Sreda, 06.10.2021.

12:35

MVP anketa u NBA – nijedan glas za Jokića

Tradicionalna anketa generalnih menadžera NBA lige, po pitanju novog MVP-a, obavljena je, a aktuelni, Nikola Jokić, nije dobio niti jedan glas.

Izvor: MT

MVP anketa u NBA – nijedan glas za Jokiæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

posmatrač®

pre 2 godine

Očito je opet vreme za onu čuvenu majicu koju je Meloun onako sjajno izreklamirao.
Na njoj sve lepo piše i fantastično opisuje situaciju (onima koji vide i/ili znaju da čitaju), ne može ovo, ne može ono, nije ovo, nije ono, ali on je jednostavno MVP. A svi ostali, nazad u klupe, i nastavite da smišljate neka smešna opravdanja.
Sjajna majica, i sjajna motivaciona poruka za sve normalne ljude i ljude dobre volje (veoma bitno), za sve one koje ne zanima toliko forma, nego suština.
Da mi je samo znati gde ima da se nabavi, pa da uzmem jednu za mog klinca.

nebitan srbin

pre 2 godine

Ko malo vise prati kosarku znace o cemu pricam kada ga gledam on je pomalo zarko paspalj pomalo dejan bodiroga a pomalo i pokojni boban jankovic. Dokle god mu kosarka bude igra a ne posao jokic ce biti naj naj to da li je najbolji srpski kosarkas svih vremena pa bice ali to ne zavisi dal ce igrati za reprezentaciju nego zavisi iskljucivo od njegovog motiva.

streptomicin

pre 2 godine

koliko moras biti pakostan pa javno osporaviti nesumnjivo neprocenjivu vrednost ovog giganta medju kosevima,Sekspira kosarke,Mocarta igre sa loptom,jednog Ravela ovog baleta ciji smo svedoci mi,sada i niko,nikada vise.A mozda je to samo zatupljenost zivotom bremenitim materijalnim i mentalnim siromastvom...

sinovak

pre 2 godine

ce se vidi tek ko je klasa nad klasama,etalon kosarke,Ajstajn medju fizikalcima,pravi i jedini Nikola Tesla pod obrucima.Ovi sto ga ne vole mogu samo da mu pljunu pod prozor.Verujem da ima mnogo vise onih koji mu salju vedre misli i pozitivnu energiju.Ovakav se vise ne radja.

vlasta

pre 2 godine

Кога је брига за овог лика?
Није више предмет мојих интересовања.
(Ђорђе, 06. oktobar 2021 15:25)
Evo, briga mene.

cc

pre 2 godine

velemajstor kosarke,neponovljiv,menja kosarku iz korena.Tek dolazi njegovo vreme,i kao igraca i kao trenera.Sledi potpisivanje verovatno najveceg ugovora u Nba a moguce cak i u sportu uopste sirom galaksije.Tek kao trener ce da zari i pali,svi ce se otimati za njega .On i sada pravi strategiju i pristup igri a trener samo to realizuje.Jedan covek,ceo sou.Normalno,nas covek to uglavnom ne razume,ako razome voli ga jos manje jer ne podnosi uspeh...

Ma ne znam ni kako se zovem

pre 2 godine

Embid ce da igra svaku trecu utakmicu kao i do sad a realno nije u prvih 5 centara NBA. Sto se tice slobodnih bacanja to je prva klasa a kad rasiri ruke svi padaju u trans. Za njega se vidi da je mu praziliuk iz d… viri.

Mare

pre 2 godine

@ Petar - Jokic je prava uzivancija za gledanje, toliko kosarkaske inteligencije, tehnike, kosarkaske elegancije kroz jednostavnost i tu tehniku, neverovatno prilagodljiv svakoj situaciji, neverovatno brzo razmislja a uz sve to odlicno proigrava ceo tim i svi deluju bolje. Postici sve sto postize uz fizicke predispozicije koje ima (koje nema) je jednostavno genijalnost. Ako Petre ti to ne vidis zajedno sa ekipom koja ti lajkuje ‘Jokic je negledljiv’ onda gledaj neki drugi sport jer kosarka nije za tebe i nikad je neces razumeti.

vrg

pre 2 godine

ono sto je jokic uradio prosle godine je 99,99% prvi i poslednji put da srbin bude mvp lige. ni samom mu nece dati ponovo, taman ponovio one brojke.
jednostavno, jokara je morao da bude duplo bolji od konkurencije da bi mu dali to priznanje. to je teoretski gotovo bilo nemoguce, ali eto, nekoliko povreda igraca od kojih jokic mozda ne bi bio duplo, nego "samo" 50% bolji, cinjenica da je karijev tim bio na granici plejofa i jos po neki detalj su ga ostavili usamljenog na vrhu, daleko ispred svih i to je to. da je bio amer i crnac, danas bi bio prvi kandidat za novu titulu, a ovu sto ima bi dobio sa 100% prvih mesta na glasanju.
tako da jokara je presao igricu, sad moze da razmislja samo o dobrim potezima, prstenu i nadam se izazovima sa reprezentacijom.

Imay

pre 2 godine

MVP, pomera granice, menja NBA, to se ne dešava nikada bez otpora! Tu će neke umišljene veličine da skliznu sa scene, zato je mnogima draži Embid koji je samo dobar centar koji zna i da šutne, ali nije inovator kao Somborac! Ponos Srbije, šteta što se naši nisu plasirali na OI...

srle

pre 2 godine

Mnogo više što zabrinjava je to šta radi Denver. Opet su napravili loš posao, dali su Porteru maksimalan ugovor a čovek ima jednodimenzionalnu igru i sklon je povredama. Bolje da su ga trejdovali i doveli nekog igrača koji će igrati za tim. Vidimo da već postoje razlike između Jokića i Portera. Mora da se zna ko je vođa tima, to je Jokić, a ne da se stvara drugačija atmosfera. Pitanje je kako će se vratiti posle povrede Marej, još nije to zalečio u potpunosti, Dozije isto bio povređen, Gordon limitiran, Kampaco mator. Opet će sve pasti na leđa Jokića a on neće moći da igra sve utakmice, moraće da ga odmaraju. Sve u svemu loš posao glavnog menadžera u Denveru, ništa neće uraditi u plej ofu jer su se ostali na Zapadu dobro spremili.

