Ponedeljak, 21.01.2019.

04:22

Magični Brejdi u devetom Superboulu!

Nju Ingland Petriotsi ponovo će igrati u Superboulu i opet najviše zahvaljujući možda i najboljem igraču svih vremena – Tomu Brejdiju.

Izvor: B92

Magièni Brejdi u devetom Superboulu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

Devin Hester

pre 5 godina

Kakav bre Montana, Brejdi je uzimao titule u finalima kada nisu bili favoriti, protiv falconsa, ramsa, pa čak i Eaglesa sa MC nebom i owensom, jedino protiv braće mening se nije proslavio. Ne volim ih ali su najbolji svih vremena ubedljivo.

Sasa

pre 5 godina

(Milan, 21. januar 2019 21:34) # Link komentara

Pozdravio te jeste Brejdi iz jos jednog finala. Da, isti onaj Brejdi koji zna kako do njega da dodje toliko puta. Onaj Brejdi koji lomi sve meceve. Brejdi koji je najbolji u istoriji.

1914

pre 5 godina

Zato sto americki fudbal ima jednu veliku, ogromnu manu sto se tice regularnosti, a to je da sudije mogu na osnovu slobodne procene i kreativnog tumacenja pravila da (ne)bacaju zute zastave i (ne)dodeljuju kazne za jedan ili drugi tim.
---------------

Za razliku od naseg fudbala ili kosarke, gde se sve uvek zna, zna se apsolutno tacno sta se sudi, a sta ne, i nema slobodnih sudijskih uverenja - pa time ni sudijskih gresaka. Nikada.

Milan

pre 5 godina

@Milan
A ko je to tačno gledao Džoa Montanu? Ako se ne varam, prvi NFL prenos u Srbiji je bio 2001.godine, skoro 10 godina nakon njegove poslednje utakmice. Ni u Evropi se NFL nije prenosio, do neke 1995.godine. U eri Džo Montane gladali su ga samo Ameri i to jedan deo njih jer ni TV prava nisu ono što su danas. Tako da te priče ja gledao Džo Montanu, Oskara Robertsona, Vilta Čemberlejna i ostale nemaju veze sa realnošću jer ni njihovi najveći fanovi ne mogu sve njihove mečeve da pronađu. Ovaj momak je prva pomisao za većinu NFL gledalaca i kao takav se sa pravom smatra najboljim ikada.
(Jim Beam, 21. januar 2019 09:47)

Ne zivim u Srbiji a u evropi se NFL itekako pratio za vreme Montane. Nije bio toliko popularan kao danas ali je bilo prenosa. Osim toga, Montana je karijeru zavrsio sredinom 90tih a ne pocetkom. Veruj mi, bio je najbolji ikad. Odlicni su bili i Marino, Elway i jos neki od te stare garde ali je "Joe Cool" ipak jedinstven. Secam se da je bio neverovatan kada se u finisu lomio rezultat. Neki su bili misljenja da je Steve Young bio bolji ali ja se sa tim ne bih slozio.
Nisam proverio ali verujem da na internetu postoje snimci njegovih meceva pa ako te zanima, potrazi pa se i sam uveri.

PS: Na Youtubu imas veliki broj NBA utakmica iz 60tih i 70tih ako te zanima kako su igrali Russell, Chamberlain, Oscar Robertson i ostali. Bili su sjajni.

tvrtko

pre 5 godina

Jeste, imali su sreću Patriotsi, jer su u produžetku posle bacanja novčića prvi krenuli. Da je KC dobio to podbacivanje, verovatno bi bili u Superboulu. Navijao sam za Čifse jer sam hteo da Superboul ima dva najmlađa QB ikada. Ali, nije bilo suđeno... Sudije su (po meni) imale 5 spornih situacija, od kojih su 4 sudile u korist Patriotsa:
Dve gotovo identične situacije (ne)hvatanja pregledane, donešene dve različite odluke, ali su obe bile u korist Patsa. Zatim, video snimkom se nije moglo videti i sigurno ustanoviti da li je Edelman dirao loptu kod ispucavanja ili nije, što znači da nije bilo dovoljno dokaza da se preokrene odluka na terenu (koja je bila defanzivni TD za Čifse), ali su je sudije ipak preokrenule. I na kraju, Sudije zovu faul na Brejdiju, za kontakt koji je bio gotovo identičan kao dva kontakta sa QB-ima u prvom poluvremenu (jedan na Brejdiju, drugi na Mahomsu), koji nisu suđeni. Jedina greška sudija u korist Čifsa bila je odluka za DPI Džonsona pred kraj meča, ostale 4 su suđene za Patriote.
Sad će verovatno i minusi da krenu, jer ne-daj-bože da neko kaže nešto protiv Brejdija i Patriota. Isto kao u MotoGP kad neko kaže nešto protiv dedice Rosija. Činjenica je da je veliki igrač, jedan od najtrofejnijih, ali je to i zato što se i njemu i Patriotama često i mnogo gleda kroz prste.

Pravi Gargamel

pre 5 godina

@Travis

1983. kupljen video rekorder. Iz Amerike stizale video kasete sa sportom. Prva odgledana utakmica americkog sporta NBA finale Lakers-Sixers.

1985. kupljena satelitska antena. Super channel i Sky ouni prenosa americkog sporta.

1992. odlazak u Nemacku. Tamo odgledane kompletne dve poslednje Montanine sezone u Kanzas sitiju.

Poslednjih 5 godina imam Game Pass, ove sezone odgledao preko 100 utakmica.


@Willaxy


Kod Edelmana je dosudjen fumble, da bi preinacili odluku mora da postoji 100% dokaza da ga nije zakacila. Sudija 5 minuta pregleda snimak, sto znaci da nije siguran i pored toga menja odluku, iako se vidi da ga je zakacila po kaziprstu.

Udaranje Brady-a, na tvojoj slici se vidi da ga udara po ramenu, tako da nema sanse da je prekrsaj. Da ga je udario po glavi, bio bi, ali nije.

Kao sto si sam priznao Hoganova lopta je dodirnula zemlju, tako da je to nekompletan pas.

I na kraju offside. Ako je bio, centimetri su u pitanju. Ko prati NFL zna da je nepisano pravilo da kazne ne smeju da odluce utakmicu. Zato i Saintsima nije sudjen pass interference, koji je bio ocigledan. Brees je i posle toga imao dva drive-a da odluci utakmicu, ali nije uspeo. To je American Way, budi Baja pa pobedi i pored svih poteskoca i nepravdi. A ovde je dosudjena jedna minorna kazna, koja nije imala nikakav uticaj na samu akciju, a odlucila je utakmicu.

Ovo se sve desavalo na samo jednoo drivu, tako da je namera fdavorizovanja ocigledna.

boksi

pre 5 godina

Pa ovde u americi za Patriote iz Nove Engleske navijaju samo ljudi iz Bostona.Posle Kauboja iz Dalasa najomrazenija ekipa u svim sportovima.Ono sinoc je poklon od sudija.Za mene ekipa za koju se zivi su Pakersi iz Grin Beja.Grobari i Delije su mala deca za ljude koji navijaju za ponos Viskonsina.Religija,bukvalno.
U superbolu Patriote lagano.Ziveli!

miroslav

pre 5 godina

Kako ,,mozda najbolji svih vremena,,???Ne znam sta jos treba da uradi!Pet prstenova!To niko nikad vise nece osvojiti!Idemo na sesti!imacemo koliko i Stilersi sve zajedno do sada!Brejdi je svetac,za nas petse!

Beogradjanin

pre 5 godina

(hveil, 21. januar 2019 09:50)

Tacno, dajuci sansu ovom sportu pre par godina to je to sto mi mnogo smeta. To sudijsko slodbodno uverenje i bacanje zutih zastavica je sustina zasto svaki mec ume da bude neizvestan. Kod drugih sportova bar se vidi ocigledna sudijska greska, pa teraj dalje. Ovde sudije protumace u korist tima kome treba. Jedinstveni sport u kome svake godine menjaju pravila. I mali broj meceva cini ovaj sport super-popularnim u Americi. Treba da se igra bar na dva meca u playoffu, ali zbog povreda ne moze.

strselj

pre 5 godina

citajuci komentare shvatio sam da pats- i samo srecnim spletom okolnosti dolazi do zavrsnice playoffa skoro svake godine. inace nemaju pojma da igraju, sudije namestaju, uvek su najlosiji timovi u njihovoj diviziji i da je samo puka slucajnost sto dominiraju, pa mogu slobodno reci prethodnih 15 godina. stvarno imaju srece... skoro se nisam nacitao vecih gluposti. ma idemo patriote do nove titule, gazi boraniju!!!

GM

pre 5 godina

- Plus penalty za "udaranje" Brejdija u kacigu, a nije ga pipnuo, ruka zavrsila na ramenu...

A kraj prvog, ista takva situacija, nista nisu sudili na Holmsu.

King

pre 5 godina

(hveil, 21. januar 2019 09:50)

Hvala puno na objašnjenju. Odnedavno pratim NFL i nisam baš pohvatao sva pravila, a gledam preko interneta sa stranim reporterom a i smanjim da ne budim ukućane.
Mnogo dobar sport, ali bzvz što eto i tu sudije mogu da utiču na konačan ishod.
Pozdrav svim ljubiteljima NFL!
Čekamo finale!

Dachazvezda

pre 5 godina

Mozes li ti to fumble, incomplete pass da prevedes na srpski?
(BODIBOND, 21. januar 2019 13:50)

Fumble=izbijena, ispustena lopta - "ZIVA" lopta... Ko pre dodje do nje, u njegovom je posedu..
Incomplete pass- nekompletno dodavanje, neuhvacena lopta... prosto..

E sad.. Ti pitas za bejzbol verovatno :)))))??????

Wllaxy

pre 5 godina

Imaš li ti link za DPI nad Dorsetom koji nisu sudili i sreća da je uhvatio loptu za TD, povlačenja Gronkovskog koja se nisu sudila ali su zato u poslednjem napadu KC mnogo blaži kontakt Džeksona sudili kao DPI etc.

Fambl Edelmana definitivno nije bio dok se za hvatanje Hogana meni čini da je lopta dotakla zemlju ali kao poznavalac bi morao da znaš da kada ne postoje čisti, jasni i evidentni dokazi da bi se promenila odluka uvažava se prvobitna odluka. Ovde toga nije bilo tako da nisu imali osnove da promene odluku...

Što se tiče roughing the passer, pogledaj gde je ruka igrača KC, bez obzira što Brejdi još nije bacio loptu i ako znaš pravila sve će ti biti jasno...

https://usatthebiglead.files.wordpress.com/2019/01/grab-2019-01-20-20h25m10s184.png?w=1000&h=600&crop=1?w=1000&crop=0

BODIBOND

pre 5 godina

Dobro, offside u redu (mada na slici se ne vidi jasno da li je ruka preko linije), a imas li neki link za Edelmanov fumble, roughing the passer ili Hoganov incomplete pass.
(Pravi Gargamel, 21. januar 2019 13:48)

Mozes li ti to fumble, incomplete pass da prevedes na srpski?

GM

pre 5 godina

- Na terenu donesu odluku da je prilikom panta, Edelman pipnuo loptu, a onda odu na pregledanje snimka. Na snimku, em sto se vidi da ga lopta udara u kaziprst, em nemaju dovoljno dokaza da kazu da nije.

- Poslednja dva napada Patsa, u jednom prilikom hvatanja lopta udara u zemlji u kazu kompletirano dodavanje, a ista situacija u sledecem ipak nije. I to sve prilikom gledanja snimaka.

Nemoguce je da sve "sitne" situacije oni prelaze preko njioh, da ni jedan holding nije dosudjen Patsima, pored onoliko zadrzavanja kada cuvaju Brejdija.

Bezpoterbno guranje Patsa svaki put kada igraju sa manjim fransizama, ali kada nadju na podjednako bogatu i mocnu, gde vlasnici nece dozvoliti da se zezaju sa njima... onda gube i od Giantsa i Broncosa...

Wllaxy

pre 5 godina

I na kraju, offside od odbrane kada je Brady bacio interception i izgubio utakmicu. Patriotsi su uvek bili gurani od strane lige, ali ovo sinoc je bilo smesno, uvreda za inteligenciju svakog poznavaoca.
(Pravi Gargamel, 21. januar 2019 13:06)

Želiš da u stilu "Što je babi milo..." dokažeš da su sudije gurale NE, a nisi ni neki poznavalac jer si se nalupetao za medalju...

Ako po tebi ovo nije za kaznu samo zato jer ti je mrski tim bacio interception ti ili si totalno zaslepljen ili nemaš pojma...

https://thesportsdailydigital.files.wordpress.com/2019/01/screen-shot-2019-01-21-at-12.38.48-am.png?w=752&h=537&crop=1

Pravi Gargamel

pre 5 godina

@Jim Beam

I ja sam gledao Montanu i njegova 3 osvajanja titule, samo prvu nisam. On je najbolji, kao prvo ima 4/4 u finalima i sve titule je osvojio on touchdown pasom, nije mu trebao kicker, running back ili interception u end zoni. Ko god poznaje americki fudbal, poredjenja njih dvojice su smesna. Brejdi nije najbolji ni u svojoj generaciji. Ja razumem omladinu koja ga ovde glorifikuje, jer se ozbiljnije pracenje americkog fudbala kod nas poklapa sa usponom Patriotsa. Ali je ocigledno da je Brady produkt koji se dobro prodaje i zato je guran od strane lige. Svi pisu o kradji protiv Saintsa, a niko ne pominje sta je bilo na drugoj utakmici. U zadnjih 8 minuta je bilo 2 pregledanja snimka i oba su presudjena u korist Patriotsa iako je bilo ocigledno da je bilo suprotno. Onda kazna roughing the passer, kada je Brady udaren pre nego sto je izbacio loptu. I na kraju, offside od odbrane kada je Brady bacio interception i izgubio utakmicu. Patriotsi su uvek bili gurani od strane lige, ali ovo sinoc je bilo smesno, uvreda za inteligenciju svakog poznavaoca.

