Utorak, 19.02.2019.

11:38

Đoković se zahvalio Seleš: Morao sam sve da radim kao ti

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, zahvalio se velikoj Moniki Seleš kada je dobio nagradu za najboljeg sportistu na svetu za 2018. godinu.

Izvor: PT

Ðokoviæ se zahvalio Seleš: Morao sam sve da radim kao ti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

Shalabajzer

pre 5 godina

mislim da monika ne bi uzela americko drzavljanstvo da nije ubodena nozem. predpostavljam da je imala bolje uslove sa US- pasosom.
A zamislite da je bilo obrnuto, da je neki srbin povrijedio steficu ...

Bodibond

pre 5 godina

Srdjan ima 3 sina , na kojeg tacno mislis? 
I da, pojesce te mrznja covece! To sto tebe ispunjava da se samo zameras drugima, nije dobro coveculjku. Nije dobro!
(Potrazi pomoc, 19. februar 2019 16:09)

Misli na Novaka naravno, za ovu dvojicu skoro niko nije cuo.

Teško prepoznati bizmis

pre 5 godina

Seleseva je bas lijepa zena, ima harizmu, ali sta je vidjela u onom svom muzu, niti su joj trebale pare, niti bogatstvo. Njen muz Tom Golisano joj moze otac biti, 32. godine stariji, sad pored nje izgleda kao da joj je deda. Zelim joj da posle njega upozna nekoga svojih godina ili maksimalno do deset godina starijeg:-))
(Boris, 19. februar 2019 19:34)

Monika ima 75 miliona a za uskoro će imati još dve milijarde dolara. Kapiraš?

realnost

pre 5 godina

Najvece nepravde u istoriji sporta:
1) Nesrecni slucaj Monike Seles, tj. pokusaj ubistva psihopate iz Hamburga, posle kojeg Monika vise nije bila ista osoba; kao i protivljenje svih njenih koleginica sa WTA Tour-a da joj bude zamrznuta pozicija broj 1
2) KK Partizan - onemoguceno ucesce u sezoni 1992/1993, tj. odbrana titule evropskog prvaka zbog sankcija
3) Fudbaleri tadasnje SFRJ - onemoguceno ucesce na Evropskom prvenstvu 1992. godine, vraceni avionom

Svi ovi slucajevi su se desili zbog politike, a i dan danas postoji ta samoobmana o tome kako se politika ne mesa u sport, a nazalost je sve obrnuto!!!

Boris

pre 5 godina

Seleseva je bas lijepa zena, ima harizmu, ali sta je vidjela u onom svom muzu, niti su joj trebale pare, niti bogatstvo. Njen muz Tom Golisano joj moze otac biti, 32. godine stariji, sad pored nje izgleda kao da joj je deda. Zelim joj da posle njega upozna nekoga svojih godina ili maksimalno do deset godina starijeg:-))

Sasha_CHI

pre 5 godina

Ne znam odakle nekima informacija da nije ubodena nozem u Nemackoj nego samo pogodjena. Googlajte "Monica Seles stabbing". Evo jedne slike: http://umqc.blogspot.com/2009/08/question-297.html

Sram da vas bude

pre 5 godina

Zaista mi vise nisu jasni ovi likovi koji razjasnjavaju misteriju iz ne znam kojih razloga da Monika NIJE bila ubodena. Monika JESTE bila ubodena, svi svetski mediji su istog momenta objavili( nije nasa mitomanija dakle) i zgrazavali se povodom napada.
Rana nije bila duboka, oko 1,5-2cm ali ko moze da izmeri psihicke posledice?
Nije tesko, proguglajte, nacicete i snimak gde se jasno vidi krv na majici pozadi i dok je iznose na nosilima da joj cvrsto peskirom pritiskaju ranu.
Njena protivnica u tom trenutku je plakala a ovde se nasli neki da razbijaju "nasu" mitomaniju. Sram vas bre bilo! Sta je poenta ovog prosipanja znanja sta se desilo? Dokazivanje mozda da Seles ne bi bila najtrofejnija teniserka i da ovaj napad nije znacio nista. Idite vi na svoje radno mesto, neka vas neko napadne pa da vidim da li vam to nece ostaviti posledice a pogotovu onom ko igra pred hiljadama ljudi , na otvorenom i ne znas sta te moze i odakle snaci.
Zaboravili ste mozda svi pitanje francuskog voditelja upuceno Djokovicu, s obzirom da dolazi iz Srbije da li se plasi zalutalih " loptica". Rec na francuskom a ista rec znaci i metak. Pa ti pogodi sta je voditelj zapravo hteo reci.

Miloš nije ubio Murata

pre 5 godina

Odakle vama ta bujica gluposti da je Monika pre 30. aprila 1993. godine, kada je zbog napada na nju u Hamburgu, "drala" Števi? Bilo je 6:4 za Nemici, a onda je Šrefi dobila još četiri meča a izgubila jedan. Ukupno 10:5 za Štefani.

Kukatilo

pre 5 godina

Podsećamo šta se zaista desilo te 1993. godine na turniru u Nemačkoj. 

U meču između Monike Seleš i Magdalene Malejeve, u Hamburgu 38-godišlji gledalac, Gunter Parhe, opsesivni obožavalac Štefi Graf, nožem je gađao Moniku Seleš u kičmu, između lopatica. Ubrzo je odvedena u bolnicu. Psihički Monika se oporavila za nekoliko nedelja, ali napad je ostavio veće, psihološke ožiljke. Taj bolesnik bacio je na Moniku nož sa tribina, koji ju je udario pljoštimice, nije bilo uboda, ni krvi, kako naši tabloidi i danas pišu. Monika je u bolnici ostala četiri dana. Naravno, shvatam da sam se usudio da rušim mit o "krvavom napadu na jednu Srbkinju", a to nije dozvoljeno.
(Kome je do istine neka ne veruje našoj mitomaniji, 19. februar 2019 15:04)

Ja sam do ovoga trenutka mislio da joj je lik bukvalno zabio noz u ledja

Zoran Knežević

pre 5 godina

Novak je biser, Novak je dragulj sa ovih prostora, koji nikako ne smemo da uništimo. Zašto to govorim? Pa zato što smo umetnici da sve ono što odskoči od ovog našeg blata, vratimo medju nas i uvaljamo u to „blato“. Uzor kako siromaštvo ne znači ništa ako čovek ima snove, ako ima karakter, volju, želju i istrajnost da uspe. Mnogi su nadomak uspeha odustajali. Novak je uvek uspeo da prevali „Sizifove stene“ preko brda. Poštujmo ga jer je on jedan od retkih slavnih, popularnih i bogatih ljudi, koji nas nije zaboravio i, koji se prema svom narodu i svojoj državi odnosi sa vrhunskih poštovanjem. Ne želim da pominjem one druge slavne i bogate, koji su se posle prvog obilnog „obroka“ u inostranstvu „odmetnuli“, smatrajuči da su postali neko ili nešto drugo.

Melanija

pre 5 godina

@Mržnja je bolest
Zašto ti misliš da ja mrzim Moniku samo zato što ne podržavam vašu mitomaniju o njoj? Velika teniserka, nema sumnje, nije bila ubodena nožem, oporavila se od toga brzo, ali je počela njena borba sa kilažom, počela je naglo da se goji i njen tenis nije mogao da izdrži navalu agresivnih udaračica - Lindzi, Venus, Serena. Imala je ona uspeha i posle "atentata": Državljanka SAD postala je 17. maja 1994, a povratak profesionalnom tenisu usledio je u avgustu 1995. godine kada je osvojila turnir u Kanadi. U januaru 1996, Selešova četvrti put osvaja Australian Open i to će biti njen poslednji osvojeni grend slem u karijeri. Do kraja karijere 2003, najuspešniji rezultat joj je bila bronzana medalja na olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine. Treba napomenuti i dve titule u Fed kupu koje je Monika Seleš osvojila sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država (1996. i 2000). Rano je sazrela, otac je od nje napravio robota, nije imala detinjstvo, ni emocionalni život, trenutno ima frajera koji je dve godine mlađi od Trampa.

Meni je Monika uzor

pre 5 godina

Monika (44) i Tom Golisano (75) upoznali su se pre osam godina na utakmici “Bufalo Sabersa”, čiji je on u to vreme bio vlasnik. Veza nekadašnje teniske šampionke i biznismena je od starta bila intrigantna za javnost s obzirom na razliku u godinama, ali i na njegovo bogatstvo koje se procenjuje na 1,9 milijardi dolara.Međutim, kako Monika i sama ima na bankovnom računu oko 75 miliona, čini se da je ipak u pitanju prava ljubav. Nema sumnje da Selešova ima svoj tip muškarca, jer je pre ove veze takođe bila verena, i to za Pola Alena, jednog od osnivača „Majkrosofta“, koji je od nje stariji 20 godina. Ta ljubav ju je, prema sopstvenom priznanju, gotovo uništila, jer kada su raskinuli, Monika je mesecima bila u teškoj depresiji. Sve je, na sreću, prebrodila uz Toma, sa kojim je od 2009. godine i uglavnom žive na Floridi.

Марко

pre 5 godina

Nije tako bilo. Monika i Ester su mnogo ranije predale zahtev za američko državljanstvo, još tamo 1989. kada je već bilo jasno da Jugoslavija više ne postoji. Monika nije prestala da igra za svoju zemlju, nego je njena zemlja prestala da postoji. 
U Srbiji su bile lansirane priče da je zatražila slovenačko državljanstvo i time je postala predmet mržnje medija opsednutih nacionalističkim ludilom, kao i kompletnog naroda u Srbiji. Jedino u Vojvodini, naša Monika je bila i ostala naša Monika. 
I pre onog ludaka, Srbija je zabola nož u leđa Moniki jer nije htela da učestvuje u promociji Miloševićeve Srbije. Srbija nema nikakvo pravo da je sada svojata, bar dokle god je ovo i dalje Miloševićeva Srbija. A Srbija to i dalje jeste, u svemu. 

Možda je Monika Seleš poslednja Jugoslovenka, tamo gde to još jedino može i da bude. 

Novaku svaka čast što nije potencirao da potiču iz iste zemlje, jer to stvarno nije i tačno. Umesto toga govorio je o onome što imaju zajedničko, Jelenu Genčić. 
(CATAPA, 19. februar 2019 14:51) 

Написао си гомилу неистина. До покушаја убиства Моника је редовно одбијала да прими америчко држављанство иако је трпела много притисака због тога. У најтежем тренутку за Југославију она није хтела да подлегне притисцима. Сасвим сигурно држављанство не би мењала да је нису уплашили атентатом. Тиме што за атентат нико није кажњен, ни починилац, ни организатор турнира, јасно су јој ставилу до знања: "Ти си Југословенка, можемо да те убијемо као пса, а да никоме не фали длака с главе!". Нешто много има "лудака" који покушавају да убију познате личности као што је Моника која игра за Југославију, Кенедијеви који су против америчког империјализма или Џон Ленон који говори позитивно о комунизму и изјављује да су Битлси популарнији од Исуса.

Ahtung

pre 5 godina

@CATAPA:

Kako to misliš, Srbija nema pravo da je svojata!? Rodila se ovde, živela ovde, odrasla ovde, odavde otišla u svet... Ako je narod voli, ko može to da mu zabrani. Uostalom, ona je naša, i ima puno pravo da bude naša! Ko da je ona jedina uzela strano državljanstvo i iselila se odavde. Pa, jel' treba i njih da se odreknemo!? Svašta!

II

pre 5 godina

"..nije bila ubodena nožem, oporavila se od toga brzo, ali je počela njena borba sa kilažom, počela je naglo da se goji i njen tenis nije..."

Fizicki se mozda oporavila ali od psihickih posledica i traume koju je dozivela se "oporavljala" godinama. A o tome je i sama Monika pisala u svojoj biografiji. I borba sa kilazom, odnosno kilogrami koje je dobila, je najverovatnije posledica traume koju je prezivela.

Uvek su traume jednostavne, lake i bezbolne kad ih je neko drugi preziveo.
Za sve one bez empatije.

Mrznja je bolest

pre 5 godina

Kome je do istine... Haha, bravo kralju, tacno tako!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 19. februar 2019 15:45)

Kakvo tacno zadovoljstvo ti dozivljavas kad pises ovakve komentare a svestan da ces dobiti negativne reakcije?
Sta si ti ? Sadista? Mazohista? Ili i jedno i drugo?
Smejes se sa zadovoljstvom na komentar koji negira ono sto se desilo Moniki Seles. Da li je noz bacen ovako ili onako, da li je pogodio ili nije ne negira cinjenicu da je to bio pokusaj atentata na jednu sportiskinju kojoj je nakon toga okoncana blistava karijera. Uzas o kome je ceo svet pisao samo se vas dvojica pametnih nasli da se tome smejete i objasnjavate kako se zaista desilo.

Potrazi pomoc

pre 5 godina

Prijatelji, da li mislite da su Djokovici, ovako kada ih pogledate, simpatizeri vladajuce stranke? Srbije, ne Monaka... Na stranu sto se Srdjanov sin nije izjasnio, znajuci njegove diplomatske izgovore i ne zeleci da se ikome zameri... Hvala puno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 19. februar

Srdjan ima 3 sina , na kojeg tacno mislis?
I da, pojesce te mrznja covece! To sto tebe ispunjava da se samo zameras drugima, nije dobro coveculjku. Nije dobro!

Ahtung

pre 5 godina

Prođoše godine, ostarila je Monika, ali je nekako dobila na seksipilu. Ko juče da je bio prvi GS, koga je osvojila. Mlatila je onu Agasijevu ženu po terenu samo tako. Svaka joj čast! Tukla bi ona i Serenu!

Misa

pre 5 godina

Monika seles najveca teniserka svih vremena. Cistila je pod sa stefi graf svaki put, nemica je htela da se pukne o zemlju od nemoci. Monika carice

Izvinjavam se na majušnim digresijama, no... smarate

pre 5 godina

Priznajem - naježim kad ljudi (muškarci uglavnom) počnu da se prose..., pardon da filozofiraju da su slučajno rođeni kao Srbi.
Toplo im preporučujem da pate što nisu rođeni u nekoj muslimanskoj zemlji kao žena, ili u afričkoj onomad kad su Englezi i Holanđani harali. Možda da su rođeni kao Jevreji u Hrvatskoj, Poljskoj, Holandiji i Švedskoj, ma najbolje u Nemačkoj.
Zaboga ljudi, o čemu vi to na jednoj ovakvoj lepoj i pozitivnoj nagradi za Srbina NOVAKA ĐOKOVIĆA...

treba da vam je jasno

pre 5 godina

Na početku Monikine karijere najviše su joj pomogli Đorđe Balašević i sarajevsko preduzeće "Energoinvest".Ostalih nigdje nije bilo i zato vi u Srbiji nemate nikakvo pravo da se kitite njenim uspjesima.

radetoronto

pre 5 godina

Nije tako bilo. Monika i Ester su mnogo ranije predale zahtev za američko državljanstvo, još tamo 1989. kada je već bilo jasno da Jugoslavija više ne postoji. Monika nije prestala da igra za svoju zemlju, nego je njena zemlja prestala da postoji.
U Srbiji su bile lansirane priče da je zatražila slovenačko državljanstvo i time je postala predmet mržnje medija opsednutih nacionalističkim ludilom, kao i kompletnog naroda u Srbiji. Jedino u Vojvodini, naša Monika je bila i ostala naša Monika.
I pre onog ludaka, Srbija je zabola nož u leđa Moniki jer nije htela da učestvuje u promociji Miloševićeve Srbije. Srbija nema nikakvo pravo da je sada svojata, bar dokle god je ovo i dalje Miloševićeva Srbija. A Srbija to i dalje jeste, u svemu.

