Nedelja, 17.06.2018.

11:30

Poznati Evroligaši – Srbija prvi put u istoriji bez predstavnika

Osvanjem titule u Nemačkoj košarkaši Bajerna popunili su poslednje mesto za sezonu Evrolige 2017/2018.

Izvor: B92

Poznati Evroligaši – Srbija prvi put u istoriji bez predstavnika IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

shone

pre 5 godina

Grobari zaboravili da smo nekad imali 2 mesta u Evroligi i da nisu svaki put kao sampioni ABA lige ucestvovali
(NbgDeki, 17. jun 2018 13:13)
Imali smo dva mesta u Evroligi, tada je Partizan dominirao...sad posle vaše dominacije, nemamo ni jedno. Dok je Partizan dominirao i srpska liga je imala značaj prolaska u evroligu, od kada je došao dr. iz Železnika nema. Tad kad smo imali dva mesta u evroligi, oba je davala ABA liga, prvak (Partizan) i prvoplasirani iz regularnog dela ABA (Igokea). Napiši mi samo kad je Partizan igrao evroligu, a da rezultatima to nije zasluzio? Ja sam ti gore spomenuo jedno učešće FMP-a, a drugo je kupljeno od Cibone...

hf

pre 5 godina

Naravno da je navijacima Partizana glavni krivac Covic.Dokazao je da rezultati Partizana nisu bili plod pravilnog rada sa mladim igracima i casova ljubavi kako su se hvalili vec pomoci drzave i novca.U suprotnom vas nista ne bi sprecavalo da dominirate i sada.Tacka.
(Stefaninho, 17. jun 2018 15:26)

Rezultati Partizana su bili upravo plod pravilnog rada sa mladim igracima. Da nije bilo toga mnogo ranije bi propao jer nije imao finansijsku pomoc drzave, vec je zajmio od banke i sve je doslo na naplatu. Dominirao bi Partizan i danas da nije oteran najveci trener sa ovih prostora, njegovim odlaskom Srbija ne moze da izbaci ni jednog jedinog talenta, osim Jokica koji je slucaj za sebe. E, i puno srece u cipiripi kupu i narednih godina i nama i vama.

rotokos

pre 5 godina

Naravno da je navijacima Partizana glavni krivac Covic.Dokazao je da rezultati Partizana nisu bili plod pravilnog rada sa mladim igracima i casova ljubavi kako su se hvalili vec pomoci drzave i novca.U suprotnom vas nista ne bi sprecavalo da dominirate i sada.Tacka.
(Stefaninho, 17. jun 2018 15:26)
a igraci koji su posle partizana napravili nba karijere i koji kazu da je partizan od njih napravio igrace? nemaju pojma! jel da?? znaju skobalj i steva. pusti priču cokijevu. proslo proleće

hpz

pre 5 godina

@Стара школа
Njih dvojica su igrali na jednom jedinom prvenstvu a taj susni period su glavni igraci reprezentacije bili Jaric,Rakocevic,Gurovic,a povratak 2009-te smo ostvarili sa Tepicem,Krsticem,Velickovicem,Tripkovicem i Perovicem kao glavnim igracima uz Tea.A da ne govorimo o tome da smo u vreme Partizana imali jaku Zvezdu,FMP,Hemofarm,i jedno vreme Vosu i Radnicki,danas ima samo Zvezda i njene filijale,Partizan nikad gori,ostali ni amaterski nivo.Kad vec hoces cinjenicne stvari evo ti.A danasnji uspeh reprezentacije je iskljucivo zasluga jednog coveka zbog koga ste pokusali da sabotirate reprezentaciju stvaranjem atmosfere linca jer nije hteo(opravdano) da zove vaseg bivseg igraca.

Норис

pre 5 godina

Нема овде ништа чудно.
Од 16 учесника Евролиге, чак 11 места је резервисано за тимове са А лиценцом, а међу њима није ни Звезда ни Партизан.
Једно место је резервисано за победника Еврокупа.
Читава Европа се коље око бедна четири места не би ли играла у лиги са великанима као што су Ефес и Басконија који могу да дигну све четири у ваздух јер су унутра сигурних 10 година. А у својој историји од европских трофеја освојили су један Куп Кораћа (Ефес) и један Сапорта куп (Басконија).

Новац је овде у питању, а Звезда и Партизан ту не могу да конкуришу европским парајлијама, у којој год лиги да играју, било домаћој било АБА лиги.
А Бартомеу ионако не даје пет пара на њихову историју, значај за развој европске кошарке, страст навијача итд.

По мени, Бартомеу је покварењак.

cokipkijg

pre 5 godina

Врло је наивно мислити да би Србија имала представника у Евролиги без Абе, на коју су нас натерали. Навијачи Партизана у свему виде Човићеву кривицу за сопствену пропаст, али нема више отимања играча, претњи судијама, напуштања терена - нема ни резултата!
(Стара школа, 17. jun 2018 11:45)
kako nema pretnji? u finalnoj seriji aba lige legenda je ozvalavio od pretnji i insinuacija.
tosin bunar, bokan, pukl, javor...

Šta uradi to Nemanja Gordiću.?!

pre 5 godina

Šta nam jedan čovek sa eksel tabelama napravi od košarke.(..., 17. jun 2018 11:36)Evropski,svetski,Olimpijski vicesampion a bili bi evropski sampion da nam je igralo makar pola ekipe!Za vreme Igokee 7. u Evropi,10. u svetu,zadnji na OI!
(Aleksej, 17. jun 2018 11:54)....Batice od tolike frustracije moze samo glava da te zaboli,nismo ti mi krivi sto navijas za mali klub bez tradicije iz predgradja koje nece igrati el,sam si izabrao

Stefaninho

pre 5 godina

Naravno da je navijacima Partizana glavni krivac Covic.Dokazao je da rezultati Partizana nisu bili plod pravilnog rada sa mladim igracima i casova ljubavi kako su se hvalili vec pomoci drzave i novca.U suprotnom vas nista ne bi sprecavalo da dominirate i sada.Tacka.

Komša

pre 5 godina

@aleksandar
Ne da se ujedine Zvezda i Partizan nego da budu ono što u suštini jesu,samo otvoreno.Državni projekti.
Znači
1.Da im se da Arena
2. Da država da određena sredstva sbake godine i da dele na pola,bez obzira na sportski rezultat.
3. Da sponzori uplaćuju novac u isti fond,da ih reklamiraju i jedan i drugi klub i dobijaju isti novac (da se izbegne sistem - ja tebi tender ti meni sponzor,tj da sredstva ne zavise od toga za koga navijaju političari).
3. Novac od sopstvenog marketinga (dres,navijački rekviziti,godišnjw karte i ulaznice) da utima svaki klub za sebe.
4. Sve da bude transparentno - svaki dinar da se javno prezentuje.
Tako će se ,sa jedne strane sportsko umeće ceniti (što se tiče takmičarskih uspeha) a sa druge će se ispuniti osnovni preduslov za "izlazak na evropsko tržište" .Pored toga ,sredstva će se vratiti državi kroz PDV ,povećanu posetu itd.
Ovo sam givorio i kada je Partizan igrao EL.

Aleksandar

pre 5 godina

Pitam se ko je kriv za to ! Verovatno Dusko Vujosevic i Partizan,predpostavljam ! Jedni su bezali u Jadransku ligu navodno zbog titula ! Kada su videli da su i tamo bez njih,hteli su da prave jaku domacu ligu ! Onda je dosla sezona 14/15 i prva titula na Jadranu pa se ljudi ponadali da ce igrati jedno 20 godina EL samo oni.Predpostavljam da ce sada opet dzeva za gasenje ABA lige !

Dr Hitch

pre 5 godina

Najjace od svega je sto se ovde prozivaju kako su ovi drugi puni mrznje, a pola njih se potpisuju sa Nolan Smit, a druga polovina Nemanja Gordic, i onda su jedni fini a drugi uzasni, i obrnuto... Boze, Boze, pa nije ni cudo sto smo tu gde jesmo...

