Petak, 27.03.2020.

21:00

"Taj se**nja je bolji od Maradone, Mesija i Kristijana Ronalda"

Ronaldo, nekadašnji brazilski fudbaler, svakako spada među najbolje igrače svih vremena.

Izvor: MT

"Taj se**nja je bolji od Maradone, Mesija i Kristijana Ronalda" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

221 Komentari

Sortiraj po:

kiki

pre 4 godine

(kinez, 29. mart 2020 20:09

na KA 2016 za najboljeg je proglasen Sanchez a 2015 Messi dao samo 1 gol i to protiv Paragvaja iz Penala i dobio nagradu, eto koliko je zasluzio. :)

kiki

pre 4 godine

@Kinez

Portugal bez Ronalda izgubi od Svajcarske u kvalifikacijama lagano 2-0 a sa njim ih pobede 2x sa 2-0 i 3-1. ili sa njim 4 godina ne dozive poraz u takmicarskom mecu a cim on ne igra odma lagan poraz. i na Kopi 2016 za najboljeg je proglasen Sancez a ne Messi , kao sto je i trebalo. a 2015 Messi je dao samo jedan gol i to iz penala protiv paragvaja.

Merilyn Monroe

pre 4 godine

Jeste bio igracina, "vjestac sa loptom" ja ga zovem, medju nejvecima svih vremena sigurno! Da ga je pitati ko je za njega najbolji igrac protiv koga je igrao mislim da bi rekao Sakić, jer niko drugi ga onako nije "strpao u dzep"!

kinez

pre 4 godine

(kiki, 29. mart 2020 14:41)

Pa i ti govoris da je Ronaldo bolji, pa sto on sam nije resio barem jedno finale sa reprezentacijom?

Dalje, ne radi se tu o Mesiju i Ronaldu. Nego o tome da se Portugalci puno bolje snalaze bez Ronalda u timu nego Argentina bez Mesija, a to se videlo i na EURU i u ligi nacija, a Argentinu smo videli u kvalifikacijama za SP 2018.

Dalje, Argentina i Cile su bili zajedno u grupi na Kopa Americi 2016 tako da ti ta prica o amaterskim timovima ne pije vodu jer su i Sancez i Vargas igrali protiv istih protivnika. Isto tako, njih dvojica jesu unistili Meksiko ali nisu unistili Kolumbiju tj. nijedan ni drugi nisu imali ni gol ni asistenciju u toj utakmici. Opet u nedostatku argumenata moras izmisljati stvari :) Reci lepo, priznajem da je Mesi bio daleko najbolji igrac Kopa Amerike i da je unistio sve pred sobom osim Cilea u finalu. A unistio je u polufinalu i USA-u koja je izbacila Ronaldov Portugal sa SPa 2014. USA nije nista slabiji protivnik od tog Meksika kojeg si spomenuo. Voleo bi opet da objasnis po cemu su to oni bili bolji igraci od Mesija na toj Kopa Americi jer nisi dao dovoljno dobre argumente.

kiki

pre 4 godine

(kinez, 29. mart 2020 09:29)

ovde se prica kako je Messi mnogo bolji, pa kad je tako sta ce mu Eder sto sam ne resi?sto ne ucini saigrace boljima, kako to da svi kolektivno pored Messija zaborave da igraju a pored Ronalda svi naglo proigraju? najbolji 2014 su bili Hames,Robben,Muller,Kroos,Neymar a na kopi Sanchez i Vargas, normalno je da ce Messi dati tolike golove i asistencije kad se igra protiv amaterskih timova kao sto su Panama,Haiti...a Sanchez i Vargas unistavaju Kolumbiju i Meksiko. i naravno da je Ronaldo najzasluzniji za Euro kad je ucestvovao u 6 od 9 golova, normalno da je zasluzan za osvajanje lige nacija kad covek da 3 golcine protiv ekipe koja potpuno nadigra Portugal . i kao sto rekoh Ronaldov het trik Spaniji vredi vise nego cela Messijeva karijera u reprezentaciji. i ne samo to vec i 4 komada Svedskoj u play of 2014,2 komada Holandjanima 2012, pa oni performansi u polufinalima 2004 i 2016. u svim tim pomentim mecevima (a i mnogim drugim) je Ronaldo pokazao vise nego Messi u celoj karijeri sa Argentinom.

kiki

pre 4 godine

(kinez, 29. mart 2020 09:29)

na stranim portalima ako nisu fan stranice Barselone mahom su vise za Cristiana Ronalda.

no kako to da svi pored Messija zaborave da igraju a pored Ronalda svi proigraju? bice da je do Messija koji sistematski unistava Argentinu.

kinez

pre 4 godine

(kiki, 28. mart 2020 22:57)

Ti bi definitivno trebao pogledati malo strane portale i sta se sve pise o Mesiju i Ronaldu :)

Kako Mesi nije zasluzio nagradu za najboljeg igraca Kopa Amerike 2016 kada je imao cak 5 golova i 4 asistencije? To si mi vec nekoliko puta napisao, a nikad neces da napises ko je bio bolji od njega. Ja znam da nemas argumenata ali nisam ja kriv sto je to tako :)

Ronaldo je igrajuci za reprezentaciju postigao 9 golova na 4 EURA, a to je u proseku 2 gola na takmicenju. I ti njega hvalis radi toga? hahah

A te sto sam nabrojao su imali 10 puta veci doprinos sto je Portugal dosao do finala nego sto su Mesijevi suigraci zasluzni sto je Argentina igrala finale SP 2014 godine. Sta ce Mesiju npr. jedan Aguero koji nije dao nijedan gol na tom prvenstvu dok Eder sam pobedi Francuze u finalu EURA?

I sad ide kontra pitanje. A sta ce Ronaldu Eder, Guedes, Kvarezma, Renato Sancez? Zasto on sam nije resio sve one utakmice kad je takav majstor? :)

kiki

pre 4 godine

(kinez, 28. mart 2020 22:01)

pa Messi nije zasluzio nijednu od tih nagrada cudi me da ti to nije jasno. Ronaldo je vec igrajuci za prosek reprezentaciju postao najbolji strelac i asistent EP . a te sto si nabrojao su 10 puta losiji od Messijevih saigraca u reprezentaciji. a uostalom sta ce Messiju Eder i Guedes kad je takav majstor?

kinez

pre 4 godine

(kiki, 28. mart 2020 20:06)

Pa takva mu je otprilike citava reprezentativna karijera. Jednako smesna kao i taj hattrick protiv Spanije. Dao je gol iz penala, nakon velike greske De Gea-e i jedino sto je vredno gol iz slobodnog.

Ajde javi se kada Ronaldo bude proglasen za najboljeg igraca nekog velikog takmicenja kao sto je Mesi npr. Kopa Amerike. 15 godina cekamo da i Ronaldo obelezi neko veliko takmicenje. A do tada se mozes jedino tesiti sa tim trofejem EURA koji su mu doneli Eder, Kvarežma, Renato Sancez svojim golovima, Rui Patrisio svojim odbranama i Pepeu i njegovoj igri u odbrani.

kinez

pre 4 godine

(pravi gazda, 28. mart 2020 17:35)

Ne moze se Ronaldo porediti sa Mesijem jer se Ronaldo na EURU nije video osim utakmica Mađarske i Velsa i osim sto je sistematski unistavao Portugal sa svojim promasajima iz utakmice u utakmicu protiv Austrije (penal), 10 suteva protiv Islanda (0 golova), 2x je promasio loptu protiv Poljske iako je bio 1 na 1 sa golmanom, promašio je 100% šansu i protiv Hrvatske. Mesi je na SP-u 2014 odlučio 4 utakmice golovima i asistencijama (BiH, Iran, Nigerija, Švajcarska), a Ronaldo na EURU je odlučio samo 2 (protiv Mađarske i Velsa).

Dalje, Ronaldo ih je i doveo i situaciju da ovise o utakmici protiv Mađarske jer je pre toga promasio penal za pobedu protiv Austrije.

A koliko od njega sve ovisi govori finale protiv Francuske koje je Portugal dobio i bez njega, a dosli su i do polufinala lige nacija bez njega jer on nije hteo igrati jer je govorio da je nebitno takmicenje.

A Argentina bez Mesija sigurno ne bi prosla ni grupu na SP jer su sve golove dali zahvaljujuci njemu osim onog jednog protiv Nigerije. Sve ostale golove je Mesi sam dao ili je asistirao. A koliko ovise o njemu govore i kvalifikacije za SP 2018 gde je Argentina bez njega dobila samo 1 od 8 utakmica.

A Portugal je sa Ronaldom primio 3 gola od Mađarske, a nisu primili nijedan bez Ronalda protiv Francuske. Sta ti to onda govori? Normalno da primaju vise golova sa njim u timu jer ne igra odbranu, a kada ga nema svi se disciplinovano brane. Zato su i pobedili Francuze.

vlpr

pre 4 godine

Imao cast da ga gledam na Marakani. Predrag Stankovic stoji u mestu, a Ronaldo izvodi kerefeke. Valjda covek nije stigao da odreaguje.
Posle je Ronaldo rekao da je P. Stankovic jedan od najboljih igraca koji ga je cuvao (ni kriv, ni duzan).

svaga

pre 4 godine

Neko mi poredi koliko je uzeo zlatnih lopti jedan Ronaldo, a igrao u eri Zidana, Figa, Ronaldinja, Badja, Bergkampa, Del Pjera, Melera, Totija, Raula, Viere, Anrija, Sedorfa, Redonda, Batistute, Rivalda, Karlosa, Sirera, Zamera, Maldinija, Sevcenka....da ne pominjem one majstore koji se nisu kitili ordenjem ali su bili dragulji tog vremena, tipa Djorkaef, Okocha, Djalminja, Zola, Laudrup, Rui Kosta, Sinjori, Valeron, Di Kanio, Vaska Lopez, Mancini i mnogi drugi koje je glupo i pominjati u kontekstu nekih danasnjih profesionalaca. Placenika koje menadzeri prodaju poput brendova uz jak marketing, i gde se svaki iole dobar potez odmah gleda iz 20 uglova u 4k rezoluciji, uz slowmotion sa hiljadu frejmova. Sve je danas prenaglaseno, tako da je tesko onome ko pre ovoga nije gledao fudbal da proceni koji je to zapravo kvalitet.
Kad mi neko kaze igra se danas jaci fudbal, a prosek efektivne igre pao u svim ligama. U jednoj engleskoj ligi se sviraju faulovi za remplovanje. Pogledajte neke klipove Ronalda i divljacke pokusaje odbrambenih igraca da ga zaustave, polovina startova sa obe noge, bez ikakvih sankcija.
Dobar primer se moze videti i u sazetku utakmice Zvezda - Real iz 1987, gde su igrali ljudi na raspalom terenu na -17 temperaturi, tako brze i lepe akcije se ne mogu danas videti ni u optimalnim uslovima, iako se danas vec na prvi sneg ne igra celo kolo.
Tako da prica o jacem fudbalu moze da prodje kod onih sto ranije nisu bili u prilici da isti gledaju.

kiki boixos nois koji menja nadimke

pre 4 godine

@El Clasico

pa naravno da je Ronaldo zasluzniji jer je dao 2 gola i asistenciju protiv Madjarske od koje su primili 3 gola i izveo ih iz grupe a prethodno iznudio penal protiv Austrije (dokaz da sve od njega zavisi). protiv Hrvatske oduzeo loptu na svojoj polovini i u nastavku akcije nakon njegovog suta Quaresma dao gol na odbitak, resio i polufinale protiv Velsa. Argentina bi i bez Messija prosla dalje dok ekipa koja je sposobna da primi 3 komada od Madjarske nista ne bi uradila bez Cristana.

Branislav Injac

pre 4 godine

Bio je zaista veličanstven igrač, pravi majstor, kapa dole za sve, ali ako se gleda ko je najkompletniji igrač svih vremena, tj. onaj koji je sve aspekte fudbalske igre doveo do blizu savršenstva(šut sa obe noge, brzina,tehnika,odraz i šut glavom, jačina šuta,razne tehnike šuta, slobodni udarci, mogućnost da se pomogne odbrani,procenat realizacije šansi i snalažljivost u 16m...možda sam nešto zaboravio)onda je potpuno jasno da je Kristijano Ronaldo ipak bez premca.Skoro svaki navedeni aspekt igre mu je za čistu 10-ku i samo oni koji ga, iz nekog razloga ne vole, mogu to da opovrgnu, ali da demantuju, teško!

pravi gazda a ne clasico

pre 4 godine

@El Clasico

pa naravno da je Ronaldo zasluzniji jer je dao 2 gola i asistenciju protiv Madjarske od koje su primili 3 gola i izveo ih iz grupe a prethodno iznudio penal protiv Austrije (dokaz da sve od njega zavisi). protiv Hrvatske oduzeo loptu na svojoj polovini i u nastavku akcije nakon njegovog suta Quaresma dao gol na odbitak, resio i polufinale protiv Velsa. Argentina bi i bez Messija prosla dalje dok ekipa koja je sposobna da primi 3 komada od Madjarske nista ne bi uradila bez Cristana.

kiki

pre 4 godine

@El Clasico

pa naravno da je Ronaldo zasluzniji jer je dao 2 gola i asistenciju protiv Madjarske od koje su primili 3 gola i izveo ih iz grupe a prethodno iznudio penal protiv Austrije (dokaz da sve od njega zavisi). protiv Hrvatske oduzeo loptu na svojoj polovini i u nastavku akcije nakon njegovog suta Quaresma dao gol na odbitak, resio i polufinale protiv Velsa. Argentina bi i bez Messija prosla dalje dok ekipa koja je sposobna da primi 3 komada od Madjarske nista ne bi uradila bez Cristana.

El Clasico

pre 4 godine

(kiki, 28. mart 2020 14:34)

Pa sigurno je da je zasluzniji nego sto je Ronaldo zasluzan sto je Portugal igrao finale EURA 2016 gde se nije video osim u utakmicama protiv Velsa i Mađarske :)

A Mesi je protiv Bosne dao gol za 2-1, za taj autogol Kolosinca je loptu u 16-erac ubacio upravo Mesi, protiv Nigerije je dao 2 od 3 gola Argentine, protiv Irana jedini gol na utakmici je dao Mesi u 93 minuti. Da nije Mesija ni grupu ne bi prosli. A protiv Svajcarske je asistirao Di Mariji za jedini gol na toj utakmici, protiv Belgije je oduzeo loptu Felainiju 10-ak sekundi pre nego sto je Iguain dao gol. Argentina na tom prvenstvu nije postigla nijedan gol, a da Mesi nije ucestovao u njemu. Naravno da ih je on odveo do finala uz pomoc naravno odbrane koju je predvodio Maskerano.

kiki

pre 4 godine

(lol, 28. mart 2020 12:56)

toliko je bio najbolji na tim turnirima da ga je bilo blam da uzme nagradu, ali adidas kao glavni sponzor mu dodelio potpuno nezasluzeno. a 2014 BiH je pobedjena autogolom Kolasinca,Nigerija golom Roha,Svajcarska golom Di Marie,Belgija golom Higuaina,Holandija na penale a odbrana nije primila nijedan gol u nokaut fazi sve do produzetaka u finalu. to bas pokazuje kako je Messi vodio Argentinu do finala.

neutralni felsh

pre 4 godine

Seria A je uništila Ronalda..., da je ostao u Barsi uzeo bih 5, 6 zlatnih lopti bez oroblena .., kad je prešao u Real veće je bio načet povredama. , jedino što mu nedostaje jeste osvajanje LŠ. , stigao je u Real 2003 godine ..
(aa, 28. mart 2020 07:14)


svuda imas budale. recimo, maradoni nisu u italiji slomili nogu nego u spaniji, u barsi protiv bilbaoa - gojkocea se zaleteo i odvalio ga. hvala bogu da se danas manje tolerise prljava nesportska defanziva.

Marko Z.

pre 4 godine

Ljudi, za Fenomena su svi najbolji defanzivci tog vremena rekli da je najbolji protiv koga su igrali, a saigraci da je najbolji sa kojim su igrali.. Sta mi imamo da polemisemo, kada imamo priznanje iz prve ruke... Imajte na umu da 2,5 godine nije igrao zbog dve uzastopne operacije kolena.. Posle se ugojio i vise je igrao na foru.. Da se nije povredio, niko ne bi imao dilemu ko je najbolji svih vremena.. A, povredio se, kako rece doktor koji ga je operisao, jer ljudski ligamenti ne mogu da izdrze munjevite promene pravca koje je imao. Rekao je da su mu bili potrebni konjski ligamenti za to.. Eto, sad i ove mladje generacije (koje su ga gledale samo kao debelog) znaju istinu...

neutralni felsh

pre 4 godine

Najbolji igrač u istoriji ove igre, je Johan Krojf. Zašto? Jer je sa Ajaksom, Mihelsom i njim samim promenio filozofiju, prirodu igre koja se zove fudbal. Pre i posle njega to nije ista igra. Svi drugi su se prilagodjavali postojecem, Krojf je postavio standarde koji vaze i dan danas. Što kaze Gvardiola...Johan je oslikao katedralu, drugi dodaju po koju sličicu. Velika je to razlika, nemerljiva. Zbog toga je najveći u istoriji.
(Goks, 28. mart 2020 12:04)


krojf je skoro od pocetka karijere vazio za tzv. igraca-mislioca, za nekoga ko fudbal vidi na skroz drugi nacin od vecine drugih igraca. i igrac i kapiten i asistent trenera, 3 u 1.

sava

pre 4 godine

Koliko stručnjaka iz fotelje, ne vredi ni kad im kaže ko je igro protiv takvog igrača.. Ne kažem da ostali nisu dobri, al mislim da ipak zadnju reč treba da kažu pravi stručnjaci...
Al kome je kažem!!!

neutralni felsh

pre 4 godine

Не могу да вјерујем да стављају Роналдиња испред Ривалда. Наравно Роналдо најбољи шпиц икада. Роналдињо је знао да буде себичан, солира, гњави лопту, док Ривалдо, као џелат. Кратко и ефектно.
(Перун, 28. mart 2020 12:18)


vrlo iskusno zapazanje :)

Goks

pre 4 godine

Najbolji igrač u istoriji ove igre, je Johan Krojf. Zašto? Jer je sa Ajaksom, Mihelsom i njim samim promenio filozofiju, prirodu igre koja se zove fudbal. Pre i posle njega to nije ista igra. Svi drugi su se prilagodjavali postojecem, Krojf je postavio standarde koji vaze i dan danas. Što kaze Gvardiola...Johan je oslikao katedralu, drugi dodaju po koju sličicu. Velika je to razlika, nemerljiva. Zbog toga je najveći u istoriji.

Перун

pre 4 godine

Не могу да вјерујем да стављају Роналдиња испред Ривалда. Наравно Роналдо најбољи шпиц икада. Роналдињо је знао да буде себичан, солира, гњави лопту, док Ривалдо, као џелат. Кратко и ефектно.

lol

pre 4 godine

(Matematicar, 28. mart 2020 12:03)

Ti da si gledao to SP znao bi da je se Di Maria ozljedio vec u cetvrtfinalu protiv Belgije. A Di Marija na tom SP nije imao nijednu asistenciju i dao je samo 1 gol i to jer mu je Mesi asistirao protiv Švajcarske. S druge strane Mesi je dao 4 gola i imao je 2 asistencije. Argentina na tom SP nije postigla nijedan gol, a da ga Mesi nije dao ili asistirao. Lako je bilo Di Mariji vuci Argentinu na tom SP preko Mesijevih leđa. Sto ih nije vukao kroz kvalifikacije za SP 2018 godine kada Mesija nije bilo i kada je Argentina dobila samo 1 od 8 utakmica. Gde je tada bio Di Marija i svi ostali? Da se Mesi nije vratio ne bi ni igrali SP. Uz sve to Mesi je najbolji strelac i asistent Argetnine u istoriji i bio je najbolji igrac svih velikih takmicenja. Sta bi tek onda bilo da je se dokazao u dresu Argentine :)

Matematicar

pre 4 godine

Odiseja, ok slazem se da je ta generacija Argentina bila bolja, al opet se ne slazem da je on izvukao maksimum tog prvenstva, za jednog takvog igraca ako je najveci, najbolji ikada i sta sve je nedopustivo da u 4 utakmice ne pistigne gol i pritom nema asistenciju
Di Marija je vukao tada Argentinu, a ne Mesi
Zato ja kazem, Mesi je jedan od najvecih, a po meni da bi bio najveci trebao se dokazati i van sistema Barselone, a to nije uradio u Argentini
Zato je Zidan za mene jedan od najvecih
Sta reci za njega 2006 godine u dresu Francuske i pritom pored mnogo jacih reprezentacija od ovih koje su bile 2014

Gledalac

pre 4 godine

Gledajuci YT najeksplozivniji, najbolji u duelima , jacina suta, brzina, dribling na tim snimcima sto postoje ako poredim fudbalere. Gledajuci snimke sa yt-a za mene su najbolji bili Pele i Maradona. A posto je Pele vise osvojio, i Ginisov je rekorder po broju datih golova, njemu bi dao prednost.

Nele

pre 4 godine

"Ali su i on i Ronaldinjo trajali mnogo
krace od Mesija i CR
@kleo"
100% tacno. Ali pogledaj startove tadasnje odbrane na njemu. Jedan takav start danas i mesecima bi pisali kako su Mesiju ili CR hteli da prekinu karijeru. Ali manje-vise to, izdrzao je taj deo. Njego najveci prblem je bio poremecaj metabolizma a lekovi kojima se to leci se nalaze na spisku dopinga pa nije smeo da ih koristi. Tako da mu je sopstvena tezina kidala ligamente. A za razliku od njega, danasnjim sportistima je sve i svasta dozvoljeno da koriste. Pa daju im doping samo "da se zastite od alergije"..

Lav

pre 4 godine

Giki, 28. mart 2020 10:52

Ne radi se samo o driblingu. Jasno je da brazilci generalno imaju siru i atraktivniju lepezu driblinga nego se radi o kompletnosti. Mesi je care proglasen 4x za najboljeg pleja na svetu sto ni jednom veznom igracu nije uspelo. Zasto? Jer je igrac koji najvise stvara prilika saigracima, sto iz driblinga, solo prodora, sto iz neverovatne pas igre . 6x zlatna kopacka pri cemu je porusio sve moguce i nemoguce rekorde a pri tome je i najbolji asistent na svetu. Prkosi zakonima fizike i zdravom razumu da jedan takav igrac postoji. Slobodne udarce izvodi kao najbolji u tom segmentu. Dakle, on je najbolji dribler, strelac, paker, plej, izvodjac slobodnjaka ..takav igrac care nije postojao da je toliko dominantan u svim bitnim parametrima. Ronaldo je verovatno za nijansu bio atraktivniji, ma nestvaran igrac je bio sve ukupno. Nema tu rasprave, ali ono gde je Mesi pomerio granicu , druze to nije vidjeno. Totalni fudbal u jednom decku. Gledao sam Ronalda i mogu da poredim. Najbolja spica verovatno ikad, ali kompletnijeg navalnog igraca nije bilo od Mesija. Mozda samo Maradona jos uz njega koga bas ne pamtim sa vrhunca. S pravom se Mesi mora naci bar u najmanju ruku u istoj ravni sa svim tim majstorima .

Realno

pre 4 godine

Igračina! Među pet najboljih svih vremena. Međutim, čovjek koji 10 godina igra na najvišoj razini, i uvijek ja najbolji i najzaslužniji za sve titule, i uspjehe svojih timova... bezbrojni rekordi.. MEsSI! Oprostite, ako se ne slažete onda se ne razumijete previše u nogomet. Izbacite subjektivizam i navijačke boje, čiji ste fan... samo gole činjenice.
Čuvajte zdravlje!

neutralni felsh

pre 4 godine

Od Mesija nije bolji ni po čemu.A šta onda reći za najvećeg fudbalskog mađioničara Ronaldinja,kako je on lomio kičme i vratove odbranbenim protivničkim igračima!!!!!
(Delija iz Valjeva, 28. mart 2020 01:28)

Evo, reci cu za najveceg fudbalskog madjionicara da jeste lomio kicme i vratove, ali samo 2-3 sezone. Ostatak je na zalost protracio.... On jeste vrhunski fudbaler, ali nije ni u top 20, jednistavno, ne bi bilo fer poreduti ga sa fudbalerima koji su imali vrhunske karijere po 10+ vise godina.... Mesi, Ronaldo,Ronaldo, Zidan, Pirlo, Skols, Inijesta, Cavi, Gigs, Rivaldo, Anri...... To sto si dobar dribler i zongler i nasmejan si ne znaci i da si najbolji igrac, sto Ronaldinjo jeste bio, ali samo 2-3 sezone.... kratko da bi se uopste razmisljalo o njemu kao najboljem igracu svih vremena....
(mr.wolf, 28. mart 2020 09:28)


upravo tako. mnogi cesto zaborave da je kontinuitet igre i karijere takodje bitan parametar u oceni nekog igraca. ronaldinjo je imao najveci talent i potencijal za igru, ali sta vredi kad ima max 4-5 sezona na top nivou. talenat nije nista bez rada i upornosti. nazalost, ronaldinjo je zastao na pola puta da bude istinska legenda a ne privremena atrakcija. ali mnogi ga svrstavaju medju najvece samo na osnovu toga. to najvise govori o njegovoj genijalnosti, jer je i toliko bilo dovoljno da bude nezaboravan.
njemu je trebao neki nemilosrdni licni kondicioni trener i saradnik. umesto toga on je izabrao burazera salabajzera. koji ga je odveo u potonji bankrot a skoro i u aps, gde jedu prase osvojeno na zatvorskom turniru.

petarczv

pre 4 godine

Kakav je bio calcio devedesetih i pocetkom novog milenijuma, najaca liga u istoriji fudbala! Rai due nedeljom od 3 sa najlepsom voditeljkom u italiji i gledas kako padaju golovi... Lacio za mihom, dekijem, salasom, zamoranom, veronom... Asprilja, batistuta, esmundo, ronaldo, rui costa, maldini, kanavaro, kostakurta, peruzzi, zenga, birhof, sedorf, davids, nedved, zidan, krespo, kanidja, nesta,jugovic, panuci, zaneti, lombardo, baggio, đorkaef, paul ince, dejo savicevic, boban, sevcenko, marsel desai, marco van basten, jan pier papen, marko simeone... Mogo bi ovako do sutra..

Delije Čikago

pre 4 godine

Fenomeno je poput Sene, on je leteo po terenu...zanimljiv podatak je da je jedan od tri najbolja driblinga izveo protiv Zvezde u revanšu, takav dribling više nikada nisam video a evo već 22 godine posle toga.

Giki

pre 4 godine

Ne znam jesu li danasnje generacije ili bolje reci degeneracije uopce svjesne kako je taj igrao? Dakle, to ubrzanje koje je on imao sa mjesta, ja nikad u zivotu nisam vidio. Kad to gledate uzivo, izgleda nestvarno. A na yt kao da si ubrzao u trenutku kad je on krenuo trcat.
Ono sto definitivno nema ni Messi ni Ronaldo je onaj dribling u punom trku. Neka mi netko pokaze nekoga tko je mogao u punom trku onako driblati. Taj dribling nije kao Mesijev koji je ko macka oko vruce kase...to je okomit dribling koji lomi kicmu. Najbolje ti je stajat, i pustit ga da prodje, jer sve drugo ispadas budala.

Odiseja-u-svemiru

pre 4 godine

(Matematicar, 28. mart 2020 00:50) #

Najjaca Argentina je bila iz 98 i 2002. Bili su prvi favoriti, pogotovo u Japanu i Koreji. Pozadi tih godina su igrali Zaneti, Samuel, Ajala. Sredini Veron, Ajmar, Rikelme, Simeone, a napred Ortega, krespo, Batistuta, Claudio Lopez i Kili Gonzales. Brutalno su bili jaki i max sto su napravili je 1/4 finale u Francuskoj kad ih je velemajstor Berkgamp poslao kuci. U Japanu cak ispali u grupi sto je bio skandal! Prema tome ni jedna Argentina iz Mesijeve ere ne moze ni prismrditi Argentini s kraja proslog i pocetku ovog veka. Samo napadom moze parirat, u svemu ostalom daleko ispod. Ovo ne pisem kako bi branio Mesija, nego kao cinjenice koje mnogi rado izvrcu. Moje je misljenje da je Mesi sa veoma limitiranom ekipom izvukao max onim finalom . Cak ih minute delile od penala protiv onakve Nemacke. Kao sto neko rece, ne kapiram zasto se moraju drugi omalovazavat na racun nekog treceg. Maradona, brazilci na R, racunajuci i Romaria, pa Zidan, danas Mesi pa i Cristiano. Sve su to vrhunski igraci, svako poseban na svoj nacin ali i svako od njih ima neku mrlju u karijeri. Mene ako bi bas naterali da biram jednog ili trojicu npr, to bi bili Maradona ,brazilski Ronaldo i Mesi. Mozda bi i Ronaldinha stavio uz njih. Mislim da je tu najveca koncetracija talenta i umeca ,ali to ne znaci da ostali nisu veliki igraci. Sportski poz .

milojko

pre 4 godine

Ronaldo,Ronaldinjo,Messi,CR,(za starije Pele,Garinča,Krojf,..)...sve su to klase i spadaju medju najbolje u istoriji. Neko je pomenuo da se današnje zvezde štite, što nekada nije bio slučaj, pa su najbolje igrače namerno lomili i skraćivali im karijere. Zato današnje zvezde igraju duže i imaju više trofeja. U ranijim vremenima (vremenima mesara i kostolomaca), velikim zvezdama su lomili noge i nisu im dali da igraju. U tim vremenima je postojao samo jedan fudbaler koji je sam rešavao utakmice. Tako je rekao šampionskom timu Juventusa, koji harao Evropom u tom periodu: "Dolazim kod vas u Torino, sam ću vas pobediti i uzeti vam titulu" I šta mislite da li je to uradi? Naravno da jeste. Da, to je čovek, koji je sa ispod prosečnom reprezentacijom, osvoji sam svetsko prvenstvo, pri tom izbacivši Brazil sa možda najačim sastavom ikada. Da, to je on, najbolji fudbaer u istoriji.Posle njege nije se pojavio sličan igrač, koji sam osvajao prvenstva i SP. Svi, koji su osvajali titule: prvenstva,LŠ i SP, su imali dobre ekipe i saigrače. O kome je reč? Nema potrebe da se pominje jer poznavaoci fudbala znaju ime najboljeg fudbalera. A oni koji nisu poznavaoci fudbala, oni su nebitni jer za njih najbolji fudbaleri su ovi današnji zalizani i baletani.

Tantal

pre 4 godine

Prvo, 73 gola postici u jednoj sezoni je nestvarno pa taman bio u ne znam kakvom sistemu. Samo 50 postigao u spanskoj ligi sto je nezabelezeno u ligama petica. Druga stvar, Ronaldo je takodje igrao sa vrhunskim timovima, pogledajte kakve je imao saigrace od Barse preko Intera, do Reala i nije uspeo ni igrati finale LS a kamoli osvojiti. Mesi ih ima 4 sa morem neverovatnih partija protiv najjacih ekipa na svetu, dok kod Ronalda pamtim jedino het trik old trafordu. 5 god u Realu sa Zidanom, Figom, carlosom, Raulom, bekamom, Owenom i osvoji samo 2 primere a plafon mu bude 30 golova u sezoni. Pa ako su Xavi i Iniesta toliko bolji od ovih igraca onda su oni najbolji ikad? Poenta je jasna, i mogi driugi su igrali u sjajnim ekipama al niko ni blizu Mesijevih rekordnih sezona. 10 god na 50+ golova a u tom periodu je i najbolji asistent na svetu. O cemu mi pricamo? Da li je moguce da neko dodje i omalovazava tako nesto? I treca stvar, reprezentacija. Samo pogledajte kakvu je ekipu imao tih godina Ronaldo i s kojom je osvojio svetsko. Rivaldo, Ronaldinjo u navali, dakle svojevremeno najbolji igraci sveta, zlatne lopte. Pozadi, ponajbolji bekovi ikad. Carlos i Cafu. Pa Roke Junior, Lucio..Ze roberto , emerson, edmilson cuvaju takodne ledja. Kompletna ekipa, sa glavom i repom kao i Francusma 98 i bilo koji dr svetaki prvak. A onda mi dajte top imena osim napada u Mesijevoj argentini? Otamendi i Roho? Golman? Bekovi? Kreativni vezni, jel maskerano? Totalno neizbalansirana ekipa.

lllsub6lll

pre 4 godine

Ronaldo Fenomeno igrač nad igračima.Living Legend po meni najbolji svih vremena, poštujem ja Messija I Kristijana ali ovaj covek je lomio zglobove protivnicima svojim skilom .Kad se samo setim kolko njih je padalo po fudbalskom terenu u odbrani kad on krene u napad.

šef

pre 4 godine

Povrede su ga sprečile da bude najbolji, tukli su ga i udarili kad već nisu mogli da mu oduzmu loptu na fer play način.
Pokazao je da je najbolji, i odlučio da je ipak važnije da može da hoda do kraja života nego da srlja dalje u povrede

Mihajlo

pre 4 godine

Raritet: Igrao i na Marakani i na JNA, u dresovima Barselone i Reala, i na oba meča nije dao gol, niti se radovao pobedi! A da je verovatno najbolja devetka svih vremena, u to ne sumnjam.

mr.wolf

pre 4 godine

Od Mesija nije bolji ni po čemu.A šta onda reći za najvećeg fudbalskog mađioničara Ronaldinja,kako je on lomio kičme i vratove odbranbenim protivničkim igračima!!!!!
(Delija iz Valjeva, 28. mart 2020 01:28)

Evo, reci cu za najveceg fudbalskog madjionicara da jeste lomio kicme i vratove, ali samo 2-3 sezone. Ostatak je na zalost protracio.... On jeste vrhunski fudbaler, ali nije ni u top 20, jednistavno, ne bi bilo fer poreduti ga sa fudbalerima koji su imali vrhunske karijere po 10+ vise godina.... Mesi, Ronaldo,Ronaldo, Zidan, Pirlo, Skols, Inijesta, Cavi, Gigs, Rivaldo, Anri...... To sto si dobar dribler i zongler i nasmejan si ne znaci i da si najbolji igrac, sto Ronaldinjo jeste bio, ali samo 2-3 sezone.... kratko da bi se uopste razmisljalo o njemu kao najboljem igracu svih vremena....

peki

pre 4 godine

Brzina, tehnika, snaga, solidna visina i skok igra. Čak i kada se ubucio bio je među najbržima na terenu, neponovljiv talenat. On, Zidan, Rivaldo, umetnici fudbala.

