Utorak, 30.10.2018.

09:00

Luis Hamilton – na putu ka G.O.A.T.

Izvor: B92

Luis Hamilton – na putu ka G.O.A.T. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

90 Komentari

Sortiraj po:

wlado

pre 5 godina

@sasadime

sve je covek obasnio, ko nije gledao neka vidi snimak na youtube. donington 1993. Mclaren koji nije mogao da sastavi kraj sa krajem uz uzasne fordove motore i protiv williamsa koji su sami isli, kako je sam priznao alan prost.

sasadime

pre 5 godina

Vozac F1 pokazuje koliko je dobar kada vozi po kisi. Na Doningtonu 1993,po kisi,sa petog na prvo mesto je dosao u prvom krugu sa slabasnim McLarenom. Svi znamo kakva je tad konkurecija bila.Svi oni su bili smesni na kisi pored Sene. To se smatra najboljim krugom u istoriji F1. Jedan je Sena! Najveci od svih!

VladaNS

pre 5 godina

Svaka cast Hamiltonu, gotivim ga najvise od danasnjih vozaca, ali daleko je formula od kvaliteta kakav je nekada bio. Tako da tesko on moze biti G.O.A.T. Sumaher je ostavio najveci trag do sada, mada njega nisam voleo i uvek sam protiv njega navijao zbog svih spletki koje je Ferarari cinio, od propustanja od strane klupskih kolega, do ostalih stvari. Senu je nazalost zaustavila smrt, Prost je bio odlican vozac. Ali meni najdrazi i omiljeni je bio leteci Finac Mika Hakinen.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vucko, 30. oktobar 2018 15:36)

Williams nikad nije uložio žalbu. Nije bio odbijen, nije uložio žalbu - nisu smatrali da ima elemenata za žalbu jer je to bio trkački incident. Hill je sam napravio katastrofalnu grešku jer je srljao da ga obiđe po svaku cenu umesto da sačeka bukvalno par sekundi.

f1

pre 5 godina

Da je najbrži to pokazuje broj pol pozicija. Sigurno bi do sada bio i GOAT da 2010. nisu uvedena pravila u vezi sa gumama i gorivom. Sva sreća uspeo je da se prilagodi, pa ćemo morati da sačekamo još par godina.

HARIS

pre 5 godina

Ako je Sena kandidat za goat, onda je i Alan Prost, jer ima bolje rezultate u okršaju sa Senom... Ne verujete? Izguglajte.
(milos, 30. oktobar 2018 17:05)

Odgledaj dokumentarac 'Senna' i sve ce ti biti jasno kako je dosao do pobjeda i titula Alan Prost, a tu se odlicno vidi i kakav je covjek.

Nebitno ili nije bitno

pre 5 godina

@ Mikii
Hamilton jeste sjajan vozač ali da bude najbolji je u najmanju ruku smešno. Pa Hamiltona je pobedio Rozberg, uz svo dužno poštovanje prema Rozbergu. Smešno je nazivati nekog najboljim samo zbog toga što je vozio najbolji bolid i ostali nisu imali nikakve šanse. Nego šta kažeš, Nadal i Federer su bolji igrači od Đokovića a imaju slabiji skor u medjusobnim duelima sa njim. A Markez će biti legenda kao i Rosi, dečko vozi fenomenalno što pokazuju rezultati. I tu niko ne može ništa da ospori. Nema najbolji motor jer su ostale uzdanice Honde daleko iza u plasmanu. Samo što tebe lično bole rezultati osoba koje očigledno ne voliš pa ajde kao da malo pametujes, tj. pokušaš.

BODIBOND

pre 5 godina

Ako je Sena kandidat za goat, onda je i Alan Prost, jer ima bolje rezultate u okršaju sa Senom... Ne verujete? Izguglajte.
(milos, 30. oktobar 2018 17:05)

Ako je taj Prost kandidat za GOAT onda je i Fizikelo, koji je imao bolje rezultate i nadmasio njegove rekorde.

Canadian

pre 5 godina

Najsmesniji su mi ovi sto se kunu u Senu, Drazena i tako te legende sporta koji su tragicno zavrsili i onda se paljevine loze na SBB-KBB. Jeste, bili su odlicni, najbolji u jednom trenutku ali ne mogu biti GOAT jer su neki drugi postigli mnogo vece rezultate tokom svog zivota. Zato u buduce glasajte za njih u kategoriji SBB-KBB, a ne GOAT. SBB-KBB = SFRJ dvostruki prvak sveta '94 u Americi i '98 u Francuskoj. LOL

Gordon F.

pre 5 godina

Sva čast autoru za tekst,( sve lepo napisano)! Svako vreme je nosilo svoje inovacije i dalo šampione! Ovo je vreme
Luisa Hamiltona! Sad što većina Srba mrzi Rome, Jevreje,Crnce... to je stvar mentaliteta i trenutka u kom živimo! Sećam se komentara o igri Novaka Đokovića od pre godinu dana,( kako bi rekao Bora" Takvi smo mi Srbi,zato nas i svrbi)!Ovde se uspeh ne prašta u Prokletoj avliji Parova i Farmi! Za sve koji ne znaju istoriju formule neka pogledaju na internetu! SENINA porodica je iskazala poštovanje prema Luisu poklonivši mu Seninu kacigu! A ono što je Šumaher radio na stazi nimalo nije ŠAMPIONSKI,
Od njega su svi veći i pošteniji šampioni! Formulu pratim od 83. prošlog veka i uvek je bilo jakih i slabijih ekipa,boljih i lošijih vozača!
A najbolji pobeđuju!
IDEMO LUIS ???????

Vucko

pre 5 godina

Svaka cast Hamiltonu, gotivim ga najvise od danasnjih vozaca, ali daleko je formula od kvaliteta kakav je nekada bio. Tako da tesko on moze biti G.O.A.T. Sumaher je ostavio najveci trag do sada, mada njega nisam voleo i uvek sam protiv njega navijao zbog svih spletki koje je Ferarari cinio, od propustanja od strane klupskih kolega, do ostalih stvari. Senu je nazalost zaustavila smrt, Prost je bio odlican vozac. Ali meni najdrazi i omiljeni je bio leteci Finac Mika Hakinen.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Šumahera treba izbrisati iz istorije formule 1 jer je mnogo zla naneo raznim vozačima a Barikela zamalo nije ubio 2010. kada ga je na startnom pravcu saterao uza zid pri brzini većoj od 300km/h,sutradan naslovna strana u žurnalu "pokušaj ubistva".Sećam se kada ga je sena jurio po boksu da ga bije,beži Šumaher kao zec.Ona sramota 1994. kada je u zadnjoj trci već ispao,vraća se na stazu samo da bi gađao u Hila i zadržao 1 bod prednosti i postao šampion.To je isto uradio i 1997. sa Vilnevom pa je FIA konačno reagovala i oduzela mu sve bodove i diskfalifikovala iz šampionata.Ako vam je ovakav čovek veliki šampion onda imate veliki problem,na sport gledate onako kako ne bi trebali.Takođe su se Prost i Sena međusobno gađali na Suzuki zbog titule,Fetel je takođe imao svoje momente.Luis nikada nije namerno nekog udario.

Zlatko

pre 5 godina

Inb,nema nipodaštavanja,to je istina.Pamte se samo legende,svi ostali su statistički podatak! I to nema veze sa titulama.Jel osvojio neku Montoja? Jel neko pamti Zaka Vilneva po tituli ili po gomili gluposti koje je pravio posle nje?Jel Sato zapamćen kao vozač ili ludak? Jel Barikelo zapamćen po vožnjama ili po propuštanju Šumija.Svako ima nešto po čemu će biti zapamćen,a Hamilton samo po titulama,a to je statistički podatak!Imam prilično godina,sticajem okolnosti,svakog od ovih vozača sam imao priliku da gledam ,neke i više puta,uživo,od Sene ,Šumahera,Kimija do Hamiltona,i znam o čemu pričam,a ti živi u iluzijama ,imaš pravo na to!

Rendom

pre 5 godina

Luis vise titulu nece videti. Sledece godine RED BULL sa Hondinim motorom ulazi u dominaciju od nekoliko godina.
Prema tome zna se ko je sampion sledece godine - MAXI.

Mikii

pre 5 godina

Za sve pateticare koji pricaju o Sumaheru i Seni: Hamilton ima realnu sansu da do kraja karijere postane najbolji vozac F1 svih vremena, jer ce njegovi rezultati govoriti u prilog tome. A to ko je "ziveo F1" i ostale izlizane floskule apsolutno nikoga ne zanimaju. Ako Djokovic osvoji vise grend slem trofeja, bice priznat kao G.O.A.T, iako su i Federer i Nadal bolji igraci. Prema tome, muk. Mene samo zanima da li bi vam teze pao Hamilton, ili kad Markez za koju godinu i zvanicno stavi tacku na "doktora".

Piston

pre 5 godina

Kako Amerikanci vole da kažu, jabuke i pomorandže. Fanđovo vreme, Mihaelovo vreme i Luisovo vreme nemaju skoro ništa zajedničko osim što se zove trkanje. Od razvoja motora, vrsti motora, tehnoloških inovacija i novotarija, menjača, kontrole proklizavanja, sme, ne sme itd itd. Navodno je Alonsov Renault i imao nelegalni launch control sistem. Suština je da su ne uporedivi i apsolutno vrhunski vozači svaki u svome vremenu. Pojam najveći svih vremena je izmišljotina koja nema veze sa mozgom. Možete li porediti Čembrlena i Džordana, Alija, Kena Nortona sa Kličkom ili Tajsonom, Lava Jašina sa npr Nojerom? Apsolutno ne.

DisordeR

pre 5 godina

Od 2007/8 pa nadalje ovo postaje smesan sport. Nekada mocan zvuk bolida se pretvorio u zujanje indi kara. Jel su spali na V4 ili ce sledece godine?

strucnjak za sve sportove i religije ukljucujuci i scijentologiju

pre 5 godina

sena je najveci ikad isto koliko je i drazen petrovic najveci evropski kosarkas svih vremena

Загор

pre 5 godina

Сваки од бољих возача би у тако доминантном тиму узео те титуле. Тако да.. добро је проценио,и одрадио посао. Да се Розберг није повукао не би било овако,доста јадно,са тимским наредбама и жртвовањем другом возача.

andreas kisser

pre 5 godina

citam sada gresku u kucanju u mom prethodnom komentaru, klark je naravno vozio za lotus (hteo sam da napisem agregat) - klimax je legendarni motor koji je 1960ih dominirao u F1. tek kada su krajem 60ih uvedeni trolitarski motori, klimax je nestao a pocela brutalna dominacija forda. kroz prvi deo istorije F1 sve se svodilo na mehaniku, pa se vise paznje posvecivalo motorima i vozac je bio mnogo vazniji u razvoju bolida, a rekao bih da od 1990ih krece era elektronike i uticaja timova. e bas zbog toga se mi koji duze pratimo F1 sa nostalgijom secamo vremena od pre ovolike uloge kompjutera i timova preko radio veze. u vreme klarka je vozeno samo desetak trka u sampionatu, a bilo mnogo vise i timova i vozaca; bilo je manje proizvodjaca sasija i agregata, pa su kvalitetne masine bile ravnopravnije rasporedjene po timovima i sve je izgledalo ujednacenije. zapravo do najveceg disbalansa izmedju timova dolazi sa erom turbo motora i pojave poluautomatskih menjaca krajem 1980ih, kada je meklaren honda oduvao sve zivo, i otad vise nema ujednacenosti. kada danas mladji nesto pricaju o prostu i seni, samo neka izguglaju sezonu 1988. slazem i sa jednim od komentara da se vozaci iz razlicitih epoha tesko mogu uporedjivati i to je druga greska u mom prvom komentaru (sto sam upotrebio tu frazu GOAT). ali zato mozemo pricati o najkompletnijem vozacu i o epohama kada su bolidi generalno bili ujednaceniji, a umece vozaca bitnije zbog jednostavnijih tehnickih resenja; tu moj glas ide klarku.

