Sreda, 13.09.2006.

22:16

Janković :"Nepotrebna rasprava"

Izvor: Andrijana Žikiæ

Jankoviæ :"Nepotrebna rasprava" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

zo

pre 17 godina

Napokon i Jelena da dobije odgovarajucu medijsku paznju. NAPRED JECO, I FURAJ ONAKO KAKO TI MISLIS DA JE NAJBOLJE!!! SRECNO U PEKINGU!!!
VERNI I VATRENI NAVIJAC!!!

Vera

pre 17 godina

DRAGAN BGD, hvala na komentaru i potpuno se slazem sa Vama da je "tugovanje" prejaka rec ali sam to upotrebila vise slikovito. Ja, inace, navijam za dobar tenis i za dobre sportiste / tenisere ali mi to ne smeta da navijam za Anu, Jelenu, Novaka itd kada oni igraju i da u tim trenutcima budem zaista i njihov vatreni navijac. Pozdrav, Vera

Dragan,BGD

pre 17 godina

Uh Vera,kakve krupne reci.Razumem da ste vi
majka odrasle dece i razumeo bih da tugujete
ako vasa deca izgube,ali zbog Jelene...ili
bilo kog sportiste.Moze da vam bude zao ako
neki nas sportista izgubi,al tugovanje,ma
nemojte molim vas.
Hajde da okrenemo stvar.Da li Jelena tuguje
kada izgubi Ana Ivanovic i obrnuto.Sto posto
ne tuguje,primecujem da bas i nisu neke prijateljice,njihova stvar.
Gledajte vi svoju decu,gospodja Vera i radujte se njihovim uspesima,a ako izostanu
trosite svoju tugu na njih.Ja se u tenisu
opredeljujem prema SOPSTVENOM UKUSU,i gledam
ih svejedno da li se zovu Ana,Jelena,Marija,
Zastin ili Kim.
Mislim da je dosta tog MENTALNOG TERORA da svi mora da navijaju za NASE.Mi smo prilicno
poremecen narod,kad Jelena pobedi Dementijevu
posle onog poraza od nje u L.A. mi ne kazemo
- Revansirala joj se,nego kazemo - Osvetila
joj se.To su izrazi koje upotrebljavaju na
ovom i slicnim forumima - zgazi je Jeco,oladi
je,urnisi je,oduvaj je,pregazi je...To nema
veze sa sportom,a u vezi vas,ne vidim razloge da se izvinjavate bilo kome.
Pozdrav svima

Vera

pre 17 godina

LUKA MATIC, pripadam taboru stravstvenih navijaca Jelene Jankovic kao i moja cela porodica. Nikad ne osudjujem njene osmehe jer ih shvatam kao radost zbog postignutog poena a ne kao aroganciju kako su drugi komentatori to komentarisali. Jelena je jedna individua koja ima pravo da zadrzi sve osobenosti svoje licnosti, izvanredna teniserka i sigurno dobra i divna devojka mada je licno ne poznajem i shvatam u potpunosti Vase odusevljenje. Medjutim smatram da zbog svog dobra i napretka i boljih rezultata, uzgred, svima nam je bilo jako zao sto nije prosla polufinale jer je to mogla, mora malo da porazmislii da koriguje svoje ponasanje prema sudijama. Sa onolikim raspravama, kako i ona sama kaze, moze samo da nanese stetu sebi u vidu dekoncentracije koja ce se odraziti na daljnji rezultat u mecu. Kao majka odrasle dece nikad, nikad, ni Jeleni ni Ani, niti Novaku, niti bilo kom drugom od tenisera ja ne mogu da zavidim sem da im pozelim sve najbolje i da od srca navijam za njih i naravno i da tugujem kad izgube i ne prodju neko od velikih polufinala. U nadi da cete i Vi i Jelena shvatiti dobronamerne reci, srdacno Vas pozdravljam, Vera.

Zeljko

pre 17 godina

Jelena je jako dobra teniserka i vrlo je
(pozitivno) drska, ona ili ce nesto uraditi veliko ili ce propasti.Nadam se da ce uraditi ovo prvo!!!!!

Luka Matić

pre 17 godina

Vera strogo privatno mišljenje je reći kakva je zapravo devojka koju ovde "prozivaju" da je uobražena, samo o sebi priča. . . A Vama bih preporučio da ne pričate o nečemu o čemu nemate pojma. Zašto se ona ne bi smejala na terenu? Zašto ne bi komunicirala sa publikom? Ko kaže da treba da se ponaša kao Šarapova... Ona je temperamentna i kao što je rekla u intervjuu na Tenis Srbiji, ne krije svoje emocije!!! I ne treba... Uživa u životu, radi ono što obožava, a povrh svega toga neverovatno je uspešna u tome!!! A vi što joj zavidite, možete samo to i radite! A njen uspeh da omalovažavate nekim nebuloznim izjavama možete samo da pokušavate...

Vera

pre 17 godina

LUKA MATIC, Jelena privatno moze biti gotivna koliko zeli i prema vama i prema celom svetu. Nemam namere da je kritikujem ali svi mi koji pratimo tenis mozemo da razlikujemo profesionalno javno ponasanje od ponasanja onih koji nisu rascistili sa tim kako u javnosti jedan profesionalac treba da se ponasa i sta treba da kaze a sta ne. Cini mi se da su i Vasi standardi tu negde blizu ovih drugih, jer ovde vec nekoliko puta izjavljujete stvari koje bi trebalo da budu strogo privatna misljenja.

Ana

pre 17 godina

Ma, mozete da joj pljunete pod prozor, svi vi skromni i ne znam kakvi, vi cete da joj kazete kakva treba da bude. Zna ona malo bolje od vas, umela je do polufinala US Opena da dodje, traze joj izjave, pa ih i daje. Kad vi budete davali svoje izjave, budite skromni i smerni koliko god zelite. Niste joj ni do kolena.

Jelena Jelena

pre 17 godina

Naravno da Jelenin problem nije skromnost, to je cist eufemizam iz postovanja prema njenim sportskim rezultatima. Ako bi stvari nazovali pravim imenom to je nedostatak sportske kulture, arogancija i nenormalna hvalisavost. Za nekoga ko u zivotu ne zeli da se "svede na forhend i bekhend" stvarno porazavajuci nivo.

