Ponedeljak, 31.05.2021.

14:00

Atlanta -41 bez Bogdana

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović postao je veoma važna karika u redovima Atlanta Hoksa.

Izvor: MT

Atlanta -41 bez Bogdana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Super Barski

pre 2 godine

777
Bez uvrede,pomenuo sam drugi mec u postu,dao je 14 poena u prvom poluvremenu,kao sto sam i naveo.
Znam za njegove prosjeke ,pratim redovno stats,ali greske mogu da se dogode i pored toga,pored slovnih kad je duzi komentar.
Pozz

donko

pre 2 godine

(Ostin A, 31. maj 2021 20:42)

Ništa nije izvučeno iz konteksta i nema tu šta da se misli i daju subjektivna mišljenja.

Evo tačnih i preciznih podaataka kada je +/- u pitanju.

Atlanta u postavi :

sa Bogdanovićem +62…..bez -41 …………sa Jangom +35…bez -14……….sa Kapelom +31…bez -10……….sa Kolinsom +23……bez -2………..sa Hanterom +15…..bez +6……..itd .

Uz to, jedini je igrač koji je na sve 4 utakmice bio u + (+17, +5, +11, +29).

Bogdanović nije najskuplji igrač Atlante. Trenutno, najskuplji igrač Atlante je Galinari sa 20.475.000,00 dolara po sezoni, posle njega idu Kapela i Bogdanović sa po 18 miliona, Toni Snel 11,5 miliona……….

prijatelj

pre 2 godine

U regularnom delu sezone New York je bio u prve tri ekipe koje su igrale najbolju odbranu u ligi. Atlanta to dobro resava. Bogdan ima iskustvo u plejof mecevima, stane na loptu igra racionalno.Ako ga ne ide sut, radi druge korisne stvari. Ne srlja. Jang sa druge strane pravi tu potrebnu razliku za pobedu. To je i trener uvideo i zato se trudi da uvek jedan od njih dvojice bude na terenu.

777

pre 2 godine

(Super Barski, 31. maj 2021 20:38)

U prvoj nije dao 14 poena nego 18 kao i u drugoj utakmici. U trecoj 15 i cetvrtoj 12. Ukupno 63 poena ili 15,75 prosek. 24 skoka u 4 utakmice, 6 po utakmici i 3,5 asistencija po utakmici.Pozz..

Phoenix

pre 2 godine

Koliko je Bogdan unapredio igru, govori cinjenica da su Milvoki baksi hteli da ga dovedu jer im nedostaje takav igrac. Mozda se sastanu u finalu Istoka.
(Optimus Prime, 31. maj 2021 16:45)

Bez preterivanja ali mislim da nema tima u NBA koji pretenduje na prsten a da ne bi zeleo da dovede Bogdana. On je ona karika koja nedostaje. Da igra pored 2-3 zvede, u zavisnosti od potreba sa klupe ili kao starter.

Super Barski

pre 2 godine

Jos cekam Bogdanov dobar ulazak u mec,onaj pravi sa par pogodjenih trojki(drugi mec ipak nije bio to iako je dao 14 poena u prvom).
U svakom do sada pocinjao je sa promasajima(dolje u postu naveo sam da je imao i dosta jaku defanzivnu ulogu,i dosta se umarao defanzivno,ali u napadu je(kad nema Janga) pored suterske,imao i ulogu da na neki nacin bude gejm kontroler,da saigraci ne pocnu da divljaju).Da bira igraca u napadu,u najboljoj poziciji za sut,brzo nadje igraca na mismechu,il za igru dva na dva.
Dakle,bio je nesto kao trener na terenu,da se kojim slucajem Atlanta ne pretvori u Sakramento 2.
Poprilican kompliment od strane strucnog staba Atlante i Mekmilana,nema sta.
E kad bi upale prve trojke koje odapne,imali bi pravu zurku od meca.Takav mec ocekujem u nekoj od sledecih koje budu igrali.
Znam sam da u nekim ranijim postovima naveo da za te prve suteve koje je uzimao da su bili teski,ali kako je serija odmicala vidio sam da su ga igraci niksa rijetko zaboravljali i pustali na sut iz lakih pozicija,kao Kolinsa,ili Galinarija(sa njima su izgleda rijesili bili da se kockaju,sa Bogdanom nisu smijeli).

Ostin A

pre 2 godine

Malo je sve izvučeno iz konteksta, u NBAu se uglavnom smenjuju postave. Bogdanović igra 90% vremena kada i Trej Jang, Kolins i Kapela.

