Nedelja, 14.10.2018.

16:42

"Novak nema talenat kao Rodžer, ali su mu pokreti i kretanje..."

Greg Rusedski, nekadašnji treći teniser sveta, rekao je da je Novak Đoković podigao igru na neki drugi nivo, nakon titule srpskog igrača u Šangaju.

Izvor: PT

"Novak nema talenat kao Rodžer, ali su mu pokreti i kretanje..." IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

154 Komentari

Sortiraj po:

anica

pre 5 godina

Talenat na jednu stranu, rad i posvecenost na drugu. Mnogo je ruzno reci za Novaka da nije talentovan kao Federer, mozda nema lakocu udaraca kao Federer...ovi bivsi teniseri svasta dozvoljavaju sebi. Nole je kada je sav svoj nedodirljiv, po svim kriterijumima...hvala dragom Bogu da se vrati iz ambisa i sada mu je opet nebo granica, nisu grdni svesni sta moze da im priredi u narednim godinama, ako se zainati!
ps. Pozdrav Vule!

VUK

pre 5 godina

@ i tako ...to sve može da okači mačku o rep ako ode u penziju sa negativnim skorom sa Novakom. Ne igra dugo protiv Novaka.Samo 12 -13 godina. A jeste ga drao Novak...aaaaaaahhaaahhaaa ...GOAT a ..izgubio skoro 30puta od nekog klinca iz Beograda!!!!

mi nismo zaludni. Mi komentarisemo za dz

pre 5 godina

@ "koliko je ovaj Greg zaludan."
(nikola, 14. oktobar 2018 18:17)

Jes', vala! Za nekoliko hiljadarki eura komentarise tenis.

Talentovani

pre 5 godina

Federer jeste atraktivniji ali Nole ima najveći potencijal tj. kad je u formi uvek igra bolje tj postiže bolje rezultate od očekivanih. Nole uvek diže svoj nivo igre i kad mislite da bolje od prikazanog ne može, on nas iznenadi još boljom igrom. Njegov potencijal ne može da se nasluti ni u 31. godini jer u tim godinama ( i kad bude stariji ) on može da igra bolje nego 2015. godine kad je igrao najbolji tenis ikad viđen.

mich

pre 5 godina

hahaha svasta cu jos procitati od ovih polu - tenisera, Djokovic je za ove bivse tenisere covek sa druge planete, a oni nasli za shodno da ga komentarisu PRESMESNO JE !!!

budva

pre 5 godina

Čemu sva ta priča, ne razumem toliku potrebu da se po svaku cenu neko ipak istakne nad Novakom, pa čak kada se radi o Federeru koji je izuzetan.Prosto oni su neuporedivi, osim da obojica igraju tenis.. Novak je prosto Univerzum sui generis. Neverovatan, neponovljiv. Uživam kad ga gledam

Danilo

pre 5 godina

Djede Gavrilo, apsolutno nisi u pravu jer su ti merila dvostruka. Čim pridaješ veliku važnost međusobnim duelima znači da tenis nije tvoja zona interesovanja. Kažeš da je sport merljiva kategorija, pogotovo individualni, a tu je zakon sledeći: broj osvojenih slemova, broj nedelja na broju 1 i bro turnira ukupno. SVE te rekorde drži RF, SVE! Favorizovanje Novaka je obično subjektivno, navijačko natezanje. Niko nema pozitivan h2h sa svima, a svima su cilj trofeji!

VUK

pre 5 godina

@Miki...ahhahhaahaaa...teši se...izbegao ga je odlaskom u operacionu salu! A kada se oporavio.."goat" probao i dobio po ušima. Sada mora bežati do kraja karijere. Nema više ni teorijske šanse da pruži dostojan otpor Đokoviću. Spor je kao puž. Nema više šanse. Braniš komentarima nemoguće.Realnost je da je Novak u ovom trenutku svetlosnu godinu ispred. Šta je bilo to se dedi snilo. Jedino bitno je šta je danas i šta ce biti. Federer je definitivno aut za velika dela.Ne može.Ne da Novak.

Danko

pre 5 godina

@Neznalico, dobar si nik izabrao, jer ti ne znaš da postoje bitne i nebitne statističke kategorije. Evo npr, Karlović je u karijeri ispalio preko 12000 asova, a koliko slemova je osvojio, da li je ušao u top 10?

Sustina

pre 5 godina

Bez servisa Roze je samo jos jedan vrhunski teniser. Za razliku od njega, Novak i Rafa imaju sve i ne oslanjaju se ni na jedan element igre eksluzivno. Rafi mozete oduzeti snagu, opet ce mu ostati mozda i najbolji forhend u istoriji ili na mentalnu snagu. Novak je najinteligentniji teniser ikada i njegova igra se zasniva na savrsenom balansu izmedju defanzive i ofanzivne igre. Kad mu servis radi kako treba, nema mu ravnog. Ako servis ne ide, oslonice se na bekhend paralelu ili retern. Rafini uspesi na travi ili Novakovi na svim podlogama pokazuju koliko su njih dvojica kompletni teniseri. Sa druge strane ta Rozeova jednodimenzionalnost ima i dobre strane, jer mu odlican servis omogucava da igra uspesno i u poznim igrackim godinama, slicno kao i Karlovic ili Anderson. Dok ga bude servis sluzio, dotle ce i igrati. Tamo gde servis ima smanjenu ulogu, kao na sljaci, tu se vec penzionisao.

Neznalica

pre 5 godina

Za sve one koji veličaju Federera: Osvojio najviše Mastersa? Ne. Pobedio na svakom od Mastersa? Ne. Držao sva 4 slema u istom trenutku? Ne. Osvojio najviše završnih Mastersa? Ne. Ima više uzastopnih pobeda na Turu? Ne. Ima bolji H2H? Ne. U svim tim kategorijama bolji je Novak. Mislite o tome. Dominacija Novaka je najveća u istoriji. U najjačoj konkurenciji u istoriji.

Party

pre 5 godina

Korektan naslov. I da Novak prestigne Federera po svim trofejima i rekordima, nikad nece biti na Federerovom nivou, jer kad je on bio najbolji, nije mu bilo premca u kretanju, u inteligenciji, u stilu igre. Jednostavno je najbolji. To sto mi volimo Noleta, to je drugo, ali realno je Federer najbolji igrac svih vremena - ne po rekordima, nego po stilu igre. Takav se jos nije rodio niti ce skoro. Nema ga ni na vidiku. Rekordi su nesto drugo, tu mnogo veliku ulogu igra sreca, sto je Vanja Grbic rekao 'statistika je tacan skup netacnih podataka'. Nadal isto moze da obori sve rekorde, ali svako ko iole malo razume u sport, ne moze da kaze da je to najveci teniser, jer je njegov stil jako skroman - kondicija i upornost i to je to.

ATG

pre 5 godina

Zlatni Slem je kada se oavoje svi GS plus zlato na olimpijadi u jednoj kalendarskoj godini. A to Novak nije osvojio. Druga stvar je sto Novak nije imao sva 4 u jednoj godini, ali ih je imao u jednom momentu sva 4, ali za ovo drugo nema imena. Da se nije onako ispraznio posle RG sigurno bi ih osvojio i onda imao 6 za redom i sva 4 u godini. Mogao bi sledece godine da osvoji sva 4, a posto ima 2 od ove godine, sledece bi opet mogao da ima vec posle RG sva 4 u svom posedu.

no name

pre 5 godina

Hahahahaha ....koji kralj pa cuveni Nikola Pilic je rekao da je jedan od najtaletovaniji djecaka koje je u zivotu sreo ,i trenirao na svojoj akademiji .A na tu akademiju nisu dolazili prosjecni talenti nego ekstra talenti .I te kako je Novak talentovan igrac !

Tetris

pre 5 godina

@t, da bi na vrhu tvoje liste pisalo NOV, potrebno je ipak na Novak obori rekord, konkretno 20,98,310, jer to pripada Federeru. Rekorder ne može biti onaj ko nema najviše bodova.

Giovanni

pre 5 godina

Malo, malo pa se pojave ovakvi „nekadasnji treci teniser sveta“, „finalista Vimbldona“ i sl. bivsi teniseri koji na svom „spotrtskom vrhuncu“ nisu bili ni do clanaka danasnjoj velikoj trojci i osecaju se bitnim da mogu i oni nesto da „izjave“. Ko ste bre vi i odakle vam pravo da uopste spomente jednog Djokovica, Federera i Nadala, pa tukli bi vas ko volove u kupusu da su igrali u vasoj eri, ne bi vi ta mesta ni finala ni u snu videli. Tisina tamo. Jedini koji imaju pravo nesto da izjave su aktivni teniseri ili treneri koji znaju sa kakvim velicinama of igraca imaju posla.

Pre kiše

pre 5 godina

TALENAT, shvaćen kao nešto što ako imaš ne može ga izgubiti i ako ga nemaš ne možeš ga dobiti, NE POSTOJI! Sve je rad i svrsishodna vežba + životne slučajnosti.

Djordje P

pre 5 godina

"To nesto" sto Federer ima zove se jednorucni bekend, koji ima svojih prednosti i mana u odnosu na dvorucni, ali se mora priznati da izgleda 5 puta lepse.

веверица

pre 5 godina

да је тенис кошарка, федерер би био меџик, а ноле џордан.
мислим меџик је пленио сваким потезом, сваким дриблингом, сваком акцијом, али је џордан убица на крају у скоро свему био бољи. је л џордан мање талентован од меџика. никад не бих смео то да кажем. или да ли је теодосић талентованији од тонија паркера? напротив. има нешто у тој "елеганцији", али на крају ваљда је најважнија ефикасност. ђоковић је скинуо (шта скинуо, угасио) федерера и надала на њиховом врхунцу, освојио једини златни слем и ја не разумем шта ту више има да се пореди? сад се само чека да претекне федерера по броју грен слемова.
а федереру признајем да његов тенис највише личи на балет, али не разумем што је то толико битно? мислим лепо је, али оно, шта с тим...

t

pre 5 godina

@VASKEZ Mladje generacije mrzitelja i nepostovalaca uspeha drugih ni ne znaju sta znaci kad neko "obrne/predje igricu". Ni to im ne bi bilo sveto s obzirmo da svoj Sony Play Station mogu da resetuju kad god hoce i krenu prvi nivo iz pocetka, i nikada da ga ne predju. Mi stariji sa jednim zetonom smo morali mnogo vise da se trudimo i cenimo svaku priliku koja nam se pruzila, pa makar stigli samo do treceg nivoa. A kada bi neko stigao do kraljice, svi bi se okupili i s uzivanjem i uzbudjenjem navijali i cekali da vide taj famozni natpis "GAME OVER" i "CREDITS" a zatim im "RECORD" i tri slova koja mozes da upises na mesto broj 1.

Evo te liste za sve mrzitelje

1. NOV
2. ROG
3. RAF
4...

Nikki

pre 5 godina

Federer ima najveći talenat, Nadal je najsnažniji, ali Novak ima najveću inteligenciju u tenisu.

Novak je matematičar tenisa, a uz to je razradio tehnike kretanja, fitnes i najbolju moguću ishranu prilagodjenu njegovom tijelu i potrebama.

Nole je na putu da budu najveći od najvećih! Uživanje je pratiti ga!

BRAVO i IDEMOOO!!!

VUK

pre 5 godina

Federer ima najveći talenat da prepozna izvesni poraz i pobegne od duela . Interesantno da i pored toliko šokantnih poraza uoči susreta sa Nadalom i Đokovićem , nikada nije bio predmet istrage za kladioničarske mahinacije, iako su njegove poraze pratile astronomske kvote. Zna deka sta radi. Talentovan .

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Federer je čisti genije, a Novak trkač-prebacivač. Sreća za tenis je što je Federer taj koji je bolji, trofejniji, plaćeniji, omiljeniji...
(Davor, 14. oktobar 2018 21:15)
Vas pogled na stvari i dogadjanja je opterećen vašim dojmom.Ako vam je dojam životni kredo,teško da ćete biti objektivan,racionalan i ozbiljan analiticar bilo koje oblasti.Sport vam je prilično merljiva kategorija i ako vas ne zaslepi dojam,nije teško naći prave vrednosti.Ovde,niko ne poriče kvalitet Federera.Ovde,pokušavamo rasvetliti pristrasnost zapadnih medija i pokušaj da se od njega napravi nedodirljiva veličina.On nema tu vrednost.Nadal i Novak su odigrali istorijske mečeve u ovoj eri.Cak i Novak i Marey su odigrali više briljantnijih mečeva od Federera sa bilo kim.Ne osporavam Federera,ali ne želim biti zanesen i slep na dogadjanja.On se fabrikuje i sama statistika mu je pazljivo radjena za ono čemu su težili.Kljuc te statistike je zardjao i doveden u apsurd cinjenicom da ima negativan skor i sa Rafom i sa Novakom.Ponavljam:Rodzer jeste veliki teniser,ali nije najveći.Njegova nesreća je sto su se bas u njegovoj eri pojavila dvojica boljih od njega:Rafa i Novak.Kapacitet Novaka,u dotičnoj eri,je najveći.Da je,od starta,uz sebe imamo prateću podršku kao Rodzer i Novakova statistika bi bila već bolja od Federerova.

Oliver K.

pre 5 godina

Siguran sam da ce do kraja karijere Novak biti u plusu u duelima 1 na 1 sa Rafom i Rodzerom. Da bi ljudi bolje ukapirali o kakvom se cudu radi to bi bilo isto kao da igras 1 na 1 sa Dzordanom ili Brajantom ili Dzejmsom u basketu ili 1 na 1 Mesijem ili Ronaldinjom ili 1 na 1 golf sa Tajgerom Vudsom ili 1 na 1 sa Mejvederom u boksu ili 1 na 1 sa Ronijem O Salivenom u snukeru...
To su sve bogovi i niko sa njima ne moze u plus. A Novak je sa Bogovima u plusu i bice!!!! To znaci da je on kralj,car,Bog,nedodirljivi....
Svaka cast Novace Srbine!!!!

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Naprotiv, Federerova igra je totalno lišena improvizacije i zato je Federer toliko dugo u vrhu tenisa. To nekima deluje "elegantno" zato što je savršeno uvežbano, ali kada mu razbiju servis-volej kliše onako kako to umeju Nadal i Đoković, onda od "elegancije" ne ostane ništa.Zato su i mečevi Nadala i Đokovića praznik za oči, jer i jedan i drugi isprobavaju sve što znaju i mogu, a gledaoci imaju privilegiju da u jednom meču vide sve što u tenisu postoji. Federer i kad pokuša da se nadmeće sa ovom dvojicom najvećih tenisera, zaradi samo trajne frustracije. Federer naravno jako dobro poznaje tenis i savršeno mu je jasno da nikada nije imao talenat ove dvojice i njihovu sposobnost improvizacije.Mislim da se to najbolje videlo nakon meča u Sinsinatiju kada je Federer, valjda jedini put u životu podlegao i Đokovića gledao sa mešavinom zadivljenosti i zavisti, bez traga tipične sračunatosti.
(Cune, 14. oktobar 2018 22:27)
Potpisujem ovaj osvrt.Kratko i jasno bez uvrede bilo koga.Rusedski ne sme da bude toliko otvoren i jasan,zbog svoje pozicije u medijima,ali garantovano misli isto.Citajmo i diplomatske osvrte,a njegov je upravo taj.

Dusan

pre 5 godina

Mislim da Novak igra bolje nego 2015. Servis je bolji, volej takođe, taktički je zreliji, a kretanje je na tom nivou. Najstrašnije od svega je što se čini da i dalje podiže nivo. Zaista su teška vremena pred ostalim teniserima.

Bosanac

pre 5 godina

Let's talk about that... Britanci i talenat... u cemu?! (GM, 14. oktobar 2018 17:07) Matematika, pravo, atomska fizika, literatura, ekonomija, plivanje, atletika, politika, teatar, filozofija, humor ... (Krsta, 14. oktobar 2018 21:36Vikinzi i humor, matematika, ekonomija, heheh heheheheh...Nemoj da si smesan. Njihovi najveci talenti su pljackanje, otimanje, ubijanje, zlostavljanje, porobljavanje... Operisani su od bilo kakvih osecanja, od bilo kakve sramote, ako mogu iz usta bi ti ukrali zalogaj samo da za njih ima sto vise. Oni razumeju samo jezik nasilja i sa njima nikakve price, samo ogljena sila. Licemerstvo im je glavna osobina. U njihovim ocima postoje samo 2 vrste ljudi, englezi i svi ostali !
(antiDebil, 14. oktobar 2018 23:06)I sve me to podsjeća na narod istočno od nas...

uvek kriticki argumentovano protiv Novaka, ali raja voli da se pali zari

pre 5 godina

Novak ima sto Federer nema, konjske zivce i strpljenje. Novak igra lukavo i ceka da protivnik grijesi dok Federer zuri i odma hoce poen da zavrsi..
(Sandzak, 14. oktobar 2018 23:15)

Majstore, pa rekao si esenciju sporta manje-vise zbog same prirode sporta-vrste sporta. A njegovo je da obori statistiku, a bice mnogo tesko, jer onomad barem brojkama bio je blizi, no videcemo ...

Džoni

pre 5 godina

Rusedski je zapravo kontradiktoran. S jedne strane priznaje da je Novak najbolji riterner ikada, a sa druge mu pripisuje "manjak talenta". Pa sposobnost za ritern zavisi najviše od talenta, refleksa, potpuno nesvesnog trenutnog prilagođavanja servisu protivnika, takozvanom "čitanju" servisa. Moguće je naučiti i uvežbati i do perfekcije kako se diktira poen, ali nije moguće naučiti šta će (svi) drugi teniseri da urade.

I Novak, pogotovo sada, eksploatiše najefikasniju formulu za dobijanje svojih servisa: dobar prvi servis i brza egzekucija. Ono zbog čega je trenutno i neprikosnoven je upravo neviđena sposobnost da prednost servisa preokrene u svoju korist. A to je zapravo čist talenat plus fizička i mentalna kondicija.

DaLanik

pre 5 godina

@dule: Sutra (ok mozda ne sutra, ali recimo prekosutra) se niko nece secati leprsavosti... secace se rezulatata. Isto kao sto danas Federerovi fanovi zaboravljaju da je osvajao GS u prilicno losoj konkurenciji i da je prestao kada su dosli Rafa i Nole. Svi ce reci samo da je osvojio 20 GS. Tako da, jeste to zabava, ali se igra na razulat.

antiDebil

pre 5 godina

Let's talk about that...
Britanci i talenat... u cemu?!
(GM, 14. oktobar 2018 17:07)

Matematika, pravo, atomska fizika, literatura, ekonomija, plivanje, atletika, politika, teatar, filozofija, humor ...
(Krsta, 14. oktobar 2018 21:36

Vikinzi i humor, matematika, ekonomija, heheh heheheheh...
Nemoj da si smesan. Njihovi najveci talenti su pljackanje, otimanje, ubijanje, zlostavljanje, porobljavanje... Operisani su od bilo kakvih osecanja, od bilo kakve sramote, ako mogu iz usta bi ti ukrali zalogaj samo da za njih ima sto vise. Oni razumeju samo jezik nasilja i sa njima nikakve price, samo ogljena sila. Licemerstvo im je glavna osobina. U njihovim ocima postoje samo 2 vrste ljudi, englezi i svi ostali !

