Četvrtak, 23.05.2019.

20:05

Jokić u najboljoj petorci NBA lige!

Potencijalni reprezentativac Srbije Nikola Jokić je izabran u najbolju petorku NBA lige za sezonu 2018/19.

Izvor: SV

Jokiæ u najboljoj petorci NBA lige! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

247 Komentari

Sortiraj po:

Dragan

pre 4 godine

Svaka cast ali ko ga je izabrao?
I pod kojim kriterijima.
Embid je imao vise poena a Jokic asistencija.
Ne vidim bas razliku u njegovu korist.

pravda za Leonarda

pre 4 godine

Pravda za leonarda...
Ma sta nam naprica.Uporedi statistiku Jokica i tvog pulena hahaha ,bice ti muka.
(Ramones, 23. maj 2019 20:39)

Nema potrebe, uporedicu titule na kraju sezone. Kosarka se valjda igra zbog titula, a ne statistike.
Jokic moze samo da sanja MVP finala, a Leonard u svaki tim koji ode, taj tim postaje pretedent za osvajanje sampionata.
Glupo je uopste porediti Leonarda sa Georgom ili Jokicem.
Mada, za mase ljude Jokic je najbolji igrac ikada. Nema tu mnogo realnosti i zdravog razmisljanja.

Вељко

pre 4 godine

@Jaran
Svaka ti čast za komentar!
Peđa jeste bio dobar šuter,ali je imao i odličnu kontrolu lopte i dribling,ulaz na drugi obruč,asistenciju...
Ko misli drugačije nije gledao Stojakovića više od dve utakmice😞.

Demar De Rosen

pre 4 godine

@Radna Skela
Slazem se o velikom uticaju Joke na tim, samo taj uticaj zavisi i od kvaliteta saigraca. Njemu Denver lezi jer se igra bazira na njemu, ali u mnogo kvalitetnijem timu gde se zna hijerarhija, taj uticaj i sama minutaza bi bili znacajno manji.

Jaran

pre 4 godine

vince carter
Najbolje bi bilo da ti znas ista o kosarci. Bodiroga je bio SJAJAN u Evroligi, a Pedja je bio u top5 u NBA MVP trci jedne sezone. Cinjenica da kazes da je Pedja bio samo bolji suter je dovoljna potvrda da lazes da gledas NBA kosarku od Dzordana i Bulsa.

glen rajs

pre 4 godine

Od Jokare u svakoj utakmici znaš da ćeš dobiti 20-10-10, a za embida ne znaš ni da li će igrati svaku, više povređen nego zdrav.

vince carter

pre 4 godine

@Jaran dokaz koliko su prosecni,Wariorsi su mogli da priuste luksuz da igraju sa pola gasa,onda nagaze u petu i za 2,3 minuta im stignu prednost :)) Stojakovic nikada nikada nije bio bolji kosarkas od Dejana Bodiroge..tu se vidi koliko nemas pojma o kosarci i molim te da mi ne repliciras vise o nicemu. Stojakovic je samo bio bolji suter i apsolutno nista vise.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 4 godine

@ аабб - Тако је! Џаба му све ако не осјећа потребу да игра за своју земљу. Слажем се с твојим коментаром од ријечи до ријечи. 👏👏👏

manda Pg

pre 4 godine

Dzordz se vratio posle mnogo teske povrede njegova karijera je mogla biti gotova i ipak taj segment da igra bolje nego ikad je malo i odlucio. Imao je Dzordz i fantasticnu statistiku nesto bolju od Lenarda i Duranta i nametnuo se kao lider tima ispred Vestbruka.

Radna Skela

pre 4 godine

@Demar De Rosen

Ono što menja način igranja košarke poznat do tada jeste revolucija. Nešto kao kad je krenuo small-ball. Centri poput Ćosića, Divca, Sabonisa jesu imali igru na visokom postu, ali nikad sa tolikim uticajem i na taj način kao što čini Nikola. Denver ima skor 35-10 (u regularnoj sezoni) kad Nikola napravi 7+ asistencija. Da projektujemo to na 82 utakmice, to je debelo 60+ pobeda. Sa ovakvim rosterom... Uživajmo!

Iraklis

pre 4 godine

A lik koji se pravi pametan mu je nick Demar De Rosen hahahhahaha 
Inače njegovo ime i prezime je Demar DeRozen.
(ko je ovde lud, 24. maj 2019 09:32)
Prezime je DeRozan. Vi koji se pravite pametni i pokusavate ismijati druge ste mi najjaci... Al' dobro, drago mi je da sam i tebe nesto naucio :)

vince carter

pre 4 godine

Lebron James na klupi za rezerve USA 2004 u Areni Timu Dankanu "Who is that guy" sto se odnosilo na Bodirogu. Kao sto Stojakovic nikada nije bio bolji od Bodiroge nije ni ova skalamerija Jokic koji je u playoffu igrao protiv dva prosecna tima od toga Kanter sa jednim ramenom i oldridz ispod prosecan defanzivac. Pazi ovog @Higzlija Janis ce biti MVP nba lige ali Jokic je najbolji evropljanin ikada sta ima veze i sto je Novicki to titule dobio Duranta,Hardena,Westbruka,Kobija,Gasola,Lebrona,Wejda,Bosha sa timom veterana. To je potpuno isto kao dobiti prosecne spurse i izgubiti od prosecnih Blejzersa,sta ima veze i sto je Novicki uveo Nemacku u finale :)) Biranje prve petorke ne znaci da su to najbolji igraci u ligi vec oni sa uspesnijom sezonom ili statistikom. Tako da svi znaju da su od Pol Dzordza Bolji i Durant,Lenard,Lebron...

bzvz

pre 4 godine

Trebalo bi da uvedu i kategoriju - najdebljeg, najboljeg igraca, i tu bi pobedio. Salim se, svaka cast Jokicu, steta samo sto se NBA igra samo komercijalno, sto nema navijaca i prave atmosfere.

dalibor79

pre 4 godine

cestitke jokicu, ali sacekajmo da to sve potvrdi komsija drago, koji je izjavio pre nekoliko godina kako srbija nema nijednog dobrog mladog igraca:) a gde su mu sada njegovi talenti?:) a da gube od poljske,madjarske itd:)

Atlantik

pre 4 godine

Jon Bon Jovi:

I to za rukija, prva sezona pa najbolji centar najjace kosarkaske lige na svetu... Steta sto nisu bili u finalu konferencije, posto je Portland bio pociscen od strane Voriorsa...

DN

pre 4 godine

@(SFRJ, 23. maj 2019 20:59) Ne vredjaj Raduljicu koji je vec sad legenda srpske kosarke .
--------------
Playoff 2019. : Jokic 25.1p,13sk,8.4as...Embid 20.2p, 10.5sk, 3.4as
--------------
Od Evropljana u prvu petorku NBA lige bili su birani i :Novicki 4x,Noa 1x ,Mark Gasol 1x,Janis 1x (ove sezone)...Parker NIKAD,Pau Gasol NIKAD

Leti vreme

pre 4 godine

@Trbislav

Jokic,Bogdan,Beli,Teo,Kalina,Milutinov... su rodjeni i odrasli u gradovima u krugu od 250km, zahvaljujuci njihovim predhodnicima koji su se ugledali na svoje predhodnike oni su poceli da pikaju basket sa drustvom iz kraja (na terenima prepunim klinaca), prosli najbolju skolu kosarke u Evropi, zaradili milione. Zato je red da nastave da nizu uspehe u reprenzetaciji, da klinci zavole basket, da tereni po kvartovima budu puni i da struka od najboljih klinaca napravi nove Kicanovice,Divce,Djordjevice,Stojakovice,Krstice i Jokice. Da je nikola rodjen 100km zapadno,severno ili istocno od Sombora sada bi motao kablove.

Dragan Feliks

pre 4 godine

Bravo, sada i zvanično postaje legenda košarke sa ovih prostora. Ovo je jedna od stvari koju će svi pominjati po završetku karijere. Nadam se uz masu drugih i nekoliko reprezentativnih medalja.

Jaran

pre 4 godine

Prvi put u istoriji se desilo da DVA igraca iz Evrope zavrse u All-NBA prvom timu! Nikola i Janis pisu nove stranice kosarkaske istorije!

Stevan

pre 4 godine

Berem posredno, na odluku su uticale i igre u plejofu, a podatak da je Denver u plejofu sa Jokicem u igri bio +7.7 a bez Jokica neverovatnih -15.2 je vise nego neverovatan. Jokic je unikatni superstar, superstar koji sve igrace oko sebe pravi boljim nego sto oni u stvari jesu. Sto se tice stvaranja sampionskog tima tu stvari nisu jednostavne jer mora dosta toga da se uklopi, ali sto se tice stvaranja tima koji bi uvek bio u top 8 nista jednostavnije; okruzis Jokica sa prosecnim igracima i to je to, on od njih napravi natposecne igrace.
(bskfan, 23. maj 2019 23:05)

Glasa se pre početka PO tako da to nikako ne utiče.

K-9 se javlja na raport

pre 4 godine

@(antiDebil, 23. maj 2019 22:45)

Drugim recima, Jokic je za krace vreme odigrao blizu 100 utakmica ove sezone. Mnogi igraci iz Evrope toliko ne odigraju za 3 godine, a uz to su utakmice krace ...Oni koji igraju u Evroligi odigraju mozda 60% toga...

Ogromno je to opterecenje za telo, tako da je prica o duzem odmoru apsolutno nerealna. Naravno, ja ne kazem da on nece igrati, samo hocu da kazem koliko su nasi ljudi nerealni oko ovakvih stvari.

spree 15

pre 4 godine

Cime ste vi zaduzili Srbiju da pricate u njeno ime ko treba da igra i sta treba da se desi ako ne igra? Sta ste vi uradili za ovu Srbiju pa ste zaradili pravo da osusjujete nekoga? Ko ste vi?

Demar De Rosen

pre 4 godine

@Radna Skela
Ne slazem se u potpunosti sa vama. Jokara je izuzetan igrac, samo ne treba preterivati da donosi revoluciju u samoj igri. Verovatno se secate da je Cosic pte 40 god ovo radio kod nas u Evropi, pa kasnije Divac itd., centar koji igra i misli kao plej. Odbrana se itekako moze uspesno igrati protiv Joke, sto je pokazao npr. Rudi Gober nekoliko puta ove sezone, nekada sa nizim i jak igracem ispred sebe. Jokim najveci kvalitet je briljantan osecaj za prostor, tj gde se lopta nalazi, kupi je i deli sa vrhova prstiju. Ne pravi prave skokove vec s lalocom, s prstiju samo, to kaze Deki Milojevic, njegov trener iz Mege.

ivan

pre 4 godine

Svaka čast Jokiću ali konkurencija na njegovoj poziciji je kriminalna. Nema dva krštena centra u cijelog ligi. Ali kažem, svaka čast...

Aleks

pre 4 godine

Svaka čast za Jokića i glasao bih za njega jer je naš, ali ubedljivo najbolji centar u NBA je Entoni Dejvis.
(nemanja, 23. maj 2019 22:47)

Jeste, predvodio Pelikanse ove sezone do 13. mesta zapada.

Pragmatic

pre 4 godine

Kako je krenuo dogodine da se kandiduje za redsednika SAD. Mogo bi i ovde ali realno nema sanse druga se statistika vodi. Salu na stranu stvarno je poseban. Mnogi timovi imaju vrhunskog igraca, i tesko igraju bez njih ali onaj Denver je obezglavljen bez Jokica.

manda Pg

pre 4 godine

ako je Lenard San Antonio zasto je Lebron Lakers a ne Cavs? lagano svi grijesimo.
sasvim opravdan izbor sa centrom u petorci nekim ranijim nacinom izbora Lenard ili Durant bi se nametali kao izbor za prvu petorku al svaka petorka ima centra istina treca 6 klasa losijeg nego Jokic i Embid. izbor Vestbruka u trecu petorku sa tripl dabl sezonom je paradoks na njegov nezasluzeni Mvp izbor 2017 za slicnu sezonu osim naravno sto je tad preko 30 poena imao, al u Oklahomi je kazna mjesec dana zatvora ako uhvatis loptu ispred njega uz postovanje za njega kao vrh igraca. svako drugi sa tripl dabl sezonom bi bio u prvoj al ne i on sto izbor 2017 za Mvp cini mnogo manje jasnim. Jokic potpuno potpuno zasluzeno kao i Kari jer su svi osim Dzordza imali ili imaju fantastican plej of.

Treca smena

pre 4 godine

Dete je sve postiglo svojim trudom i talentom. 24-godisnjaci kod nas u najvecem broju slucajeva jos ne znaju ni sta bi da postanu u zivotu. Toliko ste/smo ga pljuvali da je morao da zatvori sve naloge na drustvenim mrezama. Mislim da ima puno prava da ne zaigra za reprezentaciju zbog vas besposlenih i dokonih pljuvaca za tastaturom. Bravo Nikola. Ne znam da li bi moj ponos zbog tvojih uspeha u belom svetu bio veci kad bi mi bio i rodjeno dete!

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Jedini belac medju top 10 igraca lige, mi smo Evropski crnci.
(Brooklyn, 23. maj 2019 20:26)

Geto, građani drugog reda, sa čudnim tradicijama.. Nažalost, jesmo.

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Negde u martu neki od NBA komentatora je rekao nešto najlepše u moru komplimenta koji su mu uputili: "Mi u Americi ovakve igrače kao što je Jokić ne stvaramo". Šta reći, momak je unikat i nadam se da će još dugo ovako.
(Matori61, 23. maj 2019 21:05)

Čovek je prirodni talenat, takve igrače niko ne stvara. Ima još takvih u NBA ili u drugim sportovima, Federer npr. Čist talenat.

kris77

pre 4 godine

Jeste, bre, Noa bio prva petorka, to sam skroz izgubio iz vida, valjda što ga nema nigde unazad koliko sezona. Sad se malo povratio u Memfisu.

Dvorska budala

pre 4 godine

Najviše izbora u All NBA timove

1t 2t 3t MVP

KareemAbdulJabbar 10 5 0 6
Kobe Bryant. 11 2 2 1
Tim Duncan 10 3 2 2
LeBron James. 12 2 1 4

Adriano_Galliani

pre 4 godine

kad bolje pogledate ni najbolji americki igraci kao sto su kari durent james i ostali ne igraju za SAD. ali njih javnost ne omalovazava nego ih razume za razliku od nas.
(luka, 23. maj 2019 21:03)

Njih ima ko da zameni i opet ce uzeti zlato. Njega nema pa će USA da nas opet odvali 50 razlike, da nas ponizi kao prošli put. Ponižavaju Srbiju a on broji dolare!

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Стојаковић је био у другој најбољој петорци, а Јокић је надмашио то достигнуће већ у 24. години. Сад је јасно да је Јокић већ сад наш најбољи играч икад.
(aco, 23. maj 2019 20:19)

U NBA*. Naš najbolji igrač mora da igra i za reprezentaciju, najbolji igrači igraju za reprezentaciju, poput Gasola, Parkera, Novickog. Takodje, ne gube dobijene Po serije od Portlanda, to je taj srpski gubitnicki mentalitet.

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Svaka čast Nikola,pored ovakvih imena da se nađe i tvoje ime i to potpuno zasluženo, ti si pravi i istiniti ambasador ove nase Srbije,( mada nisam iz Srbije nego iz R.Srpske,Srbiju osjećam i volim kao svoju). Još kad bi i igrao za reprezentaciju bilo bi super.
(Slobo.B, 23. maj 2019 20:19)

A šta je Srpska ako ne Srbija? Više je Srpska Srbije nego npr. AP Vojvodina. Zato on i neće da igra za Srbiju. Pozdrav za našu braću iz Republike Srpske.

deki

pre 4 godine

Poštovani ljubitelji b92 sportskog portala, 

Vidim da se godinama unazad forsira pitanje (ovo kucam nevezano za Jokica), da smo mi kao narod ovoj zemlji nesto dužni, pa me zanima šta je to ova zemlja nama dala da bi mi sad morali njoj da vraćamo, time sto ćemo igrati basket za ovu zemlju, tražiti posao ovde, a ne ići preko gde su 10 puta vece plate itd, plaćati porez Srbiji a ne recimo nekoj mnogo uredjenoj finansijski zemlji itd. Zemlji koja nas ekonomski decenijama unazad uništava? Zemlji koja brine o svojim stanovnicima ko o lanskom snegu? Zemlji kojoj je svejedno da li vredni mladi sposobni i obrazovani ljudi radili za dvadeset pet, ili dvesta pedeset hiljada dinara? Za tu zemlju Jokić ima obavezu da igra? Hajde još jednom razmislite pa mi odgovorite molim vas na moja pitanja nisam pametan.
(tribislav, 23. maj 2019 22:44)

kakva je takva je al nasa je...kad bi smo svi tako razmisljali ne bih niko ostao ovde. U pravu si za mnoge stvari koje si napisao al mora neko i ovde da ostane, ne moze sve pesimisticki da se gleda.

aabb

pre 4 godine

Svaka cast na uspehu, individualno najvece dostignuce i najveci ugovor ikada za nekoga iz Srbije.. s tim sto ako se ne odazove reprezentaciji dzaba..moze da bude 5 puta mvp ali ce za mene, bodiroga, djordjevic, teo itd biti veci igraci i ljudi..ovo je odlazeca generacija, i ko zna da li cemo imati ovako jaku petorku neko vreme. kakve veze sto je nas, ako on ne ceni svoju zemlju i ne oseca potrebu da igra.

Serbian Curse

pre 4 godine

(nemanja, 23. maj 2019 22:47)

Stratisticki gledano jeste. Ali sta to vredi kada je za 7 godina usao u plejof dva puta. A najblji plasman na tabeli mu je bio 6. mesto.

A nije da Jokic ima neki supertim oko sebe. Mozda je cak Dejvis imao i bolje saigrace u jednom periodu Davis, Kazins, Jrue Holidaj i Rondo.

Jokic igra sa Marejem koji ima 22 godine, Herisom koje je samo solidan bek i Milsapom koji ima 10 poena u proseku. A pola sezone su bili povredjeni.

