Četvrtak, 27.05.2004.

18:08

Divac za B92: "Peđa je bio zapostavljen u plej-ofu!"

Izvor: Dejan Markoviæ

Divac za B92: "Peða je bio zapostavljen u plej-ofu!" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

milic perovic

pre 19 godina

divac je najbolji. Peđa bi treba malo više da se otkriva i biće dobar. Vlade dako dođeš da igraš za partizan da pokazeš ko je najveći centar sa ovih prostora svih vremena

Srdjan Krtolica

pre 19 godina

Joooj, covjek stavlja Gurovica u istu recenicu sa Sasom Djordjevicem i Bodirogom. O majko moja sta sve moze da se cuje po ovom forumu!!!! Valjda je popularan sto ima Drazu istetoviranog...

Jasna88

pre 19 godina

Ma pustite vise Bodirogu!Pa on je svoje drugove pustio da se lome u Svedskoj i da se povredjuju(Marko,Pedja) i mislim da vise ne treba praviti ode o njemu. Ako Pedja otkaze za OL recite mi i vi isto, ali posto znam da nece otkazati, necu vam priciniti to zadovoljstvo da mi to kazete i da mi se rugate ;)))))))))

ilija

pre 19 godina

Pedja je jedan od najboljih sutera u NBA,uz Divca nas najpopularniji igrac,ali njemu treba savet psihologa koji moze da mu pomogne da prebrodi tremu i pritisak odlucujucih utakmica.Ranije sam stalno pricao da je to neiskustvo,ali sad je ocigledno da ima psihicke blokade.Drzim mu palceve da to prebrodi.Procitao sam komentar da je on resio utakmicu protiv argentine:)))))))))))i Nesbijevo misljenje o Jordanu:))))))))))))))))))))))))))))))))))))).NO COMENT.Ako Sacramento ne dovede Bodirogu o tituli moze da sanja jer svi vidimo da nema VODJU na terenu.BODIROGA je rodjen za ovakav tim.

NENAD_KG

pre 19 godina

Pedja jeste veliki igrac, ali nema mentalnu snagu jednog Saleta DJordjevica, Bodiroge ili Gurovica.Takodj cinjenica je i da je povratkom Vebera on pomalo zapostavljen , nije dobijao prave lopte.Sto se Divca tice moze sigurno da odigra jos jednu sezonu u NBA ,a onda neka dodje u partizan i neka tu zavrsi karijeru,to mu navijaci ne bi zaboravili.

mladen

pre 19 godina

MOj savjet sakramentu (iako ga niko nece poslusati) je bibi i weber za ben valasa i nicka van exela ja mislim da bi to mogli da dobiju a sa tim bi dobili stojakovica kao igraca No.1 dobru igru pod kosevima i igraca za zadnjih 5 minuta mislim da bi to bio trejd koji bi ih doveo do prstena s'obzirom da ce lejkersi sledece godine igrati bez malone-a i najvjerovatnije bez pejtona i kobija.
A sto se tice dzordana zar jos zivi taj mit medju ljudima da je on bio naj naj. Pa zar postoje bolji igraci od medzika birda pa i sejkila sto da ne. Razmislite malo o tome pogledajte neku utakmicu finala boston-lejkersi bice vam jasno o cemu pricam.

Jasna88

pre 19 godina

Da,on je resio utakmicu sa Argentinom i zbog toga ga morate barem postovati ako ne voleti.On je na pocetku produzetka(tacnije posle 1 min) dao onu trojku iz coska(odakle je promasio za Sac) i srusio sva nadanja Gaucosa.Voda im usla u usi,znali su da ne mogu vise.
A sto se tice Jordana...Ljudi jer neko gledao pre neki dan sportske vesti na B92,kada je Milan intervjuisao Tajrona nezbija,dosljaka iz Vasingtona?E pa on kao neko ko je bio njegov saigrac kaze da se Majkl razlikovao od drugih kosarkasa u NBA samo zato jer su njegovi saigraci uvek bili spremni da njemu DODAJU loptu u ODLUCUJUCIM trenucima!On toga se nnapravila legenda,pa i nesto vise.Ali nema to mnogo veze sa zivotom

ilija

pre 19 godina

Ono sto je sigurno jeste to da Stojakovic nije igrac za odlucujuce utakmice.Moze on da daje i po pedeset koseva protiv Klivlenda u nevaznoj utakmici.JORDAN se nije proslavio zato sto je punio semafor vec zato sto je bio uvek najbolji kad je to najpotrebnije. Stojakovic ocigledno nema srce junaka i nema petlju da zavrsi utakmicu. Da li je Stojakovic dao neki kos protiv Amera u poslednjih pet minuta, da li je on mozda resio utakmicu protiv Argentine. Kad su izgubili od Lejkersas pre dve god, najbolji suter lige promasi pobedonosnu trojku pola metra. Nek dovede Sakremento BODIROGU i osvoice titulu.

Jasna88

pre 19 godina

Ja sam 100 posto sigurna da ce se Vladin i Pedjin dres povuci ,,sa parketa,,.Svaki tim izdvaja najbolje igrace,a za Kingsse su svi najbolji.Ocekujmo na vrhu Webba,Bibija,Kristija....