Bojan

pre 17 godina

@BOJAN MIHAJLOVIC
Sta lupas imenjace. Kod prvog servisa linijski sudija je rekao (out)i bio je aut,a Jelena je
napala glavnog sudiju sto ne promeni odluku linijskog.Kad je bila sigurna da je u pravu, sto nije trazila "challenge". I danas moze da se proveri ta lopta,proveri pa ne lupaj.
@Luka Matic
Decko se nalozio,sad valjda ceo dan svima prica kako je razgovorao sa J.J. i kako je ona gotivna a i za njega(Luku) je rekla da je gotivan.Dobilo dete igracku da se igra.

Pera

pre 17 godina

Dakle, da utvrdimo pravila:
igraci moraju biti skromni, a mi imamo pravo da ih zovemo "luzerima" ako jos nisu stigli do prvog mesta na listi.

mlojica

pre 17 godina

Losa igra je protekla od toga sto previse razmislja o nekim drugim stvarima.ko se ovim ne slaze neka pise na :www.milanovicmiodrag@yahoo.com

obozavalac JELENE

pre 17 godina

Svi smo srecni i zadavoljni tvojom igrom na US openu ali pored svih tih razloga koje si ti navela ja mislim da te je i umor stigao.

Deki

pre 17 godina

kao pobednika gren slema moze sebe da vidi samo Federer i za to ima realne osnove a u zenskoj konkurenciji toga nema... turnir je osvojila upravo igracica koja nije razmisljala na taj nacin, nego je igrala poen po poen (Sarapova) i ko god je gledao taj mec kao i njene ranije meceve mogao je da vidi da je ona toliko bila skoncentrisana na svoju igru da nista nije moglo da poremeti njenu koncentraciju na mec... Sarapova je pravi i istinski sampion a Jelena nije tako daleko ali ipak bi imala sto sta da nauci od sampionke...

cgn

pre 17 godina

Njene izjave su jednostavno smesne. I nekolegijalne. Primer: na konferenciji za stampu posle polufinala je izjavila kako ne veruje da je Belgijanka bila povredjena, nego da se samo pravila da jeste. Alo...pa gde se kaze tako nesto...za bilo kog protivnika a kamoli za jednu od najboljih teniserki sveta, koja se inace super fer izjasnjavala o Jeleni pre i posle meca.
Svojim nacinom postaje sve manje omiljena. To je cinjenica...za vas koji je branite. I mi navijamo za nju ali eto misljenja smo da joj nacin na koji nastupa nije bas najbolji.
Zasto vam to smeta. Treba da se radujem kada posle meca protivnici pruzi ruku kao preko...da ne kazem cega...!!???
Cudi me samo da nema nekog da joj skrene paznju na tako neke detalje...

Branko

pre 17 godina

Jekena, Jelena-
Ardene i sudije su znali da si bolja od nje. Medjutin, crna starna sporta je da ako favorit ne moze da te pobedi na posten nacin onda nalaze razne cake da dekocentrisu protivnika naravno ako protivnik nije iskusan i pada na tu foru. Tog dana ti si definitivno igrala bolje i zasluzila da pobedis ali izostalo je zakucas poslednji ekser u sanduk i pobedis Arden. U buducnosti moj predlog ti je da se koncentrises na svoju predivnu igru a ostavis sudije da rade svoj posao. Imas ti dovoljno kvaliteta da pobedjujes i to je to.
Branko (Teniser) iz Amerike

Branko

pre 17 godina

Jekena, Jelena-
Ardene i sudije su znali da si bolja od nje. Medjutin, crna starna sporta je da ako favorit ne moze da te pobedi na posten nacin onda nalaze razne cake da dekocentrisu protivnika naravno ako protivnik nije iskusan i pada na tu foru. Tog dana ti si definitivno igrala bolje i zasluzila da pobedis ali izostalo je zakucas poslednji ekser u sanduk i pobedis Arden. U buducnosti moj predlog ti je da se koncentrises na svoju predivnu igru a ostavis sudije da rade svoj posao. Imas ti dovoljno kvaliteta da pobedjujes i to je to.
Branko (Teniser) iz Amerike

BOJAN MIHAJLOVIC

pre 17 godina

Ko god da je gledao na tv ekranu poslednji mec u polufinalu Jelene Jankovic reci ce da je veoma dobra teniserka i da je je sudija ostetio jer to je ocigledno i da je dosta doprineo da u finale ode Belgijanka.

Luka Matic

pre 17 godina

@Mikili
-svaka cast na odgovoru! ! !

Sto se tice Jece ne mozete ni da zamislite koliko je devojka "gotivna". Ne samo da nam je dva sata nakon kzs davala intervjue, nego se i posle toga zezala... Samnom je pricala kao da me poznaje celog zivota! Zaista neverovatno! Sto bi Amerikanci rekli prava "down to earth" devojka...

SVE NAJBOLJE DZEJ DZEJ! ! !

USKORO INTERVJU SA JELENOM JANKOVIC...
www.tenissrbija.co.nr www.tenissrbija.co.nr

srximus

pre 17 godina

Bojane, bilo kog tenisera moze da poremeti rasprava sa sudijom.

Jelenina rasprava sa sudijom mozda nije bila jedini razlog naglog pada igre Jelene, ali je sigurno bila trenutak nakon koga dolazi do vidljivog pada kvaliteta igre.

Cuo sam par komentara teniskih komentatora iz Amerike i Svedske koji su dosli do slicnih zakljucaka. Oni su ukazali na to da je Jelena imala nekoliko slicnih sukoba sa sudijama na koji su sluzili vise kao neki "izduvni ventil" nakon cega bi se Jelena vratila smireno svojoj igri.

U polufinalu su sve "opasne" lope koje je Jelena slala protivnici (uz liniju, dijagonale) prosto pripitnomljene nakon svadje sa sudijom.

Komentatori vjeruju da je podsvjesno zeljelja da igra na sigurno i da je sve krenulo na lose jednostavno doslo do mentalnog preopterecenja... samouvjerenje preslo u frustraciju i sl.

Inace, cisto logicno, da malo jaca svadja sa sudijom ne remeti koncentraciju tenisera zar ne bi vidjeli vise tih svadja?

Mislim, zar nismo do sada 100 puta vidjeli kako se teniseri smiruju i koncentrisu nakon neke "lude" sudijske odluke?

