Petak, 23.03.2018.

13:41

Ministar policije stopirao meč: Nećemo da bijemo ljude

Utakmica juniorki Srbije i kosovske selekcije koja je trebalo da bude odigrana u Kovilovu neće biti odigrana iz bezbednosnih razloga, odlukom ministra policije.

Izvor: AK

Ministar policije stopirao meè: Neæemo da bijemo ljude IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

1799 Komentari

Sortiraj po:

sakupljac minusa

pre 6 godina

"Juniorke Srbije i Kosova trebalo je u petak da se sastanu u prvom kolu grupe 5 kvalikacija za rukometno prvenstvo sveta, ali je njihov meč u Kovilovu otkazan zbog bezbednosnih razloga. Tako nije došlo do drugog međusobnog duela ovih selekcija.

Da, dobro ste pročitali, pošto meč u našoj zemlji nije bio prvi koji bi rukometašice Srbije i Kosova odigrale. Naime, prvi put su ukrstili koplja 17. aprila 2014. godine, kada su naše devojke izvojevale ubedljivu pobedu (40:12).

Tada su se sa protivnicama borile za odlazak na Evropsko prvenstvo, a podsetimo da je meč u Rumuniji odigran bez isticanja nacionalnih obeležja.

Ista situacija je trebalo da bude viđena i u Kovilovu, kada je Evropska rukometna federacija donela odluku i da se svi kvalifikacioni dueli odigraju bez prisustva navijača i medija, ali je u poslednji trenutak turnir otkazan.

Posle neodigravanja utakmica u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo naše juniorke su izbačene iz kvalifikacija, dok je EHF otvorio postupak protiv Rukometnog saveza Srbije" E tada nikom nije smetalo. A sada zbog iste stvari odjednom ne moze. Pitam se zasto.

Zoran

pre 6 godina

Čekaj bre! Ovolika najezda botova(blizu dve hiljade komentara) na ovu vest koja je vezana za rukometnu utakmicu koju igraju devojčice od 15...16... godina? Ovo mora da je sprdačina neka od strane poklonika i poštovalaca lika i dela Velikog i Neprikosnovenog, šta li? I kao sad huligani će da se kao nešto tu pojave? Dajte smešni ste! Presmešni.

A da je ovaj smeo odluku da donese bez odobrenja "odozgo" to može da priča mojoj unukuci od dve i po godine koja ga ionako ne bi razumela. Raste u Irskoj(na moju sreću) i slabo divani srpski...

Petar Pan

pre 6 godina

Bravo za Nebojsu iz Beograda... Ipak je sve to atak na predsednika Vucica, njegovu porodicu i naravno Srbiju... Kakva moc, kakav integritet, kakva ostroumnost... Ovo je jos jedan od dokaza da je Srbija stabilna drzava koju vode najbolji profesionalci i strucni ljudi... Takodje ova odluka otvara vrata novim ogromnim stranim investicijama kao i smanjenju nezaposlenosti te ucecanju plata i penzija... Ovo je jednostavno jedna od najbitnijih i najboljih odluka u novijoj srpskoj istoriji... Ovakva odluka nije vidjena jos od Josipa Broza Tita... Clap your hands everybody...

Marija

pre 6 godina

Da nije podignuta prašina u medijima niko ne bi ni znao da će se ta utakmica odigrati,potpuno beznačajan meč bitan samo učesnicima,a I mesto održavanja govori o važnisti turnira.

bljak

pre 6 godina

Odluka je fenomenalna.Nisu nase odbojkasice krive jer neko namerno spojio njih da igradju protiv odbojkasica sa Kosova. Srace pa je ministar stefanovi reagovao pravovrmeno.
(Andjela, 23. mart 2018 20:37)

pa daj makar se informisi o cemu se radi, sramoto botovska, kakve bre odbojkasice?

Petar Pan

pre 6 godina

Rodjaci koliko vas placaju da radite nekadasnji posao nekada Nebojse iz Beograda a sada ministra... Valjda shvatate da ne mozete svi da budete neki ministar!?

Реља

pre 6 godina

Довођење у Србију репрезентације тзв.Републике Косово, је смишљена провокација у режији ЕХФ-а.

zarko

pre 6 godina

Kako je moguce da se neko ne slaze sa odlukom ministra Stefanovic koji je sprecio haos koji je mogao da nastane u slucaju pocetka utakmice izmedju Srbije i Kosova. A mozemo samo da zamislimo kakve osude bi dobii a nikome to sad ne treba. Odluka je najboljem interesu Srbije

Anastasija

pre 6 godina

Ministar policije je mogao najrealnije da proceni situaciju i da sagleda sve kako treba, i odluku koju je doneo je najpametnija i najrazboritija.Sacuvao je svoj narod i drzavu od prozivki, osuda i napada.

Mina

pre 6 godina

Alternative nije bilo,ovu utakmicu smo morali da stopiramo,svaka čast ministru, a devojke su kažnjene zbog jedne političke provokacije EHF što je nedopustivo

Anja

pre 6 godina

Podrzavamo odluku ministra policije Stefanovica koji je doneo odluku koju niko druginije smeo ili hteo.On je uvideo koliko je ovo rizicna utakmica i zaustavio je haos koji je obecavao da ce nastati.

Milenko

pre 6 godina

Ja sam prvi protiv ovih nereda koje prave navijaci, ali mislim da ovo nisu huligani, vec ljudi koji zele da iskazu svoje nezadovoljstvo. Veoma dobra odluka minista Stefanovica.

Micika

pre 6 godina

Utakmica je bila visokorizicna.Ili je mogla biti odigrana bez publike ili kao sto je uradjeno da ne bude odigrana. Odluka je najpametnija jer ne smemo da dozvolimo da padnemo na ove provokacije.

Ema

pre 6 godina

Ovo je bio odgovor naše države na provokacije smišljene u EHF i odlučna odluka našeg ministra policije,brza i dobra reakcija na ponuđeno zlo, a iskreno mi je žao devojaka sto su dobile zabranu i što su im srušili snove

Sanja

pre 6 godina

EHF i IHF da sebe zapitaju zasto su umesali politiku u sport i dozvolili necem sto nije clan UN da glumi drzavu.Svaka cast ministru!Uradio je nesto sto je jedino moguce i u skladu sa Ustavom Republike Srbije.

Vladasd

pre 6 godina

Jedino sto se nakon svega moze zakljuciti nakon ove totalne konfuzije sportskog i drzavnog rukovodstva i 2000 komentara podrske vojske botova je da se ova vlast ne plasi nijedne opozicione stranke,udruzenja, istaknutih licnosti ali par stotina navijaca sa bakljama, transparentima i skandiranjem uteruju im strah u kosti.

Zoki

pre 6 godina

Šta reći nego da je politika ušla i u sport i da su naše juniorke dobile kaznu zbog provokacija EHF, bravo za ministra policije i vladu

Stevan

pre 6 godina

Po mojoj evidenciji Sale, Ivanitza, Mile, Andrej(jel to najvoljeniji Andrej u citavoj Srbiji ili neki bot bas zeli da se dodvori vodji?🤷♂), Pera i Verica do sad su ostavili izmedju 300 i 400 komentara... a stigao sam tek do trecine ukupnih komentara. Pitam se, da li medju ovih 1600+ komentara ima bar 50 od nas koji nismo botovi? 😱

Filip

pre 6 godina

Ovo je pitanje koje je i tek kako potrebno da se preispita pošto Kosovo još uvek nije proglašena za zamostalnu državu, odkud onda i njihova ekipa.

Zaza

pre 6 godina

Poštujem odluku našeg ministra policije, ali mi je žao devojaka jer su izmanipulisane političkom odlukom EHF,zaista licemerno i sramno sa njihove strane

muzicarka

pre 6 godina

Mislil da je ovo bila dobra odluka! Steta jeste, zbog igraca koji su se spremali, ali iskreno verujem da je velik rizik ova utakmica i da bi oni koji su naumili da urade nesto lose, to uradili po svaku cenu, ma koliko bezbednosnih organa bilo ukljuceno u ceo ovaj dogadjaj.

ustanak

pre 6 godina

Ovim je jasno pokazano da država Srbija postoji i da nije podlegla raznim pritiscima sa zapada koji su po svaku cenu tražili da se ova utakmica odigra.

sreten

pre 6 godina

Kako je moguce da se neko ne slaze sa odlukom ministra Stefanovic koji je sprecio haos koji je mogao da nastane u slucaju pocetka utakmice izmedju Srbije i Kosova. A mozemo samo da zamislimo kakve osude bi dobii a nikome to sad ne treba.

Trsa

pre 6 godina

Odluka ministra policije je bila prava bez obzira na sramnu odluku EHF,devojke ni krive ni dužne su kažnjene jer je u ovom svetu sve samo politika,sramota

Aleksandar Bor

pre 6 godina

Ja podržavam ovakvu odluku Ministra jer je ispravna i svi moraju da se slože sa njom. Nikome nisu potrebni incidenti i tenzije.

Vanja

pre 6 godina

Odluka je na mestu.Ministar Stefanovic je uradio pravu stvar, jer je sprecio haos koji je mogao da nastane.Mi ne mozemo da budemo ravnodusni i znamo da bu doslo do velikih problema.

Mario

pre 6 godina

Srećom pa smo reagovali na vreme i sprečili veliki incident koji je mogao da se desi, a isto tako trebali bi da zahvalimo EHF na njihovoj neodgovornosti.

Mina

pre 6 godina

EHF je iskoristio odluku našeg ministra policije o zabrani utakmice i isključio naše juniorke za svetsko prvenstvo što stvarno nije u redu da kosovska selekcija ima pravo daljeg učešća,sramota

Mina

pre 6 godina

Bravo za ministra policije,a EHF treba da se zapita da li su na strani sporta ili politike kada su kaznili naše devojke i srušili im sve ciljeve u sekundi,užas da se sve svodi na politiku

Sara

pre 6 godina

Kako je moguce da se neko ne slaze sa odlukom ministra Stefanovic koji je sprecio haos koji je mogao da nastane u slucaju pocetka utakmice izmedju Srbije i Kosova. A mozemo samo da zamislimo kakve osude bi dobii a nikome to sad ne treba.

Nina

pre 6 godina

Svaka utakmica koja je visokog rizika treba da bude sprecena.Najavzanije je zastititi igrace ali i navijace, a tako stitimo i nasu zemlju.Ovo je samo bila jod jedna provokacija,ali nismo naseli na nju.

Sanja

pre 6 godina

To se radi tako i nikako drugacije.Glavni i jedini krivac je EHF koji je sebi za pravo dao da dozvoli uopste clanstvo necem sto nije clan UN , sto je direktno i krsenje statuta kako EHF tako i IHF.

zoka

pre 6 godina

Da je doslo do odrzavanja utakmice, doslo bi i do veliki nereda,a ministar Stefanovic niije zeleo da nasa policija bije nase ljude, jer ih jeova utakmica revoltirala.Nije vreme za nmeire i za haos.Moramo da odlucujemo pametno i razumno.

Raja

pre 6 godina

EHF je potvrdio da su svesni rizika održavanja meča a onda doneli odluku da se naše juniorke kazne, to je politička odluka a ne sportska,stvarno sramota,ministar je doneo pravu odluku bez obzira na licemerne posledice

Andjela

pre 6 godina

Odluka je fenomenalna.Nisu nase odbojkasice krive jer neko namerno spojio njih da igradju protiv odbojkasica sa Kosova. Srace pa je ministar stefanovi reagovao pravovrmeno.

Lora

pre 6 godina

Neko je ovu utakmicu namerno namestio, i samo je cekao nasu reakciju.Ali e ministar prozreo taj pakleni plan i psrecio je na vreme svaku mogucu stetu .

Miljan

pre 6 godina

Ovo je problem koji potiče od Evrope i stime ga oni moraju i reše jer Kosovo još uvek nije dobio svoju nezavisnost da bi mogli da imaju i svog predstavnika u sportu.

Ivana

pre 6 godina

Ovo je bila najbolja odluka za nasu zemmlju i za nase odbojkasice.Sigurno cemo dobiti neku losu kritiku,.ali bi dobili jos odu da je doslo do nereda.

Dario

pre 6 godina

Ispravna i jedino moguca odluka.Nije greska ni saveza vec iskljucivo EHF .Sto nas ne razdvajaju u kvalifikacijama kao sto to radi UEFA?Kad su vec dopustili da ta nepostojeca kvazidrzava igra rukomet onda nek ih ne spajaju zrebom sa nama.

Rista

pre 6 godina

Bravo za ministra policije, a devojke vas mi je žao što ste tako mlade postale žrtve jedne loše politike EHF,kazna je neprimerena

Dragan

pre 6 godina

Traje prebrojavanje aktivnih članova SNS-a. Oni koji ne pohvale u komentarima ovu "GENIJALNU" odluku ministra neće napredovati u sledećih godinu dana. Samo mi nije jasno kako onda dozvoljavaju održavanje svih ovih fudbalskih utakmica.

Ivan

pre 6 godina

U ovom trenutku, kada su odnosi izmedju Srbije i Pristine jako komplikovani, ne trebaju nam dodatni problemi koje bi izbili da se ova utakmica odrzala.

Dragan

pre 6 godina

SKANDAL. IZBACICE NAS IZ SPORTA ZBOG VUCICA I PATRIOTA KOJIMA SU PUNA USTA KOSOVA I DZEPOVI DOLARA
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 23. mart 2018 13:48)
A ti bi dozvolio da se igra meč protiv države koja je po Ustavu u sastavu Srbije?

Flurim

pre 6 godina

Ja mislim da je to samo jedan sportski dogadjaj i ništa više. rukometašice Kosova su došle u Beogradu da odigraju utakmicu sa reprezentacijom Srbije i verovatno da i one su imale dilemu i strah da li da putuju za Beograd. Mislim da ove mlade devojke koje skoro sve rodjene posle 1999 tj . nisu doživili taj rat i prema tome možda i nisu ni politički opterećene. Beograd i beogradjani su trebali da pokazuju sportski duh i da im žele dobrodošlicu. Ja kao takve vas znam

Milan

pre 6 godina

Utakmicu je trebalo odrzati i tribine napuniti aktivnim SNS -ovcima koj i ovako putuju po Srbiji da daju podrsku voljenom vodji! Takodje je trebalo i direktno prenositi utakmicu kao bismo culi himnu Kosova koju Vucic jos uvek zvanicno nije priznao! A i taj posao ce za svoje nalogodavce sa Zapada da uradi brzo! Na nasu zalost i na zalost naseg naroda na Kosovu i Metohiji!

Pozdrav iz Juga

pre 6 godina

Ma vi ljudi jos zivite u srednjem veku. Vec sto godina politika vas drzi na nacionalizam, nema razvoja nema posla. Ali patriotizam ispred svega. Umesto da pustite devojke da igraju, a mozda bi i pobedile vi ste im skratili i tu mogucnost.

Putničić

pre 6 godina

A ti bi dozvolio da se igra meč protiv države koja je po Ustavu u sastavu Srbije?
(Dragan, 23. mart 2018 19:03)

E moj Dragane, kada bi bio svestan koliko se sve i kada kršio Ustav Republike Srbije. Da li znaš da je Kosovo u MOK-u? MOK je Mlekarska Organizacija Kosova.

Svasta

pre 6 godina

1600+ Komentara - 90% botovskih u jednoj recenici tipa "krivi huligani", a podrzavaju vlast cija vojska su isti ti huligani. Bolesno, da bolesnije ne moze da bude...

Misa013

pre 6 godina

Navijacke grupe rade pod patronatom partije na vlasti ,tako da su I ovog puta mobilisani da nanesu stetu I Srbiji (u koju se kunu (Ali za saku para ))I celom srpskom sportu .

Eto!

pre 6 godina

Kao mi cemo da se bijemo za koga i za sta? Nego narod najeden, napijen, nista ne radi, pa odmoran i svaka mu je prilika dobra da istrese vishak energije, ma kako glupa bila!

Goran

pre 6 godina

Mozda ovako i nije lose, da im stavimo do znanja da smo iznad njih i da samo mi odlucujemo da li cemo igrati sa njima ili ne! Malo psiholoskog efekta da damo!

Laki

pre 6 godina

Reprezentativni sport se igra za drzavu i pod njenim obelezjima. Ako ti neko zabrani da igras pod svojom zastavom, grbom i himnom u sopstvenoj drzavi, da li je to uopste sport? Ili provokacija? Ova utakmica uopste nije ni trebala da se organizuje, jer nema apsolutno nikakve veze sa sportom.

DisordeR

pre 6 godina

Svi ljudi koji ne žele sukobe,i koji vole sport, pozdravljaju odlaganje ovog meča.
(s, 23. mart 2018 18:09)

Sta pricas ti? Pa njihova sportska selekcija je nastala sukobima i ubijanjima nasih porodica na Kosovu.

Clan izvrsnog odbora udruzenja botova

pre 6 godina

Ovi sto su napisali komentar sa 7 ili manje reci, dobice sendvic bez salame. Sest reci ili manje, bez margarina. Pet reci ili manje samo poklopac od sendvica. Dajte malo prilegnite na posao!

Marko

pre 6 godina

Nakon svih ovih godina u kojima su razne sportske manifestacije napravile problem nasoj zemlji, pojedinci se cude ovakvoj odluci. Stavite prst na celo gospodo!

Nikodije IV

pre 6 godina

Ocigledno je da se SNS upleo ko pile u kucine. Vise ne znaju kako da ugode narodu, Rusiji, EU i SAD. Zapoceli su igru za koju nemaju dovoljno umnih i moralnih kapaciteta. U zivom su blatu, i sto se vise koprcaju sve vise tonu, vukuci, na zalost, i nas sa sobom. Tuzno je stanje u Srbiji ovih dana.

Zoran

pre 6 godina

Pričalo se po selu da se seoski pop švalera sa nekoliko udatih žena iz sela. A on, da dokaže da to nije tačno, uhvati britvu, izađe na sred glavne raskrnice i pred pola sela odseče sam sebi onu stvar...

E tako i ovi naši "povratnici" iz devedesetih vode državnu politiku. I to od početka.
Da ne idem mnogo daleko(balvani po Hrvtskoj, huškanje Srba na rat i u CRO i u BiH i td). Setite se samo cirkusa od pre nekoliko meseci sa onim vozom koji su iskitili ikonama i natpisima na Ruskom. I?

Inače, najezda botova (preko 1500, do sad možda i 2000 istovetnih komentara) prvo ukazuje čije je to ideja(doktorova sigurno nije) i drugo, tu se nešto GADNO "iza brda valja". A to što će da ispaštaju nedužna deca koja žele samo da igraju rukomet i koja preko sporta maštaju da jednom pobegnu iz ovog našeg jada i čemera, pa zar neko sa dva grama mozga misli da je Vučiću stalo do toga? Na kraju, zašto su uopšte ulazili u priču o organizaciji turnira ovde kad nisu unapred znali ko su učesnici nego meč otkazuju na par sati pre početka?

Milan

pre 6 godina

Svako normalan bi ovu utakmicu ispratio kako treba, sta je tu je. Ali isto tako svako normaln zna da bi pojedinci sigurno napravili problem.

Powerslave

pre 6 godina

Poslednji put kad sam pogledao vest, oko 16h, bilo je tek jedva preko 400 komentara, botovi su tek počeli da se pojavljuju.
A sada skoro 1600 komentara?! I naravno, moj komentar nije objavljen :)

Demokrata

pre 6 godina

Ovo je mesanje politike u sport
Drzava ima pravo da spreci neki sportski dogadjaj u slucaju vis majeur (vise sile) a tu spada ratno stanje, policijski cas, velike elementarne nepogode... Duznost policije prema zakonu je da obezbedi javni red i mir i da upotrebi silu prema prekrsiocima. Ovde je politicka igra.Gazda Srbije nije u zemlji. Neko sebi dize rejting. Sutra cemo da citamo da je utakmica odigrana. Sta sa utakmicama Kosova sa Slovackom i Norveskom? Hoce li i one zbog bezbednosti biti odlozene? Nasih navijaca sa ovim ekipama ce biti.Sta sa njima ? Cirkus naseg saveza i drzavd

predrag

pre 6 godina

ljudi, komentarisanje vesti na ovom portalu vise nema smisla...
90% su botovi.
moj predlog: uvedite pored "preporucujem" i "ne preporucujem" i opciju "komentar je od bota" ili tako nesto pa da komentare na osnovu toga mozemo malo da isfiltriramo...
stvarno nema smisla ovako kao do sad. Vucic je uspeo da obesmisli i slobodu govora na internetu...

ona

pre 6 godina

Neverujem da je lko obezvredio trud nasih igraca ali igrati pod ovakvim uslovima mogu biti povredeni i igrati na intrenacionalnom takmicenju bez emitovonja svoje (SRPSKE)HIMNE je ponizenje ne samo za nas tim nego za celu Srbiju.Brovo za ovu odluku.Kosovo je Srbija.

Nemanja

pre 6 godina

Nema veze za koga si glasao, ali stvarno ne trebate svu krivicu svaljivati na Stefanovica. Ovo je pitanje od drzavnog interesa, mnogo je to sire. Mada ovde nema nikakve krivice, jer je realno ispravna odluka.

betmen

pre 6 godina

Koji je ovo cirkus?! Pa gde su ti silni borci za srpstvo bili kada je Vucic poklanjao sever Kosova gaseci institucije? Gde su svi ti silni ljudi da na izborima skinu ?

A da, za to su dobili sendvic i zaposlenje od 30.000. Toliko o njima. A i svima nama kad smo to dopustili.