Nesha

pre 19 godina

Xm, to što se dešava sa Sakramentom je vrlo diskutabilna tema i mislim da bi očite nesuglasice u timu između igrača i trenera trebale da se reše zajedno, jednim otvorenim razgovorom, koji bi pre svega bio iskren, bez ustezanja da bilo ko kaže šta misli. Ako tu ne može da se nađe rešenje, ili ne mogu nikako da se dogovore, onda kud-koji. Mislim da situacija u kojoj se nalaze Kingsi trenutno, može da se prevaziđe, ali treba vremena, a uz to zauvek će ostati među igračima šta god da se desilo. Ako tim ne može više da funkcioniše na ovaj način, onda bi trebalo pronaći nove igrače, koji mogu da se uklope jedni sa drugima. A što se tiče Divca i Peje, Divac bi stvarno mogao, bez preterivanja da odgra joše jedno 6-7 godina bez problema, jer trenutno centri u NBA ne zadovoljavaju, bar po nekim mojim kriterijumima(čast izuzecima), a Peja je po meni kompletan igrač i ono što on treba da radi u timu, on to i radi. A sad što je Veber ljubomoran, to je njegova stvar, mada ni njemu nije lako da gleda kako mu karijera pada nizbrdo, a zbog toga što on ne može da se pomiri sa tim ispaštaju drugi, pogotovo Peja. Trenutno mislim da Veber i Peja ne mogu da igraju zajedno jer su obojica, dok su u igri, nosioci igre Kingsa i glavni napadači. Ako Veber ne ide iz Kingsa, onda bi Peja trebalo da potraži drugi klub u kojem će moći da eksplodira kao što je eksplodirao u regularnom delu sezone. Još mislim da su braća Maluf puno vezana za Adelmana i Vebera, tako da stvarno ne znam šta će na kraju ispasti od svega. Takođe Kingsi puno jako ulaze u utakmice u regularnom delu sezone i istroše se na kraju, tako da za plej-of i nemaju snage. Moj iskren savet im je da smire malo situaciju, stanu na loptu, staloženo krenu u sledeću sezonu(sa ili bez istog tima) i pokušaju da konačno nešto urade u plej-ofu, inače titulu neće ni dočekati...

Pera Kojot

pre 19 godina

Svi veliki problemi Sakramenta o kojima se ovde pricalo (losa atmosfera u timu, psihicka nespremnost igraca, losa organizacija igre, nedisciplina) se u normalnom svetu resavaju promenom trenera. Ako ovaj Sakramento nikada ne osvoji titulu, to je velikim delom zato sto nisu normalni.

Zaljubljeni Sekspir

pre 19 godina

Vlade i Pedja su kraljevi Sakrementa i kad zavrse karijere obojici trebaju povuci dresove i okaciti ih na krov sale..

Crni

pre 19 godina

Iako obozavam Sacramento moram da kazem da su komentatori ovde potpuno u pravu. Pedja jednostavno nije moga da dodje do izrazaja protiv Minesote jer je odbrana bila suvise dobra. Nema govora o zapostavljenosti...A igra ledjima i prodori...Jednostavno polaganja su mu ispadala iz kosa, sa 2,06 m nijednom nije zakucao, a igru ledjima nijednom nisam video. Divac protiv minesote nije licio na sebe, kao da je bio odsutan, kao da ga je nesto mucilo. Naravno ni ostali nisu "cvecke" npr. Veber jedva da moze da zakuca sada, dok je kao mladji i sa zdravim kolenom pipao vrh table. Da budem iskren , dobro je da su ispali od Min. jer bi sa Lejkersima ponovo bila trauma, ispali bi od "Jezerasha" treci put za cetiri godine...

Steta...

UROS

pre 19 godina

Divac je potpuno u pravu,kosarkasi prvo treba da igraju u evropskim ligama i tu da napreduju a ne kao Milicic koji je sa nepunih 18 otisao preko atlantika.Prosecno po mecu igra 1 min. a to tesko da ce se promeniti.Mislim da ce se Krstic snaci super u NBA kao i Vujanic.

Moljac

pre 19 godina

Da je vrag odneo salu videlo se kada Divac nije mlatarao peskirom s klupe protiv Minesote. Poslednji put je navijao za Kingse kada je onomad grlio Milera protiv Dalasa. Nakon toga nesto je puklo.

No, pocelo je da puca kada su uobrazeni mali navijaci krenuli da zvizde jos neuigranom i nedovoljno oporavljenom Veberu protiv Golden Stejta. Njih su napumpali Mark Kraidler i Ron Venig, koji novinarsku karijeru prave na tracevima i ogovaranju najboljih igraca (Si-Veb, Pedja). Nakon toga Veber je krenuo da se inati, da bude ljubomoran na Pedju, izgleda da je i Pedja bojkotovao njega, pa je polako sve otislo kuda ne treba, i kraj. Setio sam se tada kako je Partizan davne 1976. gubio kod kuce od Hajduka sa 6:1 (Zungul 3, Buljan, Muzinic i jos neko, zaboravio sam ko, s druge strane Bjekovic), a navijaci Partizana posle svakog gola Hajduka sve glasnije navijali kao da Partizan pumpa Hajduk a ne obratno. Znate li ko je na kraju bio sampion? Uz malu pomoc sudije Maksimovica - Partizan. To je razlika izmedju velikih i malih. Na muci se poznaju junaci. Lako je pljuvati kad ne ide a puvakati se kad ide. Losa atmosfera prenosi se lako i na igrace. Tu je Sakramento pukao, i kao grad i kao tim, a sve mi se cini da istu atmosferu zapazam i oko nase reprezentacije. Prvo se puvakamo, zatim pljujemo po svima svojima. Razmislimo o tome.

Vlade Nijedivac

pre 19 godina

Dobar trejd za obe ekipe: Divac i Stojakovic za Kartera + pik u prvom krugu!

Toronto dobija novih, pravih 2000 gledalaca po utakmici i kosarkasku atmosferu, koheziju u ekipi, Bosh dobrog ucitelja... Sakramento dobija u marketingu i atraktivnosti...

baki

pre 19 godina

Sve vezano za Pedjinu igru i dalje stoji, uz dodatak da je skoro sve suteve kada je izlazio iz jednog/dva bloka (namesteno za njega) promasio. Covek jednostavno ne lici na sebe kada je vazno.

fan

pre 19 godina

Vlade, molim te - predjite zajedno ti i Pedja u bilo koji klub na istocnoj obali, da vas konacno gledamo u neko normalno vreme, a ne da lezemo ili ustajemo u zoru!