Tore Andre Flo

pre 4 godine

Veliki sam kalčomanijak i dan-danas a još veći Rossonero. Za mene su iz tog doba nenadmašni Ronaldo, Ševčenko i Batistuta. U fioci i dalje čuvam njihove postere i video klipove narezane na cd-u. Oficijalni Kalčo kanal na YouTube redovno objavljuje klipove sećnjanja na legende koje svaki vikend gledam sa suzama u očima. Evo sinoć je bila cela utakmica Lazio - Milan 4-4. Kakav spektakl... Sportsji pozdrav svim fudbal - nostalgičarima i anti - mrziteljima scega što valja i vredi ;)

Back in Black

pre 4 godine

Nego kako, da ga nisu svi od reda krljali i totalno mu unistili kolena tek svi oni nebi mirno spavali... Vicem ja vec godinama, najbolji je ubedljivo fudbaler svih vremena, prava 10.ka,driblercina kakva ni Mesi nece nikada biti, na kvadratnom metru je znao da "razbaca" 3-4 fudbalera i da ih posalje po hleba, mleka i cigarete u prodavnicu ! !!
(Molder, 28. mart 2020 07:54)
Napadac prava desetka?Vici,vici ali nauci na kojoj poziciji igra prava deseta.

On

pre 4 godine

Je bukvalno bio savrsen fufbaler .Ljudi nemaju takav utisak jer je stvarno imao strasnih povreda .Prvu veliku je doziveo vec sa 22 godine .Al onk ubrzanje driblinzi kao sa drugr planete podjednako fa se suzis i levom i desnom nogom .On kad primi loptu retko je vise gledso pozadi samo napred .Bilo ga je stvarni uzivsnje gledati .Direktno svojim golovima je doneo poslednju titulu Brazilu .Ronsldo i Mesi su beliki igraci al Ronaldo jr magija .mnogo igraca legrndarnih je reklo tada u prvih dve tri godine da jefino on moze da ponovio Peleov rezultat od tri Svetsks prvrnstva

vlada2907

pre 4 godine

#Pontiac Mesiju dosta toga fali npr titula sa reprezentacijom, tu ne moze da se meri sa Ronaldom... takodje Messi je te rekord golive postigao u Barsi koja je bila najaca u istoriji u tom vremenu sa Cavijem Inijestom... Takodje Mesi je igrao samo u Soaniji u dominantnoj ekipi i resetao protivnike... Ronaldo je igrao u Holandiji Spaniji i Italiji koja je bila najaca i najgrublja u to vreme.... uvek u istoj ekipi gde je sve bilo podredjeno njemu.... Robaldo je igrao za PSV, Barsu, Inter, Milan, Real... bio tesko povredjen u najboljim godinama, posle neigranja 6 meseci, ide na SP 2002 i postaje bajbolji strelac i donosi titulu Brazilu..... ja sam igrao fudbal i sa te strane znam sta znaci igrati i promeniti ekipu 5 puta i biti najbolji i lider svuda.. to je za Respect...Pravi ronaldo bez dileme.... naravno i Messi ima svoj kvalitet velicinu i dostignuca ali nije za porediti fudbalski, takodje za najboljeg bez uspeha u reprezentaciji ne vredi pricati.... Tako da i Diega stavljam ispred Messija....

aa

pre 4 godine

Seria A je uništila Ronalda..., da je ostao u Barsi uzeo bih 5, 6 zlatnih lopti bez oroblena .., kad je prešao u Real veće je bio načet povredama. , jedino što mu nedostaje jeste osvajanje LŠ. , stigao je u Real 2003 godine ..

John Smith

pre 4 godine

Ja bih samo rekao da se sa setom secam tog fudbala i kalca s sredine 90-tih i pocetkom 2000-tih. Ovo danas se zove samo fudbal. A Ronalda sam obozavao, kao i Romarija, Zidana i naravno Deju.

Molder

pre 4 godine

Nego kako, da ga nisu svi od reda krljali i totalno mu unistili kolena tek svi oni nebi mirno spavali... Vicem ja vec godinama, najbolji je ubedljivo fudbaler svih vremena, prava 10.ka,driblercina kakva ni Mesi nece nikada biti, na kvadratnom metru je znao da "razbaca" 3-4 fudbalera i da ih posalje po hleba, mleka i cigarete u prodavnicu ! !!

Juninho

pre 4 godine

Bio sam klinac i secam se da sam plakao kad se povredio. Vratio se iz povrede i odigrao 6 min i opet pauza 6 meseci. Njega i T.Henry sam najvise voleo. Na ISS-u (mi smo tako zvali PES) napad Intera Ronaldo-Sukur-Recoba a u Arsenalu Henry-Kanu-Berkamp

мики

pre 4 godine

Ali su i on i Ronaldinjo trajali mnogo
krace od Mesija i CR
(kleo, 27. mart 2020 21:39)

тек су у новије време суђење и камере допринеле заштити правих мајстора. раније су их месари касапили на терену

Sava

pre 4 godine

Kako on moze biti najbolji ikad kad ga niti u Barseloni niti u Realu niti u Interu niti u Brazilu ne smatraju najboljim igracem u istoriji kluba (Barselone Reala Intera)odnosno brazilske reprezentacije ?

мики

pre 4 godine

I da, voleo bih da čujem neke legendarnije izjave fudbalera od ove Sinišine "Ronaldo krene u kontranapad, a Nesta i ja sami u odbrani".
Ne verujem da je spisak nešto preterano dug..
(Calm Like a Bomb, 27. mart 2020 23:38)

ја не знам ни једну такву за Месија

MKD-4

pre 4 godine

Rensenbrink@..bravo za nick'..najaci dribler u svetu(u vremenu dominacije Ajaxa)..moja top 3-..1.Maradona-2.Mesi-3.Ronaldo-Fenomeno..ostace mi uvek tri detalja iz njegove blistave karijere..kod nas sportska sreda(LP) isla je spica Ronalda sa Merkedzanija kada ga prelomio sa telom..GOL Composteli kada se Robson i cela klupa Barse hvata za glavu i treci meni najtezi ZA gledanje kada ga ja Couto povredio i od tada mislim nije vise isti i dobio na kilazu.

bmiles

pre 4 godine

Tri velika imena harala su do sada u istoriji fudbala:Pele 60-ih proslog veka do 72,Krajf 72-80tih,Diego Maradona od 83-93 tih!Tu valjda nema dileme!?A onda se pojavio 90-tih Ronaldo-Zuba!Svakako da svako vreme nosi svoje breme,ali kako je on igrao u Holandiji, Spaniji iItaliji je fascinatno!Nesto najlepse sto sam gledao bila je igra dvojice do tada najboljih Zizua i Zube u Realu!U istoriji je bilo toliko dobrih igraca ali ovoj petorci svi gledaju ledja a priblizili su im se Ronaldinjo,Mesi i CR7!
Tako ce za sve ostati vecita dilema koje najbolji ikad! Ali niko od njih nije uzeo 3 sampionske titule na svetu izuzev Edson Arantes Dos Nascimento - PELE pa je spravom za sada na tronu!Ako priznajemo Majkl Dzordanu zbog 6 NBA titula,Felpsu sa osvojenih 28 medalja kao najdekorativnijem sportisti ikad, slucajeva zaista mnogo u skoro svim sportovima,jasno je da Ronaldo Lima(Zuba) sa svoje 2 titule SP,izad Pelea zbog ovog parametra,ali uz rame sa Maradonom i Bekenbauerom.
Mesi i CR7 jesu izvrsni fudbaleri ali posto oni nisu osvojili SP,pa su izad Zube.Lako je osvajati klupske trofeje sa ekipama kao sto je Barcelona ili Real.Ali osvojiti SP sa reprezentacijom to je ipak visa distanca,zar ne!?CR7,osvojio sa Portugalom EP,Mesiju nije uspelo sa Argentinom da osvoji ni SP ni Kup Juzne Amerike! Jasno je da su dileme koje od njih bolji uvek biti debata.Ostali,ukljucujuci Zidana,Ronaldinja,Kaku,Maldinija, su izad pogotovo sto su ovi imali takodje uspeha u klupskom takmicenju!

tiberije

pre 4 godine

A Zidan je bolji od svih njih ko ne veruje nek pogleda utakmicu Brazil- Francuska 2006 i vidi šta je Zidan radio Ronaldinju, Ronaldu, Kaki, Ribaldu, Roberto Carlosu, Cafu i Ze Robertu

neutralni felsh

pre 4 godine

zasto ljudi skucenih umova toliko vole da jedne igrace uzdizu dok istovremeno druge osporavaju? zasto sve mora da bude ili-ili? ronaldo zuba super a mesi ne valja? ili ovi sto velicaju maradonu a kritikuju mesija, lepo vidis koliko pojma nemaju, jer to su 2 vrlo slicna igraca i po potezu i po svemu, osim sto je maradona mnogo vise ekstravert. to je kao kad bi rekli zuba je super, ali ronaldinjo nije njegov nivo. ali tek ovi sto vole pelea, oni su najveseliji, njima niko osim njega ne valja. ronaldo zuba je fantastican igrac, jedan od onih retkih koji umeju da nasmeju i oduseve publiku svojom genijalnoscu. ali naravno da ima jos takvih kroz istoriju. moj pokojni otac se secao i peleta i krojfa, ali je vise cenio krojfa, "jer je moderniji". a maradona ga nervirao jer je majstor ali se "suvise ludira" - rasipa talent. u to vreme je punio svetske tabloide... mesija nije docekao.
dakle, sve je pitanje epohe, licnog ukusa i estetike. ili licnog iskustva, o cemu govori kostakurta.

Voja

pre 4 godine

Sad sam pročitao ovaj komentar da je Ventola bolji od Zube.Pao sam sa stolice.Deluje da se nisi šalio.Bilo da jesi ili nisi,genije si!Samo nastavi,bar malo razonode u ovim sumornim danima.

Vlada

pre 4 godine

(Sch.., 27. mart 2020 23:01)
Burazeru, ubo si suštinu. Ovi svi su igrali fudbal. Ronaldinjo se igrao fudbala. Po meni, bolji i kompletniji napadač od svih ovde pomenutih.

hulk

pre 4 godine

Mislim, sve je tu jasno. Ronaldove najbolje utakmice su nesto najvise sto je ikada jedan igrac uspeo da pruzi na terenu. Sa druge strane, iz raznih razloga, kratko je trajao na vrhuncu, tako da je Mesi tu dominantniji. Neko je ovde spomenuo ustajanje sa stolice kada dobije loptu, a jos ako vidis da je prima sam u trku, jasno je da ce biti neka magija. Tesko je to objasniti nekom ko ga je gledao samo na YT. Mesi, iako je nezaustavljiv, je u sustini predvidiv. Svi znaju otprilike sta ce da uradi, ali to radi toliko dobro da ne mozes nista. Sa druge strane debeli je improvizovao i to je bila car gledati.

Marko

pre 4 godine

Fudbal nisu samo brojke i slova. Fudbal je emocija. Pratim ga od Krojfa i uživam u svakom dobrom takmičenju.
Velika je tuga što su Ronalda zaustavile povrede, zaista je mogao čuda da radi. Moga je da bude Pele.
Eh sad...ko je najveći ikad?
Nikad se ljudi neće moći jednoglasno složiti. Pele je bio REI, proslavio je fudbal. Čovek ispred svog vremena.
Po meni, gledajući samo fudbalsko umeće i sirovu inteligenciju Messi je najbolji fudbaler kojeg sam ikad video. Ali... Sećate li se kad bi Maradona izašao na teren da se zagreje? Svet stane, deca zinu, stari hipnotizirani, samo se njega gleda.
Diego Armando Maradona je imao taj X faktor, tu pojavu koju Messi nema.
Takav faktor je imao Ali, Jordan i niko više.
Ljudi, uživajte u fudbalu dok nam ga pare ne unište skroz.
Lp svima

Delija iz Valjeva

pre 4 godine

Od Mesija nije bolji ni po čemu.A šta onda reći za najvećeg fudbalskog mađioničara Ronaldinja,kako je on lomio kičme i vratove odbranbenim protivničkim igračima!!!!!

Deki

pre 4 godine

@(Pontiac, 27. mart 2020 23:50), složio bih se to što pišete za Mesia, ali da tako igra i u drugim klubovima, a ne samo u Barsi, zato će on karijeru i da završi u Barsi. Mesi je proizvod Barsinog stila igre, već u reprezentaciji on nije isti igrač, jeste i tamo najbolji, ali to nije taj Mesi. Pele je bio isti i u dva kluba u kojima je igrao, kao i u reprezentaciji. Neko napisa poluamaterska brazilska liga? Ta liga je osvojila 3 svetska prvenstva!!! Šta, italijanska i nemačka su u to vreme bile jače? Mislite da Pele danas igra fudbal kao mlad ne bi bio isti? Ne postoje različita vremena i tačno je da je fudbal danas mnogo napredniji, medjutim, danas igrači imaju i mnogo bolje uslove i života i treninga. Stvar je u svom vremenu biti najdominantniji. Kad je Pele driblao, mnogi nisu znali gde je lopta...

ccc?

pre 4 godine

Глупо је расправљати о укусима. Зашто то радите? Друго, причати о неком да је највећи а играо цео живот САМО у једном клубу без титуле светског првака?? И на крају, неко рече, волео би да види да још нека легенда прича о Роналду, па гледајте. И на крају, Пујол је највисе јео траву у дуелима са Зубом.

https://www.youtube.com/watch?v=aPfLKGUI2uo

323

pre 4 godine

Da bi klinci shvatili koliko je Ronaldo Zuba Fenomen bio veliki majstor, odmah posle Pelea i Maradone najveći, samo pogledajte golove i driblinge koje je imao na kraju karijere u Korintijansu kada je imao oko 100 kilograma i 34-35 god. i sve će vam biti jasno. (Da ne pričamo šta je radio u prime-u u Barsi i Interu (i u Realu, ali tada je već bio debeo) Pa posle kažite da su CR7 i Mesi bolji, nema šanse... Imao je skoro gol po utakmici gde god je igrao, čitavu karijeru... Evo linkova koga zanima

[link]
[link]
(Il Fenomeno, 27. mart 2020 22:44)

Мајстор када је имао и 100 кила. То је феномем од играча.

Ronaldo9

pre 4 godine

Naravno,Ronaldo jedini ,pravi i neponovljivi fenomen, cuveni Fenomeno.Hvala mu na svoj magiji, hvala mu na svemu.Ona frizura pa ono je ludnica bila.Voleo sam ga i u Barsi , Realu, Interu i Milanu ( tu najvise naravno heh ) Onaj osecaj kad volis drugi klub al njega obozavas svugde, samo jos sa Ronaldinjom i jos par taj isti osecaj. Najbolji svih vremena R9.

Matematicar

pre 4 godine

Pontiac, i onda dodje 2014 sa najjacom Argentinom u poslednjih ne znam koliko i taj vanzemaljac(Mesi) od osmine finala ne postigne i ne asistira na nijednom mecu.
Zakljucak, nema sistem Barselone koji mu je pomogao da dodje do tih statistika.
Da se ibsa Argentinom pokazao tako dominantnim i u nekoj drugoj Ligi pa moglo bi da diskutujemo
Eto i CR7, je na duplo manje golovo u Italiji, da li ti to govori nesto o Spanskoj ligi

Espen_bredesen

pre 4 godine

(Jens Vajsflog, 27. mart 2020 23:53

Obrni okreni, njih trojica su najvise nekako obelezili fudbal zadnih decenija. Svako na svoj nacin i svoje vreme. Ali mislim da nisam preterao sa Mesijem. Mali je zaista cudo , digo fudbal na neki nivo koji ce se tesko prevazici. Toliko dugo trajati na tom nivou, kapa dole.Volim ja i brazilce, tj citav J. Americki fudbal i tu strast , ali kazem kad bi bas morao birati, stavio bi argentince na presto. Mada i Ronalda da stavis ne bi pogresio ili Zica npr ako si malo stariji pa ga se secas . Tipicna 10-a starog kova, sa istancanom tehnikom gotovo do savrsenstva i pregledom igre koji je oduzimao dah. Jedino nije bio preterano brz ili ne kao ova trojica.U videotekama su bile video kazete sa njegovim utakmicama u Flamengu i reprezentaciji. Eto ako moram prosiriti spisak najboljih od najboljih , neka budu njih 4! Zico, Maradona, Mesi i Ronaldo. Aj u zdravlje i poz nam Andy Goldbergera;)

Realno

pre 4 godine

Dajte ba ljudi Ronaldo je najbolji napadac na svijetu ikada, ali 92 gola dati u kalendarskoj godini uz to podijeliti 60 asistencija moze samo Messi GOAT

Mihajlo

pre 4 godine

Tu neko rece da je talenat Brazilca Ronalda,Mesija i Maradone veci nego kod ostalih igraca recimo Ronaldinja,sad mene interesuje sta oni rade to s loptom sto Ronaldinjo nije radio na terenu,cak mi je Ronaldinjo bio jos atkraktivniji i zabavniji za gledanje od ove trojice,kratko je trajao jer nije imao vise ambicija,sve je osvojio, ali to sto je igrao za mene je najbolji i najatraktivniji fudbal koji sam ikada gledao. Bilo je jos mnogo genijalaca s loptom samo u ovih 35 godina koliko gledam fudbal,jednom sam pokusao da ih nabrojim,bilo ih je bar 30-ak i opet sam zaboravio tu da stavim Figa,Deka,Rui Kostu,Savicevica,Mijatovica,Bergkampa,Veu...

Dzino

pre 4 godine

Zlatna petorka po meni . El pibe, Il fenomeno, zizu, dinjo i Mesi. To je krema. Sto bi rekli, vrhovni bogovi fudbalskog olimpa. Za koga god da kazete da je najbolji necete pogresiti jer je to tacno. Najbolji sa ostalom cetvoricom. Jos mnogo je fantasticnih majstora i genijalaca, ali ipak malo ispod gore nabrojanih.

Dikan

pre 4 godine

I dalje govorimo o čoveku koji se raspao kao fudbaler pre 30. rođendana, baš kao i Ronaldinjo. Ne hvala, to ne može da bude najbolji svih vremena ni u ludilu.

Vladimir

pre 4 godine

Mesi ne moze da bude najbolji jer nema SP. Kada to osvoji moze da bude besmrtan. Porediti Mesija i Ronalda je besmisleno. Ronaldo je napadač kakav se više ne radja. Magija!

DM

pre 4 godine

Interesantna i večita tema.
Mozemo pricati o grupi najboljih u istoriji, ali tesko je izdvojiti samo jednog.
Moj izbor najboljih 10: Di Stefano, Puškaš, Pele, Krojf, Maradona, Platini, Zidan, Ronaldo Zuba, Ronaldinjo i Mesi.
Zuba i Ronaldinjo su bili čarobni, ali nisu dugo trajali i ostali su nam dužni.
Ali, to su Brazilci.
I, za kraj, moj izbor.
Najveći-Maradona
Najbolji-Mesi
Najuticajniji-Krojf

Vlada

pre 4 godine

(Deki, 27. mart 2020 23:29)
Odbrana nije teška. Nemanja Vidić je najbolji defanzivac koji je ikada igrao fudbal.
Ovo nije čak ni toliko navijački.
Čovek je imao odličan pregled igre. Non stop je bio na vrhovima prstiju i pratio je i igrača i loptu.
Beskompromisno je išao na loptu i nije razmišljao o posledicama. Setite se kada je glavom je išao na loptu gde je Drogba išao kolenom. Tada mu je Drogba izbio bar jedan zub. Drugom prilikom se sudario sa Mikom Ričardsom iz Sitija kada ga je ovaj nabo kopačkom u rebra. Mika je ostao da leži na travi, a Vida je samo ustao, otresao dres i pokazao sudiji gde ga je ovaj udario.
Dalje, što je jako bitno za odbrambenog, on nije samo otklanjao opasnost od svog gola, nego je to odmah pretvarao u opasnost za protivnički gol. On nikada nije napamet ispucavao loptu, nego je uvek gledao kom od veznjaka ili napadača da je uputi. I uvek je galvanizovao svoje saigrače.
Stena, jednom rečju. Najbolji ikada!

Goran

pre 4 godine

Fabio kapelo je reko: Igro sam protiv pelea i krojfa gledao sam maradonu kako igra ali nijedan od njih nije igro kao Mesi. On sto radi sa loptom to drugi mogu samo da sanjaju. Tako da Ronaldo bas i nije u porodjenju sa Mesiem barem tako kaze kapelo.

Drax

pre 4 godine

Ronaldo je bolji od ove dvojice ali oni su uspesniji.Pele i Maradona su bolji od njega.Ima boljih ima gorih,lopta je okrugla.Sada je momenat da se bude legenda u stvarnom zivotu.Veca je legenda jedan lekar nego svi oni zajedno.Ili savestan policajac pa cak i politicar koji radi svoj posao.Treba iskoristi ovaj momenat da se vrati slava i postovanje pravim ljudima a ne ovima sto su u "Leba i igara' sekciji.

Jens Vajsflog

pre 4 godine

Espen dobro si počeo,ali pretera ga sa Mesijem.Mislim da si malo subjektivan kad su Argentinci u pitanju,ali,sa druge strane,i ja sam kad su u pitanju Brazilci(sa izuzetkom Nejmara),tako da je Zuba za mene bio čudo.Nikad nisam video igrača koji sa takvom lakoćom lomi najbolje defanzivce.Naravno,kada mu se igralo.

ef odelenje

pre 4 godine

Gledao samo 80% njegovih utakmica na Tv, pored toga sam gledao preko 100h njegove poteze na Yt, od ukupno 850 utakmica Messija gledao sam 800 u live prenosu, zaludjenik sam...

Ajde.

Pontiac

pre 4 godine

(kuguar, 27. mart 2020 23:02

Tu sezonu Ronaldo je zabio 47 golova. Briljantno je odigrao bez ikakve dileme al nije doneo npr titulu barsi.kako god, do tad u modernom fudbalu nikad niko nije odigrao tako nesto. Ali pazi sad ovo. 2011 god. Nakon titule u Spaniji i osvojene LS takodje, gde po drugi put u finalu razbucan United sa najboljom odbranom na svetu, Vidicem i Ferdinandom, ulazimo u novu sezonu, 2011/12. Ukupno 73 gola je dao te sezone u svim takmicenjima Mesi. Druze, 73 gola ! Pri tome to nije fudbal iz kamenog doba, nego modernog, gde je sve na nekoj novoj razini. Kalendarske 2012 je Mesi zabio 91 gol! Niko nikad u istoriji nije to uradio. To su neverovatne stvari. Gotovo 30 golova vise od najbolje Ronaldove sezone. Ali kakvih golova. Taj Mesi je sa 20 god razbucao Real kao amatere, zabio het trik, po terenu plivali Canavaro i ostali. Decko je pomerio granice ovog sporta. Ja sam takodje odrastao uz fudbal 90 ih. Rado i nostalgicno se setim tih vremena. Meni je Laudrup bio prvi neki strani idol, mnogo podcenjen igrac. Voleo sam i Bergkampa , covek sa nestvarnom kontrolom lopte . Ipak Ronalda sam voleo najvise. Ali realno, ono sto radi Mesi a cak nije ni klasicni napadac svih ovih godina je nevidjeno. Odrasli smo vec ljudi, treba biti objektivan. Pa on je ne samo najbolji strelac na svetu, on je i najbolji paker, pucac slobodnjaka, dribler i sta sve ne jos. Nestvaran igrac! Ronaldo mi je u svakom slucaju br 2.

Calm Like a Bomb

pre 4 godine

I da, voleo bih da čujem neke legendarnije izjave fudbalera od ove Sinišine "Ronaldo krene u kontranapad, a Nesta i ja sami u odbrani".
Ne verujem da je spisak nešto preterano dug..

Deki

pre 4 godine

@(Ramzaj, 27. mart 2020 22:18), jedan si od retkih koji zna šta je bio Pele. Pele je bio vasiona i jedini toliko ispred u svom vremenu. Danas imate Mesia, Ronalda, Mbapea, Neimara...mnogo sličnih i sa malim razlikama izmedju njih. Peonta je da budeš u svom vremenu daleko ispred, kao recimo Bah u Baroku, Tesla u svom vremenu...Naravno, što se tiče napadača, Ronaldo zuba, dribling Ronaldinjo, sredina Maradona i Mesi, odbrana jako teško, bilo ih je mnogo kao i golmana. Pele je bio sve, od sredine do napada.

ljubav je jednosmerna ulica

pre 4 godine

jednu stvar ne razumem, sta pojedinima znaci kad kazu pravi Ronaldo? jel ovo sad lazni Ronaldo? pa ljudi nije on sam sebe tako nazvao vec mu je to ime dato na rodjenju (Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro). dakle ako zelite da naglasite kazite stari Ronaldo ili Ronaldo Brazilac. ili jos gore mi je kad cujem igru reci tipa missy,penaldo,lesi. dajte ljudi svako za sebe sve su to vrhunski fudbaleri, svako za sebe i svako na svoj nacin , ko je od koga bolji je besmislena polemika koja nikud ne vodi.

Superstar

pre 4 godine

Zato što je imao najbolji dribling na svetu zato su ga i lomili svi ti defanzivci i to bez milosti jer su bili totalno nemoćni da ga zaustave.

kuguar

pre 4 godine

Sezona u Barsi je sigurno najbolja sezona koju je iko ikada odigrao od kada se fudbal igra,to neko ko nije
živeo u tom vremenu ne može da objasni sada,jednostavno promenio je tok fudbalske igre,uneo revoluciju kao niko nikada pre...bukvalno,pojavio se nadčovek koji SAM igra protiv svih,kao u holivudskom filmu,pobedjuje SAM,uzme loptu i napadne tri,četiri igrača prodje ih i da gol i tako CELE SEZONE,ne jednu utakmicu,dve nego bukvalno svaku!Ukucajte tu sezonu u Barsi na you tube i uživajte,to se više ponoviti neće,ko je živeo u tom vremenu nikada neće razumeti kada se neko od mladjih prepire da li su najbolji Mesi ili Ronaldo,stara garda se samo nasmeje
I kaže:fudbal se meri pre i posle Luisa Nazaria da Lima Gauča Ronalda!!On je nulta tačka,od njegovog pojavljivanja počinje drugačije svatanje igre,pozicije napadača,čovek koji je za godinu dana napravio najveću revoluciju ne u istoriji fudbala,nego u istoriji bilo kog sporta ikada,jednostavno sa njim počinje da postoji savremeni fudbal

Slana Bara NS

pre 4 godine

One godine kad se povredio, kao da mi se rođeni brat povredio. A kad se vratio, kao da mi se brat ponovo rodio. A kad je prestao da igra, prestao sam da gledam fudbal.

sreta steta

pre 4 godine

Ma ljudi sve vam je jasno kada se ljudi dizu na noge danas na stadionu kada se odigra petom unazad, to je ranije bila uobicajena pojava... gde je danas biciklica, laznjak, peta kroz nogwe, sut sa preko 25 ili 30 metara, toga nema nazalost... kad neki Nejmar, Bejl, Dijego Kosta i tako ti napadaci koji su placeni basnoslovne cifre novca, u ono vreme ne bi bili ni treca izmena za Ronalda, Batistutu, Badja, Zidana, Berkampa i ostale velemajstore fudbala da ih ne nabrajam sve...

kako da ne

pre 4 godine

Kristijano nije taj rang, ali Maradona, Mesi, Ronaldo de Lima...Izabrao bih Ronalda de Limu! Kakav je to igrac, kakvo je to SP bilo 2002.godine, koliko se klinaca sisalo na ‘ronaldo stil’ sa onim iznad čela. Kakva je on faca bio, kakva je to legenda. Svu trojicu koju sam pomenuo, Mesi vrhunski dribler, Maradona i Ronaldo takodje. Ali Ronaldo je bio ubitačniji od obojice kad krene ka golu, biciklice, driblinzi, lik je bacao protivnike kao decu do gola. Radili su to i Mesi i Maradona, ali cini mi se mnogo je tu jaci bio Ronaldo, mozda i zbog toga sto je lik bio klasican napadac, najblizi golu. Tada sam navijao za Brazil samo zbog njega...On vam ne klasican napadac, pa pogledajte Kristijana kao klasicnog napadaca. Sve sto radi kada je u napadu je da ceka sansu, ceka priliku. Pravi Ronaldo se vrati na 25 metara, 30 metara od gola, ne znate kada ima malo prostora da li ce da sutne ili ce ipak da krene u dribling. Zato su i govorili da su se plasili defanzivci, jer ne znate gde ce i sta ce. Sa Kristijanom i ako ima loptu na 30 metara, sanse su 95% da ce dati nekom loptu na strani i da ce da šprinta u 6-7 metara, tesko ga je tamo zaustaviti pogotovo u skoku, dok sa Ronaldom de Limom, nisu znali sta ce. Mozda ce da opali, a ima vrhunski šut, mozda ce da krene u dribling, a ima vrhunski dribling, mozda ce na neki laznjak, a tada padate jer opet kazem, ne znate sta ce sa loptom. Svi ovi mladji koji obozavaju Kristijana, neka pogledaju malo klipove pravog Ronalda. Pelea necu da komentarisem jer je igrao samo u Brazilu i tada fudbal nije bio kao na kasnijem nivou. Maradonu su ubijali od batina, jurili ga po terenu, Ronalda isto. Pele se spremao samo za SP jer u Brazilu nisu smeli da ga pipnu protivnici...Ronaldo, Maradona i Mesi, svako moze da bira ko ce prvi, drugi i treci. Za mene je Ronaldo broj 1, da ga nisu zaustavile povrede, ko zna sta bi uradio. Andriano je bio moguci novi ‘Ronaldo’, novi ‘najbolji’, ali njega zaustavilo nesto drugo. Taj igrac je isto bio strasan...

Espen_bredesen

pre 4 godine

Neponivljiva je simultanka Maradone sa world cupa iz Meksika. Zato je besmrtan , neponovljiv, jedinstven. Da li najbolji ikad , mozda jeste mozda ne, al svakako medju najboljim. Kad se Ronaldo pojavio, bio je nesto relativno novo odnosno jos bolja verzija Romaria koji je bio jedan strasan igrac, napadac. Do pojave Ronalda nisam video decka od 19, 20 god koji radi takve stvari sa loptom i koji je toliko dobar . Njegov nadimak ga bas opisuje , fenomen. Razbio je u barsi, pokidao i u Interu u prvoj sezoni i osvojio kup uefa. Dolazi svetsko u Francuskoj i tamo dominira al desi se to cudno finale. Posle toga dolaze povrede, veliki povratak 2002 , al iskreno Rivaldo i Ronaldinho su tada bili velika ispomoc. Bolji je turnir odigrao 4 god pre iako je manje zabio..kako god, najbolja spica koju sam gledao. Ne znam gde bi mu bila granica da nije bilo tih povreda. Ipak, ako bi bas morao birati, ja bi stavio argentince na vrh od onih koje sam gledao. Ne mogu Pelea komentarisat. Maradona i Mesi su kompletni navalni igraci. Mesi je pomerio granice i poimanje fudbala uopste. Zdrav razum nalaze da takav igrac ne moze postojat ali nas on demantuje. Tehnicke predispozicije, brzina i ubrzanje, promene pravca, dribling , zavrsnica, fudbalska inteligencija , vizija. Kakva dominacija i konstanta.Religije ovog sveta su u krivu,vanzemaljci postoje i dokaz su upravo ova trojica.Diego, Ronaldo i Mesi.Zidan,Zico, CR, Ronaldinjo nisu daleko, ali ipak stepenicu ispod.Talenat ove trojice je nestvaran.

Sale

pre 4 godine

Svako priča o onome kojeg je gledao. Ja ih gledao sve, nijednog uživo, divio se Krojfu, zevao u Maradonu, obožavao da gledam Ronalda i Ronaldinja (dodavanje sa prečkom famozno), ove nove trkače kako obilaze štapove, ali gospodo kralj je kralj: prva titula sa 18 godina, tri gola u finalu, drugu je uzeo kada su ga Bugari izlomili, a treću 70-te u Meksiku. Ima li još neko to iza sebe? A mislim da je pravio i biciklice i šuteve iz trka, kolena, a u Meksiku je više namestio nego što je dao. PELE!!!!

motam kablove

pre 4 godine

Zidana su pitali ko je najbolji igrač po njemu...Rekao je Ronaldo. Ima na yt snimak u Italiji počinje derbi msm Inter-Milan. Ronaldo sa jedne a Ibrahimović sa druge strane. Ibrahimović ga upija pogledom. Čovek oduševljen što će imati priliku da bude u istom meču sa Ronaldom. Jedan Ibrahimović.

Truth

pre 4 godine

Odlican je, ali nije bolji. Na ovu kartu ceo svet ide kada prica da je federer bolji iako novak ima da osvoji jos GS-a. Nebitno i ako prestigne federera opet ce federer biti bolji. To je ova logika. Nije bolji ni od CR ni od Mesija. Ovo su izjave matorih i proslih fudbalera.

Sch..

pre 4 godine

Bio je zuba dobar ..dugo će se razmatrati ko je najbolji fudbaler planete ikad, jako težak izbor. Ja i dalje ostajem pri tome da je to Ronaldinjo zbog toga kako se igrao fudbala ali ostavljam prostor i za Maradonu , Messia , C.Ronalda i Zidana koji su strašno dobri fudbaleri i jedni od najboljih koji su ikad igrali ovu igru . Pelea isključujem iz ove trke jer malo svedoka ima kao i snimaka da se vidi njegovo majstorstvo da bi mogli da ga merimo sa ostalima .

Radomir

pre 4 godine

Zašto ljudi imaju potrebu da izaberu samo jednog od takvih veličina? Pele, Di Stefano, Euzebio, Maradona, Ronaldo, Ronaldinjo, K Ronaldo, Mesi ... Svaki je car na terenu. Treba uživati u svakom dobrom potezu igrača. Kakve su golove dali Suarez (simulant broj 1), Van Basten ...

Beograd

pre 4 godine

Svako ima pravo na svoje misljenje i na svoj ukus. Pelea nisam gledao i nije igrao u Evropi vec u poluamaterskoj ligi Brazila davno njega ne bih komentarisao. Pravi Ronaldo je definitivno najbolji napadac ikada. Zavisi ko sta voli neko voli igrace sredine terena ili dobre driblere. Tu su Ronaldinjo i Maradona neprikosnoveni. Neko voli pakere i hazardere poput Krojfa i Zidana i oni su u vrhu. Ali kad se sve to sabere imate Mesija koji je i golgeter i paker i igrac sredine terena i spic i asistent i dribler sve covek igra. I velika vecina strucnjaka eminentnih igraca i trenera govori da je Mesi najbolji ikada. I ja se slazem sa njima. Tek kad ode u penziju uvidecemo ko je bio. Svi nabrojani igraci su imali magiju u nogama bili carobnjaci sa loptom i svi su u svojim epohama bili najbolji. Ali Mesi najduze traje i po meni zasluzuje epitet najboljeg ikada.

