Četvrtak, 10.02.2022.

19:18

Gotovo: Harden u Filadelfiji, Simons u Bruklinu!

Džejms Harden je novi košarkaš Filadelfija Seventisiksersa, a Ben Simons Bruklin Netsa.

Izvor:

Gotovo: Harden u Filadelfiji, Simons u Bruklinu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

Pera Ždera

pre 2 godine

Au Meloun Meloun...

Citam neki clanak, covek izjavljuje "Volim ovu grupu", "Stvarno ne vidim potrebu da ova grupa treba da se menja" itd itd...

Pa da li je svestan da su bez Nikole na parketu najgori tim lige (statisticki podatak) a sa njim najbolji. Istorijski veliki diferencijal! Kako onda ne smatrati da se treba pojacati, bilo kako mu pomoci...

Ok, povredjeni drugi i treci igrac tima sa kojima su def sampionskih ambicija ALI dok se oni vrate AKO se vrate ove sezone (i to je nagovestio Meloun kao (ne)mogucnost u istom intervju), Nikola treba da ispusti dusu na terenu.

Ajd da tu nema materijala za trejd, da su uloge jasne i minuti za svakog svrsishodni ali izbacis Kampaca iz rotacije, izbacis Dzamajkl Grina (obojicu opravdano), imas Markusa koji nikad ne igra, Cancara cesto povredjeniog, Riversa itd i ne smatras da mozes da ih iskoristis za poboljsanje tima, bilo kakvo... Takodje je svestan da im fali defanzivnija trojka (takodje izjavio) ali eto, voli ovu ekipu i sto se njega tice svi su sigurni??! :)))

Jest da vecini navedenih istice ugovor itd ali opet, moglo se nesto sigurno izvuci... NBA je bas bio turbulentan ovih par dana... Svasta se tu moglo desiti ali Denver ko Denver.

I sad ce Kazins opet da potpise 10dnevni ugovor sto mu uopste ne garantuje mesto u rotaciji usled nepostojanja istog (ostao Dzamajkl G). Ne znam tacno, ako neko zna neka napise, koliko moze igrac dugo da igra na 10dnevne ugovore u sezoni?

Ma neka je samo Meloun emotivno vezan za neke igrace i neka svi zajedno zajasu Nikolu do Poffa :)

Wawrinka

pre 2 godine

Svi koji kazu da je Bruklin opljackao Filu su neznalice.
Embid i Harden osvajaju istok lagano.
Ben Simons nije kosarkas, lik nema skok sut, osnovno ejjj.
Set Kuri zna da pogodi ponesto ali je supalj u odbranu, Huerter mu ubacio 30 poena prosli plejof.
Dramond propao skroz.
Dzo Heris kad je vazno ciglari ko lud.
Kajri nije cist u glavu, paklen igrac ali igra samo u gosti, ne moze tako.

Seek & Destroy

pre 2 godine

Bruklin nikog nije opljačako.Dramond se raspao kao igrač, samo na papiru je ime. Set Kari je epizodni igrač. Izjednačen trejd,uzevši u obzir Simonsove ograničene napadačke sposobnosti.
(Sab ziro, 10. februar 2022 21:37)
Nije kosarka samo šutiranje na koš.
Ben Simons je odlican igrac,on kao loš šuter ima 15 poena u proseku.Ima 7 skokova i 7 asistencija u proseku.Takve cifre nemaju 70 posto igraca koji su kao neki šuteri.A još je Ben Simons jedan od najboljih ako ne i najbolji defanzivac lige.
Rodman je šutirao par puta na koš ali je zato radio druge stvari vrhunski.I postao je ikona,5 puta sampion.Zato vam kažem nije košarka samo šutiranje na koš.

šonesi

pre 2 godine

Fila zadrzala Maxija...dakle sad imaju 4 igraca koji mogu da imaju 20+ poena u proseku...Harden, Embiid, Tobais, Maxey...eto sta ti je dobar GM a ne ko Denver.
I Embiid sigurno uzima MVP zato sto ce Fila imati naibolji rekord na istoku.
(Djordje, 10. februar 2022 19:27)

Jokić na jačem zapadu sa klincima na dobroj poziciji. MVP je nagrada za najkorisnijeg igrača. Filadelfija može da igra bez Embida a Denver ne može. Ne kapiraš ti to. Ali da će da daju najverovatnije nagradu Embidu hoće, ali ne zato što je bolji nego zato što Jokiću ni u snu neće da daju 2 zaredom.
(Mare, 10. februar 2022 19:49)

Mit je da je Zapad jači od Istoka. Ove sezone je Istok jači i teži za igranje od Zapada. I prošle sezone,realno, 2 najbolje ekipe su bile sa Istoka (Milvoki i Bruklin)...ovo sezone tu je još i Filadelfija sa Hardenom i Embidom., a i Čikago će biti vrlo opasan kada se kompletira. Sa Zapada jedino se Feniks može upustiti u borbu za titulu, ostali teško. Možda GSW ako se potpuno kompletira, i ako im se slože kockice.

Denver ni u kompletnom sastavu ne bi bio ozbiljan kandidat za titulu, niti je tim za titulu. Ovako bez Mareja i Portera, i direktan plasman u PO bio bi uspeh.

Goran

pre 2 godine

Mit je da je Zapad jači od Istoka. Ove sezone je Istok jači i teži za igranje od Zapada.
(šonesi, 10. februar 2022 22:24)

Nema šta biti mit. Pogledaš tabelu i sabereš pobede i poraze i vidiš da je zapad +10 a istok -10. Nije velika prednost, ali zapadadne ekipe imaju bolji skor u mečevima sa istočnim.

samba

pre 2 godine

Philla ima veliki problem koji se zove Dok Rivers. Sa njim nema titule makar im i Lebron dosao. Sto se trejda tice oni su prosli jako dobro, i sa Hardenom su mnogo bolji tim. Bice tu jos poteza i trejdova Phille, mozda Dragic dodje.
Sto se Bruklina tice, oni sa Neshom nemaju sta u playoffu da traze.
On je gori trener od Riversa. Nisu ni oni prosli lose u trejdu, dobili su preko pojacanje u reketu, ali Drummond je ipak panj koji sluzi da skace.
Mozda je to dovoljno da se pobedi par slabijih timova, ali Milvoki tesko da mogu. Bruklin i dalje nema klupu, Oldridz je zreo za penziju i neupotrebljiv kao i Grifin, ali ko zna u NBA zadnjih 5 god nema jakih timova vec su svi izjednaceni, prakticno prosecni za NBA standarde.
Tako da svako svakog moze pobediti, i kako se pokazalo zadnjih sezona povrede igraju kljucnu ulogu u svemu.

džejmiejle

pre 2 godine

Win win situacija.
Simons, Kajri, Kari, Durent i Dramond. Sa klupe Mils, Grifin, Olridz... ne znam ko bi mogao da ih dobije ako su svi zdravi...
(anonimnus, 10. februar 2022 19:22)

Filadelfija.

vuk

pre 2 godine

Trejd Harden-Simons (samo ovakav trejd je realan, ništa Tajbul, Set Kari i sl.) bi bio odličan potez za obe ekipe. Mislim, za Filu i malo "odličniji". Filadelfija bi dobila ono što im fali za titulu...jednog vrhunskog skorera u spoljnoj liniji, ujedno dobijaju i dobrog plejmejkera. Za defanzivu nema šta da brinu, jer u spoljnoj liniji imaju nekoliko odličnih defanzivaca koji bi "pokrili" Hardenove slabosti u odbrani. Uz sve ovo, oslobađaju se nezadovljnog igrača koji odbija da igra i koji ima 5-ogodišnji ugovor "težak" 200 miliona dolara, dok prema Hardenu od leta ne bi imali nikakve obaveze s obzirom da mu ističe ugovor.

Bruklin bi se, takođe, rešio nezadovoljnog igrača, a dobili bi možda ono što ima je sad potrebnije... odličnog plejmejkera-razigravača koji igra vrhunsku odbranu i koji je spreman da se u potpunosti podredi ekipi, plus ne uzima i ne traži mnogo šuteva, što u ovoj ekipi Bruklina nije bez značaja. Simons je potpuno drugačiji tip igrača od Hardena. Jeste "težak" 40 miliona dolara po sezoni, ali je, bez obzira šta mu se sve dešavalo prošle sezone, posebno u 1/2 finslu PO Istoka, ipak, odličan, i za tim, izuzetno koristan igrač.

(vuk, 5. februar 2022 22:17)


Dobar tejd...obostrano.

Sab ziro

pre 2 godine

Bruklin nikog nije opljačako.Dramond se raspao kao igrač, samo na papiru je ime. Set Kari je epizodni igrač. Izjednačen trejd,uzevši u obzir Simonsove ograničene napadačke sposobnosti.

