Nedelja, 31.07.2005.

17:05

Krivokapić: "I Crna Gora će ovako"

Izvor: B92

Krivokapiæ: "I Crna Gora æe ovako" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

blabla

pre 18 godina

Uspeli ste od jednog predivnog trenutka ,,PRVACI SVETA ,, da napravite gorak utisak, Evropa otvara granice samo jos Balkan stvara nove. Razmislite o tome

CRNOGORAC IZ USA

pre 18 godina

NECEMO MI JARANE IMATI PREMIER LIGU, NE KOPIRATI BH, MI CE MO DA IMAMO CG MAJOR 8, PA CETRNAEST KOLA, PA PARELELNO INTER LIGA, PA TITULE PRVAKA EVROPE, ONE NAM NE DOSTAJU I GODINAMA JE SAV KAJMAK KUPIO PARTIZAN I CRVENA ZVEZDA, A SAD CE MO MI KUPITI VAS KAJMAK, A VEC GA KUPE HRVATI I BOSANCI SU POCELI, NAJBOLJI SRPSKI SPORTISTI IDU U HRVATSKU...

zoran

pre 18 godina

odgovor za DENIS-CRO
Partizan je igrao LŠ u sezoni 2003/2004 i ove godine će
A što se tiče vaterpola kad ste nešto osvojili a o titulama Mladosti i Partizana da kažem da je Mladost pre rapada imala 4 kupa šampiona a Partizan 6 kupa šampiona ali je Mladost mislim osvojila još 3 ali u periodu kada su Srbiji bile uvedene sankcije

Sale

pre 18 godina

@bbb zagreb
jedan lep i korektan komentar, ima tu stvari za ispraviti ali lepo je komunicirati na ovakav nacin, narocito kada se neko potpise sa bbb. Inace zamolio bih te da ipak ne guras tenis u kolektivne sportove, koliko god to bio Davis cup. posebno postovanje za hrvatski rukometni tim.

@CRNOGORAC
razumem ja da je vrlo tesko pratiti utakmicu i identifikovati se sa svojom (jos uvek) zemljom gde se skandira samo Srbiji. Mada bi bilo bas tesko da se skandira celo ime, mnogo je dugo. A opet, verujem da bi se i skandiralo i Crnoj Gori vise da iz medija ne dolaze najcesce (barem nama u Srbiju) izjave kao Krivokapiceva. Sto se tice zastava, ni tu ne bi bio veliki problem da je ostala ona plavetna, ali uredu, to je vas izbor (moram priznati da mi je bio bas bezveze osecaj kada na Pesmi Evrovizije momci iz NoName-a odbijaju da uzmu u ruke prilikom nekog backstage snimanja ijednu zastavu sem crvene. A mislim da je pesma sjajna i najbolja i pored toga sto je bilo evidentno da bodovanje od strane CG zirija nije bilo korektno)
Inace, nadam se da ce narod odluciti kako hoce i daj Boze da referendum (ako ga bude) bude korektan pa nek vecina odluci. Moguce je da pobedi tvoja opcija, ali gledajuci sever CG, nisam bas siguran.
A o tome da smo braca i najblizi, pa to mora tako i da ostane, premda ja mislim da bi u Srbiji trebalo poceti voditi malo vise racuna onda o ljudima iz Srbije, naplacivati skolarinu,...

@Balsa
Dragi moj Balsa, pa skoro da je i Kolumbo Crnogorac. Mozda se nekada pricalo na pet jezika dok se u Srbiji ucio srpski, ali gde je onda Crna Gora zaostala posle. Zasto se jos gaji vredna tekovina krvne osvete, zasto se ne obnovi to znanje jezika? Ili ce mozda biti da je krivac za to los obrazovni sistem u Srbiji? I jos nesto, da li mislis da je OK da za razdvajanje od Srbije bude neki Montenegrin koji zivi u Beogradu, a koji posle odvajanja planira da ne seli u bolju samostalnu CG, nego da ostane u srpskom Beogradu. Mislim da je bolje da se takvi ne zrtvuju zbog nas, neka slobodno zive gde im bolje. Da li ti zivis dole u CG?

Izvinjenje svima sto b92.net/sport postade mesto za neke komentare koji nemaju veze sa sportom, ali povukla me tema.
Inace, uopste nije neverovatna mogucnost da ce i CG reprezentacija (ako) postizati dobre rezultate, mada mislim da o svetskim trofejima ne treba ni sanjati. A uz to, u mnogim sportovima u kojima nece postojati regionalne lige, igrace se crnogorske Premijer lige koje ce za 3 godine same sebe da ubiju nekvalitetom.
Pozdrav svima, samo mirno, sem sutra kada stizu sampioni!!!

sladyanpetkovic

pre 18 godina

navijao sam za bojana krizaja i vasila ringova. obozavao sam fadilja vokrija i admira smajica i jos uvek ih postujem. o drazenu petrovicu necu trositi reci.
nisam sportista ali tesko da bih bio inspirisan sa nekoliko stotina navijaca i clanova rodbine....
ako lihtenstajn i san marino imaju pravo da budu zastupljeni u medjunarodnim sportskim organizacijama nemam nista protiv da to pravo ostvaruje i crna gora.
ali cemu vodi daljna fragmentacija_
pa ja na tiket vise ne stavljam zvezdu i partizana a kamoli da ce me zanimati derbi pljevlja -bar (bez zelje da omalovazavam)
ovde u banjaluci inace neobicno smo lojalni srbiji sto nije normalno ali je ljudski. nemam neki izbor!
respect
ps
gospodine krivokapicu ne ide se tako u evropu!

delija_lj

pre 18 godina

Sve je to lepo hrvati,normalno da imate uspeha,ali vasa tri ekipna zlata su ipak malo za nasih 11.:))Zato samo trenirajte,a klubove dajmo na stranu,jer Makabi je prvak Evrope,a izraelska kosarka ni medju 15 u Evropi.

kontra

pre 18 godina

Obicno izbjegavam pisati komentar na glupe izjave-bisere. Ali citajuci ove komentare...mozda izjava i nije bilo toliko glupa. Cinjenica je da se skoro uvijek samo skandira Srbija. Valjda je tu i Crna Gora.

Balsa

pre 18 godina

Pred svaki mec reprezentacije cuje se uzvik momaka u bazenu CRNA GORA SRBIJA, budite na Tasu kroz desetak dana i imacete priliku to da cujete svojim usima. Bas kao sto sam ja svojim usima, nista Djurkovic, Dukljani, Tito, Krivokapic, cuo u NK na dodjeli za sportistu godine 2003. Denisa Sefika kako daje izjavu za koju ce reprezentaciju da brani u slucaju razdvajanja. Te godine je covjek dobio nagradu za sportistu godine CG, tacnije podijelio prvo mjesto sa bokserom Nikolom Sjeklocom. Sto se tice Simona Vukcevica on ce igrati za Srbiju bas kao sto je Robert Prosinecki igrao za SRJ.

sima

pre 18 godina

Ovo je preslo u politiku!Bilo bi steta rasturiti ovako jaku repku i napraviti dve prosecne koje ce se muciti i sa kubom!!!!!Ipak ovo je SKANDAL!Evo nerviram se vec nekoliko dana zbog ovoga-bruka!!!Sta je sa tim ljudima iz Crne gore!mnogo se oni duvaju.Treba se uciniti sve da se reprezentacije takmice zajedno

Aki

pre 18 godina

za bbb zagreb:

Evo prijatelju par pojasnjenja... Kao prvo skandiranje Srbija, se cuje na svakoj utakmici jer ne znam koji bi navijaci vikali puno ime. Isto kao kada bi Bosanci (a ne bosanohercegovci) vikali bosna i hercegovina a ne samo bosna.

I sami igraci SCG se pre svaki mec okupe oko Sefika pa svi viknu Srbija (tyo je verovatno onaj isti Sefik koji bi igrao za CG :)

sto se uspeha Hrvata u sportu tice, ja skidam kapu. Slazem se sa tobom da Srbija i Hrvatska imaju manje vise slicne uspehe, ali ne vidim kako bi CG sa svojih 650 000 stanovnika mogla da postigne makar slicne uspehe u bilo kom sportu. Ako pogledas sastave svih selekcija SCG sporta, pa i pojedinacne takmicare, mislim da ces videti da je procenat CGoraca u njima proporcijalan odnosu stanovnistav Srbije i CG (oko 10:1)

Gluposti tipa primera da je Ana Ivanovic crnogorka (inace devojcica rodjena u BG) su debilni, jer bi po toj logici ja bio Rus, jer je moj cukun cukun deda dosao iz Rusije, a mozda bih bio i Busman jer su manje vise Sloveni potekli iz Afrike!

Uz sve to od Beogradskih crnogoraca se ocekuje da igraju za CG, a nemaju ni pravo glasa da kazu da li zele CG ili SCG. Primer Drobnjaka je samo jedan u nizu.

Recimo mene zanima kako bi se postavio Simon Vukcevic u slucaju raspada SCG. Sve sto je ikada stekao i postigao, ucinio je u Partizanu i Beogradu. Ako sutra dodje do toga sto prizeljkuju politicari poput Krivokapica i Djukanovica, i njihovih sledbenika, on ce postati stranac u svojoj kuci, hteo ne hteo.

I na kraju - Nek ide ko hoce i gde hoce. Da je bilo rayumevanja politicara, svi bismo se mi razisli kao Cesi i Slovaci - mirno. Ni oni se bog zna kako ne vole, ali sukobi su izvegnuti. A kada za 20 godina svi budemo deo EU opet nece postojati granice medju nama, a ja cu se i tada kao i sada pitati zasto je onda toliko ljudi izginulo i zasto postoji tolika mrznja medju jako bliskim narodima...

Aki

pre 18 godina

Drago mije da vidim da ima i CGoraca koji zele da budu u zajednickoj drzavi, ali kako se to na izborima ne vidi prosto nisam siguran da ce posle referenduma i dalje postojati SCG.

Moram samo da se osvrnem na izjavu Balse: Sefik ce igrati ya neyavisnu CG????????
Ti prijatelju mora da verujes u bajke. A vest si verovatno cuo ili od Djurkovica, ili od onog nesrecnog sudije sto hoce da rusi crkvu na Rumiji i hapsi popove.

To je kao kada bi ja sada bupnuo, da bi Valter Zenga ili Lotar Mateus, ili Taribo Vest igrali za SCG ili Srbiju jer su bili u Srbiji. Gluposti.

Balsa

pre 18 godina

Lale,Crnogorci su juznoslovenski narod zapadnoslovenskog porijekla.Narod koji je veoma ponosan na svoju istoriju,na svoj gotovo hiljadugodisnji drzavotvorni kontinuitet.Narod koji je ponosan jer je imao cetiri velicanstvene dinatije.Narod koji je ponosan jer je imao stampariju u vrijeme otkrivanja americkog kontinenta.Narod koji je ponosan zbog toga sto je imao genijalne vladare koji su govorili nekoliko svjetskih jezika dok su njihovi savremenici u Srbiji ucili da pisu na svom maternjem jeziku.Narod koji je ponosan na Martinice,Kruse,Grahovac,Vuciji Do,na cinjenicu da je njihova drzava bila oaza slobode na porobljenom Balkanu.Dakle,jedan veliki narod{ne po broju},po malo lijen,sklon filozofiranju i hedonizmu.Uostalom,znate kakvi su Crnogorci,gro vasih vladara su Crnogorci,od Stefana Nemanje do Slobodana Milosevica,pardon,Borisa Tadica.Pozdrav

Gravedigger_PG

pre 18 godina

Krivokapic & Co se inace ponasaju kao da je vec bio referendum i kao da su oni pobijedili na njemu,a ovo je cisto jedan od mnogih propagandnih poteza. To je sve pocelo prosle godine kada je za Olimpijske Igre u Atini trebalo da se promijeni zastava (plavo-bijelo-crvena trobojka) . Tadasnja zastava republike Crne Gore (crveno-plavetno-bijela) i republike Srbije (crveno-plavo-bijela) je trebalo da se ukomponuju.Kako? Samo da se nadje nijansa izmedju “plavetne” i “plave” . Ali to nije odgovaralo vlasti u CG i odlucili su se da stave ovu “crvenu”,inace ratnu zastavu,da se ne bi imalo ista zajednicko sa Srbijom. To isto vazi za himnu sa posebno odabranim (njima odgovorajucim) stihovima,jezikom i crkvom. Znaci cista propaganda. Potrebno im je da promijene istoriju da bi dosli do zeljenjog cilja-privatne drzave. Usput sve sto je SRPSKO treba izbrisati i ukinuti. A sto se tice referenduma, ja ga cekam evo 4 godine da pokazemo koliko je nas za zajednicku drzavu. Oni svjesno odugovlace jer znaju da nemaju (sigurnu) vecinu. I zato traje i dalje ovo ispiranje mozga. U PAMET SE BRACO CRNOGORCI!!!
A sto se tice sportske strane treba reci da i sami sportisti iz CG znaju da jedino kroz zajednicku reprezentaciju mogu nesto napraviti.
Usput, cestitke za sve momke koji su pokazali kako se bori za svoju reprezenatciju. Posebno bih istakao cetverac(Sefik-Sapic-Vujasinovic-Ikodinovic).
A Dacha cemo ove godine da gledamo u njegovim najdrazim bojama: CRNO-BELIM!

POZDRAV SVIM SRBIMA SIROM PLANETE OD TOKIJA DO MILVOKIJA!!!

Dejan

pre 18 godina

Pa neki ne mogu bez HR cak i u tekstu koja nema nikakve veze sa ovime (toliko o kompleksima). Sto se tice ove izjave, samo bi napomenuo jedno. Pogledajte komentare namjenjene tomu sto je SCG osvojila zlato. Gotovo pola komentara skandira otvoreno Srbija, Srbija, a gdje je u tome svemu Crna Gora ? Nisu je uopce spomenuli, tako da u neku ruku ova izjava i ima svoju svrhu.

Dennis CRO

pre 18 godina

Ljudi, koi ne znate!!!
Slovenia u bivsoj drzavi se je znala samo skiati i igrati hokei, a i u hokeu nisu bili dominantni,a bivsa juga je jednom samo jednom nastupila na svjetskom prvenstvu i kao domacina na ol igrama i oba puta se osramotila i bila zadnja, a pogledaj hokeasa slovenie "drugi put na svjetskom prvenstvu i uspjeli su da osvoe ligu za opstanak, sto znaci da su stalni ligasi bolji i blji! Hokeaski klubovi slovenie dominiraju u inter i centralnim evropskim i ec2!
U vaterpolu su bili nista, al i tu je najava da ce postati sila!
U rukometu su bili slabi, al sad uvjek u svim evropskim kupovima i zene i muski dolaze sa po dva kluba najmanje do 1/4, a svake godine i dignu par evropskih kupova!
Odbojka, bili su nista u bivsoj, al sad se zna da su top u evropi spokojom klubskom titulom ili 1/2!
U kosarci su bili slabi u bivsim zemljama pa cak nisu ni dominirali ni u drugoj zapadnoj sfrj ligi, mozda al odmah posle drugog svetskog rata kad je zvezda i slovenci sve dizali u svemu, zvezda diktaturom a slovenci ne pogoreli bili.... pogledaj sad fin kosarkaski son u klubskoj kosarci!
Nogomet: slovenci bili slabi u jugi, a sad imaju kao reprezentacia mnogo bolje rezultate od srbie, pa i cak su igrali LS!
Ragbi:bili nista a sad su najaci u centralnoj evropi!
Bejzbol: Evropski top!
Atletika:Pa bolji od srbie,bh, i nas zajedno!
Plivanje: Pravo dobri, Svjetska klasa!

