Ponedeljak, 08.08.2022.

18:10

Gde je zapelo između Pešića i Teodosića? ANKETA

Odluka selektora košarkaške reprezentacije Srbije Svetislava Pešića da se odrekne usluga kapitena Miloša Teodosića podigla je puno prašine u sportskoj javnosti.

Izvor: SS

Gde je zapelo izmeðu Pešiæa i Teodosiæa? ANKETA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

168 Komentari

Sortiraj po:

Mire

pre 1 godinu

Psšić uopšte nije dužan da obrazlaže svoje odluke o izboru. Na kraju, on je odgovoran za rezultate, pa videcemo. Teo vec neko vreme nije u punoj formi, a sad košarka zahteva puno više rada a ne vic igre. Možda i mi podležemo teorijama zavere, ali zasad verujem Kariju - jer je donosio rezultate

Guca,Loznica,Crna Bara

pre 1 godinu

Kakve medalje, kakvi bakraci
Odmah smeniti ovog nabedjenog trenera koji nema pojma o kosarci.
Za repku mora da igraju samo gradjani Srbije pa neka 50 godina
budemo poslednji. To je pitanje patriotizma i svi reprezentativci
su povini da bojkotuju ovu maskotu od trenera. TEO je za njega
PROFESOR kosarke. VELEMAJSTOR.

40 godina u košarci i oko nje

pre 1 godinu

Svetislav Pešić, precenjeni čvrstorukaš... Da u Indijanopolisu Gurović i Jarić nisu odigrali utakmice života kada se lomilo, taj čovek medalje ne bi video. Od tada nikad ništa... Pozivanje stranaca (nižerazrednih Amerikanaca) u reprezentaciju u kojoj već igraju MVP-evi NBA i Eurolige uz objašnjenje da drugačije ne možemo do medalje? Potez da čoveka koji nosi srpsku košarku zadnjih 17 godina pozoveš na pripreme, on se odazove, pa ga onda otkačiš kao da je junior? Svetislav Pešić je osvedočena budala.

Selektor novi

pre 1 godinu

Kad se otpiše jedan(glavni) igrač sa objašnjenjem da se ne uklapa u tim, jasno je da se pojavio drugi (glavni) igrač u timu koji ga ne želi. Pametnom dosta.

Bre!

pre 1 godinu

Teodosic i Pesic u penziju zajedno.
Ne moze jedan igrac koji ide prema 40 godini i trener u 70 i nekoj da budu bitni faktori u reprezentaciji.
Apsolutno je to da ne sme biti stranaca u reprezentaciji jer to samo znaci da se nije radilo sa mladjim generacijama. Znak da je ovo tako je to sto se ovde dve starkelje prepucavaju oko kosarke.

Slobodan Penezić

pre 1 godinu

Ja sam protiv da u reprezentaciji igraju igrači koji nisu sa područja Republike Srbije. Nije svako ko nije bio stranac pre 30 ili 15 godina, sada je možda stranac. Po mom shvatanju, uzeću neke bez veze primere da puno ne razmišljam. Prekazi ili Bajro Župić nisu stranci u Srbiji, a Misimović i Bilbija jesu stranci.

kentaur

pre 1 godinu

Centarska linija c kategorije ako ne racunamo Koturovica sa kojim je Dule imao problema. Od dobrih igraca imali smo Gurovica i Vujanica, ali su zato igrali i Ostojic, Bogavac, Vule,...
Pa koga je trebao da stavi an centra kada nisu igrali Divac, Tomasevic, Milojevic, Krstic, Tarlac. Svako iz nekog svog razloga.
(ultrasrbin, 08. avgust 2022 22:41)

Jova Stanojevića.
Dule nije vredan komentarisanja.

Debeli

pre 1 godinu

Ne znam koliko koji je prosek godina ovih sto komentarišu ovde, ali samo jedno, verujte Pesicu!
2001. i 2002. je isto bilo trzavica pred takmicenja, pred Indijanapolis smo 3 pripremne utakmice izgubili u Pioniru, Australija, mislim da.je bila Turska i ne mogu trece da se setim. Drvlje i kamenje na Pesica. Pa sto je zvao Smiljanica, Koturovica,pa skandal kad je Radmana izbacio. Ima nas starijih ovde koji znamo zašto treba verovati Pesicu.

76er

pre 1 godinu

Mslim da Pešić vidi nešto drugo.
Generalno, Teo ne kapira Jokića, kretanje, razmisljanje, rad u reketu. Teo hvala na svemu.
(Vladimir, 08. avgust 2022 21:01)

Da te pitam tako pametnog, ko je doneo poslednju medalju sa Olimpijskih igara, u košarci, za Srbiju? Ko? Pa Teodosić i Jokić zajedno pobogu? Dal ste bre realni, od kada pratite košarku? Od pre dva dana šta li? Neverovatno, apsolutno neverovatno!
(Oftalmolog, 09. avgust 2022 00:10)

Ne slazem se sa ovim da se ne kapiraju u prvom komentaru, ali mislim da je ego odradio svoje.
Ono sto hocu takodje reci, da doneli su medalju zajedno ali je Teo tad imao 29 godina.

srbin

pre 1 godinu

Odluka je kosarskaski 100% ispravna, jedino nacin nije dobar. Nije ga trebao ni pozvati onda, ipak je Teo legenda i nije trebalo tako.. E sada, nije ni Teo cvecka i postavlja se pitanje i kakav se pojavio na tim pripremama, moguce da nije mogao da hoda koliko je nespreman...

vlade

pre 1 godinu

na glup način se Teo oprostio od reprezentacije, ali to nije greška ni Pešića ni njega, već saveza, koji ga nije ispratio u penziju kako dolikuje..
možda je u pitanju i uzajaman dogovor, videćemo.. sve u svemu, verujem da Kari zna šta radi, kada je uspeo da sa onom ekipom egomanijaka 2002 godine uzme zlato, onda može sve.. igrački, po imenima naš najbolji tim, voleo sam ih kao braću rođenu, ali trebalo ih je ukomponovati..
takođe, poznato je da selektor, voli centre za glavne igrače, isto je kukao za Divca, pred SP, sada je došlo bio Jokića.. koji mu je i centar i play.. moguće da Teo ne može da odgovori fizičkim zadacima, a i odbrana mu je uvek bila kriminalna.. samo bih ja ispratio sa Teom i Bjelicu..

drvobradi

pre 1 godinu

@ultrasrbin
Vidim da si ostrašćen navijač Partizana, poštovalac lika i dela Vujoševića, ali nije u redu da zaboravljaš na igrače Partizana. NBA igrač u tom timu je bio i Predrag Drobnjak, i to solidan. Stojaković je u grupnoj fazi trpao po 20p, povredio se čini mi se protiv Turaka, a i tada je bio dvocifren. Van NBA igrača, imao je Vujanića i Gurovića, ozbiljne EL igrače. 6to mesto je tada smatrano za neuspeh, ali turnir je bio ozbiljan, realno se sve svodilo na utakmicu protiv Litvanije, koja je i osvojila turnir. Ono što je bio problem je način na koji je Dule birao ekipu, i kakva atmosfera je stvorena.
Problem sa vama ultra nešto likovima je što živite u fantazijama i iskrivljenoj stvarnosti.

Djordje

pre 1 godinu

Cekaj , Teo je mator a sta cemo da Pesicem , covek realno pregazenog kosarkaskog shvatanja ko poznaje prilike u evropskoj kosarci isto tako zna da on vise nije mogao da nadje angazman u evroligaskim timovima nego je dobro dosao ovima u savezu da pazare alibi za eventualno 5-7 mesto sve sa Jokicem i Bogdanom ako se uopste i dokopamo SP ako ni to ne bude ide Pesic vrlo brzo za Teom .

Majstor Ringo

pre 1 godinu

Zelimir@

A ti si baba Vanga pa znas kako bi Teo odigrao EP, aktuelni MVP finala EK, sjajna sezona za Teodosica u Virtusu, ocito to nije dovoljno za Pesica.
Pljuvali ste Djordjevica, nek nam je bog na pomoc sa Pesicem!

GIFs

pre 1 godinu

Sukob je izmađu micića i teodosića, pešić je podržao micića... videćemo šta će da bude
Uostalom, raspitajte se malo, atmosfera u reprezentaciji je katastrofalna

parabellum

pre 1 godinu

Ja kao Grobar sam mnogo voleo neke strance u Partizanu. Veseli, Haus, Bo... Verujem isto tako i navijači Zvezde ali ne bi voleo te strance u reprezentaciji. A Teu hvala za sve. Malo bez veze da se ovako oprosti. Ako Pešić uzme zlato bez Tea onda je u pravu.
(CTPAX, 08. avgust 2022 19:04)

Lovernj otac!

Oftalmolog

pre 1 godinu

Mslim da Pešić vidi nešto drugo.
Generalno, Teo ne kapira Jokića, kretanje, razmisljanje, rad u reketu. Teo hvala na svemu.
(Vladimir, 08. avgust 2022 21:01)

Da te pitam tako pametnog, ko je doneo poslednju medalju sa Olimpijskih igara, u košarci, za Srbiju? Ko? Pa Teodosić i Jokić zajedno pobogu? Dal ste bre realni, od kada pratite košarku? Od pre dva dana šta li? Neverovatno, apsolutno neverovatno!

JPR24

pre 1 godinu

Teo jeste uvek bio tu, ok. Ali konkretno šta je doneo ? Ako se malo više analizira, ništa posebno, ostaće u pamćenju ona trojka Španiji, i to je to, uvek je bio lenj za rad, a mogao je garant puno više ! Sad je već u godinama, proslo je vreme, neko je morao da preseče ! Pesic je to uradio i ide se dalje…

Wabbit

pre 1 godinu

Радио је шта је хтео годинама у репрезентацији. Спутавао Мицића. У пензију.
Мислим да је и Пешић за пензију.
(Велбужд, 8. avgust 2022 20:16)
Kada je sputavao Micica? Teo je poslednji put na velikom takmicenju igrao 2016. Zapravo, nisam siguran da su Micic i Teodosic ikada igrali zajedno na nekom velikom takmicenju, a ako jesu, to je bilo jer je Jovic bio povredjen.

VR46

pre 1 godinu

Teo je primer kako igrac treba da se ophodi prema reprezentaciji, ali...Teo je u ozbiljinim kosarkaskim godinama, godinama kada treba da budes spreman da prihvatis odredjenu ulogu u timu, ulogu od nekih 8-12 min. Veci greh bi bio ponuditi njemu nesto tako, nego mu se zahvaliti na vreme. Da ne pominjem da on to ne bi nikad prihvatio. Dok je ziv treba da ima postovanje, i otvorena vrata u savezu i repki, ali ne vise kao igrac! Vreme je i posteno da se Vasi dodeli ta uloga!

Желимир

pre 1 godinu

Једноставно:
1- Матор
2- Сам није сагласан да не буде стартни плеј
3- Јокићу треба нешто друго
Значи није задовољан он, није тренер, не би били ни ми!
То је 3/3, а од шута тројке Шпанцима се не живи. Све најбоље њему у наставку клупске каријере.

Czv

pre 1 godinu

Taj Denver nuggets, kakav je ovog trenutka, osvojio bi evropsko sa 30 razlike svaku utakmicu. To što se vi palite na Playa, pa kruži, pa posle 20. Sec. Napada šut za tri... Ne igra se više. Slovenija igra isto kao Dallas. Luka radi isto što i tamo, pa su prvaci evrope. Pustite da vidimo gde smo protiv turske i grčke pa tek onda da pričamo. Sve reprezentacije koriste ono najbolje što imaju. Teo nije najbolji i ovo je ispravan potez

Ђорђе

pre 1 godinu

Многи нису хтели да играју за репрезентацију, само један је ТЕО!
Када је у питању репрезентација, Тео и Штимац заслужују највећи респект.

Bob Rock

pre 1 godinu

Odluka na mestu, sa vizijom budućnosti. Jednostavno Teo, uz respekt i veliku zahvalnost za dato reprezentaciji, je prestario i fizički slab da bi pružio kvalitet za medalju. Podrška selektoru!

Zvezdan

pre 1 godinu

Ne može komentar da mi prodje, mi smo sad bukvalno denver nuggets. Nama trebaju brzi, visoki, prodorni sa sutem za 3. Teo je tu kradljivac lopte i vremena. Svi ostali vežbaju suteve sa jednim jakim centrom. Sve ostalo, čitaj košarka, je u rukama dvostrukog MVP.. I podržavam, da vidimo rezultat
(Czv, 08. avgust 2022 21:19)

Je l taj dvostruki Mvp osvojio neki trofej za koji ne znamo?

Trebaju nam Nagetsi, kažeš, visoki?
Nagetsi bukvalno najnižu spoljnu liniju u čitavoj ligi.
Da neće možda Kalina i Dobrilo da mu utrčavaju na pasove? Ko će da šutira trojke?

I opet, šta je taj Denver osvojio, pa da po njima modeliramo igru iako kadar za to nemamo?

кк

pre 1 godinu

Сад следи тровање нације и атмосфере у репрезентације од стране медија. Ућутаће једино ако победимо обе, али свакако ће жута штампа измишљати сукобе Јокића, Теа, Пешића и других. Браво за медије!!!

ultrasrbin

pre 1 godinu

(drvobradi, 8. avgust 2022 20:31)

Ajde navedi te NBA igrace koji su igrali kod Duleta.
Stojakovic i Jaric povredjeni i vise stete nego koristi.
Centarska linija c kategorije ako ne racunamo Koturovica sa kojim je Dule imao problema. Od dobrih igraca imali smo Gurovica i Vujanica, ali su zato igrali i Ostojic, Bogavac, Vule,...
Pa koga je trebao da stavi an centra kada nisu igrali Divac, Tomasevic, Milojevic, Krstic, Tarlac. Svako iz nekog svog razloga.
A ti nik promeni u drvenonosi posto si lazovcina i licemer koji samo nalazi razlog da kritikuje sve vezano za Partizan.

Czv

pre 1 godinu

Ne može komentar da mi prodje, mi smo sad bukvalno denver nuggets. Nama trebaju brzi, visoki, prodorni sa sutem za 3. Teo je tu kradljivac lopte i vremena. Svi ostali vežbaju suteve sa jednim jakim centrom. Sve ostalo, čitaj košarka, je u rukama dvostrukog MVP.. I podržavam, da vidimo rezultat

Milos

pre 1 godinu

Ne vidim kako mogu navijaci bilo kog velikog kluba u kosarci ili fudbalu da navijaju za nasumice skupljene igrace iz celog sveta koji sa tim gradom veze nemaju. Isto vazi i za reprezentaciju. Ako cemo da budemo groblje polivnjaka koje nisu htele njihove drzave ni za klubove ji za reprezentaciju kakve to veze ima sa nama? Igraju neki i sat C tim protiv B tima a ko pobedi igrace sa A timom svoje zemlje. A mi da navijamo?
(objektivno, 8. avgust 2022 19:53)
A ne smetaju nam stranco u zenskoj kosarci. rvanju, boksu?
Busamo se u grudi kada nam donesu medalje...

Nebojša

pre 1 godinu

Samo čovek koji želi zlo reprezentaciji Srbije podržava ovu, najbesmisleniju odluku u novijoj istoriji. A stranac u reprezentaciji je tolika sramota za Srbiju da nema dalje. Ako želite da upropastite košarkašku reprezentaciju onda ostavite ovog senilnog dedu.

Old school

pre 1 godinu

Kari je ispao čovek.....proverio ga video da nema od toga više ništa... Da su šanse da se povredi na pripremnom mečevima velike i lepo mi rekao da iskuliraš ovo leto... Kontam da je TEO to i hteo....

elnino92

pre 1 godinu

Pre svega rekao bih da je problem to sto Teo ne zeli da ima sporednu ulogu, a ruku na srce pored Micica i Jokica ne moze da bude igrac oko koga ce da se zasniva igra.

Petar

pre 1 godinu

Kakav god spor bio, ne rešava se ovako .... I Pešić i Teodosić su zadužili košarkašku Srbiju i svi mi koji volimo Srbiju i košarku bi trebalo da u vidu " nekog" saopštenja znamo i čemu se zapravo radi....Potpuno sam neutralan

Nidza

pre 1 godinu

Sad ću početi da gledam reprezentaciju,bravo za selektora! Legenda, virtuoz na b92 sajtu,u realnosti nikotinac,alkos,kancer u reprezentaciji,nikad spreman.

palop

pre 1 godinu

Kakva je ovo anketa? Puko nagadjanje, a ima mnogo nijansi izmedju ova 3 ponudjena odgovora.

Zao mi je Tea, ali ne znamo razlog i mogu samo da se nadam da je Pesic doneo dobru odluku...

bojan

pre 1 godinu

Nit se sprema teren za mlade niti za stranca već se sprema teren i usmerava se koncept igre na Jokića. E sad dali je Pešić dorasao kao trener modernoj košarci treba ostaviti za kraj pa posle prvenstva davati komentare.

Велбужд

pre 1 godinu

Радио је шта је хтео годинама у репрезентацији. Спутавао Мицића. У пензију.
Мислим да је и Пешић за пензију.

golub

pre 1 godinu

Za svakog je bitan rezultat teo u godinama teško može da se nosi sa mlađim i bržim igračima nećemo imati dve asistencije ali biće medalja.

PatriJota

pre 1 godinu

Trener se pita i tacka. Teodosic je igrac u godinama, nikad odbranu ne igra, zna Kari zasto je to uradio.. Isto je i sa radmanom bilo

Pinki

pre 1 godinu

Teodosicevo vreme je verovatno proslo, ali on je vise ucinio za reprezentaciju nego svi mvp-ji nba-ja (jokic) i eurolige (micic i bjelica) zajedno. A ostali igraci iz rustera (osim lucica, kalinica i nedovica) su pokazali svoj kvalitet u kvalifikacijama protiv austrije, svajcarske, belgije i ostalih supersila u kosarci.

Bajro Sismis

pre 1 godinu

Nije na meni da postavljam u pitanje odluku jednog svjetskog prvaka.

Kari nije poznat po popularnim potezima ali je poznat po titulama. Tako da podrska iako Teodosic je dosta postigao za Srbiju mislim da se mora prihvatiti ta odluka bez dovodjenja u pitanje autoritet trenera.