Jok

pre 2 godine

Jokić je bukvalno marketinška neisplativ, on je sušta suprotnost od onoga što oni traže. Društvene mreže ne koristi, nema isklesano telo ko Apolon, ne zakucava atraktivno, ne prati sulude modne trendove, ne gleda na silu wnba uživo radi što boljeg statusa u društvu i medijima, ne pravi skandale na i van parketa, ne podržava skoro sve novonastale pokrete o ugenjtavanju crnaca, itd...

On dečko jednostavno igra košarku i te skoro ne bitne stvari ga ne zanimaju. Voters fatigue, to je jedan od razloga zašto je teško osvojiti dve mvp nagrade zaredom.

Zare

pre 2 godine

Ahahahahahahahahahah
Pa ovo je hit, čuj žrtvovali doigravanje da bi on bio MVP.
A da nisu možda pometlani majstore?
Jokini svedoci, čudan svet kratkog pamćenja.
(Vjernik, 6. oktobar 2021 14:48)

Hehe, pa naravno ... strateski si izostavio ZASTO su bili "pometlani". Kako bi inace tvoj argument izgledao validan ? To sto su igrali takoreci sa klupom, nema nikakve veze, jel ? Jesu Sansi
odlicna ekipa, ali ne bas toliko.

Ostin A

pre 2 godine

Guraju Embiida, ipak je Jokic belac i evropljanin… Prošao bi i Janis isto tako da nije crnac.
(JPR24, 6. oktobar 2021 12:33)

Sramota je što misliš da je tako, sramota je što imaju ljudi koji dele tvoje mišljenje, a uz to tvoja logika da belci preziru belce, i da guraju Afrikanca iz Kameruna ispred Evropljanina je takođe suluda. Luka Dončić koji je po GM drugi najveći kandidat za MVP-a je šta? Isto crnac iz Afrike? Toliko o tvom razumevanju u NBA. Usput LeBron isto nije dobio nijedan glas.

A sad realan komentar, bez rasno/nacionalističkih gluposti.
Stavljeno je jer da bi dobio 2x zaredom MVP priznanje moraš da podigneš svoj nivo igre za dosta. A Jokić će teško da toliko podigne tim i podigne kvalitet svoje igre kao što je to uradio jedan od retkih dvostrukih MVP-ova poput Janisa.

Dragan

pre 2 godine

Nije ni Jokicu vise zanimljivo da bude MVP, presao je tu igricu. Sad je cilj tempirati formu za plejof, boriti se za titulu, a novi izazov je biti MVP finala. Ali, realno, jako su im male sanse za tako nesto.

JPR24

pre 2 godine

Nema to veze sa tim što je Jokić Srbin ili belac, već sa tim što se ove sezone vraća Marej, MPJ napreduje, pa će Denver manje da zavisi od Jokića, dok Embid sa druge strane ostaje bez Simonsa, tako da će morati da pokaže da li je sposoban da nosi čitavu ekipu ili ne (kao što je to prošle godine radio Jokić).
(daMirda, 06. oktobar 2021 14:30)

A kakav je to teret nosio Simons ? Dečko je bukva od igrača, i gde je bio Embiid protiv Atlante i prosečnog Kapele ?? Na pres konferenciji da pljuje po Simonsu.

nz

pre 2 godine

Realno, Jokić je odličan igrač ali medijski nenametljiv, još igra u timu koji gotovo izvesno opet ništa neće uraditi. MVP je često izvrstan šuter i poenter ili zver sa izvanrednim fizikalijama, Jokić nije nijedno. Luka ima poprilične šanse ako Dalas dogura daleko.

Alfonso

pre 2 godine

Jannis će biti MVP. Najbolje fizikalije od kako postoji NBA. Sada ima dobru podršku tima, tako da ćemo ga gledati još nekoliko narednih godina kako osvaja titula MVP-a, kao i prstenove prvaka NBA-a.

Slinavac

pre 2 godine

Jokić je neatraktivan igrač i fali mu ta eksplozivnost na terenu koju imaju MVP igrači tipa Giannis-a. Bez obzira što je izabran za MVP-a prošle sezone, svi pravi poznavaoci košarke znaju da je ta titula trebala biti uručena nekom drugom.

aca

pre 2 godine

ja sam srbin i ponosan sam na Jokića i zanimaju me vesti o njemu. Ni prošle godine nije bio kandidat za MVP, njemu nisu davane šanse ni da će biti uspešan nba igrač.. toliko o tome.On je jedan od najzanimljivijih igrača nba sa svojom igrom, asistencijama, ne konvecionalnim razmišljanjem... Biće i luka jednom MVP, ali prvo mora da shvati da mora da bude i timski igrač a ne da gleda samo sebe i zbog čega dalas nema uspeha s njim. Biće i Embid, njega su i kreirali za tako nešto ali su morali da priznaju da je Jokić prošle godine bio najbolji. žalim slučaj.

daMirda

pre 2 godine

Nema to veze sa tim što je Jokić Srbin ili belac, već sa tim što se ove sezone vraća Marej, MPJ napreduje, pa će Denver manje da zavisi od Jokića, dok Embid sa druge strane ostaje bez Simonsa, tako da će morati da pokaže da li je sposoban da nosi čitavu ekipu ili ne (kao što je to prošle godine radio Jokić).

Goran

pre 2 godine

I kakve to veze ima s nama Srbima?!?
(Ćorava posla, 6. oktobar 2021 14:15)

Mi Srbi klikćemo istog trena na svaku vest o Jokiću. Ili bar dobar deo nas. Ja prvi.
To ti je kao da hteo da izbaciš prodaju bureka iz burekdžinice. Ne ide, pomiri se sa tim i nemoj da se praviš Englez.

