Ponedeljak, 20.02.2006.

15:53

ZOI: Dorfmajster pobedila u Super G

Izvor: Igor Vujièin

ZOI: Dorfmajster pobedila u Super G IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Box

pre 18 godina

*FIBA is using the country name "Yugoslavia" for historical reasons. During the cycle we use to calculate the FIBA ranking, it was Yugoslavia that participated in the FIBA competitions.
Men
1. Event selection and weight 2 FIBA World Championships
2 Olympic Basketball Tournaments
2 FIBA U19 World Championships
2 FIBA U21 World Championships
5 FIBA Africa Championships
5 FIBA Americas Championships
5 FIBA Asia Championships
5 Eurobasket Championships
5 FIBA Oceania Championships
Ko je drugi?

Box

pre 18 godina

Mogao bi ti da izidjes iz boxa. Stvarno ih velicaju, svaku utakmicu ih spominju. Ja ipak mislim da je 5 zlatnih medalja mnogo vise od 0 i od tvojih utisaka ko koga spominje.
Nemoj da pricas ko se usitnio, vec citaj pazljivije ako se vec ne razumes u sport. Gledaju se dva olimpijska ciklusa, a Yug stoji, posto smo mi i dalje igrali pod tim imenom, pa da ne ispane da smo spali sa Marsa odjednom, vec da se zna da se radi o istoj ekipi. Osam godina znaci, a Sfrj nema mnogo duze. Znaci mi smo drugi, ma koliko to tebi bilo tesko priznati, mozes i dalje da tvrdis da je 5 isto kao 0 i da je 2.mesto isto kao 19. Srbija i Crna Gora su druge, a posto smo mi u tih 8 godina igrali pod imenom Jugoslavija i dalje stoji to ime. Ne osvajaju ni Brazilci, Argentinci svaki put SP u fudbalu, pa su i dalje velesile.
Sakic nema veze sa hrvatskim hokejom is prostog razloga sto nikad nije igrao za njih, rodjen u Kanadi, igra za njihovu reprezentaciju, a merilo za hrvatski hokej su rezultati njihove reprezentacije koja ne postoji kao ni nasa.
Ja zivim sasvim normalno, a za merilo uspeha u sportu su mi jedino merilo rezultati, za razliku od tebe. Zasto bi morao sto pre bilo sta priznati, postoje rezultati, nisu potrebna nikakva priznanja, a vidis koliko si ti smesan u svojim izjavama. Kad pogledamo naprimer samo letnje OI vidimo da imamo cak vise medalja u individualnim sportovima, pa ekipna takmicenja, SP, OI, EP, deset zlatnih medalja u tri sporta, za razliku od njih tri zlatne u rukometu. Istina da su daleko bolji u skijanju od pojave Kostelica. Ti mozes zensko skijanje smatrati popularnijim od basketa, tvoja stvar, ali nemoj od drugih traziti da isto razmisljaju.
Ne znam zasto si postirao fifinu listu, nigde nisam napisao da smo ispred Hrvatske, vec zasto nisi stavio i fibinu.
Kad smo umalo izgubili od Angole? Tvoja velesila je i izgubila od njih, istina na prijateljskom mecu, posto ih na OI i SP nema vec duze. Nije nikakvo sazaljenje, vec ako se vec dele 4 WC, sasvim normalno da aktuelni svetski prvak dobije poziv.

Ox

pre 18 godina

@Box
Ja ne pricam o daljoj proslosti vec trenutnoj situaciji:

U Severnoj Americi kad gledas NBA nema komentatora koji po igrackom kvalitetu ne velica Drazena i Kukoca. Na zalost dobija se utisak da Divac i Pedja nisu do te mere hvaljeni, osim ponekad, periodicno.

Na fibinoj stranici:
http://fiba.com/pages/en/misc/ranking/FIBArankingG.asp?an_id=557&pn_id=178&
Nije SCG druga vec YUG. Usitnio si ovde. Od stare slave se ne zivi, mada nas je samo fibino sazanjenje poslalo u Japan za sledece prvenstvo. Umalo od Angole nismo izgubili u sred Beograda.

Sakic-oba roditelja Hrvati, a i on sam se predstavlja kao veliki Hrvat.
http://www.guajara.com/wiki/en/wikipedia/j/jo/joe_sakic.html

U fudbalu ovde mozes da uporedis rang listu CRO i SCG:
http://www.fifa.com/en/mens/statistics/rank/compare.html?static=5

Dakle sto pre priznamo sportsku Hrvatsku nadmoc u ovom trenutku, lakse ce i nama biti da zivimo normalnije. Izadji iz Box-a.

Box

pre 18 godina

@Ox
Sakic ima toliko veze sa hrvatskim hokejom koliko Ronaldinjo sa nasim fudbalom.
Ono za kosarku ti je najjace, isti smo, verujem ti na rec, verovatno si prebrojao sve medalje, samo sto si izgleda preskocio prvi razred. Ko priznaje te igrace, EU, Vatikan, citav svet? Zar Fiba nema liste na koju se pozivas kod Fife ili ti se mozda ne svidja nase drugo mesto na njoj,hehe. Da li su odrzane samo jedne OI u poslednjih 15 godina?

Dejan

pre 18 godina

Samo za Hercegnovljana.
Pita Dorfmajster gde je to Herceg Novi :), a mozda nisi video kada je i 'kleknula' pred Janicom u Svetskom kupu. Svaka cast, medalja u disciplini koja joj je u biti najslabija.

