Ponedeljak, 17.02.2020.

18:00

Beker: Ako gledamo brojke, Federer je najuspešniji teniser

Boris Beker, bivši legendarni nemački teniser, smatra da igrače ne treba uvek upoređivati kroz brojeve – pobede i trofeje.

Izvor: MT

Beker: Ako gledamo brojke, Federer je najuspešniji teniser IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

199 Komentari

Sortiraj po:

PimPong

pre 4 godine

Becker je u pravu da treba biti pazljiv kad se porede razlicite periode. Odnosno, sad imamo ovu veliku trojku. Ali sta bi se desilo da su se tu nasla jos dva-tri odlicna tenisera koja su se takmicila istovremeno sa njima? Npr. u osamdesetim su se Lendl, Becker, Wilander, Edberg i McEnroe kidali, i da tad jedan od njih nije bio na sceni, ostali bi osvojili vise titula. E sad, mislim da je ipak posao velike trojke tezi, jer se domet tenisa prosirio na sve kontinente i na nove drzave sa globalizacijom, ali slazem se da nije lako vrsiti ovakva poredjenja.

Igor

pre 4 godine

Novak ce tek biti najbolji I GOAT i tu nema price!!!kad presisa Federera I Nadala u GS...I Federera po broju nedelja na broju 1, osvojio jedini sve turnire iz serije 1000, u medjusobnim mecevima pozitivan skor sa obojicom!!! Crno na belo, brojke govore I cao!! NOLE G.O.A.T

Možda nisam prepoznao ironiju

pre 4 godine

Federer je GOAT, Nadal uz malo sportske sreće može biti GOAT.
Đoković nikada neće biti GOAT.
Može samo obojicu da dere kad god se sretnu, može do kraja karijere da ima najveći broj GS, može do kraja karijere da bude na prvom mestu ali GOAT nikada biti neće.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vladica, 18. februar 2020 07:24)

Vladice, tvoje mišljenje o tome ko je GOAT u tenisu je bitno isto koliko i moje o kvantnoj fizici.

Milan_PT

pre 4 godine

Kad je poslednji put taj najuspesniji Federer pobedio Djokovica na Grend slemu ? hahaha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ghost, 17. februar 2020 18:53

Zasto racunas samo Gren Slemove? Racunaj i Masterse, kao recimo zavrsni Masters u Londonu kad je jesenas "deda" Federer pobedio Djokovica sa 6:4 i 6:3.
(Will Mosley, 18. februar 2020 00:20)

Nisi u pravu. Taj turnir nije iz serije Masters, još od 2008. Nakon toga se zvao Finale ATP svetske turneje (ATP World Tour Finals), a sad se zove ATP Finale (ATP Finals). Inače, zadnje finale Tennis Masters Cupa je osvojio Novak Đoković sa 21-om godinom te 2008. Inače, u ATP World Tour Finals igrali su više puta i u finalima, gde Novak ima 3:0 protiv Rodžera Federera, uključujući i ono čuveno finale iz 2014, kad RF nije izašao na megdan...

Milan_PT

pre 4 godine

Mene interesuje samo jedna stvar. Da li će navijači Federera priznati da je neko bolji od njega najesen? Kako stvari stoje, ili Novak ili Nadal će ga verovatno stići ove godine po broju GS-ova. Da li je to dovoljno, uzimajući u obzir da obojica imaju pozitivan H2H sa njim, da se najzad pošteno prizna da je neko drugi GOAT? Ili iduće godine, gde će ga, po svoj prilici, obojica i stići i prestići po tom parametru?
Ili će onda da se tenis pretvori u umetničko klizanje gde je najbitniji "umetnički dojam" i kakav je ko kostim obukao za nastup? Ili da se tenis takmičenja proglase za Miss ili Mister Univerzum, pa da teniseri izađu i iznesu svoje planove kako da se postigne mir u celom svetu, pa onda da mi to ocenjujemo i proglasimo GOATa?

Miloš

pre 4 godine

Za sad je RF Goat, ali još nije gotovo. I Rafa i Nole imaju šanse da ga prestignu. Nemaju još puno vremena doduše. Mislim da će ova godina dosta razjasniti. Jer ako mladji krenu da osvajaju GS, neće baš biti lako.
Gledajući raspored neće Noletu lako da ostane prvi ako Rafa osvaja turnire na proleče. Več može da Noleta prestigne posle Acapulca..
Bez obzira, I da nište više ne osvoji Nole svaka čast!

vladica

pre 4 godine

Federer je GOAT, Nadal uz malo sportske sreće može biti GOAT.
Đoković nikada neće biti GOAT.
Može samo obojicu da dere kad god se sretnu, može do kraja karijere da ima najveći broj GS, može do kraja karijere da bude na prvom mestu ali GOAT nikada biti neće.

Багзи

pre 4 godine

Posto svi vi porediti u trci za G.O.A.T samo Rodžera i Novaka evo malo da iznesem nesto sto niko nije
br titula Nadal 84 Novak 77
na slemovima Nadal vodi 9-6
slemovi van omiljene podloge 7-6 za Rafu,titule na omiljenoj podlozi 59-57 za Rafu a na ostalim 25-20 za Rafu (Sto znaci da Djokovic koji je toliko kompletan ima samo 20 titula van betona). Veliki poz od dr Ognjena
P.S tenis se ne igra od 2011
(Dr dre, 17. februar 2020 22:34) # Link

Djokovic ima 78 titula. Automatski, onaj ko postavi pogresan broj u diskusiji gde se isti uporedjuju sam sebe diskvalifikuje iz iste !

Nadal ce morati preko 22 GS jer broj nedelja na br 1 na 6 mestu. Distribucija slamova i svestranost na podlogama ..
(krista, 17. februar 2020 23:41)

Ал најјачи аргумент му је ГС ван омиљене подлоге, збраја три за Рафу а два за Новака, е ово је дефиниција хватања за сламчицу у дискусији...

Simens

pre 4 godine

Te brojke bi u slučaju Novaka, Rafe i Rodžera imale smisla kada bi se njihove karijere mogle posmatrati odvojeno. Drugim rečima, da su igrali u različitim vremenima ne bi bilo nikakve dileme. Rodžer bi bio najbolji. Pošto to nije slučaj i pošto imaju po 50 i vise medjusobnih mečeva i to uglavnom finala ili polufinala, Novak je jednostavno bolji od obojce. To je činjenica.

Cane

pre 4 godine

Ako bi Federer osvojio olimpijsku zlatnu, tek bi se tada izjednačio sa Nadalom koji je pre toga osvojio 20. GS.
Ako je dozvoljeno špekulisati jedno, onda je dozvoljeno i drugo. Ili treće, da Novak osvoji i Rolan Garos i Tokio... ... ...

Fljorent Jashari

pre 4 godine

..."priprema se teren" polako ako dođe do pucanja RF sa rekordom GS i broja nedelja kao #1 ATP. Presija raste, već uveliko zadnjih 6 meseci idu izjave u fazonu "ma dobro, nije ni bitno što da sad brojimo", hipokrizija i to hronična. A u suštini nisu ni Novak niti njegova publika krenuli sa "brojanjem", nego bas tinisti kojima je odavno Novak trn u oku. Kad se RF pre par godina vratio iz mrtvih, uzeo par GS na foru, tad se na sav glas orilo, maestralno 18, pa fantastičnih 19, pa nedostižno 20. Oplakivala se, ali zamalo, i Novakova povreda tada i psihička kriza...al se ovome niko nije nadao, Federer je majstor belog sporta, nije to problem, on je sa "najmanje uloženog napora, došao do najefikasnije igre i rezultata", jednostavno to munje išlo od ruke izvestan niz godina, ali onda su došli neki bolji. Nadal je pak najbolje fizički pripremljen i najborbeniji teniser svih vremena, i to treba priznati. Naplatio je to kroz 19 GS i opštu dominaciju na šljaci u poslednjih 15god. Ali Novak ima "neke svoje planove", i sad kada je izvesno da je ozbiljan da ih i realizuje - odjednom tajac.
Nije Novak ni optimalan kao RF, ni pripremljen kao RN, ali je jednostavno za njih dominantan kao i za epohu od poslednjih 10-ak godina. Mnoge stvari radi daleko lošije od ova dva suparnika, ali zato gomilu stvari radi bolje, mnogo bolje.. Zato danas jeste tu gde je i zato ga se plaše pa misle da će se umanjivanjem njegovih rekorda naprasno probuditi iz tog ružnog sna koji biva sve ružniji po njih...

Cane

pre 4 godine

Ko je najuspešniji odlučiće Nadal i Novak između sebe. ali kako rekoh jednom pre, kada to bude sasvim izvesno, prestaće da bude i naročito važno. Čak i njima.
Tenis će moći da se preti normalno, bez ovih smutljivaca koji guraju trećeg na prvo mesto.

ds

pre 4 godine

Cista glupost,

Ako se gleda novac zaradjen na turnirima novak je najuspesniji teniser u poredjenju sa Rodzerom i Rafom. Novakova karijera se potpuno poklapa sa karijereama obojice cak je malo I kraca (Novak je malo kasnije krenuo u profesionalna vode). Elem Novak je zaradio vise novca na turnirima nego bilo koji od njih. Nema ovome vise nista da se oduzme ili doda brojke ne lazu.

haren

pre 4 godine

Federer je tek negde 5, 6 teniser svih vremena, iza rafe, novaka, Samprasa I lejvera.
(roxen, 17. februar 2020 23:14)

TuJa odavno šta smešnije ne čuh. Koji si ti vic!

Washington

pre 4 godine

O kojim brojkama se prica? Novac zaradjeni? Pa tu ga Novak sigurno nikad nece stici, tako da ce zauvek ostati broj 2 po zapadnim kriterijima.

Rafa30

pre 4 godine

Kakve gluposti izjavljuje Becker..

Hahaha


Kaze da razumije kako je Nivak jos gladan trofeja..

Totalna nebuloza.
Kako nece bit gladan trofeja kad se vodi velika borba za najveceg tenisaca svih vremena??
Kako nece biti gladan trofeja kad mu fale jos samo 4 slama da prestigne Federera i da sluzbeno postane najveci svih vremena???

Bas smijesno

Milic

pre 4 godine

Ovom Djokovicu treba skinuti kapu. To kako dere Federera kad 90% publike nenormalno navija za Svajvarca, te pobjede i titule treba da vaze duplo. Pa zamislite samo da je obrnuto. Federer bi tad puko, jer to je nepodnosljivo. Uopste nisam navijac Djokovica, al to kako on redovno pobjedjuje Federera pa i ostale igrace kad je cjeli stadion protiv njega, tu mu skidam kapu i ima jedno veliko postovanje od mene. Nije to lako covjece.

Podgoricanin

pre 4 godine

Djokovica je pobijedio samo jednom u finalima GS, a ako je neko tokom karijere bio patetican tokom proslave titula, bio je to upravo Federer. Toliko valjanja po terenu i laznih suza zasjenili su sva Novakova srcaD.

Will Mosley

pre 4 godine

Prvih 10 Grend slemova Federera 

Federer - Filipusis 3-0 
Federer - Safin 3-0 
Federer - Rodik 3-1 
Federer - Hjuit 3-0 
Federer - Rodik 3-0 
Federer - Agasi 3-1 
Federer - Bagdatis 3-1 
Federer - Nadal 3-1 
Federer - Rodik 3-0 
Federer - Gonzalez 3-0 

Federer Goat? Hhaahhahahahahahahahahahahahaah
(Joj, 17. februar 2020 22:49)

Care, tri puta si upisao Rodika.

Will Mosley

pre 4 godine

Nole - kalendarski grend slem ove sezone, to ti zelim od srca
(Pantic, 17. februar 2020 23:57)

Ja mu zelim grupnu fazu zavrsnog Mastersa i polufinale US opena.

Невен

pre 4 godine

Бројке говоре и да Ђоковић има позитиван скор у међусобним дуелима... Тако да Федерер можда јесте најбољи свих времена али је Ноле бољи од њега... по бројкама...

Will Mosley

pre 4 godine

Kad je poslednji put taj najuspesniji Federer pobedio Djokovica na Grend slemu ? hahaha 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ghost, 17. februar 2020 18:53 

Zasto racunas samo Gren Slemove? Racunaj i Masterse, kao recimo zavrsni Masters u Londonu kad je jesenas "deda" Federer pobedio Djokovica sa 6:4 i 6:3.

Will Mosley

pre 4 godine

Ja kao zensko mogu da kazem da je Federer zgodniji i lepsi od Nola. A to nije ni naročito tesko.
(Vesna, 17. februar 2020 21:56)

Da sam zensko ili da me privlaci isti pol, isto bih napisao. Bravo lutko.

krista

pre 4 godine

Posto svi vi porediti u trci za G.O.A.T samo Rodžera i Novaka evo malo da iznesem nesto sto niko nije
br titula Nadal 84 Novak 77
na slemovima Nadal vodi 9-6
slemovi van omiljene podloge 7-6 za Rafu,titule na omiljenoj podlozi 59-57 za Rafu a na ostalim 25-20 za Rafu (Sto znaci da Djokovic koji je toliko kompletan ima samo 20 titula van betona). Veliki poz od dr Ognjena
P.S tenis se ne igra od 2011
(Dr dre, 17. februar 2020 22:34) # Link

Djokovic ima 78 titula. Automatski, onaj ko postavi pogresan broj u diskusiji gde se isti uporedjuju sam sebe diskvalifikuje iz iste !

Nadal ce morati preko 22 GS jer broj nedelja na br 1 na 6 mestu. Distribucija slamova i svestranost na podlogama ..

Aki

pre 4 godine

RF igra tenis svi ostali prebacuju mrezicu... Covek je majstor ostali su šegrti!
(Sergej, 17. februar 2020 21:16)

VIDI SE U MEDJUSOBNIM MECEVIMA IZMEDJE NJEGA I KOLETA KO KOGA KO VOLA U KUPUS

t67

pre 4 godine

alo , zasto baratate brojevima ako to neznate. Čitam dolje kako su Fredi i Nadal kompletniji igrači ( oštujem oboicu) ali samo novak ima osvojene sve turnire iz serije 1000 da budemo malo detaljniji fali mu Sinsinati da ih ima sve po dva puta. Eto ko je najkompletniji, Fredi na šljaci je samo dobar ali pogledajte sta radi, bjezi sa šljake jer sad na šljaci samo kvari procente pobjeda ...

Rade

pre 4 godine

Narodi celog sveta kazu Federer je Tenis. Samo Nolo botovi su protiv, a koliko vidim i u Srbiji su manjina. Srdjan je upropastio Nola svojim izjavama.

King Roger.

pre 4 godine

Federer je tek negde 5, 6 teniser svih vremena, iza rafe, novaka, Samprasa I lejvera.
(roxen, 17. februar 2020 23:14)

Probudi se covece sanjas.

sweswe

pre 4 godine

Sta mislite, ko je gost na Hepiju?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 17. februar 2020 22:04)
Pojma nemam, ne gledam tu televizijsku stanicu, posto si ti stalni gost iste obavjesti me/nas.
Moze?? Hahaha...(kopiram nekoga sa ovim haha....)

Dr dre

pre 4 godine

Posto svi vi porediti u trci za G.O.A.T samo Rodžera i Novaka evo malo da iznesem nesto sto niko nije
br titula Nadal 84 Novak 77
na slemovima Nadal vodi 9-6
slemovi van omiljene podloge 7-6 za Rafu,titule na omiljenoj podlozi 59-57 za Rafu a na ostalim 25-20 za Rafu (Sto znaci da Djokovic koji je toliko kompletan ima samo 20 titula van betona). Veliki poz od dr Ognjena
P.S tenis se ne igra od 2011

Joj

pre 4 godine

Prvih 10 Grend slemova Federera

Federer - Filipusis 3-0
Federer - Safin 3-0
Federer - Rodik 3-1
Federer - Hjuit 3-0
Federer - Rodik 3-0
Federer - Agasi 3-1
Federer - Bagdatis 3-1
Federer - Nadal 3-1
Federer - Rodik 3-0
Federer - Gonzalez 3-0

Federer Goat? Hhaahhahahahahahahahahahahahaah

teniski ekspert od 2011

pre 4 godine

Novak i Nadal ce odluciti ko je najbolji svih vremena u narednih nekoliko godina. Rodzer je tu samo da drzi svece i da im eventualno pomrsi racune.
Samo je zbog toga jos u tenisu da spreci sto se spreciti ne moze.
Kada se Rodzer povuce za godinu - nije tesko predvideti da ce da voluntarise kao trener mladim lavovima (Cicipasu,Zverevu i Timu ) samo da bi ih savetovao kakoda sprece Novaka da prevazidje njegove rekorde. Tek cemo da vidimo ko je
taj gospodin dzemperko iz Bazela.

Bl

pre 4 godine

@fc apatrid (valda?)- ovo je stranica o sportu zvanom tenis. Navijači pišu svoje, a samo neko ko je toliko ostrašćen ( a pokušava to ostalima prikrpiti) piše kao ti. Ako ti smeta, ima i drugih tema i dilma. Neke su prilično zanimljive za psihopatologiju i slična klinička odjeljenja. Mani se sporta kad ga ne znaš konzumirati.

Naum

pre 4 godine

Ja kao zensko mogu da kazem da je Federer zgodniji i lepsi od Nola. A to nije ni naročito tesko.
(Vesna, 17. februar 2020 21:56)

King Roger, jos 200 nikova da promenis Novak i dalje ostaje najbolji, dzabe ti sve.

Majkl Džondar

pre 4 godine

Bravo, najuspešniji ne najbolji. I opet to su samo brojke. Ako gledamo ko je protiv koga igrao, stvari postaju još jasnije i to ne u korist Federera.

Bl

pre 4 godine

@moca, sergej- lupetanje, lupetanje. S kim to Federer igra tenis, ako ostali samo prebacuju lopticu? Kako da takav talent i virtuoz godinama ne može da pobjedi Đokovića, "prebacivača". Možda mu je to prejednostavno. Đoković, bi, umjesto špage, trebao da izvede neku piruetu, pa da se Federer osjeti na da hr kof kuće i uloguje. Je li? Federer odavno ima gadne komplekse od Đokovića. On je shvatio, samo neki od vas nisu dovoljno bistri.

Madagaskar

pre 4 godine

Teško druže da će mladi tek tako stići veliku trojku tj mislim da mi to nećemo doživeti živi bili pa videli a ja kao neki teniski amater to tvrdim, a gospodin koji je bio profesionalna i sampio priča čisto da bi neko citao njegove citate a suštinski ništa ne govori...

No1e

pre 4 godine

Poslednjih 30 meceva
Djokovic Federer

Đokovic Federer 2-0 Dubai 2011
Đokovic Federer 2-1 IW 2011
Federer Đokovic 3-1 RG 2011
Đokovic Federer 3-2 US Open 2011
Đokovic Federer 2-0 Rim 2012
Đokovic Federer 3-0 RG 2012
Federer Đokovic 3-1 W 2012
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2012
Đokovic Federer 2-0 London 2012
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2013
Đokovic Federer 2-1 London 2013
Federer Đokovic 2-1 Dubai 2014
Đokovic Federer 2-1 IW 2014
Federer Đokovic 2-0 MK 2014
Đokovic Federer 3-2 W 2014
Federer Đokovic 2-0 Sangaj 2014
Đokovic Federer 2-0 London 2014
Federer Đokovic 2-0 Dubai 2015
Đokovic Federer 2-1 IW 2015
Đokovic Federer 2-0 Rim 2015
Đokovic Federer 3-1 W 2015
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2015
Đokovic Federer 3-1 US Open 2015
Đokovic Federer 2-0 London 2015
Federer Đokovic 2-0 London 2015
Đokovic Federer 3-1 AO 2016
Đokovic Federer 2-0 Sinsi 2018
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2018
Đokovic Federer 3-2 W 2019
Federer Đoković 2-0 London 2019
Đoković Federer 3-0 AO 2020

20-10 za Đokovica


Poslednjih 30 meceva
Đokovic Nadal

Đokovic Nadal 2-1 Majami 2011
Đokovic Nadal 2-0 Madrid 2011
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2011
Đokovic Nadal 3-1 W 2011
Đokovic Nadal 3-1 US Open 2011
Đokovic Nadal 3-2 AO 2012
Nadal Đokovic 2-0 MK 2012
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2012
Nadal Đokovic 3-1 RG 2012
Đokovic Nadal 2-0 MK 2013
Nadal Đokovic 3-2 RG 2013
Nadal Đokovic 2-1 Kanada 2013
Nadal Đokovic 3-1 US Open 2013
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2013
Đokovic Nadal 2-0 London 2013
Đokovic Nadal 2-0 Majami 2014
Đokovic Nadal 2-1 Rim 2014
Nadal Đokovic 3-1 RG 2014
Đokovic Nadal 2-0 MK 2015
Đokovic Nadal 3-0 RG 2015
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2015
Đokovic Nadal 2-0 London 2015
Đokovic Nadal 2-0 Doha 2016
Đokovic Nadal 2-0 IW 2016
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2016
Nadal Đokovic 2-0 Madrid 2017
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2018
Đokovic Nadal 3-2 W 2018
Đokovic Nadal 3-0 AO 2019
Nadal Đokovic 2-1 Rim 2019
Đoković Nadal 2-0 Atp kup 2020

20-10 za Djokovica
(Bird, 17. februar 2020 20:48)

Ovo je bas surovo

da ti ja kazem

pre 4 godine

Kada sam letos u Šangaju video da Kinezi navijaju protiv Nola sve mi je bilo jasno. Poltrone niko ne voli!
(Sima, 17. februar 2020 21:41)

Kakav Sangah, ti dalje od svoje selendre nisi video...

