Nedelja, 30.10.2022.

08:00

Pokuševski skroman – kolaps Dalasa uz tripl-dabl Dončića VIDEO

Košarkaši Dalasa doživeli su neočekivan poraz od Oklahome posle produžetka (117:111).

Izvor: MT

Pokuševski skroman – kolaps Dalasa uz tripl-dabl Donèiæa VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

30 Komentari

Sortiraj po:

JPR24

pre 1 godinu

Luka prošlu odigrao odlično, pre toga slične brojka ko nocas i poraz, sad opet brojke sa procentima slabijim i poraz… džaba sve to kad on toliko davi loptu da je to prosto neverovanto da i ima saigrače ! Nije on jedini doduše u NBA, ima njih nekoliko takvih, davi davi pa davi… kakav je to trend ne znam, ali nema to veze sa kolektivnim sportom !

Siniša

pre 1 godinu

Dončić polako postaje veliki trošadzija...Od nevjerovatnog potencijala sada dolazi faza kada on jednostavno previše forsira,i tako se ne postaje najbolji kosarkaš na svijetu.Mora imati osjećaj i kočnicu kada treba malo da stane,da prepusti nekom drugom...Treba imati osjećaj kada mu ne ide....I Kari kada mu ne ide zna da stane,isto tako i Jokić,zato su tu dje jesu,najbolji kosarkaši na svijetu.

Djole

pre 1 godinu

Sa onakvim stilom igre ni Bruklin ni Lejkersi nece pobediti "nikog" ono je užas,tuga,mučno za gledati... ne znam šta da kažem! Bruklin kako predje centar šutira i šutira do iznemoglosti! Čak i Durent koji je jedan najboljih ofanzivnih igrača ikada širi ruke i ne veruje! A Irving kao da je došao na basket i pokušava što ludji koš da postigne ili šutne! Odbrana na postoji apsolutno! Dokle god je Stiv Neš na klupi,onice igragi ovako katastrofalno!!! A o Lejkersima sam vec pisao...prvo Džejms i Vestbruk nisu kompatibilni da bi igrali zajedno...obijici treba širina i dobri šuteri...ovako se samo "guraju" i siluju nešto...naravno Vestbruk duplo gori! Dok Džejms više ni ne pomišlja odbranu da igra! Jedni igrač Lejkersa koji je koristan to je Dejvis,koji kad je na niskom postu teško može ko da ga brani...ali se ni to ne dešava često da se pozicionira na post,da sobije loputu...već ima ovi koji opaljuju za tri kako dobiju loptu,ko da su se na osvajali titula...a juče tek došli!!! Tužno za gledati...Lejkersima treba ozbiljan trener i pre svega fokus na odbranu i postavljen napad! Ovo trci i sutiraj,to je postalo izgleda trend...a rezultat je u nekom drugom planu!!!

Djole

pre 1 godinu

Sa onakvim stilom igre ni Bruklin ni Lejkersi nece pobediti "nikog" ono je užas,tuga,mučno za gledati... ne znam šta da kažem! Bruklin kako predje centar šutira i šutira do iznemoglosti! Čak i Durent koji je jedan najboljih ofanzivnih igrača ikada širi ruke i ne veruje! A Irving kao da je došao na basket i pokušava što ludji koš da postigne ili šutne! Odbrana na postoji apsolutno! Dokle god je Stiv Neš na klupi,onice igragi ovako katastrofalno!!! A o Lejkersima sam vec pisao...prvo Džejms i Vestbruk nisu kompatibilni da bi igrali zajedno...obijici treba širina i dobri šuteri...ovako se samo "guraju" i siluju nešto...naravno Vestbruk duplo gori! Dok Džejms više ni ne pomišlja odbranu da igra! Jedni igrač Lejkersa koji je koristan to je Dejvis,koji kad je na niskom postu teško može ko da ga brani...ali se ni to ne dešava često da se pozicionira na post,da sobije loputu...već ima ovi koji opaljuju za tri kako dobiju loptu,ko da su se na osvajali titula...a juče tek došli!!! Tužno za gledati...Lejkersima treba ozbiljan trener i pre svega fokus na odbranu i postavljen napad! Ovo trci i sutiraj,to je postalo izgleda trend...a rezultat je u nekom drugom planu!!