Pravi Gargamel

pre 5 godina

@Willaxy

Dobro, offside u redu (mada na slici se ne vidi jasno da li je ruka preko linije), a imas li neki link za Edelmanov fumble, roughing the passer ili Hoganov incomplete pass.

firkeee

pre 5 godina

Navijam za patriotse ali sudije su im donele SB nepostojećim ROUGHING THE PASSER na 3rd & 10 na njihovih 40 jardi (mozda je bio i 2nd & 10, nisam siguran) minut pre kraja. Bez toga bi imali još jedan pokušaj za 10 i tu bi verovatno bio kraj. Plus neverovatno glupa greška Forda da stoji u neutralnoj zoni kad su Brejdiju presekli pas i rešili utakmicu. I još jedna greška sudija pre toga gde Hoganu ispada lopta na travu, oni pregledaju snimak i ipak ne menjaju odluku. Po osećaju bih rekao da Edelman nije pipnuo loptu kod onog panta ali to se na snimku apsolutno ne vidi i sudije nisu smele da preokrenu tu odluku

petarczv

pre 5 godina

Za Brejdija su i Džordan i Federer obični rekreativci.
(exSa, 21. januar 2019 08:42)

Obozavam brejdija ali niko ne moze da se poredi za MJom a Federer je 7klasa ispod

Dachazvezda

pre 5 godina

a zbog cega njima sezona traje 3-4 meseca? jel zna neko razlog? NBA traje isto kratko, oko 7 meseci ali samo Plej off ekipe i to one koje zavrse u finalu? koji su razlozi za to?
(Dakle, 21. januar 2019 07:59)

Zato sto NIKO FIZICKI NE MOZE DA IZDRZI VISE!!! OSNOVNI ZADATAK odbrane je da te MLATNE O ZEMLJU!!!! A to rade "prosecni" ljudi, od 120-140 kila!! Zamisli kad se neko u punoj brzini zaleti u tebe i sa 130 kila te olupa o zemlju!!Pa tako sat vremena! U ovom sportu kao DOBAR DAN su pucanja kolena, kostija, potresi mozga i slicne povrede... I ovaj broj utakmica im je previse!! Prvi bi Ameri, zbog para, podigli broj utakmica na 30.. Da moze! Al ne bi bilo zivih!!
Al ako tebi i NBA sezona "traje kratko" (82 regularne utakmice+plej of (moguce serije od po 7 tekmi, jos bar 20 utakmica..)) sa 100+ utakmica...
STO ti ja ovo "objasnjavam" nisam sebi jasan, UOPSTE :)))))

markoni

pre 5 godina

Septembar 2000 godine cini mi se, 3K pocinje sa prenosima, Jurisevic i Golalic legendarno komentarisu, objasnjavaju pravila, upoznaju nas sa igrom, gledao sam celu sezonu... Cikago-Klivlend 7:21 na 2:22 do kraja i cikago stize i preokrece a pola stadiona vec otislo kuci... tako sam zavoleo ovu igru... Finale Rejvensi na Tampa bej i Tampa dobija
A onda... 2001 i Drew Bledsoe MVP kandidat se povredjuje, umesto njega ulazi Tom Brejdi bez minuta na terenu, pick iz 6-te runde i gura ekipu ka plej ofu pa ka superbolu pa do izjednacenja kao i sinoc u zadnjih minut i po, pa vinatijeri pogadja u zadnjoj sekundi za pobedu, pa sledece sezone BUKVALNO isto samo drugi protivnik... sve posle toga je istorija.. Uhvatio sam Dzordana al sam imao 11-12 godina i nisam bio svestan... Brejdija ko je imao privilegiju da gleda moze da kaze da je video najbolje od ovog sporta!
Za kraj, steta sto sudije pogresise protiv saintsa sinoc, mogli smo gledati dve legende medju QB-ovima u finalu kao krunu 2 velike karijere!
Pozdrav svim ljubiteljima NFLa

svraka

pre 5 godina

"Mozda najbolji"

Pa ako je bilo sumnje ranije ona je nestala u superbolu 2017. godine
(Koza, 21. januar 2019 10:06)

Isto kao sa ronaldom posle osvojenog ep 2016

Nisi u pravu

pre 5 godina

(Jim Beam, 21. januar 2019 09:47)
Kod nas je lokalna TV stanica kada se zavrsi program pustala na divljaka satelitske kanale.I tada 1996 je pustila neki kanal ciji logo je 5 u krugu i bio je prenos SB i igrali su Dalas i Pitsburg.Dobio je Dalas jer su u zadnjoj cetvrtini presekli pas.Posle nekoliko godina je treci kanal poceo da prenosi i vidim ovog bradatog QB koji igrao za Pitsburg sada u Tenesiju(Nil O'Donel).

Wllaxy

pre 5 godina

@Milan 
A ko je to tačno gledao Džoa Montanu? Ako se ne varam, prvi NFL prenos u Srbiji je bio 2001.godine, skoro 10 godina nakon njegove poslednje utakmice. Ni u Evropi se NFL nije prenosio, do neke 1995.godine. U eri Džo Montane gladali su ga samo Ameri i to jedan deo njih jer ni TV prava nisu ono što su danas. Tako da te priče ja gledao Džo Montanu, Oskara Robertsona, Vilta Čemberlejna i ostale nemaju veze sa realnošću jer ni njihovi najveći fanovi ne mogu sve njihove mečeve da pronađu. Ovaj momak je prva pomisao za većinu NFL gledalaca i kao takav se sa pravom smatra najboljim ikada.
(Jim Beam, 21. januar 2019 09:47)

Evo ja sam gledao Montanu jer je prvi prenos američkog fudbala u Srbiji bio superbowl u kom je San Francisco razmontirao Sinsinati. To je bio čini mi se jedini meč koji je prenošen kod nas tada i onda je nastupila višegodišnja pauza dok 3K nije ponovo počeo da prenosi utakmice NFL?

pertinaks

pre 5 godina

Ja ne znam zasto ljudi pisu ovde da ce Brejdi da se povuce posle ove godine. Prvo nece ima i Zizela da ga ostavi a on nece ostaviti jos a i ne moze, Petriotsi nemaju zamenu.

Tko bi znao što nam nosi sutra

pre 5 godina

U svakom timskom sportu kada se nađu dva sjajna napada jedan naspram drugog, pobeđuje tim sa boljom odbranom.
Bolju odbranu imaju Remsi.
Brejdi igra plej of sa zastrašujućom rutinom.
Gof ima fenomenalnu ruku koja ima koga da uposli.
Pokazao je i da ima sjajnu glavu sa nekoliko uspešnih bacanja iz jako teških situacija, na samom kraju meča.
Prema tome - Remsi.
Ali postoji problem Remsa sa trčanjem koje u životu drži samo CJ.
On uvek istrči šta treba - kada treba. Ali da li je to dovoljno ?

hubner

pre 5 godina

zaradis par stotina miliona za 3 meseca i posle bleyaaaaa
(drsmrt, 21. januar 2019 04:47)

Ma kako da ne, posledice ovog sporta su strasne, zato se i igra tako mali broj utakmica. Daleko je to posle od kako kazes bleje.

Jim Beam

pre 5 godina

@Milan
A ko je to tačno gledao Džoa Montanu? Ako se ne varam, prvi NFL prenos u Srbiji je bio 2001.godine, skoro 10 godina nakon njegove poslednje utakmice. Ni u Evropi se NFL nije prenosio, do neke 1995.godine. U eri Džo Montane gladali su ga samo Ameri i to jedan deo njih jer ni TV prava nisu ono što su danas. Tako da te priče ja gledao Džo Montanu, Oskara Robertsona, Vilta Čemberlejna i ostale nemaju veze sa realnošću jer ni njihovi najveći fanovi ne mogu sve njihove mečeve da pronađu. Ovaj momak je prva pomisao za većinu NFL gledalaca i kao takav se sa pravom smatra najboljim ikada.

drvobradi

pre 5 godina

Da je neko pisao scenario za film o ovakvoj karijeri, cak bi ga i Ameri odbacili kao nerealan. Rekli bi nemoguce. A opet. I sada Tom Brejdi ima priliku da osvoji SB, i zavrsi karijeru protiv tima kojem je uzeo svoj prvi u onoj magicnoj sezoni 2001/2002.

1Beogradjanin

pre 5 godina

zaradis par stotina miliona za 3 meseca i posle bleyaaaaa
(drsmrt, 21. januar 2019 04:47)

Na žalost ne mogu da ti dam 100 minusa, mada ovako glup komentar ni ne zaslužuje da bude objavljen. Svima vama koji moji mislite da za "samo" tri meseca zarade milione i posle cele godine bleje preporučujem da odradite par treninga sa momcima pa da vidite kako je! U dosta gradova u Srbiji postoji klub američkog fudbala, pa izvolite! E sad, sve to, pa puta 10 je u NFL-u! Strašno koliko ljudi veze nemaju, a pišu komentare. Isto kao kada kažu " Novak za sedam mečeva uzme milione". Uzmi reket i lopticu, mlati svaki dan po nekoliko sati pa i ti dodji na taj nivo i uzmi milione za sedam odigranih mečeva! Ali ne, lakše je ke**ti ovde!

hveil

pre 5 godina

King, 21. januar 2019 06:28
Zato sto americki fudbal ima jednu veliku, ogromnu manu sto se tice regularnosti, a to je da sudije mogu na osnovu slobodne procene i kreativnog tumacenja pravila da (ne)bacaju zute zastave i (ne)dodeljuju kazne za jedan ili drugi tim. I treneri apsolutno ne mogu da se zale i da "čelendzuju" takve odluke. Čelendz jedino moze da se ulozi na sporne odluke koje se ticu da li je bilo (ne)kompletno hvatanje, fambl i sl. i da li je lopta presla zamisljenu liniju od 10 jardi ili liniju end zone. Na taj nacin, (ne)kaznjavanjem ekipa (dakle "holding", nepotrebna grubost, "pass interference" isl.), sudije su potpunoj kontroli utakmice i mogu uvek da iskreiraju neizvesne zavrsnice na jedan posed koje ce se zavrsavati u poslednjim sekundama, sto naravno publika uvek zeli da gleda. Tako u ovom slucaju, da su odsvirale ocigledan faul tj. pass interference nad igracem Saints-a, to bi prakticno bila gotova utakmica. Posto su Remsi ostali na samo jednom tajmautu, ne bi mogli da zaustavljaju vreme, Saintsi bi ispucali vreme do nekih 10-15 sec do kraja i onda zicer field golom resili utakmicu. Medjutim sudije su resile da nista ne sviraju kako bi dobili mnogo neizvesniju i zanimljiviju zavrsnicu. I to je cela prica. Slicno i u ovom mecu KC - NE. Kad je KC jurio prednost NE, sudije su ih pogurale ka TD-u nekim izmisljenim pass interference-om. A onda u sledecoj akciji, kada je NE morao da juri prednost KC, i kada je Brejdi bacio presecen pas tj. njegov hvatac kroz prste ispustio hvatanje (sto bi znacilo i gotovu utakmicu na minut i nesto do kraja i pobedu KC), sudije izmisljaju nekakvo pravilo o losem postavljanju odbrambenog igraca KC u neutralnoj zoni, kaznjavaju ih sa 5 jardi i time i dalje dobijamo zivu i otvorenu utakmicu. Mislim da se iz aviona videlo da sudije guraju utakmicu u produzetke, pa onda neka pobedi srecniji. I ovoga puta, kao i mnogo puta ranije, Brejdi i NE su bili vece srece, dobili prvi posed u produzetku i to je bilo to. KC i Mahoms bez sanse (s obzirom da su takva pravila) za odgovor. Verujem da bi ista situacija bila i obrnuto, da je KC dobio prvi posed u produzetku, postigli bi TD i onda NE ne bi imao sansu za odgovor. Čisto da dodam za kraj, zahvaljujuci jednim takvim "kreativnim" tumacenjem pravila, poznatijim i kao "tack rule", pre 17 godina je i krenula jedna legenda i da Brejdi i NE krenu da ispisuju istoriju ovog sporta.

Severac

pre 5 godina

Odličan, atomski fudbal u finalima kako AFC-a tako i NFC-a. Patrote očigledno dobro odradile domaći zadatak odnosno dobro se spremili za gostovanje. Doduše, igralo se na otvorenom i bučnom stadionu tako da ih je atmosfera podsećala na Foksboro, s tim da im gledaoci nisu bili naklonjeni. Sudar iskustva i budućnosti tj. Brejdija i Mahomsa. Čitam dosta komentara u kojima se kaže da su sudije pogurale Patrote u SB. Ne bih se složio jer mislim da je čak KC imao domaćinsko suđenje, ali treba imati u vidu da ono što mi procenjujemo na usporenom snimku sudije presuđuju u realnom vremenu. Na kraju, mislim da Patriote zasluženo idu u Atlantu, a duel sa Remsima će biti otvoren. I jedna i druga ekipa su pokazale da imaju kvalitet. Na kraju krajeva, Remsi su kao i Saintsi još na početku sezone bili projektovani za SB.

toni bandera

pre 5 godina

Ali ladno piše da je oboren rekord u broju utakmica finala konferencija koje su rešene nakon produžetaka.
Kako su krenuli sa rekorderima i ovaj će rekord uspeti da obore.

milan010

pre 5 godina

Najjači, najbolji, ma šta uradili u finalu! Čast mi je što svih ovih godina gledam najboljeg QB u istoriji, velikog Toma Brejdija! Go Pats!

veliki strumf

pre 5 godina

Šta se sve nije izdešavalo u ovom meču! Naročito u zadnjoj četvrtini i u produzetku! Spavao sam evo manje od 4 sata, treba raditi, ali vredelo je. Kakvi preokreti, kakvi potezi, kakve greske igrača ali i kakve greske sudija (naročito prilikom dosudjivanja faulova, gde se ne može ubaciti crvena zastavica - greske su bile na štetu oba tima tako da na kraju mislim da niko nije više oštećen). Patriote srećniji sto su izvukli novčić pre produžetka - kako se Mahomes razigrao, da je imao prvi napad verovatno bi on došao do tacdauna i pobede. Odbrana Petsa se raspala u 2. poluvremenu - primili su čak 31 poen za poluvreme uz dosta gresaka, dok u prvom poluvremenu nisu primili ni poen. Ali tu je bio stari majstor da izvuče tim. Ne sećam se jada je Brejdi bio ovako srećan kada se plasirao u Superbol. Sada su za mene veliki favoriti protiv Remsa. Go Pats!

