Ponedeljak, 12.04.2004.

17:34

Danilović za B92: "Mladim igračima ne preporučujem NBA"

Izvor: Milan Pavlica

Daniloviæ za B92: "Mladim igraèima ne preporuèujem NBA" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

21 Komentari

Sortiraj po:

Dejan

pre 20 godina

Voleo bih da odgvorim onima koji podrzavaju teoriju "Uzmi novce i bijezi"
Neko spominje guzvanje u autobusu sa babama i dedama. Nije nego! Koji to profesionalan igrac Partizana ili Zvezde ili Reflexa se vozi autobusom? Nek provere kakva kola voze kosarkasi, kakves su im gajbe, gde sve izlaze i koliko trose. To je sigurno smesno u odnosu na kintu u NBA, ali je neuporedivo vise nego sto ima porsecan gradjanin ovde. Dakle nije rec o tome da bi neko ostankom u zemlji jos godinu ili dve bivao gladan i bos, i da bi morao da se voza autobusom. Itekako bi pristojno ziveo. Sta mislite da je jedan Tomasevic siromasan, da sebi ne moze da priusti kojekakav luksuz zato sto nije video NBA?
Ovde je rec o klasicnoj pohlepi klinaca, koji razmisljaju, zbog svoje nezrelosti u stilu "Da ja uzmem lovu, pa sta bude"

vlada sremac

pre 20 godina

Setite se molim vas Perice Ognjenovica. I on je uzeo od Reala velike pare, i....sedeo je beskrajno dugo na klupi, trenirao sa drugom ekipom itd, itd... Da bi na kraju pokusao u Kajzerslauternu (klubu osrednjih mogucnosti), pa zatim u Kini, da bi na kraju "koketirao" sa nasim osrednjim klubovima. Nemojmo zaboraviti da ti momci zaista vole taj sport (kosarka, fudbal itd), i da im nije svejedno sto sede na klupi. Treba nekog od takvih pitati za misljenje.

Janko

pre 20 godina

Dopadaju mi se ovi komentari, pogotovu sto je u pitanju intervju jednog naseg igraca, koji je ostavio za sobom ime u Evropi, ako ne i sire... Ne zelim da komentarisem ostale komentare, zato sto verujem coveku koji je sve to prosao i naravno zna kako izgleda "zapad", narocito USA... jer sam u toj poziciji.
Naravno jedna jedina stvar me strasno uzasava, da li smo mi toliko jadan narod koji bi stavio na kocku i svoju karijeru, samo da bi provozao neka dobra kola i rekao drugarima u Yugi sta on ovde vozika... Sta posle toga, naravno nista... I sam sam imao prilike da imam Mercedesa, BMWa, VW, Volvoa itd, sve je to prolazno i nista posebno, ali neke druge stvari ostaju... Ako Bog da, taj igrac nece ziveti samo do dolaska u NBA, nije tu kraj zivota i sveta, sta posle??? NBA? Sta mislite, da su svi prosli kao Divac i Pedja, naravno nisu, mnogi, vecina njih je samo upropastila svoju karijeru dolaskom u NBA.
Ja bih predlozio buducim NBA igracima, da dobro nauce sta je rad, red i slepo postovanje propisa, pa tek onda da razmisljaju o dolasku u NBA...a o ostalim svetlim tackama "sjajnog" zapada ne treba komentarisati...
Srecno vam bilo...
Zvezdas!

Zaljubljeni Sekspir

pre 20 godina

Daniloviceva karijera u NBA je bila uspesna po tome sto se odmah izborio za mesto startera i belezio u proseku oko 15 poena po mecu (dok se nije povredio), a svi znamo da u to vreme evropljani niti su bili cenjeni, niti ih je bilo u tolikom broju koliko ih danas ima (jedan Sasa Djordjevic je presedeo celu sezonu u Portlandu)...

valhalla

pre 20 godina

Sve je to lepo, ta nostalgija, razvoj i ostalo, ali sport nije posao kao svaki drugi. Karijera traje kratko, a i to malo vremena moze da se prekine mnogo lakse nego u ogromnoj vecini drugih zanimanja. Zato im plate i jesu vece nego drugima (iako su sume otisle u nebo u poslednjoj deceniji).
Istina o Milicicu nije tako jednostavna. Decko nije ziveo kod kuce ni u Srbiji, vec na drugom kraju Vojvodine, i to od decackih dana. Drugo, apsolutno ne verujem u humanizam gazda nasih sportskih klubova, smatram da su jos gori nego stranci, a posebno intervjuisani. A ni treneri se ne isticu, Milicic u Hemofarmu nije igrao ni 10 minuta u proseku, iako su svi znali da ce biti u top 3 na draftu 10 meseci unapred (samo na ovom sajtu sam to procitao bar 10 puta). Pogledajte klince u Reflexu, na pocetku su se lozili da ce im dati da igraju, ali kad se vratio Askrabic, dosao Kimani, dosao Frimen, odjednom je rezultat postao bitan. Ilic i Majstorovic zbirno odigraju 15-20 minuta, a Aleksandrov (buduci top 3 na draftu) igra u Workersima, u drugoj ligi. I sam dobrocinitelj srpske kosarke je u svoj klub doveo stranca na poziciju, na kojoj igra mladi domaci igrac, koga su sami pozvali u reprezentaciju !!! Mislim na Brauna i Avdalovica, naravno. Na kraju stvarno zavrsi tako da u Srbiji mlade forsira samo Slovenac, a i to sigurno nije namerno, nego se ispostavilo da imaju 100 puta vise m... nego stariji.
Ne znam, mislim da bih i ja uradio isto sto i Darko.
Zanima me samo po kojem kriterijumu je Daniloviceva karijera u NBA bila uspesna? Milsim, u Virtusu je ostavio najdublji moguc trag, vladali su Evropom i to, ali u NBA... Osim onih trojki, nista po cemu bi ga iko zapamtio.