BOSNA I HERCEGOVINA: BH je uvek bila slaba, jer potencial su kupili hrvati, srbi i slovenci a sad pogotovo jos kupljenju potenciala se pridruzila turska, nemacka i austria! Ali ljudi su digli cetiri titule prvaka evrope u sahu i masu trecih,drugih i do osmog mjesta i samo bh sah je odradio vise nego cijela bh sport za vrieme bivse juge + sjedeca odbojka a imaju i finu musku i zensku kosarku a klubski rukomet im nie gori od srbianskog!
Hrvatska: Janica kostelic, Ivanisevic, Vlasic,Braca janici pa ljudi kad je hrvatska imala bolje sportiste u pojedinacnim sportovima, pa tennis, olipiske i davids kupovi, pa juga to nikad nie imala!
Kosarka; cibona redovno u topu sesnaest u evropi i osvoila kao samostalna hrvatska eurolig-open- i to je ciboni titula kao prvaka evrope, pa zadar osvoio gyl i jos kad je silni makabi igrao! reprezentacia hrvatske je u slaboj formi a li ima ona svoja ucesca i to redovna i poneke medalje, a zenski tim je bolji od srpskog!Zenska klubska kosarka je bolja nego prie!
Waterpolo: Pa Zagreb Mladost i poslje ocjepljenja hara evropom i silnom ligom, a gdi je partizan, samo ne spominji te vojvodjane-becej-bec ili crnogorce, pa dubrovnik osvaja kupove i dominira u ls-evrope, pa primorje pa split, sto se tice klubskog vaterpola, jaci smo od italie i madjarske zaedno! a vi ste bili jaki kad ste imali hrvate u partizanu "Rudic i drugi"!
Odbojka: mnogo jaca klubska odbojka nego u bivsoj jugi,ali reprezentacia je tanka, mozda sto previse stranacaje u njoj! Dubrovcanke pokoravale evropu!
Rukomet:LS uvjek sa dva prestavnika i sto je osvojeno osvojeno je kao samostalni Zagreb je bio prvak evrope i pobjednik super kupa 3 puta i pet puta vice prvaka evrope i 1/2,1/4 ne broimo, pa metkovici!!!pa finala i polufinala u drugim kupovima, pa zenske, pa da ne nabrajam, bolji od vas tisucu puta, pa hrvatski dreem team, pa boze gospode!
Plivanje i Atletika nie nikad bila dobra a sad je solidna!
Nogomet: reprezentacia je dobra a klubski nie tako jak jer nasi klinci nestanu zbog love isto kao u vas!
Ljudi ne lupetaj te kad ne znate, mozda crna gora bljesne kao sliovenia i nitko nie napredovao kao slovenia u sportu od devedesetih, a ni makedonski rukomet nie za podcjene, a kosarku i nisu nikad ni imali a u nogometu se oslanja samo na vardara!
Komsie Srbi, pusti demokratiu tokom, bice bolje za vas i za druge, i igraj mo gyl pa u EU opet smo zaedno!

SRBIN

pre 18 godina

KO STA RADI ONI SAMO O ODCEPLENJU!!NARODU TREBA LEP ZIVOT A NE GLUPOSTI NA KOJE IX ISPALE POLITICARI.OVAJ KRIVOKAPIC JE CIST SRBIN NEGO JE COVEK MALO IZGUBLJEN U PROSTORU I VREMENU

CRNOGORAC

pre 18 godina

Koliko gluposti na jednom mjestu ovo je strasno!Kako se ne sjetite moje Crne Gore kad igramo u finalu nego samo vicete "SRBIJA SRBIJA".Sve srpske zastave na tribinama,srpske pjesme...I pustite ove veliko srbe iz Crne Gore njih ima toliko da svi stanu pod jedan veci hrast.Crna Gora ce biti nezavisna i vi tu nista ne mozete uraditi.Ja volim Srbiju,za mene su srbi braca ali sam isto tako za nezavisnost.I ne vidim sto bi nas to razdvojilo.Postujmo i volimo jedni druge to je najvaznije a da li ce biti jedna ili dvije drzave to nek narod odluci.

Lale

pre 18 godina

Aha, jedva cekam da vidim tu crnu goru, molim vas idite sto pre ili pod hitno menjajte ime u Srbija jer ovako nema smisla vise! Uopste mi nije jasno zasto mi moramo da vas secamo u imenu?!? U stvari ko ste to vi crnogorci?

Balsa

pre 18 godina

Golmani: Sefik {izjavio da ce u slucaju razdvajanja igrati za CG, jer je u Jadranu postao igrac} i Radic, bekovi Jokic, Gojkovic, Nikola Janovic, Mladjan Janovic, Prlainovic, Paskovic, Danilovic, Mirko Vicevic {kapiten}, centri Zlokovic, Vukcevic, kao trinaestog igraca Porobic moze povesti svog sugradjanina i prijatelja Ranka Krivokapica, opet ce to biti ekipa za respekt.

Драган Нови Сад

pre 18 godina

Жалосно је све ово!
Поздрав Стефану, и свима у Херцег Новом!
Уједињено краљевство Србије и Црне горе

bbb zagreb

pre 18 godina

Za Mikicu neznalicu

Za razliku od tebe ja pratim sport i sve rezultate SiCG. Ti o rezultatima Hrvatske nemaš blage veze i nemoj se sramotiti takvim glupostima. Hrvatska je u momčadskim sportovima imala slijedeće uspjehe u zadnjih deset godina:
-nogomet: treći u svijetu, peti u Europi i stalno smo na velikim natjecanjima. Gledaj utakmicu s Brazilom u Splitu za dva tjedna.
-tenis: ove godine smo u polufinalu Davis cupa i igramo s Rusijom kod kuće. Tenis prati cijeli svijet.
-rukomet: olimpijski pobjednici dva puta (Atlanta i Atena), svjetski prvaci, svjetski viceprvaci
-košarka (ovo nije u zadnjih 10, ali je u zadnjih 13 godina): drugi na olimpijadi u Barceloni, kada je jedini pravi dream team NBA lige bio prvi, brončane medalje s dva europska i jednog svjetskog prvenstva
-vaterpolo: medalje sa europskog, svjetskog prvenstva i olimpijade
Imamo i momčadske prvake Europe u muškom i ženskom rukometu i vaterpolu zadnjih desetak godina. O pojedinačnom sportu neću ni govoriti. Dragi moj Mikica molim te ne pokazuj više svoje neznanje. Ja isto ovako mogu nabrijiti i uspjehe vašeg sporta. Tko zna zna.
Ovo nije napisano da bi nekom prkosio nego samo za Mikicu neznalicu. Kao što smo mi jaki u sportu u odnosu na broj stanovnika (pa sila smo i u skijanju), tako ste i vi jaki i ponavljam da znam za sve vaše uspjehe u košarci, odbojci, vaterpolu, rukometu i dr.

Braca Mandusici Cikago

pre 18 godina

Gospodo Krivokapic prica u ime 3% gradjana koji su ga regularno glasali. Zato bez panike molicu uz moje razumijevanje prema vama. Zapamtite nije Krivokapic Crna Gora, ni Milo, ni Barovici, ni Micunovici, ni razni Miloji Drobnjaci itd. Crna Gora je narod koji ce uskoro da crkne od gladi ili da skloni ove ne birajuci sredstva.

Meurglys

pre 18 godina

Ako narod u Crnoj Gori bude zeleo svoju drzavu, neka je sa srecom. I nemojte se tako olako paliti na izjave odredjene struje u Crnoj Gori i besniti zbog toga. Mnogo je Crnogoraca koji ne misle kao vladajuca partija. Zbog njih budite fer. A za sada, radujmo se zlatnoj medalji a referendum je tek sledece godine. Budimo ljudi, nije to tesko. Zivela SCG!!!!!!

Dead Eye

pre 18 godina

Oni se jos nisu ni vratili a njihov uspeh je vec postao predmet prepucavanja ljudi koji uglavnom nemaju veze sa vaterpolom ,sportom ili kao Ranko Krivokapic sa zivotom. Ovi sa "strane" neka hasaju svoj kruh al kako vidim ostace bez njega isto onako kako su ostali bez bronze ,nas neka puste da slavimo...Danas mi smo tim iz snova Srbija i Crna Gora...

djora zvezdas

pre 18 godina

@Stefan H-Novi
U potpunosti se slazem sa tobom.Medjutim,razumem i likove koji su ostavljali komentare.Verovatno su bili jos pod emocijama i mislim da oni znaju da Crna Gora nije Krivokapic!Imam dosta prijatelja u HN a imao sam kucu u Njivicama 15 godina(prodao je pre 2 godine),tako da znam kakvo je raspolozenje u HN-u i generalno u CG-i.Nadam se da ce razni 'Krivokapici' & co ubrzo otici i da cemo nastaviti da zivimo u miru

pametnjakovic

pre 18 godina

Ja ne vidim nijedan razlog zasto pored srpskih zastava ne bi bilo i crnogorskih kao sto ne vidim nijedan razlog da se ne cuju sa tribina povici CRNA GORA! CRNA GORA! kad SICG igra u Crnoj Gori a povici SRBIJA! SRBIJA! kad se igra u Srbiji, ukoliko nam je istinski stalo do zajednicke drzave. Politicari a i neki ovde koji se javljaju nemaju pojma kako ce se eventualno otcepljenje odraziti izmedju ostalog i na nas sport. Uzmimo na primer teniserku Anu Ivanovic, a ima sijaset takvih primera, koja je Crnogorka po poreklu ali je rodjena i zivi u Beogradu. Za koga ce ona sutra igrati ako se Crna Gora otcepi? Za bilo koga da se odluci ona ce postati izdajnik za onog drugog. U tom slucaju izbor neke trece drzave zvuci kao logicno resenje pa ce se njenim uspesima radovati neki drugi umesto nas.
Ovo se odnosi i na druge sportove. Nije to matematika tipa 1+1=2 vec tipa " 2 puta nista je nista sto znaci da crva nije ni bilo".
Pitanje je koliko ce Crnogoraca iz ove reprezentacije zaista igrati i za nezavisnu Crnu Goru? Drobnjak je recimo izjavio da ne bi mogao da igra za nezavisnu Crnu Goru jer ne bi mogao da pogleda u oci dojucerasnjim saigarcima iz reprenzentacije.
Razdvajanje je strasna i veoma bolna stvar.

Pg_Srbin

pre 18 godina

Kao stanovnik Crne Gore stidim se ove izjave, ali me ne pogadja jer je lik predsjednik stranke koja ima 1000 glasaca.
Zivjela SCG!!!!!!!!!!!

ANTIDUKLJANIN

pre 18 godina

GOSPODINE TO NECE ICI TAKO LAKO. DOK JE SRPSKOG NIKSICA NECEMO SE ODVAJATI TO SE PODRAZUMIJEVA.OVO JE SRAMOTA ZA SAV CRNOGORSKI NAROD!

HN

pre 18 godina

ovaj krivokapic i ljudi slicni njemu gledaju samo svoje interese ne razmisljajuci o mogucim posledicama. Srbi ne obazirite se na ovo jer ste uvjek dobrodosli u srpski HERCEG NOVI

zagrepčanin

pre 18 godina

Hrvati mogu sanjati titulu u timskim sportovima? Zar rukomet nije timski sport? Dva olimpijska i jedno svjetsko zlato u 8 godina i nije mala stvar zar ne?

Stefan H-Novi

pre 18 godina

Ljudi nemam zivaca ni da citam ovih 50-setak komentara do sada.Ono sto vam mogu reci Crna-Gora nece da se odvoji vec to hoce pojedinci koji su jos nedugo na vlasti!Prema tome ako neki tamo kaze takvo nesto ne morate svi odmah da mislite "CRNA GORA hoce da se odvoji".To se SIGURNO nece desiti jer narod ne zeli to.Uvjeravam vas!Ne volim ni da cujem komentare Zvezda Srbija nikad Crna Gora?Pa ovdje ima masu delija a tek poneki Podgoricanin navija za Buducnost ili neki drugi tim.Prema tome,zivi bili pa vidjeli,neka Krivokapic i njemu slicni daju takve izjave i pokusavaju da nam upropaste slavlje.ali jedno znajte narod Crne Gore je nesto sasvim drugo i do odvajanja nece doci po cijenu zivota!Kako ga samo nije sramota da spominje VK Jadran,pa to su sve Srbi kao i sam Porobic jer je Herceg Novi jedan od najsrpskijih gradova C-Gore.Ni za Primorac nisam siguran da su sve zadrti Crnogorci.Prema tome braco Srbi ne dopustite da nam ova izjava upropasti slavlje jer smo mi ipak SVJETSKI SAMPIONI!!!!!!!!!!!

nenad _hn

pre 18 godina

e umalo da zaboravim: ipak nije krivokapic najgori vec komentator djurkovic koji je prenoseci tekme nase ekipe vise puta imao slicne izjave.u jednom trenutku je viknuo "ima nas ima, i tekako nas ima" isto govoreci krivokapicevim rijecnikom. uzas i katastrofa. valjda dodje do razdvajanja da im srbija ne bude alibi za sve njihove uzase koje nam priredjuju ovdje. i nije mi jasno zasto srbija trpi da ih ponizava crnogorka vlast. sto se oni ne odvoje pa da vidimo dje smo. da vidimo koliko imam "made in montenegro" proizvoda.

kotoranin

pre 18 godina

Krivokapicu, ovo je nefer chestitka! Medjutim, Crna Gora ide lagano svojim putem, a Radic, Janovic, Gojkovic, Zlokovic i Jokic ce igrati za crnogorsku reprezentaciju! Tu im valja prikljuchit neke potencijalne reprezentativce, poput Danilovica, Vukchevica, M.Janovica, Shcepanovica, Prlainovica...
To je ekipa koja se moze kvalifikovat za naredne OI!
Medjutim, dok god se igra zajedno i slavicemo zajedno, bez obzira shto dotichni komentarishe. I njegov Kotor je sinoc slavio!

Sandokan-JF

pre 18 godina

Da se "dodam" na vlastiti prethodni komentar. Uopste nije sporno pravo bilo kog naroda da ide svojim putem ako to odluci, ali Crna Gora je I DALJE u zajednici sa Srbijom i zato ovoj "cestitki" Krivokapica nema mesta. Nije normalna cestittka! Sutra ako se budete osamostalili vi cestitajte jedni drugima na "cojstvu, junastvu" i ne znam cime jos. Da li ste primetili da su Tadic i Kostunica cestitali samo Srbima? Naravno niste, jer nisu. Ni Svetozar Marovic nije cestitao samo Crnogorcima vec celoj reprezentaciji. dakle, sledece godine sve Crnogorce MOLIM da zaokruze DA nezavisnosti i nosite ove vase odavde, jer NECEMO vise da vas finansiramo.

SRBIN iz diaspore

pre 18 godina

"sa strane" sto se ti javljas za komentar.zna se kako su vasi prosli u polufinalu.srbi i crnogorci ne dozvolite vas pojedinci uzbudjuju poput tog krupnikovica koji ne zna ni da se igralo svetsko prvenstvo dok nije slucajno procitao u novinama .a kad bi ga pitali da nabroji igrace iz cg verovatno na spisak stavio i savicevica.propali politicar koristi ovo samo za sticanje politicki poena .oprobani recept.pozdrav svim istinskim ljubiteljima sporta iz diaspore

Milan

pre 18 godina

Koliko ima crnogoraca u ovoj reprezentaciji?

Po mojoj racunici pet (Gojkovic, Zlokovic, Janovic, Radic (valjda) i selektor Porobic!