Možda je Monika Seleš poslednja Jugoslovenka, tamo gde to još jedino može i da bude.

Novaku svaka čast što nije potencirao da potiču iz iste zemlje, jer to stvarno nije i tačno. Umesto toga govorio je o onome što imaju zajedničko, Jelenu Genčić.
(CATAPA, 19. februar 2019 14:51)

Odrastao sam u Kanadi, a imam puno rodbinu i u Americi. Ustvari, sa mamine strane imam vise rodbine u S. Americi nego u bivsoj Jugi pa znam o cemu pricam. Manje-vise cela mamina familija nalazi se ili u Torontu ili u Detroitu.

Podneli zahtev 1989 i cekali punih sest godina za drzavljanstvo? Jel ovo ozbiljno pises? Posle zahteva cekas negde oko 11-18 meseci da cela procedura prodje.

Ni Miloš nije ubio Murata

pre 5 godina

Da, nije bilo uboda nožem, bolesnik je nož bacio prema njoj sa tribina, iz prvih redova, nož ju je u levu plećku pogodio pljoštimice, ili drškom, nije bilo kapi krvi, uostalom pogledajte snimak "Monika Seleš v/s Malejeva, Hamburg 1993", ali vama više odgovara "krvavi obračun jednog Nemca protiv naše srbkije". Opet udarajte minuse, ali prvo pogledajte snimak.

Mikii

pre 5 godina

Zapravo, nisi. Ti si samo docekao da tvoji najveci rivali ne igraju najbolje sto mogu, jer su te gazili gde god su te nasli dok je tako bilo. Za razliku od tebe, Selesova je od starta svoje karijere pobedjivala najbolje. Nju je zaustavio noz.

Kome je do istine neka ne veruje našoj mitomaniji

pre 5 godina

Podsećamo šta se zaista desilo te 1993. godine na turniru u Nemačkoj.

U meču između Monike Seleš i Magdalene Malejeve, u Hamburgu 38-godišlji gledalac, Gunter Parhe, opsesivni obožavalac Štefi Graf, nožem je gađao Moniku Seleš u kičmu, između lopatica. Ubrzo je odvedena u bolnicu. Psihički Monika se oporavila za nekoliko nedelja, ali napad je ostavio veće, psihološke ožiljke. Taj bolesnik bacio je na Moniku nož sa tribina, koji ju je udario pljoštimice, nije bilo uboda, ni krvi, kako naši tabloidi i danas pišu. Monika je u bolnici ostala četiri dana. Naravno, shvatam da sam se usudio da rušim mit o "krvavom napadu na jednu Srbkinju", a to nije dozvoljeno.

Jumko

pre 5 godina

Prijatelji, da li mislite da su Djokovici, ovako kada ih pogledate, simpatizeri vladajuce stranke? Srbije, ne Monaka... Na stranu sto se Srdjanov sin nije izjasnio, znajuci njegove diplomatske izgovore i ne zeleci da se ikome zameri... Hvala puno.

Analiticar amater

pre 5 godina

Meni je najveci utisak kada je Novak preuzimao nagradu i obratio se Moniki sa pricom o Jeleni Gencic. Tako vazne licnosti tenisa pricaju o istom treneru koji ih je trenirao u tako ranom periodu njihovog stasavanja. Fantasticna licnost vredna pomena i secanja. Svi oni clanovi naseg drustva. Ima nade za nas.

Ugljesa

pre 5 godina

Ne znam koliko vas koji komentarisete to znate (mozda neki nisu ni bili rodjeni), ali Monika Seles je bila nevidjena revolucija u tenisu. Jedina koja je, cim je dosla, pocela da unistava neprikosnovenu Steffi Graf (Golden Slam 1988), ove druge da I ne pominjem. Monika je sa 19 godina vec imala 8 Grand Slam titula (!!!), djelovala "ubica" na terenu kako nijedan ni teniser, ni teniserka nikada nisu,uglavnom je oduvavala konkurenciju sa terena, a nacin na koji je igrala (dvorucno) je bio nesto sasvim novo, sto ce kasnije dovesti do promjene u zenskom tenisu uopste. Jedino finale Grand Slama koje je izgubila je bilo 1992. u Wimbledonu kada joj je zabranjeno da "stenje" dok igra (!), sto je I sama rekla da je jedini put da je to uradila, a ostalo je sve dobila, godisnje pretrpjevsi svega par poraza. U trenutku napada njemackog manijaka imala je 19 godina I 4 mjeseca I bila neprikosnovena. Graf je 5 godina starija a tada je imala 11 GS titula, a Monika 8. Niko je se nije sjetio na Roland Garrosu, niti ju je spomenuo. Sve igracice osim Gabriele Sabatini su glasale da joj se ne zadrzi broj 1 zbog okolnosti u kojima je. Zeljeli su da je nema. Uzimala im je #1, ranking, pare, sve. I jedino sto ju je moglo zaustaviti je bio noz. Manijak je postigao sve - nije kaznjen (Monika vise nikad tamo nije igrala), Graf se vratila na #1 I osvojila 22 GS titule, a Monika vise nikada nije bila ista igracica. Najveca nepravda u istoriji ne samo tenisa, nego sporta uopste.

Moniku u Novakov tim!

pre 5 godina

Da nije bilo Monike ne bi bilo ni Djokovica,svi smo je gledali i navijali i vecina nase dece danas igra tenis zbog nje a ova mladja sto igraju zbog Novaka=TEK DOLAZE.

varburg limuzina

pre 5 godina

Monika je nas ponos, bila i bice. Neko zbog koga sam kao klinac, sa porodicom, navijao iz sveg glasa. Neko zbog koga sam tenis poceo da pratim kao sport. Nasa sugradjanka povucena i skromna, a opet na terenu neustrasiva. Mnogo mi je zao sto joj se sve ono izdesavalo, mozda i zbog toga odakle je dolazila. Kasnije se samo nadovezala smrt oca na sve. Jedan pravi kosmar. Sigurno smo mogli kao drzava vise da uradimo za nju. Sa druge strane teska su to vremena bila za nas sve. Ne ponovila se.
Ne razumem one koji imaju nesto da joj zamere, mogu samo da budem ponosan na sve sto je postigla u sportu i kakav je borac bila u teskim vremenima.
Mala Mo je svetska klasa i to ce zauvek biti ma gde zivela.

Dragana98

pre 5 godina

Zbog Monike sam zavolela tenis, pratila teniske mečeve koje nisu toliko prenosili kao danas(imali smo samo 2 tv kanala). Sama sam kao dete ukapirala pravila dok sam gledala. Jedva sam izmolila roditelje da mi kupe reket i loptice i razbijala zid garaže danima. Posle je došao i Novak.

noleisthebest

pre 5 godina

Sjajno je sto mu je bas Monika urucila OVAJj trofej.

Jer niko nije bio u takvoj rupi posle uboda nozem kao ona...i uspela je da se vrati, ali na veliku zalost nikad onaj isti bezbrizni devojcirak koji se tako zarazno kikotao.

Monika je bila fenomenalna u svakom pogledu, mlela koga je htela, bila streptomicin za Graf.

Uvek se iznerviram kad se setim toga, koja su to crna vremena bila...kad su nam vratili celu fudbalsku reorezentaciju sa evropskog prvenstva iako smo se bili kvalifikovali....zbog sankcija.
I uleti Danska umesto nas kao totalni autsajder i uzme titulu.
Secam se da je valjda iste nedelje i jedan nas kosarkas se zakicao u gredu ispod kosa...uzasna su vremena bila.

Ima Boga i te kako.

Sujeverni ateista

pre 5 godina

"Sjajno je sto mu je bas Monika urucila OVAJj trofej.

Jer niko nije bio u takvoj rupi posle uboda nozem kao ona...i uspela je da se vrati, ali na veliku zalost nikad onaj isti bezbrizni devojcirak koji se tako zarazno kikotao.

Monika je bila fenomenalna u svakom pogledu, mlela koga je htela, bila streptomicin za Graf.

Uvek se iznerviram kad se setim toga, koja su to crna vremena bila...kad su nam vratili celu fudbalsku reorezentaciju sa evropskog prvenstva iako smo se bili kvalifikovali....zbog sankcija.
I uleti Danska umesto nas kao totalni autsajder i uzme titulu.
Secam se da je valjda iste nedelje i jedan nas kosarkas se zakicao u gredu ispod kosa...uzasna su vremena bila.

Ima Boga i te kako.
(noleisthebest, 19. februar 2019 14:13)

Pobogu covece, pa sve sto si naveo je nesporno, kao sto je i nesporno da Boga nema itekako, bar u kontekstu price koji si nam naveo.

Da ti pojasnim, ako isti-Bog zaista postoji, sve gore opisano ne bi se desilo jer bi on-Bog to sigurno sprecio, jer se to kosi sa svim sto on-Bog, propoveda preko svojih svestenika-njegovih izaslanaika na Zemlji!

secamo se mi stariji

pre 5 godina

Monika je bila VELIKI PATRIOTA i kad su nasu fudbalsku reprezentaciju eliminisali sa svetskog li bese ili Evropskog prvenstva u Svedskoj rekla je da vise nikada u Svedskoj nece zaigrati,i NIJE!Nema veze sto je posle uzela USA drzavljanstvo,a ko od nas ne bi?Zato moji Srbi,ne razapinjite vise tu devojku,dovoljno je sto je zivot niej stedeo a najveci je bila talenat svih vremena.

CATAPA

pre 5 godina

Да смо то учинили, не би јој се десило да онако буде повређена и не би никад престала да игра за нашу земљу.
(Pantagruel, 19. februar 2019 13:21)
Nije tako bilo. Monika i Ester su mnogo ranije predale zahtev za američko državljanstvo, još tamo 1989. kada je već bilo jasno da Jugoslavija više ne postoji. Monika nije prestala da igra za svoju zemlju, nego je njena zemlja prestala da postoji.
U Srbiji su bile lansirane priče da je zatražila slovenačko državljanstvo i time je postala predmet mržnje medija opsednutih nacionalističkim ludilom, kao i kompletnog naroda u Srbiji. Jedino u Vojvodini, naša Monika je bila i ostala naša Monika.
I pre onog ludaka, Srbija je zabola nož u leđa Moniki jer nije htela da učestvuje u promociji Miloševićeve Srbije. Srbija nema nikakvo pravo da je sada svojata, bar dokle god je ovo i dalje Miloševićeva Srbija. A Srbija to i dalje jeste, u svemu.

Možda je Monika Seleš poslednja Jugoslovenka, tamo gde to još jedino može i da bude.

Novaku svaka čast što nije potencirao da potiču iz iste zemlje, jer to stvarno nije i tačno. Umesto toga govorio je o onome što imaju zajedničko, Jelenu Genčić.

Malro

pre 5 godina

A tih 8 GS je osvojila kao tinejdžer...
A da nije bilo uboda....
(kiki ns, 19. februar 2019 11:54)

Nije bilo uboda. Nož ju je udario pljoštimice.

Ivan

pre 5 godina

@ (Samouki naučnik, 19. februar 2019 14:00)

Gledaj prike, ja se samo ponašam onako kako mi instikt i zajednica kojoj pripadam (srpska) nalaže u datom trenutku. Ni manje ni više od toga. Dakle, za razliku od tebe ja, kada celi svet proglasi nekog iz mog naroda za najboljeg na svetu u nečemu, ja tada osećam ponos zbog toga i nemam razloga da se nikome pravdam rečima "da bi mi isto bilo i da sam Albanac, Hrvat", bla, bla, bla. To je apsolutno NEPOTREBNO u ovakvim trenucima! Zato je besmisleno to što si naveo. Eto tu je razlika između onih poput mene koji osećaju pripadnost nekom "jatu" i onih poput tebe kojima je svejedno da li su Španci, Kinezi, Irokezi, Indonežani, Marsovci ili šta već. Kada ti je svejedno ko si i šta si onda je besmisleno da o tome pišeš na temi uspeha onog ko svoju pripadnost ne krije. Seti se recimo finala AO 2012 i šta je Nole izjavio posle tog istorijskog meča pa ćeš videti da li mu je "svejedno" ko je i šta je ili nije. Nole je rekao jasno i glasno da je Srbin a ne Hrvat na tom Rodžers kupu kog si pomenuo, a "svejedno" je dodao da ne bi slučajno nekog uvredio i da bi koliko toliko umanjio sramotu tog voditelja koji ga je najavio kao Hrvata. Osim toga, eto pitaj sve te ljude iz okruženja (Albance, Hrvate i ostale) da li im je "svejedno" ko su i videćeš jasan odgovor koji se neće razlikovati od mog i ja ih zbog toga i njih cenim. Naravno da će, kada recimo Čilić ili Modrić uzmu neku nagradu naglašavati da je Hrvat i ponositi se njime i to je normalno.

II

pre 5 godina

Divno je videti Moniku kako urucuje Novaku ovo priznanje. Sve mislim da ovo nije nikakva slucajnost. Hvala Moniki na svim lepim rezultatima i lepim trenucima koje nam je podarila dok je osvajala sve trofeje i zelim joj sve najbolje u zivotu. Cestitke Novaku na nagradi.

Samouki naučnik

pre 5 godina

@ (Ivan, 19. februar 2019 12:49)

Treba li da se izvinim tebi i drugima čiji je jedini uspeh što su rođeni kao Srbi? Nigde i ni pod kakvim okolnostima nisam krio da sam Srbin, ali ni potencirao tamo gde nije neophodno. Uostalom, kao ni Đoković. Ne znam ko se seća kad su ga, mislim na ceremoniji proglašenja na Rogers kupu najavili kao tenisera iz Hrvatske, ispravio ih je, rekao da je iz Srbije, ali da je to isto. U tome nisam video ni zanemarivanje porekla, niti velikosrpske ambicije, iako smatram da su pokušali da ga isprovociraju. Zato je Đoković svetski čovek! A ti? I na kraju, to što nešto proglasiš za besmislicu ne znači automatski da jeste. Može biti da samo nisi dorastao da shvatiš.

