Ponedeljak, 31.12.2018.

13:25

Lebron: Titula sa Kavsima me učinila najboljim svih vremena

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa Lebron Džejms priznao je da je nakon osvajanja NBA titule sa Klivlend Kavalirsima 2016. osetio da je najbolji svih vremena.

Izvor: AK

Lebron: Titula sa Kavsima me uèinila najboljim svih vremena IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

187 Komentari

Sortiraj po:

gluposti

pre 3 godine

Gubiti 3:1 u finalu protiv najboljeg sutera svih vremena u nba, protiv Tompson koji je takodje jedan od boljih suteva i Duranta koji je jedan od najboljih igraca koji igra sa takvom lakocom.Irving na nikakvom nivou, dete, nije finale jos bilo spremno za njega, Love prosjek totalni. I ona jedan covjek uzme loptu i osvoji titulu sa prosjekom tripl dabl. Nikad se ne moze uppredit ni jedna ekipa sa Jordanovom po igracima, Jordan, Pipen, Kukoc, Rodman, i ostali, svi medju najboljima u tom vremenu. osvojio je te 6,nasao se sa tim igracima igrao i on vrhunski i to je to. Ajde promijeni ti tim i to svaki prosjecan pa osvoji 4 titule i budi u 8 finala i svaki plej of tripl dabl prosjek.Npr Durant, Irving( sad kad se opustio) Harden i jos dosta vrhunskih igraca, a zamisli Lebrona sa jednim Dejvisom. Ajde samo zamislite da mu date sad u 36 godinu jos samo Lenarda pa da vidite oce li iko sem njih osvojit titulu. Cus Jordan, nasao ekipu u koju je svaki igrac u svom poslu i teritoriji jedan od najboljih tih vremena i jos Jordan koji je vrhunski igrac. Koliko je imao tripl dablova, a to je kad pratis igru pa dajes prave pasove, kad stitis dobro kos pa uzimas skokove i poene koje je i najlakse davat.

Petar

pre 5 godina

@There can be only one
A koja je tvoja"istina"?Tvoj argument je da MJ ima 6 titula iz 6 finala.OK, ako se ne gleda činjenica da je njegova karijera trajala dosta dugo - 15 sezona i da je doživeo dosta neuspeha i eliminacija mnogo pre finala za NBA-prsten. Napisati da je samo MJ zaslužan za te titule, a ne njegov trener Fil Džekson i tim koji je on napravio, može samo zlonamerna ili osoba koja se ne razume u košarku.Šta da MJ nije imao Džeksona za trenera?Verovatno bi prošao kao Čarls Barkli.Bio bi upamćen kao jedan od velikih igrača sa 0 titula.Da je npr. Lebron bio te sreće da je njegove timove vodio trener poput F.Dž., sada bi se govorilo o njemu kao najtrofejnijem i najboljem košarkašu svih vremena.Sve tvoje maliciozne i uvredljive komentare na osnovu nečijeg mišljenja,koje se ne slaže sa tvojim, ne bih komentarisao...

There can be only one

pre 5 godina

(Petar, 2. januar 2019 13:53)

Vidi se da si stručnjak ali samo za trolovanje.
Reći da je Ron Harper ili Pakson bolji igrač od Vejda i Boša, može samo totalno košarkaški nepismena i potpuno zlonamerna osoba.
Nema te statistike koja će da poništi činjenicu, da je Lebron čovek koji je izgubio, ne jedno, ne dva, ne tri, ne četiri, nego pet finala.
Taj da bude najbolji svih vremena, može samo u nečijoj bolesnoj mašti.
Za njega su Bird, Magic i Kobe institucija, a sa Majklom ne može ni u istu rečenicu da se stavi.
Po košarkaškom umeću, veštini sa loptom MJ je svetlosnu godinu ispred njega, u 1 na 1 nepobediv i to svi znaju.
To oko sudija ostavi za pijacu, jer je današnja liga dečije obdanište u poređenju sa onim batinama koje je Majkl dobijao u svoje vreme, kada se igrala odbrana, za razliku od današnje indijanske košarke.
Odavno nisam pročitao ovako zlonameran komentar prepun proizvoljnosti i čistih izmišljotina.
Ali uteši se, nisi prvi ni poslednji koji je pokušao da omalovaži Majkla Džordana, nesvestan da njemu odavno više niko ne može ništa.
Srećom ima nas dovoljno koji smo gledali Džordana u njegovom prajmu i znamo dobro, da ova hrpa trolerskog mrsomuđenja, nema blage veze sa istinom.
A za onog mahera, koji kaže da je MJ 5 puta napuštao košarku, samo da dopunim, jeste napustio je jednom kad su mu ubili oca, a voleo je i da se kocka, pije i puši cigare... I onda takav posle neprospavanje noći izađe na parket i sve ih nauči skromnosti.

Giga

pre 5 godina

Mnogi evidentno mladi komentatori imaju prilično pogrešan pristup oceni jačine timova iz različitih epoha kada kao meru koriste broj 'all star' igrača u prvim petorkama ili smatraju da su današnji igrači generalno fizički spremniji od onih koji su igrali protiv MJ.
U ono vreme, kvalitet je bio ravnomernije raspoređen na više timova koji su bili bolje ukompovani oko jedne ili dve zvezde i u proseku jači nego što bi bio slučaj da je bilo više superstarova na jednom mestu i mnogo je bilo teže igrati protiv takvih uigranih mašinerija zbig čega je i briljantnost MJ-a često zakazivala. Doći tada u veliko finale a jamoli pibediti 6 puta, značilo je prolazak kroz više krugova pakla; bilo sa zapada ili istoka (Medžik, Meloun, Lari B. Drexler, C.Mullin, Dominik Wilkins, Olajdžuvon, Barkli, Robinson, Tomas, P.Juing itd.).
Što se tiče snage, ponekad je smešno videti kako se danas lako i često poentira ulaskom u reket protiv ovih novih "naj"-igrača i timova
Za poređenje, slični pokušaji ulaska u reket protiv Detroita sa Bil Lejmbirom i Denis Rodmanom 80-ih su u pravom smislu bili kao kockanje sa sopstvenim životom; nešto kao kada bi se protrčavalo kroz bokserski ring na čijoj sredini čekaju namršteni Tajson i Holifild).
Nije Majkl iz razonode evoluirao u "Letećeg" već zato što da je, da bi bio najbolji u takvim okolnostima, morao da pomeri granice mogućeg na terenu, i u odbrani i napadu, kako niko ni pre ni posle nije učinio a što se ne meri statistikama.

djura

pre 5 godina

dzordan, to je onaj sto se 5 puta povlacio, vracao, itd
lebron, to je onaj koji svake 2 sezone menja tim u nadi da ce osvojiti titulu itd
kobi- goat

:*

Petar

pre 5 godina

Evo ja imam 52 .godine i naravno gledao sam MJ-a, kada je bio na vrhuncu i kada je gubio polufinala i finala konferencije od Detroita i kada je osvajao titule.Po meni je bolji Lebron iz mnogo razloga.Od Majkla Džordana je napravljen mit i on je u svim tim finalima ,u borbi za NBA prsten, imao uvek neverovatnu pomoć sudija.Za Majkla se sve sviralo, kada god ne pogodi koš ili se zaleti na ulaz, i ne poentira uvek je faul za njega.Sa druge strane Majkl je imao mnogo bolje saigrače od Lebrona.Pipena ,Rodmana,Harpera,Kukoča,Paksona je smešno uporedjivati sa Vejdom ili Bošom.Rodman npr. jedan od najboljih defanzivaca svih vremena u NBA.Lebron nije imao ni približno takve igrače pored sebe.MJ je imao za trenera legendarnog Fila Džeksona, a Lebron u najmanju ruku trenere srednje klase .Na kraju krajeva i statistika je na strani Lebrona.Tako da je po mnogim parametrima Lebron James najbolji svih vremena.

sasa.r

pre 5 godina

Statistički je lako vidjeti ko je najbolji.Medjutim sport nije statistika jer bi onda bio robotizovan .Genijalnost, izum, inovacije koje je neki igrač uveo u svoju epohu-to posmatrajte.Majkl Džordan i njegovim dolaskom smo prvi put vidjeli ONAKVA LETEĆA ZAKUCAVANJA, PROMJENE PRAVCA, U LETU PREBACIVANJE LOPTE IZ RUKU U RUKU, ZADRŽAVANJE U VAZDUHU I ŠUTIRANJE PRI SAMOM DOSKOKU.To nikada niko prije njega nije radio.Zato je on BOŽANSTVO.Po čemu je prepoznat Lebron.Što to on genijalno radi a što već nije viđeno.NIŠTA. Tako je i sa odnosom MARADONA-Mesi...samo je razlika u tome što su sada igrači brži, jači, spremniji jer je civilizacija napredovala, hemija pobošljšana ali KLASA JE VJEČNA.

Ime poznato redakciji

pre 5 godina

Ono sto me strasno nervira kod vecine obozavaoca MJa (ti si idealan primer obozavaoca na kakvog mislim), je da ne umeju da argumentuju zasto je MJ GOAT, vec to uzimaju kao neku univerzalnu istinu.
(WiltChamberlainTheGOAT, 31. decembar 2018 17:38)

Džordan je najveći zato što je bio igrač bukvalno bez i jedne slabosti u igri i rodonačenik je moderne košarke , kakva se igra i dan danas.
O tome je i Wilt govorio više puta, kao objektivan i realan čovek.
Rasel je oko sebe imao čitav tim sjajnih igrača oko njega, slično kao i Džabar i Wilt.
Ni jedan od njih nije bio u stanju da uradi ništa van reketa, bili su praktično beskorisni van 3 metra od koša.
Jedino je Majkl mogao da igra vrhunski na svakoj poziciji u timu, što je mogao još jedino Bird u najboljim danima, a upravo on za Majkla kaže da je "god of basketball".
Wilt ima samo dve titule, a ti se zapiraj zašto je tako?
U celoj svojoj karijeri MJ je imao samo jednog all star igrača uz sebe, dok primera radi, čitav Raselov tim je ušao u NBA Hall of fame.
Da ne pričam da je tokom cele karijere imao prosek od 15 ppg u ligi od samo 8 klubova.
Poređenje sa Le bronom je tek smejurija, čovek je imao u timu Alena, Boša i Vejda i izgubio je dva finala sa njima i čak pet ukupno, a MJ sa Pipenom uzeo svih 6 na kojima je učestvovao.
Majkl je najjači clutch igrač u istoriji, dok Lebrona kad je gusto nema nigde. Zašto? Zato što se za takve stvari rodiš ili imaš herca i cojones za takve stvari ili nemaš. Simple as that.

Mladen

pre 5 godina

On nije ni u top10 kakvi najbolji...on je nesto ko Shek, 90% fizikalije ostalo talenat. Najbolji primer da je sve to marketing-kad se LeBron povuce odma ce novinari da forsiraju sledeceg kao "naj ikada, bolji od Dzordana". Niko nece pricati "bolji od LeBrona". Isto je bilo i dok je Kobi igrao i toliko o tome ko je najbolji svih vremena.

Aleksandar

pre 5 godina

ne znam kako si se osecao, ali majkl dzordan je nedostizan. i ti i kobi i barkli i stoton i meloun i medzik i hakim i mnogi drugi - svi ste vi cudesa od igraca, ali ko je njega gledao zna o cemu se radi 
(dusan, 31. decembar 2018 14:03) 

Gde si ga gledao, na youtubu highlight?Ja imam 50 god i nikad ga nisam gledao uzivo.Moze i Mica Beric (uz svo postovanje) isto da snimi i klinci ce pomisliti kako je najbolji ikada. 
(Miso, 31. decembar 2018 15:02) 

Neces verovati ali postoji kutija u kojoj se nalaze neki mali ljudi. zove se tv. i postoji vise od 50 godina. dugo vremena ne moraju stvari da se gledaju uzivo. mora da navijas za partizan, zar ne?
(dusan, 31. decembar 2018 20:06)ako ovaj ima 50 god i nije gledao MJ,treba mu cenzurisati komentar,jer ne zna sta prica

Demius

pre 5 godina

Kralju najbolji ti si GOAT, a samo zato što i protiv današnjih atleta i ovakvih šutera (nikada viđenih u istoriji NBA) ti i dalje noisiš barjak najboljeg košarkaša današnjice.
A ovi što te pljuju, neka se prvo naklone, tj. poklone the King-u...

petarczv

pre 5 godina

Fascinantno je, sto retko ko spominje, dvojicu igraca koji su obelezili jednu eru, Birda i Dzonsona, pogotovo ovog drugog. On je mozda najkompletniji igracu istoriji lige. Nije bezveze zasluzio svoj nadimak "Magicni".
(Savaka, 31. decembar 2018 18:30)

Kad to pitanje postavis magicnom on ko iz topa govori MJ! Ima na youtube snimak kad gostoje u nekoj emisiji i pitaju ga za dzordana kad im isprica sta im je radio na treningu kad je bio najjaci dream team.

petarczv

pre 5 godina

Jer je dao trojku kad se lomilo a tvoj lebron ja u poslednjih 4min dao 1p... 
(petarczv, 31. decembar 2018 14:23) 
Blok i jedno bacanje=3 poena 
Trojka=3 poena 
Ali pre nego sto je bilo 89-89 LeBron je dao 8 poena za Klivlend dok je Kajri imao 0 poena u periodu u kom je LeBron dao 8
(Нисмо исти, 31. decembar 2018 15:46)

Ozbiljan si? Hahahahaha blok i jedno bacanje =3p hahahahahah

dusan

pre 5 godina

ne znam kako si se osecao, ali majkl dzordan je nedostizan. i ti i kobi i barkli i stoton i meloun i medzik i hakim i mnogi drugi - svi ste vi cudesa od igraca, ali ko je njega gledao zna o cemu se radi
(dusan, 31. decembar 2018 14:03)

Gde si ga gledao, na youtubu highlight?Ja imam 50 god i nikad ga nisam gledao uzivo.Moze i Mica Beric (uz svo postovanje) isto da snimi i klinci ce pomisliti kako je najbolji ikada.
(Miso, 31. decembar 2018 15:02)

Neces verovati ali postoji kutija u kojoj se nalaze neki mali ljudi. zove se tv. i postoji vise od 50 godina. dugo vremena ne moraju stvari da se gledaju uzivo. mora da navijas za partizan, zar ne?

Jezekilj

pre 5 godina

Sve je dobro rekao, s tim što mislim da je malo i preskroman za onoliko koliko vrijedi.

LeBron Džejms - najbolji košarkaš koji je ikada nogom kročio na parket.

NastyB

pre 5 godina

(WiltChamberlainTheGOAT, 31. decembar 2018 17:38)

I ja se apsolutno slažem da je Vilt najbolji ikad. Alo, bre, ljudi, to je bio igrač zbog kojeg su menjana pravila košarke (silazna putanja, na primer), koji dan danas, 45 godina kako je prestao da igra, drži oko 30% aktivnih rekorda u NBA. A da su se tada računale blokade ili asistencije kao danas, čovek bi imao kvadrupldablova više nego što svi NBA aktivni igrači mogu da sanjaju, a ne da postignu.
I kad sam pročitao da neko piše "A protiv kakvih igrača je igrao Vilt??" došlo mi da zaplačem od muke. Igrao je protiv Bila Rasela i, možda, najdominantnije ekipe Bostona svih vremena, tima koji je od 12 igrača imao bar 8 "hall of fame"-ra. Ali, po tom momku, možda nije najbolji ikad, jer 1962. nije mogao da se odmeri sa Šakilom, LeBronom, Džordanom ili sa kime već. O, Bože...
LeBron je svakako među 10 najboljih ikada, ali samo statistički. Lično, kao i ogromnoj većini, jedan Vilt, Džordan, Džabar, Medžik...svakako su bili bolji igrači. Po svemu, osim statistike.

Njegoš

pre 5 godina

@Ikarbus
Kakav crni West?
Čovek je najveći luzer u NBA. Izgubio je više finala od Leflopa.
Jedini iz vremena pre MJ ere koji mogu stati sa njim rame uz rame su Rasel, Čembrlen i Džabar.

serbianwonder13

pre 5 godina

Jordan nikad nije imao vise od jednog all starr saigraca a ti si naduvenko imao nekoliko puta bosa i vejda i irvinga i lovea... Jordan samo pipena i to ga je on licno napravio all starrom pipen nikad nije bio all starr kad majkl nije igrao sa njim u ekipi... Aj sad zdravo
(petarczv, 31. decembar 2018 14:27) Petre, koliko je All Star igraca u drugim ekipama bilo? U onim koje su igrale protiv Mike- a i Scotty-ja?

Topnik

pre 5 godina

Irving je pravi MVP finala 2016. On je zabijao sve ključne koševe, uključujući i tricu preko Currya na kraju. Ne zanimaju me brojke, onaj tko je gledao utakmice mogao je vidjeti da je Irving razbijao momentum Warriorsa svaki put kad je trebalo. LeBron više voli lake poene i jeftine asiste. Njemu uvijek treba neki bek "ubojica" poput Irvinga ili Wadea.

serbianwonder13

pre 5 godina

Ljudi pominju Wilta i Bill Russela, centre koji su dominirali protiv centara od 1.90 (Bill Russel ima prosek karijere od 11 poena po mecu). Daj ljudi uozbiljite se, niko od nas nije gledao Wilta uzivo niti protiv kakvih igraca je igrao.

koki

pre 5 godina

Mitar...onda je valjda Džordan najbolji za one rodjene posle 1970-ih pošto je Cembrlend igrao pre njega?LeBron je igrao finale sa onim prvim Kavsima,i dan danas najgora ekipa koja je ikad igrala u nekom NBA finalu.Dzordan sa Vizardsima ni do plej ofa nije uspeo da dobaci.
(nepismeni, 31. decembar 2018 14:55)

Nije, evo ja sam rodjen posle 70-te pa bih prednost dao Medziku, Dzabaru i Birdu.
Stari Dzordan u Wizardsima je bio odlican. Vise ga cenim nego mladog Dzordan u Bulsima.
Wizardsi su bili krs, a Dzordan dugo povredjen, ipak su na kraju bili 9. Bili bi sigurno u plej ofu da Dzordan nije bio povredjen, ako se secam dobro negde oko mesec dana.

Đorđe

pre 5 godina

I ja sam se jednom osecao kao Ron Jeremy.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (marepp, 31. decembar 2018 13:35

Bez konkurencije najbolji komentar u 2018. godini. Bravo kralju!

Savaka

pre 5 godina

Fascinantno je, sto retko ko spominje, dvojicu igraca koji su obelezili jednu eru, Birda i Dzonsona, pogotovo ovog drugog. On je mozda najkompletniji igracu istoriji lige. Nije bezveze zasluzio svoj nadimak "Magicni".

marlon

pre 5 godina

@LBJ, 31. decembar 2018 15:19
Pa, te godine je počeo izvoz Plazma keksa u USA, a LBJ ga klopa of malih nogu, pa je oduvek ogroman.

vince carter

pre 5 godina

Najki bez Dzordana ne bi postojali. Ovde pisu kao da su oni stvorili Dzordana hahah a u stvari on je stvorio njih. Ne pravis ugovor sa nekim za koga ne vidis da nece postati nesto posebno.

Konstantin

pre 5 godina

Realno, Dzordan je još uvek najbolji, Dzejms je iza njega, ali ne tako daleko kao što mnogi ovde misle, ako osvoji titulu, dve sa lejkersima i nastavi sa impresivnom statistikom za 4-5 godina možda će moći stvarno da se vodi ozbiljna debata ko je bolji, ali za sada je Dzordan još uvek broj 1

Magic Johnson

pre 5 godina

ne znam kako za druge, ali za mene jedini koji je ostavljao bojlji dojam dok je igrao u toj eri je navedeni čovjek u mom nick name-u, dakle ako se vać raspravlja ali mimo puke statistike koja ne govori najvažnije, već samo dio priče o nekom igraču, onda bih ja rado komperirao Johnsona iako on i Jordan ne igraju na istoj poziciji, po meni ono što je on radio je bilo baš "extra class" i iskreno ni Jordan mi nije djelovao tako dobro, u fintama i forama u igri kao on. ali to su različiti ukusi, i ja mislim da kada se Jordan komperira s svima ostalima je najbolji svih vremena, ali i on je egoist kao Le Bron, cijenim ga kao GOAT iako po meni ima sigurno par igrača koji su mu gadno za vratom po pitanju GOAT, za mene Johnson prvi ima šanse biti u toj raspravi. ali on nije bio šuter kao Jordan, već playmaker. zato i je u sjeni dotičnog. no dobro, kažem meni osobno Jordan definitivno u toj raspravi između Le BRONA ima puno veći renome, i nije za usporedbu s ostalima iz nove ere, ali u njegovoj eri je bilo par imena, koji su itekako ne rezultatski već čisto igrački itekako imali što za reći u usporedbi s njime. evo ko ne vjeruje, kratki video, u prvom isječku prodaje fintu upravo Jordanu koji mu nije uspio ukrast loptu jer je ovaj u trenu "sakrio". nije to moglo puno igrača napravit, pogotovo ne Jordanu. https://www.youtube.com/watch?v=yrC5x3UEx5s bez dileme po meni najbolji play svih vremena, ne u NBA nego u ovom sportu. Magija počinje. https://www.youtube.com/watch?v=vnISYh_eXs0

domacalobanja.com

pre 5 godina

Zanimljivo je da najbolji košarkaš svih vremena Majkl Dzordan nikada za sebe nije rekao da je najbolji košarkaš svih vremena
(Mookie Blaylock, 31. decembar 2018 13:44)

Nevezano za Lbja, vidi se da ste i ti i svi koji su ti lajkovali komentar veliki pratioci nba ?

ljupce

pre 5 godina

ne moze lebron biti najbolji ikada kad su ga defanzivno unistili iguodala i ruki kavai lenard.kad ga budu cekala dvojica u reketu na zakucavanju,kad ga budu tukli kao dzordana bed bojsi,kad sa 41 godinom ubaci 51 poen i uzme 6 titula onda da se uzme u razmatranje.njega su iguodala i lenard ucinili nevidljivim,a zamislite sta bi mu uradili tadasnji defanzivci sa hand check odbranom koja vise ne postoji.ne bi ga bilo nigde.

meni je fascinantno da se u prici o titulama samo jedan igrac ne pominje iako to itekako zasluzuje.niko ni da se nasali da kaze ime tima dankana i njegove sparse.covek igrao 6 finala,uzeo 5 titula.onu jednu mu nije uzeo lebron vec rej alen onom trojkom i sejn batije trojkama u celoj toj seriji.covek koji je stvarao ekipu sampiona nije ih zvao da dodju kod njega u tim.kog je to superstara imao dankan u ekipi osim admirala?drugu titulu admiral imao 40 godina i otisao u penziju.boven je u sparsima postao defanzivna zver,finli imao 34 godine cini mi se kad je dosao.ori bio uvek igrac sa klupe,brent beri isto.parker i manu su na terenu postali superstarovi,kad su dosli mnogi se cudili i smejali.da nisu mozda deni feri ili malik rouz bili superstarovi?ili nesterovic i nazi mohamed?zato je i napisan onaj tekst "bio jednom jedan san antonio".tihi su bili uvek,abili sampioni.dankan kao jedini pravi superstar bio i ostao tih.zato ga niko i ne razmatra za najboljeg ikada.bar je najbolja cetvorka ikada u nba i to mu niko ne moze oduzeti.

Sabre

pre 5 godina

Samo ti sanjaj. Pola stvari u zivotu si uradio na mesavinu sirove snage i sudijskog kriterijuma, ne mozes ni Kobiju da pljunes pod prozor, a kamoli MJ-u.

Mike

pre 5 godina

Jeste Lebron dobar pogotovu kada se uzme u obzir u kakvom je slabom timu igrao, prosle godine je takoreci sam nosio tim sve do kraja. Ali ipak je jedan Michael Jordan mozda ovo kazem sto sam imao priliku da ga gledam u svom najboljem izdanju.

WiltChamberlainTheGOAT

pre 5 godina

Svi skupljaju i poene i skokove, i triple double - ve, ali je samo jedan Majkl. Ne zamarajte se da dokazujete drugacije, nije pristojno. Hvala i sportski pozdrav za sve.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sve je istina, 31. decembar 2018 14:08)
Ma kakve veze ima sto je Wilt imao isti prosek poena u karijeri kao MJ sa manje uzetih suteva i vecim procentom uspesnosti iz igre, kakve veze ima sto je imao skoro 4 puta vise skokova u proseku, kakve veze ima sto mu je PER samo 1.8 poena manji iako se kradene i blokade nisu racunale u njegovo vreme, sto je sa 30 utakmica manje u karijeri imao za 30 veci win share, kakve veze ima sto mogu da napisem jos 20 ovakvih komentara sa po 1500 karaktera, kad nam jedan vanserijski, zbog povrede nikada ne ostvareni, bivsi talenat kaze da je MJ najbolji i da "nije pristojno" dokazivati suprotno.
Slazem se da se GOAT ne odredjuje samo na osnovu statistike, i da treba uzeti u obzir i uticaj na igru koji se ne moze uvek videti kroz statistiku, i kad se to uzme u obzir po meni je Wilt GOAT i niko mu za ovih skoro 50 godina od kad se povukao nije prisao ni blizu, pa cak ni MJ.
Ono sto me strasno nervira kod vecine obozavaoca MJa (ti si idealan primer obozavaoca na kakvog mislim), je da ne umeju da argumentuju zasto je MJ GOAT, vec to uzimaju kao neku univerzalnu istinu.
A sto se tice toga da vecina kosarku direktno vezuje za MJa, to ti je posledica marketinga u cemu je MJ stvarno bez premca.

petarczv

pre 5 godina

Mitar...onda je valjda Džordan najbolji za one rodjene posle 1970-ih pošto je Cembrlend igrao pre njega?LeBron je igrao finale sa onim prvim Kavsima,i dan danas najgora ekipa koja je ikad igrala u nekom NBA finalu.Dzordan sa Vizardsima ni do plej ofa nije uspeo da dobaci.
(nepismeni, 31. decembar 2018 14:55)

Hahahahahahahaha jordan je sa vizardsima igrao sa 39 god i ipak je odigrao sve 82 utakmice i pre dva dana je bila godišnjica kad je sa 40god ubacio 51p...

petarczv

pre 5 godina

Ako gledate samo titule onda je bil rusell najbolji svih vremena , a mj kao niko nije trebao. Pa ljudi dok nije dosao skoti i rodman nije ni on osvojio nista
(rakijasampanjac lfc, 31. decembar 2018 14:49)

Kao i obicno lebrot nema pojma kad je rodman došao mj je imao tri titule...

