Subota, 29.05.2021.

20:30

Jokić se ispromašivao, debakl Denvera

Nikola Jokić odigrao je najlošiji meč ove sezone, a njegovi Denver Nagetsi poraženi su od Portland TrejlBlejzersa 95:115 u četvrtom meču prve runde plej-ofa.

Izvor:

Jokiæ se ispromašivao, debakl Denvera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

191 Komentari

Sortiraj po:

Vlada Calgary

pre 2 godine

@ Aleks,

Cekao sam kraj serije da prokomentarisem, ali nakon ovog preseravanja sudija i debelog navlacenja za Portland usred pete uktakmice nisam izdrzao.

SVAKI blok Portlanda je faul. SVAKI. Pazljivo pogledajte onog kalifornijskog seljacinu Pauela: zadnji napad u prvom poluvremenu faul iz bloka kao kuca - sudije nista. Prvi napad drugog poluvremena ispred sudije sa brojem 29 sa obe ruke odguruje obrambenog igraca - sudije nista. Lilard, Mekalm, Pauel - udaraju po rukama sve zvoni i NISTA im se ne svira. Mekalm odvaljuje Jokica po rukama, sudije naravno nista, Jokic protestvuje i 29 mu daje tehnicku. Ako ovo nije navlacenje ne znam sta je. Ako Portland i prodje Denver, ima da ih pregazi ko god dodje sa druge strane. Jedini ko posteno igra odbanu je Ro-Co. Ovi ostali, uz korektno sudjenje ni 20 min na parketu ne bi izdrazali.

smeh

pre 2 godine

Posle 100 godina ste prenosili meč Denvera i Jokića pa Denver izgubi a Jokić odigra najgoru utakmicu u sezoni, možda čak i u poslednje 3 sezone. Nemojte više:D A Denver pokazao kakva je ekipa, bez Jokića su nula. Mada kada pogledaš ekipu, gomila rukija, igrač od deset dana, MVP Šejkilove emisije što uopšte nije pohvalno, igrač koji je zreo za penziju i na kraju igrač koji zna atraktivno da zakucava i da odigra solidnu odbranu, valjda je i svima jasno da bi bez Jokića i bili na dnu i već sada razmišljali kog igrača da uzmu na draftu. Pravo je čudo, Jokić pre svega, što su uopšte tu gde jesu. Mada ako Jokić opet odigra na MVP nivou kao u prve 3 utakmice imaće opet šansu da pobede i naprave još veće čudo.

hakeem

pre 2 godine

(Aleks, 30. maj 2021 11:33)

Lilard i odbrana ne mogu u istu recenicu.
Nije Lilard lose odigrao, ali ono kako on igra odbranu, ili kako pokusava da je igra je zalosno. Par puta je kao pionir ispao bez potrebe i razloga u odbrani i Portland primio lake poene.
Organizacija napada mu je uzasna, bez lopte je stacionaran. Sve mu se svodi na sut i samo sut. Takvi igraci su dobri do odredjenog stepena, ali takvi igraci nista u karijeri ne osvajaju jer nemaju za to kapacitet, mentalitet.
Kada treba da povuce ekipu on ne moze. McCollum je bolji igrac, ali uvek u senci Lilarda, umesto da on bude vodja ovog Portlanda.
Jedina sansa Portlanda da prodje Denver je da spuste vise loptu na Nurkica, bez obzira koliko Nurkic bio ogranicen u napadu, Jokic je daleko vise limitiran u odbrani. Nece svako vece Portlanda ovako da sluzi sut, niti ce Denver sledecu da odigra ovako uspavano.
Za Portland je mnogo efikasnije i bolje da imaju pleja od 20p 10as, koji ce da razigrava saigrace i igra odbranu, nego igraca kao Lilard koji ce da sutne 30puta na kos protivnika, a u odbrani da se sklanja i gleda kako ga svi olako prolaze.

Aleks

pre 2 godine

hakeem

Ja uvek kažem da je loš u odbrani, ali kad hoće može da igra na pristojnom nivou. Sa tim da je dosta loš od lopte se slažem, to mu je verovatno najslabiji aspekt igre. Ali s obzirom da nije klasičan PG, on odlično organizuje igru.
Ostalo ne bih komentarisala jer se ne slažemo i ne želim a i ne mogu da ti promenim mišljenje. :D Samo ću reći da smatram da ima pobednički mentalitet te da može osvojiti titulu. Pozdrav!

Aleks

pre 2 godine

Super Barski

I ne bili umorni, igraju po 40+ minuta i najveći pritisak je uvek na njima. Međutim, uprkos lošem šutu, Dejm nije odigrao loše kako ovde pišu. Ko je gledao video je da je on bio, kako je neko lepo napisao, konstruktor pobede. Asistencije, skokovi, odbrana... Nego smo navikli da on daje po 35-40p.
Ne slažem se oko ovoga da će šut šetati od ekipe do ekipe, POR generalno ovu seriju šutira dosta dobro, odbrana je njihov najveći problem. Noćas se video pun napadački potencijal ekipe, sa izostankom Dejma... Ma Dejm je jedan od najsimpatičnijih u ligi. :D A Melo je zaista pozitivan lik, vidi se po video materijalima sa treninga. Veliki majstor kog su navijači i organizacija dočekali na lep način i on to uzvraća. Sinoć mu je cela hala skandirala rođendansku čestitku. :) Čovek je godinu dana bio bez kluba, niko ne zna zašto, a evo gde je sad. Ne zaboravi i CJ-a koji je isto kul tip, smiren, Kanter vrlo pozitivan i uvek donosi dobru energiju na parket.
Što se tiče DEN, neće ponoviti ovako lošu partiju, Jokić pogotovo. Ono što ne smeju da rade jeste da ispaljuju ovoliko trojki i nadmeću se sa POR, jer nisu toliko dobri šuterski. Moris i Kampaco moraju nešto (pozitivno) da urade u organizaciji, a i mene čudi da nisu pozivali akcije za Portera. On se mukica sav spetljao...
Ostavih 10 komentara 🙈

Super Barski

pre 2 godine

I dalje mislim,da je MPJ vrhunski suter i da je Gordon bolji za Denver nego Grant(za onu gresku u preuzimanju Dejvisa protiv lejkersa i ja bih ga pozdravio iz fransize,i neka su).
Jokic je organizaciju napada prepustio plejevima,i to u startu nije pravi Denver,onaj opasni Denver,kao sa Marejom,koji kao igra pleja,a sa Jokicem kao organizatorom se pretvara u beka sutera u napadu,pa imas jak ofanzivni potencijal,uz ostale koji mogu da pogode(znam da nema Mareja,nego pominjano je da su jaci u nekim elementima bez njega,sto je van pameti).
Ovo mi je jedina nedoumica u napadu Denvera,a to je,zasto nisu cistili stranu za igru dva na dva Jokica i Portera,gdje ovaj drugi ima prostor i par sekundi za sut na povratni pas Jokica,nego su se svi guzvali na istoj strani.Dobije loptu Jokic,a oko njega svi osim Portera.Dobije Porter a oko njega svi osim Jokica.
U tom smislu sam prozvao plejeve Denvera,jer MPJ nije dobijao lopte na nacin i u vrijeme koje njemu odgovaraju(svi znamo da ne smije da spusti loptu na dribling,i da pusti cuvara da mu pridje blize i izbije loptu iz ruku).
Da rezimiram,i uprostim,Jokic asistira i daje loptu u pravom momentu,a Kampaco i Moris su ovom mecu propustali te prave momente za asistenciju,i napad se pretvarao u seriju teskih i nerezonskih suteva Denvera.

Aleks

pre 2 godine

Kozuki Oden

Ne navijam za Nurkića. Vreme je da to ukapirate i ostavite me na miru. :)

Super Barski

Hvala! 😄 Dobra utakmica, ali ima još da se igra ovde...čekamo G5.

hakeem

pre 2 godine

Denver prolazi Portland tu nema dileme. Ne zato sto Denver ima bolje pojedince, vec zato sto ima boljeg trenera i timsku igru.
Portland je skup indijanaca, gde prednjaci Lilard, lazna zvezda koja poput P.Georga nestaje svake godine u playoffu kada je najbitnije. Opet je McCallum spasao Portland, po obicaju, i umesto da taj covek bude prva violina Portlanda, Lilard je taj koji mu krade slavu.
Kada je Ja Morant dosao u ligu, pisao sam da Portland treba dati Nurkica i Lilarda za Moranta i M.Gasola. Bio bi to sjajan trejd za Portland, koji sa Lilardom najvise sto moze moze do II kruga playofa i to je to.
Portland godinama nema krilnog centra, ima dva losa centra, nema tu unutrasnju igru i ne trazi je jer Lilard mora da prangija trojke sa 10m.
Denver je najslabiji pod kosem, i ko ih tu napadne zavrsio je pola posla.
Ono sto Denveru ide na ruku je cinjenica da skoro nema ekipe u ligi koja svoju igru forsira na centru, cak ni Finiks kome je najbolji igrac u playoffu Ayton igru i dalje bazira na sutu Bukera sto ekipu vodi u propast.

Majami je sezonu zavrsio kako je i poceo, ocajno. J.Butler katastrofalan ove godine, trener Majamija pogubljen. Jednu utakmicu Bjelica mu igra 20min, drugu ne igra. Bekovi Robinson i Hero neprepoznatljivi.

Super Barski

pre 2 godine

Aleks
A pazi sad,ovaj objavise poslije par minuta.
Jokic i Lilard,bas preumorni,mali razmak izmedju dva meca,i rani termin.
Lilard i Melo su daleko najsimpaticniji u portlandu i kao igraci i kao osobe.
Kontra primjer mi je Pauel,stalno nesto gundja i glumi neku napaljenost.On je rijesio mec.
Na komentarima koje sam pisao a nisu objavljeni kad su vec svi poceli da pricaju o lejkersima i polufinalu konf. da je serija mozda samo na polovini,i da sut seta od ekipe do ekipe.
I sad to mislim,Portland nema sanse da ponovi ovakav sut u sledecem mecu,denveru kontra, sve ispadalo.
Krivci(plejevi) u denveru,nisu odigrali nijednu akciju za Portera.
Nije da on nije grijesio,al morali su da probaju da ga razigraju.
Jokic je samo covjek,da napomenem za ove koji ga prozivaju.

Super Barski

pre 2 godine

Aleks,
Samo tebi da uputim cestitke na pobjedi portlanda.
Mnogo komentara mi ne objavljuju ovi strucnjaci koji pustaju komentare,a ja se ubih od pisanje,nit su uvrijedljivi,nit sta drugo,pa bataljujem.
Pozz

Dragan Feliks

pre 2 godine

Potpuno zaslužena pobeda Portlanda. Kvalitet rostera je najzad došao do punog izražaja. U prve 3 utakmice je Nikola vanserijskom ofanzivom to nekako peglao, a njegovi procenti su bili nestvarno pogotovo što je 80% šuteva uzimao bez direktnih asistencija. E večeras u prvih nekoliko napada mu nisu dosuđena nekoliko evidentnih prekršaja (takav su kriterijum zauzele sudije, nije Denver drastično oštećen) i ušao je u seriju promašaja. I šta se desilo, Denver se raspao jer se najbolje videlo da Denver nema drugu violinu (Marej nedostaje, a MPJ realno nema taj kvalitet). Na drugoj strani Lilard nikad lošiji ali CJ, Pauel, Nurkić pa čak i Karmelo to ispeglali. Šta ostaje, da Nikola ponovo zaigra i iznad svojih mogućnosti a ostali koliko toliko isprate. Jer večeras defanzivna i nije bila toliki problem koliko ofanziva. Jer igra sa Kampacom je pročitana, Moris nije u formi i jedina koliko tolika opasnost spolja ostaje Rivers a njega mogu sačuvati. Zato im je neophodan bar jedan od dvojice povređenih bekova (Barton ili Dozier) kako bi koliko toliko raširili igru u napadu i ostavili prostora Nikoli, Gordonu i MPJ da ispod obruča probaju da izdominiraju. Čestitke Portlandu, idemo dalje.

Mariborcan1970

pre 2 godine

Eto, konačno se je dogodilo da je Joker odigrao slabo, ali... Gdje su bili i šta su radili ostali? Prava ekipa mora da se izvuče i kada najboljem igrču ne ide. Portland uopšte nije slaba ekipa i trebat će još dosta napora da se prodje dalje. Denver svakako može izbaciti Portland!

TangoBravo

pre 2 godine

Portland he dobro balansirana ekipa. Denver bez Jokića bi teško ušao u završnicu. Ako Jokić odigra svoj meč kako treba Denver ima neku šansu. Dalje manite se nacionalističkog navijanja. Jokić i Nurkić su u dobrim odnosima. To se vidjelo kod nešto žešćeg Jokićevog faula nad Nurkičem gdje se vidjelo da je Jokiću bilo žao i neprijatno. Nukić igra onako kako Amerikanci vole. Čvrsto uz kontakt. Pikenrol mu je odličan a ima i dobar izbor. Tijelom u bloku je fantastičan. Jokara je za mene još uvijek MVP i to je druga dimenzija. Uticaj obojice na igru svojih timova je ogroman i svi treba da budemo ponosni. Kao što sam rekao bez Jokića nema Denvera. Bez Nurkića Portland može ali kad igra Nurkić kako treba ostali igrači su mnogo relaksiraniji i igraju nekako ljepše. OK možda sam subjektivan. Naravno da jesam a ko nije :)

Milan Kosanovic

pre 2 godine

Ja iskreno ne pamtim losijeg Jokica. Iskreno gledao sam do momenta kad je u 3/4 promasio trojku i vise nisam mogao. U prvom poluvremenu nije bio u hali uopste. Jedan na jedan nije mogao da odbrani nista, kasnio iz picka na preuzimanje, nije gradio skok uopste. Nije mi jasno zbog cega ga je Meloun i drzao u igri. Bice valjda bolji u sledecoj. Ustvari bice sigurno bolji, losije od ovoga ne moze.

GanDra Šajkaš

pre 2 godine

Ok, jeste Jokic odigrao katastrofa. Ali niko ne pise da je i Lilard isto tako lose odigrao. Sredinom trece certvrine imao je 1/9 sut iz igre....
E sad, to sto Portland ima veci broj dobrih igraca, sutera.... Ima igrace koji mogu da guraju tim kad jednom ne ide. Za Denver se to ne moze reci. Ispalo je da je Jokic Denver. Jedan covek jedan tim. I onda se desi jedna ovakva losa utakmica.
I dalje verujem da Denver(Jokic) mogu da lje

bmiles

pre 2 godine

Prvo nisam gledao utakmicu jer sam znao da ce Portland pobediti.Drugo rekao bih po komentarima da su to i igraci Denvera znali!? Trece kad MVP NBA ima lose vece neznam sta ste ocekivali!? Jokic je ne samo umoran on je izmozden bez kapi krvi kako rekose mnogi komentatori! Pored svega u preostale 3 utakmice Denver igra kod kuce pa je realno da pobedi obe.Ali i ovo je za mene veliki uspeh u ovoj sezoni imati MVP igraca koji vodi uprkos povredama 3 startera.Upravo gledam razvaljivanje Vasingtona od strane File a Milvoki je ekspresno postlao na pecanje proslogodisnjeg finalistu Majamija! Ocigledno da su eliminacije Majamija uskoro i Vasingtona pokazatelj koliko je Zapadna divizija jaca od Istocne.Dok na Zapadu svie ekipe su kurentne na Istoku vec dve odlaze sigurno na kupanje i suncanje! Eto taj favorit Embid rastura jer nema ko da ga spreci sa Istoka da tako dominira.Zato je Nikola ovogodisnji MVP,mogu samo zamisliti kako bi on "harao" da igre na Istoku!?

Kozuki Oden

pre 2 godine

Do prvak 2:4
Ajde da se ne pravimo Englezi i da lazemo sebe da Jokica svi vole u Srbiji iako je cinjenica da ga dosta ljudi ne voli ovde.

Hepek
Ljudi ovde ne vole Portland i napadaju Aleks iz jednog razloga:
- jusuf nurkic.
jusuf je covek koji ocigledno mrzi Srbiju, zato se svi pitaju kako je moguce da neko navija za jusufa kada igra protiv Srbina...

z’brda

pre 2 godine

MPJ je šutnuo 3 puta za celu utakmicu, ej?! Pogodio je jednu trojku i to je to. Pa, ne može se tako u play-off kao drugi strelac ekipe, frajeru.

Pad koncetracije.

pre 2 godine

Vidim mnogima nije jasno zasto je Jokara odigrao lose?
Gledao sam proslu utakmicu onaj podmukli udarac odpozadi Kantera mene je zaboleo i rekao sam da vise necu da gledam jer sam bio ubedjen da su ga povredili,mnogo ga bre tuku ,ono je zalosno,onaj udarac je bio za suspenziju .
Vrlo moguce da je ostavilo traga ipak je to glava,oci i mozak,mislite da ona turska majm.....a ima laganu ruku?Sramota.Molim vas objavite komentar.

Denis

pre 2 godine

Mislim da je logicno da Portland dobije makar 1 mec od 2 kod kice protiv Denvera. A obzirom da su ih dobili proslu, ocekujem izjednacenje. Previse dobar tim ima Portland, a Denver je nekompletan. Prema mom skromnom misljenju, Portland je toliko jak, da kad bi samo rotirali Jokica i Nurkica, uzeli bi titulu. Jokica upariti sa 2 takva beka-sutera kao sto su Lillard i McCollum bi bila fantazija.

-
Da, imao bi 15 asistencija i 5 poena po utakmici. Jer ovi nikome ne daju loptu...


Vjeruj da mu je bolje u denveru. Jokicu treba tim koji igra timski a ne 1 na 1 fazon.

Tripl-tripl

pre 2 godine

Telesna gromada, koja "živim mesom" gura i obara oko sebe sve, dok ulazi u reket i ondda skoči tri cantimetara i "zakucuava" frljoku smešnom pozom, a Džordan je sedam metara leteo ka košu i onda je to bilo zakucavanje "loco-loco".

WillyWonka

pre 2 godine

Ne treba sad pljuvati Jokića, vidi se da je umor uzeo danak. Ne bih rekao da su ga nešto jače čuvali nego obično, iako je Nurkić bio jako dobar večeras. Jednostavno, Jokić nije pogađao ono što obično pogađa zatvorenih očiju. A gdje su drugi junaci. Doslovno, niko iz Denvera nije došao na utakmicu.
Ali igra se na 4 pobjede, svašta će još biti, čudne su ovo ekipe.

Nba portland

pre 2 godine

Lilard ocajan a Portland dominirao. To pokazuje koliko je zapravo jak tim Portland. Pauel, Kovington, Karmelo, Sajmons. Izuzetni epizodisti.

@bskfan jos jednom pokidal analizu

Ako citas imam pitanje, da nisi iz Borce mozda?

steva

pre 2 godine

Mozda ce zvucati smesno , ali da je Jokic pogodio 3 u prvom napadu drugog poluvremena , bili bi 7 u minusu i moglo bi se igrati . Ovako , u sledeca dva napada Prtlanda je ubacio 6 poena , -16 , i to je bio pocetak kraja . Sto puna ponovoljena istina , u playoffu moras da pogadjas otvorene suteve , bar u pristojnom procentu , ako mislis da pobedis . Inace , nemas nikakvu sansu .
Za Denver je tragicna jedna cinjenica , da je najlosiji Jokic ove sezone opet bio najbolji igrac njihovog tima .
Tragedija je jos veca u tome sto je taj mali Porter , koji bi kao trebao da povuce kad Jokica stane , potpuno nestao .
Unapred sam znao da ce on imati problema u playoffu i da ce mnogo teze dolaziti do suta . Pridjes mu blizu , da ne moze lako da sutne , nateras ga da spusti loptu na zemlju ...i resio si ga .
Slicna prica je i sa velikim povecanjem Gordonom , koji je za onog Granta od prosle godine pola igraca ...
Nista , razbili ih , razvalili ih , Jokic odigrao lose (i u odbrani) ...a Denver ne postoji kad Jokic igra lose .
Valjda ce biti bolje u 5 utakmici , nadam se .Jokic ce odigrati dobro , mogu da se kladim u napred , a za ostale ne garantujem .

Aleks

pre 2 godine

Hepek

Tako je, uvek lepo skockana ekipa sa sjajnim igračima, ali takođe uvek fali to nešto da dođu do prstena. I čovek ih samo još više voli i podržava, kao i zbog toga što furaju taj underdog mentality :D Kad je Dejm došao, mnogi su bili skeptični i verovalo se da više nema šansi za titulu, da će nade potonuti sa Olridžom. Međutim, evo 8 sezona za redom se igra plej of i Dejm veruje da može doneti prsten u Portland, a i mi se trudimo da verujemo sa njim.
Ne znam šta da kažem, hvala na tako lepom komentaru... :) Nisam trenirala nikad, samo volim košarku. Ako nekad oštrije odgovorim to je zato što ljudi znaju da isprovociraju i onda idem u defanzivni stav, inače se trudim da ne vređam suprotnu stranu a ni one koje podržavam, kada gube. Veliki pozdrav!

Srpce

pre 2 godine

20 razlike za Portland. Upamtite ovaj moj komentar.
(Srpce, 29. maj 2021 15:47)
Tacno u centar. Kao onomad kad vam rekoh koliko ce Batler da postigne poena i postignu toliko. Kao kad vam rekoh da nije Joka bio strasan u prva tri meca koliko su oni i sudije mu doyvolili da budyi poene.
I nocas hladan tus. Ona igra Nurkica koju je uvijek igrao protiv njega. Zaboravili ste koliko puta Bosnian bear owned him.

Laki

pre 2 godine

Uz loš šut Lilarda, on je konstruktor ove pobede. Sva pažnja je na njemu i pritisak odbrane Denvera, uključujući i Nikolu koji je često daleko od svog koša izlazeći i udvajajući. To su odlično iskoristili, pre svih Pauel i Mekalum. Za Denver je bolje da on sipa do besvesti kao u drugoj utakmici, a sa Gordonom na njemu kad zatreba, jer su onda ostali bez ritma i šuta. Naravni i Nurkić je bio odličan, tek da nam Melbourn svrši i ono Hrvatijanče što se posprdno potpisuje. Na njihovu žalost, Nikola će biti MVP uz svu njihovu stručnu negaciju, a sa Denverom šta bude, iovako je otpisan bez Mareja.

tom

pre 2 godine

Obozavam Bogdana. Nikada pljuvanje u njegovom smeru. Ponekad neka konstruktivna kritika + u pravu si za neke ovde ALI ovo je vest o Denveru i Portlandu.
(Pera Ždera, 30. maj 2021 00:00)

Stvarno. Ti nam kažeš, koji na vesti o Atlanti i Bogdanu pišeš romane o Denveru i Jokiću.

Čovek se samo pitao, ako se Porter uplašio ove pozorišne atmosfere i publike u Portlandu, kako bi onda reagovao u onoj ludnici Medison Skver Gardena, gde je atmosfera puno sličnija atmosferi na utakmicama Pao-Oly, nego na NBA utakmicama.

roko

pre 2 godine

Nurkic i Lilard izdominirali veceras. Ovo je blamaza Denvera evo gube trenutno 30 razlike pri kraju trece četvrtine.Nikad gori. Ja ne vidim kako Portland moze da izgubi ovu seriju.
(Izbor, 29. maj 2021 23:54)

Lilard "snajper" izdominirao??? Šut iz igre 10%...1 ubačaj iz igre za 31-32 miinuta provedena u igri.

stranger

pre 2 godine

Mr_Melbourne alias Srpce je godinama poznat kao hejter svakog uspesnog srpskog sportiste a poseban pik ima na Jokica i Djokovica. Tu je jos par njih koji su promenili nickove, cak i pol, ali cud ne.

Do prvak 2:4

pre 2 godine

@ dex

Pola tih komentara sto pljuju po Jokicu dolaze iz Lijepe njihove.

Najveći uspijeh HR košarke - Nikola Jokic postigao manje od 20 poena na jednoj utakmici.

KRUNSKA

pre 2 godine

Ok, odigrao je lose. Odigrao je kriminalno, kao uostalom i ceo tim, na celu sa Melounom. Pa sta? Osnovni problem - BEZ energije i zelje. Ovo je plej of, normalni su i ovakvi momenti i utakmice... Suludo vreme odigravanja (ok, kako Denveru, tako i njima), vec su napravili brejk sto je izpunjenje plana pred koji su posli na ovaj dvomec, i svakako snazna REAKCIJA Portlanda, jer sa ovim porazom (3-1) bi bili de fakto eliminisani... Nekada je mozda i bolje pustiti ove da se "izduvaju", u Denveru ce biti potpuno druga situacija! Jos par zapazanja - Nurkic je odigrao fenomenalno, u oba pravca, sa "osvetnickom" energijom, Pauel kao drogiran... i Jokic i Lilard u razumljivom padu, jos ce se "cerati" u narednim mecevima. Kampaco nemocniji nego ikada u dresu Denvera, a igru i uopste sliku koju odaje onaj decak (Porter) na terenu veceras, mogu samo uporediti sa nekim srednjoskolskim polufinalom, kada njemu, "najvecoj zvezdi" tik pred utakmicu njegova devojcica (17g) kroz suze pokazuje pozitivan test na trudnocu... pogubljen u svemiru i prostoru. Bice bolje, nije ovo nista...

Gde ja živim

pre 2 godine

E moj Denvere, sve voliš na teži način. Čist mazohizam.