aca

pre 20 godina

danilovic toliko nije u pravu da boli.
nek me neko podseti jel bese divac iz partizana otiso u real, barsu ili u lakerse.
ta prica o sazrevanju nema veze sa zivotom.
a divac je otisao za 300.000 dolara. i vidim nije uspeo da se probije.
niko pa ni sasa nema pravo da klincima prodaje maglu. nego kintu na sunce. sasa sad posmatra iz ugla partizanovog menadzera sto je i normalno ali vremena su druga. sve sto vredi iz evrope ide u usa. taman i da ne zaigra uzeo je kintu amerima. to je toliki novac da su price o trebao je ili nije smesne do bola.

Petar

pre 20 godina

Ne treba Danilovic da se cudi kada su svojevremeno doveli Nemanju Matovica, momka koji je najavljivan kao Divcev naslednik a cim se povredio ostao je i bez ugovora.

Pera Kojot

pre 20 godina

Puno dobrih komentara, ja sam svoje rekao, samo hocu da odgovorim Loshmyju na pitanje:
Da. Otisao sam u Ameriku bez porodice na razmenu djaka sa 16 godina. Od tada sam se preselio jos mnogo puta po Kanadi i Americi. Tako da mi je sve to jasno. U mom iskustvu biti bez para je ipak mnogo gore nego biti nostalgican.

Zaljubljeni Sekspir

pre 20 godina

Mi svi pljujemo i napadamo Milicica (i to je u redu jer nije hteo da igra za repku), ali brate 10 miliona je 10 miliona... Pa bar 99% svih nas bi uradilo istu stvar, pa zamisli samo da se danas vozis u "gradskoj petnaji" do Zelenog Venca (guras se sa babama koje vuku krompir i pasulj) a sutra mozes da imas bembaru, hamera ili navigejtora...
However, slazem se sa Danilovicem da bi mladim igracima bilo bolje da odrade sezonu u Evropi ili u Partizanu pre nego sto odu preko bare... Ko zna, da je Rakocevic presao u Partizan kao Vujanic, mozda bi i postao dobar igrac...

Suk

pre 20 godina

Da, zapad je surov i ne postoji novac koji moze da nadoknadi psihicke traume... A verujte da razloga za traumu uvek ima mnogo kad ste na nepoznatom tlu. Sama cinjenica da ste odrasli u nekom drugom okruzenju i sa nekim drugim navikama je dovoljna sama za sebe, o nekim ozbiljnijim problemima da i ne pricamo.
Racunica: "idem sad jer sutra mogu da se povredim" je potpuno nezdrava. Na slican nacin mozete da rezonujete u bilo kojem poslu. A to ne vodi nigde.

sima_strahota

pre 20 godina

pa milicic je dobra ilustracija za to sto sasha govori...na prvi pogled
ali ima tu jos nesto. tom decku je bog dao sve fizicke predispozicije za kosarku, ali nijednu mentalnu. on ne razmislja kosarkaski ni sportski, decka zanima samo kinta i ubedjen je da je on vec dostigao vrh, da se vise od toga ne moze. nisam siguran da bi on jos mnogo napredovao i da je ostao ovde.

Nebojsa

pre 20 godina

Apsolutno ne kazem da je to najbolje resenje, ali je uvek pitanje da li pare treba zgrabiti odmah, ili za neku godinu. Profesionalni sport je ipak rizik i nikad se ne zna.

silver_surfer

pre 20 godina

Kojote, ja stvarno ne bih tako nesto uradio! za Milicica je bilo bolje da je ostao jos godinu, dve u Srbiji, onda otisao godinu, dve u Evropu i onda kao covek otisao u NBA gde bi i tada zaradio sasvim dovoljno novca! pogledaj ga, ima novca, razmislja koja ce kola da kupi, ali NE IGRA! PROPADA!!! Dzabe to je dobar trening, ako ne igras! I ja ga vise ne bih zvao u reprezentaciju. Verovatno ce da prodje isto kao sto su Prosli perica Ognjenovic i Ciric (samo pravim paralelu)!!!

Loshmy

pre 20 godina

Sve je to lepo kojote, a da li si ti ikada otisao tak odaleko od zemlje? Da li si ikada osetio nostalgiju koja te vuce kuci neverovatnom silom? Ima dosta nasih igraca u americi na univerzitetima. Iako nisu tamo da zarade pare, nego da zavrse fakultet, nije ni njima lako (ja sam jedan od tih). Mogu da zamislim kako je malom Milicicu. Mada je on sigurno doveo celu porodicu u Detroit, ali opet Amerika je surova zemlja. Ljude nije briga za druge. Sebicnos preovladava. NBA trenerima nije do razvianja igraca i pravljeve igraca, oni hoce gotove igrace. Sa 18 godina nisi gotov igrac definitivno.

Neecolad

pre 20 godina

Problem je sto svi u nasoj zemlji razmisljaju:Ponudi ti neko specijalan konac da se izvuces bede,ali koliko god da je specijalan,izvuci ce te na neko vreme,posle ce sigurno puci!
Ako budes samo malo strpljiviji,dobices specijalan konopac,ako ne i dva.Na njima mozes i lezati!

