Sreda, 23.10.2019.

12:00

Modrić od vrha do dna za godinu dana

Kapiten Hrvatske Luka Modrić postao je prvi osvajač Zlatne lopte "Frans fudbala" koji nije nominovan za narednu godinu.

Izvor: B92

Modriæ od vrha do dna za godinu dana IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

realno

pre 4 godine

nino pokusao si ispasti smesan ali si se gadno obrukao , nista cudno za vas zato vas je tako lako i sprdati jeer se sramotite neznanjem i kompleksima, neki od tih igraca su obilezili istoriju fudbala celi svet to zna , vi naci decica iz komsiluka koja prate fudbal 5 godina naravno ne @leni pa vas trpaju i madjari i tunizani s tim da nemate ni nastupe na tim decjim takmicenjima

Nino

pre 4 godine

A imali smo mi mnogo vece igarce nego sto ih vi danas imate. Sekularac,Dzajic,Mitic,Piksi....jel treba dalje da nabrajam,Jugovic....jel treba dalje? Sve su to veci igraci od onih koje si ti pomenuo.Za tvog Sukera,Modrica i Bobana,ona prva cetvorica su izmislila fudbal.
(Marko, 24. oktobar 2019 16:16)

Svaka cast, lijepo je to. A da mozda napravite nekakvu izlozbu u arheološkom muzeju o tome, i da pozovete vrh FIFE, sigurno ce ih zanimat. Platite i strane novinare, da se to malo prosiri, mozda i neki tvit nek ode viralno? Dovucite i koju influenserku da ih spomene, kao slucajno dok brije noge. Steta da se ne sazna i van Srbije o tom čudu.

Leni

pre 4 godine

Bivsi Srbi, susedi, komsije??? Bolji ste u glinenim golubovima i tu nema dileme ni pod razno. U fudbalu???? Srbija 4 trofeja Hrvatska 0 trofeja i 1000 mitova.Da nastavim niz??Da vam nema Kovaca u Bajernu nikad tamo Perisic ne bi ni kopacke drugima cistio. Nemojte biti bas u svemu mitomani,nije fer zbog sedih kosa na glavi.
 (poslednji pesnik, 24. oktobar 2019 11:12)

Te sto vam osvojise u djecjim kategorijama medalje sad pune po 5- 6 golova Ukrajina, Portugal i tko stigne.

Marko

pre 4 godine

(posljednji pjesnik, 23. oktobar 2019 15:43)

A bogami onaj tvoj Mandjo i Perisic su van svake te price.A imali smo mi mnogo vece igarce nego sto ih vi danas imate. Sekularac,Dzajic,Mitic,Piksi....jel treba dalje da nabrajam,Jugovic....jel treba dalje? Sve su to veci igraci od onih koje si ti pomenuo.Za tvog Sukera,Modrica i Bobana,ona prva cetvorica su izmislila fudbal.

Објективан

pre 4 godine

Лука јесте био најбољи на свету прошле године, али само на позицији на којој игра. То што је био испред Роналда, Месија, Салаха, Мбапеа, Левандовског и још неколицине је била тешка глупост, мислим да никад није направњен толики промашај у оваквим изборима. Хладне главе ово говорим, нисам ни Србин ни Хрват, па могу објективно да оценим.

nadposlednji pesnik

pre 4 godine

Ne treba mi trofej!
Menjam za jos jednu euforiju finala!!!!!!!!!
(predposlednji pesnik, 24. oktobar 2019 12:42)

Zato i jesi zemlja glinenih golubova!!!
Zato nikad neces osetiti euforiju osvajanja Evrope i sveta u fudbalu!!!!

wiener

pre 4 godine

modric je na silu dobio nagradu prosle godine, jer je´, eto, njegov tim bio u finalu svetskog prvenstva, a njegov klub je osvojio ligu sampiona, pa je tim rezultatima on bio najveci zajednicki delilac. najbolji igrac sveta nije bio ni blizu. zo zna svako normalan i neutralan (manite me prepucavanja izmedju srba i hrvata). naravno da nije mogao ponovo da bude nominovan.

poslednji pesnik

pre 4 godine

Srbi,susjedi,komsije,bivsa braco????Bolji ste u kosarci i tu nema dileme ni pod razno?!!U nogometu iskreno,fer,posteno morate priznati da smo za vas Dr.Dulitl!Davor Suker zlatna kopacka,Luka Modric zlatna lopta,Zvone Boban najbolji nogometas mladih svijeta,Treci na svijetu,drugi na svijetu,20 godina u FIFI medju 10 repki svijeta......Mandzo,Rakitic,Perisic...Da nastavim niz??Da vam nema Crnogorca(pedje) u Realu nikad Jovic nebi ni kopacke tamo drugima cistio!Nemojte biti bas u svemu mitomani,nije fer zbog sjedih kosa na glavi.
(posljednji pjesnik, 23. oktobar 2019 15:43)

Bivsi Srbi, susedi, komsije??? Bolji ste u glinenim golubovima i tu nema dileme ni pod razno. U fudbalu???? Srbija 4 trofeja Hrvatska 0 trofeja i 1000 mitova.Da nastavim niz??Da vam nema Kovaca u Bajernu nikad tamo Perisic ne bi ni kopacke drugima cistio. Nemojte biti bas u svemu mitomani,nije fer zbog sedih kosa na glavi.

JivaNS

pre 4 godine

Svaka čast Modriću, lično ne vidim svrhu davanja nagrade fudbalerima, to je samo marketing za nove generacije, računaju se valjda trofeji i golovi.
Manje više sve rasprave o ovim i sličnim temama na B92 (ne idem na druge sajtove) vode se između hrvatskih državljana - trenutnih, živežnih (tako nekako se hrvatsko-slovenski kaže) i proteranih, izbeglih kako hoćete. Morate shvatiti da je teška muka ovih drugih, kako bi vama bilo da vas proteraju iz vašeg doma tek tako.
Nažalost ovde je sve politika.

Stefica

pre 4 godine

Ne brini sused, a mi imamo učešća na EP ko Andora i Malta 0 slovima nula.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milojka, 23. oktobar 2019 20:58)

Nista zato susjede.Vi imate 4 nogometna trofeja,mi nijedan,nikad necemo ni imat.Mi smo rang Andore i Malte,a vi ste medju rijetkim europskim zemljama koje su nesta u nogometu uspjele osvojit,bilo klupskome bilo reprezentativnome.Ne brinem uopce,imamo glinene golubove uvijek za utjehu.Vama kada ne ide u nogometu,makar ste sila u kosarci,odbojci,tenisu,vaterpolu.

muta

pre 4 godine

Sta god iko ovde komentarisao samo pogledajte ko je brojniji na portalu b92??Jel nemate indeks ili kako vec na srpskom portalu ne ostavljajte svoje komentare niti ga citajte,kao sto ja sigurno necu citati sta pise vas indeks.Bez ikakve zle namere prosto jeste tako.Pozdrav

Milojka

pre 4 godine

Jel sada kužite da smo mi najveća nogometna nacija u povijesti planeta iako nemamo nijedan nogometni trofej kao što ga nemaju ni Andora i Malta???
(Mate palica, 23. oktobar 2019 20:08)

Ne brini sused, a mi imamo učešća na EP ko Andora i Malta 0 slovima nula.

Ne

pre 4 godine

Klinci oladite,vasa generacija ne zna za tezak rad u necemu a nije imala prilike da vidi i vrhunske talente u fudbalu
Nije bitno kako se koji fudbaler zove vec kako kapirate vrhunski fudbal i znanje tog nekog igraca
Mnogo,ali mnogo fudbalera sa balkana su imala veće fudbalsko ZNANJE od bilo kojih sadasnjih fudbalera,dakle ne vezano za bilo koje ime

Mate palica

pre 4 godine

(Rade pendrek, 23. oktobar 2019 16:26)

Joj pa vi i dalje ne kužite? Ajme meni lipo. Mi smo uvijek najveća nogometna nacija na svijetu ali nam Srbi,UEFA,FIFA,Europa ne daju da uzmemo neki nogometni trofej.Eto nijednom hrvatskome nogometašu neće da dodaju loptu samo da bi ih istjerali iz svih klubova.Ni Modrića neće da proglase najvećim nogometašem u povijesti Reala,iako je duplo bolji od Ronalda,Di Stefana,Zidane zajedno.Nogometna elita je 91` skužila da ćemo samo u zajednici sa Srbimo nešta osvojit pa nam nisu dali da ostanemo u Jugi a mi smo to tak silno htjeli.Misliš da je slučajno 6:0 u Španjolskoj i Dinamovog niza od 6:2,7:1,5:0 gdje smo postali službeno najgori klub u povijesti Lige Prvaka,a nitko neće ni penal da nam dosudi? Sada srbijanska mafija namerno tjera Modrića iz Reala da ne bi postao bolji od Ronalda.Unatoč tome on je bolji to je svima jasno,tko to ne želi priznat taj je srbijanska urota u Hrvata.Ajme meni.Jel sada kužite da smo mi najveća nogometna nacija u povijesti planeta iako nemamo nijedan nogometni trofej kao što ga nemaju ni Andora i Malta???

Footix_1998

pre 4 godine

Da li ti je sada lakše, moces zaspat veceras? Ljubomora ti dušu pojela
(Zizi, 23. oktobar 2019 17:21)

Ja mogu ali ti od muke i bolne istine neces moci. Ljubomora ti dusu pojela

prc i tebi

pre 4 godine

@prc eno Zvezda prezimila pre tog Dinama, eno losa Srbija uzela 2 titule prvaka, eno vas nakon penala trpaju svi koji stignu, evo lukice kao najlosija kupljena zlatna lopta vec drugu sezone ne moze nista bez ronalda

A.

pre 4 godine

Piksi u najboljim danima za Modrica je bio licno Maradona.
(tata od zvezdasa 1913, 23. oktobar 2019 13:17)

Vidis mi naprimjer nikad za Modrica ne bi rekli da je Maradona. On je Luka Modric, Hrvatska legenda. Nemamo taj kompleks nize vrijednosti od Argentinaca da bi svoje igrace nazivali tudim imenima. Nemamo kompleks ni od Njemaca, Engleza, Spanjolaca, Brazilaca. Naprotiv. Nadji snimak na kom Nejmar strpljivo ceka Modrica ispred svlacionice da mu se Luka potpise na dres. A Piksi, da, podsjeca malo na Maradonu i malo na Platinija i Modrica. Nek jos vjezba pa jednog dana bit ce nesto.

sigurno i njih pamtis

pre 4 godine

@posljedni pjesnik ono kad zna da nabroji jednog crnogorca pa misli da moze da trola, u zadnjih 20 godina bilo je ovde jako mnogo vrhunskih fudbalera, recimo Stankovic i Mihajlovic oni koji su izbacili vas s Eura

Vinko

pre 4 godine

Kad je uplatio humanitarnu pomoc Srbiji tokom velikih poplava bio je svetac. Dolazili ste na Hrvatske portale pisati mu hvalospjeve i ljubiti mu noge. A onda se to zaboravi. Pa je onda dao pomoc za malog Isaiju Pantića na poziv Partizana, pa se i to zaboravi. Eto samo to govori dovoljno i o njemu i o vama. Netko te hrani kad ti je najteze, a ti ga uporno grizes, pa koji mozak moras biti.

odavno poznato o vama i sramoti

pre 4 godine

@vinko pa i Djokovic je uplacivao vama ,pa ga vi ovde prozivate pod laznim nikovima svima poznatima, a i svaki dan pokazujete vasa misljenja o Srbima , Divcu npr. jednom od najvecih humanista ovih prostora, ali kako ti kazes kad vas hranimo dobri smo vam ka ne onda smo losi, samo sta se vi ovako prema svima ponasate

Serif

pre 4 godine

Eto gospodo, u palanačkim akademskim krugovima prevarant Modric i izdajica Djokovic ne vrede ama bas nista. A kad strucnjaci u Srbiji okrenu palac dole, to samo znaci da ili im smeta sto su bogati i uspesni, ili im bode oci sto nemaju tetovazice i frizurice. Nema trece.

Argo

pre 4 godine

Kakvi Piksiji,Miksiji i ostali provincijski igraci za koje se zna samo u Srbiji. Nemojte se sramotit i njega usporedjivat sa jednim Modricem,najboljim igracem svijeta 2018.g,jednim od 3 najbolja veznjaka Reala u povijesti uz Zidanea i Redonda,10-ki najboljeg kluba svijeta.

Peđa

pre 4 godine

Bilo ko od Vas koji su ostavili komentar,da mi odgovori ko bi u svoj tim kupio Luku Modrića da ima neograničen budžet,ali da mora da ga potroši na samo jednog igrača?

shaolin

pre 4 godine

Modrić je jedan od najstarijih osvajača zlatne lopte, ako ne i najstariji, u njegovim godinama je normalno da si već u mirovini ili da igraš amaterski nogomet negdje u egzotici. Drugo, Real je u velikim problemima od 2018., daleko od naslova, a Modrić muku muči sa sitnim ozljedama, ipak kad god je na terenu vidi se da je i dalje majstor. Igra naše reprezentacije u zadnje vrijeme uživa u njegovim majstorijama kao nikad prije, kao da se čuva samo za Hrvatsku, s Realom je ionako sve osvojio. Ako se Real konsolidira u ovoj sezoni eto njega opet u svim naslovnim ulogama jer bez njegovog doprinosa ionako nemaju previše šanse za uspjeh.

Vinko

pre 4 godine

Luka igra finale a gledaju ga Mesi i Ronaldo s kauča, i slomljeni Maradona s tribina. To vam je izgleda ušlo u nogometne anale zauvijek.