Bob

pre 1 godinu

Doncic uzima sve suteve, jadni Dalas sa njim
(marko, 30. oktobar 2022 10:02)
Isto kao Trek Jang, koji je ubacio 40+ poena, uz 32 šuta i indeks korisnosti od -13! Matej i on uzmu oko 60% šuteva Atlante, tako da Džon Kolina putne samo 4 puta na koš, za 35 minuta igre! Po meni, to su igrači za statistiku!

Milan

pre 1 godinu

Primećuje li iko da su LBJ i KD zalepljeni za dno tabele? Jeste početak sezone, ali su malo preterali.
Što se tiče Dalasa, finale zapada prošle godine je rezultat koji zavarava o kvalitetu ekipe. Realna je borba za doigravanje, jedna lasta ne čini proleće

JeRemija

pre 1 godinu

@Qwerty

40.000 poena na kontu Lebrona zvuči mnogo moćno, nadam se da si u pravu da može on i preko toga pa dokle stigne...

Neki ljudi takve stvari uzimaju zdravo za gotovo a o kakvom se podatku radi svedoči činjenica da jedan Pedja Stojakovic, NBA legenda realno ima u karijeri postignutih oko 13.000 poena, a najbolji šuter u istoriji košarke Stef Kari ima nešto preko 20.000 poena do sada u karijeri što je fantastičan uspeh svakako!

Šta onda reći o mogućih 40.000 poena?!

Eto

pre 1 godinu

Poku igra prvu postavu u NBA timu, a vi ga prezirete jer je intelektualac, a ne bandoglavac ko vi. Sta god da uradi u karieri ili zivotu, za vas je svemirac

Solarnaut

pre 1 godinu

Losa partija Doncica, 30% sut Doncica, 23 suta potrebna za 31 poena, verujem da bi takav ucinak imalo.60% kosarkasa iz NBA na tolikom broju suteva

iskreno

pre 1 godinu

Ко споји Дончића и Јокића титула загарантована
(Бато, 30. oktobar 2022 08:07)

Nespojivo, jer Dončić obožava da se za sve pita u napadu i voli loptu u rukama, a i obožava da igra sam. U poslednje vreme je počeo da deli malo pasova, ali sve na silu čisto da ne ispadne kako sam igra. Jeste dobar igrač u to niko ne spori, ali se ne podređuje ekipi kao Jokić i kao takav nikada neće biti ni blizu Jokiću. Samo što dalje od njega...

$$$

pre 1 godinu

Bas me zanima kakve proseke bi imao Luka kada bi bio ogranicen da suta 10 puta...Ovako sutaj do mile volje...Pa ce da skarabudzi nekako broj poena da to izgleda dobro (ako ne gledamo procente)...

Ragina Glava

pre 1 godinu

Dosta cudan pocetak sezone.
Neke od bombasticno najavljenih ekipa igraju katastrofalno (Bruklin,LA Luzersi,Filafelfija) dok ima i vise nego prijatnih iznenadjenja (Juta,Portland, San Antonio).

dragisa

pre 1 godinu

Doncic je klasa bez ikakve dileme koji se radja jednom u 50 godina ali kako vrijeme prolazi pokazuje i dokazuje da postaje teski privatnik.

Pogan

pre 1 godinu

Ко споји Дончића и Јокића титула загарантована
(Бато, 30. oktobar 2022 08:07)

Da... dva igrača kroz koje mora da ide svaki napad da bi bili efektivni, uopšte ne bi smetali jedan drugom. A kad se tome doda njihova odbrana, titula je prosto zagarantovana.
Ako ništa drugo, bar su dobar laksativ ovi komentari exyu nostalgičara i "poznavalaca" ovog sporta.

Qwerty

pre 1 godinu

JeRemija

Nikako Bruklin ne moze biti losiji od lejkersa jer imaju eto makar I tu jednu pobedu, dok ne tvoji lejkersi vec tvoja kraljica ima skor 0-5! lejkersi su trenutno jedina ekipa u ligi bez pobede. Nadam se da ce ih veceras Jokara odrati I da ce kraljica nastaviti fenomenalan niz od 6 uzasoptnih poraza bez pobede. Mada njemu je bitno samo da predje Karima. Pa on ce preci I 40000 poena do kraja karijere, cak mislim da ce imati I 42-43 hiljade poena, ali sta vredi kada gubi a smisao bilo koje igre je POBEDA. Plus buuukvalno ne igra odbranu ima vec 5-6 sezona. lekraljica, covek koji upropastava najlepsu igru na svetu. Jedva cekam da ode u penziju. Ima da ga zaborave svi naredne godine.