NikolaNS

pre 5 godina

Ha-ha.
I taj čuveni "povratak" režiran od NBA life I sudija, zaluđivanje "američkim snom" , povratak u rodni grad i osvajanje titule "against all odds". Molim vas, navlačili su ih da osvoje titulu.

Smeh

pre 5 godina

Hvalite me moja usta. Legenda košarke ali daleko je on od toga da bude najbolji. Kako onda posmatrati igrače koji su ga nadigrali u izgubljenim finalima? Bolji od najboljeg?

Uros_

pre 5 godina

@tisa mumbas

A izbise mu prstenje i Dzejson Teri i Novicki i ostareli Dankan i Djinobili ali dobar je kingisa :)
Usuput pogledaj broj odigranih utakmica Kazinsa ove sezone,vise je iz hajpa na papiru u ekipi nego u celosti sto donosi njihovoj igri...

Luka

pre 5 godina

Malo je sportista koji postanu sinonim za sport kojim se bave, tako je bilo i 90 ih jordan=kosarka,mali si ti jos sine za njega, covek u najboljim godinama ode da se sprda i igra bejzbol onda kad je 'ocefio', sa bulsima uzimao titule dok mu nije dosadilo,zatim kobi je par svetlosnih godina ispred, mozda je u top 10

Marko

pre 5 godina

Kostarika nikad nije bila bolja!
NBA timovi nikada nisu bili ovoliko ispred evropskih.
Uzimanje je bilo gledati sva finala sa GSW

Banjaluka

pre 5 godina

Ono kad ljudi procitaju samo naslov. Covjek je rekao samo da se tako osjetio, a ne da stvarno jeste. O tome da li je veci ili nije sudice se na kraju karijere mislim da su ove svakodnevne diskusije besmislene. Zasad je najveci Majkl i to je to.

Java

pre 5 godina

Moj cale gledao Bil Rasela 1964 kaze GOAT, 11 titula, MVP GOAT je Magic (stats) koji sa 208 ima 3xdubble karijeru, MJ je tu sa LJ i ko zna ko ce da se pojavi, vlasnik dekade a najveca atleta je Chembrlen.Imate uporedne testove na youtubu Wilt, covek je sa 2.16 trcao oko 11 sek 100m!

Crveni Ramus...

pre 5 godina

Ramones"""
AUU,kakva nesmotrena izjava,pa zar pored Dzordana zivog ,Lebron jeste jedan od najboljih kao sto su Meloun,Barkli,Pit Maravic ,Medzik,Cembrlen,Doktor,Dzej,Bird......ali jedan je daleko iznad njih Majkl Dzordan.Lebron bi u eri Dzordana davao u proseku 10 kosa tada su se igrale jake odbrane.Dzordan bi u Lebronovoj eri davao.40 kosa u proseku jer se neigraju jake odbrane.

stefan

pre 5 godina

Ti Kavsi suu bili sintetski tim i titula je osvojena sa ouno srece. .protiv rovitog nedovoljnog lecenog karija i iskljucenog grina. . .Woriorsi su pojam za druge timove jer su doveli jednog jedinog igraca posle dvabuzastopna finala i jednog dobijenog. .tim harmonicno sklapali i stpljivo godinama. . .po meni james jedan od cetiri najbolja igraca ikada za par godina a i da je igrao u drugo vreme bio bi u prvih 10 15 zasigurno. . .ali svaku titulu je uzeo sa sintetskim timovima projaktovanim za finale sklopljenim za dzejmsa. . .voriorsi rastu od pre sest godina malo po malo i sve su bolji i ibolji. . .egomanijak se pogubio malo ali to su emocija razumite ga. . .veliki je igrac bema sta ali sa mnogo vecim egom

xxxx

pre 5 godina

Naravno da Dzordan nije G.O.A.T. I West i jos po neki su bolji od njega ali vi koji ste gledali Dzordana a niste njih mislite da je on najbolji svih vremena. Isto tako danasnja omladina misli da je Lebron najbolji ikada. To je tako.
(Ikarbus nije prodat laze AV ko cuko, 31. decembar 2018 13:36)

Opa pogled iz drugog ugla. Ajde sad Dzordanci jel smete da kazete da nije u pravu? Smete jer ne umete da zamislite da je neko mogao da igra bolje od njega? Super sto vam onda smeta ako moja generacija ne ume da zamisli da je neko mogao da igra bolje od Lebrona?
(Danasnja omladina, 31. decembar 2018 14:20)
Sve u vezi kosarke je jos davno receno i vidjeno. Sad je samo ostalo da neko ima najbolju statistiku. Sto se tice sporta zadnjih 10 godina je definitivno najdosadnija i najsterilnija era. Klinci to naravno ne kapiraju jer ni ne znaju za bolje. Lebron je mozda najbolji kosarkas svih vremena, ali Dzordan JE kosarka.

Java

pre 5 godina

Moj cale gledao Bil Rasela 1964 kaze GOAT, 11 titula, MVP GOAT je Magic (stats) koji sa 208 ima 3xdubble karijeru, MJ je tu sa LJ i ko zna ko ce da se pojavi, vlasnik dekade a najveca atleta je Chembrlen.Imate uporedne testove na youtubu Wilt, covek je sa 2.16 trcao oko 11 sek 100m!

AM

pre 5 godina

Mislim da je htio reći da se u tom trenutku osjećao kao najbolji svih vremena, ali da to kad se slegnu emocije ne misli.
Imate njegove izjave po internetu gdje kaže da je Jordan njegov idol i da je Jordan za njega najbolji svih vremena.

Deniro

pre 5 godina

Kad budes sutirao drugo slobodno(normalnim sutem) kad se utakmica lomi i pre dodira lopte sa kosem se pomeris dva koraka u levo u visini penala, i lopta ti se sa drugog obruca odbije pravo u ruke i pogodis jos 2 poena dok se ostali jos uvek zagradjuju ispod kosa, onda ces biti najbolji svih vremena, like MJ!

Sprewell

pre 5 godina

Upravo ta poklonjena titula,kad su Warriorsi posle 3-1 preko noci zaboravili da igraju kosarku,je jedan od,a mozda i najveci dokaz,kakav je LJ prevara od igraca,kreiran od strane Sterna i ekipe zarad interesa. 
O tome da,sto se tice faulova,koraka i flopova,za njega pravila ne vaze,drugom prilikom.
(PrincNaZrnuGraska, 31. decembar 2018 13:59)
Svaka cast za komentar, ja o tome pricam od zavrsetka tog finala. Sta bi LBJ bio bez te titule? Obican statisticar koga je Novicki oducio od kosarke, da ne pricam o Sparsima. Pakovali su mu Kavse(Tri prva pika za njegove 4 godine u Majamiju), samo da se napravi tim za titulu. Na njegovu zalost pojavili su se GSW.

зоро

pre 5 godina

није највећи. највећи је џордан. леброн је само најбољи кошаркаш свих времена. никада неће бити утицајан ни популаран као џордан. џордан је иза свог имена имао читаву машинерију нба, холивуда и најкија. то више неће имати нико, јер су те корпорације схватиле да није добро толико уложити у само једног човека - шта ћеш кад он оде у пензију?
зато се митоманија џордана никад више неће поновити.
п.с. не постоји ни један објективан показатељ који би потврдио да је џордан најбољи свих времена (број поена, титула, утицај на огру свог тима, иновативност у игри, било шта... једноставно не постоји). ипак, бројни припадници секте џорданита су спремни да линчују свакога ко уопште постави питање "ко је најбољи". то се зове религија и секта. најки, спејс џем и ер џофдан им испрали мозак.

Miso

pre 5 godina

ne znam kako si se osecao, ali majkl dzordan je nedostizan. i ti i kobi i barkli i stoton i meloun i medzik i hakim i mnogi drugi - svi ste vi cudesa od igraca, ali ko je njega gledao zna o cemu se radi
(dusan, 31. decembar 2018 14:03)

Gde si ga gledao, na youtubu highlight?Ja imam 50 god i nikad ga nisam gledao uzivo.Moze i Mica Beric (uz svo postovanje) isto da snimi i klinci ce pomisliti kako je najbolji ikada.

Нисмо исти

pre 5 godina

Jer je dao trojku kad se lomilo a tvoj lebron ja u poslednjih 4min dao 1p...
(petarczv, 31. decembar 2018 14:23)
Blok i jedno bacanje=3 poena
Trojka=3 poena
Ali pre nego sto je bilo 89-89 LeBron je dao 8 poena za Klivlend dok je Kajri imao 0 poena u periodu u kom je LeBron dao 8

vince carter

pre 5 godina

Nije mi jasno dokle ce pojedini uvaljivati Rodmana i kukoca u pricu oko Jordanovih prstena kad je imao 3 komada pre njih,dok je Skoti Pipen dosao sa drafta,napredovao uz Jordana u oba smera,igrac sa klupe i 7p po mecu u prvoj sezoni! A ovo tek da ne komentarisem o poredjenju mladog Jamesa i preslabog Istoka sa Mladim Jordanom i prejakim Istokom a da ne pricam o uplitanju 39godisnjeg Jordana iz Wizardsa,cak je i njih drzao u playofu pre povrede kolena,dok James te svoje Cavse ni u drugoj sezoni nije uveo u playoff. Ocigledno su i oni dobili neke zasluzne igrace? Nego zasto je San Antonio sa 50% pocistio Cavse? Pa Cavsi na zapadu 2007 mozda ni u playoff ne bi usli a i ovako im je skor bio losiji od petoplasiranog na zapadu a imali bi mnogo vise duela sa zapadnim timovima. Kad se potom pojavio Howard sa Orlandom i Boston,sto ih nije prosao? Kad je Howard napustio Orlando isti su se raspali i bili daleko od playoffa,on je bio one men team i izbacio Jamesa i Cavse! Kraj.

Milan

pre 5 godina

Zanimljivo je da najbolji košarkaš svih vremena Majkl Dzordan nikada za sebe nije rekao da je najbolji košarkaš svih vremena
(Mookie Blaylock, 31. decembar 2018 13:44)

On je za sebe rekao da je crni Isus

Dule V

pre 5 godina

Daleko je on od najboljeg ikada.
I ta titula je prakticno poklonjena, suspenduju Greena na 3:1 za warriors-e, Curry-u sude 6 faulova...
Covek je fizicki najdominantniji sportista ikada, vrhunski kosarkas ali mnogo daleko od Jordan-a.

Beograd

pre 5 godina

Ovaj veci egocentrik nego Ronaldo. Pa i on je sam svestan da nikad ne moze biti iznad MJ ali nikad definitivno. Ima tu Dzabar Cemberlen Brajant Bird koji su u njegovoj kategoriji pa neka se poredjaju. MJ u onoj eri sa onakvom odbranom ima skor 6-6 u titulama jos pravio pauzu od tri sezone nije igrao. Sta drugo reci nego se ne nasmejati na ovu Lebronovu izjavu.

Milan Nis

pre 5 godina

Niko ne kaze da on nema pojma,da je los ili bilo sta slicno.Mozda ce doci neko ko ce oboriti sve rekorde i mozda ima i boljih boksera,ali jedan je Muhamed Ali.Tako je i sa Dzordanom.
Rekordi i brojke,nisu ono najbitnije kada se o nekome govori kao o NAJBOLJEM svih vremena.

Kontrasinusna flajferica

pre 5 godina

@ ikarbusDruze, ne znam na koji nacin da ti objasnim, posto je komentar potpuno besmislen. Koji West? Koji Lebron? I koji drugi? Imam 49. godina. Ceo zivot gledam kosarku, koju sam i dobar deo trenirao, pa se u odsudnim trenucima razvoja, povredio i prestao (prednji ukrsteni, 2 revizije posle, plus jedna artroskopija). Znaci, bez ikakvog navijanja, Majkl Dzordan je otelotvorenje ovog sporta. Mozda Lebron bude najbolji svih vremena, veruj mi, ne postoji covek, a mozda ce ga biti u buducnosti, koji na takav nacin prezentuje jedan sport. Dzordan=Kosarka. Vise nego Nole, Federer tenis, ili Pele,Mesi, ko god fudbal. Vise nego Bolt trcanje. Nema ni u jednom sportu takvog poredjenja. (Mozda Bubka skok sa motkom, ali je i Isinbajeva otprilike tu negde). Drugacija je kosarka, sigurno. Ali bez ikakve sumnje, govorim da bi Dzordan, u bilo kom sistemu i vremenu kosarke bio isto. Jednostavno je tako. To je jedina realnost. Svi skupljaju i poene i skokove, i triple double - ve, ali je samo jedan Majkl. Ne zamarajte se da dokazujete drugacije, nije pristojno. Hvala i sportski pozdrav za sve.
(sve je istina, 31. decembar 2018 14:08)

Kasijus Klej u boksu....

LBJ

pre 5 godina

krajnje je sumnjivo Jordanovo iznenadno povećanje mišićne mase devedesetih, praćeno ćelavošću, povećanjem glave i bezrazložnim mlaćenjem saigrača na treninzima.. Objašnjenje da je to samo usled dizanja tegova u off sezoni ne pije vodu. Otvoreno je pušio cigare, pio alkohol - pa kakav je to sportista?

Vi mislite da je Jordan sam pobeđivao

Cela velika trojka Bulsa - Jordan , Pippen, Rodman je tih godina kada su osvajali šampionate sumnivo povećala mišićnu masu, naročito od 95/96 sezone. Jordan je i kosu izgubio, a i sve češće počeo da ulazi u agresivne sukobe sa protivničkim igračima, a neretko i saigračima. Sva trojica su, pritom bili prirodno mršave građe, dugih udova ali bez mase - pogledajte ih tokom druge polovine osamdesetih, kao plivači izgledaju. od 95 godine međutim kada stanu na liniju za slobodna bacanja vidite masivna ramena i ruke poput bodibildera. kako to objasniti?

Kole

pre 5 godina

Mitar...onda je valjda Džordan najbolji za one rodjene posle 1970-ih pošto je Cembrlend igrao pre njega?LeBron je igrao finale sa onim prvim Kavsima,i dan danas najgora ekipa koja je ikad igrala u nekom NBA finalu.Dzordan sa Vizardsima ni do plej ofa nije uspeo da dobaci.
(nepismeni, 31. decembar 2018 14:55)

210


Da, sa 43 godine.

vanki

pre 5 godina

@petarczv

da da, samo je u tih četiri minuta imao rampu koju bi retko ko mogao da stigne, a koja će zasigurno biti upamćena zauvek. stvarno mi nije jasno zbog čega svi pokušavaju da omalovažavaju ovog čoveka. bez mrlje u karijeri i životu, primer čoveka posvećenog onome što voli.

Vladica

pre 5 godina

Preteča Džordana,Kobija,Lebrona,... je Dr.Julius Erving ,po meni atraktivniji od prethodno navedenih ,ali je čudno da niko ne spominje ni Earvin Magic Johnsona kome nadimak govori šta je bio . Elem ,svako vreme iznedri vanserijske igrače te ih je nemoguće porediti a sama statistika je nešto što je po mom mišljenju totalno NE merodavno za poređenje takvih legendi .

stefan

pre 5 godina

Lebron nije ni sluga Jordana. Kako mozete te dve stvari da poredite? Jordan je imao srce, hrabrost, ubilacki instinkt, HIPER atleta u svoje vreme, gine na terenu, sam protiv svih, duplo vise prstenova od Lebrona, sa manje godina u NBAu. Plus su mu oca ubili, da nije prekidao kosarku i povlacio se i potom vracao, ko zna koliko bi statisticki miliona puta bio bolji od lebrona, a i sada je to sa svim pehovima koje je prezivljavao tokom zivota. Dakle SLUGA mu nije, mozda da pricamo o Kobiju, koji je takodje imao pehove, mada ni on ne moze da zameni onu volju, zelju i lepotu koju je Majkl podario kosarci od tada, pa za sva vremena. I ono sto ne poredite, nekada se kosarka IGRALA, ovo danas je cirkus, u svakom smislu. Odbrane ne postoje, taktike, ma nista, samo facebook, instagram, fama oko nicega, velicanje u nebesa, novac ogroman, marketing... A zapravo sve ovo danas pocinje da lici na jednu veliku propast..... Dok crnci setaju po nbau i namecu standarde ponasanja na svetu, pre svega kultura, skolovanje, vaspitanje, stil...... tesko kosarci.... ovom svetu...

Pera pisar

pre 5 godina

Koliko puta ste videli klip sa utakmice u kojoj Dzordan stoji i gleda kako njegov igrač daje koš? Nikada.
Lebron i ostali superstarovi (Harden i kompanija) imaju takvih gafova na pretek. A i bez toga, pogledajte neku utakmicu današnje NBA i videćete kakvu odbranu igraju. Smešno.

Zašto Jokića toliko vole u SAD? Jer igra igru iz tog doba.

Chris Webber

pre 5 godina

Nego Lebrone gde su ti 8 prstena sa Majamijem,obecao si? :)) Mister James koji sa "prosecnim" timovima dolazi do finala,izgubio 2 puta a umalo i 3 puta kao najveci favorit pred pocetak svake sezone,zanimljivo!

ProdigyCZ

pre 5 godina

Taj isti GSW zamalo da izgubi od Oklahome,toliko o tome koliko su oni bili mocni,ne mogu da se porede sa Bulsima sve dok nije dosao Durent.Kako se osetio posle Dalasa?!

stoler

pre 5 godina

Bez sumnje neverovatan igrac,svakako jedan od najvecih u istoriji ove igre. Ali ipak ni blizu Jordanu. MJ je od Cikaga napravio veliki i trofejni tim,godinu po godinu sa dobrim saigracima naravno. Ali sa njim su Bullsi postali to sto jesu. Da nije dve godine pauzirao imao bi i vise titula i vise poena,skokova,blokova svega sto po tim vasim danasnjim besmislenim parametrima imaju najbolji. Pa tako i nesretni Harden i Vestbruk mogu zahvaljujuci statistici da tvrde da su najbolji. A ni finale konferencije nisu videli. Da si ti majstore osta u Klivlendu i pravio od njih ono sto je MJ od Cikaga,da si tamo uzimao titule onda bi mozda i mogao da se poredis sa njim. Ovako,ajde u Majami,dva-tri superstara i uze prsten. To ipak nije dovoljno cak i da pomislis da si najbolji.

slaviša šmigič

pre 5 godina

kad bi rekao top 50 ja bi rekao pa mozda je najbolji ali kad vidim toliko neobjektivnosti,da sam zasebe tvrdis,da si najbolji moze reci samo glup čovek a u veliku vecinu glupih dolazi od crnih sportista koji kao,da se drze darvina i tvrde,da su nastali od majmuna.

sve je istina

pre 5 godina

@ ikarbus
Druze, ne znam na koji nacin da ti objasnim, posto je komentar potpuno besmislen. Koji West? Koji Lebron? I koji drugi? Imam 49. godina. Ceo zivot gledam kosarku, koju sam i dobar deo trenirao, pa se u odsudnim trenucima razvoja, povredio i prestao (prednji ukrsteni, 2 revizije posle, plus jedna artroskopija). Znaci, bez ikakvog navijanja, Majkl Dzordan je otelotvorenje ovog sporta. Mozda Lebron bude najbolji svih vremena, veruj mi, ne postoji covek, a mozda ce ga biti u buducnosti, koji na takav nacin prezentuje jedan sport. Dzordan=Kosarka. Vise nego Nole, Federer tenis, ili Pele,Mesi, ko god fudbal. Vise nego Bolt trcanje. Nema ni u jednom sportu takvog poredjenja. (Mozda Bubka skok sa motkom, ali je i Isinbajeva otprilike tu negde). Drugacija je kosarka, sigurno. Ali bez ikakve sumnje, govorim da bi Dzordan, u bilo kom sistemu i vremenu kosarke bio isto. Jednostavno je tako. To je jedina realnost. Svi skupljaju i poene i skokove, i triple double - ve, ali je samo jedan Majkl. Ne zamarajte se da dokazujete drugacije, nije pristojno. Hvala i sportski pozdrav za sve.

petarczv

pre 5 godina

Tako je kralju,Jordan je igrao sa Pipenom,Rodmanom,Kukočem itd a ti sa J.R Smithom i Mozgovim,Jordan je egomanijak kao i njegova kopija Kobe
(nbalive, 31. decembar 2018 13:38)


Haha lep pokusaj lebrotu.. Jesi cuo mozda za alena, vejda, bosha,irvinga, lovea, batijea, milera, andersona...

petarczv

pre 5 godina

Jordan nikad nije imao vise od jednog all starr saigraca a ti si naduvenko imao nekoliko puta bosa i vejda i irvinga i lovea... Jordan samo pipena i to ga je on licno napravio all starrom pipen nikad nije bio all starr kad majkl nije igrao sa njim u ekipi... Aj sad zdravo

Mladen

pre 5 godina

Čovek nije rekao da je najbolji svih vremena, vec da se tako osetio, sto je legitimno skroz. Kapiram da bi se vecina ljudi koji uzmu titulu u NBA sa klubom iz svog kraja tako osetila. Drugo, LBJ ne moze biti GOAT, jer igra u eri gde su on i vecina superstarova zasticeni kao beli medvedi, a kosarka kao timska, takticka i kompleksna igra prilicno obesmisljena. "Run and gun", "one men army", statistika i ostalo. Smara i ona prica nekad je bilo bolje, al' brate rodjeni, svako ko je pratio "zlatnu eru" NBA sa polovine 80ih do kraja 90ih, pa i ranih 2000ih zna da su se titule uzimale na misice i svako ko je pretendovao da bude MVP morao je da prodje kroz pakao, fizicki, a i mentalni. Nije bilo "supertimova", svaki tim imao je dva "zastitna lica" i brdo derbija, koji su bili derbiji i pre play off-a.

nostalgija

pre 5 godina

Covek je zapravo apsolutno u pravu. Realno i jeste najbolji, jer Dzordan se ne racuna. Dzordan je toliko bolji od svih da nije vredno ni poredjenja, a i malo nije fer jer onda bi kosarka mogla da stane, jer cemu ako znas da igras i koliko god se trudis ne mozes da budes najbolji svih vremena. Tako da je ovako posteno, Dzordan se ne racuna, i onda je Lebron najbolji.

Drax

pre 5 godina

Definitivno je imao potencijal da to bude.Sve igracke talente je imao medjutim nema ubilacki instinkt i to ga je kostalo 2 titule minimum.Sve u svemu u top 5 je i sumnjam da ce biti jos koja titula.

tocka

pre 5 godina

Iako sam odrastao u Džordanovoj eri i sa VHS-om filma o Džordanu koji se totalno uništio, nakon onog finala kada je Klivlend pobedio apsolutno favorizovani GSW pomislio sam u sebi svaka ti čast, nema ti ravnog. To finale je jedna od najboljih strana istorije sporta. Klivlend su bili totalno otpisani i onakav preokret, a naročito ona poslednja četvrtina i ono lupanje rampe Džejmsa je bilo nešto nevidjeno. Ko tada nije pomislio da je Džejms GOAT laže da je gledao finale.
Poenta je da Džejms još igra i da će do kraja karijere poobarati i neke druge rekorde. Da li je dovoljno da ga svi upamte kao GOAT, videćemo.

4s

pre 5 godina

Vise bi cenili i njega i Ronalda kad ne bi davali ovakve izjave. Kad ces cuti od Dzordana, Mesija, Federera, Djokovica Nadala da kazu nesto slicno...

tisa mumbas

pre 5 godina

Treba objektivno gledati stvari. Po meni najveci je bio i ostace Dzordan. Ne zato sto je bolji igrac od Dzejmsa,jednostavno se ne mogu porediti,dva razlicita tipa igraca. Vec po dostignucima gde Majk vodi 6-3 po broju prstenova. Razlog zasto moze, po meni, da se Lebron i sa manje prstenova uzima u konkurenciju za GOAT je zbog toga sto Dzordan nikada nije igrao a kamoli osvojio prsten protiv tima sa cak 4 all stara na vrhuncu karijera u istoj postavi(pre KD bilo ih 3 a ove sezone sa Kazinsom cak 5!).Takvo cetvoroglavo cudoviste je Lebronu izbilo 2 prstena(i jos jedan pre,bez KD,a i ove sezone ce jos jedan). Dok je Dzordan uzimao prstenje protiv timova sa najvise dva superstara (Barkli u Finiksu, Stokton i Maloun u Juti itd.),a pri tom imao pomoc svojih superstar saigraca u timu poput Pipena i Rodmana(Kao Lebron sa Irvingom/Lavom odn. Vejdom/Bosom). Zato i zelim Lebronu da u ovim 'nemogucim uslovima' uzme jos koji prsten(mada sumnjam) da bi zaista mogao da udje u konkurenciju za GOAT sa Dzordanom. Do tada je ipak Majkl neprikosnoven. Sto verujem i da ce ostati, jer protiv 3,4,5 All Starova u jednom timu Dzordan nikad nije igrao, a ovaj mora, bar dok se ovi iz GS ne raskantaju zbog salary cap-a, na dobrobit cele kosarke.

rakijasampanjac lfc

pre 5 godina

Ako gledate samo titule onda je bil rusell najbolji svih vremena , a mj kao niko nije trebao. Pa ljudi dok nije dosao skoti i rodman nije ni on osvojio nista

Cole

pre 5 godina

covek je lepo rekao
da se OSETIO kao najbolji svih
vrsmena i skakako ulazi u red
nekolicine kao najbolji svih vremena. Realno poslednjih 30-god
su postojale tri ere, Dzordanova,
Brajantova i sada Lebronova koji
je nadavno izjavio da se isecao
kao da je video Boga kada je prvi
put ugledao njegovo velicanstvo.