Aleksej

pre 5 godina

Pita se i Ostoja ali polufinale Kls je vase merilo!(Aleksej, 17. jun 2018 11:52)Bitno da je vase merilo zamrzivac
(laks, 17. jun 2018 12:29)Igokea!!!

tonconi

pre 5 godina

Zamislite samo tipove koji su se umorili od kucanja komentara da nam objasne kako ETO BUDUCNOSTI TITULA ALI ZVEZDA CE IGRATI EVROLIGU JER BUDUCNOST NE ISPUNJAVA USLOVE. Pa covece dnevno je bilo po 300 takvih komentara...imate li bar malo stida? Ili oni koji su govorili BUDUCNOST SAMO DOBRO POCNE SEZONU, U F4 IH SVAKO NAPUNI hahahhahahahah...kakvi su to likovi...

antiDebil

pre 5 godina

Ova nasa zemlja, kako god se ona zvala, prvi put posle 60 godina ili u prevodu prvi put od osnivanja evrolige, nece imati svog predstavnika u tom takmicenju !!!
Naravno SVE ZASLUGE za to nose Nebojsa Covic i fmp IDEA, nemoj da sam cuo nekoga da im je skinuo i jedan promil, jedan gram, jednu trunku zasluga...

Bravo za Nebojsu, bravo za fmp, bravo za IDEU. To su nas ponos i nasa dika, samo tako nastavite !!

Ognjan Taslic

pre 5 godina

ne ocajavajte....uzece Aba ligu vec sledece godine ili Zvezda ili Partizan jer ce Buducnost SIGURNO imati kikseve u aba takmicenju zbog umora/rasporeda/motivacije. Cela EL se zapravo svodi na aba zavrsnicu i domaci teren Zvezde ili Partizana gde vise nece biti opustanja...UPAMTITE OVAJ KOMENTAR

ANALiticar

pre 5 godina

sve po zasluzi. Klubovi su nam lose igrali ove godine pa zasluzeno nemamo predstavnika. Nadam se da dogodine neki nas klub osvoji ABA, svejedno mi je koji. Zelim im uspeh.

Millennium

pre 5 godina

Nama će trebati godine da se oporavimo od eksperimentisanja sa Alimpijevićem. Budućnost će početi ozbiljne pare da ulaže. I najverovatnije neće dozvoliti da lična sujeta pojedinaca uništi ono što se stvaralo godinama. Ovo lako može da bude početak njihove dominacije.

eye of the beholder

pre 5 godina

Srpska košarka polako ubira plodove delovanja crvenih poslednjih par godina.Dok sjašu Nebojša i napredni pitanje je šta će ostati od košarke u Srba.
(sjfhj, 17. jun 2018 11:39)

Zato je srpska košarka cvetala dok su žuti i Dulo vodili istu. Sjajno poslednje mesto na OI, perfektna sedma i deseta mesta na EP i SP.

Čović je sve samo ne dobar za srpsku košarku, ali dokle god imamo plitke i ostrašćene, jednodimenzione klupske rezone navijača poput tebe - srpskoj košarci svakako na duge staze neće biti dobro.

z87

pre 5 godina

Ne znam bas ko kome otima igrace, zvezda je ovih par godina uspeha iznela na krilima domacih igraca koje je uzela iz drugih klubova: Marjanovic, Kalinic,Jovic,Dangubic. A I ove ostale domace sto je proizvela je uzela iz FMPa tipa Guduric, Lazic... Simonovic je u zvezdu dosao kao reprezentativac.

Plus je imala veoma dobre strance..

žoze

pre 5 godina

A zašto bi Srbija morala imati predstavnika u Evroligi?
Veće uspehe ima kk Bosna od svih Srpskih klubova zajedno u Euroligi, a tek Cibona i Split zajedno 5 naslova...

grobar srpske kosarke

pre 5 godina

mi grobari smo nesrecni zbog ovoga.

kriv je Covic, pa mi necemo moci sledece godine da iz sveg srca svake nedelje, a nekad i dva puta nedeljno, navijamo protiv srpskog tima u EL.


Uaaaaa Covic

Марко

pre 5 godina

Евролига се претворила у оно што се до пре две године звало Топ 16. Србија много пута до сада није имала представника у Топ 16 Евролиге. Док је постојала Југославија, било је много сезона у којима клубови из Србије нису играли Евролигу.

Стара школа

pre 5 godina

И, наравно, НИКАДА не смемо заборавити где нам је била репрезентативна кошарка док је доминирао Партизан (са репрезентативцима Ђуром Остојићем, Вулетом Авдаловићем), а где је сада када доминира Звезда. То је барем лако проверити!

Balkan

pre 5 godina

Krivac je ABA liga. Srpska košarka je uvek imala rezervisano mesto u evropskoj košarci. Utapanjem srpske košarke u ABA ligu, to mesto se izgubilo i zadat je smrtni udarac našoj košarci.

Piksel

pre 5 godina

Buducnost 2.do 5. pobeda doveli tri divljaka bice Armani za siromasne,brukace se kao Igokea 5,6 sezona.
(Aleksej, 17. jun 2018 11:27)

Sve i da imaju samo jednu pobjedu na terenu su izborili da igraju Evroligu. Ovo je nama moralo da se desi, jer stav Covica koji zeli `stabilnu Zvezdu` pa na kraju prosle sezone rasproda bukvalno citavi tim plus trenera koji je nesto gradio godinama, trener koji sve vise i vise napreduje i sa kojim smo imali itekakvu stabilnost, ako nista drugo sigurni smo bili da u ABA ligi ne moze da omane, a ti se sad sprdas sa ekipom Buducnosti ? Zadrzali su glavni kostur tima Gordic, Ivanovic, dovode strance koji ce naravno sad da potpisu za njih jer oce da igraju Evroligu, a za Zvezdu logicno nece, pogotovo kad cuju kako `gazda Covic` ocekuje da mu se igra za dz i plus da ce jos cuti o tome... Jedno je sigurno, Buducnost pravi tim za Evroligu, a nazalost imam osjecaj da ce taj tim naredne sezone da se proseta kroz ABA ligu, razmisljaj malo racionalnije sta smo sve izgubili sa ovom sezonom, ne samo jednu, vec sigurno i narednu sezonu ! Crna Gora je imala dva predstavnika u TOP4, Buducnost osvojila, Mornar bio treci, cetvrti, a Srbija zemlja kosarke ? Bolje gledat u svoje no u tudje, mrznja izmedju C. Zvezde i Partizana ili ti plan da se suprotni tabor ugasi, je dovela do ovoga. Za razliku od njih timovi u CG se podrzavaju i ne gledaju da komsiji crkne krava... Tako da pusti ti Buducnost, no sto cemo mi naredne sezone ??

мангупаријацз

pre 5 godina

Мени је све једно све док и партизан не игра, нема везе што ми не играмо. Враћа вам Човић за сва злодела која сте учинили током ваше ,,доминације''.

Bard Živa

pre 5 godina

Šta bi sa onima koji rekoše da Budućnost neće imati ni tim ni dvoranu za EL? Doveli su 3-4 igrača za koje mi možemo samo da sanjamo, i crni i crveni... Bolno ali tako je kako je... Kako sad u ABA protiv ovakve Budućnosti? Jako teško...

nz

pre 5 godina

Pa dobro, ništa nije večno ni zagarantovano. A kad Partizan nema šanse da igra EL onda ne treba ni ovaj drugi klub, neka igra Budućnost.

Nebojsa

pre 5 godina

Sve zahvaljujuci Covicu koji sa njegovim prijateljem Raznatovicem selektirali i formirali tim . Malo ozbiljan covek koji prati kosarku video da ovo ne lici na ekipu koja ce i naredne sezone igrati EL. Nazalost to se i desilo i sad treba neko preuzeti odgovornost, plasim da to niko nece uraditi. Pitanje kad ce ponovo neki Partizan ili C.Zvezda igrati EL ??? Tesko se ponovo vratiti na EL- ke staze . Pogledajte Partizan otkad ne igra EL to moze da se desi i CZvezdi .Voleo bih da me demantuju i da narednog leta budu u zrebu za EL.

leo

pre 5 godina

Јављају се моралисти, забринути за српску кошарку. Они који су подврискивали током финалне серије и којима је Звездин пораз једини извор среће.
(Stefan, 17. jun 2018 11:49)

Jos gore. Javljaju se da moralisu oni koji navijaju za klub cij je najveci uspeh trojka Nolana Smita jer su u zamrzivacu vec 7 godina

спортски уметник

pre 5 godina

Врло је наивно мислити да би Србија имала представника у Евролиги без Абе, на коју су нас натерали. Навијачи Партизана у свему виде Човићеву кривицу за сопствену пропаст, али нема више отимања играча, претњи судијама, напуштања терена - нема ни резултата!
(Стара школа, 17. jun 2018 11:45)

Ајде једном у животу напишите ко је то отет и како...само знате да причате у празно док ви отимате играче који се потписују страначким олвкама....