Stari

pre 5 godina

Kad bilo ko od ovih današnjih ponovi ono Mikino preticanje Šumahera,oko mislim "mučenog" Zonte neka ga odmah proglase za najvećeg svih vremena.Do tada?.....daj ne budite smešni.

445

pre 5 godina

Fanboys Sumahera , Fandja , Sene... hoce da puknu. Ne priznaju Hamiltona pa da ima i 10 puta vise titula.
Odrastite vise , zivot ide dalje , F1 ide dalje , sve se menja...

ProstAK

pre 5 godina

Prost je svoju 4.titulu osvojio 1993.,posle jednogidisnje pauze,seo za moćni Williams Renault i oduvao konkurenciju debelo,Senu ostavio na 2.mestu.Sledece sezone se penzionisao,Brazilac ga nasledio,mislim na prve 3 trke nije bio na podijumu(mozda cak i ispao)na 4.trci poginuo.PS.Malo vise postovanja za Profesora.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)
(Dr., 30. oktobar 2018 10:32)

Svaka čast za komentar.
Kad je Prost osvojio četvrtu titulu, a i neke ranije, Sena je bio tu.

blastingzone

pre 5 godina

Michael Schumacher vs. Mika Häkkinen. To je bio legendarni dvoboj s pocetka 2000tih u kome je uzivao svako, pa i oni koji nisu marili za Formulu 1. Ovo sad je zzz

marko

pre 5 godina

Nikad i nikako. Sve i da vozi do 50e i da ima jos 10 titula..dzaba
(NemanjaBB, 30. oktobar 2018 11:05)

Па наравно. Клинцима споменеш Тима Глока и одмах ко опарени, а не схватају да се не постаје шампион на тај начин. Причати какве су трке возили Сена, Прост, пре тога Пике, па и Лауда кога се једва сећам, нема смисла. Шумахер је велики шампион, али је то постао тек са Фераријем. И ако је пре тога био први, тек је у Ферарију побрао симпатије ширег аудиторијума. У Ферарију је стварно правио чуда. Било је и прљавих ствари. Хамилтон неће никад покупити симпатије старијих љубитеља, а разлога је доста.

Ајде@

pre 5 godina

Зар овај кога пропустају његови клупски возачи, да буде бољи од Сене, који се једне године са Простом до крви борио за титулу, а били су у истом тиму... Погледајте мало те борбе

4x4

pre 5 godina

G.O.A.T. je novinarska izmišljotina koja je u auto sportu nemoguća. Kada bi Hamilton vozio Fanđov F1, a Fanđo njegovu mečku onda bi mogli o tome da razmišljamo.

inb

pre 5 godina

@zlatko
kakvo sramotno nipodastavanje ljudi.osvoji covek 5 titula i kao statisticki podatak. pre bih rekao da si ti statisticki podatak posto ne bi pobedio na kartingu ni da se tvoj sprat trka.
inace nisam niciji specijalan fan ali ovo je fascinantno.

drmr

pre 5 godina

Moze on da osvoji i 10 titula, uvek ce medju obicnim ljudima vaziti deviza “vozis kao Sumi”. Ne osporavam kvalitete Hamiltona, jeste jedan od najboljih vozaca ikada ali ne moze u isti kos sa Sumaherom. Ostaje i velika zal za Senom kojeg je smrt sprecila da verovatno postane najbolji a cak to jeste i pored tragedije koja mu se dogodila. Po mom nekom misljenju samo trojica sportista ukupno su veci i od sporta kojim su se bavili, a to su Sumaher, Dzordan i Federer (Noletov sam navijac ali gledam stvari realno). Ne samo zbog titula i dominacije, vec zbog svega sto predstavljaju i sto su predstavljali dok su se bavili sportom.

ATG

pre 5 godina

ID. Aj sve ali da kazes da je Beneton Reno bio dominantan. Pa Wiliams je bio mnogo bolji tih godina. A tih gofina se jos trkalo na trkama, a ovo sad je smejurija. Bude jedno obilazenje po trci, ako imamo srece.

A

pre 5 godina

@"Hamilton je imao konkrenciju samo 2018. godine jer se Ferari približio i dobrim delom sezone bio bolji. Hamilton je bolje vozio, Fetel je pravio previše grešaka, Ferari je lošije organizovan tim, Ferštapen koji ima pik na njega... Sve u svemu Luis je ove godine debelo se naradio i zaslužio titulu. Kad je Rozberg bio prvak, Luis je malo popustio za račun privatnog života,ali je i Rozberg tu titulu zaslužio.
Sve ostalo je superdominantni Mercedes od 2014. godine. Konkurenciji je trebalo 5 sezona da im se približi. Svi veliki vozači su pravili rekorde u vreme dominacije. Možda najmanje Fetel jer 2010. i 2012. Red Bull nije bio dominantan, već Ferari,ali oni su loše organizovana i vođena ekipa od odlaska Ros Brona. Sena je imao apsolutno dominantnu McLaren Hondu,kao i Prost koji je bio i u Vilijams Renou, Fanđov Mercedes bio nedodirljiv.Frerai u vreme Šumahere,pa i Beneton Reno. Nije pravilo ali Moderni Mercedes je kao Ferari 2000-2004, McLaren Honda 1987-1991..."

Objektivan i realan komentar.

b

pre 5 godina

Kakva je to sprdnja od sporta.Svi voze razlicite bolide koji prakticno odlucuju pobednika, uz ono stajanje u pitstopu. 
I onda ja kao treba se divim Sumaheru ili Hamiltonu sto su najbolji? :D
(Jarak, 30. oktobar 2018 10:20)

Najrealni komentar, svaka cast !!

The Wolf

pre 5 godina

Lewis Hamilton
'08, '14, '15, '17, '18
12 sezona
227 trka
71 pobeda
81 pol pozicija
41 najbrži krug trke
132 podijuma
130 puta startovao iz prvog startnog reda
Jedini vozač u istoriji F1 koji ima pobedu u svakoj sezoni u kojoj je učestvovao
Jedini vozač u istoriji F1 koji ima pol poziciju u svakoj sezoni u kojoj je učestvovao
Pobedio na 23 različite Velike Nagrade, najviše u istoriji F1
Pobedio na 26 različitih staza, najviše u istoriji F1
Jedini vozač koji ima pobedu na svakoj stazi koja je trenutno u kalendaru F1 (21)

BODIBOND

pre 5 godina

Žao mi je što i on i Fetel svojim titulama omalovažavaju uspehe ranijih vozača. F1 nije isti sport u zadnjih 10 sezona, zato nažalost Alonso nije uspeo da uradi više.
(bgd, 30. oktobar 2018 11:14)

Od kad je Feki Alonso propao, sa njim propala i F1, i od tad je povrsno pratim, postala dosadna.

andreas kisser

pre 5 godina

F1 je od skoro popularan sport u srbiji, pa me ne cudi da mladji ljubitelji formule uglavnom znaju samo za fandja, pa onda rivalstva prost-sena, sumi-mika i ove vozace posle 2000. za autora teksta i sve ostale: pratim formulu od ranih 1980ih, a moj otac, bivsi reli vozac u staroj jugi, jos od samih pocetaka sporta, te kao neko ko je odgledao mnooogo trka na tv-u i desetak uzivo (hungaroring, nirnbergring, monca, silverston), da se u svetu F1, medju bivsim vozacima, strucnjacima, novinarima, vlasnicima timova i ostalih legendi ovog sporta, za najboljeg vozaca svih vremena smatra dzimi klark! to nema veze sa brojem pobeda (ranije je bilo mnogo manje trka u sezoni), ni brojem titula. klark je svoje dve titule, pre svoje tragicne smrti u 32. godini, osvojio u smrtonosnoj konkurenciji takvih sampiona kakvi su bili dzeki stjuart, greem hil, dzon surtes, dzek brebem, johan rint i slicni, a vozeci automobil za koji na ovom forumu retko ko da je cuo - koventri klimax! dzeki stjuart je u jednom intervjuu pre godinu dana rekao da su danasnji vozaci 'jednodimenzionalni', jer se isuvise oslanjaju na tehniku i slabije poznaju automobil od ranijih vozaca. secam se i intervjua sa tjeri butsenom pocetkom 90ih: na pitanje ko su najbolji vozaci tokom njegove karijere, odgovorio je sena, pike, i valjda bese mensel kao treci. na pitanje 'a prost'?, samo je odgovorio 'ne'! moja lista GOATa, na osnovu svog znanja stecenog gledanjem i citanjem o F1 bi bila: klark, sena, fandjo, pa svi ostali!

HARIS

pre 5 godina

Koliko je nas zavoljelo Ferari u Sumaherovoj eri, toliko i dalje navijamo i podrzavamo ovaj tim. Cak i u teskim trenucima nakon Kimijeve titule, u eri RB-a. Evo vise od decenije bez titule, ja i mnogi sa ovih prostora i dalje prate i navijaju za Ferari. Ne vidim to tako ni za jedan drugi tim. Alonsa nisam mogao da smislim u Renou i Meklarenu, ali kada je dosao u Ferari navijao sam da uzme titulu. Ista situacija i sa Fetelom dok je vozio za RB.

bgd

pre 5 godina

Žao mi je što i on i Fetel svojim titulama omalovažavaju uspehe ranijih vozača. F1 nije isti sport u zadnjih 10 sezona, zato nažalost Alonso nije uspeo da uradi više.

Čeprtuljko

pre 5 godina

Senna no 1 ! Sve je ovo lepo ali oni koji nisu videli zver zvana Airton nemaju pojma sta je savršenstvo voženja formule 1. NIKO NIKAD TO NEĆE DOSTIĆI

prokleta avlija

pre 5 godina

Senna no 1 ! Sve je ovo lepo ali oni koji nisu videli zver zvana Airton nemaju pojma sta je savršenstvo voženja formule 1. NIKO NIKAD TO NEĆE DOSTIĆI
(Čeprtuljko, 30. oktobar 2018 11:03)

A vi ste se zajedno vozili?Pa znas?Neosporno da je bio vrhunski vozac,ali toliko nepostovanje uspeha ostalih je totalno bez osnova.Ako cemo o Senni on cak nije bio najbolji u momentu dok se takmicio.Da,Prost je bio bolji!Imao je vise GP pobeda a i vise titula.Cak,nije ni najbolji vozac iz Brazila,Nelson Pike isto ima tri titule.Za mene je na primer bolji od obojice bio Emerson Fitipaldi,ali broj titula govori da ja nisam u pravu.Ja licno sam obozavao Sennu,posteri,slike po sobi i sve ono sto je to vreme nosilo,ali uporno glorifikovanje istog stvarno ne razumem.I on je osvajao titule u najboljoj ekipi tog vremena,i uvek je to tako,kad ih je napustio nije ga nigde bilo.Trenutno u Formuli jedan imamo dva vozaca koji mogu postati najuspesniji svih vremena,izgleda da su i veoma posveceni poslu kojim se bave i ljudi uzivajte u tome.Pozdrav svim ljubiteljima F1

ATG

pre 5 godina

Ovi sto pricaju o Sumaheru neka malo razmisle o onome sto pricaju. Posto nije poenta samo voziti. Kakav je Ferari bio kada je dosao u njega. Prvu sezonu mislim da je na prekonpola trka crkao bolid. Ferari je postato to sto je postao zbog Sumahera. Govorili su da niko ne moze tako da objasni posle testa sta nedostaje bolidu kao on. Pa cak i ovaj Mercedes je postao to sto jeste posle par godina Sumahera kod njih. Ko jr od ovih vozaca dosao u kanta tim i napravio najbolji? A Ferari nije bio nista dugi niz godina dok Sumaher nije dosao, a nije postao za godinu nego su ga zajedno gradili.