Dragan Feliks

pre 2 godine

Prošle sezone su Denver i Nikola žrtvovali rezultat u plej offu jer su imali jedinstvenu priliku usled Nikolina sjajne sezone i povreda glavnih konkurenta da dobiju MVP igrača, i to su iskoristili. Ove će verovatno više ,, štedeti ,, najboljeg igrača za doigravanje i to je to.

Vjernik

pre 2 godine

Prošle sezone su Denver i Nikola žrtvovali rezultat u plej offu jer su imali jedinstvenu priliku usled Nikolina sjajne sezone i povreda glavnih konkurenta da dobiju MVP igrača, i to su iskoristili. Ove će verovatno više ,, štedeti ,, najboljeg igrača za doigravanje i to je to.
(Dragan Feliks, 6. oktobar 2021

Ahahahahahahahahahah
Pa ovo je hit, čuj žrtvovali doigravanje da bi on bio MVP.
A da nisu možda pometlani majstore?
Jokini svedoci, čudan svet kratkog pamćenja.

Nikola

pre 2 godine

e volim kad krene pametovanje i pametnjakovici,ovo je poligon onih koji sklek a kamoli zgib u zivotu nisu uradili.Mrzi se uspeh,mrzi se novac koji neko dobija,
zemlja iz koje dolazi cista bolest izlozena na mrezi,da svako moze da se takmici u toj abnormalnoj utakmici

big

pre 2 godine

Ni prošle godine ga nisu pominjali, no Jokić to i prija. Ono što je do sad uspevao je da svake sezone bude sve spremniji i da napreduje. Ukoliko tako nastavi i ove, eto njega u priči začas. Za Sam Denver ključni su Jokić, Mari i MPJ. Kad i ako budu zdravii spremni biće problem svima.

Petar

pre 2 godine

Pa naravno da nije. Ljudi budite malo realni. Jokiceva igra je negledljiva. Ono smotano trcanje, onaj bangavi šut sa frljokama. Ma moze 50 porna da daje svaku utakmicu ali je jednostavno negledljiv.

tocka

pre 2 godine

Pa lepo sam ja rekao.
Do početka sezone neće ga staviti ni u prvih deset igrača.
Ali nema veze, objasniće Nikola sve natenane ko što je objasnio prošlu sezonu.
Prvo su se upinjali sa Embidom, pa kad su videli da ne ide, onda su krenuli na Karija i Hardena. Činjenica je da niko nije mogao da se poredi sa Nikolom, jer kad je bilo konacno glasanje za MVP razbio je sve.
On jeste vecini dosadan i nekako prolazi ispod radara, ali kada se na kraju pogledaju brojke Jokić je fenomen u nivou Džabara.

Straight Outta München

pre 2 godine

Jokic je toliko dosadan i nezanimljiv da je to prosto neverovatno… Jos dolazi iz neatraktivne zemlje. Jednostavno svi u NBA zele drugog MVP.

Jim Beam

pre 2 godine

Embida guraju jer ima bolji tim, realno će njih dvojica imati slične brojke. Prošle godine je Jokić bio MVP sa Denverove treće pozicije na zapadu, ove godine sa povređenim Marejem ispred njih su sigurno Lejkersi, Juta, Finiks, a verovatno i Klipersi, za Golden Stejt i Dalas ćemo videti. Znači biće borba za prednost domaćeg terena u plejofu, a to nije pozicija sa koje se bira MVP lige.

tmac

pre 2 godine

Jokić treba da odradi ovo sa Nagetsima i da se miče iz Kolorada, pratim ih dugo i totalno su pukli od nekog kvazi hajpa, od rukija Bonesa već prave novog Iversona, od MPJ novog Duranta. Hoće da igraju brže i sa više izolacija. Murray ko zna kakav će se vratiti. Rekao sam prošle godine i stojim da je pitanje kad će pući između Portera i Jokića.

Antusa

pre 2 godine

Pa logično. Finiks je razbio Denver sa 4:0. Jokic nista nije pokazao u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije. A da ne govorimo da je Denver prosečan tim. U jačim ekipama Jokic ne bi ni došao do izražaja. Letos isto na Olimpijskim igrama ga nije bilo. Po čemu bi se od Jokića očekivalo nešto puno ove sezone. Fanovi NBA smatraju da je Janis trebao biti MVP prošle sezone.

tmac

pre 2 godine

Jokić treba da odradi ovo sa Nagetsima i da se miče iz Kolorada, pratim ih dugo i totalno su pukli od nekog kvazi hajpa, od rukija Bonesa već prave novog Iversona, od MPJ novog Duranta. Hoće da igraju brže i sa više izolacija. Murray ko zna kakav će se vratiti. Rekao sam prošle godine i stojim da je pitanje kad će pući između Portera i Jokića.

tocka

pre 2 godine

Pa lepo sam ja rekao.
Do početka sezone neće ga staviti ni u prvih deset igrača.
Ali nema veze, objasniće Nikola sve natenane ko što je objasnio prošlu sezonu.
Prvo su se upinjali sa Embidom, pa kad su videli da ne ide, onda su krenuli na Karija i Hardena. Činjenica je da niko nije mogao da se poredi sa Nikolom, jer kad je bilo konacno glasanje za MVP razbio je sve.
On jeste vecini dosadan i nekako prolazi ispod radara, ali kada se na kraju pogledaju brojke Jokić je fenomen u nivou Džabara.

big

pre 2 godine

Ni prošle godine ga nisu pominjali, no Jokić to i prija. Ono što je do sad uspevao je da svake sezone bude sve spremniji i da napreduje. Ukoliko tako nastavi i ove, eto njega u priči začas. Za Sam Denver ključni su Jokić, Mari i MPJ. Kad i ako budu zdravii spremni biće problem svima.

Petar

pre 2 godine

Pa naravno da nije. Ljudi budite malo realni. Jokiceva igra je negledljiva. Ono smotano trcanje, onaj bangavi šut sa frljokama. Ma moze 50 porna da daje svaku utakmicu ali je jednostavno negledljiv.

