Četvrtak, 10.02.2022.

14:50

Jokić svojim igrama "naterao" Denver da traži pojačanje

Denver Nagetsi bi mogli da se uključe u trgovinu u finišu "prelaznog roka" u NBA ligi.

Izvor: B92

Jokiæ svojim igrama "naterao" Denver da traži pojaèanje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Misko

pre 2 godine

ono sto je meni najbolje u ovoj prici oko jokica je to sto covek ima takvu igru (koja se ne zasniva na eksplozivnosti eksplozivnost), da sa njom i u 40. godini moze da igra.
divno je biti "namiren" sa vrhunskim sportistima za gledati. novak ima sigurno jos 3-4 godine, jokic jos 10, vlahovic tek poceo i jos je najatraktivnija pozicija... sve top igraci u 3 najpopularnija sporta. milina.
(vrg, 10. februar 2022 19:16)

Bolje ti gledaj, kako i koliko je tvoja zena "namirena"...i od koga, dok pratis Vlahu i Joleta.

Loznica, Gučevo, Cer...

pre 2 godine

Jeste ih naterao u pm. Ništa nisu uradili. Nije ih naterao ni da na poluvremenu bude Serbian Heritage (folklor) nego to rade u Milvokiju, Baksi, da se pokažu kao domaćini.

S druge strane Atlanta na jedan dan promenila grb na sajtu i stavila jastreba kao dvoglavog orla (mirror image) i srpsku trobojku u pozadini kad je Bogi imao onaj mesec sa 20ppg.

Vrg

pre 2 godine

Sa zadovoljstvom nisam pogledao ni jednu od ove 54 utakmice ove sezone.
(M, 10. februar 2022 17:30)

Nek si ih ti nama prebrojao i svratio.

znanje-imanje

pre 2 godine

dtb_pro - u pravu si, te dve klauzule dva neželjena ugovora/igrača su katastrofa. Ali baš zato jer niko tamo neće Denver mora na blef da rizikuje, tipa Marej ili MPJ pa ako ispadne dovro OK ako ne ne. Međutim najgora odluka svih vremena je bacanje Krejga. Igrač solidne odbrane, malo košta, uigran, nikad nisu smeli da ga odbace. Nikoli treba 10 igrača tipa Karuzo. Radnici.
Iskreno mislim da cilj Denvera treba da bude Pokuševski.

Kostarikanac

pre 2 godine

Ono sto bi Koneli najpametnije mogao odraditi da trejduje Bartona/ JMGrina/ Fakua i Hauarda + pik prve runde za 2 solidna igraca. Ali nece oni Bartona da daju on im je lokalac koji ih manipulise tamo cak ga se i Malone boji, lik iz kraja koji je postao nekakav igrac uz Jokica. Pre Denvera bio sedmi igrac sa klupe Portlanda.

majstor

pre 2 godine

Ama bre nista od toga nema. Jokicu kao i ostalim igracima te super kategorije trebaju jos minimum dva igraca iz iste kategorije da bi bili konkurenti za titulu. Ni Marej ni Porter nisu na tom nivou. Dok se to ne sredi...nema titule

dtb_pro

pre 2 godine

Ne mogu da vjerujem da niko od ovolike mase "stručnih" komentatora nije primijetio veoma bitnu stvar navedenu u tekstu: Džamajkl Grin i Ostin Rivers su u svoje ugovore ugradili klauzule da mogu stopirati trejdove u koje su oni uključeni ako im se ne sviđa. Ovaj prvi je panj neviđeni, a ovaj drugi nešto kao i igra, ali je višak jer Denver ima bekova na bacanje.
To govori o dvije stvari: Koliko NBA igrači ne žele u Denver (pored Sakramenta najnepoželjnija destinacija u NBA) i koliko je menadžment Denvera "pukao" nakon odlaska Karnišovasa. Karnišovas je preporodio Čikago, a ovi mulci su dali max ugovor prepotentnom MPJ-u godinu dana ranije da bi smirili njegov ego i njegovog oca. I time se zakopali 5 godina. Niko se ne može vratiti na staro nakon kidanja prednjih ukrštenih ligamenata pa ni Marej. Može biti odličan, ali nikad više eksplozivan kao nekad. MPJ je po meni promašaj decenije, s Jokić neće nikuda iz Denvera (nigdje ne bi imao tu slobodu). To su tri igrača sa max ugovorima. Raspala franšiza kao što je Denver za ostatak novca može dovući samo otpatke koji ih onda ucjenjuju stvarima kao što su gore pomenute klauzule. Sada dva igrača ne mogu trejdovati jer ovima je sve potaman, a upravo ta dvojica su zrela za otpis.
Zaključak: Denver i ono što može da ponudi, zapravo ne može. Ostali igrači su mladi i mogu se samo zeznuti ako ih daju za neki otpad jer Denver ionako nema pikova sljedećih par sezona koje bi mogao ugrabiti, sve su dali. Kad bi pronašli neke mamlaze koji bi ponudili par igrača uloge za MPJ-a, to bi bila premija. Ali niko ne želi vegana čija porodica ima istoriju sklonosti sportskim povredama. Oni su jednostavno "u čabru" i nemaju mogućnosti da to poprave nekoliko sljedećih sezona.

vrg

pre 2 godine

ono sto je meni najbolje u ovoj prici oko jokica je to sto covek ima takvu igru (koja se ne zasniva na eksplozivnosti eksplozivnost), da sa njom i u 40. godini moze da igra.
divno je biti "namiren" sa vrhunskim sportistima za gledati. novak ima sigurno jos 3-4 godine, jokic jos 10, vlahovic tek poceo i jos je najatraktivnija pozicija... sve top igraci u 3 najpopularnija sporta. milina.

Srba

pre 2 godine

Obzirom da Ameri neće u Denver, rešenje je jednostavno - opet srbin. Neka im Miško iskopa još jednog sa traženim kvalitetima i problem je rešen. Možda bi i Beli proradio u ovakvim timu, i sa većom minutažom.

mr

pre 2 godine

Ovde jedan sportski novinar nije znao da je Denver iz Kolorada,
(baron, 10. februar 2022 16:44)

И онда си му ти објаснио да је тим Денвер из града Колорада. Или си писменији новинар од њега и мислиш да је Чикаго из Америке.

mara

pre 2 godine

(Inception, 10. februar 2022 17:40)

Nemaju oni veze ne samo sa košarkom nego i sa životom, i on i onaj "vc", tup tup pa na kvadrat. Gordost i lažni ego ih vrti kao cunami.

vince carter

pre 2 godine

Da Denver nije nikakav tim ne bi postojali bez obzira koliko neki igrac igra dobro,jer doprinos u odbrani svi zanemaruju,ovaj degenerik "Zvezdale" je naveo da je Lebron vukao Ilgauskasa,Snoua,Pavlovica al zaboravio je Drew Goodena,Lary Hjuza,Doniela Marshala,Gibsona,da je Ilgauskas bio all star i pre nego sto je stigao Lebron,nije bio nikakav los vec veoma vest centar. Ta ekipa Klivlenda je bila jedna od najboljih odbrambenih ekipa cele lige. A Jokicevi saigraci su zaduzeni za najbolje protivnicke igrace koji su bekovi. Lebron ima statistiku al Lejkersi ne igraju nikakvu odbranu i gube svaki jaci mec,kad je mlada ekipa Lejkersa saznala da ce biti trejdovana vise se nisu zalagali na terenu i izgubili su skoro sve meceve,ni 2 Jokica ne mogu da pomognu bez saigraca koji se ne zalazu i skor bi bio 9-40. Zato prekinite sa tim glupim narativima.

PimPong

pre 2 godine

Kako su sve ekipe nekako osakacene ove sezone, da Denver npr igra sa Murray-em i Porter-om od pocetka sezone, bili bi sigurno jedan od glavnih kandidata za titulu. Ali bez njih, tesko. Play-off bez play-in bi bilo dostignuce u ovoj situaciji.

Mladen

pre 2 godine

Mozda da nekom uvale Bartona bilo bi vece pojacanje nego nekog novog levaka da dovedu. Cekali smo 5g da panj Plamli ode valjda ce i ovaj konacno.

Powerslave

pre 2 godine

(Veljoni, 10. februar 2022 16:30)

Hteli su! Naučite više pobogu, davali su mu isto kao i Detroit.
On nije hteo da ostane, hteo je da ode u slab tim, tamo bude prva zvezda ekipe i da nabija statistiku i da bude deo tima čiji su trener i menadžer crnci.