Aki

pre 18 godina

Nekultura i primitivizam pojedinih "drzavnika" Crne Gore je prosto fascinantan. CG se vec ponasa kao nezavisna drzava (na granicnom prelazu ka Hrvatskoj recimo pise republika CG, i stoji CG zastva, a ne SCG) i ja stvarno ne razumem zasto savezna Vlada ne reaguje na sve to. Ovo vise nema veze sa sportom ovo je toliko ljigavo i gadno da je mene sramota ovo da citam.

Covece pa Crnogorci imaju sportista koji igraju za reprezentacije (bilo koji sport) taman toliko da sklope prvu petorku... Ovde ne mislim na Crnogorce iz Srbije, ali njih i ovako "drzava CG" ne priznaje.

Svaka cast svakom crnogorskom sportisti koji igra za SCG, ali ja cu od danas da navijam iskljucivo za Srbiju. A ako krenemo da racunamo koliko je Crnogoraca bilo u ovoj ekipi plavih vaterpolista, mislim da slobodno mogu da kazem da je Srbija osvojila zlato u Montrealu...

Bruka i sramota!

Shadow_PG

pre 18 godina

Steta sto bi zbog velikog broja psovki moj komentar bio izbrisan...
Ovakve izjave me jako nerviraju....dobro je ostao sam smiren...

Aki

pre 18 godina

Je li Montenigeru, a koji su to Crnogorci okosnica reprezentacije? Sefik? Sapic? Vanja Udovicic? Nikic? Vlada Vujasinovic? Dacca Ikodinovic? Covece pa nisu oni Crnogorci ako odigraju sezonu ili dve u Jadranu...

A inace i ja vam zelim puno srece u svim sportovima, mada mi se cini da ce ubuduce kvalifikacije i pretkvalifikacije za razna SP i EP za vas biti ravna finalima istih takmicenja... ccc...
I opet - bruka i sramota!

zoki

pre 18 godina

E svašta ljudi moji,

pa čitajte Njegoša i recite mi gdje on govori o crnogorstvu - koliko se ja nešto sjećam, riječ je kod njega samo o srpstvu. Šta su sitne duše u stanju napraviti, to je čudo jedno!

Sa strane

pre 18 godina

Što pljujete Crnogorce zbog želje da budu samostalni? Jel vi Srbi stvarno ne možete ništa napraviti sami? Reprezentaciju SCG prate srpske zastave, zašto ne navijate sa crnogorskim zastavama ako ste već tako demokratični? Dao Bog Crnogorcima da vas se više oslobode, kao što su se oslobodili svi ostali narodi koji su s vama dijelili kruh.

monteniger

pre 18 godina

Krivokapić je očigledno iznerviran činjenicom da većina srpskih medija ističe samo Srbiju i Srbe kao osvajače zlata, a Crnogorce niko niti ne pominje, mada oni čine bazu ove reprezentacije. Uvjeren sam da će samostalna CG nastaviti sa dobrim rezultatima u vaterpolu.

Don Quijote

pre 18 godina

Necu reci nista da ne bih neumerenom recju uvredio nekoga od moje brace Crnogoraca i mojih sestara Crnogorki. Evo gutam ovi knedlu (koja mi zastaje u grlu) ali necu reci nista. Samo Vas ko Boga molim braco moja draga, da sto pre organizujete taj referendum, pa ili idite za Krivokapicem i njegovima ako to zelite (u vecini), ili ih bacajte na smece, posto se ovo vise ne moze slusati, citati i gledati, a da se covek ne ispovraca.
A nasim plavim ajkulama sve cestitke!

NESA

pre 18 godina

nasi vatrepolisto okupese oko sefika i svi u glas kazu SRBIJA pre pocetka utakmice e to je krivo krivokapicu i jos moze da sanja o tome i da umre od muke

Milojko

pre 18 godina

Monteniger, navedi mi, molim te, koji to igraci cine "bazu reprezentacije"? Glavna osovina tima je Šapic - Vujasinovic - Ikodinovic, crnogorski igraci su za sada samo vodonoše. I kakva je razlika u tome hoće li rezervni golman biti Kotoranin Radić ili Nišlija Kuljača?

Ionako će Novljani zaigrati za Srbiju. Bez brige :)

mia

pre 18 godina

STVARNO NE ZNAM KO BI VAM IGRAO ZA TU REPREZENTACIJU, POLA OVIH IGRACA KOJE SPOMINJETE DA SU IZ CRNE GORE, IZ CRNE GORE JESU AL SU SRBI NAJVECI, KAO I SVI MI OSTALI. POZDRAV IZ CG

Kengur

pre 18 godina

Kakav lik. A da li bi bilo toga Krivokapicu da nema Sefika, Trbojevica, Sapica, Udovicica, Vujasinovica, Ikodinovica, Nikica, Savica.... smesno

Tihomir

pre 18 godina

A sta bi ti falilo crni Krivokapicu da ostane i dalje Srbija i Crna Gora..Ljudi su razumjeli sta se krije iz tvoga komentara..

GRO_OFF

pre 18 godina

E zbog ovakvih ljudi kao sto je "Krivokapic"mi se smuci zivot,funkcioner i ovako bezobrazan,znaci nijedan uspeh nase reprezentacije nemoze da prodje bez nekih ruznih komentara i pricama o odvajanju,i ti si mi neki funkcioner trazis nezavisnost preko nase repke,mesto da spajate ljude ti i takvi slicni tebi ste nam i rasturili drzavu,treba da te je sramota.

Banja Luka Sirotinja

pre 18 godina

Ovo je stvarno sramota ne znam kako su igraci reagovali na ovu cestitku ali mislim da je treba osuditi i kada ce taj referendum da vidimo ko smo i sta smo ,,ako se CG odvoji dajte da se Republika Srpska spoji sa SRBIJOM,,

Matej Levi, Nikšić

pre 18 godina

Da hoće, u to sam siguran. Sjećam se jedne izjave od ''uvaženog'' crnogorskog ekonomiste, prije par godina, da će Crna Gora da živi od sporta. Uostalom, to su već pokazali mladi crnogorski stonoteniseri na takmičenju, nedavno u Češkoj ili Slovačkoj, ne znam tačno. Nijesu osvojili ni set.
Matej Levi, Nikšić

Делија из Републике Српске

pre 18 godina

Е Кривокапићу како те није срамота, па шта ви хоћете, хоћете да се одцјепите као Хрвати и остали. Па зар заборављате да смо ми један народ и камо среће да и ми се можемо прикључити па да сви Срби коначно буду у једној и то српској држави а ви хоћете самосталност. А вјерујем и да они који су из Црне Горе а играју за репрезентацију па и сам Поробић, прије ће да играју за Србију, јер са Србијом су све и освојили. А било би тужно и срамотно да се доскорашњи саиграчи који су кроз свашта прошли заједно, играју једни против дугих. Мислим да они то не би могли.

Mikica

pre 18 godina

Nije izdrzao nego je morao da zloupotrebi momenat velikog slavlja da laprda. I hrvati su mislili da mogu sami... ali je kratko trajalo... Sada mogu samo da sanjaju titule u bilo kom timskom sportu i verovatno nikada nista vise ni nece osvojiti. Kako bi (ce?) tek biti Crnoj Gori?

Срки од Футога

pre 18 godina

О ситне ли душе. И рвати су мислили исто пре 15 година, али... Па ни Рудић, ни Поробић, ни Кампања им неће помоћи. То што некима фали за злато међу ногама се чува. Само нека политичари пуцају празним пушкама.

`ајд живели...

Orbital

pre 18 godina

Bio sam juce na finalu u Montrealu. Fenomenalna atmosfera, plavi momci su odigrali neverovatnu utakmicu... Momci koji su juce predstavljali nasu reprezentaciju su srusili najjacu silu u vaterpolu i na tome mozemo svi da im se zahvaljujemo. Danas ustanem i malo da vidim sta se pise po web sajtovima i onda naletim na ovakav clanak. Jednostavno me razocaravaju ovakvi ljudi i ne znam sta da kazem... Politika je K___a, i kada ti politicari krenu da izjavljuju svoje misljenje... jednostavno tuzno, tragicno i ujedno smesno. Ti momci su igrali za sebe, drzavu i svoj narod i svaka im cast juce na prelepoj igri i ponosu. Ovakve izjave samo umanjuju sta je juce ucinjeno!

Pedja, Banja Luka

pre 18 godina

Cuj reprezentaciju Crne Gore. Povraca mi se na ove izjave CG politicara koji po svaku cijenu hoce svoju drzavu. Ako se, ne daj boze, SCG raspradne o buducim zlatima i Srbija i CG mogu samo sanjati. Cetvrtfinale ce im biti krajnji domet. Naravno, nacionalistima s obe strane to nije ni bitno. Vazno je da imaju svoje parce zemlje na kome ce vladati, a sta ce to donijeti...

fica vankuver

pre 18 godina

Stavljanje ove vesti na sajt je samo raspirivanje diskusija i mislim da niste ni trebali da je objavite,pogotovo u trenutku velikog slavlja.Dok god budemo gledali ko je odakle i iz kog tima dotle ce nam ovako i biti.Ne vidim da se neko usrecio od bivsih republika odvajanjem.Sto se tice politicara oni su bili uvek dno drustva.
Pozdrav svima iz suncanog VANKUVERA .

Dusan

pre 18 godina

Aha... nastavice sigurno :)))) Sa kojim igracima? Crnogorci, srecan vam put, i spremite se na post sto se sporta tice, kad se odvojite...

Bankar Toronto

pre 18 godina

Cijeli dan cu se smijati ovoj cestitki. Kakva sitnosopstvenicka dusica. Pa cutanje je zlato. Bolje cutati i biti smatran ... nego progovoriti i otkloniti svaku sumlju.
Zbog svog Crnogorskog porijekla stidim se ove izjave. Ovaj mi pokvari dan,...

sekimeki

pre 18 godina

Ja ovakvu izjavu ne bi dao ni u ludilu!Dobro,mozda su zaista ovi igraci svi poreklom Crnogorci,neki su sigurno iz Crne Gore,ali bez obzira na tu cinjenicu rad na stvaranju i pripremanju ekipe je bio zajednicki.Mislim da doticne persone iz politickog vrha Crne gore boli cinjenica da svi strani komentatori ukljucujucu i Italijane (sto doticne najvise boli) govore samo Serbico sqadra a ne Montenegro.Uvek se setim one price Laneta Gutovica o Mihalju Kertezu kad trazi da mu zlatna ribica podari Srbsko poreklo...cini mi se da ovi zele Italijansko ili u najmanju ruku onih zapadnih im :)))))))))

fica vankuver

pre 18 godina

Stavljanje ove vesti na sajt je samo raspirivanje diskusija i mislim da niste ni trebali da je objavite,pogotovo u trenutku velikog slavlja.Dok god budemo gledali ko je odakle i iz kog tima dotle ce nam ovako i biti.Ne vidim da se neko usrecio od bivsih republika odvajanjem.Sto se tice politicara oni su bili uvek dno drustva.
Pozdrav svima iz suncanog VANKUVERA .

sekimeki

pre 18 godina

Ja ovakvu izjavu ne bi dao ni u ludilu!Dobro,mozda su zaista ovi igraci svi poreklom Crnogorci,neki su sigurno iz Crne Gore,ali bez obzira na tu cinjenicu rad na stvaranju i pripremanju ekipe je bio zajednicki.Mislim da doticne persone iz politickog vrha Crne gore boli cinjenica da svi strani komentatori ukljucujucu i Italijane (sto doticne najvise boli) govore samo Serbico sqadra a ne Montenegro.Uvek se setim one price Laneta Gutovica o Mihalju Kertezu kad trazi da mu zlatna ribica podari Srbsko poreklo...cini mi se da ovi zele Italijansko ili u najmanju ruku onih zapadnih im :)))))))))

Bankar Toronto

pre 18 godina

Cijeli dan cu se smijati ovoj cestitki. Kakva sitnosopstvenicka dusica. Pa cutanje je zlato. Bolje cutati i biti smatran ... nego progovoriti i otkloniti svaku sumlju.
Zbog svog Crnogorskog porijekla stidim se ove izjave. Ovaj mi pokvari dan,...

Pedja, Banja Luka

pre 18 godina

Cuj reprezentaciju Crne Gore. Povraca mi se na ove izjave CG politicara koji po svaku cijenu hoce svoju drzavu. Ako se, ne daj boze, SCG raspradne o buducim zlatima i Srbija i CG mogu samo sanjati. Cetvrtfinale ce im biti krajnji domet. Naravno, nacionalistima s obe strane to nije ni bitno. Vazno je da imaju svoje parce zemlje na kome ce vladati, a sta ce to donijeti...

Dusan

pre 18 godina

Aha... nastavice sigurno :)))) Sa kojim igracima? Crnogorci, srecan vam put, i spremite se na post sto se sporta tice, kad se odvojite...

Mikica

pre 18 godina

Nije izdrzao nego je morao da zloupotrebi momenat velikog slavlja da laprda. I hrvati su mislili da mogu sami... ali je kratko trajalo... Sada mogu samo da sanjaju titule u bilo kom timskom sportu i verovatno nikada nista vise ni nece osvojiti. Kako bi (ce?) tek biti Crnoj Gori?

Orbital

pre 18 godina

Bio sam juce na finalu u Montrealu. Fenomenalna atmosfera, plavi momci su odigrali neverovatnu utakmicu... Momci koji su juce predstavljali nasu reprezentaciju su srusili najjacu silu u vaterpolu i na tome mozemo svi da im se zahvaljujemo. Danas ustanem i malo da vidim sta se pise po web sajtovima i onda naletim na ovakav clanak. Jednostavno me razocaravaju ovakvi ljudi i ne znam sta da kazem... Politika je K___a, i kada ti politicari krenu da izjavljuju svoje misljenje... jednostavno tuzno, tragicno i ujedno smesno. Ti momci su igrali za sebe, drzavu i svoj narod i svaka im cast juce na prelepoj igri i ponosu. Ovakve izjave samo umanjuju sta je juce ucinjeno!

Срки од Футога

pre 18 godina

О ситне ли душе. И рвати су мислили исто пре 15 година, али... Па ни Рудић, ни Поробић, ни Кампања им неће помоћи. То што некима фали за злато међу ногама се чува. Само нека политичари пуцају празним пушкама.

`ајд живели...

Matej Levi, Nikšić

pre 18 godina

Da hoće, u to sam siguran. Sjećam se jedne izjave od ''uvaženog'' crnogorskog ekonomiste, prije par godina, da će Crna Gora da živi od sporta. Uostalom, to su već pokazali mladi crnogorski stonoteniseri na takmičenju, nedavno u Češkoj ili Slovačkoj, ne znam tačno. Nijesu osvojili ni set.
Matej Levi, Nikšić

Делија из Републике Српске

pre 18 godina

Е Кривокапићу како те није срамота, па шта ви хоћете, хоћете да се одцјепите као Хрвати и остали. Па зар заборављате да смо ми један народ и камо среће да и ми се можемо прикључити па да сви Срби коначно буду у једној и то српској држави а ви хоћете самосталност. А вјерујем и да они који су из Црне Горе а играју за репрезентацију па и сам Поробић, прије ће да играју за Србију, јер са Србијом су све и освојили. А било би тужно и срамотно да се доскорашњи саиграчи који су кроз свашта прошли заједно, играју једни против дугих. Мислим да они то не би могли.