Mita

pre 5 godina

riba osvojila 9 slemova do 18te. da je igrala do 30te ne da bi bila najbolja teniserka ili teniser svih vremena, već najbolji sportista svih vremena! kakav dzordan I bakraci.

tuzno

pre 5 godina

Monika je veliki sportista ali nije veliki čovek. Novak je za nju gromada. I tim svojim govorom na fin način je isprozivao Moniku da se seti odakle je potekla i kome sve duguje to. Novak je veličina!
(Sima, 19. februar 2019 12:24)

Sramotan komentar po pitanju Monike. Da li vi znate da je Monika igrala kao Jugoslovenka i osvajala turnire u vreme sankcija nad jugoslovenskim kolektivnim sportovima - dakle, ona kao individualni sportista koji je bio broj jedan u svetu je na neki nacin rusila sankcije! Apslutno sam siguran da je vec tada mogla da uzme americko drzavljanstvo, ili bilo koje drugo, ali nije - i to ju je kostalo uboda u rame! DA li mislite da bi se to desilo da je igrala pod americkom a ne pod jugoslovenskom zastavom? Da li mozete da pretpostavite ko bi bio najveca teniserka svih vremena da je ona 1991.uzela americko drzavljanstvo?
Ako je posle toga povukla neki los potez (ja licno ih nisam svestan), to je potpuno razumljivo, nije ni ona od kamena - ona je, kao i Nole, zarad patriotizma odabrala tezi put, a nju je bas skupo kostao.

Nebojša

pre 5 godina

Svaki put pobesnim kad cujem za ovaj Monikin ubod. 

Mogli smo da imamo i zensku verziju Novaka da je ono djubre nije napalo.
(Dragan, 19. februar 2019 11:55)

Svakako smo imali jer je i pre napada imala karijeru za poštovanje.

Pantagruel

pre 5 godina

Немамо ми право да ишта замерамо Моники. Пропуст је наше државе што није послала неколико полицајаца у цивилу да је чувају на свим турнирима или платила приватне агенције за обезбеђење у државама у којима је играла. Да смо то учинили, не би јој се десило да онако буде повређена и не би никад престала да игра за нашу земљу. А могло се претпоставити да је угрожена, јер је у време кад су се Словенија, Хрватска и Босна отцепљивале (уз обилату подршку Запада и увођење санкција нама) она пркосно инсистирала на томе да игра под заставом Југославије (иначе тада већ протераном са свих других великих спортских манифестација) и да јој се свира њена химна. У тренутку кад је изведен тај напад на њу, нико у Србији није веровао да је био случајан. А после тога су Американци понудили да је обезбеђује ФБИ, уколико прихвати њихово држављанство и почне да се такмичи под њиховом заставом.

onako bez lupetanja

pre 5 godina

@Sima
Kada neko u ono "vreme izobilja" mora da lupa lopticu o zid, kada se sažali Balašević i ustupi joj teren i ta/taj krvavo zaradi sve u životu kome duguje?
Tebi i naciji da bi se bolje osećali? O tome da je pripadnik manjine i da ne pričam, nikada ružnu reč nije rekla o Srbiji a dobila je od iste NIŠTA.
Ona je napadnuta i nijedan drugi Srpski sportista, u vreme sankcija, niko nije stao iza nje. Procena njenog okruženja je bila da treba da uzme USA državljanstvo jer bi joj se dešavale i gore stvari.
Opet osvojila je 8GS pod Yu pasošem i 1 GS pod USA, sa Prpićem je za Yu osvojila Hopman Kup. Bila je pravi uzor zbog koje je hiljade dece počelo da trenira tenis.
Jedna divna priča do tog nesrećnog napada, svi su je obožavali, niko normalan joj nije zamerio kad je postala "Amerikanka" ali eto nađu se pametni.

Mitar Mitrovic

pre 5 godina

Monika Seles je rodjena u decembru 1973,kad je napadnuta imala je 19 godina i 4meseca, i 8 Grend slem titula.Velika Venus Vilijams sa 38 godina ima 7 titula.NIKO NIKAD Nije bio tako dominantan sa 18-19 godina!

Nebojša

pre 5 godina

Joj Srbi moji ponosan sam na vas. 
(Queen Roger, 19. februar 2019 12:02) 

Ja nisam.
(King Roger, 19. februar 2019

Znamo da ti nisi nema potrebe da se javljaš.

Boro

pre 5 godina

Joj Srbi moji ponosan sam na vas.
(Queen Roger, 19. februar 2019 12:02)

Ja nisam.
(King Roger, 19. februar 2019 12:14)

a ko tebe pita???
(Jax Teller, 19. februar 2019 12:29)

Koga?

zoki

pre 5 godina

Svaka cast Novaku i Moniki, jedni od najvecih sportista koje je nasa zemlja imala i ima, steta sto se desio taj napad. Inace posle njenih uspeha su poceli da nicu teniski tereni po Novom Sadu. Pogledajte neki snimak na youtube-u da vidite kako je igrala ako niste gledali tada.

Cane

pre 5 godina

Takođe očekivano, Laureus za "breakthrough" godine dobila je Naomi Osaka. Naomi i Novak već postaju svojevrsni dubl, zajedno osvajaju GS titule redom.

Dragance

pre 5 godina

Monika je veliki sportista ali nije veliki čovek. Novak je za nju gromada. I tim svojim govorom na fin način je isprozivao Moniku da se seti odakle je potekla i kome sve duguje to. Novak je veličina!
(Sima, 19. februar 2019 12:24)

Šta reče? A? Sta to bi?

Ivan Veljković

pre 5 godina

Divno je videti zajedno na svetskoj pozornici dva istinska šampiona u svom sportu, dve istinske ljudske i sportske gromade Noleta i Moniku koji su najbolji primer borbe, upornosti, istrajnosti i želji da se napreduje u svojoj profesiji i sve to na jedan veličanstven pravedan način, sopstvenim znojem i trudom. Nagrada za najboljeg sportistu 2018. godine je u pravim rukama, u rukama našeg Noleta i ovo što je on svojoj velikoj slavnoj koleginici Moniki Seleš rekao na bini prilikom primanja te velike nagrade je nešto predivno. Ovo što Nole danas radi u muškom tenisu, način na koji pomera granice te divne igre, način kojim obara rekorde i postavlja lestvicu sve višlje i višlje, je najbolja potvrda da je Laureus danas u pravim rukama. Isto to je nekada radila i velika Monika Seleš koja je za samo 5 godina osvojila čudesnih 8 Gren Slemova i koja je pobeđivala svoju najveću protivnicu Štefi Graf za redom na mnogim Slemovima, a onda je nažalost došao onaj crni dan u Hamburgu, dan kada je mračni nečovek mučki napao tu veliku sportiskinju zarivši joj nož s leđa u sred teniskog meča na zaprepašćenje svog normalnog dela sveta širom planete. Vratila se ona posle toga, osvojila još jedan Slem, borila se, ali nažalost nije dosegla onaj svoj nivo od pre toga, da jeste, rekord Serene Vilijams bi bio mali u odnosu na broj Slemova koje bi Monika osvojila. Sve u svemu dve teniske i ljudske veličine na bini sinoć, divan prizor. Želim im dobro zdravlje i još puno puno divnih trenutaka u životu.

Sima

pre 5 godina

Monika je veliki sportista ali nije veliki čovek. Novak je za nju gromada. I tim svojim govorom na fin način je isprozivao Moniku da se seti odakle je potekla i kome sve duguje to. Novak je veličina!

Jax Teller

pre 5 godina

Joj Srbi moji ponosan sam na vas.
(Queen Roger, 19. februar 2019 12:02)

Ja nisam.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (King Roger, 19. februar 2019 12:14)


a ko tebe pita???

Ivan

pre 5 godina

Na neke Srbe sam ponosan, na neke nisam, a nekih se, bogami, stidim! To što je neko rođen kao Srbin, ili Eskim, puka je slučajnost. Da ne bude zabune, Srbin sam, kao i svi moji preci dokle sam otkrio korene, negujem neke elemente srpske tradicije, ali ne bih bio ništa manje ponosan da sam rođen kao Meksikanac, ili, što je nama geografski bliže, Albanac ili Hrvat. A trebalo bi da nam bude bliže u svakom smislu. I nama i njima!
(Samouki naučnik, 19. februar 2019 12:28)

Šta je pisac ovim hteo da kaže?? Gomila besmislica, to je sve što si napisao!! Ako ti je već svejedno ko si i šta si, ako ti je isto da budeš Srbin ili ameba, šta onda imaš da pišeš na temi o Novaku Đokoviću i njegovom velikom dostignuću u vidu dobijanja nagrade za najboljeg sportista sveta? Ovde se o tome radi, taj Novak Đoković nikada nije krio da je Srbin, i mi Srbi smo zbog toga ponosni na njega jer je naš dečko i zato o tome pišemo ovde. A ti budi šta hoćeš prike, tvoja stvar i tvoje pravo, no nas to previše ne zanima tvoja lična stvar je to, budi šta hoćeš.

Srki

pre 5 godina

Моника је са 21 годином сакупила 9 ГС титула, само Бог зна колико би их имала да је онај психопата није напао. Свака јој част, а на Нолета не бих трошио речи, најбољи икада, све најбоље у даљој каријери, понос Србије!

Samouki naučnik

pre 5 godina

Joj Srbi moji ponosan sam na vas.
(Queen Roger, 19. februar 2019 12:02)

Na neke Srbe sam ponosan, na neke nisam, a nekih se, bogami, stidim! To što je neko rođen kao Srbin, ili Eskim, puka je slučajnost. Da ne bude zabune, Srbin sam, kao i svi moji preci dokle sam otkrio korene, negujem neke elemente srpske tradicije, ali ne bih bio ništa manje ponosan da sam rođen kao Meksikanac, ili, što je nama geografski bliže, Albanac ili Hrvat. A trebalo bi da nam bude bliže u svakom smislu. I nama i njima!

wvw

pre 5 godina

Dokle dogura dvoje ljudi iz Srbije, Nole i Monika???!!!! Njih dvoje su dokaz da je sve moguće u životu iz male zemljice do najvećih zvezda na planeti. Svaka im čast i naklon do poda! Ako neko krene da pljuje Moniku neka zna da je ona branila naše boje kada su se mnogi stideli i da zbog toga umalo život nije izgubila.

Meeloyko

pre 5 godina

Potpuno fenomenalni, Monika i Novak ostvarili nestvarne uspehe! Oboje veliki ljudi koji svakim danom dokazuju da su itekako vredni ponosa koji svi mi osecamo kada ih gledamo! Svi mi!

wvw

pre 5 godina

Dokle dogura dvoje ljudi iz Srbije, Nole i Monika???!!!! Njih dvoje su dokaz da je sve moguće u životu iz male zemljice do najvećih zvezda na planeti. Svaka im čast i naklon do poda! Ako neko krene da pljuje Moniku neka zna da je ona branila naše boje kada su se mnogi stideli i da zbog toga umalo život nije izgubila.

Mitar Mitrovic

pre 5 godina

Monika Seles je rodjena u decembru 1973,kad je napadnuta imala je 19 godina i 4meseca, i 8 Grend slem titula.Velika Venus Vilijams sa 38 godina ima 7 titula.NIKO NIKAD Nije bio tako dominantan sa 18-19 godina!

Ugljesa

pre 5 godina

Ne znam koliko vas koji komentarisete to znate (mozda neki nisu ni bili rodjeni), ali Monika Seles je bila nevidjena revolucija u tenisu. Jedina koja je, cim je dosla, pocela da unistava neprikosnovenu Steffi Graf (Golden Slam 1988), ove druge da I ne pominjem. Monika je sa 19 godina vec imala 8 Grand Slam titula (!!!), djelovala "ubica" na terenu kako nijedan ni teniser, ni teniserka nikada nisu,uglavnom je oduvavala konkurenciju sa terena, a nacin na koji je igrala (dvorucno) je bio nesto sasvim novo, sto ce kasnije dovesti do promjene u zenskom tenisu uopste. Jedino finale Grand Slama koje je izgubila je bilo 1992. u Wimbledonu kada joj je zabranjeno da "stenje" dok igra (!), sto je I sama rekla da je jedini put da je to uradila, a ostalo je sve dobila, godisnje pretrpjevsi svega par poraza. U trenutku napada njemackog manijaka imala je 19 godina I 4 mjeseca I bila neprikosnovena. Graf je 5 godina starija a tada je imala 11 GS titula, a Monika 8. Niko je se nije sjetio na Roland Garrosu, niti ju je spomenuo. Sve igracice osim Gabriele Sabatini su glasale da joj se ne zadrzi broj 1 zbog okolnosti u kojima je. Zeljeli su da je nema. Uzimala im je #1, ranking, pare, sve. I jedino sto ju je moglo zaustaviti je bio noz. Manijak je postigao sve - nije kaznjen (Monika vise nikad tamo nije igrala), Graf se vratila na #1 I osvojila 22 GS titule, a Monika vise nikada nije bila ista igracica. Najveca nepravda u istoriji ne samo tenisa, nego sporta uopste.

Meeloyko

pre 5 godina

Potpuno fenomenalni, Monika i Novak ostvarili nestvarne uspehe! Oboje veliki ljudi koji svakim danom dokazuju da su itekako vredni ponosa koji svi mi osecamo kada ih gledamo! Svi mi!

Ivan Veljković

pre 5 godina

Divno je videti zajedno na svetskoj pozornici dva istinska šampiona u svom sportu, dve istinske ljudske i sportske gromade Noleta i Moniku koji su najbolji primer borbe, upornosti, istrajnosti i želji da se napreduje u svojoj profesiji i sve to na jedan veličanstven pravedan način, sopstvenim znojem i trudom. Nagrada za najboljeg sportistu 2018. godine je u pravim rukama, u rukama našeg Noleta i ovo što je on svojoj velikoj slavnoj koleginici Moniki Seleš rekao na bini prilikom primanja te velike nagrade je nešto predivno. Ovo što Nole danas radi u muškom tenisu, način na koji pomera granice te divne igre, način kojim obara rekorde i postavlja lestvicu sve višlje i višlje, je najbolja potvrda da je Laureus danas u pravim rukama. Isto to je nekada radila i velika Monika Seleš koja je za samo 5 godina osvojila čudesnih 8 Gren Slemova i koja je pobeđivala svoju najveću protivnicu Štefi Graf za redom na mnogim Slemovima, a onda je nažalost došao onaj crni dan u Hamburgu, dan kada je mračni nečovek mučki napao tu veliku sportiskinju zarivši joj nož s leđa u sred teniskog meča na zaprepašćenje svog normalnog dela sveta širom planete. Vratila se ona posle toga, osvojila još jedan Slem, borila se, ali nažalost nije dosegla onaj svoj nivo od pre toga, da jeste, rekord Serene Vilijams bi bio mali u odnosu na broj Slemova koje bi Monika osvojila. Sve u svemu dve teniske i ljudske veličine na bini sinoć, divan prizor. Želim im dobro zdravlje i još puno puno divnih trenutaka u životu.

Srki

pre 5 godina

Моника је са 21 годином сакупила 9 ГС титула, само Бог зна колико би их имала да је онај психопата није напао. Свака јој част, а на Нолета не бих трошио речи, најбољи икада, све најбоље у даљој каријери, понос Србије!