Kakva je utakmica po meni dovoljno pokazuje činjenica da najveću energiju u Denveru pokazuje deda Milsap, malo Kampaco, donekle Moris i to je otprilike to. Kod Blejzersa CJ mnogo produktivniji, mnogo manje troši vreme, mala potrošnja lopti i odmah bolje. Pauel ubio. Neverovatna energija, ne može čovek da promaši. Nurkić jako dobar u oba pravca. Lilard očajan u šutu, ali bar nije previše forsirao nego se okrenuo razigravanju.

Kod Denvera Gordon fizikalije zaboravio u svlačionici. Udaviše ga u svakoj situaciji pa makar bio 10 cm od koša. Grin ništa.

Nikola baš loš večeras. Mnogo je brzao i hteo sve odjednom. Jeste ga Nurkić solidno čuvao, ali opet kao da se Nikoli nije igralo. Previše ishitrenih poteza. No dobro, mora i to da se desi. Imao je jednu ovakvu prošle godine protiv Gobera pa su svi poleteli kako ga je Rudi razbio, a posle znamo šta je bilo. Loš dan na poslu i to je to. Idemo dalje. Moglo je lakše, ali šta da se radi.

Laku noć narode.

norman

pre 2 godine

Mislim da je doslo vreme da Lilard odlepi i zatrpa Denver sa 45-50 poena..za pobedu Portlanda.
.
(imam takav osecaj, 29. maj 2021 20:45)

Prvi deo želje ti se ostvario, jer je Lilard stvarmo igrao kao da se najeo bunike i "odlepio". Za drugi deo češ morati sačekati...do naredne utakmice, verovatno.

NBA live

pre 2 godine

Stavim na pocetku utakmice da ce biti poraz od 25 i svi mi redom roknu minuse,jel vi ljudi stvarno mislite da je bilo moguce da Denver dobije i ovu?Pogledajte bekove Portlanda a pogledajte bekove Denvera pa realno recite ko je bolji,iskreno navijam za Denver iz sveg srca ali ako dobjju Portland u seriji to ce biti cudo!

M

pre 2 godine

Što pre da Denver leti iz playoff, više vremena da se Jokić pripremi za Olimpijske Igre. Mnogo mi je bitnije da naša zemlja osvoji medalju nego da se neki Denver gura napred. Niko živ nije čuo za Denver do pre 3 godine a kamoli navijao za njih. Odjednom svi Srbi navijaju za "grumenje". Ovako je bilo loženje na Sakramento pa ga sad niko ne gleda.

bskfan

pre 2 godine

Nazalost bio sam u pravu. Lilard sutira 1/10 ali je +33. Portland ima sjajne sutere i sve sto im treba je plejmejker.

Malone jos jednom pokazao da je najgori trener u NBA.

CeLaVsAmPaStA#8#24

pre 2 godine

Premocni Vlatko Cancar haha manje od minut fo kraja, gube 20 razlike, frajer umislio da je Medžik i zove neke akcije. Bjezi Jokicu iz Denvera bilo gdje, nema 'ljeba ovje.

bskfan

pre 2 godine

Gde su oni koji rekose kako je stvar gotova jer je Malone procitao igru Portlanda?

Stots mozda nije neki trener ali je genije za Maloena. Malone je bruka od trenera, svaki tim koji igra protiv Denvera obori neki rekord. Nocas je to Norman Pauel. Tacno se znalo, Denver ce da pukne na poziciji SF-a a onda i po svim ostalim pozicijama. Tako je bilo i pre dve godine kad ih je razbio Rodni Hud. Gordon mozda moze da cuva neke jace SF-ove ali ne i niske i brze kao Pauel, koji u stvari i nije SF nego SG. Staviti MPJ-a na Pauela je bilo samoubistvo. MPJ mozda moze da cuva neke sporije i vise igrace ali nikako niske. Dve utakmice zaredom Portland radi istu stvar a Malone sve po starom. Sad MPJ ima veliki problem jer ce ga od sada cuvati iskljucivo niski igraci.

Denver ovo ne moze da dobije samo zbog Maloena. Cak i ako pobede sledecu utakmicu u Denveru, puknuce u sedmoj utakmici tako sto ce ga Stots iznenaditi sa Hari Dzajlsom, Nasirom Litlom ili nekim drugim. Za Maloena je uvek sve iznanadjenje, kao i vecaras kad je Lilard sutirao 10% a imao +33.

I da se razumemo, nije problem izgubiti utakmicu ali je problem kad se utakmica resi vec u prvoj cetvrtini i kad ti starteri dozive katastrofu od -30. Da sam na mestu Tima Konolija dao bih otkaz Maloneu vec sada, ne dajuci mu cak ni da zavrsi plejof.

Pera Ždera

pre 2 godine

Porter OCAJAN, uplasen.
(Pera Ždera, 29. maj 2021 23:14)

A da igra u Medisonu protiv Niksa, kakav bi bio? Me bi mogao na nogama da stoji? Prema tome, manje pljujte Bogdana, da li vam je sad barem malo jasno?
(323, 29. maj 2021 23:40)

Obozavam Bogdana. Nikada pljuvanje u njegovom smeru. Ponekad neka konstruktivna kritika + u pravu si za neke ovde ALI ovo je vest o Denveru i Portlandu.

Oskar de La Penja

pre 2 godine

Nije sto ne volim Denver, ali voleo bih da Trejlblejzeri pobede, cisto da vidim kakve komentare ce da pisu ovdasnji navijaci Denvera, meni kao navijacu San Antonija je svejedno koja ce fransiza proci dalje, ali nekako sam blizi da simpatisem Portland, vidi se da su bolji i da vise zele pobedu, iako sudija navlaci za gostujucu ekipu. Ako Portland i izgubi to ce biti zato sto se ne moze igrati 5 igraca protiv osmorice, nije ravnopravno.
(Will Mosley, 29. maj 2021 23:08)
Jel si stalan na utakmicama i to?

Gile

pre 2 godine

Neka mi neko objasni logiku da igrači igraju bez maske i onda kad sjednu na klupu stavljaju masku. A na treninizima isto ne nose maske pa koja je onda poenta da je stave kad sjenu na klupu?!

Kartonka za vanka

pre 2 godine

Kakvih ovde komentara ima to je neviđeno!Denver ima šansu protiv Portlanda samo izuzetno dobrom odbranom.Ali veceras za to nisu imali snage.Videlo se od prvog minuta.Jednostavno noge nisu slusale nikoga.Čak ni Kampaca.Sada je doslo na naplatu odsustvo Mareja,Dozira i Bartona.Jednostavno kratka klupa

Pera Ždera

pre 2 godine

Za sve koji su se toliko puta pitali kako bi izgledao Denver bez Jokica, dobili su odgovor.

Sa druge strane Portland bez Lilarda tj njegovih poena, vodio i 30 razlike i taman je u toj cinjenici razlika u kvalitetu izmedju ova dva tima. Oba bez svojih superstarova, jedan tim dobija drugi toliko dominantno.

Nikola odsutan, bez fokusa u pogledu a tek u igri. Da li umor, da li rani termin, da li kombinovana 1na1 + udvajanje odbrana Portlanda... Najvise smeta pasivnost u napadu reketa/obruca, kada vec ne ide sut. Nije bilo onog njegovog i da se "potuce", promeni oruzje, nadje igru, sta god. Cudno...

Da, ocajan je bio sinoc (nikad losije izdanje) ali jos alarmantiji podatak - ostatak ekipe sutirao 25 od 78?? Neverovatno. Porter ocajan, uplasen, pogubljen (3 poena iz neshvatljivih samo 3 pokusaja za 23 minuta??). Moris onaj stari kroz losa ti nedovoljna izdanja u POffu. Grin napustio formu duha, odigrao nesto, Milsap se borio... Hauard sa previse usuda i bezobrazluka, nicim izazvano i zasluzeno. Previse suteva, u jako bitnim momentima i odgovornosti uzimao na sebe.

Neko je spomenuo koliko Kampaco smanjuje spejsing kada je starter i oduzima od kreacije Nikoli ali nema mu se sta tu zameriti, to je njegova igra i jedino je korz nju efikasan i upotrebljiv. Toliko puta sam pisao ranije da je on uz Nikolu na parketu igrac manje za razigravanje jer su njih dvojica sa iste strane lopte, kreatori.

Lilard i ako ocajniji i od Nikole suterski (1 od 10), bar razigravao (10as) i najvecih +33!? Pauel razvalio, Mekalum donekle i ocekivano a Nurk utakmica karijere (POff) i +32.

Koliko je Denver ocajan kada Nikola igra lose najveci je pokazatelj da je upravo on najefikasniji sa 16p i pored ocajne partije + Grin (najgori do sada u ovoj seriji) 11p :( Bez da neko istupi, da preuzme odgovornost, pogodi nesto.

I da, zasto MekGi igra prvi put TEK u 4oj utakmici serije, kada tim gubi 30??? Solidan zastitnik obruca protiv tima punog bekova koji zavrsavaju na obrucu?? Nemoguce da nije mogao imati neke minute na ustrb, do sada ocajnih, Grina i Milsapa (dobri sinoc)?

Ok, slede dve u Denveru ali ovakav psiholoski momentum na strani Portlanda koji razmislja, ok, pa mi njih mozemo dobijati i 30 razlike, cini seriju dosta neizvesnijom. Nikola odmor nekako + reset pa da opet sut bude iznad 50% :)

mrki

pre 2 godine

au covece,Jokica nije islo,i logicno covek krene da asistira....ali kome...pa oni nemaju coveka koji moze da krene na ulaz,a bogami ni krstenog sutera...nisam ih gledao cesto ali kako su bez Mareja i dovde stigli....ne moze Nikola sam,iako se vidi klasa na terenu,cak i kada promasuje....

Hepek

pre 2 godine

Aleks

Ljudi ne kapiraju da je Portland uvek bila gotivna ekipa . Ja ih isto pratim iz vremena Drexlera , Kenji Andersona ( zbog njega doduse Djordjevic se nije naigrao , Clif Robinson dugo vremena najbolji sesti igrac ( jednom i zvanicno ) . Posle dolazi R.Wallace , Z. Randolph , danas Lillard i Cj . Uvek super ekipa savodlivnim kosarkasima i meni omiljeni ( u pocetku zajedno sa Supersoniksima ) . Denver sam zavoleo zbog Jokica a pre toga sam slabo pratio ( kao Toronto ili Memphis ) . Komentari su ti odlicni nr znam da li si trenirala ili je cista ljubav . A to prozivanje narocito po nacionalnosti nemoj da te izbacuje . Ukratko sa osobama kao sto si ti uvek bi rado gledao utakmicu jer volis sport a ne da manijakalno navijas za nekog i da su svi ostali sem tvog tima trube . Veliki pozdrav i uzivaj u igri

Aleks

pre 2 godine

Napisaću koju i o Denveru… Katastrofalna energija večeras. Za ovo svi treba da dobiju po ušima, počev od Jokića pa preko Kampaca. Dakle energija kao da ih je neko motkom isterao na parket, ispucavanje trojki kao da su GSW u prajmu. Kampaco im je baš lepo “organizovao” igru… Umesto da nadomesti to što Jokić ima loše veče i što ga brane tako da mu oduzimaju kreaciju, on je potpuno ugušio i ono malo igre Denvera. Jedino su bili egal dok su igrale rezerve, i zaista je sramotno da oni imaju više želje za pobedom od startera. Naravno, Meloun se pobrinuo da odmah prekine dobru seriju Denvera i vrati startere u igru xD Drago mi je zbog pobede Portlanda, ali bilo bi mnogo zanimljivije da je i protivnička ekipa odigrala na višem nivou. Porter pod hitno da prestane da dribla, nadam se da je Rivers ok i da nije ozbiljno povređen. Joku ne treba pljuvati ni prozivati, dečko je odigrao toliko dobrih utakmica i svakom se desi loše veče. Ali mora se priznati, u odbrani kriminalan. Očekujem mnogo bolje izdanje od njih u G5, nije ovo gotovo.
P.S. Jokić prišao Nurkiću nakon onog kontakta da ga pita da li je sve u redu, srce :)

Aleks

pre 2 godine

Dejmijan Lilard je zaigrao odbranu! Zvanično smo sve videli. :D Šalu na stranu, velika timska pobeda, momci su bili naoštreni od prve sekunde. Znali su da ovu utakmicu moraju dobiti. O ovome sam ja pisala, nije bez razloga Portland bio 29. odbrana lige, ali je to velikim delom jer zvezde ‘lade **** u odbrani. I te kako mogu da je igraju jer je to u najvećoj meri stvar zalaganja, i videli smo kako izgleda kada se odbrana upari sa ofanzivnim potencijalom koji ekipa ima. Jedna od najboljih utakmica u sezoni, poeni i šutevi fantastično raspodeljeni, konačno smo videli zašto se toliko priča o ofanzivi Portlanda. Takođe smo videli i zbog čega je doveden Pauel - sjajna utakmica za njega, u napadu pogotovo. Portland bez dileme trenutno ima najbolji backcourt lige i to se mora iskoristiti. Dejm je uradio ono što sam i priželjkivala od njega. Iako ga nije išao šut, asistirao je, fino peglao odbranu i navlačio odbrambene igrače na sebe da otvori prostor drugima. Zamalo i TD sa ovakvom igrom! CJ takođe odličan, Nurkić sjajno odradio svoju rolu, dobro je čuvao Jokića i u napadu racionalan. Kanter je sa razlogom ispao iz ozbiljne rotacije, ali i dalje ne razumem zašto DJJ ne dobija minute.

Dragan Borca

pre 2 godine

Iskreno cudi me da trener Portlanda nije primenio ovu taktiku od pocetka

Pustis Fakua da radi sta hoce a skupis na Jokicu i Porteru

Ni Malone ni Faku nisu shvatili to i brzo su potonuli

Opet ce to raditi sledecu i Malone mora da zameni Montea i Fakua

Monte mora u prvu petorku i da igra 35 minuta jer Faku ne moze sa ovom Fiba atletikom i jako prosecnim sutem da iznese puno poena kada ga tako pustaju na 2 metra a skupe na druge

Teodosic je mnogo bolji suter od Fakua pa je tesko prosao u NBA a Malone mora da shvati da Portlandov trener nije glup covek i da ce nastaviti exploatisati Fakuove mane

Bukvalno su mu ostavljali prostor i za sut i za ulaz a to su mu najslabije tacke

Monte je proslu igrao 30 minuta a prvo poluvreme samo 10 minuta

A on im je faktor x

Portera i Jokica su pritisli i pustili Fakua da se setka, dribla, ulazi unutra onako malen

Sada je na Malounu da se prilagodi

Izgledalo je kao da neki nemocan Evroligas igra protiv NBA tima

dex

pre 2 godine

Ok Nikola je odigrao lose...kako ljudi odmah lako mogu da pljuju..decko ima 26 godina,pa sme li jednom u sezoni da ima lose vece?
Mnogo stvari ovde ne funkcionise kako bi trebalo veceras. Nurkic stvarno solidan, dajte mu makar ovo jedno vece da kaze bolji sam od Jokica :)

Dragan Borca

pre 2 godine

Zasto mu Monte samo 11 minuta ima. Nekada stvarno ne razumem Malonea

Kako ne provaljuje da Faku previse uzima kreaciju od Jokica

Nikola je los i cini mi se frustriran, solira se previse i odstupa se od standardne igre. Dobar je Faku ali ne moze Denver dobiti ako Faku vise organizuje igru od Jokica

I nije to toliko do Portlandove odbrane vec je Denveru los spacing prvo poluvreme kada Faku organizuje zakoci se ceo napad jer ga pustaju 2 metra ispred i skupe odbranu na drugima

Koliko god Bartona ne volim ima jedna stvar koju odlicno radi- brzo uspostavi igru 2 na 2 sa Jokicem i veca je pretnja na sutu. Faku preteruje malo u zadrzavanju lopte, zaboravio se kako Denver postize uspehe godinama
Losa energija startne petorke a Jokic kao lider mora drugo poluvreme da se trgne. Koliko god ne volim Lebrona kod njega je uvek red i ne sme tek tako niko da solira vise napada a da on ne usmerava napade
Jokic mora da uspostavi autoritet. Volim Fakua ali se malo vise primio oko organizacije i to se ponavlja vec mesec dana. Od kada je Faku u startnoj Jokicu je pao broj asistencija na 5.5 tako nesto. Odlican je u odbrani ali mislim da previse uzima kreaciju na svoja pleca i to se odrazava na igru. Zto se kaze previse se opustio i sve vise drzi loptu kod sebe i protok je sporiji
Kad Jokic primi loptu na 8 metara izvuce Nurkica i onda mogu svasta da kombinuju, ovako Faku dosta dribla i drzi loptu i Nurkic ostaje u reketu

ccc?

pre 2 godine

Znaci, poluvreme, 10 poena zaostatka. Portland , ni orao ni kopao ima vodjstvo celo poluvreme? Ne igraju nista posebno. Onda je jasno kako igra Denver. Pod hitno nesto mora da se menja, prvenstveno sut da Lilardu ne krene koji isto igra jako lose..

Mislim, dakle postojim

pre 2 godine

@Realno Jokić najgori u Denveru!!
(Milić, 29. maj 2021 23:35)

Kako znamo odmah da hejtujemo. Pogledaj samo ucinak Lilarda. Razlika je sto on ima saigrace koji ce da izvuku, gde ce uvek neko od njih da odigra vrh. A kod Jokica je on sam prakticno. Porter uzasan, ne samo veceras, skroz je pao u plej-ofu...

Izbor

pre 2 godine

Nurkic i Lilard izdominirali veceras. Ovo je blamaza Denvera evo gube trenutno 30 razlike pri kraju trece četvrtine.Nikad gori. Ja ne vidim kako Portland moze da izgubi ovu seriju.

Will Mosley

pre 2 godine

E kad vi prenosite, gubi Denver sigurno
(MXT, 29. maj 2021 22:23)

Ako se to desi, ja sam za to da prenose bas sve meceve Denvera, cak i pripremne utakmice u pre-season periodu.

323

pre 2 godine

Porter OCAJAN, uplasen.
(Pera Ždera, 29. maj 2021 23:14)

A da igra u Medisonu protiv Niksa, kakav bi bio? Me bi mogao na nogama da stoji? Prema tome, manje pljujte Bogdana, da li vam je sad barem malo jasno?

Новицки

pre 2 godine

Јокић уз лошу игру опет 16 поена за 3 четвртине али људи моји нико да се прикључи мало. Следећи најбољи дао 9 поена за 3 четвртине. У Портланду Лилард баш лош али вуку други.. У Денверу мало ко може повући мимо Јокића још уз овакво шутерско вече, није ни чудо што је 30 разлике.

Mr_Melbourne

pre 2 godine

Nurkic je igracina.Jer nije lako dati 16 ili 18 koseva iz manje 10 suteva i to pored dvojica od kojih je jako tesko doci u priliku do suta.Dodas tu i Karmela i sve jasno.Portlanda ce proci Denver kao sto sam i rekao i prije ove serije.Jokic je igrac koji ne zna i ne zeli da igra odbranu i vjecito ce biti panj u odbrani.Nema skoka i ne moze da isprati ni ormar.

tocka

pre 2 godine

Baš loše krenulo Jokića večeras. Mogli bi malo Mekgija da ubace, pa malo da oslobode Jokića guranja.
Gordon mora da je tu, i Moris i Rivers.

Will Mosley

pre 2 godine

Nije sto ne volim Denver, ali voleo bih da Trejlblejzeri pobede, cisto da vidim kakve komentare ce da pisu ovdasnji navijaci Denvera, meni kao navijacu San Antonija je svejedno koja ce fransiza proci dalje, ali nekako sam blizi da simpatisem Portland, vidi se da su bolji i da vise zele pobedu, iako sudija navlaci za gostujucu ekipu. Ako Portland i izgubi to ce biti zato sto se ne moze igrati 5 igraca protiv osmorice, nije ravnopravno.

zemunski kej

pre 2 godine

Nas decko jedan od najslabijih. .Ubise ih ko Nemce ovi Blejzersi. Mirise da ce da se igra sedam utakmica. Pogodili smo i u progozi pre utakmice,

GoranRS

pre 2 godine

Sve više me ova igra denvera umara i kad ležim i gledam , ne daj Bože da sjedim tek.. onaj osjećaj kad noćas u dva sata ne možeš mirno sjediti od intenziteta na utakmici Atlante i Njujorka a ovu ni ležeći ne mogu gledati. Ne mogu nikako shvatiti Melouna pa to ti je. Jokić mu van ritma , umor i termin utakmice za zapadnu obalu čini svoje ( ista situacija i sa lilardom) i umjesto da ga je izvadio i odmorio ovu treću četvrtinu a da igra Grin koji je u dobrom ritmu ( svaku parnu utakmicu a ovo je izgleda ta ) pa u zavisnosti od rezultata prije četvrte četvrtine ili vrati jokića odmornijeg bar malo ili pusti utakmicu, on se drži svog šablona sa minutama i šta mu vrijedi vratiti jokića na polovini četvrte četvrtine jer ovo je izgubljena utakmica onog trenutka kad je ekipu koja je bila u ritmu ( Grin , Milsap i ostali ) zamijenio prvom postavom koja se ne može sastati sa loptom..kad gubiš 20 razlike onda je kasno pozivati tajm aut .

slobo.b

pre 2 godine

Aleks, kako možeš da navijaš za POR? Ajde da si druge nacionalnosti pa da razumem.Ja verujem,

(mrkela, 29. maj 2021 22:15

A ko kaze da nije druge nacionalnosti? Zbog imena Aleks?
To je samo jedan nik koji moze svako da koristi,citajuci njene komentare (ako je ona) stekao sam utisak da ona bas zbog Nurkica navija za Portland I Lilarda, mislim da to nema veze jer piše postene I korektne komentare u vezi Jokica tako da koje god je nacionalnosti nema veze,drago mi je da je tu sa nama..

Srpce

pre 2 godine

Rijetko simpaticna ekipa Portlanda. Svih ovih godina imaju taj neki smek prave kosarke. I gotovo nikad ne smaraju sudije za odluke za razliku od ovih iz Denvera. Napravi ocigledan faul i nesto siri ruke i zali se sudijama.
Jedini put u prvom poluvremenu kad onaj faul dadose Jokicu niko ne zna zbog cega i tad Lilard odreagovao.

Srpce

pre 2 godine

očigledno ne pratiš košarku.. u dve pobede im je dao po 30 plus poena.. svaka pobeda u plej ofu je važna.
(savo, 29. maj 2021 23:43)
Ocigledno ne pratis ti. Sto je davao, davao je. U dve tri utakmice su igrali daleko od njega, mnogo vremena je Kanter proveo 'cuvajuci' ga... Nocas meso o meso i Nurkic igra dok Jokic igra.
I sta se dogodilo. Ono sto pricam evo danima. Big man zna se kako se cuva. Sve ostalo je zabava za mase.

Aleks

pre 2 godine

slobo.b

Brate, Srpkinja sam, rođena u Kruševcu. xD Šta je s vama ljudi. Navijam za Portland još iz vremena Roja, Odena, Olridža... Onda je došao Dejm i počela je njegova era i jako mi se dopao kao igrač i ličnost i to je to. Nurkić je još najmanje simpatičan u ekipi, ali "trpeću" ga dok je tu i dok je koristan.

Prozivate druge za nacionalizam, a ako neko slučajno ne pada u nesvest na nekog od naših igrača, odmah prozivate da nije srpske nacionalnosti i da provocira, a zapravo vi to radite.

Pera Ždera

pre 2 godine

Nema kod Nikole onog fokusiranog pogleda. Nekako pogubljena faca, odsutna. Umor?? ili kombinovana 1na1 + udvajanje odbrana? Ne pamtim ovako lose i neefikasno poluvreme Nikole :(

Porter OCAJAN, uplasen.

Dragan Feliks

pre 2 godine

Poluvreme. Portland daleko bolji u šutu i samo 2 izgubljene lopte. Denver bez glave i repa. I opet samo 10-ak razlike. Nikola baš loš (osim u poslednja dva minuta) , MPJ još gori (dečko kao da ima kolac u leđima, sve što je ispod pojasa njemu je vruć krompir) . Bez dva glavna igrača teško mogu ovu dobiti. Ipak ima još čitavo poluvreme, ako se smire i prilagode kriterijumu suđenja i energiji Portlanda mogu okrenuti. Ako i izgube tek je 2-2 navikli su nas na serije od 7. Idemo Nikola.

Goran

pre 2 godine

36-38 je bilo kad je u 2/4 vratio startere, sad je 58-88. očaj, moris najveće razočarenje kao i svaki plej of, nestane čovek, mada i u regularnom delu lige on ne postoji defanzivno.

Beks

pre 2 godine

Gledo finale lige sampiona,udjem u komentare sa ove utakmice cisto da vidim sta pisu "strucnjaci", kad ono prvi komentar upucen meni kako sam u delirijimu a to jel Portland vodi protiv Denvera me apsolutno ne zanima,ovde se ne navija za Denver vec za Jokica. A ja navijam za omalenog Argentinca.

Kolja

pre 2 godine

Denver potpuno bez energije.Mozda je vreme da uđu rezerve i da igraju sto agresivnije.Da bar malo priđu.Čisto da i ovi nemaju predah

Srpce

pre 2 godine

Realno, izgleda da cu omasit predvidjanje. Pisao sam ovuda danas da ce biti 20 za Portland a ono ce bit 30. Mislim, kako god da se zavrsi utakmica, ovo je 30.

savo

pre 2 godine

Kad je vazno nema Jokica nigde. Ne moze doveka da vara igraxe njegovim frljokama. Sto je igrao igrao je, provaljen je i to je to od njega. Ali uzeo im je pare a to je jedino vazno.
(Mrgud, 29. maj 2021 23:35)
očigledno ne pratiš košarku.. u dve pobede im je dao po 30 plus poena.. svaka pobeda u plej ofu je važna.

