Utorak, 30.10.2018.

08:53

GSW ubacio 149 poena, 92 za poluvreme – Klej sa 14 trojki oborio rekord Karija

Košarkaš Golden Stejt Voriorsa Klej Tompson imao je nestvarnu noć između ponedeljka i utorka i ponovo zasenio NBA ligu.

Izvor: B92

GSW ubacio 149 poena, 92 za poluvreme – Klej sa 14 trojki oborio rekord Karija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

veljko

pre 5 godina

@Deki

Očito nisi gledao Pedju, bar ne dovoljno. Imao je sjajan ulaz (i polaganje i kucanje) i bio vrlo kreativan. On nije bio plej, to su bili Bibi, Džekson i sjajni Vilijams. U takvom timu, uz Divca koji je preteča centara koji znaju da asistiraju (Jokić, Horford i sl.), Stojaković je najčešće bio meta asistencije. To ne znači da nije odlično čitao igru i dodavao kad je bilo prilike. U svakom slučaju bolje od Kleja, kome se u asistencije računaju prosti pasovi do prvog dobrog šutera. Danas GSW igra sa mnogo brzih pasova, bez klasične igre preko pleja. Grin više asistira, iako je realno Kari i kreativniji i veštiji.

ThePain

pre 5 godina

Stef Kari je najbolji šuter svih vremena. Bez ikakve nedoumice!
Međutim, Klej Tompson i Kevin Durent ulaze sigurno u top 5 šutera svih vremena! Ono što je ludo u celoj toj priči je da njih trojica igraju u istom timu! Na to treba dodati verovatno najboljeg centra današnjice Kazinsa i uvek pouzdanog i nekadašnjeg all stara Iguadalu pa vam je jasno kakav su Voriorsi tim.
Drejmonda Grina sam ostavio za kraj, kao čoveka koji je glavni kohezioni faktor u timu, čoveka koji krpi sve rupe i igra fantastičnu odbranu...
Da li postoji i jedna osoba na ovom forumu koja veruje da neki drugi tim ima i 0.1% šanse da se umeša u borbu za prsten?!
Slobodan sam reći da bi ovaj tim GS pobedio ostatak cele lige, kada bi ovi napravili svoj tim...
Voriorsi će osvojiti i naredna 3 prvenstva, možda čak i više
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (JeRemija, 30. oktobar 2018 09:10)

....................................................

Zaboravio si samo poentu na kraju - "Eto, narode, zasto moj idol Lebron ne moze do prstena!"

Kako ti ne dosadi, covjece!??

Mj23

pre 5 godina

Ovo je najbolja kosarka koja se ikad igrala.

Kakav hand cheking bi sacuvao kd-a, currya i klaya da vam sipaju trice?

Ovo je ko da slusam mog starog da se u vrijeme maradone igrao bolji nogomet. Ha ha ha.

Svjedoci smo najdominantnije i najjace ekipe svih vremena.

Doduse iritantni su do svemira, ali budimo realni.

Onaj naslov sto im je Lebron uzeo je cudo nad cudima.

Ljudi se rugaju.

Che Gevara

pre 5 godina

Slobodan sam reći da bi ovaj tim GS pobedio ostatak cele lige, kada bi ovi napravili svoj tim...
Voriorsi će osvojiti i naredna 3 prvenstva, možda čak i više
(JeRemija, 30. oktobar 2018 09:10)

Ehheewjjj gde ode .... pa prvo skoci pa kazi hoop!Da ne bude... da kera nije sr..a uhvatila bi zeca!

Istina da GSW ima paklenu ekipu, ulozili su ali ... ono sto je u sportu interesantno ... treba i malo srece ... onaj faktor x.
Isto tako kao sto je poludeo Klej Tompson i uvacio 52 poena .... tako moze i neki ceo tim da poludi i "izudara" GSW!
Ono sto NBA, cini NBA ... moras imati kvalitet a i srece da bi prsten osvoji ... a 3 prstena ... bas puno kvaliteta i srece.Tu, kalkulacije nema ...

veljko

pre 5 godina

@jim beam

Nije Klej bolji igrač od Stojkovića. Naprotiv. Peđa je bio raznovsniji, bolji na skoku, bolji u dodavanju (mada Klej, zbog stila GSW vodi, ali dovoljno je pogledati najbolja dodavanja...), na ulazu. U šutu za 3 su slični, Klej 42%, Peđa 40%. Razlika je što je Peđa morao da širi teren drugima, dok Kleju tu pomažu i Stef i Kari, pa ima otvorenije šuteve.
Da je to istina, govore i procenti sa linije bacanja, Peđa 90%, Klej 85%. Za dva su identični.
Rekao bih da je Klej bolji odbrambeni igrač.

Ključna razlika je u broju šuteva i pristupu igri, nekad i sad, kao i timu u kojem igraju. Stojaković je igrao u odličnom timu, Klej igra u najboljem timu.

Durent i Klej su vrhunski šuteri, u prvih 10-20 ikad. Isto kao i Peđa.
Kari je najbolji. Sve i da obori procente, uvek se moraju staviti stvari u kontekst. Pozicije iz kojih on šutira su ubedljivo najteže.

Meni je interesantno kako Stiv Ker redovno vadi igrače, kad su na ivici rekorda. Nikad im ne da da igraju celu tekmu, ako ih krene.

ogicg

pre 5 godina

A meni je utisak veceri bio jer gledao sam cijelu utakmicu,kako se Kari raduje ovom sta mu je kolega uradio.To mnogo prica o samom njemu.A klej moze ovo da uradi kad god pozeli.

На лепом плавом Дунаву

pre 5 godina

Pazi kad po kometarima “stručnjaka” ovde GSW ispada prosečna ekipa. Kao to nije košarka..pa šta je onda košarka...

Jim Beam

pre 5 godina

@JeRemija
1. Kari igra na max ugovoru. Pre toga je igrao za smešne novce jer nije ni vredeo više jer je bio hronično povređen.
2. Klej igra isto na max ugovoru koji je mogao dobiti. U trenutku potpisivanja ugovora nije bio allstar igrač tako da nije potcenjen. Samo dobar tajming potpisivanja ugovora.
3. Drejmond je dobio ogroman ugovor, ne znam da li je u tom momentu bio maksimalan, ali je svakako lepe novce izvukao. Takođe dobar tajming potpisivanja ugovora jer je tek kasnije dobio priznanje javnosti za svoje partije.
4. Durent je uzeo manje pare, ali uzimao ih je i LeBron u Majamiju, a i u drugom pojavljivanju u dresu Kavsa. Tada su svi uzeli manje pare Boš, Vejd i LeBron. A kasnije i Alen.
5. Navedi mi tim koji bi potpisao Bugija na godinu dana sem GSW. Odigraće max 10-15 utakmica u regularnom delu, pitanje je u kakvom stanju. Za njega se ne zna da li će se vratiti na teren ove sezone, u kakvoj formi. On juri da pokaže da će biti isti kao ranije pa da sledeće sezone uzme max ugovor nekom drugom. To sa njim je čisto kockanje koje može, a i ne mora, da donese nešto.

Da, ovaj tim jeste pravljen ni od čega. Čak i za taj dolazak Durenta su se odrekli dva startera, Boguta i Barnsa (koji je uzeo max ugovor) sa kojim su išli do najboljeg skora u istoriji tako da ga nisu doveli džaba. Druga je stvar što se ovakav sklop desi jednom u 50 godina, ali svakako nije veštački niti na silu pravljeno.

Urox

pre 5 godina

Sale je Litvancima ubacio 41 poen (od ukupno 96), sutirao trojke 9/12 i to sve za 40 minuta kosarke u tamo nekom finalu EP. Mislim stvarno...stavite malo to u razmeru i eto vam rekorda koji sve te nba zvezdice jos pokusavaju da preskoce. U najobicnijjoj ligaskoj utakmici bez preterane vaznosti a ni odbrane, uz 20% vremena vise, uz svu pompu da se obaraju rekordi...i opet nista. Dogodine u Pekingu!

A ovaj je sutirao 8/9 u prvoj cetvrtini, svaka cast Saletu,ali on nije mogao u Nba, i ti Nba igraci kad god se sastanu sa nasima bude lagana pobeda... Za evropu Sale tata, za Nba prosek..

palop

pre 5 godina

@(crveni horizonti, 30. oktobar 2018 09:30)

A rekord za najvise poena na poluvremenu je bas iz Dzordanovog vremena, drze ga Finiks Sansi iz 1990. Dali su 105+ ( ne mogu da se setim tacno)...

genijalac

pre 5 godina

voleo bih da vidim da ubacuje ovako protiv Zeljkovog Fenera. Kalina bi mu zapalio dve "sekirice" i nebi ni bacanje pogodio. treba im "evropsko" sudjenje, pa da vidimo ko ce da prebaci 25 poena po tekmi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mnogo je kume, 30. oktobar 2018 09:55
naporni ste vise sa ovim komentarima. Ozbiljno. U evroligu dodju igraci koji ne mogu da se izbore u nba timove i dodju u evropu o odma postsanu top igraci, bore se za mvp evrolige. Kingsi, hawksi i drugi losi , cak najlosiji timovi iz nba pobjedjuju makabi i ostale evroligaske velikane sa po 30 razlike i to sa b-timovima gdje im igraju rezerve.(evo pre mjesec dana u preseason) Dosadni ste vise sa tom evroligom.