Pljuvac svih stilova

pre 4 godine

A dobro je poznatu da je masom (u ovom slucaju publiku) lako manipulisati. Narod prati mejnstrim i sta im se kaze i servira,malo ko tu razmislja. Svako ima pravo na svoje misljenje,ali reci da je Federer tenis ,a ostali prebacivaci loptice je izuzetna glupost. Novak ga dernja redovno. Dovoljno je pogledati samo koliko je GS-ova osvojio Federer u eri Novaka i sve je jasno. Svajcarac se naosvajao trofeja pre Nadala i Novaka pa utripovali svi da je lik izmislio tenis. Novak vecinu GS-ova uzeo tako sto je pregazio preko Nadala,Federera,Marija.. Federera ce obici Novak I Nadal po broju GS-a. To je neminovno.

bumbar brodarski

pre 4 godine

@SremacSM
U konkurenciji Hjuita,Rodika,Safina i ostalih bi Novak osvojio trecinu trofeja koju je osvojio.Npr.Rodik je u svim segmentima kvalitetniji od Mareja i Vavrinke pa nema nijedan GS a ova dvojica po 3.Ali zato u konkurenciji Berdiha,Dimitrova,Andersona,Conge,Raonica,Nisikorija koji su realno bili Novakova konkurencija a ne matori Federer i vecito povrejdjeni Nadal jedan Boba Zivojinovic koji nije dalje mogao od jednog finala bi se naosvajao GS.Realno protekla decenija je verovatno najslabija u open eri i stalne price kako je Rodzer imao nikakvu konkurenciju a Novak ubitacnu samo govori koliko se nema pojma o tenisu u Srbiju vec se ovde Nolo posmatra kao deca Deda Mraza.Inace ako cemo posteno najjacu konkurenciju je imao Sampras,najkompletniji od svih a manje trofeja od "trojke",kasne osamdesete i cela devedeseta to je bio tenis a ne ova sprdnja danas

fc apatrid

pre 4 godine

@Pera Trta
1.Ostraceno hejtovanje a 99 odsto komentara na svakom tektu o Djokovicu uzdizanje kao bozanstva,jel ti Novak rod ili ti placa racune pa ne mozes da podneses taj jedan posto negativnih komentara koji cak nisu ni to vec obicno trolovanje,btw.porodica tacnije tata Srdjan,zasluzuje hejt apsolutno,svaki njegov izlazak u javnost je blamiranje Novaka,nista drugo
2.Novak NIJE najveci nas sportista,JEDAN OD jeste a najveci ipak nije samo je njegov sport popularniji i njegovi reziltati su vidljiviji od vaterpola i streljastva,sportovima koji daju realne srpske sportske goat-e
3.Parametri za odredjivanje najboljih su GS,broj nedelja,reprezentacija(DK i OI),mastersi,ostali turniri,u svih 5 kategorija vode ili Federer ili Nadal.A najteze je osvajao Nadal jer je imao obojicu u punoj snazi za konkurenciju kada je dominirao
4.Novak je samo vrhinski sportista,nista vise od toga,sta vise kao licnost je diskutabilan,nije sveta krava,ne leci ljude dodirom vec mlati prokletim reketom,i zaista jeste li svi kolektivno opdlepili,bukvalno na fakultetima ce se izucvati ova iracionalana bolesna idolatrija kakva verovatno nigde ne postoji na kugli zemaljskoj

miro

pre 4 godine

Pa i ti bi bio gladan trofeja da jedes chia semenke...Idemo Nole razbi Rodju u Dubaiu...I pripremi se fizicki za RG Ako to osvojis pises istoriju vec ove godine .Pobediti razjarenog Nadala u njegovoj koridi je dostignuce,jer niko nije uspeo da ga pobedi dvaput Nadala na RG

Moca

pre 4 godine

Cemu diskusija, publika je odlucila i svaka rasprava je suvisna... Federer je Tenis. 20>19>17. O talentu i lakoci igranja je glupo i pricati.

Jumko

pre 4 godine

@Biti dosledan Ti? Vi? Ti si pokusao da razmenis misljenje sa nekim? Vi? Pa da se kladimo da vas nolovaca nema da bi se ovde vodila konstruktivna prepiska? Vi ste sve ovo poceli! Vi, koji cete biti isti kao i neistomisljenici samo kada ponovo krene pad Djokovica, kao 2017! To ste vi!

Danijel

pre 4 godine

Ubite na nas ko je najbolji...
Federer je najbolji do sas i bice makar jos 2/3 godine...

Ili može Federer da bude Goat ili velika 3 zajedno...

Jadnostavno Nadal Djokovic ne mogu ispred Federera...
Nadal nikako...

Mada vi koji navijate za Novaka ste proglasili Novak kad je ima 12 gs za najboljeg... obrazlozeci oko konkurencije

Mare

pre 4 godine

@Pera Trta
Niste jos ukapirali da vas loze a ne da mrze Novaka? Zato sto ste 10X gori od njih u ostrascenosti.Mnogi su Novaka zamrzeli zbog njegovih navihaca to odgovorno tvrdim

Oliver

pre 4 godine

Jumko i king roger su autosovinisti koji napadaju Djokovica smisljeno i planski zato sto je on najuspesniji Srbin na planeti koji rusi uvrezeni stereotip o Srbima ustanovljen devedesetih. Zato je Djokovic bolna tacka svih autosovinista i brojnih srpskih neprijatelja iz komsiluka. Jedino je pitanje da li su ova dvojica zamlata placena za svoj svakodnevni "rad" kao pravi hibridni vojnici ili su samo korisni idioti koji rade besplatno.

Bobi B.

pre 4 godine

Ovo mi liči na onaj stari vic gde se obrazlaže šta je to Pirova pobeda- to je kad ti žena kaže "dragi imaš najveću alatku u ulici".

Dilke

pre 4 godine

Na koje brojke misli ako ga Novak stigne? Dosadni su vise, najbolji je onaj sa najvise trofeja. A svako ima pravo da ne voli najboljeg

20

pre 4 godine

Šta god da gledamo RF je najbolji! Lepota igre, fizički izgled, rezultati, broj osvojenoh slemova, ljubav publike, zaintetesovanost sponzora...sve!

Mikloš Salamander

pre 4 godine

Bas ce Tim Dominik da nadmasi rezultate velike trojke,decko ima 27 godina,a kada ce poceti da osvaja velike turnire Bekeru Borise?smesan si najblaze receno kakve nebuloze izjavljujes!.

Slaviša

pre 4 godine

A ko je on da odredjuje ko je najbolji... čovek koji ne sve izgubio u životu,sad prica šta bi drugi voleli da čuju da bi preživeo...

Danijel

pre 4 godine

Federer je Federer.
On je više id Tenisa... on je mozda najomiljeni sportista svih vremena...
80% publike navuja za njega od Amerike do Austalije Dubai itd.
Jednostavno velik.

Skrle

pre 4 godine

Federer je GOAT.I da Nolo prevazidje njegove rekorde on ce i dalje ostati GOAT jer igrao najveci nivo tenisa koji je ikad iko igrao.
(King Roger., 17. februar 2020 18:19)

Bravo! Pogodio si u centar.
Pogotovo sto su i Nadal i Federer izjavili da je Đokovićev tenis iz 2011 bio najbolji koji su ikada videli.

Bird

pre 4 godine

Poslednjih 30 meceva
Djokovic Federer

Đokovic Federer 2-0 Dubai 2011
Đokovic Federer 2-1 IW 2011
Federer Đokovic 3-1 RG 2011
Đokovic Federer 3-2 US Open 2011
Đokovic Federer 2-0 Rim 2012
Đokovic Federer 3-0 RG 2012
Federer Đokovic 3-1 W 2012
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2012
Đokovic Federer 2-0 London 2012
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2013
Đokovic Federer 2-1 London 2013
Federer Đokovic 2-1 Dubai 2014
Đokovic Federer 2-1 IW 2014
Federer Đokovic 2-0 MK 2014
Đokovic Federer 3-2 W 2014
Federer Đokovic 2-0 Sangaj 2014
Đokovic Federer 2-0 London 2014
Federer Đokovic 2-0 Dubai 2015
Đokovic Federer 2-1 IW 2015
Đokovic Federer 2-0 Rim 2015
Đokovic Federer 3-1 W 2015
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2015
Đokovic Federer 3-1 US Open 2015
Đokovic Federer 2-0 London 2015
Federer Đokovic 2-0 London 2015
Đokovic Federer 3-1 AO 2016
Đokovic Federer 2-0 Sinsi 2018
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2018
Đokovic Federer 3-2 W 2019
Federer Đoković 2-0 London 2019
Đoković Federer 3-0 AO 2020

20-10 za Đokovica


Poslednjih 30 meceva
Đokovic Nadal

Đokovic Nadal 2-1 Majami 2011
Đokovic Nadal 2-0 Madrid 2011
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2011
Đokovic Nadal 3-1 W 2011
Đokovic Nadal 3-1 US Open 2011
Đokovic Nadal 3-2 AO 2012
Nadal Đokovic 2-0 MK 2012
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2012
Nadal Đokovic 3-1 RG 2012
Đokovic Nadal 2-0 MK 2013
Nadal Đokovic 3-2 RG 2013
Nadal Đokovic 2-1 Kanada 2013
Nadal Đokovic 3-1 US Open 2013
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2013
Đokovic Nadal 2-0 London 2013
Đokovic Nadal 2-0 Majami 2014
Đokovic Nadal 2-1 Rim 2014
Nadal Đokovic 3-1 RG 2014
Đokovic Nadal 2-0 MK 2015
Đokovic Nadal 3-0 RG 2015
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2015
Đokovic Nadal 2-0 London 2015
Đokovic Nadal 2-0 Doha 2016
Đokovic Nadal 2-0 IW 2016
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2016
Nadal Đokovic 2-0 Madrid 2017
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2018
Đokovic Nadal 3-2 W 2018
Đokovic Nadal 3-0 AO 2019
Nadal Đokovic 2-1 Rim 2019
Đoković Nadal 2-0 Atp kup 2020

20-10 za Djokovica

mlekadžija

pre 4 godine

Нервоза постаје све израженија...у мају кад Рафа освоји РГ а Ноле обори рекорд броја недеља на месту број 1 на јесен, Јумко и Мики и најновије појачање mosley, проглашавају број титула из Базела као једино валидно мерило за одређивање ко је најбољи....

10?

pre 4 godine

Kol'ko se ja razumem, i tečnost ima masu. To mu u prevodu znači oko 1000 litara vinjaka ili ti 1kg vinjaka. :)
(Beograđanin, 17. februar 2020 20:10)

Ima trčnost masu, to nije sporno, ali u drugoj rečenici si napisao 1000 l gluposti pre nego 1 kg, nezavisno od agregatnog stanja! Pa, 1 kg vazduha u normalnim uslovima nema 1000 l! Bili pod dejstvom vinjaka, ili ne!

dulle

pre 4 godine

Ne znam sta se drugo inace gleda za uspesnost u sportu ako ne brojke. Tako da Federer i jeste trenutno najbolji svih vremena, a nolo moze da se lozi kolko hoce, kao i ovi nasi jadnici koji prate taj glupi sport.
(ijestenajbolji, 17. februar 2020 19:19)
Ako neko komentariše nešto što smatra glupim, sam ispada mnogo gluplji.

Jox

pre 4 godine

ko je on da odredjuje ko je najbolji... čovek koji ne sve izgubio u životu,sad prica šta bi drugi voleli da čuju da bi preživeo...
(Slaviša, 17. februar 2020 20:27) 

Procitaj prvo tekst pre nego sto zapenis na komentarima. Sram te bilo za uvrede Bekeru. Veoma neotesano i nevaspitano od tebe.

anica

pre 4 godine

Tako je sreco moja, jedan je Nole i to kapiten Nole Velickovic.
(Will Mosley, 17. februar 2020 19:42
Velickovic Anica...uskoro...presrecna sam.

Beograđanin

pre 4 godine

ako ti ja dam kilo Vinjaka šta ćeš onda da kažeš,ko je najbolji?
(brana, 17. februar 2020 18:52)

Valjda litar, mera za tecnost je litar a sa masu kilogram.
(Will Mosley, 17. februar 2020 19:46)

Kol'ko se ja razumem, i tečnost ima masu. To mu u prevodu znači oko 1000 litara vinjaka ili ti 1kg vinjaka. :)

Biti dosledan

pre 4 godine

Gluposti na stranu, ali već bas počinje da me nervira ovo ostrasceno hejtovanje Djokovica. Nisam nikakav stručnjak, daleko od toga da pratim sve mečeve, ali brate, da li je moguće takav stav i ta količina pljuvanja po čoveku i njegovoj porodici, koji je ubedljivo najbolji sportista naše zemlje svih vremena!? I to kod nas, koji smo poznati kao nacija kojoj uspesi u sportu najbolje leče sve frustracije. A većina od vas kapiram nije ni znala ko su Federer i Nadal, dok se nije pojavio Novak, svojim uspesima počeo da gadja vaše komplekse ili sta li vec, i onda ste postali veliki navijači ove dvojice. Koji čak i nisu bolji od Djokovica, po većini parametara.
I da se vratim na tvoju glupost, koju si napisao, i da ti nesto objasnim, sta god da si mislio - Federer je najveći deo svojih rezultata napravio pre ove dvojice, tako da su realno i Nadal i Djokovic bolji igrači od njega.
(Pera Trta, 17. februar 2020 18:49)

Ako se napiše "gluposti na stranu", toga se treba i pridržavati. Šta je, ako nije glupost, uporno ulaženje u raspravu s očiglednim provokatorima (provokatorom)?! Kad sam počeo da posećujem portal, par puta sam pokušao da "razmenim mišljenje" s nekolicinom komentatora (ne bi me začudilo da je jedan jedini), a onda sam uvideo da im je duševna hrana provociranje drugih. Doduše, nekad im ti "drugi" daju dosta materijala. Kad sam pročitao nekoliko vesti i komentare na njih, prepoznao sam većinu provokatora (pro et contra) i od tada oni mogu duševno da crknu od gladi, bar što se mene tiče. To je jedini način da se s njima izborite.

Daj.ba

pre 4 godine

Da li je ikome poznato da je postojao u bilo kom sportu No1 manje voljen i prihvacen od Novaka? Nema spontanost, iskrenost .... sto bi rekao akademik ... lazemo sebe, lazemo zbog ....

magacioner

pre 4 godine

Kako ljudima vise ne dosadi da pisu na ovu temu.O ovome i "zasto Novaka ne vole na zapadu" je odavno sve receno,milion puta.Pritom nema bemislenije teme od ove,em svima njima karijere jos traju,em je nemoguce odrediti ko je u globalu najveci jer je tesko porediti razlicite epohe,pa sve i da Djokovic poobara najvece rekorde,nekom ce uvek Rozer ili neko iz ranijih vremena biti bolji,pa evo i sami cesto raspravljate ko je fudbalski GOAT,realno Mesi i Kristijano su daleko odmakli ispred svih,niko od velikana nije trajao kao oni pa opet vecini su GOAT-i neko treci,od Pelea,Krojfa,El Pibea,Zube,Zidana...i sve okej,svako ima pravo da percepira onako kako misli da je ispravno,za razliku od tenisa gde sve pocinje i zavrsava se sa ovom trojicom,i gde se iskljucivo racunaju oni parametri koji Novaku idu u korist,objektivno sagledavanje cinjenica velika nula.Opustite se ljudi,nama bukvalno ni iz dzepa ni u dzep,lepo je sto je neko nas na takvom nivou u necemu,ali to je samo sport,zabava,razonoda apsolutno stvar koja nicim ne utice na nase zivote vec naprotiv se skrece paznja sa mnogo bitnijih tema,i kad broj komentara za ovako nesto bude desetak a za npr."poskupljuje gorivo" 350,tada ce biti jasno da se pomeramo sa mrtve tacke,ovako samo zamajavanje trivijalnim stvarima dok se sve raspada.

legolas

pre 4 godine

U pravu je, ako gledamo brojke. Novak i Nadal će se u par narednih godina boriti za tu prednost mada Novak već odskače u odnosu i na njega.,svi mastersi osvojeni itd, da ne nabrajam, a pošto ima pozitivan skor sa obojicom i još par statističkih podataka koje samo u njemu idu u prilog moraće i zvanično da ga prizna i Zapad za najboljeg svih vremena.Pošto veći deo čovečanstva to i misli već neko vreme, u pitanju su Kina i Indija,i naravno mi kao njegovi sunarodnici i svi oni koji objektivno posmatraju stvari!!

Sto smo takvi?

pre 4 godine

Ako gledate brojeve, Rodžer Federer je najuspešniji igrač. Ali igrače ne možete da uvek upoređujete kroz brojeve. "

Ovo je izjava Bekera, zbog cega se stalno nesto izvlaci iz konteksta?

krista

pre 4 godine

Boris -veliki motivator Djokovica. Svaka mu cast, radi sve suprotno od onih koji bi da ga "opuste", uspavaju na lovorikama najuspesnije decenije u tenisu koju je neki igrac imao

Vrapcima na grani vec jasno da je Federer bio najveci u igrackoj eri Bagdatis/Filipusis a onda je dosao Nadal i Djokovic.Marketinski jos ubira plodove .

jovana

pre 4 godine

Kad je poslednji put taj najuspesniji Federer pobedio Djokovica na Grend slemu ? hahaha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ghost, 17. februar 2020 18:53

Kad je jummko imao 5godina.
Oprastamo dusmanima to je u prirodi naseg naroda.

ijestenajbolji

pre 4 godine

Ne znam sta se drugo inace gleda za uspesnost u sportu ako ne brojke. Tako da Federer i jeste trenutno najbolji svih vremena, a nolo moze da se lozi kolko hoce, kao i ovi nasi jadnici koji prate taj glupi sport.

King Roger.

pre 4 godine

Borise, zar i ti!? Ne gine ti pominjanje na Hepiju!
(Jumko, 17. februar 2020 19:03)

Zahvaljujemo se na glasu.


Haahhaahha pravo u centar.

Will Mosley

pre 4 godine

Najuspesniji nema veze sa najboljim, cist primer je taj sto se Djokovic sprda sa Federerom gde god ga sretne
(Gist, 17. februar 2020 19:20)

Ma nemoj, a zasto se nije sprdao i jesenas na zavrsnom Mastersu u Londonu? Podseticu te da te bilo 2-0 za Federera, po setovima 6:4 i 6:3 ( mozda i obrnuto, ne secam se tacno ali taj je rezultat bio). Laku noc.

Gist

pre 4 godine

(Qwerty, 17. februar 2020 18:54)

.Najuspesniji nema veze sa najboljim, cist primer je taj sto se Djokovic sprda sa Federerom gde god ga sretne

Argenitnski rusofil

pre 4 godine

I meni je u redu da je Nemcu najbolji teniser Švajcarac (čija je siromašna majka zarađivala sa crnačkom braćom u Južnoj Africi), čiji je maternji jezik Nemački.

nenasedajtenazapadnupropagandu!

pre 4 godine

Nemac nemcu ruku mije! Pa ovaj Beker ne zna ni brojati... Pa bas ako gledamo brojke No1e je vec sada najuspesniji, i to ubedljivo. Bije ih obojicu, ima rekordan broj ATP poena sto znaci najbolju sezonu ikada u tenisu, pa ima najbolju dekadu ikada u tenisu, ima bolji skor na medjusobnim GS mecevima od rodje (i sveukupno i u svim GS finalima), sa Rafom je za sada izjednacen u GS finalima, rastura rodju na Wimbledonskim finalima redovno (3:0), ima sve masterse (oni nemaju), ima sva 4 GS naslova + zavrsni masters u isto vreme (oni nemaju) i mladji je od njih 6 i 5 godina!!!