Zizi

pre 4 godine

Cinjenica da je on prvi igrac u cak 63 godine dugoj istoriji dodele Zlatne lopte koji kao aktuelni osvajac u sledeci izbor nije ni usao,govori sve.Prevara u fudbalu je tokom istorije bilo i bice.Necu reci da je on najveca,ali jedna od najvecih prevara u istoriji fudbala na individualnom planu bez dileme.Covek je prosle godine odigrao bukvalno mesec i po dana malo vise kvalitetnijeg fudbala.Druga polovina godine od SP mi je bila katastrofalna.Kako je moguce da Zlatnu loptu dobije igrac koji je od 12 meseci u periodu za koje se dodeljuje Zlatna lopta cak 6 meseci bio u teskom kanalu?!E onda pametni kazu "ali Zlatna lopta se dodeljuje i za prethodne zasluge".Koje su to njegove prethodne zasluge? Dokle mitovi i lazi? Ne racunajuci Ronalda koji je apsolutno ubedljivo najzasluzniji za Realove uspehe,sto se jasno dokazalao kada je otisao u Juventus,po cemu je to Modric dao veci doprinos od recimo Serhija Ramosa u tih par godinama dominacije Reala? Ili od Rafaela Varana? Ili od Kejlora Navasa? Ni po cemu naravno. Vezni igrac cija bedna statistika zvana "2 gola i 2 asistencije godisnje" nikako ne moze da bude vredna Zlatne lopte.U redu,imao je svoju jasnu ulogu u tom periodu u timu Reala.Kolika je prevara dokazao je upravo period nakog toga.Ne moze da se sastavi.Njegova nagrada je bukvalno jedna od najvecih sramota u istoriji fudbala cega su svi svesni.
(Footix_1998, 23. oktobar 2019 14:54)

Da li ti je sada lakše, moces zaspat veceras? Ljubomora ti dušu pojela

Footix_1998

pre 4 godine

Xnodeh,
Eno Dinamo 2. u grupi, iza Manchester Citya.
Ne prima petarde od najlosijeg Totenhema u povijesti, kao zadnja kanta.
Evo, Hrvati aktualni Viceprvaci Svijeta u nogometu za odrasle!
Zasto zadnjih 50 godina? Pa mi smo samostalni 30 godina.
A otkad se raspala Juga, raspao se smijesni srpski nogomet, nema vam vise pomoci bivsih republika.
A Hrvati nikad uspjesniji.
Netko je nogometna zemlja, a netko zemlja odbojkaša. Kanta. Bunker bus tim koji puni tko stigne. Pusa :*
(Prc, 23. oktobar 2019 15:50)

lol,
Zamislite koliko jedna glava mora tuzna biti pa da izvali kako je ovo najgori Totenhem u istoriji,ovaj Totenhem koji je upravo pre par meseci ostvario najveci uspeh u svojoj istoriji! Pa hahahahahahaahahahah!

A taj tvoj NK Primamo u najsramotnijoj grupi sa najgorim ucesnik Lige Sampiona u istoriji iz liga petica Atalantom,i nikad gorim Sahtjorom.U takvoj grupi bi svaki amateri bili drugi.No,samo NK Primamo ima tu privilegiju da bude negativni rekorder u svim kategorijama LS :)))))

Neko je fudbalska,kosarkaska,odbojka,teniska,vaterpolo zemlja,a neko zemlja glinenih golubova koju puni ko stigne i ponizava Madjarska,Tunis i Azerbejdzan. PUSA :*

Mate palica

pre 4 godine

(Rade pendrek, 23. oktobar 2019 16:26)

Joj pa vi i dalje ne kužite? Ajme meni lipo. Mi smo uvijek najveća nogometna nacija na svijetu ali nam Srbi,UEFA,FIFA,Europa ne daju da uzmemo neki nogometni trofej.Eto nijednom hrvatskome nogometašu neće da dodaju loptu samo da bi ih istjerali iz svih klubova.Ni Modrića neće da proglase najvećim nogometašem u povijesti Reala,iako je duplo bolji od Ronalda,Di Stefana,Zidane zajedno.Nogometna elita je 91` skužila da ćemo samo u zajednici sa Srbimo nešta osvojit pa nam nisu dali da ostanemo u Jugi a mi smo to tak silno htjeli.Misliš da je slučajno 6:0 u Španjolskoj i Dinamovog niza od 6:2,7:1,5:0 gdje smo postali službeno najgori klub u povijesti Lige Prvaka,a nitko neće ni penal da nam dosudi? Sada srbijanska mafija namerno tjera Modrića iz Reala da ne bi postao bolji od Ronalda.Unatoč tome on je bolji to je svima jasno,tko to ne želi priznat taj je srbijanska urota u Hrvata.Ajme meni.Jel sada kužite da smo mi najveća nogometna nacija u povijesti planeta iako nemamo nijedan nogometni trofej kao što ga nemaju ni Andora i Malta???

Rade pendrek

pre 4 godine

Luka na prevaru prošle godine dobio zlatnu loptu France footbala, FIFA-e, UEFA-a, najbolji igrač SP FIFA. Komšije nitko da vas posluša, ceo svet protiv vas :-)
(zgslavac, 23. oktobar 2019 15:38)

Joj pa vi i dalje ne razumete. Mi uvek imamo tim za finale, ali nam France footbal, FIFA, UEFA i sudacke elite stalno nesto smestaju da ispadnemo u kvalifikacijama. Evo vidis da ni Jovicu niko nece da doda loptu, samo da ne prestigne Ronalda. A shvatate da ni Tadicu namerno nece da daju ugovor u Barseloni iako je duplo bolji od Mesija. Fudbalske elite su '91 shvatili koliko smo jaci i talentovaniji od ostalih, i od tog momenta su se svi urotili protiv nas. Vidis da nam sve namestaju. Mislis da je slucajno 5:0 u Ukrajini, pa 5:0 juce u Londonu, i ni jednom da niko VAR pregleda ili da nam neki penal neko svirne? Sramota. A Piksija je fudbalska mafija namerno oterala u Japan da ne postane novi Pele. Gde da najbolji fudbaler sveta u istoriji fudbala dolazi iz Niš, ajte molim vas. Jel vam sad jasno koliko smo mi ustvari ispred svih u fudbalu?

Mitosrbomanija

pre 4 godine

Luka na prevaru prošle godine dobio zlatnu loptu France footbala, FIFA-e, UEFA-a, najbolji igrač SP FIFA. Komšije nitko da vas posluša, ceo svet protiv vas :-)
(zgslavac,

Vi ni na prevaru ne mozete dobiti ni Zlatnu loptu, ni postati viceprvaci svijeta.
Na prevaru ne mozete ni grupu da prodjete.
Nego, revi mi, sto Perez nije kupio Zlatnu loptu Jovicu? :D

zgslavac

pre 4 godine

@zgslavac taj vezni red moze samo da dovede do penala
(sluti i dalje, 23. oktobar 2019 15:20)

Što vas nitko nikuda nije doveo 25 godina?
Isprike 1, 2, 3, kreni!

некле

pre 4 godine

Шта је ту чудно, прошле године му флорентино и реал наместили награду да би се осветили роналду.
Прошле године је реално роналдо требао да узме награду поново, али ако су већ хтели да дају неком новом, то је требао да буде гризман.
Лик узео светско са француском и лигу европе са атлетиком и у оба тима је био главни играч.
А о квалитету модрића, добар играч нема шта, али није најбољи ни хрват свих времена а камоли на целом овом простору.
Па бобан , шукер и просинечки су за њега меси лично.
Да питаш просечног хрвата да ли би пре узео просинечког или модрића у тиму да видиш шта би ти одговорио.
Мијатовићу и савићевићу тек не би могао копачке да носи.
А о највећем са ових простора Пиксију када је период модерног фудбала у питању, значи од 80'их на овамо, шта рећи, модрић може само воду да му носи.
Поредити мађионичара са лоптом Пиксија, са једним обичним тркачем модрићем, је криминално.
хрвати помињу јапан заборављају Пиксијеву доминацију са звездом по европи 80'их, полуфинала купа шампиона, звезда је у другој половини 80'их била међу 5 најбољих тимова европе, као данас рецимо Јувентус.
Па човек изабран у најбољих 11 марсеја свих времена, а у јапан отишо са 30, што је у оно време било као сада 40.
Уосталом питајте све играче из тог преиода од шукера до савићевића и тренере тог времена ко је најбољи играч сви ће вам рећи Пикси.
А да у његово време није била забрана да играч пре 28 не може преко, па пикси би са 20 већ био у реалу или барси.

Footix_1998

pre 4 godine

Modrić je sa ovim trofejima, medaljama zabetonirao status najboljeg hrvatskog fudbalera svih vremena i najboljeg fudbalera u regionu. Sa uspesima koje je nanizao ne može se pohvaliti ni jedan fudbaler, istočno od Nemačke pa sve do Južne Amerike.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (fudbaler grga, 23. oktobar 2019 16:05)

Jel te bar malo sramota ovih copy paste komentara danima? A? Makar malo? Zabetonirao tebe Xnodeh argumentima odavno glineni golubu.Zao mi te.

Mate

pre 4 godine

Piksi u najboljim danima za Modrica je bio licno Maradona.
(tata od zvezdasa 1913, 23. oktobar 2019 13:17)

Modric je i u najgorim danima za Piksija Modric.

Andro

pre 4 godine

Da da, fali mu zbilja ta peta Liga Prvaka, i da možda zabije hat-trick Francuzima u finalu. Djeco, vaše mišljenje u svjetu nogometa vrijedi koliko i mišljenje malih pustinjaka o podvodnom ribolovu.

Boris

pre 4 godine

Pa hajd i vi nekad nešto na prevaru dobijte kad je lako. Sad ce Perez od Jovica napravit najboljeg igraca svijeta, cekaj samo da se ovi iz Marketinga vrate s odmora.

Luka

pre 4 godine

Opet Piksi i Maradona? Sjecamo se, Piksi vs Maradona na svjetskom zavrsilo je pobjedom Argentine. Modric vs Mesi na svjestskom zavrsilo je s Maradonom na hitnoj pomoci.

fudbaler grga

pre 4 godine

(Footix_1998, 23. oktobar 2019 14:54)

Modrić je sa ovim trofejima, medaljama zabetonirao status najboljeg hrvatskog fudbalera svih vremena i najboljeg fudbalera u regionu. Sa uspesima koje je nanizao ne može se pohvaliti ni jedan fudbaler, istočno od Nemačke pa sve do Južne Amerike.

....

pre 4 godine

(I ove će sezone biti u samom vrhu, 23. oktobar 2019 15:12)

kao i prosle sa Realom hahahaha.....vidim, krenulo Pereza otkad ima "najboljeg", a najbolji otisao u Juve...

@vodonosa

pre 4 godine

@mitohrvatomanija cim Piksija zoves diletantom samo pokazujes ogromnu razinu kompleksa i da te boli sta je zvezda osvojila, kod vas jos stoji nula na kontu i stajat ce kompleksasu, a Modric je samo pokazao ovim da mu je cika perez poklonio nagradu

Prc

pre 4 godine

Kako NK Primamo, kako hrvatski fudbal u bilo kom fudbalu u poslednjih 50 godina? :D


Xnodeh,
Eno Dinamo 2. u grupi, iza Manchester Citya.
Ne prima petarde od najlosijeg Totenhema u povijesti, kao zadnja kanta.
Evo, Hrvati aktualni Viceprvaci Svijeta u nogometu za odrasle!
Zasto zadnjih 50 godina? Pa mi smo samostalni 30 godina.
A otkad se raspala Juga, raspao se smijesni srpski nogomet, nema vam vise pomoci bivsih republika.
A Hrvati nikad uspjesniji.
Netko je nogometna zemlja, a netko zemlja odbojkaša. Kanta. Bunker bus tim koji puni tko stigne. Pusa :*

I ove će sezone biti u samom vrhu

pre 4 godine

Ballon d'Or: 2018
The Best FIFA Men's Player: 2018
World Soccer Player of the Year : 2018
UEFA Men's Player of the Year Award: 2017–18
UEFA Midfielder of the Season: 2016–17, 2017–18
IFFHS World's Best Playmaker: 2018
IFFHS World's Best Playmaker Bronze Award: 2017
IFFHS Men's World Team: 2017, 2018
UEFA Euro Team of the Tournament: 2008
Tottenham Hotspur Player of the Year: 2010–11
UEFA Champions League Team of the Season: 2013–14, 2015–16, 2017–18
La Liga's Best Midfielder: 2013–14, 2015–16, 2016–17
FIFA FIFPro World11: 2015, 2016, 2017, 2018, 2019
FIFA FIFPro World11 2nd team: 2014
La Liga's Team of the Season: 2015–16
UEFA La Liga Team of the Season: 2015–16
Facebook FA La Liga Best Midfielder: 2016
FIFA Club World Cup Silver Ball: 2016
UEFA Team of the Year: 2016, 2017, 2018
ESPN Midfielder of the Year: 2016, 2017, 2018
IFFHS Men's World Team: 2017, 2018
FIFA Club World Cup Golden Ball: 2017
FIFA World Cup Golden Ball: 2018
FIFA World Cup Dream Team: 2018
FIFA World Cup Fantasy McDonald's Overall XI: 2018
AIPS Athlete of the Year: 2018
...

Ti si pravoslavac iz Zagreba?

pre 4 godine

Luka na prevaru prošle godine dobio zlatnu loptu France footbala, FIFA-e, UEFA-a, najbolji igrač SP FIFA. Komšije nitko da vas posluša, ceo svet protiv vas :-)
(zgslavac, 23. oktobar 2019 15:38)

Naravno da nije na prevaru dobio to.On je prevara.A dobio je na Realovu marketing masineriju.Nauci da razlikujes termine.Uostalom znas ti to bolje od nas.A kakve mi veze imamo sa tim da bi neko protiv nas bio? Mozda samo zato sto vam istinom nabijamo komplekse :)

Mitosrbomanija

pre 4 godine

Piksi u najboljim danima za Modrica je bio licno Maradona.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (tata od zvezdasa 1913

Kako Zvezda, kako srpska reprezentacija u nogometu za odrasle. poslijednjih 30 godina? :D
U nedostatku i prosječnih nogometnih uspjeha, mitomanski gen ne miruje.
Pa se neke diletante iz japanske lige stavlja u istu recenicu s velikanom poput Modrica!
Navikli smo. Na istoku nista novo. :)))

Ante

pre 4 godine

Hehe još vas peče susjedi? Inače i Van Basten nije bio nominiran godinu nakon osvajanja ali to ste "zaboravili" napomenuti. A ništa opustite se malo i prisjećajte se Piksija najvećeg igrača ikad na planetu za kojeg izvan ovih prostora nitko nije čuo.

posljednji pjesnik

pre 4 godine

Srbi,susjedi,komsije,bivsa braco????Bolji ste u kosarci i tu nema dileme ni pod razno?!!U nogometu iskreno,fer,posteno morate priznati da smo za vas Dr.Dulitl!Davor Suker zlatna kopacka,Luka Modric zlatna lopta,Zvone Boban najbolji nogometas mladih svijeta,Treci na svijetu,drugi na svijetu,20 godina u FIFI medju 10 repki svijeta......Mandzo,Rakitic,Perisic...Da nastavim niz??Da vam nema Crnogorca(pedje) u Realu nikad Jovic nebi ni kopacke tamo drugima cistio!Nemojte biti bas u svemu mitomani,nije fer zbog sjedih kosa na glavi.