Radna Skela

pre 4 godine

Ne znam koliko svi mi shvatamo činjenicu da postajemo svedoci revolucije u košarkaškoj igri. Nikada do sad u istoriji ove igre nije postojao košarkaš kao Nikola Jokić! On svojom pojavom, svojim karakterom i svojim veštinama upravo redefiniše pojam učesnika košarkaške igre. Činjenica da do pojave Nikole Jokića niko nije koristio izraz "point-centar", a da je sad to odomaćena sintagma za njegovu igru, dovoljno govori koliki je njegov uticaj. Mučeni Denver, sa gomilom prosečnih igrača uzima drugo mesto na nikad jačem Zapadu i to sa nekoliko ključnih igrača povređenih pola sezone. Okružite Jokića sa par boljih šutera (tipa Klej, Deni Grin, Bertans...) i lagano imate tim za 60+ pobeda. Željno očekujem da vidim da li je MPJ ta karika koja nedostaje da postanu kandidati za titulu.

Trenutno, ne postoji odbrana za Jokič-ball košarku. Obzirom da je ovo novina u košarkaškoj igri, tek će se sad proučavati mogućnosti protivigre, tek će sad početi analize postavke odbrane i branjenja njegovog uticaja. A ja ću da se uvalim u fotelju i sa smeškom na usnama da uživam u činjenici da klinac iz našeg komšiluka piše istoriju. Nikola, činiš me ponosnim!!

voja

pre 4 godine

Ovo je neverovatan uspeh, u prevodu Jokic je najbolji centar NBA lige trenutno, ovakav uspeh su mogli samo da sanjaju Divac, Petrovic, Stojakovic, Radja...svaka cast momak i samo nastavi tako, hrabrim koracima ka najboljem igracu sa ovih prostora u NBA.
Jos nemogu da verujem, BRAVO!

bskfan

pre 4 godine

Berem posredno, na odluku su uticale i igre u plejofu, a podatak da je Denver u plejofu sa Jokicem u igri bio +7.7 a bez Jokica neverovatnih -15.2 je vise nego neverovatan. Jokic je unikatni superstar, superstar koji sve igrace oko sebe pravi boljim nego sto oni u stvari jesu. Sto se tice stvaranja sampionskog tima tu stvari nisu jednostavne jer mora dosta toga da se uklopi, ali sto se tice stvaranja tima koji bi uvek bio u top 8 nista jednostavnije; okruzis Jokica sa prosecnim igracima i to je to, on od njih napravi natposecne igrace.

A cenis li makar malo SEBE?

pre 4 godine

@(aabb, 23. maj 2019 23:04)

U celoj ovoj vesti, a narocito Jokicevoj karijeri je najbitnije to da li ga ti cenis. Hvala ti na odgovoru. Brinuli smo.

ej bre

pre 4 godine

Svaka čast za Jokića i glasao bih za njega jer je naš, ali ubedljivo najbolji centar u NBA je Entoni Dejvis.
(nemanja, 23. maj 2019 22:47)

Po cemu? Bolje kuca?

ko je ovde lud

pre 4 godine

@Millennium a po čemu si ti zaključio da nije veliki čovek? Ne poznaješ ga, znaš ga kao što znaš lavove u zoo vrtu.
To što je propustio EP, alo jedno takmičenje je po tebi mali čovek? To samo dokazuje da si ti mali čovek jer kritikuješ ličnost nekoga koga ni ne poznaješ.

NBA franšize ne dozvoljavaju svojim super zvezdama da igraju kontinentalna takmičenja, tj savetuju ih da ne igraju. OI i SP su druga priča, videćeš da će igrati sad u kini..
Uostalom da je igrao sigurno je da ne bi bio to što jeste danas jer je imao mnogo fizičkih nedostataka na kojima je radio preko leta koje su ga dovele do ovog nivoa. Sigurno je da ne može da napreduje na Zlatiboru i sa Đorđevićem kao Selektorom, tu samo može da nazaduje ali su ljudi generalno glupi to da shvate.

Ostavite dečka na miru, ja da sam na njegovom mestu ne bi NIKADA više igrao upravo zbog takvih kao što si ti, likovi koji su mu slali preteće poruke, pravili neprijatnosti njemu i njegovoj porodici. Pa za koga bre da igra? Nezahvalnom narodu? Pa on nas je i plasirao na Olimpijske igre ako se ne sećate, iako po pravilima NBA on nije smeo da igra na dijamantskoj lopti (kvalifikacionom turniru u Areni), dečko nam je doneo Srebro ali ne mi smo nezahvalna nacija a pitao bih vas da vam neko ponudi million dolara da se odselite iz Srbije, poleteli bi u sekundi a ne Nikola koji dobija 150 milliona za 5god. Pa ja bi da mi neko daje 30mil godišnje skakao u bunar naopačke, a ne vi koji sedite u foteljama koji niste potrčali u životu ste našli da pametujete i još govorite kako je mali čovek?
Kako vas samo nije sramota?

KOSTA1703

pre 4 godine

anitdebil

Ma da,pitaće tebe ili Djordjevića.

On treba da dodje 15 dana pred početak p0rvenstva, da se uigra sa ekipom.
Sve ostalo će se drastično loše pokazati u odnosu na njegovu sledeću sezonu u NBA.
Živi bili pa videli.

Atletiko Madrid

pre 4 godine

Presao igricu:-). Sa 24 godine lik je bez konkurencije najbolji kosarkas svih vremena sa prostora ex-Yu. A basket pratim 30 godina. Niko mu nije ni blizu.

Clint

pre 4 godine

A sad na pripremama borba da ga Sale ubaci u prvu petorku umesto Raduljice! Možda je ipak bolje da bude prva izmena i kandidat za najboljeg 6. igrača!?

Ivan

pre 4 godine

To što si u NBA uradio pokazuje da si već veliki košarkaš, ali ne i veliki čovek. A nekada se samo to računa Nidžo.
(Millennium, 23. maj 2019 22:15)

E dobro si mu rekao. Svaka cast ljudino. Evo toliki si covek da si se svojim imenom potpisao, pa znamo i ko si i koliki si covek.

Vecina nagrada se ne daje za to da li si veliki covek. Idi sada redom internetom i pisi svima isti taj komentar. Uradices to, jel tako?

Sto volim ljude koji licne poraze u zivotu zele da pokriju uspesima nacionalnog tima, pa im onda neko kao Jokic smeta u zivotu. Inace mislim da je Nikola ljudina. Zivim preko bare, pratim njegove utakmice i nakon njih konferencije za stampu na kojima je uvek korektan do bola. Recimo kada ga je Nurkic prozivao sa imenima "bosanskih ratnih heroja" ili cime vec ne mogu da se setim, Nikola je zatvorio razgovor sa novinarima rekavsi da mu je drago da se Nurkic povratio, da je bio clan tima i da mu zeli sve najbolje. Aj se ti seti kada si poslednji put okrenuo drugi obraz kada te je neko uvredio. A ako jesi, pokazi se ko veci covek pa okreni drugi obraz Jokicu.

zliZo

pre 4 godine

Bravo dečko, ipak su vredele one prevrtane gume prošlog leta, pozdrav za sve one hejtere koji su bežali sa fizičkog i ne razlikuju loptu od te iste gume, a znali su da sude o ovom momku!

kris77

pre 4 godine

Mark Gasol je bio prva petorka pre nekoliko godina, stariji Gasol i Toni Parker su bili nekoliko puta druga i treća petorka. O Dirku Novickom ne treba ni trošiti reči. Naravno, naš Peđa je bio druga petorka i četvrti u glasanju za MVP-ija. Videćemo koje će mesto Jokić da zauzme u glasanju za najkorisnijeg igrača lige.

Marko

pre 4 godine

Jokic moze da ima 26 poena prosek kao sto videli u playofu samo sto je nesebican to neki ljudi ne razumeju...timski igrac..
Definitivno je ofanzivno bolji od Embida, ovaj je bolji defanzivno ali se mnogo povredjuje i to je to..
Jokic je najkompletniji ofanzivni centar ikada 40% za 3, igra ledjima, asistencije, vuce kontru recite mi jos jednog takvog centra u istoriji...nije najbolji kao Shaq, Duncan i ostali ali najkompletniji u istoriji definitivno.

...

pre 4 godine

Msm da je Novicki bio 4 puta i niko vise od Evropljana. Parker i Gasol su bili u drugom timu. Janis i Jokara bi trebalo da su jedibi uz Novickog u prvoj
(Basket, 23. maj 2019 21:48)

Dirk je tri puta bio u prvoj petorci. Pored njega, to su postigli i Mark Gasol i Noa (!!!). Tri igrača u istoriji, danas još dva.

Dvorska budala

pre 4 godine

E moj lebrone. 

MJ U 34 godini 6ta titula, MVP lige, Najbolji strelac lige, MVP finala,Najbolja defanzivna petorka, MVP ALL STARR utakmice i sve to kao jedini all starr igrač u ekipi... Dovidjenja prijatno
(petarczw, 23. maj 2019 21:25)

LeBron je ovim izborom u treću petorku izjednačio rekord sa Džabarom, Kpbijem i Dankanom koji su takođe birani 15 puta u neku od prve tri petorke NBA.

NBAnjaluka

pre 4 godine

Obradovao si i nas u Banjaluci!
Nevjerovatan uspjeh, ne znam sa cim bih ovo uporedio...

Nema nazad, sad samo grabi.
Vidimo se u Kini

tribislav

pre 4 godine

Poštovani ljubitelji b92 sportskog portala,

Vidim da se godinama unazad forsira pitanje (ovo kucam nevezano za Jokica), da smo mi kao narod ovoj zemlji nesto dužni, pa me zanima šta je to ova zemlja nama dala da bi mi sad morali njoj da vraćamo, time sto ćemo igrati basket za ovu zemlju, tražiti posao ovde, a ne ići preko gde su 10 puta vece plate itd, plaćati porez Srbiji a ne recimo nekoj mnogo uredjenoj finansijski zemlji itd. Zemlji koja nas ekonomski decenijama unazad uništava? Zemlji koja brine o svojim stanovnicima ko o lanskom snegu? Zemlji kojoj je svejedno da li vredni mladi sposobni i obrazovani ljudi radili za dvadeset pet, ili dvesta pedeset hiljada dinara? Za tu zemlju Jokić ima obavezu da igra? Hajde još jednom razmislite pa mi odgovorite molim vas na moja pitanja nisam pametan.

antiDebil

pre 4 godine

Sad može da bira u kojoj fazi priprema će da dođe, ne može Sale ništa da mu zameri
(g, 23. maj 2019 21:50)

Ne moze da bira. Moze ili da dodje na pocetak priprema ili da uopste ne dolazi...

Fiff

pre 4 godine

Fantastično za Jokića.
Ostaje nam da se nadamo da će se pojaviti u reprezentaciji i preneti te igre.

A spisak igrača u prva 3 tima znači samo jedno - Klej Tompson nije u top 3 NBA petorke i neće moći da traži super-maks od 35% već samo običan maks ugovor od 30% posle čega gotovo sigurno ostaje u GSW koji će moći da zadrži i ostale "role player"-e pride...
Loše vesti za ostatak lige.

Dejan

pre 4 godine

Ne znam, ko prati NBA, od evropljana kome je to poslo za rukom, Parker, Gasol, Novicki?
(ney, 23. maj 2019 21:32)

Msm da je Novicki bio 4 puta i niko vise od Evropljana. Parker i Gasol su bili u drugom timu. Janis i Jokara bi trebalo da su jedibi uz Novickog u prvoj

Uz Nowitzkog, u prvoj All NBA petorci je bio i mladji Gasol od Evropljana, sad Nikola i Antetokounmpo. Velika cast, sve cestitke Nikoli!

big

pre 4 godine

Ogromna potvrda za sav trud koji je uložio, svaka čast.
Nikola u dresu Srbije - Denver se tu ništa više ne pita. Formalno, klubovi ne smeju da zabrane, ali kad si ruki i kad je period adaptacije i kad moraš da se izboriš za mesto, mogu lepo da ti savetuju šta valja (i u pravu su). Sada kad je nikola superstar, on je taj ko se pita.

winter is coming

pre 4 godine

Sta znaci "potencijalan reprezentativac", ddcko JE reprezentativac Srbije...igrao na Olimpijskim igrama a i pre toga za reprezentaciju...ovo je stvarno nemoguce vise!

antiDebil

pre 4 godine

Ma da,pitaće tebe ili Djordjevića.

On treba da dodje 15 dana pred početak p0rvenstva, da se uigra sa ekipom.
Sve ostalo će se drastično loše pokazati u odnosu na njegovu sledeću sezonu u NBA.
Živi bili pa videli.
(KOSTA1703, 23. maj 2019 22:27)

Nece mene da pita nego Djordjevica. Od njega ce duzi odmor imati samo Bogdanovic, Teodosic, Marjanovic, Bjelica i valjda Raduljica, a svi ostali igraci ce imati nekih 40 dana manje za odmor od Jokica.
Ili dolazi kad i svi ili ne dolazi, jako je jednostavno. Do pocetka priprema ima jos nekih, verovatno, 55 dana, mozda i vise. Kada se zavrsi SP bice jos mesec dana do pocetka nba sezone, tako da ne mora ni da ide na pripreme sa denverom vec direktno da im se prikljuci na pocetku sezone !

antiDebil

pre 4 godine

Sad može da bira u kojoj fazi priprema će da dođe, ne može Sale ništa da mu zameri
(g, 23. maj 2019 21:50)

Ne moze da bira. Moze ili da dodje na pocetak priprema ili da uopste ne dolazi...

Matori61

pre 4 godine

Negde u martu neki od NBA komentatora je rekao nešto najlepše u moru komplimenta koji su mu uputili: "Mi u Americi ovakve igrače kao što je Jokić ne stvaramo". Šta reći, momak je unikat i nadam se da će još dugo ovako.

Powerslave

pre 4 godine

Neka neko javi ovima u NBA ligi da ovo ne sme ovako... je l treba Mr. Melburn i ostali stručnjaci da dožive srčani udar?

Meni je i dalje neverovatno da su ljudi mislili da Jokara neće uopšte upasti ni u jedan All NBA tim kad je bilo očigledno da najgore što može je drugi tim.
Od mogućih 500 poena Jokić ima 411, Embid ima 375. Ok, ovaj jeste propustio neke utakmice, ali Jokić je glavni igrač ekipe koja je imala bolju poziciju u jačoj konferenciji. Denver bez Jokića ne bi ni ušao u plejof, Filadelfija bez Embida bi.
Možda je Embid 1 na 1 bolji igrač, ali on jednostavno ne čini igru svoje ekipe i svojih saigrača boljom ni približno onoliko koliko to radi Jokić.

Ovo takođe znači da praktično već sada može da se kaže da Jokić ima najbolju karijeru od svih naših igrača, a tek je na početku. Niko nikad nije bio prvi All NBA tim, niko nije bio glavni i ubedljivo najvažniji igrač ekipe, a ovi koji su osvojili prsten su malo ili nisu nimalo uticali na to.

Još jedna stvar, ovo se igrači rangiraju po tome kako su odigrali sezonu (regularni deo, plejof se ne računa), ne po nekom objektivnom kvalitetu.
Lenard jeste bolji od Džordža, ali je propustio gomilu utakmica. Durent je bolji i od Džordža i od Adetokumba, ali ova dvojica su praktično odigrali sezonu karijere. Lebron je kvalitetom svakako još uvek iznad 3rd All NBA tima, ali ako ne odigraš 20tak utakmica u sezoni možeš da budeš i Džordan na kvadrat to ti ne vredi ništa jer ne možeš da utičeš na uspeh kluba ako ne igraš.

SchOne

pre 4 godine

Lenard ne igra za Spurse nego za Raptorse meni se tu najviše sviđa što mu i leži uz svoj nadimak u NBA kandza . Jokiću svaka čast ovo je zaista veliko priznanje pošto je NBA najača svesno svima liga u košarci na svetu on mu dođe zvanično najbolji beli igrač na svetu i najbolji centar na svetu što malo koji igrač može da se pohvali takvim priznanjem . Još da osvoji SP i može glatko u dostignuću da se stavi sa Đokovićem.

Dvorska budala

pre 4 godine

Po statistici, a statistika je kao bikini
(Dr. Haus, 23. maj 2019 20:48)

Pa sad po svim naprednim statistikama Joka Frljoka je između 4 i 7 mesta,sa KAT-om, bolji od njih je Obrva ali se obojica nisu ni plasirali u PO. LeBron takođe bolje plasiran od skoro cele druge petorke (osim Lenarda) ali nije u PO. Zanimljivo da je Nikola Vučević u svim statistikama od 9-15 mesta i ušao u PO ali Gober upao zbog defanzivne u treću petorku.

Player efficiency rating 18/19

1.Janis
2.Harden
3.Davis
4.Karl Entoni Tauns
Jokić
6.Embid
7.Kavai
8.LeBron
9.Vučević
10.Gober
12.Kari
13.Irving
14.Durent
17.Lilard
22.PG
30.Kemba
35.Vestbruk
36.Grifin

U svakom slučaju veliki uspeh Joke Frljoke.

sasa the red baron

pre 4 godine

KAKVA SEZONA::

Kakva je ovo sezona Nikole Jokica..
U tom Somboru se igra bsket na najvisem nivou, i sto je jos cudnije, od svih ljudi koji su govorili da je otisao u NBA premlad, da nije dovoljno "atleta" , da nikad nece uspet, od svih njih koji su to govorili, ja sam bio najglasniji!
Gledajuci ga u play-off, igrao je kao gladno cudoviste, postavljajuci brojeve pred kojima je cela NBA se zamrzla, cak i ljudi koji su ga najvise kritikovali su okrenuli plocu kompletno..
Nikad u istoriji Evropske kosarke nije se pojavio kompletniji igrac od njega,,NJ je cudoviste..

inglvud

pre 4 godine

Samo da se shvati, jedini Evropljanin koji je bio odabiran u NAJBOLJU petorku lige do prosle godine i Janisa, je Dirk Novicki! Svi drugi (Gasol, Parker, Pedja..) su uspeli najvise da dobace do druge.

Eto kakav je to uspeh.

očigledno

pre 4 godine

Au, bajo! Ovu petorku je NEMOGUCE pobediti! Nikola, svaka cast!!!!!
(Jaran, 23. maj 2019 20:09)

Nije bas da ih je nemoguce pobediti, Irving, Tompson, Kavai, LeBron, Dejvis bi igrali makar egal sa njima i to bi vec bilo vrlo zanimljivo videti...

antiDebil

pre 4 godine

Negde u martu neki od NBA komentatora je rekao nešto najlepše u moru komplimenta koji su mu uputili: "Mi u Americi ovakve igrače kao što je Jokić ne stvaramo". Šta reći, momak je unikat i nadam se da će još dugo ovako.
(Matori61, 23. maj 2019 21:05)

Nisam siguran ali mislim da je to rekao Ajzea Tomas !