Naravno, ovo samo znači da sa njim funkcionišu na parketu fenomenalno, uostalom Bogdanović je fenomenalan, a i najskuplji igrač ekipe. Ali da se po tome izdvaja od ostatka prve postave, nije istina.

mata iz banata

pre 2 godine

Nema potrebe da nas toliko ubeđujete da je Bogdan vrlo bitan igrač Atlante. To je jasno svakom ko bar malo prati košarku, a onima koji žive za košarku i od košarke je to kristalno jasno. Pravi je X-faktor, i u ovoj seriji, ali i za ulazak u plejof. Da nije Bogdan odigrao ovako kako je igrao u poslednja 2 meseca Atlanta ne bi ni videla plejof, a kamoli 1/2 finale konferencije, iako ovo drugo još nije odrađeno, ali sa Bogdanom je sasvim izvesno. Možda na kraju bude i puno više, nego što su se u Atlanti, uopšte, nadali i sanjali. Jedan od retkih igrača u NBA koji nema slabu tačku. Jedina slaba tačka mu je desno koleno.

fan(atik)

pre 2 godine

ono što ljudi ne žele da uzmu u obzir kad pričamo o našima u NBA je da je mnogo, mnogo teže evropskim bekovima (sa manjkom melanina) da uspeju u NBA. spisak onih koji su bili bitni (bili među boljim igračima u playoff ekipi) je Marčiulionis, Petrović... i to je to. Bogdan nije na tom nivou (ne još), ali je od sebe napravio nesumnjivo odličnog NBA igrača, što je već uspeh.

Optimus Prime

pre 2 godine

Koliko je Bogdan unapredio igru, govori cinjenica da su Milvoki baksi hteli da ga dovedu jer im nedostaje takav igrac. Mozda se sastanu u finalu Istoka.

Dex

pre 2 godine

Ta statistika dosta vara. Bogdan igra prosecno u smislu da nsit ane radi sem gadjanja trojki kao i ceo tim Atlante osim Junga. Losu kosarku igraju. Tu da je bilo koji suter davao bi toliko. NJegovo je da sutne 7-8 trojki po mecu i to je to. OStalo je vezanoz a odbranu.

111

pre 2 godine

To je ono, kada mrzitelji pogledaju 12 poena a sve ostalo ne shvataju jer nemaju pojma. Medjutim kada je BB postizao 32 ili 28, 25 poena, ti isti su pricali kako trosi lopte? Prema tome, jasno je kako BB igra a jasno je da se samo nasmejem kada citam slicne komentare pljuvaca. Samo Bogi nastavi tako a verujem da moze jos bolje. A kada mu se zalomi mec da svaki sut udje, neki ce da se hvataju za glavu..

Super Barski

pre 2 godine

Kako stvari sada stoje,sve smo blizi seriji Atlante i File.
Mislim da ni tu Atlanta nije bez sansi.
U glavi su mi vec mechapovi izmedju igraca,ko ce koga da cuva.
Treja bi vjerovatno morao da juri Kari,ne vjerujem da bi Simonsova koljena izdrzala one Jangove promjene ritma,a tek ne bi mogao da ga stigne.Bogdana vjerovatno Grin.Mislim da bi mu lakse pao defanzivno od Rouza,jer covjek u svakom mecu kampuje na trojci,dok Rouz je nepredvidiji,brzi,tezi za cuvanje,malo za dva,malo ulaz,malo trojka.Bogdan je gubio dosta snage jureci ga,pa i ne cudi sto je gubio sut u nekim mecevima.Kolins na Harisa,Simons na Hantera,Kapela na Embida.
Ali Dok Rivers je dobar trener,bolji od Tiboda.Izmislice nesto.
Mislim da Atlanta ima raznovrsniju klupu,i da tu imaju malu prednost,dok Fila ima ipak Embida i Harisa,jaki su realizatori,Embid jak i defanzivno.
Mislim,da bi i u ovoj seriji ako dodje do nje dodje klupa mogla da odigra veliku ulugu.
Al da sacekamo jos jednu pobjedu Atlante,nadam se vec u Medisonu.
Treju partibrejkeru bi bolje bilo da taj mec igra sa nekom kacigom,kao Valentino Rosi.
Da sacekamo jos malo..

Pop

pre 2 godine

Bogdan je unapredio igru u odbrani i zato je vazno da je u igri. Atlanta igra slabo odbranu i cesto se desi da Bogdan ispada ali to nije do njega ili bar ne u potpunosti. Jang uopste ne igra odbranu, ne preuzima i krece se dosta divlje otvarajuci prostor. Bogdan ne bi trebao da reaguje na te finte kada igrac trci pa kao stao bi da sutne. Uvek ispada posle takve finte a vidi se da taj ide prebrzo da bi stao i sutnuo. Cak i kada bi , Bogdan ima duge ruke i stigao bi da smeta ili blokira. Noije to kros over neko obicno brzo ulazenje sa malom zadrskom sto svi u NY rade. Za sve bekove u Atlanti je i ovako u poredjenju odbrambeno odlican.

pravdoljubiv po prirodi

pre 2 godine

Kakav doktor, kako iskusno igra u odnosu na njihove zverke. Neverovatno kao ja kad bih igrao protiv nekog iz sedmog razreda ?

Đorđe

pre 2 godine

Bogdan je produkt Duletove i Željkove škole, čija doktrina se bazira na žrtvovanju i podređivanju pojedinaca timskoj igri i rezultatu. Takav pristup igrača gotovo da ne postoji u NBA ligi. Mekmilan je jedan od retkih trenera koji ima sličan pristup i zato on i Bogdan savršeno odgovaraju jedan drugom. Ko prati dugo košarku i ko je razume, može videti kako Bogdan razigrava saigrače, postavlja blokove, kako kretnjama pravi prostor saigračima, dok u odbrani savršeno čita kretnje protivnika, uvek je prisutan na usvajanju. Pogledajte kako je samo zaključao Rouza u drugom poluvremenu poslednjoj utakmici protiv Niksa. O racionalnosti u igri, ne vredi trošiti reči- gotovo da nema izgubljenih lopti i uvek kada je udvojen nađe najbolje moguće rešenje. To su sve stvari koje ne beleži statistika, ali ovaj odnos +/- na velikom uzorku, najbolje govori o tome koliko je bitan igrač. Kada se na sve to doda sigurnih 15-16 pomena uz odličan procenat šuta, jasno se može zaključiti o kakvoj igračini se radi.