Sve to dok horde razularenih zapadnjaka navijaju za rodju dzemperka (sto nije problem) ali i istovremeno ometaju No1eta (setite se Wimbledona i 15,000 navijaca koji su urlali na svaku gresku No1eta i ometali ga usred poena samo kako bi ga omeli, a kad jedan navijac nesto kaze usred meca protiv rodje ili Rafe onda im rodja odmah kaze da umuknu a Rafa da su kao fudbalski navijaci te ih sudija odmah opominje). Plus, No1e nije osvajao vecinu GS naslova u slabasnoj eri Bagdathisa, Phillipoussisa, Gonzaleza, i ostale boranije vec je muski premlatio sve redom koji su mu se suprostavili i tvrdili da su najbolji!

Cuj, rodja najbolji, a cak dva igraca u njegovoj eri ga ubedljivo mlate gde god stignu!!! Hahaaaa~ Pa on to ni svojoj deci ne moze da objasni...

Ali naravno, za Bekera i ostale to nije uopste vazno jer su vazni GS naslovi u banana eri tenisa protiv cipranina i ostale boranije!!!

King Roger.

pre 4 godine

Jedan je Nole!
(anica, 17. februar 2020 19:27)

Tako je sreco moja, jedan je Nole i to kapiten Nole Velickovic.
(Will Mosley, 17. februar 2020 19:42)

Kakvo trpanje nolomana buahahahahha

dejandddddd

pre 4 godine

Da li je bitno ko je G. O. A. T.?
Jedina istina je da zapad ne može da smisli činjenicu da će Novak najverovatnije prestiće Federera po broju osvojenih GRAND SLAM titula.

pp

pre 4 godine

Mlada generacija tenisera koja ,, ugrozava" veliku trojku bi trebalo sada da ima dvadesetak godina i da stize do polufinala i finala velikih turnira.Ima li takvih? Dominik Tim ne spada u tu generaciju.

Mihailo

pre 4 godine

Grand slem titule u poslednjoj deceniji:
- Đoković 15
- Nadal 13
- Federer 5
- Ostali (Vavrinka, Marej, Čilić) 7
(Zarić Gvozden, 17. februar 2020 18:55)
Gvozdene, poslednja decenija je počela 01.01.2011 a završava 31.12.2020. Poslednja decenija nije jos završena. Za sad je sledeći poredak :
- Đoković 16
- Nadal 10
- Federer 4
- Ostali (Vavrinka, Marej, Čilić) 7
Pozdrav !

Jumko

pre 4 godine

Ja sam protiv klasicnog srpskog Sbbkbb, ali znam da Djokovic i Vavrinka nista nisu mogli u toj "slaboj" Rodzerovoj eri da osvoje, od 2006-2011 samo jedan GS i par Mastersa! Bolne cinjenice! A nikada necemo znati sta bi bilo 2003, 04, 05... Ali znajuci kako su igrali protiv Rodzera, Rafe, Safina, Rodika tada, ne bi se bas lepo proveli! Druga je pesma sa Cilicima, Nisikorijima, Dimitrovima... Hvala.

Will Mosley

pre 4 godine

ako ti ja dam kilo Vinjaka šta ćeš onda da kažeš,ko je najbolji?
(brana, 17. februar 2020 18:52)

Valjda litar, mera za tecnost je litar a sa masu kilogram.

Will Mosley

pre 4 godine

Osim Jumka Banjice King Rogera, verovatno jedan isti lik, nijedan komentar u korist Federera buahahhahahahaha
(Lolz, 17. februar 2020 19:33)

Bio bi kad bi mi ovi iz redakcije pustali komentare na vestima o Federeru. Poslao bih ja preko 5 komentara ali se objavi jedva jedan.

CHE

pre 4 godine

Pa trka jos nije gotova.Za dve-tri godine cemo videti brojke i sabrati!Jasno je da Federer sada samo gleda kako ga ova dvojica stizu i ne moze im bas nista.To je cela istina.

Baticca

pre 4 godine

Ukoliko Fed ne bude imao najvise GS titula,a izvesno je da nece,verovatno da ce ga Novak prestici i po broju nedelja na prvom mestu liste, plus negativan skor protiv dvojice najljucih rivala a opet bude proglasen najboljim ,onda je jasno kao dan da covek ima najjaci marketing,naklonjeno javno mnjenje,masineriju koja ce na sve nacine ubediti da je najbolji iako sve brojke budu pokazivale suprotno. Pare i sponzori vrte gde burgija nece,sve za visi interes. Treba naplatiti brend.

No1vak

pre 4 godine

Tako je. On je jos uvek najuspesniji.Uspesnost su ciste brojke. Zbog GS on to jeste.Ali ne jos dugo. Novak je najbolji svih vremena. A to se ne meri samo kroz brojke. Uskoro ce biti i najuspesniji za komplet teniske istorije.

Jeca

pre 4 godine

Treba da se divimo svoj trojici, jer biti bilo koji od njih je jako tesko. Najlakse je gledati iz fotelje i kritikovati, ne razmisljajuci sta su sve morali da prodju i koliko znoja da proliju, koliko stvari da se odreknu kroz taj put "preko trnja do zvezda".
A mi Srbi kada budemo poceli da podrzavamo u navijamo za Srbe , mozda ce i samoj Srbiji na bolje da krene.
Ako nas je neko ovo svetu na najbolji mogu nacin predstavio i nastavlja da nas predstavlja, to je Novak Djokovic.
Mnogo sam drzava promenila, radeci kao teniski trener, i gde god da pomenem da sam iz Srbije, odmah kazu Djokovic, dok pre nisu znali ni gde je Srbija na mapi sveta.
Tako da vi koji mrzite,pljujete i gazite Noleta, mislim da biste malo trebali da se zapitate koga pljujete, mrzite i koje tacno opravdane razloge imate za to.
Kad vam neko nesto nazao ucini pa ga ne volite to mogu da shvatim, ali Noleta...e to nikako.

Miloš_NS

pre 4 godine

Kada će SVI najzad shvatiti da Dominik Tim nije nikakva "mlađa generacija"? Novak je u njegovim godinama već imao gomilu slemova i dominirao svetom. Smešno...

John

pre 4 godine

Sve je reko, nista reko nije.
(Balasevic, 17. februar 2020 18:14)

Često je mnogo bitnije ono što se ne kaže. Ili ono što je ostalo nedorečeno, a može da se pročita između redova.
A čita se sledeće: Ako se po brojevima gleda ko je najbolji, onda treba da ga Nadal i/ili Đoković prestignu po brojevima u što više kategorija i jedan od njih ili oba će biti bolji od "balerine"...

Punkrti

pre 4 godine

Dok je tako, Federer je najbolji u istoriji. I to nema nikakve veze sa tim ko za koga navija. Jednostavno covek ima vise bitnih titula od ostalih. Ako ga Djokovic prestigne postace najbolji ikada. Za sada on to nije, iako je nas to treba priznati.

srle

pre 4 godine

Upravo je tu poenta, Dominik Tim je naterao Đokovića da igra pet setova u Australiji, isto Medvedev je naterao Nadala da igra pet setova u Njujorku. Sve to nije dovoljno očigledno, džaba kad treba uzeti tri seta ovakvim teniskim titanima. Ključ je posvećenost, ali Kirjosu, Cicipasu i mladim generacijama su važniji tviter, fejsbuk i instagram. Za Đokovića, Nadala i Federera ne postoje društvene mreže, već samo mukotrpni rad i posvećenost tenisu.

Pera Trta

pre 4 godine

Federer je GOAT.I da Nolo prevazidje njegove rekorde on ce i dalje ostati GOAT jer igrao najveci nivo tenisa koji je ikad iko igrao.
(King Roger., 17. februar 2020 18:19)

Igrao je najveći nivo tenisa koji je ikad iko igrao?! Da si rekao najlepši, ili najduze na najvišem nivou, pa i bez obzira što se ne slažem, razumeo bih sta si hteo da kažeš. Ali ovo ne kapiram.
Gluposti na stranu, ali već bas počinje da me nervira ovo ostrasceno hejtovanje Djokovica. Nisam nikakav stručnjak, daleko od toga da pratim sve mečeve, ali brate, da li je moguće takav stav i ta količina pljuvanja po čoveku i njegovoj porodici, koji je ubedljivo najbolji sportista naše zemlje svih vremena!? I to kod nas, koji smo poznati kao nacija kojoj uspesi u sportu najbolje leče sve frustracije. A većina od vas kapiram nije ni znala ko su Federer i Nadal, dok se nije pojavio Novak, svojim uspesima počeo da gadja vaše komplekse ili sta li vec, i onda ste postali veliki navijači ove dvojice. Koji čak i nisu bolji od Djokovica, po većini parametara.
I da se vratim na tvoju glupost, koju si napisao, i da ti nesto objasnim, sta god da si mislio - Federer je najveći deo svojih rezultata napravio pre ove dvojice, tako da su realno i Nadal i Djokovic bolji igrači od njega.

petar markovic

pre 4 godine

Federer je GOAT.I da Nolo prevazidje njegove rekorde on ce i dalje ostati GOAT jer igrao najveci nivo tenisa koji je ikad iko igrao.
(King Roger., 17. februar 2020 18:19)

da. nivo koji je on postigao protiv safina, rodika, hjuita i moje niko nikad doseci nece

boj bije srce u junaka

pre 4 godine

ako je Rođa naj naj a Nole ga pere ko stare čarape i dere ko jarčevu kožu , šta mu ondak dođe Nole... možda neko sa druge planete.

Qwerty

pre 4 godine

Federer: najuspesniji

Djokovic: najbolji najkompletniji najdominantniji
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pluton, 17. februar 2020 18:13) # Link komentara

Pobogu pa najuspesniji znaci najbolji. Kako neko ko nije najuspesniji moze biti najbolji?! Ako nolo prestigne Fedexa po broju slemova i po broju nedelja, onda ce on biti GOAT. Do tada to je Roger.

nik 2:0 nolo

pre 4 godine

ostace king najbolji jer ce svako dete sirom sveta kad prvi put udari lopticu uzviknuti federer a ne neko drugo ime...sinonim je za sport a ne neki nadal ili novak

Vladimir

pre 4 godine

I ako zanemarimo da nema dokaza da je bolji od Novaka. I da je Novak od kad igra svoz zre tenis (od svoje 23-24 godine), manje-više najbolji teniser. Novak tokom svoje zrele igračke karijere nije doživeo da neko dominira tenisom sem njega samom! E to je GOAT, a ne brojati GS turnire (Filipusis i Bagdatis u finalu GS, a uz to su rangirani ispod 40 mesta u momentu igranja?!?!), a dozvoliti 10-ogodišnju dominaciju svom savremeniku. Nije bolji od Novaka i to mu nikad nije dokazao.

drmr

pre 4 godine

Svi znamo kakvi su komentari na ovu vest i pre nego sto udjemo. Jedni su za jedni protiv, nerviraju one suprotnog misljenja. Da ja sada branim neku moju poziciju necu i ne zelim, usao bih bespotrebno u raspravu iz koje ne bih mogao da se iskobeljam. Napisacu samo sledece, mozda krajem naredne, a sigurno 2022. godine cu se slatko smejati.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ima više GS stariji je od Novaka.Kada se povuku i on i Novak pa da se onda podvuče crta.Novak ima bolji skor od njega.8 godina nije Novaka dobio na GS turnirima.Videćemo za par godina...

Sinisa

pre 4 godine

Naletio sam danas na Youtube,i pustio snimak meca izmedju Federera i Djokovica 2008 na Australian Openu...Federer je tada imao 27 godina,a Novak 21....Novak ga je vec tada oduvao sa 3-0...To je za ove sto sada govore kako je Federer star,pa Novak zato dominira...Kada malo bolje pogledamo,Novak je dominirao i kada je Federer bio mlad,nista se nije mnogo promijenilo...Sto se tice statistike,Federer je nabio statistiku na turnirima iz serije 250 i 500.Novak skoro 10 godina igra iskljucivo najvece turnire.

Rocky

pre 4 godine

Al.ako.gledamo tip i kategoriju brojki odnosno.trofeja vise.od 50 zrofeja Federeru su sa ATP 250 i fjucersa.

Novak ne igra te male turnire.

Pitam se

pre 4 godine

"Ako gledate brojeve, Rodžer Federer je najuspešniji igrač. Ali igrače ne možete da uvek upoređujete kroz brojeve."

Gde je ovaj nastavak izjave u naslovu???

Smokey

pre 4 godine

Djokovic - Federer 27-23

14-6 za Djokovica u finalima svih turnira

11-6 za Djokovica na GS ukupno

4-1 za Djokovica u finalima GS

3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu zavrsnog mastersa

3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu Vimbldona

Ma bolji Federer :D

xzibt

pre 4 godine

@No1vak
Najbolji svih vremena je Lejver pa za njim Bjern Borg.A sto se Djokovica tice ne moze neko ko je u svojoj generaciji najlosiji u reprezentativnoj kategoriji,DK i OI(tu su cak i Marej,Vavrinka i Delpotro ispred)a koji je najbolji u jednom jedinom segmentu(najrazlicitiji Mastersi)da bude u konkurenciji za najveceg,to sto je dobijao Federera nakon njegove tridesete apsolutno ne govori nista,ajmo budimo malo realni,moze Novak hipoteticki i da bude najuspesniji u vecini segmenata ali je i dalje daleko od tog,novajlije ga dobijaju skoro cesce nego on njih tako da realnost je da ce najverovatnije biti drugi po nedeljama,i treci po GS titulama,posto ce Nadal da ga sa sustigne dominacijom na sljaci a ako ne uzme Vimbldon realnost je da to sto je uradio do sad,uradio je.

Konj Veselin

pre 4 godine

"...Ono što me fascinira je da je on i dalje veoma gladan trofeja. Toliko je toga osvojio, ali i dalje želi još". Odgovor je STRAST. Ili je imaš ili je nemaš pa si pesimista ili optimista, što bi rekli, niti smrdi niti miriše. Prava, tiha, moćna, duboka STRAST bez reči, bez brbljanja - na delu. To je Novak.

No1vak

pre 4 godine

Tako je. On je jos uvek najuspesniji.Uspesnost su ciste brojke. Zbog GS on to jeste.Ali ne jos dugo. Novak je najbolji svih vremena. A to se ne meri samo kroz brojke. Uskoro ce biti i najuspesniji za komplet teniske istorije.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ima više GS stariji je od Novaka.Kada se povuku i on i Novak pa da se onda podvuče crta.Novak ima bolji skor od njega.8 godina nije Novaka dobio na GS turnirima.Videćemo za par godina...

Sinisa

pre 4 godine

Naletio sam danas na Youtube,i pustio snimak meca izmedju Federera i Djokovica 2008 na Australian Openu...Federer je tada imao 27 godina,a Novak 21....Novak ga je vec tada oduvao sa 3-0...To je za ove sto sada govore kako je Federer star,pa Novak zato dominira...Kada malo bolje pogledamo,Novak je dominirao i kada je Federer bio mlad,nista se nije mnogo promijenilo...Sto se tice statistike,Federer je nabio statistiku na turnirima iz serije 250 i 500.Novak skoro 10 godina igra iskljucivo najvece turnire.

No1e

pre 4 godine

Poslednjih 30 meceva
Djokovic Federer

Đokovic Federer 2-0 Dubai 2011
Đokovic Federer 2-1 IW 2011
Federer Đokovic 3-1 RG 2011
Đokovic Federer 3-2 US Open 2011
Đokovic Federer 2-0 Rim 2012
Đokovic Federer 3-0 RG 2012
Federer Đokovic 3-1 W 2012
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2012
Đokovic Federer 2-0 London 2012
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2013
Đokovic Federer 2-1 London 2013
Federer Đokovic 2-1 Dubai 2014
Đokovic Federer 2-1 IW 2014
Federer Đokovic 2-0 MK 2014
Đokovic Federer 3-2 W 2014
Federer Đokovic 2-0 Sangaj 2014
Đokovic Federer 2-0 London 2014
Federer Đokovic 2-0 Dubai 2015
Đokovic Federer 2-1 IW 2015
Đokovic Federer 2-0 Rim 2015
Đokovic Federer 3-1 W 2015
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2015
Đokovic Federer 3-1 US Open 2015
Đokovic Federer 2-0 London 2015
Federer Đokovic 2-0 London 2015
Đokovic Federer 3-1 AO 2016
Đokovic Federer 2-0 Sinsi 2018
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2018
Đokovic Federer 3-2 W 2019
Federer Đoković 2-0 London 2019
Đoković Federer 3-0 AO 2020

20-10 za Đokovica


Poslednjih 30 meceva
Đokovic Nadal

Đokovic Nadal 2-1 Majami 2011
Đokovic Nadal 2-0 Madrid 2011
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2011
Đokovic Nadal 3-1 W 2011
Đokovic Nadal 3-1 US Open 2011
Đokovic Nadal 3-2 AO 2012
Nadal Đokovic 2-0 MK 2012
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2012
Nadal Đokovic 3-1 RG 2012
Đokovic Nadal 2-0 MK 2013
Nadal Đokovic 3-2 RG 2013
Nadal Đokovic 2-1 Kanada 2013
Nadal Đokovic 3-1 US Open 2013
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2013
Đokovic Nadal 2-0 London 2013
Đokovic Nadal 2-0 Majami 2014
Đokovic Nadal 2-1 Rim 2014
Nadal Đokovic 3-1 RG 2014
Đokovic Nadal 2-0 MK 2015
Đokovic Nadal 3-0 RG 2015
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2015
Đokovic Nadal 2-0 London 2015
Đokovic Nadal 2-0 Doha 2016
Đokovic Nadal 2-0 IW 2016
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2016
Nadal Đokovic 2-0 Madrid 2017
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2018
Đokovic Nadal 3-2 W 2018
Đokovic Nadal 3-0 AO 2019
Nadal Đokovic 2-1 Rim 2019
Đoković Nadal 2-0 Atp kup 2020

20-10 za Djokovica
(Bird, 17. februar 2020 20:48)

Ovo je bas surovo

srle

pre 4 godine

Upravo je tu poenta, Dominik Tim je naterao Đokovića da igra pet setova u Australiji, isto Medvedev je naterao Nadala da igra pet setova u Njujorku. Sve to nije dovoljno očigledno, džaba kad treba uzeti tri seta ovakvim teniskim titanima. Ključ je posvećenost, ali Kirjosu, Cicipasu i mladim generacijama su važniji tviter, fejsbuk i instagram. Za Đokovića, Nadala i Federera ne postoje društvene mreže, već samo mukotrpni rad i posvećenost tenisu.

Miloš_NS

pre 4 godine

Kada će SVI najzad shvatiti da Dominik Tim nije nikakva "mlađa generacija"? Novak je u njegovim godinama već imao gomilu slemova i dominirao svetom. Smešno...

Pitam se

pre 4 godine

"Ako gledate brojeve, Rodžer Federer je najuspešniji igrač. Ali igrače ne možete da uvek upoređujete kroz brojeve."

Gde je ovaj nastavak izjave u naslovu???