Jax Teller

pre 5 godina

Joj Srbi moji ponosan sam na vas.
(Queen Roger, 19. februar 2019 12:02)

Ja nisam.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (King Roger, 19. februar 2019 12:14)


a ko tebe pita???

tuzno

pre 5 godina

Monika je veliki sportista ali nije veliki čovek. Novak je za nju gromada. I tim svojim govorom na fin način je isprozivao Moniku da se seti odakle je potekla i kome sve duguje to. Novak je veličina!
(Sima, 19. februar 2019 12:24)

Sramotan komentar po pitanju Monike. Da li vi znate da je Monika igrala kao Jugoslovenka i osvajala turnire u vreme sankcija nad jugoslovenskim kolektivnim sportovima - dakle, ona kao individualni sportista koji je bio broj jedan u svetu je na neki nacin rusila sankcije! Apslutno sam siguran da je vec tada mogla da uzme americko drzavljanstvo, ili bilo koje drugo, ali nije - i to ju je kostalo uboda u rame! DA li mislite da bi se to desilo da je igrala pod americkom a ne pod jugoslovenskom zastavom? Da li mozete da pretpostavite ko bi bio najveca teniserka svih vremena da je ona 1991.uzela americko drzavljanstvo?
Ako je posle toga povukla neki los potez (ja licno ih nisam svestan), to je potpuno razumljivo, nije ni ona od kamena - ona je, kao i Nole, zarad patriotizma odabrala tezi put, a nju je bas skupo kostao.

onako bez lupetanja

pre 5 godina

@Sima
Kada neko u ono "vreme izobilja" mora da lupa lopticu o zid, kada se sažali Balašević i ustupi joj teren i ta/taj krvavo zaradi sve u životu kome duguje?
Tebi i naciji da bi se bolje osećali? O tome da je pripadnik manjine i da ne pričam, nikada ružnu reč nije rekla o Srbiji a dobila je od iste NIŠTA.
Ona je napadnuta i nijedan drugi Srpski sportista, u vreme sankcija, niko nije stao iza nje. Procena njenog okruženja je bila da treba da uzme USA državljanstvo jer bi joj se dešavale i gore stvari.
Opet osvojila je 8GS pod Yu pasošem i 1 GS pod USA, sa Prpićem je za Yu osvojila Hopman Kup. Bila je pravi uzor zbog koje je hiljade dece počelo da trenira tenis.
Jedna divna priča do tog nesrećnog napada, svi su je obožavali, niko normalan joj nije zamerio kad je postala "Amerikanka" ali eto nađu se pametni.

Mita

pre 5 godina

riba osvojila 9 slemova do 18te. da je igrala do 30te ne da bi bila najbolja teniserka ili teniser svih vremena, već najbolji sportista svih vremena! kakav dzordan I bakraci.

Pantagruel

pre 5 godina

Немамо ми право да ишта замерамо Моники. Пропуст је наше државе што није послала неколико полицајаца у цивилу да је чувају на свим турнирима или платила приватне агенције за обезбеђење у државама у којима је играла. Да смо то учинили, не би јој се десило да онако буде повређена и не би никад престала да игра за нашу земљу. А могло се претпоставити да је угрожена, јер је у време кад су се Словенија, Хрватска и Босна отцепљивале (уз обилату подршку Запада и увођење санкција нама) она пркосно инсистирала на томе да игра под заставом Југославије (иначе тада већ протераном са свих других великих спортских манифестација) и да јој се свира њена химна. У тренутку кад је изведен тај напад на њу, нико у Србији није веровао да је био случајан. А после тога су Американци понудили да је обезбеђује ФБИ, уколико прихвати њихово држављанство и почне да се такмичи под њиховом заставом.

secamo se mi stariji

pre 5 godina

Monika je bila VELIKI PATRIOTA i kad su nasu fudbalsku reprezentaciju eliminisali sa svetskog li bese ili Evropskog prvenstva u Svedskoj rekla je da vise nikada u Svedskoj nece zaigrati,i NIJE!Nema veze sto je posle uzela USA drzavljanstvo,a ko od nas ne bi?Zato moji Srbi,ne razapinjite vise tu devojku,dovoljno je sto je zivot niej stedeo a najveci je bila talenat svih vremena.

Nebojša

pre 5 godina

Svaki put pobesnim kad cujem za ovaj Monikin ubod. 

Mogli smo da imamo i zensku verziju Novaka da je ono djubre nije napalo.
(Dragan, 19. februar 2019 11:55)

Svakako smo imali jer je i pre napada imala karijeru za poštovanje.

Dragance

pre 5 godina

Monika je veliki sportista ali nije veliki čovek. Novak je za nju gromada. I tim svojim govorom na fin način je isprozivao Moniku da se seti odakle je potekla i kome sve duguje to. Novak je veličina!
(Sima, 19. februar 2019 12:24)

Šta reče? A? Sta to bi?

noleisthebest

pre 5 godina

Sjajno je sto mu je bas Monika urucila OVAJj trofej.

Jer niko nije bio u takvoj rupi posle uboda nozem kao ona...i uspela je da se vrati, ali na veliku zalost nikad onaj isti bezbrizni devojcirak koji se tako zarazno kikotao.

Monika je bila fenomenalna u svakom pogledu, mlela koga je htela, bila streptomicin za Graf.

Uvek se iznerviram kad se setim toga, koja su to crna vremena bila...kad su nam vratili celu fudbalsku reorezentaciju sa evropskog prvenstva iako smo se bili kvalifikovali....zbog sankcija.
I uleti Danska umesto nas kao totalni autsajder i uzme titulu.
Secam se da je valjda iste nedelje i jedan nas kosarkas se zakicao u gredu ispod kosa...uzasna su vremena bila.

Ima Boga i te kako.

Samouki naučnik

pre 5 godina

Joj Srbi moji ponosan sam na vas.
(Queen Roger, 19. februar 2019 12:02)

Na neke Srbe sam ponosan, na neke nisam, a nekih se, bogami, stidim! To što je neko rođen kao Srbin, ili Eskim, puka je slučajnost. Da ne bude zabune, Srbin sam, kao i svi moji preci dokle sam otkrio korene, negujem neke elemente srpske tradicije, ali ne bih bio ništa manje ponosan da sam rođen kao Meksikanac, ili, što je nama geografski bliže, Albanac ili Hrvat. A trebalo bi da nam bude bliže u svakom smislu. I nama i njima!

Moniku u Novakov tim!

pre 5 godina

Da nije bilo Monike ne bi bilo ni Djokovica,svi smo je gledali i navijali i vecina nase dece danas igra tenis zbog nje a ova mladja sto igraju zbog Novaka=TEK DOLAZE.

zoki

pre 5 godina

Svaka cast Novaku i Moniki, jedni od najvecih sportista koje je nasa zemlja imala i ima, steta sto se desio taj napad. Inace posle njenih uspeha su poceli da nicu teniski tereni po Novom Sadu. Pogledajte neki snimak na youtube-u da vidite kako je igrala ako niste gledali tada.

II

pre 5 godina

Divno je videti Moniku kako urucuje Novaku ovo priznanje. Sve mislim da ovo nije nikakva slucajnost. Hvala Moniki na svim lepim rezultatima i lepim trenucima koje nam je podarila dok je osvajala sve trofeje i zelim joj sve najbolje u zivotu. Cestitke Novaku na nagradi.

Analiticar amater

pre 5 godina

Meni je najveci utisak kada je Novak preuzimao nagradu i obratio se Moniki sa pricom o Jeleni Gencic. Tako vazne licnosti tenisa pricaju o istom treneru koji ih je trenirao u tako ranom periodu njihovog stasavanja. Fantasticna licnost vredna pomena i secanja. Svi oni clanovi naseg drustva. Ima nade za nas.

Ivan

pre 5 godina

Na neke Srbe sam ponosan, na neke nisam, a nekih se, bogami, stidim! To što je neko rođen kao Srbin, ili Eskim, puka je slučajnost. Da ne bude zabune, Srbin sam, kao i svi moji preci dokle sam otkrio korene, negujem neke elemente srpske tradicije, ali ne bih bio ništa manje ponosan da sam rođen kao Meksikanac, ili, što je nama geografski bliže, Albanac ili Hrvat. A trebalo bi da nam bude bliže u svakom smislu. I nama i njima!
(Samouki naučnik, 19. februar 2019 12:28)

Šta je pisac ovim hteo da kaže?? Gomila besmislica, to je sve što si napisao!! Ako ti je već svejedno ko si i šta si, ako ti je isto da budeš Srbin ili ameba, šta onda imaš da pišeš na temi o Novaku Đokoviću i njegovom velikom dostignuću u vidu dobijanja nagrade za najboljeg sportista sveta? Ovde se o tome radi, taj Novak Đoković nikada nije krio da je Srbin, i mi Srbi smo zbog toga ponosni na njega jer je naš dečko i zato o tome pišemo ovde. A ti budi šta hoćeš prike, tvoja stvar i tvoje pravo, no nas to previše ne zanima tvoja lična stvar je to, budi šta hoćeš.

varburg limuzina

pre 5 godina

Monika je nas ponos, bila i bice. Neko zbog koga sam kao klinac, sa porodicom, navijao iz sveg glasa. Neko zbog koga sam tenis poceo da pratim kao sport. Nasa sugradjanka povucena i skromna, a opet na terenu neustrasiva. Mnogo mi je zao sto joj se sve ono izdesavalo, mozda i zbog toga odakle je dolazila. Kasnije se samo nadovezala smrt oca na sve. Jedan pravi kosmar. Sigurno smo mogli kao drzava vise da uradimo za nju. Sa druge strane teska su to vremena bila za nas sve. Ne ponovila se.
Ne razumem one koji imaju nesto da joj zamere, mogu samo da budem ponosan na sve sto je postigla u sportu i kakav je borac bila u teskim vremenima.
Mala Mo je svetska klasa i to ce zauvek biti ma gde zivela.

Misa

pre 5 godina

Monika seles najveca teniserka svih vremena. Cistila je pod sa stefi graf svaki put, nemica je htela da se pukne o zemlju od nemoci. Monika carice

Dragana98

pre 5 godina

Zbog Monike sam zavolela tenis, pratila teniske mečeve koje nisu toliko prenosili kao danas(imali smo samo 2 tv kanala). Sama sam kao dete ukapirala pravila dok sam gledala. Jedva sam izmolila roditelje da mi kupe reket i loptice i razbijala zid garaže danima. Posle je došao i Novak.

Samouki naučnik

pre 5 godina

@ (Ivan, 19. februar 2019 12:49)

Treba li da se izvinim tebi i drugima čiji je jedini uspeh što su rođeni kao Srbi? Nigde i ni pod kakvim okolnostima nisam krio da sam Srbin, ali ni potencirao tamo gde nije neophodno. Uostalom, kao ni Đoković. Ne znam ko se seća kad su ga, mislim na ceremoniji proglašenja na Rogers kupu najavili kao tenisera iz Hrvatske, ispravio ih je, rekao da je iz Srbije, ali da je to isto. U tome nisam video ni zanemarivanje porekla, niti velikosrpske ambicije, iako smatram da su pokušali da ga isprovociraju. Zato je Đoković svetski čovek! A ti? I na kraju, to što nešto proglasiš za besmislicu ne znači automatski da jeste. Može biti da samo nisi dorastao da shvatiš.

Izvinjavam se na majušnim digresijama, no... smarate

pre 5 godina

Priznajem - naježim kad ljudi (muškarci uglavnom) počnu da se prose..., pardon da filozofiraju da su slučajno rođeni kao Srbi.
Toplo im preporučujem da pate što nisu rođeni u nekoj muslimanskoj zemlji kao žena, ili u afričkoj onomad kad su Englezi i Holanđani harali. Možda da su rođeni kao Jevreji u Hrvatskoj, Poljskoj, Holandiji i Švedskoj, ma najbolje u Nemačkoj.
Zaboga ljudi, o čemu vi to na jednoj ovakvoj lepoj i pozitivnoj nagradi za Srbina NOVAKA ĐOKOVIĆA...

Ahtung

pre 5 godina

@CATAPA:

Kako to misliš, Srbija nema pravo da je svojata!? Rodila se ovde, živela ovde, odrasla ovde, odavde otišla u svet... Ako je narod voli, ko može to da mu zabrani. Uostalom, ona je naša, i ima puno pravo da bude naša! Ko da je ona jedina uzela strano državljanstvo i iselila se odavde. Pa, jel' treba i njih da se odreknemo!? Svašta!

Nebojša

pre 5 godina

Joj Srbi moji ponosan sam na vas. 
(Queen Roger, 19. februar 2019 12:02) 

Ja nisam.
(King Roger, 19. februar 2019

Znamo da ti nisi nema potrebe da se javljaš.

Ahtung

pre 5 godina

Prođoše godine, ostarila je Monika, ali je nekako dobila na seksipilu. Ko juče da je bio prvi GS, koga je osvojila. Mlatila je onu Agasijevu ženu po terenu samo tako. Svaka joj čast! Tukla bi ona i Serenu!

II

pre 5 godina

"..nije bila ubodena nožem, oporavila se od toga brzo, ali je počela njena borba sa kilažom, počela je naglo da se goji i njen tenis nije..."

Fizicki se mozda oporavila ali od psihickih posledica i traume koju je dozivela se "oporavljala" godinama. A o tome je i sama Monika pisala u svojoj biografiji. I borba sa kilazom, odnosno kilogrami koje je dobila, je najverovatnije posledica traume koju je prezivela.

Uvek su traume jednostavne, lake i bezbolne kad ih je neko drugi preziveo.
Za sve one bez empatije.

Sram da vas bude

pre 5 godina

Zaista mi vise nisu jasni ovi likovi koji razjasnjavaju misteriju iz ne znam kojih razloga da Monika NIJE bila ubodena. Monika JESTE bila ubodena, svi svetski mediji su istog momenta objavili( nije nasa mitomanija dakle) i zgrazavali se povodom napada.
Rana nije bila duboka, oko 1,5-2cm ali ko moze da izmeri psihicke posledice?
Nije tesko, proguglajte, nacicete i snimak gde se jasno vidi krv na majici pozadi i dok je iznose na nosilima da joj cvrsto peskirom pritiskaju ranu.
Njena protivnica u tom trenutku je plakala a ovde se nasli neki da razbijaju "nasu" mitomaniju. Sram vas bre bilo! Sta je poenta ovog prosipanja znanja sta se desilo? Dokazivanje mozda da Seles ne bi bila najtrofejnija teniserka i da ovaj napad nije znacio nista. Idite vi na svoje radno mesto, neka vas neko napadne pa da vidim da li vam to nece ostaviti posledice a pogotovu onom ko igra pred hiljadama ljudi , na otvorenom i ne znas sta te moze i odakle snaci.
Zaboravili ste mozda svi pitanje francuskog voditelja upuceno Djokovicu, s obzirom da dolazi iz Srbije da li se plasi zalutalih " loptica". Rec na francuskom a ista rec znaci i metak. Pa ti pogodi sta je voditelj zapravo hteo reci.