OBJEKTIVNI HERCEGNOVLJANIN

pre 18 godina

SVAKA CAST ZA MIHAELU DORFMAJSTER.JUCE SI SVIM GRADJANIMA HERCEG NOVOG PRIREDILA NEOPISIVO SLAVLJE,SVAKA TI CAST VELICANSTVENA POBJEDA JOS JEDNOM SI DOKAZALA DA SI ZA KLASU BOLJA OD HRVATICE.NADAM SE DA HRVATICA NECE UZETI MEDALJU U SLALOMU I VELESLALOMU.

Игор

pre 18 godina

Ицо, колико знам Љуба ником није замјерио, чак се сјећа свих тренера и саиграча из Младости. Неко је и Јелену Докић послао за Аустралију, али нећемо о томе.

Тенис се може играти увијек, за Костелиће штета што нема снијега цијеле године.

ицо

pre 18 godina

Игоре,

Добар коментар, нема што.. Јаница је збилја невјеројатан примјер устрајности, воље и спортске храбрости, готово дрскости која је својствена само највећим спорташима.. А да је она највећи хрватски спорташ свих времена већ сада мислим да нема сумње..

А што се тиле спортова у Бања Луци, па могли сте и Љубу имати да га није нетко потјерао.. ;-)

Zivorad_BG

pre 18 godina

Svaka cast Janici Kostelic, to je najuspesniji sportista na prostoru ex-YU, i jedan od najuspesnijih na svetu! Sto se Jelene Lolovic tice, ne budite tako zluradi prema njoj, ne zaboravite na zlatno olimpijsko pravilo - vazno je ucestvovati! Ponasa se sporstki, i mislim da publika mora biti uz svoje takmicare cak i kad gube, a ne samo kada pobede sluze kao izgovor za napijanje i baljezganje kako smo najoblji, najjaci, najpametniji, najvisi, da nam je najveci, kako smo iznad svih...
Vreme je da malo realnije sagledamo svoje mogucnosti, a to posebno vazi za one koji lupaju o "zemlji kosarke"!

Ox!

pre 18 godina

Bravo Janice. Stvarno se nema sta dodatno reci za ovakav talenat i za ovakve tvoje uspehe. Bravo.

Sa druge strane, koliko god se neki od mojih Srba trudili da uporede sadasnje Srpske sportske uspehe sa uspesima Hrvata, preteruju u svojoj neskomnosti za koju bi se cak moglo reci i da prelazi granice ljubomore.

Evo ja kao Srbin priznajem da su Hrvati velesila naspam Srbije u vecini interesantnijih, svetski rasprostranjenijim, i lepsim sportovima (uprkos dvostruko vecem # stanovnika!): Tenis, Skijanje, Fudbal (na zadnjoj Fifinoj listi CRO=23, a SCG=47). Na zadnjim olimpijskim igrama po medaljama CRO= 44, SCG=62. U Hokeju su za sada tu negde slicni nama, s' tim sto CRO ima svoje svetski priznate velikane koji vezu svoja imena sa Hrvatskom: Frank Mahovlich i Joe Sakic. U Kosarci skromno mogu reci da smo slicnong kvaliteta, mada opet moram priznati da su im i kosarkasi priznatiji od nasih (Drazne Petrovic i Toni Kukoc). Rukomet i Vaterpolo necu ni da spominjem, jer su dosadni i nisu neki svetski elitni spotrovi. Mislim da smo jedino u Odbojci velesila naspram Hrvatske. (OK u Streljastvu takodje, ali je meni licno blam od ovog sporta koji je zapavo vise ratnicka vestina nego sport.)

Bravo Janice. Bravo komsije Hrvati. Srbijo, kad rascistis sa svojom nazadnickom kulturom i mentalitetom mozes da racunas na uspehe.

ludilo

pre 18 godina

bravo mihaela,bravo beni! a bravo za aleksandru i hermana ako u ski skokovima osvoje zlato austrija je danas imala savrsen dan. tako mala zemlja a tako mocna u alpskim disciplinama

deda žika

pre 18 godina

Sad će odmah da se jave neki komentatori iz SCG-a da hrvati pohrle na B92 site komentirati Janičine uspjehe. Nismo mi Hrvati krivi što nemamo ovako dobar sportski site, pa moramo virnuti kod komšije, koji stvarno imaju odlično tematski obrađen site. To vam je isto kao kad naši susjedi Srbi pohrle na hrvatski Jadran ( sad će se opet neki javit da je crnogorsko primorje najljepše, ali prisjedne ljepota kad nema tekuće vode za piće i tuširanje), jer Hrvatska ima najljepše more, što naši susjedi znaju prepoznati. Slično je i s ovim siteom.