b

pre 5 godina

Pa vise vrede one 2 Alonsove titule u raspalom Renou 2005 i 2006 godine, nego ovih Hamiltonovih 5 u ovom svemirskom brodu ili sta li je vec to, realno.
Ova sad formula nema nikakve veze sa realnim sportom. Lik realno vozi svemirski brod.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Veliki si Luise!
Kada je Sena poginuo godinama sam čekao da se pojavi veliki šampion i konačno 2007. posle 13 godina pojavljuju se tri legende Sena,Prost i Hakinen u jednom čoveku,najvećem šampionu ikada,u tebi Luise.Čestitke na 5. tituli i posebne čestitke za Moncu 2017. i 2018.Sada sa ponosom možeš da staneš rame uz rame sa najvećim šampionima koje je svet ikada video,Majkl Džordan,Usain Bolt,Roj Džons Junior,Havijer Sotomajor,Novak Đoković,Sebastian Loeb,Jan Železni...

nikci

pre 5 godina

Nikada niko u istoriji neće prestici Sennu. Čovek koji je bio F1, koji je živeo F1 i na kraju je nastradao tako. Zapamtite, nikada niko! Kome nije jasno neka pogleda dokumentarac o njemu.

moralni_gmizavac

pre 5 godina

Čekaj, pa kako sada, ne razumem. Ako je verovati stručnjacima sa foruma koji svi prate F1 već pola veka, Hamiltonov bolid je sam vozio i osvajao titule, nema tu njegovih zasluga. Dajte molim vas, neko, sah88, bilo ko, da mi objasni malo pošto sam sada zbunjen. Hvala

ID

pre 5 godina

Hamilton je imao konkrenciju samo 2018. godine jer se Ferari približio i dobrim delom sezone bio bolji. Hamilton je bolje vozio, Fetel je pravio previše grešaka, Ferari je lošije organizovan tim, Ferštapen koji ima pik na njega... Sve u svemu Luis je ove godine debelo se naradio i zaslužio titulu. Kad je Rozberg bio prvak, Luis je malo popustio za račun privatnog života,ali je i Rozberg tu titulu zaslužio.
Sve ostalo je superdominantni Mercedes od 2014. godine. Konkurenciji je trebalo 5 sezona da im se približi. Svi veliki vozači su pravili rekorde u vreme dominacije. Možda najmanje Fetel jer 2010. i 2012. Red Bull nije bio dominantan, već Ferari,ali oni su loše organizovana i vođena ekipa od odlaska Ros Brona. Sena je imao apsolutno dominantnu McLaren Hondu,kao i Prost koji je bio i u Vilijams Renou, Fanđov Mercedes bio nedodirljiv.Frerai u vreme Šumahere,pa i Beneton Reno. Nije pravilo ali Moderni Mercedes je kao Ferari 2000-2004, McLaren Honda 1987-1991...

Jarak

pre 5 godina

Kakva je to sprdnja od sporta.Svi voze razlicite bolide koji prakticno odlucuju pobednika, uz ono stajanje u pitstopu.
I onda ja kao treba se divim Sumaheru ili Hamiltonu sto su najbolji? :D

x

pre 5 godina

Sena (meni najomiljeniji vozac) je nastradao u 35. godini. Tesko da bi osvojio vise od 2-3 titule do kraja karijere. Inace, svoje 3 titule osvojio je izmedju svoje 28. i 31. godine. Naravno, nikad necemo saznati.
U tekstu se ne spominje da mnogo zavisi od konstruktora. Ko ima bolju masinu, ima veliku prednost. Samo u okviru istog tima moze se videti ko je bolji vozac u tom trenutku. Prema tome, nisu titule jedino merilo. Evo npr. Sumaher (po meni najbolji vozac svih vremena) je bio dvostruki sampion kad je iz Benetona presao u Ferari. Trebalo je da prodje 4 godine da Ferari postane konkurentan Vilijamsu, Benetonu i Meklarenu. Nije te 4 godine Sumaher zaboravio da vozi, da bi naprasno opet postao najbolji i osvojio 5 titula u nizu.

Dr.

pre 5 godina

Sena možda ima manje titula (tri u period od četiri godine) od svih pomenutih vozača, čak i od dugogorišnjeg najvećeg rivala Alana Prosta, ali je njegov šampionski put prerano prekinut tragičnom pogibijom u San Marinu 1994. Zbog toga se i postavlja pitanje da li bi Prost stigao do četvrte krune, ali pre svega i da li bi Šumaher sa Senom na stazi osvojio svoje prve dve titule 1994. i 1995.


Prost je svoju 4.titulu osvojio 1993.,posle jednogidisnje pauze,seo za moćni Williams Renault i oduvao konkurenciju debelo,Senu ostavio na 2.mestu.Sledece sezone se penzionisao,Brazilac ga nasledio,mislim na prve 3 trke nije bio na podijumu(mozda cak i ispao)na 4.trci poginuo.PS.Malo vise postovanja za Profesora.

daj bre

pre 5 godina

Sena je najbolji, Sumaher je najveći. Ostali su tu negde, međutim nesporno je da je Hamilton vrhunski takođe, pokazao se najboljim kad je bilo najvažnije pogotovo ove sezone, međutim ima tu jos stvari oko njega koje su tako-tako...

Samo Realno

pre 5 godina

dobar Vozach, da se pored njegovog imena upotrebi rec GOAT mu treba jos minimum 3 titule, mnogo pol pozicija, pobeda i podijuma.. tako da usporite malo..

Bristol city

pre 5 godina

Hamilton 81 pol pozicija 71 pobeda
Šumaher 68 pol pozicija 91 pobeda
Mnogo je teže pobedjivati kad nisi prvi na startu, ko god da je ispred tebe.

indor

pre 5 godina

Potpuno zasluzeno. Najkompletniji vozac, konstantan, kisa, suvo sve mu lezi. Cak kada je osvajao neke titule nije ni imao najbrzi bolid. Decko nema straha od borbe, preticanja, ne kalkulise. Kompletan sampion i zasluzeno ide ka tome da postane najbolji svih vremena. Mozda i sada jeste najbolji svih vremena ali aljde tih 7 titula Sumahera ce ga pratiti. Kad to ostvari onda mu nema ravnog i zvanicno. Zasto je bolji od sumahera, zato sto kad je Sumaher osvajao titule, toliko nadmocan bolid je imao, tako da nije bilo do vozackog znanja nego razliku je samo bolid pravio. Dokaz tome je da se i Masa (vauuu kakav vozac, rang takume sato) lagano borio za titulu.
Jos jedna cinjenica superiornosti bolida u kome je Sumaher osvajao titule je ta da je bilo situacija da on drugog na stazi hej DRUGOG obidje za citav krug, pa o cemu mi to pricamo onda. Vozacke sposobnosti, ma daj. Zalosno je samo sto Luisa mrze zato sto je crnac, to je jedina zalosna slika naseg drustva ovdje.

Zlatko

pre 5 godina

Sena pa tri mesta prazno,Sumaher pa pet mesta prazno pa ostali!Hamilton moze osvijiti i 10 titula ali on ce ostati samo statisticki podatak.Koliko je lako danas osvajati titule,kada ti je bolid najbolji,jasno govori Batonova titula.Prosecan vozac u dobrom bolidu,prvih sedam trka sve pobede,kada su ih ostali stigli u razvoju nije mogao da se sastavi.Inace jedina prava legenda danas u F1 je Kimi,ostali su samo ,kao sto rekoh,statisticki podatak!Samo poredjenje sa F1 nekad je smesno,to nije isti sport ni u jednom segmentu.Jedino pravo trkanje danas je Indy car.

nalim

pre 5 godina

Mercedes je toliko dominantan koliko Ferari nije bio u Šumaherovoj eri! Jedino im se ove godine Ferari suprotstavio ali nema kvaliteta kod vozača za titulu. Šumaher je 2004 jedino imao totalnu dominaciju, inače je imao uvek jake rivale. Rosberg da je ostao u Mercedesu uzeo bi sigurno bar još jednu titulu u ove dve sezone i ako nisam njegov fan on je parirao Hamiltonu kako treba. Hamiltonu se ne može osporiti kvalitet, ali i sreća jer prešao je u Mercedes u pravo vreme. On savršeno oceni situaciju u timu, za razliku od Alonsa koji posle Renoa...

Bristol city

pre 5 godina

Hamilton 81 pol pozicija 71 pobeda
Šumaher 68 pol pozicija 91 pobeda
Mnogo je teže pobedjivati kad nisi prvi na startu, ko god da je ispred tebe.

nikci

pre 5 godina

Nikada niko u istoriji neće prestici Sennu. Čovek koji je bio F1, koji je živeo F1 i na kraju je nastradao tako. Zapamtite, nikada niko! Kome nije jasno neka pogleda dokumentarac o njemu.

Čeprtuljko

pre 5 godina

Senna no 1 ! Sve je ovo lepo ali oni koji nisu videli zver zvana Airton nemaju pojma sta je savršenstvo voženja formule 1. NIKO NIKAD TO NEĆE DOSTIĆI

ATG

pre 5 godina

Ovi sto pricaju o Sumaheru neka malo razmisle o onome sto pricaju. Posto nije poenta samo voziti. Kakav je Ferari bio kada je dosao u njega. Prvu sezonu mislim da je na prekonpola trka crkao bolid. Ferari je postato to sto je postao zbog Sumahera. Govorili su da niko ne moze tako da objasni posle testa sta nedostaje bolidu kao on. Pa cak i ovaj Mercedes je postao to sto jeste posle par godina Sumahera kod njih. Ko jr od ovih vozaca dosao u kanta tim i napravio najbolji? A Ferari nije bio nista dugi niz godina dok Sumaher nije dosao, a nije postao za godinu nego su ga zajedno gradili.

bgd

pre 5 godina

Žao mi je što i on i Fetel svojim titulama omalovažavaju uspehe ranijih vozača. F1 nije isti sport u zadnjih 10 sezona, zato nažalost Alonso nije uspeo da uradi više.

Jarak

pre 5 godina

Kakva je to sprdnja od sporta.Svi voze razlicite bolide koji prakticno odlucuju pobednika, uz ono stajanje u pitstopu.
I onda ja kao treba se divim Sumaheru ili Hamiltonu sto su najbolji? :D

daj bre

pre 5 godina

Sena je najbolji, Sumaher je najveći. Ostali su tu negde, međutim nesporno je da je Hamilton vrhunski takođe, pokazao se najboljim kad je bilo najvažnije pogotovo ove sezone, međutim ima tu jos stvari oko njega koje su tako-tako...

Dr.

pre 5 godina

Sena možda ima manje titula (tri u period od četiri godine) od svih pomenutih vozača, čak i od dugogorišnjeg najvećeg rivala Alana Prosta, ali je njegov šampionski put prerano prekinut tragičnom pogibijom u San Marinu 1994. Zbog toga se i postavlja pitanje da li bi Prost stigao do četvrte krune, ali pre svega i da li bi Šumaher sa Senom na stazi osvojio svoje prve dve titule 1994. i 1995.


Prost je svoju 4.titulu osvojio 1993.,posle jednogidisnje pauze,seo za moćni Williams Renault i oduvao konkurenciju debelo,Senu ostavio na 2.mestu.Sledece sezone se penzionisao,Brazilac ga nasledio,mislim na prve 3 trke nije bio na podijumu(mozda cak i ispao)na 4.trci poginuo.PS.Malo vise postovanja za Profesora.

x

pre 5 godina

Sena (meni najomiljeniji vozac) je nastradao u 35. godini. Tesko da bi osvojio vise od 2-3 titule do kraja karijere. Inace, svoje 3 titule osvojio je izmedju svoje 28. i 31. godine. Naravno, nikad necemo saznati.
U tekstu se ne spominje da mnogo zavisi od konstruktora. Ko ima bolju masinu, ima veliku prednost. Samo u okviru istog tima moze se videti ko je bolji vozac u tom trenutku. Prema tome, nisu titule jedino merilo. Evo npr. Sumaher (po meni najbolji vozac svih vremena) je bio dvostruki sampion kad je iz Benetona presao u Ferari. Trebalo je da prodje 4 godine da Ferari postane konkurentan Vilijamsu, Benetonu i Meklarenu. Nije te 4 godine Sumaher zaboravio da vozi, da bi naprasno opet postao najbolji i osvojio 5 titula u nizu.

