Utorak, 04.12.2018.

04:15

Tripl-dabl i poeni za pobedu – Jokić srušio najbolju ekipu NBA!

Košarkaši Denver Nagetsa ostvarili su veliku pobedu, pošto su na gostovanju savladali Toronto Reptorse 106:103.

Izvor: P. Tadiæ

Tripl-dabl i poeni za pobedu – Jokiæ srušio najbolju ekipu NBA! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

175 Komentari

Sortiraj po:

Mirko

pre 5 godina

@ da. Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?
(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01)

Zato sto je u Nba to nepisano pravilo, nema pravljenja faula u zadnjem napadu
(Admiral, 4. decembar 2018 07:01)

Noćas je Dok Rivers protiv Pelikana pri rezultatu 127 - 124 "pravio" faul na 5 sekundi do kraja. Znači ipak to pravilo ne poštuju svi treneri.
(CarloNS, 4. decembar 2018 19:42)

On je upravo prvi koji je objašnjavao to nepisano pravilo i držao ga se kad su evropski treneri radili upravo suprotno.
E sad se promenio, što bi rekli: Sila zakon menja. Verovatno mu je dogorelo do prstiju jer su nikad niže plasirani u ovom delu sezone.

CarloNS

pre 5 godina

@ da. Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?
(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01)

Zato sto je u Nba to nepisano pravilo, nema pravljenja faula u zadnjem napadu
(Admiral, 4. decembar 2018 07:01)

Noćas je Dok Rivers protiv Pelikana pri rezultatu 127 - 124 "pravio" faul na 5 sekundi do kraja. Znači ipak to pravilo ne poštuju svi treneri.

PimPong

pre 5 godina

Ja Jokicu dajem dosta velike sanse da ide na All Star utakmicu, cak i ako ne odigra sve utakmice bas na ovom fenomenalnom nivou. Ako Denver do feburara ostane pri vrhu zapada (recimo u prve cetiri ekipe), neko od njih gotovo sigurno mora da ide na All Star, a to ce biti on. Navijaci ga nece izabrati, jer ga ipak jos ne poznaju bas najbolje, ali strucnjaci hoce.

wer

pre 5 godina

cujem da cemo se, pored svih profesionalnih pljuvaca, ipak kvalifikovati za mundobasket?

neka sad lepo vezba..
mislim tecan izgovor: "ne-mo-gu"

hercegovac

pre 5 godina

@Fenomen
Ajd sta ti predlazes,da se uopste ne spominje njegov ucinak u NBA izvestaju,i da se zabrani spominjanje njegovog imena.Objavi se vest o utakmici denvera sa apostrofiranjem njegovog ucinka jednom u dva dana kada igraju,eventualno jedna vest pride i to je sve.Za nekoga ko prezi da bude nas najveci igrac u istoriji to je cak i premalo.O Djokovicu se npr.prethodnih 10 godina objavljuje 5467587 vesti na dnevnom nivou,a on godinama jedva i da igra za reprezentaciju,pa vidim da vam to ne smeta niti da mu iko to spocitava

Sibirac

pre 5 godina

Gledam sad malo statistiku, podiže prosek asistencija po utakmici iz sezone u sezonu. 2,4 - 4,9 - 6,1 - 7,5.

Sada je već blizu i rekordne sezone za centre Vilta Čemberlena, koji je imao 8,6 asistencija u proseku.

A njegov sut "iz koraka" je neponovljiv

pre 5 godina

..."Do kraja je ostalo bilo sedam sekundi, a Ibaka je prilikom izvođenja auta napravio glup faul nad Jokićem, a da lopta nije bila ubačena. To je značilo da će srpski igrač šutnuti jedno bacanje i da će Denver imati loptu sa strane."...

Ovde je Jokic pôstigao najlepsi kos na utakmici, ali NIJE priznat.

Za one koji nisu gledali mec: Jokicu je, ipak, lopta dosla u ruke, ali su sudije vec svirale. Padajuci, ledjima okrenut kosu, baca loptu i ona "bez koske" ulazi u kos. Saigraci skacu na njega da mu cestitaju, a sudije odlaze da gledaju video-snimak. Naravno, posto su pre suta prekinuli akciju, ne priznaju kos.

Inace, u 4/4 Jokic je nekoliko puta pomalo nervozno reagovao - protivnici poceli da ga biju i bez lopte.

Ja jedino ne mogu kod njega da shvatim jednu stvar (mozda je to njihova "sema" iz svlacionice, ali..): dva-tri puta je poveo kontru sam. Prati ga saigrac i on, umesto da sam poentira, dodaje loptu saigracu, pa ovaj dize salu na noge. A nekoliko puta je bas bio utisao salu - navijace Toronta - svojim potezima.

Juggernaut

pre 5 godina

(pandora, 04. decembar 2018 12:36)

Čikago traži trenera, možda možeš da se prijaviš pa da im objasniš to kako u "NBA nema vrhunskih centara", samo da dovedu dvojicu tih "americkih timskih", i da izdominiraju celu ligu. A toga si se samo ti setio. A šta reći za lupetanje da Jokić samo juri statistiku... a pri tom ga i američki mediji pominju kao igrača koji baš to NE RADI, već igra za tim.

palop

pre 5 godina

Lajls je užasan na obe strane terena, u oba poluvremena su gubili veliku prednost zbog njega. 

Velika pobeda bez Gerija i Bartona.
(napadaj, 04. decembar 2018 04:35)

Lajls je ekstreman primer toplo-hladno igraca. Kada mu je vece, pogadja trojke, zakucava, igra dobro na postu, ali kada nije kao veceras, bukvalno vuce celu ekipu dole. U jednom momentu je Marej prekinuo dribling, a Lajls mu trci u blok, drugom prilikom izbija ofanzivni skok iz ruku svog igraca, mozda bas Mareja, totalno odsustvo mozga...

ivan78bg

pre 5 godina

@pandora
Kosarka se promenila ali ti nisi.Pravila u NBA-u su se promenila sami tim i stil igre.Ali izjaviti da te NE ZANIMA STATISTIKA dovoljno govori o tome koliki si ti strucnjak.Denver ima 3 najbolju odbranu u ligi jer je najverovatnije tim koji najbolje brani sut za tri poena.I u toj odbrani se takodje JOkic istice.Ne da nije rupa u odbrani vec je plus igrac.

MPP

pre 5 godina

I nije stvar u tome što neko komentarise , nego je jako bitno KAKO TO RADI !
Prostakluk i primitivizam je najlakše ispoljiti , pa tako to i nije komentar u pravom smislu reci (funkcionalnom smislu) . Vec puko etiketiranje bez ikakve suštine! Primitivcu i noje bitno što nije u pravu , bitno je da te povtedi!

Realno

pre 5 godina

Muka mi je od ovih autosovinistickih komentara gde se na sve nacine omalovazavaju i nas narod i drzava a sve kao od dezurnih Jokicevih advokata...nista ti nisi vise vredan ako napises da je nas narod “glup,primitivan...” i ostalo....vise tako govoris o sebi nego o drugima...pustite ljude da kometarisu , kritikuju ,nije ni Jokic ni Djokovic sveta krava pa da ne sme o njima da se kaze nesto sto nije po vasoj volji i meri...

Realno , drago mi je kad Jokic odigra dobo , nas je ali ne padam u ocaj ako odigra losije...na kraju krajeva , kad je odbio reprezentaciju stavio je svoje licne interese ispred interesa reprezentacije i to je ok...tako da mi je ipak bitnije kako su prosli Vasa Micic , Milosavljevic,Gagic protiv Grcke sinoc nego Denver i to je to...

Ona stvar

pre 5 godina

Jokić je obrisao Instagram, sa potpunim pravom - preko dve stotine komentara Srba koji mu psuju užu i širu porodicu zbog čega? Upravo zbog toga što se uspeh reprezentacije/sportiste doživljava kao uspeh nacije i upravo zbog toga što je takav pozitivan output nečijeg umeća jedini medijum za doživljavanje ekstaze i uspeha kod onih koji u svojem životu ne mogu da ostvare ni neke dnevne mikro pobede.
Ovaj narod nije zaslužio svoje sportiste, nezavisno od sporta, a svakome od njih svakako želim da rade upravo ono što i Jokić. Krajnje je vreme da se otreznimo kao nacija i da prestanemo da hiljade komentara posvećujemo karijerama i uspesima drugih ljudi, makar to bili i naši sunarodnici, i da se okrenemo dnevnim temama koje su daleko bitnije po egzistenciju naših prijatelja, porodice i nas samih.
(Aleksa, 4. decembar 2018 08:11)

Slažem se u potpunosti ali ste upravo posvetili komentar jednom sportisti.

frojd

pre 5 godina

Ovako je bacanjima resio Hrvate na OI u Riu, ali bitno je da ovaj primitivni narod to odmah zaboravi cim jednom otkaze nastup za reprezentaciju. A vi biste rizikovali ugovor od 160 miliona? Decko je biser nase kosarke, s njim na centru ti i ne treba vrhunski plej, tako da smo mirni i kad se Teodosic penzionise. Ma trebalo je da se odazove za ove glupe kvalifikacije u septembru pa da se povredi kao Bogdan, tad niko nista ne bi reko
(Slobodan, 4. decembar 2018 04:23) # Link komentara
Preporučujem (+1155)Ne preporučujem (-119)

Ako je ovaj narod primitivan, onda si i ti kao deo tog naroda, takodje primitivan. Mada, po komentaru sam siguran da jesi.

Miki Maus

pre 5 godina

I sta kazu hejteri, bolji Doncic i Vucevic, NBA je cirkus, nece da igra za reprezentaciju, dodaje igracima do sebe( to mi omiljeno)...nerealan je Nikola.

baron

pre 5 godina

Sjajni Denver, odlicni Nikola. Bekovi Denvera ne mase kada su sami. Ceo tim je odigrao sjajno, borbeno., Murray povukao kada se lomilo, mada bio medju najgorima.
Na drugoj strani doktorska partija K.Leonarda. Zaista jedan od najboljih trenutno u NBA. Jako mi je zao sto igra u krsu od tima kakav je Toronto, gde jedan Lowry glumi neku zvezdu. Leonard je zasluzio da igra u boljem timu.

Mozda ce neko reci kako je Toronto jedan od najboljih timova u NBA, ali to nije tacno. Bio je Toronto i sa Derozanom uvek u vrhu Istoka, ali kada dodje playoff vide se svi njihovi nedostaci. Pored Leonarda Toronto ove godine imaju i otkrovenje sezone Siakama, bice oni dovoljni mozda za polufinale-finale, tj. dok ne dodje Boston.
Toronto ima dugacku klupu, ali u prvoj postavi igra Ibaka(u Spaniji sluzio samo za odbranu i to pre skoro 10god), Valanciunas solidan centar, nista vise. Imate Green-a ABA-ligasa nekadasnjeg i oduvek precenjenog potrosaca lopti Lowry-a. Svaka njima cast na prvom mestu, s obzirom kakav tim imaju.

Mikii

pre 5 godina

I tako...Pre sezone 80% komentara "Ne zanima nas Jokic, ne igra za reprezentaciju", "Neka igra za Ameriku", "Somborac nas ne interesuje", itd. Poce sezona i sve se tako lako zaboravi. Banalan primer, ali jasno pokazuje zasto nam je benzin najskuplji u Evropi, zasto moze da nas jase ko koliko i kako zeli, zasto vladaju nama jedni te isti vec decenijama i tako u krug. Dicimo se da smo najbolji, najlepsi, najpametniji, najduhovitiji, najbolji ljubavnici...Ma, mi smo bre jedna saka jada. To smo mi. Saka jada sa kolektivnom amnezijom.

frojd

pre 5 godina

Ovako je bacanjima resio Hrvate na OI u Riu, ali bitno je da ovaj primitivni narod to odmah zaboravi cim jednom otkaze nastup za reprezentaciju. A vi biste rizikovali ugovor od 160 miliona? Decko je biser nase kosarke, s njim na centru ti i ne treba vrhunski plej, tako da smo mirni i kad se Teodosic penzionise. Ma trebalo je da se odazove za ove glupe kvalifikacije u septembru pa da se povredi kao Bogdan, tad niko nista ne bi reko
(Slobodan, 4. decembar 2018 04:23) # Link komentara
Preporučujem (+1155)Ne preporučujem (-119)

Ako je ovaj narod primitivan, onda si i ti kao deo tog naroda, takodje primitivan. Mada, po komentaru sam siguran da jesi.

blabla

pre 5 godina

Koja vam je fora stavljanja samo tabele istoka. Vec koji put procitam vest i spustim do dole samo istok.
(denver, 04. decembar 2018 10:54)

Ja sam pao na istu foru ali zapravo je samo lose dizajnirano. Iznad tabele su opcije da se odabere trazena tabela.

Turista Nudista

pre 5 godina

Koja vam je fora stavljanja samo tabele istoka. Vec koji put procitam vest i spustim do dole samo istok.
(denver, 04. decembar 2018 10:54)

Druze, ne znam kakav telefon koristis,ali imas lepo iznad tabele da prebacis na zapadnu k. pa cak i divizije da izaberes...

pandora

pre 5 godina

Nas najbolji igrac svih vremena.Ko to ne vidi neka bira drugi sport.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (miroslav, 4. decembar 2018 09:12)

Pratim NBA kosarku vec 30god, i veruj mi, ne bih dao jednog Divca za pet Jokica. Ali sta vredi sa ljudima se raspravljati, kada je Jokicev jedini argument statistika. Ja kosarku nikada nisam pratio kroz statistiku, niti me to ikada zanimalo, mogu se sloziti da je Jokic na jednoj strani terena odlican, a na drugoj inferioran i sraman kosarkas.
Jos treba uzeti u razmatranje kako igra vecinom protiv small-ball postava, ili centara poput Nurkica, Gortata i drugih limitiranih centara.
To ne umanjuje toliko njegov napadacki kvalitet, ali ipak govori da u NBA nema vrhunskih centara, vec vecinom prosecnih, prakticno evroligaskih.
Evroliga i NBA su se stopili. Ono sto je ostalo u Evropi je boranija, a NBA je prilivom mnogih prosecnih iz Evrope izgubila malo na kvalitetu, iako ti evropljani igraju dobro, trude se, ipak u mnogim timovima ima previse igraca koji cine prvu postavu tipa Gobert, Fournier, Rubio...
Ranije kada su evropljani vecinom sedeli na klupi, bilo je mnogo vise americkih timskih kosarkasa koji su igrali na podjednakim nivou, ali fizicki daleko superiorniji, cime su odbrane bile bolje i brze.
Mi sada pricamo kako Bogdanovic igra u odbrani dobro, a vecito bio rupa u odbrani.

MPP

pre 5 godina

Eto ja na primer ne bi dao jednog Jokica ni za 30 Divaca i sta cemo sad ? Kakva su to prizemna poredjenja . Da samo zato što mi se ne svidja jedan košarkaš ne valja mi ni čitava NBA liga !!!

Djomla

pre 5 godina

Gde da nadjem hajlajtse sa kompletnim tripl dablom? Ove sto sam nasao imaju poene i asistencije, ali ja hocu da vidim i Jokiceve skokove.
(Napredan mladic, 04. decembar 2018 10:13)

To ni za Lebrona ne prave

Ganimed

pre 5 godina

Koja vam je fora stavljanja samo tabele istoka. Vec koji put procitam vest i spustim do dole samo istok.
(denver, 04. decembar 2018 10:54)

Samo kliknes na Western Conference i voila!
Imas cak opciju i da vidis poredak po divizijama - samo si jedan klik daleko! :)
Sportski pozdrav!

Aleksa

pre 5 godina

Koja vam je fora stavljanja samo tabele istoka. Vec koji put procitam vest i spustim do dole samo istok.
(denver)

Ne stoji samo tabela istoka, nego se ona automatski pojavljuje. Iznad tabele gde pise "Eastern Conference" u nastavku pise i "Western Conferenc, Central Division, Atlantic Division, Southeast Division, Northwest Division, Pacific Division,Southwest Division,NBA" klikom na tekst menja se tabela ispod po zelji! Mozda nije bas najuocljivije ali kada se obrati paznja, shvatis da mozes da vidis bilo koju tabelu u ligi kao i celu ligu.

gandra_swe

pre 5 godina

Da imas mozak znao bi da nisu svi kao ti. Ja radim posten posao i ustajem u 06 ali sam sinoc zaspao ranije da bi mogao glesati drugo poluvreme, posle opet zaspao i na posao na vreme. To sto ti nisi sposoban da organizujes svoje vreme to ne znaci da su drugi kao ti.

Milan

pre 5 godina

Vidim da ovde mnogi postavljaju pitanja, ili pogresno tumace nepisano pravilo NBA da se ne pravi faul na 3 razlike u zadnjem napadu. Ima tu vise faktora. Prvo, zanimljivije je publici. Publika voli heroje, tako je vece interesovanje i za karte i za tv prenose, i donosi vise para. Svaki put kad se udje u penal zavrsnicu, oduzima se sansa da se pojavi neki novi Djordjevic. Drugo kad imas 80 utakmica da igras, jedna utakmica ti ne menja mnogo, tako da mozes sebi to da dozvolis. Sa druge strane, igraci tako mogu da postanu bolji. Igras odbranu pod pritiskom, pa cesu slicnoj situaciji imati rutinu. Napadac ce vezbati taj sut u poslednjoj sekundi, pa ce kad bude bitno, biti veca sansa da pogodi. Trece, oni ne zavise toliko finansijski od rezultata, pa mogu i da zanemare i koji poraz vise. Nije ni penal zavrsnica prljava igra, kako neki pisu. To je dozvoljen nacin igre i svako ima puno pravo da se na to odluci. I u NBA su imali hack a Shaq taktiku protiv Onila.

MPP

pre 5 godina

Jokic je skroz netipican , originalan i svestran igrac . Svaka cast treneru u Denveru, koji prakticno gradi igru na Jokicu , jako hrabro i eto daje rezultate! Mnogo je teže centru jedne ekipe da bude vodja nego nekom beku... Ajde Jokicu red je da neko od naših bude All STAR !!!

Fenomen

pre 5 godina

Dosadni ste vise sa tim Jokicem. Njegov ucinak me interesuje isto kao i onog Ukrajinca Lipovija...Jokica ne zanima Srbi?a, zasto bi on zanimao Srbiju?

sasha

pre 5 godina

Jokić,naravno ne sam,slomio jednu od najboljih NBA ekipa.Da je P-Milsap bio na novou svojih prethodnih igara razlika bi bila mnogo ubedljivija.Ovakav Denver verovatno može da stigne i do finala PO.

Napredan mladic

pre 5 godina

Gde da nadjem hajlajtse sa kompletnim tripl dablom? Ove sto sam nasao imaju poene i asistencije, ali ja hocu da vidim i Jokiceve skokove.

