Sreda, 30.10.2019.

16:30

Jokić: Ne znam kada će se to desiti

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, nije bio mnogo rečit posle prvog poraza u sezoni.

Izvor: PT

Jokiæ: Ne znam kada æe se to desiti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

Pera Ždera

pre 4 godine

Barton tacno da da 50 poena (karikiram) bio bi stetan po ekipu. Gusi onaj Denver sa najboljim napadom u ligi (130 poena) i najboljim protokom. UVEK dribling, dva vise, uvek trazi loptu, uvek srljanje u trojicu (sinoc bar pet puta sa komicnim zavrsetcima). Ne mogu tri igraca u postavi da zahtevaju loptu. Mari i Jokic su tu i Barton je u tom kontekstu totalni visak.

On treba da ima ulogu slicnu Lu Wilijamsu. Poenter sa klupe koji moze da ima loptu i organizaciju pored Morisa. U prvoj Jokic, Marej, druga, Moris, Barton sa lotom.

Ovako visak koji gusi startnu a u drugoj petorci deficit poentera. I onda imamo situaciju sinoc gde startna pravi prednost u vise navrata koju klupa svaki put gubi.

Kreg odlicna karika za prvu postavu (odbrana i kretanje bez lopte). Sto se tako JASNO moglo videti i u POffu prosle sezone. Neverovatno.

O Jokicevom vidnom visku kilograma (veci nego ikad) i izrazitom nezainteresovanoscu da gleda kos i bude vise agresivan, sta reci vise. Neshvatljiva glava i preterana nesebicnost. 10 poena (8 suteva samo) - nedopustivo za takvog ofanzivnog igraca.

Nikako da ukapira da on sa 20+ poena skoro izvesna pobeda Denvera jer on tim poenima ne oduzima nikome suteve vec ih postize kroz i dalje izrazitu timsku igru...

CarloNS

pre 4 godine

(Milan Spanac, 30. oktobar 2019 18:33)

Mislim da je baš Tim Koneli glavni operativac Denvera objasnio te cifre koje daju igračima. Denver mora debelo da preplati svakog igrača da bi ga zadržao u ekipi jer inače taj igrač za isti ili čak manji novac ode u atraktivniji grad. To nije problem samo sa Denverom već sa mnogim gradovima. Svi se guraju u Kaliforniju...

Pera

pre 4 godine

Sigurno najneugledniji TD u Jokicevoj karijeri.
29 sekundi pre kraja pokusava da smanji prednost Dalasa na samo jedan poen, ali ne uspeva da predje odbranu, iznudi faul i lopta mu bezi u aut, cime je prakticno resio (izgubio) utakmicu. Nedostaju mu dva skoka do TD. Prvi dobija posto je Luka promasio oba bacanja, drugi kad Murray na isteku napada pokusava trojku i ppromasuje ceo kos. Jokic hvata loptu, ali kraj napada, kraj utakmice...Svi su gledali da li ce biti produzetaka tako da cak ni komentatori nisu primetili da je dogurao do TD.
Od Jokica sam ocekivao spor pocetak sezone, i to se i ispunilo. Ima viska kilograma, pocinje svaku "pospano", tako je u jednoj dobio odma tri faula jer je bio lenj da prati svog igraca. Ipak, trgne se kad je gusto, i opet je bio najbolji u timu na skoro svim utakmicama do sada.
Razocaranje je druga postava (juce prva +15, druga oko -16), svi pricaju da Denver ima najduzu klupu, ali zasad se to ne vidi. Grant 0 poena (0-5 sut), od njega se puno vise ocekuje. Porter tek treba da zaigra, ako rezerve nastave sa losim igrama, ubrzo ce dobiti sansu. Vrlo je talentovan, ali mora puno i da uci, sto pre pocne to bolje!

Srba

pre 4 godine

Sto da se desi?!?Gledam meceve Denvera, najnegledljiviji je igrac, nabaca neku statistika a mucno ga gledati. Spor do zla boga, flopuje, gradi poziciju na 5m od kosa. Eeej, na 5 metara od kosa. Drugim rijecima gura, provocira, udara, bez potrebe. Treba bas biti teski nacionalista i dolaziti ovdje i pisati svaki dan "najbolji centar svijeta", "Sale kriv...".
A da ne bude da sam ja nacionalista, da kazem da je i Doncic hajpovana truba. A tek Porzingis kakvu kosarku igra. Ono sto on igra moze svaki bek iz G lige. Jer on samo puca trojke a u odbrani tek ponekad se potrudi. Znaci beka nekog od 198 i miran Dalas.