Bez ljutnje... ja vjerujem da iskusne teniserke ne prave ovakve greske i da su zato bolje rangirane od Jelene. Niko se naucen nije rodio.

Ako vjerujes da nije svadja mogla da poremeti ritam mlade teniserke kja prvi put igra polufinale jednog od turnira snova... pojasni zasto to mislis.

M.A.

pre 17 godina

Svaka cast na samopouzdanju...mislim da je to vise moralna podrska samoj sebi da ide dalje...i ne mora da da bude skromna...samo da tako nastavi da veruje u sebe!!!

darko

pre 17 godina

Pa ni Federer niti Nadal ne vide sebe kao pobednike turnira...ova ne zna sta prica..pa sta je do sada osvojila da bi mogla imati takvo ometanje u svom umu..???
Ima li ona nekog savetnika u vidu psihologa da joj pomogne dok je jos vreme.

Mikili

pre 17 godina

Отишла сам на пут након одгеданог меча и до сада нисам била у могућности да погледам ову страницу.
Већ сам једном написала да је ово изванредан узорак за психоаналитичара.
Желела сам Јеленину победу због нје саме, због све наше деце, због мог детета које се спрема да срећу тражи у белом свету, због свих позитивних Срба.
Ово је светски успех. Јелена честитам, уживај душо у свом успеху.Приредила си нам велику радост.Жао ми је што нисам била овде кад си допутовала.
За негативце: оладите мало забога и погледајте себе.Не каже пословица узалуд: прво почисти у својој кући па гледај у туђу.
Јпш једном- искрене честитке.

Bojan

pre 17 godina

Neverni Tomo,prvo procitaj sta pisu ljudi ispod tebe,pa se pravi pametan.Velikog igraca ne moze da poremeti jedna kratka rasprava u kojoj je sudija u pravu.A vec ako je taj prvi servis bio toliko vazan,mogla je posle meca
da proveri da li je bila u pravu.Zna ona da nije,zato to ne pominje.Moja primedba je da treba da se ponasa normalno a ne ko neka alapaca,svaki put se svadja sa sudijom.

zombi

pre 17 godina

Jeco, jeco... Kako neko sa pozicije 20. nosioca moze da gleda preko protivnika (jos uvek neporazenog 2.nosioca, sasvim slucajno JHH) u finale. Od skromnosti se ne umire, ali stvarno!

srdjan

pre 17 godina

devojka je itekako na zemlji. za razliku od ostalih nasih malodusnih sportista, ona je svesna svojih vrednosti i ima ono sto drugi nemaju - pobednicki mentalitet! nedostaje jos malo iskustva, a u naporni rad niko ne treba da sumnja. samo napred, Jelena!

Neledoc

pre 17 godina

"...Pobede me je koštalo to što sam sebe već videla kao šampionku turnira...". Uh bre. Kako jedan profesionalac moze sebe da vidi kao pobednika grand slama u toku polufinalnog meca? Jelena je sjajna, ali mora da se spusti na zemlju i tokom meca razmislja o poenu, a ne o dizanju trofeja. Napred Jeco!!!

dl

pre 17 godina

Ima pravo da kaze sta misli, ukoliko ne napada nikog, a ona to nikad ne cini. prica iskljucivo svoje iskustvo i vidjenje, a koliko mi je poznato samo je ona bila u situaciji da igra polufinale jednog Grand Slama, ni komentatori, ni drugi teniseri. tako da psssssssss

Neverni Toma

pre 17 godina

Eto Bojan zna da ne moze jer je on do sada odigrao 100 meceva polufinala US opena a isto tako i drugih ne manje vaznih opena.
Svaka cast na uvek zluradim, cinicnim i zavidnim komentarima.
Eto drugi treze i skromnost posto su verovatno beskrajno skromni.
Nadam se da Jelena, a ni drugi nasi sportisti ne citaju ove komentare.

Dorcolac

pre 17 godina

"Pobede me je koštalo to što sam sebe već videla kao šampionku turnira, previše sam razmišljala i činilo mi se da je meč završen". Ovo je apsolutno tacno! To bih nazvao - uplovljavanje u pobedu. Toga u tenisu nema! Samo dobijena mec lopta je pobeda. Bilo koji drugi rezultat se ne priznaje. Moze Sumaher da ugasi motor 300 metara pred ciljem, i da u leru udje u cilj kao pobednik, ali to tenis ne poznaje.

Neverni Toma

pre 17 godina

Eto Bojan zna da ne moze jer je on do sada odigrao 100 meceva polufinala US opena a isto tako i drugih ne manje vaznih opena.
Svaka cast na uvek zluradim, cinicnim i zavidnim komentarima.
Eto drugi treze i skromnost posto su verovatno beskrajno skromni.
Nadam se da Jelena, a ni drugi nasi sportisti ne citaju ove komentare.

Dorcolac

pre 17 godina

"Pobede me je koštalo to što sam sebe već videla kao šampionku turnira, previše sam razmišljala i činilo mi se da je meč završen". Ovo je apsolutno tacno! To bih nazvao - uplovljavanje u pobedu. Toga u tenisu nema! Samo dobijena mec lopta je pobeda. Bilo koji drugi rezultat se ne priznaje. Moze Sumaher da ugasi motor 300 metara pred ciljem, i da u leru udje u cilj kao pobednik, ali to tenis ne poznaje.

dl

pre 17 godina

Ima pravo da kaze sta misli, ukoliko ne napada nikog, a ona to nikad ne cini. prica iskljucivo svoje iskustvo i vidjenje, a koliko mi je poznato samo je ona bila u situaciji da igra polufinale jednog Grand Slama, ni komentatori, ni drugi teniseri. tako da psssssssss

Neledoc

pre 17 godina

"...Pobede me je koštalo to što sam sebe već videla kao šampionku turnira...". Uh bre. Kako jedan profesionalac moze sebe da vidi kao pobednika grand slama u toku polufinalnog meca? Jelena je sjajna, ali mora da se spusti na zemlju i tokom meca razmislja o poenu, a ne o dizanju trofeja. Napred Jeco!!!

srdjan

pre 17 godina

devojka je itekako na zemlji. za razliku od ostalih nasih malodusnih sportista, ona je svesna svojih vrednosti i ima ono sto drugi nemaju - pobednicki mentalitet! nedostaje jos malo iskustva, a u naporni rad niko ne treba da sumnja. samo napred, Jelena!

zombi

pre 17 godina

Jeco, jeco... Kako neko sa pozicije 20. nosioca moze da gleda preko protivnika (jos uvek neporazenog 2.nosioca, sasvim slucajno JHH) u finale. Od skromnosti se ne umire, ali stvarno!

darko

pre 17 godina

Pa ni Federer niti Nadal ne vide sebe kao pobednike turnira...ova ne zna sta prica..pa sta je do sada osvojila da bi mogla imati takvo ometanje u svom umu..???
Ima li ona nekog savetnika u vidu psihologa da joj pomogne dok je jos vreme.