Aleks

pre 2 godine

Realno dobra priča za oba tima, možda je Bruklin prošao za nijansu bolje jer su "oteli" i Seta Karija koji je užasno potcenjen igrač... Simonsu će ležati Netsi jer ne mora da misli o šutu i poentiranju (ima KD-a plus ako se Irving normalizuje), a on njima treba kao hleb za odbranu + ume da iskreira.
S druge strane, Embiid konačno dobija pleja koji ume da šutne za tri i da poentira generalno. Tu je problem jedino to u kakvom stanju je Harden i što Fila više nema klupu.
Svakako ni jedni ni drugi po mom mišljenju neće igrati u velikom finalu, bez obzira na imena. Najjači tim Istoka je Milvoki i evo opet su pametno trejdovali.

Steamroller

pre 2 godine

Fenomenalan posao Bruklina, njima uopšte pored Durenta i Irvinga nije trebao još jedan igrač koji traži loptu i koji će postizati brdo poena, njima je upravo trebao jedan elitni defanzivac kao što je Simons koji može da brani sve od 1-4. Takođe i Kari i Dramond su bitni šrafovi, zamislite kad se oporavi Heris, pa u ekipi uz njega i Mils i Kari, to su tri vrhunska šutera, ne znam stvarno ko će to moći da brani, da ne pominjem Durenta i Irvinga. Još ako uspeju da dovedu i Tarner a to je praktično Drim tim, mada im po meni on sada pored Dramonda i nije neophodan. Što se tiče File, Embid i Harden će uzimati po 15-20 šuteva i više a Heris će pasti u treći plan, defanzivno će biti slabiji nesumnjivo, još Hardenu na leto ističe ugovor, a ako ne ostane i sa tim parama koje im preostanu u salary cap-u, ovog leta i neće imati baš neki izbor dobrih slobodnih igrača, maltene samo Bredli Bil, koji će verovatno ako ne ostane u Vašingtonu da izabere Majami i Tek Lavin koji će 99% ostati u Čikagu. Tako da na prvu deluje da je Bruklin ovde prošao mnogo bolje.

očajanje neumitno prelazi u kajanje

pre 2 godine

U drugoj vesti o Hardenu stoji ovo:
"Bruklin je pod pritiskom i dilemom – da li zadržati nezadovoljnog igrača u pohodu na titulu ili rizikovati da na kraju sezone izgube sve, pošto "Bradi" tada ističe ugovor."

Da li to znači da Harden postaje slobodan krajem sezone ili ograničeno slobodan? Generalno Bruklin je mnogo bolje prošao ali sa druge strane Filadelfija je bila pod većim pritiskom pošto su hteli da se oslobode Bena po svaku cenu jer je postalo jasno da ne mogu da ga nateraju da igra. Sve u svemu vreme će pokazati ko je bolje prošao...

D-Roz

pre 2 godine

Simons'odlican igrač kao Irving i Tauns pored svega!Harden nije mogao ni sa Hardenom kao prva zvezda,a sad kao druga i ne treba Enbidu da ispucala!

Memfis

pre 2 godine

Симонс на петици и 4 брутална шутера (Дурент, Кајри, Херис/Милс, Кари). Ако је овај несертник средио бацања (главу), биће то незадржив напад и подношљиво слаба одбрана. Филаделфија је била супер и са овим саставом, ако дебели смрша биће паклени. На Истоку 3 најбоља тима лиге, по мом мишљењу Милвоки је још увек најбољи.

Milos

pre 2 godine

Za sve koji kazu da je Bruklin opljackao Filadelfiju - Hardenu istice ugovor na leto!
Dakle, Filadelfija ide na titulu ove sezone, a ako ne uspe, imace brdo para da na leto potpise nekog drugog superstara.
Nisu bas 100% glupi ovi iz File...
(Milos, 10. februar 2022 20:07)

Sa parama mogu da potpusu slobodnog igraca, a pitanje je ko ce sve biti slobodan. Da bi uzeo igraca pod ugovorom moras imati igraca pod ugovorom, a oni to nece imati.
(Aspera, 10. februar 2022 20:16)
Bradley Beal, Kyrie Irving...

kad očajanje neumitno prelazi u kajanje

pre 2 godine

Za neupucene, Harden je vec iskoristio opciju za sledecu godinu i ima garantovani ugovor sa filom do leta 2023.... A kasnije potpisuje petogodisnji ugovor vredaan 269 mil po sezoni kao sledeci..
(maree, 10. februar 2022 20:30)

Hvala na objašnjenju. To što sam neupućen, iako redovno pratim NBA vesti ovde, može da se shvati kao dobronamerna kritika autorima vesti...

MPP

pre 2 godine

HARDEN

je uradio ono što je prirodno posle izdaje tima koju je izveo Irving. Irving ne može igrati pola utakmica iz samo njemu znanih razloga. Postavlja se pitanje šta sledi posle korone , šta će izmisliti tada kao razlog zbog čega neće igrati. Hardena to više nije interesovalo....on je došao na poziv Duranta koji je već imao dogovor sa Irv. Razlog je OSVAJANJE PRSTENA. A onda se i ,Durant povredjuje naknadno.....Da bi osvljili titulu sve vreme vam moraju igrati sva trojica i polako štimujete "mašinu". Sve se raspalo sa Irvingovim pametovanjem.....Videlo se da Harden prosto ne može preuzeti i ulogu Izvinga na koga je računao . Ne može i NEĆE jer to nije bilo deo "dila" u izmedju njega i Duranta.

maree

pre 2 godine

Za neupucene, Harden je vec iskoristio opciju za sledecu godinu i ima garantovani ugovor sa filom do leta 2023.... A kasnije potpisuje petogodisnji ugovor vredaan 269 mil po sezoni kao sledeci..

mdj

pre 2 godine

Kakav potez Nets-a, odrali su Filu realno. Kako Harden igra od kako je dosao u Brooklyn, ne samo ove sezone, prosli su sjajno. Simons pravi timski igrac koji nece morati da se opterecuje poenima, jer ne da ima ko to da radi nego ne zna se ko odakle puca a jos dobijaju i na odbrani. Harris kad se oporavi, Irving, Curry, Durant, ajaoj. Pa Curry sam je trenutno korisnije od Hardena, a oni poslali jos i Simonsa i Dramonda! pa lol

Aspera

pre 2 godine

Za sve koji kazu da je Bruklin opljackao Filadelfiju - Hardenu istice ugovor na leto!
Dakle, Filadelfija ide na titulu ove sezone, a ako ne uspe, imace brdo para da na leto potpise nekog drugog superstara.
Nisu bas 100% glupi ovi iz File...
(Milos, 10. februar 2022 20:07)

Sa parama mogu da potpusu slobodnog igraca, a pitanje je ko ce sve biti slobodan. Da bi uzeo igraca pod ugovorom moras imati igraca pod ugovorom, a oni to nece imati.

Milos

pre 2 godine

Za sve koji kazu da je Bruklin opljackao Filadelfiju - Hardenu istice ugovor na leto!
Dakle, Filadelfija ide na titulu ove sezone, a ako ne uspe, imace brdo para da na leto potpise nekog drugog superstara.
Nisu bas 100% glupi ovi iz File...

NastyB

pre 2 godine

Auuuu, jel` to Divac GM File, a ja ne znam?? :) :)

Ajde što ih Bruklin ojadi igrački, nego šta bi Siksersima da im pride daju i dva prva pika to mi nikako ne ide u glavu. Šon Marks je bio osrednji centar, ali ovim je lupio tešku bananu Eltonu Brendu.

Бјанконери Бачка Топола

pre 2 godine

Колико сам Филу готивио због Ајверсона,сада је презирем због оног накљуканог Ембида и Гардена.

Kofer

pre 2 godine

Čuj ove genijalce, nema potrebe da Simons šutira. Nije problem da li ima ili nema potrebe, problem je to što je udvajanje sa Simonsom u petorci mačji kašalj.

On prosto mora da igra bliže košu, četvorku ili peticu. On na pleju nema šta da traži bez šuta. Durenta će trojica čuvati ako bude trebalo, a ovaj I'm nije nikakva pretnja u pozadini.

U odbrani je dobar, ali je u napadu živi krš.

ghh

pre 2 godine

Opljačkali su ih netsi realno, ali razumem i sikserse, sa trenutnim rosterom ne bi osvojili prsten sigurno, ovako mogu se nadati da će Harden odigrati kao u najboljim danima pa da će se nešto desiti.

Mare

pre 2 godine

Fila zadrzala Maxija...dakle sad imaju 4 igraca koji mogu da imaju 20+ poena u proseku...Harden, Embiid, Tobais, Maxey...eto sta ti je dobar GM a ne ko Denver.
I Embiid sigurno uzima MVP zato sto ce Fila imati naibolji rekord na istoku.
(Djordje, 10. februar 2022 19:27)

Jokić na jačem zapadu sa klincima na dobroj poziciji. MVP je nagrada za najkorisnijeg igrača. Filadelfija može da igra bez Embida a Denver ne može. Ne kapiraš ti to. Ali da će da daju najverovatnije nagradu Embidu hoće, ali ne zato što je bolji nego zato što Jokiću ni u snu neće da daju 2 zaredom.