Nisu Svabe u fudbalu to sto jesu da govore treneru koga da vodi a koga da ne.

Napred Srbija !

Tex Willer

pre 1 godinu

Za LIGU SAMPIONA
Moja gubio od afričkih zemalja na Evropskom prvenstvu !!!! I ovi ti objave komentar. Moka je na tom EP ubacio sve klince sa kojim je Duda kasnije pobrao lovorike.I nesrećno ispao neviđenom sudijskom krasnom.
Pogledaj izjavu Miličića koji posle toga i nije više igrao za reprezentaciju

Bane

pre 1 godinu

kakav smo bre to narod ... Teodosić je puno učinio za reprezentaciju i to mu ne treba zaboraviti. OK, kada više ne ide - ne ide. Kraj, ali pljuvati ga sada zbog toga je krajnje nekulturno i nekorektno prema njemu!

kum žoržo

pre 1 godinu

Teodosić je legenda srpske kosarke,i možda je postojao lepsi način da se ovo završi.Teo vec godinama nije na vrhunskom nivou,ali u svakom slučaju hvala ti na svemu majstore!

drvobradi

pre 1 godinu

@Liga šampiona
Daj ne laži više. Za početak Dule je bio selektor 2003, posle Pešića i bio je 6ti. Sa par NBA igrača i jos par dobrih EL igrača, ostalo popunio Partizanovim igračima (Đuro Ostojić i Kosta Perović). Posle njega je došao Željko, koga su na Olimpijadi i Kinezi dobili, završio 11 od 12. Ali pošto je to Željko dobio je još jednu šansu 2005te, svi znamo šta je bilo. 2006 je tim uzeo Šakota, kome se niko nije odazvao, dobro je i prošao. 2007 je došao Moka, reprezentaciju niko nije hteo da uzme, bukvalno niko. Svi bežali od nje. Onda je Duda krenuo u ponovno građenje i ostavio gotov tim Saletu. BTW Danilović preuzima savez posle OI 2016, u periodu od 2007-2016 su predsednici bili Kapičić i Đilas (3 srebra). Od Danilovića sve kreće nizbrdo.

Pravi put

pre 1 godinu

Ako je prioritet rezultat, nema tu mudrovanja, u prvom planu moraju da budu najbolji igrači sveta, Evrope i Aba lige. Podrška u ekipi moraju biti igrači kompatibilni s njima. To, ako se misli dobro ekipi. Treba se nešto učiti od Slovenaca. Mislim da Pešić ide u tom pravcu. Vreme će pokazati. Najbolji pokazatelj za tako nešto je tenis. Daš Đokoviću odrešene ruke, osvojiš Dejvis i ATP kup i stalno si konkurentan. U protivnom, ne bi nas bilo na teniskoj mapi. Šta tu da se filozofira, daj Jokiću loptu u ruke i samo ih malo poprskaj u pauzama, da se ne kliže lopta. Ako od njega ima bolji, neka nas pobedi. Takvog sigurno neće dobiti vremešni Teo. A i malo je takvih, ako ih uopšte ima.

Šile

pre 1 godinu

Mišljenje su podeljena, ali ja mislim da mi pre svega treba da se zahvalimo Pešiću. Svaka čast za ranije rezultate ali vreme je za penziju. A Teodosiću svaka čast i poštovanje za sve.

Grande Punto

pre 1 godinu

Ispravna odluka videcete i sami, da li neko misli ovde sa teo moze da cuva Doncica???
(Andreja, 08. avgust 2022 18:20)

A koga to imamo da može da čuva Dončića? Da neće možda Dobrić? Ha ha ha ha

Najbolji naš bek defanzivac u zadnjih 20 godina bio je Gagi Milosavljević, a čak ni Dragića nije uspevao da uspori, doduše nakon brojnih povreda.

Svejedno je ko će Dončića čuvati. On će svejedno uraditi svoje.

milan

pre 1 godinu

Teodosic je nas ubedljivo najbolji igrac, bez njega to nije ista reprezentacija.
(Vladan, 08. avgust 2022 19:31)

Jedno su emocije a drugo mozak. Teodosic je daleko od naseg ubedljivo najboljeg igraca.

CTPAX

pre 1 godinu

Ja kao Grobar sam mnogo voleo neke strance u Partizanu. Veseli, Haus, Bo... Verujem isto tako i navijači Zvezde ali ne bi voleo te strance u reprezentaciji. A Teu hvala za sve. Malo bez veze da se ovako oprosti. Ako Pešić uzme zlato bez Tea onda je u pravu.

SaleS

pre 1 godinu

Ne razumem stvarno ove pljuvače pre vremena. Pa svi vi ste pljuvali Marinu kad je pozvala Pejdž, pa kad je došla sa medaljom, kasnije ste Ivon prihvatili kao normalnu stvar. Mnogi doduše nisu ni znali da strankinja igra za našu reprezentaciju dok nisu došli do završnice, pa tobože počeli da prate. Naravno, svako bi voleo da naša reprezentacija bude samo od naših igrača, ali kad jedna Španija zove stranca, vidimo koliko se sve promenilo. Jednostavno ne stvaramo više naše igrače i treba se pomiriti sa tim. Drugo, ko ste vi pljuvači da spočitavate odluku jednog Pešića? Niko od nas nema pojma kako je Pešić zamislio da mu igra ekipa. Tako da, sačekajte malo, pa posle pljujte!!

AlexVS

pre 1 godinu

A da malo objavite da je Srbija trenutno 10. na svetu na svetskoj sahovskoj olimpijadi od 188 ekipa? Kako igraju nasi, svaka im cast!
Pozdrav od Aleksandra iz Vrsca!

Vladan

pre 1 godinu

Ovaj Pesic stalno nesto izvidi, secam se kada nije dao Radmanovicu da igra nego ga sve drzao na klupi. Teodosic je nas ubedljivo najbolji igrac, bez njega to nije ista reprezentacija.

tttttt

pre 1 godinu

Sami sebi pravimo lošu atmosferu......i sami sebe kanalimo kao i uvek,ja sam za to da igra Teodosić pošto nam je Janko bitno njegovo iskustvo,al ako je potpuno nespreman onda .....

Boris Banović

pre 1 godinu

Ko je dao mandat Pešiću da odlučuje o angažovanju stranaca u reptezentaciji ? Čovek nas je upropastio u kvalifikacijama, misli da je jedini ! Pod hitno smenito štetočinu ! Iskompleksirani čovek !

Može rijaliti, ali samo kol'ko mu disciplina dozvoli. 😉

pre 1 godinu

Joj što volim ove što postavljaju uslovi za selektori! 😊😁

ps
Ko neće sas Marsovci, taj može da 'oda. 😘🖐

objektivno

pre 1 godinu

Ne vidim kako mogu navijaci bilo kog velikog kluba u kosarci ili fudbalu da navijaju za nasumice skupljene igrace iz celog sveta koji sa tim gradom veze nemaju. Isto vazi i za reprezentaciju. Ako cemo da budemo groblje polivnjaka koje nisu htele njihove drzave ni za klubove ji za reprezentaciju kakve to veze ima sa nama? Igraju neki i sat C tim protiv B tima a ko pobedi igrace sa A timom svoje zemlje. A mi da navijamo?

Guns N Roses

pre 1 godinu

Ma Kari je izlapeo i njegovi najbolji trenerski dani su iza njega. Ne očekujem ništa od reprezentacije, neverovatno kakav krah jedne velike trenerske karijere.

Mile

pre 1 godinu

Pre bih dao loptu Teu bez ruke i noge nego Miciću, Guduricu i ostalima kad se lomi meč. Eto sta mislim o ovoj odluci a ubedjen sam da je odstranjen jer je Teo zajedno sa Raduljicom kod Saleta, bio glavni za nepozivanje Kalinica. Poznato je sa druge strane, da je šok Kaliniqi glavni igrač pomalo izlapelog Pešiċa. Teo - veliki naklon i hvala za svako odazivanje od 2003.

Sumnjivo lice

pre 1 godinu

Teo je bio top i nekad najbolji igrac. Ipak sada verovatno gusi i Vasu i Jokica svojim autoritetim, a slabijim kvalitetom.Verovatno je i dalje najglasniji u svlacionici a drugi su ga prerasli u igrackom smislu. Poznat je i da ne zarezuje mnogo selektore, sto se vidi na tajm autima kada namerno gleda u stranu, ne slusa, a onda u pola price selektore on pocinje svoj govor. To je i nekako prolazilo kad je bio najbolji, tad su to gutali, sada nece. Ima i ona Vasina izjava posle SP, problem je bio sto imao previse kvalitetnih pojedinaca, svi bi da Stalin igraju.

Lazar Grbic

pre 1 godinu

U pitsnju je Dzon Končar koji moze da igra i keca i dvojku...Čovek je naših korena i za mene ti ljudi nisu stranci... Onda bi mnogi naši reprezentativci bili stranci po tom obrazcu...a sa njim bicemo prvaci sigurno...Jer čovek koji sa pozicije beka ima u NBA po 15 skokova uz šut koji je za 3 preko 40% je neko ko pravi razliku...

Košarka keva

pre 1 godinu

Mislim da smo svi mi preponosni da prihvatimo stranca, da smo na mestu kada kažemo ne treba stranac neću da gledam. Ali nas uporno strancima pobeđuju. Al ajde to, nego 99% nije za stranca cool. A onda objave da je taj stranac neko tipa Jamal Murray is Denvera (znam da je igrao za Kanadu). Video bih vas onda :).

Stomak

pre 1 godinu

Meni je najneverovatnije da ima komentara da je Teo van forme i slično. Imao je prosek od 13 poena i 6 asistencija u evrokupu prošle sezone i sa 21 poenom u finalu doneo titulu i EL. On je i dalje jedan od najboljih plejmekera u evropi. Razlog razlaza sigurno nije zbog kvaliteta koji bi on mogao pružiti, jer on nije upitan, već je sigurno došlo do nesuglasica između Karija i njega. Velika šteta, i iskreno iako sam isprva bio srećan, sve manje i manje verujem u Karija.

croata

pre 1 godinu

Istu stvar smo u rukometu mi napravili s balicem. Kao prestar. A gledam one spanjolce iako ih ima 10 puta vise od nas njima je gasol igrao do ulaska u 5 deceniju zivota, a mogao je i kasnije, gledam francuze u rukometu, imaju bazen od pola afrike al im ne pada na pamet da se jos uvijek odreknu jednog karabatica, pola ekipe su im imali skoro 4 banke, a nije bilo pitanja da li su prestari ko kod nas. Ovo s teodosicem je velika sramota, pa u nekoj gustoj zavrsnici njegovo iskustvo bi sigurno pomoglo. Bilo bi dovoljno samo da je na klupi, i to bi mnogo ekipi znacilo. Postujem karija, ali tako se lako odrec legende, tezak si je uteg oko vrata stavio. Izvuci ce ga jedino rezultat, znajuci da je nba danas cirkus od kosarke pitanje je da li je jokic taj x faktor.

Dzordz

pre 1 godinu

Pesic u svom maniru...
Zar smo vez zaboravili kako je Pesic otkacio Andjusica!? Daleko od toga da hocu da kazem da su Teo i Andjusic isti kalibar igraca, ali bez obzira na to Pesic je postupio vrlo nekorektno prema Andjusicu. Evo, sada se nesto slicno ponovilo i sa Teom. (Radmanovica nismo zaboravili, ali je to ipak druga prica.)

veder

pre 1 godinu

Normalna, stvar, ako je van forme onda selektor može da izostavi i njega, ne bi trebalo niko da je privilegovan. Osim toga, nebitno je, on je već poodavno gnjavator i davež košarkaške lopte. Mladi dolaze, njima neka ustupi mesto. Ovi drugi koji nemaju veze sa košarkom treba da ućite, šta oni znaju o tome? Sujeti nije mesto u repki, niti bilo gde gde je timski rad.

Liga šampiona

pre 1 godinu

"Teodosić je član nacionalnog tima od 2007. godine kada ga je pozvao Moka Slavnić, a od tada do danas je propustio samo dva Evropska prvenstva, 2013. i 2017. godine zbog povrede".
Te 2007 godine je Moka zajahao reprezentaciju posle Duletovog "istorijskog" neuspeha i osvojenog 7og mesta mislim na evropskom. Moka je tada doveo sve zvezdaše i postavio istorijski rekord ostavši poslednji na sledećem prvenstvu gde je gubio mislim i od afričkih država. To je do danas najveći neuspeh naše košarke a sam Teodosić u svojoj reprezantativnoj karijeri ima najviše uspeha sa Đorđevićem i ukupno 4 srebra od te 2007me godine. Ovo su zapisane činjenice koje se mogu proveriti. Inače uspeh u tom periodu pored Đorđevića postiže i Danilovic kao predsednik kss. Ima mnogo više medalja od ostalih. To je naša košarka od kako su u nju uplovili zvezdaši poput Moke....INJENICE!!!

Vladimir

pre 1 godinu

Za sve je kriva politika koja se meša u sve. Nekada se radilo sa mlađima i imali smo košarkašu infrastrukturu. Sada je taj sektor pun menadžera, a kvalitetni igrači nemaju šansu pored tatinih i maminih sinova koji zbog love imaju prođu na određenim kampovima i trenerskim školama. Moraš imati talenta plus jaku vezu ili menadžera koji će te probiti gore. Ceo košarkaši sistem koji smo mi stariji poznavali je doživeo kolaps i mesto ustupio ovom menadžmentskom čudovištu. Zbog svega ovog Pešić bira da ne uzme "domaće ratnike' već "strane vojne plaćenike". Svaki od tih plaćenika zauzeo je jedno mesto našem igraču. Užas!

Dnevna doza ispranih mozgova

pre 1 godinu

Hvala bogu da neko konacno prepoznao da je Teodosic kao i Bogdanovic, teski folirant i verovatno kancer za svlacionicu. Poznato je da bio glavni podstrekac sa Raduljicom za odstranjivanje Kalinica nakon njegove izjave o Kosovu. Najgori igrac u istoriji reprezentacije, ovako bez njega i Bogdana a sa Micicem,Gudurom,Jaramazom, Jokarom,kapitenom Kalinicem ... idemo po zlato!

Bard je večan dok su mu deca verna! ✊

pre 1 godinu

Alo bre rijaliti papani, kakav Teo, kakav Đe-đe?
Da sam na Pešićevom mestu, poveo bih na prvenstvo samo Megine klince, u inat svima i uprkos svemu, a vi samo nastavite da lajete i pametujete.
😎😒

ps
Podrška Pešiću! 👍😉👏

SUNĐER BOB

pre 1 godinu

Da Teo ne valja ne bi ga Virtus po svaku cenu zadrzavao da igra EL...i njegovih 10 min je dovoljno..znači neka svađa, neslaganje sa Pešićem...mozda je doneta odluka da igra stranac (npr Panter) pa se priprema teren da se saopsti javnosti..prvo danas Paspalj a sad sklanjaju Miloša koji je protivnik stranaca..

Locutus

pre 1 godinu

Ma Kari je izlapeo i njegovi najbolji trenerski dani su iza njega. Ne očekujem ništa od reprezentacije, neverovatno kakav krah jedne velike trenerske karijere.
(Guns N Roses, 8. avgust 2022 19:11)

Jokić je praktično trener u Denveru kada je na terenu. Isto može i u reprezentaciji.

Phako

pre 1 godinu

Upravo u tome je razlika između klupskog i reprezentativnog takmičenja. Klubovi kupuju strance. Pored toliko dece koja treniraju košarku, treba da dovodimo Amerikance ili druge strance da igraju za reprezentaciju iako nikad kročili u Srbiju nisu? Najgora stvar ikad.

srecko

pre 1 godinu

Svaka cast gospodinu Pesicu sto je preseko. Javna tajna da, je Teodosic vedrio o oblacio u repki. Ko nije u klanu i ko mu se ne divi taj ne IGRA.

Udah

pre 1 godinu

Verujem da selektor radi pravu stvar sta god da je u pitanju. Msm, nemamo izbora, moramo da mu verujemo.
A za ove koji podrzavaju strance u rep. i cisto hipoteticki: pod uslovom da je to i moguce, koliki je broj stranaca prihvatljiv u timu da bi on predstavljao Srbiju?
Ako je jedan stranac OK, da li je i 3 i 5 i 15 OK?
U cemu je razlika?
Staranac u reprezentaciji - neprihvatljivo!
Pa daj onda da pokupuje drzava 15 stranaca i da slavimo to sto takva Srbija osvoji. Hocemo li slaviti?

Ljuba Ristić

pre 1 godinu

Stranac ne može da igra u reprezentaciji, samo srpski državljanin, bio on rodjen u Tunguziji, Srbiji ili bilo gde. Dakle, čemu polemika? Ako je Srbin, može da igra, a ako nije, ne može.

Ćuću

pre 1 godinu

I sada naravno kreće lavina, gomila ljudi za sve krivi Jokića,kao da je on za nešto kriv. Negativna atmosfera, a još nismo ni otišli na prvenstvo Evrope.
(goran, 08. avgust 2022 18:30)

Zna se da se njih dvojica ne mirišu, kao i da je u reprezentaciji Jokić ništa u odnosu na Tea.
Da bi debeli igrao postavio je uslov da ovog drugog nema. To je to.

Kartonka za vanka

pre 1 godinu

Pešić je izlapeo!Teo više nije u potrebnoj fizičkoj formi i to je jasno,ali kad pogledam da su alternative Jaramaz i Avramović dođe mi da zaplačem.Pa njih dvojicu da dekapituju ne bi našli ukupno 20 grama mozga!Oni su pokazali protiv Belgije koliko znaju!Neverovatan potez,šta god da je u pitanju.Micić je prvi plej i to je potpuno normalno,ali šta ako se povredi?Ova dva viteza da organizuju igru?Bolje da ne idemo tamo.Pokazace se vec protiv Slovenaca gde smo,a tek protiv Grka u kvalifikacijama?!Srećno momcima,a Teu hvala za zve sto je uradio u proteklih 15 godina.Jedan je Teo kapiten.

stevan

pre 1 godinu

da bre, to je razlog. nije nego teo (a volim ga) nije sportista pa mogu reci nikad nije ni bio, licno znam da purnja 2 pakle dnevno, pije, jede masno i sedi na ladnom betonu. salu na stranu nije vise koristan. ali je nacin na koji je pesic ovo odradio cudan. videcemo

Јанко

pre 1 godinu

Ђе ба запело?

