Bormio 2005: Austrijanci, Kostelić, Rajh...

Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju, 26. po redu, završeno je u nedelju u Bormiju i Santa Katerini, u okolini Torina. Pored 'standardnih' 30 medalja u pet disciplina ženskog i muškog programa, prvi put u istoriji prvenstava, održano je takmičenje u 'timskoj vožnji'. Brojke kažu da su Austrijanci potpuno dominirali, imaju skoro dva puta više medalja od Amerikanaca, koji su po broju odličja drugi, a da su Švajcarci došli 'do dna'. Druga supersila u alpskom skijanju prvi put u istoriji završava šampionat sveta bez ijedne medalje.

Željko Čačija, Miloš Šaranović
Pošaljite komentar
 1. Svaka čast za objektivne komentare u vezi Janice, kako vaših novinara tako i većine posjetitelja foruma.
  Lijepo je vidjeti da je sve manje zavisti i nacionalizma iako će kretena uvijek biti. Većina je na obje strane, izgleda, shvatila da sport pripada sportu i da treba poštovati rezultate vrhunskih sportaša iz susjedstva, a idioti neka se i dalje hvale četništvom i ustaštvom.
  (Brodjanin, 16. februar 2005 07:35)

  # Link komentara

 2. bravo pravi si jugosloven
  (bbb, 17. februar 2005 01:28)

  # Link komentara

 3. Kao rezultat Janicinih medalja gomila mladih hrvata pocece da se bavi skijanjem a ne drogom alkoholom itd. Hrvati su jako dobro iskoristili Janicu i Ivicu i na konto Janice joss dve skijassice (Ana Jelusic i Nika Fleis) su u vrhu slaloma, da ne pricam da su i trku svetskog kupa dobili. Negde sam procitao podatak da nasa J. Lolovic nema dovoljno sredstava ni za postene pripreme a gomila nasih tinejdzera ne znaju ni razliku izmedju spusta i slaloma a mozda neki misle da se skijasi takmice zajedno sa borderima. Zelelo bih da apelujem na B92 da ako moze prenosi skijanje (makar svetska prvenstva) i snow board takmicenja kako bi nasa omladina mogla bar na tv-u da vidi sta je to pa jednog dana mozda i mi dobijenu neku Janicu i(li) Ivicu. Ministarstvo sporta bi trebalo da shvati znacaj jedne kvalitetne skijasice i da se novac investiran u nju visestruko vraca drzavi.
  (LL NS, 19. februar 2005 00:31)

  # Link komentara

 4. Bravo bbb,ti si sigurno jedan od onih koje je lako nahuškati na svoje susjede,takvi obično nemaju puno mozga,a i ne idu nikud dalje od svoga malog sela.Ima vas,srećom malo,i sa lijeve i sa desne strane granice.Što uopće tražiš ovdje?
  (saynotoeu, 22. februar 2005 20:13)

  # Link komentara