Gunjević Goran

pre 18 godina

Janici svaka čast za uspjehe koje postiže,djevojka je legenda,nema šta...Svaka čast i ovoj stranici jer nisam znao da je posjećuje i toliko Hrvata!Pozdrav za sve,Goran iz Republike Srpske

Игор

pre 18 godina

Радује ме код год неки спортиста са ових простори освоји медаљу у појединачном спорту, а да то није карате, бокс, рвање или неки од наших трофејних борилачких вјештина. Јаница је заиста феномен, скија са лакоћом, супериорно побјеђује, а чини ми се није ни умишљена. Једном ријечју, узоран спортиста. Уложила је све у скијање, толико труда, тренинга, одрицања и повреда, права је "Сњежна краљица". Има неподијељену подршку. И бураз Ивица је исто тако добар скијаш, само подсјећам на ону његову изјаву: "Спреман сам као њемачки војник 21.јуна 1941. (Дан када је Хитлер напао СССР).
Касније се извињавао на квадрат, те нисам тако мислио, запричао ме новинар, омакло ми се.. Посипао се пепелом, кад се га европски медији запитали за идеолошке опредјељења..
Видјећемо хоће ли му се омаћи још који пут. И стари "Гипс" је подоста задеснио колико сам упућен.
С те стране Јана није налик брату и оцу.
Ипак то је појединачан спорт и то је ИСКЉУЧИВО ЊЕН УСПЈЕХ и ничији други. Хрватска треба имати још десетак Костелића да буде скијашка сила. Треба стати на лопту и погледати реално. Хрватска никад неће бити "земља скијања", а СЦГ је Земља кошарке. Бразил - земља фудбала, Далмација и Бока Которска - Ватерполо. Бањалука град рукомета и бокса, иако неки резултати говоре супротно (мислим на кошарку).

Zoran BG

pre 18 godina

Jos jednom bravo za Janicu, takodje i za Mikaelu Dorfmajster. Sto se tice Jelene Lolovic, pare potrosene ze njeno setkanje po olimpijskim stazama je trebalo usmeriti nekim ljudima koje su mnogo potrebnije - na primer nesrecnicima koji zive po izbeglickim kampovima diljem zemlje Srbije.

Primetih...

pre 18 godina

Neka priča ko šta hoće - JANICA JE CARICA!
A bosanka Lolovićka je bila brža od devojke iz Libana (zemlje - supersile u skijanju).

žil

pre 18 godina

NAJBOLJA skijašica na svijetu Janica Kostelić nakon osvojenje druge medalje na Zimskim Olimpijskim igrama u Torinu kazala je kako medalju posvećuje svm ljudima bilo koje rase koji žele dio medalje.

Čovjek dobre volje

pre 18 godina

Janičina izjava poslije osvajanja srebrne medalje:"Ne posvećujem medalju sebi, posvećujem je svima koji žele dio nje. Bilo koji čovjek, bilo koje rase, ako želi dio medalje, neka uživa u tome."

Skijas

pre 18 godina

Lolovicka je sjajna, em je zavrsila trku em je cak 8 takmicarki bilo sporije od nje (koje su u proseku bar 5 godina mladje od nje, dakle sve juniorke) sto ce reci da je u gornjih 85%, sto je pojedinacno najvredniju rezultat nasih olimpijaca (do sada smo imali 86. od 90 i 26. od 30 i bezbroj odustajanja).

Svaka cast samo napred..., jos kad bi zavrsila i veleslalom, svoju najjacu disciplinu, mogli bi se i nadati da ce biti u 80%, eh gde bi nam bio kraj sa tako uspesnom skijasicom.

bbb zagreb

pre 18 godina

E da je Janica mogla voziti spust bilo bi to tri medalje. Zasad. Umorio sam se čestitajući najboljoj sportašici svijeta.Ipak, još jednom sve čestitke.

Hrvat BG

pre 18 godina

Janica je opet pokazala da je sampion i da je veliki sportski duh, jer je prva prisla i cestitala onoj koja joj je uzela zlato ispred nosa. To je sport i postujem svaki slican potez. No, sve u svemu, Janici svaka cast, Hrvatska je uzela jos jednu medalju na OI i to je sjajno! Samo napred!

Hrvat BG

pre 18 godina

Janica je opet pokazala da je sampion i da je veliki sportski duh, jer je prva prisla i cestitala onoj koja joj je uzela zlato ispred nosa. To je sport i postujem svaki slican potez. No, sve u svemu, Janici svaka cast, Hrvatska je uzela jos jednu medalju na OI i to je sjajno! Samo napred!

bbb zagreb

pre 18 godina

E da je Janica mogla voziti spust bilo bi to tri medalje. Zasad. Umorio sam se čestitajući najboljoj sportašici svijeta.Ipak, još jednom sve čestitke.

Skijas

pre 18 godina

Lolovicka je sjajna, em je zavrsila trku em je cak 8 takmicarki bilo sporije od nje (koje su u proseku bar 5 godina mladje od nje, dakle sve juniorke) sto ce reci da je u gornjih 85%, sto je pojedinacno najvredniju rezultat nasih olimpijaca (do sada smo imali 86. od 90 i 26. od 30 i bezbroj odustajanja).

Svaka cast samo napred..., jos kad bi zavrsila i veleslalom, svoju najjacu disciplinu, mogli bi se i nadati da ce biti u 80%, eh gde bi nam bio kraj sa tako uspesnom skijasicom.

Čovjek dobre volje

pre 18 godina

Janičina izjava poslije osvajanja srebrne medalje:"Ne posvećujem medalju sebi, posvećujem je svima koji žele dio nje. Bilo koji čovjek, bilo koje rase, ako želi dio medalje, neka uživa u tome."

