Četvrtak, 29.10.2020.

13:09

Nadalov rekord koji niko neće oboriti

Ovih dana aktuelna je priča o obaranju različitih rekorda u svetu tenisa.

Izvor: MT

Nadalov rekord koji niko neæe oboriti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

miodrag

pre 3 godine

Tu se i Ferer nalazi u top skupu.
(Johny Logan, 29. oktobar 2020 20:12)
Ferer je bio konstantan u top 10 6 godina, a prvi put da se našao u top 10 je bilo početkom 2006.godine. Tada nije imao neke rezultate kao što je imao od 2010 na ovamo. Bio je svetski br.3 duže vreme i nije bio dalje od te pozicije jer su bili tu i Nole i Rafa i Federer.

Armin

pre 3 godine

Jos jedan njegov rekord niko nece oboriti - jedini u istoriji koji je 10 godina zaredom osvojio barem 1 GS - od 2005. do 2014.godine...VAMOS...

Holden Caulfield

pre 3 godine

Jedini razlog zasto Nadal drzi ovaj rekord a ne recimo Nole ili Federer je taj sto su se ova dvojica povredjivala i zbog toga ispadala iz top 10...Apsurdno je to sto sve ove godine citamo o Nadalovim povredama a ispade da se on u stvari najmanje povredjivao i vec 15 godina nema ni jednu tezu povredu zbog koje bi napravio duzu pauzu i ispao iz top 10 kao ova dvojica.

Алфабет

pre 3 godine

Ја волим рекорде, али ја волим рекорде који имају смисла и неки могу бити важни само уколико долазе уз друге који су још важнији. И тако рецимо време проведено у топ 10 може бити битно само ако држите уједно и рекорд време проведено на првој позицији. А ако стоји само као Надалу тај рекорд уопште није битан, бар када се прича о најбољем свих времена. Исто тако шта вреди Роџеру што има 237 седмица узастопно на првом месту када ускоро неће имати укупан број седмица на првом месту. Тај рекорд више неће имати никакву тежину када му падне рекорд по броју седмица на првом месту. Па онда број узастопних четвртфинала на Роланд Гаросу на пример, исто небитан рекорд ако нисте рекордер по броју титула на том турниру. Могу ови рекорди бити узети у разматрање ако има два или више тенисера толико приближних па да то буде неки параметар да се каже ко је бољи. Али небитно је у суштини. Не битан је и Новаков рекорд највише седмица на првом месту после 30. године. Роџеров рекорд као најстарији победник гренд слем турнира. То су све небитни рекорди. А сложићемо се да већину битних рекорда држи наш Ноле. Роџер их има највише, али бар пола од тих су небулоза, као на пример Број титула на тепиху, или број учешћа на травнатим турнирима, број освојених 250 турнира, број узастопних учешћа у четвртфиналима турнира 250. Глупости.

Milan_PT

pre 3 godine

Niko neće oboriti ni Rodžerov rekord - najviše uzastopnih nedelja na prvom mestu ATP liste.
(Srki, 29. oktobar 2020 13:27)

A juče si rekao da je broj nedelja kao No1 nebitan, a sad je odjednom bitnija podkategorija o uzastopni nedeljama.
Za godinu ili 2 pričaćeš da ni broj GSova nije bitan, jer će Novak biti rekorder..

No1e GOAT already!

pre 3 godine

On 90% poena skupi na sljaci i cim predje na beton i dvoranu kolena mu se raspadaju. I tako kuburi do nove sezone sljake gde opet igra raznorazne 250 i 500 turnire samo da osvoji bodove koji ga odrzavaju na drugom ili trecem mestu. Zato i ima 100 nedelja manje na prvom mestu od No1eta i 100 nedelja manje od Feda. Uskoro, ce imati 150 nedelja manje od No1eta na prvom mestu.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Sve čestitke za Rafuu.

Ujedno njegov rekord u drugim parametru bi bio još uspešnije kao što je recimo po broju nedelja na prvom mestu. Da je uspeo kao što je uspeo sezonu 2008 da je završio isto tako 2009 odnosno zaključno 2010 godine. Gotovo izvesno da bi sad vodio oko toga bitku sa Novakom što se tiče ukupno provedenih nedelja na mestu broj jedan.