Th3Answer/183cm/75kg/MVP

pre 5 godina

Recite ime jos jednog centra koji moze opusteno da belezi 15 asistencija, pored Nikole Jokica, u zadnjih 30 godina.
Cekacu.

Shigman

pre 5 godina

Da li su ovi ljudi realni sa ovim komentarima dajte nam tabelu zapada. Vi kao nesto pratite NBA a ne znate da kliknete na Western conference i dobijete tabelu zapada. Joj gde ja zivim.

ninja

pre 5 godina

Majstorije Jokica.Steta za Bobija i Teodosica ono je sramota sta im radi inaj trener lepo kazem trio Galinari,Haris,Williams jedan on najsebicnijih ikada.
(Jevdja, 04. decembar 2018 08:06)

Baš se i ti razumiješ u košarku. Kritikovati trenera koji je od ekipe bez velikih zvijezda drugi na zapadu može samo internetski stručnjak za košarku

Gde ja živim

pre 5 godina

Jedan od onih performansa kada pomislite da i vi to možete uprkos svoj mentalnoj i fizičkoj nesposobnosti. Bravo majstore, samo nastavi tako.

LogenMNE

pre 5 godina

I da. Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?
(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01)

Zatvoren sto bi iskusan igrac kao Lowry vidio da ce doci do faula i lansirao sut sa 25 metara uz faul. U NBA bi dobio 3 bacanja za to, a nekad se desi i da se pogodi. NBA je lako rijesila to, sto je po meni fer, jer namjerni faulovi ubijaju ovu igru

duca

pre 5 godina

Ljudi, Denver je na celu nikad izjednacenijeg Zapada! Pa da je posle 5 kola bio bi uspeh... Svaka cast, pokazatelj da je protok lopte u napadu potcenjen u NBA

neko iz većine

pre 5 godina

koliko si pluseva dobio je dobar pokazatelj koliko ljudi nemaju pojma i koliko vecina samo cita vesti a ne gleda utakmicu,ali evo da objasnim,uvek se pri kraju utakmice kad je neizvesno desava isto,jokic igra u napadu a plamli u odbrani,jokic ostaje u odbrani samo ako denver nema time out.
(milosh-nish, 4. decembar 2018 07:38)

Možda nemam pojma, ali ne čitam samo vesti negp gledam i utakmice, i evo da ti objasnim, stvarno se uvek pri kraju kad je gusto dešava isto, jokić igra u napadu a Plamli u odbrani, i uvek, ali baš uvek prime koš.

Deki

pre 5 godina

Može da uradi šta hoće ali mene ostavlja ravnodušni zbog odbijanja da igra za Srbijju. Očito mu domovina ne znači ama baš ništa.
(lavanda3007, 04. decembar 2018 08:08)
Ma koga boli uvo za tebe.

ElHombre

pre 5 godina

Na 5 sekundi do kraja meca biva fauliran i baci loptu taman posle faula i udje bez koske sa nekih 9 metara.......
Nije se racunalo mada da je to uspeoLebron sigurno bi mu dali ali ne bitno.

Posle tog trenutka koji sam video necu vise nikada reci nista protiv Jokare, ima covek ono nase pobednicko u genima, sramota me sto sam bio protiv njega kada nije hteo da uzima mnogo suteva.

Sima

pre 5 godina

Da pitam ove sto pljuju Jokica zbog reprezentacije. Kad je Djokovic poslednji put doneo nesto dobro reprezentaciji? Ne zanima nas njegov individualni uspeh na Vimbldonu i drugim turnirima, vec titule u Dejvis kupu koju ima jednu.

goblin

pre 5 godina

@diego armando,ako vec u NBA "grade" a ne "ruše" zašto postoji pravilo da se namerno faulira i šalje na liniju bacanja neko ko to radi očajno(kao Sekil,na primer),a lopta nije u njegovim rukama,nego ga protivnici jure po terenu i namerno fauliraju.Pitaj Deandre Džordana nesto o toj poštenoj "gradnji".Pre par godina u finalu S.Antonio-Majami,utakmica 6,vodi S.A. 3:2.Par sekundi pre kraja vode Sparsi tri razlike,Greg Popović "gradi",ne pravi faul,Rej Alen daje trojku,Majami dobija na kraju seriju.Siguran sam da je Popović svojim momcima lepo objasnio da je bolja ova "gradnja" od prstena koji pojedini u tom timu nikad neće osvojiti.

Milan

pre 5 godina

shomxx

Ma kakav autoritet dobija, Ibaka ga je mlatio citavu utakmicu i nisu nista svirali, zario mu on ili Lovri nokte u ruku pa mu isla krv (bila mu je prikazana modra ruka u toku prenosa) i nisu svirali faul. Na 40s daje dvojku pod cistim fauoml Ibake i ne sviraju nista. Bukvalno su morali onaj faul da sviraju jer im je Jokic vikao da Ibaka ne prestaje da ga vuce kao manijak.

Jevdja

pre 5 godina

Majstorije Jokica.Steta za Bobija i Teodosica ono je sramota sta im radi inaj trener lepo kazem trio Galinari,Haris,Williams jedan on najsebicnijih ikada.

guybrush

pre 5 godina

I da. Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?
(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01)

Zato što igraju košarku, a ne hrkljuš. Zato što imaju koncept da grade, a ne da ruše i da se bave prevarama. Zato što je ideja da neki as zabije u zadnjoj sekundi, a ne da neka cepanica udari asa. U pitanju je koncept pozitivne selekcije pomogni najboljem, a ne pusti najgoreg da udari najboljeg. Nažalost je taj koncept mnogo daleko od našeg shvatanja života, zbog čega i jesmo ovako uspešni.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (diego armando, 4. decembar 2018 08:03) # Link komentara

Diego legendo bravo za komentar.

petarczv

pre 5 godina

Gledao sinoc utakmicu bila jedna od onih veceri kad se jokicu bas igralo a kad je takav slucaj onda je rezultat tripl dabl i fantasticna igra prava milina za gledanje... Vec posle prvog poluvremena je imao 14p,11 ass i 5 skokova. U jednom trenutku cak je trener toronta stavio kawaia lenarda na jokica ali ovaj je bez problema resavao sve situacije. Kad mu se igra on je sigurno jedan od najboljih igraca u nba. Haris se povredio opet izgleda ozbiljnije ali su ga monta moris i bizli odlicno zamenili a ovog meseca bi trebalo da debituje i ajzea tomas tako da ce to biti ok.

Fert 14

pre 5 godina

Cxevu.
Koliko sam do sad, za ovih 30 godina gledanja NBA skontao, to je neko nepisano pravilo. Kao što, u principu, ne prekidaju kontru taktičkim faulom na svojoj polovini. Jednom Teodosić to uradio. Svi ostali u čudu. Opet na drugu stranu imali taktiku Uhvati O Nila.

petarczv

pre 5 godina

Onom Milsapu se neigra, katastrofa je bio noćas. Da su izgubili, on bi bio glavni krivac.
(Дијаспора, 04. decembar 2018 05:05)

Ubedljivo najgori na terenu u oba pravca je bii lajls...

@

pre 5 godina

Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?

da pratiš NBA duže od dve utakmice znao bi da je to džentlmensko, nepisano pravilo u ligi - nikad se ne pravi faul na tri razlike, igra se da se odbrani šut za tri

no homo

pre 5 godina

Jutarnja doza Joker-a iz Denvera, pa opušteno može da se ide na posao, školu, falkutet...
P.S. Ovoga puta mladi Somborac nie samo flertovao, nego je stvarno upisao taj famozni tripl dabl. ;)

znanje-imanje

pre 5 godina

Cifre sugerišu da je Nikola ovde rutinski odradio gostovanje i (daleko najviše on) dobio tamo trenutno najuspešniji tim NBA. Uradio je to čak i bez dva od tri glavna beka tj. bez dva startera.
Ovde je morao da igra izvrsno - nije bilo druge opcije. Tamo gde to ne mora mislim da baš ne želi. Verovatno da bi izbegao opasnost da ga zovu na AllStar smaračinu. Posle toga će izvesno da igra bolje.
Ispucavanje za trojku je naopakost - ali utreniravanje svih, bolji procenata pa najzad i Stef Kari učvrstili su to kao promenu paradigme. Nema više 5 pozicija nego 3: ball handler, wings, bigs. Ovo sa Nikolom je dalje pomeranje, relativizacija i ove tri još neučvršćene uloge. Denver ne igra basket nego američki fudbal. Nikola je quarterback a ostali jal runners jal big runners.
Da je Nikola uvećani Teodosić vidi se na highlights kad dodaje kao Teo. Ali ono kad mu Milsap u reketu da kosku koja odskače od parketa a on pogrešnim koracima jednom rukom laganica ubaci... pošto drugi takav igrač nema nigde postojanje max limita ugovora znači da je Denver jeftino prošao.

lavanda3007

pre 5 godina

Može da uradi šta hoće ali mene ostavlja ravnodušni zbog odbijanja da igra za Srbijju. Očito mu domovina ne znači ama baš ništa.

petarczv

pre 5 godina

Može da uradi šta hoće ali mene ostavlja ravnodušni zbog odbijanja da igra za Srbijju. Očito mu domovina ne znači ama baš ništa.
(lavanda3007, 04. decembar 2018 08:08)

A opet si tu i komentarises vest o njemu?! Sigurno nisi ostavio komentar zato sto ti nije stalo inace ne bi ostavljao komentar, ili si stvarno samo hteo da nam kazes da si ravnodušan? A opet ko si ti?

steva

pre 5 godina

zasto su pustili da Lowry-a da sutne za 3 ? pa zato sto im trener nije rekao da pave faul . sto je , naravno , greska , trebali su da ga fauliraju cim predje centar . da se ne lazemo , opet su imali po malo srece kao i protiv Portlanda . ali , mora se priznati da je Jokara ovaj put odigrao maestralan mech . konacno su mu se poklopile sve kockice . "klupa" ovaj puta i nije bas blistala . ne znam da li u Srbiji znaju ...ali u Americi , pa i Canadi , ljudi koji komentarisu kosarku ne mogu da se nachude kako Jokara igara . 15 asistencija ? ej bre ?

diego armando

pre 5 godina

I da. Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?
(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01)

Zato što igraju košarku, a ne hrkljuš. Zato što imaju koncept da grade, a ne da ruše i da se bave prevarama. Zato što je ideja da neki as zabije u zadnjoj sekundi, a ne da neka cepanica udari asa. U pitanju je koncept pozitivne selekcije pomogni najboljem, a ne pusti najgoreg da udari najboljeg. Nažalost je taj koncept mnogo daleko od našeg shvatanja života, zbog čega i jesmo ovako uspešni.

Aleksa

pre 5 godina

@slobodan

Jokić je obrisao Instagram, sa potpunim pravom - preko dve stotine komentara Srba koji mu psuju užu i širu porodicu zbog čega? Upravo zbog toga što se uspeh reprezentacije/sportiste doživljava kao uspeh nacije i upravo zbog toga što je takav pozitivan output nečijeg umeća jedini medijum za doživljavanje ekstaze i uspeha kod onih koji u svojem životu ne mogu da ostvare ni neke dnevne mikro pobede.
Ovaj narod nije zaslužio svoje sportiste, nezavisno od sporta, a svakome od njih svakako želim da rade upravo ono što i Jokić. Krajnje je vreme da se otreznimo kao nacija i da prestanemo da hiljade komentara posvećujemo karijerama i uspesima drugih ljudi, makar to bili i naši sunarodnici, i da se okrenemo dnevnim temama koje su daleko bitnije po egzistenciju naših prijatelja, porodice i nas samih.

Dejan

pre 5 godina

Kolko ne volim one sto pljuju po Jokicu, toliko ne volim ove sto o njemu pricaju samo u superlativima.
Sve mi se cini da je puno onih koje pisu i jedno i drugo, u zavisnosti od situacije.

Sport

pre 5 godina

Jokic će igrati na SP. Jokic je netipican centar, igra za klub koji dolazi iz grada koji ne spada u grandiozne ili nadaleko poznate, budi interesovanje medija i evo sada vodi dobro složenu ekipu ka PO. On je novo osveženje za NBA iz Evrope, a za njim dolazi i Doncic koji ce takođe rasti samo tako. Pokazao je protiv Toronta kako igra lider ekipe. Kao sto napisah igrace na SP i nas savez će voditi računa da bude tu za strateški najbitnija takmicenja poput sledećeg SP koji je ulaznica za OI i naravno za OI ako se kvalifikujemo.

primitivac

pre 5 godina

Druže Slobo koji u 4:23 ostavljaš komentare ima nas "primitivnih" koji tada spavamo jer radimo poštene poslove ujutro. Za razliku od vas botova mi sendviče za doručak ne dobijamo. Laku noć džabalebarošu.

Bogdan S.

pre 5 godina

Uvek mi je drago kada neki naš košarkaš odigra sjajno i za to bude najavljen u najjačoj ligi na svetu.Ali gorak ukus ostaje jer najbolje ne igraju za reprezentaciju Srbije.Kakav bi to ti m bio kada bi se svi sastali.Bez obzira na jučerašnju pobedu nad Grčkom nazire se popuštanje i pad naše reprezentacije na našu veliku žalost.

cvele

pre 5 godina

@Cxevu

To pitanje je dobio i Greg Popović posle finalne utakmice kad je Rej Alen ubo trojku za produzetak, a Sparsi posle toga izgubili već dobijenu titulu Tada je Greg otprilike rekao:,,Zato sto je ovo NBA i mi tako ne igramo". Nece ljudi da kvare šou takvim potezima (koji realno jesu prljavi, lukavi i namazani) već će probati da dobiju muški i pošteno.

Pseudoharms

pre 5 godina

Potajno sam prizeljkivao pobedu protiv Toronta i Denver je pokazao da ove sezone moze mnogo. Sjajna utakmica, Nikola dominantan, brojke govore same za sebe.

Admiral

pre 5 godina

@ da. Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?
(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01)

Zato sto je u Nba to nepisano pravilo, nema pravljenja faula u zadnjem napadu

Ministar

pre 5 godina

@cxevu

Zato sto se NBA razlikuje od evropske kosarke...Zato se ne pravi faul.

Molim da se javi lik od prije nekoliko dana koji je prognozirao da ce Denver da izgubi narednih deset utakmica. Ocekuje ga nagrada

Kukatilo

pre 5 godina

Ovako je bacanjima resio Hrvate na OI u Riu, ali bitno je da ovaj primitivni narod to odmah zaboravi cim jednom otkaze nastup za reprezentaciju. A vi biste rizikovali ugovor od 160 miliona? Decko je biser nase kosarke, s njim na centru ti i ne treba vrhunski plej, tako da smo mirni i kad se Teodosic penzionise. Ma trebalo je da se odazove za ove glupe kvalifikacije u septembru pa da se povredi kao Bogdan, tad niko nista ne bi reko
(Slobodan, 04. decembar 2018 04:23)

Jednom?

Lignjoslav

pre 5 godina

3,2,1 sad
on ne igra za bla bla, zasto pisete o bla bla, kad ne igra za bla bla, on ne moze da bla bla od zemlje, ko mu dade bla bla miliona.
Srecom sve ih je manje ovakvih ovde

Opustite se i uživajte
ljudi u igri čoveka sa magijom u rukama i sa budućim najboljim igračem van Amerike svih vremena (hint: ne nije Luka Dončić)
P.S šteta za Herisa, bez obzira na ovu pobedu, bice mnogi teže ukoliko se uskoro ne vrati.

direwolf

pre 5 godina

(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01) To je nepisano pravilo u NBA, a faul se ne pravi da bi protivnik imao sansu da pobedi ili izjednaci jednim sutem. Tako je valjda atraktivnije, znamo da Amerikanci vole takve zavrsnice...

Руска Душа

pre 5 godina

Србија је победила Грчку.. Просечни кошаркаши али борише се и играше за своју земљу.. Хвала им, браво момци.

Bard Živa

pre 5 godina

Ček, ovaj Jokić je plej ili bek? Ne kontam kako Centar može da ima 15 asistencija? Da je kao Embiid nabijač statistike dao bi 44 koša i imao 11 skokova i 1 asistenciju...

uros

pre 5 godina

Tek ove godine ima nekih elemenata sa All star posto igra u najboljoj ekipi na zapadu...uslov je naravno da razbije decembar a ne da igra mlitavo kao u novembru

navijac

pre 5 godina

@I da. Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?
(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01)

Zato sto je NBA cirkus liga podredjena zabavi, tu nema taktiziranja, amerima je smor da gledaju bacanja, oni su platili kartu da gledanu suteve za pobedu u zadnjoj sekundi.

MaironDrake

pre 5 godina

Ovako je bacanjima resio Hrvate na OI u Riu, ali bitno je da ovaj primitivni narod to odmah zaboravi cim jednom otkaze nastup za reprezentaciju. A vi biste rizikovali ugovor od 160 miliona? Decko je biser nase kosarke, s njim na centru ti i ne treba vrhunski plej, tako da smo mirni i kad se Teodosic penzionise. Ma trebalo je da se odazove za ove glupe kvalifikacije u septembru pa da se povredi kao Bogdan, tad niko nista ne bi reko
(Slobodan, 4. decembar 2018 04:23)


Kakvo spinovanje. Pre svega, niko od njega ne trazi da igra kvalifikacije, nego je sasvim izvesno da on nece igrati sledece SP. To je i Danilovic nagovestio.

A sto se tice Teodosica, pa Jokic nikada, ali nikada nece dati ni priblizno kao Teo.

KanidjaPG

pre 5 godina

I ovo da se zna Nikola je 7asistent cijele lige 7,5 prosjek.A bratina igra centra,sto pokazuje svu njegovu genijalnost.
Ovo je kosarkas koji saigrace cini boljim,kompletan igrac ,bez forsiranja I igre na snagu.
Mozak je najace oruzje a tu je Jokic bez premca.

triple daBre

pre 5 godina

Šteta što se u samoj završnici spetljao 2 puta, inače u trenutku kada je ostvario 15. asistenciju nije it-mobilemao nijednu izgubljenu loptu... prosto nestvarno koliko je bio dobar, pogotovo u prvom poluvremenu.

NBA Live

pre 5 godina

Julius Rendl kako zahvalan igrac ne samo zbog sinocne partije nego i inace, borac do zadnjeg atoma snage a sad je pokazao sta moze ako uzme vise suteva, Lejkersi su zestoko pogresili sto su ga pustili imao je on odlicne partije i u Lejkersima ne mogu da shvatim da nisu videli o kakvom se igracu radi...

milosh-nish

pre 5 godina

Bravoooo!!! Dao poene za izjednačenje, posle ga trener retard vadi i vraća ga da donese pobedu.