Charapan

pre 6 godina

Koji bre narod necete da bijete? Ko je taj koji ce da ide da pravi nerede na utakmicama zenske dece u rukomet?! To su sve deca rodjena posle bombardovanja i nezatrovana mrznjom proslih vremena pustite ih da zive i igraju! Jedino vasa vojska huligana zbog koje i nasa deca ne idu na utakmice naseg prvenstva. Sramota!!!

hahaha

pre 6 godina

Пустите бре децу да играју, те клинке појма немају о национализму. Не трујте их, добровољни даваоци туђе крви...
(DS 1989, 23. mart 2018 13:42

Hoces ti da pustis tvoju decu da se igraju s njihovom ? Vodi ih odmah, sta cekas ?!

Serbissimo

pre 6 godina

Znaci, ostajemo taoci dnevne politike i sada cemo da satremo sopstveni sport da bi dokazali da je Kosovo i dalje i uprkos onome sto nase oci vide, Srbija - jos negde osim u vremenskoj prognozi. Bravo, kraljevi.
P.S. Koliko ce vas ostati pri ovom stavu kada na red dodju popularniji sportovi i voljenije reprezentacije (i klubovi!) od U-20 zenske rukometne a posledica odbijanja da igras bude visegodisnja suspenzija? A?

Biciklista

pre 6 godina

A na inaguraciji Ace mogu da se biju novinari ali ne smeju navijaci koji najavljuju haos? Takodje mogu da se mlate putnici bez bus plusa, svedoci rusenja u sava maloj i bakice pletilje iz kenz mihajlove i kalemegdana

Ema

pre 6 godina

Ministar policije najbolje zna kakva je situacija i koje mere treba preduzeti, a i svi znamo kakve su političke tenzije trenutne, i mislim da je ovo bilo pravo rešenje

Maki

pre 6 godina

Mislim da dileme nema, ne prihvatamo tzv. državu Kosovo i samim tim ni ne prihvatamo da igramo sa njima, bez obzira što su deca u pitanju.

nenad

pre 6 godina

Da dozvolimo odredjenim takozvanim "navijacima", da prave problem Srbiji, i da nas oni predstavljaju u svetu? To se vise nece desiti.

Savatiye

pre 6 godina

Koje ludilo? Većina ovih koji su ostavili komentar na ovu vest, ako znaju šutira li se na koš, gol ili prebacije mreža u rukometu ja sečem glavu!?
I koga bi huligni tukli, devojčice od 15, 16 godina!?

bljak

pre 6 godina

Botovi, jeste li sigurni da "vas komentar obogacuje sadrzaj B92" kako to pise na sajtu?
Ali, "neko to odgore vidi sve"... a bogami i odozdole. Doci ce vreme ovozemaljskog procesuiranja mnogo pre nego sto odete na Najvisu Instancu. Ni u jednom slucaju ne bih vam bio u kozi.
Sramoto Srbije...

Marko

pre 6 godina

Ovi patriote sto pevaju idite u kosovo pa tamo pjevajte ako smijete. Kosovo nikad ama nikad nece nase da bude imaju policiju pa sad vojsku...
Mi nismo mogli da ih pobedimo sa celom vojskom i policijom njih 500 terorista!, a sad.
Pijani i drogirani huligani i vlladaju zemljom.

joca

pre 6 godina

Nisu to samo deca koja 'samo oce da igraju rukomet' i 'bas ih briga za situaciju sa kosovom'.Te devojke imaju 20 godina i sigurno i one imaju neki stav o tome. Sto se tice igranja, igraju oni dovoljno po klubovima koji ih za to placaju. Ovde predstavljaju reprezentaciju Srbije i ako ministar kaze da ne bi bilo najbolje da se igra verujem da one nemaju nista protiv

Anja

pre 6 godina

Srbija i Kim je jedan narod , jedna drzava i nikada necemo moci igrati jedni protiv drugih. Zajedno smo i mi smo jedan narod , jedna nacija.

Milan

pre 6 godina

Svi su protiv nezavisnosti Kosova, a kad dodje ovako neugodna situacija, onda se obavezno pojedinci prave pametni. Al oljudi, pa da li ste svesni kakav rizik nosi ovakva utakmica?

LondonCalling

pre 6 godina

Neka je otkazana utakmica. Nije ni smela da se zakaze, ovo i ovako lici na dirigovani zreb namontiran od strane politicara (i zapadnih i nasih, da se razumemo)...ispipavanje pulsa naroda pre priznanja nezavisnosti Kosova...
Nacionalizam je jedna stvar...a nacionalni ponos nesto potpuno drugo.
Moze neko biti za nepriznavanje Kosova i priblizavanje Rusiji i obrnuto, Priznanje Kosova, kako bi se resili tog "tereta" i primakli se jos blize EU (i "boljem zivotu")...ALI ne sme dozvoliti P O N I Z A V A NJ E SOPSTVENE ZEMLJE I NACIJE bez obzira kakve su opcije...
Zao mi je da to kazem, ali ko misli drugacije, nije mu mesto u Srbiji!
Bez obzira sto nisam tu i apsolutno sam protiv trenutne vlasti, koja ne radi nista dobro svojoj zemlji...JA VOLIM SRBIJU!!!

Ivanitza

pre 6 godina

Srbija je oduvek bila za razgovore i poštovanje svih koji su naši gosti ali ponekad je bolje zaobići neke događaje nego plaćati cenom sukoba.

Ivanitza

pre 6 godina

Ovakve utakmice će uvek biti problem u budućnosti baš zbog stavova Albanaca i naših stavova da nam ne mogu oduzimati pravo na glas i naš stav.

viktor

pre 6 godina

Pretpostavljam da rukometasice Kosova imaju pasose i licne karte tzv "republike kosovo" pa me zanima kako sa njima uopste mogu da udju u Srbiju???

Marko

pre 6 godina

Zbog cega bi nekome u Srbiji smetalo odlaganje meca? Pa jel hocete pored svih problema koje imamo, sami sebi da napravimo jos jedan? Spustite loptu malo na zemlju.

sta vas ceka kad padnete...

pre 6 godina

Sad ste se setili? Nije trebalo ni da ucestvujemo onda i to je to. A ovo je sve foliranje i rezija. Kaze necemo da bijemo ljude? Koje ljude? Ako krse zakon ima da bijete. I tacka. Ali ne, to su vasi puleni. Vi ste ih i poslali tamo.

Ни сам себе не разумем@

pre 6 godina

Браво... Још бесмисленије би било да полиција бије младе људе због разлога у који и сами верују да је исправан.
Бијеш човека, а сам знаш да је у праву!? Не иде, зар не?

Goran

pre 6 godina

Vidim u nekim komentarima da pojedinci podržavaju " samoproglašenu državu ", e takvi ljudi bi trebali da se stide, Kosovo je Srbija.
U potpunosti podržavam odluku o otkazivanju ove utakmice.

Raja

pre 6 godina

Utakmica sa Kosovom je visokorizicna, i bolje je preduzeti mere bezbednosti nego pogoršati situaciju koja je pod velikom politickom tenzijom

Dvh

pre 6 godina

Srbija je sebi dozvolila da bude taoc huligana. A glumi državu. Ti isti huligani kojima podilazite se tuku po ulicama BGa medjusobno, ti isti se ubijaju po ulicama, ti isti se bave kriminalom. Kada ćete ih zbog sebe strpati u zatvor? Do kada ćete biti taoc nasilne rulje? Tuče zvezdasa i partizanovaca stalno ima po BGu.

Komša

pre 6 godina

Prvih 100-200 komentara su (više/ manje) reakcije čitalaca.Posle sledi zatrpavanje besmislenim botovskim komentarima da se sakrije suština - da su prvo pokušali da prodaju ovo kao diplomatsku pobedu (igranje sa Kosovom i utakmicu bez himne Srbije) ,pa tek kasnije zabranili ,kada su videli reakciju.
Dakle ,ko čita komentare neka krene od poslednjeg - onda su džabe jeli sendvič.

dušanovac

pre 6 godina

Na ovu vest su 9 od 10 komentara napisali botovi. U ovom trenutku komentara ima 1200, bar 1000 je naručenih.

I to nije novost, ali prvi put vidim da se oni koji razmišljaju drugačije u smislu da ne pevaju hvalospeve ministru, nazivaju "prodanim dušama". Kakav paradoks - ljudi koji su plaćeni, vređaju one druge da su se prodali!

Plaši me da takvo jednoumlje ne može na dobro da izađe.

john mcclane

pre 6 godina

a navijaci se tako samoinicjativno organizuju. ovo su SS odredi srpske Vlade tj SNS.
srbija je usla u fasizam. nek nam je sa srecom....

Ema

pre 6 godina

Ne razumem ove ljude koji stvarno nece da prihvate činjenicu da je meč rizičan i da su ove mere ministra policije bile jedino pravo rešenje

Ema

pre 6 godina

Srpske juniorke i kosovska selekcija ne mogu odigrati meč jer mi ne priznajemo nezavisnost KIM, i ovo je odlična odluka našeg ministra policije

aleksandar66

pre 6 godina

Od ove vlati nisam nista drugo ni mogao da ocekujem, a sada se kao sekiraju da narod ne bije policiju, nije nego prvo da probamo da vidimo sta ce da bude a kada su videli reakciju naroda u najavi kao daj da se ne odigra. DA je ovo neka patriotska vlast nikada nebi dozvolila da reprezentacija igra bez obelezja. Protiv tzv kosova nikada nebi trebali da igramo po cenu iskljucenja iz svih sportskih organizacija.

Mina

pre 6 godina

EHF je napravila grešku što je dozvolila da na turniru učestvuje Kosovska selekcija, zbog visokorizicnog meča jedina prava odluka je bila ova koju je doneo naš ministar policije

Milan

pre 6 godina

Zbog cega bi ikome u Srbiji smetalo da se ovaj mec odlozi. Argumenti postoje da se ne odrzi, bas me zanima koji su njihovi za odrzavanje istog.

Komunista

pre 6 godina

Ma, sve ja to razumem. Ali šta ako Evropska kuća rukometa (EHR), kazni Rukometni Savez Srbije i diskvalifikuje juniorsku rukometnu reprezentaciju Srbije iz daljnjih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ?

A

pre 6 godina

A zar nije moglo da se to organizira u npr Novom Pazaru? Eto ne bi bilo nemira i sve super. Ili npr u nekom malom mestu udaljenom? Na primer Bela Palanka, Priboj... Resenja uvek ima, ali ovo je predstava za skupljanje jeftinih poena.

Agim

pre 6 godina

Ovo nama super odgovara, jer dobijemo službenim rezultatom, a inače bih glatko izgubili da se odigrala .
Bonus , Srbija će biti kažnjena i isključena sa takmičenja . Dupli bonus , u dogledno vreme neće biti domaćin nekakvog značajnog takmičenja .
Kada bolje razmislim , ovo je vise nego divno za nas .

Andrea Djani

pre 6 godina

U Americi je pre 5-6 godina protutnjao uragan koji je stvorio haos na ulicama Nju Orleansa . Da bi smirio nerede koji su stvorile bande silovatelja i pljackasa predsednik je rasporedio pripadnike garde na krovove zgrada sa ovlascenjima pucaj da ubijes svakog ko narusava red . Nemiri su bili smireni . Sve dok se nasi drzavni organi povlace pred nasim bandama bicemo obicna krpa od drzave bez ikakavog autoriteta .

Anarhija

pre 6 godina

Druze Tito mi ti se kunemo.Tito Partija omladina akcija.Slobo slobodo.Zivela Srbija i nejno rukovodstvo na celu sa fantasticnim Aleksandrom

Hahaha

pre 6 godina

Minstre Stefanovicu OSTAVKA!!! Nisam zuti Djilasov niti bilo kog simpatizer. Nazalost glasao sam za Vucica iako pored sebe ima takve (ne smem ni da napisem jer nece da objave). Sram vas sve bilo. Nesposobna drzavo!!! Banana drzavo. Mi, sopstveni gradjani vam se smejemo. Zamisli kako vam se smeje CEO SVET.
Zbog narko dilera koje ste sami poslali tamo vi odlazete NESTO STO JE DOGOVORENO.
Ako je dogovoreno ima da se odigra pa makar polupali sto glava huliganima.
Zasto lepo niste rekli MI SMO NESPOSOBNI DA ORGANIZUJEMO MEC i sve bi bilo ok. Ovako - OBRUKALI STE SRBIJU!

Dr. Slime

pre 6 godina

Tako i treba jer oni za nas nisu drzava.
@(Stefan, 23. mart 2018 14:32)
A mi smo kao država??? Po čemu leba ti? Sa ovakvim "doktorima" i minnistrima? O "tetkama" ne bih ovaj put. S kim tvoj precednik pregovara? S nedržavom? Marsovcima? Uostalom nemate ni metro , ni fraj roming, ni paypal...Dobro imate fontanu, ali malo malo pa preliva.

strasilo

pre 6 godina

Pa dajte bre više ovakvih vesti, ima industrija sendviča da rasturi sa prihodima!

I svaka čast nesi iz beograda, još jednom je pokazao zašto ozbiljne zemlje postavljaju ozbiljne ljude na ozbiljne pozicije. Ali ovako je veselije i nikad dosadno.

zara

pre 6 godina

a kakvom krvoprolice vi pricate nije poslata neka vojska u srbiji da bude krvoprolice nego samo deset dvanaest devojaka cemo onda toliko panika!?

Kangrga

pre 6 godina

@ivan
A kada bi bojkotovali pregovore u Briselu onda bi ovde bilo 5 000 komentara zašto bojkotujemo pregovore...Standardna srpska priča

Koča

pre 6 godina

Botovi .... Mediokriteti, bednici kako vas nije sramota vlastite bedne egzistencije i piskaranja umobolnih pamfleta po netu? Živite po principu "deugima je i gore" jel? Dno dna , patos patosa, to su vaši životi

slabočitamizmeđuredova

pre 6 godina

Al su botovi spremni da brane Nešu iz Bgd. Kakvo amatersko vođenje države, ma igraju se! Ovo je u startu trebalo odbiti, moglo se naslutiti kuda će odvesti. Ovako ispada da nešto sprečavaju, angažuju se.

Beba

pre 6 godina

Neverovatna glupost ovih botova.Pa nek im smisle bar jednu suvislu recenicu (vise njih napisalo:Ova vest je izazvala veliku medijsku paznju)Ha,ha,ha.

Maчko

pre 6 godina

Šta se ložite, ovo je samo opipavanje terena, sve je iscenirano, sada čekamo novi scenario za završetak serije.
Ušli smo u poslednju sezonu, mora ova da se završi što pre, da bi mogla nova da se snima.

treca zemlja

pre 6 godina

Ocekivano, policija sa samozvanim doktorom na njenom celu je pokazala da ne moze ni utakmicu omladinki da obezbedi.A mi se cudimo kako jos nije resena Savamala, paljenja automobila, lazne diplome, ubistvo pevacice, koferce............Ocekujem ostre sankcije Federacije.tako je i onda pocelo,sankcije sportistima pa ekonomske,pa vojno resenje.Ovi koji su sada na vlasti to znaju jerbo su i onda bili na i u vlasti.

Bojan

pre 6 godina

(Toni, 23. mart 2018 15:50)
Baš suprotno, ovo je hrabra odluka. Ako treba neka nas i suspenduju, i neka tzv. Kosovo prođe dalje kao što kažeš, ali bar ćemo sačuvati obraz.

svemirko

pre 6 godina

kakav napad botova sunce ti, previse im plitka i providna ova prica sa tekmom i huliganima pa moraju i po netu da nas ubedjuju ko da nemamo oci, ali neka sigurno su zaradili sendvica i za vikend haha xD

ja hoću da budem aMoniman

pre 6 godina

Не уче се национализму, већ националном поносу. Знаш, то је нешто више од обичних писања памфлета и скандирања КиМ на стадиону.
(Национални понос, 23. mart 2018 13:58)

A nacionalni ponos sta je, cemu konkretno sluzi i sto dobro nam donosi.

Vasilije

pre 6 godina

Mogli ste da istupite iz takmicenja odmah, cim ste saznali sastav grupe. Ali ne, gurnuli ste devojke, i jedne i druge u svoj eksperiment, pa ako uspe, uspe. Zrtvovali ste mlade sportiskinje, obezvredili njihov trud i nadu, zarad cega? Ministre, malo sile prema ovom ‘drustvu ocajnih pevaca' je nista u odnosu na ono sto nama radite, bez pendreka, uz osmeh.

Branko

pre 6 godina

Jedina razumna odluka. Da smo kojim slučajem odigrali ovu utakmicu, odmah bi krenula priča kako je Srbija nezvanično priznala tu lažnu državu.

GoranNS

pre 6 godina

Kosovo je deo Srbije a posto je ovo neko medjunarodno takmicenje mi nismo imali protivnika tako da utakmica se zaista nije ni trebala odrzati!Sta tu kome nije jasno!ZIVELA SRBIJA

Zoran

pre 6 godina

Svetska rukomentna organizacija je napravila veliku grešku, nije smela da primi u svoje članstvo " samoproglašenu državu " jer oni nikada neće postati država, Kosovo je Srbija.

АРА

pre 6 godina

Треба бојкотовати све утакмице са Косовом, спортски интерес не може бити изнад државног!

Ilija

pre 6 godina

Neverovatna glupost ovih botova.Pa nek im smisle bar jednu suvislu recenicu (vise njih napisalo:Ova vest je izazvala veliku medijsku paznju)Ha,ha,ha.
(Beba, 23. mart 2018 16:38)

Bebo draga, nije svako ko poštuje državu bot. Bot ste vi, samo je pitanje čiji?!

Sportista

pre 6 godina

Prvo cu da se osvrnem na BOT-ove.Ceo spisak imena musskih i zenskih istroslili sa komentarima od par reci uglavnom istih.I to sve preko kucnih racunara a ne preko mobilnih jer mobilni ne registruje u stranci napisani komentar koristeci program dobijen u stranci.. Za komentar na B92 dobija se dva poena

E sada na temu. Zabranjeno je mesanje drzave i vlasti u sport.Da li je ovaj lazni Dr.Nesa razmisljao o posledicama? Evo u Grckoj FIFA reagovala, reagovalo se i u drugim sportovima kada se drzava uplitala. Sta ako sada EHF sankcionise savez. Drugo. Kosovo jos treba da igra protiv Slovacke i Norveske.Da li ce i te utakmice biti zabranjene jer ko moze da spreci navijace da dodju na te utakmice.To je tako kada se nema mozga. Bilo ko da je doneo odluku

Miko

pre 6 godina

Pametna odluka.Dosta je bilo igre na racun Srpskog naroda.Nijedna zemlja nebi prihvatila da se u svojoj drzavi ne svira nacionalna himna na utakmici.

gigatrend

pre 6 godina

Kada sam video broj komentara, morao sam da se vratim.

1) Botovi, deco moja, gde će vam duša kad se jednog dana probudite?

2) Izvinjavam se botovima koji još nisu dobili minus od mene, ali ovo je prava najezda. Podmirio sam ove od 15:00 na gore, a ostale ću malo kasnije. Strpite se.

3) Rukometne utakmice juniorki su pravi bezbednosni izazov za našeg dr ministra, jer ih obično gleda po 50-ak gledalaca (porodica, familija i školski drugovi).

Zure

pre 6 godina

Sprečen je verovatno sukob širih razmera gde bi policija morala da reaguje, možda je ovo razočaranje naših juniorki, ali je bezbednost najvažnija

Pedja

pre 6 godina

Ministar je sprecio haos koji bi nastao igranjem utakmice.
(irena, 23. mart 2018 16:38)

Nego šta! Evo ja iz Valjeva a spremio se u Kanadu da bežim zbog haosa!

dragan

pre 6 godina

E ovako to izgleda kad se ne dogovoriš sa navijačima. Za ,,pride'' su se dogovorili pa nema problema, a ovde nisu i odmah se vlast povlači. Koja smo mi država kad nam navijači kroje politiku.

Nikola N.

pre 6 godina

Jednostavno nije trenutak za utakmicu. Budućnost Kosova se sada lomi, smo smo u isčekivanju šta će biti po tom pitanju, tenzije su velike...Vrlo verovatno da bi i došlo do nereda na tribinama.

boris

pre 6 godina

a šta bi navijači uradili. pobili decu sa Kosova ...pobili policajce. Pa centar u Kovilovu je kilometar opasan žicom. Ko je mogao da uđe tamo..... Samo država.

Sramota za državu a odgovor EHF-a treba da bude rigorozan.....i biće

boris

pre 6 godina

ovo je sve bolest ali evo malog podsećanja.

pre desetak i više godina rukometašice Kikinde8 ima ih o sada u našoj reprezentaciji) su u prvom kolu kvalifikacijama EHF kupa izazivača trebale da igraju protiv ekipe sa Kosova. Država je ekspresno zaustavila taj meč.
U narednom kolu devojke sa Kosova, koje su naravno prošle dalje, dobijaju Naisu (Niš). Utakmica se igra - Naisa dobija i ide dalje.........

Zašto - saznajte ko je bio tadašnji spozor Naise. i to nije najbitnije nego nemoć države prema sponzoru ..... a sada je nemoć države prema ___________________________ (upišite sami)
Brukaaaaa

sve moj do mojega

pre 6 godina

Pa da li je moguce? Lupao sam minuse i nema kraja...iznova i iznova isti komentari od nekih imena, npr:
Ana
Maja
Sonja
Ivan
Milos
Dragutin
....
Spisak je poduzi ali najtuznije od svega je cinjenica da se ljudi prodaju za sendvic ili prodaju glas za dve hiljade...prosto smo propali kao narod ali smo strasno glupi i arogantni da to shvatimo! Srbiju moze samo da spasi neko cudo(u pravom smislu te reci)a sto se tice nas samih, sigurnim koracima idemo u potpuno nestajanje!!!

de bil

pre 6 godina

Otkud navijači da se 'organizuju' u sred radnog dana???