Banja Luka Sirotinja

pre 18 godina

Ovo je stvarno sramota ne znam kako su igraci reagovali na ovu cestitku ali mislim da je treba osuditi i kada ce taj referendum da vidimo ko smo i sta smo ,,ako se CG odvoji dajte da se Republika Srpska spoji sa SRBIJOM,,

Kengur

pre 18 godina

Kakav lik. A da li bi bilo toga Krivokapicu da nema Sefika, Trbojevica, Sapica, Udovicica, Vujasinovica, Ikodinovica, Nikica, Savica.... smesno

GRO_OFF

pre 18 godina

E zbog ovakvih ljudi kao sto je "Krivokapic"mi se smuci zivot,funkcioner i ovako bezobrazan,znaci nijedan uspeh nase reprezentacije nemoze da prodje bez nekih ruznih komentara i pricama o odvajanju,i ti si mi neki funkcioner trazis nezavisnost preko nase repke,mesto da spajate ljude ti i takvi slicni tebi ste nam i rasturili drzavu,treba da te je sramota.

Tihomir

pre 18 godina

A sta bi ti falilo crni Krivokapicu da ostane i dalje Srbija i Crna Gora..Ljudi su razumjeli sta se krije iz tvoga komentara..

mia

pre 18 godina

STVARNO NE ZNAM KO BI VAM IGRAO ZA TU REPREZENTACIJU, POLA OVIH IGRACA KOJE SPOMINJETE DA SU IZ CRNE GORE, IZ CRNE GORE JESU AL SU SRBI NAJVECI, KAO I SVI MI OSTALI. POZDRAV IZ CG

monteniger

pre 18 godina

Krivokapić je očigledno iznerviran činjenicom da većina srpskih medija ističe samo Srbiju i Srbe kao osvajače zlata, a Crnogorce niko niti ne pominje, mada oni čine bazu ove reprezentacije. Uvjeren sam da će samostalna CG nastaviti sa dobrim rezultatima u vaterpolu.

Milan

pre 18 godina

Koliko ima crnogoraca u ovoj reprezentaciji?

Po mojoj racunici pet (Gojkovic, Zlokovic, Janovic, Radic (valjda) i selektor Porobic!

NESA

pre 18 godina

nasi vatrepolisto okupese oko sefika i svi u glas kazu SRBIJA pre pocetka utakmice e to je krivo krivokapicu i jos moze da sanja o tome i da umre od muke

Sa strane

pre 18 godina

Što pljujete Crnogorce zbog želje da budu samostalni? Jel vi Srbi stvarno ne možete ništa napraviti sami? Reprezentaciju SCG prate srpske zastave, zašto ne navijate sa crnogorskim zastavama ako ste već tako demokratični? Dao Bog Crnogorcima da vas se više oslobode, kao što su se oslobodili svi ostali narodi koji su s vama dijelili kruh.

Aki

pre 18 godina

Nekultura i primitivizam pojedinih "drzavnika" Crne Gore je prosto fascinantan. CG se vec ponasa kao nezavisna drzava (na granicnom prelazu ka Hrvatskoj recimo pise republika CG, i stoji CG zastva, a ne SCG) i ja stvarno ne razumem zasto savezna Vlada ne reaguje na sve to. Ovo vise nema veze sa sportom ovo je toliko ljigavo i gadno da je mene sramota ovo da citam.

Covece pa Crnogorci imaju sportista koji igraju za reprezentacije (bilo koji sport) taman toliko da sklope prvu petorku... Ovde ne mislim na Crnogorce iz Srbije, ali njih i ovako "drzava CG" ne priznaje.

Svaka cast svakom crnogorskom sportisti koji igra za SCG, ali ja cu od danas da navijam iskljucivo za Srbiju. A ako krenemo da racunamo koliko je Crnogoraca bilo u ovoj ekipi plavih vaterpolista, mislim da slobodno mogu da kazem da je Srbija osvojila zlato u Montrealu...

Bruka i sramota!

Shadow_PG

pre 18 godina

Steta sto bi zbog velikog broja psovki moj komentar bio izbrisan...
Ovakve izjave me jako nerviraju....dobro je ostao sam smiren...

Aki

pre 18 godina

Je li Montenigeru, a koji su to Crnogorci okosnica reprezentacije? Sefik? Sapic? Vanja Udovicic? Nikic? Vlada Vujasinovic? Dacca Ikodinovic? Covece pa nisu oni Crnogorci ako odigraju sezonu ili dve u Jadranu...

A inace i ja vam zelim puno srece u svim sportovima, mada mi se cini da ce ubuduce kvalifikacije i pretkvalifikacije za razna SP i EP za vas biti ravna finalima istih takmicenja... ccc...
I opet - bruka i sramota!

Don Quijote

pre 18 godina

Necu reci nista da ne bih neumerenom recju uvredio nekoga od moje brace Crnogoraca i mojih sestara Crnogorki. Evo gutam ovi knedlu (koja mi zastaje u grlu) ali necu reci nista. Samo Vas ko Boga molim braco moja draga, da sto pre organizujete taj referendum, pa ili idite za Krivokapicem i njegovima ako to zelite (u vecini), ili ih bacajte na smece, posto se ovo vise ne moze slusati, citati i gledati, a da se covek ne ispovraca.
A nasim plavim ajkulama sve cestitke!

zoki

pre 18 godina

E svašta ljudi moji,

pa čitajte Njegoša i recite mi gdje on govori o crnogorstvu - koliko se ja nešto sjećam, riječ je kod njega samo o srpstvu. Šta su sitne duše u stanju napraviti, to je čudo jedno!

Milojko

pre 18 godina

Monteniger, navedi mi, molim te, koji to igraci cine "bazu reprezentacije"? Glavna osovina tima je Šapic - Vujasinovic - Ikodinovic, crnogorski igraci su za sada samo vodonoše. I kakva je razlika u tome hoće li rezervni golman biti Kotoranin Radić ili Nišlija Kuljača?

Ionako će Novljani zaigrati za Srbiju. Bez brige :)

kotoranin

pre 18 godina

Krivokapicu, ovo je nefer chestitka! Medjutim, Crna Gora ide lagano svojim putem, a Radic, Janovic, Gojkovic, Zlokovic i Jokic ce igrati za crnogorsku reprezentaciju! Tu im valja prikljuchit neke potencijalne reprezentativce, poput Danilovica, Vukchevica, M.Janovica, Shcepanovica, Prlainovica...
To je ekipa koja se moze kvalifikovat za naredne OI!
Medjutim, dok god se igra zajedno i slavicemo zajedno, bez obzira shto dotichni komentarishe. I njegov Kotor je sinoc slavio!

SRBIN iz diaspore

pre 18 godina

"sa strane" sto se ti javljas za komentar.zna se kako su vasi prosli u polufinalu.srbi i crnogorci ne dozvolite vas pojedinci uzbudjuju poput tog krupnikovica koji ne zna ni da se igralo svetsko prvenstvo dok nije slucajno procitao u novinama .a kad bi ga pitali da nabroji igrace iz cg verovatno na spisak stavio i savicevica.propali politicar koristi ovo samo za sticanje politicki poena .oprobani recept.pozdrav svim istinskim ljubiteljima sporta iz diaspore

Sandokan-JF

pre 18 godina

Da se "dodam" na vlastiti prethodni komentar. Uopste nije sporno pravo bilo kog naroda da ide svojim putem ako to odluci, ali Crna Gora je I DALJE u zajednici sa Srbijom i zato ovoj "cestitki" Krivokapica nema mesta. Nije normalna cestittka! Sutra ako se budete osamostalili vi cestitajte jedni drugima na "cojstvu, junastvu" i ne znam cime jos. Da li ste primetili da su Tadic i Kostunica cestitali samo Srbima? Naravno niste, jer nisu. Ni Svetozar Marovic nije cestitao samo Crnogorcima vec celoj reprezentaciji. dakle, sledece godine sve Crnogorce MOLIM da zaokruze DA nezavisnosti i nosite ove vase odavde, jer NECEMO vise da vas finansiramo.

nenad _hn

pre 18 godina

e umalo da zaboravim: ipak nije krivokapic najgori vec komentator djurkovic koji je prenoseci tekme nase ekipe vise puta imao slicne izjave.u jednom trenutku je viknuo "ima nas ima, i tekako nas ima" isto govoreci krivokapicevim rijecnikom. uzas i katastrofa. valjda dodje do razdvajanja da im srbija ne bude alibi za sve njihove uzase koje nam priredjuju ovdje. i nije mi jasno zasto srbija trpi da ih ponizava crnogorka vlast. sto se oni ne odvoje pa da vidimo dje smo. da vidimo koliko imam "made in montenegro" proizvoda.

Stefan H-Novi

pre 18 godina

Ljudi nemam zivaca ni da citam ovih 50-setak komentara do sada.Ono sto vam mogu reci Crna-Gora nece da se odvoji vec to hoce pojedinci koji su jos nedugo na vlasti!Prema tome ako neki tamo kaze takvo nesto ne morate svi odmah da mislite "CRNA GORA hoce da se odvoji".To se SIGURNO nece desiti jer narod ne zeli to.Uvjeravam vas!Ne volim ni da cujem komentare Zvezda Srbija nikad Crna Gora?Pa ovdje ima masu delija a tek poneki Podgoricanin navija za Buducnost ili neki drugi tim.Prema tome,zivi bili pa vidjeli,neka Krivokapic i njemu slicni daju takve izjave i pokusavaju da nam upropaste slavlje.ali jedno znajte narod Crne Gore je nesto sasvim drugo i do odvajanja nece doci po cijenu zivota!Kako ga samo nije sramota da spominje VK Jadran,pa to su sve Srbi kao i sam Porobic jer je Herceg Novi jedan od najsrpskijih gradova C-Gore.Ni za Primorac nisam siguran da su sve zadrti Crnogorci.Prema tome braco Srbi ne dopustite da nam ova izjava upropasti slavlje jer smo mi ipak SVJETSKI SAMPIONI!!!!!!!!!!!

ANTIDUKLJANIN

pre 18 godina

GOSPODINE TO NECE ICI TAKO LAKO. DOK JE SRPSKOG NIKSICA NECEMO SE ODVAJATI TO SE PODRAZUMIJEVA.OVO JE SRAMOTA ZA SAV CRNOGORSKI NAROD!

zagrepčanin

pre 18 godina

Hrvati mogu sanjati titulu u timskim sportovima? Zar rukomet nije timski sport? Dva olimpijska i jedno svjetsko zlato u 8 godina i nije mala stvar zar ne?

HN

pre 18 godina

ovaj krivokapic i ljudi slicni njemu gledaju samo svoje interese ne razmisljajuci o mogucim posledicama. Srbi ne obazirite se na ovo jer ste uvjek dobrodosli u srpski HERCEG NOVI

Pg_Srbin

pre 18 godina

Kao stanovnik Crne Gore stidim se ove izjave, ali me ne pogadja jer je lik predsjednik stranke koja ima 1000 glasaca.
Zivjela SCG!!!!!!!!!!!

pametnjakovic

pre 18 godina

Ja ne vidim nijedan razlog zasto pored srpskih zastava ne bi bilo i crnogorskih kao sto ne vidim nijedan razlog da se ne cuju sa tribina povici CRNA GORA! CRNA GORA! kad SICG igra u Crnoj Gori a povici SRBIJA! SRBIJA! kad se igra u Srbiji, ukoliko nam je istinski stalo do zajednicke drzave. Politicari a i neki ovde koji se javljaju nemaju pojma kako ce se eventualno otcepljenje odraziti izmedju ostalog i na nas sport. Uzmimo na primer teniserku Anu Ivanovic, a ima sijaset takvih primera, koja je Crnogorka po poreklu ali je rodjena i zivi u Beogradu. Za koga ce ona sutra igrati ako se Crna Gora otcepi? Za bilo koga da se odluci ona ce postati izdajnik za onog drugog. U tom slucaju izbor neke trece drzave zvuci kao logicno resenje pa ce se njenim uspesima radovati neki drugi umesto nas.
Ovo se odnosi i na druge sportove. Nije to matematika tipa 1+1=2 vec tipa " 2 puta nista je nista sto znaci da crva nije ni bilo".
Pitanje je koliko ce Crnogoraca iz ove reprezentacije zaista igrati i za nezavisnu Crnu Goru? Drobnjak je recimo izjavio da ne bi mogao da igra za nezavisnu Crnu Goru jer ne bi mogao da pogleda u oci dojucerasnjim saigarcima iz reprenzentacije.
Razdvajanje je strasna i veoma bolna stvar.

djora zvezdas

pre 18 godina

@Stefan H-Novi
U potpunosti se slazem sa tobom.Medjutim,razumem i likove koji su ostavljali komentare.Verovatno su bili jos pod emocijama i mislim da oni znaju da Crna Gora nije Krivokapic!Imam dosta prijatelja u HN a imao sam kucu u Njivicama 15 godina(prodao je pre 2 godine),tako da znam kakvo je raspolozenje u HN-u i generalno u CG-i.Nadam se da ce razni 'Krivokapici' & co ubrzo otici i da cemo nastaviti da zivimo u miru

Dead Eye

pre 18 godina

Oni se jos nisu ni vratili a njihov uspeh je vec postao predmet prepucavanja ljudi koji uglavnom nemaju veze sa vaterpolom ,sportom ili kao Ranko Krivokapic sa zivotom. Ovi sa "strane" neka hasaju svoj kruh al kako vidim ostace bez njega isto onako kako su ostali bez bronze ,nas neka puste da slavimo...Danas mi smo tim iz snova Srbija i Crna Gora...

Meurglys

pre 18 godina

Ako narod u Crnoj Gori bude zeleo svoju drzavu, neka je sa srecom. I nemojte se tako olako paliti na izjave odredjene struje u Crnoj Gori i besniti zbog toga. Mnogo je Crnogoraca koji ne misle kao vladajuca partija. Zbog njih budite fer. A za sada, radujmo se zlatnoj medalji a referendum je tek sledece godine. Budimo ljudi, nije to tesko. Zivela SCG!!!!!!

bbb zagreb

pre 18 godina

Za Mikicu neznalicu

Za razliku od tebe ja pratim sport i sve rezultate SiCG. Ti o rezultatima Hrvatske nemaš blage veze i nemoj se sramotiti takvim glupostima. Hrvatska je u momčadskim sportovima imala slijedeće uspjehe u zadnjih deset godina:
-nogomet: treći u svijetu, peti u Europi i stalno smo na velikim natjecanjima. Gledaj utakmicu s Brazilom u Splitu za dva tjedna.
-tenis: ove godine smo u polufinalu Davis cupa i igramo s Rusijom kod kuće. Tenis prati cijeli svijet.
-rukomet: olimpijski pobjednici dva puta (Atlanta i Atena), svjetski prvaci, svjetski viceprvaci
-košarka (ovo nije u zadnjih 10, ali je u zadnjih 13 godina): drugi na olimpijadi u Barceloni, kada je jedini pravi dream team NBA lige bio prvi, brončane medalje s dva europska i jednog svjetskog prvenstva
-vaterpolo: medalje sa europskog, svjetskog prvenstva i olimpijade
Imamo i momčadske prvake Europe u muškom i ženskom rukometu i vaterpolu zadnjih desetak godina. O pojedinačnom sportu neću ni govoriti. Dragi moj Mikica molim te ne pokazuj više svoje neznanje. Ja isto ovako mogu nabrijiti i uspjehe vašeg sporta. Tko zna zna.
Ovo nije napisano da bi nekom prkosio nego samo za Mikicu neznalicu. Kao što smo mi jaki u sportu u odnosu na broj stanovnika (pa sila smo i u skijanju), tako ste i vi jaki i ponavljam da znam za sve vaše uspjehe u košarci, odbojci, vaterpolu, rukometu i dr.