Generacija 1950

pre 4 godine

Da i čiča iz izolacije napiše koju, a čiča zakoračio u 70-tu. Broj jedan Pele, broj dva, subjektivan sam, Dragoslav Šekularac, tri Ronaldo, četiri Maradona. Gledao ih sve uživo. Ostali, mnogo praznih mesta.

Pančevac

pre 4 godine

Nikad niko kao maradona zašto je najbolji svih vremena pa i pored svih poroka opet je bio najbolji i jedini u istoriji koji je osvojio svetsko prvenstvo pa može se reci sam sa ostatkom tima koji je bio u to vreme ispod fudbalskog proseka ako se sa loptom nalazio na svojoj polovini terena za gledaoce je vec bila sto postotna šansa a onaj lob 1982 protiv cz ostace za vek vekova lično sam bio prisutan 97000 gledalaca je ustalo i poklonilo se geniju e zato je bio i ostace zauvek na vrhu

Milos

pre 4 godine

Koliko ima LS? Igrao u Barsi, Interu, Realu. Uz Mesija najbolji kojeg sam gledao. Ali posto se jednom zamjera da nema svjetsko, onda se i drugom moze zamjeriti LS. LS je svake godine. Zakljucak, koliko god da si dobar, ne mozes sam, timska igra.

Drax

pre 4 godine

Ronaldo je bolji od ove dvojice ali oni su uspesniji.Pele i Maradona su bolji od njega.Ima boljih ima gorih,lopta je okrugla.Sada je momenat da se bude legenda u stvarnom zivotu.Veca je legenda jedan lekar nego svi oni zajedno.Ili savestan policajac pa cak i politicar koji radi svoj posao.Treba iskoristi ovaj momenat da se vrati slava i postovanje pravim ljudima a ne ovima sto su u "Leba i igara' sekciji.

garymac

pre 4 godine

Ljudi danas sve dozivljavaju kroz statistiku, ali mi kao emotivna bica ponekad osetimo nesto u prisustvu odredjenih osoba. Znam pouzdano da smo svi koji smo ga gledali imali isti taj osecaj ushicenja. Kad taj covek dobije loptu svi ustaju sa stolica, ocekuju nesto nesvakidasnje, neretko to i dobiju. Taj osecaj je neponovljiv, iako svaka era daje svoje neke igrace. Jednostavno to ne moze niko da vam da, tako da vam razgali dusu svojom igrom. Igrao je za sve rivalske timove, ali ga niko nikada nije hejtovao. Jer su svi znali da je on toliko dobar, da jednostavno ne pripada nikom.

Deki

pre 4 godine

@(Ramzaj, 27. mart 2020 22:18), jedan si od retkih koji zna šta je bio Pele. Pele je bio vasiona i jedini toliko ispred u svom vremenu. Danas imate Mesia, Ronalda, Mbapea, Neimara...mnogo sličnih i sa malim razlikama izmedju njih. Peonta je da budeš u svom vremenu daleko ispred, kao recimo Bah u Baroku, Tesla u svom vremenu...Naravno, što se tiče napadača, Ronaldo zuba, dribling Ronaldinjo, sredina Maradona i Mesi, odbrana jako teško, bilo ih je mnogo kao i golmana. Pele je bio sve, od sredine do napada.

Realno

pre 4 godine

Gledao samo 80% njegovih utakmica na Tv, pored toga sam gledao preko 100h njegove poteze na Yt, od ukupno 850 utakmica Messija gledao sam 800 u live prenosu, zaludjenik sam sto se obojce tice i smatram ih najboljim igracima svih vremena uz Maradonu uz ovaj redoslijed,, 1.MESSI GOAT,, 2.MARADONA,,.3 RONALDO ZUBA NAJ NAPADAC SVIH VREMENA.

vladislav

pre 4 godine

ubedljivo najbolja devetka svih vremena,malo je brojki koje to pokazuju,pogotovo danas pored c.ronalda i mesia,ali ono sto je on radio na terenu bilo je spoj talenta brzine i snage,i zato je zasluzio vise brojeva golova utakmica titula itd itd

Hm

pre 4 godine

Ko je gledao Pravog Ronalda, a gleda sada i Mesija i Kristinu, koliko god oni bili vanserijski a jesu, zna da nisu kao on pre i još neko vreme posle povrede. Naravno da ljudi pomenuti u ovom članku to znaju bolje i od mene koji sam to gledao na TVu. Zamisli kako je na terenu?

pinokio

pre 4 godine

ma Ronaldo voli da se manekenise , on pre svega nema i neume dribling da izvede , to ti gospod Bog da ili ne a Ronaldo nema nista od toga. Danasnji Ronaldo je nista drugo do obican atleticar , fizicki spreman do neba , ali tehnika mu je NULA , apsolutna . Ovaj Ronaldo sa nadimkom ZUBA je svetlosnu godinu iznad ovog danasnjeg manekena.
PO meni je Mesi sa klasu bolji od Ronalda ( manekena ) , a Maradona je bio cudo , ludak , ali imao je Boziji dar , lopta ko da je bila zalepljena za njega , i nekako kako je sladno izgledao sa loptom , driblao , prolazio .
Pa i nas Dejo Savicevic kad je bio raspolozen, nije bilo odbrane, Dejo je pravio SLALOM kako je hteo , niko mu nista nije mogao. I sam resavao utakmice . Rodila majka .
Danas je cirkus , nabili plate igracima da neznaju gde udaraju , sasvim prosecni igraci dobijaju desetine miliona evra . Katastrofa dokkle je sve to otislo u besmisao . Sa druge strane doktor u Srbiji radi za manje od 1000 evra mesecno . A sad kukaju i traze da ih doktori spase od Korona virusa .
I lepo jedna doktorka iz Spanije kaze :" eto vam Mesi i Ronaldo neka vam on iprave vakcinu za virus , igraju za stotine miliona a moja plata je samo 1800 evra mesecno " . I svaka joj cast .
Ovaj danasnji svet je totalno poludeo , nema komentara zaista koliko smo oboleli . Dise nakazna demokratija prepunim plucima. Luka Jovic dobio 60 miliona evra . A nekad legende Kica , Moka, Praja igrali za neke tricave plate a gde je sve to danas otislo. Ludilo

ShoneNI

pre 4 godine

Mogu ja do sutra ovde da iznosim svoje mišljenje o najboljim fudbalerima, ali kad za nekoga najveći fudbaleri svog vremena i njegovi rivali govore ovakve reči, to ima stvarnu težinu.

zdravkors

pre 4 godine

Ronaldo Luiz Nazario Da Lima, Ronaldinjo,Maradona, Zidan, Mesi...Pelea i Krojfa se ne secam, a pamtim od Zika i Kempeza.Ukusi su razliciti, tako da svako ima pravo na svoje misljenje

Ivan ZG

pre 4 godine

U njegovo vijeme on je bio najbolji napadač, ali nije se igra vrtila oko njega tj. nije cijeli klub radio za njega. On je radio za cijeli klub.
Možda je ovako efikasnije, ali je onako bilo ljepše za gledat.
Imao je takav start da su drugi ostajali po metar u prvih 3 početnog trka. I nebi ga više nikada stigli jer njemu nije smetala lopta za brzi trk. Osim toga je tako "vagao" obrambene igrače i slao ih na krivu stranu da su ispadali smiješni. To ovaj nalickani Penaldo nije nikada mogao. Inače i danas vrlo malo je igrača koji prodaju varke u punoj brzini jer za to je potrebna savršena tehnika. Ronaldo je bio nepredvidiv i njegov potez se čekao cijelu utakmicu i onda prepričavao još 100 puta.
Velika šteta što su ga brzo stisnule ozbiljne ozljede, a ubrzo poslije toga i kile. Baš šteta.

ljubav je jednosmerna ulica

pre 4 godine

jednu stvar ne razumem, sta pojedinima znaci kad kazu pravi Ronaldo? jel ovo sad lazni Ronaldo? pa ljudi nije on sam sebe tako nazvao vec mu je to ime dato na rodjenju (Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro). dakle ako zelite da naglasite kazite stari Ronaldo ili Ronaldo Brazilac. ili jos gore mi je kad cujem igru reci tipa missy,penaldo,lesi. dajte ljudi svako za sebe sve su to vrhunski fudbaleri, svako za sebe i svako na svoj nacin , ko je od koga bolji je besmislena polemika koja nikud ne vodi.

Djordje P

pre 4 godine

Uvelicavaju ovog Ronalda. Momak non-stop bio povredjen. Na terenu prosecan. Po meni Ventola bio mnogo bolji igrac ali ovog gurali sponzori kroz celu karijeru!
(Straight Outta München, 27. mart 2020 21:21)

Najjaci komentar ikada! Idem da nadjem Ventolu na Instagramu, da podelim tvoj komentar s njim, da se malo covek nasmeje u ova teska vremena za Italiju.

Tuko Salamanka

pre 4 godine

@Mesi Interesantno da je onaj Pele iz 60tih bio daleko veci atleta od Mesija,posto pominjes atlete. Onako iz 60tih ne bi imao kondicije za danasnji fudbal,ali logicno ako vec pominjes danasnji fudbal da bi i Pele imao iste uslove kao Mesi i bio na istom kondicijskom nivou. A ako ne vidis da su Maradona i lopta jedno bice,nema sta da ti se prica,covek je imao fudbal u malom prstu a u danasnje doba bi morao da se odrekne svog nekadasnjeg privatnog zivota pa bi bilo zastrasujuce gledati ga,a i nikad nije igrao za ekipu i sistem poput Mesijeve,gde konstantno ima loptu.

Vuki86*

pre 4 godine

Ronaldinjo, Zizu i naravno Ronaldo...covece poslednji mohikanci, taj osecaj kad tekmu gledas samo zbog njih i konstantno ocekujes i dobijas magiju...rezultat i sve ostalo pada u drugi plan...sve osim tog divnog osecaja uzivanja u njoj...u igri...ko se jos npr seca rezultata kod onog gola Ronaldinja celziju ili engleskoj iz slobodnjaka ili zizuovog voleja u filalu..covece

NNN

pre 4 godine

Objasnio!

A igrao je protiv Maradone.

Veličina Kristijana i Mesija je što traju već više od 15 godina na vrhunskom nivou, ali u "piku" Ronaldo je najboji napadač!

yeah

pre 4 godine

Kako su uveli statistiku u fudbal(oduvek je pistojala) to sve manje liči na igru. Koliko je pretrčao, koliko puta dodirnuo loptu levom nogom na veštačkom terenu kad je kiša ako se meč igra subotom...

Mene to ne privlači ni najmanje. I da prilično sam suvjektivan, mnogo se lepši fudbal igrao pre 20 godina i više.

Od ovih današnjih najviše mi se sviđa Neymar.

Da ste mi živi i zdravi.

grobar

pre 4 godine

Po meni licno mesi je najbolji ikada, ali lepota fudbala jeste sto ima toliko velikih da zajednicki stav o tome ko je najbolji ne postoji. Svakako je period kada je ronaldo igrao (kraj 90ih i dvehiljadite) najbolji u istoriji fudbala, prosto je bilo po nekoliko klubova u svim ligama petice sem mozda francuske, koji su imali nekoliko igraca svetske klase, nekako je ta koncentracija kvaliteta bila rasuta na vise klubova, a igraci nisu bili instagramuse i toliko ponosni kao danas sto imamo klinca 99 godiste (mbape) koji se duri treneru i odbija ruku da mu pruzi kod izmene i saslusa sta trener ima da mu kaze.

King Eric

pre 4 godine

Svi su oni bili, ili jesu, klasa, u svoje vreme, voleli ih ili ne. I sjajan je to bio fudbal 90ih i ranih 00ih, ali vi ljudi kao da niste gledali ništa sem Primere i Serie A, kad ne znate da je samo jedan najbolji, kralj Erik Kantona.

djurakgwb

pre 4 godine

Igracina, MJ fudbala. Povreda kolena, prednji ukrsteni, sledece god. svetsko prvenstvo, on brat, najbolji strelac, najbolji igrac, brazilu titula. Nije debeo! Nemojte da se zanosimo... samo on kad pita ribu koji sam ti, riba kaze prvi. Svi ostali su dvojka, i to mala :)

Branko jovicic

pre 4 godine

Ronalda je najbolje cuvao goran djorovic 1996e na mari.sala najbolji spic svakako,podigao standarde i jos uvek nedostizan.za one rodjene juce pogledajte gol protiv kampostele(znace youtube samo tako ukucajte),driblovanje markedjanija u finalu uefa kupa mislim 1998,egzekucije na sp 2002

Ramzaj

pre 4 godine

Bio sam svedok mnogih velikih majstora, od Maradone, Zika, Badja, Van Bastena, Piksija, Zidana, Ronaldinja, Del Piera, Romaria., mogao bih bas dugo ovako, a zbog Ronalda sam trcao kuci da ga gledam (nije bilo tada gledanja kao sada, net itd..) jos u PSV-u i Barsi dok je igrao, ali, gledajuci Pelea, onoliko koliko je to bilo moguce pronaci to je bas posebno. Covek je bio 30g ispred svog vremena. Pogledajte smo tu kompletnost; brzina 10, tehnika 10, sut desnom nogom 10, udarac glavom 10, kretanje 10, samo sut levom nogom 9! Rodio seda bude fudbaler i bio je fudbaler. Cak je i veliki Majkl Dzordan na pitanje "da li bi upoznao Ronalda jer je Ronaldo izjavio da je Dzordan jedini sportista kojeg bi voleo da upozna" izjavio "da nikada nije cuo za Ronalda i da je jedini fudbaler kojeg zna-Pele.

Calm Like a Bomb

pre 4 godine

(...) tada su ljudi igrali zato što vole fudbal a danas zato sto su placeni.
sasa, 27. mart 2020 22:13)

Pogledaj ko ima osmeh na licu sve vreme dok traje utakmica, taj stvarno uživa u fudbalu. Ima ih još uvek..

Cue Bobby Firmino..

Serpico

pre 4 godine

Jedna interesantna cinjenica koja povezuje pravog Ronalda i Messija.I jedan i drugi su trebali isti lijek a za razlicita svoja medicinska stanja. Messiju je dozvoljena ista terapija za podsticanje rasta koja nije bila dozvoljena Ronaldu da lijeci svoj poremecaj koji je uzrokovao pretjerano (za jednog vrhunskog profesionalnog sportistu) zbog cega bi mu trpila i cesto bila povrijedjena koljena.
Sjetite se koliko se udebljao kad je prestao s aktivnim igranjem.
Inace, fantastican igrac. Za mene medju pet najboljih ikad, Maradona, Mesi, Zidan, Krojf i on...

Il Fenomeno

pre 4 godine

Da bi klinci shvatili koliko je Ronaldo Zuba Fenomen bio veliki majstor, odmah posle Pelea i Maradone najveći, samo pogledajte golove i driblinge koje je imao na kraju karijere u Korintijansu kada je imao oko 100 kilograma i 34-35 god. i sve će vam biti jasno. (Da ne pričamo šta je radio u prime-u u Barsi i Interu (i u Realu, ali tada je već bio debeo) Pa posle kažite da su CR7 i Mesi bolji, nema šanse... Imao je skoro gol po utakmici gde god je igrao, čitavu karijeru... Evo linkova koga zanima

https://www.youtube.com/watch?v=ZfQ3_c8bIZU
https://www.youtube.com/watch?v=t4UoNvaVMlU

Goran

pre 4 godine

Vecina ovih sto ostavljaju komentare nije presla 40 godina pa nisu imali priliku da gledaju Pelea! Dok je Pele igrao nije bilo proglasavabja igraca godine! Svi fdbalski strucnjaci i ljubitelji fudbala 15 godina njegove karijere su bili saglasni da je on sve te godine bio najbolji na svijetu! Ni jedan igrac u istoriji nije bio toliko dominantan i cijenjen.

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime

pre 4 godine

A pravi Ronaldo je jednom izjavio, da je jedina osoba kojoj se pokloni ni manje ni više neg Ronaldinjo!

sasa

pre 4 godine

ove mladje generacije znaju samo za ove manekene. ne kazem da su pojedini loši, ima i sad dobrih ali itekako je bilo dobrih igrača ranije. tada su ljudi igrali zato što vole fudbal a danas zato sto su placeni.

Straight Outta München

pre 4 godine

Izgleda da se dnevna doze srbende vratio u jon bon jovi nalog...
(red star, 27. mart 2020 21:58)
Te naloge koristi nekih 10 hiljada ljudi hahah.Ocigledno svi osim njega u ove 2 nedelje...

Mesi je fudbalsko božanstvo

pre 4 godine

Realno teško da neko može da bude bolji od Mesija. Čovek je fudbalska mesija.I mesi na terenu protivnike ko pekar leb. Naprosto nije s ovog sveta.
Ronaldo je tu malo ispod,pa posle svi ostali..Maradona i Pele pripadaju nekom drugom vremenu, sporijem fudbalu jednostavno nisu u ligi sa ovim atletama.

masterkg

pre 4 godine

Najbolji kojeg ikad gledah .... To potvrđuju svi njegovi saigrači i protivnici. Jugović kaže da su na treningu izgledali kao deca u odnosu na njega ....

bb

pre 4 godine

Cristiano- LeBron fudbala. Najveca masina za golove svih vremena. Fizicki najspremniji igrac svih vremena.

Messi- Majkl Dzordan fudbala - G.O.A.T.

Ronaldo- Jednostavno Ronaldo. Najbolji napadac svih vremena, takav se nikada nece roditi.

goran

pre 4 godine

Za mene najkompletniji i najbolji fudbaler kog sam gledao, i levom, i desnom, brzina, dribling, i sve to pored ovakvih fudbalskih veličina koje su bile u odbrani. Ja danas u italijanskoj i španskoj ligi ne znam dvojicu odbrambeni igrača(mada i slabije pratim).

Straight Outta München

pre 4 godine

Uvelicavaju ovog Ronalda.Momak non-stop bio povredjen.Na terenu prosecan.Po meni Ventola bio mnogo bolji igrac ali ovog gurali sponzori kroz celu karijeru!

Jumko

pre 4 godine

Jumko,dodji do mene sutra da gledamo 7 velicanstvenih.U glavnoj ulozi Stiv Mekvin!Hmmmm
(king Roger, 27. mart 2020 21:25)
Dosao bih,al’ mi ne da nana...

Kole

pre 4 godine

Toooo rodjooo..objasni ljudima ko je bio najbolji! Da nije bilo te nesrecne povrede, bio bi i od Pelea bolji! Svi ostali ne mogu da mu se priblize. Ljudi on je u svojoj 20 god bio ubedljivo najbolji igrac na svetu,ubedljivo! To je pre njega bio samo Pele i niko vise! Secamo se svi i tog finala 98 koje nisam ni gledao. To finale je namesteno i to svi znaju. Sta je radio u Italiji i Spaniji tih godina,to niko nije radio. On je jedini veliki igrac koji se igrao fudbala,on je fudbal igrao iz zabave,on se nije nadmetao da bude najbolji,on je jednostavno to bio,i to su svi znali,to svi veliki igraci toga doba kazu. On je sam osvojio SP 2002, to niko osim Maradone nije uradio,ali on sa bozijom rukom,to njemu jednostavno nije trebalo. Jedina zal mi ostaje sto je bio povredjen protiv Zvezde 97 u Beogradu,pa da mogu da kazem da sam gledao 2 od 3 najboljih igraca svih vremena na Marakani, Maradonu 82 i Ronalda 97. I samo da kazem,da mi nikada nece biti jasno zasto se on ne nalazi u svim anketama za najboljeg igraca u istoriji fudbala. I da je jednu sezonu igrao,takav se nije pojavio od pocetka ove igre. Ta brzina,taj dribling,taj prodor samo i uvek prema golu,to niko nikada nije imao niti ce imati. Taj sut spicom,iz kolena u punom trku,to je magija..i njegovo omiljeno,da predribla sve koji mu pridju i na kraju i golmana,jedna neponovljivi i najbolji. Ronaldo!

begreifen

pre 4 godine

Secam se kad sam '97. procitao kako je Ronaldo igrao fudbal po celu noc dok je bio klinac i da je tako postao vanserijski igrac. Nalozim se pa izadjem po noci napolje da pikam loptu, ne bi li i ja kako postao takva faca :)

Zvezdas

pre 4 godine

Veliki gospodin i madjionicar u fudbalu. Jedan je Ronaldo Luis Nazario de Lima, nikada nije bio pozercic i samozivko kao danasnji, danasnja deca nemaju mnogo srece jer nisu gledala ovog godpodiba kako igra fudbal.

Rensenbrink

pre 4 godine

OK igrac ali niko ni do koljena " malom zelenom" Armando Diego Maradona.
1 Maradona
2
3
4
5
6
7
8
9
10 Krojf

Maradona dosao u Napoli prva sezona malo uigravanje pa sljedeca titula. Isto i sa Argentinom 1986 skoro sam osvojio Svjetsko prvenstvo. U to vrijeme za one koji ne znaju igrali su najjbolji igraci iz cijelog svjeta. Kareka, Alemao, Baresi, Gulit, Bagio, Klinsman, Mateus.

Ne zaboravite kako se onda udaralo, teze lopte na losijim terenima.

Za mene Maradona u svakom pogledu a ne ove danasnje primadone.

Freddy

pre 4 godine

Cudo! Pravo cudo je bio Luis Nazario de Lima Ronaldo! Onaj njegov trk iz mesta i bicikl dribling su uvek delovali zadivljujuce.Takodje,valja spomenuti da je imao top u nogama,slicno Adrianu,nije mozda toliko cesto zabijao sa velike udaljenosti ali je i tekako znao i da potegne bez da prethodno provoza biciklom par protivnika kako je najcesce radio.Uzivanje.

Buljko

pre 4 godine

jeste bio igračina! Obožavao sam da ga gledam. Njega i Zidana. Kakvi su to majstori bili! Meni lično najomiljeniji.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vlada82, 27. mart 2020 21:30) # Link komentara
Isto brate,ja bih dodao još dvojicu kojima sam bio oduševljen,Ronaldinjo u Barsi onih čudesnih par godina i Tijeri Anri,to je za mene to od fudbalera koji su ostavili neizbrisiv trag na mene,voleo sam mnogo i Maradonu ali sam ga zapamtio samo na kraju karijere,tako da ova četvorica su mi ostala zauvek kao najbolji ikada

Petar

pre 4 godine

Za one koji ne veruju, imate YouTube. Nijedan napadač nije imao takav dribling, snagu, trk, šut levom i desnom nogom, na svakom snimku ore kroz odbranu i uništava po 3, 4 igrača. Jeste bio često povređen i živeo neuredno, ali kad je bio u top formi bio je bez premca najbolji napadač svih vremena.

Darko

pre 4 godine

Ronaldo jeste Ronaldo ali ljudi moji kakav je umetnik Ronaldinjo nece se skoro pojaviti covek sa toliko ljubavi da igra profesionalni fudbal kao on

Freddy

pre 4 godine

Cudo! Pravo cudo je bio Luis Nazario de Lima Ronaldo! Onaj njegov trk iz mesta i bicikl dribling su uvek delovali zadivljujuce.Takodje,valja spomenuti da je imao top u nogama,slicno Adrianu,nije mozda toliko cesto zabijao sa velike udaljenosti ali je i tekako znao i da potegne bez da prethodno provoza biciklom par protivnika kako je najcesce radio.Uzivanje.

Djordje P

pre 4 godine

Uvelicavaju ovog Ronalda. Momak non-stop bio povredjen. Na terenu prosecan. Po meni Ventola bio mnogo bolji igrac ali ovog gurali sponzori kroz celu karijeru!
(Straight Outta München, 27. mart 2020 21:21)

Najjaci komentar ikada! Idem da nadjem Ventolu na Instagramu, da podelim tvoj komentar s njim, da se malo covek nasmeje u ova teska vremena za Italiju.

Petar

pre 4 godine

Za one koji ne veruju, imate YouTube. Nijedan napadač nije imao takav dribling, snagu, trk, šut levom i desnom nogom, na svakom snimku ore kroz odbranu i uništava po 3, 4 igrača. Jeste bio često povređen i živeo neuredno, ali kad je bio u top formi bio je bez premca najbolji napadač svih vremena.

pinokio

pre 4 godine

ma Ronaldo voli da se manekenise , on pre svega nema i neume dribling da izvede , to ti gospod Bog da ili ne a Ronaldo nema nista od toga. Danasnji Ronaldo je nista drugo do obican atleticar , fizicki spreman do neba , ali tehnika mu je NULA , apsolutna . Ovaj Ronaldo sa nadimkom ZUBA je svetlosnu godinu iznad ovog danasnjeg manekena.
PO meni je Mesi sa klasu bolji od Ronalda ( manekena ) , a Maradona je bio cudo , ludak , ali imao je Boziji dar , lopta ko da je bila zalepljena za njega , i nekako kako je sladno izgledao sa loptom , driblao , prolazio .
Pa i nas Dejo Savicevic kad je bio raspolozen, nije bilo odbrane, Dejo je pravio SLALOM kako je hteo , niko mu nista nije mogao. I sam resavao utakmice . Rodila majka .
Danas je cirkus , nabili plate igracima da neznaju gde udaraju , sasvim prosecni igraci dobijaju desetine miliona evra . Katastrofa dokkle je sve to otislo u besmisao . Sa druge strane doktor u Srbiji radi za manje od 1000 evra mesecno . A sad kukaju i traze da ih doktori spase od Korona virusa .
I lepo jedna doktorka iz Spanije kaze :" eto vam Mesi i Ronaldo neka vam on iprave vakcinu za virus , igraju za stotine miliona a moja plata je samo 1800 evra mesecno " . I svaka joj cast .
Ovaj danasnji svet je totalno poludeo , nema komentara zaista koliko smo oboleli . Dise nakazna demokratija prepunim plucima. Luka Jovic dobio 60 miliona evra . A nekad legende Kica , Moka, Praja igrali za neke tricave plate a gde je sve to danas otislo. Ludilo

masterkg

pre 4 godine

Najbolji kojeg ikad gledah .... To potvrđuju svi njegovi saigrači i protivnici. Jugović kaže da su na treningu izgledali kao deca u odnosu na njega ....

Kole

pre 4 godine

Toooo rodjooo..objasni ljudima ko je bio najbolji! Da nije bilo te nesrecne povrede, bio bi i od Pelea bolji! Svi ostali ne mogu da mu se priblize. Ljudi on je u svojoj 20 god bio ubedljivo najbolji igrac na svetu,ubedljivo! To je pre njega bio samo Pele i niko vise! Secamo se svi i tog finala 98 koje nisam ni gledao. To finale je namesteno i to svi znaju. Sta je radio u Italiji i Spaniji tih godina,to niko nije radio. On je jedini veliki igrac koji se igrao fudbala,on je fudbal igrao iz zabave,on se nije nadmetao da bude najbolji,on je jednostavno to bio,i to su svi znali,to svi veliki igraci toga doba kazu. On je sam osvojio SP 2002, to niko osim Maradone nije uradio,ali on sa bozijom rukom,to njemu jednostavno nije trebalo. Jedina zal mi ostaje sto je bio povredjen protiv Zvezde 97 u Beogradu,pa da mogu da kazem da sam gledao 2 od 3 najboljih igraca svih vremena na Marakani, Maradonu 82 i Ronalda 97. I samo da kazem,da mi nikada nece biti jasno zasto se on ne nalazi u svim anketama za najboljeg igraca u istoriji fudbala. I da je jednu sezonu igrao,takav se nije pojavio od pocetka ove igre. Ta brzina,taj dribling,taj prodor samo i uvek prema golu,to niko nikada nije imao niti ce imati. Taj sut spicom,iz kolena u punom trku,to je magija..i njegovo omiljeno,da predribla sve koji mu pridju i na kraju i golmana,jedna neponovljivi i najbolji. Ronaldo!

begreifen

pre 4 godine

Secam se kad sam '97. procitao kako je Ronaldo igrao fudbal po celu noc dok je bio klinac i da je tako postao vanserijski igrac. Nalozim se pa izadjem po noci napolje da pikam loptu, ne bi li i ja kako postao takva faca :)

sasa

pre 4 godine

ove mladje generacije znaju samo za ove manekene. ne kazem da su pojedini loši, ima i sad dobrih ali itekako je bilo dobrih igrača ranije. tada su ljudi igrali zato što vole fudbal a danas zato sto su placeni.

djurakgwb

pre 4 godine

Igracina, MJ fudbala. Povreda kolena, prednji ukrsteni, sledece god. svetsko prvenstvo, on brat, najbolji strelac, najbolji igrac, brazilu titula. Nije debeo! Nemojte da se zanosimo... samo on kad pita ribu koji sam ti, riba kaze prvi. Svi ostali su dvojka, i to mala :)

Pontiac

pre 4 godine

(kuguar, 27. mart 2020 23:02

Tu sezonu Ronaldo je zabio 47 golova. Briljantno je odigrao bez ikakve dileme al nije doneo npr titulu barsi.kako god, do tad u modernom fudbalu nikad niko nije odigrao tako nesto. Ali pazi sad ovo. 2011 god. Nakon titule u Spaniji i osvojene LS takodje, gde po drugi put u finalu razbucan United sa najboljom odbranom na svetu, Vidicem i Ferdinandom, ulazimo u novu sezonu, 2011/12. Ukupno 73 gola je dao te sezone u svim takmicenjima Mesi. Druze, 73 gola ! Pri tome to nije fudbal iz kamenog doba, nego modernog, gde je sve na nekoj novoj razini. Kalendarske 2012 je Mesi zabio 91 gol! Niko nikad u istoriji nije to uradio. To su neverovatne stvari. Gotovo 30 golova vise od najbolje Ronaldove sezone. Ali kakvih golova. Taj Mesi je sa 20 god razbucao Real kao amatere, zabio het trik, po terenu plivali Canavaro i ostali. Decko je pomerio granice ovog sporta. Ja sam takodje odrastao uz fudbal 90 ih. Rado i nostalgicno se setim tih vremena. Meni je Laudrup bio prvi neki strani idol, mnogo podcenjen igrac. Voleo sam i Bergkampa , covek sa nestvarnom kontrolom lopte . Ipak Ronalda sam voleo najvise. Ali realno, ono sto radi Mesi a cak nije ni klasicni napadac svih ovih godina je nevidjeno. Odrasli smo vec ljudi, treba biti objektivan. Pa on je ne samo najbolji strelac na svetu, on je i najbolji paker, pucac slobodnjaka, dribler i sta sve ne jos. Nestvaran igrac! Ronaldo mi je u svakom slucaju br 2.

Jens Vajsflog

pre 4 godine

Espen dobro si počeo,ali pretera ga sa Mesijem.Mislim da si malo subjektivan kad su Argentinci u pitanju,ali,sa druge strane,i ja sam kad su u pitanju Brazilci(sa izuzetkom Nejmara),tako da je Zuba za mene bio čudo.Nikad nisam video igrača koji sa takvom lakoćom lomi najbolje defanzivce.Naravno,kada mu se igralo.

Zvezdas

pre 4 godine

Veliki gospodin i madjionicar u fudbalu. Jedan je Ronaldo Luis Nazario de Lima, nikada nije bio pozercic i samozivko kao danasnji, danasnja deca nemaju mnogo srece jer nisu gledala ovog godpodiba kako igra fudbal.

goran

pre 4 godine

Za mene najkompletniji i najbolji fudbaler kog sam gledao, i levom, i desnom, brzina, dribling, i sve to pored ovakvih fudbalskih veličina koje su bile u odbrani. Ja danas u italijanskoj i španskoj ligi ne znam dvojicu odbrambeni igrača(mada i slabije pratim).

Radomir

pre 4 godine

Zašto ljudi imaju potrebu da izaberu samo jednog od takvih veličina? Pele, Di Stefano, Euzebio, Maradona, Ronaldo, Ronaldinjo, K Ronaldo, Mesi ... Svaki je car na terenu. Treba uživati u svakom dobrom potezu igrača. Kakve su golove dali Suarez (simulant broj 1), Van Basten ...

Buljko

pre 4 godine

jeste bio igračina! Obožavao sam da ga gledam. Njega i Zidana. Kakvi su to majstori bili! Meni lično najomiljeniji.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vlada82, 27. mart 2020 21:30) # Link komentara
Isto brate,ja bih dodao još dvojicu kojima sam bio oduševljen,Ronaldinjo u Barsi onih čudesnih par godina i Tijeri Anri,to je za mene to od fudbalera koji su ostavili neizbrisiv trag na mene,voleo sam mnogo i Maradonu ali sam ga zapamtio samo na kraju karijere,tako da ova četvorica su mi ostala zauvek kao najbolji ikada

Darko

pre 4 godine

Ronaldo jeste Ronaldo ali ljudi moji kakav je umetnik Ronaldinjo nece se skoro pojaviti covek sa toliko ljubavi da igra profesionalni fudbal kao on

Branko jovicic

pre 4 godine

Ronalda je najbolje cuvao goran djorovic 1996e na mari.sala najbolji spic svakako,podigao standarde i jos uvek nedostizan.za one rodjene juce pogledajte gol protiv kampostele(znace youtube samo tako ukucajte),driblovanje markedjanija u finalu uefa kupa mislim 1998,egzekucije na sp 2002

garymac

pre 4 godine

Ljudi danas sve dozivljavaju kroz statistiku, ali mi kao emotivna bica ponekad osetimo nesto u prisustvu odredjenih osoba. Znam pouzdano da smo svi koji smo ga gledali imali isti taj osecaj ushicenja. Kad taj covek dobije loptu svi ustaju sa stolica, ocekuju nesto nesvakidasnje, neretko to i dobiju. Taj osecaj je neponovljiv, iako svaka era daje svoje neke igrace. Jednostavno to ne moze niko da vam da, tako da vam razgali dusu svojom igrom. Igrao je za sve rivalske timove, ali ga niko nikada nije hejtovao. Jer su svi znali da je on toliko dobar, da jednostavno ne pripada nikom.