znanje-imanje

pre 1 godinu

Popularni Poku je imao minus plus-minusa -21. Vilijams čak -25. Ne bi tu bili dovoljni plusevi Dorta +23 i Šai sa +20, pa ni Bizli sa +19. Međutim! trener je našao neznanog https://www.nba.com/player/1630198/isaiah-joe Džo Isaija kao džokera sa +24, i jer je ubacio sva 4 šuta, od čega 3 trojke. Drugim rečima (poprilično) trenerska, pobeda Mark Daigneault-a. Experiment Oklahoma nije samo grupa klinaca pa ispočetka, to je i proces pravljenja ovog trenera.
Preko puta kada Dončić nije igrao na terenu je bio Džoš Grin sa odličnih +24. Šta vredi kad je Luka bio na -25. Ako odete na https://www.nba.com/game/okc-vs-dal-0022200086/game-charts pa kod Dalasa kliknete da vidite samo pogotke Dončića - nema ih! Dao je samo zicer ispod koša i 16 od 19 slobodnih, a SVAKI je šut promašio. Izeš takav "zapažen" 31 poen. Drugim rečima ovo je (poprilično) trenerski poraz, Jason Kidd-a. Ako imaš igrača kome baš ne ide on nikako ne odlučuje u zadnja 2 minuta - čuvena po tome što do tada utakmicu odlučuju igrači a tih 120 sekundi, ako već nije jasan pobednik, odlučuje bolji trener.
Dalas je suštinski limitiran Dončićem i mislim da sa njim nikad neće osvojiti titulu, koliko god klavirili ceo tim prema njemu. DVD je moj omiljeni "dao je gomilu koševa pojma nemaš kako" hrčak, ali pored Luke mu nije dobro, bar zasad. Čini se da će skupo platiti što nisu zadržali Bransona.

Qwerty

pre 1 godinu

Doncic trojke 0/6, imao najveci minus u ekipi. Dzabe tripl dabl kada lose sutira I izgube od smesne Oklahome. Cudna je ova sezona za sada. Jedino Milvoki igra odlicno I to bez Midltona. Kod Voriorsa Kari odlican, Klej bukvalno nula, klupa ocajna, Fila I dalje u fazonu BELIEVE, a nece stici dalje od druge runde, Cikago sramotan, Majami takodje, Kliperai opet bez Lenarda, tu se vise nista I ne zna, Finiks deluje ok ali delovali su I prosle dve sezone pa nista. Lejkersi su trenutno jedina ekipa u celoj ligi bez pobede (0-5). Cak je I Sakramento sinoc pobedio. Broj nošenih, koraka, trokoraka cetvorokoraka, duplih, je apsurdan. Ne kapiram cemu bilo sta ako se ne postuju osnovna pravila kosarke.

Dragan RS

pre 1 godinu

Kako djecko na silu igra i suta neke suteve posebno 3 ice, izbavila ga slobodna bacanja, moze zavrsit sezonu ispod 30 trice budel ovako nastavio... Zeli djecko po svaku cijenu da bude MVP ove godine, dabogda ti tim imao losu sezonu, a za tebe znam da ces forsirat velike brojke. Izrod.

Qwerty

pre 1 godinu

Doncic trojke 0/6, imao najveci minus u ekipi. Dzabe tripl dabl kada lose sutira I izgube od smesne Oklahome. Cudna je ova sezona za sada. Jedino Milvoki igra odlicno I to bez Midltona. Kod Voriorsa Kari odlican, Klej bukvalno nula, klupa ocajna, Fila I dalje u fazonu BELIEVE, a nece stici dalje od druge runde, Cikago sramotan, Majami takodje, Kliperai opet bez Lenarda, tu se vise nista I ne zna, Finiks deluje ok ali delovali su I prosle dve sezone pa nista. Lejkersi su trenutno jedina ekipa u celoj ligi bez pobede (0-5). Cak je I Sakramento sinoc pobedio. Broj nošenih, koraka, trokoraka cetvorokoraka, duplih, je apsurdan. Ne kapiram cemu bilo sta ako se ne postuju osnovna pravila kosarke.

iskreno

pre 1 godinu

Ко споји Дончића и Јокића титула загарантована
(Бато, 30. oktobar 2022 08:07)

Nespojivo, jer Dončić obožava da se za sve pita u napadu i voli loptu u rukama, a i obožava da igra sam. U poslednje vreme je počeo da deli malo pasova, ali sve na silu čisto da ne ispadne kako sam igra. Jeste dobar igrač u to niko ne spori, ali se ne podređuje ekipi kao Jokić i kao takav nikada neće biti ni blizu Jokiću. Samo što dalje od njega...

dragisa

pre 1 godinu

Doncic je klasa bez ikakve dileme koji se radja jednom u 50 godina ali kako vrijeme prolazi pokazuje i dokazuje da postaje teski privatnik.