Можда ће једног дана трачеви испливати, мада још увек не знамо ни где је запело у Кини. Свакако јесте између Салета и Јокаре, ал како и зашто - то вероватно никада нећемо сазнати.

Дакле можемо само да спекулишемо, а то је помало ем гадно ем јалово. Највероватније се Теу није допала улога коју му је наменио Кари, па је ствар ескалирала. Нагло и ружно, како је то код нас већ обичај. Shit happens.

Don Kihot

pre 1 godinu

Teo je mator i spor,u odbrani nula,danas se igra brza košarka sa jakom i pokretnom odbranom!
Pešić je 2002 god. u Indijanopolisu izbacio Radmanovića iz tima zbog banane i uzeo titulu!?

goran

pre 1 godinu

Samo Srbi mogu da ponize ovako jednu svoju legendu.Nemaš ga u planu,ok, tvoj izbor,ne zovi ga i ne stavljaj na širi spisak,pa da ga odbaciš, jer ovo deluje baš ponižavajuće za Teodosića. Sećam se da je Teodosić čitavo jedno leto bio sa reprezentacijom,pred EP, povređen,čekao vesti da može da igra,iako su šanse da zaigra bile minimalne još na početku priprema, na kraju nije otišao na prvenstvo.To je bio njegov odnos prema dresu reprezentacije.I sada naravno kreće lavina, gomila ljudi za sve krivi Jokića,kao da je on za nešto kriv. Negativna atmosfera, a još nismo ni otišli na prvenstvo Evrope.

Zlato bez sjaja

pre 1 godinu

Odbrusio mu Teo nešto u svom fazonu, stari to ne konta kao Sale što je kontao. Povredio mu ego i to je to. Inače to da se ne slaže sa Jokićem nije istina. Evropsko bez takvog igrača neće biti isto, kako za nas tako i za druge.

posve_nepodoban

pre 1 godinu

Svi ovi što "ne bi više gledali" ako se dovede stranac, to su isti oni koji su "prestali gledati" fudbalsku reprezentaciju još od potopa na SP 2006. ali vise na svakom članku o reprezentaciji.
Ne biste vi gledali, ali samo do četvrtfinala, nakon toga biste itekako gledali, zašto sebe lažete...

Khal Drogo

pre 1 godinu

Исправка кривог навода. Теодосић је у репрезентацији од 2003-е и ЕП У-16. И све ове године ако га тешка повреда не би омела, увијек бјеше на располагању селектору, играо би и ровит, за Теа је дрес Србије светиња.

Бити селектором националне селекције Србије јесте и чест и привилегија и велика одговорност, али је и казна. За разлику од других селекција гдје ће имати респекта ако селекција оствари добар резултат, у земљи Србији, шта год кошаркашка национална селелкција урадила на такмичењу, селектору пљувачина не гине.

Позиција селектора захтијева и тешке одлуке, као ова, селектор је такву одлуку донио, репрезентацију не чини 12 најбољих него 12 који ће као тим најбоље изгледати. на селектору је да тих 12 некако посложи, ако репрезентација не испуни очекивања нације, "гријех" ће на његову душу.

Да ли је запело, да ли је може бити и договор Теа и Карија, то су ствари унутар репрезентације и ствари које јавност и не треба знати. Уосталом дежурни пљувачи ће увијек наћи материјала за пљувачину.


Теу, једном од најготивних а мени и најдражих српски спортиста свако добро у наставку каријере и у животу, заслужио је много доброг. Селектору Пешићу и српским кошаркашима пуно среће у наставку квалификација за СП и на ЕП.

Maldini

pre 1 godinu

Veoma diskutabilna odluka Karija, ali opet nije svaki sportista dugovečan kao npr Djokovic ili Ibrahimović. To zahteva dosta odricanja u zivotu, a Teo se iskreno ničega u životu odrekao nije. Da li je zaslužio da ode u penziju ovako - nije.

Andreja

pre 1 godinu

Što mora da zapinje negde?
Jednostavno je Teo je legenda reprezentacije ali ne moze vecito biti u timu ... Micic, Avramovic i to je to
Ostatak ekipe se vrti oko Jokica ,
Ispravna odluka videcete i sami, da li neko misli ovde sa teo moze da cuva Doncica???

Daki

pre 1 godinu

Teodosić da je istrošen kao što neki ovde pričaju ne bi imao prethodnu sezonu kakvu je imao. A i da igra po 15 minuta po meču,mnogo bi nam značio. Što se tiče njegovog stava oko stranaca u reprezentaciji, ja mislim da ima podršku od oko 99% Srbije.
Ne znam samo ko i sa kojim ciljem gura sada tu priču...

Ne lupajte gluposti

pre 1 godinu

Na užem spisku ostaju isključivo 100% spremni igrači koji su uklopljeni u koncept tima. Teodosić u ovom trenutku ne ispunjava nešto od toga ili je nešto u pitanju što nema veze sa košarkom. Selektor i on znaju šta je, možda će saopštiti razlog javnosti možda ne to je njihova interna stvar. Jedno je sigurno a to je da niko osim Pešića u ovom trenutku ne može bolje da zna šta je dobro za tim, čak ni drugi naši stručnjaci a kamo li neuka javnost.

Lazar

pre 1 godinu

E moj pesicu.
Stavili ste covjeka bolestnog za selektora.
Samo ga slusajte Kad da intervju.

Sramno je sta se radi.. Teo imas moju podrsku kao covjek.
Sramota.
A necu ni da pricam o temi stranaca u reprezentaciju. Kad bi se to desilo nebi vise nikako gledo moj omiljeni sport.

Zoran

pre 1 godinu

ako dovedemo stranca ja vise necu gledati reprezentaciju.Sta rade nasi treneri sto ne treniraju igrace nasom skolom vec kopiraju Miska koji igrace prodaje u 18 i 19 godini.Nijednog njegovog ne bih pozvao a pogotovo ove koji odu u Nba i igraju minut dva ili razvojnu ligu.Kad smo mi doziveli da gubimo od Belgije ,Gruzije.To sto Paspalj prica je poraz celog kss

Del boj

pre 1 godinu

Covek koji je uz Bogdana sve dao reprezentaciji. I onda dodje ovaj fosil senilni na krilima stare slave, ladno ga precrta, okonča mu reprezentativnu karijeru i šansu da osvoji zlato. Neverovatno!

2CRAZY

pre 1 godinu

E prihvatili ste strance u domacim fudbalskim i kosarkasim klubovima, a sada vam je luda ideja da igraju i u reprezentaciji?
Sve zemlje to rade.
Gomila njih je i kod nas dobila srpsko drzavljanstvo, tako da su vec spremni.
Sada vam je to negativno, ali kad se to desi i vidite rezultat, zaboravicete na negodovanje, kao i svaki put do sad.

Dzoni-1970-

pre 1 godinu

Pesic bira tim, sekektor je, moze da precrta Teodosica, Boze moj mozda je i u pravu, ali stranca da dovede to malo teze, tu se ipak pita i ovih "7 miliona selektora", a velika vecina njih nikada ne bi pristala na stranca u reprezentaciji. Zna se sta je reprezentacija a sta klub, steta sto svi to ne znaju.

Milorad

pre 1 godinu

Ne radi se ovde da li odluka ispravna ili ne vec na koji je nacin najuruo kapitena. Napravio je razdor u ekipi. Sve je to moglo pametnije i mirnije da se uradi. Ali ne ovako

Вук

pre 1 godinu

Срамота да буде сваког ко иоле помисли нешто лоше о Теу, а камоли да овде пише. Најбољи наш играч који је толико дао својој земљи. Одазивао се увек, знојио док су други хладили јајца по плажама. Увек први увек испред свих. Магија са лоптом, чуда чини са баскетом. Велика штета. Могао је да се опрости на овом Еуру медаљом. Хвала ти на свему Милоше најбољи си!!

Konfučije

pre 1 godinu

Ja mislim da je Pešić, u Teu, pokušao pronaći novog Radmanovića. Razlika je u tome, što Pešić više nije onaj trener. Ideje pročitane, energija iščezla, ostala samo sujeta. Nije ni Teodosić cveće, međutim, Pešić je to inscenirao, da se dogodi. Šteta, ne tera se na taj način, čovek koji godinama igra za reprezentaciju. Bez obzira na rezultat, a pod rezultat mislim zlato, nije vredno. Plus, polufinale na Jokića, možda, više, teško. U ovim cipiripi utakmicama, on prosipa ( Pešić) + 8 na dva tri minuta do kraja. Jednom rečju sramota!

Brankoni84

pre 1 godinu

Najveći kritičar ideje o inostranom košarkašu među "orlovima"? Upravo Miloš Teodosić. "Ako bi Srbija odlučila da uzme stranca u reprezentaciju, ja bih tog trenutka prestao da igram za nacionalni tim", rekao je Teodosić u maju 2015. godine.

--

Poslednjih dana, pa i meseci, sve je aktuelnija priča o strancu u reprezentaciji Srbije, a pomalo simtomatično je da se ranije tokom dana oglasio Žarko Paspalj sa pričom da nam je potreban stranac da bi se osvojilo zlato.



Svetislav Pešić je u februaru upravo najavio mogućnost dovođenja stranca u reprezentaciju Srbije rečima:

"Mi nismo protiv stranaca, živimo u slobodnom, globalnom svetu. Ako zadovoljava kvalitetom, zašto ne bismo imali nekog?", naglasio je Pešić tada.

===============

U narednih par dana rasplet "situacije" na sledeci nacin.

Kevin Panter ubrzano dobija srpsko drzavljanstvo a Pešić i Paspalj pozvani u svojstvu dva svedoka.🤣🤣🤣

Nikola

pre 1 godinu

Ali svi misle da je Jokic kao nesto bitan za ekipu. Zar stvarno neko misli da ce Jokic bar 30 koseva imati po utakmici? Be znam da lj negde ima specijal da se odigra ali najopustenije bih se kladio da ce davati nekih mizernih petnaestak do dvadeset poena a o 40 koliko bi bilo realno zbog izvikanosti i tripovanja da je vrhunski mozemo samo da sanjamo.

Aragorn

pre 1 godinu

Ajde budimo dostojanstenni, molim vas.
U pitanju su dve legende našeg sporta uopšte.
Kada ih čujemo znaćemo šta je u potanju.
Možda su zajednički doneli odluku.
Ovo su sve špekulacije.
Da je imao nameru da Teo ne igra ne bi ga Pešisć ni zvao, da ga precrtava kao nekog omladinca koji zine na pomen legendi.
Ostaje ta nepoznata, oko poziva, ako je znao da ce da ga precrta Pešicu na dušu, a ako su imali dogovor da vide kako se oseca, telo kako se ponasa, on da li je sposoban i za prvenstvo i za sezonu,pa da zajeeno odluce.
Ima tu pitanja.

hoces iskreno

pre 1 godinu

2009 su ljudi pljuvali Dudu Ivkovica jer nije zvao Vujanica , Stojakovica , Milicica ...
2009 Teo je explodirao , nosio tadasnji tim do srebra.
2010 i kradje u Turskoj neki novi klinci su bili glavni...

Pesicu hvala za Zlato 2002 , ali nikada ga nisam voleo kao trenera.
Te 2002 smo stvarno imali jaku ekipu gde je svako umeo da explodira , POGODI trojku ...a to nam na zslodt mnogo fali od 2016.
Tripkovic , Bogdanovic , Teo , Velickovic , Savanovic , Macvan , Lucic , svi su umeli da iznenade .
Dok Nedovic , Micic , Guduric i slicni nikada nisu odigrali ni 5 dobrih minuta za reprezentaciju...

dejanmi

pre 1 godinu

Jel igrao Teo protiv Belgije? Ako jeste i izgubili smo ne moze da bude vodja i naravno da treba presjeci jednom i zavrsiti sa ovom lakrdijom da se bojimo vise Belgije u kosarci nego Belgije u fudbalu!!

Djordje

pre 1 godinu

Teodosic je jednostavno u ocajnoj formi i to je sve. Pesic ne gleda ko je koje ime, nego ko najvise moze da doprinese.Igrli su Teo i Jokic zajedno i nista nismo dobili. Teodosic je poznat po sjajnim asistencijama, ali isto tako je i Jokic. Nemojte pljuvati nikog dok ne vidimo da li ce ovo uroditi plodom.

Daki

pre 1 godinu

Teodosić da je istrošen kao što neki ovde pričaju ne bi imao prethodnu sezonu kakvu je imao. A i da igra po 15 minuta po meču,mnogo bi nam značio. Što se tiče njegovog stava oko stranaca u reprezentaciji, ja mislim da ima podršku od oko 99% Srbije.
Ne znam samo ko i sa kojim ciljem gura sada tu priču...

Aragorn

pre 1 godinu

Ajde budimo dostojanstenni, molim vas.
U pitanju su dve legende našeg sporta uopšte.
Kada ih čujemo znaćemo šta je u potanju.
Možda su zajednički doneli odluku.
Ovo su sve špekulacije.
Da je imao nameru da Teo ne igra ne bi ga Pešisć ni zvao, da ga precrtava kao nekog omladinca koji zine na pomen legendi.
Ostaje ta nepoznata, oko poziva, ako je znao da ce da ga precrta Pešicu na dušu, a ako su imali dogovor da vide kako se oseca, telo kako se ponasa, on da li je sposoban i za prvenstvo i za sezonu,pa da zajeeno odluce.
Ima tu pitanja.

Maldini

pre 1 godinu

Veoma diskutabilna odluka Karija, ali opet nije svaki sportista dugovečan kao npr Djokovic ili Ibrahimović. To zahteva dosta odricanja u zivotu, a Teo se iskreno ničega u životu odrekao nije. Da li je zaslužio da ode u penziju ovako - nije.

goran

pre 1 godinu

Samo Srbi mogu da ponize ovako jednu svoju legendu.Nemaš ga u planu,ok, tvoj izbor,ne zovi ga i ne stavljaj na širi spisak,pa da ga odbaciš, jer ovo deluje baš ponižavajuće za Teodosića. Sećam se da je Teodosić čitavo jedno leto bio sa reprezentacijom,pred EP, povređen,čekao vesti da može da igra,iako su šanse da zaigra bile minimalne još na početku priprema, na kraju nije otišao na prvenstvo.To je bio njegov odnos prema dresu reprezentacije.I sada naravno kreće lavina, gomila ljudi za sve krivi Jokića,kao da je on za nešto kriv. Negativna atmosfera, a još nismo ni otišli na prvenstvo Evrope.

Вук

pre 1 godinu

Срамота да буде сваког ко иоле помисли нешто лоше о Теу, а камоли да овде пише. Најбољи наш играч који је толико дао својој земљи. Одазивао се увек, знојио док су други хладили јајца по плажама. Увек први увек испред свих. Магија са лоптом, чуда чини са баскетом. Велика штета. Могао је да се опрости на овом Еуру медаљом. Хвала ти на свему Милоше најбољи си!!

Khal Drogo

pre 1 godinu

Исправка кривог навода. Теодосић је у репрезентацији од 2003-е и ЕП У-16. И све ове године ако га тешка повреда не би омела, увијек бјеше на располагању селектору, играо би и ровит, за Теа је дрес Србије светиња.

Бити селектором националне селекције Србије јесте и чест и привилегија и велика одговорност, али је и казна. За разлику од других селекција гдје ће имати респекта ако селекција оствари добар резултат, у земљи Србији, шта год кошаркашка национална селелкција урадила на такмичењу, селектору пљувачина не гине.

Позиција селектора захтијева и тешке одлуке, као ова, селектор је такву одлуку донио, репрезентацију не чини 12 најбољих него 12 који ће као тим најбоље изгледати. на селектору је да тих 12 некако посложи, ако репрезентација не испуни очекивања нације, "гријех" ће на његову душу.

Да ли је запело, да ли је може бити и договор Теа и Карија, то су ствари унутар репрезентације и ствари које јавност и не треба знати. Уосталом дежурни пљувачи ће увијек наћи материјала за пљувачину.


Теу, једном од најготивних а мени и најдражих српски спортиста свако добро у наставку каријере и у животу, заслужио је много доброг. Селектору Пешићу и српским кошаркашима пуно среће у наставку квалификација за СП и на ЕП.

Zoran

pre 1 godinu

ako dovedemo stranca ja vise necu gledati reprezentaciju.Sta rade nasi treneri sto ne treniraju igrace nasom skolom vec kopiraju Miska koji igrace prodaje u 18 i 19 godini.Nijednog njegovog ne bih pozvao a pogotovo ove koji odu u Nba i igraju minut dva ili razvojnu ligu.Kad smo mi doziveli da gubimo od Belgije ,Gruzije.To sto Paspalj prica je poraz celog kss

AlexVS

pre 1 godinu

A da malo objavite da je Srbija trenutno 10. na svetu na svetskoj sahovskoj olimpijadi od 188 ekipa? Kako igraju nasi, svaka im cast!
Pozdrav od Aleksandra iz Vrsca!

croata

pre 1 godinu

Istu stvar smo u rukometu mi napravili s balicem. Kao prestar. A gledam one spanjolce iako ih ima 10 puta vise od nas njima je gasol igrao do ulaska u 5 deceniju zivota, a mogao je i kasnije, gledam francuze u rukometu, imaju bazen od pola afrike al im ne pada na pamet da se jos uvijek odreknu jednog karabatica, pola ekipe su im imali skoro 4 banke, a nije bilo pitanja da li su prestari ko kod nas. Ovo s teodosicem je velika sramota, pa u nekoj gustoj zavrsnici njegovo iskustvo bi sigurno pomoglo. Bilo bi dovoljno samo da je na klupi, i to bi mnogo ekipi znacilo. Postujem karija, ali tako se lako odrec legende, tezak si je uteg oko vrata stavio. Izvuci ce ga jedino rezultat, znajuci da je nba danas cirkus od kosarke pitanje je da li je jokic taj x faktor.

