Ponedeljak, 28.05.2018.

01:50

"Kralj" vlada Istokom – nestvarni Lebron odveo Klivlend u finale!

Košarkaši Klivlend Kavalirsa plasirali su se u veliko finale NBA, pošto su u sedmom, odlučujućem, meču savladali kao gosti Boston rezultatom 87:79.

Izvor: P. Tadiæ

"Kralj" vlada Istokom – nestvarni Lebron odveo Klivlend u finale! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

349 Komentari

Sortiraj po:

bla

pre 5 godina

@bla Kad Dzejms bude udario Durenta a Durenta iskljucili tad mozda ove tvoje reci i budu “pile vodu”
(Iskreno, 28. maj 2018 14:56)

ili recimo kada Kobe udari Bibija laktom u glavu i dobije faul i slobodna bacanja! sve velike zvezda u nba su zasticene, i u tom smislu nema razlike izmedju MJ-a i LBJ-a.

Andreja

pre 5 godina

Ja se Lebronu divim! Čovek je sam pobedio Boston.Klivlend je gubio sve do sredine četvrte četvrtine a onda na scenu stupa KRALJ DŽEJMS! Ne mogu da verujem kako sa 33 godine izdrži svih 48 minuta na parketu. Mislim da je sinoć proveo bukvalno ceo meč na terenu. Ne znam šta bi ovaj klub bez Džejmsa.Pokušavali su da podmlade ekipu ,ali opet nešto ne ide. Lebron 35p,9as,12sk, a prvi ispod njega Grin samo 19 poena.Krivo mi je što nije imao tripl-dabl,falila mu je jedna asistencija ali nema ni veze jer su prošli u veliko finale. Čovek je rodjen za finala i trofeje. Navijaću za Hjuston protiv Golden Stejta da ne bi bilo 4.put zaredom isto finale. Kralju Džemjs ja ti se klanjam, a verujem i mnogi drugi...

day

pre 5 godina

@baron

Taj bager, kako ga ti zoves, bi 90ih zabijao po 50p uz tripl dabl svako vece, dominirao bi jos vise nego danas. Da imas priliku da kao na igrici napravis savrsenog igraca, napravio bi njega. Ima 5 cm i 20 kg vise od Jordana, a pregled igre Magica, covek je kosarkaski Bog.

Dušman

pre 5 godina

Matori daj ti nama objasni ko ti je taj LJ, a za bagere i traktore ćemo lako.
Čuj LBJ nema veštine, pa taj čovek iz mrtvog ugla može da da koš ili asistira saigraču na suprotnoj strani parketa. I gde ćeš majke ti da se zalećeš Mercedesom na bager.

Mladen

pre 5 godina

Ne znam kako neko moze da poredi LeBrona sa najvecim pa i da si klinac imas klipove pa se edukuj. Majkl je bio poezija u pokretu nije to samo 6/6 i jeste i u njegovo vreme poguravan posebno nakon sto je osvojio par titula ali on jeste bio najveci. Mediji sad na silu pokusavaju i LeBronu da nadju te kao wau momente u nekim bzvz blokadama? ali realno toga nema. Totalno 2 drugacija tipa igraca. LeBron je snaga i efikasnost ali nema tu lepote i prepoznatljivosti u njegovoj igri, ono sto bi publiku diglo na noge (a da nisu njegovi navijaci zbog pobeda). Majkl je radio stvari u napadu kao niko pre i posle njega, totalno jedinstven. LeBron je "samo" jos jedan dominantan igrac svoje ere i nista vise.

baron

pre 5 godina

Pocelo poredjenje Jordan-Lebron. Meni je to kao da poredite Mercedes i bager.
Ja zaista cenim LJ, on je napravio sjajnu karijeru s obzirom na talenat, jer sav njegov talenat bila je fizicka nadmoc. On je pametan kosarkas, iza njega su timovi trenera, mediji, sponzori, svi su oni dali svoj veliki doprinos, naravno kao i on, da LJ bude to sto je danas; jedna od ikona NBA lige.
Trenutno njegova igra odise velikim iskustvom i samopouzdanjem, sto je za ocekivati.
U uslovima koje je danas postavila NBA liga on je bez premca najbolji.
Ali to nisu isti uslovi koji su vladali u doba Jordana.
Svako ko je gledao Jordana zna koliko je on bio brz, koliko je imao dobar sut, defanzivna i ofanzivna sila. On nije imao potrebu dobacivati kao Lebron jer je, za razliku od Lebrona imao pregrst resenja u napadu.
Uopste ga nije bilo lako cuvati za razliku od Lebrona kome je najveca vestina snaga i brzina. Snaga protiv manjih, brzina protiv vecih i tromijih igraca.
Lebron dominira na drugi nacin, ali tu nema mnogo vestine.
Mnogi bi zeleli videti kako bi Lebron igrao pod odbranom koja je cuvala Jordana. Kako bi se snasao protiv Crva, Pipena, kako bi ramenom odgurnuo jednog Robinsona, Olajuwona.
Ne, Lj-a cuva neki Moris, koji nije u karijeri udario dve rampe, spor kao puz.
Jordan nije mit, Jordan je bio strasan kosarkas u mnogo cemu bolji od Lebrona.
Oni se ne mogu porediti, Mercedes i bager se ne mogu porediti, a to svako ko se razume u kosarku zna.

miroslav

pre 5 godina

lebron nas je sam pobedio,ali ne treba zaboraviti odsustvo irvinga i hejvuda,vreme seltiksa je stiglo,odlucio ocajan sut,mi smo pokazali timsku igru i kao navijac kelta od 1981 mogu reci da stizu uskoro nove titule,a kralju zelim u finalu sve najbolje

Memfis

pre 5 godina

amo da je u toj kontri Rozir dodao samom Horfordu danas bi verovatno pricali o nevidjenom uspehu Bostona medjutim decko je zeleo da se mangupira i popio je bananetinu, posle toga se sve okrece na stranu Klivlenda. Svaka cast Bronu, privilegija je gledati takvog igraca, Boston ima buducnost a imace i muke sta sa pozicijom 3 jer je mladi Tejtum pokazao da ce biti veliki igrac.
(Paspalj chandler, 28. maj 2018 13:51)

Au zar i ti? Pa otkinuo je ruku Roziru, kakva bananetina?!

nista o nicemu

pre 5 godina

Najbolja stvar kad klinci kopiraju komentare sa stranih portala pa se ovde predstavljaju kao strucnjaci. Lebron nije Dzordan, nikad nece biti. 6/6 i 6x mvp finala. Kad je najteze bio je najbolji, kraj svake rasprave.

Miha

pre 5 godina

Regular Season MVP
Season Scoring Leader
NBA Finals MVP
All-NBA First Team
First Defensive Team
All Star MVP
(russ, 28. maj 2018 14:11)

On je to morao biti jer je liga morala da se opere zasto je odlozila salary limit tek za sledecu sezonu. Odlozila ga je da bi Dzordan mogao da igra i zaradi neverovatnih 33 miliona a zalsuzio je svaki cent od tog ugovora. Medjutim te '98 godine je masinerija fame o Dzordanu vec prerasla samog Dzordana i tu se prica preduvala. Treba biti nepristrasan i pogledati ugovore njegovih saigraca da bi se jako lako zakljucilo da su Bulsi izveli takvu gimnastiku uz pomoc NBA da bi sacuvali svoj supertim. Pipen je igrao za manje od 3 miliona dolara po sezoni i a ko je '93 dobio 3.5 miliona ali mnogi tvrde da je to uradio svojom greskom. Kukoc je imao 4.5 miliona kao i Rodman. Takodje takes na luksuz nije bilo tada.

Zahvaljujuci Dzordanu plate igraca su se poduplale 2000te. On je uradio jako mnogo za sve kosarkase i to je njegov neizbrisiv trag pre svega. A te silne nagrade '97 i '98 su totalno neobjektivne za razliku onih sa pocetka '90ih kada je Dzordan kao magarac vukao svoju ekipu do nestvarnih pobeda. Sredinom '90ih najveca pretnja Bulsima je bila upravo Indiana a ne Juta ili Sietl kako se istorija prepricava.

antiDebil

pre 5 godina

kakva je razlika I da stigne do finala preko smesnog istokA ako tamo izgubi sto je realno...ko se seca gubitnika u finalu,seca se samo osvajaca prstena .
(kevin gar, 28. maj 2018 12:55)

Svi se secaju gubitnika u finalu. On je na svakom dresu u nba ligi, na svakom panou, svakoj reklami, svakoj tv spici, svakoj karti za utakmicu. Sta god da pogledas u vezi nba lige prvo se vidi onaj koji je bio gubitnik u finalima pa onda ide sve ostalo nakon toga !

Eto, sada vidis koliko si uspeo da promasis sa tom tvojom pricom !!!

russ

pre 5 godina

Magic...haha,8 izgubljanih lopti pored skoro tripl dabla u najvaznijoj utakmici uz standarnih preko 50% suta iz igre(nije centar),igra po 48 minuta u 33.godini.Moze da prica sta god ko hoce,ovo Dzordan nikada nije radio,a kao matoran nije uspeo Vizardse koji nista gori nisu bili od ovog Klivlenda i za klasu bolji od onog "prvog" Klivlenda,ni do plej ofa.Niko gore saigrace i ekipe nije vodio u finale od LeBrona,na sve to,broj skokova,asistencija i sut iz igre,niko ni blizu tih brojki u plej ofu(covek ima mnogo bolje procente suta i asistencije od Dzordana koji je bio bek?!).
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije ((prvi covek kluba, 28. maj 2018 09:10)

Jordan u 34. godini i poslednjoj sezoni u Cikagu:

Regular Season MVP
Season Scoring Leader
NBA Finals MVP
All-NBA First Team
First Defensive Team
All Star MVP

bla

pre 5 godina

Samo odgledate Jordan vs Reggie Miller i shvatite koliko je Liga gurala Jordana i tu se svaka rasprava zavrsava.
(Iskreno, 28. maj 2018 13:57)

jeste nba liga gurala MJ-a, ali isto tako gura i LBJ-a, a bogami i hardena i karija, barklija, magica, larija, KD-a ... velike NBA zvezde su najveci izvor profita u sportu i svi su oni zasticeni. tako da to nije merilo ko je kakav igrac.

Rambo Cerak

pre 5 godina

Mozemo da procamo o Dzejmsu Kobiju Sekilu Medziku Birdu Doktoru Pitu Marevicu Oskaru Dominicu W Wejdu,ali da pricamo o Dzordanu i Dzejmsu nema govara,suludo je reci bila sta,elegancija i stil vs fizika i kruto kretanje.

Pa kako

pre 5 godina

God da su lose odigrali Voriorsi il Bjuston ovi imali 17 posto sut za tri,34 za dva .I takav Boston Klivlend jedva dobi tek na samom kraju u poslednjih tri minuta utakmice .Promasio si poentu mog komentara .Ja se pitam sta ce oni da urade u finalu ,dal oni imaju ikakve sanse protiv ovih azdaja .Pa nece cela ekipa Hjustona il Voriorsa tako katastrofa da sutira ,jer su to mnogo bilje trojkaske i suterske ekipe .Jeste taj Harden lose trosjke sutirao ,al sta su radili Gordon i Grin sipali samo tako ,pa i Pol u onoj utakmici pre povrede .Ovo su mladi igraci bili u pitanju ,normalno da ce ruka da im zadrhti , i bice teze ,al ovo su preiskusni i preklajeni igraci ,njima ce ovakve stvari mnogo teze fs se dese .Nisi nsjbokjeispratio moju misao Zvezda .

Paspalj chandler

pre 5 godina

Samo da je u toj kontri Rozir dodao samom Horfordu danas bi verovatno pricali o nevidjenom uspehu Bostona medjutim decko je zeleo da se mangupira i popio je bananetinu, posle toga se sve okrece na stranu Klivlenda. Svaka cast Bronu, privilegija je gledati takvog igraca, Boston ima buducnost a imace i muke sta sa pozicijom 3 jer je mladi Tejtum pokazao da ce biti veliki igrac.

Ljubitelj sporta

pre 5 godina

Čovek je životinja ono se drukčije ne može opisat što on radi na terenu. Žao mi je Boston al'odigra li su muški ovaj celi plejof samo falilo više sportske sreće na kraju i Kajl Irving ko bi značio dosta. Bilo bi drugačije ! U svakom slučaju svaka čast Džejmsu koji bukvalno sam odveo svoju ekipu u veliko finale.

RIP

pre 5 godina

Ljudima podhitno da se objasni da je Jordan na osnovu karijere u Bullsima imao 51% suta iz igre i da nije logicnije da bek suter ima bolje procente od krila kao i da nije logicnije da neko ima vise asistencija od onog koji drzi loptu 90% vremena. I da se objasni ljudima da je Jordan u Wizardsima imao 39,40 godina a ne 33. Da je u prvoj sezoni zavrsio posle operscije na kolenu,gde su ti Wizardsi sa Popaj Jonesom,Kwame Brownom imali pozitivan skor pre povrede. On i Hamilton zajedno na terene,Wizardsi su bili na 15:1! Terry Roziera niko nije znao do pre mesec dana,sada od njega prave zvezdu,al horford veciti luzer,tatum i brown neiskusni igraci..Lebron se u njihovim godinama ni u playoff nije plasirao. U igri bez kontakta niko ne moze da cuva coveka od 120kg u igri sa kontaktom The Worm cuva Shaqa,dovoljno reci!
(The Worm, 28. maj 2018 10:10)

*** Nekim ljudima jednostavno treba ugasiti internet

Tet-a-Tet

pre 5 godina

kakva tri faula protiv bostona u zadnje 3 minute, strasno
(joe, 28. maj 2018 05:15)


Slažem se da su Bostonu svirani faulovi na Džejmsu iz kojih je ovaj imao lake poene iz sl. bacanja, ali što su se Kelti ispromašivali u tih zadnjih 3-4 minuta, za pamćenje...
Na 1:04 do kraja igrač Seltiksa sa obe ruke, za oba ramena namerno hvata Džejmsa, a ovaj ipak daje polaganje uz dodatno bacanje!?
Odakle mu tolika snaga stvarno mi nije jasno...
Želeo sam da Boston prođe ali sam nekako ipak pre očekivao pobedu Džejmsa protiv ipak premladih Kelta.
Svaka im čast na svemu ove sezone i sigaran sam da će sledeće godine biti još bolji!

masterkg

pre 5 godina

Prvo Lebron da bude bolji od Brajenta pa moze tek onda da napada Jordana
(Prvo, 28. maj 2018 12:26)

Mnogo volim i poštujem Brajanta, ali Lebron je otišao stepenik iznad.....

brandt

pre 5 godina

Koliko traju tajmauti u NBA, nerealno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Winter is coming!, 28. maj 2018 02:49)
Traju tri minuta, što je samo dva minuta duže od tajm-auta u evropskoj košarci i sigurno nije nerealno, naročito uzimajući u obzir dužinu sezone, broj utakmica i trajanje četvrtine.

zvezda

pre 5 godina

@au pa kakve su procente imali gsw i hjuston kad je hjuston dobio dve za redom harden promasio 20 trojki za redom a ipak dobili obe utakmice to je bato moj pritisak velikih utakmica i jaka odbrana gdje ne das suteru da se digne na sut i uzimaju se fade away-i trojke preko ruke iz daljine iz driblinga odmah po prijemu lopte jer im je to najbolja pozicija itd...Tako da nemoj da pricas o onome o cemu ne znas

kevin gar

pre 5 godina

kakva je razlika I da stigne do finala preko smesnog istokA ako tamo izgubi sto je realno...ko se seca gubitnika u finalu,seca se samo osvajaca prstena .

Au

pre 5 godina

Koje ciglarenje majko moja .Da ekipe sutiraju 16/74 za tri poena ,pa ne znam kakve da su odbrane to je katastrofa .Sta misls ovi u finalu da rade isto bi to rekao i zs Boston .Pa Hjuston i Golden Stejt su duolo bolje ekipe ,brze ,veca rotacija ,mnogo bolja kretnja i u odbrani .Dal ce imati poente gledati finale uzivo i boriti se sa snom .Pa Dzejms je crko ,a ostali uopste nisu razigrani .Tamo sko najverovatnije prodju Voriorsi Tomson se zagrejao ,a eto i Kari ulazi u ritam .Moraju ozbiljno da ratmotre to menjanje kostura u plej ofu .Ocigledno da Istok nista ne moze da uradi ,pogotovu sad kad imamo jos jedan premocan tim na Zapadu .

KOSTA1703

pre 5 godina

@Swift

A šta je bolje: Da osam puta udješ u finale basket prvenstva, ili da svih osam puta ideš kući posle prvog kola?
Dok sam se ja "bavio" basketom umeo sma saigračima reći:
-igramo pametno.na 19-19 ako je lopta kod mene igrmao na individualne kvlaitete, a ako je kod vas igrmao kolektivno.
To je bio recept da dobijemo nbasket.

Samo da dodam jednu stvar , čisto radi faktografije, pošto ovi Džordanovi fanovi mojih godiona uporno zaboravljaju:
Majkl Džordan je otišao iz NBA lige jer mu se nije svidelo da ga tretirjau kao druge igrače po pitanju plaćanja.
Njegovim odlaskom počeli su da padaju profiti same lige(jer je i stvoren kao mega zvezda da donosi pare), te je NBA liga sama prekršila sopstvena pravila oko plaćanja tako što je stvorila rupu u pravilima da bi Džordana platili 30 miliona za sezonu i vratili u ligu.
Pošto je on tim pravilom praktično bio izuzet iz salarija, to je takodje omogućilo Čikagu da plati Pipena,Kukoča i Rodmana, time praktično kršeći pravila stvore veliki tim.

Pera Pisar

pre 5 godina

Klivlend u finalu...sa GSW 80% ako ne bude za Hjuston igrao Kris Pol...sa GSW 60% ako igra Kris Pol, jer i tada bi igrao rovit i nebi mogao da pruži maksimum mogućnosti

Mihic

pre 5 godina

@(Swift, 28. maj 2018 10:15)

Svaki igrac u ekipi treba da zna svoje mesto tako sto je svestan svojih mogucnosti i tako sto zna sta njemu pise u ugovoru i sta pise drugima u ugovoru. U tim ugovorima stoje brojke minutaza, poseda lopete i sutiranja bas kao i u fudbalerskim ugovorima gde stoji ko sutira penal, ko ide u odbranu a ko ne itd. Sasvim normalna stvar.

Nema svrhe da imas jednog LBJ u ekipi a da delis loptu na ravne casti, pa sta ce ti LBJ onda? To si mogao sa nekim mnogo jeftinijim igracem. LBJ ima najveci pregled terena i najvecu kosarkasku inteligenciju na terenu danas i zato je tako dominantan pre svega, a tek onda idu fizikalije. On vrlo lako uposli ostatak ekipe po potrebi ili ako mu ne ide jer nije siledzija.

Ja kada sam igrao kosarku znao sam da sam uvek bio bolji skakac i donekle sam pokusavao da kradem lopte vise od drugih. Mrzeo sam otvorene suteve jer me pritisak uvek pukne bas zato sto je otvoren sut, bolje sam se snalazio u tezim sutevima. A njavise sam mrzeo kombinovanje lopte do besvesti i gubljenje energije kada jedan plej pokusava da namesti tri akcije u jednom napadu jer su mu prve dve propale. E bas tu ti fali jedan LBJ da dodje i sutne kao sharpshooter iznenada i pogodi. Ja sam bio sasvim OK da bolji od mene rade onaj posao sto znaju bolje.

I na kraju sta reci za biciklizam gde njih sest vozi za jednog :) Sve je to normalno u ekpinim sportovima.

antiDebil

pre 5 godina

Koji vestacki hajp majko mila ceo play off nije igrao protiv krstene ekipe indijana koji ima jednog polu igraca oladipa, toronto koji odma skine sam u playoffu protiv lebrona i boston bez dva najbolja igraca koji ih je posteno namucio sa klincima u rosteru... U finalu ce se sresti prvi put sa ozbiljnijom ekipom pa cemo videti njegove mogucnosti i velicinu...
(petarczv, 28. maj 2018 09:13)

Kakve god da su te ekipe na istoku i dalje su dosta jace od onih ekipa protiv kojih je Djordan igrao.
Sto se tice skidanja gace, ako je Djejms nekoga naterao da protiv njega skine gace i nestane sa terena onda je to samo njegov plus, ni u kakvoj varijanti nije minus !

Markos

pre 5 godina

Ne kapiram komentare da se u NBA PO ne igra odrbana. Pa ova majstorica je zavrsena "evropskim" rezultatom, i pored toga sto prakticno igraju skoro celu jednu cetvrtinu vise (48 min vs 40 min). Bez tih dodatnih 8 minuta igre broj koseva bi bio ubedljivo manji nego u finalu F4EL!

bozza

pre 5 godina

Bogami stize Dzordanovu besmrtnost. Sta covek radi to nije normalno 
(4k4.Dex, 28. maj 2018 08:47) 

Kako je to stigo jordanovu besmrtnost?? Tako sto je izbacio ekipu kojoj ne igraju dva najbolja igraca?!?? 

Koji vestacki hajp majko mila ceo play off nije igrao protiv krstene ekipe indijana koji ima jednog polu igraca oladipa, toronto koji odma skine sam u playoffu protiv lebrona i boston bez dva najbolja igraca koji ih je posteno namucio sa klincima u rosteru... U finalu ce se sresti prvi put sa ozbiljnijom ekipom pa cemo videti njegove mogucnosti i velicinu...
(petarczv, 28. maj 2018 09:13)

jao bre Pero, izjela te mrznja. Taj isti Boston je izbacio Bakse i Filu, predpostavljam da ni oni nemaju pojma. Na kraju su svi paceri u NBA osim GSWa. Ali to se ne zove "jedina normalna ekipa" vec "najbolja ekipa". I za tu najbolju ekipu moze da se kaze da su na srecu dosli do titule jer su u finalu igrali protiv Kavsa bez Kajrija i Lava. I ako oni prodju u finale, proci ce na srecu jer je CP3 izbacen zbog povrede. Poenta je da uvek moze da se nadje detalj i razlog da pljunes i obezvredis neciji uspeh. Ono sto u tom procesu ne vidis je da pljuvanjem po drugima, stalno pljujes i po sebi. Smanji mrznju i uzivaj, kosarka je lep sport

JPR24

pre 5 godina

NBA je smesan u odnosu na onaj pre 25,30 godina ! Prvo,nema emocija kod igraca ! Bila pobeda ili poraz svejedno im je ! Zbog visine primanja kod igraca ne da ne postoji zalaganje u odbrani,vec odbrana uopste ne postoji ! Pre sam se budio i pola sata pre utakmice sav uzbudjen da gledam Bulse i kasnije Sakramento ! Sada na to i ne pomisljam posto su sveli NBA kao bejzbol na igru bez emocija ! Bukvalno ljudi statiraju u kukuruzu dok Lebron,Durent,Kari,Irving igraju sami 48 minuta i uzmu po 60 suta na utakmici.
(Creative mind, 28. maj 2018 09:34)

Malo si se pogubio. I ja vise volim NBA kosarku 80ih i 90ih, pa cak sve do 2010... Ali nije tu u pitanju zarada. I tada su oni primali solidne pare, za tadasnji standard. U pitanju je stil kosarke koji se menja. Ide se na brzu igru, brza sutiranja, fokus je na napad, i manje na odbranu. Pre je bilo vise ekipa slicnog nivoa pa se moralo igrati svaku utakmicu. Sada, je ta konkurencija manja. Zapad na primer, iako deluje svima jaci globalno od istoka, GSW i Hjuston su overili plejof tu nekih mesec dana pre pocetka plejofa, pa i kad su u toku sezone neke partije gubili nije im zapelo da pokusaju da se vrate. Sada te iste vidimo u finalu zapada. Retko zadnjih godina vidis neku ekipu koja je peta sesta da moze realno da uzdrma, pa i da eliminise prve dve u konferenciji. Neki stariji igraci su to vec objasnjavali, kvalitet nije da je 1000 puta manji, iako globalno jeste u smislu broja vrhunskih igraca, vec je koncentrisan u nekoliko ekipa i to je to.

duledudule

pre 5 godina

Ma kakav Dzejms ljudi pobednik veceri je Dzej Ar Smit.Bravi Swish uspeo si da ubacis vise od 10 poena u jednoj utakmici plej ofa(koja propalica majko mila)...Salu na stranu LeBron ih je pojeo za veceru.Na 1 1 sam pricao da se igra 7 tekma i da ce Boston da posustane zbog rotacije o najvise 7 igraca i tako i bi.Prednost u finalu dajem zapadu ali sve je moguce.Mozda se jos neko seti u Klivlendu da igra kosarku...

NNN

pre 5 godina

LBJ zverina!
Tejtum je najbolji novajlija ove sezone, dečko zna znanje i ima onu stvar,
za razliku od većine u ekipi koja je najvažniju utakmicu sezone odigrala "na neiskustvo" uz previše promašenih šuteva.

antiDebil

pre 5 godina

Steroid je pravaziso sebe,ove sezone se izbo za sve pare covek ima najveci broj odigranih minuta u istoriji nba u proseku!!!! I to sve u 34godini!!! Armstrong je mala beba za njega...
(petarczv, 28. maj 2018 09:17)

Gde li si perofmp nasao taj podatak o najvecem broju minuta u istoriji nba, to bih bas voleo da saznam ?
Djordan je u 35.godini igrao vise minuta od Djejmsa a jos je i igrao odbranu. Sam si lepo objasnio da Djejms uglavnom odmara u odbrani.
Dakle ipak su 90-tih steroidi bili dosta kvalitetniji i mnogo su se vece doze uzimale !!
Ipak je Djejms i dalje malo dete kada su u pitanju steroidi u odnosu na Djordan Majkla. Tuzno ali istinito...

Swift

pre 5 godina

@M V P aka JeRemija

Evo ti jedno prakticno pitanje, da li si nekada igrao basket/kosarku? Da li preferiras da igras u ekipi sa nekim likom koji misli da je najbolji (mozda i jeste), ali carini loptu, hoce sve sam i baci ti samo na otvorenom sutu? Kako bi se osecao u takvoj situaciji, da li bi bio pun samopouzdanja ili bi se osecao kao sporedni igrac, tj. levo smetalo? Garantujem ti da bi igrao losije nego sto mozes, jer bi imao manjak samopouzdanja i manje loptu u rukama. Sama tvoja uloga u ekipi bi ti sugerisala da ovaj nema poverenja u tebe i mora sve sam, svaka greska ili promasaj bi ti bili dodatni pritisak, jer sad se onaj tip zali kako nemas pojma, on sve zivo radi na terenu, a ti i to malo, pa negde pogresis.

Sad zamisli drugu situaciju, igras u ekipi sa isto tako dobrim likom, ali ti ovaj daje loptu cesce, tretira te kao jednakog, samim tim osecas da ima poverenja u tebe, stices sigurnost i samopouzdanje, mozes da das sve od sebe.

Razmisli kako se ti LeBronovi saigraci osecaju, da li su oni ekipa ili LeBron i ostatak. Kada se pobedi, LeBron sam pobedio, kada se izgubi, saigraci su losi, ne moze LeBron sam.

Govorim ovo iz malo realnije perspektive, sama psihologija igra veliku ulogu u sportu. Po komentarima vidim da mnogi ljudi povrsno posmatraju sport, pale se na individualnu statistiku, kako jedan igrac sve sam radi, nema pomoc i sl, jer se verovatno ni sami nisu previse bavili sportom, pa ne znaju kako to izgleda u praksi.

JPR24

pre 5 godina

Inace, kako vam ne dosadi to prepucavanje oko LBJ i Jordana ?? 99% tih sto se pale i komentarisu, nisu u zivotu videli utakmicu iz te ere, kamoli gledali uzivo. A ovu danasnju, gledaju kroz statistiku... Sad cu i ja da uporedjujem Bodirogu i Jabara, malo da dignemo tenziju :p

Hell

pre 5 godina

@ Pa da je tako svi bi igrali po 48 min i vodili svoje krš timove u finala, a ne samo Lebron.... Uživaj u ovakvoj košarci još par godina, ne događa se to često - evo leteći Majkl pa sad King....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (masterkg, 28. maj 2018 09:31)

Tesko da se moze uzivati u le bronovoj kosarci. Njemu svaka cast ali uzivanje?? Sve se svodi na sirovu snagu,besomucno uguravanje igraca,nema nikakve elegancije,nikakve lepote,driblinga,samo sirovost i sta je tu za uzivanje? Nije sve u postignutim poenima. Rondo nema poene ali njegova igra je za uzivanje,covek ima nestvarnu igru i asistencije

The Worm

pre 5 godina

Ljudima podhitno da se objasni da je Jordan na osnovu karijere u Bullsima imao 51% suta iz igre i da nije logicnije da bek suter ima bolje procente od krila kao i da nije logicnije da neko ima vise asistencija od onog koji drzi loptu 90% vremena. I da se objasni ljudima da je Jordan u Wizardsima imao 39,40 godina a ne 33. Da je u prvoj sezoni zavrsio posle operscije na kolenu,gde su ti Wizardsi sa Popaj Jonesom,Kwame Brownom imali pozitivan skor pre povrede. On i Hamilton zajedno na terene,Wizardsi su bili na 15:1! Terry Roziera niko nije znao do pre mesec dana,sada od njega prave zvezdu,al horford veciti luzer,tatum i brown neiskusni igraci..Lebron se u njihovim godinama ni u playoff nije plasirao. U igri bez kontakta niko ne moze da cuva coveka od 120kg u igri sa kontaktom The Worm cuva Shaqa,dovoljno reci!

rasha

pre 5 godina

A da li oni u NBA znaju sta je antidoping test???
(paux, 28. maj 2018 06:58)

Nemaju pojma . Posalji im mail u kome ces im objasniti sta je to i zasto se koristi .

Aleksa

pre 5 godina

Koji vestacki hajp majko mila ceo play off nije igrao protiv krstene ekipe indijana koji ima jednog polu igraca oladipa, toronto koji odma skine sam u playoffu protiv lebrona i boston bez dva najbolja igraca koji ih je posteno namucio sa klincima u rosteru... U finalu ce se sresti prvi put sa ozbiljnijom ekipom pa cemo videti njegove mogucnosti i velicinu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 28. maj 2018 09:13)

Друже, не знам шта ти значи крштена екипа...било која муслиманско-будистичка некрштена екипа из овог ПО би осакатила првака Европе (Свеједно СЛО/Реал Мадрид) са 20 разлике на 40 минута и 40 разлике на 48 минута....
ПО НБА је најјача светска кошарка....тешко да ту има неко лош...то што су лошији у односу на Кливленд то је ЛБЈ, то што су лошији у односу на Хјустон то је Пол+Брада, то што су сви лошији у односу на ГС, то су Кари, Клеј, Дурент и чини ми се Кер...али лошији не значи лош....

hoodie melo

pre 5 godina

Seltiksi se ugasili kad je bilo najjpotrebnije. Jedino je Tejtum bio u ritmu. Bar da mu se još neko pridružio i drugu bi priču pričali, ali dobro, previše je ovo neiskusan tim i nije toliko neočekivano da se iskljuće pod ovako velikim pritiskom. Čak je odbrana bila i sasvim u redu, na nivou prethodnih utakmica u gardenu, ali je napad potpuno podbacio. LeBron isporučio ono što se od njega očekivalo, tako da, koliko god to čudno zvučalo, on nije doneo prevagu na ovom meču. Sa druge strane velika sezona za Boston, bili su otpisani posle svih povreda, svi su se nameštali na to sedmo mesto kako bi išli na njih, a evo gde su završili. Individulano, igrači su jako puno napredovali, mnogi podigli svoj trade value, tako da, ako neko ima materijala da dominira ligom narednih godina to su seltiksi. Dok se za Klivlend to baš i ne može reći. Sledi im verovatno čišćenje u finalu na koga god da nalate (što bi se gotovo sigurno desilo i Bostonu), a budućnost im je najblaže rečeno upitna. LeBron je pred odlaskom, samim tim i mogućnost za potpis nekog jačeg free agenta im je mnogo manja, i verovatno im sledi ulazak u tenkovanje vrlo brzo.

There can be only one

pre 5 godina

Vjerovatno je finale unaprijed izgubljeno, posto Lebron ne moze sa ovim balvanima da dobije ni Hjuston ni GS, ali pitanje najboljeg igraca na svijetu i uz Majkla, najboljeg ikad se ne postavlja. To je zacementirano.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Banjaluka, 28. maj 2018 08:32)

Sve se slažem samo da korigujem malu nepreciznost:

Vjerovatno je finale unaprijed izgubljeno, posto Lebron ne moze sa ovim balvanima da dobije ni Hjuston ni GS, ali pitanje najboljeg igraca na svijetu i posle Majkla, najboljeg ikad se ne postavlja. To je zacementirano.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Banjaluka, 28. maj 2018 08:32)

prvi covek kluba

pre 5 godina

Magic...Klivlend dao 2 trojke vise uz sut za tri od 20-i nesto posto.Razlog zasto cemo gledati LeBrona je zato sto je sam bolji od cele ekipe Bostona.Pogledajte statistiku,procente suta,asistencije,skokove,i saigrace u plej ofu Dzordana,Kobija pa onda LeBrona.Prva dvojica nikada do uspeha nisu vodila prosecne igrace,nisu imali taj broj asistencija iako su dvojke,obojica,procente suta ni priblizne.

prolaznik

pre 5 godina

zasto LeBron sve to radi, tj. igra i pleja i krilo i centra?
(Swift, 28. maj 2018 09:31)

LeBron sve to radi da bi se tebi dodvorio .

vmp

pre 5 godina

cuj lika 'danasnja kosarka vise lici na koledz nego na nba' i gomila pluseva. pa sine, jesi ti ikada odgledao koledz mec, sa koliko discipline, timske igre i jake odbrane se igraju ti mecevi? idi spremaj omlet deci

Creative mind

pre 5 godina

NBA je smesan u odnosu na onaj pre 25,30 godina ! Prvo,nema emocija kod igraca ! Bila pobeda ili poraz svejedno im je ! Zbog visine primanja kod igraca ne da ne postoji zalaganje u odbrani,vec odbrana uopste ne postoji ! Pre sam se budio i pola sata pre utakmice sav uzbudjen da gledam Bulse i kasnije Sakramento ! Sada na to i ne pomisljam posto su sveli NBA kao bejzbol na igru bez emocija ! Bukvalno ljudi statiraju u kukuruzu dok Lebron,Durent,Kari,Irving igraju sami 48 minuta i uzmu po 60 suta na utakmici.

deda Milivoje

pre 5 godina

Meni je tek 66 godina i pratim kosarku intenzivno od polovine 60-tih godina proslog veka. Vidio sam na delu skoro sve poznate kosarkase u Evropi i NBA i usudjujem se da kazem da je LeBron James zvani King najkompletniji i najtimski igrac svih vremena.
Ko je od tih velikana najbolji "svih vremena" je samo stvar ukusa, nesto kao koja zena je nalepsa. Jednima se vise svidja Jordan, drugima LeBron a trecima Kobi ili pak neko cetvrti. Znaci uzivati u vremenu sadasnjem, u vremenu velike kosarkaske zvezde LeBron James zvani King.

Malkom

pre 5 godina

A da li oni u NBA znaju sta je antidoping test???
(paux, 28. maj 2018 06:58)

A da li ti znaš šta je poštovanje prema živoj legendi? Čovek je sinoć igrao punu minutažu, apsolutno svaki napad je on lično vodio, u odbrani je kidao, a na slobodnim bacanjima svoga tima kao mrtav zadihan stajao kod svog koša ne bi li povratio malo vazduha i snage, da je sve od sebe, iako su ga čuvala minimalno dvojica već na njegovoj strani terena, pa sve do napada. I onda umesto da mu skineš kapu, govoriš o dopingu.

prvi covek kluba

pre 5 godina

Swift...haha,koji si genije.Pises kao da je Tejtum cele sezone davao po 30 poena,10 skokova,10asistencija, a nije,to je LeBron imao sa 33 godine.Procenti suta LeBrona iz igre tokom sezone i plej ofa su nestvarno dobri,uvek,stalno preko 50%,ostatak ekipe Klivlenda sutira 30%,to sto jednu utakmicu Grin sutne 50% ili J.R.Smit 40% ne znaci da LeBron ima podrsku,jer ta dvojica sledecih tri utakmica imaju sut 20% dok je LeBron na 60%,kapiras.Okruzen je prosecnim igracima,navedi jednog iz Klivlenda koji moze da igra u Bostonu,Hjustonu,GSW,Oklahomi...nema ih,mogu samo na klupi da budu.

JPR24

pre 5 godina

Boston podlegao pritisku, aut za 3 stisnuta ruka, i ocajan procenat. To su te utakmice gde se vidi kad fale igraci poput Irvinga... Lebron, ocekivano. Povreda Love-a dala prostora drugim igracima koji ocigledno doprinose vise ekipi. Sad, da li ce to biti dovoljno u finalu, videcemo kad pocne. Inace neko je pomenuo 8 izgubljenih lopti Lebrona, taj isti neka prvo pogleda dublju statistiku, pa kad bude video koliko je puta imao loptu u posedu, onda ce se manje cuditi. Sve se igra preko njega, tako da je ovo maltene normalno.

LBJ

pre 5 godina

Uvek bio i ostao James bolji od korporativne marionete Jordana, medijskog proizvoda pre svega stvorenog radi prodaje patika. Oćelavio od onoga što je navodno počeo da uzima u off sezoni 90/91 a ovde mu vi pevate hvalospeve.sramota.Primoran bio da napusti ligu 93-e navodno zbog kockarskih dugova, eto kakav je to čovek.

Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm! i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina.
Pritom, Jordan je igrao sa Pipenom i Rodmanom, dva najbolja odbrambena igrača lige tih godina. Rodman je bio najbolji skakač lige

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@Creative mind
Ono kada ljudi ne prate NBA a hoće da se prave pametni pa svašta pišu.
Ako nisi znao MJ je čovek sa najviše upućenih šuteva u proseku na utakmici, čak 23. Lebron, Kari i Durent šutiraju dosta manje od njega.
Kakvih 60 šuteva po meču te spopalo?
Inače ako je neko prangijao po 30 puta to je bio Ajverson koji je igrao pre 20 godina, upravo u vremenu koje glorifikuješ.

student

pre 5 godina

pojedini zli komentari na zalost potvrdjuju zasto smo tu gde jesmo .
jos malo pa ce neki ovdasnji citaoci poceti da tvrde kako se Ajnstajn dopingovao .

deda Milivoje

pre 5 godina

Meni je tek 66 godina i pratim kosarku intenzivno od polovine 60-tih godina proslog veka. Vidio sam na delu skoro sve poznate kosarkase u Evropi i NBA i usudjujem se da kazem da je LeBron James zvani King najkompletniji i najtimski igrac svih vremena.
Ko je od tih velikana najbolji "svih vremena" je samo stvar ukusa, nesto kao koja zena je nalepsa. Jednima se vise svidja Jordan, drugima LeBron a trecima Kobi ili pak neko cetvrti. Znaci uzivati u vremenu sadasnjem, u vremenu velike kosarkaske zvezde zvane LeBron James zvani King.

prvi covek kluba

pre 5 godina

Magic...haha,8 izgubljanih lopti pored skoro tripl dabla u najvaznijoj utakmici uz standarnih preko 50% suta iz igre(nije centar),igra po 48 minuta u 33.godini.Moze da prica sta god ko hoce,ovo Dzordan nikada nije radio,a kao matoran nije uspeo Vizardse koji nista gori nisu bili od ovog Klivlenda i za klasu bolji od onog "prvog" Klivlenda,ni do plej ofa.Niko gore saigrace i ekipe nije vodio u finale od LeBrona,na sve to,broj skokova,asistencija i sut iz igre,niko ni blizu tih brojki u plej ofu(covek ima mnogo bolje procente suta i asistencije od Dzordana koji je bio bek?!).

petarczv

pre 5 godina

Bogami stize Dzordanovu besmrtnost. Sta covek radi to nije normalno
(4k4.Dex, 28. maj 2018 08:47)

Kako je to stigo jordanovu besmrtnost?? Tako sto je izbacio ekipu kojoj ne igraju dva najbolja igraca?!??

Koji vestacki hajp majko mila ceo play off nije igrao protiv krstene ekipe indijana koji ima jednog polu igraca oladipa, toronto koji odma skine sam u playoffu protiv lebrona i boston bez dva najbolja igraca koji ih je posteno namucio sa klincima u rosteru... U finalu ce se sresti prvi put sa ozbiljnijom ekipom pa cemo videti njegove mogucnosti i velicinu...

Vlada

pre 5 godina

Ljudi moji, koja odvratna kosarka. Pa na sta je ovo licilo. Corava koka bi ubola vise koseva od Rosier-a, a mi komentatori da smo nasumicno skupili ekipu od 5 ljudi bi uboli vise trojki od Bostona. Posle se prica o nekoj odbrani. Gluposti. Vecina trojki koje su obe ekipe sutnule su bili otvoreni sutevi. Na kraju Boston sutira 7 do 39 trojke. Ja zista ocajniju kosarku nisam gledao u poslednjih 10 godina makar. Kvalitet kosarke na Final Four u BG-u je bio tri klase iznad ovoga, sem neospornih kvaliteta LeBrona i Tejtuma. Na kraju, u finalu koji god tim na zapadu prodje ima da oduva Klivlend.

petarczv

pre 5 godina

Steroid je pravaziso sebe,ove sezone se izbo za sve pare covek ima najveci broj odigranih minuta u istoriji nba u proseku!!!! I to sve u 34godini!!! Armstrong je mala beba za njega...

Swift

pre 5 godina

@Pogan

Ja sam gledao utakmicu, a sada ti meni reci, zasto LeBron sve to radi, tj. igra i pleja i krilo i centra? Je l' ga neko tera? Niko nije rekao da on ne treba da bude glavni igrac i da najvise sutira, samo trebaju i ostali da igraju. Zasto on sve to radi? Mislis da drugi ne mogu? Bas je njemu zapala ekipa gde niko nista ne zna, pa mora sve sam? Naravno da nije, nego nije se ni pokusalo sa drugacijim nacinom igre. Nisam siguran koliko ti je jasan koncept timske igre, gde svako ima svoju ulogu i zadatak u ekipi.

petarczv

pre 5 godina

Koliko je nerealna prica boston izbacio sam sebe ocajnim sutem, steroid sta reci 48min i 35p i 8 izgubljenih lopti da je samo braun pogodio 30-40% suteva za 3 dobio bi boston. Uglavnom istok presmesan a i na takvom istoku u dve serije po 7 utakmica i to sto je ona prva trebalo da se zavrsi sa 4-2 za indijanu ali su sudije ukrale utakmicu.

Swift

pre 5 godina

@Ukrotitelj divljih macaka

Kada bi LeBron i Tejtum zamenili ekipe, bio bi Klivlend konkurentan. Koliko, to je sad pitanje. Sa druge strane, Boston bi bio jaci, ali ovi sadasnji igraci Bostona bi delovali losije i ljudi bi opet pricali kako je to krs tim oko LeBrona.