жика живац

pre 4 godine

мора да престане са причом да денвер нема лидера, да су сви једнаки, бла бла... то је прича за омладинце. како су сви једнаки ако јокић прима 160 милиона, а неко други 3 или 15. има разлог зашто је јокара толико добио, али онда су и очекивања већа, а и основна пристојност налаже да у таквој ситуацији потури грбачу и на терену и ван терена. то и саиграчи очекују. кад се њему не игра, види се да остатак денвера не зна баш шта да ради...

Cole

pre 4 godine

Au sta se sve ovde pise!!!
Aman ljudi, imate sajt,
tamo sve pise, prvenstveno
mislim na +/-, kompletna
Denverova prva postava je
bila u debelom plusu, cak
mislim da su svi bili na
preko +10, KLUPA JE PODBACILA,
gde su svi do jednog imali
debelo preko -10, kakav los
Jokic, Marej... i slicne glulosti. Poz.

Jaran

pre 4 godine

bg
Dzamal Marej
- 18.8ppg
- FTs 86%
- 3PT 32%
- FG 42%
Nikola Jokic
- 15.5ppg
- FTs 79%
- 3PT 23%
- FG 44%

Gde je Nikola Jokic ovde jer Dzamal ocigledno radi svoj posao kako treba???

MPP

pre 4 godine

FANTASTIČNA GOMILA ZAKLJUČAKA .....NA OSNOVU SAMO 4 !!! utakmice.
Suština je sledeća ili će Marej izrasti u VRHUNSKOG PLEJA i biti pravi duet zajedno sa Jokićem ILI ....
U tome je sva poenta....bez tog tandema nema ni Denverovih snova o MOGUĆOJ tituli
Pogotovo ove godine kada je konkutencija na Zapadu MNOGOSTRUKO JAČA. Ako osvoje 2 poziciju to će biti FANTASTIČAN USPEH ! Setite se sa koliko sreće su osvojili poziciju br 1 prošle g. .
I još nešto konkurencija za prvu petorku Nba i najboljeg centra je mnogo veća .
MORAJU DA IGRAJU MNOGO BOLJE NEGO PROŠLE SEZONE DA BI ISPUNILI OČEKIVANJA !
I nije bitno koliko ko je para dobio već ima li potencijala u nekom igraču . Marej je zvezda u Denveru a ove godine ćemo videti da li je i zvezda na SVETSKOM NBA NIVOU

Tazo

pre 4 godine

Jokic nije trebao da popusti pod pritiskom javnosti i ode u Kinu letos, jer je prosla sezona bila najteza moguca za igraca njegove konstitucije. Meni sada deluje iscrpljen.
Murray je toliko limitiran igrac da ja nemam reci. Od njega nikada ne znas sta ces dobiti, da li 35 poena ili 10 uz sut od 20%.
Najveca stetocina u Denveru je Barton… Lik je jednostavno glup, koji se istripovao da je mnogo bolji nego sto jeste (sindrom koji gejmeri cesto imaju). On i Jokic ne smeju da budu u istoj postavi jer nisu kompatibilni.

Milan Spanac

pre 4 godine

Ko je osvojio poziciju 1.? Sta pricas ti bre.. Drugi su bili na kraju.. A o parama se prica jer te pare sto su dali mareju mogli su da dovedu lika koji je vec dokazan, a ne divljak.. jer je marej divljak koji pogadja divlje suteve, kod ozbiljne ekipe ne moze da prodje nikada, ali nikada! da ima talenta ima, samo ga lose brusi..