Bila je nedavno vest da ga žele Lejkersi, ali da on ne želi tamo jer bi (opet) bio treća/četvrta opcija u napadu

Inception

pre 2 godine

Jednoga dana cemo procitati kako jegulje prave svoje migracije radi Nikole Jokica.
Ovde jedan sportski novinar nije znao da je Denver iz Kolorada, sve dok Jokic nije zaigrao u NBA.
Lik je kao pojava antipatican, da je Hrvat niko zivi ga ne bi pratio i velicao. Ja NBA ne pratim do playoffa, a prosle godine smo videli koliko su njegov uticaj na ekipu i MVP titula znacili protiv Phoenixa.
Jednostavno van timskog sablona nije sam mogao nista da uradi.
A Phoenix pre toga 10 god nije playoff video i sada su odjednom najaca NBA ekipa, pa vi vidite koliko je trenutno losa NBA.
Ne pisem to da bi umanjio Jokicev uticaj i igru, vec zato sto je NBA u dubokoj krizi sa talentima, kosarkom generalno.
Milvoki je hteo Bogdana na pocetku sezone, svi pisali kako imaju jako tanak roster,sto je i istina, a oni sa tim rosterom osvojili NBA i opet ce najverovatnije.
A Jokiceva igra nije nista spektakularno, vec posledica forsiranja jednog igraca u timskoj igri, sto bez dobrih saigraca nije moguce.
Etogde su Lakersi sada kada u timu nema dobrih sutera, odbrambenih igraca da trce i i graju odbranu umesto Lebrona koji se u odbrani krije vec 10god. Ne mogu playoff da izbore. Denver ima daleko bolji tim, ali to je pojedinima tesko objasniti, jer ne razumeju kako kosarka funkcionise.
(baron, 10. februar 2022 16:44)


Druze, imas da gledas ping-pong na korejskim tv stanicama, posto veze sa kosarkom nemas.

Milan Kosanovic

pre 2 godine

A da oni trejduju Jokica?! Mislim da bi im bilo lakse. Zamislite da su objavili npr pre dva dana da je Jokic na trade listi. Kakvih bi tu sve kombinacija bilo...

Mrgud

pre 2 godine

Denver je za vecinu ozbiljnijih gradova u Americi otprilike kao Ivanjica za Amsterdam. Niko ko je u poziciji da bira nece izabrati da zivi u Denveru i to je bitna stavka koju niko u komentarima ne uzima u obzir.

SaS

pre 2 godine

Čudo je šta radi Nikola u poslednje dve godine, kao što reče Volton spektakularan igrač, izuzev Gordona ostali saigrači su previše limitirani i nemaju konstantnost u igri, plus regularno povrede.

Košarkaškog neznalicu prepoznaš po tome kada ubedjuje i sebe i druge da bi Jokić u nekom drugom timu bio prosečan igrač. Realno bio bi još bolji i još korisnji za tim.

Boki

pre 2 godine

Ubuduce gledano...

Na 1 i 2...
Marej, Moris, Hajland, Forbs, Riid, Rivers?

Na 3 i 4...
Porter, Gordon, Dzef G, Nadji, Cancar?

Na 5
Jokic, Kazins

Ostale zaboraviti, trejdovati uz moguce povlacenje nekih od gore pomenutih u neki ozbiljniji trejd paket bla bla...
(Pera Ždera, 10. februar 2022 15:43)

Koje ostale kad si ti praktično ispisao ceo tim? Kampaco kome ističie ugovor, Hauard koji je na two-way ugovoru i Džef Grin koji je potpisan na 3 godine ne znam zašto... Misliš da za njih (i uz neki dodatak ostatka) može da se dovede neko ozbiljno pojačanje? Možda, ako nađeš neke veverice kao Portland ili Sakramento, ali je Denver svojim potezima u prethodnih par godina pokazao da su upravo oni najveće veverice i da osim donekle Gordona nisu napravili nijedan značajan trejd (čak ni sa nekom zamenom pikova pa da kroz draft prave ekipu, ako već ne mogu da dovedu ol-star ili ol-star potencijal igrače).

Vrg

pre 2 godine

Tašno im to i fali. Suter koji moze da zatvara u odbrani. Ali toga su se setili tek kada su ispucali sva sredstva.
Mora da je po sredi neki deal, neko ugradjivanje na eacun ugovora MPJ-u, a mozda im je i receno da ne smeju da napadaju prsten. Ko misli da mesetarenja nema svuda, taj je prilicno naivan, da budem blag.

goblin

pre 2 godine

Nema tog trejda koji može da pomogne Denveru.Oni su svoju sudbinu odredili onog momenta kada su dali onakve ugovore večito povređenom dvojcu, Mareju i Porteru.Jokić mora dalje ako želi titulu, a siguran sam da želi.Lebron, Durant, i još gomila legendi napustila je klub koji ih je draftovao kada su shvatili da tu neće moći da uzmu prsten, zašto bi Jokić bio drugačiji? Denver je dao njemu puno, on je sve pošteno vratio na terenu, vreme je da krene dalje, prerastao je sredinu u kojoj je sada. Boston,Niksi,Čikago,oba tima iz L.A.,našli bi sigurno mesta za Jokića ako bi on zatražio da ode iz Denvera.

Dragan Babić-Čarapan

pre 2 godine

Denver može jedino da dovede solidnog igrača i da ga preplati.Takav su "magnet" za igrače.
Njima bi,inače,legao H.Barns,ali bi u tom slučaju morali da se odreknu MPJ i verovatno 1 pika.

Peronimo

pre 2 godine

Ako neko zaslužuje šampionski prsten onda je to Nikola Jokić. Baš je šteta što su ispali bolji igrači u timu i sada treba skoro sam sve da rešava. Aaron Gordon je dobro pojačanje!

tocka

pre 2 godine

Vreme je da stvarno urade nesto, a to bi bilo dovodjenje nekog kao sto je Lilard ili Harden. Mogu bez problema da se oslobode MPJ-a, Bartona, Cancara, Fakua, Grina, Riversa... koji god od ovih da ode samo su u plusu. Ono sto ne treba da trejduju su Bones, Gordon, Moris, Dzef Grin i naravno Jokic. Marej je pod znakom pitanja, sve zavisi kakav ce da se vrati, ali ako se pojavi dobra prilika i on bi mogao da se menja. Sve su ovo naravno pusta mastanja, realnost je da se niko nikada nije ovako zakucao sa ugovorima kao ste se zakucao Denver sa MPJ i Marejem.

s

pre 2 godine

Najvaznije je da se rese Bartona. Dok se to ne dogodi, tu nema srece...
A treba da uvale i Kampaca (u Kinu :)), jednog Grina i za Portera dovesti nekog ko ima bar malo u glavi.

Locutus

pre 2 godine

Denver nema mnogo prostora za trejd, ali verovatno nema ni velike potrebe.

Naži je trenutno najbolji šuter za 3 poena u nba (preko 50%) i odlično brani čak i niske igrače jer ima jako dobar rad nogu.

Na 1 i 2 zadržati Marija ako ozdravi, Bonsa, Forbsa, Hauarda i jednog od Bartona ili Morisa.

Na 3 Naži i Rid. Na 4 Gordon i jedan Grin (verovatno ovaj mlađi). Na 5 Jokić i Bugi. Portera ako ne ozdravi (a verovano neće) zameniti za kvalitetno krilo ili za tepsiju ribe. Ostalo po mogućnosti zameniti opet za kršteno krilo.

M

pre 2 godine

Dal da gubimo vreme na potencijalne trejdove Denvera da bi olakšali Jokiću ili da navijamo za to da Nikola ode iz Denvera. Realnije je ono prvo a opet svako ko mi kaže da treba zadrže MPJa je lud ili glup…pa decko sem tog lepog skok šuta nema ništa, ali ništa. MPJ je rupa i mora da ode, ove Grinovce ne bih dirao jer su veliki randnici i nisu bas tolke cepanice kao MPJ koji uz Kampaca, koga mi je zao ali posto Melona nece menjati, onda realno mora da ode, uz njih dvojicu Barton, Forbs, Čančar, Rid…i za njih ima sigurno zainteresovanih ekipa, dok Havarda i Riversa ne znam dal bi neko hteo a opet ni ja da se pitam s njima ne bih znao sta da radim. A onog Kazinsa…ljudi ajde realno, pa kome on treba? Vidim da se pominje Bogdan a ne znam kolko je to realno a da bi mogao da se uklopi, pa realno bi i mogao jedini problem što se dosta povređuje i zato i nije u konstantnoj formi. A opet ja bih vratio Krega i Harisa, za Harisa su se mnogo obrukali, njega nisu hteli da čekaju a čekaju ovog šumoglavog i izgubljenog MPJa dok ako se sećam dobro Gratnt i Plamli su sami otišli, doduše ja Plamlija ne bi ni probao da zadržim. Ja bi probao Dragića i Bjelicu da dovedem jer verujem da od njih može još da se izvuče, probao bi i Kolinsa iz Atlante ali ne verujem da je to moguće. I treba jedno kasvetno pojačanje tipa Merej iz San Antonija i Viginsa iz Voriorsa. Eto…

baron

pre 2 godine

Jednoga dana cemo procitati kako jegulje prave svoje migracije radi Nikole Jokica.
Ovde jedan sportski novinar nije znao da je Denver iz Kolorada, sve dok Jokic nije zaigrao u NBA.
Lik je kao pojava antipatican, da je Hrvat niko zivi ga ne bi pratio i velicao. Ja NBA ne pratim do playoffa, a prosle godine smo videli koliko su njegov uticaj na ekipu i MVP titula znacili protiv Phoenixa.
Jednostavno van timskog sablona nije sam mogao nista da uradi.
A Phoenix pre toga 10 god nije playoff video i sada su odjednom najaca NBA ekipa, pa vi vidite koliko je trenutno losa NBA.
Ne pisem to da bi umanjio Jokicev uticaj i igru, vec zato sto je NBA u dubokoj krizi sa talentima, kosarkom generalno.
Milvoki je hteo Bogdana na pocetku sezone, svi pisali kako imaju jako tanak roster,sto je i istina, a oni sa tim rosterom osvojili NBA i opet ce najverovatnije.
A Jokiceva igra nije nista spektakularno, vec posledica forsiranja jednog igraca u timskoj igri, sto bez dobrih saigraca nije moguce.
Etogde su Lakersi sada kada u timu nema dobrih sutera, odbrambenih igraca da trce i i graju odbranu umesto Lebrona koji se u odbrani krije vec 10god. Ne mogu playoff da izbore. Denver ima daleko bolji tim, ali to je pojedinima tesko objasniti, jer ne razumeju kako kosarka funkcionise.

bass

pre 2 godine

Somborac je ladovina njemu Denver savršeno odgovara, glavna violina sve preko njega ide, prevodi loptu, asistira, poentira...Nije njemu do ozbiljne košarke i titula zato nikad neće da uzme prsten.
Denver je generalno malo tržište i mala franšiza ali njemu super.
Dečko je egoista kada je trebao da zapne za MVP nagradu igrao svaki meč bez odmora posle metla protiv Sansa to vam je on u suštini. Takođe ne igra za reprezentaciju još jedna odlika egoista.