Luke Babbitt gravedigger

pre 5 godina

Čović se za ovo zalagao do besvesti 2004 kad je Srbija bez ABA imala predstavnika u EL,sada dolazi na naplatu. Budućnost i Olimpija se toliko pojačavaju da ni sl. godine nema ništa od EL za naše klubove. Kako smo sejali... tako i žanjemo

cenobeli delija

pre 5 godina

budimo iskreni, CZ je insistirala na ABA ligi, postoje i pisani i video dokumenti na tu temu. Da li bi Srpska liga sa Par, Cz, Voj, Vrš, Bor,.. bila jača i zanimljivija od ABA, nikad nećemo znati. Timovi u regionu su postali poslednja prilika da se uposle USA igrači ispoprosečnog kvaliteta, a bilo koji biser koji se pojavi biva skoro odmah prodat u svet.
da smo više cenili nacionalno a bili manje zaslepljeni trenutnim i kratkotrajnim bleskom lokalnih timova, do ovoga ne bi došlo.

pogledajte sad brzinu kojom će ameri koji su do juče pokazivali 3 prsta i pevali naše pesme, zapaliti iz napih klubova.

Motorbreath

pre 5 godina

Koliko Ostojinih botova na ovoj vesti.

Za sta vam je sad kriv Covic, kad se setim koliko ste podvriskivali od srece sto je zvezda izgubila finale aba lige uz skandalozno sudjenje, cemu sad onda razocarenje sto Srbija nema predstavnika u EL?

sjfhj

pre 5 godina

Srpska košarka polako ubira plodove delovanja crvenih poslednjih par godina.Dok sjašu Nebojša i napredni pitanje je šta će ostati od košarke u Srba.

aleksandar

pre 5 godina

Ma koliko to god glupo zvucalo jedino sansu imamo ako se ujedine Zvezda i Partizan i da to postane drzavni projekat u pravom smislu rijeci. Ovako dugorocno mrka kapa, bez budzeta od 15 miliona po sezoni... Bojim se da za 15 god. i tim za koji ja navijam, a i ovaj drugi, ne postanu nebitni kao finale prvenstva drzave Srbije ove godine, klasicna ikebana
(Gavra Kacanski, 17. jun 2018 11:55)idi ti,gledaj fmp

Aleksej

pre 5 godina

A licenca je nesto najgluplje sto postoji u evropskoj kosarci. Svakom po zasluzi.
(Quincy, 17. jun 2018 11:32)Nije najgluplje ako bi je Zvezda dobila!

Dejan CZ

pre 5 godina

Nije strasan taj prvi put...kako se stvari odvijaju bojim se da ce i drugi put doci brze nego se ocekuje...Po naplatu dolazi nov sistem koji ovom regionu pruza samo jedno mesto u EL...Puno klubova zeli da ga se dokopa i to onih koji su u stanju da obezbede znacajna finansijska sredstva, tako da u godinama koje dolaze bice sve teze racunati na osvajanje ABA lige.

Gavra Kacanski

pre 5 godina

Ma koliko to god glupo zvucalo jedino sansu imamo ako se ujedine Zvezda i Partizan i da to postane drzavni projekat u pravom smislu rijeci. Ovako dugorocno mrka kapa, bez budzeta od 15 miliona po sezoni... Bojim se da za 15 god. i tim za koji ja navijam, a i ovaj drugi, ne postanu nebitni kao finale prvenstva drzave Srbije ove godine, klasicna ikebana

Стара школа

pre 5 godina

Врло је наивно мислити да би Србија имала представника у Евролиги без Абе, на коју су нас натерали. Навијачи Партизана у свему виде Човићеву кривицу за сопствену пропаст, али нема више отимања играча, претњи судијама, напуштања терена - нема ни резултата!

Aleksej

pre 5 godina

Šta nam jedan čovek sa eksel tabelama napravi od košarke.
(..., 17. jun 2018 11:36)Evropski,svetski,Olimpijski vicesampion a bili bi evropski sampion da nam je igralo makar pola ekipe!Za vreme Igokee 7. u Evropi,10. u svetu,zadnji na OI!

Aleksej

pre 5 godina

ceka se ekspertiza,jos nije kasno za fmp
(Sta ima uradi Gordicu Nemanja, 17. jun 2018 11:46)Hahaha pa covece ti vise od nas Zvezdasa i Covica cekas ekspertizu!

duh sa sekirom

pre 5 godina

prvo je tražio i naterao da udjemo u ABA 2003 g. zbog ‘partizana i špekulacija’ u domaćem prvenstvu i tako direktno oštetio Srpsku košarku jer smo izgubili jedno garantovano mesto, a zatim se u borbi protiv partizana sa spornim imenom i navijačima protiv duleta ‘koristeći’ se državom i dijamantom, lažima, medijima, parama, ucenjivanjem, nameštanjem, podmetanjem klinova u partizan uspeo da preuzme volan srpske košarke i dobili smo ovo........bravo legendo onog drugog kluba!

Milan

pre 5 godina

Sta se zahvaljujete Covicu, ko je kriv vama navijacima kluba koji 30god od osnivanja nije osvojio ni jednu titulu, sto niste osvojili prvo mesto pa igrali EL?

Stefan

pre 5 godina

Јављају се моралисти, забринути за српску кошарку. Они који су подврискивали током финалне серије и којима је Звездин пораз једини извор среће.

duh sa sekirom

pre 5 godina

prvo je tražio i naterao da udjemo u ABA 2003 g. zbog ‘partizana i špekulacija’ u domaćem prvenstvu i tako direktno oštetio Srpsku košarku jer smo izgubili jedno garantovano mesto, a zatim se u borbi protiv partizana sa spornim imenom i navijačima protiv duleta ‘koristeći’ se državom i dijamantom, lažima, medijima, parama, ucenjivanjem, nameštanjem, podmetanjem klinova u partizan uspeo da preuzme volan srpske košarke i dobili smo ovo........bravo legendo onog drugog kluba!

sjfhj

pre 5 godina

Srpska košarka polako ubira plodove delovanja crvenih poslednjih par godina.Dok sjašu Nebojša i napredni pitanje je šta će ostati od košarke u Srba.

Стара школа

pre 5 godina

Врло је наивно мислити да би Србија имала представника у Евролиги без Абе, на коју су нас натерали. Навијачи Партизана у свему виде Човићеву кривицу за сопствену пропаст, али нема више отимања играча, претњи судијама, напуштања терена - нема ни резултата!

leo

pre 5 godina

Јављају се моралисти, забринути за српску кошарку. Они који су подврискивали током финалне серије и којима је Звездин пораз једини извор среће.
(Stefan, 17. jun 2018 11:49)

Jos gore. Javljaju se da moralisu oni koji navijaju za klub cij je najveci uspeh trojka Nolana Smita jer su u zamrzivacu vec 7 godina

cenobeli delija

pre 5 godina

budimo iskreni, CZ je insistirala na ABA ligi, postoje i pisani i video dokumenti na tu temu. Da li bi Srpska liga sa Par, Cz, Voj, Vrš, Bor,.. bila jača i zanimljivija od ABA, nikad nećemo znati. Timovi u regionu su postali poslednja prilika da se uposle USA igrači ispoprosečnog kvaliteta, a bilo koji biser koji se pojavi biva skoro odmah prodat u svet.
da smo više cenili nacionalno a bili manje zaslepljeni trenutnim i kratkotrajnim bleskom lokalnih timova, do ovoga ne bi došlo.

pogledajte sad brzinu kojom će ameri koji su do juče pokazivali 3 prsta i pevali naše pesme, zapaliti iz napih klubova.