Bg

pre 3 godine

Samo se broje GS titule ostalo je nebitna statistika. Da li je to pravedno ne znam ali znam da svi broje GS i po tome rangiraju igrače kroz istoriju.

neca

pre 3 godine

Nadal je veliki igrač i pored Novaka najzaslužniji da deca koja počinju tenis izbiju Federera iz glave i shvate da postoji i drugačiji tenis. On i Novak su sada u situaciji da se bore ko će biti bolji. Najvažnije da se poštuju. Ja navijam za Novaka i svu decu koja počinju da se bave sportom i postanu bolji ljudi. Sportski pozdrav.

Tenis20

pre 3 godine

А оно лечење повреде колена матичним ћелијама током 2013. године, што је забрањено, је ли и то улази у тај рекорд? Зато је и паузирао две сезоне, таворећи без освојене велике титуле, током 2015. и 2016. године. Уосталом, због тога је и завршио на насловној страни Шарли Ебдоа са шприцевима на рукама, пред Ролан Гарос 2015. године. Најавио је и тужбу због тога против њих, али ипак ништа од тога не би на крају. "Велики шампион"!
(Kralj mača, 29. oktobar 2020 13:56)
Dobio je tuzbu protiv ministarke za doping. Mnogo kredibilnije od tog magazina koji ionako samo provocira.

Ivan

pre 3 godine

P.S.
Da ne bude zabune, Novakov sam navijac.
(Cole, 29. oktobar 2020 13:48)

Zamisli kakva bi šteta bila ne znati za koga navijaš. :)

Brle

pre 3 godine

Ajmo malo više poštovanja, Rafa je velik igrac, ni njegov rekord na šljaci u Parizu nikada niko nece oboriti. Nikada se nesme zaboraviti da ni Novak nebi bio to što jeste da nije bilo Rafe i Federera, trba da smo zahvalni što smo pratili tenis u njihovo vreme. Kada ova 3 velikana odu, a uskora ostaju samo 2 aktivna,tenis više nece biti isti kao sada.Sve mi se cini da ce biti kao ženski tenis danas,bez apsolutnih favorita.

Hak Fin

pre 3 godine

A preskočio najviše GS,zvuci ćudno ili ne? On je sezonu uvek skrecivao na 6 ' 7 meseci punog ritma sa dva pika, pa zato npr nije ni uzeo završni turnir, pošto bi mu to kvarilo ritam, tj tada je obićno u padu i skupljanju energije za šljaku. Dva puta je npr preskoćio AO i onda hop, uzme RG, onda manji pad i pik za USO i opet u krug. Zato i pored odsustvovanja sa GS uspe da se zadrži u prvih 10 do šljake, gde mu ravnog nema...

Statistika je u tenisu sve

pre 3 godine

Kad se iskombinuju sve moguće rekordne kombinacije iz Topa 10, ima ih na stotine hiljada, predlažem da se krene sa rekordima iz Topa 20. Ovo je pre mene predložio Milan_PT, nisam mu ukrao ideju, samo sam je otrgao od zaborava.

miodrag

pre 3 godine

Svaka čast Nadalu na konstantnosti. Držati skoro 800.nedelja u Top 10 to mogu samo veliki teniseri. Što se tiče Novaka da nije imao povredu lakta koja se desila tokom meča sa Berdihom u četvrtfinalu 2017.godine, on bi imao nekih 700+ nedelja u Top 10. Ovo je samo šta bi bilo kad bi bilo ovako Novak drži samo jedan cilj koji grabi to je broj nedelja na prvom mestu.

s

pre 3 godine

Federer je ispada iz GOAT trke. Nece vise osvojiti nijedan Grand slam.
Nadal i DJokovic se pitaju. Nadal sigurno osvaja sledeci Roland Garos, i time bezi na 21 Grand slama, Federer ostaje na 20. Ukoliko ga Djokovic ne spreci, Nadal ce ici i na pobedu na US openu. Osvojio ga je pretrposle godine.
Nadam se da Novak ima snage da ga stigne. Sigurno ce mu trebati minimum 5 grand slema da bi imao najvice
Za sada Nadal je GOAT (federer je vec imao 5 titula pre nego sto se pojavio Nadal, i uzeo je jos 5 dok je ovaj bio jos mlad.) Jedini je od njih troje uzeo olimpijsko zlato. Vodi u medjusobnom duelu protiv Federera, protiv Djokovica ima samo 2 poraza vise.
Nadam se da Novak ima snage da prestigne Nadala