Nije mi jasan taj trener, gotovo uvek kada udje u ritam, on ga vadi. To radi i kada se lomi rezultat. Lalav start Denvera. Ovde su im predvidjali možda pobedu u ne znam koliko mečeva, a oni prvi! :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Cxevu, 4. decembar 2018 04:57)

koliko si pluseva dobio je dobar pokazatelj koliko ljudi nemaju pojma i koliko vecina samo cita vesti a ne gleda utakmicu,ali evo da objasnim,uvek se pri kraju utakmice kad je neizvesno desava isto,jokic igra u napadu a plamli u odbrani,jokic ostaje u odbrani samo ako denver nema time out.

zajebant

pre 5 godina

Svi govore o Jokicevoj ofenzivnoj igri, ali ja moram da pohvalim defanzivu. Koliko se samo popravio za nekih 6-7 meseci je strasno. Samo napred majtore, do playoffa!

DukiNS

pre 5 godina

@chevu
Ne pravi generalno nijedna ekipa tamo faul na tri razlike na kraju. Takva im je filozofija igre zbog navijača, sveukupnog šoua itd. Mnoga finala su poslednjih godina izgubljena / dobijena zbog toga.
A Jokić, vrhunska partija večeras. Samo da nastavi približno ovako a ne samo par šuteva da uzima.

Гиле

pre 5 godina

Мало да покаже да нема проблем да одигра одличан меч. Одиграо је 35мин. Глупо и не рационално је и да игра више, јер игра се 82 утакмице па плејоф. Циљ је да се не повреди, јер и једна победа тада губи смисао.
Пре годину дана у ово време Милсап је био повређен, и имали су 4-5 победа мање, али не само због Милсапа већ су зрелији као екипа.
А сад на посао.

Pera

pre 5 godina

Posle ove utakmice iskristalisale su mi se u glavi dve karakteristike Jokica koje objasnjavaju njegovu dosadasnju karijeru:
1. Kosarkaski genijalac
2. Neosedlani lenjivac
Prvu ne treba objasnjavati. Sto se tice druge, voli da se igra, igra kad mu se igra, zapne samo kad oce, a oce kad je tvrdo, vazno. Umesto da igra besmislene kvalifikacije preko leta, ili,sto su mnogi ocekivali, upraznjava otrcane fraze "radi individualno" ili "prevrce gume", on se covek opustio, lepo proveo, nabacio koje kilo, uzeleo kosarke. Onda je prvu nedelju igrao kao lud, bio najbolji igrac zapada, a onda se polako opustio. E, kad je tim poceo opet da igra dobro, kad je dosao derbi Istok - Zapad i to u srpskom Torontu, opet je svima pokazao kako se igra. Videcete kako ce da blista kad dodje PO!

Cahill

pre 5 godina

Pozdrav za autora. I ti si ostao do sitnih sati da ispratis tekmu. :) 
Jokara dominira, lagano, opusteno i bez pritiska. Milina ga gledati, grli ga HG na kraju kao najrodjenijeg.
(Gale, 04. decembar 2018 04:40)
Извињавам се на незнању, али стварно покушавам, у овим јутарњим сатима, да сконтам ко је ХГ. Ако се мисли на Герија Хериса ок, а ако није, може ли одговор? :)
Хвала

Dragan Feliks

pre 5 godina

Fenomenalno. Sjajna pobeda protiv prvog tima lige i to na njihovom terenu. Jokić uz tripl-dabl najzad I igrač odluke. Ovo mu može mnogo značiti na psihološkom planu. Treba istaći i da je većina ostalih saigrača imala izuzetno loše veče. Misap kriminalno loš, baš kao i Lajls. Mari solidan broj poena uz loš procenat i čak 7 izgubljenih lopti. Španac solidan, kao i Moris i Plamli. Jedino Bizli vrlo dobar. Tako da njegova partija dobija na vrednosti.

ojha

pre 5 godina

I da. Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?
(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01)

Ameri to nikada ne rade, gubili su titule zbog toga.

Milan

pre 5 godina

Sjajna utakmica, bravo za mladu ekipu Denvera. Imaju dugačku klupu ove sezone, Moris, Bizli, Lajls, Hernangómez (trenutno u petorci) nogu do 15ak poena vrlo često, to pravi razliku.... Šteta sto im neko nije rekao pre 2-3 sezone da treba i odbrana da se igra, bili bi u plej ofu svaki put...

Чава

pre 5 godina

Једва чекам да видим Денвер кад се опораве Портер, Бартон и Томас. Плејоф ове године мора бити ту, а у зависности која места екипе буду заузеле на лудом западу можда могу и степеницу више, не делује ми нереално. Јокић фантастичан, асистенције, скокови, кључни поени а изгледа човек као да је тек устао из кревета, тром и успорен, ваљда је у томе и чар.

Sale

pre 5 godina

Najjači je bio onaj faul nad Jokićem u 4/4 i kada je u padu, bez gledanja, pogodio s 10 metara, naravno nije se računalo:), ali onda zagrljaj i presrećna lica Jokića i Mareja...ovaj tim ima to "nešto"... I odbrana im je vrhunska, prosto neverovatno koliko su tu napredovali. Samo da budu što konstantniji i biće među najboljima. Inače, komentatori Toronta su jedni od najgorih u ligi, koliko pristrasnosti.., šutnuo mislim Bizli za 3 i fauliran, i kaže komentator, naravno tek posle 2usporena snimka, jeste ga Litvanac zgazio i po pravilu je to faul i onda opet aliii nja nja nha...., pa poslednji faul nad Jokićem, iz aviona se vidi da ga drže , i oni opet nja nja...i na kraju u analizi, jesu hvalili denver, ali opet su i tu morali da dodaju aliii sudijske odluke i kaže toronto fanovi, udahnite duboko, protiv toga ne možete?!...

zlatiborac

pre 5 godina

Konacno da izbacite vest odmah. Nidzo odigrao fantasticno, ne samo u napadu vec je odigrao jako dobro i u odbrani. Hvale ga komentatori iz utakmice u utakmicu. Konacno Nikola shvata da je veliki igrac i vise ne zazire od Djanisa, Lenarda, Dejvisa i ostalih vec tera ove da njega respektuju. Postao je vodja u pravom smislu reci. Iskreno, mislio sam da padaju protiv Reptorsa jer su ovi u zescem naletu jos igraju kod kuce. Ali, ne lezi vraze. Nikola se razgoropadio. Sto neko rece, kada su shvatili sta im radi cuvali su ga ko Dzordana a ovaj opet asistira kako hoce i deli lopte. Biti na prvom mestu Zapada i usput pobediti na strani prvu ekipu Istoka koja je u zescem naletu, jos najbolji igrac iz Srbije, neprocenjivo.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

cxevu,zato što oni imaju drugačiju filozofiju košarke a i velika je verovatnoća da sudije sviraju faul i ovaj baci bezveze loptu i dobiju 3 sl.bacanja.

A Jusuf kadar nevera

pre 5 godina

Istok i dalje krs, par ekipa koje mogu da se nose sa Zapadom a ostali ni za sparing. Razlika izmedju prvog i pretposlednjeg na Zapadu je 6 utakmica, a na Istoku duplo vise. Sakramento bi bio u top 4 ekipe na Istoku bez problema.

Bookie

pre 5 godina

Napokon da je prestao bjezati od reketa i ispucavati se za 3 poena.

Igrali su bez Herisa koji se povrijedio nakon 8 min , bez Bartona , jos uvijek Tomas nije debitovao , rukija Portera...koliki li su im stvarni dometi kada budu kompletni?!?

Cxevu

pre 5 godina

Bravoooo!!! Dao poene za izjednačenje, posle ga trener retard vadi i vraća ga da donese pobedu.

Nije mi jasan taj trener, gotovo uvek kada udje u ritam, on ga vadi. To radi i kada se lomi rezultat. Lalav start Denvera. Ovde su im predvidjali možda pobedu u ne znam koliko mečeva, a oni prvi! :)

napadaj

pre 5 godina

Luda partija. Sjajne prve tri četvrtine, onda malo slabija četvrta, jer su ga čuvali kao da je Džordan, u jednom momentu ga je čak i Lenard preuzeo. Promašio je dve trojke kad se lomilo (i to su bile cigletine, mislim da ni obruč nije pogodio), ali je rešio košem preko Ibake i bacanjima na kraju. Bogotac, samo kad hoće.

Lajls je užasan na obe strane terena, u oba poluvremena su gubili veliku prednost zbog njega.

Velika pobeda bez Gerija i Bartona.

daa

pre 5 godina

Batica odigrao utakmicu sezone.Imao je skoro 10 asistencija samo u prvoj cetvrtini tj da ga nije izveo pred kraj prve imao bi 10 bez problema. I na kraju zadnji napadi sve na njega, stvarno odlicna utakmica i zasluzena pobeda. Sad se vidi kolika je velicina jokic i koliko kad je bitno imaji poverenja u njega.

Vlada

pre 5 godina

U jakim utakmicana Jokic se trudi i igra svom snagom, tada odigra fenomenalno kao danas, tek ce on da pruza sjajne partije kada bude bilo najbitnije. Sezona je izuzetno duga i zbog toga ne blista uvek, gde naci motivaciju za toliki broj utakmica.

danilo

pre 5 godina

veceras je bilo njegovo vece.. Kakav mocan TD.. Steta sto ga nije hteo sut za tri.. Al svejedno, procenat suta skoro savrsen..o asistencijama da i ne govorim.. Bravo Nikola legendo!

Gale

pre 5 godina

Pozdrav za autora. I ti si ostao do sitnih sati da ispratis tekmu. :)
Jokara dominira, lagano, opusteno i bez pritiska. Milina ga gledati, grli ga HG na kraju kao najrodjenijeg.

Slobodan

pre 5 godina

Ovako je bacanjima resio Hrvate na OI u Riu, ali bitno je da ovaj primitivni narod to odmah zaboravi cim jednom otkaze nastup za reprezentaciju. A vi biste rizikovali ugovor od 160 miliona? Decko je biser nase kosarke, s njim na centru ti i ne treba vrhunski plej, tako da smo mirni i kad se Teodosic penzionise. Ma trebalo je da se odazove za ove glupe kvalifikacije u septembru pa da se povredi kao Bogdan, tad niko nista ne bi reko

Cole

pre 5 godina

Au kakva utakmica!!!
Svaka cast Jokicu na brojkama,
poneo se kao pravi lider, znam
da je ove godine Zapad nikad
"ludji" ali nikako da se otmem
utisku da Meloun nikako da ubode
pravi tajming za odmori Nikolu,
imaju prednost preko 10 poena,
covek ode na klupu, Toronto
pravi seriju, Denever nikako da
se sastavi, gube lopte, promasuju
i to traje i traje, prelaze u vodstvo,
konacno uvodi Nikolu, a i on se jako
kratko uklopio u sivilo ekipe (lopta
bukvalno bacena nikome u aut), srecom,
to kratko traje, uzima kormilo u ruke
i uz dramu privodi utakmicu kraju
i jos nesto, ko ga prati zna da njegove
igre pocinju tek od decembra/januara,
tako da se ovakve partje tek mogu ocekivati. Poz.

P.S.
Verovatno za Melouna gresim, ali nije
mi ovo prvi puta da imam takav utisak.

whothefuck

pre 5 godina

E ovo su brojke koje treba pohvaliti i objaviti, a ne kada ima 4 poena, 6 skokova i 7 asistencija, ipak je on glavni igrač franšize!

mile

pre 5 godina

Sjajna partija ali u zadnjoj cetvrtini na kraju dva vezana promasaja za tri,malo je falilo da i reptorsi slave. Igra ovaj Denver milina ih gledati.

Denver Dinosaurus

pre 5 godina

Bravo za B92 sto je odmah izbacio ovu vest, a ne posle 8 ujutru.
Lepo je sto je neki novinar ostao budan i odradio nocu ovo, da bi neko mogao i da ostavi svez utisak, a ne nakon mnogo sati, recimo nakon spavanja.

Drago mi je da je Jokic toliko pogadjao i asistirao (i saigraci pogadjali), imao je i minute, pa eto.
Drago mi je da je Denver dobio ovo, pored 9 promasenih sl. bacanja. I pored 7 izgubljenih lopti Mareja.
U jednom minutu, oko 8 minuta do kraja, istopila se solidna prednost Denvera od 8-9 razlike. Na kraju ipak pobeda na vrucem gostovanju.
Imace Denver priliku da ih ugosti vec za 13 dana, a do tada 5 utakmica izmedju.

Vračarac

pre 5 godina

Velika pobeda protiv vodećeg tima na istoku koji ima 8 uzastopnih pobeda. Ponovo predugo Plumlee ostaje na terenu u 3. i 4. četvrtini i Denver gubi prednost (4. četvrtina 10-0 serija za Toronto), a Jokić po povratku na teren promašuje par važnih otvorenih šuteva. Srećom kada je bilo najvažnije pogađa flouter i 3 slobodna bacanja... 5 sekundi pre kraja neposredno posle faula pogađa loptu bačnu u padu bez gledanja... šteta što nisu računali. Evo link ko želi da pogleda: https://mobile.twitter.com/TheRenderNBA/status/1069788185599700994?s=20

Slobodan

pre 5 godina

Ovako je bacanjima resio Hrvate na OI u Riu, ali bitno je da ovaj primitivni narod to odmah zaboravi cim jednom otkaze nastup za reprezentaciju. A vi biste rizikovali ugovor od 160 miliona? Decko je biser nase kosarke, s njim na centru ti i ne treba vrhunski plej, tako da smo mirni i kad se Teodosic penzionise. Ma trebalo je da se odazove za ove glupe kvalifikacije u septembru pa da se povredi kao Bogdan, tad niko nista ne bi reko

Denver Dinosaurus

pre 5 godina

Bravo za B92 sto je odmah izbacio ovu vest, a ne posle 8 ujutru.
Lepo je sto je neki novinar ostao budan i odradio nocu ovo, da bi neko mogao i da ostavi svez utisak, a ne nakon mnogo sati, recimo nakon spavanja.

Drago mi je da je Jokic toliko pogadjao i asistirao (i saigraci pogadjali), imao je i minute, pa eto.
Drago mi je da je Denver dobio ovo, pored 9 promasenih sl. bacanja. I pored 7 izgubljenih lopti Mareja.
U jednom minutu, oko 8 minuta do kraja, istopila se solidna prednost Denvera od 8-9 razlike. Na kraju ipak pobeda na vrucem gostovanju.
Imace Denver priliku da ih ugosti vec za 13 dana, a do tada 5 utakmica izmedju.

daa

pre 5 godina

Batica odigrao utakmicu sezone.Imao je skoro 10 asistencija samo u prvoj cetvrtini tj da ga nije izveo pred kraj prve imao bi 10 bez problema. I na kraju zadnji napadi sve na njega, stvarno odlicna utakmica i zasluzena pobeda. Sad se vidi kolika je velicina jokic i koliko kad je bitno imaji poverenja u njega.

Gale

pre 5 godina

Pozdrav za autora. I ti si ostao do sitnih sati da ispratis tekmu. :)
Jokara dominira, lagano, opusteno i bez pritiska. Milina ga gledati, grli ga HG na kraju kao najrodjenijeg.

danilo

pre 5 godina

veceras je bilo njegovo vece.. Kakav mocan TD.. Steta sto ga nije hteo sut za tri.. Al svejedno, procenat suta skoro savrsen..o asistencijama da i ne govorim.. Bravo Nikola legendo!

Sale

pre 5 godina

Najjači je bio onaj faul nad Jokićem u 4/4 i kada je u padu, bez gledanja, pogodio s 10 metara, naravno nije se računalo:), ali onda zagrljaj i presrećna lica Jokića i Mareja...ovaj tim ima to "nešto"... I odbrana im je vrhunska, prosto neverovatno koliko su tu napredovali. Samo da budu što konstantniji i biće među najboljima. Inače, komentatori Toronta su jedni od najgorih u ligi, koliko pristrasnosti.., šutnuo mislim Bizli za 3 i fauliran, i kaže komentator, naravno tek posle 2usporena snimka, jeste ga Litvanac zgazio i po pravilu je to faul i onda opet aliii nja nja nha...., pa poslednji faul nad Jokićem, iz aviona se vidi da ga drže , i oni opet nja nja...i na kraju u analizi, jesu hvalili denver, ali opet su i tu morali da dodaju aliii sudijske odluke i kaže toronto fanovi, udahnite duboko, protiv toga ne možete?!...

Vlada

pre 5 godina

U jakim utakmicana Jokic se trudi i igra svom snagom, tada odigra fenomenalno kao danas, tek ce on da pruza sjajne partije kada bude bilo najbitnije. Sezona je izuzetno duga i zbog toga ne blista uvek, gde naci motivaciju za toliki broj utakmica.

Bookie

pre 5 godina

Napokon da je prestao bjezati od reketa i ispucavati se za 3 poena.

Igrali su bez Herisa koji se povrijedio nakon 8 min , bez Bartona , jos uvijek Tomas nije debitovao , rukija Portera...koliki li su im stvarni dometi kada budu kompletni?!?

Aleksa

pre 5 godina

@slobodan

Jokić je obrisao Instagram, sa potpunim pravom - preko dve stotine komentara Srba koji mu psuju užu i širu porodicu zbog čega? Upravo zbog toga što se uspeh reprezentacije/sportiste doživljava kao uspeh nacije i upravo zbog toga što je takav pozitivan output nečijeg umeća jedini medijum za doživljavanje ekstaze i uspeha kod onih koji u svojem životu ne mogu da ostvare ni neke dnevne mikro pobede.
Ovaj narod nije zaslužio svoje sportiste, nezavisno od sporta, a svakome od njih svakako želim da rade upravo ono što i Jokić. Krajnje je vreme da se otreznimo kao nacija i da prestanemo da hiljade komentara posvećujemo karijerama i uspesima drugih ljudi, makar to bili i naši sunarodnici, i da se okrenemo dnevnim temama koje su daleko bitnije po egzistenciju naših prijatelja, porodice i nas samih.

napadaj

pre 5 godina

Luda partija. Sjajne prve tri četvrtine, onda malo slabija četvrta, jer su ga čuvali kao da je Džordan, u jednom momentu ga je čak i Lenard preuzeo. Promašio je dve trojke kad se lomilo (i to su bile cigletine, mislim da ni obruč nije pogodio), ali je rešio košem preko Ibake i bacanjima na kraju. Bogotac, samo kad hoće.

Lajls je užasan na obe strane terena, u oba poluvremena su gubili veliku prednost zbog njega.

Velika pobeda bez Gerija i Bartona.

diego armando

pre 5 godina

I da. Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?
(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01)

Zato što igraju košarku, a ne hrkljuš. Zato što imaju koncept da grade, a ne da ruše i da se bave prevarama. Zato što je ideja da neki as zabije u zadnjoj sekundi, a ne da neka cepanica udari asa. U pitanju je koncept pozitivne selekcije pomogni najboljem, a ne pusti najgoreg da udari najboljeg. Nažalost je taj koncept mnogo daleko od našeg shvatanja života, zbog čega i jesmo ovako uspešni.

guybrush

pre 5 godina

I da. Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?
(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01)

Zato što igraju košarku, a ne hrkljuš. Zato što imaju koncept da grade, a ne da ruše i da se bave prevarama. Zato što je ideja da neki as zabije u zadnjoj sekundi, a ne da neka cepanica udari asa. U pitanju je koncept pozitivne selekcije pomogni najboljem, a ne pusti najgoreg da udari najboljeg. Nažalost je taj koncept mnogo daleko od našeg shvatanja života, zbog čega i jesmo ovako uspešni.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (diego armando, 4. decembar 2018 08:03) # Link komentara

Diego legendo bravo za komentar.