2CRAZY

pre 2 godine

Mnogo toga zavisi od samog Jokica. Denver je definitivno trziste koje je prerastao. Misko se zadrzao vise dana u NY i za Jokica je NY mjesto gdje se moze ostvariti u svakom pogledu. I finansijski i rezultatski.
Svaki tim ce napraviti okruzenje kako to Jokicu odgovara, ukljucujuci i trenera.
MSG je hram kosarke, NYK sa Jokicem mogu da urade ono sto je Jordan uradio sa Chicagom.
Denver mu je pruzio sansu i treba im odati priznanje za to. Jokic je posteno odradio svoj ugovor.
Vrijeme je da ide dalje.
(Djuro Pucar Stari, 10. februar 2022 15:00)

Budi siguran da Jokic zeli da zavrsi karijeru u Denveru.

Pera Ždera

pre 2 godine

Ubuduce gledano...

Na 1 i 2...
Marej, Moris, Hajland, Forbs, Riid, Rivers?

Na 3 i 4...
Porter, Gordon, Dzef G, Nadji, Cancar?

Na 5
Jokic, Kazins

Ostale zaboraviti, trejdovati uz moguce povlacenje nekih od gore pomenutih u neki ozbiljniji trejd paket bla bla...

Ovakav tim bi solidno patio defanzivno na 1ci i 2ci + umire za bar solidnom 3&D trojkom ili bar odlicno defanzivnom. Ispostavlja se da bi igrac poput T Krega bio idealan lepak kao sto je i bio u najboljioj sezoni Grumenja.

Prekopotrebna bar solidna trojka bi sve lepo povezala, dala balans start/klupa. Zamislite Kraudera ili neprezaljenog Krega...

Na petici od dovodjenja Bugija stvari ipak malo jasnije, mirnije.. MVP Nikola + 15ak minuta agresivnog, jos uvek opasnog Kazinsa koji ce, ako ostane sve vise pronalaziti suterski ritam i bolju eksploataciju igre i akcije Denvera. Meloun ga ocigledno smiruje + novopronadjeni odnos sa Nikolom, ako ga sklonist ka povredama iole zaobidje, bice to taman...

Ako sam sobro razumeo ceka se trejd Dzamajkla G ne bi li Kazins potpisao za stalno mesto u rotaciji (preskocio je novi 10dnevni ugovor).

(kamo srece) Barton + Dzamajkl G + Kampaco + M Hauard + neki pik = Ozbiljaaan trejd potencijal! Ako pridodamo tome i npr Riversa i Cancara (i ako bih njih ostavio) uff... Mada Barton igra dobra poslednjih par utakmica ali ce se gotovo sigurno, tradicionalno vratiti u bezglavi, zalecem se na sve mod.

zvezdale

pre 2 godine

Sama činjenica da su 6. bez komplet tima startera je za Jokićevu bistu u sred Denvera.
Ovako je vukao samo Lebron one nesrećnike Erika Snoua, Ilgauskasa, Pavlovića i bratiju.

Sa druge strane pomoglo mu je da shvati da mora biti bruuutalni nemilosrdni trpač a ne samo dobrica koji baca magične pasove.
Ove sezone je pokazao da može baš sve. Plejof je već druga priča, tu bez dobre odbrane neće moći daleko. Ako žele Nikolu i dalje kod sebe moraju da rizikuju. Pa kako bilo i onako više nikada neće imati ovaku zverku.

Saša

pre 2 godine

Robert Horry ili cak Hornacek bi bile super opcije ako Kirilenko ne bude voljan da napusti Jazz.
(Canadian, 10. februar 2022 15:05)

Bolje da dovedu Pita Mravića

Djuro Pucar Stari

pre 2 godine

Mnogo toga zavisi od samog Jokica. Denver je definitivno trziste koje je prerastao. Misko se zadrzao vise dana u NY i za Jokica je NY mjesto gdje se moze ostvariti u svakom pogledu. I finansijski i rezultatski.
Svaki tim ce napraviti okruzenje kako to Jokicu odgovara, ukljucujuci i trenera.
MSG je hram kosarke, NYK sa Jokicem mogu da urade ono sto je Jordan uradio sa Chicagom.
Denver mu je pruzio sansu i treba im odati priznanje za to. Jokic je posteno odradio svoj ugovor.
Vrijeme je da ide dalje.

Vlajko

pre 2 godine

Ne znam kako to ide i da li može, ali kad bi mogli nekome da uvale MPJ-a i uzmu brutalnog igrača za njega. Rešen problem. Ko zna da li on može ponovo da igra, kako i koliko dobro, a ima ogroman ugovor. Ne znam ko mu ga je dao uopšte.

Shomix

pre 2 godine

@Seek & Destroy

Tori je dobar defanzivac, ali u napadu baš i ne. Po 1000x, GRANT JE SAM HTEO DA IDE IZ DENVERA JER HOĆE DA BUDE PRVA ZVEZDA TIMA,PONUDILI SU MU PARE, ODBIO JE. Plamli je centar, koga će on na parimetru da čuva :)

Сарма

pre 2 godine

Imali su oni dobre defanzivce.Tori Krejg,Dzeremi Grant,Plamli ali su ih trejdovali.
(Seek & Destroy, 10. februar 2022 14:52)

Нико од њих није трејдован, сви су отишли као слободни агенти.

Djuro Pucar Stari

pre 2 godine

Mnogo toga zavisi od samog Jokica. Denver je definitivno trziste koje je prerastao. Misko se zadrzao vise dana u NY i za Jokica je NY mjesto gdje se moze ostvariti u svakom pogledu. I finansijski i rezultatski.
Svaki tim ce napraviti okruzenje kako to Jokicu odgovara, ukljucujuci i trenera.
MSG je hram kosarke, NYK sa Jokicem mogu da urade ono sto je Jordan uradio sa Chicagom.
Denver mu je pruzio sansu i treba im odati priznanje za to. Jokic je posteno odradio svoj ugovor.
Vrijeme je da ide dalje.

Сарма

pre 2 godine

Imali su oni dobre defanzivce.Tori Krejg,Dzeremi Grant,Plamli ali su ih trejdovali.
(Seek & Destroy, 10. februar 2022 14:52)

Нико од њих није трејдован, сви су отишли као слободни агенти.

zvezdale

pre 2 godine

Sama činjenica da su 6. bez komplet tima startera je za Jokićevu bistu u sred Denvera.
Ovako je vukao samo Lebron one nesrećnike Erika Snoua, Ilgauskasa, Pavlovića i bratiju.

Sa druge strane pomoglo mu je da shvati da mora biti bruuutalni nemilosrdni trpač a ne samo dobrica koji baca magične pasove.
Ove sezone je pokazao da može baš sve. Plejof je već druga priča, tu bez dobre odbrane neće moći daleko. Ako žele Nikolu i dalje kod sebe moraju da rizikuju. Pa kako bilo i onako više nikada neće imati ovaku zverku.

Shomix

pre 2 godine

@Seek & Destroy

Tori je dobar defanzivac, ali u napadu baš i ne. Po 1000x, GRANT JE SAM HTEO DA IDE IZ DENVERA JER HOĆE DA BUDE PRVA ZVEZDA TIMA,PONUDILI SU MU PARE, ODBIO JE. Plamli je centar, koga će on na parimetru da čuva :)

Vlajko

pre 2 godine

Ne znam kako to ide i da li može, ali kad bi mogli nekome da uvale MPJ-a i uzmu brutalnog igrača za njega. Rešen problem. Ko zna da li on može ponovo da igra, kako i koliko dobro, a ima ogroman ugovor. Ne znam ko mu ga je dao uopšte.