Braca Mandusici Cikago

pre 18 godina

Gospodo Krivokapic prica u ime 3% gradjana koji su ga regularno glasali. Zato bez panike molicu uz moje razumijevanje prema vama. Zapamtite nije Krivokapic Crna Gora, ni Milo, ni Barovici, ni Micunovici, ni razni Miloji Drobnjaci itd. Crna Gora je narod koji ce uskoro da crkne od gladi ili da skloni ove ne birajuci sredstva.

Драган Нови Сад

pre 18 godina

Жалосно је све ово!
Поздрав Стефану, и свима у Херцег Новом!
Уједињено краљевство Србије и Црне горе

Balsa

pre 18 godina

Golmani: Sefik {izjavio da ce u slucaju razdvajanja igrati za CG, jer je u Jadranu postao igrac} i Radic, bekovi Jokic, Gojkovic, Nikola Janovic, Mladjan Janovic, Prlainovic, Paskovic, Danilovic, Mirko Vicevic {kapiten}, centri Zlokovic, Vukcevic, kao trinaestog igraca Porobic moze povesti svog sugradjanina i prijatelja Ranka Krivokapica, opet ce to biti ekipa za respekt.

Lale

pre 18 godina

Aha, jedva cekam da vidim tu crnu goru, molim vas idite sto pre ili pod hitno menjajte ime u Srbija jer ovako nema smisla vise! Uopste mi nije jasno zasto mi moramo da vas secamo u imenu?!? U stvari ko ste to vi crnogorci?

SRBIN

pre 18 godina

KO STA RADI ONI SAMO O ODCEPLENJU!!NARODU TREBA LEP ZIVOT A NE GLUPOSTI NA KOJE IX ISPALE POLITICARI.OVAJ KRIVOKAPIC JE CIST SRBIN NEGO JE COVEK MALO IZGUBLJEN U PROSTORU I VREMENU

Dejan

pre 18 godina

Pa neki ne mogu bez HR cak i u tekstu koja nema nikakve veze sa ovime (toliko o kompleksima). Sto se tice ove izjave, samo bi napomenuo jedno. Pogledajte komentare namjenjene tomu sto je SCG osvojila zlato. Gotovo pola komentara skandira otvoreno Srbija, Srbija, a gdje je u tome svemu Crna Gora ? Nisu je uopce spomenuli, tako da u neku ruku ova izjava i ima svoju svrhu.

Dennis CRO

pre 18 godina

Ljudi, koi ne znate!!!
Slovenia u bivsoj drzavi se je znala samo skiati i igrati hokei, a i u hokeu nisu bili dominantni,a bivsa juga je jednom samo jednom nastupila na svjetskom prvenstvu i kao domacina na ol igrama i oba puta se osramotila i bila zadnja, a pogledaj hokeasa slovenie "drugi put na svjetskom prvenstvu i uspjeli su da osvoe ligu za opstanak, sto znaci da su stalni ligasi bolji i blji! Hokeaski klubovi slovenie dominiraju u inter i centralnim evropskim i ec2!
U vaterpolu su bili nista, al i tu je najava da ce postati sila!
U rukometu su bili slabi, al sad uvjek u svim evropskim kupovima i zene i muski dolaze sa po dva kluba najmanje do 1/4, a svake godine i dignu par evropskih kupova!
Odbojka, bili su nista u bivsoj, al sad se zna da su top u evropi spokojom klubskom titulom ili 1/2!
U kosarci su bili slabi u bivsim zemljama pa cak nisu ni dominirali ni u drugoj zapadnoj sfrj ligi, mozda al odmah posle drugog svetskog rata kad je zvezda i slovenci sve dizali u svemu, zvezda diktaturom a slovenci ne pogoreli bili.... pogledaj sad fin kosarkaski son u klubskoj kosarci!
Nogomet: slovenci bili slabi u jugi, a sad imaju kao reprezentacia mnogo bolje rezultate od srbie, pa i cak su igrali LS!
Ragbi:bili nista a sad su najaci u centralnoj evropi!
Bejzbol: Evropski top!
Atletika:Pa bolji od srbie,bh, i nas zajedno!
Plivanje: Pravo dobri, Svjetska klasa!

BOSNA I HERCEGOVINA: BH je uvek bila slaba, jer potencial su kupili hrvati, srbi i slovenci a sad pogotovo jos kupljenju potenciala se pridruzila turska, nemacka i austria! Ali ljudi su digli cetiri titule prvaka evrope u sahu i masu trecih,drugih i do osmog mjesta i samo bh sah je odradio vise nego cijela bh sport za vrieme bivse juge + sjedeca odbojka a imaju i finu musku i zensku kosarku a klubski rukomet im nie gori od srbianskog!
Hrvatska: Janica kostelic, Ivanisevic, Vlasic,Braca janici pa ljudi kad je hrvatska imala bolje sportiste u pojedinacnim sportovima, pa tennis, olipiske i davids kupovi, pa juga to nikad nie imala!
Kosarka; cibona redovno u topu sesnaest u evropi i osvoila kao samostalna hrvatska eurolig-open- i to je ciboni titula kao prvaka evrope, pa zadar osvoio gyl i jos kad je silni makabi igrao! reprezentacia hrvatske je u slaboj formi a li ima ona svoja ucesca i to redovna i poneke medalje, a zenski tim je bolji od srpskog!Zenska klubska kosarka je bolja nego prie!
Waterpolo: Pa Zagreb Mladost i poslje ocjepljenja hara evropom i silnom ligom, a gdi je partizan, samo ne spominji te vojvodjane-becej-bec ili crnogorce, pa dubrovnik osvaja kupove i dominira u ls-evrope, pa primorje pa split, sto se tice klubskog vaterpola, jaci smo od italie i madjarske zaedno! a vi ste bili jaki kad ste imali hrvate u partizanu "Rudic i drugi"!
Odbojka: mnogo jaca klubska odbojka nego u bivsoj jugi,ali reprezentacia je tanka, mozda sto previse stranacaje u njoj! Dubrovcanke pokoravale evropu!
Rukomet:LS uvjek sa dva prestavnika i sto je osvojeno osvojeno je kao samostalni Zagreb je bio prvak evrope i pobjednik super kupa 3 puta i pet puta vice prvaka evrope i 1/2,1/4 ne broimo, pa metkovici!!!pa finala i polufinala u drugim kupovima, pa zenske, pa da ne nabrajam, bolji od vas tisucu puta, pa hrvatski dreem team, pa boze gospode!
Plivanje i Atletika nie nikad bila dobra a sad je solidna!
Nogomet: reprezentacia je dobra a klubski nie tako jak jer nasi klinci nestanu zbog love isto kao u vas!
Ljudi ne lupetaj te kad ne znate, mozda crna gora bljesne kao sliovenia i nitko nie napredovao kao slovenia u sportu od devedesetih, a ni makedonski rukomet nie za podcjene, a kosarku i nisu nikad ni imali a u nogometu se oslanja samo na vardara!
Komsie Srbi, pusti demokratiu tokom, bice bolje za vas i za druge, i igraj mo gyl pa u EU opet smo zaedno!

Gravedigger_PG

pre 18 godina

Krivokapic & Co se inace ponasaju kao da je vec bio referendum i kao da su oni pobijedili na njemu,a ovo je cisto jedan od mnogih propagandnih poteza. To je sve pocelo prosle godine kada je za Olimpijske Igre u Atini trebalo da se promijeni zastava (plavo-bijelo-crvena trobojka) . Tadasnja zastava republike Crne Gore (crveno-plavetno-bijela) i republike Srbije (crveno-plavo-bijela) je trebalo da se ukomponuju.Kako? Samo da se nadje nijansa izmedju “plavetne” i “plave” . Ali to nije odgovaralo vlasti u CG i odlucili su se da stave ovu “crvenu”,inace ratnu zastavu,da se ne bi imalo ista zajednicko sa Srbijom. To isto vazi za himnu sa posebno odabranim (njima odgovorajucim) stihovima,jezikom i crkvom. Znaci cista propaganda. Potrebno im je da promijene istoriju da bi dosli do zeljenjog cilja-privatne drzave. Usput sve sto je SRPSKO treba izbrisati i ukinuti. A sto se tice referenduma, ja ga cekam evo 4 godine da pokazemo koliko je nas za zajednicku drzavu. Oni svjesno odugovlace jer znaju da nemaju (sigurnu) vecinu. I zato traje i dalje ovo ispiranje mozga. U PAMET SE BRACO CRNOGORCI!!!
A sto se tice sportske strane treba reci da i sami sportisti iz CG znaju da jedino kroz zajednicku reprezentaciju mogu nesto napraviti.
Usput, cestitke za sve momke koji su pokazali kako se bori za svoju reprezenatciju. Posebno bih istakao cetverac(Sefik-Sapic-Vujasinovic-Ikodinovic).
A Dacha cemo ove godine da gledamo u njegovim najdrazim bojama: CRNO-BELIM!

POZDRAV SVIM SRBIMA SIROM PLANETE OD TOKIJA DO MILVOKIJA!!!

CRNOGORAC

pre 18 godina

Koliko gluposti na jednom mjestu ovo je strasno!Kako se ne sjetite moje Crne Gore kad igramo u finalu nego samo vicete "SRBIJA SRBIJA".Sve srpske zastave na tribinama,srpske pjesme...I pustite ove veliko srbe iz Crne Gore njih ima toliko da svi stanu pod jedan veci hrast.Crna Gora ce biti nezavisna i vi tu nista ne mozete uraditi.Ja volim Srbiju,za mene su srbi braca ali sam isto tako za nezavisnost.I ne vidim sto bi nas to razdvojilo.Postujmo i volimo jedni druge to je najvaznije a da li ce biti jedna ili dvije drzave to nek narod odluci.

Balsa

pre 18 godina

Lale,Crnogorci su juznoslovenski narod zapadnoslovenskog porijekla.Narod koji je veoma ponosan na svoju istoriju,na svoj gotovo hiljadugodisnji drzavotvorni kontinuitet.Narod koji je ponosan jer je imao cetiri velicanstvene dinatije.Narod koji je ponosan jer je imao stampariju u vrijeme otkrivanja americkog kontinenta.Narod koji je ponosan zbog toga sto je imao genijalne vladare koji su govorili nekoliko svjetskih jezika dok su njihovi savremenici u Srbiji ucili da pisu na svom maternjem jeziku.Narod koji je ponosan na Martinice,Kruse,Grahovac,Vuciji Do,na cinjenicu da je njihova drzava bila oaza slobode na porobljenom Balkanu.Dakle,jedan veliki narod{ne po broju},po malo lijen,sklon filozofiranju i hedonizmu.Uostalom,znate kakvi su Crnogorci,gro vasih vladara su Crnogorci,od Stefana Nemanje do Slobodana Milosevica,pardon,Borisa Tadica.Pozdrav

Aki

pre 18 godina

Drago mije da vidim da ima i CGoraca koji zele da budu u zajednickoj drzavi, ali kako se to na izborima ne vidi prosto nisam siguran da ce posle referenduma i dalje postojati SCG.

Moram samo da se osvrnem na izjavu Balse: Sefik ce igrati ya neyavisnu CG????????
Ti prijatelju mora da verujes u bajke. A vest si verovatno cuo ili od Djurkovica, ili od onog nesrecnog sudije sto hoce da rusi crkvu na Rumiji i hapsi popove.

To je kao kada bi ja sada bupnuo, da bi Valter Zenga ili Lotar Mateus, ili Taribo Vest igrali za SCG ili Srbiju jer su bili u Srbiji. Gluposti.

Aki

pre 18 godina

za bbb zagreb:

Evo prijatelju par pojasnjenja... Kao prvo skandiranje Srbija, se cuje na svakoj utakmici jer ne znam koji bi navijaci vikali puno ime. Isto kao kada bi Bosanci (a ne bosanohercegovci) vikali bosna i hercegovina a ne samo bosna.

I sami igraci SCG se pre svaki mec okupe oko Sefika pa svi viknu Srbija (tyo je verovatno onaj isti Sefik koji bi igrao za CG :)

sto se uspeha Hrvata u sportu tice, ja skidam kapu. Slazem se sa tobom da Srbija i Hrvatska imaju manje vise slicne uspehe, ali ne vidim kako bi CG sa svojih 650 000 stanovnika mogla da postigne makar slicne uspehe u bilo kom sportu. Ako pogledas sastave svih selekcija SCG sporta, pa i pojedinacne takmicare, mislim da ces videti da je procenat CGoraca u njima proporcijalan odnosu stanovnistav Srbije i CG (oko 10:1)

Gluposti tipa primera da je Ana Ivanovic crnogorka (inace devojcica rodjena u BG) su debilni, jer bi po toj logici ja bio Rus, jer je moj cukun cukun deda dosao iz Rusije, a mozda bih bio i Busman jer su manje vise Sloveni potekli iz Afrike!

Uz sve to od Beogradskih crnogoraca se ocekuje da igraju za CG, a nemaju ni pravo glasa da kazu da li zele CG ili SCG. Primer Drobnjaka je samo jedan u nizu.

Recimo mene zanima kako bi se postavio Simon Vukcevic u slucaju raspada SCG. Sve sto je ikada stekao i postigao, ucinio je u Partizanu i Beogradu. Ako sutra dodje do toga sto prizeljkuju politicari poput Krivokapica i Djukanovica, i njihovih sledbenika, on ce postati stranac u svojoj kuci, hteo ne hteo.

I na kraju - Nek ide ko hoce i gde hoce. Da je bilo rayumevanja politicara, svi bismo se mi razisli kao Cesi i Slovaci - mirno. Ni oni se bog zna kako ne vole, ali sukobi su izvegnuti. A kada za 20 godina svi budemo deo EU opet nece postojati granice medju nama, a ja cu se i tada kao i sada pitati zasto je onda toliko ljudi izginulo i zasto postoji tolika mrznja medju jako bliskim narodima...

sima

pre 18 godina

Ovo je preslo u politiku!Bilo bi steta rasturiti ovako jaku repku i napraviti dve prosecne koje ce se muciti i sa kubom!!!!!Ipak ovo je SKANDAL!Evo nerviram se vec nekoliko dana zbog ovoga-bruka!!!Sta je sa tim ljudima iz Crne gore!mnogo se oni duvaju.Treba se uciniti sve da se reprezentacije takmice zajedno

Balsa

pre 18 godina

Pred svaki mec reprezentacije cuje se uzvik momaka u bazenu CRNA GORA SRBIJA, budite na Tasu kroz desetak dana i imacete priliku to da cujete svojim usima. Bas kao sto sam ja svojim usima, nista Djurkovic, Dukljani, Tito, Krivokapic, cuo u NK na dodjeli za sportistu godine 2003. Denisa Sefika kako daje izjavu za koju ce reprezentaciju da brani u slucaju razdvajanja. Te godine je covjek dobio nagradu za sportistu godine CG, tacnije podijelio prvo mjesto sa bokserom Nikolom Sjeklocom. Sto se tice Simona Vukcevica on ce igrati za Srbiju bas kao sto je Robert Prosinecki igrao za SRJ.

kontra

pre 18 godina

Obicno izbjegavam pisati komentar na glupe izjave-bisere. Ali citajuci ove komentare...mozda izjava i nije bilo toliko glupa. Cinjenica je da se skoro uvijek samo skandira Srbija. Valjda je tu i Crna Gora.

delija_lj

pre 18 godina

Sve je to lepo hrvati,normalno da imate uspeha,ali vasa tri ekipna zlata su ipak malo za nasih 11.:))Zato samo trenirajte,a klubove dajmo na stranu,jer Makabi je prvak Evrope,a izraelska kosarka ni medju 15 u Evropi.

sladyanpetkovic

pre 18 godina

navijao sam za bojana krizaja i vasila ringova. obozavao sam fadilja vokrija i admira smajica i jos uvek ih postujem. o drazenu petrovicu necu trositi reci.
nisam sportista ali tesko da bih bio inspirisan sa nekoliko stotina navijaca i clanova rodbine....
ako lihtenstajn i san marino imaju pravo da budu zastupljeni u medjunarodnim sportskim organizacijama nemam nista protiv da to pravo ostvaruje i crna gora.
ali cemu vodi daljna fragmentacija_
pa ja na tiket vise ne stavljam zvezdu i partizana a kamoli da ce me zanimati derbi pljevlja -bar (bez zelje da omalovazavam)
ovde u banjaluci inace neobicno smo lojalni srbiji sto nije normalno ali je ljudski. nemam neki izbor!
respect
ps
gospodine krivokapicu ne ide se tako u evropu!