CTPAX

pre 1 godinu

Ja kao Grobar sam mnogo voleo neke strance u Partizanu. Veseli, Haus, Bo... Verujem isto tako i navijači Zvezde ali ne bi voleo te strance u reprezentaciji. A Teu hvala za sve. Malo bez veze da se ovako oprosti. Ako Pešić uzme zlato bez Tea onda je u pravu.

Del boj

pre 1 godinu

Covek koji je uz Bogdana sve dao reprezentaciji. I onda dodje ovaj fosil senilni na krilima stare slave, ladno ga precrta, okonča mu reprezentativnu karijeru i šansu da osvoji zlato. Neverovatno!

Milorad

pre 1 godinu

Ne radi se ovde da li odluka ispravna ili ne vec na koji je nacin najuruo kapitena. Napravio je razdor u ekipi. Sve je to moglo pametnije i mirnije da se uradi. Ali ne ovako

milan

pre 1 godinu

Teodosic je nas ubedljivo najbolji igrac, bez njega to nije ista reprezentacija.
(Vladan, 08. avgust 2022 19:31)

Jedno su emocije a drugo mozak. Teodosic je daleko od naseg ubedljivo najboljeg igraca.

Желимир

pre 1 godinu

Једноставно:
1- Матор
2- Сам није сагласан да не буде стартни плеј
3- Јокићу треба нешто друго
Значи није задовољан он, није тренер, не би били ни ми!
То је 3/3, а од шута тројке Шпанцима се не живи. Све најбоље њему у наставку клупске каријере.

Bane

pre 1 godinu

kakav smo bre to narod ... Teodosić je puno učinio za reprezentaciju i to mu ne treba zaboraviti. OK, kada više ne ide - ne ide. Kraj, ali pljuvati ga sada zbog toga je krajnje nekulturno i nekorektno prema njemu!

stevan

pre 1 godinu

da bre, to je razlog. nije nego teo (a volim ga) nije sportista pa mogu reci nikad nije ni bio, licno znam da purnja 2 pakle dnevno, pije, jede masno i sedi na ladnom betonu. salu na stranu nije vise koristan. ali je nacin na koji je pesic ovo odradio cudan. videcemo

kum žoržo

pre 1 godinu

Teodosić je legenda srpske kosarke,i možda je postojao lepsi način da se ovo završi.Teo vec godinama nije na vrhunskom nivou,ali u svakom slučaju hvala ti na svemu majstore!

Kartonka za vanka

pre 1 godinu

Pešić je izlapeo!Teo više nije u potrebnoj fizičkoj formi i to je jasno,ali kad pogledam da su alternative Jaramaz i Avramović dođe mi da zaplačem.Pa njih dvojicu da dekapituju ne bi našli ukupno 20 grama mozga!Oni su pokazali protiv Belgije koliko znaju!Neverovatan potez,šta god da je u pitanju.Micić je prvi plej i to je potpuno normalno,ali šta ako se povredi?Ova dva viteza da organizuju igru?Bolje da ne idemo tamo.Pokazace se vec protiv Slovenaca gde smo,a tek protiv Grka u kvalifikacijama?!Srećno momcima,a Teu hvala za zve sto je uradio u proteklih 15 godina.Jedan je Teo kapiten.

Czv

pre 1 godinu

Taj Denver nuggets, kakav je ovog trenutka, osvojio bi evropsko sa 30 razlike svaku utakmicu. To što se vi palite na Playa, pa kruži, pa posle 20. Sec. Napada šut za tri... Ne igra se više. Slovenija igra isto kao Dallas. Luka radi isto što i tamo, pa su prvaci evrope. Pustite da vidimo gde smo protiv turske i grčke pa tek onda da pričamo. Sve reprezentacije koriste ono najbolje što imaju. Teo nije najbolji i ovo je ispravan potez

Stomak

pre 1 godinu

Meni je najneverovatnije da ima komentara da je Teo van forme i slično. Imao je prosek od 13 poena i 6 asistencija u evrokupu prošle sezone i sa 21 poenom u finalu doneo titulu i EL. On je i dalje jedan od najboljih plejmekera u evropi. Razlog razlaza sigurno nije zbog kvaliteta koji bi on mogao pružiti, jer on nije upitan, već je sigurno došlo do nesuglasica između Karija i njega. Velika šteta, i iskreno iako sam isprva bio srećan, sve manje i manje verujem u Karija.

Dzoni-1970-

pre 1 godinu

Pesic bira tim, sekektor je, moze da precrta Teodosica, Boze moj mozda je i u pravu, ali stranca da dovede to malo teze, tu se ipak pita i ovih "7 miliona selektora", a velika vecina njih nikada ne bi pristala na stranca u reprezentaciji. Zna se sta je reprezentacija a sta klub, steta sto svi to ne znaju.

Lazar

pre 1 godinu

E moj pesicu.
Stavili ste covjeka bolestnog za selektora.
Samo ga slusajte Kad da intervju.

Sramno je sta se radi.. Teo imas moju podrsku kao covjek.
Sramota.
A necu ni da pricam o temi stranaca u reprezentaciju. Kad bi se to desilo nebi vise nikako gledo moj omiljeni sport.

Brankoni84

pre 1 godinu

Najveći kritičar ideje o inostranom košarkašu među "orlovima"? Upravo Miloš Teodosić. "Ako bi Srbija odlučila da uzme stranca u reprezentaciju, ja bih tog trenutka prestao da igram za nacionalni tim", rekao je Teodosić u maju 2015. godine.

--

Poslednjih dana, pa i meseci, sve je aktuelnija priča o strancu u reprezentaciji Srbije, a pomalo simtomatično je da se ranije tokom dana oglasio Žarko Paspalj sa pričom da nam je potreban stranac da bi se osvojilo zlato.



Svetislav Pešić je u februaru upravo najavio mogućnost dovođenja stranca u reprezentaciju Srbije rečima:

"Mi nismo protiv stranaca, živimo u slobodnom, globalnom svetu. Ako zadovoljava kvalitetom, zašto ne bismo imali nekog?", naglasio je Pešić tada.

===============

U narednih par dana rasplet "situacije" na sledeci nacin.

Kevin Panter ubrzano dobija srpsko drzavljanstvo a Pešić i Paspalj pozvani u svojstvu dva svedoka.🤣🤣🤣

bojan

pre 1 godinu

Nit se sprema teren za mlade niti za stranca već se sprema teren i usmerava se koncept igre na Jokića. E sad dali je Pešić dorasao kao trener modernoj košarci treba ostaviti za kraj pa posle prvenstva davati komentare.

drvobradi

pre 1 godinu

@Liga šampiona
Daj ne laži više. Za početak Dule je bio selektor 2003, posle Pešića i bio je 6ti. Sa par NBA igrača i jos par dobrih EL igrača, ostalo popunio Partizanovim igračima (Đuro Ostojić i Kosta Perović). Posle njega je došao Željko, koga su na Olimpijadi i Kinezi dobili, završio 11 od 12. Ali pošto je to Željko dobio je još jednu šansu 2005te, svi znamo šta je bilo. 2006 je tim uzeo Šakota, kome se niko nije odazvao, dobro je i prošao. 2007 je došao Moka, reprezentaciju niko nije hteo da uzme, bukvalno niko. Svi bežali od nje. Onda je Duda krenuo u ponovno građenje i ostavio gotov tim Saletu. BTW Danilović preuzima savez posle OI 2016, u periodu od 2007-2016 su predsednici bili Kapičić i Đilas (3 srebra). Od Danilovića sve kreće nizbrdo.

elnino92

pre 1 godinu

Pre svega rekao bih da je problem to sto Teo ne zeli da ima sporednu ulogu, a ruku na srce pored Micica i Jokica ne moze da bude igrac oko koga ce da se zasniva igra.

кк

pre 1 godinu

Сад следи тровање нације и атмосфере у репрезентације од стране медија. Ућутаће једино ако победимо обе, али свакако ће жута штампа измишљати сукобе Јокића, Теа, Пешића и других. Браво за медије!!!

Pinki

pre 1 godinu

Teodosicevo vreme je verovatno proslo, ali on je vise ucinio za reprezentaciju nego svi mvp-ji nba-ja (jokic) i eurolige (micic i bjelica) zajedno. A ostali igraci iz rustera (osim lucica, kalinica i nedovica) su pokazali svoj kvalitet u kvalifikacijama protiv austrije, svajcarske, belgije i ostalih supersila u kosarci.

srecko

pre 1 godinu

Svaka cast gospodinu Pesicu sto je preseko. Javna tajna da, je Teodosic vedrio o oblacio u repki. Ko nije u klanu i ko mu se ne divi taj ne IGRA.

SaleS

pre 1 godinu

Ne razumem stvarno ove pljuvače pre vremena. Pa svi vi ste pljuvali Marinu kad je pozvala Pejdž, pa kad je došla sa medaljom, kasnije ste Ivon prihvatili kao normalnu stvar. Mnogi doduše nisu ni znali da strankinja igra za našu reprezentaciju dok nisu došli do završnice, pa tobože počeli da prate. Naravno, svako bi voleo da naša reprezentacija bude samo od naših igrača, ali kad jedna Španija zove stranca, vidimo koliko se sve promenilo. Jednostavno ne stvaramo više naše igrače i treba se pomiriti sa tim. Drugo, ko ste vi pljuvači da spočitavate odluku jednog Pešića? Niko od nas nema pojma kako je Pešić zamislio da mu igra ekipa. Tako da, sačekajte malo, pa posle pljujte!!

hoces iskreno

pre 1 godinu

2009 su ljudi pljuvali Dudu Ivkovica jer nije zvao Vujanica , Stojakovica , Milicica ...
2009 Teo je explodirao , nosio tadasnji tim do srebra.
2010 i kradje u Turskoj neki novi klinci su bili glavni...

Pesicu hvala za Zlato 2002 , ali nikada ga nisam voleo kao trenera.
Te 2002 smo stvarno imali jaku ekipu gde je svako umeo da explodira , POGODI trojku ...a to nam na zslodt mnogo fali od 2016.
Tripkovic , Bogdanovic , Teo , Velickovic , Savanovic , Macvan , Lucic , svi su umeli da iznenade .
Dok Nedovic , Micic , Guduric i slicni nikada nisu odigrali ni 5 dobrih minuta za reprezentaciju...

Old school

pre 1 godinu

Kari je ispao čovek.....proverio ga video da nema od toga više ništa... Da su šanse da se povredi na pripremnom mečevima velike i lepo mi rekao da iskuliraš ovo leto... Kontam da je TEO to i hteo....

Bajro Sismis

pre 1 godinu

Nije na meni da postavljam u pitanje odluku jednog svjetskog prvaka.

Kari nije poznat po popularnim potezima ali je poznat po titulama. Tako da podrska iako Teodosic je dosta postigao za Srbiju mislim da se mora prihvatiti ta odluka bez dovodjenja u pitanje autoritet trenera.

Nisu Svabe u fudbalu to sto jesu da govore treneru koga da vodi a koga da ne.

Napred Srbija !

Ljuba Ristić

pre 1 godinu

Stranac ne može da igra u reprezentaciji, samo srpski državljanin, bio on rodjen u Tunguziji, Srbiji ili bilo gde. Dakle, čemu polemika? Ako je Srbin, može da igra, a ako nije, ne može.

Јанко

pre 1 godinu

Ђе ба запело?

Можда ће једног дана трачеви испливати, мада још увек не знамо ни где је запело у Кини. Свакако јесте између Салета и Јокаре, ал како и зашто - то вероватно никада нећемо сазнати.

Дакле можемо само да спекулишемо, а то је помало ем гадно ем јалово. Највероватније се Теу није допала улога коју му је наменио Кари, па је ствар ескалирала. Нагло и ружно, како је то код нас већ обичај. Shit happens.

PatriJota

pre 1 godinu

Trener se pita i tacka. Teodosic je igrac u godinama, nikad odbranu ne igra, zna Kari zasto je to uradio.. Isto je i sa radmanom bilo

Andreja

pre 1 godinu

Što mora da zapinje negde?
Jednostavno je Teo je legenda reprezentacije ali ne moze vecito biti u timu ... Micic, Avramovic i to je to
Ostatak ekipe se vrti oko Jokica ,
Ispravna odluka videcete i sami, da li neko misli ovde sa teo moze da cuva Doncica???

Zlato bez sjaja

pre 1 godinu

Odbrusio mu Teo nešto u svom fazonu, stari to ne konta kao Sale što je kontao. Povredio mu ego i to je to. Inače to da se ne slaže sa Jokićem nije istina. Evropsko bez takvog igrača neće biti isto, kako za nas tako i za druge.

Nidza

pre 1 godinu

Sad ću početi da gledam reprezentaciju,bravo za selektora! Legenda, virtuoz na b92 sajtu,u realnosti nikotinac,alkos,kancer u reprezentaciji,nikad spreman.

Grande Punto

pre 1 godinu

Ispravna odluka videcete i sami, da li neko misli ovde sa teo moze da cuva Doncica???
(Andreja, 08. avgust 2022 18:20)

A koga to imamo da može da čuva Dončića? Da neće možda Dobrić? Ha ha ha ha

Najbolji naš bek defanzivac u zadnjih 20 godina bio je Gagi Milosavljević, a čak ni Dragića nije uspevao da uspori, doduše nakon brojnih povreda.

Svejedno je ko će Dončića čuvati. On će svejedno uraditi svoje.

Phako

pre 1 godinu

Upravo u tome je razlika između klupskog i reprezentativnog takmičenja. Klubovi kupuju strance. Pored toliko dece koja treniraju košarku, treba da dovodimo Amerikance ili druge strance da igraju za reprezentaciju iako nikad kročili u Srbiju nisu? Najgora stvar ikad.

GIFs

pre 1 godinu

Sukob je izmađu micića i teodosića, pešić je podržao micića... videćemo šta će da bude
Uostalom, raspitajte se malo, atmosfera u reprezentaciji je katastrofalna

Ђорђе

pre 1 godinu

Многи нису хтели да играју за репрезентацију, само један је ТЕО!
Када је у питању репрезентација, Тео и Штимац заслужују највећи респект.

Mile

pre 1 godinu

Pre bih dao loptu Teu bez ruke i noge nego Miciću, Guduricu i ostalima kad se lomi meč. Eto sta mislim o ovoj odluci a ubedjen sam da je odstranjen jer je Teo zajedno sa Raduljicom kod Saleta, bio glavni za nepozivanje Kalinica. Poznato je sa druge strane, da je šok Kaliniqi glavni igrač pomalo izlapelog Pešiċa. Teo - veliki naklon i hvala za svako odazivanje od 2003.

SUNĐER BOB

pre 1 godinu

Da Teo ne valja ne bi ga Virtus po svaku cenu zadrzavao da igra EL...i njegovih 10 min je dovoljno..znači neka svađa, neslaganje sa Pešićem...mozda je doneta odluka da igra stranac (npr Panter) pa se priprema teren da se saopsti javnosti..prvo danas Paspalj a sad sklanjaju Miloša koji je protivnik stranaca..

Bob Rock

pre 1 godinu

Odluka na mestu, sa vizijom budućnosti. Jednostavno Teo, uz respekt i veliku zahvalnost za dato reprezentaciji, je prestario i fizički slab da bi pružio kvalitet za medalju. Podrška selektoru!

Lazar Grbic

pre 1 godinu

U pitsnju je Dzon Končar koji moze da igra i keca i dvojku...Čovek je naših korena i za mene ti ljudi nisu stranci... Onda bi mnogi naši reprezentativci bili stranci po tom obrazcu...a sa njim bicemo prvaci sigurno...Jer čovek koji sa pozicije beka ima u NBA po 15 skokova uz šut koji je za 3 preko 40% je neko ko pravi razliku...

Велбужд

pre 1 godinu

Радио је шта је хтео годинама у репрезентацији. Спутавао Мицића. У пензију.
Мислим да је и Пешић за пензију.

veder

pre 1 godinu

Normalna, stvar, ako je van forme onda selektor može da izostavi i njega, ne bi trebalo niko da je privilegovan. Osim toga, nebitno je, on je već poodavno gnjavator i davež košarkaške lopte. Mladi dolaze, njima neka ustupi mesto. Ovi drugi koji nemaju veze sa košarkom treba da ućite, šta oni znaju o tome? Sujeti nije mesto u repki, niti bilo gde gde je timski rad.

Locutus

pre 1 godinu

Ma Kari je izlapeo i njegovi najbolji trenerski dani su iza njega. Ne očekujem ništa od reprezentacije, neverovatno kakav krah jedne velike trenerske karijere.
(Guns N Roses, 8. avgust 2022 19:11)

Jokić je praktično trener u Denveru kada je na terenu. Isto može i u reprezentaciji.

Vladimir

pre 1 godinu

Za sve je kriva politika koja se meša u sve. Nekada se radilo sa mlađima i imali smo košarkašu infrastrukturu. Sada je taj sektor pun menadžera, a kvalitetni igrači nemaju šansu pored tatinih i maminih sinova koji zbog love imaju prođu na određenim kampovima i trenerskim školama. Moraš imati talenta plus jaku vezu ili menadžera koji će te probiti gore. Ceo košarkaši sistem koji smo mi stariji poznavali je doživeo kolaps i mesto ustupio ovom menadžmentskom čudovištu. Zbog svega ovog Pešić bira da ne uzme "domaće ratnike' već "strane vojne plaćenike". Svaki od tih plaćenika zauzeo je jedno mesto našem igraču. Užas!

Bard je večan dok su mu deca verna! ✊

pre 1 godinu

Alo bre rijaliti papani, kakav Teo, kakav Đe-đe?
Da sam na Pešićevom mestu, poveo bih na prvenstvo samo Megine klince, u inat svima i uprkos svemu, a vi samo nastavite da lajete i pametujete.
😎😒

ps
Podrška Pešiću! 👍😉👏

Dnevna doza ispranih mozgova

pre 1 godinu

Hvala bogu da neko konacno prepoznao da je Teodosic kao i Bogdanovic, teski folirant i verovatno kancer za svlacionicu. Poznato je da bio glavni podstrekac sa Raduljicom za odstranjivanje Kalinica nakon njegove izjave o Kosovu. Najgori igrac u istoriji reprezentacije, ovako bez njega i Bogdana a sa Micicem,Gudurom,Jaramazom, Jokarom,kapitenom Kalinicem ... idemo po zlato!