P.S.
Da ne bude zabune, i za mene je
Dzordan najveci svih vremena ali
ni Lebrona ne treba pocenjivati,
u ovim slucaju su titule nebitne,
jer je Lebron uvek bio taj koji
je vukao timove ka titulama, naravno
i Dzordan takodje ali je njegova
igra zavisila iskljucivo od jednog
igraca, a to je bio Pipen, kad on
nije igrao, Dzordan je imao po
30-tak % slabiji ucinak u svim
statistickim kategorijama, dok
Lebron nikada nije zavisio od jednog igraca. Poz.

nik

pre 5 godina

Kako neko moze da kaze za sebe da je najbolji.... jesi cuo da M.J tako prica o sebi.. pusti druge da kazu, zasto moras sam sebe da istices... Za mene zbog ovakvih stvari neces biti najbolji ikada...

petarczv

pre 5 godina

Mislim sta reci ono kad sam sebe prozoves kraljem i kad imas potrebu da sam sebe proglašavas najboljim... Jadno da jadnije ne može biti, a da ne pričamo sto u poslednjih 4min sedme utakmice nije dao nijedan kos vec samo jedno slobodno bacanje... I posle se pitate sto ga ljudi ne vole..

Dragan-Borca

pre 5 godina

Ne znam sta se prepucavate, kad se realno ne zna ko je tu veci egomanijak. Kad gledam ove nase Balkance kako su skromni i u svojim velikim partijama jasno mi da se tu radi o nekakvim kompleksima crnih igraca u NBA. Vestbruk, Harden, Lebron, evo sad i Embid poceo da se pretvara u egomanijaka da kmeci za statistikom...Jokic je jedno 8 puta imao kos,skok itd do tripl dabla, pa i Doncic par puta, dok Janis protiv Njujorka na 2 blow out-a ulazi igra do kraja da pumpa statistiku iako je odavno utakmica resena...kazu da je Drazen bio egomanijak, po nekim pricama, ostali Kukoc, Divac, Radja itd a sad ovi mladji su milina za gledati kako se ponasaju, osim nekad Jokic malo kad kmeci sa razlogom. Dole neko pise za Dzordana da nije nikad rekao za sebe da je najbolji, ajoj pa evo ja ne volim Lebrona ali bio je i Dzordan slican, i on je imao hitove, a da ne pricam o njegovom sebicnom stilu kosarke, pa Harden je mala beba koliko je Dzordan vezario sebicno igrao, a sta reci tek o Kobeu, taj je bio top egomanijak :D

vince carter

pre 5 godina

Pojmas @nbalive i dalje tvrdi da smo ja i @petarczv ista osoba OMG :))) @Ikarbus netacno,vise omladine takodje misli da je Jordan najveci kosarkas ikad. Doncic je takodje rodjen posle Jordanove ere a ja znam gomilu klinaca koji kazu Jordan. Pa i ja nisam gledao Jordanove godine odrastao na Carteru,Brajantu,Mcgrejdiju ali imam oci :)) ovog je ladno ubio Diamanditis i posle tri uzastopna neuspeha Amera poceo da mi kvari sliku o NBA ligi na kraju ih je Kobe Bryant izvadio iz trnja u finalu Olimpijade. Mada veci deo omladina Nba liga uopste ne zanima a i sport sve manje,da nije kladionica i +- Instagram,filmovi i ostala cudesa bi prevagnula u odnosu na sve,a to je ziva istina na zalost!

Danasnja omladina

pre 5 godina

Naravno da Dzordan nije G.O.A.T. I West i jos po neki su bolji od njega ali vi koji ste gledali Dzordana a niste njih mislite da je on najbolji svih vremena. Isto tako danasnja omladina misli da je Lebron najbolji ikada. To je tako.
(Ikarbus nije prodat laze AV ko cuko, 31. decembar 2018 13:36)

Opa pogled iz drugog ugla. Ajde sad Dzordanci jel smete da kazete da nije u pravu? Smete jer ne umete da zamislite da je neko mogao da igra bolje od njega? Super sto vam onda smeta ako moja generacija ne ume da zamisli da je neko mogao da igra bolje od Lebrona?

Englez

pre 5 godina

Najbolji mozes biti samo za one koji rastu uz video igrice, cijih glavnih likova, ti predstavljas personifikaciju: lomi, kolji, ubij, zgazi...mislim na tvoj stil igre i "eleganciju". Za kosarku, kao najatraktivniji sport, postoje stvari bitnije od statistike...za tebe nedostizne

Sumadin

pre 5 godina

Kakav umisljenko! Pa ti covece nisi ni u top 3 a kamo li najbolji svih vremena! Mozda za ove napaljene klince koji prate kosarku unazad par godina. Ta titula je cista sreca, da nije bilo povrede Karija i suspenzije Grina nikad je ne bi uzeo. I da, najbolji svih vremena ne biva ponizavan u finalu sa 4:0!!
(Admiral, 31. decembar 2018 13:55)

i povrede zaze i igudale

True Batman Fan

pre 5 godina

@cole

Niko ne osporava LeBrona. Definitivno je najbolji kosarkas danjasnice i JEDAN OD najboljih svih vremena ali nije niti ce biti najbolji. Tezak egocentrik koji je isao dotle da je ime na dresu promenio u King James... Covek koji o sebi prica da je najbolji na svetu uglavnom to radi da bi ubedio samog sebe u to a to obicno znaci da nije najbolji na svetu... Jednostavno nema onaj X faktor u sebi i sve sto je postigao u karijeri postigao je uz pomoc neverovatnih fizickih predispozicija, mnogo sati provedenih u teretani i mnogo ubrizgane hemije. Dzordan je bio za glavu nizi i 20 kg laksi i igrao je sa neverovatnom lakocom. Bilo ga je uzivanje gledati. Kad uzme loptu u ruke, jednostavno znas da ce da uradi to sto je naumio. Ovaj "king" kad krene ka kosu, prvo sto pomislim je da ce da se saplete i padne...

nepismeni

pre 5 godina

Uvreda je uopste i porediti ovog samoprozvanog GOAT sa njegovim Velicanstvom.
Dobar je, ali ni u top 3.
Ko pogleda i uporedi po jedan Joradnov i Jamesov “ulaz” moze da primeti razliku u talentu.

petarczv

pre 5 godina

Koliko istripovan covek pravi se pametan a ustvari je mnogo glup. Secam se kad je najavljivao 8 titula sa miami jem pa dobio od dirka po nosu...

Majkl Džordan

pre 5 godina

evo još jedan koji hvali sam sebe poput pelea on tvrdi,da je najbolji svih vremena.ako pitamo ljude,ko je najbolji znamo svi da je tu neprikosnoven Majkl Džordan.objektivnost mu je jaca strana nikad nisam cuo,da Majkl Džordan prica zasebe,da je najbolji a svi koji su se bavili sportom i kosarkom znamo,ko je Majkl Džordan jedini koji ima pravo reci da je najbolji ali to nezeli.Majkl Džordan ne samo,da je najbolji vec je sinonim za sport i kosarku posebno.kad vidis nekog,da hvali sam sebe vidis koliko je ustvari glup.o tome,ko je najbolji treba,da odlucuju drugi.bogat a glup neverujem,da zna da pogleda u kompas i pokaze gde je sever a gde jug.

dusan

pre 5 godina

ne znam kako si se osecao, ali majkl dzordan je nedostizan. i ti i kobi i barkli i stoton i meloun i medzik i hakim i mnogi drugi - svi ste vi cudesa od igraca, ali ko je njega gledao zna o cemu se radi

all

pre 5 godina

Nekada se zapitam kako Dankan nije u pričama za 'najbolji svih vremena'. 5 titula, 2 puta MVP, 3 puta MVP finala, i jedinstveni kralj bank shot-a (tabla-koš) i to skoro sam (ok, tu je bio Đinobili ali nije on pomoćnik u rangu Šeka ili Pipena kao ostalima na ovoj listi) Nije sve u broju titula, ima nešto i u životnoj priči. Ameri mnogo vole takve stvari. Siroti dečak iz Akrona, iz srednje škole pravo u NBA, 16 sezona kao jedan od top 3 igrača, pomaže afro-američke porodice i siročiće, pravi javne škole po siromašnim krajevima, bez povreda 15sezona, nikada psovke (do skoro), monstruozne brojke koje sakuplja tokom godina, uvek zahvalnost belim učiteljima iz mlađih dana.... kada bi osvojio još jednu titulu ima šanse da bi ga za života proglasili najvećim. Ali kada bi bili trener, verovatno bi u tim pre odabrali Džordana ako dođete do finala :)

petarczv

pre 5 godina

Prvo se kaze hvala Irvingu. 
(Blue Moon 1306, 31. decembar 2018 13:32) 
Jer je dao 4 poena u 4. cetvrtini dok je LeBron imao blok i 11 poena?
(Нисмо исти, 31. decembar 2018 13:41)


Jer je dao trojku kad se lomilo a tvoj lebron ja u poslednjih 4min dao 1p...

@

pre 5 godina

@ Mookie Blaylock

laž i to teška! iako spadam među one koji Džordana i dalje vide kao najboljeg košarkaša kojeg smo do sada imali prilike da gledamo, čovek je nebrojeno puta rekao sam za sebe da je najbolji košarkaš svih vremena. pogledaj intervju sa onim novinarem poreklom iz Indije, ne sećam se imena, ali poznat je po tome što intervjuiše teško dostupne zvezde - od muzike, preko glume, sporta pa do politike.

izjava Jamesa je neskromna, ali kao što je neko primetio, čovek je rekao da se osetio kao GOAT nakon osvajanja te titule, ne i da to nesumnjivo jeste.

Mare

pre 5 godina

Druže ne zanosi se... Pre tebe su Džordan, Brajant, Ajverson, Barkli, O'Nil, Hil, Hardavej, Maravić, Džabar, Čemberlen i tako dalje i tako dalje... Nisu titule jedino merilo, pogotovo u današnjem NBA gde nema odbrane i gde te puštaju na kucanje. U Evropi bi pre linije za bacanja ostao bez nogu od faula.

DJ35

pre 5 godina

Imao sam loših par dana, pa evo i nešto da me nasmeje.
MJ najveći ikada bez ikakve dalje debate
Wilt najdominantniji ikada
Što se tiče onih iza njih
Russell
Magic
Oscar
Kobe
Kareem
Hakeem i sam
LeBron mogu da se poređaju kako hoće iza njih. Mada možda ovaj redosled nije loš.

nepismeni

pre 5 godina

Mitar...onda je valjda Džordan najbolji za one rodjene posle 1970-ih pošto je Cembrlend igrao pre njega?LeBron je igrao finale sa onim prvim Kavsima,i dan danas najgora ekipa koja je ikad igrala u nekom NBA finalu.Dzordan sa Vizardsima ni do plej ofa nije uspeo da dobaci.

True Batman Fan

pre 5 godina

@Danasnja omladina

Sine, ljudi su izmislili nesto sto se zove kamera i televizor. I bar danas svako ko zeli, moze da pronadje snimke svih igraca cije se spominje kao G.O.A.T. Pored toga sto ste iskljucivi, niste bas nesto ni inteligentni...

Jerk Store

pre 5 godina

Nije rekao da misli za sebe da je najbolji košarkaš svih vremena, već da se nakon te finalne serije osećao kao da je najbolji na svetu, u smislu da mu je ta pobeda bila toliko značajna, jer je rođen u tom gradu (tačnije nadomak Klivlenda).

MPP

pre 5 godina

Ta Lebronova titula je možda najludje osvajanje prstena ikada ....poratak u svoj grad sa namerom da to i učiniš ....WAUUUUU...Ali Majkl je jedan jedini ... Baš tako: Majkl = Basket .Šta mislite zašto se svi ALI BAŠ SVI porede sa Majklom , nije to slučajno .... To govori da je on imao SVE ....tehniku ,brzinu , nenormalan odraz , eleganciju , mozak , i. lepotu jednog vrhunkog manekena .
NEPONOVLJIVO!

Goran

pre 5 godina

Hvalite me usta moja...nisi najbolji i nećeš nikada biti ,ako kojim slučajem budeš stigao do brojke prstenova koju Jordan ima, onda će tek moći da se diskutuje o tome ko je G.O.A.T dotle možeš da govoriš samo sebi u bradu da si najbolji svih vremena !

student

pre 5 godina

Čak i da je statistika na LeBronovoj strani, ne bih se usudio da kažem da je GOAT jer je MJ za 6 sezona napravio nešto što Kobi, Džejms, Dankan... nisu mogli za čitavu karijeru. To je poenta cele priče.
MJ je postavio nove košarkaške standarde u ligi.

Каз

pre 5 godina

Да не улазим у неке дубоке статистичке податке и друге методе анализе, јасно и просто, мр. ЛеБроне, нисте и никада нећете бити"ГОАТ".

G68

pre 5 godina

Majstore, dobar jesi, vanserijski, ali si ipak daleko od broja 1. Pitanje je da li si i u prvih 5, a možda i 10? Čembrlen, Medžik, Džabar, Bird i njegovo Veličanstvo MJ, su sigurno ispred tebe, a moguće i Kobi, Olajdžuvon, Dankan, ...
Košarka je pre svega inteligencija i timska igra na oba kraja terena, a ne snaga i one man show.

PrincNaZrnuGraska

pre 5 godina

Upravo ta poklonjena titula,kad su Warriorsi posle 3-1 preko noci zaboravili da igraju kosarku,je jedan od,a mozda i najveci dokaz,kakav je LJ prevara od igraca,kreiran od strane Sterna i ekipe zarad interesa.
O tome da,sto se tice faulova,koraka i flopova,za njega pravila ne vaze,drugom prilikom.

Lex

pre 5 godina

Komentatori,ne citajte naslov samo,procitajte i tekst malo! Covek je lepo rekao "TAKO SAM SE OSETIO" znaci da je u tom trenutku smatrao da je najbolji.Ja sam pre neki dan zakucao na basketu,osecao sam se da sam bolji od Vince-a...I naravno da nije Dzejms najbolji svih vremena,zna on to i sam,Dzordan je jedan jedini pa tek onda Dzejms.Cekamo petraczv da nam objasni da Lebron nije ni top20.

Admiral

pre 5 godina

Kakav umisljenko! Pa ti covece nisi ni u top 3 a kamo li najbolji svih vremena! Mozda za ove napaljene klince koji prate kosarku unazad par godina. Ta titula je cista sreca, da nije bilo povrede Karija i suspenzije Grina nikad je ne bi uzeo. I da, najbolji svih vremena ne biva ponizavan u finalu sa 4:0!!

nbalive

pre 5 godina

Tako je kralju,Jordan je igrao sa Pipenom,Rodmanom,Kukočem itd a ti sa J.R Smithom i Mozgovim,Jordan je egomanijak kao i njegova kopija Kobe

vince carter

pre 5 godina

Kao sto sam rekao postoje kompetitivni ljudi ciju zelju za pobedama,takmicenjem ljudi mesaju sa egoizmom,to su ljudi koji se ne foliraju i postoje lazno skromni ljudi,za medije i da okolina ne bi nista lose komentarisala za njih via Lebron James. Cija lazna skromnost ispliva kad ih bocnete gde treba,tipa kad je bio u Majamiju pa na konferenciji za medije isprovociran rekao "moze mi se ja sam najbolji igrac sveta". Po prestanku aktuelnosti na terenu bice tamo gde i treba da bude u senci. Preokret uz pomoc sudija nad povredama izmrcvaljenim Wariorsima koji su jurili rekorde regularne sezone u kojoj su sa 40 razlike zdravi dobili Cavalirse u sred Ohaja. Jedan je Dzordan Majkl!

a jesi i ti muzicar?

pre 5 godina

Za mnoge od nas koji smo i sami vrlo fizicki aktivni, a ne soba-komentatori, on jeste najbolji... Da li svih vremena, to me ne zanima, stvar ukusa, ali ono sto nije stvar ukusa, uz karima jedini koji igra na najvisem nivou najduzi period..

Ikarbus nije prodat laze AV ko cuko

pre 5 godina

Naravno da Dzordan nije G.O.A.T. I West i jos po neki su bolji od njega ali vi koji ste gledali Dzordana a niste njih mislite da je on najbolji svih vremena. Isto tako danasnja omladina misli da je Lebron najbolji ikada. To je tako.

Topnik

pre 5 godina

LeBron je egoist koji želi uvjeriti ljude da je on sam osvojio tu titulu protiv Golden Statea, iako je u svom timu imao Irvinga i Lovea, i baš taj spoenuti Irving je nadigrao najboljeg protivničkog igrača Currya u direktnom dvoboju.

A znamo i tko je zabio najvažniji šut u povijesti Clevelanda, Irving je preuzeo odgovornost, i zabio tešku tricu preko ruke Currya, dok je LeBron stajao sa strane, i samo se nadao da će ovaj pogoditi. I kad je pogodio, digao je ruke, jer je znao da mu je Irving donio taj prsten, i sad može hodati okolo i izjavljivati ovakve nebuloze.

No omjer u finalma mu je 3-6. Među tih 6 poraza je i onaj poznati choke protiv Dallasa, kao i poraz od Spursa s najvećom razlikom u povijesti finala. Velike su to mrlje.

Također, Durant još nije bio u timu kad su ih Cavsi dobili. Da su ih pobijedili s njim, to bi onda bilo nekakvo iznenađenje, no od kad je on došao, Warriorsi su napucali LeBrona s 8:1 omjerom u zadnja dva finala. Sve to ostaje zapisano u povijesti.

Нисмо исти

pre 5 godina

Prvo se kaze hvala Irvingu.
(Blue Moon 1306, 31. decembar 2018 13:32)
Jer je dao 4 poena u 4. cetvrtini dok je LeBron imao blok i 11 poena?

Каз

pre 5 godina

Да не улазим у неке дубоке статистичке податке и друге методе анализе, јасно и просто, мр. ЛеБроне, нисте и никада нећете бити"ГОАТ".

sve je istina

pre 5 godina

@ ikarbus
Druze, ne znam na koji nacin da ti objasnim, posto je komentar potpuno besmislen. Koji West? Koji Lebron? I koji drugi? Imam 49. godina. Ceo zivot gledam kosarku, koju sam i dobar deo trenirao, pa se u odsudnim trenucima razvoja, povredio i prestao (prednji ukrsteni, 2 revizije posle, plus jedna artroskopija). Znaci, bez ikakvog navijanja, Majkl Dzordan je otelotvorenje ovog sporta. Mozda Lebron bude najbolji svih vremena, veruj mi, ne postoji covek, a mozda ce ga biti u buducnosti, koji na takav nacin prezentuje jedan sport. Dzordan=Kosarka. Vise nego Nole, Federer tenis, ili Pele,Mesi, ko god fudbal. Vise nego Bolt trcanje. Nema ni u jednom sportu takvog poredjenja. (Mozda Bubka skok sa motkom, ali je i Isinbajeva otprilike tu negde). Drugacija je kosarka, sigurno. Ali bez ikakve sumnje, govorim da bi Dzordan, u bilo kom sistemu i vremenu kosarke bio isto. Jednostavno je tako. To je jedina realnost. Svi skupljaju i poene i skokove, i triple double - ve, ali je samo jedan Majkl. Ne zamarajte se da dokazujete drugacije, nije pristojno. Hvala i sportski pozdrav za sve.

student

pre 5 godina

Čak i da je statistika na LeBronovoj strani, ne bih se usudio da kažem da je GOAT jer je MJ za 6 sezona napravio nešto što Kobi, Džejms, Dankan... nisu mogli za čitavu karijeru. To je poenta cele priče.
MJ je postavio nove košarkaške standarde u ligi.

petarczv

pre 5 godina

Mislim sta reci ono kad sam sebe prozoves kraljem i kad imas potrebu da sam sebe proglašavas najboljim... Jadno da jadnije ne može biti, a da ne pričamo sto u poslednjih 4min sedme utakmice nije dao nijedan kos vec samo jedno slobodno bacanje... I posle se pitate sto ga ljudi ne vole..

Topnik

pre 5 godina

LeBron je egoist koji želi uvjeriti ljude da je on sam osvojio tu titulu protiv Golden Statea, iako je u svom timu imao Irvinga i Lovea, i baš taj spoenuti Irving je nadigrao najboljeg protivničkog igrača Currya u direktnom dvoboju.

A znamo i tko je zabio najvažniji šut u povijesti Clevelanda, Irving je preuzeo odgovornost, i zabio tešku tricu preko ruke Currya, dok je LeBron stajao sa strane, i samo se nadao da će ovaj pogoditi. I kad je pogodio, digao je ruke, jer je znao da mu je Irving donio taj prsten, i sad može hodati okolo i izjavljivati ovakve nebuloze.

No omjer u finalma mu je 3-6. Među tih 6 poraza je i onaj poznati choke protiv Dallasa, kao i poraz od Spursa s najvećom razlikom u povijesti finala. Velike su to mrlje.

Također, Durant još nije bio u timu kad su ih Cavsi dobili. Da su ih pobijedili s njim, to bi onda bilo nekakvo iznenađenje, no od kad je on došao, Warriorsi su napucali LeBrona s 8:1 omjerom u zadnja dva finala. Sve to ostaje zapisano u povijesti.

Mare

pre 5 godina

Druže ne zanosi se... Pre tebe su Džordan, Brajant, Ajverson, Barkli, O'Nil, Hil, Hardavej, Maravić, Džabar, Čemberlen i tako dalje i tako dalje... Nisu titule jedino merilo, pogotovo u današnjem NBA gde nema odbrane i gde te puštaju na kucanje. U Evropi bi pre linije za bacanja ostao bez nogu od faula.

Mladen

pre 5 godina

Čovek nije rekao da je najbolji svih vremena, vec da se tako osetio, sto je legitimno skroz. Kapiram da bi se vecina ljudi koji uzmu titulu u NBA sa klubom iz svog kraja tako osetila. Drugo, LBJ ne moze biti GOAT, jer igra u eri gde su on i vecina superstarova zasticeni kao beli medvedi, a kosarka kao timska, takticka i kompleksna igra prilicno obesmisljena. "Run and gun", "one men army", statistika i ostalo. Smara i ona prica nekad je bilo bolje, al' brate rodjeni, svako ko je pratio "zlatnu eru" NBA sa polovine 80ih do kraja 90ih, pa i ranih 2000ih zna da su se titule uzimale na misice i svako ko je pretendovao da bude MVP morao je da prodje kroz pakao, fizicki, a i mentalni. Nije bilo "supertimova", svaki tim imao je dva "zastitna lica" i brdo derbija, koji su bili derbiji i pre play off-a.

G68

pre 5 godina

Majstore, dobar jesi, vanserijski, ali si ipak daleko od broja 1. Pitanje je da li si i u prvih 5, a možda i 10? Čembrlen, Medžik, Džabar, Bird i njegovo Veličanstvo MJ, su sigurno ispred tebe, a moguće i Kobi, Olajdžuvon, Dankan, ...
Košarka je pre svega inteligencija i timska igra na oba kraja terena, a ne snaga i one man show.

Chris Webber

pre 5 godina

Nego Lebrone gde su ti 8 prstena sa Majamijem,obecao si? :)) Mister James koji sa "prosecnim" timovima dolazi do finala,izgubio 2 puta a umalo i 3 puta kao najveci favorit pred pocetak svake sezone,zanimljivo!

Admiral

pre 5 godina

Kakav umisljenko! Pa ti covece nisi ni u top 3 a kamo li najbolji svih vremena! Mozda za ove napaljene klince koji prate kosarku unazad par godina. Ta titula je cista sreca, da nije bilo povrede Karija i suspenzije Grina nikad je ne bi uzeo. I da, najbolji svih vremena ne biva ponizavan u finalu sa 4:0!!

vince carter

pre 5 godina

Kao sto sam rekao postoje kompetitivni ljudi ciju zelju za pobedama,takmicenjem ljudi mesaju sa egoizmom,to su ljudi koji se ne foliraju i postoje lazno skromni ljudi,za medije i da okolina ne bi nista lose komentarisala za njih via Lebron James. Cija lazna skromnost ispliva kad ih bocnete gde treba,tipa kad je bio u Majamiju pa na konferenciji za medije isprovociran rekao "moze mi se ja sam najbolji igrac sveta". Po prestanku aktuelnosti na terenu bice tamo gde i treba da bude u senci. Preokret uz pomoc sudija nad povredama izmrcvaljenim Wariorsima koji su jurili rekorde regularne sezone u kojoj su sa 40 razlike zdravi dobili Cavalirse u sred Ohaja. Jedan je Dzordan Majkl!

ljupce

pre 5 godina

ne moze lebron biti najbolji ikada kad su ga defanzivno unistili iguodala i ruki kavai lenard.kad ga budu cekala dvojica u reketu na zakucavanju,kad ga budu tukli kao dzordana bed bojsi,kad sa 41 godinom ubaci 51 poen i uzme 6 titula onda da se uzme u razmatranje.njega su iguodala i lenard ucinili nevidljivim,a zamislite sta bi mu uradili tadasnji defanzivci sa hand check odbranom koja vise ne postoji.ne bi ga bilo nigde.

meni je fascinantno da se u prici o titulama samo jedan igrac ne pominje iako to itekako zasluzuje.niko ni da se nasali da kaze ime tima dankana i njegove sparse.covek igrao 6 finala,uzeo 5 titula.onu jednu mu nije uzeo lebron vec rej alen onom trojkom i sejn batije trojkama u celoj toj seriji.covek koji je stvarao ekipu sampiona nije ih zvao da dodju kod njega u tim.kog je to superstara imao dankan u ekipi osim admirala?drugu titulu admiral imao 40 godina i otisao u penziju.boven je u sparsima postao defanzivna zver,finli imao 34 godine cini mi se kad je dosao.ori bio uvek igrac sa klupe,brent beri isto.parker i manu su na terenu postali superstarovi,kad su dosli mnogi se cudili i smejali.da nisu mozda deni feri ili malik rouz bili superstarovi?ili nesterovic i nazi mohamed?zato je i napisan onaj tekst "bio jednom jedan san antonio".tihi su bili uvek,abili sampioni.dankan kao jedini pravi superstar bio i ostao tih.zato ga niko i ne razmatra za najboljeg ikada.bar je najbolja cetvorka ikada u nba i to mu niko ne moze oduzeti.

nepismeni

pre 5 godina

Uvreda je uopste i porediti ovog samoprozvanog GOAT sa njegovim Velicanstvom.
Dobar je, ali ni u top 3.
Ko pogleda i uporedi po jedan Joradnov i Jamesov “ulaz” moze da primeti razliku u talentu.

