Ponedeljak, 16.05.2022.

15:48

Pešić: Jokić mi piše ćirilicom, igraće samo pod jednim uslovom

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, rekao je da će Nikola Jokić igrati za A tim jedino ako kroz reprezentaciju postane bolji igrač.

Izvor: B92

Pešiæ: Jokiæ mi piše æirilicom, igraæe samo pod jednim uslovom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

200 Komentari

Sortiraj po:

vuk

pre 1 godinu

Kad Jokic bude tretiran u reprezentaciji Srbije kao Luka Doncic u reprezentaciji Slovenije,onda nece biti nikakvih problema.On je super zvezda i ne zeli da na njemu treneri dokazuju svoju velicinu i da ga drze na klupi.Dati mu odresene ruke kao u Denveru i nema problema.

Pera

pre 1 godinu

Ne kapiram, Jokic je umoran, naporan tempo u nba, zeli da se odmori i spremi za sledecu sezonu pa razmislja dal da igra. Pa nek ulazi sa klupe i u drugu postavu rastereceno, ee al nece, hoce sve kao u denveru, al ne moze , jer je umoran.

Solo

pre 1 godinu

Sad je Jokic najbolji Srbin jer pise "cirilicom" kako ga Pesic prodaje naodu...Hmm...Nema nista od Jokica i njegove cirilice moze da ostane kod Amera i da se nevraca vise..Jedan talno nezreo mladic jos uvek koka-kola tinejdzer..Mozda ceka da mu Pesic kupi "Konja" ili ce jednog dana da zaigra za Canka i Vojvodinu..Hmm

Bane

pre 1 godinu

Jasno je ovde da je bio skrajnut kod prethodnih trenera.Pesic ce mu dati ulogu koju zasluzuje i bice zver.Igrace sigurno tu nema dileme i bice najbolji na terenu.

Milutin

pre 1 godinu

"Nema nikakve sumnje da su Nikola Jokić i Luka Dončić, najbolji evropski igrači koji su ikada igrali u NBA ligi."

Pa nije baš da nema sumnje. Od njih su (do sad) bolji Novicki, a pogotovo Antetokumpo.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Pa realno ne moze postati bolji od onog sto vec jeste. Najbolji je igrac NBA lige zvanicno. Tako da je ovo trik Jokicev
(Dienekes, 16. maj 2022 16:05)

Gde to piše da je zvanično najbolji igrač NBA lige? MVP nagrada je, kao što joj i samo ime kaže, nagrada za statistički najvrednijeg igrača u ligaškom delu takmičenja. Nikad niko MVP-ja nije proglašavao zvanično najboljim igračem NBA lige. To što su tu nagradu imali i zaista najbolji igrači poput Džordana, Kobija, Karija...to je nešto drugo. Tada je liga bila jača, kompaktnija, igrao se ozbiljan basket sa ozbiljnom konkurencijom i pogodilo se da MVP bude i zaista najbolji igrač. Danas to nije slučaj, liga je za klasu slabija nego pre par decenija i to je to.
Mi sve volimo da prilagodjavamo sebi. Dok Djoković nije osvojio Vimbldon, isti turnir je bio "nebitan". Dok nije osvojio US OPEN, i taj je bio nebitan, Onda je na listu najomraženijih došao RG, dok ga najzad nije osvojio...Sada je MVP nagrada "najbolji igrač sveta svih vremena", a da su je umesto Jokića osvojili drugi (a malo je falilo oba puta), onda bi MVP nagrada bila "nebitna". Sada je "nebitan" NBA prsten, jer će ga neki Srbin osvojiti na kukovo leto ili kasnije, ali je u medjuvremenu i fudbal postao "nebitan" jer sad dominiraju Hrvatski igrači, a u vreme Barija bio je strašno "bitan".
To se zove nepoštenje i licemerje.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Kako vam nije jasno? Jokic Nikola po fiba pravilima ne ume da igra. Ne bi to licilo na nekog ko je osvojio MVP. To mu ne treba pa za reprezentaciju nece ni da igra.
(Rasic doktor, 17. maj 2022 08:59)

:-) Dobar, dobar, svaka čast.
Po Fiba pravilima koš ima deset santimetara i uveden je obavezan ofsajd za centre:-)

Mik

pre 1 godinu

Ja mislim da Pesic zafrkava, kao i obicno. "Patriota je, pa pise mi cirilicom" po meni je to sarkazam posto Jokic nece igrati za reprezentaciju. Bar ne ove godine.

SiDjiPing

pre 1 godinu

Meni nije uopste jasno kako bilo ko moze da misli da bi neki dupli NBA MVP Jokic mogao da primirise prvoj postavi pored legendarnog Air Dr Le Bircevica iza cijih mitskih dostignuca i kvaliteta stoji igracka legenda NBA lige (to je ona liga cija najcesce treca petorka (prvu, sem 1992 i eventualno 1996) nikad nisu ni poslali) redom redovno preslisava ceo svet) Sale - otisao sam u taj isti NBA i leteo expresno napolje - Nacionale?

Rasic doktor

pre 1 godinu

Kako vam nije jasno? Jokic Nikola po fiba pravilima ne ume da igra. Ne bi to licilo na nekog ko je osvojio MVP. To mu ne treba pa za reprezentaciju nece ni da igra.

Ђоле

pre 1 godinu

Пише му ћирилицом? Па што је то толико важно да жели да истакне да му Јокић пише ћирилицом? Можда жели тиме да каже да је он патриота, да воли своју земљу?
Ма, дај! Лик је река о своје. Доста више са њим. Нек се одмара. Зар није вечито уморан...

Milojko

pre 1 godinu

Sto se mene tice,ako ce da postavlja bilo kakve uslove,nemora ni da igra!Da se razumemo,veliki sam navijac reprenzetacije i voleo bih da igra,ali ko je on ili bilo ko drugi da postavlja neke uslove???Umesto fa mu bude vellika cast!Volim josarki ,uopste sport ali tog coveka uopste ne pratim!

Zoran N.

pre 1 godinu

Za njegov stil igre mora reprezentacija mnogo da se uigra. Košarkaška pravila u nba su drugačija i favorizuju stil igre koji je njemu prepoznatljiv, videlo se na prethodnim utakmicama reprezentacije da to nije to, a očekivanja i publike i navijača su prevelika. Pustite čoveka da živi svoj život, ako mu se ne igra za reprezentaciju i to je bolje nego da pristane onako reda radi.

nz

pre 1 godinu

Ne znam zašto ovi pacijenti više pišu te gluposti da je bio rezerva Birčeviću i da je trebalo da igra na petici...alo bre, u Denveru igra pleja a problem je da li je na 4 ili 5, daj dosta više sa tim. Ako ima posebne uslove da igra ne mora ni da igra.

Djordije Cvarkov

pre 1 godinu

Jokara da rascisti sam sa sobom oko igranja u reprezentaciji. Najboljem u NBA ligi čast i pozdravi. Ne odlucujemo mi da li cemo u boj po tome kolika je sila koja nas prati, vec po tome kolika je svetinja koju branimo. A branimo cast, ugled, istoriju i vrednost Srbije. Biti Srbin je blagoslov po rodjenju, a igrati za Srbiju i sve njene gradjane je privilegija. Ja sam visok 195cm, nisam neki kosarkas, trenirao sam kao klinac, znam tehniku, ali da me pozove selektor sada da odigram jedan mec ili prvenstvo, pa pokidao bih, dao srce i telo, jurio bih protivnike, zaustavljao ih rukama i nogama, pa kada padnem pao bih im na put, da im smetam, dodavao bih lopte boljima od sebe da daju poene za Srbiju, kada pomisle da ne mogu vise, a ja bih jace i zesce, pa kada ostanem bez daha ne bih trazio izmenu, nego bih pitao selektora da li treba jos... Svaki igrac pozvan u reprezentaciju Srbije da dobro razmisli da li ima navedenu zelju i postovanje prema zemlji Srbiji pre nego sto stavi grb na grudi.

todor

pre 1 godinu

Što se tiče nedolaska na pripreme (bogamu i u JNA) Divac i Stojaković su bez premca, onda se lako predomisle ,pa možda i igraju..Danas treba bistre glave videte ko je može da nosi igru, Bjelica siguno neee,Teo ostario, a još kao talenat, i umišljeni umjetnik "nečeg"

doc holliday

pre 1 godinu

Mi cemo se zbog ovog Jokica, zbog njegovog forsiranja i baziranja igre na njemu provesti kao bosi po trnju na EP.
To smem da potpisem.
Mi smo kroz istoriju igru reprezentacije bazirali uvek na timskom duhu, odbrani i kada smo imali odlicne napadace i kada nismo, uvek. Sada cemo igru postaviti na igracu koji je u odbrani inferioran, koji ne zna sta je to borbeni duh, koji nema sampionski mentalitet, koji ne zna sta znaci tim i nema ljubav prema kosarci vec igra stalno iz koristi kako sam i kaze.
Ovde se opet ne radi o reprezentaciji, timu, vec o Jokicu, o tome da ON napreduje kroz igru reprezentacije.
To je strasno, ne razumem smelost da se tako nesto izjavi.
Da je u ovom narodu ostalo malo dostojanstva, ovakve individue ne bi zasluzile delic medijskog prostora.
Rekao sam vec jednom, ako ovaj covek zaigra i obuce dres Srbije, navijacu za Albaniju, Hrvatsku pre nego za nase.

Fergi

pre 1 godinu

Evo Doncic je primer. Vidite kako je napredovao u reprezentaciji Slovenije? Doduse, ne znam sa kojim igracima i sta je napravio poslednji put ali je napredovao i sada razbija u NBA?

Nbc

pre 1 godinu

Mnogo komentara bez veze. Šta ako je ulazio sa klupe. Da li to znači da automatski lošije igra? Da vas podsjetim, dugo vremena je Divac ulazio sa klupe. Tomašević je bio prva petorka. Pa šta? Stavio ga na četvorku a ne na peticu? Pa on i u NBA u napadu ne igra peticu. A u odbrani na petici ima problema. Tražite stalno krivicu u treneru koji nam je donio 3 srebra sa solidnim ekipama a ne u igraču koji je odigrao dosta ispod svojih mogućnosti. Ali hvala mu što je igrao.
Samo zlobnici mogu spominjati Raduljicu u negativnom. Taj čovjek je jedan od najzaslužnijih za medalje. U vrijeme kada smo bili tanki sa centrima on je pružao maksimum.
Ali vi znate neke nove izraze gledajući NBA pa mislite da razumijete ovu igru. Stvarnost je da većina ne razumije igru a i navijački pišu.
A Jokić, ako ne želi, ne treba nam. Kićo ili Bodiroga su 100% igrali za tim ali su opet bili i najbolji pojedinačno. Uz njih su i drugi pružali više.

Yen

pre 1 godinu

ovi sto lupaju Jokicu minuse vec 3 godine su poseban profil...platio bih da mogu da vidim na sta liche...nimalo nije tesko da se skapira u cemu je stvar...covek hoce da vidi kakav tim se sprema za evropsko, jer nije lood da baca dragocenih metar i po,mozda i 2 metra dana bzvz...svakako je trigerovo ove mlade talentirane klosare, sto bleje po ceo dan i mrze Jokica...

Sreta

pre 1 godinu

Ma što se više bavimo sa Jokićem. Ne zovite ga više i gotova stvar. Ja iskreno i ne pratim više njegove igre, učinke i šta još. Da se ja pitam doživotno bi mu zabranio da i sa tribina prati našu reprezentaciju.

holly

pre 1 godinu

Ko cita izmedju redova bice mu jasno. Proslo prvenstvo nije bilo hemihe u ekipi. Nije se znalo ko kosi a ko vodu nosi. Bez Tea kao lidera, raspad. Moje misljenje je da zeli da zna ko ce biti vodja ekipe

Mikii

pre 1 godinu

Ko cita izmedju redova bice mu jasno. Proslo prvenstvo nije bilo hemihe u ekipi. Nije se znalo ko kosi a ko vodu nosi. Bez Tea kao lidera, raspad. Moje misljenje je da zeli da zna ko ce biti vodja ekipe
(holly, 16. maj 2022 19:25)

Ko ume da cita izmedju redova, bice mu jasno da doticni ne zeli da igra za reprezentaciju i samo trazi dovoljno jak razlog da je jos jednom otpise. Potpuno legitimno s njegove strane, da se razumemo. Jedino sto mu zameram jeste sto to ne uradi jasno i glasno, kao covek.

bijel

pre 1 godinu

“Nema nikakve sumnje da su Nikola Jokić i Luka Dončić, najbolji evropski igrači koji su ikada igrali u NBA ligi”
…а Дирк Новицки - ништа?
(А. Петров, 16. maj 2022 18:08)

Čast Novickom na svemu, al on nikad NBA ligom nije dominirao na način kakav dominiraju Jokic i Dončić. Jokic i Dončić su uveli nešto novo u NBA, nešto nevidjeno do sad.

Chris Mullin

pre 1 godinu

Evo u cemu je Djordjevic pogresio na svetskom. On je zeleo da ima tim od 12 igraca, da ima dve jake petorke i da otprilike lomi protivnike tempom, da ima odmornu ekipu. I iz utakmice u utakmicu je malo sarao sa petorkama, malo Bobi, malo Milutinov, a Jokic igrao 15-20 minuta. I sve bilo OK dok smo nabijali Angolu, Porto Riko i koga vec. I dodju dva najvaznija meca, mi kao imamo odmorne igrace, ali nemamo definisanu rotaciju. Dodju nam Spanci i razbiju nam koncept. Medjutim Djordjevic promeni koncept i gurne Jokica u petorku protiv Argentine, i da mu da igra 32 minuta. Medjutim Jokic nije uhodan sa ekipom, ekipa nije sa Jokicem kao glavnim igracem, i eto problema. Sto se Jokica tice, razumem njegovu ozlojedjenost, MVP lige, a rezerva Bircevicu, ali kad krenu kola nizbrdo, aj sad nas ti vadi. A sto se Djordjevica tice, veze s vezom nije imalo da celo prvenstvo igra jedno, a najvazniju utakmicu skroz drugo. Ako je verovao u koncept trebalo je da odigra tako i protiv Argentine. Inace za sva prethodna prvenstva Djordjevicu kapa dole. Eventualno ne za 2015, kada smo sve pobedili, pa i Spance, i otprilike imali isti scenario kao cetiri godine kasnije, dve poslednje i najvaznije utakmice izgubili.

Миливоје Ватрогасац

pre 1 godinu

Господине Пешићу много вас поштујем и веома ценим све што сте постигли у животу, али просто никад нећу схватити зашто оволико падате на ниске гране па да оваквим изјавама браните овог... овог... овог... што вам никада неће бити ни до колена а притом сте гарантовано свесни да истом изјавом до сржи вређате интелигенцију нашег народа ... зашто?!?

Kunta Kinte

pre 1 godinu

ljudi jednostavno ne shvataju da postoji samo jedan način, ne naterati (nikoga ne treba terati u rep. ako to ne želi), nego podstaknuti Jokića da igra za rep. A to je potpuno ga ignorisati, ne davati mu značaja za rep. ni 2 posto. Jednostavno, ako je pravi Srbin, a nadam se da jeste, ima iz inata svima da odjuri u rep. i da bude najbolji. Samo tako. Ovako, trtljati o njemu svaki bogovetni dan na svim medijima je kontraproduktivno.

vrg

pre 1 godinu

Jokić djeluje totalno nezainteresovano za reprezentaciju.Sjetite se da je prošlo SP došao sa 11kg viška.Jeste počinjao sa klupe ali imao je dovoljnu minutažu da se pokaže.Svi znamo da je odigrao ispod očekivanog.Nadam se da se nešto promjenilo na bolje i da će MVP pokazati i za reprezentaciju svoj kvalitet.
(bl, 16. maj 2022 16:48)

pa on je tada imao visak kg i u denveru. nije se ugojio specijalno za repreyentaciju.
drugo, u repreyentaciju su ga stavili na drugaciju poziciju od one na kojoj igra, a ne znam dal treba naglasavati da sa igracima u reprezentaciji nije i ne moze da bude uigran kao i sa klubom sa kojim prolayi pripreme i igra po 80 utakmica u sezoni.
a moze da vazi i obrnuto. covek koji u klubu sedi na klupi a u reprezentaciji igra ce, normalno, imati bolji ucinak u reprezentaciji.
u svakom slucaju ne ocekujte od ljudi da u reprezentaciji budu isti kao sto su i u klubu.

Skorpion

pre 1 godinu

I sad na primer, Jokic odigra za reprezentaciju vrhunske partije i onda ce svi poceti da pisu Jokicu care, sve ti je oprosteno, hvala ti za sve... Eto takav smo mi narod
(Milke, 16. maj 2022 17:52)

Zasto govoris u ime drugih, mozda si TI "takav narod" ali to ne znaci da su i drugi. Ja sam jasno vise puta napisao da nam takav ne treba u reprezentaciji i stojacu kod tog stava i ako bude igrao i ako osvojimo nesto sa njim, usta sumnjam.

xxx7

pre 1 godinu

Decko aj da se ne ljubimo, nema potrebe da igras pod ovakvim uslovima.
Srecno tebi u gradjenju svoje individualne karijere i to je to. Ali kolektivni sportisti zavise od medalja i titula (i tome teze) a ti ako ovako nastavis imaces samo licna priznanja,a bavis se kolektivnim sportom.
Ali svakako tvoja odluka. Kakve su sve legende prosle kroz nasu reprezentaciju i kakve ce tek biti, apsolutno moliti nekoga pa jos taj neko da postavlja neke besmislene uslove je sramotno i ovaj sport i ova reprezentacija to ne zasluzuju.

hvatač magle

pre 1 godinu

Secam se kako je Novicki svakog leta isao na reprezentativne obaveze, i nikada se nije bunio kada su ga kao, tada, najboljeg igraca u NBA stavljali u drugu petorku Nemacke, i kada bi igrao kad role-player svojim saigracima koji su bili sporedni u svojim timovima. To ga je jos vise inspirisalo da radi jos vise i cesce se javlja u repku gde je bio bas cenjen.


Yes, how yes no.

Oftalmolog

pre 1 godinu

Jokić je sa reprezentacijom doživeo jako loše iskustvo. Na OI kad smo bili srebrni, Jokić je igrao na 5-ci, igrali smo savršeno, trener je bio Đorđević.
Onda je godinu i po dana vodio bitku za poziciju 5 sa Nurkićem, nije hteo da igra krilo..i na kraju uspeo.
Onda opet dolazi u reprezentaciju, trener je isti, Đorđević, i on ga stavi na 4-i, ubacuje ga sa klupe??? I čovek imao isti učinak kao i u Denveru za tih godinu i po dana..10-13 poena, nas izbacila Argentina...na njega išla krivica, ide i dan danas, svi pričaju da "Jokara neće", Jokara ovakav, onakav?

E sad, hoće li mi neko reći, jesmo mi svi kolektivno ludi? Da li je realno da pričamo kako "neće", da ga pljujemo od tog i takvog prvenstva? Jokić će igrati, nema priče, i biće sve kao na OI .

Bocko

pre 1 godinu

Pera - Ne znam čemu uopšte pominjanje Aleksandrova. Momak je bio najveći talenat Evrope, ali su ga povrede upropastile još pre dvadesete godine. Ne daj Bože da Jokić bude kao Aleksandrov.

macconi

pre 1 godinu

kaze Pesic mi moramo da nadjemo nacin da ga motivisemo da se odmerava sa najboljim igracima Evrope,a pre toga recenica da on voli svoju zemlju...pa zar nije dovoljan motiv igrati za svoju zemlju ako je volis i da pruzis maksimum...kakve veze ima da li ce kroz reprezentaciju on napredovati ili ne...i sta Srbiji znaci to sto ima najboljeg kosarkasa na svetu kada on mozda nece igrati za svoju svoju zemlju...ili treba da se nadje posebna motivacija za njega

Ccc

pre 1 godinu

@lal, a ono srebro sa OI,ljudi ako želite da dobijete pluseve i da vas komentar bude shvaćen ozbiljno i relevantno, prvo proverite cinjenice pa ostavljajte komentare... Jokic je igrao na 2 prvenstva za Reprezentaciju Srbije, jednom je osvojio srebro na olimpijadi a drugi put je igrao 2019 kada je bio zamena Bircevicu na sv.prvenstvu u Kini. Stvarno nije toliko tesko u danasnje vreme covek da se informiše. Tako da, od 4 turnira koja je mogao da igra, nije igrao 2...I Divac, Djordjević i kompanija su preskakali reprezentativna okupljanja i turnire, samo je bilo davno pa se niko vise i ne seca...

Under KV

pre 1 godinu

Jeste, ali ako se malo bolje uključi mozak onda skontas da sada imas gomilu buckaste djece koja ce sljedećih desetak godina ici na košarkaške terene zbog Jokica, a ne zbog Bircevica ili Raduljice!

Imas gomilu potencijalnih reprezentativaca, a ako ne..bar ces imati zdraviju omladinu.

Jokic je ogroman ambasador Srbije, igranje lopte nam najmanje znaci..naravno nama koji ne moramo visiti kraj malih ekrana.
(jojufff, 16. maj 2022 17:14)

Ma da, kako da ne. Deca od 10ak godina bas prate NBA! Ne znaju nijednog igraca. Ali kad se igra evropsko ili svetsko prvenstvo, da ne pominjemo OI, e onda cela porodica sedne ispred TVa i navija! Tako mala deca zavole kosarku!!! Tako imaju prave heroje na koje se ugledaju, kao mi nekada Oasoalja, Saleta, Divca, Danilovica, a kasnije Stojakovica, Rebracu....

NBA gleda 2 % Srbije!

А. Петров

pre 1 godinu

“Nema nikakve sumnje da su Nikola Jokić i Luka Dončić, najbolji evropski igrači koji su ikada igrali u NBA ligi”
…а Дирк Новицки - ништа?

dikson

pre 1 godinu

Realno priča Pesic, ako Jokic nije motivisan, onda ne treba ni da igra za Srbiju. Al s jedne strane mi je i razumljivo sto se Jokic nećka da li da igra za reprezentaciju. Jednostavno lik dominira medju svim onim Amerima, i sad on kao treba nešto da se dokazuje u Evropi. Treba se motivisati da igraš sa 3 puta slabim igračima od sebe

shone

pre 1 godinu

Ja pratim NBA bec par decenija , sa i bez jokica , trenirao sam košarku od kad znam za sebe i prosto volim taj sport. Ovo sto je on izjavio nema veze sa vezom ili sam ja glup pa ne razumem šta je on hteo da kaze. Igraču za reprezentaciju samo ako mogu da napredujem kroz istu ?????? Stvarno ne razumem. Napredak pojedinca je individualna stvar i za to će morati da trenira sa ili bez reprezentacije. Sama igra za državni tim može samo da donese dodatno samopouzdanje i bude boost da još bolje i jače treniraš jer si ostvaren na tom polju. Primer je novak dojkovic koji od kada je osvojio davis kup kreće sa dominacijom i te je definitivno jedna od bitnijih stavki koja je doprinela njegovom mentalnom sazrevanju. Saigrači u našoj reprezentacij bi bila samo kvalitetnija grupa nego li sto trenutno ima u denveru sto je definitvno još jedan plus jer kad hoćeš da ucis ti sednes i piješ kafu sa pametnijim od sebe a ne da glupljim jer od njih ne možeš da naučiš ništa , jedino sto možeš je da napucss svoj ego kako si ti top i najpametniji a svi ostali tebi ni do kolena i tu napretka nema. Očigledno se desilo nešto proslo prvenstvo gde je bilo obostranih gresaka , kako sa djordjeviceve strane tako i sa njegove. Sale je totalno promašio sa taktikom i sa idejom kako da iskoristis najboljeg centra NBA a jokic je verovatno očekivao da će se igra u reprezentaciji bazirati na sistemu iz denvera gde on može da polaze svoj skill u najboljem svetlu. Tako da malo manje sujete i sa njegove strane i sa strane trenera i ne bi imali danas ovo. Mislim da pesic treba da ga pozove da igra za repku i da od njega traži da ili ne odgovor i to je to. Ako želiš da igraš za repku srcem i da se Boris za svoju zemlju onda si dobrodosao isko si drvo kao sto je stimac recimo a ako ti postavljaš uslove onda nisi za državni tim pa sve da si jokic , lebron i stef u jednom igraču i kraj priče.

NikolaKG80

pre 1 godinu

Dražen Petrović bar jednom nije dobio poziv za reprezentaciju, iako je bio najbolji igrač, zato što bi kvario atmosferu. Izgleda je najbolje da se i sa Jokićem uradi tako. On dok postavlja bilo kakve uslove nije svestan kakva je čast i privilegija igrati za Srbiju i ne zaslužuje da igra.

Jokić verovatno misli da sve treba da bude podređeno njemu kao što je u Denveru, ali ako se pogleda koliko je ko pružio u reprezentaciji, stvari stoje drugačije. Mislim da glavni treba da bude Teo, Bogdan, Bjelica, pa tek onda Jokić.

SrbEUin

pre 1 godinu

sada da se dodovoravas coveku koji ima tacno nula trofeja u seniorskoj konkurenciji...(lal, 16. maj 2022 17:53)


Taj čovek nam je igrom u zadnja tri minuta i protiv Cro i protiv Aus doneo finale i SREBRO na OI u Brazilu.

Kupler Majstor

pre 1 godinu

Za sada verovatno najbolji evropljanin u NBA je Petrović Dražen !
(vakcinisan, 16. maj 2022 17:12)

Stojakovic je bolji od obojice... Tako da ne glumi Dražena kao veličinu.

Nikola

pre 1 godinu

Ukratko on je iznad kulta reprezentacije, i onoga sto ona predstavlja.
Ja ne verujem sta sam procitao..ne, ne treba nam takva reprezentacija.
Kosarka je timski sport, ne postoji najbitniji pa cak i kad je najbolji.
E ljudi nekqd su mogli zajedno Divac Danilovic Djorđevic itd.a Jokicu moraju da se stvore uslovi..
Jeste dobar, ma odlican u onome sto radi ali da je kompletna licnost, nije..

Hagiano

pre 1 godinu

Ovo sve jednostavno može da se reši. Održi konferenciju ili ne mora samo kaže stavljam se na raspolaganje državnom timu ili ne. I to je to.
Pustite ćirilicu, latinicu, želje i čestitke.
Zahtevi, pa procene da li će napredovati ili ne.. Previše prenemaganja oko proste stvari. Na kraju, vreme će pokazati, ako bude igrao - super dobrodošao, ako ne bude igrao opet dobro šta sad, igramo bez njega, nije nam prvi put. Bitna je ekipa kao celina da oni budu povezani i u igri i u glavi...

A naravno očekuje se napad na zlato.