Ne sporim ja da je LeBron igrac koji donosi prevagu i verovatno moze da ima uticaj na igru tima vise od bilo kog drugog igraca trenutno, samo tvrdim da mu saigraci nisu uopste tako losi kao sto se prica, vec su samo baceni u drugi plan, imaju sporedne uloge, tj. mogu oni vise od toga sto nekad prikazuju, ali im treba dati slobodu.

Kada ti sve polazi od jednog igraca, dobijas situaciju da taj jedan igrac ima monstruoznu statistiku, dok ostali izgledaju bledo, jer naprosto nemaju toliko slobode i loptu u rukama, da bi iskazali svoj puni potencijal. Zato se nekad desava i da ti igraci odigraju slabije nego sto mogu, nemaju sigurnost, samopouzdanje, ne znaju ni sta da igraju bez LeBrona, jer nama sistema, tj. on je sistem. Ako ih svedes na statiste, koji kampuju na trojci, umesto da vise ucestvuju u samoj igri i protoku lopte, ne mozes ocekivati da rade herojske stvari. Garantujem da bi mnogi od tih igraca izgledali dosta bolje u nekim drugim timovima, gde bi imali vece uloge.

Matrix

pre 5 godina

Jordana on nikad nece stici. Da li je Jordan igrao svo vreme-nije po 3,4 god. vezbao je baseball. Da je igrao stalno brojke bi bile daleko vece. A da je Boston imao celu ekipu nikad ama bas nikad nebi osvojio ovaj ulazak. Neporicem ja njegovu igru, stvarno je mnogo jak ali protiv Rookie ekipe koja je se usrala od pobede znalo se vec da ce proci.
A u finalu ce opet popusiti protiv Golden State a ali samo zato sto CP3 neigra. Inace bi HR mogli ovo dobiti ali posto nemoze jadno cu ispasti od najboljih sutera ikada. Kad krene Curry ia i Thompsona plus onog Durenta onda je dzabe sve.
Volio bih da je Boston izbacio Jamesa i da HR pobede ove Warriorse ali sumnjam u bradu. Kao uvek blamirace se kad treba da se pokaze.

alex

pre 5 godina

Stvarno ne znam o kakvoj namestaljci pricate? Nije bilo nijedne sporne odluke sudija na utakmici.. jel LeBron mozda kriv sto se igracima bostons odsekle ruke pa sutirali trojke 7/39 ili koliko vec....

сатара

pre 5 godina

@саша
кул све то.
али дигресија. леброн је као на хемији, а "сви памте џорданов флу гејм" кад је мртав болестан васкрсао до 40 поена. све се плашим да пре утакмице није примио инфузију, трансфузију, 6 инјекција ко зна чега и да га нису киселили у кади са стероидима. ма не, хемију су измислили оног дана кад сте ви пензоси схватили да сте престари за нба драфт. до тад је све било чисто. уосталом шта узима леброн, узима и делаведова, тако да колко год да се пуцају, то раде сви профи играчи а не само један.

masterkg

pre 5 godina

Сви играчи, а нарочито они најефикаснији у СЕДМОЈ утакмици, да лепо пишке у флашицу и да неутрална европска антидопинг комисија утврди какви се то ''протеински'' шејкови пију у НБА. Па зар неко стварно мисли да нормалан човек, уз нормално тренирање (макар тренирао и цео дан), може оволику енергију да има? Ово је постало помало и тужно гледати - искрено, жалим ове НБА играче који су зарад милиона и милиона долара пристали да их којечиме боду, и чак су успели да их увере (и гледаоце са њима) да нису допинговани већ да то њихово тело заиста може да издржи, да су најбољи спортисти икада, да заслужују признања итд... 
И да, наравно, већ могу да претпоставим како ће сада многи помислити: ,,Па знаш како, они тренирају много, вредни су, иду у теретану сваки дан и тако већ годинама, нису лењи као европски играчи или као ти што овде остављаш коментар, вуку на грбачи своју сиромашну фамилију па морају много радити на себи како би потписали добар уговор и извукли их из беде итд'' - ЉУДИ МОЈИ! НЕ МОЖЕ! Не може нико да нас убеди да им је мокраћа ''чиста''. НЕ МОЖЕ!!! У праву је био Дуци Симоновић!
(Дуле, 28. maj 2018 08:46)

Pa da je tako svi bi igrali po 48 min i vodili svoje krš timove u finala, a ne samo Lebron.... Uživaj u ovakvoj košarci još par godina, ne događa se to često - evo leteći Majkl pa sad King....

gunner

pre 5 godina

Lepo je neki lik juce ovde napisao kako je sve ovo jedna velika namestaljka i kako sigurno u NBA nece dozvoliti finale bez velikih zvezda, Dzejmsa i ovih iz GS. Kao fazon neizvesnost, 3:3 u obe i na kraju finale koje se i ocekuje. Nadam se samo da ce bar u tom finalu ovaj na steroidima ostati bez prstena.

dr

pre 5 godina

dobro, Lebron je odveo loš Klivlend preko još goreg Bostona do finala...i šta sad? Treba da nas klinci koji eze nemaju i nisu gledali pravu košarku da je OVO strava igra i GOAT? Ovo finale je ispod nivoa NBA, a glupa pravila prave katastrofu za gledanje...još kad se tome dodaju botovi u publici!

Sauron

pre 5 godina

Izvinite LeBronofili, ali je ovo jedna velika glupost od igre.

1 Ceo tim igra da bi LeBron šutirao, a ako oni šutiraju, samo na asistenciju LeBrona i zato su im procenti nikad slabiji, šutiraju 1 od 10 trojke ili za 2 da bi ON imao što više poena i asistencija
2 odbranu jedva da igraju da bi protivnici što više šutirali, jer što više šuteva to se više promašuje i naravno ON, koji stalno stoji ispod svog koša, ima najviše skokova
3 igra kao drvoseča, gura igrače u koš, faulira kao lud ali sudije ne sviraju, jer je ON veliki, gledaju mu kroz prste
4 zbog te svoje igre ima ubedljivo najviše izgubljenih lopti, još malo i biće kralj izgubljenih lopti u istoriji lige

I zato je ON najveći......ma važi

pinjolino

pre 5 godina

Ne mogu da verujem da se vecina komentara svodi i dalje na to ko je najbolji ikada. Samo trosite svoje vreme sa takvim komentarima. Lebron, Kobi, Jordan, Medzik, Bird, Wilt...svi oni su obelezili jednu eru svetske kosarke i svi oni su bili ili jos uvek jesu nesto najbolje sto nam je kosarka dala. Kako fizicki nije moguce da smo pratili sve ove kosarkase na vrhuncima njihovih karijera, tako dalje rasprave nemaju smisla. Dok statistikom ne mozemo doci do najveceg ikada jer bi onda Wilt bio neprikosnoven.

Aleksa

pre 5 godina

Ја сам давно остајао ноћу да гледам утакмице НБА. Сад сам мало оматорио, имам и неки послић а и деца 'оће да смарају са некаквим доручком и школом ујутру...

Нешто ми се чини да је одбрана много много слаба ових потоњих пар година. Џордан није давао 40 кошева у седмим утакмицама? Чувао га је неко....

Некако ми ово сад више личи на колеџ кошарку него на НБА...но добро...ја сам вероватно диносаурус...одох деци да правим омлет....

Dacha

pre 5 godina

Bron je najveći ikada! Bez ikakve sumnje. Dvojica mu se bese na ramena, on se diže sa njima i poentira! Udaraju ga, biju ga, on daje pod batinama, iako ni sekund odmora nije imao na klupi celu utakmicu. Odbrana, kupi lopte pod koševima, asistira svima, prevodi, pik, preuzima, monstruozno blokira, sve. I sve to sa timom koji nema krštenog all-stara. Džordan to nikada nije mogao, nikada nije imao i nikada nije bio dominantan na takav način, tako brutalno nezaustavljiv. Sorry nostalgični matorani, pustite broj titula i lepotu igre, ako je Džordan genije, poezija košarke, Bron je džin košarke! Nivo njegove igre je najviši i najdominantniji ikada.
(kao federer i novak, 28. maj 2018 05:23)

A nad kim to Lebron dominira?? Sa ekipom kojoj ne igra nijedan all star igrac (dobro mozda Horford) i gde su im dva glavna igraca povredjena (Irving i Hejvord) i ne igraju uopste! Dominira nad rukijem Tejtumom i prosecnim igracima za rotaciju Moris,Smart,Brown,Rozier,Bejns gde nijedan pojedinacno nije nista bolji od nijedog igraca Klivlenda,da kazemo da su u najboljem slucaju izjednaceni. I u toj konstalaciji snaga gde on ima najskuplji tim u celoj ligi i igra 7 utakmica i muci se sa njima. Ja tu ne vidim nikakvu dominaciju,puni on sve svoje kolone ali dzaba kad ce biti pociscen u finalu od strane GSW-a jer verujem da oni ipak ulaze u finale i da ce da opravdaju svoju ulogu favorita.

Дуле

pre 5 godina

Сви играчи, а нарочито они најефикаснији у СЕДМОЈ утакмици, да лепо пишке у флашицу и да неутрална европска антидопинг комисија утврди какви се то ''протеински'' шејкови пију у НБА. Па зар неко стварно мисли да нормалан човек, уз нормално тренирање (макар тренирао и цео дан), може оволику енергију да има? Ово је постало помало и тужно гледати - искрено, жалим ове НБА играче који су зарад милиона и милиона долара пристали да их којечиме боду, и чак су успели да их увере (и гледаоце са њима) да нису допинговани већ да то њихово тело заиста може да издржи, да су најбољи спортисти икада, да заслужују признања итд...
И да, наравно, већ могу да претпоставим како ће сада многи помислити: ,,Па знаш како, они тренирају много, вредни су, иду у теретану сваки дан и тако већ годинама, нису лењи као европски играчи или као ти што овде остављаш коментар, вуку на грбачи своју сиромашну фамилију па морају много радити на себи како би потписали добар уговор и извукли их из беде итд'' - ЉУДИ МОЈИ! НЕ МОЖЕ! Не може нико да нас убеди да им је мокраћа ''чиста''. НЕ МОЖЕ!!! У праву је био Дуци Симоновић!

Navijač

pre 5 godina

Steta za Boston, sa ovakvom ekipom doci do finala konferencije i igrati sedmu utakmicu je za svako postovanje. Nisam ljubitelj kosarke koju igra Klivlend ali treba odati priznanje Kralju i reci da jeste jedan od najboljih ikada.

cobane,vrati se...

pre 5 godina

@Dule
 ,,Па знаш како, они тренирају много, вредни су, иду у теретану сваки дан и тако већ годинама, нису лењи као европски играчи или као ти што овде остављаш коментар, вуку на грбачи своју сиромашну фамилију па морају много радити на себи како би потписали добар уговор и извукли их из беде итд'' :)

Saša

pre 5 godina

(kao federer i novak, 28. maj 2018 05:23)
Lebron je svakako medju top 3 svih vremena, ali od Džirdana teško da je iko bolji, Džordan igra košarku, pa ga smori i predje na golf, tri godine ne igra košarku pa se vrati i osvoji tri prstena, a svi pamte flu game kad je izašao sa temperaturom, jedva se kretao, i postigao 40 poena i pobedio jutu sam, pipen ga izneo sa terena na kraju itakmice, Džordan je ipak jedan i to je to, a Leborn je odmah uz njega...

Aleksandar

pre 5 godina

Covek je ludjak,alal mu vera ! Pa sta bi bilo da uz sebe ima 5 all star igraca kao ovi iz GSW-a ! Nemaju sanse u finalu,ali ovo je kao da su osvojili prsten !

сатара

pre 5 godina

@свифт
леброн има "одличну" екипу, која би се, да уместо леброна игра рецимо џеј краудер, бојан богдановић или роберт ковингтон, клала са орландом и бруклином за задње место на истоку.
кливленд је буквално геријатрија састављена од играча који ни у прајму нису били ни близу ол стар нивоа и два просечна играча: тристана томсона и левина лава, који је стално повређен и извикан до бескраја, а питање да л је бољи од миротића (ја чак мислим да је миротић бољи). о роднију худу и кларксону не вреди трошити речи. еван фурније и недовић су класа за обојицу. две класичне преваре.
уз то, кливленд нема тренера, него овог смешног лика који само зине поред аут линије и гледа шта ће леброн да уради.

niki

pre 5 godina

alo ljudi, izgubis 7 utakmicu finala, igrachi Bostona kao da su izgubili od mene u parku na basketu 3 na 3!!! a vi se lozite ko je bolji, ovo je je bre nivo kechera, namesteno sve 99%, rezirano kao i holivudski filmovi, u zadnjoj sekundi napeto do bola, jeftina Americka propaganda super heroja, covek igra 48 minuta mech, doduse tajm auti i krajevi cetvrtina im traju po 20 minuta, ali opet mislim, samo zamislite koji nivo dopinga je u pitanju, koliko su oni svi drogirani to nije realno, trunke jedne sportke tenzije nema, nekog borbenog naboja i zarke zelje za pobedom, kao da im je apsolutno svejedno dal su dobili ili izgubili! kad se setim izjave jednog igracha iz Evrope nakon poraza njegove ekipe od pola kosa u zadnjoj sekundi, razumljivo sav nervozan ulazi u svlacionici onako skrhan i slomljen, svi ga napali, alo sta unosis negativnu energiju u ekipu, to covek sa emocijom prema klubu i sportu ne moze da sakrije, jednom recju boli ih uvo.. samo se gleda koliko ce se novca zaraditi..

Borba

pre 5 godina

LBJ je kralj. Muka mi je vise poredjenja njega i MJ. MJ nije bio takva misicava "zivotinja" kao LBJ ali je MJ bio lepota igre u to vreme. Dominantan kao LBJ sada. Uzivaj te dok traje ovo sa LBJ. Pustite MJ vs LBJ. Nije isto vreme.

Banjaluka

pre 5 godina

Vjerovatno je finale unaprijed izgubljeno, posto Lebron ne moze sa ovim balvanima da dobije ni Hjuston ni GS, ali pitanje najboljeg igraca na svijetu i uz Majkla, najboljeg ikad se ne postavlja. To je zacementirano.

Ides

pre 5 godina

(kao federer i novak, 28. maj 2018 05:23)

Decko, kosarku gledam od prije tvog postojanja i ne, Lebron nije najveci. Zao mi je golobradi ali Jordan je to jos uvijek bez sumnje!

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@Swift
Svaka čast na pokušaju prikazivanja kvaliteta Lebronovih saigrača i kroz statistiku a ne samo kroz pričanje napamet "Korver šutira maestralno trojke a Smit cepa mrežicu preko ruku rivala" ali ajde sada budi čovek do kraja pa uradi uporedni prikaz LBJ i njegovih saigrača kroz čitav plej of a ne samo kroz jučerašnji meč jer 1 utakmica ipak nije reprezentativan uzorak, razumeš?
Bićeš šokiran rezultatom, tj.statistikom ostalih igrača Kavsa. Ajde što LBJ ima najviše poena, skokova, asistencija nego što ima i najbolji procenat šuta. Šta sprečava Tompsona ili Lava da imaju bolji procenat a ne da Kevin Lav ima 38% u plej ofu što je sramota. Našao si 1 meč u kome je LBJ imao donekle podršku i to si uzeo kao generalnu stvar?! Au kakvo izvrtanje činjenica. Ajde razbi mit da LBJ igra sam. Čekam statistiku ostalih iz Kavsa u ovom plej ofu.

Obelix

pre 5 godina

“Nestvarni” James? 8 izgubljenih lopti, a Celtics sut za tri poena 7-39! To je apsolutno jedini razlog zasto cemo gledati Lebrona ponovo u finalu...
(Magic, 28. maj 2018 05:14)

Pa sto igraci Bostona nisu pogadjali trojke u utakmici sezone?! Dzejms je i pored 8 izgubljenih lopti objasnio neke stvari. To je apsolutno jedini razlog sto cemo gledati Lebrona u finalu.

Pogan

pre 5 godina

(Swift, 28. maj 2018 05:16)

Druze, pogledaj neku utakmicu prvo. Lebron nosi svoju ekipu jer prakticno igra pleja, svaki napad polazi od njega, kreira, pravi visak, asistira, poentira. U odbrani se shodno tome svesno manje trosi, al kad treba doda gas i na toj strani parketa.

Da se razumemo, nisam nikakav fan, al svaki dan se pojavi neko dete na forumu da analizira brojeve i prvo sto kaze je da ima veliki broj izg lopti. Kako da nema kad igra pleja 48min? Drugo, zamera se sto puno sutira u stilu "i ja da sutnem toliko puta ubo bih dvocifreni broj", a James ima 50% suta svako vece, sto je impresivno buduci koliko se trosi. A i ko ce da sutira vise od njega? JR Smith mozda?

Deco, batalite numerologiju i pogledajte neku utakmicu u zivotu...

Djenka

pre 5 godina

Mnogo ljudi je pre serije predvidelo sedmu utakmicu i pobedu Klivlenda zato sto liga mora da izvuce maksimum profita iz svake sezone. Gledao sam utakmice i ne mogu da se otmem utisku da je Boston mogao mnogo bolje. Dali je namesteno... Znaju oni koji su namestali:) LeBron je odlican igrac ali Klivlend nema klupu za titulu.

Neznalica

pre 5 godina

Ako pobedi Hjuston u seriji na Zapadu Klivlend će imati neke šanse. Ako prođe Golden Stejt, ne verujem. Ipak Lebron igra praktično sam.

Moram da priznam da sam prilično razočaran kvalitetom poslednjih utakmica i na Istoku i na Zapadu. Najbolje bi se opisalo kao besomučno ispucavanje. Zato i Lebron toliko odskače od ostalih igrača. Jedini pokušava da postavi igru da na nešto liči. Samo kako sa krševima kojima je okružen. Sve sami limitirani igrači. Bukvalno nijedan nije sposoban sam nešto da iskreira. Da ne budem preoštar možda još Hil.

Bilo kako bilo, 8 uzastopnih NBA finala nije mala stvar. Pritom igraš sezonu karijere duboko u 30-tim godinama. Ne dešava se baš svaki dan. To treba da priznaju i oni koji ga baš ne vole. Znači sve sami obožavaoci Džordana.

Pedja

pre 5 godina

Boston je jedini igrao pravu kosarku- timsku. Ali sa druge strane je marketing. Jednostavno- Lebron mora igrati finale jer to trazi njegova popularnost. To se najbolje videlo pri kraju utakmice kada su mu svirali tri faula- a faula nije bilo. Klinvlend je morao proci zbog njega.
Drugo- covek koristo ko zna kakvu hemiju- nije prirodno da na kraju utakmice- kada su normalno biti na kraju snage- on trci kontru, Moris ga vuce i on opet daje kos??? To moze samo neko dobro uradjen hemijom... Pozz za sve prave ljubitelje kosarke

DukiNS

pre 5 godina

Ukratko , iskustvo Dzejmsa a neiskustvo Bostona je presudilo. Ekipa Bostona previse otvorenih trojki promasila , pogotovo pri kraju, stegla se ruka, a 'nudio' se KlivlendDzejms iskusno na kraju, u meso, bacanja , i cao zdravo. Nadam se kompletnom Bostonu sledece sezone, a onda ni titula nije nemoguca.

vaske

pre 5 godina

znaci umesto boston-klivlend treba da pise boston-lebron dzejms pa rezultat....to isto da vazi i za finale.... jer ocigledno ovde je u pitanju klasicni one man show...neverovatno, lik odigra svih 48 minuta, proslu 46 minuta...lik je robokap, nema druge

ernesto che

pre 5 godina

Osam uzastopnih od toga cetiri s polu-raspalim i raspalim klivlendom , pocinjem da verujem da je stvarno najbolji svih vremena, jos ako ovo osvoji, a pritom nema jednog jedinog igraca uz sebe koji je vezao dve-tri utakmice s petnaestak kosa i koliko-toliko dobrom partijom cele sezone, onda stvarno kapa dole.

Sibirac

pre 5 godina

Boston bezidejan u napadu, sa kriminalnim procentom šuta za 3. Od toga mnogi šutevi nisu bili ni blizu da uđu, kao kamenje da su bacali.

Rozir i Braun igrači za male utakmice. Možda je u poslednjoj četvrtini trebao više Bejns da igra, svojim zalaganjem je uvek pravio prevagu na terenu.

I ispade da je povreda Lava možda i pomogla Klivlendu.

Pred Bostonom je budućnost, ali su i ovu utakmicu mogli da dobiju. Više su sami krivi za poraz, nego što ih je Klivlend nadigrao.

Hell

pre 5 godina

Cestitke Klivlendu,zasluzeno,ipak je Boston u ovom sastavu jos uvek zelen za finale. Sada ce mnogi reci kako ja uvek pljujem Le brona,ne znam sto tako shvataju ali ajde,ostrascenost pa mogu da ih razumem. Jedna stvar bode oci,covek je igrao 48 minuta! Alo,igra meceve na dva dana i igra po 45-48 min! To je bez neke jake hemije jednostavno nemoguce,pa i masina bi se pokvarila a kamo li covek

sryugos

pre 5 godina

(Swift, 28. maj 2018 05:16)

Klivlend je realno krs ekipa koja bi se jedva dokopala plejofa da nije Dzejmsa a i glatko ispala od Indijane opet da nije Dzejmsa.
Covek igra nerealno, sa 34 godine igra 48 minuta i daje 30+ poena bez problema. Naklon do poda.

Bojan

pre 5 godina

Mora se priznati da su sudije na kraju svirale svasta Bostonu,a za to nije bilo potrebe,jer je Boston odigrao jako nezrelo. Po meni,glavni krivac je Stevens.Ocajna taktika.

Kakva je lozana onaj Lebron.Blokirao onog malog Roziera koji je igrao kao muva bez glave,stao glumi,izduvava nesto ispod kosa,a kada ga je Tatum vratio na fabricka podesavanja nesto gleda popreko.Folirant najobicniji.Ne mogu da shvatim da neko moze da gotivi onakvu lozanu.Sreca za Klivlend je povreda Love,sa njim nikada ne bi pobedili.

vaske

pre 5 godina

znaci umesto boston-klivlend treba da pise boston-lebron dzejms pa rezultat....to isto da vazi i za finale.... jer ocigledno ovde je u pitanju klasicni one man show...neverovatno, lik odigra svih 48 minuta, proslu 46 minuta...lik je robokap, nema druge

NastyB

pre 5 godina

HA! Zar je neko sumnjao?? Baš sam se iznenadio rezultatom! I igrom Bostona. (sarkazam)
Živo me zanima šta je liga odlučila ko će da bude drugi finalista. Ako se odluče za Hjuston gledaćemo kako GSW ne idu trojke i jedno 6 pogodaka iz 25-26 pokušaja, a Hjuston će da sipa sa svih strana praktično nebranjeni, pa da se LeBron sastane sa svojim dobrim prijateljem Polom u finalu. Mora Silver da mu udovolji, on je taj koji nosi medijski (i finansijski) cirkus sa sobom.
A za ove zaslepljene botove koji ga veličaju samo prosto pitanje : Šta je to lepo u njegovoj igri? Čisto guranje na snagu - čuva ga Bejns ili Horford - ide na utrčavanje, jer je brži od njih. Čuva ga Tejtum ili Braun - ide na ulaz razgrćući ramenom, jer je jači od njih. Ako ga čuvaju Smart ili Rozir - kreće čistim guranjem u post pod koš. Čovek nema trunke lepote i gracioznosti u igri. Da je mašina za igru, da je najbolji igrač današnjice to nema sumnje, ali ga porediti sa velikanima ove igre koje je bilo uživanje gledati je čista sramota. Znam, statistika govori drugačije, ali opet nema ni blizu toliko statističkih rekorda koliko ima jedan Vilt Čemberlen. Znači ni po statističkim parametrima nije GOAT, po lepoti i uživanju gledanja ni među prvih 50 u istoriji i samo neko ko prati košarku tek zadnjih 10-ak godina može da ga veliča. Jer ne znaju, nažalost, za bolje. A sve ima na YouTube, samo ko će to da gleda...

vilejet

pre 5 godina

Bron je najveći ikada! Bez ikakve sumnje. Dvojica mu se bese na ramena, on se diže sa njima i poentira! Udaraju ga, biju ga, on daje pod batinama, iako ni sekund odmora nije imao na klupi celu utakmicu. Odbrana, kupi lopte pod koševima, asistira svima, prevodi, pik, preuzima, monstruozno blokira, sve. I sve to sa timom koji nema krštenog all-stara. Džordan to nikada nije mogao, nikada nije imao i nikada nije bio dominantan na takav način, tako brutalno nezaustavljiv. Sorry nostalgični matorani, pustite broj titula i lepotu igre, ako je Džordan genije, poezija košarke, Bron je džin košarke! Nivo njegove igre je najviši i najdominantniji ikada.
(kao federer i novak, 28. maj 2018 05:23)

@ hahahaha, klinac pali!

čika Gruja

pre 5 godina

Auuuuu koja nameštaljka..... katastrofa od košarke , mislim više liči na ragbi al ok!!!!!
Kakav uzor današnjim klincima......cccccc!!

sakupljač minusa

pre 5 godina

kao federer i novak,
Pa samo pogledaj koju je konkurenciju Džordan imao u svoje vreme a koju Lebron. Džordan je igrao protiv prvog i drugog Dream Team-a. Lebron protiv sebe ima brdo evropljana kao i amerikance neke sumnjivog kvaliteta. Čovek mora da provede 48 min na terenu. Džordan baš toliko nikad nije radio. I onda kad ima ovakvu statistiku svi mu se dive. Samo pogledaj igrače koje je Džordan imao naspram sebe i sve će ti biti jasno

sryugos

pre 5 godina

(baron, 28. maj 2018 05:12)

Stvarno?
Bez Lebrona, ova ekipa Klivlenda bi jedva usla u plejof. Toronto bi mozda i izbacili jer su oni teska magla i prevara od tima, Filadelfiju isto mozda, svaki drugi tim bi brisao patos njima.

Mirko

pre 5 godina

Nemoj da bi se neko zahe.... sa LeBronom!

Svi smo znali da je LeBron u plejofu neka druga dimenzija, videli smo i kako on diže formu i performanse iz utakmice i utakmicu, ali ovo je bilo krajnje brutalno - uz sve što je uradio, čovek nije izašao iz utakmice ni sekundu, odigrao je svih 48 minuta igra na ovakvom nivou, sa ovakvim brojkama i to je nezapamćeno - ne znam da li je neko tako nešto do sad uradio? Msm da nije.

сатара

pre 5 godina

тотално незаштићен играч. свирају сваки 5. фаул над њим. џордану су свирали само да га неко погледа.

Marko

pre 5 godina

Pera pisar, nemoj Ronalda stavljati u tu grupu, i Pele je bio veznjak koji ulazi iz drugog plana jedino Ronaldo spic sto seca loptu na tacnu, Mesi je izmislio fudbal za Ronalda koji se nije video protiv bayerna i u finalu real bez njega dobio a barsa ne moze Romu da dobije bez Mesija...Mesi je kompletniji igrac...Lebron i Dzordan su blizu i tu ima neizvesnosti kao i Mesi i Maradona..A Ronaldo je dobar igrac ali izuzetno precenjen i ima srece u fudbalu je i to jako bitno kao i sudije...

Nathan

pre 5 godina

Slazem sa da je James GOAT ali nijedan igrac ne moze sam. U finalu ce biti cistka ko god da dodje. Sta vise ovo vise govori o istoku, garantujem da bi Klipersi ili Denver koji nisu usli ove sezone u play off na zapadu osvojili istok a mozda bi i Lejkersi imali sansu.

Срб

pre 5 godina

Занимљиви су коментари ових клинаца који се "ложе" на Леброна, пошто кошарку гледају од 2010. Има доста материјала да се нађе, па погледајте мало и неке мечеве од пре 10+ година.

Beogradjanin

pre 5 godina

(baron, 28. maj 2018 05:12)

Skoro sve si lepo napisao. Saigraci Jamesa nisu neki, nego on to na svoj kvalitet vuce. I nema niko nekog jakog centra na istoku, tako je bese Orlando izbacio James, pustas ga na ulaz. Bas kasko si napisao Brown Hoford, Rozier sve su to role player igraci. Brown je nesto napredova ove godine, ali nikad nece dostici nivo Tompsona. Tejtuma ce jos napredovati, ali ono maksimum nekih 25p+ u proseku bice verovatno bolji od Tompsona. Jednostavno Boston nije ima tog jednog, ostale 3 utakmice su dobili na dobroj odbrani, i momentumu jer su uvek imali veliku prednost pri kraju.

Ne pise se dobro NBA ligi to se sad vidi. Nabroja mi neko od Michela, Simonsa i ostalih mladih da nema brige.Da ih stavis sve zajedno u ekipu, pa pitanje da li su jaci od ovog Bostona. Ne bude nekog spasa buducnost je finale konferncije Boston-Toronto. Ko ce to pratiti? Mozda je dovoljno onaj Brooker da da 75p svaki 10 mec u nevaznim utakmicama. Ali najbitnije da mnogi pisu komenatre na Jemsa nestace za 5, 6 godina.

KAŠANIN DRAGAN

pre 5 godina

Čestitke Klivlendu i "Kralju Džemsu na još jednoj nestvarnoj partiji, osvajanju Titule na Istoku,sa Džejmsovim osmim uzastopnim,
a ukupno devetim ulaskom u NBA Finale❗👏👍👌👊
I TO TAKOREĆI SA "DRUGORAZEDNOM" EKIPOM KLIVLENDa, koja naravno da ima svoj veliki značaj ako timski odigra kao is-pomoć "Kralju" iz Top 3. Svih NBA Vremena❗😲😲😲

Hoces Iskreno ?!

pre 5 godina

Lebron je jedan od najboljih igraca danasnjice i jedan od najboljih ikad,ali bitno je koliko je titula osvojio u tim odigranim finalima.
Kako je krenuo,ispasce veci luzer od Benfike u fudnalu. :PPP

KAŠANIN DRAGAN

pre 5 godina

Čestitke Klivlendu i "Kralju" Džemsu na još jednoj nestvarnoj partiji, osvajanju treće titule na istoku i osmim Džejmsovim uzastopnim ulaskom u NBA Finale, a devetim ukupno i TO TAKOREĆI SA "DRUGORAZEDNOM" EKIPOM KLIVLENDa, ali koja ipak može da pobedi svakoga, timskom igrom ostalih kao podrška "Kralju" iz top 3. svih NBA vremena...😆😆😆

Slobodan

pre 5 godina

Play off utakmica, igra se 48 minuta a ovoliki broj poena. Vise bi dao Fenerbahce...Mogu da zamislim koliko je bilo mucno za gledanje (jer nisam)...

Blue Moon 948

pre 5 godina

Bostona kad je najvažnije izdao šut, 3-20 za tri u drugom poluvremenu, Rozir 0-10, najgori meč u plej-ofu odigrali kad je najvažnije. Lebron 48 minuta na terenu, šta reći sem da je čovek pomerio granice u ovom plej-ofu, ali za finale sam protiv GSW ili Hjustona neće moći.

...

pre 5 godina

Sa kakvim amaterima igra Lebron, majko mila...da mu daju sve igrace bilo koje ekipe iz Aba Lige bilo bi isto...neverovatno
(Cooper, 28. maj 2018 02:55)

Nije to baš tako, barem za one koji prate i razumeju basket. Svi igrači Kavalirsa na treningu dan pre u Gardenu su imali 5/5 trojke sa svih pozicija. Starter u svakoj plej of ekipi je odličan igrač.

Del Piero#10

pre 5 godina

Nema veze. Ovo je bila "labudova pesma" Klivlenda. Boston i desetkovan gazi redom, kada im se od starta naredne sezone vrate Irving i Hejvord, dođe igrač sa drafta... Plus Tejtum, Braun, Rozir iskusniji za jednu ovakvu sezonu... Vreme Kelta tek dolazi!

Milan

pre 5 godina

Ne volim timove koji zavise od jednog igrača, ali ovo sto LeBron radi je neverovatno! Pa on vuče tim pun prosečnih igrača do finala najjace lige na svetu...
Pustite priče da li je bolji Džordan ili LeBron, uživajte u igrama kralja dok je još tu...

nista o nicemu

pre 5 godina

Sorry nostalgični matorani, pustite broj titula i lepotu igre, ako je Džordan genije, poezija košarke, Bron je džin košarke! Nivo njegove igre je najviši i najdominantniji ikada.
(kao federer i novak, 28. maj 2018 05:23)

Sry, klinac, ali Lebron ne moze da leti.

hipokrat

pre 5 godina

Jasno je zasto saigraci mrze Lebrona. Dovukao ih je do finala, a bez njega su mogli biti u borbi za prvi pik na draftu. Nens u Lejkersima, Hil u Sakramentu, Korver u Atlanti...ne zna se ko je imao bolju situaciju u ekipi pre nego sto je dosao da igra sa Dzejmsom.

Magic

pre 5 godina

“Nestvarni” James? 8 izgubljenih lopti, a Celtics sut za tri poena 7-39! To je apsolutno jedini razlog zasto cemo gledati Lebrona ponovo u finalu...

Milan

pre 5 godina

Lebronu naklon sto je ovakav Klivlend odvukao do finala NBA...

A Moris sta kaze?On ce zaustaviti LBJ-a???

Cestitke Bostonu na ovolikom otporu...

Doljo

pre 5 godina

Vecina vas mozda nema ove snimke nakon meca, ali znate li sto Lebron radi a sta drugi... Lebron je razvezao patike i sio na pod, dolazi do vazduha, ostali skakucu okolo i vesele se...
Toliko je on dao sebe i toliko on energije ostavi na terenu.

voja

pre 5 godina

Iako ne volim njegov stil igre i njega kao igraca moram da skinem kapu Jamesu na sasvim zasluzenom finalu, svakako jedan od top 5 igraca svih vremena i nosilac 95% igre Klivlenda. Sto se tice finala, ko god da pobedi na zapadu njima dajem prednost jer kosarka je uvek bila i bice timski sport a Klivlend jednostavno nije tim, Klivlend je James.

Swift

pre 5 godina

Gomila komentara kako LeBron sam vuce ekipu, nema pomoc, igra sa amaterima, saigraci su u krs, itd. Pa hajde da malo pogledamo statistiku i razbijemo taj mit.

LeBron najbolji u svojoj ekipi (12-22 sut), a istakli su se jos Grin (7-14), Tompson (4-4), solidni J.R Smit (3-8) i Hil (2-6) (obojica na jedan sut do 50%). Jedini su malo podbacili Korver (1-6) i Klarkson (2-0). Inace, treba spomenuti da je LeBron imao 8 izgubljenih lopti, dok ostatak ekipe svega 4.

Pogledajmo sad Boston. Tejtum najbolji (9-17), a istakao se jos samo Horford (7-12). Ostatak ekipe, Braun (5-18), Rozir (2-14), Moris (5-14), Smart (1-10). Inace, cela ekipa Bostona samo 5 izgubljenih (manje nego LeBron).

Sad vi meni recite, ko je ovde imao bolju podrsku, LeBron ili Tejtum? Nigde ne vidim da neko pise kako Tejtum igra sa amaterima, ne moze sam, itd, to se samo pise za LeBrona.

LeBron je strasan igrac, verovatno najbolji u ligi, ali price kako on ima mnogo losu ekipu, nema sa kim da igra, sve amateri, to je samo mit medju ljudima koji su fanovi LeBrona ili se ne razumeju previse u kosarku. Cinjenica je da LeBron ima odlicnu ekipu, ne bas na nivou Golden Stejta ili Hjustona, ali odlicnu za osvajanje istoka. Klivlend je naprosto bolja ekipa od ovog Bostona (kome fale dva bitna igraca) i svi izgovori kako LeBron tu sam igra i sam je pobedio Boston, naprosto ne piju vodu. Klivlend je prosao jer je bolja ekipa i tu je kraj, nema nikakvog cuda.

Winston

pre 5 godina

LeBron je već godinama najbolji igrač NBA, ali reći da je najbolji svih vremena je više nego bolesno.

Pozdravio vas jedan, jedini, Majkl Džordan.

baron

pre 5 godina

Hteo bih da podsetim jos jednom klince, sto komentarisu na ovom sajtu, koliko se cika Baron razume u kosarku. Pisao sam kako Klivlend dobija bez problema ovu utakmicu, pisao sam kako Boston ima tanak sastav, kako je Stevens prosecan trener nedorastao finalima, i na kraju, kako je Lebron nivo iznad svih u NBA danas (osim jos par vrhunskih igraca) ali to nije nivo Jordana, Birda, Magica, to je nivo ispod njih.

Klivlend ima bolje igrace od Bostona, samo je trebao da odigra timski, da odigra snaznu odbranu, i naravno, bez rupe K.Love-a u sastavu.
Svima onima koji pisu kako Klivlend ima krs igrace, predlazem da prate neki drugi sport.
Boston je napravio sjajan posao dovodjenjem fantasticnog Tatuma, koji je bez pogovora buduci superstar. Ostali, Rozier, Brown, Horford su igraci zadatka, dobri kao role playeri, nista vise.

Nisam bio u mogucnosti gledati dosadasnje utakmice, ali gledajuci ovo finale, razocarao sam se kvalitetom kosarke u NBA.
Mnogo tanko. I jedni i drugi samo sutiraju trojke. Nema igre ispod obruca, nema prave kosarke.
Ali, sta tek reci za ambijent, za kucu kosarke u Bostonu?
Pozorisna atmosfera, navijanje jedna velika nula.

Ukrotitelj divljih macaka

pre 5 godina

@Swift Ako je tako kako kažeš, ajmo da zamislimo da Lebron i Tejtum zamene ekipe, da prvi igra u Bostonu, a drugi u Klivlendu. Zar zaista misliš da bi Klivlend bio iole konkurentan?
Od Bostona očekujem puno u sledećoj sezoni kada im se vrate svi povređeni igrači.

kobeb

pre 5 godina

LeBron je nevjerovatan, vanzemaljac. Mada mislim da je ovo finale za njega bila lose-lose situacija... Niko ne želi da ispane na korak od finala, posebno ne od ove, nazovi dječije ekipe, a sa druge strane ga u finalu ga čekaju GSW/Hou, i to mu je 99% još jedan poraz u finalima, a dodavanje još jednog poraza njegovom skoru u finalima mu nikako ne ide u prilog.

Powerslave

pre 5 godina

Čovek u svojoj 15. sezoni, sa 33 godine odigra sve utakmice u sezoni i svih 48 minuta sedme utakmice finala konferencije. I gotovo da ima tripl dabl. Neverovatan je zaista, skidam kapu, iako mi se ne sviđa njegov način igre. Nemoguće ga je ne poštovati.

Utakmicu su, pre svega, izgubili Rozir i Braun. Braun je nešto i pokušavao, ali imao očajan šut, Rozir se potpuno raspao.
Posle ljudi kažu nisu im potrebni Kajri i Hejvord i da bi ih trebalo trejdovati jer ova ekipa koju imaju je već sada vrhunska. Ne mogu se najteže, najveće i najvažnije utakmice igrati bez All Star igrača i očekivati pobeda. Pogotovo ne protiv Lebrona koji vredi za trojicu takvih. utiska sam da bi Boston slavio da je bar jedan od gorepomenute dvojice igrao, ali to sad već previše zalazi u ŠBBKBB teritoriju. Ali samo da je Kajri bio tu umesto Rozira... on svakako zna kako je igrati utakmice na sve i ništa i ne uplašiti se trenutka.

Jedno zanimljivo pitanje, u slučaju da Klivlend kojim čudom osvoji titulu, da li Rouz i Vejd dobijaju prsten? Bili su deo ekipe tokom većeg dela sezone (tokom manje važnog, ali većeg dela svakako). Ako da, onda bih, ako ništa drugo, bar zbog Rouza voleo da osvoje.

Boston

pre 5 godina

Bolan poraz za mene. Nadao sam se da konacno mogu u finale, ali jednostavno nekoliko igraca se uplasilo pobede(Rozier, Brown procenat suta uzasno, uzasno los) i to je to. Finale konferencije je za vecinu timova ogroman uspeh, ali ne i kada ste navijac Bostona. Ja sam verovatno jedan od retkih na ovom sajtu koji navija za klub a ne za igraca. Cestitke Klivlendu i pre svega Lebronu na finalu a sto se mene tice NBA sezona je za mene zavrsena ovim porazom Bostona. Pozdrav svima i cujemo se sa novim diskusijama kada pocne nova sezona

KOSTA1703

pre 5 godina

Veliki naklon igračima Bostona.
Tejtum je pokazao da ovoj ekipi ne treba Irving, nego samo Hejvord.
A trejdovati Itvinga za neku masu pod košem, i eto ekipe za 2,3 titule sigurno.

Lebron je pokazao da je prosto druga liga za sve u NBA.
Biju ga koliko god mogu, i namerno i podmuklo, i ne vredi.

Flop

pre 5 godina

Boston je ovde vise sam sebe pobedio,iako je Lebron bio dobar veceras.Jbt 40 trojki uzmes,silujes do besvesti za 3 iako ne ide,Stivens jedno vreme kao da je umro,nema TO.Sve u svemu ocajna kosarka.

aaaaa

pre 5 godina

kakav mec lebron po obicaju dominira tejtum pokazao da je boston napravio pun pogodak sa njim jos je plus dobio pik za sledecu godinu .Sa irvingom bice odlicna ekipa samo treba da vide sta ce sa hejvordom jer ne vidim kako mogu da uklope u ekipu sve te trojke.Sto se tice finala klivlend se moli da ce hjuston da prodje jer oni definitivno ni utakmicu ne mogu da uzmu voriorsima a sa hjustonom zavisno od hardenovog raspolozenja mogu da se nose

Dragan

pre 5 godina

Jedan je Lebron Jams.
Daleko najbolji igrac NBA,
i zasluzena pobeda za
veliko finale.Najverovatnije
veliko finalaCliveland÷
Golden stejt.Uzivajmo u
velikom finalu NBA.

fednole

pre 5 godina

Hoće li iko ikada više dovesti u pitanje da je ovaj čovjek najveći nakon Jordana?Ako nekim čudom osvoji naslov (realan sam,nema nikakve šanse za to)sa ovim poluproizvodima konačno će i veliki Mike biti svrgnut sa vrha.Živio kralju

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Loša utakmica,što li gledah ove?LBJ napravio oko 13-14 faulova,Boston omašio gomilu trojki,obe ekipe u grču,MJ je protiv ovakvih ekipa davao preko 50 za 30 minuta.