PrincNaZrnuGraska

pre 5 godina

Upravo ta poklonjena titula,kad su Warriorsi posle 3-1 preko noci zaboravili da igraju kosarku,je jedan od,a mozda i najveci dokaz,kakav je LJ prevara od igraca,kreiran od strane Sterna i ekipe zarad interesa.
O tome da,sto se tice faulova,koraka i flopova,za njega pravila ne vaze,drugom prilikom.

dusan

pre 5 godina

ne znam kako si se osecao, ali majkl dzordan je nedostizan. i ti i kobi i barkli i stoton i meloun i medzik i hakim i mnogi drugi - svi ste vi cudesa od igraca, ali ko je njega gledao zna o cemu se radi

4s

pre 5 godina

Vise bi cenili i njega i Ronalda kad ne bi davali ovakve izjave. Kad ces cuti od Dzordana, Mesija, Federera, Djokovica Nadala da kazu nesto slicno...

MPP

pre 5 godina

Ta Lebronova titula je možda najludje osvajanje prstena ikada ....poratak u svoj grad sa namerom da to i učiniš ....WAUUUUU...Ali Majkl je jedan jedini ... Baš tako: Majkl = Basket .Šta mislite zašto se svi ALI BAŠ SVI porede sa Majklom , nije to slučajno .... To govori da je on imao SVE ....tehniku ,brzinu , nenormalan odraz , eleganciju , mozak , i. lepotu jednog vrhunkog manekena .
NEPONOVLJIVO!

Ikarbus nije prodat laze AV ko cuko

pre 5 godina

Naravno da Dzordan nije G.O.A.T. I West i jos po neki su bolji od njega ali vi koji ste gledali Dzordana a niste njih mislite da je on najbolji svih vremena. Isto tako danasnja omladina misli da je Lebron najbolji ikada. To je tako.

Goran

pre 5 godina

Hvalite me usta moja...nisi najbolji i nećeš nikada biti ,ako kojim slučajem budeš stigao do brojke prstenova koju Jordan ima, onda će tek moći da se diskutuje o tome ko je G.O.A.T dotle možeš da govoriš samo sebi u bradu da si najbolji svih vremena !

Drax

pre 5 godina

Definitivno je imao potencijal da to bude.Sve igracke talente je imao medjutim nema ubilacki instinkt i to ga je kostalo 2 titule minimum.Sve u svemu u top 5 je i sumnjam da ce biti jos koja titula.

True Batman Fan

pre 5 godina

@cole

Niko ne osporava LeBrona. Definitivno je najbolji kosarkas danjasnice i JEDAN OD najboljih svih vremena ali nije niti ce biti najbolji. Tezak egocentrik koji je isao dotle da je ime na dresu promenio u King James... Covek koji o sebi prica da je najbolji na svetu uglavnom to radi da bi ubedio samog sebe u to a to obicno znaci da nije najbolji na svetu... Jednostavno nema onaj X faktor u sebi i sve sto je postigao u karijeri postigao je uz pomoc neverovatnih fizickih predispozicija, mnogo sati provedenih u teretani i mnogo ubrizgane hemije. Dzordan je bio za glavu nizi i 20 kg laksi i igrao je sa neverovatnom lakocom. Bilo ga je uzivanje gledati. Kad uzme loptu u ruke, jednostavno znas da ce da uradi to sto je naumio. Ovaj "king" kad krene ka kosu, prvo sto pomislim je da ce da se saplete i padne...

NastyB

pre 5 godina

(WiltChamberlainTheGOAT, 31. decembar 2018 17:38)

I ja se apsolutno slažem da je Vilt najbolji ikad. Alo, bre, ljudi, to je bio igrač zbog kojeg su menjana pravila košarke (silazna putanja, na primer), koji dan danas, 45 godina kako je prestao da igra, drži oko 30% aktivnih rekorda u NBA. A da su se tada računale blokade ili asistencije kao danas, čovek bi imao kvadrupldablova više nego što svi NBA aktivni igrači mogu da sanjaju, a ne da postignu.
I kad sam pročitao da neko piše "A protiv kakvih igrača je igrao Vilt??" došlo mi da zaplačem od muke. Igrao je protiv Bila Rasela i, možda, najdominantnije ekipe Bostona svih vremena, tima koji je od 12 igrača imao bar 8 "hall of fame"-ra. Ali, po tom momku, možda nije najbolji ikad, jer 1962. nije mogao da se odmeri sa Šakilom, LeBronom, Džordanom ili sa kime već. O, Bože...
LeBron je svakako među 10 najboljih ikada, ali samo statistički. Lično, kao i ogromnoj većini, jedan Vilt, Džordan, Džabar, Medžik...svakako su bili bolji igrači. Po svemu, osim statistike.

stoler

pre 5 godina

Bez sumnje neverovatan igrac,svakako jedan od najvecih u istoriji ove igre. Ali ipak ni blizu Jordanu. MJ je od Cikaga napravio veliki i trofejni tim,godinu po godinu sa dobrim saigracima naravno. Ali sa njim su Bullsi postali to sto jesu. Da nije dve godine pauzirao imao bi i vise titula i vise poena,skokova,blokova svega sto po tim vasim danasnjim besmislenim parametrima imaju najbolji. Pa tako i nesretni Harden i Vestbruk mogu zahvaljujuci statistici da tvrde da su najbolji. A ni finale konferencije nisu videli. Da si ti majstore osta u Klivlendu i pravio od njih ono sto je MJ od Cikaga,da si tamo uzimao titule onda bi mozda i mogao da se poredis sa njim. Ovako,ajde u Majami,dva-tri superstara i uze prsten. To ipak nije dovoljno cak i da pomislis da si najbolji.

Ime poznato redakciji

pre 5 godina

Ono sto me strasno nervira kod vecine obozavaoca MJa (ti si idealan primer obozavaoca na kakvog mislim), je da ne umeju da argumentuju zasto je MJ GOAT, vec to uzimaju kao neku univerzalnu istinu.
(WiltChamberlainTheGOAT, 31. decembar 2018 17:38)

Džordan je najveći zato što je bio igrač bukvalno bez i jedne slabosti u igri i rodonačenik je moderne košarke , kakva se igra i dan danas.
O tome je i Wilt govorio više puta, kao objektivan i realan čovek.
Rasel je oko sebe imao čitav tim sjajnih igrača oko njega, slično kao i Džabar i Wilt.
Ni jedan od njih nije bio u stanju da uradi ništa van reketa, bili su praktično beskorisni van 3 metra od koša.
Jedino je Majkl mogao da igra vrhunski na svakoj poziciji u timu, što je mogao još jedino Bird u najboljim danima, a upravo on za Majkla kaže da je "god of basketball".
Wilt ima samo dve titule, a ti se zapiraj zašto je tako?
U celoj svojoj karijeri MJ je imao samo jednog all star igrača uz sebe, dok primera radi, čitav Raselov tim je ušao u NBA Hall of fame.
Da ne pričam da je tokom cele karijere imao prosek od 15 ppg u ligi od samo 8 klubova.
Poređenje sa Le bronom je tek smejurija, čovek je imao u timu Alena, Boša i Vejda i izgubio je dva finala sa njima i čak pet ukupno, a MJ sa Pipenom uzeo svih 6 na kojima je učestvovao.
Majkl je najjači clutch igrač u istoriji, dok Lebrona kad je gusto nema nigde. Zašto? Zato što se za takve stvari rodiš ili imaš herca i cojones za takve stvari ili nemaš. Simple as that.

Danasnja omladina

pre 5 godina

Naravno da Dzordan nije G.O.A.T. I West i jos po neki su bolji od njega ali vi koji ste gledali Dzordana a niste njih mislite da je on najbolji svih vremena. Isto tako danasnja omladina misli da je Lebron najbolji ikada. To je tako.
(Ikarbus nije prodat laze AV ko cuko, 31. decembar 2018 13:36)

Opa pogled iz drugog ugla. Ajde sad Dzordanci jel smete da kazete da nije u pravu? Smete jer ne umete da zamislite da je neko mogao da igra bolje od njega? Super sto vam onda smeta ako moja generacija ne ume da zamisli da je neko mogao da igra bolje od Lebrona?

Đorđe

pre 5 godina

I ja sam se jednom osecao kao Ron Jeremy.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (marepp, 31. decembar 2018 13:35

Bez konkurencije najbolji komentar u 2018. godini. Bravo kralju!

nbalive

pre 5 godina

Tako je kralju,Jordan je igrao sa Pipenom,Rodmanom,Kukočem itd a ti sa J.R Smithom i Mozgovim,Jordan je egomanijak kao i njegova kopija Kobe

tisa mumbas

pre 5 godina

Treba objektivno gledati stvari. Po meni najveci je bio i ostace Dzordan. Ne zato sto je bolji igrac od Dzejmsa,jednostavno se ne mogu porediti,dva razlicita tipa igraca. Vec po dostignucima gde Majk vodi 6-3 po broju prstenova. Razlog zasto moze, po meni, da se Lebron i sa manje prstenova uzima u konkurenciju za GOAT je zbog toga sto Dzordan nikada nije igrao a kamoli osvojio prsten protiv tima sa cak 4 all stara na vrhuncu karijera u istoj postavi(pre KD bilo ih 3 a ove sezone sa Kazinsom cak 5!).Takvo cetvoroglavo cudoviste je Lebronu izbilo 2 prstena(i jos jedan pre,bez KD,a i ove sezone ce jos jedan). Dok je Dzordan uzimao prstenje protiv timova sa najvise dva superstara (Barkli u Finiksu, Stokton i Maloun u Juti itd.),a pri tom imao pomoc svojih superstar saigraca u timu poput Pipena i Rodmana(Kao Lebron sa Irvingom/Lavom odn. Vejdom/Bosom). Zato i zelim Lebronu da u ovim 'nemogucim uslovima' uzme jos koji prsten(mada sumnjam) da bi zaista mogao da udje u konkurenciju za GOAT sa Dzordanom. Do tada je ipak Majkl neprikosnoven. Sto verujem i da ce ostati, jer protiv 3,4,5 All Starova u jednom timu Dzordan nikad nije igrao, a ovaj mora, bar dok se ovi iz GS ne raskantaju zbog salary cap-a, na dobrobit cele kosarke.

vince carter

pre 5 godina

Najki bez Dzordana ne bi postojali. Ovde pisu kao da su oni stvorili Dzordana hahah a u stvari on je stvorio njih. Ne pravis ugovor sa nekim za koga ne vidis da nece postati nesto posebno.

petarczv

pre 5 godina

Fascinantno je, sto retko ko spominje, dvojicu igraca koji su obelezili jednu eru, Birda i Dzonsona, pogotovo ovog drugog. On je mozda najkompletniji igracu istoriji lige. Nije bezveze zasluzio svoj nadimak "Magicni".
(Savaka, 31. decembar 2018 18:30)

Kad to pitanje postavis magicnom on ko iz topa govori MJ! Ima na youtube snimak kad gostoje u nekoj emisiji i pitaju ga za dzordana kad im isprica sta im je radio na treningu kad je bio najjaci dream team.

nostalgija

pre 5 godina

Covek je zapravo apsolutno u pravu. Realno i jeste najbolji, jer Dzordan se ne racuna. Dzordan je toliko bolji od svih da nije vredno ni poredjenja, a i malo nije fer jer onda bi kosarka mogla da stane, jer cemu ako znas da igras i koliko god se trudis ne mozes da budes najbolji svih vremena. Tako da je ovako posteno, Dzordan se ne racuna, i onda je Lebron najbolji.

Sabre

pre 5 godina

Samo ti sanjaj. Pola stvari u zivotu si uradio na mesavinu sirove snage i sudijskog kriterijuma, ne mozes ni Kobiju da pljunes pod prozor, a kamoli MJ-u.

Lex

pre 5 godina

Komentatori,ne citajte naslov samo,procitajte i tekst malo! Covek je lepo rekao "TAKO SAM SE OSETIO" znaci da je u tom trenutku smatrao da je najbolji.Ja sam pre neki dan zakucao na basketu,osecao sam se da sam bolji od Vince-a...I naravno da nije Dzejms najbolji svih vremena,zna on to i sam,Dzordan je jedan jedini pa tek onda Dzejms.Cekamo petraczv da nam objasni da Lebron nije ni top20.

a jesi i ti muzicar?

pre 5 godina

Za mnoge od nas koji smo i sami vrlo fizicki aktivni, a ne soba-komentatori, on jeste najbolji... Da li svih vremena, to me ne zanima, stvar ukusa, ali ono sto nije stvar ukusa, uz karima jedini koji igra na najvisem nivou najduzi period..

Нисмо исти

pre 5 godina

Prvo se kaze hvala Irvingu.
(Blue Moon 1306, 31. decembar 2018 13:32)
Jer je dao 4 poena u 4. cetvrtini dok je LeBron imao blok i 11 poena?

Cole

pre 5 godina

covek je lepo rekao
da se OSETIO kao najbolji svih
vrsmena i skakako ulazi u red
nekolicine kao najbolji svih vremena. Realno poslednjih 30-god
su postojale tri ere, Dzordanova,
Brajantova i sada Lebronova koji
je nadavno izjavio da se isecao
kao da je video Boga kada je prvi
put ugledao njegovo velicanstvo.

P.S.
Da ne bude zabune, i za mene je
Dzordan najveci svih vremena ali
ni Lebrona ne treba pocenjivati,
u ovim slucaju su titule nebitne,
jer je Lebron uvek bio taj koji
je vukao timove ka titulama, naravno
i Dzordan takodje ali je njegova
igra zavisila iskljucivo od jednog
igraca, a to je bio Pipen, kad on
nije igrao, Dzordan je imao po
30-tak % slabiji ucinak u svim
statistickim kategorijama, dok
Lebron nikada nije zavisio od jednog igraca. Poz.

Savaka

pre 5 godina

Fascinantno je, sto retko ko spominje, dvojicu igraca koji su obelezili jednu eru, Birda i Dzonsona, pogotovo ovog drugog. On je mozda najkompletniji igracu istoriji lige. Nije bezveze zasluzio svoj nadimak "Magicni".

xxxx

pre 5 godina

Naravno da Dzordan nije G.O.A.T. I West i jos po neki su bolji od njega ali vi koji ste gledali Dzordana a niste njih mislite da je on najbolji svih vremena. Isto tako danasnja omladina misli da je Lebron najbolji ikada. To je tako.
(Ikarbus nije prodat laze AV ko cuko, 31. decembar 2018 13:36)

Opa pogled iz drugog ugla. Ajde sad Dzordanci jel smete da kazete da nije u pravu? Smete jer ne umete da zamislite da je neko mogao da igra bolje od njega? Super sto vam onda smeta ako moja generacija ne ume da zamisli da je neko mogao da igra bolje od Lebrona?
(Danasnja omladina, 31. decembar 2018 14:20)
Sve u vezi kosarke je jos davno receno i vidjeno. Sad je samo ostalo da neko ima najbolju statistiku. Sto se tice sporta zadnjih 10 godina je definitivno najdosadnija i najsterilnija era. Klinci to naravno ne kapiraju jer ni ne znaju za bolje. Lebron je mozda najbolji kosarkas svih vremena, ali Dzordan JE kosarka.

marlon

pre 5 godina

@LBJ, 31. decembar 2018 15:19
Pa, te godine je počeo izvoz Plazma keksa u USA, a LBJ ga klopa of malih nogu, pa je oduvek ogroman.

petarczv

pre 5 godina

Jer je dao trojku kad se lomilo a tvoj lebron ja u poslednjih 4min dao 1p... 
(petarczv, 31. decembar 2018 14:23) 
Blok i jedno bacanje=3 poena 
Trojka=3 poena 
Ali pre nego sto je bilo 89-89 LeBron je dao 8 poena za Klivlend dok je Kajri imao 0 poena u periodu u kom je LeBron dao 8
(Нисмо исти, 31. decembar 2018 15:46)

Ozbiljan si? Hahahahaha blok i jedno bacanje =3p hahahahahah

all

pre 5 godina

Nekada se zapitam kako Dankan nije u pričama za 'najbolji svih vremena'. 5 titula, 2 puta MVP, 3 puta MVP finala, i jedinstveni kralj bank shot-a (tabla-koš) i to skoro sam (ok, tu je bio Đinobili ali nije on pomoćnik u rangu Šeka ili Pipena kao ostalima na ovoj listi) Nije sve u broju titula, ima nešto i u životnoj priči. Ameri mnogo vole takve stvari. Siroti dečak iz Akrona, iz srednje škole pravo u NBA, 16 sezona kao jedan od top 3 igrača, pomaže afro-američke porodice i siročiće, pravi javne škole po siromašnim krajevima, bez povreda 15sezona, nikada psovke (do skoro), monstruozne brojke koje sakuplja tokom godina, uvek zahvalnost belim učiteljima iz mlađih dana.... kada bi osvojio još jednu titulu ima šanse da bi ga za života proglasili najvećim. Ali kada bi bili trener, verovatno bi u tim pre odabrali Džordana ako dođete do finala :)

WiltChamberlainTheGOAT

pre 5 godina

Svi skupljaju i poene i skokove, i triple double - ve, ali je samo jedan Majkl. Ne zamarajte se da dokazujete drugacije, nije pristojno. Hvala i sportski pozdrav za sve.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sve je istina, 31. decembar 2018 14:08)
Ma kakve veze ima sto je Wilt imao isti prosek poena u karijeri kao MJ sa manje uzetih suteva i vecim procentom uspesnosti iz igre, kakve veze ima sto je imao skoro 4 puta vise skokova u proseku, kakve veze ima sto mu je PER samo 1.8 poena manji iako se kradene i blokade nisu racunale u njegovo vreme, sto je sa 30 utakmica manje u karijeri imao za 30 veci win share, kakve veze ima sto mogu da napisem jos 20 ovakvih komentara sa po 1500 karaktera, kad nam jedan vanserijski, zbog povrede nikada ne ostvareni, bivsi talenat kaze da je MJ najbolji i da "nije pristojno" dokazivati suprotno.
Slazem se da se GOAT ne odredjuje samo na osnovu statistike, i da treba uzeti u obzir i uticaj na igru koji se ne moze uvek videti kroz statistiku, i kad se to uzme u obzir po meni je Wilt GOAT i niko mu za ovih skoro 50 godina od kad se povukao nije prisao ni blizu, pa cak ni MJ.
Ono sto me strasno nervira kod vecine obozavaoca MJa (ti si idealan primer obozavaoca na kakvog mislim), je da ne umeju da argumentuju zasto je MJ GOAT, vec to uzimaju kao neku univerzalnu istinu.
A sto se tice toga da vecina kosarku direktno vezuje za MJa, to ti je posledica marketinga u cemu je MJ stvarno bez premca.

dusan

pre 5 godina

ne znam kako si se osecao, ali majkl dzordan je nedostizan. i ti i kobi i barkli i stoton i meloun i medzik i hakim i mnogi drugi - svi ste vi cudesa od igraca, ali ko je njega gledao zna o cemu se radi
(dusan, 31. decembar 2018 14:03)

Gde si ga gledao, na youtubu highlight?Ja imam 50 god i nikad ga nisam gledao uzivo.Moze i Mica Beric (uz svo postovanje) isto da snimi i klinci ce pomisliti kako je najbolji ikada.
(Miso, 31. decembar 2018 15:02)

Neces verovati ali postoji kutija u kojoj se nalaze neki mali ljudi. zove se tv. i postoji vise od 50 godina. dugo vremena ne moraju stvari da se gledaju uzivo. mora da navijas za partizan, zar ne?

@

pre 5 godina

@ Mookie Blaylock

laž i to teška! iako spadam među one koji Džordana i dalje vide kao najboljeg košarkaša kojeg smo do sada imali prilike da gledamo, čovek je nebrojeno puta rekao sam za sebe da je najbolji košarkaš svih vremena. pogledaj intervju sa onim novinarem poreklom iz Indije, ne sećam se imena, ali poznat je po tome što intervjuiše teško dostupne zvezde - od muzike, preko glume, sporta pa do politike.

izjava Jamesa je neskromna, ali kao što je neko primetio, čovek je rekao da se osetio kao GOAT nakon osvajanja te titule, ne i da to nesumnjivo jeste.

Topnik

pre 5 godina

Irving je pravi MVP finala 2016. On je zabijao sve ključne koševe, uključujući i tricu preko Currya na kraju. Ne zanimaju me brojke, onaj tko je gledao utakmice mogao je vidjeti da je Irving razbijao momentum Warriorsa svaki put kad je trebalo. LeBron više voli lake poene i jeftine asiste. Njemu uvijek treba neki bek "ubojica" poput Irvinga ili Wadea.

petarczv

pre 5 godina

Prvo se kaze hvala Irvingu. 
(Blue Moon 1306, 31. decembar 2018 13:32) 
Jer je dao 4 poena u 4. cetvrtini dok je LeBron imao blok i 11 poena?
(Нисмо исти, 31. decembar 2018 13:41)


Jer je dao trojku kad se lomilo a tvoj lebron ja u poslednjih 4min dao 1p...

Englez

pre 5 godina

Najbolji mozes biti samo za one koji rastu uz video igrice, cijih glavnih likova, ti predstavljas personifikaciju: lomi, kolji, ubij, zgazi...mislim na tvoj stil igre i "eleganciju". Za kosarku, kao najatraktivniji sport, postoje stvari bitnije od statistike...za tebe nedostizne

petarczv

pre 5 godina

Jordan nikad nije imao vise od jednog all starr saigraca a ti si naduvenko imao nekoliko puta bosa i vejda i irvinga i lovea... Jordan samo pipena i to ga je on licno napravio all starrom pipen nikad nije bio all starr kad majkl nije igrao sa njim u ekipi... Aj sad zdravo

Sumadin

pre 5 godina

Kakav umisljenko! Pa ti covece nisi ni u top 3 a kamo li najbolji svih vremena! Mozda za ove napaljene klince koji prate kosarku unazad par godina. Ta titula je cista sreca, da nije bilo povrede Karija i suspenzije Grina nikad je ne bi uzeo. I da, najbolji svih vremena ne biva ponizavan u finalu sa 4:0!!
(Admiral, 31. decembar 2018 13:55)

i povrede zaze i igudale

petarczv

pre 5 godina

Mitar...onda je valjda Džordan najbolji za one rodjene posle 1970-ih pošto je Cembrlend igrao pre njega?LeBron je igrao finale sa onim prvim Kavsima,i dan danas najgora ekipa koja je ikad igrala u nekom NBA finalu.Dzordan sa Vizardsima ni do plej ofa nije uspeo da dobaci.
(nepismeni, 31. decembar 2018 14:55)

Hahahahahahahaha jordan je sa vizardsima igrao sa 39 god i ipak je odigrao sve 82 utakmice i pre dva dana je bila godišnjica kad je sa 40god ubacio 51p...

petarczv

pre 5 godina

Tako je kralju,Jordan je igrao sa Pipenom,Rodmanom,Kukočem itd a ti sa J.R Smithom i Mozgovim,Jordan je egomanijak kao i njegova kopija Kobe
(nbalive, 31. decembar 2018 13:38)


Haha lep pokusaj lebrotu.. Jesi cuo mozda za alena, vejda, bosha,irvinga, lovea, batijea, milera, andersona...

petarczv

pre 5 godina

Koliko istripovan covek pravi se pametan a ustvari je mnogo glup. Secam se kad je najavljivao 8 titula sa miami jem pa dobio od dirka po nosu...

nepismeni

pre 5 godina

Mitar...onda je valjda Džordan najbolji za one rodjene posle 1970-ih pošto je Cembrlend igrao pre njega?LeBron je igrao finale sa onim prvim Kavsima,i dan danas najgora ekipa koja je ikad igrala u nekom NBA finalu.Dzordan sa Vizardsima ni do plej ofa nije uspeo da dobaci.

Jerk Store

pre 5 godina

Nije rekao da misli za sebe da je najbolji košarkaš svih vremena, već da se nakon te finalne serije osećao kao da je najbolji na svetu, u smislu da mu je ta pobeda bila toliko značajna, jer je rođen u tom gradu (tačnije nadomak Klivlenda).

Dragan-Borca

pre 5 godina

Ne znam sta se prepucavate, kad se realno ne zna ko je tu veci egomanijak. Kad gledam ove nase Balkance kako su skromni i u svojim velikim partijama jasno mi da se tu radi o nekakvim kompleksima crnih igraca u NBA. Vestbruk, Harden, Lebron, evo sad i Embid poceo da se pretvara u egomanijaka da kmeci za statistikom...Jokic je jedno 8 puta imao kos,skok itd do tripl dabla, pa i Doncic par puta, dok Janis protiv Njujorka na 2 blow out-a ulazi igra do kraja da pumpa statistiku iako je odavno utakmica resena...kazu da je Drazen bio egomanijak, po nekim pricama, ostali Kukoc, Divac, Radja itd a sad ovi mladji su milina za gledati kako se ponasaju, osim nekad Jokic malo kad kmeci sa razlogom. Dole neko pise za Dzordana da nije nikad rekao za sebe da je najbolji, ajoj pa evo ja ne volim Lebrona ali bio je i Dzordan slican, i on je imao hitove, a da ne pricam o njegovom sebicnom stilu kosarke, pa Harden je mala beba koliko je Dzordan vezario sebicno igrao, a sta reci tek o Kobeu, taj je bio top egomanijak :D

Milan Nis

pre 5 godina

Niko ne kaze da on nema pojma,da je los ili bilo sta slicno.Mozda ce doci neko ko ce oboriti sve rekorde i mozda ima i boljih boksera,ali jedan je Muhamed Ali.Tako je i sa Dzordanom.
Rekordi i brojke,nisu ono najbitnije kada se o nekome govori kao o NAJBOLJEM svih vremena.