Sandzak

pre 5 godina

Novak ima sto Federer nema, konjske zivce i strpljenje. Novak igra lukavo i ceka da protivnik grijesi dok Federer zuri i odma hoce poen da zavrsi..

марко

pre 5 godina

можда не елеганцију али свакао да има талент. овај руседски покушава да каже да није грациозан као фед.

Zoran

pre 5 godina

G.O.A.T 1 Federer vs Đoković 24 : 26 (+ jedan džemper)

G.O.A.T. 2 Nadal vs Đoković 25 : 27


Koga briga za talenat? Da! Gde se baždari instrument za merenje istog? U vodovodu?

Cune

pre 5 godina

Naprotiv, Federerova igra je totalno lišena improvizacije i zato je Federer toliko dugo u vrhu tenisa. To nekima deluje "elegantno" zato što je savršeno uvežbano, ali kada mu razbiju servis-volej kliše onako kako to umeju Nadal i Đoković, onda od "elegancije" ne ostane ništa.
Zato su i mečevi Nadala i Đokovića praznik za oči, jer i jedan i drugi isprobavaju sve što znaju i mogu, a gledaoci imaju privilegiju da u jednom meču vide sve što u tenisu postoji. Federer i kad pokuša da se nadmeće sa ovom dvojicom najvećih tenisera, zaradi samo trajne frustracije. Federer naravno jako dobro poznaje tenis i savršeno mu je jasno da nikada nije imao talenat ove dvojice i njihovu sposobnost improvizacije.
Mislim da se to najbolje videlo nakon meča u Sinsinatiju kada je Federer, valjda jedini put u životu podlegao i Đokovića gledao sa mešavinom zadivljenosti i zavisti, bez traga tipične sračunatosti.

BL

pre 5 godina

Ljudi nemojte pljuvati Rusedskog. Covjek je najveci i najrealniji obozavalac Novaka u bitnim zapadnim medijima. Svaki put kad slucam rasprave prije i poslije meca, od svih komentatora na Skysportsu, navise hvali Novaka. Rusedski je legenda i voli i postuje Novaka kao malo ko od Zapadnjaka (uz Mekinroa, Bolitijerija...). Ovo je mozda nespretan prevod u pitanju. Daj da budemo realni, da ne pljujemo bar one koji hvale nase. A inace ne bi trebalo pljuvati nikoga, bez obzira kakav je, kao sto to i sam Novak radi. Novak nam je za primjer.

dule

pre 5 godina

Nebitno sta doticni misli, svaki sport se igra na rezultat. Onaj ko pobedjuje je najbolji. Cilj tenisa nije leprsavost nego rezulatska pobeda, tako da... Ali cisto sumnjam da bi imao bolji skor sa 2 najbolja tenisera danasnjice da nije talentovan...
(DaLanik, 14. oktobar 2018 19:45)

Pa ustvari, sport je vrsta zabave. Pa tako i tenis. Barem razumnon svetu. Nije to berba kukuruza, kopanje uglja, asfaltiranje i slično pa da je najvažnije "pobediti".

čiča

pre 5 godina

Priznajem da nisam stručnjak za tenis pa ću reći nešto na osnovu osećaja do gledam tenis.Dakle,mislim da razlika u stilovima izmedju ove dvojice potiče od samog starta bavljenja ovim sportom.Jednostavno,Rodžer je od samog starta učenja ove igre učio da igra na ovaj način i pitanje je vremena kad će ga neko "skinuti"Upravo se takav način igre može naučiti,gem koji traje kratko zbog jakog elegantnog i iznad svega forhenda i jednoručnog bekhenda koji mu je slabiji al kad uspe izgleda fascinatno.Znači,nema veze ovo sa talentima,upitanju je rad i samo rad...kakvi bre talanti...pa podrazumeva se taj talenat ako je u prvih 10 da neko ima...al Rodžer bi bio smešan bez ogromnog rada...doduše ima i netalentovanih,poput Berdiha i sličnih.ali upornošću je sasvim solidan ali izuzetno limitiran...

No1e GOAT

pre 5 godina

Rodzerov talenat je skroman pa je sam naslov 'Novak nema talenat kao Rodzer' istinit. Novakov talenat je nemerljiv! A i zasto rodja sa tolikim talentom predaje Coricu i bezi pred No1etom kada je No1e u naletu!?

Davor

pre 5 godina

Federer je čisti genije, a Novak trkač-prebacivač. Sreća za tenis je što je Federer taj koji je bolji, trofejniji, plaćeniji, omiljeniji...

brada

pre 5 godina

Evo jednosavnog dokaza sta mediji rade.
Uoci Shanghaiskog masetrsa ESPN (cuveni Peter Bodo) objavljuje clanak u kome konstatuje kako niko nije bolji na tom terenu , jer Federer ima dva osvojena iz Masters serije i dva World Cup Finals. Istina je bila da su rekorderi turira u Shaghaiu vec bili Novak Djokovic i Andy Murray sa po ri titule, plus je ako je vec hteo da mesa limun i pomorandze morao znati da je na istom centralnom terenu Novak Djokovic osvojio Masters Cup 2008 godine.

Isto tako vam je sa talentom.


Steta samo sto se domaci mediji takmice ko ce se vise sloziti sa lazima i subjektivnim ocenama -talenta naravno, iz razloga sto merna jedinica za isti ne postoji. A i kada posoji jedinica za merenje mi vidimo kako se ona izvrce i interpretira u korist onoga koga se zeli favorizovati.

Krsta

pre 5 godina

Let's talk about that... 
Britanci i talenat... u cemu?!
(GM, 14. oktobar 2018 17:07)

Matematika, pravo, atomska fizika, literatura, ekonomija, plivanje, atletika, politika, teatar, filozofija, humor ...

kimiko

pre 5 godina

Danas je Novak odigrao stotinu treće finale. I sada treba jos da pričamo o nečemu. Koja god da je tema i analiza, ljudi znate li vi koja je to brojka i sta to znaci !?

MeSs

pre 5 godina

Ono sto mene posebno odusevljava kod Novaka, je prilagodljivost (valjda sam lepo rekao) protivnickoj igri. Mnogi kazu da igra neatraktivan tenis, i to po meni jeste donekle tacno. Samo sto on tacno zna koliko mu treba da pobedi protivnika, neki kazu ziheraski, ja kazem majstorski. Protiv mnogih tenisera igra tako, ali kada mu naidje Nadal ili Marej, i te kako je to atraktivan i uzbudljiv tenis. On se majstorcina prilagodjava igri protivnika, i pusta ga da mlati lopticu dok ne pogresi. Pri tom mu svi segmenti igre dozvoljavaju da to radi. Sjajan ritern, vrhunski udarci i jaka glava. Mozda ne igra leprsavo kao Federer, nije fajter kao Nadal, ali je nesto najblize sto je ikada neki teniser bio, skoro pa robot.

aleksandar

pre 5 godina

Ritern je udarac koji se zbog brzine reakcije igra isključivo na osečaj za loptu.Taj osećaj se treningom uvećava ali je udarac koji se ne može usavršiti do tog nivoa bez talenta.Novak je takođe najprecizniji igrač u udarcima I to sa obe strane takođe zahvaljujući tom najbolem osećaju za loptu.Federer da ima takvu veštinu ne bi imao takođe bekend stranu lošiju od minimalno 20 igrača na svetu.Čovek praktično ima rupu na toj strani koju Novak uvek znalački koristi.Federer jeste zaista jedan od najboljih igrača svih vremena ali talenat I veštinu svakako nema veću od Novaka.U neki elementima igre je I bolji od Novaka ali to talenat I veština sigurno nisu.

d€ki

pre 5 godina

što se mene tiče gledajući ovo finale posle 2:0 u drugom setu počeo je da igra za publiku...sve od kvinsa delije čudno. nije tako ubojit ali...nekako razvaljuje sve...predviđam mu dužu karijeru od federera, ako bude hteo:) prosto je neverovatan!

BLuka

pre 5 godina

Čime je ovaj prosečan teniser zaslužio da gotovo svakodnevno iznosi svoje utiske i mišljenja?
(understatement, 14. oktobar 2018 18:03)

Recimo s time sto nije bio prosecan nego vrhunski. Biti cetvrti na svetu , a biti prosecan moze da bude samo za nekog ko se sportom bavio na televiziji. Drugi razlog cime je zasluzio da iznosi svoje utiske je taj sto je zaposlen kao komentator. Samim tim znaci da neko misli da je on kompetentan da to radi.
(Hahahahahaha, 14. oktobar 2018 20:05)
A po cemu to neko ko je nije ni bio blizu no1 ima pravo da komentarise nekoga ko je osvojio za njega snove?
I sta je ovo,onaj Swed (valda je Swed,zaboravii sam i kako se zove) konacno priznao Djokovicevu vrhunsku nad moc..ovi ga odmah smijenili i doveli drugog strucnjaka?
Aman..ovakvi moraju u stav mirno na samo pominjanje slova N a kamo li citavog imena.

NN

pre 5 godina

Iako sam danas naravno sanjao skoro nemoguce i htio da ga Borna iznenadi,bas mi je drago vidjeti da se stara zvijer Nole ponovno probudio jer bez njega to nije isto.E sada sto se tice odnos Federer Nole ja bih se samo dijelom slozio samo mozda da se radi o eleganciji ali nikako talentu,jer po meni , a umisljam si da znam nesto o tenisu posto ga igram i pratim 25 godina,širinu razmisljanja i kombinacija nije izvodio nitko nikada a njegva defanzivna trka i rastezanje ,iako jako zahtjevno,neizgleda toliko elegantno ali sta ga briga,mislim da to takoder pravi razliku izmedu Noleta i drugih jer time Nole trazi redovito od protivnika jos potez dva vise.
E sada ima onaj i " površni" razlog a to je marketinski,Nole dolazi sa ne bas tako uglednog Balkana i pri tome nije bas,ako cemo iskreno, estetski ugodan kao najveci konkurentni a nazalost i to je ,koliko mi htjeli priznati ili ne,vazno je to danas.Mislim da Nole nepotrebno trazi od publike da im je simpatičan ili cak se i svađa a po meni bi on trebao biti hladni egzekutor i neobazirati se

milan

pre 5 godina

kretanje I savrseni udarci idu zajedno I ne mogu funkcionisati jedno bez drugog.Kod SAVRSENE
tehnike noge spontano rade.Nole IGRA u transu
duze vreme pa jE zato to taj nivo.Federer IMA samo savrsenu servu I voleje. Udarci su mi UVEK bili ispod Novaka I Nadala.

Hahahahahaha

pre 5 godina

Čime je ovaj prosečan teniser zaslužio da gotovo svakodnevno iznosi svoje utiske i mišljenja?
(understatement, 14. oktobar 2018 18:03)

Recimo s time sto nije bio prosecan nego vrhunski. Biti cetvrti na svetu , a biti prosecan moze da bude samo za nekog ko se sportom bavio na televiziji. Drugi razlog cime je zasluzio da iznosi svoje utiske je taj sto je zaposlen kao komentator. Samim tim znaci da neko misli da je on kompetentan da to radi.

Hahahahahaha

pre 5 godina

Čime je ovaj prosečan teniser zaslužio da gotovo svakodnevno iznosi svoje utiske i mišljenja?
(understatement, 14. oktobar 2018 18:03)

Recimo s time sto nije bio prosecan nego vrhunski. Biti cetvrti na svetu , a biti prosecan moze da bude samo za nekog ko se sportom bavio na televiziji. Drugi razlog cime je zasluzio da iznosi svoje utiske je taj sto je zaposlen kao komentator. Samim tim znaci da neko misli da je on kompetentan da to radi.

Šumadinac pali topa!

pre 5 godina

Nema, pošteno. Al ima nešto drugo, pa je čovek kad izgubi i čestita protivniku. Ne plače kao navedeni talenat. Ronaldo ima neverovatan talenat i ništa drugo.

Djoksa

pre 5 godina

Mislim da je ovde problem za većinu ljude da dešifruju šta znači talenat. Talenat u tenisu je, najkraće rečeno, kad igrač igra bez napora. A niko ne može da ospori da Federer, bar naizgled, igra bez napora. Od njega ćete jako retko čuti glasne uzdahe kod udaraca, neće kriviti lice od napora dok udara lopticu, itd... Ja jesam Novakov navijač, ali može li se tako nešto reći za Novaka..? Svako realan će se složiti da je Novak uneo atleticizam u tenis, za razliku od Rodžera koji u svom repertoaru ima pre svega tenisku veštinu. I za one koji malo površnije gledaju tenis, ko češće traži peškir, Novak ili Rodžer..? To vam dovoljno govori ko se na terenu više fizički napreže.

Marsovac

pre 5 godina

"Nekadasnji treci igrac sveta... Ko si ti da komentarises Djokovica?!
(Zreb, 14. oktobar 2018 17:18)


A koji si ti ranking postigao pa da možeš komentatisati nekadasnjeg trećeg igrača sveta.
........... (K.G., 14. oktobar 2018 17:30)"
Postoji nasa elementarna inteligencija koja je ovde ugrozena, to sto on PISE i PRICA NIJE igranje tenisa... jednostavno mu ja preporucujem da se okane komentarisanja ili da promeni firmu za koju radi, s obzirom da ga mozda ucenjuju da Rodzer u njegovim "komentarima" mora da bude bar "talentovaniji" kad nije bolji, nismo bas toliko retardirani.

dinorg cccc

pre 5 godina

On i Federer se nemogu uporediti Federer je dominirao kad je bijo u najboljim godinama.
To sad radi Djokovic da su generacija bilo bi lepo uporediti brojke i ko je bolji sad trenutno je Djokovic kralj tenisa sto ne znaci da je najbolji svih vremena i sto ne znaci da nece biti.
Po meni je jos Federer najbolji

petar

pre 5 godina

Rusedski,kojega jako dobro pamtim,je bio najbolje rangiran na četvrtom mjestu..i to ponajprije zahvaljujući njegovom ,tada najbržem servisu!Po završetku karijere radi na Britanskoj Sky tel.i vrlo je cijenjen.Novinari nisu najbolje preveli njegove rječi s namjerom da rasplamsaju raspravu!!Po nekima Rusedski ne bi trebao komentirati Novaka,jer on bi trebao govoriti samo ono što godi njihovom uhu!!Zato ja neću komentirati Novakovu igru, samo ću reći da s ovim nivoom tenisa nitko,osim zdravog Nadala,mu ne može parirati!!!Novak,ako bude zdrav i zadrži fokus, će uskoro sve preteći i postati najbolji ikad!!!

miki

pre 5 godina

naravno da nije talentovan . to on onako usput dere sve redom i osvaja sve sto postoji . a to nesto" ono "to vam je NIKE i budzet od ko zna koliko mil $. pa te dignu u nebesa i prave bozanstvo. mnoge racune je nole pomrsio. on je samo obican sportista iz naroda iz neke tamo siberije ili kako vec.

Grimelijus

pre 5 godina

Nije bitno sto je rekao za talenat. Ali da Novak nema ono '' nesto'', a to ima Fed, to je pravi pokazatelj njihovog (Zapadnog) slepila. Jer bas u odnosu na Feda koji zaista ima to ''nesto'' vidi se koliko Novak istog ima više. Drugi igrači to nemaju, tako da se po Fedu vidi u stvari veličina Novakova.

šetač

pre 5 godina

Talenat je precenjena kategorija. Mnogo rada, inteligencijija određene fizičke predispozicije, malo sreće i kad je tenis u pitanju mogo novaca.

Stari čačanin

pre 5 godina

Hit mi je kako su ovi čiji je najveći uspeh 3, 4... mesto, nalaze za shodno da komentarišu tenisere koji imaju mnogo veće uspehe.
(Coa, 14. oktobar 2018 18:50)

A meni je hit kako ovi koji nemaju ama baš nikakvog uspeha u tenisu mogu da treniraju najboljeg igrača na svetu.

DaLanik

pre 5 godina

Nebitno sta doticni misli, svaki sport se igra na rezultat. Onaj ko pobedjuje je najbolji. Cilj tenisa nije leprsavost nego rezulatska pobeda, tako da... Ali cisto sumnjam da bi imao bolji skor sa 2 najbolja tenisera danasnjice da nije talentovan...

antiDebil

pre 5 godina

Umetnicki dojam, elegancija, ono, mislim ono, mislim ovo...? Sta je to ono, tj ovo, tj to specijalno sto ima Federer ???
Garantujem da se u svetu umetnickog klizanja ne govori toliko o eleganciji i umetnickom dojmu kao sto se to radi poslednjih godina u tenisu, ali dobro sinovi, ako vam je tako lakse onda nastavite, no probljemo !
Gledao sam finale US opena na britanskom eurosportu, komentator je bio uzbudjeniji kada je prenosio zensko finale dubla nego musko finale. Sve vreme meca je zvucao kao da ga neko davi, kao da pati od zatvora, malo se uzbudio u drugom setu kada je DelPotro vratio brejk ali kraj drugog seta ga je potpuno slomio, nakon toga je jedva progovarao...
Ocekujem sutra nove price o Federerovom talentu i onome necemu, o Nadalovim kolencima, borbenosti i o tako tim budalastim stvarima, samo tako nastavite rodjaci !!

sasa jokic

pre 5 godina

Tacno je to za eleganciju, ali u svim sportovima je fizicka sprema (uz IQ) najbitnija danas. Nole je igru podigao na novi nivo, i zato je godinama dominantan, uz ovaj mali odmor od 6 meseci. Sada ce opet da bide nepobediv.

VanNistelroj

pre 5 godina

Ma da Rodzer igra leprsav tenis, tako sto 90% poena odigra servis viner, a ostalih 10% poena pravi neke egzibicije i "leprsa" , da mu nema servisa osvojio bi titula koliko i drugi "leprsavi" teniseri, videlo se protiv Novaka i Rafe koliko leprsa, bukvalno igra kao i njih dvojica - trci i raspaljuje, jer to leprsavo moze samo protiv Filipusisa, Safina i ostalih levata.

Mrkva

pre 5 godina

Zamolio bih ljude da ne nasedaju na ove klasične click baitove.
Gledao sam meč između Novaka i Zvereva na Sky Sportsu i Rusedski je bio EKSTREMNO naklonjen Novaku i nahvalio ga je više nego što bi to uradio i neko od vas.
Ovo fokusiranje na negativne stvari je samo cilj treš novinarstva da izazove reakciju ljudi da dođu naloženi da komentarišu.

