Četvrtak, 10.03.2022.

08:00

Jokić razbio i Kingse – dabl-dabl za novu MVP partiju

Srpski centar Nikola Jokić odigrao je još jednu sjajnu partiju, ovog puta u pobedi Denver Nagetsa nad Sakramento Kingsima u gostima 106:100.

Izvor:

Jokiæ razbio i Kingse – dabl-dabl za novu MVP partiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

Rogi Inglewood

pre 2 godine

Kako lepo igra decko! Uzivanje je gledati ga, kao balet ili klizanje na ledu, tako je elegantan, tako lagano resava one situacije u kojima ti se ucin ida se zakucao u igraca kao u zid i da ce ili napreviti step u mestu ili faul u napadu...a on samo elegantno zaobidje tog cuvara i polozi loptu u kos...il doda najbolje otvorenom saigracu...Saigraci njegovi treba 'samo' da protrcavaju kroz reket i oslobadjaju se na sekund svog cuvara, lopta od Nikole ce im upasti sama u ruke...Sjajno, odavno nisam video lepsu partiju nekog igraca. Pa cak i ono Kajrijevo jucerasnje izdanje je opet koliko toliko na neku silu, iako je sjajno odigrao...a Nikola sa svojim gorostasnim stasom leprsa kao Nadja Komaneci sto neko rece

Mare

pre 2 godine

@smeh
Objektivno, oni su poslednjih 10 utakmica igrali sa prosecnim i ispodprosecnim timovima. Kingsi, OKC, Hjuston, Orlando, Raptorsi, Portland (bez Dejma i Nurkica), GSW (bez Karija, Kleja i Grina), Pelikansi (bez Zajona)...
Videcemo kako ce se snaci sad, kad krenu utakmice sa timovima poput GSW (puna postava), 76ers, Seltiksa, Klipersa, Sansa. A to ih sve ceka u naredne dve nedelje.

Mare

pre 2 godine

Žao mi je što su termini utakmica takvi kakvi jesu, pa ne mogu gledati majstora u direktnom prenosu, a zaista je prešao igricu. Prošle godine sam pisao još nije na vrhuncu, ponoviću to opet - Jokić još nije došao do zenita karijere. Gdje su granice, to ni on ne zna.
(WillyWonka, 10. mart 2022 09:42)

Kad ne stignes da odgledas utakmicu u lajvu, ujutru ne gledaj rezultate i vesti vezane za sport, nego kad nadjes vremena kucaj na guglu "nba replay", i imaš celu utakmicu u full HD-u. Uzivaj. Znam da nije isti osećaj kao uživo, ali je približno dobro.

smeh

pre 2 godine

Jokić izgleda nema nameru da stane. Baš mu je prijao onaj mini godišnji od par dana kada je preskočio valjda 1 utakmicu. Samo kako uopšte uspevaju da pobeđuju sa lošim procentom šuta, za 3 su imali očajnih 25%. Košarka je timski sport ali kako je moguće da ekipa u kojoj je jedan igrač najbolji u svim važnim segmentima igre ima 9-1 u poslednjih 10 utakmica? U najmanju ruku je iznenađujuće.

Ufo

pre 2 godine

Nikola je toliko dobar da I ne umem tacno to da objasnim. A kada vidim onu dvojicu, ili mozda istog lika, znanje imanje I dragan borca, koliko god se trudili odmah im lupim minus, godinama unazad.

Gde ja živim

pre 2 godine

Džounsu i Lenu će da se vrti u glavi minimum 2 dana. Bravo Buco. Idemo dalje. Najvažnije sledi za 5 dana. Tu mora da se ima bar jedan poen više od Džoela jer sve drugo će biti argumentacija za novinarčiće kako nisi ovogodišnji MVP. Idemo jako.

WillyWonka

pre 2 godine

Žao mi je što su termini utakmica takvi kakvi jesu, pa ne mogu gledati majstora u direktnom prenosu, a zaista je prešao igricu. Prošle godine sam pisao još nije na vrhuncu, ponoviću to opet - Jokić još nije došao do zenita karijere. Gdje su granice, to ni on ne zna.

Dragan Feliks

pre 2 godine

Ružna utakmica, ali još jedna tesna pobeda. U Denveru osim Nikole i Morisa svi ostali pogubljeni kao u magli. Rid nagrađen startnom postavom i pokazao zašto je bez ugovora, Rivers loš na šutu i bez ulaza, Gordon bez šuta, Grin odavno za penziju, Kampaco beskoristan, Kazins van ritma bđaš kao i Nađi i Forbs. Kod Kingsa Fox iznenađujuće odličan, Lajls sjajno krenuo, Barns na momente dobar kao i Džouns, ostali slabi. Nikola od početka agresivan, još jedna odlična partija već treća u nizu. Idemo dalje, sada su već izjednačeni sa Dalasom, a Minesota ne staje, biće zanimljiv rasplet.