Luka

pre 5 godina

Malo je sportista koji postanu sinonim za sport kojim se bave, tako je bilo i 90 ih jordan=kosarka,mali si ti jos sine za njega, covek u najboljim godinama ode da se sprda i igra bejzbol onda kad je 'ocefio', sa bulsima uzimao titule dok mu nije dosadilo,zatim kobi je par svetlosnih godina ispred, mozda je u top 10

vince carter

pre 5 godina

Nije mi jasno dokle ce pojedini uvaljivati Rodmana i kukoca u pricu oko Jordanovih prstena kad je imao 3 komada pre njih,dok je Skoti Pipen dosao sa drafta,napredovao uz Jordana u oba smera,igrac sa klupe i 7p po mecu u prvoj sezoni! A ovo tek da ne komentarisem o poredjenju mladog Jamesa i preslabog Istoka sa Mladim Jordanom i prejakim Istokom a da ne pricam o uplitanju 39godisnjeg Jordana iz Wizardsa,cak je i njih drzao u playofu pre povrede kolena,dok James te svoje Cavse ni u drugoj sezoni nije uveo u playoff. Ocigledno su i oni dobili neke zasluzne igrace? Nego zasto je San Antonio sa 50% pocistio Cavse? Pa Cavsi na zapadu 2007 mozda ni u playoff ne bi usli a i ovako im je skor bio losiji od petoplasiranog na zapadu a imali bi mnogo vise duela sa zapadnim timovima. Kad se potom pojavio Howard sa Orlandom i Boston,sto ih nije prosao? Kad je Howard napustio Orlando isti su se raspali i bili daleko od playoffa,on je bio one men team i izbacio Jamesa i Cavse! Kraj.

Mladen

pre 5 godina

On nije ni u top10 kakvi najbolji...on je nesto ko Shek, 90% fizikalije ostalo talenat. Najbolji primer da je sve to marketing-kad se LeBron povuce odma ce novinari da forsiraju sledeceg kao "naj ikada, bolji od Dzordana". Niko nece pricati "bolji od LeBrona". Isto je bilo i dok je Kobi igrao i toliko o tome ko je najbolji svih vremena.

DJ35

pre 5 godina

Imao sam loših par dana, pa evo i nešto da me nasmeje.
MJ najveći ikada bez ikakve dalje debate
Wilt najdominantniji ikada
Što se tiče onih iza njih
Russell
Magic
Oscar
Kobe
Kareem
Hakeem i sam
LeBron mogu da se poređaju kako hoće iza njih. Mada možda ovaj redosled nije loš.

Mike

pre 5 godina

Jeste Lebron dobar pogotovu kada se uzme u obzir u kakvom je slabom timu igrao, prosle godine je takoreci sam nosio tim sve do kraja. Ali ipak je jedan Michael Jordan mozda ovo kazem sto sam imao priliku da ga gledam u svom najboljem izdanju.

nik

pre 5 godina

Kako neko moze da kaze za sebe da je najbolji.... jesi cuo da M.J tako prica o sebi.. pusti druge da kazu, zasto moras sam sebe da istices... Za mene zbog ovakvih stvari neces biti najbolji ikada...

rakijasampanjac lfc

pre 5 godina

Ako gledate samo titule onda je bil rusell najbolji svih vremena , a mj kao niko nije trebao. Pa ljudi dok nije dosao skoti i rodman nije ni on osvojio nista

Sprewell

pre 5 godina

Upravo ta poklonjena titula,kad su Warriorsi posle 3-1 preko noci zaboravili da igraju kosarku,je jedan od,a mozda i najveci dokaz,kakav je LJ prevara od igraca,kreiran od strane Sterna i ekipe zarad interesa. 
O tome da,sto se tice faulova,koraka i flopova,za njega pravila ne vaze,drugom prilikom.
(PrincNaZrnuGraska, 31. decembar 2018 13:59)
Svaka cast za komentar, ja o tome pricam od zavrsetka tog finala. Sta bi LBJ bio bez te titule? Obican statisticar koga je Novicki oducio od kosarke, da ne pricam o Sparsima. Pakovali su mu Kavse(Tri prva pika za njegove 4 godine u Majamiju), samo da se napravi tim za titulu. Na njegovu zalost pojavili su se GSW.

Beograd

pre 5 godina

Ovaj veci egocentrik nego Ronaldo. Pa i on je sam svestan da nikad ne moze biti iznad MJ ali nikad definitivno. Ima tu Dzabar Cemberlen Brajant Bird koji su u njegovoj kategoriji pa neka se poredjaju. MJ u onoj eri sa onakvom odbranom ima skor 6-6 u titulama jos pravio pauzu od tri sezone nije igrao. Sta drugo reci nego se ne nasmejati na ovu Lebronovu izjavu.

NikolaNS

pre 5 godina

Ha-ha.
I taj čuveni "povratak" režiran od NBA life I sudija, zaluđivanje "američkim snom" , povratak u rodni grad i osvajanje titule "against all odds". Molim vas, navlačili su ih da osvoje titulu.

Smeh

pre 5 godina

Hvalite me moja usta. Legenda košarke ali daleko je on od toga da bude najbolji. Kako onda posmatrati igrače koji su ga nadigrali u izgubljenim finalima? Bolji od najboljeg?

Magic Johnson

pre 5 godina

ne znam kako za druge, ali za mene jedini koji je ostavljao bojlji dojam dok je igrao u toj eri je navedeni čovjek u mom nick name-u, dakle ako se vać raspravlja ali mimo puke statistike koja ne govori najvažnije, već samo dio priče o nekom igraču, onda bih ja rado komperirao Johnsona iako on i Jordan ne igraju na istoj poziciji, po meni ono što je on radio je bilo baš "extra class" i iskreno ni Jordan mi nije djelovao tako dobro, u fintama i forama u igri kao on. ali to su različiti ukusi, i ja mislim da kada se Jordan komperira s svima ostalima je najbolji svih vremena, ali i on je egoist kao Le Bron, cijenim ga kao GOAT iako po meni ima sigurno par igrača koji su mu gadno za vratom po pitanju GOAT, za mene Johnson prvi ima šanse biti u toj raspravi. ali on nije bio šuter kao Jordan, već playmaker. zato i je u sjeni dotičnog. no dobro, kažem meni osobno Jordan definitivno u toj raspravi između Le BRONA ima puno veći renome, i nije za usporedbu s ostalima iz nove ere, ali u njegovoj eri je bilo par imena, koji su itekako ne rezultatski već čisto igrački itekako imali što za reći u usporedbi s njime. evo ko ne vjeruje, kratki video, u prvom isječku prodaje fintu upravo Jordanu koji mu nije uspio ukrast loptu jer je ovaj u trenu "sakrio". nije to moglo puno igrača napravit, pogotovo ne Jordanu. https://www.youtube.com/watch?v=yrC5x3UEx5s bez dileme po meni najbolji play svih vremena, ne u NBA nego u ovom sportu. Magija počinje. https://www.youtube.com/watch?v=vnISYh_eXs0

sasa.r

pre 5 godina

Statistički je lako vidjeti ko je najbolji.Medjutim sport nije statistika jer bi onda bio robotizovan .Genijalnost, izum, inovacije koje je neki igrač uveo u svoju epohu-to posmatrajte.Majkl Džordan i njegovim dolaskom smo prvi put vidjeli ONAKVA LETEĆA ZAKUCAVANJA, PROMJENE PRAVCA, U LETU PREBACIVANJE LOPTE IZ RUKU U RUKU, ZADRŽAVANJE U VAZDUHU I ŠUTIRANJE PRI SAMOM DOSKOKU.To nikada niko prije njega nije radio.Zato je on BOŽANSTVO.Po čemu je prepoznat Lebron.Što to on genijalno radi a što već nije viđeno.NIŠTA. Tako je i sa odnosom MARADONA-Mesi...samo je razlika u tome što su sada igrači brži, jači, spremniji jer je civilizacija napredovala, hemija pobošljšana ali KLASA JE VJEČNA.

vince carter

pre 5 godina

Pojmas @nbalive i dalje tvrdi da smo ja i @petarczv ista osoba OMG :))) @Ikarbus netacno,vise omladine takodje misli da je Jordan najveci kosarkas ikad. Doncic je takodje rodjen posle Jordanove ere a ja znam gomilu klinaca koji kazu Jordan. Pa i ja nisam gledao Jordanove godine odrastao na Carteru,Brajantu,Mcgrejdiju ali imam oci :)) ovog je ladno ubio Diamanditis i posle tri uzastopna neuspeha Amera poceo da mi kvari sliku o NBA ligi na kraju ih je Kobe Bryant izvadio iz trnja u finalu Olimpijade. Mada veci deo omladina Nba liga uopste ne zanima a i sport sve manje,da nije kladionica i +- Instagram,filmovi i ostala cudesa bi prevagnula u odnosu na sve,a to je ziva istina na zalost!

petarczv

pre 5 godina

Ako gledate samo titule onda je bil rusell najbolji svih vremena , a mj kao niko nije trebao. Pa ljudi dok nije dosao skoti i rodman nije ni on osvojio nista
(rakijasampanjac lfc, 31. decembar 2018 14:49)

Kao i obicno lebrot nema pojma kad je rodman došao mj je imao tri titule...

Konstantin

pre 5 godina

Realno, Dzordan je još uvek najbolji, Dzejms je iza njega, ali ne tako daleko kao što mnogi ovde misle, ako osvoji titulu, dve sa lejkersima i nastavi sa impresivnom statistikom za 4-5 godina možda će moći stvarno da se vodi ozbiljna debata ko je bolji, ali za sada je Dzordan još uvek broj 1

Jezekilj

pre 5 godina

Sve je dobro rekao, s tim što mislim da je malo i preskroman za onoliko koliko vrijedi.

LeBron Džejms - najbolji košarkaš koji je ikada nogom kročio na parket.

stefan

pre 5 godina

Lebron nije ni sluga Jordana. Kako mozete te dve stvari da poredite? Jordan je imao srce, hrabrost, ubilacki instinkt, HIPER atleta u svoje vreme, gine na terenu, sam protiv svih, duplo vise prstenova od Lebrona, sa manje godina u NBAu. Plus su mu oca ubili, da nije prekidao kosarku i povlacio se i potom vracao, ko zna koliko bi statisticki miliona puta bio bolji od lebrona, a i sada je to sa svim pehovima koje je prezivljavao tokom zivota. Dakle SLUGA mu nije, mozda da pricamo o Kobiju, koji je takodje imao pehove, mada ni on ne moze da zameni onu volju, zelju i lepotu koju je Majkl podario kosarci od tada, pa za sva vremena. I ono sto ne poredite, nekada se kosarka IGRALA, ovo danas je cirkus, u svakom smislu. Odbrane ne postoje, taktike, ma nista, samo facebook, instagram, fama oko nicega, velicanje u nebesa, novac ogroman, marketing... A zapravo sve ovo danas pocinje da lici na jednu veliku propast..... Dok crnci setaju po nbau i namecu standarde ponasanja na svetu, pre svega kultura, skolovanje, vaspitanje, stil...... tesko kosarci.... ovom svetu...

Njegoš

pre 5 godina

@Ikarbus
Kakav crni West?
Čovek je najveći luzer u NBA. Izgubio je više finala od Leflopa.
Jedini iz vremena pre MJ ere koji mogu stati sa njim rame uz rame su Rasel, Čembrlen i Džabar.

Aleksandar

pre 5 godina

ne znam kako si se osecao, ali majkl dzordan je nedostizan. i ti i kobi i barkli i stoton i meloun i medzik i hakim i mnogi drugi - svi ste vi cudesa od igraca, ali ko je njega gledao zna o cemu se radi 
(dusan, 31. decembar 2018 14:03) 

Gde si ga gledao, na youtubu highlight?Ja imam 50 god i nikad ga nisam gledao uzivo.Moze i Mica Beric (uz svo postovanje) isto da snimi i klinci ce pomisliti kako je najbolji ikada. 
(Miso, 31. decembar 2018 15:02) 

Neces verovati ali postoji kutija u kojoj se nalaze neki mali ljudi. zove se tv. i postoji vise od 50 godina. dugo vremena ne moraju stvari da se gledaju uzivo. mora da navijas za partizan, zar ne?
(dusan, 31. decembar 2018 20:06)ako ovaj ima 50 god i nije gledao MJ,treba mu cenzurisati komentar,jer ne zna sta prica

Petar

pre 5 godina

Evo ja imam 52 .godine i naravno gledao sam MJ-a, kada je bio na vrhuncu i kada je gubio polufinala i finala konferencije od Detroita i kada je osvajao titule.Po meni je bolji Lebron iz mnogo razloga.Od Majkla Džordana je napravljen mit i on je u svim tim finalima ,u borbi za NBA prsten, imao uvek neverovatnu pomoć sudija.Za Majkla se sve sviralo, kada god ne pogodi koš ili se zaleti na ulaz, i ne poentira uvek je faul za njega.Sa druge strane Majkl je imao mnogo bolje saigrače od Lebrona.Pipena ,Rodmana,Harpera,Kukoča,Paksona je smešno uporedjivati sa Vejdom ili Bošom.Rodman npr. jedan od najboljih defanzivaca svih vremena u NBA.Lebron nije imao ni približno takve igrače pored sebe.MJ je imao za trenera legendarnog Fila Džeksona, a Lebron u najmanju ruku trenere srednje klase .Na kraju krajeva i statistika je na strani Lebrona.Tako da je po mnogim parametrima Lebron James najbolji svih vremena.

Majkl Džordan

pre 5 godina

evo još jedan koji hvali sam sebe poput pelea on tvrdi,da je najbolji svih vremena.ako pitamo ljude,ko je najbolji znamo svi da je tu neprikosnoven Majkl Džordan.objektivnost mu je jaca strana nikad nisam cuo,da Majkl Džordan prica zasebe,da je najbolji a svi koji su se bavili sportom i kosarkom znamo,ko je Majkl Džordan jedini koji ima pravo reci da je najbolji ali to nezeli.Majkl Džordan ne samo,da je najbolji vec je sinonim za sport i kosarku posebno.kad vidis nekog,da hvali sam sebe vidis koliko je ustvari glup.o tome,ko je najbolji treba,da odlucuju drugi.bogat a glup neverujem,da zna da pogleda u kompas i pokaze gde je sever a gde jug.

slaviša šmigič

pre 5 godina

kad bi rekao top 50 ja bi rekao pa mozda je najbolji ali kad vidim toliko neobjektivnosti,da sam zasebe tvrdis,da si najbolji moze reci samo glup čovek a u veliku vecinu glupih dolazi od crnih sportista koji kao,da se drze darvina i tvrde,da su nastali od majmuna.

Milan

pre 5 godina

Zanimljivo je da najbolji košarkaš svih vremena Majkl Dzordan nikada za sebe nije rekao da je najbolji košarkaš svih vremena
(Mookie Blaylock, 31. decembar 2018 13:44)

On je za sebe rekao da je crni Isus

Vladica

pre 5 godina

Preteča Džordana,Kobija,Lebrona,... je Dr.Julius Erving ,po meni atraktivniji od prethodno navedenih ,ali je čudno da niko ne spominje ni Earvin Magic Johnsona kome nadimak govori šta je bio . Elem ,svako vreme iznedri vanserijske igrače te ih je nemoguće porediti a sama statistika je nešto što je po mom mišljenju totalno NE merodavno za poređenje takvih legendi .

Banjaluka

pre 5 godina

Ono kad ljudi procitaju samo naslov. Covjek je rekao samo da se tako osjetio, a ne da stvarno jeste. O tome da li je veci ili nije sudice se na kraju karijere mislim da su ove svakodnevne diskusije besmislene. Zasad je najveci Majkl i to je to.

koki

pre 5 godina

Mitar...onda je valjda Džordan najbolji za one rodjene posle 1970-ih pošto je Cembrlend igrao pre njega?LeBron je igrao finale sa onim prvim Kavsima,i dan danas najgora ekipa koja je ikad igrala u nekom NBA finalu.Dzordan sa Vizardsima ni do plej ofa nije uspeo da dobaci.
(nepismeni, 31. decembar 2018 14:55)

Nije, evo ja sam rodjen posle 70-te pa bih prednost dao Medziku, Dzabaru i Birdu.
Stari Dzordan u Wizardsima je bio odlican. Vise ga cenim nego mladog Dzordan u Bulsima.
Wizardsi su bili krs, a Dzordan dugo povredjen, ipak su na kraju bili 9. Bili bi sigurno u plej ofu da Dzordan nije bio povredjen, ako se secam dobro negde oko mesec dana.

True Batman Fan

pre 5 godina

@Danasnja omladina

Sine, ljudi su izmislili nesto sto se zove kamera i televizor. I bar danas svako ko zeli, moze da pronadje snimke svih igraca cije se spominje kao G.O.A.T. Pored toga sto ste iskljucivi, niste bas nesto ni inteligentni...

Pera pisar

pre 5 godina

Koliko puta ste videli klip sa utakmice u kojoj Dzordan stoji i gleda kako njegov igrač daje koš? Nikada.
Lebron i ostali superstarovi (Harden i kompanija) imaju takvih gafova na pretek. A i bez toga, pogledajte neku utakmicu današnje NBA i videćete kakvu odbranu igraju. Smešno.

Zašto Jokića toliko vole u SAD? Jer igra igru iz tog doba.

serbianwonder13

pre 5 godina

Jordan nikad nije imao vise od jednog all starr saigraca a ti si naduvenko imao nekoliko puta bosa i vejda i irvinga i lovea... Jordan samo pipena i to ga je on licno napravio all starrom pipen nikad nije bio all starr kad majkl nije igrao sa njim u ekipi... Aj sad zdravo
(petarczv, 31. decembar 2018 14:27) Petre, koliko je All Star igraca u drugim ekipama bilo? U onim koje su igrale protiv Mike- a i Scotty-ja?

tocka

pre 5 godina

Iako sam odrastao u Džordanovoj eri i sa VHS-om filma o Džordanu koji se totalno uništio, nakon onog finala kada je Klivlend pobedio apsolutno favorizovani GSW pomislio sam u sebi svaka ti čast, nema ti ravnog. To finale je jedna od najboljih strana istorije sporta. Klivlend su bili totalno otpisani i onakav preokret, a naročito ona poslednja četvrtina i ono lupanje rampe Džejmsa je bilo nešto nevidjeno. Ko tada nije pomislio da je Džejms GOAT laže da je gledao finale.
Poenta je da Džejms još igra i da će do kraja karijere poobarati i neke druge rekorde. Da li je dovoljno da ga svi upamte kao GOAT, videćemo.

Kontrasinusna flajferica

pre 5 godina

@ ikarbusDruze, ne znam na koji nacin da ti objasnim, posto je komentar potpuno besmislen. Koji West? Koji Lebron? I koji drugi? Imam 49. godina. Ceo zivot gledam kosarku, koju sam i dobar deo trenirao, pa se u odsudnim trenucima razvoja, povredio i prestao (prednji ukrsteni, 2 revizije posle, plus jedna artroskopija). Znaci, bez ikakvog navijanja, Majkl Dzordan je otelotvorenje ovog sporta. Mozda Lebron bude najbolji svih vremena, veruj mi, ne postoji covek, a mozda ce ga biti u buducnosti, koji na takav nacin prezentuje jedan sport. Dzordan=Kosarka. Vise nego Nole, Federer tenis, ili Pele,Mesi, ko god fudbal. Vise nego Bolt trcanje. Nema ni u jednom sportu takvog poredjenja. (Mozda Bubka skok sa motkom, ali je i Isinbajeva otprilike tu negde). Drugacija je kosarka, sigurno. Ali bez ikakve sumnje, govorim da bi Dzordan, u bilo kom sistemu i vremenu kosarke bio isto. Jednostavno je tako. To je jedina realnost. Svi skupljaju i poene i skokove, i triple double - ve, ali je samo jedan Majkl. Ne zamarajte se da dokazujete drugacije, nije pristojno. Hvala i sportski pozdrav za sve.
(sve je istina, 31. decembar 2018 14:08)

Kasijus Klej u boksu....

Uros_

pre 5 godina

@tisa mumbas

A izbise mu prstenje i Dzejson Teri i Novicki i ostareli Dankan i Djinobili ali dobar je kingisa :)
Usuput pogledaj broj odigranih utakmica Kazinsa ove sezone,vise je iz hajpa na papiru u ekipi nego u celosti sto donosi njihovoj igri...

serbianwonder13

pre 5 godina

Ljudi pominju Wilta i Bill Russela, centre koji su dominirali protiv centara od 1.90 (Bill Russel ima prosek karijere od 11 poena po mecu). Daj ljudi uozbiljite se, niko od nas nije gledao Wilta uzivo niti protiv kakvih igraca je igrao.

Giga

pre 5 godina

Mnogi evidentno mladi komentatori imaju prilično pogrešan pristup oceni jačine timova iz različitih epoha kada kao meru koriste broj 'all star' igrača u prvim petorkama ili smatraju da su današnji igrači generalno fizički spremniji od onih koji su igrali protiv MJ.
U ono vreme, kvalitet je bio ravnomernije raspoređen na više timova koji su bili bolje ukompovani oko jedne ili dve zvezde i u proseku jači nego što bi bio slučaj da je bilo više superstarova na jednom mestu i mnogo je bilo teže igrati protiv takvih uigranih mašinerija zbig čega je i briljantnost MJ-a često zakazivala. Doći tada u veliko finale a jamoli pibediti 6 puta, značilo je prolazak kroz više krugova pakla; bilo sa zapada ili istoka (Medžik, Meloun, Lari B. Drexler, C.Mullin, Dominik Wilkins, Olajdžuvon, Barkli, Robinson, Tomas, P.Juing itd.).
Što se tiče snage, ponekad je smešno videti kako se danas lako i često poentira ulaskom u reket protiv ovih novih "naj"-igrača i timova
Za poređenje, slični pokušaji ulaska u reket protiv Detroita sa Bil Lejmbirom i Denis Rodmanom 80-ih su u pravom smislu bili kao kockanje sa sopstvenim životom; nešto kao kada bi se protrčavalo kroz bokserski ring na čijoj sredini čekaju namršteni Tajson i Holifild).
Nije Majkl iz razonode evoluirao u "Letećeg" već zato što da je, da bi bio najbolji u takvim okolnostima, morao da pomeri granice mogućeg na terenu, i u odbrani i napadu, kako niko ni pre ni posle nije učinio a što se ne meri statistikama.

AM

pre 5 godina

Mislim da je htio reći da se u tom trenutku osjećao kao najbolji svih vremena, ali da to kad se slegnu emocije ne misli.
Imate njegove izjave po internetu gdje kaže da je Jordan njegov idol i da je Jordan za njega najbolji svih vremena.

Deniro

pre 5 godina

Kad budes sutirao drugo slobodno(normalnim sutem) kad se utakmica lomi i pre dodira lopte sa kosem se pomeris dva koraka u levo u visini penala, i lopta ti se sa drugog obruca odbije pravo u ruke i pogodis jos 2 poena dok se ostali jos uvek zagradjuju ispod kosa, onda ces biti najbolji svih vremena, like MJ!

Crveni Ramus...

pre 5 godina

Ramones"""
AUU,kakva nesmotrena izjava,pa zar pored Dzordana zivog ,Lebron jeste jedan od najboljih kao sto su Meloun,Barkli,Pit Maravic ,Medzik,Cembrlen,Doktor,Dzej,Bird......ali jedan je daleko iznad njih Majkl Dzordan.Lebron bi u eri Dzordana davao u proseku 10 kosa tada su se igrale jake odbrane.Dzordan bi u Lebronovoj eri davao.40 kosa u proseku jer se neigraju jake odbrane.

Kole

pre 5 godina

Mitar...onda je valjda Džordan najbolji za one rodjene posle 1970-ih pošto je Cembrlend igrao pre njega?LeBron je igrao finale sa onim prvim Kavsima,i dan danas najgora ekipa koja je ikad igrala u nekom NBA finalu.Dzordan sa Vizardsima ni do plej ofa nije uspeo da dobaci.
(nepismeni, 31. decembar 2018 14:55)

210


Da, sa 43 godine.

There can be only one

pre 5 godina

(Petar, 2. januar 2019 13:53)

Vidi se da si stručnjak ali samo za trolovanje.
Reći da je Ron Harper ili Pakson bolji igrač od Vejda i Boša, može samo totalno košarkaški nepismena i potpuno zlonamerna osoba.
Nema te statistike koja će da poništi činjenicu, da je Lebron čovek koji je izgubio, ne jedno, ne dva, ne tri, ne četiri, nego pet finala.
Taj da bude najbolji svih vremena, može samo u nečijoj bolesnoj mašti.
Za njega su Bird, Magic i Kobe institucija, a sa Majklom ne može ni u istu rečenicu da se stavi.
Po košarkaškom umeću, veštini sa loptom MJ je svetlosnu godinu ispred njega, u 1 na 1 nepobediv i to svi znaju.
To oko sudija ostavi za pijacu, jer je današnja liga dečije obdanište u poređenju sa onim batinama koje je Majkl dobijao u svoje vreme, kada se igrala odbrana, za razliku od današnje indijanske košarke.
Odavno nisam pročitao ovako zlonameran komentar prepun proizvoljnosti i čistih izmišljotina.
Ali uteši se, nisi prvi ni poslednji koji je pokušao da omalovaži Majkla Džordana, nesvestan da njemu odavno više niko ne može ništa.
Srećom ima nas dovoljno koji smo gledali Džordana u njegovom prajmu i znamo dobro, da ova hrpa trolerskog mrsomuđenja, nema blage veze sa istinom.
A za onog mahera, koji kaže da je MJ 5 puta napuštao košarku, samo da dopunim, jeste napustio je jednom kad su mu ubili oca, a voleo je i da se kocka, pije i puši cigare... I onda takav posle neprospavanje noći izađe na parket i sve ih nauči skromnosti.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Taj isti GSW zamalo da izgubi od Oklahome,toliko o tome koliko su oni bili mocni,ne mogu da se porede sa Bulsima sve dok nije dosao Durent.Kako se osetio posle Dalasa?!