duledudule

pre 5 godina

Mozda su oni masina i ekstra ali ja ih ne volim i to je to.Postujem sve koji su odusevljeni ali ne nogu da ih smislim.Pogotovo Durantulu koji me je razocarao kad je otisao iz Thundera ljubi ga majka moj mali je najbolji.Klej nije nikako najbolji suter ikada.Ako nastavi ovako do kraja sezone i 5 6 sezona u kontinuitetu da bude takav onda ok.ovako sumnjam..Ili neka resi npr neku veoma bitnu utakmicu sa 12 poena za minut sto je jednom uradio Sleepy..Uostalom ameri se loze na statistike.idite guglajte najbolje sutere pa ce te videti.Ali kad uporedim ove tekme sa npr onim finalom konferencije Sacramento La Lakers kad je nas 20 gledalo utakmice u pola noci...ili npr jos ranije 98 recimo Utah Jazz Chicago Bulls,znali bi o cemu oricam

JeRemija

pre 5 godina

@pravnik
Molim pojašnjenje kako ovaj tim GSW nije ni nalik onom što je Lebron pravio u Hitu.
Ok, tačno je da su Vejd i Boš tada bili u top 10 igrača lige ali trenutno u Voriorsima imate najjaču startnu postavu USA! Eventualno bi moglo biti mesta za Lebrona u toj petorci i to je to.
Pustite me samo priča kako su "stpljivo" gradili tim. Eto strpljivo je Durent (jedan od najboljih svetskih košarkaša) pobegao kod njih. I to za manju lovu nego bilo gde drugde.
Kazins je došao za smešan novac samo da bi uzeo prsten. Klej Tompson i Grin igraju za mnogo manju platu nego što vrede...
Zbog svega ovog ona Klivlendova titula i istorijski preokret od 1:3 neverovatno mnogo vrede. Tek će se videti kakav je to poduhvat bio. I sve to zahvaljujući Lebronovim nadljudskim partijama i bolesnim ciframa u Finalu.

a

pre 5 godina

@Milos ne mozes tako da gledas, razlicite ere, razlicita pravila. Tad se trojka maltene nije ni sutirala, Stef, Klej, Kd bi im mozda sibnuli 10 trojki za poluvreme, pa bi se ovi cudili. Isto tako bi ih npr Dzordan, odbranom i hend cekom vratio u realnost, pa u njihovom soku sabio u napadu, razlicita pravila skroz. Zato je i bitno, hipoteticki, koja pravila i koje sudjenje bi bilo zastupljeno. Po ovome danas, taj Drim tim bi bio oduvan, naravno po starim pravilima, Dzordan i ekipa bi sabili ove danas..

Jugram Haschwalth

pre 5 godina

Ono poslednji put kad je poludeo, propustio trening pred utakmicu (uspavao se ili bio mamuran) pa onda utrpao 37 za cetvrtinu. Kvalitetan ludak.

goblin

pre 5 godina

Najveći problem koji ima sadašnji NBA jesto to što ima barem 10 timova koji su toliko loši da je to strašno,a Čikago je jedan od njih,tako da mi je drago kad ih neko ovako rasturi,u inat.Očekujem da GSW nekom ubaci i 200 poena,ako budu hteli.I polako sa tim koja je ekipa najveća ikada,voleo bi da vidim kako bi GSW igrao(ova njihova "mala petorka") protiv tima koji bi imao centra kao Šekil koji bi rasturio Grina pod kosem i zatrpao kos sa 40+ i dodao jos 15+ skokova,pa jos neki skolovani plej koji bi znao da uspori utakmicu.

Larry

pre 5 godina

ljudi 150 koseva, to je raspucavanje, a ne utakmica
(milan, 30. oktobar 2018 09:50)

To se zove kvalitet. Kada imaš ne vrhunske napadače već toliko dobre da su sigurno u svojoj kategoriji među najboljima u istoriji, i sistem igre u koji su takvi igrači odlično uklopljeni dobiješ ne tim već mašinu koja melje ostale protivnike. Mogli su oni i više od 150, to sigurno.

ejbidzi

pre 5 godina

Vauuu, neko 24 PUTA (!!!) šutira trojku ubode 14 i ljudi misle da je vanserijski šuter 🤣 pa 60% igrača bi ovako kada bi im bilo dozvoljeno

my way

pre 5 godina

Da i ja nesto izjavim za dnevnik, Lebranko Lazic bi mu 7 od tih 14 lopti ukrao, 4 puta napravio faul i ostalo bi mu manje od 20 poena :)

Zoki

pre 5 godina

Ovo iživljavanje GSW, jurenje individualnih rekorda, mi je mučno za gledanje. Nekada te stvari u sportu nisu prolazile. Greg Popović bi recimo ubacio rezervnu postavu još od poluvremena čim je pobednik postao poznat.

evo ovako

pre 5 godina

ovolika koncentracija ne samo all star, to je prodata fora, nego bukvalno najboljih igraca na svojim pozicijama u jednom timu, to nije do sada vidjeno - molim navedite primer za suprotno. ne znam koliko je dobro za kosarku sto bi se reklo. a jos ni boogie nije poceo da igra, malo je i smesno. imam utisak da je poseta na utakmicama slaba, mozda gresim ali gledam svako vece.

NIKI

pre 5 godina

svaka utakmica neki novi rekord,prosto da se covek zapita dal je to moguce, svaki dan kada se otvore sportske vesti neke impresije neverovatnih podviga, ljudi koji su izgradili prakticno ovu ligu i od nje napravili to sto jeste, danas moraju da trpe, pokriju se usima i gledaju ovo ruglo sto se nekada zvala kosarka. Koseva vise na regularnim utakmicama nego 90-ih na ALL star-u, igranje u nekom kruzer ritmu bez prakticno ikakave odbrane, kao da se u svakom mecu postavljaju svi na terenu pa cak i iz protivnicke ekipe tako da jedan igrac postigne rekord, samo sto mu ne daju lopovske kada krene da zakucava.. ovo moze samo deci do 15 godina da bude zanimljivo i onima sto veze sa kosarkom nemaju.. ceo sport u Americi se pretvorio u WWE..

Rocky Balboa

pre 5 godina

ljudi 150 koseva, to je raspucavanje, a ne utakmica
(milan, 30. oktobar 2018 09:50)92 za poluvrijene, da su htjeli dali bi 200 do kraja a Thompson 20+ trica, naravno da će se srušiti svi rekordi u košarci, samo čekam tko će dati 101.....

VanjaLFC

pre 5 godina

Kad se samo prosetim onih godina kada sam gledao sve one NBA utakmice u sred noci. Nema spavanja. Medzik, Majkl, Meloun...ma to je prstalo.
U danasnje vreme porazene ekipe daju po 95-100 poena u proseku.

zeljko

pre 5 godina

Sta se lozite nije mi jasno lik ispalio 25 trojki normalno je da ce bar 14 da pogodi ne shvatam sto se lozite toliko,ono i Harden,Durant,Gordon,Entoni,Redik,Booker itd itd, da ispale 25 suta za 3 poena svi bi imali slican ucinak....

Dušan

pre 5 godina

Samo sam hteo da vidim da li će biti panjeva koji će tvrditi da ovako nikad u Evropi ne bi mogli. Prvi komentar - "aj da vidim da tako Željku, Kalina bi mu lupio dve rampe"

Klej je možda najbolji šuter ikad, a veliki sam nostalgičar i ne cenim previše današnji NBA u poređenju sa onim pre 10 ili 20 godina, a kamo li 80ih.

pravnik

pre 5 godina

@jeremija
Dragi jeremija Kazins ne da nije medju najboljim centrima lige nego nije ni u top 5! Covek je povredio ahilovu tetivu, jedna od najtezih povreda, nije u treningu skoro godinu dana. Citao sam negde da mu se odraz smanjio za desetak cm. Znate li sta to znaci?? Ovaj tim GSW je prica za sebe, prejaki su, ali ni nalik onom sto je Lebron pravio u Hitu, u najboljim godinama sastavio tim sa u tom trenutku dvojicom od 10 najboljih igraca, o cemu pricamo vise. Postujem Lebrona ali zbog Hita ne mogu da ga smatram najboljim ikada.

mnogo je kume

pre 5 godina

voleo bih da vidim da ubacuje ovako protiv Zeljkovog Fenera. Kalina bi mu zapalio dve "sekirice" i nebi ni bacanje pogodio. treba im "evropsko" sudjenje, pa da vidimo ko ce da prebaci 25 poena po tekmi.

Milos

pre 5 godina

(JeRemija, 30. oktobar 2018 09:10) Kad krenete komentar sa ovim:”najbolji svih vremena” niko vas ne shvata ozbiljno. Juce sam na nekom kanalu uhvatio finale USA- Hrvatska iz 92-e. Majko mila,pa ona reprezentacija Amerike bi ovu danas nakantala bar 30 razlike u bilo koje doba dana,toliko imam da kazem o vasim “najboljima svih vremena”. 30 razlike minimum!