Kile

pre 1 godinu

Ljudi koji ne prate NBA ne shvataju koliko je on utakmica odigrao prosle godine i kojim intezitetom jer vuce ceo tim i igra cele utakmice. NBA se igra svake druge veceri a ponekad i svako vece. To je ogroman zamor za igrace i velika verovatnoca za povrede. Covek treba da potpise najveci ugovor u istoriji NBA i da sledece godine konacno nesto uradi u playoff-u. Hteli mi to da priznamo ili ne NBA je sasvim drugi svet u odnosu na bilo koje drugo kosarkasko prvenstvo. Cak i da nastupi jednostavno nece igrati punim intezitetom i rizikovati da mu neki mesar upropasti karijeru.
(Bojan, 16. maj 2022 17:48)

A koju ligu je igrao P. Gasol?
Olimpijski pobednik, Evropski prvak.. Pripreme za novu NBA sezonu počinju 1 Oktobra. Danas je Maj mesec a on sa Denverom ispao u prvom kolu još u Aprilu. Ali njemu je najvažniji konj. Za normalnog sportistu mesec dana dovoljno za odmor

Dušožder

pre 1 godinu

“Popularni Kari iza sebe ima briljatnu karijeru. Sa reprezentacijom Srbije je bio svetski i evropski prvak, sa Nemačkom je stigao do kontinentalnog trona (1993.godine) sa Barselonom je osvojio Evroligu, bio je šampion Jugoslavije sa Bosnom, pet puta prvak Nemačke sa Albom, dva puta šampion Španije sa Barselonom. Takođe osvojio je međunarodni Kup Radivoja Koraća (1995) i FIBA Evrokup.”


Bajo moj!

ŽD

pre 1 godinu

Mnogi komentatori maše poentu. Jokić hoće da igra za Srbiju ali neće za KSS. Ne želi da ga tretiraju kao nekog juniora, da ga ponižavaju i glume veličine igrajući se sa njim.
Koji bi igrač takvog renomea na to pristao. Da greje klupu i bude vodonoša u ekipi koja gubi.
Manite se Jokića problem je u KSS- u.

Tako je, kako je

pre 1 godinu

ovaj ce oterati Jokica svojim pametovanjem kao onaj nadmeni Djordjevic.Cuj Kalinic mu najvazniji igrac majko moja sta sve necu cuti od ovih nasih trenera.Onda neka ti Kalinic trpa 20 i vise poena nemoj ocekvati od Jokica i Bogija..
(Moe, 16. maj 2022 16:16)

Poznavaoče košarke nije štos sa neko utrpa 50 koševa već je važno kako igra timsku igru. Igranje u NBA i igranje u reprezentaciji su dve različite igre. U NBA ne moraš odbranu, možeš da šutiraš trojke koliko hoćeš. Tamo napad traje 10 sec. Run and gun. Jedan Gasol, Parker, Novicki su menjali filozofiju igre u reprezentaciji. Nema tu ja sam najbolji. Kalinić je igrač koji svoju igru podredjuje ekipi, igra odbranu igra napad. Ne može Jokić u reprezentaciji da igra od keca do petice kao što igra u Denveru
(A, 16. maj 2022 16:32)

Prosečan "poznavalac" košarke iz Srbije vrednuje igrače po tome koliko koševa daju. Tako su svojevremeno pljuvali Pefija Markovića jer nema šut, ne daje koševe, ciglar je i sl.

Sasha

pre 1 godinu

Posto igrajuci za reprezentaciju ne moze da postane bolji igrac nego sto je sada, ovo mu je izgovor da vise ne igra za reprezentaciju! Treba mu se zahvaliti i ne racunati vise na njega

MagicJohnson

pre 1 godinu

Koliko ja znam, 3 puta je odbio reprezentativne obaveze. Ja ga više ne bi zvao. Još treba da mu pravimo interesantno? Zvezda jedna...neka njega kod amera, tamo je zvezda, mvp, to mu donosi lepu lovu, i time treba da se bavi. Reprezentativne obaveze neka ostavi onima kojima je to čast. Meni više npr smeta što prošle godine nije imao motiva da ide na Olipijadu...jednostavno, sport je za njega prvenstveno posao, i to je ok. Mislim, svako treba da može da bira, on je izabrao, zašto se pobogu, presinguje opet na čoveka da igra za reprezentaciju?

lignjoslab

pre 1 godinu

Čovek je hteo da kaze da bi igrao za repku ako bi radio ono sto najbolje ume, a ne da bude zamena Birčeviću.
Kad skapiramo da kada bi nama Jokić imao ulogu kao u Denveru, onda bi mi bili duplo bolja repka, nego ga imati radi imena i prezimena i gurati ga da igra na poziciji koju ne voli (četvorka) .
Nema ovde mesta sujeti jer je ovde interes repke najbitniji, a on je identican sa interesima Jokica. Ukoliko nema mogucnost da pokaze svoj potencijal, onda nije ni potreban, što se i videlo na SP

Under KV

pre 1 godinu

Znaci Jokic zeli kroz reprezentaciju da gleda samo svoj interes! Ako ce to da ga ucini boljim igračem, tj. da njemu i MR donese vise para, onda ce i da igra za reprezentaciju. Ako nema para, onda nece! Briga ga za hiljade malisana koji gledaju kosarku i koji bi za njega i Srbiju navijali!

Jasno je da ne zeli da igra, a Kari je fin i kulturan!
Ne treba nam!!!

djomla

pre 1 godinu

Nikola Jokić će igrati za reprezentaciju samo pod jednim uslovom, a to je da kroz reprezentaciju Srbije postane bolji igrač.

Koliko sam ja razumio ovu rečenicu Nikola hoće da igra, ali da bude iskorišten na pravi način, da kida i da bude dio tima koji će predstavljati nešto.

Jagoda

pre 1 godinu

Nikola Jokić će igrati za reprezentaciju samo pod jednim uslovom, a to je da kroz reprezentaciju Srbije postane bolji igrač.

Ovo je nešto najgluplje što sam čuo...
(sloba, 16. maj 2022 15:57)

Pa i ne slazem se bas da je glupo.
Mozda se covek nije najbolje izrazio ali reprezentacija jeste i treba biti mesto gde ce igraci postajati bolji, u bilo kom sportu.
A druga stvar, mozda se ovo odnosi i na nedefinisanu ulogu koju je imao kod Saleta Djordjevica na proslom SP. Niti smo mi nesto postigli, niti nam je on pomogao sa takvom ulogom.
Jokic je skroman momak, ali daleko od toga da nema svoje principe. On je nas lider na terenu ili bi bar trebao da bude. Ni jedno drugo ime ne treba da bude ispred njega u ovom momentu. Covek je najbolji kosarkas na svetu. Tacka.

Da

pre 1 godinu

E moj Srbine, sve si nas razočarao. Ko mi je kriv što sam se nadao. Mogao si da budeš novi Stojaković, a ispao si promšaj kao Aleksandrov. Tebi su očigledno važniji Denver i NBA nego tvoj narod. Da sam ja selektor nikada više ne bi igrao za repku. Ma baš me briga ionako imamo Nemanju Bjelicu, velikog gospodina uvek mirnog i spremnog da obuče dres, a na centru Bobija Marjanovića gorostasa iz LA-a koji je sto puta veći šmeker. Nije mi jasno samo kako je Novicki mogao uvek da se odazove svojoj državi. Dragi Nikola, zar ti nije nimalo stalo???. Što se mene tiče možed da uzmeš državljanstvo Amerike i da nastupaš za njih!!! Molim b92 da više ne izveštava o dotičnom.
(Pera, 16. maj 2022 16:24)

To što "imamo" nije dovoljno jer su "veliki gospodin" i "veliki šmeker" potpuno nedovoljni za neki ozbiljniji uspeh reprezentacije. Za zlato ti trebaju Jokić i Bogdanović, sve ostalo je pomoćna radna snaga.

jojufff

pre 1 godinu

На жалост, када се буде подвлачила црта и сводили рачуни, утврдиће се да је Штимара дао много више рспрезентацији него двоструки МВП. Јокић је геније али моје поштовање иде Штимцу.
(Пантелија, 16. maj 2022 16:36)

Jeste, ali ako se malo bolje uključi mozak onda skontas da sada imas gomilu buckaste djece koja ce sljedećih desetak godina ici na košarkaške terene zbog Jokica, a ne zbog Bircevica ili Raduljice!

Imas gomilu potencijalnih reprezentativaca, a ako ne..bar ces imati zdraviju omladinu.

Jokic je ogroman ambasador Srbije, igranje lopte nam najmanje znaci..naravno nama koji ne moramo visiti kraj malih ekrana.

Enis

pre 1 godinu

Kad cemo vise da se opametimo?
Je li SCG sa NBA igracima dozivela debakl na Euro 2005 u Beogradu? Jeste. Jel posle toga nismo mogli da se opasuljimo 4 godine? Nismo.

Je li onda Ivkovic 2009 uzeo srebro kada niko nije ocekivao sa golobradim klincima + Krletom i Teom? Jeste.

Je li 2014 Sale igrao finale svetskog sa igracima iz Radnickog iz Kragujevca? Jeste.

Jesmo li 2019 sa NAJJACIM TIMOM U ISTORIJI osvojili razocaravajuce 5 mesto? Jesmo.

Kad cemo da naucimo da se ne radi o imenima na spisku, nego o atmosferi, radu, treninzima. Ja bih se istog sekunda oprostio sa Jokicem, ostavio prostora da jednog dana ako bude odlucio da se kao i svi pojavi po zavrsetku klupskih obaveza javi selektoru i pita ga kad je okupljanje. Do tad, dovidjenja, treba bre da gradimo reprezentaciju, mi smo Srbija, zemlja kosarke, bez obzira na malo nazadovanje zadnjih godina i dalje imamo igrace. Pa nismo mi neka Finska ili Svedska pa da zavisimo od jednog super-stara majku mu.

Ivan B

pre 1 godinu

Šta znači to da postane bolji igrač kroz reprezentaciju... Pa zar nije sad najbolji igrač na svetu zar nije MVP? To je ono kad ne znaju kako drugačije da kažu ma bre boli ga ona stvar da igra za zemlju pa sad kao neki uslov ima... Svašta.. Ne zamlaćujte se vise sa njim ...

Bojan

pre 1 godinu

Ljudi koji ne prate NBA ne shvataju koliko je on utakmica odigrao prosle godine i kojim intezitetom jer vuce ceo tim i igra cele utakmice. NBA se igra svake druge veceri a ponekad i svako vece. To je ogroman zamor za igrace i velika verovatnoca za povrede. Covek treba da potpise najveci ugovor u istoriji NBA i da sledece godine konacno nesto uradi u playoff-u. Hteli mi to da priznamo ili ne NBA je sasvim drugi svet u odnosu na bilo koje drugo kosarkasko prvenstvo. Cak i da nastupi jednostavno nece igrati punim intezitetom i rizikovati da mu neki mesar upropasti karijeru.

zvezdaš

pre 1 godinu

On je ponosni Srbin, koji meni poruke piše ćirilicom. Međutim, mi moramo da nađemo način da ga motivišemo da se odmeri sa najboljim igračima u Evropi.

?!?! Ne razumem ovde dve stvari. Prva, nisi ponosni Srbin ako ne pišeš ćirilicom. Druga, šta znači to "motivišemo"?! Zar nije dovoljna motivacija to što te tvoja zemlja zove?!?! Mislim, ako si već ponosni Srbin koji piše ćirilicom!!!
Meni lično, taj nikada više ne bi ni zaigrao za reprezentaciju!!!

pacificka_obala

pre 1 godinu

Zasto bi neko igrao za reprezentaciju ako ga u toj reprezentaciji ponizavaju? Vi toliko volite Srbiju i nacionalni time da bi pristali da igrate u nacionalnom timu pod svim uslovima, da vas guraju u drugi plan, da neke anonimuse guraju ispred vas, da ne cene ono sto jeste?

Za ilustraciju, mnogi su se iselili iz te Srbije ne zbog finansijskih razloga nego zbog ponizenja i unizavanja koje su dozivljavali u toj imitaciji od drzave. Zavrsis regularne skole u roku, imas titule, iskustvo, znanje a za shefa ti postave nekoga ko je isao na Megableju ili slicnu shupu od skole za koju se ulaz i izlaz (diploma) placa a u karijeri se napreduje preko partijskih ili rodjackih veza.

Pa tako, jednom od top 5 svetskih igraca u zadnjih par godina dodeljuje se uloga u timu koja veze nema sa njegovom pravom pozicijom da bi se napravilo mesta selektorovim pulenima ili da bi sujetni selektor dokazao kako je on bolji od tamo nekog trenercica iz NBA.
Zasto bi onda Jokic "igrao" za takav tim i pod takvim uslovima? Zasto bi gubio slobodno vreme i trosio svoje pripreme za NBA za reprezentaciju gde ga ne cene, gde se guraju neciji puleni i gde neko nad njim dokazuje trenersku velicinu? Zasto? Da bi udovoljio masama nalozenih "navijaca" nacionalnog tima?

Dakle, dok se u Srbiji ne promeni mentalitet i sistem koji vrednuje neke druge vrednosti umesto znanja, truda i zasluga ne treba trositi vreme na Srbiju, ni u nauci, ni u struci, pa ni u sportovima.

Jesu li nam poispadali mlečnjaci? 😒

pre 1 godinu

Peško, mene samo zanima da li te je neko od igrača pitao: "Kouč, je li počelo, ako nije, kad počinjemo"?
Ako nije, onda mi bolje ništa ne govori, tvoje ćutanje će mi reći više od reči. 😔

Varijator

pre 1 godinu

To sto pise ćirilicom ne cini ga ni velikim ni malim Srbinom . Zasto silite coveka da uopste igra ako mu se ne igra , stvar je ocigledna.

Milke

pre 1 godinu

I sad na primer, Jokic odigra za reprezentaciju vrhunske partije i onda ce svi poceti da pisu Jokicu care, sve ti je oprosteno, hvala ti za sve... Eto takav smo mi narod

Jokica ne zanima reprezentacija

pre 1 godinu

@dra

Izmisljas gluposti. Ti bas znas sta on ima u ugovoru i koje klauzule? I samo Jokicu sve brane da igra, dok Durenta, Doncica, Janisa i ostale niko ne sprecava?
Jokic nema zelju da igra za reprezentaciju, osim ako ne vidi neki licni interes. To je toliko ocigledno, da samo slep covek ne vidi. Uvek je sa njim neko natezanje i uvek ce i biti, nikad jasno nece reci hocu ili necu.
Meni nije jasno da jos uvek ima mazohista koji se samoobmanjuju i uveravaju sebe da Jokic zeli da igra, nego eto, uvek se nesto ispreci, pa jadan ne moze, nije do njega.
Ne treba ga napadati, ali jos manje pravdati, vec samo zvati stvari pravim imenom. Ako hoce, neka igra, ako nece, ne mora.

SvilajnacPomoravlje

pre 1 godinu

Svetislave, brate naš iz Pirota, sve smo te razumeli, nema potrebe za patetisanjem, shvatamo iz ovoga što si rekao kakve su (ne)ambicije Jokića prema nacionalnom grbu.

Zalutaoovde

pre 1 godinu

Sad sam zbunjen jos vise. Da li se nadati da ce igra ili ne?
A bre ljudi sve neko koketiranje ,neizvesnost i nagadjanje.

Svi pricaju kako jokic zeli da igra a praksa pokazuje drugacije
Ne osudjujem momka,njegov izbor i sve najbolje mu zelim. Samo bih voleo da nema ovoliko neizvesnosti oko jednostavne stvari. Hoces ,neces?

Marko

pre 1 godinu

@Milos

I u playoffu Nikola Jokic je bio najbolji, 31 poen na 58% surta iz igre u proseku za samo 34 minuta igre.
Individualno je Jokic odigrao bolje od Doncica u playofu, samo sto nema saigrace, kosarka je timska igra.

lal

pre 1 godinu

i luka bas uznapreduje kada se upari sa zigom dimec...

e moj kari... skratio si sebi rotaciju u sred svetskog prvenstva zbog banane... ali ne kosarkaske, nego prave... i sada da se dodovoravas coveku koji ima tacno nula trofeja u seniorskoj konkurenciji...

svaka cast za stotine miliona i licna priznanja... svako bira svoje prioritete i najvaznije je da bude srecan... a ti biraj one koji zele status boga, kao bodiroga... retki su, ali ih ima...

Padaju mi kapci

pre 1 godinu

Nasi treneri su najvise krivi sto 20 godina nista nismo osvojili a ako ovako nastavimo ni sledecih 20 necemo. Ej, njima je Jokic koji je MVP Nba lige krilo, da bi igrao Raduljica ili Bobi jer Boze moj, imamo dobre centre. Jokic da je pametan i da ne igra. I ovdje se pise kako je Meloun u Denveru sablonski trener i nema osjecaj za igru a u nasoj reprezentaciji se Jokic koristi kao cetvorka, Micic ili Teodosic moraju da carine loptu 20 sekundi, vrti se ista igra kao prije 25 godina kada smo bili sila. Jokic ako vec igra, onda sve treba da se vrti oko njega kao u Denveru, da on prevodi loptu, on vrti pik, on asistira i sutira, da Bogdan bude ono sto je Marej u Denveru, da Lucic i Kalinic rade stvari kao Gordon i Rivers, da je u petorci uvjek dobar suter. Ali od toga nece biti nista, opet cemo igrati nasu igru i kad ispadnemo u cetvrtfinalu krenuce pljuvanje.

Bravo za komentar, potpuno si u pravu od reci do reci.

ST

pre 1 godinu

Bolji igrač postaće ako mu ime udje u spisak osvajača medalja sa reprezentacijim i ako kolege (pogotovo one mladje) iz tima načini boljim igračima. Pitanje je kako on na to gleda. Nadajmo se gore navedeni način.

hahahahahha

pre 1 godinu

''Jesmo li 2019 sa NAJJACIM TIMOM U ISTORIJI osvojili razocaravajuce 5 mesto? Jesmo.''

NAJJAČIM TIMOM U ISTORIJI??????

Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Marko Simonović, Vladimir Lučić, Stefan Birčević, Nemanja Bjelica, Nikola Jokić, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica i Nikola Milutinov.

vs.

Vlade Divac, Zoran Savić, Predrag Danilović, Žarko Paspalj, Zoran Sretenović, Aleksandar Đorđević, Dejan Bodiroga, Dejan Tomašević, Miroslav Berić, Željko Rebrača, Dejan Koturović i Saša Obradović.

NAJJAČIM TIMOM U ISTORIJI??????

Mvp

pre 1 godinu

Pesic ne zeli Jokica u timu kao sto nije hteo ni Djordjevic,imas Mvp igraca Nba lige koji je tamo centar i ti hoces da igra krilo da bude bandera preko koje ce Kalinic i Teodosic da se ispucavaju.Mnogi zavide ovom momku mnogo,sve cine da ne igra,a ako i pristane onda bi da ga drze na poziciji gde nece moci da pokaze ono po cemu je najbolji na svetu,zamislite da su Ronalda drzali u reprezentaciji na poziciji beka.Jokic treba da igra samo ako ce biti ono sto jeste lider i da sve ide preko njega,najbolji trener u istoriji Nba lige se prilagodjavao Jordanu,pa sto nebi Pesic trenutno njaboljem igracu na svetu drugu godinu uzastopno.

džegodin siti

pre 1 godinu

Pitanje je kako će Jokić kroz reprezentaciju da postane bolji igrač?Pa tako što će igrati za nju,pa onda posle takmičenja će se to videti u zavisnosti koje ćemo mesto osvojiti.Niko ne može garantovati zlato,a samim tim i Jokićev napredak.Ako to shvatimo,onda je taj uslov nerazumljiv i apstraktan.

ldjidji

pre 1 godinu

pravićemo djordjevica od blata..ne postoji bolji selektor i veci motivator od djordjevica zapamtite to...to sto je uradio uradio je maksimum.ne zaboravite to

Blaster

pre 1 godinu

Jokić i Dončić su nebo i zemlja. Dončić je poginuo za Sloveniju a ovom treba dodatna motivacija?! Dobro ga je Sale procenio i potpuno ispravno šikanirao. U Denveru se sve vrti oko njega. Da kojim slučajem promeni tim i stane u isti tim sa Lebronom automarski ne bi imao "motivaciju" i bio bi senka. Tužan karakter ima Jokić.

Voja

pre 1 godinu

Ja bio u zabludi da igrači dolaze da igraju za državni tim da bi mu pomogli da bude bolji,kad ono obrnuto.Reprezentacija je,izgleda,tu da razigra igrače da budu što spremniji za klubove.Dobro bar da znamo da se ne nerviramo ako ne bude rezultata.

Drago

pre 1 godinu

Za državni grb se ne moli niko,
ako nije svestan zašto se zove i šta treba da predstavlja netreba ga više ni zvati.
Nije samo on u pitanju, ima njih još par sličnih njemu koji isto razmišljaju kao on.
A vi ga i dalje dižite u nebesa, ja nisam a i neću nikad.

ogicg

pre 1 godinu

Ako umijete citati kroz redove upravo vam je covjek saopstio da Jokicu ne oada na panet da igra za reprezentaciju.Al bitno da poruke pise ćirilicom.E to vam je taj nas balkanski mentalitet.A lebron i cary ...sa ponosom oce za Aneriku

ljuba

pre 1 godinu

Ne razumem Pešića šta govori. Jesu li iz KSS uredno pozvali Jokića da igra za reprezentaciju ili ne , pitanje je sad.
Posle poziva sledi odgovor što je logično.
Sve priče pre toga su bajke za malu decu.
Nije valjda da neko misli da je bolje ne zvati ga.
Možda bi se sutra neko pravdao za neuspeh Jokićem.

Kuža

pre 1 godinu

Ispada da mu se ne igra na Evropskom jer su slabiji igrači, a on je upravo odbio da igra prošle godine Olimpijske igre gde bi igrao možda i protiv SAD?

bl

pre 1 godinu

Jokić djeluje totalno nezainteresovano za reprezentaciju.Sjetite se da je prošlo SP došao sa 11kg viška.Jeste počinjao sa klupe ali imao je dovoljnu minutažu da se pokaže.Svi znamo da je odigrao ispod očekivanog.Nadam se da se nešto promjenilo na bolje i da će MVP pokazati i za reprezentaciju svoj kvalitet.

зест

pre 1 godinu

Ево и ја знам ћирилицу... Каквих небулоза се наслушасмо... Јокићу свака част на клупским и личним успесима. Али не видим разлог да му се у медијима даје више пажње него било ком играчу НБА - Дончићу, Леброну... Нека пуни статистике тамо а за репку ћемо се снаћи.

Sheriff

pre 1 godinu

U prevodu znači da će da igra samo ako ima svrhe zbog sebe samog, ako je u njegovom interesu.?!
Koga briga narod grb državni tim itd
Da je tako ispravno normalno niko nebi ni igrao..
Niđe veze

Pera

pre 1 godinu

E moj Srbine, sve si nas razočarao. Ko mi je kriv što sam se nadao. Mogao si da budeš novi Stojaković, a ispao si promšaj kao Aleksandrov. Tebi su očigledno važniji Denver i NBA nego tvoj narod. Da sam ja selektor nikada više ne bi igrao za repku. Ma baš me briga ionako imamo Nemanju Bjelicu, velikog gospodina uvek mirnog i spremnog da obuče dres, a na centru Bobija Marjanovića gorostasa iz LA-a koji je sto puta veći šmeker. Nije mi jasno samo kako je Novicki mogao uvek da se odazove svojoj državi. Dragi Nikola, zar ti nije nimalo stalo???. Što se mene tiče možed da uzmeš državljanstvo Amerike i da nastupaš za njih!!! Molim b92 da više ne izveštava o dotičnom.

Sumadin

pre 1 godinu

Ja sam za to da preskoci i ovaj rep. ciklus. Naredna i ona nakon toga su sezone kada ce Denver probati da napadne titulu. Imace najbolju sansu koju ce moci da ima u Denveru a i tih narednih par sezona ce mozda biti jedine u negovoj karijeri da pokusa i ostvari to, ako vec namerava da provede karijeru u Denveru.

Milan

pre 1 godinu

Dolazi Jokara da sedi na klupi, prednost ima Raduljica
E moj Sale, volim te zbog one dve trojke, ali ovde si baš zeznuo stvar.
(keppa, 16. maj 2022 16:17)

To je bilo pre 3 godine, dobro se nisi setio nečega od pre 20 godina pa da to bude opravdanje

dra

pre 1 godinu

Alo bre gde vi zivite.
Covek je 250 miliona vredna investicija kluba koji je vec pukao toliko kada se Marej povredio, a zatim MPJ.

Vi stvarno mislite da on nema klauzulu u ugovoru protiv igranja za reprezentaciju, zajedno sa klauzolom da to ne sme javno da kaze.

Okomili ste se na coveka da je neki veliki izdajnik, da je sramota sto ne igra za nas i da ga treba mrzeti. Pa covek cim dobije ono malo slobodnog vremena da se odmori od NBA, trci u Sombor na farmu da se odmori ko pravi Srbin.

Sram vas bilo.

vrg

pre 1 godinu

toliko kruze, kao kisa oko kragujevca, kada je rec o svemu ovome, i onda ono malo sto kazu ispadne smesno.
ne znam cemu tolika uvijanja. umesto da jokic uzme lepo i kaze sta mu je na srcu, pa kakvo god bilo, dolazimo dovde da druge i trece osobe prenose polu-informacije.
meni bi, kao navijacu, sasvim ok bilo i da jokic kaze da se "trudi da u nba predstavlja i sebe i srbiju na najbolji moguci nacin, i da mu je preveliki dodatni napor da ide na dodatna takmicenja". jer stvarno se lik pokida ziv tamo da celu fransizu ponese na ledjima i stvarno je promovisao srbiju u svetu vise nego ijedan sportista, osim djokovica. samo on zna kako mu telo sve to podnosi.
naravno, iako zvuci kao klise, pred jokicem je zaista i potpisivanje najveceg ugovora u istoriji kosarke! ako bi se povredio na EP, to bi moglo da otpadne i bila bi ogromna steta za sve.
kakogod, sve cu razumeti bolje nego da se sve drzi pod velom tajne, ali ajde. mozda i za to ima neki smisleni razlog. kao sto neko rece, mozda covek ne zeli da ponovo izdvoji svoje vreme i bude ponizavan tamo. znamo da je bio rezerva, a pitanje je i kako je deo tima raspolozen prema njemu. moguce je da ima i zavidnih igraca sa kojima ne moze da funkcionise, koji bi ga minirali.

Ivan V.

pre 1 godinu

E moj Pesko,pa zar nema veceg motiva od Olimpijskih igara?Ne trazi mu opravdanja,ako nece,ne mora,ima ko hoce.A strance zaboravi.Kako smo igrali sa domacim igracima,tako cemo i nadalje.Necu da amerikanac zauzima mesto u timu,pa da da nula poena.Bolje onda da se nerviram zbog katastrofalne igre Trifunovica nego Pantera!

al, sta ja znam

pre 1 godinu

ma da, naravno, nemoj nista on da da svojoj zemlji koju toliko voli, nego i kad treba da igra moze ali samo ako on ima neku korist od toga, a nikako mi, pa da toliko voli srbiju igrao bi i on njoj poklonio svoje znanje ,a ne jos trazi da igra al samo ako on moze da napreduje...ooooo sve sam cuo sad

C i n i k

pre 1 godinu

Trebalo bi da igra, bio bi veliko pojacanje ali ok, i ako ne bude igrao ja licno bih razumeo, veliki su napori u Nba, mi imamo jako dobre igrace te selektora, ako se svi sakupe to ce biti ekipa za medalju, sa ili bez Jokica za kojeg mislim da ce igrati.

шиле

pre 1 godinu

Играће Ембид за Французе. Ако хоће да докаже да је мвп, победиће га у финалу!