Mrznja je bolest

pre 5 godina

Kome je do istine... Haha, bravo kralju, tacno tako!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 19. februar 2019 15:45)

Kakvo tacno zadovoljstvo ti dozivljavas kad pises ovakve komentare a svestan da ces dobiti negativne reakcije?
Sta si ti ? Sadista? Mazohista? Ili i jedno i drugo?
Smejes se sa zadovoljstvom na komentar koji negira ono sto se desilo Moniki Seles. Da li je noz bacen ovako ili onako, da li je pogodio ili nije ne negira cinjenicu da je to bio pokusaj atentata na jednu sportiskinju kojoj je nakon toga okoncana blistava karijera. Uzas o kome je ceo svet pisao samo se vas dvojica pametnih nasli da se tome smejete i objasnjavate kako se zaista desilo.

radetoronto

pre 5 godina

Nije tako bilo. Monika i Ester su mnogo ranije predale zahtev za američko državljanstvo, još tamo 1989. kada je već bilo jasno da Jugoslavija više ne postoji. Monika nije prestala da igra za svoju zemlju, nego je njena zemlja prestala da postoji.
U Srbiji su bile lansirane priče da je zatražila slovenačko državljanstvo i time je postala predmet mržnje medija opsednutih nacionalističkim ludilom, kao i kompletnog naroda u Srbiji. Jedino u Vojvodini, naša Monika je bila i ostala naša Monika.
I pre onog ludaka, Srbija je zabola nož u leđa Moniki jer nije htela da učestvuje u promociji Miloševićeve Srbije. Srbija nema nikakvo pravo da je sada svojata, bar dokle god je ovo i dalje Miloševićeva Srbija. A Srbija to i dalje jeste, u svemu.

Možda je Monika Seleš poslednja Jugoslovenka, tamo gde to još jedino može i da bude.

Novaku svaka čast što nije potencirao da potiču iz iste zemlje, jer to stvarno nije i tačno. Umesto toga govorio je o onome što imaju zajedničko, Jelenu Genčić.
(CATAPA, 19. februar 2019 14:51)

Odrastao sam u Kanadi, a imam puno rodbinu i u Americi. Ustvari, sa mamine strane imam vise rodbine u S. Americi nego u bivsoj Jugi pa znam o cemu pricam. Manje-vise cela mamina familija nalazi se ili u Torontu ili u Detroitu.

Podneli zahtev 1989 i cekali punih sest godina za drzavljanstvo? Jel ovo ozbiljno pises? Posle zahteva cekas negde oko 11-18 meseci da cela procedura prodje.

realnost

pre 5 godina

Najvece nepravde u istoriji sporta:
1) Nesrecni slucaj Monike Seles, tj. pokusaj ubistva psihopate iz Hamburga, posle kojeg Monika vise nije bila ista osoba; kao i protivljenje svih njenih koleginica sa WTA Tour-a da joj bude zamrznuta pozicija broj 1
2) KK Partizan - onemoguceno ucesce u sezoni 1992/1993, tj. odbrana titule evropskog prvaka zbog sankcija
3) Fudbaleri tadasnje SFRJ - onemoguceno ucesce na Evropskom prvenstvu 1992. godine, vraceni avionom

Svi ovi slucajevi su se desili zbog politike, a i dan danas postoji ta samoobmana o tome kako se politika ne mesa u sport, a nazalost je sve obrnuto!!!

Cane

pre 5 godina

Takođe očekivano, Laureus za "breakthrough" godine dobila je Naomi Osaka. Naomi i Novak već postaju svojevrsni dubl, zajedno osvajaju GS titule redom.

Meni je Monika uzor

pre 5 godina

Monika (44) i Tom Golisano (75) upoznali su se pre osam godina na utakmici “Bufalo Sabersa”, čiji je on u to vreme bio vlasnik. Veza nekadašnje teniske šampionke i biznismena je od starta bila intrigantna za javnost s obzirom na razliku u godinama, ali i na njegovo bogatstvo koje se procenjuje na 1,9 milijardi dolara.Međutim, kako Monika i sama ima na bankovnom računu oko 75 miliona, čini se da je ipak u pitanju prava ljubav. Nema sumnje da Selešova ima svoj tip muškarca, jer je pre ove veze takođe bila verena, i to za Pola Alena, jednog od osnivača „Majkrosofta“, koji je od nje stariji 20 godina. Ta ljubav ju je, prema sopstvenom priznanju, gotovo uništila, jer kada su raskinuli, Monika je mesecima bila u teškoj depresiji. Sve je, na sreću, prebrodila uz Toma, sa kojim je od 2009. godine i uglavnom žive na Floridi.

Potrazi pomoc

pre 5 godina

Prijatelji, da li mislite da su Djokovici, ovako kada ih pogledate, simpatizeri vladajuce stranke? Srbije, ne Monaka... Na stranu sto se Srdjanov sin nije izjasnio, znajuci njegove diplomatske izgovore i ne zeleci da se ikome zameri... Hvala puno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 19. februar

Srdjan ima 3 sina , na kojeg tacno mislis?
I da, pojesce te mrznja covece! To sto tebe ispunjava da se samo zameras drugima, nije dobro coveculjku. Nije dobro!

Марко

pre 5 godina

Nije tako bilo. Monika i Ester su mnogo ranije predale zahtev za američko državljanstvo, još tamo 1989. kada je već bilo jasno da Jugoslavija više ne postoji. Monika nije prestala da igra za svoju zemlju, nego je njena zemlja prestala da postoji. 
U Srbiji su bile lansirane priče da je zatražila slovenačko državljanstvo i time je postala predmet mržnje medija opsednutih nacionalističkim ludilom, kao i kompletnog naroda u Srbiji. Jedino u Vojvodini, naša Monika je bila i ostala naša Monika. 
I pre onog ludaka, Srbija je zabola nož u leđa Moniki jer nije htela da učestvuje u promociji Miloševićeve Srbije. Srbija nema nikakvo pravo da je sada svojata, bar dokle god je ovo i dalje Miloševićeva Srbija. A Srbija to i dalje jeste, u svemu. 

Možda je Monika Seleš poslednja Jugoslovenka, tamo gde to još jedino može i da bude. 

Novaku svaka čast što nije potencirao da potiču iz iste zemlje, jer to stvarno nije i tačno. Umesto toga govorio je o onome što imaju zajedničko, Jelenu Genčić. 
(CATAPA, 19. februar 2019 14:51) 

Написао си гомилу неистина. До покушаја убиства Моника је редовно одбијала да прими америчко држављанство иако је трпела много притисака због тога. У најтежем тренутку за Југославију она није хтела да подлегне притисцима. Сасвим сигурно држављанство не би мењала да је нису уплашили атентатом. Тиме што за атентат нико није кажњен, ни починилац, ни организатор турнира, јасно су јој ставилу до знања: "Ти си Југословенка, можемо да те убијемо као пса, а да никоме не фали длака с главе!". Нешто много има "лудака" који покушавају да убију познате личности као што је Моника која игра за Југославију, Кенедијеви који су против америчког империјализма или Џон Ленон који говори позитивно о комунизму и изјављује да су Битлси популарнији од Исуса.

CATAPA

pre 5 godina

Да смо то учинили, не би јој се десило да онако буде повређена и не би никад престала да игра за нашу земљу.
(Pantagruel, 19. februar 2019 13:21)
Nije tako bilo. Monika i Ester su mnogo ranije predale zahtev za američko državljanstvo, još tamo 1989. kada je već bilo jasno da Jugoslavija više ne postoji. Monika nije prestala da igra za svoju zemlju, nego je njena zemlja prestala da postoji.
U Srbiji su bile lansirane priče da je zatražila slovenačko državljanstvo i time je postala predmet mržnje medija opsednutih nacionalističkim ludilom, kao i kompletnog naroda u Srbiji. Jedino u Vojvodini, naša Monika je bila i ostala naša Monika.
I pre onog ludaka, Srbija je zabola nož u leđa Moniki jer nije htela da učestvuje u promociji Miloševićeve Srbije. Srbija nema nikakvo pravo da je sada svojata, bar dokle god je ovo i dalje Miloševićeva Srbija. A Srbija to i dalje jeste, u svemu.

Možda je Monika Seleš poslednja Jugoslovenka, tamo gde to još jedino može i da bude.

Novaku svaka čast što nije potencirao da potiču iz iste zemlje, jer to stvarno nije i tačno. Umesto toga govorio je o onome što imaju zajedničko, Jelenu Genčić.

Zoran Knežević

pre 5 godina

Novak je biser, Novak je dragulj sa ovih prostora, koji nikako ne smemo da uništimo. Zašto to govorim? Pa zato što smo umetnici da sve ono što odskoči od ovog našeg blata, vratimo medju nas i uvaljamo u to „blato“. Uzor kako siromaštvo ne znači ništa ako čovek ima snove, ako ima karakter, volju, želju i istrajnost da uspe. Mnogi su nadomak uspeha odustajali. Novak je uvek uspeo da prevali „Sizifove stene“ preko brda. Poštujmo ga jer je on jedan od retkih slavnih, popularnih i bogatih ljudi, koji nas nije zaboravio i, koji se prema svom narodu i svojoj državi odnosi sa vrhunskih poštovanjem. Ne želim da pominjem one druge slavne i bogate, koji su se posle prvog obilnog „obroka“ u inostranstvu „odmetnuli“, smatrajuči da su postali neko ili nešto drugo.

Ivan

pre 5 godina

@ (Samouki naučnik, 19. februar 2019 14:00)

Gledaj prike, ja se samo ponašam onako kako mi instikt i zajednica kojoj pripadam (srpska) nalaže u datom trenutku. Ni manje ni više od toga. Dakle, za razliku od tebe ja, kada celi svet proglasi nekog iz mog naroda za najboljeg na svetu u nečemu, ja tada osećam ponos zbog toga i nemam razloga da se nikome pravdam rečima "da bi mi isto bilo i da sam Albanac, Hrvat", bla, bla, bla. To je apsolutno NEPOTREBNO u ovakvim trenucima! Zato je besmisleno to što si naveo. Eto tu je razlika između onih poput mene koji osećaju pripadnost nekom "jatu" i onih poput tebe kojima je svejedno da li su Španci, Kinezi, Irokezi, Indonežani, Marsovci ili šta već. Kada ti je svejedno ko si i šta si onda je besmisleno da o tome pišeš na temi uspeha onog ko svoju pripadnost ne krije. Seti se recimo finala AO 2012 i šta je Nole izjavio posle tog istorijskog meča pa ćeš videti da li mu je "svejedno" ko je i šta je ili nije. Nole je rekao jasno i glasno da je Srbin a ne Hrvat na tom Rodžers kupu kog si pomenuo, a "svejedno" je dodao da ne bi slučajno nekog uvredio i da bi koliko toliko umanjio sramotu tog voditelja koji ga je najavio kao Hrvata. Osim toga, eto pitaj sve te ljude iz okruženja (Albance, Hrvate i ostale) da li im je "svejedno" ko su i videćeš jasan odgovor koji se neće razlikovati od mog i ja ih zbog toga i njih cenim. Naravno da će, kada recimo Čilić ili Modrić uzmu neku nagradu naglašavati da je Hrvat i ponositi se njime i to je normalno.

Sima

pre 5 godina

Monika je veliki sportista ali nije veliki čovek. Novak je za nju gromada. I tim svojim govorom na fin način je isprozivao Moniku da se seti odakle je potekla i kome sve duguje to. Novak je veličina!

Sasha_CHI

pre 5 godina

Ne znam odakle nekima informacija da nije ubodena nozem u Nemackoj nego samo pogodjena. Googlajte "Monica Seles stabbing". Evo jedne slike: http://umqc.blogspot.com/2009/08/question-297.html

Mikii

pre 5 godina

Zapravo, nisi. Ti si samo docekao da tvoji najveci rivali ne igraju najbolje sto mogu, jer su te gazili gde god su te nasli dok je tako bilo. Za razliku od tebe, Selesova je od starta svoje karijere pobedjivala najbolje. Nju je zaustavio noz.

Teško prepoznati bizmis

pre 5 godina

Seleseva je bas lijepa zena, ima harizmu, ali sta je vidjela u onom svom muzu, niti su joj trebale pare, niti bogatstvo. Njen muz Tom Golisano joj moze otac biti, 32. godine stariji, sad pored nje izgleda kao da joj je deda. Zelim joj da posle njega upozna nekoga svojih godina ili maksimalno do deset godina starijeg:-))
(Boris, 19. februar 2019 19:34)

Monika ima 75 miliona a za uskoro će imati još dve milijarde dolara. Kapiraš?

Shalabajzer

pre 5 godina

mislim da monika ne bi uzela americko drzavljanstvo da nije ubodena nozem. predpostavljam da je imala bolje uslove sa US- pasosom.
A zamislite da je bilo obrnuto, da je neki srbin povrijedio steficu ...

Kome je do istine neka ne veruje našoj mitomaniji

pre 5 godina

Podsećamo šta se zaista desilo te 1993. godine na turniru u Nemačkoj.

U meču između Monike Seleš i Magdalene Malejeve, u Hamburgu 38-godišlji gledalac, Gunter Parhe, opsesivni obožavalac Štefi Graf, nožem je gađao Moniku Seleš u kičmu, između lopatica. Ubrzo je odvedena u bolnicu. Psihički Monika se oporavila za nekoliko nedelja, ali napad je ostavio veće, psihološke ožiljke. Taj bolesnik bacio je na Moniku nož sa tribina, koji ju je udario pljoštimice, nije bilo uboda, ni krvi, kako naši tabloidi i danas pišu. Monika je u bolnici ostala četiri dana. Naravno, shvatam da sam se usudio da rušim mit o "krvavom napadu na jednu Srbkinju", a to nije dozvoljeno.

treba da vam je jasno

pre 5 godina

Na početku Monikine karijere najviše su joj pomogli Đorđe Balašević i sarajevsko preduzeće "Energoinvest".Ostalih nigdje nije bilo i zato vi u Srbiji nemate nikakvo pravo da se kitite njenim uspjesima.

Kukatilo

pre 5 godina

Podsećamo šta se zaista desilo te 1993. godine na turniru u Nemačkoj. 

U meču između Monike Seleš i Magdalene Malejeve, u Hamburgu 38-godišlji gledalac, Gunter Parhe, opsesivni obožavalac Štefi Graf, nožem je gađao Moniku Seleš u kičmu, između lopatica. Ubrzo je odvedena u bolnicu. Psihički Monika se oporavila za nekoliko nedelja, ali napad je ostavio veće, psihološke ožiljke. Taj bolesnik bacio je na Moniku nož sa tribina, koji ju je udario pljoštimice, nije bilo uboda, ni krvi, kako naši tabloidi i danas pišu. Monika je u bolnici ostala četiri dana. Naravno, shvatam da sam se usudio da rušim mit o "krvavom napadu na jednu Srbkinju", a to nije dozvoljeno.
(Kome je do istine neka ne veruje našoj mitomaniji, 19. februar 2019 15:04)

Ja sam do ovoga trenutka mislio da joj je lik bukvalno zabio noz u ledja

Sujeverni ateista

pre 5 godina

"Sjajno je sto mu je bas Monika urucila OVAJj trofej.