Jok

pre 2 godine

Jokić je bukvalno marketinška neisplativ, on je sušta suprotnost od onoga što oni traže. Društvene mreže ne koristi, nema isklesano telo ko Apolon, ne zakucava atraktivno, ne prati sulude modne trendove, ne gleda na silu wnba uživo radi što boljeg statusa u društvu i medijima, ne pravi skandale na i van parketa, ne podržava skoro sve novonastale pokrete o ugenjtavanju crnaca, itd...

On dečko jednostavno igra košarku i te skoro ne bitne stvari ga ne zanimaju. Voters fatigue, to je jedan od razloga zašto je teško osvojiti dve mvp nagrade zaredom.

Goran

pre 2 godine

I kakve to veze ima s nama Srbima?!?
(Ćorava posla, 6. oktobar 2021 14:15)

Mi Srbi klikćemo istog trena na svaku vest o Jokiću. Ili bar dobar deo nas. Ja prvi.
To ti je kao da hteo da izbaciš prodaju bureka iz burekdžinice. Ne ide, pomiri se sa tim i nemoj da se praviš Englez.

Mare

pre 2 godine

@ Petar - Jokic je prava uzivancija za gledanje, toliko kosarkaske inteligencije, tehnike, kosarkaske elegancije kroz jednostavnost i tu tehniku, neverovatno prilagodljiv svakoj situaciji, neverovatno brzo razmislja a uz sve to odlicno proigrava ceo tim i svi deluju bolje. Postici sve sto postize uz fizicke predispozicije koje ima (koje nema) je jednostavno genijalnost. Ako Petre ti to ne vidis zajedno sa ekipom koja ti lajkuje ‘Jokic je negledljiv’ onda gledaj neki drugi sport jer kosarka nije za tebe i nikad je neces razumeti.

Antusa

pre 2 godine

Pa logično. Finiks je razbio Denver sa 4:0. Jokic nista nije pokazao u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije. A da ne govorimo da je Denver prosečan tim. U jačim ekipama Jokic ne bi ni došao do izražaja. Letos isto na Olimpijskim igrama ga nije bilo. Po čemu bi se od Jokića očekivalo nešto puno ove sezone. Fanovi NBA smatraju da je Janis trebao biti MVP prošle sezone.

Straight Outta München

pre 2 godine

Jokic je toliko dosadan i nezanimljiv da je to prosto neverovatno… Jos dolazi iz neatraktivne zemlje. Jednostavno svi u NBA zele drugog MVP.

vrg

pre 2 godine

ono sto je jokic uradio prosle godine je 99,99% prvi i poslednji put da srbin bude mvp lige. ni samom mu nece dati ponovo, taman ponovio one brojke.
jednostavno, jokara je morao da bude duplo bolji od konkurencije da bi mu dali to priznanje. to je teoretski gotovo bilo nemoguce, ali eto, nekoliko povreda igraca od kojih jokic mozda ne bi bio duplo, nego "samo" 50% bolji, cinjenica da je karijev tim bio na granici plejofa i jos po neki detalj su ga ostavili usamljenog na vrhu, daleko ispred svih i to je to. da je bio amer i crnac, danas bi bio prvi kandidat za novu titulu, a ovu sto ima bi dobio sa 100% prvih mesta na glasanju.
tako da jokara je presao igricu, sad moze da razmislja samo o dobrim potezima, prstenu i nadam se izazovima sa reprezentacijom.

Vjernik

pre 2 godine

Prošle sezone su Denver i Nikola žrtvovali rezultat u plej offu jer su imali jedinstvenu priliku usled Nikolina sjajne sezone i povreda glavnih konkurenta da dobiju MVP igrača, i to su iskoristili. Ove će verovatno više ,, štedeti ,, najboljeg igrača za doigravanje i to je to.
(Dragan Feliks, 6. oktobar 2021

Ahahahahahahahahahah
Pa ovo je hit, čuj žrtvovali doigravanje da bi on bio MVP.
A da nisu možda pometlani majstore?
Jokini svedoci, čudan svet kratkog pamćenja.

srle

pre 2 godine

Mnogo više što zabrinjava je to šta radi Denver. Opet su napravili loš posao, dali su Porteru maksimalan ugovor a čovek ima jednodimenzionalnu igru i sklon je povredama. Bolje da su ga trejdovali i doveli nekog igrača koji će igrati za tim. Vidimo da već postoje razlike između Jokića i Portera. Mora da se zna ko je vođa tima, to je Jokić, a ne da se stvara drugačija atmosfera. Pitanje je kako će se vratiti posle povrede Marej, još nije to zalečio u potpunosti, Dozije isto bio povređen, Gordon limitiran, Kampaco mator. Opet će sve pasti na leđa Jokića a on neće moći da igra sve utakmice, moraće da ga odmaraju. Sve u svemu loš posao glavnog menadžera u Denveru, ništa neće uraditi u plej ofu jer su se ostali na Zapadu dobro spremili.

Jim Beam

pre 2 godine

Embida guraju jer ima bolji tim, realno će njih dvojica imati slične brojke. Prošle godine je Jokić bio MVP sa Denverove treće pozicije na zapadu, ove godine sa povređenim Marejem ispred njih su sigurno Lejkersi, Juta, Finiks, a verovatno i Klipersi, za Golden Stejt i Dalas ćemo videti. Znači biće borba za prednost domaćeg terena u plejofu, a to nije pozicija sa koje se bira MVP lige.

Nikola

pre 2 godine

e volim kad krene pametovanje i pametnjakovici,ovo je poligon onih koji sklek a kamoli zgib u zivotu nisu uradili.Mrzi se uspeh,mrzi se novac koji neko dobija,
zemlja iz koje dolazi cista bolest izlozena na mrezi,da svako moze da se takmici u toj abnormalnoj utakmici

vlasta

pre 2 godine

Кога је брига за овог лика?
Није више предмет мојих интересовања.
(Ђорђе, 06. oktobar 2021 15:25)
Evo, briga mene.

