statistiku,kako ovde neki kažu,kez bi mu bio od uveta do uveta na tu vest..a on ništa,mrtav hladan..

djole

pre 1 godinu

Nije bio tako kul kada je odbijao da se slika sa fanovima na aerodromu posle evropskog prvenstva, lično video svojim očima, treba da ga bude sramota

WillyWonka

pre 1 godinu

Svaka čast, ali nije tačno da je to došlo samo od sebe. Nikola itekako zna dozirati statističke parametre, malo je forsirao asistencije u zadnje vrijeme i to je to. Uzima u prosjeku tri šuta manje nego prošle godine, kako bi više asistirao. Ja ga podržavam, ali treba i on biti iskren, taman posla da nije znao.

elija

pre 1 godinu

čuj debakl protiv embida...pa igrali su protiv Jokića jedini cilj je bio da se embid pokaže protiv Jokića i tako je i bilo...cela utakmica se vratila oko njega sve lopte išle njemu imao čovek 40 šuteva...tako da je to jadno da mora da se dokazuje na taj način!
(coaBeč, 2. februar 2023 16:08)

Ništa jadno u tome nema, osim tvog komentara koji je jadan da jadniji ne može biti. Embid je bio agresivan , imao dobar šut, hrpu skokova, imao ukradenih lopti, blokada i asistencija , imao veliki +- . Od kad je jadno da zabiješ 47 koševa uz 18 skokova i tvoj tim na krilima tvojih koševa dobije utakmicu, samo u glavama takvih kao ti. Naravno da je bio motiviran, sa druge strane te čeka dvostruki MVP , svatko sa imalo sportske strasti bi bio motiviran..ali obzirom da je Jokić sa druge strane svi su jadni jer se idu dokazivati. Možda bi se Embid trebao napaliti na Deandre Jordana ili Javal McGeea ali nikako na Jokića. Zašto ne objasniš kako to da Jokić nije bio motiviran a sa druge strane je jedini centar u ligi koji se s njim može nositi, sretnu se dva puta godišnje, ako i toliko , Jokić nezainteresiran a ti nam objašnjavaš da je to normalno , a ovo kako je Embid pristupio utakmici potpuno glupo i jadno. Mora da su u tvom kraju trenirali balet i klizanje, muški sport sigurno nisu. Jokić je bolji igrač od Embida ali Kameruncu za utakmicu sa Denverom možemo samo čestitati i pohvaliti ga , nikakav pridjev " jadno " uz onakvu igru ne priliči.

Nebojša

pre 1 godinu

Super rezultat. Mada je tačan podatak da mu je prosek asistencija 9.98.u sledećoj utakmici mu treba 11 asistencija i onda će prosek po meču biti 10.00. U svako slučsju bravo za našeg Nikolu

Brico

pre 1 godinu

Na stranu skromnost jer Jokić stvarno djeluje takav , ipak je primjetno da forsira dodavanja više nego ranije, zbog TD prosjeka , smanjio je broj šuteva zbog toga. Protiv Phile je doslovno bacio nekoliko lopti u bunar pokušavajući dodati gdje nije bila situacija za to. Stanje stvari je nalagalo da pokuša nižeg i starijeg Tuckera napadati i tražiti koševe jer je utakmica počela izmicati iz ruku ali je Jokić forsirao nešto drugo i pogubio niz lopti kad se lomio susret. Ne znači ovo što sam napisao da ja njega sad mrzim ili nešto tako jer to nije točno, maksimalno ga uvažavam i smatram najboljim igračem u ligi ali da ponekad forsira asistencije to je također točno. Kažem ponekad, naravno ne uvjek, i sigurno zna koja mu je statistika i trudi se imati TD prosjek.Ipak je on centar u momčadi koja ima dobrog playa i 6-8 asistencija je realno da ima, kao i kroz cijelu karijeru..ove godine lovi TD prosjek i to nije sramota kazati niti je napad na njega. Jokić kojeg ja gledam godinama nikad nije bacao tako riskantna dodavanja kao što to čini danas

Miodrag

pre 1 godinu

Koiko puta treba Jokic treba da ponovi da mu statistike nisu najbitnije cak ni MVP priznanja.On je timski igrac na prvom mestu i vaznije su mu asistencije i odbrane nego postizanje koseva.Jedino sto bi zeleo je taj osvojen prsten kao slag na tortu.

Gde ja živim

pre 1 godinu

Moguće je da ima malo i "glume". Izgradio je personu koju baš briga i sad samo ide sa tim stavo. Nije čovek glup, mora malo marketinga jer zna se šta ljudi vole.