Solarnaut

pre 1 godinu

Losa partija Doncica, 30% sut Doncica, 23 suta potrebna za 31 poena, verujem da bi takav ucinak imalo.60% kosarkasa iz NBA na tolikom broju suteva

Pogan

pre 1 godinu

Ко споји Дончића и Јокића титула загарантована
(Бато, 30. oktobar 2022 08:07)

Da... dva igrača kroz koje mora da ide svaki napad da bi bili efektivni, uopšte ne bi smetali jedan drugom. A kad se tome doda njihova odbrana, titula je prosto zagarantovana.
Ako ništa drugo, bar su dobar laksativ ovi komentari exyu nostalgičara i "poznavalaca" ovog sporta.

znanje-imanje

pre 1 godinu

Popularni Poku je imao minus plus-minusa -21. Vilijams čak -25. Ne bi tu bili dovoljni plusevi Dorta +23 i Šai sa +20, pa ni Bizli sa +19. Međutim! trener je našao neznanog https://www.nba.com/player/1630198/isaiah-joe Džo Isaija kao džokera sa +24, i jer je ubacio sva 4 šuta, od čega 3 trojke. Drugim rečima (poprilično) trenerska, pobeda Mark Daigneault-a. Experiment Oklahoma nije samo grupa klinaca pa ispočetka, to je i proces pravljenja ovog trenera.
Preko puta kada Dončić nije igrao na terenu je bio Džoš Grin sa odličnih +24. Šta vredi kad je Luka bio na -25. Ako odete na https://www.nba.com/game/okc-vs-dal-0022200086/game-charts pa kod Dalasa kliknete da vidite samo pogotke Dončića - nema ih! Dao je samo zicer ispod koša i 16 od 19 slobodnih, a SVAKI je šut promašio. Izeš takav "zapažen" 31 poen. Drugim rečima ovo je (poprilično) trenerski poraz, Jason Kidd-a. Ako imaš igrača kome baš ne ide on nikako ne odlučuje u zadnja 2 minuta - čuvena po tome što do tada utakmicu odlučuju igrači a tih 120 sekundi, ako već nije jasan pobednik, odlučuje bolji trener.
Dalas je suštinski limitiran Dončićem i mislim da sa njim nikad neće osvojiti titulu, koliko god klavirili ceo tim prema njemu. DVD je moj omiljeni "dao je gomilu koševa pojma nemaš kako" hrčak, ali pored Luke mu nije dobro, bar zasad. Čini se da će skupo platiti što nisu zadržali Bransona.

$$$

pre 1 godinu

Bas me zanima kakve proseke bi imao Luka kada bi bio ogranicen da suta 10 puta...Ovako sutaj do mile volje...Pa ce da skarabudzi nekako broj poena da to izgleda dobro (ako ne gledamo procente)...

Dragan RS

pre 1 godinu

Kako djecko na silu igra i suta neke suteve posebno 3 ice, izbavila ga slobodna bacanja, moze zavrsit sezonu ispod 30 trice budel ovako nastavio... Zeli djecko po svaku cijenu da bude MVP ove godine, dabogda ti tim imao losu sezonu, a za tebe znam da ces forsirat velike brojke. Izrod.

Eto

pre 1 godinu

Poku igra prvu postavu u NBA timu, a vi ga prezirete jer je intelektualac, a ne bandoglavac ko vi. Sta god da uradi u karieri ili zivotu, za vas je svemirac

Qwerty

pre 1 godinu

JeRemija

Nikako Bruklin ne moze biti losiji od lejkersa jer imaju eto makar I tu jednu pobedu, dok ne tvoji lejkersi vec tvoja kraljica ima skor 0-5! lejkersi su trenutno jedina ekipa u ligi bez pobede. Nadam se da ce ih veceras Jokara odrati I da ce kraljica nastaviti fenomenalan niz od 6 uzasoptnih poraza bez pobede. Mada njemu je bitno samo da predje Karima. Pa on ce preci I 40000 poena do kraja karijere, cak mislim da ce imati I 42-43 hiljade poena, ali sta vredi kada gubi a smisao bilo koje igre je POBEDA. Plus buuukvalno ne igra odbranu ima vec 5-6 sezona. lekraljica, covek koji upropastava najlepsu igru na svetu. Jedva cekam da ode u penziju. Ima da ga zaborave svi naredne godine.