E moj ljubitelju muških baletskih igara na suvom

pre 5 godina

zaradis par stotina miliona za 3 meseca i posle bleyaaaaa
(drsmrt, 21. januar 2019 04:47)

...i upropaštene udove, kičmu i bolna jutra sve do encefalopatije, teških glavobolja, demencije, besa i samoubistva...

pavle radonjic

pre 5 godina

Najjaci sport i najbolji igrac u istoriji ovog sporta! Bilo je pravo uzivanje gledati jutrosnji spektakl! Ne kapiram da neko ne gleda NFL...

DrSofronijeTheGreat

pre 5 godina

O zivote, sta je ono bilo ? Kakva 4. cetvrtina, kakav kraj. Nije mi samo jasno zasto jos uvek nisu digli spomenik TB ispred Gillete stadiona, dok jos igra za Patriotse. Mislim da je zasluzio vec 9. Bukvalno covek im podario 9 SB, apsolutno je najveci igrac svih vremena, sto je juce (ponovo po ko zna koji put) dokazao. Sta covek u tim godinama radi. AU ! Go Pats ! Vreme je za novi trofej.

Pazarac

pre 5 godina

U sezoni 2001/02. Petriotsi su imali startnog kvoterbeka, Drua Bledsoa. Na zalost, ili na srecu, on se povredjuje tokom sezone, i na njegovo mesto ulazi rezerva, Tom Brejdi. Anonimus. Ali svoj tim vodi do Superboula. Bledso se oporavio, ali Bil Belicik ga ostavlja na klupi, i Brejdi vodi svoj tim do pobede. Protiv favorita, Sent Luis Remsa. I upravo protiv tih istih Remsa, doduse sada iz Los Andjelesa, imace sansu da pobedom ode u LEGENDU.

soni

pre 5 godina

Svaka cast za produzetak, 3 za 9 pa 3 za 10 pa 3 za 10, sva tri puta savrseni pasovi za prvi daun..
Kanzas siti je sam sebe pobedio u regularnom delu, bas dugo nisam video da covek napravi ofsajd ne preranim startom, nego jer se postavio pola metra preko linije i ne provaljuje...
Verovatno Brejdi nece imati bolju priliku da se povuce, ako uzme titulu, moze da kaze da je obrnuo krug, od Remsa do Remsa...

Vlado

pre 5 godina

Na stranu Brejdijeva briljantna trofejna karijera, ali nazvati "magičnom" utakmicu u kojoj je imao 1 TD dodavanje i 2 intersepšna (uz pas rejting od oko 70) je ipak malo pretjerano. Pozz

Ministar

pre 5 godina

Ovaj NE je nesto nevjerovatno...Svaka cast TB, lik je fenomenalan, a i ne bi tako lako pricao da je neko “ubjedljivo” najbolji igrac americkog fudbala jer za to ne da ja nisam kompetentan nego niko od nas nije, kad se vec analiticari ne usudjuju tako lako da pricaju o tome onda ne bi ni mi trebali. Nepravedno je isticati u ovom slucaju samo jednog igraca...Bil Belicik, sta reci o njemu...Mozemo da ne navijamo za NE, ali za ovo nema rijeci...

Pera85

pre 5 godina

zaradis par stotina miliona za 3 meseca i posle bleyaaaaa
(drsmrt, 21. januar 2019 04:47)
E, brate moj, da to tako ide svi bi bili milioneri. Kao i u svakom sportu, puno odricanja i rada stoji iza ovoga. Kao sto Mesi rece "18 godina sam naprno radio svaki dan. Bio prvi na terenu i poslednji sa njega da bi postao zvezda preko noci"

Dakle

pre 5 godina

a zbog cega njima sezona traje 3-4 meseca? jel zna neko razlog? NBA traje isto kratko, oko 7 meseci ali samo Plej off ekipe i to one koje zavrse u finalu? koji su razlozi za to?

Godo

pre 5 godina

Kada je BB sredinom 4/4 (ako se ne varam) dva puta bacio tablet, znao sam da je sudbina KC zapecacena..
Salu na stranu, kakvu istoriju pisu Patriote..
KC moze da ima sjajnu buducnost, mada gde su sada Falcons a pre dve god za malo Superbowl.. jos sada finale kod njih kuci..
i na kraju strasne reci sa jucerasnje konferencije pred utakmicu:

First, Bill Belichick explained in his morning press conference that even after four decades of NFL action and in the midst of a streak of eight straight AFC Championship Game appearances he still gets nervous before games.

"Every week," Belichick said, explaining that they all matter and that being anxious is a part of the job. "Nervous, yeah. Sure. You want to go out there and do well. There's an anxiety. We all have things in the game that we have to do. You want to perform them well, not let your team down because everybody's counting on you to do your job. You're counting on everybody else to do theirs. You don't worry about everybody else. You just worry about doing what you can do and make sure you don't screw up what you're supposed to do, what you're responsible for, because nobody else can do that. That's your job, and we all have jobs to do. We all want to do them well."

Milan

pre 5 godina

Brady je svoj prvi Superbowl igrao i osvojio baš protiv Ramsa kada ih je predvodio Kurt Warner. Hoće li mu i poslednji Superbowl biti protiv Ramsa?

PS: obožavam Toma ali najveći svih vremena je ipak Joe Montana. Ko ga je gledao, zna i zašto.

todos

pre 5 godina

Vredelo je biti budan celu noć. Brejdi sportista svih vremena. Beliček je primer kako je čovek običan, baca tablet u ključnim momentima. Dobro, ko zna šta i on sve prokazi, ipak je stariji čovek.

Pera

pre 5 godina

Ne volim Patriote i to onako blago rečeno, pošto navijam za Stilerse to je nekako prirodno, ali ih isto tako maksimalno poštujem, još jednom su pokazali da su najbolji kad je najvažnije i to pored 2 prešečena dodavanja Brejdija. Na kraju ne mogu da se otmem utisku da je ovde sudijsko podbacivanje novčića pred produžetak odlučilo utakmicu jer i da je Kanzas dobio loptu i oni bi verovatno sve rešili tačdaunom, prosto su i jedni i drugi bili u nezaustavljivom napadačkom ritmu u 4/4. Remsi po meni sa očigledno povredjenim Todom Grlijem biće mnogo lakši zalogaj za Patriote od Čifsa, ako on bude potpuno spreman biće mnogo teže ali opet blaga prednost za Ne.

Massachusetts

pre 5 godina

Odlična utakmica! Žao mi je Mahomes-a, zaslužio je finale ove godine! Nadam se da će ga tim, u budućnosti, zaštiti od nepotrebnih udaraca i povreda, ili je opet sve stvar prestave i novca! Pozdrav

elim

pre 5 godina

Navijac sam Brejdija, uzivao sam u svakom momentu ove utakmice, i ovo je trebalo biti superboul, mislim da ce PM biti novi Brejdi, ono sto je momak pokazao posle malo nesigurnog starta utakmice je ludilo..
Pobijedili su Cifse ali nisu Mahomsa, kao sto komentator kaze veceras su ga pobijedili jedino tako sto nije ucestvovao u OT, tj van terena..
Svaka ti cast momce kako si odigrao, ovo nije realno.
kad se Brejdi penzionise, ti si mi novi omiljeni igrac ustv vec od sada ti zelim samo finala !!! Majstore !

wvw

pre 5 godina

Ja bitnog i popularnog “sporta”?! Pa u Srbiji niko ni ne zna šta je ovo a ne da gleda/prati. I to u zemlji gde ima 7 miliona selektora pa niko ne zna jednu ekipu da pogodi kako se zove a ne nešto više.

dacha

pre 5 godina

Jednostavno Brejdi ima pobednicki mentalitet i jako izrazenu lidersku crtu. Bezbroj puta veceras je uspevao da produzi akciju kroz treci down. Za svako postovanje, istinski najveci igrac americkog fudbala u istoriji.

Siniša brejnstormer

pre 5 godina

Kakav meč, Bože kakav meč!!!!!!! BB je genije, Kanzas siti ima bolje igrače ali ne bolji tim. Patriote su ih dva puta pobedile ove godine. A šta reći za Toma Brejdija. Njegovim venama teče led. Ubedljivo najbolji igrač am.fudbala, ne samo QB, u istoriji.

Неедукован

pre 5 godina

Ко није гледао меч не зна шта је пропустио!!! Брејди, ХВАЛА ТИ ЗА СВЕ свих ових година!

Vladan R

pre 5 godina

Kad su i pored dva pretrpljena intersepsena, plus propusten intersepsn, uspeli da dobiju, konferncijsko finale, mislim da je sudjeno, i da NE osvoji superebol. Tim pre sto imaju izbalansiran napad i kroz vazduh i po zemlji, solidnu odbranu, ogromno iskustvo, a nemaju povredjneih igraca, kao prethodnih godina.

Spongebot

pre 5 godina

E ovo je GOAT! Nisam bas ljubitelj Brejdija ali ovakav pobednicki mentalitet je nevidjen u homosapiensa. Kakav Federer, Mesi, Ronaldo i ostala boranija...

dacha

pre 5 godina

Jednostavno Brejdi ima pobednicki mentalitet i jako izrazenu lidersku crtu. Bezbroj puta veceras je uspevao da produzi akciju kroz treci down. Za svako postovanje, istinski najveci igrac americkog fudbala u istoriji.

Siniša brejnstormer

pre 5 godina

Kakav meč, Bože kakav meč!!!!!!! BB je genije, Kanzas siti ima bolje igrače ali ne bolji tim. Patriote su ih dva puta pobedile ove godine. A šta reći za Toma Brejdija. Njegovim venama teče led. Ubedljivo najbolji igrač am.fudbala, ne samo QB, u istoriji.

Неедукован

pre 5 godina

Ко није гледао меч не зна шта је пропустио!!! Брејди, ХВАЛА ТИ ЗА СВЕ свих ових година!

1Beogradjanin

pre 5 godina

zaradis par stotina miliona za 3 meseca i posle bleyaaaaa
(drsmrt, 21. januar 2019 04:47)

Na žalost ne mogu da ti dam 100 minusa, mada ovako glup komentar ni ne zaslužuje da bude objavljen. Svima vama koji moji mislite da za "samo" tri meseca zarade milione i posle cele godine bleje preporučujem da odradite par treninga sa momcima pa da vidite kako je! U dosta gradova u Srbiji postoji klub američkog fudbala, pa izvolite! E sad, sve to, pa puta 10 je u NFL-u! Strašno koliko ljudi veze nemaju, a pišu komentare. Isto kao kada kažu " Novak za sedam mečeva uzme milione". Uzmi reket i lopticu, mlati svaki dan po nekoliko sati pa i ti dodji na taj nivo i uzmi milione za sedam odigranih mečeva! Ali ne, lakše je ke**ti ovde!

Pazarac

pre 5 godina

U sezoni 2001/02. Petriotsi su imali startnog kvoterbeka, Drua Bledsoa. Na zalost, ili na srecu, on se povredjuje tokom sezone, i na njegovo mesto ulazi rezerva, Tom Brejdi. Anonimus. Ali svoj tim vodi do Superboula. Bledso se oporavio, ali Bil Belicik ga ostavlja na klupi, i Brejdi vodi svoj tim do pobede. Protiv favorita, Sent Luis Remsa. I upravo protiv tih istih Remsa, doduse sada iz Los Andjelesa, imace sansu da pobedom ode u LEGENDU.

drvobradi

pre 5 godina

Da je neko pisao scenario za film o ovakvoj karijeri, cak bi ga i Ameri odbacili kao nerealan. Rekli bi nemoguce. A opet. I sada Tom Brejdi ima priliku da osvoji SB, i zavrsi karijeru protiv tima kojem je uzeo svoj prvi u onoj magicnoj sezoni 2001/2002.

E moj ljubitelju muških baletskih igara na suvom

pre 5 godina

zaradis par stotina miliona za 3 meseca i posle bleyaaaaa
(drsmrt, 21. januar 2019 04:47)

...i upropaštene udove, kičmu i bolna jutra sve do encefalopatije, teških glavobolja, demencije, besa i samoubistva...

hubner

pre 5 godina

zaradis par stotina miliona za 3 meseca i posle bleyaaaaa
(drsmrt, 21. januar 2019 04:47)

Ma kako da ne, posledice ovog sporta su strasne, zato se i igra tako mali broj utakmica. Daleko je to posle od kako kazes bleje.

soni

pre 5 godina

Svaka cast za produzetak, 3 za 9 pa 3 za 10 pa 3 za 10, sva tri puta savrseni pasovi za prvi daun..
Kanzas siti je sam sebe pobedio u regularnom delu, bas dugo nisam video da covek napravi ofsajd ne preranim startom, nego jer se postavio pola metra preko linije i ne provaljuje...
Verovatno Brejdi nece imati bolju priliku da se povuce, ako uzme titulu, moze da kaze da je obrnuo krug, od Remsa do Remsa...

pavle radonjic

pre 5 godina

Najjaci sport i najbolji igrac u istoriji ovog sporta! Bilo je pravo uzivanje gledati jutrosnji spektakl! Ne kapiram da neko ne gleda NFL...