Gug

pre 2 godine

Omg kakve gluposti pa ne igra on sam, kad nije u igri izadje još neko u medjuvremenu ne može to tako da se gleda koji god da je igrač u pitanju, nije ovo tenis

kaokakao

pre 2 godine

ma jok bre, navijači kluba iz železnika kažu da on nema pojma!
(Vladimir Matić, 31. maj 2021 15:24)

A koji je vama? Bavite se svim i svacim osim Partizanom. Godinama ne igrate Evroligu, nikad gori u ABA ligi a vi se bavite Zvezdom i bivsim igracima. Okrenite se sebi, bolje bi vam bilo. A ako neko komentarise Bogdana, u cemu je problem? On je igrac Atlante, ne Partizana, a u Partizan ce se vratiti samo ako ga vise ne bude niko htio , isto kao Novica. Novica je pokusao i u Bambergu, Megi, pa onda u Trabzonsportu, i kad nije imao vise kud, dobar je i Partizan , malo cu se lupati u grudi i glumiti velikog Partizanovca.

niko kao ja

pre 2 godine

Svaka cast Bogdanu i njegovom treneru koji je shvatio kako da izkoristi ono u cemu je Bogdan dobar. Videcemo tek koliko je dobar protiv Filadefije, pogotovo ako ga budu cuvali Toby ili Simmons. Ako ga Curry cuva, ili ako 76ers igraju zonu, ima sanse do ponovo izgleda ko razbijac. Knicks-i i nisu bas neki tim.

goblin

pre 2 godine

Sjajan za sada u plej ofu.Atlanta će naravno proći Nikse, 4:1 ili 4:2,nebitno... A onda protiv Filadelfije može da bude jako zanimljivo.Kapela može koliko toliko da se "pobije" sa Embidom, a sa druge strane Simons sa svojom vrhunskom odbranom može da zaustavi Janga.Bogdan će morati da uzme više odgovornosti u napadu i njegov učinak u toj seriji biće možda ključ u borbi Atlante za prolaz u finale istoka.

PredragDrobnjak

pre 2 godine

Bogi je druga opcija/violina ekipe koja ce najverovatnije uci u najboljih 4 na Istoku,odnosno 8 u celoj NBA.Ako ovo sa Niksima privedu kraju kao sto dosadasnji odnos snaga pokazuje da mogu, ide to sa Filom u 6,mozda i 7 utakmica.Ceka se neki Bogijev rekord, neka sacuva to za polufinale, nadam se i samo finale protiv Netsa ili Baksa, bilo bi lepo videti 40 poena Hardenu u facu i prolaz dalje.No,sacekajmo prvo cetvrtak, pa ako prodju kasnije sta bude bude, sa Mekmilanom definitivno imaju cemu da se nadaju.Hemija u ekipi je odlicna, trio Tre - Bogi - Kolins pogotovo.Kolins je strasan igrac.

Oskar de La Penja

pre 2 godine

Bogiša igra ko mator,ko nije gledao neka odgleda neku utakmicu Atlante i vidi kakav učinak on ima i koliko gura ekipu,neverovatan radnik,bio je pravi blagoslov za njega bežanija iz Sakramenta

Đorđe

pre 2 godine

Bogdan je produkt Duletove i Željkove škole, čija doktrina se bazira na žrtvovanju i podređivanju pojedinaca timskoj igri i rezultatu. Takav pristup igrača gotovo da ne postoji u NBA ligi. Mekmilan je jedan od retkih trenera koji ima sličan pristup i zato on i Bogdan savršeno odgovaraju jedan drugom. Ko prati dugo košarku i ko je razume, može videti kako Bogdan razigrava saigrače, postavlja blokove, kako kretnjama pravi prostor saigračima, dok u odbrani savršeno čita kretnje protivnika, uvek je prisutan na usvajanju. Pogledajte kako je samo zaključao Rouza u drugom poluvremenu poslednjoj utakmici protiv Niksa. O racionalnosti u igri, ne vredi trošiti reči- gotovo da nema izgubljenih lopti i uvek kada je udvojen nađe najbolje moguće rešenje. To su sve stvari koje ne beleži statistika, ali ovaj odnos +/- na velikom uzorku, najbolje govori o tome koliko je bitan igrač. Kada se na sve to doda sigurnih 15-16 pomena uz odličan procenat šuta, jasno se može zaključiti o kakvoj igračini se radi.