Inception

pre 2 godine

Jednoga dana cemo procitati kako jegulje prave svoje migracije radi Nikole Jokica.
Ovde jedan sportski novinar nije znao da je Denver iz Kolorada, sve dok Jokic nije zaigrao u NBA.
Lik je kao pojava antipatican, da je Hrvat niko zivi ga ne bi pratio i velicao. Ja NBA ne pratim do playoffa, a prosle godine smo videli koliko su njegov uticaj na ekipu i MVP titula znacili protiv Phoenixa.
Jednostavno van timskog sablona nije sam mogao nista da uradi.
A Phoenix pre toga 10 god nije playoff video i sada su odjednom najaca NBA ekipa, pa vi vidite koliko je trenutno losa NBA.
Ne pisem to da bi umanjio Jokicev uticaj i igru, vec zato sto je NBA u dubokoj krizi sa talentima, kosarkom generalno.
Milvoki je hteo Bogdana na pocetku sezone, svi pisali kako imaju jako tanak roster,sto je i istina, a oni sa tim rosterom osvojili NBA i opet ce najverovatnije.
A Jokiceva igra nije nista spektakularno, vec posledica forsiranja jednog igraca u timskoj igri, sto bez dobrih saigraca nije moguce.
Etogde su Lakersi sada kada u timu nema dobrih sutera, odbrambenih igraca da trce i i graju odbranu umesto Lebrona koji se u odbrani krije vec 10god. Ne mogu playoff da izbore. Denver ima daleko bolji tim, ali to je pojedinima tesko objasniti, jer ne razumeju kako kosarka funkcionise.
(baron, 10. februar 2022 16:44)


Druze, imas da gledas ping-pong na korejskim tv stanicama, posto veze sa kosarkom nemas.

2CRAZY

pre 2 godine

Mnogo toga zavisi od samog Jokica. Denver je definitivno trziste koje je prerastao. Misko se zadrzao vise dana u NY i za Jokica je NY mjesto gdje se moze ostvariti u svakom pogledu. I finansijski i rezultatski.
Svaki tim ce napraviti okruzenje kako to Jokicu odgovara, ukljucujuci i trenera.
MSG je hram kosarke, NYK sa Jokicem mogu da urade ono sto je Jordan uradio sa Chicagom.
Denver mu je pruzio sansu i treba im odati priznanje za to. Jokic je posteno odradio svoj ugovor.
Vrijeme je da ide dalje.
(Djuro Pucar Stari, 10. februar 2022 15:00)

Budi siguran da Jokic zeli da zavrsi karijeru u Denveru.

Saša

pre 2 godine

Robert Horry ili cak Hornacek bi bile super opcije ako Kirilenko ne bude voljan da napusti Jazz.
(Canadian, 10. februar 2022 15:05)

Bolje da dovedu Pita Mravića

goblin

pre 2 godine

Nema tog trejda koji može da pomogne Denveru.Oni su svoju sudbinu odredili onog momenta kada su dali onakve ugovore večito povređenom dvojcu, Mareju i Porteru.Jokić mora dalje ako želi titulu, a siguran sam da želi.Lebron, Durant, i još gomila legendi napustila je klub koji ih je draftovao kada su shvatili da tu neće moći da uzmu prsten, zašto bi Jokić bio drugačiji? Denver je dao njemu puno, on je sve pošteno vratio na terenu, vreme je da krene dalje, prerastao je sredinu u kojoj je sada. Boston,Niksi,Čikago,oba tima iz L.A.,našli bi sigurno mesta za Jokića ako bi on zatražio da ode iz Denvera.

s

pre 2 godine

Najvaznije je da se rese Bartona. Dok se to ne dogodi, tu nema srece...
A treba da uvale i Kampaca (u Kinu :)), jednog Grina i za Portera dovesti nekog ko ima bar malo u glavi.

Milan Kosanovic

pre 2 godine

A da oni trejduju Jokica?! Mislim da bi im bilo lakse. Zamislite da su objavili npr pre dva dana da je Jokic na trade listi. Kakvih bi tu sve kombinacija bilo...

tocka

pre 2 godine

Vreme je da stvarno urade nesto, a to bi bilo dovodjenje nekog kao sto je Lilard ili Harden. Mogu bez problema da se oslobode MPJ-a, Bartona, Cancara, Fakua, Grina, Riversa... koji god od ovih da ode samo su u plusu. Ono sto ne treba da trejduju su Bones, Gordon, Moris, Dzef Grin i naravno Jokic. Marej je pod znakom pitanja, sve zavisi kakav ce da se vrati, ali ako se pojavi dobra prilika i on bi mogao da se menja. Sve su ovo naravno pusta mastanja, realnost je da se niko nikada nije ovako zakucao sa ugovorima kao ste se zakucao Denver sa MPJ i Marejem.

Peronimo

pre 2 godine

Ako neko zaslužuje šampionski prsten onda je to Nikola Jokić. Baš je šteta što su ispali bolji igrači u timu i sada treba skoro sam sve da rešava. Aaron Gordon je dobro pojačanje!

Pera Ždera

pre 2 godine

Ubuduce gledano...

Na 1 i 2...
Marej, Moris, Hajland, Forbs, Riid, Rivers?

Na 3 i 4...
Porter, Gordon, Dzef G, Nadji, Cancar?

Na 5
Jokic, Kazins

Ostale zaboraviti, trejdovati uz moguce povlacenje nekih od gore pomenutih u neki ozbiljniji trejd paket bla bla...

Ovakav tim bi solidno patio defanzivno na 1ci i 2ci + umire za bar solidnom 3&D trojkom ili bar odlicno defanzivnom. Ispostavlja se da bi igrac poput T Krega bio idealan lepak kao sto je i bio u najboljioj sezoni Grumenja.

Prekopotrebna bar solidna trojka bi sve lepo povezala, dala balans start/klupa. Zamislite Kraudera ili neprezaljenog Krega...

Na petici od dovodjenja Bugija stvari ipak malo jasnije, mirnije.. MVP Nikola + 15ak minuta agresivnog, jos uvek opasnog Kazinsa koji ce, ako ostane sve vise pronalaziti suterski ritam i bolju eksploataciju igre i akcije Denvera. Meloun ga ocigledno smiruje + novopronadjeni odnos sa Nikolom, ako ga sklonist ka povredama iole zaobidje, bice to taman...

Ako sam sobro razumeo ceka se trejd Dzamajkla G ne bi li Kazins potpisao za stalno mesto u rotaciji (preskocio je novi 10dnevni ugovor).

(kamo srece) Barton + Dzamajkl G + Kampaco + M Hauard + neki pik = Ozbiljaaan trejd potencijal! Ako pridodamo tome i npr Riversa i Cancara (i ako bih njih ostavio) uff... Mada Barton igra dobra poslednjih par utakmica ali ce se gotovo sigurno, tradicionalno vratiti u bezglavi, zalecem se na sve mod.

Boki

pre 2 godine

Ubuduce gledano...

Na 1 i 2...
Marej, Moris, Hajland, Forbs, Riid, Rivers?

Na 3 i 4...
Porter, Gordon, Dzef G, Nadji, Cancar?

Na 5
Jokic, Kazins

Ostale zaboraviti, trejdovati uz moguce povlacenje nekih od gore pomenutih u neki ozbiljniji trejd paket bla bla...
(Pera Ždera, 10. februar 2022 15:43)

Koje ostale kad si ti praktično ispisao ceo tim? Kampaco kome ističie ugovor, Hauard koji je na two-way ugovoru i Džef Grin koji je potpisan na 3 godine ne znam zašto... Misliš da za njih (i uz neki dodatak ostatka) može da se dovede neko ozbiljno pojačanje? Možda, ako nađeš neke veverice kao Portland ili Sakramento, ali je Denver svojim potezima u prethodnih par godina pokazao da su upravo oni najveće veverice i da osim donekle Gordona nisu napravili nijedan značajan trejd (čak ni sa nekom zamenom pikova pa da kroz draft prave ekipu, ako već ne mogu da dovedu ol-star ili ol-star potencijal igrače).

SaS

pre 2 godine

Čudo je šta radi Nikola u poslednje dve godine, kao što reče Volton spektakularan igrač, izuzev Gordona ostali saigrači su previše limitirani i nemaju konstantnost u igri, plus regularno povrede.

Košarkaškog neznalicu prepoznaš po tome kada ubedjuje i sebe i druge da bi Jokić u nekom drugom timu bio prosečan igrač. Realno bio bi još bolji i još korisnji za tim.

Mrgud

pre 2 godine

Denver je za vecinu ozbiljnijih gradova u Americi otprilike kao Ivanjica za Amsterdam. Niko ko je u poziciji da bira nece izabrati da zivi u Denveru i to je bitna stavka koju niko u komentarima ne uzima u obzir.