Mikili

pre 17 godina

Отишла сам на пут након одгеданог меча и до сада нисам била у могућности да погледам ову страницу.
Већ сам једном написала да је ово изванредан узорак за психоаналитичара.
Желела сам Јеленину победу због нје саме, због све наше деце, због мог детета које се спрема да срећу тражи у белом свету, због свих позитивних Срба.
Ово је светски успех. Јелена честитам, уживај душо у свом успеху.Приредила си нам велику радост.Жао ми је што нисам била овде кад си допутовала.
За негативце: оладите мало забога и погледајте себе.Не каже пословица узалуд: прво почисти у својој кући па гледај у туђу.
Јпш једном- искрене честитке.

Bojan

pre 17 godina

Neverni Tomo,prvo procitaj sta pisu ljudi ispod tebe,pa se pravi pametan.Velikog igraca ne moze da poremeti jedna kratka rasprava u kojoj je sudija u pravu.A vec ako je taj prvi servis bio toliko vazan,mogla je posle meca
da proveri da li je bila u pravu.Zna ona da nije,zato to ne pominje.Moja primedba je da treba da se ponasa normalno a ne ko neka alapaca,svaki put se svadja sa sudijom.

M.A.

pre 17 godina

Svaka cast na samopouzdanju...mislim da je to vise moralna podrska samoj sebi da ide dalje...i ne mora da da bude skromna...samo da tako nastavi da veruje u sebe!!!

srximus

pre 17 godina

Bojane, bilo kog tenisera moze da poremeti rasprava sa sudijom.

Jelenina rasprava sa sudijom mozda nije bila jedini razlog naglog pada igre Jelene, ali je sigurno bila trenutak nakon koga dolazi do vidljivog pada kvaliteta igre.

Cuo sam par komentara teniskih komentatora iz Amerike i Svedske koji su dosli do slicnih zakljucaka. Oni su ukazali na to da je Jelena imala nekoliko slicnih sukoba sa sudijama na koji su sluzili vise kao neki "izduvni ventil" nakon cega bi se Jelena vratila smireno svojoj igri.

U polufinalu su sve "opasne" lope koje je Jelena slala protivnici (uz liniju, dijagonale) prosto pripitnomljene nakon svadje sa sudijom.

Komentatori vjeruju da je podsvjesno zeljelja da igra na sigurno i da je sve krenulo na lose jednostavno doslo do mentalnog preopterecenja... samouvjerenje preslo u frustraciju i sl.

Inace, cisto logicno, da malo jaca svadja sa sudijom ne remeti koncentraciju tenisera zar ne bi vidjeli vise tih svadja?

Mislim, zar nismo do sada 100 puta vidjeli kako se teniseri smiruju i koncentrisu nakon neke "lude" sudijske odluke?

Bez ljutnje... ja vjerujem da iskusne teniserke ne prave ovakve greske i da su zato bolje rangirane od Jelene. Niko se naucen nije rodio.

Ako vjerujes da nije svadja mogla da poremeti ritam mlade teniserke kja prvi put igra polufinale jednog od turnira snova... pojasni zasto to mislis.

Luka Matic

pre 17 godina

@Mikili
-svaka cast na odgovoru! ! !

Sto se tice Jece ne mozete ni da zamislite koliko je devojka "gotivna". Ne samo da nam je dva sata nakon kzs davala intervjue, nego se i posle toga zezala... Samnom je pricala kao da me poznaje celog zivota! Zaista neverovatno! Sto bi Amerikanci rekli prava "down to earth" devojka...

SVE NAJBOLJE DZEJ DZEJ! ! !

USKORO INTERVJU SA JELENOM JANKOVIC...
www.tenissrbija.co.nr www.tenissrbija.co.nr

Branko

pre 17 godina

Jekena, Jelena-
Ardene i sudije su znali da si bolja od nje. Medjutin, crna starna sporta je da ako favorit ne moze da te pobedi na posten nacin onda nalaze razne cake da dekocentrisu protivnika naravno ako protivnik nije iskusan i pada na tu foru. Tog dana ti si definitivno igrala bolje i zasluzila da pobedis ali izostalo je zakucas poslednji ekser u sanduk i pobedis Arden. U buducnosti moj predlog ti je da se koncentrises na svoju predivnu igru a ostavis sudije da rade svoj posao. Imas ti dovoljno kvaliteta da pobedjujes i to je to.
Branko (Teniser) iz Amerike

Branko

pre 17 godina

Jekena, Jelena-
Ardene i sudije su znali da si bolja od nje. Medjutin, crna starna sporta je da ako favorit ne moze da te pobedi na posten nacin onda nalaze razne cake da dekocentrisu protivnika naravno ako protivnik nije iskusan i pada na tu foru. Tog dana ti si definitivno igrala bolje i zasluzila da pobedis ali izostalo je zakucas poslednji ekser u sanduk i pobedis Arden. U buducnosti moj predlog ti je da se koncentrises na svoju predivnu igru a ostavis sudije da rade svoj posao. Imas ti dovoljno kvaliteta da pobedjujes i to je to.
Branko (Teniser) iz Amerike

BOJAN MIHAJLOVIC

pre 17 godina

Ko god da je gledao na tv ekranu poslednji mec u polufinalu Jelene Jankovic reci ce da je veoma dobra teniserka i da je je sudija ostetio jer to je ocigledno i da je dosta doprineo da u finale ode Belgijanka.

cgn

pre 17 godina

Njene izjave su jednostavno smesne. I nekolegijalne. Primer: na konferenciji za stampu posle polufinala je izjavila kako ne veruje da je Belgijanka bila povredjena, nego da se samo pravila da jeste. Alo...pa gde se kaze tako nesto...za bilo kog protivnika a kamoli za jednu od najboljih teniserki sveta, koja se inace super fer izjasnjavala o Jeleni pre i posle meca.
Svojim nacinom postaje sve manje omiljena. To je cinjenica...za vas koji je branite. I mi navijamo za nju ali eto misljenja smo da joj nacin na koji nastupa nije bas najbolji.
Zasto vam to smeta. Treba da se radujem kada posle meca protivnici pruzi ruku kao preko...da ne kazem cega...!!???
Cudi me samo da nema nekog da joj skrene paznju na tako neke detalje...