Realno

pre 3 godine

Pa zato što ga šljaka drži u top 10, a na vrhu je ako odigra dobru sezonu i na betonu i na travi, šljaka mu je sigurica tj par hiljada bodova uvek dovoljnih za minimum 10. mesto

Kralj mača

pre 3 godine

А оно лечење повреде колена матичним ћелијама током 2013. године, што је забрањено, је ли и то улази у тај рекорд? Зато је и паузирао две сезоне, таворећи без освојене велике титуле, током 2015. и 2016. године. Уосталом, због тога је и завршио на насловној страни Шарли Ебдоа са шприцевима на рукама, пред Ролан Гарос 2015. године. Најавио је и тужбу због тога против њих, али ипак ништа од тога не би на крају. "Велики шампион"!

Posmatrac

pre 3 godine

@DrZoki, kada budes uspeo u bilo cemu da budes medju 10 najboljih u svetu jedan dan, a ne svaki dan 15 godina, onda ces razumeti kakvu si glupost napisao

boki

pre 3 godine

Moze li neko da mi kaze ko je bio u top 10 1985? A ko je bio prvi? Naravno da niko ne pamti 10-og igraca, svi pamte samo najbolje. Bez sumnje Nadal jeste jedan od druga dva najbolja tenisera svih vremena, ali najbolji je samo jedan.

Cole

pre 3 godine

Iskreno, Rafu bas gotivim za razliku
od RF i ovaj rekord je za svako postovanje
ali ipak, mislim da je i on pomalo
manipulisao povredama dok je to morao.
Nemoguce je da neko ko bas toliko kuburi
s povredama ne ispadne iz TOP 10. Kada
sam rekao morao, ima neka fora da kada
igrac napuni 32 godine ili 700 pobeda
na turu, ne mora da igra sedam od devet
Mastersa i ne znam koliko turnira iz
serije 500 i 250.

P.S.
Da ne bude zabune, Novakov sam navijac.

Sabre

pre 3 godine

Ovo je bas bas glup rekord, iskreno. Povredis se malo ozbiljnije i forget about it. Desilo se i Fedexu i Djoletu, da nije, ne bi Nadal bio prvi sad.

Tenis20

pre 3 godine

Naravno ovo je nebitan rekord, posto ga ne drzi Djokovic. Vecini je cilj da udje u top10 jednom, Nadal je 15god i bice jos,moguce i do kraja karijere. Da je to Djokovicev rekord pricalo bi se o nadljudskoj konstantnosti jos uz sve Nadalove povrede.

Mile Dodik

pre 3 godine

Ovaj rekord je totalna truba i isto je kao poređenje Osvajanje Liga Evrope koje može svaki šabanski klub da osvoji i Liga Šampiona koji imaju samo najbolji i najvredniji klubovi na svetu.

Sabre

pre 3 godine

Ovo je bas bas glup rekord, iskreno. Povredis se malo ozbiljnije i forget about it. Desilo se i Fedexu i Djoletu, da nije, ne bi Nadal bio prvi sad.

Tenis20

pre 3 godine

А оно лечење повреде колена матичним ћелијама током 2013. године, што је забрањено, је ли и то улази у тај рекорд? Зато је и паузирао две сезоне, таворећи без освојене велике титуле, током 2015. и 2016. године. Уосталом, због тога је и завршио на насловној страни Шарли Ебдоа са шприцевима на рукама, пред Ролан Гарос 2015. године. Најавио је и тужбу због тога против њих, али ипак ништа од тога не би на крају. "Велики шампион"!
(Kralj mača, 29. oktobar 2020 13:56)
Dobio je tuzbu protiv ministarke za doping. Mnogo kredibilnije od tog magazina koji ionako samo provocira.