Dr_Jekyll

pre 19 godina

Nije odigrao nijednu vaznu utakmicu u karijeri kako treba.Ne moze da ocekuje da ce samo stajati na trojci i cekati da mu drugi prave blokove i dodaju mu loptu,a da ce on samo da se fino namesti i da kos.

anbeast

pre 19 godina

Sasa, Pedja JESTE JEDNOSTRAN!!! Sa 206cm i oko 105 kg ne moze ledjima da odigra protiv Hassel-a ili Spreewell-a koji su skoro10 cm nizi i 7 do 10 kg laksi.Cinjenica da nije imao otvorene suteve (sto je imao promasio je) i to je kriva igra visokih igraca koji nisu svojom igrom naterali odbranu da se skuplja. Ove kritike na Pedjin racun nisu zlonamerne vec,obratno,zelim da bude jos bolji i mislim da je ovo sto sam pomenuo nacin da to postigne.Dakle da usavrsi PRODOR i LEDJNU TEHNIKU.

Jasna88

pre 19 godina

I meni zvuci razocarano,izgleda da vise nema one bratske bliskosti u klubu.Naravno,sve je puklo 3.marta,tog kobnog dana kada se Webb vratio.Vlade vise ne kaze da ce siguno ostati u SAC-u,iako to svi zele,vec nesto izvrdava,kao ko sta nudi i da li ga tamo zele.A da li ga zele ili ne,prica se vec 2 meseca!
Pedja ocigledno ne zeli da da ssvoj maksimun,kada drugi to od njega bukvalno ne zele i ne cine sve da se to desi.Nije to nista zbog ,,psihickog sklopa,,(?!) pa sta sad cmo proglasiti da je Pedja lood?!Pa da,najbolje tako,kad nekome ne mozemo da nadjemo manu proglasimo ga za budalu~!Tako je to nazalost u zemlji seljaka na brdovitom balkanu..
PEDJA MVP

sasa

pre 19 godina

Mani se tih prica tipa "Pedja jednostran" i "treba da sam sebi kreira sut". Kosarka je kolektivni sport i Pedja je najbolji kad suta iz prve. Sa Veberom u igri jednostavno nije ddobijao prave lopte i tim nije koristio njegove prednosti. Kako bi zvucalo da neko Shaku kaze kako treba da dribla i suta trojke jer, toboze nije kompletan igrac. Iz Vladinog intervjua se vidi da je puklo izmedju Vebera i njih dvojice i da je Vlade digao ruke od Sakramenta. Ako ostave Vebera Pedja treba da trazi trejd pod hitno inace ce da propadne.

AdelmaneMiljanicu

pre 19 godina

Nesto mi Vlade zvuci razocaran. Nadam se da ce on i Pedja da ostanu a Adelman da ode, iako sudeci po komentarima na ESPN i TNT izgleda da je Adelmanu mesto garantovano, maltene jedino njemu, dok gotovo svakom igracu je sudbina neizvesna.

zona, NY

pre 19 godina

Pedja je jednostavno izgubio svoju igru ne u play off-u nego povratkom Vebbera u postavu. Pa skoro 80% navijaca i pratioca Kingsa misli da bi oni mnogo bolje prosli da je Veber ostao van tima.

baki

pre 19 godina

Slazem se u mnogo cemu osim sa time da je Pedja bio zapostavljen u play-off-u. Covek jednostavno nije mentalni sklop da daje maximum kada je vazno. Druga razlog za njegovu igru je to da se u play-off-u igra mnogo cvrsca kosarka nego u regularnom delu sezone. 85% koseva Pedja daje kada ga "zaborave" (izuzimajuci kratke periode kao sto je kraj 3. utakmice protiv Min). U play-off-u toga jednostavno nema, igra se muska odbrana, a to Pedji nikako ne odgovara. Pedja mora pod hitno da radi na raznovrsnosti svoje igre (na primer, igra ledjima prema kosu), jer ima visinu, brzinu i steta je to ne iskoristiti. Ako si suter, a ne ide te, potrebna je rezervna varijanta (kaze Barkli u komentaru Pedjine igre)... Za njega je definitvno bolje da propusti OI i da polako krene sa usavrsavanjem...

baki

pre 19 godina

Slazem se u mnogo cemu osim sa time da je Pedja bio zapostavljen u play-off-u. Covek jednostavno nije mentalni sklop da daje maximum kada je vazno. Druga razlog za njegovu igru je to da se u play-off-u igra mnogo cvrsca kosarka nego u regularnom delu sezone. 85% koseva Pedja daje kada ga "zaborave" (izuzimajuci kratke periode kao sto je kraj 3. utakmice protiv Min). U play-off-u toga jednostavno nema, igra se muska odbrana, a to Pedji nikako ne odgovara. Pedja mora pod hitno da radi na raznovrsnosti svoje igre (na primer, igra ledjima prema kosu), jer ima visinu, brzinu i steta je to ne iskoristiti. Ako si suter, a ne ide te, potrebna je rezervna varijanta (kaze Barkli u komentaru Pedjine igre)... Za njega je definitvno bolje da propusti OI i da polako krene sa usavrsavanjem...

zona, NY

pre 19 godina

Pedja je jednostavno izgubio svoju igru ne u play off-u nego povratkom Vebbera u postavu. Pa skoro 80% navijaca i pratioca Kingsa misli da bi oni mnogo bolje prosli da je Veber ostao van tima.

AdelmaneMiljanicu

pre 19 godina

Nesto mi Vlade zvuci razocaran. Nadam se da ce on i Pedja da ostanu a Adelman da ode, iako sudeci po komentarima na ESPN i TNT izgleda da je Adelmanu mesto garantovano, maltene jedino njemu, dok gotovo svakom igracu je sudbina neizvesna.

sasa

pre 19 godina

Mani se tih prica tipa "Pedja jednostran" i "treba da sam sebi kreira sut". Kosarka je kolektivni sport i Pedja je najbolji kad suta iz prve. Sa Veberom u igri jednostavno nije ddobijao prave lopte i tim nije koristio njegove prednosti. Kako bi zvucalo da neko Shaku kaze kako treba da dribla i suta trojke jer, toboze nije kompletan igrac. Iz Vladinog intervjua se vidi da je puklo izmedju Vebera i njih dvojice i da je Vlade digao ruke od Sakramenta. Ako ostave Vebera Pedja treba da trazi trejd pod hitno inace ce da propadne.