PredragDrobnjak

pre 2 godine

Bogi je druga opcija/violina ekipe koja ce najverovatnije uci u najboljih 4 na Istoku,odnosno 8 u celoj NBA.Ako ovo sa Niksima privedu kraju kao sto dosadasnji odnos snaga pokazuje da mogu, ide to sa Filom u 6,mozda i 7 utakmica.Ceka se neki Bogijev rekord, neka sacuva to za polufinale, nadam se i samo finale protiv Netsa ili Baksa, bilo bi lepo videti 40 poena Hardenu u facu i prolaz dalje.No,sacekajmo prvo cetvrtak, pa ako prodju kasnije sta bude bude, sa Mekmilanom definitivno imaju cemu da se nadaju.Hemija u ekipi je odlicna, trio Tre - Bogi - Kolins pogotovo.Kolins je strasan igrac.

Oskar de La Penja

pre 2 godine

Bogiša igra ko mator,ko nije gledao neka odgleda neku utakmicu Atlante i vidi kakav učinak on ima i koliko gura ekipu,neverovatan radnik,bio je pravi blagoslov za njega bežanija iz Sakramenta

goblin

pre 2 godine

Sjajan za sada u plej ofu.Atlanta će naravno proći Nikse, 4:1 ili 4:2,nebitno... A onda protiv Filadelfije može da bude jako zanimljivo.Kapela može koliko toliko da se "pobije" sa Embidom, a sa druge strane Simons sa svojom vrhunskom odbranom može da zaustavi Janga.Bogdan će morati da uzme više odgovornosti u napadu i njegov učinak u toj seriji biće možda ključ u borbi Atlante za prolaz u finale istoka.

pravdoljubiv po prirodi

pre 2 godine

Kakav doktor, kako iskusno igra u odnosu na njihove zverke. Neverovatno kao ja kad bih igrao protiv nekog iz sedmog razreda ?

111

pre 2 godine

To je ono, kada mrzitelji pogledaju 12 poena a sve ostalo ne shvataju jer nemaju pojma. Medjutim kada je BB postizao 32 ili 28, 25 poena, ti isti su pricali kako trosi lopte? Prema tome, jasno je kako BB igra a jasno je da se samo nasmejem kada citam slicne komentare pljuvaca. Samo Bogi nastavi tako a verujem da moze jos bolje. A kada mu se zalomi mec da svaki sut udje, neki ce da se hvataju za glavu..

Optimus Prime

pre 2 godine

Koliko je Bogdan unapredio igru, govori cinjenica da su Milvoki baksi hteli da ga dovedu jer im nedostaje takav igrac. Mozda se sastanu u finalu Istoka.

niko kao ja

pre 2 godine

Svaka cast Bogdanu i njegovom treneru koji je shvatio kako da izkoristi ono u cemu je Bogdan dobar. Videcemo tek koliko je dobar protiv Filadefije, pogotovo ako ga budu cuvali Toby ili Simmons. Ako ga Curry cuva, ili ako 76ers igraju zonu, ima sanse do ponovo izgleda ko razbijac. Knicks-i i nisu bas neki tim.

Pop

pre 2 godine

Bogdan je unapredio igru u odbrani i zato je vazno da je u igri. Atlanta igra slabo odbranu i cesto se desi da Bogdan ispada ali to nije do njega ili bar ne u potpunosti. Jang uopste ne igra odbranu, ne preuzima i krece se dosta divlje otvarajuci prostor. Bogdan ne bi trebao da reaguje na te finte kada igrac trci pa kao stao bi da sutne. Uvek ispada posle takve finte a vidi se da taj ide prebrzo da bi stao i sutnuo. Cak i kada bi , Bogdan ima duge ruke i stigao bi da smeta ili blokira. Noije to kros over neko obicno brzo ulazenje sa malom zadrskom sto svi u NY rade. Za sve bekove u Atlanti je i ovako u poredjenju odbrambeno odlican.

fan(atik)

pre 2 godine

ono što ljudi ne žele da uzmu u obzir kad pričamo o našima u NBA je da je mnogo, mnogo teže evropskim bekovima (sa manjkom melanina) da uspeju u NBA. spisak onih koji su bili bitni (bili među boljim igračima u playoff ekipi) je Marčiulionis, Petrović... i to je to. Bogdan nije na tom nivou (ne još), ali je od sebe napravio nesumnjivo odličnog NBA igrača, što je već uspeh.

kaokakao

pre 2 godine

ma jok bre, navijači kluba iz železnika kažu da on nema pojma!
(Vladimir Matić, 31. maj 2021 15:24)

A koji je vama? Bavite se svim i svacim osim Partizanom. Godinama ne igrate Evroligu, nikad gori u ABA ligi a vi se bavite Zvezdom i bivsim igracima. Okrenite se sebi, bolje bi vam bilo. A ako neko komentarise Bogdana, u cemu je problem? On je igrac Atlante, ne Partizana, a u Partizan ce se vratiti samo ako ga vise ne bude niko htio , isto kao Novica. Novica je pokusao i u Bambergu, Megi, pa onda u Trabzonsportu, i kad nije imao vise kud, dobar je i Partizan , malo cu se lupati u grudi i glumiti velikog Partizanovca.