Норис

pre 5 godina

Нема овде ништа чудно.
Од 16 учесника Евролиге, чак 11 места је резервисано за тимове са А лиценцом, а међу њима није ни Звезда ни Партизан.
Једно место је резервисано за победника Еврокупа.
Читава Европа се коље око бедна четири места не би ли играла у лиги са великанима као што су Ефес и Басконија који могу да дигну све четири у ваздух јер су унутра сигурних 10 година. А у својој историји од европских трофеја освојили су један Куп Кораћа (Ефес) и један Сапорта куп (Басконија).

Новац је овде у питању, а Звезда и Партизан ту не могу да конкуришу европским парајлијама, у којој год лиги да играју, било домаћој било АБА лиги.
А Бартомеу ионако не даје пет пара на њихову историју, значај за развој европске кошарке, страст навијача итд.

По мени, Бартомеу је покварењак.

Dejan CZ

pre 5 godina

Nije strasan taj prvi put...kako se stvari odvijaju bojim se da ce i drugi put doci brze nego se ocekuje...Po naplatu dolazi nov sistem koji ovom regionu pruza samo jedno mesto u EL...Puno klubova zeli da ga se dokopa i to onih koji su u stanju da obezbede znacajna finansijska sredstva, tako da u godinama koje dolaze bice sve teze racunati na osvajanje ABA lige.

Luke Babbitt gravedigger

pre 5 godina

Čović se za ovo zalagao do besvesti 2004 kad je Srbija bez ABA imala predstavnika u EL,sada dolazi na naplatu. Budućnost i Olimpija se toliko pojačavaju da ni sl. godine nema ništa od EL za naše klubove. Kako smo sejali... tako i žanjemo

Piksel

pre 5 godina

Buducnost 2.do 5. pobeda doveli tri divljaka bice Armani za siromasne,brukace se kao Igokea 5,6 sezona.
(Aleksej, 17. jun 2018 11:27)

Sve i da imaju samo jednu pobjedu na terenu su izborili da igraju Evroligu. Ovo je nama moralo da se desi, jer stav Covica koji zeli `stabilnu Zvezdu` pa na kraju prosle sezone rasproda bukvalno citavi tim plus trenera koji je nesto gradio godinama, trener koji sve vise i vise napreduje i sa kojim smo imali itekakvu stabilnost, ako nista drugo sigurni smo bili da u ABA ligi ne moze da omane, a ti se sad sprdas sa ekipom Buducnosti ? Zadrzali su glavni kostur tima Gordic, Ivanovic, dovode strance koji ce naravno sad da potpisu za njih jer oce da igraju Evroligu, a za Zvezdu logicno nece, pogotovo kad cuju kako `gazda Covic` ocekuje da mu se igra za dz i plus da ce jos cuti o tome... Jedno je sigurno, Buducnost pravi tim za Evroligu, a nazalost imam osjecaj da ce taj tim naredne sezone da se proseta kroz ABA ligu, razmisljaj malo racionalnije sta smo sve izgubili sa ovom sezonom, ne samo jednu, vec sigurno i narednu sezonu ! Crna Gora je imala dva predstavnika u TOP4, Buducnost osvojila, Mornar bio treci, cetvrti, a Srbija zemlja kosarke ? Bolje gledat u svoje no u tudje, mrznja izmedju C. Zvezde i Partizana ili ti plan da se suprotni tabor ugasi, je dovela do ovoga. Za razliku od njih timovi u CG se podrzavaju i ne gledaju da komsiji crkne krava... Tako da pusti ti Buducnost, no sto cemo mi naredne sezone ??

Motorbreath

pre 5 godina

Koliko Ostojinih botova na ovoj vesti.

Za sta vam je sad kriv Covic, kad se setim koliko ste podvriskivali od srece sto je zvezda izgubila finale aba lige uz skandalozno sudjenje, cemu sad onda razocarenje sto Srbija nema predstavnika u EL?

Stefan

pre 5 godina

Јављају се моралисти, забринути за српску кошарку. Они који су подврискивали током финалне серије и којима је Звездин пораз једини извор среће.

Aleksandar

pre 5 godina

Pitam se ko je kriv za to ! Verovatno Dusko Vujosevic i Partizan,predpostavljam ! Jedni su bezali u Jadransku ligu navodno zbog titula ! Kada su videli da su i tamo bez njih,hteli su da prave jaku domacu ligu ! Onda je dosla sezona 14/15 i prva titula na Jadranu pa se ljudi ponadali da ce igrati jedno 20 godina EL samo oni.Predpostavljam da ce sada opet dzeva za gasenje ABA lige !

antiDebil

pre 5 godina

Ova nasa zemlja, kako god se ona zvala, prvi put posle 60 godina ili u prevodu prvi put od osnivanja evrolige, nece imati svog predstavnika u tom takmicenju !!!
Naravno SVE ZASLUGE za to nose Nebojsa Covic i fmp IDEA, nemoj da sam cuo nekoga da im je skinuo i jedan promil, jedan gram, jednu trunku zasluga...

Bravo za Nebojsu, bravo za fmp, bravo za IDEU. To su nas ponos i nasa dika, samo tako nastavite !!

cokipkijg

pre 5 godina

Врло је наивно мислити да би Србија имала представника у Евролиги без Абе, на коју су нас натерали. Навијачи Партизана у свему виде Човићеву кривицу за сопствену пропаст, али нема више отимања играча, претњи судијама, напуштања терена - нема ни резултата!
(Стара школа, 17. jun 2018 11:45)
kako nema pretnji? u finalnoj seriji aba lige legenda je ozvalavio od pretnji i insinuacija.
tosin bunar, bokan, pukl, javor...

nz

pre 5 godina

Pa dobro, ništa nije večno ni zagarantovano. A kad Partizan nema šanse da igra EL onda ne treba ni ovaj drugi klub, neka igra Budućnost.

Aleksej

pre 5 godina

Šta nam jedan čovek sa eksel tabelama napravi od košarke.
(..., 17. jun 2018 11:36)Evropski,svetski,Olimpijski vicesampion a bili bi evropski sampion da nam je igralo makar pola ekipe!Za vreme Igokee 7. u Evropi,10. u svetu,zadnji na OI!

aleksandar

pre 5 godina

Ma koliko to god glupo zvucalo jedino sansu imamo ako se ujedine Zvezda i Partizan i da to postane drzavni projekat u pravom smislu rijeci. Ovako dugorocno mrka kapa, bez budzeta od 15 miliona po sezoni... Bojim se da za 15 god. i tim za koji ja navijam, a i ovaj drugi, ne postanu nebitni kao finale prvenstva drzave Srbije ove godine, klasicna ikebana
(Gavra Kacanski, 17. jun 2018 11:55)idi ti,gledaj fmp

hpz

pre 5 godina

@Стара школа
Njih dvojica su igrali na jednom jedinom prvenstvu a taj susni period su glavni igraci reprezentacije bili Jaric,Rakocevic,Gurovic,a povratak 2009-te smo ostvarili sa Tepicem,Krsticem,Velickovicem,Tripkovicem i Perovicem kao glavnim igracima uz Tea.A da ne govorimo o tome da smo u vreme Partizana imali jaku Zvezdu,FMP,Hemofarm,i jedno vreme Vosu i Radnicki,danas ima samo Zvezda i njene filijale,Partizan nikad gori,ostali ni amaterski nivo.Kad vec hoces cinjenicne stvari evo ti.A danasnji uspeh reprezentacije je iskljucivo zasluga jednog coveka zbog koga ste pokusali da sabotirate reprezentaciju stvaranjem atmosfere linca jer nije hteo(opravdano) da zove vaseg bivseg igraca.

Dr Hitch

pre 5 godina

Najjace od svega je sto se ovde prozivaju kako su ovi drugi puni mrznje, a pola njih se potpisuju sa Nolan Smit, a druga polovina Nemanja Gordic, i onda su jedni fini a drugi uzasni, i obrnuto... Boze, Boze, pa nije ni cudo sto smo tu gde jesmo...

Stefaninho

pre 5 godina

Naravno da je navijacima Partizana glavni krivac Covic.Dokazao je da rezultati Partizana nisu bili plod pravilnog rada sa mladim igracima i casova ljubavi kako su se hvalili vec pomoci drzave i novca.U suprotnom vas nista ne bi sprecavalo da dominirate i sada.Tacka.

tonconi

pre 5 godina

Zamislite samo tipove koji su se umorili od kucanja komentara da nam objasne kako ETO BUDUCNOSTI TITULA ALI ZVEZDA CE IGRATI EVROLIGU JER BUDUCNOST NE ISPUNJAVA USLOVE. Pa covece dnevno je bilo po 300 takvih komentara...imate li bar malo stida? Ili oni koji su govorili BUDUCNOST SAMO DOBRO POCNE SEZONU, U F4 IH SVAKO NAPUNI hahahhahahahah...kakvi su to likovi...