Cole

pre 5 godina

Au kakva utakmica!!!
Svaka cast Jokicu na brojkama,
poneo se kao pravi lider, znam
da je ove godine Zapad nikad
"ludji" ali nikako da se otmem
utisku da Meloun nikako da ubode
pravi tajming za odmori Nikolu,
imaju prednost preko 10 poena,
covek ode na klupu, Toronto
pravi seriju, Denever nikako da
se sastavi, gube lopte, promasuju
i to traje i traje, prelaze u vodstvo,
konacno uvodi Nikolu, a i on se jako
kratko uklopio u sivilo ekipe (lopta
bukvalno bacena nikome u aut), srecom,
to kratko traje, uzima kormilo u ruke
i uz dramu privodi utakmicu kraju
i jos nesto, ko ga prati zna da njegove
igre pocinju tek od decembra/januara,
tako da se ovakve partje tek mogu ocekivati. Poz.

P.S.
Verovatno za Melouna gresim, ali nije
mi ovo prvi puta da imam takav utisak.

Cxevu

pre 5 godina

Bravoooo!!! Dao poene za izjednačenje, posle ga trener retard vadi i vraća ga da donese pobedu.

Nije mi jasan taj trener, gotovo uvek kada udje u ritam, on ga vadi. To radi i kada se lomi rezultat. Lalav start Denvera. Ovde su im predvidjali možda pobedu u ne znam koliko mečeva, a oni prvi! :)

mile

pre 5 godina

Sjajna partija ali u zadnjoj cetvrtini na kraju dva vezana promasaja za tri,malo je falilo da i reptorsi slave. Igra ovaj Denver milina ih gledati.

no homo

pre 5 godina

Jutarnja doza Joker-a iz Denvera, pa opušteno može da se ide na posao, školu, falkutet...
P.S. Ovoga puta mladi Somborac nie samo flertovao, nego je stvarno upisao taj famozni tripl dabl. ;)

Deki

pre 5 godina

Može da uradi šta hoće ali mene ostavlja ravnodušni zbog odbijanja da igra za Srbijju. Očito mu domovina ne znači ama baš ništa.
(lavanda3007, 04. decembar 2018 08:08)
Ma koga boli uvo za tebe.

Vračarac

pre 5 godina

Velika pobeda protiv vodećeg tima na istoku koji ima 8 uzastopnih pobeda. Ponovo predugo Plumlee ostaje na terenu u 3. i 4. četvrtini i Denver gubi prednost (4. četvrtina 10-0 serija za Toronto), a Jokić po povratku na teren promašuje par važnih otvorenih šuteva. Srećom kada je bilo najvažnije pogađa flouter i 3 slobodna bacanja... 5 sekundi pre kraja neposredno posle faula pogađa loptu bačnu u padu bez gledanja... šteta što nisu računali. Evo link ko želi da pogleda: https://mobile.twitter.com/TheRenderNBA/status/1069788185599700994?s=20

Th3Answer/183cm/75kg/MVP

pre 5 godina

Recite ime jos jednog centra koji moze opusteno da belezi 15 asistencija, pored Nikole Jokica, u zadnjih 30 godina.
Cekacu.

Milan

pre 5 godina

shomxx

Ma kakav autoritet dobija, Ibaka ga je mlatio citavu utakmicu i nisu nista svirali, zario mu on ili Lovri nokte u ruku pa mu isla krv (bila mu je prikazana modra ruka u toku prenosa) i nisu svirali faul. Na 40s daje dvojku pod cistim fauoml Ibake i ne sviraju nista. Bukvalno su morali onaj faul da sviraju jer im je Jokic vikao da Ibaka ne prestaje da ga vuce kao manijak.

duca

pre 5 godina

Ljudi, Denver je na celu nikad izjednacenijeg Zapada! Pa da je posle 5 kola bio bi uspeh... Svaka cast, pokazatelj da je protok lopte u napadu potcenjen u NBA

KanidjaPG

pre 5 godina

I ovo da se zna Nikola je 7asistent cijele lige 7,5 prosjek.A bratina igra centra,sto pokazuje svu njegovu genijalnost.
Ovo je kosarkas koji saigrace cini boljim,kompletan igrac ,bez forsiranja I igre na snagu.
Mozak je najace oruzje a tu je Jokic bez premca.

ElHombre

pre 5 godina

Na 5 sekundi do kraja meca biva fauliran i baci loptu taman posle faula i udje bez koske sa nekih 9 metara.......
Nije se racunalo mada da je to uspeoLebron sigurno bi mu dali ali ne bitno.

Posle tog trenutka koji sam video necu vise nikada reci nista protiv Jokare, ima covek ono nase pobednicko u genima, sramota me sto sam bio protiv njega kada nije hteo da uzima mnogo suteva.

ninja

pre 5 godina

Majstorije Jokica.Steta za Bobija i Teodosica ono je sramota sta im radi inaj trener lepo kazem trio Galinari,Haris,Williams jedan on najsebicnijih ikada.
(Jevdja, 04. decembar 2018 08:06)

Baš se i ti razumiješ u košarku. Kritikovati trenera koji je od ekipe bez velikih zvijezda drugi na zapadu može samo internetski stručnjak za košarku

Fert 14

pre 5 godina

Cxevu.
Koliko sam do sad, za ovih 30 godina gledanja NBA skontao, to je neko nepisano pravilo. Kao što, u principu, ne prekidaju kontru taktičkim faulom na svojoj polovini. Jednom Teodosić to uradio. Svi ostali u čudu. Opet na drugu stranu imali taktiku Uhvati O Nila.

znanje-imanje

pre 5 godina

Cifre sugerišu da je Nikola ovde rutinski odradio gostovanje i (daleko najviše on) dobio tamo trenutno najuspešniji tim NBA. Uradio je to čak i bez dva od tri glavna beka tj. bez dva startera.
Ovde je morao da igra izvrsno - nije bilo druge opcije. Tamo gde to ne mora mislim da baš ne želi. Verovatno da bi izbegao opasnost da ga zovu na AllStar smaračinu. Posle toga će izvesno da igra bolje.
Ispucavanje za trojku je naopakost - ali utreniravanje svih, bolji procenata pa najzad i Stef Kari učvrstili su to kao promenu paradigme. Nema više 5 pozicija nego 3: ball handler, wings, bigs. Ovo sa Nikolom je dalje pomeranje, relativizacija i ove tri još neučvršćene uloge. Denver ne igra basket nego američki fudbal. Nikola je quarterback a ostali jal runners jal big runners.
Da je Nikola uvećani Teodosić vidi se na highlights kad dodaje kao Teo. Ali ono kad mu Milsap u reketu da kosku koja odskače od parketa a on pogrešnim koracima jednom rukom laganica ubaci... pošto drugi takav igrač nema nigde postojanje max limita ugovora znači da je Denver jeftino prošao.

petarczv

pre 5 godina

Gledao sinoc utakmicu bila jedna od onih veceri kad se jokicu bas igralo a kad je takav slucaj onda je rezultat tripl dabl i fantasticna igra prava milina za gledanje... Vec posle prvog poluvremena je imao 14p,11 ass i 5 skokova. U jednom trenutku cak je trener toronta stavio kawaia lenarda na jokica ali ovaj je bez problema resavao sve situacije. Kad mu se igra on je sigurno jedan od najboljih igraca u nba. Haris se povredio opet izgleda ozbiljnije ali su ga monta moris i bizli odlicno zamenili a ovog meseca bi trebalo da debituje i ajzea tomas tako da ce to biti ok.

Ministar

pre 5 godina

@cxevu

Zato sto se NBA razlikuje od evropske kosarke...Zato se ne pravi faul.

Molim da se javi lik od prije nekoliko dana koji je prognozirao da ce Denver da izgubi narednih deset utakmica. Ocekuje ga nagrada

Sport

pre 5 godina

Jokic će igrati na SP. Jokic je netipican centar, igra za klub koji dolazi iz grada koji ne spada u grandiozne ili nadaleko poznate, budi interesovanje medija i evo sada vodi dobro složenu ekipu ka PO. On je novo osveženje za NBA iz Evrope, a za njim dolazi i Doncic koji ce takođe rasti samo tako. Pokazao je protiv Toronta kako igra lider ekipe. Kao sto napisah igrace na SP i nas savez će voditi računa da bude tu za strateški najbitnija takmicenja poput sledećeg SP koji je ulaznica za OI i naravno za OI ako se kvalifikujemo.

@

pre 5 godina

Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?

da pratiš NBA duže od dve utakmice znao bi da je to džentlmensko, nepisano pravilo u ligi - nikad se ne pravi faul na tri razlike, igra se da se odbrani šut za tri

cvele

pre 5 godina

@Cxevu

To pitanje je dobio i Greg Popović posle finalne utakmice kad je Rej Alen ubo trojku za produzetak, a Sparsi posle toga izgubili već dobijenu titulu Tada je Greg otprilike rekao:,,Zato sto je ovo NBA i mi tako ne igramo". Nece ljudi da kvare šou takvim potezima (koji realno jesu prljavi, lukavi i namazani) već će probati da dobiju muški i pošteno.

zlatiborac

pre 5 godina

Konacno da izbacite vest odmah. Nidzo odigrao fantasticno, ne samo u napadu vec je odigrao jako dobro i u odbrani. Hvale ga komentatori iz utakmice u utakmicu. Konacno Nikola shvata da je veliki igrac i vise ne zazire od Djanisa, Lenarda, Dejvisa i ostalih vec tera ove da njega respektuju. Postao je vodja u pravom smislu reci. Iskreno, mislio sam da padaju protiv Reptorsa jer su ovi u zescem naletu jos igraju kod kuce. Ali, ne lezi vraze. Nikola se razgoropadio. Sto neko rece, kada su shvatili sta im radi cuvali su ga ko Dzordana a ovaj opet asistira kako hoce i deli lopte. Biti na prvom mestu Zapada i usput pobediti na strani prvu ekipu Istoka koja je u zescem naletu, jos najbolji igrac iz Srbije, neprocenjivo.

Pera

pre 5 godina

Posle ove utakmice iskristalisale su mi se u glavi dve karakteristike Jokica koje objasnjavaju njegovu dosadasnju karijeru:
1. Kosarkaski genijalac
2. Neosedlani lenjivac
Prvu ne treba objasnjavati. Sto se tice druge, voli da se igra, igra kad mu se igra, zapne samo kad oce, a oce kad je tvrdo, vazno. Umesto da igra besmislene kvalifikacije preko leta, ili,sto su mnogi ocekivali, upraznjava otrcane fraze "radi individualno" ili "prevrce gume", on se covek opustio, lepo proveo, nabacio koje kilo, uzeleo kosarke. Onda je prvu nedelju igrao kao lud, bio najbolji igrac zapada, a onda se polako opustio. E, kad je tim poceo opet da igra dobro, kad je dosao derbi Istok - Zapad i to u srpskom Torontu, opet je svima pokazao kako se igra. Videcete kako ce da blista kad dodje PO!

petarczv

pre 5 godina

Može da uradi šta hoće ali mene ostavlja ravnodušni zbog odbijanja da igra za Srbijju. Očito mu domovina ne znači ama baš ništa.
(lavanda3007, 04. decembar 2018 08:08)

A opet si tu i komentarises vest o njemu?! Sigurno nisi ostavio komentar zato sto ti nije stalo inace ne bi ostavljao komentar, ili si stvarno samo hteo da nam kazes da si ravnodušan? A opet ko si ti?

Shigman

pre 5 godina

Da li su ovi ljudi realni sa ovim komentarima dajte nam tabelu zapada. Vi kao nesto pratite NBA a ne znate da kliknete na Western conference i dobijete tabelu zapada. Joj gde ja zivim.

milosh-nish

pre 5 godina

Bravoooo!!! Dao poene za izjednačenje, posle ga trener retard vadi i vraća ga da donese pobedu.

Nije mi jasan taj trener, gotovo uvek kada udje u ritam, on ga vadi. To radi i kada se lomi rezultat. Lalav start Denvera. Ovde su im predvidjali možda pobedu u ne znam koliko mečeva, a oni prvi! :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Cxevu, 4. decembar 2018 04:57)

koliko si pluseva dobio je dobar pokazatelj koliko ljudi nemaju pojma i koliko vecina samo cita vesti a ne gleda utakmicu,ali evo da objasnim,uvek se pri kraju utakmice kad je neizvesno desava isto,jokic igra u napadu a plamli u odbrani,jokic ostaje u odbrani samo ako denver nema time out.

navijac

pre 5 godina

@I da. Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?
(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01)

Zato sto je NBA cirkus liga podredjena zabavi, tu nema taktiziranja, amerima je smor da gledaju bacanja, oni su platili kartu da gledanu suteve za pobedu u zadnjoj sekundi.

Gde ja živim

pre 5 godina

Jedan od onih performansa kada pomislite da i vi to možete uprkos svoj mentalnoj i fizičkoj nesposobnosti. Bravo majstore, samo nastavi tako.

zajebant

pre 5 godina

Svi govore o Jokicevoj ofenzivnoj igri, ali ja moram da pohvalim defanzivu. Koliko se samo popravio za nekih 6-7 meseci je strasno. Samo napred majtore, do playoffa!

Чава

pre 5 godina

Једва чекам да видим Денвер кад се опораве Портер, Бартон и Томас. Плејоф ове године мора бити ту, а у зависности која места екипе буду заузеле на лудом западу можда могу и степеницу више, не делује ми нереално. Јокић фантастичан, асистенције, скокови, кључни поени а изгледа човек као да је тек устао из кревета, тром и успорен, ваљда је у томе и чар.

Dejan

pre 5 godina

Kolko ne volim one sto pljuju po Jokicu, toliko ne volim ove sto o njemu pricaju samo u superlativima.
Sve mi se cini da je puno onih koje pisu i jedno i drugo, u zavisnosti od situacije.

primitivac

pre 5 godina

Druže Slobo koji u 4:23 ostavljaš komentare ima nas "primitivnih" koji tada spavamo jer radimo poštene poslove ujutro. Za razliku od vas botova mi sendviče za doručak ne dobijamo. Laku noć džabalebarošu.

Dragan Feliks

pre 5 godina

Fenomenalno. Sjajna pobeda protiv prvog tima lige i to na njihovom terenu. Jokić uz tripl-dabl najzad I igrač odluke. Ovo mu može mnogo značiti na psihološkom planu. Treba istaći i da je većina ostalih saigrača imala izuzetno loše veče. Misap kriminalno loš, baš kao i Lajls. Mari solidan broj poena uz loš procenat i čak 7 izgubljenih lopti. Španac solidan, kao i Moris i Plamli. Jedino Bizli vrlo dobar. Tako da njegova partija dobija na vrednosti.

ojha

pre 5 godina

I da. Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?
(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01)

Ameri to nikada ne rade, gubili su titule zbog toga.

petarczv

pre 5 godina

Onom Milsapu se neigra, katastrofa je bio noćas. Da su izgubili, on bi bio glavni krivac.
(Дијаспора, 04. decembar 2018 05:05)

Ubedljivo najgori na terenu u oba pravca je bii lajls...

Bard Živa

pre 5 godina

Ček, ovaj Jokić je plej ili bek? Ne kontam kako Centar može da ima 15 asistencija? Da je kao Embiid nabijač statistike dao bi 44 koša i imao 11 skokova i 1 asistenciju...

steva

pre 5 godina

zasto su pustili da Lowry-a da sutne za 3 ? pa zato sto im trener nije rekao da pave faul . sto je , naravno , greska , trebali su da ga fauliraju cim predje centar . da se ne lazemo , opet su imali po malo srece kao i protiv Portlanda . ali , mora se priznati da je Jokara ovaj put odigrao maestralan mech . konacno su mu se poklopile sve kockice . "klupa" ovaj puta i nije bas blistala . ne znam da li u Srbiji znaju ...ali u Americi , pa i Canadi , ljudi koji komentarisu kosarku ne mogu da se nachude kako Jokara igara . 15 asistencija ? ej bre ?

sasha

pre 5 godina

Jokić,naravno ne sam,slomio jednu od najboljih NBA ekipa.Da je P-Milsap bio na novou svojih prethodnih igara razlika bi bila mnogo ubedljivija.Ovakav Denver verovatno može da stigne i do finala PO.

uros

pre 5 godina

Tek ove godine ima nekih elemenata sa All star posto igra u najboljoj ekipi na zapadu...uslov je naravno da razbije decembar a ne da igra mlitavo kao u novembru

Lignjoslav

pre 5 godina

3,2,1 sad
on ne igra za bla bla, zasto pisete o bla bla, kad ne igra za bla bla, on ne moze da bla bla od zemlje, ko mu dade bla bla miliona.
Srecom sve ih je manje ovakvih ovde

Opustite se i uživajte
ljudi u igri čoveka sa magijom u rukama i sa budućim najboljim igračem van Amerike svih vremena (hint: ne nije Luka Dončić)
P.S šteta za Herisa, bez obzira na ovu pobedu, bice mnogi teže ukoliko se uskoro ne vrati.

whothefuck

pre 5 godina

E ovo su brojke koje treba pohvaliti i objaviti, a ne kada ima 4 poena, 6 skokova i 7 asistencija, ipak je on glavni igrač franšize!

Sima

pre 5 godina

Da pitam ove sto pljuju Jokica zbog reprezentacije. Kad je Djokovic poslednji put doneo nesto dobro reprezentaciji? Ne zanima nas njegov individualni uspeh na Vimbldonu i drugim turnirima, vec titule u Dejvis kupu koju ima jednu.

Гиле

pre 5 godina

Мало да покаже да нема проблем да одигра одличан меч. Одиграо је 35мин. Глупо и не рационално је и да игра више, јер игра се 82 утакмице па плејоф. Циљ је да се не повреди, јер и једна победа тада губи смисао.
Пре годину дана у ово време Милсап је био повређен, и имали су 4-5 победа мање, али не само због Милсапа већ су зрелији као екипа.
А сад на посао.

Pseudoharms

pre 5 godina

Potajno sam prizeljkivao pobedu protiv Toronta i Denver je pokazao da ove sezone moze mnogo. Sjajna utakmica, Nikola dominantan, brojke govore same za sebe.

A Jusuf kadar nevera

pre 5 godina

Istok i dalje krs, par ekipa koje mogu da se nose sa Zapadom a ostali ni za sparing. Razlika izmedju prvog i pretposlednjeg na Zapadu je 6 utakmica, a na Istoku duplo vise. Sakramento bi bio u top 4 ekipe na Istoku bez problema.

