Utorak, 30.03.2021.

12:45

Srpski "jednorog" polako osvaja NBA ligu VIDEO

Aleksej Pokuševski došao je tiho u NBA ligu, kao potpuna enigma iz druge grčke lige, ali samo nekoliko meseci kasnije su svi zapamtili njegovo ime.

Izvor: B92

Srpski "jednorog" polako osvaja NBA ligu VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

54 Komentari

Sortiraj po:

Branko

pre 3 godine

Momku od srca želim sve najbolje u karijeri i da još više napreduje. Popravio se sa prosekom koševa, ali realno procenat mu je loš za sada,ako tako nastavi neće se proslaviti , i trebaće mu mnogo rada da bi dostigao vrhunskog igrača. Inače ovaj snimak zakucavanja, bili su čisti koraci, ali u NBA radi atraktivnosti progledaju kroz prste .Želim mu sve najbolje

Milutin

pre 3 godine

Prvi put sam ga gledao u NBA, odgledao sam noćas celu utakmicu, mogu vam reći da je Oklahoma tim za sredinu Evrolige. Poku mora da iskoristi ovu šansu maksimalno, jer bukvalno sem u Oklahomi nigde ne bi mogao da igra....
(Bard Živa, 30. mart 2021 13:04)

Oklahoma (a uostalom i bilo koji drugi NBA tim) bi razbio svaki tim Evrolige sa minimum 20 razlike.

Vrg

pre 3 godine

Decko ima potencijal za monstruozna zakucavanja. Lebdi kroz vazduh. Moze da bude sve ovo vrlooo zanimljivo narednih 10 godina, sto Jokic maltene odavno garantuje. Nedostajao mi je NBA posle odlaska Divca, Stojakovica... I Bogdan se dize. Ima sta da se gleda skoro svake noci. :-D

Влада Слон

pre 3 godine

Свака али баш свака НБА екипа би освојила евролигу без пораза. Само да нађе мотив. А кад се тиче Алексеја свиђа ми се све код њега наравно у односу на године. Он може и мора да буде све бољи само бесомучни тренинг и то је то.

о5 ?...

pre 3 godine

Да ли је Шакил пробао, мислим ПОКУШАО да му преведе име.. може да га зове Трајмен.. ?

jд123

pre 3 godine

Ne znam zasto svi uvek komentarisu njegovu “masu”. Sta onda kazete za Garnett-a i Duranta npr? Nije potrebna masa za nekog ko nece da se tuce u reketu. Ako nabaci vecu masu moze da ga uspori
(Marko, 30. mart 2021 14:22)

Можда је најбољи пример Инграм. Нигда нисам прочитао "само Инграм да набаци масу"...

Ivan

pre 3 godine

@Bard Živa

Možda trenutno i na nivou najslabijih timova Evrolige. Ali u zadnje vreme igraju bez dva najbolja igrača u timu SGA koji je povređen i zamalo bio all-star i Horforda koji neće igrati do kraja sezone što je odlično za Alekseja.
(stefanue, 30. mart 2021 13:28)

Sto volim ova poredjenja Evrolige sa NBA. U Evroligi su vodeci igraci ameri koje bi ovaj tim Oklahome razvalio. U 95% slucajeva u Evropu se ide kada si vec dugo grejac klupe i ispustio si svaku sansu da bilo sta uradis u NBA.

NBA timovi kada igraju sa Evropskim timovima to dozivljavaju kao laksi trening, dok je igracima iz evropskih timova to prilika da se najzad pokazu pred NBA. Razlika je neverovatna. Otprilike kao kada bi poredili profesionalce koji zaradjuju u proseku 10-15 miliona dolara i one koji zaradjuju manje od milion dolara godisnje. Tj ovo nije kao kada bi ih poredili, ovo je bukvalno tako.

xd

pre 3 godine

Zelim mu isti put kao Jokicev. Bas je bilo zanimljivo pratiti Jokicev razvoj od 2014. nadam se da ce ovaj momak imati bar slicnu karijeru.

qw

pre 3 godine

tamoneko, 30. mart 2021 14:16)

Jel da sačekamo kao Teodosica par godina da zaludi amere pa da ga hvalimo? Vratio se podvijena repa kao ovi što su spremni za carter let.

qw

pre 3 godine

Iz ex-yu 
Dončić 
Vucevic 
Jokic 
Babo 
Nurkic 
i možda Dragić 
A ostale carter i preko bare. 
(qw, 30. mart 2021 13:41) 

A pazi što kandidata za MVP stavlja na treće mesto
(Kole, 30. mart 2021 14:44)

Meni je na ovom opisu za treće mjesto, a ne za MVP. hahaha

JPR24

pre 3 godine

Ne znam zasto svi uvek komentarisu njegovu “masu”. Sta onda kazete za Garnett-a i Duranta npr? Nije potrebna masa za nekog ko nece da se tuce u reketu. Ako nabaci vecu masu moze da ga uspori
(Marko, 30. mart 2021 14:22)

Garnet, 2m11 i 108kg, Durantula 2m08 i 108kg... Naš Poku Poku 2m13 i 86kg... Ja sam mojih 1m84 imam par kila manje od njega a on višlji za glavu i po od mene ;) No kao sto rekoh, bolje da je ovako, ima 19g, da mu telo ne trpi kilazu kao neki poput Ziona u mladim godinama, ima vremena da nabaci nekoliko kila kasnije, neće mu ništa faliti i ojačaće u svakom smislu i zadržati kao sto kažeš brzinu i pokretljivost, sad da nabaci 10-15 kila bi ga samo usporilo, s obzirom da igra na pozicij 4. Trenutno je važnije da nađe svoj ritam, da redovno ubacuje 15-20 poena, da pronađe svoj šut za tri.. ostale će doći samo i prirodno.
A i onako i tako žgoljav je opalio poster Bostonu i to bez uzdržavanja ! Samo neka nastavi tako.

Lepo pise

pre 3 godine

@JPR24 Sve je to lepo, osim što se kaže viši. Ako hoćeš da te ozbiljno shvate, dok čitaju tvoj komentar, mora to malo pismenije. Jer sitnice odaju čoveka.

Marko

pre 3 godine

Ne znam zasto svi uvek komentarisu njegovu “masu”. Sta onda kazete za Garnett-a i Duranta npr? Nije potrebna masa za nekog ko nece da se tuce u reketu. Ako nabaci vecu masu moze da ga uspori

smeh

pre 3 godine

@qw

Ti ono baš ne možeš bez ometanja. Kao one dokone babe sa prozora. Ako, treba i neka budala to da radi. Samo nastavi, ide ti to od ruke.

Kole

pre 3 godine

Ničim zasluženih preko trideset minute po utakmici. Mali ima anđela čuvara zato igra. Upropastili su NBA ligu s poluigracima iz Europe.

Iz ex-yu
Dončić
Vucevic
Jokic
Babo
Nurkic
i možda Dragić
A ostale carter i preko bare.
(qw, 30. mart 2021 13:41)

A pazi što kandidata za MVP stavlja na treće mesto

tamoneko

pre 3 godine

Ovi što govore da ima anšela čuvara.
Na šta misle?!

Da mu tata zna domara u OKC pa preko njega završio šemu sa sekretaricom direktora, da malog preko veze uzmu za 12 milki..
I sad se tale svi odreda, od domara do diše i malog furaju kao onomad Tripkovića da se svi još jednom namire?!

Bilo bi lepo sačuvati vaše komentare pa pogledati za par godina kako ga prvi hvalite i govorite kako ste ga još u Olimpijakosu pratili i još onda znali da će od malog biti zvezda...