Navijac

pre 4 godine

Misko na Tviteru okacio uz ovu vest Jokicevu sliku u dresu Srbije, mislim da nam najavljuje nesto. Najbolji centar NBA lige dame i gospodo, najbolji, a nas!

Basket

pre 4 godine

Ne znam, ko prati NBA, od evropljana kome je to poslo za rukom, Parker, Gasol, Novicki?
(ney, 23. maj 2019 21:32)

Msm da je Novicki bio 4 puta i niko vise od Evropljana. Parker i Gasol su bili u drugom timu. Janis i Jokara bi trebalo da su jedibi uz Novickog u prvoj

luka

pre 4 godine

nikola ima 24 godine a vec je postao superstar. tek u ovom plejofu ga je cela amerika upoznala, a on je tada najbolje partije sezone pruzao. za koju godinu ce se timovi boriti ko ce da ga potpise. za sve one koji kazu da je on los jer ne igra za srbiju-niste u pravu. on je ove sezone odigrao 96 utakmica i to prosecno preko 40 minuta po mecu. to je ogroman napor i takvom igracu treba odmor. kad bolje pogledate ni najbolji americki igraci kao sto su kari durent james i ostali ne igraju za SAD. ali njih javnost ne omalovazava nego ih razume za razliku od nas.

PimPong

pre 4 godine

Fantasticno, gotovo nemoguce, ali potpuno zasluzeno. Realno, Embiid mu je jedini bio u konkurenciji, i mislim da se niko ne bi bunio cak i da je on bio u prvoj petorci, ali mislim da je Jokic dokazao kakav je igrac u play-off-u i koliko njegova ekipa zavisi od njega. Bravo!

bmiles

pre 4 godine

Evropa sa dva igraca u najboljoj petorci sveta!Veliki pomak Evrope ka kolevci ovog sporta!Priznanje za ponos!
Ako Janis hoce da igra za Grcku onda bi trebao i Nikola,onako usput receno!Iskreno se nadam da ce ga Denver pustiti.
Cestitke najboljem centru sveta!!!!

Ha ha

pre 4 godine

Mi svi mozemo zaista samo biti ponosni na Nikolu sto predstavlja nas narod i cisti ovaj i previse ukaljan ugled u svetu.. Meni licno je bas drago zbog njega samog.. i hteo bih samo da pitam nekoga od vas mozda vise upucenih, da li ima neki rok do kada mora da se izjasne igraci da li ce igrati za reprezentaciju u Kini? Hvala

Трооки Гавран

pre 4 godine

Још драже од Јокиног успеха ми је податак да је набијач статистике Вестбрук тек у трећем тиму.

petarczw

pre 4 godine

E moj lebrone.

MJ U 34 godini 6ta titula, MVP lige, Najbolji strelac lige, MVP finala,Najbolja defanzivna petorka, MVP ALL STARR utakmice i sve to kao jedini all starr igrač u ekipi... Dovidjenja prijatno

milan

pre 4 godine

Ocekivao sam Durenta pre Karija, svaka cast za Jokic, definitivno ce ispisati istoriju!
(Pljusti kisaaaa, 23. maj 2019
Pol George je pre Durenta

D

pre 4 godine

Ovo je čudo ako ćemo realno. Da kreneš iz Sombora i za nekoliko godina ne samo dodješ u NBA nego postaneš i najbolji centar na svetu. Kakva inspiracija za mlade.

americka pita

pre 4 godine

Smejurija.
Mislim da Jokicu i Dzordzu ovde nije mesto.
Dzordz nestaje u playoffu, sut mu pada na 30%.
Jokic je statisticar, koji kada je tesko loptu baca klincu od 22god-Marreyu, plus ne igra odbranu, ustvari, igra je na nivou Gagica.

Ko je lud da pored Embida izabere Jokica, ili pored Kawaia da izabere Dzordza?

SFRJ

pre 4 godine

Durent umesto Dzordza i to je to.
Nikola sta reci nego svaka cast niko nikad sa ovih prostora nije napravio ovako nesto. A ovi klinci koji se loze na reprezentaciju ga svaki dan prozivaju . Alo bre pa nije to Raduljica klinci.

Czv

pre 4 godine

Ma nista to.kakve to veze ima.nas narod zna bolje.gde on zna da igra.bolji je divac.stojakovic.itd.najbolji centar nba trenutno.sta vise reci.kakvu poruku poslati.i jos da ga ne pratimo.ma gledacu euroligu.da.

Luckyone

pre 4 godine

Ovo sa Jokicem je najbolji dokaz da u NBA se ceni kvalitet,bez protekcije I zadkulisne igre,Momak iz Srbije,neskocan,atletski neatraktivan,iz Denvera,drugorazredno medijsko trziste je u prvoj petorki NBa,Zasluzeno ,I Druga I Treta su krajno objektivni

manuginobili

pre 4 godine

Poptpuno zasluzeno i ocekivano,ali vecina ljudi nisu ni svjesni koliki je ovo podvig,prvi "nas"(za mene su nasi svi ex-yu igraci) igrac koji je ovo uspio,ni Drazen,ni Divac,ni Kukoc ni Pedja-on je bio najblizi tome,clan druge NBA petorke...vec debeli i spori-ali na svoj nacin genijalni Jokic...kada vidim kako ljudi pisu o njemu tacno znam koliko poznaju kosarku,napr.kada vidim komentar da Jokic "nema odraz pa nema dovoljno skokova" :)...prestajem citati,usput covjek je prvi skakac citavog playoffa ...tip je poseban,unikatan,one of a kind sto rekli Amerikanci,nemas ga sa kime uporediti.

palop

pre 4 godine

svaka čast kao košarkašu..bravo..ali treba biti i covek...
(SUNĐER BOB, 23. maj 2019 20:07)

Koliko god bih ja voleo da igra za reprezentaciju, mislim da je glupo reci da je los covek samo iz razloga sto (potencijalno) ne igra za nju.

U svakom slucaju neverovatno priznanje, biti u prvoj petorci NBA lige je nepojmljiv uspeh...

bBb

pre 4 godine

@Jokic i P.George ispred jednog Kawai Leonarda. Ovo je sala, zar ne?
Obojica ispala od jadnog Portlanda, a Kawai skoro sam nosi Toronto do finala, ove godine nikada jaceg Istoka.
Covek rastura kako igra, preuzima odgovornost sto Jokic i George nikada nece biti u stanju.
Sramota za NBA.
(pravda za Leonarda, 23. maj 2019 20:32)

Leonard nije centar
S druge strane pogledaj koga u petorci ima Leonard a koga Jokić, o iskustvu da ne govorim, ali se slažem da je mogao pre PG
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nebaCar, 23. maj 2019 20:45

Kako može da bude ispred George-a, kad je svaku back to back utakmicu preskočio...

Marko

pre 4 godine

Auuu kakav uspeh...realno najezio sam se...dal ste svesni kakav je ovo uspeh...nba liga je najbolja liga na svetu u bilo kom sport i biti medju najboljih 5!!!! Znaci postujem tenis i sve, ali ovde ljudi nisu svesni kakav je ovo uspeh...

bobtejL

pre 4 godine

očekivano i potpuno zasluzeno.
jokic je bukvalno sam vukao ekipu, i uzevsi tu cinjenicu u obzir jedino grk i harden su to radili u svojim ekipama s tim sto je harden igrao za sebe uglavnom, izolacija i eventualno pnr sa kapelon kod tromijih odbrana. kad se poredjaju poeni, skokovi i asistencije, jokic je realno u prba 3 igraca lige. svi ostali su imali ledja. pre bih durenta nego karija i lenarda umesto pg, ali nisu bili konstantni a i tim se bira po pozicijama. na pocetku sezone sam rekao da je jokic najkompletniji i najbolji centar lige i da moze bukvalno da igra protiv svih, a da je tolko raznovrstan da ga je nemoguce braniti pa vam za to treba tim a ne jedan igrac (sto su povremeno radili i spursi i blejzersi u PO).
svaka cast majstore.
PS: nesto mi govori da ce biti jos iznenadjenja
PPS: jokic jedini u orvih 5 nema tviter, neka mu neko kaže ;)

Dragan-Borca

pre 4 godine

Ljudi moji, ako uzmemo kakva je konkurencija u kosarci, u NBA kosarci
Ovo je uspeh za vjek vjekova
Pitanje je koliko ce trebati vremena da prodje
Da neki igrac bele puti iz Evrope opet ovako nesto ostvari
Doncic ce biti u top 10,15 igraca jednog dana
Ali cisto sumnjam da ce ikada biti u prvoj petorci

Strucnjak ekspertskog nivoa

pre 4 godine

Embidova statisika odmah sad na oko bolja, a znamo koliko on banan nalijepi, koliko ulaza pod kos se uopste ne dogodi zbog njega... Znaci statistika i realna slika iza Embida. E, razlog zasto je Nikola dobio je jer Embiid nije igrao znacajan broj meceva. Mada nisu ni Kari ni Dzordz.

pravda za Leonarda

pre 4 godine

Jokic i P.George ispred jednog Kawai Leonarda. Ovo je sala, zar ne?
Obojica ispala od jadnog Portlanda, a Kawai skoro sam nosi Toronto do finala, ove godine nikada jaceg Istoka.
Covek rastura kako igra, preuzima odgovornost sto Jokic i George nikada nece biti u stanju.
Sramota za NBA.

nebaCar

pre 4 godine

Jokic i P.George ispred jednog Kawai Leonarda. Ovo je sala, zar ne? 
Obojica ispala od jadnog Portlanda, a Kawai skoro sam nosi Toronto do finala, ove godine nikada jaceg Istoka. 
Covek rastura kako igra, preuzima odgovornost sto Jokic i George nikada nece biti u stanju. 
Sramota za NBA.
(pravda za Leonarda, 23. maj 2019 20:32)

Leonard nije centar
S druge strane pogledaj koga u petorci ima Leonard a koga Jokić, o iskustvu da ne govorim, ali se slažem da je mogao pre PG

Batica

pre 4 godine

Ljubitelji LBJ,ja razumem da gotivite čoveka ali nije igrao 2 meseca sezone plus Lejkersi užas i sa njim.Što se tiče PG i Duranta to je onako egal jer je PG sam nosio OKC do play offa i verovatno odigrao sezonu karijere (uz možda onu u Indijani).A naš Jokara,šta reći,ubedljivo najveći uspeh nekog našeg u NBA,svaka mu čast!

Boža taksista

pre 4 godine

Zaista veliki uspeh ali mrlja ostaje jer neće da igra za Srbiju.Mali Nakić iz Reala pored ponude Španije i Hrvatske igra za Srbiju a Jokić nešto pokušava da objasni,petlja i nema hrabrosti da keže neću da igram i tačka.

Slobo.B

pre 4 godine

Svaka čast Nikola,pored ovakvih imena da se nađe i tvoje ime i to potpuno zasluženo, ti si pravi i istiniti ambasador ove nase Srbije,( mada nisam iz Srbije nego iz R.Srpske,Srbiju osjećam i volim kao svoju). Još kad bi i igrao za reprezentaciju bilo bi super.

Strucnjak ekspertskog nivoa

pre 4 godine

Au, bajo! Ovu petorku je NEMOGUCE pobediti! Nikola, svaka cast!!!!!
(Jaran, 23. maj 2019 20:09)
Pa druga petorka bi ih brat bratu 15 razlike dobila. Kako to ne primijeti? Bar da si primijetio da je MOGUCE?

aco

pre 4 godine

Стојаковић је био у другој најбољој петорци, а Јокић је надмашио то достигнуће већ у 24. години. Сад је јасно да је Јокић већ сад наш најбољи играч икад.

Banjaluka

pre 4 godine

Jaka petorka bez dva najaca igraca lige LBJ i Djurenta! Salim se, jako je tesko izabrati najbolju, toliko je kvalitetnih igraca mislim da je ova najvise pokazala u sezoni, mada opet bez Kavaja Lenarda...u svakom slucaju kapa dole Jokara...

А. Петров

pre 4 godine

А финалиста конференције, Торонто, ниједног играча у прве три петорке.

aco

pre 4 godine

Стојаковић је био у другој најбољој петорци, а Јокић је надмашио то достигнуће већ у 24. години. Сад је јасно да је Јокић већ сад наш најбољи играч икад.

D

pre 4 godine

Ovo je čudo ako ćemo realno. Da kreneš iz Sombora i za nekoliko godina ne samo dodješ u NBA nego postaneš i najbolji centar na svetu. Kakva inspiracija za mlade.

Radna Skela

pre 4 godine

Ne znam koliko svi mi shvatamo činjenicu da postajemo svedoci revolucije u košarkaškoj igri. Nikada do sad u istoriji ove igre nije postojao košarkaš kao Nikola Jokić! On svojom pojavom, svojim karakterom i svojim veštinama upravo redefiniše pojam učesnika košarkaške igre. Činjenica da do pojave Nikole Jokića niko nije koristio izraz "point-centar", a da je sad to odomaćena sintagma za njegovu igru, dovoljno govori koliki je njegov uticaj. Mučeni Denver, sa gomilom prosečnih igrača uzima drugo mesto na nikad jačem Zapadu i to sa nekoliko ključnih igrača povređenih pola sezone. Okružite Jokića sa par boljih šutera (tipa Klej, Deni Grin, Bertans...) i lagano imate tim za 60+ pobeda. Željno očekujem da vidim da li je MPJ ta karika koja nedostaje da postanu kandidati za titulu.

Trenutno, ne postoji odbrana za Jokič-ball košarku. Obzirom da je ovo novina u košarkaškoj igri, tek će se sad proučavati mogućnosti protivigre, tek će sad početi analize postavke odbrane i branjenja njegovog uticaja. A ja ću da se uvalim u fotelju i sa smeškom na usnama da uživam u činjenici da klinac iz našeg komšiluka piše istoriju. Nikola, činiš me ponosnim!!

Marko

pre 4 godine

Auuu kakav uspeh...realno najezio sam se...dal ste svesni kakav je ovo uspeh...nba liga je najbolja liga na svetu u bilo kom sport i biti medju najboljih 5!!!! Znaci postujem tenis i sve, ali ovde ljudi nisu svesni kakav je ovo uspeh...

manuginobili

pre 4 godine

Poptpuno zasluzeno i ocekivano,ali vecina ljudi nisu ni svjesni koliki je ovo podvig,prvi "nas"(za mene su nasi svi ex-yu igraci) igrac koji je ovo uspio,ni Drazen,ni Divac,ni Kukoc ni Pedja-on je bio najblizi tome,clan druge NBA petorke...vec debeli i spori-ali na svoj nacin genijalni Jokic...kada vidim kako ljudi pisu o njemu tacno znam koliko poznaju kosarku,napr.kada vidim komentar da Jokic "nema odraz pa nema dovoljno skokova" :)...prestajem citati,usput covjek je prvi skakac citavog playoffa ...tip je poseban,unikatan,one of a kind sto rekli Amerikanci,nemas ga sa kime uporediti.

Luckyone

pre 4 godine

Ovo sa Jokicem je najbolji dokaz da u NBA se ceni kvalitet,bez protekcije I zadkulisne igre,Momak iz Srbije,neskocan,atletski neatraktivan,iz Denvera,drugorazredno medijsko trziste je u prvoj petorki NBa,Zasluzeno ,I Druga I Treta su krajno objektivni

Navijac

pre 4 godine

Misko na Tviteru okacio uz ovu vest Jokicevu sliku u dresu Srbije, mislim da nam najavljuje nesto. Najbolji centar NBA lige dame i gospodo, najbolji, a nas!

Matori61

pre 4 godine

Negde u martu neki od NBA komentatora je rekao nešto najlepše u moru komplimenta koji su mu uputili: "Mi u Americi ovakve igrače kao što je Jokić ne stvaramo". Šta reći, momak je unikat i nadam se da će još dugo ovako.

Banjaluka

pre 4 godine

Jaka petorka bez dva najaca igraca lige LBJ i Djurenta! Salim se, jako je tesko izabrati najbolju, toliko je kvalitetnih igraca mislim da je ova najvise pokazala u sezoni, mada opet bez Kavaja Lenarda...u svakom slucaju kapa dole Jokara...

ko je ovde lud

pre 4 godine

@Millennium a po čemu si ti zaključio da nije veliki čovek? Ne poznaješ ga, znaš ga kao što znaš lavove u zoo vrtu.
To što je propustio EP, alo jedno takmičenje je po tebi mali čovek? To samo dokazuje da si ti mali čovek jer kritikuješ ličnost nekoga koga ni ne poznaješ.

NBA franšize ne dozvoljavaju svojim super zvezdama da igraju kontinentalna takmičenja, tj savetuju ih da ne igraju. OI i SP su druga priča, videćeš da će igrati sad u kini..
Uostalom da je igrao sigurno je da ne bi bio to što jeste danas jer je imao mnogo fizičkih nedostataka na kojima je radio preko leta koje su ga dovele do ovog nivoa. Sigurno je da ne može da napreduje na Zlatiboru i sa Đorđevićem kao Selektorom, tu samo može da nazaduje ali su ljudi generalno glupi to da shvate.

Ostavite dečka na miru, ja da sam na njegovom mestu ne bi NIKADA više igrao upravo zbog takvih kao što si ti, likovi koji su mu slali preteće poruke, pravili neprijatnosti njemu i njegovoj porodici. Pa za koga bre da igra? Nezahvalnom narodu? Pa on nas je i plasirao na Olimpijske igre ako se ne sećate, iako po pravilima NBA on nije smeo da igra na dijamantskoj lopti (kvalifikacionom turniru u Areni), dečko nam je doneo Srebro ali ne mi smo nezahvalna nacija a pitao bih vas da vam neko ponudi million dolara da se odselite iz Srbije, poleteli bi u sekundi a ne Nikola koji dobija 150 milliona za 5god. Pa ja bi da mi neko daje 30mil godišnje skakao u bunar naopačke, a ne vi koji sedite u foteljama koji niste potrčali u životu ste našli da pametujete i još govorite kako je mali čovek?
Kako vas samo nije sramota?