Игор

pre 18 godina

Радује ме код год неки спортиста са ових простори освоји медаљу у појединачном спорту, а да то није карате, бокс, рвање или неки од наших трофејних борилачких вјештина. Јаница је заиста феномен, скија са лакоћом, супериорно побјеђује, а чини ми се није ни умишљена. Једном ријечју, узоран спортиста. Уложила је све у скијање, толико труда, тренинга, одрицања и повреда, права је "Сњежна краљица". Има неподијељену подршку. И бураз Ивица је исто тако добар скијаш, само подсјећам на ону његову изјаву: "Спреман сам као њемачки војник 21.јуна 1941. (Дан када је Хитлер напао СССР).
Касније се извињавао на квадрат, те нисам тако мислио, запричао ме новинар, омакло ми се.. Посипао се пепелом, кад се га европски медији запитали за идеолошке опредјељења..
Видјећемо хоће ли му се омаћи још који пут. И стари "Гипс" је подоста задеснио колико сам упућен.
С те стране Јана није налик брату и оцу.
Ипак то је појединачан спорт и то је ИСКЉУЧИВО ЊЕН УСПЈЕХ и ничији други. Хрватска треба имати још десетак Костелића да буде скијашка сила. Треба стати на лопту и погледати реално. Хрватска никад неће бити "земља скијања", а СЦГ је Земља кошарке. Бразил - земља фудбала, Далмација и Бока Которска - Ватерполо. Бањалука град рукомета и бокса, иако неки резултати говоре супротно (мислим на кошарку).

žil

pre 18 godina

NAJBOLJA skijašica na svijetu Janica Kostelić nakon osvojenje druge medalje na Zimskim Olimpijskim igrama u Torinu kazala je kako medalju posvećuje svm ljudima bilo koje rase koji žele dio medalje.

Zoran BG

pre 18 godina

Jos jednom bravo za Janicu, takodje i za Mikaelu Dorfmajster. Sto se tice Jelene Lolovic, pare potrosene ze njeno setkanje po olimpijskim stazama je trebalo usmeriti nekim ljudima koje su mnogo potrebnije - na primer nesrecnicima koji zive po izbeglickim kampovima diljem zemlje Srbije.

Primetih...

pre 18 godina

Neka priča ko šta hoće - JANICA JE CARICA!
A bosanka Lolovićka je bila brža od devojke iz Libana (zemlje - supersile u skijanju).

ludilo

pre 18 godina

bravo mihaela,bravo beni! a bravo za aleksandru i hermana ako u ski skokovima osvoje zlato austrija je danas imala savrsen dan. tako mala zemlja a tako mocna u alpskim disciplinama

Gunjević Goran

pre 18 godina

Janici svaka čast za uspjehe koje postiže,djevojka je legenda,nema šta...Svaka čast i ovoj stranici jer nisam znao da je posjećuje i toliko Hrvata!Pozdrav za sve,Goran iz Republike Srpske

deda žika

pre 18 godina

Sad će odmah da se jave neki komentatori iz SCG-a da hrvati pohrle na B92 site komentirati Janičine uspjehe. Nismo mi Hrvati krivi što nemamo ovako dobar sportski site, pa moramo virnuti kod komšije, koji stvarno imaju odlično tematski obrađen site. To vam je isto kao kad naši susjedi Srbi pohrle na hrvatski Jadran ( sad će se opet neki javit da je crnogorsko primorje najljepše, ali prisjedne ljepota kad nema tekuće vode za piće i tuširanje), jer Hrvatska ima najljepše more, što naši susjedi znaju prepoznati. Slično je i s ovim siteom.

Ox!

pre 18 godina

Bravo Janice. Stvarno se nema sta dodatno reci za ovakav talenat i za ovakve tvoje uspehe. Bravo.

Sa druge strane, koliko god se neki od mojih Srba trudili da uporede sadasnje Srpske sportske uspehe sa uspesima Hrvata, preteruju u svojoj neskomnosti za koju bi se cak moglo reci i da prelazi granice ljubomore.

Evo ja kao Srbin priznajem da su Hrvati velesila naspam Srbije u vecini interesantnijih, svetski rasprostranjenijim, i lepsim sportovima (uprkos dvostruko vecem # stanovnika!): Tenis, Skijanje, Fudbal (na zadnjoj Fifinoj listi CRO=23, a SCG=47). Na zadnjim olimpijskim igrama po medaljama CRO= 44, SCG=62. U Hokeju su za sada tu negde slicni nama, s' tim sto CRO ima svoje svetski priznate velikane koji vezu svoja imena sa Hrvatskom: Frank Mahovlich i Joe Sakic. U Kosarci skromno mogu reci da smo slicnong kvaliteta, mada opet moram priznati da su im i kosarkasi priznatiji od nasih (Drazne Petrovic i Toni Kukoc). Rukomet i Vaterpolo necu ni da spominjem, jer su dosadni i nisu neki svetski elitni spotrovi. Mislim da smo jedino u Odbojci velesila naspram Hrvatske. (OK u Streljastvu takodje, ali je meni licno blam od ovog sporta koji je zapavo vise ratnicka vestina nego sport.)

Bravo Janice. Bravo komsije Hrvati. Srbijo, kad rascistis sa svojom nazadnickom kulturom i mentalitetom mozes da racunas na uspehe.