JeRemija

pre 5 godina

Stef Kari je najbolji šuter svih vremena. Bez ikakve nedoumice!
Međutim, Klej Tompson i Kevin Durent ulaze sigurno u top 5 šutera svih vremena! Ono što je ludo u celoj toj priči je da njih trojica igraju u istom timu! Na to treba dodati verovatno najboljeg centra današnjice Kazinsa i uvek pouzdanog i nekadašnjeg all stara Iguadalu pa vam je jasno kakav su Voriorsi tim.
Drejmonda Grina sam ostavio za kraj, kao čoveka koji je glavni kohezioni faktor u timu, čoveka koji krpi sve rupe i igra fantastičnu odbranu...
Da li postoji i jedna osoba na ovom forumu koja veruje da neki drugi tim ima i 0.1% šanse da se umeša u borbu za prsten?!
Slobodan sam reći da bi ovaj tim GS pobedio ostatak cele lige, kada bi ovi napravili svoj tim...
Voriorsi će osvojiti i naredna 3 prvenstva, možda čak i više

Big Ron

pre 5 godina

52 poena bez ijedne jedine asistencije. A znamo sta se sve u NBA pise kao asistencija. U prevodu, ruglo od kosarke...
(MilosBL, 30. oktobar 2018 09:11)

Sine, nije ovo za tebe.. Idi prati nesto drugo. Balet npr.

jsx

pre 5 godina

Sa Klejom imate od 7 utakmica sigurno bar 1 ili 2 (a pociste nekog ranije, ni ne mora da da 40 poena) dobijene iskljucivo na njega, sto je neverovatno znacajno. U ostalima cak i kad ne sutira dobro (a uglavnom sutira), igra odlicnu odbranu. Uglavnom, sjajan igrac i jezivo jak tim. Lepi su i za gledanje, Sparsi su mozda imali vise pasova i isli blize kosu, ali Ratnici umeju i tako, ali mogu i sa vece distance, preko ruke... Tako mozda nesto cesce promasuju, ali se po poenima isplati.

kaokakao

pre 5 godina

Stef Kari ga hrani loptama a ovaj mu obara rekord, e to je tim! Zamislite Lebrona da drzi rekord, tacno bi na 7-8 trojki prestao da mu dodaje loptu, svaka akcija bi isla na njega.

Blue Moon 1199

pre 5 godina

Ovo je nestvarno, do ovog meca Klej je sutirao trojke 5/36!!!! I onda danas ubaci 14 lagano za tri cetvrtine stavrno ludo. Odoh da sutiram trojke u NBA2K.

Jaran

pre 5 godina

MilosBL
Draze mi je da vidim najbolje sutere svih vremena kako postavljaju rekorde od gledanja propalih €L igraca koji nemaju mesta u NBA.

dimjov

pre 5 godina

Sale je Litvancima ubacio 41 poen (od ukupno 96), sutirao trojke 9/12 i to sve za 40 minuta kosarke u tamo nekom finalu EP. Mislim stvarno...stavite malo to u razmeru i eto vam rekorda koji sve te nba zvezdice jos pokusavaju da preskoce. U najobicnijjoj ligaskoj utakmici bez preterane vaznosti a ni odbrane, uz 20% vremena vise, uz svu pompu da se obaraju rekordi...i opet nista. Dogodine u Pekingu!

Jaran

pre 5 godina

Covek je bez problema mogao da upise preko 100 poena i 20 trojki. Neverovatan suter, a u prethodnim mecevima je pogodio samo PET trojki! Steta sto ga Stevo Dzukela sece po ko zna koji put...

Jim Beam

pre 5 godina

@LakiCZV
Ne bi bio glavni. To je takav tip igrača da mu savršeno odgovara da igra iz "drugog" plana. Zamisliti njega kao nekoga ko mora i da kreira nije realno. Takav je bio i Peđa, samo što je ovaj nivo iznad. Kao što bi Drejmond imao 10-15 poena u nekom drugom timu i smatrao se promašajem kada bi ga neko postavio za franšiznog igrača, iako je on svakako u top20 igrača lige. GSW je idealan tim za njih, fenomenalno uklopljen gde se zna ko šta radi. I bez sujete sve to deluje. Juče je Kleja najviše hranio Kari i radovao se obaranju njegovog rekorda. Zamislite Vestbruka ili nekog trećeg superstara u toj ulozi, nema šanse. Zato i dominiraju već 5 godina realno.

petarczv

pre 5 godina

Nestvarna partija kleja, a bas razmisljam sta mu je ne pogadja trojke u prethodnim utakmicama sve se vrti od 15-20p...i onda uradi ovo... Najbolji bekovski par svih vremena..

Jord4nnnn

pre 5 godina

Klej je najveći "ludak" u NBA. Na terenu odaje utisak da ga neko primorava da igra košarku, a može da mu "kvrcne" nešto u glavi i da uradi nešto poput ovog noćas!

ime i prezime

pre 5 godina

Eto,covek za 26 minuta spakuje 52 poena i da 14 trojki.. A pazite sad, on je tek 3.najbolji igrac ove ekipe.. I onda ce ljudi da uzmu da zameraju Lebronu sto je izgubio ona silna finala od Gsw,a ja kazem da je pravo cudo sto je uspeo da osvoji jednu titulu pored njih.. Ovo je jos sve bez Kazinsa,lika koji je prosle sezone ima negde 26,10,5 prosek... zastrasujuce..

deda

pre 5 godina

Stef Kari je najbolji šuter svih vremena. Bez ikakve nedoumice!
Međutim, Klej Tompson i Kevin Durent ulaze sigurno u top 5 šutera svih vremena! Ono što je ludo u celoj toj priči je da njih trojica igraju u istom timu! Na to treba dodati verovatno najboljeg centra današnjice Kazinsa i uvek pouzdanog i nekadašnjeg all stara Iguadalu pa vam je jasno kakav su Voriorsi tim.
Drejmonda Grina sam ostavio za kraj, kao čoveka koji je glavni kohezioni faktor u timu, čoveka koji krpi sve rupe i igra fantastičnu odbranu...
Da li postoji i jedna osoba na ovom forumu koja veruje da neki drugi tim ima i 0.1% šanse da se umeša u borbu za prsten?!
Slobodan sam reći da bi ovaj tim GS pobedio ostatak cele lige, kada bi ovi napravili svoj tim...
Voriorsi će osvojiti i naredna 3 prvenstva, možda čak i više
(JeRemija, 30. oktobar 2018 09:10)

Ajde ne plači više za za to što lebron neće uzeti još prstenja... Pokušavao je i on na silu da pravi super tim pa su opet bili odučeninod košarke od dalasa i dan antonia...

crveni horizonti

pre 5 godina

Cirkus od igre. U vrijeme Džordana za isto vrijeme ne bi uspio ubaciti ni pola pored onakvih odbrana iako time ne osporavam Kleja koji mi je strašno simpatičan zbog nenametljivosti i tihog privatnog života bez bespotrebnog razmetanja. Interesantniji je zonski fudbal.

aham

pre 5 godina

prosto neko proradi dovoljan je samo 1 i to je vec gotov mec ovo sto su uradili nije normalno i mislim da zele ponovili bi to jos ko zna koliko puta

Jord4nnnn

pre 5 godina

Klej je najveći "ludak" u NBA. Na terenu odaje utisak da ga neko primorava da igra košarku, a može da mu "kvrcne" nešto u glavi i da uradi nešto poput ovog noćas!

petarczv

pre 5 godina

Nestvarna partija kleja, a bas razmisljam sta mu je ne pogadja trojke u prethodnim utakmicama sve se vrti od 15-20p...i onda uradi ovo... Najbolji bekovski par svih vremena..

Jaran

pre 5 godina

Covek je bez problema mogao da upise preko 100 poena i 20 trojki. Neverovatan suter, a u prethodnim mecevima je pogodio samo PET trojki! Steta sto ga Stevo Dzukela sece po ko zna koji put...

Blue Moon 1199

pre 5 godina

Ovo je nestvarno, do ovog meca Klej je sutirao trojke 5/36!!!! I onda danas ubaci 14 lagano za tri cetvrtine stavrno ludo. Odoh da sutiram trojke u NBA2K.

Jim Beam

pre 5 godina

@LakiCZV
Ne bi bio glavni. To je takav tip igrača da mu savršeno odgovara da igra iz "drugog" plana. Zamisliti njega kao nekoga ko mora i da kreira nije realno. Takav je bio i Peđa, samo što je ovaj nivo iznad. Kao što bi Drejmond imao 10-15 poena u nekom drugom timu i smatrao se promašajem kada bi ga neko postavio za franšiznog igrača, iako je on svakako u top20 igrača lige. GSW je idealan tim za njih, fenomenalno uklopljen gde se zna ko šta radi. I bez sujete sve to deluje. Juče je Kleja najviše hranio Kari i radovao se obaranju njegovog rekorda. Zamislite Vestbruka ili nekog trećeg superstara u toj ulozi, nema šanse. Zato i dominiraju već 5 godina realno.

Big Ron

pre 5 godina

52 poena bez ijedne jedine asistencije. A znamo sta se sve u NBA pise kao asistencija. U prevodu, ruglo od kosarke...
(MilosBL, 30. oktobar 2018 09:11)

Sine, nije ovo za tebe.. Idi prati nesto drugo. Balet npr.