DrSofronijeTheGreat

pre 5 godina

O zivote, sta je ono bilo ? Kakva 4. cetvrtina, kakav kraj. Nije mi samo jasno zasto jos uvek nisu digli spomenik TB ispred Gillete stadiona, dok jos igra za Patriotse. Mislim da je zasluzio vec 9. Bukvalno covek im podario 9 SB, apsolutno je najveci igrac svih vremena, sto je juce (ponovo po ko zna koji put) dokazao. Sta covek u tim godinama radi. AU ! Go Pats ! Vreme je za novi trofej.

veliki strumf

pre 5 godina

Šta se sve nije izdešavalo u ovom meču! Naročito u zadnjoj četvrtini i u produzetku! Spavao sam evo manje od 4 sata, treba raditi, ali vredelo je. Kakvi preokreti, kakvi potezi, kakve greske igrača ali i kakve greske sudija (naročito prilikom dosudjivanja faulova, gde se ne može ubaciti crvena zastavica - greske su bile na štetu oba tima tako da na kraju mislim da niko nije više oštećen). Patriote srećniji sto su izvukli novčić pre produžetka - kako se Mahomes razigrao, da je imao prvi napad verovatno bi on došao do tacdauna i pobede. Odbrana Petsa se raspala u 2. poluvremenu - primili su čak 31 poen za poluvreme uz dosta gresaka, dok u prvom poluvremenu nisu primili ni poen. Ali tu je bio stari majstor da izvuče tim. Ne sećam se jada je Brejdi bio ovako srećan kada se plasirao u Superbol. Sada su za mene veliki favoriti protiv Remsa. Go Pats!

milan010

pre 5 godina

Najjači, najbolji, ma šta uradili u finalu! Čast mi je što svih ovih godina gledam najboljeg QB u istoriji, velikog Toma Brejdija! Go Pats!

Pera85

pre 5 godina

zaradis par stotina miliona za 3 meseca i posle bleyaaaaa
(drsmrt, 21. januar 2019 04:47)
E, brate moj, da to tako ide svi bi bili milioneri. Kao i u svakom sportu, puno odricanja i rada stoji iza ovoga. Kao sto Mesi rece "18 godina sam naprno radio svaki dan. Bio prvi na terenu i poslednji sa njega da bi postao zvezda preko noci"

Dachazvezda

pre 5 godina

a zbog cega njima sezona traje 3-4 meseca? jel zna neko razlog? NBA traje isto kratko, oko 7 meseci ali samo Plej off ekipe i to one koje zavrse u finalu? koji su razlozi za to?
(Dakle, 21. januar 2019 07:59)

Zato sto NIKO FIZICKI NE MOZE DA IZDRZI VISE!!! OSNOVNI ZADATAK odbrane je da te MLATNE O ZEMLJU!!!! A to rade "prosecni" ljudi, od 120-140 kila!! Zamisli kad se neko u punoj brzini zaleti u tebe i sa 130 kila te olupa o zemlju!!Pa tako sat vremena! U ovom sportu kao DOBAR DAN su pucanja kolena, kostija, potresi mozga i slicne povrede... I ovaj broj utakmica im je previse!! Prvi bi Ameri, zbog para, podigli broj utakmica na 30.. Da moze! Al ne bi bilo zivih!!
Al ako tebi i NBA sezona "traje kratko" (82 regularne utakmice+plej of (moguce serije od po 7 tekmi, jos bar 20 utakmica..)) sa 100+ utakmica...
STO ti ja ovo "objasnjavam" nisam sebi jasan, UOPSTE :)))))

Pera

pre 5 godina

Ne volim Patriote i to onako blago rečeno, pošto navijam za Stilerse to je nekako prirodno, ali ih isto tako maksimalno poštujem, još jednom su pokazali da su najbolji kad je najvažnije i to pored 2 prešečena dodavanja Brejdija. Na kraju ne mogu da se otmem utisku da je ovde sudijsko podbacivanje novčića pred produžetak odlučilo utakmicu jer i da je Kanzas dobio loptu i oni bi verovatno sve rešili tačdaunom, prosto su i jedni i drugi bili u nezaustavljivom napadačkom ritmu u 4/4. Remsi po meni sa očigledno povredjenim Todom Grlijem biće mnogo lakši zalogaj za Patriote od Čifsa, ako on bude potpuno spreman biće mnogo teže ali opet blaga prednost za Ne.

Jim Beam

pre 5 godina

@Milan
A ko je to tačno gledao Džoa Montanu? Ako se ne varam, prvi NFL prenos u Srbiji je bio 2001.godine, skoro 10 godina nakon njegove poslednje utakmice. Ni u Evropi se NFL nije prenosio, do neke 1995.godine. U eri Džo Montane gladali su ga samo Ameri i to jedan deo njih jer ni TV prava nisu ono što su danas. Tako da te priče ja gledao Džo Montanu, Oskara Robertsona, Vilta Čemberlejna i ostale nemaju veze sa realnošću jer ni njihovi najveći fanovi ne mogu sve njihove mečeve da pronađu. Ovaj momak je prva pomisao za većinu NFL gledalaca i kao takav se sa pravom smatra najboljim ikada.

markoni

pre 5 godina

Septembar 2000 godine cini mi se, 3K pocinje sa prenosima, Jurisevic i Golalic legendarno komentarisu, objasnjavaju pravila, upoznaju nas sa igrom, gledao sam celu sezonu... Cikago-Klivlend 7:21 na 2:22 do kraja i cikago stize i preokrece a pola stadiona vec otislo kuci... tako sam zavoleo ovu igru... Finale Rejvensi na Tampa bej i Tampa dobija
A onda... 2001 i Drew Bledsoe MVP kandidat se povredjuje, umesto njega ulazi Tom Brejdi bez minuta na terenu, pick iz 6-te runde i gura ekipu ka plej ofu pa ka superbolu pa do izjednacenja kao i sinoc u zadnjih minut i po, pa vinatijeri pogadja u zadnjoj sekundi za pobedu, pa sledece sezone BUKVALNO isto samo drugi protivnik... sve posle toga je istorija.. Uhvatio sam Dzordana al sam imao 11-12 godina i nisam bio svestan... Brejdija ko je imao privilegiju da gleda moze da kaze da je video najbolje od ovog sporta!
Za kraj, steta sto sudije pogresise protiv saintsa sinoc, mogli smo gledati dve legende medju QB-ovima u finalu kao krunu 2 velike karijere!
Pozdrav svim ljubiteljima NFLa

elim

pre 5 godina

Navijac sam Brejdija, uzivao sam u svakom momentu ove utakmice, i ovo je trebalo biti superboul, mislim da ce PM biti novi Brejdi, ono sto je momak pokazao posle malo nesigurnog starta utakmice je ludilo..
Pobijedili su Cifse ali nisu Mahomsa, kao sto komentator kaze veceras su ga pobijedili jedino tako sto nije ucestvovao u OT, tj van terena..
Svaka ti cast momce kako si odigrao, ovo nije realno.
kad se Brejdi penzionise, ti si mi novi omiljeni igrac ustv vec od sada ti zelim samo finala !!! Majstore !

strselj

pre 5 godina

citajuci komentare shvatio sam da pats- i samo srecnim spletom okolnosti dolazi do zavrsnice playoffa skoro svake godine. inace nemaju pojma da igraju, sudije namestaju, uvek su najlosiji timovi u njihovoj diviziji i da je samo puka slucajnost sto dominiraju, pa mogu slobodno reci prethodnih 15 godina. stvarno imaju srece... skoro se nisam nacitao vecih gluposti. ma idemo patriote do nove titule, gazi boraniju!!!

Spongebot

pre 5 godina

E ovo je GOAT! Nisam bas ljubitelj Brejdija ali ovakav pobednicki mentalitet je nevidjen u homosapiensa. Kakav Federer, Mesi, Ronaldo i ostala boranija...

todos

pre 5 godina

Vredelo je biti budan celu noć. Brejdi sportista svih vremena. Beliček je primer kako je čovek običan, baca tablet u ključnim momentima. Dobro, ko zna šta i on sve prokazi, ipak je stariji čovek.

Ministar

pre 5 godina

Ovaj NE je nesto nevjerovatno...Svaka cast TB, lik je fenomenalan, a i ne bi tako lako pricao da je neko “ubjedljivo” najbolji igrac americkog fudbala jer za to ne da ja nisam kompetentan nego niko od nas nije, kad se vec analiticari ne usudjuju tako lako da pricaju o tome onda ne bi ni mi trebali. Nepravedno je isticati u ovom slucaju samo jednog igraca...Bil Belicik, sta reci o njemu...Mozemo da ne navijamo za NE, ali za ovo nema rijeci...

Vladan R

pre 5 godina

Kad su i pored dva pretrpljena intersepsena, plus propusten intersepsn, uspeli da dobiju, konferncijsko finale, mislim da je sudjeno, i da NE osvoji superebol. Tim pre sto imaju izbalansiran napad i kroz vazduh i po zemlji, solidnu odbranu, ogromno iskustvo, a nemaju povredjneih igraca, kao prethodnih godina.

toni bandera

pre 5 godina

Ali ladno piše da je oboren rekord u broju utakmica finala konferencija koje su rešene nakon produžetaka.
Kako su krenuli sa rekorderima i ovaj će rekord uspeti da obore.

Massachusetts

pre 5 godina

Odlična utakmica! Žao mi je Mahomes-a, zaslužio je finale ove godine! Nadam se da će ga tim, u budućnosti, zaštiti od nepotrebnih udaraca i povreda, ili je opet sve stvar prestave i novca! Pozdrav

hveil

pre 5 godina

King, 21. januar 2019 06:28
Zato sto americki fudbal ima jednu veliku, ogromnu manu sto se tice regularnosti, a to je da sudije mogu na osnovu slobodne procene i kreativnog tumacenja pravila da (ne)bacaju zute zastave i (ne)dodeljuju kazne za jedan ili drugi tim. I treneri apsolutno ne mogu da se zale i da "čelendzuju" takve odluke. Čelendz jedino moze da se ulozi na sporne odluke koje se ticu da li je bilo (ne)kompletno hvatanje, fambl i sl. i da li je lopta presla zamisljenu liniju od 10 jardi ili liniju end zone. Na taj nacin, (ne)kaznjavanjem ekipa (dakle "holding", nepotrebna grubost, "pass interference" isl.), sudije su potpunoj kontroli utakmice i mogu uvek da iskreiraju neizvesne zavrsnice na jedan posed koje ce se zavrsavati u poslednjim sekundama, sto naravno publika uvek zeli da gleda. Tako u ovom slucaju, da su odsvirale ocigledan faul tj. pass interference nad igracem Saints-a, to bi prakticno bila gotova utakmica. Posto su Remsi ostali na samo jednom tajmautu, ne bi mogli da zaustavljaju vreme, Saintsi bi ispucali vreme do nekih 10-15 sec do kraja i onda zicer field golom resili utakmicu. Medjutim sudije su resile da nista ne sviraju kako bi dobili mnogo neizvesniju i zanimljiviju zavrsnicu. I to je cela prica. Slicno i u ovom mecu KC - NE. Kad je KC jurio prednost NE, sudije su ih pogurale ka TD-u nekim izmisljenim pass interference-om. A onda u sledecoj akciji, kada je NE morao da juri prednost KC, i kada je Brejdi bacio presecen pas tj. njegov hvatac kroz prste ispustio hvatanje (sto bi znacilo i gotovu utakmicu na minut i nesto do kraja i pobedu KC), sudije izmisljaju nekakvo pravilo o losem postavljanju odbrambenog igraca KC u neutralnoj zoni, kaznjavaju ih sa 5 jardi i time i dalje dobijamo zivu i otvorenu utakmicu. Mislim da se iz aviona videlo da sudije guraju utakmicu u produzetke, pa onda neka pobedi srecniji. I ovoga puta, kao i mnogo puta ranije, Brejdi i NE su bili vece srece, dobili prvi posed u produzetku i to je bilo to. KC i Mahoms bez sanse (s obzirom da su takva pravila) za odgovor. Verujem da bi ista situacija bila i obrnuto, da je KC dobio prvi posed u produzetku, postigli bi TD i onda NE ne bi imao sansu za odgovor. Čisto da dodam za kraj, zahvaljujuci jednim takvim "kreativnim" tumacenjem pravila, poznatijim i kao "tack rule", pre 17 godina je i krenula jedna legenda i da Brejdi i NE krenu da ispisuju istoriju ovog sporta.

Godo

pre 5 godina

Kada je BB sredinom 4/4 (ako se ne varam) dva puta bacio tablet, znao sam da je sudbina KC zapecacena..
Salu na stranu, kakvu istoriju pisu Patriote..
KC moze da ima sjajnu buducnost, mada gde su sada Falcons a pre dve god za malo Superbowl.. jos sada finale kod njih kuci..
i na kraju strasne reci sa jucerasnje konferencije pred utakmicu:

First, Bill Belichick explained in his morning press conference that even after four decades of NFL action and in the midst of a streak of eight straight AFC Championship Game appearances he still gets nervous before games.

"Every week," Belichick said, explaining that they all matter and that being anxious is a part of the job. "Nervous, yeah. Sure. You want to go out there and do well. There's an anxiety. We all have things in the game that we have to do. You want to perform them well, not let your team down because everybody's counting on you to do your job. You're counting on everybody else to do theirs. You don't worry about everybody else. You just worry about doing what you can do and make sure you don't screw up what you're supposed to do, what you're responsible for, because nobody else can do that. That's your job, and we all have jobs to do. We all want to do them well."

pertinaks

pre 5 godina

Ja ne znam zasto ljudi pisu ovde da ce Brejdi da se povuce posle ove godine. Prvo nece ima i Zizela da ga ostavi a on nece ostaviti jos a i ne moze, Petriotsi nemaju zamenu.

Severac

pre 5 godina

Odličan, atomski fudbal u finalima kako AFC-a tako i NFC-a. Patrote očigledno dobro odradile domaći zadatak odnosno dobro se spremili za gostovanje. Doduše, igralo se na otvorenom i bučnom stadionu tako da ih je atmosfera podsećala na Foksboro, s tim da im gledaoci nisu bili naklonjeni. Sudar iskustva i budućnosti tj. Brejdija i Mahomsa. Čitam dosta komentara u kojima se kaže da su sudije pogurale Patrote u SB. Ne bih se složio jer mislim da je čak KC imao domaćinsko suđenje, ali treba imati u vidu da ono što mi procenjujemo na usporenom snimku sudije presuđuju u realnom vremenu. Na kraju, mislim da Patriote zasluženo idu u Atlantu, a duel sa Remsima će biti otvoren. I jedna i druga ekipa su pokazale da imaju kvalitet. Na kraju krajeva, Remsi su kao i Saintsi još na početku sezone bili projektovani za SB.