Samo Realno

pre 5 godina

dobar Vozach, da se pored njegovog imena upotrebi rec GOAT mu treba jos minimum 3 titule, mnogo pol pozicija, pobeda i podijuma.. tako da usporite malo..

Zlatko

pre 5 godina

Sena pa tri mesta prazno,Sumaher pa pet mesta prazno pa ostali!Hamilton moze osvijiti i 10 titula ali on ce ostati samo statisticki podatak.Koliko je lako danas osvajati titule,kada ti je bolid najbolji,jasno govori Batonova titula.Prosecan vozac u dobrom bolidu,prvih sedam trka sve pobede,kada su ih ostali stigli u razvoju nije mogao da se sastavi.Inace jedina prava legenda danas u F1 je Kimi,ostali su samo ,kao sto rekoh,statisticki podatak!Samo poredjenje sa F1 nekad je smesno,to nije isti sport ni u jednom segmentu.Jedino pravo trkanje danas je Indy car.

ID

pre 5 godina

Hamilton je imao konkrenciju samo 2018. godine jer se Ferari približio i dobrim delom sezone bio bolji. Hamilton je bolje vozio, Fetel je pravio previše grešaka, Ferari je lošije organizovan tim, Ferštapen koji ima pik na njega... Sve u svemu Luis je ove godine debelo se naradio i zaslužio titulu. Kad je Rozberg bio prvak, Luis je malo popustio za račun privatnog života,ali je i Rozberg tu titulu zaslužio.
Sve ostalo je superdominantni Mercedes od 2014. godine. Konkurenciji je trebalo 5 sezona da im se približi. Svi veliki vozači su pravili rekorde u vreme dominacije. Možda najmanje Fetel jer 2010. i 2012. Red Bull nije bio dominantan, već Ferari,ali oni su loše organizovana i vođena ekipa od odlaska Ros Brona. Sena je imao apsolutno dominantnu McLaren Hondu,kao i Prost koji je bio i u Vilijams Renou, Fanđov Mercedes bio nedodirljiv.Frerai u vreme Šumahere,pa i Beneton Reno. Nije pravilo ali Moderni Mercedes je kao Ferari 2000-2004, McLaren Honda 1987-1991...

blastingzone

pre 5 godina

Michael Schumacher vs. Mika Häkkinen. To je bio legendarni dvoboj s pocetka 2000tih u kome je uzivao svako, pa i oni koji nisu marili za Formulu 1. Ovo sad je zzz

ATG

pre 5 godina

ID. Aj sve ali da kazes da je Beneton Reno bio dominantan. Pa Wiliams je bio mnogo bolji tih godina. A tih gofina se jos trkalo na trkama, a ovo sad je smejurija. Bude jedno obilazenje po trci, ako imamo srece.

HARIS

pre 5 godina

Koliko je nas zavoljelo Ferari u Sumaherovoj eri, toliko i dalje navijamo i podrzavamo ovaj tim. Cak i u teskim trenucima nakon Kimijeve titule, u eri RB-a. Evo vise od decenije bez titule, ja i mnogi sa ovih prostora i dalje prate i navijaju za Ferari. Ne vidim to tako ni za jedan drugi tim. Alonsa nisam mogao da smislim u Renou i Meklarenu, ali kada je dosao u Ferari navijao sam da uzme titulu. Ista situacija i sa Fetelom dok je vozio za RB.

4x4

pre 5 godina

G.O.A.T. je novinarska izmišljotina koja je u auto sportu nemoguća. Kada bi Hamilton vozio Fanđov F1, a Fanđo njegovu mečku onda bi mogli o tome da razmišljamo.

indor

pre 5 godina

Potpuno zasluzeno. Najkompletniji vozac, konstantan, kisa, suvo sve mu lezi. Cak kada je osvajao neke titule nije ni imao najbrzi bolid. Decko nema straha od borbe, preticanja, ne kalkulise. Kompletan sampion i zasluzeno ide ka tome da postane najbolji svih vremena. Mozda i sada jeste najbolji svih vremena ali aljde tih 7 titula Sumahera ce ga pratiti. Kad to ostvari onda mu nema ravnog i zvanicno. Zasto je bolji od sumahera, zato sto kad je Sumaher osvajao titule, toliko nadmocan bolid je imao, tako da nije bilo do vozackog znanja nego razliku je samo bolid pravio. Dokaz tome je da se i Masa (vauuu kakav vozac, rang takume sato) lagano borio za titulu.
Jos jedna cinjenica superiornosti bolida u kome je Sumaher osvajao titule je ta da je bilo situacija da on drugog na stazi hej DRUGOG obidje za citav krug, pa o cemu mi to pricamo onda. Vozacke sposobnosti, ma daj. Zalosno je samo sto Luisa mrze zato sto je crnac, to je jedina zalosna slika naseg drustva ovdje.

marko

pre 5 godina

Nikad i nikako. Sve i da vozi do 50e i da ima jos 10 titula..dzaba
(NemanjaBB, 30. oktobar 2018 11:05)

Па наравно. Клинцима споменеш Тима Глока и одмах ко опарени, а не схватају да се не постаје шампион на тај начин. Причати какве су трке возили Сена, Прост, пре тога Пике, па и Лауда кога се једва сећам, нема смисла. Шумахер је велики шампион, али је то постао тек са Фераријем. И ако је пре тога био први, тек је у Ферарију побрао симпатије ширег аудиторијума. У Ферарију је стварно правио чуда. Било је и прљавих ствари. Хамилтон неће никад покупити симпатије старијих љубитеља, а разлога је доста.

nalim

pre 5 godina

Mercedes je toliko dominantan koliko Ferari nije bio u Šumaherovoj eri! Jedino im se ove godine Ferari suprotstavio ali nema kvaliteta kod vozača za titulu. Šumaher je 2004 jedino imao totalnu dominaciju, inače je imao uvek jake rivale. Rosberg da je ostao u Mercedesu uzeo bi sigurno bar još jednu titulu u ove dve sezone i ako nisam njegov fan on je parirao Hamiltonu kako treba. Hamiltonu se ne može osporiti kvalitet, ali i sreća jer prešao je u Mercedes u pravo vreme. On savršeno oceni situaciju u timu, za razliku od Alonsa koji posle Renoa...

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Šumahera treba izbrisati iz istorije formule 1 jer je mnogo zla naneo raznim vozačima a Barikela zamalo nije ubio 2010. kada ga je na startnom pravcu saterao uza zid pri brzini većoj od 300km/h,sutradan naslovna strana u žurnalu "pokušaj ubistva".Sećam se kada ga je sena jurio po boksu da ga bije,beži Šumaher kao zec.Ona sramota 1994. kada je u zadnjoj trci već ispao,vraća se na stazu samo da bi gađao u Hila i zadržao 1 bod prednosti i postao šampion.To je isto uradio i 1997. sa Vilnevom pa je FIA konačno reagovala i oduzela mu sve bodove i diskfalifikovala iz šampionata.Ako vam je ovakav čovek veliki šampion onda imate veliki problem,na sport gledate onako kako ne bi trebali.Takođe su se Prost i Sena međusobno gađali na Suzuki zbog titule,Fetel je takođe imao svoje momente.Luis nikada nije namerno nekog udario.

moralni_gmizavac

pre 5 godina

Čekaj, pa kako sada, ne razumem. Ako je verovati stručnjacima sa foruma koji svi prate F1 već pola veka, Hamiltonov bolid je sam vozio i osvajao titule, nema tu njegovih zasluga. Dajte molim vas, neko, sah88, bilo ko, da mi objasni malo pošto sam sada zbunjen. Hvala

A

pre 5 godina

@"Hamilton je imao konkrenciju samo 2018. godine jer se Ferari približio i dobrim delom sezone bio bolji. Hamilton je bolje vozio, Fetel je pravio previše grešaka, Ferari je lošije organizovan tim, Ferštapen koji ima pik na njega... Sve u svemu Luis je ove godine debelo se naradio i zaslužio titulu. Kad je Rozberg bio prvak, Luis je malo popustio za račun privatnog života,ali je i Rozberg tu titulu zaslužio.
Sve ostalo je superdominantni Mercedes od 2014. godine. Konkurenciji je trebalo 5 sezona da im se približi. Svi veliki vozači su pravili rekorde u vreme dominacije. Možda najmanje Fetel jer 2010. i 2012. Red Bull nije bio dominantan, već Ferari,ali oni su loše organizovana i vođena ekipa od odlaska Ros Brona. Sena je imao apsolutno dominantnu McLaren Hondu,kao i Prost koji je bio i u Vilijams Renou, Fanđov Mercedes bio nedodirljiv.Frerai u vreme Šumahere,pa i Beneton Reno. Nije pravilo ali Moderni Mercedes je kao Ferari 2000-2004, McLaren Honda 1987-1991..."

Objektivan i realan komentar.

Piston

pre 5 godina

Kako Amerikanci vole da kažu, jabuke i pomorandže. Fanđovo vreme, Mihaelovo vreme i Luisovo vreme nemaju skoro ništa zajedničko osim što se zove trkanje. Od razvoja motora, vrsti motora, tehnoloških inovacija i novotarija, menjača, kontrole proklizavanja, sme, ne sme itd itd. Navodno je Alonsov Renault i imao nelegalni launch control sistem. Suština je da su ne uporedivi i apsolutno vrhunski vozači svaki u svome vremenu. Pojam najveći svih vremena je izmišljotina koja nema veze sa mozgom. Možete li porediti Čembrlena i Džordana, Alija, Kena Nortona sa Kličkom ili Tajsonom, Lava Jašina sa npr Nojerom? Apsolutno ne.

ProstAK

pre 5 godina

Prost je svoju 4.titulu osvojio 1993.,posle jednogidisnje pauze,seo za moćni Williams Renault i oduvao konkurenciju debelo,Senu ostavio na 2.mestu.Sledece sezone se penzionisao,Brazilac ga nasledio,mislim na prve 3 trke nije bio na podijumu(mozda cak i ispao)na 4.trci poginuo.PS.Malo vise postovanja za Profesora.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)
(Dr., 30. oktobar 2018 10:32)

Svaka čast za komentar.
Kad je Prost osvojio četvrtu titulu, a i neke ranije, Sena je bio tu.

prokleta avlija

pre 5 godina

Senna no 1 ! Sve je ovo lepo ali oni koji nisu videli zver zvana Airton nemaju pojma sta je savršenstvo voženja formule 1. NIKO NIKAD TO NEĆE DOSTIĆI
(Čeprtuljko, 30. oktobar 2018 11:03)

A vi ste se zajedno vozili?Pa znas?Neosporno da je bio vrhunski vozac,ali toliko nepostovanje uspeha ostalih je totalno bez osnova.Ako cemo o Senni on cak nije bio najbolji u momentu dok se takmicio.Da,Prost je bio bolji!Imao je vise GP pobeda a i vise titula.Cak,nije ni najbolji vozac iz Brazila,Nelson Pike isto ima tri titule.Za mene je na primer bolji od obojice bio Emerson Fitipaldi,ali broj titula govori da ja nisam u pravu.Ja licno sam obozavao Sennu,posteri,slike po sobi i sve ono sto je to vreme nosilo,ali uporno glorifikovanje istog stvarno ne razumem.I on je osvajao titule u najboljoj ekipi tog vremena,i uvek je to tako,kad ih je napustio nije ga nigde bilo.Trenutno u Formuli jedan imamo dva vozaca koji mogu postati najuspesniji svih vremena,izgleda da su i veoma posveceni poslu kojim se bave i ljudi uzivajte u tome.Pozdrav svim ljubiteljima F1

Vucko

pre 5 godina

Svaka cast Hamiltonu, gotivim ga najvise od danasnjih vozaca, ali daleko je formula od kvaliteta kakav je nekada bio. Tako da tesko on moze biti G.O.A.T. Sumaher je ostavio najveci trag do sada, mada njega nisam voleo i uvek sam protiv njega navijao zbog svih spletki koje je Ferarari cinio, od propustanja od strane klupskih kolega, do ostalih stvari. Senu je nazalost zaustavila smrt, Prost je bio odlican vozac. Ali meni najdrazi i omiljeni je bio leteci Finac Mika Hakinen.

b

pre 5 godina

Kakva je to sprdnja od sporta.Svi voze razlicite bolide koji prakticno odlucuju pobednika, uz ono stajanje u pitstopu. 
I onda ja kao treba se divim Sumaheru ili Hamiltonu sto su najbolji? :D
(Jarak, 30. oktobar 2018 10:20)

Najrealni komentar, svaka cast !!