Jumko

pre 5 godina

Kada se uporedjuju "masine" sa talentom, onda strucnjaci ovde stavljaju Dzordana ispred Dzejmsa, Zubu ispred CR7 itd... A kada je Djokovic u pitanju, on je ispred Federera! Hahaha, neverovatno! Uopste ne sumnjam da je CR7 Srbin, da bi bio ubedljivo ispred Zube, sto sada nije slucaj! Ali ok, srpska posla...

noleisthebest

pre 5 godina

Bespotrebno ubacivanje Federera ovde...sto ne pomenu kljakavog zemljaka Marija?

Meni se juce javila glavna razlika iz edju Fderera i Noleta: Federer je najveci borac (da, veci i od Nadala, njega ama bas nikad nisam videla da se predao u mecu) dok je Nole najveci pobednik, ima najvecu volju za pobedom.

Ero, tol’ko od mene.

Koji bre Greg... ;)

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Imam primedbu:
Neznam ti ni godine ni bilo šta,kao globalista i potpuno slobodan um ti hocu poručiti nešto.
....Zato je Federer najbolji upravo zbog tog talenta ali nije fizicki najbolji kao u mladosti i zato i gubi ponekad kad treba biti izdrzljiv.Svi znaju da se jos nije rodio teniser sa takvim talentom i intelegencijom na terenu.
(King Roger, 14. oktobar 2018 17:01)....
Federer je veliki teniser.U najboljim danima njegove karijere,prvo je stigao Nadal i kao mlad ga počeo tuci.Onda stiže Novak i čini to isto.Federer je bio najbolji do njihovog dolaska na tenisku scenu.
Federer je u negativan skor ušao sa njima dvojicom i to u vremenu kad je on imao najbolje teniske godine.
Federer,pre njih je imao slabu konkurenciju,ali to ne umanjuje njegovu tenisku legendu.Imao je sreće da bude sam.Novak i Nadal su imali sreće da su imali velikog rivala kao inspiraciju.Hteli su ga preteći i pobediti.Oba su uspeli u tome i imaju oba bolji skor sa njim.
Do ovog trenutka,već više puta,Nadal i njegov štab upućuju da je Novak najbolji.Oni to crpe iz medjusobnog skora.Oni su pošteni,osecajni i imaju viteštvo u sebi.Iz Federerovog staba tako nešto ne stiže.Ne stiže ni od Federera.Presudi sam zašto.Evo da ti pomognem:
Federer je onaj deo evropske elite koja ne dozvoljava superiornoj eliti konkurenciju iz malog prostora.Samo to,jer neću da bude konkretniji.

City Girl

pre 5 godina

Za sve koji pljuju. Prvo, Greg je komentaror na Sky Sports (i nekim drugim kanalima) i zato ima pravo da komentarise. Covek radi svoj posao. Drugo, on je vrlo naklonjen Noletu i uvek ga hvali. Cak opravdava lomljenje reketa, uz obrazlozenje da je igracima ponekad potrebno da istresu napetost i frustracije. Kritike su uvek dobronamerne i na mestu (treba da popravi smec, ima jos prostora da popravi igru na mrezi). Trece, u okviru komentara SkySports cesto prica o ostalim teniserima i pravi poredjenja i analize, posebno na zavrsetku turnira.

Alo, alo

pre 5 godina

Alo, zemljaci, onomad zaratismo sa celim svetom za odbranu srpstva (umalo da kažem i jedinstva), a kad čitam ovo čini mi se da bi dobar deo nas opet u rat - ovaj put da odbrani Noleta (kome to inače uopšte i ne treba, jer je on odavno deo sveta, ne samo po adresi, za razliku od nas svih ostalih ovde)... Alo, ipak je ovo samo prebacivanje loptice, u čemu je ovaj naš - da vam/nam učinim - talentovan i dobar... ali smešno je (a i pomalo žalosno) da penimo toliko okot oga i da to treba da diže moral nacije...

Bećarac

pre 5 godina

Ma da, Nole netalentovan, na suvo iskustvo već sa 20 godina igrao fin.GS g i osvojio 2 MS, sa nepunih 21 osvojio GS..(a Nadal još i ranije), dok je Rodislav - takav talenat morao da popričeka nekoliko godina da Sampras, Agasi i još neki predaju papire za penziju da bi taj talenat isplivao i uzeo prvi GS, MS...

hahaha

pre 5 godina

"Nekad treći teniser sveta"! Koga briga šta izjavljuje ili piše neki tamo Rusedski. Zašto je to relevantno? Ko je pa on? Trener, stručnjak? Bivši ispod-proseka teniser, ništa drugo.

bo

pre 5 godina

nije balerina da mu treba elegancija (on veli talenat, "ono nesto" itd.)
alo covece on je zverka nad zverkama na terenu a i izvan njega...u svakom smislu

alfabet

pre 5 godina

Nadal brani četvrtfinale u Parizu ili ti 180 bodova. Prvo kolo nosi 10 poena, drugo 45, treće 90, qf 180, sf 360, finale 600, titula 1000. Dakle za novaka je u igri 1000 poena, za Nadala 820. Nadal beži 215 poena trenutno.

Rodžer u Parizu brani 0 poena

London:

Nadal 0 bodova
Roger 600 bodova

London bodovanje:
Svaka pobeda u grupi nosi 200 bodova (max 600 bodova u grupi jer grupa sadrži 4 igrača)
Polufinale 400 bodova
Titula 500 bodova

tnsfan

pre 5 godina

Federer jeste elegantnije ali to ne znaci da je talentovaniji. Federerovo najace oruzje je servis. Za razliku od servisera koji idu samo na snagu, Federer je imao najraznovrsniji servis i uvek je imao plan sta posle? O tome je govorio Beker. Federer odservira sjajan servis, dobije kratku lopticu i onda sledi sjajan volej na mrezi. Na taj nacin Federer je osvajao skoro 80% svojih poena. To je pre svega znanje, koje je stekao ili on sam ili treneri oko njega, a ne talenat. Od Bekera na ovamo Novak igra slicno, samo ne ide na mrezu vec izbacuje igraca na bekend a onda poentira na suprotnu stranu. Sto se tice Federerovog bekenda, on jeste elegantan ali Novakov dvorucni je jaci i zato nije slucajno sto ga Novak ubija bas bekendom. Novak ima najbolji retern u istoriji tenisa, njegove loptice se vracaju brze, prolaze tik iznad mrezice i zavrsavaju na liniji. Dakle, smanjuje se vreme vracanja loptice, menja se ugao pod kojim se vracaju i menja se mesto gde padaju, sto sve zajedno tera protivnika na greske. Da ne govorimo o tome koliko je Novakov put ka vrhu bio tezi, da je Federer bio privilegovan i sto se tice terena na kojem je igrao, i vremena ukome igra, i u rasporedu prilikom zreba, i tretmana kod sudija i u medijima itd. Sto se kretanja tice, elasticnosti, brzini i raznovrsnosti, u svemu tome Novak je talentovaniji od federera. Tacno je da bez rada nema nista, ali svi rade i to pakleno, i Novak i Federer i Nadal. Ta prica da je Federer talentovaniji ne pije vodu.

jordan

pre 5 godina

Primetio sam da strucne komentare daju neki prosecni igraci..ne secam se da je PIT SAMPRAS nekad komentarisao bilo kog igraca nije bitno kog..

Sasa

pre 5 godina

Ja dozivljavam kao licnu uvredu kad neko kaze da Djokovic "nema talenta" bez obzira u kom kontekstu to biva receno pa makar i kao perfidnu pohvalu njemu!

vlasta

pre 5 godina

E moja Srbadijo!Covek rekao da Federer ima vise talenta za tenis,i to je to.Nigde nije spomenuo da Novak nije talentovan.Inace,u svetu sporta,van Srbije,Novak ima reputaciju sportiste koji je najvise postigao sa radom i upornoscu.Sta vas vredja ako je i manje talentovan?Ili cak i da nema talenta,sta je tu lose?Time je njegov uspeh cak i veci.
Za one sto osporavaju Rusedskog.Covek je postigao vise nego svi vi zajedno.I njega pitaju svi za strucni komentar,a vas niko.
Covek nahvali Novaka,a indijanci se uhvatili talenta..

K.G.

pre 5 godina

Nekadasnji treci igrac sveta... Ko si ti da komentarises Djokovica?!
(Zreb, 14. oktobar 2018 17:18)


A koji si ti ranking postigao pa da možeš komentatisati nekadasnjeg trećeg igrača sveta.

King Roger

pre 5 godina

Zato je Federer najbolji upravo zbog tog talenta ali nije fizicki najbolji kao u mladosti i zato i gubi ponekad kad treba biti izdrzljiv.Svi znaju da se jos nije rodio teniser sa takvim talentom i intelegencijom na terenu.

SamoDaKazem

pre 5 godina

jedna od glupljih izjava koje sam cuo!
A sta je to sa cime je Novak podigao igru na visi nivo nego upravo njegov talenat?

Ne mozete da prezalite Novakov uspeh pa to ti je...

oxydant

pre 5 godina

Greg Rusedski,iako bivši teniser,zaboravio je da se u "talent" tenisera ubraja i njegova glava (karakter,mentalitet). Zato nikad nije ni bio medju najvećim.

Djed Gavrilo

pre 5 godina

U svim sportovima postoje zongleri i takmičari.Velika sreca je kad je zongler i takmičar ujedno.Uporedjivanje Federera i Djokovica je realno samo kad njih lično uporedjujem i meris medjusobne partije.To kaže:Djokovic je bolji teniser od Rodzera.
Rodzer,već odavno,ne može sa Novakom.Cak od njegovih najboljih dana,kad je imao 29 on je gubio.Znaci,čim je Novak stasao Rodzer je bio slabiji.Ovo sad ne računam,jer je Federer ušao u pozne sportske godine.
Naravno,ovim ne tvrdim da Rodzer nije veliki teniser.Jeste,on je veliki teniser.On je sakupio najviše GS.On ima fenomenalno lagane pokrete reketa i tela,skladne.
Novak ima bolji skor sa njim,sa Rafom,sa svima koji su,u njihovoj zajednickoj eri,bili u prvih 20.Rodzer i Rafa nemaju taj dokaz superiornosti.
Ja Rafu i Federera izuzetno cenim i poštujem,ali Novak je,kao sto reče Rusedski,nova dimenzija u tenisu.Ta novina je drasticno vidljiva.Ima puno alata kojima pobedjuje protivnika.Vise nego iko u ovoj eri tenisa.Ne želim poredjenja sa onima koji su ranije dominirali.Nije to realno.Uslovi u tenisu su se promenili.Imam godina i pamtim i Lejvera.Bio je munja i imao energiju koja bi ga danas visoko vinula,ali to je samo hipotetički.Njega sam izdvojio,jer mi se čini da njegova predanost tenisu liči na Novakovu.

Statuskan

pre 5 godina

Rišar Gaske igra elegantniji i mogu reći lepši tenis od Federera.Jel mu to možda donelo neki epohalni rezultat?
Poruka za Rusedskog,mani se čoveče ćorava posla.

GM

pre 5 godina

Rodzer nije imao konkurecniju kao Novak,

ali je Novak imao najjacu konkurenciju IKADA, i bio bolji od svih njih, ponaosob.

Let's talk about that...
Britanci i talenat... u cemu?!

Goran

pre 5 godina

Mislim da prevod nije baš najbolji,Rusedski nije u bukvalnom smislu hteo da kaže da Novak nema talenta ,jer tako nešto je teško uopšte reći za čoveka koji ima već 14 GS titula na kontu i koji je oborio mnoge rekorde u tenisu i koji (ako ga zdravlje posluži )može veoma ozbiljno da pripreti Federeru što se tiče titule GOAT-a...on je zapravo rekao da Novak nema tu neku atraktivnu igru poput Federera kojem se svi dive zbog toga ,jer njihovi stilovi su totalno drugačiji ,Federer se više pouzdaje u svoju ofanzivnu igru koja je do pre nekoliko godina maltene bila besprekorna,i samim tim je atraktivniji za gledanje ,jer da budemo iskreni svi više vole da gledaju ofanzivniji tenis,kada se protivniku ne daje mnogo šansi i sa par udaraca se završava razmena...Novak je sa druge strane svoju defanzivnu igru doveo do savršenstva,on nema razorne udarce poput Federera ali to kompenzuje neverovatnim kretanjem i pozicioniranjem na terenu ,nijedan teniser na svetu ne ume da proklizava na betonu kao što to Novak radi,a sa godinama je još i unapredio svoju igru,sam Federer je nedavno priznao da Novak nekada i nije imao neznam kakav forhend ali da je vremenom i taj udarac dosta unapredio,a šta tek reći za servis koji mu u ovom trenutku funkcioniše kao nikada dosad u karijeri,sve je to samo dokaz čelične volje Novaka koji je još kao dete u intervjuu rekao da mu je cilj da bude najbolji teniser na svetu ,i eto mi sada samo svedoci ispunjenja njegovih dečačkih snova!

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Da bi iole tenis igrao moraš ali moraš imati talenat za ovaj sport.Zatim inteligenciju a onda rad rad i samo rad.Kad se sve to uklopi dobiješ kao rezultat Noleta

Sasa

pre 5 godina

Ja dozivljavam kao licnu uvredu kad neko kaze da Djokovic "nema talenta" bez obzira u kom kontekstu to biva receno pa makar i kao perfidnu pohvalu njemu!

GM

pre 5 godina

Rodzer nije imao konkurecniju kao Novak,

ali je Novak imao najjacu konkurenciju IKADA, i bio bolji od svih njih, ponaosob.

Let's talk about that...
Britanci i talenat... u cemu?!

tnsfan

pre 5 godina

Federer jeste elegantnije ali to ne znaci da je talentovaniji. Federerovo najace oruzje je servis. Za razliku od servisera koji idu samo na snagu, Federer je imao najraznovrsniji servis i uvek je imao plan sta posle? O tome je govorio Beker. Federer odservira sjajan servis, dobije kratku lopticu i onda sledi sjajan volej na mrezi. Na taj nacin Federer je osvajao skoro 80% svojih poena. To je pre svega znanje, koje je stekao ili on sam ili treneri oko njega, a ne talenat. Od Bekera na ovamo Novak igra slicno, samo ne ide na mrezu vec izbacuje igraca na bekend a onda poentira na suprotnu stranu. Sto se tice Federerovog bekenda, on jeste elegantan ali Novakov dvorucni je jaci i zato nije slucajno sto ga Novak ubija bas bekendom. Novak ima najbolji retern u istoriji tenisa, njegove loptice se vracaju brze, prolaze tik iznad mrezice i zavrsavaju na liniji. Dakle, smanjuje se vreme vracanja loptice, menja se ugao pod kojim se vracaju i menja se mesto gde padaju, sto sve zajedno tera protivnika na greske. Da ne govorimo o tome koliko je Novakov put ka vrhu bio tezi, da je Federer bio privilegovan i sto se tice terena na kojem je igrao, i vremena ukome igra, i u rasporedu prilikom zreba, i tretmana kod sudija i u medijima itd. Sto se kretanja tice, elasticnosti, brzini i raznovrsnosti, u svemu tome Novak je talentovaniji od federera. Tacno je da bez rada nema nista, ali svi rade i to pakleno, i Novak i Federer i Nadal. Ta prica da je Federer talentovaniji ne pije vodu.

Mrkva

pre 5 godina

Zamolio bih ljude da ne nasedaju na ove klasične click baitove.
Gledao sam meč između Novaka i Zvereva na Sky Sportsu i Rusedski je bio EKSTREMNO naklonjen Novaku i nahvalio ga je više nego što bi to uradio i neko od vas.
Ovo fokusiranje na negativne stvari je samo cilj treš novinarstva da izazove reakciju ljudi da dođu naloženi da komentarišu.

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Imam primedbu:
Neznam ti ni godine ni bilo šta,kao globalista i potpuno slobodan um ti hocu poručiti nešto.
....Zato je Federer najbolji upravo zbog tog talenta ali nije fizicki najbolji kao u mladosti i zato i gubi ponekad kad treba biti izdrzljiv.Svi znaju da se jos nije rodio teniser sa takvim talentom i intelegencijom na terenu.
(King Roger, 14. oktobar 2018 17:01)....
Federer je veliki teniser.U najboljim danima njegove karijere,prvo je stigao Nadal i kao mlad ga počeo tuci.Onda stiže Novak i čini to isto.Federer je bio najbolji do njihovog dolaska na tenisku scenu.
Federer je u negativan skor ušao sa njima dvojicom i to u vremenu kad je on imao najbolje teniske godine.
Federer,pre njih je imao slabu konkurenciju,ali to ne umanjuje njegovu tenisku legendu.Imao je sreće da bude sam.Novak i Nadal su imali sreće da su imali velikog rivala kao inspiraciju.Hteli su ga preteći i pobediti.Oba su uspeli u tome i imaju oba bolji skor sa njim.
Do ovog trenutka,već više puta,Nadal i njegov štab upućuju da je Novak najbolji.Oni to crpe iz medjusobnog skora.Oni su pošteni,osecajni i imaju viteštvo u sebi.Iz Federerovog staba tako nešto ne stiže.Ne stiže ni od Federera.Presudi sam zašto.Evo da ti pomognem:
Federer je onaj deo evropske elite koja ne dozvoljava superiornoj eliti konkurenciju iz malog prostora.Samo to,jer neću da bude konkretniji.

Statuskan

pre 5 godina

Rišar Gaske igra elegantniji i mogu reći lepši tenis od Federera.Jel mu to možda donelo neki epohalni rezultat?
Poruka za Rusedskog,mani se čoveče ćorava posla.

Djed Gavrilo

pre 5 godina

U svim sportovima postoje zongleri i takmičari.Velika sreca je kad je zongler i takmičar ujedno.Uporedjivanje Federera i Djokovica je realno samo kad njih lično uporedjujem i meris medjusobne partije.To kaže:Djokovic je bolji teniser od Rodzera.
Rodzer,već odavno,ne može sa Novakom.Cak od njegovih najboljih dana,kad je imao 29 on je gubio.Znaci,čim je Novak stasao Rodzer je bio slabiji.Ovo sad ne računam,jer je Federer ušao u pozne sportske godine.
Naravno,ovim ne tvrdim da Rodzer nije veliki teniser.Jeste,on je veliki teniser.On je sakupio najviše GS.On ima fenomenalno lagane pokrete reketa i tela,skladne.
Novak ima bolji skor sa njim,sa Rafom,sa svima koji su,u njihovoj zajednickoj eri,bili u prvih 20.Rodzer i Rafa nemaju taj dokaz superiornosti.
Ja Rafu i Federera izuzetno cenim i poštujem,ali Novak je,kao sto reče Rusedski,nova dimenzija u tenisu.Ta novina je drasticno vidljiva.Ima puno alata kojima pobedjuje protivnika.Vise nego iko u ovoj eri tenisa.Ne želim poredjenja sa onima koji su ranije dominirali.Nije to realno.Uslovi u tenisu su se promenili.Imam godina i pamtim i Lejvera.Bio je munja i imao energiju koja bi ga danas visoko vinula,ali to je samo hipotetički.Njega sam izdvojio,jer mi se čini da njegova predanost tenisu liči na Novakovu.