Sale

pre 18 godina

@bbb zagreb
jedan lep i korektan komentar, ima tu stvari za ispraviti ali lepo je komunicirati na ovakav nacin, narocito kada se neko potpise sa bbb. Inace zamolio bih te da ipak ne guras tenis u kolektivne sportove, koliko god to bio Davis cup. posebno postovanje za hrvatski rukometni tim.

@CRNOGORAC
razumem ja da je vrlo tesko pratiti utakmicu i identifikovati se sa svojom (jos uvek) zemljom gde se skandira samo Srbiji. Mada bi bilo bas tesko da se skandira celo ime, mnogo je dugo. A opet, verujem da bi se i skandiralo i Crnoj Gori vise da iz medija ne dolaze najcesce (barem nama u Srbiju) izjave kao Krivokapiceva. Sto se tice zastava, ni tu ne bi bio veliki problem da je ostala ona plavetna, ali uredu, to je vas izbor (moram priznati da mi je bio bas bezveze osecaj kada na Pesmi Evrovizije momci iz NoName-a odbijaju da uzmu u ruke prilikom nekog backstage snimanja ijednu zastavu sem crvene. A mislim da je pesma sjajna i najbolja i pored toga sto je bilo evidentno da bodovanje od strane CG zirija nije bilo korektno)
Inace, nadam se da ce narod odluciti kako hoce i daj Boze da referendum (ako ga bude) bude korektan pa nek vecina odluci. Moguce je da pobedi tvoja opcija, ali gledajuci sever CG, nisam bas siguran.
A o tome da smo braca i najblizi, pa to mora tako i da ostane, premda ja mislim da bi u Srbiji trebalo poceti voditi malo vise racuna onda o ljudima iz Srbije, naplacivati skolarinu,...

@Balsa
Dragi moj Balsa, pa skoro da je i Kolumbo Crnogorac. Mozda se nekada pricalo na pet jezika dok se u Srbiji ucio srpski, ali gde je onda Crna Gora zaostala posle. Zasto se jos gaji vredna tekovina krvne osvete, zasto se ne obnovi to znanje jezika? Ili ce mozda biti da je krivac za to los obrazovni sistem u Srbiji? I jos nesto, da li mislis da je OK da za razdvajanje od Srbije bude neki Montenegrin koji zivi u Beogradu, a koji posle odvajanja planira da ne seli u bolju samostalnu CG, nego da ostane u srpskom Beogradu. Mislim da je bolje da se takvi ne zrtvuju zbog nas, neka slobodno zive gde im bolje. Da li ti zivis dole u CG?

Izvinjenje svima sto b92.net/sport postade mesto za neke komentare koji nemaju veze sa sportom, ali povukla me tema.
Inace, uopste nije neverovatna mogucnost da ce i CG reprezentacija (ako) postizati dobre rezultate, mada mislim da o svetskim trofejima ne treba ni sanjati. A uz to, u mnogim sportovima u kojima nece postojati regionalne lige, igrace se crnogorske Premijer lige koje ce za 3 godine same sebe da ubiju nekvalitetom.
Pozdrav svima, samo mirno, sem sutra kada stizu sampioni!!!

zoran

pre 18 godina

odgovor za DENIS-CRO
Partizan je igrao LŠ u sezoni 2003/2004 i ove godine će
A što se tiče vaterpola kad ste nešto osvojili a o titulama Mladosti i Partizana da kažem da je Mladost pre rapada imala 4 kupa šampiona a Partizan 6 kupa šampiona ali je Mladost mislim osvojila još 3 ali u periodu kada su Srbiji bile uvedene sankcije

CRNOGORAC IZ USA

pre 18 godina

NECEMO MI JARANE IMATI PREMIER LIGU, NE KOPIRATI BH, MI CE MO DA IMAMO CG MAJOR 8, PA CETRNAEST KOLA, PA PARELELNO INTER LIGA, PA TITULE PRVAKA EVROPE, ONE NAM NE DOSTAJU I GODINAMA JE SAV KAJMAK KUPIO PARTIZAN I CRVENA ZVEZDA, A SAD CE MO MI KUPITI VAS KAJMAK, A VEC GA KUPE HRVATI I BOSANCI SU POCELI, NAJBOLJI SRPSKI SPORTISTI IDU U HRVATSKU...

blabla

pre 18 godina

Uspeli ste od jednog predivnog trenutka ,,PRVACI SVETA ,, da napravite gorak utisak, Evropa otvara granice samo jos Balkan stvara nove. Razmislite o tome

Sa strane

pre 18 godina

Što pljujete Crnogorce zbog želje da budu samostalni? Jel vi Srbi stvarno ne možete ništa napraviti sami? Reprezentaciju SCG prate srpske zastave, zašto ne navijate sa crnogorskim zastavama ako ste već tako demokratični? Dao Bog Crnogorcima da vas se više oslobode, kao što su se oslobodili svi ostali narodi koji su s vama dijelili kruh.

fica vankuver

pre 18 godina

Stavljanje ove vesti na sajt je samo raspirivanje diskusija i mislim da niste ni trebali da je objavite,pogotovo u trenutku velikog slavlja.Dok god budemo gledali ko je odakle i iz kog tima dotle ce nam ovako i biti.Ne vidim da se neko usrecio od bivsih republika odvajanjem.Sto se tice politicara oni su bili uvek dno drustva.
Pozdrav svima iz suncanog VANKUVERA .

sekimeki

pre 18 godina

Ja ovakvu izjavu ne bi dao ni u ludilu!Dobro,mozda su zaista ovi igraci svi poreklom Crnogorci,neki su sigurno iz Crne Gore,ali bez obzira na tu cinjenicu rad na stvaranju i pripremanju ekipe je bio zajednicki.Mislim da doticne persone iz politickog vrha Crne gore boli cinjenica da svi strani komentatori ukljucujucu i Italijane (sto doticne najvise boli) govore samo Serbico sqadra a ne Montenegro.Uvek se setim one price Laneta Gutovica o Mihalju Kertezu kad trazi da mu zlatna ribica podari Srbsko poreklo...cini mi se da ovi zele Italijansko ili u najmanju ruku onih zapadnih im :)))))))))

Bankar Toronto

pre 18 godina

Cijeli dan cu se smijati ovoj cestitki. Kakva sitnosopstvenicka dusica. Pa cutanje je zlato. Bolje cutati i biti smatran ... nego progovoriti i otkloniti svaku sumlju.
Zbog svog Crnogorskog porijekla stidim se ove izjave. Ovaj mi pokvari dan,...

Pedja, Banja Luka

pre 18 godina

Cuj reprezentaciju Crne Gore. Povraca mi se na ove izjave CG politicara koji po svaku cijenu hoce svoju drzavu. Ako se, ne daj boze, SCG raspradne o buducim zlatima i Srbija i CG mogu samo sanjati. Cetvrtfinale ce im biti krajnji domet. Naravno, nacionalistima s obe strane to nije ni bitno. Vazno je da imaju svoje parce zemlje na kome ce vladati, a sta ce to donijeti...

Dusan

pre 18 godina

Aha... nastavice sigurno :)))) Sa kojim igracima? Crnogorci, srecan vam put, i spremite se na post sto se sporta tice, kad se odvojite...

Mikica

pre 18 godina

Nije izdrzao nego je morao da zloupotrebi momenat velikog slavlja da laprda. I hrvati su mislili da mogu sami... ali je kratko trajalo... Sada mogu samo da sanjaju titule u bilo kom timskom sportu i verovatno nikada nista vise ni nece osvojiti. Kako bi (ce?) tek biti Crnoj Gori?

Orbital

pre 18 godina

Bio sam juce na finalu u Montrealu. Fenomenalna atmosfera, plavi momci su odigrali neverovatnu utakmicu... Momci koji su juce predstavljali nasu reprezentaciju su srusili najjacu silu u vaterpolu i na tome mozemo svi da im se zahvaljujemo. Danas ustanem i malo da vidim sta se pise po web sajtovima i onda naletim na ovakav clanak. Jednostavno me razocaravaju ovakvi ljudi i ne znam sta da kazem... Politika je K___a, i kada ti politicari krenu da izjavljuju svoje misljenje... jednostavno tuzno, tragicno i ujedno smesno. Ti momci su igrali za sebe, drzavu i svoj narod i svaka im cast juce na prelepoj igri i ponosu. Ovakve izjave samo umanjuju sta je juce ucinjeno!

Срки од Футога

pre 18 godina

О ситне ли душе. И рвати су мислили исто пре 15 година, али... Па ни Рудић, ни Поробић, ни Кампања им неће помоћи. То што некима фали за злато међу ногама се чува. Само нека политичари пуцају празним пушкама.

`ајд живели...

Matej Levi, Nikšić

pre 18 godina

Da hoće, u to sam siguran. Sjećam se jedne izjave od ''uvaženog'' crnogorskog ekonomiste, prije par godina, da će Crna Gora da živi od sporta. Uostalom, to su već pokazali mladi crnogorski stonoteniseri na takmičenju, nedavno u Češkoj ili Slovačkoj, ne znam tačno. Nijesu osvojili ni set.
Matej Levi, Nikšić

Делија из Републике Српске

pre 18 godina

Е Кривокапићу како те није срамота, па шта ви хоћете, хоћете да се одцјепите као Хрвати и остали. Па зар заборављате да смо ми један народ и камо среће да и ми се можемо прикључити па да сви Срби коначно буду у једној и то српској држави а ви хоћете самосталност. А вјерујем и да они који су из Црне Горе а играју за репрезентацију па и сам Поробић, прије ће да играју за Србију, јер са Србијом су све и освојили. А било би тужно и срамотно да се доскорашњи саиграчи који су кроз свашта прошли заједно, играју једни против дугих. Мислим да они то не би могли.

Banja Luka Sirotinja

pre 18 godina

Ovo je stvarno sramota ne znam kako su igraci reagovali na ovu cestitku ali mislim da je treba osuditi i kada ce taj referendum da vidimo ko smo i sta smo ,,ako se CG odvoji dajte da se Republika Srpska spoji sa SRBIJOM,,

Kengur

pre 18 godina

Kakav lik. A da li bi bilo toga Krivokapicu da nema Sefika, Trbojevica, Sapica, Udovicica, Vujasinovica, Ikodinovica, Nikica, Savica.... smesno

GRO_OFF

pre 18 godina

E zbog ovakvih ljudi kao sto je "Krivokapic"mi se smuci zivot,funkcioner i ovako bezobrazan,znaci nijedan uspeh nase reprezentacije nemoze da prodje bez nekih ruznih komentara i pricama o odvajanju,i ti si mi neki funkcioner trazis nezavisnost preko nase repke,mesto da spajate ljude ti i takvi slicni tebi ste nam i rasturili drzavu,treba da te je sramota.

Tihomir

pre 18 godina

A sta bi ti falilo crni Krivokapicu da ostane i dalje Srbija i Crna Gora..Ljudi su razumjeli sta se krije iz tvoga komentara..

mia

pre 18 godina

STVARNO NE ZNAM KO BI VAM IGRAO ZA TU REPREZENTACIJU, POLA OVIH IGRACA KOJE SPOMINJETE DA SU IZ CRNE GORE, IZ CRNE GORE JESU AL SU SRBI NAJVECI, KAO I SVI MI OSTALI. POZDRAV IZ CG

monteniger

pre 18 godina

Krivokapić je očigledno iznerviran činjenicom da većina srpskih medija ističe samo Srbiju i Srbe kao osvajače zlata, a Crnogorce niko niti ne pominje, mada oni čine bazu ove reprezentacije. Uvjeren sam da će samostalna CG nastaviti sa dobrim rezultatima u vaterpolu.

Milan

pre 18 godina

Koliko ima crnogoraca u ovoj reprezentaciji?

Po mojoj racunici pet (Gojkovic, Zlokovic, Janovic, Radic (valjda) i selektor Porobic!

NESA

pre 18 godina

nasi vatrepolisto okupese oko sefika i svi u glas kazu SRBIJA pre pocetka utakmice e to je krivo krivokapicu i jos moze da sanja o tome i da umre od muke

Aki

pre 18 godina

Nekultura i primitivizam pojedinih "drzavnika" Crne Gore je prosto fascinantan. CG se vec ponasa kao nezavisna drzava (na granicnom prelazu ka Hrvatskoj recimo pise republika CG, i stoji CG zastva, a ne SCG) i ja stvarno ne razumem zasto savezna Vlada ne reaguje na sve to. Ovo vise nema veze sa sportom ovo je toliko ljigavo i gadno da je mene sramota ovo da citam.

Covece pa Crnogorci imaju sportista koji igraju za reprezentacije (bilo koji sport) taman toliko da sklope prvu petorku... Ovde ne mislim na Crnogorce iz Srbije, ali njih i ovako "drzava CG" ne priznaje.

Svaka cast svakom crnogorskom sportisti koji igra za SCG, ali ja cu od danas da navijam iskljucivo za Srbiju. A ako krenemo da racunamo koliko je Crnogoraca bilo u ovoj ekipi plavih vaterpolista, mislim da slobodno mogu da kazem da je Srbija osvojila zlato u Montrealu...

Bruka i sramota!

Shadow_PG

pre 18 godina

Steta sto bi zbog velikog broja psovki moj komentar bio izbrisan...
Ovakve izjave me jako nerviraju....dobro je ostao sam smiren...

Aki

pre 18 godina

Je li Montenigeru, a koji su to Crnogorci okosnica reprezentacije? Sefik? Sapic? Vanja Udovicic? Nikic? Vlada Vujasinovic? Dacca Ikodinovic? Covece pa nisu oni Crnogorci ako odigraju sezonu ili dve u Jadranu...

A inace i ja vam zelim puno srece u svim sportovima, mada mi se cini da ce ubuduce kvalifikacije i pretkvalifikacije za razna SP i EP za vas biti ravna finalima istih takmicenja... ccc...
I opet - bruka i sramota!

Don Quijote

pre 18 godina

Necu reci nista da ne bih neumerenom recju uvredio nekoga od moje brace Crnogoraca i mojih sestara Crnogorki. Evo gutam ovi knedlu (koja mi zastaje u grlu) ali necu reci nista. Samo Vas ko Boga molim braco moja draga, da sto pre organizujete taj referendum, pa ili idite za Krivokapicem i njegovima ako to zelite (u vecini), ili ih bacajte na smece, posto se ovo vise ne moze slusati, citati i gledati, a da se covek ne ispovraca.
A nasim plavim ajkulama sve cestitke!

zoki

pre 18 godina

E svašta ljudi moji,

pa čitajte Njegoša i recite mi gdje on govori o crnogorstvu - koliko se ja nešto sjećam, riječ je kod njega samo o srpstvu. Šta su sitne duše u stanju napraviti, to je čudo jedno!