Stari

pre 5 godina

Kad bilo ko od ovih današnjih ponovi ono Mikino preticanje Šumahera,oko mislim "mučenog" Zonte neka ga odmah proglase za najvećeg svih vremena.Do tada?.....daj ne budite smešni.

Zlatko

pre 5 godina

Inb,nema nipodaštavanja,to je istina.Pamte se samo legende,svi ostali su statistički podatak! I to nema veze sa titulama.Jel osvojio neku Montoja? Jel neko pamti Zaka Vilneva po tituli ili po gomili gluposti koje je pravio posle nje?Jel Sato zapamćen kao vozač ili ludak? Jel Barikelo zapamćen po vožnjama ili po propuštanju Šumija.Svako ima nešto po čemu će biti zapamćen,a Hamilton samo po titulama,a to je statistički podatak!Imam prilično godina,sticajem okolnosti,svakog od ovih vozača sam imao priliku da gledam ,neke i više puta,uživo,od Sene ,Šumahera,Kimija do Hamiltona,i znam o čemu pričam,a ti živi u iluzijama ,imaš pravo na to!

Gordon F.

pre 5 godina

Sva čast autoru za tekst,( sve lepo napisano)! Svako vreme je nosilo svoje inovacije i dalo šampione! Ovo je vreme
Luisa Hamiltona! Sad što većina Srba mrzi Rome, Jevreje,Crnce... to je stvar mentaliteta i trenutka u kom živimo! Sećam se komentara o igri Novaka Đokovića od pre godinu dana,( kako bi rekao Bora" Takvi smo mi Srbi,zato nas i svrbi)!Ovde se uspeh ne prašta u Prokletoj avliji Parova i Farmi! Za sve koji ne znaju istoriju formule neka pogledaju na internetu! SENINA porodica je iskazala poštovanje prema Luisu poklonivši mu Seninu kacigu! A ono što je Šumaher radio na stazi nimalo nije ŠAMPIONSKI,
Od njega su svi veći i pošteniji šampioni! Formulu pratim od 83. prošlog veka i uvek je bilo jakih i slabijih ekipa,boljih i lošijih vozača!
A najbolji pobeđuju!
IDEMO LUIS ???????

b

pre 5 godina

Pa vise vrede one 2 Alonsove titule u raspalom Renou 2005 i 2006 godine, nego ovih Hamiltonovih 5 u ovom svemirskom brodu ili sta li je vec to, realno.
Ova sad formula nema nikakve veze sa realnim sportom. Lik realno vozi svemirski brod.

Mikii

pre 5 godina

Za sve pateticare koji pricaju o Sumaheru i Seni: Hamilton ima realnu sansu da do kraja karijere postane najbolji vozac F1 svih vremena, jer ce njegovi rezultati govoriti u prilog tome. A to ko je "ziveo F1" i ostale izlizane floskule apsolutno nikoga ne zanimaju. Ako Djokovic osvoji vise grend slem trofeja, bice priznat kao G.O.A.T, iako su i Federer i Nadal bolji igraci. Prema tome, muk. Mene samo zanima da li bi vam teze pao Hamilton, ili kad Markez za koju godinu i zvanicno stavi tacku na "doktora".

sasadime

pre 5 godina

Vozac F1 pokazuje koliko je dobar kada vozi po kisi. Na Doningtonu 1993,po kisi,sa petog na prvo mesto je dosao u prvom krugu sa slabasnim McLarenom. Svi znamo kakva je tad konkurecija bila.Svi oni su bili smesni na kisi pored Sene. To se smatra najboljim krugom u istoriji F1. Jedan je Sena! Najveci od svih!

The Wolf

pre 5 godina

Lewis Hamilton
'08, '14, '15, '17, '18
12 sezona
227 trka
71 pobeda
81 pol pozicija
41 najbrži krug trke
132 podijuma
130 puta startovao iz prvog startnog reda
Jedini vozač u istoriji F1 koji ima pobedu u svakoj sezoni u kojoj je učestvovao
Jedini vozač u istoriji F1 koji ima pol poziciju u svakoj sezoni u kojoj je učestvovao
Pobedio na 23 različite Velike Nagrade, najviše u istoriji F1
Pobedio na 26 različitih staza, najviše u istoriji F1
Jedini vozač koji ima pobedu na svakoj stazi koja je trenutno u kalendaru F1 (21)

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Veliki si Luise!
Kada je Sena poginuo godinama sam čekao da se pojavi veliki šampion i konačno 2007. posle 13 godina pojavljuju se tri legende Sena,Prost i Hakinen u jednom čoveku,najvećem šampionu ikada,u tebi Luise.Čestitke na 5. tituli i posebne čestitke za Moncu 2017. i 2018.Sada sa ponosom možeš da staneš rame uz rame sa najvećim šampionima koje je svet ikada video,Majkl Džordan,Usain Bolt,Roj Džons Junior,Havijer Sotomajor,Novak Đoković,Sebastian Loeb,Jan Železni...

Ајде@

pre 5 godina

Зар овај кога пропустају његови клупски возачи, да буде бољи од Сене, који се једне године са Простом до крви борио за титулу, а били су у истом тиму... Погледајте мало те борбе

DisordeR

pre 5 godina

Od 2007/8 pa nadalje ovo postaje smesan sport. Nekada mocan zvuk bolida se pretvorio u zujanje indi kara. Jel su spali na V4 ili ce sledece godine?

Загор

pre 5 godina

Сваки од бољих возача би у тако доминантном тиму узео те титуле. Тако да.. добро је проценио,и одрадио посао. Да се Розберг није повукао не би било овако,доста јадно,са тимским наредбама и жртвовањем другом возача.

strucnjak za sve sportove i religije ukljucujuci i scijentologiju

pre 5 godina

sena je najveci ikad isto koliko je i drazen petrovic najveci evropski kosarkas svih vremena

HARIS

pre 5 godina

Ako je Sena kandidat za goat, onda je i Alan Prost, jer ima bolje rezultate u okršaju sa Senom... Ne verujete? Izguglajte.
(milos, 30. oktobar 2018 17:05)

Odgledaj dokumentarac 'Senna' i sve ce ti biti jasno kako je dosao do pobjeda i titula Alan Prost, a tu se odlicno vidi i kakav je covjek.

drmr

pre 5 godina

Moze on da osvoji i 10 titula, uvek ce medju obicnim ljudima vaziti deviza “vozis kao Sumi”. Ne osporavam kvalitete Hamiltona, jeste jedan od najboljih vozaca ikada ali ne moze u isti kos sa Sumaherom. Ostaje i velika zal za Senom kojeg je smrt sprecila da verovatno postane najbolji a cak to jeste i pored tragedije koja mu se dogodila. Po mom nekom misljenju samo trojica sportista ukupno su veci i od sporta kojim su se bavili, a to su Sumaher, Dzordan i Federer (Noletov sam navijac ali gledam stvari realno). Ne samo zbog titula i dominacije, vec zbog svega sto predstavljaju i sto su predstavljali dok su se bavili sportom.

inb

pre 5 godina

@zlatko
kakvo sramotno nipodastavanje ljudi.osvoji covek 5 titula i kao statisticki podatak. pre bih rekao da si ti statisticki podatak posto ne bi pobedio na kartingu ni da se tvoj sprat trka.
inace nisam niciji specijalan fan ali ovo je fascinantno.

andreas kisser

pre 5 godina

citam sada gresku u kucanju u mom prethodnom komentaru, klark je naravno vozio za lotus (hteo sam da napisem agregat) - klimax je legendarni motor koji je 1960ih dominirao u F1. tek kada su krajem 60ih uvedeni trolitarski motori, klimax je nestao a pocela brutalna dominacija forda. kroz prvi deo istorije F1 sve se svodilo na mehaniku, pa se vise paznje posvecivalo motorima i vozac je bio mnogo vazniji u razvoju bolida, a rekao bih da od 1990ih krece era elektronike i uticaja timova. e bas zbog toga se mi koji duze pratimo F1 sa nostalgijom secamo vremena od pre ovolike uloge kompjutera i timova preko radio veze. u vreme klarka je vozeno samo desetak trka u sampionatu, a bilo mnogo vise i timova i vozaca; bilo je manje proizvodjaca sasija i agregata, pa su kvalitetne masine bile ravnopravnije rasporedjene po timovima i sve je izgledalo ujednacenije. zapravo do najveceg disbalansa izmedju timova dolazi sa erom turbo motora i pojave poluautomatskih menjaca krajem 1980ih, kada je meklaren honda oduvao sve zivo, i otad vise nema ujednacenosti. kada danas mladji nesto pricaju o prostu i seni, samo neka izguglaju sezonu 1988. slazem i sa jednim od komentara da se vozaci iz razlicitih epoha tesko mogu uporedjivati i to je druga greska u mom prvom komentaru (sto sam upotrebio tu frazu GOAT). ali zato mozemo pricati o najkompletnijem vozacu i o epohama kada su bolidi generalno bili ujednaceniji, a umece vozaca bitnije zbog jednostavnijih tehnickih resenja; tu moj glas ide klarku.

Nebitno ili nije bitno

pre 5 godina

@ Mikii
Hamilton jeste sjajan vozač ali da bude najbolji je u najmanju ruku smešno. Pa Hamiltona je pobedio Rozberg, uz svo dužno poštovanje prema Rozbergu. Smešno je nazivati nekog najboljim samo zbog toga što je vozio najbolji bolid i ostali nisu imali nikakve šanse. Nego šta kažeš, Nadal i Federer su bolji igrači od Đokovića a imaju slabiji skor u medjusobnim duelima sa njim. A Markez će biti legenda kao i Rosi, dečko vozi fenomenalno što pokazuju rezultati. I tu niko ne može ništa da ospori. Nema najbolji motor jer su ostale uzdanice Honde daleko iza u plasmanu. Samo što tebe lično bole rezultati osoba koje očigledno ne voliš pa ajde kao da malo pametujes, tj. pokušaš.

BODIBOND

pre 5 godina

Žao mi je što i on i Fetel svojim titulama omalovažavaju uspehe ranijih vozača. F1 nije isti sport u zadnjih 10 sezona, zato nažalost Alonso nije uspeo da uradi više.
(bgd, 30. oktobar 2018 11:14)

Od kad je Feki Alonso propao, sa njim propala i F1, i od tad je povrsno pratim, postala dosadna.