Toni Bandera

pre 2 godine

Al što mu se ote smešak kad izlomi i okrenu onog nesrećnog Džounsa za koš na isteku napada, u fazonu ajoj šta uradih čoveku.

brat iz huda

pre 2 godine

da li je realno da ovako decko igra? Nako 2 3 slabije partije, uzeo je 3,4 dana odmora i evo ga ne prestaje da ih lomi vec 3 utakmice zaredom, i to kakve tri utakmice, a i dalje ovo je za njega nekako sve normalno. Sacuvaj Boze kakvog igraca imamo...

i to vam je tako

pre 2 godine

Gledam juce-prekjuce Doncica i mislim se, boze kakva lakoca igranja ove prelepe igre

Mislim da on i Nikola namecu neku vrstu slow-pace igre u kosarci.

Stalozeno, pregledno, samopouzdano, bez gubljenja lopti.

Flouter, sut sa poludistance, lagani ulaz držeći loptu cvrsto u rukama, pravovremeni pas slobodnom igracu, alley oop, inteligencija, cvrsto nogama na parketu

Nema tu eksplozivnosti, nema brzine, naglih poteza, ali lopta prolazi kroz obruc bez da ga pipne, protivnicka odbrana se navlaci na igraca ostavljajuci ostatak tima otvorenim za milion drugih opcija.

Jednostavno, radost loptanja pod obrucem, prelepo !

steva

pre 2 godine

Covek mora da se zapita kako Denver uopste dobija ovakve utakmice u kojima Nikolini saigraci naprave toliko pogresnih odluka , izgube toliko lopti , ama naprave toliko gluposti (za zatvrora) , prosto receno .
Koliko su samo promasili zicera i otvorenih suteva na Jokicevo dodavanje. Mozda ne bi trebalo , ali moram reci ...cini mi se da dobar deo Nikolinih saigraca ima kosarkaski IQ u minusu .
Nadam se da ce Maloun sutra odmoriti Jokicanema sanse da dobiju Golden state dva puta u 4 dana ...ovi ce biti "kompletni" , a opet Denver protiv njoh igra back to back . Drugi put u 4 dana ?
Utkmica protiv Filija bi mogla da odluci trku za MVP-a ...mislim da se igra 14 tog .

Dragan Borca

pre 2 godine

Nikola Jokic

Dobrodusni impulsivni meda, terminator sa pokretima Nadje Komaneci, sa zilavoscu vojnika Gvozdenog Puka i trikovima Big Laleta. Izvlaci poteze iz svoje Sport Bili Sombor torbice kao Kasparov predvidja 3 poteza unapred, cudo nevidjeno.

Saigraci su " pokusali" sve da izgube utakmicu. Jedino Monteu svaka cast, ostalo je bila parodija.

Bugi ladno 6 izgubljenih i 5 faulova u 12 minuta 😁

Gordon jedna od najgorih utakmica od kada je u Denveru.

Rivers pogodi trojku kad prodje Halejeva Kometa.

Faku zuji, trudi se ali vise stete pravi nego koristi.

JM Grin spor kao penzija '93, a Forbs Bogdan iz Maksija na akciji.

Ali opet pobeda.

8-1 bez velikog majstora Bartona u timu 😁

Izgleda svi zajedno ne mogu stete napraviti koliko Barton moze. Haos.

Vec veceras sa Ratnicima, to bi bilo neverovatno da pobede i to bez 5 igraca.

MPP

pre 2 godine

OPET

o Jokiću Nikoli.
Pa ovako dobro nije igrao ni fenomenalni Magic u prime tajm- u….
Potpuno ludilo u reketu. Sitne finte i one krupnije po nekoliko za redom . I pri kraju meča dribling na kome bi mu pozavideo i jedan K.Irving !
Kako mu ovo uspeva ….vrtim snimak ponovo i ne znam da ovo objasnim na neki suvisao način. Ovaj čovek TEK ULAZI U FORMU a pre toga je već bio MONSTER…..
I polako "na tenane"
38,18 ,7 !?! + 2 blok.
Pazite 18 skokova , pa to je radio samo Dennis (The Menace) Rodman...jedan od najboljih defanzivaca u istoriji a po većini i najbolji ......

Dosadnjaković

pre 2 godine

Bravo za Nidžu, igre koje pruža i statistike su brutalne i neverovatne istovremeno. Sa nestrpljenjem čekam susret u Fili sa Embidom da završi sa tom pričom oko MVPja, osim ako NBA ne pošalje svog "čoveka za specijalne zadatke" Tonija Bradersa da mu pomuti račun.

