Zašto kažeš grad, a misliš na gradove?

Veliki je Istanbul. Znam, nije neki zaključak - ali red je da se krene od prvog utiska. Od aerodroma ‘Ataturk’ (koliko bi samo naivan čitalac morao da bude da pomisli da se drugačije zove) do Starog grada, delića zvanog Jenikapi - petnaestak minuta taksijem. A od delića do drugog delića, recimo, milion stanovnika.

Miloš Šaranović
Pošaljite komentar
 1. za ovaj grad me vezu samo divne stvari.....moje prve Nike tikepa su dosle iz Istanbula...
  p.s. Liverpool FC
  (071, 22. maj 2005 17:13)

  # Link komentara

 2. Nema lepseg grada od Istanbula...ja studiram turski jezik i mozda sam malo subjektivan,ali nema veze... Omiljeni tim u omiljenom gradu u finalu LS... You'll never walk aloneeeeeee!!!!!!!!!
  GOOOOOOOOO LIVERPOOL!!!!!!!
  (Goran, 22. maj 2005 22:03)

  # Link komentara

 3. Razvalicemo zabare! LIVERPOOL FC YNWA
  (Aleksandar, 22. maj 2005 23:23)

  # Link komentara

 4. MIlan-liverpul 0:0
  produzeci.........liverpul napada.......kontra milana..........118 minuta i Shevchenko daje gol!:(
  (jbg, 23. maj 2005 12:40)

  # Link komentara

 5. Kada se priča o Istanbulu često se pravi greška koja se tiče podele grada na evropski i azijski deo i zaliva Zlatni rog. Skoro ceo Istanbul je na evropskoj strani, a do azijskog dela, a taj je stvarno daleko od centra i u njemu nema ništa zanimljivo - nešto kao naš N Bgd, se stiže preko velikog mosta koji je deo autoputa. Sa jedne strane Zlatnog roga, koji je u sred grada, je Aja Sofia, Topkapi saraj (bivša palata), vizantijski hipodrom, vaseljenska patrijaršija, Kapali čaršija, srednjevekovne zidine koje idu od Mramornog mora do vrha Zlatnog roga, a preko zaliva Zlatni rog je četvrt Taksim, srednjevekovna đenovljanska kula, četvrt Galata, Univerzitet i fensi rezidencijalni delovi grada.
  Ne bih da ispadne da cepidlačim, ali se stalno pravi ista greška. Dakle - Zlatni rog ne deli Istanbul na evropski i azijski deo već se ceo grad, osim najnovijeg dela koji je daleko kao Obrenovac od Beograda, nalazi na evropskom kontinentu.
  M Šaranoviću želim dobar provod, kao i da ne zaboravi film Ponoćni ekspres, ako bude u iskušenjima posebne vrste.
  (Lord Bajro, 23. maj 2005 13:31)

  # Link komentara

 6. azijski deo je prilicno lepsi od novog beograda (a propos prethodnog komentara)
  (jelena, 24. maj 2005 11:02)

  # Link komentara