Dragan-Borca

pre 4 godine

Ljudi moji, ako uzmemo kakva je konkurencija u kosarci, u NBA kosarci
Ovo je uspeh za vjek vjekova
Pitanje je koliko ce trebati vremena da prodje
Da neki igrac bele puti iz Evrope opet ovako nesto ostvari
Doncic ce biti u top 10,15 igraca jednog dana
Ali cisto sumnjam da ce ikada biti u prvoj petorci

bskfan

pre 4 godine

Berem posredno, na odluku su uticale i igre u plejofu, a podatak da je Denver u plejofu sa Jokicem u igri bio +7.7 a bez Jokica neverovatnih -15.2 je vise nego neverovatan. Jokic je unikatni superstar, superstar koji sve igrace oko sebe pravi boljim nego sto oni u stvari jesu. Sto se tice stvaranja sampionskog tima tu stvari nisu jednostavne jer mora dosta toga da se uklopi, ali sto se tice stvaranja tima koji bi uvek bio u top 8 nista jednostavnije; okruzis Jokica sa prosecnim igracima i to je to, on od njih napravi natposecne igrace.

Slobo.B

pre 4 godine

Svaka čast Nikola,pored ovakvih imena da se nađe i tvoje ime i to potpuno zasluženo, ti si pravi i istiniti ambasador ove nase Srbije,( mada nisam iz Srbije nego iz R.Srpske,Srbiju osjećam i volim kao svoju). Još kad bi i igrao za reprezentaciju bilo bi super.

Atletiko Madrid

pre 4 godine

Presao igricu:-). Sa 24 godine lik je bez konkurencije najbolji kosarkas svih vremena sa prostora ex-Yu. A basket pratim 30 godina. Niko mu nije ni blizu.

voja

pre 4 godine

Ovo je neverovatan uspeh, u prevodu Jokic je najbolji centar NBA lige trenutno, ovakav uspeh su mogli samo da sanjaju Divac, Petrovic, Stojakovic, Radja...svaka cast momak i samo nastavi tako, hrabrim koracima ka najboljem igracu sa ovih prostora u NBA.
Jos nemogu da verujem, BRAVO!

Трооки Гавран

pre 4 godine

Још драже од Јокиног успеха ми је податак да је набијач статистике Вестбрук тек у трећем тиму.

inglvud

pre 4 godine

Samo da se shvati, jedini Evropljanin koji je bio odabiran u NAJBOLJU petorku lige do prosle godine i Janisa, je Dirk Novicki! Svi drugi (Gasol, Parker, Pedja..) su uspeli najvise da dobace do druge.

Eto kakav je to uspeh.

sasa the red baron

pre 4 godine

KAKVA SEZONA::

Kakva je ovo sezona Nikole Jokica..
U tom Somboru se igra bsket na najvisem nivou, i sto je jos cudnije, od svih ljudi koji su govorili da je otisao u NBA premlad, da nije dovoljno "atleta" , da nikad nece uspet, od svih njih koji su to govorili, ja sam bio najglasniji!
Gledajuci ga u play-off, igrao je kao gladno cudoviste, postavljajuci brojeve pred kojima je cela NBA se zamrzla, cak i ljudi koji su ga najvise kritikovali su okrenuli plocu kompletno..
Nikad u istoriji Evropske kosarke nije se pojavio kompletniji igrac od njega,,NJ je cudoviste..

tribislav

pre 4 godine

Poštovani ljubitelji b92 sportskog portala,

Vidim da se godinama unazad forsira pitanje (ovo kucam nevezano za Jokica), da smo mi kao narod ovoj zemlji nesto dužni, pa me zanima šta je to ova zemlja nama dala da bi mi sad morali njoj da vraćamo, time sto ćemo igrati basket za ovu zemlju, tražiti posao ovde, a ne ići preko gde su 10 puta vece plate itd, plaćati porez Srbiji a ne recimo nekoj mnogo uredjenoj finansijski zemlji itd. Zemlji koja nas ekonomski decenijama unazad uništava? Zemlji koja brine o svojim stanovnicima ko o lanskom snegu? Zemlji kojoj je svejedno da li vredni mladi sposobni i obrazovani ljudi radili za dvadeset pet, ili dvesta pedeset hiljada dinara? Za tu zemlju Jokić ima obavezu da igra? Hajde još jednom razmislite pa mi odgovorite molim vas na moja pitanja nisam pametan.

ej bre

pre 4 godine

Svaka čast za Jokića i glasao bih za njega jer je naš, ali ubedljivo najbolji centar u NBA je Entoni Dejvis.
(nemanja, 23. maj 2019 22:47)

Po cemu? Bolje kuca?

Serbian Curse

pre 4 godine

(nemanja, 23. maj 2019 22:47)

Stratisticki gledano jeste. Ali sta to vredi kada je za 7 godina usao u plejof dva puta. A najblji plasman na tabeli mu je bio 6. mesto.

A nije da Jokic ima neki supertim oko sebe. Mozda je cak Dejvis imao i bolje saigrace u jednom periodu Davis, Kazins, Jrue Holidaj i Rondo.

Jokic igra sa Marejem koji ima 22 godine, Herisom koje je samo solidan bek i Milsapom koji ima 10 poena u proseku. A pola sezone su bili povredjeni.

luka

pre 4 godine

nikola ima 24 godine a vec je postao superstar. tek u ovom plejofu ga je cela amerika upoznala, a on je tada najbolje partije sezone pruzao. za koju godinu ce se timovi boriti ko ce da ga potpise. za sve one koji kazu da je on los jer ne igra za srbiju-niste u pravu. on je ove sezone odigrao 96 utakmica i to prosecno preko 40 minuta po mecu. to je ogroman napor i takvom igracu treba odmor. kad bolje pogledate ni najbolji americki igraci kao sto su kari durent james i ostali ne igraju za SAD. ali njih javnost ne omalovazava nego ih razume za razliku od nas.

Ivan

pre 4 godine

To što si u NBA uradio pokazuje da si već veliki košarkaš, ali ne i veliki čovek. A nekada se samo to računa Nidžo.
(Millennium, 23. maj 2019 22:15)

E dobro si mu rekao. Svaka cast ljudino. Evo toliki si covek da si se svojim imenom potpisao, pa znamo i ko si i koliki si covek.

Vecina nagrada se ne daje za to da li si veliki covek. Idi sada redom internetom i pisi svima isti taj komentar. Uradices to, jel tako?

Sto volim ljude koji licne poraze u zivotu zele da pokriju uspesima nacionalnog tima, pa im onda neko kao Jokic smeta u zivotu. Inace mislim da je Nikola ljudina. Zivim preko bare, pratim njegove utakmice i nakon njih konferencije za stampu na kojima je uvek korektan do bola. Recimo kada ga je Nurkic prozivao sa imenima "bosanskih ratnih heroja" ili cime vec ne mogu da se setim, Nikola je zatvorio razgovor sa novinarima rekavsi da mu je drago da se Nurkic povratio, da je bio clan tima i da mu zeli sve najbolje. Aj se ti seti kada si poslednji put okrenuo drugi obraz kada te je neko uvredio. A ako jesi, pokazi se ko veci covek pa okreni drugi obraz Jokicu.

Powerslave

pre 4 godine

Neka neko javi ovima u NBA ligi da ovo ne sme ovako... je l treba Mr. Melburn i ostali stručnjaci da dožive srčani udar?

Meni je i dalje neverovatno da su ljudi mislili da Jokara neće uopšte upasti ni u jedan All NBA tim kad je bilo očigledno da najgore što može je drugi tim.
Od mogućih 500 poena Jokić ima 411, Embid ima 375. Ok, ovaj jeste propustio neke utakmice, ali Jokić je glavni igrač ekipe koja je imala bolju poziciju u jačoj konferenciji. Denver bez Jokića ne bi ni ušao u plejof, Filadelfija bez Embida bi.
Možda je Embid 1 na 1 bolji igrač, ali on jednostavno ne čini igru svoje ekipe i svojih saigrača boljom ni približno onoliko koliko to radi Jokić.

Ovo takođe znači da praktično već sada može da se kaže da Jokić ima najbolju karijeru od svih naših igrača, a tek je na početku. Niko nikad nije bio prvi All NBA tim, niko nije bio glavni i ubedljivo najvažniji igrač ekipe, a ovi koji su osvojili prsten su malo ili nisu nimalo uticali na to.

Još jedna stvar, ovo se igrači rangiraju po tome kako su odigrali sezonu (regularni deo, plejof se ne računa), ne po nekom objektivnom kvalitetu.
Lenard jeste bolji od Džordža, ali je propustio gomilu utakmica. Durent je bolji i od Džordža i od Adetokumba, ali ova dvojica su praktično odigrali sezonu karijere. Lebron je kvalitetom svakako još uvek iznad 3rd All NBA tima, ali ako ne odigraš 20tak utakmica u sezoni možeš da budeš i Džordan na kvadrat to ti ne vredi ništa jer ne možeš da utičeš na uspeh kluba ako ne igraš.

bmiles

pre 4 godine

Evropa sa dva igraca u najboljoj petorci sveta!Veliki pomak Evrope ka kolevci ovog sporta!Priznanje za ponos!
Ako Janis hoce da igra za Grcku onda bi trebao i Nikola,onako usput receno!Iskreno se nadam da ce ga Denver pustiti.
Cestitke najboljem centru sveta!!!!

palop

pre 4 godine

svaka čast kao košarkašu..bravo..ali treba biti i covek...
(SUNĐER BOB, 23. maj 2019 20:07)

Koliko god bih ja voleo da igra za reprezentaciju, mislim da je glupo reci da je los covek samo iz razloga sto (potencijalno) ne igra za nju.

U svakom slucaju neverovatno priznanje, biti u prvoj petorci NBA lige je nepojmljiv uspeh...

PimPong

pre 4 godine

Fantasticno, gotovo nemoguce, ali potpuno zasluzeno. Realno, Embiid mu je jedini bio u konkurenciji, i mislim da se niko ne bi bunio cak i da je on bio u prvoj petorci, ali mislim da je Jokic dokazao kakav je igrac u play-off-u i koliko njegova ekipa zavisi od njega. Bravo!

zliZo

pre 4 godine

Bravo dečko, ipak su vredele one prevrtane gume prošlog leta, pozdrav za sve one hejtere koji su bežali sa fizičkog i ne razlikuju loptu od te iste gume, a znali su da sude o ovom momku!

NBAnjaluka

pre 4 godine

Obradovao si i nas u Banjaluci!
Nevjerovatan uspjeh, ne znam sa cim bih ovo uporedio...

Nema nazad, sad samo grabi.
Vidimo se u Kini

antiDebil

pre 4 godine

Negde u martu neki od NBA komentatora je rekao nešto najlepše u moru komplimenta koji su mu uputili: "Mi u Americi ovakve igrače kao što je Jokić ne stvaramo". Šta reći, momak je unikat i nadam se da će još dugo ovako.
(Matori61, 23. maj 2019 21:05)

Nisam siguran ali mislim da je to rekao Ajzea Tomas !

winter is coming

pre 4 godine

Sta znaci "potencijalan reprezentativac", ddcko JE reprezentativac Srbije...igrao na Olimpijskim igrama a i pre toga za reprezentaciju...ovo je stvarno nemoguce vise!

SFRJ

pre 4 godine

Durent umesto Dzordza i to je to.
Nikola sta reci nego svaka cast niko nikad sa ovih prostora nije napravio ovako nesto. A ovi klinci koji se loze na reprezentaciju ga svaki dan prozivaju . Alo bre pa nije to Raduljica klinci.

nebaCar

pre 4 godine

Jokic i P.George ispred jednog Kawai Leonarda. Ovo je sala, zar ne? 
Obojica ispala od jadnog Portlanda, a Kawai skoro sam nosi Toronto do finala, ove godine nikada jaceg Istoka. 
Covek rastura kako igra, preuzima odgovornost sto Jokic i George nikada nece biti u stanju. 
Sramota za NBA.
(pravda za Leonarda, 23. maj 2019 20:32)

Leonard nije centar
S druge strane pogledaj koga u petorci ima Leonard a koga Jokić, o iskustvu da ne govorim, ali se slažem da je mogao pre PG

Marko

pre 4 godine

Jokic moze da ima 26 poena prosek kao sto videli u playofu samo sto je nesebican to neki ljudi ne razumeju...timski igrac..
Definitivno je ofanzivno bolji od Embida, ovaj je bolji defanzivno ali se mnogo povredjuje i to je to..
Jokic je najkompletniji ofanzivni centar ikada 40% za 3, igra ledjima, asistencije, vuce kontru recite mi jos jednog takvog centra u istoriji...nije najbolji kao Shaq, Duncan i ostali ali najkompletniji u istoriji definitivno.

deki

pre 4 godine

Poštovani ljubitelji b92 sportskog portala, 

Vidim da se godinama unazad forsira pitanje (ovo kucam nevezano za Jokica), da smo mi kao narod ovoj zemlji nesto dužni, pa me zanima šta je to ova zemlja nama dala da bi mi sad morali njoj da vraćamo, time sto ćemo igrati basket za ovu zemlju, tražiti posao ovde, a ne ići preko gde su 10 puta vece plate itd, plaćati porez Srbiji a ne recimo nekoj mnogo uredjenoj finansijski zemlji itd. Zemlji koja nas ekonomski decenijama unazad uništava? Zemlji koja brine o svojim stanovnicima ko o lanskom snegu? Zemlji kojoj je svejedno da li vredni mladi sposobni i obrazovani ljudi radili za dvadeset pet, ili dvesta pedeset hiljada dinara? Za tu zemlju Jokić ima obavezu da igra? Hajde još jednom razmislite pa mi odgovorite molim vas na moja pitanja nisam pametan.
(tribislav, 23. maj 2019 22:44)

kakva je takva je al nasa je...kad bi smo svi tako razmisljali ne bih niko ostao ovde. U pravu si za mnoge stvari koje si napisao al mora neko i ovde da ostane, ne moze sve pesimisticki da se gleda.

SchOne

pre 4 godine

Lenard ne igra za Spurse nego za Raptorse meni se tu najviše sviđa što mu i leži uz svoj nadimak u NBA kandza . Jokiću svaka čast ovo je zaista veliko priznanje pošto je NBA najača svesno svima liga u košarci na svetu on mu dođe zvanično najbolji beli igrač na svetu i najbolji centar na svetu što malo koji igrač može da se pohvali takvim priznanjem . Još da osvoji SP i može glatko u dostignuću da se stavi sa Đokovićem.

A cenis li makar malo SEBE?

pre 4 godine

@(aabb, 23. maj 2019 23:04)

U celoj ovoj vesti, a narocito Jokicevoj karijeri je najbitnije to da li ga ti cenis. Hvala ti na odgovoru. Brinuli smo.

Batica

pre 4 godine

Ljubitelji LBJ,ja razumem da gotivite čoveka ali nije igrao 2 meseca sezone plus Lejkersi užas i sa njim.Što se tiče PG i Duranta to je onako egal jer je PG sam nosio OKC do play offa i verovatno odigrao sezonu karijere (uz možda onu u Indijani).A naš Jokara,šta reći,ubedljivo najveći uspeh nekog našeg u NBA,svaka mu čast!

bobtejL

pre 4 godine

očekivano i potpuno zasluzeno.
jokic je bukvalno sam vukao ekipu, i uzevsi tu cinjenicu u obzir jedino grk i harden su to radili u svojim ekipama s tim sto je harden igrao za sebe uglavnom, izolacija i eventualno pnr sa kapelon kod tromijih odbrana. kad se poredjaju poeni, skokovi i asistencije, jokic je realno u prba 3 igraca lige. svi ostali su imali ledja. pre bih durenta nego karija i lenarda umesto pg, ali nisu bili konstantni a i tim se bira po pozicijama. na pocetku sezone sam rekao da je jokic najkompletniji i najbolji centar lige i da moze bukvalno da igra protiv svih, a da je tolko raznovrstan da ga je nemoguce braniti pa vam za to treba tim a ne jedan igrac (sto su povremeno radili i spursi i blejzersi u PO).
svaka cast majstore.
PS: nesto mi govori da ce biti jos iznenadjenja
PPS: jokic jedini u orvih 5 nema tviter, neka mu neko kaže ;)

Fiff

pre 4 godine

Fantastično za Jokića.
Ostaje nam da se nadamo da će se pojaviti u reprezentaciji i preneti te igre.

A spisak igrača u prva 3 tima znači samo jedno - Klej Tompson nije u top 3 NBA petorke i neće moći da traži super-maks od 35% već samo običan maks ugovor od 30% posle čega gotovo sigurno ostaje u GSW koji će moći da zadrži i ostale "role player"-e pride...
Loše vesti za ostatak lige.

big

pre 4 godine

Ogromna potvrda za sav trud koji je uložio, svaka čast.
Nikola u dresu Srbije - Denver se tu ništa više ne pita. Formalno, klubovi ne smeju da zabrane, ali kad si ruki i kad je period adaptacije i kad moraš da se izboriš za mesto, mogu lepo da ti savetuju šta valja (i u pravu su). Sada kad je nikola superstar, on je taj ko se pita.

petarczw

pre 4 godine

E moj lebrone.

MJ U 34 godini 6ta titula, MVP lige, Najbolji strelac lige, MVP finala,Najbolja defanzivna petorka, MVP ALL STARR utakmice i sve to kao jedini all starr igrač u ekipi... Dovidjenja prijatno

Ha ha

pre 4 godine

Mi svi mozemo zaista samo biti ponosni na Nikolu sto predstavlja nas narod i cisti ovaj i previse ukaljan ugled u svetu.. Meni licno je bas drago zbog njega samog.. i hteo bih samo da pitam nekoga od vas mozda vise upucenih, da li ima neki rok do kada mora da se izjasne igraci da li ce igrati za reprezentaciju u Kini? Hvala

Jaran

pre 4 godine

Prvi put u istoriji se desilo da DVA igraca iz Evrope zavrse u All-NBA prvom timu! Nikola i Janis pisu nove stranice kosarkaske istorije!