Pera Ždera

pre 2 godine

Nikola je definitvno usao u ultra agresivni mod. Ne pamtim kada je ovako bio resen i agresivan... Sve poene dao na obrucu (nijedan sut sa distance cini mi se). Napadao i po dvojicu trojicu, zidao, fejdovi iz rolinga, ma sve.

Posebno se izdvaja neverovatna serija driblinga i finti kod jednog kosa u 2/2. Krenuo iznad linije za 3p, promena iza ledja, stepbek u stranu, navukao igraca pa roling oko njega, hvatnje lopte u reketu pa sledi serija njegovih karakteristicnih pivotiranje gde se protivnik prima skakajuci i na kraju lagano polaganje iz istek napada. Nenormalno spretno i elegantno, fluidno, necu reci posebno za visokog igraca.

Sto se njegove brzine tice. Kao sto rekoh milion puta ovde usled mnogih forsiranja kako je spor itd. Nikola je sa loptom u driblingu ubedljivo najbrzi visoki igrac... Vrv ne jedino od Janisa ali je i te kako spretniji. Dejvis, tek Embiid, i te kako brzi. Da li je to prenosenje, napad na odbranu licem ka kosu, kako god. najbrzi, ponavljam, sa loptom u driblingu. O spretnosti se vise i ne mora...

I bez lopte odavnooo nije spor, posebno ni blizu koliko je bio. Istrcava kontre lagano, istrcava iz blokova od lopte ultra agresivno itd... To sto njegova gestikulacija jednog lale i geganje dok hoda po terenu odaje utisak tromosti nema veze sa realnoscu kada mu je lopta u rukama i fokus na realizaciju napada u bilo kom kontekstu.

E sad, ti neki sporiji elementi i te kako imaju efekta. Finta suta npr. Neverovatno efikasna. Toliko polako se dize na sut da protivnik stigne da pomisli i da se predomisli... Da pomisli da ima vremena da pridje i taj sut ugrozi ili blokira i u tom premisljanju, jer stvarno atipicno dizanje na sut traje dugo, ispada iz fokusa, ravnoteze, Nikola ga hvata na pogresnij nozi i kraj.

Takodje kod ulaza kada toliko uspori dvokorak da je na mikronskoj ivici od koraka... Time totalno neutralise skocnost i eksplozivnost protivnika koji je vec skocio, pokusao da blokira i vec je u silaznoj putanji gde ga Nikola hvata za polaganje.

Kod skokova slicna prica. Ovde se mnogi cude kako tako neskocan toliko lopti pokupi. Prosta matematika i fizika, ako izuzmemo prirodni osecaj i postavljanje. Dok skocniji igrac skoci jednom visoko on je vec skocio dva, tri puta sitnije sto mu daje mnogo vise prilika da bude u zoni lopte i korekcija ka istoj. Dok skocniji ima tu jednu priliku za usmeravanje, Jokic sitnim "skokicima" moze u momentu da se preusmeri i da rukama bude na lopti cesce puta, da se tako izrazim. Kao kada vezbamo one sitnije, brze step skokove. Tako je uvek isceprka, tako bas cesto poentira iz odbojke pri promasajima itd.

I tako, ovaj put vise o Nikolinoj "brzini" nego detaljima utakmice. Pakleno efikasna nedelja za Nikolu. Ko ce docekati utorak, 15. mart u 00:30 :) Samo da Embiid ne ispali.

Pera Ždera

pre 2 godine

Nikola je definitvno usao u ultra agresivni mod. Ne pamtim kada je ovako bio resen i agresivan... Sve poene dao na obrucu (nijedan sut sa distance cini mi se). Napadao i po dvojicu trojicu, zidao, fejdovi iz rolinga, ma sve.

Posebno se izdvaja neverovatna serija driblinga i finti kod jednog kosa u 2/2. Krenuo iznad linije za 3p, promena iza ledja, stepbek u stranu, navukao igraca pa roling oko njega, hvatnje lopte u reketu pa sledi serija njegovih karakteristicnih pivotiranje gde se protivnik prima skakajuci i na kraju lagano polaganje iz istek napada. Nenormalno spretno i elegantno, fluidno, necu reci posebno za visokog igraca.

Sto se njegove brzine tice. Kao sto rekoh milion puta ovde usled mnogih forsiranja kako je spor itd. Nikola je sa loptom u driblingu ubedljivo najbrzi visoki igrac... Vrv ne jedino od Janisa ali je i te kako spretniji. Dejvis, tek Embiid, i te kako brzi. Da li je to prenosenje, napad na odbranu licem ka kosu, kako god. najbrzi, ponavljam, sa loptom u driblingu. O spretnosti se vise i ne mora...