Djordje

pre 2 godine

Fila zadrzala Maxija...dakle sad imaju 4 igraca koji mogu da imaju 20+ poena u proseku...Harden, Embiid, Tobais, Maxey...eto sta ti je dobar GM a ne ko Denver.
I Embiid sigurno uzima MVP zato sto ce Fila imati naibolji rekord na istoku.

goblin

pre 2 godine

Mislim da je ovde Bruklin bukvalno "opljačkao" Filadelfiju.Harden ima 32 godine i nema šanse da dođe na nivo koji je držao u Hjustonu.Odbranu nije igrao ni u mlađim danima, bez toga na Milvoki ili Majami...Kako će on i Embid funkcionisati sam bog zna.Bruklin dobija pleja koji igra brutalnu odbranu(imaju oni Duranta i ostale koji će brinuti o napadu i poenima), i što je još bitno dobili su vrhunskog šutera za 3 poena u Setu Kariju koji može da kazni sva ona silna udvajanja Kevina Duranta, još ako i Kajri bude mogao da igra domaće utakmice...

markokrle

pre 2 godine

iskreno mislim da je bruklin mnogo bolje prošao. Simons nema potrebe da šutira uopšte, ima ko će da šutira, on neka razigrava i probija ka kosu, plus mislim da nije sedeo svo ovo vreme, valjda ce popraviti bar bacanja, mislim da će se sad dokazivati kao da tek počinje da igra. Plus imaš karija i dramonda... Vreme će pokazati

basketaš

pre 2 godine

U principu svi su dobro prošli. Harden opet isterao svoje a Embid dobio zvezdu ortaka. Nešto mi se ne čini da će uraditi mnogo, brada je već prastari čouker, a i Džoel je.
A opet Fila je morala da povuče ovaj trejd jer sa ludim Benom nema šta više da se učini.

Bruklin sa druge strane osvežio ekipu, dobili Seta haubicu, Dramonda da rije i bije, Simons koji može da se iskoristi sa ograničenom rolom. Biće odličan plejof, istok ponovo gori.

Milan Kosanovic

pre 2 godine

Sigurno GM Filadelfije zna bolje od mene ali Harden za Simonsa, glava za glavu i eventualno neki kusur u parama pa da i razumem. Kari+Dramond. To je prevelik kusur ako mene pitate. Nekako sam ubedjen da Harden nece doneti prevagu. Ali ajde, videcemo. ALI MRTVI DENVER OPET NISTA!!!! Kilosteri najgori. Pa i jedan Sacramento je uradio trade a ovi papani nista jos uvek.

Marko

pre 2 godine

@Kole

Harden je najbolji "pik'n'roll pocket passer" igrac u NBA sto je bitno za svakog centra... naprotiv bas sad ce Embiid imati mnogo bolje procente i postizace jos vise poena...Harden zadrzava loptu ali VOLI DA DODA NIJE SEBICAN posebno svom centru!
Jokic na primer nema pleja koji zna konstantko da odigra "pocket pass" i da mu omoguci konstantno lake poene...

paja iz vrčina

pre 2 godine

Bruklin je opljackao Filadelfiju. Ali dobro, nije da su i imali nekog izbora jer Simons nece da igra. Uz zdravog Durenta sa ovim pojacanjima Bruklin moze da se umesa u borbu za prsten. To sa Hardenom nije mogao, kao sto nece moci nijedna ekipa.

esco

pre 2 godine

Realno win win situacija, ma kakvi igraci bili i dalje su to zvezde.
Oba tima se pojacala. Embid dobio pomoc, a Netsi dobili dobru odbranu koja im je falila.

Objavite komentar da neko nesto nauci

pre 2 godine

Brutalni trejd za Bruklin,dobili su sve ono sto im fali a realno otarasili se viska. Pazi sad spoljnu liniju Bruklina Durent,Irving,Kari i Haris,ne znas koga pre da branis. Onda ispod kosa dobili ono sto im je falilo,rim protektora i masinu za skokove Dramonda. I naravno u Simonsu dobili vrhunskog asistenta i odbrambenog igraca sa odlicnim prodorom na kos. Ponavljam brutalno,ovim trejdom su povecali sanse za titulu bar za 50%!

Seek & Destroy

pre 2 godine

Pa super otrasili se primadone,dobili Seta Karija,dobili Bena Simonsa koji je jedan od najbojlij defanzivaca lige.Kada se vrati KD,Dzo Haris nema Ben potrebe da šutira na koš,samo neka radi ono što najbolje zna.

NRC

pre 2 godine

Jos kad bi Simmons uvezbaoi sut za tri i win win kombinacija za Brooklyn. I ovako mislim da je bolje prosao Brooklyn.
Sada je pitanje dokle moze Brooklyn sa Simmonsovim kvalitetima i najpoznatijom manom?

Saša

pre 2 godine

Simons i Harden koliko god da su dobri, prilično su i štetni, pa tako kada se gleda ko je koliko dobro prošao treba gledati i ko je koliko loše prošao.
Ako Bruklin da mesto pleja Kariju i Irvingu, a Simonsa prebaci na neke visoke pozicije, onda to može biti bolje nego ako Simons nastavi da bude plej sa svojih 208 cm i potpuno nesposoban da pogodi koš ako je dalje od 3 m.

iki

pre 2 godine

Bruklin na papiru mnogo bolje prošao. Set Kari je podcenjen igrač plus Simons koji je željan igre, Dramond sigurnih 10 +10 ako igra 20 tak min plus pikovi.

Pera

pre 2 godine

Ne znam sta vi mislite ali Bruklin je objasnio u ovom trejdu! Ben samo da deli lopte Kajriju, Kariju i Durentu.. ne zna se ko je bolji suter a Dramond da skuplja.. haos.. a sto se File tice, bas me zanima kakav prosek ce sada imati Embid sa obzirom da pred Harisa, sada Harden mora da se nahrani.. vrlo verovatno misli da ce vratiti svoju 1na1 igru iz Hjustona!

anonimnus

pre 2 godine

Win win situacija.
Simons, Kajri, Kari, Durent i Dramond. Sa klupe Mils, Grifin, Olridz... ne znam ko bi mogao da ih dobije ako su svi zdravi...

Seek & Destroy

pre 2 godine

Pa super otrasili se primadone,dobili Seta Karija,dobili Bena Simonsa koji je jedan od najbojlij defanzivaca lige.Kada se vrati KD,Dzo Haris nema Ben potrebe da šutira na koš,samo neka radi ono što najbolje zna.

markokrle

pre 2 godine

iskreno mislim da je bruklin mnogo bolje prošao. Simons nema potrebe da šutira uopšte, ima ko će da šutira, on neka razigrava i probija ka kosu, plus mislim da nije sedeo svo ovo vreme, valjda ce popraviti bar bacanja, mislim da će se sad dokazivati kao da tek počinje da igra. Plus imaš karija i dramonda... Vreme će pokazati

paja iz vrčina

pre 2 godine

Bruklin je opljackao Filadelfiju. Ali dobro, nije da su i imali nekog izbora jer Simons nece da igra. Uz zdravog Durenta sa ovim pojacanjima Bruklin moze da se umesa u borbu za prsten. To sa Hardenom nije mogao, kao sto nece moci nijedna ekipa.

goblin

pre 2 godine

Mislim da je ovde Bruklin bukvalno "opljačkao" Filadelfiju.Harden ima 32 godine i nema šanse da dođe na nivo koji je držao u Hjustonu.Odbranu nije igrao ni u mlađim danima, bez toga na Milvoki ili Majami...Kako će on i Embid funkcionisati sam bog zna.Bruklin dobija pleja koji igra brutalnu odbranu(imaju oni Duranta i ostale koji će brinuti o napadu i poenima), i što je još bitno dobili su vrhunskog šutera za 3 poena u Setu Kariju koji može da kazni sva ona silna udvajanja Kevina Duranta, još ako i Kajri bude mogao da igra domaće utakmice...

anonimnus

pre 2 godine

Win win situacija.
Simons, Kajri, Kari, Durent i Dramond. Sa klupe Mils, Grifin, Olridz... ne znam ko bi mogao da ih dobije ako su svi zdravi...

Pera

pre 2 godine

Ne znam sta vi mislite ali Bruklin je objasnio u ovom trejdu! Ben samo da deli lopte Kajriju, Kariju i Durentu.. ne zna se ko je bolji suter a Dramond da skuplja.. haos.. a sto se File tice, bas me zanima kakav prosek ce sada imati Embid sa obzirom da pred Harisa, sada Harden mora da se nahrani.. vrlo verovatno misli da ce vratiti svoju 1na1 igru iz Hjustona!