Ivan ZG

pre 4 godine

U njegovo vijeme on je bio najbolji napadač, ali nije se igra vrtila oko njega tj. nije cijeli klub radio za njega. On je radio za cijeli klub.
Možda je ovako efikasnije, ali je onako bilo ljepše za gledat.
Imao je takav start da su drugi ostajali po metar u prvih 3 početnog trka. I nebi ga više nikada stigli jer njemu nije smetala lopta za brzi trk. Osim toga je tako "vagao" obrambene igrače i slao ih na krivu stranu da su ispadali smiješni. To ovaj nalickani Penaldo nije nikada mogao. Inače i danas vrlo malo je igrača koji prodaju varke u punoj brzini jer za to je potrebna savršena tehnika. Ronaldo je bio nepredvidiv i njegov potez se čekao cijelu utakmicu i onda prepričavao još 100 puta.
Velika šteta što su ga brzo stisnule ozbiljne ozljede, a ubrzo poslije toga i kile. Baš šteta.

Superstar

pre 4 godine

Zato što je imao najbolji dribling na svetu zato su ga i lomili svi ti defanzivci i to bez milosti jer su bili totalno nemoćni da ga zaustave.

Beograd

pre 4 godine

Svako ima pravo na svoje misljenje i na svoj ukus. Pelea nisam gledao i nije igrao u Evropi vec u poluamaterskoj ligi Brazila davno njega ne bih komentarisao. Pravi Ronaldo je definitivno najbolji napadac ikada. Zavisi ko sta voli neko voli igrace sredine terena ili dobre driblere. Tu su Ronaldinjo i Maradona neprikosnoveni. Neko voli pakere i hazardere poput Krojfa i Zidana i oni su u vrhu. Ali kad se sve to sabere imate Mesija koji je i golgeter i paker i igrac sredine terena i spic i asistent i dribler sve covek igra. I velika vecina strucnjaka eminentnih igraca i trenera govori da je Mesi najbolji ikada. I ja se slazem sa njima. Tek kad ode u penziju uvidecemo ko je bio. Svi nabrojani igraci su imali magiju u nogama bili carobnjaci sa loptom i svi su u svojim epohama bili najbolji. Ali Mesi najduze traje i po meni zasluzuje epitet najboljeg ikada.

NNN

pre 4 godine

Objasnio!

A igrao je protiv Maradone.

Veličina Kristijana i Mesija je što traju već više od 15 godina na vrhunskom nivou, ali u "piku" Ronaldo je najboji napadač!

sreta steta

pre 4 godine

Ma ljudi sve vam je jasno kada se ljudi dizu na noge danas na stadionu kada se odigra petom unazad, to je ranije bila uobicajena pojava... gde je danas biciklica, laznjak, peta kroz nogwe, sut sa preko 25 ili 30 metara, toga nema nazalost... kad neki Nejmar, Bejl, Dijego Kosta i tako ti napadaci koji su placeni basnoslovne cifre novca, u ono vreme ne bi bili ni treca izmena za Ronalda, Batistutu, Badja, Zidana, Berkampa i ostale velemajstore fudbala da ih ne nabrajam sve...

Juninho

pre 4 godine

Bio sam klinac i secam se da sam plakao kad se povredio. Vratio se iz povrede i odigrao 6 min i opet pauza 6 meseci. Njega i T.Henry sam najvise voleo. Na ISS-u (mi smo tako zvali PES) napad Intera Ronaldo-Sukur-Recoba a u Arsenalu Henry-Kanu-Berkamp

Molder

pre 4 godine

Nego kako, da ga nisu svi od reda krljali i totalno mu unistili kolena tek svi oni nebi mirno spavali... Vicem ja vec godinama, najbolji je ubedljivo fudbaler svih vremena, prava 10.ka,driblercina kakva ni Mesi nece nikada biti, na kvadratnom metru je znao da "razbaca" 3-4 fudbalera i da ih posalje po hleba, mleka i cigarete u prodavnicu ! !!

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime

pre 4 godine

A pravi Ronaldo je jednom izjavio, da je jedina osoba kojoj se pokloni ni manje ni više neg Ronaldinjo!

motam kablove

pre 4 godine

Zidana su pitali ko je najbolji igrač po njemu...Rekao je Ronaldo. Ima na yt snimak u Italiji počinje derbi msm Inter-Milan. Ronaldo sa jedne a Ibrahimović sa druge strane. Ibrahimović ga upija pogledom. Čovek oduševljen što će imati priliku da bude u istom meču sa Ronaldom. Jedan Ibrahimović.

Slana Bara NS

pre 4 godine

One godine kad se povredio, kao da mi se rođeni brat povredio. A kad se vratio, kao da mi se brat ponovo rodio. A kad je prestao da igra, prestao sam da gledam fudbal.

Calm Like a Bomb

pre 4 godine

I da, voleo bih da čujem neke legendarnije izjave fudbalera od ove Sinišine "Ronaldo krene u kontranapad, a Nesta i ja sami u odbrani".
Ne verujem da je spisak nešto preterano dug..

kuguar

pre 4 godine

Sezona u Barsi je sigurno najbolja sezona koju je iko ikada odigrao od kada se fudbal igra,to neko ko nije
živeo u tom vremenu ne može da objasni sada,jednostavno promenio je tok fudbalske igre,uneo revoluciju kao niko nikada pre...bukvalno,pojavio se nadčovek koji SAM igra protiv svih,kao u holivudskom filmu,pobedjuje SAM,uzme loptu i napadne tri,četiri igrača prodje ih i da gol i tako CELE SEZONE,ne jednu utakmicu,dve nego bukvalno svaku!Ukucajte tu sezonu u Barsi na you tube i uživajte,to se više ponoviti neće,ko je živeo u tom vremenu nikada neće razumeti kada se neko od mladjih prepire da li su najbolji Mesi ili Ronaldo,stara garda se samo nasmeje
I kaže:fudbal se meri pre i posle Luisa Nazaria da Lima Gauča Ronalda!!On je nulta tačka,od njegovog pojavljivanja počinje drugačije svatanje igre,pozicije napadača,čovek koji je za godinu dana napravio najveću revoluciju ne u istoriji fudbala,nego u istoriji bilo kog sporta ikada,jednostavno sa njim počinje da postoji savremeni fudbal

Il Fenomeno

pre 4 godine

Da bi klinci shvatili koliko je Ronaldo Zuba Fenomen bio veliki majstor, odmah posle Pelea i Maradone najveći, samo pogledajte golove i driblinge koje je imao na kraju karijere u Korintijansu kada je imao oko 100 kilograma i 34-35 god. i sve će vam biti jasno. (Da ne pričamo šta je radio u prime-u u Barsi i Interu (i u Realu, ali tada je već bio debeo) Pa posle kažite da su CR7 i Mesi bolji, nema šanse... Imao je skoro gol po utakmici gde god je igrao, čitavu karijeru... Evo linkova koga zanima

https://www.youtube.com/watch?v=ZfQ3_c8bIZU
https://www.youtube.com/watch?v=t4UoNvaVMlU

Generacija 1950

pre 4 godine

Da i čiča iz izolacije napiše koju, a čiča zakoračio u 70-tu. Broj jedan Pele, broj dva, subjektivan sam, Dragoslav Šekularac, tri Ronaldo, četiri Maradona. Gledao ih sve uživo. Ostali, mnogo praznih mesta.

Rensenbrink

pre 4 godine

OK igrac ali niko ni do koljena " malom zelenom" Armando Diego Maradona.
1 Maradona
2
3
4
5
6
7
8
9
10 Krojf

Maradona dosao u Napoli prva sezona malo uigravanje pa sljedeca titula. Isto i sa Argentinom 1986 skoro sam osvojio Svjetsko prvenstvo. U to vrijeme za one koji ne znaju igrali su najjbolji igraci iz cijelog svjeta. Kareka, Alemao, Baresi, Gulit, Bagio, Klinsman, Mateus.

Ne zaboravite kako se onda udaralo, teze lopte na losijim terenima.

Za mene Maradona u svakom pogledu a ne ove danasnje primadone.

Drax

pre 4 godine

Ronaldo je bolji od ove dvojice ali oni su uspesniji.Pele i Maradona su bolji od njega.Ima boljih ima gorih,lopta je okrugla.Sada je momenat da se bude legenda u stvarnom zivotu.Veca je legenda jedan lekar nego svi oni zajedno.Ili savestan policajac pa cak i politicar koji radi svoj posao.Treba iskoristi ovaj momenat da se vrati slava i postovanje pravim ljudima a ne ovima sto su u "Leba i igara' sekciji.

мики

pre 4 godine

Ali su i on i Ronaldinjo trajali mnogo
krace od Mesija i CR
(kleo, 27. mart 2020 21:39)

тек су у новије време суђење и камере допринеле заштити правих мајстора. раније су их месари касапили на терену

ShoneNI

pre 4 godine

Mogu ja do sutra ovde da iznosim svoje mišljenje o najboljim fudbalerima, ali kad za nekoga najveći fudbaleri svog vremena i njegovi rivali govore ovakve reči, to ima stvarnu težinu.

On

pre 4 godine

Je bukvalno bio savrsen fufbaler .Ljudi nemaju takav utisak jer je stvarno imao strasnih povreda .Prvu veliku je doziveo vec sa 22 godine .Al onk ubrzanje driblinzi kao sa drugr planete podjednako fa se suzis i levom i desnom nogom .On kad primi loptu retko je vise gledso pozadi samo napred .Bilo ga je stvarni uzivsnje gledati .Direktno svojim golovima je doneo poslednju titulu Brazilu .Ronsldo i Mesi su beliki igraci al Ronaldo jr magija .mnogo igraca legrndarnih je reklo tada u prvih dve tri godine da jefino on moze da ponovio Peleov rezultat od tri Svetsks prvrnstva

Mihajlo

pre 4 godine

Raritet: Igrao i na Marakani i na JNA, u dresovima Barselone i Reala, i na oba meča nije dao gol, niti se radovao pobedi! A da je verovatno najbolja devetka svih vremena, u to ne sumnjam.

Giki

pre 4 godine

Ne znam jesu li danasnje generacije ili bolje reci degeneracije uopce svjesne kako je taj igrao? Dakle, to ubrzanje koje je on imao sa mjesta, ja nikad u zivotu nisam vidio. Kad to gledate uzivo, izgleda nestvarno. A na yt kao da si ubrzao u trenutku kad je on krenuo trcat.
Ono sto definitivno nema ni Messi ni Ronaldo je onaj dribling u punom trku. Neka mi netko pokaze nekoga tko je mogao u punom trku onako driblati. Taj dribling nije kao Mesijev koji je ko macka oko vruce kase...to je okomit dribling koji lomi kicmu. Najbolje ti je stajat, i pustit ga da prodje, jer sve drugo ispadas budala.

kako da ne

pre 4 godine

Kristijano nije taj rang, ali Maradona, Mesi, Ronaldo de Lima...Izabrao bih Ronalda de Limu! Kakav je to igrac, kakvo je to SP bilo 2002.godine, koliko se klinaca sisalo na ‘ronaldo stil’ sa onim iznad čela. Kakva je on faca bio, kakva je to legenda. Svu trojicu koju sam pomenuo, Mesi vrhunski dribler, Maradona i Ronaldo takodje. Ali Ronaldo je bio ubitačniji od obojice kad krene ka golu, biciklice, driblinzi, lik je bacao protivnike kao decu do gola. Radili su to i Mesi i Maradona, ali cini mi se mnogo je tu jaci bio Ronaldo, mozda i zbog toga sto je lik bio klasican napadac, najblizi golu. Tada sam navijao za Brazil samo zbog njega...On vam ne klasican napadac, pa pogledajte Kristijana kao klasicnog napadaca. Sve sto radi kada je u napadu je da ceka sansu, ceka priliku. Pravi Ronaldo se vrati na 25 metara, 30 metara od gola, ne znate kada ima malo prostora da li ce da sutne ili ce ipak da krene u dribling. Zato su i govorili da su se plasili defanzivci, jer ne znate gde ce i sta ce. Sa Kristijanom i ako ima loptu na 30 metara, sanse su 95% da ce dati nekom loptu na strani i da ce da šprinta u 6-7 metara, tesko ga je tamo zaustaviti pogotovo u skoku, dok sa Ronaldom de Limom, nisu znali sta ce. Mozda ce da opali, a ima vrhunski šut, mozda ce da krene u dribling, a ima vrhunski dribling, mozda ce na neki laznjak, a tada padate jer opet kazem, ne znate sta ce sa loptom. Svi ovi mladji koji obozavaju Kristijana, neka pogledaju malo klipove pravog Ronalda. Pelea necu da komentarisem jer je igrao samo u Brazilu i tada fudbal nije bio kao na kasnijem nivou. Maradonu su ubijali od batina, jurili ga po terenu, Ronalda isto. Pele se spremao samo za SP jer u Brazilu nisu smeli da ga pipnu protivnici...Ronaldo, Maradona i Mesi, svako moze da bira ko ce prvi, drugi i treci. Za mene je Ronaldo broj 1, da ga nisu zaustavile povrede, ko zna sta bi uradio. Andriano je bio moguci novi ‘Ronaldo’, novi ‘najbolji’, ali njega zaustavilo nesto drugo. Taj igrac je isto bio strasan...

bb

pre 4 godine

Cristiano- LeBron fudbala. Najveca masina za golove svih vremena. Fizicki najspremniji igrac svih vremena.

Messi- Majkl Dzordan fudbala - G.O.A.T.

Ronaldo- Jednostavno Ronaldo. Najbolji napadac svih vremena, takav se nikada nece roditi.

vladislav

pre 4 godine

ubedljivo najbolja devetka svih vremena,malo je brojki koje to pokazuju,pogotovo danas pored c.ronalda i mesia,ali ono sto je on radio na terenu bilo je spoj talenta brzine i snage,i zato je zasluzio vise brojeva golova utakmica titula itd itd

Goran

pre 4 godine

Vecina ovih sto ostavljaju komentare nije presla 40 godina pa nisu imali priliku da gledaju Pelea! Dok je Pele igrao nije bilo proglasavabja igraca godine! Svi fdbalski strucnjaci i ljubitelji fudbala 15 godina njegove karijere su bili saglasni da je on sve te godine bio najbolji na svijetu! Ni jedan igrac u istoriji nije bio toliko dominantan i cijenjen.

John Smith

pre 4 godine

Ja bih samo rekao da se sa setom secam tog fudbala i kalca s sredine 90-tih i pocetkom 2000-tih. Ovo danas se zove samo fudbal. A Ronalda sam obozavao, kao i Romarija, Zidana i naravno Deju.

petarczv

pre 4 godine

Kakav je bio calcio devedesetih i pocetkom novog milenijuma, najaca liga u istoriji fudbala! Rai due nedeljom od 3 sa najlepsom voditeljkom u italiji i gledas kako padaju golovi... Lacio za mihom, dekijem, salasom, zamoranom, veronom... Asprilja, batistuta, esmundo, ronaldo, rui costa, maldini, kanavaro, kostakurta, peruzzi, zenga, birhof, sedorf, davids, nedved, zidan, krespo, kanidja, nesta,jugovic, panuci, zaneti, lombardo, baggio, đorkaef, paul ince, dejo savicevic, boban, sevcenko, marsel desai, marco van basten, jan pier papen, marko simeone... Mogo bi ovako do sutra..

Espen_bredesen

pre 4 godine

Neponivljiva je simultanka Maradone sa world cupa iz Meksika. Zato je besmrtan , neponovljiv, jedinstven. Da li najbolji ikad , mozda jeste mozda ne, al svakako medju najboljim. Kad se Ronaldo pojavio, bio je nesto relativno novo odnosno jos bolja verzija Romaria koji je bio jedan strasan igrac, napadac. Do pojave Ronalda nisam video decka od 19, 20 god koji radi takve stvari sa loptom i koji je toliko dobar . Njegov nadimak ga bas opisuje , fenomen. Razbio je u barsi, pokidao i u Interu u prvoj sezoni i osvojio kup uefa. Dolazi svetsko u Francuskoj i tamo dominira al desi se to cudno finale. Posle toga dolaze povrede, veliki povratak 2002 , al iskreno Rivaldo i Ronaldinho su tada bili velika ispomoc. Bolji je turnir odigrao 4 god pre iako je manje zabio..kako god, najbolja spica koju sam gledao. Ne znam gde bi mu bila granica da nije bilo tih povreda. Ipak, ako bi bas morao birati, ja bi stavio argentince na vrh od onih koje sam gledao. Ne mogu Pelea komentarisat. Maradona i Mesi su kompletni navalni igraci. Mesi je pomerio granice i poimanje fudbala uopste. Zdrav razum nalaze da takav igrac ne moze postojat ali nas on demantuje. Tehnicke predispozicije, brzina i ubrzanje, promene pravca, dribling , zavrsnica, fudbalska inteligencija , vizija. Kakva dominacija i konstanta.Religije ovog sveta su u krivu,vanzemaljci postoje i dokaz su upravo ova trojica.Diego, Ronaldo i Mesi.Zidan,Zico, CR, Ronaldinjo nisu daleko, ali ipak stepenicu ispod.Talenat ove trojice je nestvaran.

Pančevac

pre 4 godine

Nikad niko kao maradona zašto je najbolji svih vremena pa i pored svih poroka opet je bio najbolji i jedini u istoriji koji je osvojio svetsko prvenstvo pa može se reci sam sa ostatkom tima koji je bio u to vreme ispod fudbalskog proseka ako se sa loptom nalazio na svojoj polovini terena za gledaoce je vec bila sto postotna šansa a onaj lob 1982 protiv cz ostace za vek vekova lično sam bio prisutan 97000 gledalaca je ustalo i poklonilo se geniju e zato je bio i ostace zauvek na vrhu

vlada2907

pre 4 godine

#Pontiac Mesiju dosta toga fali npr titula sa reprezentacijom, tu ne moze da se meri sa Ronaldom... takodje Messi je te rekord golive postigao u Barsi koja je bila najaca u istoriji u tom vremenu sa Cavijem Inijestom... Takodje Mesi je igrao samo u Soaniji u dominantnoj ekipi i resetao protivnike... Ronaldo je igrao u Holandiji Spaniji i Italiji koja je bila najaca i najgrublja u to vreme.... uvek u istoj ekipi gde je sve bilo podredjeno njemu.... Robaldo je igrao za PSV, Barsu, Inter, Milan, Real... bio tesko povredjen u najboljim godinama, posle neigranja 6 meseci, ide na SP 2002 i postaje bajbolji strelac i donosi titulu Brazilu..... ja sam igrao fudbal i sa te strane znam sta znaci igrati i promeniti ekipu 5 puta i biti najbolji i lider svuda.. to je za Respect...Pravi ronaldo bez dileme.... naravno i Messi ima svoj kvalitet velicinu i dostignuca ali nije za porediti fudbalski, takodje za najboljeg bez uspeha u reprezentaciji ne vredi pricati.... Tako da i Diega stavljam ispred Messija....

Odiseja-u-svemiru

pre 4 godine

(Matematicar, 28. mart 2020 00:50) #

Najjaca Argentina je bila iz 98 i 2002. Bili su prvi favoriti, pogotovo u Japanu i Koreji. Pozadi tih godina su igrali Zaneti, Samuel, Ajala. Sredini Veron, Ajmar, Rikelme, Simeone, a napred Ortega, krespo, Batistuta, Claudio Lopez i Kili Gonzales. Brutalno su bili jaki i max sto su napravili je 1/4 finale u Francuskoj kad ih je velemajstor Berkgamp poslao kuci. U Japanu cak ispali u grupi sto je bio skandal! Prema tome ni jedna Argentina iz Mesijeve ere ne moze ni prismrditi Argentini s kraja proslog i pocetku ovog veka. Samo napadom moze parirat, u svemu ostalom daleko ispod. Ovo ne pisem kako bi branio Mesija, nego kao cinjenice koje mnogi rado izvrcu. Moje je misljenje da je Mesi sa veoma limitiranom ekipom izvukao max onim finalom . Cak ih minute delile od penala protiv onakve Nemacke. Kao sto neko rece, ne kapiram zasto se moraju drugi omalovazavat na racun nekog treceg. Maradona, brazilci na R, racunajuci i Romaria, pa Zidan, danas Mesi pa i Cristiano. Sve su to vrhunski igraci, svako poseban na svoj nacin ali i svako od njih ima neku mrlju u karijeri. Mene ako bi bas naterali da biram jednog ili trojicu npr, to bi bili Maradona ,brazilski Ronaldo i Mesi. Mozda bi i Ronaldinha stavio uz njih. Mislim da je tu najveca koncetracija talenta i umeca ,ali to ne znaci da ostali nisu veliki igraci. Sportski poz .

мики

pre 4 godine

I da, voleo bih da čujem neke legendarnije izjave fudbalera od ove Sinišine "Ronaldo krene u kontranapad, a Nesta i ja sami u odbrani".
Ne verujem da je spisak nešto preterano dug..
(Calm Like a Bomb, 27. mart 2020 23:38)

ја не знам ни једну такву за Месија

Jumko

pre 4 godine

Jumko,dodji do mene sutra da gledamo 7 velicanstvenih.U glavnoj ulozi Stiv Mekvin!Hmmmm
(king Roger, 27. mart 2020 21:25)
Dosao bih,al’ mi ne da nana...

Ramzaj

pre 4 godine

Bio sam svedok mnogih velikih majstora, od Maradone, Zika, Badja, Van Bastena, Piksija, Zidana, Ronaldinja, Del Piera, Romaria., mogao bih bas dugo ovako, a zbog Ronalda sam trcao kuci da ga gledam (nije bilo tada gledanja kao sada, net itd..) jos u PSV-u i Barsi dok je igrao, ali, gledajuci Pelea, onoliko koliko je to bilo moguce pronaci to je bas posebno. Covek je bio 30g ispred svog vremena. Pogledajte smo tu kompletnost; brzina 10, tehnika 10, sut desnom nogom 10, udarac glavom 10, kretanje 10, samo sut levom nogom 9! Rodio seda bude fudbaler i bio je fudbaler. Cak je i veliki Majkl Dzordan na pitanje "da li bi upoznao Ronalda jer je Ronaldo izjavio da je Dzordan jedini sportista kojeg bi voleo da upozna" izjavio "da nikada nije cuo za Ronalda i da je jedini fudbaler kojeg zna-Pele.

aa

pre 4 godine

Seria A je uništila Ronalda..., da je ostao u Barsi uzeo bih 5, 6 zlatnih lopti bez oroblena .., kad je prešao u Real veće je bio načet povredama. , jedino što mu nedostaje jeste osvajanje LŠ. , stigao je u Real 2003 godine ..

lllsub6lll

pre 4 godine

Ronaldo Fenomeno igrač nad igračima.Living Legend po meni najbolji svih vremena, poštujem ja Messija I Kristijana ali ovaj covek je lomio zglobove protivnicima svojim skilom .Kad se samo setim kolko njih je padalo po fudbalskom terenu u odbrani kad on krene u napad.

zdravkors

pre 4 godine

Ronaldo Luiz Nazario Da Lima, Ronaldinjo,Maradona, Zidan, Mesi...Pelea i Krojfa se ne secam, a pamtim od Zika i Kempeza.Ukusi su razliciti, tako da svako ima pravo na svoje misljenje

Nele

pre 4 godine

"Ali su i on i Ronaldinjo trajali mnogo
krace od Mesija i CR
@kleo"
100% tacno. Ali pogledaj startove tadasnje odbrane na njemu. Jedan takav start danas i mesecima bi pisali kako su Mesiju ili CR hteli da prekinu karijeru. Ali manje-vise to, izdrzao je taj deo. Njego najveci prblem je bio poremecaj metabolizma a lekovi kojima se to leci se nalaze na spisku dopinga pa nije smeo da ih koristi. Tako da mu je sopstvena tezina kidala ligamente. A za razliku od njega, danasnjim sportistima je sve i svasta dozvoljeno da koriste. Pa daju im doping samo "da se zastite od alergije"..

Deki

pre 4 godine

@(Ramzaj, 27. mart 2020 22:18), jedan si od retkih koji zna šta je bio Pele. Pele je bio vasiona i jedini toliko ispred u svom vremenu. Danas imate Mesia, Ronalda, Mbapea, Neimara...mnogo sličnih i sa malim razlikama izmedju njih. Peonta je da budeš u svom vremenu daleko ispred, kao recimo Bah u Baroku, Tesla u svom vremenu...Naravno, što se tiče napadača, Ronaldo zuba, dribling Ronaldinjo, sredina Maradona i Mesi, odbrana jako teško, bilo ih je mnogo kao i golmana. Pele je bio sve, od sredine do napada.

ljubav je jednosmerna ulica

pre 4 godine

jednu stvar ne razumem, sta pojedinima znaci kad kazu pravi Ronaldo? jel ovo sad lazni Ronaldo? pa ljudi nije on sam sebe tako nazvao vec mu je to ime dato na rodjenju (Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro). dakle ako zelite da naglasite kazite stari Ronaldo ili Ronaldo Brazilac. ili jos gore mi je kad cujem igru reci tipa missy,penaldo,lesi. dajte ljudi svako za sebe sve su to vrhunski fudbaleri, svako za sebe i svako na svoj nacin , ko je od koga bolji je besmislena polemika koja nikud ne vodi.

Marko Z.

pre 4 godine

Ljudi, za Fenomena su svi najbolji defanzivci tog vremena rekli da je najbolji protiv koga su igrali, a saigraci da je najbolji sa kojim su igrali.. Sta mi imamo da polemisemo, kada imamo priznanje iz prve ruke... Imajte na umu da 2,5 godine nije igrao zbog dve uzastopne operacije kolena.. Posle se ugojio i vise je igrao na foru.. Da se nije povredio, niko ne bi imao dilemu ko je najbolji svih vremena.. A, povredio se, kako rece doktor koji ga je operisao, jer ljudski ligamenti ne mogu da izdrze munjevite promene pravca koje je imao. Rekao je da su mu bili potrebni konjski ligamenti za to.. Eto, sad i ove mladje generacije (koje su ga gledale samo kao debelog) znaju istinu...

Vuki86*

pre 4 godine

Ronaldinjo, Zizu i naravno Ronaldo...covece poslednji mohikanci, taj osecaj kad tekmu gledas samo zbog njih i konstantno ocekujes i dobijas magiju...rezultat i sve ostalo pada u drugi plan...sve osim tog divnog osecaja uzivanja u njoj...u igri...ko se jos npr seca rezultata kod onog gola Ronaldinja celziju ili engleskoj iz slobodnjaka ili zizuovog voleja u filalu..covece

Hm

pre 4 godine

Ko je gledao Pravog Ronalda, a gleda sada i Mesija i Kristinu, koliko god oni bili vanserijski a jesu, zna da nisu kao on pre i još neko vreme posle povrede. Naravno da ljudi pomenuti u ovom članku to znaju bolje i od mene koji sam to gledao na TVu. Zamisli kako je na terenu?

Calm Like a Bomb

pre 4 godine

(...) tada su ljudi igrali zato što vole fudbal a danas zato sto su placeni.
sasa, 27. mart 2020 22:13)

Pogledaj ko ima osmeh na licu sve vreme dok traje utakmica, taj stvarno uživa u fudbalu. Ima ih još uvek..

Cue Bobby Firmino..

Sale

pre 4 godine

Svako priča o onome kojeg je gledao. Ja ih gledao sve, nijednog uživo, divio se Krojfu, zevao u Maradonu, obožavao da gledam Ronalda i Ronaldinja (dodavanje sa prečkom famozno), ove nove trkače kako obilaze štapove, ali gospodo kralj je kralj: prva titula sa 18 godina, tri gola u finalu, drugu je uzeo kada su ga Bugari izlomili, a treću 70-te u Meksiku. Ima li još neko to iza sebe? A mislim da je pravio i biciklice i šuteve iz trka, kolena, a u Meksiku je više namestio nego što je dao. PELE!!!!

hulk

pre 4 godine

Mislim, sve je tu jasno. Ronaldove najbolje utakmice su nesto najvise sto je ikada jedan igrac uspeo da pruzi na terenu. Sa druge strane, iz raznih razloga, kratko je trajao na vrhuncu, tako da je Mesi tu dominantniji. Neko je ovde spomenuo ustajanje sa stolice kada dobije loptu, a jos ako vidis da je prima sam u trku, jasno je da ce biti neka magija. Tesko je to objasniti nekom ko ga je gledao samo na YT. Mesi, iako je nezaustavljiv, je u sustini predvidiv. Svi znaju otprilike sta ce da uradi, ali to radi toliko dobro da ne mozes nista. Sa druge strane debeli je improvizovao i to je bila car gledati.

Tore Andre Flo

pre 4 godine

Veliki sam kalčomanijak i dan-danas a još veći Rossonero. Za mene su iz tog doba nenadmašni Ronaldo, Ševčenko i Batistuta. U fioci i dalje čuvam njihove postere i video klipove narezane na cd-u. Oficijalni Kalčo kanal na YouTube redovno objavljuje klipove sećnjanja na legende koje svaki vikend gledam sa suzama u očima. Evo sinoć je bila cela utakmica Lazio - Milan 4-4. Kakav spektakl... Sportsji pozdrav svim fudbal - nostalgičarima i anti - mrziteljima scega što valja i vredi ;)

grobar

pre 4 godine

Po meni licno mesi je najbolji ikada, ali lepota fudbala jeste sto ima toliko velikih da zajednicki stav o tome ko je najbolji ne postoji. Svakako je period kada je ronaldo igrao (kraj 90ih i dvehiljadite) najbolji u istoriji fudbala, prosto je bilo po nekoliko klubova u svim ligama petice sem mozda francuske, koji su imali nekoliko igraca svetske klase, nekako je ta koncentracija kvaliteta bila rasuta na vise klubova, a igraci nisu bili instagramuse i toliko ponosni kao danas sto imamo klinca 99 godiste (mbape) koji se duri treneru i odbija ruku da mu pruzi kod izmene i saslusa sta trener ima da mu kaze.

Marko

pre 4 godine

Fudbal nisu samo brojke i slova. Fudbal je emocija. Pratim ga od Krojfa i uživam u svakom dobrom takmičenju.
Velika je tuga što su Ronalda zaustavile povrede, zaista je mogao čuda da radi. Moga je da bude Pele.
Eh sad...ko je najveći ikad?
Nikad se ljudi neće moći jednoglasno složiti. Pele je bio REI, proslavio je fudbal. Čovek ispred svog vremena.
Po meni, gledajući samo fudbalsko umeće i sirovu inteligenciju Messi je najbolji fudbaler kojeg sam ikad video. Ali... Sećate li se kad bi Maradona izašao na teren da se zagreje? Svet stane, deca zinu, stari hipnotizirani, samo se njega gleda.
Diego Armando Maradona je imao taj X faktor, tu pojavu koju Messi nema.
Takav faktor je imao Ali, Jordan i niko više.
Ljudi, uživajte u fudbalu dok nam ga pare ne unište skroz.
Lp svima

neutralni felsh

pre 4 godine

Od Mesija nije bolji ni po čemu.A šta onda reći za najvećeg fudbalskog mađioničara Ronaldinja,kako je on lomio kičme i vratove odbranbenim protivničkim igračima!!!!!
(Delija iz Valjeva, 28. mart 2020 01:28)

Evo, reci cu za najveceg fudbalskog madjionicara da jeste lomio kicme i vratove, ali samo 2-3 sezone. Ostatak je na zalost protracio.... On jeste vrhunski fudbaler, ali nije ni u top 20, jednistavno, ne bi bilo fer poreduti ga sa fudbalerima koji su imali vrhunske karijere po 10+ vise godina.... Mesi, Ronaldo,Ronaldo, Zidan, Pirlo, Skols, Inijesta, Cavi, Gigs, Rivaldo, Anri...... To sto si dobar dribler i zongler i nasmejan si ne znaci i da si najbolji igrac, sto Ronaldinjo jeste bio, ali samo 2-3 sezone.... kratko da bi se uopste razmisljalo o njemu kao najboljem igracu svih vremena....
(mr.wolf, 28. mart 2020 09:28)


upravo tako. mnogi cesto zaborave da je kontinuitet igre i karijere takodje bitan parametar u oceni nekog igraca. ronaldinjo je imao najveci talent i potencijal za igru, ali sta vredi kad ima max 4-5 sezona na top nivou. talenat nije nista bez rada i upornosti. nazalost, ronaldinjo je zastao na pola puta da bude istinska legenda a ne privremena atrakcija. ali mnogi ga svrstavaju medju najvece samo na osnovu toga. to najvise govori o njegovoj genijalnosti, jer je i toliko bilo dovoljno da bude nezaboravan.
njemu je trebao neki nemilosrdni licni kondicioni trener i saradnik. umesto toga on je izabrao burazera salabajzera. koji ga je odveo u potonji bankrot a skoro i u aps, gde jedu prase osvojeno na zatvorskom turniru.

Straight Outta München

pre 4 godine

Uvelicavaju ovog Ronalda.Momak non-stop bio povredjen.Na terenu prosecan.Po meni Ventola bio mnogo bolji igrac ali ovog gurali sponzori kroz celu karijeru!

Straight Outta München

pre 4 godine

Izgleda da se dnevna doze srbende vratio u jon bon jovi nalog...
(red star, 27. mart 2020 21:58)
Te naloge koristi nekih 10 hiljada ljudi hahah.Ocigledno svi osim njega u ove 2 nedelje...

Serpico

pre 4 godine

Jedna interesantna cinjenica koja povezuje pravog Ronalda i Messija.I jedan i drugi su trebali isti lijek a za razlicita svoja medicinska stanja. Messiju je dozvoljena ista terapija za podsticanje rasta koja nije bila dozvoljena Ronaldu da lijeci svoj poremecaj koji je uzrokovao pretjerano (za jednog vrhunskog profesionalnog sportistu) zbog cega bi mu trpila i cesto bila povrijedjena koljena.
Sjetite se koliko se udebljao kad je prestao s aktivnim igranjem.
Inace, fantastican igrac. Za mene medju pet najboljih ikad, Maradona, Mesi, Zidan, Krojf i on...