Vi sa "anđel teorijama" kad god se zapitate zašto je NBA tako profitabilna a naša košarka u bunaru - znajte da je to što je balkan prepun "anđel teoretičara" a tamo gore suvi profesionalci

sgdp

pre 3 godine

Oklahoma sada ima sve u svojim rukama da već za nekoliko sezona postane jedan od najjačih timova. I tu ne mislim nužno na Pokuševskog kao jednu od značajnih karika, on može da im bude samo plus. Imaće gomilu visokih pikova u narednih nekoliko godina, a s obzirom da je Sem Presti, njihov GM, čovek koji je maltene isključivo uz pomoć draft pikova stvorio tim koji je stigao do finala NBA (Oklahoma sa Durentom, Vestbrukom, Hardenom i Ibakom), postoje svi preduslovi da i narednih godina vidimo dobar izbor igrača na draftu u Oklahomi. Pored toga, imaće i veliku "kupovnu" moć, upravo zbog tog velikog broja pikova, tako da će moći i da trejduju za neku od zvezda iz timova koji će tada kretati u rebilding. Kada se na to dodaju i mladi igrači koje već imaju u rosteru i koji pokazuju potencijal (pored Pokuševskog, tu su Gildžus-Aleksander, Dort, Bezli, Dialo, Maledon itd, svi '98 i mlađe), može se reći da je Oklahoma definitivno dobro krenula, uz prave poteze narednih godina mogu dogurati daleko.

Najiskrenije

pre 3 godine

@najiskrenije

Sada sam ušao na NBA Stats da proverim ono što čitam posle svake utakmice:3Pfgm 23.4 %
Siguran si da nema anđela čuvara??
(Realno, 30. mart 2021 13:58)

Ko ce to znati!? Ali s obzirom na to da si se prepoznao,siguran sam da sam te ispravno oslovio.

Uzgred,sve u zivotu se zasluzuje kako nadimak pa tako i taj famozni "andjeo cuvar".

qw

pre 3 godine

i možda Dragić” ahahaha. Kakvi se vrsni poznavaoci ovde javljaju.
(Boban, 30. mart 2021 13:57)

Šta će više s 35 tamo?
I njega u carter i nazad preko bare. ahahaha

IgorPa

pre 3 godine

Nisam ljubitelj Thundersa jer sam bio navijac Soniksa. Ali moram priznatu da Oklahoma ima ubedljivo najbolji razvojni sistem za mlade igrace od svih NBA timova. Posle njih to ima GSW. Gledam Oklahomine utakmice sto vise mogu ove sezone i koliko njihovi klinci napreduju da je za neverovati. Njihovi treneri stvarno rade izvrstan posao i svaka im cast. Mali Poku se lepo razvija. Cak je malo i mase nabacio, primeti se. Uce ga dobro treneri a klinja izgleda da slusa i radi sta mu kazu a to je mozda i najbitnija stvar. Previse je klinaca koji umisle da su mnsto i nece da slusaju i brzo izgore i nestanu. Cini mi se da Poku vala slusa i radi i uci a to je dobro. Oklahoma ima toliko pikova prve i druge runde ( ako se ne varam 17 prve i 17 druge) da opusteno mogu dati 5 pikova ili jace prve runde za neki nenormalan talenat od klinca u buducnosti. Ima potencijal da oklahoma opet bude veoma simpatican tim za gledanje kao sto su bili sa mladjanim durantom i rasom etc.

WillyWonka

pre 3 godine

Ne mora ništa da znači, ali pogledajte statistiku Dirka Nowitzkog iz prve sezone. Nowitzki je u prvoj sezoni imao šut za tri poena 20.6 %. A znamo kako je sve završilo. Prema tome, nemojte unaprijed osuđivati, dajte malo prostora ovom momku.
Srećom, nije se odlučio za Zvezdu ili Partizan, e oni bi ga uništili garantovano, kao i sve talentovane domaće igrače koji su zaigrali u ova dva kluba u zadnjih 10 godina. Ovako, u tuđem svijetu ima veliku šansu.

Realno

pre 3 godine

@najiskrenije

Sada sam ušao na NBA Stats da proverim ono što čitam posle svake utakmice:3Pfgm 23.4 %
Siguran si da nema anđela čuvara??

Gde ja živim

pre 3 godine

Glava deluje izvrsno. I na terenu i van njega. Deluje da je dečko čvrsto na zemlji i da je spreman za rad. Ako telo bude ispratilo možemo očekivati ustajanje u sitne sate za Oklahomu kao i za Denver i još jednog velikog igrača. Naravno, treba malo sreće, treba da se poslože stvari. Oklahoma će kao tim rasti ima tu materijala, a on mora taj razvoj da prati u stopu. Mislim da nema zime, samo da ga ne ureknemo.

Bard Živa

pre 3 godine

Prvi put sam ga gledao u NBA, odgledao sam noćas celu utakmicu, mogu vam reći da je Oklahoma tim za sredinu Evrolige. Poku mora da iskoristi ovu šansu maksimalno, jer bukvalno sem u Oklahomi nigde ne bi mogao da igra....

Proleće

pre 3 godine

Drago mi je zbog ovog momčine, samo napornim radom se ostvaruju rezultati. Ima i lepu devojku iz Grčke, slučajno nabasam na to pre neki dan. Nek nam je ziv i zdrav.

qw

pre 3 godine

Gde je onaj garacma sto zasluge za Pokuove minute pripisuje andjelu cuvaru!? 

(Najiskrenije, 30. mart 2021 12:59)

Ničim zasluženih preko trideset minute po utakmici. Mali ima anđela čuvara zato igra. Upropastili su NBA ligu s poluigracima iz Europe.

Iz ex-yu
Dončić
Vucevic
Jokic
Babo
Nurkic
i možda Dragić
A ostale carter i preko bare.

NBA expert

pre 3 godine

Veoma podseca na Kukoca na pocetku karijere, dok je jos igrao u Jugoplastici u sezoni 1986/87. Slicna visina, slicna kilaza, slicna brzina, ima cak i lucidnost. Kukoc je sa 25 godina otisao u NBA, kada je vec uveliko bio najbolji igrac Evrope. Ako ovaj decko nastavi ovako, za 6 godina moze da bude na nivou Kukoca kada je dosao u NBA.

Lazar

pre 3 godine

Da li moze neko da mi kaze sta se desava sa Nakicem? Nema ga u Ostendeu, igrao je na pocetku sezone i bio veoma dobar, a sada ne igra. Zanima me da li je odabrao Srbiju? Poku je odlican, samo neka gura napred, niko nije bio sjajan na pocetku, a on je dobar za sada. Polako samo, pa za dve godine cemo imati mladog, a vrhunskog kosarkasa.

Милош

pre 3 godine

Што Драган рече у првом коментару, чим добије лопту, глава доле и тунелски вид.
Мислим, искрено, не кривим га, екипа је трула тако да.
Али ако му пређе у навику...

znanje-imanje

pre 3 godine

I nakon 5 minuta samo som ne vidi da je redak talenat. Mali Hampton koji je upravo otišao iz Denvera će imati dosta posla da počne da prirodno vodi loptu a on je kao bek. Aleksej je već vodi dobro. I šut manje-više - Aleksej već ima odlična dodavanja i lucidnost za kolektivnu igru. Osnovna odlika naše škole.
Nikad se ne zna šta će biti. Koliko naših talenata je sa 17 bilo "siguran za NBA" a Jokić je tada bio "možda Gran Kanarija". Ali ako postoji neka visoka verovatnoća bilo kog tih godina da je buduća zvezda, igrač tipa a možda i nivoa Duranta, onda je to Aleksej. Umesto da im bude ruki od 21 on im je baby-ruki već sad. Dakle razumna investicija samo donekle na blef, kao npr. Denver sa MPJ. I nada da dobiju vernog franšajz igrača. Dečko još nije završio rast i razvoj, a dobra motorika kasni i par godina potom. Dakle on je projekat za 3-4 godine, ali da je tada već super. Oklahoma ama baš nikako ne može da omane, ako bude samo jako dobar (lošije od toga ne može) imaće ga bar kao vrednost za ciljani trejd.
Nadam se da ima dobru pomoć, ne iz kluba nego za sebe. Nikakvo ili samo sporadično bildovanje zasad. A vernost... Godinama New York vapi za preokretom. Tamo bi Poku možda bio ne što i svugde, zvezda NBA, već i baš prokleti milijunaš.

hoodie

pre 3 godine

Svasta se ovde pise stvarno. Vecina komentatora samo procita statistiku uz eventualni highlights i napadaju decka. Evo ja koji sam ogledao vecinu Aleksejevih minuta ove sezone mogu da kazem da mnogo brzo napreduje. Ti procenti suta u ovom trenutku nisu toliko bitni. Bitnije je to da je on od momka koji je u prvih mesec, dva bio potpuno izgubljen, sa jako nerezonskim sutevima, sa mnogo air bolova, sa nekim nekordinisanim pokretima, gde se cesto saplitao o loptu, dosao do igraca kome se to prakticno vise ne desava za jako kratko vreme. Sta vise, svaki potez mu je sa sve vise rezona, ume da podeli i prelepe asistencije, oseca kad treba stati, kad ubrzati tempo. Jako brzo uci igru, a to je posledica kosarkaske inteligencije.
Samo na osnovu tog parametra i fizickih predispozicija moze da napravi solidnu karijeru i da ostane dugo u nba, a svakako da ima potencijala i za dosta vise.