Mitohrvatomanija

pre 4 godine

Kako Zvezda, kako srpska reprezentacija u nogometu za odrasle. poslijednjih 30 godina? :D
U nedostatku i prosječnih nogometnih uspjeha, mitomanski gen ne miruje.
Pa se neke diletante iz japanske lige stavlja u istu recenicu s velikanom poput Modrica!
Navikli smo. Na istoku nista novo. :)))
(Mitosrbomanija, 23. oktobar 2019 15:06)

Kako NK Primamo, kako hrvatski fudbal u bilo kom fudbalu u poslednjih 50 godina? :D

Evo kako. NK Primamo 50 godina do prosle nije premizio u Evropi. Hrvatska nikad nista od trofeja nije osvojila. Ni za odrasle ni za decu ni za bebe ni za fetuse.
Pa se neke diletante iz zemlje glinenih golubova sa namestenim nagrada koje metlom proteruju napolje stavljaju u istu recenicu sa velikanima kluba koji je svetski i evropski prvak poput Stojkovica koji u stranoj zemlji nije dobio metlu poput diletanta Modrica, vec ulicu sa svojim imenom u cast!

Navikli smo. U zemlji glinenih golubova u obliku kifle u istocnoj Evropi nista novo. :)))

Bojan

pre 4 godine

Piksi u najboljim danima za Modrica je bio licno Maradona.
(tata od zvezdasa 1913, 23. oktobar 2019 13:17)

Nešto se ne sećam da su Maradona i Piksi imali uplatili pomoć Srbiji tokom poplava. Isto ne pamtim da su se javno odazvali humanitarnoj akciji Partizana za operaciju malog Isije Pantića. Modrić će za Maradonu i Piksija uvek biti Modrić. Četverostruki osvajač Lige Šampiona. Pomogao Srbiji više nego svi mi zajedno ovde, iako to niko od njega nije očekivao.

hrvatomitomanija

pre 4 godine

usporedjivati vodonosu Luku s Piksijem je primitivizam , to mogu samo ova naci decica iz komsiluka koja misle da su neki faktor ovde ali su na redovnoj bazi oduvani u svoju primitivnu sredinu

hihihi

pre 4 godine

Ballon d'Or: 2018 
The Best FIFA Men's Player: 2018 
World Soccer Player of the Year : 2018 
UEFA Men's Player of the Year Award: 2017–18 
UEFA Midfielder of the Season: 2016–17, 2017–18 
IFFHS World's Best Playmaker: 2018 
IFFHS World's Best Playmaker Bronze Award: 2017 
IFFHS Men's World Team: 2017, 2018 
UEFA Euro Team of the Tournament: 2008 
Tottenham Hotspur Player of the Year: 2010–11 
UEFA Champions League Team of the Season: 2013–14, 2015–16, 2017–18 
La Liga's Best Midfielder: 2013–14, 2015–16, 2016–17 
FIFA FIFPro World11: 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 
FIFA FIFPro World11 2nd team: 2014 
La Liga's Team of the Season: 2015–16 
UEFA La Liga Team of the Season: 2015–16 
Facebook FA La Liga Best Midfielder: 2016 
FIFA Club World Cup Silver Ball: 2016 
UEFA Team of the Year: 2016, 2017, 2018 
ESPN Midfielder of the Year: 2016, 2017, 2018 
IFFHS Men's World Team: 2017, 2018 
FIFA Club World Cup Golden Ball: 2017 
FIFA World Cup Golden Ball: 2018 
FIFA World Cup Dream Team: 2018 
FIFA World Cup Fantasy McDonald's Overall XI: 2018 
AIPS Athlete of the Year: 2018 
...
(I ove će sezone biti u samom vrhu, 23. oktobar 2019 15:12)

Jesu ovo podaci osvajaca drugog mjesta Japanske lige?

zgslavac

pre 4 godine

Luka na prevaru prošle godine dobio zlatnu loptu France footbala, FIFA-e, UEFA-a, najbolji igrač SP FIFA. Komšije nitko da vas posluša, ceo svet protiv vas :-)

Footix_1998

pre 4 godine

Cinjenica da je on prvi igrac u cak 63 godine dugoj istoriji dodele Zlatne lopte koji kao aktuelni osvajac u sledeci izbor nije ni usao,govori sve.Prevara u fudbalu je tokom istorije bilo i bice.Necu reci da je on najveca,ali jedna od najvecih prevara u istoriji fudbala na individualnom planu bez dileme.Covek je prosle godine odigrao bukvalno mesec i po dana malo vise kvalitetnijeg fudbala.Druga polovina godine od SP mi je bila katastrofalna.Kako je moguce da Zlatnu loptu dobije igrac koji je od 12 meseci u periodu za koje se dodeljuje Zlatna lopta cak 6 meseci bio u teskom kanalu?!E onda pametni kazu "ali Zlatna lopta se dodeljuje i za prethodne zasluge".Koje su to njegove prethodne zasluge? Dokle mitovi i lazi? Ne racunajuci Ronalda koji je apsolutno ubedljivo najzasluzniji za Realove uspehe,sto se jasno dokazalao kada je otisao u Juventus,po cemu je to Modric dao veci doprinos od recimo Serhija Ramosa u tih par godinama dominacije Reala? Ili od Rafaela Varana? Ili od Kejlora Navasa? Ni po cemu naravno. Vezni igrac cija bedna statistika zvana "2 gola i 2 asistencije godisnje" nikako ne moze da bude vredna Zlatne lopte.U redu,imao je svoju jasnu ulogu u tom periodu u timu Reala.Niko to ne spori.Medjutim,momak apsolutno nikada nije bio najbolji ni najvazniji niti nista posebno bitniji od drugih igraca u Realu.Kolika je prevara dokazao je upravo period nakog toga.Ne moze da se sastavi.Njegova nagrada je bukvalno jedna od najvecih sramota u istoriji fudbala cega su svi svesni.

Немања

pre 4 godine

Па Меси више разиграва екипу него саиграчи њега, тако да пишеш глупости.

Ne vidim šta je sporno, nagrade se dodeljuju na godišnjem nivou a on je u toj godini bio igrač koji je imao ponajveći doprinos i u klupskom i u reprezentativnom uspehu. Ovi što gledaju samo ko je koliko golova dao pa bi po njima uvek trebalo da bude izbor između Ronalda i Mesija ili bilo kog drugog napadača, koliko tih golova je tu jer su imali razigrane saigrače iza sebe.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Irena, 23. oktobar 2019 12:30)

Misa

pre 4 godine

Pa zasluzio je bio zlatnu loptu i bio je najbolji. Covek je najbolji srednjak na svetu vec 10 godina. Jeste sad mator malo ali sta sad. To sto vi pljuvaci nemate pojma o fudbalu, to je vec neki drugi problem.

WillyWonka

pre 4 godine

Smatram Luku odličnim igračem, ali nikad, stvarno nikad nije trebao dobiti ovu nagradu, jer je ne zaslužuje. Sad se samo pokazalo da je to prošle godine bila jedna velika greška.

zgslavac

pre 4 godine

Pa ovaj Luka i u 34. nabija komplekse po komšiluku.
Čuj došao do dna?! Ako je pozicija u prvih 11 Real Madrida i siguran plasman na euro 2020. dno, ona se pitajte gdje su vaši igrači.

A slutim da će najjači vezni red svijeta koji čine Modrić (Real), Rakitić (Barcelona), Brozović (Inter), Kovačić (Chelsea), Badelj (Fiorentina) i Vlašić (CSKA), zakuhati novu čorbu na ovom euru :-)

Pisha a ne misa

pre 4 godine

Pa zasluzio je bio zlatnu loptu i bio je najbolji. Covek je najbolji srednjak na svetu vec 10 godina. Jeste sad mator malo ali sta sad. To sto vi pljuvaci nemate pojma o fudbalu, to je vec neki drugi problem.
(Misa, 23. oktobar 2019 14:38)

Hrvat, idi upucavaj glinene golubove, ne blamiraj se

dzeks

pre 4 godine

@ Objašnjenje je jednostavno. Ni prošle sezone nije zaslužio čak ni da se nađe među nominovanim, a kamoli da osvoji nagradu.
(stat, 23. oktobar 2019 12:09)

Sad si ga preterao.

Dj

pre 4 godine

Ali "do dna"?! E da svako dodatke dno kao Luka, svet bi bio mnogo srećnije mesto.
A što se njegove sezone tiče, klasična "istrošenost materijala" nakon vrhunskih rezultata a i godine ga načele. U svakom slučaju slaba godina ne umanjuje neverovatne uspehe koje je postigao.

Marko

pre 4 godine

Igrač koji je prošle sezone bio jako loš, previše istrošen. Oče godine možda igra na istom
nivou kao prošle ili još gore. Ne znam zbog čega ga Real nije prodao pre ili nakon svetskog prvenstva. Igrač koji definitivno neće biti na istom
nivou kao prethodnih godina.

Krepin Diatta welcome to Arsenal

pre 4 godine

Njegov prošlogodišnji izbor bio je nečuvena senzacija i verovatno najnezasluženije proglašeni laureat u istoriji fudbala!

Fiff

pre 4 godine

Najnezasluženija nagrada u istoriji fudbala.

Igrač koji jeste dobar, ali ni blizu te klase.
Videli smo ga u "ulozi" vođe Reala posle odlaska Ronalda, godinu i po ne mogu da se sastave.

Irena

pre 4 godine

Ne vidim šta je sporno, nagrade se dodeljuju na godišnjem nivou a on je u toj godini bio igrač koji je imao ponajveći doprinos i u klupskom i u reprezentativnom uspehu. Ovi što gledaju samo ko je koliko golova dao pa bi po njima uvek trebalo da bude izbor između Ronalda i Mesija ili bilo kog drugog napadača, koliko tih golova je tu jer su imali razigrane saigrače iza sebe.

eX

pre 4 godine

Jedini igrac koji godinu dana posle ove nagrade nije ni medju 30 najboljih igraca na listi! Lepo sam rekao, prevara namestio Real Madrid jer je Messi bio najbolji u La-ligi a Cristiano Ronaldo u Ligi sampiona!

Krepin Diatta welcome to Arsenal

pre 4 godine

Njegov prošlogodišnji izbor bio je nečuvena senzacija i verovatno najnezasluženije proglašeni laureat u istoriji fudbala!

Dj

pre 4 godine

Ali "do dna"?! E da svako dodatke dno kao Luka, svet bi bio mnogo srećnije mesto.
A što se njegove sezone tiče, klasična "istrošenost materijala" nakon vrhunskih rezultata a i godine ga načele. U svakom slučaju slaba godina ne umanjuje neverovatne uspehe koje je postigao.

eX

pre 4 godine

Jedini igrac koji godinu dana posle ove nagrade nije ni medju 30 najboljih igraca na listi! Lepo sam rekao, prevara namestio Real Madrid jer je Messi bio najbolji u La-ligi a Cristiano Ronaldo u Ligi sampiona!

Irena

pre 4 godine

Ne vidim šta je sporno, nagrade se dodeljuju na godišnjem nivou a on je u toj godini bio igrač koji je imao ponajveći doprinos i u klupskom i u reprezentativnom uspehu. Ovi što gledaju samo ko je koliko golova dao pa bi po njima uvek trebalo da bude izbor između Ronalda i Mesija ili bilo kog drugog napadača, koliko tih golova je tu jer su imali razigrane saigrače iza sebe.

Fiff

pre 4 godine

Najnezasluženija nagrada u istoriji fudbala.

Igrač koji jeste dobar, ali ni blizu te klase.
Videli smo ga u "ulozi" vođe Reala posle odlaska Ronalda, godinu i po ne mogu da se sastave.

Mitosrbomanija

pre 4 godine

Piksi u najboljim danima za Modrica je bio licno Maradona.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (tata od zvezdasa 1913

Kako Zvezda, kako srpska reprezentacija u nogometu za odrasle. poslijednjih 30 godina? :D
U nedostatku i prosječnih nogometnih uspjeha, mitomanski gen ne miruje.
Pa se neke diletante iz japanske lige stavlja u istu recenicu s velikanom poput Modrica!
Navikli smo. Na istoku nista novo. :)))

dzeks

pre 4 godine

@ Objašnjenje je jednostavno. Ni prošle sezone nije zaslužio čak ni da se nađe među nominovanim, a kamoli da osvoji nagradu.
(stat, 23. oktobar 2019 12:09)

Sad si ga preterao.

Luka

pre 4 godine

Opet Piksi i Maradona? Sjecamo se, Piksi vs Maradona na svjetskom zavrsilo je pobjedom Argentine. Modric vs Mesi na svjestskom zavrsilo je s Maradonom na hitnoj pomoci.

Mate

pre 4 godine

Piksi u najboljim danima za Modrica je bio licno Maradona.
(tata od zvezdasa 1913, 23. oktobar 2019 13:17)

Modric je i u najgorim danima za Piksija Modric.

Vinko

pre 4 godine

Kad je uplatio humanitarnu pomoc Srbiji tokom velikih poplava bio je svetac. Dolazili ste na Hrvatske portale pisati mu hvalospjeve i ljubiti mu noge. A onda se to zaboravi. Pa je onda dao pomoc za malog Isaiju Pantića na poziv Partizana, pa se i to zaboravi. Eto samo to govori dovoljno i o njemu i o vama. Netko te hrani kad ti je najteze, a ti ga uporno grizes, pa koji mozak moras biti.

Prc

pre 4 godine

Kako NK Primamo, kako hrvatski fudbal u bilo kom fudbalu u poslednjih 50 godina? :D


Xnodeh,
Eno Dinamo 2. u grupi, iza Manchester Citya.
Ne prima petarde od najlosijeg Totenhema u povijesti, kao zadnja kanta.
Evo, Hrvati aktualni Viceprvaci Svijeta u nogometu za odrasle!
Zasto zadnjih 50 godina? Pa mi smo samostalni 30 godina.
A otkad se raspala Juga, raspao se smijesni srpski nogomet, nema vam vise pomoci bivsih republika.
A Hrvati nikad uspjesniji.
Netko je nogometna zemlja, a netko zemlja odbojkaša. Kanta. Bunker bus tim koji puni tko stigne. Pusa :*

Misa

pre 4 godine

Pa zasluzio je bio zlatnu loptu i bio je najbolji. Covek je najbolji srednjak na svetu vec 10 godina. Jeste sad mator malo ali sta sad. To sto vi pljuvaci nemate pojma o fudbalu, to je vec neki drugi problem.

zgslavac

pre 4 godine

Luka na prevaru prošle godine dobio zlatnu loptu France footbala, FIFA-e, UEFA-a, najbolji igrač SP FIFA. Komšije nitko da vas posluša, ceo svet protiv vas :-)

posljednji pjesnik

pre 4 godine

Srbi,susjedi,komsije,bivsa braco????Bolji ste u kosarci i tu nema dileme ni pod razno?!!U nogometu iskreno,fer,posteno morate priznati da smo za vas Dr.Dulitl!Davor Suker zlatna kopacka,Luka Modric zlatna lopta,Zvone Boban najbolji nogometas mladih svijeta,Treci na svijetu,drugi na svijetu,20 godina u FIFI medju 10 repki svijeta......Mandzo,Rakitic,Perisic...Da nastavim niz??Da vam nema Crnogorca(pedje) u Realu nikad Jovic nebi ni kopacke tamo drugima cistio!Nemojte biti bas u svemu mitomani,nije fer zbog sjedih kosa na glavi.

fudbaler grga

pre 4 godine

(Footix_1998, 23. oktobar 2019 14:54)

Modrić je sa ovim trofejima, medaljama zabetonirao status najboljeg hrvatskog fudbalera svih vremena i najboljeg fudbalera u regionu. Sa uspesima koje je nanizao ne može se pohvaliti ni jedan fudbaler, istočno od Nemačke pa sve do Južne Amerike.