Boske

pre 5 godina

Bron je najveći ikada! Bez ikakve sumnje. Dvojica mu se bese na ramena, on se diže sa njima i poentira! Udaraju ga, biju ga, on daje pod batinama, iako ni sekund odmora nije imao na klupi celu utakmicu. Odbrana, kupi lopte pod koševima, asistira svima, prevodi, pik, preuzima, monstruozno blokira, sve. I sve to sa timom koji nema krštenog all-stara. Džordan to nikada nije mogao, nikada nije imao i nikada nije bio dominantan na takav način, tako brutalno nezaustavljiv. Sorry nostalgični matorani, pustite broj titula i lepotu igre, ako je Džordan genije, poezija košarke, Bron je džin košarke! Nivo njegove igre je najviši i najdominantniji ikada.
(kao federer i novak, 28. maj 2018 05:23)

Ovaj komentar briljantno oslikava kakvo kosarkasko prokletsvo je biti rodjen posle ere kosarkaskog Boga - Majkla Dzordana!

Pera Pisar

pre 5 godina

35 koševa, 15 asistencija, 9 skokova...9 finala NBA, 8 uzastopnih, ali ovo mu je najveći uspeh do sada, sa kakvom škart i polovnom ekipom, sa kakvim katastrofalnim saigračima je došao do finala...LeBron James, you will always walk alone...u fudbalu ne može niko da kaže da su Mesi i Ronaldo bolji od Pelea i Maradone, jer to je smešno, Pele i Maradona su institucije, kao i Mesi i Ronaldo...svi su dostigli "najviši nivo" u tom sportu, tako je i u košarci ista priča...Džordan nije bio bolji od Lebrona, niti ovaj od njega...dve posebne institucije, svaka za sebe...koje su dostigle vrh...bolje od toga ne može !!!

Bello M.

pre 5 godina

Covek je G.O.A.T pa ko hoce nek mi objasni zasto a da mi ne spominje titule. Ovo sto on radi se okom vidi i nikakva priznanja ne trebaju. Ako uspe i da osvoji titulu mislim da i ono malo ljudi sto ga osporava ce prihvatiti realnost. Nije humano kako igra i jos u intervjuu kaze mi smo ovo, mi smo ono.. Ne, gospodine King sve si sâm uradio. Tata ove igre.

Demius

pre 5 godina

Očekivano i bez Kevina Lava potpuna kontrola Kavsa u drugom delu utakmice i realna razlika u kvalitetu LeGota i Bostona.Ništa tu ni Kajri Irving ne bi promenio, jer bi Kelti dali 10 poena više, ali bi sigurno preko njega i primili isto toliko.Boston ima najbolju odbranu u celoj NBA, ali protiv Kralja, ma kako on umoran bio, odbrane jednostavno nema.
12 down, 4 to go. Lets Go Cavs, Whatever it Takes!!!

dacha

pre 5 godina

Sjajna je stvar što se u toku tajm auta uvek posle reklama prikazuje publika i njena reakcija, bez toga nikada ne bi imali realnu sliku o tome koliki su ovi Amerikanci debili
(Pera Pisar, 28. maj 2018 03:26)
Ma daj bre ne pali se! Zivim u Chicagu vec 15 god. Odem da pogledam svremena na vreme utakmice Chicago buls...sa decom jedno 10, a drugo 7 godina. Pojedemo nesto...kupim im suvenir sa utakmice, kola na parkingu...policija sve obezbedjuje. Nisam jos doziveo neprijatnost. Puno dece, ljudi nasmejani... Ali rastao sam sa Zvezdom koju jos uvek volim...mislio da je to ok (kao sto ti sada mislis) da se svi poubijamo pre, za vreme, i posle utakmice. Sad me je sramota kad gledam ludilo na nasim stadionima. Svi nadrogirani, slike koje obilaze svet. Ljudi osvestite se! Utakmice su za razonodu i opustanje...zdravo navijanje,...

bojaaan

pre 5 godina

Kakvo kucanje Tejtuma preko Lebrona! Vratio ga na fabrička podešavanja..
(Đeks, 28. maj 2018 04:39)

Onda je Dzejms vratio celi Boston na fabrička.

Kvaka

pre 5 godina

Realno, ovo je cisto strah kod mladih igraca Bostona. Pogledajte im procente suta. Ovako nisu sutirali nikad. Isto to ceka i Hjuston sutra iako su do sada bili bolji tim.

Pera Pisar

pre 5 godina

kakve glupe teorije o anaboličkim anndrogenim steroidima od kojih mu neprirodno opada kosa, pa posle na početku nove sezone, opet neprirodno ponovo izraste, kad u pauzi sezone prestane da ih uzima, velika većina Afroamerikanaca je u njegovim godinam ćelavo, takva im je genetika...treba se i sa ljudske strane nakloniti nekom koga je keva ne planski rodila u 16 godina i koji je kao takav, a uz ti i Afroamerikanac imao sve predispozicije da postane likalni luzer, a postao je jedan od najvećih sportista u istoriji...Le Bron Džejms, legenda i naklon do poda !!!

game7

pre 5 godina

Gledao sam Jordana mnogo, jeste on imao kretanje, pokrete, ulaz, skok šut, step, zakucavanja na magično privlačan način, ali Le Bron je bolji igrač suštinski, košarkaški. Nije tako lep za oko kao “leteći“, ali pustite vi lepotu, gledajte igru i efikasnost ukupno.

Doljo

pre 5 godina

Bez obzira ko dobije utakmicu, jedno je sigurno. Ovo sto sada gledamo i utakmica od prosle noci ne idu u isti razred kosarke. Definitivno se na Zapadu igra mnogo kvalitetnija kosarka. Zato se radujem promeni sistema u NBA. Tako se ekipe sa Istoka nece provlaciti u veliko finale, a mnogo kvalitetnih ekipa sa Zapada ostajati "kratkih rukava".
(Walldorf, 28. maj 2018 04:42)
Bas je kvalitetna kosarka ekipe koja daje 25p za cijelo poluvrijeme.
Ovdje se desila odbrambena kocka Klivlenda. Da ne daju slobodne suteve za tri, ostanu u igri i uvuku im nervozu.
Toliko o 'sistemu' igre Bostona. Ne znaju ljudi kosarku, pa pricaju gluposti. Boston ima mlade i odlicne sutere za 3, a to pogotovo kuci zna da krene.
Klivlend je vecinu drugog poluvremena branio 3, ovi nisu znali da presele igru pod kos i to je bilo to.

Why always me?

pre 5 godina

Vredelo je ostati budan.Lebron ne znam sta vise napisati o njemu.Veliki pozdrav za sve one koji su danima pricali kako boston lagano prolazi.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

Kralj Džejms! 
45 poena 10 skokova 10 asistencija. 
Pobeda. 
(M V P aka JeRemija, 27. maj 2018 21:38) 

Puno ali puno ti hvala sto si napisao jer sada definitivno znam da ce biti potpuno suprotno od onoga sto ti napises kao i uvek :)
(Daa, 27. maj 2018 21:57)

Pozdrav za ovog gospodina i sve koji su mu dali plus!:)
Laku noć.

Ah

pre 5 godina

Pobedio Boston samog sebe.. Dva ofanzivna skoka na minut i nesto do kraja, a oni opale 2 nerezonske trojke, Klivlend pas za Hila i kraj. Posle toga i Džejms 2+1, goaltending Brauna. Tu sam ugasio, teško mi pada da gledam ovo i Liverpul u 2 dana.

Edard Stark

pre 5 godina

Zaista je sramota šta se sve svira Lebronu...šteta za Boston ali su odigrali iznad svojih mogućnosti celu sezonu, vidi se da je nestalo goriva na kraju. Tejtum neverovatna zver od igrača, podseća me na "timsku" verziju Rasela Vestbruka, Markus Smart najborbeniji igrač ubedljivo, u prvom pp odličan, u drugom već ponestalo snage...baš šteta...najveća greška na utakmici tajmaut Stivensa u drugoj četvrtini na +12 za Boston.

Nenad Miletic

pre 5 godina

48 minuta igrao u ovom meču, sramotno koliko su Kavsi loši, sve se svodi na šut za tri i umeće LeBrona. Mislim da je ovim cementirao status najboljih tri ikada, 8 finala zaredom. Voleo bih da osvoji bar još jedan-dva prstena u karijeri. Živa legenda.

kao federer i novak

pre 5 godina

Bron je najveći ikada! Bez ikakve sumnje. Dvojica mu se bese na ramena, on se diže sa njima i poentira! Udaraju ga, biju ga, on daje pod batinama, iako ni sekund odmora nije imao na klupi celu utakmicu. Odbrana, kupi lopte pod koševima, asistira svima, prevodi, pik, preuzima, monstruozno blokira, sve. I sve to sa timom koji nema krštenog all-stara. Džordan to nikada nije mogao, nikada nije imao i nikada nije bio dominantan na takav način, tako brutalno nezaustavljiv. Sorry nostalgični matorani, pustite broj titula i lepotu igre, ako je Džordan genije, poezija košarke, Bron je džin košarke! Nivo njegove igre je najviši i najdominantniji ikada.

DeAndrej Jordan

pre 5 godina

Lebron sedi na podu razvezanih patika, pokušava da dođe do daha, svi ostali skaču i vrište, Tajron Lu plače. Verovatno svakim danim sve više i više ni sam ne može čudom da se načudi šta ga je snašlo. Čovek ni kriv ni dužan u 3 finala zaredom. A ima uticaj isti koliki bi imali Žika Šarenica ili Nada Macura. King je ako ne najbolji, onda sigurno najkompletniji igrač u istoriji.

palop

pre 5 godina

@(baron, 28. maj 2018 04:04)

Ti sad gledas kako igraju u najboljem slucaju, a cinjenica je da JR Smit cesce ne pogadja nego sto pogadja, Korvera nema nigde ovu utakmicu, Tristan je beskoristan u napadu kad ga zagrade malo bolje i definitivno nije bolji igrac od Lava.

Bostonu ne ide napad, Braun ocajan, a Rozir je na onom pokusaju zakucavanja morao dodati Horfordu za lagane poene.

Admiral Horatio Nelson

pre 5 godina

Pisem na 01:30 prije kraja. Kao sto rekoh Lebron ce ovo da iznese. Rozir, Smart i Braun imaju sut iz igre 7/38!!! Ciglarenje je cudna rabota Smart, Rozir i Dzejlen znaju zasto!

Cooper

pre 5 godina

Poluvreme. Steta sto su Braun i Rozier vezani tremom. Braun je i pogodio nesto... Realno, na poluvreme je Boston morao ici sa 10-12. razlike... idemo dalje.
(Walldorf, 28. maj 2018 03:54)
Da su igraci Klivlenda pogodili otvorene suteve i zicere u reketu Klivlend bi vodio 20 razlike..idemo dalje.

premto

pre 5 godina

Zao mi samo Jamesa koji ce izgubiti 4:0 u finalu i opet ce ga pljuvati 3-6 bla bla a covek je sve uradio sto je mogao ali nece moci protiv 4 all stara
**(naravno ako klivlend vcrs prodje a i gsw)**

Raja

pre 5 godina

Još 4 minuta do kraja, sjajan meč, prava majstorica, ko god dobio biće zasluženo. Predavanja sutra u 10 ali vredelo je ostati budan, pravo uživanje gledati ovakav meč. Sportski pozdrav!

Dubler

pre 5 godina

Ako Boston izgubi, bice kako ne mogu bez Irvinga i Hejvorda.Bez Hejvorda igrali cele sezone, a bez Irvinga 15+ meceva pre plejofa..Ako pobede bice neverovatan podvig..mogu i bez dva All Stara...

Fei Li

pre 5 godina

81:74 za Klivlend dok pisem, izgleda dobijaju.
Za ove koji pisu da LeBron siluje, covek uvek baca saigracima kad su slobodni, po tome nije za poredjenje sa recimo MJ-em ili pogotovo Kobijem koji nisu bacali sve da im zivot zavisi od toga.
Sta reci, LeBron odvede jednu potpuno prosecnu ekipu do finala, svaka mu cast !
Svaka cast i Grinu veceras, to je bio taj jedan covek koji je potreban da Kavsi dobiju, i generalno celoj ekipi na dosta dobroj odbrani.
U finalu realno mnogo tesko.

Mozak

pre 5 godina

@Slobodan Milosevic
Ma nek si ti ostavio komentar iako ne pratis NBA.
Mnogo su bitniji za nasu zemlju pesimisti i mracni tipovi kao sto si ti, nego pracenje najkvalitetnije svetske kosarke.

pitalac

pre 5 godina

boston loše š
sutira ali ima dužu klupu čini mi se da je bliži pobedi.Kod klivlenda se sve svodi na to šta će James učiniti.

Чава

pre 5 godina

Nba,veoma bitno za nasu zemlju narod i omladinu,samo tako cepajte i nastavite....
(Slobodan Milosevic, 28. maj 2018 04:12)

Брате слушај музику, читај књиге, нађи неку девојку...

Walldorf

pre 5 godina

Ako Stivens ne smiri ekipu, nece biti dobro. Sudije su namirisali prazan hod Celticsa... Cist faul od LeBricka na zakucavanju, i to je tek pocetak, na zalost. Sada i nepostojeci faul Tejtuma... Tuzno.

hh

pre 5 godina

Lebron je poslao jedno sigurno 10 lopti saigracima u korner i onu su sve(uglavnom otvorene) suteve promasili. Ne dao Bog da ovako bled Klivlend prođe dalje. Razbija ih drugi tim Bostona.

Крагујевчанин®

pre 5 godina

Алал вера Леброну кад има живце да игра са оваквом кантом од тима. ЏејАр Смит тотални крш од играча. Не зна где бије.

palop

pre 5 godina

Boston nema igraca kvaliteta Green-a. Toliko o tome da Lebron nema saigrace. Ima naravno ali od njega ne mogu da se razigraju ljudi
(bojan, 28. maj 2018 04:14)

Makar 5 igraca Bostona bih radije imao u ekipi nego njega (ne racunam povredjene). Postoji razlog zasto on zaradjuje otprilike minimalac, mozda malo jace, nisam siguran. Uzasno nekonstantan igrac, moze da zakucava preko ljudi, pogadja trojke, lupa blokade, ali vrlo lako mkze da deluje kao da je zalutao na teren.

Lamela

pre 5 godina

Boston nema igraca kvaliteta Green-a. Toliko o tome da Lebron nema saigrace. Ima naravno ali od njega ne mogu da se razigraju ljudi
(bojan, 28. maj 2018 04:14)
Ne znam kako da se razigraju kad mase otvorene suteve? Green i vise nego dostojna zamena za Lava.

baron

pre 5 godina

Jasno je kao dan da ove komentare o Lebronovim losim saigracima pisu klinci.
U sustini Klivlend ima tanak roster, ali nista gori od Bostona.
U Klivlendu svi igraju za Jamesa. Kako James ne igra odbranu, neko uvek mora da je igra za njega. To nije lako i to statistika ne pokazuje.
Zato bi bilo najbolje za kosarku da se statistika izbaci, da ljudi gledaju kosarku. Treba videti kako Korver maestralno pogadja trojke iz trka, Jr Smith preko ruku protivnika, Thompson hvata ofanzivne skokove. To su itekako dobri igraci, a Thompson je, recimo, iako ofanzivno slabiji, u sustini bolji igrac od K.Love.
To klinci ne mogu da shvate gledajuci highlights i statistiku.
Mislim da Klivlend pobedjuje, jer igraju dobru odbranu veceras, a pojedini igraci Bostona nisu dorasli ovakvim utakmicama. Voleo bih da gresim, ali tesko, Klivlend je blizi pobedi.

Memfis

pre 5 godina

Bravo za sudije! Lebron gura i vuče Tejtuma dva puta i oba puta- lične Tejtumu! Banana liga. Komentatori na ispod nivoa Kovinjala i Dende

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@baron
"Korver maestralno pogađa trojke iz trka a Dz.R.Smit preko ruke protivnika"
Mi definitivno ne gledamo isti meč. Mogao bih da se zakunem da je Korver promašio sva 4 šuta za tri poena i eno ga na klupi dok je Smit za sada promašio 5 trojki!
Sve u svemu obe ekipe su očaj u šutu za 3 veceras.

Darko04

pre 5 godina

Ima nesto i u tom iskustvu koliko god ocajni igraci bili,moze nekad da presudi..Imao boston nekoliko otvorenih suteva koji su morali ubaciti

Walldorf

pre 5 godina

Bez obzira ko dobije utakmicu, jedno je sigurno. Ovo sto sada gledamo i utakmica od prosle noci ne idu u isti razred kosarke. Definitivno se na Zapadu igra mnogo kvalitetnija kosarka. Zato se radujem promeni sistema u NBA. Tako se ekipe sa Istoka nece provlaciti u veliko finale, a mnogo kvalitetnih ekipa sa Zapada ostajati "kratkih rukava".

Walldorf

pre 5 godina

Poslednja tri minuta utakmice su cist kriminal od strane "sudija". Bezocna, brutalna kradja i navlacenje za nistarije iz Klivlenda. Gasim TV. Prijatan dan svima zelim.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

Lebron ponovo utišao TD Garden!
To mu je prešlo u naviku.
Žao mi je Seltiksa ali igraće oni finale kada se Lebron povuče

kevin gar

pre 5 godina

nema lebron sa kim da igra stvarno...a ovamo sve vrhunski igraci sa horfordom koji je jos u atlanti bio solidan...mit o njemu jer igra na prslom zapadu..

Милош

pre 5 godina

Смарт из Холивуда,режија Милош Форман,навијам за неизвеснот и добру кошарку 😀

Mr. Dr.

pre 5 godina

Za sve ove sto pisu kao sa kim James igra. Prvo, on je jedini igrac koji svake godine bira svoje saigrace, i to svake godine po 6,7 novih, a ove godine je nadmasio sebe pa ih je pola i na polusezoni promenio. Drugo, super sto su vam Love, J.R., Korver, Hill i ostali krs igraci, dok su u Bostonu sve sami superstarovi. Osim Horforda, par klinaca i nekoliko igraca koji su celu karijeru samo popunjavali rotaciju. Ako Boston ovo dobije, bice zasluzeno, i timskom kosarkom, i to sa losijim rosterom!

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

1-12 trojke Klivlenda...
Na asistenciju Lebrona njegovi saigrači maše do sada 8 otvorenih šuteva.
I posle prozivke kako Kavsi moraju više timski da igraju?! Pa ne mogu bazen da pogode, kakva crna timska igra.
Postaje mučno za gledanje sa kakvim amaterima Džejms igra. On bukvalno treba da šutne 40 puta noćas i zahvali se Klivlendu na saradnji. Doneo im je prsten. Dosta od njega.

Doljo

pre 5 godina

Nema sto Dzejms da gine za ovaj tim.
Citam ovdje Kevin Lav ne igra zbog potresa mozga... Kevin Lav ne igra jer je luzer. Kao svaki Lebronov saigrac.
On je usao u protokol, sto nije isto sto i potres mozga. I to je uradio cini mi se 5. put u karijeri. A kako se ulazi u protokol.
Kada udaris glavu doktor te pita par pitanja, ako odgovoris potvrdno, a ne ono 'ne ne dobro sam', ides u protokol testova koji traju danima.
E to je uradio Lav. Umjesto kao svaki igrac starog kova negira i vidi moze li...
Ovo sto gledamo nocas... Igraci Klivlenda bacaju cigle, lome obruc, Dzejms vec vidi da sto god da napravi nocas vjerovatno nece biti dovoljno.

Fei Li

pre 5 godina

Dodje mi cak i zao LeBrona...Covek stvarno igra sa panjevima koji u napadu nista ne mogu da pogode, ni otvorene suteve.
JR Smit najpreplaceniji igrac u NBA trenutno, ne znam zasto ga uopste drze u igri, ni u odbrani nije nesto.
I dok ovo pisem Klivlend nekako uspeo da povede, 16-15, ali ako se pored LeBrona neko ne probudi u Klivlendu nema nista od njih.

Turista Nudista

pre 5 godina

svim snagama uz Boston,odlicna ekipa...kosarka je timska igra i zato klivlend ne zasluzuje da igra finale...nije poenta da jedan igrac cele sezone vuce tim ...

Walldorf

pre 5 godina

Poluvreme. Steta sto su Braun i Rozier vezani tremom. Braun je i pogodio nesto... Realno, na poluvreme je Boston morao ici sa 10-12. razlike... idemo dalje.

The truth

pre 5 godina

@max, ti ili nisi previse bistar ili ne gledas mec, Dzejms u prvoj cetvrtini je 6 puta ostavio igrace same na sutu i naravno oni su promasili.

Kangrga

pre 5 godina

Kakva je njuška Kevin Lav. Dok mu saigrači ginu na terenu, on muva novinarke i još se smeje kao lud na brašno...A ovamo je navodno doživeo potres mozga i nije spreman da igra?! Klivlend treba da ga trejduje na kraju sezone i da bar nešto izvuku za njega. Šta se dogodilo sa tim momkom i kako je prošao put od MVP kandidata u Minesoti pa do amatera u Klivlendu, to valjda samo on zna...
Džef Grin je jedina podrška Lebronu noćas. Ostali igrači izgledaju kao da žele da izgube i odu na odmor.

Cooper

pre 5 godina

Dobija ovo Boston lagano, imaju bolji roster, u Klivlendu samo Iguadala i Dzejms.
(Batko pamcenje mu kratko, 28. maj 2018 03:07)
Pogresio si, njih dvojica igraju u Orlandu.

qqlele

pre 5 godina

Kakvo silovanje izvikane sirovine, kakvo unistavanje sopstvenog tima i saigraca i koliko sama napaljenih klinaca operisanih od kosarke koji ga dizu u nebesa. Tuzno

Pera Pisar

pre 5 godina

Sjajna je stvar što se u toku tajm auta uvek posle reklama prikazuje publika i njena reakcija, bez toga nikada ne bi imali realnu sliku o tome koliki su ovi Amerikanci debili

jovica

pre 5 godina

djabe gledamo, zna se pobednik, cleveland. ja u stvari gledam samo zbog nacina na koji ce nacin ovo biti namesteno. inace Tatum je najbolji ruki godine.

Powerslave

pre 5 godina

(Ahaaaa, 28. maj 2018 02:10)

Horford je zasluženo bio All Star ove godine, čovek je jedan od najpotcenjenijih igrača lige. Mnoge stvari koje radi za ekipe se ne beleže u statistici.

A da se ostarilo... jeste :) čak i ja koji i nisam toliko mator to osećam kad vidim da je dečko 1998. godište glavni igrači mogućeg finaliste NBA.

Kako god da se završi utakmica, Lebron napušta Klivlend na kraju sezone, to je skoro 100% sigurno. On ovde nema sa kim da igra.

Valkarin

pre 5 godina

@ The Truth
Brzi i jaci. Sreca pa nisu i bolji pa da kompletiraju famoznu krilaticu ovog naseg polusveta. Btw, menjaj nick ako ne navijas za Boston. Ja upravo zbog tog coveka i navijam za njih od neke 2004.

goran

pre 5 godina

Pojedinim igracima Bostona se osekle noge. Brown ne moze okean da pogodi.
Sa druge strane, Klivlend deluje puno bolje bez Love u igri.
Lebron mnogo precenjen igrac. Ovaj Boston je realno smejurija od tima, gde su glavni igraci centar sto ne ume da skoci i jedan ruki.
Lebron je napravio jedno 10 puta korake. Naravno, sudije to nisu videle.
Smesna kosarka nedostojna finala.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 5 godina

Nema šanse da Lebron ostane za sledeću sezonu, kriminalno je koliko sa 34 godine skoro mora sebe da daje, čovek je praktično 80% tima, to nije baš dobro za njega, inače će proći ko Kobi

palop

pre 5 godina

Lebron obezbedjuje svojima otvorene suteve, ali oni promasuju plus im odbrana nije bas sjajna. Ne pise im se dobro ako ovako nastave.

Admiral Horatio Nelson

pre 5 godina

Boston je definitivno ekipa koja zasluzuje najvise postovanja u NBA. Ljudi su bez dva glavna igraca uspijeli da stignu dovde. Zamislite samo npr Hjuston bez Hardena i Pola i GS bez Karija i Durenta. Na sta bi to licilo??? Ali ljudi imaju sistem koji se ne bazira na pojedincima vec na kolektivnoj kosarci i jakoj odbrani. Jedan od vecih podviga koji sam vidio u sportu su napravili Seltiksi ove godine.

Valkarin

pre 5 godina

JR Smith 0 od 12 za tri u citavoj seriji nakon prve cetvrtine.
U svakoj utakmici u kojoj su Korvera zadrzali na manje od 10 poena, Celticsi su pobedili.

Ojsac

pre 5 godina

Neverovatno koliko nista ne znaju ovi igraci Klivlenda.. Zali Boze ovog Jamesa sa kim mora da igra.. Bez njega, ovi decaci Bostona bi ih pored 4-0 u seriji, dobili prosecnom razlikom 40 razlike.. bravo James, koliko se covek bori i trudi, veliki igrac, i po mom skromnom misljenju najkompletniji igrac svih vremena. Jordan je poseban, i njih dvojica trebaju biti uzori mladima..

dejandddddd

pre 5 godina

Klivlend kada igra timski rezultat je izjednačen, a kada Lebron siluje loptu I celu igru onda ih Boston razvaljuje.
Lebron ne zna sta je timska igra.

Pera Pisar

pre 5 godina

...nema ovde nikakve misterije, pitanje je samo može li Lebron sam da pobedi Boston, jer saigrači su mu katastrofalni, iako nisu imali tako loše NBA karijere

Djubre

pre 5 godina

Smart mu odvali levo rame, on izdrži i pogodi uz faul, mašina! Ali dzabe kada je one man team, Klivlend liči na bilo koju KLS ekipu + LeBron.

Bulbasaur

pre 5 godina

Večeras Lebron igra 100. put ove sezone.

Zanimljiv podatak koji sam našao na reditu.

Bron je od drafta pa do ove utakmice odigrao 54121 minut. Prvi koji ga prati (od igrača koji su krenuli da igraju iste godine kao i Lebron) je Džo Džonson sa 44159 minuta.

Ako večeras odigra 38 minuta, to znači da će imati 10000 minuta više od prvog narednog igrača.

Čovek je zver.

Neka večeras pobedi bolji. Napred Kavsi, napred Boston!

George Costanza

pre 5 godina

Odavno nisam video ekipu koja igra tako lepu kosarku kao Boston. Nadam se da stižu do finala sa, nadam se, Hjustonom! Jer protiv Voriorsa manje sanse imaju, a jako su gotivni i voleo bih da osvoje.

nucky thompson

pre 5 godina

Navijam za NYK vec vise od 30 godina, iako volim kako Celticsi igraju, jednostavno ne mogu da budem uz tim Bostona. Jace od mene. Go Cavs

Жеља

pre 5 godina

Колику вољу има човек, то се ретко виђа. Па и ако неуђе у финале остаје кошаркаш који се ретко рађа. Краљ !

max

pre 5 godina

Sada ce “kralj” da ubaci svojih 30-40 poena, da ubije u pojam ceo ostatak ekipe i da izgubi od jedine ekipe u NBA koja igra timsku kosarku, uz Denver

Admiral Horatio Nelson

pre 5 godina

Navijacu za Boston cisto zbig toga sto zelim neku promjenu u finalu. Ali naravno ogroman respekt za Lebrona i mislim da ce on ovo da iznese. I da, nadam se vise komentara o utakmici na forumu nego o poredjenju Lebrona i Dzordana. Idemo!!!

Ivan

pre 5 godina

Samo Kavsi, mozda je poslednji put da gledamo LeBrona u ovom dresu...Nadam se da cemo ga gledato jos najmanje 4 utakmice u ovom dresu.

Чава

pre 5 godina

Само се надам доброј кошарци и утакмици на једну лопту, Бостон је много готивна екипа (мени поготово готивни Тејтум и Хорфорд) али и Џејмс игра невероватно и заслужио је да крунише овакву сезону бар уласком у финале. Као што рекох, нек буде неизвесно, и нека бољи победи.

Ivan

pre 5 godina

Noćas Lebron ide opet preko 40 poena, evo živi bili pa videli. Obavezno, videćete. I narano Lebron ide u novo svoje osmo uzastopno NBA finale i potom postaje četvrti put šampion NBA videćete! Ajmo kralju daj im još jednu lekciju košarke!

Ahaaaa

pre 5 godina

Samo bolji neka pobedi... Navijam za Boston otkad je, sad vec 10 godina, dosao Kevin Garnett. Nisam dosad video ovakav tim da dogura ovoliko daleko a da nema nijednog all star igraca (Horford nije all star igrac, bar po meni). Svim srcem uz ovu decu. Prvi kosgeter tima koji igra finale konferencije je '98. godiste (Tatum). Omatorilo se...

Updown

pre 5 godina

Ono što i laik može da zapazi je ta energija koju ima domaći tim.
Evo, odmah na početku utakmice Boston sjajnom energijom dolazi do prednosti, dok su igrači Cavsa smušeni.
Obrnuto je bilo u Quicken Loans Areni.

Чава

pre 5 godina

Nba,veoma bitno za nasu zemlju narod i omladinu,samo tako cepajte i nastavite....
(Slobodan Milosevic, 28. maj 2018 04:12)

Брате слушај музику, читај књиге, нађи неку девојку...

voja

pre 5 godina

Iako ne volim njegov stil igre i njega kao igraca moram da skinem kapu Jamesu na sasvim zasluzenom finalu, svakako jedan od top 5 igraca svih vremena i nosilac 95% igre Klivlenda. Sto se tice finala, ko god da pobedi na zapadu njima dajem prednost jer kosarka je uvek bila i bice timski sport a Klivlend jednostavno nije tim, Klivlend je James.

Жеља

pre 5 godina

Колику вољу има човек, то се ретко виђа. Па и ако неуђе у финале остаје кошаркаш који се ретко рађа. Краљ !

kao federer i novak

pre 5 godina

Bron je najveći ikada! Bez ikakve sumnje. Dvojica mu se bese na ramena, on se diže sa njima i poentira! Udaraju ga, biju ga, on daje pod batinama, iako ni sekund odmora nije imao na klupi celu utakmicu. Odbrana, kupi lopte pod koševima, asistira svima, prevodi, pik, preuzima, monstruozno blokira, sve. I sve to sa timom koji nema krštenog all-stara. Džordan to nikada nije mogao, nikada nije imao i nikada nije bio dominantan na takav način, tako brutalno nezaustavljiv. Sorry nostalgični matorani, pustite broj titula i lepotu igre, ako je Džordan genije, poezija košarke, Bron je džin košarke! Nivo njegove igre je najviši i najdominantniji ikada.

Nenad Miletic

pre 5 godina

48 minuta igrao u ovom meču, sramotno koliko su Kavsi loši, sve se svodi na šut za tri i umeće LeBrona. Mislim da je ovim cementirao status najboljih tri ikada, 8 finala zaredom. Voleo bih da osvoji bar još jedan-dva prstena u karijeri. Živa legenda.

Ahaaaa

pre 5 godina

Samo bolji neka pobedi... Navijam za Boston otkad je, sad vec 10 godina, dosao Kevin Garnett. Nisam dosad video ovakav tim da dogura ovoliko daleko a da nema nijednog all star igraca (Horford nije all star igrac, bar po meni). Svim srcem uz ovu decu. Prvi kosgeter tima koji igra finale konferencije je '98. godiste (Tatum). Omatorilo se...

KOSTA1703

pre 5 godina

Veliki naklon igračima Bostona.
Tejtum je pokazao da ovoj ekipi ne treba Irving, nego samo Hejvord.
A trejdovati Itvinga za neku masu pod košem, i eto ekipe za 2,3 titule sigurno.

Lebron je pokazao da je prosto druga liga za sve u NBA.
Biju ga koliko god mogu, i namerno i podmuklo, i ne vredi.

Cooper

pre 5 godina

Dobija ovo Boston lagano, imaju bolji roster, u Klivlendu samo Iguadala i Dzejms.
(Batko pamcenje mu kratko, 28. maj 2018 03:07)
Pogresio si, njih dvojica igraju u Orlandu.

Swift

pre 5 godina

Gomila komentara kako LeBron sam vuce ekipu, nema pomoc, igra sa amaterima, saigraci su u krs, itd. Pa hajde da malo pogledamo statistiku i razbijemo taj mit.

LeBron najbolji u svojoj ekipi (12-22 sut), a istakli su se jos Grin (7-14), Tompson (4-4), solidni J.R Smit (3-8) i Hil (2-6) (obojica na jedan sut do 50%). Jedini su malo podbacili Korver (1-6) i Klarkson (2-0). Inace, treba spomenuti da je LeBron imao 8 izgubljenih lopti, dok ostatak ekipe svega 4.

Pogledajmo sad Boston. Tejtum najbolji (9-17), a istakao se jos samo Horford (7-12). Ostatak ekipe, Braun (5-18), Rozir (2-14), Moris (5-14), Smart (1-10). Inace, cela ekipa Bostona samo 5 izgubljenih (manje nego LeBron).

Sad vi meni recite, ko je ovde imao bolju podrsku, LeBron ili Tejtum? Nigde ne vidim da neko pise kako Tejtum igra sa amaterima, ne moze sam, itd, to se samo pise za LeBrona.

LeBron je strasan igrac, verovatno najbolji u ligi, ali price kako on ima mnogo losu ekipu, nema sa kim da igra, sve amateri, to je samo mit medju ljudima koji su fanovi LeBrona ili se ne razumeju previse u kosarku. Cinjenica je da LeBron ima odlicnu ekipu, ne bas na nivou Golden Stejta ili Hjustona, ali odlicnu za osvajanje istoka. Klivlend je naprosto bolja ekipa od ovog Bostona (kome fale dva bitna igraca) i svi izgovori kako LeBron tu sam igra i sam je pobedio Boston, naprosto ne piju vodu. Klivlend je prosao jer je bolja ekipa i tu je kraj, nema nikakvog cuda.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 5 godina

Nema šanse da Lebron ostane za sledeću sezonu, kriminalno je koliko sa 34 godine skoro mora sebe da daje, čovek je praktično 80% tima, to nije baš dobro za njega, inače će proći ko Kobi

Bulbasaur

pre 5 godina

Večeras Lebron igra 100. put ove sezone.

Zanimljiv podatak koji sam našao na reditu.

Bron je od drafta pa do ove utakmice odigrao 54121 minut. Prvi koji ga prati (od igrača koji su krenuli da igraju iste godine kao i Lebron) je Džo Džonson sa 44159 minuta.

Ako večeras odigra 38 minuta, to znači da će imati 10000 minuta više od prvog narednog igrača.

Čovek je zver.

Neka večeras pobedi bolji. Napred Kavsi, napred Boston!

Bello M.

pre 5 godina

Covek je G.O.A.T pa ko hoce nek mi objasni zasto a da mi ne spominje titule. Ovo sto on radi se okom vidi i nikakva priznanja ne trebaju. Ako uspe i da osvoji titulu mislim da i ono malo ljudi sto ga osporava ce prihvatiti realnost. Nije humano kako igra i jos u intervjuu kaze mi smo ovo, mi smo ono.. Ne, gospodine King sve si sâm uradio. Tata ove igre.

Doljo

pre 5 godina

Vecina vas mozda nema ove snimke nakon meca, ali znate li sto Lebron radi a sta drugi... Lebron je razvezao patike i sio na pod, dolazi do vazduha, ostali skakucu okolo i vesele se...
Toliko je on dao sebe i toliko on energije ostavi na terenu.

Flop

pre 5 godina

Boston je ovde vise sam sebe pobedio,iako je Lebron bio dobar veceras.Jbt 40 trojki uzmes,silujes do besvesti za 3 iako ne ide,Stivens jedno vreme kao da je umro,nema TO.Sve u svemu ocajna kosarka.

Boston

pre 5 godina

Bolan poraz za mene. Nadao sam se da konacno mogu u finale, ali jednostavno nekoliko igraca se uplasilo pobede(Rozier, Brown procenat suta uzasno, uzasno los) i to je to. Finale konferencije je za vecinu timova ogroman uspeh, ali ne i kada ste navijac Bostona. Ja sam verovatno jedan od retkih na ovom sajtu koji navija za klub a ne za igraca. Cestitke Klivlendu i pre svega Lebronu na finalu a sto se mene tice NBA sezona je za mene zavrsena ovim porazom Bostona. Pozdrav svima i cujemo se sa novim diskusijama kada pocne nova sezona

Чава

pre 5 godina

Само се надам доброј кошарци и утакмици на једну лопту, Бостон је много готивна екипа (мени поготово готивни Тејтум и Хорфорд) али и Џејмс игра невероватно и заслужио је да крунише овакву сезону бар уласком у финале. Као што рекох, нек буде неизвесно, и нека бољи победи.

Magic

pre 5 godina

“Nestvarni” James? 8 izgubljenih lopti, a Celtics sut za tri poena 7-39! To je apsolutno jedini razlog zasto cemo gledati Lebrona ponovo u finalu...

Demius

pre 5 godina

Očekivano i bez Kevina Lava potpuna kontrola Kavsa u drugom delu utakmice i realna razlika u kvalitetu LeGota i Bostona.Ništa tu ni Kajri Irving ne bi promenio, jer bi Kelti dali 10 poena više, ali bi sigurno preko njega i primili isto toliko.Boston ima najbolju odbranu u celoj NBA, ali protiv Kralja, ma kako on umoran bio, odbrane jednostavno nema.
12 down, 4 to go. Lets Go Cavs, Whatever it Takes!!!

Pera Pisar

pre 5 godina

35 koševa, 15 asistencija, 9 skokova...9 finala NBA, 8 uzastopnih, ali ovo mu je najveći uspeh do sada, sa kakvom škart i polovnom ekipom, sa kakvim katastrofalnim saigračima je došao do finala...LeBron James, you will always walk alone...u fudbalu ne može niko da kaže da su Mesi i Ronaldo bolji od Pelea i Maradone, jer to je smešno, Pele i Maradona su institucije, kao i Mesi i Ronaldo...svi su dostigli "najviši nivo" u tom sportu, tako je i u košarci ista priča...Džordan nije bio bolji od Lebrona, niti ovaj od njega...dve posebne institucije, svaka za sebe...koje su dostigle vrh...bolje od toga ne može !!!

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

1-12 trojke Klivlenda...
Na asistenciju Lebrona njegovi saigrači maše do sada 8 otvorenih šuteva.
I posle prozivke kako Kavsi moraju više timski da igraju?! Pa ne mogu bazen da pogode, kakva crna timska igra.
Postaje mučno za gledanje sa kakvim amaterima Džejms igra. On bukvalno treba da šutne 40 puta noćas i zahvali se Klivlendu na saradnji. Doneo im je prsten. Dosta od njega.

Aleksa

pre 5 godina

Ја сам давно остајао ноћу да гледам утакмице НБА. Сад сам мало оматорио, имам и неки послић а и деца 'оће да смарају са некаквим доручком и школом ујутру...

Нешто ми се чини да је одбрана много много слаба ових потоњих пар година. Џордан није давао 40 кошева у седмим утакмицама? Чувао га је неко....

Некако ми ово сад више личи на колеџ кошарку него на НБА...но добро...ја сам вероватно диносаурус...одох деци да правим омлет....

bojaaan

pre 5 godina

Kakvo kucanje Tejtuma preko Lebrona! Vratio ga na fabrička podešavanja..
(Đeks, 28. maj 2018 04:39)

Onda je Dzejms vratio celi Boston na fabrička.

Mozak

pre 5 godina

@Slobodan Milosevic
Ma nek si ti ostavio komentar iako ne pratis NBA.
Mnogo su bitniji za nasu zemlju pesimisti i mracni tipovi kao sto si ti, nego pracenje najkvalitetnije svetske kosarke.

Kangrga

pre 5 godina

Kakva je njuška Kevin Lav. Dok mu saigrači ginu na terenu, on muva novinarke i još se smeje kao lud na brašno...A ovamo je navodno doživeo potres mozga i nije spreman da igra?! Klivlend treba da ga trejduje na kraju sezone i da bar nešto izvuku za njega. Šta se dogodilo sa tim momkom i kako je prošao put od MVP kandidata u Minesoti pa do amatera u Klivlendu, to valjda samo on zna...
Džef Grin je jedina podrška Lebronu noćas. Ostali igrači izgledaju kao da žele da izgube i odu na odmor.

Raja

pre 5 godina

Još 4 minuta do kraja, sjajan meč, prava majstorica, ko god dobio biće zasluženo. Predavanja sutra u 10 ali vredelo je ostati budan, pravo uživanje gledati ovakav meč. Sportski pozdrav!

Milan

pre 5 godina

Lebronu naklon sto je ovakav Klivlend odvukao do finala NBA...

A Moris sta kaze?On ce zaustaviti LBJ-a???

Cestitke Bostonu na ovolikom otporu...

palop

pre 5 godina

Lebron obezbedjuje svojima otvorene suteve, ali oni promasuju plus im odbrana nije bas sjajna. Ne pise im se dobro ako ovako nastave.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Loša utakmica,što li gledah ove?LBJ napravio oko 13-14 faulova,Boston omašio gomilu trojki,obe ekipe u grču,MJ je protiv ovakvih ekipa davao preko 50 za 30 minuta.

Ojsac

pre 5 godina

Neverovatno koliko nista ne znaju ovi igraci Klivlenda.. Zali Boze ovog Jamesa sa kim mora da igra.. Bez njega, ovi decaci Bostona bi ih pored 4-0 u seriji, dobili prosecnom razlikom 40 razlike.. bravo James, koliko se covek bori i trudi, veliki igrac, i po mom skromnom misljenju najkompletniji igrac svih vremena. Jordan je poseban, i njih dvojica trebaju biti uzori mladima..

baron

pre 5 godina

Hteo bih da podsetim jos jednom klince, sto komentarisu na ovom sajtu, koliko se cika Baron razume u kosarku. Pisao sam kako Klivlend dobija bez problema ovu utakmicu, pisao sam kako Boston ima tanak sastav, kako je Stevens prosecan trener nedorastao finalima, i na kraju, kako je Lebron nivo iznad svih u NBA danas (osim jos par vrhunskih igraca) ali to nije nivo Jordana, Birda, Magica, to je nivo ispod njih.

Klivlend ima bolje igrace od Bostona, samo je trebao da odigra timski, da odigra snaznu odbranu, i naravno, bez rupe K.Love-a u sastavu.
Svima onima koji pisu kako Klivlend ima krs igrace, predlazem da prate neki drugi sport.
Boston je napravio sjajan posao dovodjenjem fantasticnog Tatuma, koji je bez pogovora buduci superstar. Ostali, Rozier, Brown, Horford su igraci zadatka, dobri kao role playeri, nista vise.

Nisam bio u mogucnosti gledati dosadasnje utakmice, ali gledajuci ovo finale, razocarao sam se kvalitetom kosarke u NBA.
Mnogo tanko. I jedni i drugi samo sutiraju trojke. Nema igre ispod obruca, nema prave kosarke.
Ali, sta tek reci za ambijent, za kucu kosarke u Bostonu?
Pozorisna atmosfera, navijanje jedna velika nula.