Milan Spanac

pre 4 godine

To da Jokic ne zna da igra odbranu su obicne gluposti, zadnje 2 utakmice je doslo do pucanja odbrane jer su se oko njega gubili igraci.. pick'n'roll ide jako tesko, jer na svako njegovo iskakanje drugi igrac ne zatvori i onda se otvara prostor.. da bi se igrala dobra odbrana nije dovoljno da igra ovaj ili onaj, vec svih 5.. na momente igraju jako dobru odbranu, a Marej je igrac kog ne bih komentarisao jer sam gledao svaki mec Denvera zadnje 4 godine.. Pare koje su njemu date su po meni bacene.. Mada ove godine izlazi Milsap pa se otvara 30m.. Suludo je koliko veruju u Mareja, a on radi isto vec 2 godine, nema napretka..

bg

pre 4 godine

Gde je Džamal Mari? Liku su dali 170 miliona a ne igra ništa, Jokić trčkara gleda da asistira a šuteve preskače...on mora da uzima oko 25 šuteva po meču.

bskfan

pre 4 godine

@nba-fan

Mozda nije -20 ali je izuzetno hladno, juce je Denveru padao sneg a interesantna je stvar da je u u Pepsi centru ispod parketa uvek led. Denver je mali tim, nemaju tim u razvojnoj ligi, nemaju centar za pripreme vec se pripremaju van Denvera, u dvorani se igra i kosarka i hokej, a ove godine Altitude (koji ima pravo prenosenja utakmica Denvera) nije postigao dogovor sa kablovskim kompanijama tako da u Denveru ne mogu da gledaju utakmice na TV vec samo na kompjuterima. U kakvim uslovima rade, rezultati su vise nego dobri.

bskfan

pre 4 godine

"Moramo da pogađamo u napadu, dobro delimo loptu... verovatno ćemo tada zaigrati i bolje u odbrani"

Ovo je kljucna razlika izmedju Jokica i Malonea. Dok Jokic smatra da ce dobar napad isprovocirati i dobru odbranu, Malone misli suprotno. Jokiceva kosarkaska filozofija je "dobar napad pobedjuje svaku odbranu" dok Malone sebe smatra defanzivnim trenerom i da ce im pobede doneti odbrana a ne napad. Mogu oni da koegzistiraju i da dodju do plejofa ali je to prevelika razlika u shvatanju kosarke da bi Denver postao sampionski tim. Pored Jokica i Marej takodje voli napadacku kosarku (sto je i normalno jer on nikada nece biti dobar defanzivac). Velika je steta sto Denver sa ovim igracima nema nekog vrhunskog ofanzivnog trenera umesto Malonea koji vec cetvrtu godinu zaredom pokusava istu stvar koja ocigledno ne funkcionise.

Milan

pre 4 godine

Desava se ocekivano, publika i vlasnici su potencirali Mareja odavno, i prosle sezone su njegovi posteri stajali ispred arene ispred Jokicevih. Jednostavno, atraktivniji je igrac od Jokica, zakucavanja, sutevi, majmunisanje po terenu i medijima, to se u Americi racuna, sou biznis. Jokic je "dosadan", kao sto ga pre neki dan opisase, i naravno istovremeno jedini pravi MVP kalibar u tom jadnom Denveru. Ali Marej je sada potpisao maksimalni ugovor, veci od Jokicevog, i to mu automatski daje pravo u njegovoj glavi, i u ocima publike, da bude clutch player, a on po kvalitetu nije ni blizu toga. Sve se da zakljuciti po Jokicevom komentaru, Marejev 1-1 sut nije bio po dogovoru... Ako Marej ovako nastavi, Jokicu ce to dosaditi i postace nezadovoljan i zatraziti da ode.

Milan

pre 4 godine

Desava se ocekivano, publika i vlasnici su potencirali Mareja odavno, i prosle sezone su njegovi posteri stajali ispred arene ispred Jokicevih. Jednostavno, atraktivniji je igrac od Jokica, zakucavanja, sutevi, majmunisanje po terenu i medijima, to se u Americi racuna, sou biznis. Jokic je "dosadan", kao sto ga pre neki dan opisase, i naravno istovremeno jedini pravi MVP kalibar u tom jadnom Denveru. Ali Marej je sada potpisao maksimalni ugovor, veci od Jokicevog, i to mu automatski daje pravo u njegovoj glavi, i u ocima publike, da bude clutch player, a on po kvalitetu nije ni blizu toga. Sve se da zakljuciti po Jokicevom komentaru, Marejev 1-1 sut nije bio po dogovoru... Ako Marej ovako nastavi, Jokicu ce to dosaditi i postace nezadovoljan i zatraziti da ode.

bg

pre 4 godine

Gde je Džamal Mari? Liku su dali 170 miliona a ne igra ništa, Jokić trčkara gleda da asistira a šuteve preskače...on mora da uzima oko 25 šuteva po meču.