I bez lopte odavnooo nije spor, posebno ni blizu koliko je bio. Istrcava kontre lagano, istrcava iz blokova od lopte ultra agresivno itd... To sto njegova gestikulacija jednog lale i geganje dok hoda po terenu odaje utisak tromosti nema veze sa realnoscu kada mu je lopta u rukama i fokus na realizaciju napada u bilo kom kontekstu.

E sad, ti neki sporiji elementi i te kako imaju efekta. Finta suta npr. Neverovatno efikasna. Toliko polako se dize na sut da protivnik stigne da pomisli i da se predomisli... Da pomisli da ima vremena da pridje i taj sut ugrozi ili blokira i u tom premisljanju, jer stvarno atipicno dizanje na sut traje dugo, ispada iz fokusa, ravnoteze, Nikola ga hvata na pogresnij nozi i kraj.

Takodje kod ulaza kada toliko uspori dvokorak da je na mikronskoj ivici od koraka... Time totalno neutralise skocnost i eksplozivnost protivnika koji je vec skocio, pokusao da blokira i vec je u silaznoj putanji gde ga Nikola hvata za polaganje.

Kod skokova slicna prica. Ovde se mnogi cude kako tako neskocan toliko lopti pokupi. Prosta matematika i fizika, ako izuzmemo prirodni osecaj i postavljanje. Dok skocniji igrac skoci jednom visoko on je vec skocio dva, tri puta sitnije sto mu daje mnogo vise prilika da bude u zoni lopte i korekcija ka istoj. Dok skocniji ima tu jednu priliku za usmeravanje, Jokic sitnim "skokicima" moze u momentu da se preusmeri i da rukama bude na lopti cesce puta, da se tako izrazim. Kao kada vezbamo one sitnije, brze step skokove. Tako je uvek isceprka, tako bas cesto poentira iz odbojke pri promasajima itd.

I tako, ovaj put vise o Nikolinoj "brzini" nego detaljima utakmice. Pakleno efikasna nedelja za Nikolu. Ko ce docekati utorak, 15. mart u 00:30 :) Samo da Embiid ne ispali.

Dragan Borca

pre 2 godine

Nikola Jokic

Dobrodusni impulsivni meda, terminator sa pokretima Nadje Komaneci, sa zilavoscu vojnika Gvozdenog Puka i trikovima Big Laleta. Izvlaci poteze iz svoje Sport Bili Sombor torbice kao Kasparov predvidja 3 poteza unapred, cudo nevidjeno.

Saigraci su " pokusali" sve da izgube utakmicu. Jedino Monteu svaka cast, ostalo je bila parodija.

Bugi ladno 6 izgubljenih i 5 faulova u 12 minuta 😁

Gordon jedna od najgorih utakmica od kada je u Denveru.

Rivers pogodi trojku kad prodje Halejeva Kometa.

Faku zuji, trudi se ali vise stete pravi nego koristi.

JM Grin spor kao penzija '93, a Forbs Bogdan iz Maksija na akciji.

Ali opet pobeda.

8-1 bez velikog majstora Bartona u timu 😁

Izgleda svi zajedno ne mogu stete napraviti koliko Barton moze. Haos.

Vec veceras sa Ratnicima, to bi bilo neverovatno da pobede i to bez 5 igraca.

brat iz huda

pre 2 godine

da li je realno da ovako decko igra? Nako 2 3 slabije partije, uzeo je 3,4 dana odmora i evo ga ne prestaje da ih lomi vec 3 utakmice zaredom, i to kakve tri utakmice, a i dalje ovo je za njega nekako sve normalno. Sacuvaj Boze kakvog igraca imamo...

i to vam je tako

pre 2 godine

Gledam juce-prekjuce Doncica i mislim se, boze kakva lakoca igranja ove prelepe igre

Mislim da on i Nikola namecu neku vrstu slow-pace igre u kosarci.

Stalozeno, pregledno, samopouzdano, bez gubljenja lopti.

Flouter, sut sa poludistance, lagani ulaz držeći loptu cvrsto u rukama, pravovremeni pas slobodnom igracu, alley oop, inteligencija, cvrsto nogama na parketu

Nema tu eksplozivnosti, nema brzine, naglih poteza, ali lopta prolazi kroz obruc bez da ga pipne, protivnicka odbrana se navlaci na igraca ostavljajuci ostatak tima otvorenim za milion drugih opcija.

Jednostavno, radost loptanja pod obrucem, prelepo !