Дуле

pre 5 godina

Сви играчи, а нарочито они најефикаснији у СЕДМОЈ утакмици, да лепо пишке у флашицу и да неутрална европска антидопинг комисија утврди какви се то ''протеински'' шејкови пију у НБА. Па зар неко стварно мисли да нормалан човек, уз нормално тренирање (макар тренирао и цео дан), може оволику енергију да има? Ово је постало помало и тужно гледати - искрено, жалим ове НБА играче који су зарад милиона и милиона долара пристали да их којечиме боду, и чак су успели да их увере (и гледаоце са њима) да нису допинговани већ да то њихово тело заиста може да издржи, да су најбољи спортисти икада, да заслужују признања итд...
И да, наравно, већ могу да претпоставим како ће сада многи помислити: ,,Па знаш како, они тренирају много, вредни су, иду у теретану сваки дан и тако већ годинама, нису лењи као европски играчи или као ти што овде остављаш коментар, вуку на грбачи своју сиромашну фамилију па морају много радити на себи како би потписали добар уговор и извукли их из беде итд'' - ЉУДИ МОЈИ! НЕ МОЖЕ! Не може нико да нас убеди да им је мокраћа ''чиста''. НЕ МОЖЕ!!! У праву је био Дуци Симоновић!

Pera Pisar

pre 5 godina

Sjajna je stvar što se u toku tajm auta uvek posle reklama prikazuje publika i njena reakcija, bez toga nikada ne bi imali realnu sliku o tome koliki su ovi Amerikanci debili

Malkom

pre 5 godina

A da li oni u NBA znaju sta je antidoping test???
(paux, 28. maj 2018 06:58)

A da li ti znaš šta je poštovanje prema živoj legendi? Čovek je sinoć igrao punu minutažu, apsolutno svaki napad je on lično vodio, u odbrani je kidao, a na slobodnim bacanjima svoga tima kao mrtav zadihan stajao kod svog koša ne bi li povratio malo vazduha i snage, da je sve od sebe, iako su ga čuvala minimalno dvojica već na njegovoj strani terena, pa sve do napada. I onda umesto da mu skineš kapu, govoriš o dopingu.

hipokrat

pre 5 godina

Jasno je zasto saigraci mrze Lebrona. Dovukao ih je do finala, a bez njega su mogli biti u borbi za prvi pik na draftu. Nens u Lejkersima, Hil u Sakramentu, Korver u Atlanti...ne zna se ko je imao bolju situaciju u ekipi pre nego sto je dosao da igra sa Dzejmsom.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

Kralj Džejms! 
45 poena 10 skokova 10 asistencija. 
Pobeda. 
(M V P aka JeRemija, 27. maj 2018 21:38) 

Puno ali puno ti hvala sto si napisao jer sada definitivno znam da ce biti potpuno suprotno od onoga sto ti napises kao i uvek :)
(Daa, 27. maj 2018 21:57)

Pozdrav za ovog gospodina i sve koji su mu dali plus!:)
Laku noć.

deda Milivoje

pre 5 godina

Meni je tek 66 godina i pratim kosarku intenzivno od polovine 60-tih godina proslog veka. Vidio sam na delu skoro sve poznate kosarkase u Evropi i NBA i usudjujem se da kazem da je LeBron James zvani King najkompletniji i najtimski igrac svih vremena.
Ko je od tih velikana najbolji "svih vremena" je samo stvar ukusa, nesto kao koja zena je nalepsa. Jednima se vise svidja Jordan, drugima LeBron a trecima Kobi ili pak neko cetvrti. Znaci uzivati u vremenu sadasnjem, u vremenu velike kosarkaske zvezde zvane LeBron James zvani King.

сатара

pre 5 godina

@саша
кул све то.
али дигресија. леброн је као на хемији, а "сви памте џорданов флу гејм" кад је мртав болестан васкрсао до 40 поена. све се плашим да пре утакмице није примио инфузију, трансфузију, 6 инјекција ко зна чега и да га нису киселили у кади са стероидима. ма не, хемију су измислили оног дана кад сте ви пензоси схватили да сте престари за нба драфт. до тад је све било чисто. уосталом шта узима леброн, узима и делаведова, тако да колко год да се пуцају, то раде сви профи играчи а не само један.

Lamela

pre 5 godina

Boston nema igraca kvaliteta Green-a. Toliko o tome da Lebron nema saigrace. Ima naravno ali od njega ne mogu da se razigraju ljudi
(bojan, 28. maj 2018 04:14)
Ne znam kako da se razigraju kad mase otvorene suteve? Green i vise nego dostojna zamena za Lava.

kobeb

pre 5 godina

LeBron je nevjerovatan, vanzemaljac. Mada mislim da je ovo finale za njega bila lose-lose situacija... Niko ne želi da ispane na korak od finala, posebno ne od ove, nazovi dječije ekipe, a sa druge strane ga u finalu ga čekaju GSW/Hou, i to mu je 99% još jedan poraz u finalima, a dodavanje još jednog poraza njegovom skoru u finalima mu nikako ne ide u prilog.

Pera Pisar

pre 5 godina

...nema ovde nikakve misterije, pitanje je samo može li Lebron sam da pobedi Boston, jer saigrači su mu katastrofalni, iako nisu imali tako loše NBA karijere

dacha

pre 5 godina

Sjajna je stvar što se u toku tajm auta uvek posle reklama prikazuje publika i njena reakcija, bez toga nikada ne bi imali realnu sliku o tome koliki su ovi Amerikanci debili
(Pera Pisar, 28. maj 2018 03:26)
Ma daj bre ne pali se! Zivim u Chicagu vec 15 god. Odem da pogledam svremena na vreme utakmice Chicago buls...sa decom jedno 10, a drugo 7 godina. Pojedemo nesto...kupim im suvenir sa utakmice, kola na parkingu...policija sve obezbedjuje. Nisam jos doziveo neprijatnost. Puno dece, ljudi nasmejani... Ali rastao sam sa Zvezdom koju jos uvek volim...mislio da je to ok (kao sto ti sada mislis) da se svi poubijamo pre, za vreme, i posle utakmice. Sad me je sramota kad gledam ludilo na nasim stadionima. Svi nadrogirani, slike koje obilaze svet. Ljudi osvestite se! Utakmice su za razonodu i opustanje...zdravo navijanje,...

Admiral Horatio Nelson

pre 5 godina

Boston je definitivno ekipa koja zasluzuje najvise postovanja u NBA. Ljudi su bez dva glavna igraca uspijeli da stignu dovde. Zamislite samo npr Hjuston bez Hardena i Pola i GS bez Karija i Durenta. Na sta bi to licilo??? Ali ljudi imaju sistem koji se ne bazira na pojedincima vec na kolektivnoj kosarci i jakoj odbrani. Jedan od vecih podviga koji sam vidio u sportu su napravili Seltiksi ove godine.

Fei Li

pre 5 godina

81:74 za Klivlend dok pisem, izgleda dobijaju.
Za ove koji pisu da LeBron siluje, covek uvek baca saigracima kad su slobodni, po tome nije za poredjenje sa recimo MJ-em ili pogotovo Kobijem koji nisu bacali sve da im zivot zavisi od toga.
Sta reci, LeBron odvede jednu potpuno prosecnu ekipu do finala, svaka mu cast !
Svaka cast i Grinu veceras, to je bio taj jedan covek koji je potreban da Kavsi dobiju, i generalno celoj ekipi na dosta dobroj odbrani.
U finalu realno mnogo tesko.

Boske

pre 5 godina

Bron je najveći ikada! Bez ikakve sumnje. Dvojica mu se bese na ramena, on se diže sa njima i poentira! Udaraju ga, biju ga, on daje pod batinama, iako ni sekund odmora nije imao na klupi celu utakmicu. Odbrana, kupi lopte pod koševima, asistira svima, prevodi, pik, preuzima, monstruozno blokira, sve. I sve to sa timom koji nema krštenog all-stara. Džordan to nikada nije mogao, nikada nije imao i nikada nije bio dominantan na takav način, tako brutalno nezaustavljiv. Sorry nostalgični matorani, pustite broj titula i lepotu igre, ako je Džordan genije, poezija košarke, Bron je džin košarke! Nivo njegove igre je najviši i najdominantniji ikada.
(kao federer i novak, 28. maj 2018 05:23)

Ovaj komentar briljantno oslikava kakvo kosarkasko prokletsvo je biti rodjen posle ere kosarkaskog Boga - Majkla Dzordana!

masterkg

pre 5 godina

Prvo Lebron da bude bolji od Brajenta pa moze tek onda da napada Jordana
(Prvo, 28. maj 2018 12:26)

Mnogo volim i poštujem Brajanta, ali Lebron je otišao stepenik iznad.....

palop

pre 5 godina

Boston nema igraca kvaliteta Green-a. Toliko o tome da Lebron nema saigrace. Ima naravno ali od njega ne mogu da se razigraju ljudi
(bojan, 28. maj 2018 04:14)

Makar 5 igraca Bostona bih radije imao u ekipi nego njega (ne racunam povredjene). Postoji razlog zasto on zaradjuje otprilike minimalac, mozda malo jace, nisam siguran. Uzasno nekonstantan igrac, moze da zakucava preko ljudi, pogadja trojke, lupa blokade, ali vrlo lako mkze da deluje kao da je zalutao na teren.

Obelix

pre 5 godina

“Nestvarni” James? 8 izgubljenih lopti, a Celtics sut za tri poena 7-39! To je apsolutno jedini razlog zasto cemo gledati Lebrona ponovo u finalu...
(Magic, 28. maj 2018 05:14)

Pa sto igraci Bostona nisu pogadjali trojke u utakmici sezone?! Dzejms je i pored 8 izgubljenih lopti objasnio neke stvari. To je apsolutno jedini razlog sto cemo gledati Lebrona u finalu.

pinjolino

pre 5 godina

Ne mogu da verujem da se vecina komentara svodi i dalje na to ko je najbolji ikada. Samo trosite svoje vreme sa takvim komentarima. Lebron, Kobi, Jordan, Medzik, Bird, Wilt...svi oni su obelezili jednu eru svetske kosarke i svi oni su bili ili jos uvek jesu nesto najbolje sto nam je kosarka dala. Kako fizicki nije moguce da smo pratili sve ove kosarkase na vrhuncima njihovih karijera, tako dalje rasprave nemaju smisla. Dok statistikom ne mozemo doci do najveceg ikada jer bi onda Wilt bio neprikosnoven.

Fei Li

pre 5 godina

Dodje mi cak i zao LeBrona...Covek stvarno igra sa panjevima koji u napadu nista ne mogu da pogode, ni otvorene suteve.
JR Smit najpreplaceniji igrac u NBA trenutno, ne znam zasto ga uopste drze u igri, ni u odbrani nije nesto.
I dok ovo pisem Klivlend nekako uspeo da povede, 16-15, ali ako se pored LeBrona neko ne probudi u Klivlendu nema nista od njih.

niki

pre 5 godina

alo ljudi, izgubis 7 utakmicu finala, igrachi Bostona kao da su izgubili od mene u parku na basketu 3 na 3!!! a vi se lozite ko je bolji, ovo je je bre nivo kechera, namesteno sve 99%, rezirano kao i holivudski filmovi, u zadnjoj sekundi napeto do bola, jeftina Americka propaganda super heroja, covek igra 48 minuta mech, doduse tajm auti i krajevi cetvrtina im traju po 20 minuta, ali opet mislim, samo zamislite koji nivo dopinga je u pitanju, koliko su oni svi drogirani to nije realno, trunke jedne sportke tenzije nema, nekog borbenog naboja i zarke zelje za pobedom, kao da im je apsolutno svejedno dal su dobili ili izgubili! kad se setim izjave jednog igracha iz Evrope nakon poraza njegove ekipe od pola kosa u zadnjoj sekundi, razumljivo sav nervozan ulazi u svlacionici onako skrhan i slomljen, svi ga napali, alo sta unosis negativnu energiju u ekipu, to covek sa emocijom prema klubu i sportu ne moze da sakrije, jednom recju boli ih uvo.. samo se gleda koliko ce se novca zaraditi..

Крагујевчанин®

pre 5 godina

Алал вера Леброну кад има живце да игра са оваквом кантом од тима. ЏејАр Смит тотални крш од играча. Не зна где бије.

russ

pre 5 godina

Magic...haha,8 izgubljanih lopti pored skoro tripl dabla u najvaznijoj utakmici uz standarnih preko 50% suta iz igre(nije centar),igra po 48 minuta u 33.godini.Moze da prica sta god ko hoce,ovo Dzordan nikada nije radio,a kao matoran nije uspeo Vizardse koji nista gori nisu bili od ovog Klivlenda i za klasu bolji od onog "prvog" Klivlenda,ni do plej ofa.Niko gore saigrace i ekipe nije vodio u finale od LeBrona,na sve to,broj skokova,asistencija i sut iz igre,niko ni blizu tih brojki u plej ofu(covek ima mnogo bolje procente suta i asistencije od Dzordana koji je bio bek?!).
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije ((prvi covek kluba, 28. maj 2018 09:10)

Jordan u 34. godini i poslednjoj sezoni u Cikagu:

Regular Season MVP
Season Scoring Leader
NBA Finals MVP
All-NBA First Team
First Defensive Team
All Star MVP

Walldorf

pre 5 godina

Ako Stivens ne smiri ekipu, nece biti dobro. Sudije su namirisali prazan hod Celticsa... Cist faul od LeBricka na zakucavanju, i to je tek pocetak, na zalost. Sada i nepostojeci faul Tejtuma... Tuzno.

Powerslave

pre 5 godina

(Ahaaaa, 28. maj 2018 02:10)

Horford je zasluženo bio All Star ove godine, čovek je jedan od najpotcenjenijih igrača lige. Mnoge stvari koje radi za ekipe se ne beleže u statistici.

A da se ostarilo... jeste :) čak i ja koji i nisam toliko mator to osećam kad vidim da je dečko 1998. godište glavni igrači mogućeg finaliste NBA.

Kako god da se završi utakmica, Lebron napušta Klivlend na kraju sezone, to je skoro 100% sigurno. On ovde nema sa kim da igra.

masterkg

pre 5 godina

Сви играчи, а нарочито они најефикаснији у СЕДМОЈ утакмици, да лепо пишке у флашицу и да неутрална европска антидопинг комисија утврди какви се то ''протеински'' шејкови пију у НБА. Па зар неко стварно мисли да нормалан човек, уз нормално тренирање (макар тренирао и цео дан), може оволику енергију да има? Ово је постало помало и тужно гледати - искрено, жалим ове НБА играче који су зарад милиона и милиона долара пристали да их којечиме боду, и чак су успели да их увере (и гледаоце са њима) да нису допинговани већ да то њихово тело заиста може да издржи, да су најбољи спортисти икада, да заслужују признања итд... 
И да, наравно, већ могу да претпоставим како ће сада многи помислити: ,,Па знаш како, они тренирају много, вредни су, иду у теретану сваки дан и тако већ годинама, нису лењи као европски играчи или као ти што овде остављаш коментар, вуку на грбачи своју сиромашну фамилију па морају много радити на себи како би потписали добар уговор и извукли их из беде итд'' - ЉУДИ МОЈИ! НЕ МОЖЕ! Не може нико да нас убеди да им је мокраћа ''чиста''. НЕ МОЖЕ!!! У праву је био Дуци Симоновић!
(Дуле, 28. maj 2018 08:46)

Pa da je tako svi bi igrali po 48 min i vodili svoje krš timove u finala, a ne samo Lebron.... Uživaj u ovakvoj košarci još par godina, ne događa se to često - evo leteći Majkl pa sad King....

petarczv

pre 5 godina

Steroid je pravaziso sebe,ove sezone se izbo za sve pare covek ima najveci broj odigranih minuta u istoriji nba u proseku!!!! I to sve u 34godini!!! Armstrong je mala beba za njega...

Doljo

pre 5 godina

Nema sto Dzejms da gine za ovaj tim.
Citam ovdje Kevin Lav ne igra zbog potresa mozga... Kevin Lav ne igra jer je luzer. Kao svaki Lebronov saigrac.
On je usao u protokol, sto nije isto sto i potres mozga. I to je uradio cini mi se 5. put u karijeri. A kako se ulazi u protokol.
Kada udaris glavu doktor te pita par pitanja, ako odgovoris potvrdno, a ne ono 'ne ne dobro sam', ides u protokol testova koji traju danima.
E to je uradio Lav. Umjesto kao svaki igrac starog kova negira i vidi moze li...
Ovo sto gledamo nocas... Igraci Klivlenda bacaju cigle, lome obruc, Dzejms vec vidi da sto god da napravi nocas vjerovatno nece biti dovoljno.

Mr. Dr.

pre 5 godina

Za sve ove sto pisu kao sa kim James igra. Prvo, on je jedini igrac koji svake godine bira svoje saigrace, i to svake godine po 6,7 novih, a ove godine je nadmasio sebe pa ih je pola i na polusezoni promenio. Drugo, super sto su vam Love, J.R., Korver, Hill i ostali krs igraci, dok su u Bostonu sve sami superstarovi. Osim Horforda, par klinaca i nekoliko igraca koji su celu karijeru samo popunjavali rotaciju. Ako Boston ovo dobije, bice zasluzeno, i timskom kosarkom, i to sa losijim rosterom!

Doljo

pre 5 godina

Bez obzira ko dobije utakmicu, jedno je sigurno. Ovo sto sada gledamo i utakmica od prosle noci ne idu u isti razred kosarke. Definitivno se na Zapadu igra mnogo kvalitetnija kosarka. Zato se radujem promeni sistema u NBA. Tako se ekipe sa Istoka nece provlaciti u veliko finale, a mnogo kvalitetnih ekipa sa Zapada ostajati "kratkih rukava".
(Walldorf, 28. maj 2018 04:42)
Bas je kvalitetna kosarka ekipe koja daje 25p za cijelo poluvrijeme.
Ovdje se desila odbrambena kocka Klivlenda. Da ne daju slobodne suteve za tri, ostanu u igri i uvuku im nervozu.
Toliko o 'sistemu' igre Bostona. Ne znaju ljudi kosarku, pa pricaju gluposti. Boston ima mlade i odlicne sutere za 3, a to pogotovo kuci zna da krene.
Klivlend je vecinu drugog poluvremena branio 3, ovi nisu znali da presele igru pod kos i to je bilo to.

Ah

pre 5 godina

Pobedio Boston samog sebe.. Dva ofanzivna skoka na minut i nesto do kraja, a oni opale 2 nerezonske trojke, Klivlend pas za Hila i kraj. Posle toga i Džejms 2+1, goaltending Brauna. Tu sam ugasio, teško mi pada da gledam ovo i Liverpul u 2 dana.

Djubre

pre 5 godina

Smart mu odvali levo rame, on izdrži i pogodi uz faul, mašina! Ali dzabe kada je one man team, Klivlend liči na bilo koju KLS ekipu + LeBron.

baron

pre 5 godina

Jasno je kao dan da ove komentare o Lebronovim losim saigracima pisu klinci.
U sustini Klivlend ima tanak roster, ali nista gori od Bostona.
U Klivlendu svi igraju za Jamesa. Kako James ne igra odbranu, neko uvek mora da je igra za njega. To nije lako i to statistika ne pokazuje.
Zato bi bilo najbolje za kosarku da se statistika izbaci, da ljudi gledaju kosarku. Treba videti kako Korver maestralno pogadja trojke iz trka, Jr Smith preko ruku protivnika, Thompson hvata ofanzivne skokove. To su itekako dobri igraci, a Thompson je, recimo, iako ofanzivno slabiji, u sustini bolji igrac od K.Love.
To klinci ne mogu da shvate gledajuci highlights i statistiku.
Mislim da Klivlend pobedjuje, jer igraju dobru odbranu veceras, a pojedini igraci Bostona nisu dorasli ovakvim utakmicama. Voleo bih da gresim, ali tesko, Klivlend je blizi pobedi.

Walldorf

pre 5 godina

Bez obzira ko dobije utakmicu, jedno je sigurno. Ovo sto sada gledamo i utakmica od prosle noci ne idu u isti razred kosarke. Definitivno se na Zapadu igra mnogo kvalitetnija kosarka. Zato se radujem promeni sistema u NBA. Tako se ekipe sa Istoka nece provlaciti u veliko finale, a mnogo kvalitetnih ekipa sa Zapada ostajati "kratkih rukava".

Dragan

pre 5 godina

Jedan je Lebron Jams.
Daleko najbolji igrac NBA,
i zasluzena pobeda za
veliko finale.Najverovatnije
veliko finalaCliveland÷
Golden stejt.Uzivajmo u
velikom finalu NBA.

Sauron

pre 5 godina

Izvinite LeBronofili, ali je ovo jedna velika glupost od igre.

1 Ceo tim igra da bi LeBron šutirao, a ako oni šutiraju, samo na asistenciju LeBrona i zato su im procenti nikad slabiji, šutiraju 1 od 10 trojke ili za 2 da bi ON imao što više poena i asistencija
2 odbranu jedva da igraju da bi protivnici što više šutirali, jer što više šuteva to se više promašuje i naravno ON, koji stalno stoji ispod svog koša, ima najviše skokova
3 igra kao drvoseča, gura igrače u koš, faulira kao lud ali sudije ne sviraju, jer je ON veliki, gledaju mu kroz prste
4 zbog te svoje igre ima ubedljivo najviše izgubljenih lopti, još malo i biće kralj izgubljenih lopti u istoriji lige

I zato je ON najveći......ma važi

Banjaluka

pre 5 godina

Vjerovatno je finale unaprijed izgubljeno, posto Lebron ne moze sa ovim balvanima da dobije ni Hjuston ni GS, ali pitanje najboljeg igraca na svijetu i uz Majkla, najboljeg ikad se ne postavlja. To je zacementirano.

bozza

pre 5 godina

Bogami stize Dzordanovu besmrtnost. Sta covek radi to nije normalno 
(4k4.Dex, 28. maj 2018 08:47) 

Kako je to stigo jordanovu besmrtnost?? Tako sto je izbacio ekipu kojoj ne igraju dva najbolja igraca?!?? 

Koji vestacki hajp majko mila ceo play off nije igrao protiv krstene ekipe indijana koji ima jednog polu igraca oladipa, toronto koji odma skine sam u playoffu protiv lebrona i boston bez dva najbolja igraca koji ih je posteno namucio sa klincima u rosteru... U finalu ce se sresti prvi put sa ozbiljnijom ekipom pa cemo videti njegove mogucnosti i velicinu...
(petarczv, 28. maj 2018 09:13)

jao bre Pero, izjela te mrznja. Taj isti Boston je izbacio Bakse i Filu, predpostavljam da ni oni nemaju pojma. Na kraju su svi paceri u NBA osim GSWa. Ali to se ne zove "jedina normalna ekipa" vec "najbolja ekipa". I za tu najbolju ekipu moze da se kaze da su na srecu dosli do titule jer su u finalu igrali protiv Kavsa bez Kajrija i Lava. I ako oni prodju u finale, proci ce na srecu jer je CP3 izbacen zbog povrede. Poenta je da uvek moze da se nadje detalj i razlog da pljunes i obezvredis neciji uspeh. Ono sto u tom procesu ne vidis je da pljuvanjem po drugima, stalno pljujes i po sebi. Smanji mrznju i uzivaj, kosarka je lep sport

bla

pre 5 godina

Samo odgledate Jordan vs Reggie Miller i shvatite koliko je Liga gurala Jordana i tu se svaka rasprava zavrsava.
(Iskreno, 28. maj 2018 13:57)

jeste nba liga gurala MJ-a, ali isto tako gura i LBJ-a, a bogami i hardena i karija, barklija, magica, larija, KD-a ... velike NBA zvezde su najveci izvor profita u sportu i svi su oni zasticeni. tako da to nije merilo ko je kakav igrac.

palop

pre 5 godina

@(baron, 28. maj 2018 04:04)

Ti sad gledas kako igraju u najboljem slucaju, a cinjenica je da JR Smit cesce ne pogadja nego sto pogadja, Korvera nema nigde ovu utakmicu, Tristan je beskoristan u napadu kad ga zagrade malo bolje i definitivno nije bolji igrac od Lava.

Bostonu ne ide napad, Braun ocajan, a Rozir je na onom pokusaju zakucavanja morao dodati Horfordu za lagane poene.

premto

pre 5 godina

Zao mi samo Jamesa koji ce izgubiti 4:0 u finalu i opet ce ga pljuvati 3-6 bla bla a covek je sve uradio sto je mogao ali nece moci protiv 4 all stara
**(naravno ako klivlend vcrs prodje a i gsw)**

nista o nicemu

pre 5 godina

Sorry nostalgični matorani, pustite broj titula i lepotu igre, ako je Džordan genije, poezija košarke, Bron je džin košarke! Nivo njegove igre je najviši i najdominantniji ikada.
(kao federer i novak, 28. maj 2018 05:23)

Sry, klinac, ali Lebron ne moze da leti.

Borba

pre 5 godina

LBJ je kralj. Muka mi je vise poredjenja njega i MJ. MJ nije bio takva misicava "zivotinja" kao LBJ ali je MJ bio lepota igre u to vreme. Dominantan kao LBJ sada. Uzivaj te dok traje ovo sa LBJ. Pustite MJ vs LBJ. Nije isto vreme.

Saša

pre 5 godina

(kao federer i novak, 28. maj 2018 05:23)
Lebron je svakako medju top 3 svih vremena, ali od Džirdana teško da je iko bolji, Džordan igra košarku, pa ga smori i predje na golf, tri godine ne igra košarku pa se vrati i osvoji tri prstena, a svi pamte flu game kad je izašao sa temperaturom, jedva se kretao, i postigao 40 poena i pobedio jutu sam, pipen ga izneo sa terena na kraju itakmice, Džordan je ipak jedan i to je to, a Leborn je odmah uz njega...

Aleksa

pre 5 godina

Koji vestacki hajp majko mila ceo play off nije igrao protiv krstene ekipe indijana koji ima jednog polu igraca oladipa, toronto koji odma skine sam u playoffu protiv lebrona i boston bez dva najbolja igraca koji ih je posteno namucio sa klincima u rosteru... U finalu ce se sresti prvi put sa ozbiljnijom ekipom pa cemo videti njegove mogucnosti i velicinu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 28. maj 2018 09:13)

Друже, не знам шта ти значи крштена екипа...било која муслиманско-будистичка некрштена екипа из овог ПО би осакатила првака Европе (Свеједно СЛО/Реал Мадрид) са 20 разлике на 40 минута и 40 разлике на 48 минута....
ПО НБА је најјача светска кошарка....тешко да ту има неко лош...то што су лошији у односу на Кливленд то је ЛБЈ, то што су лошији у односу на Хјустон то је Пол+Брада, то што су сви лошији у односу на ГС, то су Кари, Клеј, Дурент и чини ми се Кер...али лошији не значи лош....

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@baron
"Korver maestralno pogađa trojke iz trka a Dz.R.Smit preko ruke protivnika"
Mi definitivno ne gledamo isti meč. Mogao bih da se zakunem da je Korver promašio sva 4 šuta za tri poena i eno ga na klupi dok je Smit za sada promašio 5 trojki!
Sve u svemu obe ekipe su očaj u šutu za 3 veceras.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

Lebron ponovo utišao TD Garden!
To mu je prešlo u naviku.
Žao mi je Seltiksa ali igraće oni finale kada se Lebron povuče

NNN

pre 5 godina

LBJ zverina!
Tejtum je najbolji novajlija ove sezone, dečko zna znanje i ima onu stvar,
za razliku od većine u ekipi koja je najvažniju utakmicu sezone odigrala "na neiskustvo" uz previše promašenih šuteva.

RIP

pre 5 godina

Ljudima podhitno da se objasni da je Jordan na osnovu karijere u Bullsima imao 51% suta iz igre i da nije logicnije da bek suter ima bolje procente od krila kao i da nije logicnije da neko ima vise asistencija od onog koji drzi loptu 90% vremena. I da se objasni ljudima da je Jordan u Wizardsima imao 39,40 godina a ne 33. Da je u prvoj sezoni zavrsio posle operscije na kolenu,gde su ti Wizardsi sa Popaj Jonesom,Kwame Brownom imali pozitivan skor pre povrede. On i Hamilton zajedno na terene,Wizardsi su bili na 15:1! Terry Roziera niko nije znao do pre mesec dana,sada od njega prave zvezdu,al horford veciti luzer,tatum i brown neiskusni igraci..Lebron se u njihovim godinama ni u playoff nije plasirao. U igri bez kontakta niko ne moze da cuva coveka od 120kg u igri sa kontaktom The Worm cuva Shaqa,dovoljno reci!
(The Worm, 28. maj 2018 10:10)

*** Nekim ljudima jednostavno treba ugasiti internet

Милош

pre 5 godina

Смарт из Холивуда,режија Милош Форман,навијам за неизвеснот и добру кошарку 😀

vilejet

pre 5 godina

Bron je najveći ikada! Bez ikakve sumnje. Dvojica mu se bese na ramena, on se diže sa njima i poentira! Udaraju ga, biju ga, on daje pod batinama, iako ni sekund odmora nije imao na klupi celu utakmicu. Odbrana, kupi lopte pod koševima, asistira svima, prevodi, pik, preuzima, monstruozno blokira, sve. I sve to sa timom koji nema krštenog all-stara. Džordan to nikada nije mogao, nikada nije imao i nikada nije bio dominantan na takav način, tako brutalno nezaustavljiv. Sorry nostalgični matorani, pustite broj titula i lepotu igre, ako je Džordan genije, poezija košarke, Bron je džin košarke! Nivo njegove igre je najviši i najdominantniji ikada.
(kao federer i novak, 28. maj 2018 05:23)

@ hahahaha, klinac pali!

Ljubitelj sporta

pre 5 godina

Čovek je životinja ono se drukčije ne može opisat što on radi na terenu. Žao mi je Boston al'odigra li su muški ovaj celi plejof samo falilo više sportske sreće na kraju i Kajl Irving ko bi značio dosta. Bilo bi drugačije ! U svakom slučaju svaka čast Džejmsu koji bukvalno sam odveo svoju ekipu u veliko finale.

Creative mind

pre 5 godina

NBA je smesan u odnosu na onaj pre 25,30 godina ! Prvo,nema emocija kod igraca ! Bila pobeda ili poraz svejedno im je ! Zbog visine primanja kod igraca ne da ne postoji zalaganje u odbrani,vec odbrana uopste ne postoji ! Pre sam se budio i pola sata pre utakmice sav uzbudjen da gledam Bulse i kasnije Sakramento ! Sada na to i ne pomisljam posto su sveli NBA kao bejzbol na igru bez emocija ! Bukvalno ljudi statiraju u kukuruzu dok Lebron,Durent,Kari,Irving igraju sami 48 minuta i uzmu po 60 suta na utakmici.

Cooper

pre 5 godina

Poluvreme. Steta sto su Braun i Rozier vezani tremom. Braun je i pogodio nesto... Realno, na poluvreme je Boston morao ici sa 10-12. razlike... idemo dalje.
(Walldorf, 28. maj 2018 03:54)
Da su igraci Klivlenda pogodili otvorene suteve i zicere u reketu Klivlend bi vodio 20 razlike..idemo dalje.

Navijač

pre 5 godina

Steta za Boston, sa ovakvom ekipom doci do finala konferencije i igrati sedmu utakmicu je za svako postovanje. Nisam ljubitelj kosarke koju igra Klivlend ali treba odati priznanje Kralju i reci da jeste jedan od najboljih ikada.

student

pre 5 godina

pojedini zli komentari na zalost potvrdjuju zasto smo tu gde jesmo .
jos malo pa ce neki ovdasnji citaoci poceti da tvrde kako se Ajnstajn dopingovao .

Swift

pre 5 godina

@M V P aka JeRemija

Evo ti jedno prakticno pitanje, da li si nekada igrao basket/kosarku? Da li preferiras da igras u ekipi sa nekim likom koji misli da je najbolji (mozda i jeste), ali carini loptu, hoce sve sam i baci ti samo na otvorenom sutu? Kako bi se osecao u takvoj situaciji, da li bi bio pun samopouzdanja ili bi se osecao kao sporedni igrac, tj. levo smetalo? Garantujem ti da bi igrao losije nego sto mozes, jer bi imao manjak samopouzdanja i manje loptu u rukama. Sama tvoja uloga u ekipi bi ti sugerisala da ovaj nema poverenja u tebe i mora sve sam, svaka greska ili promasaj bi ti bili dodatni pritisak, jer sad se onaj tip zali kako nemas pojma, on sve zivo radi na terenu, a ti i to malo, pa negde pogresis.

Sad zamisli drugu situaciju, igras u ekipi sa isto tako dobrim likom, ali ti ovaj daje loptu cesce, tretira te kao jednakog, samim tim osecas da ima poverenja u tebe, stices sigurnost i samopouzdanje, mozes da das sve od sebe.

Razmisli kako se ti LeBronovi saigraci osecaju, da li su oni ekipa ili LeBron i ostatak. Kada se pobedi, LeBron sam pobedio, kada se izgubi, saigraci su losi, ne moze LeBron sam.

Govorim ovo iz malo realnije perspektive, sama psihologija igra veliku ulogu u sportu. Po komentarima vidim da mnogi ljudi povrsno posmatraju sport, pale se na individualnu statistiku, kako jedan igrac sve sam radi, nema pomoc i sl, jer se verovatno ni sami nisu previse bavili sportom, pa ne znaju kako to izgleda u praksi.

Admiral Horatio Nelson

pre 5 godina

Navijacu za Boston cisto zbig toga sto zelim neku promjenu u finalu. Ali naravno ogroman respekt za Lebrona i mislim da ce on ovo da iznese. I da, nadam se vise komentara o utakmici na forumu nego o poredjenju Lebrona i Dzordana. Idemo!!!

Dacha

pre 5 godina

Bron je najveći ikada! Bez ikakve sumnje. Dvojica mu se bese na ramena, on se diže sa njima i poentira! Udaraju ga, biju ga, on daje pod batinama, iako ni sekund odmora nije imao na klupi celu utakmicu. Odbrana, kupi lopte pod koševima, asistira svima, prevodi, pik, preuzima, monstruozno blokira, sve. I sve to sa timom koji nema krštenog all-stara. Džordan to nikada nije mogao, nikada nije imao i nikada nije bio dominantan na takav način, tako brutalno nezaustavljiv. Sorry nostalgični matorani, pustite broj titula i lepotu igre, ako je Džordan genije, poezija košarke, Bron je džin košarke! Nivo njegove igre je najviši i najdominantniji ikada.
(kao federer i novak, 28. maj 2018 05:23)

A nad kim to Lebron dominira?? Sa ekipom kojoj ne igra nijedan all star igrac (dobro mozda Horford) i gde su im dva glavna igraca povredjena (Irving i Hejvord) i ne igraju uopste! Dominira nad rukijem Tejtumom i prosecnim igracima za rotaciju Moris,Smart,Brown,Rozier,Bejns gde nijedan pojedinacno nije nista bolji od nijedog igraca Klivlenda,da kazemo da su u najboljem slucaju izjednaceni. I u toj konstalaciji snaga gde on ima najskuplji tim u celoj ligi i igra 7 utakmica i muci se sa njima. Ja tu ne vidim nikakvu dominaciju,puni on sve svoje kolone ali dzaba kad ce biti pociscen u finalu od strane GSW-a jer verujem da oni ipak ulaze u finale i da ce da opravdaju svoju ulogu favorita.

NastyB

pre 5 godina

HA! Zar je neko sumnjao?? Baš sam se iznenadio rezultatom! I igrom Bostona. (sarkazam)
Živo me zanima šta je liga odlučila ko će da bude drugi finalista. Ako se odluče za Hjuston gledaćemo kako GSW ne idu trojke i jedno 6 pogodaka iz 25-26 pokušaja, a Hjuston će da sipa sa svih strana praktično nebranjeni, pa da se LeBron sastane sa svojim dobrim prijateljem Polom u finalu. Mora Silver da mu udovolji, on je taj koji nosi medijski (i finansijski) cirkus sa sobom.
A za ove zaslepljene botove koji ga veličaju samo prosto pitanje : Šta je to lepo u njegovoj igri? Čisto guranje na snagu - čuva ga Bejns ili Horford - ide na utrčavanje, jer je brži od njih. Čuva ga Tejtum ili Braun - ide na ulaz razgrćući ramenom, jer je jači od njih. Ako ga čuvaju Smart ili Rozir - kreće čistim guranjem u post pod koš. Čovek nema trunke lepote i gracioznosti u igri. Da je mašina za igru, da je najbolji igrač današnjice to nema sumnje, ali ga porediti sa velikanima ove igre koje je bilo uživanje gledati je čista sramota. Znam, statistika govori drugačije, ali opet nema ni blizu toliko statističkih rekorda koliko ima jedan Vilt Čemberlen. Znači ni po statističkim parametrima nije GOAT, po lepoti i uživanju gledanja ni među prvih 50 u istoriji i samo neko ko prati košarku tek zadnjih 10-ak godina može da ga veliča. Jer ne znaju, nažalost, za bolje. A sve ima na YouTube, samo ko će to da gleda...

prvi covek kluba

pre 5 godina

Magic...haha,8 izgubljanih lopti pored skoro tripl dabla u najvaznijoj utakmici uz standarnih preko 50% suta iz igre(nije centar),igra po 48 minuta u 33.godini.Moze da prica sta god ko hoce,ovo Dzordan nikada nije radio,a kao matoran nije uspeo Vizardse koji nista gori nisu bili od ovog Klivlenda i za klasu bolji od onog "prvog" Klivlenda,ni do plej ofa.Niko gore saigrace i ekipe nije vodio u finale od LeBrona,na sve to,broj skokova,asistencija i sut iz igre,niko ni blizu tih brojki u plej ofu(covek ima mnogo bolje procente suta i asistencije od Dzordana koji je bio bek?!).

Mihic

pre 5 godina

@(Swift, 28. maj 2018 10:15)

Svaki igrac u ekipi treba da zna svoje mesto tako sto je svestan svojih mogucnosti i tako sto zna sta njemu pise u ugovoru i sta pise drugima u ugovoru. U tim ugovorima stoje brojke minutaza, poseda lopete i sutiranja bas kao i u fudbalerskim ugovorima gde stoji ko sutira penal, ko ide u odbranu a ko ne itd. Sasvim normalna stvar.

Nema svrhe da imas jednog LBJ u ekipi a da delis loptu na ravne casti, pa sta ce ti LBJ onda? To si mogao sa nekim mnogo jeftinijim igracem. LBJ ima najveci pregled terena i najvecu kosarkasku inteligenciju na terenu danas i zato je tako dominantan pre svega, a tek onda idu fizikalije. On vrlo lako uposli ostatak ekipe po potrebi ili ako mu ne ide jer nije siledzija.

Ja kada sam igrao kosarku znao sam da sam uvek bio bolji skakac i donekle sam pokusavao da kradem lopte vise od drugih. Mrzeo sam otvorene suteve jer me pritisak uvek pukne bas zato sto je otvoren sut, bolje sam se snalazio u tezim sutevima. A njavise sam mrzeo kombinovanje lopte do besvesti i gubljenje energije kada jedan plej pokusava da namesti tri akcije u jednom napadu jer su mu prve dve propale. E bas tu ti fali jedan LBJ da dodje i sutne kao sharpshooter iznenada i pogodi. Ja sam bio sasvim OK da bolji od mene rade onaj posao sto znaju bolje.

I na kraju sta reci za biciklizam gde njih sest vozi za jednog :) Sve je to normalno u ekpinim sportovima.

Winston

pre 5 godina

LeBron je već godinama najbolji igrač NBA, ali reći da je najbolji svih vremena je više nego bolesno.

Pozdravio vas jedan, jedini, Majkl Džordan.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@Swift
Svaka čast na pokušaju prikazivanja kvaliteta Lebronovih saigrača i kroz statistiku a ne samo kroz pričanje napamet "Korver šutira maestralno trojke a Smit cepa mrežicu preko ruku rivala" ali ajde sada budi čovek do kraja pa uradi uporedni prikaz LBJ i njegovih saigrača kroz čitav plej of a ne samo kroz jučerašnji meč jer 1 utakmica ipak nije reprezentativan uzorak, razumeš?
Bićeš šokiran rezultatom, tj.statistikom ostalih igrača Kavsa. Ajde što LBJ ima najviše poena, skokova, asistencija nego što ima i najbolji procenat šuta. Šta sprečava Tompsona ili Lava da imaju bolji procenat a ne da Kevin Lav ima 38% u plej ofu što je sramota. Našao si 1 meč u kome je LBJ imao donekle podršku i to si uzeo kao generalnu stvar?! Au kakvo izvrtanje činjenica. Ajde razbi mit da LBJ igra sam. Čekam statistiku ostalih iz Kavsa u ovom plej ofu.

Swift

pre 5 godina

@Ukrotitelj divljih macaka

Kada bi LeBron i Tejtum zamenili ekipe, bio bi Klivlend konkurentan. Koliko, to je sad pitanje. Sa druge strane, Boston bi bio jaci, ali ovi sadasnji igraci Bostona bi delovali losije i ljudi bi opet pricali kako je to krs tim oko LeBrona.

Ne sporim ja da je LeBron igrac koji donosi prevagu i verovatno moze da ima uticaj na igru tima vise od bilo kog drugog igraca trenutno, samo tvrdim da mu saigraci nisu uopste tako losi kao sto se prica, vec su samo baceni u drugi plan, imaju sporedne uloge, tj. mogu oni vise od toga sto nekad prikazuju, ali im treba dati slobodu.

Kada ti sve polazi od jednog igraca, dobijas situaciju da taj jedan igrac ima monstruoznu statistiku, dok ostali izgledaju bledo, jer naprosto nemaju toliko slobode i loptu u rukama, da bi iskazali svoj puni potencijal. Zato se nekad desava i da ti igraci odigraju slabije nego sto mogu, nemaju sigurnost, samopouzdanje, ne znaju ni sta da igraju bez LeBrona, jer nama sistema, tj. on je sistem. Ako ih svedes na statiste, koji kampuju na trojci, umesto da vise ucestvuju u samoj igri i protoku lopte, ne mozes ocekivati da rade herojske stvari. Garantujem da bi mnogi od tih igraca izgledali dosta bolje u nekim drugim timovima, gde bi imali vece uloge.

Paspalj chandler

pre 5 godina

Samo da je u toj kontri Rozir dodao samom Horfordu danas bi verovatno pricali o nevidjenom uspehu Bostona medjutim decko je zeleo da se mangupira i popio je bananetinu, posle toga se sve okrece na stranu Klivlenda. Svaka cast Bronu, privilegija je gledati takvog igraca, Boston ima buducnost a imace i muke sta sa pozicijom 3 jer je mladi Tejtum pokazao da ce biti veliki igrac.

Edard Stark

pre 5 godina

Zaista je sramota šta se sve svira Lebronu...šteta za Boston ali su odigrali iznad svojih mogućnosti celu sezonu, vidi se da je nestalo goriva na kraju. Tejtum neverovatna zver od igrača, podseća me na "timsku" verziju Rasela Vestbruka, Markus Smart najborbeniji igrač ubedljivo, u prvom pp odličan, u drugom već ponestalo snage...baš šteta...najveća greška na utakmici tajmaut Stivensa u drugoj četvrtini na +12 za Boston.