JeRemija

pre 5 godina

Stef Kari je najbolji šuter svih vremena. Bez ikakve nedoumice!
Međutim, Klej Tompson i Kevin Durent ulaze sigurno u top 5 šutera svih vremena! Ono što je ludo u celoj toj priči je da njih trojica igraju u istom timu! Na to treba dodati verovatno najboljeg centra današnjice Kazinsa i uvek pouzdanog i nekadašnjeg all stara Iguadalu pa vam je jasno kakav su Voriorsi tim.
Drejmonda Grina sam ostavio za kraj, kao čoveka koji je glavni kohezioni faktor u timu, čoveka koji krpi sve rupe i igra fantastičnu odbranu...
Da li postoji i jedna osoba na ovom forumu koja veruje da neki drugi tim ima i 0.1% šanse da se umeša u borbu za prsten?!
Slobodan sam reći da bi ovaj tim GS pobedio ostatak cele lige, kada bi ovi napravili svoj tim...
Voriorsi će osvojiti i naredna 3 prvenstva, možda čak i više

kaokakao

pre 5 godina

Stef Kari ga hrani loptama a ovaj mu obara rekord, e to je tim! Zamislite Lebrona da drzi rekord, tacno bi na 7-8 trojki prestao da mu dodaje loptu, svaka akcija bi isla na njega.

aham

pre 5 godina

prosto neko proradi dovoljan je samo 1 i to je vec gotov mec ovo sto su uradili nije normalno i mislim da zele ponovili bi to jos ko zna koliko puta

jsx

pre 5 godina

Sa Klejom imate od 7 utakmica sigurno bar 1 ili 2 (a pociste nekog ranije, ni ne mora da da 40 poena) dobijene iskljucivo na njega, sto je neverovatno znacajno. U ostalima cak i kad ne sutira dobro (a uglavnom sutira), igra odlicnu odbranu. Uglavnom, sjajan igrac i jezivo jak tim. Lepi su i za gledanje, Sparsi su mozda imali vise pasova i isli blize kosu, ali Ratnici umeju i tako, ali mogu i sa vece distance, preko ruke... Tako mozda nesto cesce promasuju, ali se po poenima isplati.

Jugram Haschwalth

pre 5 godina

Ono poslednji put kad je poludeo, propustio trening pred utakmicu (uspavao se ili bio mamuran) pa onda utrpao 37 za cetvrtinu. Kvalitetan ludak.

deda

pre 5 godina

Stef Kari je najbolji šuter svih vremena. Bez ikakve nedoumice!
Međutim, Klej Tompson i Kevin Durent ulaze sigurno u top 5 šutera svih vremena! Ono što je ludo u celoj toj priči je da njih trojica igraju u istom timu! Na to treba dodati verovatno najboljeg centra današnjice Kazinsa i uvek pouzdanog i nekadašnjeg all stara Iguadalu pa vam je jasno kakav su Voriorsi tim.
Drejmonda Grina sam ostavio za kraj, kao čoveka koji je glavni kohezioni faktor u timu, čoveka koji krpi sve rupe i igra fantastičnu odbranu...
Da li postoji i jedna osoba na ovom forumu koja veruje da neki drugi tim ima i 0.1% šanse da se umeša u borbu za prsten?!
Slobodan sam reći da bi ovaj tim GS pobedio ostatak cele lige, kada bi ovi napravili svoj tim...
Voriorsi će osvojiti i naredna 3 prvenstva, možda čak i više
(JeRemija, 30. oktobar 2018 09:10)

Ajde ne plači više za za to što lebron neće uzeti još prstenja... Pokušavao je i on na silu da pravi super tim pa su opet bili odučeninod košarke od dalasa i dan antonia...

dimjov

pre 5 godina

Sale je Litvancima ubacio 41 poen (od ukupno 96), sutirao trojke 9/12 i to sve za 40 minuta kosarke u tamo nekom finalu EP. Mislim stvarno...stavite malo to u razmeru i eto vam rekorda koji sve te nba zvezdice jos pokusavaju da preskoce. U najobicnijjoj ligaskoj utakmici bez preterane vaznosti a ni odbrane, uz 20% vremena vise, uz svu pompu da se obaraju rekordi...i opet nista. Dogodine u Pekingu!

ime i prezime

pre 5 godina

Eto,covek za 26 minuta spakuje 52 poena i da 14 trojki.. A pazite sad, on je tek 3.najbolji igrac ove ekipe.. I onda ce ljudi da uzmu da zameraju Lebronu sto je izgubio ona silna finala od Gsw,a ja kazem da je pravo cudo sto je uspeo da osvoji jednu titulu pored njih.. Ovo je jos sve bez Kazinsa,lika koji je prosle sezone ima negde 26,10,5 prosek... zastrasujuce..

my way

pre 5 godina

Da i ja nesto izjavim za dnevnik, Lebranko Lazic bi mu 7 od tih 14 lopti ukrao, 4 puta napravio faul i ostalo bi mu manje od 20 poena :)

Milos

pre 5 godina

(JeRemija, 30. oktobar 2018 09:10) Kad krenete komentar sa ovim:”najbolji svih vremena” niko vas ne shvata ozbiljno. Juce sam na nekom kanalu uhvatio finale USA- Hrvatska iz 92-e. Majko mila,pa ona reprezentacija Amerike bi ovu danas nakantala bar 30 razlike u bilo koje doba dana,toliko imam da kazem o vasim “najboljima svih vremena”. 30 razlike minimum!

Jaran

pre 5 godina

MilosBL
Draze mi je da vidim najbolje sutere svih vremena kako postavljaju rekorde od gledanja propalih €L igraca koji nemaju mesta u NBA.

Rocky Balboa

pre 5 godina

ljudi 150 koseva, to je raspucavanje, a ne utakmica
(milan, 30. oktobar 2018 09:50)92 za poluvrijene, da su htjeli dali bi 200 do kraja a Thompson 20+ trica, naravno da će se srušiti svi rekordi u košarci, samo čekam tko će dati 101.....

a

pre 5 godina

@Milos ne mozes tako da gledas, razlicite ere, razlicita pravila. Tad se trojka maltene nije ni sutirala, Stef, Klej, Kd bi im mozda sibnuli 10 trojki za poluvreme, pa bi se ovi cudili. Isto tako bi ih npr Dzordan, odbranom i hend cekom vratio u realnost, pa u njihovom soku sabio u napadu, razlicita pravila skroz. Zato je i bitno, hipoteticki, koja pravila i koje sudjenje bi bilo zastupljeno. Po ovome danas, taj Drim tim bi bio oduvan, naravno po starim pravilima, Dzordan i ekipa bi sabili ove danas..

crveni horizonti

pre 5 godina

Cirkus od igre. U vrijeme Džordana za isto vrijeme ne bi uspio ubaciti ni pola pored onakvih odbrana iako time ne osporavam Kleja koji mi je strašno simpatičan zbog nenametljivosti i tihog privatnog života bez bespotrebnog razmetanja. Interesantniji je zonski fudbal.

Dušan

pre 5 godina

Samo sam hteo da vidim da li će biti panjeva koji će tvrditi da ovako nikad u Evropi ne bi mogli. Prvi komentar - "aj da vidim da tako Željku, Kalina bi mu lupio dve rampe"

Klej je možda najbolji šuter ikad, a veliki sam nostalgičar i ne cenim previše današnji NBA u poređenju sa onim pre 10 ili 20 godina, a kamo li 80ih.

mnogo je kume

pre 5 godina

voleo bih da vidim da ubacuje ovako protiv Zeljkovog Fenera. Kalina bi mu zapalio dve "sekirice" i nebi ni bacanje pogodio. treba im "evropsko" sudjenje, pa da vidimo ko ce da prebaci 25 poena po tekmi.

Jim Beam

pre 5 godina

@JeRemija
1. Kari igra na max ugovoru. Pre toga je igrao za smešne novce jer nije ni vredeo više jer je bio hronično povređen.
2. Klej igra isto na max ugovoru koji je mogao dobiti. U trenutku potpisivanja ugovora nije bio allstar igrač tako da nije potcenjen. Samo dobar tajming potpisivanja ugovora.
3. Drejmond je dobio ogroman ugovor, ne znam da li je u tom momentu bio maksimalan, ali je svakako lepe novce izvukao. Takođe dobar tajming potpisivanja ugovora jer je tek kasnije dobio priznanje javnosti za svoje partije.
4. Durent je uzeo manje pare, ali uzimao ih je i LeBron u Majamiju, a i u drugom pojavljivanju u dresu Kavsa. Tada su svi uzeli manje pare Boš, Vejd i LeBron. A kasnije i Alen.
5. Navedi mi tim koji bi potpisao Bugija na godinu dana sem GSW. Odigraće max 10-15 utakmica u regularnom delu, pitanje je u kakvom stanju. Za njega se ne zna da li će se vratiti na teren ove sezone, u kakvoj formi. On juri da pokaže da će biti isti kao ranije pa da sledeće sezone uzme max ugovor nekom drugom. To sa njim je čisto kockanje koje može, a i ne mora, da donese nešto.

Da, ovaj tim jeste pravljen ni od čega. Čak i za taj dolazak Durenta su se odrekli dva startera, Boguta i Barnsa (koji je uzeo max ugovor) sa kojim su išli do najboljeg skora u istoriji tako da ga nisu doveli džaba. Druga je stvar što se ovakav sklop desi jednom u 50 godina, ali svakako nije veštački niti na silu pravljeno.