Udah

pre 1 godinu

Verujem da selektor radi pravu stvar sta god da je u pitanju. Msm, nemamo izbora, moramo da mu verujemo.
A za ove koji podrzavaju strance u rep. i cisto hipoteticki: pod uslovom da je to i moguce, koliki je broj stranaca prihvatljiv u timu da bi on predstavljao Srbiju?
Ako je jedan stranac OK, da li je i 3 i 5 i 15 OK?
U cemu je razlika?
Staranac u reprezentaciji - neprihvatljivo!
Pa daj onda da pokupuje drzava 15 stranaca i da slavimo to sto takva Srbija osvoji. Hocemo li slaviti?

Petar

pre 1 godinu

Kakav god spor bio, ne rešava se ovako .... I Pešić i Teodosić su zadužili košarkašku Srbiju i svi mi koji volimo Srbiju i košarku bi trebalo da u vidu " nekog" saopštenja znamo i čemu se zapravo radi....Potpuno sam neutralan

Konfučije

pre 1 godinu

Ja mislim da je Pešić, u Teu, pokušao pronaći novog Radmanovića. Razlika je u tome, što Pešić više nije onaj trener. Ideje pročitane, energija iščezla, ostala samo sujeta. Nije ni Teodosić cveće, međutim, Pešić je to inscenirao, da se dogodi. Šteta, ne tera se na taj način, čovek koji godinama igra za reprezentaciju. Bez obzira na rezultat, a pod rezultat mislim zlato, nije vredno. Plus, polufinale na Jokića, možda, više, teško. U ovim cipiripi utakmicama, on prosipa ( Pešić) + 8 na dva tri minuta do kraja. Jednom rečju sramota!

Sumnjivo lice

pre 1 godinu

Teo je bio top i nekad najbolji igrac. Ipak sada verovatno gusi i Vasu i Jokica svojim autoritetim, a slabijim kvalitetom.Verovatno je i dalje najglasniji u svlacionici a drugi su ga prerasli u igrackom smislu. Poznat je i da ne zarezuje mnogo selektore, sto se vidi na tajm autima kada namerno gleda u stranu, ne slusa, a onda u pola price selektore on pocinje svoj govor. To je i nekako prolazilo kad je bio najbolji, tad su to gutali, sada nece. Ima i ona Vasina izjava posle SP, problem je bio sto imao previse kvalitetnih pojedinaca, svi bi da Stalin igraju.

Czv

pre 1 godinu

Ne može komentar da mi prodje, mi smo sad bukvalno denver nuggets. Nama trebaju brzi, visoki, prodorni sa sutem za 3. Teo je tu kradljivac lopte i vremena. Svi ostali vežbaju suteve sa jednim jakim centrom. Sve ostalo, čitaj košarka, je u rukama dvostrukog MVP.. I podržavam, da vidimo rezultat

Ćuću

pre 1 godinu

I sada naravno kreće lavina, gomila ljudi za sve krivi Jokića,kao da je on za nešto kriv. Negativna atmosfera, a još nismo ni otišli na prvenstvo Evrope.
(goran, 08. avgust 2022 18:30)

Zna se da se njih dvojica ne mirišu, kao i da je u reprezentaciji Jokić ništa u odnosu na Tea.
Da bi debeli igrao postavio je uslov da ovog drugog nema. To je to.

Šile

pre 1 godinu

Mišljenje su podeljena, ali ja mislim da mi pre svega treba da se zahvalimo Pešiću. Svaka čast za ranije rezultate ali vreme je za penziju. A Teodosiću svaka čast i poštovanje za sve.

Pravi put

pre 1 godinu

Ako je prioritet rezultat, nema tu mudrovanja, u prvom planu moraju da budu najbolji igrači sveta, Evrope i Aba lige. Podrška u ekipi moraju biti igrači kompatibilni s njima. To, ako se misli dobro ekipi. Treba se nešto učiti od Slovenaca. Mislim da Pešić ide u tom pravcu. Vreme će pokazati. Najbolji pokazatelj za tako nešto je tenis. Daš Đokoviću odrešene ruke, osvojiš Dejvis i ATP kup i stalno si konkurentan. U protivnom, ne bi nas bilo na teniskoj mapi. Šta tu da se filozofira, daj Jokiću loptu u ruke i samo ih malo poprskaj u pauzama, da se ne kliže lopta. Ako od njega ima bolji, neka nas pobedi. Takvog sigurno neće dobiti vremešni Teo. A i malo je takvih, ako ih uopšte ima.

Debeli

pre 1 godinu

Ne znam koliko koji je prosek godina ovih sto komentarišu ovde, ali samo jedno, verujte Pesicu!
2001. i 2002. je isto bilo trzavica pred takmicenja, pred Indijanapolis smo 3 pripremne utakmice izgubili u Pioniru, Australija, mislim da.je bila Turska i ne mogu trece da se setim. Drvlje i kamenje na Pesica. Pa sto je zvao Smiljanica, Koturovica,pa skandal kad je Radmana izbacio. Ima nas starijih ovde koji znamo zašto treba verovati Pesicu.

posve_nepodoban

pre 1 godinu

Svi ovi što "ne bi više gledali" ako se dovede stranac, to su isti oni koji su "prestali gledati" fudbalsku reprezentaciju još od potopa na SP 2006. ali vise na svakom članku o reprezentaciji.
Ne biste vi gledali, ali samo do četvrtfinala, nakon toga biste itekako gledali, zašto sebe lažete...

dejanmi

pre 1 godinu

Jel igrao Teo protiv Belgije? Ako jeste i izgubili smo ne moze da bude vodja i naravno da treba presjeci jednom i zavrsiti sa ovom lakrdijom da se bojimo vise Belgije u kosarci nego Belgije u fudbalu!!

Dzordz

pre 1 godinu

Pesic u svom maniru...
Zar smo vez zaboravili kako je Pesic otkacio Andjusica!? Daleko od toga da hocu da kazem da su Teo i Andjusic isti kalibar igraca, ali bez obzira na to Pesic je postupio vrlo nekorektno prema Andjusicu. Evo, sada se nesto slicno ponovilo i sa Teom. (Radmanovica nismo zaboravili, ali je to ipak druga prica.)

Ne lupajte gluposti

pre 1 godinu

Na užem spisku ostaju isključivo 100% spremni igrači koji su uklopljeni u koncept tima. Teodosić u ovom trenutku ne ispunjava nešto od toga ili je nešto u pitanju što nema veze sa košarkom. Selektor i on znaju šta je, možda će saopštiti razlog javnosti možda ne to je njihova interna stvar. Jedno je sigurno a to je da niko osim Pešića u ovom trenutku ne može bolje da zna šta je dobro za tim, čak ni drugi naši stručnjaci a kamo li neuka javnost.

Tex Willer

pre 1 godinu

Za LIGU SAMPIONA
Moja gubio od afričkih zemalja na Evropskom prvenstvu !!!! I ovi ti objave komentar. Moka je na tom EP ubacio sve klince sa kojim je Duda kasnije pobrao lovorike.I nesrećno ispao neviđenom sudijskom krasnom.
Pogledaj izjavu Miličića koji posle toga i nije više igrao za reprezentaciju

Djordje

pre 1 godinu

Teodosic je jednostavno u ocajnoj formi i to je sve. Pesic ne gleda ko je koje ime, nego ko najvise moze da doprinese.Igrli su Teo i Jokic zajedno i nista nismo dobili. Teodosic je poznat po sjajnim asistencijama, ali isto tako je i Jokic. Nemojte pljuvati nikog dok ne vidimo da li ce ovo uroditi plodom.

Zvezdan

pre 1 godinu

Ne može komentar da mi prodje, mi smo sad bukvalno denver nuggets. Nama trebaju brzi, visoki, prodorni sa sutem za 3. Teo je tu kradljivac lopte i vremena. Svi ostali vežbaju suteve sa jednim jakim centrom. Sve ostalo, čitaj košarka, je u rukama dvostrukog MVP.. I podržavam, da vidimo rezultat
(Czv, 08. avgust 2022 21:19)

Je l taj dvostruki Mvp osvojio neki trofej za koji ne znamo?

Trebaju nam Nagetsi, kažeš, visoki?
Nagetsi bukvalno najnižu spoljnu liniju u čitavoj ligi.
Da neće možda Kalina i Dobrilo da mu utrčavaju na pasove? Ko će da šutira trojke?

I opet, šta je taj Denver osvojio, pa da po njima modeliramo igru iako kadar za to nemamo?

Don Kihot

pre 1 godinu

Teo je mator i spor,u odbrani nula,danas se igra brza košarka sa jakom i pokretnom odbranom!
Pešić je 2002 god. u Indijanopolisu izbacio Radmanovića iz tima zbog banane i uzeo titulu!?

Nikola

pre 1 godinu

Ali svi misle da je Jokic kao nesto bitan za ekipu. Zar stvarno neko misli da ce Jokic bar 30 koseva imati po utakmici? Be znam da lj negde ima specijal da se odigra ali najopustenije bih se kladio da ce davati nekih mizernih petnaestak do dvadeset poena a o 40 koliko bi bilo realno zbog izvikanosti i tripovanja da je vrhunski mozemo samo da sanjamo.

tttttt

pre 1 godinu

Sami sebi pravimo lošu atmosferu......i sami sebe kanalimo kao i uvek,ja sam za to da igra Teodosić pošto nam je Janko bitno njegovo iskustvo,al ako je potpuno nespreman onda .....

ultrasrbin

pre 1 godinu

(drvobradi, 8. avgust 2022 20:31)

Ajde navedi te NBA igrace koji su igrali kod Duleta.
Stojakovic i Jaric povredjeni i vise stete nego koristi.
Centarska linija c kategorije ako ne racunamo Koturovica sa kojim je Dule imao problema. Od dobrih igraca imali smo Gurovica i Vujanica, ali su zato igrali i Ostojic, Bogavac, Vule,...
Pa koga je trebao da stavi an centra kada nisu igrali Divac, Tomasevic, Milojevic, Krstic, Tarlac. Svako iz nekog svog razloga.
A ti nik promeni u drvenonosi posto si lazovcina i licemer koji samo nalazi razlog da kritikuje sve vezano za Partizan.

Guns N Roses

pre 1 godinu

Ma Kari je izlapeo i njegovi najbolji trenerski dani su iza njega. Ne očekujem ništa od reprezentacije, neverovatno kakav krah jedne velike trenerske karijere.

Boris Banović

pre 1 godinu

Ko je dao mandat Pešiću da odlučuje o angažovanju stranaca u reptezentaciji ? Čovek nas je upropastio u kvalifikacijama, misli da je jedini ! Pod hitno smenito štetočinu ! Iskompleksirani čovek !

Nebojša

pre 1 godinu

Samo čovek koji želi zlo reprezentaciji Srbije podržava ovu, najbesmisleniju odluku u novijoj istoriji. A stranac u reprezentaciji je tolika sramota za Srbiju da nema dalje. Ako želite da upropastite košarkašku reprezentaciju onda ostavite ovog senilnog dedu.

Vladan

pre 1 godinu

Ovaj Pesic stalno nesto izvidi, secam se kada nije dao Radmanovicu da igra nego ga sve drzao na klupi. Teodosic je nas ubedljivo najbolji igrac, bez njega to nije ista reprezentacija.

VR46

pre 1 godinu

Teo je primer kako igrac treba da se ophodi prema reprezentaciji, ali...Teo je u ozbiljinim kosarkaskim godinama, godinama kada treba da budes spreman da prihvatis odredjenu ulogu u timu, ulogu od nekih 8-12 min. Veci greh bi bio ponuditi njemu nesto tako, nego mu se zahvaliti na vreme. Da ne pominjem da on to ne bi nikad prihvatio. Dok je ziv treba da ima postovanje, i otvorena vrata u savezu i repki, ali ne vise kao igrac! Vreme je i posteno da se Vasi dodeli ta uloga!

Wabbit

pre 1 godinu

Радио је шта је хтео годинама у репрезентацији. Спутавао Мицића. У пензију.
Мислим да је и Пешић за пензију.
(Велбужд, 8. avgust 2022 20:16)
Kada je sputavao Micica? Teo je poslednji put na velikom takmicenju igrao 2016. Zapravo, nisam siguran da su Micic i Teodosic ikada igrali zajedno na nekom velikom takmicenju, a ako jesu, to je bilo jer je Jovic bio povredjen.

objektivno

pre 1 godinu

Ne vidim kako mogu navijaci bilo kog velikog kluba u kosarci ili fudbalu da navijaju za nasumice skupljene igrace iz celog sveta koji sa tim gradom veze nemaju. Isto vazi i za reprezentaciju. Ako cemo da budemo groblje polivnjaka koje nisu htele njihove drzave ni za klubove ji za reprezentaciju kakve to veze ima sa nama? Igraju neki i sat C tim protiv B tima a ko pobedi igrace sa A timom svoje zemlje. A mi da navijamo?

palop

pre 1 godinu

Kakva je ovo anketa? Puko nagadjanje, a ima mnogo nijansi izmedju ova 3 ponudjena odgovora.

Zao mi je Tea, ali ne znamo razlog i mogu samo da se nadam da je Pesic doneo dobru odluku...

2CRAZY

pre 1 godinu

E prihvatili ste strance u domacim fudbalskim i kosarkasim klubovima, a sada vam je luda ideja da igraju i u reprezentaciji?
Sve zemlje to rade.
Gomila njih je i kod nas dobila srpsko drzavljanstvo, tako da su vec spremni.
Sada vam je to negativno, ali kad se to desi i vidite rezultat, zaboravicete na negodovanje, kao i svaki put do sad.

Liga šampiona

pre 1 godinu

"Teodosić je član nacionalnog tima od 2007. godine kada ga je pozvao Moka Slavnić, a od tada do danas je propustio samo dva Evropska prvenstva, 2013. i 2017. godine zbog povrede".
Te 2007 godine je Moka zajahao reprezentaciju posle Duletovog "istorijskog" neuspeha i osvojenog 7og mesta mislim na evropskom. Moka je tada doveo sve zvezdaše i postavio istorijski rekord ostavši poslednji na sledećem prvenstvu gde je gubio mislim i od afričkih država. To je do danas najveći neuspeh naše košarke a sam Teodosić u svojoj reprezantativnoj karijeri ima najviše uspeha sa Đorđevićem i ukupno 4 srebra od te 2007me godine. Ovo su zapisane činjenice koje se mogu proveriti. Inače uspeh u tom periodu pored Đorđevića postiže i Danilovic kao predsednik kss. Ima mnogo više medalja od ostalih. To je naša košarka od kako su u nju uplovili zvezdaši poput Moke....INJENICE!!!

Oftalmolog

pre 1 godinu

Mslim da Pešić vidi nešto drugo.
Generalno, Teo ne kapira Jokića, kretanje, razmisljanje, rad u reketu. Teo hvala na svemu.
(Vladimir, 08. avgust 2022 21:01)

Da te pitam tako pametnog, ko je doneo poslednju medalju sa Olimpijskih igara, u košarci, za Srbiju? Ko? Pa Teodosić i Jokić zajedno pobogu? Dal ste bre realni, od kada pratite košarku? Od pre dva dana šta li? Neverovatno, apsolutno neverovatno!

Milos

pre 1 godinu

Ne vidim kako mogu navijaci bilo kog velikog kluba u kosarci ili fudbalu da navijaju za nasumice skupljene igrace iz celog sveta koji sa tim gradom veze nemaju. Isto vazi i za reprezentaciju. Ako cemo da budemo groblje polivnjaka koje nisu htele njihove drzave ni za klubove ji za reprezentaciju kakve to veze ima sa nama? Igraju neki i sat C tim protiv B tima a ko pobedi igrace sa A timom svoje zemlje. A mi da navijamo?
(objektivno, 8. avgust 2022 19:53)
A ne smetaju nam stranco u zenskoj kosarci. rvanju, boksu?
Busamo se u grudi kada nam donesu medalje...

JPR24

pre 1 godinu

Teo jeste uvek bio tu, ok. Ali konkretno šta je doneo ? Ako se malo više analizira, ništa posebno, ostaće u pamćenju ona trojka Španiji, i to je to, uvek je bio lenj za rad, a mogao je garant puno više ! Sad je već u godinama, proslo je vreme, neko je morao da preseče ! Pesic je to uradio i ide se dalje…

golub

pre 1 godinu

Za svakog je bitan rezultat teo u godinama teško može da se nosi sa mlađim i bržim igračima nećemo imati dve asistencije ali biće medalja.

76er

pre 1 godinu

Mslim da Pešić vidi nešto drugo.
Generalno, Teo ne kapira Jokića, kretanje, razmisljanje, rad u reketu. Teo hvala na svemu.
(Vladimir, 08. avgust 2022 21:01)

Da te pitam tako pametnog, ko je doneo poslednju medalju sa Olimpijskih igara, u košarci, za Srbiju? Ko? Pa Teodosić i Jokić zajedno pobogu? Dal ste bre realni, od kada pratite košarku? Od pre dva dana šta li? Neverovatno, apsolutno neverovatno!
(Oftalmolog, 09. avgust 2022 00:10)

Ne slazem se sa ovim da se ne kapiraju u prvom komentaru, ali mislim da je ego odradio svoje.
Ono sto hocu takodje reci, da doneli su medalju zajedno ali je Teo tad imao 29 godina.

Majstor Ringo

pre 1 godinu

Zelimir@

A ti si baba Vanga pa znas kako bi Teo odigrao EP, aktuelni MVP finala EK, sjajna sezona za Teodosica u Virtusu, ocito to nije dovoljno za Pesica.
Pljuvali ste Djordjevica, nek nam je bog na pomoc sa Pesicem!

drvobradi

pre 1 godinu

@ultrasrbin
Vidim da si ostrašćen navijač Partizana, poštovalac lika i dela Vujoševića, ali nije u redu da zaboravljaš na igrače Partizana. NBA igrač u tom timu je bio i Predrag Drobnjak, i to solidan. Stojaković je u grupnoj fazi trpao po 20p, povredio se čini mi se protiv Turaka, a i tada je bio dvocifren. Van NBA igrača, imao je Vujanića i Gurovića, ozbiljne EL igrače. 6to mesto je tada smatrano za neuspeh, ali turnir je bio ozbiljan, realno se sve svodilo na utakmicu protiv Litvanije, koja je i osvojila turnir. Ono što je bio problem je način na koji je Dule birao ekipu, i kakva atmosfera je stvorena.
Problem sa vama ultra nešto likovima je što živite u fantazijama i iskrivljenoj stvarnosti.