Clint

pre 4 godine

A sad na pripremama borba da ga Sale ubaci u prvu petorku umesto Raduljice! Možda je ipak bolje da bude prva izmena i kandidat za najboljeg 6. igrača!?

kris77

pre 4 godine

Mark Gasol je bio prva petorka pre nekoliko godina, stariji Gasol i Toni Parker su bili nekoliko puta druga i treća petorka. O Dirku Novickom ne treba ni trošiti reči. Naravno, naš Peđa je bio druga petorka i četvrti u glasanju za MVP-ija. Videćemo koje će mesto Jokić da zauzme u glasanju za najkorisnijeg igrača lige.

Dejan

pre 4 godine

Ne znam, ko prati NBA, od evropljana kome je to poslo za rukom, Parker, Gasol, Novicki?
(ney, 23. maj 2019 21:32)

Msm da je Novicki bio 4 puta i niko vise od Evropljana. Parker i Gasol su bili u drugom timu. Janis i Jokara bi trebalo da su jedibi uz Novickog u prvoj

Uz Nowitzkog, u prvoj All NBA petorci je bio i mladji Gasol od Evropljana, sad Nikola i Antetokounmpo. Velika cast, sve cestitke Nikoli!

Basket

pre 4 godine

Ne znam, ko prati NBA, od evropljana kome je to poslo za rukom, Parker, Gasol, Novicki?
(ney, 23. maj 2019 21:32)

Msm da je Novicki bio 4 puta i niko vise od Evropljana. Parker i Gasol su bili u drugom timu. Janis i Jokara bi trebalo da su jedibi uz Novickog u prvoj

KOSTA1703

pre 4 godine

anitdebil

Ma da,pitaće tebe ili Djordjevića.

On treba da dodje 15 dana pred početak p0rvenstva, da se uigra sa ekipom.
Sve ostalo će se drastično loše pokazati u odnosu na njegovu sledeću sezonu u NBA.
Živi bili pa videli.

...

pre 4 godine

Msm da je Novicki bio 4 puta i niko vise od Evropljana. Parker i Gasol su bili u drugom timu. Janis i Jokara bi trebalo da su jedibi uz Novickog u prvoj
(Basket, 23. maj 2019 21:48)

Dirk je tri puta bio u prvoj petorci. Pored njega, to su postigli i Mark Gasol i Noa (!!!). Tri igrača u istoriji, danas još dva.

očigledno

pre 4 godine

Au, bajo! Ovu petorku je NEMOGUCE pobediti! Nikola, svaka cast!!!!!
(Jaran, 23. maj 2019 20:09)

Nije bas da ih je nemoguce pobediti, Irving, Tompson, Kavai, LeBron, Dejvis bi igrali makar egal sa njima i to bi vec bilo vrlo zanimljivo videti...

milan

pre 4 godine

Ocekivao sam Durenta pre Karija, svaka cast za Jokic, definitivno ce ispisati istoriju!
(Pljusti kisaaaa, 23. maj 2019
Pol George je pre Durenta

Aleks

pre 4 godine

Svaka čast za Jokića i glasao bih za njega jer je naš, ali ubedljivo najbolji centar u NBA je Entoni Dejvis.
(nemanja, 23. maj 2019 22:47)

Jeste, predvodio Pelikanse ove sezone do 13. mesta zapada.

Czv

pre 4 godine

Ma nista to.kakve to veze ima.nas narod zna bolje.gde on zna da igra.bolji je divac.stojakovic.itd.najbolji centar nba trenutno.sta vise reci.kakvu poruku poslati.i jos da ga ne pratimo.ma gledacu euroligu.da.

Dvorska budala

pre 4 godine

E moj lebrone. 

MJ U 34 godini 6ta titula, MVP lige, Najbolji strelac lige, MVP finala,Najbolja defanzivna petorka, MVP ALL STARR utakmice i sve to kao jedini all starr igrač u ekipi... Dovidjenja prijatno
(petarczw, 23. maj 2019 21:25)

LeBron je ovim izborom u treću petorku izjednačio rekord sa Džabarom, Kpbijem i Dankanom koji su takođe birani 15 puta u neku od prve tri petorke NBA.

Dragan Feliks

pre 4 godine

Bravo, sada i zvanično postaje legenda košarke sa ovih prostora. Ovo je jedna od stvari koju će svi pominjati po završetku karijere. Nadam se uz masu drugih i nekoliko reprezentativnih medalja.

dalibor79

pre 4 godine

cestitke jokicu, ali sacekajmo da to sve potvrdi komsija drago, koji je izjavio pre nekoliko godina kako srbija nema nijednog dobrog mladog igraca:) a gde su mu sada njegovi talenti?:) a da gube od poljske,madjarske itd:)

DN

pre 4 godine

@(SFRJ, 23. maj 2019 20:59) Ne vredjaj Raduljicu koji je vec sad legenda srpske kosarke .
--------------
Playoff 2019. : Jokic 25.1p,13sk,8.4as...Embid 20.2p, 10.5sk, 3.4as
--------------
Od Evropljana u prvu petorku NBA lige bili su birani i :Novicki 4x,Noa 1x ,Mark Gasol 1x,Janis 1x (ove sezone)...Parker NIKAD,Pau Gasol NIKAD

Treca smena

pre 4 godine

Dete je sve postiglo svojim trudom i talentom. 24-godisnjaci kod nas u najvecem broju slucajeva jos ne znaju ni sta bi da postanu u zivotu. Toliko ste/smo ga pljuvali da je morao da zatvori sve naloge na drustvenim mrezama. Mislim da ima puno prava da ne zaigra za reprezentaciju zbog vas besposlenih i dokonih pljuvaca za tastaturom. Bravo Nikola. Ne znam da li bi moj ponos zbog tvojih uspeha u belom svetu bio veci kad bi mi bio i rodjeno dete!

aabb

pre 4 godine

Svaka cast na uspehu, individualno najvece dostignuce i najveci ugovor ikada za nekoga iz Srbije.. s tim sto ako se ne odazove reprezentaciji dzaba..moze da bude 5 puta mvp ali ce za mene, bodiroga, djordjevic, teo itd biti veci igraci i ljudi..ovo je odlazeca generacija, i ko zna da li cemo imati ovako jaku petorku neko vreme. kakve veze sto je nas, ako on ne ceni svoju zemlju i ne oseca potrebu da igra.

K-9 se javlja na raport

pre 4 godine

@(antiDebil, 23. maj 2019 22:45)

Drugim recima, Jokic je za krace vreme odigrao blizu 100 utakmica ove sezone. Mnogi igraci iz Evrope toliko ne odigraju za 3 godine, a uz to su utakmice krace ...Oni koji igraju u Evroligi odigraju mozda 60% toga...

Ogromno je to opterecenje za telo, tako da je prica o duzem odmoru apsolutno nerealna. Naravno, ja ne kazem da on nece igrati, samo hocu da kazem koliko su nasi ljudi nerealni oko ovakvih stvari.

glen rajs

pre 4 godine

Od Jokare u svakoj utakmici znaš da ćeš dobiti 20-10-10, a za embida ne znaš ni da li će igrati svaku, više povređen nego zdrav.

bBb

pre 4 godine

@Jokic i P.George ispred jednog Kawai Leonarda. Ovo je sala, zar ne?
Obojica ispala od jadnog Portlanda, a Kawai skoro sam nosi Toronto do finala, ove godine nikada jaceg Istoka.
Covek rastura kako igra, preuzima odgovornost sto Jokic i George nikada nece biti u stanju.
Sramota za NBA.
(pravda za Leonarda, 23. maj 2019 20:32)

Leonard nije centar
S druge strane pogledaj koga u petorci ima Leonard a koga Jokić, o iskustvu da ne govorim, ali se slažem da je mogao pre PG
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nebaCar, 23. maj 2019 20:45

Kako može da bude ispred George-a, kad je svaku back to back utakmicu preskočio...

spree 15

pre 4 godine

Cime ste vi zaduzili Srbiju da pricate u njeno ime ko treba da igra i sta treba da se desi ako ne igra? Sta ste vi uradili za ovu Srbiju pa ste zaradili pravo da osusjujete nekoga? Ko ste vi?

Leti vreme

pre 4 godine

@Trbislav

Jokic,Bogdan,Beli,Teo,Kalina,Milutinov... su rodjeni i odrasli u gradovima u krugu od 250km, zahvaljujuci njihovim predhodnicima koji su se ugledali na svoje predhodnike oni su poceli da pikaju basket sa drustvom iz kraja (na terenima prepunim klinaca), prosli najbolju skolu kosarke u Evropi, zaradili milione. Zato je red da nastave da nizu uspehe u reprenzetaciji, da klinci zavole basket, da tereni po kvartovima budu puni i da struka od najboljih klinaca napravi nove Kicanovice,Divce,Djordjevice,Stojakovice,Krstice i Jokice. Da je nikola rodjen 100km zapadno,severno ili istocno od Sombora sada bi motao kablove.

Pragmatic

pre 4 godine

Kako je krenuo dogodine da se kandiduje za redsednika SAD. Mogo bi i ovde ali realno nema sanse druga se statistika vodi. Salu na stranu stvarno je poseban. Mnogi timovi imaju vrhunskog igraca, i tesko igraju bez njih ali onaj Denver je obezglavljen bez Jokica.

Stevan

pre 4 godine

Berem posredno, na odluku su uticale i igre u plejofu, a podatak da je Denver u plejofu sa Jokicem u igri bio +7.7 a bez Jokica neverovatnih -15.2 je vise nego neverovatan. Jokic je unikatni superstar, superstar koji sve igrace oko sebe pravi boljim nego sto oni u stvari jesu. Sto se tice stvaranja sampionskog tima tu stvari nisu jednostavne jer mora dosta toga da se uklopi, ali sto se tice stvaranja tima koji bi uvek bio u top 8 nista jednostavnije; okruzis Jokica sa prosecnim igracima i to je to, on od njih napravi natposecne igrace.
(bskfan, 23. maj 2019 23:05)

Glasa se pre početka PO tako da to nikako ne utiče.

Strucnjak ekspertskog nivoa

pre 4 godine

Au, bajo! Ovu petorku je NEMOGUCE pobediti! Nikola, svaka cast!!!!!
(Jaran, 23. maj 2019 20:09)
Pa druga petorka bi ih brat bratu 15 razlike dobila. Kako to ne primijeti? Bar da si primijetio da je MOGUCE?

Radna Skela

pre 4 godine

@Demar De Rosen

Ono što menja način igranja košarke poznat do tada jeste revolucija. Nešto kao kad je krenuo small-ball. Centri poput Ćosića, Divca, Sabonisa jesu imali igru na visokom postu, ali nikad sa tolikim uticajem i na taj način kao što čini Nikola. Denver ima skor 35-10 (u regularnoj sezoni) kad Nikola napravi 7+ asistencija. Da projektujemo to na 82 utakmice, to je debelo 60+ pobeda. Sa ovakvim rosterom... Uživajmo!

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Jedini belac medju top 10 igraca lige, mi smo Evropski crnci.
(Brooklyn, 23. maj 2019 20:26)

Geto, građani drugog reda, sa čudnim tradicijama.. Nažalost, jesmo.

Boža taksista

pre 4 godine

Zaista veliki uspeh ali mrlja ostaje jer neće da igra za Srbiju.Mali Nakić iz Reala pored ponude Španije i Hrvatske igra za Srbiju a Jokić nešto pokušava da objasni,petlja i nema hrabrosti da keže neću da igram i tačka.

antiDebil

pre 4 godine

Sad može da bira u kojoj fazi priprema će da dođe, ne može Sale ništa da mu zameri
(g, 23. maj 2019 21:50)

Ne moze da bira. Moze ili da dodje na pocetak priprema ili da uopste ne dolazi...

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Negde u martu neki od NBA komentatora je rekao nešto najlepše u moru komplimenta koji su mu uputili: "Mi u Americi ovakve igrače kao što je Jokić ne stvaramo". Šta reći, momak je unikat i nadam se da će još dugo ovako.
(Matori61, 23. maj 2019 21:05)

Čovek je prirodni talenat, takve igrače niko ne stvara. Ima još takvih u NBA ili u drugim sportovima, Federer npr. Čist talenat.

pravda za Leonarda

pre 4 godine

Jokic i P.George ispred jednog Kawai Leonarda. Ovo je sala, zar ne?
Obojica ispala od jadnog Portlanda, a Kawai skoro sam nosi Toronto do finala, ove godine nikada jaceg Istoka.
Covek rastura kako igra, preuzima odgovornost sto Jokic i George nikada nece biti u stanju.
Sramota za NBA.

Dvorska budala

pre 4 godine

Po statistici, a statistika je kao bikini
(Dr. Haus, 23. maj 2019 20:48)

Pa sad po svim naprednim statistikama Joka Frljoka je između 4 i 7 mesta,sa KAT-om, bolji od njih je Obrva ali se obojica nisu ni plasirali u PO. LeBron takođe bolje plasiran od skoro cele druge petorke (osim Lenarda) ali nije u PO. Zanimljivo da je Nikola Vučević u svim statistikama od 9-15 mesta i ušao u PO ali Gober upao zbog defanzivne u treću petorku.

Player efficiency rating 18/19

1.Janis
2.Harden
3.Davis
4.Karl Entoni Tauns
Jokić
6.Embid
7.Kavai
8.LeBron
9.Vučević
10.Gober
12.Kari
13.Irving
14.Durent
17.Lilard
22.PG
30.Kemba
35.Vestbruk
36.Grifin

U svakom slučaju veliki uspeh Joke Frljoke.

americka pita

pre 4 godine

Smejurija.
Mislim da Jokicu i Dzordzu ovde nije mesto.
Dzordz nestaje u playoffu, sut mu pada na 30%.
Jokic je statisticar, koji kada je tesko loptu baca klincu od 22god-Marreyu, plus ne igra odbranu, ustvari, igra je na nivou Gagica.

Ko je lud da pored Embida izabere Jokica, ili pored Kawaia da izabere Dzordza?

Jaran

pre 4 godine

vince carter
Najbolje bi bilo da ti znas ista o kosarci. Bodiroga je bio SJAJAN u Evroligi, a Pedja je bio u top5 u NBA MVP trci jedne sezone. Cinjenica da kazes da je Pedja bio samo bolji suter je dovoljna potvrda da lazes da gledas NBA kosarku od Dzordana i Bulsa.

antiDebil

pre 4 godine

Sad može da bira u kojoj fazi priprema će da dođe, ne može Sale ništa da mu zameri
(g, 23. maj 2019 21:50)

Ne moze da bira. Moze ili da dodje na pocetak priprema ili da uopste ne dolazi...

Вељко

pre 4 godine

@Jaran
Svaka ti čast za komentar!
Peđa jeste bio dobar šuter,ali je imao i odličnu kontrolu lopte i dribling,ulaz na drugi obruč,asistenciju...
Ko misli drugačije nije gledao Stojakovića više od dve utakmice😞.

А. Петров

pre 4 godine

А финалиста конференције, Торонто, ниједног играча у прве три петорке.

Strucnjak ekspertskog nivoa

pre 4 godine

Embidova statisika odmah sad na oko bolja, a znamo koliko on banan nalijepi, koliko ulaza pod kos se uopste ne dogodi zbog njega... Znaci statistika i realna slika iza Embida. E, razlog zasto je Nikola dobio je jer Embiid nije igrao znacajan broj meceva. Mada nisu ni Kari ni Dzordz.

manda Pg

pre 4 godine

Dzordz se vratio posle mnogo teske povrede njegova karijera je mogla biti gotova i ipak taj segment da igra bolje nego ikad je malo i odlucio. Imao je Dzordz i fantasticnu statistiku nesto bolju od Lenarda i Duranta i nametnuo se kao lider tima ispred Vestbruka.

antiDebil

pre 4 godine

Ma da,pitaće tebe ili Djordjevića.

On treba da dodje 15 dana pred početak p0rvenstva, da se uigra sa ekipom.
Sve ostalo će se drastično loše pokazati u odnosu na njegovu sledeću sezonu u NBA.
Živi bili pa videli.
(KOSTA1703, 23. maj 2019 22:27)

Nece mene da pita nego Djordjevica. Od njega ce duzi odmor imati samo Bogdanovic, Teodosic, Marjanovic, Bjelica i valjda Raduljica, a svi ostali igraci ce imati nekih 40 dana manje za odmor od Jokica.
Ili dolazi kad i svi ili ne dolazi, jako je jednostavno. Do pocetka priprema ima jos nekih, verovatno, 55 dana, mozda i vise. Kada se zavrsi SP bice jos mesec dana do pocetka nba sezone, tako da ne mora ni da ide na pripreme sa denverom vec direktno da im se prikljuci na pocetku sezone !

Demar De Rosen

pre 4 godine

@Radna Skela
Ne slazem se u potpunosti sa vama. Jokara je izuzetan igrac, samo ne treba preterivati da donosi revoluciju u samoj igri. Verovatno se secate da je Cosic pte 40 god ovo radio kod nas u Evropi, pa kasnije Divac itd., centar koji igra i misli kao plej. Odbrana se itekako moze uspesno igrati protiv Joke, sto je pokazao npr. Rudi Gober nekoliko puta ove sezone, nekada sa nizim i jak igracem ispred sebe. Jokim najveci kvalitet je briljantan osecaj za prostor, tj gde se lopta nalazi, kupi je i deli sa vrhova prstiju. Ne pravi prave skokove vec s lalocom, s prstiju samo, to kaze Deki Milojevic, njegov trener iz Mege.

Atlantik

pre 4 godine

Jon Bon Jovi:

I to za rukija, prva sezona pa najbolji centar najjace kosarkaske lige na svetu... Steta sto nisu bili u finalu konferencije, posto je Portland bio pociscen od strane Voriorsa...

kris77

pre 4 godine

Jeste, bre, Noa bio prva petorka, to sam skroz izgubio iz vida, valjda što ga nema nigde unazad koliko sezona. Sad se malo povratio u Memfisu.

manda Pg

pre 4 godine

ako je Lenard San Antonio zasto je Lebron Lakers a ne Cavs? lagano svi grijesimo.
sasvim opravdan izbor sa centrom u petorci nekim ranijim nacinom izbora Lenard ili Durant bi se nametali kao izbor za prvu petorku al svaka petorka ima centra istina treca 6 klasa losijeg nego Jokic i Embid. izbor Vestbruka u trecu petorku sa tripl dabl sezonom je paradoks na njegov nezasluzeni Mvp izbor 2017 za slicnu sezonu osim naravno sto je tad preko 30 poena imao, al u Oklahomi je kazna mjesec dana zatvora ako uhvatis loptu ispred njega uz postovanje za njega kao vrh igraca. svako drugi sa tripl dabl sezonom bi bio u prvoj al ne i on sto izbor 2017 za Mvp cini mnogo manje jasnim. Jokic potpuno potpuno zasluzeno kao i Kari jer su svi osim Dzordza imali ili imaju fantastican plej of.