Ja na Milicicevom mestu ne bih jos otisao.Njegov talenat uopste nije bio sporan,zato se i znalo da ce pre ili kasnije zavrsiti u NBA.Ali vidi se koliko mu toga fali,mlad je,neiskusan.Ti milioni u kojima se sada valja,oni bi ga cekali sigurno i sledece godine i one tamo.
Slusajte Danilovica,bio je tamo i vratio se,i samo on zna zasto.Nemojte mi reci da je u Kinderu imao vece pare nego u Majamiju!
Trenira se drugacije,a iz njegove price,takvi treninzi ne mogu da budu korisni toliko koliko je mladim ljudima potrebno,posebno ako nisu iz Amerike.Pre svega,na mentalnom planu.Najlakse je nabudziti se i glumiti simpanzu u reketu,ali cak ni to nije ono sto se trazi u NBA.
Zelim Darku najvecu srecu ovoga sveta i da uspe,jer to nasoj naciji samo moze da koristi,ali bojim se da ce zalutati.Nekako nemam vere da ce sazreti na pravi nacin,jer mu se ne posvecuje vreme na pravi nacin.Niko od trenera u NBA,u svojim visegodisnjim karijerama ne zna kako se vaspitava osamnaestogodisnjak,jer nisu imali prilike da se susretnu sa takvim slucajevima.Pa cak ni veliki Leri Braun!
Mada,moguce je da tu sujeta isto igra veliku ulogu!

Zooran

pre 20 godina

Daniloviciv intervju o nasim igracima i pitanju pre ranog odlaska u NBA
cini se da je neophodno "pametnim ugovorima" bilo na nivou kluba ili kosarkaskog saveza zastititi interes mladih igraca, klubova i na kraju i same kos. org.Meni se cini da se za ovo zna kako, ali da to upravo gore pomenutima ne odgovara (igraci se malo pitaju predpostavljam)Bojimo se svi da ce jedino vredno sto imamo, uz nase umetnike koji nisu za sada u opasnosti jer koga umetnost u ovoj "pametnoj zajednici " na brodu ludaka interesuje, biti mrasprodati u bez cenje

Pera Kojot

pre 20 godina

Sve to stoji, ali ni Danilovic ni bilo ko drugi nije se usudio da kaze ono sto je najopasnije i sto je najveci rizik:
U sportu nikad ne znas da li ce sutra da ti pukne tetiva, koleno, ili da ti nadje doktor anomaliju na srcu i da ti zabrani da dignes i lopatu a ne da igras u NBA. I onda si lepo "stasao kao licnost", ali kosarkom mozes da se bavis samo kao nastavnik fizickog u osnovnoj skoli.
Ja nikad nisam bio u prilici da zaradim pare od sporta (u ostalom ja sam lik iz crtanog filma), ali mislim da bih postupio isto kao Milicic. Daj prvo da mi neko da taj ugovor koji ce materijalno da obezbedi "i mene i babe i dede", a onda cemo videti sta je mozda kao verovatno najbolje za karijeru.
Darku je od Detroita zagarantovano minimum valjda oko 10 miliona dolara (po 3 i kusur svaku od tri sezone, cak i da ostane invalid).
Da je neko drugi mogao da mu garantuje nesto iole tako jako, onda bi mozda i bilo logike da ne ode u NBA dok ne postane kosarkas.
Ovako, ja se potpuno slazem sa njegovom odlukom.

ivan

pre 20 godina

Sigurno je da je pedja u pravu, jer klinci na taj nachin gube mnogo na iskustvu odlazeci mechki na rupu u nba. U evropi bi se sjajno pokazali i onda u nba a ne pre. Mladi te "IMA VREMENA ZA PARE, PRVO OBEZBEDITE MINUTAZU". Sem toga mnogo se gubi i na kvalitetu nashe lige koja bi sad sa Milicicem ili Drobnjakom mnogo vishe dobila na kvaltetu nego li NBA.
B92 rules!!!!

ivan

pre 20 godina

Sigurno je da je pedja u pravu, jer klinci na taj nachin gube mnogo na iskustvu odlazeci mechki na rupu u nba. U evropi bi se sjajno pokazali i onda u nba a ne pre. Mladi te "IMA VREMENA ZA PARE, PRVO OBEZBEDITE MINUTAZU". Sem toga mnogo se gubi i na kvalitetu nashe lige koja bi sad sa Milicicem ili Drobnjakom mnogo vishe dobila na kvaltetu nego li NBA.
B92 rules!!!!

Pera Kojot

pre 20 godina

Sve to stoji, ali ni Danilovic ni bilo ko drugi nije se usudio da kaze ono sto je najopasnije i sto je najveci rizik:
U sportu nikad ne znas da li ce sutra da ti pukne tetiva, koleno, ili da ti nadje doktor anomaliju na srcu i da ti zabrani da dignes i lopatu a ne da igras u NBA. I onda si lepo "stasao kao licnost", ali kosarkom mozes da se bavis samo kao nastavnik fizickog u osnovnoj skoli.
Ja nikad nisam bio u prilici da zaradim pare od sporta (u ostalom ja sam lik iz crtanog filma), ali mislim da bih postupio isto kao Milicic. Daj prvo da mi neko da taj ugovor koji ce materijalno da obezbedi "i mene i babe i dede", a onda cemo videti sta je mozda kao verovatno najbolje za karijeru.
Darku je od Detroita zagarantovano minimum valjda oko 10 miliona dolara (po 3 i kusur svaku od tri sezone, cak i da ostane invalid).
Da je neko drugi mogao da mu garantuje nesto iole tako jako, onda bi mozda i bilo logike da ne ode u NBA dok ne postane kosarkas.
Ovako, ja se potpuno slazem sa njegovom odlukom.