Metlar

pre 3 godine

Janis je u svojoj prvoj sezoni sa 19 godina imao prosek od 7 poena po meču uz 41% procenat šuta. Tako da samo polako, Oklahomi se nigde ne žuri i zato imaju strpljenja da od njega naprave jako dobrog igrača.

dacha Zvezda

pre 3 godine

Prvi put sam ga gledao u NBA, odgledao sam noćas celu utakmicu, mogu vam reći da je Oklahoma tim za sredinu Evrolige. Poku mora da iskoristi ovu šansu maksimalno, jer bukvalno sem u Oklahomi nigde ne bi mogao da igra....
(Bard Živa, 30. mart 2021 13:04)

Ako se on istakne SAD, nebo mu je granica! Al do njega je!
Ako bude radio na sebi, na masi pogotovo jer je klinac, moze da bude vodja ekipe!
Ameri kad vide potencijal, sacekaju ga i grade!
I Janis je bio balavac kad je došao, fizicki POLA od ovoga sto je sada!!
Tako da on uz OVAJ TALENAT I RAD, moze da igra BILO GDE!!

ZVIIIZ

pre 3 godine

Nije tačno da na početku sezone nije dobijao šansu.
Igrao je i tad bar po 15-20 min, doduše sa klupe, što je za nepoznatog rukija odlična minutaža.

pusčpsn

pre 3 godine

Ovde se iz ovih komentara “nema sut”, “oklahoma je uzas, samo tamo moze da igra”, jasno vidi zasto vise Zvezda i Partizan ne mogu da razviju super talentovane klince. Masa ovde zeli da deca od 18 godina igraju kao da imaju 15 godina Evroligaskog iskustva, ljudi ne kapiraju da to vise tako ne ide kao sto je bilo 80ih i 90ih.

Jedan Real i Barsa mogu da istrpe Doncica i Rubia sa 17 godina, ali nasi blizanci ne mogu mnoge talente, jer navijaci traze rezultate, kao da su ekipe konkurentne za vrh Evrolige svake godine. Zato se dovode neki istroseni stranci, a sledeceg kvalitetnog pleja cemo imati 2045.

Decko je doveden kao projekat za buducnost, isto kao i Janis svojevremeno u Milvoki. Mehanika suta mu je odlicna za nekog ko je visok 213 cm i ko ima raspon ruku 223 cm. Fali mu masa, fali mu malo jos razumevanja igre, ima odlican dribling i lep pregled igre za svoju visinu, a super popunjava sa strane pomoci u odbrani za svoje godine. Lider je u blokadama medju rukijima. U OKCu su zaljubljeni u momka i njegov potencija, i nesumnjivo ce ga trpeti 2,3,4 godine, dok momak ne postane igracina.

niko kao ja

pre 3 godine

Neverovatan talenat.
Kao sto neko drugi rece, odmah u reprezentaciju. Ja bih dodao, odmah u startnu postavu reprezentacije.
Dobro je da ga je srpska skola kosarke pronasla preko njenih grcko-americkih skauta, lol.
Gleado sam interview sa njim, i cini mi se da je radan i zeljan napredka.
Ne gine mu All Star za mozda cak i dve godine.
Ako se ozbiljnije ne povredi u prvih pet godina, do kraja karijere ce biti bolji od Doncica.

stefanue

pre 3 godine

@Bard Živa

Možda trenutno i na nivou najslabijih timova Evrolige. Ali u zadnje vreme igraju bez dva najbolja igrača u timu SGA koji je povređen i zamalo bio all-star i Horforda koji neće igrati do kraja sezone što je odlično za Alekseja.

palop

pre 3 godine

Ogroman potencijal,ako nabaci masu(a to je u NBA garantovano) i popravi sut za 3 bice paklen igrac,mada ni Janis nema neki sut pa je zver....uglavnom bice zanimljivo pratiti ovog momka u buducnosti,samo napred!
(Boki, 30. mart 2021 12:55)

Samo sto Aleksej ima mnoooogo bolji i fluidniji izbacaj od Janisa. Po meni je samo pitanje vremena kada ce poceti da pogadja trojke u boljem procentu.

Truth

pre 3 godine

Ne želim da mračnim niti imam bilo šta protiv momka....
Ali svaka čast njegovom menadžeru!!
Šuta nigde a iz utakmice u utakmicu on se ispucava.Pogotovo je loš u šutu za tri poena.Možda je projekat kluba-da naprave od njega igrača?
Za sada je sve to prilično tanko.

Najiskrenije

pre 3 godine

Gde je onaj garacma sto zasluge za Pokuove minute pripisuje andjelu cuvaru!?

Bravo Poku,ovo je samo najava onoga sto ce ovaj momcic biti za jedno dve godine. No,do tada sledi jos mnogo napora,znoja i odricanja,ali korak po korak.

Boki

pre 3 godine

Ogroman potencijal,ako nabaci masu(a to je u NBA garantovano) i popravi sut za 3 bice paklen igrac,mada ni Janis nema neki sut pa je zver....uglavnom bice zanimljivo pratiti ovog momka u buducnosti,samo napred!

Boki

pre 3 godine

Ogroman potencijal,ako nabaci masu(a to je u NBA garantovano) i popravi sut za 3 bice paklen igrac,mada ni Janis nema neki sut pa je zver....uglavnom bice zanimljivo pratiti ovog momka u buducnosti,samo napred!

Metlar

pre 3 godine

Janis je u svojoj prvoj sezoni sa 19 godina imao prosek od 7 poena po meču uz 41% procenat šuta. Tako da samo polako, Oklahomi se nigde ne žuri i zato imaju strpljenja da od njega naprave jako dobrog igrača.

ZVIIIZ

pre 3 godine

Nije tačno da na početku sezone nije dobijao šansu.
Igrao je i tad bar po 15-20 min, doduše sa klupe, što je za nepoznatog rukija odlična minutaža.

palop

pre 3 godine

Ogroman potencijal,ako nabaci masu(a to je u NBA garantovano) i popravi sut za 3 bice paklen igrac,mada ni Janis nema neki sut pa je zver....uglavnom bice zanimljivo pratiti ovog momka u buducnosti,samo napred!
(Boki, 30. mart 2021 12:55)

Samo sto Aleksej ima mnoooogo bolji i fluidniji izbacaj od Janisa. Po meni je samo pitanje vremena kada ce poceti da pogadja trojke u boljem procentu.

NBA expert

pre 3 godine

Veoma podseca na Kukoca na pocetku karijere, dok je jos igrao u Jugoplastici u sezoni 1986/87. Slicna visina, slicna kilaza, slicna brzina, ima cak i lucidnost. Kukoc je sa 25 godina otisao u NBA, kada je vec uveliko bio najbolji igrac Evrope. Ako ovaj decko nastavi ovako, za 6 godina moze da bude na nivou Kukoca kada je dosao u NBA.

pusčpsn

pre 3 godine

Ovde se iz ovih komentara “nema sut”, “oklahoma je uzas, samo tamo moze da igra”, jasno vidi zasto vise Zvezda i Partizan ne mogu da razviju super talentovane klince. Masa ovde zeli da deca od 18 godina igraju kao da imaju 15 godina Evroligaskog iskustva, ljudi ne kapiraju da to vise tako ne ide kao sto je bilo 80ih i 90ih.

Jedan Real i Barsa mogu da istrpe Doncica i Rubia sa 17 godina, ali nasi blizanci ne mogu mnoge talente, jer navijaci traze rezultate, kao da su ekipe konkurentne za vrh Evrolige svake godine. Zato se dovode neki istroseni stranci, a sledeceg kvalitetnog pleja cemo imati 2045.