Posmatrac

pre 3 godine

@DrZoki, kada budes uspeo u bilo cemu da budes medju 10 najboljih u svetu jedan dan, a ne svaki dan 15 godina, onda ces razumeti kakvu si glupost napisao

Brle

pre 3 godine

Ajmo malo više poštovanja, Rafa je velik igrac, ni njegov rekord na šljaci u Parizu nikada niko nece oboriti. Nikada se nesme zaboraviti da ni Novak nebi bio to što jeste da nije bilo Rafe i Federera, trba da smo zahvalni što smo pratili tenis u njihovo vreme. Kada ova 3 velikana odu, a uskora ostaju samo 2 aktivna,tenis više nece biti isti kao sada.Sve mi se cini da ce biti kao ženski tenis danas,bez apsolutnih favorita.

Tenis20

pre 3 godine

Naravno ovo je nebitan rekord, posto ga ne drzi Djokovic. Vecini je cilj da udje u top10 jednom, Nadal je 15god i bice jos,moguce i do kraja karijere. Da je to Djokovicev rekord pricalo bi se o nadljudskoj konstantnosti jos uz sve Nadalove povrede.

Milan_PT

pre 3 godine

Niko neće oboriti ni Rodžerov rekord - najviše uzastopnih nedelja na prvom mestu ATP liste.
(Srki, 29. oktobar 2020 13:27)

A juče si rekao da je broj nedelja kao No1 nebitan, a sad je odjednom bitnija podkategorija o uzastopni nedeljama.
Za godinu ili 2 pričaćeš da ni broj GSova nije bitan, jer će Novak biti rekorder..

Hak Fin

pre 3 godine

A preskočio najviše GS,zvuci ćudno ili ne? On je sezonu uvek skrecivao na 6 ' 7 meseci punog ritma sa dva pika, pa zato npr nije ni uzeo završni turnir, pošto bi mu to kvarilo ritam, tj tada je obićno u padu i skupljanju energije za šljaku. Dva puta je npr preskoćio AO i onda hop, uzme RG, onda manji pad i pik za USO i opet u krug. Zato i pored odsustvovanja sa GS uspe da se zadrži u prvih 10 do šljake, gde mu ravnog nema...

Алфабет

pre 3 godine

Ја волим рекорде, али ја волим рекорде који имају смисла и неки могу бити важни само уколико долазе уз друге који су још важнији. И тако рецимо време проведено у топ 10 може бити битно само ако држите уједно и рекорд време проведено на првој позицији. А ако стоји само као Надалу тај рекорд уопште није битан, бар када се прича о најбољем свих времена. Исто тако шта вреди Роџеру што има 237 седмица узастопно на првом месту када ускоро неће имати укупан број седмица на првом месту. Тај рекорд више неће имати никакву тежину када му падне рекорд по броју седмица на првом месту. Па онда број узастопних четвртфинала на Роланд Гаросу на пример, исто небитан рекорд ако нисте рекордер по броју титула на том турниру. Могу ови рекорди бити узети у разматрање ако има два или више тенисера толико приближних па да то буде неки параметар да се каже ко је бољи. Али небитно је у суштини. Не битан је и Новаков рекорд највише седмица на првом месту после 30. године. Роџеров рекорд као најстарији победник гренд слем турнира. То су све небитни рекорди. А сложићемо се да већину битних рекорда држи наш Ноле. Роџер их има највише, али бар пола од тих су небулоза, као на пример Број титула на тепиху, или број учешћа на травнатим турнирима, број освојених 250 турнира, број узастопних учешћа у четвртфиналима турнира 250. Глупости.

boki

pre 3 godine

Moze li neko da mi kaze ko je bio u top 10 1985? A ko je bio prvi? Naravno da niko ne pamti 10-og igraca, svi pamte samo najbolje. Bez sumnje Nadal jeste jedan od druga dva najbolja tenisera svih vremena, ali najbolji je samo jedan.

s

pre 3 godine

Federer je ispada iz GOAT trke. Nece vise osvojiti nijedan Grand slam.
Nadal i DJokovic se pitaju. Nadal sigurno osvaja sledeci Roland Garos, i time bezi na 21 Grand slama, Federer ostaje na 20. Ukoliko ga Djokovic ne spreci, Nadal ce ici i na pobedu na US openu. Osvojio ga je pretrposle godine.
Nadam se da Novak ima snage da ga stigne. Sigurno ce mu trebati minimum 5 grand slema da bi imao najvice
Za sada Nadal je GOAT (federer je vec imao 5 titula pre nego sto se pojavio Nadal, i uzeo je jos 5 dok je ovaj bio jos mlad.) Jedini je od njih troje uzeo olimpijsko zlato. Vodi u medjusobnom duelu protiv Federera, protiv Djokovica ima samo 2 poraza vise.
Nadam se da Novak ima snage da prestigne Nadala