SamoDaKazem

pre 5 godina

jedna od glupljih izjava koje sam cuo!
A sta je to sa cime je Novak podigao igru na visi nivo nego upravo njegov talenat?

Ne mozete da prezalite Novakov uspeh pa to ti je...

Goran

pre 5 godina

Mislim da prevod nije baš najbolji,Rusedski nije u bukvalnom smislu hteo da kaže da Novak nema talenta ,jer tako nešto je teško uopšte reći za čoveka koji ima već 14 GS titula na kontu i koji je oborio mnoge rekorde u tenisu i koji (ako ga zdravlje posluži )može veoma ozbiljno da pripreti Federeru što se tiče titule GOAT-a...on je zapravo rekao da Novak nema tu neku atraktivnu igru poput Federera kojem se svi dive zbog toga ,jer njihovi stilovi su totalno drugačiji ,Federer se više pouzdaje u svoju ofanzivnu igru koja je do pre nekoliko godina maltene bila besprekorna,i samim tim je atraktivniji za gledanje ,jer da budemo iskreni svi više vole da gledaju ofanzivniji tenis,kada se protivniku ne daje mnogo šansi i sa par udaraca se završava razmena...Novak je sa druge strane svoju defanzivnu igru doveo do savršenstva,on nema razorne udarce poput Federera ali to kompenzuje neverovatnim kretanjem i pozicioniranjem na terenu ,nijedan teniser na svetu ne ume da proklizava na betonu kao što to Novak radi,a sa godinama je još i unapredio svoju igru,sam Federer je nedavno priznao da Novak nekada i nije imao neznam kakav forhend ali da je vremenom i taj udarac dosta unapredio,a šta tek reći za servis koji mu u ovom trenutku funkcioniše kao nikada dosad u karijeri,sve je to samo dokaz čelične volje Novaka koji je još kao dete u intervjuu rekao da mu je cilj da bude najbolji teniser na svetu ,i eto mi sada samo svedoci ispunjenja njegovih dečačkih snova!

марко

pre 5 godina

можда не елеганцију али свакао да има талент. овај руседски покушава да каже да није грациозан као фед.

MeSs

pre 5 godina

Ono sto mene posebno odusevljava kod Novaka, je prilagodljivost (valjda sam lepo rekao) protivnickoj igri. Mnogi kazu da igra neatraktivan tenis, i to po meni jeste donekle tacno. Samo sto on tacno zna koliko mu treba da pobedi protivnika, neki kazu ziheraski, ja kazem majstorski. Protiv mnogih tenisera igra tako, ali kada mu naidje Nadal ili Marej, i te kako je to atraktivan i uzbudljiv tenis. On se majstorcina prilagodjava igri protivnika, i pusta ga da mlati lopticu dok ne pogresi. Pri tom mu svi segmenti igre dozvoljavaju da to radi. Sjajan ritern, vrhunski udarci i jaka glava. Mozda ne igra leprsavo kao Federer, nije fajter kao Nadal, ali je nesto najblize sto je ikada neki teniser bio, skoro pa robot.

BL

pre 5 godina

Ljudi nemojte pljuvati Rusedskog. Covjek je najveci i najrealniji obozavalac Novaka u bitnim zapadnim medijima. Svaki put kad slucam rasprave prije i poslije meca, od svih komentatora na Skysportsu, navise hvali Novaka. Rusedski je legenda i voli i postuje Novaka kao malo ko od Zapadnjaka (uz Mekinroa, Bolitijerija...). Ovo je mozda nespretan prevod u pitanju. Daj da budemo realni, da ne pljujemo bar one koji hvale nase. A inace ne bi trebalo pljuvati nikoga, bez obzira kakav je, kao sto to i sam Novak radi. Novak nam je za primjer.

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Da bi iole tenis igrao moraš ali moraš imati talenat za ovaj sport.Zatim inteligenciju a onda rad rad i samo rad.Kad se sve to uklopi dobiješ kao rezultat Noleta

petar

pre 5 godina

Rusedski,kojega jako dobro pamtim,je bio najbolje rangiran na četvrtom mjestu..i to ponajprije zahvaljujući njegovom ,tada najbržem servisu!Po završetku karijere radi na Britanskoj Sky tel.i vrlo je cijenjen.Novinari nisu najbolje preveli njegove rječi s namjerom da rasplamsaju raspravu!!Po nekima Rusedski ne bi trebao komentirati Novaka,jer on bi trebao govoriti samo ono što godi njihovom uhu!!Zato ja neću komentirati Novakovu igru, samo ću reći da s ovim nivoom tenisa nitko,osim zdravog Nadala,mu ne može parirati!!!Novak,ako bude zdrav i zadrži fokus, će uskoro sve preteći i postati najbolji ikad!!!

Cune

pre 5 godina

Naprotiv, Federerova igra je totalno lišena improvizacije i zato je Federer toliko dugo u vrhu tenisa. To nekima deluje "elegantno" zato što je savršeno uvežbano, ali kada mu razbiju servis-volej kliše onako kako to umeju Nadal i Đoković, onda od "elegancije" ne ostane ništa.
Zato su i mečevi Nadala i Đokovića praznik za oči, jer i jedan i drugi isprobavaju sve što znaju i mogu, a gledaoci imaju privilegiju da u jednom meču vide sve što u tenisu postoji. Federer i kad pokuša da se nadmeće sa ovom dvojicom najvećih tenisera, zaradi samo trajne frustracije. Federer naravno jako dobro poznaje tenis i savršeno mu je jasno da nikada nije imao talenat ove dvojice i njihovu sposobnost improvizacije.
Mislim da se to najbolje videlo nakon meča u Sinsinatiju kada je Federer, valjda jedini put u životu podlegao i Đokovića gledao sa mešavinom zadivljenosti i zavisti, bez traga tipične sračunatosti.

NN

pre 5 godina

Iako sam danas naravno sanjao skoro nemoguce i htio da ga Borna iznenadi,bas mi je drago vidjeti da se stara zvijer Nole ponovno probudio jer bez njega to nije isto.E sada sto se tice odnos Federer Nole ja bih se samo dijelom slozio samo mozda da se radi o eleganciji ali nikako talentu,jer po meni , a umisljam si da znam nesto o tenisu posto ga igram i pratim 25 godina,širinu razmisljanja i kombinacija nije izvodio nitko nikada a njegva defanzivna trka i rastezanje ,iako jako zahtjevno,neizgleda toliko elegantno ali sta ga briga,mislim da to takoder pravi razliku izmedu Noleta i drugih jer time Nole trazi redovito od protivnika jos potez dva vise.
E sada ima onaj i " površni" razlog a to je marketinski,Nole dolazi sa ne bas tako uglednog Balkana i pri tome nije bas,ako cemo iskreno, estetski ugodan kao najveci konkurentni a nazalost i to je ,koliko mi htjeli priznati ili ne,vazno je to danas.Mislim da Nole nepotrebno trazi od publike da im je simpatičan ili cak se i svađa a po meni bi on trebao biti hladni egzekutor i neobazirati se

miki

pre 5 godina

naravno da nije talentovan . to on onako usput dere sve redom i osvaja sve sto postoji . a to nesto" ono "to vam je NIKE i budzet od ko zna koliko mil $. pa te dignu u nebesa i prave bozanstvo. mnoge racune je nole pomrsio. on je samo obican sportista iz naroda iz neke tamo siberije ili kako vec.

VanNistelroj

pre 5 godina

Ma da Rodzer igra leprsav tenis, tako sto 90% poena odigra servis viner, a ostalih 10% poena pravi neke egzibicije i "leprsa" , da mu nema servisa osvojio bi titula koliko i drugi "leprsavi" teniseri, videlo se protiv Novaka i Rafe koliko leprsa, bukvalno igra kao i njih dvojica - trci i raspaljuje, jer to leprsavo moze samo protiv Filipusisa, Safina i ostalih levata.

aleksandar

pre 5 godina

Ritern je udarac koji se zbog brzine reakcije igra isključivo na osečaj za loptu.Taj osećaj se treningom uvećava ali je udarac koji se ne može usavršiti do tog nivoa bez talenta.Novak je takođe najprecizniji igrač u udarcima I to sa obe strane takođe zahvaljujući tom najbolem osećaju za loptu.Federer da ima takvu veštinu ne bi imao takođe bekend stranu lošiju od minimalno 20 igrača na svetu.Čovek praktično ima rupu na toj strani koju Novak uvek znalački koristi.Federer jeste zaista jedan od najboljih igrača svih vremena ali talenat I veštinu svakako nema veću od Novaka.U neki elementima igre je I bolji od Novaka ali to talenat I veština sigurno nisu.

antiDebil

pre 5 godina

Umetnicki dojam, elegancija, ono, mislim ono, mislim ovo...? Sta je to ono, tj ovo, tj to specijalno sto ima Federer ???
Garantujem da se u svetu umetnickog klizanja ne govori toliko o eleganciji i umetnickom dojmu kao sto se to radi poslednjih godina u tenisu, ali dobro sinovi, ako vam je tako lakse onda nastavite, no probljemo !
Gledao sam finale US opena na britanskom eurosportu, komentator je bio uzbudjeniji kada je prenosio zensko finale dubla nego musko finale. Sve vreme meca je zvucao kao da ga neko davi, kao da pati od zatvora, malo se uzbudio u drugom setu kada je DelPotro vratio brejk ali kraj drugog seta ga je potpuno slomio, nakon toga je jedva progovarao...
Ocekujem sutra nove price o Federerovom talentu i onome necemu, o Nadalovim kolencima, borbenosti i o tako tim budalastim stvarima, samo tako nastavite rodjaci !!

Sandzak

pre 5 godina

Novak ima sto Federer nema, konjske zivce i strpljenje. Novak igra lukavo i ceka da protivnik grijesi dok Federer zuri i odma hoce poen da zavrsi..

K.G.

pre 5 godina

Nekadasnji treci igrac sveta... Ko si ti da komentarises Djokovica?!
(Zreb, 14. oktobar 2018 17:18)


A koji si ti ranking postigao pa da možeš komentatisati nekadasnjeg trećeg igrača sveta.

kimiko

pre 5 godina

Danas je Novak odigrao stotinu treće finale. I sada treba jos da pričamo o nečemu. Koja god da je tema i analiza, ljudi znate li vi koja je to brojka i sta to znaci !?

d€ki

pre 5 godina

što se mene tiče gledajući ovo finale posle 2:0 u drugom setu počeo je da igra za publiku...sve od kvinsa delije čudno. nije tako ubojit ali...nekako razvaljuje sve...predviđam mu dužu karijeru od federera, ako bude hteo:) prosto je neverovatan!

Grimelijus

pre 5 godina

Nije bitno sto je rekao za talenat. Ali da Novak nema ono '' nesto'', a to ima Fed, to je pravi pokazatelj njihovog (Zapadnog) slepila. Jer bas u odnosu na Feda koji zaista ima to ''nesto'' vidi se koliko Novak istog ima više. Drugi igrači to nemaju, tako da se po Fedu vidi u stvari veličina Novakova.

brada

pre 5 godina

Evo jednosavnog dokaza sta mediji rade.
Uoci Shanghaiskog masetrsa ESPN (cuveni Peter Bodo) objavljuje clanak u kome konstatuje kako niko nije bolji na tom terenu , jer Federer ima dva osvojena iz Masters serije i dva World Cup Finals. Istina je bila da su rekorderi turira u Shaghaiu vec bili Novak Djokovic i Andy Murray sa po ri titule, plus je ako je vec hteo da mesa limun i pomorandze morao znati da je na istom centralnom terenu Novak Djokovic osvojio Masters Cup 2008 godine.

Isto tako vam je sa talentom.


Steta samo sto se domaci mediji takmice ko ce se vise sloziti sa lazima i subjektivnim ocenama -talenta naravno, iz razloga sto merna jedinica za isti ne postoji. A i kada posoji jedinica za merenje mi vidimo kako se ona izvrce i interpretira u korist onoga koga se zeli favorizovati.

jordan

pre 5 godina

Primetio sam da strucne komentare daju neki prosecni igraci..ne secam se da je PIT SAMPRAS nekad komentarisao bilo kog igraca nije bitno kog..

DaLanik

pre 5 godina

@dule: Sutra (ok mozda ne sutra, ali recimo prekosutra) se niko nece secati leprsavosti... secace se rezulatata. Isto kao sto danas Federerovi fanovi zaboravljaju da je osvajao GS u prilicno losoj konkurenciji i da je prestao kada su dosli Rafa i Nole. Svi ce reci samo da je osvojio 20 GS. Tako da, jeste to zabava, ali se igra na razulat.

Bećarac

pre 5 godina

Ma da, Nole netalentovan, na suvo iskustvo već sa 20 godina igrao fin.GS g i osvojio 2 MS, sa nepunih 21 osvojio GS..(a Nadal još i ranije), dok je Rodislav - takav talenat morao da popričeka nekoliko godina da Sampras, Agasi i još neki predaju papire za penziju da bi taj talenat isplivao i uzeo prvi GS, MS...

antiDebil

pre 5 godina

Let's talk about that...
Britanci i talenat... u cemu?!
(GM, 14. oktobar 2018 17:07)

Matematika, pravo, atomska fizika, literatura, ekonomija, plivanje, atletika, politika, teatar, filozofija, humor ...
(Krsta, 14. oktobar 2018 21:36

Vikinzi i humor, matematika, ekonomija, heheh heheheheh...
Nemoj da si smesan. Njihovi najveci talenti su pljackanje, otimanje, ubijanje, zlostavljanje, porobljavanje... Operisani su od bilo kakvih osecanja, od bilo kakve sramote, ako mogu iz usta bi ti ukrali zalogaj samo da za njih ima sto vise. Oni razumeju samo jezik nasilja i sa njima nikakve price, samo ogljena sila. Licemerstvo im je glavna osobina. U njihovim ocima postoje samo 2 vrste ljudi, englezi i svi ostali !

alfabet

pre 5 godina

Nadal brani četvrtfinale u Parizu ili ti 180 bodova. Prvo kolo nosi 10 poena, drugo 45, treće 90, qf 180, sf 360, finale 600, titula 1000. Dakle za novaka je u igri 1000 poena, za Nadala 820. Nadal beži 215 poena trenutno.

Rodžer u Parizu brani 0 poena

London:

Nadal 0 bodova
Roger 600 bodova

London bodovanje:
Svaka pobeda u grupi nosi 200 bodova (max 600 bodova u grupi jer grupa sadrži 4 igrača)
Polufinale 400 bodova
Titula 500 bodova

bo

pre 5 godina

nije balerina da mu treba elegancija (on veli talenat, "ono nesto" itd.)
alo covece on je zverka nad zverkama na terenu a i izvan njega...u svakom smislu

City Girl

pre 5 godina

Za sve koji pljuju. Prvo, Greg je komentaror na Sky Sports (i nekim drugim kanalima) i zato ima pravo da komentarise. Covek radi svoj posao. Drugo, on je vrlo naklonjen Noletu i uvek ga hvali. Cak opravdava lomljenje reketa, uz obrazlozenje da je igracima ponekad potrebno da istresu napetost i frustracije. Kritike su uvek dobronamerne i na mestu (treba da popravi smec, ima jos prostora da popravi igru na mrezi). Trece, u okviru komentara SkySports cesto prica o ostalim teniserima i pravi poredjenja i analize, posebno na zavrsetku turnira.

oxydant

pre 5 godina

Greg Rusedski,iako bivši teniser,zaboravio je da se u "talent" tenisera ubraja i njegova glava (karakter,mentalitet). Zato nikad nije ni bio medju najvećim.

vlasta

pre 5 godina

E moja Srbadijo!Covek rekao da Federer ima vise talenta za tenis,i to je to.Nigde nije spomenuo da Novak nije talentovan.Inace,u svetu sporta,van Srbije,Novak ima reputaciju sportiste koji je najvise postigao sa radom i upornoscu.Sta vas vredja ako je i manje talentovan?Ili cak i da nema talenta,sta je tu lose?Time je njegov uspeh cak i veci.
Za one sto osporavaju Rusedskog.Covek je postigao vise nego svi vi zajedno.I njega pitaju svi za strucni komentar,a vas niko.
Covek nahvali Novaka,a indijanci se uhvatili talenta..

milan

pre 5 godina

kretanje I savrseni udarci idu zajedno I ne mogu funkcionisati jedno bez drugog.Kod SAVRSENE
tehnike noge spontano rade.Nole IGRA u transu
duze vreme pa jE zato to taj nivo.Federer IMA samo savrsenu servu I voleje. Udarci su mi UVEK bili ispod Novaka I Nadala.

Zoran

pre 5 godina

G.O.A.T 1 Federer vs Đoković 24 : 26 (+ jedan džemper)

G.O.A.T. 2 Nadal vs Đoković 25 : 27


Koga briga za talenat? Da! Gde se baždari instrument za merenje istog? U vodovodu?

šetač

pre 5 godina

Talenat je precenjena kategorija. Mnogo rada, inteligencijija određene fizičke predispozicije, malo sreće i kad je tenis u pitanju mogo novaca.

DaLanik

pre 5 godina

Nebitno sta doticni misli, svaki sport se igra na rezultat. Onaj ko pobedjuje je najbolji. Cilj tenisa nije leprsavost nego rezulatska pobeda, tako da... Ali cisto sumnjam da bi imao bolji skor sa 2 najbolja tenisera danasnjice da nije talentovan...

Hahahahahaha

pre 5 godina

Čime je ovaj prosečan teniser zaslužio da gotovo svakodnevno iznosi svoje utiske i mišljenja?
(understatement, 14. oktobar 2018 18:03)

Recimo s time sto nije bio prosecan nego vrhunski. Biti cetvrti na svetu , a biti prosecan moze da bude samo za nekog ko se sportom bavio na televiziji. Drugi razlog cime je zasluzio da iznosi svoje utiske je taj sto je zaposlen kao komentator. Samim tim znaci da neko misli da je on kompetentan da to radi.

sasa jokic

pre 5 godina

Tacno je to za eleganciju, ali u svim sportovima je fizicka sprema (uz IQ) najbitnija danas. Nole je igru podigao na novi nivo, i zato je godinama dominantan, uz ovaj mali odmor od 6 meseci. Sada ce opet da bide nepobediv.

Alo, alo

pre 5 godina

Alo, zemljaci, onomad zaratismo sa celim svetom za odbranu srpstva (umalo da kažem i jedinstva), a kad čitam ovo čini mi se da bi dobar deo nas opet u rat - ovaj put da odbrani Noleta (kome to inače uopšte i ne treba, jer je on odavno deo sveta, ne samo po adresi, za razliku od nas svih ostalih ovde)... Alo, ipak je ovo samo prebacivanje loptice, u čemu je ovaj naš - da vam/nam učinim - talentovan i dobar... ali smešno je (a i pomalo žalosno) da penimo toliko okot oga i da to treba da diže moral nacije...