Ante

pre 4 godine

Hehe još vas peče susjedi? Inače i Van Basten nije bio nominiran godinu nakon osvajanja ali to ste "zaboravili" napomenuti. A ništa opustite se malo i prisjećajte se Piksija najvećeg igrača ikad na planetu za kojeg izvan ovih prostora nitko nije čuo.

Mitosrbomanija

pre 4 godine

Luka na prevaru prošle godine dobio zlatnu loptu France footbala, FIFA-e, UEFA-a, najbolji igrač SP FIFA. Komšije nitko da vas posluša, ceo svet protiv vas :-)
(zgslavac,

Vi ni na prevaru ne mozete dobiti ni Zlatnu loptu, ni postati viceprvaci svijeta.
Na prevaru ne mozete ni grupu da prodjete.
Nego, revi mi, sto Perez nije kupio Zlatnu loptu Jovicu? :D

Andro

pre 4 godine

Da da, fali mu zbilja ta peta Liga Prvaka, i da možda zabije hat-trick Francuzima u finalu. Djeco, vaše mišljenje u svjetu nogometa vrijedi koliko i mišljenje malih pustinjaka o podvodnom ribolovu.

zgslavac

pre 4 godine

Pa ovaj Luka i u 34. nabija komplekse po komšiluku.
Čuj došao do dna?! Ako je pozicija u prvih 11 Real Madrida i siguran plasman na euro 2020. dno, ona se pitajte gdje su vaši igrači.

A slutim da će najjači vezni red svijeta koji čine Modrić (Real), Rakitić (Barcelona), Brozović (Inter), Kovačić (Chelsea), Badelj (Fiorentina) i Vlašić (CSKA), zakuhati novu čorbu na ovom euru :-)

A.

pre 4 godine

Piksi u najboljim danima za Modrica je bio licno Maradona.
(tata od zvezdasa 1913, 23. oktobar 2019 13:17)

Vidis mi naprimjer nikad za Modrica ne bi rekli da je Maradona. On je Luka Modric, Hrvatska legenda. Nemamo taj kompleks nize vrijednosti od Argentinaca da bi svoje igrace nazivali tudim imenima. Nemamo kompleks ni od Njemaca, Engleza, Spanjolaca, Brazilaca. Naprotiv. Nadji snimak na kom Nejmar strpljivo ceka Modrica ispred svlacionice da mu se Luka potpise na dres. A Piksi, da, podsjeca malo na Maradonu i malo na Platinija i Modrica. Nek jos vjezba pa jednog dana bit ce nesto.

Bojan

pre 4 godine

Piksi u najboljim danima za Modrica je bio licno Maradona.
(tata od zvezdasa 1913, 23. oktobar 2019 13:17)

Nešto se ne sećam da su Maradona i Piksi imali uplatili pomoć Srbiji tokom poplava. Isto ne pamtim da su se javno odazvali humanitarnoj akciji Partizana za operaciju malog Isije Pantića. Modrić će za Maradonu i Piksija uvek biti Modrić. Četverostruki osvajač Lige Šampiona. Pomogao Srbiji više nego svi mi zajedno ovde, iako to niko od njega nije očekivao.

zgslavac

pre 4 godine

@zgslavac taj vezni red moze samo da dovede do penala
(sluti i dalje, 23. oktobar 2019 15:20)

Što vas nitko nikuda nije doveo 25 godina?
Isprike 1, 2, 3, kreni!

Rade pendrek

pre 4 godine

Luka na prevaru prošle godine dobio zlatnu loptu France footbala, FIFA-e, UEFA-a, najbolji igrač SP FIFA. Komšije nitko da vas posluša, ceo svet protiv vas :-)
(zgslavac, 23. oktobar 2019 15:38)

Joj pa vi i dalje ne razumete. Mi uvek imamo tim za finale, ali nam France footbal, FIFA, UEFA i sudacke elite stalno nesto smestaju da ispadnemo u kvalifikacijama. Evo vidis da ni Jovicu niko nece da doda loptu, samo da ne prestigne Ronalda. A shvatate da ni Tadicu namerno nece da daju ugovor u Barseloni iako je duplo bolji od Mesija. Fudbalske elite su '91 shvatili koliko smo jaci i talentovaniji od ostalih, i od tog momenta su se svi urotili protiv nas. Vidis da nam sve namestaju. Mislis da je slucajno 5:0 u Ukrajini, pa 5:0 juce u Londonu, i ni jednom da niko VAR pregleda ili da nam neki penal neko svirne? Sramota. A Piksija je fudbalska mafija namerno oterala u Japan da ne postane novi Pele. Gde da najbolji fudbaler sveta u istoriji fudbala dolazi iz Niš, ajte molim vas. Jel vam sad jasno koliko smo mi ustvari ispred svih u fudbalu?

Marko

pre 4 godine

Igrač koji je prošle sezone bio jako loš, previše istrošen. Oče godine možda igra na istom
nivou kao prošle ili još gore. Ne znam zbog čega ga Real nije prodao pre ili nakon svetskog prvenstva. Igrač koji definitivno neće biti na istom
nivou kao prethodnih godina.

I ove će sezone biti u samom vrhu

pre 4 godine

Ballon d'Or: 2018
The Best FIFA Men's Player: 2018
World Soccer Player of the Year : 2018
UEFA Men's Player of the Year Award: 2017–18
UEFA Midfielder of the Season: 2016–17, 2017–18
IFFHS World's Best Playmaker: 2018
IFFHS World's Best Playmaker Bronze Award: 2017
IFFHS Men's World Team: 2017, 2018
UEFA Euro Team of the Tournament: 2008
Tottenham Hotspur Player of the Year: 2010–11
UEFA Champions League Team of the Season: 2013–14, 2015–16, 2017–18
La Liga's Best Midfielder: 2013–14, 2015–16, 2016–17
FIFA FIFPro World11: 2015, 2016, 2017, 2018, 2019
FIFA FIFPro World11 2nd team: 2014
La Liga's Team of the Season: 2015–16
UEFA La Liga Team of the Season: 2015–16
Facebook FA La Liga Best Midfielder: 2016
FIFA Club World Cup Silver Ball: 2016
UEFA Team of the Year: 2016, 2017, 2018
ESPN Midfielder of the Year: 2016, 2017, 2018
IFFHS Men's World Team: 2017, 2018
FIFA Club World Cup Golden Ball: 2017
FIFA World Cup Golden Ball: 2018
FIFA World Cup Dream Team: 2018
FIFA World Cup Fantasy McDonald's Overall XI: 2018
AIPS Athlete of the Year: 2018
...

Zizi

pre 4 godine

Cinjenica da je on prvi igrac u cak 63 godine dugoj istoriji dodele Zlatne lopte koji kao aktuelni osvajac u sledeci izbor nije ni usao,govori sve.Prevara u fudbalu je tokom istorije bilo i bice.Necu reci da je on najveca,ali jedna od najvecih prevara u istoriji fudbala na individualnom planu bez dileme.Covek je prosle godine odigrao bukvalno mesec i po dana malo vise kvalitetnijeg fudbala.Druga polovina godine od SP mi je bila katastrofalna.Kako je moguce da Zlatnu loptu dobije igrac koji je od 12 meseci u periodu za koje se dodeljuje Zlatna lopta cak 6 meseci bio u teskom kanalu?!E onda pametni kazu "ali Zlatna lopta se dodeljuje i za prethodne zasluge".Koje su to njegove prethodne zasluge? Dokle mitovi i lazi? Ne racunajuci Ronalda koji je apsolutno ubedljivo najzasluzniji za Realove uspehe,sto se jasno dokazalao kada je otisao u Juventus,po cemu je to Modric dao veci doprinos od recimo Serhija Ramosa u tih par godinama dominacije Reala? Ili od Rafaela Varana? Ili od Kejlora Navasa? Ni po cemu naravno. Vezni igrac cija bedna statistika zvana "2 gola i 2 asistencije godisnje" nikako ne moze da bude vredna Zlatne lopte.U redu,imao je svoju jasnu ulogu u tom periodu u timu Reala.Kolika je prevara dokazao je upravo period nakog toga.Ne moze da se sastavi.Njegova nagrada je bukvalno jedna od najvecih sramota u istoriji fudbala cega su svi svesni.
(Footix_1998, 23. oktobar 2019 14:54)

Da li ti je sada lakše, moces zaspat veceras? Ljubomora ti dušu pojela

Vinko

pre 4 godine

Luka igra finale a gledaju ga Mesi i Ronaldo s kauča, i slomljeni Maradona s tribina. To vam je izgleda ušlo u nogometne anale zauvijek.

Stefica

pre 4 godine

Ne brini sused, a mi imamo učešća na EP ko Andora i Malta 0 slovima nula.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milojka, 23. oktobar 2019 20:58)

Nista zato susjede.Vi imate 4 nogometna trofeja,mi nijedan,nikad necemo ni imat.Mi smo rang Andore i Malte,a vi ste medju rijetkim europskim zemljama koje su nesta u nogometu uspjele osvojit,bilo klupskome bilo reprezentativnome.Ne brinem uopce,imamo glinene golubove uvijek za utjehu.Vama kada ne ide u nogometu,makar ste sila u kosarci,odbojci,tenisu,vaterpolu.

Argo

pre 4 godine

Kakvi Piksiji,Miksiji i ostali provincijski igraci za koje se zna samo u Srbiji. Nemojte se sramotit i njega usporedjivat sa jednim Modricem,najboljim igracem svijeta 2018.g,jednim od 3 najbolja veznjaka Reala u povijesti uz Zidanea i Redonda,10-ki najboljeg kluba svijeta.

hihihi

pre 4 godine

Ballon d'Or: 2018 
The Best FIFA Men's Player: 2018 
World Soccer Player of the Year : 2018 
UEFA Men's Player of the Year Award: 2017–18 
UEFA Midfielder of the Season: 2016–17, 2017–18 
IFFHS World's Best Playmaker: 2018 
IFFHS World's Best Playmaker Bronze Award: 2017 
IFFHS Men's World Team: 2017, 2018 
UEFA Euro Team of the Tournament: 2008 
Tottenham Hotspur Player of the Year: 2010–11 
UEFA Champions League Team of the Season: 2013–14, 2015–16, 2017–18 
La Liga's Best Midfielder: 2013–14, 2015–16, 2016–17 
FIFA FIFPro World11: 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 
FIFA FIFPro World11 2nd team: 2014 
La Liga's Team of the Season: 2015–16 
UEFA La Liga Team of the Season: 2015–16 
Facebook FA La Liga Best Midfielder: 2016 
FIFA Club World Cup Silver Ball: 2016 
UEFA Team of the Year: 2016, 2017, 2018 
ESPN Midfielder of the Year: 2016, 2017, 2018 
IFFHS Men's World Team: 2017, 2018 
FIFA Club World Cup Golden Ball: 2017 
FIFA World Cup Golden Ball: 2018 
FIFA World Cup Dream Team: 2018 
FIFA World Cup Fantasy McDonald's Overall XI: 2018 
AIPS Athlete of the Year: 2018 
...
(I ove će sezone biti u samom vrhu, 23. oktobar 2019 15:12)

Jesu ovo podaci osvajaca drugog mjesta Japanske lige?

Serif

pre 4 godine

Eto gospodo, u palanačkim akademskim krugovima prevarant Modric i izdajica Djokovic ne vrede ama bas nista. A kad strucnjaci u Srbiji okrenu palac dole, to samo znaci da ili im smeta sto su bogati i uspesni, ili im bode oci sto nemaju tetovazice i frizurice. Nema trece.

Footix_1998

pre 4 godine

Cinjenica da je on prvi igrac u cak 63 godine dugoj istoriji dodele Zlatne lopte koji kao aktuelni osvajac u sledeci izbor nije ni usao,govori sve.Prevara u fudbalu je tokom istorije bilo i bice.Necu reci da je on najveca,ali jedna od najvecih prevara u istoriji fudbala na individualnom planu bez dileme.Covek je prosle godine odigrao bukvalno mesec i po dana malo vise kvalitetnijeg fudbala.Druga polovina godine od SP mi je bila katastrofalna.Kako je moguce da Zlatnu loptu dobije igrac koji je od 12 meseci u periodu za koje se dodeljuje Zlatna lopta cak 6 meseci bio u teskom kanalu?!E onda pametni kazu "ali Zlatna lopta se dodeljuje i za prethodne zasluge".Koje su to njegove prethodne zasluge? Dokle mitovi i lazi? Ne racunajuci Ronalda koji je apsolutno ubedljivo najzasluzniji za Realove uspehe,sto se jasno dokazalao kada je otisao u Juventus,po cemu je to Modric dao veci doprinos od recimo Serhija Ramosa u tih par godinama dominacije Reala? Ili od Rafaela Varana? Ili od Kejlora Navasa? Ni po cemu naravno. Vezni igrac cija bedna statistika zvana "2 gola i 2 asistencije godisnje" nikako ne moze da bude vredna Zlatne lopte.U redu,imao je svoju jasnu ulogu u tom periodu u timu Reala.Niko to ne spori.Medjutim,momak apsolutno nikada nije bio najbolji ni najvazniji niti nista posebno bitniji od drugih igraca u Realu.Kolika je prevara dokazao je upravo period nakog toga.Ne moze da se sastavi.Njegova nagrada je bukvalno jedna od najvecih sramota u istoriji fudbala cega su svi svesni.