Zooran

pre 20 godina

Daniloviciv intervju o nasim igracima i pitanju pre ranog odlaska u NBA
cini se da je neophodno "pametnim ugovorima" bilo na nivou kluba ili kosarkaskog saveza zastititi interes mladih igraca, klubova i na kraju i same kos. org.Meni se cini da se za ovo zna kako, ali da to upravo gore pomenutima ne odgovara (igraci se malo pitaju predpostavljam)Bojimo se svi da ce jedino vredno sto imamo, uz nase umetnike koji nisu za sada u opasnosti jer koga umetnost u ovoj "pametnoj zajednici " na brodu ludaka interesuje, biti mrasprodati u bez cenje

Neecolad

pre 20 godina

Problem je sto svi u nasoj zemlji razmisljaju:Ponudi ti neko specijalan konac da se izvuces bede,ali koliko god da je specijalan,izvuci ce te na neko vreme,posle ce sigurno puci!
Ako budes samo malo strpljiviji,dobices specijalan konopac,ako ne i dva.Na njima mozes i lezati!

Ja na Milicicevom mestu ne bih jos otisao.Njegov talenat uopste nije bio sporan,zato se i znalo da ce pre ili kasnije zavrsiti u NBA.Ali vidi se koliko mu toga fali,mlad je,neiskusan.Ti milioni u kojima se sada valja,oni bi ga cekali sigurno i sledece godine i one tamo.
Slusajte Danilovica,bio je tamo i vratio se,i samo on zna zasto.Nemojte mi reci da je u Kinderu imao vece pare nego u Majamiju!
Trenira se drugacije,a iz njegove price,takvi treninzi ne mogu da budu korisni toliko koliko je mladim ljudima potrebno,posebno ako nisu iz Amerike.Pre svega,na mentalnom planu.Najlakse je nabudziti se i glumiti simpanzu u reketu,ali cak ni to nije ono sto se trazi u NBA.
Zelim Darku najvecu srecu ovoga sveta i da uspe,jer to nasoj naciji samo moze da koristi,ali bojim se da ce zalutati.Nekako nemam vere da ce sazreti na pravi nacin,jer mu se ne posvecuje vreme na pravi nacin.Niko od trenera u NBA,u svojim visegodisnjim karijerama ne zna kako se vaspitava osamnaestogodisnjak,jer nisu imali prilike da se susretnu sa takvim slucajevima.Pa cak ni veliki Leri Braun!
Mada,moguce je da tu sujeta isto igra veliku ulogu!

Loshmy

pre 20 godina

Sve je to lepo kojote, a da li si ti ikada otisao tak odaleko od zemlje? Da li si ikada osetio nostalgiju koja te vuce kuci neverovatnom silom? Ima dosta nasih igraca u americi na univerzitetima. Iako nisu tamo da zarade pare, nego da zavrse fakultet, nije ni njima lako (ja sam jedan od tih). Mogu da zamislim kako je malom Milicicu. Mada je on sigurno doveo celu porodicu u Detroit, ali opet Amerika je surova zemlja. Ljude nije briga za druge. Sebicnos preovladava. NBA trenerima nije do razvianja igraca i pravljeve igraca, oni hoce gotove igrace. Sa 18 godina nisi gotov igrac definitivno.

silver_surfer

pre 20 godina

Kojote, ja stvarno ne bih tako nesto uradio! za Milicica je bilo bolje da je ostao jos godinu, dve u Srbiji, onda otisao godinu, dve u Evropu i onda kao covek otisao u NBA gde bi i tada zaradio sasvim dovoljno novca! pogledaj ga, ima novca, razmislja koja ce kola da kupi, ali NE IGRA! PROPADA!!! Dzabe to je dobar trening, ako ne igras! I ja ga vise ne bih zvao u reprezentaciju. Verovatno ce da prodje isto kao sto su Prosli perica Ognjenovic i Ciric (samo pravim paralelu)!!!

Nebojsa

pre 20 godina

Apsolutno ne kazem da je to najbolje resenje, ali je uvek pitanje da li pare treba zgrabiti odmah, ili za neku godinu. Profesionalni sport je ipak rizik i nikad se ne zna.

sima_strahota

pre 20 godina

pa milicic je dobra ilustracija za to sto sasha govori...na prvi pogled
ali ima tu jos nesto. tom decku je bog dao sve fizicke predispozicije za kosarku, ali nijednu mentalnu. on ne razmislja kosarkaski ni sportski, decka zanima samo kinta i ubedjen je da je on vec dostigao vrh, da se vise od toga ne moze. nisam siguran da bi on jos mnogo napredovao i da je ostao ovde.

Suk

pre 20 godina

Da, zapad je surov i ne postoji novac koji moze da nadoknadi psihicke traume... A verujte da razloga za traumu uvek ima mnogo kad ste na nepoznatom tlu. Sama cinjenica da ste odrasli u nekom drugom okruzenju i sa nekim drugim navikama je dovoljna sama za sebe, o nekim ozbiljnijim problemima da i ne pricamo.
Racunica: "idem sad jer sutra mogu da se povredim" je potpuno nezdrava. Na slican nacin mozete da rezonujete u bilo kojem poslu. A to ne vodi nigde.