BODIBOND

pre 5 godina

Ako je Sena kandidat za goat, onda je i Alan Prost, jer ima bolje rezultate u okršaju sa Senom... Ne verujete? Izguglajte.
(milos, 30. oktobar 2018 17:05)

Ako je taj Prost kandidat za GOAT onda je i Fizikelo, koji je imao bolje rezultate i nadmasio njegove rekorde.

andreas kisser

pre 5 godina

F1 je od skoro popularan sport u srbiji, pa me ne cudi da mladji ljubitelji formule uglavnom znaju samo za fandja, pa onda rivalstva prost-sena, sumi-mika i ove vozace posle 2000. za autora teksta i sve ostale: pratim formulu od ranih 1980ih, a moj otac, bivsi reli vozac u staroj jugi, jos od samih pocetaka sporta, te kao neko ko je odgledao mnooogo trka na tv-u i desetak uzivo (hungaroring, nirnbergring, monca, silverston), da se u svetu F1, medju bivsim vozacima, strucnjacima, novinarima, vlasnicima timova i ostalih legendi ovog sporta, za najboljeg vozaca svih vremena smatra dzimi klark! to nema veze sa brojem pobeda (ranije je bilo mnogo manje trka u sezoni), ni brojem titula. klark je svoje dve titule, pre svoje tragicne smrti u 32. godini, osvojio u smrtonosnoj konkurenciji takvih sampiona kakvi su bili dzeki stjuart, greem hil, dzon surtes, dzek brebem, johan rint i slicni, a vozeci automobil za koji na ovom forumu retko ko da je cuo - koventri klimax! dzeki stjuart je u jednom intervjuu pre godinu dana rekao da su danasnji vozaci 'jednodimenzionalni', jer se isuvise oslanjaju na tehniku i slabije poznaju automobil od ranijih vozaca. secam se i intervjua sa tjeri butsenom pocetkom 90ih: na pitanje ko su najbolji vozaci tokom njegove karijere, odgovorio je sena, pike, i valjda bese mensel kao treci. na pitanje 'a prost'?, samo je odgovorio 'ne'! moja lista GOATa, na osnovu svog znanja stecenog gledanjem i citanjem o F1 bi bila: klark, sena, fandjo, pa svi ostali!

445

pre 5 godina

Fanboys Sumahera , Fandja , Sene... hoce da puknu. Ne priznaju Hamiltona pa da ima i 10 puta vise titula.
Odrastite vise , zivot ide dalje , F1 ide dalje , sve se menja...

f1

pre 5 godina

Da je najbrži to pokazuje broj pol pozicija. Sigurno bi do sada bio i GOAT da 2010. nisu uvedena pravila u vezi sa gumama i gorivom. Sva sreća uspeo je da se prilagodi, pa ćemo morati da sačekamo još par godina.

Rendom

pre 5 godina

Luis vise titulu nece videti. Sledece godine RED BULL sa Hondinim motorom ulazi u dominaciju od nekoliko godina.
Prema tome zna se ko je sampion sledece godine - MAXI.

Canadian

pre 5 godina

Najsmesniji su mi ovi sto se kunu u Senu, Drazena i tako te legende sporta koji su tragicno zavrsili i onda se paljevine loze na SBB-KBB. Jeste, bili su odlicni, najbolji u jednom trenutku ali ne mogu biti GOAT jer su neki drugi postigli mnogo vece rezultate tokom svog zivota. Zato u buduce glasajte za njih u kategoriji SBB-KBB, a ne GOAT. SBB-KBB = SFRJ dvostruki prvak sveta '94 u Americi i '98 u Francuskoj. LOL

wlado

pre 5 godina

@sasadime

sve je covek obasnio, ko nije gledao neka vidi snimak na youtube. donington 1993. Mclaren koji nije mogao da sastavi kraj sa krajem uz uzasne fordove motore i protiv williamsa koji su sami isli, kako je sam priznao alan prost.

VladaNS

pre 5 godina

Svaka cast Hamiltonu, gotivim ga najvise od danasnjih vozaca, ali daleko je formula od kvaliteta kakav je nekada bio. Tako da tesko on moze biti G.O.A.T. Sumaher je ostavio najveci trag do sada, mada njega nisam voleo i uvek sam protiv njega navijao zbog svih spletki koje je Ferarari cinio, od propustanja od strane klupskih kolega, do ostalih stvari. Senu je nazalost zaustavila smrt, Prost je bio odlican vozac. Ali meni najdrazi i omiljeni je bio leteci Finac Mika Hakinen.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vucko, 30. oktobar 2018 15:36)

Williams nikad nije uložio žalbu. Nije bio odbijen, nije uložio žalbu - nisu smatrali da ima elemenata za žalbu jer je to bio trkački incident. Hill je sam napravio katastrofalnu grešku jer je srljao da ga obiđe po svaku cenu umesto da sačeka bukvalno par sekundi.

indor

pre 5 godina

Potpuno zasluzeno. Najkompletniji vozac, konstantan, kisa, suvo sve mu lezi. Cak kada je osvajao neke titule nije ni imao najbrzi bolid. Decko nema straha od borbe, preticanja, ne kalkulise. Kompletan sampion i zasluzeno ide ka tome da postane najbolji svih vremena. Mozda i sada jeste najbolji svih vremena ali aljde tih 7 titula Sumahera ce ga pratiti. Kad to ostvari onda mu nema ravnog i zvanicno. Zasto je bolji od sumahera, zato sto kad je Sumaher osvajao titule, toliko nadmocan bolid je imao, tako da nije bilo do vozackog znanja nego razliku je samo bolid pravio. Dokaz tome je da se i Masa (vauuu kakav vozac, rang takume sato) lagano borio za titulu.
Jos jedna cinjenica superiornosti bolida u kome je Sumaher osvajao titule je ta da je bilo situacija da on drugog na stazi hej DRUGOG obidje za citav krug, pa o cemu mi to pricamo onda. Vozacke sposobnosti, ma daj. Zalosno je samo sto Luisa mrze zato sto je crnac, to je jedina zalosna slika naseg drustva ovdje.

Zlatko

pre 5 godina

Sena pa tri mesta prazno,Sumaher pa pet mesta prazno pa ostali!Hamilton moze osvijiti i 10 titula ali on ce ostati samo statisticki podatak.Koliko je lako danas osvajati titule,kada ti je bolid najbolji,jasno govori Batonova titula.Prosecan vozac u dobrom bolidu,prvih sedam trka sve pobede,kada su ih ostali stigli u razvoju nije mogao da se sastavi.Inace jedina prava legenda danas u F1 je Kimi,ostali su samo ,kao sto rekoh,statisticki podatak!Samo poredjenje sa F1 nekad je smesno,to nije isti sport ni u jednom segmentu.Jedino pravo trkanje danas je Indy car.

bgd

pre 5 godina

Žao mi je što i on i Fetel svojim titulama omalovažavaju uspehe ranijih vozača. F1 nije isti sport u zadnjih 10 sezona, zato nažalost Alonso nije uspeo da uradi više.

Jarak

pre 5 godina

Kakva je to sprdnja od sporta.Svi voze razlicite bolide koji prakticno odlucuju pobednika, uz ono stajanje u pitstopu.
I onda ja kao treba se divim Sumaheru ili Hamiltonu sto su najbolji? :D

moralni_gmizavac

pre 5 godina

Čekaj, pa kako sada, ne razumem. Ako je verovati stručnjacima sa foruma koji svi prate F1 već pola veka, Hamiltonov bolid je sam vozio i osvajao titule, nema tu njegovih zasluga. Dajte molim vas, neko, sah88, bilo ko, da mi objasni malo pošto sam sada zbunjen. Hvala

nikci

pre 5 godina

Nikada niko u istoriji neće prestici Sennu. Čovek koji je bio F1, koji je živeo F1 i na kraju je nastradao tako. Zapamtite, nikada niko! Kome nije jasno neka pogleda dokumentarac o njemu.

Mikii

pre 5 godina

Za sve pateticare koji pricaju o Sumaheru i Seni: Hamilton ima realnu sansu da do kraja karijere postane najbolji vozac F1 svih vremena, jer ce njegovi rezultati govoriti u prilog tome. A to ko je "ziveo F1" i ostale izlizane floskule apsolutno nikoga ne zanimaju. Ako Djokovic osvoji vise grend slem trofeja, bice priznat kao G.O.A.T, iako su i Federer i Nadal bolji igraci. Prema tome, muk. Mene samo zanima da li bi vam teze pao Hamilton, ili kad Markez za koju godinu i zvanicno stavi tacku na "doktora".

Bristol city

pre 5 godina

Hamilton 81 pol pozicija 71 pobeda
Šumaher 68 pol pozicija 91 pobeda
Mnogo je teže pobedjivati kad nisi prvi na startu, ko god da je ispred tebe.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Veliki si Luise!
Kada je Sena poginuo godinama sam čekao da se pojavi veliki šampion i konačno 2007. posle 13 godina pojavljuju se tri legende Sena,Prost i Hakinen u jednom čoveku,najvećem šampionu ikada,u tebi Luise.Čestitke na 5. tituli i posebne čestitke za Moncu 2017. i 2018.Sada sa ponosom možeš da staneš rame uz rame sa najvećim šampionima koje je svet ikada video,Majkl Džordan,Usain Bolt,Roj Džons Junior,Havijer Sotomajor,Novak Đoković,Sebastian Loeb,Jan Železni...

Gordon F.

pre 5 godina

Sva čast autoru za tekst,( sve lepo napisano)! Svako vreme je nosilo svoje inovacije i dalo šampione! Ovo je vreme
Luisa Hamiltona! Sad što većina Srba mrzi Rome, Jevreje,Crnce... to je stvar mentaliteta i trenutka u kom živimo! Sećam se komentara o igri Novaka Đokovića od pre godinu dana,( kako bi rekao Bora" Takvi smo mi Srbi,zato nas i svrbi)!Ovde se uspeh ne prašta u Prokletoj avliji Parova i Farmi! Za sve koji ne znaju istoriju formule neka pogledaju na internetu! SENINA porodica je iskazala poštovanje prema Luisu poklonivši mu Seninu kacigu! A ono što je Šumaher radio na stazi nimalo nije ŠAMPIONSKI,
Od njega su svi veći i pošteniji šampioni! Formulu pratim od 83. prošlog veka i uvek je bilo jakih i slabijih ekipa,boljih i lošijih vozača!
A najbolji pobeđuju!
IDEMO LUIS ???????

445

pre 5 godina

Fanboys Sumahera , Fandja , Sene... hoce da puknu. Ne priznaju Hamiltona pa da ima i 10 puta vise titula.
Odrastite vise , zivot ide dalje , F1 ide dalje , sve se menja...

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Šumahera treba izbrisati iz istorije formule 1 jer je mnogo zla naneo raznim vozačima a Barikela zamalo nije ubio 2010. kada ga je na startnom pravcu saterao uza zid pri brzini većoj od 300km/h,sutradan naslovna strana u žurnalu "pokušaj ubistva".Sećam se kada ga je sena jurio po boksu da ga bije,beži Šumaher kao zec.Ona sramota 1994. kada je u zadnjoj trci već ispao,vraća se na stazu samo da bi gađao u Hila i zadržao 1 bod prednosti i postao šampion.To je isto uradio i 1997. sa Vilnevom pa je FIA konačno reagovala i oduzela mu sve bodove i diskfalifikovala iz šampionata.Ako vam je ovakav čovek veliki šampion onda imate veliki problem,na sport gledate onako kako ne bi trebali.Takođe su se Prost i Sena međusobno gađali na Suzuki zbog titule,Fetel je takođe imao svoje momente.Luis nikada nije namerno nekog udario.

Rendom

pre 5 godina

Luis vise titulu nece videti. Sledece godine RED BULL sa Hondinim motorom ulazi u dominaciju od nekoliko godina.
Prema tome zna se ko je sampion sledece godine - MAXI.

b

pre 5 godina

Pa vise vrede one 2 Alonsove titule u raspalom Renou 2005 i 2006 godine, nego ovih Hamiltonovih 5 u ovom svemirskom brodu ili sta li je vec to, realno.
Ova sad formula nema nikakve veze sa realnim sportom. Lik realno vozi svemirski brod.