Deki

pre 17 godina

kao pobednika gren slema moze sebe da vidi samo Federer i za to ima realne osnove a u zenskoj konkurenciji toga nema... turnir je osvojila upravo igracica koja nije razmisljala na taj nacin, nego je igrala poen po poen (Sarapova) i ko god je gledao taj mec kao i njene ranije meceve mogao je da vidi da je ona toliko bila skoncentrisana na svoju igru da nista nije moglo da poremeti njenu koncentraciju na mec... Sarapova je pravi i istinski sampion a Jelena nije tako daleko ali ipak bi imala sto sta da nauci od sampionke...

obozavalac JELENE

pre 17 godina

Svi smo srecni i zadavoljni tvojom igrom na US openu ali pored svih tih razloga koje si ti navela ja mislim da te je i umor stigao.

mlojica

pre 17 godina

Losa igra je protekla od toga sto previse razmislja o nekim drugim stvarima.ko se ovim ne slaze neka pise na :www.milanovicmiodrag@yahoo.com

Pera

pre 17 godina

Dakle, da utvrdimo pravila:
igraci moraju biti skromni, a mi imamo pravo da ih zovemo "luzerima" ako jos nisu stigli do prvog mesta na listi.

Bojan

pre 17 godina

@BOJAN MIHAJLOVIC
Sta lupas imenjace. Kod prvog servisa linijski sudija je rekao (out)i bio je aut,a Jelena je
napala glavnog sudiju sto ne promeni odluku linijskog.Kad je bila sigurna da je u pravu, sto nije trazila "challenge". I danas moze da se proveri ta lopta,proveri pa ne lupaj.
@Luka Matic
Decko se nalozio,sad valjda ceo dan svima prica kako je razgovorao sa J.J. i kako je ona gotivna a i za njega(Luku) je rekla da je gotivan.Dobilo dete igracku da se igra.

Jelena Jelena

pre 17 godina

Naravno da Jelenin problem nije skromnost, to je cist eufemizam iz postovanja prema njenim sportskim rezultatima. Ako bi stvari nazovali pravim imenom to je nedostatak sportske kulture, arogancija i nenormalna hvalisavost. Za nekoga ko u zivotu ne zeli da se "svede na forhend i bekhend" stvarno porazavajuci nivo.

Vera

pre 17 godina

LUKA MATIC, Jelena privatno moze biti gotivna koliko zeli i prema vama i prema celom svetu. Nemam namere da je kritikujem ali svi mi koji pratimo tenis mozemo da razlikujemo profesionalno javno ponasanje od ponasanja onih koji nisu rascistili sa tim kako u javnosti jedan profesionalac treba da se ponasa i sta treba da kaze a sta ne. Cini mi se da su i Vasi standardi tu negde blizu ovih drugih, jer ovde vec nekoliko puta izjavljujete stvari koje bi trebalo da budu strogo privatna misljenja.

Ana

pre 17 godina

Ma, mozete da joj pljunete pod prozor, svi vi skromni i ne znam kakvi, vi cete da joj kazete kakva treba da bude. Zna ona malo bolje od vas, umela je do polufinala US Opena da dodje, traze joj izjave, pa ih i daje. Kad vi budete davali svoje izjave, budite skromni i smerni koliko god zelite. Niste joj ni do kolena.

Luka Matić

pre 17 godina

Vera strogo privatno mišljenje je reći kakva je zapravo devojka koju ovde "prozivaju" da je uobražena, samo o sebi priča. . . A Vama bih preporučio da ne pričate o nečemu o čemu nemate pojma. Zašto se ona ne bi smejala na terenu? Zašto ne bi komunicirala sa publikom? Ko kaže da treba da se ponaša kao Šarapova... Ona je temperamentna i kao što je rekla u intervjuu na Tenis Srbiji, ne krije svoje emocije!!! I ne treba... Uživa u životu, radi ono što obožava, a povrh svega toga neverovatno je uspešna u tome!!! A vi što joj zavidite, možete samo to i radite! A njen uspeh da omalovažavate nekim nebuloznim izjavama možete samo da pokušavate...

Zeljko

pre 17 godina

Jelena je jako dobra teniserka i vrlo je
(pozitivno) drska, ona ili ce nesto uraditi veliko ili ce propasti.Nadam se da ce uraditi ovo prvo!!!!!

Vera

pre 17 godina

LUKA MATIC, pripadam taboru stravstvenih navijaca Jelene Jankovic kao i moja cela porodica. Nikad ne osudjujem njene osmehe jer ih shvatam kao radost zbog postignutog poena a ne kao aroganciju kako su drugi komentatori to komentarisali. Jelena je jedna individua koja ima pravo da zadrzi sve osobenosti svoje licnosti, izvanredna teniserka i sigurno dobra i divna devojka mada je licno ne poznajem i shvatam u potpunosti Vase odusevljenje. Medjutim smatram da zbog svog dobra i napretka i boljih rezultata, uzgred, svima nam je bilo jako zao sto nije prosla polufinale jer je to mogla, mora malo da porazmislii da koriguje svoje ponasanje prema sudijama. Sa onolikim raspravama, kako i ona sama kaze, moze samo da nanese stetu sebi u vidu dekoncentracije koja ce se odraziti na daljnji rezultat u mecu. Kao majka odrasle dece nikad, nikad, ni Jeleni ni Ani, niti Novaku, niti bilo kom drugom od tenisera ja ne mogu da zavidim sem da im pozelim sve najbolje i da od srca navijam za njih i naravno i da tugujem kad izgube i ne prodju neko od velikih polufinala. U nadi da cete i Vi i Jelena shvatiti dobronamerne reci, srdacno Vas pozdravljam, Vera.