Opet kad ga gledaš stvarno imaš utisak da ga bole uši za ceo spektakl. Ona utakmica protiv Džezera kad je dao 33 za poluvreme i imao 47 poena na 2 minuta pre kraja očekujem prvu od 50, on čovek ode sede na klupu i lagano. Razumeš da ne treba forsirati i ne daj Bože izazvati povredu, ali opet ti zaigra oko jer znaš da bi neki pojeli samo da imaju priliku za tako nešto.

Neobičan jeste, skroman jeste. Međutim, prija to negde u dubini. Bar malo. Samo nek je živ i zdrav pa za 10-ak godina da gledamo ulazak u Hall of Fame, a gospođa i Ognjena u prvom redu.

Samo jako Debeli.

Neba

pre 1 godinu

@fenomen, zato što NBA zaokružuje na jednu decimalu, a on ima 9,977… Ima još jedna interesantna statistika, +/- gde je cela prva petorka Denvera u prvih 20, a četvorica u prvih 5!

Dikan

pre 1 godinu

Nije on izgradio personu da ga baš briga nego je on ta persona stvarno. Vili košarku i konje, ostalo ga ne zanima.
(4k4.Dex, 2. februar 2023 16:10)

Politika ga pomalo zanima, pa mu nije problem da podrži koga treba.

ivica

pre 1 godinu

Uopšte nisi u pravu. Pa koliko puta mu je falila jedan asistencija za tripl-dabl pa nije ni ulazio u igru u poslednjoj četvrtini...toliko o tome.
(ranZo, 2. februar 2023 16:08)

Dragi prijatelju, to o čemu ti sad pričaš, o ne igranju u " garbage time " , a što je pisalo u komentaru na koji odgovaraš su dvije potpuno različite i nepovezane stvari. Međutim da bi to netko razlikovao treba o košarci nešto i znati. Obzirom da očito ne znaš da niti jedan igrač koji drži do sebe ne ulazi u igru kad je utakmica rješena vidi se da košarku puno i ne pratiš. Da Jokić kojim slučajem uđe u igru amo reći na pola 4. četvrtine na + 25 i hvata TD jer mu fali 1 skok to bi bila velika sramota i nepoštivanje protivnika i ne bi bilo niti malo neobično da ga netko ne polomi zbog toga. Neće Nikola nikada to uraditi jer drži više do svog ugleda i časti i nepisanog fair playa nego do tog jednog pišljivog TD . Košarka se igra za pobjedu , a kad vodiš 30 razlike 3 ili 5 minuta do kraja znači da je utakmica gotova i pobjeda sigurna. Ono neki dan kad je imao 15 skokova i asista , e to je TD , i to junački , a hvatanje statistike ala Westbrook bez obzira na rezultat je nešto što Jokić sigurno neće nikada raditi, i ne treba jer je pravom navijaču 30/15/9 sasvim dovoljno ako je tim pobjedio.

Nebojša

pre 1 godinu

Bravo za našeg Nikolu. U svakom slučaju bravo za igru mada je tačan podatak da trenutno ima 9,98 prosek qasistencija po meču. Na sledećoj utakmici mu treba 11 asistencija i to je prosek po meču tačno 10,00.
Bravo za Jokića

coaBeč

pre 1 godinu

čuj debakl protiv embida...pa igrali su protiv Jokića jedini cilj je bio da se embid pokaže protiv Jokića i tako je i bilo...cela utakmica se vratila oko njega sve lopte išle njemu imao čovek 40 šuteva...tako da je to jadno da mora da se dokazuje na taj način!

Тата

pre 1 godinu

За оне који мисле да се фолира имам питање/задатак...
Који би кошаркаш преседео на клупи последњу четвртину а треба му скок или асистенција за трипл-дабл? Онај што јури статистику, сигурно не.
Молим само искрене одговоре...

vrg

pre 1 godinu

Zamisli imas coveka koji je 211 cm, sutira 70%, trojke blizu 40% (da se ne postidi ni stef kari), najbolji je passer svih vremena medju visokim igracima (ako ne i uopste), dvostruki je mvp (na putu da bude i treci put) i vidi buducnost... I jos uvek nemas titulu. Kakvi su to njegovi saigraci bili... I kakvi su to krsevi AKO ni ove godine ne uzmu prstenje.

MethodManWu

pre 1 godinu

(znanje-imanje, 2. februar 2023 09:46)

Zaboravio si jednu jako bitnu stavku, a to je Džamal Marej(ili Mari, kako ti je draže). Taj čovjek je najslabija karika u Denveru. Već godinama pokušava da se nametne kao vođa, iako je i pticama na grani jasno ko je vođa. Džamal konstantno šutira više od Jokića, svaku utakmicu, a u igri 2 na 2 sa Jokićem je u skoro 90% slučajeva on taj koji završava akciju, iako Jokić ne maši "flouter" na kad dobije povratni pas. Plus na sve to, Džamal ne postoji u odbrani. Pa zamisli samo situaciju u kojoj bi recimo Džru Holidej šutirao više od Janisa i bio čovjek manje u odbrani. Bio bi trejdovan prvom prilikom.