Mrgud

pre 2 godine

Kad je vazno nema Jokica nigde. Ne moze doveka da vara igraxe njegovim frljokama. Sto je igrao igrao je, provaljen je i to je to od njega. Ali uzeo im je pare a to je jedino vazno.

dzigi

pre 2 godine

Volem Jokića ko brata, ali večeras loš . Nek odmori malo.Ne može uvek da bude na vrhuncu ,dođe tako neko loše veče .Ali sačekajmo kraj,tek je početak drugog poluvremena.
(djura, 29. maj 2021 23:29)

i nadje kad ce lose vece da ima uhh

Alek

pre 2 godine

Volim dobru i poštenu košarku, a plej of NBA to jeste, i rešio sam prvi put , da platim taj NBA Pass i da gledam sve mečeve uživo sa svim mogućim statistikama live. Ono što mogu da kažem je, toliko su dugački tajm auti i toliko ih ima , da više gledam one bu..le kako skaču po tribinama i jedu kokice nego što gledam košarku koja je inače vrhunska. Mnogo brate pauza , svaka 2-3 napada , tajm aut jovo nanovo, smorilo mnogo...

Stipsa

pre 2 godine

20 razlike lagano za Portland večeras, High Miles- ima se vcrs ne igra.
(Stipsa, 29. maj 2021 22:27)

+14 -21


Evo trenutno je -17 ide ovo lagano u + 20 za Portland

bskfan

pre 2 godine

Kampaca ne cuvaju sto znaci da Denver mora da igra 4 na 5 svo vreme. Jedini igrac koji je pogadjao je Green ali Maloneu ne pada na pamet da mu da vise minuta. Malone ne moze da ukapira da je ovu utakmicu morao da igra sa niskom postavom umesto sa potpuno pogubljenim Gordonom.

stefan beograd

pre 2 godine

Odmah da kazem, sudjenje je na strani portlanda, ni jedan faul pri sutu za denver nije sviran a ovi neprestano cackaju ili kupe igrace. Inace, ne verujem da bi to promenilo tok utakmice ali bi razlika bila 10-15 umesto 30, nije bas realno.. Ocajno vodi utakmicu meloun, sut denvera uzas, i svaki put kad je ovaj termin bude ruzna utakmica :S

djura

pre 2 godine

Volem Jokića ko brata, ali večeras loš . Nek odmori malo.Ne može uvek da bude na vrhuncu ,dođe tako neko loše veče .Ali sačekajmo kraj,tek je početak drugog poluvremena.

loža

pre 2 godine

Lilard i Jokic ne mogu nista sa ubace za sad ali ostatal ekipe resava,sad se jasno vidi sa kim igra muceni Jokara,Kampaco se bar trudi ostali komedija,mada realno nece da udje pa nece

Will Mosley

pre 2 godine

Pitam se da li za Nadzetse veceras igra Jokic, najbolji igrac svih vremena, od kako je Nejsmit 1800 i neke izmislio kosarku kao sport pa do dana danasnjeg? Kako Portland igra ovo je fantazija, Enes Kanter, Damijan Lilard, Jusuf Nurkic, cak je tu i legendarni Karmelo Entoni. Cudi me da bas niko od njih nije na spisku za MVP nagradu.

x

pre 2 godine

Jokić me iznervirao. Ne zato što promašuje, jer desi se loš suterski dan.
Nego zato što ne igra svoju igru. Sve vreme beži od koša i bira neke nerezonske šuteve.

Pera Ždera

pre 2 godine

Za sve koji su se toliko puta pitali kako bi izgledao Denver bez Jokica, dobili su odgovor.

Sa druge strane Potland bez Lilarda vidi 30 razlike i taman je u toj cinjenici razlika u kvalitetu izmedju ova dva tima. Oba bez svojih superstarova, jedan tim dobija drugi toliko dominantno.

111

pre 2 godine

Ljudi moji pa sta ja ovo gledam? Pa ovde iz Denvera trojku niko da ubode? I jos imaju dobar rezultat, malo vodjstvo Portlanda, jer i oni nisu sjajni ali ova igra Denvera, pod hitno mora da se promeni ili ovo gube..Ocajna igra...

bskfan

pre 2 godine

Ne brinem se ja za Jokica, do kraja utakmice on ce sigurno imati procenat suta 50%+. Veci je problem to sto nesuteri imaju previse suteva. Gordon, Milsap, Kampaco i Hauard zajedno sutirali 3/17. Sa druge strane MPJ samo dva suta za 18 minuta. Kao i na prosloj utakmici, ubi ih Pauel sa 83%.

Kod god prati Portland dobro zna da kada Lilard pogadja - Portlan gubi, kada svi ostali pogadjaju Portland dobija. Videcemo da li ce Malone pronaci resenje jer je glavna uloga Gordona da pomaze Jokicu a ne da juri niske bekove po terenu. Ako Gordon nije tamo gde treba da bude onda bolje da njegove minute preuzme Shak.

Poznavalac

pre 2 godine

Kao da su svi igrači Dencera ušli u utakmicu sa idejom da im pobeda nije potrebna, a i sudije su im to u prva tri minuta utakmice objasnile.

Smesna.kosarka

pre 2 godine

Ovo nema blage veze sa kosarkom .efes cska i ovo je neuporedivo,nikakve odhovornosti u odbrani,ispucavanje u napadu blago receno.efes bi zgazio ovog denvera 20 razlike bez problema.

nevolem

pre 2 godine

Sve ok, ne bi bili treci u revijalnom delu sezone da ostali igraci nisu hajmo reci ok. Ali svake godine citam kako ce te bol bol, te ne znam vec ko da ekaplodira, i kako je ekioa skockana da tamo neke one sezone denver bude prvi. Meni ne lici tako. Deluje da denver trenutno (ne racunajuci povredjene) ima najgori roster od dolska jokica. Ekipa u kojoj je porter druga zvezda tima da bude kandidat za titulu? Decko koji je odlican suter (mada se stiso u plejofu, nisu to vise prijateljski kecevi), popravio odbranu ok, ali brate nista ne zna da iskreira (marej i toliko osporavani barton su za njega ssvestrane igracine. Samo bartona treba zauzdati). Isto Faku ovo Faku ono. Njaga ekipe bukvalno ne cuvaju. Bukvalno. Napad 4 na 5. Gordon u napadu limitiran itd itd. Recju, Jokicu gledaj kako znas i umes u ozzbiljniju ekipu. Idealno gsw sa Klejom.

bskfan

pre 2 godine

Svaku utakmicu Denver pocne tako sto ih Pauel razbije a Malone nista ne menja. Neverovatno je i da ne pocnu utakmicu sa nekom uigranom akciojom za dok se suterski ne udje u ritam. Usli su u utakmicu hladni i sad opet moraju da jure rezultat.

bskfan

pre 2 godine

Stots napravio izmenu tako sto ce Nurkic biti na parketu sve minute kad i Jokic, ako treba i 40 minuta. Dakle, ono sto je radila Juta sa Goberom. McGreen ih je vratio u utakmicu. Kao sto sam i pretpostavio, Kanter je mozda ispao iz rotacije.

Srpce

pre 2 godine

Prvi put da mu igraju blize tijelu. Sto i nije neka nauka. Tako se pazi big man. I otvara utakmicu 1 od 6. Kako je u svakoj utakmici bio truba u drugom poluvremenu sad ce sve su prilike biti truba cijelu utakmicu.

mrkela

pre 2 godine

Aleks, kako možeš da navijaš za POR? Ajde da si druge nacionalnosti pa da razumem.Ja verujem, čak sam i ubedjen, da cela Argentina navija za DEN. logično - zbog Kampaca.I ajde da razumem da neki naš igrač i nije tako dobar, pa da i ne možeš nešto da se vežeš-navijaš za taj tim.Ali ovde igra momak koji je prva zvezda i daleko najbolji igrač tima, a po svemu sudeći i MVP lige.Ja da nema Nikole i Bogdana ne bi navijao ni za koga.Mogao bi eventualno da simpatišem neku ekipu, ali bi mi bilo sve jedno ko pobedi.Nepojmljivo mi je da neko navija za POR u ovom slučaju, kao i za Federera, ili Nadala kada igraju s Djokovićem.

Meee

pre 2 godine

Nurkic definitivno ima "Jokic kompleks" hehe... Hoce zestoko da ga nadigra, al napravi sam sebi problem sa faulovima... hehe. BDW nisam Nurkicev hejter.. odlican igrac.

Dragan Feliks

pre 2 godine

Kraj 1\4. Kuknjava Portlanda nakon prošle utakmice je urodila plodom. Najmanje 4 čista faula nad Jokićem nisu sviranja, ali to neće biti problem ako kriterijum bude ujednačen i dozvole tuču, snaći će se Nikola i tu.

lignjoslav

pre 2 godine

Imam osecaj kad god ga uspem gledati uzivo da je on u fazonu "ma ko ce sad da igra". Ajmo Denver do pobede, ako ovu dobiju to je to.

4S.

pre 2 godine

Ajde da napisemo nesto pre utakmice a ne da budemmo generali posle. Mislim da ako Portland krene sut pobedjuju ali ako bude malo ide malo ne gube. Naravno navijam za Denver a ocekujem da Gordon zaustavi Lilarda. Nas decko preko 30 koseva. Medjutim nikada se ne zna ,moguce je da se neko povredi ne daj boze i ode sve . Denver zivi od Jokica ,kazem ne daj boze ,bez njega su ispod proseka.
(zemunski kej, 29. maj 2021 21:22

Kakva opservacija...u stilu ako se kaniš pobijediti , ne smiješ izgubiti!

Aleks

pre 2 godine

mrkela

To što u nekoj ekipi igra naš igrač nije dovoljno da se vežem za ekipu. Samim tim ne navijam niti za Denver niti za Atlantu. Ispratim poneku utakmicu da podržim naše, glasam za All Star i dosta od mene. Pratim Portland godinama i to mi je omiljena franšiza. Uostalom - može mi se, bre. Moja stvar. Prestanite da smarate ljude što ne navijaju za nekog samo jer su tamo Srbi. Sport je zabava, uživanje i ima mesto nacionalizmu samo kad je u pitanju reprezentacija.
Porediš kolektivni i individualni sport, gde Đoković igra sam i košarku kao kolektivni gde je u tom timu igralo još stotine igrača pored našeg.

Pera Ždera

pre 2 godine

Gledam uvodnu INSiDE emisju na ESPNu, pred mec, traje jedno deset minuta i nijedna jedina rec o Nikoli Jokicu. Bukvalno ga nisu ni spomenuli. Skoro pa izvesnog MVPja. Analizijraju seriju, poslednji treci mec, oba tima i 90% price o Lilardu i Mekalumu. Nesto malo, pred kraj spomenuse Riversa i odlicnu partiju (zasluzeno, naravno). Ali ni rec o tako dominantom igracu koji tim pet puta losiji od Portlanda (na papiru bar) gura kroz seriju za koju je 99% tih istih medija prognoziralo sigurno pobedu Portlanda... Nekada se cini da ljudi preteruju ovde oko te price koliko se Nikola ne postuje ali stvar je ocigledna. S'namerom ili bez, jednostavno je tako.

Podseca na proslogodisnju seriju sa Klipersima. Denver okrene nemoguce sa 1-3 na 4-3 i 99% analize i komentara medija je bilo o Klipersima, kako su oni pali. Bukvalno niko da pohvali Denver ili analizira iz ugla neverovatne borbe i fenomenalne igre kojom su okrenuli seriju. Neverovatno.

Srpce

pre 2 godine

Ma neeeee, ne igra za statistiku Jokic... U svakom mecu ga je izmijenio 3 min pred kraj prve a sad kako ga nije islo da ostane do kraja brojke da malo popravi. I jos sudije mu daju dva faula sprdnja.

Aleks

pre 2 godine

Mislim da će biti 2:2. Ne čisto navijački, nego je realno da POR dobije jednu pred svojom publikom... Iako smo do sada videli da prednost domaćeg terena očigledno ne znači previše (aka Dalas brejknuo Kliperse dva puta, oni im vratili brejk noćas itd) Ali da bi se to desilo, Dame ne sme da igra sam. Ne želim da on ima 50p a da prvi sledeći bude CJ sa fazon 15p. Raspodeliti poene u napadu, igrati odbranu pre svega na spoljnim igračima Denvera, bitnije nego na Jokiću. Nadam se da je neko rekao Nurkiću da ne pravi glupe faulove nad Nikolom... Ovaj tim je previše jak da izgubi seriju baš sa 4:1, to bi bila velika sramota za sve. Košarku ne igraju imena nego igrači, tako da je vreme da se pojave i opravdaju to što ih mnogi smatraju jačim rosterom od Denverovog.

bskfan, meni Stots ostavlja isti utisak kao Meloun! Deluju kao dobri ljudi, simpatični, i super su da nađu ulogu mladim igračima i daju im slobodu da se razviju (Stots je to uradio sa Lilardom i CJ-em). Za nešto više od toga...

P.S. Bilo bi lepo da se manje komentariše uživo i iznose zaključci nakon svakog napada, nego da prokomentarišemo kad bude gotovo. :)

Nly

pre 2 godine

Zanimljivo kako ljudi često ističu da za Denver igraju Rivers koji je bio bez ugovora jer ga nijedan tim nije hteo kao i matori Milsap a ne pominju da za Portland igra Karmelo Entoni koga takođe pre dolaska u Porland nijedan tim nije hteo i koji je uzgred godinu dana stariji od Milsapa.

zemunski kej

pre 2 godine

Ajde da napisemo nesto pre utakmice a ne da budemmo generali posle. Mislim da ako Portland krene sut pobedjuju ali ako bude malo ide malo ne gube. Naravno navijam za Denver a ocekujem da Gordon zaustavi Lilarda. Nas decko preko 30 koseva. Medjutim nikada se ne zna ,moguce je da se neko povredi ne daj boze i ode sve . Denver zivi od Jokica ,kazem ne daj boze ,bez njega su ispod proseka.

ej bre

pre 2 godine

Zanimljivo kako ljudi često ističu da za Denver igraju Rivers koji je bio bez ugovora jer ga nijedan tim nije hteo kao i matori Milsap a ne pominju da za Portland igra Karmelo Entoni koga takođe pre dolaska u Porland nijedan tim nije hteo i koji je uzgred godinu dana stariji od Milsapa.
(Nly, 29. maj 2021 21:31)

I sta radi Entoni? Rivers je kao igrac zreo za ABA ligasa i to onih sa dna tabele. Uz Nikolu igra kao preporodjen.

Sima

pre 2 godine

Najzad normalan termin za nas Evropljane. :) da uzivamo malo.
(jezzz, 29. maj 2021 20:56)

Pa ne bas... Radnim danima je termin od 4:30 najbolji jer vecina ustaje za posao pa moze komotono od 5 do 7 da pogleda utakmicu. Ovo od 22h ko ustaje rano, zaspi do kraja. Al ajde vikend je pa odgovara i ovo, radnim danima definitivno 4:30.

Keynes

pre 2 godine

Mislim da je logicno da Portland dobije makar 1 mec od 2 kod kice protiv Denvera. A obzirom da su ih dobili proslu, ocekujem izjednacenje. Previse dobar tim ima Portland, a Denver je nekompletan. Prema mom skromnom misljenju, Portland je toliko jak, da kad bi samo rotirali Jokica i Nurkica, uzeli bi titulu. Jokica upariti sa 2 takva beka-sutera kao sto su Lillard i McCollum bi bila fantazija.

bskfan

pre 2 godine

Mnogi potcenju Stotsa mada ja mislim da je on dobar trener. Nije njegova krivica sto su mu dva max igraca slabi u odbrani. Niko ne ispucava sve adute odmah ali nocas je za njih biti ili ne biti, tako da ce morati da otvore sve karte. Na prosloj utakmici je Stots vec nagovestio kako ce igrati nocas, Nurkic ce izlaziti ranije iz igre kako bi izdominirao Denverovu klupu dok ce umesto njega Jokica cuvati Karmelo. Moze lako da se desi da Kantera nocas i ne vidimo u igri, osim ukoliko Nurkic ne upadne u problem sa licnim. Pretpostavljam da ce Lilard nocas vise razigravati saigrace nego sto ce sutirati. Dakle, na Maloneu je da to predvidi i da ne preteraju sa cuvanjem Lilarda na racun drugih igraca jer onaj tim koji bude imao vise dvocifrenih igraca on ce pobediti. Karmelo na Jokicu na prvi pogled deluje sasavo ali nije jer je Karmelo jak i ne moze se tek tako odgurati, a u napadu ce na taj nacin imati cak pet sutera na terenu sto ce naterati Jokica da izadje iz reketa. Kad se isprazni reket onda ce Lilard, CJ i Pauel ici na ulaze, sto je mozda i veca opasnost nego sut za tri poena. Dakle, Portlant ce pokusati da tuce Denver upravo Denverovim oruzjem, sto je po meni uvek recept za uspeh.

Videcemo kako ce Malone reagovati i kako ce regovati. Odlika velikih trenera je da anticpiraju poteze protivnika i da ne dozvole iznenadjenje. Mogu da izgube ako nemaju igrace koji mogu da sporvedu zamisli trenera ali nikako zbog toga sto trener nije znao sta mu protivnik sprema.

Keynes

pre 2 godine

Mislim da je logicno da Portland dobije makar 1 mec od 2 kod kice protiv Denvera. A obzirom da su ih dobili proslu, ocekujem izjednacenje. Previse dobar tim ima Portland, a Denver je nekompletan. Prema mom skromnom misljenju, Portland je toliko jak, da kad bi samo rotirali Jokica i Nurkica, uzeli bi titulu. Jokica upariti sa 2 takva beka-sutera kao sto su Lillard i McCollum bi bila fantazija.

Alek

pre 2 godine

Volim dobru i poštenu košarku, a plej of NBA to jeste, i rešio sam prvi put , da platim taj NBA Pass i da gledam sve mečeve uživo sa svim mogućim statistikama live. Ono što mogu da kažem je, toliko su dugački tajm auti i toliko ih ima , da više gledam one bu..le kako skaču po tribinama i jedu kokice nego što gledam košarku koja je inače vrhunska. Mnogo brate pauza , svaka 2-3 napada , tajm aut jovo nanovo, smorilo mnogo...

Pera Ždera

pre 2 godine

Za sve koji su se toliko puta pitali kako bi izgledao Denver bez Jokica, dobili su odgovor.

Sa druge strane Potland bez Lilarda vidi 30 razlike i taman je u toj cinjenici razlika u kvalitetu izmedju ova dva tima. Oba bez svojih superstarova, jedan tim dobija drugi toliko dominantno.

Aleks

pre 2 godine

slobo.b

Brate, Srpkinja sam, rođena u Kruševcu. xD Šta je s vama ljudi. Navijam za Portland još iz vremena Roja, Odena, Olridža... Onda je došao Dejm i počela je njegova era i jako mi se dopao kao igrač i ličnost i to je to. Nurkić je još najmanje simpatičan u ekipi, ali "trpeću" ga dok je tu i dok je koristan.

Prozivate druge za nacionalizam, a ako neko slučajno ne pada u nesvest na nekog od naših igrača, odmah prozivate da nije srpske nacionalnosti i da provocira, a zapravo vi to radite.

dex

pre 2 godine

Ok Nikola je odigrao lose...kako ljudi odmah lako mogu da pljuju..decko ima 26 godina,pa sme li jednom u sezoni da ima lose vece?
Mnogo stvari ovde ne funkcionise kako bi trebalo veceras. Nurkic stvarno solidan, dajte mu makar ovo jedno vece da kaze bolji sam od Jokica :)

nevolem

pre 2 godine

Sve ok, ne bi bili treci u revijalnom delu sezone da ostali igraci nisu hajmo reci ok. Ali svake godine citam kako ce te bol bol, te ne znam vec ko da ekaplodira, i kako je ekioa skockana da tamo neke one sezone denver bude prvi. Meni ne lici tako. Deluje da denver trenutno (ne racunajuci povredjene) ima najgori roster od dolska jokica. Ekipa u kojoj je porter druga zvezda tima da bude kandidat za titulu? Decko koji je odlican suter (mada se stiso u plejofu, nisu to vise prijateljski kecevi), popravio odbranu ok, ali brate nista ne zna da iskreira (marej i toliko osporavani barton su za njega ssvestrane igracine. Samo bartona treba zauzdati). Isto Faku ovo Faku ono. Njaga ekipe bukvalno ne cuvaju. Bukvalno. Napad 4 na 5. Gordon u napadu limitiran itd itd. Recju, Jokicu gledaj kako znas i umes u ozzbiljniju ekipu. Idealno gsw sa Klejom.

Pera Ždera

pre 2 godine

Porter OCAJAN, uplasen.
(Pera Ždera, 29. maj 2021 23:14)

A da igra u Medisonu protiv Niksa, kakav bi bio? Me bi mogao na nogama da stoji? Prema tome, manje pljujte Bogdana, da li vam je sad barem malo jasno?
(323, 29. maj 2021 23:40)

Obozavam Bogdana. Nikada pljuvanje u njegovom smeru. Ponekad neka konstruktivna kritika + u pravu si za neke ovde ALI ovo je vest o Denveru i Portlandu.

Mislim, dakle postojim

pre 2 godine

@Realno Jokić najgori u Denveru!!
(Milić, 29. maj 2021 23:35)

Kako znamo odmah da hejtujemo. Pogledaj samo ucinak Lilarda. Razlika je sto on ima saigrace koji ce da izvuku, gde ce uvek neko od njih da odigra vrh. A kod Jokica je on sam prakticno. Porter uzasan, ne samo veceras, skroz je pao u plej-ofu...

Pera Ždera

pre 2 godine

Gledam uvodnu INSiDE emisju na ESPNu, pred mec, traje jedno deset minuta i nijedna jedina rec o Nikoli Jokicu. Bukvalno ga nisu ni spomenuli. Skoro pa izvesnog MVPja. Analizijraju seriju, poslednji treci mec, oba tima i 90% price o Lilardu i Mekalumu. Nesto malo, pred kraj spomenuse Riversa i odlicnu partiju (zasluzeno, naravno). Ali ni rec o tako dominantom igracu koji tim pet puta losiji od Portlanda (na papiru bar) gura kroz seriju za koju je 99% tih istih medija prognoziralo sigurno pobedu Portlanda... Nekada se cini da ljudi preteruju ovde oko te price koliko se Nikola ne postuje ali stvar je ocigledna. S'namerom ili bez, jednostavno je tako.

Podseca na proslogodisnju seriju sa Klipersima. Denver okrene nemoguce sa 1-3 na 4-3 i 99% analize i komentara medija je bilo o Klipersima, kako su oni pali. Bukvalno niko da pohvali Denver ili analizira iz ugla neverovatne borbe i fenomenalne igre kojom su okrenuli seriju. Neverovatno.

Новицки

pre 2 godine

Јокић уз лошу игру опет 16 поена за 3 четвртине али људи моји нико да се прикључи мало. Следећи најбољи дао 9 поена за 3 четвртине. У Портланду Лилард баш лош али вуку други.. У Денверу мало ко може повући мимо Јокића још уз овакво шутерско вече, није ни чудо што је 30 разлике.

4S.

pre 2 godine

Ajde da napisemo nesto pre utakmice a ne da budemmo generali posle. Mislim da ako Portland krene sut pobedjuju ali ako bude malo ide malo ne gube. Naravno navijam za Denver a ocekujem da Gordon zaustavi Lilarda. Nas decko preko 30 koseva. Medjutim nikada se ne zna ,moguce je da se neko povredi ne daj boze i ode sve . Denver zivi od Jokica ,kazem ne daj boze ,bez njega su ispod proseka.
(zemunski kej, 29. maj 2021 21:22

Kakva opservacija...u stilu ako se kaniš pobijediti , ne smiješ izgubiti!

steva

pre 2 godine

Mozda ce zvucati smesno , ali da je Jokic pogodio 3 u prvom napadu drugog poluvremena , bili bi 7 u minusu i moglo bi se igrati . Ovako , u sledeca dva napada Prtlanda je ubacio 6 poena , -16 , i to je bio pocetak kraja . Sto puna ponovoljena istina , u playoffu moras da pogadjas otvorene suteve , bar u pristojnom procentu , ako mislis da pobedis . Inace , nemas nikakvu sansu .
Za Denver je tragicna jedna cinjenica , da je najlosiji Jokic ove sezone opet bio najbolji igrac njihovog tima .
Tragedija je jos veca u tome sto je taj mali Porter , koji bi kao trebao da povuce kad Jokica stane , potpuno nestao .
Unapred sam znao da ce on imati problema u playoffu i da ce mnogo teze dolaziti do suta . Pridjes mu blizu , da ne moze lako da sutne , nateras ga da spusti loptu na zemlju ...i resio si ga .
Slicna prica je i sa velikim povecanjem Gordonom , koji je za onog Granta od prosle godine pola igraca ...
Nista , razbili ih , razvalili ih , Jokic odigrao lose (i u odbrani) ...a Denver ne postoji kad Jokic igra lose .
Valjda ce biti bolje u 5 utakmici , nadam se .Jokic ce odigrati dobro , mogu da se kladim u napred , a za ostale ne garantujem .

Denis

pre 2 godine

Mislim da je logicno da Portland dobije makar 1 mec od 2 kod kice protiv Denvera. A obzirom da su ih dobili proslu, ocekujem izjednacenje. Previse dobar tim ima Portland, a Denver je nekompletan. Prema mom skromnom misljenju, Portland je toliko jak, da kad bi samo rotirali Jokica i Nurkica, uzeli bi titulu. Jokica upariti sa 2 takva beka-sutera kao sto su Lillard i McCollum bi bila fantazija.