Dragan,BGD

pre 17 godina

Uh Vera,kakve krupne reci.Razumem da ste vi
majka odrasle dece i razumeo bih da tugujete
ako vasa deca izgube,ali zbog Jelene...ili
bilo kog sportiste.Moze da vam bude zao ako
neki nas sportista izgubi,al tugovanje,ma
nemojte molim vas.
Hajde da okrenemo stvar.Da li Jelena tuguje
kada izgubi Ana Ivanovic i obrnuto.Sto posto
ne tuguje,primecujem da bas i nisu neke prijateljice,njihova stvar.
Gledajte vi svoju decu,gospodja Vera i radujte se njihovim uspesima,a ako izostanu
trosite svoju tugu na njih.Ja se u tenisu
opredeljujem prema SOPSTVENOM UKUSU,i gledam
ih svejedno da li se zovu Ana,Jelena,Marija,
Zastin ili Kim.
Mislim da je dosta tog MENTALNOG TERORA da svi mora da navijaju za NASE.Mi smo prilicno
poremecen narod,kad Jelena pobedi Dementijevu
posle onog poraza od nje u L.A. mi ne kazemo
- Revansirala joj se,nego kazemo - Osvetila
joj se.To su izrazi koje upotrebljavaju na
ovom i slicnim forumima - zgazi je Jeco,oladi
je,urnisi je,oduvaj je,pregazi je...To nema
veze sa sportom,a u vezi vas,ne vidim razloge da se izvinjavate bilo kome.
Pozdrav svima

Vera

pre 17 godina

DRAGAN BGD, hvala na komentaru i potpuno se slazem sa Vama da je "tugovanje" prejaka rec ali sam to upotrebila vise slikovito. Ja, inace, navijam za dobar tenis i za dobre sportiste / tenisere ali mi to ne smeta da navijam za Anu, Jelenu, Novaka itd kada oni igraju i da u tim trenutcima budem zaista i njihov vatreni navijac. Pozdrav, Vera

zo

pre 17 godina

Napokon i Jelena da dobije odgovarajucu medijsku paznju. NAPRED JECO, I FURAJ ONAKO KAKO TI MISLIS DA JE NAJBOLJE!!! SRECNO U PEKINGU!!!
VERNI I VATRENI NAVIJAC!!!

zombi

pre 17 godina

Jeco, jeco... Kako neko sa pozicije 20. nosioca moze da gleda preko protivnika (jos uvek neporazenog 2.nosioca, sasvim slucajno JHH) u finale. Od skromnosti se ne umire, ali stvarno!

darko

pre 17 godina

Pa ni Federer niti Nadal ne vide sebe kao pobednike turnira...ova ne zna sta prica..pa sta je do sada osvojila da bi mogla imati takvo ometanje u svom umu..???
Ima li ona nekog savetnika u vidu psihologa da joj pomogne dok je jos vreme.

Neverni Toma

pre 17 godina

Eto Bojan zna da ne moze jer je on do sada odigrao 100 meceva polufinala US opena a isto tako i drugih ne manje vaznih opena.
Svaka cast na uvek zluradim, cinicnim i zavidnim komentarima.
Eto drugi treze i skromnost posto su verovatno beskrajno skromni.
Nadam se da Jelena, a ni drugi nasi sportisti ne citaju ove komentare.

Dorcolac

pre 17 godina

"Pobede me je koštalo to što sam sebe već videla kao šampionku turnira, previše sam razmišljala i činilo mi se da je meč završen". Ovo je apsolutno tacno! To bih nazvao - uplovljavanje u pobedu. Toga u tenisu nema! Samo dobijena mec lopta je pobeda. Bilo koji drugi rezultat se ne priznaje. Moze Sumaher da ugasi motor 300 metara pred ciljem, i da u leru udje u cilj kao pobednik, ali to tenis ne poznaje.

dl

pre 17 godina

Ima pravo da kaze sta misli, ukoliko ne napada nikog, a ona to nikad ne cini. prica iskljucivo svoje iskustvo i vidjenje, a koliko mi je poznato samo je ona bila u situaciji da igra polufinale jednog Grand Slama, ni komentatori, ni drugi teniseri. tako da psssssssss

Neledoc

pre 17 godina

"...Pobede me je koštalo to što sam sebe već videla kao šampionku turnira...". Uh bre. Kako jedan profesionalac moze sebe da vidi kao pobednika grand slama u toku polufinalnog meca? Jelena je sjajna, ali mora da se spusti na zemlju i tokom meca razmislja o poenu, a ne o dizanju trofeja. Napred Jeco!!!

srdjan

pre 17 godina

devojka je itekako na zemlji. za razliku od ostalih nasih malodusnih sportista, ona je svesna svojih vrednosti i ima ono sto drugi nemaju - pobednicki mentalitet! nedostaje jos malo iskustva, a u naporni rad niko ne treba da sumnja. samo napred, Jelena!

Mikili

pre 17 godina

Отишла сам на пут након одгеданог меча и до сада нисам била у могућности да погледам ову страницу.
Већ сам једном написала да је ово изванредан узорак за психоаналитичара.
Желела сам Јеленину победу због нје саме, због све наше деце, због мог детета које се спрема да срећу тражи у белом свету, због свих позитивних Срба.
Ово је светски успех. Јелена честитам, уживај душо у свом успеху.Приредила си нам велику радост.Жао ми је што нисам била овде кад си допутовала.
За негативце: оладите мало забога и погледајте себе.Не каже пословица узалуд: прво почисти у својој кући па гледај у туђу.
Јпш једном- искрене честитке.

Bojan

pre 17 godina

Neverni Tomo,prvo procitaj sta pisu ljudi ispod tebe,pa se pravi pametan.Velikog igraca ne moze da poremeti jedna kratka rasprava u kojoj je sudija u pravu.A vec ako je taj prvi servis bio toliko vazan,mogla je posle meca
da proveri da li je bila u pravu.Zna ona da nije,zato to ne pominje.Moja primedba je da treba da se ponasa normalno a ne ko neka alapaca,svaki put se svadja sa sudijom.

M.A.

pre 17 godina

Svaka cast na samopouzdanju...mislim da je to vise moralna podrska samoj sebi da ide dalje...i ne mora da da bude skromna...samo da tako nastavi da veruje u sebe!!!

srximus

pre 17 godina

Bojane, bilo kog tenisera moze da poremeti rasprava sa sudijom.