Zivorad_BG

pre 18 godina

Svaka cast Janici Kostelic, to je najuspesniji sportista na prostoru ex-YU, i jedan od najuspesnijih na svetu! Sto se Jelene Lolovic tice, ne budite tako zluradi prema njoj, ne zaboravite na zlatno olimpijsko pravilo - vazno je ucestvovati! Ponasa se sporstki, i mislim da publika mora biti uz svoje takmicare cak i kad gube, a ne samo kada pobede sluze kao izgovor za napijanje i baljezganje kako smo najoblji, najjaci, najpametniji, najvisi, da nam je najveci, kako smo iznad svih...
Vreme je da malo realnije sagledamo svoje mogucnosti, a to posebno vazi za one koji lupaju o "zemlji kosarke"!

ицо

pre 18 godina

Игоре,

Добар коментар, нема што.. Јаница је збилја невјеројатан примјер устрајности, воље и спортске храбрости, готово дрскости која је својствена само највећим спорташима.. А да је она највећи хрватски спорташ свих времена већ сада мислим да нема сумње..

А што се тиле спортова у Бања Луци, па могли сте и Љубу имати да га није нетко потјерао.. ;-)

Игор

pre 18 godina

Ицо, колико знам Љуба ником није замјерио, чак се сјећа свих тренера и саиграча из Младости. Неко је и Јелену Докић послао за Аустралију, али нећемо о томе.

Тенис се може играти увијек, за Костелиће штета што нема снијега цијеле године.

OBJEKTIVNI HERCEGNOVLJANIN

pre 18 godina

SVAKA CAST ZA MIHAELU DORFMAJSTER.JUCE SI SVIM GRADJANIMA HERCEG NOVOG PRIREDILA NEOPISIVO SLAVLJE,SVAKA TI CAST VELICANSTVENA POBJEDA JOS JEDNOM SI DOKAZALA DA SI ZA KLASU BOLJA OD HRVATICE.NADAM SE DA HRVATICA NECE UZETI MEDALJU U SLALOMU I VELESLALOMU.

Dejan

pre 18 godina

Samo za Hercegnovljana.
Pita Dorfmajster gde je to Herceg Novi :), a mozda nisi video kada je i 'kleknula' pred Janicom u Svetskom kupu. Svaka cast, medalja u disciplini koja joj je u biti najslabija.

Box

pre 18 godina

@Ox
Sakic ima toliko veze sa hrvatskim hokejom koliko Ronaldinjo sa nasim fudbalom.
Ono za kosarku ti je najjace, isti smo, verujem ti na rec, verovatno si prebrojao sve medalje, samo sto si izgleda preskocio prvi razred. Ko priznaje te igrace, EU, Vatikan, citav svet? Zar Fiba nema liste na koju se pozivas kod Fife ili ti se mozda ne svidja nase drugo mesto na njoj,hehe. Da li su odrzane samo jedne OI u poslednjih 15 godina?

Ox

pre 18 godina

@Box
Ja ne pricam o daljoj proslosti vec trenutnoj situaciji:

U Severnoj Americi kad gledas NBA nema komentatora koji po igrackom kvalitetu ne velica Drazena i Kukoca. Na zalost dobija se utisak da Divac i Pedja nisu do te mere hvaljeni, osim ponekad, periodicno.

Na fibinoj stranici:
http://fiba.com/pages/en/misc/ranking/FIBArankingG.asp?an_id=557&pn_id=178&
Nije SCG druga vec YUG. Usitnio si ovde. Od stare slave se ne zivi, mada nas je samo fibino sazanjenje poslalo u Japan za sledece prvenstvo. Umalo od Angole nismo izgubili u sred Beograda.

Sakic-oba roditelja Hrvati, a i on sam se predstavlja kao veliki Hrvat.
http://www.guajara.com/wiki/en/wikipedia/j/jo/joe_sakic.html

U fudbalu ovde mozes da uporedis rang listu CRO i SCG:
http://www.fifa.com/en/mens/statistics/rank/compare.html?static=5

Dakle sto pre priznamo sportsku Hrvatsku nadmoc u ovom trenutku, lakse ce i nama biti da zivimo normalnije. Izadji iz Box-a.