Decko je doveden kao projekat za buducnost, isto kao i Janis svojevremeno u Milvoki. Mehanika suta mu je odlicna za nekog ko je visok 213 cm i ko ima raspon ruku 223 cm. Fali mu masa, fali mu malo jos razumevanja igre, ima odlican dribling i lep pregled igre za svoju visinu, a super popunjava sa strane pomoci u odbrani za svoje godine. Lider je u blokadama medju rukijima. U OKCu su zaljubljeni u momka i njegov potencija, i nesumnjivo ce ga trpeti 2,3,4 godine, dok momak ne postane igracina.

Najiskrenije

pre 3 godine

Gde je onaj garacma sto zasluge za Pokuove minute pripisuje andjelu cuvaru!?

Bravo Poku,ovo je samo najava onoga sto ce ovaj momcic biti za jedno dve godine. No,do tada sledi jos mnogo napora,znoja i odricanja,ali korak po korak.

WillyWonka

pre 3 godine

Ne mora ništa da znači, ali pogledajte statistiku Dirka Nowitzkog iz prve sezone. Nowitzki je u prvoj sezoni imao šut za tri poena 20.6 %. A znamo kako je sve završilo. Prema tome, nemojte unaprijed osuđivati, dajte malo prostora ovom momku.
Srećom, nije se odlučio za Zvezdu ili Partizan, e oni bi ga uništili garantovano, kao i sve talentovane domaće igrače koji su zaigrali u ova dva kluba u zadnjih 10 godina. Ovako, u tuđem svijetu ima veliku šansu.

hoodie

pre 3 godine

Svasta se ovde pise stvarno. Vecina komentatora samo procita statistiku uz eventualni highlights i napadaju decka. Evo ja koji sam ogledao vecinu Aleksejevih minuta ove sezone mogu da kazem da mnogo brzo napreduje. Ti procenti suta u ovom trenutku nisu toliko bitni. Bitnije je to da je on od momka koji je u prvih mesec, dva bio potpuno izgubljen, sa jako nerezonskim sutevima, sa mnogo air bolova, sa nekim nekordinisanim pokretima, gde se cesto saplitao o loptu, dosao do igraca kome se to prakticno vise ne desava za jako kratko vreme. Sta vise, svaki potez mu je sa sve vise rezona, ume da podeli i prelepe asistencije, oseca kad treba stati, kad ubrzati tempo. Jako brzo uci igru, a to je posledica kosarkaske inteligencije.
Samo na osnovu tog parametra i fizickih predispozicija moze da napravi solidnu karijeru i da ostane dugo u nba, a svakako da ima potencijala i za dosta vise.

Gde ja živim

pre 3 godine

Glava deluje izvrsno. I na terenu i van njega. Deluje da je dečko čvrsto na zemlji i da je spreman za rad. Ako telo bude ispratilo možemo očekivati ustajanje u sitne sate za Oklahomu kao i za Denver i još jednog velikog igrača. Naravno, treba malo sreće, treba da se poslože stvari. Oklahoma će kao tim rasti ima tu materijala, a on mora taj razvoj da prati u stopu. Mislim da nema zime, samo da ga ne ureknemo.

Proleće

pre 3 godine

Drago mi je zbog ovog momčine, samo napornim radom se ostvaruju rezultati. Ima i lepu devojku iz Grčke, slučajno nabasam na to pre neki dan. Nek nam je ziv i zdrav.

dacha Zvezda

pre 3 godine

Prvi put sam ga gledao u NBA, odgledao sam noćas celu utakmicu, mogu vam reći da je Oklahoma tim za sredinu Evrolige. Poku mora da iskoristi ovu šansu maksimalno, jer bukvalno sem u Oklahomi nigde ne bi mogao da igra....
(Bard Živa, 30. mart 2021 13:04)

Ako se on istakne SAD, nebo mu je granica! Al do njega je!
Ako bude radio na sebi, na masi pogotovo jer je klinac, moze da bude vodja ekipe!
Ameri kad vide potencijal, sacekaju ga i grade!
I Janis je bio balavac kad je došao, fizicki POLA od ovoga sto je sada!!
Tako da on uz OVAJ TALENAT I RAD, moze da igra BILO GDE!!

tamoneko

pre 3 godine

Ovi što govore da ima anšela čuvara.
Na šta misle?!

Da mu tata zna domara u OKC pa preko njega završio šemu sa sekretaricom direktora, da malog preko veze uzmu za 12 milki..
I sad se tale svi odreda, od domara do diše i malog furaju kao onomad Tripkovića da se svi još jednom namire?!

Bilo bi lepo sačuvati vaše komentare pa pogledati za par godina kako ga prvi hvalite i govorite kako ste ga još u Olimpijakosu pratili i još onda znali da će od malog biti zvezda...

Vi sa "anđel teorijama" kad god se zapitate zašto je NBA tako profitabilna a naša košarka u bunaru - znajte da je to što je balkan prepun "anđel teoretičara" a tamo gore suvi profesionalci

znanje-imanje

pre 3 godine

I nakon 5 minuta samo som ne vidi da je redak talenat. Mali Hampton koji je upravo otišao iz Denvera će imati dosta posla da počne da prirodno vodi loptu a on je kao bek. Aleksej je već vodi dobro. I šut manje-više - Aleksej već ima odlična dodavanja i lucidnost za kolektivnu igru. Osnovna odlika naše škole.
Nikad se ne zna šta će biti. Koliko naših talenata je sa 17 bilo "siguran za NBA" a Jokić je tada bio "možda Gran Kanarija". Ali ako postoji neka visoka verovatnoća bilo kog tih godina da je buduća zvezda, igrač tipa a možda i nivoa Duranta, onda je to Aleksej. Umesto da im bude ruki od 21 on im je baby-ruki već sad. Dakle razumna investicija samo donekle na blef, kao npr. Denver sa MPJ. I nada da dobiju vernog franšajz igrača. Dečko još nije završio rast i razvoj, a dobra motorika kasni i par godina potom. Dakle on je projekat za 3-4 godine, ali da je tada već super. Oklahoma ama baš nikako ne može da omane, ako bude samo jako dobar (lošije od toga ne može) imaće ga bar kao vrednost za ciljani trejd.
Nadam se da ima dobru pomoć, ne iz kluba nego za sebe. Nikakvo ili samo sporadično bildovanje zasad. A vernost... Godinama New York vapi za preokretom. Tamo bi Poku možda bio ne što i svugde, zvezda NBA, već i baš prokleti milijunaš.

Kole

pre 3 godine

Ničim zasluženih preko trideset minute po utakmici. Mali ima anđela čuvara zato igra. Upropastili su NBA ligu s poluigracima iz Europe.

Iz ex-yu
Dončić
Vucevic
Jokic
Babo
Nurkic
i možda Dragić
A ostale carter i preko bare.
(qw, 30. mart 2021 13:41)

A pazi što kandidata za MVP stavlja na treće mesto

IgorPa

pre 3 godine

Nisam ljubitelj Thundersa jer sam bio navijac Soniksa. Ali moram priznatu da Oklahoma ima ubedljivo najbolji razvojni sistem za mlade igrace od svih NBA timova. Posle njih to ima GSW. Gledam Oklahomine utakmice sto vise mogu ove sezone i koliko njihovi klinci napreduju da je za neverovati. Njihovi treneri stvarno rade izvrstan posao i svaka im cast. Mali Poku se lepo razvija. Cak je malo i mase nabacio, primeti se. Uce ga dobro treneri a klinja izgleda da slusa i radi sta mu kazu a to je mozda i najbitnija stvar. Previse je klinaca koji umisle da su mnsto i nece da slusaju i brzo izgore i nestanu. Cini mi se da Poku vala slusa i radi i uci a to je dobro. Oklahoma ima toliko pikova prve i druge runde ( ako se ne varam 17 prve i 17 druge) da opusteno mogu dati 5 pikova ili jace prve runde za neki nenormalan talenat od klinca u buducnosti. Ima potencijal da oklahoma opet bude veoma simpatican tim za gledanje kao sto su bili sa mladjanim durantom i rasom etc.