A, da, droga se diluje noću, rade mukice treću smenu, red je da im se da beneficirani staž

bljak

pre 6 godina

Bolje preduzeti mere nego rešavati sukobe na stadionu, naše juniorke će svakako to razumeti,vlada je donela dobru odluku
(Trsa, 23. mart 2018 16:30)

Da li ce EHF to svakako razumeti, na to nisi mislio? Kako ce se odigrati ostale utakmice u grupi? Da li ce nase juniorke razumeti ako ih EHF iskljuci iz svih takmicenja na neko vreme? Na sve to nisi mislio, kao i kad si pisao botovski komentar.

Mislite drugačije...

pre 6 godina

Danas je srušen rekord u broju botovskih komentara. Ono što botovi ne mogu da shvate, da nikakvo opravdavanje otkazivanja ovog meča neće promeniti činjenicu da je situacija u realnom životu potpuno drugačija i da su veliki odlučili da je ovo gotova stvar.

pc,Niš.

pre 6 godina

Ovo je velika greška EHF (ili namerna provokacija).Zamislite da bilo koji sportisti Rusije igraju u Ukrajini!Turnir je trebalo da se igra u drugoj zemlji.

dragan

pre 6 godina

dvadesetak devojaka sa Kosova starosti ispod 20 godina su izgleda ogromna pretnja po drzavu.

ili smo kao narod tolika stoka da se skupio najgori sljam u Kovilovu sa zeljom da lincuje devojcice koje nisu ni rodjene kad se vodio rat?

sramota me nekad i ove drzave i naroda.

rrs

pre 6 godina

Hrabri potezi huligana bilo da su nasi ili njihovi, da se utakmica tamo igra kojim slucajem... Ici vredjati, i ponizavati devojcice od 16 godina, bravo junaci! PONOS STE SRPSKOG RODA!

draganO

pre 6 godina

koji ljudi, patriJote sto se dernjaju na stadionima uzvikivajuci KiM.
pa sta su ti ljudi hteli, da biju devojcice pa zato policija nije htela da bije te plemenite ljude.

ajde lepo da policija regrutuje sve te ljude pa ih lepo posalje na Kosovo u rovove, u blato i sneg da godinu dana cuvaju granicu, mozda ce se posle tih godinu dana vratiti kao LJUDI.

ali lepse je da se dojpa na tribinama jer u rovu ne moze da se zaradi kinta, a i "ljudi smo"

Dejan

pre 6 godina

Naš rukometni savez je odmah u startu, čim su izvučene ove grupe, trebao da odbije odigravanje utakmice sa Kosovom i da zatraži ponovni žreb iz dobro poznatih razloga.

Mitar

pre 6 godina

Neke sportske organizacije su napravile ogromnu grešku što su u svoje članstvo primile " samoproglašenu državu " jer oni nikada neće postati država.

PeruN

pre 6 godina

Botovski komentari,kao SNS amandmani u skupštini...Predstava za javnost iz Bata Gašine kuhinje,koji slijepac misli da su se navijači spontano okupili?

Zoran

pre 6 godina

Do ove utakmice nije trebalo ni da dođe, najveću grešku je napravila EHF organizacija, jer je su svoje članstvo ubacila " državu " koja nije država, a nikada neće ni biti.

Zli Zo

pre 6 godina

Komedija. Prvo dogpvore nešto a onda de prave da nemaju veze sa tim. Niste u stanju da organizujete utakmicu juniora , a vodili bi državu. EHF zbog ovoga može da nam suspenduje ceo savez i izbaci iz svih takmičenja.

Ali, to je manje bitno. Bitnije je da vi svoju nesposobnost isporučujete građanima ove zemlje.

BRAVO

pre 6 godina

Meni do sada nikako nije bilo jasno šta je to "bot". Ovo je prvi put da mi bude sve jasno zahvaljujući: Kosta,Ivana,Milojko,Tara,Mirko,Katja,Sara, Jadranka,Hana,Mirko,Milka,Maja,Jelena,Kole,Ljila,Filip,Olivera,Mila, Anja, Jana,Dana,Neca,Peđa,Marija,Sanja,Lena,Uki,Uki,Dragan,Ivan,Laki,Olga,Bojan,Iva,Lela,Nada,Tina i mnogi,mnogi,mnogi drugi..........

DusanNBGD

pre 6 godina

Prvo odluceno da se utakmica igra bez obelezja, intoniranja himni, onda je odluceno da utakmici ne prisustvuju navijaci. Onda ministra Stefanovic kaze da se utakmica otkazuje da se policija ne bi tukla sa gradjanima. Pa ministre ako je prisustvo navijaca zabranjeno i neko pokussa da udje u halu bez dozvole on je huligan i nasilnik. Ako vi ne mozete da obezbedite odigravanje utakmice, a huligane I nasilnike sprecite da prave nered onda treba da podnesete ostavku!!!!!!

Ivan ZG

pre 6 godina

Naručujem 250 komentara u prilog ovoj vijesti.
Plaćam 50 dinara po komentaru.

Samo kod vas huligani kroje politiku, a sa policijom ruku pod ruku. Policija odbija hapsiti huligane jer im moral neda. Ili je tako naredio AV. Pa ih uhvatio moral i savjest.

Poslije ovoga ćete imati problema dobiti domaćinstvo natjecanja. Jednostavno je lakše organizirati negdje drugdje gdje neće biti problema.

konstatacija

pre 6 godina

Kandidaturu za organizaovanje bilo kog kfalifikacionog turnira odobrava Ministarstvo za sport sa nadleznim savezom i lokalnom samoupravom.Znalo se pre cetiri mesecai znalo se koje ekipe ucestvuju.Na zrebanju je bio prisutan neko iz saveza. Sto se jos tada nije reagovalo? Ko ce da snosi posledice? Da li ce Ministar da snosi odgovornost u slucaju kazne za nas savez.Licno bih voleo da nam odrape kaznu.Da nas eliminisu sakfalifikacija seniora za SPi EP.I da vidim da li ceda se oglasi Dr. Nesa ili ce krivicu da prebaci na savez.U vestima se kaze da je DrNesa konsultovao Vucica, Brnabici Udovicica

Alfabot

pre 6 godina

Srci, Lela, ki, s,... bar promenite imena da deluje da nas ima više i trudite se da dajete malo kreativnije komentare da deluje kao da stvarno iznosimo svoje mišljenje!!!

gigatrend

pre 6 godina

Dobro oprobane metode: Prvo bez potrebe digneš tenziju, a onda "rešiš problem".

Ako odbiješ da igraš zvaničnu utakmicu sa priznatim članom bilo koje evropske sportske federacije, sankcije se podrazumevaju.

zoran

pre 6 godina

Gledaj botine....ha,ha,ha..suze od smeha mi krenuse...IQ-50-60...majonez prska na sve strane a bot masnim rukama udara li udara po dirkama dok komesar na tabli , kredom, ispisuje sta da bot napise... mora jednog dana da se snimi film o botovima. Verujem da urnebesnija crna komedija od te tesko da se moze napraviti. Vodja im je verovatno onaj Krle (Krstic...prodavac magle i tople vode)...

Gde ja živim

pre 6 godina

Očekujte 1000+ komentara. 3,4 SAD.

(Gde ja živim, 23. mart 2018 13:47)

Što volim kad sam u pravu. I to za manje od 3 sata. Svaka čast.
E živote dragi.

Jovan

pre 6 godina

EHF organizacija nije smela da primi nepostojeću državu u svoje člansto, jer oni nokada neće postati država, Kosovo je sastavni deo Republike Srbije.

Adrian

pre 6 godina

Pa da li je moguce? Lupao sam minuse i nema kraja...iznova i iznova isti komentari od nekih imena, npr:
Ana
Maja
Sonja
Ivan
Milos
Dragutin
....
Spisak je poduzi ali najtuznije od svega je cinjenica da se ljudi prodaju za sendvic ili prodaju glas za dve hiljade...prosto smo propali kao narod ali smo strasno glupi i arogantni da to shvatimo! Srbiju moze samo da spasi neko cudo(u pravom smislu te reci)a sto se tice nas samih, sigurnim koracima idemo u potpuno nestajanje!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sve moj do mojega, 23. mart 2018 16:18)

Uvek kad se aktiviraju botovi nesto veliko ce da se desi.

Petar

pre 6 godina

Dijalog sa prištinom je sve više zategnutiji tako da bolje što je sad stopiran meč nego da smo rizikovali pa da se desi neka neprijatnost.

Jova

pre 6 godina

Ministre vaš posao je da održavate red i mir i da privodite sve one koji se toga na pridržavaju.Nije vam posao da držite političke tirade.Ako je naš rukometni savez već prihvatio žreb i organizaciju turnira,posao vam je da obezbedite dogadjaj.Ovom zabranom ste uništili karijere cele
generacije naših rukometašica i direktno ste omogućili tkz.Kosovu
pobedu a našim devojkama eliminaciju.

Rista

pre 6 godina

Sigurnije je stopirati meč nego rešavati sukobe, juniorke ce pokazati svoju spremnost na nekom sledećem terenu odlična odluka našeg ministra policije

Fbnn

pre 6 godina

A da je Kosovo deo Srbije tad biste tukli ljude, i tenkove biste izvodili na gradjane Albance kada bi oni protestvovali. Ali zato srpski huligani mogu da drže državu kao taoca.

Stomak

pre 6 godina

Valjda ce neko u moru botova procitati i moj komentar. Da neki normlani ljudi vode ovu drzavu, od starta se ne bi pristalo na ovaj mec. Ali dobro, hteli ljudi da podidju evropi, posto nisu mogli od starta da skontaju do cega svega ovaj mec moze da dovede.

Morpheus

pre 6 godina

(Milosh, 23. mart 2018 14:46)

A da li ti shvataš da se ovde uopšte ne radi o realnosti na terenu? Koju svi mi znamo isto kao i ti. Da to uopšte nije tema?

Tema je ta da ozbiljna država (čemu bi trebalo da težimo) treba da vodi ozbiljnu politiku i da se, ako nešto zauzme kao zvaničan stav, tog stava pridržava u potpunosti. Ili da taj stav napusti.

Dakle, ako je zvaničan stav Republike Srbije da "Republika Kosovo" ne postoji - onda ona ne postoji i protiv nje ne mogu da budu igrane nikakve utakmice. To je jedino ozbiljno. Kod ozbiljne države nema pola-pola, malo hoću pa malo neću. Recimo, Španija. Zvanično ne priznaje nezavisnost Kosova, ne igra protiv njega međunarodne mečeve, ne prihvata njegov prijem u međunarodne organizacije ... španski političari čak odbijaju da budu fotografisani sa predstavnicima Kosova! To je zvaničan stav i dok se on ne promeni cela država stoji iza njega.

Sad, to što mi očigledno nismo ozbiljna država je druga stvar. Ne znači da ne možemo bar da se pretvaramo...

daks

pre 6 godina

Jedva cekam sendvicare koji sad kucaju kako je ovo ispravna odluka i kako ne priznajemo Kosovo, kad vodja uskoro objavi sta je potpisao pa kad sendvici krenu da rade kako je bolje priznati jer nas to koci, mudra odluka itd.

Roki

pre 6 godina

Mislim da se ovde ne radi o prebijanju naroda ministre... Ovaj narod neće priznati Kosovo. A vi ministe i vaši bi hteli da ga priznate. Vas problem je ozbiljan. Sta ce nam Evropa. Treba u ovoj zemlji vladavine prava i zakona pa cemo ziveti kao u Evropi.

Washington

pre 6 godina

MA JOK, super je ideja odigrati utakmicu s kosovom u sred Srbije i JOS pritom zabraniti da se pusti srpska himna.

Ko bi rek'o da ce to napaliti ljude!?

Sloba

pre 6 godina

Pre dve godine vlada Srbije je donela odluku i zauzela stav sta raditi ako dodje do susreta izmedju Srbije i Kosova da se treba ponasati sportski .Znacj nema silazenja sa postolja, i okretanja ledja kosovskoj zastavi himni.Rusija ne priznaje pasos Kosova ali je dozvilila Judo federaciji Kosova da ucestvuje na SP i jos njihiva takmicarka uzela zlato.Prema tome odluka ministra je skandalozna i ishitrena.Politiku i sport ne treba mesati. Kosovo je clan EHF. I na zimskim.OI ucestvovala Severna Koreja u Juznoj Koreji

nenad

pre 6 godina

Postovani, ja sam sa Kosova.
Sigurnost gradjana (bilo kojih) je na provom, drugom ... planu!
(Ne)shvatljivo je toliko politickih komentara u sportu. Za ove devojke,sa obe strane, nije motiv za sportsko i ljudsko vaspitanje.
Bilo kako bile, Sport je sport, omladina je potomstvo, uzgajimo je covecanstvom

jegermajstor

pre 6 godina

ovakva odluka je trebala biti donešena već u startu, ali nikad nije kasno! Bravo za ljude koji su se organizovali i time podigli pritisak da se utakmica ne održi.

Che

pre 6 godina

Da rezimiramo...sportski savez Stbije je potpisao da priznaje kosovske sportiste, samim tim se slozio da ucestvuje sa njima u takmicenjima.

Drzava Srbija je organizovala mec izmedju Srbije i tog kosovskog tima.

Drzava Srbija sad prekida mec iz "bezbednosnih" razloga.

Armija botova ana,tanjaj,sanja,una,tea,mea,bea i ostalih sa komentarima podrske vladi.

Rukometni tim Srbije snosi konsekvence.


koloko je ovo, jedno 15:0 za nas, a?

stradija

pre 6 godina

Istorijska odluka vrhovnog komandanta Vucica, doktora Nebojse Stefanovica, premijerke Ane Brnabic ! Ovim je ujedinjen narod koji je cekao ovakvu odlucnost decenijama!

Paja Patak

pre 6 godina

Odakle je znao da bi policija tukla ljude.Kao da se spremalo 10 hiljada navijaca da dodju u Kovilovo. Desetak njih bi doslo i par policajaca bi sprecilo nasilno ulazenje u dvoranu.Ako bi hteli na silu policija upotrebljava silu

vinjak18+

pre 6 godina

Утакмица је отказана због могућности "проблема" са "навијачима" (наравно Срби). Она није отказана јер се игра против тзв.Косова! :)) Хехе Сви што хвале треба да укапирају да су то 2 веома различите ствари. позз

banat uber alles

pre 6 godina

@Needukovan

volU ta žeMska imena :)))))
od početka sendvičarenja su im naklonjeni...

mina
Magdalena
isidora
sara
Jana
Glorija
Kaja
Tea
Penelopa
Maja
Lena
Daca
Tifani
Vesna
Mirjana

bl rs

pre 6 godina

Mec je otkazan jer je SNS shvatio da ljudi nece preci preko toga. Sad ulaziti u analize Kpsovo drzava nije drzava je zamorno ali zasto su uopste prihvatili da igraju? Ako su sad otkazali nisu trebali ni pristati ako su pristali kalvo crno otkazivanje. Pustis ljude na tribinu i obezbijedis uslove. Problem je sto vasa vlast, ni nasa nije drugacija, eeaguje samo u skladu sa stranackim interesima. Zato i nemamo drzave.

RIZBO

pre 6 godina

presmešno, prvo pošalju svoju paravojnu formaciju a onda kao zbog bezbednosti otkazuju utakmicu! Ispod žita opet valjaju nešto veće!

faton

pre 6 godina

hahah najbolje od ove vesti su rimticni komentari od :

Kaje, Mina , Violeta, Hana, Nana, Elena, Lela, Helena,Ivana,Sara, Sandra etc.

Ivan, Jovo, Nebojsa, Sima, Lazar, Nenad, Bojan, Milos, Milan , Nemanja etc.

nena

pre 6 godina

Ovo je prava odluka baš sada jer je i politička napetost prisutna, ne trebaju nam incidenti i loše slike da obilaze svet, odlično je Stefanović to sve sprečio

Mare

pre 6 godina

"Najbolji" su mi ovi komentatori u stilu "Sramota, ovim Srbija nanosi sebi stetu"

Inace drzava koji krši sopstveni Ustav, ne nanosi sebi štetu. Kako da ne.

Cirkus, leteći, montipajtonovski

pre 6 godina

Utakmica je prvobitno bila zakazana da se igra u Kragujevcu, pa je onda neko pametan rekao gde se tačno premešta, kao da nije zvanično saopštenje moglo da bude samo u Beogradu, bez detalja (i tako je bilo odlučeno da se ova rukometna utakmica igra bez publike).

PS: Otkad juniorke u rukometu imaju navijače, i to po bezbednost opasne?

Vucko

pre 6 godina

Prava odluka! Samo je morala odmah biti donesena, a ne da Delije intervenisu u Kovilovu, i svaka im cast, uspeli su da sprece odigravanje utakmice. Ovo je pobeda naroda nad marionetskom vlascu koja je pod direktivom Zapada.

faton

pre 6 godina

hahah najbolje od ove vesti su rimticni komentari od :

Kaje, Mina , Violeta, Hana, Nana, Elena, Lela, Helena,Ivana,Sara, Sandra etc.

Ivan, Jovo, Nebojsa, Sima, Lazar, Nenad, Bojan, Milos, Milan , Nemanja etc.

sto bezite

pre 6 godina

A kada policija tuce ljude na derbiju,to je onda ok?Ovo je klasicno i banalno skupljanje politickih poena.Sad zabranjuju utakmicu,a vode dijalog o priznanju Kosova i traze promenu ustava.Narode,osvesti se!

ikarbus je simbol oporavka srpske industrije rece AV pa vi vidite gde smo

pre 6 godina

Politicka odluka. Kakav sukob naroda i Policije? 99.99% ljudi i ne zna gde je kovilovo a jos ce da ide da gleda zensku decu u rukometu. Ma da bre izbili bi nemiri kao za gej paradu. Politicka odluka.

Dragutin

pre 6 godina

Apsolutno podržavam odluku o otkazivanju tog meča, jer Albanci imaju svoju matičnu državu, a ona je Albanija, a Kosovo je Srbija.

Pufne za frezenkovanje

pre 6 godina

Hahahahah. Iako svi znamo da "botovi" postoje i da rade svoj posao, ovo ipak prevazilazi okvire normalnog. Pa jel moguce da gledam jedan te isti komentar samo obrnut redosled reci 250 puta? Meni se cini da su navijaci (citaj huligani) opet ispali jaci od drzave? Koga to policija da bije? Svoj narod? Zbog cega? Kakav je stav drzave Srbije po pitanju ucestvovanja nasih selekcija u medjunarodnim takmicenjima sa nepostojecom tvorevinom kosovo? Zasto se ne drzimo tog stava? Zasto se ne postuje ta odluka? Koji to ljudi mogu da krse zakon i da drzava podlegne pod njihov pritisak uz ovakvo jadno saopstenje. Tuzna je nasa zemlja i ne desava se ovo prvi put na zalost.

Radoica

pre 6 godina

Srpska vlada sve zakuvala.Dala pristanak da se igra u Srbiji. Još pride nije se usprotivila da Kosovo bude član MOK. Sada će da beru poene kao eto neće da budu protiv naroda i da ga biju...

Јабучило

pre 6 godina

Који сукоби са публиком када се утакмица игра без публике и медија?
Даље, зашто се бркају лончићи? Не отказује се утакмица зато што играмо са репрезентацијом Косова*, већ зато што полиција тврди да није у стању да успостави ред и мир.
Зашто се у почетку пристало на утакмицу са Косовом*? Или се оркестрирао овакав сценарио, да би се појавио "спасилац" Стефановић? Неодговорно и бахато.

jan uve

pre 6 godina

sve je ovo i organizovano da bi se ovako zavrsilo...da li ce ovi "branioci nacionalnog ponosa" i svojih tenderskih privilegija docekati predsednika na aerodromu pri povratku sa tajnih davanja instrukcija u njujorku? da li ce ga pitati s kim se video tamo? pa to im je saborac sa tribine, valjda mogu njemu sve da kazu...

ajemsasa

pre 6 godina

"Rec je o apsurdu da se igra medjunarodna utakmica u okviru iste drzave.
(Sima, 23. mart 2018 15:01)"

Ne, apsurd je da vi i vama slični ne prihvatate realnost da Kosovo više nije u sastavu Srbije. Ako ne verujete put pod noge pa proverite na granici Kosova i Srbije.
Što se tiče otkazivanja utakmice takva praksa će se završiti suspendovanjem i izbacivanjem Srbije iz svih sportskih takmičenja. Ko ne veruje neka se uveri na primeru SR Jugoslavije, tako je i tada počelo!
A o nesposobnosti da se obuzdaju raznorazne navijačke(huliganske) grupe ne vredi trošiti reči. Onaj ko ih organizuje sad kao fol neće da ih bije! Sve je ovo već viđeno i bilo smešno da nije ovoliko jadno!

Zuja

pre 6 godina

Nije u nadleznosti ministra policije da sprecava neku utakmicu.Utakmica nije visikog rizika niti je policija imala bezbednosnu procenu.To sto je par ljudi najavljivalo da ce da dodje u Kovin ne znaci da se nesto strasno spremalo.Da li ce ministar da snosi posledice ako EHF kazni nas savez? Duznost policije je a spreci eventuani nered.Da li.je Ministar sprecavao paradu ponosa sto je mnogo veci izazov. I na kraju Botovi vredno sakupljaju poene hvaleci odluku menjajuci ime a isti komentari.Programi Skynet i Forestres

BOBA

pre 6 godina

Čitam komentare pa moram da pozdravim Simu, Lazara, Olju, Minu, Hanu, Elenu, Lelu, Janu, Ivanu, Helenu, Saru, Sandru, Milku, Miju, Taru, Maju i da im Svima poručim - umorićeš se dete za jedan sendvič.