Jer niko nije bio u takvoj rupi posle uboda nozem kao ona...i uspela je da se vrati, ali na veliku zalost nikad onaj isti bezbrizni devojcirak koji se tako zarazno kikotao.

Monika je bila fenomenalna u svakom pogledu, mlela koga je htela, bila streptomicin za Graf.

Uvek se iznerviram kad se setim toga, koja su to crna vremena bila...kad su nam vratili celu fudbalsku reorezentaciju sa evropskog prvenstva iako smo se bili kvalifikovali....zbog sankcija.
I uleti Danska umesto nas kao totalni autsajder i uzme titulu.
Secam se da je valjda iste nedelje i jedan nas kosarkas se zakicao u gredu ispod kosa...uzasna su vremena bila.

Ima Boga i te kako.
(noleisthebest, 19. februar 2019 14:13)

Pobogu covece, pa sve sto si naveo je nesporno, kao sto je i nesporno da Boga nema itekako, bar u kontekstu price koji si nam naveo.

Da ti pojasnim, ako isti-Bog zaista postoji, sve gore opisano ne bi se desilo jer bi on-Bog to sigurno sprecio, jer se to kosi sa svim sto on-Bog, propoveda preko svojih svestenika-njegovih izaslanaika na Zemlji!

Malro

pre 5 godina

A tih 8 GS je osvojila kao tinejdžer...
A da nije bilo uboda....
(kiki ns, 19. februar 2019 11:54)

Nije bilo uboda. Nož ju je udario pljoštimice.

Jumko

pre 5 godina

Prijatelji, da li mislite da su Djokovici, ovako kada ih pogledate, simpatizeri vladajuce stranke? Srbije, ne Monaka... Na stranu sto se Srdjanov sin nije izjasnio, znajuci njegove diplomatske izgovore i ne zeleci da se ikome zameri... Hvala puno.

Ni Miloš nije ubio Murata

pre 5 godina

Da, nije bilo uboda nožem, bolesnik je nož bacio prema njoj sa tribina, iz prvih redova, nož ju je u levu plećku pogodio pljoštimice, ili drškom, nije bilo kapi krvi, uostalom pogledajte snimak "Monika Seleš v/s Malejeva, Hamburg 1993", ali vama više odgovara "krvavi obračun jednog Nemca protiv naše srbkije". Opet udarajte minuse, ali prvo pogledajte snimak.

Boris

pre 5 godina

Seleseva je bas lijepa zena, ima harizmu, ali sta je vidjela u onom svom muzu, niti su joj trebale pare, niti bogatstvo. Njen muz Tom Golisano joj moze otac biti, 32. godine stariji, sad pored nje izgleda kao da joj je deda. Zelim joj da posle njega upozna nekoga svojih godina ili maksimalno do deset godina starijeg:-))

Bodibond

pre 5 godina

Srdjan ima 3 sina , na kojeg tacno mislis? 
I da, pojesce te mrznja covece! To sto tebe ispunjava da se samo zameras drugima, nije dobro coveculjku. Nije dobro!
(Potrazi pomoc, 19. februar 2019 16:09)

Misli na Novaka naravno, za ovu dvojicu skoro niko nije cuo.

Boro

pre 5 godina

Joj Srbi moji ponosan sam na vas.
(Queen Roger, 19. februar 2019 12:02)

Ja nisam.
(King Roger, 19. februar 2019 12:14)

a ko tebe pita???
(Jax Teller, 19. februar 2019 12:29)

Koga?

Melanija

pre 5 godina

@Mržnja je bolest
Zašto ti misliš da ja mrzim Moniku samo zato što ne podržavam vašu mitomaniju o njoj? Velika teniserka, nema sumnje, nije bila ubodena nožem, oporavila se od toga brzo, ali je počela njena borba sa kilažom, počela je naglo da se goji i njen tenis nije mogao da izdrži navalu agresivnih udaračica - Lindzi, Venus, Serena. Imala je ona uspeha i posle "atentata": Državljanka SAD postala je 17. maja 1994, a povratak profesionalnom tenisu usledio je u avgustu 1995. godine kada je osvojila turnir u Kanadi. U januaru 1996, Selešova četvrti put osvaja Australian Open i to će biti njen poslednji osvojeni grend slem u karijeri. Do kraja karijere 2003, najuspešniji rezultat joj je bila bronzana medalja na olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine. Treba napomenuti i dve titule u Fed kupu koje je Monika Seleš osvojila sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država (1996. i 2000). Rano je sazrela, otac je od nje napravio robota, nije imala detinjstvo, ni emocionalni život, trenutno ima frajera koji je dve godine mlađi od Trampa.

Miloš nije ubio Murata

pre 5 godina

Odakle vama ta bujica gluposti da je Monika pre 30. aprila 1993. godine, kada je zbog napada na nju u Hamburgu, "drala" Števi? Bilo je 6:4 za Nemici, a onda je Šrefi dobila još četiri meča a izgubila jedan. Ukupno 10:5 za Štefani.

Sima

pre 5 godina

Monika je veliki sportista ali nije veliki čovek. Novak je za nju gromada. I tim svojim govorom na fin način je isprozivao Moniku da se seti odakle je potekla i kome sve duguje to. Novak je veličina!

Malro

pre 5 godina

A tih 8 GS je osvojila kao tinejdžer...
A da nije bilo uboda....
(kiki ns, 19. februar 2019 11:54)

Nije bilo uboda. Nož ju je udario pljoštimice.

Mikii

pre 5 godina

Zapravo, nisi. Ti si samo docekao da tvoji najveci rivali ne igraju najbolje sto mogu, jer su te gazili gde god su te nasli dok je tako bilo. Za razliku od tebe, Selesova je od starta svoje karijere pobedjivala najbolje. Nju je zaustavio noz.

Samouki naučnik

pre 5 godina

Joj Srbi moji ponosan sam na vas.
(Queen Roger, 19. februar 2019 12:02)

Na neke Srbe sam ponosan, na neke nisam, a nekih se, bogami, stidim! To što je neko rođen kao Srbin, ili Eskim, puka je slučajnost. Da ne bude zabune, Srbin sam, kao i svi moji preci dokle sam otkrio korene, negujem neke elemente srpske tradicije, ali ne bih bio ništa manje ponosan da sam rođen kao Meksikanac, ili, što je nama geografski bliže, Albanac ili Hrvat. A trebalo bi da nam bude bliže u svakom smislu. I nama i njima!

Kome je do istine neka ne veruje našoj mitomaniji

pre 5 godina

Podsećamo šta se zaista desilo te 1993. godine na turniru u Nemačkoj.

U meču između Monike Seleš i Magdalene Malejeve, u Hamburgu 38-godišlji gledalac, Gunter Parhe, opsesivni obožavalac Štefi Graf, nožem je gađao Moniku Seleš u kičmu, između lopatica. Ubrzo je odvedena u bolnicu. Psihički Monika se oporavila za nekoliko nedelja, ali napad je ostavio veće, psihološke ožiljke. Taj bolesnik bacio je na Moniku nož sa tribina, koji ju je udario pljoštimice, nije bilo uboda, ni krvi, kako naši tabloidi i danas pišu. Monika je u bolnici ostala četiri dana. Naravno, shvatam da sam se usudio da rušim mit o "krvavom napadu na jednu Srbkinju", a to nije dozvoljeno.

Ni Miloš nije ubio Murata

pre 5 godina

Da, nije bilo uboda nožem, bolesnik je nož bacio prema njoj sa tribina, iz prvih redova, nož ju je u levu plećku pogodio pljoštimice, ili drškom, nije bilo kapi krvi, uostalom pogledajte snimak "Monika Seleš v/s Malejeva, Hamburg 1993", ali vama više odgovara "krvavi obračun jednog Nemca protiv naše srbkije". Opet udarajte minuse, ali prvo pogledajte snimak.

treba da vam je jasno

pre 5 godina

Na početku Monikine karijere najviše su joj pomogli Đorđe Balašević i sarajevsko preduzeće "Energoinvest".Ostalih nigdje nije bilo i zato vi u Srbiji nemate nikakvo pravo da se kitite njenim uspjesima.

Jumko

pre 5 godina

Prijatelji, da li mislite da su Djokovici, ovako kada ih pogledate, simpatizeri vladajuce stranke? Srbije, ne Monaka... Na stranu sto se Srdjanov sin nije izjasnio, znajuci njegove diplomatske izgovore i ne zeleci da se ikome zameri... Hvala puno.

CATAPA

pre 5 godina

Да смо то учинили, не би јој се десило да онако буде повређена и не би никад престала да игра за нашу земљу.
(Pantagruel, 19. februar 2019 13:21)
Nije tako bilo. Monika i Ester su mnogo ranije predale zahtev za američko državljanstvo, još tamo 1989. kada je već bilo jasno da Jugoslavija više ne postoji. Monika nije prestala da igra za svoju zemlju, nego je njena zemlja prestala da postoji.
U Srbiji su bile lansirane priče da je zatražila slovenačko državljanstvo i time je postala predmet mržnje medija opsednutih nacionalističkim ludilom, kao i kompletnog naroda u Srbiji. Jedino u Vojvodini, naša Monika je bila i ostala naša Monika.
I pre onog ludaka, Srbija je zabola nož u leđa Moniki jer nije htela da učestvuje u promociji Miloševićeve Srbije. Srbija nema nikakvo pravo da je sada svojata, bar dokle god je ovo i dalje Miloševićeva Srbija. A Srbija to i dalje jeste, u svemu.

Možda je Monika Seleš poslednja Jugoslovenka, tamo gde to još jedino može i da bude.

Novaku svaka čast što nije potencirao da potiču iz iste zemlje, jer to stvarno nije i tačno. Umesto toga govorio je o onome što imaju zajedničko, Jelenu Genčić.

Melanija

pre 5 godina

@Mržnja je bolest
Zašto ti misliš da ja mrzim Moniku samo zato što ne podržavam vašu mitomaniju o njoj? Velika teniserka, nema sumnje, nije bila ubodena nožem, oporavila se od toga brzo, ali je počela njena borba sa kilažom, počela je naglo da se goji i njen tenis nije mogao da izdrži navalu agresivnih udaračica - Lindzi, Venus, Serena. Imala je ona uspeha i posle "atentata": Državljanka SAD postala je 17. maja 1994, a povratak profesionalnom tenisu usledio je u avgustu 1995. godine kada je osvojila turnir u Kanadi. U januaru 1996, Selešova četvrti put osvaja Australian Open i to će biti njen poslednji osvojeni grend slem u karijeri. Do kraja karijere 2003, najuspešniji rezultat joj je bila bronzana medalja na olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine. Treba napomenuti i dve titule u Fed kupu koje je Monika Seleš osvojila sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih Država (1996. i 2000). Rano je sazrela, otac je od nje napravio robota, nije imala detinjstvo, ni emocionalni život, trenutno ima frajera koji je dve godine mlađi od Trampa.

Ivan

pre 5 godina

Na neke Srbe sam ponosan, na neke nisam, a nekih se, bogami, stidim! To što je neko rođen kao Srbin, ili Eskim, puka je slučajnost. Da ne bude zabune, Srbin sam, kao i svi moji preci dokle sam otkrio korene, negujem neke elemente srpske tradicije, ali ne bih bio ništa manje ponosan da sam rođen kao Meksikanac, ili, što je nama geografski bliže, Albanac ili Hrvat. A trebalo bi da nam bude bliže u svakom smislu. I nama i njima!
(Samouki naučnik, 19. februar 2019 12:28)

Šta je pisac ovim hteo da kaže?? Gomila besmislica, to je sve što si napisao!! Ako ti je već svejedno ko si i šta si, ako ti je isto da budeš Srbin ili ameba, šta onda imaš da pišeš na temi o Novaku Đokoviću i njegovom velikom dostignuću u vidu dobijanja nagrade za najboljeg sportista sveta? Ovde se o tome radi, taj Novak Đoković nikada nije krio da je Srbin, i mi Srbi smo zbog toga ponosni na njega jer je naš dečko i zato o tome pišemo ovde. A ti budi šta hoćeš prike, tvoja stvar i tvoje pravo, no nas to previše ne zanima tvoja lična stvar je to, budi šta hoćeš.

Miloš nije ubio Murata

pre 5 godina

Odakle vama ta bujica gluposti da je Monika pre 30. aprila 1993. godine, kada je zbog napada na nju u Hamburgu, "drala" Števi? Bilo je 6:4 za Nemici, a onda je Šrefi dobila još četiri meča a izgubila jedan. Ukupno 10:5 za Štefani.

Dragance

pre 5 godina

Monika je veliki sportista ali nije veliki čovek. Novak je za nju gromada. I tim svojim govorom na fin način je isprozivao Moniku da se seti odakle je potekla i kome sve duguje to. Novak je veličina!
(Sima, 19. februar 2019 12:24)

Šta reče? A? Sta to bi?

Boro

pre 5 godina

Joj Srbi moji ponosan sam na vas.
(Queen Roger, 19. februar 2019 12:02)

Ja nisam.
(King Roger, 19. februar 2019 12:14)

a ko tebe pita???
(Jax Teller, 19. februar 2019 12:29)

Koga?

Kukatilo

pre 5 godina

Podsećamo šta se zaista desilo te 1993. godine na turniru u Nemačkoj. 

U meču između Monike Seleš i Magdalene Malejeve, u Hamburgu 38-godišlji gledalac, Gunter Parhe, opsesivni obožavalac Štefi Graf, nožem je gađao Moniku Seleš u kičmu, između lopatica. Ubrzo je odvedena u bolnicu. Psihički Monika se oporavila za nekoliko nedelja, ali napad je ostavio veće, psihološke ožiljke. Taj bolesnik bacio je na Moniku nož sa tribina, koji ju je udario pljoštimice, nije bilo uboda, ni krvi, kako naši tabloidi i danas pišu. Monika je u bolnici ostala četiri dana. Naravno, shvatam da sam se usudio da rušim mit o "krvavom napadu na jednu Srbkinju", a to nije dozvoljeno.
(Kome je do istine neka ne veruje našoj mitomaniji, 19. februar 2019 15:04)

Ja sam do ovoga trenutka mislio da joj je lik bukvalno zabio noz u ledja

Sujeverni ateista

pre 5 godina

"Sjajno je sto mu je bas Monika urucila OVAJj trofej.

Jer niko nije bio u takvoj rupi posle uboda nozem kao ona...i uspela je da se vrati, ali na veliku zalost nikad onaj isti bezbrizni devojcirak koji se tako zarazno kikotao.

Monika je bila fenomenalna u svakom pogledu, mlela koga je htela, bila streptomicin za Graf.