JPR24

pre 3 godine

Ne znam zasto svi uvek komentarisu njegovu “masu”. Sta onda kazete za Garnett-a i Duranta npr? Nije potrebna masa za nekog ko nece da se tuce u reketu. Ako nabaci vecu masu moze da ga uspori
(Marko, 30. mart 2021 14:22)

Garnet, 2m11 i 108kg, Durantula 2m08 i 108kg... Naš Poku Poku 2m13 i 86kg... Ja sam mojih 1m84 imam par kila manje od njega a on višlji za glavu i po od mene ;) No kao sto rekoh, bolje da je ovako, ima 19g, da mu telo ne trpi kilazu kao neki poput Ziona u mladim godinama, ima vremena da nabaci nekoliko kila kasnije, neće mu ništa faliti i ojačaće u svakom smislu i zadržati kao sto kažeš brzinu i pokretljivost, sad da nabaci 10-15 kila bi ga samo usporilo, s obzirom da igra na pozicij 4. Trenutno je važnije da nađe svoj ritam, da redovno ubacuje 15-20 poena, da pronađe svoj šut za tri.. ostale će doći samo i prirodno.
A i onako i tako žgoljav je opalio poster Bostonu i to bez uzdržavanja ! Samo neka nastavi tako.

xd

pre 3 godine

Zelim mu isti put kao Jokicev. Bas je bilo zanimljivo pratiti Jokicev razvoj od 2014. nadam se da ce ovaj momak imati bar slicnu karijeru.

stefanue

pre 3 godine

@Bard Živa

Možda trenutno i na nivou najslabijih timova Evrolige. Ali u zadnje vreme igraju bez dva najbolja igrača u timu SGA koji je povređen i zamalo bio all-star i Horforda koji neće igrati do kraja sezone što je odlično za Alekseja.

Lazar

pre 3 godine

Da li moze neko da mi kaze sta se desava sa Nakicem? Nema ga u Ostendeu, igrao je na pocetku sezone i bio veoma dobar, a sada ne igra. Zanima me da li je odabrao Srbiju? Poku je odlican, samo neka gura napred, niko nije bio sjajan na pocetku, a on je dobar za sada. Polako samo, pa za dve godine cemo imati mladog, a vrhunskog kosarkasa.

Ivan

pre 3 godine

@Bard Živa

Možda trenutno i na nivou najslabijih timova Evrolige. Ali u zadnje vreme igraju bez dva najbolja igrača u timu SGA koji je povređen i zamalo bio all-star i Horforda koji neće igrati do kraja sezone što je odlično za Alekseja.
(stefanue, 30. mart 2021 13:28)

Sto volim ova poredjenja Evrolige sa NBA. U Evroligi su vodeci igraci ameri koje bi ovaj tim Oklahome razvalio. U 95% slucajeva u Evropu se ide kada si vec dugo grejac klupe i ispustio si svaku sansu da bilo sta uradis u NBA.

NBA timovi kada igraju sa Evropskim timovima to dozivljavaju kao laksi trening, dok je igracima iz evropskih timova to prilika da se najzad pokazu pred NBA. Razlika je neverovatna. Otprilike kao kada bi poredili profesionalce koji zaradjuju u proseku 10-15 miliona dolara i one koji zaradjuju manje od milion dolara godisnje. Tj ovo nije kao kada bi ih poredili, ovo je bukvalno tako.

sgdp

pre 3 godine

Oklahoma sada ima sve u svojim rukama da već za nekoliko sezona postane jedan od najjačih timova. I tu ne mislim nužno na Pokuševskog kao jednu od značajnih karika, on može da im bude samo plus. Imaće gomilu visokih pikova u narednih nekoliko godina, a s obzirom da je Sem Presti, njihov GM, čovek koji je maltene isključivo uz pomoć draft pikova stvorio tim koji je stigao do finala NBA (Oklahoma sa Durentom, Vestbrukom, Hardenom i Ibakom), postoje svi preduslovi da i narednih godina vidimo dobar izbor igrača na draftu u Oklahomi. Pored toga, imaće i veliku "kupovnu" moć, upravo zbog tog velikog broja pikova, tako da će moći i da trejduju za neku od zvezda iz timova koji će tada kretati u rebilding. Kada se na to dodaju i mladi igrači koje već imaju u rosteru i koji pokazuju potencijal (pored Pokuševskog, tu su Gildžus-Aleksander, Dort, Bezli, Dialo, Maledon itd, svi '98 i mlađe), može se reći da je Oklahoma definitivno dobro krenula, uz prave poteze narednih godina mogu dogurati daleko.

Bard Živa

pre 3 godine

Prvi put sam ga gledao u NBA, odgledao sam noćas celu utakmicu, mogu vam reći da je Oklahoma tim za sredinu Evrolige. Poku mora da iskoristi ovu šansu maksimalno, jer bukvalno sem u Oklahomi nigde ne bi mogao da igra....

Marko

pre 3 godine

Ne znam zasto svi uvek komentarisu njegovu “masu”. Sta onda kazete za Garnett-a i Duranta npr? Nije potrebna masa za nekog ko nece da se tuce u reketu. Ako nabaci vecu masu moze da ga uspori

niko kao ja

pre 3 godine

Neverovatan talenat.
Kao sto neko drugi rece, odmah u reprezentaciju. Ja bih dodao, odmah u startnu postavu reprezentacije.
Dobro je da ga je srpska skola kosarke pronasla preko njenih grcko-americkih skauta, lol.
Gleado sam interview sa njim, i cini mi se da je radan i zeljan napredka.
Ne gine mu All Star za mozda cak i dve godine.
Ako se ozbiljnije ne povredi u prvih pet godina, do kraja karijere ce biti bolji od Doncica.

smeh

pre 3 godine

@qw

Ti ono baš ne možeš bez ometanja. Kao one dokone babe sa prozora. Ako, treba i neka budala to da radi. Samo nastavi, ide ti to od ruke.

Najiskrenije

pre 3 godine

@najiskrenije

Sada sam ušao na NBA Stats da proverim ono što čitam posle svake utakmice:3Pfgm 23.4 %
Siguran si da nema anđela čuvara??
(Realno, 30. mart 2021 13:58)

Ko ce to znati!? Ali s obzirom na to da si se prepoznao,siguran sam da sam te ispravno oslovio.

Uzgred,sve u zivotu se zasluzuje kako nadimak pa tako i taj famozni "andjeo cuvar".

jд123

pre 3 godine

Ne znam zasto svi uvek komentarisu njegovu “masu”. Sta onda kazete za Garnett-a i Duranta npr? Nije potrebna masa za nekog ko nece da se tuce u reketu. Ako nabaci vecu masu moze da ga uspori
(Marko, 30. mart 2021 14:22)

Можда је најбољи пример Инграм. Нигда нисам прочитао "само Инграм да набаци масу"...

Lepo pise

pre 3 godine

@JPR24 Sve je to lepo, osim što se kaže viši. Ako hoćeš da te ozbiljno shvate, dok čitaju tvoj komentar, mora to malo pismenije. Jer sitnice odaju čoveka.

Милош

pre 3 godine

Што Драган рече у првом коментару, чим добије лопту, глава доле и тунелски вид.
Мислим, искрено, не кривим га, екипа је трула тако да.
Али ако му пређе у навику...

qw

pre 3 godine

i možda Dragić” ahahaha. Kakvi se vrsni poznavaoci ovde javljaju.
(Boban, 30. mart 2021 13:57)

Šta će više s 35 tamo?
I njega u carter i nazad preko bare. ahahaha

о5 ?...

pre 3 godine

Да ли је Шакил пробао, мислим ПОКУШАО да му преведе име.. може да га зове Трајмен.. ?

qw

pre 3 godine

tamoneko, 30. mart 2021 14:16)

Jel da sačekamo kao Teodosica par godina da zaludi amere pa da ga hvalimo? Vratio se podvijena repa kao ovi što su spremni za carter let.

Truth

pre 3 godine

Ne želim da mračnim niti imam bilo šta protiv momka....
Ali svaka čast njegovom menadžeru!!
Šuta nigde a iz utakmice u utakmicu on se ispucava.Pogotovo je loš u šutu za tri poena.Možda je projekat kluba-da naprave od njega igrača?
Za sada je sve to prilično tanko.