Joj

pre 4 godine

Prvih 10 Grend slemova Federera

Federer - Filipusis 3-0
Federer - Safin 3-0
Federer - Rodik 3-1
Federer - Hjuit 3-0
Federer - Rodik 3-0
Federer - Agasi 3-1
Federer - Bagdatis 3-1
Federer - Nadal 3-1
Federer - Rodik 3-0
Federer - Gonzalez 3-0

Federer Goat? Hhaahhahahahahahahahahahahahaah

Bird

pre 4 godine

Poslednjih 30 meceva
Djokovic Federer

Đokovic Federer 2-0 Dubai 2011
Đokovic Federer 2-1 IW 2011
Federer Đokovic 3-1 RG 2011
Đokovic Federer 3-2 US Open 2011
Đokovic Federer 2-0 Rim 2012
Đokovic Federer 3-0 RG 2012
Federer Đokovic 3-1 W 2012
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2012
Đokovic Federer 2-0 London 2012
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2013
Đokovic Federer 2-1 London 2013
Federer Đokovic 2-1 Dubai 2014
Đokovic Federer 2-1 IW 2014
Federer Đokovic 2-0 MK 2014
Đokovic Federer 3-2 W 2014
Federer Đokovic 2-0 Sangaj 2014
Đokovic Federer 2-0 London 2014
Federer Đokovic 2-0 Dubai 2015
Đokovic Federer 2-1 IW 2015
Đokovic Federer 2-0 Rim 2015
Đokovic Federer 3-1 W 2015
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2015
Đokovic Federer 3-1 US Open 2015
Đokovic Federer 2-0 London 2015
Federer Đokovic 2-0 London 2015
Đokovic Federer 3-1 AO 2016
Đokovic Federer 2-0 Sinsi 2018
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2018
Đokovic Federer 3-2 W 2019
Federer Đoković 2-0 London 2019
Đoković Federer 3-0 AO 2020

20-10 za Đokovica


Poslednjih 30 meceva
Đokovic Nadal

Đokovic Nadal 2-1 Majami 2011
Đokovic Nadal 2-0 Madrid 2011
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2011
Đokovic Nadal 3-1 W 2011
Đokovic Nadal 3-1 US Open 2011
Đokovic Nadal 3-2 AO 2012
Nadal Đokovic 2-0 MK 2012
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2012
Nadal Đokovic 3-1 RG 2012
Đokovic Nadal 2-0 MK 2013
Nadal Đokovic 3-2 RG 2013
Nadal Đokovic 2-1 Kanada 2013
Nadal Đokovic 3-1 US Open 2013
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2013
Đokovic Nadal 2-0 London 2013
Đokovic Nadal 2-0 Majami 2014
Đokovic Nadal 2-1 Rim 2014
Nadal Đokovic 3-1 RG 2014
Đokovic Nadal 2-0 MK 2015
Đokovic Nadal 3-0 RG 2015
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2015
Đokovic Nadal 2-0 London 2015
Đokovic Nadal 2-0 Doha 2016
Đokovic Nadal 2-0 IW 2016
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2016
Nadal Đokovic 2-0 Madrid 2017
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2018
Đokovic Nadal 3-2 W 2018
Đokovic Nadal 3-0 AO 2019
Nadal Đokovic 2-1 Rim 2019
Đoković Nadal 2-0 Atp kup 2020

20-10 za Djokovica

boj bije srce u junaka

pre 4 godine

ako je Rođa naj naj a Nole ga pere ko stare čarape i dere ko jarčevu kožu , šta mu ondak dođe Nole... možda neko sa druge planete.

Smokey

pre 4 godine

Djokovic - Federer 27-23

14-6 za Djokovica u finalima svih turnira

11-6 za Djokovica na GS ukupno

4-1 za Djokovica u finalima GS

3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu zavrsnog mastersa

3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu Vimbldona

Ma bolji Federer :D

da ti ja kazem

pre 4 godine

Kada sam letos u Šangaju video da Kinezi navijaju protiv Nola sve mi je bilo jasno. Poltrone niko ne voli!
(Sima, 17. februar 2020 21:41)

Kakav Sangah, ti dalje od svoje selendre nisi video...

teniski ekspert od 2011

pre 4 godine

Novak i Nadal ce odluciti ko je najbolji svih vremena u narednih nekoliko godina. Rodzer je tu samo da drzi svece i da im eventualno pomrsi racune.
Samo je zbog toga jos u tenisu da spreci sto se spreciti ne moze.
Kada se Rodzer povuce za godinu - nije tesko predvideti da ce da voluntarise kao trener mladim lavovima (Cicipasu,Zverevu i Timu ) samo da bi ih savetovao kakoda sprece Novaka da prevazidje njegove rekorde. Tek cemo da vidimo ko je
taj gospodin dzemperko iz Bazela.

Rocky

pre 4 godine

Al.ako.gledamo tip i kategoriju brojki odnosno.trofeja vise.od 50 zrofeja Federeru su sa ATP 250 i fjucersa.

Novak ne igra te male turnire.

petar markovic

pre 4 godine

Federer je GOAT.I da Nolo prevazidje njegove rekorde on ce i dalje ostati GOAT jer igrao najveci nivo tenisa koji je ikad iko igrao.
(King Roger., 17. februar 2020 18:19)

da. nivo koji je on postigao protiv safina, rodika, hjuita i moje niko nikad doseci nece

drmr

pre 4 godine

Svi znamo kakvi su komentari na ovu vest i pre nego sto udjemo. Jedni su za jedni protiv, nerviraju one suprotnog misljenja. Da ja sada branim neku moju poziciju necu i ne zelim, usao bih bespotrebno u raspravu iz koje ne bih mogao da se iskobeljam. Napisacu samo sledece, mozda krajem naredne, a sigurno 2022. godine cu se slatko smejati.

Mihailo

pre 4 godine

Grand slem titule u poslednjoj deceniji:
- Đoković 15
- Nadal 13
- Federer 5
- Ostali (Vavrinka, Marej, Čilić) 7
(Zarić Gvozden, 17. februar 2020 18:55)
Gvozdene, poslednja decenija je počela 01.01.2011 a završava 31.12.2020. Poslednja decenija nije jos završena. Za sad je sledeći poredak :
- Đoković 16
- Nadal 10
- Federer 4
- Ostali (Vavrinka, Marej, Čilić) 7
Pozdrav !

t67

pre 4 godine

alo , zasto baratate brojevima ako to neznate. Čitam dolje kako su Fredi i Nadal kompletniji igrači ( oštujem oboicu) ali samo novak ima osvojene sve turnire iz serije 1000 da budemo malo detaljniji fali mu Sinsinati da ih ima sve po dva puta. Eto ko je najkompletniji, Fredi na šljaci je samo dobar ali pogledajte sta radi, bjezi sa šljake jer sad na šljaci samo kvari procente pobjeda ...

Oliver

pre 4 godine

Jumko i king roger su autosovinisti koji napadaju Djokovica smisljeno i planski zato sto je on najuspesniji Srbin na planeti koji rusi uvrezeni stereotip o Srbima ustanovljen devedesetih. Zato je Djokovic bolna tacka svih autosovinista i brojnih srpskih neprijatelja iz komsiluka. Jedino je pitanje da li su ova dvojica zamlata placena za svoj svakodnevni "rad" kao pravi hibridni vojnici ili su samo korisni idioti koji rade besplatno.

Vladimir

pre 4 godine

I ako zanemarimo da nema dokaza da je bolji od Novaka. I da je Novak od kad igra svoz zre tenis (od svoje 23-24 godine), manje-više najbolji teniser. Novak tokom svoje zrele igračke karijere nije doživeo da neko dominira tenisom sem njega samom! E to je GOAT, a ne brojati GS turnire (Filipusis i Bagdatis u finalu GS, a uz to su rangirani ispod 40 mesta u momentu igranja?!?!), a dozvoliti 10-ogodišnju dominaciju svom savremeniku. Nije bolji od Novaka i to mu nikad nije dokazao.

Naum

pre 4 godine

Ja kao zensko mogu da kazem da je Federer zgodniji i lepsi od Nola. A to nije ni naročito tesko.
(Vesna, 17. februar 2020 21:56)

King Roger, jos 200 nikova da promenis Novak i dalje ostaje najbolji, dzabe ti sve.

mlekadžija

pre 4 godine

Нервоза постаје све израженија...у мају кад Рафа освоји РГ а Ноле обори рекорд броја недеља на месту број 1 на јесен, Јумко и Мики и најновије појачање mosley, проглашавају број титула из Базела као једино валидно мерило за одређивање ко је најбољи....

Aki

pre 4 godine

RF igra tenis svi ostali prebacuju mrezicu... Covek je majstor ostali su šegrti!
(Sergej, 17. februar 2020 21:16)

VIDI SE U MEDJUSOBNIM MECEVIMA IZMEDJE NJEGA I KOLETA KO KOGA KO VOLA U KUPUS

Pera Trta

pre 4 godine

Federer je GOAT.I da Nolo prevazidje njegove rekorde on ce i dalje ostati GOAT jer igrao najveci nivo tenisa koji je ikad iko igrao.
(King Roger., 17. februar 2020 18:19)

Igrao je najveći nivo tenisa koji je ikad iko igrao?! Da si rekao najlepši, ili najduze na najvišem nivou, pa i bez obzira što se ne slažem, razumeo bih sta si hteo da kažeš. Ali ovo ne kapiram.
Gluposti na stranu, ali već bas počinje da me nervira ovo ostrasceno hejtovanje Djokovica. Nisam nikakav stručnjak, daleko od toga da pratim sve mečeve, ali brate, da li je moguće takav stav i ta količina pljuvanja po čoveku i njegovoj porodici, koji je ubedljivo najbolji sportista naše zemlje svih vremena!? I to kod nas, koji smo poznati kao nacija kojoj uspesi u sportu najbolje leče sve frustracije. A većina od vas kapiram nije ni znala ko su Federer i Nadal, dok se nije pojavio Novak, svojim uspesima počeo da gadja vaše komplekse ili sta li vec, i onda ste postali veliki navijači ove dvojice. Koji čak i nisu bolji od Djokovica, po većini parametara.
I da se vratim na tvoju glupost, koju si napisao, i da ti nesto objasnim, sta god da si mislio - Federer je najveći deo svojih rezultata napravio pre ove dvojice, tako da su realno i Nadal i Djokovic bolji igrači od njega.

dejandddddd

pre 4 godine

Da li je bitno ko je G. O. A. T.?
Jedina istina je da zapad ne može da smisli činjenicu da će Novak najverovatnije prestiće Federera po broju osvojenih GRAND SLAM titula.

Mikloš Salamander

pre 4 godine

Bas ce Tim Dominik da nadmasi rezultate velike trojke,decko ima 27 godina,a kada ce poceti da osvaja velike turnire Bekeru Borise?smesan si najblaze receno kakve nebuloze izjavljujes!.

Pljuvac svih stilova

pre 4 godine

A dobro je poznatu da je masom (u ovom slucaju publiku) lako manipulisati. Narod prati mejnstrim i sta im se kaze i servira,malo ko tu razmislja. Svako ima pravo na svoje misljenje,ali reci da je Federer tenis ,a ostali prebacivaci loptice je izuzetna glupost. Novak ga dernja redovno. Dovoljno je pogledati samo koliko je GS-ova osvojio Federer u eri Novaka i sve je jasno. Svajcarac se naosvajao trofeja pre Nadala i Novaka pa utripovali svi da je lik izmislio tenis. Novak vecinu GS-ova uzeo tako sto je pregazio preko Nadala,Federera,Marija.. Federera ce obici Novak I Nadal po broju GS-a. To je neminovno.

Jeca

pre 4 godine

Treba da se divimo svoj trojici, jer biti bilo koji od njih je jako tesko. Najlakse je gledati iz fotelje i kritikovati, ne razmisljajuci sta su sve morali da prodju i koliko znoja da proliju, koliko stvari da se odreknu kroz taj put "preko trnja do zvezda".
A mi Srbi kada budemo poceli da podrzavamo u navijamo za Srbe , mozda ce i samoj Srbiji na bolje da krene.
Ako nas je neko ovo svetu na najbolji mogu nacin predstavio i nastavlja da nas predstavlja, to je Novak Djokovic.
Mnogo sam drzava promenila, radeci kao teniski trener, i gde god da pomenem da sam iz Srbije, odmah kazu Djokovic, dok pre nisu znali ni gde je Srbija na mapi sveta.
Tako da vi koji mrzite,pljujete i gazite Noleta, mislim da biste malo trebali da se zapitate koga pljujete, mrzite i koje tacno opravdane razloge imate za to.
Kad vam neko nesto nazao ucini pa ga ne volite to mogu da shvatim, ali Noleta...e to nikako.

Majkl Džondar

pre 4 godine

Bravo, najuspešniji ne najbolji. I opet to su samo brojke. Ako gledamo ko je protiv koga igrao, stvari postaju još jasnije i to ne u korist Federera.

krista

pre 4 godine

Boris -veliki motivator Djokovica. Svaka mu cast, radi sve suprotno od onih koji bi da ga "opuste", uspavaju na lovorikama najuspesnije decenije u tenisu koju je neki igrac imao

Vrapcima na grani vec jasno da je Federer bio najveci u igrackoj eri Bagdatis/Filipusis a onda je dosao Nadal i Djokovic.Marketinski jos ubira plodove .

Gist

pre 4 godine

(Qwerty, 17. februar 2020 18:54)

.Najuspesniji nema veze sa najboljim, cist primer je taj sto se Djokovic sprda sa Federerom gde god ga sretne

Jox

pre 4 godine

ko je on da odredjuje ko je najbolji... čovek koji ne sve izgubio u životu,sad prica šta bi drugi voleli da čuju da bi preživeo...
(Slaviša, 17. februar 2020 20:27) 

Procitaj prvo tekst pre nego sto zapenis na komentarima. Sram te bilo za uvrede Bekeru. Veoma neotesano i nevaspitano od tebe.

dulle

pre 4 godine

Ne znam sta se drugo inace gleda za uspesnost u sportu ako ne brojke. Tako da Federer i jeste trenutno najbolji svih vremena, a nolo moze da se lozi kolko hoce, kao i ovi nasi jadnici koji prate taj glupi sport.
(ijestenajbolji, 17. februar 2020 19:19)
Ako neko komentariše nešto što smatra glupim, sam ispada mnogo gluplji.

Simens

pre 4 godine

Te brojke bi u slučaju Novaka, Rafe i Rodžera imale smisla kada bi se njihove karijere mogle posmatrati odvojeno. Drugim rečima, da su igrali u različitim vremenima ne bi bilo nikakve dileme. Rodžer bi bio najbolji. Pošto to nije slučaj i pošto imaju po 50 i vise medjusobnih mečeva i to uglavnom finala ili polufinala, Novak je jednostavno bolji od obojce. To je činjenica.

Bl

pre 4 godine

@moca, sergej- lupetanje, lupetanje. S kim to Federer igra tenis, ako ostali samo prebacuju lopticu? Kako da takav talent i virtuoz godinama ne može da pobjedi Đokovića, "prebacivača". Možda mu je to prejednostavno. Đoković, bi, umjesto špage, trebao da izvede neku piruetu, pa da se Federer osjeti na da hr kof kuće i uloguje. Je li? Federer odavno ima gadne komplekse od Đokovića. On je shvatio, samo neki od vas nisu dovoljno bistri.

krista

pre 4 godine

Posto svi vi porediti u trci za G.O.A.T samo Rodžera i Novaka evo malo da iznesem nesto sto niko nije
br titula Nadal 84 Novak 77
na slemovima Nadal vodi 9-6
slemovi van omiljene podloge 7-6 za Rafu,titule na omiljenoj podlozi 59-57 za Rafu a na ostalim 25-20 za Rafu (Sto znaci da Djokovic koji je toliko kompletan ima samo 20 titula van betona). Veliki poz od dr Ognjena
P.S tenis se ne igra od 2011
(Dr dre, 17. februar 2020 22:34) # Link

Djokovic ima 78 titula. Automatski, onaj ko postavi pogresan broj u diskusiji gde se isti uporedjuju sam sebe diskvalifikuje iz iste !

Nadal ce morati preko 22 GS jer broj nedelja na br 1 na 6 mestu. Distribucija slamova i svestranost na podlogama ..

Konj Veselin

pre 4 godine

"...Ono što me fascinira je da je on i dalje veoma gladan trofeja. Toliko je toga osvojio, ali i dalje želi još". Odgovor je STRAST. Ili je imaš ili je nemaš pa si pesimista ili optimista, što bi rekli, niti smrdi niti miriše. Prava, tiha, moćna, duboka STRAST bez reči, bez brbljanja - na delu. To je Novak.

Skrle

pre 4 godine

Federer je GOAT.I da Nolo prevazidje njegove rekorde on ce i dalje ostati GOAT jer igrao najveci nivo tenisa koji je ikad iko igrao.
(King Roger., 17. februar 2020 18:19)

Bravo! Pogodio si u centar.
Pogotovo sto su i Nadal i Federer izjavili da je Đokovićev tenis iz 2011 bio najbolji koji su ikada videli.

pp

pre 4 godine

Mlada generacija tenisera koja ,, ugrozava" veliku trojku bi trebalo sada da ima dvadesetak godina i da stize do polufinala i finala velikih turnira.Ima li takvih? Dominik Tim ne spada u tu generaciju.

CHE

pre 4 godine

Pa trka jos nije gotova.Za dve-tri godine cemo videti brojke i sabrati!Jasno je da Federer sada samo gleda kako ga ova dvojica stizu i ne moze im bas nista.To je cela istina.

Baticca

pre 4 godine

Ukoliko Fed ne bude imao najvise GS titula,a izvesno je da nece,verovatno da ce ga Novak prestici i po broju nedelja na prvom mestu liste, plus negativan skor protiv dvojice najljucih rivala a opet bude proglasen najboljim ,onda je jasno kao dan da covek ima najjaci marketing,naklonjeno javno mnjenje,masineriju koja ce na sve nacine ubediti da je najbolji iako sve brojke budu pokazivale suprotno. Pare i sponzori vrte gde burgija nece,sve za visi interes. Treba naplatiti brend.

legolas

pre 4 godine

U pravu je, ako gledamo brojke. Novak i Nadal će se u par narednih godina boriti za tu prednost mada Novak već odskače u odnosu i na njega.,svi mastersi osvojeni itd, da ne nabrajam, a pošto ima pozitivan skor sa obojicom i još par statističkih podataka koje samo u njemu idu u prilog moraće i zvanično da ga prizna i Zapad za najboljeg svih vremena.Pošto veći deo čovečanstva to i misli već neko vreme, u pitanju su Kina i Indija,i naravno mi kao njegovi sunarodnici i svi oni koji objektivno posmatraju stvari!!

sweswe

pre 4 godine

Sta mislite, ko je gost na Hepiju?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 17. februar 2020 22:04)
Pojma nemam, ne gledam tu televizijsku stanicu, posto si ti stalni gost iste obavjesti me/nas.
Moze?? Hahaha...(kopiram nekoga sa ovim haha....)

Sto smo takvi?

pre 4 godine

Ako gledate brojeve, Rodžer Federer je najuspešniji igrač. Ali igrače ne možete da uvek upoređujete kroz brojeve. "

Ovo je izjava Bekera, zbog cega se stalno nesto izvlaci iz konteksta?

Biti dosledan

pre 4 godine

Gluposti na stranu, ali već bas počinje da me nervira ovo ostrasceno hejtovanje Djokovica. Nisam nikakav stručnjak, daleko od toga da pratim sve mečeve, ali brate, da li je moguće takav stav i ta količina pljuvanja po čoveku i njegovoj porodici, koji je ubedljivo najbolji sportista naše zemlje svih vremena!? I to kod nas, koji smo poznati kao nacija kojoj uspesi u sportu najbolje leče sve frustracije. A većina od vas kapiram nije ni znala ko su Federer i Nadal, dok se nije pojavio Novak, svojim uspesima počeo da gadja vaše komplekse ili sta li vec, i onda ste postali veliki navijači ove dvojice. Koji čak i nisu bolji od Djokovica, po većini parametara.
I da se vratim na tvoju glupost, koju si napisao, i da ti nesto objasnim, sta god da si mislio - Federer je najveći deo svojih rezultata napravio pre ove dvojice, tako da su realno i Nadal i Djokovic bolji igrači od njega.
(Pera Trta, 17. februar 2020 18:49)

Ako se napiše "gluposti na stranu", toga se treba i pridržavati. Šta je, ako nije glupost, uporno ulaženje u raspravu s očiglednim provokatorima (provokatorom)?! Kad sam počeo da posećujem portal, par puta sam pokušao da "razmenim mišljenje" s nekolicinom komentatora (ne bi me začudilo da je jedan jedini), a onda sam uvideo da im je duševna hrana provociranje drugih. Doduše, nekad im ti "drugi" daju dosta materijala. Kad sam pročitao nekoliko vesti i komentare na njih, prepoznao sam većinu provokatora (pro et contra) i od tada oni mogu duševno da crknu od gladi, bar što se mene tiče. To je jedini način da se s njima izborite.

Bobi B.

pre 4 godine

Ovo mi liči na onaj stari vic gde se obrazlaže šta je to Pirova pobeda- to je kad ti žena kaže "dragi imaš najveću alatku u ulici".