Ides

pre 5 godina

(kao federer i novak, 28. maj 2018 05:23)

Decko, kosarku gledam od prije tvog postojanja i ne, Lebron nije najveci. Zao mi je golobradi ali Jordan je to jos uvijek bez sumnje!

сатара

pre 5 godina

@свифт
леброн има "одличну" екипу, која би се, да уместо леброна игра рецимо џеј краудер, бојан богдановић или роберт ковингтон, клала са орландом и бруклином за задње место на истоку.
кливленд је буквално геријатрија састављена од играча који ни у прајму нису били ни близу ол стар нивоа и два просечна играча: тристана томсона и левина лава, који је стално повређен и извикан до бескраја, а питање да л је бољи од миротића (ја чак мислим да је миротић бољи). о роднију худу и кларксону не вреди трошити речи. еван фурније и недовић су класа за обојицу. две класичне преваре.
уз то, кливленд нема тренера, него овог смешног лика који само зине поред аут линије и гледа шта ће леброн да уради.

Pogan

pre 5 godina

(Swift, 28. maj 2018 05:16)

Druze, pogledaj neku utakmicu prvo. Lebron nosi svoju ekipu jer prakticno igra pleja, svaki napad polazi od njega, kreira, pravi visak, asistira, poentira. U odbrani se shodno tome svesno manje trosi, al kad treba doda gas i na toj strani parketa.

Da se razumemo, nisam nikakav fan, al svaki dan se pojavi neko dete na forumu da analizira brojeve i prvo sto kaze je da ima veliki broj izg lopti. Kako da nema kad igra pleja 48min? Drugo, zamera se sto puno sutira u stilu "i ja da sutnem toliko puta ubo bih dvocifreni broj", a James ima 50% suta svako vece, sto je impresivno buduci koliko se trosi. A i ko ce da sutira vise od njega? JR Smith mozda?

Deco, batalite numerologiju i pogledajte neku utakmicu u zivotu...

Aleksandar

pre 5 godina

Covek je ludjak,alal mu vera ! Pa sta bi bilo da uz sebe ima 5 all star igraca kao ovi iz GSW-a ! Nemaju sanse u finalu,ali ovo je kao da su osvojili prsten !

Markos

pre 5 godina

Ne kapiram komentare da se u NBA PO ne igra odrbana. Pa ova majstorica je zavrsena "evropskim" rezultatom, i pored toga sto prakticno igraju skoro celu jednu cetvrtinu vise (48 min vs 40 min). Bez tih dodatnih 8 minuta igre broj koseva bi bio ubedljivo manji nego u finalu F4EL!

baron

pre 5 godina

Pocelo poredjenje Jordan-Lebron. Meni je to kao da poredite Mercedes i bager.
Ja zaista cenim LJ, on je napravio sjajnu karijeru s obzirom na talenat, jer sav njegov talenat bila je fizicka nadmoc. On je pametan kosarkas, iza njega su timovi trenera, mediji, sponzori, svi su oni dali svoj veliki doprinos, naravno kao i on, da LJ bude to sto je danas; jedna od ikona NBA lige.
Trenutno njegova igra odise velikim iskustvom i samopouzdanjem, sto je za ocekivati.
U uslovima koje je danas postavila NBA liga on je bez premca najbolji.
Ali to nisu isti uslovi koji su vladali u doba Jordana.
Svako ko je gledao Jordana zna koliko je on bio brz, koliko je imao dobar sut, defanzivna i ofanzivna sila. On nije imao potrebu dobacivati kao Lebron jer je, za razliku od Lebrona imao pregrst resenja u napadu.
Uopste ga nije bilo lako cuvati za razliku od Lebrona kome je najveca vestina snaga i brzina. Snaga protiv manjih, brzina protiv vecih i tromijih igraca.
Lebron dominira na drugi nacin, ali tu nema mnogo vestine.
Mnogi bi zeleli videti kako bi Lebron igrao pod odbranom koja je cuvala Jordana. Kako bi se snasao protiv Crva, Pipena, kako bi ramenom odgurnuo jednog Robinsona, Olajuwona.
Ne, Lj-a cuva neki Moris, koji nije u karijeri udario dve rampe, spor kao puz.
Jordan nije mit, Jordan je bio strasan kosarkas u mnogo cemu bolji od Lebrona.
Oni se ne mogu porediti, Mercedes i bager se ne mogu porediti, a to svako ko se razume u kosarku zna.

Ivan

pre 5 godina

Noćas Lebron ide opet preko 40 poena, evo živi bili pa videli. Obavezno, videćete. I narano Lebron ide u novo svoje osmo uzastopno NBA finale i potom postaje četvrti put šampion NBA videćete! Ajmo kralju daj im još jednu lekciju košarke!

Updown

pre 5 godina

Ono što i laik može da zapazi je ta energija koju ima domaći tim.
Evo, odmah na početku utakmice Boston sjajnom energijom dolazi do prednosti, dok su igrači Cavsa smušeni.
Obrnuto je bilo u Quicken Loans Areni.

Valkarin

pre 5 godina

JR Smith 0 od 12 za tri u citavoj seriji nakon prve cetvrtine.
U svakoj utakmici u kojoj su Korvera zadrzali na manje od 10 poena, Celticsi su pobedili.

petarczv

pre 5 godina

Bogami stize Dzordanovu besmrtnost. Sta covek radi to nije normalno
(4k4.Dex, 28. maj 2018 08:47)

Kako je to stigo jordanovu besmrtnost?? Tako sto je izbacio ekipu kojoj ne igraju dva najbolja igraca?!??

Koji vestacki hajp majko mila ceo play off nije igrao protiv krstene ekipe indijana koji ima jednog polu igraca oladipa, toronto koji odma skine sam u playoffu protiv lebrona i boston bez dva najbolja igraca koji ih je posteno namucio sa klincima u rosteru... U finalu ce se sresti prvi put sa ozbiljnijom ekipom pa cemo videti njegove mogucnosti i velicinu...

KOSTA1703

pre 5 godina

@Swift

A šta je bolje: Da osam puta udješ u finale basket prvenstva, ili da svih osam puta ideš kući posle prvog kola?
Dok sam se ja "bavio" basketom umeo sma saigračima reći:
-igramo pametno.na 19-19 ako je lopta kod mene igrmao na individualne kvlaitete, a ako je kod vas igrmao kolektivno.
To je bio recept da dobijemo nbasket.

Samo da dodam jednu stvar , čisto radi faktografije, pošto ovi Džordanovi fanovi mojih godiona uporno zaboravljaju:
Majkl Džordan je otišao iz NBA lige jer mu se nije svidelo da ga tretirjau kao druge igrače po pitanju plaćanja.
Njegovim odlaskom počeli su da padaju profiti same lige(jer je i stvoren kao mega zvezda da donosi pare), te je NBA liga sama prekršila sopstvena pravila oko plaćanja tako što je stvorila rupu u pravilima da bi Džordana platili 30 miliona za sezonu i vratili u ligu.
Pošto je on tim pravilom praktično bio izuzet iz salarija, to je takodje omogućilo Čikagu da plati Pipena,Kukoča i Rodmana, time praktično kršeći pravila stvore veliki tim.

Pera Pisar

pre 5 godina

kakve glupe teorije o anaboličkim anndrogenim steroidima od kojih mu neprirodno opada kosa, pa posle na početku nove sezone, opet neprirodno ponovo izraste, kad u pauzi sezone prestane da ih uzima, velika većina Afroamerikanaca je u njegovim godinam ćelavo, takva im je genetika...treba se i sa ljudske strane nakloniti nekom koga je keva ne planski rodila u 16 godina i koji je kao takav, a uz ti i Afroamerikanac imao sve predispozicije da postane likalni luzer, a postao je jedan od najvećih sportista u istoriji...Le Bron Džejms, legenda i naklon do poda !!!

Powerslave

pre 5 godina

Čovek u svojoj 15. sezoni, sa 33 godine odigra sve utakmice u sezoni i svih 48 minuta sedme utakmice finala konferencije. I gotovo da ima tripl dabl. Neverovatan je zaista, skidam kapu, iako mi se ne sviđa njegov način igre. Nemoguće ga je ne poštovati.

Utakmicu su, pre svega, izgubili Rozir i Braun. Braun je nešto i pokušavao, ali imao očajan šut, Rozir se potpuno raspao.
Posle ljudi kažu nisu im potrebni Kajri i Hejvord i da bi ih trebalo trejdovati jer ova ekipa koju imaju je već sada vrhunska. Ne mogu se najteže, najveće i najvažnije utakmice igrati bez All Star igrača i očekivati pobeda. Pogotovo ne protiv Lebrona koji vredi za trojicu takvih. utiska sam da bi Boston slavio da je bar jedan od gorepomenute dvojice igrao, ali to sad već previše zalazi u ŠBBKBB teritoriju. Ali samo da je Kajri bio tu umesto Rozira... on svakako zna kako je igrati utakmice na sve i ništa i ne uplašiti se trenutka.

Jedno zanimljivo pitanje, u slučaju da Klivlend kojim čudom osvoji titulu, da li Rouz i Vejd dobijaju prsten? Bili su deo ekipe tokom većeg dela sezone (tokom manje važnog, ali većeg dela svakako). Ako da, onda bih, ako ništa drugo, bar zbog Rouza voleo da osvoje.

prvi covek kluba

pre 5 godina

Magic...Klivlend dao 2 trojke vise uz sut za tri od 20-i nesto posto.Razlog zasto cemo gledati LeBrona je zato sto je sam bolji od cele ekipe Bostona.Pogledajte statistiku,procente suta,asistencije,skokove,i saigrace u plej ofu Dzordana,Kobija pa onda LeBrona.Prva dvojica nikada do uspeha nisu vodila prosecne igrace,nisu imali taj broj asistencija iako su dvojke,obojica,procente suta ni priblizne.

The truth

pre 5 godina

@max, ti ili nisi previse bistar ili ne gledas mec, Dzejms u prvoj cetvrtini je 6 puta ostavio igrace same na sutu i naravno oni su promasili.

qqlele

pre 5 godina

Kakvo silovanje izvikane sirovine, kakvo unistavanje sopstvenog tima i saigraca i koliko sama napaljenih klinaca operisanih od kosarke koji ga dizu u nebesa. Tuzno

hh

pre 5 godina

Lebron je poslao jedno sigurno 10 lopti saigracima u korner i onu su sve(uglavnom otvorene) suteve promasili. Ne dao Bog da ovako bled Klivlend prođe dalje. Razbija ih drugi tim Bostona.

DukiNS

pre 5 godina

Ukratko , iskustvo Dzejmsa a neiskustvo Bostona je presudilo. Ekipa Bostona previse otvorenih trojki promasila , pogotovo pri kraju, stegla se ruka, a 'nudio' se KlivlendDzejms iskusno na kraju, u meso, bacanja , i cao zdravo. Nadam se kompletnom Bostonu sledece sezone, a onda ni titula nije nemoguca.

prvi covek kluba

pre 5 godina

Swift...haha,koji si genije.Pises kao da je Tejtum cele sezone davao po 30 poena,10 skokova,10asistencija, a nije,to je LeBron imao sa 33 godine.Procenti suta LeBrona iz igre tokom sezone i plej ofa su nestvarno dobri,uvek,stalno preko 50%,ostatak ekipe Klivlenda sutira 30%,to sto jednu utakmicu Grin sutne 50% ili J.R.Smit 40% ne znaci da LeBron ima podrsku,jer ta dvojica sledecih tri utakmica imaju sut 20% dok je LeBron na 60%,kapiras.Okruzen je prosecnim igracima,navedi jednog iz Klivlenda koji moze da igra u Bostonu,Hjustonu,GSW,Oklahomi...nema ih,mogu samo na klupi da budu.

rasha

pre 5 godina

A da li oni u NBA znaju sta je antidoping test???
(paux, 28. maj 2018 06:58)

Nemaju pojma . Posalji im mail u kome ces im objasniti sta je to i zasto se koristi .

hoodie melo

pre 5 godina

Seltiksi se ugasili kad je bilo najjpotrebnije. Jedino je Tejtum bio u ritmu. Bar da mu se još neko pridružio i drugu bi priču pričali, ali dobro, previše je ovo neiskusan tim i nije toliko neočekivano da se iskljuće pod ovako velikim pritiskom. Čak je odbrana bila i sasvim u redu, na nivou prethodnih utakmica u gardenu, ali je napad potpuno podbacio. LeBron isporučio ono što se od njega očekivalo, tako da, koliko god to čudno zvučalo, on nije doneo prevagu na ovom meču. Sa druge strane velika sezona za Boston, bili su otpisani posle svih povreda, svi su se nameštali na to sedmo mesto kako bi išli na njih, a evo gde su završili. Individulano, igrači su jako puno napredovali, mnogi podigli svoj trade value, tako da, ako neko ima materijala da dominira ligom narednih godina to su seltiksi. Dok se za Klivlend to baš i ne može reći. Sledi im verovatno čišćenje u finalu na koga god da nalate (što bi se gotovo sigurno desilo i Bostonu), a budućnost im je najblaže rečeno upitna. LeBron je pred odlaskom, samim tim i mogućnost za potpis nekog jačeg free agenta im je mnogo manja, i verovatno im sledi ulazak u tenkovanje vrlo brzo.

Memfis

pre 5 godina

Bravo za sudije! Lebron gura i vuče Tejtuma dva puta i oba puta- lične Tejtumu! Banana liga. Komentatori na ispod nivoa Kovinjala i Dende

Walldorf

pre 5 godina

Poslednja tri minuta utakmice su cist kriminal od strane "sudija". Bezocna, brutalna kradja i navlacenje za nistarije iz Klivlenda. Gasim TV. Prijatan dan svima zelim.

dr

pre 5 godina

dobro, Lebron je odveo loš Klivlend preko još goreg Bostona do finala...i šta sad? Treba da nas klinci koji eze nemaju i nisu gledali pravu košarku da je OVO strava igra i GOAT? Ovo finale je ispod nivoa NBA, a glupa pravila prave katastrofu za gledanje...još kad se tome dodaju botovi u publici!

Matrix

pre 5 godina

Jordana on nikad nece stici. Da li je Jordan igrao svo vreme-nije po 3,4 god. vezbao je baseball. Da je igrao stalno brojke bi bile daleko vece. A da je Boston imao celu ekipu nikad ama bas nikad nebi osvojio ovaj ulazak. Neporicem ja njegovu igru, stvarno je mnogo jak ali protiv Rookie ekipe koja je se usrala od pobede znalo se vec da ce proci.
A u finalu ce opet popusiti protiv Golden State a ali samo zato sto CP3 neigra. Inace bi HR mogli ovo dobiti ali posto nemoze jadno cu ispasti od najboljih sutera ikada. Kad krene Curry ia i Thompsona plus onog Durenta onda je dzabe sve.
Volio bih da je Boston izbacio Jamesa i da HR pobede ove Warriorse ali sumnjam u bradu. Kao uvek blamirace se kad treba da se pokaze.

petarczv

pre 5 godina

Koliko je nerealna prica boston izbacio sam sebe ocajnim sutem, steroid sta reci 48min i 35p i 8 izgubljenih lopti da je samo braun pogodio 30-40% suteva za 3 dobio bi boston. Uglavnom istok presmesan a i na takvom istoku u dve serije po 7 utakmica i to sto je ona prva trebalo da se zavrsi sa 4-2 za indijanu ali su sudije ukrale utakmicu.

Dušman

pre 5 godina

Matori daj ti nama objasni ko ti je taj LJ, a za bagere i traktore ćemo lako.
Čuj LBJ nema veštine, pa taj čovek iz mrtvog ugla može da da koš ili asistira saigraču na suprotnoj strani parketa. I gde ćeš majke ti da se zalećeš Mercedesom na bager.

goran

pre 5 godina

Pojedinim igracima Bostona se osekle noge. Brown ne moze okean da pogodi.
Sa druge strane, Klivlend deluje puno bolje bez Love u igri.
Lebron mnogo precenjen igrac. Ovaj Boston je realno smejurija od tima, gde su glavni igraci centar sto ne ume da skoci i jedan ruki.
Lebron je napravio jedno 10 puta korake. Naravno, sudije to nisu videle.
Smesna kosarka nedostojna finala.

Darko04

pre 5 godina

Ima nesto i u tom iskustvu koliko god ocajni igraci bili,moze nekad da presudi..Imao boston nekoliko otvorenih suteva koji su morali ubaciti

vaske

pre 5 godina

znaci umesto boston-klivlend treba da pise boston-lebron dzejms pa rezultat....to isto da vazi i za finale.... jer ocigledno ovde je u pitanju klasicni one man show...neverovatno, lik odigra svih 48 minuta, proslu 46 minuta...lik je robokap, nema druge

gunner

pre 5 godina

Lepo je neki lik juce ovde napisao kako je sve ovo jedna velika namestaljka i kako sigurno u NBA nece dozvoliti finale bez velikih zvezda, Dzejmsa i ovih iz GS. Kao fazon neizvesnost, 3:3 u obe i na kraju finale koje se i ocekuje. Nadam se samo da ce bar u tom finalu ovaj na steroidima ostati bez prstena.

Rambo Cerak

pre 5 godina

Mozemo da procamo o Dzejmsu Kobiju Sekilu Medziku Birdu Doktoru Pitu Marevicu Oskaru Dominicu W Wejdu,ali da pricamo o Dzordanu i Dzejmsu nema govara,suludo je reci bila sta,elegancija i stil vs fizika i kruto kretanje.

Miha

pre 5 godina

Regular Season MVP
Season Scoring Leader
NBA Finals MVP
All-NBA First Team
First Defensive Team
All Star MVP
(russ, 28. maj 2018 14:11)

On je to morao biti jer je liga morala da se opere zasto je odlozila salary limit tek za sledecu sezonu. Odlozila ga je da bi Dzordan mogao da igra i zaradi neverovatnih 33 miliona a zalsuzio je svaki cent od tog ugovora. Medjutim te '98 godine je masinerija fame o Dzordanu vec prerasla samog Dzordana i tu se prica preduvala. Treba biti nepristrasan i pogledati ugovore njegovih saigraca da bi se jako lako zakljucilo da su Bulsi izveli takvu gimnastiku uz pomoc NBA da bi sacuvali svoj supertim. Pipen je igrao za manje od 3 miliona dolara po sezoni i a ko je '93 dobio 3.5 miliona ali mnogi tvrde da je to uradio svojom greskom. Kukoc je imao 4.5 miliona kao i Rodman. Takodje takes na luksuz nije bilo tada.

Zahvaljujuci Dzordanu plate igraca su se poduplale 2000te. On je uradio jako mnogo za sve kosarkase i to je njegov neizbrisiv trag pre svega. A te silne nagrade '97 i '98 su totalno neobjektivne za razliku onih sa pocetka '90ih kada je Dzordan kao magarac vukao svoju ekipu do nestvarnih pobeda. Sredinom '90ih najveca pretnja Bulsima je bila upravo Indiana a ne Juta ili Sietl kako se istorija prepricava.

Admiral Horatio Nelson

pre 5 godina

Pisem na 01:30 prije kraja. Kao sto rekoh Lebron ce ovo da iznese. Rozir, Smart i Braun imaju sut iz igre 7/38!!! Ciglarenje je cudna rabota Smart, Rozir i Dzejlen znaju zasto!

DeAndrej Jordan

pre 5 godina

Lebron sedi na podu razvezanih patika, pokušava da dođe do daha, svi ostali skaču i vrište, Tajron Lu plače. Verovatno svakim danim sve više i više ni sam ne može čudom da se načudi šta ga je snašlo. Čovek ni kriv ni dužan u 3 finala zaredom. A ima uticaj isti koliki bi imali Žika Šarenica ili Nada Macura. King je ako ne najbolji, onda sigurno najkompletniji igrač u istoriji.

Swift

pre 5 godina

@Pogan

Ja sam gledao utakmicu, a sada ti meni reci, zasto LeBron sve to radi, tj. igra i pleja i krilo i centra? Je l' ga neko tera? Niko nije rekao da on ne treba da bude glavni igrac i da najvise sutira, samo trebaju i ostali da igraju. Zasto on sve to radi? Mislis da drugi ne mogu? Bas je njemu zapala ekipa gde niko nista ne zna, pa mora sve sam? Naravno da nije, nego nije se ni pokusalo sa drugacijim nacinom igre. Nisam siguran koliko ti je jasan koncept timske igre, gde svako ima svoju ulogu i zadatak u ekipi.

prolaznik

pre 5 godina

zasto LeBron sve to radi, tj. igra i pleja i krilo i centra?
(Swift, 28. maj 2018 09:31)

LeBron sve to radi da bi se tebi dodvorio .

antiDebil

pre 5 godina

Koji vestacki hajp majko mila ceo play off nije igrao protiv krstene ekipe indijana koji ima jednog polu igraca oladipa, toronto koji odma skine sam u playoffu protiv lebrona i boston bez dva najbolja igraca koji ih je posteno namucio sa klincima u rosteru... U finalu ce se sresti prvi put sa ozbiljnijom ekipom pa cemo videti njegove mogucnosti i velicinu...
(petarczv, 28. maj 2018 09:13)

Kakve god da su te ekipe na istoku i dalje su dosta jace od onih ekipa protiv kojih je Djordan igrao.
Sto se tice skidanja gace, ako je Djejms nekoga naterao da protiv njega skine gace i nestane sa terena onda je to samo njegov plus, ni u kakvoj varijanti nije minus !

Pera Pisar

pre 5 godina

Klivlend u finalu...sa GSW 80% ako ne bude za Hjuston igrao Kris Pol...sa GSW 60% ako igra Kris Pol, jer i tada bi igrao rovit i nebi mogao da pruži maksimum mogućnosti

nista o nicemu

pre 5 godina

Najbolja stvar kad klinci kopiraju komentare sa stranih portala pa se ovde predstavljaju kao strucnjaci. Lebron nije Dzordan, nikad nece biti. 6/6 i 6x mvp finala. Kad je najteze bio je najbolji, kraj svake rasprave.

Kvaka

pre 5 godina

Realno, ovo je cisto strah kod mladih igraca Bostona. Pogledajte im procente suta. Ovako nisu sutirali nikad. Isto to ceka i Hjuston sutra iako su do sada bili bolji tim.

Neznalica

pre 5 godina

Ako pobedi Hjuston u seriji na Zapadu Klivlend će imati neke šanse. Ako prođe Golden Stejt, ne verujem. Ipak Lebron igra praktično sam.

Moram da priznam da sam prilično razočaran kvalitetom poslednjih utakmica i na Istoku i na Zapadu. Najbolje bi se opisalo kao besomučno ispucavanje. Zato i Lebron toliko odskače od ostalih igrača. Jedini pokušava da postavi igru da na nešto liči. Samo kako sa krševima kojima je okružen. Sve sami limitirani igrači. Bukvalno nijedan nije sposoban sam nešto da iskreira. Da ne budem preoštar možda još Hil.

Bilo kako bilo, 8 uzastopnih NBA finala nije mala stvar. Pritom igraš sezonu karijere duboko u 30-tim godinama. Ne dešava se baš svaki dan. To treba da priznaju i oni koji ga baš ne vole. Znači sve sami obožavaoci Džordana.

duledudule

pre 5 godina

Ma kakav Dzejms ljudi pobednik veceri je Dzej Ar Smit.Bravi Swish uspeo si da ubacis vise od 10 poena u jednoj utakmici plej ofa(koja propalica majko mila)...Salu na stranu LeBron ih je pojeo za veceru.Na 1 1 sam pricao da se igra 7 tekma i da ce Boston da posustane zbog rotacije o najvise 7 igraca i tako i bi.Prednost u finalu dajem zapadu ali sve je moguce.Mozda se jos neko seti u Klivlendu da igra kosarku...

JPR24

pre 5 godina

NBA je smesan u odnosu na onaj pre 25,30 godina ! Prvo,nema emocija kod igraca ! Bila pobeda ili poraz svejedno im je ! Zbog visine primanja kod igraca ne da ne postoji zalaganje u odbrani,vec odbrana uopste ne postoji ! Pre sam se budio i pola sata pre utakmice sav uzbudjen da gledam Bulse i kasnije Sakramento ! Sada na to i ne pomisljam posto su sveli NBA kao bejzbol na igru bez emocija ! Bukvalno ljudi statiraju u kukuruzu dok Lebron,Durent,Kari,Irving igraju sami 48 minuta i uzmu po 60 suta na utakmici.
(Creative mind, 28. maj 2018 09:34)

Malo si se pogubio. I ja vise volim NBA kosarku 80ih i 90ih, pa cak sve do 2010... Ali nije tu u pitanju zarada. I tada su oni primali solidne pare, za tadasnji standard. U pitanju je stil kosarke koji se menja. Ide se na brzu igru, brza sutiranja, fokus je na napad, i manje na odbranu. Pre je bilo vise ekipa slicnog nivoa pa se moralo igrati svaku utakmicu. Sada, je ta konkurencija manja. Zapad na primer, iako deluje svima jaci globalno od istoka, GSW i Hjuston su overili plejof tu nekih mesec dana pre pocetka plejofa, pa i kad su u toku sezone neke partije gubili nije im zapelo da pokusaju da se vrate. Sada te iste vidimo u finalu zapada. Retko zadnjih godina vidis neku ekipu koja je peta sesta da moze realno da uzdrma, pa i da eliminise prve dve u konferenciji. Neki stariji igraci su to vec objasnjavali, kvalitet nije da je 1000 puta manji, iako globalno jeste u smislu broja vrhunskih igraca, vec je koncentrisan u nekoliko ekipa i to je to.

Hell

pre 5 godina

@ Pa da je tako svi bi igrali po 48 min i vodili svoje krš timove u finala, a ne samo Lebron.... Uživaj u ovakvoj košarci još par godina, ne događa se to često - evo leteći Majkl pa sad King....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (masterkg, 28. maj 2018 09:31)

Tesko da se moze uzivati u le bronovoj kosarci. Njemu svaka cast ali uzivanje?? Sve se svodi na sirovu snagu,besomucno uguravanje igraca,nema nikakve elegancije,nikakve lepote,driblinga,samo sirovost i sta je tu za uzivanje? Nije sve u postignutim poenima. Rondo nema poene ali njegova igra je za uzivanje,covek ima nestvarnu igru i asistencije

Ivan

pre 5 godina

Samo Kavsi, mozda je poslednji put da gledamo LeBrona u ovom dresu...Nadam se da cemo ga gledato jos najmanje 4 utakmice u ovom dresu.

Milan

pre 5 godina

Ne volim timove koji zavise od jednog igrača, ali ovo sto LeBron radi je neverovatno! Pa on vuče tim pun prosečnih igrača do finala najjace lige na svetu...
Pustite priče da li je bolji Džordan ili LeBron, uživajte u igrama kralja dok je još tu...

Mirko

pre 5 godina

Nemoj da bi se neko zahe.... sa LeBronom!

Svi smo znali da je LeBron u plejofu neka druga dimenzija, videli smo i kako on diže formu i performanse iz utakmice i utakmicu, ali ovo je bilo krajnje brutalno - uz sve što je uradio, čovek nije izašao iz utakmice ni sekundu, odigrao je svih 48 minuta igra na ovakvom nivou, sa ovakvim brojkama i to je nezapamćeno - ne znam da li je neko tako nešto do sad uradio? Msm da nije.

cobane,vrati se...

pre 5 godina

@Dule
 ,,Па знаш како, они тренирају много, вредни су, иду у теретану сваки дан и тако већ годинама, нису лењи као европски играчи или као ти што овде остављаш коментар, вуку на грбачи своју сиромашну фамилију па морају много радити на себи како би потписали добар уговор и извукли их из беде итд'' :)

deda Milivoje

pre 5 godina

Meni je tek 66 godina i pratim kosarku intenzivno od polovine 60-tih godina proslog veka. Vidio sam na delu skoro sve poznate kosarkase u Evropi i NBA i usudjujem se da kazem da je LeBron James zvani King najkompletniji i najtimski igrac svih vremena.
Ko je od tih velikana najbolji "svih vremena" je samo stvar ukusa, nesto kao koja zena je nalepsa. Jednima se vise svidja Jordan, drugima LeBron a trecima Kobi ili pak neko cetvrti. Znaci uzivati u vremenu sadasnjem, u vremenu velike kosarkaske zvezde LeBron James zvani King.

LBJ

pre 5 godina

Uvek bio i ostao James bolji od korporativne marionete Jordana, medijskog proizvoda pre svega stvorenog radi prodaje patika. Oćelavio od onoga što je navodno počeo da uzima u off sezoni 90/91 a ovde mu vi pevate hvalospeve.sramota.Primoran bio da napusti ligu 93-e navodno zbog kockarskih dugova, eto kakav je to čovek.

Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm! i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina.
Pritom, Jordan je igrao sa Pipenom i Rodmanom, dva najbolja odbrambena igrača lige tih godina. Rodman je bio najbolji skakač lige

Tet-a-Tet

pre 5 godina

kakva tri faula protiv bostona u zadnje 3 minute, strasno
(joe, 28. maj 2018 05:15)


Slažem se da su Bostonu svirani faulovi na Džejmsu iz kojih je ovaj imao lake poene iz sl. bacanja, ali što su se Kelti ispromašivali u tih zadnjih 3-4 minuta, za pamćenje...
Na 1:04 do kraja igrač Seltiksa sa obe ruke, za oba ramena namerno hvata Džejmsa, a ovaj ipak daje polaganje uz dodatno bacanje!?
Odakle mu tolika snaga stvarno mi nije jasno...
Želeo sam da Boston prođe ali sam nekako ipak pre očekivao pobedu Džejmsa protiv ipak premladih Kelta.
Svaka im čast na svemu ove sezone i sigaran sam da će sledeće godine biti još bolji!

Andreja

pre 5 godina

Ja se Lebronu divim! Čovek je sam pobedio Boston.Klivlend je gubio sve do sredine četvrte četvrtine a onda na scenu stupa KRALJ DŽEJMS! Ne mogu da verujem kako sa 33 godine izdrži svih 48 minuta na parketu. Mislim da je sinoć proveo bukvalno ceo meč na terenu. Ne znam šta bi ovaj klub bez Džejmsa.Pokušavali su da podmlade ekipu ,ali opet nešto ne ide. Lebron 35p,9as,12sk, a prvi ispod njega Grin samo 19 poena.Krivo mi je što nije imao tripl-dabl,falila mu je jedna asistencija ali nema ni veze jer su prošli u veliko finale. Čovek je rodjen za finala i trofeje. Navijaću za Hjuston protiv Golden Stejta da ne bi bilo 4.put zaredom isto finale. Kralju Džemjs ja ti se klanjam, a verujem i mnogi drugi...

Blue Moon 948

pre 5 godina

Bostona kad je najvažnije izdao šut, 3-20 za tri u drugom poluvremenu, Rozir 0-10, najgori meč u plej-ofu odigrali kad je najvažnije. Lebron 48 minuta na terenu, šta reći sem da je čovek pomerio granice u ovom plej-ofu, ali za finale sam protiv GSW ili Hjustona neće moći.

Sibirac

pre 5 godina

Boston bezidejan u napadu, sa kriminalnim procentom šuta za 3. Od toga mnogi šutevi nisu bili ni blizu da uđu, kao kamenje da su bacali.

Rozir i Braun igrači za male utakmice. Možda je u poslednjoj četvrtini trebao više Bejns da igra, svojim zalaganjem je uvek pravio prevagu na terenu.

I ispade da je povreda Lava možda i pomogla Klivlendu.

Pred Bostonom je budućnost, ali su i ovu utakmicu mogli da dobiju. Više su sami krivi za poraz, nego što ih je Klivlend nadigrao.

sryugos

pre 5 godina

(Swift, 28. maj 2018 05:16)

Klivlend je realno krs ekipa koja bi se jedva dokopala plejofa da nije Dzejmsa a i glatko ispala od Indijane opet da nije Dzejmsa.
Covek igra nerealno, sa 34 godine igra 48 minuta i daje 30+ poena bez problema. Naklon do poda.

Bojan

pre 5 godina

Mora se priznati da su sudije na kraju svirale svasta Bostonu,a za to nije bilo potrebe,jer je Boston odigrao jako nezrelo. Po meni,glavni krivac je Stevens.Ocajna taktika.

Kakva je lozana onaj Lebron.Blokirao onog malog Roziera koji je igrao kao muva bez glave,stao glumi,izduvava nesto ispod kosa,a kada ga je Tatum vratio na fabricka podesavanja nesto gleda popreko.Folirant najobicniji.Ne mogu da shvatim da neko moze da gotivi onakvu lozanu.Sreca za Klivlend je povreda Love,sa njim nikada ne bi pobedili.

jovica

pre 5 godina

djabe gledamo, zna se pobednik, cleveland. ja u stvari gledam samo zbog nacina na koji ce nacin ovo biti namesteno. inace Tatum je najbolji ruki godine.

Dubler

pre 5 godina

Ako Boston izgubi, bice kako ne mogu bez Irvinga i Hejvorda.Bez Hejvorda igrali cele sezone, a bez Irvinga 15+ meceva pre plejofa..Ako pobede bice neverovatan podvig..mogu i bez dva All Stara...

Срб

pre 5 godina

Занимљиви су коментари ових клинаца који се "ложе" на Леброна, пошто кошарку гледају од 2010. Има доста материјала да се нађе, па погледајте мало и неке мечеве од пре 10+ година.

JPR24

pre 5 godina

Inace, kako vam ne dosadi to prepucavanje oko LBJ i Jordana ?? 99% tih sto se pale i komentarisu, nisu u zivotu videli utakmicu iz te ere, kamoli gledali uzivo. A ovu danasnju, gledaju kroz statistiku... Sad cu i ja da uporedjujem Bodirogu i Jabara, malo da dignemo tenziju :p

brandt

pre 5 godina

Koliko traju tajmauti u NBA, nerealno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Winter is coming!, 28. maj 2018 02:49)
Traju tri minuta, što je samo dva minuta duže od tajm-auta u evropskoj košarci i sigurno nije nerealno, naročito uzimajući u obzir dužinu sezone, broj utakmica i trajanje četvrtine.

zvezda

pre 5 godina

@au pa kakve su procente imali gsw i hjuston kad je hjuston dobio dve za redom harden promasio 20 trojki za redom a ipak dobili obe utakmice to je bato moj pritisak velikih utakmica i jaka odbrana gdje ne das suteru da se digne na sut i uzimaju se fade away-i trojke preko ruke iz daljine iz driblinga odmah po prijemu lopte jer im je to najbolja pozicija itd...Tako da nemoj da pricas o onome o cemu ne znas

antiDebil

pre 5 godina

kakva je razlika I da stigne do finala preko smesnog istokA ako tamo izgubi sto je realno...ko se seca gubitnika u finalu,seca se samo osvajaca prstena .
(kevin gar, 28. maj 2018 12:55)

Svi se secaju gubitnika u finalu. On je na svakom dresu u nba ligi, na svakom panou, svakoj reklami, svakoj tv spici, svakoj karti za utakmicu. Sta god da pogledas u vezi nba lige prvo se vidi onaj koji je bio gubitnik u finalima pa onda ide sve ostalo nakon toga !

Eto, sada vidis koliko si uspeo da promasis sa tom tvojom pricom !!!

day

pre 5 godina

@baron

Taj bager, kako ga ti zoves, bi 90ih zabijao po 50p uz tripl dabl svako vece, dominirao bi jos vise nego danas. Da imas priliku da kao na igrici napravis savrsenog igraca, napravio bi njega. Ima 5 cm i 20 kg vise od Jordana, a pregled igre Magica, covek je kosarkaski Bog.

nucky thompson

pre 5 godina

Navijam za NYK vec vise od 30 godina, iako volim kako Celticsi igraju, jednostavno ne mogu da budem uz tim Bostona. Jace od mene. Go Cavs

max

pre 5 godina

Sada ce “kralj” da ubaci svojih 30-40 poena, da ubije u pojam ceo ostatak ekipe i da izgubi od jedine ekipe u NBA koja igra timsku kosarku, uz Denver

Ukrotitelj divljih macaka

pre 5 godina

@Swift Ako je tako kako kažeš, ajmo da zamislimo da Lebron i Tejtum zamene ekipe, da prvi igra u Bostonu, a drugi u Klivlendu. Zar zaista misliš da bi Klivlend bio iole konkurentan?
Od Bostona očekujem puno u sledećoj sezoni kada im se vrate svi povređeni igrači.

aaaaa

pre 5 godina

kakav mec lebron po obicaju dominira tejtum pokazao da je boston napravio pun pogodak sa njim jos je plus dobio pik za sledecu godinu .Sa irvingom bice odlicna ekipa samo treba da vide sta ce sa hejvordom jer ne vidim kako mogu da uklope u ekipu sve te trojke.Sto se tice finala klivlend se moli da ce hjuston da prodje jer oni definitivno ni utakmicu ne mogu da uzmu voriorsima a sa hjustonom zavisno od hardenovog raspolozenja mogu da se nose

сатара

pre 5 godina

тотално незаштићен играч. свирају сваки 5. фаул над њим. џордану су свирали само да га неко погледа.

sakupljač minusa

pre 5 godina

kao federer i novak,
Pa samo pogledaj koju je konkurenciju Džordan imao u svoje vreme a koju Lebron. Džordan je igrao protiv prvog i drugog Dream Team-a. Lebron protiv sebe ima brdo evropljana kao i amerikance neke sumnjivog kvaliteta. Čovek mora da provede 48 min na terenu. Džordan baš toliko nikad nije radio. I onda kad ima ovakvu statistiku svi mu se dive. Samo pogledaj igrače koje je Džordan imao naspram sebe i sve će ti biti jasno

čika Gruja

pre 5 godina

Auuuuu koja nameštaljka..... katastrofa od košarke , mislim više liči na ragbi al ok!!!!!
Kakav uzor današnjim klincima......cccccc!!

ernesto che

pre 5 godina

Osam uzastopnih od toga cetiri s polu-raspalim i raspalim klivlendom , pocinjem da verujem da je stvarno najbolji svih vremena, jos ako ovo osvoji, a pritom nema jednog jedinog igraca uz sebe koji je vezao dve-tri utakmice s petnaestak kosa i koliko-toliko dobrom partijom cele sezone, onda stvarno kapa dole.

game7

pre 5 godina

Gledao sam Jordana mnogo, jeste on imao kretanje, pokrete, ulaz, skok šut, step, zakucavanja na magično privlačan način, ali Le Bron je bolji igrač suštinski, košarkaški. Nije tako lep za oko kao “leteći“, ali pustite vi lepotu, gledajte igru i efikasnost ukupno.

vaske

pre 5 godina

znaci umesto boston-klivlend treba da pise boston-lebron dzejms pa rezultat....to isto da vazi i za finale.... jer ocigledno ovde je u pitanju klasicni one man show...neverovatno, lik odigra svih 48 minuta, proslu 46 minuta...lik je robokap, nema druge

Djenka

pre 5 godina

Mnogo ljudi je pre serije predvidelo sedmu utakmicu i pobedu Klivlenda zato sto liga mora da izvuce maksimum profita iz svake sezone. Gledao sam utakmice i ne mogu da se otmem utisku da je Boston mogao mnogo bolje. Dali je namesteno... Znaju oni koji su namestali:) LeBron je odlican igrac ali Klivlend nema klupu za titulu.

Au

pre 5 godina

Koje ciglarenje majko moja .Da ekipe sutiraju 16/74 za tri poena ,pa ne znam kakve da su odbrane to je katastrofa .Sta misls ovi u finalu da rade isto bi to rekao i zs Boston .Pa Hjuston i Golden Stejt su duolo bolje ekipe ,brze ,veca rotacija ,mnogo bolja kretnja i u odbrani .Dal ce imati poente gledati finale uzivo i boriti se sa snom .Pa Dzejms je crko ,a ostali uopste nisu razigrani .Tamo sko najverovatnije prodju Voriorsi Tomson se zagrejao ,a eto i Kari ulazi u ritam .Moraju ozbiljno da ratmotre to menjanje kostura u plej ofu .Ocigledno da Istok nista ne moze da uradi ,pogotovu sad kad imamo jos jedan premocan tim na Zapadu .

Pa kako

pre 5 godina

God da su lose odigrali Voriorsi il Bjuston ovi imali 17 posto sut za tri,34 za dva .I takav Boston Klivlend jedva dobi tek na samom kraju u poslednjih tri minuta utakmice .Promasio si poentu mog komentara .Ja se pitam sta ce oni da urade u finalu ,dal oni imaju ikakve sanse protiv ovih azdaja .Pa nece cela ekipa Hjustona il Voriorsa tako katastrofa da sutira ,jer su to mnogo bilje trojkaske i suterske ekipe .Jeste taj Harden lose trosjke sutirao ,al sta su radili Gordon i Grin sipali samo tako ,pa i Pol u onoj utakmici pre povrede .Ovo su mladi igraci bili u pitanju ,normalno da ce ruka da im zadrhti , i bice teze ,al ovo su preiskusni i preklajeni igraci ,njima ce ovakve stvari mnogo teze fs se dese .Nisi nsjbokjeispratio moju misao Zvezda .

miroslav

pre 5 godina

lebron nas je sam pobedio,ali ne treba zaboraviti odsustvo irvinga i hejvuda,vreme seltiksa je stiglo,odlucio ocajan sut,mi smo pokazali timsku igru i kao navijac kelta od 1981 mogu reci da stizu uskoro nove titule,a kralju zelim u finalu sve najbolje

Mladen

pre 5 godina

Ne znam kako neko moze da poredi LeBrona sa najvecim pa i da si klinac imas klipove pa se edukuj. Majkl je bio poezija u pokretu nije to samo 6/6 i jeste i u njegovo vreme poguravan posebno nakon sto je osvojio par titula ali on jeste bio najveci. Mediji sad na silu pokusavaju i LeBronu da nadju te kao wau momente u nekim bzvz blokadama? ali realno toga nema. Totalno 2 drugacija tipa igraca. LeBron je snaga i efikasnost ali nema tu lepote i prepoznatljivosti u njegovoj igri, ono sto bi publiku diglo na noge (a da nisu njegovi navijaci zbog pobeda). Majkl je radio stvari u napadu kao niko pre i posle njega, totalno jedinstven. LeBron je "samo" jos jedan dominantan igrac svoje ere i nista vise.

dejandddddd

pre 5 godina

Klivlend kada igra timski rezultat je izjednačen, a kada Lebron siluje loptu I celu igru onda ih Boston razvaljuje.
Lebron ne zna sta je timska igra.

Walldorf

pre 5 godina

Poluvreme. Steta sto su Braun i Rozier vezani tremom. Braun je i pogodio nesto... Realno, na poluvreme je Boston morao ici sa 10-12. razlike... idemo dalje.