Milan Spanac

pre 4 godine

To da Jokic ne zna da igra odbranu su obicne gluposti, zadnje 2 utakmice je doslo do pucanja odbrane jer su se oko njega gubili igraci.. pick'n'roll ide jako tesko, jer na svako njegovo iskakanje drugi igrac ne zatvori i onda se otvara prostor.. da bi se igrala dobra odbrana nije dovoljno da igra ovaj ili onaj, vec svih 5.. na momente igraju jako dobru odbranu, a Marej je igrac kog ne bih komentarisao jer sam gledao svaki mec Denvera zadnje 4 godine.. Pare koje su njemu date su po meni bacene.. Mada ove godine izlazi Milsap pa se otvara 30m.. Suludo je koliko veruju u Mareja, a on radi isto vec 2 godine, nema napretka..

bskfan

pre 4 godine

@nba-fan

Mozda nije -20 ali je izuzetno hladno, juce je Denveru padao sneg a interesantna je stvar da je u u Pepsi centru ispod parketa uvek led. Denver je mali tim, nemaju tim u razvojnoj ligi, nemaju centar za pripreme vec se pripremaju van Denvera, u dvorani se igra i kosarka i hokej, a ove godine Altitude (koji ima pravo prenosenja utakmica Denvera) nije postigao dogovor sa kablovskim kompanijama tako da u Denveru ne mogu da gledaju utakmice na TV vec samo na kompjuterima. U kakvim uslovima rade, rezultati su vise nego dobri.

Cole

pre 4 godine

Au sta se sve ovde pise!!!
Aman ljudi, imate sajt,
tamo sve pise, prvenstveno
mislim na +/-, kompletna
Denverova prva postava je
bila u debelom plusu, cak
mislim da su svi bili na
preko +10, KLUPA JE PODBACILA,
gde su svi do jednog imali
debelo preko -10, kakav los
Jokic, Marej... i slicne glulosti. Poz.

жика живац

pre 4 godine

мора да престане са причом да денвер нема лидера, да су сви једнаки, бла бла... то је прича за омладинце. како су сви једнаки ако јокић прима 160 милиона, а неко други 3 или 15. има разлог зашто је јокара толико добио, али онда су и очекивања већа, а и основна пристојност налаже да у таквој ситуацији потури грбачу и на терену и ван терена. то и саиграчи очекују. кад се њему не игра, види се да остатак денвера не зна баш шта да ради...

Pera

pre 4 godine

Sigurno najneugledniji TD u Jokicevoj karijeri.
29 sekundi pre kraja pokusava da smanji prednost Dalasa na samo jedan poen, ali ne uspeva da predje odbranu, iznudi faul i lopta mu bezi u aut, cime je prakticno resio (izgubio) utakmicu. Nedostaju mu dva skoka do TD. Prvi dobija posto je Luka promasio oba bacanja, drugi kad Murray na isteku napada pokusava trojku i ppromasuje ceo kos. Jokic hvata loptu, ali kraj napada, kraj utakmice...Svi su gledali da li ce biti produzetaka tako da cak ni komentatori nisu primetili da je dogurao do TD.
Od Jokica sam ocekivao spor pocetak sezone, i to se i ispunilo. Ima viska kilograma, pocinje svaku "pospano", tako je u jednoj dobio odma tri faula jer je bio lenj da prati svog igraca. Ipak, trgne se kad je gusto, i opet je bio najbolji u timu na skoro svim utakmicama do sada.
Razocaranje je druga postava (juce prva +15, druga oko -16), svi pricaju da Denver ima najduzu klupu, ali zasad se to ne vidi. Grant 0 poena (0-5 sut), od njega se puno vise ocekuje. Porter tek treba da zaigra, ako rezerve nastave sa losim igrama, ubrzo ce dobiti sansu. Vrlo je talentovan, ali mora puno i da uci, sto pre pocne to bolje!