-
Da, imao bi 15 asistencija i 5 poena po utakmici. Jer ovi nikome ne daju loptu...


Vjeruj da mu je bolje u denveru. Jokicu treba tim koji igra timski a ne 1 na 1 fazon.

bskfan

pre 2 godine

Mnogi potcenju Stotsa mada ja mislim da je on dobar trener. Nije njegova krivica sto su mu dva max igraca slabi u odbrani. Niko ne ispucava sve adute odmah ali nocas je za njih biti ili ne biti, tako da ce morati da otvore sve karte. Na prosloj utakmici je Stots vec nagovestio kako ce igrati nocas, Nurkic ce izlaziti ranije iz igre kako bi izdominirao Denverovu klupu dok ce umesto njega Jokica cuvati Karmelo. Moze lako da se desi da Kantera nocas i ne vidimo u igri, osim ukoliko Nurkic ne upadne u problem sa licnim. Pretpostavljam da ce Lilard nocas vise razigravati saigrace nego sto ce sutirati. Dakle, na Maloneu je da to predvidi i da ne preteraju sa cuvanjem Lilarda na racun drugih igraca jer onaj tim koji bude imao vise dvocifrenih igraca on ce pobediti. Karmelo na Jokicu na prvi pogled deluje sasavo ali nije jer je Karmelo jak i ne moze se tek tako odgurati, a u napadu ce na taj nacin imati cak pet sutera na terenu sto ce naterati Jokica da izadje iz reketa. Kad se isprazni reket onda ce Lilard, CJ i Pauel ici na ulaze, sto je mozda i veca opasnost nego sut za tri poena. Dakle, Portlant ce pokusati da tuce Denver upravo Denverovim oruzjem, sto je po meni uvek recept za uspeh.

Videcemo kako ce Malone reagovati i kako ce regovati. Odlika velikih trenera je da anticpiraju poteze protivnika i da ne dozvole iznenadjenje. Mogu da izgube ako nemaju igrace koji mogu da sporvedu zamisli trenera ali nikako zbog toga sto trener nije znao sta mu protivnik sprema.

Do prvak 2:4

pre 2 godine

@ dex

Pola tih komentara sto pljuju po Jokicu dolaze iz Lijepe njihove.

Najveći uspijeh HR košarke - Nikola Jokic postigao manje od 20 poena na jednoj utakmici.

WillyWonka

pre 2 godine

Ne treba sad pljuvati Jokića, vidi se da je umor uzeo danak. Ne bih rekao da su ga nešto jače čuvali nego obično, iako je Nurkić bio jako dobar večeras. Jednostavno, Jokić nije pogađao ono što obično pogađa zatvorenih očiju. A gdje su drugi junaci. Doslovno, niko iz Denvera nije došao na utakmicu.
Ali igra se na 4 pobjede, svašta će još biti, čudne su ovo ekipe.

savo

pre 2 godine

Kad je vazno nema Jokica nigde. Ne moze doveka da vara igraxe njegovim frljokama. Sto je igrao igrao je, provaljen je i to je to od njega. Ali uzeo im je pare a to je jedino vazno.
(Mrgud, 29. maj 2021 23:35)
očigledno ne pratiš košarku.. u dve pobede im je dao po 30 plus poena.. svaka pobeda u plej ofu je važna.

loža

pre 2 godine

Lilard i Jokic ne mogu nista sa ubace za sad ali ostatal ekipe resava,sad se jasno vidi sa kim igra muceni Jokara,Kampaco se bar trudi ostali komedija,mada realno nece da udje pa nece

Mr_Melbourne

pre 2 godine

Nurkic je igracina.Jer nije lako dati 16 ili 18 koseva iz manje 10 suteva i to pored dvojica od kojih je jako tesko doci u priliku do suta.Dodas tu i Karmela i sve jasno.Portlanda ce proci Denver kao sto sam i rekao i prije ove serije.Jokic je igrac koji ne zna i ne zeli da igra odbranu i vjecito ce biti panj u odbrani.Nema skoka i ne moze da isprati ni ormar.

mrkela

pre 2 godine

Aleks, kako možeš da navijaš za POR? Ajde da si druge nacionalnosti pa da razumem.Ja verujem, čak sam i ubedjen, da cela Argentina navija za DEN. logično - zbog Kampaca.I ajde da razumem da neki naš igrač i nije tako dobar, pa da i ne možeš nešto da se vežeš-navijaš za taj tim.Ali ovde igra momak koji je prva zvezda i daleko najbolji igrač tima, a po svemu sudeći i MVP lige.Ja da nema Nikole i Bogdana ne bi navijao ni za koga.Mogao bi eventualno da simpatišem neku ekipu, ali bi mi bilo sve jedno ko pobedi.Nepojmljivo mi je da neko navija za POR u ovom slučaju, kao i za Federera, ili Nadala kada igraju s Djokovićem.

Pera Ždera

pre 2 godine

Za sve koji su se toliko puta pitali kako bi izgledao Denver bez Jokica, dobili su odgovor.

Sa druge strane Portland bez Lilarda tj njegovih poena, vodio i 30 razlike i taman je u toj cinjenici razlika u kvalitetu izmedju ova dva tima. Oba bez svojih superstarova, jedan tim dobija drugi toliko dominantno.

Nikola odsutan, bez fokusa u pogledu a tek u igri. Da li umor, da li rani termin, da li kombinovana 1na1 + udvajanje odbrana Portlanda... Najvise smeta pasivnost u napadu reketa/obruca, kada vec ne ide sut. Nije bilo onog njegovog i da se "potuce", promeni oruzje, nadje igru, sta god. Cudno...

Da, ocajan je bio sinoc (nikad losije izdanje) ali jos alarmantiji podatak - ostatak ekipe sutirao 25 od 78?? Neverovatno. Porter ocajan, uplasen, pogubljen (3 poena iz neshvatljivih samo 3 pokusaja za 23 minuta??). Moris onaj stari kroz losa ti nedovoljna izdanja u POffu. Grin napustio formu duha, odigrao nesto, Milsap se borio... Hauard sa previse usuda i bezobrazluka, nicim izazvano i zasluzeno. Previse suteva, u jako bitnim momentima i odgovornosti uzimao na sebe.

Neko je spomenuo koliko Kampaco smanjuje spejsing kada je starter i oduzima od kreacije Nikoli ali nema mu se sta tu zameriti, to je njegova igra i jedino je korz nju efikasan i upotrebljiv. Toliko puta sam pisao ranije da je on uz Nikolu na parketu igrac manje za razigravanje jer su njih dvojica sa iste strane lopte, kreatori.

Lilard i ako ocajniji i od Nikole suterski (1 od 10), bar razigravao (10as) i najvecih +33!? Pauel razvalio, Mekalum donekle i ocekivano a Nurk utakmica karijere (POff) i +32.

Koliko je Denver ocajan kada Nikola igra lose najveci je pokazatelj da je upravo on najefikasniji sa 16p i pored ocajne partije + Grin (najgori do sada u ovoj seriji) 11p :( Bez da neko istupi, da preuzme odgovornost, pogodi nesto.

I da, zasto MekGi igra prvi put TEK u 4oj utakmici serije, kada tim gubi 30??? Solidan zastitnik obruca protiv tima punog bekova koji zavrsavaju na obrucu?? Nemoguce da nije mogao imati neke minute na ustrb, do sada ocajnih, Grina i Milsapa (dobri sinoc)?

Ok, slede dve u Denveru ali ovakav psiholoski momentum na strani Portlanda koji razmislja, ok, pa mi njih mozemo dobijati i 30 razlike, cini seriju dosta neizvesnijom. Nikola odmor nekako + reset pa da opet sut bude iznad 50% :)

Poznavalac

pre 2 godine

Kao da su svi igrači Dencera ušli u utakmicu sa idejom da im pobeda nije potrebna, a i sudije su im to u prva tri minuta utakmice objasnile.

GoranRS

pre 2 godine

Sve više me ova igra denvera umara i kad ležim i gledam , ne daj Bože da sjedim tek.. onaj osjećaj kad noćas u dva sata ne možeš mirno sjediti od intenziteta na utakmici Atlante i Njujorka a ovu ni ležeći ne mogu gledati. Ne mogu nikako shvatiti Melouna pa to ti je. Jokić mu van ritma , umor i termin utakmice za zapadnu obalu čini svoje ( ista situacija i sa lilardom) i umjesto da ga je izvadio i odmorio ovu treću četvrtinu a da igra Grin koji je u dobrom ritmu ( svaku parnu utakmicu a ovo je izgleda ta ) pa u zavisnosti od rezultata prije četvrte četvrtine ili vrati jokića odmornijeg bar malo ili pusti utakmicu, on se drži svog šablona sa minutama i šta mu vrijedi vratiti jokića na polovini četvrte četvrtine jer ovo je izgubljena utakmica onog trenutka kad je ekipu koja je bila u ritmu ( Grin , Milsap i ostali ) zamijenio prvom postavom koja se ne može sastati sa loptom..kad gubiš 20 razlike onda je kasno pozivati tajm aut .

Nly

pre 2 godine

Zanimljivo kako ljudi često ističu da za Denver igraju Rivers koji je bio bez ugovora jer ga nijedan tim nije hteo kao i matori Milsap a ne pominju da za Portland igra Karmelo Entoni koga takođe pre dolaska u Porland nijedan tim nije hteo i koji je uzgred godinu dana stariji od Milsapa.

Izbor

pre 2 godine

Nurkic i Lilard izdominirali veceras. Ovo je blamaza Denvera evo gube trenutno 30 razlike pri kraju trece četvrtine.Nikad gori. Ja ne vidim kako Portland moze da izgubi ovu seriju.

lignjoslav

pre 2 godine

Imam osecaj kad god ga uspem gledati uzivo da je on u fazonu "ma ko ce sad da igra". Ajmo Denver do pobede, ako ovu dobiju to je to.

Dragan Borca

pre 2 godine

Iskreno cudi me da trener Portlanda nije primenio ovu taktiku od pocetka

Pustis Fakua da radi sta hoce a skupis na Jokicu i Porteru

Ni Malone ni Faku nisu shvatili to i brzo su potonuli

Opet ce to raditi sledecu i Malone mora da zameni Montea i Fakua

Monte mora u prvu petorku i da igra 35 minuta jer Faku ne moze sa ovom Fiba atletikom i jako prosecnim sutem da iznese puno poena kada ga tako pustaju na 2 metra a skupe na druge

Teodosic je mnogo bolji suter od Fakua pa je tesko prosao u NBA a Malone mora da shvati da Portlandov trener nije glup covek i da ce nastaviti exploatisati Fakuove mane

Bukvalno su mu ostavljali prostor i za sut i za ulaz a to su mu najslabije tacke

Monte je proslu igrao 30 minuta a prvo poluvreme samo 10 minuta

A on im je faktor x

Portera i Jokica su pritisli i pustili Fakua da se setka, dribla, ulazi unutra onako malen

Sada je na Malounu da se prilagodi

Izgledalo je kao da neki nemocan Evroligas igra protiv NBA tima

x

pre 2 godine

Jokić me iznervirao. Ne zato što promašuje, jer desi se loš suterski dan.
Nego zato što ne igra svoju igru. Sve vreme beži od koša i bira neke nerezonske šuteve.

djura

pre 2 godine

Volem Jokića ko brata, ali večeras loš . Nek odmori malo.Ne može uvek da bude na vrhuncu ,dođe tako neko loše veče .Ali sačekajmo kraj,tek je početak drugog poluvremena.

ej bre

pre 2 godine

Zanimljivo kako ljudi često ističu da za Denver igraju Rivers koji je bio bez ugovora jer ga nijedan tim nije hteo kao i matori Milsap a ne pominju da za Portland igra Karmelo Entoni koga takođe pre dolaska u Porland nijedan tim nije hteo i koji je uzgred godinu dana stariji od Milsapa.
(Nly, 29. maj 2021 21:31)

I sta radi Entoni? Rivers je kao igrac zreo za ABA ligasa i to onih sa dna tabele. Uz Nikolu igra kao preporodjen.

Aleks

pre 2 godine

Napisaću koju i o Denveru… Katastrofalna energija večeras. Za ovo svi treba da dobiju po ušima, počev od Jokića pa preko Kampaca. Dakle energija kao da ih je neko motkom isterao na parket, ispucavanje trojki kao da su GSW u prajmu. Kampaco im je baš lepo “organizovao” igru… Umesto da nadomesti to što Jokić ima loše veče i što ga brane tako da mu oduzimaju kreaciju, on je potpuno ugušio i ono malo igre Denvera. Jedino su bili egal dok su igrale rezerve, i zaista je sramotno da oni imaju više želje za pobedom od startera. Naravno, Meloun se pobrinuo da odmah prekine dobru seriju Denvera i vrati startere u igru xD Drago mi je zbog pobede Portlanda, ali bilo bi mnogo zanimljivije da je i protivnička ekipa odigrala na višem nivou. Porter pod hitno da prestane da dribla, nadam se da je Rivers ok i da nije ozbiljno povređen. Joku ne treba pljuvati ni prozivati, dečko je odigrao toliko dobrih utakmica i svakom se desi loše veče. Ali mora se priznati, u odbrani kriminalan. Očekujem mnogo bolje izdanje od njih u G5, nije ovo gotovo.
P.S. Jokić prišao Nurkiću nakon onog kontakta da ga pita da li je sve u redu, srce :)

tocka

pre 2 godine

Baš loše krenulo Jokića večeras. Mogli bi malo Mekgija da ubace, pa malo da oslobode Jokića guranja.
Gordon mora da je tu, i Moris i Rivers.

stefan beograd

pre 2 godine

Odmah da kazem, sudjenje je na strani portlanda, ni jedan faul pri sutu za denver nije sviran a ovi neprestano cackaju ili kupe igrace. Inace, ne verujem da bi to promenilo tok utakmice ali bi razlika bila 10-15 umesto 30, nije bas realno.. Ocajno vodi utakmicu meloun, sut denvera uzas, i svaki put kad je ovaj termin bude ruzna utakmica :S

bskfan

pre 2 godine

Svaku utakmicu Denver pocne tako sto ih Pauel razbije a Malone nista ne menja. Neverovatno je i da ne pocnu utakmicu sa nekom uigranom akciojom za dok se suterski ne udje u ritam. Usli su u utakmicu hladni i sad opet moraju da jure rezultat.

TangoBravo

pre 2 godine

Portland he dobro balansirana ekipa. Denver bez Jokića bi teško ušao u završnicu. Ako Jokić odigra svoj meč kako treba Denver ima neku šansu. Dalje manite se nacionalističkog navijanja. Jokić i Nurkić su u dobrim odnosima. To se vidjelo kod nešto žešćeg Jokićevog faula nad Nurkičem gdje se vidjelo da je Jokiću bilo žao i neprijatno. Nukić igra onako kako Amerikanci vole. Čvrsto uz kontakt. Pikenrol mu je odličan a ima i dobar izbor. Tijelom u bloku je fantastičan. Jokara je za mene još uvijek MVP i to je druga dimenzija. Uticaj obojice na igru svojih timova je ogroman i svi treba da budemo ponosni. Kao što sam rekao bez Jokića nema Denvera. Bez Nurkića Portland može ali kad igra Nurkić kako treba ostali igrači su mnogo relaksiraniji i igraju nekako ljepše. OK možda sam subjektivan. Naravno da jesam a ko nije :)

Pera Ždera

pre 2 godine

Nema kod Nikole onog fokusiranog pogleda. Nekako pogubljena faca, odsutna. Umor?? ili kombinovana 1na1 + udvajanje odbrana? Ne pamtim ovako lose i neefikasno poluvreme Nikole :(

Porter OCAJAN, uplasen.

z’brda

pre 2 godine

MPJ je šutnuo 3 puta za celu utakmicu, ej?! Pogodio je jednu trojku i to je to. Pa, ne može se tako u play-off kao drugi strelac ekipe, frajeru.

Kolja

pre 2 godine

Denver potpuno bez energije.Mozda je vreme da uđu rezerve i da igraju sto agresivnije.Da bar malo priđu.Čisto da i ovi nemaju predah

Srpce

pre 2 godine

očigledno ne pratiš košarku.. u dve pobede im je dao po 30 plus poena.. svaka pobeda u plej ofu je važna.
(savo, 29. maj 2021 23:43)
Ocigledno ne pratis ti. Sto je davao, davao je. U dve tri utakmice su igrali daleko od njega, mnogo vremena je Kanter proveo 'cuvajuci' ga... Nocas meso o meso i Nurkic igra dok Jokic igra.
I sta se dogodilo. Ono sto pricam evo danima. Big man zna se kako se cuva. Sve ostalo je zabava za mase.

Aleks

pre 2 godine

mrkela

To što u nekoj ekipi igra naš igrač nije dovoljno da se vežem za ekipu. Samim tim ne navijam niti za Denver niti za Atlantu. Ispratim poneku utakmicu da podržim naše, glasam za All Star i dosta od mene. Pratim Portland godinama i to mi je omiljena franšiza. Uostalom - može mi se, bre. Moja stvar. Prestanite da smarate ljude što ne navijaju za nekog samo jer su tamo Srbi. Sport je zabava, uživanje i ima mesto nacionalizmu samo kad je u pitanju reprezentacija.
Porediš kolektivni i individualni sport, gde Đoković igra sam i košarku kao kolektivni gde je u tom timu igralo još stotine igrača pored našeg.

Goran

pre 2 godine

36-38 je bilo kad je u 2/4 vratio startere, sad je 58-88. očaj, moris najveće razočarenje kao i svaki plej of, nestane čovek, mada i u regularnom delu lige on ne postoji defanzivno.

323

pre 2 godine

Porter OCAJAN, uplasen.
(Pera Ždera, 29. maj 2021 23:14)

A da igra u Medisonu protiv Niksa, kakav bi bio? Me bi mogao na nogama da stoji? Prema tome, manje pljujte Bogdana, da li vam je sad barem malo jasno?

Nba portland

pre 2 godine

Lilard ocajan a Portland dominirao. To pokazuje koliko je zapravo jak tim Portland. Pauel, Kovington, Karmelo, Sajmons. Izuzetni epizodisti.

@bskfan jos jednom pokidal analizu

Ako citas imam pitanje, da nisi iz Borce mozda?

GanDra Šajkaš

pre 2 godine

Ok, jeste Jokic odigrao katastrofa. Ali niko ne pise da je i Lilard isto tako lose odigrao. Sredinom trece certvrine imao je 1/9 sut iz igre....
E sad, to sto Portland ima veci broj dobrih igraca, sutera.... Ima igrace koji mogu da guraju tim kad jednom ne ide. Za Denver se to ne moze reci. Ispalo je da je Jokic Denver. Jedan covek jedan tim. I onda se desi jedna ovakva losa utakmica.
I dalje verujem da Denver(Jokic) mogu da lje

Sima

pre 2 godine

Najzad normalan termin za nas Evropljane. :) da uzivamo malo.
(jezzz, 29. maj 2021 20:56)

Pa ne bas... Radnim danima je termin od 4:30 najbolji jer vecina ustaje za posao pa moze komotono od 5 do 7 da pogleda utakmicu. Ovo od 22h ko ustaje rano, zaspi do kraja. Al ajde vikend je pa odgovara i ovo, radnim danima definitivno 4:30.

Meee

pre 2 godine

Nurkic definitivno ima "Jokic kompleks" hehe... Hoce zestoko da ga nadigra, al napravi sam sebi problem sa faulovima... hehe. BDW nisam Nurkicev hejter.. odlican igrac.

bskfan

pre 2 godine

Kampaca ne cuvaju sto znaci da Denver mora da igra 4 na 5 svo vreme. Jedini igrac koji je pogadjao je Green ali Maloneu ne pada na pamet da mu da vise minuta. Malone ne moze da ukapira da je ovu utakmicu morao da igra sa niskom postavom umesto sa potpuno pogubljenim Gordonom.

Gde ja živim

pre 2 godine

E moj Denvere, sve voliš na teži način. Čist mazohizam.

Kakva je utakmica po meni dovoljno pokazuje činjenica da najveću energiju u Denveru pokazuje deda Milsap, malo Kampaco, donekle Moris i to je otprilike to. Kod Blejzersa CJ mnogo produktivniji, mnogo manje troši vreme, mala potrošnja lopti i odmah bolje. Pauel ubio. Neverovatna energija, ne može čovek da promaši. Nurkić jako dobar u oba pravca. Lilard očajan u šutu, ali bar nije previše forsirao nego se okrenuo razigravanju.

Kod Denvera Gordon fizikalije zaboravio u svlačionici. Udaviše ga u svakoj situaciji pa makar bio 10 cm od koša. Grin ništa.

Nikola baš loš večeras. Mnogo je brzao i hteo sve odjednom. Jeste ga Nurkić solidno čuvao, ali opet kao da se Nikoli nije igralo. Previše ishitrenih poteza. No dobro, mora i to da se desi. Imao je jednu ovakvu prošle godine protiv Gobera pa su svi poleteli kako ga je Rudi razbio, a posle znamo šta je bilo. Loš dan na poslu i to je to. Idemo dalje. Moglo je lakše, ali šta da se radi.

Laku noć narode.

Dragan Borca

pre 2 godine

Zasto mu Monte samo 11 minuta ima. Nekada stvarno ne razumem Malonea

Kako ne provaljuje da Faku previse uzima kreaciju od Jokica

Nikola je los i cini mi se frustriran, solira se previse i odstupa se od standardne igre. Dobar je Faku ali ne moze Denver dobiti ako Faku vise organizuje igru od Jokica

I nije to toliko do Portlandove odbrane vec je Denveru los spacing prvo poluvreme kada Faku organizuje zakoci se ceo napad jer ga pustaju 2 metra ispred i skupe odbranu na drugima

Koliko god Bartona ne volim ima jedna stvar koju odlicno radi- brzo uspostavi igru 2 na 2 sa Jokicem i veca je pretnja na sutu. Faku preteruje malo u zadrzavanju lopte, zaboravio se kako Denver postize uspehe godinama
Losa energija startne petorke a Jokic kao lider mora drugo poluvreme da se trgne. Koliko god ne volim Lebrona kod njega je uvek red i ne sme tek tako niko da solira vise napada a da on ne usmerava napade
Jokic mora da uspostavi autoritet. Volim Fakua ali se malo vise primio oko organizacije i to se ponavlja vec mesec dana. Od kada je Faku u startnoj Jokicu je pao broj asistencija na 5.5 tako nesto. Odlican je u odbrani ali mislim da previse uzima kreaciju na svoja pleca i to se odrazava na igru. Zto se kaze previse se opustio i sve vise drzi loptu kod sebe i protok je sporiji
Kad Jokic primi loptu na 8 metara izvuce Nurkica i onda mogu svasta da kombinuju, ovako Faku dosta dribla i drzi loptu i Nurkic ostaje u reketu

KRUNSKA

pre 2 godine

Ok, odigrao je lose. Odigrao je kriminalno, kao uostalom i ceo tim, na celu sa Melounom. Pa sta? Osnovni problem - BEZ energije i zelje. Ovo je plej of, normalni su i ovakvi momenti i utakmice... Suludo vreme odigravanja (ok, kako Denveru, tako i njima), vec su napravili brejk sto je izpunjenje plana pred koji su posli na ovaj dvomec, i svakako snazna REAKCIJA Portlanda, jer sa ovim porazom (3-1) bi bili de fakto eliminisani... Nekada je mozda i bolje pustiti ove da se "izduvaju", u Denveru ce biti potpuno druga situacija! Jos par zapazanja - Nurkic je odigrao fenomenalno, u oba pravca, sa "osvetnickom" energijom, Pauel kao drogiran... i Jokic i Lilard u razumljivom padu, jos ce se "cerati" u narednim mecevima. Kampaco nemocniji nego ikada u dresu Denvera, a igru i uopste sliku koju odaje onaj decak (Porter) na terenu veceras, mogu samo uporediti sa nekim srednjoskolskim polufinalom, kada njemu, "najvecoj zvezdi" tik pred utakmicu njegova devojcica (17g) kroz suze pokazuje pozitivan test na trudnocu... pogubljen u svemiru i prostoru. Bice bolje, nije ovo nista...

Dragan Feliks

pre 2 godine

Kraj 1\4. Kuknjava Portlanda nakon prošle utakmice je urodila plodom. Najmanje 4 čista faula nad Jokićem nisu sviranja, ali to neće biti problem ako kriterijum bude ujednačen i dozvole tuču, snaći će se Nikola i tu.

Hepek

pre 2 godine

Aleks

Ljudi ne kapiraju da je Portland uvek bila gotivna ekipa . Ja ih isto pratim iz vremena Drexlera , Kenji Andersona ( zbog njega doduse Djordjevic se nije naigrao , Clif Robinson dugo vremena najbolji sesti igrac ( jednom i zvanicno ) . Posle dolazi R.Wallace , Z. Randolph , danas Lillard i Cj . Uvek super ekipa savodlivnim kosarkasima i meni omiljeni ( u pocetku zajedno sa Supersoniksima ) . Denver sam zavoleo zbog Jokica a pre toga sam slabo pratio ( kao Toronto ili Memphis ) . Komentari su ti odlicni nr znam da li si trenirala ili je cista ljubav . A to prozivanje narocito po nacionalnosti nemoj da te izbacuje . Ukratko sa osobama kao sto si ti uvek bi rado gledao utakmicu jer volis sport a ne da manijakalno navijas za nekog i da su svi ostali sem tvog tima trube . Veliki pozdrav i uzivaj u igri

111

pre 2 godine

Ljudi moji pa sta ja ovo gledam? Pa ovde iz Denvera trojku niko da ubode? I jos imaju dobar rezultat, malo vodjstvo Portlanda, jer i oni nisu sjajni ali ova igra Denvera, pod hitno mora da se promeni ili ovo gube..Ocajna igra...

roko

pre 2 godine

Nurkic i Lilard izdominirali veceras. Ovo je blamaza Denvera evo gube trenutno 30 razlike pri kraju trece četvrtine.Nikad gori. Ja ne vidim kako Portland moze da izgubi ovu seriju.
(Izbor, 29. maj 2021 23:54)

Lilard "snajper" izdominirao??? Šut iz igre 10%...1 ubačaj iz igre za 31-32 miinuta provedena u igri.