JA

pre 6 godina

Sta je ovde tuzno, tuzno je to sto da se utakmica recimo igra sa Danskom, ne bi bilo ni 20 navijaca, a sad kad treba da se izazovu incidenti, onda smo tu prvi. Slazem se da je trebalo otkazati utakmicu, ali ne u poslednji cas , pa skupljati sitne poencice, nego odmah kad se saznalo da ce je uopste biti, bez obzira da li ce se svirati himna ili ne, jednostavno se ta utakmica ne igra i tacka. A najtuznije je to sto se ponovo pokazalo da se drzava boji huligana.

cvarci i kavurma

pre 6 godina

Navala botova na ovoj vesti, ala radite-samo prste poruke, naravno pohvale za Vladu i slicne poruke ;), a da nam je Vlada kakva treba do ovoga ne bi ni stiglo da 'dodje'...

Miki

pre 6 godina

Ovo bi moglo da znači 10:0 za njih.
Tako je bar bilo 2006., kada ženski odbojkaški klub iz Kikinde nije igrao sa klubom s Kosova, po naredbi iz Vlade Srbije. Posle su odbojkašice iz Niša u sledećem kolu bez problema igrale sa istim tim klubom, Vlaznimijem iz Đakovice, i ubedljivo pobedile. Ali Kikiknđanke su ispaštale...
Uzgred, Kosovo je u rukometnu federaciju primljeno pre nego što je proglasilo nezavisnost.

alban

pre 6 godina

Koji primitivci su ovi sto su izasli da kukaju oko Kosova! Ahahaha, Srbija svakim danom sve vise tone u primitivizam. Bolje bi vam bilo da se perselite u Aziju, tamo kod Putinca, Kineza i Mongola tamo vam vise odgovara kultura tamo ce te ziveti srecnije, MANITE SE EVROPE, NIJE ONA ZA VAS.

Milosh

pre 6 godina

Drzava?! Gde ista ta drzava organizuje huligane da krenu negde da bi oni kao zbog njih ukinuli nesto jer oni sami nemaju hrabrosti da to urade iz nekih drugih cisto politickih razloga. Da li je to drzava? Naravno da ni jedna zemlja gde huligani odredjuju da li ce nesto biti odrzano ili ne, a opet ministar policije te huligane naziva "narodom" kao nekada sto su govorili neki gospodin legija. Nazalost daleko smo mi od drzave i ponovo razmisljam da svoje troje dece ipak izvedem odavde za njihovu bolju buducnost.

Needukovan

pre 6 godina

(Hana, 23. mart 2018 14:53)
(Lena, 23. mart 2018 14:53)
(Jana, 23. mart 2018 14:53)
(Una, 23. mart 2018 14:53)
(Vanja, 23. mart 2018 14:54)
(Gala, 23. mart 2018 14:54)
...
..i da ne kopiram dalje. Uglavnom, svakom sa makar mikrogram mozga je jasno da su botovi dobili direktivu da nam objasne kako je ovo 'ispravna i odgovorna odluka' ali im nisu skrenuli paznju da ne koriste bas tu terminologiju koja im je predocena, nego da probaju svojim recima da iznesu komentar. Ili ce biti da nemaju svoje reci :)
Cekamo nastavak :)
Cekamo nastavak, sigurno ce biti

nista o nicemu

pre 6 godina

Podrzavam odluku Vlade R. Srbije, jer je javni red i bezbednost gradjana Srbije na prvom mestu! Jel treba neki policajac da ostane bez oka ili dete da bude povredjeno, samo da bi se odigrala utakmica sa Kosovom, koje mi ni ne priznajemo kao drzavu! Odnosno ni nisu drzava!
(dasa, 23. mart 2018 15:52)

Primas platu od poreza koji mi placamo, a ti botujes iz tog EPSa umesto da radis nesto posteno. Kako te sramota nije samo, objasni deci sta radis, da te se odreknu kao roditelja.

predrag

pre 6 godina

Ne menja cinjenicu da smo banana drzava, mozda za mrvicu manja banana zbog ovog poteza.
(Srbo, 23. mart 2018 13:47)

Nisi u pravu. Zapravo smo jos veca banana drzava zbog ovoga. Drzava je htela da se odrzi ovaj mec, ali nisu mogli da se izbore protiv volje navijaca (koji su ovog puta skroz bili u pravu) i nasilja.
Znaci pored toga sto nam je vlada izdajnicka, ne moze da se izbori ni sa nasiljem.

Filip Must Play

pre 6 godina

Mi smo izgleda narod koji slabo pamti, treba se zapitati ko je i u čije ime potpisao samostalnost Kosova, nakon toga je Divac napadan ni kriv ni dužan a ON se izvukao.Eto sad kada Kosovo dobija svoj pozivni broj, kada se ON uveliko sastaje sa Tačijem da dobije zadatke šta još treba da ispuni, mi se ovde prepucavamo treba li se igrati utakmica ili ne. Zona sumraka

Milenko

pre 6 godina

U potpunosti se slazem sa ovom odlukom. U javnosti je danima stvarana takva atmosfera, da bi do nereda sigurno doslo, jer smo mi ponosan narod, a oni provokatori.

dasa

pre 6 godina

Podrzavam odluku Vlade R. Srbije, jer je javni red i bezbednost gradjana Srbije na prvom mestu! Jel treba neki policajac da ostane bez oka ili dete da bude povredjeno, samo da bi se odigrala utakmica sa Kosovom, koje mi ni ne priznajemo kao drzavu! Odnosno ni nisu drzava!

ognjen

pre 6 godina

Nije samo zabrana, sad lepo da reaguje tuzilac i da se odmah pokrene postupak protiv kompletnog rukovodstva rukometnog saveza za podrivanja ustavnog poretka.

ivan

pre 6 godina

fudbalska reprezentacija je gostovala u albaniji i nije joj se nista desilo. sve je bilo pod kontrolom. utakmica juniorki i to u rukometu se odlaze, zbog procene ministra policije. u ocima celoga sveta ispada da je albanija uredjenija drzava od nase i da tamo vladaju zakoni koji se i postuju. Definitivno je ovo privatna, banana drzava u kojoj je bitno politicarima skupljanje jeftinih dnevnopolitickih poena i to samo za sebe i samo danas

Goran

pre 6 godina

Pa Ukrajina i Rusija, dve medjusobno priznate drzave ne igraju medjusobno odlukom sportskih medjunarodnih organizacija, cak ni njihovi klubovi, a sada mi moramo - glupost!

Beoman

pre 6 godina

Kosovo je izgubljeno i gluposti vlade da se neodigra utakmica, Kosovo se samo dobija bojem ali od tog nema nista! Treba poceti razgovarati skomsijama i stvarati ekonomiski blok bez carina i slobodno kretanje pa i zelena karta za zaposljavanje. jedino tako idemo napred a sve drugo je propastaj, zamislite da smo slobodni 100 godina i posle neratajemo nikad, ako islam zavlada mi svi budemo pobednici, ako Kina zavlada mi pobedjujemo, ako rusija zavlada svi smo pobednici a zapad nas ne sljivi i nece i mi smo za njih bas svi rusi. Jedino sloga balkan spasava, sto se tice srbija, hrvaski, bosni, ma mi smo samo pojedinacno saka jada i zalupanih al ako krenemo zajedno ima da dokazemo da smo nesto i da se zagrlimo pred svima da zapad vidi da nas ima. albanci su nas narod i ljudima treba dati sansu da se integriraju zajedno snama a ne pojedinacno. jedan prut slomis lako al dva teze a buket prutova nemozes slomit bas nikako---tako nesto je kad bi se balkanske zemlje ujedinile, balkan je izvor civilizacie a sad smo samo izvor kanalizacice

Mrle

pre 6 godina

Pametno nisu trebali ni da pristanu na odrzavanje takvog turnira. I ovo sto radi EHF i UEFA je mesanje sporta u politiku direktno kao i ostali savezi koji su priznali tzv. Kosovo. Jer priznato od strane UN nije znaci mogu da igraju prijateljske nezvanicne meceve kao mi u balonu kad se skupimo. Ili ako moze Kosovo mogu i Palestina i Tibet i onako veca prava imaju na drzavu. Konacno i ovi nasi jedan pametan potez da povuku.

мангупаријацз

pre 6 godina

Браво! Наша држава НЕ СМЕ се састајати у било ком спорту са том квази државом. Косово је Србија.

Milan

pre 6 godina

Da li bi Englez, Amerikanac, Francuz, Norvezanin pristao da u sopstvenoj zemlji igra za reprezentaciju svoje zemlje bez obeležja i himne?!?

miki

pre 6 godina

Da li bi Englez, Amerikanac, Francuz, Norvezanin pristao da u sopstvenoj zemlji igra za reprezentaciju svoje zemlje bez obeležja i himne?!?
(Milan, 23. mart 2018 14:22) # Link komentara

Jeste oni bi igrali kao sto i igraju i vasa braca Rusi u Evropskim ili Svetskim Prvenstvima u razlicitim sportovima ili Olimpijskim igrama bez, zastave, bez himne itd.

i nije da je Kosovo to trazila nego sama Srbija

@

pre 6 godina

Zato nismo spremni da policija tuče ljude kako bi se održala utakmica, koja je suprotna svim našim stavovima""

au zivote sutni me negde u Afriku da ne gledam i en slusam ovakvog lika koji nema jedan dan vojske!!!

milodar

pre 6 godina

@jake gomila gluposti. fljamurtar je svojevremeno normalno i bez problema igrao svuda po srbiji.
ovde je rec o apsurdu da se igra medjunarodna utakmica u okviru iste drzave, tj.republike sbije.

Milutin

pre 6 godina

Ogromnu grešku je napravila EHF organizacija, jer je ubacila u takmičenje " državu " koja uopšte ni nije država, a nikada neće ni biti država.

Realista

pre 6 godina

Opet patetika nasih vlasti i patriota. Pa sto se onda RSS prijavio za organizaciju tog turnira, ako su znali da postoji mogucnost da ce na istom da igra i reprezentacija Kosova. I svi smo znali da ce ulaskom Kosova u MOK (gde se nesto nismo mnogo bunili i protivili kao za Unesko...) se otvoriti vrata svih evropskih i svetskih sportskih organizacija.
A ovo je odlican pokazatelj koliko nase vlasti stvarno zele da Srbija udje 2025 godine u EU.

prirodno matematicki

pre 6 godina

gospodine ministre ako vam navijaci odredjuju sta da radite imajte u vidu da i ja i mojih 14 kolega sa fakulteta cim diplomiramo bezimo iz zemlje pa vi sa huliganima vodite zemlju umesto sa skolovanim kadrom

bla bla

pre 6 godina

Da li je Kosovo clan i ima pravo da igra rukometne meceve?Da.
Da li je to sadsnja vlast dopustila? Da.
Da li cemo skupo platiti ovaj potez? Da.
Da li smo glasali za Vucica? Da.
Zakljucak: Sve sto se desava i sto ce se desavati smo zasluzili.

Milos

pre 6 godina

Nije vreme , neutralan teren samo.sve sto je nakaradno ocekuje takve stvari.previse rano za tako nesto. Nek se bolje odlozi tako je najbolje.Mi nismo krivi krivi su nase babe i dede. A mi placamo njihove grehe
Pozzz

Sipac

pre 6 godina

A joj ljudi moji, ja video ove dobronamerne sportske navijace kako pevaju Kosovu pa mislio u skladu sa tradicionalnom Srpskom gostoprimstvu vi to pevate nasim Kosovskim devojkama. Skoro se rasplakao od srece... Steta!
Ko to kaze ko to laze da sport nije politika?

from Niš

pre 6 godina

Par pitanja za ove sve sto kazu Kosovo je Srbija. Mozemo da idemo dole i da se slobodno krecemo? Naplacujemo porez dole? Imamo svoju vojsku i policiju dole? Govori se i pise srpski jezik? To sto mi ne priznajemo nesto i jos par Tunguzija ne znaci da je to istina, istina je ono sto je realnost na terenu, a nazalost to je da je Kosovo drzava priznata od svih velikih sila (Rusi ce nas prodati samo da dodje do zamene Krim-Kosovo) i to je to.
(Milosh, 23. mart 2018 14:46)

Ajde ti to dokazi ovoj MASI od naroda !

v_K_esspreso

pre 6 godina

A sta cemo na leto ako Zvezda izvuce neki klub sa Kim u kvalifikacijama za Ls ili ligu evrope, ili Partizan svejedno...? Jel i oni treba da se sklone..? Ili ce se ipak igrati te kvalifikacije...? Pre ce biti ovo drugo jer je lova u pitanju. A na ovakvim stvarima koje su manje vazne se pokazuju misici. Sad ce tu selekciju da izbace iz takmicenja i cure nece moci napredovati. Ludilo mozga. Sta fali i da se odigralo sa zastavama i himnama, onda lepo publika nagrade aplauzom obe selekcije jer smo jedna drzava. To se tako radi, na finjaka. A ne ovako glupo i za narodne mase koje se loze na udaranje sakom od sto. Nema mozga u drzavi, ali sami smo birali. Kakav narod, takva i vlast. Uvek bilo i ostalo.

pre 6 godina

Još jedna blagovremena reakcija naše Vlade.
Moglo je još pre mesec dana da se ovo uradi. Ali, naša Vlada ionako nema ni ideju, ni politiku. Nego se stalno prilagođava javnom mnenju, spoljno-političkim pritiscima. Tako da ne čudi.

Alija Sirotanović

pre 6 godina

Tako je! I treba sve da se lomi preko dece! Zašto im ulepšavati detinjstvo, zašto učiti buduće generacije miru i toleranciji! I treba da pobedi mržnja i ne razumevanje!

Parter B

pre 6 godina

O cemu ovaj prica,koja policija bi koga tukla?!?
Shvatili ste i vi u policiji i Vlada da bi dozvolom za igranje utakmice prekrsili Ustav Srbije,a pritom nisam bas siguran ko bi sta uradio i kako bi prosao...
Shvatili ste da bi dobili nerede i u gradu,i to ne samo od navijaca...
Sta vi mislite,da su ti isti navijaci dosli u Kovilovo nespremni,da ih pendrecite i hapsite protivzakonito i protivustavno?!?
E moj tzv. "ministre"...
Uskoro cete morati da se izjasnite konacno gde cete i kako cete,a onda vam sledi zestok pad...
Zivi bili pa videli...

Vlajko

pre 6 godina

Eto čisto da znate, ova situacija je benigna u odnosu na onu koja bi se desila ako nekome padne na pamet da prizna Kosovo, zarad "viših" ciljeva, a sve ide u tom pravcu. Sada malo razmislite, šta možete da napravite u Srbiji.

KiMi

pre 6 godina

Steta zbog sporta ali su povredjena prava jedne zemlje. Opet, EHF je i sam prekrsio pravilo a to da je primio RSK a da nije clan UN-a a mislim da je jedan od uslova to inace..

Bardami

pre 6 godina

Zna vlada Srbije da će se ta utakmica kad-tad odigrati, pa makar i u inostranstvu. Ovo je čisto formalno zbog naroda. Mislim da Vučiću već zvoni telefon-pozivi iz Brisela.

BIo ODIN

pre 6 godina

Ima mnogi naznaka da bi odredjene ne navijače već organizovane političke grupe na utamici napravile skandal i nanele veliku štetu Srbiji.

jake

pre 6 godina

"Srbija je domaćin kvalifikacione grupe"

ma vidi se se Srbsko domacinstvo, vasa reakcija bi bila uvek ista protiv Kosova bila ona Drzava ili pokrajina ili jednostavan Klub sa Albanskim sportistima.

sasa

pre 6 godina

Prvi i ujedno najpametniji potez ove vlasti. Nemam nista protiv devojaka sa Kosova, ali bolje je i za njih ne igrati zajedno u ovakvim politickim okolnostima.

jelena

pre 6 godina

Ne shvatam zašto sada, osim ako se nisu uplašili "navijača". Mogli su kada je određen žreb da povuku tim Srbije sa takmičenja ili da insistiraju da ne budemo u grupi sa Kosovom. Stvarno dokazujemo da dno ne postoji.

cvarci i kavurma

pre 6 godina

Ovi nasi iz Vlade kao da su spavali 'zimski san' pa sad kad su se probudili su shvatili da treba utakmica da se odigra, da su iole korektni prema svom narodu i svpj zemlji ne bi ni dozvolili da budemo u istoj grupi sa Kosovom, a ako bi i bili ne bi trebali ni da prihvate organizaciju ovog turnira u nasoj zemlji, no sve je ovo normalno kod nas...

baca

pre 6 godina

hvala bogu

ja sam negde procitao da Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila da "Srbija je afirmisani i ugledan član međunarodne zajednice"

e pa vidi se kada vi jurisate na 16 godicnje devojcice kako ste afirmisani i ugeldani.

room 1408

pre 6 godina

Ne razumem na koji način može da igraju zvaničnu utakmicu dve reprezentacije iz iste zemlje.Ok ono tip reprezentacija-novinari,ili A tim protiv B tima,..Luda kuća je da igraju zvanični meč 2 tima iz iste zemlje medjunarodno takmicenje.Ja mislim da je to nezabelezeno u istoriji sporta.Sto na SP 2014 u fudbalu nije učestvovala reprezentacija Teksasa a ne SAD ako Teksas tako misli da treba da bude,..Luda kuća koliko nam je smesna politika i država da ovo dozvoljava,....

Bili

pre 6 godina

Pitanje je došlo uopšte do organizovanja ove utakmice? Nebojša kao nije znao šta bi se dogodilo, uz to bismo imali i priliku da u sred Srbije slušamo himnu Kosova. Skupljanje poena, ali samo kod onih kojima je sve ovo slučajnost.

Marko

pre 6 godina

Svi smo uz našu Vladu.
(Maksim, 23. mart 2018 14:35)

Gresis. Uz Vladu ste samo vi botovi, oni koji imaju debeo interes (kao oni potpisnici podrske) i funkcionalno nepismeno stanovnistvo. Svi ostali ili su u inostranstvu, ili u zemlji cekaju pad ove nakaradne vlasti. Sto neko rece, da imamo kicmu ne bi uopste ni doslo u obzir odrzavanje oveutakmice. Neko se ovde ipak uplasio inicijalne kapisle za proteste vecih razmera.

Paljuka

pre 6 godina

Cuj necemo da bijemo narod, zbog pevanja himne u svojoj drzavi i skandiranja Kosovo je Srbija i Sprskih zastava. E sad stvarno da nije tuzno bilo bi smesno. Valjda ce neki asteroid udariti uskoro. E moj MINISTRE...

shkipmutre

pre 6 godina

Ovo nije dobro za oba strane. Deca su tu hteli da igraju. Vi stalno mesate politiku i sport. Nema nama buducnost ako ovako drugima jedni podmetnemo noge uvek.

WillyWonka

pre 6 godina

Kosovo je realnost i što prije to u Srbiji shvate, to će se prije početi živjeti normalno. Zašto Vučić pregovara sa predstavnicima Kosova, a zabranjuje utakmice? Da je dosljedan, onda ne bi nikad pristao na bilo kakve pregovore i poslao bi vojsku da riješi problem. Ali treba narod trovati, a ulizivati se međunarodnoj zajednici.

aco

pre 6 godina

Спали смо на то да расправљамо о томе да ли треба фа играмо са Косовом*?! Наравно да не треба да играмо! Треба себе мало поштовати.

DAVOR

pre 6 godina

Ej pa to su jos deca, devojcice juniorke!!! Zabraniti deci da se igraju zbog politike i pod pritiskom hukiganskih sovinistickih grupa samo po sebi govori u kakvoj zemlji zivimo.

dejd

pre 6 godina

Koji cirkus, to je trebalo odmah u korijenu sasjeći Srbija igra sa svojim sastavnim dijelom teritorije. A čitajući pojedine komentare dobro i postojimo.

Komša

pre 6 godina

Ovo je bilo - ako prođe prođe.Pre 7 dana su ovo predstavili (ljudi iz RSS) u saopštenju kao veliku diplomatsku pobedu.
Da,su ljudi ćutali prošlo bi i tom "pobedom" bi zamaskirali poraz - činjenicu da sa delom svoje teritoroje igramo međunarodnu utakmicu u sred Srbije,bez intoniranja srpske himne kako bi se prikrilo da vlast suštinski priznaje Kosovo.
To isto rade sa ZSO - predstavljaju to kao moguću pobedu.

Oliver Nedeljkovic, zapamtite to ime

pre 6 godina

Ovo je mesanje sporta u politiku. Treba pitati cure iz obe reprezentacije zele li da igraju medjusobno! Ako one nece, onda je u redu.

slina

pre 6 godina

A da se neko pobuni protiv vlasti
policija bi ga tukla, to je ministar hteo da kaže.A botovi samo "podržavaju" odluku.Ne znam sto u žrebu nisu razdvojili nas i njih.

goran

pre 6 godina

Ispravna odluka.Politika ali od EHF se umesala u sport. Hteli bi da kroz susret Srbija Kosovo ucine politicki korak ka pomirenju.Mogli suda razdvoje ove reprezentacije.Igra se u nasoj zemlji a ne dozvoljavaju,himnu zastavu,obelezja i publiku.Zato nam je rukomet tu gde je

kad bi vi znali

pre 6 godina

Sta ti je populizam...ne vezano direktno za temu kad bi vi znali koliko sportista sa Kosova je nastupalo pod svojom zastavom ( u nekim drugim sportovima) ali eto sad se digla tenzija pa eto ne moze da se igra utakmica...
Inace postoji i za i protiv

(Vlast)a

pre 6 godina

Jednom radikali,nikad razumni i normalni!
Zabraniti da deca igraju,a sami sebi dozvoljavati svasta...pravedno,nema sta!
Radikalno je da nasa deca uvek placu dok je vlast iskljuciva i lazno patriotska.