Stari čačanin

pre 5 godina

Hit mi je kako su ovi čiji je najveći uspeh 3, 4... mesto, nalaze za shodno da komentarišu tenisere koji imaju mnogo veće uspehe.
(Coa, 14. oktobar 2018 18:50)

A meni je hit kako ovi koji nemaju ama baš nikakvog uspeha u tenisu mogu da treniraju najboljeg igrača na svetu.

noleisthebest

pre 5 godina

Bespotrebno ubacivanje Federera ovde...sto ne pomenu kljakavog zemljaka Marija?

Meni se juce javila glavna razlika iz edju Fderera i Noleta: Federer je najveci borac (da, veci i od Nadala, njega ama bas nikad nisam videla da se predao u mecu) dok je Nole najveci pobednik, ima najvecu volju za pobedom.

Ero, tol’ko od mene.

Koji bre Greg... ;)

BLuka

pre 5 godina

Čime je ovaj prosečan teniser zaslužio da gotovo svakodnevno iznosi svoje utiske i mišljenja?
(understatement, 14. oktobar 2018 18:03)

Recimo s time sto nije bio prosecan nego vrhunski. Biti cetvrti na svetu , a biti prosecan moze da bude samo za nekog ko se sportom bavio na televiziji. Drugi razlog cime je zasluzio da iznosi svoje utiske je taj sto je zaposlen kao komentator. Samim tim znaci da neko misli da je on kompetentan da to radi.
(Hahahahahaha, 14. oktobar 2018 20:05)
A po cemu to neko ko je nije ni bio blizu no1 ima pravo da komentarise nekoga ko je osvojio za njega snove?
I sta je ovo,onaj Swed (valda je Swed,zaboravii sam i kako se zove) konacno priznao Djokovicevu vrhunsku nad moc..ovi ga odmah smijenili i doveli drugog strucnjaka?
Aman..ovakvi moraju u stav mirno na samo pominjanje slova N a kamo li citavog imena.

čiča

pre 5 godina

Priznajem da nisam stručnjak za tenis pa ću reći nešto na osnovu osećaja do gledam tenis.Dakle,mislim da razlika u stilovima izmedju ove dvojice potiče od samog starta bavljenja ovim sportom.Jednostavno,Rodžer je od samog starta učenja ove igre učio da igra na ovaj način i pitanje je vremena kad će ga neko "skinuti"Upravo se takav način igre može naučiti,gem koji traje kratko zbog jakog elegantnog i iznad svega forhenda i jednoručnog bekhenda koji mu je slabiji al kad uspe izgleda fascinatno.Znači,nema veze ovo sa talentima,upitanju je rad i samo rad...kakvi bre talanti...pa podrazumeva se taj talenat ako je u prvih 10 da neko ima...al Rodžer bi bio smešan bez ogromnog rada...doduše ima i netalentovanih,poput Berdiha i sličnih.ali upornošću je sasvim solidan ali izuzetno limitiran...

hahaha

pre 5 godina

"Nekad treći teniser sveta"! Koga briga šta izjavljuje ili piše neki tamo Rusedski. Zašto je to relevantno? Ko je pa on? Trener, stručnjak? Bivši ispod-proseka teniser, ništa drugo.

No1e GOAT

pre 5 godina

Rodzerov talenat je skroman pa je sam naslov 'Novak nema talenat kao Rodzer' istinit. Novakov talenat je nemerljiv! A i zasto rodja sa tolikim talentom predaje Coricu i bezi pred No1etom kada je No1e u naletu!?

Krsta

pre 5 godina

Let's talk about that... 
Britanci i talenat... u cemu?!
(GM, 14. oktobar 2018 17:07)

Matematika, pravo, atomska fizika, literatura, ekonomija, plivanje, atletika, politika, teatar, filozofija, humor ...

Šumadinac pali topa!

pre 5 godina

Nema, pošteno. Al ima nešto drugo, pa je čovek kad izgubi i čestita protivniku. Ne plače kao navedeni talenat. Ronaldo ima neverovatan talenat i ništa drugo.

Djoksa

pre 5 godina

Mislim da je ovde problem za većinu ljude da dešifruju šta znači talenat. Talenat u tenisu je, najkraće rečeno, kad igrač igra bez napora. A niko ne može da ospori da Federer, bar naizgled, igra bez napora. Od njega ćete jako retko čuti glasne uzdahe kod udaraca, neće kriviti lice od napora dok udara lopticu, itd... Ja jesam Novakov navijač, ali može li se tako nešto reći za Novaka..? Svako realan će se složiti da je Novak uneo atleticizam u tenis, za razliku od Rodžera koji u svom repertoaru ima pre svega tenisku veštinu. I za one koji malo površnije gledaju tenis, ko češće traži peškir, Novak ili Rodžer..? To vam dovoljno govori ko se na terenu više fizički napreže.

Neznalica

pre 5 godina

Za sve one koji veličaju Federera: Osvojio najviše Mastersa? Ne. Pobedio na svakom od Mastersa? Ne. Držao sva 4 slema u istom trenutku? Ne. Osvojio najviše završnih Mastersa? Ne. Ima više uzastopnih pobeda na Turu? Ne. Ima bolji H2H? Ne. U svim tim kategorijama bolji je Novak. Mislite o tome. Dominacija Novaka je najveća u istoriji. U najjačoj konkurenciji u istoriji.

Nikki

pre 5 godina

Federer ima najveći talenat, Nadal je najsnažniji, ali Novak ima najveću inteligenciju u tenisu.

Novak je matematičar tenisa, a uz to je razradio tehnike kretanja, fitnes i najbolju moguću ishranu prilagodjenu njegovom tijelu i potrebama.

Nole je na putu da budu najveći od najvećih! Uživanje je pratiti ga!

BRAVO i IDEMOOO!!!

веверица

pre 5 godina

да је тенис кошарка, федерер би био меџик, а ноле џордан.
мислим меџик је пленио сваким потезом, сваким дриблингом, сваком акцијом, али је џордан убица на крају у скоро свему био бољи. је л џордан мање талентован од меџика. никад не бих смео то да кажем. или да ли је теодосић талентованији од тонија паркера? напротив. има нешто у тој "елеганцији", али на крају ваљда је најважнија ефикасност. ђоковић је скинуо (шта скинуо, угасио) федерера и надала на њиховом врхунцу, освојио једини златни слем и ја не разумем шта ту више има да се пореди? сад се само чека да претекне федерера по броју грен слемова.
а федереру признајем да његов тенис највише личи на балет, али не разумем што је то толико битно? мислим лепо је, али оно, шта с тим...

King Roger

pre 5 godina

Zato je Federer najbolji upravo zbog tog talenta ali nije fizicki najbolji kao u mladosti i zato i gubi ponekad kad treba biti izdrzljiv.Svi znaju da se jos nije rodio teniser sa takvim talentom i intelegencijom na terenu.

Marsovac

pre 5 godina

"Nekadasnji treci igrac sveta... Ko si ti da komentarises Djokovica?!
(Zreb, 14. oktobar 2018 17:18)


A koji si ti ranking postigao pa da možeš komentatisati nekadasnjeg trećeg igrača sveta.
........... (K.G., 14. oktobar 2018 17:30)"
Postoji nasa elementarna inteligencija koja je ovde ugrozena, to sto on PISE i PRICA NIJE igranje tenisa... jednostavno mu ja preporucujem da se okane komentarisanja ili da promeni firmu za koju radi, s obzirom da ga mozda ucenjuju da Rodzer u njegovim "komentarima" mora da bude bar "talentovaniji" kad nije bolji, nismo bas toliko retardirani.

t

pre 5 godina

@VASKEZ Mladje generacije mrzitelja i nepostovalaca uspeha drugih ni ne znaju sta znaci kad neko "obrne/predje igricu". Ni to im ne bi bilo sveto s obzirmo da svoj Sony Play Station mogu da resetuju kad god hoce i krenu prvi nivo iz pocetka, i nikada da ga ne predju. Mi stariji sa jednim zetonom smo morali mnogo vise da se trudimo i cenimo svaku priliku koja nam se pruzila, pa makar stigli samo do treceg nivoa. A kada bi neko stigao do kraljice, svi bi se okupili i s uzivanjem i uzbudjenjem navijali i cekali da vide taj famozni natpis "GAME OVER" i "CREDITS" a zatim im "RECORD" i tri slova koja mozes da upises na mesto broj 1.

Evo te liste za sve mrzitelje

1. NOV
2. ROG
3. RAF
4...

Hahahahahaha

pre 5 godina

Čime je ovaj prosečan teniser zaslužio da gotovo svakodnevno iznosi svoje utiske i mišljenja?
(understatement, 14. oktobar 2018 18:03)

Recimo s time sto nije bio prosecan nego vrhunski. Biti cetvrti na svetu , a biti prosecan moze da bude samo za nekog ko se sportom bavio na televiziji. Drugi razlog cime je zasluzio da iznosi svoje utiske je taj sto je zaposlen kao komentator. Samim tim znaci da neko misli da je on kompetentan da to radi.

dinorg cccc

pre 5 godina

On i Federer se nemogu uporediti Federer je dominirao kad je bijo u najboljim godinama.
To sad radi Djokovic da su generacija bilo bi lepo uporediti brojke i ko je bolji sad trenutno je Djokovic kralj tenisa sto ne znaci da je najbolji svih vremena i sto ne znaci da nece biti.
Po meni je jos Federer najbolji

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Federer je čisti genije, a Novak trkač-prebacivač. Sreća za tenis je što je Federer taj koji je bolji, trofejniji, plaćeniji, omiljeniji...
(Davor, 14. oktobar 2018 21:15)
Vas pogled na stvari i dogadjanja je opterećen vašim dojmom.Ako vam je dojam životni kredo,teško da ćete biti objektivan,racionalan i ozbiljan analiticar bilo koje oblasti.Sport vam je prilično merljiva kategorija i ako vas ne zaslepi dojam,nije teško naći prave vrednosti.Ovde,niko ne poriče kvalitet Federera.Ovde,pokušavamo rasvetliti pristrasnost zapadnih medija i pokušaj da se od njega napravi nedodirljiva veličina.On nema tu vrednost.Nadal i Novak su odigrali istorijske mečeve u ovoj eri.Cak i Novak i Marey su odigrali više briljantnijih mečeva od Federera sa bilo kim.Ne osporavam Federera,ali ne želim biti zanesen i slep na dogadjanja.On se fabrikuje i sama statistika mu je pazljivo radjena za ono čemu su težili.Kljuc te statistike je zardjao i doveden u apsurd cinjenicom da ima negativan skor i sa Rafom i sa Novakom.Ponavljam:Rodzer jeste veliki teniser,ali nije najveći.Njegova nesreća je sto su se bas u njegovoj eri pojavila dvojica boljih od njega:Rafa i Novak.Kapacitet Novaka,u dotičnoj eri,je najveći.Da je,od starta,uz sebe imamo prateću podršku kao Rodzer i Novakova statistika bi bila već bolja od Federerova.

Sustina

pre 5 godina

Bez servisa Roze je samo jos jedan vrhunski teniser. Za razliku od njega, Novak i Rafa imaju sve i ne oslanjaju se ni na jedan element igre eksluzivno. Rafi mozete oduzeti snagu, opet ce mu ostati mozda i najbolji forhend u istoriji ili na mentalnu snagu. Novak je najinteligentniji teniser ikada i njegova igra se zasniva na savrsenom balansu izmedju defanzive i ofanzivne igre. Kad mu servis radi kako treba, nema mu ravnog. Ako servis ne ide, oslonice se na bekhend paralelu ili retern. Rafini uspesi na travi ili Novakovi na svim podlogama pokazuju koliko su njih dvojica kompletni teniseri. Sa druge strane ta Rozeova jednodimenzionalnost ima i dobre strane, jer mu odlican servis omogucava da igra uspesno i u poznim igrackim godinama, slicno kao i Karlovic ili Anderson. Dok ga bude servis sluzio, dotle ce i igrati. Tamo gde servis ima smanjenu ulogu, kao na sljaci, tu se vec penzionisao.

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Naprotiv, Federerova igra je totalno lišena improvizacije i zato je Federer toliko dugo u vrhu tenisa. To nekima deluje "elegantno" zato što je savršeno uvežbano, ali kada mu razbiju servis-volej kliše onako kako to umeju Nadal i Đoković, onda od "elegancije" ne ostane ništa.Zato su i mečevi Nadala i Đokovića praznik za oči, jer i jedan i drugi isprobavaju sve što znaju i mogu, a gledaoci imaju privilegiju da u jednom meču vide sve što u tenisu postoji. Federer i kad pokuša da se nadmeće sa ovom dvojicom najvećih tenisera, zaradi samo trajne frustracije. Federer naravno jako dobro poznaje tenis i savršeno mu je jasno da nikada nije imao talenat ove dvojice i njihovu sposobnost improvizacije.Mislim da se to najbolje videlo nakon meča u Sinsinatiju kada je Federer, valjda jedini put u životu podlegao i Đokovića gledao sa mešavinom zadivljenosti i zavisti, bez traga tipične sračunatosti.
(Cune, 14. oktobar 2018 22:27)
Potpisujem ovaj osvrt.Kratko i jasno bez uvrede bilo koga.Rusedski ne sme da bude toliko otvoren i jasan,zbog svoje pozicije u medijima,ali garantovano misli isto.Citajmo i diplomatske osvrte,a njegov je upravo taj.

VUK

pre 5 godina

Federer ima najveći talenat da prepozna izvesni poraz i pobegne od duela . Interesantno da i pored toliko šokantnih poraza uoči susreta sa Nadalom i Đokovićem , nikada nije bio predmet istrage za kladioničarske mahinacije, iako su njegove poraze pratile astronomske kvote. Zna deka sta radi. Talentovan .

Jumko

pre 5 godina

Kada se uporedjuju "masine" sa talentom, onda strucnjaci ovde stavljaju Dzordana ispred Dzejmsa, Zubu ispred CR7 itd... A kada je Djokovic u pitanju, on je ispred Federera! Hahaha, neverovatno! Uopste ne sumnjam da je CR7 Srbin, da bi bio ubedljivo ispred Zube, sto sada nije slucaj! Ali ok, srpska posla...

Oliver K.

pre 5 godina

Siguran sam da ce do kraja karijere Novak biti u plusu u duelima 1 na 1 sa Rafom i Rodzerom. Da bi ljudi bolje ukapirali o kakvom se cudu radi to bi bilo isto kao da igras 1 na 1 sa Dzordanom ili Brajantom ili Dzejmsom u basketu ili 1 na 1 Mesijem ili Ronaldinjom ili 1 na 1 golf sa Tajgerom Vudsom ili 1 na 1 sa Mejvederom u boksu ili 1 na 1 sa Ronijem O Salivenom u snukeru...
To su sve bogovi i niko sa njima ne moze u plus. A Novak je sa Bogovima u plusu i bice!!!! To znaci da je on kralj,car,Bog,nedodirljivi....
Svaka cast Novace Srbine!!!!

VUK

pre 5 godina

@Miki...ahhahhaahaaa...teši se...izbegao ga je odlaskom u operacionu salu! A kada se oporavio.."goat" probao i dobio po ušima. Sada mora bežati do kraja karijere. Nema više ni teorijske šanse da pruži dostojan otpor Đokoviću. Spor je kao puž. Nema više šanse. Braniš komentarima nemoguće.Realnost je da je Novak u ovom trenutku svetlosnu godinu ispred. Šta je bilo to se dedi snilo. Jedino bitno je šta je danas i šta ce biti. Federer je definitivno aut za velika dela.Ne može.Ne da Novak.

budva

pre 5 godina

Čemu sva ta priča, ne razumem toliku potrebu da se po svaku cenu neko ipak istakne nad Novakom, pa čak kada se radi o Federeru koji je izuzetan.Prosto oni su neuporedivi, osim da obojica igraju tenis.. Novak je prosto Univerzum sui generis. Neverovatan, neponovljiv. Uživam kad ga gledam

Dusan

pre 5 godina

Mislim da Novak igra bolje nego 2015. Servis je bolji, volej takođe, taktički je zreliji, a kretanje je na tom nivou. Najstrašnije od svega je što se čini da i dalje podiže nivo. Zaista su teška vremena pred ostalim teniserima.

no name

pre 5 godina

Hahahahaha ....koji kralj pa cuveni Nikola Pilic je rekao da je jedan od najtaletovaniji djecaka koje je u zivotu sreo ,i trenirao na svojoj akademiji .A na tu akademiju nisu dolazili prosjecni talenti nego ekstra talenti .I te kako je Novak talentovan igrac !

Djordje P

pre 5 godina

"To nesto" sto Federer ima zove se jednorucni bekend, koji ima svojih prednosti i mana u odnosu na dvorucni, ali se mora priznati da izgleda 5 puta lepse.

Davor

pre 5 godina

Federer je čisti genije, a Novak trkač-prebacivač. Sreća za tenis je što je Federer taj koji je bolji, trofejniji, plaćeniji, omiljeniji...

Džoni

pre 5 godina

Rusedski je zapravo kontradiktoran. S jedne strane priznaje da je Novak najbolji riterner ikada, a sa druge mu pripisuje "manjak talenta". Pa sposobnost za ritern zavisi najviše od talenta, refleksa, potpuno nesvesnog trenutnog prilagođavanja servisu protivnika, takozvanom "čitanju" servisa. Moguće je naučiti i uvežbati i do perfekcije kako se diktira poen, ali nije moguće naučiti šta će (svi) drugi teniseri da urade.

I Novak, pogotovo sada, eksploatiše najefikasniju formulu za dobijanje svojih servisa: dobar prvi servis i brza egzekucija. Ono zbog čega je trenutno i neprikosnoven je upravo neviđena sposobnost da prednost servisa preokrene u svoju korist. A to je zapravo čist talenat plus fizička i mentalna kondicija.

mich

pre 5 godina

hahaha svasta cu jos procitati od ovih polu - tenisera, Djokovic je za ove bivse tenisere covek sa druge planete, a oni nasli za shodno da ga komentarisu PRESMESNO JE !!!

dule

pre 5 godina

Nebitno sta doticni misli, svaki sport se igra na rezultat. Onaj ko pobedjuje je najbolji. Cilj tenisa nije leprsavost nego rezulatska pobeda, tako da... Ali cisto sumnjam da bi imao bolji skor sa 2 najbolja tenisera danasnjice da nije talentovan...
(DaLanik, 14. oktobar 2018 19:45)

Pa ustvari, sport je vrsta zabave. Pa tako i tenis. Barem razumnon svetu. Nije to berba kukuruza, kopanje uglja, asfaltiranje i slično pa da je najvažnije "pobediti".

Giovanni

pre 5 godina

Malo, malo pa se pojave ovakvi „nekadasnji treci teniser sveta“, „finalista Vimbldona“ i sl. bivsi teniseri koji na svom „spotrtskom vrhuncu“ nisu bili ni do clanaka danasnjoj velikoj trojci i osecaju se bitnim da mogu i oni nesto da „izjave“. Ko ste bre vi i odakle vam pravo da uopste spomente jednog Djokovica, Federera i Nadala, pa tukli bi vas ko volove u kupusu da su igrali u vasoj eri, ne bi vi ta mesta ni finala ni u snu videli. Tisina tamo. Jedini koji imaju pravo nesto da izjave su aktivni teniseri ili treneri koji znaju sa kakvim velicinama of igraca imaju posla.