Super Barski

pre 2 godine

Kako stvari sada stoje,sve smo blizi seriji Atlante i File.
Mislim da ni tu Atlanta nije bez sansi.
U glavi su mi vec mechapovi izmedju igraca,ko ce koga da cuva.
Treja bi vjerovatno morao da juri Kari,ne vjerujem da bi Simonsova koljena izdrzala one Jangove promjene ritma,a tek ne bi mogao da ga stigne.Bogdana vjerovatno Grin.Mislim da bi mu lakse pao defanzivno od Rouza,jer covjek u svakom mecu kampuje na trojci,dok Rouz je nepredvidiji,brzi,tezi za cuvanje,malo za dva,malo ulaz,malo trojka.Bogdan je gubio dosta snage jureci ga,pa i ne cudi sto je gubio sut u nekim mecevima.Kolins na Harisa,Simons na Hantera,Kapela na Embida.
Ali Dok Rivers je dobar trener,bolji od Tiboda.Izmislice nesto.
Mislim da Atlanta ima raznovrsniju klupu,i da tu imaju malu prednost,dok Fila ima ipak Embida i Harisa,jaki su realizatori,Embid jak i defanzivno.
Mislim,da bi i u ovoj seriji ako dodje do nje dodje klupa mogla da odigra veliku ulugu.
Al da sacekamo jos jednu pobjedu Atlante,nadam se vec u Medisonu.
Treju partibrejkeru bi bolje bilo da taj mec igra sa nekom kacigom,kao Valentino Rosi.
Da sacekamo jos malo..

Phoenix

pre 2 godine

Koliko je Bogdan unapredio igru, govori cinjenica da su Milvoki baksi hteli da ga dovedu jer im nedostaje takav igrac. Mozda se sastanu u finalu Istoka.
(Optimus Prime, 31. maj 2021 16:45)

Bez preterivanja ali mislim da nema tima u NBA koji pretenduje na prsten a da ne bi zeleo da dovede Bogdana. On je ona karika koja nedostaje. Da igra pored 2-3 zvede, u zavisnosti od potreba sa klupe ili kao starter.

mata iz banata

pre 2 godine

Nema potrebe da nas toliko ubeđujete da je Bogdan vrlo bitan igrač Atlante. To je jasno svakom ko bar malo prati košarku, a onima koji žive za košarku i od košarke je to kristalno jasno. Pravi je X-faktor, i u ovoj seriji, ali i za ulazak u plejof. Da nije Bogdan odigrao ovako kako je igrao u poslednja 2 meseca Atlanta ne bi ni videla plejof, a kamoli 1/2 finale konferencije, iako ovo drugo još nije odrađeno, ali sa Bogdanom je sasvim izvesno. Možda na kraju bude i puno više, nego što su se u Atlanti, uopšte, nadali i sanjali. Jedan od retkih igrača u NBA koji nema slabu tačku. Jedina slaba tačka mu je desno koleno.

donko

pre 2 godine

(Ostin A, 31. maj 2021 20:42)

Ništa nije izvučeno iz konteksta i nema tu šta da se misli i daju subjektivna mišljenja.

Evo tačnih i preciznih podaataka kada je +/- u pitanju.

Atlanta u postavi :

sa Bogdanovićem +62…..bez -41 …………sa Jangom +35…bez -14……….sa Kapelom +31…bez -10……….sa Kolinsom +23……bez -2………..sa Hanterom +15…..bez +6……..itd .

Uz to, jedini je igrač koji je na sve 4 utakmice bio u + (+17, +5, +11, +29).

Bogdanović nije najskuplji igrač Atlante. Trenutno, najskuplji igrač Atlante je Galinari sa 20.475.000,00 dolara po sezoni, posle njega idu Kapela i Bogdanović sa po 18 miliona, Toni Snel 11,5 miliona……….

prijatelj

pre 2 godine

U regularnom delu sezone New York je bio u prve tri ekipe koje su igrale najbolju odbranu u ligi. Atlanta to dobro resava. Bogdan ima iskustvo u plejof mecevima, stane na loptu igra racionalno.Ako ga ne ide sut, radi druge korisne stvari. Ne srlja. Jang sa druge strane pravi tu potrebnu razliku za pobedu. To je i trener uvideo i zato se trudi da uvek jedan od njih dvojice bude na terenu.

Gug

pre 2 godine

Omg kakve gluposti pa ne igra on sam, kad nije u igri izadje još neko u medjuvremenu ne može to tako da se gleda koji god da je igrač u pitanju, nije ovo tenis

777

pre 2 godine

(Super Barski, 31. maj 2021 20:38)

U prvoj nije dao 14 poena nego 18 kao i u drugoj utakmici. U trecoj 15 i cetvrtoj 12. Ukupno 63 poena ili 15,75 prosek. 24 skoka u 4 utakmice, 6 po utakmici i 3,5 asistencija po utakmici.Pozz..

Super Barski

pre 2 godine

Jos cekam Bogdanov dobar ulazak u mec,onaj pravi sa par pogodjenih trojki(drugi mec ipak nije bio to iako je dao 14 poena u prvom).
U svakom do sada pocinjao je sa promasajima(dolje u postu naveo sam da je imao i dosta jaku defanzivnu ulogu,i dosta se umarao defanzivno,ali u napadu je(kad nema Janga) pored suterske,imao i ulogu da na neki nacin bude gejm kontroler,da saigraci ne pocnu da divljaju).Da bira igraca u napadu,u najboljoj poziciji za sut,brzo nadje igraca na mismechu,il za igru dva na dva.
Dakle,bio je nesto kao trener na terenu,da se kojim slucajem Atlanta ne pretvori u Sakramento 2.
Poprilican kompliment od strane strucnog staba Atlante i Mekmilana,nema sta.
E kad bi upale prve trojke koje odapne,imali bi pravu zurku od meca.Takav mec ocekujem u nekoj od sledecih koje budu igrali.
Znam sam da u nekim ranijim postovima naveo da za te prve suteve koje je uzimao da su bili teski,ali kako je serija odmicala vidio sam da su ga igraci niksa rijetko zaboravljali i pustali na sut iz lakih pozicija,kao Kolinsa,ili Galinarija(sa njima su izgleda rijesili bili da se kockaju,sa Bogdanom nisu smijeli).