Zaljubljeni Sekspir

pre 20 godina

Mi svi pljujemo i napadamo Milicica (i to je u redu jer nije hteo da igra za repku), ali brate 10 miliona je 10 miliona... Pa bar 99% svih nas bi uradilo istu stvar, pa zamisli samo da se danas vozis u "gradskoj petnaji" do Zelenog Venca (guras se sa babama koje vuku krompir i pasulj) a sutra mozes da imas bembaru, hamera ili navigejtora...
However, slazem se sa Danilovicem da bi mladim igracima bilo bolje da odrade sezonu u Evropi ili u Partizanu pre nego sto odu preko bare... Ko zna, da je Rakocevic presao u Partizan kao Vujanic, mozda bi i postao dobar igrac...

Petar

pre 20 godina

Ne treba Danilovic da se cudi kada su svojevremeno doveli Nemanju Matovica, momka koji je najavljivan kao Divcev naslednik a cim se povredio ostao je i bez ugovora.

Pera Kojot

pre 20 godina

Puno dobrih komentara, ja sam svoje rekao, samo hocu da odgovorim Loshmyju na pitanje:
Da. Otisao sam u Ameriku bez porodice na razmenu djaka sa 16 godina. Od tada sam se preselio jos mnogo puta po Kanadi i Americi. Tako da mi je sve to jasno. U mom iskustvu biti bez para je ipak mnogo gore nego biti nostalgican.

aca

pre 20 godina

danilovic toliko nije u pravu da boli.
nek me neko podseti jel bese divac iz partizana otiso u real, barsu ili u lakerse.
ta prica o sazrevanju nema veze sa zivotom.
a divac je otisao za 300.000 dolara. i vidim nije uspeo da se probije.
niko pa ni sasa nema pravo da klincima prodaje maglu. nego kintu na sunce. sasa sad posmatra iz ugla partizanovog menadzera sto je i normalno ali vremena su druga. sve sto vredi iz evrope ide u usa. taman i da ne zaigra uzeo je kintu amerima. to je toliki novac da su price o trebao je ili nije smesne do bola.

valhalla

pre 20 godina

Sve je to lepo, ta nostalgija, razvoj i ostalo, ali sport nije posao kao svaki drugi. Karijera traje kratko, a i to malo vremena moze da se prekine mnogo lakse nego u ogromnoj vecini drugih zanimanja. Zato im plate i jesu vece nego drugima (iako su sume otisle u nebo u poslednjoj deceniji).
Istina o Milicicu nije tako jednostavna. Decko nije ziveo kod kuce ni u Srbiji, vec na drugom kraju Vojvodine, i to od decackih dana. Drugo, apsolutno ne verujem u humanizam gazda nasih sportskih klubova, smatram da su jos gori nego stranci, a posebno intervjuisani. A ni treneri se ne isticu, Milicic u Hemofarmu nije igrao ni 10 minuta u proseku, iako su svi znali da ce biti u top 3 na draftu 10 meseci unapred (samo na ovom sajtu sam to procitao bar 10 puta). Pogledajte klince u Reflexu, na pocetku su se lozili da ce im dati da igraju, ali kad se vratio Askrabic, dosao Kimani, dosao Frimen, odjednom je rezultat postao bitan. Ilic i Majstorovic zbirno odigraju 15-20 minuta, a Aleksandrov (buduci top 3 na draftu) igra u Workersima, u drugoj ligi. I sam dobrocinitelj srpske kosarke je u svoj klub doveo stranca na poziciju, na kojoj igra mladi domaci igrac, koga su sami pozvali u reprezentaciju !!! Mislim na Brauna i Avdalovica, naravno. Na kraju stvarno zavrsi tako da u Srbiji mlade forsira samo Slovenac, a i to sigurno nije namerno, nego se ispostavilo da imaju 100 puta vise m... nego stariji.
Ne znam, mislim da bih i ja uradio isto sto i Darko.
Zanima me samo po kojem kriterijumu je Daniloviceva karijera u NBA bila uspesna? Milsim, u Virtusu je ostavio najdublji moguc trag, vladali su Evropom i to, ali u NBA... Osim onih trojki, nista po cemu bi ga iko zapamtio.

Zaljubljeni Sekspir

pre 20 godina

Daniloviceva karijera u NBA je bila uspesna po tome sto se odmah izborio za mesto startera i belezio u proseku oko 15 poena po mecu (dok se nije povredio), a svi znamo da u to vreme evropljani niti su bili cenjeni, niti ih je bilo u tolikom broju koliko ih danas ima (jedan Sasa Djordjevic je presedeo celu sezonu u Portlandu)...

Janko

pre 20 godina

Dopadaju mi se ovi komentari, pogotovu sto je u pitanju intervju jednog naseg igraca, koji je ostavio za sobom ime u Evropi, ako ne i sire... Ne zelim da komentarisem ostale komentare, zato sto verujem coveku koji je sve to prosao i naravno zna kako izgleda "zapad", narocito USA... jer sam u toj poziciji.
Naravno jedna jedina stvar me strasno uzasava, da li smo mi toliko jadan narod koji bi stavio na kocku i svoju karijeru, samo da bi provozao neka dobra kola i rekao drugarima u Yugi sta on ovde vozika... Sta posle toga, naravno nista... I sam sam imao prilike da imam Mercedesa, BMWa, VW, Volvoa itd, sve je to prolazno i nista posebno, ali neke druge stvari ostaju... Ako Bog da, taj igrac nece ziveti samo do dolaska u NBA, nije tu kraj zivota i sveta, sta posle??? NBA? Sta mislite, da su svi prosli kao Divac i Pedja, naravno nisu, mnogi, vecina njih je samo upropastila svoju karijeru dolaskom u NBA.
Ja bih predlozio buducim NBA igracima, da dobro nauce sta je rad, red i slepo postovanje propisa, pa tek onda da razmisljaju o dolasku u NBA...a o ostalim svetlim tackama "sjajnog" zapada ne treba komentarisati...
Srecno vam bilo...
Zvezdas!