Imay

pre 2 godine

MVP, pomera granice, menja NBA, to se ne dešava nikada bez otpora! Tu će neke umišljene veličine da skliznu sa scene, zato je mnogima draži Embid koji je samo dobar centar koji zna i da šutne, ali nije inovator kao Somborac! Ponos Srbije, šteta što se naši nisu plasirali na OI...

Slinavac

pre 2 godine

Jokić je neatraktivan igrač i fali mu ta eksplozivnost na terenu koju imaju MVP igrači tipa Giannis-a. Bez obzira što je izabran za MVP-a prošle sezone, svi pravi poznavaoci košarke znaju da je ta titula trebala biti uručena nekom drugom.

daMirda

pre 2 godine

Nema to veze sa tim što je Jokić Srbin ili belac, već sa tim što se ove sezone vraća Marej, MPJ napreduje, pa će Denver manje da zavisi od Jokića, dok Embid sa druge strane ostaje bez Simonsa, tako da će morati da pokaže da li je sposoban da nosi čitavu ekipu ili ne (kao što je to prošle godine radio Jokić).

Ostin A

pre 2 godine

Guraju Embiida, ipak je Jokic belac i evropljanin… Prošao bi i Janis isto tako da nije crnac.
(JPR24, 6. oktobar 2021 12:33)

Sramota je što misliš da je tako, sramota je što imaju ljudi koji dele tvoje mišljenje, a uz to tvoja logika da belci preziru belce, i da guraju Afrikanca iz Kameruna ispred Evropljanina je takođe suluda. Luka Dončić koji je po GM drugi najveći kandidat za MVP-a je šta? Isto crnac iz Afrike? Toliko o tvom razumevanju u NBA. Usput LeBron isto nije dobio nijedan glas.

A sad realan komentar, bez rasno/nacionalističkih gluposti.
Stavljeno je jer da bi dobio 2x zaredom MVP priznanje moraš da podigneš svoj nivo igre za dosta. A Jokić će teško da toliko podigne tim i podigne kvalitet svoje igre kao što je to uradio jedan od retkih dvostrukih MVP-ova poput Janisa.

aca

pre 2 godine

ja sam srbin i ponosan sam na Jokića i zanimaju me vesti o njemu. Ni prošle godine nije bio kandidat za MVP, njemu nisu davane šanse ni da će biti uspešan nba igrač.. toliko o tome.On je jedan od najzanimljivijih igrača nba sa svojom igrom, asistencijama, ne konvecionalnim razmišljanjem... Biće i luka jednom MVP, ali prvo mora da shvati da mora da bude i timski igrač a ne da gleda samo sebe i zbog čega dalas nema uspeha s njim. Biće i Embid, njega su i kreirali za tako nešto ali su morali da priznaju da je Jokić prošle godine bio najbolji. žalim slučaj.

JPR24

pre 2 godine

Nema to veze sa tim što je Jokić Srbin ili belac, već sa tim što se ove sezone vraća Marej, MPJ napreduje, pa će Denver manje da zavisi od Jokića, dok Embid sa druge strane ostaje bez Simonsa, tako da će morati da pokaže da li je sposoban da nosi čitavu ekipu ili ne (kao što je to prošle godine radio Jokić).
(daMirda, 06. oktobar 2021 14:30)

A kakav je to teret nosio Simons ? Dečko je bukva od igrača, i gde je bio Embiid protiv Atlante i prosečnog Kapele ?? Na pres konferenciji da pljuje po Simonsu.

Zare

pre 2 godine

Ahahahahahahahahahah
Pa ovo je hit, čuj žrtvovali doigravanje da bi on bio MVP.
A da nisu možda pometlani majstore?
Jokini svedoci, čudan svet kratkog pamćenja.
(Vjernik, 6. oktobar 2021 14:48)

Hehe, pa naravno ... strateski si izostavio ZASTO su bili "pometlani". Kako bi inace tvoj argument izgledao validan ? To sto su igrali takoreci sa klupom, nema nikakve veze, jel ? Jesu Sansi
odlicna ekipa, ali ne bas toliko.

nz

pre 2 godine

Realno, Jokić je odličan igrač ali medijski nenametljiv, još igra u timu koji gotovo izvesno opet ništa neće uraditi. MVP je često izvrstan šuter i poenter ili zver sa izvanrednim fizikalijama, Jokić nije nijedno. Luka ima poprilične šanse ako Dalas dogura daleko.

Dragan

pre 2 godine

Nije ni Jokicu vise zanimljivo da bude MVP, presao je tu igricu. Sad je cilj tempirati formu za plejof, boriti se za titulu, a novi izazov je biti MVP finala. Ali, realno, jako su im male sanse za tako nesto.

Ma ne znam ni kako se zovem

pre 2 godine

Embid ce da igra svaku trecu utakmicu kao i do sad a realno nije u prvih 5 centara NBA. Sto se tice slobodnih bacanja to je prva klasa a kad rasiri ruke svi padaju u trans. Za njega se vidi da je mu praziliuk iz d… viri.

cc

pre 2 godine

velemajstor kosarke,neponovljiv,menja kosarku iz korena.Tek dolazi njegovo vreme,i kao igraca i kao trenera.Sledi potpisivanje verovatno najveceg ugovora u Nba a moguce cak i u sportu uopste sirom galaksije.Tek kao trener ce da zari i pali,svi ce se otimati za njega .On i sada pravi strategiju i pristup igri a trener samo to realizuje.Jedan covek,ceo sou.Normalno,nas covek to uglavnom ne razume,ako razome voli ga jos manje jer ne podnosi uspeh...

nebitan srbin

pre 2 godine

Ko malo vise prati kosarku znace o cemu pricam kada ga gledam on je pomalo zarko paspalj pomalo dejan bodiroga a pomalo i pokojni boban jankovic. Dokle god mu kosarka bude igra a ne posao jokic ce biti naj naj to da li je najbolji srpski kosarkas svih vremena pa bice ali to ne zavisi dal ce igrati za reprezentaciju nego zavisi iskljucivo od njegovog motiva.

streptomicin

pre 2 godine

koliko moras biti pakostan pa javno osporaviti nesumnjivo neprocenjivu vrednost ovog giganta medju kosevima,Sekspira kosarke,Mocarta igre sa loptom,jednog Ravela ovog baleta ciji smo svedoci mi,sada i niko,nikada vise.A mozda je to samo zatupljenost zivotom bremenitim materijalnim i mentalnim siromastvom...

sinovak

pre 2 godine

ce se vidi tek ko je klasa nad klasama,etalon kosarke,Ajstajn medju fizikalcima,pravi i jedini Nikola Tesla pod obrucima.Ovi sto ga ne vole mogu samo da mu pljunu pod prozor.Verujem da ima mnogo vise onih koji mu salju vedre misli i pozitivnu energiju.Ovakav se vise ne radja.