Mrgud

pre 2 godine

Kad je vazno nema Jokica nigde. Ne moze doveka da vara igraxe njegovim frljokama. Sto je igrao igrao je, provaljen je i to je to od njega. Ali uzeo im je pare a to je jedino vazno.

zemunski kej

pre 2 godine

Nas decko jedan od najslabijih. .Ubise ih ko Nemce ovi Blejzersi. Mirise da ce da se igra sedam utakmica. Pogodili smo i u progozi pre utakmice,

Kozuki Oden

pre 2 godine

Do prvak 2:4
Ajde da se ne pravimo Englezi i da lazemo sebe da Jokica svi vole u Srbiji iako je cinjenica da ga dosta ljudi ne voli ovde.

Hepek
Ljudi ovde ne vole Portland i napadaju Aleks iz jednog razloga:
- jusuf nurkic.
jusuf je covek koji ocigledno mrzi Srbiju, zato se svi pitaju kako je moguce da neko navija za jusufa kada igra protiv Srbina...

Smesna.kosarka

pre 2 godine

Ovo nema blage veze sa kosarkom .efes cska i ovo je neuporedivo,nikakve odhovornosti u odbrani,ispucavanje u napadu blago receno.efes bi zgazio ovog denvera 20 razlike bez problema.

bskfan

pre 2 godine

Gde su oni koji rekose kako je stvar gotova jer je Malone procitao igru Portlanda?

Stots mozda nije neki trener ali je genije za Maloena. Malone je bruka od trenera, svaki tim koji igra protiv Denvera obori neki rekord. Nocas je to Norman Pauel. Tacno se znalo, Denver ce da pukne na poziciji SF-a a onda i po svim ostalim pozicijama. Tako je bilo i pre dve godine kad ih je razbio Rodni Hud. Gordon mozda moze da cuva neke jace SF-ove ali ne i niske i brze kao Pauel, koji u stvari i nije SF nego SG. Staviti MPJ-a na Pauela je bilo samoubistvo. MPJ mozda moze da cuva neke sporije i vise igrace ali nikako niske. Dve utakmice zaredom Portland radi istu stvar a Malone sve po starom. Sad MPJ ima veliki problem jer ce ga od sada cuvati iskljucivo niski igraci.

Denver ovo ne moze da dobije samo zbog Maloena. Cak i ako pobede sledecu utakmicu u Denveru, puknuce u sedmoj utakmici tako sto ce ga Stots iznenaditi sa Hari Dzajlsom, Nasirom Litlom ili nekim drugim. Za Maloena je uvek sve iznanadjenje, kao i vecaras kad je Lilard sutirao 10% a imao +33.

I da se razumemo, nije problem izgubiti utakmicu ali je problem kad se utakmica resi vec u prvoj cetvrtini i kad ti starteri dozive katastrofu od -30. Da sam na mestu Tima Konolija dao bih otkaz Maloneu vec sada, ne dajuci mu cak ni da zavrsi plejof.

Pad koncetracije.

pre 2 godine

Vidim mnogima nije jasno zasto je Jokara odigrao lose?
Gledao sam proslu utakmicu onaj podmukli udarac odpozadi Kantera mene je zaboleo i rekao sam da vise necu da gledam jer sam bio ubedjen da su ga povredili,mnogo ga bre tuku ,ono je zalosno,onaj udarac je bio za suspenziju .
Vrlo moguce da je ostavilo traga ipak je to glava,oci i mozak,mislite da ona turska majm.....a ima laganu ruku?Sramota.Molim vas objavite komentar.

bmiles

pre 2 godine

Prvo nisam gledao utakmicu jer sam znao da ce Portland pobediti.Drugo rekao bih po komentarima da su to i igraci Denvera znali!? Trece kad MVP NBA ima lose vece neznam sta ste ocekivali!? Jokic je ne samo umoran on je izmozden bez kapi krvi kako rekose mnogi komentatori! Pored svega u preostale 3 utakmice Denver igra kod kuce pa je realno da pobedi obe.Ali i ovo je za mene veliki uspeh u ovoj sezoni imati MVP igraca koji vodi uprkos povredama 3 startera.Upravo gledam razvaljivanje Vasingtona od strane File a Milvoki je ekspresno postlao na pecanje proslogodisnjeg finalistu Majamija! Ocigledno da su eliminacije Majamija uskoro i Vasingtona pokazatelj koliko je Zapadna divizija jaca od Istocne.Dok na Zapadu svie ekipe su kurentne na Istoku vec dve odlaze sigurno na kupanje i suncanje! Eto taj favorit Embid rastura jer nema ko da ga spreci sa Istoka da tako dominira.Zato je Nikola ovogodisnji MVP,mogu samo zamisliti kako bi on "harao" da igre na Istoku!?

Aleks

pre 2 godine

Dejmijan Lilard je zaigrao odbranu! Zvanično smo sve videli. :D Šalu na stranu, velika timska pobeda, momci su bili naoštreni od prve sekunde. Znali su da ovu utakmicu moraju dobiti. O ovome sam ja pisala, nije bez razloga Portland bio 29. odbrana lige, ali je to velikim delom jer zvezde ‘lade **** u odbrani. I te kako mogu da je igraju jer je to u najvećoj meri stvar zalaganja, i videli smo kako izgleda kada se odbrana upari sa ofanzivnim potencijalom koji ekipa ima. Jedna od najboljih utakmica u sezoni, poeni i šutevi fantastično raspodeljeni, konačno smo videli zašto se toliko priča o ofanzivi Portlanda. Takođe smo videli i zbog čega je doveden Pauel - sjajna utakmica za njega, u napadu pogotovo. Portland bez dileme trenutno ima najbolji backcourt lige i to se mora iskoristiti. Dejm je uradio ono što sam i priželjkivala od njega. Iako ga nije išao šut, asistirao je, fino peglao odbranu i navlačio odbrambene igrače na sebe da otvori prostor drugima. Zamalo i TD sa ovakvom igrom! CJ takođe odličan, Nurkić sjajno odradio svoju rolu, dobro je čuvao Jokića i u napadu racionalan. Kanter je sa razlogom ispao iz ozbiljne rotacije, ali i dalje ne razumem zašto DJJ ne dobija minute.

norman

pre 2 godine

Mislim da je doslo vreme da Lilard odlepi i zatrpa Denver sa 45-50 poena..za pobedu Portlanda.
.
(imam takav osecaj, 29. maj 2021 20:45)

Prvi deo želje ti se ostvario, jer je Lilard stvarmo igrao kao da se najeo bunike i "odlepio". Za drugi deo češ morati sačekati...do naredne utakmice, verovatno.

bskfan

pre 2 godine

Stots napravio izmenu tako sto ce Nurkic biti na parketu sve minute kad i Jokic, ako treba i 40 minuta. Dakle, ono sto je radila Juta sa Goberom. McGreen ih je vratio u utakmicu. Kao sto sam i pretpostavio, Kanter je mozda ispao iz rotacije.

slobo.b

pre 2 godine

Aleks, kako možeš da navijaš za POR? Ajde da si druge nacionalnosti pa da razumem.Ja verujem,

(mrkela, 29. maj 2021 22:15

A ko kaze da nije druge nacionalnosti? Zbog imena Aleks?
To je samo jedan nik koji moze svako da koristi,citajuci njene komentare (ako je ona) stekao sam utisak da ona bas zbog Nurkica navija za Portland I Lilarda, mislim da to nema veze jer piše postene I korektne komentare u vezi Jokica tako da koje god je nacionalnosti nema veze,drago mi je da je tu sa nama..

Milan Kosanovic

pre 2 godine

Ja iskreno ne pamtim losijeg Jokica. Iskreno gledao sam do momenta kad je u 3/4 promasio trojku i vise nisam mogao. U prvom poluvremenu nije bio u hali uopste. Jedan na jedan nije mogao da odbrani nista, kasnio iz picka na preuzimanje, nije gradio skok uopste. Nije mi jasno zbog cega ga je Meloun i drzao u igri. Bice valjda bolji u sledecoj. Ustvari bice sigurno bolji, losije od ovoga ne moze.

mrki

pre 2 godine

au covece,Jokica nije islo,i logicno covek krene da asistira....ali kome...pa oni nemaju coveka koji moze da krene na ulaz,a bogami ni krstenog sutera...nisam ih gledao cesto ali kako su bez Mareja i dovde stigli....ne moze Nikola sam,iako se vidi klasa na terenu,cak i kada promasuje....

Laki

pre 2 godine

Uz loš šut Lilarda, on je konstruktor ove pobede. Sva pažnja je na njemu i pritisak odbrane Denvera, uključujući i Nikolu koji je često daleko od svog koša izlazeći i udvajajući. To su odlično iskoristili, pre svih Pauel i Mekalum. Za Denver je bolje da on sipa do besvesti kao u drugoj utakmici, a sa Gordonom na njemu kad zatreba, jer su onda ostali bez ritma i šuta. Naravni i Nurkić je bio odličan, tek da nam Melbourn svrši i ono Hrvatijanče što se posprdno potpisuje. Na njihovu žalost, Nikola će biti MVP uz svu njihovu stručnu negaciju, a sa Denverom šta bude, iovako je otpisan bez Mareja.

Dragan Feliks

pre 2 godine

Potpuno zaslužena pobeda Portlanda. Kvalitet rostera je najzad došao do punog izražaja. U prve 3 utakmice je Nikola vanserijskom ofanzivom to nekako peglao, a njegovi procenti su bili nestvarno pogotovo što je 80% šuteva uzimao bez direktnih asistencija. E večeras u prvih nekoliko napada mu nisu dosuđena nekoliko evidentnih prekršaja (takav su kriterijum zauzele sudije, nije Denver drastično oštećen) i ušao je u seriju promašaja. I šta se desilo, Denver se raspao jer se najbolje videlo da Denver nema drugu violinu (Marej nedostaje, a MPJ realno nema taj kvalitet). Na drugoj strani Lilard nikad lošiji ali CJ, Pauel, Nurkić pa čak i Karmelo to ispeglali. Šta ostaje, da Nikola ponovo zaigra i iznad svojih mogućnosti a ostali koliko toliko isprate. Jer večeras defanzivna i nije bila toliki problem koliko ofanziva. Jer igra sa Kampacom je pročitana, Moris nije u formi i jedina koliko tolika opasnost spolja ostaje Rivers a njega mogu sačuvati. Zato im je neophodan bar jedan od dvojice povređenih bekova (Barton ili Dozier) kako bi koliko toliko raširili igru u napadu i ostavili prostora Nikoli, Gordonu i MPJ da ispod obruča probaju da izdominiraju. Čestitke Portlandu, idemo dalje.

Will Mosley

pre 2 godine

Pitam se da li za Nadzetse veceras igra Jokic, najbolji igrac svih vremena, od kako je Nejsmit 1800 i neke izmislio kosarku kao sport pa do dana danasnjeg? Kako Portland igra ovo je fantazija, Enes Kanter, Damijan Lilard, Jusuf Nurkic, cak je tu i legendarni Karmelo Entoni. Cudi me da bas niko od njih nije na spisku za MVP nagradu.

Srpce

pre 2 godine

Rijetko simpaticna ekipa Portlanda. Svih ovih godina imaju taj neki smek prave kosarke. I gotovo nikad ne smaraju sudije za odluke za razliku od ovih iz Denvera. Napravi ocigledan faul i nesto siri ruke i zali se sudijama.
Jedini put u prvom poluvremenu kad onaj faul dadose Jokicu niko ne zna zbog cega i tad Lilard odreagovao.

Gile

pre 2 godine

Neka mi neko objasni logiku da igrači igraju bez maske i onda kad sjednu na klupu stavljaju masku. A na treninizima isto ne nose maske pa koja je onda poenta da je stave kad sjenu na klupu?!

M

pre 2 godine

Što pre da Denver leti iz playoff, više vremena da se Jokić pripremi za Olimpijske Igre. Mnogo mi je bitnije da naša zemlja osvoji medalju nego da se neki Denver gura napred. Niko živ nije čuo za Denver do pre 3 godine a kamoli navijao za njih. Odjednom svi Srbi navijaju za "grumenje". Ovako je bilo loženje na Sakramento pa ga sad niko ne gleda.

Srpce

pre 2 godine

Ma neeeee, ne igra za statistiku Jokic... U svakom mecu ga je izmijenio 3 min pred kraj prve a sad kako ga nije islo da ostane do kraja brojke da malo popravi. I jos sudije mu daju dva faula sprdnja.

stranger

pre 2 godine

Mr_Melbourne alias Srpce je godinama poznat kao hejter svakog uspesnog srpskog sportiste a poseban pik ima na Jokica i Djokovica. Tu je jos par njih koji su promenili nickove, cak i pol, ali cud ne.

dzigi

pre 2 godine

Volem Jokića ko brata, ali večeras loš . Nek odmori malo.Ne može uvek da bude na vrhuncu ,dođe tako neko loše veče .Ali sačekajmo kraj,tek je početak drugog poluvremena.
(djura, 29. maj 2021 23:29)

i nadje kad ce lose vece da ima uhh

Mariborcan1970

pre 2 godine

Eto, konačno se je dogodilo da je Joker odigrao slabo, ali... Gdje su bili i šta su radili ostali? Prava ekipa mora da se izvuče i kada najboljem igrču ne ide. Portland uopšte nije slaba ekipa i trebat će još dosta napora da se prodje dalje. Denver svakako može izbaciti Portland!

Aleks

pre 2 godine

Mislim da će biti 2:2. Ne čisto navijački, nego je realno da POR dobije jednu pred svojom publikom... Iako smo do sada videli da prednost domaćeg terena očigledno ne znači previše (aka Dalas brejknuo Kliperse dva puta, oni im vratili brejk noćas itd) Ali da bi se to desilo, Dame ne sme da igra sam. Ne želim da on ima 50p a da prvi sledeći bude CJ sa fazon 15p. Raspodeliti poene u napadu, igrati odbranu pre svega na spoljnim igračima Denvera, bitnije nego na Jokiću. Nadam se da je neko rekao Nurkiću da ne pravi glupe faulove nad Nikolom... Ovaj tim je previše jak da izgubi seriju baš sa 4:1, to bi bila velika sramota za sve. Košarku ne igraju imena nego igrači, tako da je vreme da se pojave i opravdaju to što ih mnogi smatraju jačim rosterom od Denverovog.

bskfan, meni Stots ostavlja isti utisak kao Meloun! Deluju kao dobri ljudi, simpatični, i super su da nađu ulogu mladim igračima i daju im slobodu da se razviju (Stots je to uradio sa Lilardom i CJ-em). Za nešto više od toga...

P.S. Bilo bi lepo da se manje komentariše uživo i iznose zaključci nakon svakog napada, nego da prokomentarišemo kad bude gotovo. :)

CeLaVsAmPaStA#8#24

pre 2 godine

Premocni Vlatko Cancar haha manje od minut fo kraja, gube 20 razlike, frajer umislio da je Medžik i zove neke akcije. Bjezi Jokicu iz Denvera bilo gdje, nema 'ljeba ovje.

Kartonka za vanka

pre 2 godine

Kakvih ovde komentara ima to je neviđeno!Denver ima šansu protiv Portlanda samo izuzetno dobrom odbranom.Ali veceras za to nisu imali snage.Videlo se od prvog minuta.Jednostavno noge nisu slusale nikoga.Čak ni Kampaca.Sada je doslo na naplatu odsustvo Mareja,Dozira i Bartona.Jednostavno kratka klupa

ccc?

pre 2 godine

Znaci, poluvreme, 10 poena zaostatka. Portland , ni orao ni kopao ima vodjstvo celo poluvreme? Ne igraju nista posebno. Onda je jasno kako igra Denver. Pod hitno nesto mora da se menja, prvenstveno sut da Lilardu ne krene koji isto igra jako lose..

Stipsa

pre 2 godine

20 razlike lagano za Portland večeras, High Miles- ima se vcrs ne igra.
(Stipsa, 29. maj 2021 22:27)

+14 -21


Evo trenutno je -17 ide ovo lagano u + 20 za Portland

Srpce

pre 2 godine

20 razlike za Portland. Upamtite ovaj moj komentar.
(Srpce, 29. maj 2021 15:47)
Tacno u centar. Kao onomad kad vam rekoh koliko ce Batler da postigne poena i postignu toliko. Kao kad vam rekoh da nije Joka bio strasan u prva tri meca koliko su oni i sudije mu doyvolili da budyi poene.
I nocas hladan tus. Ona igra Nurkica koju je uvijek igrao protiv njega. Zaboravili ste koliko puta Bosnian bear owned him.

Beks

pre 2 godine

Gledo finale lige sampiona,udjem u komentare sa ove utakmice cisto da vidim sta pisu "strucnjaci", kad ono prvi komentar upucen meni kako sam u delirijimu a to jel Portland vodi protiv Denvera me apsolutno ne zanima,ovde se ne navija za Denver vec za Jokica. A ja navijam za omalenog Argentinca.

Super Barski

pre 2 godine

I dalje mislim,da je MPJ vrhunski suter i da je Gordon bolji za Denver nego Grant(za onu gresku u preuzimanju Dejvisa protiv lejkersa i ja bih ga pozdravio iz fransize,i neka su).
Jokic je organizaciju napada prepustio plejevima,i to u startu nije pravi Denver,onaj opasni Denver,kao sa Marejom,koji kao igra pleja,a sa Jokicem kao organizatorom se pretvara u beka sutera u napadu,pa imas jak ofanzivni potencijal,uz ostale koji mogu da pogode(znam da nema Mareja,nego pominjano je da su jaci u nekim elementima bez njega,sto je van pameti).
Ovo mi je jedina nedoumica u napadu Denvera,a to je,zasto nisu cistili stranu za igru dva na dva Jokica i Portera,gdje ovaj drugi ima prostor i par sekundi za sut na povratni pas Jokica,nego su se svi guzvali na istoj strani.Dobije loptu Jokic,a oko njega svi osim Portera.Dobije Porter a oko njega svi osim Jokica.
U tom smislu sam prozvao plejeve Denvera,jer MPJ nije dobijao lopte na nacin i u vrijeme koje njemu odgovaraju(svi znamo da ne smije da spusti loptu na dribling,i da pusti cuvara da mu pridje blize i izbije loptu iz ruku).
Da rezimiram,i uprostim,Jokic asistira i daje loptu u pravom momentu,a Kampaco i Moris su ovom mecu propustali te prave momente za asistenciju,i napad se pretvarao u seriju teskih i nerezonskih suteva Denvera.

smeh

pre 2 godine

Posle 100 godina ste prenosili meč Denvera i Jokića pa Denver izgubi a Jokić odigra najgoru utakmicu u sezoni, možda čak i u poslednje 3 sezone. Nemojte više:D A Denver pokazao kakva je ekipa, bez Jokića su nula. Mada kada pogledaš ekipu, gomila rukija, igrač od deset dana, MVP Šejkilove emisije što uopšte nije pohvalno, igrač koji je zreo za penziju i na kraju igrač koji zna atraktivno da zakucava i da odigra solidnu odbranu, valjda je i svima jasno da bi bez Jokića i bili na dnu i već sada razmišljali kog igrača da uzmu na draftu. Pravo je čudo, Jokić pre svega, što su uopšte tu gde jesu. Mada ako Jokić opet odigra na MVP nivou kao u prve 3 utakmice imaće opet šansu da pobede i naprave još veće čudo.

Super Barski

pre 2 godine

Aleks
A pazi sad,ovaj objavise poslije par minuta.
Jokic i Lilard,bas preumorni,mali razmak izmedju dva meca,i rani termin.
Lilard i Melo su daleko najsimpaticniji u portlandu i kao igraci i kao osobe.
Kontra primjer mi je Pauel,stalno nesto gundja i glumi neku napaljenost.On je rijesio mec.
Na komentarima koje sam pisao a nisu objavljeni kad su vec svi poceli da pricaju o lejkersima i polufinalu konf. da je serija mozda samo na polovini,i da sut seta od ekipe do ekipe.
I sad to mislim,Portland nema sanse da ponovi ovakav sut u sledecem mecu,denveru kontra, sve ispadalo.
Krivci(plejevi) u denveru,nisu odigrali nijednu akciju za Portera.
Nije da on nije grijesio,al morali su da probaju da ga razigraju.
Jokic je samo covjek,da napomenem za ove koji ga prozivaju.

Srpce

pre 2 godine

Prvi put da mu igraju blize tijelu. Sto i nije neka nauka. Tako se pazi big man. I otvara utakmicu 1 od 6. Kako je u svakoj utakmici bio truba u drugom poluvremenu sad ce sve su prilike biti truba cijelu utakmicu.

bskfan

pre 2 godine

Nazalost bio sam u pravu. Lilard sutira 1/10 ali je +33. Portland ima sjajne sutere i sve sto im treba je plejmejker.

Malone jos jednom pokazao da je najgori trener u NBA.

NBA live

pre 2 godine

Stavim na pocetku utakmice da ce biti poraz od 25 i svi mi redom roknu minuse,jel vi ljudi stvarno mislite da je bilo moguce da Denver dobije i ovu?Pogledajte bekove Portlanda a pogledajte bekove Denvera pa realno recite ko je bolji,iskreno navijam za Denver iz sveg srca ali ako dobjju Portland u seriji to ce biti cudo!

Aleks

pre 2 godine

Hepek

Tako je, uvek lepo skockana ekipa sa sjajnim igračima, ali takođe uvek fali to nešto da dođu do prstena. I čovek ih samo još više voli i podržava, kao i zbog toga što furaju taj underdog mentality :D Kad je Dejm došao, mnogi su bili skeptični i verovalo se da više nema šansi za titulu, da će nade potonuti sa Olridžom. Međutim, evo 8 sezona za redom se igra plej of i Dejm veruje da može doneti prsten u Portland, a i mi se trudimo da verujemo sa njim.
Ne znam šta da kažem, hvala na tako lepom komentaru... :) Nisam trenirala nikad, samo volim košarku. Ako nekad oštrije odgovorim to je zato što ljudi znaju da isprovociraju i onda idem u defanzivni stav, inače se trudim da ne vređam suprotnu stranu a ni one koje podržavam, kada gube. Veliki pozdrav!

Oskar de La Penja

pre 2 godine

Nije sto ne volim Denver, ali voleo bih da Trejlblejzeri pobede, cisto da vidim kakve komentare ce da pisu ovdasnji navijaci Denvera, meni kao navijacu San Antonija je svejedno koja ce fransiza proci dalje, ali nekako sam blizi da simpatisem Portland, vidi se da su bolji i da vise zele pobedu, iako sudija navlaci za gostujucu ekipu. Ako Portland i izgubi to ce biti zato sto se ne moze igrati 5 igraca protiv osmorice, nije ravnopravno.
(Will Mosley, 29. maj 2021 23:08)
Jel si stalan na utakmicama i to?

Tripl-tripl

pre 2 godine

Telesna gromada, koja "živim mesom" gura i obara oko sebe sve, dok ulazi u reket i ondda skoči tri cantimetara i "zakucuava" frljoku smešnom pozom, a Džordan je sedam metara leteo ka košu i onda je to bilo zakucavanje "loco-loco".

zemunski kej

pre 2 godine

Ajde da napisemo nesto pre utakmice a ne da budemmo generali posle. Mislim da ako Portland krene sut pobedjuju ali ako bude malo ide malo ne gube. Naravno navijam za Denver a ocekujem da Gordon zaustavi Lilarda. Nas decko preko 30 koseva. Medjutim nikada se ne zna ,moguce je da se neko povredi ne daj boze i ode sve . Denver zivi od Jokica ,kazem ne daj boze ,bez njega su ispod proseka.

Srpce

pre 2 godine

Realno, izgleda da cu omasit predvidjanje. Pisao sam ovuda danas da ce biti 20 za Portland a ono ce bit 30. Mislim, kako god da se zavrsi utakmica, ovo je 30.

tom

pre 2 godine

Obozavam Bogdana. Nikada pljuvanje u njegovom smeru. Ponekad neka konstruktivna kritika + u pravu si za neke ovde ALI ovo je vest o Denveru i Portlandu.
(Pera Ždera, 30. maj 2021 00:00)

Stvarno. Ti nam kažeš, koji na vesti o Atlanti i Bogdanu pišeš romane o Denveru i Jokiću.

Čovek se samo pitao, ako se Porter uplašio ove pozorišne atmosfere i publike u Portlandu, kako bi onda reagovao u onoj ludnici Medison Skver Gardena, gde je atmosfera puno sličnija atmosferi na utakmicama Pao-Oly, nego na NBA utakmicama.