Objavite komentar da neko nesto nauci

pre 2 godine

Brutalni trejd za Bruklin,dobili su sve ono sto im fali a realno otarasili se viska. Pazi sad spoljnu liniju Bruklina Durent,Irving,Kari i Haris,ne znas koga pre da branis. Onda ispod kosa dobili ono sto im je falilo,rim protektora i masinu za skokove Dramonda. I naravno u Simonsu dobili vrhunskog asistenta i odbrambenog igraca sa odlicnim prodorom na kos. Ponavljam brutalno,ovim trejdom su povecali sanse za titulu bar za 50%!

ghh

pre 2 godine

Opljačkali su ih netsi realno, ali razumem i sikserse, sa trenutnim rosterom ne bi osvojili prsten sigurno, ovako mogu se nadati da će Harden odigrati kao u najboljim danima pa da će se nešto desiti.

basketaš

pre 2 godine

U principu svi su dobro prošli. Harden opet isterao svoje a Embid dobio zvezdu ortaka. Nešto mi se ne čini da će uraditi mnogo, brada je već prastari čouker, a i Džoel je.
A opet Fila je morala da povuče ovaj trejd jer sa ludim Benom nema šta više da se učini.

Bruklin sa druge strane osvežio ekipu, dobili Seta haubicu, Dramonda da rije i bije, Simons koji može da se iskoristi sa ograničenom rolom. Biće odličan plejof, istok ponovo gori.

iki

pre 2 godine

Bruklin na papiru mnogo bolje prošao. Set Kari je podcenjen igrač plus Simons koji je željan igre, Dramond sigurnih 10 +10 ako igra 20 tak min plus pikovi.

Milan Kosanovic

pre 2 godine

Sigurno GM Filadelfije zna bolje od mene ali Harden za Simonsa, glava za glavu i eventualno neki kusur u parama pa da i razumem. Kari+Dramond. To je prevelik kusur ako mene pitate. Nekako sam ubedjen da Harden nece doneti prevagu. Ali ajde, videcemo. ALI MRTVI DENVER OPET NISTA!!!! Kilosteri najgori. Pa i jedan Sacramento je uradio trade a ovi papani nista jos uvek.

esco

pre 2 godine

Realno win win situacija, ma kakvi igraci bili i dalje su to zvezde.
Oba tima se pojacala. Embid dobio pomoc, a Netsi dobili dobru odbranu koja im je falila.

Marko

pre 2 godine

@Kole

Harden je najbolji "pik'n'roll pocket passer" igrac u NBA sto je bitno za svakog centra... naprotiv bas sad ce Embiid imati mnogo bolje procente i postizace jos vise poena...Harden zadrzava loptu ali VOLI DA DODA NIJE SEBICAN posebno svom centru!
Jokic na primer nema pleja koji zna konstantko da odigra "pocket pass" i da mu omoguci konstantno lake poene...

Seek & Destroy

pre 2 godine

Bruklin nikog nije opljačako.Dramond se raspao kao igrač, samo na papiru je ime. Set Kari je epizodni igrač. Izjednačen trejd,uzevši u obzir Simonsove ograničene napadačke sposobnosti.
(Sab ziro, 10. februar 2022 21:37)
Nije kosarka samo šutiranje na koš.
Ben Simons je odlican igrac,on kao loš šuter ima 15 poena u proseku.Ima 7 skokova i 7 asistencija u proseku.Takve cifre nemaju 70 posto igraca koji su kao neki šuteri.A još je Ben Simons jedan od najboljih ako ne i najbolji defanzivac lige.
Rodman je šutirao par puta na koš ali je zato radio druge stvari vrhunski.I postao je ikona,5 puta sampion.Zato vam kažem nije košarka samo šutiranje na koš.

Mare

pre 2 godine

Fila zadrzala Maxija...dakle sad imaju 4 igraca koji mogu da imaju 20+ poena u proseku...Harden, Embiid, Tobais, Maxey...eto sta ti je dobar GM a ne ko Denver.
I Embiid sigurno uzima MVP zato sto ce Fila imati naibolji rekord na istoku.
(Djordje, 10. februar 2022 19:27)

Jokić na jačem zapadu sa klincima na dobroj poziciji. MVP je nagrada za najkorisnijeg igrača. Filadelfija može da igra bez Embida a Denver ne može. Ne kapiraš ti to. Ali da će da daju najverovatnije nagradu Embidu hoće, ali ne zato što je bolji nego zato što Jokiću ni u snu neće da daju 2 zaredom.

Бјанконери Бачка Топола

pre 2 godine

Колико сам Филу готивио због Ајверсона,сада је презирем због оног накљуканог Ембида и Гардена.

mdj

pre 2 godine

Kakav potez Nets-a, odrali su Filu realno. Kako Harden igra od kako je dosao u Brooklyn, ne samo ove sezone, prosli su sjajno. Simons pravi timski igrac koji nece morati da se opterecuje poenima, jer ne da ima ko to da radi nego ne zna se ko odakle puca a jos dobijaju i na odbrani. Harris kad se oporavi, Irving, Curry, Durant, ajaoj. Pa Curry sam je trenutno korisnije od Hardena, a oni poslali jos i Simonsa i Dramonda! pa lol

MPP

pre 2 godine

HARDEN

je uradio ono što je prirodno posle izdaje tima koju je izveo Irving. Irving ne može igrati pola utakmica iz samo njemu znanih razloga. Postavlja se pitanje šta sledi posle korone , šta će izmisliti tada kao razlog zbog čega neće igrati. Hardena to više nije interesovalo....on je došao na poziv Duranta koji je već imao dogovor sa Irv. Razlog je OSVAJANJE PRSTENA. A onda se i ,Durant povredjuje naknadno.....Da bi osvljili titulu sve vreme vam moraju igrati sva trojica i polako štimujete "mašinu". Sve se raspalo sa Irvingovim pametovanjem.....Videlo se da Harden prosto ne može preuzeti i ulogu Izvinga na koga je računao . Ne može i NEĆE jer to nije bilo deo "dila" u izmedju njega i Duranta.

džejmiejle

pre 2 godine

Win win situacija.
Simons, Kajri, Kari, Durent i Dramond. Sa klupe Mils, Grifin, Olridz... ne znam ko bi mogao da ih dobije ako su svi zdravi...
(anonimnus, 10. februar 2022 19:22)

Filadelfija.

Kofer

pre 2 godine

Čuj ove genijalce, nema potrebe da Simons šutira. Nije problem da li ima ili nema potrebe, problem je to što je udvajanje sa Simonsom u petorci mačji kašalj.

On prosto mora da igra bliže košu, četvorku ili peticu. On na pleju nema šta da traži bez šuta. Durenta će trojica čuvati ako bude trebalo, a ovaj I'm nije nikakva pretnja u pozadini.

U odbrani je dobar, ali je u napadu živi krš.

Goran

pre 2 godine

Mit je da je Zapad jači od Istoka. Ove sezone je Istok jači i teži za igranje od Zapada.
(šonesi, 10. februar 2022 22:24)

Nema šta biti mit. Pogledaš tabelu i sabereš pobede i poraze i vidiš da je zapad +10 a istok -10. Nije velika prednost, ali zapadadne ekipe imaju bolji skor u mečevima sa istočnim.

očajanje neumitno prelazi u kajanje

pre 2 godine

U drugoj vesti o Hardenu stoji ovo:
"Bruklin je pod pritiskom i dilemom – da li zadržati nezadovoljnog igrača u pohodu na titulu ili rizikovati da na kraju sezone izgube sve, pošto "Bradi" tada ističe ugovor."

Da li to znači da Harden postaje slobodan krajem sezone ili ograničeno slobodan? Generalno Bruklin je mnogo bolje prošao ali sa druge strane Filadelfija je bila pod većim pritiskom pošto su hteli da se oslobode Bena po svaku cenu jer je postalo jasno da ne mogu da ga nateraju da igra. Sve u svemu vreme će pokazati ko je bolje prošao...

kad očajanje neumitno prelazi u kajanje

pre 2 godine

Za neupucene, Harden je vec iskoristio opciju za sledecu godinu i ima garantovani ugovor sa filom do leta 2023.... A kasnije potpisuje petogodisnji ugovor vredaan 269 mil po sezoni kao sledeci..
(maree, 10. februar 2022 20:30)

Hvala na objašnjenju. To što sam neupućen, iako redovno pratim NBA vesti ovde, može da se shvati kao dobronamerna kritika autorima vesti...

Steamroller

pre 2 godine

Fenomenalan posao Bruklina, njima uopšte pored Durenta i Irvinga nije trebao još jedan igrač koji traži loptu i koji će postizati brdo poena, njima je upravo trebao jedan elitni defanzivac kao što je Simons koji može da brani sve od 1-4. Takođe i Kari i Dramond su bitni šrafovi, zamislite kad se oporavi Heris, pa u ekipi uz njega i Mils i Kari, to su tri vrhunska šutera, ne znam stvarno ko će to moći da brani, da ne pominjem Durenta i Irvinga. Još ako uspeju da dovedu i Tarner a to je praktično Drim tim, mada im po meni on sada pored Dramonda i nije neophodan. Što se tiče File, Embid i Harden će uzimati po 15-20 šuteva i više a Heris će pasti u treći plan, defanzivno će biti slabiji nesumnjivo, još Hardenu na leto ističe ugovor, a ako ne ostane i sa tim parama koje im preostanu u salary cap-u, ovog leta i neće imati baš neki izbor dobrih slobodnih igrača, maltene samo Bredli Bil, koji će verovatno ako ne ostane u Vašingtonu da izabere Majami i Tek Lavin koji će 99% ostati u Čikagu. Tako da na prvu deluje da je Bruklin ovde prošao mnogo bolje.