vlada sremac

pre 20 godina

Setite se molim vas Perice Ognjenovica. I on je uzeo od Reala velike pare, i....sedeo je beskrajno dugo na klupi, trenirao sa drugom ekipom itd, itd... Da bi na kraju pokusao u Kajzerslauternu (klubu osrednjih mogucnosti), pa zatim u Kini, da bi na kraju "koketirao" sa nasim osrednjim klubovima. Nemojmo zaboraviti da ti momci zaista vole taj sport (kosarka, fudbal itd), i da im nije svejedno sto sede na klupi. Treba nekog od takvih pitati za misljenje.

Dejan

pre 20 godina

Voleo bih da odgvorim onima koji podrzavaju teoriju "Uzmi novce i bijezi"
Neko spominje guzvanje u autobusu sa babama i dedama. Nije nego! Koji to profesionalan igrac Partizana ili Zvezde ili Reflexa se vozi autobusom? Nek provere kakva kola voze kosarkasi, kakves su im gajbe, gde sve izlaze i koliko trose. To je sigurno smesno u odnosu na kintu u NBA, ali je neuporedivo vise nego sto ima porsecan gradjanin ovde. Dakle nije rec o tome da bi neko ostankom u zemlji jos godinu ili dve bivao gladan i bos, i da bi morao da se voza autobusom. Itekako bi pristojno ziveo. Sta mislite da je jedan Tomasevic siromasan, da sebi ne moze da priusti kojekakav luksuz zato sto nije video NBA?
Ovde je rec o klasicnoj pohlepi klinaca, koji razmisljaju, zbog svoje nezrelosti u stilu "Da ja uzmem lovu, pa sta bude"

ivan

pre 20 godina

Sigurno je da je pedja u pravu, jer klinci na taj nachin gube mnogo na iskustvu odlazeci mechki na rupu u nba. U evropi bi se sjajno pokazali i onda u nba a ne pre. Mladi te "IMA VREMENA ZA PARE, PRVO OBEZBEDITE MINUTAZU". Sem toga mnogo se gubi i na kvalitetu nashe lige koja bi sad sa Milicicem ili Drobnjakom mnogo vishe dobila na kvaltetu nego li NBA.
B92 rules!!!!

Pera Kojot

pre 20 godina

Sve to stoji, ali ni Danilovic ni bilo ko drugi nije se usudio da kaze ono sto je najopasnije i sto je najveci rizik:
U sportu nikad ne znas da li ce sutra da ti pukne tetiva, koleno, ili da ti nadje doktor anomaliju na srcu i da ti zabrani da dignes i lopatu a ne da igras u NBA. I onda si lepo "stasao kao licnost", ali kosarkom mozes da se bavis samo kao nastavnik fizickog u osnovnoj skoli.
Ja nikad nisam bio u prilici da zaradim pare od sporta (u ostalom ja sam lik iz crtanog filma), ali mislim da bih postupio isto kao Milicic. Daj prvo da mi neko da taj ugovor koji ce materijalno da obezbedi "i mene i babe i dede", a onda cemo videti sta je mozda kao verovatno najbolje za karijeru.
Darku je od Detroita zagarantovano minimum valjda oko 10 miliona dolara (po 3 i kusur svaku od tri sezone, cak i da ostane invalid).
Da je neko drugi mogao da mu garantuje nesto iole tako jako, onda bi mozda i bilo logike da ne ode u NBA dok ne postane kosarkas.
Ovako, ja se potpuno slazem sa njegovom odlukom.

Zooran

pre 20 godina

Daniloviciv intervju o nasim igracima i pitanju pre ranog odlaska u NBA
cini se da je neophodno "pametnim ugovorima" bilo na nivou kluba ili kosarkaskog saveza zastititi interes mladih igraca, klubova i na kraju i same kos. org.Meni se cini da se za ovo zna kako, ali da to upravo gore pomenutima ne odgovara (igraci se malo pitaju predpostavljam)Bojimo se svi da ce jedino vredno sto imamo, uz nase umetnike koji nisu za sada u opasnosti jer koga umetnost u ovoj "pametnoj zajednici " na brodu ludaka interesuje, biti mrasprodati u bez cenje

Neecolad

pre 20 godina

Problem je sto svi u nasoj zemlji razmisljaju:Ponudi ti neko specijalan konac da se izvuces bede,ali koliko god da je specijalan,izvuci ce te na neko vreme,posle ce sigurno puci!
Ako budes samo malo strpljiviji,dobices specijalan konopac,ako ne i dva.Na njima mozes i lezati!

Ja na Milicicevom mestu ne bih jos otisao.Njegov talenat uopste nije bio sporan,zato se i znalo da ce pre ili kasnije zavrsiti u NBA.Ali vidi se koliko mu toga fali,mlad je,neiskusan.Ti milioni u kojima se sada valja,oni bi ga cekali sigurno i sledece godine i one tamo.
Slusajte Danilovica,bio je tamo i vratio se,i samo on zna zasto.Nemojte mi reci da je u Kinderu imao vece pare nego u Majamiju!
Trenira se drugacije,a iz njegove price,takvi treninzi ne mogu da budu korisni toliko koliko je mladim ljudima potrebno,posebno ako nisu iz Amerike.Pre svega,na mentalnom planu.Najlakse je nabudziti se i glumiti simpanzu u reketu,ali cak ni to nije ono sto se trazi u NBA.
Zelim Darku najvecu srecu ovoga sveta i da uspe,jer to nasoj naciji samo moze da koristi,ali bojim se da ce zalutati.Nekako nemam vere da ce sazreti na pravi nacin,jer mu se ne posvecuje vreme na pravi nacin.Niko od trenera u NBA,u svojim visegodisnjim karijerama ne zna kako se vaspitava osamnaestogodisnjak,jer nisu imali prilike da se susretnu sa takvim slucajevima.Pa cak ni veliki Leri Braun!
Mada,moguce je da tu sujeta isto igra veliku ulogu!