Jasna88

pre 19 godina

I meni zvuci razocarano,izgleda da vise nema one bratske bliskosti u klubu.Naravno,sve je puklo 3.marta,tog kobnog dana kada se Webb vratio.Vlade vise ne kaze da ce siguno ostati u SAC-u,iako to svi zele,vec nesto izvrdava,kao ko sta nudi i da li ga tamo zele.A da li ga zele ili ne,prica se vec 2 meseca!
Pedja ocigledno ne zeli da da ssvoj maksimun,kada drugi to od njega bukvalno ne zele i ne cine sve da se to desi.Nije to nista zbog ,,psihickog sklopa,,(?!) pa sta sad cmo proglasiti da je Pedja lood?!Pa da,najbolje tako,kad nekome ne mozemo da nadjemo manu proglasimo ga za budalu~!Tako je to nazalost u zemlji seljaka na brdovitom balkanu..
PEDJA MVP

anbeast

pre 19 godina

Sasa, Pedja JESTE JEDNOSTRAN!!! Sa 206cm i oko 105 kg ne moze ledjima da odigra protiv Hassel-a ili Spreewell-a koji su skoro10 cm nizi i 7 do 10 kg laksi.Cinjenica da nije imao otvorene suteve (sto je imao promasio je) i to je kriva igra visokih igraca koji nisu svojom igrom naterali odbranu da se skuplja. Ove kritike na Pedjin racun nisu zlonamerne vec,obratno,zelim da bude jos bolji i mislim da je ovo sto sam pomenuo nacin da to postigne.Dakle da usavrsi PRODOR i LEDJNU TEHNIKU.

Dr_Jekyll

pre 19 godina

Nije odigrao nijednu vaznu utakmicu u karijeri kako treba.Ne moze da ocekuje da ce samo stajati na trojci i cekati da mu drugi prave blokove i dodaju mu loptu,a da ce on samo da se fino namesti i da kos.

fan

pre 19 godina

Vlade, molim te - predjite zajedno ti i Pedja u bilo koji klub na istocnoj obali, da vas konacno gledamo u neko normalno vreme, a ne da lezemo ili ustajemo u zoru!

baki

pre 19 godina

Sve vezano za Pedjinu igru i dalje stoji, uz dodatak da je skoro sve suteve kada je izlazio iz jednog/dva bloka (namesteno za njega) promasio. Covek jednostavno ne lici na sebe kada je vazno.

Vlade Nijedivac

pre 19 godina

Dobar trejd za obe ekipe: Divac i Stojakovic za Kartera + pik u prvom krugu!

Toronto dobija novih, pravih 2000 gledalaca po utakmici i kosarkasku atmosferu, koheziju u ekipi, Bosh dobrog ucitelja... Sakramento dobija u marketingu i atraktivnosti...

Moljac

pre 19 godina

Da je vrag odneo salu videlo se kada Divac nije mlatarao peskirom s klupe protiv Minesote. Poslednji put je navijao za Kingse kada je onomad grlio Milera protiv Dalasa. Nakon toga nesto je puklo.

No, pocelo je da puca kada su uobrazeni mali navijaci krenuli da zvizde jos neuigranom i nedovoljno oporavljenom Veberu protiv Golden Stejta. Njih su napumpali Mark Kraidler i Ron Venig, koji novinarsku karijeru prave na tracevima i ogovaranju najboljih igraca (Si-Veb, Pedja). Nakon toga Veber je krenuo da se inati, da bude ljubomoran na Pedju, izgleda da je i Pedja bojkotovao njega, pa je polako sve otislo kuda ne treba, i kraj. Setio sam se tada kako je Partizan davne 1976. gubio kod kuce od Hajduka sa 6:1 (Zungul 3, Buljan, Muzinic i jos neko, zaboravio sam ko, s druge strane Bjekovic), a navijaci Partizana posle svakog gola Hajduka sve glasnije navijali kao da Partizan pumpa Hajduk a ne obratno. Znate li ko je na kraju bio sampion? Uz malu pomoc sudije Maksimovica - Partizan. To je razlika izmedju velikih i malih. Na muci se poznaju junaci. Lako je pljuvati kad ne ide a puvakati se kad ide. Losa atmosfera prenosi se lako i na igrace. Tu je Sakramento pukao, i kao grad i kao tim, a sve mi se cini da istu atmosferu zapazam i oko nase reprezentacije. Prvo se puvakamo, zatim pljujemo po svima svojima. Razmislimo o tome.

UROS

pre 19 godina

Divac je potpuno u pravu,kosarkasi prvo treba da igraju u evropskim ligama i tu da napreduju a ne kao Milicic koji je sa nepunih 18 otisao preko atlantika.Prosecno po mecu igra 1 min. a to tesko da ce se promeniti.Mislim da ce se Krstic snaci super u NBA kao i Vujanic.

Crni

pre 19 godina

Iako obozavam Sacramento moram da kazem da su komentatori ovde potpuno u pravu. Pedja jednostavno nije moga da dodje do izrazaja protiv Minesote jer je odbrana bila suvise dobra. Nema govora o zapostavljenosti...A igra ledjima i prodori...Jednostavno polaganja su mu ispadala iz kosa, sa 2,06 m nijednom nije zakucao, a igru ledjima nijednom nisam video. Divac protiv minesote nije licio na sebe, kao da je bio odsutan, kao da ga je nesto mucilo. Naravno ni ostali nisu "cvecke" npr. Veber jedva da moze da zakuca sada, dok je kao mladji i sa zdravim kolenom pipao vrh table. Da budem iskren , dobro je da su ispali od Min. jer bi sa Lejkersima ponovo bila trauma, ispali bi od "Jezerasha" treci put za cetiri godine...