Šta uradi to Nemanja Gordiću.?!

pre 5 godina

Šta nam jedan čovek sa eksel tabelama napravi od košarke.(..., 17. jun 2018 11:36)Evropski,svetski,Olimpijski vicesampion a bili bi evropski sampion da nam je igralo makar pola ekipe!Za vreme Igokee 7. u Evropi,10. u svetu,zadnji na OI!
(Aleksej, 17. jun 2018 11:54)....Batice od tolike frustracije moze samo glava da te zaboli,nismo ti mi krivi sto navijas za mali klub bez tradicije iz predgradja koje nece igrati el,sam si izabrao

Balkan

pre 5 godina

Krivac je ABA liga. Srpska košarka je uvek imala rezervisano mesto u evropskoj košarci. Utapanjem srpske košarke u ABA ligu, to mesto se izgubilo i zadat je smrtni udarac našoj košarci.

Komša

pre 5 godina

@aleksandar
Ne da se ujedine Zvezda i Partizan nego da budu ono što u suštini jesu,samo otvoreno.Državni projekti.
Znači
1.Da im se da Arena
2. Da država da određena sredstva sbake godine i da dele na pola,bez obzira na sportski rezultat.
3. Da sponzori uplaćuju novac u isti fond,da ih reklamiraju i jedan i drugi klub i dobijaju isti novac (da se izbegne sistem - ja tebi tender ti meni sponzor,tj da sredstva ne zavise od toga za koga navijaju političari).
3. Novac od sopstvenog marketinga (dres,navijački rekviziti,godišnjw karte i ulaznice) da utima svaki klub za sebe.
4. Sve da bude transparentno - svaki dinar da se javno prezentuje.
Tako će se ,sa jedne strane sportsko umeće ceniti (što se tiče takmičarskih uspeha) a sa druge će se ispuniti osnovni preduslov za "izlazak na evropsko tržište" .Pored toga ,sredstva će se vratiti državi kroz PDV ,povećanu posetu itd.
Ovo sam givorio i kada je Partizan igrao EL.

Bard Živa

pre 5 godina

Šta bi sa onima koji rekoše da Budućnost neće imati ni tim ni dvoranu za EL? Doveli su 3-4 igrača za koje mi možemo samo da sanjamo, i crni i crveni... Bolno ali tako je kako je... Kako sad u ABA protiv ovakve Budućnosti? Jako teško...

Aleksej

pre 5 godina

A licenca je nesto najgluplje sto postoji u evropskoj kosarci. Svakom po zasluzi.
(Quincy, 17. jun 2018 11:32)Nije najgluplje ako bi je Zvezda dobila!

спортски уметник

pre 5 godina

Врло је наивно мислити да би Србија имала представника у Евролиги без Абе, на коју су нас натерали. Навијачи Партизана у свему виде Човићеву кривицу за сопствену пропаст, али нема више отимања играча, претњи судијама, напуштања терена - нема ни резултата!
(Стара школа, 17. jun 2018 11:45)

Ајде једном у животу напишите ко је то отет и како...само знате да причате у празно док ви отимате играче који се потписују страначким олвкама....

hf

pre 5 godina

Naravno da je navijacima Partizana glavni krivac Covic.Dokazao je da rezultati Partizana nisu bili plod pravilnog rada sa mladim igracima i casova ljubavi kako su se hvalili vec pomoci drzave i novca.U suprotnom vas nista ne bi sprecavalo da dominirate i sada.Tacka.
(Stefaninho, 17. jun 2018 15:26)

Rezultati Partizana su bili upravo plod pravilnog rada sa mladim igracima. Da nije bilo toga mnogo ranije bi propao jer nije imao finansijsku pomoc drzave, vec je zajmio od banke i sve je doslo na naplatu. Dominirao bi Partizan i danas da nije oteran najveci trener sa ovih prostora, njegovim odlaskom Srbija ne moze da izbaci ni jednog jedinog talenta, osim Jokica koji je slucaj za sebe. E, i puno srece u cipiripi kupu i narednih godina i nama i vama.

eye of the beholder

pre 5 godina

Srpska košarka polako ubira plodove delovanja crvenih poslednjih par godina.Dok sjašu Nebojša i napredni pitanje je šta će ostati od košarke u Srba.
(sjfhj, 17. jun 2018 11:39)

Zato je srpska košarka cvetala dok su žuti i Dulo vodili istu. Sjajno poslednje mesto na OI, perfektna sedma i deseta mesta na EP i SP.

Čović je sve samo ne dobar za srpsku košarku, ali dokle god imamo plitke i ostrašćene, jednodimenzione klupske rezone navijača poput tebe - srpskoj košarci svakako na duge staze neće biti dobro.

Milan

pre 5 godina

Sta se zahvaljujete Covicu, ko je kriv vama navijacima kluba koji 30god od osnivanja nije osvojio ni jednu titulu, sto niste osvojili prvo mesto pa igrali EL?

Aleksej

pre 5 godina

ceka se ekspertiza,jos nije kasno za fmp
(Sta ima uradi Gordicu Nemanja, 17. jun 2018 11:46)Hahaha pa covece ti vise od nas Zvezdasa i Covica cekas ekspertizu!

Millennium

pre 5 godina

Nama će trebati godine da se oporavimo od eksperimentisanja sa Alimpijevićem. Budućnost će početi ozbiljne pare da ulaže. I najverovatnije neće dozvoliti da lična sujeta pojedinaca uništi ono što se stvaralo godinama. Ovo lako može da bude početak njihove dominacije.

Марко

pre 5 godina

Евролига се претворила у оно што се до пре две године звало Топ 16. Србија много пута до сада није имала представника у Топ 16 Евролиге. Док је постојала Југославија, било је много сезона у којима клубови из Србије нису играли Евролигу.

grobar srpske kosarke

pre 5 godina

mi grobari smo nesrecni zbog ovoga.

kriv je Covic, pa mi necemo moci sledece godine da iz sveg srca svake nedelje, a nekad i dva puta nedeljno, navijamo protiv srpskog tima u EL.


Uaaaaa Covic

rotokos

pre 5 godina

Naravno da je navijacima Partizana glavni krivac Covic.Dokazao je da rezultati Partizana nisu bili plod pravilnog rada sa mladim igracima i casova ljubavi kako su se hvalili vec pomoci drzave i novca.U suprotnom vas nista ne bi sprecavalo da dominirate i sada.Tacka.
(Stefaninho, 17. jun 2018 15:26)
a igraci koji su posle partizana napravili nba karijere i koji kazu da je partizan od njih napravio igrace? nemaju pojma! jel da?? znaju skobalj i steva. pusti priču cokijevu. proslo proleće

мангупаријацз

pre 5 godina

Мени је све једно све док и партизан не игра, нема везе што ми не играмо. Враћа вам Човић за сва злодела која сте учинили током ваше ,,доминације''.

Ognjan Taslic

pre 5 godina

ne ocajavajte....uzece Aba ligu vec sledece godine ili Zvezda ili Partizan jer ce Buducnost SIGURNO imati kikseve u aba takmicenju zbog umora/rasporeda/motivacije. Cela EL se zapravo svodi na aba zavrsnicu i domaci teren Zvezde ili Partizana gde vise nece biti opustanja...UPAMTITE OVAJ KOMENTAR

žoze

pre 5 godina

A zašto bi Srbija morala imati predstavnika u Evroligi?
Veće uspehe ima kk Bosna od svih Srpskih klubova zajedno u Euroligi, a tek Cibona i Split zajedno 5 naslova...

Nebojsa

pre 5 godina

Sve zahvaljujuci Covicu koji sa njegovim prijateljem Raznatovicem selektirali i formirali tim . Malo ozbiljan covek koji prati kosarku video da ovo ne lici na ekipu koja ce i naredne sezone igrati EL. Nazalost to se i desilo i sad treba neko preuzeti odgovornost, plasim da to niko nece uraditi. Pitanje kad ce ponovo neki Partizan ili C.Zvezda igrati EL ??? Tesko se ponovo vratiti na EL- ke staze . Pogledajte Partizan otkad ne igra EL to moze da se desi i CZvezdi .Voleo bih da me demantuju i da narednog leta budu u zrebu za EL.