Loshmy

pre 20 godina

Sve je to lepo kojote, a da li si ti ikada otisao tak odaleko od zemlje? Da li si ikada osetio nostalgiju koja te vuce kuci neverovatnom silom? Ima dosta nasih igraca u americi na univerzitetima. Iako nisu tamo da zarade pare, nego da zavrse fakultet, nije ni njima lako (ja sam jedan od tih). Mogu da zamislim kako je malom Milicicu. Mada je on sigurno doveo celu porodicu u Detroit, ali opet Amerika je surova zemlja. Ljude nije briga za druge. Sebicnos preovladava. NBA trenerima nije do razvianja igraca i pravljeve igraca, oni hoce gotove igrace. Sa 18 godina nisi gotov igrac definitivno.

silver_surfer

pre 20 godina

Kojote, ja stvarno ne bih tako nesto uradio! za Milicica je bilo bolje da je ostao jos godinu, dve u Srbiji, onda otisao godinu, dve u Evropu i onda kao covek otisao u NBA gde bi i tada zaradio sasvim dovoljno novca! pogledaj ga, ima novca, razmislja koja ce kola da kupi, ali NE IGRA! PROPADA!!! Dzabe to je dobar trening, ako ne igras! I ja ga vise ne bih zvao u reprezentaciju. Verovatno ce da prodje isto kao sto su Prosli perica Ognjenovic i Ciric (samo pravim paralelu)!!!

Nebojsa

pre 20 godina

Apsolutno ne kazem da je to najbolje resenje, ali je uvek pitanje da li pare treba zgrabiti odmah, ili za neku godinu. Profesionalni sport je ipak rizik i nikad se ne zna.

sima_strahota

pre 20 godina

pa milicic je dobra ilustracija za to sto sasha govori...na prvi pogled
ali ima tu jos nesto. tom decku je bog dao sve fizicke predispozicije za kosarku, ali nijednu mentalnu. on ne razmislja kosarkaski ni sportski, decka zanima samo kinta i ubedjen je da je on vec dostigao vrh, da se vise od toga ne moze. nisam siguran da bi on jos mnogo napredovao i da je ostao ovde.

Suk

pre 20 godina

Da, zapad je surov i ne postoji novac koji moze da nadoknadi psihicke traume... A verujte da razloga za traumu uvek ima mnogo kad ste na nepoznatom tlu. Sama cinjenica da ste odrasli u nekom drugom okruzenju i sa nekim drugim navikama je dovoljna sama za sebe, o nekim ozbiljnijim problemima da i ne pricamo.
Racunica: "idem sad jer sutra mogu da se povredim" je potpuno nezdrava. Na slican nacin mozete da rezonujete u bilo kojem poslu. A to ne vodi nigde.

Zaljubljeni Sekspir

pre 20 godina

Mi svi pljujemo i napadamo Milicica (i to je u redu jer nije hteo da igra za repku), ali brate 10 miliona je 10 miliona... Pa bar 99% svih nas bi uradilo istu stvar, pa zamisli samo da se danas vozis u "gradskoj petnaji" do Zelenog Venca (guras se sa babama koje vuku krompir i pasulj) a sutra mozes da imas bembaru, hamera ili navigejtora...
However, slazem se sa Danilovicem da bi mladim igracima bilo bolje da odrade sezonu u Evropi ili u Partizanu pre nego sto odu preko bare... Ko zna, da je Rakocevic presao u Partizan kao Vujanic, mozda bi i postao dobar igrac...

Petar

pre 20 godina

Ne treba Danilovic da se cudi kada su svojevremeno doveli Nemanju Matovica, momka koji je najavljivan kao Divcev naslednik a cim se povredio ostao je i bez ugovora.

Pera Kojot

pre 20 godina

Puno dobrih komentara, ja sam svoje rekao, samo hocu da odgovorim Loshmyju na pitanje:
Da. Otisao sam u Ameriku bez porodice na razmenu djaka sa 16 godina. Od tada sam se preselio jos mnogo puta po Kanadi i Americi. Tako da mi je sve to jasno. U mom iskustvu biti bez para je ipak mnogo gore nego biti nostalgican.

aca

pre 20 godina

danilovic toliko nije u pravu da boli.
nek me neko podseti jel bese divac iz partizana otiso u real, barsu ili u lakerse.
ta prica o sazrevanju nema veze sa zivotom.
a divac je otisao za 300.000 dolara. i vidim nije uspeo da se probije.
niko pa ni sasa nema pravo da klincima prodaje maglu. nego kintu na sunce. sasa sad posmatra iz ugla partizanovog menadzera sto je i normalno ali vremena su druga. sve sto vredi iz evrope ide u usa. taman i da ne zaigra uzeo je kintu amerima. to je toliki novac da su price o trebao je ili nije smesne do bola.