Box

pre 18 godina

Mogao bi ti da izidjes iz boxa. Stvarno ih velicaju, svaku utakmicu ih spominju. Ja ipak mislim da je 5 zlatnih medalja mnogo vise od 0 i od tvojih utisaka ko koga spominje.
Nemoj da pricas ko se usitnio, vec citaj pazljivije ako se vec ne razumes u sport. Gledaju se dva olimpijska ciklusa, a Yug stoji, posto smo mi i dalje igrali pod tim imenom, pa da ne ispane da smo spali sa Marsa odjednom, vec da se zna da se radi o istoj ekipi. Osam godina znaci, a Sfrj nema mnogo duze. Znaci mi smo drugi, ma koliko to tebi bilo tesko priznati, mozes i dalje da tvrdis da je 5 isto kao 0 i da je 2.mesto isto kao 19. Srbija i Crna Gora su druge, a posto smo mi u tih 8 godina igrali pod imenom Jugoslavija i dalje stoji to ime. Ne osvajaju ni Brazilci, Argentinci svaki put SP u fudbalu, pa su i dalje velesile.
Sakic nema veze sa hrvatskim hokejom is prostog razloga sto nikad nije igrao za njih, rodjen u Kanadi, igra za njihovu reprezentaciju, a merilo za hrvatski hokej su rezultati njihove reprezentacije koja ne postoji kao ni nasa.
Ja zivim sasvim normalno, a za merilo uspeha u sportu su mi jedino merilo rezultati, za razliku od tebe. Zasto bi morao sto pre bilo sta priznati, postoje rezultati, nisu potrebna nikakva priznanja, a vidis koliko si ti smesan u svojim izjavama. Kad pogledamo naprimer samo letnje OI vidimo da imamo cak vise medalja u individualnim sportovima, pa ekipna takmicenja, SP, OI, EP, deset zlatnih medalja u tri sporta, za razliku od njih tri zlatne u rukometu. Istina da su daleko bolji u skijanju od pojave Kostelica. Ti mozes zensko skijanje smatrati popularnijim od basketa, tvoja stvar, ali nemoj od drugih traziti da isto razmisljaju.
Ne znam zasto si postirao fifinu listu, nigde nisam napisao da smo ispred Hrvatske, vec zasto nisi stavio i fibinu.
Kad smo umalo izgubili od Angole? Tvoja velesila je i izgubila od njih, istina na prijateljskom mecu, posto ih na OI i SP nema vec duze. Nije nikakvo sazaljenje, vec ako se vec dele 4 WC, sasvim normalno da aktuelni svetski prvak dobije poziv.

Box

pre 18 godina

*FIBA is using the country name "Yugoslavia" for historical reasons. During the cycle we use to calculate the FIBA ranking, it was Yugoslavia that participated in the FIBA competitions.
Men
1. Event selection and weight 2 FIBA World Championships
2 Olympic Basketball Tournaments
2 FIBA U19 World Championships
2 FIBA U21 World Championships
5 FIBA Africa Championships
5 FIBA Americas Championships
5 FIBA Asia Championships
5 Eurobasket Championships
5 FIBA Oceania Championships
Ko je drugi?

Hrvat BG

pre 18 godina

Janica je opet pokazala da je sampion i da je veliki sportski duh, jer je prva prisla i cestitala onoj koja joj je uzela zlato ispred nosa. To je sport i postujem svaki slican potez. No, sve u svemu, Janici svaka cast, Hrvatska je uzela jos jednu medalju na OI i to je sjajno! Samo napred!

bbb zagreb

pre 18 godina

E da je Janica mogla voziti spust bilo bi to tri medalje. Zasad. Umorio sam se čestitajući najboljoj sportašici svijeta.Ipak, još jednom sve čestitke.

Skijas

pre 18 godina

Lolovicka je sjajna, em je zavrsila trku em je cak 8 takmicarki bilo sporije od nje (koje su u proseku bar 5 godina mladje od nje, dakle sve juniorke) sto ce reci da je u gornjih 85%, sto je pojedinacno najvredniju rezultat nasih olimpijaca (do sada smo imali 86. od 90 i 26. od 30 i bezbroj odustajanja).

Svaka cast samo napred..., jos kad bi zavrsila i veleslalom, svoju najjacu disciplinu, mogli bi se i nadati da ce biti u 80%, eh gde bi nam bio kraj sa tako uspesnom skijasicom.

Čovjek dobre volje

pre 18 godina

Janičina izjava poslije osvajanja srebrne medalje:"Ne posvećujem medalju sebi, posvećujem je svima koji žele dio nje. Bilo koji čovjek, bilo koje rase, ako želi dio medalje, neka uživa u tome."

Игор

pre 18 godina

Радује ме код год неки спортиста са ових простори освоји медаљу у појединачном спорту, а да то није карате, бокс, рвање или неки од наших трофејних борилачких вјештина. Јаница је заиста феномен, скија са лакоћом, супериорно побјеђује, а чини ми се није ни умишљена. Једном ријечју, узоран спортиста. Уложила је све у скијање, толико труда, тренинга, одрицања и повреда, права је "Сњежна краљица". Има неподијељену подршку. И бураз Ивица је исто тако добар скијаш, само подсјећам на ону његову изјаву: "Спреман сам као њемачки војник 21.јуна 1941. (Дан када је Хитлер напао СССР).
Касније се извињавао на квадрат, те нисам тако мислио, запричао ме новинар, омакло ми се.. Посипао се пепелом, кад се га европски медији запитали за идеолошке опредјељења..
Видјећемо хоће ли му се омаћи још који пут. И стари "Гипс" је подоста задеснио колико сам упућен.
С те стране Јана није налик брату и оцу.
Ипак то је појединачан спорт и то је ИСКЉУЧИВО ЊЕН УСПЈЕХ и ничији други. Хрватска треба имати још десетак Костелића да буде скијашка сила. Треба стати на лопту и погледати реално. Хрватска никад неће бити "земља скијања", а СЦГ је Земља кошарке. Бразил - земља фудбала, Далмација и Бока Которска - Ватерполо. Бањалука град рукомета и бокса, иако неки резултати говоре супротно (мислим на кошарку).

žil

pre 18 godina

NAJBOLJA skijašica na svijetu Janica Kostelić nakon osvojenje druge medalje na Zimskim Olimpijskim igrama u Torinu kazala je kako medalju posvećuje svm ljudima bilo koje rase koji žele dio medalje.