Super Barski

pre 2 godine

777
Bez uvrede,pomenuo sam drugi mec u postu,dao je 14 poena u prvom poluvremenu,kao sto sam i naveo.
Znam za njegove prosjeke ,pratim redovno stats,ali greske mogu da se dogode i pored toga,pored slovnih kad je duzi komentar.
Pozz

Dex

pre 2 godine

Ta statistika dosta vara. Bogdan igra prosecno u smislu da nsit ane radi sem gadjanja trojki kao i ceo tim Atlante osim Junga. Losu kosarku igraju. Tu da je bilo koji suter davao bi toliko. NJegovo je da sutne 7-8 trojki po mecu i to je to. OStalo je vezanoz a odbranu.

Ostin A

pre 2 godine

Malo je sve izvučeno iz konteksta, u NBAu se uglavnom smenjuju postave. Bogdanović igra 90% vremena kada i Trej Jang, Kolins i Kapela.

Naravno, ovo samo znači da sa njim funkcionišu na parketu fenomenalno, uostalom Bogdanović je fenomenalan, a i najskuplji igrač ekipe. Ali da se po tome izdvaja od ostatka prve postave, nije istina.

Dex

pre 2 godine

Ta statistika dosta vara. Bogdan igra prosecno u smislu da nsit ane radi sem gadjanja trojki kao i ceo tim Atlante osim Junga. Losu kosarku igraju. Tu da je bilo koji suter davao bi toliko. NJegovo je da sutne 7-8 trojki po mecu i to je to. OStalo je vezanoz a odbranu.

kaokakao

pre 2 godine

ma jok bre, navijači kluba iz železnika kažu da on nema pojma!
(Vladimir Matić, 31. maj 2021 15:24)

A koji je vama? Bavite se svim i svacim osim Partizanom. Godinama ne igrate Evroligu, nikad gori u ABA ligi a vi se bavite Zvezdom i bivsim igracima. Okrenite se sebi, bolje bi vam bilo. A ako neko komentarise Bogdana, u cemu je problem? On je igrac Atlante, ne Partizana, a u Partizan ce se vratiti samo ako ga vise ne bude niko htio , isto kao Novica. Novica je pokusao i u Bambergu, Megi, pa onda u Trabzonsportu, i kad nije imao vise kud, dobar je i Partizan , malo cu se lupati u grudi i glumiti velikog Partizanovca.

Gug

pre 2 godine

Omg kakve gluposti pa ne igra on sam, kad nije u igri izadje još neko u medjuvremenu ne može to tako da se gleda koji god da je igrač u pitanju, nije ovo tenis

Đorđe

pre 2 godine

Bogdan je produkt Duletove i Željkove škole, čija doktrina se bazira na žrtvovanju i podređivanju pojedinaca timskoj igri i rezultatu. Takav pristup igrača gotovo da ne postoji u NBA ligi. Mekmilan je jedan od retkih trenera koji ima sličan pristup i zato on i Bogdan savršeno odgovaraju jedan drugom. Ko prati dugo košarku i ko je razume, može videti kako Bogdan razigrava saigrače, postavlja blokove, kako kretnjama pravi prostor saigračima, dok u odbrani savršeno čita kretnje protivnika, uvek je prisutan na usvajanju. Pogledajte kako je samo zaključao Rouza u drugom poluvremenu poslednjoj utakmici protiv Niksa. O racionalnosti u igri, ne vredi trošiti reči- gotovo da nema izgubljenih lopti i uvek kada je udvojen nađe najbolje moguće rešenje. To su sve stvari koje ne beleži statistika, ali ovaj odnos +/- na velikom uzorku, najbolje govori o tome koliko je bitan igrač. Kada se na sve to doda sigurnih 15-16 pomena uz odličan procenat šuta, jasno se može zaključiti o kakvoj igračini se radi.

Ostin A

pre 2 godine

Malo je sve izvučeno iz konteksta, u NBAu se uglavnom smenjuju postave. Bogdanović igra 90% vremena kada i Trej Jang, Kolins i Kapela.

Naravno, ovo samo znači da sa njim funkcionišu na parketu fenomenalno, uostalom Bogdanović je fenomenalan, a i najskuplji igrač ekipe. Ali da se po tome izdvaja od ostatka prve postave, nije istina.

fan(atik)

pre 2 godine

ono što ljudi ne žele da uzmu u obzir kad pričamo o našima u NBA je da je mnogo, mnogo teže evropskim bekovima (sa manjkom melanina) da uspeju u NBA. spisak onih koji su bili bitni (bili među boljim igračima u playoff ekipi) je Marčiulionis, Petrović... i to je to. Bogdan nije na tom nivou (ne još), ali je od sebe napravio nesumnjivo odličnog NBA igrača, što je već uspeh.