Mladen

pre 2 godine

Mozda da nekom uvale Bartona bilo bi vece pojacanje nego nekog novog levaka da dovedu. Cekali smo 5g da panj Plamli ode valjda ce i ovaj konacno.

dtb_pro

pre 2 godine

Ne mogu da vjerujem da niko od ovolike mase "stručnih" komentatora nije primijetio veoma bitnu stvar navedenu u tekstu: Džamajkl Grin i Ostin Rivers su u svoje ugovore ugradili klauzule da mogu stopirati trejdove u koje su oni uključeni ako im se ne sviđa. Ovaj prvi je panj neviđeni, a ovaj drugi nešto kao i igra, ali je višak jer Denver ima bekova na bacanje.
To govori o dvije stvari: Koliko NBA igrači ne žele u Denver (pored Sakramenta najnepoželjnija destinacija u NBA) i koliko je menadžment Denvera "pukao" nakon odlaska Karnišovasa. Karnišovas je preporodio Čikago, a ovi mulci su dali max ugovor prepotentnom MPJ-u godinu dana ranije da bi smirili njegov ego i njegovog oca. I time se zakopali 5 godina. Niko se ne može vratiti na staro nakon kidanja prednjih ukrštenih ligamenata pa ni Marej. Može biti odličan, ali nikad više eksplozivan kao nekad. MPJ je po meni promašaj decenije, s Jokić neće nikuda iz Denvera (nigdje ne bi imao tu slobodu). To su tri igrača sa max ugovorima. Raspala franšiza kao što je Denver za ostatak novca može dovući samo otpatke koji ih onda ucjenjuju stvarima kao što su gore pomenute klauzule. Sada dva igrača ne mogu trejdovati jer ovima je sve potaman, a upravo ta dvojica su zrela za otpis.
Zaključak: Denver i ono što može da ponudi, zapravo ne može. Ostali igrači su mladi i mogu se samo zeznuti ako ih daju za neki otpad jer Denver ionako nema pikova sljedećih par sezona koje bi mogao ugrabiti, sve su dali. Kad bi pronašli neke mamlaze koji bi ponudili par igrača uloge za MPJ-a, to bi bila premija. Ali niko ne želi vegana čija porodica ima istoriju sklonosti sportskim povredama. Oni su jednostavno "u čabru" i nemaju mogućnosti da to poprave nekoliko sljedećih sezona.

Locutus

pre 2 godine

Denver nema mnogo prostora za trejd, ali verovatno nema ni velike potrebe.

Naži je trenutno najbolji šuter za 3 poena u nba (preko 50%) i odlično brani čak i niske igrače jer ima jako dobar rad nogu.

Na 1 i 2 zadržati Marija ako ozdravi, Bonsa, Forbsa, Hauarda i jednog od Bartona ili Morisa.

Na 3 Naži i Rid. Na 4 Gordon i jedan Grin (verovatno ovaj mlađi). Na 5 Jokić i Bugi. Portera ako ne ozdravi (a verovano neće) zameniti za kvalitetno krilo ili za tepsiju ribe. Ostalo po mogućnosti zameniti opet za kršteno krilo.

Powerslave

pre 2 godine

(Veljoni, 10. februar 2022 16:30)

Hteli su! Naučite više pobogu, davali su mu isto kao i Detroit.
On nije hteo da ostane, hteo je da ode u slab tim, tamo bude prva zvezda ekipe i da nabija statistiku i da bude deo tima čiji su trener i menadžer crnci.

Bila je nedavno vest da ga žele Lejkersi, ali da on ne želi tamo jer bi (opet) bio treća/četvrta opcija u napadu

Vrg

pre 2 godine

Tašno im to i fali. Suter koji moze da zatvara u odbrani. Ali toga su se setili tek kada su ispucali sva sredstva.
Mora da je po sredi neki deal, neko ugradjivanje na eacun ugovora MPJ-u, a mozda im je i receno da ne smeju da napadaju prsten. Ko misli da mesetarenja nema svuda, taj je prilicno naivan, da budem blag.

vrg

pre 2 godine

ono sto je meni najbolje u ovoj prici oko jokica je to sto covek ima takvu igru (koja se ne zasniva na eksplozivnosti eksplozivnost), da sa njom i u 40. godini moze da igra.
divno je biti "namiren" sa vrhunskim sportistima za gledati. novak ima sigurno jos 3-4 godine, jokic jos 10, vlahovic tek poceo i jos je najatraktivnija pozicija... sve top igraci u 3 najpopularnija sporta. milina.

bass

pre 2 godine

Somborac je ladovina njemu Denver savršeno odgovara, glavna violina sve preko njega ide, prevodi loptu, asistira, poentira...Nije njemu do ozbiljne košarke i titula zato nikad neće da uzme prsten.
Denver je generalno malo tržište i mala franšiza ali njemu super.
Dečko je egoista kada je trebao da zapne za MVP nagradu igrao svaki meč bez odmora posle metla protiv Sansa to vam je on u suštini. Takođe ne igra za reprezentaciju još jedna odlika egoista.

Srba

pre 2 godine

Obzirom da Ameri neće u Denver, rešenje je jednostavno - opet srbin. Neka im Miško iskopa još jednog sa traženim kvalitetima i problem je rešen. Možda bi i Beli proradio u ovakvim timu, i sa većom minutažom.

PimPong

pre 2 godine

Kako su sve ekipe nekako osakacene ove sezone, da Denver npr igra sa Murray-em i Porter-om od pocetka sezone, bili bi sigurno jedan od glavnih kandidata za titulu. Ali bez njih, tesko. Play-off bez play-in bi bilo dostignuce u ovoj situaciji.

mr

pre 2 godine

Ovde jedan sportski novinar nije znao da je Denver iz Kolorada,
(baron, 10. februar 2022 16:44)

И онда си му ти објаснио да је тим Денвер из града Колорада. Или си писменији новинар од њега и мислиш да је Чикаго из Америке.

Vrg

pre 2 godine

Sa zadovoljstvom nisam pogledao ni jednu od ove 54 utakmice ove sezone.
(M, 10. februar 2022 17:30)

Nek si ih ti nama prebrojao i svratio.

Dragan Babić-Čarapan

pre 2 godine

Denver može jedino da dovede solidnog igrača i da ga preplati.Takav su "magnet" za igrače.
Njima bi,inače,legao H.Barns,ali bi u tom slučaju morali da se odreknu MPJ i verovatno 1 pika.

majstor

pre 2 godine

Ama bre nista od toga nema. Jokicu kao i ostalim igracima te super kategorije trebaju jos minimum dva igraca iz iste kategorije da bi bili konkurenti za titulu. Ni Marej ni Porter nisu na tom nivou. Dok se to ne sredi...nema titule

vince carter

pre 2 godine

Da Denver nije nikakav tim ne bi postojali bez obzira koliko neki igrac igra dobro,jer doprinos u odbrani svi zanemaruju,ovaj degenerik "Zvezdale" je naveo da je Lebron vukao Ilgauskasa,Snoua,Pavlovica al zaboravio je Drew Goodena,Lary Hjuza,Doniela Marshala,Gibsona,da je Ilgauskas bio all star i pre nego sto je stigao Lebron,nije bio nikakav los vec veoma vest centar. Ta ekipa Klivlenda je bila jedna od najboljih odbrambenih ekipa cele lige. A Jokicevi saigraci su zaduzeni za najbolje protivnicke igrace koji su bekovi. Lebron ima statistiku al Lejkersi ne igraju nikakvu odbranu i gube svaki jaci mec,kad je mlada ekipa Lejkersa saznala da ce biti trejdovana vise se nisu zalagali na terenu i izgubili su skoro sve meceve,ni 2 Jokica ne mogu da pomognu bez saigraca koji se ne zalazu i skor bi bio 9-40. Zato prekinite sa tim glupim narativima.

M

pre 2 godine

Dal da gubimo vreme na potencijalne trejdove Denvera da bi olakšali Jokiću ili da navijamo za to da Nikola ode iz Denvera. Realnije je ono prvo a opet svako ko mi kaže da treba zadrže MPJa je lud ili glup…pa decko sem tog lepog skok šuta nema ništa, ali ništa. MPJ je rupa i mora da ode, ove Grinovce ne bih dirao jer su veliki randnici i nisu bas tolke cepanice kao MPJ koji uz Kampaca, koga mi je zao ali posto Melona nece menjati, onda realno mora da ode, uz njih dvojicu Barton, Forbs, Čančar, Rid…i za njih ima sigurno zainteresovanih ekipa, dok Havarda i Riversa ne znam dal bi neko hteo a opet ni ja da se pitam s njima ne bih znao sta da radim. A onog Kazinsa…ljudi ajde realno, pa kome on treba? Vidim da se pominje Bogdan a ne znam kolko je to realno a da bi mogao da se uklopi, pa realno bi i mogao jedini problem što se dosta povređuje i zato i nije u konstantnoj formi. A opet ja bih vratio Krega i Harisa, za Harisa su se mnogo obrukali, njega nisu hteli da čekaju a čekaju ovog šumoglavog i izgubljenog MPJa dok ako se sećam dobro Gratnt i Plamli su sami otišli, doduše ja Plamlija ne bi ni probao da zadržim. Ja bi probao Dragića i Bjelicu da dovedem jer verujem da od njih može još da se izvuče, probao bi i Kolinsa iz Atlante ali ne verujem da je to moguće. I treba jedno kasvetno pojačanje tipa Merej iz San Antonija i Viginsa iz Voriorsa. Eto…

Loznica, Gučevo, Cer...

pre 2 godine

Jeste ih naterao u pm. Ništa nisu uradili. Nije ih naterao ni da na poluvremenu bude Serbian Heritage (folklor) nego to rade u Milvokiju, Baksi, da se pokažu kao domaćini.

S druge strane Atlanta na jedan dan promenila grb na sajtu i stavila jastreba kao dvoglavog orla (mirror image) i srpsku trobojku u pozadini kad je Bogi imao onaj mesec sa 20ppg.

znanje-imanje

pre 2 godine

dtb_pro - u pravu si, te dve klauzule dva neželjena ugovora/igrača su katastrofa. Ali baš zato jer niko tamo neće Denver mora na blef da rizikuje, tipa Marej ili MPJ pa ako ispadne dovro OK ako ne ne. Međutim najgora odluka svih vremena je bacanje Krejga. Igrač solidne odbrane, malo košta, uigran, nikad nisu smeli da ga odbace. Nikoli treba 10 igrača tipa Karuzo. Radnici.
Iskreno mislim da cilj Denvera treba da bude Pokuševski.