Влада Слон

pre 3 godine

Свака али баш свака НБА екипа би освојила евролигу без пораза. Само да нађе мотив. А кад се тиче Алексеја свиђа ми се све код њега наравно у односу на године. Он може и мора да буде све бољи само бесомучни тренинг и то је то.

Milutin

pre 3 godine

Prvi put sam ga gledao u NBA, odgledao sam noćas celu utakmicu, mogu vam reći da je Oklahoma tim za sredinu Evrolige. Poku mora da iskoristi ovu šansu maksimalno, jer bukvalno sem u Oklahomi nigde ne bi mogao da igra....
(Bard Živa, 30. mart 2021 13:04)

Oklahoma (a uostalom i bilo koji drugi NBA tim) bi razbio svaki tim Evrolige sa minimum 20 razlike.

qw

pre 3 godine

Iz ex-yu 
Dončić 
Vucevic 
Jokic 
Babo 
Nurkic 
i možda Dragić 
A ostale carter i preko bare. 
(qw, 30. mart 2021 13:41) 

A pazi što kandidata za MVP stavlja na treće mesto
(Kole, 30. mart 2021 14:44)

Meni je na ovom opisu za treće mjesto, a ne za MVP. hahaha

Vrg

pre 3 godine

Decko ima potencijal za monstruozna zakucavanja. Lebdi kroz vazduh. Moze da bude sve ovo vrlooo zanimljivo narednih 10 godina, sto Jokic maltene odavno garantuje. Nedostajao mi je NBA posle odlaska Divca, Stojakovica... I Bogdan se dize. Ima sta da se gleda skoro svake noci. :-D

qw

pre 3 godine

Gde je onaj garacma sto zasluge za Pokuove minute pripisuje andjelu cuvaru!? 

(Najiskrenije, 30. mart 2021 12:59)

Ničim zasluženih preko trideset minute po utakmici. Mali ima anđela čuvara zato igra. Upropastili su NBA ligu s poluigracima iz Europe.

Iz ex-yu
Dončić
Vucevic
Jokic
Babo
Nurkic
i možda Dragić
A ostale carter i preko bare.

Realno

pre 3 godine

@najiskrenije

Sada sam ušao na NBA Stats da proverim ono što čitam posle svake utakmice:3Pfgm 23.4 %
Siguran si da nema anđela čuvara??

Branko

pre 3 godine

Momku od srca želim sve najbolje u karijeri i da još više napreduje. Popravio se sa prosekom koševa, ali realno procenat mu je loš za sada,ako tako nastavi neće se proslaviti , i trebaće mu mnogo rada da bi dostigao vrhunskog igrača. Inače ovaj snimak zakucavanja, bili su čisti koraci, ali u NBA radi atraktivnosti progledaju kroz prste .Želim mu sve najbolje

Truth

pre 3 godine

Ne želim da mračnim niti imam bilo šta protiv momka....
Ali svaka čast njegovom menadžeru!!
Šuta nigde a iz utakmice u utakmicu on se ispucava.Pogotovo je loš u šutu za tri poena.Možda je projekat kluba-da naprave od njega igrača?
Za sada je sve to prilično tanko.

qw

pre 3 godine

Gde je onaj garacma sto zasluge za Pokuove minute pripisuje andjelu cuvaru!? 

(Najiskrenije, 30. mart 2021 12:59)

Ničim zasluženih preko trideset minute po utakmici. Mali ima anđela čuvara zato igra. Upropastili su NBA ligu s poluigracima iz Europe.

Iz ex-yu
Dončić
Vucevic
Jokic
Babo
Nurkic
i možda Dragić
A ostale carter i preko bare.

Bard Živa

pre 3 godine

Prvi put sam ga gledao u NBA, odgledao sam noćas celu utakmicu, mogu vam reći da je Oklahoma tim za sredinu Evrolige. Poku mora da iskoristi ovu šansu maksimalno, jer bukvalno sem u Oklahomi nigde ne bi mogao da igra....

Милош

pre 3 godine

Што Драган рече у првом коментару, чим добије лопту, глава доле и тунелски вид.
Мислим, искрено, не кривим га, екипа је трула тако да.
Али ако му пређе у навику...

qw

pre 3 godine

Iz ex-yu 
Dončić 
Vucevic 
Jokic 
Babo 
Nurkic 
i možda Dragić 
A ostale carter i preko bare. 
(qw, 30. mart 2021 13:41) 

A pazi što kandidata za MVP stavlja na treće mesto
(Kole, 30. mart 2021 14:44)

Meni je na ovom opisu za treće mjesto, a ne za MVP. hahaha

Realno

pre 3 godine

@najiskrenije

Sada sam ušao na NBA Stats da proverim ono što čitam posle svake utakmice:3Pfgm 23.4 %
Siguran si da nema anđela čuvara??

NBA expert

pre 3 godine

Veoma podseca na Kukoca na pocetku karijere, dok je jos igrao u Jugoplastici u sezoni 1986/87. Slicna visina, slicna kilaza, slicna brzina, ima cak i lucidnost. Kukoc je sa 25 godina otisao u NBA, kada je vec uveliko bio najbolji igrac Evrope. Ako ovaj decko nastavi ovako, za 6 godina moze da bude na nivou Kukoca kada je dosao u NBA.

qw

pre 3 godine

tamoneko, 30. mart 2021 14:16)

Jel da sačekamo kao Teodosica par godina da zaludi amere pa da ga hvalimo? Vratio se podvijena repa kao ovi što su spremni za carter let.

qw

pre 3 godine

i možda Dragić” ahahaha. Kakvi se vrsni poznavaoci ovde javljaju.
(Boban, 30. mart 2021 13:57)

Šta će više s 35 tamo?
I njega u carter i nazad preko bare. ahahaha

niko kao ja

pre 3 godine

Neverovatan talenat.
Kao sto neko drugi rece, odmah u reprezentaciju. Ja bih dodao, odmah u startnu postavu reprezentacije.
Dobro je da ga je srpska skola kosarke pronasla preko njenih grcko-americkih skauta, lol.
Gleado sam interview sa njim, i cini mi se da je radan i zeljan napredka.
Ne gine mu All Star za mozda cak i dve godine.
Ako se ozbiljnije ne povredi u prvih pet godina, do kraja karijere ce biti bolji od Doncica.

JPR24

pre 3 godine

Ne znam zasto svi uvek komentarisu njegovu “masu”. Sta onda kazete za Garnett-a i Duranta npr? Nije potrebna masa za nekog ko nece da se tuce u reketu. Ako nabaci vecu masu moze da ga uspori
(Marko, 30. mart 2021 14:22)

Garnet, 2m11 i 108kg, Durantula 2m08 i 108kg... Naš Poku Poku 2m13 i 86kg... Ja sam mojih 1m84 imam par kila manje od njega a on višlji za glavu i po od mene ;) No kao sto rekoh, bolje da je ovako, ima 19g, da mu telo ne trpi kilazu kao neki poput Ziona u mladim godinama, ima vremena da nabaci nekoliko kila kasnije, neće mu ništa faliti i ojačaće u svakom smislu i zadržati kao sto kažeš brzinu i pokretljivost, sad da nabaci 10-15 kila bi ga samo usporilo, s obzirom da igra na pozicij 4. Trenutno je važnije da nađe svoj ritam, da redovno ubacuje 15-20 poena, da pronađe svoj šut za tri.. ostale će doći samo i prirodno.
A i onako i tako žgoljav je opalio poster Bostonu i to bez uzdržavanja ! Samo neka nastavi tako.

Boki

pre 3 godine

Ogroman potencijal,ako nabaci masu(a to je u NBA garantovano) i popravi sut za 3 bice paklen igrac,mada ni Janis nema neki sut pa je zver....uglavnom bice zanimljivo pratiti ovog momka u buducnosti,samo napred!

Lepo pise

pre 3 godine

@JPR24 Sve je to lepo, osim što se kaže viši. Ako hoćeš da te ozbiljno shvate, dok čitaju tvoj komentar, mora to malo pismenije. Jer sitnice odaju čoveka.