Tazo

pre 4 godine

Jokic nije trebao da popusti pod pritiskom javnosti i ode u Kinu letos, jer je prosla sezona bila najteza moguca za igraca njegove konstitucije. Meni sada deluje iscrpljen.
Murray je toliko limitiran igrac da ja nemam reci. Od njega nikada ne znas sta ces dobiti, da li 35 poena ili 10 uz sut od 20%.
Najveca stetocina u Denveru je Barton… Lik je jednostavno glup, koji se istripovao da je mnogo bolji nego sto jeste (sindrom koji gejmeri cesto imaju). On i Jokic ne smeju da budu u istoj postavi jer nisu kompatibilni.

bskfan

pre 4 godine

"Moramo da pogađamo u napadu, dobro delimo loptu... verovatno ćemo tada zaigrati i bolje u odbrani"

Ovo je kljucna razlika izmedju Jokica i Malonea. Dok Jokic smatra da ce dobar napad isprovocirati i dobru odbranu, Malone misli suprotno. Jokiceva kosarkaska filozofija je "dobar napad pobedjuje svaku odbranu" dok Malone sebe smatra defanzivnim trenerom i da ce im pobede doneti odbrana a ne napad. Mogu oni da koegzistiraju i da dodju do plejofa ali je to prevelika razlika u shvatanju kosarke da bi Denver postao sampionski tim. Pored Jokica i Marej takodje voli napadacku kosarku (sto je i normalno jer on nikada nece biti dobar defanzivac). Velika je steta sto Denver sa ovim igracima nema nekog vrhunskog ofanzivnog trenera umesto Malonea koji vec cetvrtu godinu zaredom pokusava istu stvar koja ocigledno ne funkcionise.

CarloNS

pre 4 godine

(Milan Spanac, 30. oktobar 2019 18:33)

Mislim da je baš Tim Koneli glavni operativac Denvera objasnio te cifre koje daju igračima. Denver mora debelo da preplati svakog igrača da bi ga zadržao u ekipi jer inače taj igrač za isti ili čak manji novac ode u atraktivniji grad. To nije problem samo sa Denverom već sa mnogim gradovima. Svi se guraju u Kaliforniju...

Milan Spanac

pre 4 godine

Ko je osvojio poziciju 1.? Sta pricas ti bre.. Drugi su bili na kraju.. A o parama se prica jer te pare sto su dali mareju mogli su da dovedu lika koji je vec dokazan, a ne divljak.. jer je marej divljak koji pogadja divlje suteve, kod ozbiljne ekipe ne moze da prodje nikada, ali nikada! da ima talenta ima, samo ga lose brusi..

Pera Ždera

pre 4 godine

Barton tacno da da 50 poena (karikiram) bio bi stetan po ekipu. Gusi onaj Denver sa najboljim napadom u ligi (130 poena) i najboljim protokom. UVEK dribling, dva vise, uvek trazi loptu, uvek srljanje u trojicu (sinoc bar pet puta sa komicnim zavrsetcima). Ne mogu tri igraca u postavi da zahtevaju loptu. Mari i Jokic su tu i Barton je u tom kontekstu totalni visak.

On treba da ima ulogu slicnu Lu Wilijamsu. Poenter sa klupe koji moze da ima loptu i organizaciju pored Morisa. U prvoj Jokic, Marej, druga, Moris, Barton sa lotom.

Ovako visak koji gusi startnu a u drugoj petorci deficit poentera. I onda imamo situaciju sinoc gde startna pravi prednost u vise navrata koju klupa svaki put gubi.

Kreg odlicna karika za prvu postavu (odbrana i kretanje bez lopte). Sto se tako JASNO moglo videti i u POffu prosle sezone. Neverovatno.

O Jokicevom vidnom visku kilograma (veci nego ikad) i izrazitom nezainteresovanoscu da gleda kos i bude vise agresivan, sta reci vise. Neshvatljiva glava i preterana nesebicnost. 10 poena (8 suteva samo) - nedopustivo za takvog ofanzivnog igraca.

Nikako da ukapira da on sa 20+ poena skoro izvesna pobeda Denvera jer on tim poenima ne oduzima nikome suteve vec ih postize kroz i dalje izrazitu timsku igru...

MPP

pre 4 godine

FANTASTIČNA GOMILA ZAKLJUČAKA .....NA OSNOVU SAMO 4 !!! utakmice.
Suština je sledeća ili će Marej izrasti u VRHUNSKOG PLEJA i biti pravi duet zajedno sa Jokićem ILI ....
U tome je sva poenta....bez tog tandema nema ni Denverovih snova o MOGUĆOJ tituli
Pogotovo ove godine kada je konkutencija na Zapadu MNOGOSTRUKO JAČA. Ako osvoje 2 poziciju to će biti FANTASTIČAN USPEH ! Setite se sa koliko sreće su osvojili poziciju br 1 prošle g. .
I još nešto konkurencija za prvu petorku Nba i najboljeg centra je mnogo veća .
MORAJU DA IGRAJU MNOGO BOLJE NEGO PROŠLE SEZONE DA BI ISPUNILI OČEKIVANJA !
I nije bitno koliko ko je para dobio već ima li potencijala u nekom igraču . Marej je zvezda u Denveru a ove godine ćemo videti da li je i zvezda na SVETSKOM NBA NIVOU