Cole

pre 3 godine

Iskreno, Rafu bas gotivim za razliku
od RF i ovaj rekord je za svako postovanje
ali ipak, mislim da je i on pomalo
manipulisao povredama dok je to morao.
Nemoguce je da neko ko bas toliko kuburi
s povredama ne ispadne iz TOP 10. Kada
sam rekao morao, ima neka fora da kada
igrac napuni 32 godine ili 700 pobeda
na turu, ne mora da igra sedam od devet
Mastersa i ne znam koliko turnira iz
serije 500 i 250.

P.S.
Da ne bude zabune, Novakov sam navijac.

Kralj mača

pre 3 godine

А оно лечење повреде колена матичним ћелијама током 2013. године, што је забрањено, је ли и то улази у тај рекорд? Зато је и паузирао две сезоне, таворећи без освојене велике титуле, током 2015. и 2016. године. Уосталом, због тога је и завршио на насловној страни Шарли Ебдоа са шприцевима на рукама, пред Ролан Гарос 2015. године. Најавио је и тужбу због тога против њих, али ипак ништа од тога не би на крају. "Велики шампион"!

miodrag

pre 3 godine

Svaka čast Nadalu na konstantnosti. Držati skoro 800.nedelja u Top 10 to mogu samo veliki teniseri. Što se tiče Novaka da nije imao povredu lakta koja se desila tokom meča sa Berdihom u četvrtfinalu 2017.godine, on bi imao nekih 700+ nedelja u Top 10. Ovo je samo šta bi bilo kad bi bilo ovako Novak drži samo jedan cilj koji grabi to je broj nedelja na prvom mestu.

neca

pre 3 godine

Nadal je veliki igrač i pored Novaka najzaslužniji da deca koja počinju tenis izbiju Federera iz glave i shvate da postoji i drugačiji tenis. On i Novak su sada u situaciji da se bore ko će biti bolji. Najvažnije da se poštuju. Ja navijam za Novaka i svu decu koja počinju da se bave sportom i postanu bolji ljudi. Sportski pozdrav.

Realno

pre 3 godine

Pa zato što ga šljaka drži u top 10, a na vrhu je ako odigra dobru sezonu i na betonu i na travi, šljaka mu je sigurica tj par hiljada bodova uvek dovoljnih za minimum 10. mesto

Ivan

pre 3 godine

P.S.
Da ne bude zabune, Novakov sam navijac.
(Cole, 29. oktobar 2020 13:48)

Zamisli kakva bi šteta bila ne znati za koga navijaš. :)

No1e GOAT already!

pre 3 godine

On 90% poena skupi na sljaci i cim predje na beton i dvoranu kolena mu se raspadaju. I tako kuburi do nove sezone sljake gde opet igra raznorazne 250 i 500 turnire samo da osvoji bodove koji ga odrzavaju na drugom ili trecem mestu. Zato i ima 100 nedelja manje na prvom mestu od No1eta i 100 nedelja manje od Feda. Uskoro, ce imati 150 nedelja manje od No1eta na prvom mestu.

Holden Caulfield

pre 3 godine

Jedini razlog zasto Nadal drzi ovaj rekord a ne recimo Nole ili Federer je taj sto su se ova dvojica povredjivala i zbog toga ispadala iz top 10...Apsurdno je to sto sve ove godine citamo o Nadalovim povredama a ispade da se on u stvari najmanje povredjivao i vec 15 godina nema ni jednu tezu povredu zbog koje bi napravio duzu pauzu i ispao iz top 10 kao ova dvojica.

Bg

pre 3 godine

Samo se broje GS titule ostalo je nebitna statistika. Da li je to pravedno ne znam ali znam da svi broje GS i po tome rangiraju igrače kroz istoriju.

Statistika je u tenisu sve

pre 3 godine

Kad se iskombinuju sve moguće rekordne kombinacije iz Topa 10, ima ih na stotine hiljada, predlažem da se krene sa rekordima iz Topa 20. Ovo je pre mene predložio Milan_PT, nisam mu ukrao ideju, samo sam je otrgao od zaborava.