Aleks

pre 2 godine

Realno dobra priča za oba tima, možda je Bruklin prošao za nijansu bolje jer su "oteli" i Seta Karija koji je užasno potcenjen igrač... Simonsu će ležati Netsi jer ne mora da misli o šutu i poentiranju (ima KD-a plus ako se Irving normalizuje), a on njima treba kao hleb za odbranu + ume da iskreira.
S druge strane, Embiid konačno dobija pleja koji ume da šutne za tri i da poentira generalno. Tu je problem jedino to u kakvom stanju je Harden i što Fila više nema klupu.
Svakako ni jedni ni drugi po mom mišljenju neće igrati u velikom finalu, bez obzira na imena. Najjači tim Istoka je Milvoki i evo opet su pametno trejdovali.

Saša

pre 2 godine

Simons i Harden koliko god da su dobri, prilično su i štetni, pa tako kada se gleda ko je koliko dobro prošao treba gledati i ko je koliko loše prošao.
Ako Bruklin da mesto pleja Kariju i Irvingu, a Simonsa prebaci na neke visoke pozicije, onda to može biti bolje nego ako Simons nastavi da bude plej sa svojih 208 cm i potpuno nesposoban da pogodi koš ako je dalje od 3 m.

Aspera

pre 2 godine

Za sve koji kazu da je Bruklin opljackao Filadelfiju - Hardenu istice ugovor na leto!
Dakle, Filadelfija ide na titulu ove sezone, a ako ne uspe, imace brdo para da na leto potpise nekog drugog superstara.
Nisu bas 100% glupi ovi iz File...
(Milos, 10. februar 2022 20:07)

Sa parama mogu da potpusu slobodnog igraca, a pitanje je ko ce sve biti slobodan. Da bi uzeo igraca pod ugovorom moras imati igraca pod ugovorom, a oni to nece imati.

vuk

pre 2 godine

Trejd Harden-Simons (samo ovakav trejd je realan, ništa Tajbul, Set Kari i sl.) bi bio odličan potez za obe ekipe. Mislim, za Filu i malo "odličniji". Filadelfija bi dobila ono što im fali za titulu...jednog vrhunskog skorera u spoljnoj liniji, ujedno dobijaju i dobrog plejmejkera. Za defanzivu nema šta da brinu, jer u spoljnoj liniji imaju nekoliko odličnih defanzivaca koji bi "pokrili" Hardenove slabosti u odbrani. Uz sve ovo, oslobađaju se nezadovljnog igrača koji odbija da igra i koji ima 5-ogodišnji ugovor "težak" 200 miliona dolara, dok prema Hardenu od leta ne bi imali nikakve obaveze s obzirom da mu ističe ugovor.

Bruklin bi se, takođe, rešio nezadovoljnog igrača, a dobili bi možda ono što ima je sad potrebnije... odličnog plejmejkera-razigravača koji igra vrhunsku odbranu i koji je spreman da se u potpunosti podredi ekipi, plus ne uzima i ne traži mnogo šuteva, što u ovoj ekipi Bruklina nije bez značaja. Simons je potpuno drugačiji tip igrača od Hardena. Jeste "težak" 40 miliona dolara po sezoni, ali je, bez obzira šta mu se sve dešavalo prošle sezone, posebno u 1/2 finslu PO Istoka, ipak, odličan, i za tim, izuzetno koristan igrač.

(vuk, 5. februar 2022 22:17)


Dobar tejd...obostrano.

NastyB

pre 2 godine

Auuuu, jel` to Divac GM File, a ja ne znam?? :) :)

Ajde što ih Bruklin ojadi igrački, nego šta bi Siksersima da im pride daju i dva prva pika to mi nikako ne ide u glavu. Šon Marks je bio osrednji centar, ali ovim je lupio tešku bananu Eltonu Brendu.

Djordje

pre 2 godine

Fila zadrzala Maxija...dakle sad imaju 4 igraca koji mogu da imaju 20+ poena u proseku...Harden, Embiid, Tobais, Maxey...eto sta ti je dobar GM a ne ko Denver.
I Embiid sigurno uzima MVP zato sto ce Fila imati naibolji rekord na istoku.

samba

pre 2 godine

Philla ima veliki problem koji se zove Dok Rivers. Sa njim nema titule makar im i Lebron dosao. Sto se trejda tice oni su prosli jako dobro, i sa Hardenom su mnogo bolji tim. Bice tu jos poteza i trejdova Phille, mozda Dragic dodje.
Sto se Bruklina tice, oni sa Neshom nemaju sta u playoffu da traze.
On je gori trener od Riversa. Nisu ni oni prosli lose u trejdu, dobili su preko pojacanje u reketu, ali Drummond je ipak panj koji sluzi da skace.
Mozda je to dovoljno da se pobedi par slabijih timova, ali Milvoki tesko da mogu. Bruklin i dalje nema klupu, Oldridz je zreo za penziju i neupotrebljiv kao i Grifin, ali ko zna u NBA zadnjih 5 god nema jakih timova vec su svi izjednaceni, prakticno prosecni za NBA standarde.
Tako da svako svakog moze pobediti, i kako se pokazalo zadnjih sezona povrede igraju kljucnu ulogu u svemu.

Memfis

pre 2 godine

Симонс на петици и 4 брутална шутера (Дурент, Кајри, Херис/Милс, Кари). Ако је овај несертник средио бацања (главу), биће то незадржив напад и подношљиво слаба одбрана. Филаделфија је била супер и са овим саставом, ако дебели смрша биће паклени. На Истоку 3 најбоља тима лиге, по мом мишљењу Милвоки је још увек најбољи.

NRC

pre 2 godine

Jos kad bi Simmons uvezbaoi sut za tri i win win kombinacija za Brooklyn. I ovako mislim da je bolje prosao Brooklyn.
Sada je pitanje dokle moze Brooklyn sa Simmonsovim kvalitetima i najpoznatijom manom?

Milos

pre 2 godine

Za sve koji kazu da je Bruklin opljackao Filadelfiju - Hardenu istice ugovor na leto!
Dakle, Filadelfija ide na titulu ove sezone, a ako ne uspe, imace brdo para da na leto potpise nekog drugog superstara.
Nisu bas 100% glupi ovi iz File...
(Milos, 10. februar 2022 20:07)

Sa parama mogu da potpusu slobodnog igraca, a pitanje je ko ce sve biti slobodan. Da bi uzeo igraca pod ugovorom moras imati igraca pod ugovorom, a oni to nece imati.
(Aspera, 10. februar 2022 20:16)
Bradley Beal, Kyrie Irving...

Sab ziro

pre 2 godine

Bruklin nikog nije opljačako.Dramond se raspao kao igrač, samo na papiru je ime. Set Kari je epizodni igrač. Izjednačen trejd,uzevši u obzir Simonsove ograničene napadačke sposobnosti.

maree

pre 2 godine

Za neupucene, Harden je vec iskoristio opciju za sledecu godinu i ima garantovani ugovor sa filom do leta 2023.... A kasnije potpisuje petogodisnji ugovor vredaan 269 mil po sezoni kao sledeci..

Milos

pre 2 godine

Za sve koji kazu da je Bruklin opljackao Filadelfiju - Hardenu istice ugovor na leto!
Dakle, Filadelfija ide na titulu ove sezone, a ako ne uspe, imace brdo para da na leto potpise nekog drugog superstara.
Nisu bas 100% glupi ovi iz File...

šonesi

pre 2 godine

Fila zadrzala Maxija...dakle sad imaju 4 igraca koji mogu da imaju 20+ poena u proseku...Harden, Embiid, Tobais, Maxey...eto sta ti je dobar GM a ne ko Denver.
I Embiid sigurno uzima MVP zato sto ce Fila imati naibolji rekord na istoku.
(Djordje, 10. februar 2022 19:27)

Jokić na jačem zapadu sa klincima na dobroj poziciji. MVP je nagrada za najkorisnijeg igrača. Filadelfija može da igra bez Embida a Denver ne može. Ne kapiraš ti to. Ali da će da daju najverovatnije nagradu Embidu hoće, ali ne zato što je bolji nego zato što Jokiću ni u snu neće da daju 2 zaredom.
(Mare, 10. februar 2022 19:49)

Mit je da je Zapad jači od Istoka. Ove sezone je Istok jači i teži za igranje od Zapada. I prošle sezone,realno, 2 najbolje ekipe su bile sa Istoka (Milvoki i Bruklin)...ovo sezone tu je još i Filadelfija sa Hardenom i Embidom., a i Čikago će biti vrlo opasan kada se kompletira. Sa Zapada jedino se Feniks može upustiti u borbu za titulu, ostali teško. Možda GSW ako se potpuno kompletira, i ako im se slože kockice.