Ragina Glava

pre 1 godinu

Dosta cudan pocetak sezone.
Neke od bombasticno najavljenih ekipa igraju katastrofalno (Bruklin,LA Luzersi,Filafelfija) dok ima i vise nego prijatnih iznenadjenja (Juta,Portland, San Antonio).

Siniša

pre 1 godinu

Dončić polako postaje veliki trošadzija...Od nevjerovatnog potencijala sada dolazi faza kada on jednostavno previše forsira,i tako se ne postaje najbolji kosarkaš na svijetu.Mora imati osjećaj i kočnicu kada treba malo da stane,da prepusti nekom drugom...Treba imati osjećaj kada mu ne ide....I Kari kada mu ne ide zna da stane,isto tako i Jokić,zato su tu dje jesu,najbolji kosarkaši na svijetu.

JeRemija

pre 1 godinu

@Qwerty

40.000 poena na kontu Lebrona zvuči mnogo moćno, nadam se da si u pravu da može on i preko toga pa dokle stigne...

Neki ljudi takve stvari uzimaju zdravo za gotovo a o kakvom se podatku radi svedoči činjenica da jedan Pedja Stojakovic, NBA legenda realno ima u karijeri postignutih oko 13.000 poena, a najbolji šuter u istoriji košarke Stef Kari ima nešto preko 20.000 poena do sada u karijeri što je fantastičan uspeh svakako!

Šta onda reći o mogućih 40.000 poena?!

Milan

pre 1 godinu

Primećuje li iko da su LBJ i KD zalepljeni za dno tabele? Jeste početak sezone, ali su malo preterali.
Što se tiče Dalasa, finale zapada prošle godine je rezultat koji zavarava o kvalitetu ekipe. Realna je borba za doigravanje, jedna lasta ne čini proleće

JPR24

pre 1 godinu

Luka prošlu odigrao odlično, pre toga slične brojka ko nocas i poraz, sad opet brojke sa procentima slabijim i poraz… džaba sve to kad on toliko davi loptu da je to prosto neverovanto da i ima saigrače ! Nije on jedini doduše u NBA, ima njih nekoliko takvih, davi davi pa davi… kakav je to trend ne znam, ali nema to veze sa kolektivnim sportom !

Bob

pre 1 godinu

Doncic uzima sve suteve, jadni Dalas sa njim
(marko, 30. oktobar 2022 10:02)
Isto kao Trek Jang, koji je ubacio 40+ poena, uz 32 šuta i indeks korisnosti od -13! Matej i on uzmu oko 60% šuteva Atlante, tako da Džon Kolina putne samo 4 puta na koš, za 35 minuta igre! Po meni, to su igrači za statistiku!

Djole

pre 1 godinu

Sa onakvim stilom igre ni Bruklin ni Lejkersi nece pobediti "nikog" ono je užas,tuga,mučno za gledati... ne znam šta da kažem! Bruklin kako predje centar šutira i šutira do iznemoglosti! Čak i Durent koji je jedan najboljih ofanzivnih igrača ikada širi ruke i ne veruje! A Irving kao da je došao na basket i pokušava što ludji koš da postigne ili šutne! Odbrana na postoji apsolutno! Dokle god je Stiv Neš na klupi,onice igragi ovako katastrofalno!!! A o Lejkersima sam vec pisao...prvo Džejms i Vestbruk nisu kompatibilni da bi igrali zajedno...obijici treba širina i dobri šuteri...ovako se samo "guraju" i siluju nešto...naravno Vestbruk duplo gori! Dok Džejms više ni ne pomišlja odbranu da igra! Jedni igrač Lejkersa koji je koristan to je Dejvis,koji kad je na niskom postu teško može ko da ga brani...ali se ni to ne dešava često da se pozicionira na post,da sobije loputu...već ima ovi koji opaljuju za tri kako dobiju loptu,ko da su se na osvajali titula...a juče tek došli!!! Tužno za gledati...Lejkersima treba ozbiljan trener i pre svega fokus na odbranu i postavljen napad! Ovo trci i sutiraj,to je postalo izgleda trend...a rezultat je u nekom drugom planu!!