Kostarikanac

pre 2 godine

Ono sto bi Koneli najpametnije mogao odraditi da trejduje Bartona/ JMGrina/ Fakua i Hauarda + pik prve runde za 2 solidna igraca. Ali nece oni Bartona da daju on im je lokalac koji ih manipulise tamo cak ga se i Malone boji, lik iz kraja koji je postao nekakav igrac uz Jokica. Pre Denvera bio sedmi igrac sa klupe Portlanda.

baron

pre 2 godine

Jednoga dana cemo procitati kako jegulje prave svoje migracije radi Nikole Jokica.
Ovde jedan sportski novinar nije znao da je Denver iz Kolorada, sve dok Jokic nije zaigrao u NBA.
Lik je kao pojava antipatican, da je Hrvat niko zivi ga ne bi pratio i velicao. Ja NBA ne pratim do playoffa, a prosle godine smo videli koliko su njegov uticaj na ekipu i MVP titula znacili protiv Phoenixa.
Jednostavno van timskog sablona nije sam mogao nista da uradi.
A Phoenix pre toga 10 god nije playoff video i sada su odjednom najaca NBA ekipa, pa vi vidite koliko je trenutno losa NBA.
Ne pisem to da bi umanjio Jokicev uticaj i igru, vec zato sto je NBA u dubokoj krizi sa talentima, kosarkom generalno.
Milvoki je hteo Bogdana na pocetku sezone, svi pisali kako imaju jako tanak roster,sto je i istina, a oni sa tim rosterom osvojili NBA i opet ce najverovatnije.
A Jokiceva igra nije nista spektakularno, vec posledica forsiranja jednog igraca u timskoj igri, sto bez dobrih saigraca nije moguce.
Etogde su Lakersi sada kada u timu nema dobrih sutera, odbrambenih igraca da trce i i graju odbranu umesto Lebrona koji se u odbrani krije vec 10god. Ne mogu playoff da izbore. Denver ima daleko bolji tim, ali to je pojedinima tesko objasniti, jer ne razumeju kako kosarka funkcionise.

Misko

pre 2 godine

ono sto je meni najbolje u ovoj prici oko jokica je to sto covek ima takvu igru (koja se ne zasniva na eksplozivnosti eksplozivnost), da sa njom i u 40. godini moze da igra.
divno je biti "namiren" sa vrhunskim sportistima za gledati. novak ima sigurno jos 3-4 godine, jokic jos 10, vlahovic tek poceo i jos je najatraktivnija pozicija... sve top igraci u 3 najpopularnija sporta. milina.
(vrg, 10. februar 2022 19:16)

Bolje ti gledaj, kako i koliko je tvoja zena "namirena"...i od koga, dok pratis Vlahu i Joleta.

mara

pre 2 godine

(Inception, 10. februar 2022 17:40)

Nemaju oni veze ne samo sa košarkom nego i sa životom, i on i onaj "vc", tup tup pa na kvadrat. Gordost i lažni ego ih vrti kao cunami.

bass

pre 2 godine

Somborac je ladovina njemu Denver savršeno odgovara, glavna violina sve preko njega ide, prevodi loptu, asistira, poentira...Nije njemu do ozbiljne košarke i titula zato nikad neće da uzme prsten.
Denver je generalno malo tržište i mala franšiza ali njemu super.
Dečko je egoista kada je trebao da zapne za MVP nagradu igrao svaki meč bez odmora posle metla protiv Sansa to vam je on u suštini. Takođe ne igra za reprezentaciju još jedna odlika egoista.

baron

pre 2 godine

Jednoga dana cemo procitati kako jegulje prave svoje migracije radi Nikole Jokica.
Ovde jedan sportski novinar nije znao da je Denver iz Kolorada, sve dok Jokic nije zaigrao u NBA.
Lik je kao pojava antipatican, da je Hrvat niko zivi ga ne bi pratio i velicao. Ja NBA ne pratim do playoffa, a prosle godine smo videli koliko su njegov uticaj na ekipu i MVP titula znacili protiv Phoenixa.
Jednostavno van timskog sablona nije sam mogao nista da uradi.
A Phoenix pre toga 10 god nije playoff video i sada su odjednom najaca NBA ekipa, pa vi vidite koliko je trenutno losa NBA.
Ne pisem to da bi umanjio Jokicev uticaj i igru, vec zato sto je NBA u dubokoj krizi sa talentima, kosarkom generalno.
Milvoki je hteo Bogdana na pocetku sezone, svi pisali kako imaju jako tanak roster,sto je i istina, a oni sa tim rosterom osvojili NBA i opet ce najverovatnije.
A Jokiceva igra nije nista spektakularno, vec posledica forsiranja jednog igraca u timskoj igri, sto bez dobrih saigraca nije moguce.
Etogde su Lakersi sada kada u timu nema dobrih sutera, odbrambenih igraca da trce i i graju odbranu umesto Lebrona koji se u odbrani krije vec 10god. Ne mogu playoff da izbore. Denver ima daleko bolji tim, ali to je pojedinima tesko objasniti, jer ne razumeju kako kosarka funkcionise.

Djuro Pucar Stari

pre 2 godine

Mnogo toga zavisi od samog Jokica. Denver je definitivno trziste koje je prerastao. Misko se zadrzao vise dana u NY i za Jokica je NY mjesto gdje se moze ostvariti u svakom pogledu. I finansijski i rezultatski.
Svaki tim ce napraviti okruzenje kako to Jokicu odgovara, ukljucujuci i trenera.
MSG je hram kosarke, NYK sa Jokicem mogu da urade ono sto je Jordan uradio sa Chicagom.
Denver mu je pruzio sansu i treba im odati priznanje za to. Jokic je posteno odradio svoj ugovor.
Vrijeme je da ide dalje.

M

pre 2 godine

Dal da gubimo vreme na potencijalne trejdove Denvera da bi olakšali Jokiću ili da navijamo za to da Nikola ode iz Denvera. Realnije je ono prvo a opet svako ko mi kaže da treba zadrže MPJa je lud ili glup…pa decko sem tog lepog skok šuta nema ništa, ali ništa. MPJ je rupa i mora da ode, ove Grinovce ne bih dirao jer su veliki randnici i nisu bas tolke cepanice kao MPJ koji uz Kampaca, koga mi je zao ali posto Melona nece menjati, onda realno mora da ode, uz njih dvojicu Barton, Forbs, Čančar, Rid…i za njih ima sigurno zainteresovanih ekipa, dok Havarda i Riversa ne znam dal bi neko hteo a opet ni ja da se pitam s njima ne bih znao sta da radim. A onog Kazinsa…ljudi ajde realno, pa kome on treba? Vidim da se pominje Bogdan a ne znam kolko je to realno a da bi mogao da se uklopi, pa realno bi i mogao jedini problem što se dosta povređuje i zato i nije u konstantnoj formi. A opet ja bih vratio Krega i Harisa, za Harisa su se mnogo obrukali, njega nisu hteli da čekaju a čekaju ovog šumoglavog i izgubljenog MPJa dok ako se sećam dobro Gratnt i Plamli su sami otišli, doduše ja Plamlija ne bi ni probao da zadržim. Ja bi probao Dragića i Bjelicu da dovedem jer verujem da od njih može još da se izvuče, probao bi i Kolinsa iz Atlante ali ne verujem da je to moguće. I treba jedno kasvetno pojačanje tipa Merej iz San Antonija i Viginsa iz Voriorsa. Eto…

Mrgud

pre 2 godine

Denver je za vecinu ozbiljnijih gradova u Americi otprilike kao Ivanjica za Amsterdam. Niko ko je u poziciji da bira nece izabrati da zivi u Denveru i to je bitna stavka koju niko u komentarima ne uzima u obzir.

vince carter

pre 2 godine

Da Denver nije nikakav tim ne bi postojali bez obzira koliko neki igrac igra dobro,jer doprinos u odbrani svi zanemaruju,ovaj degenerik "Zvezdale" je naveo da je Lebron vukao Ilgauskasa,Snoua,Pavlovica al zaboravio je Drew Goodena,Lary Hjuza,Doniela Marshala,Gibsona,da je Ilgauskas bio all star i pre nego sto je stigao Lebron,nije bio nikakav los vec veoma vest centar. Ta ekipa Klivlenda je bila jedna od najboljih odbrambenih ekipa cele lige. A Jokicevi saigraci su zaduzeni za najbolje protivnicke igrace koji su bekovi. Lebron ima statistiku al Lejkersi ne igraju nikakvu odbranu i gube svaki jaci mec,kad je mlada ekipa Lejkersa saznala da ce biti trejdovana vise se nisu zalagali na terenu i izgubili su skoro sve meceve,ni 2 Jokica ne mogu da pomognu bez saigraca koji se ne zalazu i skor bi bio 9-40. Zato prekinite sa tim glupim narativima.

Vlajko

pre 2 godine

Ne znam kako to ide i da li može, ali kad bi mogli nekome da uvale MPJ-a i uzmu brutalnog igrača za njega. Rešen problem. Ko zna da li on može ponovo da igra, kako i koliko dobro, a ima ogroman ugovor. Ne znam ko mu ga je dao uopšte.