Zoran BG

pre 18 godina

Jos jednom bravo za Janicu, takodje i za Mikaelu Dorfmajster. Sto se tice Jelene Lolovic, pare potrosene ze njeno setkanje po olimpijskim stazama je trebalo usmeriti nekim ljudima koje su mnogo potrebnije - na primer nesrecnicima koji zive po izbeglickim kampovima diljem zemlje Srbije.

Primetih...

pre 18 godina

Neka priča ko šta hoće - JANICA JE CARICA!
A bosanka Lolovićka je bila brža od devojke iz Libana (zemlje - supersile u skijanju).

ludilo

pre 18 godina

bravo mihaela,bravo beni! a bravo za aleksandru i hermana ako u ski skokovima osvoje zlato austrija je danas imala savrsen dan. tako mala zemlja a tako mocna u alpskim disciplinama

Gunjević Goran

pre 18 godina

Janici svaka čast za uspjehe koje postiže,djevojka je legenda,nema šta...Svaka čast i ovoj stranici jer nisam znao da je posjećuje i toliko Hrvata!Pozdrav za sve,Goran iz Republike Srpske

deda žika

pre 18 godina

Sad će odmah da se jave neki komentatori iz SCG-a da hrvati pohrle na B92 site komentirati Janičine uspjehe. Nismo mi Hrvati krivi što nemamo ovako dobar sportski site, pa moramo virnuti kod komšije, koji stvarno imaju odlično tematski obrađen site. To vam je isto kao kad naši susjedi Srbi pohrle na hrvatski Jadran ( sad će se opet neki javit da je crnogorsko primorje najljepše, ali prisjedne ljepota kad nema tekuće vode za piće i tuširanje), jer Hrvatska ima najljepše more, što naši susjedi znaju prepoznati. Slično je i s ovim siteom.

Ox!

pre 18 godina

Bravo Janice. Stvarno se nema sta dodatno reci za ovakav talenat i za ovakve tvoje uspehe. Bravo.

Sa druge strane, koliko god se neki od mojih Srba trudili da uporede sadasnje Srpske sportske uspehe sa uspesima Hrvata, preteruju u svojoj neskomnosti za koju bi se cak moglo reci i da prelazi granice ljubomore.

Evo ja kao Srbin priznajem da su Hrvati velesila naspam Srbije u vecini interesantnijih, svetski rasprostranjenijim, i lepsim sportovima (uprkos dvostruko vecem # stanovnika!): Tenis, Skijanje, Fudbal (na zadnjoj Fifinoj listi CRO=23, a SCG=47). Na zadnjim olimpijskim igrama po medaljama CRO= 44, SCG=62. U Hokeju su za sada tu negde slicni nama, s' tim sto CRO ima svoje svetski priznate velikane koji vezu svoja imena sa Hrvatskom: Frank Mahovlich i Joe Sakic. U Kosarci skromno mogu reci da smo slicnong kvaliteta, mada opet moram priznati da su im i kosarkasi priznatiji od nasih (Drazne Petrovic i Toni Kukoc). Rukomet i Vaterpolo necu ni da spominjem, jer su dosadni i nisu neki svetski elitni spotrovi. Mislim da smo jedino u Odbojci velesila naspram Hrvatske. (OK u Streljastvu takodje, ali je meni licno blam od ovog sporta koji je zapavo vise ratnicka vestina nego sport.)

Bravo Janice. Bravo komsije Hrvati. Srbijo, kad rascistis sa svojom nazadnickom kulturom i mentalitetom mozes da racunas na uspehe.

Zivorad_BG

pre 18 godina

Svaka cast Janici Kostelic, to je najuspesniji sportista na prostoru ex-YU, i jedan od najuspesnijih na svetu! Sto se Jelene Lolovic tice, ne budite tako zluradi prema njoj, ne zaboravite na zlatno olimpijsko pravilo - vazno je ucestvovati! Ponasa se sporstki, i mislim da publika mora biti uz svoje takmicare cak i kad gube, a ne samo kada pobede sluze kao izgovor za napijanje i baljezganje kako smo najoblji, najjaci, najpametniji, najvisi, da nam je najveci, kako smo iznad svih...
Vreme je da malo realnije sagledamo svoje mogucnosti, a to posebno vazi za one koji lupaju o "zemlji kosarke"!

ицо

pre 18 godina

Игоре,

Добар коментар, нема што.. Јаница је збилја невјеројатан примјер устрајности, воље и спортске храбрости, готово дрскости која је својствена само највећим спорташима.. А да је она највећи хрватски спорташ свих времена већ сада мислим да нема сумње..

А што се тиле спортова у Бања Луци, па могли сте и Љубу имати да га није нетко потјерао.. ;-)

Игор

pre 18 godina

Ицо, колико знам Љуба ником није замјерио, чак се сјећа свих тренера и саиграча из Младости. Неко је и Јелену Докић послао за Аустралију, али нећемо о томе.

Тенис се може играти увијек, за Костелиће штета што нема снијега цијеле године.

OBJEKTIVNI HERCEGNOVLJANIN

pre 18 godina

SVAKA CAST ZA MIHAELU DORFMAJSTER.JUCE SI SVIM GRADJANIMA HERCEG NOVOG PRIREDILA NEOPISIVO SLAVLJE,SVAKA TI CAST VELICANSTVENA POBJEDA JOS JEDNOM SI DOKAZALA DA SI ZA KLASU BOLJA OD HRVATICE.NADAM SE DA HRVATICA NECE UZETI MEDALJU U SLALOMU I VELESLALOMU.