MPP

pre 2 godine

OPET

o Jokiću Nikoli.
Pa ovako dobro nije igrao ni fenomenalni Magic u prime tajm- u….
Potpuno ludilo u reketu. Sitne finte i one krupnije po nekoliko za redom . I pri kraju meča dribling na kome bi mu pozavideo i jedan K.Irving !
Kako mu ovo uspeva ….vrtim snimak ponovo i ne znam da ovo objasnim na neki suvisao način. Ovaj čovek TEK ULAZI U FORMU a pre toga je već bio MONSTER…..
I polako "na tenane"
38,18 ,7 !?! + 2 blok.
Pazite 18 skokova , pa to je radio samo Dennis (The Menace) Rodman...jedan od najboljih defanzivaca u istoriji a po većini i najbolji ......

steva

pre 2 godine

Covek mora da se zapita kako Denver uopste dobija ovakve utakmice u kojima Nikolini saigraci naprave toliko pogresnih odluka , izgube toliko lopti , ama naprave toliko gluposti (za zatvrora) , prosto receno .
Koliko su samo promasili zicera i otvorenih suteva na Jokicevo dodavanje. Mozda ne bi trebalo , ali moram reci ...cini mi se da dobar deo Nikolinih saigraca ima kosarkaski IQ u minusu .
Nadam se da ce Maloun sutra odmoriti Jokicanema sanse da dobiju Golden state dva puta u 4 dana ...ovi ce biti "kompletni" , a opet Denver protiv njoh igra back to back . Drugi put u 4 dana ?
Utkmica protiv Filija bi mogla da odluci trku za MVP-a ...mislim da se igra 14 tog .

Toni Bandera

pre 2 godine

Al što mu se ote smešak kad izlomi i okrenu onog nesrećnog Džounsa za koš na isteku napada, u fazonu ajoj šta uradih čoveku.

Gde ja živim

pre 2 godine

Džounsu i Lenu će da se vrti u glavi minimum 2 dana. Bravo Buco. Idemo dalje. Najvažnije sledi za 5 dana. Tu mora da se ima bar jedan poen više od Džoela jer sve drugo će biti argumentacija za novinarčiće kako nisi ovogodišnji MVP. Idemo jako.

Dosadnjaković

pre 2 godine

Bravo za Nidžu, igre koje pruža i statistike su brutalne i neverovatne istovremeno. Sa nestrpljenjem čekam susret u Fili sa Embidom da završi sa tom pričom oko MVPja, osim ako NBA ne pošalje svog "čoveka za specijalne zadatke" Tonija Bradersa da mu pomuti račun.

Dragan Feliks

pre 2 godine

Ružna utakmica, ali još jedna tesna pobeda. U Denveru osim Nikole i Morisa svi ostali pogubljeni kao u magli. Rid nagrađen startnom postavom i pokazao zašto je bez ugovora, Rivers loš na šutu i bez ulaza, Gordon bez šuta, Grin odavno za penziju, Kampaco beskoristan, Kazins van ritma bđaš kao i Nađi i Forbs. Kod Kingsa Fox iznenađujuće odličan, Lajls sjajno krenuo, Barns na momente dobar kao i Džouns, ostali slabi. Nikola od početka agresivan, još jedna odlična partija već treća u nizu. Idemo dalje, sada su već izjednačeni sa Dalasom, a Minesota ne staje, biće zanimljiv rasplet.

smeh

pre 2 godine

Jokić izgleda nema nameru da stane. Baš mu je prijao onaj mini godišnji od par dana kada je preskočio valjda 1 utakmicu. Samo kako uopšte uspevaju da pobeđuju sa lošim procentom šuta, za 3 su imali očajnih 25%. Košarka je timski sport ali kako je moguće da ekipa u kojoj je jedan igrač najbolji u svim važnim segmentima igre ima 9-1 u poslednjih 10 utakmica? U najmanju ruku je iznenađujuće.

WillyWonka

pre 2 godine

Žao mi je što su termini utakmica takvi kakvi jesu, pa ne mogu gledati majstora u direktnom prenosu, a zaista je prešao igricu. Prošle godine sam pisao još nije na vrhuncu, ponoviću to opet - Jokić još nije došao do zenita karijere. Gdje su granice, to ni on ne zna.

Ufo

pre 2 godine

Nikola je toliko dobar da I ne umem tacno to da objasnim. A kada vidim onu dvojicu, ili mozda istog lika, znanje imanje I dragan borca, koliko god se trudili odmah im lupim minus, godinama unazad.

Mare

pre 2 godine

Žao mi je što su termini utakmica takvi kakvi jesu, pa ne mogu gledati majstora u direktnom prenosu, a zaista je prešao igricu. Prošle godine sam pisao još nije na vrhuncu, ponoviću to opet - Jokić još nije došao do zenita karijere. Gdje su granice, to ni on ne zna.
(WillyWonka, 10. mart 2022 09:42)

Kad ne stignes da odgledas utakmicu u lajvu, ujutru ne gledaj rezultate i vesti vezane za sport, nego kad nadjes vremena kucaj na guglu "nba replay", i imaš celu utakmicu u full HD-u. Uzivaj. Znam da nije isti osećaj kao uživo, ali je približno dobro.