Dule V

pre 5 godina

Daleko je on od najboljeg ikada.
I ta titula je prakticno poklonjena, suspenduju Greena na 3:1 za warriors-e, Curry-u sude 6 faulova...
Covek je fizicki najdominantniji sportista ikada, vrhunski kosarkas ali mnogo daleko od Jordan-a.

domacalobanja.com

pre 5 godina

Zanimljivo je da najbolji košarkaš svih vremena Majkl Dzordan nikada za sebe nije rekao da je najbolji košarkaš svih vremena
(Mookie Blaylock, 31. decembar 2018 13:44)

Nevezano za Lbja, vidi se da ste i ti i svi koji su ti lajkovali komentar veliki pratioci nba ?

Petar

pre 5 godina

@There can be only one
A koja je tvoja"istina"?Tvoj argument je da MJ ima 6 titula iz 6 finala.OK, ako se ne gleda činjenica da je njegova karijera trajala dosta dugo - 15 sezona i da je doživeo dosta neuspeha i eliminacija mnogo pre finala za NBA-prsten. Napisati da je samo MJ zaslužan za te titule, a ne njegov trener Fil Džekson i tim koji je on napravio, može samo zlonamerna ili osoba koja se ne razume u košarku.Šta da MJ nije imao Džeksona za trenera?Verovatno bi prošao kao Čarls Barkli.Bio bi upamćen kao jedan od velikih igrača sa 0 titula.Da je npr. Lebron bio te sreće da je njegove timove vodio trener poput F.Dž., sada bi se govorilo o njemu kao najtrofejnijem i najboljem košarkašu svih vremena.Sve tvoje maliciozne i uvredljive komentare na osnovu nečijeg mišljenja,koje se ne slaže sa tvojim, ne bih komentarisao...

Marko

pre 5 godina

Kostarika nikad nije bila bolja!
NBA timovi nikada nisu bili ovoliko ispred evropskih.
Uzimanje je bilo gledati sva finala sa GSW

Demius

pre 5 godina

Kralju najbolji ti si GOAT, a samo zato što i protiv današnjih atleta i ovakvih šutera (nikada viđenih u istoriji NBA) ti i dalje noisiš barjak najboljeg košarkaša današnjice.
A ovi što te pljuju, neka se prvo naklone, tj. poklone the King-u...

Java

pre 5 godina

Moj cale gledao Bil Rasela 1964 kaze GOAT, 11 titula, MVP GOAT je Magic (stats) koji sa 208 ima 3xdubble karijeru, MJ je tu sa LJ i ko zna ko ce da se pojavi, vlasnik dekade a najveca atleta je Chembrlen.Imate uporedne testove na youtubu Wilt, covek je sa 2.16 trcao oko 11 sek 100m!

LBJ

pre 5 godina

krajnje je sumnjivo Jordanovo iznenadno povećanje mišićne mase devedesetih, praćeno ćelavošću, povećanjem glave i bezrazložnim mlaćenjem saigrača na treninzima.. Objašnjenje da je to samo usled dizanja tegova u off sezoni ne pije vodu. Otvoreno je pušio cigare, pio alkohol - pa kakav je to sportista?

Vi mislite da je Jordan sam pobeđivao

Cela velika trojka Bulsa - Jordan , Pippen, Rodman je tih godina kada su osvajali šampionate sumnivo povećala mišićnu masu, naročito od 95/96 sezone. Jordan je i kosu izgubio, a i sve češće počeo da ulazi u agresivne sukobe sa protivničkim igračima, a neretko i saigračima. Sva trojica su, pritom bili prirodno mršave građe, dugih udova ali bez mase - pogledajte ih tokom druge polovine osamdesetih, kao plivači izgledaju. od 95 godine međutim kada stanu na liniju za slobodna bacanja vidite masivna ramena i ruke poput bodibildera. kako to objasniti?

Miso

pre 5 godina

ne znam kako si se osecao, ali majkl dzordan je nedostizan. i ti i kobi i barkli i stoton i meloun i medzik i hakim i mnogi drugi - svi ste vi cudesa od igraca, ali ko je njega gledao zna o cemu se radi
(dusan, 31. decembar 2018 14:03)

Gde si ga gledao, na youtubu highlight?Ja imam 50 god i nikad ga nisam gledao uzivo.Moze i Mica Beric (uz svo postovanje) isto da snimi i klinci ce pomisliti kako je najbolji ikada.

зоро

pre 5 godina

није највећи. највећи је џордан. леброн је само најбољи кошаркаш свих времена. никада неће бити утицајан ни популаран као џордан. џордан је иза свог имена имао читаву машинерију нба, холивуда и најкија. то више неће имати нико, јер су те корпорације схватиле да није добро толико уложити у само једног човека - шта ћеш кад он оде у пензију?
зато се митоманија џордана никад више неће поновити.
п.с. не постоји ни један објективан показатељ који би потврдио да је џордан најбољи свих времена (број поена, титула, утицај на огру свог тима, иновативност у игри, било шта... једноставно не постоји). ипак, бројни припадници секте џорданита су спремни да линчују свакога ко уопште постави питање "ко је најбољи". то се зове религија и секта. најки, спејс џем и ер џофдан им испрали мозак.

stefan

pre 5 godina

Ti Kavsi suu bili sintetski tim i titula je osvojena sa ouno srece. .protiv rovitog nedovoljnog lecenog karija i iskljucenog grina. . .Woriorsi su pojam za druge timove jer su doveli jednog jedinog igraca posle dvabuzastopna finala i jednog dobijenog. .tim harmonicno sklapali i stpljivo godinama. . .po meni james jedan od cetiri najbolja igraca ikada za par godina a i da je igrao u drugo vreme bio bi u prvih 10 15 zasigurno. . .ali svaku titulu je uzeo sa sintetskim timovima projaktovanim za finale sklopljenim za dzejmsa. . .voriorsi rastu od pre sest godina malo po malo i sve su bolji i ibolji. . .egomanijak se pogubio malo ali to su emocija razumite ga. . .veliki je igrac bema sta ali sa mnogo vecim egom

Java

pre 5 godina

Moj cale gledao Bil Rasela 1964 kaze GOAT, 11 titula, MVP GOAT je Magic (stats) koji sa 208 ima 3xdubble karijeru, MJ je tu sa LJ i ko zna ko ce da se pojavi, vlasnik dekade a najveca atleta je Chembrlen.Imate uporedne testove na youtubu Wilt, covek je sa 2.16 trcao oko 11 sek 100m!

vanki

pre 5 godina

@petarczv

da da, samo je u tih četiri minuta imao rampu koju bi retko ko mogao da stigne, a koja će zasigurno biti upamćena zauvek. stvarno mi nije jasno zbog čega svi pokušavaju da omalovažavaju ovog čoveka. bez mrlje u karijeri i životu, primer čoveka posvećenog onome što voli.

Нисмо исти

pre 5 godina

Jer je dao trojku kad se lomilo a tvoj lebron ja u poslednjih 4min dao 1p...
(petarczv, 31. decembar 2018 14:23)
Blok i jedno bacanje=3 poena
Trojka=3 poena
Ali pre nego sto je bilo 89-89 LeBron je dao 8 poena za Klivlend dok je Kajri imao 0 poena u periodu u kom je LeBron dao 8

djura

pre 5 godina

dzordan, to je onaj sto se 5 puta povlacio, vracao, itd
lebron, to je onaj koji svake 2 sezone menja tim u nadi da ce osvojiti titulu itd
kobi- goat

:*

gluposti

pre 3 godine

Gubiti 3:1 u finalu protiv najboljeg sutera svih vremena u nba, protiv Tompson koji je takodje jedan od boljih suteva i Duranta koji je jedan od najboljih igraca koji igra sa takvom lakocom.Irving na nikakvom nivou, dete, nije finale jos bilo spremno za njega, Love prosjek totalni. I ona jedan covjek uzme loptu i osvoji titulu sa prosjekom tripl dabl. Nikad se ne moze uppredit ni jedna ekipa sa Jordanovom po igracima, Jordan, Pipen, Kukoc, Rodman, i ostali, svi medju najboljima u tom vremenu. osvojio je te 6,nasao se sa tim igracima igrao i on vrhunski i to je to. Ajde promijeni ti tim i to svaki prosjecan pa osvoji 4 titule i budi u 8 finala i svaki plej of tripl dabl prosjek.Npr Durant, Irving( sad kad se opustio) Harden i jos dosta vrhunskih igraca, a zamisli Lebrona sa jednim Dejvisom. Ajde samo zamislite da mu date sad u 36 godinu jos samo Lenarda pa da vidite oce li iko sem njih osvojit titulu. Cus Jordan, nasao ekipu u koju je svaki igrac u svom poslu i teritoriji jedan od najboljih tih vremena i jos Jordan koji je vrhunski igrac. Koliko je imao tripl dablova, a to je kad pratis igru pa dajes prave pasove, kad stitis dobro kos pa uzimas skokove i poene koje je i najlakse davat.

Ikarbus nije prodat laze AV ko cuko

pre 5 godina

Naravno da Dzordan nije G.O.A.T. I West i jos po neki su bolji od njega ali vi koji ste gledali Dzordana a niste njih mislite da je on najbolji svih vremena. Isto tako danasnja omladina misli da je Lebron najbolji ikada. To je tako.

Danasnja omladina

pre 5 godina

Naravno da Dzordan nije G.O.A.T. I West i jos po neki su bolji od njega ali vi koji ste gledali Dzordana a niste njih mislite da je on najbolji svih vremena. Isto tako danasnja omladina misli da je Lebron najbolji ikada. To je tako.
(Ikarbus nije prodat laze AV ko cuko, 31. decembar 2018 13:36)

Opa pogled iz drugog ugla. Ajde sad Dzordanci jel smete da kazete da nije u pravu? Smete jer ne umete da zamislite da je neko mogao da igra bolje od njega? Super sto vam onda smeta ako moja generacija ne ume da zamisli da je neko mogao da igra bolje od Lebrona?

nbalive

pre 5 godina

Tako je kralju,Jordan je igrao sa Pipenom,Rodmanom,Kukočem itd a ti sa J.R Smithom i Mozgovim,Jordan je egomanijak kao i njegova kopija Kobe

nepismeni

pre 5 godina

Mitar...onda je valjda Džordan najbolji za one rodjene posle 1970-ih pošto je Cembrlend igrao pre njega?LeBron je igrao finale sa onim prvim Kavsima,i dan danas najgora ekipa koja je ikad igrala u nekom NBA finalu.Dzordan sa Vizardsima ni do plej ofa nije uspeo da dobaci.

Jezekilj

pre 5 godina

Sve je dobro rekao, s tim što mislim da je malo i preskroman za onoliko koliko vrijedi.

LeBron Džejms - najbolji košarkaš koji je ikada nogom kročio na parket.

Нисмо исти

pre 5 godina

Prvo se kaze hvala Irvingu.
(Blue Moon 1306, 31. decembar 2018 13:32)
Jer je dao 4 poena u 4. cetvrtini dok je LeBron imao blok i 11 poena?

a jesi i ti muzicar?

pre 5 godina

Za mnoge od nas koji smo i sami vrlo fizicki aktivni, a ne soba-komentatori, on jeste najbolji... Da li svih vremena, to me ne zanima, stvar ukusa, ali ono sto nije stvar ukusa, uz karima jedini koji igra na najvisem nivou najduzi period..

Каз

pre 5 godina

Да не улазим у неке дубоке статистичке податке и друге методе анализе, јасно и просто, мр. ЛеБроне, нисте и никада нећете бити"ГОАТ".

rakijasampanjac lfc

pre 5 godina

Ako gledate samo titule onda je bil rusell najbolji svih vremena , a mj kao niko nije trebao. Pa ljudi dok nije dosao skoti i rodman nije ni on osvojio nista

Cole

pre 5 godina

covek je lepo rekao
da se OSETIO kao najbolji svih
vrsmena i skakako ulazi u red
nekolicine kao najbolji svih vremena. Realno poslednjih 30-god
su postojale tri ere, Dzordanova,
Brajantova i sada Lebronova koji
je nadavno izjavio da se isecao
kao da je video Boga kada je prvi
put ugledao njegovo velicanstvo.

P.S.
Da ne bude zabune, i za mene je
Dzordan najveci svih vremena ali
ni Lebrona ne treba pocenjivati,
u ovim slucaju su titule nebitne,
jer je Lebron uvek bio taj koji
je vukao timove ka titulama, naravno
i Dzordan takodje ali je njegova
igra zavisila iskljucivo od jednog
igraca, a to je bio Pipen, kad on
nije igrao, Dzordan je imao po
30-tak % slabiji ucinak u svim
statistickim kategorijama, dok
Lebron nikada nije zavisio od jednog igraca. Poz.

tocka

pre 5 godina

Iako sam odrastao u Džordanovoj eri i sa VHS-om filma o Džordanu koji se totalno uništio, nakon onog finala kada je Klivlend pobedio apsolutno favorizovani GSW pomislio sam u sebi svaka ti čast, nema ti ravnog. To finale je jedna od najboljih strana istorije sporta. Klivlend su bili totalno otpisani i onakav preokret, a naročito ona poslednja četvrtina i ono lupanje rampe Džejmsa je bilo nešto nevidjeno. Ko tada nije pomislio da je Džejms GOAT laže da je gledao finale.
Poenta je da Džejms još igra i da će do kraja karijere poobarati i neke druge rekorde. Da li je dovoljno da ga svi upamte kao GOAT, videćemo.

LBJ

pre 5 godina

krajnje je sumnjivo Jordanovo iznenadno povećanje mišićne mase devedesetih, praćeno ćelavošću, povećanjem glave i bezrazložnim mlaćenjem saigrača na treninzima.. Objašnjenje da je to samo usled dizanja tegova u off sezoni ne pije vodu. Otvoreno je pušio cigare, pio alkohol - pa kakav je to sportista?

Vi mislite da je Jordan sam pobeđivao

Cela velika trojka Bulsa - Jordan , Pippen, Rodman je tih godina kada su osvajali šampionate sumnivo povećala mišićnu masu, naročito od 95/96 sezone. Jordan je i kosu izgubio, a i sve češće počeo da ulazi u agresivne sukobe sa protivničkim igračima, a neretko i saigračima. Sva trojica su, pritom bili prirodno mršave građe, dugih udova ali bez mase - pogledajte ih tokom druge polovine osamdesetih, kao plivači izgledaju. od 95 godine međutim kada stanu na liniju za slobodna bacanja vidite masivna ramena i ruke poput bodibildera. kako to objasniti?

Mare

pre 5 godina

Druže ne zanosi se... Pre tebe su Džordan, Brajant, Ajverson, Barkli, O'Nil, Hil, Hardavej, Maravić, Džabar, Čemberlen i tako dalje i tako dalje... Nisu titule jedino merilo, pogotovo u današnjem NBA gde nema odbrane i gde te puštaju na kucanje. U Evropi bi pre linije za bacanja ostao bez nogu od faula.

Demius

pre 5 godina

Kralju najbolji ti si GOAT, a samo zato što i protiv današnjih atleta i ovakvih šutera (nikada viđenih u istoriji NBA) ti i dalje noisiš barjak najboljeg košarkaša današnjice.
A ovi što te pljuju, neka se prvo naklone, tj. poklone the King-u...

sve je istina

pre 5 godina

@ ikarbus
Druze, ne znam na koji nacin da ti objasnim, posto je komentar potpuno besmislen. Koji West? Koji Lebron? I koji drugi? Imam 49. godina. Ceo zivot gledam kosarku, koju sam i dobar deo trenirao, pa se u odsudnim trenucima razvoja, povredio i prestao (prednji ukrsteni, 2 revizije posle, plus jedna artroskopija). Znaci, bez ikakvog navijanja, Majkl Dzordan je otelotvorenje ovog sporta. Mozda Lebron bude najbolji svih vremena, veruj mi, ne postoji covek, a mozda ce ga biti u buducnosti, koji na takav nacin prezentuje jedan sport. Dzordan=Kosarka. Vise nego Nole, Federer tenis, ili Pele,Mesi, ko god fudbal. Vise nego Bolt trcanje. Nema ni u jednom sportu takvog poredjenja. (Mozda Bubka skok sa motkom, ali je i Isinbajeva otprilike tu negde). Drugacija je kosarka, sigurno. Ali bez ikakve sumnje, govorim da bi Dzordan, u bilo kom sistemu i vremenu kosarke bio isto. Jednostavno je tako. To je jedina realnost. Svi skupljaju i poene i skokove, i triple double - ve, ali je samo jedan Majkl. Ne zamarajte se da dokazujete drugacije, nije pristojno. Hvala i sportski pozdrav za sve.

serbianwonder13

pre 5 godina

Ljudi pominju Wilta i Bill Russela, centre koji su dominirali protiv centara od 1.90 (Bill Russel ima prosek karijere od 11 poena po mecu). Daj ljudi uozbiljite se, niko od nas nije gledao Wilta uzivo niti protiv kakvih igraca je igrao.

tisa mumbas

pre 5 godina

Treba objektivno gledati stvari. Po meni najveci je bio i ostace Dzordan. Ne zato sto je bolji igrac od Dzejmsa,jednostavno se ne mogu porediti,dva razlicita tipa igraca. Vec po dostignucima gde Majk vodi 6-3 po broju prstenova. Razlog zasto moze, po meni, da se Lebron i sa manje prstenova uzima u konkurenciju za GOAT je zbog toga sto Dzordan nikada nije igrao a kamoli osvojio prsten protiv tima sa cak 4 all stara na vrhuncu karijera u istoj postavi(pre KD bilo ih 3 a ove sezone sa Kazinsom cak 5!).Takvo cetvoroglavo cudoviste je Lebronu izbilo 2 prstena(i jos jedan pre,bez KD,a i ove sezone ce jos jedan). Dok je Dzordan uzimao prstenje protiv timova sa najvise dva superstara (Barkli u Finiksu, Stokton i Maloun u Juti itd.),a pri tom imao pomoc svojih superstar saigraca u timu poput Pipena i Rodmana(Kao Lebron sa Irvingom/Lavom odn. Vejdom/Bosom). Zato i zelim Lebronu da u ovim 'nemogucim uslovima' uzme jos koji prsten(mada sumnjam) da bi zaista mogao da udje u konkurenciju za GOAT sa Dzordanom. Do tada je ipak Majkl neprikosnoven. Sto verujem i da ce ostati, jer protiv 3,4,5 All Starova u jednom timu Dzordan nikad nije igrao, a ovaj mora, bar dok se ovi iz GS ne raskantaju zbog salary cap-a, na dobrobit cele kosarke.

зоро

pre 5 godina

није највећи. највећи је џордан. леброн је само најбољи кошаркаш свих времена. никада неће бити утицајан ни популаран као џордан. џордан је иза свог имена имао читаву машинерију нба, холивуда и најкија. то више неће имати нико, јер су те корпорације схватиле да није добро толико уложити у само једног човека - шта ћеш кад он оде у пензију?
зато се митоманија џордана никад више неће поновити.
п.с. не постоји ни један објективан показатељ који би потврдио да је џордан најбољи свих времена (број поена, титула, утицај на огру свог тима, иновативност у игри, било шта... једноставно не постоји). ипак, бројни припадници секте џорданита су спремни да линчују свакога ко уопште постави питање "ко је најбољи". то се зове религија и секта. најки, спејс џем и ер џофдан им испрали мозак.

Lex

pre 5 godina

Komentatori,ne citajte naslov samo,procitajte i tekst malo! Covek je lepo rekao "TAKO SAM SE OSETIO" znaci da je u tom trenutku smatrao da je najbolji.Ja sam pre neki dan zakucao na basketu,osecao sam se da sam bolji od Vince-a...I naravno da nije Dzejms najbolji svih vremena,zna on to i sam,Dzordan je jedan jedini pa tek onda Dzejms.Cekamo petraczv da nam objasni da Lebron nije ni top20.

dusan

pre 5 godina

ne znam kako si se osecao, ali majkl dzordan je nedostizan. i ti i kobi i barkli i stoton i meloun i medzik i hakim i mnogi drugi - svi ste vi cudesa od igraca, ali ko je njega gledao zna o cemu se radi
(dusan, 31. decembar 2018 14:03)

Gde si ga gledao, na youtubu highlight?Ja imam 50 god i nikad ga nisam gledao uzivo.Moze i Mica Beric (uz svo postovanje) isto da snimi i klinci ce pomisliti kako je najbolji ikada.
(Miso, 31. decembar 2018 15:02)

Neces verovati ali postoji kutija u kojoj se nalaze neki mali ljudi. zove se tv. i postoji vise od 50 godina. dugo vremena ne moraju stvari da se gledaju uzivo. mora da navijas za partizan, zar ne?

PrincNaZrnuGraska

pre 5 godina

Upravo ta poklonjena titula,kad su Warriorsi posle 3-1 preko noci zaboravili da igraju kosarku,je jedan od,a mozda i najveci dokaz,kakav je LJ prevara od igraca,kreiran od strane Sterna i ekipe zarad interesa.
O tome da,sto se tice faulova,koraka i flopova,za njega pravila ne vaze,drugom prilikom.

serbianwonder13

pre 5 godina

Jordan nikad nije imao vise od jednog all starr saigraca a ti si naduvenko imao nekoliko puta bosa i vejda i irvinga i lovea... Jordan samo pipena i to ga je on licno napravio all starrom pipen nikad nije bio all starr kad majkl nije igrao sa njim u ekipi... Aj sad zdravo
(petarczv, 31. decembar 2018 14:27) Petre, koliko je All Star igraca u drugim ekipama bilo? U onim koje su igrale protiv Mike- a i Scotty-ja?

Petar

pre 5 godina

Evo ja imam 52 .godine i naravno gledao sam MJ-a, kada je bio na vrhuncu i kada je gubio polufinala i finala konferencije od Detroita i kada je osvajao titule.Po meni je bolji Lebron iz mnogo razloga.Od Majkla Džordana je napravljen mit i on je u svim tim finalima ,u borbi za NBA prsten, imao uvek neverovatnu pomoć sudija.Za Majkla se sve sviralo, kada god ne pogodi koš ili se zaleti na ulaz, i ne poentira uvek je faul za njega.Sa druge strane Majkl je imao mnogo bolje saigrače od Lebrona.Pipena ,Rodmana,Harpera,Kukoča,Paksona je smešno uporedjivati sa Vejdom ili Bošom.Rodman npr. jedan od najboljih defanzivaca svih vremena u NBA.Lebron nije imao ni približno takve igrače pored sebe.MJ je imao za trenera legendarnog Fila Džeksona, a Lebron u najmanju ruku trenere srednje klase .Na kraju krajeva i statistika je na strani Lebrona.Tako da je po mnogim parametrima Lebron James najbolji svih vremena.

Topnik

pre 5 godina

LeBron je egoist koji želi uvjeriti ljude da je on sam osvojio tu titulu protiv Golden Statea, iako je u svom timu imao Irvinga i Lovea, i baš taj spoenuti Irving je nadigrao najboljeg protivničkog igrača Currya u direktnom dvoboju.

A znamo i tko je zabio najvažniji šut u povijesti Clevelanda, Irving je preuzeo odgovornost, i zabio tešku tricu preko ruke Currya, dok je LeBron stajao sa strane, i samo se nadao da će ovaj pogoditi. I kad je pogodio, digao je ruke, jer je znao da mu je Irving donio taj prsten, i sad može hodati okolo i izjavljivati ovakve nebuloze.

No omjer u finalma mu je 3-6. Među tih 6 poraza je i onaj poznati choke protiv Dallasa, kao i poraz od Spursa s najvećom razlikom u povijesti finala. Velike su to mrlje.

Također, Durant još nije bio u timu kad su ih Cavsi dobili. Da su ih pobijedili s njim, to bi onda bilo nekakvo iznenađenje, no od kad je on došao, Warriorsi su napucali LeBrona s 8:1 omjerom u zadnja dva finala. Sve to ostaje zapisano u povijesti.

petarczv

pre 5 godina

Mislim sta reci ono kad sam sebe prozoves kraljem i kad imas potrebu da sam sebe proglašavas najboljim... Jadno da jadnije ne može biti, a da ne pričamo sto u poslednjih 4min sedme utakmice nije dao nijedan kos vec samo jedno slobodno bacanje... I posle se pitate sto ga ljudi ne vole..

G68

pre 5 godina

Majstore, dobar jesi, vanserijski, ali si ipak daleko od broja 1. Pitanje je da li si i u prvih 5, a možda i 10? Čembrlen, Medžik, Džabar, Bird i njegovo Veličanstvo MJ, su sigurno ispred tebe, a moguće i Kobi, Olajdžuvon, Dankan, ...
Košarka je pre svega inteligencija i timska igra na oba kraja terena, a ne snaga i one man show.