Dejan

pre 18 godina

Samo za Hercegnovljana.
Pita Dorfmajster gde je to Herceg Novi :), a mozda nisi video kada je i 'kleknula' pred Janicom u Svetskom kupu. Svaka cast, medalja u disciplini koja joj je u biti najslabija.

Box

pre 18 godina

@Ox
Sakic ima toliko veze sa hrvatskim hokejom koliko Ronaldinjo sa nasim fudbalom.
Ono za kosarku ti je najjace, isti smo, verujem ti na rec, verovatno si prebrojao sve medalje, samo sto si izgleda preskocio prvi razred. Ko priznaje te igrace, EU, Vatikan, citav svet? Zar Fiba nema liste na koju se pozivas kod Fife ili ti se mozda ne svidja nase drugo mesto na njoj,hehe. Da li su odrzane samo jedne OI u poslednjih 15 godina?

Ox

pre 18 godina

@Box
Ja ne pricam o daljoj proslosti vec trenutnoj situaciji:

U Severnoj Americi kad gledas NBA nema komentatora koji po igrackom kvalitetu ne velica Drazena i Kukoca. Na zalost dobija se utisak da Divac i Pedja nisu do te mere hvaljeni, osim ponekad, periodicno.

Na fibinoj stranici:
http://fiba.com/pages/en/misc/ranking/FIBArankingG.asp?an_id=557&pn_id=178&
Nije SCG druga vec YUG. Usitnio si ovde. Od stare slave se ne zivi, mada nas je samo fibino sazanjenje poslalo u Japan za sledece prvenstvo. Umalo od Angole nismo izgubili u sred Beograda.

Sakic-oba roditelja Hrvati, a i on sam se predstavlja kao veliki Hrvat.
http://www.guajara.com/wiki/en/wikipedia/j/jo/joe_sakic.html

U fudbalu ovde mozes da uporedis rang listu CRO i SCG:
http://www.fifa.com/en/mens/statistics/rank/compare.html?static=5

Dakle sto pre priznamo sportsku Hrvatsku nadmoc u ovom trenutku, lakse ce i nama biti da zivimo normalnije. Izadji iz Box-a.

Box

pre 18 godina

Mogao bi ti da izidjes iz boxa. Stvarno ih velicaju, svaku utakmicu ih spominju. Ja ipak mislim da je 5 zlatnih medalja mnogo vise od 0 i od tvojih utisaka ko koga spominje.
Nemoj da pricas ko se usitnio, vec citaj pazljivije ako se vec ne razumes u sport. Gledaju se dva olimpijska ciklusa, a Yug stoji, posto smo mi i dalje igrali pod tim imenom, pa da ne ispane da smo spali sa Marsa odjednom, vec da se zna da se radi o istoj ekipi. Osam godina znaci, a Sfrj nema mnogo duze. Znaci mi smo drugi, ma koliko to tebi bilo tesko priznati, mozes i dalje da tvrdis da je 5 isto kao 0 i da je 2.mesto isto kao 19. Srbija i Crna Gora su druge, a posto smo mi u tih 8 godina igrali pod imenom Jugoslavija i dalje stoji to ime. Ne osvajaju ni Brazilci, Argentinci svaki put SP u fudbalu, pa su i dalje velesile.
Sakic nema veze sa hrvatskim hokejom is prostog razloga sto nikad nije igrao za njih, rodjen u Kanadi, igra za njihovu reprezentaciju, a merilo za hrvatski hokej su rezultati njihove reprezentacije koja ne postoji kao ni nasa.
Ja zivim sasvim normalno, a za merilo uspeha u sportu su mi jedino merilo rezultati, za razliku od tebe. Zasto bi morao sto pre bilo sta priznati, postoje rezultati, nisu potrebna nikakva priznanja, a vidis koliko si ti smesan u svojim izjavama. Kad pogledamo naprimer samo letnje OI vidimo da imamo cak vise medalja u individualnim sportovima, pa ekipna takmicenja, SP, OI, EP, deset zlatnih medalja u tri sporta, za razliku od njih tri zlatne u rukometu. Istina da su daleko bolji u skijanju od pojave Kostelica. Ti mozes zensko skijanje smatrati popularnijim od basketa, tvoja stvar, ali nemoj od drugih traziti da isto razmisljaju.
Ne znam zasto si postirao fifinu listu, nigde nisam napisao da smo ispred Hrvatske, vec zasto nisi stavio i fibinu.
Kad smo umalo izgubili od Angole? Tvoja velesila je i izgubila od njih, istina na prijateljskom mecu, posto ih na OI i SP nema vec duze. Nije nikakvo sazaljenje, vec ako se vec dele 4 WC, sasvim normalno da aktuelni svetski prvak dobije poziv.

Box

pre 18 godina

*FIBA is using the country name "Yugoslavia" for historical reasons. During the cycle we use to calculate the FIBA ranking, it was Yugoslavia that participated in the FIBA competitions.
Men
1. Event selection and weight 2 FIBA World Championships
2 Olympic Basketball Tournaments
2 FIBA U19 World Championships
2 FIBA U21 World Championships
5 FIBA Africa Championships
5 FIBA Americas Championships
5 FIBA Asia Championships
5 Eurobasket Championships
5 FIBA Oceania Championships
Ko je drugi?