Denver ni u kompletnom sastavu ne bi bio ozbiljan kandidat za titulu, niti je tim za titulu. Ovako bez Mareja i Portera, i direktan plasman u PO bio bi uspeh.

D-Roz

pre 2 godine

Simons'odlican igrač kao Irving i Tauns pored svega!Harden nije mogao ni sa Hardenom kao prva zvezda,a sad kao druga i ne treba Enbidu da ispucala!

Pera Ždera

pre 2 godine

Au Meloun Meloun...

Citam neki clanak, covek izjavljuje "Volim ovu grupu", "Stvarno ne vidim potrebu da ova grupa treba da se menja" itd itd...

Pa da li je svestan da su bez Nikole na parketu najgori tim lige (statisticki podatak) a sa njim najbolji. Istorijski veliki diferencijal! Kako onda ne smatrati da se treba pojacati, bilo kako mu pomoci...

Ok, povredjeni drugi i treci igrac tima sa kojima su def sampionskih ambicija ALI dok se oni vrate AKO se vrate ove sezone (i to je nagovestio Meloun kao (ne)mogucnost u istom intervju), Nikola treba da ispusti dusu na terenu.

Ajd da tu nema materijala za trejd, da su uloge jasne i minuti za svakog svrsishodni ali izbacis Kampaca iz rotacije, izbacis Dzamajkl Grina (obojicu opravdano), imas Markusa koji nikad ne igra, Cancara cesto povredjeniog, Riversa itd i ne smatras da mozes da ih iskoristis za poboljsanje tima, bilo kakvo... Takodje je svestan da im fali defanzivnija trojka (takodje izjavio) ali eto, voli ovu ekipu i sto se njega tice svi su sigurni??! :)))

Jest da vecini navedenih istice ugovor itd ali opet, moglo se nesto sigurno izvuci... NBA je bas bio turbulentan ovih par dana... Svasta se tu moglo desiti ali Denver ko Denver.

I sad ce Kazins opet da potpise 10dnevni ugovor sto mu uopste ne garantuje mesto u rotaciji usled nepostojanja istog (ostao Dzamajkl G). Ne znam tacno, ako neko zna neka napise, koliko moze igrac dugo da igra na 10dnevne ugovore u sezoni?

Ma neka je samo Meloun emotivno vezan za neke igrace i neka svi zajedno zajasu Nikolu do Poffa :)

Wawrinka

pre 2 godine

Svi koji kazu da je Bruklin opljackao Filu su neznalice.
Embid i Harden osvajaju istok lagano.
Ben Simons nije kosarkas, lik nema skok sut, osnovno ejjj.
Set Kuri zna da pogodi ponesto ali je supalj u odbranu, Huerter mu ubacio 30 poena prosli plejof.
Dramond propao skroz.
Dzo Heris kad je vazno ciglari ko lud.
Kajri nije cist u glavu, paklen igrac ali igra samo u gosti, ne moze tako.

Djordje

pre 2 godine

Fila zadrzala Maxija...dakle sad imaju 4 igraca koji mogu da imaju 20+ poena u proseku...Harden, Embiid, Tobais, Maxey...eto sta ti je dobar GM a ne ko Denver.
I Embiid sigurno uzima MVP zato sto ce Fila imati naibolji rekord na istoku.

anonimnus

pre 2 godine

Win win situacija.
Simons, Kajri, Kari, Durent i Dramond. Sa klupe Mils, Grifin, Olridz... ne znam ko bi mogao da ih dobije ako su svi zdravi...

Milos

pre 2 godine

Za sve koji kazu da je Bruklin opljackao Filadelfiju - Hardenu istice ugovor na leto!
Dakle, Filadelfija ide na titulu ove sezone, a ako ne uspe, imace brdo para da na leto potpise nekog drugog superstara.
Nisu bas 100% glupi ovi iz File...

šonesi

pre 2 godine

Fila zadrzala Maxija...dakle sad imaju 4 igraca koji mogu da imaju 20+ poena u proseku...Harden, Embiid, Tobais, Maxey...eto sta ti je dobar GM a ne ko Denver.
I Embiid sigurno uzima MVP zato sto ce Fila imati naibolji rekord na istoku.
(Djordje, 10. februar 2022 19:27)

Jokić na jačem zapadu sa klincima na dobroj poziciji. MVP je nagrada za najkorisnijeg igrača. Filadelfija može da igra bez Embida a Denver ne može. Ne kapiraš ti to. Ali da će da daju najverovatnije nagradu Embidu hoće, ali ne zato što je bolji nego zato što Jokiću ni u snu neće da daju 2 zaredom.
(Mare, 10. februar 2022 19:49)

Mit je da je Zapad jači od Istoka. Ove sezone je Istok jači i teži za igranje od Zapada. I prošle sezone,realno, 2 najbolje ekipe su bile sa Istoka (Milvoki i Bruklin)...ovo sezone tu je još i Filadelfija sa Hardenom i Embidom., a i Čikago će biti vrlo opasan kada se kompletira. Sa Zapada jedino se Feniks može upustiti u borbu za titulu, ostali teško. Možda GSW ako se potpuno kompletira, i ako im se slože kockice.

Denver ni u kompletnom sastavu ne bi bio ozbiljan kandidat za titulu, niti je tim za titulu. Ovako bez Mareja i Portera, i direktan plasman u PO bio bi uspeh.

Sab ziro

pre 2 godine

Bruklin nikog nije opljačako.Dramond se raspao kao igrač, samo na papiru je ime. Set Kari je epizodni igrač. Izjednačen trejd,uzevši u obzir Simonsove ograničene napadačke sposobnosti.

Wawrinka

pre 2 godine

Svi koji kazu da je Bruklin opljackao Filu su neznalice.
Embid i Harden osvajaju istok lagano.
Ben Simons nije kosarkas, lik nema skok sut, osnovno ejjj.
Set Kuri zna da pogodi ponesto ali je supalj u odbranu, Huerter mu ubacio 30 poena prosli plejof.
Dramond propao skroz.
Dzo Heris kad je vazno ciglari ko lud.
Kajri nije cist u glavu, paklen igrac ali igra samo u gosti, ne moze tako.

D-Roz

pre 2 godine

Simons'odlican igrač kao Irving i Tauns pored svega!Harden nije mogao ni sa Hardenom kao prva zvezda,a sad kao druga i ne treba Enbidu da ispucala!

džejmiejle

pre 2 godine

Win win situacija.
Simons, Kajri, Kari, Durent i Dramond. Sa klupe Mils, Grifin, Olridz... ne znam ko bi mogao da ih dobije ako su svi zdravi...
(anonimnus, 10. februar 2022 19:22)

Filadelfija.

samba

pre 2 godine

Philla ima veliki problem koji se zove Dok Rivers. Sa njim nema titule makar im i Lebron dosao. Sto se trejda tice oni su prosli jako dobro, i sa Hardenom su mnogo bolji tim. Bice tu jos poteza i trejdova Phille, mozda Dragic dodje.
Sto se Bruklina tice, oni sa Neshom nemaju sta u playoffu da traze.
On je gori trener od Riversa. Nisu ni oni prosli lose u trejdu, dobili su preko pojacanje u reketu, ali Drummond je ipak panj koji sluzi da skace.
Mozda je to dovoljno da se pobedi par slabijih timova, ali Milvoki tesko da mogu. Bruklin i dalje nema klupu, Oldridz je zreo za penziju i neupotrebljiv kao i Grifin, ali ko zna u NBA zadnjih 5 god nema jakih timova vec su svi izjednaceni, prakticno prosecni za NBA standarde.
Tako da svako svakog moze pobediti, i kako se pokazalo zadnjih sezona povrede igraju kljucnu ulogu u svemu.

Saša

pre 2 godine

Simons i Harden koliko god da su dobri, prilično su i štetni, pa tako kada se gleda ko je koliko dobro prošao treba gledati i ko je koliko loše prošao.
Ako Bruklin da mesto pleja Kariju i Irvingu, a Simonsa prebaci na neke visoke pozicije, onda to može biti bolje nego ako Simons nastavi da bude plej sa svojih 208 cm i potpuno nesposoban da pogodi koš ako je dalje od 3 m.