Milosh

pre 6 godina

Par pitanja za ove sve sto kazu Kosovo je Srbija. Mozemo da idemo dole i da se slobodno krecemo? Naplacujemo porez dole? Imamo svoju vojsku i policiju dole? Govori se i pise srpski jezik? To sto mi ne priznajemo nesto i jos par Tunguzija ne znaci da je to istina, istina je ono sto je realnost na terenu, a nazalost to je da je Kosovo drzava priznata od svih velikih sila (Rusi ce nas prodati samo da dodje do zamene Krim-Kosovo) i to je to.

nnidza

pre 6 godina

Glupa odluka. Moglo je da se igra bez simbola, a sada će se možda igrati i na Kosovu... Jedno je sigurno, zastava Kosova će se vijoriti i slušaće se himna... A mi nismo naučili ništa iz bojkota rukometnih mečeva, naročito pošto smo tako ugasili jedan ženski klub...

Milica

pre 6 godina

Možda bi neko želeo da Vlda Srbije ima engerencije da zabranjuje sve na ovom svetu, ali je ovaj turnir od ingerencijom EHF. Srbija se DOBROVOLJNO prijavila da organizuje turnir, za organizaciju se dobijaju određena novčana sredstva, tako da telo koje pominjete može samo da zabrani reprezentaciji svoje zemlje da ne igra utakmicu. Dakle, nisu zabranili odigravanje nego su zabranili reprezentaciji da igra utakmicu. To je kao da sutra Vlada srbije zabrani odigravanje utakmice Zvezde ili Partizana u kvalifikacijama...može da zabrani ekipama, ali ne može da zabrani utakmicu.... Naravno, za to će Savez biti kažnjen, a reprezentacija će izgubiti utakmicu. To je moglo biti izbegnuto, ali ranije...ovako sve radimo kasno...i pogrešno....

Plavo nebo - plava ptica

pre 6 godina

Obratite pažnju! Svaki trenutak ove vlasti koriste da nas udalje od EU. Kada mislim na EU ne mislim na NATO, već mislim na punu slobodu rada, putovanja, života! Poslovanja bez carina, kvalitetniji i uređeniji život ma šta mislili o ovome. Ko ne veruje u ovo što pišem molim Vas da malo makar na jedan dan odete van Srbije u okolne zemlje. Čak i u Bugarsku. Ne morate u Hrvatsku i Rumuniju. to je već bajka za nas. p.s. prihvatili smo da Kosovo bude član MOK-a! ovo danas je potpuno neodgovorno. Ponovo nema preventive, u politici režima je sve svršen čin.

Ns

pre 6 godina

Ovaj drugi naslov menja sve, znaci nije vlada otkazala meč kao što je stvarno i trebalo da uradi zbog našeg ustava, vec su se uplašili zvezdinih navijaca koji su sinoć najavili masovan dolazak, a zna se ako udju sa njima u sukob Predsednikovo ime počeće da se proziva na stadionima u negatvnom kontekstu pa je Predsednik otkazao a ne tamo neki Neša iz BG, jer ne želi da ulazi u sukob sa navijačima koji ga praktično i drže na vlasti za sada jer ne dopuštaju njegovo vređanje na stadionima kao za Tadica ili Slobu

realno

pre 6 godina

Ako zemlja domacin ne moze da organizuje utakmicu dva tima ne treba da ti timovi budu kaznjeni a posebno ne samo jedan od njih.
Ne vidim mesto da kazne nasu reprezemtaciju.
Savez mogu da kazne zbog nesposobnosti i to je to.Utakmica treba da se odigra na nekom drugom terenu gse ce moci da se organizuje.

Punimlimenke

pre 6 godina

.Zasto se Izrael uvrstio u Evropu.Da ne bi dolazilo do susreta sa Palestinom,Iranom,Egiptom.Isto se razdvajaju Gruzija i Jermenija.I u fudbalu ne mogu Srbija i Kosovo
(znalac, 23. mart 2018 14:25)
Pa onda bi Srbiju morali da razdvoje od pola Evrope.

Milutin

pre 6 godina

Veliku grešku su načinile sportske organizacije koje su u takmičenje ubacile
" državu " koja nikada neće biti država. A odluku o otkazivanju apsolutno podržavam.

Steve G

pre 6 godina

Normalno da treba da se zabrani! U sred Srbije bez himne i obelezja!? Ponizavanje zbog kompromisa. Trebalo je lepo menjati domacinstvo, pa neka se u Norveskoj igra bez himni i sa himnama, svejedno je. Ali u sred Srbije bez himne... I pametni su ovi iz EHF-a, Srbiju i Kosovo staviti u istu grupu i jos da im igramo bez obelezja! E pa nece moci!

Komša

pre 6 godina

Tek kada su suočeni sa buntom ljudi.Da je kako treba uopšte se nebi razmatrala mogućnost da sa delom svoje teritorije igramo međunarodnu utskmicu i to još bez naše himne (i to su prvo hteli da prikažu kao pobedu).
Isto tako ZSO hoće da predstave kao pobedu a ona je udruženje gradjana.
Nije ih briga za nacionalni interes u suštini nego samo da ne gube glasače.
Panika.

Drzavljanin banana republike Srbije

pre 6 godina

Znaci opet se navijacima plasi narod i otkazuje utakmica, kao sto su se isti koristli i za plasenje naroda paradom ponosa pa su one otkazivane nekoliko godina uzastopno.

Dragan

pre 6 godina

Turska i jermenija, Rusija i Ukrajina nikada ne igraju zajedno u grupi. Isti zahtev treba proslediti za mečeve Srbije i tzv. Kosova za sva takmičenja.

Milos

pre 6 godina

Ne kontam ljude koji pricaju '' ma to je sport '' cekaj ajde vi gospodo napredne inteligencije zamislite u Londonu ...ajde u nekom manjem gradu da se igra utakimca UK protiv reprezentacije skotske ? (pri tom istorisjki to bi bilo pravedno) , da ne pominjem da Engleska dize armiju za par Argentinskinh ostrva ..jer kazu ''NASE'' i cao ...znaci narode , malo dostojanstva , malo .... znaci nediramo tudje , nase NEDAMO ....a Engleska koja je vama primer civilizacije dize armiju za par ostrva ...jer je to pitanje dostojanstva , ceo svet nam se smeje koliko smo jadni ...I OPET - neka igraju deca - klub iz kosova neka bude kao Srpski klub ...nista sporno ....

mitar

pre 6 godina

Neka mi neko objasni sta se do sada cekalo. Sad smo kao mnogo jaki jer nismo dali da se odigra mec. Juce malo sluzba podigla navijace da naprave frku. Danas odmah prica o jedinstvu i patetican stav Ministra da nece policija da bije svoj narod. A u Kovilovu sede i treninraju danima reprezentativke.

Raca

pre 6 godina

Samo da podsetimo i pojasnimo, isključivo istine radi i zbog konfuzije koja očigledno postoji kod ljudi i komentatora ovde,u pogledu kako,zašto,otkuda ovo odjednom i slično..
Gospodin Vlade Divac je kao predsednik olimpijskog komiteta Srbije u ime Srbije i srpskog sporta dao saglasnost za prijem Kosova u MOK (međunarodni olimpijski komitet) u decembru 2014,podrazumeva se na instrukcije i saglasnost vlade Srbije i onih koji su u Srbiji tada a i danas odlučivali o svemu.
Divac je tada rekao da sportisti to potpuno razumeju i da je to normalno.
Iz te odluke proističu sve kasnije i sadašnje aktivnosti takozvane države Kosovo na sportskom planu.
Šta je u međuvremenu potpisno i prihvaćeno u briselskim pregovorima,pa i u pogledu sporta,mi još neko vreme nećemo znati.
Gde je problem ?
U tome što je nakon našeg dobrovoljnog pristanka na prijem Kosova u MOK bilo sasvim normalno i minimalno za očekivati da se Srbija i Kosovo ne nađu u istim kvalifikacionim i svim drugim grupama na sportskim takmičenjima, tojest da se primenjuje takozvani dirigovani žreb.
Takav žreb se već primenjuje u sportu u slučaju nekih država koje imaju međusobne istorijske i trenutne konflikte.
Zaključak:
Neko je otišao korak dalje i očigledno namerno Kosovo i Srbiju postavio u istu kvalifikacionu grupu,i to je urađeno smišljeno i s određenim ciljem.
Naš problem:
Naši zvaničnici,sportski i politički očigledno,su otišli još jedan korak dalje i doprineli našem blamiranju i ponižavanju.
Ne samo da nisu protestvovali što se Kosovo našlo u našoj grupi,već su zarad njegovog učešća prihvatili da se ne ističu naši simboli ne intoniraju himne,da nema publike,medija.I sve to na tlu same Srbije.
E gospodo,to je već politički i nacionalni mazohizam i odsustvo samopoštovanja najgore vrste.

Vec vidjeno

pre 6 godina

Ne daju da se odigra mec ali vec za koju godinu...
Secam se Rambujea kada je Milutinovic izasao onako naceren, tada sam vec znao da cemo da izgubimo Kosovo. Kad bi barem doslo do katarze zbog tog gubitka, nego cemo da nastavimo da gubimo i na drugim poljima. Kazu da godisnje iz zemlje odlazi 30 - 50 hiljada radno sposobnih gradjana, mislite o tome pre nego sto pocnete da se busate u patriotske grudi. Nema sa Kosovom drugog izlaza, ako se prizna nece biti dobro ako se ne prizna bice jos gore. Ako EU "zavrne slavine" pa svima plata ode dole 30%, bice 100-150 hiljada odlazaka godisnje. Sa Vucicem ili ne, jer mi prakticno i nemamo drzavu vise, tj. drzava mu dodje kao lokalna samouprava, na spoljnom planu se ne pitamo ni za sta.

Vladan

pre 6 godina

Kosovo nije priznata drzava od strane Republike Srbije, zato i ne treba da se odrzi utakmica. Potpuno se slazem sa odlukom vlade Republike Srbije

netko

pre 6 godina

a jel se za ovu utakmicu znalo pre pocetka turnira? sto se nije ragovalo odma kada se saznalo ko nam je protivnik? igra se utakmica kod nas a mi kao nismo znali ko nam dolazi? ma ajde

tipicno za nas.

od sitnice napravimo mega problem pa posle umesto da resimo to u tisini polivamo benzinom da bi cirkus bio sto veci.
a posledice po nas - jos gore.

nije ovo trebalo ni da se iznosi u medije. ovako smo ponovo samo uprljali sport sa politikom.
trebalo je lepo u tisini da se pusti da se sve odigra i cao.
ili reagovati jos pre organizacije turnira i reci da sa njima necemo da igramo nek im nadju drugog protivnika i caos.

ali eto, mi ne znamo da resimo nesto na finjaka.
mi moramo da pravimo cirkus od svega sto postoji da bi politicari bili po vestima i time promovisali sami sebe.
koga briga za sport i ostalo.
cela ova prica je dospela u javnost sa ciljem da se politicari predstave kao patriote.

Komša

pre 6 godina

Kako se ponašao prrdstavnik RSS prilikom primanja Kosova u organizaciju? Zašto je ovo RSS pokušao da predstavi kao diplomatsku pobedu?
Smena nije dovoljna - krivičnu prijavu protiv njih podneti zbog ugožavanja teritorijalnog integriteta Republike Srbije i kršenja Ustava Srbije! Kao Španija postupati.

Xman

pre 6 godina

Jadne devojcice i jedne i druge. Cekali poslednji trenutak da ovo urade. Kukacemo kad nas svetska i evropska rukometna federacija izbace iz svih takmicenja zbog ove odluke rusofilske vlade.

oće da su pametni

pre 6 godina

Skandal i bruka neviđena. Jel Srbija organizator? Jeste. Jesu li znali da do ovakve situacije sigurno može da dođe. E za to već ne mogu reći da su znali pošto su naši pametnjakovići u pitanju.

Pele

pre 6 godina

Mi mesamo sport i politiku,pa da li ste vi normalni koji to komentarisete,ej u sred tvoje zemlje ti zabranjuju intoniranje tvoje himne o cemu bre vi pricate,ako vam se nesto ne svidja pasos u ruke i cao,nista ne brinite oni vas cekaju rasirenih ruku

Dzej

pre 6 godina

Mesanje politike u sport, nece ovo na dobro izaci. Interesuje me samo ko je kriv sto Kosovo igra u istoj grupi sa Srbijom? Ako RSS nije kriv zbog toga, mozda se i izvucemo nekako. Ovako ko zna sta ce da bude.

trt

pre 6 godina

Pa da. Lepo je priznao ("...suprotno nasim interesima") da su politika i interesi iznad sporta. Baš spotrski. Zbog takvog razmisljanja i ne mogu da rese problem kosova vec 50 godina i nece ga resiti jos 50 narednih.

ВЕЛЕИЗДАЈА!

pre 6 godina

Грчки граничари не дозвољавају улазак у Грчку, људима који имају пасош у коме пише Република Македонија. Дозвољавају улаѕак само онима којима пише БЈРМ. Дакле, тако се држи до принципа, закона и крајњег остварења циља. А са којим пасошем су ушле косовске рукометашице ако ми њих *не признајемо?

znalac

pre 6 godina

Nista strasno.Kosovo dobija sluzbenim rezultatom a devojke dobiju ostale dve i idu na SP.Kosovo je najslabija ekipaa zna se da za prvo mesto mora da se dobije Norveska.

Ovde nije drzava nista kriva.Ovde je ujdurma medjunarodne organizacije.Dali ti organizaciju ali ti uslovljavaju gde ce da se igra, ima li zastave i himne. Na zrebanju su znali sta ce da se desi.EHF je medju prvima u svoje okrilje primila Kosovo.Zasto se Izrael uvrstio u Evropu.Da ne bi dolazilo do susreta sa Palestinom,Iranom,Egiptom.Isto se razdvajaju Gruzija i Jermenija.I u fudbalu ne mogu Srbija i Kosovo

Teodor

pre 6 godina

Sada normalno sledi da nas iskljuce sa takmicenja. A mi onda u znak protesta da bojkotujemo svetsko prvenstvo u Rusiji a oni onda da nas iskljuce sa svih takmicenja . Nesto mi poznati ovi putevi. A i politicari koji su vec ovo sprovodili devedesetih

ha ha

pre 6 godina

@DS 1989

Ne, nego ces ti da ucis decu bratsvu i jedinstvu, kako je tebe ucio tvoj tatko kojeg je njegov idol Tito doveo iz neke zabiti u Beograd da bude neki funkcioner, tj crvena burzoazija.

DS 1989

pre 6 godina

Пустите бре децу да играју, те клинке појма немају о национализму. Не трујте их, добровољни даваоци туђе крви...

Paljuka

pre 6 godina

Pa da se nisu navijaci skupili sinoc i najavili dolazak odigralo bi se. Nesto i mi pametno navijaci da uradimo. Naravoucenije kad ustane kuka i motika u vladi buke frka. Ovo im je najbolji potez za ovih 8. godina vladavine.

Darko1984

pre 6 godina

Tako bre! Daj da drzimo malo do svojih principa, dokle da nas ponizavaju!? Kad procitam da jedan spanac ima jaci i cvrsci stav po pitanju Kosova, nego ovi nasi na vlasti, muka me uhvati!

trn u oku

pre 6 godina

Najzad pravi potez vlade.

Okej, EHF i IHF ce nas izbaciti na nekoliko godina, al nam je rukomet tako "dobar" da se to nece ni primetiti. Taman dobijamo vreme da se ozbiljnije pozabavimo buducnoscu ovog divnog sporta u Srbiji koja bi i bez tog izbacivanja bila neizvesna.

Miki

pre 6 godina

Hahhahaha smijesno!! Ovo se desi kad se dozvoli da se politika umesa u Sport. Sram da nas bude...samo pokazujemo kakav smo divlji narod...politici nema mjesta u sportu ali mi smo junacine pa dosvoljavamo sve. Sramota!!

Stevan

pre 6 godina

Pa naravno da treba da bude zabranjeno da se ovaj mec odigra. A zasto to kazem? Ne kazem ja to zbog nekog patriotizma, nacionalizma ili sl. Vec zato jer bi to u potpunosti obezvredilo i diskreditovalo Ustav Republike Srbije. Po Ustavu, Kosovo je sastavni i neodvojivi deo Srbije- pa kako onda Kosovo moze da igra protiv Srbije?

Marko (Dorcol)

pre 6 godina

Dobro ste se setili. Oni su 20 godina bojkotovali sve srpske institucije, imali paralelne skole, domove zdravlja... A mi zamalo da igramo rukomet sa njima. Dajte bre povucite vise crvenu liniju ispod koje ne idete. Ne sramotite samo nas i sebe, nego i nase velike pretke koji su dali zivot za ovu zemlju. Briga me za EU koja ce da nas gazi i sikanira.

vojvodjanin

pre 6 godina

Totalna glupost da se ne isticu nasa obelezja i to jos u Srbiji! S druge strane, ispastamo mi i nase devojke, a Kosovo ce proci bez posledica. Koja je to 'pobeda' ostvarena ovde?

Marko

pre 6 godina

Pa sto ste ih pustili da doputuju, pa im sad zabranjujete da igraju kad se vec znalo da ce biti zabrane meca. Znaci ono... turisticki obilazak Beograda... ccc.

Topcina

pre 6 godina

Ako može da se pravi žreb da Turska i Gruzija ne mogu zajedno u grupu,Rusija i Ukrajina onda mora i nas da se razdvoji i problem rešen...imam osećaj da se ovo namerno radi ispipavajući puls i nameštajući žreb jer je sport odavno u rukama politike...

analiticar_amater

pre 6 godina

Srbija dobija izbacivanje
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sandzak, 23. mart 2018 13:45)

A vi u "Sandzaku", kakve veze imate sa bilo kojim sportom pa nesto komentarisete?

Национални понос

pre 6 godina

Пустите бре децу да играју, те клинке појма немају о национализму. Не трујте их, добровољни даваоци туђе крви...
(DS 1989, 23. mart 2018 13:42)

Не уче се национализму, већ националном поносу. Знаш, то је нешто више од обичних писања памфлета и скандирања КиМ на стадиону.

Torrente

pre 6 godina

Smeniti kompletno rukovodstvo RSS.

Takvi ljudi više nikad i nigde ne bi trebalo da primaju državna primanja ni kao portiri.

Iako se utakmica neće odigrati ovo je neviđena bruka, sramota i poniženje priređeno sopstvenoj državi za koje će neko morati da odgovara.

DS 1989

pre 6 godina

Пустите бре децу да играју, те клинке појма немају о национализму. Не трујте их, добровољни даваоци туђе крви...

Stevan

pre 6 godina

Pa naravno da treba da bude zabranjeno da se ovaj mec odigra. A zasto to kazem? Ne kazem ja to zbog nekog patriotizma, nacionalizma ili sl. Vec zato jer bi to u potpunosti obezvredilo i diskreditovalo Ustav Republike Srbije. Po Ustavu, Kosovo je sastavni i neodvojivi deo Srbije- pa kako onda Kosovo moze da igra protiv Srbije?

Topcina

pre 6 godina

Ako može da se pravi žreb da Turska i Gruzija ne mogu zajedno u grupu,Rusija i Ukrajina onda mora i nas da se razdvoji i problem rešen...imam osećaj da se ovo namerno radi ispipavajući puls i nameštajući žreb jer je sport odavno u rukama politike...

Национални понос

pre 6 godina

Пустите бре децу да играју, те клинке појма немају о национализму. Не трујте их, добровољни даваоци туђе крви...
(DS 1989, 23. mart 2018 13:42)

Не уче се национализму, већ националном поносу. Знаш, то је нешто више од обичних писања памфлета и скандирања КиМ на стадиону.

ha ha

pre 6 godina

@DS 1989

Ne, nego ces ti da ucis decu bratsvu i jedinstvu, kako je tebe ucio tvoj tatko kojeg je njegov idol Tito doveo iz neke zabiti u Beograd da bude neki funkcioner, tj crvena burzoazija.

bla bla

pre 6 godina

Da li je Kosovo clan i ima pravo da igra rukometne meceve?Da.
Da li je to sadsnja vlast dopustila? Da.
Da li cemo skupo platiti ovaj potez? Da.
Da li smo glasali za Vucica? Da.
Zakljucak: Sve sto se desava i sto ce se desavati smo zasluzili.

GoranNS

pre 6 godina

Kosovo je deo Srbije a posto je ovo neko medjunarodno takmicenje mi nismo imali protivnika tako da utakmica se zaista nije ni trebala odrzati!Sta tu kome nije jasno!ZIVELA SRBIJA

Marko (Dorcol)

pre 6 godina

Dobro ste se setili. Oni su 20 godina bojkotovali sve srpske institucije, imali paralelne skole, domove zdravlja... A mi zamalo da igramo rukomet sa njima. Dajte bre povucite vise crvenu liniju ispod koje ne idete. Ne sramotite samo nas i sebe, nego i nase velike pretke koji su dali zivot za ovu zemlju. Briga me za EU koja ce da nas gazi i sikanira.

Zure

pre 6 godina

Sprečen je verovatno sukob širih razmera gde bi policija morala da reaguje, možda je ovo razočaranje naših juniorki, ali je bezbednost najvažnija

Nikola N.

pre 6 godina

Jednostavno nije trenutak za utakmicu. Budućnost Kosova se sada lomi, smo smo u isčekivanju šta će biti po tom pitanju, tenzije su velike...Vrlo verovatno da bi i došlo do nereda na tribinama.

Branko

pre 6 godina

Jedina razumna odluka. Da smo kojim slučajem odigrali ovu utakmicu, odmah bi krenula priča kako je Srbija nezvanično priznala tu lažnu državu.

АРА

pre 6 godina

Треба бојкотовати све утакмице са Косовом, спортски интерес не може бити изнад државног!

trn u oku

pre 6 godina

Najzad pravi potez vlade.