Najiskrenije

pre 3 godine

Gde je onaj garacma sto zasluge za Pokuove minute pripisuje andjelu cuvaru!?

Bravo Poku,ovo je samo najava onoga sto ce ovaj momcic biti za jedno dve godine. No,do tada sledi jos mnogo napora,znoja i odricanja,ali korak po korak.

stefanue

pre 3 godine

@Bard Živa

Možda trenutno i na nivou najslabijih timova Evrolige. Ali u zadnje vreme igraju bez dva najbolja igrača u timu SGA koji je povređen i zamalo bio all-star i Horforda koji neće igrati do kraja sezone što je odlično za Alekseja.

Kole

pre 3 godine

Ničim zasluženih preko trideset minute po utakmici. Mali ima anđela čuvara zato igra. Upropastili su NBA ligu s poluigracima iz Europe.

Iz ex-yu
Dončić
Vucevic
Jokic
Babo
Nurkic
i možda Dragić
A ostale carter i preko bare.
(qw, 30. mart 2021 13:41)

A pazi što kandidata za MVP stavlja na treće mesto

znanje-imanje

pre 3 godine

I nakon 5 minuta samo som ne vidi da je redak talenat. Mali Hampton koji je upravo otišao iz Denvera će imati dosta posla da počne da prirodno vodi loptu a on je kao bek. Aleksej je već vodi dobro. I šut manje-više - Aleksej već ima odlična dodavanja i lucidnost za kolektivnu igru. Osnovna odlika naše škole.
Nikad se ne zna šta će biti. Koliko naših talenata je sa 17 bilo "siguran za NBA" a Jokić je tada bio "možda Gran Kanarija". Ali ako postoji neka visoka verovatnoća bilo kog tih godina da je buduća zvezda, igrač tipa a možda i nivoa Duranta, onda je to Aleksej. Umesto da im bude ruki od 21 on im je baby-ruki već sad. Dakle razumna investicija samo donekle na blef, kao npr. Denver sa MPJ. I nada da dobiju vernog franšajz igrača. Dečko još nije završio rast i razvoj, a dobra motorika kasni i par godina potom. Dakle on je projekat za 3-4 godine, ali da je tada već super. Oklahoma ama baš nikako ne može da omane, ako bude samo jako dobar (lošije od toga ne može) imaće ga bar kao vrednost za ciljani trejd.
Nadam se da ima dobru pomoć, ne iz kluba nego za sebe. Nikakvo ili samo sporadično bildovanje zasad. A vernost... Godinama New York vapi za preokretom. Tamo bi Poku možda bio ne što i svugde, zvezda NBA, već i baš prokleti milijunaš.

pusčpsn

pre 3 godine

Ovde se iz ovih komentara “nema sut”, “oklahoma je uzas, samo tamo moze da igra”, jasno vidi zasto vise Zvezda i Partizan ne mogu da razviju super talentovane klince. Masa ovde zeli da deca od 18 godina igraju kao da imaju 15 godina Evroligaskog iskustva, ljudi ne kapiraju da to vise tako ne ide kao sto je bilo 80ih i 90ih.

Jedan Real i Barsa mogu da istrpe Doncica i Rubia sa 17 godina, ali nasi blizanci ne mogu mnoge talente, jer navijaci traze rezultate, kao da su ekipe konkurentne za vrh Evrolige svake godine. Zato se dovode neki istroseni stranci, a sledeceg kvalitetnog pleja cemo imati 2045.

Decko je doveden kao projekat za buducnost, isto kao i Janis svojevremeno u Milvoki. Mehanika suta mu je odlicna za nekog ko je visok 213 cm i ko ima raspon ruku 223 cm. Fali mu masa, fali mu malo jos razumevanja igre, ima odlican dribling i lep pregled igre za svoju visinu, a super popunjava sa strane pomoci u odbrani za svoje godine. Lider je u blokadama medju rukijima. U OKCu su zaljubljeni u momka i njegov potencija, i nesumnjivo ce ga trpeti 2,3,4 godine, dok momak ne postane igracina.

tamoneko

pre 3 godine

Ovi što govore da ima anšela čuvara.
Na šta misle?!

Da mu tata zna domara u OKC pa preko njega završio šemu sa sekretaricom direktora, da malog preko veze uzmu za 12 milki..
I sad se tale svi odreda, od domara do diše i malog furaju kao onomad Tripkovića da se svi još jednom namire?!

Bilo bi lepo sačuvati vaše komentare pa pogledati za par godina kako ga prvi hvalite i govorite kako ste ga još u Olimpijakosu pratili i još onda znali da će od malog biti zvezda...

Vi sa "anđel teorijama" kad god se zapitate zašto je NBA tako profitabilna a naša košarka u bunaru - znajte da je to što je balkan prepun "anđel teoretičara" a tamo gore suvi profesionalci

Marko

pre 3 godine

Ne znam zasto svi uvek komentarisu njegovu “masu”. Sta onda kazete za Garnett-a i Duranta npr? Nije potrebna masa za nekog ko nece da se tuce u reketu. Ako nabaci vecu masu moze da ga uspori

ZVIIIZ

pre 3 godine

Nije tačno da na početku sezone nije dobijao šansu.
Igrao je i tad bar po 15-20 min, doduše sa klupe, što je za nepoznatog rukija odlična minutaža.

Metlar

pre 3 godine

Janis je u svojoj prvoj sezoni sa 19 godina imao prosek od 7 poena po meču uz 41% procenat šuta. Tako da samo polako, Oklahomi se nigde ne žuri i zato imaju strpljenja da od njega naprave jako dobrog igrača.

Proleće

pre 3 godine

Drago mi je zbog ovog momčine, samo napornim radom se ostvaruju rezultati. Ima i lepu devojku iz Grčke, slučajno nabasam na to pre neki dan. Nek nam je ziv i zdrav.

palop

pre 3 godine

Ogroman potencijal,ako nabaci masu(a to je u NBA garantovano) i popravi sut za 3 bice paklen igrac,mada ni Janis nema neki sut pa je zver....uglavnom bice zanimljivo pratiti ovog momka u buducnosti,samo napred!
(Boki, 30. mart 2021 12:55)

Samo sto Aleksej ima mnoooogo bolji i fluidniji izbacaj od Janisa. Po meni je samo pitanje vremena kada ce poceti da pogadja trojke u boljem procentu.

dacha Zvezda

pre 3 godine

Prvi put sam ga gledao u NBA, odgledao sam noćas celu utakmicu, mogu vam reći da je Oklahoma tim za sredinu Evrolige. Poku mora da iskoristi ovu šansu maksimalno, jer bukvalno sem u Oklahomi nigde ne bi mogao da igra....
(Bard Živa, 30. mart 2021 13:04)

Ako se on istakne SAD, nebo mu je granica! Al do njega je!
Ako bude radio na sebi, na masi pogotovo jer je klinac, moze da bude vodja ekipe!
Ameri kad vide potencijal, sacekaju ga i grade!
I Janis je bio balavac kad je došao, fizicki POLA od ovoga sto je sada!!
Tako da on uz OVAJ TALENAT I RAD, moze da igra BILO GDE!!

smeh

pre 3 godine

@qw

Ti ono baš ne možeš bez ometanja. Kao one dokone babe sa prozora. Ako, treba i neka budala to da radi. Samo nastavi, ide ti to od ruke.

Ivan

pre 3 godine

@Bard Živa

Možda trenutno i na nivou najslabijih timova Evrolige. Ali u zadnje vreme igraju bez dva najbolja igrača u timu SGA koji je povređen i zamalo bio all-star i Horforda koji neće igrati do kraja sezone što je odlično za Alekseja.
(stefanue, 30. mart 2021 13:28)

Sto volim ova poredjenja Evrolige sa NBA. U Evroligi su vodeci igraci ameri koje bi ovaj tim Oklahome razvalio. U 95% slucajeva u Evropu se ide kada si vec dugo grejac klupe i ispustio si svaku sansu da bilo sta uradis u NBA.