Istina leči...

pre 1 godinu

To što on traži je u njemu samom. Ako to ima u sebi, ima, ako nema- nema. Nije do drugih, do njega je.
Volim Jokića , fantastičnu sliku šalje omladinu (ljubav prema životu, konjima, bez društvenih mreža i hajpa, plastičnih vrednosti), iinemam.nameru da ga pljujem, kudim i slično. Nastaviću da pratim njegove igre, jer on nema reprizu ili dvojnika i ne može dva puta da se vidi. Ipak, nadam se da ima dovoljno vremena da se nauživa u te male a najslađe životne stvari, da će mu one detoksirati dušu i omogućiti mu da jasno vidi ono što sad samo nazire. Nemaš dve mladosti pa ćeš birati s kojom ćeš u reprezentaciju, prvom ili drugom. Dakle, odluka je samo njegova i pustimo ga da je na valjan način donese...

djapica

pre 1 godinu

Postoje problemi u KSS-u: jaka je struja ovih koji misle da Jokic jednostavno nema talenta da bude rezervni centar. Druga struja, pod pritiskom javnosti i nošena uzastopnom NBA MVP nagradom misli da Jokic ipak zaslužuje mesto rezervnog centra.
Zbog toga Pesic daje ovako konfuzne izjave. RealnO.

Andrija

pre 1 godinu

Lični interes ispred nacionalnog takvo je i društvo general, što bi se Jokara razlikovao.Srcem za repku možda tako postane bolji čovek na tome da poradi mvp

Steva

pre 1 godinu

Lični interes ispred nacionalnog takvo je i društvo general, što bi se Jokara razlikovao.Srcem za repku možda tako postane bolji čovek na tome da poradi mvp
(Andrija, 16. maj 2022 16:13)

Ti, siguran sam, trcis da volontiras, odrices se plate i odmora za dobrobit drzave i naroda.

Иван

pre 1 godinu

Oво су све поруке за друге, а не за Јокића. За клинце у Србији, да се кроз играње у репрезентацији напредује. Наравно да Јокић хоће да игра овог лета, њему је најлакше да трофеј освоји на неком европском првенству. А са првим трофејом добија се оно што Лука сада има, па побеђује у 7. мечу рутински један Финикс. Одвикао се мало Никола од победа, играјући са Бартоном као десном руком, али Пешић све ово диже на виши, озбиљнији ниво због тога да се не би опет окупили неозбиљни играчи у националном дресу, као прошле године.

Мени не делује случајно оно Пешићево истицање баш Калинића: то је играч којег је Ђорђевић одбацио, исти онај Ђорђевић који није успео да извуче максимум из Јокића. Значи, порука Николи је да ће Пешић поставити ствари сасвим другачије од Салета. Уз то је Калинић онај доказ озбиљности. Волим ја Бјелицу, али он уме да буде малодушан, млак, док је Калина класични фајтер, какви Јокићу требају свуда, и у Нагетсима и у репрезентацији Србије. Мислим да нећемо ни Теодосића гледати више у дресу са државним грбом. Или барем не у ранијој улози.

anonimni

pre 1 godinu

Pošto je Pešić gostovao na fakultetu, pričajući sa studentima, možda mu je i cilj bio da animira mlade ljude, da predstavi reprezentaciju kao nešto gde će svaki igrač napredovati. Čitajte malo između redova, nije sve tako crno i belo. Verujem da će Jokić igrati, a onda će odzvanjati njegove reči, gde će neki shvatiti, e pa vidi, jedan Jokić misli da će napredovati kroz reprezentaciju. Mislim da je pametna izjava Pešića, tj više "akcija".

Ivan

pre 1 godinu

To sto je pozvan da igra za svoju reprezentaciju i svoju zemlju je najveća motivacija, barem bi tako trebalo da bude..
(msc, 16. maj 2022 15:50 )

A zašto je to najveća motivacija? On zna da je najbolji ne samo u svojoj zemlji već na svetu i ne razumem zašto bi poziv bio motivacija.

Vlada

pre 1 godinu

Imam osecaj za Jokica da je iz Srbije koliko i Margaret Tacer otprilike. Koji ce nam djavo? Cuj motivacija mu je da on samo ima koristi od igranja za reprezentaciju hahahah. Aj ti lepo seli za Ameriku da se ne ljubimo.

Пантелија

pre 1 godinu

На жалост, када се буде подвлачила црта и сводили рачуни, утврдиће се да је Штимара дао много више рспрезентацији него двоструки МВП. Јокић је геније али моје поштовање иде Штимцу.

Ivan

pre 1 godinu

Kakav bre bolji igrac?
Covek je garant rekao da ako vec igra da on bude glavni, a ne da sluzi kako rezerva kod onog.
Prilagoditi igru njemu, da on bude plej a ne da mu otimaju loptu iz ruku. Pozvate sve sutere koje imamo, i jednog centra da ga odmeni i to je to.

Hijena

pre 1 godinu

Opet im Jokic vise lici na krilo nego na centra. Nasi treneri su najvise krivi sto 20 godina nista nismo osvojili a ako ovako nastavimo ni sledecih 20 necemo. Ej, njima je Jokic koji je MVP Nba lige krilo, da bi igrao Raduljica ili Bobi jer Boze moj, imamo dobre centre. Jokic da je pametan i da ne igra. I ovdje se pise kako je Meloun u Denveru sablonski trener i nema osjecaj za igru a u nasoj reprezentaciji se Jokic koristi kao cetvorka, Micic ili Teodosic moraju da carine loptu 20 sekundi, vrti se ista igra kao prije 25 godina kada smo bili sila. Jokic ako vec igra, onda sve treba da se vrti oko njega kao u Denveru, da on prevodi loptu, on vrti pik, on asistira i sutira, da Bogdan bude ono sto je Marej u Denveru, da Lucic i Kalinic rade stvari kao Gordon i Rivers, da je u petorci uvjek dobar suter. Ali od toga nece biti nista, opet cemo igrati nasu igru i kad ispadnemo u cetvrtfinalu krenuce pljuvanje.

2CRAZY

pre 1 godinu

Joj boze... i ovaj vidi krilo u Jokicu, pukli smo...
Zeli da igra samo ako ce tako napredovati kao igrac? kakva je to glupost, ako to Pesic nije izmislio, onda je bas glupost da tako nesto kaze Jokic?
Ko moze tu sta da mu garantuje i sam zna sta ga tu ocekuje i koji su mu protivnici... da je rekao da oce da propustio pripreme il tako nesto, pa da ga i razumem, ali ovo... ovo je nedokucivo, zaista ne razumem sta on tacno zeli.

Moe

pre 1 godinu

I ovaj ce oterati Jokica svojim pametovanjem kao onaj nadmeni Djordjevic.Cuj Kalinic mu najvazniji igrac majko moja sta sve necu cuti od ovih nasih trenera.Onda neka ti Kalinic trpa 20 i vise poena nemoj ocekvati od Jokica i Bogija..

Zoran

pre 1 godinu

Kako mi u Srbiji da razumemo ovu Pešićevu izjavu "igraće za reprezentaciju ako će posle toga da postane bolji igrač"
Dali su takve uslove postavljali svi oni predhodni naši trofejni košarkaši?Treba jednom i za svagda dići od njega ruke njega Srbija defiinitivno nezanima.To što je on MVP u NBA ligi mi obični Srbi nemamo ništa vrć samo on a nama je puno srce kad nam donesu neku od medalja

kxk

pre 1 godinu

Uz dužno poštovanje Jokiću ali reprezentaciji ne trebaju igrači koje moraš da motivišeš i moliš da bi igrali. Reprezentaciji trebaju oni koji će na Pešićev poziv u pola noći reći da.

ajme..

pre 1 godinu

Gotovo da je rekao “necu da igram”. I neka ga, niko ne mora da igra ako nema motiv. Jokic je, po meni, osvojio sve sto je mogao. Biti MVP i jednom je uspeh, a dva vezano u danasnje BLM vreme ravno nemogucem. Sa Denverom nikad nece videti ni finale konferencije, a sa repkom vec ima srebro, tako da je on, cini mi se, svoje osvojio. Steta, sa njim i normalnom postavom bi bilo sanse da se nesto uradi, ovako pratimo hrvate laganim koracima.

@Hijena

pre 1 godinu

Ako budemo igrali kao Denver titulu necemo videti kao sto nisu ni oni.
Niko ne moze da mu glumi saigrace iz Denvera,svako ima neki kvalitet koji Pesic treba da iskoristi da bi reprezentacija igrala bolje.
Dobro je sto Jokic ima osecaj za asistenciju ali to ne znaci da moze pleja igrati,ne bi preneo loptu kad bi mu dribling napao neki nizi,brzi igrac.
Jokic jeste nas najbolji igrac ali jedan igrac ne moze dobiti sam utakmicu inace bi Harden,Vestbruk bili visestruki osvajaci NBA lige.
Na silu ne treba da igra jer videli smo i na SP kako to izgleda.

basketaš

pre 1 godinu

Nema nikakve sumnje da su Nikola Jokić i Luka Dončić, najbolji evropski igrači koji su ikada igrali u NBA ligi. Oni menjaju način na koji se igra u najjačoj ligi na svetu. I konstantno napreduju. Svake godine unose nešto novo i to je ono što ih čini vrhunskim. A da je Nikola apsolutno zaslužio priznanje, vidi se i po tome što mu je čestitao Džoel Embid, njegov najveći rival za to priznanje“

Ovako to radi gospodin i večita klasa, bez kompleksa ostavlja novoj deci ovu igru. Baš onako kako su i njega nekada učili košarci.
Daniloviću, srami se po sto puta.

Cubaka

pre 1 godinu

E moj Pesicu, mozda ga mozes napraviti boljim igracem ali boljim covekom neces moci. Ako njemu nije dovoljna motivacija sto ga zovu da igra za svoju zemlju ja zaista ne znam sta mu vise treba.Zahvali mu se i neka ide na hipodrom u reprezentaciji ce samo narusavati atmosferu. Vise stete nego koristi.

dusan jichici

pre 1 godinu

Reprezentatija i klubska kosarka su dva razlicita takmicenja Svi rezultati se brisu,ostaje samo ko se dokaze na pozitji koju igra,zalaganje i kvalitet reprezentativca.

iskusni ratnik

pre 1 godinu

Nemoj ga na krilo molim te. Covek je centar i podredi ekipu njemu kao u Denveru. Bez sujete objasniti ostalima ko je kocijas, a ko konji koji rade za tim. Svi kao jedan ali on mora biti glavni jer je uz belog najinteligentniji igrac kog imamo. Dobar je i Vasa ali samo oni mogu videti ono sto drugi vide tek posle utakmice na snimku. Volim ih sve ko se odazove jer brane boje nase zemlje.

Zastava101Specijal

pre 1 godinu

Ako pise cirilicom i ne mora da igra. Dokazani patriota.
(Marko, 16. maj 2022 16:18)
Kari je to upakovao u celofan, teško da si ti to ukapirao, očigledno da nisi.

Marko

pre 1 godinu

Meni se ovaj rijaliti nikako ne dopada.

Razumem i Jokića i Pešića. Ali kao što nismo znali ranije šta se dešavalo u svlačionici, ne moramo ni sada.

Namazan je Piroćanac svakako.

A

pre 1 godinu

ovaj ce oterati Jokica svojim pametovanjem kao onaj nadmeni Djordjevic.Cuj Kalinic mu najvazniji igrac majko moja sta sve necu cuti od ovih nasih trenera.Onda neka ti Kalinic trpa 20 i vise poena nemoj ocekvati od Jokica i Bogija..
(Moe, 16. maj 2022 16:16)

Poznavaoče košarke nije štos sa neko utrpa 50 koševa već je važno kako igra timsku igru. Igranje u NBA i igranje u reprezentaciji su dve različite igre. U NBA ne moraš odbranu, možeš da šutiraš trojke koliko hoćeš. Tamo napad traje 10 sec. Run and gun. Jedan Gasol, Parker, Novicki su menjali filozofiju igre u reprezentaciji. Nema tu ja sam najbolji. Kalinić je igrač koji svoju igru podredjuje ekipi, igra odbranu igra napad. Ne može Jokić u reprezentaciji da igra od keca do petice kao što igra u Denveru

Milos

pre 1 godinu

realno ne moze postati bolji od onog sto vec jeste. Najbolji je igrac NBA lige zvanicno. Tako da je ovo trik Jokicev

Jeste najbolji, Ali revijalnog dela. Kad se ozbiljne utakmice igraju, on Jase konje u Somboru.

djoks

pre 1 godinu

Ko će znati šta piše u Jokićevom ugovoru ili šta će pisati u novom. Nije džaba vlasnik kluba došao u Sombor u štalu, njegova porodica je vlasnik Arsenala, možda je jednom u životu bio u Londonu ma stadionu. Sigurno je da Jokić voli svoju zemlju, ali klupska karijera mu je bitnija od reprezentacija, ne osuđujem ga niti ga branim, niko od nas nije bio u takvoj situaciji. Jedino što me nervira je ovo provlačenje kroz medije, brate ili hoćeš da igraš ili nećeš, ako hoćeš super, ako nećeš imam momaka koji hoće da igraju i njima treba posvetiti pažnju. Ali bilo bi malo bezveze da Dončić igra, a Jokić ne igra, jer su obojica franšizni igrači
.

Robin Hud

pre 1 godinu

Jokic ne moze da igra ako se ne vrti sve oko njega,

ako to postignemo on ce biti MVP kao u NBA,

a tim ce da se raspadne i ne osvoji nista, kao u NBA.

Mi bi smo time dobili jos jednu MVP titulu, a zlato nek nose Slovenci, to je manje bitno.

Fergi

pre 1 godinu

Evo Doncic je primer. Vidite kako je napredovao u reprezentaciji Slovenije? Doduse, ne znam sa kojim igracima i sta je napravio poslednji put ali je napredovao i sada razbija u NBA?

gradjanin

pre 1 godinu

Ponosni Srbin je zato što piše ćirilicom!!!? Bravo za njega. A to što ne želi da igra za reprezentaciju, to nema veze!!! I što ga treba motivisati(šta god to značilo?) to isto nema veze!!! Bitno da piše ćirilicom. Ne!!!! Ja da sam trener NIKADA ga ne bih pozvao u reprezentaciju.

Kupler Majstor

pre 1 godinu

Nema potrebe da se sili i da se bilo ko tera. Druye, moš da pišeš na 6 ćirilica ako nemaš ono u sebi što te vuče tvojoj otadžbini.
Nek ti je sa srećom i da se ne ljubimo.

aleksa

pre 1 godinu

Doncic je odlican ali je nejasno zasto ga ubacuje u isti nivo sa sada zvanicno najboljim dvostrukim igracem sveta? Nije on trenutno samo najbolji, njegova statistika i standardna i napredna pokazuje da je usao u top 5 svih vremena jer ono sto on radi nije vidjeno skoro. Doncic je odlican ali trenutno nivo ispod

formula1

pre 1 godinu

Svakom igraču,pa bio to i Jokić,najveća motivacija treba da bude igranje za svoju otadžbinu.Ne znam čemu to moljakanje pred svako prvenstvo.

Avaya

pre 1 godinu

Човеку се смеши нови уговор од 250 милиона $, наш Савез ни под тачком разно не може да му да ту лову ако се он повреди играјући за репрезентацију. Наравно да ће да гледа прво себе...

ŽD

pre 1 godinu

Joj Pešiću, izgledao kao krilo!? Lepa dosetka ali stvarno nema veze sa istinom, pa on svojim svojom masom ugurava protivnike pod koš.
Šta je sledeće Dončić kao leptirić?

Kardiolog

pre 1 godinu

Prvi krug u Pragu, Poljska, Češka, Holandija, Izrael i valjda Island. Prosek 52 pts po tekmi, 19 skokova i 17 asistencija. Napredovao.

czbg

pre 1 godinu

Prvo svaka cast Nikoli na vanserijskom uspehu i dvostrukoj MVP tituli. Sa druge strane, selektore, patriotizam ne definise pisanje na cirilici ili govorenje da si Srbin, cuj treba mu ekstra motiv da igra, da je tako nesto trebalo nasim precima i u kosarci, a i u nekim zivotnim stvarima, ne bi ni Jokica, ni Srbije bilo vec jedno 800 godina, tako da treba postovati Nikolu kao igraca i MVP, ali ako ne oseca dozu patriotizma, trebamo prestati da se ponizavamo, prevashodno druge igrace, pa kako da se oseca taj Teodosic, ili Kalinic. Tako da se okrenuti igracima koji hoce da igraju, a Nidzu pratiti u Nba i to je to. Sportski pozdrav.

SUNĐER BOB

pre 1 godinu

Ako ne oseca da treba da igra za svoju zemlju i nema motivaciju ne treba ga dodatno motivisati..ako treba da igra za svoju zemlju da bi on postao bolji a ne oseca da i nacionalni tim treba da postane bolji onda nam i ne treba..nek igra za Amere nek njima bude dobar . sebi je vec dosta dobrog uradio..cuj da ga motivisemo da igra za reprezentaciju? motiv za to dodatni treba???

Pedja

pre 1 godinu

Kako glupa prica. Je li to Pesic hteo da kaze da drugi koji pisu poruke na latinici manje vole Srbiju ili sta? Svakome igracu, bio on Jokic, Bogdanovic ili neko treci, sam poziv treba da bude cast i motivacija, a ako mu to nije dovoljno onda realno i ne zasluzuje poziv i tacka.

Luka Doncic

pre 1 godinu

Kakve su ovo gluposti,brate ako ti nemas taj zar da igras za svoju zemlju je#es sve,cuj da postane bolji,pa to neka radi u NBA,ovo je reprezentacija,tvoja zemlja,imas priliku biti sampion,uveseliti napacen narod,sebe uciniti voljenim i posebnim mani me tih prica,odmori se imas vremena a onda oblaci dres Srbije i igraj!

...

pre 1 godinu

Pa ko da čekamo lično Jordan da obuče dres Srbije. Za reprezentaciju se ne nastupa zato što ti je to trening, nego zato što hoćeš da predstavlja svoju zemlju na svetskom nivou. Ako njega to ne zanima, nema sta dalje da se diskutuje. Mi ga više nećemo zvati, ako on nekada bude hteo nek se sam javi. Ispada sad da cela Srbija strepi da li će Jokic igrati. Svako ima pravo da odluči sam sta želi. Bili smo prvaci pre Jokica, bicemo i bez njega.

sloba

pre 1 godinu

Nikola Jokić će igrati za reprezentaciju samo pod jednim uslovom, a to je da kroz reprezentaciju Srbije postane bolji igrač.

Ovo je nešto najgluplje što sam čuo...

sloba

pre 1 godinu

Nikola Jokić će igrati za reprezentaciju samo pod jednim uslovom, a to je da kroz reprezentaciju Srbije postane bolji igrač.

Ovo je nešto najgluplje što sam čuo...

Pedja

pre 1 godinu

Kako glupa prica. Je li to Pesic hteo da kaze da drugi koji pisu poruke na latinici manje vole Srbiju ili sta? Svakome igracu, bio on Jokic, Bogdanovic ili neko treci, sam poziv treba da bude cast i motivacija, a ako mu to nije dovoljno onda realno i ne zasluzuje poziv i tacka.

formula1

pre 1 godinu

Svakom igraču,pa bio to i Jokić,najveća motivacija treba da bude igranje za svoju otadžbinu.Ne znam čemu to moljakanje pred svako prvenstvo.

Zoran

pre 1 godinu

Kako mi u Srbiji da razumemo ovu Pešićevu izjavu "igraće za reprezentaciju ako će posle toga da postane bolji igrač"
Dali su takve uslove postavljali svi oni predhodni naši trofejni košarkaši?Treba jednom i za svagda dići od njega ruke njega Srbija defiinitivno nezanima.To što je on MVP u NBA ligi mi obični Srbi nemamo ništa vrć samo on a nama je puno srce kad nam donesu neku od medalja

Sheriff

pre 1 godinu

U prevodu znači da će da igra samo ako ima svrhe zbog sebe samog, ako je u njegovom interesu.?!
Koga briga narod grb državni tim itd
Da je tako ispravno normalno niko nebi ni igrao..
Niđe veze

Ivan

pre 1 godinu

Kakav bre bolji igrac?
Covek je garant rekao da ako vec igra da on bude glavni, a ne da sluzi kako rezerva kod onog.
Prilagoditi igru njemu, da on bude plej a ne da mu otimaju loptu iz ruku. Pozvate sve sutere koje imamo, i jednog centra da ga odmeni i to je to.

Hijena

pre 1 godinu

Opet im Jokic vise lici na krilo nego na centra. Nasi treneri su najvise krivi sto 20 godina nista nismo osvojili a ako ovako nastavimo ni sledecih 20 necemo. Ej, njima je Jokic koji je MVP Nba lige krilo, da bi igrao Raduljica ili Bobi jer Boze moj, imamo dobre centre. Jokic da je pametan i da ne igra. I ovdje se pise kako je Meloun u Denveru sablonski trener i nema osjecaj za igru a u nasoj reprezentaciji se Jokic koristi kao cetvorka, Micic ili Teodosic moraju da carine loptu 20 sekundi, vrti se ista igra kao prije 25 godina kada smo bili sila. Jokic ako vec igra, onda sve treba da se vrti oko njega kao u Denveru, da on prevodi loptu, on vrti pik, on asistira i sutira, da Bogdan bude ono sto je Marej u Denveru, da Lucic i Kalinic rade stvari kao Gordon i Rivers, da je u petorci uvjek dobar suter. Ali od toga nece biti nista, opet cemo igrati nasu igru i kad ispadnemo u cetvrtfinalu krenuce pljuvanje.

...

pre 1 godinu

Pa ko da čekamo lično Jordan da obuče dres Srbije. Za reprezentaciju se ne nastupa zato što ti je to trening, nego zato što hoćeš da predstavlja svoju zemlju na svetskom nivou. Ako njega to ne zanima, nema sta dalje da se diskutuje. Mi ga više nećemo zvati, ako on nekada bude hteo nek se sam javi. Ispada sad da cela Srbija strepi da li će Jokic igrati. Svako ima pravo da odluči sam sta želi. Bili smo prvaci pre Jokica, bicemo i bez njega.

kxk

pre 1 godinu

Uz dužno poštovanje Jokiću ali reprezentaciji ne trebaju igrači koje moraš da motivišeš i moliš da bi igrali. Reprezentaciji trebaju oni koji će na Pešićev poziv u pola noći reći da.

gradjanin

pre 1 godinu

Ponosni Srbin je zato što piše ćirilicom!!!? Bravo za njega. A to što ne želi da igra za reprezentaciju, to nema veze!!! I što ga treba motivisati(šta god to značilo?) to isto nema veze!!! Bitno da piše ćirilicom. Ne!!!! Ja da sam trener NIKADA ga ne bih pozvao u reprezentaciju.

Drago

pre 1 godinu

Za državni grb se ne moli niko,
ako nije svestan zašto se zove i šta treba da predstavlja netreba ga više ni zvati.
Nije samo on u pitanju, ima njih još par sličnih njemu koji isto razmišljaju kao on.
A vi ga i dalje dižite u nebesa, ja nisam a i neću nikad.

Vlada

pre 1 godinu

Imam osecaj za Jokica da je iz Srbije koliko i Margaret Tacer otprilike. Koji ce nam djavo? Cuj motivacija mu je da on samo ima koristi od igranja za reprezentaciju hahahah. Aj ti lepo seli za Ameriku da se ne ljubimo.

Kuža

pre 1 godinu

Ispada da mu se ne igra na Evropskom jer su slabiji igrači, a on je upravo odbio da igra prošle godine Olimpijske igre gde bi igrao možda i protiv SAD?

Voja

pre 1 godinu

Ja bio u zabludi da igrači dolaze da igraju za državni tim da bi mu pomogli da bude bolji,kad ono obrnuto.Reprezentacija je,izgleda,tu da razigra igrače da budu što spremniji za klubove.Dobro bar da znamo da se ne nerviramo ako ne bude rezultata.

ogicg

pre 1 godinu

Ako umijete citati kroz redove upravo vam je covjek saopstio da Jokicu ne oada na panet da igra za reprezentaciju.Al bitno da poruke pise ćirilicom.E to vam je taj nas balkanski mentalitet.A lebron i cary ...sa ponosom oce za Aneriku

SUNĐER BOB

pre 1 godinu

Ako ne oseca da treba da igra za svoju zemlju i nema motivaciju ne treba ga dodatno motivisati..ako treba da igra za svoju zemlju da bi on postao bolji a ne oseca da i nacionalni tim treba da postane bolji onda nam i ne treba..nek igra za Amere nek njima bude dobar . sebi je vec dosta dobrog uradio..cuj da ga motivisemo da igra za reprezentaciju? motiv za to dodatni treba???

Cubaka

pre 1 godinu

E moj Pesicu, mozda ga mozes napraviti boljim igracem ali boljim covekom neces moci. Ako njemu nije dovoljna motivacija sto ga zovu da igra za svoju zemlju ja zaista ne znam sta mu vise treba.Zahvali mu se i neka ide na hipodrom u reprezentaciji ce samo narusavati atmosferu. Vise stete nego koristi.

czbg

pre 1 godinu

Prvo svaka cast Nikoli na vanserijskom uspehu i dvostrukoj MVP tituli. Sa druge strane, selektore, patriotizam ne definise pisanje na cirilici ili govorenje da si Srbin, cuj treba mu ekstra motiv da igra, da je tako nesto trebalo nasim precima i u kosarci, a i u nekim zivotnim stvarima, ne bi ni Jokica, ni Srbije bilo vec jedno 800 godina, tako da treba postovati Nikolu kao igraca i MVP, ali ako ne oseca dozu patriotizma, trebamo prestati da se ponizavamo, prevashodno druge igrace, pa kako da se oseca taj Teodosic, ili Kalinic. Tako da se okrenuti igracima koji hoce da igraju, a Nidzu pratiti u Nba i to je to. Sportski pozdrav.

Ivan V.

pre 1 godinu

E moj Pesko,pa zar nema veceg motiva od Olimpijskih igara?Ne trazi mu opravdanja,ako nece,ne mora,ima ko hoce.A strance zaboravi.Kako smo igrali sa domacim igracima,tako cemo i nadalje.Necu da amerikanac zauzima mesto u timu,pa da da nula poena.Bolje onda da se nerviram zbog katastrofalne igre Trifunovica nego Pantera!

Luka Doncic

pre 1 godinu

Kakve su ovo gluposti,brate ako ti nemas taj zar da igras za svoju zemlju je#es sve,cuj da postane bolji,pa to neka radi u NBA,ovo je reprezentacija,tvoja zemlja,imas priliku biti sampion,uveseliti napacen narod,sebe uciniti voljenim i posebnim mani me tih prica,odmori se imas vremena a onda oblaci dres Srbije i igraj!

Пантелија

pre 1 godinu

На жалост, када се буде подвлачила црта и сводили рачуни, утврдиће се да је Штимара дао много више рспрезентацији него двоструки МВП. Јокић је геније али моје поштовање иде Штимцу.

Blaster

pre 1 godinu

Jokić i Dončić su nebo i zemlja. Dončić je poginuo za Sloveniju a ovom treba dodatna motivacija?! Dobro ga je Sale procenio i potpuno ispravno šikanirao. U Denveru se sve vrti oko njega. Da kojim slučajem promeni tim i stane u isti tim sa Lebronom automarski ne bi imao "motivaciju" i bio bi senka. Tužan karakter ima Jokić.