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Svaka čast Nikola,pored ovakvih imena da se nađe i tvoje ime i to potpuno zasluženo, ti si pravi i istiniti ambasador ove nase Srbije,( mada nisam iz Srbije nego iz R.Srpske,Srbiju osjećam i volim kao svoju). Još kad bi i igrao za reprezentaciju bilo bi super.
(Slobo.B, 23. maj 2019 20:19)

A šta je Srpska ako ne Srbija? Više je Srpska Srbije nego npr. AP Vojvodina. Zato on i neće da igra za Srbiju. Pozdrav za našu braću iz Republike Srpske.

Iraklis

pre 4 godine

A lik koji se pravi pametan mu je nick Demar De Rosen hahahhahaha 
Inače njegovo ime i prezime je Demar DeRozen.
(ko je ovde lud, 24. maj 2019 09:32)
Prezime je DeRozan. Vi koji se pravite pametni i pokusavate ismijati druge ste mi najjaci... Al' dobro, drago mi je da sam i tebe nesto naucio :)

vince carter

pre 4 godine

Lebron James na klupi za rezerve USA 2004 u Areni Timu Dankanu "Who is that guy" sto se odnosilo na Bodirogu. Kao sto Stojakovic nikada nije bio bolji od Bodiroge nije ni ova skalamerija Jokic koji je u playoffu igrao protiv dva prosecna tima od toga Kanter sa jednim ramenom i oldridz ispod prosecan defanzivac. Pazi ovog @Higzlija Janis ce biti MVP nba lige ali Jokic je najbolji evropljanin ikada sta ima veze i sto je Novicki to titule dobio Duranta,Hardena,Westbruka,Kobija,Gasola,Lebrona,Wejda,Bosha sa timom veterana. To je potpuno isto kao dobiti prosecne spurse i izgubiti od prosecnih Blejzersa,sta ima veze i sto je Novicki uveo Nemacku u finale :)) Biranje prve petorke ne znaci da su to najbolji igraci u ligi vec oni sa uspesnijom sezonom ili statistikom. Tako da svi znaju da su od Pol Dzordza Bolji i Durant,Lenard,Lebron...

vince carter

pre 4 godine

@Jaran dokaz koliko su prosecni,Wariorsi su mogli da priuste luksuz da igraju sa pola gasa,onda nagaze u petu i za 2,3 minuta im stignu prednost :)) Stojakovic nikada nikada nije bio bolji kosarkas od Dejana Bodiroge..tu se vidi koliko nemas pojma o kosarci i molim te da mi ne repliciras vise o nicemu. Stojakovic je samo bio bolji suter i apsolutno nista vise.

pravda za Leonarda

pre 4 godine

Pravda za leonarda...
Ma sta nam naprica.Uporedi statistiku Jokica i tvog pulena hahaha ,bice ti muka.
(Ramones, 23. maj 2019 20:39)

Nema potrebe, uporedicu titule na kraju sezone. Kosarka se valjda igra zbog titula, a ne statistike.
Jokic moze samo da sanja MVP finala, a Leonard u svaki tim koji ode, taj tim postaje pretedent za osvajanje sampionata.
Glupo je uopste porediti Leonarda sa Georgom ili Jokicem.
Mada, za mase ljude Jokic je najbolji igrac ikada. Nema tu mnogo realnosti i zdravog razmisljanja.

ivan

pre 4 godine

Svaka čast Jokiću ali konkurencija na njegovoj poziciji je kriminalna. Nema dva krštena centra u cijelog ligi. Ali kažem, svaka čast...

Adriano_Galliani

pre 4 godine

kad bolje pogledate ni najbolji americki igraci kao sto su kari durent james i ostali ne igraju za SAD. ali njih javnost ne omalovazava nego ih razume za razliku od nas.
(luka, 23. maj 2019 21:03)

Njih ima ko da zameni i opet ce uzeti zlato. Njega nema pa će USA da nas opet odvali 50 razlike, da nas ponizi kao prošli put. Ponižavaju Srbiju a on broji dolare!

bzvz

pre 4 godine

Trebalo bi da uvedu i kategoriju - najdebljeg, najboljeg igraca, i tu bi pobedio. Salim se, svaka cast Jokicu, steta samo sto se NBA igra samo komercijalno, sto nema navijaca i prave atmosfere.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 4 godine

@ аабб - Тако је! Џаба му све ако не осјећа потребу да игра за своју земљу. Слажем се с твојим коментаром од ријечи до ријечи. 👏👏👏

Dragan

pre 4 godine

Svaka cast ali ko ga je izabrao?
I pod kojim kriterijima.
Embid je imao vise poena a Jokic asistencija.
Ne vidim bas razliku u njegovu korist.

Demar De Rosen

pre 4 godine

@Radna Skela
Slazem se o velikom uticaju Joke na tim, samo taj uticaj zavisi i od kvaliteta saigraca. Njemu Denver lezi jer se igra bazira na njemu, ali u mnogo kvalitetnijem timu gde se zna hijerarhija, taj uticaj i sama minutaza bi bili znacajno manji.

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Стојаковић је био у другој најбољој петорци, а Јокић је надмашио то достигнуће већ у 24. години. Сад је јасно да је Јокић већ сад наш најбољи играч икад.
(aco, 23. maj 2019 20:19)

U NBA*. Naš najbolji igrač mora da igra i za reprezentaciju, najbolji igrači igraju za reprezentaciju, poput Gasola, Parkera, Novickog. Takodje, ne gube dobijene Po serije od Portlanda, to je taj srpski gubitnicki mentalitet.

Dvorska budala

pre 4 godine

Najviše izbora u All NBA timove

1t 2t 3t MVP

KareemAbdulJabbar 10 5 0 6
Kobe Bryant. 11 2 2 1
Tim Duncan 10 3 2 2
LeBron James. 12 2 1 4

americka pita

pre 4 godine

Smejurija.
Mislim da Jokicu i Dzordzu ovde nije mesto.
Dzordz nestaje u playoffu, sut mu pada na 30%.
Jokic je statisticar, koji kada je tesko loptu baca klincu od 22god-Marreyu, plus ne igra odbranu, ustvari, igra je na nivou Gagica.

Ko je lud da pored Embida izabere Jokica, ili pored Kawaia da izabere Dzordza?

pravda za Leonarda

pre 4 godine

Jokic i P.George ispred jednog Kawai Leonarda. Ovo je sala, zar ne?
Obojica ispala od jadnog Portlanda, a Kawai skoro sam nosi Toronto do finala, ove godine nikada jaceg Istoka.
Covek rastura kako igra, preuzima odgovornost sto Jokic i George nikada nece biti u stanju.
Sramota za NBA.

Boža taksista

pre 4 godine

Zaista veliki uspeh ali mrlja ostaje jer neće da igra za Srbiju.Mali Nakić iz Reala pored ponude Španije i Hrvatske igra za Srbiju a Jokić nešto pokušava da objasni,petlja i nema hrabrosti da keže neću da igram i tačka.

aabb

pre 4 godine

Svaka cast na uspehu, individualno najvece dostignuce i najveci ugovor ikada za nekoga iz Srbije.. s tim sto ako se ne odazove reprezentaciji dzaba..moze da bude 5 puta mvp ali ce za mene, bodiroga, djordjevic, teo itd biti veci igraci i ljudi..ovo je odlazeca generacija, i ko zna da li cemo imati ovako jaku petorku neko vreme. kakve veze sto je nas, ako on ne ceni svoju zemlju i ne oseca potrebu da igra.

antiDebil

pre 4 godine

Sad može da bira u kojoj fazi priprema će da dođe, ne može Sale ništa da mu zameri
(g, 23. maj 2019 21:50)

Ne moze da bira. Moze ili da dodje na pocetak priprema ili da uopste ne dolazi...

antiDebil

pre 4 godine

Sad može da bira u kojoj fazi priprema će da dođe, ne može Sale ništa da mu zameri
(g, 23. maj 2019 21:50)

Ne moze da bira. Moze ili da dodje na pocetak priprema ili da uopste ne dolazi...

Strucnjak ekspertskog nivoa

pre 4 godine

Au, bajo! Ovu petorku je NEMOGUCE pobediti! Nikola, svaka cast!!!!!
(Jaran, 23. maj 2019 20:09)
Pa druga petorka bi ih brat bratu 15 razlike dobila. Kako to ne primijeti? Bar da si primijetio da je MOGUCE?

Strucnjak ekspertskog nivoa

pre 4 godine

Embidova statisika odmah sad na oko bolja, a znamo koliko on banan nalijepi, koliko ulaza pod kos se uopste ne dogodi zbog njega... Znaci statistika i realna slika iza Embida. E, razlog zasto je Nikola dobio je jer Embiid nije igrao znacajan broj meceva. Mada nisu ni Kari ni Dzordz.

А. Петров

pre 4 godine

А финалиста конференције, Торонто, ниједног играча у прве три петорке.

antiDebil

pre 4 godine

Ma da,pitaće tebe ili Djordjevića.

On treba da dodje 15 dana pred početak p0rvenstva, da se uigra sa ekipom.
Sve ostalo će se drastično loše pokazati u odnosu na njegovu sledeću sezonu u NBA.
Živi bili pa videli.
(KOSTA1703, 23. maj 2019 22:27)

Nece mene da pita nego Djordjevica. Od njega ce duzi odmor imati samo Bogdanovic, Teodosic, Marjanovic, Bjelica i valjda Raduljica, a svi ostali igraci ce imati nekih 40 dana manje za odmor od Jokica.
Ili dolazi kad i svi ili ne dolazi, jako je jednostavno. Do pocetka priprema ima jos nekih, verovatno, 55 dana, mozda i vise. Kada se zavrsi SP bice jos mesec dana do pocetka nba sezone, tako da ne mora ni da ide na pripreme sa denverom vec direktno da im se prikljuci na pocetku sezone !

deki

pre 4 godine

Poštovani ljubitelji b92 sportskog portala, 

Vidim da se godinama unazad forsira pitanje (ovo kucam nevezano za Jokica), da smo mi kao narod ovoj zemlji nesto dužni, pa me zanima šta je to ova zemlja nama dala da bi mi sad morali njoj da vraćamo, time sto ćemo igrati basket za ovu zemlju, tražiti posao ovde, a ne ići preko gde su 10 puta vece plate itd, plaćati porez Srbiji a ne recimo nekoj mnogo uredjenoj finansijski zemlji itd. Zemlji koja nas ekonomski decenijama unazad uništava? Zemlji koja brine o svojim stanovnicima ko o lanskom snegu? Zemlji kojoj je svejedno da li vredni mladi sposobni i obrazovani ljudi radili za dvadeset pet, ili dvesta pedeset hiljada dinara? Za tu zemlju Jokić ima obavezu da igra? Hajde još jednom razmislite pa mi odgovorite molim vas na moja pitanja nisam pametan.
(tribislav, 23. maj 2019 22:44)

kakva je takva je al nasa je...kad bi smo svi tako razmisljali ne bih niko ostao ovde. U pravu si za mnoge stvari koje si napisao al mora neko i ovde da ostane, ne moze sve pesimisticki da se gleda.

Dvorska budala

pre 4 godine

Po statistici, a statistika je kao bikini
(Dr. Haus, 23. maj 2019 20:48)

Pa sad po svim naprednim statistikama Joka Frljoka je između 4 i 7 mesta,sa KAT-om, bolji od njih je Obrva ali se obojica nisu ni plasirali u PO. LeBron takođe bolje plasiran od skoro cele druge petorke (osim Lenarda) ali nije u PO. Zanimljivo da je Nikola Vučević u svim statistikama od 9-15 mesta i ušao u PO ali Gober upao zbog defanzivne u treću petorku.

Player efficiency rating 18/19

1.Janis
2.Harden
3.Davis
4.Karl Entoni Tauns
Jokić
6.Embid
7.Kavai
8.LeBron
9.Vučević
10.Gober
12.Kari
13.Irving
14.Durent
17.Lilard
22.PG
30.Kemba
35.Vestbruk
36.Grifin

U svakom slučaju veliki uspeh Joke Frljoke.

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Стојаковић је био у другој најбољој петорци, а Јокић је надмашио то достигнуће већ у 24. години. Сад је јасно да је Јокић већ сад наш најбољи играч икад.
(aco, 23. maj 2019 20:19)

U NBA*. Naš najbolji igrač mora da igra i za reprezentaciju, najbolji igrači igraju za reprezentaciju, poput Gasola, Parkera, Novickog. Takodje, ne gube dobijene Po serije od Portlanda, to je taj srpski gubitnicki mentalitet.

aco

pre 4 godine

Стојаковић је био у другој најбољој петорци, а Јокић је надмашио то достигнуће већ у 24. години. Сад је јасно да је Јокић већ сад наш најбољи играч икад.

ivan

pre 4 godine

Svaka čast Jokiću ali konkurencija na njegovoj poziciji je kriminalna. Nema dva krštena centra u cijelog ligi. Ali kažem, svaka čast...

vince carter

pre 4 godine

Lebron James na klupi za rezerve USA 2004 u Areni Timu Dankanu "Who is that guy" sto se odnosilo na Bodirogu. Kao sto Stojakovic nikada nije bio bolji od Bodiroge nije ni ova skalamerija Jokic koji je u playoffu igrao protiv dva prosecna tima od toga Kanter sa jednim ramenom i oldridz ispod prosecan defanzivac. Pazi ovog @Higzlija Janis ce biti MVP nba lige ali Jokic je najbolji evropljanin ikada sta ima veze i sto je Novicki to titule dobio Duranta,Hardena,Westbruka,Kobija,Gasola,Lebrona,Wejda,Bosha sa timom veterana. To je potpuno isto kao dobiti prosecne spurse i izgubiti od prosecnih Blejzersa,sta ima veze i sto je Novicki uveo Nemacku u finale :)) Biranje prve petorke ne znaci da su to najbolji igraci u ligi vec oni sa uspesnijom sezonom ili statistikom. Tako da svi znaju da su od Pol Dzordza Bolji i Durant,Lenard,Lebron...

Adriano_Galliani

pre 4 godine

kad bolje pogledate ni najbolji americki igraci kao sto su kari durent james i ostali ne igraju za SAD. ali njih javnost ne omalovazava nego ih razume za razliku od nas.
(luka, 23. maj 2019 21:03)

Njih ima ko da zameni i opet ce uzeti zlato. Njega nema pa će USA da nas opet odvali 50 razlike, da nas ponizi kao prošli put. Ponižavaju Srbiju a on broji dolare!

tribislav

pre 4 godine

Poštovani ljubitelji b92 sportskog portala,

Vidim da se godinama unazad forsira pitanje (ovo kucam nevezano za Jokica), da smo mi kao narod ovoj zemlji nesto dužni, pa me zanima šta je to ova zemlja nama dala da bi mi sad morali njoj da vraćamo, time sto ćemo igrati basket za ovu zemlju, tražiti posao ovde, a ne ići preko gde su 10 puta vece plate itd, plaćati porez Srbiji a ne recimo nekoj mnogo uredjenoj finansijski zemlji itd. Zemlji koja nas ekonomski decenijama unazad uništava? Zemlji koja brine o svojim stanovnicima ko o lanskom snegu? Zemlji kojoj je svejedno da li vredni mladi sposobni i obrazovani ljudi radili za dvadeset pet, ili dvesta pedeset hiljada dinara? Za tu zemlju Jokić ima obavezu da igra? Hajde još jednom razmislite pa mi odgovorite molim vas na moja pitanja nisam pametan.

bzvz

pre 4 godine

Trebalo bi da uvedu i kategoriju - najdebljeg, najboljeg igraca, i tu bi pobedio. Salim se, svaka cast Jokicu, steta samo sto se NBA igra samo komercijalno, sto nema navijaca i prave atmosfere.

Dragan

pre 4 godine

Svaka cast ali ko ga je izabrao?
I pod kojim kriterijima.
Embid je imao vise poena a Jokic asistencija.
Ne vidim bas razliku u njegovu korist.

ВЕЧИТИ ДЕЛИЈА

pre 4 godine

@ аабб - Тако је! Џаба му све ако не осјећа потребу да игра за своју земљу. Слажем се с твојим коментаром од ријечи до ријечи. 👏👏👏

petarczw

pre 4 godine

E moj lebrone.

MJ U 34 godini 6ta titula, MVP lige, Najbolji strelac lige, MVP finala,Najbolja defanzivna petorka, MVP ALL STARR utakmice i sve to kao jedini all starr igrač u ekipi... Dovidjenja prijatno

Radna Skela

pre 4 godine

Ne znam koliko svi mi shvatamo činjenicu da postajemo svedoci revolucije u košarkaškoj igri. Nikada do sad u istoriji ove igre nije postojao košarkaš kao Nikola Jokić! On svojom pojavom, svojim karakterom i svojim veštinama upravo redefiniše pojam učesnika košarkaške igre. Činjenica da do pojave Nikole Jokića niko nije koristio izraz "point-centar", a da je sad to odomaćena sintagma za njegovu igru, dovoljno govori koliki je njegov uticaj. Mučeni Denver, sa gomilom prosečnih igrača uzima drugo mesto na nikad jačem Zapadu i to sa nekoliko ključnih igrača povređenih pola sezone. Okružite Jokića sa par boljih šutera (tipa Klej, Deni Grin, Bertans...) i lagano imate tim za 60+ pobeda. Željno očekujem da vidim da li je MPJ ta karika koja nedostaje da postanu kandidati za titulu.

Trenutno, ne postoji odbrana za Jokič-ball košarku. Obzirom da je ovo novina u košarkaškoj igri, tek će se sad proučavati mogućnosti protivigre, tek će sad početi analize postavke odbrane i branjenja njegovog uticaja. A ja ću da se uvalim u fotelju i sa smeškom na usnama da uživam u činjenici da klinac iz našeg komšiluka piše istoriju. Nikola, činiš me ponosnim!!