Uvek se iznerviram kad se setim toga, koja su to crna vremena bila...kad su nam vratili celu fudbalsku reorezentaciju sa evropskog prvenstva iako smo se bili kvalifikovali....zbog sankcija.
I uleti Danska umesto nas kao totalni autsajder i uzme titulu.
Secam se da je valjda iste nedelje i jedan nas kosarkas se zakicao u gredu ispod kosa...uzasna su vremena bila.

Ima Boga i te kako.
(noleisthebest, 19. februar 2019 14:13)

Pobogu covece, pa sve sto si naveo je nesporno, kao sto je i nesporno da Boga nema itekako, bar u kontekstu price koji si nam naveo.

Da ti pojasnim, ako isti-Bog zaista postoji, sve gore opisano ne bi se desilo jer bi on-Bog to sigurno sprecio, jer se to kosi sa svim sto on-Bog, propoveda preko svojih svestenika-njegovih izaslanaika na Zemlji!

Jax Teller

pre 5 godina

Joj Srbi moji ponosan sam na vas.
(Queen Roger, 19. februar 2019 12:02)

Ja nisam.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (King Roger, 19. februar 2019 12:14)


a ko tebe pita???

Samouki naučnik

pre 5 godina

@ (Ivan, 19. februar 2019 12:49)

Treba li da se izvinim tebi i drugima čiji je jedini uspeh što su rođeni kao Srbi? Nigde i ni pod kakvim okolnostima nisam krio da sam Srbin, ali ni potencirao tamo gde nije neophodno. Uostalom, kao ni Đoković. Ne znam ko se seća kad su ga, mislim na ceremoniji proglašenja na Rogers kupu najavili kao tenisera iz Hrvatske, ispravio ih je, rekao da je iz Srbije, ali da je to isto. U tome nisam video ni zanemarivanje porekla, niti velikosrpske ambicije, iako smatram da su pokušali da ga isprovociraju. Zato je Đoković svetski čovek! A ti? I na kraju, to što nešto proglasiš za besmislicu ne znači automatski da jeste. Može biti da samo nisi dorastao da shvatiš.

Boris

pre 5 godina

Seleseva je bas lijepa zena, ima harizmu, ali sta je vidjela u onom svom muzu, niti su joj trebale pare, niti bogatstvo. Njen muz Tom Golisano joj moze otac biti, 32. godine stariji, sad pored nje izgleda kao da joj je deda. Zelim joj da posle njega upozna nekoga svojih godina ili maksimalno do deset godina starijeg:-))

Ivan

pre 5 godina

@ (Samouki naučnik, 19. februar 2019 14:00)

Gledaj prike, ja se samo ponašam onako kako mi instikt i zajednica kojoj pripadam (srpska) nalaže u datom trenutku. Ni manje ni više od toga. Dakle, za razliku od tebe ja, kada celi svet proglasi nekog iz mog naroda za najboljeg na svetu u nečemu, ja tada osećam ponos zbog toga i nemam razloga da se nikome pravdam rečima "da bi mi isto bilo i da sam Albanac, Hrvat", bla, bla, bla. To je apsolutno NEPOTREBNO u ovakvim trenucima! Zato je besmisleno to što si naveo. Eto tu je razlika između onih poput mene koji osećaju pripadnost nekom "jatu" i onih poput tebe kojima je svejedno da li su Španci, Kinezi, Irokezi, Indonežani, Marsovci ili šta već. Kada ti je svejedno ko si i šta si onda je besmisleno da o tome pišeš na temi uspeha onog ko svoju pripadnost ne krije. Seti se recimo finala AO 2012 i šta je Nole izjavio posle tog istorijskog meča pa ćeš videti da li mu je "svejedno" ko je i šta je ili nije. Nole je rekao jasno i glasno da je Srbin a ne Hrvat na tom Rodžers kupu kog si pomenuo, a "svejedno" je dodao da ne bi slučajno nekog uvredio i da bi koliko toliko umanjio sramotu tog voditelja koji ga je najavio kao Hrvata. Osim toga, eto pitaj sve te ljude iz okruženja (Albance, Hrvate i ostale) da li im je "svejedno" ko su i videćeš jasan odgovor koji se neće razlikovati od mog i ja ih zbog toga i njih cenim. Naravno da će, kada recimo Čilić ili Modrić uzmu neku nagradu naglašavati da je Hrvat i ponositi se njime i to je normalno.

Марко

pre 5 godina

Nije tako bilo. Monika i Ester su mnogo ranije predale zahtev za američko državljanstvo, još tamo 1989. kada je već bilo jasno da Jugoslavija više ne postoji. Monika nije prestala da igra za svoju zemlju, nego je njena zemlja prestala da postoji. 
U Srbiji su bile lansirane priče da je zatražila slovenačko državljanstvo i time je postala predmet mržnje medija opsednutih nacionalističkim ludilom, kao i kompletnog naroda u Srbiji. Jedino u Vojvodini, naša Monika je bila i ostala naša Monika. 
I pre onog ludaka, Srbija je zabola nož u leđa Moniki jer nije htela da učestvuje u promociji Miloševićeve Srbije. Srbija nema nikakvo pravo da je sada svojata, bar dokle god je ovo i dalje Miloševićeva Srbija. A Srbija to i dalje jeste, u svemu. 

Možda je Monika Seleš poslednja Jugoslovenka, tamo gde to još jedino može i da bude. 

Novaku svaka čast što nije potencirao da potiču iz iste zemlje, jer to stvarno nije i tačno. Umesto toga govorio je o onome što imaju zajedničko, Jelenu Genčić. 
(CATAPA, 19. februar 2019 14:51) 

Написао си гомилу неистина. До покушаја убиства Моника је редовно одбијала да прими америчко држављанство иако је трпела много притисака због тога. У најтежем тренутку за Југославију она није хтела да подлегне притисцима. Сасвим сигурно држављанство не би мењала да је нису уплашили атентатом. Тиме што за атентат нико није кажњен, ни починилац, ни организатор турнира, јасно су јој ставилу до знања: "Ти си Југословенка, можемо да те убијемо као пса, а да никоме не фали длака с главе!". Нешто много има "лудака" који покушавају да убију познате личности као што је Моника која игра за Југославију, Кенедијеви који су против америчког империјализма или Џон Ленон који говори позитивно о комунизму и изјављује да су Битлси популарнији од Исуса.

Teško prepoznati bizmis

pre 5 godina

Seleseva je bas lijepa zena, ima harizmu, ali sta je vidjela u onom svom muzu, niti su joj trebale pare, niti bogatstvo. Njen muz Tom Golisano joj moze otac biti, 32. godine stariji, sad pored nje izgleda kao da joj je deda. Zelim joj da posle njega upozna nekoga svojih godina ili maksimalno do deset godina starijeg:-))
(Boris, 19. februar 2019 19:34)

Monika ima 75 miliona a za uskoro će imati još dve milijarde dolara. Kapiraš?

Izvinjavam se na majušnim digresijama, no... smarate

pre 5 godina

Priznajem - naježim kad ljudi (muškarci uglavnom) počnu da se prose..., pardon da filozofiraju da su slučajno rođeni kao Srbi.
Toplo im preporučujem da pate što nisu rođeni u nekoj muslimanskoj zemlji kao žena, ili u afričkoj onomad kad su Englezi i Holanđani harali. Možda da su rođeni kao Jevreji u Hrvatskoj, Poljskoj, Holandiji i Švedskoj, ma najbolje u Nemačkoj.
Zaboga ljudi, o čemu vi to na jednoj ovakvoj lepoj i pozitivnoj nagradi za Srbina NOVAKA ĐOKOVIĆA...

radetoronto

pre 5 godina

Nije tako bilo. Monika i Ester su mnogo ranije predale zahtev za američko državljanstvo, još tamo 1989. kada je već bilo jasno da Jugoslavija više ne postoji. Monika nije prestala da igra za svoju zemlju, nego je njena zemlja prestala da postoji.
U Srbiji su bile lansirane priče da je zatražila slovenačko državljanstvo i time je postala predmet mržnje medija opsednutih nacionalističkim ludilom, kao i kompletnog naroda u Srbiji. Jedino u Vojvodini, naša Monika je bila i ostala naša Monika.
I pre onog ludaka, Srbija je zabola nož u leđa Moniki jer nije htela da učestvuje u promociji Miloševićeve Srbije. Srbija nema nikakvo pravo da je sada svojata, bar dokle god je ovo i dalje Miloševićeva Srbija. A Srbija to i dalje jeste, u svemu.

Možda je Monika Seleš poslednja Jugoslovenka, tamo gde to još jedino može i da bude.

Novaku svaka čast što nije potencirao da potiču iz iste zemlje, jer to stvarno nije i tačno. Umesto toga govorio je o onome što imaju zajedničko, Jelenu Genčić.
(CATAPA, 19. februar 2019 14:51)

Odrastao sam u Kanadi, a imam puno rodbinu i u Americi. Ustvari, sa mamine strane imam vise rodbine u S. Americi nego u bivsoj Jugi pa znam o cemu pricam. Manje-vise cela mamina familija nalazi se ili u Torontu ili u Detroitu.

Podneli zahtev 1989 i cekali punih sest godina za drzavljanstvo? Jel ovo ozbiljno pises? Posle zahteva cekas negde oko 11-18 meseci da cela procedura prodje.

wvw

pre 5 godina

Dokle dogura dvoje ljudi iz Srbije, Nole i Monika???!!!! Njih dvoje su dokaz da je sve moguće u životu iz male zemljice do najvećih zvezda na planeti. Svaka im čast i naklon do poda! Ako neko krene da pljuje Moniku neka zna da je ona branila naše boje kada su se mnogi stideli i da zbog toga umalo život nije izgubila.

realnost

pre 5 godina

Najvece nepravde u istoriji sporta:
1) Nesrecni slucaj Monike Seles, tj. pokusaj ubistva psihopate iz Hamburga, posle kojeg Monika vise nije bila ista osoba; kao i protivljenje svih njenih koleginica sa WTA Tour-a da joj bude zamrznuta pozicija broj 1
2) KK Partizan - onemoguceno ucesce u sezoni 1992/1993, tj. odbrana titule evropskog prvaka zbog sankcija
3) Fudbaleri tadasnje SFRJ - onemoguceno ucesce na Evropskom prvenstvu 1992. godine, vraceni avionom

Svi ovi slucajevi su se desili zbog politike, a i dan danas postoji ta samoobmana o tome kako se politika ne mesa u sport, a nazalost je sve obrnuto!!!

Cane

pre 5 godina

Takođe očekivano, Laureus za "breakthrough" godine dobila je Naomi Osaka. Naomi i Novak već postaju svojevrsni dubl, zajedno osvajaju GS titule redom.

Moniku u Novakov tim!

pre 5 godina

Da nije bilo Monike ne bi bilo ni Djokovica,svi smo je gledali i navijali i vecina nase dece danas igra tenis zbog nje a ova mladja sto igraju zbog Novaka=TEK DOLAZE.

Potrazi pomoc

pre 5 godina

Prijatelji, da li mislite da su Djokovici, ovako kada ih pogledate, simpatizeri vladajuce stranke? Srbije, ne Monaka... Na stranu sto se Srdjanov sin nije izjasnio, znajuci njegove diplomatske izgovore i ne zeleci da se ikome zameri... Hvala puno.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 19. februar

Srdjan ima 3 sina , na kojeg tacno mislis?
I da, pojesce te mrznja covece! To sto tebe ispunjava da se samo zameras drugima, nije dobro coveculjku. Nije dobro!

Ahtung

pre 5 godina

@CATAPA:

Kako to misliš, Srbija nema pravo da je svojata!? Rodila se ovde, živela ovde, odrasla ovde, odavde otišla u svet... Ako je narod voli, ko može to da mu zabrani. Uostalom, ona je naša, i ima puno pravo da bude naša! Ko da je ona jedina uzela strano državljanstvo i iselila se odavde. Pa, jel' treba i njih da se odreknemo!? Svašta!

II

pre 5 godina

"..nije bila ubodena nožem, oporavila se od toga brzo, ali je počela njena borba sa kilažom, počela je naglo da se goji i njen tenis nije..."

Fizicki se mozda oporavila ali od psihickih posledica i traume koju je dozivela se "oporavljala" godinama. A o tome je i sama Monika pisala u svojoj biografiji. I borba sa kilazom, odnosno kilogrami koje je dobila, je najverovatnije posledica traume koju je prezivela.

Uvek su traume jednostavne, lake i bezbolne kad ih je neko drugi preziveo.
Za sve one bez empatije.

Bodibond

pre 5 godina

Srdjan ima 3 sina , na kojeg tacno mislis? 
I da, pojesce te mrznja covece! To sto tebe ispunjava da se samo zameras drugima, nije dobro coveculjku. Nije dobro!
(Potrazi pomoc, 19. februar 2019 16:09)

Misli na Novaka naravno, za ovu dvojicu skoro niko nije cuo.

Pantagruel

pre 5 godina

Немамо ми право да ишта замерамо Моники. Пропуст је наше државе што није послала неколико полицајаца у цивилу да је чувају на свим турнирима или платила приватне агенције за обезбеђење у државама у којима је играла. Да смо то учинили, не би јој се десило да онако буде повређена и не би никад престала да игра за нашу земљу. А могло се претпоставити да је угрожена, јер је у време кад су се Словенија, Хрватска и Босна отцепљивале (уз обилату подршку Запада и увођење санкција нама) она пркосно инсистирала на томе да игра под заставом Југославије (иначе тада већ протераном са свих других великих спортских манифестација) и да јој се свира њена химна. У тренутку кад је изведен тај напад на њу, нико у Србији није веровао да је био случајан. А после тога су Американци понудили да је обезбеђује ФБИ, уколико прихвати њихово држављанство и почне да се такмичи под њиховом заставом.

tuzno

pre 5 godina

Monika je veliki sportista ali nije veliki čovek. Novak je za nju gromada. I tim svojim govorom na fin način je isprozivao Moniku da se seti odakle je potekla i kome sve duguje to. Novak je veličina!
(Sima, 19. februar 2019 12:24)

Sramotan komentar po pitanju Monike. Da li vi znate da je Monika igrala kao Jugoslovenka i osvajala turnire u vreme sankcija nad jugoslovenskim kolektivnim sportovima - dakle, ona kao individualni sportista koji je bio broj jedan u svetu je na neki nacin rusila sankcije! Apslutno sam siguran da je vec tada mogla da uzme americko drzavljanstvo, ili bilo koje drugo, ali nije - i to ju je kostalo uboda u rame! DA li mislite da bi se to desilo da je igrala pod americkom a ne pod jugoslovenskom zastavom? Da li mozete da pretpostavite ko bi bio najveca teniserka svih vremena da je ona 1991.uzela americko drzavljanstvo?
Ako je posle toga povukla neki los potez (ja licno ih nisam svestan), to je potpuno razumljivo, nije ni ona od kamena - ona je, kao i Nole, zarad patriotizma odabrala tezi put, a nju je bas skupo kostao.