Milos

pre 1 godinu

realno ne moze postati bolji od onog sto vec jeste. Najbolji je igrac NBA lige zvanicno. Tako da je ovo trik Jokicev

Jeste najbolji, Ali revijalnog dela. Kad se ozbiljne utakmice igraju, on Jase konje u Somboru.

2CRAZY

pre 1 godinu

Joj boze... i ovaj vidi krilo u Jokicu, pukli smo...
Zeli da igra samo ako ce tako napredovati kao igrac? kakva je to glupost, ako to Pesic nije izmislio, onda je bas glupost da tako nesto kaze Jokic?
Ko moze tu sta da mu garantuje i sam zna sta ga tu ocekuje i koji su mu protivnici... da je rekao da oce da propustio pripreme il tako nesto, pa da ga i razumem, ali ovo... ovo je nedokucivo, zaista ne razumem sta on tacno zeli.

Moe

pre 1 godinu

I ovaj ce oterati Jokica svojim pametovanjem kao onaj nadmeni Djordjevic.Cuj Kalinic mu najvazniji igrac majko moja sta sve necu cuti od ovih nasih trenera.Onda neka ti Kalinic trpa 20 i vise poena nemoj ocekvati od Jokica i Bogija..

Nbc

pre 1 godinu

Mnogo komentara bez veze. Šta ako je ulazio sa klupe. Da li to znači da automatski lošije igra? Da vas podsjetim, dugo vremena je Divac ulazio sa klupe. Tomašević je bio prva petorka. Pa šta? Stavio ga na četvorku a ne na peticu? Pa on i u NBA u napadu ne igra peticu. A u odbrani na petici ima problema. Tražite stalno krivicu u treneru koji nam je donio 3 srebra sa solidnim ekipama a ne u igraču koji je odigrao dosta ispod svojih mogućnosti. Ali hvala mu što je igrao.
Samo zlobnici mogu spominjati Raduljicu u negativnom. Taj čovjek je jedan od najzaslužnijih za medalje. U vrijeme kada smo bili tanki sa centrima on je pružao maksimum.
Ali vi znate neke nove izraze gledajući NBA pa mislite da razumijete ovu igru. Stvarnost je da većina ne razumije igru a i navijački pišu.
A Jokić, ako ne želi, ne treba nam. Kićo ili Bodiroga su 100% igrali za tim ali su opet bili i najbolji pojedinačno. Uz njih su i drugi pružali više.

шиле

pre 1 godinu

Играће Ембид за Французе. Ако хоће да докаже да је мвп, победиће га у финалу!

Mikii

pre 1 godinu

Ko cita izmedju redova bice mu jasno. Proslo prvenstvo nije bilo hemihe u ekipi. Nije se znalo ko kosi a ko vodu nosi. Bez Tea kao lidera, raspad. Moje misljenje je da zeli da zna ko ce biti vodja ekipe
(holly, 16. maj 2022 19:25)

Ko ume da cita izmedju redova, bice mu jasno da doticni ne zeli da igra za reprezentaciju i samo trazi dovoljno jak razlog da je jos jednom otpise. Potpuno legitimno s njegove strane, da se razumemo. Jedino sto mu zameram jeste sto to ne uradi jasno i glasno, kao covek.

Chris Mullin

pre 1 godinu

Evo u cemu je Djordjevic pogresio na svetskom. On je zeleo da ima tim od 12 igraca, da ima dve jake petorke i da otprilike lomi protivnike tempom, da ima odmornu ekipu. I iz utakmice u utakmicu je malo sarao sa petorkama, malo Bobi, malo Milutinov, a Jokic igrao 15-20 minuta. I sve bilo OK dok smo nabijali Angolu, Porto Riko i koga vec. I dodju dva najvaznija meca, mi kao imamo odmorne igrace, ali nemamo definisanu rotaciju. Dodju nam Spanci i razbiju nam koncept. Medjutim Djordjevic promeni koncept i gurne Jokica u petorku protiv Argentine, i da mu da igra 32 minuta. Medjutim Jokic nije uhodan sa ekipom, ekipa nije sa Jokicem kao glavnim igracem, i eto problema. Sto se Jokica tice, razumem njegovu ozlojedjenost, MVP lige, a rezerva Bircevicu, ali kad krenu kola nizbrdo, aj sad nas ti vadi. A sto se Djordjevica tice, veze s vezom nije imalo da celo prvenstvo igra jedno, a najvazniju utakmicu skroz drugo. Ako je verovao u koncept trebalo je da odigra tako i protiv Argentine. Inace za sva prethodna prvenstva Djordjevicu kapa dole. Eventualno ne za 2015, kada smo sve pobedili, pa i Spance, i otprilike imali isti scenario kao cetiri godine kasnije, dve poslednje i najvaznije utakmice izgubili.

Kunta Kinte

pre 1 godinu

ljudi jednostavno ne shvataju da postoji samo jedan način, ne naterati (nikoga ne treba terati u rep. ako to ne želi), nego podstaknuti Jokića da igra za rep. A to je potpuno ga ignorisati, ne davati mu značaja za rep. ni 2 posto. Jednostavno, ako je pravi Srbin, a nadam se da jeste, ima iz inata svima da odjuri u rep. i da bude najbolji. Samo tako. Ovako, trtljati o njemu svaki bogovetni dan na svim medijima je kontraproduktivno.

bl

pre 1 godinu

Jokić djeluje totalno nezainteresovano za reprezentaciju.Sjetite se da je prošlo SP došao sa 11kg viška.Jeste počinjao sa klupe ali imao je dovoljnu minutažu da se pokaže.Svi znamo da je odigrao ispod očekivanog.Nadam se da se nešto promjenilo na bolje i da će MVP pokazati i za reprezentaciju svoj kvalitet.

Enis

pre 1 godinu

Kad cemo vise da se opametimo?
Je li SCG sa NBA igracima dozivela debakl na Euro 2005 u Beogradu? Jeste. Jel posle toga nismo mogli da se opasuljimo 4 godine? Nismo.

Je li onda Ivkovic 2009 uzeo srebro kada niko nije ocekivao sa golobradim klincima + Krletom i Teom? Jeste.

Je li 2014 Sale igrao finale svetskog sa igracima iz Radnickog iz Kragujevca? Jeste.

Jesmo li 2019 sa NAJJACIM TIMOM U ISTORIJI osvojili razocaravajuce 5 mesto? Jesmo.

Kad cemo da naucimo da se ne radi o imenima na spisku, nego o atmosferi, radu, treninzima. Ja bih se istog sekunda oprostio sa Jokicem, ostavio prostora da jednog dana ako bude odlucio da se kao i svi pojavi po zavrsetku klupskih obaveza javi selektoru i pita ga kad je okupljanje. Do tad, dovidjenja, treba bre da gradimo reprezentaciju, mi smo Srbija, zemlja kosarke, bez obzira na malo nazadovanje zadnjih godina i dalje imamo igrace. Pa nismo mi neka Finska ili Svedska pa da zavisimo od jednog super-stara majku mu.

Padaju mi kapci

pre 1 godinu

Nasi treneri su najvise krivi sto 20 godina nista nismo osvojili a ako ovako nastavimo ni sledecih 20 necemo. Ej, njima je Jokic koji je MVP Nba lige krilo, da bi igrao Raduljica ili Bobi jer Boze moj, imamo dobre centre. Jokic da je pametan i da ne igra. I ovdje se pise kako je Meloun u Denveru sablonski trener i nema osjecaj za igru a u nasoj reprezentaciji se Jokic koristi kao cetvorka, Micic ili Teodosic moraju da carine loptu 20 sekundi, vrti se ista igra kao prije 25 godina kada smo bili sila. Jokic ako vec igra, onda sve treba da se vrti oko njega kao u Denveru, da on prevodi loptu, on vrti pik, on asistira i sutira, da Bogdan bude ono sto je Marej u Denveru, da Lucic i Kalinic rade stvari kao Gordon i Rivers, da je u petorci uvjek dobar suter. Ali od toga nece biti nista, opet cemo igrati nasu igru i kad ispadnemo u cetvrtfinalu krenuce pljuvanje.

Bravo za komentar, potpuno si u pravu od reci do reci.

Under KV

pre 1 godinu

Jeste, ali ako se malo bolje uključi mozak onda skontas da sada imas gomilu buckaste djece koja ce sljedećih desetak godina ici na košarkaške terene zbog Jokica, a ne zbog Bircevica ili Raduljice!

Imas gomilu potencijalnih reprezentativaca, a ako ne..bar ces imati zdraviju omladinu.

Jokic je ogroman ambasador Srbije, igranje lopte nam najmanje znaci..naravno nama koji ne moramo visiti kraj malih ekrana.
(jojufff, 16. maj 2022 17:14)

Ma da, kako da ne. Deca od 10ak godina bas prate NBA! Ne znaju nijednog igraca. Ali kad se igra evropsko ili svetsko prvenstvo, da ne pominjemo OI, e onda cela porodica sedne ispred TVa i navija! Tako mala deca zavole kosarku!!! Tako imaju prave heroje na koje se ugledaju, kao mi nekada Oasoalja, Saleta, Divca, Danilovica, a kasnije Stojakovica, Rebracu....

NBA gleda 2 % Srbije!

shone

pre 1 godinu

Ja pratim NBA bec par decenija , sa i bez jokica , trenirao sam košarku od kad znam za sebe i prosto volim taj sport. Ovo sto je on izjavio nema veze sa vezom ili sam ja glup pa ne razumem šta je on hteo da kaze. Igraču za reprezentaciju samo ako mogu da napredujem kroz istu ?????? Stvarno ne razumem. Napredak pojedinca je individualna stvar i za to će morati da trenira sa ili bez reprezentacije. Sama igra za državni tim može samo da donese dodatno samopouzdanje i bude boost da još bolje i jače treniraš jer si ostvaren na tom polju. Primer je novak dojkovic koji od kada je osvojio davis kup kreće sa dominacijom i te je definitivno jedna od bitnijih stavki koja je doprinela njegovom mentalnom sazrevanju. Saigrači u našoj reprezentacij bi bila samo kvalitetnija grupa nego li sto trenutno ima u denveru sto je definitvno još jedan plus jer kad hoćeš da ucis ti sednes i piješ kafu sa pametnijim od sebe a ne da glupljim jer od njih ne možeš da naučiš ništa , jedino sto možeš je da napucss svoj ego kako si ti top i najpametniji a svi ostali tebi ni do kolena i tu napretka nema. Očigledno se desilo nešto proslo prvenstvo gde je bilo obostranih gresaka , kako sa djordjeviceve strane tako i sa njegove. Sale je totalno promašio sa taktikom i sa idejom kako da iskoristis najboljeg centra NBA a jokic je verovatno očekivao da će se igra u reprezentaciji bazirati na sistemu iz denvera gde on može da polaze svoj skill u najboljem svetlu. Tako da malo manje sujete i sa njegove strane i sa strane trenera i ne bi imali danas ovo. Mislim da pesic treba da ga pozove da igra za repku i da od njega traži da ili ne odgovor i to je to. Ako želiš da igraš za repku srcem i da se Boris za svoju zemlju onda si dobrodosao isko si drvo kao sto je stimac recimo a ako ti postavljaš uslove onda nisi za državni tim pa sve da si jokic , lebron i stef u jednom igraču i kraj priče.

Миливоје Ватрогасац

pre 1 godinu

Господине Пешићу много вас поштујем и веома ценим све што сте постигли у животу, али просто никад нећу схватити зашто оволико падате на ниске гране па да оваквим изјавама браните овог... овог... овог... што вам никада неће бити ни до колена а притом сте гарантовано свесни да истом изјавом до сржи вређате интелигенцију нашег народа ... зашто?!?

Jokica ne zanima reprezentacija

pre 1 godinu

@dra

Izmisljas gluposti. Ti bas znas sta on ima u ugovoru i koje klauzule? I samo Jokicu sve brane da igra, dok Durenta, Doncica, Janisa i ostale niko ne sprecava?
Jokic nema zelju da igra za reprezentaciju, osim ako ne vidi neki licni interes. To je toliko ocigledno, da samo slep covek ne vidi. Uvek je sa njim neko natezanje i uvek ce i biti, nikad jasno nece reci hocu ili necu.
Meni nije jasno da jos uvek ima mazohista koji se samoobmanjuju i uveravaju sebe da Jokic zeli da igra, nego eto, uvek se nesto ispreci, pa jadan ne moze, nije do njega.
Ne treba ga napadati, ali jos manje pravdati, vec samo zvati stvari pravim imenom. Ako hoce, neka igra, ako nece, ne mora.

Kile

pre 1 godinu

Ljudi koji ne prate NBA ne shvataju koliko je on utakmica odigrao prosle godine i kojim intezitetom jer vuce ceo tim i igra cele utakmice. NBA se igra svake druge veceri a ponekad i svako vece. To je ogroman zamor za igrace i velika verovatnoca za povrede. Covek treba da potpise najveci ugovor u istoriji NBA i da sledece godine konacno nesto uradi u playoff-u. Hteli mi to da priznamo ili ne NBA je sasvim drugi svet u odnosu na bilo koje drugo kosarkasko prvenstvo. Cak i da nastupi jednostavno nece igrati punim intezitetom i rizikovati da mu neki mesar upropasti karijeru.
(Bojan, 16. maj 2022 17:48)

A koju ligu je igrao P. Gasol?
Olimpijski pobednik, Evropski prvak.. Pripreme za novu NBA sezonu počinju 1 Oktobra. Danas je Maj mesec a on sa Denverom ispao u prvom kolu još u Aprilu. Ali njemu je najvažniji konj. Za normalnog sportistu mesec dana dovoljno za odmor

hahahahahha

pre 1 godinu

''Jesmo li 2019 sa NAJJACIM TIMOM U ISTORIJI osvojili razocaravajuce 5 mesto? Jesmo.''

NAJJAČIM TIMOM U ISTORIJI??????

Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Marko Simonović, Vladimir Lučić, Stefan Birčević, Nemanja Bjelica, Nikola Jokić, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica i Nikola Milutinov.

vs.

Vlade Divac, Zoran Savić, Predrag Danilović, Žarko Paspalj, Zoran Sretenović, Aleksandar Đorđević, Dejan Bodiroga, Dejan Tomašević, Miroslav Berić, Željko Rebrača, Dejan Koturović i Saša Obradović.

NAJJAČIM TIMOM U ISTORIJI??????

Sreta

pre 1 godinu

Ma što se više bavimo sa Jokićem. Ne zovite ga više i gotova stvar. Ja iskreno i ne pratim više njegove igre, učinke i šta još. Da se ja pitam doživotno bi mu zabranio da i sa tribina prati našu reprezentaciju.

ljuba

pre 1 godinu

Ne razumem Pešića šta govori. Jesu li iz KSS uredno pozvali Jokića da igra za reprezentaciju ili ne , pitanje je sad.
Posle poziva sledi odgovor što je logično.
Sve priče pre toga su bajke za malu decu.
Nije valjda da neko misli da je bolje ne zvati ga.
Možda bi se sutra neko pravdao za neuspeh Jokićem.

doc holliday

pre 1 godinu

Mi cemo se zbog ovog Jokica, zbog njegovog forsiranja i baziranja igre na njemu provesti kao bosi po trnju na EP.
To smem da potpisem.
Mi smo kroz istoriju igru reprezentacije bazirali uvek na timskom duhu, odbrani i kada smo imali odlicne napadace i kada nismo, uvek. Sada cemo igru postaviti na igracu koji je u odbrani inferioran, koji ne zna sta je to borbeni duh, koji nema sampionski mentalitet, koji ne zna sta znaci tim i nema ljubav prema kosarci vec igra stalno iz koristi kako sam i kaze.
Ovde se opet ne radi o reprezentaciji, timu, vec o Jokicu, o tome da ON napreduje kroz igru reprezentacije.
To je strasno, ne razumem smelost da se tako nesto izjavi.
Da je u ovom narodu ostalo malo dostojanstva, ovakve individue ne bi zasluzile delic medijskog prostora.
Rekao sam vec jednom, ako ovaj covek zaigra i obuce dres Srbije, navijacu za Albaniju, Hrvatsku pre nego za nase.

Nikola

pre 1 godinu

Ukratko on je iznad kulta reprezentacije, i onoga sto ona predstavlja.
Ja ne verujem sta sam procitao..ne, ne treba nam takva reprezentacija.
Kosarka je timski sport, ne postoji najbitniji pa cak i kad je najbolji.
E ljudi nekqd su mogli zajedno Divac Danilovic Djorđevic itd.a Jokicu moraju da se stvore uslovi..
Jeste dobar, ma odlican u onome sto radi ali da je kompletna licnost, nije..

xxx7

pre 1 godinu

Decko aj da se ne ljubimo, nema potrebe da igras pod ovakvim uslovima.
Srecno tebi u gradjenju svoje individualne karijere i to je to. Ali kolektivni sportisti zavise od medalja i titula (i tome teze) a ti ako ovako nastavis imaces samo licna priznanja,a bavis se kolektivnim sportom.
Ali svakako tvoja odluka. Kakve su sve legende prosle kroz nasu reprezentaciju i kakve ce tek biti, apsolutno moliti nekoga pa jos taj neko da postavlja neke besmislene uslove je sramotno i ovaj sport i ova reprezentacija to ne zasluzuju.

macconi

pre 1 godinu

kaze Pesic mi moramo da nadjemo nacin da ga motivisemo da se odmerava sa najboljim igracima Evrope,a pre toga recenica da on voli svoju zemlju...pa zar nije dovoljan motiv igrati za svoju zemlju ako je volis i da pruzis maksimum...kakve veze ima da li ce kroz reprezentaciju on napredovati ili ne...i sta Srbiji znaci to sto ima najboljeg kosarkasa na svetu kada on mozda nece igrati za svoju svoju zemlju...ili treba da se nadje posebna motivacija za njega

al, sta ja znam

pre 1 godinu

ma da, naravno, nemoj nista on da da svojoj zemlji koju toliko voli, nego i kad treba da igra moze ali samo ako on ima neku korist od toga, a nikako mi, pa da toliko voli srbiju igrao bi i on njoj poklonio svoje znanje ,a ne jos trazi da igra al samo ako on moze da napreduje...ooooo sve sam cuo sad

Andrija

pre 1 godinu

Lični interes ispred nacionalnog takvo je i društvo general, što bi se Jokara razlikovao.Srcem za repku možda tako postane bolji čovek na tome da poradi mvp

Ђоле

pre 1 godinu

Пише му ћирилицом? Па што је то толико важно да жели да истакне да му Јокић пише ћирилицом? Можда жели тиме да каже да је он патриота, да воли своју земљу?
Ма, дај! Лик је река о своје. Доста више са њим. Нек се одмара. Зар није вечито уморан...

basketaš

pre 1 godinu

Nema nikakve sumnje da su Nikola Jokić i Luka Dončić, najbolji evropski igrači koji su ikada igrali u NBA ligi. Oni menjaju način na koji se igra u najjačoj ligi na svetu. I konstantno napreduju. Svake godine unose nešto novo i to je ono što ih čini vrhunskim. A da je Nikola apsolutno zaslužio priznanje, vidi se i po tome što mu je čestitao Džoel Embid, njegov najveći rival za to priznanje“

Ovako to radi gospodin i večita klasa, bez kompleksa ostavlja novoj deci ovu igru. Baš onako kako su i njega nekada učili košarci.
Daniloviću, srami se po sto puta.

Иван

pre 1 godinu

Oво су све поруке за друге, а не за Јокића. За клинце у Србији, да се кроз играње у репрезентацији напредује. Наравно да Јокић хоће да игра овог лета, њему је најлакше да трофеј освоји на неком европском првенству. А са првим трофејом добија се оно што Лука сада има, па побеђује у 7. мечу рутински један Финикс. Одвикао се мало Никола од победа, играјући са Бартоном као десном руком, али Пешић све ово диже на виши, озбиљнији ниво због тога да се не би опет окупили неозбиљни играчи у националном дресу, као прошле године.

Мени не делује случајно оно Пешићево истицање баш Калинића: то је играч којег је Ђорђевић одбацио, исти онај Ђорђевић који није успео да извуче максимум из Јокића. Значи, порука Николи је да ће Пешић поставити ствари сасвим другачије од Салета. Уз то је Калинић онај доказ озбиљности. Волим ја Бјелицу, али он уме да буде малодушан, млак, док је Калина класични фајтер, какви Јокићу требају свуда, и у Нагетсима и у репрезентацији Србије. Мислим да нећемо ни Теодосића гледати више у дресу са државним грбом. Или барем не у ранијој улози.

MagicJohnson

pre 1 godinu

Koliko ja znam, 3 puta je odbio reprezentativne obaveze. Ja ga više ne bi zvao. Još treba da mu pravimo interesantno? Zvezda jedna...neka njega kod amera, tamo je zvezda, mvp, to mu donosi lepu lovu, i time treba da se bavi. Reprezentativne obaveze neka ostavi onima kojima je to čast. Meni više npr smeta što prošle godine nije imao motiva da ide na Olipijadu...jednostavno, sport je za njega prvenstveno posao, i to je ok. Mislim, svako treba da može da bira, on je izabrao, zašto se pobogu, presinguje opet na čoveka da igra za reprezentaciju?

Zoran N.

pre 1 godinu

Za njegov stil igre mora reprezentacija mnogo da se uigra. Košarkaška pravila u nba su drugačija i favorizuju stil igre koji je njemu prepoznatljiv, videlo se na prethodnim utakmicama reprezentacije da to nije to, a očekivanja i publike i navijača su prevelika. Pustite čoveka da živi svoj život, ako mu se ne igra za reprezentaciju i to je bolje nego da pristane onako reda radi.

Steva

pre 1 godinu

Lični interes ispred nacionalnog takvo je i društvo general, što bi se Jokara razlikovao.Srcem za repku možda tako postane bolji čovek na tome da poradi mvp
(Andrija, 16. maj 2022 16:13)

Ti, siguran sam, trcis da volontiras, odrices se plate i odmora za dobrobit drzave i naroda.

dra

pre 1 godinu

Alo bre gde vi zivite.
Covek je 250 miliona vredna investicija kluba koji je vec pukao toliko kada se Marej povredio, a zatim MPJ.

Vi stvarno mislite da on nema klauzulu u ugovoru protiv igranja za reprezentaciju, zajedno sa klauzolom da to ne sme javno da kaze.

Okomili ste se na coveka da je neki veliki izdajnik, da je sramota sto ne igra za nas i da ga treba mrzeti. Pa covek cim dobije ono malo slobodnog vremena da se odmori od NBA, trci u Sombor na farmu da se odmori ko pravi Srbin.

Sram vas bilo.

nz

pre 1 godinu

Ne znam zašto ovi pacijenti više pišu te gluposti da je bio rezerva Birčeviću i da je trebalo da igra na petici...alo bre, u Denveru igra pleja a problem je da li je na 4 ili 5, daj dosta više sa tim. Ako ima posebne uslove da igra ne mora ni da igra.

Djordije Cvarkov

pre 1 godinu

Jokara da rascisti sam sa sobom oko igranja u reprezentaciji. Najboljem u NBA ligi čast i pozdravi. Ne odlucujemo mi da li cemo u boj po tome kolika je sila koja nas prati, vec po tome kolika je svetinja koju branimo. A branimo cast, ugled, istoriju i vrednost Srbije. Biti Srbin je blagoslov po rodjenju, a igrati za Srbiju i sve njene gradjane je privilegija. Ja sam visok 195cm, nisam neki kosarkas, trenirao sam kao klinac, znam tehniku, ali da me pozove selektor sada da odigram jedan mec ili prvenstvo, pa pokidao bih, dao srce i telo, jurio bih protivnike, zaustavljao ih rukama i nogama, pa kada padnem pao bih im na put, da im smetam, dodavao bih lopte boljima od sebe da daju poene za Srbiju, kada pomisle da ne mogu vise, a ja bih jace i zesce, pa kada ostanem bez daha ne bih trazio izmenu, nego bih pitao selektora da li treba jos... Svaki igrac pozvan u reprezentaciju Srbije da dobro razmisli da li ima navedenu zelju i postovanje prema zemlji Srbiji pre nego sto stavi grb na grudi.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Pa realno ne moze postati bolji od onog sto vec jeste. Najbolji je igrac NBA lige zvanicno. Tako da je ovo trik Jokicev
(Dienekes, 16. maj 2022 16:05)

Gde to piše da je zvanično najbolji igrač NBA lige? MVP nagrada je, kao što joj i samo ime kaže, nagrada za statistički najvrednijeg igrača u ligaškom delu takmičenja. Nikad niko MVP-ja nije proglašavao zvanično najboljim igračem NBA lige. To što su tu nagradu imali i zaista najbolji igrači poput Džordana, Kobija, Karija...to je nešto drugo. Tada je liga bila jača, kompaktnija, igrao se ozbiljan basket sa ozbiljnom konkurencijom i pogodilo se da MVP bude i zaista najbolji igrač. Danas to nije slučaj, liga je za klasu slabija nego pre par decenija i to je to.
Mi sve volimo da prilagodjavamo sebi. Dok Djoković nije osvojio Vimbldon, isti turnir je bio "nebitan". Dok nije osvojio US OPEN, i taj je bio nebitan, Onda je na listu najomraženijih došao RG, dok ga najzad nije osvojio...Sada je MVP nagrada "najbolji igrač sveta svih vremena", a da su je umesto Jokića osvojili drugi (a malo je falilo oba puta), onda bi MVP nagrada bila "nebitna". Sada je "nebitan" NBA prsten, jer će ga neki Srbin osvojiti na kukovo leto ili kasnije, ali je u medjuvremenu i fudbal postao "nebitan" jer sad dominiraju Hrvatski igrači, a u vreme Barija bio je strašno "bitan".
To se zove nepoštenje i licemerje.

Milutin

pre 1 godinu

"Nema nikakve sumnje da su Nikola Jokić i Luka Dončić, najbolji evropski igrači koji su ikada igrali u NBA ligi."

Pa nije baš da nema sumnje. Od njih su (do sad) bolji Novicki, a pogotovo Antetokumpo.

@Hijena

pre 1 godinu

Ako budemo igrali kao Denver titulu necemo videti kao sto nisu ni oni.
Niko ne moze da mu glumi saigrace iz Denvera,svako ima neki kvalitet koji Pesic treba da iskoristi da bi reprezentacija igrala bolje.
Dobro je sto Jokic ima osecaj za asistenciju ali to ne znaci da moze pleja igrati,ne bi preneo loptu kad bi mu dribling napao neki nizi,brzi igrac.
Jokic jeste nas najbolji igrac ali jedan igrac ne moze dobiti sam utakmicu inace bi Harden,Vestbruk bili visestruki osvajaci NBA lige.
Na silu ne treba da igra jer videli smo i na SP kako to izgleda.

anonimni

pre 1 godinu

Pošto je Pešić gostovao na fakultetu, pričajući sa studentima, možda mu je i cilj bio da animira mlade ljude, da predstavi reprezentaciju kao nešto gde će svaki igrač napredovati. Čitajte malo između redova, nije sve tako crno i belo. Verujem da će Jokić igrati, a onda će odzvanjati njegove reči, gde će neki shvatiti, e pa vidi, jedan Jokić misli da će napredovati kroz reprezentaciju. Mislim da je pametna izjava Pešića, tj više "akcija".

vrg

pre 1 godinu

Jokić djeluje totalno nezainteresovano za reprezentaciju.Sjetite se da je prošlo SP došao sa 11kg viška.Jeste počinjao sa klupe ali imao je dovoljnu minutažu da se pokaže.Svi znamo da je odigrao ispod očekivanog.Nadam se da se nešto promjenilo na bolje i da će MVP pokazati i za reprezentaciju svoj kvalitet.
(bl, 16. maj 2022 16:48)

pa on je tada imao visak kg i u denveru. nije se ugojio specijalno za repreyentaciju.
drugo, u repreyentaciju su ga stavili na drugaciju poziciju od one na kojoj igra, a ne znam dal treba naglasavati da sa igracima u reprezentaciji nije i ne moze da bude uigran kao i sa klubom sa kojim prolayi pripreme i igra po 80 utakmica u sezoni.
a moze da vazi i obrnuto. covek koji u klubu sedi na klupi a u reprezentaciji igra ce, normalno, imati bolji ucinak u reprezentaciji.
u svakom slucaju ne ocekujte od ljudi da u reprezentaciji budu isti kao sto su i u klubu.