Miso

pre 5 godina

ne znam kako si se osecao, ali majkl dzordan je nedostizan. i ti i kobi i barkli i stoton i meloun i medzik i hakim i mnogi drugi - svi ste vi cudesa od igraca, ali ko je njega gledao zna o cemu se radi
(dusan, 31. decembar 2018 14:03)

Gde si ga gledao, na youtubu highlight?Ja imam 50 god i nikad ga nisam gledao uzivo.Moze i Mica Beric (uz svo postovanje) isto da snimi i klinci ce pomisliti kako je najbolji ikada.

petarczv

pre 5 godina

Jer je dao trojku kad se lomilo a tvoj lebron ja u poslednjih 4min dao 1p... 
(petarczv, 31. decembar 2018 14:23) 
Blok i jedno bacanje=3 poena 
Trojka=3 poena 
Ali pre nego sto je bilo 89-89 LeBron je dao 8 poena za Klivlend dok je Kajri imao 0 poena u periodu u kom je LeBron dao 8
(Нисмо исти, 31. decembar 2018 15:46)

Ozbiljan si? Hahahahaha blok i jedno bacanje =3p hahahahahah

student

pre 5 godina

Čak i da je statistika na LeBronovoj strani, ne bih se usudio da kažem da je GOAT jer je MJ za 6 sezona napravio nešto što Kobi, Džejms, Dankan... nisu mogli za čitavu karijeru. To je poenta cele priče.
MJ je postavio nove košarkaške standarde u ligi.

vince carter

pre 5 godina

Kao sto sam rekao postoje kompetitivni ljudi ciju zelju za pobedama,takmicenjem ljudi mesaju sa egoizmom,to su ljudi koji se ne foliraju i postoje lazno skromni ljudi,za medije i da okolina ne bi nista lose komentarisala za njih via Lebron James. Cija lazna skromnost ispliva kad ih bocnete gde treba,tipa kad je bio u Majamiju pa na konferenciji za medije isprovociran rekao "moze mi se ja sam najbolji igrac sveta". Po prestanku aktuelnosti na terenu bice tamo gde i treba da bude u senci. Preokret uz pomoc sudija nad povredama izmrcvaljenim Wariorsima koji su jurili rekorde regularne sezone u kojoj su sa 40 razlike zdravi dobili Cavalirse u sred Ohaja. Jedan je Dzordan Majkl!

petarczv

pre 5 godina

Jordan nikad nije imao vise od jednog all starr saigraca a ti si naduvenko imao nekoliko puta bosa i vejda i irvinga i lovea... Jordan samo pipena i to ga je on licno napravio all starrom pipen nikad nije bio all starr kad majkl nije igrao sa njim u ekipi... Aj sad zdravo

domacalobanja.com

pre 5 godina

Zanimljivo je da najbolji košarkaš svih vremena Majkl Dzordan nikada za sebe nije rekao da je najbolji košarkaš svih vremena
(Mookie Blaylock, 31. decembar 2018 13:44)

Nevezano za Lbja, vidi se da ste i ti i svi koji su ti lajkovali komentar veliki pratioci nba ?

nepismeni

pre 5 godina

Uvreda je uopste i porediti ovog samoprozvanog GOAT sa njegovim Velicanstvom.
Dobar je, ali ni u top 3.
Ko pogleda i uporedi po jedan Joradnov i Jamesov “ulaz” moze da primeti razliku u talentu.

Goran

pre 5 godina

Hvalite me usta moja...nisi najbolji i nećeš nikada biti ,ako kojim slučajem budeš stigao do brojke prstenova koju Jordan ima, onda će tek moći da se diskutuje o tome ko je G.O.A.T dotle možeš da govoriš samo sebi u bradu da si najbolji svih vremena !

Admiral

pre 5 godina

Kakav umisljenko! Pa ti covece nisi ni u top 3 a kamo li najbolji svih vremena! Mozda za ove napaljene klince koji prate kosarku unazad par godina. Ta titula je cista sreca, da nije bilo povrede Karija i suspenzije Grina nikad je ne bi uzeo. I da, najbolji svih vremena ne biva ponizavan u finalu sa 4:0!!

vince carter

pre 5 godina

Pojmas @nbalive i dalje tvrdi da smo ja i @petarczv ista osoba OMG :))) @Ikarbus netacno,vise omladine takodje misli da je Jordan najveci kosarkas ikad. Doncic je takodje rodjen posle Jordanove ere a ja znam gomilu klinaca koji kazu Jordan. Pa i ja nisam gledao Jordanove godine odrastao na Carteru,Brajantu,Mcgrejdiju ali imam oci :)) ovog je ladno ubio Diamanditis i posle tri uzastopna neuspeha Amera poceo da mi kvari sliku o NBA ligi na kraju ih je Kobe Bryant izvadio iz trnja u finalu Olimpijade. Mada veci deo omladina Nba liga uopste ne zanima a i sport sve manje,da nije kladionica i +- Instagram,filmovi i ostala cudesa bi prevagnula u odnosu na sve,a to je ziva istina na zalost!

dusan

pre 5 godina

ne znam kako si se osecao, ali majkl dzordan je nedostizan. i ti i kobi i barkli i stoton i meloun i medzik i hakim i mnogi drugi - svi ste vi cudesa od igraca, ali ko je njega gledao zna o cemu se radi

Mladen

pre 5 godina

Čovek nije rekao da je najbolji svih vremena, vec da se tako osetio, sto je legitimno skroz. Kapiram da bi se vecina ljudi koji uzmu titulu u NBA sa klubom iz svog kraja tako osetila. Drugo, LBJ ne moze biti GOAT, jer igra u eri gde su on i vecina superstarova zasticeni kao beli medvedi, a kosarka kao timska, takticka i kompleksna igra prilicno obesmisljena. "Run and gun", "one men army", statistika i ostalo. Smara i ona prica nekad je bilo bolje, al' brate rodjeni, svako ko je pratio "zlatnu eru" NBA sa polovine 80ih do kraja 90ih, pa i ranih 2000ih zna da su se titule uzimale na misice i svako ko je pretendovao da bude MVP morao je da prodje kroz pakao, fizicki, a i mentalni. Nije bilo "supertimova", svaki tim imao je dva "zastitna lica" i brdo derbija, koji su bili derbiji i pre play off-a.

Chris Webber

pre 5 godina

Nego Lebrone gde su ti 8 prstena sa Majamijem,obecao si? :)) Mister James koji sa "prosecnim" timovima dolazi do finala,izgubio 2 puta a umalo i 3 puta kao najveci favorit pred pocetak svake sezone,zanimljivo!

petarczv

pre 5 godina

Koliko istripovan covek pravi se pametan a ustvari je mnogo glup. Secam se kad je najavljivao 8 titula sa miami jem pa dobio od dirka po nosu...

DJ35

pre 5 godina

Imao sam loših par dana, pa evo i nešto da me nasmeje.
MJ najveći ikada bez ikakve dalje debate
Wilt najdominantniji ikada
Što se tiče onih iza njih
Russell
Magic
Oscar
Kobe
Kareem
Hakeem i sam
LeBron mogu da se poređaju kako hoće iza njih. Mada možda ovaj redosled nije loš.

vanki

pre 5 godina

@petarczv

da da, samo je u tih četiri minuta imao rampu koju bi retko ko mogao da stigne, a koja će zasigurno biti upamćena zauvek. stvarno mi nije jasno zbog čega svi pokušavaju da omalovažavaju ovog čoveka. bez mrlje u karijeri i životu, primer čoveka posvećenog onome što voli.

WiltChamberlainTheGOAT

pre 5 godina

Svi skupljaju i poene i skokove, i triple double - ve, ali je samo jedan Majkl. Ne zamarajte se da dokazujete drugacije, nije pristojno. Hvala i sportski pozdrav za sve.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sve je istina, 31. decembar 2018 14:08)
Ma kakve veze ima sto je Wilt imao isti prosek poena u karijeri kao MJ sa manje uzetih suteva i vecim procentom uspesnosti iz igre, kakve veze ima sto je imao skoro 4 puta vise skokova u proseku, kakve veze ima sto mu je PER samo 1.8 poena manji iako se kradene i blokade nisu racunale u njegovo vreme, sto je sa 30 utakmica manje u karijeri imao za 30 veci win share, kakve veze ima sto mogu da napisem jos 20 ovakvih komentara sa po 1500 karaktera, kad nam jedan vanserijski, zbog povrede nikada ne ostvareni, bivsi talenat kaze da je MJ najbolji i da "nije pristojno" dokazivati suprotno.
Slazem se da se GOAT ne odredjuje samo na osnovu statistike, i da treba uzeti u obzir i uticaj na igru koji se ne moze uvek videti kroz statistiku, i kad se to uzme u obzir po meni je Wilt GOAT i niko mu za ovih skoro 50 godina od kad se povukao nije prisao ni blizu, pa cak ni MJ.
Ono sto me strasno nervira kod vecine obozavaoca MJa (ti si idealan primer obozavaoca na kakvog mislim), je da ne umeju da argumentuju zasto je MJ GOAT, vec to uzimaju kao neku univerzalnu istinu.
A sto se tice toga da vecina kosarku direktno vezuje za MJa, to ti je posledica marketinga u cemu je MJ stvarno bez premca.

Njegoš

pre 5 godina

@Ikarbus
Kakav crni West?
Čovek je najveći luzer u NBA. Izgubio je više finala od Leflopa.
Jedini iz vremena pre MJ ere koji mogu stati sa njim rame uz rame su Rasel, Čembrlen i Džabar.

Ime poznato redakciji

pre 5 godina

Ono sto me strasno nervira kod vecine obozavaoca MJa (ti si idealan primer obozavaoca na kakvog mislim), je da ne umeju da argumentuju zasto je MJ GOAT, vec to uzimaju kao neku univerzalnu istinu.
(WiltChamberlainTheGOAT, 31. decembar 2018 17:38)

Džordan je najveći zato što je bio igrač bukvalno bez i jedne slabosti u igri i rodonačenik je moderne košarke , kakva se igra i dan danas.
O tome je i Wilt govorio više puta, kao objektivan i realan čovek.
Rasel je oko sebe imao čitav tim sjajnih igrača oko njega, slično kao i Džabar i Wilt.
Ni jedan od njih nije bio u stanju da uradi ništa van reketa, bili su praktično beskorisni van 3 metra od koša.
Jedino je Majkl mogao da igra vrhunski na svakoj poziciji u timu, što je mogao još jedino Bird u najboljim danima, a upravo on za Majkla kaže da je "god of basketball".
Wilt ima samo dve titule, a ti se zapiraj zašto je tako?
U celoj svojoj karijeri MJ je imao samo jednog all star igrača uz sebe, dok primera radi, čitav Raselov tim je ušao u NBA Hall of fame.
Da ne pričam da je tokom cele karijere imao prosek od 15 ppg u ligi od samo 8 klubova.
Poređenje sa Le bronom je tek smejurija, čovek je imao u timu Alena, Boša i Vejda i izgubio je dva finala sa njima i čak pet ukupno, a MJ sa Pipenom uzeo svih 6 na kojima je učestvovao.
Majkl je najjači clutch igrač u istoriji, dok Lebrona kad je gusto nema nigde. Zašto? Zato što se za takve stvari rodiš ili imaš herca i cojones za takve stvari ili nemaš. Simple as that.

Sumadin

pre 5 godina

Kakav umisljenko! Pa ti covece nisi ni u top 3 a kamo li najbolji svih vremena! Mozda za ove napaljene klince koji prate kosarku unazad par godina. Ta titula je cista sreca, da nije bilo povrede Karija i suspenzije Grina nikad je ne bi uzeo. I da, najbolji svih vremena ne biva ponizavan u finalu sa 4:0!!
(Admiral, 31. decembar 2018 13:55)

i povrede zaze i igudale

koki

pre 5 godina

Mitar...onda je valjda Džordan najbolji za one rodjene posle 1970-ih pošto je Cembrlend igrao pre njega?LeBron je igrao finale sa onim prvim Kavsima,i dan danas najgora ekipa koja je ikad igrala u nekom NBA finalu.Dzordan sa Vizardsima ni do plej ofa nije uspeo da dobaci.
(nepismeni, 31. decembar 2018 14:55)

Nije, evo ja sam rodjen posle 70-te pa bih prednost dao Medziku, Dzabaru i Birdu.
Stari Dzordan u Wizardsima je bio odlican. Vise ga cenim nego mladog Dzordan u Bulsima.
Wizardsi su bili krs, a Dzordan dugo povredjen, ipak su na kraju bili 9. Bili bi sigurno u plej ofu da Dzordan nije bio povredjen, ako se secam dobro negde oko mesec dana.

djura

pre 5 godina

dzordan, to je onaj sto se 5 puta povlacio, vracao, itd
lebron, to je onaj koji svake 2 sezone menja tim u nadi da ce osvojiti titulu itd
kobi- goat

:*

Jerk Store

pre 5 godina

Nije rekao da misli za sebe da je najbolji košarkaš svih vremena, već da se nakon te finalne serije osećao kao da je najbolji na svetu, u smislu da mu je ta pobeda bila toliko značajna, jer je rođen u tom gradu (tačnije nadomak Klivlenda).

nostalgija

pre 5 godina

Covek je zapravo apsolutno u pravu. Realno i jeste najbolji, jer Dzordan se ne racuna. Dzordan je toliko bolji od svih da nije vredno ni poredjenja, a i malo nije fer jer onda bi kosarka mogla da stane, jer cemu ako znas da igras i koliko god se trudis ne mozes da budes najbolji svih vremena. Tako da je ovako posteno, Dzordan se ne racuna, i onda je Lebron najbolji.

True Batman Fan

pre 5 godina

@cole

Niko ne osporava LeBrona. Definitivno je najbolji kosarkas danjasnice i JEDAN OD najboljih svih vremena ali nije niti ce biti najbolji. Tezak egocentrik koji je isao dotle da je ime na dresu promenio u King James... Covek koji o sebi prica da je najbolji na svetu uglavnom to radi da bi ubedio samog sebe u to a to obicno znaci da nije najbolji na svetu... Jednostavno nema onaj X faktor u sebi i sve sto je postigao u karijeri postigao je uz pomoc neverovatnih fizickih predispozicija, mnogo sati provedenih u teretani i mnogo ubrizgane hemije. Dzordan je bio za glavu nizi i 20 kg laksi i igrao je sa neverovatnom lakocom. Bilo ga je uzivanje gledati. Kad uzme loptu u ruke, jednostavno znas da ce da uradi to sto je naumio. Ovaj "king" kad krene ka kosu, prvo sto pomislim je da ce da se saplete i padne...

Нисмо исти

pre 5 godina

Jer je dao trojku kad se lomilo a tvoj lebron ja u poslednjih 4min dao 1p...
(petarczv, 31. decembar 2018 14:23)
Blok i jedno bacanje=3 poena
Trojka=3 poena
Ali pre nego sto je bilo 89-89 LeBron je dao 8 poena za Klivlend dok je Kajri imao 0 poena u periodu u kom je LeBron dao 8

sasa.r

pre 5 godina

Statistički je lako vidjeti ko je najbolji.Medjutim sport nije statistika jer bi onda bio robotizovan .Genijalnost, izum, inovacije koje je neki igrač uveo u svoju epohu-to posmatrajte.Majkl Džordan i njegovim dolaskom smo prvi put vidjeli ONAKVA LETEĆA ZAKUCAVANJA, PROMJENE PRAVCA, U LETU PREBACIVANJE LOPTE IZ RUKU U RUKU, ZADRŽAVANJE U VAZDUHU I ŠUTIRANJE PRI SAMOM DOSKOKU.To nikada niko prije njega nije radio.Zato je on BOŽANSTVO.Po čemu je prepoznat Lebron.Što to on genijalno radi a što već nije viđeno.NIŠTA. Tako je i sa odnosom MARADONA-Mesi...samo je razlika u tome što su sada igrači brži, jači, spremniji jer je civilizacija napredovala, hemija pobošljšana ali KLASA JE VJEČNA.

4s

pre 5 godina

Vise bi cenili i njega i Ronalda kad ne bi davali ovakve izjave. Kad ces cuti od Dzordana, Mesija, Federera, Djokovica Nadala da kazu nesto slicno...

petarczv

pre 5 godina

Tako je kralju,Jordan je igrao sa Pipenom,Rodmanom,Kukočem itd a ti sa J.R Smithom i Mozgovim,Jordan je egomanijak kao i njegova kopija Kobe
(nbalive, 31. decembar 2018 13:38)


Haha lep pokusaj lebrotu.. Jesi cuo mozda za alena, vejda, bosha,irvinga, lovea, batijea, milera, andersona...

petarczv

pre 5 godina

Prvo se kaze hvala Irvingu. 
(Blue Moon 1306, 31. decembar 2018 13:32) 
Jer je dao 4 poena u 4. cetvrtini dok je LeBron imao blok i 11 poena?
(Нисмо исти, 31. decembar 2018 13:41)


Jer je dao trojku kad se lomilo a tvoj lebron ja u poslednjih 4min dao 1p...

Majkl Džordan

pre 5 godina

evo još jedan koji hvali sam sebe poput pelea on tvrdi,da je najbolji svih vremena.ako pitamo ljude,ko je najbolji znamo svi da je tu neprikosnoven Majkl Džordan.objektivnost mu je jaca strana nikad nisam cuo,da Majkl Džordan prica zasebe,da je najbolji a svi koji su se bavili sportom i kosarkom znamo,ko je Majkl Džordan jedini koji ima pravo reci da je najbolji ali to nezeli.Majkl Džordan ne samo,da je najbolji vec je sinonim za sport i kosarku posebno.kad vidis nekog,da hvali sam sebe vidis koliko je ustvari glup.o tome,ko je najbolji treba,da odlucuju drugi.bogat a glup neverujem,da zna da pogleda u kompas i pokaze gde je sever a gde jug.

@

pre 5 godina

@ Mookie Blaylock

laž i to teška! iako spadam među one koji Džordana i dalje vide kao najboljeg košarkaša kojeg smo do sada imali prilike da gledamo, čovek je nebrojeno puta rekao sam za sebe da je najbolji košarkaš svih vremena. pogledaj intervju sa onim novinarem poreklom iz Indije, ne sećam se imena, ali poznat je po tome što intervjuiše teško dostupne zvezde - od muzike, preko glume, sporta pa do politike.

izjava Jamesa je neskromna, ali kao što je neko primetio, čovek je rekao da se osetio kao GOAT nakon osvajanja te titule, ne i da to nesumnjivo jeste.

NastyB

pre 5 godina

(WiltChamberlainTheGOAT, 31. decembar 2018 17:38)

I ja se apsolutno slažem da je Vilt najbolji ikad. Alo, bre, ljudi, to je bio igrač zbog kojeg su menjana pravila košarke (silazna putanja, na primer), koji dan danas, 45 godina kako je prestao da igra, drži oko 30% aktivnih rekorda u NBA. A da su se tada računale blokade ili asistencije kao danas, čovek bi imao kvadrupldablova više nego što svi NBA aktivni igrači mogu da sanjaju, a ne da postignu.
I kad sam pročitao da neko piše "A protiv kakvih igrača je igrao Vilt??" došlo mi da zaplačem od muke. Igrao je protiv Bila Rasela i, možda, najdominantnije ekipe Bostona svih vremena, tima koji je od 12 igrača imao bar 8 "hall of fame"-ra. Ali, po tom momku, možda nije najbolji ikad, jer 1962. nije mogao da se odmeri sa Šakilom, LeBronom, Džordanom ili sa kime već. O, Bože...
LeBron je svakako među 10 najboljih ikada, ali samo statistički. Lično, kao i ogromnoj većini, jedan Vilt, Džordan, Džabar, Medžik...svakako su bili bolji igrači. Po svemu, osim statistike.

Mladen

pre 5 godina

On nije ni u top10 kakvi najbolji...on je nesto ko Shek, 90% fizikalije ostalo talenat. Najbolji primer da je sve to marketing-kad se LeBron povuce odma ce novinari da forsiraju sledeceg kao "naj ikada, bolji od Dzordana". Niko nece pricati "bolji od LeBrona". Isto je bilo i dok je Kobi igrao i toliko o tome ko je najbolji svih vremena.

Englez

pre 5 godina

Najbolji mozes biti samo za one koji rastu uz video igrice, cijih glavnih likova, ti predstavljas personifikaciju: lomi, kolji, ubij, zgazi...mislim na tvoj stil igre i "eleganciju". Za kosarku, kao najatraktivniji sport, postoje stvari bitnije od statistike...za tebe nedostizne

slaviša šmigič

pre 5 godina

kad bi rekao top 50 ja bi rekao pa mozda je najbolji ali kad vidim toliko neobjektivnosti,da sam zasebe tvrdis,da si najbolji moze reci samo glup čovek a u veliku vecinu glupih dolazi od crnih sportista koji kao,da se drze darvina i tvrde,da su nastali od majmuna.

stoler

pre 5 godina

Bez sumnje neverovatan igrac,svakako jedan od najvecih u istoriji ove igre. Ali ipak ni blizu Jordanu. MJ je od Cikaga napravio veliki i trofejni tim,godinu po godinu sa dobrim saigracima naravno. Ali sa njim su Bullsi postali to sto jesu. Da nije dve godine pauzirao imao bi i vise titula i vise poena,skokova,blokova svega sto po tim vasim danasnjim besmislenim parametrima imaju najbolji. Pa tako i nesretni Harden i Vestbruk mogu zahvaljujuci statistici da tvrde da su najbolji. A ni finale konferencije nisu videli. Da si ti majstore osta u Klivlendu i pravio od njih ono sto je MJ od Cikaga,da si tamo uzimao titule onda bi mozda i mogao da se poredis sa njim. Ovako,ajde u Majami,dva-tri superstara i uze prsten. To ipak nije dovoljno cak i da pomislis da si najbolji.

nik

pre 5 godina

Kako neko moze da kaze za sebe da je najbolji.... jesi cuo da M.J tako prica o sebi.. pusti druge da kazu, zasto moras sam sebe da istices... Za mene zbog ovakvih stvari neces biti najbolji ikada...

Marko

pre 5 godina

Kostarika nikad nije bila bolja!
NBA timovi nikada nisu bili ovoliko ispred evropskih.
Uzimanje je bilo gledati sva finala sa GSW

Sabre

pre 5 godina

Samo ti sanjaj. Pola stvari u zivotu si uradio na mesavinu sirove snage i sudijskog kriterijuma, ne mozes ni Kobiju da pljunes pod prozor, a kamoli MJ-u.

ljupce

pre 5 godina

ne moze lebron biti najbolji ikada kad su ga defanzivno unistili iguodala i ruki kavai lenard.kad ga budu cekala dvojica u reketu na zakucavanju,kad ga budu tukli kao dzordana bed bojsi,kad sa 41 godinom ubaci 51 poen i uzme 6 titula onda da se uzme u razmatranje.njega su iguodala i lenard ucinili nevidljivim,a zamislite sta bi mu uradili tadasnji defanzivci sa hand check odbranom koja vise ne postoji.ne bi ga bilo nigde.

meni je fascinantno da se u prici o titulama samo jedan igrac ne pominje iako to itekako zasluzuje.niko ni da se nasali da kaze ime tima dankana i njegove sparse.covek igrao 6 finala,uzeo 5 titula.onu jednu mu nije uzeo lebron vec rej alen onom trojkom i sejn batije trojkama u celoj toj seriji.covek koji je stvarao ekipu sampiona nije ih zvao da dodju kod njega u tim.kog je to superstara imao dankan u ekipi osim admirala?drugu titulu admiral imao 40 godina i otisao u penziju.boven je u sparsima postao defanzivna zver,finli imao 34 godine cini mi se kad je dosao.ori bio uvek igrac sa klupe,brent beri isto.parker i manu su na terenu postali superstarovi,kad su dosli mnogi se cudili i smejali.da nisu mozda deni feri ili malik rouz bili superstarovi?ili nesterovic i nazi mohamed?zato je i napisan onaj tekst "bio jednom jedan san antonio".tihi su bili uvek,abili sampioni.dankan kao jedini pravi superstar bio i ostao tih.zato ga niko i ne razmatra za najboljeg ikada.bar je najbolja cetvorka ikada u nba i to mu niko ne moze oduzeti.

Giga

pre 5 godina

Mnogi evidentno mladi komentatori imaju prilično pogrešan pristup oceni jačine timova iz različitih epoha kada kao meru koriste broj 'all star' igrača u prvim petorkama ili smatraju da su današnji igrači generalno fizički spremniji od onih koji su igrali protiv MJ.
U ono vreme, kvalitet je bio ravnomernije raspoređen na više timova koji su bili bolje ukompovani oko jedne ili dve zvezde i u proseku jači nego što bi bio slučaj da je bilo više superstarova na jednom mestu i mnogo je bilo teže igrati protiv takvih uigranih mašinerija zbig čega je i briljantnost MJ-a često zakazivala. Doći tada u veliko finale a jamoli pibediti 6 puta, značilo je prolazak kroz više krugova pakla; bilo sa zapada ili istoka (Medžik, Meloun, Lari B. Drexler, C.Mullin, Dominik Wilkins, Olajdžuvon, Barkli, Robinson, Tomas, P.Juing itd.).
Što se tiče snage, ponekad je smešno videti kako se danas lako i često poentira ulaskom u reket protiv ovih novih "naj"-igrača i timova
Za poređenje, slični pokušaji ulaska u reket protiv Detroita sa Bil Lejmbirom i Denis Rodmanom 80-ih su u pravom smislu bili kao kockanje sa sopstvenim životom; nešto kao kada bi se protrčavalo kroz bokserski ring na čijoj sredini čekaju namršteni Tajson i Holifild).
Nije Majkl iz razonode evoluirao u "Letećeg" već zato što da je, da bi bio najbolji u takvim okolnostima, morao da pomeri granice mogućeg na terenu, i u odbrani i napadu, kako niko ni pre ni posle nije učinio a što se ne meri statistikama.

There can be only one

pre 5 godina

(Petar, 2. januar 2019 13:53)

Vidi se da si stručnjak ali samo za trolovanje.
Reći da je Ron Harper ili Pakson bolji igrač od Vejda i Boša, može samo totalno košarkaški nepismena i potpuno zlonamerna osoba.
Nema te statistike koja će da poništi činjenicu, da je Lebron čovek koji je izgubio, ne jedno, ne dva, ne tri, ne četiri, nego pet finala.
Taj da bude najbolji svih vremena, može samo u nečijoj bolesnoj mašti.
Za njega su Bird, Magic i Kobe institucija, a sa Majklom ne može ni u istu rečenicu da se stavi.
Po košarkaškom umeću, veštini sa loptom MJ je svetlosnu godinu ispred njega, u 1 na 1 nepobediv i to svi znaju.
To oko sudija ostavi za pijacu, jer je današnja liga dečije obdanište u poređenju sa onim batinama koje je Majkl dobijao u svoje vreme, kada se igrala odbrana, za razliku od današnje indijanske košarke.
Odavno nisam pročitao ovako zlonameran komentar prepun proizvoljnosti i čistih izmišljotina.
Ali uteši se, nisi prvi ni poslednji koji je pokušao da omalovaži Majkla Džordana, nesvestan da njemu odavno više niko ne može ništa.
Srećom ima nas dovoljno koji smo gledali Džordana u njegovom prajmu i znamo dobro, da ova hrpa trolerskog mrsomuđenja, nema blage veze sa istinom.
A za onog mahera, koji kaže da je MJ 5 puta napuštao košarku, samo da dopunim, jeste napustio je jednom kad su mu ubili oca, a voleo je i da se kocka, pije i puši cigare... I onda takav posle neprospavanje noći izađe na parket i sve ih nauči skromnosti.