HARIS

pre 5 godina

Koliko je nas zavoljelo Ferari u Sumaherovoj eri, toliko i dalje navijamo i podrzavamo ovaj tim. Cak i u teskim trenucima nakon Kimijeve titule, u eri RB-a. Evo vise od decenije bez titule, ja i mnogi sa ovih prostora i dalje prate i navijaju za Ferari. Ne vidim to tako ni za jedan drugi tim. Alonsa nisam mogao da smislim u Renou i Meklarenu, ali kada je dosao u Ferari navijao sam da uzme titulu. Ista situacija i sa Fetelom dok je vozio za RB.

drmr

pre 5 godina

Moze on da osvoji i 10 titula, uvek ce medju obicnim ljudima vaziti deviza “vozis kao Sumi”. Ne osporavam kvalitete Hamiltona, jeste jedan od najboljih vozaca ikada ali ne moze u isti kos sa Sumaherom. Ostaje i velika zal za Senom kojeg je smrt sprecila da verovatno postane najbolji a cak to jeste i pored tragedije koja mu se dogodila. Po mom nekom misljenju samo trojica sportista ukupno su veci i od sporta kojim su se bavili, a to su Sumaher, Dzordan i Federer (Noletov sam navijac ali gledam stvari realno). Ne samo zbog titula i dominacije, vec zbog svega sto predstavljaju i sto su predstavljali dok su se bavili sportom.

Čeprtuljko

pre 5 godina

Senna no 1 ! Sve je ovo lepo ali oni koji nisu videli zver zvana Airton nemaju pojma sta je savršenstvo voženja formule 1. NIKO NIKAD TO NEĆE DOSTIĆI

ATG

pre 5 godina

Ovi sto pricaju o Sumaheru neka malo razmisle o onome sto pricaju. Posto nije poenta samo voziti. Kakav je Ferari bio kada je dosao u njega. Prvu sezonu mislim da je na prekonpola trka crkao bolid. Ferari je postato to sto je postao zbog Sumahera. Govorili su da niko ne moze tako da objasni posle testa sta nedostaje bolidu kao on. Pa cak i ovaj Mercedes je postao to sto jeste posle par godina Sumahera kod njih. Ko jr od ovih vozaca dosao u kanta tim i napravio najbolji? A Ferari nije bio nista dugi niz godina dok Sumaher nije dosao, a nije postao za godinu nego su ga zajedno gradili.

The Wolf

pre 5 godina

Lewis Hamilton
'08, '14, '15, '17, '18
12 sezona
227 trka
71 pobeda
81 pol pozicija
41 najbrži krug trke
132 podijuma
130 puta startovao iz prvog startnog reda
Jedini vozač u istoriji F1 koji ima pobedu u svakoj sezoni u kojoj je učestvovao
Jedini vozač u istoriji F1 koji ima pol poziciju u svakoj sezoni u kojoj je učestvovao
Pobedio na 23 različite Velike Nagrade, najviše u istoriji F1
Pobedio na 26 različitih staza, najviše u istoriji F1
Jedini vozač koji ima pobedu na svakoj stazi koja je trenutno u kalendaru F1 (21)

marko

pre 5 godina

Nikad i nikako. Sve i da vozi do 50e i da ima jos 10 titula..dzaba
(NemanjaBB, 30. oktobar 2018 11:05)

Па наравно. Клинцима споменеш Тима Глока и одмах ко опарени, а не схватају да се не постаје шампион на тај начин. Причати какве су трке возили Сена, Прост, пре тога Пике, па и Лауда кога се једва сећам, нема смисла. Шумахер је велики шампион, али је то постао тек са Фераријем. И ако је пре тога био први, тек је у Ферарију побрао симпатије ширег аудиторијума. У Ферарију је стварно правио чуда. Било је и прљавих ствари. Хамилтон неће никад покупити симпатије старијих љубитеља, а разлога је доста.

Canadian

pre 5 godina

Najsmesniji su mi ovi sto se kunu u Senu, Drazena i tako te legende sporta koji su tragicno zavrsili i onda se paljevine loze na SBB-KBB. Jeste, bili su odlicni, najbolji u jednom trenutku ali ne mogu biti GOAT jer su neki drugi postigli mnogo vece rezultate tokom svog zivota. Zato u buduce glasajte za njih u kategoriji SBB-KBB, a ne GOAT. SBB-KBB = SFRJ dvostruki prvak sveta '94 u Americi i '98 u Francuskoj. LOL

BODIBOND

pre 5 godina

Ako je Sena kandidat za goat, onda je i Alan Prost, jer ima bolje rezultate u okršaju sa Senom... Ne verujete? Izguglajte.
(milos, 30. oktobar 2018 17:05)

Ako je taj Prost kandidat za GOAT onda je i Fizikelo, koji je imao bolje rezultate i nadmasio njegove rekorde.

daj bre

pre 5 godina

Sena je najbolji, Sumaher je najveći. Ostali su tu negde, međutim nesporno je da je Hamilton vrhunski takođe, pokazao se najboljim kad je bilo najvažnije pogotovo ove sezone, međutim ima tu jos stvari oko njega koje su tako-tako...

nalim

pre 5 godina

Mercedes je toliko dominantan koliko Ferari nije bio u Šumaherovoj eri! Jedino im se ove godine Ferari suprotstavio ali nema kvaliteta kod vozača za titulu. Šumaher je 2004 jedino imao totalnu dominaciju, inače je imao uvek jake rivale. Rosberg da je ostao u Mercedesu uzeo bi sigurno bar još jednu titulu u ove dve sezone i ako nisam njegov fan on je parirao Hamiltonu kako treba. Hamiltonu se ne može osporiti kvalitet, ali i sreća jer prešao je u Mercedes u pravo vreme. On savršeno oceni situaciju u timu, za razliku od Alonsa koji posle Renoa...

A

pre 5 godina

@"Hamilton je imao konkrenciju samo 2018. godine jer se Ferari približio i dobrim delom sezone bio bolji. Hamilton je bolje vozio, Fetel je pravio previše grešaka, Ferari je lošije organizovan tim, Ferštapen koji ima pik na njega... Sve u svemu Luis je ove godine debelo se naradio i zaslužio titulu. Kad je Rozberg bio prvak, Luis je malo popustio za račun privatnog života,ali je i Rozberg tu titulu zaslužio.
Sve ostalo je superdominantni Mercedes od 2014. godine. Konkurenciji je trebalo 5 sezona da im se približi. Svi veliki vozači su pravili rekorde u vreme dominacije. Možda najmanje Fetel jer 2010. i 2012. Red Bull nije bio dominantan, već Ferari,ali oni su loše organizovana i vođena ekipa od odlaska Ros Brona. Sena je imao apsolutno dominantnu McLaren Hondu,kao i Prost koji je bio i u Vilijams Renou, Fanđov Mercedes bio nedodirljiv.Frerai u vreme Šumahere,pa i Beneton Reno. Nije pravilo ali Moderni Mercedes je kao Ferari 2000-2004, McLaren Honda 1987-1991..."

Objektivan i realan komentar.

BODIBOND

pre 5 godina

Žao mi je što i on i Fetel svojim titulama omalovažavaju uspehe ranijih vozača. F1 nije isti sport u zadnjih 10 sezona, zato nažalost Alonso nije uspeo da uradi više.
(bgd, 30. oktobar 2018 11:14)

Od kad je Feki Alonso propao, sa njim propala i F1, i od tad je povrsno pratim, postala dosadna.

HARIS

pre 5 godina

Ako je Sena kandidat za goat, onda je i Alan Prost, jer ima bolje rezultate u okršaju sa Senom... Ne verujete? Izguglajte.
(milos, 30. oktobar 2018 17:05)

Odgledaj dokumentarac 'Senna' i sve ce ti biti jasno kako je dosao do pobjeda i titula Alan Prost, a tu se odlicno vidi i kakav je covjek.

Ајде@

pre 5 godina

Зар овај кога пропустају његови клупски возачи, да буде бољи од Сене, који се једне године са Простом до крви борио за титулу, а били су у истом тиму... Погледајте мало те борбе

Загор

pre 5 godina

Сваки од бољих возача би у тако доминантном тиму узео те титуле. Тако да.. добро је проценио,и одрадио посао. Да се Розберг није повукао не би било овако,доста јадно,са тимским наредбама и жртвовањем другом возача.

Samo Realno

pre 5 godina

dobar Vozach, da se pored njegovog imena upotrebi rec GOAT mu treba jos minimum 3 titule, mnogo pol pozicija, pobeda i podijuma.. tako da usporite malo..

Dr.

pre 5 godina

Sena možda ima manje titula (tri u period od četiri godine) od svih pomenutih vozača, čak i od dugogorišnjeg najvećeg rivala Alana Prosta, ali je njegov šampionski put prerano prekinut tragičnom pogibijom u San Marinu 1994. Zbog toga se i postavlja pitanje da li bi Prost stigao do četvrte krune, ali pre svega i da li bi Šumaher sa Senom na stazi osvojio svoje prve dve titule 1994. i 1995.


Prost je svoju 4.titulu osvojio 1993.,posle jednogidisnje pauze,seo za moćni Williams Renault i oduvao konkurenciju debelo,Senu ostavio na 2.mestu.Sledece sezone se penzionisao,Brazilac ga nasledio,mislim na prve 3 trke nije bio na podijumu(mozda cak i ispao)na 4.trci poginuo.PS.Malo vise postovanja za Profesora.

Nebitno ili nije bitno

pre 5 godina

@ Mikii
Hamilton jeste sjajan vozač ali da bude najbolji je u najmanju ruku smešno. Pa Hamiltona je pobedio Rozberg, uz svo dužno poštovanje prema Rozbergu. Smešno je nazivati nekog najboljim samo zbog toga što je vozio najbolji bolid i ostali nisu imali nikakve šanse. Nego šta kažeš, Nadal i Federer su bolji igrači od Đokovića a imaju slabiji skor u medjusobnim duelima sa njim. A Markez će biti legenda kao i Rosi, dečko vozi fenomenalno što pokazuju rezultati. I tu niko ne može ništa da ospori. Nema najbolji motor jer su ostale uzdanice Honde daleko iza u plasmanu. Samo što tebe lično bole rezultati osoba koje očigledno ne voliš pa ajde kao da malo pametujes, tj. pokušaš.

Zlatko

pre 5 godina

Inb,nema nipodaštavanja,to je istina.Pamte se samo legende,svi ostali su statistički podatak! I to nema veze sa titulama.Jel osvojio neku Montoja? Jel neko pamti Zaka Vilneva po tituli ili po gomili gluposti koje je pravio posle nje?Jel Sato zapamćen kao vozač ili ludak? Jel Barikelo zapamćen po vožnjama ili po propuštanju Šumija.Svako ima nešto po čemu će biti zapamćen,a Hamilton samo po titulama,a to je statistički podatak!Imam prilično godina,sticajem okolnosti,svakog od ovih vozača sam imao priliku da gledam ,neke i više puta,uživo,od Sene ,Šumahera,Kimija do Hamiltona,i znam o čemu pričam,a ti živi u iluzijama ,imaš pravo na to!

ATG

pre 5 godina

ID. Aj sve ali da kazes da je Beneton Reno bio dominantan. Pa Wiliams je bio mnogo bolji tih godina. A tih gofina se jos trkalo na trkama, a ovo sad je smejurija. Bude jedno obilazenje po trci, ako imamo srece.

b

pre 5 godina

Kakva je to sprdnja od sporta.Svi voze razlicite bolide koji prakticno odlucuju pobednika, uz ono stajanje u pitstopu. 
I onda ja kao treba se divim Sumaheru ili Hamiltonu sto su najbolji? :D
(Jarak, 30. oktobar 2018 10:20)

Najrealni komentar, svaka cast !!

blastingzone

pre 5 godina

Michael Schumacher vs. Mika Häkkinen. To je bio legendarni dvoboj s pocetka 2000tih u kome je uzivao svako, pa i oni koji nisu marili za Formulu 1. Ovo sad je zzz

strucnjak za sve sportove i religije ukljucujuci i scijentologiju

pre 5 godina

sena je najveci ikad isto koliko je i drazen petrovic najveci evropski kosarkas svih vremena

f1

pre 5 godina

Da je najbrži to pokazuje broj pol pozicija. Sigurno bi do sada bio i GOAT da 2010. nisu uvedena pravila u vezi sa gumama i gorivom. Sva sreća uspeo je da se prilagodi, pa ćemo morati da sačekamo još par godina.