Milojko

pre 18 godina

Monteniger, navedi mi, molim te, koji to igraci cine "bazu reprezentacije"? Glavna osovina tima je Šapic - Vujasinovic - Ikodinovic, crnogorski igraci su za sada samo vodonoše. I kakva je razlika u tome hoće li rezervni golman biti Kotoranin Radić ili Nišlija Kuljača?

Ionako će Novljani zaigrati za Srbiju. Bez brige :)

kotoranin

pre 18 godina

Krivokapicu, ovo je nefer chestitka! Medjutim, Crna Gora ide lagano svojim putem, a Radic, Janovic, Gojkovic, Zlokovic i Jokic ce igrati za crnogorsku reprezentaciju! Tu im valja prikljuchit neke potencijalne reprezentativce, poput Danilovica, Vukchevica, M.Janovica, Shcepanovica, Prlainovica...
To je ekipa koja se moze kvalifikovat za naredne OI!
Medjutim, dok god se igra zajedno i slavicemo zajedno, bez obzira shto dotichni komentarishe. I njegov Kotor je sinoc slavio!

SRBIN iz diaspore

pre 18 godina

"sa strane" sto se ti javljas za komentar.zna se kako su vasi prosli u polufinalu.srbi i crnogorci ne dozvolite vas pojedinci uzbudjuju poput tog krupnikovica koji ne zna ni da se igralo svetsko prvenstvo dok nije slucajno procitao u novinama .a kad bi ga pitali da nabroji igrace iz cg verovatno na spisak stavio i savicevica.propali politicar koristi ovo samo za sticanje politicki poena .oprobani recept.pozdrav svim istinskim ljubiteljima sporta iz diaspore

Sandokan-JF

pre 18 godina

Da se "dodam" na vlastiti prethodni komentar. Uopste nije sporno pravo bilo kog naroda da ide svojim putem ako to odluci, ali Crna Gora je I DALJE u zajednici sa Srbijom i zato ovoj "cestitki" Krivokapica nema mesta. Nije normalna cestittka! Sutra ako se budete osamostalili vi cestitajte jedni drugima na "cojstvu, junastvu" i ne znam cime jos. Da li ste primetili da su Tadic i Kostunica cestitali samo Srbima? Naravno niste, jer nisu. Ni Svetozar Marovic nije cestitao samo Crnogorcima vec celoj reprezentaciji. dakle, sledece godine sve Crnogorce MOLIM da zaokruze DA nezavisnosti i nosite ove vase odavde, jer NECEMO vise da vas finansiramo.

nenad _hn

pre 18 godina

e umalo da zaboravim: ipak nije krivokapic najgori vec komentator djurkovic koji je prenoseci tekme nase ekipe vise puta imao slicne izjave.u jednom trenutku je viknuo "ima nas ima, i tekako nas ima" isto govoreci krivokapicevim rijecnikom. uzas i katastrofa. valjda dodje do razdvajanja da im srbija ne bude alibi za sve njihove uzase koje nam priredjuju ovdje. i nije mi jasno zasto srbija trpi da ih ponizava crnogorka vlast. sto se oni ne odvoje pa da vidimo dje smo. da vidimo koliko imam "made in montenegro" proizvoda.

Stefan H-Novi

pre 18 godina

Ljudi nemam zivaca ni da citam ovih 50-setak komentara do sada.Ono sto vam mogu reci Crna-Gora nece da se odvoji vec to hoce pojedinci koji su jos nedugo na vlasti!Prema tome ako neki tamo kaze takvo nesto ne morate svi odmah da mislite "CRNA GORA hoce da se odvoji".To se SIGURNO nece desiti jer narod ne zeli to.Uvjeravam vas!Ne volim ni da cujem komentare Zvezda Srbija nikad Crna Gora?Pa ovdje ima masu delija a tek poneki Podgoricanin navija za Buducnost ili neki drugi tim.Prema tome,zivi bili pa vidjeli,neka Krivokapic i njemu slicni daju takve izjave i pokusavaju da nam upropaste slavlje.ali jedno znajte narod Crne Gore je nesto sasvim drugo i do odvajanja nece doci po cijenu zivota!Kako ga samo nije sramota da spominje VK Jadran,pa to su sve Srbi kao i sam Porobic jer je Herceg Novi jedan od najsrpskijih gradova C-Gore.Ni za Primorac nisam siguran da su sve zadrti Crnogorci.Prema tome braco Srbi ne dopustite da nam ova izjava upropasti slavlje jer smo mi ipak SVJETSKI SAMPIONI!!!!!!!!!!!

ANTIDUKLJANIN

pre 18 godina

GOSPODINE TO NECE ICI TAKO LAKO. DOK JE SRPSKOG NIKSICA NECEMO SE ODVAJATI TO SE PODRAZUMIJEVA.OVO JE SRAMOTA ZA SAV CRNOGORSKI NAROD!

zagrepčanin

pre 18 godina

Hrvati mogu sanjati titulu u timskim sportovima? Zar rukomet nije timski sport? Dva olimpijska i jedno svjetsko zlato u 8 godina i nije mala stvar zar ne?

HN

pre 18 godina

ovaj krivokapic i ljudi slicni njemu gledaju samo svoje interese ne razmisljajuci o mogucim posledicama. Srbi ne obazirite se na ovo jer ste uvjek dobrodosli u srpski HERCEG NOVI

Pg_Srbin

pre 18 godina

Kao stanovnik Crne Gore stidim se ove izjave, ali me ne pogadja jer je lik predsjednik stranke koja ima 1000 glasaca.
Zivjela SCG!!!!!!!!!!!

pametnjakovic

pre 18 godina

Ja ne vidim nijedan razlog zasto pored srpskih zastava ne bi bilo i crnogorskih kao sto ne vidim nijedan razlog da se ne cuju sa tribina povici CRNA GORA! CRNA GORA! kad SICG igra u Crnoj Gori a povici SRBIJA! SRBIJA! kad se igra u Srbiji, ukoliko nam je istinski stalo do zajednicke drzave. Politicari a i neki ovde koji se javljaju nemaju pojma kako ce se eventualno otcepljenje odraziti izmedju ostalog i na nas sport. Uzmimo na primer teniserku Anu Ivanovic, a ima sijaset takvih primera, koja je Crnogorka po poreklu ali je rodjena i zivi u Beogradu. Za koga ce ona sutra igrati ako se Crna Gora otcepi? Za bilo koga da se odluci ona ce postati izdajnik za onog drugog. U tom slucaju izbor neke trece drzave zvuci kao logicno resenje pa ce se njenim uspesima radovati neki drugi umesto nas.
Ovo se odnosi i na druge sportove. Nije to matematika tipa 1+1=2 vec tipa " 2 puta nista je nista sto znaci da crva nije ni bilo".
Pitanje je koliko ce Crnogoraca iz ove reprezentacije zaista igrati i za nezavisnu Crnu Goru? Drobnjak je recimo izjavio da ne bi mogao da igra za nezavisnu Crnu Goru jer ne bi mogao da pogleda u oci dojucerasnjim saigarcima iz reprenzentacije.
Razdvajanje je strasna i veoma bolna stvar.

djora zvezdas

pre 18 godina

@Stefan H-Novi
U potpunosti se slazem sa tobom.Medjutim,razumem i likove koji su ostavljali komentare.Verovatno su bili jos pod emocijama i mislim da oni znaju da Crna Gora nije Krivokapic!Imam dosta prijatelja u HN a imao sam kucu u Njivicama 15 godina(prodao je pre 2 godine),tako da znam kakvo je raspolozenje u HN-u i generalno u CG-i.Nadam se da ce razni 'Krivokapici' & co ubrzo otici i da cemo nastaviti da zivimo u miru

Dead Eye

pre 18 godina

Oni se jos nisu ni vratili a njihov uspeh je vec postao predmet prepucavanja ljudi koji uglavnom nemaju veze sa vaterpolom ,sportom ili kao Ranko Krivokapic sa zivotom. Ovi sa "strane" neka hasaju svoj kruh al kako vidim ostace bez njega isto onako kako su ostali bez bronze ,nas neka puste da slavimo...Danas mi smo tim iz snova Srbija i Crna Gora...

Meurglys

pre 18 godina

Ako narod u Crnoj Gori bude zeleo svoju drzavu, neka je sa srecom. I nemojte se tako olako paliti na izjave odredjene struje u Crnoj Gori i besniti zbog toga. Mnogo je Crnogoraca koji ne misle kao vladajuca partija. Zbog njih budite fer. A za sada, radujmo se zlatnoj medalji a referendum je tek sledece godine. Budimo ljudi, nije to tesko. Zivela SCG!!!!!!

bbb zagreb

pre 18 godina

Za Mikicu neznalicu

Za razliku od tebe ja pratim sport i sve rezultate SiCG. Ti o rezultatima Hrvatske nemaš blage veze i nemoj se sramotiti takvim glupostima. Hrvatska je u momčadskim sportovima imala slijedeće uspjehe u zadnjih deset godina:
-nogomet: treći u svijetu, peti u Europi i stalno smo na velikim natjecanjima. Gledaj utakmicu s Brazilom u Splitu za dva tjedna.
-tenis: ove godine smo u polufinalu Davis cupa i igramo s Rusijom kod kuće. Tenis prati cijeli svijet.
-rukomet: olimpijski pobjednici dva puta (Atlanta i Atena), svjetski prvaci, svjetski viceprvaci
-košarka (ovo nije u zadnjih 10, ali je u zadnjih 13 godina): drugi na olimpijadi u Barceloni, kada je jedini pravi dream team NBA lige bio prvi, brončane medalje s dva europska i jednog svjetskog prvenstva
-vaterpolo: medalje sa europskog, svjetskog prvenstva i olimpijade
Imamo i momčadske prvake Europe u muškom i ženskom rukometu i vaterpolu zadnjih desetak godina. O pojedinačnom sportu neću ni govoriti. Dragi moj Mikica molim te ne pokazuj više svoje neznanje. Ja isto ovako mogu nabrijiti i uspjehe vašeg sporta. Tko zna zna.
Ovo nije napisano da bi nekom prkosio nego samo za Mikicu neznalicu. Kao što smo mi jaki u sportu u odnosu na broj stanovnika (pa sila smo i u skijanju), tako ste i vi jaki i ponavljam da znam za sve vaše uspjehe u košarci, odbojci, vaterpolu, rukometu i dr.

Braca Mandusici Cikago

pre 18 godina

Gospodo Krivokapic prica u ime 3% gradjana koji su ga regularno glasali. Zato bez panike molicu uz moje razumijevanje prema vama. Zapamtite nije Krivokapic Crna Gora, ni Milo, ni Barovici, ni Micunovici, ni razni Miloji Drobnjaci itd. Crna Gora je narod koji ce uskoro da crkne od gladi ili da skloni ove ne birajuci sredstva.

Драган Нови Сад

pre 18 godina

Жалосно је све ово!
Поздрав Стефану, и свима у Херцег Новом!
Уједињено краљевство Србије и Црне горе

Balsa

pre 18 godina

Golmani: Sefik {izjavio da ce u slucaju razdvajanja igrati za CG, jer je u Jadranu postao igrac} i Radic, bekovi Jokic, Gojkovic, Nikola Janovic, Mladjan Janovic, Prlainovic, Paskovic, Danilovic, Mirko Vicevic {kapiten}, centri Zlokovic, Vukcevic, kao trinaestog igraca Porobic moze povesti svog sugradjanina i prijatelja Ranka Krivokapica, opet ce to biti ekipa za respekt.

Lale

pre 18 godina

Aha, jedva cekam da vidim tu crnu goru, molim vas idite sto pre ili pod hitno menjajte ime u Srbija jer ovako nema smisla vise! Uopste mi nije jasno zasto mi moramo da vas secamo u imenu?!? U stvari ko ste to vi crnogorci?

SRBIN

pre 18 godina

KO STA RADI ONI SAMO O ODCEPLENJU!!NARODU TREBA LEP ZIVOT A NE GLUPOSTI NA KOJE IX ISPALE POLITICARI.OVAJ KRIVOKAPIC JE CIST SRBIN NEGO JE COVEK MALO IZGUBLJEN U PROSTORU I VREMENU

Dejan

pre 18 godina

Pa neki ne mogu bez HR cak i u tekstu koja nema nikakve veze sa ovime (toliko o kompleksima). Sto se tice ove izjave, samo bi napomenuo jedno. Pogledajte komentare namjenjene tomu sto je SCG osvojila zlato. Gotovo pola komentara skandira otvoreno Srbija, Srbija, a gdje je u tome svemu Crna Gora ? Nisu je uopce spomenuli, tako da u neku ruku ova izjava i ima svoju svrhu.

Dennis CRO

pre 18 godina

Ljudi, koi ne znate!!!
Slovenia u bivsoj drzavi se je znala samo skiati i igrati hokei, a i u hokeu nisu bili dominantni,a bivsa juga je jednom samo jednom nastupila na svjetskom prvenstvu i kao domacina na ol igrama i oba puta se osramotila i bila zadnja, a pogledaj hokeasa slovenie "drugi put na svjetskom prvenstvu i uspjeli su da osvoe ligu za opstanak, sto znaci da su stalni ligasi bolji i blji! Hokeaski klubovi slovenie dominiraju u inter i centralnim evropskim i ec2!
U vaterpolu su bili nista, al i tu je najava da ce postati sila!
U rukometu su bili slabi, al sad uvjek u svim evropskim kupovima i zene i muski dolaze sa po dva kluba najmanje do 1/4, a svake godine i dignu par evropskih kupova!
Odbojka, bili su nista u bivsoj, al sad se zna da su top u evropi spokojom klubskom titulom ili 1/2!
U kosarci su bili slabi u bivsim zemljama pa cak nisu ni dominirali ni u drugoj zapadnoj sfrj ligi, mozda al odmah posle drugog svetskog rata kad je zvezda i slovenci sve dizali u svemu, zvezda diktaturom a slovenci ne pogoreli bili.... pogledaj sad fin kosarkaski son u klubskoj kosarci!
Nogomet: slovenci bili slabi u jugi, a sad imaju kao reprezentacia mnogo bolje rezultate od srbie, pa i cak su igrali LS!
Ragbi:bili nista a sad su najaci u centralnoj evropi!
Bejzbol: Evropski top!
Atletika:Pa bolji od srbie,bh, i nas zajedno!
Plivanje: Pravo dobri, Svjetska klasa!