Ivan

pre 1 godinu

To sto je pozvan da igra za svoju reprezentaciju i svoju zemlju je najveća motivacija, barem bi tako trebalo da bude..
(msc, 16. maj 2022 15:50 )

A zašto je to najveća motivacija? On zna da je najbolji ne samo u svojoj zemlji već na svetu i ne razumem zašto bi poziv bio motivacija.

bijel

pre 1 godinu

“Nema nikakve sumnje da su Nikola Jokić i Luka Dončić, najbolji evropski igrači koji su ikada igrali u NBA ligi”
…а Дирк Новицки - ништа?
(А. Петров, 16. maj 2022 18:08)

Čast Novickom na svemu, al on nikad NBA ligom nije dominirao na način kakav dominiraju Jokic i Dončić. Jokic i Dončić su uveli nešto novo u NBA, nešto nevidjeno do sad.

djapica

pre 1 godinu

Postoje problemi u KSS-u: jaka je struja ovih koji misle da Jokic jednostavno nema talenta da bude rezervni centar. Druga struja, pod pritiskom javnosti i nošena uzastopnom NBA MVP nagradom misli da Jokic ipak zaslužuje mesto rezervnog centra.
Zbog toga Pesic daje ovako konfuzne izjave. RealnO.

Mvp

pre 1 godinu

Pesic ne zeli Jokica u timu kao sto nije hteo ni Djordjevic,imas Mvp igraca Nba lige koji je tamo centar i ti hoces da igra krilo da bude bandera preko koje ce Kalinic i Teodosic da se ispucavaju.Mnogi zavide ovom momku mnogo,sve cine da ne igra,a ako i pristane onda bi da ga drze na poziciji gde nece moci da pokaze ono po cemu je najbolji na svetu,zamislite da su Ronalda drzali u reprezentaciji na poziciji beka.Jokic treba da igra samo ako ce biti ono sto jeste lider i da sve ide preko njega,najbolji trener u istoriji Nba lige se prilagodjavao Jordanu,pa sto nebi Pesic trenutno njaboljem igracu na svetu drugu godinu uzastopno.

Yen

pre 1 godinu

ovi sto lupaju Jokicu minuse vec 3 godine su poseban profil...platio bih da mogu da vidim na sta liche...nimalo nije tesko da se skapira u cemu je stvar...covek hoce da vidi kakav tim se sprema za evropsko, jer nije lood da baca dragocenih metar i po,mozda i 2 metra dana bzvz...svakako je trigerovo ove mlade talentirane klosare, sto bleje po ceo dan i mrze Jokica...

Milojko

pre 1 godinu

Sto se mene tice,ako ce da postavlja bilo kakve uslove,nemora ni da igra!Da se razumemo,veliki sam navijac reprenzetacije i voleo bih da igra,ali ko je on ili bilo ko drugi da postavlja neke uslove???Umesto fa mu bude vellika cast!Volim josarki ,uopste sport ali tog coveka uopste ne pratim!

Mik

pre 1 godinu

Ja mislim da Pesic zafrkava, kao i obicno. "Patriota je, pa pise mi cirilicom" po meni je to sarkazam posto Jokic nece igrati za reprezentaciju. Bar ne ove godine.

Ccc

pre 1 godinu

@lal, a ono srebro sa OI,ljudi ako želite da dobijete pluseve i da vas komentar bude shvaćen ozbiljno i relevantno, prvo proverite cinjenice pa ostavljajte komentare... Jokic je igrao na 2 prvenstva za Reprezentaciju Srbije, jednom je osvojio srebro na olimpijadi a drugi put je igrao 2019 kada je bio zamena Bircevicu na sv.prvenstvu u Kini. Stvarno nije toliko tesko u danasnje vreme covek da se informiše. Tako da, od 4 turnira koja je mogao da igra, nije igrao 2...I Divac, Djordjević i kompanija su preskakali reprezentativna okupljanja i turnire, samo je bilo davno pa se niko vise i ne seca...

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Kako vam nije jasno? Jokic Nikola po fiba pravilima ne ume da igra. Ne bi to licilo na nekog ko je osvojio MVP. To mu ne treba pa za reprezentaciju nece ni da igra.
(Rasic doktor, 17. maj 2022 08:59)

:-) Dobar, dobar, svaka čast.
Po Fiba pravilima koš ima deset santimetara i uveden je obavezan ofsajd za centre:-)

Istina leči...

pre 1 godinu

To što on traži je u njemu samom. Ako to ima u sebi, ima, ako nema- nema. Nije do drugih, do njega je.
Volim Jokića , fantastičnu sliku šalje omladinu (ljubav prema životu, konjima, bez društvenih mreža i hajpa, plastičnih vrednosti), iinemam.nameru da ga pljujem, kudim i slično. Nastaviću da pratim njegove igre, jer on nema reprizu ili dvojnika i ne može dva puta da se vidi. Ipak, nadam se da ima dovoljno vremena da se nauživa u te male a najslađe životne stvari, da će mu one detoksirati dušu i omogućiti mu da jasno vidi ono što sad samo nazire. Nemaš dve mladosti pa ćeš birati s kojom ćeš u reprezentaciju, prvom ili drugom. Dakle, odluka je samo njegova i pustimo ga da je na valjan način donese...

Kupler Majstor

pre 1 godinu

Za sada verovatno najbolji evropljanin u NBA je Petrović Dražen !
(vakcinisan, 16. maj 2022 17:12)

Stojakovic je bolji od obojice... Tako da ne glumi Dražena kao veličinu.

Marko

pre 1 godinu

Meni se ovaj rijaliti nikako ne dopada.

Razumem i Jokića i Pešića. Ali kao što nismo znali ranije šta se dešavalo u svlačionici, ne moramo ni sada.

Namazan je Piroćanac svakako.

zvezdaš

pre 1 godinu

On je ponosni Srbin, koji meni poruke piše ćirilicom. Međutim, mi moramo da nađemo način da ga motivišemo da se odmeri sa najboljim igračima u Evropi.

?!?! Ne razumem ovde dve stvari. Prva, nisi ponosni Srbin ako ne pišeš ćirilicom. Druga, šta znači to "motivišemo"?! Zar nije dovoljna motivacija to što te tvoja zemlja zove?!?! Mislim, ako si već ponosni Srbin koji piše ćirilicom!!!
Meni lično, taj nikada više ne bi ni zaigrao za reprezentaciju!!!

Under KV

pre 1 godinu

Znaci Jokic zeli kroz reprezentaciju da gleda samo svoj interes! Ako ce to da ga ucini boljim igračem, tj. da njemu i MR donese vise para, onda ce i da igra za reprezentaciju. Ako nema para, onda nece! Briga ga za hiljade malisana koji gledaju kosarku i koji bi za njega i Srbiju navijali!

Jasno je da ne zeli da igra, a Kari je fin i kulturan!
Ne treba nam!!!

SvilajnacPomoravlje

pre 1 godinu

Svetislave, brate naš iz Pirota, sve smo te razumeli, nema potrebe za patetisanjem, shvatamo iz ovoga što si rekao kakve su (ne)ambicije Jokića prema nacionalnom grbu.

Dušožder

pre 1 godinu

“Popularni Kari iza sebe ima briljatnu karijeru. Sa reprezentacijom Srbije je bio svetski i evropski prvak, sa Nemačkom je stigao do kontinentalnog trona (1993.godine) sa Barselonom je osvojio Evroligu, bio je šampion Jugoslavije sa Bosnom, pet puta prvak Nemačke sa Albom, dva puta šampion Španije sa Barselonom. Takođe osvojio je međunarodni Kup Radivoja Koraća (1995) i FIBA Evrokup.”


Bajo moj!

ST

pre 1 godinu

Bolji igrač postaće ako mu ime udje u spisak osvajača medalja sa reprezentacijim i ako kolege (pogotovo one mladje) iz tima načini boljim igračima. Pitanje je kako on na to gleda. Nadajmo se gore navedeni način.

А. Петров

pre 1 godinu

“Nema nikakve sumnje da su Nikola Jokić i Luka Dončić, najbolji evropski igrači koji su ikada igrali u NBA ligi”
…а Дирк Новицки - ништа?

Hagiano

pre 1 godinu

Ovo sve jednostavno može da se reši. Održi konferenciju ili ne mora samo kaže stavljam se na raspolaganje državnom timu ili ne. I to je to.
Pustite ćirilicu, latinicu, želje i čestitke.
Zahtevi, pa procene da li će napredovati ili ne.. Previše prenemaganja oko proste stvari. Na kraju, vreme će pokazati, ako bude igrao - super dobrodošao, ako ne bude igrao opet dobro šta sad, igramo bez njega, nije nam prvi put. Bitna je ekipa kao celina da oni budu povezani i u igri i u glavi...

A naravno očekuje se napad na zlato.

holly

pre 1 godinu

Ko cita izmedju redova bice mu jasno. Proslo prvenstvo nije bilo hemihe u ekipi. Nije se znalo ko kosi a ko vodu nosi. Bez Tea kao lidera, raspad. Moje misljenje je da zeli da zna ko ce biti vodja ekipe

lignjoslab

pre 1 godinu

Čovek je hteo da kaze da bi igrao za repku ako bi radio ono sto najbolje ume, a ne da bude zamena Birčeviću.
Kad skapiramo da kada bi nama Jokić imao ulogu kao u Denveru, onda bi mi bili duplo bolja repka, nego ga imati radi imena i prezimena i gurati ga da igra na poziciji koju ne voli (četvorka) .
Nema ovde mesta sujeti jer je ovde interes repke najbitniji, a on je identican sa interesima Jokica. Ukoliko nema mogucnost da pokaze svoj potencijal, onda nije ni potreban, što se i videlo na SP

hvatač magle

pre 1 godinu

Secam se kako je Novicki svakog leta isao na reprezentativne obaveze, i nikada se nije bunio kada su ga kao, tada, najboljeg igraca u NBA stavljali u drugu petorku Nemacke, i kada bi igrao kad role-player svojim saigracima koji su bili sporedni u svojim timovima. To ga je jos vise inspirisalo da radi jos vise i cesce se javlja u repku gde je bio bas cenjen.


Yes, how yes no.

SrbEUin

pre 1 godinu

sada da se dodovoravas coveku koji ima tacno nula trofeja u seniorskoj konkurenciji...(lal, 16. maj 2022 17:53)


Taj čovek nam je igrom u zadnja tri minuta i protiv Cro i protiv Aus doneo finale i SREBRO na OI u Brazilu.

Da

pre 1 godinu

E moj Srbine, sve si nas razočarao. Ko mi je kriv što sam se nadao. Mogao si da budeš novi Stojaković, a ispao si promšaj kao Aleksandrov. Tebi su očigledno važniji Denver i NBA nego tvoj narod. Da sam ja selektor nikada više ne bi igrao za repku. Ma baš me briga ionako imamo Nemanju Bjelicu, velikog gospodina uvek mirnog i spremnog da obuče dres, a na centru Bobija Marjanovića gorostasa iz LA-a koji je sto puta veći šmeker. Nije mi jasno samo kako je Novicki mogao uvek da se odazove svojoj državi. Dragi Nikola, zar ti nije nimalo stalo???. Što se mene tiče možed da uzmeš državljanstvo Amerike i da nastupaš za njih!!! Molim b92 da više ne izveštava o dotičnom.
(Pera, 16. maj 2022 16:24)

To što "imamo" nije dovoljno jer su "veliki gospodin" i "veliki šmeker" potpuno nedovoljni za neki ozbiljniji uspeh reprezentacije. Za zlato ti trebaju Jokić i Bogdanović, sve ostalo je pomoćna radna snaga.

lal

pre 1 godinu

i luka bas uznapreduje kada se upari sa zigom dimec...

e moj kari... skratio si sebi rotaciju u sred svetskog prvenstva zbog banane... ali ne kosarkaske, nego prave... i sada da se dodovoravas coveku koji ima tacno nula trofeja u seniorskoj konkurenciji...

svaka cast za stotine miliona i licna priznanja... svako bira svoje prioritete i najvaznije je da bude srecan... a ti biraj one koji zele status boga, kao bodiroga... retki su, ali ih ima...

A

pre 1 godinu

ovaj ce oterati Jokica svojim pametovanjem kao onaj nadmeni Djordjevic.Cuj Kalinic mu najvazniji igrac majko moja sta sve necu cuti od ovih nasih trenera.Onda neka ti Kalinic trpa 20 i vise poena nemoj ocekvati od Jokica i Bogija..
(Moe, 16. maj 2022 16:16)

Poznavaoče košarke nije štos sa neko utrpa 50 koševa već je važno kako igra timsku igru. Igranje u NBA i igranje u reprezentaciji su dve različite igre. U NBA ne moraš odbranu, možeš da šutiraš trojke koliko hoćeš. Tamo napad traje 10 sec. Run and gun. Jedan Gasol, Parker, Novicki su menjali filozofiju igre u reprezentaciji. Nema tu ja sam najbolji. Kalinić je igrač koji svoju igru podredjuje ekipi, igra odbranu igra napad. Ne može Jokić u reprezentaciji da igra od keca do petice kao što igra u Denveru

Sasha

pre 1 godinu

Posto igrajuci za reprezentaciju ne moze da postane bolji igrac nego sto je sada, ovo mu je izgovor da vise ne igra za reprezentaciju! Treba mu se zahvaliti i ne racunati vise na njega

Marko

pre 1 godinu

@Milos

I u playoffu Nikola Jokic je bio najbolji, 31 poen na 58% surta iz igre u proseku za samo 34 minuta igre.
Individualno je Jokic odigrao bolje od Doncica u playofu, samo sto nema saigrace, kosarka je timska igra.

Oftalmolog

pre 1 godinu

Jokić je sa reprezentacijom doživeo jako loše iskustvo. Na OI kad smo bili srebrni, Jokić je igrao na 5-ci, igrali smo savršeno, trener je bio Đorđević.
Onda je godinu i po dana vodio bitku za poziciju 5 sa Nurkićem, nije hteo da igra krilo..i na kraju uspeo.
Onda opet dolazi u reprezentaciju, trener je isti, Đorđević, i on ga stavi na 4-i, ubacuje ga sa klupe??? I čovek imao isti učinak kao i u Denveru za tih godinu i po dana..10-13 poena, nas izbacila Argentina...na njega išla krivica, ide i dan danas, svi pričaju da "Jokara neće", Jokara ovakav, onakav?

E sad, hoće li mi neko reći, jesmo mi svi kolektivno ludi? Da li je realno da pričamo kako "neće", da ga pljujemo od tog i takvog prvenstva? Jokić će igrati, nema priče, i biće sve kao na OI .

Skorpion

pre 1 godinu

I sad na primer, Jokic odigra za reprezentaciju vrhunske partije i onda ce svi poceti da pisu Jokicu care, sve ti je oprosteno, hvala ti za sve... Eto takav smo mi narod
(Milke, 16. maj 2022 17:52)

Zasto govoris u ime drugih, mozda si TI "takav narod" ali to ne znaci da su i drugi. Ja sam jasno vise puta napisao da nam takav ne treba u reprezentaciji i stojacu kod tog stava i ako bude igrao i ako osvojimo nesto sa njim, usta sumnjam.

Bane

pre 1 godinu

Jasno je ovde da je bio skrajnut kod prethodnih trenera.Pesic ce mu dati ulogu koju zasluzuje i bice zver.Igrace sigurno tu nema dileme i bice najbolji na terenu.

ldjidji

pre 1 godinu

pravićemo djordjevica od blata..ne postoji bolji selektor i veci motivator od djordjevica zapamtite to...to sto je uradio uradio je maksimum.ne zaboravite to

NikolaKG80

pre 1 godinu

Dražen Petrović bar jednom nije dobio poziv za reprezentaciju, iako je bio najbolji igrač, zato što bi kvario atmosferu. Izgleda je najbolje da se i sa Jokićem uradi tako. On dok postavlja bilo kakve uslove nije svestan kakva je čast i privilegija igrati za Srbiju i ne zaslužuje da igra.

Jokić verovatno misli da sve treba da bude podređeno njemu kao što je u Denveru, ali ako se pogleda koliko je ko pružio u reprezentaciji, stvari stoje drugačije. Mislim da glavni treba da bude Teo, Bogdan, Bjelica, pa tek onda Jokić.

Rasic doktor

pre 1 godinu

Kako vam nije jasno? Jokic Nikola po fiba pravilima ne ume da igra. Ne bi to licilo na nekog ko je osvojio MVP. To mu ne treba pa za reprezentaciju nece ni da igra.

pacificka_obala

pre 1 godinu

Zasto bi neko igrao za reprezentaciju ako ga u toj reprezentaciji ponizavaju? Vi toliko volite Srbiju i nacionalni time da bi pristali da igrate u nacionalnom timu pod svim uslovima, da vas guraju u drugi plan, da neke anonimuse guraju ispred vas, da ne cene ono sto jeste?

Za ilustraciju, mnogi su se iselili iz te Srbije ne zbog finansijskih razloga nego zbog ponizenja i unizavanja koje su dozivljavali u toj imitaciji od drzave. Zavrsis regularne skole u roku, imas titule, iskustvo, znanje a za shefa ti postave nekoga ko je isao na Megableju ili slicnu shupu od skole za koju se ulaz i izlaz (diploma) placa a u karijeri se napreduje preko partijskih ili rodjackih veza.

Pa tako, jednom od top 5 svetskih igraca u zadnjih par godina dodeljuje se uloga u timu koja veze nema sa njegovom pravom pozicijom da bi se napravilo mesta selektorovim pulenima ili da bi sujetni selektor dokazao kako je on bolji od tamo nekog trenercica iz NBA.
Zasto bi onda Jokic "igrao" za takav tim i pod takvim uslovima? Zasto bi gubio slobodno vreme i trosio svoje pripreme za NBA za reprezentaciju gde ga ne cene, gde se guraju neciji puleni i gde neko nad njim dokazuje trenersku velicinu? Zasto? Da bi udovoljio masama nalozenih "navijaca" nacionalnog tima?

Dakle, dok se u Srbiji ne promeni mentalitet i sistem koji vrednuje neke druge vrednosti umesto znanja, truda i zasluga ne treba trositi vreme na Srbiju, ni u nauci, ni u struci, pa ni u sportovima.

Milke

pre 1 godinu

I sad na primer, Jokic odigra za reprezentaciju vrhunske partije i onda ce svi poceti da pisu Jokicu care, sve ti je oprosteno, hvala ti za sve... Eto takav smo mi narod

dikson

pre 1 godinu

Realno priča Pesic, ako Jokic nije motivisan, onda ne treba ni da igra za Srbiju. Al s jedne strane mi je i razumljivo sto se Jokic nećka da li da igra za reprezentaciju. Jednostavno lik dominira medju svim onim Amerima, i sad on kao treba nešto da se dokazuje u Evropi. Treba se motivisati da igraš sa 3 puta slabim igračima od sebe

Pera

pre 1 godinu

E moj Srbine, sve si nas razočarao. Ko mi je kriv što sam se nadao. Mogao si da budeš novi Stojaković, a ispao si promšaj kao Aleksandrov. Tebi su očigledno važniji Denver i NBA nego tvoj narod. Da sam ja selektor nikada više ne bi igrao za repku. Ma baš me briga ionako imamo Nemanju Bjelicu, velikog gospodina uvek mirnog i spremnog da obuče dres, a na centru Bobija Marjanovića gorostasa iz LA-a koji je sto puta veći šmeker. Nije mi jasno samo kako je Novicki mogao uvek da se odazove svojoj državi. Dragi Nikola, zar ti nije nimalo stalo???. Što se mene tiče možed da uzmeš državljanstvo Amerike i da nastupaš za njih!!! Molim b92 da više ne izveštava o dotičnom.

Fergi

pre 1 godinu

Evo Doncic je primer. Vidite kako je napredovao u reprezentaciji Slovenije? Doduse, ne znam sa kojim igracima i sta je napravio poslednji put ali je napredovao i sada razbija u NBA?

džegodin siti

pre 1 godinu

Pitanje je kako će Jokić kroz reprezentaciju da postane bolji igrač?Pa tako što će igrati za nju,pa onda posle takmičenja će se to videti u zavisnosti koje ćemo mesto osvojiti.Niko ne može garantovati zlato,a samim tim i Jokićev napredak.Ako to shvatimo,onda je taj uslov nerazumljiv i apstraktan.

iskusni ratnik

pre 1 godinu

Nemoj ga na krilo molim te. Covek je centar i podredi ekipu njemu kao u Denveru. Bez sujete objasniti ostalima ko je kocijas, a ko konji koji rade za tim. Svi kao jedan ali on mora biti glavni jer je uz belog najinteligentniji igrac kog imamo. Dobar je i Vasa ali samo oni mogu videti ono sto drugi vide tek posle utakmice na snimku. Volim ih sve ko se odazove jer brane boje nase zemlje.

Jagoda

pre 1 godinu

Nikola Jokić će igrati za reprezentaciju samo pod jednim uslovom, a to je da kroz reprezentaciju Srbije postane bolji igrač.

Ovo je nešto najgluplje što sam čuo...
(sloba, 16. maj 2022 15:57)

Pa i ne slazem se bas da je glupo.
Mozda se covek nije najbolje izrazio ali reprezentacija jeste i treba biti mesto gde ce igraci postajati bolji, u bilo kom sportu.
A druga stvar, mozda se ovo odnosi i na nedefinisanu ulogu koju je imao kod Saleta Djordjevica na proslom SP. Niti smo mi nesto postigli, niti nam je on pomogao sa takvom ulogom.
Jokic je skroman momak, ali daleko od toga da nema svoje principe. On je nas lider na terenu ili bi bar trebao da bude. Ni jedno drugo ime ne treba da bude ispred njega u ovom momentu. Covek je najbolji kosarkas na svetu. Tacka.

ŽD

pre 1 godinu

Mnogi komentatori maše poentu. Jokić hoće da igra za Srbiju ali neće za KSS. Ne želi da ga tretiraju kao nekog juniora, da ga ponižavaju i glume veličine igrajući se sa njim.
Koji bi igrač takvog renomea na to pristao. Da greje klupu i bude vodonoša u ekipi koja gubi.
Manite se Jokića problem je u KSS- u.

Bocko

pre 1 godinu

Pera - Ne znam čemu uopšte pominjanje Aleksandrova. Momak je bio najveći talenat Evrope, ali su ga povrede upropastile još pre dvadesete godine. Ne daj Bože da Jokić bude kao Aleksandrov.

Fergi

pre 1 godinu

Evo Doncic je primer. Vidite kako je napredovao u reprezentaciji Slovenije? Doduse, ne znam sa kojim igracima i sta je napravio poslednji put ali je napredovao i sada razbija u NBA?

Solo

pre 1 godinu

Sad je Jokic najbolji Srbin jer pise "cirilicom" kako ga Pesic prodaje naodu...Hmm...Nema nista od Jokica i njegove cirilice moze da ostane kod Amera i da se nevraca vise..Jedan talno nezreo mladic jos uvek koka-kola tinejdzer..Mozda ceka da mu Pesic kupi "Konja" ili ce jednog dana da zaigra za Canka i Vojvodinu..Hmm

Avaya

pre 1 godinu

Човеку се смеши нови уговор од 250 милиона $, наш Савез ни под тачком разно не може да му да ту лову ако се он повреди играјући за репрезентацију. Наравно да ће да гледа прво себе...

Zastava101Specijal

pre 1 godinu

Ako pise cirilicom i ne mora da igra. Dokazani patriota.
(Marko, 16. maj 2022 16:18)
Kari je to upakovao u celofan, teško da si ti to ukapirao, očigledno da nisi.

Robin Hud

pre 1 godinu

Jokic ne moze da igra ako se ne vrti sve oko njega,

ako to postignemo on ce biti MVP kao u NBA,

a tim ce da se raspadne i ne osvoji nista, kao u NBA.

Mi bi smo time dobili jos jednu MVP titulu, a zlato nek nose Slovenci, to je manje bitno.

djomla

pre 1 godinu

Nikola Jokić će igrati za reprezentaciju samo pod jednim uslovom, a to je da kroz reprezentaciju Srbije postane bolji igrač.

Koliko sam ja razumio ovu rečenicu Nikola hoće da igra, ali da bude iskorišten na pravi način, da kida i da bude dio tima koji će predstavljati nešto.

Ivan B

pre 1 godinu

Šta znači to da postane bolji igrač kroz reprezentaciju... Pa zar nije sad najbolji igrač na svetu zar nije MVP? To je ono kad ne znaju kako drugačije da kažu ma bre boli ga ona stvar da igra za zemlju pa sad kao neki uslov ima... Svašta.. Ne zamlaćujte se vise sa njim ...

Varijator

pre 1 godinu

To sto pise ćirilicom ne cini ga ni velikim ni malim Srbinom . Zasto silite coveka da uopste igra ako mu se ne igra , stvar je ocigledna.

Zalutaoovde

pre 1 godinu

Sad sam zbunjen jos vise. Da li se nadati da ce igra ili ne?
A bre ljudi sve neko koketiranje ,neizvesnost i nagadjanje.

Svi pricaju kako jokic zeli da igra a praksa pokazuje drugacije
Ne osudjujem momka,njegov izbor i sve najbolje mu zelim. Samo bih voleo da nema ovoliko neizvesnosti oko jednostavne stvari. Hoces ,neces?

vrg

pre 1 godinu

toliko kruze, kao kisa oko kragujevca, kada je rec o svemu ovome, i onda ono malo sto kazu ispadne smesno.
ne znam cemu tolika uvijanja. umesto da jokic uzme lepo i kaze sta mu je na srcu, pa kakvo god bilo, dolazimo dovde da druge i trece osobe prenose polu-informacije.
meni bi, kao navijacu, sasvim ok bilo i da jokic kaze da se "trudi da u nba predstavlja i sebe i srbiju na najbolji moguci nacin, i da mu je preveliki dodatni napor da ide na dodatna takmicenja". jer stvarno se lik pokida ziv tamo da celu fransizu ponese na ledjima i stvarno je promovisao srbiju u svetu vise nego ijedan sportista, osim djokovica. samo on zna kako mu telo sve to podnosi.
naravno, iako zvuci kao klise, pred jokicem je zaista i potpisivanje najveceg ugovora u istoriji kosarke! ako bi se povredio na EP, to bi moglo da otpadne i bila bi ogromna steta za sve.
kakogod, sve cu razumeti bolje nego da se sve drzi pod velom tajne, ali ajde. mozda i za to ima neki smisleni razlog. kao sto neko rece, mozda covek ne zeli da ponovo izdvoji svoje vreme i bude ponizavan tamo. znamo da je bio rezerva, a pitanje je i kako je deo tima raspolozen prema njemu. moguce je da ima i zavidnih igraca sa kojima ne moze da funkcionise, koji bi ga minirali.