Jelenina rasprava sa sudijom mozda nije bila jedini razlog naglog pada igre Jelene, ali je sigurno bila trenutak nakon koga dolazi do vidljivog pada kvaliteta igre.

Cuo sam par komentara teniskih komentatora iz Amerike i Svedske koji su dosli do slicnih zakljucaka. Oni su ukazali na to da je Jelena imala nekoliko slicnih sukoba sa sudijama na koji su sluzili vise kao neki "izduvni ventil" nakon cega bi se Jelena vratila smireno svojoj igri.

U polufinalu su sve "opasne" lope koje je Jelena slala protivnici (uz liniju, dijagonale) prosto pripitnomljene nakon svadje sa sudijom.

Komentatori vjeruju da je podsvjesno zeljelja da igra na sigurno i da je sve krenulo na lose jednostavno doslo do mentalnog preopterecenja... samouvjerenje preslo u frustraciju i sl.

Inace, cisto logicno, da malo jaca svadja sa sudijom ne remeti koncentraciju tenisera zar ne bi vidjeli vise tih svadja?

Mislim, zar nismo do sada 100 puta vidjeli kako se teniseri smiruju i koncentrisu nakon neke "lude" sudijske odluke?

Bez ljutnje... ja vjerujem da iskusne teniserke ne prave ovakve greske i da su zato bolje rangirane od Jelene. Niko se naucen nije rodio.

Ako vjerujes da nije svadja mogla da poremeti ritam mlade teniserke kja prvi put igra polufinale jednog od turnira snova... pojasni zasto to mislis.

Luka Matic

pre 17 godina

@Mikili
-svaka cast na odgovoru! ! !

Sto se tice Jece ne mozete ni da zamislite koliko je devojka "gotivna". Ne samo da nam je dva sata nakon kzs davala intervjue, nego se i posle toga zezala... Samnom je pricala kao da me poznaje celog zivota! Zaista neverovatno! Sto bi Amerikanci rekli prava "down to earth" devojka...

SVE NAJBOLJE DZEJ DZEJ! ! !

USKORO INTERVJU SA JELENOM JANKOVIC...
www.tenissrbija.co.nr www.tenissrbija.co.nr

Branko

pre 17 godina

Jekena, Jelena-
Ardene i sudije su znali da si bolja od nje. Medjutin, crna starna sporta je da ako favorit ne moze da te pobedi na posten nacin onda nalaze razne cake da dekocentrisu protivnika naravno ako protivnik nije iskusan i pada na tu foru. Tog dana ti si definitivno igrala bolje i zasluzila da pobedis ali izostalo je zakucas poslednji ekser u sanduk i pobedis Arden. U buducnosti moj predlog ti je da se koncentrises na svoju predivnu igru a ostavis sudije da rade svoj posao. Imas ti dovoljno kvaliteta da pobedjujes i to je to.
Branko (Teniser) iz Amerike

Branko

pre 17 godina

Jekena, Jelena-
Ardene i sudije su znali da si bolja od nje. Medjutin, crna starna sporta je da ako favorit ne moze da te pobedi na posten nacin onda nalaze razne cake da dekocentrisu protivnika naravno ako protivnik nije iskusan i pada na tu foru. Tog dana ti si definitivno igrala bolje i zasluzila da pobedis ali izostalo je zakucas poslednji ekser u sanduk i pobedis Arden. U buducnosti moj predlog ti je da se koncentrises na svoju predivnu igru a ostavis sudije da rade svoj posao. Imas ti dovoljno kvaliteta da pobedjujes i to je to.
Branko (Teniser) iz Amerike

BOJAN MIHAJLOVIC

pre 17 godina

Ko god da je gledao na tv ekranu poslednji mec u polufinalu Jelene Jankovic reci ce da je veoma dobra teniserka i da je je sudija ostetio jer to je ocigledno i da je dosta doprineo da u finale ode Belgijanka.

cgn

pre 17 godina

Njene izjave su jednostavno smesne. I nekolegijalne. Primer: na konferenciji za stampu posle polufinala je izjavila kako ne veruje da je Belgijanka bila povredjena, nego da se samo pravila da jeste. Alo...pa gde se kaze tako nesto...za bilo kog protivnika a kamoli za jednu od najboljih teniserki sveta, koja se inace super fer izjasnjavala o Jeleni pre i posle meca.
Svojim nacinom postaje sve manje omiljena. To je cinjenica...za vas koji je branite. I mi navijamo za nju ali eto misljenja smo da joj nacin na koji nastupa nije bas najbolji.
Zasto vam to smeta. Treba da se radujem kada posle meca protivnici pruzi ruku kao preko...da ne kazem cega...!!???
Cudi me samo da nema nekog da joj skrene paznju na tako neke detalje...

Deki

pre 17 godina

kao pobednika gren slema moze sebe da vidi samo Federer i za to ima realne osnove a u zenskoj konkurenciji toga nema... turnir je osvojila upravo igracica koja nije razmisljala na taj nacin, nego je igrala poen po poen (Sarapova) i ko god je gledao taj mec kao i njene ranije meceve mogao je da vidi da je ona toliko bila skoncentrisana na svoju igru da nista nije moglo da poremeti njenu koncentraciju na mec... Sarapova je pravi i istinski sampion a Jelena nije tako daleko ali ipak bi imala sto sta da nauci od sampionke...

obozavalac JELENE

pre 17 godina

Svi smo srecni i zadavoljni tvojom igrom na US openu ali pored svih tih razloga koje si ti navela ja mislim da te je i umor stigao.

mlojica

pre 17 godina

Losa igra je protekla od toga sto previse razmislja o nekim drugim stvarima.ko se ovim ne slaze neka pise na :www.milanovicmiodrag@yahoo.com

Pera

pre 17 godina

Dakle, da utvrdimo pravila:
igraci moraju biti skromni, a mi imamo pravo da ih zovemo "luzerima" ako jos nisu stigli do prvog mesta na listi.

Bojan

pre 17 godina

@BOJAN MIHAJLOVIC
Sta lupas imenjace. Kod prvog servisa linijski sudija je rekao (out)i bio je aut,a Jelena je
napala glavnog sudiju sto ne promeni odluku linijskog.Kad je bila sigurna da je u pravu, sto nije trazila "challenge". I danas moze da se proveri ta lopta,proveri pa ne lupaj.
@Luka Matic
Decko se nalozio,sad valjda ceo dan svima prica kako je razgovorao sa J.J. i kako je ona gotivna a i za njega(Luku) je rekla da je gotivan.Dobilo dete igracku da se igra.