Okej, EHF i IHF ce nas izbaciti na nekoliko godina, al nam je rukomet tako "dobar" da se to nece ni primetiti. Taman dobijamo vreme da se ozbiljnije pozabavimo buducnoscu ovog divnog sporta u Srbiji koja bi i bez tog izbacivanja bila neizvesna.

znalac

pre 6 godina

Nista strasno.Kosovo dobija sluzbenim rezultatom a devojke dobiju ostale dve i idu na SP.Kosovo je najslabija ekipaa zna se da za prvo mesto mora da se dobije Norveska.

Ovde nije drzava nista kriva.Ovde je ujdurma medjunarodne organizacije.Dali ti organizaciju ali ti uslovljavaju gde ce da se igra, ima li zastave i himne. Na zrebanju su znali sta ce da se desi.EHF je medju prvima u svoje okrilje primila Kosovo.Zasto se Izrael uvrstio u Evropu.Da ne bi dolazilo do susreta sa Palestinom,Iranom,Egiptom.Isto se razdvajaju Gruzija i Jermenija.I u fudbalu ne mogu Srbija i Kosovo

Paljuka

pre 6 godina

Pa da se nisu navijaci skupili sinoc i najavili dolazak odigralo bi se. Nesto i mi pametno navijaci da uradimo. Naravoucenije kad ustane kuka i motika u vladi buke frka. Ovo im je najbolji potez za ovih 8. godina vladavine.

Zoran

pre 6 godina

Svetska rukomentna organizacija je napravila veliku grešku, nije smela da primi u svoje članstvo " samoproglašenu državu " jer oni nikada neće postati država, Kosovo je Srbija.

Steve G

pre 6 godina

Normalno da treba da se zabrani! U sred Srbije bez himne i obelezja!? Ponizavanje zbog kompromisa. Trebalo je lepo menjati domacinstvo, pa neka se u Norveskoj igra bez himni i sa himnama, svejedno je. Ali u sred Srbije bez himne... I pametni su ovi iz EHF-a, Srbiju i Kosovo staviti u istu grupu i jos da im igramo bez obelezja! E pa nece moci!

Petar

pre 6 godina

Dijalog sa prištinom je sve više zategnutiji tako da bolje što je sad stopiran meč nego da smo rizikovali pa da se desi neka neprijatnost.

Jovan

pre 6 godina

EHF organizacija nije smela da primi nepostojeću državu u svoje člansto, jer oni nokada neće postati država, Kosovo je sastavni deo Republike Srbije.

ognjen

pre 6 godina

Nije samo zabrana, sad lepo da reaguje tuzilac i da se odmah pokrene postupak protiv kompletnog rukovodstva rukometnog saveza za podrivanja ustavnog poretka.

Darko1984

pre 6 godina

Tako bre! Daj da drzimo malo do svojih principa, dokle da nas ponizavaju!? Kad procitam da jedan spanac ima jaci i cvrsci stav po pitanju Kosova, nego ovi nasi na vlasti, muka me uhvati!

Ilija

pre 6 godina

Neverovatna glupost ovih botova.Pa nek im smisle bar jednu suvislu recenicu (vise njih napisalo:Ova vest je izazvala veliku medijsku paznju)Ha,ha,ha.
(Beba, 23. mart 2018 16:38)

Bebo draga, nije svako ko poštuje državu bot. Bot ste vi, samo je pitanje čiji?!

WillyWonka

pre 6 godina

Kosovo je realnost i što prije to u Srbiji shvate, to će se prije početi živjeti normalno. Zašto Vučić pregovara sa predstavnicima Kosova, a zabranjuje utakmice? Da je dosljedan, onda ne bi nikad pristao na bilo kakve pregovore i poslao bi vojsku da riješi problem. Ali treba narod trovati, a ulizivati se međunarodnoj zajednici.

bljak

pre 6 godina

Odluka je fenomenalna.Nisu nase odbojkasice krive jer neko namerno spojio njih da igradju protiv odbojkasica sa Kosova. Srace pa je ministar stefanovi reagovao pravovrmeno.
(Andjela, 23. mart 2018 20:37)

pa daj makar se informisi o cemu se radi, sramoto botovska, kakve bre odbojkasice?

Mina

pre 6 godina

EHF je napravila grešku što je dozvolila da na turniru učestvuje Kosovska selekcija, zbog visokorizicnog meča jedina prava odluka je bila ova koju je doneo naš ministar policije

Goran

pre 6 godina

Vidim u nekim komentarima da pojedinci podržavaju " samoproglašenu državu ", e takvi ljudi bi trebali da se stide, Kosovo je Srbija.
U potpunosti podržavam odluku o otkazivanju ove utakmice.

Ivanitza

pre 6 godina

Ovakve utakmice će uvek biti problem u budućnosti baš zbog stavova Albanaca i naših stavova da nam ne mogu oduzimati pravo na glas i naš stav.

analiticar_amater

pre 6 godina

Srbija dobija izbacivanje
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sandzak, 23. mart 2018 13:45)

A vi u "Sandzaku", kakve veze imate sa bilo kojim sportom pa nesto komentarisete?

Ema

pre 6 godina

Srpske juniorke i kosovska selekcija ne mogu odigrati meč jer mi ne priznajemo nezavisnost KIM, i ovo je odlična odluka našeg ministra policije

Milan

pre 6 godina

Svi su protiv nezavisnosti Kosova, a kad dodje ovako neugodna situacija, onda se obavezno pojedinci prave pametni. Al oljudi, pa da li ste svesni kakav rizik nosi ovakva utakmica?

Ivanitza

pre 6 godina

Srbija je oduvek bila za razgovore i poštovanje svih koji su naši gosti ali ponekad je bolje zaobići neke događaje nego plaćati cenom sukoba.

Raja

pre 6 godina

Utakmica sa Kosovom je visokorizicna, i bolje je preduzeti mere bezbednosti nego pogoršati situaciju koja je pod velikom politickom tenzijom

joca

pre 6 godina

Nisu to samo deca koja 'samo oce da igraju rukomet' i 'bas ih briga za situaciju sa kosovom'.Te devojke imaju 20 godina i sigurno i one imaju neki stav o tome. Sto se tice igranja, igraju oni dovoljno po klubovima koji ih za to placaju. Ovde predstavljaju reprezentaciju Srbije i ako ministar kaze da ne bi bilo najbolje da se igra verujem da one nemaju nista protiv

Bojan

pre 6 godina

(Toni, 23. mart 2018 15:50)
Baš suprotno, ovo je hrabra odluka. Ako treba neka nas i suspenduju, i neka tzv. Kosovo prođe dalje kao što kažeš, ali bar ćemo sačuvati obraz.

Miko

pre 6 godina

Pametna odluka.Dosta je bilo igre na racun Srpskog naroda.Nijedna zemlja nebi prihvatila da se u svojoj drzavi ne svira nacionalna himna na utakmici.

Ema

pre 6 godina

Ne razumem ove ljude koji stvarno nece da prihvate činjenicu da je meč rizičan i da su ove mere ministra policije bile jedino pravo rešenje

Mitar

pre 6 godina

Neke sportske organizacije su napravile ogromnu grešku što su u svoje članstvo primile " samoproglašenu državu " jer oni nikada neće postati država.

Marko

pre 6 godina

Zbog cega bi nekome u Srbiji smetalo odlaganje meca? Pa jel hocete pored svih problema koje imamo, sami sebi da napravimo jos jedan? Spustite loptu malo na zemlju.

Xman

pre 6 godina

Jadne devojcice i jedne i druge. Cekali poslednji trenutak da ovo urade. Kukacemo kad nas svetska i evropska rukometna federacija izbace iz svih takmicenja zbog ove odluke rusofilske vlade.

Milan

pre 6 godina

Zbog cega bi ikome u Srbiji smetalo da se ovaj mec odlozi. Argumenti postoje da se ne odrzi, bas me zanima koji su njihovi za odrzavanje istog.

Zoran

pre 6 godina

Do ove utakmice nije trebalo ni da dođe, najveću grešku je napravila EHF organizacija, jer je su svoje članstvo ubacila " državu " koja nije država, a nikada neće ni biti.

Dragan

pre 6 godina

SKANDAL. IZBACICE NAS IZ SPORTA ZBOG VUCICA I PATRIOTA KOJIMA SU PUNA USTA KOSOVA I DZEPOVI DOLARA
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 23. mart 2018 13:48)
A ti bi dozvolio da se igra meč protiv države koja je po Ustavu u sastavu Srbije?

Raja

pre 6 godina

EHF je potvrdio da su svesni rizika održavanja meča a onda doneli odluku da se naše juniorke kazne, to je politička odluka a ne sportska,stvarno sramota,ministar je doneo pravu odluku bez obzira na licemerne posledice

Rista

pre 6 godina

Sigurnije je stopirati meč nego rešavati sukobe, juniorke ce pokazati svoju spremnost na nekom sledećem terenu odlična odluka našeg ministra policije

dasa

pre 6 godina

Podrzavam odluku Vlade R. Srbije, jer je javni red i bezbednost gradjana Srbije na prvom mestu! Jel treba neki policajac da ostane bez oka ili dete da bude povredjeno, samo da bi se odigrala utakmica sa Kosovom, koje mi ni ne priznajemo kao drzavu! Odnosno ni nisu drzava!

vojvodjanin

pre 6 godina

Totalna glupost da se ne isticu nasa obelezja i to jos u Srbiji! S druge strane, ispastamo mi i nase devojke, a Kosovo ce proci bez posledica. Koja je to 'pobeda' ostvarena ovde?

sreten

pre 6 godina

Kako je moguce da se neko ne slaze sa odlukom ministra Stefanovic koji je sprecio haos koji je mogao da nastane u slucaju pocetka utakmice izmedju Srbije i Kosova. A mozemo samo da zamislimo kakve osude bi dobii a nikome to sad ne treba.

Teodor

pre 6 godina

Sada normalno sledi da nas iskljuce sa takmicenja. A mi onda u znak protesta da bojkotujemo svetsko prvenstvo u Rusiji a oni onda da nas iskljuce sa svih takmicenja . Nesto mi poznati ovi putevi. A i politicari koji su vec ovo sprovodili devedesetih

Torrente

pre 6 godina

Smeniti kompletno rukovodstvo RSS.

Takvi ljudi više nikad i nigde ne bi trebalo da primaju državna primanja ni kao portiri.

Iako se utakmica neće odigrati ovo je neviđena bruka, sramota i poniženje priređeno sopstvenoj državi za koje će neko morati da odgovara.

jelena

pre 6 godina

Ne shvatam zašto sada, osim ako se nisu uplašili "navijača". Mogli su kada je određen žreb da povuku tim Srbije sa takmičenja ili da insistiraju da ne budemo u grupi sa Kosovom. Stvarno dokazujemo da dno ne postoji.

netko

pre 6 godina

a jel se za ovu utakmicu znalo pre pocetka turnira? sto se nije ragovalo odma kada se saznalo ko nam je protivnik? igra se utakmica kod nas a mi kao nismo znali ko nam dolazi? ma ajde

tipicno za nas.

od sitnice napravimo mega problem pa posle umesto da resimo to u tisini polivamo benzinom da bi cirkus bio sto veci.
a posledice po nas - jos gore.

nije ovo trebalo ni da se iznosi u medije. ovako smo ponovo samo uprljali sport sa politikom.
trebalo je lepo u tisini da se pusti da se sve odigra i cao.
ili reagovati jos pre organizacije turnira i reci da sa njima necemo da igramo nek im nadju drugog protivnika i caos.

ali eto, mi ne znamo da resimo nesto na finjaka.
mi moramo da pravimo cirkus od svega sto postoji da bi politicari bili po vestima i time promovisali sami sebe.
koga briga za sport i ostalo.
cela ova prica je dospela u javnost sa ciljem da se politicari predstave kao patriote.

Sara

pre 6 godina

Kako je moguce da se neko ne slaze sa odlukom ministra Stefanovic koji je sprecio haos koji je mogao da nastane u slucaju pocetka utakmice izmedju Srbije i Kosova. A mozemo samo da zamislimo kakve osude bi dobii a nikome to sad ne treba.

Stevan

pre 6 godina

Po mojoj evidenciji Sale, Ivanitza, Mile, Andrej(jel to najvoljeniji Andrej u citavoj Srbiji ili neki bot bas zeli da se dodvori vodji?🤷♂), Pera i Verica do sad su ostavili izmedju 300 i 400 komentara... a stigao sam tek do trecine ukupnih komentara. Pitam se, da li medju ovih 1600+ komentara ima bar 50 od nas koji nismo botovi? 😱

Miki

pre 6 godina

Hahhahaha smijesno!! Ovo se desi kad se dozvoli da se politika umesa u Sport. Sram da nas bude...samo pokazujemo kakav smo divlji narod...politici nema mjesta u sportu ali mi smo junacine pa dosvoljavamo sve. Sramota!!

Dragan

pre 6 godina

Turska i jermenija, Rusija i Ukrajina nikada ne igraju zajedno u grupi. Isti zahtev treba proslediti za mečeve Srbije i tzv. Kosova za sva takmičenja.

ustanak

pre 6 godina

Ovim je jasno pokazano da država Srbija postoji i da nije podlegla raznim pritiscima sa zapada koji su po svaku cenu tražili da se ova utakmica odigra.

DAVOR

pre 6 godina

Ej pa to su jos deca, devojcice juniorke!!! Zabraniti deci da se igraju zbog politike i pod pritiskom hukiganskih sovinistickih grupa samo po sebi govori u kakvoj zemlji zivimo.

Vanja

pre 6 godina

Odluka je na mestu.Ministar Stefanovic je uradio pravu stvar, jer je sprecio haos koji je mogao da nastane.Mi ne mozemo da budemo ravnodusni i znamo da bu doslo do velikih problema.

Trsa

pre 6 godina

Odluka ministra policije je bila prava bez obzira na sramnu odluku EHF,devojke ni krive ni dužne su kažnjene jer je u ovom svetu sve samo politika,sramota

Mina

pre 6 godina

Bravo za ministra policije,a EHF treba da se zapita da li su na strani sporta ili politike kada su kaznili naše devojke i srušili im sve ciljeve u sekundi,užas da se sve svodi na politiku

Vec vidjeno

pre 6 godina

Ne daju da se odigra mec ali vec za koju godinu...
Secam se Rambujea kada je Milutinovic izasao onako naceren, tada sam vec znao da cemo da izgubimo Kosovo. Kad bi barem doslo do katarze zbog tog gubitka, nego cemo da nastavimo da gubimo i na drugim poljima. Kazu da godisnje iz zemlje odlazi 30 - 50 hiljada radno sposobnih gradjana, mislite o tome pre nego sto pocnete da se busate u patriotske grudi. Nema sa Kosovom drugog izlaza, ako se prizna nece biti dobro ako se ne prizna bice jos gore. Ako EU "zavrne slavine" pa svima plata ode dole 30%, bice 100-150 hiljada odlazaka godisnje. Sa Vucicem ili ne, jer mi prakticno i nemamo drzavu vise, tj. drzava mu dodje kao lokalna samouprava, na spoljnom planu se ne pitamo ni za sta.

Realista

pre 6 godina

Opet patetika nasih vlasti i patriota. Pa sto se onda RSS prijavio za organizaciju tog turnira, ako su znali da postoji mogucnost da ce na istom da igra i reprezentacija Kosova. I svi smo znali da ce ulaskom Kosova u MOK (gde se nesto nismo mnogo bunili i protivili kao za Unesko...) se otvoriti vrata svih evropskih i svetskih sportskih organizacija.
A ovo je odlican pokazatelj koliko nase vlasti stvarno zele da Srbija udje 2025 godine u EU.

Milan

pre 6 godina

Da li bi Englez, Amerikanac, Francuz, Norvezanin pristao da u sopstvenoj zemlji igra za reprezentaciju svoje zemlje bez obeležja i himne?!?

Zaza

pre 6 godina

Poštujem odluku našeg ministra policije, ali mi je žao devojaka jer su izmanipulisane političkom odlukom EHF,zaista licemerno i sramno sa njihove strane

Svasta

pre 6 godina

1600+ Komentara - 90% botovskih u jednoj recenici tipa "krivi huligani", a podrzavaju vlast cija vojska su isti ti huligani. Bolesno, da bolesnije ne moze da bude...

muzicarka

pre 6 godina

Mislil da je ovo bila dobra odluka! Steta jeste, zbog igraca koji su se spremali, ali iskreno verujem da je velik rizik ova utakmica i da bi oni koji su naumili da urade nesto lose, to uradili po svaku cenu, ma koliko bezbednosnih organa bilo ukljuceno u ceo ovaj dogadjaj.

Marko

pre 6 godina

Svi smo uz našu Vladu.
(Maksim, 23. mart 2018 14:35)

Gresis. Uz Vladu ste samo vi botovi, oni koji imaju debeo interes (kao oni potpisnici podrske) i funkcionalno nepismeno stanovnistvo. Svi ostali ili su u inostranstvu, ili u zemlji cekaju pad ove nakaradne vlasti. Sto neko rece, da imamo kicmu ne bi uopste ni doslo u obzir odrzavanje oveutakmice. Neko se ovde ipak uplasio inicijalne kapisle za proteste vecih razmera.

(Vlast)a

pre 6 godina

Jednom radikali,nikad razumni i normalni!
Zabraniti da deca igraju,a sami sebi dozvoljavati svasta...pravedno,nema sta!
Radikalno je da nasa deca uvek placu dok je vlast iskljuciva i lazno patriotska.

Needukovan

pre 6 godina

(Hana, 23. mart 2018 14:53)
(Lena, 23. mart 2018 14:53)
(Jana, 23. mart 2018 14:53)
(Una, 23. mart 2018 14:53)
(Vanja, 23. mart 2018 14:54)
(Gala, 23. mart 2018 14:54)
...
..i da ne kopiram dalje. Uglavnom, svakom sa makar mikrogram mozga je jasno da su botovi dobili direktivu da nam objasne kako je ovo 'ispravna i odgovorna odluka' ali im nisu skrenuli paznju da ne koriste bas tu terminologiju koja im je predocena, nego da probaju svojim recima da iznesu komentar. Ili ce biti da nemaju svoje reci :)
Cekamo nastavak :)
Cekamo nastavak, sigurno ce biti

Bardami

pre 6 godina

Zna vlada Srbije da će se ta utakmica kad-tad odigrati, pa makar i u inostranstvu. Ovo je čisto formalno zbog naroda. Mislim da Vučiću već zvoni telefon-pozivi iz Brisela.

zoka

pre 6 godina

Da je doslo do odrzavanja utakmice, doslo bi i do veliki nereda,a ministar Stefanovic niije zeleo da nasa policija bije nase ljude, jer ih jeova utakmica revoltirala.Nije vreme za nmeire i za haos.Moramo da odlucujemo pametno i razumno.

Ivan

pre 6 godina

U ovom trenutku, kada su odnosi izmedju Srbije i Pristine jako komplikovani, ne trebaju nam dodatni problemi koje bi izbili da se ova utakmica odrzala.

prirodno matematicki

pre 6 godina

gospodine ministre ako vam navijaci odredjuju sta da radite imajte u vidu da i ja i mojih 14 kolega sa fakulteta cim diplomiramo bezimo iz zemlje pa vi sa huliganima vodite zemlju umesto sa skolovanim kadrom

Lora

pre 6 godina

Neko je ovu utakmicu namerno namestio, i samo je cekao nasu reakciju.Ali e ministar prozreo taj pakleni plan i psrecio je na vreme svaku mogucu stetu .

Dario

pre 6 godina

Ispravna i jedino moguca odluka.Nije greska ni saveza vec iskljucivo EHF .Sto nas ne razdvajaju u kvalifikacijama kao sto to radi UEFA?Kad su vec dopustili da ta nepostojeca kvazidrzava igra rukomet onda nek ih ne spajaju zrebom sa nama.

Rista

pre 6 godina

Bravo za ministra policije, a devojke vas mi je žao što ste tako mlade postale žrtve jedne loše politike EHF,kazna je neprimerena

Zoki

pre 6 godina

Šta reći nego da je politika ušla i u sport i da su naše juniorke dobile kaznu zbog provokacija EHF, bravo za ministra policije i vladu

BOBA

pre 6 godina

Čitam komentare pa moram da pozdravim Simu, Lazara, Olju, Minu, Hanu, Elenu, Lelu, Janu, Ivanu, Helenu, Saru, Sandru, Milku, Miju, Taru, Maju i da im Svima poručim - umorićeš se dete za jedan sendvič.

Laki

pre 6 godina

Reprezentativni sport se igra za drzavu i pod njenim obelezjima. Ako ti neko zabrani da igras pod svojom zastavom, grbom i himnom u sopstvenoj drzavi, da li je to uopste sport? Ili provokacija? Ova utakmica uopste nije ni trebala da se organizuje, jer nema apsolutno nikakve veze sa sportom.

Nina

pre 6 godina

Svaka utakmica koja je visokog rizika treba da bude sprecena.Najavzanije je zastititi igrace ali i navijace, a tako stitimo i nasu zemlju.Ovo je samo bila jod jedna provokacija,ali nismo naseli na nju.

v_K_esspreso

pre 6 godina

A sta cemo na leto ako Zvezda izvuce neki klub sa Kim u kvalifikacijama za Ls ili ligu evrope, ili Partizan svejedno...? Jel i oni treba da se sklone..? Ili ce se ipak igrati te kvalifikacije...? Pre ce biti ovo drugo jer je lova u pitanju. A na ovakvim stvarima koje su manje vazne se pokazuju misici. Sad ce tu selekciju da izbace iz takmicenja i cure nece moci napredovati. Ludilo mozga. Sta fali i da se odigralo sa zastavama i himnama, onda lepo publika nagrade aplauzom obe selekcije jer smo jedna drzava. To se tako radi, na finjaka. A ne ovako glupo i za narodne mase koje se loze na udaranje sakom od sto. Nema mozga u drzavi, ali sami smo birali. Kakav narod, takva i vlast. Uvek bilo i ostalo.

baca

pre 6 godina

hvala bogu

ja sam negde procitao da Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila da "Srbija je afirmisani i ugledan član međunarodne zajednice"

e pa vidi se kada vi jurisate na 16 godicnje devojcice kako ste afirmisani i ugeldani.