Steta...

Zaljubljeni Sekspir

pre 19 godina

Vlade i Pedja su kraljevi Sakrementa i kad zavrse karijere obojici trebaju povuci dresove i okaciti ih na krov sale..

Pera Kojot

pre 19 godina

Svi veliki problemi Sakramenta o kojima se ovde pricalo (losa atmosfera u timu, psihicka nespremnost igraca, losa organizacija igre, nedisciplina) se u normalnom svetu resavaju promenom trenera. Ako ovaj Sakramento nikada ne osvoji titulu, to je velikim delom zato sto nisu normalni.

Nesha

pre 19 godina

Xm, to što se dešava sa Sakramentom je vrlo diskutabilna tema i mislim da bi očite nesuglasice u timu između igrača i trenera trebale da se reše zajedno, jednim otvorenim razgovorom, koji bi pre svega bio iskren, bez ustezanja da bilo ko kaže šta misli. Ako tu ne može da se nađe rešenje, ili ne mogu nikako da se dogovore, onda kud-koji. Mislim da situacija u kojoj se nalaze Kingsi trenutno, može da se prevaziđe, ali treba vremena, a uz to zauvek će ostati među igračima šta god da se desilo. Ako tim ne može više da funkcioniše na ovaj način, onda bi trebalo pronaći nove igrače, koji mogu da se uklope jedni sa drugima. A što se tiče Divca i Peje, Divac bi stvarno mogao, bez preterivanja da odgra joše jedno 6-7 godina bez problema, jer trenutno centri u NBA ne zadovoljavaju, bar po nekim mojim kriterijumima(čast izuzecima), a Peja je po meni kompletan igrač i ono što on treba da radi u timu, on to i radi. A sad što je Veber ljubomoran, to je njegova stvar, mada ni njemu nije lako da gleda kako mu karijera pada nizbrdo, a zbog toga što on ne može da se pomiri sa tim ispaštaju drugi, pogotovo Peja. Trenutno mislim da Veber i Peja ne mogu da igraju zajedno jer su obojica, dok su u igri, nosioci igre Kingsa i glavni napadači. Ako Veber ne ide iz Kingsa, onda bi Peja trebalo da potraži drugi klub u kojem će moći da eksplodira kao što je eksplodirao u regularnom delu sezone. Još mislim da su braća Maluf puno vezana za Adelmana i Vebera, tako da stvarno ne znam šta će na kraju ispasti od svega. Takođe Kingsi puno jako ulaze u utakmice u regularnom delu sezone i istroše se na kraju, tako da za plej-of i nemaju snage. Moj iskren savet im je da smire malo situaciju, stanu na loptu, staloženo krenu u sledeću sezonu(sa ili bez istog tima) i pokušaju da konačno nešto urade u plej-ofu, inače titulu neće ni dočekati...

Jasna88

pre 19 godina

Ja sam 100 posto sigurna da ce se Vladin i Pedjin dres povuci ,,sa parketa,,.Svaki tim izdvaja najbolje igrace,a za Kingsse su svi najbolji.Ocekujmo na vrhu Webba,Bibija,Kristija....

ilija

pre 19 godina

Ono sto je sigurno jeste to da Stojakovic nije igrac za odlucujuce utakmice.Moze on da daje i po pedeset koseva protiv Klivlenda u nevaznoj utakmici.JORDAN se nije proslavio zato sto je punio semafor vec zato sto je bio uvek najbolji kad je to najpotrebnije. Stojakovic ocigledno nema srce junaka i nema petlju da zavrsi utakmicu. Da li je Stojakovic dao neki kos protiv Amera u poslednjih pet minuta, da li je on mozda resio utakmicu protiv Argentine. Kad su izgubili od Lejkersas pre dve god, najbolji suter lige promasi pobedonosnu trojku pola metra. Nek dovede Sakremento BODIROGU i osvoice titulu.

Jasna88

pre 19 godina

Da,on je resio utakmicu sa Argentinom i zbog toga ga morate barem postovati ako ne voleti.On je na pocetku produzetka(tacnije posle 1 min) dao onu trojku iz coska(odakle je promasio za Sac) i srusio sva nadanja Gaucosa.Voda im usla u usi,znali su da ne mogu vise.
A sto se tice Jordana...Ljudi jer neko gledao pre neki dan sportske vesti na B92,kada je Milan intervjuisao Tajrona nezbija,dosljaka iz Vasingtona?E pa on kao neko ko je bio njegov saigrac kaze da se Majkl razlikovao od drugih kosarkasa u NBA samo zato jer su njegovi saigraci uvek bili spremni da njemu DODAJU loptu u ODLUCUJUCIM trenucima!On toga se nnapravila legenda,pa i nesto vise.Ali nema to mnogo veze sa zivotom

mladen

pre 19 godina

MOj savjet sakramentu (iako ga niko nece poslusati) je bibi i weber za ben valasa i nicka van exela ja mislim da bi to mogli da dobiju a sa tim bi dobili stojakovica kao igraca No.1 dobru igru pod kosevima i igraca za zadnjih 5 minuta mislim da bi to bio trejd koji bi ih doveo do prstena s'obzirom da ce lejkersi sledece godine igrati bez malone-a i najvjerovatnije bez pejtona i kobija.
A sto se tice dzordana zar jos zivi taj mit medju ljudima da je on bio naj naj. Pa zar postoje bolji igraci od medzika birda pa i sejkila sto da ne. Razmislite malo o tome pogledajte neku utakmicu finala boston-lejkersi bice vam jasno o cemu pricam.