Fljorent Jashari

pre 4 godine

..."priprema se teren" polako ako dođe do pucanja RF sa rekordom GS i broja nedelja kao #1 ATP. Presija raste, već uveliko zadnjih 6 meseci idu izjave u fazonu "ma dobro, nije ni bitno što da sad brojimo", hipokrizija i to hronična. A u suštini nisu ni Novak niti njegova publika krenuli sa "brojanjem", nego bas tinisti kojima je odavno Novak trn u oku. Kad se RF pre par godina vratio iz mrtvih, uzeo par GS na foru, tad se na sav glas orilo, maestralno 18, pa fantastičnih 19, pa nedostižno 20. Oplakivala se, ali zamalo, i Novakova povreda tada i psihička kriza...al se ovome niko nije nadao, Federer je majstor belog sporta, nije to problem, on je sa "najmanje uloženog napora, došao do najefikasnije igre i rezultata", jednostavno to munje išlo od ruke izvestan niz godina, ali onda su došli neki bolji. Nadal je pak najbolje fizički pripremljen i najborbeniji teniser svih vremena, i to treba priznati. Naplatio je to kroz 19 GS i opštu dominaciju na šljaci u poslednjih 15god. Ali Novak ima "neke svoje planove", i sad kada je izvesno da je ozbiljan da ih i realizuje - odjednom tajac.
Nije Novak ni optimalan kao RF, ni pripremljen kao RN, ali je jednostavno za njih dominantan kao i za epohu od poslednjih 10-ak godina. Mnoge stvari radi daleko lošije od ova dva suparnika, ali zato gomilu stvari radi bolje, mnogo bolje.. Zato danas jeste tu gde je i zato ga se plaše pa misle da će se umanjivanjem njegovih rekorda naprasno probuditi iz tog ružnog sna koji biva sve ružniji po njih...

miro

pre 4 godine

Pa i ti bi bio gladan trofeja da jedes chia semenke...Idemo Nole razbi Rodju u Dubaiu...I pripremi se fizicki za RG Ako to osvojis pises istoriju vec ove godine .Pobediti razjarenog Nadala u njegovoj koridi je dostignuce,jer niko nije uspeo da ga pobedi dvaput Nadala na RG

John

pre 4 godine

Sve je reko, nista reko nije.
(Balasevic, 17. februar 2020 18:14)

Često je mnogo bitnije ono što se ne kaže. Ili ono što je ostalo nedorečeno, a može da se pročita između redova.
A čita se sledeće: Ako se po brojevima gleda ko je najbolji, onda treba da ga Nadal i/ili Đoković prestignu po brojevima u što više kategorija i jedan od njih ili oba će biti bolji od "balerine"...

nenasedajtenazapadnupropagandu!

pre 4 godine

Nemac nemcu ruku mije! Pa ovaj Beker ne zna ni brojati... Pa bas ako gledamo brojke No1e je vec sada najuspesniji, i to ubedljivo. Bije ih obojicu, ima rekordan broj ATP poena sto znaci najbolju sezonu ikada u tenisu, pa ima najbolju dekadu ikada u tenisu, ima bolji skor na medjusobnim GS mecevima od rodje (i sveukupno i u svim GS finalima), sa Rafom je za sada izjednacen u GS finalima, rastura rodju na Wimbledonskim finalima redovno (3:0), ima sve masterse (oni nemaju), ima sva 4 GS naslova + zavrsni masters u isto vreme (oni nemaju) i mladji je od njih 6 i 5 godina!!!

Sve to dok horde razularenih zapadnjaka navijaju za rodju dzemperka (sto nije problem) ali i istovremeno ometaju No1eta (setite se Wimbledona i 15,000 navijaca koji su urlali na svaku gresku No1eta i ometali ga usred poena samo kako bi ga omeli, a kad jedan navijac nesto kaze usred meca protiv rodje ili Rafe onda im rodja odmah kaze da umuknu a Rafa da su kao fudbalski navijaci te ih sudija odmah opominje). Plus, No1e nije osvajao vecinu GS naslova u slabasnoj eri Bagdathisa, Phillipoussisa, Gonzaleza, i ostale boranije vec je muski premlatio sve redom koji su mu se suprostavili i tvrdili da su najbolji!

Cuj, rodja najbolji, a cak dva igraca u njegovoj eri ga ubedljivo mlate gde god stignu!!! Hahaaaa~ Pa on to ni svojoj deci ne moze da objasni...

Ali naravno, za Bekera i ostale to nije uopste vazno jer su vazni GS naslovi u banana eri tenisa protiv cipranina i ostale boranije!!!

nik 2:0 nolo

pre 4 godine

ostace king najbolji jer ce svako dete sirom sveta kad prvi put udari lopticu uzviknuti federer a ne neko drugo ime...sinonim je za sport a ne neki nadal ili novak

jovana

pre 4 godine

Kad je poslednji put taj najuspesniji Federer pobedio Djokovica na Grend slemu ? hahaha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ghost, 17. februar 2020 18:53

Kad je jummko imao 5godina.
Oprastamo dusmanima to je u prirodi naseg naroda.

Madagaskar

pre 4 godine

Teško druže da će mladi tek tako stići veliku trojku tj mislim da mi to nećemo doživeti živi bili pa videli a ja kao neki teniski amater to tvrdim, a gospodin koji je bio profesionalna i sampio priča čisto da bi neko citao njegove citate a suštinski ništa ne govori...

Možda nisam prepoznao ironiju

pre 4 godine

Federer je GOAT, Nadal uz malo sportske sreće može biti GOAT.
Đoković nikada neće biti GOAT.
Može samo obojicu da dere kad god se sretnu, može do kraja karijere da ima najveći broj GS, može do kraja karijere da bude na prvom mestu ali GOAT nikada biti neće.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vladica, 18. februar 2020 07:24)

Vladice, tvoje mišljenje o tome ko je GOAT u tenisu je bitno isto koliko i moje o kvantnoj fizici.

magacioner

pre 4 godine

Kako ljudima vise ne dosadi da pisu na ovu temu.O ovome i "zasto Novaka ne vole na zapadu" je odavno sve receno,milion puta.Pritom nema bemislenije teme od ove,em svima njima karijere jos traju,em je nemoguce odrediti ko je u globalu najveci jer je tesko porediti razlicite epohe,pa sve i da Djokovic poobara najvece rekorde,nekom ce uvek Rozer ili neko iz ranijih vremena biti bolji,pa evo i sami cesto raspravljate ko je fudbalski GOAT,realno Mesi i Kristijano su daleko odmakli ispred svih,niko od velikana nije trajao kao oni pa opet vecini su GOAT-i neko treci,od Pelea,Krojfa,El Pibea,Zube,Zidana...i sve okej,svako ima pravo da percepira onako kako misli da je ispravno,za razliku od tenisa gde sve pocinje i zavrsava se sa ovom trojicom,i gde se iskljucivo racunaju oni parametri koji Novaku idu u korist,objektivno sagledavanje cinjenica velika nula.Opustite se ljudi,nama bukvalno ni iz dzepa ni u dzep,lepo je sto je neko nas na takvom nivou u necemu,ali to je samo sport,zabava,razonoda apsolutno stvar koja nicim ne utice na nase zivote vec naprotiv se skrece paznja sa mnogo bitnijih tema,i kad broj komentara za ovako nesto bude desetak a za npr."poskupljuje gorivo" 350,tada ce biti jasno da se pomeramo sa mrtve tacke,ovako samo zamajavanje trivijalnim stvarima dok se sve raspada.

Багзи

pre 4 godine

Posto svi vi porediti u trci za G.O.A.T samo Rodžera i Novaka evo malo da iznesem nesto sto niko nije
br titula Nadal 84 Novak 77
na slemovima Nadal vodi 9-6
slemovi van omiljene podloge 7-6 za Rafu,titule na omiljenoj podlozi 59-57 za Rafu a na ostalim 25-20 za Rafu (Sto znaci da Djokovic koji je toliko kompletan ima samo 20 titula van betona). Veliki poz od dr Ognjena
P.S tenis se ne igra od 2011
(Dr dre, 17. februar 2020 22:34) # Link

Djokovic ima 78 titula. Automatski, onaj ko postavi pogresan broj u diskusiji gde se isti uporedjuju sam sebe diskvalifikuje iz iste !

Nadal ce morati preko 22 GS jer broj nedelja na br 1 na 6 mestu. Distribucija slamova i svestranost na podlogama ..
(krista, 17. februar 2020 23:41)

Ал најјачи аргумент му је ГС ван омиљене подлоге, збраја три за Рафу а два за Новака, е ово је дефиниција хватања за сламчицу у дискусији...

King Roger.

pre 4 godine

Federer je tek negde 5, 6 teniser svih vremena, iza rafe, novaka, Samprasa I lejvera.
(roxen, 17. februar 2020 23:14)

Probudi se covece sanjas.

Milic

pre 4 godine

Ovom Djokovicu treba skinuti kapu. To kako dere Federera kad 90% publike nenormalno navija za Svajvarca, te pobjede i titule treba da vaze duplo. Pa zamislite samo da je obrnuto. Federer bi tad puko, jer to je nepodnosljivo. Uopste nisam navijac Djokovica, al to kako on redovno pobjedjuje Federera pa i ostale igrace kad je cjeli stadion protiv njega, tu mu skidam kapu i ima jedno veliko postovanje od mene. Nije to lako covjece.

Miloš

pre 4 godine

Za sad je RF Goat, ali još nije gotovo. I Rafa i Nole imaju šanse da ga prestignu. Nemaju još puno vremena doduše. Mislim da će ova godina dosta razjasniti. Jer ako mladji krenu da osvajaju GS, neće baš biti lako.
Gledajući raspored neće Noletu lako da ostane prvi ako Rafa osvaja turnire na proleče. Več može da Noleta prestigne posle Acapulca..
Bez obzira, I da nište više ne osvoji Nole svaka čast!

Milan_PT

pre 4 godine

Mene interesuje samo jedna stvar. Da li će navijači Federera priznati da je neko bolji od njega najesen? Kako stvari stoje, ili Novak ili Nadal će ga verovatno stići ove godine po broju GS-ova. Da li je to dovoljno, uzimajući u obzir da obojica imaju pozitivan H2H sa njim, da se najzad pošteno prizna da je neko drugi GOAT? Ili iduće godine, gde će ga, po svoj prilici, obojica i stići i prestići po tom parametru?
Ili će onda da se tenis pretvori u umetničko klizanje gde je najbitniji "umetnički dojam" i kakav je ko kostim obukao za nastup? Ili da se tenis takmičenja proglase za Miss ili Mister Univerzum, pa da teniseri izađu i iznesu svoje planove kako da se postigne mir u celom svetu, pa onda da mi to ocenjujemo i proglasimo GOATa?

Bl

pre 4 godine

@fc apatrid (valda?)- ovo je stranica o sportu zvanom tenis. Navijači pišu svoje, a samo neko ko je toliko ostrašćen ( a pokušava to ostalima prikrpiti) piše kao ti. Ako ti smeta, ima i drugih tema i dilma. Neke su prilično zanimljive za psihopatologiju i slična klinička odjeljenja. Mani se sporta kad ga ne znaš konzumirati.

Rade

pre 4 godine

Narodi celog sveta kazu Federer je Tenis. Samo Nolo botovi su protiv, a koliko vidim i u Srbiji su manjina. Srdjan je upropastio Nola svojim izjavama.

Slaviša

pre 4 godine

A ko je on da odredjuje ko je najbolji... čovek koji ne sve izgubio u životu,sad prica šta bi drugi voleli da čuju da bi preživeo...

Punkrti

pre 4 godine

Dok je tako, Federer je najbolji u istoriji. I to nema nikakve veze sa tim ko za koga navija. Jednostavno covek ima vise bitnih titula od ostalih. Ako ga Djokovic prestigne postace najbolji ikada. Za sada on to nije, iako je nas to treba priznati.

Danijel

pre 4 godine

Federer je Federer.
On je više id Tenisa... on je mozda najomiljeni sportista svih vremena...
80% publike navuja za njega od Amerike do Austalije Dubai itd.
Jednostavno velik.

Podgoricanin

pre 4 godine

Djokovica je pobijedio samo jednom u finalima GS, a ako je neko tokom karijere bio patetican tokom proslave titula, bio je to upravo Federer. Toliko valjanja po terenu i laznih suza zasjenili su sva Novakova srcaD.

Qwerty

pre 4 godine

Federer: najuspesniji

Djokovic: najbolji najkompletniji najdominantniji
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pluton, 17. februar 2020 18:13) # Link komentara

Pobogu pa najuspesniji znaci najbolji. Kako neko ko nije najuspesniji moze biti najbolji?! Ako nolo prestigne Fedexa po broju slemova i po broju nedelja, onda ce on biti GOAT. Do tada to je Roger.

fc apatrid

pre 4 godine

@Pera Trta
1.Ostraceno hejtovanje a 99 odsto komentara na svakom tektu o Djokovicu uzdizanje kao bozanstva,jel ti Novak rod ili ti placa racune pa ne mozes da podneses taj jedan posto negativnih komentara koji cak nisu ni to vec obicno trolovanje,btw.porodica tacnije tata Srdjan,zasluzuje hejt apsolutno,svaki njegov izlazak u javnost je blamiranje Novaka,nista drugo
2.Novak NIJE najveci nas sportista,JEDAN OD jeste a najveci ipak nije samo je njegov sport popularniji i njegovi reziltati su vidljiviji od vaterpola i streljastva,sportovima koji daju realne srpske sportske goat-e
3.Parametri za odredjivanje najboljih su GS,broj nedelja,reprezentacija(DK i OI),mastersi,ostali turniri,u svih 5 kategorija vode ili Federer ili Nadal.A najteze je osvajao Nadal jer je imao obojicu u punoj snazi za konkurenciju kada je dominirao
4.Novak je samo vrhinski sportista,nista vise od toga,sta vise kao licnost je diskutabilan,nije sveta krava,ne leci ljude dodirom vec mlati prokletim reketom,i zaista jeste li svi kolektivno opdlepili,bukvalno na fakultetima ce se izucvati ova iracionalana bolesna idolatrija kakva verovatno nigde ne postoji na kugli zemaljskoj

Cane

pre 4 godine

Ko je najuspešniji odlučiće Nadal i Novak između sebe. ali kako rekoh jednom pre, kada to bude sasvim izvesno, prestaće da bude i naročito važno. Čak i njima.
Tenis će moći da se preti normalno, bez ovih smutljivaca koji guraju trećeg na prvo mesto.

Igor

pre 4 godine

Novak ce tek biti najbolji I GOAT i tu nema price!!!kad presisa Federera I Nadala u GS...I Federera po broju nedelja na broju 1, osvojio jedini sve turnire iz serije 1000, u medjusobnim mecevima pozitivan skor sa obojicom!!! Crno na belo, brojke govore I cao!! NOLE G.O.A.T

Argenitnski rusofil

pre 4 godine

I meni je u redu da je Nemcu najbolji teniser Švajcarac (čija je siromašna majka zarađivala sa crnačkom braćom u Južnoj Africi), čiji je maternji jezik Nemački.

Dilke

pre 4 godine

Na koje brojke misli ako ga Novak stigne? Dosadni su vise, najbolji je onaj sa najvise trofeja. A svako ima pravo da ne voli najboljeg

ds

pre 4 godine

Cista glupost,

Ako se gleda novac zaradjen na turnirima novak je najuspesniji teniser u poredjenju sa Rodzerom i Rafom. Novakova karijera se potpuno poklapa sa karijereama obojice cak je malo I kraca (Novak je malo kasnije krenuo u profesionalna vode). Elem Novak je zaradio vise novca na turnirima nego bilo koji od njih. Nema ovome vise nista da se oduzme ili doda brojke ne lazu.

10?

pre 4 godine

Kol'ko se ja razumem, i tečnost ima masu. To mu u prevodu znači oko 1000 litara vinjaka ili ti 1kg vinjaka. :)
(Beograđanin, 17. februar 2020 20:10)

Ima trčnost masu, to nije sporno, ali u drugoj rečenici si napisao 1000 l gluposti pre nego 1 kg, nezavisno od agregatnog stanja! Pa, 1 kg vazduha u normalnim uslovima nema 1000 l! Bili pod dejstvom vinjaka, ili ne!

Rafa30

pre 4 godine

Kakve gluposti izjavljuje Becker..

Hahaha


Kaze da razumije kako je Nivak jos gladan trofeja..

Totalna nebuloza.
Kako nece bit gladan trofeja kad se vodi velika borba za najveceg tenisaca svih vremena??
Kako nece biti gladan trofeja kad mu fale jos samo 4 slama da prestigne Federera i da sluzbeno postane najveci svih vremena???

Bas smijesno

Jumko

pre 4 godine

Ja sam protiv klasicnog srpskog Sbbkbb, ali znam da Djokovic i Vavrinka nista nisu mogli u toj "slaboj" Rodzerovoj eri da osvoje, od 2006-2011 samo jedan GS i par Mastersa! Bolne cinjenice! A nikada necemo znati sta bi bilo 2003, 04, 05... Ali znajuci kako su igrali protiv Rodzera, Rafe, Safina, Rodika tada, ne bi se bas lepo proveli! Druga je pesma sa Cilicima, Nisikorijima, Dimitrovima... Hvala.

bumbar brodarski

pre 4 godine

@SremacSM
U konkurenciji Hjuita,Rodika,Safina i ostalih bi Novak osvojio trecinu trofeja koju je osvojio.Npr.Rodik je u svim segmentima kvalitetniji od Mareja i Vavrinke pa nema nijedan GS a ova dvojica po 3.Ali zato u konkurenciji Berdiha,Dimitrova,Andersona,Conge,Raonica,Nisikorija koji su realno bili Novakova konkurencija a ne matori Federer i vecito povrejdjeni Nadal jedan Boba Zivojinovic koji nije dalje mogao od jednog finala bi se naosvajao GS.Realno protekla decenija je verovatno najslabija u open eri i stalne price kako je Rodzer imao nikakvu konkurenciju a Novak ubitacnu samo govori koliko se nema pojma o tenisu u Srbiju vec se ovde Nolo posmatra kao deca Deda Mraza.Inace ako cemo posteno najjacu konkurenciju je imao Sampras,najkompletniji od svih a manje trofeja od "trojke",kasne osamdesete i cela devedeseta to je bio tenis a ne ova sprdnja danas

Milan_PT

pre 4 godine

Kad je poslednji put taj najuspesniji Federer pobedio Djokovica na Grend slemu ? hahaha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ghost, 17. februar 2020 18:53

Zasto racunas samo Gren Slemove? Racunaj i Masterse, kao recimo zavrsni Masters u Londonu kad je jesenas "deda" Federer pobedio Djokovica sa 6:4 i 6:3.
(Will Mosley, 18. februar 2020 00:20)

Nisi u pravu. Taj turnir nije iz serije Masters, još od 2008. Nakon toga se zvao Finale ATP svetske turneje (ATP World Tour Finals), a sad se zove ATP Finale (ATP Finals). Inače, zadnje finale Tennis Masters Cupa je osvojio Novak Đoković sa 21-om godinom te 2008. Inače, u ATP World Tour Finals igrali su više puta i u finalima, gde Novak ima 3:0 protiv Rodžera Federera, uključujući i ono čuveno finale iz 2014, kad RF nije izašao na megdan...

King Roger.

pre 4 godine

Borise, zar i ti!? Ne gine ti pominjanje na Hepiju!
(Jumko, 17. februar 2020 19:03)

Zahvaljujemo se na glasu.


Haahhaahha pravo u centar.

20

pre 4 godine

Šta god da gledamo RF je najbolji! Lepota igre, fizički izgled, rezultati, broj osvojenoh slemova, ljubav publike, zaintetesovanost sponzora...sve!

Невен

pre 4 godine

Бројке говоре и да Ђоковић има позитиван скор у међусобним дуелима... Тако да Федерер можда јесте најбољи свих времена али је Ноле бољи од њега... по бројкама...

King Roger.

pre 4 godine

Jedan je Nole!
(anica, 17. februar 2020 19:27)

Tako je sreco moja, jedan je Nole i to kapiten Nole Velickovic.
(Will Mosley, 17. februar 2020 19:42)

Kakvo trpanje nolomana buahahahahha

Moca

pre 4 godine

Cemu diskusija, publika je odlucila i svaka rasprava je suvisna... Federer je Tenis. 20>19>17. O talentu i lakoci igranja je glupo i pricati.

ijestenajbolji

pre 4 godine

Ne znam sta se drugo inace gleda za uspesnost u sportu ako ne brojke. Tako da Federer i jeste trenutno najbolji svih vremena, a nolo moze da se lozi kolko hoce, kao i ovi nasi jadnici koji prate taj glupi sport.

Will Mosley

pre 4 godine

ako ti ja dam kilo Vinjaka šta ćeš onda da kažeš,ko je najbolji?
(brana, 17. februar 2020 18:52)

Valjda litar, mera za tecnost je litar a sa masu kilogram.

anica

pre 4 godine

Tako je sreco moja, jedan je Nole i to kapiten Nole Velickovic.
(Will Mosley, 17. februar 2020 19:42
Velickovic Anica...uskoro...presrecna sam.