Aleksej

pre 5 godina

Pita se i Ostoja ali polufinale Kls je vase merilo!(Aleksej, 17. jun 2018 11:52)Bitno da je vase merilo zamrzivac
(laks, 17. jun 2018 12:29)Igokea!!!

Стара школа

pre 5 godina

И, наравно, НИКАДА не смемо заборавити где нам је била репрезентативна кошарка док је доминирао Партизан (са репрезентативцима Ђуром Остојићем, Вулетом Авдаловићем), а где је сада када доминира Звезда. То је барем лако проверити!

shone

pre 5 godina

Grobari zaboravili da smo nekad imali 2 mesta u Evroligi i da nisu svaki put kao sampioni ABA lige ucestvovali
(NbgDeki, 17. jun 2018 13:13)
Imali smo dva mesta u Evroligi, tada je Partizan dominirao...sad posle vaše dominacije, nemamo ni jedno. Dok je Partizan dominirao i srpska liga je imala značaj prolaska u evroligu, od kada je došao dr. iz Železnika nema. Tad kad smo imali dva mesta u evroligi, oba je davala ABA liga, prvak (Partizan) i prvoplasirani iz regularnog dela ABA (Igokea). Napiši mi samo kad je Partizan igrao evroligu, a da rezultatima to nije zasluzio? Ja sam ti gore spomenuo jedno učešće FMP-a, a drugo je kupljeno od Cibone...

z87

pre 5 godina

Ne znam bas ko kome otima igrace, zvezda je ovih par godina uspeha iznela na krilima domacih igraca koje je uzela iz drugih klubova: Marjanovic, Kalinic,Jovic,Dangubic. A I ove ostale domace sto je proizvela je uzela iz FMPa tipa Guduric, Lazic... Simonovic je u zvezdu dosao kao reprezentativac.

Plus je imala veoma dobre strance..

ANALiticar

pre 5 godina

sve po zasluzi. Klubovi su nam lose igrali ove godine pa zasluzeno nemamo predstavnika. Nadam se da dogodine neki nas klub osvoji ABA, svejedno mi je koji. Zelim im uspeh.

Gavra Kacanski

pre 5 godina

Ma koliko to god glupo zvucalo jedino sansu imamo ako se ujedine Zvezda i Partizan i da to postane drzavni projekat u pravom smislu rijeci. Ovako dugorocno mrka kapa, bez budzeta od 15 miliona po sezoni... Bojim se da za 15 god. i tim za koji ja navijam, a i ovaj drugi, ne postanu nebitni kao finale prvenstva drzave Srbije ove godine, klasicna ikebana

Стара школа

pre 5 godina

Врло је наивно мислити да би Србија имала представника у Евролиги без Абе, на коју су нас натерали. Навијачи Партизана у свему виде Човићеву кривицу за сопствену пропаст, али нема више отимања играча, претњи судијама, напуштања терена - нема ни резултата!

Aleksej

pre 5 godina

Šta nam jedan čovek sa eksel tabelama napravi od košarke.
(..., 17. jun 2018 11:36)Evropski,svetski,Olimpijski vicesampion a bili bi evropski sampion da nam je igralo makar pola ekipe!Za vreme Igokee 7. u Evropi,10. u svetu,zadnji na OI!

duh sa sekirom

pre 5 godina

prvo je tražio i naterao da udjemo u ABA 2003 g. zbog ‘partizana i špekulacija’ u domaćem prvenstvu i tako direktno oštetio Srpsku košarku jer smo izgubili jedno garantovano mesto, a zatim se u borbi protiv partizana sa spornim imenom i navijačima protiv duleta ‘koristeći’ se državom i dijamantom, lažima, medijima, parama, ucenjivanjem, nameštanjem, podmetanjem klinova u partizan uspeo da preuzme volan srpske košarke i dobili smo ovo........bravo legendo onog drugog kluba!

Motorbreath

pre 5 godina

Koliko Ostojinih botova na ovoj vesti.

Za sta vam je sad kriv Covic, kad se setim koliko ste podvriskivali od srece sto je zvezda izgubila finale aba lige uz skandalozno sudjenje, cemu sad onda razocarenje sto Srbija nema predstavnika u EL?

Stefan

pre 5 godina

Јављају се моралисти, забринути за српску кошарку. Они који су подврискивали током финалне серије и којима је Звездин пораз једини извор среће.

Stefaninho

pre 5 godina

Naravno da je navijacima Partizana glavni krivac Covic.Dokazao je da rezultati Partizana nisu bili plod pravilnog rada sa mladim igracima i casova ljubavi kako su se hvalili vec pomoci drzave i novca.U suprotnom vas nista ne bi sprecavalo da dominirate i sada.Tacka.

sjfhj

pre 5 godina

Srpska košarka polako ubira plodove delovanja crvenih poslednjih par godina.Dok sjašu Nebojša i napredni pitanje je šta će ostati od košarke u Srba.

Gavra Kacanski

pre 5 godina

Ma koliko to god glupo zvucalo jedino sansu imamo ako se ujedine Zvezda i Partizan i da to postane drzavni projekat u pravom smislu rijeci. Ovako dugorocno mrka kapa, bez budzeta od 15 miliona po sezoni... Bojim se da za 15 god. i tim za koji ja navijam, a i ovaj drugi, ne postanu nebitni kao finale prvenstva drzave Srbije ove godine, klasicna ikebana

leo

pre 5 godina

Јављају се моралисти, забринути за српску кошарку. Они који су подврискивали током финалне серије и којима је Звездин пораз једини извор среће.
(Stefan, 17. jun 2018 11:49)

Jos gore. Javljaju se da moralisu oni koji navijaju za klub cij je najveci uspeh trojka Nolana Smita jer su u zamrzivacu vec 7 godina

eye of the beholder

pre 5 godina

Srpska košarka polako ubira plodove delovanja crvenih poslednjih par godina.Dok sjašu Nebojša i napredni pitanje je šta će ostati od košarke u Srba.
(sjfhj, 17. jun 2018 11:39)

Zato je srpska košarka cvetala dok su žuti i Dulo vodili istu. Sjajno poslednje mesto na OI, perfektna sedma i deseta mesta na EP i SP.

Čović je sve samo ne dobar za srpsku košarku, ali dokle god imamo plitke i ostrašćene, jednodimenzione klupske rezone navijača poput tebe - srpskoj košarci svakako na duge staze neće biti dobro.

Šta uradi to Nemanja Gordiću.?!

pre 5 godina

Šta nam jedan čovek sa eksel tabelama napravi od košarke.(..., 17. jun 2018 11:36)Evropski,svetski,Olimpijski vicesampion a bili bi evropski sampion da nam je igralo makar pola ekipe!Za vreme Igokee 7. u Evropi,10. u svetu,zadnji na OI!
(Aleksej, 17. jun 2018 11:54)....Batice od tolike frustracije moze samo glava da te zaboli,nismo ti mi krivi sto navijas za mali klub bez tradicije iz predgradja koje nece igrati el,sam si izabrao

žoze

pre 5 godina

A zašto bi Srbija morala imati predstavnika u Evroligi?
Veće uspehe ima kk Bosna od svih Srpskih klubova zajedno u Euroligi, a tek Cibona i Split zajedno 5 naslova...

Стара школа

pre 5 godina

И, наравно, НИКАДА не смемо заборавити где нам је била репрезентативна кошарка док је доминирао Партизан (са репрезентативцима Ђуром Остојићем, Вулетом Авдаловићем), а где је сада када доминира Звезда. То је барем лако проверити!

antiDebil

pre 5 godina

Ova nasa zemlja, kako god se ona zvala, prvi put posle 60 godina ili u prevodu prvi put od osnivanja evrolige, nece imati svog predstavnika u tom takmicenju !!!
Naravno SVE ZASLUGE za to nose Nebojsa Covic i fmp IDEA, nemoj da sam cuo nekoga da im je skinuo i jedan promil, jedan gram, jednu trunku zasluga...