NENAD_KG

pre 19 godina

Pedja jeste veliki igrac, ali nema mentalnu snagu jednog Saleta DJordjevica, Bodiroge ili Gurovica.Takodj cinjenica je i da je povratkom Vebera on pomalo zapostavljen , nije dobijao prave lopte.Sto se Divca tice moze sigurno da odigra jos jednu sezonu u NBA ,a onda neka dodje u partizan i neka tu zavrsi karijeru,to mu navijaci ne bi zaboravili.

ilija

pre 19 godina

Pedja je jedan od najboljih sutera u NBA,uz Divca nas najpopularniji igrac,ali njemu treba savet psihologa koji moze da mu pomogne da prebrodi tremu i pritisak odlucujucih utakmica.Ranije sam stalno pricao da je to neiskustvo,ali sad je ocigledno da ima psihicke blokade.Drzim mu palceve da to prebrodi.Procitao sam komentar da je on resio utakmicu protiv argentine:)))))))))))i Nesbijevo misljenje o Jordanu:))))))))))))))))))))))))))))))))))))).NO COMENT.Ako Sacramento ne dovede Bodirogu o tituli moze da sanja jer svi vidimo da nema VODJU na terenu.BODIROGA je rodjen za ovakav tim.

Jasna88

pre 19 godina

Ma pustite vise Bodirogu!Pa on je svoje drugove pustio da se lome u Svedskoj i da se povredjuju(Marko,Pedja) i mislim da vise ne treba praviti ode o njemu. Ako Pedja otkaze za OL recite mi i vi isto, ali posto znam da nece otkazati, necu vam priciniti to zadovoljstvo da mi to kazete i da mi se rugate ;)))))))))

Srdjan Krtolica

pre 19 godina

Joooj, covjek stavlja Gurovica u istu recenicu sa Sasom Djordjevicem i Bodirogom. O majko moja sta sve moze da se cuje po ovom forumu!!!! Valjda je popularan sto ima Drazu istetoviranog...

milic perovic

pre 19 godina

divac je najbolji. Peđa bi treba malo više da se otkriva i biće dobar. Vlade dako dođeš da igraš za partizan da pokazeš ko je najveći centar sa ovih prostora svih vremena

baki

pre 19 godina

Slazem se u mnogo cemu osim sa time da je Pedja bio zapostavljen u play-off-u. Covek jednostavno nije mentalni sklop da daje maximum kada je vazno. Druga razlog za njegovu igru je to da se u play-off-u igra mnogo cvrsca kosarka nego u regularnom delu sezone. 85% koseva Pedja daje kada ga "zaborave" (izuzimajuci kratke periode kao sto je kraj 3. utakmice protiv Min). U play-off-u toga jednostavno nema, igra se muska odbrana, a to Pedji nikako ne odgovara. Pedja mora pod hitno da radi na raznovrsnosti svoje igre (na primer, igra ledjima prema kosu), jer ima visinu, brzinu i steta je to ne iskoristiti. Ako si suter, a ne ide te, potrebna je rezervna varijanta (kaze Barkli u komentaru Pedjine igre)... Za njega je definitvno bolje da propusti OI i da polako krene sa usavrsavanjem...

zona, NY

pre 19 godina

Pedja je jednostavno izgubio svoju igru ne u play off-u nego povratkom Vebbera u postavu. Pa skoro 80% navijaca i pratioca Kingsa misli da bi oni mnogo bolje prosli da je Veber ostao van tima.

AdelmaneMiljanicu

pre 19 godina

Nesto mi Vlade zvuci razocaran. Nadam se da ce on i Pedja da ostanu a Adelman da ode, iako sudeci po komentarima na ESPN i TNT izgleda da je Adelmanu mesto garantovano, maltene jedino njemu, dok gotovo svakom igracu je sudbina neizvesna.

sasa

pre 19 godina

Mani se tih prica tipa "Pedja jednostran" i "treba da sam sebi kreira sut". Kosarka je kolektivni sport i Pedja je najbolji kad suta iz prve. Sa Veberom u igri jednostavno nije ddobijao prave lopte i tim nije koristio njegove prednosti. Kako bi zvucalo da neko Shaku kaze kako treba da dribla i suta trojke jer, toboze nije kompletan igrac. Iz Vladinog intervjua se vidi da je puklo izmedju Vebera i njih dvojice i da je Vlade digao ruke od Sakramenta. Ako ostave Vebera Pedja treba da trazi trejd pod hitno inace ce da propadne.

Jasna88

pre 19 godina

I meni zvuci razocarano,izgleda da vise nema one bratske bliskosti u klubu.Naravno,sve je puklo 3.marta,tog kobnog dana kada se Webb vratio.Vlade vise ne kaze da ce siguno ostati u SAC-u,iako to svi zele,vec nesto izvrdava,kao ko sta nudi i da li ga tamo zele.A da li ga zele ili ne,prica se vec 2 meseca!
Pedja ocigledno ne zeli da da ssvoj maksimun,kada drugi to od njega bukvalno ne zele i ne cine sve da se to desi.Nije to nista zbog ,,psihickog sklopa,,(?!) pa sta sad cmo proglasiti da je Pedja lood?!Pa da,najbolje tako,kad nekome ne mozemo da nadjemo manu proglasimo ga za budalu~!Tako je to nazalost u zemlji seljaka na brdovitom balkanu..
PEDJA MVP

anbeast

pre 19 godina

Sasa, Pedja JESTE JEDNOSTRAN!!! Sa 206cm i oko 105 kg ne moze ledjima da odigra protiv Hassel-a ili Spreewell-a koji su skoro10 cm nizi i 7 do 10 kg laksi.Cinjenica da nije imao otvorene suteve (sto je imao promasio je) i to je kriva igra visokih igraca koji nisu svojom igrom naterali odbranu da se skuplja. Ove kritike na Pedjin racun nisu zlonamerne vec,obratno,zelim da bude jos bolji i mislim da je ovo sto sam pomenuo nacin da to postigne.Dakle da usavrsi PRODOR i LEDJNU TEHNIKU.