Rogi Inglewood

pre 2 godine

Kako lepo igra decko! Uzivanje je gledati ga, kao balet ili klizanje na ledu, tako je elegantan, tako lagano resava one situacije u kojima ti se ucin ida se zakucao u igraca kao u zid i da ce ili napreviti step u mestu ili faul u napadu...a on samo elegantno zaobidje tog cuvara i polozi loptu u kos...il doda najbolje otvorenom saigracu...Saigraci njegovi treba 'samo' da protrcavaju kroz reket i oslobadjaju se na sekund svog cuvara, lopta od Nikole ce im upasti sama u ruke...Sjajno, odavno nisam video lepsu partiju nekog igraca. Pa cak i ono Kajrijevo jucerasnje izdanje je opet koliko toliko na neku silu, iako je sjajno odigrao...a Nikola sa svojim gorostasnim stasom leprsa kao Nadja Komaneci sto neko rece

Mare

pre 2 godine

@smeh
Objektivno, oni su poslednjih 10 utakmica igrali sa prosecnim i ispodprosecnim timovima. Kingsi, OKC, Hjuston, Orlando, Raptorsi, Portland (bez Dejma i Nurkica), GSW (bez Karija, Kleja i Grina), Pelikansi (bez Zajona)...
Videcemo kako ce se snaci sad, kad krenu utakmice sa timovima poput GSW (puna postava), 76ers, Seltiksa, Klipersa, Sansa. A to ih sve ceka u naredne dve nedelje.

Pera Ždera

pre 2 godine

Nikola je definitvno usao u ultra agresivni mod. Ne pamtim kada je ovako bio resen i agresivan... Sve poene dao na obrucu (nijedan sut sa distance cini mi se). Napadao i po dvojicu trojicu, zidao, fejdovi iz rolinga, ma sve.

Posebno se izdvaja neverovatna serija driblinga i finti kod jednog kosa u 2/2. Krenuo iznad linije za 3p, promena iza ledja, stepbek u stranu, navukao igraca pa roling oko njega, hvatnje lopte u reketu pa sledi serija njegovih karakteristicnih pivotiranje gde se protivnik prima skakajuci i na kraju lagano polaganje iz istek napada. Nenormalno spretno i elegantno, fluidno, necu reci posebno za visokog igraca.

Sto se njegove brzine tice. Kao sto rekoh milion puta ovde usled mnogih forsiranja kako je spor itd. Nikola je sa loptom u driblingu ubedljivo najbrzi visoki igrac... Vrv ne jedino od Janisa ali je i te kako spretniji. Dejvis, tek Embiid, i te kako brzi. Da li je to prenosenje, napad na odbranu licem ka kosu, kako god. najbrzi, ponavljam, sa loptom u driblingu. O spretnosti se vise i ne mora...

I bez lopte odavnooo nije spor, posebno ni blizu koliko je bio. Istrcava kontre lagano, istrcava iz blokova od lopte ultra agresivno itd... To sto njegova gestikulacija jednog lale i geganje dok hoda po terenu odaje utisak tromosti nema veze sa realnoscu kada mu je lopta u rukama i fokus na realizaciju napada u bilo kom kontekstu.

E sad, ti neki sporiji elementi i te kako imaju efekta. Finta suta npr. Neverovatno efikasna. Toliko polako se dize na sut da protivnik stigne da pomisli i da se predomisli... Da pomisli da ima vremena da pridje i taj sut ugrozi ili blokira i u tom premisljanju, jer stvarno atipicno dizanje na sut traje dugo, ispada iz fokusa, ravnoteze, Nikola ga hvata na pogresnij nozi i kraj.

Takodje kod ulaza kada toliko uspori dvokorak da je na mikronskoj ivici od koraka... Time totalno neutralise skocnost i eksplozivnost protivnika koji je vec skocio, pokusao da blokira i vec je u silaznoj putanji gde ga Nikola hvata za polaganje.

Kod skokova slicna prica. Ovde se mnogi cude kako tako neskocan toliko lopti pokupi. Prosta matematika i fizika, ako izuzmemo prirodni osecaj i postavljanje. Dok skocniji igrac skoci jednom visoko on je vec skocio dva, tri puta sitnije sto mu daje mnogo vise prilika da bude u zoni lopte i korekcija ka istoj. Dok skocniji ima tu jednu priliku za usmeravanje, Jokic sitnim "skokicima" moze u momentu da se preusmeri i da rukama bude na lopti cesce puta, da se tako izrazim. Kao kada vezbamo one sitnije, brze step skokove. Tako je uvek isceprka, tako bas cesto poentira iz odbojke pri promasajima itd.