Dr dre

pre 4 godine

Posto svi vi porediti u trci za G.O.A.T samo Rodžera i Novaka evo malo da iznesem nesto sto niko nije
br titula Nadal 84 Novak 77
na slemovima Nadal vodi 9-6
slemovi van omiljene podloge 7-6 za Rafu,titule na omiljenoj podlozi 59-57 za Rafu a na ostalim 25-20 za Rafu (Sto znaci da Djokovic koji je toliko kompletan ima samo 20 titula van betona). Veliki poz od dr Ognjena
P.S tenis se ne igra od 2011

xzibt

pre 4 godine

@No1vak
Najbolji svih vremena je Lejver pa za njim Bjern Borg.A sto se Djokovica tice ne moze neko ko je u svojoj generaciji najlosiji u reprezentativnoj kategoriji,DK i OI(tu su cak i Marej,Vavrinka i Delpotro ispred)a koji je najbolji u jednom jedinom segmentu(najrazlicitiji Mastersi)da bude u konkurenciji za najveceg,to sto je dobijao Federera nakon njegove tridesete apsolutno ne govori nista,ajmo budimo malo realni,moze Novak hipoteticki i da bude najuspesniji u vecini segmenata ali je i dalje daleko od tog,novajlije ga dobijaju skoro cesce nego on njih tako da realnost je da ce najverovatnije biti drugi po nedeljama,i treci po GS titulama,posto ce Nadal da ga sa sustigne dominacijom na sljaci a ako ne uzme Vimbldon realnost je da to sto je uradio do sad,uradio je.

Will Mosley

pre 4 godine

Najuspesniji nema veze sa najboljim, cist primer je taj sto se Djokovic sprda sa Federerom gde god ga sretne
(Gist, 17. februar 2020 19:20)

Ma nemoj, a zasto se nije sprdao i jesenas na zavrsnom Mastersu u Londonu? Podseticu te da te bilo 2-0 za Federera, po setovima 6:4 i 6:3 ( mozda i obrnuto, ne secam se tacno ali taj je rezultat bio). Laku noc.

Daj.ba

pre 4 godine

Da li je ikome poznato da je postojao u bilo kom sportu No1 manje voljen i prihvacen od Novaka? Nema spontanost, iskrenost .... sto bi rekao akademik ... lazemo sebe, lazemo zbog ....

Mare

pre 4 godine

@Pera Trta
Niste jos ukapirali da vas loze a ne da mrze Novaka? Zato sto ste 10X gori od njih u ostrascenosti.Mnogi su Novaka zamrzeli zbog njegovih navihaca to odgovorno tvrdim

Danijel

pre 4 godine

Ubite na nas ko je najbolji...
Federer je najbolji do sas i bice makar jos 2/3 godine...

Ili može Federer da bude Goat ili velika 3 zajedno...

Jadnostavno Nadal Djokovic ne mogu ispred Federera...
Nadal nikako...

Mada vi koji navijate za Novaka ste proglasili Novak kad je ima 12 gs za najboljeg... obrazlozeci oko konkurencije

Will Mosley

pre 4 godine

Prvih 10 Grend slemova Federera 

Federer - Filipusis 3-0 
Federer - Safin 3-0 
Federer - Rodik 3-1 
Federer - Hjuit 3-0 
Federer - Rodik 3-0 
Federer - Agasi 3-1 
Federer - Bagdatis 3-1 
Federer - Nadal 3-1 
Federer - Rodik 3-0 
Federer - Gonzalez 3-0 

Federer Goat? Hhaahhahahahahahahahahahahahaah
(Joj, 17. februar 2020 22:49)

Care, tri puta si upisao Rodika.

vladica

pre 4 godine

Federer je GOAT, Nadal uz malo sportske sreće može biti GOAT.
Đoković nikada neće biti GOAT.
Može samo obojicu da dere kad god se sretnu, može do kraja karijere da ima najveći broj GS, može do kraja karijere da bude na prvom mestu ali GOAT nikada biti neće.

Will Mosley

pre 4 godine

Osim Jumka Banjice King Rogera, verovatno jedan isti lik, nijedan komentar u korist Federera buahahhahahahaha
(Lolz, 17. februar 2020 19:33)

Bio bi kad bi mi ovi iz redakcije pustali komentare na vestima o Federeru. Poslao bih ja preko 5 komentara ali se objavi jedva jedan.

Beograđanin

pre 4 godine

ako ti ja dam kilo Vinjaka šta ćeš onda da kažeš,ko je najbolji?
(brana, 17. februar 2020 18:52)

Valjda litar, mera za tecnost je litar a sa masu kilogram.
(Will Mosley, 17. februar 2020 19:46)

Kol'ko se ja razumem, i tečnost ima masu. To mu u prevodu znači oko 1000 litara vinjaka ili ti 1kg vinjaka. :)

Jumko

pre 4 godine

@Biti dosledan Ti? Vi? Ti si pokusao da razmenis misljenje sa nekim? Vi? Pa da se kladimo da vas nolovaca nema da bi se ovde vodila konstruktivna prepiska? Vi ste sve ovo poceli! Vi, koji cete biti isti kao i neistomisljenici samo kada ponovo krene pad Djokovica, kao 2017! To ste vi!

haren

pre 4 godine

Federer je tek negde 5, 6 teniser svih vremena, iza rafe, novaka, Samprasa I lejvera.
(roxen, 17. februar 2020 23:14)

TuJa odavno šta smešnije ne čuh. Koji si ti vic!

Will Mosley

pre 4 godine

Ja kao zensko mogu da kazem da je Federer zgodniji i lepsi od Nola. A to nije ni naročito tesko.
(Vesna, 17. februar 2020 21:56)

Da sam zensko ili da me privlaci isti pol, isto bih napisao. Bravo lutko.

Will Mosley

pre 4 godine

Kad je poslednji put taj najuspesniji Federer pobedio Djokovica na Grend slemu ? hahaha 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ghost, 17. februar 2020 18:53 

Zasto racunas samo Gren Slemove? Racunaj i Masterse, kao recimo zavrsni Masters u Londonu kad je jesenas "deda" Federer pobedio Djokovica sa 6:4 i 6:3.

Cane

pre 4 godine

Ako bi Federer osvojio olimpijsku zlatnu, tek bi se tada izjednačio sa Nadalom koji je pre toga osvojio 20. GS.
Ako je dozvoljeno špekulisati jedno, onda je dozvoljeno i drugo. Ili treće, da Novak osvoji i Rolan Garos i Tokio... ... ...

Will Mosley

pre 4 godine

Nole - kalendarski grend slem ove sezone, to ti zelim od srca
(Pantic, 17. februar 2020 23:57)

Ja mu zelim grupnu fazu zavrsnog Mastersa i polufinale US opena.

Washington

pre 4 godine

O kojim brojkama se prica? Novac zaradjeni? Pa tu ga Novak sigurno nikad nece stici, tako da ce zauvek ostati broj 2 po zapadnim kriterijima.

PimPong

pre 4 godine

Becker je u pravu da treba biti pazljiv kad se porede razlicite periode. Odnosno, sad imamo ovu veliku trojku. Ali sta bi se desilo da su se tu nasla jos dva-tri odlicna tenisera koja su se takmicila istovremeno sa njima? Npr. u osamdesetim su se Lendl, Becker, Wilander, Edberg i McEnroe kidali, i da tad jedan od njih nije bio na sceni, ostali bi osvojili vise titula. E sad, mislim da je ipak posao velike trojke tezi, jer se domet tenisa prosirio na sve kontinente i na nove drzave sa globalizacijom, ali slazem se da nije lako vrsiti ovakva poredjenja.

xzibt

pre 4 godine

@No1vak
Najbolji svih vremena je Lejver pa za njim Bjern Borg.A sto se Djokovica tice ne moze neko ko je u svojoj generaciji najlosiji u reprezentativnoj kategoriji,DK i OI(tu su cak i Marej,Vavrinka i Delpotro ispred)a koji je najbolji u jednom jedinom segmentu(najrazlicitiji Mastersi)da bude u konkurenciji za najveceg,to sto je dobijao Federera nakon njegove tridesete apsolutno ne govori nista,ajmo budimo malo realni,moze Novak hipoteticki i da bude najuspesniji u vecini segmenata ali je i dalje daleko od tog,novajlije ga dobijaju skoro cesce nego on njih tako da realnost je da ce najverovatnije biti drugi po nedeljama,i treci po GS titulama,posto ce Nadal da ga sa sustigne dominacijom na sljaci a ako ne uzme Vimbldon realnost je da to sto je uradio do sad,uradio je.

nik 2:0 nolo

pre 4 godine

ostace king najbolji jer ce svako dete sirom sveta kad prvi put udari lopticu uzviknuti federer a ne neko drugo ime...sinonim je za sport a ne neki nadal ili novak

Rade

pre 4 godine

Narodi celog sveta kazu Federer je Tenis. Samo Nolo botovi su protiv, a koliko vidim i u Srbiji su manjina. Srdjan je upropastio Nola svojim izjavama.

bumbar brodarski

pre 4 godine

@SremacSM
U konkurenciji Hjuita,Rodika,Safina i ostalih bi Novak osvojio trecinu trofeja koju je osvojio.Npr.Rodik je u svim segmentima kvalitetniji od Mareja i Vavrinke pa nema nijedan GS a ova dvojica po 3.Ali zato u konkurenciji Berdiha,Dimitrova,Andersona,Conge,Raonica,Nisikorija koji su realno bili Novakova konkurencija a ne matori Federer i vecito povrejdjeni Nadal jedan Boba Zivojinovic koji nije dalje mogao od jednog finala bi se naosvajao GS.Realno protekla decenija je verovatno najslabija u open eri i stalne price kako je Rodzer imao nikakvu konkurenciju a Novak ubitacnu samo govori koliko se nema pojma o tenisu u Srbiju vec se ovde Nolo posmatra kao deca Deda Mraza.Inace ako cemo posteno najjacu konkurenciju je imao Sampras,najkompletniji od svih a manje trofeja od "trojke",kasne osamdesete i cela devedeseta to je bio tenis a ne ova sprdnja danas

fc apatrid

pre 4 godine

@Pera Trta
1.Ostraceno hejtovanje a 99 odsto komentara na svakom tektu o Djokovicu uzdizanje kao bozanstva,jel ti Novak rod ili ti placa racune pa ne mozes da podneses taj jedan posto negativnih komentara koji cak nisu ni to vec obicno trolovanje,btw.porodica tacnije tata Srdjan,zasluzuje hejt apsolutno,svaki njegov izlazak u javnost je blamiranje Novaka,nista drugo
2.Novak NIJE najveci nas sportista,JEDAN OD jeste a najveci ipak nije samo je njegov sport popularniji i njegovi reziltati su vidljiviji od vaterpola i streljastva,sportovima koji daju realne srpske sportske goat-e
3.Parametri za odredjivanje najboljih su GS,broj nedelja,reprezentacija(DK i OI),mastersi,ostali turniri,u svih 5 kategorija vode ili Federer ili Nadal.A najteze je osvajao Nadal jer je imao obojicu u punoj snazi za konkurenciju kada je dominirao
4.Novak je samo vrhinski sportista,nista vise od toga,sta vise kao licnost je diskutabilan,nije sveta krava,ne leci ljude dodirom vec mlati prokletim reketom,i zaista jeste li svi kolektivno opdlepili,bukvalno na fakultetima ce se izucvati ova iracionalana bolesna idolatrija kakva verovatno nigde ne postoji na kugli zemaljskoj

Moca

pre 4 godine

Cemu diskusija, publika je odlucila i svaka rasprava je suvisna... Federer je Tenis. 20>19>17. O talentu i lakoci igranja je glupo i pricati.

Danijel

pre 4 godine

Federer je Federer.
On je više id Tenisa... on je mozda najomiljeni sportista svih vremena...
80% publike navuja za njega od Amerike do Austalije Dubai itd.
Jednostavno velik.

Jumko

pre 4 godine

Ja sam protiv klasicnog srpskog Sbbkbb, ali znam da Djokovic i Vavrinka nista nisu mogli u toj "slaboj" Rodzerovoj eri da osvoje, od 2006-2011 samo jedan GS i par Mastersa! Bolne cinjenice! A nikada necemo znati sta bi bilo 2003, 04, 05... Ali znajuci kako su igrali protiv Rodzera, Rafe, Safina, Rodika tada, ne bi se bas lepo proveli! Druga je pesma sa Cilicima, Nisikorijima, Dimitrovima... Hvala.

Dr dre

pre 4 godine

Posto svi vi porediti u trci za G.O.A.T samo Rodžera i Novaka evo malo da iznesem nesto sto niko nije
br titula Nadal 84 Novak 77
na slemovima Nadal vodi 9-6
slemovi van omiljene podloge 7-6 za Rafu,titule na omiljenoj podlozi 59-57 za Rafu a na ostalim 25-20 za Rafu (Sto znaci da Djokovic koji je toliko kompletan ima samo 20 titula van betona). Veliki poz od dr Ognjena
P.S tenis se ne igra od 2011

20

pre 4 godine

Šta god da gledamo RF je najbolji! Lepota igre, fizički izgled, rezultati, broj osvojenoh slemova, ljubav publike, zaintetesovanost sponzora...sve!

Danijel

pre 4 godine

Ubite na nas ko je najbolji...
Federer je najbolji do sas i bice makar jos 2/3 godine...

Ili može Federer da bude Goat ili velika 3 zajedno...

Jadnostavno Nadal Djokovic ne mogu ispred Federera...
Nadal nikako...

Mada vi koji navijate za Novaka ste proglasili Novak kad je ima 12 gs za najboljeg... obrazlozeci oko konkurencije

No1vak

pre 4 godine

Tako je. On je jos uvek najuspesniji.Uspesnost su ciste brojke. Zbog GS on to jeste.Ali ne jos dugo. Novak je najbolji svih vremena. A to se ne meri samo kroz brojke. Uskoro ce biti i najuspesniji za komplet teniske istorije.

King Roger.

pre 4 godine

Federer je tek negde 5, 6 teniser svih vremena, iza rafe, novaka, Samprasa I lejvera.
(roxen, 17. februar 2020 23:14)

Probudi se covece sanjas.

ijestenajbolji

pre 4 godine

Ne znam sta se drugo inace gleda za uspesnost u sportu ako ne brojke. Tako da Federer i jeste trenutno najbolji svih vremena, a nolo moze da se lozi kolko hoce, kao i ovi nasi jadnici koji prate taj glupi sport.

vladica

pre 4 godine

Federer je GOAT, Nadal uz malo sportske sreće može biti GOAT.
Đoković nikada neće biti GOAT.
Može samo obojicu da dere kad god se sretnu, može do kraja karijere da ima najveći broj GS, može do kraja karijere da bude na prvom mestu ali GOAT nikada biti neće.

Will Mosley

pre 4 godine

Najuspesniji nema veze sa najboljim, cist primer je taj sto se Djokovic sprda sa Federerom gde god ga sretne
(Gist, 17. februar 2020 19:20)

Ma nemoj, a zasto se nije sprdao i jesenas na zavrsnom Mastersu u Londonu? Podseticu te da te bilo 2-0 za Federera, po setovima 6:4 i 6:3 ( mozda i obrnuto, ne secam se tacno ali taj je rezultat bio). Laku noc.

Qwerty

pre 4 godine

Federer: najuspesniji

Djokovic: najbolji najkompletniji najdominantniji
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pluton, 17. februar 2020 18:13) # Link komentara

Pobogu pa najuspesniji znaci najbolji. Kako neko ko nije najuspesniji moze biti najbolji?! Ako nolo prestigne Fedexa po broju slemova i po broju nedelja, onda ce on biti GOAT. Do tada to je Roger.

Daj.ba

pre 4 godine

Da li je ikome poznato da je postojao u bilo kom sportu No1 manje voljen i prihvacen od Novaka? Nema spontanost, iskrenost .... sto bi rekao akademik ... lazemo sebe, lazemo zbog ....

Jumko

pre 4 godine

@Biti dosledan Ti? Vi? Ti si pokusao da razmenis misljenje sa nekim? Vi? Pa da se kladimo da vas nolovaca nema da bi se ovde vodila konstruktivna prepiska? Vi ste sve ovo poceli! Vi, koji cete biti isti kao i neistomisljenici samo kada ponovo krene pad Djokovica, kao 2017! To ste vi!

King Roger.

pre 4 godine

Jedan je Nole!
(anica, 17. februar 2020 19:27)

Tako je sreco moja, jedan je Nole i to kapiten Nole Velickovic.
(Will Mosley, 17. februar 2020 19:42)

Kakvo trpanje nolomana buahahahahha

Will Mosley

pre 4 godine

Osim Jumka Banjice King Rogera, verovatno jedan isti lik, nijedan komentar u korist Federera buahahhahahahaha
(Lolz, 17. februar 2020 19:33)

Bio bi kad bi mi ovi iz redakcije pustali komentare na vestima o Federeru. Poslao bih ja preko 5 komentara ali se objavi jedva jedan.

Will Mosley

pre 4 godine

ako ti ja dam kilo Vinjaka šta ćeš onda da kažeš,ko je najbolji?
(brana, 17. februar 2020 18:52)

Valjda litar, mera za tecnost je litar a sa masu kilogram.

Punkrti

pre 4 godine

Dok je tako, Federer je najbolji u istoriji. I to nema nikakve veze sa tim ko za koga navija. Jednostavno covek ima vise bitnih titula od ostalih. Ako ga Djokovic prestigne postace najbolji ikada. Za sada on to nije, iako je nas to treba priznati.

Mare

pre 4 godine

@Pera Trta
Niste jos ukapirali da vas loze a ne da mrze Novaka? Zato sto ste 10X gori od njih u ostrascenosti.Mnogi su Novaka zamrzeli zbog njegovih navihaca to odgovorno tvrdim

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ima više GS stariji je od Novaka.Kada se povuku i on i Novak pa da se onda podvuče crta.Novak ima bolji skor od njega.8 godina nije Novaka dobio na GS turnirima.Videćemo za par godina...

Argenitnski rusofil

pre 4 godine

I meni je u redu da je Nemcu najbolji teniser Švajcarac (čija je siromašna majka zarađivala sa crnačkom braćom u Južnoj Africi), čiji je maternji jezik Nemački.

Beograđanin

pre 4 godine

ako ti ja dam kilo Vinjaka šta ćeš onda da kažeš,ko je najbolji?
(brana, 17. februar 2020 18:52)

Valjda litar, mera za tecnost je litar a sa masu kilogram.
(Will Mosley, 17. februar 2020 19:46)

Kol'ko se ja razumem, i tečnost ima masu. To mu u prevodu znači oko 1000 litara vinjaka ili ti 1kg vinjaka. :)

King Roger.

pre 4 godine

Borise, zar i ti!? Ne gine ti pominjanje na Hepiju!
(Jumko, 17. februar 2020 19:03)

Zahvaljujemo se na glasu.


Haahhaahha pravo u centar.

Joj

pre 4 godine

Prvih 10 Grend slemova Federera

Federer - Filipusis 3-0
Federer - Safin 3-0
Federer - Rodik 3-1
Federer - Hjuit 3-0
Federer - Rodik 3-0
Federer - Agasi 3-1
Federer - Bagdatis 3-1
Federer - Nadal 3-1
Federer - Rodik 3-0
Federer - Gonzalez 3-0

Federer Goat? Hhaahhahahahahahahahahahahahaah

Naum

pre 4 godine

Ja kao zensko mogu da kazem da je Federer zgodniji i lepsi od Nola. A to nije ni naročito tesko.
(Vesna, 17. februar 2020 21:56)

King Roger, jos 200 nikova da promenis Novak i dalje ostaje najbolji, dzabe ti sve.

dejandddddd

pre 4 godine

Da li je bitno ko je G. O. A. T.?
Jedina istina je da zapad ne može da smisli činjenicu da će Novak najverovatnije prestiće Federera po broju osvojenih GRAND SLAM titula.

Oliver

pre 4 godine

Jumko i king roger su autosovinisti koji napadaju Djokovica smisljeno i planski zato sto je on najuspesniji Srbin na planeti koji rusi uvrezeni stereotip o Srbima ustanovljen devedesetih. Zato je Djokovic bolna tacka svih autosovinista i brojnih srpskih neprijatelja iz komsiluka. Jedino je pitanje da li su ova dvojica zamlata placena za svoj svakodnevni "rad" kao pravi hibridni vojnici ili su samo korisni idioti koji rade besplatno.

haren

pre 4 godine

Federer je tek negde 5, 6 teniser svih vremena, iza rafe, novaka, Samprasa I lejvera.
(roxen, 17. februar 2020 23:14)

TuJa odavno šta smešnije ne čuh. Koji si ti vic!