Nino

pre 4 godine

A imali smo mi mnogo vece igarce nego sto ih vi danas imate. Sekularac,Dzajic,Mitic,Piksi....jel treba dalje da nabrajam,Jugovic....jel treba dalje? Sve su to veci igraci od onih koje si ti pomenuo.Za tvog Sukera,Modrica i Bobana,ona prva cetvorica su izmislila fudbal.
(Marko, 24. oktobar 2019 16:16)

Svaka cast, lijepo je to. A da mozda napravite nekakvu izlozbu u arheološkom muzeju o tome, i da pozovete vrh FIFE, sigurno ce ih zanimat. Platite i strane novinare, da se to malo prosiri, mozda i neki tvit nek ode viralno? Dovucite i koju influenserku da ih spomene, kao slucajno dok brije noge. Steta da se ne sazna i van Srbije o tom čudu.

Milojka

pre 4 godine

Jel sada kužite da smo mi najveća nogometna nacija u povijesti planeta iako nemamo nijedan nogometni trofej kao što ga nemaju ni Andora i Malta???
(Mate palica, 23. oktobar 2019 20:08)

Ne brini sused, a mi imamo učešća na EP ko Andora i Malta 0 slovima nula.

Boris

pre 4 godine

Pa hajd i vi nekad nešto na prevaru dobijte kad je lako. Sad ce Perez od Jovica napravit najboljeg igraca svijeta, cekaj samo da se ovi iz Marketinga vrate s odmora.

shaolin

pre 4 godine

Modrić je jedan od najstarijih osvajača zlatne lopte, ako ne i najstariji, u njegovim godinama je normalno da si već u mirovini ili da igraš amaterski nogomet negdje u egzotici. Drugo, Real je u velikim problemima od 2018., daleko od naslova, a Modrić muku muči sa sitnim ozljedama, ipak kad god je na terenu vidi se da je i dalje majstor. Igra naše reprezentacije u zadnje vrijeme uživa u njegovim majstorijama kao nikad prije, kao da se čuva samo za Hrvatsku, s Realom je ionako sve osvojio. Ako se Real konsolidira u ovoj sezoni eto njega opet u svim naslovnim ulogama jer bez njegovog doprinosa ionako nemaju previše šanse za uspjeh.

Footix_1998

pre 4 godine

Modrić je sa ovim trofejima, medaljama zabetonirao status najboljeg hrvatskog fudbalera svih vremena i najboljeg fudbalera u regionu. Sa uspesima koje je nanizao ne može se pohvaliti ni jedan fudbaler, istočno od Nemačke pa sve do Južne Amerike.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (fudbaler grga, 23. oktobar 2019 16:05)

Jel te bar malo sramota ovih copy paste komentara danima? A? Makar malo? Zabetonirao tebe Xnodeh argumentima odavno glineni golubu.Zao mi te.

Pisha a ne misa

pre 4 godine

Pa zasluzio je bio zlatnu loptu i bio je najbolji. Covek je najbolji srednjak na svetu vec 10 godina. Jeste sad mator malo ali sta sad. To sto vi pljuvaci nemate pojma o fudbalu, to je vec neki drugi problem.
(Misa, 23. oktobar 2019 14:38)

Hrvat, idi upucavaj glinene golubove, ne blamiraj se

hrvatomitomanija

pre 4 godine

usporedjivati vodonosu Luku s Piksijem je primitivizam , to mogu samo ova naci decica iz komsiluka koja misle da su neki faktor ovde ali su na redovnoj bazi oduvani u svoju primitivnu sredinu

Mitohrvatomanija

pre 4 godine

Kako Zvezda, kako srpska reprezentacija u nogometu za odrasle. poslijednjih 30 godina? :D
U nedostatku i prosječnih nogometnih uspjeha, mitomanski gen ne miruje.
Pa se neke diletante iz japanske lige stavlja u istu recenicu s velikanom poput Modrica!
Navikli smo. Na istoku nista novo. :)))
(Mitosrbomanija, 23. oktobar 2019 15:06)

Kako NK Primamo, kako hrvatski fudbal u bilo kom fudbalu u poslednjih 50 godina? :D

Evo kako. NK Primamo 50 godina do prosle nije premizio u Evropi. Hrvatska nikad nista od trofeja nije osvojila. Ni za odrasle ni za decu ni za bebe ni za fetuse.
Pa se neke diletante iz zemlje glinenih golubova sa namestenim nagrada koje metlom proteruju napolje stavljaju u istu recenicu sa velikanima kluba koji je svetski i evropski prvak poput Stojkovica koji u stranoj zemlji nije dobio metlu poput diletanta Modrica, vec ulicu sa svojim imenom u cast!

Navikli smo. U zemlji glinenih golubova u obliku kifle u istocnoj Evropi nista novo. :)))

Немања

pre 4 godine

Па Меси више разиграва екипу него саиграчи њега, тако да пишеш глупости.

Ne vidim šta je sporno, nagrade se dodeljuju na godišnjem nivou a on je u toj godini bio igrač koji je imao ponajveći doprinos i u klupskom i u reprezentativnom uspehu. Ovi što gledaju samo ko je koliko golova dao pa bi po njima uvek trebalo da bude izbor između Ronalda i Mesija ili bilo kog drugog napadača, koliko tih golova je tu jer su imali razigrane saigrače iza sebe.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Irena, 23. oktobar 2019 12:30)

@vodonosa

pre 4 godine

@mitohrvatomanija cim Piksija zoves diletantom samo pokazujes ogromnu razinu kompleksa i da te boli sta je zvezda osvojila, kod vas jos stoji nula na kontu i stajat ce kompleksasu, a Modric je samo pokazao ovim da mu je cika perez poklonio nagradu

Mate palica

pre 4 godine

(Rade pendrek, 23. oktobar 2019 16:26)

Joj pa vi i dalje ne kužite? Ajme meni lipo. Mi smo uvijek najveća nogometna nacija na svijetu ali nam Srbi,UEFA,FIFA,Europa ne daju da uzmemo neki nogometni trofej.Eto nijednom hrvatskome nogometašu neće da dodaju loptu samo da bi ih istjerali iz svih klubova.Ni Modrića neće da proglase najvećim nogometašem u povijesti Reala,iako je duplo bolji od Ronalda,Di Stefana,Zidane zajedno.Nogometna elita je 91` skužila da ćemo samo u zajednici sa Srbimo nešta osvojit pa nam nisu dali da ostanemo u Jugi a mi smo to tak silno htjeli.Misliš da je slučajno 6:0 u Španjolskoj i Dinamovog niza od 6:2,7:1,5:0 gdje smo postali službeno najgori klub u povijesti Lige Prvaka,a nitko neće ni penal da nam dosudi? Sada srbijanska mafija namerno tjera Modrića iz Reala da ne bi postao bolji od Ronalda.Unatoč tome on je bolji to je svima jasno,tko to ne želi priznat taj je srbijanska urota u Hrvata.Ajme meni.Jel sada kužite da smo mi najveća nogometna nacija u povijesti planeta iako nemamo nijedan nogometni trofej kao što ga nemaju ni Andora i Malta???

Leni

pre 4 godine

Bivsi Srbi, susedi, komsije??? Bolji ste u glinenim golubovima i tu nema dileme ni pod razno. U fudbalu???? Srbija 4 trofeja Hrvatska 0 trofeja i 1000 mitova.Da nastavim niz??Da vam nema Kovaca u Bajernu nikad tamo Perisic ne bi ni kopacke drugima cistio. Nemojte biti bas u svemu mitomani,nije fer zbog sedih kosa na glavi.
 (poslednji pesnik, 24. oktobar 2019 11:12)

Te sto vam osvojise u djecjim kategorijama medalje sad pune po 5- 6 golova Ukrajina, Portugal i tko stigne.

WillyWonka

pre 4 godine

Smatram Luku odličnim igračem, ali nikad, stvarno nikad nije trebao dobiti ovu nagradu, jer je ne zaslužuje. Sad se samo pokazalo da je to prošle godine bila jedna velika greška.

некле

pre 4 godine

Шта је ту чудно, прошле године му флорентино и реал наместили награду да би се осветили роналду.
Прошле године је реално роналдо требао да узме награду поново, али ако су већ хтели да дају неком новом, то је требао да буде гризман.
Лик узео светско са француском и лигу европе са атлетиком и у оба тима је био главни играч.
А о квалитету модрића, добар играч нема шта, али није најбољи ни хрват свих времена а камоли на целом овом простору.
Па бобан , шукер и просинечки су за њега меси лично.
Да питаш просечног хрвата да ли би пре узео просинечког или модрића у тиму да видиш шта би ти одговорио.
Мијатовићу и савићевићу тек не би могао копачке да носи.
А о највећем са ових простора Пиксију када је период модерног фудбала у питању, значи од 80'их на овамо, шта рећи, модрић може само воду да му носи.
Поредити мађионичара са лоптом Пиксија, са једним обичним тркачем модрићем, је криминално.
хрвати помињу јапан заборављају Пиксијеву доминацију са звездом по европи 80'их, полуфинала купа шампиона, звезда је у другој половини 80'их била међу 5 најбољих тимова европе, као данас рецимо Јувентус.
Па човек изабран у најбољих 11 марсеја свих времена, а у јапан отишо са 30, што је у оно време било као сада 40.
Уосталом питајте све играче из тог преиода од шукера до савићевића и тренере тог времена ко је најбољи играч сви ће вам рећи Пикси.
А да у његово време није била забрана да играч пре 28 не може преко, па пикси би са 20 већ био у реалу или барси.

Marko

pre 4 godine

(posljednji pjesnik, 23. oktobar 2019 15:43)

A bogami onaj tvoj Mandjo i Perisic su van svake te price.A imali smo mi mnogo vece igarce nego sto ih vi danas imate. Sekularac,Dzajic,Mitic,Piksi....jel treba dalje da nabrajam,Jugovic....jel treba dalje? Sve su to veci igraci od onih koje si ti pomenuo.Za tvog Sukera,Modrica i Bobana,ona prva cetvorica su izmislila fudbal.

Ti si pravoslavac iz Zagreba?

pre 4 godine

Luka na prevaru prošle godine dobio zlatnu loptu France footbala, FIFA-e, UEFA-a, najbolji igrač SP FIFA. Komšije nitko da vas posluša, ceo svet protiv vas :-)
(zgslavac, 23. oktobar 2019 15:38)

Naravno da nije na prevaru dobio to.On je prevara.A dobio je na Realovu marketing masineriju.Nauci da razlikujes termine.Uostalom znas ti to bolje od nas.A kakve mi veze imamo sa tim da bi neko protiv nas bio? Mozda samo zato sto vam istinom nabijamo komplekse :)

realno

pre 4 godine

nino pokusao si ispasti smesan ali si se gadno obrukao , nista cudno za vas zato vas je tako lako i sprdati jeer se sramotite neznanjem i kompleksima, neki od tih igraca su obilezili istoriju fudbala celi svet to zna , vi naci decica iz komsiluka koja prate fudbal 5 godina naravno ne @leni pa vas trpaju i madjari i tunizani s tim da nemate ni nastupe na tim decjim takmicenjima

Footix_1998

pre 4 godine

Xnodeh,
Eno Dinamo 2. u grupi, iza Manchester Citya.
Ne prima petarde od najlosijeg Totenhema u povijesti, kao zadnja kanta.
Evo, Hrvati aktualni Viceprvaci Svijeta u nogometu za odrasle!
Zasto zadnjih 50 godina? Pa mi smo samostalni 30 godina.
A otkad se raspala Juga, raspao se smijesni srpski nogomet, nema vam vise pomoci bivsih republika.
A Hrvati nikad uspjesniji.
Netko je nogometna zemlja, a netko zemlja odbojkaša. Kanta. Bunker bus tim koji puni tko stigne. Pusa :*
(Prc, 23. oktobar 2019 15:50)

lol,
Zamislite koliko jedna glava mora tuzna biti pa da izvali kako je ovo najgori Totenhem u istoriji,ovaj Totenhem koji je upravo pre par meseci ostvario najveci uspeh u svojoj istoriji! Pa hahahahahahaahahahah!

A taj tvoj NK Primamo u najsramotnijoj grupi sa najgorim ucesnik Lige Sampiona u istoriji iz liga petica Atalantom,i nikad gorim Sahtjorom.U takvoj grupi bi svaki amateri bili drugi.No,samo NK Primamo ima tu privilegiju da bude negativni rekorder u svim kategorijama LS :)))))

Neko je fudbalska,kosarkaska,odbojka,teniska,vaterpolo zemlja,a neko zemlja glinenih golubova koju puni ko stigne i ponizava Madjarska,Tunis i Azerbejdzan. PUSA :*

Ne

pre 4 godine

Klinci oladite,vasa generacija ne zna za tezak rad u necemu a nije imala prilike da vidi i vrhunske talente u fudbalu
Nije bitno kako se koji fudbaler zove vec kako kapirate vrhunski fudbal i znanje tog nekog igraca
Mnogo,ali mnogo fudbalera sa balkana su imala veće fudbalsko ZNANJE od bilo kojih sadasnjih fudbalera,dakle ne vezano za bilo koje ime

....

pre 4 godine

(I ove će sezone biti u samom vrhu, 23. oktobar 2019 15:12)

kao i prosle sa Realom hahahaha.....vidim, krenulo Pereza otkad ima "najboljeg", a najbolji otisao u Juve...

muta

pre 4 godine

Sta god iko ovde komentarisao samo pogledajte ko je brojniji na portalu b92??Jel nemate indeks ili kako vec na srpskom portalu ne ostavljajte svoje komentare niti ga citajte,kao sto ja sigurno necu citati sta pise vas indeks.Bez ikakve zle namere prosto jeste tako.Pozdrav

wiener

pre 4 godine

modric je na silu dobio nagradu prosle godine, jer je´, eto, njegov tim bio u finalu svetskog prvenstva, a njegov klub je osvojio ligu sampiona, pa je tim rezultatima on bio najveci zajednicki delilac. najbolji igrac sveta nije bio ni blizu. zo zna svako normalan i neutralan (manite me prepucavanja izmedju srba i hrvata). naravno da nije mogao ponovo da bude nominovan.

sigurno i njih pamtis

pre 4 godine

@posljedni pjesnik ono kad zna da nabroji jednog crnogorca pa misli da moze da trola, u zadnjih 20 godina bilo je ovde jako mnogo vrhunskih fudbalera, recimo Stankovic i Mihajlovic oni koji su izbacili vas s Eura

poslednji pesnik

pre 4 godine

Srbi,susjedi,komsije,bivsa braco????Bolji ste u kosarci i tu nema dileme ni pod razno?!!U nogometu iskreno,fer,posteno morate priznati da smo za vas Dr.Dulitl!Davor Suker zlatna kopacka,Luka Modric zlatna lopta,Zvone Boban najbolji nogometas mladih svijeta,Treci na svijetu,drugi na svijetu,20 godina u FIFI medju 10 repki svijeta......Mandzo,Rakitic,Perisic...Da nastavim niz??Da vam nema Crnogorca(pedje) u Realu nikad Jovic nebi ni kopacke tamo drugima cistio!Nemojte biti bas u svemu mitomani,nije fer zbog sjedih kosa na glavi.
(posljednji pjesnik, 23. oktobar 2019 15:43)

Bivsi Srbi, susedi, komsije??? Bolji ste u glinenim golubovima i tu nema dileme ni pod razno. U fudbalu???? Srbija 4 trofeja Hrvatska 0 trofeja i 1000 mitova.Da nastavim niz??Da vam nema Kovaca u Bajernu nikad tamo Perisic ne bi ni kopacke drugima cistio. Nemojte biti bas u svemu mitomani,nije fer zbog sedih kosa na glavi.