Pedja

pre 5 godina

Boston je jedini igrao pravu kosarku- timsku. Ali sa druge strane je marketing. Jednostavno- Lebron mora igrati finale jer to trazi njegova popularnost. To se najbolje videlo pri kraju utakmice kada su mu svirali tri faula- a faula nije bilo. Klinvlend je morao proci zbog njega.
Drugo- covek koristo ko zna kakvu hemiju- nije prirodno da na kraju utakmice- kada su normalno biti na kraju snage- on trci kontru, Moris ga vuce i on opet daje kos??? To moze samo neko dobro uradjen hemijom... Pozz za sve prave ljubitelje kosarke

alex

pre 5 godina

Stvarno ne znam o kakvoj namestaljci pricate? Nije bilo nijedne sporne odluke sudija na utakmici.. jel LeBron mozda kriv sto se igracima bostons odsekle ruke pa sutirali trojke 7/39 ili koliko vec....

Del Piero#10

pre 5 godina

Nema veze. Ovo je bila "labudova pesma" Klivlenda. Boston i desetkovan gazi redom, kada im se od starta naredne sezone vrate Irving i Hejvord, dođe igrač sa drafta... Plus Tejtum, Braun, Rozir iskusniji za jednu ovakvu sezonu... Vreme Kelta tek dolazi!

Slobodan

pre 5 godina

Play off utakmica, igra se 48 minuta a ovoliki broj poena. Vise bi dao Fenerbahce...Mogu da zamislim koliko je bilo mucno za gledanje (jer nisam)...

Hell

pre 5 godina

Cestitke Klivlendu,zasluzeno,ipak je Boston u ovom sastavu jos uvek zelen za finale. Sada ce mnogi reci kako ja uvek pljujem Le brona,ne znam sto tako shvataju ali ajde,ostrascenost pa mogu da ih razumem. Jedna stvar bode oci,covek je igrao 48 minuta! Alo,igra meceve na dva dana i igra po 45-48 min! To je bez neke jake hemije jednostavno nemoguce,pa i masina bi se pokvarila a kamo li covek

Vlada

pre 5 godina

Ljudi moji, koja odvratna kosarka. Pa na sta je ovo licilo. Corava koka bi ubola vise koseva od Rosier-a, a mi komentatori da smo nasumicno skupili ekipu od 5 ljudi bi uboli vise trojki od Bostona. Posle se prica o nekoj odbrani. Gluposti. Vecina trojki koje su obe ekipe sutnule su bili otvoreni sutevi. Na kraju Boston sutira 7 do 39 trojke. Ja zista ocajniju kosarku nisam gledao u poslednjih 10 godina makar. Kvalitet kosarke na Final Four u BG-u je bio tri klase iznad ovoga, sem neospornih kvaliteta LeBrona i Tejtuma. Na kraju, u finalu koji god tim na zapadu prodje ima da oduva Klivlend.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@Creative mind
Ono kada ljudi ne prate NBA a hoće da se prave pametni pa svašta pišu.
Ako nisi znao MJ je čovek sa najviše upućenih šuteva u proseku na utakmici, čak 23. Lebron, Kari i Durent šutiraju dosta manje od njega.
Kakvih 60 šuteva po meču te spopalo?
Inače ako je neko prangijao po 30 puta to je bio Ajverson koji je igrao pre 20 godina, upravo u vremenu koje glorifikuješ.

George Costanza

pre 5 godina

Odavno nisam video ekipu koja igra tako lepu kosarku kao Boston. Nadam se da stižu do finala sa, nadam se, Hjustonom! Jer protiv Voriorsa manje sanse imaju, a jako su gotivni i voleo bih da osvoje.

Turista Nudista

pre 5 godina

svim snagama uz Boston,odlicna ekipa...kosarka je timska igra i zato klivlend ne zasluzuje da igra finale...nije poenta da jedan igrac cele sezone vuce tim ...

kevin gar

pre 5 godina

nema lebron sa kim da igra stvarno...a ovamo sve vrhunski igraci sa horfordom koji je jos u atlanti bio solidan...mit o njemu jer igra na prslom zapadu..

vmp

pre 5 godina

cuj lika 'danasnja kosarka vise lici na koledz nego na nba' i gomila pluseva. pa sine, jesi ti ikada odgledao koledz mec, sa koliko discipline, timske igre i jake odbrane se igraju ti mecevi? idi spremaj omlet deci

JPR24

pre 5 godina

Boston podlegao pritisku, aut za 3 stisnuta ruka, i ocajan procenat. To su te utakmice gde se vidi kad fale igraci poput Irvinga... Lebron, ocekivano. Povreda Love-a dala prostora drugim igracima koji ocigledno doprinose vise ekipi. Sad, da li ce to biti dovoljno u finalu, videcemo kad pocne. Inace neko je pomenuo 8 izgubljenih lopti Lebrona, taj isti neka prvo pogleda dublju statistiku, pa kad bude video koliko je puta imao loptu u posedu, onda ce se manje cuditi. Sve se igra preko njega, tako da je ovo maltene normalno.

The Worm

pre 5 godina

Ljudima podhitno da se objasni da je Jordan na osnovu karijere u Bullsima imao 51% suta iz igre i da nije logicnije da bek suter ima bolje procente od krila kao i da nije logicnije da neko ima vise asistencija od onog koji drzi loptu 90% vremena. I da se objasni ljudima da je Jordan u Wizardsima imao 39,40 godina a ne 33. Da je u prvoj sezoni zavrsio posle operscije na kolenu,gde su ti Wizardsi sa Popaj Jonesom,Kwame Brownom imali pozitivan skor pre povrede. On i Hamilton zajedno na terene,Wizardsi su bili na 15:1! Terry Roziera niko nije znao do pre mesec dana,sada od njega prave zvezdu,al horford veciti luzer,tatum i brown neiskusni igraci..Lebron se u njihovim godinama ni u playoff nije plasirao. U igri bez kontakta niko ne moze da cuva coveka od 120kg u igri sa kontaktom The Worm cuva Shaqa,dovoljno reci!

antiDebil

pre 5 godina

Steroid je pravaziso sebe,ove sezone se izbo za sve pare covek ima najveci broj odigranih minuta u istoriji nba u proseku!!!! I to sve u 34godini!!! Armstrong je mala beba za njega...
(petarczv, 28. maj 2018 09:17)

Gde li si perofmp nasao taj podatak o najvecem broju minuta u istoriji nba, to bih bas voleo da saznam ?
Djordan je u 35.godini igrao vise minuta od Djejmsa a jos je i igrao odbranu. Sam si lepo objasnio da Djejms uglavnom odmara u odbrani.
Dakle ipak su 90-tih steroidi bili dosta kvalitetniji i mnogo su se vece doze uzimale !!
Ipak je Djejms i dalje malo dete kada su u pitanju steroidi u odnosu na Djordan Majkla. Tuzno ali istinito...

Valkarin

pre 5 godina

@ The Truth
Brzi i jaci. Sreca pa nisu i bolji pa da kompletiraju famoznu krilaticu ovog naseg polusveta. Btw, menjaj nick ako ne navijas za Boston. Ja upravo zbog tog coveka i navijam za njih od neke 2004.

Marko

pre 5 godina

Pera pisar, nemoj Ronalda stavljati u tu grupu, i Pele je bio veznjak koji ulazi iz drugog plana jedino Ronaldo spic sto seca loptu na tacnu, Mesi je izmislio fudbal za Ronalda koji se nije video protiv bayerna i u finalu real bez njega dobio a barsa ne moze Romu da dobije bez Mesija...Mesi je kompletniji igrac...Lebron i Dzordan su blizu i tu ima neizvesnosti kao i Mesi i Maradona..A Ronaldo je dobar igrac ali izuzetno precenjen i ima srece u fudbalu je i to jako bitno kao i sudije...

Hoces Iskreno ?!

pre 5 godina

Lebron je jedan od najboljih igraca danasnjice i jedan od najboljih ikad,ali bitno je koliko je titula osvojio u tim odigranim finalima.
Kako je krenuo,ispasce veci luzer od Benfike u fudnalu. :PPP

Memfis

pre 5 godina

amo da je u toj kontri Rozir dodao samom Horfordu danas bi verovatno pricali o nevidjenom uspehu Bostona medjutim decko je zeleo da se mangupira i popio je bananetinu, posle toga se sve okrece na stranu Klivlenda. Svaka cast Bronu, privilegija je gledati takvog igraca, Boston ima buducnost a imace i muke sta sa pozicijom 3 jer je mladi Tejtum pokazao da ce biti veliki igrac.
(Paspalj chandler, 28. maj 2018 13:51)

Au zar i ti? Pa otkinuo je ruku Roziru, kakva bananetina?!

Why always me?

pre 5 godina

Vredelo je ostati budan.Lebron ne znam sta vise napisati o njemu.Veliki pozdrav za sve one koji su danima pricali kako boston lagano prolazi.

fednole

pre 5 godina

Hoće li iko ikada više dovesti u pitanje da je ovaj čovjek najveći nakon Jordana?Ako nekim čudom osvoji naslov (realan sam,nema nikakve šanse za to)sa ovim poluproizvodima konačno će i veliki Mike biti svrgnut sa vrha.Živio kralju

KAŠANIN DRAGAN

pre 5 godina

Čestitke Klivlendu i "Kralju Džemsu na još jednoj nestvarnoj partiji, osvajanju Titule na Istoku,sa Džejmsovim osmim uzastopnim,
a ukupno devetim ulaskom u NBA Finale❗👏👍👌👊
I TO TAKOREĆI SA "DRUGORAZEDNOM" EKIPOM KLIVLENDa, koja naravno da ima svoj veliki značaj ako timski odigra kao is-pomoć "Kralju" iz Top 3. Svih NBA Vremena❗😲😲😲

There can be only one

pre 5 godina

Vjerovatno je finale unaprijed izgubljeno, posto Lebron ne moze sa ovim balvanima da dobije ni Hjuston ni GS, ali pitanje najboljeg igraca na svijetu i uz Majkla, najboljeg ikad se ne postavlja. To je zacementirano.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Banjaluka, 28. maj 2018 08:32)

Sve se slažem samo da korigujem malu nepreciznost:

Vjerovatno je finale unaprijed izgubljeno, posto Lebron ne moze sa ovim balvanima da dobije ni Hjuston ni GS, ali pitanje najboljeg igraca na svijetu i posle Majkla, najboljeg ikad se ne postavlja. To je zacementirano.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Banjaluka, 28. maj 2018 08:32)

KAŠANIN DRAGAN

pre 5 godina

Čestitke Klivlendu i "Kralju" Džemsu na još jednoj nestvarnoj partiji, osvajanju treće titule na istoku i osmim Džejmsovim uzastopnim ulaskom u NBA Finale, a devetim ukupno i TO TAKOREĆI SA "DRUGORAZEDNOM" EKIPOM KLIVLENDa, ali koja ipak može da pobedi svakoga, timskom igrom ostalih kao podrška "Kralju" iz top 3. svih NBA vremena...😆😆😆

...

pre 5 godina

Sa kakvim amaterima igra Lebron, majko mila...da mu daju sve igrace bilo koje ekipe iz Aba Lige bilo bi isto...neverovatno
(Cooper, 28. maj 2018 02:55)

Nije to baš tako, barem za one koji prate i razumeju basket. Svi igrači Kavalirsa na treningu dan pre u Gardenu su imali 5/5 trojke sa svih pozicija. Starter u svakoj plej of ekipi je odličan igrač.

Nathan

pre 5 godina

Slazem sa da je James GOAT ali nijedan igrac ne moze sam. U finalu ce biti cistka ko god da dodje. Sta vise ovo vise govori o istoku, garantujem da bi Klipersi ili Denver koji nisu usli ove sezone u play off na zapadu osvojili istok a mozda bi i Lejkersi imali sansu.

sryugos

pre 5 godina

(baron, 28. maj 2018 05:12)

Stvarno?
Bez Lebrona, ova ekipa Klivlenda bi jedva usla u plejof. Toronto bi mozda i izbacili jer su oni teska magla i prevara od tima, Filadelfiju isto mozda, svaki drugi tim bi brisao patos njima.

kevin gar

pre 5 godina

kakva je razlika I da stigne do finala preko smesnog istokA ako tamo izgubi sto je realno...ko se seca gubitnika u finalu,seca se samo osvajaca prstena .

pitalac

pre 5 godina

boston loše š
sutira ali ima dužu klupu čini mi se da je bliži pobedi.Kod klivlenda se sve svodi na to šta će James učiniti.

Beogradjanin

pre 5 godina

(baron, 28. maj 2018 05:12)

Skoro sve si lepo napisao. Saigraci Jamesa nisu neki, nego on to na svoj kvalitet vuce. I nema niko nekog jakog centra na istoku, tako je bese Orlando izbacio James, pustas ga na ulaz. Bas kasko si napisao Brown Hoford, Rozier sve su to role player igraci. Brown je nesto napredova ove godine, ali nikad nece dostici nivo Tompsona. Tejtuma ce jos napredovati, ali ono maksimum nekih 25p+ u proseku bice verovatno bolji od Tompsona. Jednostavno Boston nije ima tog jednog, ostale 3 utakmice su dobili na dobroj odbrani, i momentumu jer su uvek imali veliku prednost pri kraju.

Ne pise se dobro NBA ligi to se sad vidi. Nabroja mi neko od Michela, Simonsa i ostalih mladih da nema brige.Da ih stavis sve zajedno u ekipu, pa pitanje da li su jaci od ovog Bostona. Ne bude nekog spasa buducnost je finale konferncije Boston-Toronto. Ko ce to pratiti? Mozda je dovoljno onaj Brooker da da 75p svaki 10 mec u nevaznim utakmicama. Ali najbitnije da mnogi pisu komenatre na Jemsa nestace za 5, 6 godina.

bla

pre 5 godina

@bla Kad Dzejms bude udario Durenta a Durenta iskljucili tad mozda ove tvoje reci i budu “pile vodu”
(Iskreno, 28. maj 2018 14:56)

ili recimo kada Kobe udari Bibija laktom u glavu i dobije faul i slobodna bacanja! sve velike zvezda u nba su zasticene, i u tom smislu nema razlike izmedju MJ-a i LBJ-a.

kao federer i novak

pre 5 godina

Bron je najveći ikada! Bez ikakve sumnje. Dvojica mu se bese na ramena, on se diže sa njima i poentira! Udaraju ga, biju ga, on daje pod batinama, iako ni sekund odmora nije imao na klupi celu utakmicu. Odbrana, kupi lopte pod koševima, asistira svima, prevodi, pik, preuzima, monstruozno blokira, sve. I sve to sa timom koji nema krštenog all-stara. Džordan to nikada nije mogao, nikada nije imao i nikada nije bio dominantan na takav način, tako brutalno nezaustavljiv. Sorry nostalgični matorani, pustite broj titula i lepotu igre, ako je Džordan genije, poezija košarke, Bron je džin košarke! Nivo njegove igre je najviši i najdominantniji ikada.

Swift

pre 5 godina

Gomila komentara kako LeBron sam vuce ekipu, nema pomoc, igra sa amaterima, saigraci su u krs, itd. Pa hajde da malo pogledamo statistiku i razbijemo taj mit.

LeBron najbolji u svojoj ekipi (12-22 sut), a istakli su se jos Grin (7-14), Tompson (4-4), solidni J.R Smit (3-8) i Hil (2-6) (obojica na jedan sut do 50%). Jedini su malo podbacili Korver (1-6) i Klarkson (2-0). Inace, treba spomenuti da je LeBron imao 8 izgubljenih lopti, dok ostatak ekipe svega 4.

Pogledajmo sad Boston. Tejtum najbolji (9-17), a istakao se jos samo Horford (7-12). Ostatak ekipe, Braun (5-18), Rozir (2-14), Moris (5-14), Smart (1-10). Inace, cela ekipa Bostona samo 5 izgubljenih (manje nego LeBron).

Sad vi meni recite, ko je ovde imao bolju podrsku, LeBron ili Tejtum? Nigde ne vidim da neko pise kako Tejtum igra sa amaterima, ne moze sam, itd, to se samo pise za LeBrona.

LeBron je strasan igrac, verovatno najbolji u ligi, ali price kako on ima mnogo losu ekipu, nema sa kim da igra, sve amateri, to je samo mit medju ljudima koji su fanovi LeBrona ili se ne razumeju previse u kosarku. Cinjenica je da LeBron ima odlicnu ekipu, ne bas na nivou Golden Stejta ili Hjustona, ali odlicnu za osvajanje istoka. Klivlend je naprosto bolja ekipa od ovog Bostona (kome fale dva bitna igraca) i svi izgovori kako LeBron tu sam igra i sam je pobedio Boston, naprosto ne piju vodu. Klivlend je prosao jer je bolja ekipa i tu je kraj, nema nikakvog cuda.

Demius

pre 5 godina

Očekivano i bez Kevina Lava potpuna kontrola Kavsa u drugom delu utakmice i realna razlika u kvalitetu LeGota i Bostona.Ništa tu ni Kajri Irving ne bi promenio, jer bi Kelti dali 10 poena više, ali bi sigurno preko njega i primili isto toliko.Boston ima najbolju odbranu u celoj NBA, ali protiv Kralja, ma kako on umoran bio, odbrane jednostavno nema.
12 down, 4 to go. Lets Go Cavs, Whatever it Takes!!!

Magic

pre 5 godina

“Nestvarni” James? 8 izgubljenih lopti, a Celtics sut za tri poena 7-39! To je apsolutno jedini razlog zasto cemo gledati Lebrona ponovo u finalu...

Bello M.

pre 5 godina

Covek je G.O.A.T pa ko hoce nek mi objasni zasto a da mi ne spominje titule. Ovo sto on radi se okom vidi i nikakva priznanja ne trebaju. Ako uspe i da osvoji titulu mislim da i ono malo ljudi sto ga osporava ce prihvatiti realnost. Nije humano kako igra i jos u intervjuu kaze mi smo ovo, mi smo ono.. Ne, gospodine King sve si sâm uradio. Tata ove igre.

baron

pre 5 godina

Hteo bih da podsetim jos jednom klince, sto komentarisu na ovom sajtu, koliko se cika Baron razume u kosarku. Pisao sam kako Klivlend dobija bez problema ovu utakmicu, pisao sam kako Boston ima tanak sastav, kako je Stevens prosecan trener nedorastao finalima, i na kraju, kako je Lebron nivo iznad svih u NBA danas (osim jos par vrhunskih igraca) ali to nije nivo Jordana, Birda, Magica, to je nivo ispod njih.

Klivlend ima bolje igrace od Bostona, samo je trebao da odigra timski, da odigra snaznu odbranu, i naravno, bez rupe K.Love-a u sastavu.
Svima onima koji pisu kako Klivlend ima krs igrace, predlazem da prate neki drugi sport.
Boston je napravio sjajan posao dovodjenjem fantasticnog Tatuma, koji je bez pogovora buduci superstar. Ostali, Rozier, Brown, Horford su igraci zadatka, dobri kao role playeri, nista vise.

Nisam bio u mogucnosti gledati dosadasnje utakmice, ali gledajuci ovo finale, razocarao sam se kvalitetom kosarke u NBA.
Mnogo tanko. I jedni i drugi samo sutiraju trojke. Nema igre ispod obruca, nema prave kosarke.
Ali, sta tek reci za ambijent, za kucu kosarke u Bostonu?
Pozorisna atmosfera, navijanje jedna velika nula.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Loša utakmica,što li gledah ove?LBJ napravio oko 13-14 faulova,Boston omašio gomilu trojki,obe ekipe u grču,MJ je protiv ovakvih ekipa davao preko 50 za 30 minuta.

Creative mind

pre 5 godina

NBA je smesan u odnosu na onaj pre 25,30 godina ! Prvo,nema emocija kod igraca ! Bila pobeda ili poraz svejedno im je ! Zbog visine primanja kod igraca ne da ne postoji zalaganje u odbrani,vec odbrana uopste ne postoji ! Pre sam se budio i pola sata pre utakmice sav uzbudjen da gledam Bulse i kasnije Sakramento ! Sada na to i ne pomisljam posto su sveli NBA kao bejzbol na igru bez emocija ! Bukvalno ljudi statiraju u kukuruzu dok Lebron,Durent,Kari,Irving igraju sami 48 minuta i uzmu po 60 suta na utakmici.

Жеља

pre 5 godina

Колику вољу има човек, то се ретко виђа. Па и ако неуђе у финале остаје кошаркаш који се ретко рађа. Краљ !

qqlele

pre 5 godina

Kakvo silovanje izvikane sirovine, kakvo unistavanje sopstvenog tima i saigraca i koliko sama napaljenih klinaca operisanih od kosarke koji ga dizu u nebesa. Tuzno

goran

pre 5 godina

Pojedinim igracima Bostona se osekle noge. Brown ne moze okean da pogodi.
Sa druge strane, Klivlend deluje puno bolje bez Love u igri.
Lebron mnogo precenjen igrac. Ovaj Boston je realno smejurija od tima, gde su glavni igraci centar sto ne ume da skoci i jedan ruki.
Lebron je napravio jedno 10 puta korake. Naravno, sudije to nisu videle.
Smesna kosarka nedostojna finala.

Pera Pisar

pre 5 godina

35 koševa, 15 asistencija, 9 skokova...9 finala NBA, 8 uzastopnih, ali ovo mu je najveći uspeh do sada, sa kakvom škart i polovnom ekipom, sa kakvim katastrofalnim saigračima je došao do finala...LeBron James, you will always walk alone...u fudbalu ne može niko da kaže da su Mesi i Ronaldo bolji od Pelea i Maradone, jer to je smešno, Pele i Maradona su institucije, kao i Mesi i Ronaldo...svi su dostigli "najviši nivo" u tom sportu, tako je i u košarci ista priča...Džordan nije bio bolji od Lebrona, niti ovaj od njega...dve posebne institucije, svaka za sebe...koje su dostigle vrh...bolje od toga ne može !!!

Чава

pre 5 godina

Nba,veoma bitno za nasu zemlju narod i omladinu,samo tako cepajte i nastavite....
(Slobodan Milosevic, 28. maj 2018 04:12)

Брате слушај музику, читај књиге, нађи неку девојку...

antiDebil

pre 5 godina

Koji vestacki hajp majko mila ceo play off nije igrao protiv krstene ekipe indijana koji ima jednog polu igraca oladipa, toronto koji odma skine sam u playoffu protiv lebrona i boston bez dva najbolja igraca koji ih je posteno namucio sa klincima u rosteru... U finalu ce se sresti prvi put sa ozbiljnijom ekipom pa cemo videti njegove mogucnosti i velicinu...
(petarczv, 28. maj 2018 09:13)

Kakve god da su te ekipe na istoku i dalje su dosta jace od onih ekipa protiv kojih je Djordan igrao.
Sto se tice skidanja gace, ako je Djejms nekoga naterao da protiv njega skine gace i nestane sa terena onda je to samo njegov plus, ni u kakvoj varijanti nije minus !

Walldorf

pre 5 godina

Ako Stivens ne smiri ekipu, nece biti dobro. Sudije su namirisali prazan hod Celticsa... Cist faul od LeBricka na zakucavanju, i to je tek pocetak, na zalost. Sada i nepostojeci faul Tejtuma... Tuzno.

Walldorf

pre 5 godina

Bez obzira ko dobije utakmicu, jedno je sigurno. Ovo sto sada gledamo i utakmica od prosle noci ne idu u isti razred kosarke. Definitivno se na Zapadu igra mnogo kvalitetnija kosarka. Zato se radujem promeni sistema u NBA. Tako se ekipe sa Istoka nece provlaciti u veliko finale, a mnogo kvalitetnih ekipa sa Zapada ostajati "kratkih rukava".

Aleksa

pre 5 godina

Ја сам давно остајао ноћу да гледам утакмице НБА. Сад сам мало оматорио, имам и неки послић а и деца 'оће да смарају са некаквим доручком и школом ујутру...

Нешто ми се чини да је одбрана много много слаба ових потоњих пар година. Џордан није давао 40 кошева у седмим утакмицама? Чувао га је неко....

Некако ми ово сад више личи на колеџ кошарку него на НБА...но добро...ја сам вероватно диносаурус...одох деци да правим омлет....

niki

pre 5 godina

alo ljudi, izgubis 7 utakmicu finala, igrachi Bostona kao da su izgubili od mene u parku na basketu 3 na 3!!! a vi se lozite ko je bolji, ovo je je bre nivo kechera, namesteno sve 99%, rezirano kao i holivudski filmovi, u zadnjoj sekundi napeto do bola, jeftina Americka propaganda super heroja, covek igra 48 minuta mech, doduse tajm auti i krajevi cetvrtina im traju po 20 minuta, ali opet mislim, samo zamislite koji nivo dopinga je u pitanju, koliko su oni svi drogirani to nije realno, trunke jedne sportke tenzije nema, nekog borbenog naboja i zarke zelje za pobedom, kao da im je apsolutno svejedno dal su dobili ili izgubili! kad se setim izjave jednog igracha iz Evrope nakon poraza njegove ekipe od pola kosa u zadnjoj sekundi, razumljivo sav nervozan ulazi u svlacionici onako skrhan i slomljen, svi ga napali, alo sta unosis negativnu energiju u ekipu, to covek sa emocijom prema klubu i sportu ne moze da sakrije, jednom recju boli ih uvo.. samo se gleda koliko ce se novca zaraditi..

prvi covek kluba

pre 5 godina

Magic...haha,8 izgubljanih lopti pored skoro tripl dabla u najvaznijoj utakmici uz standarnih preko 50% suta iz igre(nije centar),igra po 48 minuta u 33.godini.Moze da prica sta god ko hoce,ovo Dzordan nikada nije radio,a kao matoran nije uspeo Vizardse koji nista gori nisu bili od ovog Klivlenda i za klasu bolji od onog "prvog" Klivlenda,ni do plej ofa.Niko gore saigrace i ekipe nije vodio u finale od LeBrona,na sve to,broj skokova,asistencija i sut iz igre,niko ni blizu tih brojki u plej ofu(covek ima mnogo bolje procente suta i asistencije od Dzordana koji je bio bek?!).

Walldorf

pre 5 godina

Poslednja tri minuta utakmice su cist kriminal od strane "sudija". Bezocna, brutalna kradja i navlacenje za nistarije iz Klivlenda. Gasim TV. Prijatan dan svima zelim.

petarczv

pre 5 godina

Bogami stize Dzordanovu besmrtnost. Sta covek radi to nije normalno
(4k4.Dex, 28. maj 2018 08:47)

Kako je to stigo jordanovu besmrtnost?? Tako sto je izbacio ekipu kojoj ne igraju dva najbolja igraca?!??

Koji vestacki hajp majko mila ceo play off nije igrao protiv krstene ekipe indijana koji ima jednog polu igraca oladipa, toronto koji odma skine sam u playoffu protiv lebrona i boston bez dva najbolja igraca koji ih je posteno namucio sa klincima u rosteru... U finalu ce se sresti prvi put sa ozbiljnijom ekipom pa cemo videti njegove mogucnosti i velicinu...

petarczv

pre 5 godina

Steroid je pravaziso sebe,ove sezone se izbo za sve pare covek ima najveci broj odigranih minuta u istoriji nba u proseku!!!! I to sve u 34godini!!! Armstrong je mala beba za njega...

nista o nicemu

pre 5 godina

Najbolja stvar kad klinci kopiraju komentare sa stranih portala pa se ovde predstavljaju kao strucnjaci. Lebron nije Dzordan, nikad nece biti. 6/6 i 6x mvp finala. Kad je najteze bio je najbolji, kraj svake rasprave.

voja

pre 5 godina

Iako ne volim njegov stil igre i njega kao igraca moram da skinem kapu Jamesu na sasvim zasluzenom finalu, svakako jedan od top 5 igraca svih vremena i nosilac 95% igre Klivlenda. Sto se tice finala, ko god da pobedi na zapadu njima dajem prednost jer kosarka je uvek bila i bice timski sport a Klivlend jednostavno nije tim, Klivlend je James.

jovica

pre 5 godina

djabe gledamo, zna se pobednik, cleveland. ja u stvari gledam samo zbog nacina na koji ce nacin ovo biti namesteno. inace Tatum je najbolji ruki godine.

Sauron

pre 5 godina

Izvinite LeBronofili, ali je ovo jedna velika glupost od igre.

1 Ceo tim igra da bi LeBron šutirao, a ako oni šutiraju, samo na asistenciju LeBrona i zato su im procenti nikad slabiji, šutiraju 1 od 10 trojke ili za 2 da bi ON imao što više poena i asistencija
2 odbranu jedva da igraju da bi protivnici što više šutirali, jer što više šuteva to se više promašuje i naravno ON, koji stalno stoji ispod svog koša, ima najviše skokova
3 igra kao drvoseča, gura igrače u koš, faulira kao lud ali sudije ne sviraju, jer je ON veliki, gledaju mu kroz prste
4 zbog te svoje igre ima ubedljivo najviše izgubljenih lopti, još malo i biće kralj izgubljenih lopti u istoriji lige

I zato je ON najveći......ma važi

petarczv

pre 5 godina

Koliko je nerealna prica boston izbacio sam sebe ocajnim sutem, steroid sta reci 48min i 35p i 8 izgubljenih lopti da je samo braun pogodio 30-40% suteva za 3 dobio bi boston. Uglavnom istok presmesan a i na takvom istoku u dve serije po 7 utakmica i to sto je ona prva trebalo da se zavrsi sa 4-2 za indijanu ali su sudije ukrale utakmicu.

Mr. Dr.

pre 5 godina

Za sve ove sto pisu kao sa kim James igra. Prvo, on je jedini igrac koji svake godine bira svoje saigrace, i to svake godine po 6,7 novih, a ove godine je nadmasio sebe pa ih je pola i na polusezoni promenio. Drugo, super sto su vam Love, J.R., Korver, Hill i ostali krs igraci, dok su u Bostonu sve sami superstarovi. Osim Horforda, par klinaca i nekoliko igraca koji su celu karijeru samo popunjavali rotaciju. Ako Boston ovo dobije, bice zasluzeno, i timskom kosarkom, i to sa losijim rosterom!

baron

pre 5 godina

Jasno je kao dan da ove komentare o Lebronovim losim saigracima pisu klinci.
U sustini Klivlend ima tanak roster, ali nista gori od Bostona.
U Klivlendu svi igraju za Jamesa. Kako James ne igra odbranu, neko uvek mora da je igra za njega. To nije lako i to statistika ne pokazuje.
Zato bi bilo najbolje za kosarku da se statistika izbaci, da ljudi gledaju kosarku. Treba videti kako Korver maestralno pogadja trojke iz trka, Jr Smith preko ruku protivnika, Thompson hvata ofanzivne skokove. To su itekako dobri igraci, a Thompson je, recimo, iako ofanzivno slabiji, u sustini bolji igrac od K.Love.
To klinci ne mogu da shvate gledajuci highlights i statistiku.
Mislim da Klivlend pobedjuje, jer igraju dobru odbranu veceras, a pojedini igraci Bostona nisu dorasli ovakvim utakmicama. Voleo bih da gresim, ali tesko, Klivlend je blizi pobedi.

Дуле

pre 5 godina

Сви играчи, а нарочито они најефикаснији у СЕДМОЈ утакмици, да лепо пишке у флашицу и да неутрална европска антидопинг комисија утврди какви се то ''протеински'' шејкови пију у НБА. Па зар неко стварно мисли да нормалан човек, уз нормално тренирање (макар тренирао и цео дан), може оволику енергију да има? Ово је постало помало и тужно гледати - искрено, жалим ове НБА играче који су зарад милиона и милиона долара пристали да их којечиме боду, и чак су успели да их увере (и гледаоце са њима) да нису допинговани већ да то њихово тело заиста може да издржи, да су најбољи спортисти икада, да заслужују признања итд...
И да, наравно, већ могу да претпоставим како ће сада многи помислити: ,,Па знаш како, они тренирају много, вредни су, иду у теретану сваки дан и тако већ годинама, нису лењи као европски играчи или као ти што овде остављаш коментар, вуку на грбачи своју сиромашну фамилију па морају много радити на себи како би потписали добар уговор и извукли их из беде итд'' - ЉУДИ МОЈИ! НЕ МОЖЕ! Не може нико да нас убеди да им је мокраћа ''чиста''. НЕ МОЖЕ!!! У праву је био Дуци Симоновић!

dejandddddd

pre 5 godina

Klivlend kada igra timski rezultat je izjednačen, a kada Lebron siluje loptu I celu igru onda ih Boston razvaljuje.
Lebron ne zna sta je timska igra.

Pera Pisar

pre 5 godina

Sjajna je stvar što se u toku tajm auta uvek posle reklama prikazuje publika i njena reakcija, bez toga nikada ne bi imali realnu sliku o tome koliki su ovi Amerikanci debili

KOSTA1703

pre 5 godina

Veliki naklon igračima Bostona.
Tejtum je pokazao da ovoj ekipi ne treba Irving, nego samo Hejvord.
A trejdovati Itvinga za neku masu pod košem, i eto ekipe za 2,3 titule sigurno.

Lebron je pokazao da je prosto druga liga za sve u NBA.
Biju ga koliko god mogu, i namerno i podmuklo, i ne vredi.

Nenad Miletic

pre 5 godina

48 minuta igrao u ovom meču, sramotno koliko su Kavsi loši, sve se svodi na šut za tri i umeće LeBrona. Mislim da je ovim cementirao status najboljih tri ikada, 8 finala zaredom. Voleo bih da osvoji bar još jedan-dva prstena u karijeri. Živa legenda.

NastyB

pre 5 godina

HA! Zar je neko sumnjao?? Baš sam se iznenadio rezultatom! I igrom Bostona. (sarkazam)
Živo me zanima šta je liga odlučila ko će da bude drugi finalista. Ako se odluče za Hjuston gledaćemo kako GSW ne idu trojke i jedno 6 pogodaka iz 25-26 pokušaja, a Hjuston će da sipa sa svih strana praktično nebranjeni, pa da se LeBron sastane sa svojim dobrim prijateljem Polom u finalu. Mora Silver da mu udovolji, on je taj koji nosi medijski (i finansijski) cirkus sa sobom.
A za ove zaslepljene botove koji ga veličaju samo prosto pitanje : Šta je to lepo u njegovoj igri? Čisto guranje na snagu - čuva ga Bejns ili Horford - ide na utrčavanje, jer je brži od njih. Čuva ga Tejtum ili Braun - ide na ulaz razgrćući ramenom, jer je jači od njih. Ako ga čuvaju Smart ili Rozir - kreće čistim guranjem u post pod koš. Čovek nema trunke lepote i gracioznosti u igri. Da je mašina za igru, da je najbolji igrač današnjice to nema sumnje, ali ga porediti sa velikanima ove igre koje je bilo uživanje gledati je čista sramota. Znam, statistika govori drugačije, ali opet nema ni blizu toliko statističkih rekorda koliko ima jedan Vilt Čemberlen. Znači ni po statističkim parametrima nije GOAT, po lepoti i uživanju gledanja ni među prvih 50 u istoriji i samo neko ko prati košarku tek zadnjih 10-ak godina može da ga veliča. Jer ne znaju, nažalost, za bolje. A sve ima na YouTube, samo ko će to da gleda...

Memfis

pre 5 godina

Bravo za sudije! Lebron gura i vuče Tejtuma dva puta i oba puta- lične Tejtumu! Banana liga. Komentatori na ispod nivoa Kovinjala i Dende

Ahaaaa

pre 5 godina

Samo bolji neka pobedi... Navijam za Boston otkad je, sad vec 10 godina, dosao Kevin Garnett. Nisam dosad video ovakav tim da dogura ovoliko daleko a da nema nijednog all star igraca (Horford nije all star igrac, bar po meni). Svim srcem uz ovu decu. Prvi kosgeter tima koji igra finale konferencije je '98. godiste (Tatum). Omatorilo se...

Boston

pre 5 godina

Bolan poraz za mene. Nadao sam se da konacno mogu u finale, ali jednostavno nekoliko igraca se uplasilo pobede(Rozier, Brown procenat suta uzasno, uzasno los) i to je to. Finale konferencije je za vecinu timova ogroman uspeh, ali ne i kada ste navijac Bostona. Ja sam verovatno jedan od retkih na ovom sajtu koji navija za klub a ne za igraca. Cestitke Klivlendu i pre svega Lebronu na finalu a sto se mene tice NBA sezona je za mene zavrsena ovim porazom Bostona. Pozdrav svima i cujemo se sa novim diskusijama kada pocne nova sezona

game7

pre 5 godina

Gledao sam Jordana mnogo, jeste on imao kretanje, pokrete, ulaz, skok šut, step, zakucavanja na magično privlačan način, ali Le Bron je bolji igrač suštinski, košarkaški. Nije tako lep za oko kao “leteći“, ali pustite vi lepotu, gledajte igru i efikasnost ukupno.

LBJ

pre 5 godina

Uvek bio i ostao James bolji od korporativne marionete Jordana, medijskog proizvoda pre svega stvorenog radi prodaje patika. Oćelavio od onoga što je navodno počeo da uzima u off sezoni 90/91 a ovde mu vi pevate hvalospeve.sramota.Primoran bio da napusti ligu 93-e navodno zbog kockarskih dugova, eto kakav je to čovek.

Jordan je u ligu došao 84-e i sve do 91 nije ni igrao finale. Redovno je gubio u prvoj ili drugoj rundi svih tih godina. 91-e je pobedio raspale La lakers-e bez Medžika i Karima. 92-e je pobedio Portland koji je imao Clyda Drexler-a i nikoga više. 93-e je pobedio Suns-e koji su imali koga? Barklija- krilnog centra od 194 cm! i nikoga više. 96-e je pobedio Sonics-e koji su imali Pejtona. 97e i 98-e je pobedio stari tim Jute sa Malounom i Stoktonom koji su imali 34 i 35 godina.
Pritom, Jordan je igrao sa Pipenom i Rodmanom, dva najbolja odbrambena igrača lige tih godina. Rodman je bio najbolji skakač lige

antiDebil

pre 5 godina

Steroid je pravaziso sebe,ove sezone se izbo za sve pare covek ima najveci broj odigranih minuta u istoriji nba u proseku!!!! I to sve u 34godini!!! Armstrong je mala beba za njega...
(petarczv, 28. maj 2018 09:17)

Gde li si perofmp nasao taj podatak o najvecem broju minuta u istoriji nba, to bih bas voleo da saznam ?
Djordan je u 35.godini igrao vise minuta od Djejmsa a jos je i igrao odbranu. Sam si lepo objasnio da Djejms uglavnom odmara u odbrani.
Dakle ipak su 90-tih steroidi bili dosta kvalitetniji i mnogo su se vece doze uzimale !!
Ipak je Djejms i dalje malo dete kada su u pitanju steroidi u odnosu na Djordan Majkla. Tuzno ali istinito...

Bojan

pre 5 godina

Mora se priznati da su sudije na kraju svirale svasta Bostonu,a za to nije bilo potrebe,jer je Boston odigrao jako nezrelo. Po meni,glavni krivac je Stevens.Ocajna taktika.

Kakva je lozana onaj Lebron.Blokirao onog malog Roziera koji je igrao kao muva bez glave,stao glumi,izduvava nesto ispod kosa,a kada ga je Tatum vratio na fabricka podesavanja nesto gleda popreko.Folirant najobicniji.Ne mogu da shvatim da neko moze da gotivi onakvu lozanu.Sreca za Klivlend je povreda Love,sa njim nikada ne bi pobedili.

Malkom

pre 5 godina

A da li oni u NBA znaju sta je antidoping test???
(paux, 28. maj 2018 06:58)

A da li ti znaš šta je poštovanje prema živoj legendi? Čovek je sinoć igrao punu minutažu, apsolutno svaki napad je on lično vodio, u odbrani je kidao, a na slobodnim bacanjima svoga tima kao mrtav zadihan stajao kod svog koša ne bi li povratio malo vazduha i snage, da je sve od sebe, iako su ga čuvala minimalno dvojica već na njegovoj strani terena, pa sve do napada. I onda umesto da mu skineš kapu, govoriš o dopingu.

Rambo Cerak

pre 5 godina

Mozemo da procamo o Dzejmsu Kobiju Sekilu Medziku Birdu Doktoru Pitu Marevicu Oskaru Dominicu W Wejdu,ali da pricamo o Dzordanu i Dzejmsu nema govara,suludo je reci bila sta,elegancija i stil vs fizika i kruto kretanje.

gunner

pre 5 godina

Lepo je neki lik juce ovde napisao kako je sve ovo jedna velika namestaljka i kako sigurno u NBA nece dozvoliti finale bez velikih zvezda, Dzejmsa i ovih iz GS. Kao fazon neizvesnost, 3:3 u obe i na kraju finale koje se i ocekuje. Nadam se samo da ce bar u tom finalu ovaj na steroidima ostati bez prstena.

Swift

pre 5 godina

@Pogan

Ja sam gledao utakmicu, a sada ti meni reci, zasto LeBron sve to radi, tj. igra i pleja i krilo i centra? Je l' ga neko tera? Niko nije rekao da on ne treba da bude glavni igrac i da najvise sutira, samo trebaju i ostali da igraju. Zasto on sve to radi? Mislis da drugi ne mogu? Bas je njemu zapala ekipa gde niko nista ne zna, pa mora sve sam? Naravno da nije, nego nije se ni pokusalo sa drugacijim nacinom igre. Nisam siguran koliko ti je jasan koncept timske igre, gde svako ima svoju ulogu i zadatak u ekipi.

kevin gar

pre 5 godina

kakva je razlika I da stigne do finala preko smesnog istokA ako tamo izgubi sto je realno...ko se seca gubitnika u finalu,seca se samo osvajaca prstena .

Boske

pre 5 godina

Bron je najveći ikada! Bez ikakve sumnje. Dvojica mu se bese na ramena, on se diže sa njima i poentira! Udaraju ga, biju ga, on daje pod batinama, iako ni sekund odmora nije imao na klupi celu utakmicu. Odbrana, kupi lopte pod koševima, asistira svima, prevodi, pik, preuzima, monstruozno blokira, sve. I sve to sa timom koji nema krštenog all-stara. Džordan to nikada nije mogao, nikada nije imao i nikada nije bio dominantan na takav način, tako brutalno nezaustavljiv. Sorry nostalgični matorani, pustite broj titula i lepotu igre, ako je Džordan genije, poezija košarke, Bron je džin košarke! Nivo njegove igre je najviši i najdominantniji ikada.
(kao federer i novak, 28. maj 2018 05:23)

Ovaj komentar briljantno oslikava kakvo kosarkasko prokletsvo je biti rodjen posle ere kosarkaskog Boga - Majkla Dzordana!

sakupljač minusa

pre 5 godina

kao federer i novak,
Pa samo pogledaj koju je konkurenciju Džordan imao u svoje vreme a koju Lebron. Džordan je igrao protiv prvog i drugog Dream Team-a. Lebron protiv sebe ima brdo evropljana kao i amerikance neke sumnjivog kvaliteta. Čovek mora da provede 48 min na terenu. Džordan baš toliko nikad nije radio. I onda kad ima ovakvu statistiku svi mu se dive. Samo pogledaj igrače koje je Džordan imao naspram sebe i sve će ti biti jasno

Ivan

pre 5 godina

Noćas Lebron ide opet preko 40 poena, evo živi bili pa videli. Obavezno, videćete. I narano Lebron ide u novo svoje osmo uzastopno NBA finale i potom postaje četvrti put šampion NBA videćete! Ajmo kralju daj im još jednu lekciju košarke!

max

pre 5 godina

Sada ce “kralj” da ubaci svojih 30-40 poena, da ubije u pojam ceo ostatak ekipe i da izgubi od jedine ekipe u NBA koja igra timsku kosarku, uz Denver

Nathan

pre 5 godina

Slazem sa da je James GOAT ali nijedan igrac ne moze sam. U finalu ce biti cistka ko god da dodje. Sta vise ovo vise govori o istoku, garantujem da bi Klipersi ili Denver koji nisu usli ove sezone u play off na zapadu osvojili istok a mozda bi i Lejkersi imali sansu.