No1e

pre 4 godine

Poslednjih 30 meceva
Djokovic Federer

Đokovic Federer 2-0 Dubai 2011
Đokovic Federer 2-1 IW 2011
Federer Đokovic 3-1 RG 2011
Đokovic Federer 3-2 US Open 2011
Đokovic Federer 2-0 Rim 2012
Đokovic Federer 3-0 RG 2012
Federer Đokovic 3-1 W 2012
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2012
Đokovic Federer 2-0 London 2012
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2013
Đokovic Federer 2-1 London 2013
Federer Đokovic 2-1 Dubai 2014
Đokovic Federer 2-1 IW 2014
Federer Đokovic 2-0 MK 2014
Đokovic Federer 3-2 W 2014
Federer Đokovic 2-0 Sangaj 2014
Đokovic Federer 2-0 London 2014
Federer Đokovic 2-0 Dubai 2015
Đokovic Federer 2-1 IW 2015
Đokovic Federer 2-0 Rim 2015
Đokovic Federer 3-1 W 2015
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2015
Đokovic Federer 3-1 US Open 2015
Đokovic Federer 2-0 London 2015
Federer Đokovic 2-0 London 2015
Đokovic Federer 3-1 AO 2016
Đokovic Federer 2-0 Sinsi 2018
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2018
Đokovic Federer 3-2 W 2019
Federer Đoković 2-0 London 2019
Đoković Federer 3-0 AO 2020

20-10 za Đokovica


Poslednjih 30 meceva
Đokovic Nadal

Đokovic Nadal 2-1 Majami 2011
Đokovic Nadal 2-0 Madrid 2011
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2011
Đokovic Nadal 3-1 W 2011
Đokovic Nadal 3-1 US Open 2011
Đokovic Nadal 3-2 AO 2012
Nadal Đokovic 2-0 MK 2012
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2012
Nadal Đokovic 3-1 RG 2012
Đokovic Nadal 2-0 MK 2013
Nadal Đokovic 3-2 RG 2013
Nadal Đokovic 2-1 Kanada 2013
Nadal Đokovic 3-1 US Open 2013
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2013
Đokovic Nadal 2-0 London 2013
Đokovic Nadal 2-0 Majami 2014
Đokovic Nadal 2-1 Rim 2014
Nadal Đokovic 3-1 RG 2014
Đokovic Nadal 2-0 MK 2015
Đokovic Nadal 3-0 RG 2015
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2015
Đokovic Nadal 2-0 London 2015
Đokovic Nadal 2-0 Doha 2016
Đokovic Nadal 2-0 IW 2016
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2016
Nadal Đokovic 2-0 Madrid 2017
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2018
Đokovic Nadal 3-2 W 2018
Đokovic Nadal 3-0 AO 2019
Nadal Đokovic 2-1 Rim 2019
Đoković Nadal 2-0 Atp kup 2020

20-10 za Djokovica
(Bird, 17. februar 2020 20:48)

Ovo je bas surovo

Aki

pre 4 godine

RF igra tenis svi ostali prebacuju mrezicu... Covek je majstor ostali su šegrti!
(Sergej, 17. februar 2020 21:16)

VIDI SE U MEDJUSOBNIM MECEVIMA IZMEDJE NJEGA I KOLETA KO KOGA KO VOLA U KUPUS

nenasedajtenazapadnupropagandu!

pre 4 godine

Nemac nemcu ruku mije! Pa ovaj Beker ne zna ni brojati... Pa bas ako gledamo brojke No1e je vec sada najuspesniji, i to ubedljivo. Bije ih obojicu, ima rekordan broj ATP poena sto znaci najbolju sezonu ikada u tenisu, pa ima najbolju dekadu ikada u tenisu, ima bolji skor na medjusobnim GS mecevima od rodje (i sveukupno i u svim GS finalima), sa Rafom je za sada izjednacen u GS finalima, rastura rodju na Wimbledonskim finalima redovno (3:0), ima sve masterse (oni nemaju), ima sva 4 GS naslova + zavrsni masters u isto vreme (oni nemaju) i mladji je od njih 6 i 5 godina!!!

Sve to dok horde razularenih zapadnjaka navijaju za rodju dzemperka (sto nije problem) ali i istovremeno ometaju No1eta (setite se Wimbledona i 15,000 navijaca koji su urlali na svaku gresku No1eta i ometali ga usred poena samo kako bi ga omeli, a kad jedan navijac nesto kaze usred meca protiv rodje ili Rafe onda im rodja odmah kaze da umuknu a Rafa da su kao fudbalski navijaci te ih sudija odmah opominje). Plus, No1e nije osvajao vecinu GS naslova u slabasnoj eri Bagdathisa, Phillipoussisa, Gonzaleza, i ostale boranije vec je muski premlatio sve redom koji su mu se suprostavili i tvrdili da su najbolji!

Cuj, rodja najbolji, a cak dva igraca u njegovoj eri ga ubedljivo mlate gde god stignu!!! Hahaaaa~ Pa on to ni svojoj deci ne moze da objasni...

Ali naravno, za Bekera i ostale to nije uopste vazno jer su vazni GS naslovi u banana eri tenisa protiv cipranina i ostale boranije!!!

Mihailo

pre 4 godine

Grand slem titule u poslednjoj deceniji:
- Đoković 15
- Nadal 13
- Federer 5
- Ostali (Vavrinka, Marej, Čilić) 7
(Zarić Gvozden, 17. februar 2020 18:55)
Gvozdene, poslednja decenija je počela 01.01.2011 a završava 31.12.2020. Poslednja decenija nije jos završena. Za sad je sledeći poredak :
- Đoković 16
- Nadal 10
- Federer 4
- Ostali (Vavrinka, Marej, Čilić) 7
Pozdrav !

da ti ja kazem

pre 4 godine

Kada sam letos u Šangaju video da Kinezi navijaju protiv Nola sve mi je bilo jasno. Poltrone niko ne voli!
(Sima, 17. februar 2020 21:41)

Kakav Sangah, ti dalje od svoje selendre nisi video...

Will Mosley

pre 4 godine

Kad je poslednji put taj najuspesniji Federer pobedio Djokovica na Grend slemu ? hahaha 
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ghost, 17. februar 2020 18:53 

Zasto racunas samo Gren Slemove? Racunaj i Masterse, kao recimo zavrsni Masters u Londonu kad je jesenas "deda" Federer pobedio Djokovica sa 6:4 i 6:3.

srle

pre 4 godine

Upravo je tu poenta, Dominik Tim je naterao Đokovića da igra pet setova u Australiji, isto Medvedev je naterao Nadala da igra pet setova u Njujorku. Sve to nije dovoljno očigledno, džaba kad treba uzeti tri seta ovakvim teniskim titanima. Ključ je posvećenost, ali Kirjosu, Cicipasu i mladim generacijama su važniji tviter, fejsbuk i instagram. Za Đokovića, Nadala i Federera ne postoje društvene mreže, već samo mukotrpni rad i posvećenost tenisu.

Sinisa

pre 4 godine

Naletio sam danas na Youtube,i pustio snimak meca izmedju Federera i Djokovica 2008 na Australian Openu...Federer je tada imao 27 godina,a Novak 21....Novak ga je vec tada oduvao sa 3-0...To je za ove sto sada govore kako je Federer star,pa Novak zato dominira...Kada malo bolje pogledamo,Novak je dominirao i kada je Federer bio mlad,nista se nije mnogo promijenilo...Sto se tice statistike,Federer je nabio statistiku na turnirima iz serije 250 i 500.Novak skoro 10 godina igra iskljucivo najvece turnire.

Gist

pre 4 godine

(Qwerty, 17. februar 2020 18:54)

.Najuspesniji nema veze sa najboljim, cist primer je taj sto se Djokovic sprda sa Federerom gde god ga sretne

teniski ekspert od 2011

pre 4 godine

Novak i Nadal ce odluciti ko je najbolji svih vremena u narednih nekoliko godina. Rodzer je tu samo da drzi svece i da im eventualno pomrsi racune.
Samo je zbog toga jos u tenisu da spreci sto se spreciti ne moze.
Kada se Rodzer povuce za godinu - nije tesko predvideti da ce da voluntarise kao trener mladim lavovima (Cicipasu,Zverevu i Timu ) samo da bi ih savetovao kakoda sprece Novaka da prevazidje njegove rekorde. Tek cemo da vidimo ko je
taj gospodin dzemperko iz Bazela.

Will Mosley

pre 4 godine

Nole - kalendarski grend slem ove sezone, to ti zelim od srca
(Pantic, 17. februar 2020 23:57)

Ja mu zelim grupnu fazu zavrsnog Mastersa i polufinale US opena.

Will Mosley

pre 4 godine

Prvih 10 Grend slemova Federera 

Federer - Filipusis 3-0 
Federer - Safin 3-0 
Federer - Rodik 3-1 
Federer - Hjuit 3-0 
Federer - Rodik 3-0 
Federer - Agasi 3-1 
Federer - Bagdatis 3-1 
Federer - Nadal 3-1 
Federer - Rodik 3-0 
Federer - Gonzalez 3-0 

Federer Goat? Hhaahhahahahahahahahahahahahaah
(Joj, 17. februar 2020 22:49)

Care, tri puta si upisao Rodika.

Will Mosley

pre 4 godine

Ja kao zensko mogu da kazem da je Federer zgodniji i lepsi od Nola. A to nije ni naročito tesko.
(Vesna, 17. februar 2020 21:56)

Da sam zensko ili da me privlaci isti pol, isto bih napisao. Bravo lutko.

Vladimir

pre 4 godine

I ako zanemarimo da nema dokaza da je bolji od Novaka. I da je Novak od kad igra svoz zre tenis (od svoje 23-24 godine), manje-više najbolji teniser. Novak tokom svoje zrele igračke karijere nije doživeo da neko dominira tenisom sem njega samom! E to je GOAT, a ne brojati GS turnire (Filipusis i Bagdatis u finalu GS, a uz to su rangirani ispod 40 mesta u momentu igranja?!?!), a dozvoliti 10-ogodišnju dominaciju svom savremeniku. Nije bolji od Novaka i to mu nikad nije dokazao.

legolas

pre 4 godine

U pravu je, ako gledamo brojke. Novak i Nadal će se u par narednih godina boriti za tu prednost mada Novak već odskače u odnosu i na njega.,svi mastersi osvojeni itd, da ne nabrajam, a pošto ima pozitivan skor sa obojicom i još par statističkih podataka koje samo u njemu idu u prilog moraće i zvanično da ga prizna i Zapad za najboljeg svih vremena.Pošto veći deo čovečanstva to i misli već neko vreme, u pitanju su Kina i Indija,i naravno mi kao njegovi sunarodnici i svi oni koji objektivno posmatraju stvari!!

miro

pre 4 godine

Pa i ti bi bio gladan trofeja da jedes chia semenke...Idemo Nole razbi Rodju u Dubaiu...I pripremi se fizicki za RG Ako to osvojis pises istoriju vec ove godine .Pobediti razjarenog Nadala u njegovoj koridi je dostignuce,jer niko nije uspeo da ga pobedi dvaput Nadala na RG

Bl

pre 4 godine

@moca, sergej- lupetanje, lupetanje. S kim to Federer igra tenis, ako ostali samo prebacuju lopticu? Kako da takav talent i virtuoz godinama ne može da pobjedi Đokovića, "prebacivača". Možda mu je to prejednostavno. Đoković, bi, umjesto špage, trebao da izvede neku piruetu, pa da se Federer osjeti na da hr kof kuće i uloguje. Je li? Federer odavno ima gadne komplekse od Đokovića. On je shvatio, samo neki od vas nisu dovoljno bistri.

krista

pre 4 godine

Posto svi vi porediti u trci za G.O.A.T samo Rodžera i Novaka evo malo da iznesem nesto sto niko nije
br titula Nadal 84 Novak 77
na slemovima Nadal vodi 9-6
slemovi van omiljene podloge 7-6 za Rafu,titule na omiljenoj podlozi 59-57 za Rafu a na ostalim 25-20 za Rafu (Sto znaci da Djokovic koji je toliko kompletan ima samo 20 titula van betona). Veliki poz od dr Ognjena
P.S tenis se ne igra od 2011
(Dr dre, 17. februar 2020 22:34) # Link

Djokovic ima 78 titula. Automatski, onaj ko postavi pogresan broj u diskusiji gde se isti uporedjuju sam sebe diskvalifikuje iz iste !

Nadal ce morati preko 22 GS jer broj nedelja na br 1 na 6 mestu. Distribucija slamova i svestranost na podlogama ..

Miloš_NS

pre 4 godine

Kada će SVI najzad shvatiti da Dominik Tim nije nikakva "mlađa generacija"? Novak je u njegovim godinama već imao gomilu slemova i dominirao svetom. Smešno...

t67

pre 4 godine

alo , zasto baratate brojevima ako to neznate. Čitam dolje kako su Fredi i Nadal kompletniji igrači ( oštujem oboicu) ali samo novak ima osvojene sve turnire iz serije 1000 da budemo malo detaljniji fali mu Sinsinati da ih ima sve po dva puta. Eto ko je najkompletniji, Fredi na šljaci je samo dobar ali pogledajte sta radi, bjezi sa šljake jer sad na šljaci samo kvari procente pobjeda ...

Washington

pre 4 godine

O kojim brojkama se prica? Novac zaradjeni? Pa tu ga Novak sigurno nikad nece stici, tako da ce zauvek ostati broj 2 po zapadnim kriterijima.

Smokey

pre 4 godine

Djokovic - Federer 27-23

14-6 za Djokovica u finalima svih turnira

11-6 za Djokovica na GS ukupno

4-1 za Djokovica u finalima GS

3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu zavrsnog mastersa

3 puta je Djokovic pobedio Federera u finalu Vimbldona

Ma bolji Federer :D

anica

pre 4 godine

Tako je sreco moja, jedan je Nole i to kapiten Nole Velickovic.
(Will Mosley, 17. februar 2020 19:42
Velickovic Anica...uskoro...presrecna sam.

Bird

pre 4 godine

Poslednjih 30 meceva
Djokovic Federer

Đokovic Federer 2-0 Dubai 2011
Đokovic Federer 2-1 IW 2011
Federer Đokovic 3-1 RG 2011
Đokovic Federer 3-2 US Open 2011
Đokovic Federer 2-0 Rim 2012
Đokovic Federer 3-0 RG 2012
Federer Đokovic 3-1 W 2012
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2012
Đokovic Federer 2-0 London 2012
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2013
Đokovic Federer 2-1 London 2013
Federer Đokovic 2-1 Dubai 2014
Đokovic Federer 2-1 IW 2014
Federer Đokovic 2-0 MK 2014
Đokovic Federer 3-2 W 2014
Federer Đokovic 2-0 Sangaj 2014
Đokovic Federer 2-0 London 2014
Federer Đokovic 2-0 Dubai 2015
Đokovic Federer 2-1 IW 2015
Đokovic Federer 2-0 Rim 2015
Đokovic Federer 3-1 W 2015
Federer Đokovic 2-0 Sinsi 2015
Đokovic Federer 3-1 US Open 2015
Đokovic Federer 2-0 London 2015
Federer Đokovic 2-0 London 2015
Đokovic Federer 3-1 AO 2016
Đokovic Federer 2-0 Sinsi 2018
Đokovic Federer 2-1 Pariz 2018
Đokovic Federer 3-2 W 2019
Federer Đoković 2-0 London 2019
Đoković Federer 3-0 AO 2020

20-10 za Đokovica


Poslednjih 30 meceva
Đokovic Nadal

Đokovic Nadal 2-1 Majami 2011
Đokovic Nadal 2-0 Madrid 2011
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2011
Đokovic Nadal 3-1 W 2011
Đokovic Nadal 3-1 US Open 2011
Đokovic Nadal 3-2 AO 2012
Nadal Đokovic 2-0 MK 2012
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2012
Nadal Đokovic 3-1 RG 2012
Đokovic Nadal 2-0 MK 2013
Nadal Đokovic 3-2 RG 2013
Nadal Đokovic 2-1 Kanada 2013
Nadal Đokovic 3-1 US Open 2013
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2013
Đokovic Nadal 2-0 London 2013
Đokovic Nadal 2-0 Majami 2014
Đokovic Nadal 2-1 Rim 2014
Nadal Đokovic 3-1 RG 2014
Đokovic Nadal 2-0 MK 2015
Đokovic Nadal 3-0 RG 2015
Đokovic Nadal 2-0 Peking 2015
Đokovic Nadal 2-0 London 2015
Đokovic Nadal 2-0 Doha 2016
Đokovic Nadal 2-0 IW 2016
Đokovic Nadal 2-0 Rim 2016
Nadal Đokovic 2-0 Madrid 2017
Nadal Đokovic 2-0 Rim 2018
Đokovic Nadal 3-2 W 2018
Đokovic Nadal 3-0 AO 2019
Nadal Đokovic 2-1 Rim 2019
Đoković Nadal 2-0 Atp kup 2020

20-10 za Djokovica

Majkl Džondar

pre 4 godine

Bravo, najuspešniji ne najbolji. I opet to su samo brojke. Ako gledamo ko je protiv koga igrao, stvari postaju još jasnije i to ne u korist Federera.

Pljuvac svih stilova

pre 4 godine

A dobro je poznatu da je masom (u ovom slucaju publiku) lako manipulisati. Narod prati mejnstrim i sta im se kaze i servira,malo ko tu razmislja. Svako ima pravo na svoje misljenje,ali reci da je Federer tenis ,a ostali prebacivaci loptice je izuzetna glupost. Novak ga dernja redovno. Dovoljno je pogledati samo koliko je GS-ova osvojio Federer u eri Novaka i sve je jasno. Svajcarac se naosvajao trofeja pre Nadala i Novaka pa utripovali svi da je lik izmislio tenis. Novak vecinu GS-ova uzeo tako sto je pregazio preko Nadala,Federera,Marija.. Federera ce obici Novak I Nadal po broju GS-a. To je neminovno.

boj bije srce u junaka

pre 4 godine

ako je Rođa naj naj a Nole ga pere ko stare čarape i dere ko jarčevu kožu , šta mu ondak dođe Nole... možda neko sa druge planete.

Pera Trta

pre 4 godine

Federer je GOAT.I da Nolo prevazidje njegove rekorde on ce i dalje ostati GOAT jer igrao najveci nivo tenisa koji je ikad iko igrao.
(King Roger., 17. februar 2020 18:19)

Igrao je najveći nivo tenisa koji je ikad iko igrao?! Da si rekao najlepši, ili najduze na najvišem nivou, pa i bez obzira što se ne slažem, razumeo bih sta si hteo da kažeš. Ali ovo ne kapiram.
Gluposti na stranu, ali već bas počinje da me nervira ovo ostrasceno hejtovanje Djokovica. Nisam nikakav stručnjak, daleko od toga da pratim sve mečeve, ali brate, da li je moguće takav stav i ta količina pljuvanja po čoveku i njegovoj porodici, koji je ubedljivo najbolji sportista naše zemlje svih vremena!? I to kod nas, koji smo poznati kao nacija kojoj uspesi u sportu najbolje leče sve frustracije. A većina od vas kapiram nije ni znala ko su Federer i Nadal, dok se nije pojavio Novak, svojim uspesima počeo da gadja vaše komplekse ili sta li vec, i onda ste postali veliki navijači ove dvojice. Koji čak i nisu bolji od Djokovica, po većini parametara.
I da se vratim na tvoju glupost, koju si napisao, i da ti nesto objasnim, sta god da si mislio - Federer je najveći deo svojih rezultata napravio pre ove dvojice, tako da su realno i Nadal i Djokovic bolji igrači od njega.

dulle

pre 4 godine

Ne znam sta se drugo inace gleda za uspesnost u sportu ako ne brojke. Tako da Federer i jeste trenutno najbolji svih vremena, a nolo moze da se lozi kolko hoce, kao i ovi nasi jadnici koji prate taj glupi sport.
(ijestenajbolji, 17. februar 2020 19:19)
Ako neko komentariše nešto što smatra glupim, sam ispada mnogo gluplji.

sweswe

pre 4 godine

Sta mislite, ko je gost na Hepiju?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 17. februar 2020 22:04)
Pojma nemam, ne gledam tu televizijsku stanicu, posto si ti stalni gost iste obavjesti me/nas.
Moze?? Hahaha...(kopiram nekoga sa ovim haha....)

Cane

pre 4 godine

Ako bi Federer osvojio olimpijsku zlatnu, tek bi se tada izjednačio sa Nadalom koji je pre toga osvojio 20. GS.
Ako je dozvoljeno špekulisati jedno, onda je dozvoljeno i drugo. Ili treće, da Novak osvoji i Rolan Garos i Tokio... ... ...

Rocky

pre 4 godine

Al.ako.gledamo tip i kategoriju brojki odnosno.trofeja vise.od 50 zrofeja Federeru su sa ATP 250 i fjucersa.

Novak ne igra te male turnire.