Dragan Feliks

pre 2 godine

Prošle sezone su Denver i Nikola žrtvovali rezultat u plej offu jer su imali jedinstvenu priliku usled Nikolina sjajne sezone i povreda glavnih konkurenta da dobiju MVP igrača, i to su iskoristili. Ove će verovatno više ,, štedeti ,, najboljeg igrača za doigravanje i to je to.

Alfonso

pre 2 godine

Jannis će biti MVP. Najbolje fizikalije od kako postoji NBA. Sada ima dobru podršku tima, tako da ćemo ga gledati još nekoliko narednih godina kako osvaja titula MVP-a, kao i prstenove prvaka NBA-a.

posmatrač®

pre 2 godine

Očito je opet vreme za onu čuvenu majicu koju je Meloun onako sjajno izreklamirao.
Na njoj sve lepo piše i fantastično opisuje situaciju (onima koji vide i/ili znaju da čitaju), ne može ovo, ne može ono, nije ovo, nije ono, ali on je jednostavno MVP. A svi ostali, nazad u klupe, i nastavite da smišljate neka smešna opravdanja.
Sjajna majica, i sjajna motivaciona poruka za sve normalne ljude i ljude dobre volje (veoma bitno), za sve one koje ne zanima toliko forma, nego suština.
Da mi je samo znati gde ima da se nabavi, pa da uzmem jednu za mog klinca.

Petar

pre 2 godine

Pa naravno da nije. Ljudi budite malo realni. Jokiceva igra je negledljiva. Ono smotano trcanje, onaj bangavi šut sa frljokama. Ma moze 50 porna da daje svaku utakmicu ali je jednostavno negledljiv.

Antusa

pre 2 godine

Pa logično. Finiks je razbio Denver sa 4:0. Jokic nista nije pokazao u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije. A da ne govorimo da je Denver prosečan tim. U jačim ekipama Jokic ne bi ni došao do izražaja. Letos isto na Olimpijskim igrama ga nije bilo. Po čemu bi se od Jokića očekivalo nešto puno ove sezone. Fanovi NBA smatraju da je Janis trebao biti MVP prošle sezone.

Straight Outta München

pre 2 godine

Jokic je toliko dosadan i nezanimljiv da je to prosto neverovatno… Jos dolazi iz neatraktivne zemlje. Jednostavno svi u NBA zele drugog MVP.

Slinavac

pre 2 godine

Jokić je neatraktivan igrač i fali mu ta eksplozivnost na terenu koju imaju MVP igrači tipa Giannis-a. Bez obzira što je izabran za MVP-a prošle sezone, svi pravi poznavaoci košarke znaju da je ta titula trebala biti uručena nekom drugom.

Goran

pre 2 godine

I kakve to veze ima s nama Srbima?!?
(Ćorava posla, 6. oktobar 2021 14:15)

Mi Srbi klikćemo istog trena na svaku vest o Jokiću. Ili bar dobar deo nas. Ja prvi.
To ti je kao da hteo da izbaciš prodaju bureka iz burekdžinice. Ne ide, pomiri se sa tim i nemoj da se praviš Englez.

tocka

pre 2 godine

Pa lepo sam ja rekao.
Do početka sezone neće ga staviti ni u prvih deset igrača.
Ali nema veze, objasniće Nikola sve natenane ko što je objasnio prošlu sezonu.
Prvo su se upinjali sa Embidom, pa kad su videli da ne ide, onda su krenuli na Karija i Hardena. Činjenica je da niko nije mogao da se poredi sa Nikolom, jer kad je bilo konacno glasanje za MVP razbio je sve.
On jeste vecini dosadan i nekako prolazi ispod radara, ali kada se na kraju pogledaju brojke Jokić je fenomen u nivou Džabara.

vlasta

pre 2 godine

Кога је брига за овог лика?
Није више предмет мојих интересовања.
(Ђорђе, 06. oktobar 2021 15:25)
Evo, briga mene.

streptomicin

pre 2 godine

koliko moras biti pakostan pa javno osporaviti nesumnjivo neprocenjivu vrednost ovog giganta medju kosevima,Sekspira kosarke,Mocarta igre sa loptom,jednog Ravela ovog baleta ciji smo svedoci mi,sada i niko,nikada vise.A mozda je to samo zatupljenost zivotom bremenitim materijalnim i mentalnim siromastvom...

big

pre 2 godine

Ni prošle godine ga nisu pominjali, no Jokić to i prija. Ono što je do sad uspevao je da svake sezone bude sve spremniji i da napreduje. Ukoliko tako nastavi i ove, eto njega u priči začas. Za Sam Denver ključni su Jokić, Mari i MPJ. Kad i ako budu zdravii spremni biće problem svima.

Alfonso

pre 2 godine

Jannis će biti MVP. Najbolje fizikalije od kako postoji NBA. Sada ima dobru podršku tima, tako da ćemo ga gledati još nekoliko narednih godina kako osvaja titula MVP-a, kao i prstenove prvaka NBA-a.