Dacha

pre 5 godina

Bron je najveći ikada! Bez ikakve sumnje. Dvojica mu se bese na ramena, on se diže sa njima i poentira! Udaraju ga, biju ga, on daje pod batinama, iako ni sekund odmora nije imao na klupi celu utakmicu. Odbrana, kupi lopte pod koševima, asistira svima, prevodi, pik, preuzima, monstruozno blokira, sve. I sve to sa timom koji nema krštenog all-stara. Džordan to nikada nije mogao, nikada nije imao i nikada nije bio dominantan na takav način, tako brutalno nezaustavljiv. Sorry nostalgični matorani, pustite broj titula i lepotu igre, ako je Džordan genije, poezija košarke, Bron je džin košarke! Nivo njegove igre je najviši i najdominantniji ikada.
(kao federer i novak, 28. maj 2018 05:23)

A nad kim to Lebron dominira?? Sa ekipom kojoj ne igra nijedan all star igrac (dobro mozda Horford) i gde su im dva glavna igraca povredjena (Irving i Hejvord) i ne igraju uopste! Dominira nad rukijem Tejtumom i prosecnim igracima za rotaciju Moris,Smart,Brown,Rozier,Bejns gde nijedan pojedinacno nije nista bolji od nijedog igraca Klivlenda,da kazemo da su u najboljem slucaju izjednaceni. I u toj konstalaciji snaga gde on ima najskuplji tim u celoj ligi i igra 7 utakmica i muci se sa njima. Ja tu ne vidim nikakvu dominaciju,puni on sve svoje kolone ali dzaba kad ce biti pociscen u finalu od strane GSW-a jer verujem da oni ipak ulaze u finale i da ce da opravdaju svoju ulogu favorita.

Hell

pre 5 godina

@ Pa da je tako svi bi igrali po 48 min i vodili svoje krš timove u finala, a ne samo Lebron.... Uživaj u ovakvoj košarci još par godina, ne događa se to često - evo leteći Majkl pa sad King....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (masterkg, 28. maj 2018 09:31)

Tesko da se moze uzivati u le bronovoj kosarci. Njemu svaka cast ali uzivanje?? Sve se svodi na sirovu snagu,besomucno uguravanje igraca,nema nikakve elegancije,nikakve lepote,driblinga,samo sirovost i sta je tu za uzivanje? Nije sve u postignutim poenima. Rondo nema poene ali njegova igra je za uzivanje,covek ima nestvarnu igru i asistencije

nucky thompson

pre 5 godina

Navijam za NYK vec vise od 30 godina, iako volim kako Celticsi igraju, jednostavno ne mogu da budem uz tim Bostona. Jace od mene. Go Cavs

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

Kralj Džejms! 
45 poena 10 skokova 10 asistencija. 
Pobeda. 
(M V P aka JeRemija, 27. maj 2018 21:38) 

Puno ali puno ti hvala sto si napisao jer sada definitivno znam da ce biti potpuno suprotno od onoga sto ti napises kao i uvek :)
(Daa, 27. maj 2018 21:57)

Pozdrav za ovog gospodina i sve koji su mu dali plus!:)
Laku noć.

čika Gruja

pre 5 godina

Auuuuu koja nameštaljka..... katastrofa od košarke , mislim više liči na ragbi al ok!!!!!
Kakav uzor današnjim klincima......cccccc!!

Ides

pre 5 godina

(kao federer i novak, 28. maj 2018 05:23)

Decko, kosarku gledam od prije tvog postojanja i ne, Lebron nije najveci. Zao mi je golobradi ali Jordan je to jos uvijek bez sumnje!

dr

pre 5 godina

dobro, Lebron je odveo loš Klivlend preko još goreg Bostona do finala...i šta sad? Treba da nas klinci koji eze nemaju i nisu gledali pravu košarku da je OVO strava igra i GOAT? Ovo finale je ispod nivoa NBA, a glupa pravila prave katastrofu za gledanje...još kad se tome dodaju botovi u publici!

Turista Nudista

pre 5 godina

svim snagama uz Boston,odlicna ekipa...kosarka je timska igra i zato klivlend ne zasluzuje da igra finale...nije poenta da jedan igrac cele sezone vuce tim ...

Pedja

pre 5 godina

Boston je jedini igrao pravu kosarku- timsku. Ali sa druge strane je marketing. Jednostavno- Lebron mora igrati finale jer to trazi njegova popularnost. To se najbolje videlo pri kraju utakmice kada su mu svirali tri faula- a faula nije bilo. Klinvlend je morao proci zbog njega.
Drugo- covek koristo ko zna kakvu hemiju- nije prirodno da na kraju utakmice- kada su normalno biti na kraju snage- on trci kontru, Moris ga vuce i on opet daje kos??? To moze samo neko dobro uradjen hemijom... Pozz za sve prave ljubitelje kosarke

baron

pre 5 godina

Pocelo poredjenje Jordan-Lebron. Meni je to kao da poredite Mercedes i bager.
Ja zaista cenim LJ, on je napravio sjajnu karijeru s obzirom na talenat, jer sav njegov talenat bila je fizicka nadmoc. On je pametan kosarkas, iza njega su timovi trenera, mediji, sponzori, svi su oni dali svoj veliki doprinos, naravno kao i on, da LJ bude to sto je danas; jedna od ikona NBA lige.
Trenutno njegova igra odise velikim iskustvom i samopouzdanjem, sto je za ocekivati.
U uslovima koje je danas postavila NBA liga on je bez premca najbolji.
Ali to nisu isti uslovi koji su vladali u doba Jordana.
Svako ko je gledao Jordana zna koliko je on bio brz, koliko je imao dobar sut, defanzivna i ofanzivna sila. On nije imao potrebu dobacivati kao Lebron jer je, za razliku od Lebrona imao pregrst resenja u napadu.
Uopste ga nije bilo lako cuvati za razliku od Lebrona kome je najveca vestina snaga i brzina. Snaga protiv manjih, brzina protiv vecih i tromijih igraca.
Lebron dominira na drugi nacin, ali tu nema mnogo vestine.
Mnogi bi zeleli videti kako bi Lebron igrao pod odbranom koja je cuvala Jordana. Kako bi se snasao protiv Crva, Pipena, kako bi ramenom odgurnuo jednog Robinsona, Olajuwona.
Ne, Lj-a cuva neki Moris, koji nije u karijeri udario dve rampe, spor kao puz.
Jordan nije mit, Jordan je bio strasan kosarkas u mnogo cemu bolji od Lebrona.
Oni se ne mogu porediti, Mercedes i bager se ne mogu porediti, a to svako ko se razume u kosarku zna.

Cooper

pre 5 godina

Poluvreme. Steta sto su Braun i Rozier vezani tremom. Braun je i pogodio nesto... Realno, na poluvreme je Boston morao ici sa 10-12. razlike... idemo dalje.
(Walldorf, 28. maj 2018 03:54)
Da su igraci Klivlenda pogodili otvorene suteve i zicere u reketu Klivlend bi vodio 20 razlike..idemo dalje.

Raja

pre 5 godina

Još 4 minuta do kraja, sjajan meč, prava majstorica, ko god dobio biće zasluženo. Predavanja sutra u 10 ali vredelo je ostati budan, pravo uživanje gledati ovakav meč. Sportski pozdrav!

Dragan

pre 5 godina

Jedan je Lebron Jams.
Daleko najbolji igrac NBA,
i zasluzena pobeda za
veliko finale.Najverovatnije
veliko finalaCliveland÷
Golden stejt.Uzivajmo u
velikom finalu NBA.

Saša

pre 5 godina

(kao federer i novak, 28. maj 2018 05:23)
Lebron je svakako medju top 3 svih vremena, ali od Džirdana teško da je iko bolji, Džordan igra košarku, pa ga smori i predje na golf, tri godine ne igra košarku pa se vrati i osvoji tri prstena, a svi pamte flu game kad je izašao sa temperaturom, jedva se kretao, i postigao 40 poena i pobedio jutu sam, pipen ga izneo sa terena na kraju itakmice, Džordan je ipak jedan i to je to, a Leborn je odmah uz njega...

Mladen

pre 5 godina

Ne znam kako neko moze da poredi LeBrona sa najvecim pa i da si klinac imas klipove pa se edukuj. Majkl je bio poezija u pokretu nije to samo 6/6 i jeste i u njegovo vreme poguravan posebno nakon sto je osvojio par titula ali on jeste bio najveci. Mediji sad na silu pokusavaju i LeBronu da nadju te kao wau momente u nekim bzvz blokadama? ali realno toga nema. Totalno 2 drugacija tipa igraca. LeBron je snaga i efikasnost ali nema tu lepote i prepoznatljivosti u njegovoj igri, ono sto bi publiku diglo na noge (a da nisu njegovi navijaci zbog pobeda). Majkl je radio stvari u napadu kao niko pre i posle njega, totalno jedinstven. LeBron je "samo" jos jedan dominantan igrac svoje ere i nista vise.

kobeb

pre 5 godina

LeBron je nevjerovatan, vanzemaljac. Mada mislim da je ovo finale za njega bila lose-lose situacija... Niko ne želi da ispane na korak od finala, posebno ne od ove, nazovi dječije ekipe, a sa druge strane ga u finalu ga čekaju GSW/Hou, i to mu je 99% još jedan poraz u finalima, a dodavanje još jednog poraza njegovom skoru u finalima mu nikako ne ide u prilog.

Срб

pre 5 godina

Занимљиви су коментари ових клинаца који се "ложе" на Леброна, пошто кошарку гледају од 2010. Има доста материјала да се нађе, па погледајте мало и неке мечеве од пре 10+ година.

Swift

pre 5 godina

@Ukrotitelj divljih macaka

Kada bi LeBron i Tejtum zamenili ekipe, bio bi Klivlend konkurentan. Koliko, to je sad pitanje. Sa druge strane, Boston bi bio jaci, ali ovi sadasnji igraci Bostona bi delovali losije i ljudi bi opet pricali kako je to krs tim oko LeBrona.

Ne sporim ja da je LeBron igrac koji donosi prevagu i verovatno moze da ima uticaj na igru tima vise od bilo kog drugog igraca trenutno, samo tvrdim da mu saigraci nisu uopste tako losi kao sto se prica, vec su samo baceni u drugi plan, imaju sporedne uloge, tj. mogu oni vise od toga sto nekad prikazuju, ali im treba dati slobodu.

Kada ti sve polazi od jednog igraca, dobijas situaciju da taj jedan igrac ima monstruoznu statistiku, dok ostali izgledaju bledo, jer naprosto nemaju toliko slobode i loptu u rukama, da bi iskazali svoj puni potencijal. Zato se nekad desava i da ti igraci odigraju slabije nego sto mogu, nemaju sigurnost, samopouzdanje, ne znaju ni sta da igraju bez LeBrona, jer nama sistema, tj. on je sistem. Ako ih svedes na statiste, koji kampuju na trojci, umesto da vise ucestvuju u samoj igri i protoku lopte, ne mozes ocekivati da rade herojske stvari. Garantujem da bi mnogi od tih igraca izgledali dosta bolje u nekim drugim timovima, gde bi imali vece uloge.

Winston

pre 5 godina

LeBron je već godinama najbolji igrač NBA, ali reći da je najbolji svih vremena je više nego bolesno.

Pozdravio vas jedan, jedini, Majkl Džordan.

fednole

pre 5 godina

Hoće li iko ikada više dovesti u pitanje da je ovaj čovjek najveći nakon Jordana?Ako nekim čudom osvoji naslov (realan sam,nema nikakve šanse za to)sa ovim poluproizvodima konačno će i veliki Mike biti svrgnut sa vrha.Živio kralju

antiDebil

pre 5 godina

kakva je razlika I da stigne do finala preko smesnog istokA ako tamo izgubi sto je realno...ko se seca gubitnika u finalu,seca se samo osvajaca prstena .
(kevin gar, 28. maj 2018 12:55)

Svi se secaju gubitnika u finalu. On je na svakom dresu u nba ligi, na svakom panou, svakoj reklami, svakoj tv spici, svakoj karti za utakmicu. Sta god da pogledas u vezi nba lige prvo se vidi onaj koji je bio gubitnik u finalima pa onda ide sve ostalo nakon toga !

Eto, sada vidis koliko si uspeo da promasis sa tom tvojom pricom !!!

Memfis

pre 5 godina

amo da je u toj kontri Rozir dodao samom Horfordu danas bi verovatno pricali o nevidjenom uspehu Bostona medjutim decko je zeleo da se mangupira i popio je bananetinu, posle toga se sve okrece na stranu Klivlenda. Svaka cast Bronu, privilegija je gledati takvog igraca, Boston ima buducnost a imace i muke sta sa pozicijom 3 jer je mladi Tejtum pokazao da ce biti veliki igrac.
(Paspalj chandler, 28. maj 2018 13:51)

Au zar i ti? Pa otkinuo je ruku Roziru, kakva bananetina?!

Flop

pre 5 godina

Boston je ovde vise sam sebe pobedio,iako je Lebron bio dobar veceras.Jbt 40 trojki uzmes,silujes do besvesti za 3 iako ne ide,Stivens jedno vreme kao da je umro,nema TO.Sve u svemu ocajna kosarka.

сатара

pre 5 godina

тотално незаштићен играч. свирају сваки 5. фаул над њим. џордану су свирали само да га неко погледа.

Slobodan

pre 5 godina

Play off utakmica, igra se 48 minuta a ovoliki broj poena. Vise bi dao Fenerbahce...Mogu da zamislim koliko je bilo mucno za gledanje (jer nisam)...

Matrix

pre 5 godina

Jordana on nikad nece stici. Da li je Jordan igrao svo vreme-nije po 3,4 god. vezbao je baseball. Da je igrao stalno brojke bi bile daleko vece. A da je Boston imao celu ekipu nikad ama bas nikad nebi osvojio ovaj ulazak. Neporicem ja njegovu igru, stvarno je mnogo jak ali protiv Rookie ekipe koja je se usrala od pobede znalo se vec da ce proci.
A u finalu ce opet popusiti protiv Golden State a ali samo zato sto CP3 neigra. Inace bi HR mogli ovo dobiti ali posto nemoze jadno cu ispasti od najboljih sutera ikada. Kad krene Curry ia i Thompsona plus onog Durenta onda je dzabe sve.
Volio bih da je Boston izbacio Jamesa i da HR pobede ove Warriorse ali sumnjam u bradu. Kao uvek blamirace se kad treba da se pokaze.

prvi covek kluba

pre 5 godina

Magic...Klivlend dao 2 trojke vise uz sut za tri od 20-i nesto posto.Razlog zasto cemo gledati LeBrona je zato sto je sam bolji od cele ekipe Bostona.Pogledajte statistiku,procente suta,asistencije,skokove,i saigrace u plej ofu Dzordana,Kobija pa onda LeBrona.Prva dvojica nikada do uspeha nisu vodila prosecne igrace,nisu imali taj broj asistencija iako su dvojke,obojica,procente suta ni priblizne.

kevin gar

pre 5 godina

nema lebron sa kim da igra stvarno...a ovamo sve vrhunski igraci sa horfordom koji je jos u atlanti bio solidan...mit o njemu jer igra na prslom zapadu..

Hoces Iskreno ?!

pre 5 godina

Lebron je jedan od najboljih igraca danasnjice i jedan od najboljih ikad,ali bitno je koliko je titula osvojio u tim odigranim finalima.
Kako je krenuo,ispasce veci luzer od Benfike u fudnalu. :PPP

nista o nicemu

pre 5 godina

Sorry nostalgični matorani, pustite broj titula i lepotu igre, ako je Džordan genije, poezija košarke, Bron je džin košarke! Nivo njegove igre je najviši i najdominantniji ikada.
(kao federer i novak, 28. maj 2018 05:23)

Sry, klinac, ali Lebron ne moze da leti.

The Worm

pre 5 godina

Ljudima podhitno da se objasni da je Jordan na osnovu karijere u Bullsima imao 51% suta iz igre i da nije logicnije da bek suter ima bolje procente od krila kao i da nije logicnije da neko ima vise asistencija od onog koji drzi loptu 90% vremena. I da se objasni ljudima da je Jordan u Wizardsima imao 39,40 godina a ne 33. Da je u prvoj sezoni zavrsio posle operscije na kolenu,gde su ti Wizardsi sa Popaj Jonesom,Kwame Brownom imali pozitivan skor pre povrede. On i Hamilton zajedno na terene,Wizardsi su bili na 15:1! Terry Roziera niko nije znao do pre mesec dana,sada od njega prave zvezdu,al horford veciti luzer,tatum i brown neiskusni igraci..Lebron se u njihovim godinama ni u playoff nije plasirao. U igri bez kontakta niko ne moze da cuva coveka od 120kg u igri sa kontaktom The Worm cuva Shaqa,dovoljno reci!

bozza

pre 5 godina

Bogami stize Dzordanovu besmrtnost. Sta covek radi to nije normalno 
(4k4.Dex, 28. maj 2018 08:47) 

Kako je to stigo jordanovu besmrtnost?? Tako sto je izbacio ekipu kojoj ne igraju dva najbolja igraca?!?? 

Koji vestacki hajp majko mila ceo play off nije igrao protiv krstene ekipe indijana koji ima jednog polu igraca oladipa, toronto koji odma skine sam u playoffu protiv lebrona i boston bez dva najbolja igraca koji ih je posteno namucio sa klincima u rosteru... U finalu ce se sresti prvi put sa ozbiljnijom ekipom pa cemo videti njegove mogucnosti i velicinu...
(petarczv, 28. maj 2018 09:13)

jao bre Pero, izjela te mrznja. Taj isti Boston je izbacio Bakse i Filu, predpostavljam da ni oni nemaju pojma. Na kraju su svi paceri u NBA osim GSWa. Ali to se ne zove "jedina normalna ekipa" vec "najbolja ekipa". I za tu najbolju ekipu moze da se kaze da su na srecu dosli do titule jer su u finalu igrali protiv Kavsa bez Kajrija i Lava. I ako oni prodju u finale, proci ce na srecu jer je CP3 izbacen zbog povrede. Poenta je da uvek moze da se nadje detalj i razlog da pljunes i obezvredis neciji uspeh. Ono sto u tom procesu ne vidis je da pljuvanjem po drugima, stalno pljujes i po sebi. Smanji mrznju i uzivaj, kosarka je lep sport

brandt

pre 5 godina

Koliko traju tajmauti u NBA, nerealno.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Winter is coming!, 28. maj 2018 02:49)
Traju tri minuta, što je samo dva minuta duže od tajm-auta u evropskoj košarci i sigurno nije nerealno, naročito uzimajući u obzir dužinu sezone, broj utakmica i trajanje četvrtine.

bojaaan

pre 5 godina

Kakvo kucanje Tejtuma preko Lebrona! Vratio ga na fabrička podešavanja..
(Đeks, 28. maj 2018 04:39)

Onda je Dzejms vratio celi Boston na fabrička.

Obelix

pre 5 godina

“Nestvarni” James? 8 izgubljenih lopti, a Celtics sut za tri poena 7-39! To je apsolutno jedini razlog zasto cemo gledati Lebrona ponovo u finalu...
(Magic, 28. maj 2018 05:14)

Pa sto igraci Bostona nisu pogadjali trojke u utakmici sezone?! Dzejms je i pored 8 izgubljenih lopti objasnio neke stvari. To je apsolutno jedini razlog sto cemo gledati Lebrona u finalu.

Znači Haoos (čisto onako komentar)

pre 5 godina

Nema šanse da Lebron ostane za sledeću sezonu, kriminalno je koliko sa 34 godine skoro mora sebe da daje, čovek je praktično 80% tima, to nije baš dobro za njega, inače će proći ko Kobi

Kangrga

pre 5 godina

Kakva je njuška Kevin Lav. Dok mu saigrači ginu na terenu, on muva novinarke i još se smeje kao lud na brašno...A ovamo je navodno doživeo potres mozga i nije spreman da igra?! Klivlend treba da ga trejduje na kraju sezone i da bar nešto izvuku za njega. Šta se dogodilo sa tim momkom i kako je prošao put od MVP kandidata u Minesoti pa do amatera u Klivlendu, to valjda samo on zna...
Džef Grin je jedina podrška Lebronu noćas. Ostali igrači izgledaju kao da žele da izgube i odu na odmor.

pitalac

pre 5 godina

boston loše š
sutira ali ima dužu klupu čini mi se da je bliži pobedi.Kod klivlenda se sve svodi na to šta će James učiniti.

Doljo

pre 5 godina

Vecina vas mozda nema ove snimke nakon meca, ali znate li sto Lebron radi a sta drugi... Lebron je razvezao patike i sio na pod, dolazi do vazduha, ostali skakucu okolo i vesele se...
Toliko je on dao sebe i toliko on energije ostavi na terenu.

vilejet

pre 5 godina

Bron je najveći ikada! Bez ikakve sumnje. Dvojica mu se bese na ramena, on se diže sa njima i poentira! Udaraju ga, biju ga, on daje pod batinama, iako ni sekund odmora nije imao na klupi celu utakmicu. Odbrana, kupi lopte pod koševima, asistira svima, prevodi, pik, preuzima, monstruozno blokira, sve. I sve to sa timom koji nema krštenog all-stara. Džordan to nikada nije mogao, nikada nije imao i nikada nije bio dominantan na takav način, tako brutalno nezaustavljiv. Sorry nostalgični matorani, pustite broj titula i lepotu igre, ako je Džordan genije, poezija košarke, Bron je džin košarke! Nivo njegove igre je najviši i najdominantniji ikada.
(kao federer i novak, 28. maj 2018 05:23)

@ hahahaha, klinac pali!

Djenka

pre 5 godina

Mnogo ljudi je pre serije predvidelo sedmu utakmicu i pobedu Klivlenda zato sto liga mora da izvuce maksimum profita iz svake sezone. Gledao sam utakmice i ne mogu da se otmem utisku da je Boston mogao mnogo bolje. Dali je namesteno... Znaju oni koji su namestali:) LeBron je odlican igrac ali Klivlend nema klupu za titulu.

Hell

pre 5 godina

Cestitke Klivlendu,zasluzeno,ipak je Boston u ovom sastavu jos uvek zelen za finale. Sada ce mnogi reci kako ja uvek pljujem Le brona,ne znam sto tako shvataju ali ajde,ostrascenost pa mogu da ih razumem. Jedna stvar bode oci,covek je igrao 48 minuta! Alo,igra meceve na dva dana i igra po 45-48 min! To je bez neke jake hemije jednostavno nemoguce,pa i masina bi se pokvarila a kamo li covek

masterkg

pre 5 godina

Сви играчи, а нарочито они најефикаснији у СЕДМОЈ утакмици, да лепо пишке у флашицу и да неутрална европска антидопинг комисија утврди какви се то ''протеински'' шејкови пију у НБА. Па зар неко стварно мисли да нормалан човек, уз нормално тренирање (макар тренирао и цео дан), може оволику енергију да има? Ово је постало помало и тужно гледати - искрено, жалим ове НБА играче који су зарад милиона и милиона долара пристали да их којечиме боду, и чак су успели да их увере (и гледаоце са њима) да нису допинговани већ да то њихово тело заиста може да издржи, да су најбољи спортисти икада, да заслужују признања итд... 
И да, наравно, већ могу да претпоставим како ће сада многи помислити: ,,Па знаш како, они тренирају много, вредни су, иду у теретану сваки дан и тако већ годинама, нису лењи као европски играчи или као ти што овде остављаш коментар, вуку на грбачи своју сиромашну фамилију па морају много радити на себи како би потписали добар уговор и извукли их из беде итд'' - ЉУДИ МОЈИ! НЕ МОЖЕ! Не може нико да нас убеди да им је мокраћа ''чиста''. НЕ МОЖЕ!!! У праву је био Дуци Симоновић!
(Дуле, 28. maj 2018 08:46)

Pa da je tako svi bi igrali po 48 min i vodili svoje krš timove u finala, a ne samo Lebron.... Uživaj u ovakvoj košarci još par godina, ne događa se to često - evo leteći Majkl pa sad King....

Крагујевчанин®

pre 5 godina

Алал вера Леброну кад има живце да игра са оваквом кантом од тима. ЏејАр Смит тотални крш од играча. Не зна где бије.

Lamela

pre 5 godina

Boston nema igraca kvaliteta Green-a. Toliko o tome da Lebron nema saigrace. Ima naravno ali od njega ne mogu da se razigraju ljudi
(bojan, 28. maj 2018 04:14)
Ne znam kako da se razigraju kad mase otvorene suteve? Green i vise nego dostojna zamena za Lava.

Dubler

pre 5 godina

Ako Boston izgubi, bice kako ne mogu bez Irvinga i Hejvorda.Bez Hejvorda igrali cele sezone, a bez Irvinga 15+ meceva pre plejofa..Ako pobede bice neverovatan podvig..mogu i bez dva All Stara...

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

Lebron ponovo utišao TD Garden!
To mu je prešlo u naviku.
Žao mi je Seltiksa ali igraće oni finale kada se Lebron povuče

student

pre 5 godina

pojedini zli komentari na zalost potvrdjuju zasto smo tu gde jesmo .
jos malo pa ce neki ovdasnji citaoci poceti da tvrde kako se Ajnstajn dopingovao .

deda Milivoje

pre 5 godina

Meni je tek 66 godina i pratim kosarku intenzivno od polovine 60-tih godina proslog veka. Vidio sam na delu skoro sve poznate kosarkase u Evropi i NBA i usudjujem se da kazem da je LeBron James zvani King najkompletniji i najtimski igrac svih vremena.
Ko je od tih velikana najbolji "svih vremena" je samo stvar ukusa, nesto kao koja zena je nalepsa. Jednima se vise svidja Jordan, drugima LeBron a trecima Kobi ili pak neko cetvrti. Znaci uzivati u vremenu sadasnjem, u vremenu velike kosarkaske zvezde zvane LeBron James zvani King.

Swift

pre 5 godina

@M V P aka JeRemija

Evo ti jedno prakticno pitanje, da li si nekada igrao basket/kosarku? Da li preferiras da igras u ekipi sa nekim likom koji misli da je najbolji (mozda i jeste), ali carini loptu, hoce sve sam i baci ti samo na otvorenom sutu? Kako bi se osecao u takvoj situaciji, da li bi bio pun samopouzdanja ili bi se osecao kao sporedni igrac, tj. levo smetalo? Garantujem ti da bi igrao losije nego sto mozes, jer bi imao manjak samopouzdanja i manje loptu u rukama. Sama tvoja uloga u ekipi bi ti sugerisala da ovaj nema poverenja u tebe i mora sve sam, svaka greska ili promasaj bi ti bili dodatni pritisak, jer sad se onaj tip zali kako nemas pojma, on sve zivo radi na terenu, a ti i to malo, pa negde pogresis.

Sad zamisli drugu situaciju, igras u ekipi sa isto tako dobrim likom, ali ti ovaj daje loptu cesce, tretira te kao jednakog, samim tim osecas da ima poverenja u tebe, stices sigurnost i samopouzdanje, mozes da das sve od sebe.

Razmisli kako se ti LeBronovi saigraci osecaju, da li su oni ekipa ili LeBron i ostatak. Kada se pobedi, LeBron sam pobedio, kada se izgubi, saigraci su losi, ne moze LeBron sam.

Govorim ovo iz malo realnije perspektive, sama psihologija igra veliku ulogu u sportu. Po komentarima vidim da mnogi ljudi povrsno posmatraju sport, pale se na individualnu statistiku, kako jedan igrac sve sam radi, nema pomoc i sl, jer se verovatno ni sami nisu previse bavili sportom, pa ne znaju kako to izgleda u praksi.

KOSTA1703

pre 5 godina

@Swift

A šta je bolje: Da osam puta udješ u finale basket prvenstva, ili da svih osam puta ideš kući posle prvog kola?
Dok sam se ja "bavio" basketom umeo sma saigračima reći:
-igramo pametno.na 19-19 ako je lopta kod mene igrmao na individualne kvlaitete, a ako je kod vas igrmao kolektivno.
To je bio recept da dobijemo nbasket.

Samo da dodam jednu stvar , čisto radi faktografije, pošto ovi Džordanovi fanovi mojih godiona uporno zaboravljaju:
Majkl Džordan je otišao iz NBA lige jer mu se nije svidelo da ga tretirjau kao druge igrače po pitanju plaćanja.
Njegovim odlaskom počeli su da padaju profiti same lige(jer je i stvoren kao mega zvezda da donosi pare), te je NBA liga sama prekršila sopstvena pravila oko plaćanja tako što je stvorila rupu u pravilima da bi Džordana platili 30 miliona za sezonu i vratili u ligu.
Pošto je on tim pravilom praktično bio izuzet iz salarija, to je takodje omogućilo Čikagu da plati Pipena,Kukoča i Rodmana, time praktično kršeći pravila stvore veliki tim.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

1-12 trojke Klivlenda...
Na asistenciju Lebrona njegovi saigrači maše do sada 8 otvorenih šuteva.
I posle prozivke kako Kavsi moraju više timski da igraju?! Pa ne mogu bazen da pogode, kakva crna timska igra.
Postaje mučno za gledanje sa kakvim amaterima Džejms igra. On bukvalno treba da šutne 40 puta noćas i zahvali se Klivlendu na saradnji. Doneo im je prsten. Dosta od njega.

Ojsac

pre 5 godina

Neverovatno koliko nista ne znaju ovi igraci Klivlenda.. Zali Boze ovog Jamesa sa kim mora da igra.. Bez njega, ovi decaci Bostona bi ih pored 4-0 u seriji, dobili prosecnom razlikom 40 razlike.. bravo James, koliko se covek bori i trudi, veliki igrac, i po mom skromnom misljenju najkompletniji igrac svih vremena. Jordan je poseban, i njih dvojica trebaju biti uzori mladima..

hh

pre 5 godina

Lebron je poslao jedno sigurno 10 lopti saigracima u korner i onu su sve(uglavnom otvorene) suteve promasili. Ne dao Bog da ovako bled Klivlend prođe dalje. Razbija ih drugi tim Bostona.

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@baron
"Korver maestralno pogađa trojke iz trka a Dz.R.Smit preko ruke protivnika"
Mi definitivno ne gledamo isti meč. Mogao bih da se zakunem da je Korver promašio sva 4 šuta za tri poena i eno ga na klupi dok je Smit za sada promašio 5 trojki!
Sve u svemu obe ekipe su očaj u šutu za 3 veceras.

palop

pre 5 godina

Boston nema igraca kvaliteta Green-a. Toliko o tome da Lebron nema saigrace. Ima naravno ali od njega ne mogu da se razigraju ljudi
(bojan, 28. maj 2018 04:14)

Makar 5 igraca Bostona bih radije imao u ekipi nego njega (ne racunam povredjene). Postoji razlog zasto on zaradjuje otprilike minimalac, mozda malo jace, nisam siguran. Uzasno nekonstantan igrac, moze da zakucava preko ljudi, pogadja trojke, lupa blokade, ali vrlo lako mkze da deluje kao da je zalutao na teren.

dacha

pre 5 godina

Sjajna je stvar što se u toku tajm auta uvek posle reklama prikazuje publika i njena reakcija, bez toga nikada ne bi imali realnu sliku o tome koliki su ovi Amerikanci debili
(Pera Pisar, 28. maj 2018 03:26)
Ma daj bre ne pali se! Zivim u Chicagu vec 15 god. Odem da pogledam svremena na vreme utakmice Chicago buls...sa decom jedno 10, a drugo 7 godina. Pojedemo nesto...kupim im suvenir sa utakmice, kola na parkingu...policija sve obezbedjuje. Nisam jos doziveo neprijatnost. Puno dece, ljudi nasmejani... Ali rastao sam sa Zvezdom koju jos uvek volim...mislio da je to ok (kao sto ti sada mislis) da se svi poubijamo pre, za vreme, i posle utakmice. Sad me je sramota kad gledam ludilo na nasim stadionima. Svi nadrogirani, slike koje obilaze svet. Ljudi osvestite se! Utakmice su za razonodu i opustanje...zdravo navijanje,...

Borba

pre 5 godina

LBJ je kralj. Muka mi je vise poredjenja njega i MJ. MJ nije bio takva misicava "zivotinja" kao LBJ ali je MJ bio lepota igre u to vreme. Dominantan kao LBJ sada. Uzivaj te dok traje ovo sa LBJ. Pustite MJ vs LBJ. Nije isto vreme.

сатара

pre 5 godina

@саша
кул све то.
али дигресија. леброн је као на хемији, а "сви памте џорданов флу гејм" кад је мртав болестан васкрсао до 40 поена. све се плашим да пре утакмице није примио инфузију, трансфузију, 6 инјекција ко зна чега и да га нису киселили у кади са стероидима. ма не, хемију су измислили оног дана кад сте ви пензоси схватили да сте престари за нба драфт. до тад је све било чисто. уосталом шта узима леброн, узима и делаведова, тако да колко год да се пуцају, то раде сви профи играчи а не само један.

masterkg

pre 5 godina

Prvo Lebron da bude bolji od Brajenta pa moze tek onda da napada Jordana
(Prvo, 28. maj 2018 12:26)

Mnogo volim i poštujem Brajanta, ali Lebron je otišao stepenik iznad.....

Edard Stark

pre 5 godina

Zaista je sramota šta se sve svira Lebronu...šteta za Boston ali su odigrali iznad svojih mogućnosti celu sezonu, vidi se da je nestalo goriva na kraju. Tejtum neverovatna zver od igrača, podseća me na "timsku" verziju Rasela Vestbruka, Markus Smart najborbeniji igrač ubedljivo, u prvom pp odličan, u drugom već ponestalo snage...baš šteta...najveća greška na utakmici tajmaut Stivensa u drugoj četvrtini na +12 za Boston.

Pera Pisar

pre 5 godina

kakve glupe teorije o anaboličkim anndrogenim steroidima od kojih mu neprirodno opada kosa, pa posle na početku nove sezone, opet neprirodno ponovo izraste, kad u pauzi sezone prestane da ih uzima, velika većina Afroamerikanaca je u njegovim godinam ćelavo, takva im je genetika...treba se i sa ljudske strane nakloniti nekom koga je keva ne planski rodila u 16 godina i koji je kao takav, a uz ti i Afroamerikanac imao sve predispozicije da postane likalni luzer, a postao je jedan od najvećih sportista u istoriji...Le Bron Džejms, legenda i naklon do poda !!!

Marko

pre 5 godina

Pera pisar, nemoj Ronalda stavljati u tu grupu, i Pele je bio veznjak koji ulazi iz drugog plana jedino Ronaldo spic sto seca loptu na tacnu, Mesi je izmislio fudbal za Ronalda koji se nije video protiv bayerna i u finalu real bez njega dobio a barsa ne moze Romu da dobije bez Mesija...Mesi je kompletniji igrac...Lebron i Dzordan su blizu i tu ima neizvesnosti kao i Mesi i Maradona..A Ronaldo je dobar igrac ali izuzetno precenjen i ima srece u fudbalu je i to jako bitno kao i sudije...

deda Milivoje

pre 5 godina

Meni je tek 66 godina i pratim kosarku intenzivno od polovine 60-tih godina proslog veka. Vidio sam na delu skoro sve poznate kosarkase u Evropi i NBA i usudjujem se da kazem da je LeBron James zvani King najkompletniji i najtimski igrac svih vremena.
Ko je od tih velikana najbolji "svih vremena" je samo stvar ukusa, nesto kao koja zena je nalepsa. Jednima se vise svidja Jordan, drugima LeBron a trecima Kobi ili pak neko cetvrti. Znaci uzivati u vremenu sadasnjem, u vremenu velike kosarkaske zvezde LeBron James zvani King.

Au

pre 5 godina

Koje ciglarenje majko moja .Da ekipe sutiraju 16/74 za tri poena ,pa ne znam kakve da su odbrane to je katastrofa .Sta misls ovi u finalu da rade isto bi to rekao i zs Boston .Pa Hjuston i Golden Stejt su duolo bolje ekipe ,brze ,veca rotacija ,mnogo bolja kretnja i u odbrani .Dal ce imati poente gledati finale uzivo i boriti se sa snom .Pa Dzejms je crko ,a ostali uopste nisu razigrani .Tamo sko najverovatnije prodju Voriorsi Tomson se zagrejao ,a eto i Kari ulazi u ritam .Moraju ozbiljno da ratmotre to menjanje kostura u plej ofu .Ocigledno da Istok nista ne moze da uradi ,pogotovu sad kad imamo jos jedan premocan tim na Zapadu .

day

pre 5 godina

@baron

Taj bager, kako ga ti zoves, bi 90ih zabijao po 50p uz tripl dabl svako vece, dominirao bi jos vise nego danas. Da imas priliku da kao na igrici napravis savrsenog igraca, napravio bi njega. Ima 5 cm i 20 kg vise od Jordana, a pregled igre Magica, covek je kosarkaski Bog.

Bulbasaur

pre 5 godina

Večeras Lebron igra 100. put ove sezone.

Zanimljiv podatak koji sam našao na reditu.

Bron je od drafta pa do ove utakmice odigrao 54121 minut. Prvi koji ga prati (od igrača koji su krenuli da igraju iste godine kao i Lebron) je Džo Džonson sa 44159 minuta.

Ako večeras odigra 38 minuta, to znači da će imati 10000 minuta više od prvog narednog igrača.

Čovek je zver.

Neka večeras pobedi bolji. Napred Kavsi, napred Boston!

Fei Li

pre 5 godina

Dodje mi cak i zao LeBrona...Covek stvarno igra sa panjevima koji u napadu nista ne mogu da pogode, ni otvorene suteve.
JR Smit najpreplaceniji igrac u NBA trenutno, ne znam zasto ga uopste drze u igri, ni u odbrani nije nesto.
I dok ovo pisem Klivlend nekako uspeo da povede, 16-15, ali ako se pored LeBrona neko ne probudi u Klivlendu nema nista od njih.

KAŠANIN DRAGAN

pre 5 godina

Čestitke Klivlendu i "Kralju" Džemsu na još jednoj nestvarnoj partiji, osvajanju treće titule na istoku i osmim Džejmsovim uzastopnim ulaskom u NBA Finale, a devetim ukupno i TO TAKOREĆI SA "DRUGORAZEDNOM" EKIPOM KLIVLENDa, ali koja ipak može da pobedi svakoga, timskom igrom ostalih kao podrška "Kralju" iz top 3. svih NBA vremena...😆😆😆

Beogradjanin

pre 5 godina

(baron, 28. maj 2018 05:12)

Skoro sve si lepo napisao. Saigraci Jamesa nisu neki, nego on to na svoj kvalitet vuce. I nema niko nekog jakog centra na istoku, tako je bese Orlando izbacio James, pustas ga na ulaz. Bas kasko si napisao Brown Hoford, Rozier sve su to role player igraci. Brown je nesto napredova ove godine, ali nikad nece dostici nivo Tompsona. Tejtuma ce jos napredovati, ali ono maksimum nekih 25p+ u proseku bice verovatno bolji od Tompsona. Jednostavno Boston nije ima tog jednog, ostale 3 utakmice su dobili na dobroj odbrani, i momentumu jer su uvek imali veliku prednost pri kraju.

Ne pise se dobro NBA ligi to se sad vidi. Nabroja mi neko od Michela, Simonsa i ostalih mladih da nema brige.Da ih stavis sve zajedno u ekipu, pa pitanje da li su jaci od ovog Bostona. Ne bude nekog spasa buducnost je finale konferncije Boston-Toronto. Ko ce to pratiti? Mozda je dovoljno onaj Brooker da da 75p svaki 10 mec u nevaznim utakmicama. Ali najbitnije da mnogi pisu komenatre na Jemsa nestace za 5, 6 godina.

Aleksandar

pre 5 godina

Covek je ludjak,alal mu vera ! Pa sta bi bilo da uz sebe ima 5 all star igraca kao ovi iz GSW-a ! Nemaju sanse u finalu,ali ovo je kao da su osvojili prsten !

Banjaluka

pre 5 godina

Vjerovatno je finale unaprijed izgubljeno, posto Lebron ne moze sa ovim balvanima da dobije ni Hjuston ni GS, ali pitanje najboljeg igraca na svijetu i uz Majkla, najboljeg ikad se ne postavlja. To je zacementirano.

Aleksa

pre 5 godina

Koji vestacki hajp majko mila ceo play off nije igrao protiv krstene ekipe indijana koji ima jednog polu igraca oladipa, toronto koji odma skine sam u playoffu protiv lebrona i boston bez dva najbolja igraca koji ih je posteno namucio sa klincima u rosteru... U finalu ce se sresti prvi put sa ozbiljnijom ekipom pa cemo videti njegove mogucnosti i velicinu...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (petarczv, 28. maj 2018 09:13)

Друже, не знам шта ти значи крштена екипа...било која муслиманско-будистичка некрштена екипа из овог ПО би осакатила првака Европе (Свеједно СЛО/Реал Мадрид) са 20 разлике на 40 минута и 40 разлике на 48 минута....
ПО НБА је најјача светска кошарка....тешко да ту има неко лош...то што су лошији у односу на Кливленд то је ЛБЈ, то што су лошији у односу на Хјустон то је Пол+Брада, то што су сви лошији у односу на ГС, то су Кари, Клеј, Дурент и чини ми се Кер...али лошији не значи лош....

russ

pre 5 godina

Magic...haha,8 izgubljanih lopti pored skoro tripl dabla u najvaznijoj utakmici uz standarnih preko 50% suta iz igre(nije centar),igra po 48 minuta u 33.godini.Moze da prica sta god ko hoce,ovo Dzordan nikada nije radio,a kao matoran nije uspeo Vizardse koji nista gori nisu bili od ovog Klivlenda i za klasu bolji od onog "prvog" Klivlenda,ni do plej ofa.Niko gore saigrace i ekipe nije vodio u finale od LeBrona,na sve to,broj skokova,asistencija i sut iz igre,niko ni blizu tih brojki u plej ofu(covek ima mnogo bolje procente suta i asistencije od Dzordana koji je bio bek?!).
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije ((prvi covek kluba, 28. maj 2018 09:10)

Jordan u 34. godini i poslednjoj sezoni u Cikagu:

Regular Season MVP
Season Scoring Leader
NBA Finals MVP
All-NBA First Team
First Defensive Team
All Star MVP

bla

pre 5 godina

Samo odgledate Jordan vs Reggie Miller i shvatite koliko je Liga gurala Jordana i tu se svaka rasprava zavrsava.
(Iskreno, 28. maj 2018 13:57)

jeste nba liga gurala MJ-a, ali isto tako gura i LBJ-a, a bogami i hardena i karija, barklija, magica, larija, KD-a ... velike NBA zvezde su najveci izvor profita u sportu i svi su oni zasticeni. tako da to nije merilo ko je kakav igrac.