NIKI

pre 5 godina

svaka utakmica neki novi rekord,prosto da se covek zapita dal je to moguce, svaki dan kada se otvore sportske vesti neke impresije neverovatnih podviga, ljudi koji su izgradili prakticno ovu ligu i od nje napravili to sto jeste, danas moraju da trpe, pokriju se usima i gledaju ovo ruglo sto se nekada zvala kosarka. Koseva vise na regularnim utakmicama nego 90-ih na ALL star-u, igranje u nekom kruzer ritmu bez prakticno ikakave odbrane, kao da se u svakom mecu postavljaju svi na terenu pa cak i iz protivnicke ekipe tako da jedan igrac postigne rekord, samo sto mu ne daju lopovske kada krene da zakucava.. ovo moze samo deci do 15 godina da bude zanimljivo i onima sto veze sa kosarkom nemaju.. ceo sport u Americi se pretvorio u WWE..

pravnik

pre 5 godina

@jeremija
Dragi jeremija Kazins ne da nije medju najboljim centrima lige nego nije ni u top 5! Covek je povredio ahilovu tetivu, jedna od najtezih povreda, nije u treningu skoro godinu dana. Citao sam negde da mu se odraz smanjio za desetak cm. Znate li sta to znaci?? Ovaj tim GSW je prica za sebe, prejaki su, ali ni nalik onom sto je Lebron pravio u Hitu, u najboljim godinama sastavio tim sa u tom trenutku dvojicom od 10 najboljih igraca, o cemu pricamo vise. Postujem Lebrona ali zbog Hita ne mogu da ga smatram najboljim ikada.

duledudule

pre 5 godina

Mozda su oni masina i ekstra ali ja ih ne volim i to je to.Postujem sve koji su odusevljeni ali ne nogu da ih smislim.Pogotovo Durantulu koji me je razocarao kad je otisao iz Thundera ljubi ga majka moj mali je najbolji.Klej nije nikako najbolji suter ikada.Ako nastavi ovako do kraja sezone i 5 6 sezona u kontinuitetu da bude takav onda ok.ovako sumnjam..Ili neka resi npr neku veoma bitnu utakmicu sa 12 poena za minut sto je jednom uradio Sleepy..Uostalom ameri se loze na statistike.idite guglajte najbolje sutere pa ce te videti.Ali kad uporedim ove tekme sa npr onim finalom konferencije Sacramento La Lakers kad je nas 20 gledalo utakmice u pola noci...ili npr jos ranije 98 recimo Utah Jazz Chicago Bulls,znali bi o cemu oricam

ogicg

pre 5 godina

A meni je utisak veceri bio jer gledao sam cijelu utakmicu,kako se Kari raduje ovom sta mu je kolega uradio.To mnogo prica o samom njemu.A klej moze ovo da uradi kad god pozeli.

VanjaLFC

pre 5 godina

Kad se samo prosetim onih godina kada sam gledao sve one NBA utakmice u sred noci. Nema spavanja. Medzik, Majkl, Meloun...ma to je prstalo.
U danasnje vreme porazene ekipe daju po 95-100 poena u proseku.

На лепом плавом Дунаву

pre 5 godina

Pazi kad po kometarima “stručnjaka” ovde GSW ispada prosečna ekipa. Kao to nije košarka..pa šta je onda košarka...

Mj23

pre 5 godina

Ovo je najbolja kosarka koja se ikad igrala.

Kakav hand cheking bi sacuvao kd-a, currya i klaya da vam sipaju trice?

Ovo je ko da slusam mog starog da se u vrijeme maradone igrao bolji nogomet. Ha ha ha.

Svjedoci smo najdominantnije i najjace ekipe svih vremena.

Doduse iritantni su do svemira, ali budimo realni.

Onaj naslov sto im je Lebron uzeo je cudo nad cudima.

Ljudi se rugaju.

JeRemija

pre 5 godina

@pravnik
Molim pojašnjenje kako ovaj tim GSW nije ni nalik onom što je Lebron pravio u Hitu.
Ok, tačno je da su Vejd i Boš tada bili u top 10 igrača lige ali trenutno u Voriorsima imate najjaču startnu postavu USA! Eventualno bi moglo biti mesta za Lebrona u toj petorci i to je to.
Pustite me samo priča kako su "stpljivo" gradili tim. Eto strpljivo je Durent (jedan od najboljih svetskih košarkaša) pobegao kod njih. I to za manju lovu nego bilo gde drugde.
Kazins je došao za smešan novac samo da bi uzeo prsten. Klej Tompson i Grin igraju za mnogo manju platu nego što vrede...
Zbog svega ovog ona Klivlendova titula i istorijski preokret od 1:3 neverovatno mnogo vrede. Tek će se videti kakav je to poduhvat bio. I sve to zahvaljujući Lebronovim nadljudskim partijama i bolesnim ciframa u Finalu.

genijalac

pre 5 godina

voleo bih da vidim da ubacuje ovako protiv Zeljkovog Fenera. Kalina bi mu zapalio dve "sekirice" i nebi ni bacanje pogodio. treba im "evropsko" sudjenje, pa da vidimo ko ce da prebaci 25 poena po tekmi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mnogo je kume, 30. oktobar 2018 09:55
naporni ste vise sa ovim komentarima. Ozbiljno. U evroligu dodju igraci koji ne mogu da se izbore u nba timove i dodju u evropu o odma postsanu top igraci, bore se za mvp evrolige. Kingsi, hawksi i drugi losi , cak najlosiji timovi iz nba pobjedjuju makabi i ostale evroligaske velikane sa po 30 razlike i to sa b-timovima gdje im igraju rezerve.(evo pre mjesec dana u preseason) Dosadni ste vise sa tom evroligom.

Urox

pre 5 godina

Sale je Litvancima ubacio 41 poen (od ukupno 96), sutirao trojke 9/12 i to sve za 40 minuta kosarke u tamo nekom finalu EP. Mislim stvarno...stavite malo to u razmeru i eto vam rekorda koji sve te nba zvezdice jos pokusavaju da preskoce. U najobicnijjoj ligaskoj utakmici bez preterane vaznosti a ni odbrane, uz 20% vremena vise, uz svu pompu da se obaraju rekordi...i opet nista. Dogodine u Pekingu!

A ovaj je sutirao 8/9 u prvoj cetvrtini, svaka cast Saletu,ali on nije mogao u Nba, i ti Nba igraci kad god se sastanu sa nasima bude lagana pobeda... Za evropu Sale tata, za Nba prosek..

veljko

pre 5 godina

@jim beam

Nije Klej bolji igrač od Stojkovića. Naprotiv. Peđa je bio raznovsniji, bolji na skoku, bolji u dodavanju (mada Klej, zbog stila GSW vodi, ali dovoljno je pogledati najbolja dodavanja...), na ulazu. U šutu za 3 su slični, Klej 42%, Peđa 40%. Razlika je što je Peđa morao da širi teren drugima, dok Kleju tu pomažu i Stef i Kari, pa ima otvorenije šuteve.
Da je to istina, govore i procenti sa linije bacanja, Peđa 90%, Klej 85%. Za dva su identični.
Rekao bih da je Klej bolji odbrambeni igrač.

Ključna razlika je u broju šuteva i pristupu igri, nekad i sad, kao i timu u kojem igraju. Stojaković je igrao u odličnom timu, Klej igra u najboljem timu.

Durent i Klej su vrhunski šuteri, u prvih 10-20 ikad. Isto kao i Peđa.
Kari je najbolji. Sve i da obori procente, uvek se moraju staviti stvari u kontekst. Pozicije iz kojih on šutira su ubedljivo najteže.

Meni je interesantno kako Stiv Ker redovno vadi igrače, kad su na ivici rekorda. Nikad im ne da da igraju celu tekmu, ako ih krene.

evo ovako

pre 5 godina

ovolika koncentracija ne samo all star, to je prodata fora, nego bukvalno najboljih igraca na svojim pozicijama u jednom timu, to nije do sada vidjeno - molim navedite primer za suprotno. ne znam koliko je dobro za kosarku sto bi se reklo. a jos ni boogie nije poceo da igra, malo je i smesno. imam utisak da je poseta na utakmicama slaba, mozda gresim ali gledam svako vece.

Larry

pre 5 godina

ljudi 150 koseva, to je raspucavanje, a ne utakmica
(milan, 30. oktobar 2018 09:50)

To se zove kvalitet. Kada imaš ne vrhunske napadače već toliko dobre da su sigurno u svojoj kategoriji među najboljima u istoriji, i sistem igre u koji su takvi igrači odlično uklopljeni dobiješ ne tim već mašinu koja melje ostale protivnike. Mogli su oni i više od 150, to sigurno.

ejbidzi

pre 5 godina

Vauuu, neko 24 PUTA (!!!) šutira trojku ubode 14 i ljudi misle da je vanserijski šuter 🤣 pa 60% igrača bi ovako kada bi im bilo dozvoljeno

Che Gevara

pre 5 godina

Slobodan sam reći da bi ovaj tim GS pobedio ostatak cele lige, kada bi ovi napravili svoj tim...
Voriorsi će osvojiti i naredna 3 prvenstva, možda čak i više
(JeRemija, 30. oktobar 2018 09:10)

Ehheewjjj gde ode .... pa prvo skoci pa kazi hoop!Da ne bude... da kera nije sr..a uhvatila bi zeca!

Istina da GSW ima paklenu ekipu, ulozili su ali ... ono sto je u sportu interesantno ... treba i malo srece ... onaj faktor x.
Isto tako kao sto je poludeo Klej Tompson i uvacio 52 poena .... tako moze i neki ceo tim da poludi i "izudara" GSW!
Ono sto NBA, cini NBA ... moras imati kvalitet a i srece da bi prsten osvoji ... a 3 prstena ... bas puno kvaliteta i srece.Tu, kalkulacije nema ...