I tako, ovaj put vise o Nikolinoj "brzini" nego detaljima utakmice. Pakleno efikasna nedelja za Nikolu. Ko ce docekati utorak, 15. mart u 00:30 :) Samo da Embiid ne ispali.

Dragan Borca

pre 2 godine

Nikola Jokic

Dobrodusni impulsivni meda, terminator sa pokretima Nadje Komaneci, sa zilavoscu vojnika Gvozdenog Puka i trikovima Big Laleta. Izvlaci poteze iz svoje Sport Bili Sombor torbice kao Kasparov predvidja 3 poteza unapred, cudo nevidjeno.

Saigraci su " pokusali" sve da izgube utakmicu. Jedino Monteu svaka cast, ostalo je bila parodija.

Bugi ladno 6 izgubljenih i 5 faulova u 12 minuta 😁

Gordon jedna od najgorih utakmica od kada je u Denveru.

Rivers pogodi trojku kad prodje Halejeva Kometa.

Faku zuji, trudi se ali vise stete pravi nego koristi.

JM Grin spor kao penzija '93, a Forbs Bogdan iz Maksija na akciji.

Ali opet pobeda.

8-1 bez velikog majstora Bartona u timu 😁

Izgleda svi zajedno ne mogu stete napraviti koliko Barton moze. Haos.

Vec veceras sa Ratnicima, to bi bilo neverovatno da pobede i to bez 5 igraca.

Ufo

pre 2 godine

Nikola je toliko dobar da I ne umem tacno to da objasnim. A kada vidim onu dvojicu, ili mozda istog lika, znanje imanje I dragan borca, koliko god se trudili odmah im lupim minus, godinama unazad.

steva

pre 2 godine

Covek mora da se zapita kako Denver uopste dobija ovakve utakmice u kojima Nikolini saigraci naprave toliko pogresnih odluka , izgube toliko lopti , ama naprave toliko gluposti (za zatvrora) , prosto receno .
Koliko su samo promasili zicera i otvorenih suteva na Jokicevo dodavanje. Mozda ne bi trebalo , ali moram reci ...cini mi se da dobar deo Nikolinih saigraca ima kosarkaski IQ u minusu .
Nadam se da ce Maloun sutra odmoriti Jokicanema sanse da dobiju Golden state dva puta u 4 dana ...ovi ce biti "kompletni" , a opet Denver protiv njoh igra back to back . Drugi put u 4 dana ?
Utkmica protiv Filija bi mogla da odluci trku za MVP-a ...mislim da se igra 14 tog .

Mare

pre 2 godine

@smeh
Objektivno, oni su poslednjih 10 utakmica igrali sa prosecnim i ispodprosecnim timovima. Kingsi, OKC, Hjuston, Orlando, Raptorsi, Portland (bez Dejma i Nurkica), GSW (bez Karija, Kleja i Grina), Pelikansi (bez Zajona)...
Videcemo kako ce se snaci sad, kad krenu utakmice sa timovima poput GSW (puna postava), 76ers, Seltiksa, Klipersa, Sansa. A to ih sve ceka u naredne dve nedelje.

MPP

pre 2 godine

OPET

o Jokiću Nikoli.
Pa ovako dobro nije igrao ni fenomenalni Magic u prime tajm- u….
Potpuno ludilo u reketu. Sitne finte i one krupnije po nekoliko za redom . I pri kraju meča dribling na kome bi mu pozavideo i jedan K.Irving !
Kako mu ovo uspeva ….vrtim snimak ponovo i ne znam da ovo objasnim na neki suvisao način. Ovaj čovek TEK ULAZI U FORMU a pre toga je već bio MONSTER…..
I polako "na tenane"
38,18 ,7 !?! + 2 blok.
Pazite 18 skokova , pa to je radio samo Dennis (The Menace) Rodman...jedan od najboljih defanzivaca u istoriji a po većini i najbolji ......

brat iz huda

pre 2 godine

da li je realno da ovako decko igra? Nako 2 3 slabije partije, uzeo je 3,4 dana odmora i evo ga ne prestaje da ih lomi vec 3 utakmice zaredom, i to kakve tri utakmice, a i dalje ovo je za njega nekako sve normalno. Sacuvaj Boze kakvog igraca imamo...

Dosadnjaković

pre 2 godine

Bravo za Nidžu, igre koje pruža i statistike su brutalne i neverovatne istovremeno. Sa nestrpljenjem čekam susret u Fili sa Embidom da završi sa tom pričom oko MVPja, osim ako NBA ne pošalje svog "čoveka za specijalne zadatke" Tonija Bradersa da mu pomuti račun.