Mare

pre 2 godine

Fila zadrzala Maxija...dakle sad imaju 4 igraca koji mogu da imaju 20+ poena u proseku...Harden, Embiid, Tobais, Maxey...eto sta ti je dobar GM a ne ko Denver.
I Embiid sigurno uzima MVP zato sto ce Fila imati naibolji rekord na istoku.
(Djordje, 10. februar 2022 19:27)

Jokić na jačem zapadu sa klincima na dobroj poziciji. MVP je nagrada za najkorisnijeg igrača. Filadelfija može da igra bez Embida a Denver ne može. Ne kapiraš ti to. Ali da će da daju najverovatnije nagradu Embidu hoće, ali ne zato što je bolji nego zato što Jokiću ni u snu neće da daju 2 zaredom.

maree

pre 2 godine

Za neupucene, Harden je vec iskoristio opciju za sledecu godinu i ima garantovani ugovor sa filom do leta 2023.... A kasnije potpisuje petogodisnji ugovor vredaan 269 mil po sezoni kao sledeci..

paja iz vrčina

pre 2 godine

Bruklin je opljackao Filadelfiju. Ali dobro, nije da su i imali nekog izbora jer Simons nece da igra. Uz zdravog Durenta sa ovim pojacanjima Bruklin moze da se umesa u borbu za prsten. To sa Hardenom nije mogao, kao sto nece moci nijedna ekipa.

Objavite komentar da neko nesto nauci

pre 2 godine

Brutalni trejd za Bruklin,dobili su sve ono sto im fali a realno otarasili se viska. Pazi sad spoljnu liniju Bruklina Durent,Irving,Kari i Haris,ne znas koga pre da branis. Onda ispod kosa dobili ono sto im je falilo,rim protektora i masinu za skokove Dramonda. I naravno u Simonsu dobili vrhunskog asistenta i odbrambenog igraca sa odlicnim prodorom na kos. Ponavljam brutalno,ovim trejdom su povecali sanse za titulu bar za 50%!

Бјанконери Бачка Топола

pre 2 godine

Колико сам Филу готивио због Ајверсона,сада је презирем због оног накљуканог Ембида и Гардена.

markokrle

pre 2 godine

iskreno mislim da je bruklin mnogo bolje prošao. Simons nema potrebe da šutira uopšte, ima ko će da šutira, on neka razigrava i probija ka kosu, plus mislim da nije sedeo svo ovo vreme, valjda ce popraviti bar bacanja, mislim da će se sad dokazivati kao da tek počinje da igra. Plus imaš karija i dramonda... Vreme će pokazati

MPP

pre 2 godine

HARDEN

je uradio ono što je prirodno posle izdaje tima koju je izveo Irving. Irving ne može igrati pola utakmica iz samo njemu znanih razloga. Postavlja se pitanje šta sledi posle korone , šta će izmisliti tada kao razlog zbog čega neće igrati. Hardena to više nije interesovalo....on je došao na poziv Duranta koji je već imao dogovor sa Irv. Razlog je OSVAJANJE PRSTENA. A onda se i ,Durant povredjuje naknadno.....Da bi osvljili titulu sve vreme vam moraju igrati sva trojica i polako štimujete "mašinu". Sve se raspalo sa Irvingovim pametovanjem.....Videlo se da Harden prosto ne može preuzeti i ulogu Izvinga na koga je računao . Ne može i NEĆE jer to nije bilo deo "dila" u izmedju njega i Duranta.

Seek & Destroy

pre 2 godine

Bruklin nikog nije opljačako.Dramond se raspao kao igrač, samo na papiru je ime. Set Kari je epizodni igrač. Izjednačen trejd,uzevši u obzir Simonsove ograničene napadačke sposobnosti.
(Sab ziro, 10. februar 2022 21:37)
Nije kosarka samo šutiranje na koš.
Ben Simons je odlican igrac,on kao loš šuter ima 15 poena u proseku.Ima 7 skokova i 7 asistencija u proseku.Takve cifre nemaju 70 posto igraca koji su kao neki šuteri.A još je Ben Simons jedan od najboljih ako ne i najbolji defanzivac lige.
Rodman je šutirao par puta na koš ali je zato radio druge stvari vrhunski.I postao je ikona,5 puta sampion.Zato vam kažem nije košarka samo šutiranje na koš.

Pera

pre 2 godine

Ne znam sta vi mislite ali Bruklin je objasnio u ovom trejdu! Ben samo da deli lopte Kajriju, Kariju i Durentu.. ne zna se ko je bolji suter a Dramond da skuplja.. haos.. a sto se File tice, bas me zanima kakav prosek ce sada imati Embid sa obzirom da pred Harisa, sada Harden mora da se nahrani.. vrlo verovatno misli da ce vratiti svoju 1na1 igru iz Hjustona!

Milan Kosanovic

pre 2 godine

Sigurno GM Filadelfije zna bolje od mene ali Harden za Simonsa, glava za glavu i eventualno neki kusur u parama pa da i razumem. Kari+Dramond. To je prevelik kusur ako mene pitate. Nekako sam ubedjen da Harden nece doneti prevagu. Ali ajde, videcemo. ALI MRTVI DENVER OPET NISTA!!!! Kilosteri najgori. Pa i jedan Sacramento je uradio trade a ovi papani nista jos uvek.

Marko

pre 2 godine

@Kole

Harden je najbolji "pik'n'roll pocket passer" igrac u NBA sto je bitno za svakog centra... naprotiv bas sad ce Embiid imati mnogo bolje procente i postizace jos vise poena...Harden zadrzava loptu ali VOLI DA DODA NIJE SEBICAN posebno svom centru!
Jokic na primer nema pleja koji zna konstantko da odigra "pocket pass" i da mu omoguci konstantno lake poene...

Memfis

pre 2 godine

Симонс на петици и 4 брутална шутера (Дурент, Кајри, Херис/Милс, Кари). Ако је овај несертник средио бацања (главу), биће то незадржив напад и подношљиво слаба одбрана. Филаделфија је била супер и са овим саставом, ако дебели смрша биће паклени. На Истоку 3 најбоља тима лиге, по мом мишљењу Милвоки је још увек најбољи.

Goran

pre 2 godine

Mit je da je Zapad jači od Istoka. Ove sezone je Istok jači i teži za igranje od Zapada.
(šonesi, 10. februar 2022 22:24)

Nema šta biti mit. Pogledaš tabelu i sabereš pobede i poraze i vidiš da je zapad +10 a istok -10. Nije velika prednost, ali zapadadne ekipe imaju bolji skor u mečevima sa istočnim.

goblin

pre 2 godine

Mislim da je ovde Bruklin bukvalno "opljačkao" Filadelfiju.Harden ima 32 godine i nema šanse da dođe na nivo koji je držao u Hjustonu.Odbranu nije igrao ni u mlađim danima, bez toga na Milvoki ili Majami...Kako će on i Embid funkcionisati sam bog zna.Bruklin dobija pleja koji igra brutalnu odbranu(imaju oni Duranta i ostale koji će brinuti o napadu i poenima), i što je još bitno dobili su vrhunskog šutera za 3 poena u Setu Kariju koji može da kazni sva ona silna udvajanja Kevina Duranta, još ako i Kajri bude mogao da igra domaće utakmice...

Kofer

pre 2 godine

Čuj ove genijalce, nema potrebe da Simons šutira. Nije problem da li ima ili nema potrebe, problem je to što je udvajanje sa Simonsom u petorci mačji kašalj.

On prosto mora da igra bliže košu, četvorku ili peticu. On na pleju nema šta da traži bez šuta. Durenta će trojica čuvati ako bude trebalo, a ovaj I'm nije nikakva pretnja u pozadini.

U odbrani je dobar, ali je u napadu živi krš.

Seek & Destroy

pre 2 godine

Pa super otrasili se primadone,dobili Seta Karija,dobili Bena Simonsa koji je jedan od najbojlij defanzivaca lige.Kada se vrati KD,Dzo Haris nema Ben potrebe da šutira na koš,samo neka radi ono što najbolje zna.

esco

pre 2 godine

Realno win win situacija, ma kakvi igraci bili i dalje su to zvezde.
Oba tima se pojacala. Embid dobio pomoc, a Netsi dobili dobru odbranu koja im je falila.

NRC

pre 2 godine

Jos kad bi Simmons uvezbaoi sut za tri i win win kombinacija za Brooklyn. I ovako mislim da je bolje prosao Brooklyn.
Sada je pitanje dokle moze Brooklyn sa Simmonsovim kvalitetima i najpoznatijom manom?

mdj

pre 2 godine

Kakav potez Nets-a, odrali su Filu realno. Kako Harden igra od kako je dosao u Brooklyn, ne samo ove sezone, prosli su sjajno. Simons pravi timski igrac koji nece morati da se opterecuje poenima, jer ne da ima ko to da radi nego ne zna se ko odakle puca a jos dobijaju i na odbrani. Harris kad se oporavi, Irving, Curry, Durant, ajaoj. Pa Curry sam je trenutno korisnije od Hardena, a oni poslali jos i Simonsa i Dramonda! pa lol

iki

pre 2 godine

Bruklin na papiru mnogo bolje prošao. Set Kari je podcenjen igrač plus Simons koji je željan igre, Dramond sigurnih 10 +10 ako igra 20 tak min plus pikovi.