Bravo za Nebojsu, bravo za fmp, bravo za IDEU. To su nas ponos i nasa dika, samo tako nastavite !!

Aleksej

pre 5 godina

A licenca je nesto najgluplje sto postoji u evropskoj kosarci. Svakom po zasluzi.
(Quincy, 17. jun 2018 11:32)Nije najgluplje ako bi je Zvezda dobila!

Milan

pre 5 godina

Sta se zahvaljujete Covicu, ko je kriv vama navijacima kluba koji 30god od osnivanja nije osvojio ni jednu titulu, sto niste osvojili prvo mesto pa igrali EL?

Aleksej

pre 5 godina

ceka se ekspertiza,jos nije kasno za fmp
(Sta ima uradi Gordicu Nemanja, 17. jun 2018 11:46)Hahaha pa covece ti vise od nas Zvezdasa i Covica cekas ekspertizu!

мангупаријацз

pre 5 godina

Мени је све једно све док и партизан не игра, нема везе што ми не играмо. Враћа вам Човић за сва злодела која сте учинили током ваше ,,доминације''.

grobar srpske kosarke

pre 5 godina

mi grobari smo nesrecni zbog ovoga.

kriv je Covic, pa mi necemo moci sledece godine da iz sveg srca svake nedelje, a nekad i dva puta nedeljno, navijamo protiv srpskog tima u EL.


Uaaaaa Covic

z87

pre 5 godina

Ne znam bas ko kome otima igrace, zvezda je ovih par godina uspeha iznela na krilima domacih igraca koje je uzela iz drugih klubova: Marjanovic, Kalinic,Jovic,Dangubic. A I ove ostale domace sto je proizvela je uzela iz FMPa tipa Guduric, Lazic... Simonovic je u zvezdu dosao kao reprezentativac.

Plus je imala veoma dobre strance..

Aleksej

pre 5 godina

Pita se i Ostoja ali polufinale Kls je vase merilo!(Aleksej, 17. jun 2018 11:52)Bitno da je vase merilo zamrzivac
(laks, 17. jun 2018 12:29)Igokea!!!

aleksandar

pre 5 godina

Ma koliko to god glupo zvucalo jedino sansu imamo ako se ujedine Zvezda i Partizan i da to postane drzavni projekat u pravom smislu rijeci. Ovako dugorocno mrka kapa, bez budzeta od 15 miliona po sezoni... Bojim se da za 15 god. i tim za koji ja navijam, a i ovaj drugi, ne postanu nebitni kao finale prvenstva drzave Srbije ove godine, klasicna ikebana
(Gavra Kacanski, 17. jun 2018 11:55)idi ti,gledaj fmp

nz

pre 5 godina

Pa dobro, ništa nije večno ni zagarantovano. A kad Partizan nema šanse da igra EL onda ne treba ni ovaj drugi klub, neka igra Budućnost.

cokipkijg

pre 5 godina

Врло је наивно мислити да би Србија имала представника у Евролиги без Абе, на коју су нас натерали. Навијачи Партизана у свему виде Човићеву кривицу за сопствену пропаст, али нема више отимања играча, претњи судијама, напуштања терена - нема ни резултата!
(Стара школа, 17. jun 2018 11:45)
kako nema pretnji? u finalnoj seriji aba lige legenda je ozvalavio od pretnji i insinuacija.
tosin bunar, bokan, pukl, javor...

tonconi

pre 5 godina

Zamislite samo tipove koji su se umorili od kucanja komentara da nam objasne kako ETO BUDUCNOSTI TITULA ALI ZVEZDA CE IGRATI EVROLIGU JER BUDUCNOST NE ISPUNJAVA USLOVE. Pa covece dnevno je bilo po 300 takvih komentara...imate li bar malo stida? Ili oni koji su govorili BUDUCNOST SAMO DOBRO POCNE SEZONU, U F4 IH SVAKO NAPUNI hahahhahahahah...kakvi su to likovi...

Ognjan Taslic

pre 5 godina

ne ocajavajte....uzece Aba ligu vec sledece godine ili Zvezda ili Partizan jer ce Buducnost SIGURNO imati kikseve u aba takmicenju zbog umora/rasporeda/motivacije. Cela EL se zapravo svodi na aba zavrsnicu i domaci teren Zvezde ili Partizana gde vise nece biti opustanja...UPAMTITE OVAJ KOMENTAR

hf

pre 5 godina

Naravno da je navijacima Partizana glavni krivac Covic.Dokazao je da rezultati Partizana nisu bili plod pravilnog rada sa mladim igracima i casova ljubavi kako su se hvalili vec pomoci drzave i novca.U suprotnom vas nista ne bi sprecavalo da dominirate i sada.Tacka.
(Stefaninho, 17. jun 2018 15:26)

Rezultati Partizana su bili upravo plod pravilnog rada sa mladim igracima. Da nije bilo toga mnogo ranije bi propao jer nije imao finansijsku pomoc drzave, vec je zajmio od banke i sve je doslo na naplatu. Dominirao bi Partizan i danas da nije oteran najveci trener sa ovih prostora, njegovim odlaskom Srbija ne moze da izbaci ni jednog jedinog talenta, osim Jokica koji je slucaj za sebe. E, i puno srece u cipiripi kupu i narednih godina i nama i vama.

cenobeli delija

pre 5 godina

budimo iskreni, CZ je insistirala na ABA ligi, postoje i pisani i video dokumenti na tu temu. Da li bi Srpska liga sa Par, Cz, Voj, Vrš, Bor,.. bila jača i zanimljivija od ABA, nikad nećemo znati. Timovi u regionu su postali poslednja prilika da se uposle USA igrači ispoprosečnog kvaliteta, a bilo koji biser koji se pojavi biva skoro odmah prodat u svet.
da smo više cenili nacionalno a bili manje zaslepljeni trenutnim i kratkotrajnim bleskom lokalnih timova, do ovoga ne bi došlo.

pogledajte sad brzinu kojom će ameri koji su do juče pokazivali 3 prsta i pevali naše pesme, zapaliti iz napih klubova.

Balkan

pre 5 godina

Krivac je ABA liga. Srpska košarka je uvek imala rezervisano mesto u evropskoj košarci. Utapanjem srpske košarke u ABA ligu, to mesto se izgubilo i zadat je smrtni udarac našoj košarci.

Luke Babbitt gravedigger

pre 5 godina

Čović se za ovo zalagao do besvesti 2004 kad je Srbija bez ABA imala predstavnika u EL,sada dolazi na naplatu. Budućnost i Olimpija se toliko pojačavaju da ni sl. godine nema ništa od EL za naše klubove. Kako smo sejali... tako i žanjemo

спортски уметник

pre 5 godina

Врло је наивно мислити да би Србија имала представника у Евролиги без Абе, на коју су нас натерали. Навијачи Партизана у свему виде Човићеву кривицу за сопствену пропаст, али нема више отимања играча, претњи судијама, напуштања терена - нема ни резултата!
(Стара школа, 17. jun 2018 11:45)

Ајде једном у животу напишите ко је то отет и како...само знате да причате у празно док ви отимате играче који се потписују страначким олвкама....

hpz

pre 5 godina

@Стара школа
Njih dvojica su igrali na jednom jedinom prvenstvu a taj susni period su glavni igraci reprezentacije bili Jaric,Rakocevic,Gurovic,a povratak 2009-te smo ostvarili sa Tepicem,Krsticem,Velickovicem,Tripkovicem i Perovicem kao glavnim igracima uz Tea.A da ne govorimo o tome da smo u vreme Partizana imali jaku Zvezdu,FMP,Hemofarm,i jedno vreme Vosu i Radnicki,danas ima samo Zvezda i njene filijale,Partizan nikad gori,ostali ni amaterski nivo.Kad vec hoces cinjenicne stvari evo ti.A danasnji uspeh reprezentacije je iskljucivo zasluga jednog coveka zbog koga ste pokusali da sabotirate reprezentaciju stvaranjem atmosfere linca jer nije hteo(opravdano) da zove vaseg bivseg igraca.