Djole

pre 1 godinu

Sa onakvim stilom igre ni Bruklin ni Lejkersi nece pobediti "nikog" ono je užas,tuga,mučno za gledati... ne znam šta da kažem! Bruklin kako predje centar šutira i šutira do iznemoglosti! Čak i Durent koji je jedan najboljih ofanzivnih igrača ikada širi ruke i ne veruje! A Irving kao da je došao na basket i pokušava što ludji koš da postigne ili šutne! Odbrana na postoji apsolutno! Dokle god je Stiv Neš na klupi,onice igragi ovako katastrofalno!!! A o Lejkersima sam vec pisao...prvo Džejms i Vestbruk nisu kompatibilni da bi igrali zajedno...obijici treba širina i dobri šuteri...ovako se samo "guraju" i siluju nešto...naravno Vestbruk duplo gori! Dok Džejms više ni ne pomišlja odbranu da igra! Jedni igrač Lejkersa koji je koristan to je Dejvis,koji kad je na niskom postu teško može ko da ga brani...ali se ni to ne dešava često da se pozicionira na post,da sobije loputu...već ima ovi koji opaljuju za tri kako dobiju loptu,ko da su se na osvajali titula...a juče tek došli!!! Tužno za gledati...Lejkersima treba ozbiljan trener i pre svega fokus na odbranu i postavljen napad! Ovo trci i sutiraj,to je postalo izgleda trend...a rezultat je u nekom drugom planu!!!

Eto

pre 1 godinu

Poku igra prvu postavu u NBA timu, a vi ga prezirete jer je intelektualac, a ne bandoglavac ko vi. Sta god da uradi u karieri ili zivotu, za vas je svemirac

Qwerty

pre 1 godinu

JeRemija

Nikako Bruklin ne moze biti losiji od lejkersa jer imaju eto makar I tu jednu pobedu, dok ne tvoji lejkersi vec tvoja kraljica ima skor 0-5! lejkersi su trenutno jedina ekipa u ligi bez pobede. Nadam se da ce ih veceras Jokara odrati I da ce kraljica nastaviti fenomenalan niz od 6 uzasoptnih poraza bez pobede. Mada njemu je bitno samo da predje Karima. Pa on ce preci I 40000 poena do kraja karijere, cak mislim da ce imati I 42-43 hiljade poena, ali sta vredi kada gubi a smisao bilo koje igre je POBEDA. Plus buuukvalno ne igra odbranu ima vec 5-6 sezona. lekraljica, covek koji upropastava najlepsu igru na svetu. Jedva cekam da ode u penziju. Ima da ga zaborave svi naredne godine.

Dragan RS

pre 1 godinu

Kako djecko na silu igra i suta neke suteve posebno 3 ice, izbavila ga slobodna bacanja, moze zavrsit sezonu ispod 30 trice budel ovako nastavio... Zeli djecko po svaku cijenu da bude MVP ove godine, dabogda ti tim imao losu sezonu, a za tebe znam da ces forsirat velike brojke. Izrod.

iskreno

pre 1 godinu

Ко споји Дончића и Јокића титула загарантована
(Бато, 30. oktobar 2022 08:07)

Nespojivo, jer Dončić obožava da se za sve pita u napadu i voli loptu u rukama, a i obožava da igra sam. U poslednje vreme je počeo da deli malo pasova, ali sve na silu čisto da ne ispadne kako sam igra. Jeste dobar igrač u to niko ne spori, ali se ne podređuje ekipi kao Jokić i kao takav nikada neće biti ni blizu Jokiću. Samo što dalje od njega...

$$$

pre 1 godinu

Bas me zanima kakve proseke bi imao Luka kada bi bio ogranicen da suta 10 puta...Ovako sutaj do mile volje...Pa ce da skarabudzi nekako broj poena da to izgleda dobro (ako ne gledamo procente)...