Ostin A

pre 2 godine

Guraju Embiida, ipak je Jokic belac i evropljanin… Prošao bi i Janis isto tako da nije crnac.
(JPR24, 6. oktobar 2021 12:33)

Sramota je što misliš da je tako, sramota je što imaju ljudi koji dele tvoje mišljenje, a uz to tvoja logika da belci preziru belce, i da guraju Afrikanca iz Kameruna ispred Evropljanina je takođe suluda. Luka Dončić koji je po GM drugi najveći kandidat za MVP-a je šta? Isto crnac iz Afrike? Toliko o tvom razumevanju u NBA. Usput LeBron isto nije dobio nijedan glas.

A sad realan komentar, bez rasno/nacionalističkih gluposti.
Stavljeno je jer da bi dobio 2x zaredom MVP priznanje moraš da podigneš svoj nivo igre za dosta. A Jokić će teško da toliko podigne tim i podigne kvalitet svoje igre kao što je to uradio jedan od retkih dvostrukih MVP-ova poput Janisa.

sinovak

pre 2 godine

ce se vidi tek ko je klasa nad klasama,etalon kosarke,Ajstajn medju fizikalcima,pravi i jedini Nikola Tesla pod obrucima.Ovi sto ga ne vole mogu samo da mu pljunu pod prozor.Verujem da ima mnogo vise onih koji mu salju vedre misli i pozitivnu energiju.Ovakav se vise ne radja.

cc

pre 2 godine

velemajstor kosarke,neponovljiv,menja kosarku iz korena.Tek dolazi njegovo vreme,i kao igraca i kao trenera.Sledi potpisivanje verovatno najveceg ugovora u Nba a moguce cak i u sportu uopste sirom galaksije.Tek kao trener ce da zari i pali,svi ce se otimati za njega .On i sada pravi strategiju i pristup igri a trener samo to realizuje.Jedan covek,ceo sou.Normalno,nas covek to uglavnom ne razume,ako razome voli ga jos manje jer ne podnosi uspeh...

tmac

pre 2 godine

Jokić treba da odradi ovo sa Nagetsima i da se miče iz Kolorada, pratim ih dugo i totalno su pukli od nekog kvazi hajpa, od rukija Bonesa već prave novog Iversona, od MPJ novog Duranta. Hoće da igraju brže i sa više izolacija. Murray ko zna kakav će se vratiti. Rekao sam prošle godine i stojim da je pitanje kad će pući između Portera i Jokića.

Vjernik

pre 2 godine

Prošle sezone su Denver i Nikola žrtvovali rezultat u plej offu jer su imali jedinstvenu priliku usled Nikolina sjajne sezone i povreda glavnih konkurenta da dobiju MVP igrača, i to su iskoristili. Ove će verovatno više ,, štedeti ,, najboljeg igrača za doigravanje i to je to.
(Dragan Feliks, 6. oktobar 2021

Ahahahahahahahahahah
Pa ovo je hit, čuj žrtvovali doigravanje da bi on bio MVP.
A da nisu možda pometlani majstore?
Jokini svedoci, čudan svet kratkog pamćenja.

aca

pre 2 godine

ja sam srbin i ponosan sam na Jokića i zanimaju me vesti o njemu. Ni prošle godine nije bio kandidat za MVP, njemu nisu davane šanse ni da će biti uspešan nba igrač.. toliko o tome.On je jedan od najzanimljivijih igrača nba sa svojom igrom, asistencijama, ne konvecionalnim razmišljanjem... Biće i luka jednom MVP, ali prvo mora da shvati da mora da bude i timski igrač a ne da gleda samo sebe i zbog čega dalas nema uspeha s njim. Biće i Embid, njega su i kreirali za tako nešto ali su morali da priznaju da je Jokić prošle godine bio najbolji. žalim slučaj.

Dragan Feliks

pre 2 godine

Prošle sezone su Denver i Nikola žrtvovali rezultat u plej offu jer su imali jedinstvenu priliku usled Nikolina sjajne sezone i povreda glavnih konkurenta da dobiju MVP igrača, i to su iskoristili. Ove će verovatno više ,, štedeti ,, najboljeg igrača za doigravanje i to je to.

Jim Beam

pre 2 godine

Embida guraju jer ima bolji tim, realno će njih dvojica imati slične brojke. Prošle godine je Jokić bio MVP sa Denverove treće pozicije na zapadu, ove godine sa povređenim Marejem ispred njih su sigurno Lejkersi, Juta, Finiks, a verovatno i Klipersi, za Golden Stejt i Dalas ćemo videti. Znači biće borba za prednost domaćeg terena u plejofu, a to nije pozicija sa koje se bira MVP lige.

Mare

pre 2 godine

@ Petar - Jokic je prava uzivancija za gledanje, toliko kosarkaske inteligencije, tehnike, kosarkaske elegancije kroz jednostavnost i tu tehniku, neverovatno prilagodljiv svakoj situaciji, neverovatno brzo razmislja a uz sve to odlicno proigrava ceo tim i svi deluju bolje. Postici sve sto postize uz fizicke predispozicije koje ima (koje nema) je jednostavno genijalnost. Ako Petre ti to ne vidis zajedno sa ekipom koja ti lajkuje ‘Jokic je negledljiv’ onda gledaj neki drugi sport jer kosarka nije za tebe i nikad je neces razumeti.

Nikola

pre 2 godine

e volim kad krene pametovanje i pametnjakovici,ovo je poligon onih koji sklek a kamoli zgib u zivotu nisu uradili.Mrzi se uspeh,mrzi se novac koji neko dobija,
zemlja iz koje dolazi cista bolest izlozena na mrezi,da svako moze da se takmici u toj abnormalnoj utakmici

Jok

pre 2 godine

Jokić je bukvalno marketinška neisplativ, on je sušta suprotnost od onoga što oni traže. Društvene mreže ne koristi, nema isklesano telo ko Apolon, ne zakucava atraktivno, ne prati sulude modne trendove, ne gleda na silu wnba uživo radi što boljeg statusa u društvu i medijima, ne pravi skandale na i van parketa, ne podržava skoro sve novonastale pokrete o ugenjtavanju crnaca, itd...

On dečko jednostavno igra košarku i te skoro ne bitne stvari ga ne zanimaju. Voters fatigue, to je jedan od razloga zašto je teško osvojiti dve mvp nagrade zaredom.