Mile Dodik

pre 3 godine

Ovaj rekord je totalna truba i isto je kao poređenje Osvajanje Liga Evrope koje može svaki šabanski klub da osvoji i Liga Šampiona koji imaju samo najbolji i najvredniji klubovi na svetu.

Poštovalac igre

pre 3 godine

Sve čestitke za Rafuu.

Ujedno njegov rekord u drugim parametru bi bio još uspešnije kao što je recimo po broju nedelja na prvom mestu. Da je uspeo kao što je uspeo sezonu 2008 da je završio isto tako 2009 odnosno zaključno 2010 godine. Gotovo izvesno da bi sad vodio oko toga bitku sa Novakom što se tiče ukupno provedenih nedelja na mestu broj jedan.

Armin

pre 3 godine

Jos jedan njegov rekord niko nece oboriti - jedini u istoriji koji je 10 godina zaredom osvojio barem 1 GS - od 2005. do 2014.godine...VAMOS...

miodrag

pre 3 godine

Tu se i Ferer nalazi u top skupu.
(Johny Logan, 29. oktobar 2020 20:12)
Ferer je bio konstantan u top 10 6 godina, a prvi put da se našao u top 10 je bilo početkom 2006.godine. Tada nije imao neke rezultate kao što je imao od 2010 na ovamo. Bio je svetski br.3 duže vreme i nije bio dalje od te pozicije jer su bili tu i Nole i Rafa i Federer.

Sabre

pre 3 godine

Ovo je bas bas glup rekord, iskreno. Povredis se malo ozbiljnije i forget about it. Desilo se i Fedexu i Djoletu, da nije, ne bi Nadal bio prvi sad.

Mile Dodik

pre 3 godine

Ovaj rekord je totalna truba i isto je kao poređenje Osvajanje Liga Evrope koje može svaki šabanski klub da osvoji i Liga Šampiona koji imaju samo najbolji i najvredniji klubovi na svetu.

Kralj mača

pre 3 godine

А оно лечење повреде колена матичним ћелијама током 2013. године, што је забрањено, је ли и то улази у тај рекорд? Зато је и паузирао две сезоне, таворећи без освојене велике титуле, током 2015. и 2016. године. Уосталом, због тога је и завршио на насловној страни Шарли Ебдоа са шприцевима на рукама, пред Ролан Гарос 2015. године. Најавио је и тужбу због тога против њих, али ипак ништа од тога не би на крају. "Велики шампион"!

Holden Caulfield

pre 3 godine

Jedini razlog zasto Nadal drzi ovaj rekord a ne recimo Nole ili Federer je taj sto su se ova dvojica povredjivala i zbog toga ispadala iz top 10...Apsurdno je to sto sve ove godine citamo o Nadalovim povredama a ispade da se on u stvari najmanje povredjivao i vec 15 godina nema ni jednu tezu povredu zbog koje bi napravio duzu pauzu i ispao iz top 10 kao ova dvojica.

boki

pre 3 godine

Moze li neko da mi kaze ko je bio u top 10 1985? A ko je bio prvi? Naravno da niko ne pamti 10-og igraca, svi pamte samo najbolje. Bez sumnje Nadal jeste jedan od druga dva najbolja tenisera svih vremena, ali najbolji je samo jedan.

No1e GOAT already!

pre 3 godine

On 90% poena skupi na sljaci i cim predje na beton i dvoranu kolena mu se raspadaju. I tako kuburi do nove sezone sljake gde opet igra raznorazne 250 i 500 turnire samo da osvoji bodove koji ga odrzavaju na drugom ili trecem mestu. Zato i ima 100 nedelja manje na prvom mestu od No1eta i 100 nedelja manje od Feda. Uskoro, ce imati 150 nedelja manje od No1eta na prvom mestu.

Tenis20

pre 3 godine

Naravno ovo je nebitan rekord, posto ga ne drzi Djokovic. Vecini je cilj da udje u top10 jednom, Nadal je 15god i bice jos,moguce i do kraja karijere. Da je to Djokovicev rekord pricalo bi se o nadljudskoj konstantnosti jos uz sve Nadalove povrede.