Aleksandar

pre 5 godina

Pitam se ko je kriv za to ! Verovatno Dusko Vujosevic i Partizan,predpostavljam ! Jedni su bezali u Jadransku ligu navodno zbog titula ! Kada su videli da su i tamo bez njih,hteli su da prave jaku domacu ligu ! Onda je dosla sezona 14/15 i prva titula na Jadranu pa se ljudi ponadali da ce igrati jedno 20 godina EL samo oni.Predpostavljam da ce sada opet dzeva za gasenje ABA lige !

Bard Živa

pre 5 godina

Šta bi sa onima koji rekoše da Budućnost neće imati ni tim ni dvoranu za EL? Doveli su 3-4 igrača za koje mi možemo samo da sanjamo, i crni i crveni... Bolno ali tako je kako je... Kako sad u ABA protiv ovakve Budućnosti? Jako teško...

Komša

pre 5 godina

@aleksandar
Ne da se ujedine Zvezda i Partizan nego da budu ono što u suštini jesu,samo otvoreno.Državni projekti.
Znači
1.Da im se da Arena
2. Da država da određena sredstva sbake godine i da dele na pola,bez obzira na sportski rezultat.
3. Da sponzori uplaćuju novac u isti fond,da ih reklamiraju i jedan i drugi klub i dobijaju isti novac (da se izbegne sistem - ja tebi tender ti meni sponzor,tj da sredstva ne zavise od toga za koga navijaju političari).
3. Novac od sopstvenog marketinga (dres,navijački rekviziti,godišnjw karte i ulaznice) da utima svaki klub za sebe.
4. Sve da bude transparentno - svaki dinar da se javno prezentuje.
Tako će se ,sa jedne strane sportsko umeće ceniti (što se tiče takmičarskih uspeha) a sa druge će se ispuniti osnovni preduslov za "izlazak na evropsko tržište" .Pored toga ,sredstva će se vratiti državi kroz PDV ,povećanu posetu itd.
Ovo sam givorio i kada je Partizan igrao EL.

Nebojsa

pre 5 godina

Sve zahvaljujuci Covicu koji sa njegovim prijateljem Raznatovicem selektirali i formirali tim . Malo ozbiljan covek koji prati kosarku video da ovo ne lici na ekipu koja ce i naredne sezone igrati EL. Nazalost to se i desilo i sad treba neko preuzeti odgovornost, plasim da to niko nece uraditi. Pitanje kad ce ponovo neki Partizan ili C.Zvezda igrati EL ??? Tesko se ponovo vratiti na EL- ke staze . Pogledajte Partizan otkad ne igra EL to moze da se desi i CZvezdi .Voleo bih da me demantuju i da narednog leta budu u zrebu za EL.

Millennium

pre 5 godina

Nama će trebati godine da se oporavimo od eksperimentisanja sa Alimpijevićem. Budućnost će početi ozbiljne pare da ulaže. I najverovatnije neće dozvoliti da lična sujeta pojedinaca uništi ono što se stvaralo godinama. Ovo lako može da bude početak njihove dominacije.

Dr Hitch

pre 5 godina

Najjace od svega je sto se ovde prozivaju kako su ovi drugi puni mrznje, a pola njih se potpisuju sa Nolan Smit, a druga polovina Nemanja Gordic, i onda su jedni fini a drugi uzasni, i obrnuto... Boze, Boze, pa nije ni cudo sto smo tu gde jesmo...

rotokos

pre 5 godina

Naravno da je navijacima Partizana glavni krivac Covic.Dokazao je da rezultati Partizana nisu bili plod pravilnog rada sa mladim igracima i casova ljubavi kako su se hvalili vec pomoci drzave i novca.U suprotnom vas nista ne bi sprecavalo da dominirate i sada.Tacka.
(Stefaninho, 17. jun 2018 15:26)
a igraci koji su posle partizana napravili nba karijere i koji kazu da je partizan od njih napravio igrace? nemaju pojma! jel da?? znaju skobalj i steva. pusti priču cokijevu. proslo proleće

shone

pre 5 godina

Grobari zaboravili da smo nekad imali 2 mesta u Evroligi i da nisu svaki put kao sampioni ABA lige ucestvovali
(NbgDeki, 17. jun 2018 13:13)
Imali smo dva mesta u Evroligi, tada je Partizan dominirao...sad posle vaše dominacije, nemamo ni jedno. Dok je Partizan dominirao i srpska liga je imala značaj prolaska u evroligu, od kada je došao dr. iz Železnika nema. Tad kad smo imali dva mesta u evroligi, oba je davala ABA liga, prvak (Partizan) i prvoplasirani iz regularnog dela ABA (Igokea). Napiši mi samo kad je Partizan igrao evroligu, a da rezultatima to nije zasluzio? Ja sam ti gore spomenuo jedno učešće FMP-a, a drugo je kupljeno od Cibone...

Dejan CZ

pre 5 godina

Nije strasan taj prvi put...kako se stvari odvijaju bojim se da ce i drugi put doci brze nego se ocekuje...Po naplatu dolazi nov sistem koji ovom regionu pruza samo jedno mesto u EL...Puno klubova zeli da ga se dokopa i to onih koji su u stanju da obezbede znacajna finansijska sredstva, tako da u godinama koje dolaze bice sve teze racunati na osvajanje ABA lige.

Piksel

pre 5 godina

Buducnost 2.do 5. pobeda doveli tri divljaka bice Armani za siromasne,brukace se kao Igokea 5,6 sezona.
(Aleksej, 17. jun 2018 11:27)

Sve i da imaju samo jednu pobjedu na terenu su izborili da igraju Evroligu. Ovo je nama moralo da se desi, jer stav Covica koji zeli `stabilnu Zvezdu` pa na kraju prosle sezone rasproda bukvalno citavi tim plus trenera koji je nesto gradio godinama, trener koji sve vise i vise napreduje i sa kojim smo imali itekakvu stabilnost, ako nista drugo sigurni smo bili da u ABA ligi ne moze da omane, a ti se sad sprdas sa ekipom Buducnosti ? Zadrzali su glavni kostur tima Gordic, Ivanovic, dovode strance koji ce naravno sad da potpisu za njih jer oce da igraju Evroligu, a za Zvezdu logicno nece, pogotovo kad cuju kako `gazda Covic` ocekuje da mu se igra za dz i plus da ce jos cuti o tome... Jedno je sigurno, Buducnost pravi tim za Evroligu, a nazalost imam osjecaj da ce taj tim naredne sezone da se proseta kroz ABA ligu, razmisljaj malo racionalnije sta smo sve izgubili sa ovom sezonom, ne samo jednu, vec sigurno i narednu sezonu ! Crna Gora je imala dva predstavnika u TOP4, Buducnost osvojila, Mornar bio treci, cetvrti, a Srbija zemlja kosarke ? Bolje gledat u svoje no u tudje, mrznja izmedju C. Zvezde i Partizana ili ti plan da se suprotni tabor ugasi, je dovela do ovoga. Za razliku od njih timovi u CG se podrzavaju i ne gledaju da komsiji crkne krava... Tako da pusti ti Buducnost, no sto cemo mi naredne sezone ??

Марко

pre 5 godina

Евролига се претворила у оно што се до пре две године звало Топ 16. Србија много пута до сада није имала представника у Топ 16 Евролиге. Док је постојала Југославија, било је много сезона у којима клубови из Србије нису играли Евролигу.

Норис

pre 5 godina

Нема овде ништа чудно.
Од 16 учесника Евролиге, чак 11 места је резервисано за тимове са А лиценцом, а међу њима није ни Звезда ни Партизан.
Једно место је резервисано за победника Еврокупа.
Читава Европа се коље око бедна четири места не би ли играла у лиги са великанима као што су Ефес и Басконија који могу да дигну све четири у ваздух јер су унутра сигурних 10 година. А у својој историји од европских трофеја освојили су један Куп Кораћа (Ефес) и један Сапорта куп (Басконија).

Новац је овде у питању, а Звезда и Партизан ту не могу да конкуришу европским парајлијама, у којој год лиги да играју, било домаћој било АБА лиги.
А Бартомеу ионако не даје пет пара на њихову историју, значај за развој европске кошарке, страст навијача итд.

По мени, Бартомеу је покварењак.

ANALiticar

pre 5 godina

sve po zasluzi. Klubovi su nam lose igrali ove godine pa zasluzeno nemamo predstavnika. Nadam se da dogodine neki nas klub osvoji ABA, svejedno mi je koji. Zelim im uspeh.