valhalla

pre 20 godina

Sve je to lepo, ta nostalgija, razvoj i ostalo, ali sport nije posao kao svaki drugi. Karijera traje kratko, a i to malo vremena moze da se prekine mnogo lakse nego u ogromnoj vecini drugih zanimanja. Zato im plate i jesu vece nego drugima (iako su sume otisle u nebo u poslednjoj deceniji).
Istina o Milicicu nije tako jednostavna. Decko nije ziveo kod kuce ni u Srbiji, vec na drugom kraju Vojvodine, i to od decackih dana. Drugo, apsolutno ne verujem u humanizam gazda nasih sportskih klubova, smatram da su jos gori nego stranci, a posebno intervjuisani. A ni treneri se ne isticu, Milicic u Hemofarmu nije igrao ni 10 minuta u proseku, iako su svi znali da ce biti u top 3 na draftu 10 meseci unapred (samo na ovom sajtu sam to procitao bar 10 puta). Pogledajte klince u Reflexu, na pocetku su se lozili da ce im dati da igraju, ali kad se vratio Askrabic, dosao Kimani, dosao Frimen, odjednom je rezultat postao bitan. Ilic i Majstorovic zbirno odigraju 15-20 minuta, a Aleksandrov (buduci top 3 na draftu) igra u Workersima, u drugoj ligi. I sam dobrocinitelj srpske kosarke je u svoj klub doveo stranca na poziciju, na kojoj igra mladi domaci igrac, koga su sami pozvali u reprezentaciju !!! Mislim na Brauna i Avdalovica, naravno. Na kraju stvarno zavrsi tako da u Srbiji mlade forsira samo Slovenac, a i to sigurno nije namerno, nego se ispostavilo da imaju 100 puta vise m... nego stariji.
Ne znam, mislim da bih i ja uradio isto sto i Darko.
Zanima me samo po kojem kriterijumu je Daniloviceva karijera u NBA bila uspesna? Milsim, u Virtusu je ostavio najdublji moguc trag, vladali su Evropom i to, ali u NBA... Osim onih trojki, nista po cemu bi ga iko zapamtio.

Zaljubljeni Sekspir

pre 20 godina

Daniloviceva karijera u NBA je bila uspesna po tome sto se odmah izborio za mesto startera i belezio u proseku oko 15 poena po mecu (dok se nije povredio), a svi znamo da u to vreme evropljani niti su bili cenjeni, niti ih je bilo u tolikom broju koliko ih danas ima (jedan Sasa Djordjevic je presedeo celu sezonu u Portlandu)...

Janko

pre 20 godina

Dopadaju mi se ovi komentari, pogotovu sto je u pitanju intervju jednog naseg igraca, koji je ostavio za sobom ime u Evropi, ako ne i sire... Ne zelim da komentarisem ostale komentare, zato sto verujem coveku koji je sve to prosao i naravno zna kako izgleda "zapad", narocito USA... jer sam u toj poziciji.
Naravno jedna jedina stvar me strasno uzasava, da li smo mi toliko jadan narod koji bi stavio na kocku i svoju karijeru, samo da bi provozao neka dobra kola i rekao drugarima u Yugi sta on ovde vozika... Sta posle toga, naravno nista... I sam sam imao prilike da imam Mercedesa, BMWa, VW, Volvoa itd, sve je to prolazno i nista posebno, ali neke druge stvari ostaju... Ako Bog da, taj igrac nece ziveti samo do dolaska u NBA, nije tu kraj zivota i sveta, sta posle??? NBA? Sta mislite, da su svi prosli kao Divac i Pedja, naravno nisu, mnogi, vecina njih je samo upropastila svoju karijeru dolaskom u NBA.
Ja bih predlozio buducim NBA igracima, da dobro nauce sta je rad, red i slepo postovanje propisa, pa tek onda da razmisljaju o dolasku u NBA...a o ostalim svetlim tackama "sjajnog" zapada ne treba komentarisati...
Srecno vam bilo...
Zvezdas!

vlada sremac

pre 20 godina

Setite se molim vas Perice Ognjenovica. I on je uzeo od Reala velike pare, i....sedeo je beskrajno dugo na klupi, trenirao sa drugom ekipom itd, itd... Da bi na kraju pokusao u Kajzerslauternu (klubu osrednjih mogucnosti), pa zatim u Kini, da bi na kraju "koketirao" sa nasim osrednjim klubovima. Nemojmo zaboraviti da ti momci zaista vole taj sport (kosarka, fudbal itd), i da im nije svejedno sto sede na klupi. Treba nekog od takvih pitati za misljenje.

Dejan

pre 20 godina

Voleo bih da odgvorim onima koji podrzavaju teoriju "Uzmi novce i bijezi"
Neko spominje guzvanje u autobusu sa babama i dedama. Nije nego! Koji to profesionalan igrac Partizana ili Zvezde ili Reflexa se vozi autobusom? Nek provere kakva kola voze kosarkasi, kakves su im gajbe, gde sve izlaze i koliko trose. To je sigurno smesno u odnosu na kintu u NBA, ali je neuporedivo vise nego sto ima porsecan gradjanin ovde. Dakle nije rec o tome da bi neko ostankom u zemlji jos godinu ili dve bivao gladan i bos, i da bi morao da se voza autobusom. Itekako bi pristojno ziveo. Sta mislite da je jedan Tomasevic siromasan, da sebi ne moze da priusti kojekakav luksuz zato sto nije video NBA?
Ovde je rec o klasicnoj pohlepi klinaca, koji razmisljaju, zbog svoje nezrelosti u stilu "Da ja uzmem lovu, pa sta bude"