Dr_Jekyll

pre 19 godina

Nije odigrao nijednu vaznu utakmicu u karijeri kako treba.Ne moze da ocekuje da ce samo stajati na trojci i cekati da mu drugi prave blokove i dodaju mu loptu,a da ce on samo da se fino namesti i da kos.

fan

pre 19 godina

Vlade, molim te - predjite zajedno ti i Pedja u bilo koji klub na istocnoj obali, da vas konacno gledamo u neko normalno vreme, a ne da lezemo ili ustajemo u zoru!

baki

pre 19 godina

Sve vezano za Pedjinu igru i dalje stoji, uz dodatak da je skoro sve suteve kada je izlazio iz jednog/dva bloka (namesteno za njega) promasio. Covek jednostavno ne lici na sebe kada je vazno.

Vlade Nijedivac

pre 19 godina

Dobar trejd za obe ekipe: Divac i Stojakovic za Kartera + pik u prvom krugu!

Toronto dobija novih, pravih 2000 gledalaca po utakmici i kosarkasku atmosferu, koheziju u ekipi, Bosh dobrog ucitelja... Sakramento dobija u marketingu i atraktivnosti...

Moljac

pre 19 godina

Da je vrag odneo salu videlo se kada Divac nije mlatarao peskirom s klupe protiv Minesote. Poslednji put je navijao za Kingse kada je onomad grlio Milera protiv Dalasa. Nakon toga nesto je puklo.

No, pocelo je da puca kada su uobrazeni mali navijaci krenuli da zvizde jos neuigranom i nedovoljno oporavljenom Veberu protiv Golden Stejta. Njih su napumpali Mark Kraidler i Ron Venig, koji novinarsku karijeru prave na tracevima i ogovaranju najboljih igraca (Si-Veb, Pedja). Nakon toga Veber je krenuo da se inati, da bude ljubomoran na Pedju, izgleda da je i Pedja bojkotovao njega, pa je polako sve otislo kuda ne treba, i kraj. Setio sam se tada kako je Partizan davne 1976. gubio kod kuce od Hajduka sa 6:1 (Zungul 3, Buljan, Muzinic i jos neko, zaboravio sam ko, s druge strane Bjekovic), a navijaci Partizana posle svakog gola Hajduka sve glasnije navijali kao da Partizan pumpa Hajduk a ne obratno. Znate li ko je na kraju bio sampion? Uz malu pomoc sudije Maksimovica - Partizan. To je razlika izmedju velikih i malih. Na muci se poznaju junaci. Lako je pljuvati kad ne ide a puvakati se kad ide. Losa atmosfera prenosi se lako i na igrace. Tu je Sakramento pukao, i kao grad i kao tim, a sve mi se cini da istu atmosferu zapazam i oko nase reprezentacije. Prvo se puvakamo, zatim pljujemo po svima svojima. Razmislimo o tome.

UROS

pre 19 godina

Divac je potpuno u pravu,kosarkasi prvo treba da igraju u evropskim ligama i tu da napreduju a ne kao Milicic koji je sa nepunih 18 otisao preko atlantika.Prosecno po mecu igra 1 min. a to tesko da ce se promeniti.Mislim da ce se Krstic snaci super u NBA kao i Vujanic.

Crni

pre 19 godina

Iako obozavam Sacramento moram da kazem da su komentatori ovde potpuno u pravu. Pedja jednostavno nije moga da dodje do izrazaja protiv Minesote jer je odbrana bila suvise dobra. Nema govora o zapostavljenosti...A igra ledjima i prodori...Jednostavno polaganja su mu ispadala iz kosa, sa 2,06 m nijednom nije zakucao, a igru ledjima nijednom nisam video. Divac protiv minesote nije licio na sebe, kao da je bio odsutan, kao da ga je nesto mucilo. Naravno ni ostali nisu "cvecke" npr. Veber jedva da moze da zakuca sada, dok je kao mladji i sa zdravim kolenom pipao vrh table. Da budem iskren , dobro je da su ispali od Min. jer bi sa Lejkersima ponovo bila trauma, ispali bi od "Jezerasha" treci put za cetiri godine...

Steta...

Zaljubljeni Sekspir

pre 19 godina

Vlade i Pedja su kraljevi Sakrementa i kad zavrse karijere obojici trebaju povuci dresove i okaciti ih na krov sale..

Pera Kojot

pre 19 godina

Svi veliki problemi Sakramenta o kojima se ovde pricalo (losa atmosfera u timu, psihicka nespremnost igraca, losa organizacija igre, nedisciplina) se u normalnom svetu resavaju promenom trenera. Ako ovaj Sakramento nikada ne osvoji titulu, to je velikim delom zato sto nisu normalni.

Nesha

pre 19 godina

Xm, to što se dešava sa Sakramentom je vrlo diskutabilna tema i mislim da bi očite nesuglasice u timu između igrača i trenera trebale da se reše zajedno, jednim otvorenim razgovorom, koji bi pre svega bio iskren, bez ustezanja da bilo ko kaže šta misli. Ako tu ne može da se nađe rešenje, ili ne mogu nikako da se dogovore, onda kud-koji. Mislim da situacija u kojoj se nalaze Kingsi trenutno, može da se prevaziđe, ali treba vremena, a uz to zauvek će ostati među igračima šta god da se desilo. Ako tim ne može više da funkcioniše na ovaj način, onda bi trebalo pronaći nove igrače, koji mogu da se uklope jedni sa drugima. A što se tiče Divca i Peje, Divac bi stvarno mogao, bez preterivanja da odgra joše jedno 6-7 godina bez problema, jer trenutno centri u NBA ne zadovoljavaju, bar po nekim mojim kriterijumima(čast izuzecima), a Peja je po meni kompletan igrač i ono što on treba da radi u timu, on to i radi. A sad što je Veber ljubomoran, to je njegova stvar, mada ni njemu nije lako da gleda kako mu karijera pada nizbrdo, a zbog toga što on ne može da se pomiri sa tim ispaštaju drugi, pogotovo Peja. Trenutno mislim da Veber i Peja ne mogu da igraju zajedno jer su obojica, dok su u igri, nosioci igre Kingsa i glavni napadači. Ako Veber ne ide iz Kingsa, onda bi Peja trebalo da potraži drugi klub u kojem će moći da eksplodira kao što je eksplodirao u regularnom delu sezone. Još mislim da su braća Maluf puno vezana za Adelmana i Vebera, tako da stvarno ne znam šta će na kraju ispasti od svega. Takođe Kingsi puno jako ulaze u utakmice u regularnom delu sezone i istroše se na kraju, tako da za plej-of i nemaju snage. Moj iskren savet im je da smire malo situaciju, stanu na loptu, staloženo krenu u sledeću sezonu(sa ili bez istog tima) i pokušaju da konačno nešto urade u plej-ofu, inače titulu neće ni dočekati...