Demar De Rosen

pre 4 godine

@Radna Skela
Slazem se o velikom uticaju Joke na tim, samo taj uticaj zavisi i od kvaliteta saigraca. Njemu Denver lezi jer se igra bazira na njemu, ali u mnogo kvalitetnijem timu gde se zna hijerarhija, taj uticaj i sama minutaza bi bili znacajno manji.

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Svaka čast Nikola,pored ovakvih imena da se nađe i tvoje ime i to potpuno zasluženo, ti si pravi i istiniti ambasador ove nase Srbije,( mada nisam iz Srbije nego iz R.Srpske,Srbiju osjećam i volim kao svoju). Još kad bi i igrao za reprezentaciju bilo bi super.
(Slobo.B, 23. maj 2019 20:19)

A šta je Srpska ako ne Srbija? Više je Srpska Srbije nego npr. AP Vojvodina. Zato on i neće da igra za Srbiju. Pozdrav za našu braću iz Republike Srpske.

vince carter

pre 4 godine

@Jaran dokaz koliko su prosecni,Wariorsi su mogli da priuste luksuz da igraju sa pola gasa,onda nagaze u petu i za 2,3 minuta im stignu prednost :)) Stojakovic nikada nikada nije bio bolji kosarkas od Dejana Bodiroge..tu se vidi koliko nemas pojma o kosarci i molim te da mi ne repliciras vise o nicemu. Stojakovic je samo bio bolji suter i apsolutno nista vise.

ko je ovde lud

pre 4 godine

@Millennium a po čemu si ti zaključio da nije veliki čovek? Ne poznaješ ga, znaš ga kao što znaš lavove u zoo vrtu.
To što je propustio EP, alo jedno takmičenje je po tebi mali čovek? To samo dokazuje da si ti mali čovek jer kritikuješ ličnost nekoga koga ni ne poznaješ.

NBA franšize ne dozvoljavaju svojim super zvezdama da igraju kontinentalna takmičenja, tj savetuju ih da ne igraju. OI i SP su druga priča, videćeš da će igrati sad u kini..
Uostalom da je igrao sigurno je da ne bi bio to što jeste danas jer je imao mnogo fizičkih nedostataka na kojima je radio preko leta koje su ga dovele do ovog nivoa. Sigurno je da ne može da napreduje na Zlatiboru i sa Đorđevićem kao Selektorom, tu samo može da nazaduje ali su ljudi generalno glupi to da shvate.

Ostavite dečka na miru, ja da sam na njegovom mestu ne bi NIKADA više igrao upravo zbog takvih kao što si ti, likovi koji su mu slali preteće poruke, pravili neprijatnosti njemu i njegovoj porodici. Pa za koga bre da igra? Nezahvalnom narodu? Pa on nas je i plasirao na Olimpijske igre ako se ne sećate, iako po pravilima NBA on nije smeo da igra na dijamantskoj lopti (kvalifikacionom turniru u Areni), dečko nam je doneo Srebro ali ne mi smo nezahvalna nacija a pitao bih vas da vam neko ponudi million dolara da se odselite iz Srbije, poleteli bi u sekundi a ne Nikola koji dobija 150 milliona za 5god. Pa ja bi da mi neko daje 30mil godišnje skakao u bunar naopačke, a ne vi koji sedite u foteljama koji niste potrčali u životu ste našli da pametujete i još govorite kako je mali čovek?
Kako vas samo nije sramota?

Demar De Rosen

pre 4 godine

@Radna Skela
Ne slazem se u potpunosti sa vama. Jokara je izuzetan igrac, samo ne treba preterivati da donosi revoluciju u samoj igri. Verovatno se secate da je Cosic pte 40 god ovo radio kod nas u Evropi, pa kasnije Divac itd., centar koji igra i misli kao plej. Odbrana se itekako moze uspesno igrati protiv Joke, sto je pokazao npr. Rudi Gober nekoliko puta ove sezone, nekada sa nizim i jak igracem ispred sebe. Jokim najveci kvalitet je briljantan osecaj za prostor, tj gde se lopta nalazi, kupi je i deli sa vrhova prstiju. Ne pravi prave skokove vec s lalocom, s prstiju samo, to kaze Deki Milojevic, njegov trener iz Mege.

pravda za Leonarda

pre 4 godine

Pravda za leonarda...
Ma sta nam naprica.Uporedi statistiku Jokica i tvog pulena hahaha ,bice ti muka.
(Ramones, 23. maj 2019 20:39)

Nema potrebe, uporedicu titule na kraju sezone. Kosarka se valjda igra zbog titula, a ne statistike.
Jokic moze samo da sanja MVP finala, a Leonard u svaki tim koji ode, taj tim postaje pretedent za osvajanje sampionata.
Glupo je uopste porediti Leonarda sa Georgom ili Jokicem.
Mada, za mase ljude Jokic je najbolji igrac ikada. Nema tu mnogo realnosti i zdravog razmisljanja.

Atletiko Madrid

pre 4 godine

Presao igricu:-). Sa 24 godine lik je bez konkurencije najbolji kosarkas svih vremena sa prostora ex-Yu. A basket pratim 30 godina. Niko mu nije ni blizu.

Banjaluka

pre 4 godine

Jaka petorka bez dva najaca igraca lige LBJ i Djurenta! Salim se, jako je tesko izabrati najbolju, toliko je kvalitetnih igraca mislim da je ova najvise pokazala u sezoni, mada opet bez Kavaja Lenarda...u svakom slucaju kapa dole Jokara...

Dragan-Borca

pre 4 godine

Ljudi moji, ako uzmemo kakva je konkurencija u kosarci, u NBA kosarci
Ovo je uspeh za vjek vjekova
Pitanje je koliko ce trebati vremena da prodje
Da neki igrac bele puti iz Evrope opet ovako nesto ostvari
Doncic ce biti u top 10,15 igraca jednog dana
Ali cisto sumnjam da ce ikada biti u prvoj petorci

SFRJ

pre 4 godine

Durent umesto Dzordza i to je to.
Nikola sta reci nego svaka cast niko nikad sa ovih prostora nije napravio ovako nesto. A ovi klinci koji se loze na reprezentaciju ga svaki dan prozivaju . Alo bre pa nije to Raduljica klinci.

očigledno

pre 4 godine

Au, bajo! Ovu petorku je NEMOGUCE pobediti! Nikola, svaka cast!!!!!
(Jaran, 23. maj 2019 20:09)

Nije bas da ih je nemoguce pobediti, Irving, Tompson, Kavai, LeBron, Dejvis bi igrali makar egal sa njima i to bi vec bilo vrlo zanimljivo videti...

Czv

pre 4 godine

Ma nista to.kakve to veze ima.nas narod zna bolje.gde on zna da igra.bolji je divac.stojakovic.itd.najbolji centar nba trenutno.sta vise reci.kakvu poruku poslati.i jos da ga ne pratimo.ma gledacu euroligu.da.

Clint

pre 4 godine

A sad na pripremama borba da ga Sale ubaci u prvu petorku umesto Raduljice! Možda je ipak bolje da bude prva izmena i kandidat za najboljeg 6. igrača!?

manuginobili

pre 4 godine

Poptpuno zasluzeno i ocekivano,ali vecina ljudi nisu ni svjesni koliki je ovo podvig,prvi "nas"(za mene su nasi svi ex-yu igraci) igrac koji je ovo uspio,ni Drazen,ni Divac,ni Kukoc ni Pedja-on je bio najblizi tome,clan druge NBA petorke...vec debeli i spori-ali na svoj nacin genijalni Jokic...kada vidim kako ljudi pisu o njemu tacno znam koliko poznaju kosarku,napr.kada vidim komentar da Jokic "nema odraz pa nema dovoljno skokova" :)...prestajem citati,usput covjek je prvi skakac citavog playoffa ...tip je poseban,unikatan,one of a kind sto rekli Amerikanci,nemas ga sa kime uporediti.

luka

pre 4 godine

nikola ima 24 godine a vec je postao superstar. tek u ovom plejofu ga je cela amerika upoznala, a on je tada najbolje partije sezone pruzao. za koju godinu ce se timovi boriti ko ce da ga potpise. za sve one koji kazu da je on los jer ne igra za srbiju-niste u pravu. on je ove sezone odigrao 96 utakmica i to prosecno preko 40 minuta po mecu. to je ogroman napor i takvom igracu treba odmor. kad bolje pogledate ni najbolji americki igraci kao sto su kari durent james i ostali ne igraju za SAD. ali njih javnost ne omalovazava nego ih razume za razliku od nas.

Dvorska budala

pre 4 godine

E moj lebrone. 

MJ U 34 godini 6ta titula, MVP lige, Najbolji strelac lige, MVP finala,Najbolja defanzivna petorka, MVP ALL STARR utakmice i sve to kao jedini all starr igrač u ekipi... Dovidjenja prijatno
(petarczw, 23. maj 2019 21:25)

LeBron je ovim izborom u treću petorku izjednačio rekord sa Džabarom, Kpbijem i Dankanom koji su takođe birani 15 puta u neku od prve tri petorke NBA.

ej bre

pre 4 godine

Svaka čast za Jokića i glasao bih za njega jer je naš, ali ubedljivo najbolji centar u NBA je Entoni Dejvis.
(nemanja, 23. maj 2019 22:47)

Po cemu? Bolje kuca?

KOSTA1703

pre 4 godine

anitdebil

Ma da,pitaće tebe ili Djordjevića.

On treba da dodje 15 dana pred početak p0rvenstva, da se uigra sa ekipom.
Sve ostalo će se drastično loše pokazati u odnosu na njegovu sledeću sezonu u NBA.
Živi bili pa videli.

Ivan

pre 4 godine

To što si u NBA uradio pokazuje da si već veliki košarkaš, ali ne i veliki čovek. A nekada se samo to računa Nidžo.
(Millennium, 23. maj 2019 22:15)

E dobro si mu rekao. Svaka cast ljudino. Evo toliki si covek da si se svojim imenom potpisao, pa znamo i ko si i koliki si covek.

Vecina nagrada se ne daje za to da li si veliki covek. Idi sada redom internetom i pisi svima isti taj komentar. Uradices to, jel tako?

Sto volim ljude koji licne poraze u zivotu zele da pokriju uspesima nacionalnog tima, pa im onda neko kao Jokic smeta u zivotu. Inace mislim da je Nikola ljudina. Zivim preko bare, pratim njegove utakmice i nakon njih konferencije za stampu na kojima je uvek korektan do bola. Recimo kada ga je Nurkic prozivao sa imenima "bosanskih ratnih heroja" ili cime vec ne mogu da se setim, Nikola je zatvorio razgovor sa novinarima rekavsi da mu je drago da se Nurkic povratio, da je bio clan tima i da mu zeli sve najbolje. Aj se ti seti kada si poslednji put okrenuo drugi obraz kada te je neko uvredio. A ako jesi, pokazi se ko veci covek pa okreni drugi obraz Jokicu.

Dvorska budala

pre 4 godine

Najviše izbora u All NBA timove

1t 2t 3t MVP

KareemAbdulJabbar 10 5 0 6
Kobe Bryant. 11 2 2 1
Tim Duncan 10 3 2 2
LeBron James. 12 2 1 4

Slobo.B

pre 4 godine

Svaka čast Nikola,pored ovakvih imena da se nađe i tvoje ime i to potpuno zasluženo, ti si pravi i istiniti ambasador ove nase Srbije,( mada nisam iz Srbije nego iz R.Srpske,Srbiju osjećam i volim kao svoju). Još kad bi i igrao za reprezentaciju bilo bi super.

bBb

pre 4 godine

@Jokic i P.George ispred jednog Kawai Leonarda. Ovo je sala, zar ne?
Obojica ispala od jadnog Portlanda, a Kawai skoro sam nosi Toronto do finala, ove godine nikada jaceg Istoka.
Covek rastura kako igra, preuzima odgovornost sto Jokic i George nikada nece biti u stanju.
Sramota za NBA.
(pravda za Leonarda, 23. maj 2019 20:32)

Leonard nije centar
S druge strane pogledaj koga u petorci ima Leonard a koga Jokić, o iskustvu da ne govorim, ali se slažem da je mogao pre PG
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nebaCar, 23. maj 2019 20:45

Kako može da bude ispred George-a, kad je svaku back to back utakmicu preskočio...

Трооки Гавран

pre 4 godine

Још драже од Јокиног успеха ми је податак да је набијач статистике Вестбрук тек у трећем тиму.

Leti vreme

pre 4 godine

@Trbislav

Jokic,Bogdan,Beli,Teo,Kalina,Milutinov... su rodjeni i odrasli u gradovima u krugu od 250km, zahvaljujuci njihovim predhodnicima koji su se ugledali na svoje predhodnike oni su poceli da pikaju basket sa drustvom iz kraja (na terenima prepunim klinaca), prosli najbolju skolu kosarke u Evropi, zaradili milione. Zato je red da nastave da nizu uspehe u reprenzetaciji, da klinci zavole basket, da tereni po kvartovima budu puni i da struka od najboljih klinaca napravi nove Kicanovice,Divce,Djordjevice,Stojakovice,Krstice i Jokice. Da je nikola rodjen 100km zapadno,severno ili istocno od Sombora sada bi motao kablove.

Marko

pre 4 godine

Auuu kakav uspeh...realno najezio sam se...dal ste svesni kakav je ovo uspeh...nba liga je najbolja liga na svetu u bilo kom sport i biti medju najboljih 5!!!! Znaci postujem tenis i sve, ali ovde ljudi nisu svesni kakav je ovo uspeh...

Luckyone

pre 4 godine

Ovo sa Jokicem je najbolji dokaz da u NBA se ceni kvalitet,bez protekcije I zadkulisne igre,Momak iz Srbije,neskocan,atletski neatraktivan,iz Denvera,drugorazredno medijsko trziste je u prvoj petorki NBa,Zasluzeno ,I Druga I Treta su krajno objektivni

winter is coming

pre 4 godine

Sta znaci "potencijalan reprezentativac", ddcko JE reprezentativac Srbije...igrao na Olimpijskim igrama a i pre toga za reprezentaciju...ovo je stvarno nemoguce vise!

Serbian Curse

pre 4 godine

(nemanja, 23. maj 2019 22:47)

Stratisticki gledano jeste. Ali sta to vredi kada je za 7 godina usao u plejof dva puta. A najblji plasman na tabeli mu je bio 6. mesto.

A nije da Jokic ima neki supertim oko sebe. Mozda je cak Dejvis imao i bolje saigrace u jednom periodu Davis, Kazins, Jrue Holidaj i Rondo.

Jokic igra sa Marejem koji ima 22 godine, Herisom koje je samo solidan bek i Milsapom koji ima 10 poena u proseku. A pola sezone su bili povredjeni.

Iraklis

pre 4 godine

A lik koji se pravi pametan mu je nick Demar De Rosen hahahhahaha 
Inače njegovo ime i prezime je Demar DeRozen.
(ko je ovde lud, 24. maj 2019 09:32)
Prezime je DeRozan. Vi koji se pravite pametni i pokusavate ismijati druge ste mi najjaci... Al' dobro, drago mi je da sam i tebe nesto naucio :)

milan

pre 4 godine

Ocekivao sam Durenta pre Karija, svaka cast za Jokic, definitivno ce ispisati istoriju!
(Pljusti kisaaaa, 23. maj 2019
Pol George je pre Durenta

Marko

pre 4 godine

Jokic moze da ima 26 poena prosek kao sto videli u playofu samo sto je nesebican to neki ljudi ne razumeju...timski igrac..
Definitivno je ofanzivno bolji od Embida, ovaj je bolji defanzivno ali se mnogo povredjuje i to je to..
Jokic je najkompletniji ofanzivni centar ikada 40% za 3, igra ledjima, asistencije, vuce kontru recite mi jos jednog takvog centra u istoriji...nije najbolji kao Shaq, Duncan i ostali ali najkompletniji u istoriji definitivno.

sasa the red baron

pre 4 godine

KAKVA SEZONA::

Kakva je ovo sezona Nikole Jokica..
U tom Somboru se igra bsket na najvisem nivou, i sto je jos cudnije, od svih ljudi koji su govorili da je otisao u NBA premlad, da nije dovoljno "atleta" , da nikad nece uspet, od svih njih koji su to govorili, ja sam bio najglasniji!
Gledajuci ga u play-off, igrao je kao gladno cudoviste, postavljajuci brojeve pred kojima je cela NBA se zamrzla, cak i ljudi koji su ga najvise kritikovali su okrenuli plocu kompletno..
Nikad u istoriji Evropske kosarke nije se pojavio kompletniji igrac od njega,,NJ je cudoviste..

bmiles

pre 4 godine

Evropa sa dva igraca u najboljoj petorci sveta!Veliki pomak Evrope ka kolevci ovog sporta!Priznanje za ponos!
Ako Janis hoce da igra za Grcku onda bi trebao i Nikola,onako usput receno!Iskreno se nadam da ce ga Denver pustiti.
Cestitke najboljem centru sveta!!!!

bskfan

pre 4 godine

Berem posredno, na odluku su uticale i igre u plejofu, a podatak da je Denver u plejofu sa Jokicem u igri bio +7.7 a bez Jokica neverovatnih -15.2 je vise nego neverovatan. Jokic je unikatni superstar, superstar koji sve igrace oko sebe pravi boljim nego sto oni u stvari jesu. Sto se tice stvaranja sampionskog tima tu stvari nisu jednostavne jer mora dosta toga da se uklopi, ali sto se tice stvaranja tima koji bi uvek bio u top 8 nista jednostavnije; okruzis Jokica sa prosecnim igracima i to je to, on od njih napravi natposecne igrace.