DukiNS

pre 5 godina

@chevu
Ne pravi generalno nijedna ekipa tamo faul na tri razlike na kraju. Takva im je filozofija igre zbog navijača, sveukupnog šoua itd. Mnoga finala su poslednjih godina izgubljena / dobijena zbog toga.
A Jokić, vrhunska partija večeras. Samo da nastavi približno ovako a ne samo par šuteva da uzima.

Cahill

pre 5 godina

Pozdrav za autora. I ti si ostao do sitnih sati da ispratis tekmu. :) 
Jokara dominira, lagano, opusteno i bez pritiska. Milina ga gledati, grli ga HG na kraju kao najrodjenijeg.
(Gale, 04. decembar 2018 04:40)
Извињавам се на незнању, али стварно покушавам, у овим јутарњим сатима, да сконтам ко је ХГ. Ако се мисли на Герија Хериса ок, а ако није, може ли одговор? :)
Хвала

Milan

pre 5 godina

Sjajna utakmica, bravo za mladu ekipu Denvera. Imaju dugačku klupu ove sezone, Moris, Bizli, Lajls, Hernangómez (trenutno u petorci) nogu do 15ak poena vrlo često, to pravi razliku.... Šteta sto im neko nije rekao pre 2-3 sezone da treba i odbrana da se igra, bili bi u plej ofu svaki put...

triple daBre

pre 5 godina

Šteta što se u samoj završnici spetljao 2 puta, inače u trenutku kada je ostvario 15. asistenciju nije it-mobilemao nijednu izgubljenu loptu... prosto nestvarno koliko je bio dobar, pogotovo u prvom poluvremenu.

MPP

pre 5 godina

Jokic je skroz netipican , originalan i svestran igrac . Svaka cast treneru u Denveru, koji prakticno gradi igru na Jokicu , jako hrabro i eto daje rezultate! Mnogo je teže centru jedne ekipe da bude vodja nego nekom beku... Ajde Jokicu red je da neko od naših bude All STAR !!!

Napredan mladic

pre 5 godina

Gde da nadjem hajlajtse sa kompletnim tripl dablom? Ove sto sam nasao imaju poene i asistencije, ali ja hocu da vidim i Jokiceve skokove.

LogenMNE

pre 5 godina

I da. Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?
(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01)

Zatvoren sto bi iskusan igrac kao Lowry vidio da ce doci do faula i lansirao sut sa 25 metara uz faul. U NBA bi dobio 3 bacanja za to, a nekad se desi i da se pogodi. NBA je lako rijesila to, sto je po meni fer, jer namjerni faulovi ubijaju ovu igru

Руска Душа

pre 5 godina

Србија је победила Грчку.. Просечни кошаркаши али борише се и играше за своју земљу.. Хвала им, браво момци.

neko iz većine

pre 5 godina

koliko si pluseva dobio je dobar pokazatelj koliko ljudi nemaju pojma i koliko vecina samo cita vesti a ne gleda utakmicu,ali evo da objasnim,uvek se pri kraju utakmice kad je neizvesno desava isto,jokic igra u napadu a plamli u odbrani,jokic ostaje u odbrani samo ako denver nema time out.
(milosh-nish, 4. decembar 2018 07:38)

Možda nemam pojma, ali ne čitam samo vesti negp gledam i utakmice, i evo da ti objasnim, stvarno se uvek pri kraju kad je gusto dešava isto, jokić igra u napadu a Plamli u odbrani, i uvek, ali baš uvek prime koš.

direwolf

pre 5 godina

(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01) To je nepisano pravilo u NBA, a faul se ne pravi da bi protivnik imao sansu da pobedi ili izjednaci jednim sutem. Tako je valjda atraktivnije, znamo da Amerikanci vole takve zavrsnice...

goblin

pre 5 godina

@diego armando,ako vec u NBA "grade" a ne "ruše" zašto postoji pravilo da se namerno faulira i šalje na liniju bacanja neko ko to radi očajno(kao Sekil,na primer),a lopta nije u njegovim rukama,nego ga protivnici jure po terenu i namerno fauliraju.Pitaj Deandre Džordana nesto o toj poštenoj "gradnji".Pre par godina u finalu S.Antonio-Majami,utakmica 6,vodi S.A. 3:2.Par sekundi pre kraja vode Sparsi tri razlike,Greg Popović "gradi",ne pravi faul,Rej Alen daje trojku,Majami dobija na kraju seriju.Siguran sam da je Popović svojim momcima lepo objasnio da je bolja ova "gradnja" od prstena koji pojedini u tom timu nikad neće osvojiti.

Milan

pre 5 godina

Vidim da ovde mnogi postavljaju pitanja, ili pogresno tumace nepisano pravilo NBA da se ne pravi faul na 3 razlike u zadnjem napadu. Ima tu vise faktora. Prvo, zanimljivije je publici. Publika voli heroje, tako je vece interesovanje i za karte i za tv prenose, i donosi vise para. Svaki put kad se udje u penal zavrsnicu, oduzima se sansa da se pojavi neki novi Djordjevic. Drugo kad imas 80 utakmica da igras, jedna utakmica ti ne menja mnogo, tako da mozes sebi to da dozvolis. Sa druge strane, igraci tako mogu da postanu bolji. Igras odbranu pod pritiskom, pa cesu slicnoj situaciji imati rutinu. Napadac ce vezbati taj sut u poslednjoj sekundi, pa ce kad bude bitno, biti veca sansa da pogodi. Trece, oni ne zavise toliko finansijski od rezultata, pa mogu i da zanemare i koji poraz vise. Nije ni penal zavrsnica prljava igra, kako neki pisu. To je dozvoljen nacin igre i svako ima puno pravo da se na to odluci. I u NBA su imali hack a Shaq taktiku protiv Onila.

Djomla

pre 5 godina

Gde da nadjem hajlajtse sa kompletnim tripl dablom? Ove sto sam nasao imaju poene i asistencije, ali ja hocu da vidim i Jokiceve skokove.
(Napredan mladic, 04. decembar 2018 10:13)

To ni za Lebrona ne prave

Jevdja

pre 5 godina

Majstorije Jokica.Steta za Bobija i Teodosica ono je sramota sta im radi inaj trener lepo kazem trio Galinari,Haris,Williams jedan on najsebicnijih ikada.

Miki Maus

pre 5 godina

I sta kazu hejteri, bolji Doncic i Vucevic, NBA je cirkus, nece da igra za reprezentaciju, dodaje igracima do sebe( to mi omiljeno)...nerealan je Nikola.

Mikii

pre 5 godina

I tako...Pre sezone 80% komentara "Ne zanima nas Jokic, ne igra za reprezentaciju", "Neka igra za Ameriku", "Somborac nas ne interesuje", itd. Poce sezona i sve se tako lako zaboravi. Banalan primer, ali jasno pokazuje zasto nam je benzin najskuplji u Evropi, zasto moze da nas jase ko koliko i kako zeli, zasto vladaju nama jedni te isti vec decenijama i tako u krug. Dicimo se da smo najbolji, najlepsi, najpametniji, najduhovitiji, najbolji ljubavnici...Ma, mi smo bre jedna saka jada. To smo mi. Saka jada sa kolektivnom amnezijom.

ivan78bg

pre 5 godina

@pandora
Kosarka se promenila ali ti nisi.Pravila u NBA-u su se promenila sami tim i stil igre.Ali izjaviti da te NE ZANIMA STATISTIKA dovoljno govori o tome koliki si ti strucnjak.Denver ima 3 najbolju odbranu u ligi jer je najverovatnije tim koji najbolje brani sut za tri poena.I u toj odbrani se takodje JOkic istice.Ne da nije rupa u odbrani vec je plus igrac.

Turista Nudista

pre 5 godina

Koja vam je fora stavljanja samo tabele istoka. Vec koji put procitam vest i spustim do dole samo istok.
(denver, 04. decembar 2018 10:54)

Druze, ne znam kakav telefon koristis,ali imas lepo iznad tabele da prebacis na zapadnu k. pa cak i divizije da izaberes...

lavanda3007

pre 5 godina

Može da uradi šta hoće ali mene ostavlja ravnodušni zbog odbijanja da igra za Srbijju. Očito mu domovina ne znači ama baš ništa.

Admiral

pre 5 godina

@ da. Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?
(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01)

Zato sto je u Nba to nepisano pravilo, nema pravljenja faula u zadnjem napadu

Ona stvar

pre 5 godina

Jokić je obrisao Instagram, sa potpunim pravom - preko dve stotine komentara Srba koji mu psuju užu i širu porodicu zbog čega? Upravo zbog toga što se uspeh reprezentacije/sportiste doživljava kao uspeh nacije i upravo zbog toga što je takav pozitivan output nečijeg umeća jedini medijum za doživljavanje ekstaze i uspeha kod onih koji u svojem životu ne mogu da ostvare ni neke dnevne mikro pobede.
Ovaj narod nije zaslužio svoje sportiste, nezavisno od sporta, a svakome od njih svakako želim da rade upravo ono što i Jokić. Krajnje je vreme da se otreznimo kao nacija i da prestanemo da hiljade komentara posvećujemo karijerama i uspesima drugih ljudi, makar to bili i naši sunarodnici, i da se okrenemo dnevnim temama koje su daleko bitnije po egzistenciju naših prijatelja, porodice i nas samih.
(Aleksa, 4. decembar 2018 08:11)

Slažem se u potpunosti ali ste upravo posvetili komentar jednom sportisti.

Sibirac

pre 5 godina

Gledam sad malo statistiku, podiže prosek asistencija po utakmici iz sezone u sezonu. 2,4 - 4,9 - 6,1 - 7,5.

Sada je već blizu i rekordne sezone za centre Vilta Čemberlena, koji je imao 8,6 asistencija u proseku.

Juggernaut

pre 5 godina

(pandora, 04. decembar 2018 12:36)

Čikago traži trenera, možda možeš da se prijaviš pa da im objasniš to kako u "NBA nema vrhunskih centara", samo da dovedu dvojicu tih "americkih timskih", i da izdominiraju celu ligu. A toga si se samo ti setio. A šta reći za lupetanje da Jokić samo juri statistiku... a pri tom ga i američki mediji pominju kao igrača koji baš to NE RADI, već igra za tim.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

cxevu,zato što oni imaju drugačiju filozofiju košarke a i velika je verovatnoća da sudije sviraju faul i ovaj baci bezveze loptu i dobiju 3 sl.bacanja.

Kukatilo

pre 5 godina

Ovako je bacanjima resio Hrvate na OI u Riu, ali bitno je da ovaj primitivni narod to odmah zaboravi cim jednom otkaze nastup za reprezentaciju. A vi biste rizikovali ugovor od 160 miliona? Decko je biser nase kosarke, s njim na centru ti i ne treba vrhunski plej, tako da smo mirni i kad se Teodosic penzionise. Ma trebalo je da se odazove za ove glupe kvalifikacije u septembru pa da se povredi kao Bogdan, tad niko nista ne bi reko
(Slobodan, 04. decembar 2018 04:23)

Jednom?

NBA Live

pre 5 godina

Julius Rendl kako zahvalan igrac ne samo zbog sinocne partije nego i inace, borac do zadnjeg atoma snage a sad je pokazao sta moze ako uzme vise suteva, Lejkersi su zestoko pogresili sto su ga pustili imao je on odlicne partije i u Lejkersima ne mogu da shvatim da nisu videli o kakvom se igracu radi...

Realno

pre 5 godina

Muka mi je od ovih autosovinistickih komentara gde se na sve nacine omalovazavaju i nas narod i drzava a sve kao od dezurnih Jokicevih advokata...nista ti nisi vise vredan ako napises da je nas narod “glup,primitivan...” i ostalo....vise tako govoris o sebi nego o drugima...pustite ljude da kometarisu , kritikuju ,nije ni Jokic ni Djokovic sveta krava pa da ne sme o njima da se kaze nesto sto nije po vasoj volji i meri...

Realno , drago mi je kad Jokic odigra dobo , nas je ali ne padam u ocaj ako odigra losije...na kraju krajeva , kad je odbio reprezentaciju stavio je svoje licne interese ispred interesa reprezentacije i to je ok...tako da mi je ipak bitnije kako su prosli Vasa Micic , Milosavljevic,Gagic protiv Grcke sinoc nego Denver i to je to...

hercegovac

pre 5 godina

@Fenomen
Ajd sta ti predlazes,da se uopste ne spominje njegov ucinak u NBA izvestaju,i da se zabrani spominjanje njegovog imena.Objavi se vest o utakmici denvera sa apostrofiranjem njegovog ucinka jednom u dva dana kada igraju,eventualno jedna vest pride i to je sve.Za nekoga ko prezi da bude nas najveci igrac u istoriji to je cak i premalo.O Djokovicu se npr.prethodnih 10 godina objavljuje 5467587 vesti na dnevnom nivou,a on godinama jedva i da igra za reprezentaciju,pa vidim da vam to ne smeta niti da mu iko to spocitava

baron

pre 5 godina

Sjajni Denver, odlicni Nikola. Bekovi Denvera ne mase kada su sami. Ceo tim je odigrao sjajno, borbeno., Murray povukao kada se lomilo, mada bio medju najgorima.
Na drugoj strani doktorska partija K.Leonarda. Zaista jedan od najboljih trenutno u NBA. Jako mi je zao sto igra u krsu od tima kakav je Toronto, gde jedan Lowry glumi neku zvezdu. Leonard je zasluzio da igra u boljem timu.

Mozda ce neko reci kako je Toronto jedan od najboljih timova u NBA, ali to nije tacno. Bio je Toronto i sa Derozanom uvek u vrhu Istoka, ali kada dodje playoff vide se svi njihovi nedostaci. Pored Leonarda Toronto ove godine imaju i otkrovenje sezone Siakama, bice oni dovoljni mozda za polufinale-finale, tj. dok ne dodje Boston.
Toronto ima dugacku klupu, ali u prvoj postavi igra Ibaka(u Spaniji sluzio samo za odbranu i to pre skoro 10god), Valanciunas solidan centar, nista vise. Imate Green-a ABA-ligasa nekadasnjeg i oduvek precenjenog potrosaca lopti Lowry-a. Svaka njima cast na prvom mestu, s obzirom kakav tim imaju.

MPP

pre 5 godina

Eto ja na primer ne bi dao jednog Jokica ni za 30 Divaca i sta cemo sad ? Kakva su to prizemna poredjenja . Da samo zato što mi se ne svidja jedan košarkaš ne valja mi ni čitava NBA liga !!!

MaironDrake

pre 5 godina

Ovako je bacanjima resio Hrvate na OI u Riu, ali bitno je da ovaj primitivni narod to odmah zaboravi cim jednom otkaze nastup za reprezentaciju. A vi biste rizikovali ugovor od 160 miliona? Decko je biser nase kosarke, s njim na centru ti i ne treba vrhunski plej, tako da smo mirni i kad se Teodosic penzionise. Ma trebalo je da se odazove za ove glupe kvalifikacije u septembru pa da se povredi kao Bogdan, tad niko nista ne bi reko
(Slobodan, 4. decembar 2018 04:23)


Kakvo spinovanje. Pre svega, niko od njega ne trazi da igra kvalifikacije, nego je sasvim izvesno da on nece igrati sledece SP. To je i Danilovic nagovestio.

A sto se tice Teodosica, pa Jokic nikada, ali nikada nece dati ni priblizno kao Teo.

palop

pre 5 godina

Lajls je užasan na obe strane terena, u oba poluvremena su gubili veliku prednost zbog njega. 

Velika pobeda bez Gerija i Bartona.
(napadaj, 04. decembar 2018 04:35)

Lajls je ekstreman primer toplo-hladno igraca. Kada mu je vece, pogadja trojke, zakucava, igra dobro na postu, ali kada nije kao veceras, bukvalno vuce celu ekipu dole. U jednom momentu je Marej prekinuo dribling, a Lajls mu trci u blok, drugom prilikom izbija ofanzivni skok iz ruku svog igraca, mozda bas Mareja, totalno odsustvo mozga...

A njegov sut "iz koraka" je neponovljiv

pre 5 godina

..."Do kraja je ostalo bilo sedam sekundi, a Ibaka je prilikom izvođenja auta napravio glup faul nad Jokićem, a da lopta nije bila ubačena. To je značilo da će srpski igrač šutnuti jedno bacanje i da će Denver imati loptu sa strane."...

Ovde je Jokic pôstigao najlepsi kos na utakmici, ali NIJE priznat.

Za one koji nisu gledali mec: Jokicu je, ipak, lopta dosla u ruke, ali su sudije vec svirale. Padajuci, ledjima okrenut kosu, baca loptu i ona "bez koske" ulazi u kos. Saigraci skacu na njega da mu cestitaju, a sudije odlaze da gledaju video-snimak. Naravno, posto su pre suta prekinuli akciju, ne priznaju kos.

Inace, u 4/4 Jokic je nekoliko puta pomalo nervozno reagovao - protivnici poceli da ga biju i bez lopte.

Ja jedino ne mogu kod njega da shvatim jednu stvar (mozda je to njihova "sema" iz svlacionice, ali..): dva-tri puta je poveo kontru sam. Prati ga saigrac i on, umesto da sam poentira, dodaje loptu saigracu, pa ovaj dize salu na noge. A nekoliko puta je bas bio utisao salu - navijace Toronta - svojim potezima.

PimPong

pre 5 godina

Ja Jokicu dajem dosta velike sanse da ide na All Star utakmicu, cak i ako ne odigra sve utakmice bas na ovom fenomenalnom nivou. Ako Denver do feburara ostane pri vrhu zapada (recimo u prve cetiri ekipe), neko od njih gotovo sigurno mora da ide na All Star, a to ce biti on. Navijaci ga nece izabrati, jer ga ipak jos ne poznaju bas najbolje, ali strucnjaci hoce.