ThePain

pre 5 godina

Stef Kari je najbolji šuter svih vremena. Bez ikakve nedoumice!
Međutim, Klej Tompson i Kevin Durent ulaze sigurno u top 5 šutera svih vremena! Ono što je ludo u celoj toj priči je da njih trojica igraju u istom timu! Na to treba dodati verovatno najboljeg centra današnjice Kazinsa i uvek pouzdanog i nekadašnjeg all stara Iguadalu pa vam je jasno kakav su Voriorsi tim.
Drejmonda Grina sam ostavio za kraj, kao čoveka koji je glavni kohezioni faktor u timu, čoveka koji krpi sve rupe i igra fantastičnu odbranu...
Da li postoji i jedna osoba na ovom forumu koja veruje da neki drugi tim ima i 0.1% šanse da se umeša u borbu za prsten?!
Slobodan sam reći da bi ovaj tim GS pobedio ostatak cele lige, kada bi ovi napravili svoj tim...
Voriorsi će osvojiti i naredna 3 prvenstva, možda čak i više
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (JeRemija, 30. oktobar 2018 09:10)

....................................................

Zaboravio si samo poentu na kraju - "Eto, narode, zasto moj idol Lebron ne moze do prstena!"

Kako ti ne dosadi, covjece!??

Zoki

pre 5 godina

Ovo iživljavanje GSW, jurenje individualnih rekorda, mi je mučno za gledanje. Nekada te stvari u sportu nisu prolazile. Greg Popović bi recimo ubacio rezervnu postavu još od poluvremena čim je pobednik postao poznat.

zeljko

pre 5 godina

Sta se lozite nije mi jasno lik ispalio 25 trojki normalno je da ce bar 14 da pogodi ne shvatam sto se lozite toliko,ono i Harden,Durant,Gordon,Entoni,Redik,Booker itd itd, da ispale 25 suta za 3 poena svi bi imali slican ucinak....

palop

pre 5 godina

@(crveni horizonti, 30. oktobar 2018 09:30)

A rekord za najvise poena na poluvremenu je bas iz Dzordanovog vremena, drze ga Finiks Sansi iz 1990. Dali su 105+ ( ne mogu da se setim tacno)...

goblin

pre 5 godina

Najveći problem koji ima sadašnji NBA jesto to što ima barem 10 timova koji su toliko loši da je to strašno,a Čikago je jedan od njih,tako da mi je drago kad ih neko ovako rasturi,u inat.Očekujem da GSW nekom ubaci i 200 poena,ako budu hteli.I polako sa tim koja je ekipa najveća ikada,voleo bi da vidim kako bi GSW igrao(ova njihova "mala petorka") protiv tima koji bi imao centra kao Šekil koji bi rasturio Grina pod kosem i zatrpao kos sa 40+ i dodao jos 15+ skokova,pa jos neki skolovani plej koji bi znao da uspori utakmicu.

veljko

pre 5 godina

@Deki

Očito nisi gledao Pedju, bar ne dovoljno. Imao je sjajan ulaz (i polaganje i kucanje) i bio vrlo kreativan. On nije bio plej, to su bili Bibi, Džekson i sjajni Vilijams. U takvom timu, uz Divca koji je preteča centara koji znaju da asistiraju (Jokić, Horford i sl.), Stojaković je najčešće bio meta asistencije. To ne znači da nije odlično čitao igru i dodavao kad je bilo prilike. U svakom slučaju bolje od Kleja, kome se u asistencije računaju prosti pasovi do prvog dobrog šutera. Danas GSW igra sa mnogo brzih pasova, bez klasične igre preko pleja. Grin više asistira, iako je realno Kari i kreativniji i veštiji.

mnogo je kume

pre 5 godina

voleo bih da vidim da ubacuje ovako protiv Zeljkovog Fenera. Kalina bi mu zapalio dve "sekirice" i nebi ni bacanje pogodio. treba im "evropsko" sudjenje, pa da vidimo ko ce da prebaci 25 poena po tekmi.

ejbidzi

pre 5 godina

Vauuu, neko 24 PUTA (!!!) šutira trojku ubode 14 i ljudi misle da je vanserijski šuter 🤣 pa 60% igrača bi ovako kada bi im bilo dozvoljeno

dimjov

pre 5 godina

Sale je Litvancima ubacio 41 poen (od ukupno 96), sutirao trojke 9/12 i to sve za 40 minuta kosarke u tamo nekom finalu EP. Mislim stvarno...stavite malo to u razmeru i eto vam rekorda koji sve te nba zvezdice jos pokusavaju da preskoce. U najobicnijjoj ligaskoj utakmici bez preterane vaznosti a ni odbrane, uz 20% vremena vise, uz svu pompu da se obaraju rekordi...i opet nista. Dogodine u Pekingu!

JeRemija

pre 5 godina

Stef Kari je najbolji šuter svih vremena. Bez ikakve nedoumice!
Međutim, Klej Tompson i Kevin Durent ulaze sigurno u top 5 šutera svih vremena! Ono što je ludo u celoj toj priči je da njih trojica igraju u istom timu! Na to treba dodati verovatno najboljeg centra današnjice Kazinsa i uvek pouzdanog i nekadašnjeg all stara Iguadalu pa vam je jasno kakav su Voriorsi tim.
Drejmonda Grina sam ostavio za kraj, kao čoveka koji je glavni kohezioni faktor u timu, čoveka koji krpi sve rupe i igra fantastičnu odbranu...
Da li postoji i jedna osoba na ovom forumu koja veruje da neki drugi tim ima i 0.1% šanse da se umeša u borbu za prsten?!
Slobodan sam reći da bi ovaj tim GS pobedio ostatak cele lige, kada bi ovi napravili svoj tim...
Voriorsi će osvojiti i naredna 3 prvenstva, možda čak i više

zeljko

pre 5 godina

Sta se lozite nije mi jasno lik ispalio 25 trojki normalno je da ce bar 14 da pogodi ne shvatam sto se lozite toliko,ono i Harden,Durant,Gordon,Entoni,Redik,Booker itd itd, da ispale 25 suta za 3 poena svi bi imali slican ucinak....

JeRemija

pre 5 godina

@pravnik
Molim pojašnjenje kako ovaj tim GSW nije ni nalik onom što je Lebron pravio u Hitu.
Ok, tačno je da su Vejd i Boš tada bili u top 10 igrača lige ali trenutno u Voriorsima imate najjaču startnu postavu USA! Eventualno bi moglo biti mesta za Lebrona u toj petorci i to je to.
Pustite me samo priča kako su "stpljivo" gradili tim. Eto strpljivo je Durent (jedan od najboljih svetskih košarkaša) pobegao kod njih. I to za manju lovu nego bilo gde drugde.
Kazins je došao za smešan novac samo da bi uzeo prsten. Klej Tompson i Grin igraju za mnogo manju platu nego što vrede...
Zbog svega ovog ona Klivlendova titula i istorijski preokret od 1:3 neverovatno mnogo vrede. Tek će se videti kakav je to poduhvat bio. I sve to zahvaljujući Lebronovim nadljudskim partijama i bolesnim ciframa u Finalu.

Jaran

pre 5 godina

Covek je bez problema mogao da upise preko 100 poena i 20 trojki. Neverovatan suter, a u prethodnim mecevima je pogodio samo PET trojki! Steta sto ga Stevo Dzukela sece po ko zna koji put...

duledudule

pre 5 godina

Mozda su oni masina i ekstra ali ja ih ne volim i to je to.Postujem sve koji su odusevljeni ali ne nogu da ih smislim.Pogotovo Durantulu koji me je razocarao kad je otisao iz Thundera ljubi ga majka moj mali je najbolji.Klej nije nikako najbolji suter ikada.Ako nastavi ovako do kraja sezone i 5 6 sezona u kontinuitetu da bude takav onda ok.ovako sumnjam..Ili neka resi npr neku veoma bitnu utakmicu sa 12 poena za minut sto je jednom uradio Sleepy..Uostalom ameri se loze na statistike.idite guglajte najbolje sutere pa ce te videti.Ali kad uporedim ove tekme sa npr onim finalom konferencije Sacramento La Lakers kad je nas 20 gledalo utakmice u pola noci...ili npr jos ranije 98 recimo Utah Jazz Chicago Bulls,znali bi o cemu oricam

NIKI

pre 5 godina

svaka utakmica neki novi rekord,prosto da se covek zapita dal je to moguce, svaki dan kada se otvore sportske vesti neke impresije neverovatnih podviga, ljudi koji su izgradili prakticno ovu ligu i od nje napravili to sto jeste, danas moraju da trpe, pokriju se usima i gledaju ovo ruglo sto se nekada zvala kosarka. Koseva vise na regularnim utakmicama nego 90-ih na ALL star-u, igranje u nekom kruzer ritmu bez prakticno ikakave odbrane, kao da se u svakom mecu postavljaju svi na terenu pa cak i iz protivnicke ekipe tako da jedan igrac postigne rekord, samo sto mu ne daju lopovske kada krene da zakucava.. ovo moze samo deci do 15 godina da bude zanimljivo i onima sto veze sa kosarkom nemaju.. ceo sport u Americi se pretvorio u WWE..

Big Ron

pre 5 godina

52 poena bez ijedne jedine asistencije. A znamo sta se sve u NBA pise kao asistencija. U prevodu, ruglo od kosarke...
(MilosBL, 30. oktobar 2018 09:11)

Sine, nije ovo za tebe.. Idi prati nesto drugo. Balet npr.

Zoki

pre 5 godina

Ovo iživljavanje GSW, jurenje individualnih rekorda, mi je mučno za gledanje. Nekada te stvari u sportu nisu prolazile. Greg Popović bi recimo ubacio rezervnu postavu još od poluvremena čim je pobednik postao poznat.