Pera Ždera

pre 2 godine

Ubuduce gledano...

Na 1 i 2...
Marej, Moris, Hajland, Forbs, Riid, Rivers?

Na 3 i 4...
Porter, Gordon, Dzef G, Nadji, Cancar?

Na 5
Jokic, Kazins

Ostale zaboraviti, trejdovati uz moguce povlacenje nekih od gore pomenutih u neki ozbiljniji trejd paket bla bla...

Ovakav tim bi solidno patio defanzivno na 1ci i 2ci + umire za bar solidnom 3&D trojkom ili bar odlicno defanzivnom. Ispostavlja se da bi igrac poput T Krega bio idealan lepak kao sto je i bio u najboljioj sezoni Grumenja.

Prekopotrebna bar solidna trojka bi sve lepo povezala, dala balans start/klupa. Zamislite Kraudera ili neprezaljenog Krega...

Na petici od dovodjenja Bugija stvari ipak malo jasnije, mirnije.. MVP Nikola + 15ak minuta agresivnog, jos uvek opasnog Kazinsa koji ce, ako ostane sve vise pronalaziti suterski ritam i bolju eksploataciju igre i akcije Denvera. Meloun ga ocigledno smiruje + novopronadjeni odnos sa Nikolom, ako ga sklonist ka povredama iole zaobidje, bice to taman...

Ako sam sobro razumeo ceka se trejd Dzamajkla G ne bi li Kazins potpisao za stalno mesto u rotaciji (preskocio je novi 10dnevni ugovor).

(kamo srece) Barton + Dzamajkl G + Kampaco + M Hauard + neki pik = Ozbiljaaan trejd potencijal! Ako pridodamo tome i npr Riversa i Cancara (i ako bih njih ostavio) uff... Mada Barton igra dobra poslednjih par utakmica ali ce se gotovo sigurno, tradicionalno vratiti u bezglavi, zalecem se na sve mod.

Сарма

pre 2 godine

Imali su oni dobre defanzivce.Tori Krejg,Dzeremi Grant,Plamli ali su ih trejdovali.
(Seek & Destroy, 10. februar 2022 14:52)

Нико од њих није трејдован, сви су отишли као слободни агенти.

Vrg

pre 2 godine

Tašno im to i fali. Suter koji moze da zatvara u odbrani. Ali toga su se setili tek kada su ispucali sva sredstva.
Mora da je po sredi neki deal, neko ugradjivanje na eacun ugovora MPJ-u, a mozda im je i receno da ne smeju da napadaju prsten. Ko misli da mesetarenja nema svuda, taj je prilicno naivan, da budem blag.

zvezdale

pre 2 godine

Sama činjenica da su 6. bez komplet tima startera je za Jokićevu bistu u sred Denvera.
Ovako je vukao samo Lebron one nesrećnike Erika Snoua, Ilgauskasa, Pavlovića i bratiju.

Sa druge strane pomoglo mu je da shvati da mora biti bruuutalni nemilosrdni trpač a ne samo dobrica koji baca magične pasove.
Ove sezone je pokazao da može baš sve. Plejof je već druga priča, tu bez dobre odbrane neće moći daleko. Ako žele Nikolu i dalje kod sebe moraju da rizikuju. Pa kako bilo i onako više nikada neće imati ovaku zverku.

Inception

pre 2 godine

Jednoga dana cemo procitati kako jegulje prave svoje migracije radi Nikole Jokica.
Ovde jedan sportski novinar nije znao da je Denver iz Kolorada, sve dok Jokic nije zaigrao u NBA.
Lik je kao pojava antipatican, da je Hrvat niko zivi ga ne bi pratio i velicao. Ja NBA ne pratim do playoffa, a prosle godine smo videli koliko su njegov uticaj na ekipu i MVP titula znacili protiv Phoenixa.
Jednostavno van timskog sablona nije sam mogao nista da uradi.
A Phoenix pre toga 10 god nije playoff video i sada su odjednom najaca NBA ekipa, pa vi vidite koliko je trenutno losa NBA.
Ne pisem to da bi umanjio Jokicev uticaj i igru, vec zato sto je NBA u dubokoj krizi sa talentima, kosarkom generalno.
Milvoki je hteo Bogdana na pocetku sezone, svi pisali kako imaju jako tanak roster,sto je i istina, a oni sa tim rosterom osvojili NBA i opet ce najverovatnije.
A Jokiceva igra nije nista spektakularno, vec posledica forsiranja jednog igraca u timskoj igri, sto bez dobrih saigraca nije moguce.
Etogde su Lakersi sada kada u timu nema dobrih sutera, odbrambenih igraca da trce i i graju odbranu umesto Lebrona koji se u odbrani krije vec 10god. Ne mogu playoff da izbore. Denver ima daleko bolji tim, ali to je pojedinima tesko objasniti, jer ne razumeju kako kosarka funkcionise.
(baron, 10. februar 2022 16:44)


Druze, imas da gledas ping-pong na korejskim tv stanicama, posto veze sa kosarkom nemas.

Misko

pre 2 godine

ono sto je meni najbolje u ovoj prici oko jokica je to sto covek ima takvu igru (koja se ne zasniva na eksplozivnosti eksplozivnost), da sa njom i u 40. godini moze da igra.
divno je biti "namiren" sa vrhunskim sportistima za gledati. novak ima sigurno jos 3-4 godine, jokic jos 10, vlahovic tek poceo i jos je najatraktivnija pozicija... sve top igraci u 3 najpopularnija sporta. milina.
(vrg, 10. februar 2022 19:16)

Bolje ti gledaj, kako i koliko je tvoja zena "namirena"...i od koga, dok pratis Vlahu i Joleta.

s

pre 2 godine

Najvaznije je da se rese Bartona. Dok se to ne dogodi, tu nema srece...
A treba da uvale i Kampaca (u Kinu :)), jednog Grina i za Portera dovesti nekog ko ima bar malo u glavi.

Mladen

pre 2 godine

Mozda da nekom uvale Bartona bilo bi vece pojacanje nego nekog novog levaka da dovedu. Cekali smo 5g da panj Plamli ode valjda ce i ovaj konacno.

mara

pre 2 godine

(Inception, 10. februar 2022 17:40)

Nemaju oni veze ne samo sa košarkom nego i sa životom, i on i onaj "vc", tup tup pa na kvadrat. Gordost i lažni ego ih vrti kao cunami.

znanje-imanje

pre 2 godine

dtb_pro - u pravu si, te dve klauzule dva neželjena ugovora/igrača su katastrofa. Ali baš zato jer niko tamo neće Denver mora na blef da rizikuje, tipa Marej ili MPJ pa ako ispadne dovro OK ako ne ne. Međutim najgora odluka svih vremena je bacanje Krejga. Igrač solidne odbrane, malo košta, uigran, nikad nisu smeli da ga odbace. Nikoli treba 10 igrača tipa Karuzo. Radnici.
Iskreno mislim da cilj Denvera treba da bude Pokuševski.

Shomix

pre 2 godine

@Seek & Destroy

Tori je dobar defanzivac, ali u napadu baš i ne. Po 1000x, GRANT JE SAM HTEO DA IDE IZ DENVERA JER HOĆE DA BUDE PRVA ZVEZDA TIMA,PONUDILI SU MU PARE, ODBIO JE. Plamli je centar, koga će on na parimetru da čuva :)

Saša

pre 2 godine

Robert Horry ili cak Hornacek bi bile super opcije ako Kirilenko ne bude voljan da napusti Jazz.
(Canadian, 10. februar 2022 15:05)

Bolje da dovedu Pita Mravića

2CRAZY

pre 2 godine

Mnogo toga zavisi od samog Jokica. Denver je definitivno trziste koje je prerastao. Misko se zadrzao vise dana u NY i za Jokica je NY mjesto gdje se moze ostvariti u svakom pogledu. I finansijski i rezultatski.
Svaki tim ce napraviti okruzenje kako to Jokicu odgovara, ukljucujuci i trenera.
MSG je hram kosarke, NYK sa Jokicem mogu da urade ono sto je Jordan uradio sa Chicagom.
Denver mu je pruzio sansu i treba im odati priznanje za to. Jokic je posteno odradio svoj ugovor.
Vrijeme je da ide dalje.
(Djuro Pucar Stari, 10. februar 2022 15:00)

Budi siguran da Jokic zeli da zavrsi karijeru u Denveru.

Dragan Babić-Čarapan

pre 2 godine

Denver može jedino da dovede solidnog igrača i da ga preplati.Takav su "magnet" za igrače.
Njima bi,inače,legao H.Barns,ali bi u tom slučaju morali da se odreknu MPJ i verovatno 1 pika.

Locutus

pre 2 godine

Denver nema mnogo prostora za trejd, ali verovatno nema ni velike potrebe.

Naži je trenutno najbolji šuter za 3 poena u nba (preko 50%) i odlično brani čak i niske igrače jer ima jako dobar rad nogu.

Na 1 i 2 zadržati Marija ako ozdravi, Bonsa, Forbsa, Hauarda i jednog od Bartona ili Morisa.