MPP

pre 5 godina

I nije stvar u tome što neko komentarise , nego je jako bitno KAKO TO RADI !
Prostakluk i primitivizam je najlakše ispoljiti , pa tako to i nije komentar u pravom smislu reci (funkcionalnom smislu) . Vec puko etiketiranje bez ikakve suštine! Primitivcu i noje bitno što nije u pravu , bitno je da te povtedi!

blabla

pre 5 godina

Koja vam je fora stavljanja samo tabele istoka. Vec koji put procitam vest i spustim do dole samo istok.
(denver, 04. decembar 2018 10:54)

Ja sam pao na istu foru ali zapravo je samo lose dizajnirano. Iznad tabele su opcije da se odabere trazena tabela.

gandra_swe

pre 5 godina

Da imas mozak znao bi da nisu svi kao ti. Ja radim posten posao i ustajem u 06 ali sam sinoc zaspao ranije da bi mogao glesati drugo poluvreme, posle opet zaspao i na posao na vreme. To sto ti nisi sposoban da organizujes svoje vreme to ne znaci da su drugi kao ti.

frojd

pre 5 godina

Ovako je bacanjima resio Hrvate na OI u Riu, ali bitno je da ovaj primitivni narod to odmah zaboravi cim jednom otkaze nastup za reprezentaciju. A vi biste rizikovali ugovor od 160 miliona? Decko je biser nase kosarke, s njim na centru ti i ne treba vrhunski plej, tako da smo mirni i kad se Teodosic penzionise. Ma trebalo je da se odazove za ove glupe kvalifikacije u septembru pa da se povredi kao Bogdan, tad niko nista ne bi reko
(Slobodan, 4. decembar 2018 04:23) # Link komentara
Preporučujem (+1155)Ne preporučujem (-119)

Ako je ovaj narod primitivan, onda si i ti kao deo tog naroda, takodje primitivan. Mada, po komentaru sam siguran da jesi.

pandora

pre 5 godina

Nas najbolji igrac svih vremena.Ko to ne vidi neka bira drugi sport.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (miroslav, 4. decembar 2018 09:12)

Pratim NBA kosarku vec 30god, i veruj mi, ne bih dao jednog Divca za pet Jokica. Ali sta vredi sa ljudima se raspravljati, kada je Jokicev jedini argument statistika. Ja kosarku nikada nisam pratio kroz statistiku, niti me to ikada zanimalo, mogu se sloziti da je Jokic na jednoj strani terena odlican, a na drugoj inferioran i sraman kosarkas.
Jos treba uzeti u razmatranje kako igra vecinom protiv small-ball postava, ili centara poput Nurkica, Gortata i drugih limitiranih centara.
To ne umanjuje toliko njegov napadacki kvalitet, ali ipak govori da u NBA nema vrhunskih centara, vec vecinom prosecnih, prakticno evroligaskih.
Evroliga i NBA su se stopili. Ono sto je ostalo u Evropi je boranija, a NBA je prilivom mnogih prosecnih iz Evrope izgubila malo na kvalitetu, iako ti evropljani igraju dobro, trude se, ipak u mnogim timovima ima previse igraca koji cine prvu postavu tipa Gobert, Fournier, Rubio...
Ranije kada su evropljani vecinom sedeli na klupi, bilo je mnogo vise americkih timskih kosarkasa koji su igrali na podjednakim nivou, ali fizicki daleko superiorniji, cime su odbrane bile bolje i brze.
Mi sada pricamo kako Bogdanovic igra u odbrani dobro, a vecito bio rupa u odbrani.

Bogdan S.

pre 5 godina

Uvek mi je drago kada neki naš košarkaš odigra sjajno i za to bude najavljen u najjačoj ligi na svetu.Ali gorak ukus ostaje jer najbolje ne igraju za reprezentaciju Srbije.Kakav bi to ti m bio kada bi se svi sastali.Bez obzira na jučerašnju pobedu nad Grčkom nazire se popuštanje i pad naše reprezentacije na našu veliku žalost.

Ganimed

pre 5 godina

Koja vam je fora stavljanja samo tabele istoka. Vec koji put procitam vest i spustim do dole samo istok.
(denver, 04. decembar 2018 10:54)

Samo kliknes na Western Conference i voila!
Imas cak opciju i da vidis poredak po divizijama - samo si jedan klik daleko! :)
Sportski pozdrav!

frojd

pre 5 godina

Ovako je bacanjima resio Hrvate na OI u Riu, ali bitno je da ovaj primitivni narod to odmah zaboravi cim jednom otkaze nastup za reprezentaciju. A vi biste rizikovali ugovor od 160 miliona? Decko je biser nase kosarke, s njim na centru ti i ne treba vrhunski plej, tako da smo mirni i kad se Teodosic penzionise. Ma trebalo je da se odazove za ove glupe kvalifikacije u septembru pa da se povredi kao Bogdan, tad niko nista ne bi reko
(Slobodan, 4. decembar 2018 04:23) # Link komentara
Preporučujem (+1155)Ne preporučujem (-119)

Ako je ovaj narod primitivan, onda si i ti kao deo tog naroda, takodje primitivan. Mada, po komentaru sam siguran da jesi.

Aleksa

pre 5 godina

Koja vam je fora stavljanja samo tabele istoka. Vec koji put procitam vest i spustim do dole samo istok.
(denver)

Ne stoji samo tabela istoka, nego se ona automatski pojavljuje. Iznad tabele gde pise "Eastern Conference" u nastavku pise i "Western Conferenc, Central Division, Atlantic Division, Southeast Division, Northwest Division, Pacific Division,Southwest Division,NBA" klikom na tekst menja se tabela ispod po zelji! Mozda nije bas najuocljivije ali kada se obrati paznja, shvatis da mozes da vidis bilo koju tabelu u ligi kao i celu ligu.

CarloNS

pre 5 godina

@ da. Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?
(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01)

Zato sto je u Nba to nepisano pravilo, nema pravljenja faula u zadnjem napadu
(Admiral, 4. decembar 2018 07:01)

Noćas je Dok Rivers protiv Pelikana pri rezultatu 127 - 124 "pravio" faul na 5 sekundi do kraja. Znači ipak to pravilo ne poštuju svi treneri.

wer

pre 5 godina

cujem da cemo se, pored svih profesionalnih pljuvaca, ipak kvalifikovati za mundobasket?

neka sad lepo vezba..
mislim tecan izgovor: "ne-mo-gu"

Fenomen

pre 5 godina

Dosadni ste vise sa tim Jokicem. Njegov ucinak me interesuje isto kao i onog Ukrajinca Lipovija...Jokica ne zanima Srbi?a, zasto bi on zanimao Srbiju?

Mirko

pre 5 godina

@ da. Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?
(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01)

Zato sto je u Nba to nepisano pravilo, nema pravljenja faula u zadnjem napadu
(Admiral, 4. decembar 2018 07:01)

Noćas je Dok Rivers protiv Pelikana pri rezultatu 127 - 124 "pravio" faul na 5 sekundi do kraja. Znači ipak to pravilo ne poštuju svi treneri.
(CarloNS, 4. decembar 2018 19:42)

On je upravo prvi koji je objašnjavao to nepisano pravilo i držao ga se kad su evropski treneri radili upravo suprotno.
E sad se promenio, što bi rekli: Sila zakon menja. Verovatno mu je dogorelo do prstiju jer su nikad niže plasirani u ovom delu sezone.

lavanda3007

pre 5 godina

Može da uradi šta hoće ali mene ostavlja ravnodušni zbog odbijanja da igra za Srbijju. Očito mu domovina ne znači ama baš ništa.

Slobodan

pre 5 godina

Ovako je bacanjima resio Hrvate na OI u Riu, ali bitno je da ovaj primitivni narod to odmah zaboravi cim jednom otkaze nastup za reprezentaciju. A vi biste rizikovali ugovor od 160 miliona? Decko je biser nase kosarke, s njim na centru ti i ne treba vrhunski plej, tako da smo mirni i kad se Teodosic penzionise. Ma trebalo je da se odazove za ove glupe kvalifikacije u septembru pa da se povredi kao Bogdan, tad niko nista ne bi reko

pandora

pre 5 godina

Nas najbolji igrac svih vremena.Ko to ne vidi neka bira drugi sport.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (miroslav, 4. decembar 2018 09:12)

Pratim NBA kosarku vec 30god, i veruj mi, ne bih dao jednog Divca za pet Jokica. Ali sta vredi sa ljudima se raspravljati, kada je Jokicev jedini argument statistika. Ja kosarku nikada nisam pratio kroz statistiku, niti me to ikada zanimalo, mogu se sloziti da je Jokic na jednoj strani terena odlican, a na drugoj inferioran i sraman kosarkas.
Jos treba uzeti u razmatranje kako igra vecinom protiv small-ball postava, ili centara poput Nurkica, Gortata i drugih limitiranih centara.
To ne umanjuje toliko njegov napadacki kvalitet, ali ipak govori da u NBA nema vrhunskih centara, vec vecinom prosecnih, prakticno evroligaskih.
Evroliga i NBA su se stopili. Ono sto je ostalo u Evropi je boranija, a NBA je prilivom mnogih prosecnih iz Evrope izgubila malo na kvalitetu, iako ti evropljani igraju dobro, trude se, ipak u mnogim timovima ima previse igraca koji cine prvu postavu tipa Gobert, Fournier, Rubio...
Ranije kada su evropljani vecinom sedeli na klupi, bilo je mnogo vise americkih timskih kosarkasa koji su igrali na podjednakim nivou, ali fizicki daleko superiorniji, cime su odbrane bile bolje i brze.
Mi sada pricamo kako Bogdanovic igra u odbrani dobro, a vecito bio rupa u odbrani.

Sima

pre 5 godina

Da pitam ove sto pljuju Jokica zbog reprezentacije. Kad je Djokovic poslednji put doneo nesto dobro reprezentaciji? Ne zanima nas njegov individualni uspeh na Vimbldonu i drugim turnirima, vec titule u Dejvis kupu koju ima jednu.

Руска Душа

pre 5 godina

Србија је победила Грчку.. Просечни кошаркаши али борише се и играше за своју земљу.. Хвала им, браво момци.

whothefuck

pre 5 godina

E ovo su brojke koje treba pohvaliti i objaviti, a ne kada ima 4 poena, 6 skokova i 7 asistencija, ipak je on glavni igrač franšize!

frojd

pre 5 godina

Ovako je bacanjima resio Hrvate na OI u Riu, ali bitno je da ovaj primitivni narod to odmah zaboravi cim jednom otkaze nastup za reprezentaciju. A vi biste rizikovali ugovor od 160 miliona? Decko je biser nase kosarke, s njim na centru ti i ne treba vrhunski plej, tako da smo mirni i kad se Teodosic penzionise. Ma trebalo je da se odazove za ove glupe kvalifikacije u septembru pa da se povredi kao Bogdan, tad niko nista ne bi reko
(Slobodan, 4. decembar 2018 04:23) # Link komentara
Preporučujem (+1155)Ne preporučujem (-119)

Ako je ovaj narod primitivan, onda si i ti kao deo tog naroda, takodje primitivan. Mada, po komentaru sam siguran da jesi.

MaironDrake

pre 5 godina

Ovako je bacanjima resio Hrvate na OI u Riu, ali bitno je da ovaj primitivni narod to odmah zaboravi cim jednom otkaze nastup za reprezentaciju. A vi biste rizikovali ugovor od 160 miliona? Decko je biser nase kosarke, s njim na centru ti i ne treba vrhunski plej, tako da smo mirni i kad se Teodosic penzionise. Ma trebalo je da se odazove za ove glupe kvalifikacije u septembru pa da se povredi kao Bogdan, tad niko nista ne bi reko
(Slobodan, 4. decembar 2018 04:23)


Kakvo spinovanje. Pre svega, niko od njega ne trazi da igra kvalifikacije, nego je sasvim izvesno da on nece igrati sledece SP. To je i Danilovic nagovestio.

A sto se tice Teodosica, pa Jokic nikada, ali nikada nece dati ni priblizno kao Teo.

frojd

pre 5 godina

Ovako je bacanjima resio Hrvate na OI u Riu, ali bitno je da ovaj primitivni narod to odmah zaboravi cim jednom otkaze nastup za reprezentaciju. A vi biste rizikovali ugovor od 160 miliona? Decko je biser nase kosarke, s njim na centru ti i ne treba vrhunski plej, tako da smo mirni i kad se Teodosic penzionise. Ma trebalo je da se odazove za ove glupe kvalifikacije u septembru pa da se povredi kao Bogdan, tad niko nista ne bi reko
(Slobodan, 4. decembar 2018 04:23) # Link komentara
Preporučujem (+1155)Ne preporučujem (-119)

Ako je ovaj narod primitivan, onda si i ti kao deo tog naroda, takodje primitivan. Mada, po komentaru sam siguran da jesi.

Realno

pre 5 godina

Muka mi je od ovih autosovinistickih komentara gde se na sve nacine omalovazavaju i nas narod i drzava a sve kao od dezurnih Jokicevih advokata...nista ti nisi vise vredan ako napises da je nas narod “glup,primitivan...” i ostalo....vise tako govoris o sebi nego o drugima...pustite ljude da kometarisu , kritikuju ,nije ni Jokic ni Djokovic sveta krava pa da ne sme o njima da se kaze nesto sto nije po vasoj volji i meri...

Realno , drago mi je kad Jokic odigra dobo , nas je ali ne padam u ocaj ako odigra losije...na kraju krajeva , kad je odbio reprezentaciju stavio je svoje licne interese ispred interesa reprezentacije i to je ok...tako da mi je ipak bitnije kako su prosli Vasa Micic , Milosavljevic,Gagic protiv Grcke sinoc nego Denver i to je to...

Fenomen

pre 5 godina

Dosadni ste vise sa tim Jokicem. Njegov ucinak me interesuje isto kao i onog Ukrajinca Lipovija...Jokica ne zanima Srbi?a, zasto bi on zanimao Srbiju?

diego armando

pre 5 godina

I da. Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?
(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01)

Zato što igraju košarku, a ne hrkljuš. Zato što imaju koncept da grade, a ne da ruše i da se bave prevarama. Zato što je ideja da neki as zabije u zadnjoj sekundi, a ne da neka cepanica udari asa. U pitanju je koncept pozitivne selekcije pomogni najboljem, a ne pusti najgoreg da udari najboljeg. Nažalost je taj koncept mnogo daleko od našeg shvatanja života, zbog čega i jesmo ovako uspešni.

Cxevu

pre 5 godina

Bravoooo!!! Dao poene za izjednačenje, posle ga trener retard vadi i vraća ga da donese pobedu.

Nije mi jasan taj trener, gotovo uvek kada udje u ritam, on ga vadi. To radi i kada se lomi rezultat. Lalav start Denvera. Ovde su im predvidjali možda pobedu u ne znam koliko mečeva, a oni prvi! :)

Bogdan S.

pre 5 godina

Uvek mi je drago kada neki naš košarkaš odigra sjajno i za to bude najavljen u najjačoj ligi na svetu.Ali gorak ukus ostaje jer najbolje ne igraju za reprezentaciju Srbije.Kakav bi to ti m bio kada bi se svi sastali.Bez obzira na jučerašnju pobedu nad Grčkom nazire se popuštanje i pad naše reprezentacije na našu veliku žalost.

navijac

pre 5 godina

@I da. Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?
(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01)

Zato sto je NBA cirkus liga podredjena zabavi, tu nema taktiziranja, amerima je smor da gledaju bacanja, oni su platili kartu da gledanu suteve za pobedu u zadnjoj sekundi.

Mikii

pre 5 godina

I tako...Pre sezone 80% komentara "Ne zanima nas Jokic, ne igra za reprezentaciju", "Neka igra za Ameriku", "Somborac nas ne interesuje", itd. Poce sezona i sve se tako lako zaboravi. Banalan primer, ali jasno pokazuje zasto nam je benzin najskuplji u Evropi, zasto moze da nas jase ko koliko i kako zeli, zasto vladaju nama jedni te isti vec decenijama i tako u krug. Dicimo se da smo najbolji, najlepsi, najpametniji, najduhovitiji, najbolji ljubavnici...Ma, mi smo bre jedna saka jada. To smo mi. Saka jada sa kolektivnom amnezijom.

Deki

pre 5 godina

Može da uradi šta hoće ali mene ostavlja ravnodušni zbog odbijanja da igra za Srbijju. Očito mu domovina ne znači ama baš ništa.
(lavanda3007, 04. decembar 2018 08:08)
Ma koga boli uvo za tebe.

guybrush

pre 5 godina

I da. Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?
(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01)

Zato što igraju košarku, a ne hrkljuš. Zato što imaju koncept da grade, a ne da ruše i da se bave prevarama. Zato što je ideja da neki as zabije u zadnjoj sekundi, a ne da neka cepanica udari asa. U pitanju je koncept pozitivne selekcije pomogni najboljem, a ne pusti najgoreg da udari najboljeg. Nažalost je taj koncept mnogo daleko od našeg shvatanja života, zbog čega i jesmo ovako uspešni.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (diego armando, 4. decembar 2018 08:03) # Link komentara

Diego legendo bravo za komentar.

Sale

pre 5 godina

Najjači je bio onaj faul nad Jokićem u 4/4 i kada je u padu, bez gledanja, pogodio s 10 metara, naravno nije se računalo:), ali onda zagrljaj i presrećna lica Jokića i Mareja...ovaj tim ima to "nešto"... I odbrana im je vrhunska, prosto neverovatno koliko su tu napredovali. Samo da budu što konstantniji i biće među najboljima. Inače, komentatori Toronta su jedni od najgorih u ligi, koliko pristrasnosti.., šutnuo mislim Bizli za 3 i fauliran, i kaže komentator, naravno tek posle 2usporena snimka, jeste ga Litvanac zgazio i po pravilu je to faul i onda opet aliii nja nja nha...., pa poslednji faul nad Jokićem, iz aviona se vidi da ga drže , i oni opet nja nja...i na kraju u analizi, jesu hvalili denver, ali opet su i tu morali da dodaju aliii sudijske odluke i kaže toronto fanovi, udahnite duboko, protiv toga ne možete?!...

Kukatilo

pre 5 godina

Ovako je bacanjima resio Hrvate na OI u Riu, ali bitno je da ovaj primitivni narod to odmah zaboravi cim jednom otkaze nastup za reprezentaciju. A vi biste rizikovali ugovor od 160 miliona? Decko je biser nase kosarke, s njim na centru ti i ne treba vrhunski plej, tako da smo mirni i kad se Teodosic penzionise. Ma trebalo je da se odazove za ove glupe kvalifikacije u septembru pa da se povredi kao Bogdan, tad niko nista ne bi reko
(Slobodan, 04. decembar 2018 04:23)

Jednom?

Denver Dinosaurus

pre 5 godina

Bravo za B92 sto je odmah izbacio ovu vest, a ne posle 8 ujutru.
Lepo je sto je neki novinar ostao budan i odradio nocu ovo, da bi neko mogao i da ostavi svez utisak, a ne nakon mnogo sati, recimo nakon spavanja.

Drago mi je da je Jokic toliko pogadjao i asistirao (i saigraci pogadjali), imao je i minute, pa eto.
Drago mi je da je Denver dobio ovo, pored 9 promasenih sl. bacanja. I pored 7 izgubljenih lopti Mareja.
U jednom minutu, oko 8 minuta do kraja, istopila se solidna prednost Denvera od 8-9 razlike. Na kraju ipak pobeda na vrucem gostovanju.
Imace Denver priliku da ih ugosti vec za 13 dana, a do tada 5 utakmica izmedju.