Deki

pre 4 godine

@(Ramzaj, 27. mart 2020 22:18), jedan si od retkih koji zna šta je bio Pele. Pele je bio vasiona i jedini toliko ispred u svom vremenu. Danas imate Mesia, Ronalda, Mbapea, Neimara...mnogo sličnih i sa malim razlikama izmedju njih. Peonta je da budeš u svom vremenu daleko ispred, kao recimo Bah u Baroku, Tesla u svom vremenu...Naravno, što se tiče napadača, Ronaldo zuba, dribling Ronaldinjo, sredina Maradona i Mesi, odbrana jako teško, bilo ih je mnogo kao i golmana. Pele je bio sve, od sredine do napada.

mr.wolf

pre 4 godine

Od Mesija nije bolji ni po čemu.A šta onda reći za najvećeg fudbalskog mađioničara Ronaldinja,kako je on lomio kičme i vratove odbranbenim protivničkim igračima!!!!!
(Delija iz Valjeva, 28. mart 2020 01:28)

Evo, reci cu za najveceg fudbalskog madjionicara da jeste lomio kicme i vratove, ali samo 2-3 sezone. Ostatak je na zalost protracio.... On jeste vrhunski fudbaler, ali nije ni u top 20, jednistavno, ne bi bilo fer poreduti ga sa fudbalerima koji su imali vrhunske karijere po 10+ vise godina.... Mesi, Ronaldo,Ronaldo, Zidan, Pirlo, Skols, Inijesta, Cavi, Gigs, Rivaldo, Anri...... To sto si dobar dribler i zongler i nasmejan si ne znaci i da si najbolji igrac, sto Ronaldinjo jeste bio, ali samo 2-3 sezone.... kratko da bi se uopste razmisljalo o njemu kao najboljem igracu svih vremena....

svaga

pre 4 godine

Neko mi poredi koliko je uzeo zlatnih lopti jedan Ronaldo, a igrao u eri Zidana, Figa, Ronaldinja, Badja, Bergkampa, Del Pjera, Melera, Totija, Raula, Viere, Anrija, Sedorfa, Redonda, Batistute, Rivalda, Karlosa, Sirera, Zamera, Maldinija, Sevcenka....da ne pominjem one majstore koji se nisu kitili ordenjem ali su bili dragulji tog vremena, tipa Djorkaef, Okocha, Djalminja, Zola, Laudrup, Rui Kosta, Sinjori, Valeron, Di Kanio, Vaska Lopez, Mancini i mnogi drugi koje je glupo i pominjati u kontekstu nekih danasnjih profesionalaca. Placenika koje menadzeri prodaju poput brendova uz jak marketing, i gde se svaki iole dobar potez odmah gleda iz 20 uglova u 4k rezoluciji, uz slowmotion sa hiljadu frejmova. Sve je danas prenaglaseno, tako da je tesko onome ko pre ovoga nije gledao fudbal da proceni koji je to zapravo kvalitet.
Kad mi neko kaze igra se danas jaci fudbal, a prosek efektivne igre pao u svim ligama. U jednoj engleskoj ligi se sviraju faulovi za remplovanje. Pogledajte neke klipove Ronalda i divljacke pokusaje odbrambenih igraca da ga zaustave, polovina startova sa obe noge, bez ikakvih sankcija.
Dobar primer se moze videti i u sazetku utakmice Zvezda - Real iz 1987, gde su igrali ljudi na raspalom terenu na -17 temperaturi, tako brze i lepe akcije se ne mogu danas videti ni u optimalnim uslovima, iako se danas vec na prvi sneg ne igra celo kolo.
Tako da prica o jacem fudbalu moze da prodje kod onih sto ranije nisu bili u prilici da isti gledaju.

Mesi je fudbalsko božanstvo

pre 4 godine

Realno teško da neko može da bude bolji od Mesija. Čovek je fudbalska mesija.I mesi na terenu protivnike ko pekar leb. Naprosto nije s ovog sveta.
Ronaldo je tu malo ispod,pa posle svi ostali..Maradona i Pele pripadaju nekom drugom vremenu, sporijem fudbalu jednostavno nisu u ligi sa ovim atletama.

Milos

pre 4 godine

Koliko ima LS? Igrao u Barsi, Interu, Realu. Uz Mesija najbolji kojeg sam gledao. Ali posto se jednom zamjera da nema svjetsko, onda se i drugom moze zamjeriti LS. LS je svake godine. Zakljucak, koliko god da si dobar, ne mozes sam, timska igra.

323

pre 4 godine

Da bi klinci shvatili koliko je Ronaldo Zuba Fenomen bio veliki majstor, odmah posle Pelea i Maradone najveći, samo pogledajte golove i driblinge koje je imao na kraju karijere u Korintijansu kada je imao oko 100 kilograma i 34-35 god. i sve će vam biti jasno. (Da ne pričamo šta je radio u prime-u u Barsi i Interu (i u Realu, ali tada je već bio debeo) Pa posle kažite da su CR7 i Mesi bolji, nema šanse... Imao je skoro gol po utakmici gde god je igrao, čitavu karijeru... Evo linkova koga zanima

[link]
[link]
(Il Fenomeno, 27. mart 2020 22:44)

Мајстор када је имао и 100 кила. То је феномем од играча.

Delije Čikago

pre 4 godine

Fenomeno je poput Sene, on je leteo po terenu...zanimljiv podatak je da je jedan od tri najbolja driblinga izveo protiv Zvezde u revanšu, takav dribling više nikada nisam video a evo već 22 godine posle toga.

Drax

pre 4 godine

Ronaldo je bolji od ove dvojice ali oni su uspesniji.Pele i Maradona su bolji od njega.Ima boljih ima gorih,lopta je okrugla.Sada je momenat da se bude legenda u stvarnom zivotu.Veca je legenda jedan lekar nego svi oni zajedno.Ili savestan policajac pa cak i politicar koji radi svoj posao.Treba iskoristi ovaj momenat da se vrati slava i postovanje pravim ljudima a ne ovima sto su u "Leba i igara' sekciji.

šef

pre 4 godine

Povrede su ga sprečile da bude najbolji, tukli su ga i udarili kad već nisu mogli da mu oduzmu loptu na fer play način.
Pokazao je da je najbolji, i odlučio da je ipak važnije da može da hoda do kraja života nego da srlja dalje u povrede

peki

pre 4 godine

Brzina, tehnika, snaga, solidna visina i skok igra. Čak i kada se ubucio bio je među najbržima na terenu, neponovljiv talenat. On, Zidan, Rivaldo, umetnici fudbala.

Vladimir

pre 4 godine

Mesi ne moze da bude najbolji jer nema SP. Kada to osvoji moze da bude besmrtan. Porediti Mesija i Ronalda je besmisleno. Ronaldo je napadač kakav se više ne radja. Magija!

neutralni felsh

pre 4 godine

zasto ljudi skucenih umova toliko vole da jedne igrace uzdizu dok istovremeno druge osporavaju? zasto sve mora da bude ili-ili? ronaldo zuba super a mesi ne valja? ili ovi sto velicaju maradonu a kritikuju mesija, lepo vidis koliko pojma nemaju, jer to su 2 vrlo slicna igraca i po potezu i po svemu, osim sto je maradona mnogo vise ekstravert. to je kao kad bi rekli zuba je super, ali ronaldinjo nije njegov nivo. ali tek ovi sto vole pelea, oni su najveseliji, njima niko osim njega ne valja. ronaldo zuba je fantastican igrac, jedan od onih retkih koji umeju da nasmeju i oduseve publiku svojom genijalnoscu. ali naravno da ima jos takvih kroz istoriju. moj pokojni otac se secao i peleta i krojfa, ali je vise cenio krojfa, "jer je moderniji". a maradona ga nervirao jer je majstor ali se "suvise ludira" - rasipa talent. u to vreme je punio svetske tabloide... mesija nije docekao.
dakle, sve je pitanje epohe, licnog ukusa i estetike. ili licnog iskustva, o cemu govori kostakurta.

bmiles

pre 4 godine

Tri velika imena harala su do sada u istoriji fudbala:Pele 60-ih proslog veka do 72,Krajf 72-80tih,Diego Maradona od 83-93 tih!Tu valjda nema dileme!?A onda se pojavio 90-tih Ronaldo-Zuba!Svakako da svako vreme nosi svoje breme,ali kako je on igrao u Holandiji, Spaniji iItaliji je fascinatno!Nesto najlepse sto sam gledao bila je igra dvojice do tada najboljih Zizua i Zube u Realu!U istoriji je bilo toliko dobrih igraca ali ovoj petorci svi gledaju ledja a priblizili su im se Ronaldinjo,Mesi i CR7!
Tako ce za sve ostati vecita dilema koje najbolji ikad! Ali niko od njih nije uzeo 3 sampionske titule na svetu izuzev Edson Arantes Dos Nascimento - PELE pa je spravom za sada na tronu!Ako priznajemo Majkl Dzordanu zbog 6 NBA titula,Felpsu sa osvojenih 28 medalja kao najdekorativnijem sportisti ikad, slucajeva zaista mnogo u skoro svim sportovima,jasno je da Ronaldo Lima(Zuba) sa svoje 2 titule SP,izad Pelea zbog ovog parametra,ali uz rame sa Maradonom i Bekenbauerom.
Mesi i CR7 jesu izvrsni fudbaleri ali posto oni nisu osvojili SP,pa su izad Zube.Lako je osvajati klupske trofeje sa ekipama kao sto je Barcelona ili Real.Ali osvojiti SP sa reprezentacijom to je ipak visa distanca,zar ne!?CR7,osvojio sa Portugalom EP,Mesiju nije uspelo sa Argentinom da osvoji ni SP ni Kup Juzne Amerike! Jasno je da su dileme koje od njih bolji uvek biti debata.Ostali,ukljucujuci Zidana,Ronaldinja,Kaku,Maldinija, su izad pogotovo sto su ovi imali takodje uspeha u klupskom takmicenju!

Tantal

pre 4 godine

Prvo, 73 gola postici u jednoj sezoni je nestvarno pa taman bio u ne znam kakvom sistemu. Samo 50 postigao u spanskoj ligi sto je nezabelezeno u ligama petica. Druga stvar, Ronaldo je takodje igrao sa vrhunskim timovima, pogledajte kakve je imao saigrace od Barse preko Intera, do Reala i nije uspeo ni igrati finale LS a kamoli osvojiti. Mesi ih ima 4 sa morem neverovatnih partija protiv najjacih ekipa na svetu, dok kod Ronalda pamtim jedino het trik old trafordu. 5 god u Realu sa Zidanom, Figom, carlosom, Raulom, bekamom, Owenom i osvoji samo 2 primere a plafon mu bude 30 golova u sezoni. Pa ako su Xavi i Iniesta toliko bolji od ovih igraca onda su oni najbolji ikad? Poenta je jasna, i mogi driugi su igrali u sjajnim ekipama al niko ni blizu Mesijevih rekordnih sezona. 10 god na 50+ golova a u tom periodu je i najbolji asistent na svetu. O cemu mi pricamo? Da li je moguce da neko dodje i omalovazava tako nesto? I treca stvar, reprezentacija. Samo pogledajte kakvu je ekipu imao tih godina Ronaldo i s kojom je osvojio svetsko. Rivaldo, Ronaldinjo u navali, dakle svojevremeno najbolji igraci sveta, zlatne lopte. Pozadi, ponajbolji bekovi ikad. Carlos i Cafu. Pa Roke Junior, Lucio..Ze roberto , emerson, edmilson cuvaju takodne ledja. Kompletna ekipa, sa glavom i repom kao i Francusma 98 i bilo koji dr svetaki prvak. A onda mi dajte top imena osim napada u Mesijevoj argentini? Otamendi i Roho? Golman? Bekovi? Kreativni vezni, jel maskerano? Totalno neizbalansirana ekipa.

Tuko Salamanka

pre 4 godine

@Mesi Interesantno da je onaj Pele iz 60tih bio daleko veci atleta od Mesija,posto pominjes atlete. Onako iz 60tih ne bi imao kondicije za danasnji fudbal,ali logicno ako vec pominjes danasnji fudbal da bi i Pele imao iste uslove kao Mesi i bio na istom kondicijskom nivou. A ako ne vidis da su Maradona i lopta jedno bice,nema sta da ti se prica,covek je imao fudbal u malom prstu a u danasnje doba bi morao da se odrekne svog nekadasnjeg privatnog zivota pa bi bilo zastrasujuce gledati ga,a i nikad nije igrao za ekipu i sistem poput Mesijeve,gde konstantno ima loptu.

ef odelenje

pre 4 godine

Gledao samo 80% njegovih utakmica na Tv, pored toga sam gledao preko 100h njegove poteze na Yt, od ukupno 850 utakmica Messija gledao sam 800 u live prenosu, zaludjenik sam...

Ajde.

ljubav je jednosmerna ulica

pre 4 godine

jednu stvar ne razumem, sta pojedinima znaci kad kazu pravi Ronaldo? jel ovo sad lazni Ronaldo? pa ljudi nije on sam sebe tako nazvao vec mu je to ime dato na rodjenju (Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro). dakle ako zelite da naglasite kazite stari Ronaldo ili Ronaldo Brazilac. ili jos gore mi je kad cujem igru reci tipa missy,penaldo,lesi. dajte ljudi svako za sebe sve su to vrhunski fudbaleri, svako za sebe i svako na svoj nacin , ko je od koga bolji je besmislena polemika koja nikud ne vodi.

Sch..

pre 4 godine

Bio je zuba dobar ..dugo će se razmatrati ko je najbolji fudbaler planete ikad, jako težak izbor. Ja i dalje ostajem pri tome da je to Ronaldinjo zbog toga kako se igrao fudbala ali ostavljam prostor i za Maradonu , Messia , C.Ronalda i Zidana koji su strašno dobri fudbaleri i jedni od najboljih koji su ikad igrali ovu igru . Pelea isključujem iz ove trke jer malo svedoka ima kao i snimaka da se vidi njegovo majstorstvo da bi mogli da ga merimo sa ostalima .

milojko

pre 4 godine

Ronaldo,Ronaldinjo,Messi,CR,(za starije Pele,Garinča,Krojf,..)...sve su to klase i spadaju medju najbolje u istoriji. Neko je pomenuo da se današnje zvezde štite, što nekada nije bio slučaj, pa su najbolje igrače namerno lomili i skraćivali im karijere. Zato današnje zvezde igraju duže i imaju više trofeja. U ranijim vremenima (vremenima mesara i kostolomaca), velikim zvezdama su lomili noge i nisu im dali da igraju. U tim vremenima je postojao samo jedan fudbaler koji je sam rešavao utakmice. Tako je rekao šampionskom timu Juventusa, koji harao Evropom u tom periodu: "Dolazim kod vas u Torino, sam ću vas pobediti i uzeti vam titulu" I šta mislite da li je to uradi? Naravno da jeste. Da, to je čovek, koji je sa ispod prosečnom reprezentacijom, osvoji sam svetsko prvenstvo, pri tom izbacivši Brazil sa možda najačim sastavom ikada. Da, to je on, najbolji fudbaer u istoriji.Posle njege nije se pojavio sličan igrač, koji sam osvajao prvenstva i SP. Svi, koji su osvajali titule: prvenstva,LŠ i SP, su imali dobre ekipe i saigrače. O kome je reč? Nema potrebe da se pominje jer poznavaoci fudbala znaju ime najboljeg fudbalera. A oni koji nisu poznavaoci fudbala, oni su nebitni jer za njih najbolji fudbaleri su ovi današnji zalizani i baletani.

sava

pre 4 godine

Koliko stručnjaka iz fotelje, ne vredi ni kad im kaže ko je igro protiv takvog igrača.. Ne kažem da ostali nisu dobri, al mislim da ipak zadnju reč treba da kažu pravi stručnjaci...
Al kome je kažem!!!

Realno

pre 4 godine

Gledao samo 80% njegovih utakmica na Tv, pored toga sam gledao preko 100h njegove poteze na Yt, od ukupno 850 utakmica Messija gledao sam 800 u live prenosu, zaludjenik sam sto se obojce tice i smatram ih najboljim igracima svih vremena uz Maradonu uz ovaj redoslijed,, 1.MESSI GOAT,, 2.MARADONA,,.3 RONALDO ZUBA NAJ NAPADAC SVIH VREMENA.

Voja

pre 4 godine

Sad sam pročitao ovaj komentar da je Ventola bolji od Zube.Pao sam sa stolice.Deluje da se nisi šalio.Bilo da jesi ili nisi,genije si!Samo nastavi,bar malo razonode u ovim sumornim danima.

Back in Black

pre 4 godine

Nego kako, da ga nisu svi od reda krljali i totalno mu unistili kolena tek svi oni nebi mirno spavali... Vicem ja vec godinama, najbolji je ubedljivo fudbaler svih vremena, prava 10.ka,driblercina kakva ni Mesi nece nikada biti, na kvadratnom metru je znao da "razbaca" 3-4 fudbalera i da ih posalje po hleba, mleka i cigarete u prodavnicu ! !!
(Molder, 28. mart 2020 07:54)
Napadac prava desetka?Vici,vici ali nauci na kojoj poziciji igra prava deseta.

Deki

pre 4 godine

@(Pontiac, 27. mart 2020 23:50), složio bih se to što pišete za Mesia, ali da tako igra i u drugim klubovima, a ne samo u Barsi, zato će on karijeru i da završi u Barsi. Mesi je proizvod Barsinog stila igre, već u reprezentaciji on nije isti igrač, jeste i tamo najbolji, ali to nije taj Mesi. Pele je bio isti i u dva kluba u kojima je igrao, kao i u reprezentaciji. Neko napisa poluamaterska brazilska liga? Ta liga je osvojila 3 svetska prvenstva!!! Šta, italijanska i nemačka su u to vreme bile jače? Mislite da Pele danas igra fudbal kao mlad ne bi bio isti? Ne postoje različita vremena i tačno je da je fudbal danas mnogo napredniji, medjutim, danas igrači imaju i mnogo bolje uslove i života i treninga. Stvar je u svom vremenu biti najdominantniji. Kad je Pele driblao, mnogi nisu znali gde je lopta...

MKD-4

pre 4 godine

Rensenbrink@..bravo za nick'..najaci dribler u svetu(u vremenu dominacije Ajaxa)..moja top 3-..1.Maradona-2.Mesi-3.Ronaldo-Fenomeno..ostace mi uvek tri detalja iz njegove blistave karijere..kod nas sportska sreda(LP) isla je spica Ronalda sa Merkedzanija kada ga prelomio sa telom..GOL Composteli kada se Robson i cela klupa Barse hvata za glavu i treci meni najtezi ZA gledanje kada ga ja Couto povredio i od tada mislim nije vise isti i dobio na kilazu.

Lav

pre 4 godine

Giki, 28. mart 2020 10:52

Ne radi se samo o driblingu. Jasno je da brazilci generalno imaju siru i atraktivniju lepezu driblinga nego se radi o kompletnosti. Mesi je care proglasen 4x za najboljeg pleja na svetu sto ni jednom veznom igracu nije uspelo. Zasto? Jer je igrac koji najvise stvara prilika saigracima, sto iz driblinga, solo prodora, sto iz neverovatne pas igre . 6x zlatna kopacka pri cemu je porusio sve moguce i nemoguce rekorde a pri tome je i najbolji asistent na svetu. Prkosi zakonima fizike i zdravom razumu da jedan takav igrac postoji. Slobodne udarce izvodi kao najbolji u tom segmentu. Dakle, on je najbolji dribler, strelac, paker, plej, izvodjac slobodnjaka ..takav igrac care nije postojao da je toliko dominantan u svim bitnim parametrima. Ronaldo je verovatno za nijansu bio atraktivniji, ma nestvaran igrac je bio sve ukupno. Nema tu rasprave, ali ono gde je Mesi pomerio granicu , druze to nije vidjeno. Totalni fudbal u jednom decku. Gledao sam Ronalda i mogu da poredim. Najbolja spica verovatno ikad, ali kompletnijeg navalnog igraca nije bilo od Mesija. Mozda samo Maradona jos uz njega koga bas ne pamtim sa vrhunca. S pravom se Mesi mora naci bar u najmanju ruku u istoj ravni sa svim tim majstorima .

neutralni felsh

pre 4 godine

Не могу да вјерујем да стављају Роналдиња испред Ривалда. Наравно Роналдо најбољи шпиц икада. Роналдињо је знао да буде себичан, солира, гњави лопту, док Ривалдо, као џелат. Кратко и ефектно.
(Перун, 28. mart 2020 12:18)


vrlo iskusno zapazanje :)

yeah

pre 4 godine

Kako su uveli statistiku u fudbal(oduvek je pistojala) to sve manje liči na igru. Koliko je pretrčao, koliko puta dodirnuo loptu levom nogom na veštačkom terenu kad je kiša ako se meč igra subotom...

Mene to ne privlači ni najmanje. I da prilično sam suvjektivan, mnogo se lepši fudbal igrao pre 20 godina i više.

Od ovih današnjih najviše mi se sviđa Neymar.

Da ste mi živi i zdravi.

Vlada

pre 4 godine

(Deki, 27. mart 2020 23:29)
Odbrana nije teška. Nemanja Vidić je najbolji defanzivac koji je ikada igrao fudbal.
Ovo nije čak ni toliko navijački.
Čovek je imao odličan pregled igre. Non stop je bio na vrhovima prstiju i pratio je i igrača i loptu.
Beskompromisno je išao na loptu i nije razmišljao o posledicama. Setite se kada je glavom je išao na loptu gde je Drogba išao kolenom. Tada mu je Drogba izbio bar jedan zub. Drugom prilikom se sudario sa Mikom Ričardsom iz Sitija kada ga je ovaj nabo kopačkom u rebra. Mika je ostao da leži na travi, a Vida je samo ustao, otresao dres i pokazao sudiji gde ga je ovaj udario.
Dalje, što je jako bitno za odbrambenog, on nije samo otklanjao opasnost od svog gola, nego je to odmah pretvarao u opasnost za protivnički gol. On nikada nije napamet ispucavao loptu, nego je uvek gledao kom od veznjaka ili napadača da je uputi. I uvek je galvanizovao svoje saigrače.
Stena, jednom rečju. Najbolji ikada!

Matematicar

pre 4 godine

Pontiac, i onda dodje 2014 sa najjacom Argentinom u poslednjih ne znam koliko i taj vanzemaljac(Mesi) od osmine finala ne postigne i ne asistira na nijednom mecu.
Zakljucak, nema sistem Barselone koji mu je pomogao da dodje do tih statistika.
Da se ibsa Argentinom pokazao tako dominantnim i u nekoj drugoj Ligi pa moglo bi da diskutujemo
Eto i CR7, je na duplo manje golovo u Italiji, da li ti to govori nesto o Spanskoj ligi

Goks

pre 4 godine

Najbolji igrač u istoriji ove igre, je Johan Krojf. Zašto? Jer je sa Ajaksom, Mihelsom i njim samim promenio filozofiju, prirodu igre koja se zove fudbal. Pre i posle njega to nije ista igra. Svi drugi su se prilagodjavali postojecem, Krojf je postavio standarde koji vaze i dan danas. Što kaze Gvardiola...Johan je oslikao katedralu, drugi dodaju po koju sličicu. Velika je to razlika, nemerljiva. Zbog toga je najveći u istoriji.

neutralni felsh

pre 4 godine

Najbolji igrač u istoriji ove igre, je Johan Krojf. Zašto? Jer je sa Ajaksom, Mihelsom i njim samim promenio filozofiju, prirodu igre koja se zove fudbal. Pre i posle njega to nije ista igra. Svi drugi su se prilagodjavali postojecem, Krojf je postavio standarde koji vaze i dan danas. Što kaze Gvardiola...Johan je oslikao katedralu, drugi dodaju po koju sličicu. Velika je to razlika, nemerljiva. Zbog toga je najveći u istoriji.
(Goks, 28. mart 2020 12:04)


krojf je skoro od pocetka karijere vazio za tzv. igraca-mislioca, za nekoga ko fudbal vidi na skroz drugi nacin od vecine drugih igraca. i igrac i kapiten i asistent trenera, 3 u 1.

DM

pre 4 godine

Interesantna i večita tema.
Mozemo pricati o grupi najboljih u istoriji, ali tesko je izdvojiti samo jednog.
Moj izbor najboljih 10: Di Stefano, Puškaš, Pele, Krojf, Maradona, Platini, Zidan, Ronaldo Zuba, Ronaldinjo i Mesi.
Zuba i Ronaldinjo su bili čarobni, ali nisu dugo trajali i ostali su nam dužni.
Ali, to su Brazilci.
I, za kraj, moj izbor.
Najveći-Maradona
Najbolji-Mesi
Najuticajniji-Krojf

tiberije

pre 4 godine

A Zidan je bolji od svih njih ko ne veruje nek pogleda utakmicu Brazil- Francuska 2006 i vidi šta je Zidan radio Ronaldinju, Ronaldu, Kaki, Ribaldu, Roberto Carlosu, Cafu i Ze Robertu

Dzino

pre 4 godine

Zlatna petorka po meni . El pibe, Il fenomeno, zizu, dinjo i Mesi. To je krema. Sto bi rekli, vrhovni bogovi fudbalskog olimpa. Za koga god da kazete da je najbolji necete pogresiti jer je to tacno. Najbolji sa ostalom cetvoricom. Jos mnogo je fantasticnih majstora i genijalaca, ali ipak malo ispod gore nabrojanih.

neutralni felsh

pre 4 godine

Seria A je uništila Ronalda..., da je ostao u Barsi uzeo bih 5, 6 zlatnih lopti bez oroblena .., kad je prešao u Real veće je bio načet povredama. , jedino što mu nedostaje jeste osvajanje LŠ. , stigao je u Real 2003 godine ..
(aa, 28. mart 2020 07:14)


svuda imas budale. recimo, maradoni nisu u italiji slomili nogu nego u spaniji, u barsi protiv bilbaoa - gojkocea se zaleteo i odvalio ga. hvala bogu da se danas manje tolerise prljava nesportska defanziva.

King Eric

pre 4 godine

Svi su oni bili, ili jesu, klasa, u svoje vreme, voleli ih ili ne. I sjajan je to bio fudbal 90ih i ranih 00ih, ali vi ljudi kao da niste gledali ništa sem Primere i Serie A, kad ne znate da je samo jedan najbolji, kralj Erik Kantona.

Truth

pre 4 godine

Odlican je, ali nije bolji. Na ovu kartu ceo svet ide kada prica da je federer bolji iako novak ima da osvoji jos GS-a. Nebitno i ako prestigne federera opet ce federer biti bolji. To je ova logika. Nije bolji ni od CR ni od Mesija. Ovo su izjave matorih i proslih fudbalera.

Перун

pre 4 godine

Не могу да вјерујем да стављају Роналдиња испред Ривалда. Наравно Роналдо најбољи шпиц икада. Роналдињо је знао да буде себичан, солира, гњави лопту, док Ривалдо, као џелат. Кратко и ефектно.

lol

pre 4 godine

(Matematicar, 28. mart 2020 12:03)

Ti da si gledao to SP znao bi da je se Di Maria ozljedio vec u cetvrtfinalu protiv Belgije. A Di Marija na tom SP nije imao nijednu asistenciju i dao je samo 1 gol i to jer mu je Mesi asistirao protiv Švajcarske. S druge strane Mesi je dao 4 gola i imao je 2 asistencije. Argentina na tom SP nije postigla nijedan gol, a da ga Mesi nije dao ili asistirao. Lako je bilo Di Mariji vuci Argentinu na tom SP preko Mesijevih leđa. Sto ih nije vukao kroz kvalifikacije za SP 2018 godine kada Mesija nije bilo i kada je Argentina dobila samo 1 od 8 utakmica. Gde je tada bio Di Marija i svi ostali? Da se Mesi nije vratio ne bi ni igrali SP. Uz sve to Mesi je najbolji strelac i asistent Argetnine u istoriji i bio je najbolji igrac svih velikih takmicenja. Sta bi tek onda bilo da je se dokazao u dresu Argentine :)

Mihajlo

pre 4 godine

Tu neko rece da je talenat Brazilca Ronalda,Mesija i Maradone veci nego kod ostalih igraca recimo Ronaldinja,sad mene interesuje sta oni rade to s loptom sto Ronaldinjo nije radio na terenu,cak mi je Ronaldinjo bio jos atkraktivniji i zabavniji za gledanje od ove trojice,kratko je trajao jer nije imao vise ambicija,sve je osvojio, ali to sto je igrao za mene je najbolji i najatraktivniji fudbal koji sam ikada gledao. Bilo je jos mnogo genijalaca s loptom samo u ovih 35 godina koliko gledam fudbal,jednom sam pokusao da ih nabrojim,bilo ih je bar 30-ak i opet sam zaboravio tu da stavim Figa,Deka,Rui Kostu,Savicevica,Mijatovica,Bergkampa,Veu...

ccc?

pre 4 godine

Глупо је расправљати о укусима. Зашто то радите? Друго, причати о неком да је највећи а играо цео живот САМО у једном клубу без титуле светског првака?? И на крају, неко рече, волео би да види да још нека легенда прича о Роналду, па гледајте. И на крају, Пујол је највисе јео траву у дуелима са Зубом.

https://www.youtube.com/watch?v=aPfLKGUI2uo

Ronaldo9

pre 4 godine

Naravno,Ronaldo jedini ,pravi i neponovljivi fenomen, cuveni Fenomeno.Hvala mu na svoj magiji, hvala mu na svemu.Ona frizura pa ono je ludnica bila.Voleo sam ga i u Barsi , Realu, Interu i Milanu ( tu najvise naravno heh ) Onaj osecaj kad volis drugi klub al njega obozavas svugde, samo jos sa Ronaldinjom i jos par taj isti osecaj. Najbolji svih vremena R9.

kiki

pre 4 godine

(kinez, 28. mart 2020 22:01)

pa Messi nije zasluzio nijednu od tih nagrada cudi me da ti to nije jasno. Ronaldo je vec igrajuci za prosek reprezentaciju postao najbolji strelac i asistent EP . a te sto si nabrojao su 10 puta losiji od Messijevih saigraca u reprezentaciji. a uostalom sta ce Messiju Eder i Guedes kad je takav majstor?

Realno

pre 4 godine

Igračina! Među pet najboljih svih vremena. Međutim, čovjek koji 10 godina igra na najvišoj razini, i uvijek ja najbolji i najzaslužniji za sve titule, i uspjehe svojih timova... bezbrojni rekordi.. MEsSI! Oprostite, ako se ne slažete onda se ne razumijete previše u nogomet. Izbacite subjektivizam i navijačke boje, čiji ste fan... samo gole činjenice.
Čuvajte zdravlje!

kiki

pre 4 godine

(lol, 28. mart 2020 12:56)

toliko je bio najbolji na tim turnirima da ga je bilo blam da uzme nagradu, ali adidas kao glavni sponzor mu dodelio potpuno nezasluzeno. a 2014 BiH je pobedjena autogolom Kolasinca,Nigerija golom Roha,Svajcarska golom Di Marie,Belgija golom Higuaina,Holandija na penale a odbrana nije primila nijedan gol u nokaut fazi sve do produzetaka u finalu. to bas pokazuje kako je Messi vodio Argentinu do finala.

vlpr

pre 4 godine

Imao cast da ga gledam na Marakani. Predrag Stankovic stoji u mestu, a Ronaldo izvodi kerefeke. Valjda covek nije stigao da odreaguje.
Posle je Ronaldo rekao da je P. Stankovic jedan od najboljih igraca koji ga je cuvao (ni kriv, ni duzan).

Espen_bredesen

pre 4 godine

(Jens Vajsflog, 27. mart 2020 23:53

Obrni okreni, njih trojica su najvise nekako obelezili fudbal zadnih decenija. Svako na svoj nacin i svoje vreme. Ali mislim da nisam preterao sa Mesijem. Mali je zaista cudo , digo fudbal na neki nivo koji ce se tesko prevazici. Toliko dugo trajati na tom nivou, kapa dole.Volim ja i brazilce, tj citav J. Americki fudbal i tu strast , ali kazem kad bi bas morao birati, stavio bi argentince na presto. Mada i Ronalda da stavis ne bi pogresio ili Zica npr ako si malo stariji pa ga se secas . Tipicna 10-a starog kova, sa istancanom tehnikom gotovo do savrsenstva i pregledom igre koji je oduzimao dah. Jedino nije bio preterano brz ili ne kao ova trojica.U videotekama su bile video kazete sa njegovim utakmicama u Flamengu i reprezentaciji. Eto ako moram prosiriti spisak najboljih od najboljih , neka budu njih 4! Zico, Maradona, Mesi i Ronaldo. Aj u zdravlje i poz nam Andy Goldbergera;)

Goran

pre 4 godine

Fabio kapelo je reko: Igro sam protiv pelea i krojfa gledao sam maradonu kako igra ali nijedan od njih nije igro kao Mesi. On sto radi sa loptom to drugi mogu samo da sanjaju. Tako da Ronaldo bas i nije u porodjenju sa Mesiem barem tako kaze kapelo.

Realno

pre 4 godine

Dajte ba ljudi Ronaldo je najbolji napadac na svijetu ikada, ali 92 gola dati u kalendarskoj godini uz to podijeliti 60 asistencija moze samo Messi GOAT

Sava

pre 4 godine

Kako on moze biti najbolji ikad kad ga niti u Barseloni niti u Realu niti u Interu niti u Brazilu ne smatraju najboljim igracem u istoriji kluba (Barselone Reala Intera)odnosno brazilske reprezentacije ?

Gledalac

pre 4 godine

Gledajuci YT najeksplozivniji, najbolji u duelima , jacina suta, brzina, dribling na tim snimcima sto postoje ako poredim fudbalere. Gledajuci snimke sa yt-a za mene su najbolji bili Pele i Maradona. A posto je Pele vise osvojio, i Ginisov je rekorder po broju datih golova, njemu bi dao prednost.

kiki

pre 4 godine

@El Clasico

pa naravno da je Ronaldo zasluzniji jer je dao 2 gola i asistenciju protiv Madjarske od koje su primili 3 gola i izveo ih iz grupe a prethodno iznudio penal protiv Austrije (dokaz da sve od njega zavisi). protiv Hrvatske oduzeo loptu na svojoj polovini i u nastavku akcije nakon njegovog suta Quaresma dao gol na odbitak, resio i polufinale protiv Velsa. Argentina bi i bez Messija prosla dalje dok ekipa koja je sposobna da primi 3 komada od Madjarske nista ne bi uradila bez Cristana.

kinez

pre 4 godine

(pravi gazda, 28. mart 2020 17:35)

Ne moze se Ronaldo porediti sa Mesijem jer se Ronaldo na EURU nije video osim utakmica Mađarske i Velsa i osim sto je sistematski unistavao Portugal sa svojim promasajima iz utakmice u utakmicu protiv Austrije (penal), 10 suteva protiv Islanda (0 golova), 2x je promasio loptu protiv Poljske iako je bio 1 na 1 sa golmanom, promašio je 100% šansu i protiv Hrvatske. Mesi je na SP-u 2014 odlučio 4 utakmice golovima i asistencijama (BiH, Iran, Nigerija, Švajcarska), a Ronaldo na EURU je odlučio samo 2 (protiv Mađarske i Velsa).