Jesu li nam poispadali mlečnjaci? 😒

pre 1 godinu

Peško, mene samo zanima da li te je neko od igrača pitao: "Kouč, je li počelo, ako nije, kad počinjemo"?
Ako nije, onda mi bolje ništa ne govori, tvoje ćutanje će mi reći više od reči. 😔

todor

pre 1 godinu

Što se tiče nedolaska na pripreme (bogamu i u JNA) Divac i Stojaković su bez premca, onda se lako predomisle ,pa možda i igraju..Danas treba bistre glave videte ko je može da nosi igru, Bjelica siguno neee,Teo ostario, a još kao talenat, i umišljeni umjetnik "nečeg"

зест

pre 1 godinu

Ево и ја знам ћирилицу... Каквих небулоза се наслушасмо... Јокићу свака част на клупским и личним успесима. Али не видим разлог да му се у медијима даје више пажње него било ком играчу НБА - Дончићу, Леброну... Нека пуни статистике тамо а за репку ћемо се снаћи.

jojufff

pre 1 godinu

На жалост, када се буде подвлачила црта и сводили рачуни, утврдиће се да је Штимара дао много више рспрезентацији него двоструки МВП. Јокић је геније али моје поштовање иде Штимцу.
(Пантелија, 16. maj 2022 16:36)

Jeste, ali ako se malo bolje uključi mozak onda skontas da sada imas gomilu buckaste djece koja ce sljedećih desetak godina ici na košarkaške terene zbog Jokica, a ne zbog Bircevica ili Raduljice!

Imas gomilu potencijalnih reprezentativaca, a ako ne..bar ces imati zdraviju omladinu.

Jokic je ogroman ambasador Srbije, igranje lopte nam najmanje znaci..naravno nama koji ne moramo visiti kraj malih ekrana.

SiDjiPing

pre 1 godinu

Meni nije uopste jasno kako bilo ko moze da misli da bi neki dupli NBA MVP Jokic mogao da primirise prvoj postavi pored legendarnog Air Dr Le Bircevica iza cijih mitskih dostignuca i kvaliteta stoji igracka legenda NBA lige (to je ona liga cija najcesce treca petorka (prvu, sem 1992 i eventualno 1996) nikad nisu ni poslali) redom redovno preslisava ceo svet) Sale - otisao sam u taj isti NBA i leteo expresno napolje - Nacionale?

Bojan

pre 1 godinu

Ljudi koji ne prate NBA ne shvataju koliko je on utakmica odigrao prosle godine i kojim intezitetom jer vuce ceo tim i igra cele utakmice. NBA se igra svake druge veceri a ponekad i svako vece. To je ogroman zamor za igrace i velika verovatnoca za povrede. Covek treba da potpise najveci ugovor u istoriji NBA i da sledece godine konacno nesto uradi u playoff-u. Hteli mi to da priznamo ili ne NBA je sasvim drugi svet u odnosu na bilo koje drugo kosarkasko prvenstvo. Cak i da nastupi jednostavno nece igrati punim intezitetom i rizikovati da mu neki mesar upropasti karijeru.

djoks

pre 1 godinu

Ko će znati šta piše u Jokićevom ugovoru ili šta će pisati u novom. Nije džaba vlasnik kluba došao u Sombor u štalu, njegova porodica je vlasnik Arsenala, možda je jednom u životu bio u Londonu ma stadionu. Sigurno je da Jokić voli svoju zemlju, ali klupska karijera mu je bitnija od reprezentacija, ne osuđujem ga niti ga branim, niko od nas nije bio u takvoj situaciji. Jedino što me nervira je ovo provlačenje kroz medije, brate ili hoćeš da igraš ili nećeš, ako hoćeš super, ako nećeš imam momaka koji hoće da igraju i njima treba posvetiti pažnju. Ali bilo bi malo bezveze da Dončić igra, a Jokić ne igra, jer su obojica franšizni igrači
.

ŽD

pre 1 godinu

Joj Pešiću, izgledao kao krilo!? Lepa dosetka ali stvarno nema veze sa istinom, pa on svojim svojom masom ugurava protivnike pod koš.
Šta je sledeće Dončić kao leptirić?

Pera

pre 1 godinu

Ne kapiram, Jokic je umoran, naporan tempo u nba, zeli da se odmori i spremi za sledecu sezonu pa razmislja dal da igra. Pa nek ulazi sa klupe i u drugu postavu rastereceno, ee al nece, hoce sve kao u denveru, al ne moze , jer je umoran.

vuk

pre 1 godinu

Kad Jokic bude tretiran u reprezentaciji Srbije kao Luka Doncic u reprezentaciji Slovenije,onda nece biti nikakvih problema.On je super zvezda i ne zeli da na njemu treneri dokazuju svoju velicinu i da ga drze na klupi.Dati mu odresene ruke kao u Denveru i nema problema.

aleksa

pre 1 godinu

Doncic je odlican ali je nejasno zasto ga ubacuje u isti nivo sa sada zvanicno najboljim dvostrukim igracem sveta? Nije on trenutno samo najbolji, njegova statistika i standardna i napredna pokazuje da je usao u top 5 svih vremena jer ono sto on radi nije vidjeno skoro. Doncic je odlican ali trenutno nivo ispod

Tako je, kako je

pre 1 godinu

ovaj ce oterati Jokica svojim pametovanjem kao onaj nadmeni Djordjevic.Cuj Kalinic mu najvazniji igrac majko moja sta sve necu cuti od ovih nasih trenera.Onda neka ti Kalinic trpa 20 i vise poena nemoj ocekvati od Jokica i Bogija..
(Moe, 16. maj 2022 16:16)

Poznavaoče košarke nije štos sa neko utrpa 50 koševa već je važno kako igra timsku igru. Igranje u NBA i igranje u reprezentaciji su dve različite igre. U NBA ne moraš odbranu, možeš da šutiraš trojke koliko hoćeš. Tamo napad traje 10 sec. Run and gun. Jedan Gasol, Parker, Novicki su menjali filozofiju igre u reprezentaciji. Nema tu ja sam najbolji. Kalinić je igrač koji svoju igru podredjuje ekipi, igra odbranu igra napad. Ne može Jokić u reprezentaciji da igra od keca do petice kao što igra u Denveru
(A, 16. maj 2022 16:32)

Prosečan "poznavalac" košarke iz Srbije vrednuje igrače po tome koliko koševa daju. Tako su svojevremeno pljuvali Pefija Markovića jer nema šut, ne daje koševe, ciglar je i sl.

ajme..

pre 1 godinu

Gotovo da je rekao “necu da igram”. I neka ga, niko ne mora da igra ako nema motiv. Jokic je, po meni, osvojio sve sto je mogao. Biti MVP i jednom je uspeh, a dva vezano u danasnje BLM vreme ravno nemogucem. Sa Denverom nikad nece videti ni finale konferencije, a sa repkom vec ima srebro, tako da je on, cini mi se, svoje osvojio. Steta, sa njim i normalnom postavom bi bilo sanse da se nesto uradi, ovako pratimo hrvate laganim koracima.

C i n i k

pre 1 godinu

Trebalo bi da igra, bio bi veliko pojacanje ali ok, i ako ne bude igrao ja licno bih razumeo, veliki su napori u Nba, mi imamo jako dobre igrace te selektora, ako se svi sakupe to ce biti ekipa za medalju, sa ili bez Jokica za kojeg mislim da ce igrati.

Kupler Majstor

pre 1 godinu

Nema potrebe da se sili i da se bilo ko tera. Druye, moš da pišeš na 6 ćirilica ako nemaš ono u sebi što te vuče tvojoj otadžbini.
Nek ti je sa srećom i da se ne ljubimo.

Milan

pre 1 godinu

Dolazi Jokara da sedi na klupi, prednost ima Raduljica
E moj Sale, volim te zbog one dve trojke, ali ovde si baš zeznuo stvar.
(keppa, 16. maj 2022 16:17)

To je bilo pre 3 godine, dobro se nisi setio nečega od pre 20 godina pa da to bude opravdanje

Sumadin

pre 1 godinu

Ja sam za to da preskoci i ovaj rep. ciklus. Naredna i ona nakon toga su sezone kada ce Denver probati da napadne titulu. Imace najbolju sansu koju ce moci da ima u Denveru a i tih narednih par sezona ce mozda biti jedine u negovoj karijeri da pokusa i ostvari to, ako vec namerava da provede karijeru u Denveru.

Kardiolog

pre 1 godinu

Prvi krug u Pragu, Poljska, Češka, Holandija, Izrael i valjda Island. Prosek 52 pts po tekmi, 19 skokova i 17 asistencija. Napredovao.

dusan jichici

pre 1 godinu

Reprezentatija i klubska kosarka su dva razlicita takmicenja Svi rezultati se brisu,ostaje samo ko se dokaze na pozitji koju igra,zalaganje i kvalitet reprezentativca.

Moe

pre 1 godinu

I ovaj ce oterati Jokica svojim pametovanjem kao onaj nadmeni Djordjevic.Cuj Kalinic mu najvazniji igrac majko moja sta sve necu cuti od ovih nasih trenera.Onda neka ti Kalinic trpa 20 i vise poena nemoj ocekvati od Jokica i Bogija..

Ivan

pre 1 godinu

To sto je pozvan da igra za svoju reprezentaciju i svoju zemlju je najveća motivacija, barem bi tako trebalo da bude..
(msc, 16. maj 2022 15:50 )

A zašto je to najveća motivacija? On zna da je najbolji ne samo u svojoj zemlji već na svetu i ne razumem zašto bi poziv bio motivacija.

sloba

pre 1 godinu

Nikola Jokić će igrati za reprezentaciju samo pod jednim uslovom, a to je da kroz reprezentaciju Srbije postane bolji igrač.

Ovo je nešto najgluplje što sam čuo...

Yen

pre 1 godinu

ovi sto lupaju Jokicu minuse vec 3 godine su poseban profil...platio bih da mogu da vidim na sta liche...nimalo nije tesko da se skapira u cemu je stvar...covek hoce da vidi kakav tim se sprema za evropsko, jer nije lood da baca dragocenih metar i po,mozda i 2 metra dana bzvz...svakako je trigerovo ove mlade talentirane klosare, sto bleje po ceo dan i mrze Jokica...

gradjanin

pre 1 godinu

Ponosni Srbin je zato što piše ćirilicom!!!? Bravo za njega. A to što ne želi da igra za reprezentaciju, to nema veze!!! I što ga treba motivisati(šta god to značilo?) to isto nema veze!!! Bitno da piše ćirilicom. Ne!!!! Ja da sam trener NIKADA ga ne bih pozvao u reprezentaciju.

Pedja

pre 1 godinu

Kako glupa prica. Je li to Pesic hteo da kaze da drugi koji pisu poruke na latinici manje vole Srbiju ili sta? Svakome igracu, bio on Jokic, Bogdanovic ili neko treci, sam poziv treba da bude cast i motivacija, a ako mu to nije dovoljno onda realno i ne zasluzuje poziv i tacka.

Hijena

pre 1 godinu

Opet im Jokic vise lici na krilo nego na centra. Nasi treneri su najvise krivi sto 20 godina nista nismo osvojili a ako ovako nastavimo ni sledecih 20 necemo. Ej, njima je Jokic koji je MVP Nba lige krilo, da bi igrao Raduljica ili Bobi jer Boze moj, imamo dobre centre. Jokic da je pametan i da ne igra. I ovdje se pise kako je Meloun u Denveru sablonski trener i nema osjecaj za igru a u nasoj reprezentaciji se Jokic koristi kao cetvorka, Micic ili Teodosic moraju da carine loptu 20 sekundi, vrti se ista igra kao prije 25 godina kada smo bili sila. Jokic ako vec igra, onda sve treba da se vrti oko njega kao u Denveru, da on prevodi loptu, on vrti pik, on asistira i sutira, da Bogdan bude ono sto je Marej u Denveru, da Lucic i Kalinic rade stvari kao Gordon i Rivers, da je u petorci uvjek dobar suter. Ali od toga nece biti nista, opet cemo igrati nasu igru i kad ispadnemo u cetvrtfinalu krenuce pljuvanje.

Zoran

pre 1 godinu

Kako mi u Srbiji da razumemo ovu Pešićevu izjavu "igraće za reprezentaciju ako će posle toga da postane bolji igrač"
Dali su takve uslove postavljali svi oni predhodni naši trofejni košarkaši?Treba jednom i za svagda dići od njega ruke njega Srbija defiinitivno nezanima.To što je on MVP u NBA ligi mi obični Srbi nemamo ništa vrć samo on a nama je puno srce kad nam donesu neku od medalja

formula1

pre 1 godinu

Svakom igraču,pa bio to i Jokić,najveća motivacija treba da bude igranje za svoju otadžbinu.Ne znam čemu to moljakanje pred svako prvenstvo.

dra

pre 1 godinu

Alo bre gde vi zivite.
Covek je 250 miliona vredna investicija kluba koji je vec pukao toliko kada se Marej povredio, a zatim MPJ.

Vi stvarno mislite da on nema klauzulu u ugovoru protiv igranja za reprezentaciju, zajedno sa klauzolom da to ne sme javno da kaze.

Okomili ste se na coveka da je neki veliki izdajnik, da je sramota sto ne igra za nas i da ga treba mrzeti. Pa covek cim dobije ono malo slobodnog vremena da se odmori od NBA, trci u Sombor na farmu da se odmori ko pravi Srbin.

Sram vas bilo.

bijel

pre 1 godinu

“Nema nikakve sumnje da su Nikola Jokić i Luka Dončić, najbolji evropski igrači koji su ikada igrali u NBA ligi”
…а Дирк Новицки - ништа?
(А. Петров, 16. maj 2022 18:08)

Čast Novickom na svemu, al on nikad NBA ligom nije dominirao na način kakav dominiraju Jokic i Dončić. Jokic i Dončić su uveli nešto novo u NBA, nešto nevidjeno do sad.

Миливоје Ватрогасац

pre 1 godinu

Господине Пешићу много вас поштујем и веома ценим све што сте постигли у животу, али просто никад нећу схватити зашто оволико падате на ниске гране па да оваквим изјавама браните овог... овог... овог... што вам никада неће бити ни до колена а притом сте гарантовано свесни да истом изјавом до сржи вређате интелигенцију нашег народа ... зашто?!?

dikson

pre 1 godinu

Realno priča Pesic, ako Jokic nije motivisan, onda ne treba ni da igra za Srbiju. Al s jedne strane mi je i razumljivo sto se Jokic nećka da li da igra za reprezentaciju. Jednostavno lik dominira medju svim onim Amerima, i sad on kao treba nešto da se dokazuje u Evropi. Treba se motivisati da igraš sa 3 puta slabim igračima od sebe

Ivan

pre 1 godinu

Kakav bre bolji igrac?
Covek je garant rekao da ako vec igra da on bude glavni, a ne da sluzi kako rezerva kod onog.
Prilagoditi igru njemu, da on bude plej a ne da mu otimaju loptu iz ruku. Pozvate sve sutere koje imamo, i jednog centra da ga odmeni i to je to.

doc holliday

pre 1 godinu

Mi cemo se zbog ovog Jokica, zbog njegovog forsiranja i baziranja igre na njemu provesti kao bosi po trnju na EP.
To smem da potpisem.
Mi smo kroz istoriju igru reprezentacije bazirali uvek na timskom duhu, odbrani i kada smo imali odlicne napadace i kada nismo, uvek. Sada cemo igru postaviti na igracu koji je u odbrani inferioran, koji ne zna sta je to borbeni duh, koji nema sampionski mentalitet, koji ne zna sta znaci tim i nema ljubav prema kosarci vec igra stalno iz koristi kako sam i kaze.
Ovde se opet ne radi o reprezentaciji, timu, vec o Jokicu, o tome da ON napreduje kroz igru reprezentacije.
To je strasno, ne razumem smelost da se tako nesto izjavi.
Da je u ovom narodu ostalo malo dostojanstva, ovakve individue ne bi zasluzile delic medijskog prostora.
Rekao sam vec jednom, ako ovaj covek zaigra i obuce dres Srbije, navijacu za Albaniju, Hrvatsku pre nego za nase.

basketaš

pre 1 godinu

Nema nikakve sumnje da su Nikola Jokić i Luka Dončić, najbolji evropski igrači koji su ikada igrali u NBA ligi. Oni menjaju način na koji se igra u najjačoj ligi na svetu. I konstantno napreduju. Svake godine unose nešto novo i to je ono što ih čini vrhunskim. A da je Nikola apsolutno zaslužio priznanje, vidi se i po tome što mu je čestitao Džoel Embid, njegov najveći rival za to priznanje“

Ovako to radi gospodin i večita klasa, bez kompleksa ostavlja novoj deci ovu igru. Baš onako kako su i njega nekada učili košarci.
Daniloviću, srami se po sto puta.

Mikii

pre 1 godinu

Ko cita izmedju redova bice mu jasno. Proslo prvenstvo nije bilo hemihe u ekipi. Nije se znalo ko kosi a ko vodu nosi. Bez Tea kao lidera, raspad. Moje misljenje je da zeli da zna ko ce biti vodja ekipe
(holly, 16. maj 2022 19:25)

Ko ume da cita izmedju redova, bice mu jasno da doticni ne zeli da igra za reprezentaciju i samo trazi dovoljno jak razlog da je jos jednom otpise. Potpuno legitimno s njegove strane, da se razumemo. Jedino sto mu zameram jeste sto to ne uradi jasno i glasno, kao covek.

Vlada

pre 1 godinu

Imam osecaj za Jokica da je iz Srbije koliko i Margaret Tacer otprilike. Koji ce nam djavo? Cuj motivacija mu je da on samo ima koristi od igranja za reprezentaciju hahahah. Aj ti lepo seli za Ameriku da se ne ljubimo.

Cubaka

pre 1 godinu

E moj Pesicu, mozda ga mozes napraviti boljim igracem ali boljim covekom neces moci. Ako njemu nije dovoljna motivacija sto ga zovu da igra za svoju zemlju ja zaista ne znam sta mu vise treba.Zahvali mu se i neka ide na hipodrom u reprezentaciji ce samo narusavati atmosferu. Vise stete nego koristi.

bl

pre 1 godinu

Jokić djeluje totalno nezainteresovano za reprezentaciju.Sjetite se da je prošlo SP došao sa 11kg viška.Jeste počinjao sa klupe ali imao je dovoljnu minutažu da se pokaže.Svi znamo da je odigrao ispod očekivanog.Nadam se da se nešto promjenilo na bolje i da će MVP pokazati i za reprezentaciju svoj kvalitet.

NikolaKG80

pre 1 godinu

Dražen Petrović bar jednom nije dobio poziv za reprezentaciju, iako je bio najbolji igrač, zato što bi kvario atmosferu. Izgleda je najbolje da se i sa Jokićem uradi tako. On dok postavlja bilo kakve uslove nije svestan kakva je čast i privilegija igrati za Srbiju i ne zaslužuje da igra.

Jokić verovatno misli da sve treba da bude podređeno njemu kao što je u Denveru, ali ako se pogleda koliko je ko pružio u reprezentaciji, stvari stoje drugačije. Mislim da glavni treba da bude Teo, Bogdan, Bjelica, pa tek onda Jokić.

Djordije Cvarkov

pre 1 godinu

Jokara da rascisti sam sa sobom oko igranja u reprezentaciji. Najboljem u NBA ligi čast i pozdravi. Ne odlucujemo mi da li cemo u boj po tome kolika je sila koja nas prati, vec po tome kolika je svetinja koju branimo. A branimo cast, ugled, istoriju i vrednost Srbije. Biti Srbin je blagoslov po rodjenju, a igrati za Srbiju i sve njene gradjane je privilegija. Ja sam visok 195cm, nisam neki kosarkas, trenirao sam kao klinac, znam tehniku, ali da me pozove selektor sada da odigram jedan mec ili prvenstvo, pa pokidao bih, dao srce i telo, jurio bih protivnike, zaustavljao ih rukama i nogama, pa kada padnem pao bih im na put, da im smetam, dodavao bih lopte boljima od sebe da daju poene za Srbiju, kada pomisle da ne mogu vise, a ja bih jace i zesce, pa kada ostanem bez daha ne bih trazio izmenu, nego bih pitao selektora da li treba jos... Svaki igrac pozvan u reprezentaciju Srbije da dobro razmisli da li ima navedenu zelju i postovanje prema zemlji Srbiji pre nego sto stavi grb na grudi.

Sheriff

pre 1 godinu

U prevodu znači da će da igra samo ako ima svrhe zbog sebe samog, ako je u njegovom interesu.?!
Koga briga narod grb državni tim itd
Da je tako ispravno normalno niko nebi ni igrao..
Niđe veze

Bojan

pre 1 godinu

Ljudi koji ne prate NBA ne shvataju koliko je on utakmica odigrao prosle godine i kojim intezitetom jer vuce ceo tim i igra cele utakmice. NBA se igra svake druge veceri a ponekad i svako vece. To je ogroman zamor za igrace i velika verovatnoca za povrede. Covek treba da potpise najveci ugovor u istoriji NBA i da sledece godine konacno nesto uradi u playoff-u. Hteli mi to da priznamo ili ne NBA je sasvim drugi svet u odnosu na bilo koje drugo kosarkasko prvenstvo. Cak i da nastupi jednostavno nece igrati punim intezitetom i rizikovati da mu neki mesar upropasti karijeru.

...

pre 1 godinu

Pa ko da čekamo lično Jordan da obuče dres Srbije. Za reprezentaciju se ne nastupa zato što ti je to trening, nego zato što hoćeš da predstavlja svoju zemlju na svetskom nivou. Ako njega to ne zanima, nema sta dalje da se diskutuje. Mi ga više nećemo zvati, ako on nekada bude hteo nek se sam javi. Ispada sad da cela Srbija strepi da li će Jokic igrati. Svako ima pravo da odluči sam sta želi. Bili smo prvaci pre Jokica, bicemo i bez njega.

Blaster

pre 1 godinu

Jokić i Dončić su nebo i zemlja. Dončić je poginuo za Sloveniju a ovom treba dodatna motivacija?! Dobro ga je Sale procenio i potpuno ispravno šikanirao. U Denveru se sve vrti oko njega. Da kojim slučajem promeni tim i stane u isti tim sa Lebronom automarski ne bi imao "motivaciju" i bio bi senka. Tužan karakter ima Jokić.

Nbc

pre 1 godinu

Mnogo komentara bez veze. Šta ako je ulazio sa klupe. Da li to znači da automatski lošije igra? Da vas podsjetim, dugo vremena je Divac ulazio sa klupe. Tomašević je bio prva petorka. Pa šta? Stavio ga na četvorku a ne na peticu? Pa on i u NBA u napadu ne igra peticu. A u odbrani na petici ima problema. Tražite stalno krivicu u treneru koji nam je donio 3 srebra sa solidnim ekipama a ne u igraču koji je odigrao dosta ispod svojih mogućnosti. Ali hvala mu što je igrao.
Samo zlobnici mogu spominjati Raduljicu u negativnom. Taj čovjek je jedan od najzaslužnijih za medalje. U vrijeme kada smo bili tanki sa centrima on je pružao maksimum.
Ali vi znate neke nove izraze gledajući NBA pa mislite da razumijete ovu igru. Stvarnost je da većina ne razumije igru a i navijački pišu.
A Jokić, ako ne želi, ne treba nam. Kićo ili Bodiroga su 100% igrali za tim ali su opet bili i najbolji pojedinačno. Uz njih su i drugi pružali više.

Drago

pre 1 godinu

Za državni grb se ne moli niko,
ako nije svestan zašto se zove i šta treba da predstavlja netreba ga više ni zvati.
Nije samo on u pitanju, ima njih još par sličnih njemu koji isto razmišljaju kao on.
A vi ga i dalje dižite u nebesa, ja nisam a i neću nikad.

Pera

pre 1 godinu

E moj Srbine, sve si nas razočarao. Ko mi je kriv što sam se nadao. Mogao si da budeš novi Stojaković, a ispao si promšaj kao Aleksandrov. Tebi su očigledno važniji Denver i NBA nego tvoj narod. Da sam ja selektor nikada više ne bi igrao za repku. Ma baš me briga ionako imamo Nemanju Bjelicu, velikog gospodina uvek mirnog i spremnog da obuče dres, a na centru Bobija Marjanovića gorostasa iz LA-a koji je sto puta veći šmeker. Nije mi jasno samo kako je Novicki mogao uvek da se odazove svojoj državi. Dragi Nikola, zar ti nije nimalo stalo???. Što se mene tiče možed da uzmeš državljanstvo Amerike i da nastupaš za njih!!! Molim b92 da više ne izveštava o dotičnom.

jojufff

pre 1 godinu

На жалост, када се буде подвлачила црта и сводили рачуни, утврдиће се да је Штимара дао много више рспрезентацији него двоструки МВП. Јокић је геније али моје поштовање иде Штимцу.
(Пантелија, 16. maj 2022 16:36)

Jeste, ali ako se malo bolje uključi mozak onda skontas da sada imas gomilu buckaste djece koja ce sljedećih desetak godina ici na košarkaške terene zbog Jokica, a ne zbog Bircevica ili Raduljice!

Imas gomilu potencijalnih reprezentativaca, a ako ne..bar ces imati zdraviju omladinu.

Jokic je ogroman ambasador Srbije, igranje lopte nam najmanje znaci..naravno nama koji ne moramo visiti kraj malih ekrana.

Sreta

pre 1 godinu

Ma što se više bavimo sa Jokićem. Ne zovite ga više i gotova stvar. Ja iskreno i ne pratim više njegove igre, učinke i šta još. Da se ja pitam doživotno bi mu zabranio da i sa tribina prati našu reprezentaciju.

SiDjiPing

pre 1 godinu

Meni nije uopste jasno kako bilo ko moze da misli da bi neki dupli NBA MVP Jokic mogao da primirise prvoj postavi pored legendarnog Air Dr Le Bircevica iza cijih mitskih dostignuca i kvaliteta stoji igracka legenda NBA lige (to je ona liga cija najcesce treca petorka (prvu, sem 1992 i eventualno 1996) nikad nisu ni poslali) redom redovno preslisava ceo svet) Sale - otisao sam u taj isti NBA i leteo expresno napolje - Nacionale?

Milutin

pre 1 godinu

"Nema nikakve sumnje da su Nikola Jokić i Luka Dončić, najbolji evropski igrači koji su ikada igrali u NBA ligi."

Pa nije baš da nema sumnje. Od njih su (do sad) bolji Novicki, a pogotovo Antetokumpo.

Robin Hud

pre 1 godinu

Jokic ne moze da igra ako se ne vrti sve oko njega,

ako to postignemo on ce biti MVP kao u NBA,

a tim ce da se raspadne i ne osvoji nista, kao u NBA.