Wllaxy

pre 5 godina

@Milan 
A ko je to tačno gledao Džoa Montanu? Ako se ne varam, prvi NFL prenos u Srbiji je bio 2001.godine, skoro 10 godina nakon njegove poslednje utakmice. Ni u Evropi se NFL nije prenosio, do neke 1995.godine. U eri Džo Montane gladali su ga samo Ameri i to jedan deo njih jer ni TV prava nisu ono što su danas. Tako da te priče ja gledao Džo Montanu, Oskara Robertsona, Vilta Čemberlejna i ostale nemaju veze sa realnošću jer ni njihovi najveći fanovi ne mogu sve njihove mečeve da pronađu. Ovaj momak je prva pomisao za većinu NFL gledalaca i kao takav se sa pravom smatra najboljim ikada.
(Jim Beam, 21. januar 2019 09:47)

Evo ja sam gledao Montanu jer je prvi prenos američkog fudbala u Srbiji bio superbowl u kom je San Francisco razmontirao Sinsinati. To je bio čini mi se jedini meč koji je prenošen kod nas tada i onda je nastupila višegodišnja pauza dok 3K nije ponovo počeo da prenosi utakmice NFL?

Pravi Gargamel

pre 5 godina

@Jim Beam

I ja sam gledao Montanu i njegova 3 osvajanja titule, samo prvu nisam. On je najbolji, kao prvo ima 4/4 u finalima i sve titule je osvojio on touchdown pasom, nije mu trebao kicker, running back ili interception u end zoni. Ko god poznaje americki fudbal, poredjenja njih dvojice su smesna. Brejdi nije najbolji ni u svojoj generaciji. Ja razumem omladinu koja ga ovde glorifikuje, jer se ozbiljnije pracenje americkog fudbala kod nas poklapa sa usponom Patriotsa. Ali je ocigledno da je Brady produkt koji se dobro prodaje i zato je guran od strane lige. Svi pisu o kradji protiv Saintsa, a niko ne pominje sta je bilo na drugoj utakmici. U zadnjih 8 minuta je bilo 2 pregledanja snimka i oba su presudjena u korist Patriotsa iako je bilo ocigledno da je bilo suprotno. Onda kazna roughing the passer, kada je Brady udaren pre nego sto je izbacio loptu. I na kraju, offside od odbrane kada je Brady bacio interception i izgubio utakmicu. Patriotsi su uvek bili gurani od strane lige, ali ovo sinoc je bilo smesno, uvreda za inteligenciju svakog poznavaoca.

Nisi u pravu

pre 5 godina

(Jim Beam, 21. januar 2019 09:47)
Kod nas je lokalna TV stanica kada se zavrsi program pustala na divljaka satelitske kanale.I tada 1996 je pustila neki kanal ciji logo je 5 u krugu i bio je prenos SB i igrali su Dalas i Pitsburg.Dobio je Dalas jer su u zadnjoj cetvrtini presekli pas.Posle nekoliko godina je treci kanal poceo da prenosi i vidim ovog bradatog QB koji igrao za Pitsburg sada u Tenesiju(Nil O'Donel).

Dachazvezda

pre 5 godina

Mozes li ti to fumble, incomplete pass da prevedes na srpski?
(BODIBOND, 21. januar 2019 13:50)

Fumble=izbijena, ispustena lopta - "ZIVA" lopta... Ko pre dodje do nje, u njegovom je posedu..
Incomplete pass- nekompletno dodavanje, neuhvacena lopta... prosto..

E sad.. Ti pitas za bejzbol verovatno :)))))??????

firkeee

pre 5 godina

Navijam za patriotse ali sudije su im donele SB nepostojećim ROUGHING THE PASSER na 3rd & 10 na njihovih 40 jardi (mozda je bio i 2nd & 10, nisam siguran) minut pre kraja. Bez toga bi imali još jedan pokušaj za 10 i tu bi verovatno bio kraj. Plus neverovatno glupa greška Forda da stoji u neutralnoj zoni kad su Brejdiju presekli pas i rešili utakmicu. I još jedna greška sudija pre toga gde Hoganu ispada lopta na travu, oni pregledaju snimak i ipak ne menjaju odluku. Po osećaju bih rekao da Edelman nije pipnuo loptu kod onog panta ali to se na snimku apsolutno ne vidi i sudije nisu smele da preokrenu tu odluku

Wllaxy

pre 5 godina

I na kraju, offside od odbrane kada je Brady bacio interception i izgubio utakmicu. Patriotsi su uvek bili gurani od strane lige, ali ovo sinoc je bilo smesno, uvreda za inteligenciju svakog poznavaoca.
(Pravi Gargamel, 21. januar 2019 13:06)

Želiš da u stilu "Što je babi milo..." dokažeš da su sudije gurale NE, a nisi ni neki poznavalac jer si se nalupetao za medalju...

Ako po tebi ovo nije za kaznu samo zato jer ti je mrski tim bacio interception ti ili si totalno zaslepljen ili nemaš pojma...

https://thesportsdailydigital.files.wordpress.com/2019/01/screen-shot-2019-01-21-at-12.38.48-am.png?w=752&h=537&crop=1

petarczv

pre 5 godina

Za Brejdija su i Džordan i Federer obični rekreativci.
(exSa, 21. januar 2019 08:42)

Obozavam brejdija ali niko ne moze da se poredi za MJom a Federer je 7klasa ispod

Vlado

pre 5 godina

Na stranu Brejdijeva briljantna trofejna karijera, ali nazvati "magičnom" utakmicu u kojoj je imao 1 TD dodavanje i 2 intersepšna (uz pas rejting od oko 70) je ipak malo pretjerano. Pozz

King

pre 5 godina

(hveil, 21. januar 2019 09:50)

Hvala puno na objašnjenju. Odnedavno pratim NFL i nisam baš pohvatao sva pravila, a gledam preko interneta sa stranim reporterom a i smanjim da ne budim ukućane.
Mnogo dobar sport, ali bzvz što eto i tu sudije mogu da utiču na konačan ishod.
Pozdrav svim ljubiteljima NFL!
Čekamo finale!

Wllaxy

pre 5 godina

Imaš li ti link za DPI nad Dorsetom koji nisu sudili i sreća da je uhvatio loptu za TD, povlačenja Gronkovskog koja se nisu sudila ali su zato u poslednjem napadu KC mnogo blaži kontakt Džeksona sudili kao DPI etc.

Fambl Edelmana definitivno nije bio dok se za hvatanje Hogana meni čini da je lopta dotakla zemlju ali kao poznavalac bi morao da znaš da kada ne postoje čisti, jasni i evidentni dokazi da bi se promenila odluka uvažava se prvobitna odluka. Ovde toga nije bilo tako da nisu imali osnove da promene odluku...

Što se tiče roughing the passer, pogledaj gde je ruka igrača KC, bez obzira što Brejdi još nije bacio loptu i ako znaš pravila sve će ti biti jasno...

https://usatthebiglead.files.wordpress.com/2019/01/grab-2019-01-20-20h25m10s184.png?w=1000&h=600&crop=1?w=1000&crop=0

miroslav

pre 5 godina

Kako ,,mozda najbolji svih vremena,,???Ne znam sta jos treba da uradi!Pet prstenova!To niko nikad vise nece osvojiti!Idemo na sesti!imacemo koliko i Stilersi sve zajedno do sada!Brejdi je svetac,za nas petse!

GM

pre 5 godina

- Na terenu donesu odluku da je prilikom panta, Edelman pipnuo loptu, a onda odu na pregledanje snimka. Na snimku, em sto se vidi da ga lopta udara u kaziprst, em nemaju dovoljno dokaza da kazu da nije.

- Poslednja dva napada Patsa, u jednom prilikom hvatanja lopta udara u zemlji u kazu kompletirano dodavanje, a ista situacija u sledecem ipak nije. I to sve prilikom gledanja snimaka.

Nemoguce je da sve "sitne" situacije oni prelaze preko njioh, da ni jedan holding nije dosudjen Patsima, pored onoliko zadrzavanja kada cuvaju Brejdija.

Bezpoterbno guranje Patsa svaki put kada igraju sa manjim fransizama, ali kada nadju na podjednako bogatu i mocnu, gde vlasnici nece dozvoliti da se zezaju sa njima... onda gube i od Giantsa i Broncosa...

Pravi Gargamel

pre 5 godina

@Travis

1983. kupljen video rekorder. Iz Amerike stizale video kasete sa sportom. Prva odgledana utakmica americkog sporta NBA finale Lakers-Sixers.

1985. kupljena satelitska antena. Super channel i Sky ouni prenosa americkog sporta.

1992. odlazak u Nemacku. Tamo odgledane kompletne dve poslednje Montanine sezone u Kanzas sitiju.

Poslednjih 5 godina imam Game Pass, ove sezone odgledao preko 100 utakmica.


@Willaxy


Kod Edelmana je dosudjen fumble, da bi preinacili odluku mora da postoji 100% dokaza da ga nije zakacila. Sudija 5 minuta pregleda snimak, sto znaci da nije siguran i pored toga menja odluku, iako se vidi da ga je zakacila po kaziprstu.

Udaranje Brady-a, na tvojoj slici se vidi da ga udara po ramenu, tako da nema sanse da je prekrsaj. Da ga je udario po glavi, bio bi, ali nije.

Kao sto si sam priznao Hoganova lopta je dodirnula zemlju, tako da je to nekompletan pas.

I na kraju offside. Ako je bio, centimetri su u pitanju. Ko prati NFL zna da je nepisano pravilo da kazne ne smeju da odluce utakmicu. Zato i Saintsima nije sudjen pass interference, koji je bio ocigledan. Brees je i posle toga imao dva drive-a da odluci utakmicu, ali nije uspeo. To je American Way, budi Baja pa pobedi i pored svih poteskoca i nepravdi. A ovde je dosudjena jedna minorna kazna, koja nije imala nikakav uticaj na samu akciju, a odlucila je utakmicu.

Ovo se sve desavalo na samo jednoo drivu, tako da je namera fdavorizovanja ocigledna.

1914

pre 5 godina

Zato sto americki fudbal ima jednu veliku, ogromnu manu sto se tice regularnosti, a to je da sudije mogu na osnovu slobodne procene i kreativnog tumacenja pravila da (ne)bacaju zute zastave i (ne)dodeljuju kazne za jedan ili drugi tim.
---------------

Za razliku od naseg fudbala ili kosarke, gde se sve uvek zna, zna se apsolutno tacno sta se sudi, a sta ne, i nema slobodnih sudijskih uverenja - pa time ni sudijskih gresaka. Nikada.

tvrtko

pre 5 godina

Jeste, imali su sreću Patriotsi, jer su u produžetku posle bacanja novčića prvi krenuli. Da je KC dobio to podbacivanje, verovatno bi bili u Superboulu. Navijao sam za Čifse jer sam hteo da Superboul ima dva najmlađa QB ikada. Ali, nije bilo suđeno... Sudije su (po meni) imale 5 spornih situacija, od kojih su 4 sudile u korist Patriotsa:
Dve gotovo identične situacije (ne)hvatanja pregledane, donešene dve različite odluke, ali su obe bile u korist Patsa. Zatim, video snimkom se nije moglo videti i sigurno ustanoviti da li je Edelman dirao loptu kod ispucavanja ili nije, što znači da nije bilo dovoljno dokaza da se preokrene odluka na terenu (koja je bila defanzivni TD za Čifse), ali su je sudije ipak preokrenule. I na kraju, Sudije zovu faul na Brejdiju, za kontakt koji je bio gotovo identičan kao dva kontakta sa QB-ima u prvom poluvremenu (jedan na Brejdiju, drugi na Mahomsu), koji nisu suđeni. Jedina greška sudija u korist Čifsa bila je odluka za DPI Džonsona pred kraj meča, ostale 4 su suđene za Patriote.
Sad će verovatno i minusi da krenu, jer ne-daj-bože da neko kaže nešto protiv Brejdija i Patriota. Isto kao u MotoGP kad neko kaže nešto protiv dedice Rosija. Činjenica je da je veliki igrač, jedan od najtrofejnijih, ali je to i zato što se i njemu i Patriotama često i mnogo gleda kroz prste.

boksi

pre 5 godina

Pa ovde u americi za Patriote iz Nove Engleske navijaju samo ljudi iz Bostona.Posle Kauboja iz Dalasa najomrazenija ekipa u svim sportovima.Ono sinoc je poklon od sudija.Za mene ekipa za koju se zivi su Pakersi iz Grin Beja.Grobari i Delije su mala deca za ljude koji navijaju za ponos Viskonsina.Religija,bukvalno.
U superbolu Patriote lagano.Ziveli!

Milan

pre 5 godina

Brady je svoj prvi Superbowl igrao i osvojio baš protiv Ramsa kada ih je predvodio Kurt Warner. Hoće li mu i poslednji Superbowl biti protiv Ramsa?

PS: obožavam Toma ali najveći svih vremena je ipak Joe Montana. Ko ga je gledao, zna i zašto.

GM

pre 5 godina

- Plus penalty za "udaranje" Brejdija u kacigu, a nije ga pipnuo, ruka zavrsila na ramenu...

A kraj prvog, ista takva situacija, nista nisu sudili na Holmsu.