Super Barski

pre 2 godine

Aleks,
Samo tebi da uputim cestitke na pobjedi portlanda.
Mnogo komentara mi ne objavljuju ovi strucnjaci koji pustaju komentare,a ja se ubih od pisanje,nit su uvrijedljivi,nit sta drugo,pa bataljujem.
Pozz

Will Mosley

pre 2 godine

Nije sto ne volim Denver, ali voleo bih da Trejlblejzeri pobede, cisto da vidim kakve komentare ce da pisu ovdasnji navijaci Denvera, meni kao navijacu San Antonija je svejedno koja ce fransiza proci dalje, ali nekako sam blizi da simpatisem Portland, vidi se da su bolji i da vise zele pobedu, iako sudija navlaci za gostujucu ekipu. Ako Portland i izgubi to ce biti zato sto se ne moze igrati 5 igraca protiv osmorice, nije ravnopravno.

hakeem

pre 2 godine

Denver prolazi Portland tu nema dileme. Ne zato sto Denver ima bolje pojedince, vec zato sto ima boljeg trenera i timsku igru.
Portland je skup indijanaca, gde prednjaci Lilard, lazna zvezda koja poput P.Georga nestaje svake godine u playoffu kada je najbitnije. Opet je McCallum spasao Portland, po obicaju, i umesto da taj covek bude prva violina Portlanda, Lilard je taj koji mu krade slavu.
Kada je Ja Morant dosao u ligu, pisao sam da Portland treba dati Nurkica i Lilarda za Moranta i M.Gasola. Bio bi to sjajan trejd za Portland, koji sa Lilardom najvise sto moze moze do II kruga playofa i to je to.
Portland godinama nema krilnog centra, ima dva losa centra, nema tu unutrasnju igru i ne trazi je jer Lilard mora da prangija trojke sa 10m.
Denver je najslabiji pod kosem, i ko ih tu napadne zavrsio je pola posla.
Ono sto Denveru ide na ruku je cinjenica da skoro nema ekipe u ligi koja svoju igru forsira na centru, cak ni Finiks kome je najbolji igrac u playoffu Ayton igru i dalje bazira na sutu Bukera sto ekipu vodi u propast.

Majami je sezonu zavrsio kako je i poceo, ocajno. J.Butler katastrofalan ove godine, trener Majamija pogubljen. Jednu utakmicu Bjelica mu igra 20min, drugu ne igra. Bekovi Robinson i Hero neprepoznatljivi.

Aleks

pre 2 godine

Super Barski

I ne bili umorni, igraju po 40+ minuta i najveći pritisak je uvek na njima. Međutim, uprkos lošem šutu, Dejm nije odigrao loše kako ovde pišu. Ko je gledao video je da je on bio, kako je neko lepo napisao, konstruktor pobede. Asistencije, skokovi, odbrana... Nego smo navikli da on daje po 35-40p.
Ne slažem se oko ovoga da će šut šetati od ekipe do ekipe, POR generalno ovu seriju šutira dosta dobro, odbrana je njihov najveći problem. Noćas se video pun napadački potencijal ekipe, sa izostankom Dejma... Ma Dejm je jedan od najsimpatičnijih u ligi. :D A Melo je zaista pozitivan lik, vidi se po video materijalima sa treninga. Veliki majstor kog su navijači i organizacija dočekali na lep način i on to uzvraća. Sinoć mu je cela hala skandirala rođendansku čestitku. :) Čovek je godinu dana bio bez kluba, niko ne zna zašto, a evo gde je sad. Ne zaboravi i CJ-a koji je isto kul tip, smiren, Kanter vrlo pozitivan i uvek donosi dobru energiju na parket.
Što se tiče DEN, neće ponoviti ovako lošu partiju, Jokić pogotovo. Ono što ne smeju da rade jeste da ispaljuju ovoliko trojki i nadmeću se sa POR, jer nisu toliko dobri šuterski. Moris i Kampaco moraju nešto (pozitivno) da urade u organizaciji, a i mene čudi da nisu pozivali akcije za Portera. On se mukica sav spetljao...
Ostavih 10 komentara 🙈

Dragan Feliks

pre 2 godine

Poluvreme. Portland daleko bolji u šutu i samo 2 izgubljene lopte. Denver bez glave i repa. I opet samo 10-ak razlike. Nikola baš loš (osim u poslednja dva minuta) , MPJ još gori (dečko kao da ima kolac u leđima, sve što je ispod pojasa njemu je vruć krompir) . Bez dva glavna igrača teško mogu ovu dobiti. Ipak ima još čitavo poluvreme, ako se smire i prilagode kriterijumu suđenja i energiji Portlanda mogu okrenuti. Ako i izgube tek je 2-2 navikli su nas na serije od 7. Idemo Nikola.

bskfan

pre 2 godine

Ne brinem se ja za Jokica, do kraja utakmice on ce sigurno imati procenat suta 50%+. Veci je problem to sto nesuteri imaju previse suteva. Gordon, Milsap, Kampaco i Hauard zajedno sutirali 3/17. Sa druge strane MPJ samo dva suta za 18 minuta. Kao i na prosloj utakmici, ubi ih Pauel sa 83%.

Kod god prati Portland dobro zna da kada Lilard pogadja - Portlan gubi, kada svi ostali pogadjaju Portland dobija. Videcemo da li ce Malone pronaci resenje jer je glavna uloga Gordona da pomaze Jokicu a ne da juri niske bekove po terenu. Ako Gordon nije tamo gde treba da bude onda bolje da njegove minute preuzme Shak.

Aleks

pre 2 godine

Kozuki Oden

Ne navijam za Nurkića. Vreme je da to ukapirate i ostavite me na miru. :)

Super Barski

Hvala! 😄 Dobra utakmica, ali ima još da se igra ovde...čekamo G5.

Will Mosley

pre 2 godine

E kad vi prenosite, gubi Denver sigurno
(MXT, 29. maj 2021 22:23)

Ako se to desi, ja sam za to da prenose bas sve meceve Denvera, cak i pripremne utakmice u pre-season periodu.

Aleks

pre 2 godine

hakeem

Ja uvek kažem da je loš u odbrani, ali kad hoće može da igra na pristojnom nivou. Sa tim da je dosta loš od lopte se slažem, to mu je verovatno najslabiji aspekt igre. Ali s obzirom da nije klasičan PG, on odlično organizuje igru.
Ostalo ne bih komentarisala jer se ne slažemo i ne želim a i ne mogu da ti promenim mišljenje. :D Samo ću reći da smatram da ima pobednički mentalitet te da može osvojiti titulu. Pozdrav!

hakeem

pre 2 godine

(Aleks, 30. maj 2021 11:33)

Lilard i odbrana ne mogu u istu recenicu.
Nije Lilard lose odigrao, ali ono kako on igra odbranu, ili kako pokusava da je igra je zalosno. Par puta je kao pionir ispao bez potrebe i razloga u odbrani i Portland primio lake poene.
Organizacija napada mu je uzasna, bez lopte je stacionaran. Sve mu se svodi na sut i samo sut. Takvi igraci su dobri do odredjenog stepena, ali takvi igraci nista u karijeri ne osvajaju jer nemaju za to kapacitet, mentalitet.
Kada treba da povuce ekipu on ne moze. McCollum je bolji igrac, ali uvek u senci Lilarda, umesto da on bude vodja ovog Portlanda.
Jedina sansa Portlanda da prodje Denver je da spuste vise loptu na Nurkica, bez obzira koliko Nurkic bio ogranicen u napadu, Jokic je daleko vise limitiran u odbrani. Nece svako vece Portlanda ovako da sluzi sut, niti ce Denver sledecu da odigra ovako uspavano.
Za Portland je mnogo efikasnije i bolje da imaju pleja od 20p 10as, koji ce da razigrava saigrace i igra odbranu, nego igraca kao Lilard koji ce da sutne 30puta na kos protivnika, a u odbrani da se sklanja i gleda kako ga svi olako prolaze.

Vlada Calgary

pre 2 godine

@ Aleks,

Cekao sam kraj serije da prokomentarisem, ali nakon ovog preseravanja sudija i debelog navlacenja za Portland usred pete uktakmice nisam izdrzao.

SVAKI blok Portlanda je faul. SVAKI. Pazljivo pogledajte onog kalifornijskog seljacinu Pauela: zadnji napad u prvom poluvremenu faul iz bloka kao kuca - sudije nista. Prvi napad drugog poluvremena ispred sudije sa brojem 29 sa obe ruke odguruje obrambenog igraca - sudije nista. Lilard, Mekalm, Pauel - udaraju po rukama sve zvoni i NISTA im se ne svira. Mekalm odvaljuje Jokica po rukama, sudije naravno nista, Jokic protestvuje i 29 mu daje tehnicku. Ako ovo nije navlacenje ne znam sta je. Ako Portland i prodje Denver, ima da ih pregazi ko god dodje sa druge strane. Jedini ko posteno igra odbanu je Ro-Co. Ovi ostali, uz korektno sudjenje ni 20 min na parketu ne bi izdrazali.

Mr_Melbourne

pre 2 godine

Nurkic je igracina.Jer nije lako dati 16 ili 18 koseva iz manje 10 suteva i to pored dvojica od kojih je jako tesko doci u priliku do suta.Dodas tu i Karmela i sve jasno.Portlanda ce proci Denver kao sto sam i rekao i prije ove serije.Jokic je igrac koji ne zna i ne zeli da igra odbranu i vjecito ce biti panj u odbrani.Nema skoka i ne moze da isprati ni ormar.

Mrgud

pre 2 godine

Kad je vazno nema Jokica nigde. Ne moze doveka da vara igraxe njegovim frljokama. Sto je igrao igrao je, provaljen je i to je to od njega. Ali uzeo im je pare a to je jedino vazno.

Izbor

pre 2 godine

Nurkic i Lilard izdominirali veceras. Ovo je blamaza Denvera evo gube trenutno 30 razlike pri kraju trece četvrtine.Nikad gori. Ja ne vidim kako Portland moze da izgubi ovu seriju.

Srpce

pre 2 godine

očigledno ne pratiš košarku.. u dve pobede im je dao po 30 plus poena.. svaka pobeda u plej ofu je važna.
(savo, 29. maj 2021 23:43)
Ocigledno ne pratis ti. Sto je davao, davao je. U dve tri utakmice su igrali daleko od njega, mnogo vremena je Kanter proveo 'cuvajuci' ga... Nocas meso o meso i Nurkic igra dok Jokic igra.
I sta se dogodilo. Ono sto pricam evo danima. Big man zna se kako se cuva. Sve ostalo je zabava za mase.

Srpce

pre 2 godine

Ma neeeee, ne igra za statistiku Jokic... U svakom mecu ga je izmijenio 3 min pred kraj prve a sad kako ga nije islo da ostane do kraja brojke da malo popravi. I jos sudije mu daju dva faula sprdnja.

Will Mosley

pre 2 godine

Pitam se da li za Nadzetse veceras igra Jokic, najbolji igrac svih vremena, od kako je Nejsmit 1800 i neke izmislio kosarku kao sport pa do dana danasnjeg? Kako Portland igra ovo je fantazija, Enes Kanter, Damijan Lilard, Jusuf Nurkic, cak je tu i legendarni Karmelo Entoni. Cudi me da bas niko od njih nije na spisku za MVP nagradu.

Srpce

pre 2 godine

20 razlike za Portland. Upamtite ovaj moj komentar.
(Srpce, 29. maj 2021 15:47)
Tacno u centar. Kao onomad kad vam rekoh koliko ce Batler da postigne poena i postignu toliko. Kao kad vam rekoh da nije Joka bio strasan u prva tri meca koliko su oni i sudije mu doyvolili da budyi poene.
I nocas hladan tus. Ona igra Nurkica koju je uvijek igrao protiv njega. Zaboravili ste koliko puta Bosnian bear owned him.

Aleks

pre 2 godine

slobo.b

Brate, Srpkinja sam, rođena u Kruševcu. xD Šta je s vama ljudi. Navijam za Portland još iz vremena Roja, Odena, Olridža... Onda je došao Dejm i počela je njegova era i jako mi se dopao kao igrač i ličnost i to je to. Nurkić je još najmanje simpatičan u ekipi, ali "trpeću" ga dok je tu i dok je koristan.

Prozivate druge za nacionalizam, a ako neko slučajno ne pada u nesvest na nekog od naših igrača, odmah prozivate da nije srpske nacionalnosti i da provocira, a zapravo vi to radite.

Srpce

pre 2 godine

Rijetko simpaticna ekipa Portlanda. Svih ovih godina imaju taj neki smek prave kosarke. I gotovo nikad ne smaraju sudije za odluke za razliku od ovih iz Denvera. Napravi ocigledan faul i nesto siri ruke i zali se sudijama.
Jedini put u prvom poluvremenu kad onaj faul dadose Jokicu niko ne zna zbog cega i tad Lilard odreagovao.

Sima

pre 2 godine

Najzad normalan termin za nas Evropljane. :) da uzivamo malo.
(jezzz, 29. maj 2021 20:56)

Pa ne bas... Radnim danima je termin od 4:30 najbolji jer vecina ustaje za posao pa moze komotono od 5 do 7 da pogleda utakmicu. Ovo od 22h ko ustaje rano, zaspi do kraja. Al ajde vikend je pa odgovara i ovo, radnim danima definitivno 4:30.

Srpce

pre 2 godine

Prvi put da mu igraju blize tijelu. Sto i nije neka nauka. Tako se pazi big man. I otvara utakmicu 1 od 6. Kako je u svakoj utakmici bio truba u drugom poluvremenu sad ce sve su prilike biti truba cijelu utakmicu.

Will Mosley

pre 2 godine

Nije sto ne volim Denver, ali voleo bih da Trejlblejzeri pobede, cisto da vidim kakve komentare ce da pisu ovdasnji navijaci Denvera, meni kao navijacu San Antonija je svejedno koja ce fransiza proci dalje, ali nekako sam blizi da simpatisem Portland, vidi se da su bolji i da vise zele pobedu, iako sudija navlaci za gostujucu ekipu. Ako Portland i izgubi to ce biti zato sto se ne moze igrati 5 igraca protiv osmorice, nije ravnopravno.

Aleks

pre 2 godine

mrkela

To što u nekoj ekipi igra naš igrač nije dovoljno da se vežem za ekipu. Samim tim ne navijam niti za Denver niti za Atlantu. Ispratim poneku utakmicu da podržim naše, glasam za All Star i dosta od mene. Pratim Portland godinama i to mi je omiljena franšiza. Uostalom - može mi se, bre. Moja stvar. Prestanite da smarate ljude što ne navijaju za nekog samo jer su tamo Srbi. Sport je zabava, uživanje i ima mesto nacionalizmu samo kad je u pitanju reprezentacija.
Porediš kolektivni i individualni sport, gde Đoković igra sam i košarku kao kolektivni gde je u tom timu igralo još stotine igrača pored našeg.

mrkela

pre 2 godine

Aleks, kako možeš da navijaš za POR? Ajde da si druge nacionalnosti pa da razumem.Ja verujem, čak sam i ubedjen, da cela Argentina navija za DEN. logično - zbog Kampaca.I ajde da razumem da neki naš igrač i nije tako dobar, pa da i ne možeš nešto da se vežeš-navijaš za taj tim.Ali ovde igra momak koji je prva zvezda i daleko najbolji igrač tima, a po svemu sudeći i MVP lige.Ja da nema Nikole i Bogdana ne bi navijao ni za koga.Mogao bi eventualno da simpatišem neku ekipu, ali bi mi bilo sve jedno ko pobedi.Nepojmljivo mi je da neko navija za POR u ovom slučaju, kao i za Federera, ili Nadala kada igraju s Djokovićem.

Beks

pre 2 godine

Gledo finale lige sampiona,udjem u komentare sa ove utakmice cisto da vidim sta pisu "strucnjaci", kad ono prvi komentar upucen meni kako sam u delirijimu a to jel Portland vodi protiv Denvera me apsolutno ne zanima,ovde se ne navija za Denver vec za Jokica. A ja navijam za omalenog Argentinca.

Smesna.kosarka

pre 2 godine

Ovo nema blage veze sa kosarkom .efes cska i ovo je neuporedivo,nikakve odhovornosti u odbrani,ispucavanje u napadu blago receno.efes bi zgazio ovog denvera 20 razlike bez problema.

Do prvak 2:4

pre 2 godine

@ dex

Pola tih komentara sto pljuju po Jokicu dolaze iz Lijepe njihove.

Najveći uspijeh HR košarke - Nikola Jokic postigao manje od 20 poena na jednoj utakmici.

dex

pre 2 godine

Ok Nikola je odigrao lose...kako ljudi odmah lako mogu da pljuju..decko ima 26 godina,pa sme li jednom u sezoni da ima lose vece?
Mnogo stvari ovde ne funkcionise kako bi trebalo veceras. Nurkic stvarno solidan, dajte mu makar ovo jedno vece da kaze bolji sam od Jokica :)

Will Mosley

pre 2 godine

E kad vi prenosite, gubi Denver sigurno
(MXT, 29. maj 2021 22:23)

Ako se to desi, ja sam za to da prenose bas sve meceve Denvera, cak i pripremne utakmice u pre-season periodu.

Tripl-tripl

pre 2 godine

Telesna gromada, koja "živim mesom" gura i obara oko sebe sve, dok ulazi u reket i ondda skoči tri cantimetara i "zakucuava" frljoku smešnom pozom, a Džordan je sedam metara leteo ka košu i onda je to bilo zakucavanje "loco-loco".

savo

pre 2 godine

Kad je vazno nema Jokica nigde. Ne moze doveka da vara igraxe njegovim frljokama. Sto je igrao igrao je, provaljen je i to je to od njega. Ali uzeo im je pare a to je jedino vazno.
(Mrgud, 29. maj 2021 23:35)
očigledno ne pratiš košarku.. u dve pobede im je dao po 30 plus poena.. svaka pobeda u plej ofu je važna.

Srpce

pre 2 godine

Realno, izgleda da cu omasit predvidjanje. Pisao sam ovuda danas da ce biti 20 za Portland a ono ce bit 30. Mislim, kako god da se zavrsi utakmica, ovo je 30.

bskfan

pre 2 godine

Gde su oni koji rekose kako je stvar gotova jer je Malone procitao igru Portlanda?

Stots mozda nije neki trener ali je genije za Maloena. Malone je bruka od trenera, svaki tim koji igra protiv Denvera obori neki rekord. Nocas je to Norman Pauel. Tacno se znalo, Denver ce da pukne na poziciji SF-a a onda i po svim ostalim pozicijama. Tako je bilo i pre dve godine kad ih je razbio Rodni Hud. Gordon mozda moze da cuva neke jace SF-ove ali ne i niske i brze kao Pauel, koji u stvari i nije SF nego SG. Staviti MPJ-a na Pauela je bilo samoubistvo. MPJ mozda moze da cuva neke sporije i vise igrace ali nikako niske. Dve utakmice zaredom Portland radi istu stvar a Malone sve po starom. Sad MPJ ima veliki problem jer ce ga od sada cuvati iskljucivo niski igraci.

Denver ovo ne moze da dobije samo zbog Maloena. Cak i ako pobede sledecu utakmicu u Denveru, puknuce u sedmoj utakmici tako sto ce ga Stots iznenaditi sa Hari Dzajlsom, Nasirom Litlom ili nekim drugim. Za Maloena je uvek sve iznanadjenje, kao i vecaras kad je Lilard sutirao 10% a imao +33.

I da se razumemo, nije problem izgubiti utakmicu ali je problem kad se utakmica resi vec u prvoj cetvrtini i kad ti starteri dozive katastrofu od -30. Da sam na mestu Tima Konolija dao bih otkaz Maloneu vec sada, ne dajuci mu cak ni da zavrsi plejof.

hakeem

pre 2 godine

Denver prolazi Portland tu nema dileme. Ne zato sto Denver ima bolje pojedince, vec zato sto ima boljeg trenera i timsku igru.
Portland je skup indijanaca, gde prednjaci Lilard, lazna zvezda koja poput P.Georga nestaje svake godine u playoffu kada je najbitnije. Opet je McCallum spasao Portland, po obicaju, i umesto da taj covek bude prva violina Portlanda, Lilard je taj koji mu krade slavu.
Kada je Ja Morant dosao u ligu, pisao sam da Portland treba dati Nurkica i Lilarda za Moranta i M.Gasola. Bio bi to sjajan trejd za Portland, koji sa Lilardom najvise sto moze moze do II kruga playofa i to je to.
Portland godinama nema krilnog centra, ima dva losa centra, nema tu unutrasnju igru i ne trazi je jer Lilard mora da prangija trojke sa 10m.
Denver je najslabiji pod kosem, i ko ih tu napadne zavrsio je pola posla.
Ono sto Denveru ide na ruku je cinjenica da skoro nema ekipe u ligi koja svoju igru forsira na centru, cak ni Finiks kome je najbolji igrac u playoffu Ayton igru i dalje bazira na sutu Bukera sto ekipu vodi u propast.

Majami je sezonu zavrsio kako je i poceo, ocajno. J.Butler katastrofalan ove godine, trener Majamija pogubljen. Jednu utakmicu Bjelica mu igra 20min, drugu ne igra. Bekovi Robinson i Hero neprepoznatljivi.

nevolem

pre 2 godine

Sve ok, ne bi bili treci u revijalnom delu sezone da ostali igraci nisu hajmo reci ok. Ali svake godine citam kako ce te bol bol, te ne znam vec ko da ekaplodira, i kako je ekioa skockana da tamo neke one sezone denver bude prvi. Meni ne lici tako. Deluje da denver trenutno (ne racunajuci povredjene) ima najgori roster od dolska jokica. Ekipa u kojoj je porter druga zvezda tima da bude kandidat za titulu? Decko koji je odlican suter (mada se stiso u plejofu, nisu to vise prijateljski kecevi), popravio odbranu ok, ali brate nista ne zna da iskreira (marej i toliko osporavani barton su za njega ssvestrane igracine. Samo bartona treba zauzdati). Isto Faku ovo Faku ono. Njaga ekipe bukvalno ne cuvaju. Bukvalno. Napad 4 na 5. Gordon u napadu limitiran itd itd. Recju, Jokicu gledaj kako znas i umes u ozzbiljniju ekipu. Idealno gsw sa Klejom.

Kozuki Oden

pre 2 godine

Do prvak 2:4
Ajde da se ne pravimo Englezi i da lazemo sebe da Jokica svi vole u Srbiji iako je cinjenica da ga dosta ljudi ne voli ovde.

Hepek
Ljudi ovde ne vole Portland i napadaju Aleks iz jednog razloga:
- jusuf nurkic.
jusuf je covek koji ocigledno mrzi Srbiju, zato se svi pitaju kako je moguce da neko navija za jusufa kada igra protiv Srbina...

Keynes

pre 2 godine

Mislim da je logicno da Portland dobije makar 1 mec od 2 kod kice protiv Denvera. A obzirom da su ih dobili proslu, ocekujem izjednacenje. Previse dobar tim ima Portland, a Denver je nekompletan. Prema mom skromnom misljenju, Portland je toliko jak, da kad bi samo rotirali Jokica i Nurkica, uzeli bi titulu. Jokica upariti sa 2 takva beka-sutera kao sto su Lillard i McCollum bi bila fantazija.

Aleks

pre 2 godine

Mislim da će biti 2:2. Ne čisto navijački, nego je realno da POR dobije jednu pred svojom publikom... Iako smo do sada videli da prednost domaćeg terena očigledno ne znači previše (aka Dalas brejknuo Kliperse dva puta, oni im vratili brejk noćas itd) Ali da bi se to desilo, Dame ne sme da igra sam. Ne želim da on ima 50p a da prvi sledeći bude CJ sa fazon 15p. Raspodeliti poene u napadu, igrati odbranu pre svega na spoljnim igračima Denvera, bitnije nego na Jokiću. Nadam se da je neko rekao Nurkiću da ne pravi glupe faulove nad Nikolom... Ovaj tim je previše jak da izgubi seriju baš sa 4:1, to bi bila velika sramota za sve. Košarku ne igraju imena nego igrači, tako da je vreme da se pojave i opravdaju to što ih mnogi smatraju jačim rosterom od Denverovog.

bskfan, meni Stots ostavlja isti utisak kao Meloun! Deluju kao dobri ljudi, simpatični, i super su da nađu ulogu mladim igračima i daju im slobodu da se razviju (Stots je to uradio sa Lilardom i CJ-em). Za nešto više od toga...

P.S. Bilo bi lepo da se manje komentariše uživo i iznose zaključci nakon svakog napada, nego da prokomentarišemo kad bude gotovo. :)

slobo.b

pre 2 godine

Aleks, kako možeš da navijaš za POR? Ajde da si druge nacionalnosti pa da razumem.Ja verujem,

(mrkela, 29. maj 2021 22:15

A ko kaze da nije druge nacionalnosti? Zbog imena Aleks?
To je samo jedan nik koji moze svako da koristi,citajuci njene komentare (ako je ona) stekao sam utisak da ona bas zbog Nurkica navija za Portland I Lilarda, mislim da to nema veze jer piše postene I korektne komentare u vezi Jokica tako da koje god je nacionalnosti nema veze,drago mi je da je tu sa nama..

Pera Ždera

pre 2 godine

Za sve koji su se toliko puta pitali kako bi izgledao Denver bez Jokica, dobili su odgovor.

Sa druge strane Potland bez Lilarda vidi 30 razlike i taman je u toj cinjenici razlika u kvalitetu izmedju ova dva tima. Oba bez svojih superstarova, jedan tim dobija drugi toliko dominantno.

zemunski kej

pre 2 godine

Ajde da napisemo nesto pre utakmice a ne da budemmo generali posle. Mislim da ako Portland krene sut pobedjuju ali ako bude malo ide malo ne gube. Naravno navijam za Denver a ocekujem da Gordon zaustavi Lilarda. Nas decko preko 30 koseva. Medjutim nikada se ne zna ,moguce je da se neko povredi ne daj boze i ode sve . Denver zivi od Jokica ,kazem ne daj boze ,bez njega su ispod proseka.