Jasna88

pre 19 godina

Ja sam 100 posto sigurna da ce se Vladin i Pedjin dres povuci ,,sa parketa,,.Svaki tim izdvaja najbolje igrace,a za Kingsse su svi najbolji.Ocekujmo na vrhu Webba,Bibija,Kristija....

ilija

pre 19 godina

Ono sto je sigurno jeste to da Stojakovic nije igrac za odlucujuce utakmice.Moze on da daje i po pedeset koseva protiv Klivlenda u nevaznoj utakmici.JORDAN se nije proslavio zato sto je punio semafor vec zato sto je bio uvek najbolji kad je to najpotrebnije. Stojakovic ocigledno nema srce junaka i nema petlju da zavrsi utakmicu. Da li je Stojakovic dao neki kos protiv Amera u poslednjih pet minuta, da li je on mozda resio utakmicu protiv Argentine. Kad su izgubili od Lejkersas pre dve god, najbolji suter lige promasi pobedonosnu trojku pola metra. Nek dovede Sakremento BODIROGU i osvoice titulu.

Jasna88

pre 19 godina

Da,on je resio utakmicu sa Argentinom i zbog toga ga morate barem postovati ako ne voleti.On je na pocetku produzetka(tacnije posle 1 min) dao onu trojku iz coska(odakle je promasio za Sac) i srusio sva nadanja Gaucosa.Voda im usla u usi,znali su da ne mogu vise.
A sto se tice Jordana...Ljudi jer neko gledao pre neki dan sportske vesti na B92,kada je Milan intervjuisao Tajrona nezbija,dosljaka iz Vasingtona?E pa on kao neko ko je bio njegov saigrac kaze da se Majkl razlikovao od drugih kosarkasa u NBA samo zato jer su njegovi saigraci uvek bili spremni da njemu DODAJU loptu u ODLUCUJUCIM trenucima!On toga se nnapravila legenda,pa i nesto vise.Ali nema to mnogo veze sa zivotom

mladen

pre 19 godina

MOj savjet sakramentu (iako ga niko nece poslusati) je bibi i weber za ben valasa i nicka van exela ja mislim da bi to mogli da dobiju a sa tim bi dobili stojakovica kao igraca No.1 dobru igru pod kosevima i igraca za zadnjih 5 minuta mislim da bi to bio trejd koji bi ih doveo do prstena s'obzirom da ce lejkersi sledece godine igrati bez malone-a i najvjerovatnije bez pejtona i kobija.
A sto se tice dzordana zar jos zivi taj mit medju ljudima da je on bio naj naj. Pa zar postoje bolji igraci od medzika birda pa i sejkila sto da ne. Razmislite malo o tome pogledajte neku utakmicu finala boston-lejkersi bice vam jasno o cemu pricam.

NENAD_KG

pre 19 godina

Pedja jeste veliki igrac, ali nema mentalnu snagu jednog Saleta DJordjevica, Bodiroge ili Gurovica.Takodj cinjenica je i da je povratkom Vebera on pomalo zapostavljen , nije dobijao prave lopte.Sto se Divca tice moze sigurno da odigra jos jednu sezonu u NBA ,a onda neka dodje u partizan i neka tu zavrsi karijeru,to mu navijaci ne bi zaboravili.

ilija

pre 19 godina

Pedja je jedan od najboljih sutera u NBA,uz Divca nas najpopularniji igrac,ali njemu treba savet psihologa koji moze da mu pomogne da prebrodi tremu i pritisak odlucujucih utakmica.Ranije sam stalno pricao da je to neiskustvo,ali sad je ocigledno da ima psihicke blokade.Drzim mu palceve da to prebrodi.Procitao sam komentar da je on resio utakmicu protiv argentine:)))))))))))i Nesbijevo misljenje o Jordanu:))))))))))))))))))))))))))))))))))))).NO COMENT.Ako Sacramento ne dovede Bodirogu o tituli moze da sanja jer svi vidimo da nema VODJU na terenu.BODIROGA je rodjen za ovakav tim.

Jasna88

pre 19 godina

Ma pustite vise Bodirogu!Pa on je svoje drugove pustio da se lome u Svedskoj i da se povredjuju(Marko,Pedja) i mislim da vise ne treba praviti ode o njemu. Ako Pedja otkaze za OL recite mi i vi isto, ali posto znam da nece otkazati, necu vam priciniti to zadovoljstvo da mi to kazete i da mi se rugate ;)))))))))

Srdjan Krtolica

pre 19 godina

Joooj, covjek stavlja Gurovica u istu recenicu sa Sasom Djordjevicem i Bodirogom. O majko moja sta sve moze da se cuje po ovom forumu!!!! Valjda je popularan sto ima Drazu istetoviranog...

milic perovic

pre 19 godina

divac je najbolji. Peđa bi treba malo više da se otkriva i biće dobar. Vlade dako dođeš da igraš za partizan da pokazeš ko je najveći centar sa ovih prostora svih vremena