Košarka keva

pre 1 godinu

Mislim da smo svi mi preponosni da prihvatimo stranca, da smo na mestu kada kažemo ne treba stranac neću da gledam. Ali nas uporno strancima pobeđuju. Al ajde to, nego 99% nije za stranca cool. A onda objave da je taj stranac neko tipa Jamal Murray is Denvera (znam da je igrao za Kanadu). Video bih vas onda :).

srbin

pre 1 godinu

Odluka je kosarskaski 100% ispravna, jedino nacin nije dobar. Nije ga trebao ni pozvati onda, ipak je Teo legenda i nije trebalo tako.. E sada, nije ni Teo cvecka i postavlja se pitanje i kakav se pojavio na tim pripremama, moguce da nije mogao da hoda koliko je nespreman...

Djordje

pre 1 godinu

Cekaj , Teo je mator a sta cemo da Pesicem , covek realno pregazenog kosarkaskog shvatanja ko poznaje prilike u evropskoj kosarci isto tako zna da on vise nije mogao da nadje angazman u evroligaskim timovima nego je dobro dosao ovima u savezu da pazare alibi za eventualno 5-7 mesto sve sa Jokicem i Bogdanom ako se uopste i dokopamo SP ako ni to ne bude ide Pesic vrlo brzo za Teom .

Selektor novi

pre 1 godinu

Kad se otpiše jedan(glavni) igrač sa objašnjenjem da se ne uklapa u tim, jasno je da se pojavio drugi (glavni) igrač u timu koji ga ne želi. Pametnom dosta.

parabellum

pre 1 godinu

Ja kao Grobar sam mnogo voleo neke strance u Partizanu. Veseli, Haus, Bo... Verujem isto tako i navijači Zvezde ali ne bi voleo te strance u reprezentaciji. A Teu hvala za sve. Malo bez veze da se ovako oprosti. Ako Pešić uzme zlato bez Tea onda je u pravu.
(CTPAX, 08. avgust 2022 19:04)

Lovernj otac!

vlade

pre 1 godinu

na glup način se Teo oprostio od reprezentacije, ali to nije greška ni Pešića ni njega, već saveza, koji ga nije ispratio u penziju kako dolikuje..
možda je u pitanju i uzajaman dogovor, videćemo.. sve u svemu, verujem da Kari zna šta radi, kada je uspeo da sa onom ekipom egomanijaka 2002 godine uzme zlato, onda može sve.. igrački, po imenima naš najbolji tim, voleo sam ih kao braću rođenu, ali trebalo ih je ukomponovati..
takođe, poznato je da selektor, voli centre za glavne igrače, isto je kukao za Divca, pred SP, sada je došlo bio Jokića.. koji mu je i centar i play.. moguće da Teo ne može da odgovori fizičkim zadacima, a i odbrana mu je uvek bila kriminalna.. samo bih ja ispratio sa Teom i Bjelicu..

40 godina u košarci i oko nje

pre 1 godinu

Svetislav Pešić, precenjeni čvrstorukaš... Da u Indijanopolisu Gurović i Jarić nisu odigrali utakmice života kada se lomilo, taj čovek medalje ne bi video. Od tada nikad ništa... Pozivanje stranaca (nižerazrednih Amerikanaca) u reprezentaciju u kojoj već igraju MVP-evi NBA i Eurolige uz objašnjenje da drugačije ne možemo do medalje? Potez da čoveka koji nosi srpsku košarku zadnjih 17 godina pozoveš na pripreme, on se odazove, pa ga onda otkačiš kao da je junior? Svetislav Pešić je osvedočena budala.

Može rijaliti, ali samo kol'ko mu disciplina dozvoli. 😉

pre 1 godinu

Joj što volim ove što postavljaju uslovi za selektori! 😊😁

ps
Ko neće sas Marsovci, taj može da 'oda. 😘🖐

kentaur

pre 1 godinu

Centarska linija c kategorije ako ne racunamo Koturovica sa kojim je Dule imao problema. Od dobrih igraca imali smo Gurovica i Vujanica, ali su zato igrali i Ostojic, Bogavac, Vule,...
Pa koga je trebao da stavi an centra kada nisu igrali Divac, Tomasevic, Milojevic, Krstic, Tarlac. Svako iz nekog svog razloga.
(ultrasrbin, 08. avgust 2022 22:41)

Jova Stanojevića.
Dule nije vredan komentarisanja.

Mire

pre 1 godinu

Psšić uopšte nije dužan da obrazlaže svoje odluke o izboru. Na kraju, on je odgovoran za rezultate, pa videcemo. Teo vec neko vreme nije u punoj formi, a sad košarka zahteva puno više rada a ne vic igre. Možda i mi podležemo teorijama zavere, ali zasad verujem Kariju - jer je donosio rezultate

Slobodan Penezić

pre 1 godinu

Ja sam protiv da u reprezentaciji igraju igrači koji nisu sa područja Republike Srbije. Nije svako ko nije bio stranac pre 30 ili 15 godina, sada je možda stranac. Po mom shvatanju, uzeću neke bez veze primere da puno ne razmišljam. Prekazi ili Bajro Župić nisu stranci u Srbiji, a Misimović i Bilbija jesu stranci.

Bre!

pre 1 godinu

Teodosic i Pesic u penziju zajedno.
Ne moze jedan igrac koji ide prema 40 godini i trener u 70 i nekoj da budu bitni faktori u reprezentaciji.
Apsolutno je to da ne sme biti stranaca u reprezentaciji jer to samo znaci da se nije radilo sa mladjim generacijama. Znak da je ovo tako je to sto se ovde dve starkelje prepucavaju oko kosarke.

Guca,Loznica,Crna Bara

pre 1 godinu

Kakve medalje, kakvi bakraci
Odmah smeniti ovog nabedjenog trenera koji nema pojma o kosarci.
Za repku mora da igraju samo gradjani Srbije pa neka 50 godina
budemo poslednji. To je pitanje patriotizma i svi reprezentativci
su povini da bojkotuju ovu maskotu od trenera. TEO je za njega
PROFESOR kosarke. VELEMAJSTOR.

Dnevna doza ispranih mozgova

pre 1 godinu

Hvala bogu da neko konacno prepoznao da je Teodosic kao i Bogdanovic, teski folirant i verovatno kancer za svlacionicu. Poznato je da bio glavni podstrekac sa Raduljicom za odstranjivanje Kalinica nakon njegove izjave o Kosovu. Najgori igrac u istoriji reprezentacije, ovako bez njega i Bogdana a sa Micicem,Gudurom,Jaramazom, Jokarom,kapitenom Kalinicem ... idemo po zlato!

Liga šampiona

pre 1 godinu

"Teodosić je član nacionalnog tima od 2007. godine kada ga je pozvao Moka Slavnić, a od tada do danas je propustio samo dva Evropska prvenstva, 2013. i 2017. godine zbog povrede".
Te 2007 godine je Moka zajahao reprezentaciju posle Duletovog "istorijskog" neuspeha i osvojenog 7og mesta mislim na evropskom. Moka je tada doveo sve zvezdaše i postavio istorijski rekord ostavši poslednji na sledećem prvenstvu gde je gubio mislim i od afričkih država. To je do danas najveći neuspeh naše košarke a sam Teodosić u svojoj reprezantativnoj karijeri ima najviše uspeha sa Đorđevićem i ukupno 4 srebra od te 2007me godine. Ovo su zapisane činjenice koje se mogu proveriti. Inače uspeh u tom periodu pored Đorđevića postiže i Danilovic kao predsednik kss. Ima mnogo više medalja od ostalih. To je naša košarka od kako su u nju uplovili zvezdaši poput Moke....INJENICE!!!

Lazar

pre 1 godinu

E moj pesicu.
Stavili ste covjeka bolestnog za selektora.
Samo ga slusajte Kad da intervju.

Sramno je sta se radi.. Teo imas moju podrsku kao covjek.
Sramota.
A necu ni da pricam o temi stranaca u reprezentaciju. Kad bi se to desilo nebi vise nikako gledo moj omiljeni sport.

Nebojša

pre 1 godinu

Samo čovek koji želi zlo reprezentaciji Srbije podržava ovu, najbesmisleniju odluku u novijoj istoriji. A stranac u reprezentaciji je tolika sramota za Srbiju da nema dalje. Ako želite da upropastite košarkašku reprezentaciju onda ostavite ovog senilnog dedu.

Nidza

pre 1 godinu

Sad ću početi da gledam reprezentaciju,bravo za selektora! Legenda, virtuoz na b92 sajtu,u realnosti nikotinac,alkos,kancer u reprezentaciji,nikad spreman.

Nikola

pre 1 godinu

Ali svi misle da je Jokic kao nesto bitan za ekipu. Zar stvarno neko misli da ce Jokic bar 30 koseva imati po utakmici? Be znam da lj negde ima specijal da se odigra ali najopustenije bih se kladio da ce davati nekih mizernih petnaestak do dvadeset poena a o 40 koliko bi bilo realno zbog izvikanosti i tripovanja da je vrhunski mozemo samo da sanjamo.

Vladan

pre 1 godinu

Ovaj Pesic stalno nesto izvidi, secam se kada nije dao Radmanovicu da igra nego ga sve drzao na klupi. Teodosic je nas ubedljivo najbolji igrac, bez njega to nije ista reprezentacija.

Ćuću

pre 1 godinu

I sada naravno kreće lavina, gomila ljudi za sve krivi Jokića,kao da je on za nešto kriv. Negativna atmosfera, a još nismo ni otišli na prvenstvo Evrope.
(goran, 08. avgust 2022 18:30)

Zna se da se njih dvojica ne mirišu, kao i da je u reprezentaciji Jokić ništa u odnosu na Tea.
Da bi debeli igrao postavio je uslov da ovog drugog nema. To je to.

Del boj

pre 1 godinu

Covek koji je uz Bogdana sve dao reprezentaciji. I onda dodje ovaj fosil senilni na krilima stare slave, ladno ga precrta, okonča mu reprezentativnu karijeru i šansu da osvoji zlato. Neverovatno!

Mile

pre 1 godinu

Pre bih dao loptu Teu bez ruke i noge nego Miciću, Guduricu i ostalima kad se lomi meč. Eto sta mislim o ovoj odluci a ubedjen sam da je odstranjen jer je Teo zajedno sa Raduljicom kod Saleta, bio glavni za nepozivanje Kalinica. Poznato je sa druge strane, da je šok Kaliniqi glavni igrač pomalo izlapelog Pešiċa. Teo - veliki naklon i hvala za svako odazivanje od 2003.

2CRAZY

pre 1 godinu

E prihvatili ste strance u domacim fudbalskim i kosarkasim klubovima, a sada vam je luda ideja da igraju i u reprezentaciji?
Sve zemlje to rade.
Gomila njih je i kod nas dobila srpsko drzavljanstvo, tako da su vec spremni.
Sada vam je to negativno, ali kad se to desi i vidite rezultat, zaboravicete na negodovanje, kao i svaki put do sad.

Bard je večan dok su mu deca verna! ✊

pre 1 godinu

Alo bre rijaliti papani, kakav Teo, kakav Đe-đe?
Da sam na Pešićevom mestu, poveo bih na prvenstvo samo Megine klince, u inat svima i uprkos svemu, a vi samo nastavite da lajete i pametujete.
😎😒

ps
Podrška Pešiću! 👍😉👏

goran

pre 1 godinu

Samo Srbi mogu da ponize ovako jednu svoju legendu.Nemaš ga u planu,ok, tvoj izbor,ne zovi ga i ne stavljaj na širi spisak,pa da ga odbaciš, jer ovo deluje baš ponižavajuće za Teodosića. Sećam se da je Teodosić čitavo jedno leto bio sa reprezentacijom,pred EP, povređen,čekao vesti da može da igra,iako su šanse da zaigra bile minimalne još na početku priprema, na kraju nije otišao na prvenstvo.To je bio njegov odnos prema dresu reprezentacije.I sada naravno kreće lavina, gomila ljudi za sve krivi Jokića,kao da je on za nešto kriv. Negativna atmosfera, a još nismo ni otišli na prvenstvo Evrope.

Guns N Roses

pre 1 godinu

Ma Kari je izlapeo i njegovi najbolji trenerski dani su iza njega. Ne očekujem ništa od reprezentacije, neverovatno kakav krah jedne velike trenerske karijere.

Zvezdan

pre 1 godinu

Ne može komentar da mi prodje, mi smo sad bukvalno denver nuggets. Nama trebaju brzi, visoki, prodorni sa sutem za 3. Teo je tu kradljivac lopte i vremena. Svi ostali vežbaju suteve sa jednim jakim centrom. Sve ostalo, čitaj košarka, je u rukama dvostrukog MVP.. I podržavam, da vidimo rezultat
(Czv, 08. avgust 2022 21:19)

Je l taj dvostruki Mvp osvojio neki trofej za koji ne znamo?

Trebaju nam Nagetsi, kažeš, visoki?
Nagetsi bukvalno najnižu spoljnu liniju u čitavoj ligi.
Da neće možda Kalina i Dobrilo da mu utrčavaju na pasove? Ko će da šutira trojke?

I opet, šta je taj Denver osvojio, pa da po njima modeliramo igru iako kadar za to nemamo?

srecko

pre 1 godinu

Svaka cast gospodinu Pesicu sto je preseko. Javna tajna da, je Teodosic vedrio o oblacio u repki. Ko nije u klanu i ko mu se ne divi taj ne IGRA.

Maldini

pre 1 godinu

Veoma diskutabilna odluka Karija, ali opet nije svaki sportista dugovečan kao npr Djokovic ili Ibrahimović. To zahteva dosta odricanja u zivotu, a Teo se iskreno ničega u životu odrekao nije. Da li je zaslužio da ode u penziju ovako - nije.

Andreja

pre 1 godinu

Što mora da zapinje negde?
Jednostavno je Teo je legenda reprezentacije ali ne moze vecito biti u timu ... Micic, Avramovic i to je to
Ostatak ekipe se vrti oko Jokica ,
Ispravna odluka videcete i sami, da li neko misli ovde sa teo moze da cuva Doncica???

Zoran

pre 1 godinu

ako dovedemo stranca ja vise necu gledati reprezentaciju.Sta rade nasi treneri sto ne treniraju igrace nasom skolom vec kopiraju Miska koji igrace prodaje u 18 i 19 godini.Nijednog njegovog ne bih pozvao a pogotovo ove koji odu u Nba i igraju minut dva ili razvojnu ligu.Kad smo mi doziveli da gubimo od Belgije ,Gruzije.To sto Paspalj prica je poraz celog kss

Желимир

pre 1 godinu

Једноставно:
1- Матор
2- Сам није сагласан да не буде стартни плеј
3- Јокићу треба нешто друго
Значи није задовољан он, није тренер, не би били ни ми!
То је 3/3, а од шута тројке Шпанцима се не живи. Све најбоље њему у наставку клупске каријере.

Kartonka za vanka

pre 1 godinu

Pešić je izlapeo!Teo više nije u potrebnoj fizičkoj formi i to je jasno,ali kad pogledam da su alternative Jaramaz i Avramović dođe mi da zaplačem.Pa njih dvojicu da dekapituju ne bi našli ukupno 20 grama mozga!Oni su pokazali protiv Belgije koliko znaju!Neverovatan potez,šta god da je u pitanju.Micić je prvi plej i to je potpuno normalno,ali šta ako se povredi?Ova dva viteza da organizuju igru?Bolje da ne idemo tamo.Pokazace se vec protiv Slovenaca gde smo,a tek protiv Grka u kvalifikacijama?!Srećno momcima,a Teu hvala za zve sto je uradio u proteklih 15 godina.Jedan je Teo kapiten.

Daki

pre 1 godinu

Teodosić da je istrošen kao što neki ovde pričaju ne bi imao prethodnu sezonu kakvu je imao. A i da igra po 15 minuta po meču,mnogo bi nam značio. Što se tiče njegovog stava oko stranaca u reprezentaciji, ja mislim da ima podršku od oko 99% Srbije.
Ne znam samo ko i sa kojim ciljem gura sada tu priču...

Czv

pre 1 godinu

Taj Denver nuggets, kakav je ovog trenutka, osvojio bi evropsko sa 30 razlike svaku utakmicu. To što se vi palite na Playa, pa kruži, pa posle 20. Sec. Napada šut za tri... Ne igra se više. Slovenija igra isto kao Dallas. Luka radi isto što i tamo, pa su prvaci evrope. Pustite da vidimo gde smo protiv turske i grčke pa tek onda da pričamo. Sve reprezentacije koriste ono najbolje što imaju. Teo nije najbolji i ovo je ispravan potez

Djordje

pre 1 godinu

Teodosic je jednostavno u ocajnoj formi i to je sve. Pesic ne gleda ko je koje ime, nego ko najvise moze da doprinese.Igrli su Teo i Jokic zajedno i nista nismo dobili. Teodosic je poznat po sjajnim asistencijama, ali isto tako je i Jokic. Nemojte pljuvati nikog dok ne vidimo da li ce ovo uroditi plodom.

hoces iskreno

pre 1 godinu

2009 su ljudi pljuvali Dudu Ivkovica jer nije zvao Vujanica , Stojakovica , Milicica ...
2009 Teo je explodirao , nosio tadasnji tim do srebra.
2010 i kradje u Turskoj neki novi klinci su bili glavni...

Pesicu hvala za Zlato 2002 , ali nikada ga nisam voleo kao trenera.
Te 2002 smo stvarno imali jaku ekipu gde je svako umeo da explodira , POGODI trojku ...a to nam na zslodt mnogo fali od 2016.
Tripkovic , Bogdanovic , Teo , Velickovic , Savanovic , Macvan , Lucic , svi su umeli da iznenade .
Dok Nedovic , Micic , Guduric i slicni nikada nisu odigrali ni 5 dobrih minuta za reprezentaciju...

Don Kihot

pre 1 godinu

Teo je mator i spor,u odbrani nula,danas se igra brza košarka sa jakom i pokretnom odbranom!
Pešić je 2002 god. u Indijanopolisu izbacio Radmanovića iz tima zbog banane i uzeo titulu!?