Nly

pre 2 godine

Zanimljivo kako ljudi često ističu da za Denver igraju Rivers koji je bio bez ugovora jer ga nijedan tim nije hteo kao i matori Milsap a ne pominju da za Portland igra Karmelo Entoni koga takođe pre dolaska u Porland nijedan tim nije hteo i koji je uzgred godinu dana stariji od Milsapa.

Dragan Feliks

pre 2 godine

Kraj 1\4. Kuknjava Portlanda nakon prošle utakmice je urodila plodom. Najmanje 4 čista faula nad Jokićem nisu sviranja, ali to neće biti problem ako kriterijum bude ujednačen i dozvole tuču, snaći će se Nikola i tu.

stefan beograd

pre 2 godine

Odmah da kazem, sudjenje je na strani portlanda, ni jedan faul pri sutu za denver nije sviran a ovi neprestano cackaju ili kupe igrace. Inace, ne verujem da bi to promenilo tok utakmice ali bi razlika bila 10-15 umesto 30, nije bas realno.. Ocajno vodi utakmicu meloun, sut denvera uzas, i svaki put kad je ovaj termin bude ruzna utakmica :S

ej bre

pre 2 godine

Zanimljivo kako ljudi često ističu da za Denver igraju Rivers koji je bio bez ugovora jer ga nijedan tim nije hteo kao i matori Milsap a ne pominju da za Portland igra Karmelo Entoni koga takođe pre dolaska u Porland nijedan tim nije hteo i koji je uzgred godinu dana stariji od Milsapa.
(Nly, 29. maj 2021 21:31)

I sta radi Entoni? Rivers je kao igrac zreo za ABA ligasa i to onih sa dna tabele. Uz Nikolu igra kao preporodjen.

Dragan Borca

pre 2 godine

Zasto mu Monte samo 11 minuta ima. Nekada stvarno ne razumem Malonea

Kako ne provaljuje da Faku previse uzima kreaciju od Jokica

Nikola je los i cini mi se frustriran, solira se previse i odstupa se od standardne igre. Dobar je Faku ali ne moze Denver dobiti ako Faku vise organizuje igru od Jokica

I nije to toliko do Portlandove odbrane vec je Denveru los spacing prvo poluvreme kada Faku organizuje zakoci se ceo napad jer ga pustaju 2 metra ispred i skupe odbranu na drugima

Koliko god Bartona ne volim ima jedna stvar koju odlicno radi- brzo uspostavi igru 2 na 2 sa Jokicem i veca je pretnja na sutu. Faku preteruje malo u zadrzavanju lopte, zaboravio se kako Denver postize uspehe godinama
Losa energija startne petorke a Jokic kao lider mora drugo poluvreme da se trgne. Koliko god ne volim Lebrona kod njega je uvek red i ne sme tek tako niko da solira vise napada a da on ne usmerava napade
Jokic mora da uspostavi autoritet. Volim Fakua ali se malo vise primio oko organizacije i to se ponavlja vec mesec dana. Od kada je Faku u startnoj Jokicu je pao broj asistencija na 5.5 tako nesto. Odlican je u odbrani ali mislim da previse uzima kreaciju na svoja pleca i to se odrazava na igru. Zto se kaze previse se opustio i sve vise drzi loptu kod sebe i protok je sporiji
Kad Jokic primi loptu na 8 metara izvuce Nurkica i onda mogu svasta da kombinuju, ovako Faku dosta dribla i drzi loptu i Nurkic ostaje u reketu

Pera Ždera

pre 2 godine

Za sve koji su se toliko puta pitali kako bi izgledao Denver bez Jokica, dobili su odgovor.

Sa druge strane Portland bez Lilarda tj njegovih poena, vodio i 30 razlike i taman je u toj cinjenici razlika u kvalitetu izmedju ova dva tima. Oba bez svojih superstarova, jedan tim dobija drugi toliko dominantno.

Nikola odsutan, bez fokusa u pogledu a tek u igri. Da li umor, da li rani termin, da li kombinovana 1na1 + udvajanje odbrana Portlanda... Najvise smeta pasivnost u napadu reketa/obruca, kada vec ne ide sut. Nije bilo onog njegovog i da se "potuce", promeni oruzje, nadje igru, sta god. Cudno...

Da, ocajan je bio sinoc (nikad losije izdanje) ali jos alarmantiji podatak - ostatak ekipe sutirao 25 od 78?? Neverovatno. Porter ocajan, uplasen, pogubljen (3 poena iz neshvatljivih samo 3 pokusaja za 23 minuta??). Moris onaj stari kroz losa ti nedovoljna izdanja u POffu. Grin napustio formu duha, odigrao nesto, Milsap se borio... Hauard sa previse usuda i bezobrazluka, nicim izazvano i zasluzeno. Previse suteva, u jako bitnim momentima i odgovornosti uzimao na sebe.

Neko je spomenuo koliko Kampaco smanjuje spejsing kada je starter i oduzima od kreacije Nikoli ali nema mu se sta tu zameriti, to je njegova igra i jedino je korz nju efikasan i upotrebljiv. Toliko puta sam pisao ranije da je on uz Nikolu na parketu igrac manje za razigravanje jer su njih dvojica sa iste strane lopte, kreatori.

Lilard i ako ocajniji i od Nikole suterski (1 od 10), bar razigravao (10as) i najvecih +33!? Pauel razvalio, Mekalum donekle i ocekivano a Nurk utakmica karijere (POff) i +32.

Koliko je Denver ocajan kada Nikola igra lose najveci je pokazatelj da je upravo on najefikasniji sa 16p i pored ocajne partije + Grin (najgori do sada u ovoj seriji) 11p :( Bez da neko istupi, da preuzme odgovornost, pogodi nesto.

I da, zasto MekGi igra prvi put TEK u 4oj utakmici serije, kada tim gubi 30??? Solidan zastitnik obruca protiv tima punog bekova koji zavrsavaju na obrucu?? Nemoguce da nije mogao imati neke minute na ustrb, do sada ocajnih, Grina i Milsapa (dobri sinoc)?

Ok, slede dve u Denveru ali ovakav psiholoski momentum na strani Portlanda koji razmislja, ok, pa mi njih mozemo dobijati i 30 razlike, cini seriju dosta neizvesnijom. Nikola odmor nekako + reset pa da opet sut bude iznad 50% :)

Meee

pre 2 godine

Nurkic definitivno ima "Jokic kompleks" hehe... Hoce zestoko da ga nadigra, al napravi sam sebi problem sa faulovima... hehe. BDW nisam Nurkicev hejter.. odlican igrac.

steva

pre 2 godine

Mozda ce zvucati smesno , ali da je Jokic pogodio 3 u prvom napadu drugog poluvremena , bili bi 7 u minusu i moglo bi se igrati . Ovako , u sledeca dva napada Prtlanda je ubacio 6 poena , -16 , i to je bio pocetak kraja . Sto puna ponovoljena istina , u playoffu moras da pogadjas otvorene suteve , bar u pristojnom procentu , ako mislis da pobedis . Inace , nemas nikakvu sansu .
Za Denver je tragicna jedna cinjenica , da je najlosiji Jokic ove sezone opet bio najbolji igrac njihovog tima .
Tragedija je jos veca u tome sto je taj mali Porter , koji bi kao trebao da povuce kad Jokica stane , potpuno nestao .
Unapred sam znao da ce on imati problema u playoffu i da ce mnogo teze dolaziti do suta . Pridjes mu blizu , da ne moze lako da sutne , nateras ga da spusti loptu na zemlju ...i resio si ga .
Slicna prica je i sa velikim povecanjem Gordonom , koji je za onog Granta od prosle godine pola igraca ...
Nista , razbili ih , razvalili ih , Jokic odigrao lose (i u odbrani) ...a Denver ne postoji kad Jokic igra lose .
Valjda ce biti bolje u 5 utakmici , nadam se .Jokic ce odigrati dobro , mogu da se kladim u napred , a za ostale ne garantujem .

Pad koncetracije.

pre 2 godine

Vidim mnogima nije jasno zasto je Jokara odigrao lose?
Gledao sam proslu utakmicu onaj podmukli udarac odpozadi Kantera mene je zaboleo i rekao sam da vise necu da gledam jer sam bio ubedjen da su ga povredili,mnogo ga bre tuku ,ono je zalosno,onaj udarac je bio za suspenziju .
Vrlo moguce da je ostavilo traga ipak je to glava,oci i mozak,mislite da ona turska majm.....a ima laganu ruku?Sramota.Molim vas objavite komentar.

bskfan

pre 2 godine

Mnogi potcenju Stotsa mada ja mislim da je on dobar trener. Nije njegova krivica sto su mu dva max igraca slabi u odbrani. Niko ne ispucava sve adute odmah ali nocas je za njih biti ili ne biti, tako da ce morati da otvore sve karte. Na prosloj utakmici je Stots vec nagovestio kako ce igrati nocas, Nurkic ce izlaziti ranije iz igre kako bi izdominirao Denverovu klupu dok ce umesto njega Jokica cuvati Karmelo. Moze lako da se desi da Kantera nocas i ne vidimo u igri, osim ukoliko Nurkic ne upadne u problem sa licnim. Pretpostavljam da ce Lilard nocas vise razigravati saigrace nego sto ce sutirati. Dakle, na Maloneu je da to predvidi i da ne preteraju sa cuvanjem Lilarda na racun drugih igraca jer onaj tim koji bude imao vise dvocifrenih igraca on ce pobediti. Karmelo na Jokicu na prvi pogled deluje sasavo ali nije jer je Karmelo jak i ne moze se tek tako odgurati, a u napadu ce na taj nacin imati cak pet sutera na terenu sto ce naterati Jokica da izadje iz reketa. Kad se isprazni reket onda ce Lilard, CJ i Pauel ici na ulaze, sto je mozda i veca opasnost nego sut za tri poena. Dakle, Portlant ce pokusati da tuce Denver upravo Denverovim oruzjem, sto je po meni uvek recept za uspeh.

Videcemo kako ce Malone reagovati i kako ce regovati. Odlika velikih trenera je da anticpiraju poteze protivnika i da ne dozvole iznenadjenje. Mogu da izgube ako nemaju igrace koji mogu da sporvedu zamisli trenera ali nikako zbog toga sto trener nije znao sta mu protivnik sprema.

Mislim, dakle postojim

pre 2 godine

@Realno Jokić najgori u Denveru!!
(Milić, 29. maj 2021 23:35)

Kako znamo odmah da hejtujemo. Pogledaj samo ucinak Lilarda. Razlika je sto on ima saigrace koji ce da izvuku, gde ce uvek neko od njih da odigra vrh. A kod Jokica je on sam prakticno. Porter uzasan, ne samo veceras, skroz je pao u plej-ofu...

Pera Ždera

pre 2 godine

Gledam uvodnu INSiDE emisju na ESPNu, pred mec, traje jedno deset minuta i nijedna jedina rec o Nikoli Jokicu. Bukvalno ga nisu ni spomenuli. Skoro pa izvesnog MVPja. Analizijraju seriju, poslednji treci mec, oba tima i 90% price o Lilardu i Mekalumu. Nesto malo, pred kraj spomenuse Riversa i odlicnu partiju (zasluzeno, naravno). Ali ni rec o tako dominantom igracu koji tim pet puta losiji od Portlanda (na papiru bar) gura kroz seriju za koju je 99% tih istih medija prognoziralo sigurno pobedu Portlanda... Nekada se cini da ljudi preteruju ovde oko te price koliko se Nikola ne postuje ali stvar je ocigledna. S'namerom ili bez, jednostavno je tako.

Podseca na proslogodisnju seriju sa Klipersima. Denver okrene nemoguce sa 1-3 na 4-3 i 99% analize i komentara medija je bilo o Klipersima, kako su oni pali. Bukvalno niko da pohvali Denver ili analizira iz ugla neverovatne borbe i fenomenalne igre kojom su okrenuli seriju. Neverovatno.

Alek

pre 2 godine

Volim dobru i poštenu košarku, a plej of NBA to jeste, i rešio sam prvi put , da platim taj NBA Pass i da gledam sve mečeve uživo sa svim mogućim statistikama live. Ono što mogu da kažem je, toliko su dugački tajm auti i toliko ih ima , da više gledam one bu..le kako skaču po tribinama i jedu kokice nego što gledam košarku koja je inače vrhunska. Mnogo brate pauza , svaka 2-3 napada , tajm aut jovo nanovo, smorilo mnogo...

Stipsa

pre 2 godine

20 razlike lagano za Portland večeras, High Miles- ima se vcrs ne igra.
(Stipsa, 29. maj 2021 22:27)

+14 -21


Evo trenutno je -17 ide ovo lagano u + 20 za Portland

Denis

pre 2 godine

Mislim da je logicno da Portland dobije makar 1 mec od 2 kod kice protiv Denvera. A obzirom da su ih dobili proslu, ocekujem izjednacenje. Previse dobar tim ima Portland, a Denver je nekompletan. Prema mom skromnom misljenju, Portland je toliko jak, da kad bi samo rotirali Jokica i Nurkica, uzeli bi titulu. Jokica upariti sa 2 takva beka-sutera kao sto su Lillard i McCollum bi bila fantazija.

-
Da, imao bi 15 asistencija i 5 poena po utakmici. Jer ovi nikome ne daju loptu...


Vjeruj da mu je bolje u denveru. Jokicu treba tim koji igra timski a ne 1 na 1 fazon.

4S.

pre 2 godine

Ajde da napisemo nesto pre utakmice a ne da budemmo generali posle. Mislim da ako Portland krene sut pobedjuju ali ako bude malo ide malo ne gube. Naravno navijam za Denver a ocekujem da Gordon zaustavi Lilarda. Nas decko preko 30 koseva. Medjutim nikada se ne zna ,moguce je da se neko povredi ne daj boze i ode sve . Denver zivi od Jokica ,kazem ne daj boze ,bez njega su ispod proseka.
(zemunski kej, 29. maj 2021 21:22

Kakva opservacija...u stilu ako se kaniš pobijediti , ne smiješ izgubiti!

zemunski kej

pre 2 godine

Nas decko jedan od najslabijih. .Ubise ih ko Nemce ovi Blejzersi. Mirise da ce da se igra sedam utakmica. Pogodili smo i u progozi pre utakmice,

Poznavalac

pre 2 godine

Kao da su svi igrači Dencera ušli u utakmicu sa idejom da im pobeda nije potrebna, a i sudije su im to u prva tri minuta utakmice objasnile.

Pera Ždera

pre 2 godine

Porter OCAJAN, uplasen.
(Pera Ždera, 29. maj 2021 23:14)

A da igra u Medisonu protiv Niksa, kakav bi bio? Me bi mogao na nogama da stoji? Prema tome, manje pljujte Bogdana, da li vam je sad barem malo jasno?
(323, 29. maj 2021 23:40)

Obozavam Bogdana. Nikada pljuvanje u njegovom smeru. Ponekad neka konstruktivna kritika + u pravu si za neke ovde ALI ovo je vest o Denveru i Portlandu.

M

pre 2 godine

Što pre da Denver leti iz playoff, više vremena da se Jokić pripremi za Olimpijske Igre. Mnogo mi je bitnije da naša zemlja osvoji medalju nego da se neki Denver gura napred. Niko živ nije čuo za Denver do pre 3 godine a kamoli navijao za njih. Odjednom svi Srbi navijaju za "grumenje". Ovako je bilo loženje na Sakramento pa ga sad niko ne gleda.

Hepek

pre 2 godine

Aleks

Ljudi ne kapiraju da je Portland uvek bila gotivna ekipa . Ja ih isto pratim iz vremena Drexlera , Kenji Andersona ( zbog njega doduse Djordjevic se nije naigrao , Clif Robinson dugo vremena najbolji sesti igrac ( jednom i zvanicno ) . Posle dolazi R.Wallace , Z. Randolph , danas Lillard i Cj . Uvek super ekipa savodlivnim kosarkasima i meni omiljeni ( u pocetku zajedno sa Supersoniksima ) . Denver sam zavoleo zbog Jokica a pre toga sam slabo pratio ( kao Toronto ili Memphis ) . Komentari su ti odlicni nr znam da li si trenirala ili je cista ljubav . A to prozivanje narocito po nacionalnosti nemoj da te izbacuje . Ukratko sa osobama kao sto si ti uvek bi rado gledao utakmicu jer volis sport a ne da manijakalno navijas za nekog i da su svi ostali sem tvog tima trube . Veliki pozdrav i uzivaj u igri

Aleks

pre 2 godine

Hepek

Tako je, uvek lepo skockana ekipa sa sjajnim igračima, ali takođe uvek fali to nešto da dođu do prstena. I čovek ih samo još više voli i podržava, kao i zbog toga što furaju taj underdog mentality :D Kad je Dejm došao, mnogi su bili skeptični i verovalo se da više nema šansi za titulu, da će nade potonuti sa Olridžom. Međutim, evo 8 sezona za redom se igra plej of i Dejm veruje da može doneti prsten u Portland, a i mi se trudimo da verujemo sa njim.
Ne znam šta da kažem, hvala na tako lepom komentaru... :) Nisam trenirala nikad, samo volim košarku. Ako nekad oštrije odgovorim to je zato što ljudi znaju da isprovociraju i onda idem u defanzivni stav, inače se trudim da ne vređam suprotnu stranu a ni one koje podržavam, kada gube. Veliki pozdrav!

Новицки

pre 2 godine

Јокић уз лошу игру опет 16 поена за 3 четвртине али људи моји нико да се прикључи мало. Следећи најбољи дао 9 поена за 3 четвртине. У Портланду Лилард баш лош али вуку други.. У Денверу мало ко може повући мимо Јокића још уз овакво шутерско вече, није ни чудо што је 30 разлике.

Oskar de La Penja

pre 2 godine

Nije sto ne volim Denver, ali voleo bih da Trejlblejzeri pobede, cisto da vidim kakve komentare ce da pisu ovdasnji navijaci Denvera, meni kao navijacu San Antonija je svejedno koja ce fransiza proci dalje, ali nekako sam blizi da simpatisem Portland, vidi se da su bolji i da vise zele pobedu, iako sudija navlaci za gostujucu ekipu. Ako Portland i izgubi to ce biti zato sto se ne moze igrati 5 igraca protiv osmorice, nije ravnopravno.
(Will Mosley, 29. maj 2021 23:08)
Jel si stalan na utakmicama i to?

stranger

pre 2 godine

Mr_Melbourne alias Srpce je godinama poznat kao hejter svakog uspesnog srpskog sportiste a poseban pik ima na Jokica i Djokovica. Tu je jos par njih koji su promenili nickove, cak i pol, ali cud ne.

323

pre 2 godine

Porter OCAJAN, uplasen.
(Pera Ždera, 29. maj 2021 23:14)

A da igra u Medisonu protiv Niksa, kakav bi bio? Me bi mogao na nogama da stoji? Prema tome, manje pljujte Bogdana, da li vam je sad barem malo jasno?

Laki

pre 2 godine

Uz loš šut Lilarda, on je konstruktor ove pobede. Sva pažnja je na njemu i pritisak odbrane Denvera, uključujući i Nikolu koji je često daleko od svog koša izlazeći i udvajajući. To su odlično iskoristili, pre svih Pauel i Mekalum. Za Denver je bolje da on sipa do besvesti kao u drugoj utakmici, a sa Gordonom na njemu kad zatreba, jer su onda ostali bez ritma i šuta. Naravni i Nurkić je bio odličan, tek da nam Melbourn svrši i ono Hrvatijanče što se posprdno potpisuje. Na njihovu žalost, Nikola će biti MVP uz svu njihovu stručnu negaciju, a sa Denverom šta bude, iovako je otpisan bez Mareja.

bmiles

pre 2 godine

Prvo nisam gledao utakmicu jer sam znao da ce Portland pobediti.Drugo rekao bih po komentarima da su to i igraci Denvera znali!? Trece kad MVP NBA ima lose vece neznam sta ste ocekivali!? Jokic je ne samo umoran on je izmozden bez kapi krvi kako rekose mnogi komentatori! Pored svega u preostale 3 utakmice Denver igra kod kuce pa je realno da pobedi obe.Ali i ovo je za mene veliki uspeh u ovoj sezoni imati MVP igraca koji vodi uprkos povredama 3 startera.Upravo gledam razvaljivanje Vasingtona od strane File a Milvoki je ekspresno postlao na pecanje proslogodisnjeg finalistu Majamija! Ocigledno da su eliminacije Majamija uskoro i Vasingtona pokazatelj koliko je Zapadna divizija jaca od Istocne.Dok na Zapadu svie ekipe su kurentne na Istoku vec dve odlaze sigurno na kupanje i suncanje! Eto taj favorit Embid rastura jer nema ko da ga spreci sa Istoka da tako dominira.Zato je Nikola ovogodisnji MVP,mogu samo zamisliti kako bi on "harao" da igre na Istoku!?

Aleks

pre 2 godine

Super Barski

I ne bili umorni, igraju po 40+ minuta i najveći pritisak je uvek na njima. Međutim, uprkos lošem šutu, Dejm nije odigrao loše kako ovde pišu. Ko je gledao video je da je on bio, kako je neko lepo napisao, konstruktor pobede. Asistencije, skokovi, odbrana... Nego smo navikli da on daje po 35-40p.
Ne slažem se oko ovoga da će šut šetati od ekipe do ekipe, POR generalno ovu seriju šutira dosta dobro, odbrana je njihov najveći problem. Noćas se video pun napadački potencijal ekipe, sa izostankom Dejma... Ma Dejm je jedan od najsimpatičnijih u ligi. :D A Melo je zaista pozitivan lik, vidi se po video materijalima sa treninga. Veliki majstor kog su navijači i organizacija dočekali na lep način i on to uzvraća. Sinoć mu je cela hala skandirala rođendansku čestitku. :) Čovek je godinu dana bio bez kluba, niko ne zna zašto, a evo gde je sad. Ne zaboravi i CJ-a koji je isto kul tip, smiren, Kanter vrlo pozitivan i uvek donosi dobru energiju na parket.
Što se tiče DEN, neće ponoviti ovako lošu partiju, Jokić pogotovo. Ono što ne smeju da rade jeste da ispaljuju ovoliko trojki i nadmeću se sa POR, jer nisu toliko dobri šuterski. Moris i Kampaco moraju nešto (pozitivno) da urade u organizaciji, a i mene čudi da nisu pozivali akcije za Portera. On se mukica sav spetljao...
Ostavih 10 komentara 🙈

bskfan

pre 2 godine

Ne brinem se ja za Jokica, do kraja utakmice on ce sigurno imati procenat suta 50%+. Veci je problem to sto nesuteri imaju previse suteva. Gordon, Milsap, Kampaco i Hauard zajedno sutirali 3/17. Sa druge strane MPJ samo dva suta za 18 minuta. Kao i na prosloj utakmici, ubi ih Pauel sa 83%.

Kod god prati Portland dobro zna da kada Lilard pogadja - Portlan gubi, kada svi ostali pogadjaju Portland dobija. Videcemo da li ce Malone pronaci resenje jer je glavna uloga Gordona da pomaze Jokicu a ne da juri niske bekove po terenu. Ako Gordon nije tamo gde treba da bude onda bolje da njegove minute preuzme Shak.

loža

pre 2 godine

Lilard i Jokic ne mogu nista sa ubace za sad ali ostatal ekipe resava,sad se jasno vidi sa kim igra muceni Jokara,Kampaco se bar trudi ostali komedija,mada realno nece da udje pa nece

GoranRS

pre 2 godine

Sve više me ova igra denvera umara i kad ležim i gledam , ne daj Bože da sjedim tek.. onaj osjećaj kad noćas u dva sata ne možeš mirno sjediti od intenziteta na utakmici Atlante i Njujorka a ovu ni ležeći ne mogu gledati. Ne mogu nikako shvatiti Melouna pa to ti je. Jokić mu van ritma , umor i termin utakmice za zapadnu obalu čini svoje ( ista situacija i sa lilardom) i umjesto da ga je izvadio i odmorio ovu treću četvrtinu a da igra Grin koji je u dobrom ritmu ( svaku parnu utakmicu a ovo je izgleda ta ) pa u zavisnosti od rezultata prije četvrte četvrtine ili vrati jokića odmornijeg bar malo ili pusti utakmicu, on se drži svog šablona sa minutama i šta mu vrijedi vratiti jokića na polovini četvrte četvrtine jer ovo je izgubljena utakmica onog trenutka kad je ekipu koja je bila u ritmu ( Grin , Milsap i ostali ) zamijenio prvom postavom koja se ne može sastati sa loptom..kad gubiš 20 razlike onda je kasno pozivati tajm aut .

tom

pre 2 godine

Obozavam Bogdana. Nikada pljuvanje u njegovom smeru. Ponekad neka konstruktivna kritika + u pravu si za neke ovde ALI ovo je vest o Denveru i Portlandu.
(Pera Ždera, 30. maj 2021 00:00)

Stvarno. Ti nam kažeš, koji na vesti o Atlanti i Bogdanu pišeš romane o Denveru i Jokiću.

Čovek se samo pitao, ako se Porter uplašio ove pozorišne atmosfere i publike u Portlandu, kako bi onda reagovao u onoj ludnici Medison Skver Gardena, gde je atmosfera puno sličnija atmosferi na utakmicama Pao-Oly, nego na NBA utakmicama.