Milos

pre 5 godina

(JeRemija, 30. oktobar 2018 09:10) Kad krenete komentar sa ovim:”najbolji svih vremena” niko vas ne shvata ozbiljno. Juce sam na nekom kanalu uhvatio finale USA- Hrvatska iz 92-e. Majko mila,pa ona reprezentacija Amerike bi ovu danas nakantala bar 30 razlike u bilo koje doba dana,toliko imam da kazem o vasim “najboljima svih vremena”. 30 razlike minimum!

crveni horizonti

pre 5 godina

Cirkus od igre. U vrijeme Džordana za isto vrijeme ne bi uspio ubaciti ni pola pored onakvih odbrana iako time ne osporavam Kleja koji mi je strašno simpatičan zbog nenametljivosti i tihog privatnog života bez bespotrebnog razmetanja. Interesantniji je zonski fudbal.

pravnik

pre 5 godina

@jeremija
Dragi jeremija Kazins ne da nije medju najboljim centrima lige nego nije ni u top 5! Covek je povredio ahilovu tetivu, jedna od najtezih povreda, nije u treningu skoro godinu dana. Citao sam negde da mu se odraz smanjio za desetak cm. Znate li sta to znaci?? Ovaj tim GSW je prica za sebe, prejaki su, ali ni nalik onom sto je Lebron pravio u Hitu, u najboljim godinama sastavio tim sa u tom trenutku dvojicom od 10 najboljih igraca, o cemu pricamo vise. Postujem Lebrona ali zbog Hita ne mogu da ga smatram najboljim ikada.

VanjaLFC

pre 5 godina

Kad se samo prosetim onih godina kada sam gledao sve one NBA utakmice u sred noci. Nema spavanja. Medzik, Majkl, Meloun...ma to je prstalo.
U danasnje vreme porazene ekipe daju po 95-100 poena u proseku.

evo ovako

pre 5 godina

ovolika koncentracija ne samo all star, to je prodata fora, nego bukvalno najboljih igraca na svojim pozicijama u jednom timu, to nije do sada vidjeno - molim navedite primer za suprotno. ne znam koliko je dobro za kosarku sto bi se reklo. a jos ni boogie nije poceo da igra, malo je i smesno. imam utisak da je poseta na utakmicama slaba, mozda gresim ali gledam svako vece.

kaokakao

pre 5 godina

Stef Kari ga hrani loptama a ovaj mu obara rekord, e to je tim! Zamislite Lebrona da drzi rekord, tacno bi na 7-8 trojki prestao da mu dodaje loptu, svaka akcija bi isla na njega.

Mj23

pre 5 godina

Ovo je najbolja kosarka koja se ikad igrala.

Kakav hand cheking bi sacuvao kd-a, currya i klaya da vam sipaju trice?

Ovo je ko da slusam mog starog da se u vrijeme maradone igrao bolji nogomet. Ha ha ha.

Svjedoci smo najdominantnije i najjace ekipe svih vremena.

Doduse iritantni su do svemira, ali budimo realni.

Onaj naslov sto im je Lebron uzeo je cudo nad cudima.

Ljudi se rugaju.

ime i prezime

pre 5 godina

Eto,covek za 26 minuta spakuje 52 poena i da 14 trojki.. A pazite sad, on je tek 3.najbolji igrac ove ekipe.. I onda ce ljudi da uzmu da zameraju Lebronu sto je izgubio ona silna finala od Gsw,a ja kazem da je pravo cudo sto je uspeo da osvoji jednu titulu pored njih.. Ovo je jos sve bez Kazinsa,lika koji je prosle sezone ima negde 26,10,5 prosek... zastrasujuce..

petarczv

pre 5 godina

Nestvarna partija kleja, a bas razmisljam sta mu je ne pogadja trojke u prethodnim utakmicama sve se vrti od 15-20p...i onda uradi ovo... Najbolji bekovski par svih vremena..

deda

pre 5 godina

Stef Kari je najbolji šuter svih vremena. Bez ikakve nedoumice!
Međutim, Klej Tompson i Kevin Durent ulaze sigurno u top 5 šutera svih vremena! Ono što je ludo u celoj toj priči je da njih trojica igraju u istom timu! Na to treba dodati verovatno najboljeg centra današnjice Kazinsa i uvek pouzdanog i nekadašnjeg all stara Iguadalu pa vam je jasno kakav su Voriorsi tim.
Drejmonda Grina sam ostavio za kraj, kao čoveka koji je glavni kohezioni faktor u timu, čoveka koji krpi sve rupe i igra fantastičnu odbranu...
Da li postoji i jedna osoba na ovom forumu koja veruje da neki drugi tim ima i 0.1% šanse da se umeša u borbu za prsten?!
Slobodan sam reći da bi ovaj tim GS pobedio ostatak cele lige, kada bi ovi napravili svoj tim...
Voriorsi će osvojiti i naredna 3 prvenstva, možda čak i više
(JeRemija, 30. oktobar 2018 09:10)

Ajde ne plači više za za to što lebron neće uzeti još prstenja... Pokušavao je i on na silu da pravi super tim pa su opet bili odučeninod košarke od dalasa i dan antonia...

Jaran

pre 5 godina

MilosBL
Draze mi je da vidim najbolje sutere svih vremena kako postavljaju rekorde od gledanja propalih €L igraca koji nemaju mesta u NBA.

Jord4nnnn

pre 5 godina

Klej je najveći "ludak" u NBA. Na terenu odaje utisak da ga neko primorava da igra košarku, a može da mu "kvrcne" nešto u glavi i da uradi nešto poput ovog noćas!

my way

pre 5 godina

Da i ja nesto izjavim za dnevnik, Lebranko Lazic bi mu 7 od tih 14 lopti ukrao, 4 puta napravio faul i ostalo bi mu manje od 20 poena :)

goblin

pre 5 godina

Najveći problem koji ima sadašnji NBA jesto to što ima barem 10 timova koji su toliko loši da je to strašno,a Čikago je jedan od njih,tako da mi je drago kad ih neko ovako rasturi,u inat.Očekujem da GSW nekom ubaci i 200 poena,ako budu hteli.I polako sa tim koja je ekipa najveća ikada,voleo bi da vidim kako bi GSW igrao(ova njihova "mala petorka") protiv tima koji bi imao centra kao Šekil koji bi rasturio Grina pod kosem i zatrpao kos sa 40+ i dodao jos 15+ skokova,pa jos neki skolovani plej koji bi znao da uspori utakmicu.

Rocky Balboa

pre 5 godina

ljudi 150 koseva, to je raspucavanje, a ne utakmica
(milan, 30. oktobar 2018 09:50)92 za poluvrijene, da su htjeli dali bi 200 do kraja a Thompson 20+ trica, naravno da će se srušiti svi rekordi u košarci, samo čekam tko će dati 101.....

genijalac

pre 5 godina

voleo bih da vidim da ubacuje ovako protiv Zeljkovog Fenera. Kalina bi mu zapalio dve "sekirice" i nebi ni bacanje pogodio. treba im "evropsko" sudjenje, pa da vidimo ko ce da prebaci 25 poena po tekmi.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (mnogo je kume, 30. oktobar 2018 09:55
naporni ste vise sa ovim komentarima. Ozbiljno. U evroligu dodju igraci koji ne mogu da se izbore u nba timove i dodju u evropu o odma postsanu top igraci, bore se za mvp evrolige. Kingsi, hawksi i drugi losi , cak najlosiji timovi iz nba pobjedjuju makabi i ostale evroligaske velikane sa po 30 razlike i to sa b-timovima gdje im igraju rezerve.(evo pre mjesec dana u preseason) Dosadni ste vise sa tom evroligom.

aham

pre 5 godina

prosto neko proradi dovoljan je samo 1 i to je vec gotov mec ovo sto su uradili nije normalno i mislim da zele ponovili bi to jos ko zna koliko puta

Blue Moon 1199

pre 5 godina

Ovo je nestvarno, do ovog meca Klej je sutirao trojke 5/36!!!! I onda danas ubaci 14 lagano za tri cetvrtine stavrno ludo. Odoh da sutiram trojke u NBA2K.

Dušan

pre 5 godina

Samo sam hteo da vidim da li će biti panjeva koji će tvrditi da ovako nikad u Evropi ne bi mogli. Prvi komentar - "aj da vidim da tako Željku, Kalina bi mu lupio dve rampe"

Klej je možda najbolji šuter ikad, a veliki sam nostalgičar i ne cenim previše današnji NBA u poređenju sa onim pre 10 ili 20 godina, a kamo li 80ih.

a

pre 5 godina

@Milos ne mozes tako da gledas, razlicite ere, razlicita pravila. Tad se trojka maltene nije ni sutirala, Stef, Klej, Kd bi im mozda sibnuli 10 trojki za poluvreme, pa bi se ovi cudili. Isto tako bi ih npr Dzordan, odbranom i hend cekom vratio u realnost, pa u njihovom soku sabio u napadu, razlicita pravila skroz. Zato je i bitno, hipoteticki, koja pravila i koje sudjenje bi bilo zastupljeno. Po ovome danas, taj Drim tim bi bio oduvan, naravno po starim pravilima, Dzordan i ekipa bi sabili ove danas..