Dalje, Ronaldo ih je i doveo i situaciju da ovise o utakmici protiv Mađarske jer je pre toga promasio penal za pobedu protiv Austrije.

A koliko od njega sve ovisi govori finale protiv Francuske koje je Portugal dobio i bez njega, a dosli su i do polufinala lige nacija bez njega jer on nije hteo igrati jer je govorio da je nebitno takmicenje.

A Argentina bez Mesija sigurno ne bi prosla ni grupu na SP jer su sve golove dali zahvaljujuci njemu osim onog jednog protiv Nigerije. Sve ostale golove je Mesi sam dao ili je asistirao. A koliko ovise o njemu govore i kvalifikacije za SP 2018 gde je Argentina bez njega dobila samo 1 od 8 utakmica.

A Portugal je sa Ronaldom primio 3 gola od Mađarske, a nisu primili nijedan bez Ronalda protiv Francuske. Sta ti to onda govori? Normalno da primaju vise golova sa njim u timu jer ne igra odbranu, a kada ga nema svi se disciplinovano brane. Zato su i pobedili Francuze.

Dikan

pre 4 godine

I dalje govorimo o čoveku koji se raspao kao fudbaler pre 30. rođendana, baš kao i Ronaldinjo. Ne hvala, to ne može da bude najbolji svih vremena ni u ludilu.

Matematicar

pre 4 godine

Odiseja, ok slazem se da je ta generacija Argentina bila bolja, al opet se ne slazem da je on izvukao maksimum tog prvenstva, za jednog takvog igraca ako je najveci, najbolji ikada i sta sve je nedopustivo da u 4 utakmice ne pistigne gol i pritom nema asistenciju
Di Marija je vukao tada Argentinu, a ne Mesi
Zato ja kazem, Mesi je jedan od najvecih, a po meni da bi bio najveci trebao se dokazati i van sistema Barselone, a to nije uradio u Argentini
Zato je Zidan za mene jedan od najvecih
Sta reci za njega 2006 godine u dresu Francuske i pritom pored mnogo jacih reprezentacija od ovih koje su bile 2014

El Clasico

pre 4 godine

(kiki, 28. mart 2020 14:34)

Pa sigurno je da je zasluzniji nego sto je Ronaldo zasluzan sto je Portugal igrao finale EURA 2016 gde se nije video osim u utakmicama protiv Velsa i Mađarske :)

A Mesi je protiv Bosne dao gol za 2-1, za taj autogol Kolosinca je loptu u 16-erac ubacio upravo Mesi, protiv Nigerije je dao 2 od 3 gola Argentine, protiv Irana jedini gol na utakmici je dao Mesi u 93 minuti. Da nije Mesija ni grupu ne bi prosli. A protiv Svajcarske je asistirao Di Mariji za jedini gol na toj utakmici, protiv Belgije je oduzeo loptu Felainiju 10-ak sekundi pre nego sto je Iguain dao gol. Argentina na tom prvenstvu nije postigla nijedan gol, a da Mesi nije ucestovao u njemu. Naravno da ih je on odveo do finala uz pomoc naravno odbrane koju je predvodio Maskerano.

kiki

pre 4 godine

(kinez, 29. mart 2020 09:29)

ovde se prica kako je Messi mnogo bolji, pa kad je tako sta ce mu Eder sto sam ne resi?sto ne ucini saigrace boljima, kako to da svi kolektivno pored Messija zaborave da igraju a pored Ronalda svi naglo proigraju? najbolji 2014 su bili Hames,Robben,Muller,Kroos,Neymar a na kopi Sanchez i Vargas, normalno je da ce Messi dati tolike golove i asistencije kad se igra protiv amaterskih timova kao sto su Panama,Haiti...a Sanchez i Vargas unistavaju Kolumbiju i Meksiko. i naravno da je Ronaldo najzasluzniji za Euro kad je ucestvovao u 6 od 9 golova, normalno da je zasluzan za osvajanje lige nacija kad covek da 3 golcine protiv ekipe koja potpuno nadigra Portugal . i kao sto rekoh Ronaldov het trik Spaniji vredi vise nego cela Messijeva karijera u reprezentaciji. i ne samo to vec i 4 komada Svedskoj u play of 2014,2 komada Holandjanima 2012, pa oni performansi u polufinalima 2004 i 2016. u svim tim pomentim mecevima (a i mnogim drugim) je Ronaldo pokazao vise nego Messi u celoj karijeri sa Argentinom.

kiki

pre 4 godine

(kinez, 29. mart 2020 09:29)

na stranim portalima ako nisu fan stranice Barselone mahom su vise za Cristiana Ronalda.

no kako to da svi pored Messija zaborave da igraju a pored Ronalda svi proigraju? bice da je do Messija koji sistematski unistava Argentinu.

Vlada

pre 4 godine

(Sch.., 27. mart 2020 23:01)
Burazeru, ubo si suštinu. Ovi svi su igrali fudbal. Ronaldinjo se igrao fudbala. Po meni, bolji i kompletniji napadač od svih ovde pomenutih.

pravi gazda a ne clasico

pre 4 godine

@El Clasico

pa naravno da je Ronaldo zasluzniji jer je dao 2 gola i asistenciju protiv Madjarske od koje su primili 3 gola i izveo ih iz grupe a prethodno iznudio penal protiv Austrije (dokaz da sve od njega zavisi). protiv Hrvatske oduzeo loptu na svojoj polovini i u nastavku akcije nakon njegovog suta Quaresma dao gol na odbitak, resio i polufinale protiv Velsa. Argentina bi i bez Messija prosla dalje dok ekipa koja je sposobna da primi 3 komada od Madjarske nista ne bi uradila bez Cristana.

Branislav Injac

pre 4 godine

Bio je zaista veličanstven igrač, pravi majstor, kapa dole za sve, ali ako se gleda ko je najkompletniji igrač svih vremena, tj. onaj koji je sve aspekte fudbalske igre doveo do blizu savršenstva(šut sa obe noge, brzina,tehnika,odraz i šut glavom, jačina šuta,razne tehnike šuta, slobodni udarci, mogućnost da se pomogne odbrani,procenat realizacije šansi i snalažljivost u 16m...možda sam nešto zaboravio)onda je potpuno jasno da je Kristijano Ronaldo ipak bez premca.Skoro svaki navedeni aspekt igre mu je za čistu 10-ku i samo oni koji ga, iz nekog razloga ne vole, mogu to da opovrgnu, ali da demantuju, teško!

kiki boixos nois koji menja nadimke

pre 4 godine

@El Clasico

pa naravno da je Ronaldo zasluzniji jer je dao 2 gola i asistenciju protiv Madjarske od koje su primili 3 gola i izveo ih iz grupe a prethodno iznudio penal protiv Austrije (dokaz da sve od njega zavisi). protiv Hrvatske oduzeo loptu na svojoj polovini i u nastavku akcije nakon njegovog suta Quaresma dao gol na odbitak, resio i polufinale protiv Velsa. Argentina bi i bez Messija prosla dalje dok ekipa koja je sposobna da primi 3 komada od Madjarske nista ne bi uradila bez Cristana.

kinez

pre 4 godine

(kiki, 28. mart 2020 20:06)

Pa takva mu je otprilike citava reprezentativna karijera. Jednako smesna kao i taj hattrick protiv Spanije. Dao je gol iz penala, nakon velike greske De Gea-e i jedino sto je vredno gol iz slobodnog.

Ajde javi se kada Ronaldo bude proglasen za najboljeg igraca nekog velikog takmicenja kao sto je Mesi npr. Kopa Amerike. 15 godina cekamo da i Ronaldo obelezi neko veliko takmicenje. A do tada se mozes jedino tesiti sa tim trofejem EURA koji su mu doneli Eder, Kvarežma, Renato Sancez svojim golovima, Rui Patrisio svojim odbranama i Pepeu i njegovoj igri u odbrani.

kinez

pre 4 godine

(kiki, 28. mart 2020 22:57)

Ti bi definitivno trebao pogledati malo strane portale i sta se sve pise o Mesiju i Ronaldu :)

Kako Mesi nije zasluzio nagradu za najboljeg igraca Kopa Amerike 2016 kada je imao cak 5 golova i 4 asistencije? To si mi vec nekoliko puta napisao, a nikad neces da napises ko je bio bolji od njega. Ja znam da nemas argumenata ali nisam ja kriv sto je to tako :)

Ronaldo je igrajuci za reprezentaciju postigao 9 golova na 4 EURA, a to je u proseku 2 gola na takmicenju. I ti njega hvalis radi toga? hahah

A te sto sam nabrojao su imali 10 puta veci doprinos sto je Portugal dosao do finala nego sto su Mesijevi suigraci zasluzni sto je Argentina igrala finale SP 2014 godine. Sta ce Mesiju npr. jedan Aguero koji nije dao nijedan gol na tom prvenstvu dok Eder sam pobedi Francuze u finalu EURA?

I sad ide kontra pitanje. A sta ce Ronaldu Eder, Guedes, Kvarezma, Renato Sancez? Zasto on sam nije resio sve one utakmice kad je takav majstor? :)

Delija iz Valjeva

pre 4 godine

Od Mesija nije bolji ni po čemu.A šta onda reći za najvećeg fudbalskog mađioničara Ronaldinja,kako je on lomio kičme i vratove odbranbenim protivničkim igračima!!!!!

kiki

pre 4 godine

@Kinez

Portugal bez Ronalda izgubi od Svajcarske u kvalifikacijama lagano 2-0 a sa njim ih pobede 2x sa 2-0 i 3-1. ili sa njim 4 godina ne dozive poraz u takmicarskom mecu a cim on ne igra odma lagan poraz. i na Kopi 2016 za najboljeg je proglasen Sancez a ne Messi , kao sto je i trebalo. a 2015 Messi je dao samo jedan gol i to iz penala protiv paragvaja.

kiki

pre 4 godine

(kinez, 29. mart 2020 20:09

na KA 2016 za najboljeg je proglasen Sanchez a 2015 Messi dao samo 1 gol i to protiv Paragvaja iz Penala i dobio nagradu, eto koliko je zasluzio. :)

Merilyn Monroe

pre 4 godine

Jeste bio igracina, "vjestac sa loptom" ja ga zovem, medju nejvecima svih vremena sigurno! Da ga je pitati ko je za njega najbolji igrac protiv koga je igrao mislim da bi rekao Sakić, jer niko drugi ga onako nije "strpao u dzep"!

kinez

pre 4 godine

(kiki, 29. mart 2020 14:41)

Pa i ti govoris da je Ronaldo bolji, pa sto on sam nije resio barem jedno finale sa reprezentacijom?

Dalje, ne radi se tu o Mesiju i Ronaldu. Nego o tome da se Portugalci puno bolje snalaze bez Ronalda u timu nego Argentina bez Mesija, a to se videlo i na EURU i u ligi nacija, a Argentinu smo videli u kvalifikacijama za SP 2018.

Dalje, Argentina i Cile su bili zajedno u grupi na Kopa Americi 2016 tako da ti ta prica o amaterskim timovima ne pije vodu jer su i Sancez i Vargas igrali protiv istih protivnika. Isto tako, njih dvojica jesu unistili Meksiko ali nisu unistili Kolumbiju tj. nijedan ni drugi nisu imali ni gol ni asistenciju u toj utakmici. Opet u nedostatku argumenata moras izmisljati stvari :) Reci lepo, priznajem da je Mesi bio daleko najbolji igrac Kopa Amerike i da je unistio sve pred sobom osim Cilea u finalu. A unistio je u polufinalu i USA-u koja je izbacila Ronaldov Portugal sa SPa 2014. USA nije nista slabiji protivnik od tog Meksika kojeg si spomenuo. Voleo bi opet da objasnis po cemu su to oni bili bolji igraci od Mesija na toj Kopa Americi jer nisi dao dovoljno dobre argumente.

Straight Outta München

pre 4 godine

Uvelicavaju ovog Ronalda.Momak non-stop bio povredjen.Na terenu prosecan.Po meni Ventola bio mnogo bolji igrac ali ovog gurali sponzori kroz celu karijeru!

Mesi je fudbalsko božanstvo

pre 4 godine

Realno teško da neko može da bude bolji od Mesija. Čovek je fudbalska mesija.I mesi na terenu protivnike ko pekar leb. Naprosto nije s ovog sveta.
Ronaldo je tu malo ispod,pa posle svi ostali..Maradona i Pele pripadaju nekom drugom vremenu, sporijem fudbalu jednostavno nisu u ligi sa ovim atletama.

Pontiac

pre 4 godine

(kuguar, 27. mart 2020 23:02

Tu sezonu Ronaldo je zabio 47 golova. Briljantno je odigrao bez ikakve dileme al nije doneo npr titulu barsi.kako god, do tad u modernom fudbalu nikad niko nije odigrao tako nesto. Ali pazi sad ovo. 2011 god. Nakon titule u Spaniji i osvojene LS takodje, gde po drugi put u finalu razbucan United sa najboljom odbranom na svetu, Vidicem i Ferdinandom, ulazimo u novu sezonu, 2011/12. Ukupno 73 gola je dao te sezone u svim takmicenjima Mesi. Druze, 73 gola ! Pri tome to nije fudbal iz kamenog doba, nego modernog, gde je sve na nekoj novoj razini. Kalendarske 2012 je Mesi zabio 91 gol! Niko nikad u istoriji nije to uradio. To su neverovatne stvari. Gotovo 30 golova vise od najbolje Ronaldove sezone. Ali kakvih golova. Taj Mesi je sa 20 god razbucao Real kao amatere, zabio het trik, po terenu plivali Canavaro i ostali. Decko je pomerio granice ovog sporta. Ja sam takodje odrastao uz fudbal 90 ih. Rado i nostalgicno se setim tih vremena. Meni je Laudrup bio prvi neki strani idol, mnogo podcenjen igrac. Voleo sam i Bergkampa , covek sa nestvarnom kontrolom lopte . Ipak Ronalda sam voleo najvise. Ali realno, ono sto radi Mesi a cak nije ni klasicni napadac svih ovih godina je nevidjeno. Odrasli smo vec ljudi, treba biti objektivan. Pa on je ne samo najbolji strelac na svetu, on je i najbolji paker, pucac slobodnjaka, dribler i sta sve ne jos. Nestvaran igrac! Ronaldo mi je u svakom slucaju br 2.

Beograd

pre 4 godine

Svako ima pravo na svoje misljenje i na svoj ukus. Pelea nisam gledao i nije igrao u Evropi vec u poluamaterskoj ligi Brazila davno njega ne bih komentarisao. Pravi Ronaldo je definitivno najbolji napadac ikada. Zavisi ko sta voli neko voli igrace sredine terena ili dobre driblere. Tu su Ronaldinjo i Maradona neprikosnoveni. Neko voli pakere i hazardere poput Krojfa i Zidana i oni su u vrhu. Ali kad se sve to sabere imate Mesija koji je i golgeter i paker i igrac sredine terena i spic i asistent i dribler sve covek igra. I velika vecina strucnjaka eminentnih igraca i trenera govori da je Mesi najbolji ikada. I ja se slazem sa njima. Tek kad ode u penziju uvidecemo ko je bio. Svi nabrojani igraci su imali magiju u nogama bili carobnjaci sa loptom i svi su u svojim epohama bili najbolji. Ali Mesi najduze traje i po meni zasluzuje epitet najboljeg ikada.

Sava

pre 4 godine

Kako on moze biti najbolji ikad kad ga niti u Barseloni niti u Realu niti u Interu niti u Brazilu ne smatraju najboljim igracem u istoriji kluba (Barselone Reala Intera)odnosno brazilske reprezentacije ?

pinokio

pre 4 godine

ma Ronaldo voli da se manekenise , on pre svega nema i neume dribling da izvede , to ti gospod Bog da ili ne a Ronaldo nema nista od toga. Danasnji Ronaldo je nista drugo do obican atleticar , fizicki spreman do neba , ali tehnika mu je NULA , apsolutna . Ovaj Ronaldo sa nadimkom ZUBA je svetlosnu godinu iznad ovog danasnjeg manekena.
PO meni je Mesi sa klasu bolji od Ronalda ( manekena ) , a Maradona je bio cudo , ludak , ali imao je Boziji dar , lopta ko da je bila zalepljena za njega , i nekako kako je sladno izgledao sa loptom , driblao , prolazio .
Pa i nas Dejo Savicevic kad je bio raspolozen, nije bilo odbrane, Dejo je pravio SLALOM kako je hteo , niko mu nista nije mogao. I sam resavao utakmice . Rodila majka .
Danas je cirkus , nabili plate igracima da neznaju gde udaraju , sasvim prosecni igraci dobijaju desetine miliona evra . Katastrofa dokkle je sve to otislo u besmisao . Sa druge strane doktor u Srbiji radi za manje od 1000 evra mesecno . A sad kukaju i traze da ih doktori spase od Korona virusa .
I lepo jedna doktorka iz Spanije kaze :" eto vam Mesi i Ronaldo neka vam on iprave vakcinu za virus , igraju za stotine miliona a moja plata je samo 1800 evra mesecno " . I svaka joj cast .
Ovaj danasnji svet je totalno poludeo , nema komentara zaista koliko smo oboleli . Dise nakazna demokratija prepunim plucima. Luka Jovic dobio 60 miliona evra . A nekad legende Kica , Moka, Praja igrali za neke tricave plate a gde je sve to danas otislo. Ludilo

Truth

pre 4 godine

Odlican je, ali nije bolji. Na ovu kartu ceo svet ide kada prica da je federer bolji iako novak ima da osvoji jos GS-a. Nebitno i ako prestigne federera opet ce federer biti bolji. To je ova logika. Nije bolji ni od CR ni od Mesija. Ovo su izjave matorih i proslih fudbalera.

Rensenbrink

pre 4 godine

OK igrac ali niko ni do koljena " malom zelenom" Armando Diego Maradona.
1 Maradona
2
3
4
5
6
7
8
9
10 Krojf

Maradona dosao u Napoli prva sezona malo uigravanje pa sljedeca titula. Isto i sa Argentinom 1986 skoro sam osvojio Svjetsko prvenstvo. U to vrijeme za one koji ne znaju igrali su najjbolji igraci iz cijelog svjeta. Kareka, Alemao, Baresi, Gulit, Bagio, Klinsman, Mateus.

Ne zaboravite kako se onda udaralo, teze lopte na losijim terenima.

Za mene Maradona u svakom pogledu a ne ove danasnje primadone.

Realno

pre 4 godine

Gledao samo 80% njegovih utakmica na Tv, pored toga sam gledao preko 100h njegove poteze na Yt, od ukupno 850 utakmica Messija gledao sam 800 u live prenosu, zaludjenik sam sto se obojce tice i smatram ih najboljim igracima svih vremena uz Maradonu uz ovaj redoslijed,, 1.MESSI GOAT,, 2.MARADONA,,.3 RONALDO ZUBA NAJ NAPADAC SVIH VREMENA.

King Eric

pre 4 godine

Svi su oni bili, ili jesu, klasa, u svoje vreme, voleli ih ili ne. I sjajan je to bio fudbal 90ih i ranih 00ih, ali vi ljudi kao da niste gledali ništa sem Primere i Serie A, kad ne znate da je samo jedan najbolji, kralj Erik Kantona.

bb

pre 4 godine

Cristiano- LeBron fudbala. Najveca masina za golove svih vremena. Fizicki najspremniji igrac svih vremena.

Messi- Majkl Dzordan fudbala - G.O.A.T.

Ronaldo- Jednostavno Ronaldo. Najbolji napadac svih vremena, takav se nikada nece roditi.

Realno

pre 4 godine

Dajte ba ljudi Ronaldo je najbolji napadac na svijetu ikada, ali 92 gola dati u kalendarskoj godini uz to podijeliti 60 asistencija moze samo Messi GOAT

Milos

pre 4 godine

Koliko ima LS? Igrao u Barsi, Interu, Realu. Uz Mesija najbolji kojeg sam gledao. Ali posto se jednom zamjera da nema svjetsko, onda se i drugom moze zamjeriti LS. LS je svake godine. Zakljucak, koliko god da si dobar, ne mozes sam, timska igra.

Delija iz Valjeva

pre 4 godine

Od Mesija nije bolji ni po čemu.A šta onda reći za najvećeg fudbalskog mađioničara Ronaldinja,kako je on lomio kičme i vratove odbranbenim protivničkim igračima!!!!!

Tantal

pre 4 godine

Prvo, 73 gola postici u jednoj sezoni je nestvarno pa taman bio u ne znam kakvom sistemu. Samo 50 postigao u spanskoj ligi sto je nezabelezeno u ligama petica. Druga stvar, Ronaldo je takodje igrao sa vrhunskim timovima, pogledajte kakve je imao saigrace od Barse preko Intera, do Reala i nije uspeo ni igrati finale LS a kamoli osvojiti. Mesi ih ima 4 sa morem neverovatnih partija protiv najjacih ekipa na svetu, dok kod Ronalda pamtim jedino het trik old trafordu. 5 god u Realu sa Zidanom, Figom, carlosom, Raulom, bekamom, Owenom i osvoji samo 2 primere a plafon mu bude 30 golova u sezoni. Pa ako su Xavi i Iniesta toliko bolji od ovih igraca onda su oni najbolji ikad? Poenta je jasna, i mogi driugi su igrali u sjajnim ekipama al niko ni blizu Mesijevih rekordnih sezona. 10 god na 50+ golova a u tom periodu je i najbolji asistent na svetu. O cemu mi pricamo? Da li je moguce da neko dodje i omalovazava tako nesto? I treca stvar, reprezentacija. Samo pogledajte kakvu je ekipu imao tih godina Ronaldo i s kojom je osvojio svetsko. Rivaldo, Ronaldinjo u navali, dakle svojevremeno najbolji igraci sveta, zlatne lopte. Pozadi, ponajbolji bekovi ikad. Carlos i Cafu. Pa Roke Junior, Lucio..Ze roberto , emerson, edmilson cuvaju takodne ledja. Kompletna ekipa, sa glavom i repom kao i Francusma 98 i bilo koji dr svetaki prvak. A onda mi dajte top imena osim napada u Mesijevoj argentini? Otamendi i Roho? Golman? Bekovi? Kreativni vezni, jel maskerano? Totalno neizbalansirana ekipa.

Realno

pre 4 godine

Igračina! Među pet najboljih svih vremena. Međutim, čovjek koji 10 godina igra na najvišoj razini, i uvijek ja najbolji i najzaslužniji za sve titule, i uspjehe svojih timova... bezbrojni rekordi.. MEsSI! Oprostite, ako se ne slažete onda se ne razumijete previše u nogomet. Izbacite subjektivizam i navijačke boje, čiji ste fan... samo gole činjenice.
Čuvajte zdravlje!

tiberije

pre 4 godine

A Zidan je bolji od svih njih ko ne veruje nek pogleda utakmicu Brazil- Francuska 2006 i vidi šta je Zidan radio Ronaldinju, Ronaldu, Kaki, Ribaldu, Roberto Carlosu, Cafu i Ze Robertu

mr.wolf

pre 4 godine

Od Mesija nije bolji ni po čemu.A šta onda reći za najvećeg fudbalskog mađioničara Ronaldinja,kako je on lomio kičme i vratove odbranbenim protivničkim igračima!!!!!
(Delija iz Valjeva, 28. mart 2020 01:28)

Evo, reci cu za najveceg fudbalskog madjionicara da jeste lomio kicme i vratove, ali samo 2-3 sezone. Ostatak je na zalost protracio.... On jeste vrhunski fudbaler, ali nije ni u top 20, jednistavno, ne bi bilo fer poreduti ga sa fudbalerima koji su imali vrhunske karijere po 10+ vise godina.... Mesi, Ronaldo,Ronaldo, Zidan, Pirlo, Skols, Inijesta, Cavi, Gigs, Rivaldo, Anri...... To sto si dobar dribler i zongler i nasmejan si ne znaci i da si najbolji igrac, sto Ronaldinjo jeste bio, ali samo 2-3 sezone.... kratko da bi se uopste razmisljalo o njemu kao najboljem igracu svih vremena....

Branislav Injac

pre 4 godine

Bio je zaista veličanstven igrač, pravi majstor, kapa dole za sve, ali ako se gleda ko je najkompletniji igrač svih vremena, tj. onaj koji je sve aspekte fudbalske igre doveo do blizu savršenstva(šut sa obe noge, brzina,tehnika,odraz i šut glavom, jačina šuta,razne tehnike šuta, slobodni udarci, mogućnost da se pomogne odbrani,procenat realizacije šansi i snalažljivost u 16m...možda sam nešto zaboravio)onda je potpuno jasno da je Kristijano Ronaldo ipak bez premca.Skoro svaki navedeni aspekt igre mu je za čistu 10-ku i samo oni koji ga, iz nekog razloga ne vole, mogu to da opovrgnu, ali da demantuju, teško!

grobar

pre 4 godine

Po meni licno mesi je najbolji ikada, ali lepota fudbala jeste sto ima toliko velikih da zajednicki stav o tome ko je najbolji ne postoji. Svakako je period kada je ronaldo igrao (kraj 90ih i dvehiljadite) najbolji u istoriji fudbala, prosto je bilo po nekoliko klubova u svim ligama petice sem mozda francuske, koji su imali nekoliko igraca svetske klase, nekako je ta koncentracija kvaliteta bila rasuta na vise klubova, a igraci nisu bili instagramuse i toliko ponosni kao danas sto imamo klinca 99 godiste (mbape) koji se duri treneru i odbija ruku da mu pruzi kod izmene i saslusa sta trener ima da mu kaze.

ljubav je jednosmerna ulica

pre 4 godine

jednu stvar ne razumem, sta pojedinima znaci kad kazu pravi Ronaldo? jel ovo sad lazni Ronaldo? pa ljudi nije on sam sebe tako nazvao vec mu je to ime dato na rodjenju (Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro). dakle ako zelite da naglasite kazite stari Ronaldo ili Ronaldo Brazilac. ili jos gore mi je kad cujem igru reci tipa missy,penaldo,lesi. dajte ljudi svako za sebe sve su to vrhunski fudbaleri, svako za sebe i svako na svoj nacin , ko je od koga bolji je besmislena polemika koja nikud ne vodi.

Calm Like a Bomb

pre 4 godine

I da, voleo bih da čujem neke legendarnije izjave fudbalera od ove Sinišine "Ronaldo krene u kontranapad, a Nesta i ja sami u odbrani".
Ne verujem da je spisak nešto preterano dug..

Goran

pre 4 godine

Fabio kapelo je reko: Igro sam protiv pelea i krojfa gledao sam maradonu kako igra ali nijedan od njih nije igro kao Mesi. On sto radi sa loptom to drugi mogu samo da sanjaju. Tako da Ronaldo bas i nije u porodjenju sa Mesiem barem tako kaze kapelo.

Lav

pre 4 godine

Giki, 28. mart 2020 10:52

Ne radi se samo o driblingu. Jasno je da brazilci generalno imaju siru i atraktivniju lepezu driblinga nego se radi o kompletnosti. Mesi je care proglasen 4x za najboljeg pleja na svetu sto ni jednom veznom igracu nije uspelo. Zasto? Jer je igrac koji najvise stvara prilika saigracima, sto iz driblinga, solo prodora, sto iz neverovatne pas igre . 6x zlatna kopacka pri cemu je porusio sve moguce i nemoguce rekorde a pri tome je i najbolji asistent na svetu. Prkosi zakonima fizike i zdravom razumu da jedan takav igrac postoji. Slobodne udarce izvodi kao najbolji u tom segmentu. Dakle, on je najbolji dribler, strelac, paker, plej, izvodjac slobodnjaka ..takav igrac care nije postojao da je toliko dominantan u svim bitnim parametrima. Ronaldo je verovatno za nijansu bio atraktivniji, ma nestvaran igrac je bio sve ukupno. Nema tu rasprave, ali ono gde je Mesi pomerio granicu , druze to nije vidjeno. Totalni fudbal u jednom decku. Gledao sam Ronalda i mogu da poredim. Najbolja spica verovatno ikad, ali kompletnijeg navalnog igraca nije bilo od Mesija. Mozda samo Maradona jos uz njega koga bas ne pamtim sa vrhunca. S pravom se Mesi mora naci bar u najmanju ruku u istoj ravni sa svim tim majstorima .

Generacija 1950

pre 4 godine

Da i čiča iz izolacije napiše koju, a čiča zakoračio u 70-tu. Broj jedan Pele, broj dva, subjektivan sam, Dragoslav Šekularac, tri Ronaldo, četiri Maradona. Gledao ih sve uživo. Ostali, mnogo praznih mesta.

Deki

pre 4 godine

@(Ramzaj, 27. mart 2020 22:18), jedan si od retkih koji zna šta je bio Pele. Pele je bio vasiona i jedini toliko ispred u svom vremenu. Danas imate Mesia, Ronalda, Mbapea, Neimara...mnogo sličnih i sa malim razlikama izmedju njih. Peonta je da budeš u svom vremenu daleko ispred, kao recimo Bah u Baroku, Tesla u svom vremenu...Naravno, što se tiče napadača, Ronaldo zuba, dribling Ronaldinjo, sredina Maradona i Mesi, odbrana jako teško, bilo ih je mnogo kao i golmana. Pele je bio sve, od sredine do napada.

Goran

pre 4 godine

Vecina ovih sto ostavljaju komentare nije presla 40 godina pa nisu imali priliku da gledaju Pelea! Dok je Pele igrao nije bilo proglasavabja igraca godine! Svi fdbalski strucnjaci i ljubitelji fudbala 15 godina njegove karijere su bili saglasni da je on sve te godine bio najbolji na svijetu! Ni jedan igrac u istoriji nije bio toliko dominantan i cijenjen.

ljubav je jednosmerna ulica

pre 4 godine

jednu stvar ne razumem, sta pojedinima znaci kad kazu pravi Ronaldo? jel ovo sad lazni Ronaldo? pa ljudi nije on sam sebe tako nazvao vec mu je to ime dato na rodjenju (Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro). dakle ako zelite da naglasite kazite stari Ronaldo ili Ronaldo Brazilac. ili jos gore mi je kad cujem igru reci tipa missy,penaldo,lesi. dajte ljudi svako za sebe sve su to vrhunski fudbaleri, svako za sebe i svako na svoj nacin , ko je od koga bolji je besmislena polemika koja nikud ne vodi.

Sch..

pre 4 godine

Bio je zuba dobar ..dugo će se razmatrati ko je najbolji fudbaler planete ikad, jako težak izbor. Ja i dalje ostajem pri tome da je to Ronaldinjo zbog toga kako se igrao fudbala ali ostavljam prostor i za Maradonu , Messia , C.Ronalda i Zidana koji su strašno dobri fudbaleri i jedni od najboljih koji su ikad igrali ovu igru . Pelea isključujem iz ove trke jer malo svedoka ima kao i snimaka da se vidi njegovo majstorstvo da bi mogli da ga merimo sa ostalima .

Dikan

pre 4 godine

I dalje govorimo o čoveku koji se raspao kao fudbaler pre 30. rođendana, baš kao i Ronaldinjo. Ne hvala, to ne može da bude najbolji svih vremena ni u ludilu.

Espen_bredesen

pre 4 godine

Neponivljiva je simultanka Maradone sa world cupa iz Meksika. Zato je besmrtan , neponovljiv, jedinstven. Da li najbolji ikad , mozda jeste mozda ne, al svakako medju najboljim. Kad se Ronaldo pojavio, bio je nesto relativno novo odnosno jos bolja verzija Romaria koji je bio jedan strasan igrac, napadac. Do pojave Ronalda nisam video decka od 19, 20 god koji radi takve stvari sa loptom i koji je toliko dobar . Njegov nadimak ga bas opisuje , fenomen. Razbio je u barsi, pokidao i u Interu u prvoj sezoni i osvojio kup uefa. Dolazi svetsko u Francuskoj i tamo dominira al desi se to cudno finale. Posle toga dolaze povrede, veliki povratak 2002 , al iskreno Rivaldo i Ronaldinho su tada bili velika ispomoc. Bolji je turnir odigrao 4 god pre iako je manje zabio..kako god, najbolja spica koju sam gledao. Ne znam gde bi mu bila granica da nije bilo tih povreda. Ipak, ako bi bas morao birati, ja bi stavio argentince na vrh od onih koje sam gledao. Ne mogu Pelea komentarisat. Maradona i Mesi su kompletni navalni igraci. Mesi je pomerio granice i poimanje fudbala uopste. Zdrav razum nalaze da takav igrac ne moze postojat ali nas on demantuje. Tehnicke predispozicije, brzina i ubrzanje, promene pravca, dribling , zavrsnica, fudbalska inteligencija , vizija. Kakva dominacija i konstanta.Religije ovog sveta su u krivu,vanzemaljci postoje i dokaz su upravo ova trojica.Diego, Ronaldo i Mesi.Zidan,Zico, CR, Ronaldinjo nisu daleko, ali ipak stepenicu ispod.Talenat ove trojice je nestvaran.

Kole

pre 4 godine

Toooo rodjooo..objasni ljudima ko je bio najbolji! Da nije bilo te nesrecne povrede, bio bi i od Pelea bolji! Svi ostali ne mogu da mu se priblize. Ljudi on je u svojoj 20 god bio ubedljivo najbolji igrac na svetu,ubedljivo! To je pre njega bio samo Pele i niko vise! Secamo se svi i tog finala 98 koje nisam ni gledao. To finale je namesteno i to svi znaju. Sta je radio u Italiji i Spaniji tih godina,to niko nije radio. On je jedini veliki igrac koji se igrao fudbala,on je fudbal igrao iz zabave,on se nije nadmetao da bude najbolji,on je jednostavno to bio,i to su svi znali,to svi veliki igraci toga doba kazu. On je sam osvojio SP 2002, to niko osim Maradone nije uradio,ali on sa bozijom rukom,to njemu jednostavno nije trebalo. Jedina zal mi ostaje sto je bio povredjen protiv Zvezde 97 u Beogradu,pa da mogu da kazem da sam gledao 2 od 3 najboljih igraca svih vremena na Marakani, Maradonu 82 i Ronalda 97. I samo da kazem,da mi nikada nece biti jasno zasto se on ne nalazi u svim anketama za najboljeg igraca u istoriji fudbala. I da je jednu sezonu igrao,takav se nije pojavio od pocetka ove igre. Ta brzina,taj dribling,taj prodor samo i uvek prema golu,to niko nikada nije imao niti ce imati. Taj sut spicom,iz kolena u punom trku,to je magija..i njegovo omiljeno,da predribla sve koji mu pridju i na kraju i golmana,jedna neponovljivi i najbolji. Ronaldo!