SaleS

pre 1 godinu

Ne razumem stvarno ove pljuvače pre vremena. Pa svi vi ste pljuvali Marinu kad je pozvala Pejdž, pa kad je došla sa medaljom, kasnije ste Ivon prihvatili kao normalnu stvar. Mnogi doduše nisu ni znali da strankinja igra za našu reprezentaciju dok nisu došli do završnice, pa tobože počeli da prate. Naravno, svako bi voleo da naša reprezentacija bude samo od naših igrača, ali kad jedna Španija zove stranca, vidimo koliko se sve promenilo. Jednostavno ne stvaramo više naše igrače i treba se pomiriti sa tim. Drugo, ko ste vi pljuvači da spočitavate odluku jednog Pešića? Niko od nas nema pojma kako je Pešić zamislio da mu igra ekipa. Tako da, sačekajte malo, pa posle pljujte!!

Boris Banović

pre 1 godinu

Ko je dao mandat Pešiću da odlučuje o angažovanju stranaca u reptezentaciji ? Čovek nas je upropastio u kvalifikacijama, misli da je jedini ! Pod hitno smenito štetočinu ! Iskompleksirani čovek !

Košarka keva

pre 1 godinu

Mislim da smo svi mi preponosni da prihvatimo stranca, da smo na mestu kada kažemo ne treba stranac neću da gledam. Ali nas uporno strancima pobeđuju. Al ajde to, nego 99% nije za stranca cool. A onda objave da je taj stranac neko tipa Jamal Murray is Denvera (znam da je igrao za Kanadu). Video bih vas onda :).

posve_nepodoban

pre 1 godinu

Svi ovi što "ne bi više gledali" ako se dovede stranac, to su isti oni koji su "prestali gledati" fudbalsku reprezentaciju još od potopa na SP 2006. ali vise na svakom članku o reprezentaciji.
Ne biste vi gledali, ali samo do četvrtfinala, nakon toga biste itekako gledali, zašto sebe lažete...

milan

pre 1 godinu

Teodosic je nas ubedljivo najbolji igrac, bez njega to nije ista reprezentacija.
(Vladan, 08. avgust 2022 19:31)

Jedno su emocije a drugo mozak. Teodosic je daleko od naseg ubedljivo najboljeg igraca.

Old school

pre 1 godinu

Kari je ispao čovek.....proverio ga video da nema od toga više ništa... Da su šanse da se povredi na pripremnom mečevima velike i lepo mi rekao da iskuliraš ovo leto... Kontam da je TEO to i hteo....

Locutus

pre 1 godinu

Ma Kari je izlapeo i njegovi najbolji trenerski dani su iza njega. Ne očekujem ništa od reprezentacije, neverovatno kakav krah jedne velike trenerske karijere.
(Guns N Roses, 8. avgust 2022 19:11)

Jokić je praktično trener u Denveru kada je na terenu. Isto može i u reprezentaciji.

PatriJota

pre 1 godinu

Trener se pita i tacka. Teodosic je igrac u godinama, nikad odbranu ne igra, zna Kari zasto je to uradio.. Isto je i sa radmanom bilo

Pravi put

pre 1 godinu

Ako je prioritet rezultat, nema tu mudrovanja, u prvom planu moraju da budu najbolji igrači sveta, Evrope i Aba lige. Podrška u ekipi moraju biti igrači kompatibilni s njima. To, ako se misli dobro ekipi. Treba se nešto učiti od Slovenaca. Mislim da Pešić ide u tom pravcu. Vreme će pokazati. Najbolji pokazatelj za tako nešto je tenis. Daš Đokoviću odrešene ruke, osvojiš Dejvis i ATP kup i stalno si konkurentan. U protivnom, ne bi nas bilo na teniskoj mapi. Šta tu da se filozofira, daj Jokiću loptu u ruke i samo ih malo poprskaj u pauzama, da se ne kliže lopta. Ako od njega ima bolji, neka nas pobedi. Takvog sigurno neće dobiti vremešni Teo. A i malo je takvih, ako ih uopšte ima.

Ђорђе

pre 1 godinu

Многи нису хтели да играју за репрезентацију, само један је ТЕО!
Када је у питању репрезентација, Тео и Штимац заслужују највећи респект.

Велбужд

pre 1 godinu

Радио је шта је хтео годинама у репрезентацији. Спутавао Мицића. У пензију.
Мислим да је и Пешић за пензију.

Вук

pre 1 godinu

Срамота да буде сваког ко иоле помисли нешто лоше о Теу, а камоли да овде пише. Најбољи наш играч који је толико дао својој земљи. Одазивао се увек, знојио док су други хладили јајца по плажама. Увек први увек испред свих. Магија са лоптом, чуда чини са баскетом. Велика штета. Могао је да се опрости на овом Еуру медаљом. Хвала ти на свему Милоше најбољи си!!

Stomak

pre 1 godinu

Meni je najneverovatnije da ima komentara da je Teo van forme i slično. Imao je prosek od 13 poena i 6 asistencija u evrokupu prošle sezone i sa 21 poenom u finalu doneo titulu i EL. On je i dalje jedan od najboljih plejmekera u evropi. Razlog razlaza sigurno nije zbog kvaliteta koji bi on mogao pružiti, jer on nije upitan, već je sigurno došlo do nesuglasica između Karija i njega. Velika šteta, i iskreno iako sam isprva bio srećan, sve manje i manje verujem u Karija.

Milos

pre 1 godinu

Ne vidim kako mogu navijaci bilo kog velikog kluba u kosarci ili fudbalu da navijaju za nasumice skupljene igrace iz celog sveta koji sa tim gradom veze nemaju. Isto vazi i za reprezentaciju. Ako cemo da budemo groblje polivnjaka koje nisu htele njihove drzave ni za klubove ji za reprezentaciju kakve to veze ima sa nama? Igraju neki i sat C tim protiv B tima a ko pobedi igrace sa A timom svoje zemlje. A mi da navijamo?
(objektivno, 8. avgust 2022 19:53)
A ne smetaju nam stranco u zenskoj kosarci. rvanju, boksu?
Busamo se u grudi kada nam donesu medalje...

AlexVS

pre 1 godinu

A da malo objavite da je Srbija trenutno 10. na svetu na svetskoj sahovskoj olimpijadi od 188 ekipa? Kako igraju nasi, svaka im cast!
Pozdrav od Aleksandra iz Vrsca!

Ljuba Ristić

pre 1 godinu

Stranac ne može da igra u reprezentaciji, samo srpski državljanin, bio on rodjen u Tunguziji, Srbiji ili bilo gde. Dakle, čemu polemika? Ako je Srbin, može da igra, a ako nije, ne može.

drvobradi

pre 1 godinu

@Liga šampiona
Daj ne laži više. Za početak Dule je bio selektor 2003, posle Pešića i bio je 6ti. Sa par NBA igrača i jos par dobrih EL igrača, ostalo popunio Partizanovim igračima (Đuro Ostojić i Kosta Perović). Posle njega je došao Željko, koga su na Olimpijadi i Kinezi dobili, završio 11 od 12. Ali pošto je to Željko dobio je još jednu šansu 2005te, svi znamo šta je bilo. 2006 je tim uzeo Šakota, kome se niko nije odazvao, dobro je i prošao. 2007 je došao Moka, reprezentaciju niko nije hteo da uzme, bukvalno niko. Svi bežali od nje. Onda je Duda krenuo u ponovno građenje i ostavio gotov tim Saletu. BTW Danilović preuzima savez posle OI 2016, u periodu od 2007-2016 su predsednici bili Kapičić i Đilas (3 srebra). Od Danilovića sve kreće nizbrdo.

Czv

pre 1 godinu

Ne može komentar da mi prodje, mi smo sad bukvalno denver nuggets. Nama trebaju brzi, visoki, prodorni sa sutem za 3. Teo je tu kradljivac lopte i vremena. Svi ostali vežbaju suteve sa jednim jakim centrom. Sve ostalo, čitaj košarka, je u rukama dvostrukog MVP.. I podržavam, da vidimo rezultat

Bob Rock

pre 1 godinu

Odluka na mestu, sa vizijom budućnosti. Jednostavno Teo, uz respekt i veliku zahvalnost za dato reprezentaciji, je prestario i fizički slab da bi pružio kvalitet za medalju. Podrška selektoru!

veder

pre 1 godinu

Normalna, stvar, ako je van forme onda selektor može da izostavi i njega, ne bi trebalo niko da je privilegovan. Osim toga, nebitno je, on je već poodavno gnjavator i davež košarkaške lopte. Mladi dolaze, njima neka ustupi mesto. Ovi drugi koji nemaju veze sa košarkom treba da ućite, šta oni znaju o tome? Sujeti nije mesto u repki, niti bilo gde gde je timski rad.

SUNĐER BOB

pre 1 godinu

Da Teo ne valja ne bi ga Virtus po svaku cenu zadrzavao da igra EL...i njegovih 10 min je dovoljno..znači neka svađa, neslaganje sa Pešićem...mozda je doneta odluka da igra stranac (npr Panter) pa se priprema teren da se saopsti javnosti..prvo danas Paspalj a sad sklanjaju Miloša koji je protivnik stranaca..

Milorad

pre 1 godinu

Ne radi se ovde da li odluka ispravna ili ne vec na koji je nacin najuruo kapitena. Napravio je razdor u ekipi. Sve je to moglo pametnije i mirnije da se uradi. Ali ne ovako

ultrasrbin

pre 1 godinu

(drvobradi, 8. avgust 2022 20:31)

Ajde navedi te NBA igrace koji su igrali kod Duleta.
Stojakovic i Jaric povredjeni i vise stete nego koristi.
Centarska linija c kategorije ako ne racunamo Koturovica sa kojim je Dule imao problema. Od dobrih igraca imali smo Gurovica i Vujanica, ali su zato igrali i Ostojic, Bogavac, Vule,...
Pa koga je trebao da stavi an centra kada nisu igrali Divac, Tomasevic, Milojevic, Krstic, Tarlac. Svako iz nekog svog razloga.
A ti nik promeni u drvenonosi posto si lazovcina i licemer koji samo nalazi razlog da kritikuje sve vezano za Partizan.

Brankoni84

pre 1 godinu

Najveći kritičar ideje o inostranom košarkašu među "orlovima"? Upravo Miloš Teodosić. "Ako bi Srbija odlučila da uzme stranca u reprezentaciju, ja bih tog trenutka prestao da igram za nacionalni tim", rekao je Teodosić u maju 2015. godine.

--

Poslednjih dana, pa i meseci, sve je aktuelnija priča o strancu u reprezentaciji Srbije, a pomalo simtomatično je da se ranije tokom dana oglasio Žarko Paspalj sa pričom da nam je potreban stranac da bi se osvojilo zlato.



Svetislav Pešić je u februaru upravo najavio mogućnost dovođenja stranca u reprezentaciju Srbije rečima:

"Mi nismo protiv stranaca, živimo u slobodnom, globalnom svetu. Ako zadovoljava kvalitetom, zašto ne bismo imali nekog?", naglasio je Pešić tada.

===============

U narednih par dana rasplet "situacije" na sledeci nacin.

Kevin Panter ubrzano dobija srpsko drzavljanstvo a Pešić i Paspalj pozvani u svojstvu dva svedoka.🤣🤣🤣

Može rijaliti, ali samo kol'ko mu disciplina dozvoli. 😉

pre 1 godinu

Joj što volim ove što postavljaju uslovi za selektori! 😊😁

ps
Ko neće sas Marsovci, taj može da 'oda. 😘🖐

Sumnjivo lice

pre 1 godinu

Teo je bio top i nekad najbolji igrac. Ipak sada verovatno gusi i Vasu i Jokica svojim autoritetim, a slabijim kvalitetom.Verovatno je i dalje najglasniji u svlacionici a drugi su ga prerasli u igrackom smislu. Poznat je i da ne zarezuje mnogo selektore, sto se vidi na tajm autima kada namerno gleda u stranu, ne slusa, a onda u pola price selektore on pocinje svoj govor. To je i nekako prolazilo kad je bio najbolji, tad su to gutali, sada nece. Ima i ona Vasina izjava posle SP, problem je bio sto imao previse kvalitetnih pojedinaca, svi bi da Stalin igraju.

elnino92

pre 1 godinu

Pre svega rekao bih da je problem to sto Teo ne zeli da ima sporednu ulogu, a ruku na srce pored Micica i Jokica ne moze da bude igrac oko koga ce da se zasniva igra.

Ne lupajte gluposti

pre 1 godinu

Na užem spisku ostaju isključivo 100% spremni igrači koji su uklopljeni u koncept tima. Teodosić u ovom trenutku ne ispunjava nešto od toga ili je nešto u pitanju što nema veze sa košarkom. Selektor i on znaju šta je, možda će saopštiti razlog javnosti možda ne to je njihova interna stvar. Jedno je sigurno a to je da niko osim Pešića u ovom trenutku ne može bolje da zna šta je dobro za tim, čak ni drugi naši stručnjaci a kamo li neuka javnost.

Šile

pre 1 godinu

Mišljenje su podeljena, ali ja mislim da mi pre svega treba da se zahvalimo Pešiću. Svaka čast za ranije rezultate ali vreme je za penziju. A Teodosiću svaka čast i poštovanje za sve.

croata

pre 1 godinu

Istu stvar smo u rukometu mi napravili s balicem. Kao prestar. A gledam one spanjolce iako ih ima 10 puta vise od nas njima je gasol igrao do ulaska u 5 deceniju zivota, a mogao je i kasnije, gledam francuze u rukometu, imaju bazen od pola afrike al im ne pada na pamet da se jos uvijek odreknu jednog karabatica, pola ekipe su im imali skoro 4 banke, a nije bilo pitanja da li su prestari ko kod nas. Ovo s teodosicem je velika sramota, pa u nekoj gustoj zavrsnici njegovo iskustvo bi sigurno pomoglo. Bilo bi dovoljno samo da je na klupi, i to bi mnogo ekipi znacilo. Postujem karija, ali tako se lako odrec legende, tezak si je uteg oko vrata stavio. Izvuci ce ga jedino rezultat, znajuci da je nba danas cirkus od kosarke pitanje je da li je jokic taj x faktor.

Lazar Grbic

pre 1 godinu

U pitsnju je Dzon Končar koji moze da igra i keca i dvojku...Čovek je naših korena i za mene ti ljudi nisu stranci... Onda bi mnogi naši reprezentativci bili stranci po tom obrazcu...a sa njim bicemo prvaci sigurno...Jer čovek koji sa pozicije beka ima u NBA po 15 skokova uz šut koji je za 3 preko 40% je neko ko pravi razliku...

JPR24

pre 1 godinu

Teo jeste uvek bio tu, ok. Ali konkretno šta je doneo ? Ako se malo više analizira, ništa posebno, ostaće u pamćenju ona trojka Španiji, i to je to, uvek je bio lenj za rad, a mogao je garant puno više ! Sad je već u godinama, proslo je vreme, neko je morao da preseče ! Pesic je to uradio i ide se dalje…

Slobodan Penezić

pre 1 godinu

Ja sam protiv da u reprezentaciji igraju igrači koji nisu sa područja Republike Srbije. Nije svako ko nije bio stranac pre 30 ili 15 godina, sada je možda stranac. Po mom shvatanju, uzeću neke bez veze primere da puno ne razmišljam. Prekazi ili Bajro Župić nisu stranci u Srbiji, a Misimović i Bilbija jesu stranci.

Majstor Ringo

pre 1 godinu

Zelimir@

A ti si baba Vanga pa znas kako bi Teo odigrao EP, aktuelni MVP finala EK, sjajna sezona za Teodosica u Virtusu, ocito to nije dovoljno za Pesica.
Pljuvali ste Djordjevica, nek nam je bog na pomoc sa Pesicem!

Aragorn

pre 1 godinu

Ajde budimo dostojanstenni, molim vas.
U pitanju su dve legende našeg sporta uopšte.
Kada ih čujemo znaćemo šta je u potanju.
Možda su zajednički doneli odluku.
Ovo su sve špekulacije.
Da je imao nameru da Teo ne igra ne bi ga Pešisć ni zvao, da ga precrtava kao nekog omladinca koji zine na pomen legendi.
Ostaje ta nepoznata, oko poziva, ako je znao da ce da ga precrta Pešicu na dušu, a ako su imali dogovor da vide kako se oseca, telo kako se ponasa, on da li je sposoban i za prvenstvo i za sezonu,pa da zajeeno odluce.
Ima tu pitanja.

dejanmi

pre 1 godinu

Jel igrao Teo protiv Belgije? Ako jeste i izgubili smo ne moze da bude vodja i naravno da treba presjeci jednom i zavrsiti sa ovom lakrdijom da se bojimo vise Belgije u kosarci nego Belgije u fudbalu!!

Konfučije

pre 1 godinu

Ja mislim da je Pešić, u Teu, pokušao pronaći novog Radmanovića. Razlika je u tome, što Pešić više nije onaj trener. Ideje pročitane, energija iščezla, ostala samo sujeta. Nije ni Teodosić cveće, međutim, Pešić je to inscenirao, da se dogodi. Šteta, ne tera se na taj način, čovek koji godinama igra za reprezentaciju. Bez obzira na rezultat, a pod rezultat mislim zlato, nije vredno. Plus, polufinale na Jokića, možda, više, teško. U ovim cipiripi utakmicama, on prosipa ( Pešić) + 8 na dva tri minuta do kraja. Jednom rečju sramota!

golub

pre 1 godinu

Za svakog je bitan rezultat teo u godinama teško može da se nosi sa mlađim i bržim igračima nećemo imati dve asistencije ali biće medalja.