Aleksa

pre 5 godina

@slobodan

Jokić je obrisao Instagram, sa potpunim pravom - preko dve stotine komentara Srba koji mu psuju užu i širu porodicu zbog čega? Upravo zbog toga što se uspeh reprezentacije/sportiste doživljava kao uspeh nacije i upravo zbog toga što je takav pozitivan output nečijeg umeća jedini medijum za doživljavanje ekstaze i uspeha kod onih koji u svojem životu ne mogu da ostvare ni neke dnevne mikro pobede.
Ovaj narod nije zaslužio svoje sportiste, nezavisno od sporta, a svakome od njih svakako želim da rade upravo ono što i Jokić. Krajnje je vreme da se otreznimo kao nacija i da prestanemo da hiljade komentara posvećujemo karijerama i uspesima drugih ljudi, makar to bili i naši sunarodnici, i da se okrenemo dnevnim temama koje su daleko bitnije po egzistenciju naših prijatelja, porodice i nas samih.

Gale

pre 5 godina

Pozdrav za autora. I ti si ostao do sitnih sati da ispratis tekmu. :)
Jokara dominira, lagano, opusteno i bez pritiska. Milina ga gledati, grli ga HG na kraju kao najrodjenijeg.

znanje-imanje

pre 5 godina

Cifre sugerišu da je Nikola ovde rutinski odradio gostovanje i (daleko najviše on) dobio tamo trenutno najuspešniji tim NBA. Uradio je to čak i bez dva od tri glavna beka tj. bez dva startera.
Ovde je morao da igra izvrsno - nije bilo druge opcije. Tamo gde to ne mora mislim da baš ne želi. Verovatno da bi izbegao opasnost da ga zovu na AllStar smaračinu. Posle toga će izvesno da igra bolje.
Ispucavanje za trojku je naopakost - ali utreniravanje svih, bolji procenata pa najzad i Stef Kari učvrstili su to kao promenu paradigme. Nema više 5 pozicija nego 3: ball handler, wings, bigs. Ovo sa Nikolom je dalje pomeranje, relativizacija i ove tri još neučvršćene uloge. Denver ne igra basket nego američki fudbal. Nikola je quarterback a ostali jal runners jal big runners.
Da je Nikola uvećani Teodosić vidi se na highlights kad dodaje kao Teo. Ali ono kad mu Milsap u reketu da kosku koja odskače od parketa a on pogrešnim koracima jednom rukom laganica ubaci... pošto drugi takav igrač nema nigde postojanje max limita ugovora znači da je Denver jeftino prošao.

wer

pre 5 godina

cujem da cemo se, pored svih profesionalnih pljuvaca, ipak kvalifikovati za mundobasket?

neka sad lepo vezba..
mislim tecan izgovor: "ne-mo-gu"

danilo

pre 5 godina

veceras je bilo njegovo vece.. Kakav mocan TD.. Steta sto ga nije hteo sut za tri.. Al svejedno, procenat suta skoro savrsen..o asistencijama da i ne govorim.. Bravo Nikola legendo!

petarczv

pre 5 godina

Može da uradi šta hoće ali mene ostavlja ravnodušni zbog odbijanja da igra za Srbijju. Očito mu domovina ne znači ama baš ništa.
(lavanda3007, 04. decembar 2018 08:08)

A opet si tu i komentarises vest o njemu?! Sigurno nisi ostavio komentar zato sto ti nije stalo inace ne bi ostavljao komentar, ili si stvarno samo hteo da nam kazes da si ravnodušan? A opet ko si ti?

daa

pre 5 godina

Batica odigrao utakmicu sezone.Imao je skoro 10 asistencija samo u prvoj cetvrtini tj da ga nije izveo pred kraj prve imao bi 10 bez problema. I na kraju zadnji napadi sve na njega, stvarno odlicna utakmica i zasluzena pobeda. Sad se vidi kolika je velicina jokic i koliko kad je bitno imaji poverenja u njega.

Napredan mladic

pre 5 godina

Gde da nadjem hajlajtse sa kompletnim tripl dablom? Ove sto sam nasao imaju poene i asistencije, ali ja hocu da vidim i Jokiceve skokove.

napadaj

pre 5 godina

Luda partija. Sjajne prve tri četvrtine, onda malo slabija četvrta, jer su ga čuvali kao da je Džordan, u jednom momentu ga je čak i Lenard preuzeo. Promašio je dve trojke kad se lomilo (i to su bile cigletine, mislim da ni obruč nije pogodio), ali je rešio košem preko Ibake i bacanjima na kraju. Bogotac, samo kad hoće.

Lajls je užasan na obe strane terena, u oba poluvremena su gubili veliku prednost zbog njega.

Velika pobeda bez Gerija i Bartona.

steva

pre 5 godina

zasto su pustili da Lowry-a da sutne za 3 ? pa zato sto im trener nije rekao da pave faul . sto je , naravno , greska , trebali su da ga fauliraju cim predje centar . da se ne lazemo , opet su imali po malo srece kao i protiv Portlanda . ali , mora se priznati da je Jokara ovaj put odigrao maestralan mech . konacno su mu se poklopile sve kockice . "klupa" ovaj puta i nije bas blistala . ne znam da li u Srbiji znaju ...ali u Americi , pa i Canadi , ljudi koji komentarisu kosarku ne mogu da se nachude kako Jokara igara . 15 asistencija ? ej bre ?

Shigman

pre 5 godina

Da li su ovi ljudi realni sa ovim komentarima dajte nam tabelu zapada. Vi kao nesto pratite NBA a ne znate da kliknete na Western conference i dobijete tabelu zapada. Joj gde ja zivim.

Cole

pre 5 godina

Au kakva utakmica!!!
Svaka cast Jokicu na brojkama,
poneo se kao pravi lider, znam
da je ove godine Zapad nikad
"ludji" ali nikako da se otmem
utisku da Meloun nikako da ubode
pravi tajming za odmori Nikolu,
imaju prednost preko 10 poena,
covek ode na klupu, Toronto
pravi seriju, Denever nikako da
se sastavi, gube lopte, promasuju
i to traje i traje, prelaze u vodstvo,
konacno uvodi Nikolu, a i on se jako
kratko uklopio u sivilo ekipe (lopta
bukvalno bacena nikome u aut), srecom,
to kratko traje, uzima kormilo u ruke
i uz dramu privodi utakmicu kraju
i jos nesto, ko ga prati zna da njegove
igre pocinju tek od decembra/januara,
tako da se ovakve partje tek mogu ocekivati. Poz.

P.S.
Verovatno za Melouna gresim, ali nije
mi ovo prvi puta da imam takav utisak.

Jevdja

pre 5 godina

Majstorije Jokica.Steta za Bobija i Teodosica ono je sramota sta im radi inaj trener lepo kazem trio Galinari,Haris,Williams jedan on najsebicnijih ikada.

Bookie

pre 5 godina

Napokon da je prestao bjezati od reketa i ispucavati se za 3 poena.

Igrali su bez Herisa koji se povrijedio nakon 8 min , bez Bartona , jos uvijek Tomas nije debitovao , rukija Portera...koliki li su im stvarni dometi kada budu kompletni?!?

Vlada

pre 5 godina

U jakim utakmicana Jokic se trudi i igra svom snagom, tada odigra fenomenalno kao danas, tek ce on da pruza sjajne partije kada bude bilo najbitnije. Sezona je izuzetno duga i zbog toga ne blista uvek, gde naci motivaciju za toliki broj utakmica.

Dejan

pre 5 godina

Kolko ne volim one sto pljuju po Jokicu, toliko ne volim ove sto o njemu pricaju samo u superlativima.
Sve mi se cini da je puno onih koje pisu i jedno i drugo, u zavisnosti od situacije.

petarczv

pre 5 godina

Onom Milsapu se neigra, katastrofa je bio noćas. Da su izgubili, on bi bio glavni krivac.
(Дијаспора, 04. decembar 2018 05:05)

Ubedljivo najgori na terenu u oba pravca je bii lajls...

Vračarac

pre 5 godina

Velika pobeda protiv vodećeg tima na istoku koji ima 8 uzastopnih pobeda. Ponovo predugo Plumlee ostaje na terenu u 3. i 4. četvrtini i Denver gubi prednost (4. četvrtina 10-0 serija za Toronto), a Jokić po povratku na teren promašuje par važnih otvorenih šuteva. Srećom kada je bilo najvažnije pogađa flouter i 3 slobodna bacanja... 5 sekundi pre kraja neposredno posle faula pogađa loptu bačnu u padu bez gledanja... šteta što nisu računali. Evo link ko želi da pogleda: https://mobile.twitter.com/TheRenderNBA/status/1069788185599700994?s=20

mile

pre 5 godina

Sjajna partija ali u zadnjoj cetvrtini na kraju dva vezana promasaja za tri,malo je falilo da i reptorsi slave. Igra ovaj Denver milina ih gledati.

primitivac

pre 5 godina

Druže Slobo koji u 4:23 ostavljaš komentare ima nas "primitivnih" koji tada spavamo jer radimo poštene poslove ujutro. Za razliku od vas botova mi sendviče za doručak ne dobijamo. Laku noć džabalebarošu.

@

pre 5 godina

Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?

da pratiš NBA duže od dve utakmice znao bi da je to džentlmensko, nepisano pravilo u ligi - nikad se ne pravi faul na tri razlike, igra se da se odbrani šut za tri

goblin

pre 5 godina

@diego armando,ako vec u NBA "grade" a ne "ruše" zašto postoji pravilo da se namerno faulira i šalje na liniju bacanja neko ko to radi očajno(kao Sekil,na primer),a lopta nije u njegovim rukama,nego ga protivnici jure po terenu i namerno fauliraju.Pitaj Deandre Džordana nesto o toj poštenoj "gradnji".Pre par godina u finalu S.Antonio-Majami,utakmica 6,vodi S.A. 3:2.Par sekundi pre kraja vode Sparsi tri razlike,Greg Popović "gradi",ne pravi faul,Rej Alen daje trojku,Majami dobija na kraju seriju.Siguran sam da je Popović svojim momcima lepo objasnio da je bolja ova "gradnja" od prstena koji pojedini u tom timu nikad neće osvojiti.

Turista Nudista

pre 5 godina

Koja vam je fora stavljanja samo tabele istoka. Vec koji put procitam vest i spustim do dole samo istok.
(denver, 04. decembar 2018 10:54)

Druze, ne znam kakav telefon koristis,ali imas lepo iznad tabele da prebacis na zapadnu k. pa cak i divizije da izaberes...

no homo

pre 5 godina

Jutarnja doza Joker-a iz Denvera, pa opušteno može da se ide na posao, školu, falkutet...
P.S. Ovoga puta mladi Somborac nie samo flertovao, nego je stvarno upisao taj famozni tripl dabl. ;)

Milan

pre 5 godina

shomxx

Ma kakav autoritet dobija, Ibaka ga je mlatio citavu utakmicu i nisu nista svirali, zario mu on ili Lovri nokte u ruku pa mu isla krv (bila mu je prikazana modra ruka u toku prenosa) i nisu svirali faul. Na 40s daje dvojku pod cistim fauoml Ibake i ne sviraju nista. Bukvalno su morali onaj faul da sviraju jer im je Jokic vikao da Ibaka ne prestaje da ga vuce kao manijak.

ninja

pre 5 godina

Majstorije Jokica.Steta za Bobija i Teodosica ono je sramota sta im radi inaj trener lepo kazem trio Galinari,Haris,Williams jedan on najsebicnijih ikada.
(Jevdja, 04. decembar 2018 08:06)

Baš se i ti razumiješ u košarku. Kritikovati trenera koji je od ekipe bez velikih zvijezda drugi na zapadu može samo internetski stručnjak za košarku

Th3Answer/183cm/75kg/MVP

pre 5 godina

Recite ime jos jednog centra koji moze opusteno da belezi 15 asistencija, pored Nikole Jokica, u zadnjih 30 godina.
Cekacu.

baron

pre 5 godina

Sjajni Denver, odlicni Nikola. Bekovi Denvera ne mase kada su sami. Ceo tim je odigrao sjajno, borbeno., Murray povukao kada se lomilo, mada bio medju najgorima.
Na drugoj strani doktorska partija K.Leonarda. Zaista jedan od najboljih trenutno u NBA. Jako mi je zao sto igra u krsu od tima kakav je Toronto, gde jedan Lowry glumi neku zvezdu. Leonard je zasluzio da igra u boljem timu.

Mozda ce neko reci kako je Toronto jedan od najboljih timova u NBA, ali to nije tacno. Bio je Toronto i sa Derozanom uvek u vrhu Istoka, ali kada dodje playoff vide se svi njihovi nedostaci. Pored Leonarda Toronto ove godine imaju i otkrovenje sezone Siakama, bice oni dovoljni mozda za polufinale-finale, tj. dok ne dodje Boston.
Toronto ima dugacku klupu, ali u prvoj postavi igra Ibaka(u Spaniji sluzio samo za odbranu i to pre skoro 10god), Valanciunas solidan centar, nista vise. Imate Green-a ABA-ligasa nekadasnjeg i oduvek precenjenog potrosaca lopti Lowry-a. Svaka njima cast na prvom mestu, s obzirom kakav tim imaju.

hercegovac

pre 5 godina

@Fenomen
Ajd sta ti predlazes,da se uopste ne spominje njegov ucinak u NBA izvestaju,i da se zabrani spominjanje njegovog imena.Objavi se vest o utakmici denvera sa apostrofiranjem njegovog ucinka jednom u dva dana kada igraju,eventualno jedna vest pride i to je sve.Za nekoga ko prezi da bude nas najveci igrac u istoriji to je cak i premalo.O Djokovicu se npr.prethodnih 10 godina objavljuje 5467587 vesti na dnevnom nivou,a on godinama jedva i da igra za reprezentaciju,pa vidim da vam to ne smeta niti da mu iko to spocitava

Lignjoslav

pre 5 godina

3,2,1 sad
on ne igra za bla bla, zasto pisete o bla bla, kad ne igra za bla bla, on ne moze da bla bla od zemlje, ko mu dade bla bla miliona.
Srecom sve ih je manje ovakvih ovde

Opustite se i uživajte
ljudi u igri čoveka sa magijom u rukama i sa budućim najboljim igračem van Amerike svih vremena (hint: ne nije Luka Dončić)
P.S šteta za Herisa, bez obzira na ovu pobedu, bice mnogi teže ukoliko se uskoro ne vrati.

KanidjaPG

pre 5 godina

I ovo da se zna Nikola je 7asistent cijele lige 7,5 prosjek.A bratina igra centra,sto pokazuje svu njegovu genijalnost.
Ovo je kosarkas koji saigrace cini boljim,kompletan igrac ,bez forsiranja I igre na snagu.
Mozak je najace oruzje a tu je Jokic bez premca.

Sport

pre 5 godina

Jokic će igrati na SP. Jokic je netipican centar, igra za klub koji dolazi iz grada koji ne spada u grandiozne ili nadaleko poznate, budi interesovanje medija i evo sada vodi dobro složenu ekipu ka PO. On je novo osveženje za NBA iz Evrope, a za njim dolazi i Doncic koji ce takođe rasti samo tako. Pokazao je protiv Toronta kako igra lider ekipe. Kao sto napisah igrace na SP i nas savez će voditi računa da bude tu za strateški najbitnija takmicenja poput sledećeg SP koji je ulaznica za OI i naravno za OI ako se kvalifikujemo.

ElHombre

pre 5 godina

Na 5 sekundi do kraja meca biva fauliran i baci loptu taman posle faula i udje bez koske sa nekih 9 metara.......
Nije se racunalo mada da je to uspeoLebron sigurno bi mu dali ali ne bitno.

Posle tog trenutka koji sam video necu vise nikada reci nista protiv Jokare, ima covek ono nase pobednicko u genima, sramota me sto sam bio protiv njega kada nije hteo da uzima mnogo suteva.

Gde ja živim

pre 5 godina

Jedan od onih performansa kada pomislite da i vi to možete uprkos svoj mentalnoj i fizičkoj nesposobnosti. Bravo majstore, samo nastavi tako.

sasha

pre 5 godina

Jokić,naravno ne sam,slomio jednu od najboljih NBA ekipa.Da je P-Milsap bio na novou svojih prethodnih igara razlika bi bila mnogo ubedljivija.Ovakav Denver verovatno može da stigne i do finala PO.

gandra_swe

pre 5 godina

Da imas mozak znao bi da nisu svi kao ti. Ja radim posten posao i ustajem u 06 ali sam sinoc zaspao ranije da bi mogao glesati drugo poluvreme, posle opet zaspao i na posao na vreme. To sto ti nisi sposoban da organizujes svoje vreme to ne znaci da su drugi kao ti.

milosh-nish

pre 5 godina

Bravoooo!!! Dao poene za izjednačenje, posle ga trener retard vadi i vraća ga da donese pobedu.

Nije mi jasan taj trener, gotovo uvek kada udje u ritam, on ga vadi. To radi i kada se lomi rezultat. Lalav start Denvera. Ovde su im predvidjali možda pobedu u ne znam koliko mečeva, a oni prvi! :)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Cxevu, 4. decembar 2018 04:57)

koliko si pluseva dobio je dobar pokazatelj koliko ljudi nemaju pojma i koliko vecina samo cita vesti a ne gleda utakmicu,ali evo da objasnim,uvek se pri kraju utakmice kad je neizvesno desava isto,jokic igra u napadu a plamli u odbrani,jokic ostaje u odbrani samo ako denver nema time out.

cvele

pre 5 godina

@Cxevu

To pitanje je dobio i Greg Popović posle finalne utakmice kad je Rej Alen ubo trojku za produzetak, a Sparsi posle toga izgubili već dobijenu titulu Tada je Greg otprilike rekao:,,Zato sto je ovo NBA i mi tako ne igramo". Nece ljudi da kvare šou takvim potezima (koji realno jesu prljavi, lukavi i namazani) već će probati da dobiju muški i pošteno.

MPP

pre 5 godina

Eto ja na primer ne bi dao jednog Jokica ni za 30 Divaca i sta cemo sad ? Kakva su to prizemna poredjenja . Da samo zato što mi se ne svidja jedan košarkaš ne valja mi ni čitava NBA liga !!!

A Jusuf kadar nevera

pre 5 godina

Istok i dalje krs, par ekipa koje mogu da se nose sa Zapadom a ostali ni za sparing. Razlika izmedju prvog i pretposlednjeg na Zapadu je 6 utakmica, a na Istoku duplo vise. Sakramento bi bio u top 4 ekipe na Istoku bez problema.

zlatiborac

pre 5 godina

Konacno da izbacite vest odmah. Nidzo odigrao fantasticno, ne samo u napadu vec je odigrao jako dobro i u odbrani. Hvale ga komentatori iz utakmice u utakmicu. Konacno Nikola shvata da je veliki igrac i vise ne zazire od Djanisa, Lenarda, Dejvisa i ostalih vec tera ove da njega respektuju. Postao je vodja u pravom smislu reci. Iskreno, mislio sam da padaju protiv Reptorsa jer su ovi u zescem naletu jos igraju kod kuce. Ali, ne lezi vraze. Nikola se razgoropadio. Sto neko rece, kada su shvatili sta im radi cuvali su ga ko Dzordana a ovaj opet asistira kako hoce i deli lopte. Biti na prvom mestu Zapada i usput pobediti na strani prvu ekipu Istoka koja je u zescem naletu, jos najbolji igrac iz Srbije, neprocenjivo.