Pre kiše

pre 5 godina

TALENAT, shvaćen kao nešto što ako imaš ne može ga izgubiti i ako ga nemaš ne možeš ga dobiti, NE POSTOJI! Sve je rad i svrsishodna vežba + životne slučajnosti.

Danko

pre 5 godina

@Neznalico, dobar si nik izabrao, jer ti ne znaš da postoje bitne i nebitne statističke kategorije. Evo npr, Karlović je u karijeri ispalio preko 12000 asova, a koliko slemova je osvojio, da li je ušao u top 10?

VUK

pre 5 godina

@ i tako ...to sve može da okači mačku o rep ako ode u penziju sa negativnim skorom sa Novakom. Ne igra dugo protiv Novaka.Samo 12 -13 godina. A jeste ga drao Novak...aaaaaaahhaaahhaaa ...GOAT a ..izgubio skoro 30puta od nekog klinca iz Beograda!!!!

anica

pre 5 godina

Talenat na jednu stranu, rad i posvecenost na drugu. Mnogo je ruzno reci za Novaka da nije talentovan kao Federer, mozda nema lakocu udaraca kao Federer...ovi bivsi teniseri svasta dozvoljavaju sebi. Nole je kada je sav svoj nedodirljiv, po svim kriterijumima...hvala dragom Bogu da se vrati iz ambisa i sada mu je opet nebo granica, nisu grdni svesni sta moze da im priredi u narednim godinama, ako se zainati!
ps. Pozdrav Vule!

Party

pre 5 godina

Korektan naslov. I da Novak prestigne Federera po svim trofejima i rekordima, nikad nece biti na Federerovom nivou, jer kad je on bio najbolji, nije mu bilo premca u kretanju, u inteligenciji, u stilu igre. Jednostavno je najbolji. To sto mi volimo Noleta, to je drugo, ali realno je Federer najbolji igrac svih vremena - ne po rekordima, nego po stilu igre. Takav se jos nije rodio niti ce skoro. Nema ga ni na vidiku. Rekordi su nesto drugo, tu mnogo veliku ulogu igra sreca, sto je Vanja Grbic rekao 'statistika je tacan skup netacnih podataka'. Nadal isto moze da obori sve rekorde, ali svako ko iole malo razume u sport, ne moze da kaze da je to najveci teniser, jer je njegov stil jako skroman - kondicija i upornost i to je to.

Talentovani

pre 5 godina

Federer jeste atraktivniji ali Nole ima najveći potencijal tj. kad je u formi uvek igra bolje tj postiže bolje rezultate od očekivanih. Nole uvek diže svoj nivo igre i kad mislite da bolje od prikazanog ne može, on nas iznenadi još boljom igrom. Njegov potencijal ne može da se nasluti ni u 31. godini jer u tim godinama ( i kad bude stariji ) on može da igra bolje nego 2015. godine kad je igrao najbolji tenis ikad viđen.

mi nismo zaludni. Mi komentarisemo za dz

pre 5 godina

@ "koliko je ovaj Greg zaludan."
(nikola, 14. oktobar 2018 18:17)

Jes', vala! Za nekoliko hiljadarki eura komentarise tenis.

Bosanac

pre 5 godina

Let's talk about that... Britanci i talenat... u cemu?! (GM, 14. oktobar 2018 17:07) Matematika, pravo, atomska fizika, literatura, ekonomija, plivanje, atletika, politika, teatar, filozofija, humor ... (Krsta, 14. oktobar 2018 21:36Vikinzi i humor, matematika, ekonomija, heheh heheheheh...Nemoj da si smesan. Njihovi najveci talenti su pljackanje, otimanje, ubijanje, zlostavljanje, porobljavanje... Operisani su od bilo kakvih osecanja, od bilo kakve sramote, ako mogu iz usta bi ti ukrali zalogaj samo da za njih ima sto vise. Oni razumeju samo jezik nasilja i sa njima nikakve price, samo ogljena sila. Licemerstvo im je glavna osobina. U njihovim ocima postoje samo 2 vrste ljudi, englezi i svi ostali !
(antiDebil, 14. oktobar 2018 23:06)I sve me to podsjeća na narod istočno od nas...

ATG

pre 5 godina

Zlatni Slem je kada se oavoje svi GS plus zlato na olimpijadi u jednoj kalendarskoj godini. A to Novak nije osvojio. Druga stvar je sto Novak nije imao sva 4 u jednoj godini, ali ih je imao u jednom momentu sva 4, ali za ovo drugo nema imena. Da se nije onako ispraznio posle RG sigurno bi ih osvojio i onda imao 6 za redom i sva 4 u godini. Mogao bi sledece godine da osvoji sva 4, a posto ima 2 od ove godine, sledece bi opet mogao da ima vec posle RG sva 4 u svom posedu.

Danilo

pre 5 godina

Djede Gavrilo, apsolutno nisi u pravu jer su ti merila dvostruka. Čim pridaješ veliku važnost međusobnim duelima znači da tenis nije tvoja zona interesovanja. Kažeš da je sport merljiva kategorija, pogotovo individualni, a tu je zakon sledeći: broj osvojenih slemova, broj nedelja na broju 1 i bro turnira ukupno. SVE te rekorde drži RF, SVE! Favorizovanje Novaka je obično subjektivno, navijačko natezanje. Niko nema pozitivan h2h sa svima, a svima su cilj trofeji!

Tetris

pre 5 godina

@t, da bi na vrhu tvoje liste pisalo NOV, potrebno je ipak na Novak obori rekord, konkretno 20,98,310, jer to pripada Federeru. Rekorder ne može biti onaj ko nema najviše bodova.

uvek kriticki argumentovano protiv Novaka, ali raja voli da se pali zari

pre 5 godina

Novak ima sto Federer nema, konjske zivce i strpljenje. Novak igra lukavo i ceka da protivnik grijesi dok Federer zuri i odma hoce poen da zavrsi..
(Sandzak, 14. oktobar 2018 23:15)

Majstore, pa rekao si esenciju sporta manje-vise zbog same prirode sporta-vrste sporta. A njegovo je da obori statistiku, a bice mnogo tesko, jer onomad barem brojkama bio je blizi, no videcemo ...

Davor

pre 5 godina

Federer je čisti genije, a Novak trkač-prebacivač. Sreća za tenis je što je Federer taj koji je bolji, trofejniji, plaćeniji, omiljeniji...

King Roger

pre 5 godina

Zato je Federer najbolji upravo zbog tog talenta ali nije fizicki najbolji kao u mladosti i zato i gubi ponekad kad treba biti izdrzljiv.Svi znaju da se jos nije rodio teniser sa takvim talentom i intelegencijom na terenu.

Jumko

pre 5 godina

Kada se uporedjuju "masine" sa talentom, onda strucnjaci ovde stavljaju Dzordana ispred Dzejmsa, Zubu ispred CR7 itd... A kada je Djokovic u pitanju, on je ispred Federera! Hahaha, neverovatno! Uopste ne sumnjam da je CR7 Srbin, da bi bio ubedljivo ispred Zube, sto sada nije slucaj! Ali ok, srpska posla...

dinorg cccc

pre 5 godina

On i Federer se nemogu uporediti Federer je dominirao kad je bijo u najboljim godinama.
To sad radi Djokovic da su generacija bilo bi lepo uporediti brojke i ko je bolji sad trenutno je Djokovic kralj tenisa sto ne znaci da je najbolji svih vremena i sto ne znaci da nece biti.
Po meni je jos Federer najbolji

Sasa

pre 5 godina

Ja dozivljavam kao licnu uvredu kad neko kaze da Djokovic "nema talenta" bez obzira u kom kontekstu to biva receno pa makar i kao perfidnu pohvalu njemu!

K.G.

pre 5 godina

Nekadasnji treci igrac sveta... Ko si ti da komentarises Djokovica?!
(Zreb, 14. oktobar 2018 17:18)


A koji si ti ranking postigao pa da možeš komentatisati nekadasnjeg trećeg igrača sveta.

hahaha

pre 5 godina

"Nekad treći teniser sveta"! Koga briga šta izjavljuje ili piše neki tamo Rusedski. Zašto je to relevantno? Ko je pa on? Trener, stručnjak? Bivši ispod-proseka teniser, ništa drugo.

Djoksa

pre 5 godina

Mislim da je ovde problem za većinu ljude da dešifruju šta znači talenat. Talenat u tenisu je, najkraće rečeno, kad igrač igra bez napora. A niko ne može da ospori da Federer, bar naizgled, igra bez napora. Od njega ćete jako retko čuti glasne uzdahe kod udaraca, neće kriviti lice od napora dok udara lopticu, itd... Ja jesam Novakov navijač, ali može li se tako nešto reći za Novaka..? Svako realan će se složiti da je Novak uneo atleticizam u tenis, za razliku od Rodžera koji u svom repertoaru ima pre svega tenisku veštinu. I za one koji malo površnije gledaju tenis, ko češće traži peškir, Novak ili Rodžer..? To vam dovoljno govori ko se na terenu više fizički napreže.

GM

pre 5 godina

Rodzer nije imao konkurecniju kao Novak,

ali je Novak imao najjacu konkurenciju IKADA, i bio bolji od svih njih, ponaosob.

Let's talk about that...
Britanci i talenat... u cemu?!

vlasta

pre 5 godina

E moja Srbadijo!Covek rekao da Federer ima vise talenta za tenis,i to je to.Nigde nije spomenuo da Novak nije talentovan.Inace,u svetu sporta,van Srbije,Novak ima reputaciju sportiste koji je najvise postigao sa radom i upornoscu.Sta vas vredja ako je i manje talentovan?Ili cak i da nema talenta,sta je tu lose?Time je njegov uspeh cak i veci.
Za one sto osporavaju Rusedskog.Covek je postigao vise nego svi vi zajedno.I njega pitaju svi za strucni komentar,a vas niko.
Covek nahvali Novaka,a indijanci se uhvatili talenta..

Party

pre 5 godina

Korektan naslov. I da Novak prestigne Federera po svim trofejima i rekordima, nikad nece biti na Federerovom nivou, jer kad je on bio najbolji, nije mu bilo premca u kretanju, u inteligenciji, u stilu igre. Jednostavno je najbolji. To sto mi volimo Noleta, to je drugo, ali realno je Federer najbolji igrac svih vremena - ne po rekordima, nego po stilu igre. Takav se jos nije rodio niti ce skoro. Nema ga ni na vidiku. Rekordi su nesto drugo, tu mnogo veliku ulogu igra sreca, sto je Vanja Grbic rekao 'statistika je tacan skup netacnih podataka'. Nadal isto moze da obori sve rekorde, ali svako ko iole malo razume u sport, ne moze da kaze da je to najveci teniser, jer je njegov stil jako skroman - kondicija i upornost i to je to.

dule

pre 5 godina

Nebitno sta doticni misli, svaki sport se igra na rezultat. Onaj ko pobedjuje je najbolji. Cilj tenisa nije leprsavost nego rezulatska pobeda, tako da... Ali cisto sumnjam da bi imao bolji skor sa 2 najbolja tenisera danasnjice da nije talentovan...
(DaLanik, 14. oktobar 2018 19:45)

Pa ustvari, sport je vrsta zabave. Pa tako i tenis. Barem razumnon svetu. Nije to berba kukuruza, kopanje uglja, asfaltiranje i slično pa da je najvažnije "pobediti".

Krsta

pre 5 godina

Let's talk about that... 
Britanci i talenat... u cemu?!
(GM, 14. oktobar 2018 17:07)

Matematika, pravo, atomska fizika, literatura, ekonomija, plivanje, atletika, politika, teatar, filozofija, humor ...

Marsovac

pre 5 godina

"Nekadasnji treci igrac sveta... Ko si ti da komentarises Djokovica?!
(Zreb, 14. oktobar 2018 17:18)


A koji si ti ranking postigao pa da možeš komentatisati nekadasnjeg trećeg igrača sveta.
........... (K.G., 14. oktobar 2018 17:30)"
Postoji nasa elementarna inteligencija koja je ovde ugrozena, to sto on PISE i PRICA NIJE igranje tenisa... jednostavno mu ja preporucujem da se okane komentarisanja ili da promeni firmu za koju radi, s obzirom da ga mozda ucenjuju da Rodzer u njegovim "komentarima" mora da bude bar "talentovaniji" kad nije bolji, nismo bas toliko retardirani.

Alo, alo

pre 5 godina

Alo, zemljaci, onomad zaratismo sa celim svetom za odbranu srpstva (umalo da kažem i jedinstva), a kad čitam ovo čini mi se da bi dobar deo nas opet u rat - ovaj put da odbrani Noleta (kome to inače uopšte i ne treba, jer je on odavno deo sveta, ne samo po adresi, za razliku od nas svih ostalih ovde)... Alo, ipak je ovo samo prebacivanje loptice, u čemu je ovaj naš - da vam/nam učinim - talentovan i dobar... ali smešno je (a i pomalo žalosno) da penimo toliko okot oga i da to treba da diže moral nacije...

antiDebil

pre 5 godina

Let's talk about that...
Britanci i talenat... u cemu?!
(GM, 14. oktobar 2018 17:07)

Matematika, pravo, atomska fizika, literatura, ekonomija, plivanje, atletika, politika, teatar, filozofija, humor ...
(Krsta, 14. oktobar 2018 21:36

Vikinzi i humor, matematika, ekonomija, heheh heheheheh...
Nemoj da si smesan. Njihovi najveci talenti su pljackanje, otimanje, ubijanje, zlostavljanje, porobljavanje... Operisani su od bilo kakvih osecanja, od bilo kakve sramote, ako mogu iz usta bi ti ukrali zalogaj samo da za njih ima sto vise. Oni razumeju samo jezik nasilja i sa njima nikakve price, samo ogljena sila. Licemerstvo im je glavna osobina. U njihovim ocima postoje samo 2 vrste ljudi, englezi i svi ostali !

Danilo

pre 5 godina

Djede Gavrilo, apsolutno nisi u pravu jer su ti merila dvostruka. Čim pridaješ veliku važnost međusobnim duelima znači da tenis nije tvoja zona interesovanja. Kažeš da je sport merljiva kategorija, pogotovo individualni, a tu je zakon sledeći: broj osvojenih slemova, broj nedelja na broju 1 i bro turnira ukupno. SVE te rekorde drži RF, SVE! Favorizovanje Novaka je obično subjektivno, navijačko natezanje. Niko nema pozitivan h2h sa svima, a svima su cilj trofeji!

BLuka

pre 5 godina

Čime je ovaj prosečan teniser zaslužio da gotovo svakodnevno iznosi svoje utiske i mišljenja?
(understatement, 14. oktobar 2018 18:03)

Recimo s time sto nije bio prosecan nego vrhunski. Biti cetvrti na svetu , a biti prosecan moze da bude samo za nekog ko se sportom bavio na televiziji. Drugi razlog cime je zasluzio da iznosi svoje utiske je taj sto je zaposlen kao komentator. Samim tim znaci da neko misli da je on kompetentan da to radi.
(Hahahahahaha, 14. oktobar 2018 20:05)
A po cemu to neko ko je nije ni bio blizu no1 ima pravo da komentarise nekoga ko je osvojio za njega snove?
I sta je ovo,onaj Swed (valda je Swed,zaboravii sam i kako se zove) konacno priznao Djokovicevu vrhunsku nad moc..ovi ga odmah smijenili i doveli drugog strucnjaka?
Aman..ovakvi moraju u stav mirno na samo pominjanje slova N a kamo li citavog imena.

Hahahahahaha

pre 5 godina

Čime je ovaj prosečan teniser zaslužio da gotovo svakodnevno iznosi svoje utiske i mišljenja?
(understatement, 14. oktobar 2018 18:03)

Recimo s time sto nije bio prosecan nego vrhunski. Biti cetvrti na svetu , a biti prosecan moze da bude samo za nekog ko se sportom bavio na televiziji. Drugi razlog cime je zasluzio da iznosi svoje utiske je taj sto je zaposlen kao komentator. Samim tim znaci da neko misli da je on kompetentan da to radi.

SamoDaKazem

pre 5 godina

jedna od glupljih izjava koje sam cuo!
A sta je to sa cime je Novak podigao igru na visi nivo nego upravo njegov talenat?

Ne mozete da prezalite Novakov uspeh pa to ti je...

Hahahahahaha

pre 5 godina

Čime je ovaj prosečan teniser zaslužio da gotovo svakodnevno iznosi svoje utiske i mišljenja?
(understatement, 14. oktobar 2018 18:03)

Recimo s time sto nije bio prosecan nego vrhunski. Biti cetvrti na svetu , a biti prosecan moze da bude samo za nekog ko se sportom bavio na televiziji. Drugi razlog cime je zasluzio da iznosi svoje utiske je taj sto je zaposlen kao komentator. Samim tim znaci da neko misli da je on kompetentan da to radi.

VanNistelroj

pre 5 godina

Ma da Rodzer igra leprsav tenis, tako sto 90% poena odigra servis viner, a ostalih 10% poena pravi neke egzibicije i "leprsa" , da mu nema servisa osvojio bi titula koliko i drugi "leprsavi" teniseri, videlo se protiv Novaka i Rafe koliko leprsa, bukvalno igra kao i njih dvojica - trci i raspaljuje, jer to leprsavo moze samo protiv Filipusisa, Safina i ostalih levata.

No1e GOAT

pre 5 godina

Rodzerov talenat je skroman pa je sam naslov 'Novak nema talenat kao Rodzer' istinit. Novakov talenat je nemerljiv! A i zasto rodja sa tolikim talentom predaje Coricu i bezi pred No1etom kada je No1e u naletu!?

tnsfan

pre 5 godina

Federer jeste elegantnije ali to ne znaci da je talentovaniji. Federerovo najace oruzje je servis. Za razliku od servisera koji idu samo na snagu, Federer je imao najraznovrsniji servis i uvek je imao plan sta posle? O tome je govorio Beker. Federer odservira sjajan servis, dobije kratku lopticu i onda sledi sjajan volej na mrezi. Na taj nacin Federer je osvajao skoro 80% svojih poena. To je pre svega znanje, koje je stekao ili on sam ili treneri oko njega, a ne talenat. Od Bekera na ovamo Novak igra slicno, samo ne ide na mrezu vec izbacuje igraca na bekend a onda poentira na suprotnu stranu. Sto se tice Federerovog bekenda, on jeste elegantan ali Novakov dvorucni je jaci i zato nije slucajno sto ga Novak ubija bas bekendom. Novak ima najbolji retern u istoriji tenisa, njegove loptice se vracaju brze, prolaze tik iznad mrezice i zavrsavaju na liniji. Dakle, smanjuje se vreme vracanja loptice, menja se ugao pod kojim se vracaju i menja se mesto gde padaju, sto sve zajedno tera protivnika na greske. Da ne govorimo o tome koliko je Novakov put ka vrhu bio tezi, da je Federer bio privilegovan i sto se tice terena na kojem je igrao, i vremena ukome igra, i u rasporedu prilikom zreba, i tretmana kod sudija i u medijima itd. Sto se kretanja tice, elasticnosti, brzini i raznovrsnosti, u svemu tome Novak je talentovaniji od federera. Tacno je da bez rada nema nista, ali svi rade i to pakleno, i Novak i Federer i Nadal. Ta prica da je Federer talentovaniji ne pije vodu.