Tko bi znao što nam nosi sutra

pre 5 godina

U svakom timskom sportu kada se nađu dva sjajna napada jedan naspram drugog, pobeđuje tim sa boljom odbranom.
Bolju odbranu imaju Remsi.
Brejdi igra plej of sa zastrašujućom rutinom.
Gof ima fenomenalnu ruku koja ima koga da uposli.
Pokazao je i da ima sjajnu glavu sa nekoliko uspešnih bacanja iz jako teških situacija, na samom kraju meča.
Prema tome - Remsi.
Ali postoji problem Remsa sa trčanjem koje u životu drži samo CJ.
On uvek istrči šta treba - kada treba. Ali da li je to dovoljno ?

Pravi Gargamel

pre 5 godina

@Willaxy

Dobro, offside u redu (mada na slici se ne vidi jasno da li je ruka preko linije), a imas li neki link za Edelmanov fumble, roughing the passer ili Hoganov incomplete pass.

Milan

pre 5 godina

@Milan
A ko je to tačno gledao Džoa Montanu? Ako se ne varam, prvi NFL prenos u Srbiji je bio 2001.godine, skoro 10 godina nakon njegove poslednje utakmice. Ni u Evropi se NFL nije prenosio, do neke 1995.godine. U eri Džo Montane gladali su ga samo Ameri i to jedan deo njih jer ni TV prava nisu ono što su danas. Tako da te priče ja gledao Džo Montanu, Oskara Robertsona, Vilta Čemberlejna i ostale nemaju veze sa realnošću jer ni njihovi najveći fanovi ne mogu sve njihove mečeve da pronađu. Ovaj momak je prva pomisao za većinu NFL gledalaca i kao takav se sa pravom smatra najboljim ikada.
(Jim Beam, 21. januar 2019 09:47)

Ne zivim u Srbiji a u evropi se NFL itekako pratio za vreme Montane. Nije bio toliko popularan kao danas ali je bilo prenosa. Osim toga, Montana je karijeru zavrsio sredinom 90tih a ne pocetkom. Veruj mi, bio je najbolji ikad. Odlicni su bili i Marino, Elway i jos neki od te stare garde ali je "Joe Cool" ipak jedinstven. Secam se da je bio neverovatan kada se u finisu lomio rezultat. Neki su bili misljenja da je Steve Young bio bolji ali ja se sa tim ne bih slozio.
Nisam proverio ali verujem da na internetu postoje snimci njegovih meceva pa ako te zanima, potrazi pa se i sam uveri.

PS: Na Youtubu imas veliki broj NBA utakmica iz 60tih i 70tih ako te zanima kako su igrali Russell, Chamberlain, Oscar Robertson i ostali. Bili su sjajni.

wvw

pre 5 godina

Ja bitnog i popularnog “sporta”?! Pa u Srbiji niko ni ne zna šta je ovo a ne da gleda/prati. I to u zemlji gde ima 7 miliona selektora pa niko ne zna jednu ekipu da pogodi kako se zove a ne nešto više.

Dakle

pre 5 godina

a zbog cega njima sezona traje 3-4 meseca? jel zna neko razlog? NBA traje isto kratko, oko 7 meseci ali samo Plej off ekipe i to one koje zavrse u finalu? koji su razlozi za to?

Beogradjanin

pre 5 godina

(hveil, 21. januar 2019 09:50)

Tacno, dajuci sansu ovom sportu pre par godina to je to sto mi mnogo smeta. To sudijsko slodbodno uverenje i bacanje zutih zastavica je sustina zasto svaki mec ume da bude neizvestan. Kod drugih sportova bar se vidi ocigledna sudijska greska, pa teraj dalje. Ovde sudije protumace u korist tima kome treba. Jedinstveni sport u kome svake godine menjaju pravila. I mali broj meceva cini ovaj sport super-popularnim u Americi. Treba da se igra bar na dva meca u playoffu, ali zbog povreda ne moze.

Sasa

pre 5 godina

(Milan, 21. januar 2019 21:34) # Link komentara

Pozdravio te jeste Brejdi iz jos jednog finala. Da, isti onaj Brejdi koji zna kako do njega da dodje toliko puta. Onaj Brejdi koji lomi sve meceve. Brejdi koji je najbolji u istoriji.

svraka

pre 5 godina

"Mozda najbolji"

Pa ako je bilo sumnje ranije ona je nestala u superbolu 2017. godine
(Koza, 21. januar 2019 10:06)

Isto kao sa ronaldom posle osvojenog ep 2016

BODIBOND

pre 5 godina

Dobro, offside u redu (mada na slici se ne vidi jasno da li je ruka preko linije), a imas li neki link za Edelmanov fumble, roughing the passer ili Hoganov incomplete pass.
(Pravi Gargamel, 21. januar 2019 13:48)

Mozes li ti to fumble, incomplete pass da prevedes na srpski?

Devin Hester

pre 5 godina

Kakav bre Montana, Brejdi je uzimao titule u finalima kada nisu bili favoriti, protiv falconsa, ramsa, pa čak i Eaglesa sa MC nebom i owensom, jedino protiv braće mening se nije proslavio. Ne volim ih ali su najbolji svih vremena ubedljivo.

wvw

pre 5 godina

Ja bitnog i popularnog “sporta”?! Pa u Srbiji niko ni ne zna šta je ovo a ne da gleda/prati. I to u zemlji gde ima 7 miliona selektora pa niko ne zna jednu ekipu da pogodi kako se zove a ne nešto više.

Pravi Gargamel

pre 5 godina

@Jim Beam

I ja sam gledao Montanu i njegova 3 osvajanja titule, samo prvu nisam. On je najbolji, kao prvo ima 4/4 u finalima i sve titule je osvojio on touchdown pasom, nije mu trebao kicker, running back ili interception u end zoni. Ko god poznaje americki fudbal, poredjenja njih dvojice su smesna. Brejdi nije najbolji ni u svojoj generaciji. Ja razumem omladinu koja ga ovde glorifikuje, jer se ozbiljnije pracenje americkog fudbala kod nas poklapa sa usponom Patriotsa. Ali je ocigledno da je Brady produkt koji se dobro prodaje i zato je guran od strane lige. Svi pisu o kradji protiv Saintsa, a niko ne pominje sta je bilo na drugoj utakmici. U zadnjih 8 minuta je bilo 2 pregledanja snimka i oba su presudjena u korist Patriotsa iako je bilo ocigledno da je bilo suprotno. Onda kazna roughing the passer, kada je Brady udaren pre nego sto je izbacio loptu. I na kraju, offside od odbrane kada je Brady bacio interception i izgubio utakmicu. Patriotsi su uvek bili gurani od strane lige, ali ovo sinoc je bilo smesno, uvreda za inteligenciju svakog poznavaoca.

Неедукован

pre 5 godina

Ко није гледао меч не зна шта је пропустио!!! Брејди, ХВАЛА ТИ ЗА СВЕ свих ових година!

Vlado

pre 5 godina

Na stranu Brejdijeva briljantna trofejna karijera, ali nazvati "magičnom" utakmicu u kojoj je imao 1 TD dodavanje i 2 intersepšna (uz pas rejting od oko 70) je ipak malo pretjerano. Pozz

Milan

pre 5 godina

Brady je svoj prvi Superbowl igrao i osvojio baš protiv Ramsa kada ih je predvodio Kurt Warner. Hoće li mu i poslednji Superbowl biti protiv Ramsa?

PS: obožavam Toma ali najveći svih vremena je ipak Joe Montana. Ko ga je gledao, zna i zašto.

hveil

pre 5 godina

King, 21. januar 2019 06:28
Zato sto americki fudbal ima jednu veliku, ogromnu manu sto se tice regularnosti, a to je da sudije mogu na osnovu slobodne procene i kreativnog tumacenja pravila da (ne)bacaju zute zastave i (ne)dodeljuju kazne za jedan ili drugi tim. I treneri apsolutno ne mogu da se zale i da "čelendzuju" takve odluke. Čelendz jedino moze da se ulozi na sporne odluke koje se ticu da li je bilo (ne)kompletno hvatanje, fambl i sl. i da li je lopta presla zamisljenu liniju od 10 jardi ili liniju end zone. Na taj nacin, (ne)kaznjavanjem ekipa (dakle "holding", nepotrebna grubost, "pass interference" isl.), sudije su potpunoj kontroli utakmice i mogu uvek da iskreiraju neizvesne zavrsnice na jedan posed koje ce se zavrsavati u poslednjim sekundama, sto naravno publika uvek zeli da gleda. Tako u ovom slucaju, da su odsvirale ocigledan faul tj. pass interference nad igracem Saints-a, to bi prakticno bila gotova utakmica. Posto su Remsi ostali na samo jednom tajmautu, ne bi mogli da zaustavljaju vreme, Saintsi bi ispucali vreme do nekih 10-15 sec do kraja i onda zicer field golom resili utakmicu. Medjutim sudije su resile da nista ne sviraju kako bi dobili mnogo neizvesniju i zanimljiviju zavrsnicu. I to je cela prica. Slicno i u ovom mecu KC - NE. Kad je KC jurio prednost NE, sudije su ih pogurale ka TD-u nekim izmisljenim pass interference-om. A onda u sledecoj akciji, kada je NE morao da juri prednost KC, i kada je Brejdi bacio presecen pas tj. njegov hvatac kroz prste ispustio hvatanje (sto bi znacilo i gotovu utakmicu na minut i nesto do kraja i pobedu KC), sudije izmisljaju nekakvo pravilo o losem postavljanju odbrambenog igraca KC u neutralnoj zoni, kaznjavaju ih sa 5 jardi i time i dalje dobijamo zivu i otvorenu utakmicu. Mislim da se iz aviona videlo da sudije guraju utakmicu u produzetke, pa onda neka pobedi srecniji. I ovoga puta, kao i mnogo puta ranije, Brejdi i NE su bili vece srece, dobili prvi posed u produzetku i to je bilo to. KC i Mahoms bez sanse (s obzirom da su takva pravila) za odgovor. Verujem da bi ista situacija bila i obrnuto, da je KC dobio prvi posed u produzetku, postigli bi TD i onda NE ne bi imao sansu za odgovor. Čisto da dodam za kraj, zahvaljujuci jednim takvim "kreativnim" tumacenjem pravila, poznatijim i kao "tack rule", pre 17 godina je i krenula jedna legenda i da Brejdi i NE krenu da ispisuju istoriju ovog sporta.

Dakle

pre 5 godina

a zbog cega njima sezona traje 3-4 meseca? jel zna neko razlog? NBA traje isto kratko, oko 7 meseci ali samo Plej off ekipe i to one koje zavrse u finalu? koji su razlozi za to?

GM

pre 5 godina

- Na terenu donesu odluku da je prilikom panta, Edelman pipnuo loptu, a onda odu na pregledanje snimka. Na snimku, em sto se vidi da ga lopta udara u kaziprst, em nemaju dovoljno dokaza da kazu da nije.

- Poslednja dva napada Patsa, u jednom prilikom hvatanja lopta udara u zemlji u kazu kompletirano dodavanje, a ista situacija u sledecem ipak nije. I to sve prilikom gledanja snimaka.

Nemoguce je da sve "sitne" situacije oni prelaze preko njioh, da ni jedan holding nije dosudjen Patsima, pored onoliko zadrzavanja kada cuvaju Brejdija.

Bezpoterbno guranje Patsa svaki put kada igraju sa manjim fransizama, ali kada nadju na podjednako bogatu i mocnu, gde vlasnici nece dozvoliti da se zezaju sa njima... onda gube i od Giantsa i Broncosa...

firkeee

pre 5 godina

Navijam za patriotse ali sudije su im donele SB nepostojećim ROUGHING THE PASSER na 3rd & 10 na njihovih 40 jardi (mozda je bio i 2nd & 10, nisam siguran) minut pre kraja. Bez toga bi imali još jedan pokušaj za 10 i tu bi verovatno bio kraj. Plus neverovatno glupa greška Forda da stoji u neutralnoj zoni kad su Brejdiju presekli pas i rešili utakmicu. I još jedna greška sudija pre toga gde Hoganu ispada lopta na travu, oni pregledaju snimak i ipak ne menjaju odluku. Po osećaju bih rekao da Edelman nije pipnuo loptu kod onog panta ali to se na snimku apsolutno ne vidi i sudije nisu smele da preokrenu tu odluku

tvrtko

pre 5 godina

Jeste, imali su sreću Patriotsi, jer su u produžetku posle bacanja novčića prvi krenuli. Da je KC dobio to podbacivanje, verovatno bi bili u Superboulu. Navijao sam za Čifse jer sam hteo da Superboul ima dva najmlađa QB ikada. Ali, nije bilo suđeno... Sudije su (po meni) imale 5 spornih situacija, od kojih su 4 sudile u korist Patriotsa:
Dve gotovo identične situacije (ne)hvatanja pregledane, donešene dve različite odluke, ali su obe bile u korist Patsa. Zatim, video snimkom se nije moglo videti i sigurno ustanoviti da li je Edelman dirao loptu kod ispucavanja ili nije, što znači da nije bilo dovoljno dokaza da se preokrene odluka na terenu (koja je bila defanzivni TD za Čifse), ali su je sudije ipak preokrenule. I na kraju, Sudije zovu faul na Brejdiju, za kontakt koji je bio gotovo identičan kao dva kontakta sa QB-ima u prvom poluvremenu (jedan na Brejdiju, drugi na Mahomsu), koji nisu suđeni. Jedina greška sudija u korist Čifsa bila je odluka za DPI Džonsona pred kraj meča, ostale 4 su suđene za Patriote.
Sad će verovatno i minusi da krenu, jer ne-daj-bože da neko kaže nešto protiv Brejdija i Patriota. Isto kao u MotoGP kad neko kaže nešto protiv dedice Rosija. Činjenica je da je veliki igrač, jedan od najtrofejnijih, ali je to i zato što se i njemu i Patriotama često i mnogo gleda kroz prste.