George Costanza

pre 5 godina

Odavno nisam video ekipu koja igra tako lepu kosarku kao Boston. Nadam se da stižu do finala sa, nadam se, Hjustonom! Jer protiv Voriorsa manje sanse imaju, a jako su gotivni i voleo bih da osvoje.

Pera Pisar

pre 5 godina

...nema ovde nikakve misterije, pitanje je samo može li Lebron sam da pobedi Boston, jer saigrači su mu katastrofalni, iako nisu imali tako loše NBA karijere

Doljo

pre 5 godina

Nema sto Dzejms da gine za ovaj tim.
Citam ovdje Kevin Lav ne igra zbog potresa mozga... Kevin Lav ne igra jer je luzer. Kao svaki Lebronov saigrac.
On je usao u protokol, sto nije isto sto i potres mozga. I to je uradio cini mi se 5. put u karijeri. A kako se ulazi u protokol.
Kada udaris glavu doktor te pita par pitanja, ako odgovoris potvrdno, a ne ono 'ne ne dobro sam', ides u protokol testova koji traju danima.
E to je uradio Lav. Umjesto kao svaki igrac starog kova negira i vidi moze li...
Ovo sto gledamo nocas... Igraci Klivlenda bacaju cigle, lome obruc, Dzejms vec vidi da sto god da napravi nocas vjerovatno nece biti dovoljno.

palop

pre 5 godina

Lebron obezbedjuje svojima otvorene suteve, ali oni promasuju plus im odbrana nije bas sjajna. Ne pise im se dobro ako ovako nastave.

Cooper

pre 5 godina

Dobija ovo Boston lagano, imaju bolji roster, u Klivlendu samo Iguadala i Dzejms.
(Batko pamcenje mu kratko, 28. maj 2018 03:07)
Pogresio si, njih dvojica igraju u Orlandu.

Walldorf

pre 5 godina

Poluvreme. Steta sto su Braun i Rozier vezani tremom. Braun je i pogodio nesto... Realno, na poluvreme je Boston morao ici sa 10-12. razlike... idemo dalje.

premto

pre 5 godina

Zao mi samo Jamesa koji ce izgubiti 4:0 u finalu i opet ce ga pljuvati 3-6 bla bla a covek je sve uradio sto je mogao ali nece moci protiv 4 all stara
**(naravno ako klivlend vcrs prodje a i gsw)**

Fei Li

pre 5 godina

81:74 za Klivlend dok pisem, izgleda dobijaju.
Za ove koji pisu da LeBron siluje, covek uvek baca saigracima kad su slobodni, po tome nije za poredjenje sa recimo MJ-em ili pogotovo Kobijem koji nisu bacali sve da im zivot zavisi od toga.
Sta reci, LeBron odvede jednu potpuno prosecnu ekipu do finala, svaka mu cast !
Svaka cast i Grinu veceras, to je bio taj jedan covek koji je potreban da Kavsi dobiju, i generalno celoj ekipi na dosta dobroj odbrani.
U finalu realno mnogo tesko.

Ah

pre 5 godina

Pobedio Boston samog sebe.. Dva ofanzivna skoka na minut i nesto do kraja, a oni opale 2 nerezonske trojke, Klivlend pas za Hila i kraj. Posle toga i Džejms 2+1, goaltending Brauna. Tu sam ugasio, teško mi pada da gledam ovo i Liverpul u 2 dana.

hipokrat

pre 5 godina

Jasno je zasto saigraci mrze Lebrona. Dovukao ih je do finala, a bez njega su mogli biti u borbi za prvi pik na draftu. Nens u Lejkersima, Hil u Sakramentu, Korver u Atlanti...ne zna se ko je imao bolju situaciju u ekipi pre nego sto je dosao da igra sa Dzejmsom.

ernesto che

pre 5 godina

Osam uzastopnih od toga cetiri s polu-raspalim i raspalim klivlendom , pocinjem da verujem da je stvarno najbolji svih vremena, jos ako ovo osvoji, a pritom nema jednog jedinog igraca uz sebe koji je vezao dve-tri utakmice s petnaestak kosa i koliko-toliko dobrom partijom cele sezone, onda stvarno kapa dole.

sryugos

pre 5 godina

(Swift, 28. maj 2018 05:16)

Klivlend je realno krs ekipa koja bi se jedva dokopala plejofa da nije Dzejmsa a i glatko ispala od Indijane opet da nije Dzejmsa.
Covek igra nerealno, sa 34 godine igra 48 minuta i daje 30+ poena bez problema. Naklon do poda.

Markos

pre 5 godina

Ne kapiram komentare da se u NBA PO ne igra odrbana. Pa ova majstorica je zavrsena "evropskim" rezultatom, i pored toga sto prakticno igraju skoro celu jednu cetvrtinu vise (48 min vs 40 min). Bez tih dodatnih 8 minuta igre broj koseva bi bio ubedljivo manji nego u finalu F4EL!

RIP

pre 5 godina

Ljudima podhitno da se objasni da je Jordan na osnovu karijere u Bullsima imao 51% suta iz igre i da nije logicnije da bek suter ima bolje procente od krila kao i da nije logicnije da neko ima vise asistencija od onog koji drzi loptu 90% vremena. I da se objasni ljudima da je Jordan u Wizardsima imao 39,40 godina a ne 33. Da je u prvoj sezoni zavrsio posle operscije na kolenu,gde su ti Wizardsi sa Popaj Jonesom,Kwame Brownom imali pozitivan skor pre povrede. On i Hamilton zajedno na terene,Wizardsi su bili na 15:1! Terry Roziera niko nije znao do pre mesec dana,sada od njega prave zvezdu,al horford veciti luzer,tatum i brown neiskusni igraci..Lebron se u njihovim godinama ni u playoff nije plasirao. U igri bez kontakta niko ne moze da cuva coveka od 120kg u igri sa kontaktom The Worm cuva Shaqa,dovoljno reci!
(The Worm, 28. maj 2018 10:10)

*** Nekim ljudima jednostavno treba ugasiti internet

Miha

pre 5 godina

Regular Season MVP
Season Scoring Leader
NBA Finals MVP
All-NBA First Team
First Defensive Team
All Star MVP
(russ, 28. maj 2018 14:11)

On je to morao biti jer je liga morala da se opere zasto je odlozila salary limit tek za sledecu sezonu. Odlozila ga je da bi Dzordan mogao da igra i zaradi neverovatnih 33 miliona a zalsuzio je svaki cent od tog ugovora. Medjutim te '98 godine je masinerija fame o Dzordanu vec prerasla samog Dzordana i tu se prica preduvala. Treba biti nepristrasan i pogledati ugovore njegovih saigraca da bi se jako lako zakljucilo da su Bulsi izveli takvu gimnastiku uz pomoc NBA da bi sacuvali svoj supertim. Pipen je igrao za manje od 3 miliona dolara po sezoni i a ko je '93 dobio 3.5 miliona ali mnogi tvrde da je to uradio svojom greskom. Kukoc je imao 4.5 miliona kao i Rodman. Takodje takes na luksuz nije bilo tada.

Zahvaljujuci Dzordanu plate igraca su se poduplale 2000te. On je uradio jako mnogo za sve kosarkase i to je njegov neizbrisiv trag pre svega. A te silne nagrade '97 i '98 su totalno neobjektivne za razliku onih sa pocetka '90ih kada je Dzordan kao magarac vukao svoju ekipu do nestvarnih pobeda. Sredinom '90ih najveca pretnja Bulsima je bila upravo Indiana a ne Juta ili Sietl kako se istorija prepricava.

Mozak

pre 5 godina

@Slobodan Milosevic
Ma nek si ti ostavio komentar iako ne pratis NBA.
Mnogo su bitniji za nasu zemlju pesimisti i mracni tipovi kao sto si ti, nego pracenje najkvalitetnije svetske kosarke.

Doljo

pre 5 godina

Bez obzira ko dobije utakmicu, jedno je sigurno. Ovo sto sada gledamo i utakmica od prosle noci ne idu u isti razred kosarke. Definitivno se na Zapadu igra mnogo kvalitetnija kosarka. Zato se radujem promeni sistema u NBA. Tako se ekipe sa Istoka nece provlaciti u veliko finale, a mnogo kvalitetnih ekipa sa Zapada ostajati "kratkih rukava".
(Walldorf, 28. maj 2018 04:42)
Bas je kvalitetna kosarka ekipe koja daje 25p za cijelo poluvrijeme.
Ovdje se desila odbrambena kocka Klivlenda. Da ne daju slobodne suteve za tri, ostanu u igri i uvuku im nervozu.
Toliko o 'sistemu' igre Bostona. Ne znaju ljudi kosarku, pa pricaju gluposti. Boston ima mlade i odlicne sutere za 3, a to pogotovo kuci zna da krene.
Klivlend je vecinu drugog poluvremena branio 3, ovi nisu znali da presele igru pod kos i to je bilo to.

Milan

pre 5 godina

Lebronu naklon sto je ovakav Klivlend odvukao do finala NBA...

A Moris sta kaze?On ce zaustaviti LBJ-a???

Cestitke Bostonu na ovolikom otporu...

DeAndrej Jordan

pre 5 godina

Lebron sedi na podu razvezanih patika, pokušava da dođe do daha, svi ostali skaču i vrište, Tajron Lu plače. Verovatno svakim danim sve više i više ni sam ne može čudom da se načudi šta ga je snašlo. Čovek ni kriv ni dužan u 3 finala zaredom. A ima uticaj isti koliki bi imali Žika Šarenica ili Nada Macura. King je ako ne najbolji, onda sigurno najkompletniji igrač u istoriji.

prvi covek kluba

pre 5 godina

Swift...haha,koji si genije.Pises kao da je Tejtum cele sezone davao po 30 poena,10 skokova,10asistencija, a nije,to je LeBron imao sa 33 godine.Procenti suta LeBrona iz igre tokom sezone i plej ofa su nestvarno dobri,uvek,stalno preko 50%,ostatak ekipe Klivlenda sutira 30%,to sto jednu utakmicu Grin sutne 50% ili J.R.Smit 40% ne znaci da LeBron ima podrsku,jer ta dvojica sledecih tri utakmica imaju sut 20% dok je LeBron na 60%,kapiras.Okruzen je prosecnim igracima,navedi jednog iz Klivlenda koji moze da igra u Bostonu,Hjustonu,GSW,Oklahomi...nema ih,mogu samo na klupi da budu.

Vlada

pre 5 godina

Ljudi moji, koja odvratna kosarka. Pa na sta je ovo licilo. Corava koka bi ubola vise koseva od Rosier-a, a mi komentatori da smo nasumicno skupili ekipu od 5 ljudi bi uboli vise trojki od Bostona. Posle se prica o nekoj odbrani. Gluposti. Vecina trojki koje su obe ekipe sutnule su bili otvoreni sutevi. Na kraju Boston sutira 7 do 39 trojke. Ja zista ocajniju kosarku nisam gledao u poslednjih 10 godina makar. Kvalitet kosarke na Final Four u BG-u je bio tri klase iznad ovoga, sem neospornih kvaliteta LeBrona i Tejtuma. Na kraju, u finalu koji god tim na zapadu prodje ima da oduva Klivlend.

Pa kako

pre 5 godina

God da su lose odigrali Voriorsi il Bjuston ovi imali 17 posto sut za tri,34 za dva .I takav Boston Klivlend jedva dobi tek na samom kraju u poslednjih tri minuta utakmice .Promasio si poentu mog komentara .Ja se pitam sta ce oni da urade u finalu ,dal oni imaju ikakve sanse protiv ovih azdaja .Pa nece cela ekipa Hjustona il Voriorsa tako katastrofa da sutira ,jer su to mnogo bilje trojkaske i suterske ekipe .Jeste taj Harden lose trosjke sutirao ,al sta su radili Gordon i Grin sipali samo tako ,pa i Pol u onoj utakmici pre povrede .Ovo su mladi igraci bili u pitanju ,normalno da ce ruka da im zadrhti , i bice teze ,al ovo su preiskusni i preklajeni igraci ,njima ce ovakve stvari mnogo teze fs se dese .Nisi nsjbokjeispratio moju misao Zvezda .

Dušman

pre 5 godina

Matori daj ti nama objasni ko ti je taj LJ, a za bagere i traktore ćemo lako.
Čuj LBJ nema veštine, pa taj čovek iz mrtvog ugla može da da koš ili asistira saigraču na suprotnoj strani parketa. I gde ćeš majke ti da se zalećeš Mercedesom na bager.

KAŠANIN DRAGAN

pre 5 godina

Čestitke Klivlendu i "Kralju Džemsu na još jednoj nestvarnoj partiji, osvajanju Titule na Istoku,sa Džejmsovim osmim uzastopnim,
a ukupno devetim ulaskom u NBA Finale❗👏👍👌👊
I TO TAKOREĆI SA "DRUGORAZEDNOM" EKIPOM KLIVLENDa, koja naravno da ima svoj veliki značaj ako timski odigra kao is-pomoć "Kralju" iz Top 3. Svih NBA Vremena❗😲😲😲

Neznalica

pre 5 godina

Ako pobedi Hjuston u seriji na Zapadu Klivlend će imati neke šanse. Ako prođe Golden Stejt, ne verujem. Ipak Lebron igra praktično sam.

Moram da priznam da sam prilično razočaran kvalitetom poslednjih utakmica i na Istoku i na Zapadu. Najbolje bi se opisalo kao besomučno ispucavanje. Zato i Lebron toliko odskače od ostalih igrača. Jedini pokušava da postavi igru da na nešto liči. Samo kako sa krševima kojima je okružen. Sve sami limitirani igrači. Bukvalno nijedan nije sposoban sam nešto da iskreira. Da ne budem preoštar možda još Hil.

Bilo kako bilo, 8 uzastopnih NBA finala nije mala stvar. Pritom igraš sezonu karijere duboko u 30-tim godinama. Ne dešava se baš svaki dan. To treba da priznaju i oni koji ga baš ne vole. Znači sve sami obožavaoci Džordana.

Pera Pisar

pre 5 godina

Klivlend u finalu...sa GSW 80% ako ne bude za Hjuston igrao Kris Pol...sa GSW 60% ako igra Kris Pol, jer i tada bi igrao rovit i nebi mogao da pruži maksimum mogućnosti

Mihic

pre 5 godina

@(Swift, 28. maj 2018 10:15)

Svaki igrac u ekipi treba da zna svoje mesto tako sto je svestan svojih mogucnosti i tako sto zna sta njemu pise u ugovoru i sta pise drugima u ugovoru. U tim ugovorima stoje brojke minutaza, poseda lopete i sutiranja bas kao i u fudbalerskim ugovorima gde stoji ko sutira penal, ko ide u odbranu a ko ne itd. Sasvim normalna stvar.

Nema svrhe da imas jednog LBJ u ekipi a da delis loptu na ravne casti, pa sta ce ti LBJ onda? To si mogao sa nekim mnogo jeftinijim igracem. LBJ ima najveci pregled terena i najvecu kosarkasku inteligenciju na terenu danas i zato je tako dominantan pre svega, a tek onda idu fizikalije. On vrlo lako uposli ostatak ekipe po potrebi ili ako mu ne ide jer nije siledzija.

Ja kada sam igrao kosarku znao sam da sam uvek bio bolji skakac i donekle sam pokusavao da kradem lopte vise od drugih. Mrzeo sam otvorene suteve jer me pritisak uvek pukne bas zato sto je otvoren sut, bolje sam se snalazio u tezim sutevima. A njavise sam mrzeo kombinovanje lopte do besvesti i gubljenje energije kada jedan plej pokusava da namesti tri akcije u jednom napadu jer su mu prve dve propale. E bas tu ti fali jedan LBJ da dodje i sutne kao sharpshooter iznenada i pogodi. Ja sam bio sasvim OK da bolji od mene rade onaj posao sto znaju bolje.

I na kraju sta reci za biciklizam gde njih sest vozi za jednog :) Sve je to normalno u ekpinim sportovima.

Paspalj chandler

pre 5 godina

Samo da je u toj kontri Rozir dodao samom Horfordu danas bi verovatno pricali o nevidjenom uspehu Bostona medjutim decko je zeleo da se mangupira i popio je bananetinu, posle toga se sve okrece na stranu Klivlenda. Svaka cast Bronu, privilegija je gledati takvog igraca, Boston ima buducnost a imace i muke sta sa pozicijom 3 jer je mladi Tejtum pokazao da ce biti veliki igrac.

Чава

pre 5 godina

Само се надам доброј кошарци и утакмици на једну лопту, Бостон је много готивна екипа (мени поготово готивни Тејтум и Хорфорд) али и Џејмс игра невероватно и заслужио је да крунише овакву сезону бар уласком у финале. Као што рекох, нек буде неизвесно, и нека бољи победи.

Ivan

pre 5 godina

Samo Kavsi, mozda je poslednji put da gledamo LeBrona u ovom dresu...Nadam se da cemo ga gledato jos najmanje 4 utakmice u ovom dresu.

Admiral Horatio Nelson

pre 5 godina

Boston je definitivno ekipa koja zasluzuje najvise postovanja u NBA. Ljudi su bez dva glavna igraca uspijeli da stignu dovde. Zamislite samo npr Hjuston bez Hardena i Pola i GS bez Karija i Durenta. Na sta bi to licilo??? Ali ljudi imaju sistem koji se ne bazira na pojedincima vec na kolektivnoj kosarci i jakoj odbrani. Jedan od vecih podviga koji sam vidio u sportu su napravili Seltiksi ove godine.

Djubre

pre 5 godina

Smart mu odvali levo rame, on izdrži i pogodi uz faul, mašina! Ali dzabe kada je one man team, Klivlend liči na bilo koju KLS ekipu + LeBron.

aaaaa

pre 5 godina

kakav mec lebron po obicaju dominira tejtum pokazao da je boston napravio pun pogodak sa njim jos je plus dobio pik za sledecu godinu .Sa irvingom bice odlicna ekipa samo treba da vide sta ce sa hejvordom jer ne vidim kako mogu da uklope u ekipu sve te trojke.Sto se tice finala klivlend se moli da ce hjuston da prodje jer oni definitivno ni utakmicu ne mogu da uzmu voriorsima a sa hjustonom zavisno od hardenovog raspolozenja mogu da se nose

...

pre 5 godina

Sa kakvim amaterima igra Lebron, majko mila...da mu daju sve igrace bilo koje ekipe iz Aba Lige bilo bi isto...neverovatno
(Cooper, 28. maj 2018 02:55)

Nije to baš tako, barem za one koji prate i razumeju basket. Svi igrači Kavalirsa na treningu dan pre u Gardenu su imali 5/5 trojke sa svih pozicija. Starter u svakoj plej of ekipi je odličan igrač.

Mirko

pre 5 godina

Nemoj da bi se neko zahe.... sa LeBronom!

Svi smo znali da je LeBron u plejofu neka druga dimenzija, videli smo i kako on diže formu i performanse iz utakmice i utakmicu, ali ovo je bilo krajnje brutalno - uz sve što je uradio, čovek nije izašao iz utakmice ni sekundu, odigrao je svih 48 minuta igra na ovakvom nivou, sa ovakvim brojkama i to je nezapamćeno - ne znam da li je neko tako nešto do sad uradio? Msm da nije.

Sibirac

pre 5 godina

Boston bezidejan u napadu, sa kriminalnim procentom šuta za 3. Od toga mnogi šutevi nisu bili ni blizu da uđu, kao kamenje da su bacali.

Rozir i Braun igrači za male utakmice. Možda je u poslednjoj četvrtini trebao više Bejns da igra, svojim zalaganjem je uvek pravio prevagu na terenu.

I ispade da je povreda Lava možda i pomogla Klivlendu.

Pred Bostonom je budućnost, ali su i ovu utakmicu mogli da dobiju. Više su sami krivi za poraz, nego što ih je Klivlend nadigrao.

sryugos

pre 5 godina

(baron, 28. maj 2018 05:12)

Stvarno?
Bez Lebrona, ova ekipa Klivlenda bi jedva usla u plejof. Toronto bi mozda i izbacili jer su oni teska magla i prevara od tima, Filadelfiju isto mozda, svaki drugi tim bi brisao patos njima.

сатара

pre 5 godina

@свифт
леброн има "одличну" екипу, која би се, да уместо леброна игра рецимо џеј краудер, бојан богдановић или роберт ковингтон, клала са орландом и бруклином за задње место на истоку.
кливленд је буквално геријатрија састављена од играча који ни у прајму нису били ни близу ол стар нивоа и два просечна играча: тристана томсона и левина лава, који је стално повређен и извикан до бескраја, а питање да л је бољи од миротића (ја чак мислим да је миротић бољи). о роднију худу и кларксону не вреди трошити речи. еван фурније и недовић су класа за обојицу. две класичне преваре.
уз то, кливленд нема тренера, него овог смешног лика који само зине поред аут линије и гледа шта ће леброн да уради.

cobane,vrati se...

pre 5 godina

@Dule
 ,,Па знаш како, они тренирају много, вредни су, иду у теретану сваки дан и тако већ годинама, нису лењи као европски играчи или као ти што овде остављаш коментар, вуку на грбачи своју сиромашну фамилију па морају много радити на себи како би потписали добар уговор и извукли их из беде итд'' :)

rasha

pre 5 godina

A da li oni u NBA znaju sta je antidoping test???
(paux, 28. maj 2018 06:58)

Nemaju pojma . Posalji im mail u kome ces im objasniti sta je to i zasto se koristi .

duledudule

pre 5 godina

Ma kakav Dzejms ljudi pobednik veceri je Dzej Ar Smit.Bravi Swish uspeo si da ubacis vise od 10 poena u jednoj utakmici plej ofa(koja propalica majko mila)...Salu na stranu LeBron ih je pojeo za veceru.Na 1 1 sam pricao da se igra 7 tekma i da ce Boston da posustane zbog rotacije o najvise 7 igraca i tako i bi.Prednost u finalu dajem zapadu ali sve je moguce.Mozda se jos neko seti u Klivlendu da igra kosarku...

zvezda

pre 5 godina

@au pa kakve su procente imali gsw i hjuston kad je hjuston dobio dve za redom harden promasio 20 trojki za redom a ipak dobili obe utakmice to je bato moj pritisak velikih utakmica i jaka odbrana gdje ne das suteru da se digne na sut i uzimaju se fade away-i trojke preko ruke iz daljine iz driblinga odmah po prijemu lopte jer im je to najbolja pozicija itd...Tako da nemoj da pricas o onome o cemu ne znas

Andreja

pre 5 godina

Ja se Lebronu divim! Čovek je sam pobedio Boston.Klivlend je gubio sve do sredine četvrte četvrtine a onda na scenu stupa KRALJ DŽEJMS! Ne mogu da verujem kako sa 33 godine izdrži svih 48 minuta na parketu. Mislim da je sinoć proveo bukvalno ceo meč na terenu. Ne znam šta bi ovaj klub bez Džejmsa.Pokušavali su da podmlade ekipu ,ali opet nešto ne ide. Lebron 35p,9as,12sk, a prvi ispod njega Grin samo 19 poena.Krivo mi je što nije imao tripl-dabl,falila mu je jedna asistencija ali nema ni veze jer su prošli u veliko finale. Čovek je rodjen za finala i trofeje. Navijaću za Hjuston protiv Golden Stejta da ne bi bilo 4.put zaredom isto finale. Kralju Džemjs ja ti se klanjam, a verujem i mnogi drugi...

The truth

pre 5 godina

@max, ti ili nisi previse bistar ili ne gledas mec, Dzejms u prvoj cetvrtini je 6 puta ostavio igrace same na sutu i naravno oni su promasili.

palop

pre 5 godina

@(baron, 28. maj 2018 04:04)

Ti sad gledas kako igraju u najboljem slucaju, a cinjenica je da JR Smit cesce ne pogadja nego sto pogadja, Korvera nema nigde ovu utakmicu, Tristan je beskoristan u napadu kad ga zagrade malo bolje i definitivno nije bolji igrac od Lava.

Bostonu ne ide napad, Braun ocajan, a Rozir je na onom pokusaju zakucavanja morao dodati Horfordu za lagane poene.

Ukrotitelj divljih macaka

pre 5 godina

@Swift Ako je tako kako kažeš, ajmo da zamislimo da Lebron i Tejtum zamene ekipe, da prvi igra u Bostonu, a drugi u Klivlendu. Zar zaista misliš da bi Klivlend bio iole konkurentan?
Od Bostona očekujem puno u sledećoj sezoni kada im se vrate svi povređeni igrači.

Powerslave

pre 5 godina

Čovek u svojoj 15. sezoni, sa 33 godine odigra sve utakmice u sezoni i svih 48 minuta sedme utakmice finala konferencije. I gotovo da ima tripl dabl. Neverovatan je zaista, skidam kapu, iako mi se ne sviđa njegov način igre. Nemoguće ga je ne poštovati.

Utakmicu su, pre svega, izgubili Rozir i Braun. Braun je nešto i pokušavao, ali imao očajan šut, Rozir se potpuno raspao.
Posle ljudi kažu nisu im potrebni Kajri i Hejvord i da bi ih trebalo trejdovati jer ova ekipa koju imaju je već sada vrhunska. Ne mogu se najteže, najveće i najvažnije utakmice igrati bez All Star igrača i očekivati pobeda. Pogotovo ne protiv Lebrona koji vredi za trojicu takvih. utiska sam da bi Boston slavio da je bar jedan od gorepomenute dvojice igrao, ali to sad već previše zalazi u ŠBBKBB teritoriju. Ali samo da je Kajri bio tu umesto Rozira... on svakako zna kako je igrati utakmice na sve i ništa i ne uplašiti se trenutka.

Jedno zanimljivo pitanje, u slučaju da Klivlend kojim čudom osvoji titulu, da li Rouz i Vejd dobijaju prsten? Bili su deo ekipe tokom većeg dela sezone (tokom manje važnog, ali većeg dela svakako). Ako da, onda bih, ako ništa drugo, bar zbog Rouza voleo da osvoje.

Milan

pre 5 godina

Ne volim timove koji zavise od jednog igrača, ali ovo sto LeBron radi je neverovatno! Pa on vuče tim pun prosečnih igrača do finala najjace lige na svetu...
Pustite priče da li je bolji Džordan ili LeBron, uživajte u igrama kralja dok je još tu...

Del Piero#10

pre 5 godina

Nema veze. Ovo je bila "labudova pesma" Klivlenda. Boston i desetkovan gazi redom, kada im se od starta naredne sezone vrate Irving i Hejvord, dođe igrač sa drafta... Plus Tejtum, Braun, Rozir iskusniji za jednu ovakvu sezonu... Vreme Kelta tek dolazi!

vmp

pre 5 godina

cuj lika 'danasnja kosarka vise lici na koledz nego na nba' i gomila pluseva. pa sine, jesi ti ikada odgledao koledz mec, sa koliko discipline, timske igre i jake odbrane se igraju ti mecevi? idi spremaj omlet deci

alex

pre 5 godina

Stvarno ne znam o kakvoj namestaljci pricate? Nije bilo nijedne sporne odluke sudija na utakmici.. jel LeBron mozda kriv sto se igracima bostons odsekle ruke pa sutirali trojke 7/39 ili koliko vec....

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@Creative mind
Ono kada ljudi ne prate NBA a hoće da se prave pametni pa svašta pišu.
Ako nisi znao MJ je čovek sa najviše upućenih šuteva u proseku na utakmici, čak 23. Lebron, Kari i Durent šutiraju dosta manje od njega.
Kakvih 60 šuteva po meču te spopalo?
Inače ako je neko prangijao po 30 puta to je bio Ajverson koji je igrao pre 20 godina, upravo u vremenu koje glorifikuješ.

JPR24

pre 5 godina

Inace, kako vam ne dosadi to prepucavanje oko LBJ i Jordana ?? 99% tih sto se pale i komentarisu, nisu u zivotu videli utakmicu iz te ere, kamoli gledali uzivo. A ovu danasnju, gledaju kroz statistiku... Sad cu i ja da uporedjujem Bodirogu i Jabara, malo da dignemo tenziju :p

Ljubitelj sporta

pre 5 godina

Čovek je životinja ono se drukčije ne može opisat što on radi na terenu. Žao mi je Boston al'odigra li su muški ovaj celi plejof samo falilo više sportske sreće na kraju i Kajl Irving ko bi značio dosta. Bilo bi drugačije ! U svakom slučaju svaka čast Džejmsu koji bukvalno sam odveo svoju ekipu u veliko finale.

Admiral Horatio Nelson

pre 5 godina

Navijacu za Boston cisto zbig toga sto zelim neku promjenu u finalu. Ali naravno ogroman respekt za Lebrona i mislim da ce on ovo da iznese. I da, nadam se vise komentara o utakmici na forumu nego o poredjenju Lebrona i Dzordana. Idemo!!!

Valkarin

pre 5 godina

JR Smith 0 od 12 za tri u citavoj seriji nakon prve cetvrtine.
U svakoj utakmici u kojoj su Korvera zadrzali na manje od 10 poena, Celticsi su pobedili.

Powerslave

pre 5 godina

(Ahaaaa, 28. maj 2018 02:10)

Horford je zasluženo bio All Star ove godine, čovek je jedan od najpotcenjenijih igrača lige. Mnoge stvari koje radi za ekipe se ne beleže u statistici.

A da se ostarilo... jeste :) čak i ja koji i nisam toliko mator to osećam kad vidim da je dečko 1998. godište glavni igrači mogućeg finaliste NBA.

Kako god da se završi utakmica, Lebron napušta Klivlend na kraju sezone, to je skoro 100% sigurno. On ovde nema sa kim da igra.

Милош

pre 5 godina

Смарт из Холивуда,режија Милош Форман,навијам за неизвеснот и добру кошарку 😀

Admiral Horatio Nelson

pre 5 godina

Pisem na 01:30 prije kraja. Kao sto rekoh Lebron ce ovo da iznese. Rozir, Smart i Braun imaju sut iz igre 7/38!!! Ciglarenje je cudna rabota Smart, Rozir i Dzejlen znaju zasto!

Darko04

pre 5 godina

Ima nesto i u tom iskustvu koliko god ocajni igraci bili,moze nekad da presudi..Imao boston nekoliko otvorenih suteva koji su morali ubaciti

Why always me?

pre 5 godina

Vredelo je ostati budan.Lebron ne znam sta vise napisati o njemu.Veliki pozdrav za sve one koji su danima pricali kako boston lagano prolazi.

Pogan

pre 5 godina

(Swift, 28. maj 2018 05:16)

Druze, pogledaj neku utakmicu prvo. Lebron nosi svoju ekipu jer prakticno igra pleja, svaki napad polazi od njega, kreira, pravi visak, asistira, poentira. U odbrani se shodno tome svesno manje trosi, al kad treba doda gas i na toj strani parketa.

Da se razumemo, nisam nikakav fan, al svaki dan se pojavi neko dete na forumu da analizira brojeve i prvo sto kaze je da ima veliki broj izg lopti. Kako da nema kad igra pleja 48min? Drugo, zamera se sto puno sutira u stilu "i ja da sutnem toliko puta ubo bih dvocifreni broj", a James ima 50% suta svako vece, sto je impresivno buduci koliko se trosi. A i ko ce da sutira vise od njega? JR Smith mozda?

Deco, batalite numerologiju i pogledajte neku utakmicu u zivotu...

Navijač

pre 5 godina

Steta za Boston, sa ovakvom ekipom doci do finala konferencije i igrati sedmu utakmicu je za svako postovanje. Nisam ljubitelj kosarke koju igra Klivlend ali treba odati priznanje Kralju i reci da jeste jedan od najboljih ikada.

prolaznik

pre 5 godina

zasto LeBron sve to radi, tj. igra i pleja i krilo i centra?
(Swift, 28. maj 2018 09:31)

LeBron sve to radi da bi se tebi dodvorio .

There can be only one

pre 5 godina

Vjerovatno je finale unaprijed izgubljeno, posto Lebron ne moze sa ovim balvanima da dobije ni Hjuston ni GS, ali pitanje najboljeg igraca na svijetu i uz Majkla, najboljeg ikad se ne postavlja. To je zacementirano.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Banjaluka, 28. maj 2018 08:32)

Sve se slažem samo da korigujem malu nepreciznost:

Vjerovatno je finale unaprijed izgubljeno, posto Lebron ne moze sa ovim balvanima da dobije ni Hjuston ni GS, ali pitanje najboljeg igraca na svijetu i posle Majkla, najboljeg ikad se ne postavlja. To je zacementirano.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Banjaluka, 28. maj 2018 08:32)

JPR24

pre 5 godina

NBA je smesan u odnosu na onaj pre 25,30 godina ! Prvo,nema emocija kod igraca ! Bila pobeda ili poraz svejedno im je ! Zbog visine primanja kod igraca ne da ne postoji zalaganje u odbrani,vec odbrana uopste ne postoji ! Pre sam se budio i pola sata pre utakmice sav uzbudjen da gledam Bulse i kasnije Sakramento ! Sada na to i ne pomisljam posto su sveli NBA kao bejzbol na igru bez emocija ! Bukvalno ljudi statiraju u kukuruzu dok Lebron,Durent,Kari,Irving igraju sami 48 minuta i uzmu po 60 suta na utakmici.
(Creative mind, 28. maj 2018 09:34)

Malo si se pogubio. I ja vise volim NBA kosarku 80ih i 90ih, pa cak sve do 2010... Ali nije tu u pitanju zarada. I tada su oni primali solidne pare, za tadasnji standard. U pitanju je stil kosarke koji se menja. Ide se na brzu igru, brza sutiranja, fokus je na napad, i manje na odbranu. Pre je bilo vise ekipa slicnog nivoa pa se moralo igrati svaku utakmicu. Sada, je ta konkurencija manja. Zapad na primer, iako deluje svima jaci globalno od istoka, GSW i Hjuston su overili plejof tu nekih mesec dana pre pocetka plejofa, pa i kad su u toku sezone neke partije gubili nije im zapelo da pokusaju da se vrate. Sada te iste vidimo u finalu zapada. Retko zadnjih godina vidis neku ekipu koja je peta sesta da moze realno da uzdrma, pa i da eliminise prve dve u konferenciji. Neki stariji igraci su to vec objasnjavali, kvalitet nije da je 1000 puta manji, iako globalno jeste u smislu broja vrhunskih igraca, vec je koncentrisan u nekoliko ekipa i to je to.

hoodie melo

pre 5 godina

Seltiksi se ugasili kad je bilo najjpotrebnije. Jedino je Tejtum bio u ritmu. Bar da mu se još neko pridružio i drugu bi priču pričali, ali dobro, previše je ovo neiskusan tim i nije toliko neočekivano da se iskljuće pod ovako velikim pritiskom. Čak je odbrana bila i sasvim u redu, na nivou prethodnih utakmica u gardenu, ali je napad potpuno podbacio. LeBron isporučio ono što se od njega očekivalo, tako da, koliko god to čudno zvučalo, on nije doneo prevagu na ovom meču. Sa druge strane velika sezona za Boston, bili su otpisani posle svih povreda, svi su se nameštali na to sedmo mesto kako bi išli na njih, a evo gde su završili. Individulano, igrači su jako puno napredovali, mnogi podigli svoj trade value, tako da, ako neko ima materijala da dominira ligom narednih godina to su seltiksi. Dok se za Klivlend to baš i ne može reći. Sledi im verovatno čišćenje u finalu na koga god da nalate (što bi se gotovo sigurno desilo i Bostonu), a budućnost im je najblaže rečeno upitna. LeBron je pred odlaskom, samim tim i mogućnost za potpis nekog jačeg free agenta im je mnogo manja, i verovatno im sledi ulazak u tenkovanje vrlo brzo.

Tet-a-Tet

pre 5 godina

kakva tri faula protiv bostona u zadnje 3 minute, strasno
(joe, 28. maj 2018 05:15)


Slažem se da su Bostonu svirani faulovi na Džejmsu iz kojih je ovaj imao lake poene iz sl. bacanja, ali što su se Kelti ispromašivali u tih zadnjih 3-4 minuta, za pamćenje...
Na 1:04 do kraja igrač Seltiksa sa obe ruke, za oba ramena namerno hvata Džejmsa, a ovaj ipak daje polaganje uz dodatno bacanje!?
Odakle mu tolika snaga stvarno mi nije jasno...
Želeo sam da Boston prođe ali sam nekako ipak pre očekivao pobedu Džejmsa protiv ipak premladih Kelta.
Svaka im čast na svemu ove sezone i sigaran sam da će sledeće godine biti još bolji!

miroslav

pre 5 godina

lebron nas je sam pobedio,ali ne treba zaboraviti odsustvo irvinga i hejvuda,vreme seltiksa je stiglo,odlucio ocajan sut,mi smo pokazali timsku igru i kao navijac kelta od 1981 mogu reci da stizu uskoro nove titule,a kralju zelim u finalu sve najbolje

Updown

pre 5 godina

Ono što i laik može da zapazi je ta energija koju ima domaći tim.
Evo, odmah na početku utakmice Boston sjajnom energijom dolazi do prednosti, dok su igrači Cavsa smušeni.
Obrnuto je bilo u Quicken Loans Areni.

Valkarin

pre 5 godina

@ The Truth
Brzi i jaci. Sreca pa nisu i bolji pa da kompletiraju famoznu krilaticu ovog naseg polusveta. Btw, menjaj nick ako ne navijas za Boston. Ja upravo zbog tog coveka i navijam za njih od neke 2004.

Kvaka

pre 5 godina

Realno, ovo je cisto strah kod mladih igraca Bostona. Pogledajte im procente suta. Ovako nisu sutirali nikad. Isto to ceka i Hjuston sutra iako su do sada bili bolji tim.

vaske

pre 5 godina

znaci umesto boston-klivlend treba da pise boston-lebron dzejms pa rezultat....to isto da vazi i za finale.... jer ocigledno ovde je u pitanju klasicni one man show...neverovatno, lik odigra svih 48 minuta, proslu 46 minuta...lik je robokap, nema druge

vaske

pre 5 godina

znaci umesto boston-klivlend treba da pise boston-lebron dzejms pa rezultat....to isto da vazi i za finale.... jer ocigledno ovde je u pitanju klasicni one man show...neverovatno, lik odigra svih 48 minuta, proslu 46 minuta...lik je robokap, nema druge

M V P aka JeRemija

pre 5 godina

@Swift
Svaka čast na pokušaju prikazivanja kvaliteta Lebronovih saigrača i kroz statistiku a ne samo kroz pričanje napamet "Korver šutira maestralno trojke a Smit cepa mrežicu preko ruku rivala" ali ajde sada budi čovek do kraja pa uradi uporedni prikaz LBJ i njegovih saigrača kroz čitav plej of a ne samo kroz jučerašnji meč jer 1 utakmica ipak nije reprezentativan uzorak, razumeš?
Bićeš šokiran rezultatom, tj.statistikom ostalih igrača Kavsa. Ajde što LBJ ima najviše poena, skokova, asistencija nego što ima i najbolji procenat šuta. Šta sprečava Tompsona ili Lava da imaju bolji procenat a ne da Kevin Lav ima 38% u plej ofu što je sramota. Našao si 1 meč u kome je LBJ imao donekle podršku i to si uzeo kao generalnu stvar?! Au kakvo izvrtanje činjenica. Ajde razbi mit da LBJ igra sam. Čekam statistiku ostalih iz Kavsa u ovom plej ofu.

pinjolino

pre 5 godina

Ne mogu da verujem da se vecina komentara svodi i dalje na to ko je najbolji ikada. Samo trosite svoje vreme sa takvim komentarima. Lebron, Kobi, Jordan, Medzik, Bird, Wilt...svi oni su obelezili jednu eru svetske kosarke i svi oni su bili ili jos uvek jesu nesto najbolje sto nam je kosarka dala. Kako fizicki nije moguce da smo pratili sve ove kosarkase na vrhuncima njihovih karijera, tako dalje rasprave nemaju smisla. Dok statistikom ne mozemo doci do najveceg ikada jer bi onda Wilt bio neprikosnoven.

NNN

pre 5 godina

LBJ zverina!
Tejtum je najbolji novajlija ove sezone, dečko zna znanje i ima onu stvar,
za razliku od većine u ekipi koja je najvažniju utakmicu sezone odigrala "na neiskustvo" uz previše promašenih šuteva.

Blue Moon 948

pre 5 godina

Bostona kad je najvažnije izdao šut, 3-20 za tri u drugom poluvremenu, Rozir 0-10, najgori meč u plej-ofu odigrali kad je najvažnije. Lebron 48 minuta na terenu, šta reći sem da je čovek pomerio granice u ovom plej-ofu, ali za finale sam protiv GSW ili Hjustona neće moći.

DukiNS

pre 5 godina

Ukratko , iskustvo Dzejmsa a neiskustvo Bostona je presudilo. Ekipa Bostona previse otvorenih trojki promasila , pogotovo pri kraju, stegla se ruka, a 'nudio' se KlivlendDzejms iskusno na kraju, u meso, bacanja , i cao zdravo. Nadam se kompletnom Bostonu sledece sezone, a onda ni titula nije nemoguca.

JPR24

pre 5 godina

Boston podlegao pritisku, aut za 3 stisnuta ruka, i ocajan procenat. To su te utakmice gde se vidi kad fale igraci poput Irvinga... Lebron, ocekivano. Povreda Love-a dala prostora drugim igracima koji ocigledno doprinose vise ekipi. Sad, da li ce to biti dovoljno u finalu, videcemo kad pocne. Inace neko je pomenuo 8 izgubljenih lopti Lebrona, taj isti neka prvo pogleda dublju statistiku, pa kad bude video koliko je puta imao loptu u posedu, onda ce se manje cuditi. Sve se igra preko njega, tako da je ovo maltene normalno.

bla

pre 5 godina

@bla Kad Dzejms bude udario Durenta a Durenta iskljucili tad mozda ove tvoje reci i budu “pile vodu”
(Iskreno, 28. maj 2018 14:56)

ili recimo kada Kobe udari Bibija laktom u glavu i dobije faul i slobodna bacanja! sve velike zvezda u nba su zasticene, i u tom smislu nema razlike izmedju MJ-a i LBJ-a.