Straight Outta München

pre 4 godine

Izgleda da se dnevna doze srbende vratio u jon bon jovi nalog...
(red star, 27. mart 2020 21:58)
Te naloge koristi nekih 10 hiljada ljudi hahah.Ocigledno svi osim njega u ove 2 nedelje...

Hm

pre 4 godine

Ko je gledao Pravog Ronalda, a gleda sada i Mesija i Kristinu, koliko god oni bili vanserijski a jesu, zna da nisu kao on pre i još neko vreme posle povrede. Naravno da ljudi pomenuti u ovom članku to znaju bolje i od mene koji sam to gledao na TVu. Zamisli kako je na terenu?

kinez

pre 4 godine

(kiki, 28. mart 2020 20:06)

Pa takva mu je otprilike citava reprezentativna karijera. Jednako smesna kao i taj hattrick protiv Spanije. Dao je gol iz penala, nakon velike greske De Gea-e i jedino sto je vredno gol iz slobodnog.

Ajde javi se kada Ronaldo bude proglasen za najboljeg igraca nekog velikog takmicenja kao sto je Mesi npr. Kopa Amerike. 15 godina cekamo da i Ronaldo obelezi neko veliko takmicenje. A do tada se mozes jedino tesiti sa tim trofejem EURA koji su mu doneli Eder, Kvarežma, Renato Sancez svojim golovima, Rui Patrisio svojim odbranama i Pepeu i njegovoj igri u odbrani.

Freddy

pre 4 godine

Cudo! Pravo cudo je bio Luis Nazario de Lima Ronaldo! Onaj njegov trk iz mesta i bicikl dribling su uvek delovali zadivljujuce.Takodje,valja spomenuti da je imao top u nogama,slicno Adrianu,nije mozda toliko cesto zabijao sa velike udaljenosti ali je i tekako znao i da potegne bez da prethodno provoza biciklom par protivnika kako je najcesce radio.Uzivanje.

sasa

pre 4 godine

ove mladje generacije znaju samo za ove manekene. ne kazem da su pojedini loši, ima i sad dobrih ali itekako je bilo dobrih igrača ranije. tada su ljudi igrali zato što vole fudbal a danas zato sto su placeni.

Ramzaj

pre 4 godine

Bio sam svedok mnogih velikih majstora, od Maradone, Zika, Badja, Van Bastena, Piksija, Zidana, Ronaldinja, Del Piera, Romaria., mogao bih bas dugo ovako, a zbog Ronalda sam trcao kuci da ga gledam (nije bilo tada gledanja kao sada, net itd..) jos u PSV-u i Barsi dok je igrao, ali, gledajuci Pelea, onoliko koliko je to bilo moguce pronaci to je bas posebno. Covek je bio 30g ispred svog vremena. Pogledajte smo tu kompletnost; brzina 10, tehnika 10, sut desnom nogom 10, udarac glavom 10, kretanje 10, samo sut levom nogom 9! Rodio seda bude fudbaler i bio je fudbaler. Cak je i veliki Majkl Dzordan na pitanje "da li bi upoznao Ronalda jer je Ronaldo izjavio da je Dzordan jedini sportista kojeg bi voleo da upozna" izjavio "da nikada nije cuo za Ronalda i da je jedini fudbaler kojeg zna-Pele.

Pančevac

pre 4 godine

Nikad niko kao maradona zašto je najbolji svih vremena pa i pored svih poroka opet je bio najbolji i jedini u istoriji koji je osvojio svetsko prvenstvo pa može se reci sam sa ostatkom tima koji je bio u to vreme ispod fudbalskog proseka ako se sa loptom nalazio na svojoj polovini terena za gledaoce je vec bila sto postotna šansa a onaj lob 1982 protiv cz ostace za vek vekova lično sam bio prisutan 97000 gledalaca je ustalo i poklonilo se geniju e zato je bio i ostace zauvek na vrhu

kuguar

pre 4 godine

Sezona u Barsi je sigurno najbolja sezona koju je iko ikada odigrao od kada se fudbal igra,to neko ko nije
živeo u tom vremenu ne može da objasni sada,jednostavno promenio je tok fudbalske igre,uneo revoluciju kao niko nikada pre...bukvalno,pojavio se nadčovek koji SAM igra protiv svih,kao u holivudskom filmu,pobedjuje SAM,uzme loptu i napadne tri,četiri igrača prodje ih i da gol i tako CELE SEZONE,ne jednu utakmicu,dve nego bukvalno svaku!Ukucajte tu sezonu u Barsi na you tube i uživajte,to se više ponoviti neće,ko je živeo u tom vremenu nikada neće razumeti kada se neko od mladjih prepire da li su najbolji Mesi ili Ronaldo,stara garda se samo nasmeje
I kaže:fudbal se meri pre i posle Luisa Nazaria da Lima Gauča Ronalda!!On je nulta tačka,od njegovog pojavljivanja počinje drugačije svatanje igre,pozicije napadača,čovek koji je za godinu dana napravio najveću revoluciju ne u istoriji fudbala,nego u istoriji bilo kog sporta ikada,jednostavno sa njim počinje da postoji savremeni fudbal

Sale

pre 4 godine

Svako priča o onome kojeg je gledao. Ja ih gledao sve, nijednog uživo, divio se Krojfu, zevao u Maradonu, obožavao da gledam Ronalda i Ronaldinja (dodavanje sa prečkom famozno), ove nove trkače kako obilaze štapove, ali gospodo kralj je kralj: prva titula sa 18 godina, tri gola u finalu, drugu je uzeo kada su ga Bugari izlomili, a treću 70-te u Meksiku. Ima li još neko to iza sebe? A mislim da je pravio i biciklice i šuteve iz trka, kolena, a u Meksiku je više namestio nego što je dao. PELE!!!!

Vlada

pre 4 godine

(Sch.., 27. mart 2020 23:01)
Burazeru, ubo si suštinu. Ovi svi su igrali fudbal. Ronaldinjo se igrao fudbala. Po meni, bolji i kompletniji napadač od svih ovde pomenutih.

Matematicar

pre 4 godine

Odiseja, ok slazem se da je ta generacija Argentina bila bolja, al opet se ne slazem da je on izvukao maksimum tog prvenstva, za jednog takvog igraca ako je najveci, najbolji ikada i sta sve je nedopustivo da u 4 utakmice ne pistigne gol i pritom nema asistenciju
Di Marija je vukao tada Argentinu, a ne Mesi
Zato ja kazem, Mesi je jedan od najvecih, a po meni da bi bio najveci trebao se dokazati i van sistema Barselone, a to nije uradio u Argentini
Zato je Zidan za mene jedan od najvecih
Sta reci za njega 2006 godine u dresu Francuske i pritom pored mnogo jacih reprezentacija od ovih koje su bile 2014

kinez

pre 4 godine

(pravi gazda, 28. mart 2020 17:35)

Ne moze se Ronaldo porediti sa Mesijem jer se Ronaldo na EURU nije video osim utakmica Mađarske i Velsa i osim sto je sistematski unistavao Portugal sa svojim promasajima iz utakmice u utakmicu protiv Austrije (penal), 10 suteva protiv Islanda (0 golova), 2x je promasio loptu protiv Poljske iako je bio 1 na 1 sa golmanom, promašio je 100% šansu i protiv Hrvatske. Mesi je na SP-u 2014 odlučio 4 utakmice golovima i asistencijama (BiH, Iran, Nigerija, Švajcarska), a Ronaldo na EURU je odlučio samo 2 (protiv Mađarske i Velsa).

Dalje, Ronaldo ih je i doveo i situaciju da ovise o utakmici protiv Mađarske jer je pre toga promasio penal za pobedu protiv Austrije.

A koliko od njega sve ovisi govori finale protiv Francuske koje je Portugal dobio i bez njega, a dosli su i do polufinala lige nacija bez njega jer on nije hteo igrati jer je govorio da je nebitno takmicenje.

A Argentina bez Mesija sigurno ne bi prosla ni grupu na SP jer su sve golove dali zahvaljujuci njemu osim onog jednog protiv Nigerije. Sve ostale golove je Mesi sam dao ili je asistirao. A koliko ovise o njemu govore i kvalifikacije za SP 2018 gde je Argentina bez njega dobila samo 1 od 8 utakmica.

A Portugal je sa Ronaldom primio 3 gola od Mađarske, a nisu primili nijedan bez Ronalda protiv Francuske. Sta ti to onda govori? Normalno da primaju vise golova sa njim u timu jer ne igra odbranu, a kada ga nema svi se disciplinovano brane. Zato su i pobedili Francuze.

Ivan ZG

pre 4 godine

U njegovo vijeme on je bio najbolji napadač, ali nije se igra vrtila oko njega tj. nije cijeli klub radio za njega. On je radio za cijeli klub.
Možda je ovako efikasnije, ali je onako bilo ljepše za gledat.
Imao je takav start da su drugi ostajali po metar u prvih 3 početnog trka. I nebi ga više nikada stigli jer njemu nije smetala lopta za brzi trk. Osim toga je tako "vagao" obrambene igrače i slao ih na krivu stranu da su ispadali smiješni. To ovaj nalickani Penaldo nije nikada mogao. Inače i danas vrlo malo je igrača koji prodaju varke u punoj brzini jer za to je potrebna savršena tehnika. Ronaldo je bio nepredvidiv i njegov potez se čekao cijelu utakmicu i onda prepričavao još 100 puta.
Velika šteta što su ga brzo stisnule ozbiljne ozljede, a ubrzo poslije toga i kile. Baš šteta.

Il Fenomeno

pre 4 godine

Da bi klinci shvatili koliko je Ronaldo Zuba Fenomen bio veliki majstor, odmah posle Pelea i Maradone najveći, samo pogledajte golove i driblinge koje je imao na kraju karijere u Korintijansu kada je imao oko 100 kilograma i 34-35 god. i sve će vam biti jasno. (Da ne pričamo šta je radio u prime-u u Barsi i Interu (i u Realu, ali tada je već bio debeo) Pa posle kažite da su CR7 i Mesi bolji, nema šanse... Imao je skoro gol po utakmici gde god je igrao, čitavu karijeru... Evo linkova koga zanima

https://www.youtube.com/watch?v=ZfQ3_c8bIZU
https://www.youtube.com/watch?v=t4UoNvaVMlU

yeah

pre 4 godine

Kako su uveli statistiku u fudbal(oduvek je pistojala) to sve manje liči na igru. Koliko je pretrčao, koliko puta dodirnuo loptu levom nogom na veštačkom terenu kad je kiša ako se meč igra subotom...

Mene to ne privlači ni najmanje. I da prilično sam suvjektivan, mnogo se lepši fudbal igrao pre 20 godina i više.

Od ovih današnjih najviše mi se sviđa Neymar.

Da ste mi živi i zdravi.

Deki

pre 4 godine

@(Ramzaj, 27. mart 2020 22:18), jedan si od retkih koji zna šta je bio Pele. Pele je bio vasiona i jedini toliko ispred u svom vremenu. Danas imate Mesia, Ronalda, Mbapea, Neimara...mnogo sličnih i sa malim razlikama izmedju njih. Peonta je da budeš u svom vremenu daleko ispred, kao recimo Bah u Baroku, Tesla u svom vremenu...Naravno, što se tiče napadača, Ronaldo zuba, dribling Ronaldinjo, sredina Maradona i Mesi, odbrana jako teško, bilo ih je mnogo kao i golmana. Pele je bio sve, od sredine do napada.

DM

pre 4 godine

Interesantna i večita tema.
Mozemo pricati o grupi najboljih u istoriji, ali tesko je izdvojiti samo jednog.
Moj izbor najboljih 10: Di Stefano, Puškaš, Pele, Krojf, Maradona, Platini, Zidan, Ronaldo Zuba, Ronaldinjo i Mesi.
Zuba i Ronaldinjo su bili čarobni, ali nisu dugo trajali i ostali su nam dužni.
Ali, to su Brazilci.
I, za kraj, moj izbor.
Najveći-Maradona
Najbolji-Mesi
Najuticajniji-Krojf

Перун

pre 4 godine

Не могу да вјерујем да стављају Роналдиња испред Ривалда. Наравно Роналдо најбољи шпиц икада. Роналдињо је знао да буде себичан, солира, гњави лопту, док Ривалдо, као џелат. Кратко и ефектно.

Darko

pre 4 godine

Ronaldo jeste Ronaldo ali ljudi moji kakav je umetnik Ronaldinjo nece se skoro pojaviti covek sa toliko ljubavi da igra profesionalni fudbal kao on

begreifen

pre 4 godine

Secam se kad sam '97. procitao kako je Ronaldo igrao fudbal po celu noc dok je bio klinac i da je tako postao vanserijski igrac. Nalozim se pa izadjem po noci napolje da pikam loptu, ne bi li i ja kako postao takva faca :)

djurakgwb

pre 4 godine

Igracina, MJ fudbala. Povreda kolena, prednji ukrsteni, sledece god. svetsko prvenstvo, on brat, najbolji strelac, najbolji igrac, brazilu titula. Nije debeo! Nemojte da se zanosimo... samo on kad pita ribu koji sam ti, riba kaze prvi. Svi ostali su dvojka, i to mala :)

kako da ne

pre 4 godine

Kristijano nije taj rang, ali Maradona, Mesi, Ronaldo de Lima...Izabrao bih Ronalda de Limu! Kakav je to igrac, kakvo je to SP bilo 2002.godine, koliko se klinaca sisalo na ‘ronaldo stil’ sa onim iznad čela. Kakva je on faca bio, kakva je to legenda. Svu trojicu koju sam pomenuo, Mesi vrhunski dribler, Maradona i Ronaldo takodje. Ali Ronaldo je bio ubitačniji od obojice kad krene ka golu, biciklice, driblinzi, lik je bacao protivnike kao decu do gola. Radili su to i Mesi i Maradona, ali cini mi se mnogo je tu jaci bio Ronaldo, mozda i zbog toga sto je lik bio klasican napadac, najblizi golu. Tada sam navijao za Brazil samo zbog njega...On vam ne klasican napadac, pa pogledajte Kristijana kao klasicnog napadaca. Sve sto radi kada je u napadu je da ceka sansu, ceka priliku. Pravi Ronaldo se vrati na 25 metara, 30 metara od gola, ne znate kada ima malo prostora da li ce da sutne ili ce ipak da krene u dribling. Zato su i govorili da su se plasili defanzivci, jer ne znate gde ce i sta ce. Sa Kristijanom i ako ima loptu na 30 metara, sanse su 95% da ce dati nekom loptu na strani i da ce da šprinta u 6-7 metara, tesko ga je tamo zaustaviti pogotovo u skoku, dok sa Ronaldom de Limom, nisu znali sta ce. Mozda ce da opali, a ima vrhunski šut, mozda ce da krene u dribling, a ima vrhunski dribling, mozda ce na neki laznjak, a tada padate jer opet kazem, ne znate sta ce sa loptom. Svi ovi mladji koji obozavaju Kristijana, neka pogledaju malo klipove pravog Ronalda. Pelea necu da komentarisem jer je igrao samo u Brazilu i tada fudbal nije bio kao na kasnijem nivou. Maradonu su ubijali od batina, jurili ga po terenu, Ronalda isto. Pele se spremao samo za SP jer u Brazilu nisu smeli da ga pipnu protivnici...Ronaldo, Maradona i Mesi, svako moze da bira ko ce prvi, drugi i treci. Za mene je Ronaldo broj 1, da ga nisu zaustavile povrede, ko zna sta bi uradio. Andriano je bio moguci novi ‘Ronaldo’, novi ‘najbolji’, ali njega zaustavilo nesto drugo. Taj igrac je isto bio strasan...

Vlada

pre 4 godine

(Deki, 27. mart 2020 23:29)
Odbrana nije teška. Nemanja Vidić je najbolji defanzivac koji je ikada igrao fudbal.
Ovo nije čak ni toliko navijački.
Čovek je imao odličan pregled igre. Non stop je bio na vrhovima prstiju i pratio je i igrača i loptu.
Beskompromisno je išao na loptu i nije razmišljao o posledicama. Setite se kada je glavom je išao na loptu gde je Drogba išao kolenom. Tada mu je Drogba izbio bar jedan zub. Drugom prilikom se sudario sa Mikom Ričardsom iz Sitija kada ga je ovaj nabo kopačkom u rebra. Mika je ostao da leži na travi, a Vida je samo ustao, otresao dres i pokazao sudiji gde ga je ovaj udario.
Dalje, što je jako bitno za odbrambenog, on nije samo otklanjao opasnost od svog gola, nego je to odmah pretvarao u opasnost za protivnički gol. On nikada nije napamet ispucavao loptu, nego je uvek gledao kom od veznjaka ili napadača da je uputi. I uvek je galvanizovao svoje saigrače.
Stena, jednom rečju. Najbolji ikada!

Matematicar

pre 4 godine

Pontiac, i onda dodje 2014 sa najjacom Argentinom u poslednjih ne znam koliko i taj vanzemaljac(Mesi) od osmine finala ne postigne i ne asistira na nijednom mecu.
Zakljucak, nema sistem Barselone koji mu je pomogao da dodje do tih statistika.
Da se ibsa Argentinom pokazao tako dominantnim i u nekoj drugoj Ligi pa moglo bi da diskutujemo
Eto i CR7, je na duplo manje golovo u Italiji, da li ti to govori nesto o Spanskoj ligi

bmiles

pre 4 godine

Tri velika imena harala su do sada u istoriji fudbala:Pele 60-ih proslog veka do 72,Krajf 72-80tih,Diego Maradona od 83-93 tih!Tu valjda nema dileme!?A onda se pojavio 90-tih Ronaldo-Zuba!Svakako da svako vreme nosi svoje breme,ali kako je on igrao u Holandiji, Spaniji iItaliji je fascinatno!Nesto najlepse sto sam gledao bila je igra dvojice do tada najboljih Zizua i Zube u Realu!U istoriji je bilo toliko dobrih igraca ali ovoj petorci svi gledaju ledja a priblizili su im se Ronaldinjo,Mesi i CR7!
Tako ce za sve ostati vecita dilema koje najbolji ikad! Ali niko od njih nije uzeo 3 sampionske titule na svetu izuzev Edson Arantes Dos Nascimento - PELE pa je spravom za sada na tronu!Ako priznajemo Majkl Dzordanu zbog 6 NBA titula,Felpsu sa osvojenih 28 medalja kao najdekorativnijem sportisti ikad, slucajeva zaista mnogo u skoro svim sportovima,jasno je da Ronaldo Lima(Zuba) sa svoje 2 titule SP,izad Pelea zbog ovog parametra,ali uz rame sa Maradonom i Bekenbauerom.
Mesi i CR7 jesu izvrsni fudbaleri ali posto oni nisu osvojili SP,pa su izad Zube.Lako je osvajati klupske trofeje sa ekipama kao sto je Barcelona ili Real.Ali osvojiti SP sa reprezentacijom to je ipak visa distanca,zar ne!?CR7,osvojio sa Portugalom EP,Mesiju nije uspelo sa Argentinom da osvoji ni SP ni Kup Juzne Amerike! Jasno je da su dileme koje od njih bolji uvek biti debata.Ostali,ukljucujuci Zidana,Ronaldinja,Kaku,Maldinija, su izad pogotovo sto su ovi imali takodje uspeha u klupskom takmicenju!

vlada2907

pre 4 godine

#Pontiac Mesiju dosta toga fali npr titula sa reprezentacijom, tu ne moze da se meri sa Ronaldom... takodje Messi je te rekord golive postigao u Barsi koja je bila najaca u istoriji u tom vremenu sa Cavijem Inijestom... Takodje Mesi je igrao samo u Soaniji u dominantnoj ekipi i resetao protivnike... Ronaldo je igrao u Holandiji Spaniji i Italiji koja je bila najaca i najgrublja u to vreme.... uvek u istoj ekipi gde je sve bilo podredjeno njemu.... Robaldo je igrao za PSV, Barsu, Inter, Milan, Real... bio tesko povredjen u najboljim godinama, posle neigranja 6 meseci, ide na SP 2002 i postaje bajbolji strelac i donosi titulu Brazilu..... ja sam igrao fudbal i sa te strane znam sta znaci igrati i promeniti ekipu 5 puta i biti najbolji i lider svuda.. to je za Respect...Pravi ronaldo bez dileme.... naravno i Messi ima svoj kvalitet velicinu i dostignuca ali nije za porediti fudbalski, takodje za najboljeg bez uspeha u reprezentaciji ne vredi pricati.... Tako da i Diega stavljam ispred Messija....

Back in Black

pre 4 godine

Nego kako, da ga nisu svi od reda krljali i totalno mu unistili kolena tek svi oni nebi mirno spavali... Vicem ja vec godinama, najbolji je ubedljivo fudbaler svih vremena, prava 10.ka,driblercina kakva ni Mesi nece nikada biti, na kvadratnom metru je znao da "razbaca" 3-4 fudbalera i da ih posalje po hleba, mleka i cigarete u prodavnicu ! !!
(Molder, 28. mart 2020 07:54)
Napadac prava desetka?Vici,vici ali nauci na kojoj poziciji igra prava deseta.

Petar

pre 4 godine

Za one koji ne veruju, imate YouTube. Nijedan napadač nije imao takav dribling, snagu, trk, šut levom i desnom nogom, na svakom snimku ore kroz odbranu i uništava po 3, 4 igrača. Jeste bio često povređen i živeo neuredno, ali kad je bio u top formi bio je bez premca najbolji napadač svih vremena.

Serpico

pre 4 godine

Jedna interesantna cinjenica koja povezuje pravog Ronalda i Messija.I jedan i drugi su trebali isti lijek a za razlicita svoja medicinska stanja. Messiju je dozvoljena ista terapija za podsticanje rasta koja nije bila dozvoljena Ronaldu da lijeci svoj poremecaj koji je uzrokovao pretjerano (za jednog vrhunskog profesionalnog sportistu) zbog cega bi mu trpila i cesto bila povrijedjena koljena.
Sjetite se koliko se udebljao kad je prestao s aktivnim igranjem.
Inace, fantastican igrac. Za mene medju pet najboljih ikad, Maradona, Mesi, Zidan, Krojf i on...

NNN

pre 4 godine

Objasnio!

A igrao je protiv Maradone.

Veličina Kristijana i Mesija je što traju već više od 15 godina na vrhunskom nivou, ali u "piku" Ronaldo je najboji napadač!

Jens Vajsflog

pre 4 godine

Espen dobro si počeo,ali pretera ga sa Mesijem.Mislim da si malo subjektivan kad su Argentinci u pitanju,ali,sa druge strane,i ja sam kad su u pitanju Brazilci(sa izuzetkom Nejmara),tako da je Zuba za mene bio čudo.Nikad nisam video igrača koji sa takvom lakoćom lomi najbolje defanzivce.Naravno,kada mu se igralo.

Goks

pre 4 godine

Najbolji igrač u istoriji ove igre, je Johan Krojf. Zašto? Jer je sa Ajaksom, Mihelsom i njim samim promenio filozofiju, prirodu igre koja se zove fudbal. Pre i posle njega to nije ista igra. Svi drugi su se prilagodjavali postojecem, Krojf je postavio standarde koji vaze i dan danas. Što kaze Gvardiola...Johan je oslikao katedralu, drugi dodaju po koju sličicu. Velika je to razlika, nemerljiva. Zbog toga je najveći u istoriji.

kiki

pre 4 godine

(lol, 28. mart 2020 12:56)

toliko je bio najbolji na tim turnirima da ga je bilo blam da uzme nagradu, ali adidas kao glavni sponzor mu dodelio potpuno nezasluzeno. a 2014 BiH je pobedjena autogolom Kolasinca,Nigerija golom Roha,Svajcarska golom Di Marie,Belgija golom Higuaina,Holandija na penale a odbrana nije primila nijedan gol u nokaut fazi sve do produzetaka u finalu. to bas pokazuje kako je Messi vodio Argentinu do finala.

kiki

pre 4 godine

(kinez, 28. mart 2020 22:01)

pa Messi nije zasluzio nijednu od tih nagrada cudi me da ti to nije jasno. Ronaldo je vec igrajuci za prosek reprezentaciju postao najbolji strelac i asistent EP . a te sto si nabrojao su 10 puta losiji od Messijevih saigraca u reprezentaciji. a uostalom sta ce Messiju Eder i Guedes kad je takav majstor?

kinez

pre 4 godine

(kiki, 28. mart 2020 22:57)

Ti bi definitivno trebao pogledati malo strane portale i sta se sve pise o Mesiju i Ronaldu :)

Kako Mesi nije zasluzio nagradu za najboljeg igraca Kopa Amerike 2016 kada je imao cak 5 golova i 4 asistencije? To si mi vec nekoliko puta napisao, a nikad neces da napises ko je bio bolji od njega. Ja znam da nemas argumenata ali nisam ja kriv sto je to tako :)

Ronaldo je igrajuci za reprezentaciju postigao 9 golova na 4 EURA, a to je u proseku 2 gola na takmicenju. I ti njega hvalis radi toga? hahah

A te sto sam nabrojao su imali 10 puta veci doprinos sto je Portugal dosao do finala nego sto su Mesijevi suigraci zasluzni sto je Argentina igrala finale SP 2014 godine. Sta ce Mesiju npr. jedan Aguero koji nije dao nijedan gol na tom prvenstvu dok Eder sam pobedi Francuze u finalu EURA?

I sad ide kontra pitanje. A sta ce Ronaldu Eder, Guedes, Kvarezma, Renato Sancez? Zasto on sam nije resio sve one utakmice kad je takav majstor? :)

Jumko

pre 4 godine

Jumko,dodji do mene sutra da gledamo 7 velicanstvenih.U glavnoj ulozi Stiv Mekvin!Hmmmm
(king Roger, 27. mart 2020 21:25)
Dosao bih,al’ mi ne da nana...

Oliver Nedeljković, zapamtite to ime

pre 4 godine

A pravi Ronaldo je jednom izjavio, da je jedina osoba kojoj se pokloni ni manje ni više neg Ronaldinjo!

Slana Bara NS

pre 4 godine

One godine kad se povredio, kao da mi se rođeni brat povredio. A kad se vratio, kao da mi se brat ponovo rodio. A kad je prestao da igra, prestao sam da gledam fudbal.

Radomir

pre 4 godine

Zašto ljudi imaju potrebu da izaberu samo jednog od takvih veličina? Pele, Di Stefano, Euzebio, Maradona, Ronaldo, Ronaldinjo, K Ronaldo, Mesi ... Svaki je car na terenu. Treba uživati u svakom dobrom potezu igrača. Kakve su golove dali Suarez (simulant broj 1), Van Basten ...

aa

pre 4 godine

Seria A je uništila Ronalda..., da je ostao u Barsi uzeo bih 5, 6 zlatnih lopti bez oroblena .., kad je prešao u Real veće je bio načet povredama. , jedino što mu nedostaje jeste osvajanje LŠ. , stigao je u Real 2003 godine ..

Molder

pre 4 godine

Nego kako, da ga nisu svi od reda krljali i totalno mu unistili kolena tek svi oni nebi mirno spavali... Vicem ja vec godinama, najbolji je ubedljivo fudbaler svih vremena, prava 10.ka,driblercina kakva ni Mesi nece nikada biti, na kvadratnom metru je znao da "razbaca" 3-4 fudbalera i da ih posalje po hleba, mleka i cigarete u prodavnicu ! !!

Gledalac

pre 4 godine

Gledajuci YT najeksplozivniji, najbolji u duelima , jacina suta, brzina, dribling na tim snimcima sto postoje ako poredim fudbalere. Gledajuci snimke sa yt-a za mene su najbolji bili Pele i Maradona. A posto je Pele vise osvojio, i Ginisov je rekorder po broju datih golova, njemu bi dao prednost.

Zvezdas

pre 4 godine

Veliki gospodin i madjionicar u fudbalu. Jedan je Ronaldo Luis Nazario de Lima, nikada nije bio pozercic i samozivko kao danasnji, danasnja deca nemaju mnogo srece jer nisu gledala ovog godpodiba kako igra fudbal.

masterkg

pre 4 godine

Najbolji kojeg ikad gledah .... To potvrđuju svi njegovi saigrači i protivnici. Jugović kaže da su na treningu izgledali kao deca u odnosu na njega ....

zdravkors

pre 4 godine

Ronaldo Luiz Nazario Da Lima, Ronaldinjo,Maradona, Zidan, Mesi...Pelea i Krojfa se ne secam, a pamtim od Zika i Kempeza.Ukusi su razliciti, tako da svako ima pravo na svoje misljenje

vladislav

pre 4 godine

ubedljivo najbolja devetka svih vremena,malo je brojki koje to pokazuju,pogotovo danas pored c.ronalda i mesia,ali ono sto je on radio na terenu bilo je spoj talenta brzine i snage,i zato je zasluzio vise brojeva golova utakmica titula itd itd

Djordje P

pre 4 godine

Uvelicavaju ovog Ronalda. Momak non-stop bio povredjen. Na terenu prosecan. Po meni Ventola bio mnogo bolji igrac ali ovog gurali sponzori kroz celu karijeru!
(Straight Outta München, 27. mart 2020 21:21)

Najjaci komentar ikada! Idem da nadjem Ventolu na Instagramu, da podelim tvoj komentar s njim, da se malo covek nasmeje u ova teska vremena za Italiju.

sreta steta

pre 4 godine

Ma ljudi sve vam je jasno kada se ljudi dizu na noge danas na stadionu kada se odigra petom unazad, to je ranije bila uobicajena pojava... gde je danas biciklica, laznjak, peta kroz nogwe, sut sa preko 25 ili 30 metara, toga nema nazalost... kad neki Nejmar, Bejl, Dijego Kosta i tako ti napadaci koji su placeni basnoslovne cifre novca, u ono vreme ne bi bili ni treca izmena za Ronalda, Batistutu, Badja, Zidana, Berkampa i ostale velemajstore fudbala da ih ne nabrajam sve...

ef odelenje

pre 4 godine

Gledao samo 80% njegovih utakmica na Tv, pored toga sam gledao preko 100h njegove poteze na Yt, od ukupno 850 utakmica Messija gledao sam 800 u live prenosu, zaludjenik sam...

Ajde.

Drax

pre 4 godine

Ronaldo je bolji od ove dvojice ali oni su uspesniji.Pele i Maradona su bolji od njega.Ima boljih ima gorih,lopta je okrugla.Sada je momenat da se bude legenda u stvarnom zivotu.Veca je legenda jedan lekar nego svi oni zajedno.Ili savestan policajac pa cak i politicar koji radi svoj posao.Treba iskoristi ovaj momenat da se vrati slava i postovanje pravim ljudima a ne ovima sto su u "Leba i igara' sekciji.

Drax

pre 4 godine

Ronaldo je bolji od ove dvojice ali oni su uspesniji.Pele i Maradona su bolji od njega.Ima boljih ima gorih,lopta je okrugla.Sada je momenat da se bude legenda u stvarnom zivotu.Veca je legenda jedan lekar nego svi oni zajedno.Ili savestan policajac pa cak i politicar koji radi svoj posao.Treba iskoristi ovaj momenat da se vrati slava i postovanje pravim ljudima a ne ovima sto su u "Leba i igara' sekciji.

Vladimir

pre 4 godine

Mesi ne moze da bude najbolji jer nema SP. Kada to osvoji moze da bude besmrtan. Porediti Mesija i Ronalda je besmisleno. Ronaldo je napadač kakav se više ne radja. Magija!

мики

pre 4 godine

Ali su i on i Ronaldinjo trajali mnogo
krace od Mesija i CR
(kleo, 27. mart 2020 21:39)

тек су у новије време суђење и камере допринеле заштити правих мајстора. раније су их месари касапили на терену

Juninho

pre 4 godine

Bio sam klinac i secam se da sam plakao kad se povredio. Vratio se iz povrede i odigrao 6 min i opet pauza 6 meseci. Njega i T.Henry sam najvise voleo. Na ISS-u (mi smo tako zvali PES) napad Intera Ronaldo-Sukur-Recoba a u Arsenalu Henry-Kanu-Berkamp

lllsub6lll

pre 4 godine

Ronaldo Fenomeno igrač nad igračima.Living Legend po meni najbolji svih vremena, poštujem ja Messija I Kristijana ali ovaj covek je lomio zglobove protivnicima svojim skilom .Kad se samo setim kolko njih je padalo po fudbalskom terenu u odbrani kad on krene u napad.

Giki

pre 4 godine

Ne znam jesu li danasnje generacije ili bolje reci degeneracije uopce svjesne kako je taj igrao? Dakle, to ubrzanje koje je on imao sa mjesta, ja nikad u zivotu nisam vidio. Kad to gledate uzivo, izgleda nestvarno. A na yt kao da si ubrzao u trenutku kad je on krenuo trcat.
Ono sto definitivno nema ni Messi ni Ronaldo je onaj dribling u punom trku. Neka mi netko pokaze nekoga tko je mogao u punom trku onako driblati. Taj dribling nije kao Mesijev koji je ko macka oko vruce kase...to je okomit dribling koji lomi kicmu. Najbolje ti je stajat, i pustit ga da prodje, jer sve drugo ispadas budala.

kiki

pre 4 godine

(kinez, 29. mart 2020 09:29)

ovde se prica kako je Messi mnogo bolji, pa kad je tako sta ce mu Eder sto sam ne resi?sto ne ucini saigrace boljima, kako to da svi kolektivno pored Messija zaborave da igraju a pored Ronalda svi naglo proigraju? najbolji 2014 su bili Hames,Robben,Muller,Kroos,Neymar a na kopi Sanchez i Vargas, normalno je da ce Messi dati tolike golove i asistencije kad se igra protiv amaterskih timova kao sto su Panama,Haiti...a Sanchez i Vargas unistavaju Kolumbiju i Meksiko. i naravno da je Ronaldo najzasluzniji za Euro kad je ucestvovao u 6 od 9 golova, normalno da je zasluzan za osvajanje lige nacija kad covek da 3 golcine protiv ekipe koja potpuno nadigra Portugal . i kao sto rekoh Ronaldov het trik Spaniji vredi vise nego cela Messijeva karijera u reprezentaciji. i ne samo to vec i 4 komada Svedskoj u play of 2014,2 komada Holandjanima 2012, pa oni performansi u polufinalima 2004 i 2016. u svim tim pomentim mecevima (a i mnogim drugim) je Ronaldo pokazao vise nego Messi u celoj karijeri sa Argentinom.

goran

pre 4 godine

Za mene najkompletniji i najbolji fudbaler kog sam gledao, i levom, i desnom, brzina, dribling, i sve to pored ovakvih fudbalskih veličina koje su bile u odbrani. Ja danas u italijanskoj i španskoj ligi ne znam dvojicu odbrambeni igrača(mada i slabije pratim).