Siniša brejnstormer

pre 5 godina

Kakav meč, Bože kakav meč!!!!!!! BB je genije, Kanzas siti ima bolje igrače ali ne bolji tim. Patriote su ih dva puta pobedile ove godine. A šta reći za Toma Brejdija. Njegovim venama teče led. Ubedljivo najbolji igrač am.fudbala, ne samo QB, u istoriji.

dacha

pre 5 godina

Jednostavno Brejdi ima pobednicki mentalitet i jako izrazenu lidersku crtu. Bezbroj puta veceras je uspevao da produzi akciju kroz treci down. Za svako postovanje, istinski najveci igrac americkog fudbala u istoriji.

boksi

pre 5 godina

Pa ovde u americi za Patriote iz Nove Engleske navijaju samo ljudi iz Bostona.Posle Kauboja iz Dalasa najomrazenija ekipa u svim sportovima.Ono sinoc je poklon od sudija.Za mene ekipa za koju se zivi su Pakersi iz Grin Beja.Grobari i Delije su mala deca za ljude koji navijaju za ponos Viskonsina.Religija,bukvalno.
U superbolu Patriote lagano.Ziveli!

svraka

pre 5 godina

"Mozda najbolji"

Pa ako je bilo sumnje ranije ona je nestala u superbolu 2017. godine
(Koza, 21. januar 2019 10:06)

Isto kao sa ronaldom posle osvojenog ep 2016

Pravi Gargamel

pre 5 godina

@Travis

1983. kupljen video rekorder. Iz Amerike stizale video kasete sa sportom. Prva odgledana utakmica americkog sporta NBA finale Lakers-Sixers.

1985. kupljena satelitska antena. Super channel i Sky ouni prenosa americkog sporta.

1992. odlazak u Nemacku. Tamo odgledane kompletne dve poslednje Montanine sezone u Kanzas sitiju.

Poslednjih 5 godina imam Game Pass, ove sezone odgledao preko 100 utakmica.


@Willaxy


Kod Edelmana je dosudjen fumble, da bi preinacili odluku mora da postoji 100% dokaza da ga nije zakacila. Sudija 5 minuta pregleda snimak, sto znaci da nije siguran i pored toga menja odluku, iako se vidi da ga je zakacila po kaziprstu.

Udaranje Brady-a, na tvojoj slici se vidi da ga udara po ramenu, tako da nema sanse da je prekrsaj. Da ga je udario po glavi, bio bi, ali nije.

Kao sto si sam priznao Hoganova lopta je dodirnula zemlju, tako da je to nekompletan pas.

I na kraju offside. Ako je bio, centimetri su u pitanju. Ko prati NFL zna da je nepisano pravilo da kazne ne smeju da odluce utakmicu. Zato i Saintsima nije sudjen pass interference, koji je bio ocigledan. Brees je i posle toga imao dva drive-a da odluci utakmicu, ali nije uspeo. To je American Way, budi Baja pa pobedi i pored svih poteskoca i nepravdi. A ovde je dosudjena jedna minorna kazna, koja nije imala nikakav uticaj na samu akciju, a odlucila je utakmicu.

Ovo se sve desavalo na samo jednoo drivu, tako da je namera fdavorizovanja ocigledna.

petarczv

pre 5 godina

Za Brejdija su i Džordan i Federer obični rekreativci.
(exSa, 21. januar 2019 08:42)

Obozavam brejdija ali niko ne moze da se poredi za MJom a Federer je 7klasa ispod

pavle radonjic

pre 5 godina

Najjaci sport i najbolji igrac u istoriji ovog sporta! Bilo je pravo uzivanje gledati jutrosnji spektakl! Ne kapiram da neko ne gleda NFL...

BODIBOND

pre 5 godina

Dobro, offside u redu (mada na slici se ne vidi jasno da li je ruka preko linije), a imas li neki link za Edelmanov fumble, roughing the passer ili Hoganov incomplete pass.
(Pravi Gargamel, 21. januar 2019 13:48)

Mozes li ti to fumble, incomplete pass da prevedes na srpski?

Milan

pre 5 godina

@Milan
A ko je to tačno gledao Džoa Montanu? Ako se ne varam, prvi NFL prenos u Srbiji je bio 2001.godine, skoro 10 godina nakon njegove poslednje utakmice. Ni u Evropi se NFL nije prenosio, do neke 1995.godine. U eri Džo Montane gladali su ga samo Ameri i to jedan deo njih jer ni TV prava nisu ono što su danas. Tako da te priče ja gledao Džo Montanu, Oskara Robertsona, Vilta Čemberlejna i ostale nemaju veze sa realnošću jer ni njihovi najveći fanovi ne mogu sve njihove mečeve da pronađu. Ovaj momak je prva pomisao za većinu NFL gledalaca i kao takav se sa pravom smatra najboljim ikada.
(Jim Beam, 21. januar 2019 09:47)

Ne zivim u Srbiji a u evropi se NFL itekako pratio za vreme Montane. Nije bio toliko popularan kao danas ali je bilo prenosa. Osim toga, Montana je karijeru zavrsio sredinom 90tih a ne pocetkom. Veruj mi, bio je najbolji ikad. Odlicni su bili i Marino, Elway i jos neki od te stare garde ali je "Joe Cool" ipak jedinstven. Secam se da je bio neverovatan kada se u finisu lomio rezultat. Neki su bili misljenja da je Steve Young bio bolji ali ja se sa tim ne bih slozio.
Nisam proverio ali verujem da na internetu postoje snimci njegovih meceva pa ako te zanima, potrazi pa se i sam uveri.

PS: Na Youtubu imas veliki broj NBA utakmica iz 60tih i 70tih ako te zanima kako su igrali Russell, Chamberlain, Oscar Robertson i ostali. Bili su sjajni.

GM

pre 5 godina

- Plus penalty za "udaranje" Brejdija u kacigu, a nije ga pipnuo, ruka zavrsila na ramenu...

A kraj prvog, ista takva situacija, nista nisu sudili na Holmsu.

Tko bi znao što nam nosi sutra

pre 5 godina

U svakom timskom sportu kada se nađu dva sjajna napada jedan naspram drugog, pobeđuje tim sa boljom odbranom.
Bolju odbranu imaju Remsi.
Brejdi igra plej of sa zastrašujućom rutinom.
Gof ima fenomenalnu ruku koja ima koga da uposli.
Pokazao je i da ima sjajnu glavu sa nekoliko uspešnih bacanja iz jako teških situacija, na samom kraju meča.
Prema tome - Remsi.
Ali postoji problem Remsa sa trčanjem koje u životu drži samo CJ.
On uvek istrči šta treba - kada treba. Ali da li je to dovoljno ?

Pravi Gargamel

pre 5 godina

@Willaxy

Dobro, offside u redu (mada na slici se ne vidi jasno da li je ruka preko linije), a imas li neki link za Edelmanov fumble, roughing the passer ili Hoganov incomplete pass.

Wllaxy

pre 5 godina

Imaš li ti link za DPI nad Dorsetom koji nisu sudili i sreća da je uhvatio loptu za TD, povlačenja Gronkovskog koja se nisu sudila ali su zato u poslednjem napadu KC mnogo blaži kontakt Džeksona sudili kao DPI etc.

Fambl Edelmana definitivno nije bio dok se za hvatanje Hogana meni čini da je lopta dotakla zemlju ali kao poznavalac bi morao da znaš da kada ne postoje čisti, jasni i evidentni dokazi da bi se promenila odluka uvažava se prvobitna odluka. Ovde toga nije bilo tako da nisu imali osnove da promene odluku...

Što se tiče roughing the passer, pogledaj gde je ruka igrača KC, bez obzira što Brejdi još nije bacio loptu i ako znaš pravila sve će ti biti jasno...

https://usatthebiglead.files.wordpress.com/2019/01/grab-2019-01-20-20h25m10s184.png?w=1000&h=600&crop=1?w=1000&crop=0

strselj

pre 5 godina

citajuci komentare shvatio sam da pats- i samo srecnim spletom okolnosti dolazi do zavrsnice playoffa skoro svake godine. inace nemaju pojma da igraju, sudije namestaju, uvek su najlosiji timovi u njihovoj diviziji i da je samo puka slucajnost sto dominiraju, pa mogu slobodno reci prethodnih 15 godina. stvarno imaju srece... skoro se nisam nacitao vecih gluposti. ma idemo patriote do nove titule, gazi boraniju!!!

1Beogradjanin

pre 5 godina

zaradis par stotina miliona za 3 meseca i posle bleyaaaaa
(drsmrt, 21. januar 2019 04:47)

Na žalost ne mogu da ti dam 100 minusa, mada ovako glup komentar ni ne zaslužuje da bude objavljen. Svima vama koji moji mislite da za "samo" tri meseca zarade milione i posle cele godine bleje preporučujem da odradite par treninga sa momcima pa da vidite kako je! U dosta gradova u Srbiji postoji klub američkog fudbala, pa izvolite! E sad, sve to, pa puta 10 je u NFL-u! Strašno koliko ljudi veze nemaju, a pišu komentare. Isto kao kada kažu " Novak za sedam mečeva uzme milione". Uzmi reket i lopticu, mlati svaki dan po nekoliko sati pa i ti dodji na taj nivo i uzmi milione za sedam odigranih mečeva! Ali ne, lakše je ke**ti ovde!

Beogradjanin

pre 5 godina

(hveil, 21. januar 2019 09:50)

Tacno, dajuci sansu ovom sportu pre par godina to je to sto mi mnogo smeta. To sudijsko slodbodno uverenje i bacanje zutih zastavica je sustina zasto svaki mec ume da bude neizvestan. Kod drugih sportova bar se vidi ocigledna sudijska greska, pa teraj dalje. Ovde sudije protumace u korist tima kome treba. Jedinstveni sport u kome svake godine menjaju pravila. I mali broj meceva cini ovaj sport super-popularnim u Americi. Treba da se igra bar na dva meca u playoffu, ali zbog povreda ne moze.

miroslav

pre 5 godina

Kako ,,mozda najbolji svih vremena,,???Ne znam sta jos treba da uradi!Pet prstenova!To niko nikad vise nece osvojiti!Idemo na sesti!imacemo koliko i Stilersi sve zajedno do sada!Brejdi je svetac,za nas petse!

Vladan R

pre 5 godina

Kad su i pored dva pretrpljena intersepsena, plus propusten intersepsn, uspeli da dobiju, konferncijsko finale, mislim da je sudjeno, i da NE osvoji superebol. Tim pre sto imaju izbalansiran napad i kroz vazduh i po zemlji, solidnu odbranu, ogromno iskustvo, a nemaju povredjneih igraca, kao prethodnih godina.

Jim Beam

pre 5 godina

@Milan
A ko je to tačno gledao Džoa Montanu? Ako se ne varam, prvi NFL prenos u Srbiji je bio 2001.godine, skoro 10 godina nakon njegove poslednje utakmice. Ni u Evropi se NFL nije prenosio, do neke 1995.godine. U eri Džo Montane gladali su ga samo Ameri i to jedan deo njih jer ni TV prava nisu ono što su danas. Tako da te priče ja gledao Džo Montanu, Oskara Robertsona, Vilta Čemberlejna i ostale nemaju veze sa realnošću jer ni njihovi najveći fanovi ne mogu sve njihove mečeve da pronađu. Ovaj momak je prva pomisao za većinu NFL gledalaca i kao takav se sa pravom smatra najboljim ikada.

Spongebot

pre 5 godina

E ovo je GOAT! Nisam bas ljubitelj Brejdija ali ovakav pobednicki mentalitet je nevidjen u homosapiensa. Kakav Federer, Mesi, Ronaldo i ostala boranija...

DrSofronijeTheGreat

pre 5 godina

O zivote, sta je ono bilo ? Kakva 4. cetvrtina, kakav kraj. Nije mi samo jasno zasto jos uvek nisu digli spomenik TB ispred Gillete stadiona, dok jos igra za Patriotse. Mislim da je zasluzio vec 9. Bukvalno covek im podario 9 SB, apsolutno je najveci igrac svih vremena, sto je juce (ponovo po ko zna koji put) dokazao. Sta covek u tim godinama radi. AU ! Go Pats ! Vreme je za novi trofej.

Pazarac

pre 5 godina

U sezoni 2001/02. Petriotsi su imali startnog kvoterbeka, Drua Bledsoa. Na zalost, ili na srecu, on se povredjuje tokom sezone, i na njegovo mesto ulazi rezerva, Tom Brejdi. Anonimus. Ali svoj tim vodi do Superboula. Bledso se oporavio, ali Bil Belicik ga ostavlja na klupi, i Brejdi vodi svoj tim do pobede. Protiv favorita, Sent Luis Remsa. I upravo protiv tih istih Remsa, doduse sada iz Los Andjelesa, imace sansu da pobedom ode u LEGENDU.

E moj ljubitelju muških baletskih igara na suvom

pre 5 godina

zaradis par stotina miliona za 3 meseca i posle bleyaaaaa
(drsmrt, 21. januar 2019 04:47)

...i upropaštene udove, kičmu i bolna jutra sve do encefalopatije, teških glavobolja, demencije, besa i samoubistva...

milan010

pre 5 godina

Najjači, najbolji, ma šta uradili u finalu! Čast mi je što svih ovih godina gledam najboljeg QB u istoriji, velikog Toma Brejdija! Go Pats!