ID

pre 5 godina

Hamilton je imao konkrenciju samo 2018. godine jer se Ferari približio i dobrim delom sezone bio bolji. Hamilton je bolje vozio, Fetel je pravio previše grešaka, Ferari je lošije organizovan tim, Ferštapen koji ima pik na njega... Sve u svemu Luis je ove godine debelo se naradio i zaslužio titulu. Kad je Rozberg bio prvak, Luis je malo popustio za račun privatnog života,ali je i Rozberg tu titulu zaslužio.
Sve ostalo je superdominantni Mercedes od 2014. godine. Konkurenciji je trebalo 5 sezona da im se približi. Svi veliki vozači su pravili rekorde u vreme dominacije. Možda najmanje Fetel jer 2010. i 2012. Red Bull nije bio dominantan, već Ferari,ali oni su loše organizovana i vođena ekipa od odlaska Ros Brona. Sena je imao apsolutno dominantnu McLaren Hondu,kao i Prost koji je bio i u Vilijams Renou, Fanđov Mercedes bio nedodirljiv.Frerai u vreme Šumahere,pa i Beneton Reno. Nije pravilo ali Moderni Mercedes je kao Ferari 2000-2004, McLaren Honda 1987-1991...

x

pre 5 godina

Sena (meni najomiljeniji vozac) je nastradao u 35. godini. Tesko da bi osvojio vise od 2-3 titule do kraja karijere. Inace, svoje 3 titule osvojio je izmedju svoje 28. i 31. godine. Naravno, nikad necemo saznati.
U tekstu se ne spominje da mnogo zavisi od konstruktora. Ko ima bolju masinu, ima veliku prednost. Samo u okviru istog tima moze se videti ko je bolji vozac u tom trenutku. Prema tome, nisu titule jedino merilo. Evo npr. Sumaher (po meni najbolji vozac svih vremena) je bio dvostruki sampion kad je iz Benetona presao u Ferari. Trebalo je da prodje 4 godine da Ferari postane konkurentan Vilijamsu, Benetonu i Meklarenu. Nije te 4 godine Sumaher zaboravio da vozi, da bi naprasno opet postao najbolji i osvojio 5 titula u nizu.

prokleta avlija

pre 5 godina

Senna no 1 ! Sve je ovo lepo ali oni koji nisu videli zver zvana Airton nemaju pojma sta je savršenstvo voženja formule 1. NIKO NIKAD TO NEĆE DOSTIĆI
(Čeprtuljko, 30. oktobar 2018 11:03)

A vi ste se zajedno vozili?Pa znas?Neosporno da je bio vrhunski vozac,ali toliko nepostovanje uspeha ostalih je totalno bez osnova.Ako cemo o Senni on cak nije bio najbolji u momentu dok se takmicio.Da,Prost je bio bolji!Imao je vise GP pobeda a i vise titula.Cak,nije ni najbolji vozac iz Brazila,Nelson Pike isto ima tri titule.Za mene je na primer bolji od obojice bio Emerson Fitipaldi,ali broj titula govori da ja nisam u pravu.Ja licno sam obozavao Sennu,posteri,slike po sobi i sve ono sto je to vreme nosilo,ali uporno glorifikovanje istog stvarno ne razumem.I on je osvajao titule u najboljoj ekipi tog vremena,i uvek je to tako,kad ih je napustio nije ga nigde bilo.Trenutno u Formuli jedan imamo dva vozaca koji mogu postati najuspesniji svih vremena,izgleda da su i veoma posveceni poslu kojim se bave i ljudi uzivajte u tome.Pozdrav svim ljubiteljima F1

inb

pre 5 godina

@zlatko
kakvo sramotno nipodastavanje ljudi.osvoji covek 5 titula i kao statisticki podatak. pre bih rekao da si ti statisticki podatak posto ne bi pobedio na kartingu ni da se tvoj sprat trka.
inace nisam niciji specijalan fan ali ovo je fascinantno.

DisordeR

pre 5 godina

Od 2007/8 pa nadalje ovo postaje smesan sport. Nekada mocan zvuk bolida se pretvorio u zujanje indi kara. Jel su spali na V4 ili ce sledece godine?

ProstAK

pre 5 godina

Prost je svoju 4.titulu osvojio 1993.,posle jednogidisnje pauze,seo za moćni Williams Renault i oduvao konkurenciju debelo,Senu ostavio na 2.mestu.Sledece sezone se penzionisao,Brazilac ga nasledio,mislim na prve 3 trke nije bio na podijumu(mozda cak i ispao)na 4.trci poginuo.PS.Malo vise postovanja za Profesora.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)
(Dr., 30. oktobar 2018 10:32)

Svaka čast za komentar.
Kad je Prost osvojio četvrtu titulu, a i neke ranije, Sena je bio tu.

Stari

pre 5 godina

Kad bilo ko od ovih današnjih ponovi ono Mikino preticanje Šumahera,oko mislim "mučenog" Zonte neka ga odmah proglase za najvećeg svih vremena.Do tada?.....daj ne budite smešni.

andreas kisser

pre 5 godina

F1 je od skoro popularan sport u srbiji, pa me ne cudi da mladji ljubitelji formule uglavnom znaju samo za fandja, pa onda rivalstva prost-sena, sumi-mika i ove vozace posle 2000. za autora teksta i sve ostale: pratim formulu od ranih 1980ih, a moj otac, bivsi reli vozac u staroj jugi, jos od samih pocetaka sporta, te kao neko ko je odgledao mnooogo trka na tv-u i desetak uzivo (hungaroring, nirnbergring, monca, silverston), da se u svetu F1, medju bivsim vozacima, strucnjacima, novinarima, vlasnicima timova i ostalih legendi ovog sporta, za najboljeg vozaca svih vremena smatra dzimi klark! to nema veze sa brojem pobeda (ranije je bilo mnogo manje trka u sezoni), ni brojem titula. klark je svoje dve titule, pre svoje tragicne smrti u 32. godini, osvojio u smrtonosnoj konkurenciji takvih sampiona kakvi su bili dzeki stjuart, greem hil, dzon surtes, dzek brebem, johan rint i slicni, a vozeci automobil za koji na ovom forumu retko ko da je cuo - koventri klimax! dzeki stjuart je u jednom intervjuu pre godinu dana rekao da su danasnji vozaci 'jednodimenzionalni', jer se isuvise oslanjaju na tehniku i slabije poznaju automobil od ranijih vozaca. secam se i intervjua sa tjeri butsenom pocetkom 90ih: na pitanje ko su najbolji vozaci tokom njegove karijere, odgovorio je sena, pike, i valjda bese mensel kao treci. na pitanje 'a prost'?, samo je odgovorio 'ne'! moja lista GOATa, na osnovu svog znanja stecenog gledanjem i citanjem o F1 bi bila: klark, sena, fandjo, pa svi ostali!

Vucko

pre 5 godina

Svaka cast Hamiltonu, gotivim ga najvise od danasnjih vozaca, ali daleko je formula od kvaliteta kakav je nekada bio. Tako da tesko on moze biti G.O.A.T. Sumaher je ostavio najveci trag do sada, mada njega nisam voleo i uvek sam protiv njega navijao zbog svih spletki koje je Ferarari cinio, od propustanja od strane klupskih kolega, do ostalih stvari. Senu je nazalost zaustavila smrt, Prost je bio odlican vozac. Ali meni najdrazi i omiljeni je bio leteci Finac Mika Hakinen.

4x4

pre 5 godina

G.O.A.T. je novinarska izmišljotina koja je u auto sportu nemoguća. Kada bi Hamilton vozio Fanđov F1, a Fanđo njegovu mečku onda bi mogli o tome da razmišljamo.

Piston

pre 5 godina

Kako Amerikanci vole da kažu, jabuke i pomorandže. Fanđovo vreme, Mihaelovo vreme i Luisovo vreme nemaju skoro ništa zajedničko osim što se zove trkanje. Od razvoja motora, vrsti motora, tehnoloških inovacija i novotarija, menjača, kontrole proklizavanja, sme, ne sme itd itd. Navodno je Alonsov Renault i imao nelegalni launch control sistem. Suština je da su ne uporedivi i apsolutno vrhunski vozači svaki u svome vremenu. Pojam najveći svih vremena je izmišljotina koja nema veze sa mozgom. Možete li porediti Čembrlena i Džordana, Alija, Kena Nortona sa Kličkom ili Tajsonom, Lava Jašina sa npr Nojerom? Apsolutno ne.

andreas kisser

pre 5 godina

citam sada gresku u kucanju u mom prethodnom komentaru, klark je naravno vozio za lotus (hteo sam da napisem agregat) - klimax je legendarni motor koji je 1960ih dominirao u F1. tek kada su krajem 60ih uvedeni trolitarski motori, klimax je nestao a pocela brutalna dominacija forda. kroz prvi deo istorije F1 sve se svodilo na mehaniku, pa se vise paznje posvecivalo motorima i vozac je bio mnogo vazniji u razvoju bolida, a rekao bih da od 1990ih krece era elektronike i uticaja timova. e bas zbog toga se mi koji duze pratimo F1 sa nostalgijom secamo vremena od pre ovolike uloge kompjutera i timova preko radio veze. u vreme klarka je vozeno samo desetak trka u sampionatu, a bilo mnogo vise i timova i vozaca; bilo je manje proizvodjaca sasija i agregata, pa su kvalitetne masine bile ravnopravnije rasporedjene po timovima i sve je izgledalo ujednacenije. zapravo do najveceg disbalansa izmedju timova dolazi sa erom turbo motora i pojave poluautomatskih menjaca krajem 1980ih, kada je meklaren honda oduvao sve zivo, i otad vise nema ujednacenosti. kada danas mladji nesto pricaju o prostu i seni, samo neka izguglaju sezonu 1988. slazem i sa jednim od komentara da se vozaci iz razlicitih epoha tesko mogu uporedjivati i to je druga greska u mom prvom komentaru (sto sam upotrebio tu frazu GOAT). ali zato mozemo pricati o najkompletnijem vozacu i o epohama kada su bolidi generalno bili ujednaceniji, a umece vozaca bitnije zbog jednostavnijih tehnickih resenja; tu moj glas ide klarku.

VladaNS

pre 5 godina

Svaka cast Hamiltonu, gotivim ga najvise od danasnjih vozaca, ali daleko je formula od kvaliteta kakav je nekada bio. Tako da tesko on moze biti G.O.A.T. Sumaher je ostavio najveci trag do sada, mada njega nisam voleo i uvek sam protiv njega navijao zbog svih spletki koje je Ferarari cinio, od propustanja od strane klupskih kolega, do ostalih stvari. Senu je nazalost zaustavila smrt, Prost je bio odlican vozac. Ali meni najdrazi i omiljeni je bio leteci Finac Mika Hakinen.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Vucko, 30. oktobar 2018 15:36)

Williams nikad nije uložio žalbu. Nije bio odbijen, nije uložio žalbu - nisu smatrali da ima elemenata za žalbu jer je to bio trkački incident. Hill je sam napravio katastrofalnu grešku jer je srljao da ga obiđe po svaku cenu umesto da sačeka bukvalno par sekundi.

sasadime

pre 5 godina

Vozac F1 pokazuje koliko je dobar kada vozi po kisi. Na Doningtonu 1993,po kisi,sa petog na prvo mesto je dosao u prvom krugu sa slabasnim McLarenom. Svi znamo kakva je tad konkurecija bila.Svi oni su bili smesni na kisi pored Sene. To se smatra najboljim krugom u istoriji F1. Jedan je Sena! Najveci od svih!

wlado

pre 5 godina

@sasadime

sve je covek obasnio, ko nije gledao neka vidi snimak na youtube. donington 1993. Mclaren koji nije mogao da sastavi kraj sa krajem uz uzasne fordove motore i protiv williamsa koji su sami isli, kako je sam priznao alan prost.