Jelena Jelena

pre 17 godina

Naravno da Jelenin problem nije skromnost, to je cist eufemizam iz postovanja prema njenim sportskim rezultatima. Ako bi stvari nazovali pravim imenom to je nedostatak sportske kulture, arogancija i nenormalna hvalisavost. Za nekoga ko u zivotu ne zeli da se "svede na forhend i bekhend" stvarno porazavajuci nivo.

Vera

pre 17 godina

LUKA MATIC, Jelena privatno moze biti gotivna koliko zeli i prema vama i prema celom svetu. Nemam namere da je kritikujem ali svi mi koji pratimo tenis mozemo da razlikujemo profesionalno javno ponasanje od ponasanja onih koji nisu rascistili sa tim kako u javnosti jedan profesionalac treba da se ponasa i sta treba da kaze a sta ne. Cini mi se da su i Vasi standardi tu negde blizu ovih drugih, jer ovde vec nekoliko puta izjavljujete stvari koje bi trebalo da budu strogo privatna misljenja.

Ana

pre 17 godina

Ma, mozete da joj pljunete pod prozor, svi vi skromni i ne znam kakvi, vi cete da joj kazete kakva treba da bude. Zna ona malo bolje od vas, umela je do polufinala US Opena da dodje, traze joj izjave, pa ih i daje. Kad vi budete davali svoje izjave, budite skromni i smerni koliko god zelite. Niste joj ni do kolena.

Luka Matić

pre 17 godina

Vera strogo privatno mišljenje je reći kakva je zapravo devojka koju ovde "prozivaju" da je uobražena, samo o sebi priča. . . A Vama bih preporučio da ne pričate o nečemu o čemu nemate pojma. Zašto se ona ne bi smejala na terenu? Zašto ne bi komunicirala sa publikom? Ko kaže da treba da se ponaša kao Šarapova... Ona je temperamentna i kao što je rekla u intervjuu na Tenis Srbiji, ne krije svoje emocije!!! I ne treba... Uživa u životu, radi ono što obožava, a povrh svega toga neverovatno je uspešna u tome!!! A vi što joj zavidite, možete samo to i radite! A njen uspeh da omalovažavate nekim nebuloznim izjavama možete samo da pokušavate...

Zeljko

pre 17 godina

Jelena je jako dobra teniserka i vrlo je
(pozitivno) drska, ona ili ce nesto uraditi veliko ili ce propasti.Nadam se da ce uraditi ovo prvo!!!!!

Vera

pre 17 godina

LUKA MATIC, pripadam taboru stravstvenih navijaca Jelene Jankovic kao i moja cela porodica. Nikad ne osudjujem njene osmehe jer ih shvatam kao radost zbog postignutog poena a ne kao aroganciju kako su drugi komentatori to komentarisali. Jelena je jedna individua koja ima pravo da zadrzi sve osobenosti svoje licnosti, izvanredna teniserka i sigurno dobra i divna devojka mada je licno ne poznajem i shvatam u potpunosti Vase odusevljenje. Medjutim smatram da zbog svog dobra i napretka i boljih rezultata, uzgred, svima nam je bilo jako zao sto nije prosla polufinale jer je to mogla, mora malo da porazmislii da koriguje svoje ponasanje prema sudijama. Sa onolikim raspravama, kako i ona sama kaze, moze samo da nanese stetu sebi u vidu dekoncentracije koja ce se odraziti na daljnji rezultat u mecu. Kao majka odrasle dece nikad, nikad, ni Jeleni ni Ani, niti Novaku, niti bilo kom drugom od tenisera ja ne mogu da zavidim sem da im pozelim sve najbolje i da od srca navijam za njih i naravno i da tugujem kad izgube i ne prodju neko od velikih polufinala. U nadi da cete i Vi i Jelena shvatiti dobronamerne reci, srdacno Vas pozdravljam, Vera.

Dragan,BGD

pre 17 godina

Uh Vera,kakve krupne reci.Razumem da ste vi
majka odrasle dece i razumeo bih da tugujete
ako vasa deca izgube,ali zbog Jelene...ili
bilo kog sportiste.Moze da vam bude zao ako
neki nas sportista izgubi,al tugovanje,ma
nemojte molim vas.
Hajde da okrenemo stvar.Da li Jelena tuguje
kada izgubi Ana Ivanovic i obrnuto.Sto posto
ne tuguje,primecujem da bas i nisu neke prijateljice,njihova stvar.
Gledajte vi svoju decu,gospodja Vera i radujte se njihovim uspesima,a ako izostanu
trosite svoju tugu na njih.Ja se u tenisu
opredeljujem prema SOPSTVENOM UKUSU,i gledam
ih svejedno da li se zovu Ana,Jelena,Marija,
Zastin ili Kim.
Mislim da je dosta tog MENTALNOG TERORA da svi mora da navijaju za NASE.Mi smo prilicno
poremecen narod,kad Jelena pobedi Dementijevu
posle onog poraza od nje u L.A. mi ne kazemo
- Revansirala joj se,nego kazemo - Osvetila
joj se.To su izrazi koje upotrebljavaju na
ovom i slicnim forumima - zgazi je Jeco,oladi
je,urnisi je,oduvaj je,pregazi je...To nema
veze sa sportom,a u vezi vas,ne vidim razloge da se izvinjavate bilo kome.
Pozdrav svima

Vera

pre 17 godina

DRAGAN BGD, hvala na komentaru i potpuno se slazem sa Vama da je "tugovanje" prejaka rec ali sam to upotrebila vise slikovito. Ja, inace, navijam za dobar tenis i za dobre sportiste / tenisere ali mi to ne smeta da navijam za Anu, Jelenu, Novaka itd kada oni igraju i da u tim trenutcima budem zaista i njihov vatreni navijac. Pozdrav, Vera

zo

pre 17 godina

Napokon i Jelena da dobije odgovarajucu medijsku paznju. NAPRED JECO, I FURAJ ONAKO KAKO TI MISLIS DA JE NAJBOLJE!!! SRECNO U PEKINGU!!!
VERNI I VATRENI NAVIJAC!!!