Dragan Feliks

pre 2 godine

Ružna utakmica, ali još jedna tesna pobeda. U Denveru osim Nikole i Morisa svi ostali pogubljeni kao u magli. Rid nagrađen startnom postavom i pokazao zašto je bez ugovora, Rivers loš na šutu i bez ulaza, Gordon bez šuta, Grin odavno za penziju, Kampaco beskoristan, Kazins van ritma bđaš kao i Nađi i Forbs. Kod Kingsa Fox iznenađujuće odličan, Lajls sjajno krenuo, Barns na momente dobar kao i Džouns, ostali slabi. Nikola od početka agresivan, još jedna odlična partija već treća u nizu. Idemo dalje, sada su već izjednačeni sa Dalasom, a Minesota ne staje, biće zanimljiv rasplet.

i to vam je tako

pre 2 godine

Gledam juce-prekjuce Doncica i mislim se, boze kakva lakoca igranja ove prelepe igre

Mislim da on i Nikola namecu neku vrstu slow-pace igre u kosarci.

Stalozeno, pregledno, samopouzdano, bez gubljenja lopti.

Flouter, sut sa poludistance, lagani ulaz držeći loptu cvrsto u rukama, pravovremeni pas slobodnom igracu, alley oop, inteligencija, cvrsto nogama na parketu

Nema tu eksplozivnosti, nema brzine, naglih poteza, ali lopta prolazi kroz obruc bez da ga pipne, protivnicka odbrana se navlaci na igraca ostavljajuci ostatak tima otvorenim za milion drugih opcija.

Jednostavno, radost loptanja pod obrucem, prelepo !

Gde ja živim

pre 2 godine

Džounsu i Lenu će da se vrti u glavi minimum 2 dana. Bravo Buco. Idemo dalje. Najvažnije sledi za 5 dana. Tu mora da se ima bar jedan poen više od Džoela jer sve drugo će biti argumentacija za novinarčiće kako nisi ovogodišnji MVP. Idemo jako.

WillyWonka

pre 2 godine

Žao mi je što su termini utakmica takvi kakvi jesu, pa ne mogu gledati majstora u direktnom prenosu, a zaista je prešao igricu. Prošle godine sam pisao još nije na vrhuncu, ponoviću to opet - Jokić još nije došao do zenita karijere. Gdje su granice, to ni on ne zna.

Toni Bandera

pre 2 godine

Al što mu se ote smešak kad izlomi i okrenu onog nesrećnog Džounsa za koš na isteku napada, u fazonu ajoj šta uradih čoveku.

smeh

pre 2 godine

Jokić izgleda nema nameru da stane. Baš mu je prijao onaj mini godišnji od par dana kada je preskočio valjda 1 utakmicu. Samo kako uopšte uspevaju da pobeđuju sa lošim procentom šuta, za 3 su imali očajnih 25%. Košarka je timski sport ali kako je moguće da ekipa u kojoj je jedan igrač najbolji u svim važnim segmentima igre ima 9-1 u poslednjih 10 utakmica? U najmanju ruku je iznenađujuće.

Mare

pre 2 godine

Žao mi je što su termini utakmica takvi kakvi jesu, pa ne mogu gledati majstora u direktnom prenosu, a zaista je prešao igricu. Prošle godine sam pisao još nije na vrhuncu, ponoviću to opet - Jokić još nije došao do zenita karijere. Gdje su granice, to ni on ne zna.
(WillyWonka, 10. mart 2022 09:42)

Kad ne stignes da odgledas utakmicu u lajvu, ujutru ne gledaj rezultate i vesti vezane za sport, nego kad nadjes vremena kucaj na guglu "nba replay", i imaš celu utakmicu u full HD-u. Uzivaj. Znam da nije isti osećaj kao uživo, ali je približno dobro.

Rogi Inglewood

pre 2 godine

Kako lepo igra decko! Uzivanje je gledati ga, kao balet ili klizanje na ledu, tako je elegantan, tako lagano resava one situacije u kojima ti se ucin ida se zakucao u igraca kao u zid i da ce ili napreviti step u mestu ili faul u napadu...a on samo elegantno zaobidje tog cuvara i polozi loptu u kos...il doda najbolje otvorenom saigracu...Saigraci njegovi treba 'samo' da protrcavaju kroz reket i oslobadjaju se na sekund svog cuvara, lopta od Nikole ce im upasti sama u ruke...Sjajno, odavno nisam video lepsu partiju nekog igraca. Pa cak i ono Kajrijevo jucerasnje izdanje je opet koliko toliko na neku silu, iako je sjajno odigrao...a Nikola sa svojim gorostasnim stasom leprsa kao Nadja Komaneci sto neko rece