MPP

pre 5 godina

Ta Lebronova titula je možda najludje osvajanje prstena ikada ....poratak u svoj grad sa namerom da to i učiniš ....WAUUUUU...Ali Majkl je jedan jedini ... Baš tako: Majkl = Basket .Šta mislite zašto se svi ALI BAŠ SVI porede sa Majklom , nije to slučajno .... To govori da je on imao SVE ....tehniku ,brzinu , nenormalan odraz , eleganciju , mozak , i. lepotu jednog vrhunkog manekena .
NEPONOVLJIVO!

NikolaNS

pre 5 godina

Ha-ha.
I taj čuveni "povratak" režiran od NBA life I sudija, zaluđivanje "američkim snom" , povratak u rodni grad i osvajanje titule "against all odds". Molim vas, navlačili su ih da osvoje titulu.

petarczv

pre 5 godina

Ako gledate samo titule onda je bil rusell najbolji svih vremena , a mj kao niko nije trebao. Pa ljudi dok nije dosao skoti i rodman nije ni on osvojio nista
(rakijasampanjac lfc, 31. decembar 2018 14:49)

Kao i obicno lebrot nema pojma kad je rodman došao mj je imao tri titule...

vince carter

pre 5 godina

Najki bez Dzordana ne bi postojali. Ovde pisu kao da su oni stvorili Dzordana hahah a u stvari on je stvorio njih. Ne pravis ugovor sa nekim za koga ne vidis da nece postati nesto posebno.

petarczv

pre 5 godina

Fascinantno je, sto retko ko spominje, dvojicu igraca koji su obelezili jednu eru, Birda i Dzonsona, pogotovo ovog drugog. On je mozda najkompletniji igracu istoriji lige. Nije bezveze zasluzio svoj nadimak "Magicni".
(Savaka, 31. decembar 2018 18:30)

Kad to pitanje postavis magicnom on ko iz topa govori MJ! Ima na youtube snimak kad gostoje u nekoj emisiji i pitaju ga za dzordana kad im isprica sta im je radio na treningu kad je bio najjaci dream team.

Aleksandar

pre 5 godina

ne znam kako si se osecao, ali majkl dzordan je nedostizan. i ti i kobi i barkli i stoton i meloun i medzik i hakim i mnogi drugi - svi ste vi cudesa od igraca, ali ko je njega gledao zna o cemu se radi 
(dusan, 31. decembar 2018 14:03) 

Gde si ga gledao, na youtubu highlight?Ja imam 50 god i nikad ga nisam gledao uzivo.Moze i Mica Beric (uz svo postovanje) isto da snimi i klinci ce pomisliti kako je najbolji ikada. 
(Miso, 31. decembar 2018 15:02) 

Neces verovati ali postoji kutija u kojoj se nalaze neki mali ljudi. zove se tv. i postoji vise od 50 godina. dugo vremena ne moraju stvari da se gledaju uzivo. mora da navijas za partizan, zar ne?
(dusan, 31. decembar 2018 20:06)ako ovaj ima 50 god i nije gledao MJ,treba mu cenzurisati komentar,jer ne zna sta prica

all

pre 5 godina

Nekada se zapitam kako Dankan nije u pričama za 'najbolji svih vremena'. 5 titula, 2 puta MVP, 3 puta MVP finala, i jedinstveni kralj bank shot-a (tabla-koš) i to skoro sam (ok, tu je bio Đinobili ali nije on pomoćnik u rangu Šeka ili Pipena kao ostalima na ovoj listi) Nije sve u broju titula, ima nešto i u životnoj priči. Ameri mnogo vole takve stvari. Siroti dečak iz Akrona, iz srednje škole pravo u NBA, 16 sezona kao jedan od top 3 igrača, pomaže afro-američke porodice i siročiće, pravi javne škole po siromašnim krajevima, bez povreda 15sezona, nikada psovke (do skoro), monstruozne brojke koje sakuplja tokom godina, uvek zahvalnost belim učiteljima iz mlađih dana.... kada bi osvojio još jednu titulu ima šanse da bi ga za života proglasili najvećim. Ali kada bi bili trener, verovatno bi u tim pre odabrali Džordana ako dođete do finala :)

Drax

pre 5 godina

Definitivno je imao potencijal da to bude.Sve igracke talente je imao medjutim nema ubilacki instinkt i to ga je kostalo 2 titule minimum.Sve u svemu u top 5 je i sumnjam da ce biti jos koja titula.

Java

pre 5 godina

Moj cale gledao Bil Rasela 1964 kaze GOAT, 11 titula, MVP GOAT je Magic (stats) koji sa 208 ima 3xdubble karijeru, MJ je tu sa LJ i ko zna ko ce da se pojavi, vlasnik dekade a najveca atleta je Chembrlen.Imate uporedne testove na youtubu Wilt, covek je sa 2.16 trcao oko 11 sek 100m!

Java

pre 5 godina

Moj cale gledao Bil Rasela 1964 kaze GOAT, 11 titula, MVP GOAT je Magic (stats) koji sa 208 ima 3xdubble karijeru, MJ je tu sa LJ i ko zna ko ce da se pojavi, vlasnik dekade a najveca atleta je Chembrlen.Imate uporedne testove na youtubu Wilt, covek je sa 2.16 trcao oko 11 sek 100m!

petarczv

pre 5 godina

Mitar...onda je valjda Džordan najbolji za one rodjene posle 1970-ih pošto je Cembrlend igrao pre njega?LeBron je igrao finale sa onim prvim Kavsima,i dan danas najgora ekipa koja je ikad igrala u nekom NBA finalu.Dzordan sa Vizardsima ni do plej ofa nije uspeo da dobaci.
(nepismeni, 31. decembar 2018 14:55)

Hahahahahahahaha jordan je sa vizardsima igrao sa 39 god i ipak je odigrao sve 82 utakmice i pre dva dana je bila godišnjica kad je sa 40god ubacio 51p...

Banjaluka

pre 5 godina

Ono kad ljudi procitaju samo naslov. Covjek je rekao samo da se tako osjetio, a ne da stvarno jeste. O tome da li je veci ili nije sudice se na kraju karijere mislim da su ove svakodnevne diskusije besmislene. Zasad je najveci Majkl i to je to.

Smeh

pre 5 godina

Hvalite me moja usta. Legenda košarke ali daleko je on od toga da bude najbolji. Kako onda posmatrati igrače koji su ga nadigrali u izgubljenim finalima? Bolji od najboljeg?

Luka

pre 5 godina

Malo je sportista koji postanu sinonim za sport kojim se bave, tako je bilo i 90 ih jordan=kosarka,mali si ti jos sine za njega, covek u najboljim godinama ode da se sprda i igra bejzbol onda kad je 'ocefio', sa bulsima uzimao titule dok mu nije dosadilo,zatim kobi je par svetlosnih godina ispred, mozda je u top 10

Topnik

pre 5 godina

Irving je pravi MVP finala 2016. On je zabijao sve ključne koševe, uključujući i tricu preko Currya na kraju. Ne zanimaju me brojke, onaj tko je gledao utakmice mogao je vidjeti da je Irving razbijao momentum Warriorsa svaki put kad je trebalo. LeBron više voli lake poene i jeftine asiste. Njemu uvijek treba neki bek "ubojica" poput Irvinga ili Wadea.

Đorđe

pre 5 godina

I ja sam se jednom osecao kao Ron Jeremy.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (marepp, 31. decembar 2018 13:35

Bez konkurencije najbolji komentar u 2018. godini. Bravo kralju!

Petar

pre 5 godina

@There can be only one
A koja je tvoja"istina"?Tvoj argument je da MJ ima 6 titula iz 6 finala.OK, ako se ne gleda činjenica da je njegova karijera trajala dosta dugo - 15 sezona i da je doživeo dosta neuspeha i eliminacija mnogo pre finala za NBA-prsten. Napisati da je samo MJ zaslužan za te titule, a ne njegov trener Fil Džekson i tim koji je on napravio, može samo zlonamerna ili osoba koja se ne razume u košarku.Šta da MJ nije imao Džeksona za trenera?Verovatno bi prošao kao Čarls Barkli.Bio bi upamćen kao jedan od velikih igrača sa 0 titula.Da je npr. Lebron bio te sreće da je njegove timove vodio trener poput F.Dž., sada bi se govorilo o njemu kao najtrofejnijem i najboljem košarkašu svih vremena.Sve tvoje maliciozne i uvredljive komentare na osnovu nečijeg mišljenja,koje se ne slaže sa tvojim, ne bih komentarisao...

True Batman Fan

pre 5 godina

@Danasnja omladina

Sine, ljudi su izmislili nesto sto se zove kamera i televizor. I bar danas svako ko zeli, moze da pronadje snimke svih igraca cije se spominje kao G.O.A.T. Pored toga sto ste iskljucivi, niste bas nesto ni inteligentni...

Milan

pre 5 godina

Zanimljivo je da najbolji košarkaš svih vremena Majkl Dzordan nikada za sebe nije rekao da je najbolji košarkaš svih vremena
(Mookie Blaylock, 31. decembar 2018 13:44)

On je za sebe rekao da je crni Isus

xxxx

pre 5 godina

Naravno da Dzordan nije G.O.A.T. I West i jos po neki su bolji od njega ali vi koji ste gledali Dzordana a niste njih mislite da je on najbolji svih vremena. Isto tako danasnja omladina misli da je Lebron najbolji ikada. To je tako.
(Ikarbus nije prodat laze AV ko cuko, 31. decembar 2018 13:36)

Opa pogled iz drugog ugla. Ajde sad Dzordanci jel smete da kazete da nije u pravu? Smete jer ne umete da zamislite da je neko mogao da igra bolje od njega? Super sto vam onda smeta ako moja generacija ne ume da zamisli da je neko mogao da igra bolje od Lebrona?
(Danasnja omladina, 31. decembar 2018 14:20)
Sve u vezi kosarke je jos davno receno i vidjeno. Sad je samo ostalo da neko ima najbolju statistiku. Sto se tice sporta zadnjih 10 godina je definitivno najdosadnija i najsterilnija era. Klinci to naravno ne kapiraju jer ni ne znaju za bolje. Lebron je mozda najbolji kosarkas svih vremena, ali Dzordan JE kosarka.

Kontrasinusna flajferica

pre 5 godina

@ ikarbusDruze, ne znam na koji nacin da ti objasnim, posto je komentar potpuno besmislen. Koji West? Koji Lebron? I koji drugi? Imam 49. godina. Ceo zivot gledam kosarku, koju sam i dobar deo trenirao, pa se u odsudnim trenucima razvoja, povredio i prestao (prednji ukrsteni, 2 revizije posle, plus jedna artroskopija). Znaci, bez ikakvog navijanja, Majkl Dzordan je otelotvorenje ovog sporta. Mozda Lebron bude najbolji svih vremena, veruj mi, ne postoji covek, a mozda ce ga biti u buducnosti, koji na takav nacin prezentuje jedan sport. Dzordan=Kosarka. Vise nego Nole, Federer tenis, ili Pele,Mesi, ko god fudbal. Vise nego Bolt trcanje. Nema ni u jednom sportu takvog poredjenja. (Mozda Bubka skok sa motkom, ali je i Isinbajeva otprilike tu negde). Drugacija je kosarka, sigurno. Ali bez ikakve sumnje, govorim da bi Dzordan, u bilo kom sistemu i vremenu kosarke bio isto. Jednostavno je tako. To je jedina realnost. Svi skupljaju i poene i skokove, i triple double - ve, ali je samo jedan Majkl. Ne zamarajte se da dokazujete drugacije, nije pristojno. Hvala i sportski pozdrav za sve.
(sve je istina, 31. decembar 2018 14:08)

Kasijus Klej u boksu....

Kole

pre 5 godina

Mitar...onda je valjda Džordan najbolji za one rodjene posle 1970-ih pošto je Cembrlend igrao pre njega?LeBron je igrao finale sa onim prvim Kavsima,i dan danas najgora ekipa koja je ikad igrala u nekom NBA finalu.Dzordan sa Vizardsima ni do plej ofa nije uspeo da dobaci.
(nepismeni, 31. decembar 2018 14:55)

210


Da, sa 43 godine.

Mike

pre 5 godina

Jeste Lebron dobar pogotovu kada se uzme u obzir u kakvom je slabom timu igrao, prosle godine je takoreci sam nosio tim sve do kraja. Ali ipak je jedan Michael Jordan mozda ovo kazem sto sam imao priliku da ga gledam u svom najboljem izdanju.

Dragan-Borca

pre 5 godina

Ne znam sta se prepucavate, kad se realno ne zna ko je tu veci egomanijak. Kad gledam ove nase Balkance kako su skromni i u svojim velikim partijama jasno mi da se tu radi o nekakvim kompleksima crnih igraca u NBA. Vestbruk, Harden, Lebron, evo sad i Embid poceo da se pretvara u egomanijaka da kmeci za statistikom...Jokic je jedno 8 puta imao kos,skok itd do tripl dabla, pa i Doncic par puta, dok Janis protiv Njujorka na 2 blow out-a ulazi igra do kraja da pumpa statistiku iako je odavno utakmica resena...kazu da je Drazen bio egomanijak, po nekim pricama, ostali Kukoc, Divac, Radja itd a sad ovi mladji su milina za gledati kako se ponasaju, osim nekad Jokic malo kad kmeci sa razlogom. Dole neko pise za Dzordana da nije nikad rekao za sebe da je najbolji, ajoj pa evo ja ne volim Lebrona ali bio je i Dzordan slican, i on je imao hitove, a da ne pricam o njegovom sebicnom stilu kosarke, pa Harden je mala beba koliko je Dzordan vezario sebicno igrao, a sta reci tek o Kobeu, taj je bio top egomanijak :D

Sprewell

pre 5 godina

Upravo ta poklonjena titula,kad su Warriorsi posle 3-1 preko noci zaboravili da igraju kosarku,je jedan od,a mozda i najveci dokaz,kakav je LJ prevara od igraca,kreiran od strane Sterna i ekipe zarad interesa. 
O tome da,sto se tice faulova,koraka i flopova,za njega pravila ne vaze,drugom prilikom.
(PrincNaZrnuGraska, 31. decembar 2018 13:59)
Svaka cast za komentar, ja o tome pricam od zavrsetka tog finala. Sta bi LBJ bio bez te titule? Obican statisticar koga je Novicki oducio od kosarke, da ne pricam o Sparsima. Pakovali su mu Kavse(Tri prva pika za njegove 4 godine u Majamiju), samo da se napravi tim za titulu. Na njegovu zalost pojavili su se GSW.

Dule V

pre 5 godina

Daleko je on od najboljeg ikada.
I ta titula je prakticno poklonjena, suspenduju Greena na 3:1 za warriors-e, Curry-u sude 6 faulova...
Covek je fizicki najdominantniji sportista ikada, vrhunski kosarkas ali mnogo daleko od Jordan-a.

stefan

pre 5 godina

Lebron nije ni sluga Jordana. Kako mozete te dve stvari da poredite? Jordan je imao srce, hrabrost, ubilacki instinkt, HIPER atleta u svoje vreme, gine na terenu, sam protiv svih, duplo vise prstenova od Lebrona, sa manje godina u NBAu. Plus su mu oca ubili, da nije prekidao kosarku i povlacio se i potom vracao, ko zna koliko bi statisticki miliona puta bio bolji od lebrona, a i sada je to sa svim pehovima koje je prezivljavao tokom zivota. Dakle SLUGA mu nije, mozda da pricamo o Kobiju, koji je takodje imao pehove, mada ni on ne moze da zameni onu volju, zelju i lepotu koju je Majkl podario kosarci od tada, pa za sva vremena. I ono sto ne poredite, nekada se kosarka IGRALA, ovo danas je cirkus, u svakom smislu. Odbrane ne postoje, taktike, ma nista, samo facebook, instagram, fama oko nicega, velicanje u nebesa, novac ogroman, marketing... A zapravo sve ovo danas pocinje da lici na jednu veliku propast..... Dok crnci setaju po nbau i namecu standarde ponasanja na svetu, pre svega kultura, skolovanje, vaspitanje, stil...... tesko kosarci.... ovom svetu...

Deniro

pre 5 godina

Kad budes sutirao drugo slobodno(normalnim sutem) kad se utakmica lomi i pre dodira lopte sa kosem se pomeris dva koraka u levo u visini penala, i lopta ti se sa drugog obruca odbije pravo u ruke i pogodis jos 2 poena dok se ostali jos uvek zagradjuju ispod kosa, onda ces biti najbolji svih vremena, like MJ!

Crveni Ramus...

pre 5 godina

Ramones"""
AUU,kakva nesmotrena izjava,pa zar pored Dzordana zivog ,Lebron jeste jedan od najboljih kao sto su Meloun,Barkli,Pit Maravic ,Medzik,Cembrlen,Doktor,Dzej,Bird......ali jedan je daleko iznad njih Majkl Dzordan.Lebron bi u eri Dzordana davao u proseku 10 kosa tada su se igrale jake odbrane.Dzordan bi u Lebronovoj eri davao.40 kosa u proseku jer se neigraju jake odbrane.

Beograd

pre 5 godina

Ovaj veci egocentrik nego Ronaldo. Pa i on je sam svestan da nikad ne moze biti iznad MJ ali nikad definitivno. Ima tu Dzabar Cemberlen Brajant Bird koji su u njegovoj kategoriji pa neka se poredjaju. MJ u onoj eri sa onakvom odbranom ima skor 6-6 u titulama jos pravio pauzu od tri sezone nije igrao. Sta drugo reci nego se ne nasmejati na ovu Lebronovu izjavu.

Vladica

pre 5 godina

Preteča Džordana,Kobija,Lebrona,... je Dr.Julius Erving ,po meni atraktivniji od prethodno navedenih ,ali je čudno da niko ne spominje ni Earvin Magic Johnsona kome nadimak govori šta je bio . Elem ,svako vreme iznedri vanserijske igrače te ih je nemoguće porediti a sama statistika je nešto što je po mom mišljenju totalno NE merodavno za poređenje takvih legendi .

vince carter

pre 5 godina

Nije mi jasno dokle ce pojedini uvaljivati Rodmana i kukoca u pricu oko Jordanovih prstena kad je imao 3 komada pre njih,dok je Skoti Pipen dosao sa drafta,napredovao uz Jordana u oba smera,igrac sa klupe i 7p po mecu u prvoj sezoni! A ovo tek da ne komentarisem o poredjenju mladog Jamesa i preslabog Istoka sa Mladim Jordanom i prejakim Istokom a da ne pricam o uplitanju 39godisnjeg Jordana iz Wizardsa,cak je i njih drzao u playofu pre povrede kolena,dok James te svoje Cavse ni u drugoj sezoni nije uveo u playoff. Ocigledno su i oni dobili neke zasluzne igrace? Nego zasto je San Antonio sa 50% pocistio Cavse? Pa Cavsi na zapadu 2007 mozda ni u playoff ne bi usli a i ovako im je skor bio losiji od petoplasiranog na zapadu a imali bi mnogo vise duela sa zapadnim timovima. Kad se potom pojavio Howard sa Orlandom i Boston,sto ih nije prosao? Kad je Howard napustio Orlando isti su se raspali i bili daleko od playoffa,on je bio one men team i izbacio Jamesa i Cavse! Kraj.

Uros_

pre 5 godina

@tisa mumbas

A izbise mu prstenje i Dzejson Teri i Novicki i ostareli Dankan i Djinobili ali dobar je kingisa :)
Usuput pogledaj broj odigranih utakmica Kazinsa ove sezone,vise je iz hajpa na papiru u ekipi nego u celosti sto donosi njihovoj igri...

Konstantin

pre 5 godina

Realno, Dzordan je još uvek najbolji, Dzejms je iza njega, ali ne tako daleko kao što mnogi ovde misle, ako osvoji titulu, dve sa lejkersima i nastavi sa impresivnom statistikom za 4-5 godina možda će moći stvarno da se vodi ozbiljna debata ko je bolji, ali za sada je Dzordan još uvek broj 1

Magic Johnson

pre 5 godina

ne znam kako za druge, ali za mene jedini koji je ostavljao bojlji dojam dok je igrao u toj eri je navedeni čovjek u mom nick name-u, dakle ako se vać raspravlja ali mimo puke statistike koja ne govori najvažnije, već samo dio priče o nekom igraču, onda bih ja rado komperirao Johnsona iako on i Jordan ne igraju na istoj poziciji, po meni ono što je on radio je bilo baš "extra class" i iskreno ni Jordan mi nije djelovao tako dobro, u fintama i forama u igri kao on. ali to su različiti ukusi, i ja mislim da kada se Jordan komperira s svima ostalima je najbolji svih vremena, ali i on je egoist kao Le Bron, cijenim ga kao GOAT iako po meni ima sigurno par igrača koji su mu gadno za vratom po pitanju GOAT, za mene Johnson prvi ima šanse biti u toj raspravi. ali on nije bio šuter kao Jordan, već playmaker. zato i je u sjeni dotičnog. no dobro, kažem meni osobno Jordan definitivno u toj raspravi između Le BRONA ima puno veći renome, i nije za usporedbu s ostalima iz nove ere, ali u njegovoj eri je bilo par imena, koji su itekako ne rezultatski već čisto igrački itekako imali što za reći u usporedbi s njime. evo ko ne vjeruje, kratki video, u prvom isječku prodaje fintu upravo Jordanu koji mu nije uspio ukrast loptu jer je ovaj u trenu "sakrio". nije to moglo puno igrača napravit, pogotovo ne Jordanu. https://www.youtube.com/watch?v=yrC5x3UEx5s bez dileme po meni najbolji play svih vremena, ne u NBA nego u ovom sportu. Magija počinje. https://www.youtube.com/watch?v=vnISYh_eXs0

marlon

pre 5 godina

@LBJ, 31. decembar 2018 15:19
Pa, te godine je počeo izvoz Plazma keksa u USA, a LBJ ga klopa of malih nogu, pa je oduvek ogroman.

ProdigyCZ

pre 5 godina

Taj isti GSW zamalo da izgubi od Oklahome,toliko o tome koliko su oni bili mocni,ne mogu da se porede sa Bulsima sve dok nije dosao Durent.Kako se osetio posle Dalasa?!

Milan Nis

pre 5 godina

Niko ne kaze da on nema pojma,da je los ili bilo sta slicno.Mozda ce doci neko ko ce oboriti sve rekorde i mozda ima i boljih boksera,ali jedan je Muhamed Ali.Tako je i sa Dzordanom.
Rekordi i brojke,nisu ono najbitnije kada se o nekome govori kao o NAJBOLJEM svih vremena.

Pera pisar

pre 5 godina

Koliko puta ste videli klip sa utakmice u kojoj Dzordan stoji i gleda kako njegov igrač daje koš? Nikada.
Lebron i ostali superstarovi (Harden i kompanija) imaju takvih gafova na pretek. A i bez toga, pogledajte neku utakmicu današnje NBA i videćete kakvu odbranu igraju. Smešno.

Zašto Jokića toliko vole u SAD? Jer igra igru iz tog doba.

AM

pre 5 godina

Mislim da je htio reći da se u tom trenutku osjećao kao najbolji svih vremena, ali da to kad se slegnu emocije ne misli.
Imate njegove izjave po internetu gdje kaže da je Jordan njegov idol i da je Jordan za njega najbolji svih vremena.

stefan

pre 5 godina

Ti Kavsi suu bili sintetski tim i titula je osvojena sa ouno srece. .protiv rovitog nedovoljnog lecenog karija i iskljucenog grina. . .Woriorsi su pojam za druge timove jer su doveli jednog jedinog igraca posle dvabuzastopna finala i jednog dobijenog. .tim harmonicno sklapali i stpljivo godinama. . .po meni james jedan od cetiri najbolja igraca ikada za par godina a i da je igrao u drugo vreme bio bi u prvih 10 15 zasigurno. . .ali svaku titulu je uzeo sa sintetskim timovima projaktovanim za finale sklopljenim za dzejmsa. . .voriorsi rastu od pre sest godina malo po malo i sve su bolji i ibolji. . .egomanijak se pogubio malo ali to su emocija razumite ga. . .veliki je igrac bema sta ali sa mnogo vecim egom

Savaka

pre 5 godina

Fascinantno je, sto retko ko spominje, dvojicu igraca koji su obelezili jednu eru, Birda i Dzonsona, pogotovo ovog drugog. On je mozda najkompletniji igracu istoriji lige. Nije bezveze zasluzio svoj nadimak "Magicni".

gluposti

pre 3 godine

Gubiti 3:1 u finalu protiv najboljeg sutera svih vremena u nba, protiv Tompson koji je takodje jedan od boljih suteva i Duranta koji je jedan od najboljih igraca koji igra sa takvom lakocom.Irving na nikakvom nivou, dete, nije finale jos bilo spremno za njega, Love prosjek totalni. I ona jedan covjek uzme loptu i osvoji titulu sa prosjekom tripl dabl. Nikad se ne moze uppredit ni jedna ekipa sa Jordanovom po igracima, Jordan, Pipen, Kukoc, Rodman, i ostali, svi medju najboljima u tom vremenu. osvojio je te 6,nasao se sa tim igracima igrao i on vrhunski i to je to. Ajde promijeni ti tim i to svaki prosjecan pa osvoji 4 titule i budi u 8 finala i svaki plej of tripl dabl prosjek.Npr Durant, Irving( sad kad se opustio) Harden i jos dosta vrhunskih igraca, a zamisli Lebrona sa jednim Dejvisom. Ajde samo zamislite da mu date sad u 36 godinu jos samo Lenarda pa da vidite oce li iko sem njih osvojit titulu. Cus Jordan, nasao ekipu u koju je svaki igrac u svom poslu i teritoriji jedan od najboljih tih vremena i jos Jordan koji je vrhunski igrac. Koliko je imao tripl dablova, a to je kad pratis igru pa dajes prave pasove, kad stitis dobro kos pa uzimas skokove i poene koje je i najlakse davat.