Peđa

pre 4 godine

Bilo ko od Vas koji su ostavili komentar,da mi odgovori ko bi u svoj tim kupio Luku Modrića da ima neograničen budžet,ali da mora da ga potroši na samo jednog igrača?

odavno poznato o vama i sramoti

pre 4 godine

@vinko pa i Djokovic je uplacivao vama ,pa ga vi ovde prozivate pod laznim nikovima svima poznatima, a i svaki dan pokazujete vasa misljenja o Srbima , Divcu npr. jednom od najvecih humanista ovih prostora, ali kako ti kazes kad vas hranimo dobri smo vam ka ne onda smo losi, samo sta se vi ovako prema svima ponasate

prc i tebi

pre 4 godine

@prc eno Zvezda prezimila pre tog Dinama, eno losa Srbija uzela 2 titule prvaka, eno vas nakon penala trpaju svi koji stignu, evo lukice kao najlosija kupljena zlatna lopta vec drugu sezone ne moze nista bez ronalda

Footix_1998

pre 4 godine

Da li ti je sada lakše, moces zaspat veceras? Ljubomora ti dušu pojela
(Zizi, 23. oktobar 2019 17:21)

Ja mogu ali ti od muke i bolne istine neces moci. Ljubomora ti dusu pojela

Mate palica

pre 4 godine

(Rade pendrek, 23. oktobar 2019 16:26)

Joj pa vi i dalje ne kužite? Ajme meni lipo. Mi smo uvijek najveća nogometna nacija na svijetu ali nam Srbi,UEFA,FIFA,Europa ne daju da uzmemo neki nogometni trofej.Eto nijednom hrvatskome nogometašu neće da dodaju loptu samo da bi ih istjerali iz svih klubova.Ni Modrića neće da proglase najvećim nogometašem u povijesti Reala,iako je duplo bolji od Ronalda,Di Stefana,Zidane zajedno.Nogometna elita je 91` skužila da ćemo samo u zajednici sa Srbimo nešta osvojit pa nam nisu dali da ostanemo u Jugi a mi smo to tak silno htjeli.Misliš da je slučajno 6:0 u Španjolskoj i Dinamovog niza od 6:2,7:1,5:0 gdje smo postali službeno najgori klub u povijesti Lige Prvaka,a nitko neće ni penal da nam dosudi? Sada srbijanska mafija namerno tjera Modrića iz Reala da ne bi postao bolji od Ronalda.Unatoč tome on je bolji to je svima jasno,tko to ne želi priznat taj je srbijanska urota u Hrvata.Ajme meni.Jel sada kužite da smo mi najveća nogometna nacija u povijesti planeta iako nemamo nijedan nogometni trofej kao što ga nemaju ni Andora i Malta???

nadposlednji pesnik

pre 4 godine

Ne treba mi trofej!
Menjam za jos jednu euforiju finala!!!!!!!!!
(predposlednji pesnik, 24. oktobar 2019 12:42)

Zato i jesi zemlja glinenih golubova!!!
Zato nikad neces osetiti euforiju osvajanja Evrope i sveta u fudbalu!!!!

Објективан

pre 4 godine

Лука јесте био најбољи на свету прошле године, али само на позицији на којој игра. То што је био испред Роналда, Месија, Салаха, Мбапеа, Левандовског и још неколицине је била тешка глупост, мислим да никад није направњен толики промашај у оваквим изборима. Хладне главе ово говорим, нисам ни Србин ни Хрват, па могу објективно да оценим.

JivaNS

pre 4 godine

Svaka čast Modriću, lično ne vidim svrhu davanja nagrade fudbalerima, to je samo marketing za nove generacije, računaju se valjda trofeji i golovi.
Manje više sve rasprave o ovim i sličnim temama na B92 (ne idem na druge sajtove) vode se između hrvatskih državljana - trenutnih, živežnih (tako nekako se hrvatsko-slovenski kaže) i proteranih, izbeglih kako hoćete. Morate shvatiti da je teška muka ovih drugih, kako bi vama bilo da vas proteraju iz vašeg doma tek tako.
Nažalost ovde je sve politika.

Krepin Diatta welcome to Arsenal

pre 4 godine

Njegov prošlogodišnji izbor bio je nečuvena senzacija i verovatno najnezasluženije proglašeni laureat u istoriji fudbala!

eX

pre 4 godine

Jedini igrac koji godinu dana posle ove nagrade nije ni medju 30 najboljih igraca na listi! Lepo sam rekao, prevara namestio Real Madrid jer je Messi bio najbolji u La-ligi a Cristiano Ronaldo u Ligi sampiona!

Pisha a ne misa

pre 4 godine

Pa zasluzio je bio zlatnu loptu i bio je najbolji. Covek je najbolji srednjak na svetu vec 10 godina. Jeste sad mator malo ali sta sad. To sto vi pljuvaci nemate pojma o fudbalu, to je vec neki drugi problem.
(Misa, 23. oktobar 2019 14:38)

Hrvat, idi upucavaj glinene golubove, ne blamiraj se

Fiff

pre 4 godine

Najnezasluženija nagrada u istoriji fudbala.

Igrač koji jeste dobar, ali ni blizu te klase.
Videli smo ga u "ulozi" vođe Reala posle odlaska Ronalda, godinu i po ne mogu da se sastave.

Footix_1998

pre 4 godine

Modrić je sa ovim trofejima, medaljama zabetonirao status najboljeg hrvatskog fudbalera svih vremena i najboljeg fudbalera u regionu. Sa uspesima koje je nanizao ne može se pohvaliti ni jedan fudbaler, istočno od Nemačke pa sve do Južne Amerike.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (fudbaler grga, 23. oktobar 2019 16:05)

Jel te bar malo sramota ovih copy paste komentara danima? A? Makar malo? Zabetonirao tebe Xnodeh argumentima odavno glineni golubu.Zao mi te.

poslednji pesnik

pre 4 godine

Srbi,susjedi,komsije,bivsa braco????Bolji ste u kosarci i tu nema dileme ni pod razno?!!U nogometu iskreno,fer,posteno morate priznati da smo za vas Dr.Dulitl!Davor Suker zlatna kopacka,Luka Modric zlatna lopta,Zvone Boban najbolji nogometas mladih svijeta,Treci na svijetu,drugi na svijetu,20 godina u FIFI medju 10 repki svijeta......Mandzo,Rakitic,Perisic...Da nastavim niz??Da vam nema Crnogorca(pedje) u Realu nikad Jovic nebi ni kopacke tamo drugima cistio!Nemojte biti bas u svemu mitomani,nije fer zbog sjedih kosa na glavi.
(posljednji pjesnik, 23. oktobar 2019 15:43)

Bivsi Srbi, susedi, komsije??? Bolji ste u glinenim golubovima i tu nema dileme ni pod razno. U fudbalu???? Srbija 4 trofeja Hrvatska 0 trofeja i 1000 mitova.Da nastavim niz??Da vam nema Kovaca u Bajernu nikad tamo Perisic ne bi ni kopacke drugima cistio. Nemojte biti bas u svemu mitomani,nije fer zbog sedih kosa na glavi.

dzeks

pre 4 godine

@ Objašnjenje je jednostavno. Ni prošle sezone nije zaslužio čak ni da se nađe među nominovanim, a kamoli da osvoji nagradu.
(stat, 23. oktobar 2019 12:09)

Sad si ga preterao.

Mitohrvatomanija

pre 4 godine

Kako Zvezda, kako srpska reprezentacija u nogometu za odrasle. poslijednjih 30 godina? :D
U nedostatku i prosječnih nogometnih uspjeha, mitomanski gen ne miruje.
Pa se neke diletante iz japanske lige stavlja u istu recenicu s velikanom poput Modrica!
Navikli smo. Na istoku nista novo. :)))
(Mitosrbomanija, 23. oktobar 2019 15:06)

Kako NK Primamo, kako hrvatski fudbal u bilo kom fudbalu u poslednjih 50 godina? :D

Evo kako. NK Primamo 50 godina do prosle nije premizio u Evropi. Hrvatska nikad nista od trofeja nije osvojila. Ni za odrasle ni za decu ni za bebe ni za fetuse.
Pa se neke diletante iz zemlje glinenih golubova sa namestenim nagrada koje metlom proteruju napolje stavljaju u istu recenicu sa velikanima kluba koji je svetski i evropski prvak poput Stojkovica koji u stranoj zemlji nije dobio metlu poput diletanta Modrica, vec ulicu sa svojim imenom u cast!

Navikli smo. U zemlji glinenih golubova u obliku kifle u istocnoj Evropi nista novo. :)))

Footix_1998

pre 4 godine

Cinjenica da je on prvi igrac u cak 63 godine dugoj istoriji dodele Zlatne lopte koji kao aktuelni osvajac u sledeci izbor nije ni usao,govori sve.Prevara u fudbalu je tokom istorije bilo i bice.Necu reci da je on najveca,ali jedna od najvecih prevara u istoriji fudbala na individualnom planu bez dileme.Covek je prosle godine odigrao bukvalno mesec i po dana malo vise kvalitetnijeg fudbala.Druga polovina godine od SP mi je bila katastrofalna.Kako je moguce da Zlatnu loptu dobije igrac koji je od 12 meseci u periodu za koje se dodeljuje Zlatna lopta cak 6 meseci bio u teskom kanalu?!E onda pametni kazu "ali Zlatna lopta se dodeljuje i za prethodne zasluge".Koje su to njegove prethodne zasluge? Dokle mitovi i lazi? Ne racunajuci Ronalda koji je apsolutno ubedljivo najzasluzniji za Realove uspehe,sto se jasno dokazalao kada je otisao u Juventus,po cemu je to Modric dao veci doprinos od recimo Serhija Ramosa u tih par godinama dominacije Reala? Ili od Rafaela Varana? Ili od Kejlora Navasa? Ni po cemu naravno. Vezni igrac cija bedna statistika zvana "2 gola i 2 asistencije godisnje" nikako ne moze da bude vredna Zlatne lopte.U redu,imao je svoju jasnu ulogu u tom periodu u timu Reala.Niko to ne spori.Medjutim,momak apsolutno nikada nije bio najbolji ni najvazniji niti nista posebno bitniji od drugih igraca u Realu.Kolika je prevara dokazao je upravo period nakog toga.Ne moze da se sastavi.Njegova nagrada je bukvalno jedna od najvecih sramota u istoriji fudbala cega su svi svesni.

Footix_1998

pre 4 godine

Xnodeh,
Eno Dinamo 2. u grupi, iza Manchester Citya.
Ne prima petarde od najlosijeg Totenhema u povijesti, kao zadnja kanta.
Evo, Hrvati aktualni Viceprvaci Svijeta u nogometu za odrasle!
Zasto zadnjih 50 godina? Pa mi smo samostalni 30 godina.
A otkad se raspala Juga, raspao se smijesni srpski nogomet, nema vam vise pomoci bivsih republika.
A Hrvati nikad uspjesniji.
Netko je nogometna zemlja, a netko zemlja odbojkaša. Kanta. Bunker bus tim koji puni tko stigne. Pusa :*
(Prc, 23. oktobar 2019 15:50)

lol,
Zamislite koliko jedna glava mora tuzna biti pa da izvali kako je ovo najgori Totenhem u istoriji,ovaj Totenhem koji je upravo pre par meseci ostvario najveci uspeh u svojoj istoriji! Pa hahahahahahaahahahah!

A taj tvoj NK Primamo u najsramotnijoj grupi sa najgorim ucesnik Lige Sampiona u istoriji iz liga petica Atalantom,i nikad gorim Sahtjorom.U takvoj grupi bi svaki amateri bili drugi.No,samo NK Primamo ima tu privilegiju da bude negativni rekorder u svim kategorijama LS :)))))

Neko je fudbalska,kosarkaska,odbojka,teniska,vaterpolo zemlja,a neko zemlja glinenih golubova koju puni ko stigne i ponizava Madjarska,Tunis i Azerbejdzan. PUSA :*

hrvatomitomanija

pre 4 godine

usporedjivati vodonosu Luku s Piksijem je primitivizam , to mogu samo ova naci decica iz komsiluka koja misle da su neki faktor ovde ali su na redovnoj bazi oduvani u svoju primitivnu sredinu

Irena

pre 4 godine

Ne vidim šta je sporno, nagrade se dodeljuju na godišnjem nivou a on je u toj godini bio igrač koji je imao ponajveći doprinos i u klupskom i u reprezentativnom uspehu. Ovi što gledaju samo ko je koliko golova dao pa bi po njima uvek trebalo da bude izbor između Ronalda i Mesija ili bilo kog drugog napadača, koliko tih golova je tu jer su imali razigrane saigrače iza sebe.

Ti si pravoslavac iz Zagreba?

pre 4 godine

Luka na prevaru prošle godine dobio zlatnu loptu France footbala, FIFA-e, UEFA-a, najbolji igrač SP FIFA. Komšije nitko da vas posluša, ceo svet protiv vas :-)
(zgslavac, 23. oktobar 2019 15:38)

Naravno da nije na prevaru dobio to.On je prevara.A dobio je na Realovu marketing masineriju.Nauci da razlikujes termine.Uostalom znas ti to bolje od nas.A kakve mi veze imamo sa tim da bi neko protiv nas bio? Mozda samo zato sto vam istinom nabijamo komplekse :)

WillyWonka

pre 4 godine

Smatram Luku odličnim igračem, ali nikad, stvarno nikad nije trebao dobiti ovu nagradu, jer je ne zaslužuje. Sad se samo pokazalo da je to prošle godine bila jedna velika greška.