Stari čačanin

pre 5 godina

Hit mi je kako su ovi čiji je najveći uspeh 3, 4... mesto, nalaze za shodno da komentarišu tenisere koji imaju mnogo veće uspehe.
(Coa, 14. oktobar 2018 18:50)

A meni je hit kako ovi koji nemaju ama baš nikakvog uspeha u tenisu mogu da treniraju najboljeg igrača na svetu.

jordan

pre 5 godina

Primetio sam da strucne komentare daju neki prosecni igraci..ne secam se da je PIT SAMPRAS nekad komentarisao bilo kog igraca nije bitno kog..

Cune

pre 5 godina

Naprotiv, Federerova igra je totalno lišena improvizacije i zato je Federer toliko dugo u vrhu tenisa. To nekima deluje "elegantno" zato što je savršeno uvežbano, ali kada mu razbiju servis-volej kliše onako kako to umeju Nadal i Đoković, onda od "elegancije" ne ostane ništa.
Zato su i mečevi Nadala i Đokovića praznik za oči, jer i jedan i drugi isprobavaju sve što znaju i mogu, a gledaoci imaju privilegiju da u jednom meču vide sve što u tenisu postoji. Federer i kad pokuša da se nadmeće sa ovom dvojicom najvećih tenisera, zaradi samo trajne frustracije. Federer naravno jako dobro poznaje tenis i savršeno mu je jasno da nikada nije imao talenat ove dvojice i njihovu sposobnost improvizacije.
Mislim da se to najbolje videlo nakon meča u Sinsinatiju kada je Federer, valjda jedini put u životu podlegao i Đokovića gledao sa mešavinom zadivljenosti i zavisti, bez traga tipične sračunatosti.

Grimelijus

pre 5 godina

Nije bitno sto je rekao za talenat. Ali da Novak nema ono '' nesto'', a to ima Fed, to je pravi pokazatelj njihovog (Zapadnog) slepila. Jer bas u odnosu na Feda koji zaista ima to ''nesto'' vidi se koliko Novak istog ima više. Drugi igrači to nemaju, tako da se po Fedu vidi u stvari veličina Novakova.

ATG

pre 5 godina

Zlatni Slem je kada se oavoje svi GS plus zlato na olimpijadi u jednoj kalendarskoj godini. A to Novak nije osvojio. Druga stvar je sto Novak nije imao sva 4 u jednoj godini, ali ih je imao u jednom momentu sva 4, ali za ovo drugo nema imena. Da se nije onako ispraznio posle RG sigurno bi ih osvojio i onda imao 6 za redom i sva 4 u godini. Mogao bi sledece godine da osvoji sva 4, a posto ima 2 od ove godine, sledece bi opet mogao da ima vec posle RG sva 4 u svom posedu.

Statuskan

pre 5 godina

Rišar Gaske igra elegantniji i mogu reći lepši tenis od Federera.Jel mu to možda donelo neki epohalni rezultat?
Poruka za Rusedskog,mani se čoveče ćorava posla.

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Imam primedbu:
Neznam ti ni godine ni bilo šta,kao globalista i potpuno slobodan um ti hocu poručiti nešto.
....Zato je Federer najbolji upravo zbog tog talenta ali nije fizicki najbolji kao u mladosti i zato i gubi ponekad kad treba biti izdrzljiv.Svi znaju da se jos nije rodio teniser sa takvim talentom i intelegencijom na terenu.
(King Roger, 14. oktobar 2018 17:01)....
Federer je veliki teniser.U najboljim danima njegove karijere,prvo je stigao Nadal i kao mlad ga počeo tuci.Onda stiže Novak i čini to isto.Federer je bio najbolji do njihovog dolaska na tenisku scenu.
Federer je u negativan skor ušao sa njima dvojicom i to u vremenu kad je on imao najbolje teniske godine.
Federer,pre njih je imao slabu konkurenciju,ali to ne umanjuje njegovu tenisku legendu.Imao je sreće da bude sam.Novak i Nadal su imali sreće da su imali velikog rivala kao inspiraciju.Hteli su ga preteći i pobediti.Oba su uspeli u tome i imaju oba bolji skor sa njim.
Do ovog trenutka,već više puta,Nadal i njegov štab upućuju da je Novak najbolji.Oni to crpe iz medjusobnog skora.Oni su pošteni,osecajni i imaju viteštvo u sebi.Iz Federerovog staba tako nešto ne stiže.Ne stiže ni od Federera.Presudi sam zašto.Evo da ti pomognem:
Federer je onaj deo evropske elite koja ne dozvoljava superiornoj eliti konkurenciju iz malog prostora.Samo to,jer neću da bude konkretniji.

Sandzak

pre 5 godina

Novak ima sto Federer nema, konjske zivce i strpljenje. Novak igra lukavo i ceka da protivnik grijesi dok Federer zuri i odma hoce poen da zavrsi..

Bećarac

pre 5 godina

Ma da, Nole netalentovan, na suvo iskustvo već sa 20 godina igrao fin.GS g i osvojio 2 MS, sa nepunih 21 osvojio GS..(a Nadal još i ranije), dok je Rodislav - takav talenat morao da popričeka nekoliko godina da Sampras, Agasi i još neki predaju papire za penziju da bi taj talenat isplivao i uzeo prvi GS, MS...

noleisthebest

pre 5 godina

Bespotrebno ubacivanje Federera ovde...sto ne pomenu kljakavog zemljaka Marija?

Meni se juce javila glavna razlika iz edju Fderera i Noleta: Federer je najveci borac (da, veci i od Nadala, njega ama bas nikad nisam videla da se predao u mecu) dok je Nole najveci pobednik, ima najvecu volju za pobedom.

Ero, tol’ko od mene.

Koji bre Greg... ;)

oxydant

pre 5 godina

Greg Rusedski,iako bivši teniser,zaboravio je da se u "talent" tenisera ubraja i njegova glava (karakter,mentalitet). Zato nikad nije ni bio medju najvećim.

Šumadinac pali topa!

pre 5 godina

Nema, pošteno. Al ima nešto drugo, pa je čovek kad izgubi i čestita protivniku. Ne plače kao navedeni talenat. Ronaldo ima neverovatan talenat i ništa drugo.

aleksandar

pre 5 godina

Ritern je udarac koji se zbog brzine reakcije igra isključivo na osečaj za loptu.Taj osećaj se treningom uvećava ali je udarac koji se ne može usavršiti do tog nivoa bez talenta.Novak je takođe najprecizniji igrač u udarcima I to sa obe strane takođe zahvaljujući tom najbolem osećaju za loptu.Federer da ima takvu veštinu ne bi imao takođe bekend stranu lošiju od minimalno 20 igrača na svetu.Čovek praktično ima rupu na toj strani koju Novak uvek znalački koristi.Federer jeste zaista jedan od najboljih igrača svih vremena ali talenat I veštinu svakako nema veću od Novaka.U neki elementima igre je I bolji od Novaka ali to talenat I veština sigurno nisu.

bo

pre 5 godina

nije balerina da mu treba elegancija (on veli talenat, "ono nesto" itd.)
alo covece on je zverka nad zverkama na terenu a i izvan njega...u svakom smislu

Mirko Kojotovski

pre 5 godina

Da bi iole tenis igrao moraš ali moraš imati talenat za ovaj sport.Zatim inteligenciju a onda rad rad i samo rad.Kad se sve to uklopi dobiješ kao rezultat Noleta

antiDebil

pre 5 godina

Umetnicki dojam, elegancija, ono, mislim ono, mislim ovo...? Sta je to ono, tj ovo, tj to specijalno sto ima Federer ???
Garantujem da se u svetu umetnickog klizanja ne govori toliko o eleganciji i umetnickom dojmu kao sto se to radi poslednjih godina u tenisu, ali dobro sinovi, ako vam je tako lakse onda nastavite, no probljemo !
Gledao sam finale US opena na britanskom eurosportu, komentator je bio uzbudjeniji kada je prenosio zensko finale dubla nego musko finale. Sve vreme meca je zvucao kao da ga neko davi, kao da pati od zatvora, malo se uzbudio u drugom setu kada je DelPotro vratio brejk ali kraj drugog seta ga je potpuno slomio, nakon toga je jedva progovarao...
Ocekujem sutra nove price o Federerovom talentu i onome necemu, o Nadalovim kolencima, borbenosti i o tako tim budalastim stvarima, samo tako nastavite rodjaci !!

sasa jokic

pre 5 godina

Tacno je to za eleganciju, ali u svim sportovima je fizicka sprema (uz IQ) najbitnija danas. Nole je igru podigao na novi nivo, i zato je godinama dominantan, uz ovaj mali odmor od 6 meseci. Sada ce opet da bide nepobediv.

City Girl

pre 5 godina

Za sve koji pljuju. Prvo, Greg je komentaror na Sky Sports (i nekim drugim kanalima) i zato ima pravo da komentarise. Covek radi svoj posao. Drugo, on je vrlo naklonjen Noletu i uvek ga hvali. Cak opravdava lomljenje reketa, uz obrazlozenje da je igracima ponekad potrebno da istresu napetost i frustracije. Kritike su uvek dobronamerne i na mestu (treba da popravi smec, ima jos prostora da popravi igru na mrezi). Trece, u okviru komentara SkySports cesto prica o ostalim teniserima i pravi poredjenja i analize, posebno na zavrsetku turnira.

petar

pre 5 godina

Rusedski,kojega jako dobro pamtim,je bio najbolje rangiran na četvrtom mjestu..i to ponajprije zahvaljujući njegovom ,tada najbržem servisu!Po završetku karijere radi na Britanskoj Sky tel.i vrlo je cijenjen.Novinari nisu najbolje preveli njegove rječi s namjerom da rasplamsaju raspravu!!Po nekima Rusedski ne bi trebao komentirati Novaka,jer on bi trebao govoriti samo ono što godi njihovom uhu!!Zato ja neću komentirati Novakovu igru, samo ću reći da s ovim nivoom tenisa nitko,osim zdravog Nadala,mu ne može parirati!!!Novak,ako bude zdrav i zadrži fokus, će uskoro sve preteći i postati najbolji ikad!!!

brada

pre 5 godina

Evo jednosavnog dokaza sta mediji rade.
Uoci Shanghaiskog masetrsa ESPN (cuveni Peter Bodo) objavljuje clanak u kome konstatuje kako niko nije bolji na tom terenu , jer Federer ima dva osvojena iz Masters serije i dva World Cup Finals. Istina je bila da su rekorderi turira u Shaghaiu vec bili Novak Djokovic i Andy Murray sa po ri titule, plus je ako je vec hteo da mesa limun i pomorandze morao znati da je na istom centralnom terenu Novak Djokovic osvojio Masters Cup 2008 godine.

Isto tako vam je sa talentom.


Steta samo sto se domaci mediji takmice ko ce se vise sloziti sa lazima i subjektivnim ocenama -talenta naravno, iz razloga sto merna jedinica za isti ne postoji. A i kada posoji jedinica za merenje mi vidimo kako se ona izvrce i interpretira u korist onoga koga se zeli favorizovati.

Tetris

pre 5 godina

@t, da bi na vrhu tvoje liste pisalo NOV, potrebno je ipak na Novak obori rekord, konkretno 20,98,310, jer to pripada Federeru. Rekorder ne može biti onaj ko nema najviše bodova.

Djed Gavrilo

pre 5 godina

U svim sportovima postoje zongleri i takmičari.Velika sreca je kad je zongler i takmičar ujedno.Uporedjivanje Federera i Djokovica je realno samo kad njih lično uporedjujem i meris medjusobne partije.To kaže:Djokovic je bolji teniser od Rodzera.
Rodzer,već odavno,ne može sa Novakom.Cak od njegovih najboljih dana,kad je imao 29 on je gubio.Znaci,čim je Novak stasao Rodzer je bio slabiji.Ovo sad ne računam,jer je Federer ušao u pozne sportske godine.
Naravno,ovim ne tvrdim da Rodzer nije veliki teniser.Jeste,on je veliki teniser.On je sakupio najviše GS.On ima fenomenalno lagane pokrete reketa i tela,skladne.
Novak ima bolji skor sa njim,sa Rafom,sa svima koji su,u njihovoj zajednickoj eri,bili u prvih 20.Rodzer i Rafa nemaju taj dokaz superiornosti.
Ja Rafu i Federera izuzetno cenim i poštujem,ali Novak je,kao sto reče Rusedski,nova dimenzija u tenisu.Ta novina je drasticno vidljiva.Ima puno alata kojima pobedjuje protivnika.Vise nego iko u ovoj eri tenisa.Ne želim poredjenja sa onima koji su ranije dominirali.Nije to realno.Uslovi u tenisu su se promenili.Imam godina i pamtim i Lejvera.Bio je munja i imao energiju koja bi ga danas visoko vinula,ali to je samo hipotetički.Njega sam izdvojio,jer mi se čini da njegova predanost tenisu liči na Novakovu.

miki

pre 5 godina

naravno da nije talentovan . to on onako usput dere sve redom i osvaja sve sto postoji . a to nesto" ono "to vam je NIKE i budzet od ko zna koliko mil $. pa te dignu u nebesa i prave bozanstvo. mnoge racune je nole pomrsio. on je samo obican sportista iz naroda iz neke tamo siberije ili kako vec.

Zoran

pre 5 godina

G.O.A.T 1 Federer vs Đoković 24 : 26 (+ jedan džemper)

G.O.A.T. 2 Nadal vs Đoković 25 : 27


Koga briga za talenat? Da! Gde se baždari instrument za merenje istog? U vodovodu?

čiča

pre 5 godina

Priznajem da nisam stručnjak za tenis pa ću reći nešto na osnovu osećaja do gledam tenis.Dakle,mislim da razlika u stilovima izmedju ove dvojice potiče od samog starta bavljenja ovim sportom.Jednostavno,Rodžer je od samog starta učenja ove igre učio da igra na ovaj način i pitanje je vremena kad će ga neko "skinuti"Upravo se takav način igre može naučiti,gem koji traje kratko zbog jakog elegantnog i iznad svega forhenda i jednoručnog bekhenda koji mu je slabiji al kad uspe izgleda fascinatno.Znači,nema veze ovo sa talentima,upitanju je rad i samo rad...kakvi bre talanti...pa podrazumeva se taj talenat ako je u prvih 10 da neko ima...al Rodžer bi bio smešan bez ogromnog rada...doduše ima i netalentovanih,poput Berdiha i sličnih.ali upornošću je sasvim solidan ali izuzetno limitiran...

mich

pre 5 godina

hahaha svasta cu jos procitati od ovih polu - tenisera, Djokovic je za ove bivse tenisere covek sa druge planete, a oni nasli za shodno da ga komentarisu PRESMESNO JE !!!

DaLanik

pre 5 godina

Nebitno sta doticni misli, svaki sport se igra na rezultat. Onaj ko pobedjuje je najbolji. Cilj tenisa nije leprsavost nego rezulatska pobeda, tako da... Ali cisto sumnjam da bi imao bolji skor sa 2 najbolja tenisera danasnjice da nije talentovan...

Bosanac

pre 5 godina

Let's talk about that... Britanci i talenat... u cemu?! (GM, 14. oktobar 2018 17:07) Matematika, pravo, atomska fizika, literatura, ekonomija, plivanje, atletika, politika, teatar, filozofija, humor ... (Krsta, 14. oktobar 2018 21:36Vikinzi i humor, matematika, ekonomija, heheh heheheheh...Nemoj da si smesan. Njihovi najveci talenti su pljackanje, otimanje, ubijanje, zlostavljanje, porobljavanje... Operisani su od bilo kakvih osecanja, od bilo kakve sramote, ako mogu iz usta bi ti ukrali zalogaj samo da za njih ima sto vise. Oni razumeju samo jezik nasilja i sa njima nikakve price, samo ogljena sila. Licemerstvo im je glavna osobina. U njihovim ocima postoje samo 2 vrste ljudi, englezi i svi ostali !
(antiDebil, 14. oktobar 2018 23:06)I sve me to podsjeća na narod istočno od nas...

Neznalica

pre 5 godina

Za sve one koji veličaju Federera: Osvojio najviše Mastersa? Ne. Pobedio na svakom od Mastersa? Ne. Držao sva 4 slema u istom trenutku? Ne. Osvojio najviše završnih Mastersa? Ne. Ima više uzastopnih pobeda na Turu? Ne. Ima bolji H2H? Ne. U svim tim kategorijama bolji je Novak. Mislite o tome. Dominacija Novaka je najveća u istoriji. U najjačoj konkurenciji u istoriji.

Djordje P

pre 5 godina

"To nesto" sto Federer ima zove se jednorucni bekend, koji ima svojih prednosti i mana u odnosu na dvorucni, ali se mora priznati da izgleda 5 puta lepse.

веверица

pre 5 godina

да је тенис кошарка, федерер би био меџик, а ноле џордан.
мислим меџик је пленио сваким потезом, сваким дриблингом, сваком акцијом, али је џордан убица на крају у скоро свему био бољи. је л џордан мање талентован од меџика. никад не бих смео то да кажем. или да ли је теодосић талентованији од тонија паркера? напротив. има нешто у тој "елеганцији", али на крају ваљда је најважнија ефикасност. ђоковић је скинуо (шта скинуо, угасио) федерера и надала на њиховом врхунцу, освојио једини златни слем и ја не разумем шта ту више има да се пореди? сад се само чека да претекне федерера по броју грен слемова.
а федереру признајем да његов тенис највише личи на балет, али не разумем што је то толико битно? мислим лепо је, али оно, шта с тим...

Sustina

pre 5 godina

Bez servisa Roze je samo jos jedan vrhunski teniser. Za razliku od njega, Novak i Rafa imaju sve i ne oslanjaju se ni na jedan element igre eksluzivno. Rafi mozete oduzeti snagu, opet ce mu ostati mozda i najbolji forhend u istoriji ili na mentalnu snagu. Novak je najinteligentniji teniser ikada i njegova igra se zasniva na savrsenom balansu izmedju defanzive i ofanzivne igre. Kad mu servis radi kako treba, nema mu ravnog. Ako servis ne ide, oslonice se na bekhend paralelu ili retern. Rafini uspesi na travi ili Novakovi na svim podlogama pokazuju koliko su njih dvojica kompletni teniseri. Sa druge strane ta Rozeova jednodimenzionalnost ima i dobre strane, jer mu odlican servis omogucava da igra uspesno i u poznim igrackim godinama, slicno kao i Karlovic ili Anderson. Dok ga bude servis sluzio, dotle ce i igrati. Tamo gde servis ima smanjenu ulogu, kao na sljaci, tu se vec penzionisao.

alfabet

pre 5 godina

Nadal brani četvrtfinale u Parizu ili ti 180 bodova. Prvo kolo nosi 10 poena, drugo 45, treće 90, qf 180, sf 360, finale 600, titula 1000. Dakle za novaka je u igri 1000 poena, za Nadala 820. Nadal beži 215 poena trenutno.