Urox

pre 5 godina

Sale je Litvancima ubacio 41 poen (od ukupno 96), sutirao trojke 9/12 i to sve za 40 minuta kosarke u tamo nekom finalu EP. Mislim stvarno...stavite malo to u razmeru i eto vam rekorda koji sve te nba zvezdice jos pokusavaju da preskoce. U najobicnijjoj ligaskoj utakmici bez preterane vaznosti a ni odbrane, uz 20% vremena vise, uz svu pompu da se obaraju rekordi...i opet nista. Dogodine u Pekingu!

A ovaj je sutirao 8/9 u prvoj cetvrtini, svaka cast Saletu,ali on nije mogao u Nba, i ti Nba igraci kad god se sastanu sa nasima bude lagana pobeda... Za evropu Sale tata, za Nba prosek..

ThePain

pre 5 godina

Stef Kari je najbolji šuter svih vremena. Bez ikakve nedoumice!
Međutim, Klej Tompson i Kevin Durent ulaze sigurno u top 5 šutera svih vremena! Ono što je ludo u celoj toj priči je da njih trojica igraju u istom timu! Na to treba dodati verovatno najboljeg centra današnjice Kazinsa i uvek pouzdanog i nekadašnjeg all stara Iguadalu pa vam je jasno kakav su Voriorsi tim.
Drejmonda Grina sam ostavio za kraj, kao čoveka koji je glavni kohezioni faktor u timu, čoveka koji krpi sve rupe i igra fantastičnu odbranu...
Da li postoji i jedna osoba na ovom forumu koja veruje da neki drugi tim ima i 0.1% šanse da se umeša u borbu za prsten?!
Slobodan sam reći da bi ovaj tim GS pobedio ostatak cele lige, kada bi ovi napravili svoj tim...
Voriorsi će osvojiti i naredna 3 prvenstva, možda čak i više
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (JeRemija, 30. oktobar 2018 09:10)

....................................................

Zaboravio si samo poentu na kraju - "Eto, narode, zasto moj idol Lebron ne moze do prstena!"

Kako ti ne dosadi, covjece!??

veljko

pre 5 godina

@Deki

Očito nisi gledao Pedju, bar ne dovoljno. Imao je sjajan ulaz (i polaganje i kucanje) i bio vrlo kreativan. On nije bio plej, to su bili Bibi, Džekson i sjajni Vilijams. U takvom timu, uz Divca koji je preteča centara koji znaju da asistiraju (Jokić, Horford i sl.), Stojaković je najčešće bio meta asistencije. To ne znači da nije odlično čitao igru i dodavao kad je bilo prilike. U svakom slučaju bolje od Kleja, kome se u asistencije računaju prosti pasovi do prvog dobrog šutera. Danas GSW igra sa mnogo brzih pasova, bez klasične igre preko pleja. Grin više asistira, iako je realno Kari i kreativniji i veštiji.

Jim Beam

pre 5 godina

@LakiCZV
Ne bi bio glavni. To je takav tip igrača da mu savršeno odgovara da igra iz "drugog" plana. Zamisliti njega kao nekoga ko mora i da kreira nije realno. Takav je bio i Peđa, samo što je ovaj nivo iznad. Kao što bi Drejmond imao 10-15 poena u nekom drugom timu i smatrao se promašajem kada bi ga neko postavio za franšiznog igrača, iako je on svakako u top20 igrača lige. GSW je idealan tim za njih, fenomenalno uklopljen gde se zna ko šta radi. I bez sujete sve to deluje. Juče je Kleja najviše hranio Kari i radovao se obaranju njegovog rekorda. Zamislite Vestbruka ili nekog trećeg superstara u toj ulozi, nema šanse. Zato i dominiraju već 5 godina realno.

Larry

pre 5 godina

ljudi 150 koseva, to je raspucavanje, a ne utakmica
(milan, 30. oktobar 2018 09:50)

To se zove kvalitet. Kada imaš ne vrhunske napadače već toliko dobre da su sigurno u svojoj kategoriji među najboljima u istoriji, i sistem igre u koji su takvi igrači odlično uklopljeni dobiješ ne tim već mašinu koja melje ostale protivnike. Mogli su oni i više od 150, to sigurno.

veljko

pre 5 godina

@jim beam

Nije Klej bolji igrač od Stojkovića. Naprotiv. Peđa je bio raznovsniji, bolji na skoku, bolji u dodavanju (mada Klej, zbog stila GSW vodi, ali dovoljno je pogledati najbolja dodavanja...), na ulazu. U šutu za 3 su slični, Klej 42%, Peđa 40%. Razlika je što je Peđa morao da širi teren drugima, dok Kleju tu pomažu i Stef i Kari, pa ima otvorenije šuteve.
Da je to istina, govore i procenti sa linije bacanja, Peđa 90%, Klej 85%. Za dva su identični.
Rekao bih da je Klej bolji odbrambeni igrač.

Ključna razlika je u broju šuteva i pristupu igri, nekad i sad, kao i timu u kojem igraju. Stojaković je igrao u odličnom timu, Klej igra u najboljem timu.

Durent i Klej su vrhunski šuteri, u prvih 10-20 ikad. Isto kao i Peđa.
Kari je najbolji. Sve i da obori procente, uvek se moraju staviti stvari u kontekst. Pozicije iz kojih on šutira su ubedljivo najteže.

Meni je interesantno kako Stiv Ker redovno vadi igrače, kad su na ivici rekorda. Nikad im ne da da igraju celu tekmu, ako ih krene.

jsx

pre 5 godina

Sa Klejom imate od 7 utakmica sigurno bar 1 ili 2 (a pociste nekog ranije, ni ne mora da da 40 poena) dobijene iskljucivo na njega, sto je neverovatno znacajno. U ostalima cak i kad ne sutira dobro (a uglavnom sutira), igra odlicnu odbranu. Uglavnom, sjajan igrac i jezivo jak tim. Lepi su i za gledanje, Sparsi su mozda imali vise pasova i isli blize kosu, ali Ratnici umeju i tako, ali mogu i sa vece distance, preko ruke... Tako mozda nesto cesce promasuju, ali se po poenima isplati.

palop

pre 5 godina

@(crveni horizonti, 30. oktobar 2018 09:30)

A rekord za najvise poena na poluvremenu je bas iz Dzordanovog vremena, drze ga Finiks Sansi iz 1990. Dali su 105+ ( ne mogu da se setim tacno)...

Jim Beam

pre 5 godina

@JeRemija
1. Kari igra na max ugovoru. Pre toga je igrao za smešne novce jer nije ni vredeo više jer je bio hronično povređen.
2. Klej igra isto na max ugovoru koji je mogao dobiti. U trenutku potpisivanja ugovora nije bio allstar igrač tako da nije potcenjen. Samo dobar tajming potpisivanja ugovora.
3. Drejmond je dobio ogroman ugovor, ne znam da li je u tom momentu bio maksimalan, ali je svakako lepe novce izvukao. Takođe dobar tajming potpisivanja ugovora jer je tek kasnije dobio priznanje javnosti za svoje partije.
4. Durent je uzeo manje pare, ali uzimao ih je i LeBron u Majamiju, a i u drugom pojavljivanju u dresu Kavsa. Tada su svi uzeli manje pare Boš, Vejd i LeBron. A kasnije i Alen.
5. Navedi mi tim koji bi potpisao Bugija na godinu dana sem GSW. Odigraće max 10-15 utakmica u regularnom delu, pitanje je u kakvom stanju. Za njega se ne zna da li će se vratiti na teren ove sezone, u kakvoj formi. On juri da pokaže da će biti isti kao ranije pa da sledeće sezone uzme max ugovor nekom drugom. To sa njim je čisto kockanje koje može, a i ne mora, da donese nešto.

Da, ovaj tim jeste pravljen ni od čega. Čak i za taj dolazak Durenta su se odrekli dva startera, Boguta i Barnsa (koji je uzeo max ugovor) sa kojim su išli do najboljeg skora u istoriji tako da ga nisu doveli džaba. Druga je stvar što se ovakav sklop desi jednom u 50 godina, ali svakako nije veštački niti na silu pravljeno.

На лепом плавом Дунаву

pre 5 godina

Pazi kad po kometarima “stručnjaka” ovde GSW ispada prosečna ekipa. Kao to nije košarka..pa šta je onda košarka...

ogicg

pre 5 godina

A meni je utisak veceri bio jer gledao sam cijelu utakmicu,kako se Kari raduje ovom sta mu je kolega uradio.To mnogo prica o samom njemu.A klej moze ovo da uradi kad god pozeli.

Jugram Haschwalth

pre 5 godina

Ono poslednji put kad je poludeo, propustio trening pred utakmicu (uspavao se ili bio mamuran) pa onda utrpao 37 za cetvrtinu. Kvalitetan ludak.

Che Gevara

pre 5 godina

Slobodan sam reći da bi ovaj tim GS pobedio ostatak cele lige, kada bi ovi napravili svoj tim...
Voriorsi će osvojiti i naredna 3 prvenstva, možda čak i više
(JeRemija, 30. oktobar 2018 09:10)

Ehheewjjj gde ode .... pa prvo skoci pa kazi hoop!Da ne bude... da kera nije sr..a uhvatila bi zeca!

Istina da GSW ima paklenu ekipu, ulozili su ali ... ono sto je u sportu interesantno ... treba i malo srece ... onaj faktor x.
Isto tako kao sto je poludeo Klej Tompson i uvacio 52 poena .... tako moze i neki ceo tim da poludi i "izudara" GSW!
Ono sto NBA, cini NBA ... moras imati kvalitet a i srece da bi prsten osvoji ... a 3 prstena ... bas puno kvaliteta i srece.Tu, kalkulacije nema ...