Severac

pre 5 godina

Odličan, atomski fudbal u finalima kako AFC-a tako i NFC-a. Patrote očigledno dobro odradile domaći zadatak odnosno dobro se spremili za gostovanje. Doduše, igralo se na otvorenom i bučnom stadionu tako da ih je atmosfera podsećala na Foksboro, s tim da im gledaoci nisu bili naklonjeni. Sudar iskustva i budućnosti tj. Brejdija i Mahomsa. Čitam dosta komentara u kojima se kaže da su sudije pogurale Patrote u SB. Ne bih se složio jer mislim da je čak KC imao domaćinsko suđenje, ali treba imati u vidu da ono što mi procenjujemo na usporenom snimku sudije presuđuju u realnom vremenu. Na kraju, mislim da Patriote zasluženo idu u Atlantu, a duel sa Remsima će biti otvoren. I jedna i druga ekipa su pokazale da imaju kvalitet. Na kraju krajeva, Remsi su kao i Saintsi još na početku sezone bili projektovani za SB.

markoni

pre 5 godina

Septembar 2000 godine cini mi se, 3K pocinje sa prenosima, Jurisevic i Golalic legendarno komentarisu, objasnjavaju pravila, upoznaju nas sa igrom, gledao sam celu sezonu... Cikago-Klivlend 7:21 na 2:22 do kraja i cikago stize i preokrece a pola stadiona vec otislo kuci... tako sam zavoleo ovu igru... Finale Rejvensi na Tampa bej i Tampa dobija
A onda... 2001 i Drew Bledsoe MVP kandidat se povredjuje, umesto njega ulazi Tom Brejdi bez minuta na terenu, pick iz 6-te runde i gura ekipu ka plej ofu pa ka superbolu pa do izjednacenja kao i sinoc u zadnjih minut i po, pa vinatijeri pogadja u zadnjoj sekundi za pobedu, pa sledece sezone BUKVALNO isto samo drugi protivnik... sve posle toga je istorija.. Uhvatio sam Dzordana al sam imao 11-12 godina i nisam bio svestan... Brejdija ko je imao privilegiju da gleda moze da kaze da je video najbolje od ovog sporta!
Za kraj, steta sto sudije pogresise protiv saintsa sinoc, mogli smo gledati dve legende medju QB-ovima u finalu kao krunu 2 velike karijere!
Pozdrav svim ljubiteljima NFLa

todos

pre 5 godina

Vredelo je biti budan celu noć. Brejdi sportista svih vremena. Beliček je primer kako je čovek običan, baca tablet u ključnim momentima. Dobro, ko zna šta i on sve prokazi, ipak je stariji čovek.

Pera85

pre 5 godina

zaradis par stotina miliona za 3 meseca i posle bleyaaaaa
(drsmrt, 21. januar 2019 04:47)
E, brate moj, da to tako ide svi bi bili milioneri. Kao i u svakom sportu, puno odricanja i rada stoji iza ovoga. Kao sto Mesi rece "18 godina sam naprno radio svaki dan. Bio prvi na terenu i poslednji sa njega da bi postao zvezda preko noci"

veliki strumf

pre 5 godina

Šta se sve nije izdešavalo u ovom meču! Naročito u zadnjoj četvrtini i u produzetku! Spavao sam evo manje od 4 sata, treba raditi, ali vredelo je. Kakvi preokreti, kakvi potezi, kakve greske igrača ali i kakve greske sudija (naročito prilikom dosudjivanja faulova, gde se ne može ubaciti crvena zastavica - greske su bile na štetu oba tima tako da na kraju mislim da niko nije više oštećen). Patriote srećniji sto su izvukli novčić pre produžetka - kako se Mahomes razigrao, da je imao prvi napad verovatno bi on došao do tacdauna i pobede. Odbrana Petsa se raspala u 2. poluvremenu - primili su čak 31 poen za poluvreme uz dosta gresaka, dok u prvom poluvremenu nisu primili ni poen. Ali tu je bio stari majstor da izvuče tim. Ne sećam se jada je Brejdi bio ovako srećan kada se plasirao u Superbol. Sada su za mene veliki favoriti protiv Remsa. Go Pats!

drvobradi

pre 5 godina

Da je neko pisao scenario za film o ovakvoj karijeri, cak bi ga i Ameri odbacili kao nerealan. Rekli bi nemoguce. A opet. I sada Tom Brejdi ima priliku da osvoji SB, i zavrsi karijeru protiv tima kojem je uzeo svoj prvi u onoj magicnoj sezoni 2001/2002.

Wllaxy

pre 5 godina

@Milan 
A ko je to tačno gledao Džoa Montanu? Ako se ne varam, prvi NFL prenos u Srbiji je bio 2001.godine, skoro 10 godina nakon njegove poslednje utakmice. Ni u Evropi se NFL nije prenosio, do neke 1995.godine. U eri Džo Montane gladali su ga samo Ameri i to jedan deo njih jer ni TV prava nisu ono što su danas. Tako da te priče ja gledao Džo Montanu, Oskara Robertsona, Vilta Čemberlejna i ostale nemaju veze sa realnošću jer ni njihovi najveći fanovi ne mogu sve njihove mečeve da pronađu. Ovaj momak je prva pomisao za većinu NFL gledalaca i kao takav se sa pravom smatra najboljim ikada.
(Jim Beam, 21. januar 2019 09:47)

Evo ja sam gledao Montanu jer je prvi prenos američkog fudbala u Srbiji bio superbowl u kom je San Francisco razmontirao Sinsinati. To je bio čini mi se jedini meč koji je prenošen kod nas tada i onda je nastupila višegodišnja pauza dok 3K nije ponovo počeo da prenosi utakmice NFL?

Wllaxy

pre 5 godina

I na kraju, offside od odbrane kada je Brady bacio interception i izgubio utakmicu. Patriotsi su uvek bili gurani od strane lige, ali ovo sinoc je bilo smesno, uvreda za inteligenciju svakog poznavaoca.
(Pravi Gargamel, 21. januar 2019 13:06)

Želiš da u stilu "Što je babi milo..." dokažeš da su sudije gurale NE, a nisi ni neki poznavalac jer si se nalupetao za medalju...

Ako po tebi ovo nije za kaznu samo zato jer ti je mrski tim bacio interception ti ili si totalno zaslepljen ili nemaš pojma...

https://thesportsdailydigital.files.wordpress.com/2019/01/screen-shot-2019-01-21-at-12.38.48-am.png?w=752&h=537&crop=1

Massachusetts

pre 5 godina

Odlična utakmica! Žao mi je Mahomes-a, zaslužio je finale ove godine! Nadam se da će ga tim, u budućnosti, zaštiti od nepotrebnih udaraca i povreda, ili je opet sve stvar prestave i novca! Pozdrav

Pera

pre 5 godina

Ne volim Patriote i to onako blago rečeno, pošto navijam za Stilerse to je nekako prirodno, ali ih isto tako maksimalno poštujem, još jednom su pokazali da su najbolji kad je najvažnije i to pored 2 prešečena dodavanja Brejdija. Na kraju ne mogu da se otmem utisku da je ovde sudijsko podbacivanje novčića pred produžetak odlučilo utakmicu jer i da je Kanzas dobio loptu i oni bi verovatno sve rešili tačdaunom, prosto su i jedni i drugi bili u nezaustavljivom napadačkom ritmu u 4/4. Remsi po meni sa očigledno povredjenim Todom Grlijem biće mnogo lakši zalogaj za Patriote od Čifsa, ako on bude potpuno spreman biće mnogo teže ali opet blaga prednost za Ne.

Godo

pre 5 godina

Kada je BB sredinom 4/4 (ako se ne varam) dva puta bacio tablet, znao sam da je sudbina KC zapecacena..
Salu na stranu, kakvu istoriju pisu Patriote..
KC moze da ima sjajnu buducnost, mada gde su sada Falcons a pre dve god za malo Superbowl.. jos sada finale kod njih kuci..
i na kraju strasne reci sa jucerasnje konferencije pred utakmicu:

First, Bill Belichick explained in his morning press conference that even after four decades of NFL action and in the midst of a streak of eight straight AFC Championship Game appearances he still gets nervous before games.

"Every week," Belichick said, explaining that they all matter and that being anxious is a part of the job. "Nervous, yeah. Sure. You want to go out there and do well. There's an anxiety. We all have things in the game that we have to do. You want to perform them well, not let your team down because everybody's counting on you to do your job. You're counting on everybody else to do theirs. You don't worry about everybody else. You just worry about doing what you can do and make sure you don't screw up what you're supposed to do, what you're responsible for, because nobody else can do that. That's your job, and we all have jobs to do. We all want to do them well."

Nisi u pravu

pre 5 godina

(Jim Beam, 21. januar 2019 09:47)
Kod nas je lokalna TV stanica kada se zavrsi program pustala na divljaka satelitske kanale.I tada 1996 je pustila neki kanal ciji logo je 5 u krugu i bio je prenos SB i igrali su Dalas i Pitsburg.Dobio je Dalas jer su u zadnjoj cetvrtini presekli pas.Posle nekoliko godina je treci kanal poceo da prenosi i vidim ovog bradatog QB koji igrao za Pitsburg sada u Tenesiju(Nil O'Donel).

Sasa

pre 5 godina

(Milan, 21. januar 2019 21:34) # Link komentara

Pozdravio te jeste Brejdi iz jos jednog finala. Da, isti onaj Brejdi koji zna kako do njega da dodje toliko puta. Onaj Brejdi koji lomi sve meceve. Brejdi koji je najbolji u istoriji.

elim

pre 5 godina

Navijac sam Brejdija, uzivao sam u svakom momentu ove utakmice, i ovo je trebalo biti superboul, mislim da ce PM biti novi Brejdi, ono sto je momak pokazao posle malo nesigurnog starta utakmice je ludilo..
Pobijedili su Cifse ali nisu Mahomsa, kao sto komentator kaze veceras su ga pobijedili jedino tako sto nije ucestvovao u OT, tj van terena..
Svaka ti cast momce kako si odigrao, ovo nije realno.
kad se Brejdi penzionise, ti si mi novi omiljeni igrac ustv vec od sada ti zelim samo finala !!! Majstore !

soni

pre 5 godina

Svaka cast za produzetak, 3 za 9 pa 3 za 10 pa 3 za 10, sva tri puta savrseni pasovi za prvi daun..
Kanzas siti je sam sebe pobedio u regularnom delu, bas dugo nisam video da covek napravi ofsajd ne preranim startom, nego jer se postavio pola metra preko linije i ne provaljuje...
Verovatno Brejdi nece imati bolju priliku da se povuce, ako uzme titulu, moze da kaze da je obrnuo krug, od Remsa do Remsa...

hubner

pre 5 godina

zaradis par stotina miliona za 3 meseca i posle bleyaaaaa
(drsmrt, 21. januar 2019 04:47)

Ma kako da ne, posledice ovog sporta su strasne, zato se i igra tako mali broj utakmica. Daleko je to posle od kako kazes bleje.

pertinaks

pre 5 godina

Ja ne znam zasto ljudi pisu ovde da ce Brejdi da se povuce posle ove godine. Prvo nece ima i Zizela da ga ostavi a on nece ostaviti jos a i ne moze, Petriotsi nemaju zamenu.

Ministar

pre 5 godina

Ovaj NE je nesto nevjerovatno...Svaka cast TB, lik je fenomenalan, a i ne bi tako lako pricao da je neko “ubjedljivo” najbolji igrac americkog fudbala jer za to ne da ja nisam kompetentan nego niko od nas nije, kad se vec analiticari ne usudjuju tako lako da pricaju o tome onda ne bi ni mi trebali. Nepravedno je isticati u ovom slucaju samo jednog igraca...Bil Belicik, sta reci o njemu...Mozemo da ne navijamo za NE, ali za ovo nema rijeci...

Dachazvezda

pre 5 godina

a zbog cega njima sezona traje 3-4 meseca? jel zna neko razlog? NBA traje isto kratko, oko 7 meseci ali samo Plej off ekipe i to one koje zavrse u finalu? koji su razlozi za to?
(Dakle, 21. januar 2019 07:59)

Zato sto NIKO FIZICKI NE MOZE DA IZDRZI VISE!!! OSNOVNI ZADATAK odbrane je da te MLATNE O ZEMLJU!!!! A to rade "prosecni" ljudi, od 120-140 kila!! Zamisli kad se neko u punoj brzini zaleti u tebe i sa 130 kila te olupa o zemlju!!Pa tako sat vremena! U ovom sportu kao DOBAR DAN su pucanja kolena, kostija, potresi mozga i slicne povrede... I ovaj broj utakmica im je previse!! Prvi bi Ameri, zbog para, podigli broj utakmica na 30.. Da moze! Al ne bi bilo zivih!!
Al ako tebi i NBA sezona "traje kratko" (82 regularne utakmice+plej of (moguce serije od po 7 tekmi, jos bar 20 utakmica..)) sa 100+ utakmica...
STO ti ja ovo "objasnjavam" nisam sebi jasan, UOPSTE :)))))

Dachazvezda

pre 5 godina

Mozes li ti to fumble, incomplete pass da prevedes na srpski?
(BODIBOND, 21. januar 2019 13:50)

Fumble=izbijena, ispustena lopta - "ZIVA" lopta... Ko pre dodje do nje, u njegovom je posedu..
Incomplete pass- nekompletno dodavanje, neuhvacena lopta... prosto..

E sad.. Ti pitas za bejzbol verovatno :)))))??????

King

pre 5 godina

(hveil, 21. januar 2019 09:50)

Hvala puno na objašnjenju. Odnedavno pratim NFL i nisam baš pohvatao sva pravila, a gledam preko interneta sa stranim reporterom a i smanjim da ne budim ukućane.
Mnogo dobar sport, ali bzvz što eto i tu sudije mogu da utiču na konačan ishod.
Pozdrav svim ljubiteljima NFL!
Čekamo finale!

1914

pre 5 godina

Zato sto americki fudbal ima jednu veliku, ogromnu manu sto se tice regularnosti, a to je da sudije mogu na osnovu slobodne procene i kreativnog tumacenja pravila da (ne)bacaju zute zastave i (ne)dodeljuju kazne za jedan ili drugi tim.
---------------

Za razliku od naseg fudbala ili kosarke, gde se sve uvek zna, zna se apsolutno tacno sta se sudi, a sta ne, i nema slobodnih sudijskih uverenja - pa time ni sudijskih gresaka. Nikada.

toni bandera

pre 5 godina

Ali ladno piše da je oboren rekord u broju utakmica finala konferencija koje su rešene nakon produžetaka.
Kako su krenuli sa rekorderima i ovaj će rekord uspeti da obore.

Devin Hester

pre 5 godina

Kakav bre Montana, Brejdi je uzimao titule u finalima kada nisu bili favoriti, protiv falconsa, ramsa, pa čak i Eaglesa sa MC nebom i owensom, jedino protiv braće mening se nije proslavio. Ne volim ih ali su najbolji svih vremena ubedljivo.