Pogan

pre 1 godinu

Ко споји Дончића и Јокића титула загарантована
(Бато, 30. oktobar 2022 08:07)

Da... dva igrača kroz koje mora da ide svaki napad da bi bili efektivni, uopšte ne bi smetali jedan drugom. A kad se tome doda njihova odbrana, titula je prosto zagarantovana.
Ako ništa drugo, bar su dobar laksativ ovi komentari exyu nostalgičara i "poznavalaca" ovog sporta.

znanje-imanje

pre 1 godinu

Popularni Poku je imao minus plus-minusa -21. Vilijams čak -25. Ne bi tu bili dovoljni plusevi Dorta +23 i Šai sa +20, pa ni Bizli sa +19. Međutim! trener je našao neznanog https://www.nba.com/player/1630198/isaiah-joe Džo Isaija kao džokera sa +24, i jer je ubacio sva 4 šuta, od čega 3 trojke. Drugim rečima (poprilično) trenerska, pobeda Mark Daigneault-a. Experiment Oklahoma nije samo grupa klinaca pa ispočetka, to je i proces pravljenja ovog trenera.
Preko puta kada Dončić nije igrao na terenu je bio Džoš Grin sa odličnih +24. Šta vredi kad je Luka bio na -25. Ako odete na https://www.nba.com/game/okc-vs-dal-0022200086/game-charts pa kod Dalasa kliknete da vidite samo pogotke Dončića - nema ih! Dao je samo zicer ispod koša i 16 od 19 slobodnih, a SVAKI je šut promašio. Izeš takav "zapažen" 31 poen. Drugim rečima ovo je (poprilično) trenerski poraz, Jason Kidd-a. Ako imaš igrača kome baš ne ide on nikako ne odlučuje u zadnja 2 minuta - čuvena po tome što do tada utakmicu odlučuju igrači a tih 120 sekundi, ako već nije jasan pobednik, odlučuje bolji trener.
Dalas je suštinski limitiran Dončićem i mislim da sa njim nikad neće osvojiti titulu, koliko god klavirili ceo tim prema njemu. DVD je moj omiljeni "dao je gomilu koševa pojma nemaš kako" hrčak, ali pored Luke mu nije dobro, bar zasad. Čini se da će skupo platiti što nisu zadržali Bransona.

JeRemija

pre 1 godinu

@Qwerty

40.000 poena na kontu Lebrona zvuči mnogo moćno, nadam se da si u pravu da može on i preko toga pa dokle stigne...

Neki ljudi takve stvari uzimaju zdravo za gotovo a o kakvom se podatku radi svedoči činjenica da jedan Pedja Stojakovic, NBA legenda realno ima u karijeri postignutih oko 13.000 poena, a najbolji šuter u istoriji košarke Stef Kari ima nešto preko 20.000 poena do sada u karijeri što je fantastičan uspeh svakako!

Šta onda reći o mogućih 40.000 poena?!

Solarnaut

pre 1 godinu

Losa partija Doncica, 30% sut Doncica, 23 suta potrebna za 31 poena, verujem da bi takav ucinak imalo.60% kosarkasa iz NBA na tolikom broju suteva

Qwerty

pre 1 godinu

Doncic trojke 0/6, imao najveci minus u ekipi. Dzabe tripl dabl kada lose sutira I izgube od smesne Oklahome. Cudna je ova sezona za sada. Jedino Milvoki igra odlicno I to bez Midltona. Kod Voriorsa Kari odlican, Klej bukvalno nula, klupa ocajna, Fila I dalje u fazonu BELIEVE, a nece stici dalje od druge runde, Cikago sramotan, Majami takodje, Kliperai opet bez Lenarda, tu se vise nista I ne zna, Finiks deluje ok ali delovali su I prosle dve sezone pa nista. Lejkersi su trenutno jedina ekipa u celoj ligi bez pobede (0-5). Cak je I Sakramento sinoc pobedio. Broj nošenih, koraka, trokoraka cetvorokoraka, duplih, je apsurdan. Ne kapiram cemu bilo sta ako se ne postuju osnovna pravila kosarke.

dragisa

pre 1 godinu

Doncic je klasa bez ikakve dileme koji se radja jednom u 50 godina ali kako vrijeme prolazi pokazuje i dokazuje da postaje teski privatnik.

Ragina Glava

pre 1 godinu

Dosta cudan pocetak sezone.
Neke od bombasticno najavljenih ekipa igraju katastrofalno (Bruklin,LA Luzersi,Filafelfija) dok ima i vise nego prijatnih iznenadjenja (Juta,Portland, San Antonio).