Cole

pre 3 godine

Iskreno, Rafu bas gotivim za razliku
od RF i ovaj rekord je za svako postovanje
ali ipak, mislim da je i on pomalo
manipulisao povredama dok je to morao.
Nemoguce je da neko ko bas toliko kuburi
s povredama ne ispadne iz TOP 10. Kada
sam rekao morao, ima neka fora da kada
igrac napuni 32 godine ili 700 pobeda
na turu, ne mora da igra sedam od devet
Mastersa i ne znam koliko turnira iz
serije 500 i 250.

P.S.
Da ne bude zabune, Novakov sam navijac.

Bg

pre 3 godine

Samo se broje GS titule ostalo je nebitna statistika. Da li je to pravedno ne znam ali znam da svi broje GS i po tome rangiraju igrače kroz istoriju.

Milan_PT

pre 3 godine

Niko neće oboriti ni Rodžerov rekord - najviše uzastopnih nedelja na prvom mestu ATP liste.
(Srki, 29. oktobar 2020 13:27)

A juče si rekao da je broj nedelja kao No1 nebitan, a sad je odjednom bitnija podkategorija o uzastopni nedeljama.
Za godinu ili 2 pričaćeš da ni broj GSova nije bitan, jer će Novak biti rekorder..

Realno

pre 3 godine

Pa zato što ga šljaka drži u top 10, a na vrhu je ako odigra dobru sezonu i na betonu i na travi, šljaka mu je sigurica tj par hiljada bodova uvek dovoljnih za minimum 10. mesto

Tenis20

pre 3 godine

А оно лечење повреде колена матичним ћелијама током 2013. године, што је забрањено, је ли и то улази у тај рекорд? Зато је и паузирао две сезоне, таворећи без освојене велике титуле, током 2015. и 2016. године. Уосталом, због тога је и завршио на насловној страни Шарли Ебдоа са шприцевима на рукама, пред Ролан Гарос 2015. године. Најавио је и тужбу због тога против њих, али ипак ништа од тога не би на крају. "Велики шампион"!
(Kralj mača, 29. oktobar 2020 13:56)
Dobio je tuzbu protiv ministarke za doping. Mnogo kredibilnije od tog magazina koji ionako samo provocira.

miodrag

pre 3 godine

Svaka čast Nadalu na konstantnosti. Držati skoro 800.nedelja u Top 10 to mogu samo veliki teniseri. Što se tiče Novaka da nije imao povredu lakta koja se desila tokom meča sa Berdihom u četvrtfinalu 2017.godine, on bi imao nekih 700+ nedelja u Top 10. Ovo je samo šta bi bilo kad bi bilo ovako Novak drži samo jedan cilj koji grabi to je broj nedelja na prvom mestu.

Алфабет

pre 3 godine

Ја волим рекорде, али ја волим рекорде који имају смисла и неки могу бити важни само уколико долазе уз друге који су још важнији. И тако рецимо време проведено у топ 10 може бити битно само ако држите уједно и рекорд време проведено на првој позицији. А ако стоји само као Надалу тај рекорд уопште није битан, бар када се прича о најбољем свих времена. Исто тако шта вреди Роџеру што има 237 седмица узастопно на првом месту када ускоро неће имати укупан број седмица на првом месту. Тај рекорд више неће имати никакву тежину када му падне рекорд по броју седмица на првом месту. Па онда број узастопних четвртфинала на Роланд Гаросу на пример, исто небитан рекорд ако нисте рекордер по броју титула на том турниру. Могу ови рекорди бити узети у разматрање ако има два или више тенисера толико приближних па да то буде неки параметар да се каже ко је бољи. Али небитно је у суштини. Не битан је и Новаков рекорд највише седмица на првом месту после 30. године. Роџеров рекорд као најстарији победник гренд слем турнира. То су све небитни рекорди. А сложићемо се да већину битних рекорда држи наш Ноле. Роџер их има највише, али бар пола од тих су небулоза, као на пример Број титула на тепиху, или број учешћа на травнатим турнирима, број освојених 250 турнира, број узастопних учешћа у четвртфиналима турнира 250. Глупости.