Super Barski

pre 2 godine

Kako stvari sada stoje,sve smo blizi seriji Atlante i File.
Mislim da ni tu Atlanta nije bez sansi.
U glavi su mi vec mechapovi izmedju igraca,ko ce koga da cuva.
Treja bi vjerovatno morao da juri Kari,ne vjerujem da bi Simonsova koljena izdrzala one Jangove promjene ritma,a tek ne bi mogao da ga stigne.Bogdana vjerovatno Grin.Mislim da bi mu lakse pao defanzivno od Rouza,jer covjek u svakom mecu kampuje na trojci,dok Rouz je nepredvidiji,brzi,tezi za cuvanje,malo za dva,malo ulaz,malo trojka.Bogdan je gubio dosta snage jureci ga,pa i ne cudi sto je gubio sut u nekim mecevima.Kolins na Harisa,Simons na Hantera,Kapela na Embida.
Ali Dok Rivers je dobar trener,bolji od Tiboda.Izmislice nesto.
Mislim da Atlanta ima raznovrsniju klupu,i da tu imaju malu prednost,dok Fila ima ipak Embida i Harisa,jaki su realizatori,Embid jak i defanzivno.
Mislim,da bi i u ovoj seriji ako dodje do nje dodje klupa mogla da odigra veliku ulugu.
Al da sacekamo jos jednu pobjedu Atlante,nadam se vec u Medisonu.
Treju partibrejkeru bi bolje bilo da taj mec igra sa nekom kacigom,kao Valentino Rosi.
Da sacekamo jos malo..

niko kao ja

pre 2 godine

Svaka cast Bogdanu i njegovom treneru koji je shvatio kako da izkoristi ono u cemu je Bogdan dobar. Videcemo tek koliko je dobar protiv Filadefije, pogotovo ako ga budu cuvali Toby ili Simmons. Ako ga Curry cuva, ili ako 76ers igraju zonu, ima sanse do ponovo izgleda ko razbijac. Knicks-i i nisu bas neki tim.

pravdoljubiv po prirodi

pre 2 godine

Kakav doktor, kako iskusno igra u odnosu na njihove zverke. Neverovatno kao ja kad bih igrao protiv nekog iz sedmog razreda ?

Pop

pre 2 godine

Bogdan je unapredio igru u odbrani i zato je vazno da je u igri. Atlanta igra slabo odbranu i cesto se desi da Bogdan ispada ali to nije do njega ili bar ne u potpunosti. Jang uopste ne igra odbranu, ne preuzima i krece se dosta divlje otvarajuci prostor. Bogdan ne bi trebao da reaguje na te finte kada igrac trci pa kao stao bi da sutne. Uvek ispada posle takve finte a vidi se da taj ide prebrzo da bi stao i sutnuo. Cak i kada bi , Bogdan ima duge ruke i stigao bi da smeta ili blokira. Noije to kros over neko obicno brzo ulazenje sa malom zadrskom sto svi u NY rade. Za sve bekove u Atlanti je i ovako u poredjenju odbrambeno odlican.

PredragDrobnjak

pre 2 godine

Bogi je druga opcija/violina ekipe koja ce najverovatnije uci u najboljih 4 na Istoku,odnosno 8 u celoj NBA.Ako ovo sa Niksima privedu kraju kao sto dosadasnji odnos snaga pokazuje da mogu, ide to sa Filom u 6,mozda i 7 utakmica.Ceka se neki Bogijev rekord, neka sacuva to za polufinale, nadam se i samo finale protiv Netsa ili Baksa, bilo bi lepo videti 40 poena Hardenu u facu i prolaz dalje.No,sacekajmo prvo cetvrtak, pa ako prodju kasnije sta bude bude, sa Mekmilanom definitivno imaju cemu da se nadaju.Hemija u ekipi je odlicna, trio Tre - Bogi - Kolins pogotovo.Kolins je strasan igrac.

111

pre 2 godine

To je ono, kada mrzitelji pogledaju 12 poena a sve ostalo ne shvataju jer nemaju pojma. Medjutim kada je BB postizao 32 ili 28, 25 poena, ti isti su pricali kako trosi lopte? Prema tome, jasno je kako BB igra a jasno je da se samo nasmejem kada citam slicne komentare pljuvaca. Samo Bogi nastavi tako a verujem da moze jos bolje. A kada mu se zalomi mec da svaki sut udje, neki ce da se hvataju za glavu..

Oskar de La Penja

pre 2 godine

Bogiša igra ko mator,ko nije gledao neka odgleda neku utakmicu Atlante i vidi kakav učinak on ima i koliko gura ekipu,neverovatan radnik,bio je pravi blagoslov za njega bežanija iz Sakramenta

Optimus Prime

pre 2 godine

Koliko je Bogdan unapredio igru, govori cinjenica da su Milvoki baksi hteli da ga dovedu jer im nedostaje takav igrac. Mozda se sastanu u finalu Istoka.

goblin

pre 2 godine

Sjajan za sada u plej ofu.Atlanta će naravno proći Nikse, 4:1 ili 4:2,nebitno... A onda protiv Filadelfije može da bude jako zanimljivo.Kapela može koliko toliko da se "pobije" sa Embidom, a sa druge strane Simons sa svojom vrhunskom odbranom može da zaustavi Janga.Bogdan će morati da uzme više odgovornosti u napadu i njegov učinak u toj seriji biće možda ključ u borbi Atlante za prolaz u finale istoka.