Milan

pre 1 godinu

Primećuje li iko da su LBJ i KD zalepljeni za dno tabele? Jeste početak sezone, ali su malo preterali.
Što se tiče Dalasa, finale zapada prošle godine je rezultat koji zavarava o kvalitetu ekipe. Realna je borba za doigravanje, jedna lasta ne čini proleće

Siniša

pre 1 godinu

Dončić polako postaje veliki trošadzija...Od nevjerovatnog potencijala sada dolazi faza kada on jednostavno previše forsira,i tako se ne postaje najbolji kosarkaš na svijetu.Mora imati osjećaj i kočnicu kada treba malo da stane,da prepusti nekom drugom...Treba imati osjećaj kada mu ne ide....I Kari kada mu ne ide zna da stane,isto tako i Jokić,zato su tu dje jesu,najbolji kosarkaši na svijetu.

Bob

pre 1 godinu

Doncic uzima sve suteve, jadni Dalas sa njim
(marko, 30. oktobar 2022 10:02)
Isto kao Trek Jang, koji je ubacio 40+ poena, uz 32 šuta i indeks korisnosti od -13! Matej i on uzmu oko 60% šuteva Atlante, tako da Džon Kolina putne samo 4 puta na koš, za 35 minuta igre! Po meni, to su igrači za statistiku!

JPR24

pre 1 godinu

Luka prošlu odigrao odlično, pre toga slične brojka ko nocas i poraz, sad opet brojke sa procentima slabijim i poraz… džaba sve to kad on toliko davi loptu da je to prosto neverovanto da i ima saigrače ! Nije on jedini doduše u NBA, ima njih nekoliko takvih, davi davi pa davi… kakav je to trend ne znam, ali nema to veze sa kolektivnim sportom !

Djole

pre 1 godinu

Sa onakvim stilom igre ni Bruklin ni Lejkersi nece pobediti "nikog" ono je užas,tuga,mučno za gledati... ne znam šta da kažem! Bruklin kako predje centar šutira i šutira do iznemoglosti! Čak i Durent koji je jedan najboljih ofanzivnih igrača ikada širi ruke i ne veruje! A Irving kao da je došao na basket i pokušava što ludji koš da postigne ili šutne! Odbrana na postoji apsolutno! Dokle god je Stiv Neš na klupi,onice igragi ovako katastrofalno!!! A o Lejkersima sam vec pisao...prvo Džejms i Vestbruk nisu kompatibilni da bi igrali zajedno...obijici treba širina i dobri šuteri...ovako se samo "guraju" i siluju nešto...naravno Vestbruk duplo gori! Dok Džejms više ni ne pomišlja odbranu da igra! Jedni igrač Lejkersa koji je koristan to je Dejvis,koji kad je na niskom postu teško može ko da ga brani...ali se ni to ne dešava često da se pozicionira na post,da sobije loputu...već ima ovi koji opaljuju za tri kako dobiju loptu,ko da su se na osvajali titula...a juče tek došli!!! Tužno za gledati...Lejkersima treba ozbiljan trener i pre svega fokus na odbranu i postavljen napad! Ovo trci i sutiraj,to je postalo izgleda trend...a rezultat je u nekom drugom planu!!!

Djole

pre 1 godinu

Sa onakvim stilom igre ni Bruklin ni Lejkersi nece pobediti "nikog" ono je užas,tuga,mučno za gledati... ne znam šta da kažem! Bruklin kako predje centar šutira i šutira do iznemoglosti! Čak i Durent koji je jedan najboljih ofanzivnih igrača ikada širi ruke i ne veruje! A Irving kao da je došao na basket i pokušava što ludji koš da postigne ili šutne! Odbrana na postoji apsolutno! Dokle god je Stiv Neš na klupi,onice igragi ovako katastrofalno!!! A o Lejkersima sam vec pisao...prvo Džejms i Vestbruk nisu kompatibilni da bi igrali zajedno...obijici treba širina i dobri šuteri...ovako se samo "guraju" i siluju nešto...naravno Vestbruk duplo gori! Dok Džejms više ni ne pomišlja odbranu da igra! Jedni igrač Lejkersa koji je koristan to je Dejvis,koji kad je na niskom postu teško može ko da ga brani...ali se ni to ne dešava često da se pozicionira na post,da sobije loputu...već ima ovi koji opaljuju za tri kako dobiju loptu,ko da su se na osvajali titula...a juče tek došli!!! Tužno za gledati...Lejkersima treba ozbiljan trener i pre svega fokus na odbranu i postavljen napad! Ovo trci i sutiraj,to je postalo izgleda trend...a rezultat je u nekom drugom planu!!