Mi bi smo time dobili jos jednu MVP titulu, a zlato nek nose Slovenci, to je manje bitno.

anonimni

pre 1 godinu

Pošto je Pešić gostovao na fakultetu, pričajući sa studentima, možda mu je i cilj bio da animira mlade ljude, da predstavi reprezentaciju kao nešto gde će svaki igrač napredovati. Čitajte malo između redova, nije sve tako crno i belo. Verujem da će Jokić igrati, a onda će odzvanjati njegove reči, gde će neki shvatiti, e pa vidi, jedan Jokić misli da će napredovati kroz reprezentaciju. Mislim da je pametna izjava Pešića, tj više "akcija".

Bane

pre 1 godinu

Jasno je ovde da je bio skrajnut kod prethodnih trenera.Pesic ce mu dati ulogu koju zasluzuje i bice zver.Igrace sigurno tu nema dileme i bice najbolji na terenu.

Kunta Kinte

pre 1 godinu

ljudi jednostavno ne shvataju da postoji samo jedan način, ne naterati (nikoga ne treba terati u rep. ako to ne želi), nego podstaknuti Jokića da igra za rep. A to je potpuno ga ignorisati, ne davati mu značaja za rep. ni 2 posto. Jednostavno, ako je pravi Srbin, a nadam se da jeste, ima iz inata svima da odjuri u rep. i da bude najbolji. Samo tako. Ovako, trtljati o njemu svaki bogovetni dan na svim medijima je kontraproduktivno.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Pa realno ne moze postati bolji od onog sto vec jeste. Najbolji je igrac NBA lige zvanicno. Tako da je ovo trik Jokicev
(Dienekes, 16. maj 2022 16:05)

Gde to piše da je zvanično najbolji igrač NBA lige? MVP nagrada je, kao što joj i samo ime kaže, nagrada za statistički najvrednijeg igrača u ligaškom delu takmičenja. Nikad niko MVP-ja nije proglašavao zvanično najboljim igračem NBA lige. To što su tu nagradu imali i zaista najbolji igrači poput Džordana, Kobija, Karija...to je nešto drugo. Tada je liga bila jača, kompaktnija, igrao se ozbiljan basket sa ozbiljnom konkurencijom i pogodilo se da MVP bude i zaista najbolji igrač. Danas to nije slučaj, liga je za klasu slabija nego pre par decenija i to je to.
Mi sve volimo da prilagodjavamo sebi. Dok Djoković nije osvojio Vimbldon, isti turnir je bio "nebitan". Dok nije osvojio US OPEN, i taj je bio nebitan, Onda je na listu najomraženijih došao RG, dok ga najzad nije osvojio...Sada je MVP nagrada "najbolji igrač sveta svih vremena", a da su je umesto Jokića osvojili drugi (a malo je falilo oba puta), onda bi MVP nagrada bila "nebitna". Sada je "nebitan" NBA prsten, jer će ga neki Srbin osvojiti na kukovo leto ili kasnije, ali je u medjuvremenu i fudbal postao "nebitan" jer sad dominiraju Hrvatski igrači, a u vreme Barija bio je strašno "bitan".
To se zove nepoštenje i licemerje.

kxk

pre 1 godinu

Uz dužno poštovanje Jokiću ali reprezentaciji ne trebaju igrači koje moraš da motivišeš i moliš da bi igrali. Reprezentaciji trebaju oni koji će na Pešićev poziv u pola noći reći da.

Skorpion

pre 1 godinu

I sad na primer, Jokic odigra za reprezentaciju vrhunske partije i onda ce svi poceti da pisu Jokicu care, sve ti je oprosteno, hvala ti za sve... Eto takav smo mi narod
(Milke, 16. maj 2022 17:52)

Zasto govoris u ime drugih, mozda si TI "takav narod" ali to ne znaci da su i drugi. Ja sam jasno vise puta napisao da nam takav ne treba u reprezentaciji i stojacu kod tog stava i ako bude igrao i ako osvojimo nesto sa njim, usta sumnjam.

vrg

pre 1 godinu

Jokić djeluje totalno nezainteresovano za reprezentaciju.Sjetite se da je prošlo SP došao sa 11kg viška.Jeste počinjao sa klupe ali imao je dovoljnu minutažu da se pokaže.Svi znamo da je odigrao ispod očekivanog.Nadam se da se nešto promjenilo na bolje i da će MVP pokazati i za reprezentaciju svoj kvalitet.
(bl, 16. maj 2022 16:48)

pa on je tada imao visak kg i u denveru. nije se ugojio specijalno za repreyentaciju.
drugo, u repreyentaciju su ga stavili na drugaciju poziciju od one na kojoj igra, a ne znam dal treba naglasavati da sa igracima u reprezentaciji nije i ne moze da bude uigran kao i sa klubom sa kojim prolayi pripreme i igra po 80 utakmica u sezoni.
a moze da vazi i obrnuto. covek koji u klubu sedi na klupi a u reprezentaciji igra ce, normalno, imati bolji ucinak u reprezentaciji.
u svakom slucaju ne ocekujte od ljudi da u reprezentaciji budu isti kao sto su i u klubu.

todor

pre 1 godinu

Što se tiče nedolaska na pripreme (bogamu i u JNA) Divac i Stojaković su bez premca, onda se lako predomisle ,pa možda i igraju..Danas treba bistre glave videte ko je može da nosi igru, Bjelica siguno neee,Teo ostario, a još kao talenat, i umišljeni umjetnik "nečeg"

Avaya

pre 1 godinu

Човеку се смеши нови уговор од 250 милиона $, наш Савез ни под тачком разно не може да му да ту лову ако се он повреди играјући за репрезентацију. Наравно да ће да гледа прво себе...

ogicg

pre 1 godinu

Ako umijete citati kroz redove upravo vam je covjek saopstio da Jokicu ne oada na panet da igra za reprezentaciju.Al bitno da poruke pise ćirilicom.E to vam je taj nas balkanski mentalitet.A lebron i cary ...sa ponosom oce za Aneriku

Padaju mi kapci

pre 1 godinu

Nasi treneri su najvise krivi sto 20 godina nista nismo osvojili a ako ovako nastavimo ni sledecih 20 necemo. Ej, njima je Jokic koji je MVP Nba lige krilo, da bi igrao Raduljica ili Bobi jer Boze moj, imamo dobre centre. Jokic da je pametan i da ne igra. I ovdje se pise kako je Meloun u Denveru sablonski trener i nema osjecaj za igru a u nasoj reprezentaciji se Jokic koristi kao cetvorka, Micic ili Teodosic moraju da carine loptu 20 sekundi, vrti se ista igra kao prije 25 godina kada smo bili sila. Jokic ako vec igra, onda sve treba da se vrti oko njega kao u Denveru, da on prevodi loptu, on vrti pik, on asistira i sutira, da Bogdan bude ono sto je Marej u Denveru, da Lucic i Kalinic rade stvari kao Gordon i Rivers, da je u petorci uvjek dobar suter. Ali od toga nece biti nista, opet cemo igrati nasu igru i kad ispadnemo u cetvrtfinalu krenuce pljuvanje.

Bravo za komentar, potpuno si u pravu od reci do reci.

Luka Doncic

pre 1 godinu

Kakve su ovo gluposti,brate ako ti nemas taj zar da igras za svoju zemlju je#es sve,cuj da postane bolji,pa to neka radi u NBA,ovo je reprezentacija,tvoja zemlja,imas priliku biti sampion,uveseliti napacen narod,sebe uciniti voljenim i posebnim mani me tih prica,odmori se imas vremena a onda oblaci dres Srbije i igraj!

Kupler Majstor

pre 1 godinu

Za sada verovatno najbolji evropljanin u NBA je Petrović Dražen !
(vakcinisan, 16. maj 2022 17:12)

Stojakovic je bolji od obojice... Tako da ne glumi Dražena kao veličinu.

Kuža

pre 1 godinu

Ispada da mu se ne igra na Evropskom jer su slabiji igrači, a on je upravo odbio da igra prošle godine Olimpijske igre gde bi igrao možda i protiv SAD?

Milos

pre 1 godinu

realno ne moze postati bolji od onog sto vec jeste. Najbolji je igrac NBA lige zvanicno. Tako da je ovo trik Jokicev

Jeste najbolji, Ali revijalnog dela. Kad se ozbiljne utakmice igraju, on Jase konje u Somboru.

Пантелија

pre 1 godinu

На жалост, када се буде подвлачила црта и сводили рачуни, утврдиће се да је Штимара дао много више рспрезентацији него двоструки МВП. Јокић је геније али моје поштовање иде Штимцу.

Enis

pre 1 godinu

Kad cemo vise da se opametimo?
Je li SCG sa NBA igracima dozivela debakl na Euro 2005 u Beogradu? Jeste. Jel posle toga nismo mogli da se opasuljimo 4 godine? Nismo.

Je li onda Ivkovic 2009 uzeo srebro kada niko nije ocekivao sa golobradim klincima + Krletom i Teom? Jeste.

Je li 2014 Sale igrao finale svetskog sa igracima iz Radnickog iz Kragujevca? Jeste.

Jesmo li 2019 sa NAJJACIM TIMOM U ISTORIJI osvojili razocaravajuce 5 mesto? Jesmo.

Kad cemo da naucimo da se ne radi o imenima na spisku, nego o atmosferi, radu, treninzima. Ja bih se istog sekunda oprostio sa Jokicem, ostavio prostora da jednog dana ako bude odlucio da se kao i svi pojavi po zavrsetku klupskih obaveza javi selektoru i pita ga kad je okupljanje. Do tad, dovidjenja, treba bre da gradimo reprezentaciju, mi smo Srbija, zemlja kosarke, bez obzira na malo nazadovanje zadnjih godina i dalje imamo igrace. Pa nismo mi neka Finska ili Svedska pa da zavisimo od jednog super-stara majku mu.

Oftalmolog

pre 1 godinu

Jokić je sa reprezentacijom doživeo jako loše iskustvo. Na OI kad smo bili srebrni, Jokić je igrao na 5-ci, igrali smo savršeno, trener je bio Đorđević.
Onda je godinu i po dana vodio bitku za poziciju 5 sa Nurkićem, nije hteo da igra krilo..i na kraju uspeo.
Onda opet dolazi u reprezentaciju, trener je isti, Đorđević, i on ga stavi na 4-i, ubacuje ga sa klupe??? I čovek imao isti učinak kao i u Denveru za tih godinu i po dana..10-13 poena, nas izbacila Argentina...na njega išla krivica, ide i dan danas, svi pričaju da "Jokara neće", Jokara ovakav, onakav?

E sad, hoće li mi neko reći, jesmo mi svi kolektivno ludi? Da li je realno da pričamo kako "neće", da ga pljujemo od tog i takvog prvenstva? Jokić će igrati, nema priče, i biće sve kao na OI .

czbg

pre 1 godinu

Prvo svaka cast Nikoli na vanserijskom uspehu i dvostrukoj MVP tituli. Sa druge strane, selektore, patriotizam ne definise pisanje na cirilici ili govorenje da si Srbin, cuj treba mu ekstra motiv da igra, da je tako nesto trebalo nasim precima i u kosarci, a i u nekim zivotnim stvarima, ne bi ni Jokica, ni Srbije bilo vec jedno 800 godina, tako da treba postovati Nikolu kao igraca i MVP, ali ako ne oseca dozu patriotizma, trebamo prestati da se ponizavamo, prevashodno druge igrace, pa kako da se oseca taj Teodosic, ili Kalinic. Tako da se okrenuti igracima koji hoce da igraju, a Nidzu pratiti u Nba i to je to. Sportski pozdrav.

Andrija

pre 1 godinu

Lični interes ispred nacionalnog takvo je i društvo general, što bi se Jokara razlikovao.Srcem za repku možda tako postane bolji čovek na tome da poradi mvp

A

pre 1 godinu

ovaj ce oterati Jokica svojim pametovanjem kao onaj nadmeni Djordjevic.Cuj Kalinic mu najvazniji igrac majko moja sta sve necu cuti od ovih nasih trenera.Onda neka ti Kalinic trpa 20 i vise poena nemoj ocekvati od Jokica i Bogija..
(Moe, 16. maj 2022 16:16)

Poznavaoče košarke nije štos sa neko utrpa 50 koševa već je važno kako igra timsku igru. Igranje u NBA i igranje u reprezentaciji su dve različite igre. U NBA ne moraš odbranu, možeš da šutiraš trojke koliko hoćeš. Tamo napad traje 10 sec. Run and gun. Jedan Gasol, Parker, Novicki su menjali filozofiju igre u reprezentaciji. Nema tu ja sam najbolji. Kalinić je igrač koji svoju igru podredjuje ekipi, igra odbranu igra napad. Ne može Jokić u reprezentaciji da igra od keca do petice kao što igra u Denveru

Ccc

pre 1 godinu

@lal, a ono srebro sa OI,ljudi ako želite da dobijete pluseve i da vas komentar bude shvaćen ozbiljno i relevantno, prvo proverite cinjenice pa ostavljajte komentare... Jokic je igrao na 2 prvenstva za Reprezentaciju Srbije, jednom je osvojio srebro na olimpijadi a drugi put je igrao 2019 kada je bio zamena Bircevicu na sv.prvenstvu u Kini. Stvarno nije toliko tesko u danasnje vreme covek da se informiše. Tako da, od 4 turnira koja je mogao da igra, nije igrao 2...I Divac, Djordjević i kompanija su preskakali reprezentativna okupljanja i turnire, samo je bilo davno pa se niko vise i ne seca...

shone

pre 1 godinu

Ja pratim NBA bec par decenija , sa i bez jokica , trenirao sam košarku od kad znam za sebe i prosto volim taj sport. Ovo sto je on izjavio nema veze sa vezom ili sam ja glup pa ne razumem šta je on hteo da kaze. Igraču za reprezentaciju samo ako mogu da napredujem kroz istu ?????? Stvarno ne razumem. Napredak pojedinca je individualna stvar i za to će morati da trenira sa ili bez reprezentacije. Sama igra za državni tim može samo da donese dodatno samopouzdanje i bude boost da još bolje i jače treniraš jer si ostvaren na tom polju. Primer je novak dojkovic koji od kada je osvojio davis kup kreće sa dominacijom i te je definitivno jedna od bitnijih stavki koja je doprinela njegovom mentalnom sazrevanju. Saigrači u našoj reprezentacij bi bila samo kvalitetnija grupa nego li sto trenutno ima u denveru sto je definitvno još jedan plus jer kad hoćeš da ucis ti sednes i piješ kafu sa pametnijim od sebe a ne da glupljim jer od njih ne možeš da naučiš ništa , jedino sto možeš je da napucss svoj ego kako si ti top i najpametniji a svi ostali tebi ni do kolena i tu napretka nema. Očigledno se desilo nešto proslo prvenstvo gde je bilo obostranih gresaka , kako sa djordjeviceve strane tako i sa njegove. Sale je totalno promašio sa taktikom i sa idejom kako da iskoristis najboljeg centra NBA a jokic je verovatno očekivao da će se igra u reprezentaciji bazirati na sistemu iz denvera gde on može da polaze svoj skill u najboljem svetlu. Tako da malo manje sujete i sa njegove strane i sa strane trenera i ne bi imali danas ovo. Mislim da pesic treba da ga pozove da igra za repku i da od njega traži da ili ne odgovor i to je to. Ako želiš da igraš za repku srcem i da se Boris za svoju zemlju onda si dobrodosao isko si drvo kao sto je stimac recimo a ako ti postavljaš uslove onda nisi za državni tim pa sve da si jokic , lebron i stef u jednom igraču i kraj priče.

holly

pre 1 godinu

Ko cita izmedju redova bice mu jasno. Proslo prvenstvo nije bilo hemihe u ekipi. Nije se znalo ko kosi a ko vodu nosi. Bez Tea kao lidera, raspad. Moje misljenje je da zeli da zna ko ce biti vodja ekipe

lal

pre 1 godinu

i luka bas uznapreduje kada se upari sa zigom dimec...

e moj kari... skratio si sebi rotaciju u sred svetskog prvenstva zbog banane... ali ne kosarkaske, nego prave... i sada da se dodovoravas coveku koji ima tacno nula trofeja u seniorskoj konkurenciji...

svaka cast za stotine miliona i licna priznanja... svako bira svoje prioritete i najvaznije je da bude srecan... a ti biraj one koji zele status boga, kao bodiroga... retki su, ali ih ima...

Under KV

pre 1 godinu

Jeste, ali ako se malo bolje uključi mozak onda skontas da sada imas gomilu buckaste djece koja ce sljedećih desetak godina ici na košarkaške terene zbog Jokica, a ne zbog Bircevica ili Raduljice!

Imas gomilu potencijalnih reprezentativaca, a ako ne..bar ces imati zdraviju omladinu.

Jokic je ogroman ambasador Srbije, igranje lopte nam najmanje znaci..naravno nama koji ne moramo visiti kraj malih ekrana.
(jojufff, 16. maj 2022 17:14)

Ma da, kako da ne. Deca od 10ak godina bas prate NBA! Ne znaju nijednog igraca. Ali kad se igra evropsko ili svetsko prvenstvo, da ne pominjemo OI, e onda cela porodica sedne ispred TVa i navija! Tako mala deca zavole kosarku!!! Tako imaju prave heroje na koje se ugledaju, kao mi nekada Oasoalja, Saleta, Divca, Danilovica, a kasnije Stojakovica, Rebracu....

NBA gleda 2 % Srbije!

xxx7

pre 1 godinu

Decko aj da se ne ljubimo, nema potrebe da igras pod ovakvim uslovima.
Srecno tebi u gradjenju svoje individualne karijere i to je to. Ali kolektivni sportisti zavise od medalja i titula (i tome teze) a ti ako ovako nastavis imaces samo licna priznanja,a bavis se kolektivnim sportom.
Ali svakako tvoja odluka. Kakve su sve legende prosle kroz nasu reprezentaciju i kakve ce tek biti, apsolutno moliti nekoga pa jos taj neko da postavlja neke besmislene uslove je sramotno i ovaj sport i ova reprezentacija to ne zasluzuju.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Kako vam nije jasno? Jokic Nikola po fiba pravilima ne ume da igra. Ne bi to licilo na nekog ko je osvojio MVP. To mu ne treba pa za reprezentaciju nece ni da igra.
(Rasic doktor, 17. maj 2022 08:59)

:-) Dobar, dobar, svaka čast.
Po Fiba pravilima koš ima deset santimetara i uveden je obavezan ofsajd za centre:-)

Solo

pre 1 godinu

Sad je Jokic najbolji Srbin jer pise "cirilicom" kako ga Pesic prodaje naodu...Hmm...Nema nista od Jokica i njegove cirilice moze da ostane kod Amera i da se nevraca vise..Jedan talno nezreo mladic jos uvek koka-kola tinejdzer..Mozda ceka da mu Pesic kupi "Konja" ili ce jednog dana da zaigra za Canka i Vojvodinu..Hmm

Иван

pre 1 godinu

Oво су све поруке за друге, а не за Јокића. За клинце у Србији, да се кроз играње у репрезентацији напредује. Наравно да Јокић хоће да игра овог лета, њему је најлакше да трофеј освоји на неком европском првенству. А са првим трофејом добија се оно што Лука сада има, па побеђује у 7. мечу рутински један Финикс. Одвикао се мало Никола од победа, играјући са Бартоном као десном руком, али Пешић све ово диже на виши, озбиљнији ниво због тога да се не би опет окупили неозбиљни играчи у националном дресу, као прошле године.

Мени не делује случајно оно Пешићево истицање баш Калинића: то је играч којег је Ђорђевић одбацио, исти онај Ђорђевић који није успео да извуче максимум из Јокића. Значи, порука Николи је да ће Пешић поставити ствари сасвим другачије од Салета. Уз то је Калинић онај доказ озбиљности. Волим ја Бјелицу, али он уме да буде малодушан, млак, док је Калина класични фајтер, какви Јокићу требају свуда, и у Нагетсима и у репрезентацији Србије. Мислим да нећемо ни Теодосића гледати више у дресу са државним грбом. Или барем не у ранијој улози.

ŽD

pre 1 godinu

Mnogi komentatori maše poentu. Jokić hoće da igra za Srbiju ali neće za KSS. Ne želi da ga tretiraju kao nekog juniora, da ga ponižavaju i glume veličine igrajući se sa njim.
Koji bi igrač takvog renomea na to pristao. Da greje klupu i bude vodonoša u ekipi koja gubi.
Manite se Jokića problem je u KSS- u.

ldjidji

pre 1 godinu

pravićemo djordjevica od blata..ne postoji bolji selektor i veci motivator od djordjevica zapamtite to...to sto je uradio uradio je maksimum.ne zaboravite to

SUNĐER BOB

pre 1 godinu

Ako ne oseca da treba da igra za svoju zemlju i nema motivaciju ne treba ga dodatno motivisati..ako treba da igra za svoju zemlju da bi on postao bolji a ne oseca da i nacionalni tim treba da postane bolji onda nam i ne treba..nek igra za Amere nek njima bude dobar . sebi je vec dosta dobrog uradio..cuj da ga motivisemo da igra za reprezentaciju? motiv za to dodatni treba???

Voja

pre 1 godinu

Ja bio u zabludi da igrači dolaze da igraju za državni tim da bi mu pomogli da bude bolji,kad ono obrnuto.Reprezentacija je,izgleda,tu da razigra igrače da budu što spremniji za klubove.Dobro bar da znamo da se ne nerviramo ako ne bude rezultata.

Ivan V.

pre 1 godinu

E moj Pesko,pa zar nema veceg motiva od Olimpijskih igara?Ne trazi mu opravdanja,ako nece,ne mora,ima ko hoce.A strance zaboravi.Kako smo igrali sa domacim igracima,tako cemo i nadalje.Necu da amerikanac zauzima mesto u timu,pa da da nula poena.Bolje onda da se nerviram zbog katastrofalne igre Trifunovica nego Pantera!

2CRAZY

pre 1 godinu

Joj boze... i ovaj vidi krilo u Jokicu, pukli smo...
Zeli da igra samo ako ce tako napredovati kao igrac? kakva je to glupost, ako to Pesic nije izmislio, onda je bas glupost da tako nesto kaze Jokic?
Ko moze tu sta da mu garantuje i sam zna sta ga tu ocekuje i koji su mu protivnici... da je rekao da oce da propustio pripreme il tako nesto, pa da ga i razumem, ali ovo... ovo je nedokucivo, zaista ne razumem sta on tacno zeli.

Sumadin

pre 1 godinu

Ja sam za to da preskoci i ovaj rep. ciklus. Naredna i ona nakon toga su sezone kada ce Denver probati da napadne titulu. Imace najbolju sansu koju ce moci da ima u Denveru a i tih narednih par sezona ce mozda biti jedine u negovoj karijeri da pokusa i ostvari to, ako vec namerava da provede karijeru u Denveru.

pacificka_obala

pre 1 godinu

Zasto bi neko igrao za reprezentaciju ako ga u toj reprezentaciji ponizavaju? Vi toliko volite Srbiju i nacionalni time da bi pristali da igrate u nacionalnom timu pod svim uslovima, da vas guraju u drugi plan, da neke anonimuse guraju ispred vas, da ne cene ono sto jeste?

Za ilustraciju, mnogi su se iselili iz te Srbije ne zbog finansijskih razloga nego zbog ponizenja i unizavanja koje su dozivljavali u toj imitaciji od drzave. Zavrsis regularne skole u roku, imas titule, iskustvo, znanje a za shefa ti postave nekoga ko je isao na Megableju ili slicnu shupu od skole za koju se ulaz i izlaz (diploma) placa a u karijeri se napreduje preko partijskih ili rodjackih veza.

Pa tako, jednom od top 5 svetskih igraca u zadnjih par godina dodeljuje se uloga u timu koja veze nema sa njegovom pravom pozicijom da bi se napravilo mesta selektorovim pulenima ili da bi sujetni selektor dokazao kako je on bolji od tamo nekog trenercica iz NBA.
Zasto bi onda Jokic "igrao" za takav tim i pod takvim uslovima? Zasto bi gubio slobodno vreme i trosio svoje pripreme za NBA za reprezentaciju gde ga ne cene, gde se guraju neciji puleni i gde neko nad njim dokazuje trenersku velicinu? Zasto? Da bi udovoljio masama nalozenih "navijaca" nacionalnog tima?

Dakle, dok se u Srbiji ne promeni mentalitet i sistem koji vrednuje neke druge vrednosti umesto znanja, truda i zasluga ne treba trositi vreme na Srbiju, ni u nauci, ni u struci, pa ni u sportovima.

Milke

pre 1 godinu

I sad na primer, Jokic odigra za reprezentaciju vrhunske partije i onda ce svi poceti da pisu Jokicu care, sve ti je oprosteno, hvala ti za sve... Eto takav smo mi narod

А. Петров

pre 1 godinu

“Nema nikakve sumnje da su Nikola Jokić i Luka Dončić, najbolji evropski igrači koji su ikada igrali u NBA ligi”
…а Дирк Новицки - ништа?

Nikola

pre 1 godinu

Ukratko on je iznad kulta reprezentacije, i onoga sto ona predstavlja.
Ja ne verujem sta sam procitao..ne, ne treba nam takva reprezentacija.
Kosarka je timski sport, ne postoji najbitniji pa cak i kad je najbolji.
E ljudi nekqd su mogli zajedno Divac Danilovic Djorđevic itd.a Jokicu moraju da se stvore uslovi..
Jeste dobar, ma odlican u onome sto radi ali da je kompletna licnost, nije..

Chris Mullin

pre 1 godinu

Evo u cemu je Djordjevic pogresio na svetskom. On je zeleo da ima tim od 12 igraca, da ima dve jake petorke i da otprilike lomi protivnike tempom, da ima odmornu ekipu. I iz utakmice u utakmicu je malo sarao sa petorkama, malo Bobi, malo Milutinov, a Jokic igrao 15-20 minuta. I sve bilo OK dok smo nabijali Angolu, Porto Riko i koga vec. I dodju dva najvaznija meca, mi kao imamo odmorne igrace, ali nemamo definisanu rotaciju. Dodju nam Spanci i razbiju nam koncept. Medjutim Djordjevic promeni koncept i gurne Jokica u petorku protiv Argentine, i da mu da igra 32 minuta. Medjutim Jokic nije uhodan sa ekipom, ekipa nije sa Jokicem kao glavnim igracem, i eto problema. Sto se Jokica tice, razumem njegovu ozlojedjenost, MVP lige, a rezerva Bircevicu, ali kad krenu kola nizbrdo, aj sad nas ti vadi. A sto se Djordjevica tice, veze s vezom nije imalo da celo prvenstvo igra jedno, a najvazniju utakmicu skroz drugo. Ako je verovao u koncept trebalo je da odigra tako i protiv Argentine. Inace za sva prethodna prvenstva Djordjevicu kapa dole. Eventualno ne za 2015, kada smo sve pobedili, pa i Spance, i otprilike imali isti scenario kao cetiri godine kasnije, dve poslednje i najvaznije utakmice izgubili.