@vodonosa

pre 4 godine

@mitohrvatomanija cim Piksija zoves diletantom samo pokazujes ogromnu razinu kompleksa i da te boli sta je zvezda osvojila, kod vas jos stoji nula na kontu i stajat ce kompleksasu, a Modric je samo pokazao ovim da mu je cika perez poklonio nagradu

Footix_1998

pre 4 godine

Da li ti je sada lakše, moces zaspat veceras? Ljubomora ti dušu pojela
(Zizi, 23. oktobar 2019 17:21)

Ja mogu ali ti od muke i bolne istine neces moci. Ljubomora ti dusu pojela

nadposlednji pesnik

pre 4 godine

Ne treba mi trofej!
Menjam za jos jednu euforiju finala!!!!!!!!!
(predposlednji pesnik, 24. oktobar 2019 12:42)

Zato i jesi zemlja glinenih golubova!!!
Zato nikad neces osetiti euforiju osvajanja Evrope i sveta u fudbalu!!!!

odavno poznato o vama i sramoti

pre 4 godine

@vinko pa i Djokovic je uplacivao vama ,pa ga vi ovde prozivate pod laznim nikovima svima poznatima, a i svaki dan pokazujete vasa misljenja o Srbima , Divcu npr. jednom od najvecih humanista ovih prostora, ali kako ti kazes kad vas hranimo dobri smo vam ka ne onda smo losi, samo sta se vi ovako prema svima ponasate

prc i tebi

pre 4 godine

@prc eno Zvezda prezimila pre tog Dinama, eno losa Srbija uzela 2 titule prvaka, eno vas nakon penala trpaju svi koji stignu, evo lukice kao najlosija kupljena zlatna lopta vec drugu sezone ne moze nista bez ronalda

Marko

pre 4 godine

Igrač koji je prošle sezone bio jako loš, previše istrošen. Oče godine možda igra na istom
nivou kao prošle ili još gore. Ne znam zbog čega ga Real nije prodao pre ili nakon svetskog prvenstva. Igrač koji definitivno neće biti na istom
nivou kao prethodnih godina.

Dj

pre 4 godine

Ali "do dna"?! E da svako dodatke dno kao Luka, svet bi bio mnogo srećnije mesto.
A što se njegove sezone tiče, klasična "istrošenost materijala" nakon vrhunskih rezultata a i godine ga načele. U svakom slučaju slaba godina ne umanjuje neverovatne uspehe koje je postigao.

Mitosrbomanija

pre 4 godine

Piksi u najboljim danima za Modrica je bio licno Maradona.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (tata od zvezdasa 1913

Kako Zvezda, kako srpska reprezentacija u nogometu za odrasle. poslijednjih 30 godina? :D
U nedostatku i prosječnih nogometnih uspjeha, mitomanski gen ne miruje.
Pa se neke diletante iz japanske lige stavlja u istu recenicu s velikanom poput Modrica!
Navikli smo. Na istoku nista novo. :)))

sigurno i njih pamtis

pre 4 godine

@posljedni pjesnik ono kad zna da nabroji jednog crnogorca pa misli da moze da trola, u zadnjih 20 godina bilo je ovde jako mnogo vrhunskih fudbalera, recimo Stankovic i Mihajlovic oni koji su izbacili vas s Eura

Marko

pre 4 godine

(posljednji pjesnik, 23. oktobar 2019 15:43)

A bogami onaj tvoj Mandjo i Perisic su van svake te price.A imali smo mi mnogo vece igarce nego sto ih vi danas imate. Sekularac,Dzajic,Mitic,Piksi....jel treba dalje da nabrajam,Jugovic....jel treba dalje? Sve su to veci igraci od onih koje si ti pomenuo.Za tvog Sukera,Modrica i Bobana,ona prva cetvorica su izmislila fudbal.

некле

pre 4 godine

Шта је ту чудно, прошле године му флорентино и реал наместили награду да би се осветили роналду.
Прошле године је реално роналдо требао да узме награду поново, али ако су већ хтели да дају неком новом, то је требао да буде гризман.
Лик узео светско са француском и лигу европе са атлетиком и у оба тима је био главни играч.
А о квалитету модрића, добар играч нема шта, али није најбољи ни хрват свих времена а камоли на целом овом простору.
Па бобан , шукер и просинечки су за њега меси лично.
Да питаш просечног хрвата да ли би пре узео просинечког или модрића у тиму да видиш шта би ти одговорио.
Мијатовићу и савићевићу тек не би могао копачке да носи.
А о највећем са ових простора Пиксију када је период модерног фудбала у питању, значи од 80'их на овамо, шта рећи, модрић може само воду да му носи.
Поредити мађионичара са лоптом Пиксија, са једним обичним тркачем модрићем, је криминално.
хрвати помињу јапан заборављају Пиксијеву доминацију са звездом по европи 80'их, полуфинала купа шампиона, звезда је у другој половини 80'их била међу 5 најбољих тимова европе, као данас рецимо Јувентус.
Па човек изабран у најбољих 11 марсеја свих времена, а у јапан отишо са 30, што је у оно време било као сада 40.
Уосталом питајте све играче из тог преиода од шукера до савићевића и тренере тог времена ко је најбољи играч сви ће вам рећи Пикси.
А да у његово време није била забрана да играч пре 28 не може преко, па пикси би са 20 већ био у реалу или барси.

JivaNS

pre 4 godine

Svaka čast Modriću, lično ne vidim svrhu davanja nagrade fudbalerima, to je samo marketing za nove generacije, računaju se valjda trofeji i golovi.
Manje više sve rasprave o ovim i sličnim temama na B92 (ne idem na druge sajtove) vode se između hrvatskih državljana - trenutnih, živežnih (tako nekako se hrvatsko-slovenski kaže) i proteranih, izbeglih kako hoćete. Morate shvatiti da je teška muka ovih drugih, kako bi vama bilo da vas proteraju iz vašeg doma tek tako.
Nažalost ovde je sve politika.

Mate palica

pre 4 godine

(Rade pendrek, 23. oktobar 2019 16:26)

Joj pa vi i dalje ne kužite? Ajme meni lipo. Mi smo uvijek najveća nogometna nacija na svijetu ali nam Srbi,UEFA,FIFA,Europa ne daju da uzmemo neki nogometni trofej.Eto nijednom hrvatskome nogometašu neće da dodaju loptu samo da bi ih istjerali iz svih klubova.Ni Modrića neće da proglase najvećim nogometašem u povijesti Reala,iako je duplo bolji od Ronalda,Di Stefana,Zidane zajedno.Nogometna elita je 91` skužila da ćemo samo u zajednici sa Srbimo nešta osvojit pa nam nisu dali da ostanemo u Jugi a mi smo to tak silno htjeli.Misliš da je slučajno 6:0 u Španjolskoj i Dinamovog niza od 6:2,7:1,5:0 gdje smo postali službeno najgori klub u povijesti Lige Prvaka,a nitko neće ni penal da nam dosudi? Sada srbijanska mafija namerno tjera Modrića iz Reala da ne bi postao bolji od Ronalda.Unatoč tome on je bolji to je svima jasno,tko to ne želi priznat taj je srbijanska urota u Hrvata.Ajme meni.Jel sada kužite da smo mi najveća nogometna nacija u povijesti planeta iako nemamo nijedan nogometni trofej kao što ga nemaju ni Andora i Malta???

zgslavac

pre 4 godine

Pa ovaj Luka i u 34. nabija komplekse po komšiluku.
Čuj došao do dna?! Ako je pozicija u prvih 11 Real Madrida i siguran plasman na euro 2020. dno, ona se pitajte gdje su vaši igrači.

A slutim da će najjači vezni red svijeta koji čine Modrić (Real), Rakitić (Barcelona), Brozović (Inter), Kovačić (Chelsea), Badelj (Fiorentina) i Vlašić (CSKA), zakuhati novu čorbu na ovom euru :-)

zgslavac

pre 4 godine

Luka na prevaru prošle godine dobio zlatnu loptu France footbala, FIFA-e, UEFA-a, najbolji igrač SP FIFA. Komšije nitko da vas posluša, ceo svet protiv vas :-)

Објективан

pre 4 godine

Лука јесте био најбољи на свету прошле године, али само на позицији на којој игра. То што је био испред Роналда, Месија, Салаха, Мбапеа, Левандовског и још неколицине је била тешка глупост, мислим да никад није направњен толики промашај у оваквим изборима. Хладне главе ово говорим, нисам ни Србин ни Хрват, па могу објективно да оценим.

Misa

pre 4 godine

Pa zasluzio je bio zlatnu loptu i bio je najbolji. Covek je najbolji srednjak na svetu vec 10 godina. Jeste sad mator malo ali sta sad. To sto vi pljuvaci nemate pojma o fudbalu, to je vec neki drugi problem.

Nino

pre 4 godine

A imali smo mi mnogo vece igarce nego sto ih vi danas imate. Sekularac,Dzajic,Mitic,Piksi....jel treba dalje da nabrajam,Jugovic....jel treba dalje? Sve su to veci igraci od onih koje si ti pomenuo.Za tvog Sukera,Modrica i Bobana,ona prva cetvorica su izmislila fudbal.
(Marko, 24. oktobar 2019 16:16)

Svaka cast, lijepo je to. A da mozda napravite nekakvu izlozbu u arheološkom muzeju o tome, i da pozovete vrh FIFE, sigurno ce ih zanimat. Platite i strane novinare, da se to malo prosiri, mozda i neki tvit nek ode viralno? Dovucite i koju influenserku da ih spomene, kao slucajno dok brije noge. Steta da se ne sazna i van Srbije o tom čudu.

I ove će sezone biti u samom vrhu

pre 4 godine

Ballon d'Or: 2018
The Best FIFA Men's Player: 2018
World Soccer Player of the Year : 2018
UEFA Men's Player of the Year Award: 2017–18
UEFA Midfielder of the Season: 2016–17, 2017–18
IFFHS World's Best Playmaker: 2018
IFFHS World's Best Playmaker Bronze Award: 2017
IFFHS Men's World Team: 2017, 2018
UEFA Euro Team of the Tournament: 2008
Tottenham Hotspur Player of the Year: 2010–11
UEFA Champions League Team of the Season: 2013–14, 2015–16, 2017–18
La Liga's Best Midfielder: 2013–14, 2015–16, 2016–17
FIFA FIFPro World11: 2015, 2016, 2017, 2018, 2019
FIFA FIFPro World11 2nd team: 2014
La Liga's Team of the Season: 2015–16
UEFA La Liga Team of the Season: 2015–16
Facebook FA La Liga Best Midfielder: 2016
FIFA Club World Cup Silver Ball: 2016
UEFA Team of the Year: 2016, 2017, 2018
ESPN Midfielder of the Year: 2016, 2017, 2018
IFFHS Men's World Team: 2017, 2018
FIFA Club World Cup Golden Ball: 2017
FIFA World Cup Golden Ball: 2018
FIFA World Cup Dream Team: 2018
FIFA World Cup Fantasy McDonald's Overall XI: 2018
AIPS Athlete of the Year: 2018
...

....

pre 4 godine

(I ove će sezone biti u samom vrhu, 23. oktobar 2019 15:12)

kao i prosle sa Realom hahahaha.....vidim, krenulo Pereza otkad ima "najboljeg", a najbolji otisao u Juve...

Mate palica

pre 4 godine

(Rade pendrek, 23. oktobar 2019 16:26)

Joj pa vi i dalje ne kužite? Ajme meni lipo. Mi smo uvijek najveća nogometna nacija na svijetu ali nam Srbi,UEFA,FIFA,Europa ne daju da uzmemo neki nogometni trofej.Eto nijednom hrvatskome nogometašu neće da dodaju loptu samo da bi ih istjerali iz svih klubova.Ni Modrića neće da proglase najvećim nogometašem u povijesti Reala,iako je duplo bolji od Ronalda,Di Stefana,Zidane zajedno.Nogometna elita je 91` skužila da ćemo samo u zajednici sa Srbimo nešta osvojit pa nam nisu dali da ostanemo u Jugi a mi smo to tak silno htjeli.Misliš da je slučajno 6:0 u Španjolskoj i Dinamovog niza od 6:2,7:1,5:0 gdje smo postali službeno najgori klub u povijesti Lige Prvaka,a nitko neće ni penal da nam dosudi? Sada srbijanska mafija namerno tjera Modrića iz Reala da ne bi postao bolji od Ronalda.Unatoč tome on je bolji to je svima jasno,tko to ne želi priznat taj je srbijanska urota u Hrvata.Ajme meni.Jel sada kužite da smo mi najveća nogometna nacija u povijesti planeta iako nemamo nijedan nogometni trofej kao što ga nemaju ni Andora i Malta???

Stefica

pre 4 godine

Ne brini sused, a mi imamo učešća na EP ko Andora i Malta 0 slovima nula.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Milojka, 23. oktobar 2019 20:58)

Nista zato susjede.Vi imate 4 nogometna trofeja,mi nijedan,nikad necemo ni imat.Mi smo rang Andore i Malte,a vi ste medju rijetkim europskim zemljama koje su nesta u nogometu uspjele osvojit,bilo klupskome bilo reprezentativnome.Ne brinem uopce,imamo glinene golubove uvijek za utjehu.Vama kada ne ide u nogometu,makar ste sila u kosarci,odbojci,tenisu,vaterpolu.

muta

pre 4 godine

Sta god iko ovde komentarisao samo pogledajte ko je brojniji na portalu b92??Jel nemate indeks ili kako vec na srpskom portalu ne ostavljajte svoje komentare niti ga citajte,kao sto ja sigurno necu citati sta pise vas indeks.Bez ikakve zle namere prosto jeste tako.Pozdrav

fudbaler grga

pre 4 godine

(Footix_1998, 23. oktobar 2019 14:54)

Modrić je sa ovim trofejima, medaljama zabetonirao status najboljeg hrvatskog fudbalera svih vremena i najboljeg fudbalera u regionu. Sa uspesima koje je nanizao ne može se pohvaliti ni jedan fudbaler, istočno od Nemačke pa sve do Južne Amerike.