BOSNA I HERCEGOVINA: BH je uvek bila slaba, jer potencial su kupili hrvati, srbi i slovenci a sad pogotovo jos kupljenju potenciala se pridruzila turska, nemacka i austria! Ali ljudi su digli cetiri titule prvaka evrope u sahu i masu trecih,drugih i do osmog mjesta i samo bh sah je odradio vise nego cijela bh sport za vrieme bivse juge + sjedeca odbojka a imaju i finu musku i zensku kosarku a klubski rukomet im nie gori od srbianskog!
Hrvatska: Janica kostelic, Ivanisevic, Vlasic,Braca janici pa ljudi kad je hrvatska imala bolje sportiste u pojedinacnim sportovima, pa tennis, olipiske i davids kupovi, pa juga to nikad nie imala!
Kosarka; cibona redovno u topu sesnaest u evropi i osvoila kao samostalna hrvatska eurolig-open- i to je ciboni titula kao prvaka evrope, pa zadar osvoio gyl i jos kad je silni makabi igrao! reprezentacia hrvatske je u slaboj formi a li ima ona svoja ucesca i to redovna i poneke medalje, a zenski tim je bolji od srpskog!Zenska klubska kosarka je bolja nego prie!
Waterpolo: Pa Zagreb Mladost i poslje ocjepljenja hara evropom i silnom ligom, a gdi je partizan, samo ne spominji te vojvodjane-becej-bec ili crnogorce, pa dubrovnik osvaja kupove i dominira u ls-evrope, pa primorje pa split, sto se tice klubskog vaterpola, jaci smo od italie i madjarske zaedno! a vi ste bili jaki kad ste imali hrvate u partizanu "Rudic i drugi"!
Odbojka: mnogo jaca klubska odbojka nego u bivsoj jugi,ali reprezentacia je tanka, mozda sto previse stranacaje u njoj! Dubrovcanke pokoravale evropu!
Rukomet:LS uvjek sa dva prestavnika i sto je osvojeno osvojeno je kao samostalni Zagreb je bio prvak evrope i pobjednik super kupa 3 puta i pet puta vice prvaka evrope i 1/2,1/4 ne broimo, pa metkovici!!!pa finala i polufinala u drugim kupovima, pa zenske, pa da ne nabrajam, bolji od vas tisucu puta, pa hrvatski dreem team, pa boze gospode!
Plivanje i Atletika nie nikad bila dobra a sad je solidna!
Nogomet: reprezentacia je dobra a klubski nie tako jak jer nasi klinci nestanu zbog love isto kao u vas!
Ljudi ne lupetaj te kad ne znate, mozda crna gora bljesne kao sliovenia i nitko nie napredovao kao slovenia u sportu od devedesetih, a ni makedonski rukomet nie za podcjene, a kosarku i nisu nikad ni imali a u nogometu se oslanja samo na vardara!
Komsie Srbi, pusti demokratiu tokom, bice bolje za vas i za druge, i igraj mo gyl pa u EU opet smo zaedno!

Gravedigger_PG

pre 18 godina

Krivokapic & Co se inace ponasaju kao da je vec bio referendum i kao da su oni pobijedili na njemu,a ovo je cisto jedan od mnogih propagandnih poteza. To je sve pocelo prosle godine kada je za Olimpijske Igre u Atini trebalo da se promijeni zastava (plavo-bijelo-crvena trobojka) . Tadasnja zastava republike Crne Gore (crveno-plavetno-bijela) i republike Srbije (crveno-plavo-bijela) je trebalo da se ukomponuju.Kako? Samo da se nadje nijansa izmedju “plavetne” i “plave” . Ali to nije odgovaralo vlasti u CG i odlucili su se da stave ovu “crvenu”,inace ratnu zastavu,da se ne bi imalo ista zajednicko sa Srbijom. To isto vazi za himnu sa posebno odabranim (njima odgovorajucim) stihovima,jezikom i crkvom. Znaci cista propaganda. Potrebno im je da promijene istoriju da bi dosli do zeljenjog cilja-privatne drzave. Usput sve sto je SRPSKO treba izbrisati i ukinuti. A sto se tice referenduma, ja ga cekam evo 4 godine da pokazemo koliko je nas za zajednicku drzavu. Oni svjesno odugovlace jer znaju da nemaju (sigurnu) vecinu. I zato traje i dalje ovo ispiranje mozga. U PAMET SE BRACO CRNOGORCI!!!
A sto se tice sportske strane treba reci da i sami sportisti iz CG znaju da jedino kroz zajednicku reprezentaciju mogu nesto napraviti.
Usput, cestitke za sve momke koji su pokazali kako se bori za svoju reprezenatciju. Posebno bih istakao cetverac(Sefik-Sapic-Vujasinovic-Ikodinovic).
A Dacha cemo ove godine da gledamo u njegovim najdrazim bojama: CRNO-BELIM!

POZDRAV SVIM SRBIMA SIROM PLANETE OD TOKIJA DO MILVOKIJA!!!

CRNOGORAC

pre 18 godina

Koliko gluposti na jednom mjestu ovo je strasno!Kako se ne sjetite moje Crne Gore kad igramo u finalu nego samo vicete "SRBIJA SRBIJA".Sve srpske zastave na tribinama,srpske pjesme...I pustite ove veliko srbe iz Crne Gore njih ima toliko da svi stanu pod jedan veci hrast.Crna Gora ce biti nezavisna i vi tu nista ne mozete uraditi.Ja volim Srbiju,za mene su srbi braca ali sam isto tako za nezavisnost.I ne vidim sto bi nas to razdvojilo.Postujmo i volimo jedni druge to je najvaznije a da li ce biti jedna ili dvije drzave to nek narod odluci.

Balsa

pre 18 godina

Lale,Crnogorci su juznoslovenski narod zapadnoslovenskog porijekla.Narod koji je veoma ponosan na svoju istoriju,na svoj gotovo hiljadugodisnji drzavotvorni kontinuitet.Narod koji je ponosan jer je imao cetiri velicanstvene dinatije.Narod koji je ponosan jer je imao stampariju u vrijeme otkrivanja americkog kontinenta.Narod koji je ponosan zbog toga sto je imao genijalne vladare koji su govorili nekoliko svjetskih jezika dok su njihovi savremenici u Srbiji ucili da pisu na svom maternjem jeziku.Narod koji je ponosan na Martinice,Kruse,Grahovac,Vuciji Do,na cinjenicu da je njihova drzava bila oaza slobode na porobljenom Balkanu.Dakle,jedan veliki narod{ne po broju},po malo lijen,sklon filozofiranju i hedonizmu.Uostalom,znate kakvi su Crnogorci,gro vasih vladara su Crnogorci,od Stefana Nemanje do Slobodana Milosevica,pardon,Borisa Tadica.Pozdrav

Aki

pre 18 godina

Drago mije da vidim da ima i CGoraca koji zele da budu u zajednickoj drzavi, ali kako se to na izborima ne vidi prosto nisam siguran da ce posle referenduma i dalje postojati SCG.

Moram samo da se osvrnem na izjavu Balse: Sefik ce igrati ya neyavisnu CG????????
Ti prijatelju mora da verujes u bajke. A vest si verovatno cuo ili od Djurkovica, ili od onog nesrecnog sudije sto hoce da rusi crkvu na Rumiji i hapsi popove.

To je kao kada bi ja sada bupnuo, da bi Valter Zenga ili Lotar Mateus, ili Taribo Vest igrali za SCG ili Srbiju jer su bili u Srbiji. Gluposti.

Aki

pre 18 godina

za bbb zagreb:

Evo prijatelju par pojasnjenja... Kao prvo skandiranje Srbija, se cuje na svakoj utakmici jer ne znam koji bi navijaci vikali puno ime. Isto kao kada bi Bosanci (a ne bosanohercegovci) vikali bosna i hercegovina a ne samo bosna.

I sami igraci SCG se pre svaki mec okupe oko Sefika pa svi viknu Srbija (tyo je verovatno onaj isti Sefik koji bi igrao za CG :)

sto se uspeha Hrvata u sportu tice, ja skidam kapu. Slazem se sa tobom da Srbija i Hrvatska imaju manje vise slicne uspehe, ali ne vidim kako bi CG sa svojih 650 000 stanovnika mogla da postigne makar slicne uspehe u bilo kom sportu. Ako pogledas sastave svih selekcija SCG sporta, pa i pojedinacne takmicare, mislim da ces videti da je procenat CGoraca u njima proporcijalan odnosu stanovnistav Srbije i CG (oko 10:1)

Gluposti tipa primera da je Ana Ivanovic crnogorka (inace devojcica rodjena u BG) su debilni, jer bi po toj logici ja bio Rus, jer je moj cukun cukun deda dosao iz Rusije, a mozda bih bio i Busman jer su manje vise Sloveni potekli iz Afrike!

Uz sve to od Beogradskih crnogoraca se ocekuje da igraju za CG, a nemaju ni pravo glasa da kazu da li zele CG ili SCG. Primer Drobnjaka je samo jedan u nizu.

Recimo mene zanima kako bi se postavio Simon Vukcevic u slucaju raspada SCG. Sve sto je ikada stekao i postigao, ucinio je u Partizanu i Beogradu. Ako sutra dodje do toga sto prizeljkuju politicari poput Krivokapica i Djukanovica, i njihovih sledbenika, on ce postati stranac u svojoj kuci, hteo ne hteo.

I na kraju - Nek ide ko hoce i gde hoce. Da je bilo rayumevanja politicara, svi bismo se mi razisli kao Cesi i Slovaci - mirno. Ni oni se bog zna kako ne vole, ali sukobi su izvegnuti. A kada za 20 godina svi budemo deo EU opet nece postojati granice medju nama, a ja cu se i tada kao i sada pitati zasto je onda toliko ljudi izginulo i zasto postoji tolika mrznja medju jako bliskim narodima...

sima

pre 18 godina

Ovo je preslo u politiku!Bilo bi steta rasturiti ovako jaku repku i napraviti dve prosecne koje ce se muciti i sa kubom!!!!!Ipak ovo je SKANDAL!Evo nerviram se vec nekoliko dana zbog ovoga-bruka!!!Sta je sa tim ljudima iz Crne gore!mnogo se oni duvaju.Treba se uciniti sve da se reprezentacije takmice zajedno

Balsa

pre 18 godina

Pred svaki mec reprezentacije cuje se uzvik momaka u bazenu CRNA GORA SRBIJA, budite na Tasu kroz desetak dana i imacete priliku to da cujete svojim usima. Bas kao sto sam ja svojim usima, nista Djurkovic, Dukljani, Tito, Krivokapic, cuo u NK na dodjeli za sportistu godine 2003. Denisa Sefika kako daje izjavu za koju ce reprezentaciju da brani u slucaju razdvajanja. Te godine je covjek dobio nagradu za sportistu godine CG, tacnije podijelio prvo mjesto sa bokserom Nikolom Sjeklocom. Sto se tice Simona Vukcevica on ce igrati za Srbiju bas kao sto je Robert Prosinecki igrao za SRJ.

kontra

pre 18 godina

Obicno izbjegavam pisati komentar na glupe izjave-bisere. Ali citajuci ove komentare...mozda izjava i nije bilo toliko glupa. Cinjenica je da se skoro uvijek samo skandira Srbija. Valjda je tu i Crna Gora.

delija_lj

pre 18 godina

Sve je to lepo hrvati,normalno da imate uspeha,ali vasa tri ekipna zlata su ipak malo za nasih 11.:))Zato samo trenirajte,a klubove dajmo na stranu,jer Makabi je prvak Evrope,a izraelska kosarka ni medju 15 u Evropi.

sladyanpetkovic

pre 18 godina

navijao sam za bojana krizaja i vasila ringova. obozavao sam fadilja vokrija i admira smajica i jos uvek ih postujem. o drazenu petrovicu necu trositi reci.
nisam sportista ali tesko da bih bio inspirisan sa nekoliko stotina navijaca i clanova rodbine....
ako lihtenstajn i san marino imaju pravo da budu zastupljeni u medjunarodnim sportskim organizacijama nemam nista protiv da to pravo ostvaruje i crna gora.
ali cemu vodi daljna fragmentacija_
pa ja na tiket vise ne stavljam zvezdu i partizana a kamoli da ce me zanimati derbi pljevlja -bar (bez zelje da omalovazavam)
ovde u banjaluci inace neobicno smo lojalni srbiji sto nije normalno ali je ljudski. nemam neki izbor!
respect
ps
gospodine krivokapicu ne ide se tako u evropu!

Sale

pre 18 godina

@bbb zagreb
jedan lep i korektan komentar, ima tu stvari za ispraviti ali lepo je komunicirati na ovakav nacin, narocito kada se neko potpise sa bbb. Inace zamolio bih te da ipak ne guras tenis u kolektivne sportove, koliko god to bio Davis cup. posebno postovanje za hrvatski rukometni tim.

@CRNOGORAC
razumem ja da je vrlo tesko pratiti utakmicu i identifikovati se sa svojom (jos uvek) zemljom gde se skandira samo Srbiji. Mada bi bilo bas tesko da se skandira celo ime, mnogo je dugo. A opet, verujem da bi se i skandiralo i Crnoj Gori vise da iz medija ne dolaze najcesce (barem nama u Srbiju) izjave kao Krivokapiceva. Sto se tice zastava, ni tu ne bi bio veliki problem da je ostala ona plavetna, ali uredu, to je vas izbor (moram priznati da mi je bio bas bezveze osecaj kada na Pesmi Evrovizije momci iz NoName-a odbijaju da uzmu u ruke prilikom nekog backstage snimanja ijednu zastavu sem crvene. A mislim da je pesma sjajna i najbolja i pored toga sto je bilo evidentno da bodovanje od strane CG zirija nije bilo korektno)
Inace, nadam se da ce narod odluciti kako hoce i daj Boze da referendum (ako ga bude) bude korektan pa nek vecina odluci. Moguce je da pobedi tvoja opcija, ali gledajuci sever CG, nisam bas siguran.
A o tome da smo braca i najblizi, pa to mora tako i da ostane, premda ja mislim da bi u Srbiji trebalo poceti voditi malo vise racuna onda o ljudima iz Srbije, naplacivati skolarinu,...

@Balsa
Dragi moj Balsa, pa skoro da je i Kolumbo Crnogorac. Mozda se nekada pricalo na pet jezika dok se u Srbiji ucio srpski, ali gde je onda Crna Gora zaostala posle. Zasto se jos gaji vredna tekovina krvne osvete, zasto se ne obnovi to znanje jezika? Ili ce mozda biti da je krivac za to los obrazovni sistem u Srbiji? I jos nesto, da li mislis da je OK da za razdvajanje od Srbije bude neki Montenegrin koji zivi u Beogradu, a koji posle odvajanja planira da ne seli u bolju samostalnu CG, nego da ostane u srpskom Beogradu. Mislim da je bolje da se takvi ne zrtvuju zbog nas, neka slobodno zive gde im bolje. Da li ti zivis dole u CG?

Izvinjenje svima sto b92.net/sport postade mesto za neke komentare koji nemaju veze sa sportom, ali povukla me tema.
Inace, uopste nije neverovatna mogucnost da ce i CG reprezentacija (ako) postizati dobre rezultate, mada mislim da o svetskim trofejima ne treba ni sanjati. A uz to, u mnogim sportovima u kojima nece postojati regionalne lige, igrace se crnogorske Premijer lige koje ce za 3 godine same sebe da ubiju nekvalitetom.
Pozdrav svima, samo mirno, sem sutra kada stizu sampioni!!!

zoran

pre 18 godina

odgovor za DENIS-CRO
Partizan je igrao LŠ u sezoni 2003/2004 i ove godine će
A što se tiče vaterpola kad ste nešto osvojili a o titulama Mladosti i Partizana da kažem da je Mladost pre rapada imala 4 kupa šampiona a Partizan 6 kupa šampiona ali je Mladost mislim osvojila još 3 ali u periodu kada su Srbiji bile uvedene sankcije

CRNOGORAC IZ USA

pre 18 godina

NECEMO MI JARANE IMATI PREMIER LIGU, NE KOPIRATI BH, MI CE MO DA IMAMO CG MAJOR 8, PA CETRNAEST KOLA, PA PARELELNO INTER LIGA, PA TITULE PRVAKA EVROPE, ONE NAM NE DOSTAJU I GODINAMA JE SAV KAJMAK KUPIO PARTIZAN I CRVENA ZVEZDA, A SAD CE MO MI KUPITI VAS KAJMAK, A VEC GA KUPE HRVATI I BOSANCI SU POCELI, NAJBOLJI SRPSKI SPORTISTI IDU U HRVATSKU...

blabla

pre 18 godina

Uspeli ste od jednog predivnog trenutka ,,PRVACI SVETA ,, da napravite gorak utisak, Evropa otvara granice samo jos Balkan stvara nove. Razmislite o tome