Aleks

pre 2 godine

Dejmijan Lilard je zaigrao odbranu! Zvanično smo sve videli. :D Šalu na stranu, velika timska pobeda, momci su bili naoštreni od prve sekunde. Znali su da ovu utakmicu moraju dobiti. O ovome sam ja pisala, nije bez razloga Portland bio 29. odbrana lige, ali je to velikim delom jer zvezde ‘lade **** u odbrani. I te kako mogu da je igraju jer je to u najvećoj meri stvar zalaganja, i videli smo kako izgleda kada se odbrana upari sa ofanzivnim potencijalom koji ekipa ima. Jedna od najboljih utakmica u sezoni, poeni i šutevi fantastično raspodeljeni, konačno smo videli zašto se toliko priča o ofanzivi Portlanda. Takođe smo videli i zbog čega je doveden Pauel - sjajna utakmica za njega, u napadu pogotovo. Portland bez dileme trenutno ima najbolji backcourt lige i to se mora iskoristiti. Dejm je uradio ono što sam i priželjkivala od njega. Iako ga nije išao šut, asistirao je, fino peglao odbranu i navlačio odbrambene igrače na sebe da otvori prostor drugima. Zamalo i TD sa ovakvom igrom! CJ takođe odličan, Nurkić sjajno odradio svoju rolu, dobro je čuvao Jokića i u napadu racionalan. Kanter je sa razlogom ispao iz ozbiljne rotacije, ali i dalje ne razumem zašto DJJ ne dobija minute.

roko

pre 2 godine

Nurkic i Lilard izdominirali veceras. Ovo je blamaza Denvera evo gube trenutno 30 razlike pri kraju trece četvrtine.Nikad gori. Ja ne vidim kako Portland moze da izgubi ovu seriju.
(Izbor, 29. maj 2021 23:54)

Lilard "snajper" izdominirao??? Šut iz igre 10%...1 ubačaj iz igre za 31-32 miinuta provedena u igri.

WillyWonka

pre 2 godine

Ne treba sad pljuvati Jokića, vidi se da je umor uzeo danak. Ne bih rekao da su ga nešto jače čuvali nego obično, iako je Nurkić bio jako dobar večeras. Jednostavno, Jokić nije pogađao ono što obično pogađa zatvorenih očiju. A gdje su drugi junaci. Doslovno, niko iz Denvera nije došao na utakmicu.
Ali igra se na 4 pobjede, svašta će još biti, čudne su ovo ekipe.

bskfan

pre 2 godine

Svaku utakmicu Denver pocne tako sto ih Pauel razbije a Malone nista ne menja. Neverovatno je i da ne pocnu utakmicu sa nekom uigranom akciojom za dok se suterski ne udje u ritam. Usli su u utakmicu hladni i sad opet moraju da jure rezultat.

bskfan

pre 2 godine

Stots napravio izmenu tako sto ce Nurkic biti na parketu sve minute kad i Jokic, ako treba i 40 minuta. Dakle, ono sto je radila Juta sa Goberom. McGreen ih je vratio u utakmicu. Kao sto sam i pretpostavio, Kanter je mozda ispao iz rotacije.

Pera Ždera

pre 2 godine

Nema kod Nikole onog fokusiranog pogleda. Nekako pogubljena faca, odsutna. Umor?? ili kombinovana 1na1 + udvajanje odbrana? Ne pamtim ovako lose i neefikasno poluvreme Nikole :(

Porter OCAJAN, uplasen.

dzigi

pre 2 godine

Volem Jokića ko brata, ali večeras loš . Nek odmori malo.Ne može uvek da bude na vrhuncu ,dođe tako neko loše veče .Ali sačekajmo kraj,tek je početak drugog poluvremena.
(djura, 29. maj 2021 23:29)

i nadje kad ce lose vece da ima uhh

mrki

pre 2 godine

au covece,Jokica nije islo,i logicno covek krene da asistira....ali kome...pa oni nemaju coveka koji moze da krene na ulaz,a bogami ni krstenog sutera...nisam ih gledao cesto ali kako su bez Mareja i dovde stigli....ne moze Nikola sam,iako se vidi klasa na terenu,cak i kada promasuje....

Dragan Borca

pre 2 godine

Iskreno cudi me da trener Portlanda nije primenio ovu taktiku od pocetka

Pustis Fakua da radi sta hoce a skupis na Jokicu i Porteru

Ni Malone ni Faku nisu shvatili to i brzo su potonuli

Opet ce to raditi sledecu i Malone mora da zameni Montea i Fakua

Monte mora u prvu petorku i da igra 35 minuta jer Faku ne moze sa ovom Fiba atletikom i jako prosecnim sutem da iznese puno poena kada ga tako pustaju na 2 metra a skupe na druge

Teodosic je mnogo bolji suter od Fakua pa je tesko prosao u NBA a Malone mora da shvati da Portlandov trener nije glup covek i da ce nastaviti exploatisati Fakuove mane

Bukvalno su mu ostavljali prostor i za sut i za ulaz a to su mu najslabije tacke

Monte je proslu igrao 30 minuta a prvo poluvreme samo 10 minuta

A on im je faktor x

Portera i Jokica su pritisli i pustili Fakua da se setka, dribla, ulazi unutra onako malen

Sada je na Malounu da se prilagodi

Izgledalo je kao da neki nemocan Evroligas igra protiv NBA tima

TangoBravo

pre 2 godine

Portland he dobro balansirana ekipa. Denver bez Jokića bi teško ušao u završnicu. Ako Jokić odigra svoj meč kako treba Denver ima neku šansu. Dalje manite se nacionalističkog navijanja. Jokić i Nurkić su u dobrim odnosima. To se vidjelo kod nešto žešćeg Jokićevog faula nad Nurkičem gdje se vidjelo da je Jokiću bilo žao i neprijatno. Nukić igra onako kako Amerikanci vole. Čvrsto uz kontakt. Pikenrol mu je odličan a ima i dobar izbor. Tijelom u bloku je fantastičan. Jokara je za mene još uvijek MVP i to je druga dimenzija. Uticaj obojice na igru svojih timova je ogroman i svi treba da budemo ponosni. Kao što sam rekao bez Jokića nema Denvera. Bez Nurkića Portland može ali kad igra Nurkić kako treba ostali igrači su mnogo relaksiraniji i igraju nekako ljepše. OK možda sam subjektivan. Naravno da jesam a ko nije :)

Super Barski

pre 2 godine

I dalje mislim,da je MPJ vrhunski suter i da je Gordon bolji za Denver nego Grant(za onu gresku u preuzimanju Dejvisa protiv lejkersa i ja bih ga pozdravio iz fransize,i neka su).
Jokic je organizaciju napada prepustio plejevima,i to u startu nije pravi Denver,onaj opasni Denver,kao sa Marejom,koji kao igra pleja,a sa Jokicem kao organizatorom se pretvara u beka sutera u napadu,pa imas jak ofanzivni potencijal,uz ostale koji mogu da pogode(znam da nema Mareja,nego pominjano je da su jaci u nekim elementima bez njega,sto je van pameti).
Ovo mi je jedina nedoumica u napadu Denvera,a to je,zasto nisu cistili stranu za igru dva na dva Jokica i Portera,gdje ovaj drugi ima prostor i par sekundi za sut na povratni pas Jokica,nego su se svi guzvali na istoj strani.Dobije loptu Jokic,a oko njega svi osim Portera.Dobije Porter a oko njega svi osim Jokica.
U tom smislu sam prozvao plejeve Denvera,jer MPJ nije dobijao lopte na nacin i u vrijeme koje njemu odgovaraju(svi znamo da ne smije da spusti loptu na dribling,i da pusti cuvara da mu pridje blize i izbije loptu iz ruku).
Da rezimiram,i uprostim,Jokic asistira i daje loptu u pravom momentu,a Kampaco i Moris su ovom mecu propustali te prave momente za asistenciju,i napad se pretvarao u seriju teskih i nerezonskih suteva Denvera.

hakeem

pre 2 godine

(Aleks, 30. maj 2021 11:33)

Lilard i odbrana ne mogu u istu recenicu.
Nije Lilard lose odigrao, ali ono kako on igra odbranu, ili kako pokusava da je igra je zalosno. Par puta je kao pionir ispao bez potrebe i razloga u odbrani i Portland primio lake poene.
Organizacija napada mu je uzasna, bez lopte je stacionaran. Sve mu se svodi na sut i samo sut. Takvi igraci su dobri do odredjenog stepena, ali takvi igraci nista u karijeri ne osvajaju jer nemaju za to kapacitet, mentalitet.
Kada treba da povuce ekipu on ne moze. McCollum je bolji igrac, ali uvek u senci Lilarda, umesto da on bude vodja ovog Portlanda.
Jedina sansa Portlanda da prodje Denver je da spuste vise loptu na Nurkica, bez obzira koliko Nurkic bio ogranicen u napadu, Jokic je daleko vise limitiran u odbrani. Nece svako vece Portlanda ovako da sluzi sut, niti ce Denver sledecu da odigra ovako uspavano.
Za Portland je mnogo efikasnije i bolje da imaju pleja od 20p 10as, koji ce da razigrava saigrace i igra odbranu, nego igraca kao Lilard koji ce da sutne 30puta na kos protivnika, a u odbrani da se sklanja i gleda kako ga svi olako prolaze.

lignjoslav

pre 2 godine

Imam osecaj kad god ga uspem gledati uzivo da je on u fazonu "ma ko ce sad da igra". Ajmo Denver do pobede, ako ovu dobiju to je to.

x

pre 2 godine

Jokić me iznervirao. Ne zato što promašuje, jer desi se loš suterski dan.
Nego zato što ne igra svoju igru. Sve vreme beži od koša i bira neke nerezonske šuteve.

djura

pre 2 godine

Volem Jokića ko brata, ali večeras loš . Nek odmori malo.Ne može uvek da bude na vrhuncu ,dođe tako neko loše veče .Ali sačekajmo kraj,tek je početak drugog poluvremena.

bskfan

pre 2 godine

Kampaca ne cuvaju sto znaci da Denver mora da igra 4 na 5 svo vreme. Jedini igrac koji je pogadjao je Green ali Maloneu ne pada na pamet da mu da vise minuta. Malone ne moze da ukapira da je ovu utakmicu morao da igra sa niskom postavom umesto sa potpuno pogubljenim Gordonom.

norman

pre 2 godine

Mislim da je doslo vreme da Lilard odlepi i zatrpa Denver sa 45-50 poena..za pobedu Portlanda.
.
(imam takav osecaj, 29. maj 2021 20:45)

Prvi deo želje ti se ostvario, jer je Lilard stvarmo igrao kao da se najeo bunike i "odlepio". Za drugi deo češ morati sačekati...do naredne utakmice, verovatno.

Nba portland

pre 2 godine

Lilard ocajan a Portland dominirao. To pokazuje koliko je zapravo jak tim Portland. Pauel, Kovington, Karmelo, Sajmons. Izuzetni epizodisti.

@bskfan jos jednom pokidal analizu

Ako citas imam pitanje, da nisi iz Borce mozda?

111

pre 2 godine

Ljudi moji pa sta ja ovo gledam? Pa ovde iz Denvera trojku niko da ubode? I jos imaju dobar rezultat, malo vodjstvo Portlanda, jer i oni nisu sjajni ali ova igra Denvera, pod hitno mora da se promeni ili ovo gube..Ocajna igra...

CeLaVsAmPaStA#8#24

pre 2 godine

Premocni Vlatko Cancar haha manje od minut fo kraja, gube 20 razlike, frajer umislio da je Medžik i zove neke akcije. Bjezi Jokicu iz Denvera bilo gdje, nema 'ljeba ovje.

Gde ja živim

pre 2 godine

E moj Denvere, sve voliš na teži način. Čist mazohizam.

Kakva je utakmica po meni dovoljno pokazuje činjenica da najveću energiju u Denveru pokazuje deda Milsap, malo Kampaco, donekle Moris i to je otprilike to. Kod Blejzersa CJ mnogo produktivniji, mnogo manje troši vreme, mala potrošnja lopti i odmah bolje. Pauel ubio. Neverovatna energija, ne može čovek da promaši. Nurkić jako dobar u oba pravca. Lilard očajan u šutu, ali bar nije previše forsirao nego se okrenuo razigravanju.

Kod Denvera Gordon fizikalije zaboravio u svlačionici. Udaviše ga u svakoj situaciji pa makar bio 10 cm od koša. Grin ništa.

Nikola baš loš večeras. Mnogo je brzao i hteo sve odjednom. Jeste ga Nurkić solidno čuvao, ali opet kao da se Nikoli nije igralo. Previše ishitrenih poteza. No dobro, mora i to da se desi. Imao je jednu ovakvu prošle godine protiv Gobera pa su svi poleteli kako ga je Rudi razbio, a posle znamo šta je bilo. Loš dan na poslu i to je to. Idemo dalje. Moglo je lakše, ali šta da se radi.

Laku noć narode.

Aleks

pre 2 godine

Napisaću koju i o Denveru… Katastrofalna energija večeras. Za ovo svi treba da dobiju po ušima, počev od Jokića pa preko Kampaca. Dakle energija kao da ih je neko motkom isterao na parket, ispucavanje trojki kao da su GSW u prajmu. Kampaco im je baš lepo “organizovao” igru… Umesto da nadomesti to što Jokić ima loše veče i što ga brane tako da mu oduzimaju kreaciju, on je potpuno ugušio i ono malo igre Denvera. Jedino su bili egal dok su igrale rezerve, i zaista je sramotno da oni imaju više želje za pobedom od startera. Naravno, Meloun se pobrinuo da odmah prekine dobru seriju Denvera i vrati startere u igru xD Drago mi je zbog pobede Portlanda, ali bilo bi mnogo zanimljivije da je i protivnička ekipa odigrala na višem nivou. Porter pod hitno da prestane da dribla, nadam se da je Rivers ok i da nije ozbiljno povređen. Joku ne treba pljuvati ni prozivati, dečko je odigrao toliko dobrih utakmica i svakom se desi loše veče. Ali mora se priznati, u odbrani kriminalan. Očekujem mnogo bolje izdanje od njih u G5, nije ovo gotovo.
P.S. Jokić prišao Nurkiću nakon onog kontakta da ga pita da li je sve u redu, srce :)

GanDra Šajkaš

pre 2 godine

Ok, jeste Jokic odigrao katastrofa. Ali niko ne pise da je i Lilard isto tako lose odigrao. Sredinom trece certvrine imao je 1/9 sut iz igre....
E sad, to sto Portland ima veci broj dobrih igraca, sutera.... Ima igrace koji mogu da guraju tim kad jednom ne ide. Za Denver se to ne moze reci. Ispalo je da je Jokic Denver. Jedan covek jedan tim. I onda se desi jedna ovakva losa utakmica.
I dalje verujem da Denver(Jokic) mogu da lje

Aleks

pre 2 godine

hakeem

Ja uvek kažem da je loš u odbrani, ali kad hoće može da igra na pristojnom nivou. Sa tim da je dosta loš od lopte se slažem, to mu je verovatno najslabiji aspekt igre. Ali s obzirom da nije klasičan PG, on odlično organizuje igru.
Ostalo ne bih komentarisala jer se ne slažemo i ne želim a i ne mogu da ti promenim mišljenje. :D Samo ću reći da smatram da ima pobednički mentalitet te da može osvojiti titulu. Pozdrav!

Dragan Feliks

pre 2 godine

Poluvreme. Portland daleko bolji u šutu i samo 2 izgubljene lopte. Denver bez glave i repa. I opet samo 10-ak razlike. Nikola baš loš (osim u poslednja dva minuta) , MPJ još gori (dečko kao da ima kolac u leđima, sve što je ispod pojasa njemu je vruć krompir) . Bez dva glavna igrača teško mogu ovu dobiti. Ipak ima još čitavo poluvreme, ako se smire i prilagode kriterijumu suđenja i energiji Portlanda mogu okrenuti. Ako i izgube tek je 2-2 navikli su nas na serije od 7. Idemo Nikola.

Goran

pre 2 godine

36-38 je bilo kad je u 2/4 vratio startere, sad je 58-88. očaj, moris najveće razočarenje kao i svaki plej of, nestane čovek, mada i u regularnom delu lige on ne postoji defanzivno.

bskfan

pre 2 godine

Nazalost bio sam u pravu. Lilard sutira 1/10 ali je +33. Portland ima sjajne sutere i sve sto im treba je plejmejker.

Malone jos jednom pokazao da je najgori trener u NBA.

NBA live

pre 2 godine

Stavim na pocetku utakmice da ce biti poraz od 25 i svi mi redom roknu minuse,jel vi ljudi stvarno mislite da je bilo moguce da Denver dobije i ovu?Pogledajte bekove Portlanda a pogledajte bekove Denvera pa realno recite ko je bolji,iskreno navijam za Denver iz sveg srca ali ako dobjju Portland u seriji to ce biti cudo!

Kartonka za vanka

pre 2 godine

Kakvih ovde komentara ima to je neviđeno!Denver ima šansu protiv Portlanda samo izuzetno dobrom odbranom.Ali veceras za to nisu imali snage.Videlo se od prvog minuta.Jednostavno noge nisu slusale nikoga.Čak ni Kampaca.Sada je doslo na naplatu odsustvo Mareja,Dozira i Bartona.Jednostavno kratka klupa

Super Barski

pre 2 godine

Aleks
A pazi sad,ovaj objavise poslije par minuta.
Jokic i Lilard,bas preumorni,mali razmak izmedju dva meca,i rani termin.
Lilard i Melo su daleko najsimpaticniji u portlandu i kao igraci i kao osobe.
Kontra primjer mi je Pauel,stalno nesto gundja i glumi neku napaljenost.On je rijesio mec.
Na komentarima koje sam pisao a nisu objavljeni kad su vec svi poceli da pricaju o lejkersima i polufinalu konf. da je serija mozda samo na polovini,i da sut seta od ekipe do ekipe.
I sad to mislim,Portland nema sanse da ponovi ovakav sut u sledecem mecu,denveru kontra, sve ispadalo.
Krivci(plejevi) u denveru,nisu odigrali nijednu akciju za Portera.
Nije da on nije grijesio,al morali su da probaju da ga razigraju.
Jokic je samo covjek,da napomenem za ove koji ga prozivaju.

smeh

pre 2 godine

Posle 100 godina ste prenosili meč Denvera i Jokića pa Denver izgubi a Jokić odigra najgoru utakmicu u sezoni, možda čak i u poslednje 3 sezone. Nemojte više:D A Denver pokazao kakva je ekipa, bez Jokića su nula. Mada kada pogledaš ekipu, gomila rukija, igrač od deset dana, MVP Šejkilove emisije što uopšte nije pohvalno, igrač koji je zreo za penziju i na kraju igrač koji zna atraktivno da zakucava i da odigra solidnu odbranu, valjda je i svima jasno da bi bez Jokića i bili na dnu i već sada razmišljali kog igrača da uzmu na draftu. Pravo je čudo, Jokić pre svega, što su uopšte tu gde jesu. Mada ako Jokić opet odigra na MVP nivou kao u prve 3 utakmice imaće opet šansu da pobede i naprave još veće čudo.

ccc?

pre 2 godine

Znaci, poluvreme, 10 poena zaostatka. Portland , ni orao ni kopao ima vodjstvo celo poluvreme? Ne igraju nista posebno. Onda je jasno kako igra Denver. Pod hitno nesto mora da se menja, prvenstveno sut da Lilardu ne krene koji isto igra jako lose..

tocka

pre 2 godine

Baš loše krenulo Jokića večeras. Mogli bi malo Mekgija da ubace, pa malo da oslobode Jokića guranja.
Gordon mora da je tu, i Moris i Rivers.

KRUNSKA

pre 2 godine

Ok, odigrao je lose. Odigrao je kriminalno, kao uostalom i ceo tim, na celu sa Melounom. Pa sta? Osnovni problem - BEZ energije i zelje. Ovo je plej of, normalni su i ovakvi momenti i utakmice... Suludo vreme odigravanja (ok, kako Denveru, tako i njima), vec su napravili brejk sto je izpunjenje plana pred koji su posli na ovaj dvomec, i svakako snazna REAKCIJA Portlanda, jer sa ovim porazom (3-1) bi bili de fakto eliminisani... Nekada je mozda i bolje pustiti ove da se "izduvaju", u Denveru ce biti potpuno druga situacija! Jos par zapazanja - Nurkic je odigrao fenomenalno, u oba pravca, sa "osvetnickom" energijom, Pauel kao drogiran... i Jokic i Lilard u razumljivom padu, jos ce se "cerati" u narednim mecevima. Kampaco nemocniji nego ikada u dresu Denvera, a igru i uopste sliku koju odaje onaj decak (Porter) na terenu veceras, mogu samo uporediti sa nekim srednjoskolskim polufinalom, kada njemu, "najvecoj zvezdi" tik pred utakmicu njegova devojcica (17g) kroz suze pokazuje pozitivan test na trudnocu... pogubljen u svemiru i prostoru. Bice bolje, nije ovo nista...

Dragan Feliks

pre 2 godine

Potpuno zaslužena pobeda Portlanda. Kvalitet rostera je najzad došao do punog izražaja. U prve 3 utakmice je Nikola vanserijskom ofanzivom to nekako peglao, a njegovi procenti su bili nestvarno pogotovo što je 80% šuteva uzimao bez direktnih asistencija. E večeras u prvih nekoliko napada mu nisu dosuđena nekoliko evidentnih prekršaja (takav su kriterijum zauzele sudije, nije Denver drastično oštećen) i ušao je u seriju promašaja. I šta se desilo, Denver se raspao jer se najbolje videlo da Denver nema drugu violinu (Marej nedostaje, a MPJ realno nema taj kvalitet). Na drugoj strani Lilard nikad lošiji ali CJ, Pauel, Nurkić pa čak i Karmelo to ispeglali. Šta ostaje, da Nikola ponovo zaigra i iznad svojih mogućnosti a ostali koliko toliko isprate. Jer večeras defanzivna i nije bila toliki problem koliko ofanziva. Jer igra sa Kampacom je pročitana, Moris nije u formi i jedina koliko tolika opasnost spolja ostaje Rivers a njega mogu sačuvati. Zato im je neophodan bar jedan od dvojice povređenih bekova (Barton ili Dozier) kako bi koliko toliko raširili igru u napadu i ostavili prostora Nikoli, Gordonu i MPJ da ispod obruča probaju da izdominiraju. Čestitke Portlandu, idemo dalje.

Mariborcan1970

pre 2 godine

Eto, konačno se je dogodilo da je Joker odigrao slabo, ali... Gdje su bili i šta su radili ostali? Prava ekipa mora da se izvuče i kada najboljem igrču ne ide. Portland uopšte nije slaba ekipa i trebat će još dosta napora da se prodje dalje. Denver svakako može izbaciti Portland!

Super Barski

pre 2 godine

Aleks,
Samo tebi da uputim cestitke na pobjedi portlanda.
Mnogo komentara mi ne objavljuju ovi strucnjaci koji pustaju komentare,a ja se ubih od pisanje,nit su uvrijedljivi,nit sta drugo,pa bataljujem.
Pozz

Kolja

pre 2 godine

Denver potpuno bez energije.Mozda je vreme da uđu rezerve i da igraju sto agresivnije.Da bar malo priđu.Čisto da i ovi nemaju predah

Gile

pre 2 godine

Neka mi neko objasni logiku da igrači igraju bez maske i onda kad sjednu na klupu stavljaju masku. A na treninizima isto ne nose maske pa koja je onda poenta da je stave kad sjenu na klupu?!

z’brda

pre 2 godine

MPJ je šutnuo 3 puta za celu utakmicu, ej?! Pogodio je jednu trojku i to je to. Pa, ne može se tako u play-off kao drugi strelac ekipe, frajeru.

Milan Kosanovic

pre 2 godine

Ja iskreno ne pamtim losijeg Jokica. Iskreno gledao sam do momenta kad je u 3/4 promasio trojku i vise nisam mogao. U prvom poluvremenu nije bio u hali uopste. Jedan na jedan nije mogao da odbrani nista, kasnio iz picka na preuzimanje, nije gradio skok uopste. Nije mi jasno zbog cega ga je Meloun i drzao u igri. Bice valjda bolji u sledecoj. Ustvari bice sigurno bolji, losije od ovoga ne moze.

Aleks

pre 2 godine

Kozuki Oden

Ne navijam za Nurkića. Vreme je da to ukapirate i ostavite me na miru. :)

Super Barski

Hvala! 😄 Dobra utakmica, ali ima još da se igra ovde...čekamo G5.

Vlada Calgary

pre 2 godine

@ Aleks,

Cekao sam kraj serije da prokomentarisem, ali nakon ovog preseravanja sudija i debelog navlacenja za Portland usred pete uktakmice nisam izdrzao.

SVAKI blok Portlanda je faul. SVAKI. Pazljivo pogledajte onog kalifornijskog seljacinu Pauela: zadnji napad u prvom poluvremenu faul iz bloka kao kuca - sudije nista. Prvi napad drugog poluvremena ispred sudije sa brojem 29 sa obe ruke odguruje obrambenog igraca - sudije nista. Lilard, Mekalm, Pauel - udaraju po rukama sve zvoni i NISTA im se ne svira. Mekalm odvaljuje Jokica po rukama, sudije naravno nista, Jokic protestvuje i 29 mu daje tehnicku. Ako ovo nije navlacenje ne znam sta je. Ako Portland i prodje Denver, ima da ih pregazi ko god dodje sa druge strane. Jedini ko posteno igra odbanu je Ro-Co. Ovi ostali, uz korektno sudjenje ni 20 min na parketu ne bi izdrazali.