NBA timovi kada igraju sa Evropskim timovima to dozivljavaju kao laksi trening, dok je igracima iz evropskih timova to prilika da se najzad pokazu pred NBA. Razlika je neverovatna. Otprilike kao kada bi poredili profesionalce koji zaradjuju u proseku 10-15 miliona dolara i one koji zaradjuju manje od milion dolara godisnje. Tj ovo nije kao kada bi ih poredili, ovo je bukvalno tako.

Gde ja živim

pre 3 godine

Glava deluje izvrsno. I na terenu i van njega. Deluje da je dečko čvrsto na zemlji i da je spreman za rad. Ako telo bude ispratilo možemo očekivati ustajanje u sitne sate za Oklahomu kao i za Denver i još jednog velikog igrača. Naravno, treba malo sreće, treba da se poslože stvari. Oklahoma će kao tim rasti ima tu materijala, a on mora taj razvoj da prati u stopu. Mislim da nema zime, samo da ga ne ureknemo.

Najiskrenije

pre 3 godine

@najiskrenije

Sada sam ušao na NBA Stats da proverim ono što čitam posle svake utakmice:3Pfgm 23.4 %
Siguran si da nema anđela čuvara??
(Realno, 30. mart 2021 13:58)

Ko ce to znati!? Ali s obzirom na to da si se prepoznao,siguran sam da sam te ispravno oslovio.

Uzgred,sve u zivotu se zasluzuje kako nadimak pa tako i taj famozni "andjeo cuvar".

jд123

pre 3 godine

Ne znam zasto svi uvek komentarisu njegovu “masu”. Sta onda kazete za Garnett-a i Duranta npr? Nije potrebna masa za nekog ko nece da se tuce u reketu. Ako nabaci vecu masu moze da ga uspori
(Marko, 30. mart 2021 14:22)

Можда је најбољи пример Инграм. Нигда нисам прочитао "само Инграм да набаци масу"...

Lazar

pre 3 godine

Da li moze neko da mi kaze sta se desava sa Nakicem? Nema ga u Ostendeu, igrao je na pocetku sezone i bio veoma dobar, a sada ne igra. Zanima me da li je odabrao Srbiju? Poku je odlican, samo neka gura napred, niko nije bio sjajan na pocetku, a on je dobar za sada. Polako samo, pa za dve godine cemo imati mladog, a vrhunskog kosarkasa.

WillyWonka

pre 3 godine

Ne mora ništa da znači, ali pogledajte statistiku Dirka Nowitzkog iz prve sezone. Nowitzki je u prvoj sezoni imao šut za tri poena 20.6 %. A znamo kako je sve završilo. Prema tome, nemojte unaprijed osuđivati, dajte malo prostora ovom momku.
Srećom, nije se odlučio za Zvezdu ili Partizan, e oni bi ga uništili garantovano, kao i sve talentovane domaće igrače koji su zaigrali u ova dva kluba u zadnjih 10 godina. Ovako, u tuđem svijetu ima veliku šansu.

sgdp

pre 3 godine

Oklahoma sada ima sve u svojim rukama da već za nekoliko sezona postane jedan od najjačih timova. I tu ne mislim nužno na Pokuševskog kao jednu od značajnih karika, on može da im bude samo plus. Imaće gomilu visokih pikova u narednih nekoliko godina, a s obzirom da je Sem Presti, njihov GM, čovek koji je maltene isključivo uz pomoć draft pikova stvorio tim koji je stigao do finala NBA (Oklahoma sa Durentom, Vestbrukom, Hardenom i Ibakom), postoje svi preduslovi da i narednih godina vidimo dobar izbor igrača na draftu u Oklahomi. Pored toga, imaće i veliku "kupovnu" moć, upravo zbog tog velikog broja pikova, tako da će moći i da trejduju za neku od zvezda iz timova koji će tada kretati u rebilding. Kada se na to dodaju i mladi igrači koje već imaju u rosteru i koji pokazuju potencijal (pored Pokuševskog, tu su Gildžus-Aleksander, Dort, Bezli, Dialo, Maledon itd, svi '98 i mlađe), može se reći da je Oklahoma definitivno dobro krenula, uz prave poteze narednih godina mogu dogurati daleko.

xd

pre 3 godine

Zelim mu isti put kao Jokicev. Bas je bilo zanimljivo pratiti Jokicev razvoj od 2014. nadam se da ce ovaj momak imati bar slicnu karijeru.

о5 ?...

pre 3 godine

Да ли је Шакил пробао, мислим ПОКУШАО да му преведе име.. може да га зове Трајмен.. ?

hoodie

pre 3 godine

Svasta se ovde pise stvarno. Vecina komentatora samo procita statistiku uz eventualni highlights i napadaju decka. Evo ja koji sam ogledao vecinu Aleksejevih minuta ove sezone mogu da kazem da mnogo brzo napreduje. Ti procenti suta u ovom trenutku nisu toliko bitni. Bitnije je to da je on od momka koji je u prvih mesec, dva bio potpuno izgubljen, sa jako nerezonskim sutevima, sa mnogo air bolova, sa nekim nekordinisanim pokretima, gde se cesto saplitao o loptu, dosao do igraca kome se to prakticno vise ne desava za jako kratko vreme. Sta vise, svaki potez mu je sa sve vise rezona, ume da podeli i prelepe asistencije, oseca kad treba stati, kad ubrzati tempo. Jako brzo uci igru, a to je posledica kosarkaske inteligencije.
Samo na osnovu tog parametra i fizickih predispozicija moze da napravi solidnu karijeru i da ostane dugo u nba, a svakako da ima potencijala i za dosta vise.

IgorPa

pre 3 godine

Nisam ljubitelj Thundersa jer sam bio navijac Soniksa. Ali moram priznatu da Oklahoma ima ubedljivo najbolji razvojni sistem za mlade igrace od svih NBA timova. Posle njih to ima GSW. Gledam Oklahomine utakmice sto vise mogu ove sezone i koliko njihovi klinci napreduju da je za neverovati. Njihovi treneri stvarno rade izvrstan posao i svaka im cast. Mali Poku se lepo razvija. Cak je malo i mase nabacio, primeti se. Uce ga dobro treneri a klinja izgleda da slusa i radi sta mu kazu a to je mozda i najbitnija stvar. Previse je klinaca koji umisle da su mnsto i nece da slusaju i brzo izgore i nestanu. Cini mi se da Poku vala slusa i radi i uci a to je dobro. Oklahoma ima toliko pikova prve i druge runde ( ako se ne varam 17 prve i 17 druge) da opusteno mogu dati 5 pikova ili jace prve runde za neki nenormalan talenat od klinca u buducnosti. Ima potencijal da oklahoma opet bude veoma simpatican tim za gledanje kao sto su bili sa mladjanim durantom i rasom etc.

Влада Слон

pre 3 godine

Свака али баш свака НБА екипа би освојила евролигу без пораза. Само да нађе мотив. А кад се тиче Алексеја свиђа ми се све код њега наравно у односу на године. Он може и мора да буде све бољи само бесомучни тренинг и то је то.

Vrg

pre 3 godine

Decko ima potencijal za monstruozna zakucavanja. Lebdi kroz vazduh. Moze da bude sve ovo vrlooo zanimljivo narednih 10 godina, sto Jokic maltene odavno garantuje. Nedostajao mi je NBA posle odlaska Divca, Stojakovica... I Bogdan se dize. Ima sta da se gleda skoro svake noci. :-D

Milutin

pre 3 godine

Prvi put sam ga gledao u NBA, odgledao sam noćas celu utakmicu, mogu vam reći da je Oklahoma tim za sredinu Evrolige. Poku mora da iskoristi ovu šansu maksimalno, jer bukvalno sem u Oklahomi nigde ne bi mogao da igra....
(Bard Živa, 30. mart 2021 13:04)

Oklahoma (a uostalom i bilo koji drugi NBA tim) bi razbio svaki tim Evrolige sa minimum 20 razlike.

Branko

pre 3 godine

Momku od srca želim sve najbolje u karijeri i da još više napreduje. Popravio se sa prosekom koševa, ali realno procenat mu je loš za sada,ako tako nastavi neće se proslaviti , i trebaće mu mnogo rada da bi dostigao vrhunskog igrača. Inače ovaj snimak zakucavanja, bili su čisti koraci, ali u NBA radi atraktivnosti progledaju kroz prste .Želim mu sve najbolje