NastyB

pre 2 godine

Auuuu, jel` to Divac GM File, a ja ne znam?? :) :)

Ajde što ih Bruklin ojadi igrački, nego šta bi Siksersima da im pride daju i dva prva pika to mi nikako ne ide u glavu. Šon Marks je bio osrednji centar, ali ovim je lupio tešku bananu Eltonu Brendu.

ghh

pre 2 godine

Opljačkali su ih netsi realno, ali razumem i sikserse, sa trenutnim rosterom ne bi osvojili prsten sigurno, ovako mogu se nadati da će Harden odigrati kao u najboljim danima pa da će se nešto desiti.

basketaš

pre 2 godine

U principu svi su dobro prošli. Harden opet isterao svoje a Embid dobio zvezdu ortaka. Nešto mi se ne čini da će uraditi mnogo, brada je već prastari čouker, a i Džoel je.
A opet Fila je morala da povuče ovaj trejd jer sa ludim Benom nema šta više da se učini.

Bruklin sa druge strane osvežio ekipu, dobili Seta haubicu, Dramonda da rije i bije, Simons koji može da se iskoristi sa ograničenom rolom. Biće odličan plejof, istok ponovo gori.

očajanje neumitno prelazi u kajanje

pre 2 godine

U drugoj vesti o Hardenu stoji ovo:
"Bruklin je pod pritiskom i dilemom – da li zadržati nezadovoljnog igrača u pohodu na titulu ili rizikovati da na kraju sezone izgube sve, pošto "Bradi" tada ističe ugovor."

Da li to znači da Harden postaje slobodan krajem sezone ili ograničeno slobodan? Generalno Bruklin je mnogo bolje prošao ali sa druge strane Filadelfija je bila pod većim pritiskom pošto su hteli da se oslobode Bena po svaku cenu jer je postalo jasno da ne mogu da ga nateraju da igra. Sve u svemu vreme će pokazati ko je bolje prošao...

Steamroller

pre 2 godine

Fenomenalan posao Bruklina, njima uopšte pored Durenta i Irvinga nije trebao još jedan igrač koji traži loptu i koji će postizati brdo poena, njima je upravo trebao jedan elitni defanzivac kao što je Simons koji može da brani sve od 1-4. Takođe i Kari i Dramond su bitni šrafovi, zamislite kad se oporavi Heris, pa u ekipi uz njega i Mils i Kari, to su tri vrhunska šutera, ne znam stvarno ko će to moći da brani, da ne pominjem Durenta i Irvinga. Još ako uspeju da dovedu i Tarner a to je praktično Drim tim, mada im po meni on sada pored Dramonda i nije neophodan. Što se tiče File, Embid i Harden će uzimati po 15-20 šuteva i više a Heris će pasti u treći plan, defanzivno će biti slabiji nesumnjivo, još Hardenu na leto ističe ugovor, a ako ne ostane i sa tim parama koje im preostanu u salary cap-u, ovog leta i neće imati baš neki izbor dobrih slobodnih igrača, maltene samo Bredli Bil, koji će verovatno ako ne ostane u Vašingtonu da izabere Majami i Tek Lavin koji će 99% ostati u Čikagu. Tako da na prvu deluje da je Bruklin ovde prošao mnogo bolje.

Pera Ždera

pre 2 godine

Au Meloun Meloun...

Citam neki clanak, covek izjavljuje "Volim ovu grupu", "Stvarno ne vidim potrebu da ova grupa treba da se menja" itd itd...

Pa da li je svestan da su bez Nikole na parketu najgori tim lige (statisticki podatak) a sa njim najbolji. Istorijski veliki diferencijal! Kako onda ne smatrati da se treba pojacati, bilo kako mu pomoci...

Ok, povredjeni drugi i treci igrac tima sa kojima su def sampionskih ambicija ALI dok se oni vrate AKO se vrate ove sezone (i to je nagovestio Meloun kao (ne)mogucnost u istom intervju), Nikola treba da ispusti dusu na terenu.

Ajd da tu nema materijala za trejd, da su uloge jasne i minuti za svakog svrsishodni ali izbacis Kampaca iz rotacije, izbacis Dzamajkl Grina (obojicu opravdano), imas Markusa koji nikad ne igra, Cancara cesto povredjeniog, Riversa itd i ne smatras da mozes da ih iskoristis za poboljsanje tima, bilo kakvo... Takodje je svestan da im fali defanzivnija trojka (takodje izjavio) ali eto, voli ovu ekipu i sto se njega tice svi su sigurni??! :)))

Jest da vecini navedenih istice ugovor itd ali opet, moglo se nesto sigurno izvuci... NBA je bas bio turbulentan ovih par dana... Svasta se tu moglo desiti ali Denver ko Denver.

I sad ce Kazins opet da potpise 10dnevni ugovor sto mu uopste ne garantuje mesto u rotaciji usled nepostojanja istog (ostao Dzamajkl G). Ne znam tacno, ako neko zna neka napise, koliko moze igrac dugo da igra na 10dnevne ugovore u sezoni?

Ma neka je samo Meloun emotivno vezan za neke igrace i neka svi zajedno zajasu Nikolu do Poffa :)

Aleks

pre 2 godine

Realno dobra priča za oba tima, možda je Bruklin prošao za nijansu bolje jer su "oteli" i Seta Karija koji je užasno potcenjen igrač... Simonsu će ležati Netsi jer ne mora da misli o šutu i poentiranju (ima KD-a plus ako se Irving normalizuje), a on njima treba kao hleb za odbranu + ume da iskreira.
S druge strane, Embiid konačno dobija pleja koji ume da šutne za tri i da poentira generalno. Tu je problem jedino to u kakvom stanju je Harden i što Fila više nema klupu.
Svakako ni jedni ni drugi po mom mišljenju neće igrati u velikom finalu, bez obzira na imena. Najjači tim Istoka je Milvoki i evo opet su pametno trejdovali.

vuk

pre 2 godine

Trejd Harden-Simons (samo ovakav trejd je realan, ništa Tajbul, Set Kari i sl.) bi bio odličan potez za obe ekipe. Mislim, za Filu i malo "odličniji". Filadelfija bi dobila ono što im fali za titulu...jednog vrhunskog skorera u spoljnoj liniji, ujedno dobijaju i dobrog plejmejkera. Za defanzivu nema šta da brinu, jer u spoljnoj liniji imaju nekoliko odličnih defanzivaca koji bi "pokrili" Hardenove slabosti u odbrani. Uz sve ovo, oslobađaju se nezadovljnog igrača koji odbija da igra i koji ima 5-ogodišnji ugovor "težak" 200 miliona dolara, dok prema Hardenu od leta ne bi imali nikakve obaveze s obzirom da mu ističe ugovor.

Bruklin bi se, takođe, rešio nezadovoljnog igrača, a dobili bi možda ono što ima je sad potrebnije... odličnog plejmejkera-razigravača koji igra vrhunsku odbranu i koji je spreman da se u potpunosti podredi ekipi, plus ne uzima i ne traži mnogo šuteva, što u ovoj ekipi Bruklina nije bez značaja. Simons je potpuno drugačiji tip igrača od Hardena. Jeste "težak" 40 miliona dolara po sezoni, ali je, bez obzira šta mu se sve dešavalo prošle sezone, posebno u 1/2 finslu PO Istoka, ipak, odličan, i za tim, izuzetno koristan igrač.

(vuk, 5. februar 2022 22:17)


Dobar tejd...obostrano.

Aspera

pre 2 godine

Za sve koji kazu da je Bruklin opljackao Filadelfiju - Hardenu istice ugovor na leto!
Dakle, Filadelfija ide na titulu ove sezone, a ako ne uspe, imace brdo para da na leto potpise nekog drugog superstara.
Nisu bas 100% glupi ovi iz File...
(Milos, 10. februar 2022 20:07)

Sa parama mogu da potpusu slobodnog igraca, a pitanje je ko ce sve biti slobodan. Da bi uzeo igraca pod ugovorom moras imati igraca pod ugovorom, a oni to nece imati.

Milos

pre 2 godine

Za sve koji kazu da je Bruklin opljackao Filadelfiju - Hardenu istice ugovor na leto!
Dakle, Filadelfija ide na titulu ove sezone, a ako ne uspe, imace brdo para da na leto potpise nekog drugog superstara.
Nisu bas 100% glupi ovi iz File...
(Milos, 10. februar 2022 20:07)

Sa parama mogu da potpusu slobodnog igraca, a pitanje je ko ce sve biti slobodan. Da bi uzeo igraca pod ugovorom moras imati igraca pod ugovorom, a oni to nece imati.
(Aspera, 10. februar 2022 20:16)
Bradley Beal, Kyrie Irving...

kad očajanje neumitno prelazi u kajanje

pre 2 godine

Za neupucene, Harden je vec iskoristio opciju za sledecu godinu i ima garantovani ugovor sa filom do leta 2023.... A kasnije potpisuje petogodisnji ugovor vredaan 269 mil po sezoni kao sledeci..
(maree, 10. februar 2022 20:30)

Hvala na objašnjenju. To što sam neupućen, iako redovno pratim NBA vesti ovde, može da se shvati kao dobronamerna kritika autorima vesti...