Jeca

pre 4 godine

Treba da se divimo svoj trojici, jer biti bilo koji od njih je jako tesko. Najlakse je gledati iz fotelje i kritikovati, ne razmisljajuci sta su sve morali da prodju i koliko znoja da proliju, koliko stvari da se odreknu kroz taj put "preko trnja do zvezda".
A mi Srbi kada budemo poceli da podrzavamo u navijamo za Srbe , mozda ce i samoj Srbiji na bolje da krene.
Ako nas je neko ovo svetu na najbolji mogu nacin predstavio i nastavlja da nas predstavlja, to je Novak Djokovic.
Mnogo sam drzava promenila, radeci kao teniski trener, i gde god da pomenem da sam iz Srbije, odmah kazu Djokovic, dok pre nisu znali ni gde je Srbija na mapi sveta.
Tako da vi koji mrzite,pljujete i gazite Noleta, mislim da biste malo trebali da se zapitate koga pljujete, mrzite i koje tacno opravdane razloge imate za to.
Kad vam neko nesto nazao ucini pa ga ne volite to mogu da shvatim, ali Noleta...e to nikako.

mlekadžija

pre 4 godine

Нервоза постаје све израженија...у мају кад Рафа освоји РГ а Ноле обори рекорд броја недеља на месту број 1 на јесен, Јумко и Мики и најновије појачање mosley, проглашавају број титула из Базела као једино валидно мерило за одређивање ко је најбољи....

Pitam se

pre 4 godine

"Ako gledate brojeve, Rodžer Federer je najuspešniji igrač. Ali igrače ne možete da uvek upoređujete kroz brojeve."

Gde je ovaj nastavak izjave u naslovu???

jovana

pre 4 godine

Kad je poslednji put taj najuspesniji Federer pobedio Djokovica na Grend slemu ? hahaha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ghost, 17. februar 2020 18:53

Kad je jummko imao 5godina.
Oprastamo dusmanima to je u prirodi naseg naroda.

Biti dosledan

pre 4 godine

Gluposti na stranu, ali već bas počinje da me nervira ovo ostrasceno hejtovanje Djokovica. Nisam nikakav stručnjak, daleko od toga da pratim sve mečeve, ali brate, da li je moguće takav stav i ta količina pljuvanja po čoveku i njegovoj porodici, koji je ubedljivo najbolji sportista naše zemlje svih vremena!? I to kod nas, koji smo poznati kao nacija kojoj uspesi u sportu najbolje leče sve frustracije. A većina od vas kapiram nije ni znala ko su Federer i Nadal, dok se nije pojavio Novak, svojim uspesima počeo da gadja vaše komplekse ili sta li vec, i onda ste postali veliki navijači ove dvojice. Koji čak i nisu bolji od Djokovica, po većini parametara.
I da se vratim na tvoju glupost, koju si napisao, i da ti nesto objasnim, sta god da si mislio - Federer je najveći deo svojih rezultata napravio pre ove dvojice, tako da su realno i Nadal i Djokovic bolji igrači od njega.
(Pera Trta, 17. februar 2020 18:49)

Ako se napiše "gluposti na stranu", toga se treba i pridržavati. Šta je, ako nije glupost, uporno ulaženje u raspravu s očiglednim provokatorima (provokatorom)?! Kad sam počeo da posećujem portal, par puta sam pokušao da "razmenim mišljenje" s nekolicinom komentatora (ne bi me začudilo da je jedan jedini), a onda sam uvideo da im je duševna hrana provociranje drugih. Doduše, nekad im ti "drugi" daju dosta materijala. Kad sam pročitao nekoliko vesti i komentare na njih, prepoznao sam većinu provokatora (pro et contra) i od tada oni mogu duševno da crknu od gladi, bar što se mene tiče. To je jedini način da se s njima izborite.

Skrle

pre 4 godine

Federer je GOAT.I da Nolo prevazidje njegove rekorde on ce i dalje ostati GOAT jer igrao najveci nivo tenisa koji je ikad iko igrao.
(King Roger., 17. februar 2020 18:19)

Bravo! Pogodio si u centar.
Pogotovo sto su i Nadal i Federer izjavili da je Đokovićev tenis iz 2011 bio najbolji koji su ikada videli.

Jox

pre 4 godine

ko je on da odredjuje ko je najbolji... čovek koji ne sve izgubio u životu,sad prica šta bi drugi voleli da čuju da bi preživeo...
(Slaviša, 17. februar 2020 20:27) 

Procitaj prvo tekst pre nego sto zapenis na komentarima. Sram te bilo za uvrede Bekeru. Veoma neotesano i nevaspitano od tebe.

petar markovic

pre 4 godine

Federer je GOAT.I da Nolo prevazidje njegove rekorde on ce i dalje ostati GOAT jer igrao najveci nivo tenisa koji je ikad iko igrao.
(King Roger., 17. februar 2020 18:19)

da. nivo koji je on postigao protiv safina, rodika, hjuita i moje niko nikad doseci nece

pp

pre 4 godine

Mlada generacija tenisera koja ,, ugrozava" veliku trojku bi trebalo sada da ima dvadesetak godina i da stize do polufinala i finala velikih turnira.Ima li takvih? Dominik Tim ne spada u tu generaciju.

Baticca

pre 4 godine

Ukoliko Fed ne bude imao najvise GS titula,a izvesno je da nece,verovatno da ce ga Novak prestici i po broju nedelja na prvom mestu liste, plus negativan skor protiv dvojice najljucih rivala a opet bude proglasen najboljim ,onda je jasno kao dan da covek ima najjaci marketing,naklonjeno javno mnjenje,masineriju koja ce na sve nacine ubediti da je najbolji iako sve brojke budu pokazivale suprotno. Pare i sponzori vrte gde burgija nece,sve za visi interes. Treba naplatiti brend.

Slaviša

pre 4 godine

A ko je on da odredjuje ko je najbolji... čovek koji ne sve izgubio u životu,sad prica šta bi drugi voleli da čuju da bi preživeo...

Багзи

pre 4 godine

Posto svi vi porediti u trci za G.O.A.T samo Rodžera i Novaka evo malo da iznesem nesto sto niko nije
br titula Nadal 84 Novak 77
na slemovima Nadal vodi 9-6
slemovi van omiljene podloge 7-6 za Rafu,titule na omiljenoj podlozi 59-57 za Rafu a na ostalim 25-20 za Rafu (Sto znaci da Djokovic koji je toliko kompletan ima samo 20 titula van betona). Veliki poz od dr Ognjena
P.S tenis se ne igra od 2011
(Dr dre, 17. februar 2020 22:34) # Link

Djokovic ima 78 titula. Automatski, onaj ko postavi pogresan broj u diskusiji gde se isti uporedjuju sam sebe diskvalifikuje iz iste !

Nadal ce morati preko 22 GS jer broj nedelja na br 1 na 6 mestu. Distribucija slamova i svestranost na podlogama ..
(krista, 17. februar 2020 23:41)

Ал најјачи аргумент му је ГС ван омиљене подлоге, збраја три за Рафу а два за Новака, е ово је дефиниција хватања за сламчицу у дискусији...

Simens

pre 4 godine

Te brojke bi u slučaju Novaka, Rafe i Rodžera imale smisla kada bi se njihove karijere mogle posmatrati odvojeno. Drugim rečima, da su igrali u različitim vremenima ne bi bilo nikakve dileme. Rodžer bi bio najbolji. Pošto to nije slučaj i pošto imaju po 50 i vise medjusobnih mečeva i to uglavnom finala ili polufinala, Novak je jednostavno bolji od obojce. To je činjenica.

Miloš

pre 4 godine

Za sad je RF Goat, ali još nije gotovo. I Rafa i Nole imaju šanse da ga prestignu. Nemaju još puno vremena doduše. Mislim da će ova godina dosta razjasniti. Jer ako mladji krenu da osvajaju GS, neće baš biti lako.
Gledajući raspored neće Noletu lako da ostane prvi ako Rafa osvaja turnire na proleče. Več može da Noleta prestigne posle Acapulca..
Bez obzira, I da nište više ne osvoji Nole svaka čast!

Možda nisam prepoznao ironiju

pre 4 godine

Federer je GOAT, Nadal uz malo sportske sreće može biti GOAT.
Đoković nikada neće biti GOAT.
Može samo obojicu da dere kad god se sretnu, može do kraja karijere da ima najveći broj GS, može do kraja karijere da bude na prvom mestu ali GOAT nikada biti neće.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vladica, 18. februar 2020 07:24)

Vladice, tvoje mišljenje o tome ko je GOAT u tenisu je bitno isto koliko i moje o kvantnoj fizici.

krista

pre 4 godine

Boris -veliki motivator Djokovica. Svaka mu cast, radi sve suprotno od onih koji bi da ga "opuste", uspavaju na lovorikama najuspesnije decenije u tenisu koju je neki igrac imao

Vrapcima na grani vec jasno da je Federer bio najveci u igrackoj eri Bagdatis/Filipusis a onda je dosao Nadal i Djokovic.Marketinski jos ubira plodove .

Dilke

pre 4 godine

Na koje brojke misli ako ga Novak stigne? Dosadni su vise, najbolji je onaj sa najvise trofeja. A svako ima pravo da ne voli najboljeg

Mikloš Salamander

pre 4 godine

Bas ce Tim Dominik da nadmasi rezultate velike trojke,decko ima 27 godina,a kada ce poceti da osvaja velike turnire Bekeru Borise?smesan si najblaze receno kakve nebuloze izjavljujes!.

Cane

pre 4 godine

Ko je najuspešniji odlučiće Nadal i Novak između sebe. ali kako rekoh jednom pre, kada to bude sasvim izvesno, prestaće da bude i naročito važno. Čak i njima.
Tenis će moći da se preti normalno, bez ovih smutljivaca koji guraju trećeg na prvo mesto.

Konj Veselin

pre 4 godine

"...Ono što me fascinira je da je on i dalje veoma gladan trofeja. Toliko je toga osvojio, ali i dalje želi još". Odgovor je STRAST. Ili je imaš ili je nemaš pa si pesimista ili optimista, što bi rekli, niti smrdi niti miriše. Prava, tiha, moćna, duboka STRAST bez reči, bez brbljanja - na delu. To je Novak.

Sto smo takvi?

pre 4 godine

Ako gledate brojeve, Rodžer Federer je najuspešniji igrač. Ali igrače ne možete da uvek upoređujete kroz brojeve. "

Ovo je izjava Bekera, zbog cega se stalno nesto izvlaci iz konteksta?

CHE

pre 4 godine

Pa trka jos nije gotova.Za dve-tri godine cemo videti brojke i sabrati!Jasno je da Federer sada samo gleda kako ga ova dvojica stizu i ne moze im bas nista.To je cela istina.

Bobi B.

pre 4 godine

Ovo mi liči na onaj stari vic gde se obrazlaže šta je to Pirova pobeda- to je kad ti žena kaže "dragi imaš najveću alatku u ulici".

magacioner

pre 4 godine

Kako ljudima vise ne dosadi da pisu na ovu temu.O ovome i "zasto Novaka ne vole na zapadu" je odavno sve receno,milion puta.Pritom nema bemislenije teme od ove,em svima njima karijere jos traju,em je nemoguce odrediti ko je u globalu najveci jer je tesko porediti razlicite epohe,pa sve i da Djokovic poobara najvece rekorde,nekom ce uvek Rozer ili neko iz ranijih vremena biti bolji,pa evo i sami cesto raspravljate ko je fudbalski GOAT,realno Mesi i Kristijano su daleko odmakli ispred svih,niko od velikana nije trajao kao oni pa opet vecini su GOAT-i neko treci,od Pelea,Krojfa,El Pibea,Zube,Zidana...i sve okej,svako ima pravo da percepira onako kako misli da je ispravno,za razliku od tenisa gde sve pocinje i zavrsava se sa ovom trojicom,i gde se iskljucivo racunaju oni parametri koji Novaku idu u korist,objektivno sagledavanje cinjenica velika nula.Opustite se ljudi,nama bukvalno ni iz dzepa ni u dzep,lepo je sto je neko nas na takvom nivou u necemu,ali to je samo sport,zabava,razonoda apsolutno stvar koja nicim ne utice na nase zivote vec naprotiv se skrece paznja sa mnogo bitnijih tema,i kad broj komentara za ovako nesto bude desetak a za npr."poskupljuje gorivo" 350,tada ce biti jasno da se pomeramo sa mrtve tacke,ovako samo zamajavanje trivijalnim stvarima dok se sve raspada.

Bl

pre 4 godine

@fc apatrid (valda?)- ovo je stranica o sportu zvanom tenis. Navijači pišu svoje, a samo neko ko je toliko ostrašćen ( a pokušava to ostalima prikrpiti) piše kao ti. Ako ti smeta, ima i drugih tema i dilma. Neke su prilično zanimljive za psihopatologiju i slična klinička odjeljenja. Mani se sporta kad ga ne znaš konzumirati.

ds

pre 4 godine

Cista glupost,

Ako se gleda novac zaradjen na turnirima novak je najuspesniji teniser u poredjenju sa Rodzerom i Rafom. Novakova karijera se potpuno poklapa sa karijereama obojice cak je malo I kraca (Novak je malo kasnije krenuo u profesionalna vode). Elem Novak je zaradio vise novca na turnirima nego bilo koji od njih. Nema ovome vise nista da se oduzme ili doda brojke ne lazu.

Fljorent Jashari

pre 4 godine

..."priprema se teren" polako ako dođe do pucanja RF sa rekordom GS i broja nedelja kao #1 ATP. Presija raste, već uveliko zadnjih 6 meseci idu izjave u fazonu "ma dobro, nije ni bitno što da sad brojimo", hipokrizija i to hronična. A u suštini nisu ni Novak niti njegova publika krenuli sa "brojanjem", nego bas tinisti kojima je odavno Novak trn u oku. Kad se RF pre par godina vratio iz mrtvih, uzeo par GS na foru, tad se na sav glas orilo, maestralno 18, pa fantastičnih 19, pa nedostižno 20. Oplakivala se, ali zamalo, i Novakova povreda tada i psihička kriza...al se ovome niko nije nadao, Federer je majstor belog sporta, nije to problem, on je sa "najmanje uloženog napora, došao do najefikasnije igre i rezultata", jednostavno to munje išlo od ruke izvestan niz godina, ali onda su došli neki bolji. Nadal je pak najbolje fizički pripremljen i najborbeniji teniser svih vremena, i to treba priznati. Naplatio je to kroz 19 GS i opštu dominaciju na šljaci u poslednjih 15god. Ali Novak ima "neke svoje planove", i sad kada je izvesno da je ozbiljan da ih i realizuje - odjednom tajac.
Nije Novak ni optimalan kao RF, ni pripremljen kao RN, ali je jednostavno za njih dominantan kao i za epohu od poslednjih 10-ak godina. Mnoge stvari radi daleko lošije od ova dva suparnika, ali zato gomilu stvari radi bolje, mnogo bolje.. Zato danas jeste tu gde je i zato ga se plaše pa misle da će se umanjivanjem njegovih rekorda naprasno probuditi iz tog ružnog sna koji biva sve ružniji po njih...

Milan_PT

pre 4 godine

Mene interesuje samo jedna stvar. Da li će navijači Federera priznati da je neko bolji od njega najesen? Kako stvari stoje, ili Novak ili Nadal će ga verovatno stići ove godine po broju GS-ova. Da li je to dovoljno, uzimajući u obzir da obojica imaju pozitivan H2H sa njim, da se najzad pošteno prizna da je neko drugi GOAT? Ili iduće godine, gde će ga, po svoj prilici, obojica i stići i prestići po tom parametru?
Ili će onda da se tenis pretvori u umetničko klizanje gde je najbitniji "umetnički dojam" i kakav je ko kostim obukao za nastup? Ili da se tenis takmičenja proglase za Miss ili Mister Univerzum, pa da teniseri izađu i iznesu svoje planove kako da se postigne mir u celom svetu, pa onda da mi to ocenjujemo i proglasimo GOATa?

Igor

pre 4 godine

Novak ce tek biti najbolji I GOAT i tu nema price!!!kad presisa Federera I Nadala u GS...I Federera po broju nedelja na broju 1, osvojio jedini sve turnire iz serije 1000, u medjusobnim mecevima pozitivan skor sa obojicom!!! Crno na belo, brojke govore I cao!! NOLE G.O.A.T

10?

pre 4 godine

Kol'ko se ja razumem, i tečnost ima masu. To mu u prevodu znači oko 1000 litara vinjaka ili ti 1kg vinjaka. :)
(Beograđanin, 17. februar 2020 20:10)

Ima trčnost masu, to nije sporno, ali u drugoj rečenici si napisao 1000 l gluposti pre nego 1 kg, nezavisno od agregatnog stanja! Pa, 1 kg vazduha u normalnim uslovima nema 1000 l! Bili pod dejstvom vinjaka, ili ne!

Madagaskar

pre 4 godine

Teško druže da će mladi tek tako stići veliku trojku tj mislim da mi to nećemo doživeti živi bili pa videli a ja kao neki teniski amater to tvrdim, a gospodin koji je bio profesionalna i sampio priča čisto da bi neko citao njegove citate a suštinski ništa ne govori...

Невен

pre 4 godine

Бројке говоре и да Ђоковић има позитиван скор у међусобним дуелима... Тако да Федерер можда јесте најбољи свих времена али је Ноле бољи од њега... по бројкама...

Milic

pre 4 godine

Ovom Djokovicu treba skinuti kapu. To kako dere Federera kad 90% publike nenormalno navija za Svajvarca, te pobjede i titule treba da vaze duplo. Pa zamislite samo da je obrnuto. Federer bi tad puko, jer to je nepodnosljivo. Uopste nisam navijac Djokovica, al to kako on redovno pobjedjuje Federera pa i ostale igrace kad je cjeli stadion protiv njega, tu mu skidam kapu i ima jedno veliko postovanje od mene. Nije to lako covjece.

Rafa30

pre 4 godine

Kakve gluposti izjavljuje Becker..

Hahaha


Kaze da razumije kako je Nivak jos gladan trofeja..

Totalna nebuloza.
Kako nece bit gladan trofeja kad se vodi velika borba za najveceg tenisaca svih vremena??
Kako nece biti gladan trofeja kad mu fale jos samo 4 slama da prestigne Federera i da sluzbeno postane najveci svih vremena???

Bas smijesno

Podgoricanin

pre 4 godine

Djokovica je pobijedio samo jednom u finalima GS, a ako je neko tokom karijere bio patetican tokom proslave titula, bio je to upravo Federer. Toliko valjanja po terenu i laznih suza zasjenili su sva Novakova srcaD.

Milan_PT

pre 4 godine

Kad je poslednji put taj najuspesniji Federer pobedio Djokovica na Grend slemu ? hahaha
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Ghost, 17. februar 2020 18:53

Zasto racunas samo Gren Slemove? Racunaj i Masterse, kao recimo zavrsni Masters u Londonu kad je jesenas "deda" Federer pobedio Djokovica sa 6:4 i 6:3.
(Will Mosley, 18. februar 2020 00:20)

Nisi u pravu. Taj turnir nije iz serije Masters, još od 2008. Nakon toga se zvao Finale ATP svetske turneje (ATP World Tour Finals), a sad se zove ATP Finale (ATP Finals). Inače, zadnje finale Tennis Masters Cupa je osvojio Novak Đoković sa 21-om godinom te 2008. Inače, u ATP World Tour Finals igrali su više puta i u finalima, gde Novak ima 3:0 protiv Rodžera Federera, uključujući i ono čuveno finale iz 2014, kad RF nije izašao na megdan...

John

pre 4 godine

Sve je reko, nista reko nije.
(Balasevic, 17. februar 2020 18:14)

Često je mnogo bitnije ono što se ne kaže. Ili ono što je ostalo nedorečeno, a može da se pročita između redova.
A čita se sledeće: Ako se po brojevima gleda ko je najbolji, onda treba da ga Nadal i/ili Đoković prestignu po brojevima u što više kategorija i jedan od njih ili oba će biti bolji od "balerine"...

drmr

pre 4 godine

Svi znamo kakvi su komentari na ovu vest i pre nego sto udjemo. Jedni su za jedni protiv, nerviraju one suprotnog misljenja. Da ja sada branim neku moju poziciju necu i ne zelim, usao bih bespotrebno u raspravu iz koje ne bih mogao da se iskobeljam. Napisacu samo sledece, mozda krajem naredne, a sigurno 2022. godine cu se slatko smejati.

PimPong

pre 4 godine

Becker je u pravu da treba biti pazljiv kad se porede razlicite periode. Odnosno, sad imamo ovu veliku trojku. Ali sta bi se desilo da su se tu nasla jos dva-tri odlicna tenisera koja su se takmicila istovremeno sa njima? Npr. u osamdesetim su se Lendl, Becker, Wilander, Edberg i McEnroe kidali, i da tad jedan od njih nije bio na sceni, ostali bi osvojili vise titula. E sad, mislim da je ipak posao velike trojke tezi, jer se domet tenisa prosirio na sve kontinente i na nove drzave sa globalizacijom, ali slazem se da nije lako vrsiti ovakva poredjenja.