Pera

pre 5 godina

Posle ove utakmice iskristalisale su mi se u glavi dve karakteristike Jokica koje objasnjavaju njegovu dosadasnju karijeru:
1. Kosarkaski genijalac
2. Neosedlani lenjivac
Prvu ne treba objasnjavati. Sto se tice druge, voli da se igra, igra kad mu se igra, zapne samo kad oce, a oce kad je tvrdo, vazno. Umesto da igra besmislene kvalifikacije preko leta, ili,sto su mnogi ocekivali, upraznjava otrcane fraze "radi individualno" ili "prevrce gume", on se covek opustio, lepo proveo, nabacio koje kilo, uzeleo kosarke. Onda je prvu nedelju igrao kao lud, bio najbolji igrac zapada, a onda se polako opustio. E, kad je tim poceo opet da igra dobro, kad je dosao derbi Istok - Zapad i to u srpskom Torontu, opet je svima pokazao kako se igra. Videcete kako ce da blista kad dodje PO!

neko iz većine

pre 5 godina

koliko si pluseva dobio je dobar pokazatelj koliko ljudi nemaju pojma i koliko vecina samo cita vesti a ne gleda utakmicu,ali evo da objasnim,uvek se pri kraju utakmice kad je neizvesno desava isto,jokic igra u napadu a plamli u odbrani,jokic ostaje u odbrani samo ako denver nema time out.
(milosh-nish, 4. decembar 2018 07:38)

Možda nemam pojma, ali ne čitam samo vesti negp gledam i utakmice, i evo da ti objasnim, stvarno se uvek pri kraju kad je gusto dešava isto, jokić igra u napadu a Plamli u odbrani, i uvek, ali baš uvek prime koš.

Cahill

pre 5 godina

Pozdrav za autora. I ti si ostao do sitnih sati da ispratis tekmu. :) 
Jokara dominira, lagano, opusteno i bez pritiska. Milina ga gledati, grli ga HG na kraju kao najrodjenijeg.
(Gale, 04. decembar 2018 04:40)
Извињавам се на незнању, али стварно покушавам, у овим јутарњим сатима, да сконтам ко је ХГ. Ако се мисли на Герија Хериса ок, а ако није, може ли одговор? :)
Хвала

NBA Live

pre 5 godina

Julius Rendl kako zahvalan igrac ne samo zbog sinocne partije nego i inace, borac do zadnjeg atoma snage a sad je pokazao sta moze ako uzme vise suteva, Lejkersi su zestoko pogresili sto su ga pustili imao je on odlicne partije i u Lejkersima ne mogu da shvatim da nisu videli o kakvom se igracu radi...

petarczv

pre 5 godina

Gledao sinoc utakmicu bila jedna od onih veceri kad se jokicu bas igralo a kad je takav slucaj onda je rezultat tripl dabl i fantasticna igra prava milina za gledanje... Vec posle prvog poluvremena je imao 14p,11 ass i 5 skokova. U jednom trenutku cak je trener toronta stavio kawaia lenarda na jokica ali ovaj je bez problema resavao sve situacije. Kad mu se igra on je sigurno jedan od najboljih igraca u nba. Haris se povredio opet izgleda ozbiljnije ali su ga monta moris i bizli odlicno zamenili a ovog meseca bi trebalo da debituje i ajzea tomas tako da ce to biti ok.

Ganimed

pre 5 godina

Koja vam je fora stavljanja samo tabele istoka. Vec koji put procitam vest i spustim do dole samo istok.
(denver, 04. decembar 2018 10:54)

Samo kliknes na Western Conference i voila!
Imas cak opciju i da vidis poredak po divizijama - samo si jedan klik daleko! :)
Sportski pozdrav!

Aleksa

pre 5 godina

Koja vam je fora stavljanja samo tabele istoka. Vec koji put procitam vest i spustim do dole samo istok.
(denver)

Ne stoji samo tabela istoka, nego se ona automatski pojavljuje. Iznad tabele gde pise "Eastern Conference" u nastavku pise i "Western Conferenc, Central Division, Atlantic Division, Southeast Division, Northwest Division, Pacific Division,Southwest Division,NBA" klikom na tekst menja se tabela ispod po zelji! Mozda nije bas najuocljivije ali kada se obrati paznja, shvatis da mozes da vidis bilo koju tabelu u ligi kao i celu ligu.

Miki Maus

pre 5 godina

I sta kazu hejteri, bolji Doncic i Vucevic, NBA je cirkus, nece da igra za reprezentaciju, dodaje igracima do sebe( to mi omiljeno)...nerealan je Nikola.

Ona stvar

pre 5 godina

Jokić je obrisao Instagram, sa potpunim pravom - preko dve stotine komentara Srba koji mu psuju užu i širu porodicu zbog čega? Upravo zbog toga što se uspeh reprezentacije/sportiste doživljava kao uspeh nacije i upravo zbog toga što je takav pozitivan output nečijeg umeća jedini medijum za doživljavanje ekstaze i uspeha kod onih koji u svojem životu ne mogu da ostvare ni neke dnevne mikro pobede.
Ovaj narod nije zaslužio svoje sportiste, nezavisno od sporta, a svakome od njih svakako želim da rade upravo ono što i Jokić. Krajnje je vreme da se otreznimo kao nacija i da prestanemo da hiljade komentara posvećujemo karijerama i uspesima drugih ljudi, makar to bili i naši sunarodnici, i da se okrenemo dnevnim temama koje su daleko bitnije po egzistenciju naših prijatelja, porodice i nas samih.
(Aleksa, 4. decembar 2018 08:11)

Slažem se u potpunosti ali ste upravo posvetili komentar jednom sportisti.

ojha

pre 5 godina

I da. Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?
(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01)

Ameri to nikada ne rade, gubili su titule zbog toga.

Bard Živa

pre 5 godina

Ček, ovaj Jokić je plej ili bek? Ne kontam kako Centar može da ima 15 asistencija? Da je kao Embiid nabijač statistike dao bi 44 koša i imao 11 skokova i 1 asistenciju...

uros

pre 5 godina

Tek ove godine ima nekih elemenata sa All star posto igra u najboljoj ekipi na zapadu...uslov je naravno da razbije decembar a ne da igra mlitavo kao u novembru

Fert 14

pre 5 godina

Cxevu.
Koliko sam do sad, za ovih 30 godina gledanja NBA skontao, to je neko nepisano pravilo. Kao što, u principu, ne prekidaju kontru taktičkim faulom na svojoj polovini. Jednom Teodosić to uradio. Svi ostali u čudu. Opet na drugu stranu imali taktiku Uhvati O Nila.

blabla

pre 5 godina

Koja vam je fora stavljanja samo tabele istoka. Vec koji put procitam vest i spustim do dole samo istok.
(denver, 04. decembar 2018 10:54)

Ja sam pao na istu foru ali zapravo je samo lose dizajnirano. Iznad tabele su opcije da se odabere trazena tabela.

Milan

pre 5 godina

Sjajna utakmica, bravo za mladu ekipu Denvera. Imaju dugačku klupu ove sezone, Moris, Bizli, Lajls, Hernangómez (trenutno u petorci) nogu do 15ak poena vrlo često, to pravi razliku.... Šteta sto im neko nije rekao pre 2-3 sezone da treba i odbrana da se igra, bili bi u plej ofu svaki put...

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

cxevu,zato što oni imaju drugačiju filozofiju košarke a i velika je verovatnoća da sudije sviraju faul i ovaj baci bezveze loptu i dobiju 3 sl.bacanja.

direwolf

pre 5 godina

(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01) To je nepisano pravilo u NBA, a faul se ne pravi da bi protivnik imao sansu da pobedi ili izjednaci jednim sutem. Tako je valjda atraktivnije, znamo da Amerikanci vole takve zavrsnice...

LogenMNE

pre 5 godina

I da. Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?
(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01)

Zatvoren sto bi iskusan igrac kao Lowry vidio da ce doci do faula i lansirao sut sa 25 metara uz faul. U NBA bi dobio 3 bacanja za to, a nekad se desi i da se pogodi. NBA je lako rijesila to, sto je po meni fer, jer namjerni faulovi ubijaju ovu igru

Milan

pre 5 godina

Vidim da ovde mnogi postavljaju pitanja, ili pogresno tumace nepisano pravilo NBA da se ne pravi faul na 3 razlike u zadnjem napadu. Ima tu vise faktora. Prvo, zanimljivije je publici. Publika voli heroje, tako je vece interesovanje i za karte i za tv prenose, i donosi vise para. Svaki put kad se udje u penal zavrsnicu, oduzima se sansa da se pojavi neki novi Djordjevic. Drugo kad imas 80 utakmica da igras, jedna utakmica ti ne menja mnogo, tako da mozes sebi to da dozvolis. Sa druge strane, igraci tako mogu da postanu bolji. Igras odbranu pod pritiskom, pa cesu slicnoj situaciji imati rutinu. Napadac ce vezbati taj sut u poslednjoj sekundi, pa ce kad bude bitno, biti veca sansa da pogodi. Trece, oni ne zavise toliko finansijski od rezultata, pa mogu i da zanemare i koji poraz vise. Nije ni penal zavrsnica prljava igra, kako neki pisu. To je dozvoljen nacin igre i svako ima puno pravo da se na to odluci. I u NBA su imali hack a Shaq taktiku protiv Onila.

Juggernaut

pre 5 godina

(pandora, 04. decembar 2018 12:36)

Čikago traži trenera, možda možeš da se prijaviš pa da im objasniš to kako u "NBA nema vrhunskih centara", samo da dovedu dvojicu tih "americkih timskih", i da izdominiraju celu ligu. A toga si se samo ti setio. A šta reći za lupetanje da Jokić samo juri statistiku... a pri tom ga i američki mediji pominju kao igrača koji baš to NE RADI, već igra za tim.

Гиле

pre 5 godina

Мало да покаже да нема проблем да одигра одличан меч. Одиграо је 35мин. Глупо и не рационално је и да игра више, јер игра се 82 утакмице па плејоф. Циљ је да се не повреди, јер и једна победа тада губи смисао.
Пре годину дана у ово време Милсап је био повређен, и имали су 4-5 победа мање, али не само због Милсапа већ су зрелији као екипа.
А сад на посао.

zajebant

pre 5 godina

Svi govore o Jokicevoj ofenzivnoj igri, ali ja moram da pohvalim defanzivu. Koliko se samo popravio za nekih 6-7 meseci je strasno. Samo napred majtore, do playoffa!

duca

pre 5 godina

Ljudi, Denver je na celu nikad izjednacenijeg Zapada! Pa da je posle 5 kola bio bi uspeh... Svaka cast, pokazatelj da je protok lopte u napadu potcenjen u NBA

Чава

pre 5 godina

Једва чекам да видим Денвер кад се опораве Портер, Бартон и Томас. Плејоф ове године мора бити ту, а у зависности која места екипе буду заузеле на лудом западу можда могу и степеницу више, не делује ми нереално. Јокић фантастичан, асистенције, скокови, кључни поени а изгледа човек као да је тек устао из кревета, тром и успорен, ваљда је у томе и чар.

DukiNS

pre 5 godina

@chevu
Ne pravi generalno nijedna ekipa tamo faul na tri razlike na kraju. Takva im je filozofija igre zbog navijača, sveukupnog šoua itd. Mnoga finala su poslednjih godina izgubljena / dobijena zbog toga.
A Jokić, vrhunska partija večeras. Samo da nastavi približno ovako a ne samo par šuteva da uzima.

Dragan Feliks

pre 5 godina

Fenomenalno. Sjajna pobeda protiv prvog tima lige i to na njihovom terenu. Jokić uz tripl-dabl najzad I igrač odluke. Ovo mu može mnogo značiti na psihološkom planu. Treba istaći i da je većina ostalih saigrača imala izuzetno loše veče. Misap kriminalno loš, baš kao i Lajls. Mari solidan broj poena uz loš procenat i čak 7 izgubljenih lopti. Španac solidan, kao i Moris i Plamli. Jedino Bizli vrlo dobar. Tako da njegova partija dobija na vrednosti.

Admiral

pre 5 godina

@ da. Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?
(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01)

Zato sto je u Nba to nepisano pravilo, nema pravljenja faula u zadnjem napadu

triple daBre

pre 5 godina

Šteta što se u samoj završnici spetljao 2 puta, inače u trenutku kada je ostvario 15. asistenciju nije it-mobilemao nijednu izgubljenu loptu... prosto nestvarno koliko je bio dobar, pogotovo u prvom poluvremenu.

Ministar

pre 5 godina

@cxevu

Zato sto se NBA razlikuje od evropske kosarke...Zato se ne pravi faul.

Molim da se javi lik od prije nekoliko dana koji je prognozirao da ce Denver da izgubi narednih deset utakmica. Ocekuje ga nagrada

Pseudoharms

pre 5 godina

Potajno sam prizeljkivao pobedu protiv Toronta i Denver je pokazao da ove sezone moze mnogo. Sjajna utakmica, Nikola dominantan, brojke govore same za sebe.

MPP

pre 5 godina

Jokic je skroz netipican , originalan i svestran igrac . Svaka cast treneru u Denveru, koji prakticno gradi igru na Jokicu , jako hrabro i eto daje rezultate! Mnogo je teže centru jedne ekipe da bude vodja nego nekom beku... Ajde Jokicu red je da neko od naših bude All STAR !!!

A njegov sut "iz koraka" je neponovljiv

pre 5 godina

..."Do kraja je ostalo bilo sedam sekundi, a Ibaka je prilikom izvođenja auta napravio glup faul nad Jokićem, a da lopta nije bila ubačena. To je značilo da će srpski igrač šutnuti jedno bacanje i da će Denver imati loptu sa strane."...

Ovde je Jokic pôstigao najlepsi kos na utakmici, ali NIJE priznat.

Za one koji nisu gledali mec: Jokicu je, ipak, lopta dosla u ruke, ali su sudije vec svirale. Padajuci, ledjima okrenut kosu, baca loptu i ona "bez koske" ulazi u kos. Saigraci skacu na njega da mu cestitaju, a sudije odlaze da gledaju video-snimak. Naravno, posto su pre suta prekinuli akciju, ne priznaju kos.

Inace, u 4/4 Jokic je nekoliko puta pomalo nervozno reagovao - protivnici poceli da ga biju i bez lopte.

Ja jedino ne mogu kod njega da shvatim jednu stvar (mozda je to njihova "sema" iz svlacionice, ali..): dva-tri puta je poveo kontru sam. Prati ga saigrac i on, umesto da sam poentira, dodaje loptu saigracu, pa ovaj dize salu na noge. A nekoliko puta je bas bio utisao salu - navijace Toronta - svojim potezima.

ivan78bg

pre 5 godina

@pandora
Kosarka se promenila ali ti nisi.Pravila u NBA-u su se promenila sami tim i stil igre.Ali izjaviti da te NE ZANIMA STATISTIKA dovoljno govori o tome koliki si ti strucnjak.Denver ima 3 najbolju odbranu u ligi jer je najverovatnije tim koji najbolje brani sut za tri poena.I u toj odbrani se takodje JOkic istice.Ne da nije rupa u odbrani vec je plus igrac.

PimPong

pre 5 godina

Ja Jokicu dajem dosta velike sanse da ide na All Star utakmicu, cak i ako ne odigra sve utakmice bas na ovom fenomenalnom nivou. Ako Denver do feburara ostane pri vrhu zapada (recimo u prve cetiri ekipe), neko od njih gotovo sigurno mora da ide na All Star, a to ce biti on. Navijaci ga nece izabrati, jer ga ipak jos ne poznaju bas najbolje, ali strucnjaci hoce.

CarloNS

pre 5 godina

@ da. Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?
(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01)

Zato sto je u Nba to nepisano pravilo, nema pravljenja faula u zadnjem napadu
(Admiral, 4. decembar 2018 07:01)

Noćas je Dok Rivers protiv Pelikana pri rezultatu 127 - 124 "pravio" faul na 5 sekundi do kraja. Znači ipak to pravilo ne poštuju svi treneri.

Djomla

pre 5 godina

Gde da nadjem hajlajtse sa kompletnim tripl dablom? Ove sto sam nasao imaju poene i asistencije, ali ja hocu da vidim i Jokiceve skokove.
(Napredan mladic, 04. decembar 2018 10:13)

To ni za Lebrona ne prave

MPP

pre 5 godina

I nije stvar u tome što neko komentarise , nego je jako bitno KAKO TO RADI !
Prostakluk i primitivizam je najlakše ispoljiti , pa tako to i nije komentar u pravom smislu reci (funkcionalnom smislu) . Vec puko etiketiranje bez ikakve suštine! Primitivcu i noje bitno što nije u pravu , bitno je da te povtedi!

palop

pre 5 godina

Lajls je užasan na obe strane terena, u oba poluvremena su gubili veliku prednost zbog njega. 

Velika pobeda bez Gerija i Bartona.
(napadaj, 04. decembar 2018 04:35)

Lajls je ekstreman primer toplo-hladno igraca. Kada mu je vece, pogadja trojke, zakucava, igra dobro na postu, ali kada nije kao veceras, bukvalno vuce celu ekipu dole. U jednom momentu je Marej prekinuo dribling, a Lajls mu trci u blok, drugom prilikom izbija ofanzivni skok iz ruku svog igraca, mozda bas Mareja, totalno odsustvo mozga...

Sibirac

pre 5 godina

Gledam sad malo statistiku, podiže prosek asistencija po utakmici iz sezone u sezonu. 2,4 - 4,9 - 6,1 - 7,5.

Sada je već blizu i rekordne sezone za centre Vilta Čemberlena, koji je imao 8,6 asistencija u proseku.

Mirko

pre 5 godina

@ da. Zašto se na 106:103 par sekundi do kraja ne pravi faul nego se dozvoljava šut protivniku za izjednačenje?
(Cxevu, 04. decembar 2018 05:01)

Zato sto je u Nba to nepisano pravilo, nema pravljenja faula u zadnjem napadu
(Admiral, 4. decembar 2018 07:01)

Noćas je Dok Rivers protiv Pelikana pri rezultatu 127 - 124 "pravio" faul na 5 sekundi do kraja. Znači ipak to pravilo ne poštuju svi treneri.
(CarloNS, 4. decembar 2018 19:42)

On je upravo prvi koji je objašnjavao to nepisano pravilo i držao ga se kad su evropski treneri radili upravo suprotno.
E sad se promenio, što bi rekli: Sila zakon menja. Verovatno mu je dogorelo do prstiju jer su nikad niže plasirani u ovom delu sezone.