Dragana98

pre 5 godina

Zbog Monike sam zavolela tenis, pratila teniske mečeve koje nisu toliko prenosili kao danas(imali smo samo 2 tv kanala). Sama sam kao dete ukapirala pravila dok sam gledala. Jedva sam izmolila roditelje da mi kupe reket i loptice i razbijala zid garaže danima. Posle je došao i Novak.

Zoran Knežević

pre 5 godina

Novak je biser, Novak je dragulj sa ovih prostora, koji nikako ne smemo da uništimo. Zašto to govorim? Pa zato što smo umetnici da sve ono što odskoči od ovog našeg blata, vratimo medju nas i uvaljamo u to „blato“. Uzor kako siromaštvo ne znači ništa ako čovek ima snove, ako ima karakter, volju, želju i istrajnost da uspe. Mnogi su nadomak uspeha odustajali. Novak je uvek uspeo da prevali „Sizifove stene“ preko brda. Poštujmo ga jer je on jedan od retkih slavnih, popularnih i bogatih ljudi, koji nas nije zaboravio i, koji se prema svom narodu i svojoj državi odnosi sa vrhunskih poštovanjem. Ne želim da pominjem one druge slavne i bogate, koji su se posle prvog obilnog „obroka“ u inostranstvu „odmetnuli“, smatrajuči da su postali neko ili nešto drugo.

Ivan Veljković

pre 5 godina

Divno je videti zajedno na svetskoj pozornici dva istinska šampiona u svom sportu, dve istinske ljudske i sportske gromade Noleta i Moniku koji su najbolji primer borbe, upornosti, istrajnosti i želji da se napreduje u svojoj profesiji i sve to na jedan veličanstven pravedan način, sopstvenim znojem i trudom. Nagrada za najboljeg sportistu 2018. godine je u pravim rukama, u rukama našeg Noleta i ovo što je on svojoj velikoj slavnoj koleginici Moniki Seleš rekao na bini prilikom primanja te velike nagrade je nešto predivno. Ovo što Nole danas radi u muškom tenisu, način na koji pomera granice te divne igre, način kojim obara rekorde i postavlja lestvicu sve višlje i višlje, je najbolja potvrda da je Laureus danas u pravim rukama. Isto to je nekada radila i velika Monika Seleš koja je za samo 5 godina osvojila čudesnih 8 Gren Slemova i koja je pobeđivala svoju najveću protivnicu Štefi Graf za redom na mnogim Slemovima, a onda je nažalost došao onaj crni dan u Hamburgu, dan kada je mračni nečovek mučki napao tu veliku sportiskinju zarivši joj nož s leđa u sred teniskog meča na zaprepašćenje svog normalnog dela sveta širom planete. Vratila se ona posle toga, osvojila još jedan Slem, borila se, ali nažalost nije dosegla onaj svoj nivo od pre toga, da jeste, rekord Serene Vilijams bi bio mali u odnosu na broj Slemova koje bi Monika osvojila. Sve u svemu dve teniske i ljudske veličine na bini sinoć, divan prizor. Želim im dobro zdravlje i još puno puno divnih trenutaka u životu.

Mita

pre 5 godina

riba osvojila 9 slemova do 18te. da je igrala do 30te ne da bi bila najbolja teniserka ili teniser svih vremena, već najbolji sportista svih vremena! kakav dzordan I bakraci.

Ugljesa

pre 5 godina

Ne znam koliko vas koji komentarisete to znate (mozda neki nisu ni bili rodjeni), ali Monika Seles je bila nevidjena revolucija u tenisu. Jedina koja je, cim je dosla, pocela da unistava neprikosnovenu Steffi Graf (Golden Slam 1988), ove druge da I ne pominjem. Monika je sa 19 godina vec imala 8 Grand Slam titula (!!!), djelovala "ubica" na terenu kako nijedan ni teniser, ni teniserka nikada nisu,uglavnom je oduvavala konkurenciju sa terena, a nacin na koji je igrala (dvorucno) je bio nesto sasvim novo, sto ce kasnije dovesti do promjene u zenskom tenisu uopste. Jedino finale Grand Slama koje je izgubila je bilo 1992. u Wimbledonu kada joj je zabranjeno da "stenje" dok igra (!), sto je I sama rekla da je jedini put da je to uradila, a ostalo je sve dobila, godisnje pretrpjevsi svega par poraza. U trenutku napada njemackog manijaka imala je 19 godina I 4 mjeseca I bila neprikosnovena. Graf je 5 godina starija a tada je imala 11 GS titula, a Monika 8. Niko je se nije sjetio na Roland Garrosu, niti ju je spomenuo. Sve igracice osim Gabriele Sabatini su glasale da joj se ne zadrzi broj 1 zbog okolnosti u kojima je. Zeljeli su da je nema. Uzimala im je #1, ranking, pare, sve. I jedino sto ju je moglo zaustaviti je bio noz. Manijak je postigao sve - nije kaznjen (Monika vise nikad tamo nije igrala), Graf se vratila na #1 I osvojila 22 GS titule, a Monika vise nikada nije bila ista igracica. Najveca nepravda u istoriji ne samo tenisa, nego sporta uopste.

secamo se mi stariji

pre 5 godina

Monika je bila VELIKI PATRIOTA i kad su nasu fudbalsku reprezentaciju eliminisali sa svetskog li bese ili Evropskog prvenstva u Svedskoj rekla je da vise nikada u Svedskoj nece zaigrati,i NIJE!Nema veze sto je posle uzela USA drzavljanstvo,a ko od nas ne bi?Zato moji Srbi,ne razapinjite vise tu devojku,dovoljno je sto je zivot niej stedeo a najveci je bila talenat svih vremena.

Mrznja je bolest

pre 5 godina

Kome je do istine... Haha, bravo kralju, tacno tako!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jumko, 19. februar 2019 15:45)

Kakvo tacno zadovoljstvo ti dozivljavas kad pises ovakve komentare a svestan da ces dobiti negativne reakcije?
Sta si ti ? Sadista? Mazohista? Ili i jedno i drugo?
Smejes se sa zadovoljstvom na komentar koji negira ono sto se desilo Moniki Seles. Da li je noz bacen ovako ili onako, da li je pogodio ili nije ne negira cinjenicu da je to bio pokusaj atentata na jednu sportiskinju kojoj je nakon toga okoncana blistava karijera. Uzas o kome je ceo svet pisao samo se vas dvojica pametnih nasli da se tome smejete i objasnjavate kako se zaista desilo.

Misa

pre 5 godina

Monika seles najveca teniserka svih vremena. Cistila je pod sa stefi graf svaki put, nemica je htela da se pukne o zemlju od nemoci. Monika carice

Ahtung

pre 5 godina

Prođoše godine, ostarila je Monika, ali je nekako dobila na seksipilu. Ko juče da je bio prvi GS, koga je osvojila. Mlatila je onu Agasijevu ženu po terenu samo tako. Svaka joj čast! Tukla bi ona i Serenu!

Sasha_CHI

pre 5 godina

Ne znam odakle nekima informacija da nije ubodena nozem u Nemackoj nego samo pogodjena. Googlajte "Monica Seles stabbing". Evo jedne slike: http://umqc.blogspot.com/2009/08/question-297.html

Nebojša

pre 5 godina

Joj Srbi moji ponosan sam na vas. 
(Queen Roger, 19. februar 2019 12:02) 

Ja nisam.
(King Roger, 19. februar 2019

Znamo da ti nisi nema potrebe da se javljaš.

II

pre 5 godina

Divno je videti Moniku kako urucuje Novaku ovo priznanje. Sve mislim da ovo nije nikakva slucajnost. Hvala Moniki na svim lepim rezultatima i lepim trenucima koje nam je podarila dok je osvajala sve trofeje i zelim joj sve najbolje u zivotu. Cestitke Novaku na nagradi.

Sram da vas bude

pre 5 godina

Zaista mi vise nisu jasni ovi likovi koji razjasnjavaju misteriju iz ne znam kojih razloga da Monika NIJE bila ubodena. Monika JESTE bila ubodena, svi svetski mediji su istog momenta objavili( nije nasa mitomanija dakle) i zgrazavali se povodom napada.
Rana nije bila duboka, oko 1,5-2cm ali ko moze da izmeri psihicke posledice?
Nije tesko, proguglajte, nacicete i snimak gde se jasno vidi krv na majici pozadi i dok je iznose na nosilima da joj cvrsto peskirom pritiskaju ranu.
Njena protivnica u tom trenutku je plakala a ovde se nasli neki da razbijaju "nasu" mitomaniju. Sram vas bre bilo! Sta je poenta ovog prosipanja znanja sta se desilo? Dokazivanje mozda da Seles ne bi bila najtrofejnija teniserka i da ovaj napad nije znacio nista. Idite vi na svoje radno mesto, neka vas neko napadne pa da vidim da li vam to nece ostaviti posledice a pogotovu onom ko igra pred hiljadama ljudi , na otvorenom i ne znas sta te moze i odakle snaci.
Zaboravili ste mozda svi pitanje francuskog voditelja upuceno Djokovicu, s obzirom da dolazi iz Srbije da li se plasi zalutalih " loptica". Rec na francuskom a ista rec znaci i metak. Pa ti pogodi sta je voditelj zapravo hteo reci.

noleisthebest

pre 5 godina

Sjajno je sto mu je bas Monika urucila OVAJj trofej.

Jer niko nije bio u takvoj rupi posle uboda nozem kao ona...i uspela je da se vrati, ali na veliku zalost nikad onaj isti bezbrizni devojcirak koji se tako zarazno kikotao.

Monika je bila fenomenalna u svakom pogledu, mlela koga je htela, bila streptomicin za Graf.

Uvek se iznerviram kad se setim toga, koja su to crna vremena bila...kad su nam vratili celu fudbalsku reorezentaciju sa evropskog prvenstva iako smo se bili kvalifikovali....zbog sankcija.
I uleti Danska umesto nas kao totalni autsajder i uzme titulu.
Secam se da je valjda iste nedelje i jedan nas kosarkas se zakicao u gredu ispod kosa...uzasna su vremena bila.

Ima Boga i te kako.

Analiticar amater

pre 5 godina

Meni je najveci utisak kada je Novak preuzimao nagradu i obratio se Moniki sa pricom o Jeleni Gencic. Tako vazne licnosti tenisa pricaju o istom treneru koji ih je trenirao u tako ranom periodu njihovog stasavanja. Fantasticna licnost vredna pomena i secanja. Svi oni clanovi naseg drustva. Ima nade za nas.

Srki

pre 5 godina

Моника је са 21 годином сакупила 9 ГС титула, само Бог зна колико би их имала да је онај психопата није напао. Свака јој част, а на Нолета не бих трошио речи, најбољи икада, све најбоље у даљој каријери, понос Србије!

Mitar Mitrovic

pre 5 godina

Monika Seles je rodjena u decembru 1973,kad je napadnuta imala je 19 godina i 4meseca, i 8 Grend slem titula.Velika Venus Vilijams sa 38 godina ima 7 titula.NIKO NIKAD Nije bio tako dominantan sa 18-19 godina!

onako bez lupetanja

pre 5 godina

@Sima
Kada neko u ono "vreme izobilja" mora da lupa lopticu o zid, kada se sažali Balašević i ustupi joj teren i ta/taj krvavo zaradi sve u životu kome duguje?
Tebi i naciji da bi se bolje osećali? O tome da je pripadnik manjine i da ne pričam, nikada ružnu reč nije rekla o Srbiji a dobila je od iste NIŠTA.
Ona je napadnuta i nijedan drugi Srpski sportista, u vreme sankcija, niko nije stao iza nje. Procena njenog okruženja je bila da treba da uzme USA državljanstvo jer bi joj se dešavale i gore stvari.
Opet osvojila je 8GS pod Yu pasošem i 1 GS pod USA, sa Prpićem je za Yu osvojila Hopman Kup. Bila je pravi uzor zbog koje je hiljade dece počelo da trenira tenis.
Jedna divna priča do tog nesrećnog napada, svi su je obožavali, niko normalan joj nije zamerio kad je postala "Amerikanka" ali eto nađu se pametni.

varburg limuzina

pre 5 godina

Monika je nas ponos, bila i bice. Neko zbog koga sam kao klinac, sa porodicom, navijao iz sveg glasa. Neko zbog koga sam tenis poceo da pratim kao sport. Nasa sugradjanka povucena i skromna, a opet na terenu neustrasiva. Mnogo mi je zao sto joj se sve ono izdesavalo, mozda i zbog toga odakle je dolazila. Kasnije se samo nadovezala smrt oca na sve. Jedan pravi kosmar. Sigurno smo mogli kao drzava vise da uradimo za nju. Sa druge strane teska su to vremena bila za nas sve. Ne ponovila se.
Ne razumem one koji imaju nesto da joj zamere, mogu samo da budem ponosan na sve sto je postigla u sportu i kakav je borac bila u teskim vremenima.
Mala Mo je svetska klasa i to ce zauvek biti ma gde zivela.

Meni je Monika uzor

pre 5 godina

Monika (44) i Tom Golisano (75) upoznali su se pre osam godina na utakmici “Bufalo Sabersa”, čiji je on u to vreme bio vlasnik. Veza nekadašnje teniske šampionke i biznismena je od starta bila intrigantna za javnost s obzirom na razliku u godinama, ali i na njegovo bogatstvo koje se procenjuje na 1,9 milijardi dolara.Međutim, kako Monika i sama ima na bankovnom računu oko 75 miliona, čini se da je ipak u pitanju prava ljubav. Nema sumnje da Selešova ima svoj tip muškarca, jer je pre ove veze takođe bila verena, i to za Pola Alena, jednog od osnivača „Majkrosofta“, koji je od nje stariji 20 godina. Ta ljubav ju je, prema sopstvenom priznanju, gotovo uništila, jer kada su raskinuli, Monika je mesecima bila u teškoj depresiji. Sve je, na sreću, prebrodila uz Toma, sa kojim je od 2009. godine i uglavnom žive na Floridi.

Shalabajzer

pre 5 godina

mislim da monika ne bi uzela americko drzavljanstvo da nije ubodena nozem. predpostavljam da je imala bolje uslove sa US- pasosom.
A zamislite da je bilo obrnuto, da je neki srbin povrijedio steficu ...

Meeloyko

pre 5 godina

Potpuno fenomenalni, Monika i Novak ostvarili nestvarne uspehe! Oboje veliki ljudi koji svakim danom dokazuju da su itekako vredni ponosa koji svi mi osecamo kada ih gledamo! Svi mi!

Nebojša

pre 5 godina

Svaki put pobesnim kad cujem za ovaj Monikin ubod. 

Mogli smo da imamo i zensku verziju Novaka da je ono djubre nije napalo.
(Dragan, 19. februar 2019 11:55)

Svakako smo imali jer je i pre napada imala karijeru za poštovanje.

zoki

pre 5 godina

Svaka cast Novaku i Moniki, jedni od najvecih sportista koje je nasa zemlja imala i ima, steta sto se desio taj napad. Inace posle njenih uspeha su poceli da nicu teniski tereni po Novom Sadu. Pogledajte neki snimak na youtube-u da vidite kako je igrala ako niste gledali tada.