A cenis li makar malo SEBE?

pre 4 godine

@(aabb, 23. maj 2019 23:04)

U celoj ovoj vesti, a narocito Jokicevoj karijeri je najbitnije to da li ga ti cenis. Hvala ti na odgovoru. Brinuli smo.

spree 15

pre 4 godine

Cime ste vi zaduzili Srbiju da pricate u njeno ime ko treba da igra i sta treba da se desi ako ne igra? Sta ste vi uradili za ovu Srbiju pa ste zaradili pravo da osusjujete nekoga? Ko ste vi?

nebaCar

pre 4 godine

Jokic i P.George ispred jednog Kawai Leonarda. Ovo je sala, zar ne? 
Obojica ispala od jadnog Portlanda, a Kawai skoro sam nosi Toronto do finala, ove godine nikada jaceg Istoka. 
Covek rastura kako igra, preuzima odgovornost sto Jokic i George nikada nece biti u stanju. 
Sramota za NBA.
(pravda za Leonarda, 23. maj 2019 20:32)

Leonard nije centar
S druge strane pogledaj koga u petorci ima Leonard a koga Jokić, o iskustvu da ne govorim, ali se slažem da je mogao pre PG

inglvud

pre 4 godine

Samo da se shvati, jedini Evropljanin koji je bio odabiran u NAJBOLJU petorku lige do prosle godine i Janisa, je Dirk Novicki! Svi drugi (Gasol, Parker, Pedja..) su uspeli najvise da dobace do druge.

Eto kakav je to uspeh.

kris77

pre 4 godine

Mark Gasol je bio prva petorka pre nekoliko godina, stariji Gasol i Toni Parker su bili nekoliko puta druga i treća petorka. O Dirku Novickom ne treba ni trošiti reči. Naravno, naš Peđa je bio druga petorka i četvrti u glasanju za MVP-ija. Videćemo koje će mesto Jokić da zauzme u glasanju za najkorisnijeg igrača lige.

D

pre 4 godine

Ovo je čudo ako ćemo realno. Da kreneš iz Sombora i za nekoliko godina ne samo dodješ u NBA nego postaneš i najbolji centar na svetu. Kakva inspiracija za mlade.

Batica

pre 4 godine

Ljubitelji LBJ,ja razumem da gotivite čoveka ali nije igrao 2 meseca sezone plus Lejkersi užas i sa njim.Što se tiče PG i Duranta to je onako egal jer je PG sam nosio OKC do play offa i verovatno odigrao sezonu karijere (uz možda onu u Indijani).A naš Jokara,šta reći,ubedljivo najveći uspeh nekog našeg u NBA,svaka mu čast!

Navijac

pre 4 godine

Misko na Tviteru okacio uz ovu vest Jokicevu sliku u dresu Srbije, mislim da nam najavljuje nesto. Najbolji centar NBA lige dame i gospodo, najbolji, a nas!

SchOne

pre 4 godine

Lenard ne igra za Spurse nego za Raptorse meni se tu najviše sviđa što mu i leži uz svoj nadimak u NBA kandza . Jokiću svaka čast ovo je zaista veliko priznanje pošto je NBA najača svesno svima liga u košarci na svetu on mu dođe zvanično najbolji beli igrač na svetu i najbolji centar na svetu što malo koji igrač može da se pohvali takvim priznanjem . Još da osvoji SP i može glatko u dostignuću da se stavi sa Đokovićem.

voja

pre 4 godine

Ovo je neverovatan uspeh, u prevodu Jokic je najbolji centar NBA lige trenutno, ovakav uspeh su mogli samo da sanjaju Divac, Petrovic, Stojakovic, Radja...svaka cast momak i samo nastavi tako, hrabrim koracima ka najboljem igracu sa ovih prostora u NBA.
Jos nemogu da verujem, BRAVO!

bobtejL

pre 4 godine

očekivano i potpuno zasluzeno.
jokic je bukvalno sam vukao ekipu, i uzevsi tu cinjenicu u obzir jedino grk i harden su to radili u svojim ekipama s tim sto je harden igrao za sebe uglavnom, izolacija i eventualno pnr sa kapelon kod tromijih odbrana. kad se poredjaju poeni, skokovi i asistencije, jokic je realno u prba 3 igraca lige. svi ostali su imali ledja. pre bih durenta nego karija i lenarda umesto pg, ali nisu bili konstantni a i tim se bira po pozicijama. na pocetku sezone sam rekao da je jokic najkompletniji i najbolji centar lige i da moze bukvalno da igra protiv svih, a da je tolko raznovrstan da ga je nemoguce braniti pa vam za to treba tim a ne jedan igrac (sto su povremeno radili i spursi i blejzersi u PO).
svaka cast majstore.
PS: nesto mi govori da ce biti jos iznenadjenja
PPS: jokic jedini u orvih 5 nema tviter, neka mu neko kaže ;)

Matori61

pre 4 godine

Negde u martu neki od NBA komentatora je rekao nešto najlepše u moru komplimenta koji su mu uputili: "Mi u Americi ovakve igrače kao što je Jokić ne stvaramo". Šta reći, momak je unikat i nadam se da će još dugo ovako.

Powerslave

pre 4 godine

Neka neko javi ovima u NBA ligi da ovo ne sme ovako... je l treba Mr. Melburn i ostali stručnjaci da dožive srčani udar?

Meni je i dalje neverovatno da su ljudi mislili da Jokara neće uopšte upasti ni u jedan All NBA tim kad je bilo očigledno da najgore što može je drugi tim.
Od mogućih 500 poena Jokić ima 411, Embid ima 375. Ok, ovaj jeste propustio neke utakmice, ali Jokić je glavni igrač ekipe koja je imala bolju poziciju u jačoj konferenciji. Denver bez Jokića ne bi ni ušao u plejof, Filadelfija bez Embida bi.
Možda je Embid 1 na 1 bolji igrač, ali on jednostavno ne čini igru svoje ekipe i svojih saigrača boljom ni približno onoliko koliko to radi Jokić.

Ovo takođe znači da praktično već sada može da se kaže da Jokić ima najbolju karijeru od svih naših igrača, a tek je na početku. Niko nikad nije bio prvi All NBA tim, niko nije bio glavni i ubedljivo najvažniji igrač ekipe, a ovi koji su osvojili prsten su malo ili nisu nimalo uticali na to.

Još jedna stvar, ovo se igrači rangiraju po tome kako su odigrali sezonu (regularni deo, plejof se ne računa), ne po nekom objektivnom kvalitetu.
Lenard jeste bolji od Džordža, ali je propustio gomilu utakmica. Durent je bolji i od Džordža i od Adetokumba, ali ova dvojica su praktično odigrali sezonu karijere. Lebron je kvalitetom svakako još uvek iznad 3rd All NBA tima, ali ako ne odigraš 20tak utakmica u sezoni možeš da budeš i Džordan na kvadrat to ti ne vredi ništa jer ne možeš da utičeš na uspeh kluba ako ne igraš.

big

pre 4 godine

Ogromna potvrda za sav trud koji je uložio, svaka čast.
Nikola u dresu Srbije - Denver se tu ništa više ne pita. Formalno, klubovi ne smeju da zabrane, ali kad si ruki i kad je period adaptacije i kad moraš da se izboriš za mesto, mogu lepo da ti savetuju šta valja (i u pravu su). Sada kad je nikola superstar, on je taj ko se pita.

Fiff

pre 4 godine

Fantastično za Jokića.
Ostaje nam da se nadamo da će se pojaviti u reprezentaciji i preneti te igre.

A spisak igrača u prva 3 tima znači samo jedno - Klej Tompson nije u top 3 NBA petorke i neće moći da traži super-maks od 35% već samo običan maks ugovor od 30% posle čega gotovo sigurno ostaje u GSW koji će moći da zadrži i ostale "role player"-e pride...
Loše vesti za ostatak lige.

DN

pre 4 godine

@(SFRJ, 23. maj 2019 20:59) Ne vredjaj Raduljicu koji je vec sad legenda srpske kosarke .
--------------
Playoff 2019. : Jokic 25.1p,13sk,8.4as...Embid 20.2p, 10.5sk, 3.4as
--------------
Od Evropljana u prvu petorku NBA lige bili su birani i :Novicki 4x,Noa 1x ,Mark Gasol 1x,Janis 1x (ove sezone)...Parker NIKAD,Pau Gasol NIKAD

Atlantik

pre 4 godine

Jon Bon Jovi:

I to za rukija, prva sezona pa najbolji centar najjace kosarkaske lige na svetu... Steta sto nisu bili u finalu konferencije, posto je Portland bio pociscen od strane Voriorsa...

palop

pre 4 godine

svaka čast kao košarkašu..bravo..ali treba biti i covek...
(SUNĐER BOB, 23. maj 2019 20:07)

Koliko god bih ja voleo da igra za reprezentaciju, mislim da je glupo reci da je los covek samo iz razloga sto (potencijalno) ne igra za nju.

U svakom slucaju neverovatno priznanje, biti u prvoj petorci NBA lige je nepojmljiv uspeh...

Ha ha

pre 4 godine

Mi svi mozemo zaista samo biti ponosni na Nikolu sto predstavlja nas narod i cisti ovaj i previse ukaljan ugled u svetu.. Meni licno je bas drago zbog njega samog.. i hteo bih samo da pitam nekoga od vas mozda vise upucenih, da li ima neki rok do kada mora da se izjasne igraci da li ce igrati za reprezentaciju u Kini? Hvala

Basket

pre 4 godine

Ne znam, ko prati NBA, od evropljana kome je to poslo za rukom, Parker, Gasol, Novicki?
(ney, 23. maj 2019 21:32)

Msm da je Novicki bio 4 puta i niko vise od Evropljana. Parker i Gasol su bili u drugom timu. Janis i Jokara bi trebalo da su jedibi uz Novickog u prvoj

Dejan

pre 4 godine

Ne znam, ko prati NBA, od evropljana kome je to poslo za rukom, Parker, Gasol, Novicki?
(ney, 23. maj 2019 21:32)

Msm da je Novicki bio 4 puta i niko vise od Evropljana. Parker i Gasol su bili u drugom timu. Janis i Jokara bi trebalo da su jedibi uz Novickog u prvoj

Uz Nowitzkog, u prvoj All NBA petorci je bio i mladji Gasol od Evropljana, sad Nikola i Antetokounmpo. Velika cast, sve cestitke Nikoli!

...

pre 4 godine

Msm da je Novicki bio 4 puta i niko vise od Evropljana. Parker i Gasol su bili u drugom timu. Janis i Jokara bi trebalo da su jedibi uz Novickog u prvoj
(Basket, 23. maj 2019 21:48)

Dirk je tri puta bio u prvoj petorci. Pored njega, to su postigli i Mark Gasol i Noa (!!!). Tri igrača u istoriji, danas još dva.

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Jedini belac medju top 10 igraca lige, mi smo Evropski crnci.
(Brooklyn, 23. maj 2019 20:26)

Geto, građani drugog reda, sa čudnim tradicijama.. Nažalost, jesmo.

Adriano_Galliani

pre 4 godine

Negde u martu neki od NBA komentatora je rekao nešto najlepše u moru komplimenta koji su mu uputili: "Mi u Americi ovakve igrače kao što je Jokić ne stvaramo". Šta reći, momak je unikat i nadam se da će još dugo ovako.
(Matori61, 23. maj 2019 21:05)

Čovek je prirodni talenat, takve igrače niko ne stvara. Ima još takvih u NBA ili u drugim sportovima, Federer npr. Čist talenat.

Aleks

pre 4 godine

Svaka čast za Jokića i glasao bih za njega jer je naš, ali ubedljivo najbolji centar u NBA je Entoni Dejvis.
(nemanja, 23. maj 2019 22:47)

Jeste, predvodio Pelikanse ove sezone do 13. mesta zapada.

dalibor79

pre 4 godine

cestitke jokicu, ali sacekajmo da to sve potvrdi komsija drago, koji je izjavio pre nekoliko godina kako srbija nema nijednog dobrog mladog igraca:) a gde su mu sada njegovi talenti?:) a da gube od poljske,madjarske itd:)

Jaran

pre 4 godine

vince carter
Najbolje bi bilo da ti znas ista o kosarci. Bodiroga je bio SJAJAN u Evroligi, a Pedja je bio u top5 u NBA MVP trci jedne sezone. Cinjenica da kazes da je Pedja bio samo bolji suter je dovoljna potvrda da lazes da gledas NBA kosarku od Dzordana i Bulsa.

zliZo

pre 4 godine

Bravo dečko, ipak su vredele one prevrtane gume prošlog leta, pozdrav za sve one hejtere koji su bežali sa fizičkog i ne razlikuju loptu od te iste gume, a znali su da sude o ovom momku!

NBAnjaluka

pre 4 godine

Obradovao si i nas u Banjaluci!
Nevjerovatan uspjeh, ne znam sa cim bih ovo uporedio...

Nema nazad, sad samo grabi.
Vidimo se u Kini

Stevan

pre 4 godine

Berem posredno, na odluku su uticale i igre u plejofu, a podatak da je Denver u plejofu sa Jokicem u igri bio +7.7 a bez Jokica neverovatnih -15.2 je vise nego neverovatan. Jokic je unikatni superstar, superstar koji sve igrace oko sebe pravi boljim nego sto oni u stvari jesu. Sto se tice stvaranja sampionskog tima tu stvari nisu jednostavne jer mora dosta toga da se uklopi, ali sto se tice stvaranja tima koji bi uvek bio u top 8 nista jednostavnije; okruzis Jokica sa prosecnim igracima i to je to, on od njih napravi natposecne igrace.
(bskfan, 23. maj 2019 23:05)

Glasa se pre početka PO tako da to nikako ne utiče.

Dragan Feliks

pre 4 godine

Bravo, sada i zvanično postaje legenda košarke sa ovih prostora. Ovo je jedna od stvari koju će svi pominjati po završetku karijere. Nadam se uz masu drugih i nekoliko reprezentativnih medalja.

antiDebil

pre 4 godine

Negde u martu neki od NBA komentatora je rekao nešto najlepše u moru komplimenta koji su mu uputili: "Mi u Americi ovakve igrače kao što je Jokić ne stvaramo". Šta reći, momak je unikat i nadam se da će još dugo ovako.
(Matori61, 23. maj 2019 21:05)

Nisam siguran ali mislim da je to rekao Ajzea Tomas !

kris77

pre 4 godine

Jeste, bre, Noa bio prva petorka, to sam skroz izgubio iz vida, valjda što ga nema nigde unazad koliko sezona. Sad se malo povratio u Memfisu.

Pragmatic

pre 4 godine

Kako je krenuo dogodine da se kandiduje za redsednika SAD. Mogo bi i ovde ali realno nema sanse druga se statistika vodi. Salu na stranu stvarno je poseban. Mnogi timovi imaju vrhunskog igraca, i tesko igraju bez njih ali onaj Denver je obezglavljen bez Jokica.

K-9 se javlja na raport

pre 4 godine

@(antiDebil, 23. maj 2019 22:45)

Drugim recima, Jokic je za krace vreme odigrao blizu 100 utakmica ove sezone. Mnogi igraci iz Evrope toliko ne odigraju za 3 godine, a uz to su utakmice krace ...Oni koji igraju u Evroligi odigraju mozda 60% toga...

Ogromno je to opterecenje za telo, tako da je prica o duzem odmoru apsolutno nerealna. Naravno, ja ne kazem da on nece igrati, samo hocu da kazem koliko su nasi ljudi nerealni oko ovakvih stvari.

Jaran

pre 4 godine

Prvi put u istoriji se desilo da DVA igraca iz Evrope zavrse u All-NBA prvom timu! Nikola i Janis pisu nove stranice kosarkaske istorije!

manda Pg

pre 4 godine

Dzordz se vratio posle mnogo teske povrede njegova karijera je mogla biti gotova i ipak taj segment da igra bolje nego ikad je malo i odlucio. Imao je Dzordz i fantasticnu statistiku nesto bolju od Lenarda i Duranta i nametnuo se kao lider tima ispred Vestbruka.

Radna Skela

pre 4 godine

@Demar De Rosen

Ono što menja način igranja košarke poznat do tada jeste revolucija. Nešto kao kad je krenuo small-ball. Centri poput Ćosića, Divca, Sabonisa jesu imali igru na visokom postu, ali nikad sa tolikim uticajem i na taj način kao što čini Nikola. Denver ima skor 35-10 (u regularnoj sezoni) kad Nikola napravi 7+ asistencija. Da projektujemo to na 82 utakmice, to je debelo 60+ pobeda. Sa ovakvim rosterom... Uživajmo!

glen rajs

pre 4 godine

Od Jokare u svakoj utakmici znaš da ćeš dobiti 20-10-10, a za embida ne znaš ni da li će igrati svaku, više povređen nego zdrav.

Вељко

pre 4 godine

@Jaran
Svaka ti čast za komentar!
Peđa jeste bio dobar šuter,ali je imao i odličnu kontrolu lopte i dribling,ulaz na drugi obruč,asistenciju...
Ko misli drugačije nije gledao Stojakovića više od dve utakmice😞.

PimPong

pre 4 godine

Fantasticno, gotovo nemoguce, ali potpuno zasluzeno. Realno, Embiid mu je jedini bio u konkurenciji, i mislim da se niko ne bi bunio cak i da je on bio u prvoj petorci, ali mislim da je Jokic dokazao kakav je igrac u play-off-u i koliko njegova ekipa zavisi od njega. Bravo!

manda Pg

pre 4 godine

ako je Lenard San Antonio zasto je Lebron Lakers a ne Cavs? lagano svi grijesimo.
sasvim opravdan izbor sa centrom u petorci nekim ranijim nacinom izbora Lenard ili Durant bi se nametali kao izbor za prvu petorku al svaka petorka ima centra istina treca 6 klasa losijeg nego Jokic i Embid. izbor Vestbruka u trecu petorku sa tripl dabl sezonom je paradoks na njegov nezasluzeni Mvp izbor 2017 za slicnu sezonu osim naravno sto je tad preko 30 poena imao, al u Oklahomi je kazna mjesec dana zatvora ako uhvatis loptu ispred njega uz postovanje za njega kao vrh igraca. svako drugi sa tripl dabl sezonom bi bio u prvoj al ne i on sto izbor 2017 za Mvp cini mnogo manje jasnim. Jokic potpuno potpuno zasluzeno kao i Kari jer su svi osim Dzordza imali ili imaju fantastican plej of.

Treca smena

pre 4 godine

Dete je sve postiglo svojim trudom i talentom. 24-godisnjaci kod nas u najvecem broju slucajeva jos ne znaju ni sta bi da postanu u zivotu. Toliko ste/smo ga pljuvali da je morao da zatvori sve naloge na drustvenim mrezama. Mislim da ima puno prava da ne zaigra za reprezentaciju zbog vas besposlenih i dokonih pljuvaca za tastaturom. Bravo Nikola. Ne znam da li bi moj ponos zbog tvojih uspeha u belom svetu bio veci kad bi mi bio i rodjeno dete!