Imay

pre 2 godine

MVP, pomera granice, menja NBA, to se ne dešava nikada bez otpora! Tu će neke umišljene veličine da skliznu sa scene, zato je mnogima draži Embid koji je samo dobar centar koji zna i da šutne, ali nije inovator kao Somborac! Ponos Srbije, šteta što se naši nisu plasirali na OI...

nebitan srbin

pre 2 godine

Ko malo vise prati kosarku znace o cemu pricam kada ga gledam on je pomalo zarko paspalj pomalo dejan bodiroga a pomalo i pokojni boban jankovic. Dokle god mu kosarka bude igra a ne posao jokic ce biti naj naj to da li je najbolji srpski kosarkas svih vremena pa bice ali to ne zavisi dal ce igrati za reprezentaciju nego zavisi iskljucivo od njegovog motiva.

Zare

pre 2 godine

Ahahahahahahahahahah
Pa ovo je hit, čuj žrtvovali doigravanje da bi on bio MVP.
A da nisu možda pometlani majstore?
Jokini svedoci, čudan svet kratkog pamćenja.
(Vjernik, 6. oktobar 2021 14:48)

Hehe, pa naravno ... strateski si izostavio ZASTO su bili "pometlani". Kako bi inace tvoj argument izgledao validan ? To sto su igrali takoreci sa klupom, nema nikakve veze, jel ? Jesu Sansi
odlicna ekipa, ali ne bas toliko.

vrg

pre 2 godine

ono sto je jokic uradio prosle godine je 99,99% prvi i poslednji put da srbin bude mvp lige. ni samom mu nece dati ponovo, taman ponovio one brojke.
jednostavno, jokara je morao da bude duplo bolji od konkurencije da bi mu dali to priznanje. to je teoretski gotovo bilo nemoguce, ali eto, nekoliko povreda igraca od kojih jokic mozda ne bi bio duplo, nego "samo" 50% bolji, cinjenica da je karijev tim bio na granici plejofa i jos po neki detalj su ga ostavili usamljenog na vrhu, daleko ispred svih i to je to. da je bio amer i crnac, danas bi bio prvi kandidat za novu titulu, a ovu sto ima bi dobio sa 100% prvih mesta na glasanju.
tako da jokara je presao igricu, sad moze da razmislja samo o dobrim potezima, prstenu i nadam se izazovima sa reprezentacijom.

srle

pre 2 godine

Mnogo više što zabrinjava je to šta radi Denver. Opet su napravili loš posao, dali su Porteru maksimalan ugovor a čovek ima jednodimenzionalnu igru i sklon je povredama. Bolje da su ga trejdovali i doveli nekog igrača koji će igrati za tim. Vidimo da već postoje razlike između Jokića i Portera. Mora da se zna ko je vođa tima, to je Jokić, a ne da se stvara drugačija atmosfera. Pitanje je kako će se vratiti posle povrede Marej, još nije to zalečio u potpunosti, Dozije isto bio povređen, Gordon limitiran, Kampaco mator. Opet će sve pasti na leđa Jokića a on neće moći da igra sve utakmice, moraće da ga odmaraju. Sve u svemu loš posao glavnog menadžera u Denveru, ništa neće uraditi u plej ofu jer su se ostali na Zapadu dobro spremili.

Ma ne znam ni kako se zovem

pre 2 godine

Embid ce da igra svaku trecu utakmicu kao i do sad a realno nije u prvih 5 centara NBA. Sto se tice slobodnih bacanja to je prva klasa a kad rasiri ruke svi padaju u trans. Za njega se vidi da je mu praziliuk iz d… viri.

daMirda

pre 2 godine

Nema to veze sa tim što je Jokić Srbin ili belac, već sa tim što se ove sezone vraća Marej, MPJ napreduje, pa će Denver manje da zavisi od Jokića, dok Embid sa druge strane ostaje bez Simonsa, tako da će morati da pokaže da li je sposoban da nosi čitavu ekipu ili ne (kao što je to prošle godine radio Jokić).

Dragan

pre 2 godine

Nije ni Jokicu vise zanimljivo da bude MVP, presao je tu igricu. Sad je cilj tempirati formu za plejof, boriti se za titulu, a novi izazov je biti MVP finala. Ali, realno, jako su im male sanse za tako nesto.

nz

pre 2 godine

Realno, Jokić je odličan igrač ali medijski nenametljiv, još igra u timu koji gotovo izvesno opet ništa neće uraditi. MVP je često izvrstan šuter i poenter ili zver sa izvanrednim fizikalijama, Jokić nije nijedno. Luka ima poprilične šanse ako Dalas dogura daleko.

JPR24

pre 2 godine

Nema to veze sa tim što je Jokić Srbin ili belac, već sa tim što se ove sezone vraća Marej, MPJ napreduje, pa će Denver manje da zavisi od Jokića, dok Embid sa druge strane ostaje bez Simonsa, tako da će morati da pokaže da li je sposoban da nosi čitavu ekipu ili ne (kao što je to prošle godine radio Jokić).
(daMirda, 06. oktobar 2021 14:30)

A kakav je to teret nosio Simons ? Dečko je bukva od igrača, i gde je bio Embiid protiv Atlante i prosečnog Kapele ?? Na pres konferenciji da pljuje po Simonsu.

posmatrač®

pre 2 godine

Očito je opet vreme za onu čuvenu majicu koju je Meloun onako sjajno izreklamirao.
Na njoj sve lepo piše i fantastično opisuje situaciju (onima koji vide i/ili znaju da čitaju), ne može ovo, ne može ono, nije ovo, nije ono, ali on je jednostavno MVP. A svi ostali, nazad u klupe, i nastavite da smišljate neka smešna opravdanja.
Sjajna majica, i sjajna motivaciona poruka za sve normalne ljude i ljude dobre volje (veoma bitno), za sve one koje ne zanima toliko forma, nego suština.
Da mi je samo znati gde ima da se nabavi, pa da uzmem jednu za mog klinca.