Guca,Loznica,Crna Bara

pre 1 godinu

Kakve medalje, kakvi bakraci
Odmah smeniti ovog nabedjenog trenera koji nema pojma o kosarci.
Za repku mora da igraju samo gradjani Srbije pa neka 50 godina
budemo poslednji. To je pitanje patriotizma i svi reprezentativci
su povini da bojkotuju ovu maskotu od trenera. TEO je za njega
PROFESOR kosarke. VELEMAJSTOR.

stevan

pre 1 godinu

da bre, to je razlog. nije nego teo (a volim ga) nije sportista pa mogu reci nikad nije ni bio, licno znam da purnja 2 pakle dnevno, pije, jede masno i sedi na ladnom betonu. salu na stranu nije vise koristan. ali je nacin na koji je pesic ovo odradio cudan. videcemo

Dzordz

pre 1 godinu

Pesic u svom maniru...
Zar smo vez zaboravili kako je Pesic otkacio Andjusica!? Daleko od toga da hocu da kazem da su Teo i Andjusic isti kalibar igraca, ali bez obzira na to Pesic je postupio vrlo nekorektno prema Andjusicu. Evo, sada se nesto slicno ponovilo i sa Teom. (Radmanovica nismo zaboravili, ali je to ipak druga prica.)

Zlato bez sjaja

pre 1 godinu

Odbrusio mu Teo nešto u svom fazonu, stari to ne konta kao Sale što je kontao. Povredio mu ego i to je to. Inače to da se ne slaže sa Jokićem nije istina. Evropsko bez takvog igrača neće biti isto, kako za nas tako i za druge.

Bajro Sismis

pre 1 godinu

Nije na meni da postavljam u pitanje odluku jednog svjetskog prvaka.

Kari nije poznat po popularnim potezima ali je poznat po titulama. Tako da podrska iako Teodosic je dosta postigao za Srbiju mislim da se mora prihvatiti ta odluka bez dovodjenja u pitanje autoritet trenera.

Nisu Svabe u fudbalu to sto jesu da govore treneru koga da vodi a koga da ne.

Napred Srbija !

Djordje

pre 1 godinu

Cekaj , Teo je mator a sta cemo da Pesicem , covek realno pregazenog kosarkaskog shvatanja ko poznaje prilike u evropskoj kosarci isto tako zna da on vise nije mogao da nadje angazman u evroligaskim timovima nego je dobro dosao ovima u savezu da pazare alibi za eventualno 5-7 mesto sve sa Jokicem i Bogdanom ako se uopste i dokopamo SP ako ni to ne bude ide Pesic vrlo brzo za Teom .

Bre!

pre 1 godinu

Teodosic i Pesic u penziju zajedno.
Ne moze jedan igrac koji ide prema 40 godini i trener u 70 i nekoj da budu bitni faktori u reprezentaciji.
Apsolutno je to da ne sme biti stranaca u reprezentaciji jer to samo znaci da se nije radilo sa mladjim generacijama. Znak da je ovo tako je to sto se ovde dve starkelje prepucavaju oko kosarke.

40 godina u košarci i oko nje

pre 1 godinu

Svetislav Pešić, precenjeni čvrstorukaš... Da u Indijanopolisu Gurović i Jarić nisu odigrali utakmice života kada se lomilo, taj čovek medalje ne bi video. Od tada nikad ništa... Pozivanje stranaca (nižerazrednih Amerikanaca) u reprezentaciju u kojoj već igraju MVP-evi NBA i Eurolige uz objašnjenje da drugačije ne možemo do medalje? Potez da čoveka koji nosi srpsku košarku zadnjih 17 godina pozoveš na pripreme, on se odazove, pa ga onda otkačiš kao da je junior? Svetislav Pešić je osvedočena budala.

Khal Drogo

pre 1 godinu

Исправка кривог навода. Теодосић је у репрезентацији од 2003-е и ЕП У-16. И све ове године ако га тешка повреда не би омела, увијек бјеше на располагању селектору, играо би и ровит, за Теа је дрес Србије светиња.

Бити селектором националне селекције Србије јесте и чест и привилегија и велика одговорност, али је и казна. За разлику од других селекција гдје ће имати респекта ако селекција оствари добар резултат, у земљи Србији, шта год кошаркашка национална селелкција урадила на такмичењу, селектору пљувачина не гине.

Позиција селектора захтијева и тешке одлуке, као ова, селектор је такву одлуку донио, репрезентацију не чини 12 најбољих него 12 који ће као тим најбоље изгледати. на селектору је да тих 12 некако посложи, ако репрезентација не испуни очекивања нације, "гријех" ће на његову душу.

Да ли је запело, да ли је може бити и договор Теа и Карија, то су ствари унутар репрезентације и ствари које јавност и не треба знати. Уосталом дежурни пљувачи ће увијек наћи материјала за пљувачину.


Теу, једном од најготивних а мени и најдражих српски спортиста свако добро у наставку каријере и у животу, заслужио је много доброг. Селектору Пешићу и српским кошаркашима пуно среће у наставку квалификација за СП и на ЕП.

Grande Punto

pre 1 godinu

Ispravna odluka videcete i sami, da li neko misli ovde sa teo moze da cuva Doncica???
(Andreja, 08. avgust 2022 18:20)

A koga to imamo da može da čuva Dončića? Da neće možda Dobrić? Ha ha ha ha

Najbolji naš bek defanzivac u zadnjih 20 godina bio je Gagi Milosavljević, a čak ni Dragića nije uspevao da uspori, doduše nakon brojnih povreda.

Svejedno je ko će Dončića čuvati. On će svejedno uraditi svoje.

Tex Willer

pre 1 godinu

Za LIGU SAMPIONA
Moja gubio od afričkih zemalja na Evropskom prvenstvu !!!! I ovi ti objave komentar. Moka je na tom EP ubacio sve klince sa kojim je Duda kasnije pobrao lovorike.I nesrećno ispao neviđenom sudijskom krasnom.
Pogledaj izjavu Miličića koji posle toga i nije više igrao za reprezentaciju

Јанко

pre 1 godinu

Ђе ба запело?

Можда ће једног дана трачеви испливати, мада још увек не знамо ни где је запело у Кини. Свакако јесте између Салета и Јокаре, ал како и зашто - то вероватно никада нећемо сазнати.

Дакле можемо само да спекулишемо, а то је помало ем гадно ем јалово. Највероватније се Теу није допала улога коју му је наменио Кари, па је ствар ескалирала. Нагло и ружно, како је то код нас већ обичај. Shit happens.

Udah

pre 1 godinu

Verujem da selektor radi pravu stvar sta god da je u pitanju. Msm, nemamo izbora, moramo da mu verujemo.
A za ove koji podrzavaju strance u rep. i cisto hipoteticki: pod uslovom da je to i moguce, koliki je broj stranaca prihvatljiv u timu da bi on predstavljao Srbiju?
Ako je jedan stranac OK, da li je i 3 i 5 i 15 OK?
U cemu je razlika?
Staranac u reprezentaciji - neprihvatljivo!
Pa daj onda da pokupuje drzava 15 stranaca i da slavimo to sto takva Srbija osvoji. Hocemo li slaviti?

Dzoni-1970-

pre 1 godinu

Pesic bira tim, sekektor je, moze da precrta Teodosica, Boze moj mozda je i u pravu, ali stranca da dovede to malo teze, tu se ipak pita i ovih "7 miliona selektora", a velika vecina njih nikada ne bi pristala na stranca u reprezentaciji. Zna se sta je reprezentacija a sta klub, steta sto svi to ne znaju.

CTPAX

pre 1 godinu

Ja kao Grobar sam mnogo voleo neke strance u Partizanu. Veseli, Haus, Bo... Verujem isto tako i navijači Zvezde ali ne bi voleo te strance u reprezentaciji. A Teu hvala za sve. Malo bez veze da se ovako oprosti. Ako Pešić uzme zlato bez Tea onda je u pravu.

Vladimir

pre 1 godinu

Za sve je kriva politika koja se meša u sve. Nekada se radilo sa mlađima i imali smo košarkašu infrastrukturu. Sada je taj sektor pun menadžera, a kvalitetni igrači nemaju šansu pored tatinih i maminih sinova koji zbog love imaju prođu na određenim kampovima i trenerskim školama. Moraš imati talenta plus jaku vezu ili menadžera koji će te probiti gore. Ceo košarkaši sistem koji smo mi stariji poznavali je doživeo kolaps i mesto ustupio ovom menadžmentskom čudovištu. Zbog svega ovog Pešić bira da ne uzme "domaće ratnike' već "strane vojne plaćenike". Svaki od tih plaćenika zauzeo je jedno mesto našem igraču. Užas!

кк

pre 1 godinu

Сад следи тровање нације и атмосфере у репрезентације од стране медија. Ућутаће једино ако победимо обе, али свакако ће жута штампа измишљати сукобе Јокића, Теа, Пешића и других. Браво за медије!!!

bojan

pre 1 godinu

Nit se sprema teren za mlade niti za stranca već se sprema teren i usmerava se koncept igre na Jokića. E sad dali je Pešić dorasao kao trener modernoj košarci treba ostaviti za kraj pa posle prvenstva davati komentare.

Pinki

pre 1 godinu

Teodosicevo vreme je verovatno proslo, ali on je vise ucinio za reprezentaciju nego svi mvp-ji nba-ja (jokic) i eurolige (micic i bjelica) zajedno. A ostali igraci iz rustera (osim lucica, kalinica i nedovica) su pokazali svoj kvalitet u kvalifikacijama protiv austrije, svajcarske, belgije i ostalih supersila u kosarci.

palop

pre 1 godinu

Kakva je ovo anketa? Puko nagadjanje, a ima mnogo nijansi izmedju ova 3 ponudjena odgovora.

Zao mi je Tea, ali ne znamo razlog i mogu samo da se nadam da je Pesic doneo dobru odluku...

Phako

pre 1 godinu

Upravo u tome je razlika između klupskog i reprezentativnog takmičenja. Klubovi kupuju strance. Pored toliko dece koja treniraju košarku, treba da dovodimo Amerikance ili druge strance da igraju za reprezentaciju iako nikad kročili u Srbiju nisu? Najgora stvar ikad.

parabellum

pre 1 godinu

Ja kao Grobar sam mnogo voleo neke strance u Partizanu. Veseli, Haus, Bo... Verujem isto tako i navijači Zvezde ali ne bi voleo te strance u reprezentaciji. A Teu hvala za sve. Malo bez veze da se ovako oprosti. Ako Pešić uzme zlato bez Tea onda je u pravu.
(CTPAX, 08. avgust 2022 19:04)

Lovernj otac!

Debeli

pre 1 godinu

Ne znam koliko koji je prosek godina ovih sto komentarišu ovde, ali samo jedno, verujte Pesicu!
2001. i 2002. je isto bilo trzavica pred takmicenja, pred Indijanapolis smo 3 pripremne utakmice izgubili u Pioniru, Australija, mislim da.je bila Turska i ne mogu trece da se setim. Drvlje i kamenje na Pesica. Pa sto je zvao Smiljanica, Koturovica,pa skandal kad je Radmana izbacio. Ima nas starijih ovde koji znamo zašto treba verovati Pesicu.

Selektor novi

pre 1 godinu

Kad se otpiše jedan(glavni) igrač sa objašnjenjem da se ne uklapa u tim, jasno je da se pojavio drugi (glavni) igrač u timu koji ga ne želi. Pametnom dosta.

tttttt

pre 1 godinu

Sami sebi pravimo lošu atmosferu......i sami sebe kanalimo kao i uvek,ja sam za to da igra Teodosić pošto nam je Janko bitno njegovo iskustvo,al ako je potpuno nespreman onda .....

objektivno

pre 1 godinu

Ne vidim kako mogu navijaci bilo kog velikog kluba u kosarci ili fudbalu da navijaju za nasumice skupljene igrace iz celog sveta koji sa tim gradom veze nemaju. Isto vazi i za reprezentaciju. Ako cemo da budemo groblje polivnjaka koje nisu htele njihove drzave ni za klubove ji za reprezentaciju kakve to veze ima sa nama? Igraju neki i sat C tim protiv B tima a ko pobedi igrace sa A timom svoje zemlje. A mi da navijamo?

Petar

pre 1 godinu

Kakav god spor bio, ne rešava se ovako .... I Pešić i Teodosić su zadužili košarkašku Srbiju i svi mi koji volimo Srbiju i košarku bi trebalo da u vidu " nekog" saopštenja znamo i čemu se zapravo radi....Potpuno sam neutralan

Oftalmolog

pre 1 godinu

Mslim da Pešić vidi nešto drugo.
Generalno, Teo ne kapira Jokića, kretanje, razmisljanje, rad u reketu. Teo hvala na svemu.
(Vladimir, 08. avgust 2022 21:01)

Da te pitam tako pametnog, ko je doneo poslednju medalju sa Olimpijskih igara, u košarci, za Srbiju? Ko? Pa Teodosić i Jokić zajedno pobogu? Dal ste bre realni, od kada pratite košarku? Od pre dva dana šta li? Neverovatno, apsolutno neverovatno!

Bane

pre 1 godinu

kakav smo bre to narod ... Teodosić je puno učinio za reprezentaciju i to mu ne treba zaboraviti. OK, kada više ne ide - ne ide. Kraj, ali pljuvati ga sada zbog toga je krajnje nekulturno i nekorektno prema njemu!

VR46

pre 1 godinu

Teo je primer kako igrac treba da se ophodi prema reprezentaciji, ali...Teo je u ozbiljinim kosarkaskim godinama, godinama kada treba da budes spreman da prihvatis odredjenu ulogu u timu, ulogu od nekih 8-12 min. Veci greh bi bio ponuditi njemu nesto tako, nego mu se zahvaliti na vreme. Da ne pominjem da on to ne bi nikad prihvatio. Dok je ziv treba da ima postovanje, i otvorena vrata u savezu i repki, ali ne vise kao igrac! Vreme je i posteno da se Vasi dodeli ta uloga!

GIFs

pre 1 godinu

Sukob je izmađu micića i teodosića, pešić je podržao micića... videćemo šta će da bude
Uostalom, raspitajte se malo, atmosfera u reprezentaciji je katastrofalna

srbin

pre 1 godinu

Odluka je kosarskaski 100% ispravna, jedino nacin nije dobar. Nije ga trebao ni pozvati onda, ipak je Teo legenda i nije trebalo tako.. E sada, nije ni Teo cvecka i postavlja se pitanje i kakav se pojavio na tim pripremama, moguce da nije mogao da hoda koliko je nespreman...

kum žoržo

pre 1 godinu

Teodosić je legenda srpske kosarke,i možda je postojao lepsi način da se ovo završi.Teo vec godinama nije na vrhunskom nivou,ali u svakom slučaju hvala ti na svemu majstore!

Wabbit

pre 1 godinu

Радио је шта је хтео годинама у репрезентацији. Спутавао Мицића. У пензију.
Мислим да је и Пешић за пензију.
(Велбужд, 8. avgust 2022 20:16)
Kada je sputavao Micica? Teo je poslednji put na velikom takmicenju igrao 2016. Zapravo, nisam siguran da su Micic i Teodosic ikada igrali zajedno na nekom velikom takmicenju, a ako jesu, to je bilo jer je Jovic bio povredjen.

drvobradi

pre 1 godinu

@ultrasrbin
Vidim da si ostrašćen navijač Partizana, poštovalac lika i dela Vujoševića, ali nije u redu da zaboravljaš na igrače Partizana. NBA igrač u tom timu je bio i Predrag Drobnjak, i to solidan. Stojaković je u grupnoj fazi trpao po 20p, povredio se čini mi se protiv Turaka, a i tada je bio dvocifren. Van NBA igrača, imao je Vujanića i Gurovića, ozbiljne EL igrače. 6to mesto je tada smatrano za neuspeh, ali turnir je bio ozbiljan, realno se sve svodilo na utakmicu protiv Litvanije, koja je i osvojila turnir. Ono što je bio problem je način na koji je Dule birao ekipu, i kakva atmosfera je stvorena.
Problem sa vama ultra nešto likovima je što živite u fantazijama i iskrivljenoj stvarnosti.

vlade

pre 1 godinu

na glup način se Teo oprostio od reprezentacije, ali to nije greška ni Pešića ni njega, već saveza, koji ga nije ispratio u penziju kako dolikuje..
možda je u pitanju i uzajaman dogovor, videćemo.. sve u svemu, verujem da Kari zna šta radi, kada je uspeo da sa onom ekipom egomanijaka 2002 godine uzme zlato, onda može sve.. igrački, po imenima naš najbolji tim, voleo sam ih kao braću rođenu, ali trebalo ih je ukomponovati..
takođe, poznato je da selektor, voli centre za glavne igrače, isto je kukao za Divca, pred SP, sada je došlo bio Jokića.. koji mu je i centar i play.. moguće da Teo ne može da odgovori fizičkim zadacima, a i odbrana mu je uvek bila kriminalna.. samo bih ja ispratio sa Teom i Bjelicu..

76er

pre 1 godinu

Mslim da Pešić vidi nešto drugo.
Generalno, Teo ne kapira Jokića, kretanje, razmisljanje, rad u reketu. Teo hvala na svemu.
(Vladimir, 08. avgust 2022 21:01)

Da te pitam tako pametnog, ko je doneo poslednju medalju sa Olimpijskih igara, u košarci, za Srbiju? Ko? Pa Teodosić i Jokić zajedno pobogu? Dal ste bre realni, od kada pratite košarku? Od pre dva dana šta li? Neverovatno, apsolutno neverovatno!
(Oftalmolog, 09. avgust 2022 00:10)

Ne slazem se sa ovim da se ne kapiraju u prvom komentaru, ali mislim da je ego odradio svoje.
Ono sto hocu takodje reci, da doneli su medalju zajedno ali je Teo tad imao 29 godina.

kentaur

pre 1 godinu

Centarska linija c kategorije ako ne racunamo Koturovica sa kojim je Dule imao problema. Od dobrih igraca imali smo Gurovica i Vujanica, ali su zato igrali i Ostojic, Bogavac, Vule,...
Pa koga je trebao da stavi an centra kada nisu igrali Divac, Tomasevic, Milojevic, Krstic, Tarlac. Svako iz nekog svog razloga.
(ultrasrbin, 08. avgust 2022 22:41)

Jova Stanojevića.
Dule nije vredan komentarisanja.

Mire

pre 1 godinu

Psšić uopšte nije dužan da obrazlaže svoje odluke o izboru. Na kraju, on je odgovoran za rezultate, pa videcemo. Teo vec neko vreme nije u punoj formi, a sad košarka zahteva puno više rada a ne vic igre. Možda i mi podležemo teorijama zavere, ali zasad verujem Kariju - jer je donosio rezultate