Sanja

pre 6 godina

To se radi tako i nikako drugacije.Glavni i jedini krivac je EHF koji je sebi za pravo dao da dozvoli uopste clanstvo necem sto nije clan UN , sto je direktno i krsenje statuta kako EHF tako i IHF.

Petar Pan

pre 6 godina

Rodjaci koliko vas placaju da radite nekadasnji posao nekada Nebojse iz Beograda a sada ministra... Valjda shvatate da ne mozete svi da budete neki ministar!?

Micika

pre 6 godina

Utakmica je bila visokorizicna.Ili je mogla biti odigrana bez publike ili kao sto je uradjeno da ne bude odigrana. Odluka je najpametnija jer ne smemo da dozvolimo da padnemo na ove provokacije.

shkipmutre

pre 6 godina

Ovo nije dobro za oba strane. Deca su tu hteli da igraju. Vi stalno mesate politiku i sport. Nema nama buducnost ako ovako drugima jedni podmetnemo noge uvek.

Mario

pre 6 godina

Srećom pa smo reagovali na vreme i sprečili veliki incident koji je mogao da se desi, a isto tako trebali bi da zahvalimo EHF na njihovoj neodgovornosti.

aco

pre 6 godina

Спали смо на то да расправљамо о томе да ли треба фа играмо са Косовом*?! Наравно да не треба да играмо! Треба себе мало поштовати.

goran

pre 6 godina

Ispravna odluka.Politika ali od EHF se umesala u sport. Hteli bi da kroz susret Srbija Kosovo ucine politicki korak ka pomirenju.Mogli suda razdvoje ove reprezentacije.Igra se u nasoj zemlji a ne dozvoljavaju,himnu zastavu,obelezja i publiku.Zato nam je rukomet tu gde je

Pufne za frezenkovanje

pre 6 godina

Hahahahah. Iako svi znamo da "botovi" postoje i da rade svoj posao, ovo ipak prevazilazi okvire normalnog. Pa jel moguce da gledam jedan te isti komentar samo obrnut redosled reci 250 puta? Meni se cini da su navijaci (citaj huligani) opet ispali jaci od drzave? Koga to policija da bije? Svoj narod? Zbog cega? Kakav je stav drzave Srbije po pitanju ucestvovanja nasih selekcija u medjunarodnim takmicenjima sa nepostojecom tvorevinom kosovo? Zasto se ne drzimo tog stava? Zasto se ne postuje ta odluka? Koji to ljudi mogu da krse zakon i da drzava podlegne pod njihov pritisak uz ovakvo jadno saopstenje. Tuzna je nasa zemlja i ne desava se ovo prvi put na zalost.

Ema

pre 6 godina

Ministar policije najbolje zna kakva je situacija i koje mere treba preduzeti, a i svi znamo kakve su političke tenzije trenutne, i mislim da je ovo bilo pravo rešenje

Goran

pre 6 godina

Mozda ovako i nije lose, da im stavimo do znanja da smo iznad njih i da samo mi odlucujemo da li cemo igrati sa njima ili ne! Malo psiholoskog efekta da damo!

Marko

pre 6 godina

Pa sto ste ih pustili da doputuju, pa im sad zabranjujete da igraju kad se vec znalo da ce biti zabrane meca. Znaci ono... turisticki obilazak Beograda... ccc.

Pele

pre 6 godina

Mi mesamo sport i politiku,pa da li ste vi normalni koji to komentarisete,ej u sred tvoje zemlje ti zabranjuju intoniranje tvoje himne o cemu bre vi pricate,ako vam se nesto ne svidja pasos u ruke i cao,nista ne brinite oni vas cekaju rasirenih ruku

zoran

pre 6 godina

Gledaj botine....ha,ha,ha..suze od smeha mi krenuse...IQ-50-60...majonez prska na sve strane a bot masnim rukama udara li udara po dirkama dok komesar na tabli , kredom, ispisuje sta da bot napise... mora jednog dana da se snimi film o botovima. Verujem da urnebesnija crna komedija od te tesko da se moze napraviti. Vodja im je verovatno onaj Krle (Krstic...prodavac magle i tople vode)...

мангупаријацз

pre 6 godina

Браво! Наша држава НЕ СМЕ се састајати у било ком спорту са том квази државом. Косово је Србија.

Filip

pre 6 godina

Ovo je pitanje koje je i tek kako potrebno da se preispita pošto Kosovo još uvek nije proglašena za zamostalnu državu, odkud onda i njihova ekipa.

Реља

pre 6 godina

Довођење у Србију репрезентације тзв.Републике Косово, је смишљена провокација у режији ЕХФ-а.

Petar Pan

pre 6 godina

Bravo za Nebojsu iz Beograda... Ipak je sve to atak na predsednika Vucica, njegovu porodicu i naravno Srbiju... Kakva moc, kakav integritet, kakva ostroumnost... Ovo je jos jedan od dokaza da je Srbija stabilna drzava koju vode najbolji profesionalci i strucni ljudi... Takodje ova odluka otvara vrata novim ogromnim stranim investicijama kao i smanjenju nezaposlenosti te ucecanju plata i penzija... Ovo je jednostavno jedna od najbitnijih i najboljih odluka u novijoj srpskoj istoriji... Ovakva odluka nije vidjena jos od Josipa Broza Tita... Clap your hands everybody...

Aleksandar Bor

pre 6 godina

Ja podržavam ovakvu odluku Ministra jer je ispravna i svi moraju da se slože sa njom. Nikome nisu potrebni incidenti i tenzije.

Drzavljanin banana republike Srbije

pre 6 godina

Znaci opet se navijacima plasi narod i otkazuje utakmica, kao sto su se isti koristli i za plasenje naroda paradom ponosa pa su one otkazivane nekoliko godina uzastopno.

Raca

pre 6 godina

Samo da podsetimo i pojasnimo, isključivo istine radi i zbog konfuzije koja očigledno postoji kod ljudi i komentatora ovde,u pogledu kako,zašto,otkuda ovo odjednom i slično..
Gospodin Vlade Divac je kao predsednik olimpijskog komiteta Srbije u ime Srbije i srpskog sporta dao saglasnost za prijem Kosova u MOK (međunarodni olimpijski komitet) u decembru 2014,podrazumeva se na instrukcije i saglasnost vlade Srbije i onih koji su u Srbiji tada a i danas odlučivali o svemu.
Divac je tada rekao da sportisti to potpuno razumeju i da je to normalno.
Iz te odluke proističu sve kasnije i sadašnje aktivnosti takozvane države Kosovo na sportskom planu.
Šta je u međuvremenu potpisno i prihvaćeno u briselskim pregovorima,pa i u pogledu sporta,mi još neko vreme nećemo znati.
Gde je problem ?
U tome što je nakon našeg dobrovoljnog pristanka na prijem Kosova u MOK bilo sasvim normalno i minimalno za očekivati da se Srbija i Kosovo ne nađu u istim kvalifikacionim i svim drugim grupama na sportskim takmičenjima, tojest da se primenjuje takozvani dirigovani žreb.
Takav žreb se već primenjuje u sportu u slučaju nekih država koje imaju međusobne istorijske i trenutne konflikte.
Zaključak:
Neko je otišao korak dalje i očigledno namerno Kosovo i Srbiju postavio u istu kvalifikacionu grupu,i to je urađeno smišljeno i s određenim ciljem.
Naš problem:
Naši zvaničnici,sportski i politički očigledno,su otišli još jedan korak dalje i doprineli našem blamiranju i ponižavanju.
Ne samo da nisu protestvovali što se Kosovo našlo u našoj grupi,već su zarad njegovog učešća prihvatili da se ne ističu naši simboli ne intoniraju himne,da nema publike,medija.I sve to na tlu same Srbije.
E gospodo,to je već politički i nacionalni mazohizam i odsustvo samopoštovanja najgore vrste.

Parter B

pre 6 godina

O cemu ovaj prica,koja policija bi koga tukla?!?
Shvatili ste i vi u policiji i Vlada da bi dozvolom za igranje utakmice prekrsili Ustav Srbije,a pritom nisam bas siguran ko bi sta uradio i kako bi prosao...
Shvatili ste da bi dobili nerede i u gradu,i to ne samo od navijaca...
Sta vi mislite,da su ti isti navijaci dosli u Kovilovo nespremni,da ih pendrecite i hapsite protivzakonito i protivustavno?!?
E moj tzv. "ministre"...
Uskoro cete morati da se izjasnite konacno gde cete i kako cete,a onda vam sledi zestok pad...
Zivi bili pa videli...

cvarci i kavurma

pre 6 godina

Navala botova na ovoj vesti, ala radite-samo prste poruke, naravno pohvale za Vladu i slicne poruke ;), a da nam je Vlada kakva treba do ovoga ne bi ni stiglo da 'dodje'...

Mina

pre 6 godina

EHF je iskoristio odluku našeg ministra policije o zabrani utakmice i isključio naše juniorke za svetsko prvenstvo što stvarno nije u redu da kosovska selekcija ima pravo daljeg učešća,sramota

ikarbus je simbol oporavka srpske industrije rece AV pa vi vidite gde smo

pre 6 godina

Politicka odluka. Kakav sukob naroda i Policije? 99.99% ljudi i ne zna gde je kovilovo a jos ce da ide da gleda zensku decu u rukometu. Ma da bre izbili bi nemiri kao za gej paradu. Politicka odluka.

Clan izvrsnog odbora udruzenja botova

pre 6 godina

Ovi sto su napisali komentar sa 7 ili manje reci, dobice sendvic bez salame. Sest reci ili manje, bez margarina. Pet reci ili manje samo poklopac od sendvica. Dajte malo prilegnite na posao!

Komša

pre 6 godina

Tek kada su suočeni sa buntom ljudi.Da je kako treba uopšte se nebi razmatrala mogućnost da sa delom svoje teritorije igramo međunarodnu utskmicu i to još bez naše himne (i to su prvo hteli da prikažu kao pobedu).
Isto tako ZSO hoće da predstave kao pobedu a ona je udruženje gradjana.
Nije ih briga za nacionalni interes u suštini nego samo da ne gube glasače.
Panika.

nista o nicemu

pre 6 godina

Podrzavam odluku Vlade R. Srbije, jer je javni red i bezbednost gradjana Srbije na prvom mestu! Jel treba neki policajac da ostane bez oka ili dete da bude povredjeno, samo da bi se odigrala utakmica sa Kosovom, koje mi ni ne priznajemo kao drzavu! Odnosno ni nisu drzava!
(dasa, 23. mart 2018 15:52)

Primas platu od poreza koji mi placamo, a ti botujes iz tog EPSa umesto da radis nesto posteno. Kako te sramota nije samo, objasni deci sta radis, da te se odreknu kao roditelja.

oće da su pametni

pre 6 godina

Skandal i bruka neviđena. Jel Srbija organizator? Jeste. Jesu li znali da do ovakve situacije sigurno može da dođe. E za to već ne mogu reći da su znali pošto su naši pametnjakovići u pitanju.

Ns

pre 6 godina

Ovaj drugi naslov menja sve, znaci nije vlada otkazala meč kao što je stvarno i trebalo da uradi zbog našeg ustava, vec su se uplašili zvezdinih navijaca koji su sinoć najavili masovan dolazak, a zna se ako udju sa njima u sukob Predsednikovo ime počeće da se proziva na stadionima u negatvnom kontekstu pa je Predsednik otkazao a ne tamo neki Neša iz BG, jer ne želi da ulazi u sukob sa navijačima koji ga praktično i drže na vlasti za sada jer ne dopuštaju njegovo vređanje na stadionima kao za Tadica ili Slobu

faton

pre 6 godina

hahah najbolje od ove vesti su rimticni komentari od :

Kaje, Mina , Violeta, Hana, Nana, Elena, Lela, Helena,Ivana,Sara, Sandra etc.

Ivan, Jovo, Nebojsa, Sima, Lazar, Nenad, Bojan, Milos, Milan , Nemanja etc.

nenad

pre 6 godina

Da dozvolimo odredjenim takozvanim "navijacima", da prave problem Srbiji, i da nas oni predstavljaju u svetu? To se vise nece desiti.

Ivana

pre 6 godina

Ovo je bila najbolja odluka za nasu zemmlju i za nase odbojkasice.Sigurno cemo dobiti neku losu kritiku,.ali bi dobili jos odu da je doslo do nereda.

from Niš

pre 6 godina

Par pitanja za ove sve sto kazu Kosovo je Srbija. Mozemo da idemo dole i da se slobodno krecemo? Naplacujemo porez dole? Imamo svoju vojsku i policiju dole? Govori se i pise srpski jezik? To sto mi ne priznajemo nesto i jos par Tunguzija ne znaci da je to istina, istina je ono sto je realnost na terenu, a nazalost to je da je Kosovo drzava priznata od svih velikih sila (Rusi ce nas prodati samo da dodje do zamene Krim-Kosovo) i to je to.
(Milosh, 23. mart 2018 14:46)

Ajde ti to dokazi ovoj MASI od naroda !

Vladan

pre 6 godina

Kosovo nije priznata drzava od strane Republike Srbije, zato i ne treba da se odrzi utakmica. Potpuno se slazem sa odlukom vlade Republike Srbije

Maki

pre 6 godina

Mislim da dileme nema, ne prihvatamo tzv. državu Kosovo i samim tim ni ne prihvatamo da igramo sa njima, bez obzira što su deca u pitanju.

Plavo nebo - plava ptica

pre 6 godina

Obratite pažnju! Svaki trenutak ove vlasti koriste da nas udalje od EU. Kada mislim na EU ne mislim na NATO, već mislim na punu slobodu rada, putovanja, života! Poslovanja bez carina, kvalitetniji i uređeniji život ma šta mislili o ovome. Ko ne veruje u ovo što pišem molim Vas da malo makar na jedan dan odete van Srbije u okolne zemlje. Čak i u Bugarsku. Ne morate u Hrvatsku i Rumuniju. to je već bajka za nas. p.s. prihvatili smo da Kosovo bude član MOK-a! ovo danas je potpuno neodgovorno. Ponovo nema preventive, u politici režima je sve svršen čin.

Miljan

pre 6 godina

Ovo je problem koji potiče od Evrope i stime ga oni moraju i reše jer Kosovo još uvek nije dobio svoju nezavisnost da bi mogli da imaju i svog predstavnika u sportu.

Komša

pre 6 godina

Ovo je bilo - ako prođe prođe.Pre 7 dana su ovo predstavili (ljudi iz RSS) u saopštenju kao veliku diplomatsku pobedu.
Da,su ljudi ćutali prošlo bi i tom "pobedom" bi zamaskirali poraz - činjenicu da sa delom svoje teritoroje igramo međunarodnu utakmicu u sred Srbije,bez intoniranja srpske himne kako bi se prikrilo da vlast suštinski priznaje Kosovo.
To isto rade sa ZSO - predstavljaju to kao moguću pobedu.

Јабучило

pre 6 godina

Који сукоби са публиком када се утакмица игра без публике и медија?
Даље, зашто се бркају лончићи? Не отказује се утакмица зато што играмо са репрезентацијом Косова*, већ зато што полиција тврди да није у стању да успостави ред и мир.
Зашто се у почетку пристало на утакмицу са Косовом*? Или се оркестрирао овакав сценарио, да би се појавио "спасилац" Стефановић? Неодговорно и бахато.

Oliver Nedeljkovic, zapamtite to ime

pre 6 godina

Ovo je mesanje sporta u politiku. Treba pitati cure iz obe reprezentacije zele li da igraju medjusobno! Ako one nece, onda je u redu.

Morpheus

pre 6 godina

(Milosh, 23. mart 2018 14:46)

A da li ti shvataš da se ovde uopšte ne radi o realnosti na terenu? Koju svi mi znamo isto kao i ti. Da to uopšte nije tema?

Tema je ta da ozbiljna država (čemu bi trebalo da težimo) treba da vodi ozbiljnu politiku i da se, ako nešto zauzme kao zvaničan stav, tog stava pridržava u potpunosti. Ili da taj stav napusti.

Dakle, ako je zvaničan stav Republike Srbije da "Republika Kosovo" ne postoji - onda ona ne postoji i protiv nje ne mogu da budu igrane nikakve utakmice. To je jedino ozbiljno. Kod ozbiljne države nema pola-pola, malo hoću pa malo neću. Recimo, Španija. Zvanično ne priznaje nezavisnost Kosova, ne igra protiv njega međunarodne mečeve, ne prihvata njegov prijem u međunarodne organizacije ... španski političari čak odbijaju da budu fotografisani sa predstavnicima Kosova! To je zvaničan stav i dok se on ne promeni cela država stoji iza njega.

Sad, to što mi očigledno nismo ozbiljna država je druga stvar. Ne znači da ne možemo bar da se pretvaramo...

vinjak18+

pre 6 godina

Утакмица је отказана због могућности "проблема" са "навијачима" (наравно Срби). Она није отказана јер се игра против тзв.Косова! :)) Хехе Сви што хвале треба да укапирају да су то 2 веома различите ствари. позз

sve moj do mojega

pre 6 godina

Pa da li je moguce? Lupao sam minuse i nema kraja...iznova i iznova isti komentari od nekih imena, npr:
Ana
Maja
Sonja
Ivan
Milos
Dragutin
....
Spisak je poduzi ali najtuznije od svega je cinjenica da se ljudi prodaju za sendvic ili prodaju glas za dve hiljade...prosto smo propali kao narod ali smo strasno glupi i arogantni da to shvatimo! Srbiju moze samo da spasi neko cudo(u pravom smislu te reci)a sto se tice nas samih, sigurnim koracima idemo u potpuno nestajanje!!!

Koča

pre 6 godina

Botovi .... Mediokriteti, bednici kako vas nije sramota vlastite bedne egzistencije i piskaranja umobolnih pamfleta po netu? Živite po principu "deugima je i gore" jel? Dno dna , patos patosa, to su vaši životi

slina

pre 6 godina

A da se neko pobuni protiv vlasti
policija bi ga tukla, to je ministar hteo da kaže.A botovi samo "podržavaju" odluku.Ne znam sto u žrebu nisu razdvojili nas i njih.

banat uber alles

pre 6 godina

@Needukovan

volU ta žeMska imena :)))))
od početka sendvičarenja su im naklonjeni...

mina
Magdalena
isidora
sara
Jana
Glorija
Kaja
Tea
Penelopa
Maja
Lena
Daca
Tifani
Vesna
Mirjana

Radoica

pre 6 godina

Srpska vlada sve zakuvala.Dala pristanak da se igra u Srbiji. Još pride nije se usprotivila da Kosovo bude član MOK. Sada će da beru poene kao eto neće da budu protiv naroda i da ga biju...

Che

pre 6 godina

Da rezimiramo...sportski savez Stbije je potpisao da priznaje kosovske sportiste, samim tim se slozio da ucestvuje sa njima u takmicenjima.

Drzava Srbija je organizovala mec izmedju Srbije i tog kosovskog tima.

Drzava Srbija sad prekida mec iz "bezbednosnih" razloga.

Armija botova ana,tanjaj,sanja,una,tea,mea,bea i ostalih sa komentarima podrske vladi.

Rukometni tim Srbije snosi konsekvence.


koloko je ovo, jedno 15:0 za nas, a?

ВЕЛЕИЗДАЈА!

pre 6 godina

Грчки граничари не дозвољавају улазак у Грчку, људима који имају пасош у коме пише Република Македонија. Дозвољавају улаѕак само онима којима пише БЈРМ. Дакле, тако се држи до принципа, закона и крајњег остварења циља. А са којим пасошем су ушле косовске рукометашице ако ми њих *не признајемо?

Hahaha

pre 6 godina

Minstre Stefanovicu OSTAVKA!!! Nisam zuti Djilasov niti bilo kog simpatizer. Nazalost glasao sam za Vucica iako pored sebe ima takve (ne smem ni da napisem jer nece da objave). Sram vas sve bilo. Nesposobna drzavo!!! Banana drzavo. Mi, sopstveni gradjani vam se smejemo. Zamisli kako vam se smeje CEO SVET.
Zbog narko dilera koje ste sami poslali tamo vi odlazete NESTO STO JE DOGOVORENO.
Ako je dogovoreno ima da se odigra pa makar polupali sto glava huliganima.
Zasto lepo niste rekli MI SMO NESPOSOBNI DA ORGANIZUJEMO MEC i sve bi bilo ok. Ovako - OBRUKALI STE SRBIJU!

Alija Sirotanović

pre 6 godina

Tako je! I treba sve da se lomi preko dece! Zašto im ulepšavati detinjstvo, zašto učiti buduće generacije miru i toleranciji! I treba da pobedi mržnja i ne razumevanje!

ajemsasa

pre 6 godina

"Rec je o apsurdu da se igra medjunarodna utakmica u okviru iste drzave.
(Sima, 23. mart 2018 15:01)"

Ne, apsurd je da vi i vama slični ne prihvatate realnost da Kosovo više nije u sastavu Srbije. Ako ne verujete put pod noge pa proverite na granici Kosova i Srbije.
Što se tiče otkazivanja utakmice takva praksa će se završiti suspendovanjem i izbacivanjem Srbije iz svih sportskih takmičenja. Ko ne veruje neka se uveri na primeru SR Jugoslavije, tako je i tada počelo!
A o nesposobnosti da se obuzdaju raznorazne navijačke(huliganske) grupe ne vredi trošiti reči. Onaj ko ih organizuje sad kao fol neće da ih bije! Sve je ovo već viđeno i bilo smešno da nije ovoliko jadno!

faton

pre 6 godina

hahah najbolje od ove vesti su rimticni komentari od :

Kaje, Mina , Violeta, Hana, Nana, Elena, Lela, Helena,Ivana,Sara, Sandra etc.