Jaran

pre 4 godine

bg
Dzamal Marej
- 18.8ppg
- FTs 86%
- 3PT 32%
- FG 42%
Nikola Jokic
- 15.5ppg
- FTs 79%
- 3PT 23%
- FG 44%

Gde je Nikola Jokic ovde jer Dzamal ocigledno radi svoj posao kako treba???

Srba

pre 4 godine

Sto da se desi?!?Gledam meceve Denvera, najnegledljiviji je igrac, nabaca neku statistika a mucno ga gledati. Spor do zla boga, flopuje, gradi poziciju na 5m od kosa. Eeej, na 5 metara od kosa. Drugim rijecima gura, provocira, udara, bez potrebe. Treba bas biti teski nacionalista i dolaziti ovdje i pisati svaki dan "najbolji centar svijeta", "Sale kriv...".
A da ne bude da sam ja nacionalista, da kazem da je i Doncic hajpovana truba. A tek Porzingis kakvu kosarku igra. Ono sto on igra moze svaki bek iz G lige. Jer on samo puca trojke a u odbrani tek ponekad se potrudi. Znaci beka nekog od 198 i miran Dalas.

Srba

pre 4 godine

Sto da se desi?!?Gledam meceve Denvera, najnegledljiviji je igrac, nabaca neku statistika a mucno ga gledati. Spor do zla boga, flopuje, gradi poziciju na 5m od kosa. Eeej, na 5 metara od kosa. Drugim rijecima gura, provocira, udara, bez potrebe. Treba bas biti teski nacionalista i dolaziti ovdje i pisati svaki dan "najbolji centar svijeta", "Sale kriv...".
A da ne bude da sam ja nacionalista, da kazem da je i Doncic hajpovana truba. A tek Porzingis kakvu kosarku igra. Ono sto on igra moze svaki bek iz G lige. Jer on samo puca trojke a u odbrani tek ponekad se potrudi. Znaci beka nekog od 198 i miran Dalas.

Milan

pre 4 godine

Desava se ocekivano, publika i vlasnici su potencirali Mareja odavno, i prosle sezone su njegovi posteri stajali ispred arene ispred Jokicevih. Jednostavno, atraktivniji je igrac od Jokica, zakucavanja, sutevi, majmunisanje po terenu i medijima, to se u Americi racuna, sou biznis. Jokic je "dosadan", kao sto ga pre neki dan opisase, i naravno istovremeno jedini pravi MVP kalibar u tom jadnom Denveru. Ali Marej je sada potpisao maksimalni ugovor, veci od Jokicevog, i to mu automatski daje pravo u njegovoj glavi, i u ocima publike, da bude clutch player, a on po kvalitetu nije ni blizu toga. Sve se da zakljuciti po Jokicevom komentaru, Marejev 1-1 sut nije bio po dogovoru... Ako Marej ovako nastavi, Jokicu ce to dosaditi i postace nezadovoljan i zatraziti da ode.

Jaran

pre 4 godine

bg
Dzamal Marej
- 18.8ppg
- FTs 86%
- 3PT 32%
- FG 42%
Nikola Jokic
- 15.5ppg
- FTs 79%
- 3PT 23%
- FG 44%

Gde je Nikola Jokic ovde jer Dzamal ocigledno radi svoj posao kako treba???

bskfan

pre 4 godine

"Moramo da pogađamo u napadu, dobro delimo loptu... verovatno ćemo tada zaigrati i bolje u odbrani"

Ovo je kljucna razlika izmedju Jokica i Malonea. Dok Jokic smatra da ce dobar napad isprovocirati i dobru odbranu, Malone misli suprotno. Jokiceva kosarkaska filozofija je "dobar napad pobedjuje svaku odbranu" dok Malone sebe smatra defanzivnim trenerom i da ce im pobede doneti odbrana a ne napad. Mogu oni da koegzistiraju i da dodju do plejofa ali je to prevelika razlika u shvatanju kosarke da bi Denver postao sampionski tim. Pored Jokica i Marej takodje voli napadacku kosarku (sto je i normalno jer on nikada nece biti dobar defanzivac). Velika je steta sto Denver sa ovim igracima nema nekog vrhunskog ofanzivnog trenera umesto Malonea koji vec cetvrtu godinu zaredom pokusava istu stvar koja ocigledno ne funkcionise.