Na 3 Naži i Rid. Na 4 Gordon i jedan Grin (verovatno ovaj mlađi). Na 5 Jokić i Bugi. Portera ako ne ozdravi (a verovano neće) zameniti za kvalitetno krilo ili za tepsiju ribe. Ostalo po mogućnosti zameniti opet za kršteno krilo.

goblin

pre 2 godine

Nema tog trejda koji može da pomogne Denveru.Oni su svoju sudbinu odredili onog momenta kada su dali onakve ugovore večito povređenom dvojcu, Mareju i Porteru.Jokić mora dalje ako želi titulu, a siguran sam da želi.Lebron, Durant, i još gomila legendi napustila je klub koji ih je draftovao kada su shvatili da tu neće moći da uzmu prsten, zašto bi Jokić bio drugačiji? Denver je dao njemu puno, on je sve pošteno vratio na terenu, vreme je da krene dalje, prerastao je sredinu u kojoj je sada. Boston,Niksi,Čikago,oba tima iz L.A.,našli bi sigurno mesta za Jokića ako bi on zatražio da ode iz Denvera.

Srba

pre 2 godine

Obzirom da Ameri neće u Denver, rešenje je jednostavno - opet srbin. Neka im Miško iskopa još jednog sa traženim kvalitetima i problem je rešen. Možda bi i Beli proradio u ovakvim timu, i sa većom minutažom.

tocka

pre 2 godine

Vreme je da stvarno urade nesto, a to bi bilo dovodjenje nekog kao sto je Lilard ili Harden. Mogu bez problema da se oslobode MPJ-a, Bartona, Cancara, Fakua, Grina, Riversa... koji god od ovih da ode samo su u plusu. Ono sto ne treba da trejduju su Bones, Gordon, Moris, Dzef Grin i naravno Jokic. Marej je pod znakom pitanja, sve zavisi kakav ce da se vrati, ali ako se pojavi dobra prilika i on bi mogao da se menja. Sve su ovo naravno pusta mastanja, realnost je da se niko nikada nije ovako zakucao sa ugovorima kao ste se zakucao Denver sa MPJ i Marejem.

majstor

pre 2 godine

Ama bre nista od toga nema. Jokicu kao i ostalim igracima te super kategorije trebaju jos minimum dva igraca iz iste kategorije da bi bili konkurenti za titulu. Ni Marej ni Porter nisu na tom nivou. Dok se to ne sredi...nema titule

Boki

pre 2 godine

Ubuduce gledano...

Na 1 i 2...
Marej, Moris, Hajland, Forbs, Riid, Rivers?

Na 3 i 4...
Porter, Gordon, Dzef G, Nadji, Cancar?

Na 5
Jokic, Kazins

Ostale zaboraviti, trejdovati uz moguce povlacenje nekih od gore pomenutih u neki ozbiljniji trejd paket bla bla...
(Pera Ždera, 10. februar 2022 15:43)

Koje ostale kad si ti praktično ispisao ceo tim? Kampaco kome ističie ugovor, Hauard koji je na two-way ugovoru i Džef Grin koji je potpisan na 3 godine ne znam zašto... Misliš da za njih (i uz neki dodatak ostatka) može da se dovede neko ozbiljno pojačanje? Možda, ako nađeš neke veverice kao Portland ili Sakramento, ali je Denver svojim potezima u prethodnih par godina pokazao da su upravo oni najveće veverice i da osim donekle Gordona nisu napravili nijedan značajan trejd (čak ni sa nekom zamenom pikova pa da kroz draft prave ekipu, ako već ne mogu da dovedu ol-star ili ol-star potencijal igrače).

SaS

pre 2 godine

Čudo je šta radi Nikola u poslednje dve godine, kao što reče Volton spektakularan igrač, izuzev Gordona ostali saigrači su previše limitirani i nemaju konstantnost u igri, plus regularno povrede.

Košarkaškog neznalicu prepoznaš po tome kada ubedjuje i sebe i druge da bi Jokić u nekom drugom timu bio prosečan igrač. Realno bio bi još bolji i još korisnji za tim.

PimPong

pre 2 godine

Kako su sve ekipe nekako osakacene ove sezone, da Denver npr igra sa Murray-em i Porter-om od pocetka sezone, bili bi sigurno jedan od glavnih kandidata za titulu. Ali bez njih, tesko. Play-off bez play-in bi bilo dostignuce u ovoj situaciji.

dtb_pro

pre 2 godine

Ne mogu da vjerujem da niko od ovolike mase "stručnih" komentatora nije primijetio veoma bitnu stvar navedenu u tekstu: Džamajkl Grin i Ostin Rivers su u svoje ugovore ugradili klauzule da mogu stopirati trejdove u koje su oni uključeni ako im se ne sviđa. Ovaj prvi je panj neviđeni, a ovaj drugi nešto kao i igra, ali je višak jer Denver ima bekova na bacanje.
To govori o dvije stvari: Koliko NBA igrači ne žele u Denver (pored Sakramenta najnepoželjnija destinacija u NBA) i koliko je menadžment Denvera "pukao" nakon odlaska Karnišovasa. Karnišovas je preporodio Čikago, a ovi mulci su dali max ugovor prepotentnom MPJ-u godinu dana ranije da bi smirili njegov ego i njegovog oca. I time se zakopali 5 godina. Niko se ne može vratiti na staro nakon kidanja prednjih ukrštenih ligamenata pa ni Marej. Može biti odličan, ali nikad više eksplozivan kao nekad. MPJ je po meni promašaj decenije, s Jokić neće nikuda iz Denvera (nigdje ne bi imao tu slobodu). To su tri igrača sa max ugovorima. Raspala franšiza kao što je Denver za ostatak novca može dovući samo otpatke koji ih onda ucjenjuju stvarima kao što su gore pomenute klauzule. Sada dva igrača ne mogu trejdovati jer ovima je sve potaman, a upravo ta dvojica su zrela za otpis.
Zaključak: Denver i ono što može da ponudi, zapravo ne može. Ostali igrači su mladi i mogu se samo zeznuti ako ih daju za neki otpad jer Denver ionako nema pikova sljedećih par sezona koje bi mogao ugrabiti, sve su dali. Kad bi pronašli neke mamlaze koji bi ponudili par igrača uloge za MPJ-a, to bi bila premija. Ali niko ne želi vegana čija porodica ima istoriju sklonosti sportskim povredama. Oni su jednostavno "u čabru" i nemaju mogućnosti da to poprave nekoliko sljedećih sezona.

Kostarikanac

pre 2 godine

Ono sto bi Koneli najpametnije mogao odraditi da trejduje Bartona/ JMGrina/ Fakua i Hauarda + pik prve runde za 2 solidna igraca. Ali nece oni Bartona da daju on im je lokalac koji ih manipulise tamo cak ga se i Malone boji, lik iz kraja koji je postao nekakav igrac uz Jokica. Pre Denvera bio sedmi igrac sa klupe Portlanda.

Loznica, Gučevo, Cer...

pre 2 godine

Jeste ih naterao u pm. Ništa nisu uradili. Nije ih naterao ni da na poluvremenu bude Serbian Heritage (folklor) nego to rade u Milvokiju, Baksi, da se pokažu kao domaćini.

S druge strane Atlanta na jedan dan promenila grb na sajtu i stavila jastreba kao dvoglavog orla (mirror image) i srpsku trobojku u pozadini kad je Bogi imao onaj mesec sa 20ppg.

Milan Kosanovic

pre 2 godine

A da oni trejduju Jokica?! Mislim da bi im bilo lakse. Zamislite da su objavili npr pre dva dana da je Jokic na trade listi. Kakvih bi tu sve kombinacija bilo...

Powerslave

pre 2 godine

(Veljoni, 10. februar 2022 16:30)

Hteli su! Naučite više pobogu, davali su mu isto kao i Detroit.
On nije hteo da ostane, hteo je da ode u slab tim, tamo bude prva zvezda ekipe i da nabija statistiku i da bude deo tima čiji su trener i menadžer crnci.

Bila je nedavno vest da ga žele Lejkersi, ali da on ne želi tamo jer bi (opet) bio treća/četvrta opcija u napadu

mr

pre 2 godine

Ovde jedan sportski novinar nije znao da je Denver iz Kolorada,
(baron, 10. februar 2022 16:44)

И онда си му ти објаснио да је тим Денвер из града Колорада. Или си писменији новинар од њега и мислиш да је Чикаго из Америке.

vrg

pre 2 godine

ono sto je meni najbolje u ovoj prici oko jokica je to sto covek ima takvu igru (koja se ne zasniva na eksplozivnosti eksplozivnost), da sa njom i u 40. godini moze da igra.
divno je biti "namiren" sa vrhunskim sportistima za gledati. novak ima sigurno jos 3-4 godine, jokic jos 10, vlahovic tek poceo i jos je najatraktivnija pozicija... sve top igraci u 3 najpopularnija sporta. milina.

Vrg

pre 2 godine

Sa zadovoljstvom nisam pogledao ni jednu od ove 54 utakmice ove sezone.
(M, 10. februar 2022 17:30)

Nek si ih ti nama prebrojao i svratio.

Peronimo

pre 2 godine

Ako neko zaslužuje šampionski prsten onda je to Nikola Jokić. Baš je šteta što su ispali bolji igrači u timu i sada treba skoro sam sve da rešava. Aaron Gordon je dobro pojačanje!