Super Barski

pre 2 godine

Jos cekam Bogdanov dobar ulazak u mec,onaj pravi sa par pogodjenih trojki(drugi mec ipak nije bio to iako je dao 14 poena u prvom).
U svakom do sada pocinjao je sa promasajima(dolje u postu naveo sam da je imao i dosta jaku defanzivnu ulogu,i dosta se umarao defanzivno,ali u napadu je(kad nema Janga) pored suterske,imao i ulogu da na neki nacin bude gejm kontroler,da saigraci ne pocnu da divljaju).Da bira igraca u napadu,u najboljoj poziciji za sut,brzo nadje igraca na mismechu,il za igru dva na dva.
Dakle,bio je nesto kao trener na terenu,da se kojim slucajem Atlanta ne pretvori u Sakramento 2.
Poprilican kompliment od strane strucnog staba Atlante i Mekmilana,nema sta.
E kad bi upale prve trojke koje odapne,imali bi pravu zurku od meca.Takav mec ocekujem u nekoj od sledecih koje budu igrali.
Znam sam da u nekim ranijim postovima naveo da za te prve suteve koje je uzimao da su bili teski,ali kako je serija odmicala vidio sam da su ga igraci niksa rijetko zaboravljali i pustali na sut iz lakih pozicija,kao Kolinsa,ili Galinarija(sa njima su izgleda rijesili bili da se kockaju,sa Bogdanom nisu smijeli).

donko

pre 2 godine

(Ostin A, 31. maj 2021 20:42)

Ništa nije izvučeno iz konteksta i nema tu šta da se misli i daju subjektivna mišljenja.

Evo tačnih i preciznih podaataka kada je +/- u pitanju.

Atlanta u postavi :

sa Bogdanovićem +62…..bez -41 …………sa Jangom +35…bez -14……….sa Kapelom +31…bez -10……….sa Kolinsom +23……bez -2………..sa Hanterom +15…..bez +6……..itd .

Uz to, jedini je igrač koji je na sve 4 utakmice bio u + (+17, +5, +11, +29).

Bogdanović nije najskuplji igrač Atlante. Trenutno, najskuplji igrač Atlante je Galinari sa 20.475.000,00 dolara po sezoni, posle njega idu Kapela i Bogdanović sa po 18 miliona, Toni Snel 11,5 miliona……….

mata iz banata

pre 2 godine

Nema potrebe da nas toliko ubeđujete da je Bogdan vrlo bitan igrač Atlante. To je jasno svakom ko bar malo prati košarku, a onima koji žive za košarku i od košarke je to kristalno jasno. Pravi je X-faktor, i u ovoj seriji, ali i za ulazak u plejof. Da nije Bogdan odigrao ovako kako je igrao u poslednja 2 meseca Atlanta ne bi ni videla plejof, a kamoli 1/2 finale konferencije, iako ovo drugo još nije odrađeno, ali sa Bogdanom je sasvim izvesno. Možda na kraju bude i puno više, nego što su se u Atlanti, uopšte, nadali i sanjali. Jedan od retkih igrača u NBA koji nema slabu tačku. Jedina slaba tačka mu je desno koleno.

Super Barski

pre 2 godine

777
Bez uvrede,pomenuo sam drugi mec u postu,dao je 14 poena u prvom poluvremenu,kao sto sam i naveo.
Znam za njegove prosjeke ,pratim redovno stats,ali greske mogu da se dogode i pored toga,pored slovnih kad je duzi komentar.
Pozz

Phoenix

pre 2 godine

Koliko je Bogdan unapredio igru, govori cinjenica da su Milvoki baksi hteli da ga dovedu jer im nedostaje takav igrac. Mozda se sastanu u finalu Istoka.
(Optimus Prime, 31. maj 2021 16:45)

Bez preterivanja ali mislim da nema tima u NBA koji pretenduje na prsten a da ne bi zeleo da dovede Bogdana. On je ona karika koja nedostaje. Da igra pored 2-3 zvede, u zavisnosti od potreba sa klupe ili kao starter.

777

pre 2 godine

(Super Barski, 31. maj 2021 20:38)

U prvoj nije dao 14 poena nego 18 kao i u drugoj utakmici. U trecoj 15 i cetvrtoj 12. Ukupno 63 poena ili 15,75 prosek. 24 skoka u 4 utakmice, 6 po utakmici i 3,5 asistencija po utakmici.Pozz..

prijatelj

pre 2 godine

U regularnom delu sezone New York je bio u prve tri ekipe koje su igrale najbolju odbranu u ligi. Atlanta to dobro resava. Bogdan ima iskustvo u plejof mecevima, stane na loptu igra racionalno.Ako ga ne ide sut, radi druge korisne stvari. Ne srlja. Jang sa druge strane pravi tu potrebnu razliku za pobedu. To je i trener uvideo i zato se trudi da uvek jedan od njih dvojice bude na terenu.