Rodžer u Parizu brani 0 poena

London:

Nadal 0 bodova
Roger 600 bodova

London bodovanje:
Svaka pobeda u grupi nosi 200 bodova (max 600 bodova u grupi jer grupa sadrži 4 igrača)
Polufinale 400 bodova
Titula 500 bodova

d€ki

pre 5 godina

što se mene tiče gledajući ovo finale posle 2:0 u drugom setu počeo je da igra za publiku...sve od kvinsa delije čudno. nije tako ubojit ali...nekako razvaljuje sve...predviđam mu dužu karijeru od federera, ako bude hteo:) prosto je neverovatan!

milan

pre 5 godina

kretanje I savrseni udarci idu zajedno I ne mogu funkcionisati jedno bez drugog.Kod SAVRSENE
tehnike noge spontano rade.Nole IGRA u transu
duze vreme pa jE zato to taj nivo.Federer IMA samo savrsenu servu I voleje. Udarci su mi UVEK bili ispod Novaka I Nadala.

DaLanik

pre 5 godina

@dule: Sutra (ok mozda ne sutra, ali recimo prekosutra) se niko nece secati leprsavosti... secace se rezulatata. Isto kao sto danas Federerovi fanovi zaboravljaju da je osvajao GS u prilicno losoj konkurenciji i da je prestao kada su dosli Rafa i Nole. Svi ce reci samo da je osvojio 20 GS. Tako da, jeste to zabava, ali se igra na razulat.

Nikki

pre 5 godina

Federer ima najveći talenat, Nadal je najsnažniji, ali Novak ima najveću inteligenciju u tenisu.

Novak je matematičar tenisa, a uz to je razradio tehnike kretanja, fitnes i najbolju moguću ishranu prilagodjenu njegovom tijelu i potrebama.

Nole je na putu da budu najveći od najvećih! Uživanje je pratiti ga!

BRAVO i IDEMOOO!!!

Pre kiše

pre 5 godina

TALENAT, shvaćen kao nešto što ako imaš ne može ga izgubiti i ako ga nemaš ne možeš ga dobiti, NE POSTOJI! Sve je rad i svrsishodna vežba + životne slučajnosti.

t

pre 5 godina

@VASKEZ Mladje generacije mrzitelja i nepostovalaca uspeha drugih ni ne znaju sta znaci kad neko "obrne/predje igricu". Ni to im ne bi bilo sveto s obzirmo da svoj Sony Play Station mogu da resetuju kad god hoce i krenu prvi nivo iz pocetka, i nikada da ga ne predju. Mi stariji sa jednim zetonom smo morali mnogo vise da se trudimo i cenimo svaku priliku koja nam se pruzila, pa makar stigli samo do treceg nivoa. A kada bi neko stigao do kraljice, svi bi se okupili i s uzivanjem i uzbudjenjem navijali i cekali da vide taj famozni natpis "GAME OVER" i "CREDITS" a zatim im "RECORD" i tri slova koja mozes da upises na mesto broj 1.

Evo te liste za sve mrzitelje

1. NOV
2. ROG
3. RAF
4...

budva

pre 5 godina

Čemu sva ta priča, ne razumem toliku potrebu da se po svaku cenu neko ipak istakne nad Novakom, pa čak kada se radi o Federeru koji je izuzetan.Prosto oni su neuporedivi, osim da obojica igraju tenis.. Novak je prosto Univerzum sui generis. Neverovatan, neponovljiv. Uživam kad ga gledam

Goran

pre 5 godina

Mislim da prevod nije baš najbolji,Rusedski nije u bukvalnom smislu hteo da kaže da Novak nema talenta ,jer tako nešto je teško uopšte reći za čoveka koji ima već 14 GS titula na kontu i koji je oborio mnoge rekorde u tenisu i koji (ako ga zdravlje posluži )može veoma ozbiljno da pripreti Federeru što se tiče titule GOAT-a...on je zapravo rekao da Novak nema tu neku atraktivnu igru poput Federera kojem se svi dive zbog toga ,jer njihovi stilovi su totalno drugačiji ,Federer se više pouzdaje u svoju ofanzivnu igru koja je do pre nekoliko godina maltene bila besprekorna,i samim tim je atraktivniji za gledanje ,jer da budemo iskreni svi više vole da gledaju ofanzivniji tenis,kada se protivniku ne daje mnogo šansi i sa par udaraca se završava razmena...Novak je sa druge strane svoju defanzivnu igru doveo do savršenstva,on nema razorne udarce poput Federera ali to kompenzuje neverovatnim kretanjem i pozicioniranjem na terenu ,nijedan teniser na svetu ne ume da proklizava na betonu kao što to Novak radi,a sa godinama je još i unapredio svoju igru,sam Federer je nedavno priznao da Novak nekada i nije imao neznam kakav forhend ali da je vremenom i taj udarac dosta unapredio,a šta tek reći za servis koji mu u ovom trenutku funkcioniše kao nikada dosad u karijeri,sve je to samo dokaz čelične volje Novaka koji je još kao dete u intervjuu rekao da mu je cilj da bude najbolji teniser na svetu ,i eto mi sada samo svedoci ispunjenja njegovih dečačkih snova!

šetač

pre 5 godina

Talenat je precenjena kategorija. Mnogo rada, inteligencijija određene fizičke predispozicije, malo sreće i kad je tenis u pitanju mogo novaca.

NN

pre 5 godina

Iako sam danas naravno sanjao skoro nemoguce i htio da ga Borna iznenadi,bas mi je drago vidjeti da se stara zvijer Nole ponovno probudio jer bez njega to nije isto.E sada sto se tice odnos Federer Nole ja bih se samo dijelom slozio samo mozda da se radi o eleganciji ali nikako talentu,jer po meni , a umisljam si da znam nesto o tenisu posto ga igram i pratim 25 godina,širinu razmisljanja i kombinacija nije izvodio nitko nikada a njegva defanzivna trka i rastezanje ,iako jako zahtjevno,neizgleda toliko elegantno ali sta ga briga,mislim da to takoder pravi razliku izmedu Noleta i drugih jer time Nole trazi redovito od protivnika jos potez dva vise.
E sada ima onaj i " površni" razlog a to je marketinski,Nole dolazi sa ne bas tako uglednog Balkana i pri tome nije bas,ako cemo iskreno, estetski ugodan kao najveci konkurentni a nazalost i to je ,koliko mi htjeli priznati ili ne,vazno je to danas.Mislim da Nole nepotrebno trazi od publike da im je simpatičan ili cak se i svađa a po meni bi on trebao biti hladni egzekutor i neobazirati se

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Federer je čisti genije, a Novak trkač-prebacivač. Sreća za tenis je što je Federer taj koji je bolji, trofejniji, plaćeniji, omiljeniji...
(Davor, 14. oktobar 2018 21:15)
Vas pogled na stvari i dogadjanja je opterećen vašim dojmom.Ako vam je dojam životni kredo,teško da ćete biti objektivan,racionalan i ozbiljan analiticar bilo koje oblasti.Sport vam je prilično merljiva kategorija i ako vas ne zaslepi dojam,nije teško naći prave vrednosti.Ovde,niko ne poriče kvalitet Federera.Ovde,pokušavamo rasvetliti pristrasnost zapadnih medija i pokušaj da se od njega napravi nedodirljiva veličina.On nema tu vrednost.Nadal i Novak su odigrali istorijske mečeve u ovoj eri.Cak i Novak i Marey su odigrali više briljantnijih mečeva od Federera sa bilo kim.Ne osporavam Federera,ali ne želim biti zanesen i slep na dogadjanja.On se fabrikuje i sama statistika mu je pazljivo radjena za ono čemu su težili.Kljuc te statistike je zardjao i doveden u apsurd cinjenicom da ima negativan skor i sa Rafom i sa Novakom.Ponavljam:Rodzer jeste veliki teniser,ali nije najveći.Njegova nesreća je sto su se bas u njegovoj eri pojavila dvojica boljih od njega:Rafa i Novak.Kapacitet Novaka,u dotičnoj eri,je najveći.Da je,od starta,uz sebe imamo prateću podršku kao Rodzer i Novakova statistika bi bila već bolja od Federerova.

no name

pre 5 godina

Hahahahaha ....koji kralj pa cuveni Nikola Pilic je rekao da je jedan od najtaletovaniji djecaka koje je u zivotu sreo ,i trenirao na svojoj akademiji .A na tu akademiju nisu dolazili prosjecni talenti nego ekstra talenti .I te kako je Novak talentovan igrac !

Giovanni

pre 5 godina

Malo, malo pa se pojave ovakvi „nekadasnji treci teniser sveta“, „finalista Vimbldona“ i sl. bivsi teniseri koji na svom „spotrtskom vrhuncu“ nisu bili ni do clanaka danasnjoj velikoj trojci i osecaju se bitnim da mogu i oni nesto da „izjave“. Ko ste bre vi i odakle vam pravo da uopste spomente jednog Djokovica, Federera i Nadala, pa tukli bi vas ko volove u kupusu da su igrali u vasoj eri, ne bi vi ta mesta ni finala ni u snu videli. Tisina tamo. Jedini koji imaju pravo nesto da izjave su aktivni teniseri ili treneri koji znaju sa kakvim velicinama of igraca imaju posla.

Mrkva

pre 5 godina

Zamolio bih ljude da ne nasedaju na ove klasične click baitove.
Gledao sam meč između Novaka i Zvereva na Sky Sportsu i Rusedski je bio EKSTREMNO naklonjen Novaku i nahvalio ga je više nego što bi to uradio i neko od vas.
Ovo fokusiranje na negativne stvari je samo cilj treš novinarstva da izazove reakciju ljudi da dođu naloženi da komentarišu.

kimiko

pre 5 godina

Danas je Novak odigrao stotinu treće finale. I sada treba jos da pričamo o nečemu. Koja god da je tema i analiza, ljudi znate li vi koja je to brojka i sta to znaci !?

BL

pre 5 godina

Ljudi nemojte pljuvati Rusedskog. Covjek je najveci i najrealniji obozavalac Novaka u bitnim zapadnim medijima. Svaki put kad slucam rasprave prije i poslije meca, od svih komentatora na Skysportsu, navise hvali Novaka. Rusedski je legenda i voli i postuje Novaka kao malo ko od Zapadnjaka (uz Mekinroa, Bolitijerija...). Ovo je mozda nespretan prevod u pitanju. Daj da budemo realni, da ne pljujemo bar one koji hvale nase. A inace ne bi trebalo pljuvati nikoga, bez obzira kakav je, kao sto to i sam Novak radi. Novak nam je za primjer.

Djed Gavrilo

pre 5 godina

Naprotiv, Federerova igra je totalno lišena improvizacije i zato je Federer toliko dugo u vrhu tenisa. To nekima deluje "elegantno" zato što je savršeno uvežbano, ali kada mu razbiju servis-volej kliše onako kako to umeju Nadal i Đoković, onda od "elegancije" ne ostane ništa.Zato su i mečevi Nadala i Đokovića praznik za oči, jer i jedan i drugi isprobavaju sve što znaju i mogu, a gledaoci imaju privilegiju da u jednom meču vide sve što u tenisu postoji. Federer i kad pokuša da se nadmeće sa ovom dvojicom najvećih tenisera, zaradi samo trajne frustracije. Federer naravno jako dobro poznaje tenis i savršeno mu je jasno da nikada nije imao talenat ove dvojice i njihovu sposobnost improvizacije.Mislim da se to najbolje videlo nakon meča u Sinsinatiju kada je Federer, valjda jedini put u životu podlegao i Đokovića gledao sa mešavinom zadivljenosti i zavisti, bez traga tipične sračunatosti.
(Cune, 14. oktobar 2018 22:27)
Potpisujem ovaj osvrt.Kratko i jasno bez uvrede bilo koga.Rusedski ne sme da bude toliko otvoren i jasan,zbog svoje pozicije u medijima,ali garantovano misli isto.Citajmo i diplomatske osvrte,a njegov je upravo taj.

VUK

pre 5 godina

@ i tako ...to sve može da okači mačku o rep ako ode u penziju sa negativnim skorom sa Novakom. Ne igra dugo protiv Novaka.Samo 12 -13 godina. A jeste ga drao Novak...aaaaaaahhaaahhaaa ...GOAT a ..izgubio skoro 30puta od nekog klinca iz Beograda!!!!

MeSs

pre 5 godina

Ono sto mene posebno odusevljava kod Novaka, je prilagodljivost (valjda sam lepo rekao) protivnickoj igri. Mnogi kazu da igra neatraktivan tenis, i to po meni jeste donekle tacno. Samo sto on tacno zna koliko mu treba da pobedi protivnika, neki kazu ziheraski, ja kazem majstorski. Protiv mnogih tenisera igra tako, ali kada mu naidje Nadal ili Marej, i te kako je to atraktivan i uzbudljiv tenis. On se majstorcina prilagodjava igri protivnika, i pusta ga da mlati lopticu dok ne pogresi. Pri tom mu svi segmenti igre dozvoljavaju da to radi. Sjajan ritern, vrhunski udarci i jaka glava. Mozda ne igra leprsavo kao Federer, nije fajter kao Nadal, ali je nesto najblize sto je ikada neki teniser bio, skoro pa robot.

марко

pre 5 godina

можда не елеганцију али свакао да има талент. овај руседски покушава да каже да није грациозан као фед.

VUK

pre 5 godina

Federer ima najveći talenat da prepozna izvesni poraz i pobegne od duela . Interesantno da i pored toliko šokantnih poraza uoči susreta sa Nadalom i Đokovićem , nikada nije bio predmet istrage za kladioničarske mahinacije, iako su njegove poraze pratile astronomske kvote. Zna deka sta radi. Talentovan .

uvek kriticki argumentovano protiv Novaka, ali raja voli da se pali zari

pre 5 godina

Novak ima sto Federer nema, konjske zivce i strpljenje. Novak igra lukavo i ceka da protivnik grijesi dok Federer zuri i odma hoce poen da zavrsi..
(Sandzak, 14. oktobar 2018 23:15)

Majstore, pa rekao si esenciju sporta manje-vise zbog same prirode sporta-vrste sporta. A njegovo je da obori statistiku, a bice mnogo tesko, jer onomad barem brojkama bio je blizi, no videcemo ...

Oliver K.

pre 5 godina

Siguran sam da ce do kraja karijere Novak biti u plusu u duelima 1 na 1 sa Rafom i Rodzerom. Da bi ljudi bolje ukapirali o kakvom se cudu radi to bi bilo isto kao da igras 1 na 1 sa Dzordanom ili Brajantom ili Dzejmsom u basketu ili 1 na 1 Mesijem ili Ronaldinjom ili 1 na 1 golf sa Tajgerom Vudsom ili 1 na 1 sa Mejvederom u boksu ili 1 na 1 sa Ronijem O Salivenom u snukeru...
To su sve bogovi i niko sa njima ne moze u plus. A Novak je sa Bogovima u plusu i bice!!!! To znaci da je on kralj,car,Bog,nedodirljivi....
Svaka cast Novace Srbine!!!!

VUK

pre 5 godina

@Miki...ahhahhaahaaa...teši se...izbegao ga je odlaskom u operacionu salu! A kada se oporavio.."goat" probao i dobio po ušima. Sada mora bežati do kraja karijere. Nema više ni teorijske šanse da pruži dostojan otpor Đokoviću. Spor je kao puž. Nema više šanse. Braniš komentarima nemoguće.Realnost je da je Novak u ovom trenutku svetlosnu godinu ispred. Šta je bilo to se dedi snilo. Jedino bitno je šta je danas i šta ce biti. Federer je definitivno aut za velika dela.Ne može.Ne da Novak.

Danko

pre 5 godina

@Neznalico, dobar si nik izabrao, jer ti ne znaš da postoje bitne i nebitne statističke kategorije. Evo npr, Karlović je u karijeri ispalio preko 12000 asova, a koliko slemova je osvojio, da li je ušao u top 10?

Džoni

pre 5 godina

Rusedski je zapravo kontradiktoran. S jedne strane priznaje da je Novak najbolji riterner ikada, a sa druge mu pripisuje "manjak talenta". Pa sposobnost za ritern zavisi najviše od talenta, refleksa, potpuno nesvesnog trenutnog prilagođavanja servisu protivnika, takozvanom "čitanju" servisa. Moguće je naučiti i uvežbati i do perfekcije kako se diktira poen, ali nije moguće naučiti šta će (svi) drugi teniseri da urade.

I Novak, pogotovo sada, eksploatiše najefikasniju formulu za dobijanje svojih servisa: dobar prvi servis i brza egzekucija. Ono zbog čega je trenutno i neprikosnoven je upravo neviđena sposobnost da prednost servisa preokrene u svoju korist. A to je zapravo čist talenat plus fizička i mentalna kondicija.

Dusan

pre 5 godina

Mislim da Novak igra bolje nego 2015. Servis je bolji, volej takođe, taktički je zreliji, a kretanje je na tom nivou. Najstrašnije od svega je što se čini da i dalje podiže nivo. Zaista su teška vremena pred ostalim teniserima.

anica

pre 5 godina

Talenat na jednu stranu, rad i posvecenost na drugu. Mnogo je ruzno reci za Novaka da nije talentovan kao Federer, mozda nema lakocu udaraca kao Federer...ovi bivsi teniseri svasta dozvoljavaju sebi. Nole je kada je sav svoj nedodirljiv, po svim kriterijumima...hvala dragom Bogu da se vrati iz ambisa i sada mu je opet nebo granica, nisu grdni svesni sta moze da im priredi u narednim godinama, ako se zainati!
ps. Pozdrav Vule!

Talentovani

pre 5 godina

Federer jeste atraktivniji ali Nole ima najveći potencijal tj. kad je u formi uvek igra bolje tj postiže bolje rezultate od očekivanih. Nole uvek diže svoj nivo igre i kad mislite da bolje od prikazanog ne može, on nas iznenadi još boljom igrom. Njegov potencijal ne može da se nasluti ni u 31. godini jer u tim godinama ( i kad bude stariji ) on može da igra bolje nego 2015. godine kad je igrao najbolji tenis ikad viđen.

mi nismo zaludni. Mi komentarisemo za dz

pre 5 godina

@ "koliko je ovaj Greg zaludan."
(nikola, 14. oktobar 2018 18:17)

Jes', vala! Za nekoliko hiljadarki eura komentarise tenis.