Данило

pre 1 godinu

Зашто би фолирао реакцију због "маркетинга" кад човек нема ни инстаграм, не занимају га друштвене мреже и ПР тимови...

gox

pre 1 godinu

(elija, 2. februar 2023 16:51)

Problem je u tome sto je Jokic zaista nezainteresovan do te mere da je duboko motivisani Embiid bio previse u toj utakmici.
Pri tom je odigrao losije prvo poluvreme od Jokica, daleko neefikasnije. Ali je nastavio u istom i jos boljem ritmu, oslobodio se cuvanja Jokica u odbrani, i fokusirao svu energiju na napad.
Sto se Jokica tice, odigrao je jedno od najlosijih poluvremena u ovoj sezoni, potpuno pasivan.
Ta njegova nezainteresovanost u smislu nekog takmicenja 1 na 1 ga je ovog puta i kostala utakmice.
Nadam se da je naucio lekciju za kraj Marta i da ce upaliti motor u sledecoj utakmici, ako se naravno Embiid pojavi u Denveru posto ima obicaj da izbagava odlazak u goste.
Od poslednjih 8 utakmica vs Denver u gostima, Embiid je samo 2x gostovao u Denveru.

Embid je uspeo u tome sto je zeleo, poslao je poruku i za MVP, i za to da je svakako trebao biti starter na All Star.

elija

pre 1 godinu

Embid je uspeo u tome sto je zeleo, poslao je poruku i za MVP, i za to da je svakako trebao biti starter na All Star.
(gox, 2. februar 2023 17:21)

Ti si također u pravu a ja sam samo htio naglasiti da epitet "jadno" nikako ne ide uz onu Embidovu partiju. Ovde je čest narativ da Jokić igra "nezainteresirano" pa bi i protivnici shodno tome morali biti isto takvi .. inače su jadni što se dokazuju protiv takvog Nikole. Nikola Jokić je MVP najjače lige na svijetu i ako se protiv njega neće dokazivati protiv koga bi trebali?? Jokićeva nezainteresirana igra u tom meču je njegov problem a ne Embidov i osporavati onako brutalnu partiju mogu samo mudrijaši koji loptu vide samo na TV i vjerojatno ne znaju da je košarkaška lopta veča od rukometne. Žao mi je što Jokić nije prihvatio izazov u vidu tako jakog suparnika ali imaju uzvrat pa ćemo vidjeti .. naravno ako Embid doputuje jer zvijezde često preskaču gostovanje u Denveru, ili odmaraju ili glume povredu što zbog nadmorske visine što zbog neatraktivnog grada. Ove godine gotovo pola ekipa nije došlo s najboljim igračina u Denver, ali sa druge strane to nije Denverov problem nego olakotna okolnost.

Nenad

pre 1 godinu

(Specialac, 2. februar 2023 09:51)

I ja sam Jokića kritikovao zbog neigranja za reprezentaciju, ali sad kad je pristao da igra i kad sam video sa kim mora da igra (čast izuzecima Teodosiću i Bogdanoviću) i da (na primer) jednostavno nema kome da na slepo doda loptu kao što radi u NBA, sve sam razumeo i ne zameram mu ništa.

ranZo

pre 1 godinu

@Svaka čast, ali nije tačno da je to došlo samo od sebe. Nikola itekako zna dozirati statističke parametre, malo je forsirao asistencije u zadnje vrijeme i to je to. Uzima u prosjeku tri šuta manje nego prošle godine, kako bi više asistirao. Ja ga podržavam, ali treba i on biti iskren, taman posla da nije znao.
(WillyWonka, 02. februar 2023 14:55)

Uopšte nisi u pravu. Pa koliko puta mu je falila jedan asistencija za tripl-dabl pa nije ni ulazio u igru u poslednjoj četvrtini...toliko o tome.

objavitemikomentar

pre 1 godinu

Bole ga uši :)

Elem, kad krenu poređenja sa Vestbrukom i tripl dablovima, setite se samo da Jokić ima jedno (minimum) 30 utakmica (mrzi me sad da kopam) u kojima mu je falila SAMO jedna asistencija, skok ili poen za tripl dabl. Sa druge strane, 2017/18, kada je Vestbruk pred kraj sezone jurio svoj drugi uzastopni tripl dabl prosekm, pred poslednji meč, nedostajalo mu je 17 skokova da bi imao i skokove u dvocifrenoj kategoriji. Na kraju meča je imao (drum rolls please).... 20 skokova. A takođe ima i ovaj klip:

https://www.youtube.com/watch?v=N8erK7T_LIQ&ab_channel=quo

Pa vi sami procenite ko je stat padder, a ko ne.