Branko jovicic

pre 4 godine

Ronalda je najbolje cuvao goran djorovic 1996e na mari.sala najbolji spic svakako,podigao standarde i jos uvek nedostizan.za one rodjene juce pogledajte gol protiv kampostele(znace youtube samo tako ukucajte),driblovanje markedjanija u finalu uefa kupa mislim 1998,egzekucije na sp 2002

Calm Like a Bomb

pre 4 godine

(...) tada su ljudi igrali zato što vole fudbal a danas zato sto su placeni.
sasa, 27. mart 2020 22:13)

Pogledaj ko ima osmeh na licu sve vreme dok traje utakmica, taj stvarno uživa u fudbalu. Ima ih još uvek..

Cue Bobby Firmino..

garymac

pre 4 godine

Ljudi danas sve dozivljavaju kroz statistiku, ali mi kao emotivna bica ponekad osetimo nesto u prisustvu odredjenih osoba. Znam pouzdano da smo svi koji smo ga gledali imali isti taj osecaj ushicenja. Kad taj covek dobije loptu svi ustaju sa stolica, ocekuju nesto nesvakidasnje, neretko to i dobiju. Taj osecaj je neponovljiv, iako svaka era daje svoje neke igrace. Jednostavno to ne moze niko da vam da, tako da vam razgali dusu svojom igrom. Igrao je za sve rivalske timove, ali ga niko nikada nije hejtovao. Jer su svi znali da je on toliko dobar, da jednostavno ne pripada nikom.

Espen_bredesen

pre 4 godine

(Jens Vajsflog, 27. mart 2020 23:53

Obrni okreni, njih trojica su najvise nekako obelezili fudbal zadnih decenija. Svako na svoj nacin i svoje vreme. Ali mislim da nisam preterao sa Mesijem. Mali je zaista cudo , digo fudbal na neki nivo koji ce se tesko prevazici. Toliko dugo trajati na tom nivou, kapa dole.Volim ja i brazilce, tj citav J. Americki fudbal i tu strast , ali kazem kad bi bas morao birati, stavio bi argentince na presto. Mada i Ronalda da stavis ne bi pogresio ili Zica npr ako si malo stariji pa ga se secas . Tipicna 10-a starog kova, sa istancanom tehnikom gotovo do savrsenstva i pregledom igre koji je oduzimao dah. Jedino nije bio preterano brz ili ne kao ova trojica.U videotekama su bile video kazete sa njegovim utakmicama u Flamengu i reprezentaciji. Eto ako moram prosiriti spisak najboljih od najboljih , neka budu njih 4! Zico, Maradona, Mesi i Ronaldo. Aj u zdravlje i poz nam Andy Goldbergera;)

Dzino

pre 4 godine

Zlatna petorka po meni . El pibe, Il fenomeno, zizu, dinjo i Mesi. To je krema. Sto bi rekli, vrhovni bogovi fudbalskog olimpa. Za koga god da kazete da je najbolji necete pogresiti jer je to tacno. Najbolji sa ostalom cetvoricom. Jos mnogo je fantasticnih majstora i genijalaca, ali ipak malo ispod gore nabrojanih.

Deki

pre 4 godine

@(Pontiac, 27. mart 2020 23:50), složio bih se to što pišete za Mesia, ali da tako igra i u drugim klubovima, a ne samo u Barsi, zato će on karijeru i da završi u Barsi. Mesi je proizvod Barsinog stila igre, već u reprezentaciji on nije isti igrač, jeste i tamo najbolji, ali to nije taj Mesi. Pele je bio isti i u dva kluba u kojima je igrao, kao i u reprezentaciji. Neko napisa poluamaterska brazilska liga? Ta liga je osvojila 3 svetska prvenstva!!! Šta, italijanska i nemačka su u to vreme bile jače? Mislite da Pele danas igra fudbal kao mlad ne bi bio isti? Ne postoje različita vremena i tačno je da je fudbal danas mnogo napredniji, medjutim, danas igrači imaju i mnogo bolje uslove i života i treninga. Stvar je u svom vremenu biti najdominantniji. Kad je Pele driblao, mnogi nisu znali gde je lopta...

John Smith

pre 4 godine

Ja bih samo rekao da se sa setom secam tog fudbala i kalca s sredine 90-tih i pocetkom 2000-tih. Ovo danas se zove samo fudbal. A Ronalda sam obozavao, kao i Romarija, Zidana i naravno Deju.

On

pre 4 godine

Je bukvalno bio savrsen fufbaler .Ljudi nemaju takav utisak jer je stvarno imao strasnih povreda .Prvu veliku je doziveo vec sa 22 godine .Al onk ubrzanje driblinzi kao sa drugr planete podjednako fa se suzis i levom i desnom nogom .On kad primi loptu retko je vise gledso pozadi samo napred .Bilo ga je stvarni uzivsnje gledati .Direktno svojim golovima je doneo poslednju titulu Brazilu .Ronsldo i Mesi su beliki igraci al Ronaldo jr magija .mnogo igraca legrndarnih je reklo tada u prvih dve tri godine da jefino on moze da ponovio Peleov rezultat od tri Svetsks prvrnstva

Mihajlo

pre 4 godine

Raritet: Igrao i na Marakani i na JNA, u dresovima Barselone i Reala, i na oba meča nije dao gol, niti se radovao pobedi! A da je verovatno najbolja devetka svih vremena, u to ne sumnjam.

milojko

pre 4 godine

Ronaldo,Ronaldinjo,Messi,CR,(za starije Pele,Garinča,Krojf,..)...sve su to klase i spadaju medju najbolje u istoriji. Neko je pomenuo da se današnje zvezde štite, što nekada nije bio slučaj, pa su najbolje igrače namerno lomili i skraćivali im karijere. Zato današnje zvezde igraju duže i imaju više trofeja. U ranijim vremenima (vremenima mesara i kostolomaca), velikim zvezdama su lomili noge i nisu im dali da igraju. U tim vremenima je postojao samo jedan fudbaler koji je sam rešavao utakmice. Tako je rekao šampionskom timu Juventusa, koji harao Evropom u tom periodu: "Dolazim kod vas u Torino, sam ću vas pobediti i uzeti vam titulu" I šta mislite da li je to uradi? Naravno da jeste. Da, to je čovek, koji je sa ispod prosečnom reprezentacijom, osvoji sam svetsko prvenstvo, pri tom izbacivši Brazil sa možda najačim sastavom ikada. Da, to je on, najbolji fudbaer u istoriji.Posle njege nije se pojavio sličan igrač, koji sam osvajao prvenstva i SP. Svi, koji su osvajali titule: prvenstva,LŠ i SP, su imali dobre ekipe i saigrače. O kome je reč? Nema potrebe da se pominje jer poznavaoci fudbala znaju ime najboljeg fudbalera. A oni koji nisu poznavaoci fudbala, oni su nebitni jer za njih najbolji fudbaleri su ovi današnji zalizani i baletani.

lol

pre 4 godine

(Matematicar, 28. mart 2020 12:03)

Ti da si gledao to SP znao bi da je se Di Maria ozljedio vec u cetvrtfinalu protiv Belgije. A Di Marija na tom SP nije imao nijednu asistenciju i dao je samo 1 gol i to jer mu je Mesi asistirao protiv Švajcarske. S druge strane Mesi je dao 4 gola i imao je 2 asistencije. Argentina na tom SP nije postigla nijedan gol, a da ga Mesi nije dao ili asistirao. Lako je bilo Di Mariji vuci Argentinu na tom SP preko Mesijevih leđa. Sto ih nije vukao kroz kvalifikacije za SP 2018 godine kada Mesija nije bilo i kada je Argentina dobila samo 1 od 8 utakmica. Gde je tada bio Di Marija i svi ostali? Da se Mesi nije vratio ne bi ni igrali SP. Uz sve to Mesi je najbolji strelac i asistent Argetnine u istoriji i bio je najbolji igrac svih velikih takmicenja. Sta bi tek onda bilo da je se dokazao u dresu Argentine :)

neutralni felsh

pre 4 godine

Najbolji igrač u istoriji ove igre, je Johan Krojf. Zašto? Jer je sa Ajaksom, Mihelsom i njim samim promenio filozofiju, prirodu igre koja se zove fudbal. Pre i posle njega to nije ista igra. Svi drugi su se prilagodjavali postojecem, Krojf je postavio standarde koji vaze i dan danas. Što kaze Gvardiola...Johan je oslikao katedralu, drugi dodaju po koju sličicu. Velika je to razlika, nemerljiva. Zbog toga je najveći u istoriji.
(Goks, 28. mart 2020 12:04)


krojf je skoro od pocetka karijere vazio za tzv. igraca-mislioca, za nekoga ko fudbal vidi na skroz drugi nacin od vecine drugih igraca. i igrac i kapiten i asistent trenera, 3 u 1.

kiki boixos nois koji menja nadimke

pre 4 godine

@El Clasico

pa naravno da je Ronaldo zasluzniji jer je dao 2 gola i asistenciju protiv Madjarske od koje su primili 3 gola i izveo ih iz grupe a prethodno iznudio penal protiv Austrije (dokaz da sve od njega zavisi). protiv Hrvatske oduzeo loptu na svojoj polovini i u nastavku akcije nakon njegovog suta Quaresma dao gol na odbitak, resio i polufinale protiv Velsa. Argentina bi i bez Messija prosla dalje dok ekipa koja je sposobna da primi 3 komada od Madjarske nista ne bi uradila bez Cristana.

kiki

pre 4 godine

@El Clasico

pa naravno da je Ronaldo zasluzniji jer je dao 2 gola i asistenciju protiv Madjarske od koje su primili 3 gola i izveo ih iz grupe a prethodno iznudio penal protiv Austrije (dokaz da sve od njega zavisi). protiv Hrvatske oduzeo loptu na svojoj polovini i u nastavku akcije nakon njegovog suta Quaresma dao gol na odbitak, resio i polufinale protiv Velsa. Argentina bi i bez Messija prosla dalje dok ekipa koja je sposobna da primi 3 komada od Madjarske nista ne bi uradila bez Cristana.

Tuko Salamanka

pre 4 godine

@Mesi Interesantno da je onaj Pele iz 60tih bio daleko veci atleta od Mesija,posto pominjes atlete. Onako iz 60tih ne bi imao kondicije za danasnji fudbal,ali logicno ako vec pominjes danasnji fudbal da bi i Pele imao iste uslove kao Mesi i bio na istom kondicijskom nivou. A ako ne vidis da su Maradona i lopta jedno bice,nema sta da ti se prica,covek je imao fudbal u malom prstu a u danasnje doba bi morao da se odrekne svog nekadasnjeg privatnog zivota pa bi bilo zastrasujuce gledati ga,a i nikad nije igrao za ekipu i sistem poput Mesijeve,gde konstantno ima loptu.

motam kablove

pre 4 godine

Zidana su pitali ko je najbolji igrač po njemu...Rekao je Ronaldo. Ima na yt snimak u Italiji počinje derbi msm Inter-Milan. Ronaldo sa jedne a Ibrahimović sa druge strane. Ibrahimović ga upija pogledom. Čovek oduševljen što će imati priliku da bude u istom meču sa Ronaldom. Jedan Ibrahimović.

Superstar

pre 4 godine

Zato što je imao najbolji dribling na svetu zato su ga i lomili svi ti defanzivci i to bez milosti jer su bili totalno nemoćni da ga zaustave.

Ronaldo9

pre 4 godine

Naravno,Ronaldo jedini ,pravi i neponovljivi fenomen, cuveni Fenomeno.Hvala mu na svoj magiji, hvala mu na svemu.Ona frizura pa ono je ludnica bila.Voleo sam ga i u Barsi , Realu, Interu i Milanu ( tu najvise naravno heh ) Onaj osecaj kad volis drugi klub al njega obozavas svugde, samo jos sa Ronaldinjom i jos par taj isti osecaj. Najbolji svih vremena R9.

323

pre 4 godine

Da bi klinci shvatili koliko je Ronaldo Zuba Fenomen bio veliki majstor, odmah posle Pelea i Maradone najveći, samo pogledajte golove i driblinge koje je imao na kraju karijere u Korintijansu kada je imao oko 100 kilograma i 34-35 god. i sve će vam biti jasno. (Da ne pričamo šta je radio u prime-u u Barsi i Interu (i u Realu, ali tada je već bio debeo) Pa posle kažite da su CR7 i Mesi bolji, nema šanse... Imao je skoro gol po utakmici gde god je igrao, čitavu karijeru... Evo linkova koga zanima

[link]
[link]
(Il Fenomeno, 27. mart 2020 22:44)

Мајстор када је имао и 100 кила. То је феномем од играча.

Voja

pre 4 godine

Sad sam pročitao ovaj komentar da je Ventola bolji od Zube.Pao sam sa stolice.Deluje da se nisi šalio.Bilo da jesi ili nisi,genije si!Samo nastavi,bar malo razonode u ovim sumornim danima.

neutralni felsh

pre 4 godine

zasto ljudi skucenih umova toliko vole da jedne igrace uzdizu dok istovremeno druge osporavaju? zasto sve mora da bude ili-ili? ronaldo zuba super a mesi ne valja? ili ovi sto velicaju maradonu a kritikuju mesija, lepo vidis koliko pojma nemaju, jer to su 2 vrlo slicna igraca i po potezu i po svemu, osim sto je maradona mnogo vise ekstravert. to je kao kad bi rekli zuba je super, ali ronaldinjo nije njegov nivo. ali tek ovi sto vole pelea, oni su najveseliji, njima niko osim njega ne valja. ronaldo zuba je fantastican igrac, jedan od onih retkih koji umeju da nasmeju i oduseve publiku svojom genijalnoscu. ali naravno da ima jos takvih kroz istoriju. moj pokojni otac se secao i peleta i krojfa, ali je vise cenio krojfa, "jer je moderniji". a maradona ga nervirao jer je majstor ali se "suvise ludira" - rasipa talent. u to vreme je punio svetske tabloide... mesija nije docekao.
dakle, sve je pitanje epohe, licnog ukusa i estetike. ili licnog iskustva, o cemu govori kostakurta.

MKD-4

pre 4 godine

Rensenbrink@..bravo za nick'..najaci dribler u svetu(u vremenu dominacije Ajaxa)..moja top 3-..1.Maradona-2.Mesi-3.Ronaldo-Fenomeno..ostace mi uvek tri detalja iz njegove blistave karijere..kod nas sportska sreda(LP) isla je spica Ronalda sa Merkedzanija kada ga prelomio sa telom..GOL Composteli kada se Robson i cela klupa Barse hvata za glavu i treci meni najtezi ZA gledanje kada ga ja Couto povredio i od tada mislim nije vise isti i dobio na kilazu.

мики

pre 4 godine

I da, voleo bih da čujem neke legendarnije izjave fudbalera od ove Sinišine "Ronaldo krene u kontranapad, a Nesta i ja sami u odbrani".
Ne verujem da je spisak nešto preterano dug..
(Calm Like a Bomb, 27. mart 2020 23:38)

ја не знам ни једну такву за Месија

neutralni felsh

pre 4 godine

Od Mesija nije bolji ni po čemu.A šta onda reći za najvećeg fudbalskog mađioničara Ronaldinja,kako je on lomio kičme i vratove odbranbenim protivničkim igračima!!!!!
(Delija iz Valjeva, 28. mart 2020 01:28)

Evo, reci cu za najveceg fudbalskog madjionicara da jeste lomio kicme i vratove, ali samo 2-3 sezone. Ostatak je na zalost protracio.... On jeste vrhunski fudbaler, ali nije ni u top 20, jednistavno, ne bi bilo fer poreduti ga sa fudbalerima koji su imali vrhunske karijere po 10+ vise godina.... Mesi, Ronaldo,Ronaldo, Zidan, Pirlo, Skols, Inijesta, Cavi, Gigs, Rivaldo, Anri...... To sto si dobar dribler i zongler i nasmejan si ne znaci i da si najbolji igrac, sto Ronaldinjo jeste bio, ali samo 2-3 sezone.... kratko da bi se uopste razmisljalo o njemu kao najboljem igracu svih vremena....
(mr.wolf, 28. mart 2020 09:28)


upravo tako. mnogi cesto zaborave da je kontinuitet igre i karijere takodje bitan parametar u oceni nekog igraca. ronaldinjo je imao najveci talent i potencijal za igru, ali sta vredi kad ima max 4-5 sezona na top nivou. talenat nije nista bez rada i upornosti. nazalost, ronaldinjo je zastao na pola puta da bude istinska legenda a ne privremena atrakcija. ali mnogi ga svrstavaju medju najvece samo na osnovu toga. to najvise govori o njegovoj genijalnosti, jer je i toliko bilo dovoljno da bude nezaboravan.
njemu je trebao neki nemilosrdni licni kondicioni trener i saradnik. umesto toga on je izabrao burazera salabajzera. koji ga je odveo u potonji bankrot a skoro i u aps, gde jedu prase osvojeno na zatvorskom turniru.

Nele

pre 4 godine

"Ali su i on i Ronaldinjo trajali mnogo
krace od Mesija i CR
@kleo"
100% tacno. Ali pogledaj startove tadasnje odbrane na njemu. Jedan takav start danas i mesecima bi pisali kako su Mesiju ili CR hteli da prekinu karijeru. Ali manje-vise to, izdrzao je taj deo. Njego najveci prblem je bio poremecaj metabolizma a lekovi kojima se to leci se nalaze na spisku dopinga pa nije smeo da ih koristi. Tako da mu je sopstvena tezina kidala ligamente. A za razliku od njega, danasnjim sportistima je sve i svasta dozvoljeno da koriste. Pa daju im doping samo "da se zastite od alergije"..

Delije Čikago

pre 4 godine

Fenomeno je poput Sene, on je leteo po terenu...zanimljiv podatak je da je jedan od tri najbolja driblinga izveo protiv Zvezde u revanšu, takav dribling više nikada nisam video a evo već 22 godine posle toga.

El Clasico

pre 4 godine

(kiki, 28. mart 2020 14:34)

Pa sigurno je da je zasluzniji nego sto je Ronaldo zasluzan sto je Portugal igrao finale EURA 2016 gde se nije video osim u utakmicama protiv Velsa i Mađarske :)

A Mesi je protiv Bosne dao gol za 2-1, za taj autogol Kolosinca je loptu u 16-erac ubacio upravo Mesi, protiv Nigerije je dao 2 od 3 gola Argentine, protiv Irana jedini gol na utakmici je dao Mesi u 93 minuti. Da nije Mesija ni grupu ne bi prosli. A protiv Svajcarske je asistirao Di Mariji za jedini gol na toj utakmici, protiv Belgije je oduzeo loptu Felainiju 10-ak sekundi pre nego sto je Iguain dao gol. Argentina na tom prvenstvu nije postigla nijedan gol, a da Mesi nije ucestovao u njemu. Naravno da ih je on odveo do finala uz pomoc naravno odbrane koju je predvodio Maskerano.

pravi gazda a ne clasico

pre 4 godine

@El Clasico

pa naravno da je Ronaldo zasluzniji jer je dao 2 gola i asistenciju protiv Madjarske od koje su primili 3 gola i izveo ih iz grupe a prethodno iznudio penal protiv Austrije (dokaz da sve od njega zavisi). protiv Hrvatske oduzeo loptu na svojoj polovini i u nastavku akcije nakon njegovog suta Quaresma dao gol na odbitak, resio i polufinale protiv Velsa. Argentina bi i bez Messija prosla dalje dok ekipa koja je sposobna da primi 3 komada od Madjarske nista ne bi uradila bez Cristana.

vlpr

pre 4 godine

Imao cast da ga gledam na Marakani. Predrag Stankovic stoji u mestu, a Ronaldo izvodi kerefeke. Valjda covek nije stigao da odreaguje.
Posle je Ronaldo rekao da je P. Stankovic jedan od najboljih igraca koji ga je cuvao (ni kriv, ni duzan).

svaga

pre 4 godine

Neko mi poredi koliko je uzeo zlatnih lopti jedan Ronaldo, a igrao u eri Zidana, Figa, Ronaldinja, Badja, Bergkampa, Del Pjera, Melera, Totija, Raula, Viere, Anrija, Sedorfa, Redonda, Batistute, Rivalda, Karlosa, Sirera, Zamera, Maldinija, Sevcenka....da ne pominjem one majstore koji se nisu kitili ordenjem ali su bili dragulji tog vremena, tipa Djorkaef, Okocha, Djalminja, Zola, Laudrup, Rui Kosta, Sinjori, Valeron, Di Kanio, Vaska Lopez, Mancini i mnogi drugi koje je glupo i pominjati u kontekstu nekih danasnjih profesionalaca. Placenika koje menadzeri prodaju poput brendova uz jak marketing, i gde se svaki iole dobar potez odmah gleda iz 20 uglova u 4k rezoluciji, uz slowmotion sa hiljadu frejmova. Sve je danas prenaglaseno, tako da je tesko onome ko pre ovoga nije gledao fudbal da proceni koji je to zapravo kvalitet.
Kad mi neko kaze igra se danas jaci fudbal, a prosek efektivne igre pao u svim ligama. U jednoj engleskoj ligi se sviraju faulovi za remplovanje. Pogledajte neke klipove Ronalda i divljacke pokusaje odbrambenih igraca da ga zaustave, polovina startova sa obe noge, bez ikakvih sankcija.
Dobar primer se moze videti i u sazetku utakmice Zvezda - Real iz 1987, gde su igrali ljudi na raspalom terenu na -17 temperaturi, tako brze i lepe akcije se ne mogu danas videti ni u optimalnim uslovima, iako se danas vec na prvi sneg ne igra celo kolo.
Tako da prica o jacem fudbalu moze da prodje kod onih sto ranije nisu bili u prilici da isti gledaju.

kiki

pre 4 godine

(kinez, 29. mart 2020 09:29)

na stranim portalima ako nisu fan stranice Barselone mahom su vise za Cristiana Ronalda.

no kako to da svi pored Messija zaborave da igraju a pored Ronalda svi proigraju? bice da je do Messija koji sistematski unistava Argentinu.

Buljko

pre 4 godine

jeste bio igračina! Obožavao sam da ga gledam. Njega i Zidana. Kakvi su to majstori bili! Meni lično najomiljeniji.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vlada82, 27. mart 2020 21:30) # Link komentara
Isto brate,ja bih dodao još dvojicu kojima sam bio oduševljen,Ronaldinjo u Barsi onih čudesnih par godina i Tijeri Anri,to je za mene to od fudbalera koji su ostavili neizbrisiv trag na mene,voleo sam mnogo i Maradonu ali sam ga zapamtio samo na kraju karijere,tako da ova četvorica su mi ostala zauvek kao najbolji ikada

ShoneNI

pre 4 godine

Mogu ja do sutra ovde da iznosim svoje mišljenje o najboljim fudbalerima, ali kad za nekoga najveći fudbaleri svog vremena i njegovi rivali govore ovakve reči, to ima stvarnu težinu.

ccc?

pre 4 godine

Глупо је расправљати о укусима. Зашто то радите? Друго, причати о неком да је највећи а играо цео живот САМО у једном клубу без титуле светског првака?? И на крају, неко рече, волео би да види да још нека легенда прича о Роналду, па гледајте. И на крају, Пујол је највисе јео траву у дуелима са Зубом.

https://www.youtube.com/watch?v=aPfLKGUI2uo

hulk

pre 4 godine

Mislim, sve je tu jasno. Ronaldove najbolje utakmice su nesto najvise sto je ikada jedan igrac uspeo da pruzi na terenu. Sa druge strane, iz raznih razloga, kratko je trajao na vrhuncu, tako da je Mesi tu dominantniji. Neko je ovde spomenuo ustajanje sa stolice kada dobije loptu, a jos ako vidis da je prima sam u trku, jasno je da ce biti neka magija. Tesko je to objasniti nekom ko ga je gledao samo na YT. Mesi, iako je nezaustavljiv, je u sustini predvidiv. Svi znaju otprilike sta ce da uradi, ali to radi toliko dobro da ne mozes nista. Sa druge strane debeli je improvizovao i to je bila car gledati.

šef

pre 4 godine

Povrede su ga sprečile da bude najbolji, tukli su ga i udarili kad već nisu mogli da mu oduzmu loptu na fer play način.
Pokazao je da je najbolji, i odlučio da je ipak važnije da može da hoda do kraja života nego da srlja dalje u povrede

peki

pre 4 godine

Brzina, tehnika, snaga, solidna visina i skok igra. Čak i kada se ubucio bio je među najbržima na terenu, neponovljiv talenat. On, Zidan, Rivaldo, umetnici fudbala.

Tore Andre Flo

pre 4 godine

Veliki sam kalčomanijak i dan-danas a još veći Rossonero. Za mene su iz tog doba nenadmašni Ronaldo, Ševčenko i Batistuta. U fioci i dalje čuvam njihove postere i video klipove narezane na cd-u. Oficijalni Kalčo kanal na YouTube redovno objavljuje klipove sećnjanja na legende koje svaki vikend gledam sa suzama u očima. Evo sinoć je bila cela utakmica Lazio - Milan 4-4. Kakav spektakl... Sportsji pozdrav svim fudbal - nostalgičarima i anti - mrziteljima scega što valja i vredi ;)

sava

pre 4 godine

Koliko stručnjaka iz fotelje, ne vredi ni kad im kaže ko je igro protiv takvog igrača.. Ne kažem da ostali nisu dobri, al mislim da ipak zadnju reč treba da kažu pravi stručnjaci...
Al kome je kažem!!!

neutralni felsh

pre 4 godine

Не могу да вјерујем да стављају Роналдиња испред Ривалда. Наравно Роналдо најбољи шпиц икада. Роналдињо је знао да буде себичан, солира, гњави лопту, док Ривалдо, као џелат. Кратко и ефектно.
(Перун, 28. mart 2020 12:18)


vrlo iskusno zapazanje :)

neutralni felsh

pre 4 godine

Seria A je uništila Ronalda..., da je ostao u Barsi uzeo bih 5, 6 zlatnih lopti bez oroblena .., kad je prešao u Real veće je bio načet povredama. , jedino što mu nedostaje jeste osvajanje LŠ. , stigao je u Real 2003 godine ..
(aa, 28. mart 2020 07:14)


svuda imas budale. recimo, maradoni nisu u italiji slomili nogu nego u spaniji, u barsi protiv bilbaoa - gojkocea se zaleteo i odvalio ga. hvala bogu da se danas manje tolerise prljava nesportska defanziva.

Vuki86*

pre 4 godine

Ronaldinjo, Zizu i naravno Ronaldo...covece poslednji mohikanci, taj osecaj kad tekmu gledas samo zbog njih i konstantno ocekujes i dobijas magiju...rezultat i sve ostalo pada u drugi plan...sve osim tog divnog osecaja uzivanja u njoj...u igri...ko se jos npr seca rezultata kod onog gola Ronaldinja celziju ili engleskoj iz slobodnjaka ili zizuovog voleja u filalu..covece

Mihajlo

pre 4 godine

Tu neko rece da je talenat Brazilca Ronalda,Mesija i Maradone veci nego kod ostalih igraca recimo Ronaldinja,sad mene interesuje sta oni rade to s loptom sto Ronaldinjo nije radio na terenu,cak mi je Ronaldinjo bio jos atkraktivniji i zabavniji za gledanje od ove trojice,kratko je trajao jer nije imao vise ambicija,sve je osvojio, ali to sto je igrao za mene je najbolji i najatraktivniji fudbal koji sam ikada gledao. Bilo je jos mnogo genijalaca s loptom samo u ovih 35 godina koliko gledam fudbal,jednom sam pokusao da ih nabrojim,bilo ih je bar 30-ak i opet sam zaboravio tu da stavim Figa,Deka,Rui Kostu,Savicevica,Mijatovica,Bergkampa,Veu...

Marko

pre 4 godine

Fudbal nisu samo brojke i slova. Fudbal je emocija. Pratim ga od Krojfa i uživam u svakom dobrom takmičenju.
Velika je tuga što su Ronalda zaustavile povrede, zaista je mogao čuda da radi. Moga je da bude Pele.
Eh sad...ko je najveći ikad?
Nikad se ljudi neće moći jednoglasno složiti. Pele je bio REI, proslavio je fudbal. Čovek ispred svog vremena.
Po meni, gledajući samo fudbalsko umeće i sirovu inteligenciju Messi je najbolji fudbaler kojeg sam ikad video. Ali... Sećate li se kad bi Maradona izašao na teren da se zagreje? Svet stane, deca zinu, stari hipnotizirani, samo se njega gleda.
Diego Armando Maradona je imao taj X faktor, tu pojavu koju Messi nema.
Takav faktor je imao Ali, Jordan i niko više.
Ljudi, uživajte u fudbalu dok nam ga pare ne unište skroz.
Lp svima

Odiseja-u-svemiru

pre 4 godine

(Matematicar, 28. mart 2020 00:50) #

Najjaca Argentina je bila iz 98 i 2002. Bili su prvi favoriti, pogotovo u Japanu i Koreji. Pozadi tih godina su igrali Zaneti, Samuel, Ajala. Sredini Veron, Ajmar, Rikelme, Simeone, a napred Ortega, krespo, Batistuta, Claudio Lopez i Kili Gonzales. Brutalno su bili jaki i max sto su napravili je 1/4 finale u Francuskoj kad ih je velemajstor Berkgamp poslao kuci. U Japanu cak ispali u grupi sto je bio skandal! Prema tome ni jedna Argentina iz Mesijeve ere ne moze ni prismrditi Argentini s kraja proslog i pocetku ovog veka. Samo napadom moze parirat, u svemu ostalom daleko ispod. Ovo ne pisem kako bi branio Mesija, nego kao cinjenice koje mnogi rado izvrcu. Moje je misljenje da je Mesi sa veoma limitiranom ekipom izvukao max onim finalom . Cak ih minute delile od penala protiv onakve Nemacke. Kao sto neko rece, ne kapiram zasto se moraju drugi omalovazavat na racun nekog treceg. Maradona, brazilci na R, racunajuci i Romaria, pa Zidan, danas Mesi pa i Cristiano. Sve su to vrhunski igraci, svako poseban na svoj nacin ali i svako od njih ima neku mrlju u karijeri. Mene ako bi bas naterali da biram jednog ili trojicu npr, to bi bili Maradona ,brazilski Ronaldo i Mesi. Mozda bi i Ronaldinha stavio uz njih. Mislim da je tu najveca koncetracija talenta i umeca ,ali to ne znaci da ostali nisu veliki igraci. Sportski poz .

petarczv

pre 4 godine

Kakav je bio calcio devedesetih i pocetkom novog milenijuma, najaca liga u istoriji fudbala! Rai due nedeljom od 3 sa najlepsom voditeljkom u italiji i gledas kako padaju golovi... Lacio za mihom, dekijem, salasom, zamoranom, veronom... Asprilja, batistuta, esmundo, ronaldo, rui costa, maldini, kanavaro, kostakurta, peruzzi, zenga, birhof, sedorf, davids, nedved, zidan, krespo, kanidja, nesta,jugovic, panuci, zaneti, lombardo, baggio, đorkaef, paul ince, dejo savicevic, boban, sevcenko, marsel desai, marco van basten, jan pier papen, marko simeone... Mogo bi ovako do sutra..

Marko Z.

pre 4 godine

Ljudi, za Fenomena su svi najbolji defanzivci tog vremena rekli da je najbolji protiv koga su igrali, a saigraci da je najbolji sa kojim su igrali.. Sta mi imamo da polemisemo, kada imamo priznanje iz prve ruke... Imajte na umu da 2,5 godine nije igrao zbog dve uzastopne operacije kolena.. Posle se ugojio i vise je igrao na foru.. Da se nije povredio, niko ne bi imao dilemu ko je najbolji svih vremena.. A, povredio se, kako rece doktor koji ga je operisao, jer ljudski ligamenti ne mogu da izdrze munjevite promene pravca koje je imao. Rekao je da su mu bili potrebni konjski ligamenti za to.. Eto, sad i ove mladje generacije (koje su ga gledale samo kao debelog) znaju istinu...

kinez

pre 4 godine

(kiki, 29. mart 2020 14:41)

Pa i ti govoris da je Ronaldo bolji, pa sto on sam nije resio barem jedno finale sa reprezentacijom?

Dalje, ne radi se tu o Mesiju i Ronaldu. Nego o tome da se Portugalci puno bolje snalaze bez Ronalda u timu nego Argentina bez Mesija, a to se videlo i na EURU i u ligi nacija, a Argentinu smo videli u kvalifikacijama za SP 2018.

Dalje, Argentina i Cile su bili zajedno u grupi na Kopa Americi 2016 tako da ti ta prica o amaterskim timovima ne pije vodu jer su i Sancez i Vargas igrali protiv istih protivnika. Isto tako, njih dvojica jesu unistili Meksiko ali nisu unistili Kolumbiju tj. nijedan ni drugi nisu imali ni gol ni asistenciju u toj utakmici. Opet u nedostatku argumenata moras izmisljati stvari :) Reci lepo, priznajem da je Mesi bio daleko najbolji igrac Kopa Amerike i da je unistio sve pred sobom osim Cilea u finalu. A unistio je u polufinalu i USA-u koja je izbacila Ronaldov Portugal sa SPa 2014. USA nije nista slabiji protivnik od tog Meksika kojeg si spomenuo. Voleo bi opet da objasnis po cemu su to oni bili bolji igraci od Mesija na toj Kopa Americi jer nisi dao dovoljno dobre argumente.

kiki

pre 4 godine

@Kinez

Portugal bez Ronalda izgubi od Svajcarske u kvalifikacijama lagano 2-0 a sa njim ih pobede 2x sa 2-0 i 3-1. ili sa njim 4 godina ne dozive poraz u takmicarskom mecu a cim on ne igra odma lagan poraz. i na Kopi 2016 za najboljeg je proglasen Sancez a ne Messi , kao sto je i trebalo. a 2015 Messi je dao samo jedan gol i to iz penala protiv paragvaja.

kiki

pre 4 godine

(kinez, 29. mart 2020 20:09

na KA 2016 za najboljeg je proglasen Sanchez a 2015 Messi dao samo 1 gol i to protiv Paragvaja iz Penala i dobio nagradu, eto koliko je zasluzio. :)

Merilyn Monroe

pre 4 godine

Jeste bio igracina, "vjestac sa loptom" ja ga zovem, medju nejvecima svih vremena sigurno! Da ga je pitati ko je za njega najbolji igrac protiv koga je igrao mislim da bi rekao Sakić, jer niko drugi ga onako nije "strpao u dzep"!