Rade pendrek

pre 4 godine

Luka na prevaru prošle godine dobio zlatnu loptu France footbala, FIFA-e, UEFA-a, najbolji igrač SP FIFA. Komšije nitko da vas posluša, ceo svet protiv vas :-)
(zgslavac, 23. oktobar 2019 15:38)

Joj pa vi i dalje ne razumete. Mi uvek imamo tim za finale, ali nam France footbal, FIFA, UEFA i sudacke elite stalno nesto smestaju da ispadnemo u kvalifikacijama. Evo vidis da ni Jovicu niko nece da doda loptu, samo da ne prestigne Ronalda. A shvatate da ni Tadicu namerno nece da daju ugovor u Barseloni iako je duplo bolji od Mesija. Fudbalske elite su '91 shvatili koliko smo jaci i talentovaniji od ostalih, i od tog momenta su se svi urotili protiv nas. Vidis da nam sve namestaju. Mislis da je slucajno 5:0 u Ukrajini, pa 5:0 juce u Londonu, i ni jednom da niko VAR pregleda ili da nam neki penal neko svirne? Sramota. A Piksija je fudbalska mafija namerno oterala u Japan da ne postane novi Pele. Gde da najbolji fudbaler sveta u istoriji fudbala dolazi iz Niš, ajte molim vas. Jel vam sad jasno koliko smo mi ustvari ispred svih u fudbalu?

Peđa

pre 4 godine

Bilo ko od Vas koji su ostavili komentar,da mi odgovori ko bi u svoj tim kupio Luku Modrića da ima neograničen budžet,ali da mora da ga potroši na samo jednog igrača?

Leni

pre 4 godine

Bivsi Srbi, susedi, komsije??? Bolji ste u glinenim golubovima i tu nema dileme ni pod razno. U fudbalu???? Srbija 4 trofeja Hrvatska 0 trofeja i 1000 mitova.Da nastavim niz??Da vam nema Kovaca u Bajernu nikad tamo Perisic ne bi ni kopacke drugima cistio. Nemojte biti bas u svemu mitomani,nije fer zbog sedih kosa na glavi.
 (poslednji pesnik, 24. oktobar 2019 11:12)

Te sto vam osvojise u djecjim kategorijama medalje sad pune po 5- 6 golova Ukrajina, Portugal i tko stigne.

A.

pre 4 godine

Piksi u najboljim danima za Modrica je bio licno Maradona.
(tata od zvezdasa 1913, 23. oktobar 2019 13:17)

Vidis mi naprimjer nikad za Modrica ne bi rekli da je Maradona. On je Luka Modric, Hrvatska legenda. Nemamo taj kompleks nize vrijednosti od Argentinaca da bi svoje igrace nazivali tudim imenima. Nemamo kompleks ni od Njemaca, Engleza, Spanjolaca, Brazilaca. Naprotiv. Nadji snimak na kom Nejmar strpljivo ceka Modrica ispred svlacionice da mu se Luka potpise na dres. A Piksi, da, podsjeca malo na Maradonu i malo na Platinija i Modrica. Nek jos vjezba pa jednog dana bit ce nesto.

Argo

pre 4 godine

Kakvi Piksiji,Miksiji i ostali provincijski igraci za koje se zna samo u Srbiji. Nemojte se sramotit i njega usporedjivat sa jednim Modricem,najboljim igracem svijeta 2018.g,jednim od 3 najbolja veznjaka Reala u povijesti uz Zidanea i Redonda,10-ki najboljeg kluba svijeta.

Немања

pre 4 godine

Па Меси више разиграва екипу него саиграчи њега, тако да пишеш глупости.

Ne vidim šta je sporno, nagrade se dodeljuju na godišnjem nivou a on je u toj godini bio igrač koji je imao ponajveći doprinos i u klupskom i u reprezentativnom uspehu. Ovi što gledaju samo ko je koliko golova dao pa bi po njima uvek trebalo da bude izbor između Ronalda i Mesija ili bilo kog drugog napadača, koliko tih golova je tu jer su imali razigrane saigrače iza sebe.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Irena, 23. oktobar 2019 12:30)

Mate

pre 4 godine

Piksi u najboljim danima za Modrica je bio licno Maradona.
(tata od zvezdasa 1913, 23. oktobar 2019 13:17)

Modric je i u najgorim danima za Piksija Modric.

Prc

pre 4 godine

Kako NK Primamo, kako hrvatski fudbal u bilo kom fudbalu u poslednjih 50 godina? :D


Xnodeh,
Eno Dinamo 2. u grupi, iza Manchester Citya.
Ne prima petarde od najlosijeg Totenhema u povijesti, kao zadnja kanta.
Evo, Hrvati aktualni Viceprvaci Svijeta u nogometu za odrasle!
Zasto zadnjih 50 godina? Pa mi smo samostalni 30 godina.
A otkad se raspala Juga, raspao se smijesni srpski nogomet, nema vam vise pomoci bivsih republika.
A Hrvati nikad uspjesniji.
Netko je nogometna zemlja, a netko zemlja odbojkaša. Kanta. Bunker bus tim koji puni tko stigne. Pusa :*

Mitosrbomanija

pre 4 godine

Luka na prevaru prošle godine dobio zlatnu loptu France footbala, FIFA-e, UEFA-a, najbolji igrač SP FIFA. Komšije nitko da vas posluša, ceo svet protiv vas :-)
(zgslavac,

Vi ni na prevaru ne mozete dobiti ni Zlatnu loptu, ni postati viceprvaci svijeta.
Na prevaru ne mozete ni grupu da prodjete.
Nego, revi mi, sto Perez nije kupio Zlatnu loptu Jovicu? :D

Milojka

pre 4 godine

Jel sada kužite da smo mi najveća nogometna nacija u povijesti planeta iako nemamo nijedan nogometni trofej kao što ga nemaju ni Andora i Malta???
(Mate palica, 23. oktobar 2019 20:08)

Ne brini sused, a mi imamo učešća na EP ko Andora i Malta 0 slovima nula.

wiener

pre 4 godine

modric je na silu dobio nagradu prosle godine, jer je´, eto, njegov tim bio u finalu svetskog prvenstva, a njegov klub je osvojio ligu sampiona, pa je tim rezultatima on bio najveci zajednicki delilac. najbolji igrac sveta nije bio ni blizu. zo zna svako normalan i neutralan (manite me prepucavanja izmedju srba i hrvata). naravno da nije mogao ponovo da bude nominovan.

Andro

pre 4 godine

Da da, fali mu zbilja ta peta Liga Prvaka, i da možda zabije hat-trick Francuzima u finalu. Djeco, vaše mišljenje u svjetu nogometa vrijedi koliko i mišljenje malih pustinjaka o podvodnom ribolovu.

zgslavac

pre 4 godine

@zgslavac taj vezni red moze samo da dovede do penala
(sluti i dalje, 23. oktobar 2019 15:20)

Što vas nitko nikuda nije doveo 25 godina?
Isprike 1, 2, 3, kreni!

Vinko

pre 4 godine

Kad je uplatio humanitarnu pomoc Srbiji tokom velikih poplava bio je svetac. Dolazili ste na Hrvatske portale pisati mu hvalospjeve i ljubiti mu noge. A onda se to zaboravi. Pa je onda dao pomoc za malog Isaiju Pantića na poziv Partizana, pa se i to zaboravi. Eto samo to govori dovoljno i o njemu i o vama. Netko te hrani kad ti je najteze, a ti ga uporno grizes, pa koji mozak moras biti.

Ne

pre 4 godine

Klinci oladite,vasa generacija ne zna za tezak rad u necemu a nije imala prilike da vidi i vrhunske talente u fudbalu
Nije bitno kako se koji fudbaler zove vec kako kapirate vrhunski fudbal i znanje tog nekog igraca
Mnogo,ali mnogo fudbalera sa balkana su imala veće fudbalsko ZNANJE od bilo kojih sadasnjih fudbalera,dakle ne vezano za bilo koje ime

posljednji pjesnik

pre 4 godine

Srbi,susjedi,komsije,bivsa braco????Bolji ste u kosarci i tu nema dileme ni pod razno?!!U nogometu iskreno,fer,posteno morate priznati da smo za vas Dr.Dulitl!Davor Suker zlatna kopacka,Luka Modric zlatna lopta,Zvone Boban najbolji nogometas mladih svijeta,Treci na svijetu,drugi na svijetu,20 godina u FIFI medju 10 repki svijeta......Mandzo,Rakitic,Perisic...Da nastavim niz??Da vam nema Crnogorca(pedje) u Realu nikad Jovic nebi ni kopacke tamo drugima cistio!Nemojte biti bas u svemu mitomani,nije fer zbog sjedih kosa na glavi.

Ante

pre 4 godine

Hehe još vas peče susjedi? Inače i Van Basten nije bio nominiran godinu nakon osvajanja ali to ste "zaboravili" napomenuti. A ništa opustite se malo i prisjećajte se Piksija najvećeg igrača ikad na planetu za kojeg izvan ovih prostora nitko nije čuo.

Zizi

pre 4 godine

Cinjenica da je on prvi igrac u cak 63 godine dugoj istoriji dodele Zlatne lopte koji kao aktuelni osvajac u sledeci izbor nije ni usao,govori sve.Prevara u fudbalu je tokom istorije bilo i bice.Necu reci da je on najveca,ali jedna od najvecih prevara u istoriji fudbala na individualnom planu bez dileme.Covek je prosle godine odigrao bukvalno mesec i po dana malo vise kvalitetnijeg fudbala.Druga polovina godine od SP mi je bila katastrofalna.Kako je moguce da Zlatnu loptu dobije igrac koji je od 12 meseci u periodu za koje se dodeljuje Zlatna lopta cak 6 meseci bio u teskom kanalu?!E onda pametni kazu "ali Zlatna lopta se dodeljuje i za prethodne zasluge".Koje su to njegove prethodne zasluge? Dokle mitovi i lazi? Ne racunajuci Ronalda koji je apsolutno ubedljivo najzasluzniji za Realove uspehe,sto se jasno dokazalao kada je otisao u Juventus,po cemu je to Modric dao veci doprinos od recimo Serhija Ramosa u tih par godinama dominacije Reala? Ili od Rafaela Varana? Ili od Kejlora Navasa? Ni po cemu naravno. Vezni igrac cija bedna statistika zvana "2 gola i 2 asistencije godisnje" nikako ne moze da bude vredna Zlatne lopte.U redu,imao je svoju jasnu ulogu u tom periodu u timu Reala.Kolika je prevara dokazao je upravo period nakog toga.Ne moze da se sastavi.Njegova nagrada je bukvalno jedna od najvecih sramota u istoriji fudbala cega su svi svesni.
(Footix_1998, 23. oktobar 2019 14:54)

Da li ti je sada lakše, moces zaspat veceras? Ljubomora ti dušu pojela

hihihi

pre 4 godine

Ballon d'Or: 2018 
The Best FIFA Men's Player: 2018 
World Soccer Player of the Year : 2018 
UEFA Men's Player of the Year Award: 2017–18 
UEFA Midfielder of the Season: 2016–17, 2017–18 
IFFHS World's Best Playmaker: 2018 
IFFHS World's Best Playmaker Bronze Award: 2017 
IFFHS Men's World Team: 2017, 2018 
UEFA Euro Team of the Tournament: 2008 
Tottenham Hotspur Player of the Year: 2010–11 
UEFA Champions League Team of the Season: 2013–14, 2015–16, 2017–18 
La Liga's Best Midfielder: 2013–14, 2015–16, 2016–17 
FIFA FIFPro World11: 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 
FIFA FIFPro World11 2nd team: 2014 
La Liga's Team of the Season: 2015–16 
UEFA La Liga Team of the Season: 2015–16 
Facebook FA La Liga Best Midfielder: 2016 
FIFA Club World Cup Silver Ball: 2016 
UEFA Team of the Year: 2016, 2017, 2018 
ESPN Midfielder of the Year: 2016, 2017, 2018 
IFFHS Men's World Team: 2017, 2018 
FIFA Club World Cup Golden Ball: 2017 
FIFA World Cup Golden Ball: 2018 
FIFA World Cup Dream Team: 2018 
FIFA World Cup Fantasy McDonald's Overall XI: 2018 
AIPS Athlete of the Year: 2018 
...
(I ove će sezone biti u samom vrhu, 23. oktobar 2019 15:12)

Jesu ovo podaci osvajaca drugog mjesta Japanske lige?

Bojan

pre 4 godine

Piksi u najboljim danima za Modrica je bio licno Maradona.
(tata od zvezdasa 1913, 23. oktobar 2019 13:17)

Nešto se ne sećam da su Maradona i Piksi imali uplatili pomoć Srbiji tokom poplava. Isto ne pamtim da su se javno odazvali humanitarnoj akciji Partizana za operaciju malog Isije Pantića. Modrić će za Maradonu i Piksija uvek biti Modrić. Četverostruki osvajač Lige Šampiona. Pomogao Srbiji više nego svi mi zajedno ovde, iako to niko od njega nije očekivao.

Boris

pre 4 godine

Pa hajd i vi nekad nešto na prevaru dobijte kad je lako. Sad ce Perez od Jovica napravit najboljeg igraca svijeta, cekaj samo da se ovi iz Marketinga vrate s odmora.

Luka

pre 4 godine

Opet Piksi i Maradona? Sjecamo se, Piksi vs Maradona na svjetskom zavrsilo je pobjedom Argentine. Modric vs Mesi na svjestskom zavrsilo je s Maradonom na hitnoj pomoci.

Vinko

pre 4 godine

Luka igra finale a gledaju ga Mesi i Ronaldo s kauča, i slomljeni Maradona s tribina. To vam je izgleda ušlo u nogometne anale zauvijek.

shaolin

pre 4 godine

Modrić je jedan od najstarijih osvajača zlatne lopte, ako ne i najstariji, u njegovim godinama je normalno da si već u mirovini ili da igraš amaterski nogomet negdje u egzotici. Drugo, Real je u velikim problemima od 2018., daleko od naslova, a Modrić muku muči sa sitnim ozljedama, ipak kad god je na terenu vidi se da je i dalje majstor. Igra naše reprezentacije u zadnje vrijeme uživa u njegovim majstorijama kao nikad prije, kao da se čuva samo za Hrvatsku, s Realom je ionako sve osvojio. Ako se Real konsolidira u ovoj sezoni eto njega opet u svim naslovnim ulogama jer bez njegovog doprinosa ionako nemaju previše šanse za uspjeh.

Serif

pre 4 godine

Eto gospodo, u palanačkim akademskim krugovima prevarant Modric i izdajica Djokovic ne vrede ama bas nista. A kad strucnjaci u Srbiji okrenu palac dole, to samo znaci da ili im smeta sto su bogati i uspesni, ili im bode oci sto nemaju tetovazice i frizurice. Nema trece.

realno

pre 4 godine

nino pokusao si ispasti smesan ali si se gadno obrukao , nista cudno za vas zato vas je tako lako i sprdati jeer se sramotite neznanjem i kompleksima, neki od tih igraca su obilezili istoriju fudbala celi svet to zna , vi naci decica iz komsiluka koja prate fudbal 5 godina naravno ne @leni pa vas trpaju i madjari i tunizani s tim da nemate ni nastupe na tim decjim takmicenjima