Tazo

pre 4 godine

Jokic nije trebao da popusti pod pritiskom javnosti i ode u Kinu letos, jer je prosla sezona bila najteza moguca za igraca njegove konstitucije. Meni sada deluje iscrpljen.
Murray je toliko limitiran igrac da ja nemam reci. Od njega nikada ne znas sta ces dobiti, da li 35 poena ili 10 uz sut od 20%.
Najveca stetocina u Denveru je Barton… Lik je jednostavno glup, koji se istripovao da je mnogo bolji nego sto jeste (sindrom koji gejmeri cesto imaju). On i Jokic ne smeju da budu u istoj postavi jer nisu kompatibilni.

bg

pre 4 godine

Gde je Džamal Mari? Liku su dali 170 miliona a ne igra ništa, Jokić trčkara gleda da asistira a šuteve preskače...on mora da uzima oko 25 šuteva po meču.

Milan Spanac

pre 4 godine

To da Jokic ne zna da igra odbranu su obicne gluposti, zadnje 2 utakmice je doslo do pucanja odbrane jer su se oko njega gubili igraci.. pick'n'roll ide jako tesko, jer na svako njegovo iskakanje drugi igrac ne zatvori i onda se otvara prostor.. da bi se igrala dobra odbrana nije dovoljno da igra ovaj ili onaj, vec svih 5.. na momente igraju jako dobru odbranu, a Marej je igrac kog ne bih komentarisao jer sam gledao svaki mec Denvera zadnje 4 godine.. Pare koje su njemu date su po meni bacene.. Mada ove godine izlazi Milsap pa se otvara 30m.. Suludo je koliko veruju u Mareja, a on radi isto vec 2 godine, nema napretka..

bskfan

pre 4 godine

@nba-fan

Mozda nije -20 ali je izuzetno hladno, juce je Denveru padao sneg a interesantna je stvar da je u u Pepsi centru ispod parketa uvek led. Denver je mali tim, nemaju tim u razvojnoj ligi, nemaju centar za pripreme vec se pripremaju van Denvera, u dvorani se igra i kosarka i hokej, a ove godine Altitude (koji ima pravo prenosenja utakmica Denvera) nije postigao dogovor sa kablovskim kompanijama tako da u Denveru ne mogu da gledaju utakmice na TV vec samo na kompjuterima. U kakvim uslovima rade, rezultati su vise nego dobri.

жика живац

pre 4 godine

мора да престане са причом да денвер нема лидера, да су сви једнаки, бла бла... то је прича за омладинце. како су сви једнаки ако јокић прима 160 милиона, а неко други 3 или 15. има разлог зашто је јокара толико добио, али онда су и очекивања већа, а и основна пристојност налаже да у таквој ситуацији потури грбачу и на терену и ван терена. то и саиграчи очекују. кад се њему не игра, види се да остатак денвера не зна баш шта да ради...

MPP

pre 4 godine

FANTASTIČNA GOMILA ZAKLJUČAKA .....NA OSNOVU SAMO 4 !!! utakmice.
Suština je sledeća ili će Marej izrasti u VRHUNSKOG PLEJA i biti pravi duet zajedno sa Jokićem ILI ....
U tome je sva poenta....bez tog tandema nema ni Denverovih snova o MOGUĆOJ tituli
Pogotovo ove godine kada je konkutencija na Zapadu MNOGOSTRUKO JAČA. Ako osvoje 2 poziciju to će biti FANTASTIČAN USPEH ! Setite se sa koliko sreće su osvojili poziciju br 1 prošle g. .
I još nešto konkurencija za prvu petorku Nba i najboljeg centra je mnogo veća .
MORAJU DA IGRAJU MNOGO BOLJE NEGO PROŠLE SEZONE DA BI ISPUNILI OČEKIVANJA !
I nije bitno koliko ko je para dobio već ima li potencijala u nekom igraču . Marej je zvezda u Denveru a ove godine ćemo videti da li je i zvezda na SVETSKOM NBA NIVOU

Milan Spanac

pre 4 godine

Ko je osvojio poziciju 1.? Sta pricas ti bre.. Drugi su bili na kraju.. A o parama se prica jer te pare sto su dali mareju mogli su da dovedu lika koji je vec dokazan, a ne divljak.. jer je marej divljak koji pogadja divlje suteve, kod ozbiljne ekipe ne moze da prodje nikada, ali nikada! da ima talenta ima, samo ga lose brusi..