Mik

pre 1 godinu

Ja mislim da Pesic zafrkava, kao i obicno. "Patriota je, pa pise mi cirilicom" po meni je to sarkazam posto Jokic nece igrati za reprezentaciju. Bar ne ove godine.

al, sta ja znam

pre 1 godinu

ma da, naravno, nemoj nista on da da svojoj zemlji koju toliko voli, nego i kad treba da igra moze ali samo ako on ima neku korist od toga, a nikako mi, pa da toliko voli srbiju igrao bi i on njoj poklonio svoje znanje ,a ne jos trazi da igra al samo ako on moze da napreduje...ooooo sve sam cuo sad

ajme..

pre 1 godinu

Gotovo da je rekao “necu da igram”. I neka ga, niko ne mora da igra ako nema motiv. Jokic je, po meni, osvojio sve sto je mogao. Biti MVP i jednom je uspeh, a dva vezano u danasnje BLM vreme ravno nemogucem. Sa Denverom nikad nece videti ni finale konferencije, a sa repkom vec ima srebro, tako da je on, cini mi se, svoje osvojio. Steta, sa njim i normalnom postavom bi bilo sanse da se nesto uradi, ovako pratimo hrvate laganim koracima.

Mvp

pre 1 godinu

Pesic ne zeli Jokica u timu kao sto nije hteo ni Djordjevic,imas Mvp igraca Nba lige koji je tamo centar i ti hoces da igra krilo da bude bandera preko koje ce Kalinic i Teodosic da se ispucavaju.Mnogi zavide ovom momku mnogo,sve cine da ne igra,a ako i pristane onda bi da ga drze na poziciji gde nece moci da pokaze ono po cemu je najbolji na svetu,zamislite da su Ronalda drzali u reprezentaciji na poziciji beka.Jokic treba da igra samo ako ce biti ono sto jeste lider i da sve ide preko njega,najbolji trener u istoriji Nba lige se prilagodjavao Jordanu,pa sto nebi Pesic trenutno njaboljem igracu na svetu drugu godinu uzastopno.

Kile

pre 1 godinu

Ljudi koji ne prate NBA ne shvataju koliko je on utakmica odigrao prosle godine i kojim intezitetom jer vuce ceo tim i igra cele utakmice. NBA se igra svake druge veceri a ponekad i svako vece. To je ogroman zamor za igrace i velika verovatnoca za povrede. Covek treba da potpise najveci ugovor u istoriji NBA i da sledece godine konacno nesto uradi u playoff-u. Hteli mi to da priznamo ili ne NBA je sasvim drugi svet u odnosu na bilo koje drugo kosarkasko prvenstvo. Cak i da nastupi jednostavno nece igrati punim intezitetom i rizikovati da mu neki mesar upropasti karijeru.
(Bojan, 16. maj 2022 17:48)

A koju ligu je igrao P. Gasol?
Olimpijski pobednik, Evropski prvak.. Pripreme za novu NBA sezonu počinju 1 Oktobra. Danas je Maj mesec a on sa Denverom ispao u prvom kolu još u Aprilu. Ali njemu je najvažniji konj. Za normalnog sportistu mesec dana dovoljno za odmor

Milojko

pre 1 godinu

Sto se mene tice,ako ce da postavlja bilo kakve uslove,nemora ni da igra!Da se razumemo,veliki sam navijac reprenzetacije i voleo bih da igra,ali ko je on ili bilo ko drugi da postavlja neke uslove???Umesto fa mu bude vellika cast!Volim josarki ,uopste sport ali tog coveka uopste ne pratim!

Pera

pre 1 godinu

Ne kapiram, Jokic je umoran, naporan tempo u nba, zeli da se odmori i spremi za sledecu sezonu pa razmislja dal da igra. Pa nek ulazi sa klupe i u drugu postavu rastereceno, ee al nece, hoce sve kao u denveru, al ne moze , jer je umoran.

шиле

pre 1 godinu

Играће Ембид за Французе. Ако хоће да докаже да је мвп, победиће га у финалу!

Zastava101Specijal

pre 1 godinu

Ako pise cirilicom i ne mora da igra. Dokazani patriota.
(Marko, 16. maj 2022 16:18)
Kari je to upakovao u celofan, teško da si ti to ukapirao, očigledno da nisi.

djomla

pre 1 godinu

Nikola Jokić će igrati za reprezentaciju samo pod jednim uslovom, a to je da kroz reprezentaciju Srbije postane bolji igrač.

Koliko sam ja razumio ovu rečenicu Nikola hoće da igra, ali da bude iskorišten na pravi način, da kida i da bude dio tima koji će predstavljati nešto.

hvatač magle

pre 1 godinu

Secam se kako je Novicki svakog leta isao na reprezentativne obaveze, i nikada se nije bunio kada su ga kao, tada, najboljeg igraca u NBA stavljali u drugu petorku Nemacke, i kada bi igrao kad role-player svojim saigracima koji su bili sporedni u svojim timovima. To ga je jos vise inspirisalo da radi jos vise i cesce se javlja u repku gde je bio bas cenjen.


Yes, how yes no.

SrbEUin

pre 1 godinu

sada da se dodovoravas coveku koji ima tacno nula trofeja u seniorskoj konkurenciji...(lal, 16. maj 2022 17:53)


Taj čovek nam je igrom u zadnja tri minuta i protiv Cro i protiv Aus doneo finale i SREBRO na OI u Brazilu.

Fergi

pre 1 godinu

Evo Doncic je primer. Vidite kako je napredovao u reprezentaciji Slovenije? Doduse, ne znam sa kojim igracima i sta je napravio poslednji put ali je napredovao i sada razbija u NBA?

nz

pre 1 godinu

Ne znam zašto ovi pacijenti više pišu te gluposti da je bio rezerva Birčeviću i da je trebalo da igra na petici...alo bre, u Denveru igra pleja a problem je da li je na 4 ili 5, daj dosta više sa tim. Ako ima posebne uslove da igra ne mora ni da igra.

Ђоле

pre 1 godinu

Пише му ћирилицом? Па што је то толико важно да жели да истакне да му Јокић пише ћирилицом? Можда жели тиме да каже да је он патриота, да воли своју земљу?
Ма, дај! Лик је река о своје. Доста више са њим. Нек се одмара. Зар није вечито уморан...

aleksa

pre 1 godinu

Doncic je odlican ali je nejasno zasto ga ubacuje u isti nivo sa sada zvanicno najboljim dvostrukim igracem sveta? Nije on trenutno samo najbolji, njegova statistika i standardna i napredna pokazuje da je usao u top 5 svih vremena jer ono sto on radi nije vidjeno skoro. Doncic je odlican ali trenutno nivo ispod

Sasha

pre 1 godinu

Posto igrajuci za reprezentaciju ne moze da postane bolji igrac nego sto je sada, ovo mu je izgovor da vise ne igra za reprezentaciju! Treba mu se zahvaliti i ne racunati vise na njega

Tako je, kako je

pre 1 godinu

ovaj ce oterati Jokica svojim pametovanjem kao onaj nadmeni Djordjevic.Cuj Kalinic mu najvazniji igrac majko moja sta sve necu cuti od ovih nasih trenera.Onda neka ti Kalinic trpa 20 i vise poena nemoj ocekvati od Jokica i Bogija..
(Moe, 16. maj 2022 16:16)

Poznavaoče košarke nije štos sa neko utrpa 50 koševa već je važno kako igra timsku igru. Igranje u NBA i igranje u reprezentaciji su dve različite igre. U NBA ne moraš odbranu, možeš da šutiraš trojke koliko hoćeš. Tamo napad traje 10 sec. Run and gun. Jedan Gasol, Parker, Novicki su menjali filozofiju igre u reprezentaciji. Nema tu ja sam najbolji. Kalinić je igrač koji svoju igru podredjuje ekipi, igra odbranu igra napad. Ne može Jokić u reprezentaciji da igra od keca do petice kao što igra u Denveru
(A, 16. maj 2022 16:32)

Prosečan "poznavalac" košarke iz Srbije vrednuje igrače po tome koliko koševa daju. Tako su svojevremeno pljuvali Pefija Markovića jer nema šut, ne daje koševe, ciglar je i sl.

macconi

pre 1 godinu

kaze Pesic mi moramo da nadjemo nacin da ga motivisemo da se odmerava sa najboljim igracima Evrope,a pre toga recenica da on voli svoju zemlju...pa zar nije dovoljan motiv igrati za svoju zemlju ako je volis i da pruzis maksimum...kakve veze ima da li ce kroz reprezentaciju on napredovati ili ne...i sta Srbiji znaci to sto ima najboljeg kosarkasa na svetu kada on mozda nece igrati za svoju svoju zemlju...ili treba da se nadje posebna motivacija za njega

Steva

pre 1 godinu

Lični interes ispred nacionalnog takvo je i društvo general, što bi se Jokara razlikovao.Srcem za repku možda tako postane bolji čovek na tome da poradi mvp
(Andrija, 16. maj 2022 16:13)

Ti, siguran sam, trcis da volontiras, odrices se plate i odmora za dobrobit drzave i naroda.

@Hijena

pre 1 godinu

Ako budemo igrali kao Denver titulu necemo videti kao sto nisu ni oni.
Niko ne moze da mu glumi saigrace iz Denvera,svako ima neki kvalitet koji Pesic treba da iskoristi da bi reprezentacija igrala bolje.
Dobro je sto Jokic ima osecaj za asistenciju ali to ne znaci da moze pleja igrati,ne bi preneo loptu kad bi mu dribling napao neki nizi,brzi igrac.
Jokic jeste nas najbolji igrac ali jedan igrac ne moze dobiti sam utakmicu inace bi Harden,Vestbruk bili visestruki osvajaci NBA lige.
Na silu ne treba da igra jer videli smo i na SP kako to izgleda.

зест

pre 1 godinu

Ево и ја знам ћирилицу... Каквих небулоза се наслушасмо... Јокићу свака част на клупским и личним успесима. Али не видим разлог да му се у медијима даје више пажње него било ком играчу НБА - Дончићу, Леброну... Нека пуни статистике тамо а за репку ћемо се снаћи.

zvezdaš

pre 1 godinu

On je ponosni Srbin, koji meni poruke piše ćirilicom. Međutim, mi moramo da nađemo način da ga motivišemo da se odmeri sa najboljim igračima u Evropi.

?!?! Ne razumem ovde dve stvari. Prva, nisi ponosni Srbin ako ne pišeš ćirilicom. Druga, šta znači to "motivišemo"?! Zar nije dovoljna motivacija to što te tvoja zemlja zove?!?! Mislim, ako si već ponosni Srbin koji piše ćirilicom!!!
Meni lično, taj nikada više ne bi ni zaigrao za reprezentaciju!!!

Jagoda

pre 1 godinu

Nikola Jokić će igrati za reprezentaciju samo pod jednim uslovom, a to je da kroz reprezentaciju Srbije postane bolji igrač.

Ovo je nešto najgluplje što sam čuo...
(sloba, 16. maj 2022 15:57)

Pa i ne slazem se bas da je glupo.
Mozda se covek nije najbolje izrazio ali reprezentacija jeste i treba biti mesto gde ce igraci postajati bolji, u bilo kom sportu.
A druga stvar, mozda se ovo odnosi i na nedefinisanu ulogu koju je imao kod Saleta Djordjevica na proslom SP. Niti smo mi nesto postigli, niti nam je on pomogao sa takvom ulogom.
Jokic je skroman momak, ali daleko od toga da nema svoje principe. On je nas lider na terenu ili bi bar trebao da bude. Ni jedno drugo ime ne treba da bude ispred njega u ovom momentu. Covek je najbolji kosarkas na svetu. Tacka.

MagicJohnson

pre 1 godinu

Koliko ja znam, 3 puta je odbio reprezentativne obaveze. Ja ga više ne bi zvao. Još treba da mu pravimo interesantno? Zvezda jedna...neka njega kod amera, tamo je zvezda, mvp, to mu donosi lepu lovu, i time treba da se bavi. Reprezentativne obaveze neka ostavi onima kojima je to čast. Meni više npr smeta što prošle godine nije imao motiva da ide na Olipijadu...jednostavno, sport je za njega prvenstveno posao, i to je ok. Mislim, svako treba da može da bira, on je izabrao, zašto se pobogu, presinguje opet na čoveka da igra za reprezentaciju?

lignjoslab

pre 1 godinu

Čovek je hteo da kaze da bi igrao za repku ako bi radio ono sto najbolje ume, a ne da bude zamena Birčeviću.
Kad skapiramo da kada bi nama Jokić imao ulogu kao u Denveru, onda bi mi bili duplo bolja repka, nego ga imati radi imena i prezimena i gurati ga da igra na poziciji koju ne voli (četvorka) .
Nema ovde mesta sujeti jer je ovde interes repke najbitniji, a on je identican sa interesima Jokica. Ukoliko nema mogucnost da pokaze svoj potencijal, onda nije ni potreban, što se i videlo na SP

Da

pre 1 godinu

E moj Srbine, sve si nas razočarao. Ko mi je kriv što sam se nadao. Mogao si da budeš novi Stojaković, a ispao si promšaj kao Aleksandrov. Tebi su očigledno važniji Denver i NBA nego tvoj narod. Da sam ja selektor nikada više ne bi igrao za repku. Ma baš me briga ionako imamo Nemanju Bjelicu, velikog gospodina uvek mirnog i spremnog da obuče dres, a na centru Bobija Marjanovića gorostasa iz LA-a koji je sto puta veći šmeker. Nije mi jasno samo kako je Novicki mogao uvek da se odazove svojoj državi. Dragi Nikola, zar ti nije nimalo stalo???. Što se mene tiče možed da uzmeš državljanstvo Amerike i da nastupaš za njih!!! Molim b92 da više ne izveštava o dotičnom.
(Pera, 16. maj 2022 16:24)

To što "imamo" nije dovoljno jer su "veliki gospodin" i "veliki šmeker" potpuno nedovoljni za neki ozbiljniji uspeh reprezentacije. Za zlato ti trebaju Jokić i Bogdanović, sve ostalo je pomoćna radna snaga.

SvilajnacPomoravlje

pre 1 godinu

Svetislave, brate naš iz Pirota, sve smo te razumeli, nema potrebe za patetisanjem, shvatamo iz ovoga što si rekao kakve su (ne)ambicije Jokića prema nacionalnom grbu.

Marko

pre 1 godinu

@Milos

I u playoffu Nikola Jokic je bio najbolji, 31 poen na 58% surta iz igre u proseku za samo 34 minuta igre.
Individualno je Jokic odigrao bolje od Doncica u playofu, samo sto nema saigrace, kosarka je timska igra.

Jokica ne zanima reprezentacija

pre 1 godinu

@dra

Izmisljas gluposti. Ti bas znas sta on ima u ugovoru i koje klauzule? I samo Jokicu sve brane da igra, dok Durenta, Doncica, Janisa i ostale niko ne sprecava?
Jokic nema zelju da igra za reprezentaciju, osim ako ne vidi neki licni interes. To je toliko ocigledno, da samo slep covek ne vidi. Uvek je sa njim neko natezanje i uvek ce i biti, nikad jasno nece reci hocu ili necu.
Meni nije jasno da jos uvek ima mazohista koji se samoobmanjuju i uveravaju sebe da Jokic zeli da igra, nego eto, uvek se nesto ispreci, pa jadan ne moze, nije do njega.
Ne treba ga napadati, ali jos manje pravdati, vec samo zvati stvari pravim imenom. Ako hoce, neka igra, ako nece, ne mora.

ST

pre 1 godinu

Bolji igrač postaće ako mu ime udje u spisak osvajača medalja sa reprezentacijim i ako kolege (pogotovo one mladje) iz tima načini boljim igračima. Pitanje je kako on na to gleda. Nadajmo se gore navedeni način.

djapica

pre 1 godinu

Postoje problemi u KSS-u: jaka je struja ovih koji misle da Jokic jednostavno nema talenta da bude rezervni centar. Druga struja, pod pritiskom javnosti i nošena uzastopnom NBA MVP nagradom misli da Jokic ipak zaslužuje mesto rezervnog centra.
Zbog toga Pesic daje ovako konfuzne izjave. RealnO.

ljuba

pre 1 godinu

Ne razumem Pešića šta govori. Jesu li iz KSS uredno pozvali Jokića da igra za reprezentaciju ili ne , pitanje je sad.
Posle poziva sledi odgovor što je logično.
Sve priče pre toga su bajke za malu decu.
Nije valjda da neko misli da je bolje ne zvati ga.
Možda bi se sutra neko pravdao za neuspeh Jokićem.

Under KV

pre 1 godinu

Znaci Jokic zeli kroz reprezentaciju da gleda samo svoj interes! Ako ce to da ga ucini boljim igračem, tj. da njemu i MR donese vise para, onda ce i da igra za reprezentaciju. Ako nema para, onda nece! Briga ga za hiljade malisana koji gledaju kosarku i koji bi za njega i Srbiju navijali!

Jasno je da ne zeli da igra, a Kari je fin i kulturan!
Ne treba nam!!!

hahahahahha

pre 1 godinu

''Jesmo li 2019 sa NAJJACIM TIMOM U ISTORIJI osvojili razocaravajuce 5 mesto? Jesmo.''

NAJJAČIM TIMOM U ISTORIJI??????

Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Marko Simonović, Vladimir Lučić, Stefan Birčević, Nemanja Bjelica, Nikola Jokić, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica i Nikola Milutinov.

vs.

Vlade Divac, Zoran Savić, Predrag Danilović, Žarko Paspalj, Zoran Sretenović, Aleksandar Đorđević, Dejan Bodiroga, Dejan Tomašević, Miroslav Berić, Željko Rebrača, Dejan Koturović i Saša Obradović.

NAJJAČIM TIMOM U ISTORIJI??????

iskusni ratnik

pre 1 godinu

Nemoj ga na krilo molim te. Covek je centar i podredi ekipu njemu kao u Denveru. Bez sujete objasniti ostalima ko je kocijas, a ko konji koji rade za tim. Svi kao jedan ali on mora biti glavni jer je uz belog najinteligentniji igrac kog imamo. Dobar je i Vasa ali samo oni mogu videti ono sto drugi vide tek posle utakmice na snimku. Volim ih sve ko se odazove jer brane boje nase zemlje.

C i n i k

pre 1 godinu

Trebalo bi da igra, bio bi veliko pojacanje ali ok, i ako ne bude igrao ja licno bih razumeo, veliki su napori u Nba, mi imamo jako dobre igrace te selektora, ako se svi sakupe to ce biti ekipa za medalju, sa ili bez Jokica za kojeg mislim da ce igrati.

džegodin siti

pre 1 godinu

Pitanje je kako će Jokić kroz reprezentaciju da postane bolji igrač?Pa tako što će igrati za nju,pa onda posle takmičenja će se to videti u zavisnosti koje ćemo mesto osvojiti.Niko ne može garantovati zlato,a samim tim i Jokićev napredak.Ako to shvatimo,onda je taj uslov nerazumljiv i apstraktan.

Hagiano

pre 1 godinu

Ovo sve jednostavno može da se reši. Održi konferenciju ili ne mora samo kaže stavljam se na raspolaganje državnom timu ili ne. I to je to.
Pustite ćirilicu, latinicu, želje i čestitke.
Zahtevi, pa procene da li će napredovati ili ne.. Previše prenemaganja oko proste stvari. Na kraju, vreme će pokazati, ako bude igrao - super dobrodošao, ako ne bude igrao opet dobro šta sad, igramo bez njega, nije nam prvi put. Bitna je ekipa kao celina da oni budu povezani i u igri i u glavi...

A naravno očekuje se napad na zlato.

Rasic doktor

pre 1 godinu

Kako vam nije jasno? Jokic Nikola po fiba pravilima ne ume da igra. Ne bi to licilo na nekog ko je osvojio MVP. To mu ne treba pa za reprezentaciju nece ni da igra.

djoks

pre 1 godinu

Ko će znati šta piše u Jokićevom ugovoru ili šta će pisati u novom. Nije džaba vlasnik kluba došao u Sombor u štalu, njegova porodica je vlasnik Arsenala, možda je jednom u životu bio u Londonu ma stadionu. Sigurno je da Jokić voli svoju zemlju, ali klupska karijera mu je bitnija od reprezentacija, ne osuđujem ga niti ga branim, niko od nas nije bio u takvoj situaciji. Jedino što me nervira je ovo provlačenje kroz medije, brate ili hoćeš da igraš ili nećeš, ako hoćeš super, ako nećeš imam momaka koji hoće da igraju i njima treba posvetiti pažnju. Ali bilo bi malo bezveze da Dončić igra, a Jokić ne igra, jer su obojica franšizni igrači
.

Fergi

pre 1 godinu

Evo Doncic je primer. Vidite kako je napredovao u reprezentaciji Slovenije? Doduse, ne znam sa kojim igracima i sta je napravio poslednji put ali je napredovao i sada razbija u NBA?

Milan

pre 1 godinu

Dolazi Jokara da sedi na klupi, prednost ima Raduljica
E moj Sale, volim te zbog one dve trojke, ali ovde si baš zeznuo stvar.
(keppa, 16. maj 2022 16:17)

To je bilo pre 3 godine, dobro se nisi setio nečega od pre 20 godina pa da to bude opravdanje

Ivan B

pre 1 godinu

Šta znači to da postane bolji igrač kroz reprezentaciju... Pa zar nije sad najbolji igrač na svetu zar nije MVP? To je ono kad ne znaju kako drugačije da kažu ma bre boli ga ona stvar da igra za zemlju pa sad kao neki uslov ima... Svašta.. Ne zamlaćujte se vise sa njim ...

Zalutaoovde

pre 1 godinu

Sad sam zbunjen jos vise. Da li se nadati da ce igra ili ne?
A bre ljudi sve neko koketiranje ,neizvesnost i nagadjanje.

Svi pricaju kako jokic zeli da igra a praksa pokazuje drugacije
Ne osudjujem momka,njegov izbor i sve najbolje mu zelim. Samo bih voleo da nema ovoliko neizvesnosti oko jednostavne stvari. Hoces ,neces?

Dušožder

pre 1 godinu

“Popularni Kari iza sebe ima briljatnu karijeru. Sa reprezentacijom Srbije je bio svetski i evropski prvak, sa Nemačkom je stigao do kontinentalnog trona (1993.godine) sa Barselonom je osvojio Evroligu, bio je šampion Jugoslavije sa Bosnom, pet puta prvak Nemačke sa Albom, dva puta šampion Španije sa Barselonom. Takođe osvojio je međunarodni Kup Radivoja Koraća (1995) i FIBA Evrokup.”


Bajo moj!

Zoran N.

pre 1 godinu

Za njegov stil igre mora reprezentacija mnogo da se uigra. Košarkaška pravila u nba su drugačija i favorizuju stil igre koji je njemu prepoznatljiv, videlo se na prethodnim utakmicama reprezentacije da to nije to, a očekivanja i publike i navijača su prevelika. Pustite čoveka da živi svoj život, ako mu se ne igra za reprezentaciju i to je bolje nego da pristane onako reda radi.

Istina leči...

pre 1 godinu

To što on traži je u njemu samom. Ako to ima u sebi, ima, ako nema- nema. Nije do drugih, do njega je.
Volim Jokića , fantastičnu sliku šalje omladinu (ljubav prema životu, konjima, bez društvenih mreža i hajpa, plastičnih vrednosti), iinemam.nameru da ga pljujem, kudim i slično. Nastaviću da pratim njegove igre, jer on nema reprizu ili dvojnika i ne može dva puta da se vidi. Ipak, nadam se da ima dovoljno vremena da se nauživa u te male a najslađe životne stvari, da će mu one detoksirati dušu i omogućiti mu da jasno vidi ono što sad samo nazire. Nemaš dve mladosti pa ćeš birati s kojom ćeš u reprezentaciju, prvom ili drugom. Dakle, odluka je samo njegova i pustimo ga da je na valjan način donese...

ŽD

pre 1 godinu

Joj Pešiću, izgledao kao krilo!? Lepa dosetka ali stvarno nema veze sa istinom, pa on svojim svojom masom ugurava protivnike pod koš.
Šta je sledeće Dončić kao leptirić?

Kupler Majstor

pre 1 godinu

Nema potrebe da se sili i da se bilo ko tera. Druye, moš da pišeš na 6 ćirilica ako nemaš ono u sebi što te vuče tvojoj otadžbini.
Nek ti je sa srećom i da se ne ljubimo.

Varijator

pre 1 godinu

To sto pise ćirilicom ne cini ga ni velikim ni malim Srbinom . Zasto silite coveka da uopste igra ako mu se ne igra , stvar je ocigledna.

vuk

pre 1 godinu

Kad Jokic bude tretiran u reprezentaciji Srbije kao Luka Doncic u reprezentaciji Slovenije,onda nece biti nikakvih problema.On je super zvezda i ne zeli da na njemu treneri dokazuju svoju velicinu i da ga drze na klupi.Dati mu odresene ruke kao u Denveru i nema problema.

vrg

pre 1 godinu

toliko kruze, kao kisa oko kragujevca, kada je rec o svemu ovome, i onda ono malo sto kazu ispadne smesno.
ne znam cemu tolika uvijanja. umesto da jokic uzme lepo i kaze sta mu je na srcu, pa kakvo god bilo, dolazimo dovde da druge i trece osobe prenose polu-informacije.
meni bi, kao navijacu, sasvim ok bilo i da jokic kaze da se "trudi da u nba predstavlja i sebe i srbiju na najbolji moguci nacin, i da mu je preveliki dodatni napor da ide na dodatna takmicenja". jer stvarno se lik pokida ziv tamo da celu fransizu ponese na ledjima i stvarno je promovisao srbiju u svetu vise nego ijedan sportista, osim djokovica. samo on zna kako mu telo sve to podnosi.
naravno, iako zvuci kao klise, pred jokicem je zaista i potpisivanje najveceg ugovora u istoriji kosarke! ako bi se povredio na EP, to bi moglo da otpadne i bila bi ogromna steta za sve.
kakogod, sve cu razumeti bolje nego da se sve drzi pod velom tajne, ali ajde. mozda i za to ima neki smisleni razlog. kao sto neko rece, mozda covek ne zeli da ponovo izdvoji svoje vreme i bude ponizavan tamo. znamo da je bio rezerva, a pitanje je i kako je deo tima raspolozen prema njemu. moguce je da ima i zavidnih igraca sa kojima ne moze da funkcionise, koji bi ga minirali.

Kardiolog

pre 1 godinu

Prvi krug u Pragu, Poljska, Češka, Holandija, Izrael i valjda Island. Prosek 52 pts po tekmi, 19 skokova i 17 asistencija. Napredovao.

dusan jichici

pre 1 godinu

Reprezentatija i klubska kosarka su dva razlicita takmicenja Svi rezultati se brisu,ostaje samo ko se dokaze na pozitji koju igra,zalaganje i kvalitet reprezentativca.

Bocko

pre 1 godinu

Pera - Ne znam čemu uopšte pominjanje Aleksandrova. Momak je bio najveći talenat Evrope, ali su ga povrede upropastile još pre dvadesete godine. Ne daj Bože da Jokić bude kao Aleksandrov.

Marko

pre 1 godinu

Meni se ovaj rijaliti nikako ne dopada.

Razumem i Jokića i Pešića. Ali kao što nismo znali ranije šta se dešavalo u svlačionici, ne moramo ni sada.

Namazan je Piroćanac svakako.

Jesu li nam poispadali mlečnjaci? 😒

pre 1 godinu

Peško, mene samo zanima da li te je neko od igrača pitao: "Kouč, je li počelo, ako nije, kad počinjemo"?
Ako nije, onda mi bolje ništa ne govori, tvoje ćutanje će mi reći više od reči. 😔