s

pre 3 godine

Federer je ispada iz GOAT trke. Nece vise osvojiti nijedan Grand slam.
Nadal i DJokovic se pitaju. Nadal sigurno osvaja sledeci Roland Garos, i time bezi na 21 Grand slama, Federer ostaje na 20. Ukoliko ga Djokovic ne spreci, Nadal ce ici i na pobedu na US openu. Osvojio ga je pretrposle godine.
Nadam se da Novak ima snage da ga stigne. Sigurno ce mu trebati minimum 5 grand slema da bi imao najvice
Za sada Nadal je GOAT (federer je vec imao 5 titula pre nego sto se pojavio Nadal, i uzeo je jos 5 dok je ovaj bio jos mlad.) Jedini je od njih troje uzeo olimpijsko zlato. Vodi u medjusobnom duelu protiv Federera, protiv Djokovica ima samo 2 poraza vise.
Nadam se da Novak ima snage da prestigne Nadala

Poštovalac igre

pre 3 godine

Sve čestitke za Rafuu.

Ujedno njegov rekord u drugim parametru bi bio još uspešnije kao što je recimo po broju nedelja na prvom mestu. Da je uspeo kao što je uspeo sezonu 2008 da je završio isto tako 2009 odnosno zaključno 2010 godine. Gotovo izvesno da bi sad vodio oko toga bitku sa Novakom što se tiče ukupno provedenih nedelja na mestu broj jedan.

Brle

pre 3 godine

Ajmo malo više poštovanja, Rafa je velik igrac, ni njegov rekord na šljaci u Parizu nikada niko nece oboriti. Nikada se nesme zaboraviti da ni Novak nebi bio to što jeste da nije bilo Rafe i Federera, trba da smo zahvalni što smo pratili tenis u njihovo vreme. Kada ova 3 velikana odu, a uskora ostaju samo 2 aktivna,tenis više nece biti isti kao sada.Sve mi se cini da ce biti kao ženski tenis danas,bez apsolutnih favorita.

Hak Fin

pre 3 godine

A preskočio najviše GS,zvuci ćudno ili ne? On je sezonu uvek skrecivao na 6 ' 7 meseci punog ritma sa dva pika, pa zato npr nije ni uzeo završni turnir, pošto bi mu to kvarilo ritam, tj tada je obićno u padu i skupljanju energije za šljaku. Dva puta je npr preskoćio AO i onda hop, uzme RG, onda manji pad i pik za USO i opet u krug. Zato i pored odsustvovanja sa GS uspe da se zadrži u prvih 10 do šljake, gde mu ravnog nema...

neca

pre 3 godine

Nadal je veliki igrač i pored Novaka najzaslužniji da deca koja počinju tenis izbiju Federera iz glave i shvate da postoji i drugačiji tenis. On i Novak su sada u situaciji da se bore ko će biti bolji. Najvažnije da se poštuju. Ja navijam za Novaka i svu decu koja počinju da se bave sportom i postanu bolji ljudi. Sportski pozdrav.

Armin

pre 3 godine

Jos jedan njegov rekord niko nece oboriti - jedini u istoriji koji je 10 godina zaredom osvojio barem 1 GS - od 2005. do 2014.godine...VAMOS...

Ivan

pre 3 godine

P.S.
Da ne bude zabune, Novakov sam navijac.
(Cole, 29. oktobar 2020 13:48)

Zamisli kakva bi šteta bila ne znati za koga navijaš. :)

Posmatrac

pre 3 godine

@DrZoki, kada budes uspeo u bilo cemu da budes medju 10 najboljih u svetu jedan dan, a ne svaki dan 15 godina, onda ces razumeti kakvu si glupost napisao

Statistika je u tenisu sve

pre 3 godine

Kad se iskombinuju sve moguće rekordne kombinacije iz Topa 10, ima ih na stotine hiljada, predlažem da se krene sa rekordima iz Topa 20. Ovo je pre mene predložio Milan_PT, nisam mu ukrao ideju, samo sam je otrgao od zaborava.

miodrag

pre 3 godine

Tu se i Ferer nalazi u top skupu.
(Johny Logan, 29. oktobar 2020 20:12)
Ferer je bio konstantan u top 10 6 godina, a prvi put da se našao u top 10 je bilo početkom 2006.godine. Tada nije imao neke rezultate kao što je imao od 2010 na ovamo. Bio je svetski br.3 duže vreme i nije bio dalje od te pozicije jer su bili tu i Nole i Rafa i Federer.