Pera

pre 4 godine

Sigurno najneugledniji TD u Jokicevoj karijeri.
29 sekundi pre kraja pokusava da smanji prednost Dalasa na samo jedan poen, ali ne uspeva da predje odbranu, iznudi faul i lopta mu bezi u aut, cime je prakticno resio (izgubio) utakmicu. Nedostaju mu dva skoka do TD. Prvi dobija posto je Luka promasio oba bacanja, drugi kad Murray na isteku napada pokusava trojku i ppromasuje ceo kos. Jokic hvata loptu, ali kraj napada, kraj utakmice...Svi su gledali da li ce biti produzetaka tako da cak ni komentatori nisu primetili da je dogurao do TD.
Od Jokica sam ocekivao spor pocetak sezone, i to se i ispunilo. Ima viska kilograma, pocinje svaku "pospano", tako je u jednoj dobio odma tri faula jer je bio lenj da prati svog igraca. Ipak, trgne se kad je gusto, i opet je bio najbolji u timu na skoro svim utakmicama do sada.
Razocaranje je druga postava (juce prva +15, druga oko -16), svi pricaju da Denver ima najduzu klupu, ali zasad se to ne vidi. Grant 0 poena (0-5 sut), od njega se puno vise ocekuje. Porter tek treba da zaigra, ako rezerve nastave sa losim igrama, ubrzo ce dobiti sansu. Vrlo je talentovan, ali mora puno i da uci, sto pre pocne to bolje!

Cole

pre 4 godine

Au sta se sve ovde pise!!!
Aman ljudi, imate sajt,
tamo sve pise, prvenstveno
mislim na +/-, kompletna
Denverova prva postava je
bila u debelom plusu, cak
mislim da su svi bili na
preko +10, KLUPA JE PODBACILA,
gde su svi do jednog imali
debelo preko -10, kakav los
Jokic, Marej... i slicne glulosti. Poz.

CarloNS

pre 4 godine

(Milan Spanac, 30. oktobar 2019 18:33)

Mislim da je baš Tim Koneli glavni operativac Denvera objasnio te cifre koje daju igračima. Denver mora debelo da preplati svakog igrača da bi ga zadržao u ekipi jer inače taj igrač za isti ili čak manji novac ode u atraktivniji grad. To nije problem samo sa Denverom već sa mnogim gradovima. Svi se guraju u Kaliforniju...

Pera Ždera

pre 4 godine

Barton tacno da da 50 poena (karikiram) bio bi stetan po ekipu. Gusi onaj Denver sa najboljim napadom u ligi (130 poena) i najboljim protokom. UVEK dribling, dva vise, uvek trazi loptu, uvek srljanje u trojicu (sinoc bar pet puta sa komicnim zavrsetcima). Ne mogu tri igraca u postavi da zahtevaju loptu. Mari i Jokic su tu i Barton je u tom kontekstu totalni visak.

On treba da ima ulogu slicnu Lu Wilijamsu. Poenter sa klupe koji moze da ima loptu i organizaciju pored Morisa. U prvoj Jokic, Marej, druga, Moris, Barton sa lotom.

Ovako visak koji gusi startnu a u drugoj petorci deficit poentera. I onda imamo situaciju sinoc gde startna pravi prednost u vise navrata koju klupa svaki put gubi.

Kreg odlicna karika za prvu postavu (odbrana i kretanje bez lopte). Sto se tako JASNO moglo videti i u POffu prosle sezone. Neverovatno.

O Jokicevom vidnom visku kilograma (veci nego ikad) i izrazitom nezainteresovanoscu da gleda kos i bude vise agresivan, sta reci vise. Neshvatljiva glava i preterana nesebicnost. 10 poena (8 suteva samo) - nedopustivo za takvog ofanzivnog igraca.

Nikako da ukapira da on sa 20+ poena skoro izvesna pobeda Denvera jer on tim poenima ne oduzima nikome suteve vec ih postize kroz i dalje izrazitu timsku igru...