Ivan, Jovo, Nebojsa, Sima, Lazar, Nenad, Bojan, Milos, Milan , Nemanja etc.

Andjela

pre 6 godina

Odluka je fenomenalna.Nisu nase odbojkasice krive jer neko namerno spojio njih da igradju protiv odbojkasica sa Kosova. Srace pa je ministar stefanovi reagovao pravovrmeno.

Filip Must Play

pre 6 godina

Mi smo izgleda narod koji slabo pamti, treba se zapitati ko je i u čije ime potpisao samostalnost Kosova, nakon toga je Divac napadan ni kriv ni dužan a ON se izvukao.Eto sad kada Kosovo dobija svoj pozivni broj, kada se ON uveliko sastaje sa Tačijem da dobije zadatke šta još treba da ispuni, mi se ovde prepucavamo treba li se igrati utakmica ili ne. Zona sumraka

Adrian

pre 6 godina

Pa da li je moguce? Lupao sam minuse i nema kraja...iznova i iznova isti komentari od nekih imena, npr:
Ana
Maja
Sonja
Ivan
Milos
Dragutin
....
Spisak je poduzi ali najtuznije od svega je cinjenica da se ljudi prodaju za sendvic ili prodaju glas za dve hiljade...prosto smo propali kao narod ali smo strasno glupi i arogantni da to shvatimo! Srbiju moze samo da spasi neko cudo(u pravom smislu te reci)a sto se tice nas samih, sigurnim koracima idemo u potpuno nestajanje!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sve moj do mojega, 23. mart 2018 16:18)

Uvek kad se aktiviraju botovi nesto veliko ce da se desi.

cvarci i kavurma

pre 6 godina

Ovi nasi iz Vlade kao da su spavali 'zimski san' pa sad kad su se probudili su shvatili da treba utakmica da se odigra, da su iole korektni prema svom narodu i svpj zemlji ne bi ni dozvolili da budemo u istoj grupi sa Kosovom, a ako bi i bili ne bi trebali ni da prihvate organizaciju ovog turnira u nasoj zemlji, no sve je ovo normalno kod nas...

predrag

pre 6 godina

ljudi, komentarisanje vesti na ovom portalu vise nema smisla...
90% su botovi.
moj predlog: uvedite pored "preporucujem" i "ne preporucujem" i opciju "komentar je od bota" ili tako nesto pa da komentare na osnovu toga mozemo malo da isfiltriramo...
stvarno nema smisla ovako kao do sad. Vucic je uspeo da obesmisli i slobodu govora na internetu...

PeruN

pre 6 godina

Botovski komentari,kao SNS amandmani u skupštini...Predstava za javnost iz Bata Gašine kuhinje,koji slijepac misli da su se navijači spontano okupili?

Anja

pre 6 godina

Srbija i Kim je jedan narod , jedna drzava i nikada necemo moci igrati jedni protiv drugih. Zajedno smo i mi smo jedan narod , jedna nacija.

ona

pre 6 godina

Neverujem da je lko obezvredio trud nasih igraca ali igrati pod ovakvim uslovima mogu biti povredeni i igrati na intrenacionalnom takmicenju bez emitovonja svoje (SRPSKE)HIMNE je ponizenje ne samo za nas tim nego za celu Srbiju.Brovo za ovu odluku.Kosovo je Srbija.

Milica

pre 6 godina

Možda bi neko želeo da Vlda Srbije ima engerencije da zabranjuje sve na ovom svetu, ali je ovaj turnir od ingerencijom EHF. Srbija se DOBROVOLJNO prijavila da organizuje turnir, za organizaciju se dobijaju određena novčana sredstva, tako da telo koje pominjete može samo da zabrani reprezentaciji svoje zemlje da ne igra utakmicu. Dakle, nisu zabranili odigravanje nego su zabranili reprezentaciji da igra utakmicu. To je kao da sutra Vlada srbije zabrani odigravanje utakmice Zvezde ili Partizana u kvalifikacijama...može da zabrani ekipama, ali ne može da zabrani utakmicu.... Naravno, za to će Savez biti kažnjen, a reprezentacija će izgubiti utakmicu. To je moglo biti izbegnuto, ali ranije...ovako sve radimo kasno...i pogrešno....

ivan

pre 6 godina

fudbalska reprezentacija je gostovala u albaniji i nije joj se nista desilo. sve je bilo pod kontrolom. utakmica juniorki i to u rukometu se odlaze, zbog procene ministra policije. u ocima celoga sveta ispada da je albanija uredjenija drzava od nase i da tamo vladaju zakoni koji se i postuju. Definitivno je ovo privatna, banana drzava u kojoj je bitno politicarima skupljanje jeftinih dnevnopolitickih poena i to samo za sebe i samo danas

bl rs

pre 6 godina

Mec je otkazan jer je SNS shvatio da ljudi nece preci preko toga. Sad ulaziti u analize Kpsovo drzava nije drzava je zamorno ali zasto su uopste prihvatili da igraju? Ako su sad otkazali nisu trebali ni pristati ako su pristali kalvo crno otkazivanje. Pustis ljude na tribinu i obezbijedis uslove. Problem je sto vasa vlast, ni nasa nije drugacija, eeaguje samo u skladu sa stranackim interesima. Zato i nemamo drzave.

svemirko

pre 6 godina

kakav napad botova sunce ti, previse im plitka i providna ova prica sa tekmom i huliganima pa moraju i po netu da nas ubedjuju ko da nemamo oci, ali neka sigurno su zaradili sendvica i za vikend haha xD

gigatrend

pre 6 godina

Kada sam video broj komentara, morao sam da se vratim.

1) Botovi, deco moja, gde će vam duša kad se jednog dana probudite?

2) Izvinjavam se botovima koji još nisu dobili minus od mene, ali ovo je prava najezda. Podmirio sam ove od 15:00 na gore, a ostale ću malo kasnije. Strpite se.

3) Rukometne utakmice juniorki su pravi bezbednosni izazov za našeg dr ministra, jer ih obično gleda po 50-ak gledalaca (porodica, familija i školski drugovi).

dušanovac

pre 6 godina

Na ovu vest su 9 od 10 komentara napisali botovi. U ovom trenutku komentara ima 1200, bar 1000 je naručenih.

I to nije novost, ali prvi put vidim da se oni koji razmišljaju drugačije u smislu da ne pevaju hvalospeve ministru, nazivaju "prodanim dušama". Kakav paradoks - ljudi koji su plaćeni, vređaju one druge da su se prodali!

Plaši me da takvo jednoumlje ne može na dobro da izađe.

Charapan

pre 6 godina

Koji bre narod necete da bijete? Ko je taj koji ce da ide da pravi nerede na utakmicama zenske dece u rukomet?! To su sve deca rodjena posle bombardovanja i nezatrovana mrznjom proslih vremena pustite ih da zive i igraju! Jedino vasa vojska huligana zbog koje i nasa deca ne idu na utakmice naseg prvenstva. Sramota!!!

BRAVO

pre 6 godina

Meni do sada nikako nije bilo jasno šta je to "bot". Ovo je prvi put da mi bude sve jasno zahvaljujući: Kosta,Ivana,Milojko,Tara,Mirko,Katja,Sara, Jadranka,Hana,Mirko,Milka,Maja,Jelena,Kole,Ljila,Filip,Olivera,Mila, Anja, Jana,Dana,Neca,Peđa,Marija,Sanja,Lena,Uki,Uki,Dragan,Ivan,Laki,Olga,Bojan,Iva,Lela,Nada,Tina i mnogi,mnogi,mnogi drugi..........

mitar

pre 6 godina

Neka mi neko objasni sta se do sada cekalo. Sad smo kao mnogo jaki jer nismo dali da se odigra mec. Juce malo sluzba podigla navijace da naprave frku. Danas odmah prica o jedinstvu i patetican stav Ministra da nece policija da bije svoj narod. A u Kovilovu sede i treninraju danima reprezentativke.

sto bezite

pre 6 godina

A kada policija tuce ljude na derbiju,to je onda ok?Ovo je klasicno i banalno skupljanje politickih poena.Sad zabranjuju utakmicu,a vode dijalog o priznanju Kosova i traze promenu ustava.Narode,osvesti se!

Milosh

pre 6 godina

Drzava?! Gde ista ta drzava organizuje huligane da krenu negde da bi oni kao zbog njih ukinuli nesto jer oni sami nemaju hrabrosti da to urade iz nekih drugih cisto politickih razloga. Da li je to drzava? Naravno da ni jedna zemlja gde huligani odredjuju da li ce nesto biti odrzano ili ne, a opet ministar policije te huligane naziva "narodom" kao nekada sto su govorili neki gospodin legija. Nazalost daleko smo mi od drzave i ponovo razmisljam da svoje troje dece ipak izvedem odavde za njihovu bolju buducnost.

Zoran

pre 6 godina

Pričalo se po selu da se seoski pop švalera sa nekoliko udatih žena iz sela. A on, da dokaže da to nije tačno, uhvati britvu, izađe na sred glavne raskrnice i pred pola sela odseče sam sebi onu stvar...

E tako i ovi naši "povratnici" iz devedesetih vode državnu politiku. I to od početka.
Da ne idem mnogo daleko(balvani po Hrvtskoj, huškanje Srba na rat i u CRO i u BiH i td). Setite se samo cirkusa od pre nekoliko meseci sa onim vozom koji su iskitili ikonama i natpisima na Ruskom. I?

Inače, najezda botova (preko 1500, do sad možda i 2000 istovetnih komentara) prvo ukazuje čije je to ideja(doktorova sigurno nije) i drugo, tu se nešto GADNO "iza brda valja". A to što će da ispaštaju nedužna deca koja žele samo da igraju rukomet i koja preko sporta maštaju da jednom pobegnu iz ovog našeg jada i čemera, pa zar neko sa dva grama mozga misli da je Vučiću stalo do toga? Na kraju, zašto su uopšte ulazili u priču o organizaciji turnira ovde kad nisu unapred znali ko su učesnici nego meč otkazuju na par sati pre početka?

Vladasd

pre 6 godina

Jedino sto se nakon svega moze zakljuciti nakon ove totalne konfuzije sportskog i drzavnog rukovodstva i 2000 komentara podrske vojske botova je da se ova vlast ne plasi nijedne opozicione stranke,udruzenja, istaknutih licnosti ali par stotina navijaca sa bakljama, transparentima i skandiranjem uteruju im strah u kosti.

daks

pre 6 godina

Jedva cekam sendvicare koji sad kucaju kako je ovo ispravna odluka i kako ne priznajemo Kosovo, kad vodja uskoro objavi sta je potpisao pa kad sendvici krenu da rade kako je bolje priznati jer nas to koci, mudra odluka itd.

jake

pre 6 godina

"Srbija je domaćin kvalifikacione grupe"

ma vidi se se Srbsko domacinstvo, vasa reakcija bi bila uvek ista protiv Kosova bila ona Drzava ili pokrajina ili jednostavan Klub sa Albanskim sportistima.

Zoran

pre 6 godina

Čekaj bre! Ovolika najezda botova(blizu dve hiljade komentara) na ovu vest koja je vezana za rukometnu utakmicu koju igraju devojčice od 15...16... godina? Ovo mora da je sprdačina neka od strane poklonika i poštovalaca lika i dela Velikog i Neprikosnovenog, šta li? I kao sad huligani će da se kao nešto tu pojave? Dajte smešni ste! Presmešni.

A da je ovaj smeo odluku da donese bez odobrenja "odozgo" to može da priča mojoj unukuci od dve i po godine koja ga ionako ne bi razumela. Raste u Irskoj(na moju sreću) i slabo divani srpski...

pre 6 godina

Još jedna blagovremena reakcija naše Vlade.
Moglo je još pre mesec dana da se ovo uradi. Ali, naša Vlada ionako nema ni ideju, ni politiku. Nego se stalno prilagođava javnom mnenju, spoljno-političkim pritiscima. Tako da ne čudi.

nnidza

pre 6 godina

Glupa odluka. Moglo je da se igra bez simbola, a sada će se možda igrati i na Kosovu... Jedno je sigurno, zastava Kosova će se vijoriti i slušaće se himna... A mi nismo naučili ništa iz bojkota rukometnih mečeva, naročito pošto smo tako ugasili jedan ženski klub...

Sloba

pre 6 godina

Pre dve godine vlada Srbije je donela odluku i zauzela stav sta raditi ako dodje do susreta izmedju Srbije i Kosova da se treba ponasati sportski .Znacj nema silazenja sa postolja, i okretanja ledja kosovskoj zastavi himni.Rusija ne priznaje pasos Kosova ali je dozvilila Judo federaciji Kosova da ucestvuje na SP i jos njihiva takmicarka uzela zlato.Prema tome odluka ministra je skandalozna i ishitrena.Politiku i sport ne treba mesati. Kosovo je clan EHF. I na zimskim.OI ucestvovala Severna Koreja u Juznoj Koreji

DusanNBGD

pre 6 godina

Prvo odluceno da se utakmica igra bez obelezja, intoniranja himni, onda je odluceno da utakmici ne prisustvuju navijaci. Onda ministra Stefanovic kaze da se utakmica otkazuje da se policija ne bi tukla sa gradjanima. Pa ministre ako je prisustvo navijaca zabranjeno i neko pokussa da udje u halu bez dozvole on je huligan i nasilnik. Ako vi ne mozete da obezbedite odigravanje utakmice, a huligane I nasilnike sprecite da prave nered onda treba da podnesete ostavku!!!!!!

treca zemlja

pre 6 godina

Ocekivano, policija sa samozvanim doktorom na njenom celu je pokazala da ne moze ni utakmicu omladinki da obezbedi.A mi se cudimo kako jos nije resena Savamala, paljenja automobila, lazne diplome, ubistvo pevacice, koferce............Ocekujem ostre sankcije Federacije.tako je i onda pocelo,sankcije sportistima pa ekonomske,pa vojno resenje.Ovi koji su sada na vlasti to znaju jerbo su i onda bili na i u vlasti.

Sportista

pre 6 godina

Prvo cu da se osvrnem na BOT-ove.Ceo spisak imena musskih i zenskih istroslili sa komentarima od par reci uglavnom istih.I to sve preko kucnih racunara a ne preko mobilnih jer mobilni ne registruje u stranci napisani komentar koristeci program dobijen u stranci.. Za komentar na B92 dobija se dva poena

E sada na temu. Zabranjeno je mesanje drzave i vlasti u sport.Da li je ovaj lazni Dr.Nesa razmisljao o posledicama? Evo u Grckoj FIFA reagovala, reagovalo se i u drugim sportovima kada se drzava uplitala. Sta ako sada EHF sankcionise savez. Drugo. Kosovo jos treba da igra protiv Slovacke i Norveske.Da li ce i te utakmice biti zabranjene jer ko moze da spreci navijace da dodju na te utakmice.To je tako kada se nema mozga. Bilo ko da je doneo odluku

bljak

pre 6 godina

Botovi, jeste li sigurni da "vas komentar obogacuje sadrzaj B92" kako to pise na sajtu?
Ali, "neko to odgore vidi sve"... a bogami i odozdole. Doci ce vreme ovozemaljskog procesuiranja mnogo pre nego sto odete na Najvisu Instancu. Ni u jednom slucaju ne bih vam bio u kozi.
Sramoto Srbije...

Nikodije IV

pre 6 godina

Ocigledno je da se SNS upleo ko pile u kucine. Vise ne znaju kako da ugode narodu, Rusiji, EU i SAD. Zapoceli su igru za koju nemaju dovoljno umnih i moralnih kapaciteta. U zivom su blatu, i sto se vise koprcaju sve vise tonu, vukuci, na zalost, i nas sa sobom. Tuzno je stanje u Srbiji ovih dana.

jan uve

pre 6 godina

sve je ovo i organizovano da bi se ovako zavrsilo...da li ce ovi "branioci nacionalnog ponosa" i svojih tenderskih privilegija docekati predsednika na aerodromu pri povratku sa tajnih davanja instrukcija u njujorku? da li ce ga pitati s kim se video tamo? pa to im je saborac sa tribine, valjda mogu njemu sve da kazu...

Cirkus, leteći, montipajtonovski

pre 6 godina

Utakmica je prvobitno bila zakazana da se igra u Kragujevcu, pa je onda neko pametan rekao gde se tačno premešta, kao da nije zvanično saopštenje moglo da bude samo u Beogradu, bez detalja (i tako je bilo odlučeno da se ova rukometna utakmica igra bez publike).

PS: Otkad juniorke u rukometu imaju navijače, i to po bezbednost opasne?

Gde ja živim

pre 6 godina

Očekujte 1000+ komentara. 3,4 SAD.

(Gde ja živim, 23. mart 2018 13:47)

Što volim kad sam u pravu. I to za manje od 3 sata. Svaka čast.
E živote dragi.

Beoman

pre 6 godina

Kosovo je izgubljeno i gluposti vlade da se neodigra utakmica, Kosovo se samo dobija bojem ali od tog nema nista! Treba poceti razgovarati skomsijama i stvarati ekonomiski blok bez carina i slobodno kretanje pa i zelena karta za zaposljavanje. jedino tako idemo napred a sve drugo je propastaj, zamislite da smo slobodni 100 godina i posle neratajemo nikad, ako islam zavlada mi svi budemo pobednici, ako Kina zavlada mi pobedjujemo, ako rusija zavlada svi smo pobednici a zapad nas ne sljivi i nece i mi smo za njih bas svi rusi. Jedino sloga balkan spasava, sto se tice srbija, hrvaski, bosni, ma mi smo samo pojedinacno saka jada i zalupanih al ako krenemo zajedno ima da dokazemo da smo nesto i da se zagrlimo pred svima da zapad vidi da nas ima. albanci su nas narod i ljudima treba dati sansu da se integriraju zajedno snama a ne pojedinacno. jedan prut slomis lako al dva teze a buket prutova nemozes slomit bas nikako---tako nesto je kad bi se balkanske zemlje ujedinile, balkan je izvor civilizacie a sad smo samo izvor kanalizacice

alban

pre 6 godina

Koji primitivci su ovi sto su izasli da kukaju oko Kosova! Ahahaha, Srbija svakim danom sve vise tone u primitivizam. Bolje bi vam bilo da se perselite u Aziju, tamo kod Putinca, Kineza i Mongola tamo vam vise odgovara kultura tamo ce te ziveti srecnije, MANITE SE EVROPE, NIJE ONA ZA VAS.

Ivan ZG

pre 6 godina

Naručujem 250 komentara u prilog ovoj vijesti.
Plaćam 50 dinara po komentaru.

Samo kod vas huligani kroje politiku, a sa policijom ruku pod ruku. Policija odbija hapsiti huligane jer im moral neda. Ili je tako naredio AV. Pa ih uhvatio moral i savjest.

Poslije ovoga ćete imati problema dobiti domaćinstvo natjecanja. Jednostavno je lakše organizirati negdje drugdje gdje neće biti problema.

zara

pre 6 godina

a kakvom krvoprolice vi pricate nije poslata neka vojska u srbiji da bude krvoprolice nego samo deset dvanaest devojaka cemo onda toliko panika!?

Maчko

pre 6 godina

Šta se ložite, ovo je samo opipavanje terena, sve je iscenirano, sada čekamo novi scenario za završetak serije.
Ušli smo u poslednju sezonu, mora ova da se završi što pre, da bi mogla nova da se snima.

Dzej

pre 6 godina

Mesanje politike u sport, nece ovo na dobro izaci. Interesuje me samo ko je kriv sto Kosovo igra u istoj grupi sa Srbijom? Ako RSS nije kriv zbog toga, mozda se i izvucemo nekako. Ovako ko zna sta ce da bude.

miki

pre 6 godina

Da li bi Englez, Amerikanac, Francuz, Norvezanin pristao da u sopstvenoj zemlji igra za reprezentaciju svoje zemlje bez obeležja i himne?!?
(Milan, 23. mart 2018 14:22) # Link komentara

Jeste oni bi igrali kao sto i igraju i vasa braca Rusi u Evropskim ili Svetskim Prvenstvima u razlicitim sportovima ili Olimpijskim igrama bez, zastave, bez himne itd.

i nije da je Kosovo to trazila nego sama Srbija

predrag

pre 6 godina

Ne menja cinjenicu da smo banana drzava, mozda za mrvicu manja banana zbog ovog poteza.
(Srbo, 23. mart 2018 13:47)

Nisi u pravu. Zapravo smo jos veca banana drzava zbog ovoga. Drzava je htela da se odrzi ovaj mec, ali nisu mogli da se izbore protiv volje navijaca (koji su ovog puta skroz bili u pravu) i nasilja.
Znaci pored toga sto nam je vlada izdajnicka, ne moze da se izbori ni sa nasiljem.

dragan

pre 6 godina

dvadesetak devojaka sa Kosova starosti ispod 20 godina su izgleda ogromna pretnja po drzavu.

ili smo kao narod tolika stoka da se skupio najgori sljam u Kovilovu sa zeljom da lincuje devojcice koje nisu ni rodjene kad se vodio rat?

sramota me nekad i ove drzave i naroda.

Komša

pre 6 godina

Prvih 100-200 komentara su (više/ manje) reakcije čitalaca.Posle sledi zatrpavanje besmislenim botovskim komentarima da se sakrije suština - da su prvo pokušali da prodaju ovo kao diplomatsku pobedu (igranje sa Kosovom i utakmicu bez himne Srbije) ,pa tek kasnije zabranili ,kada su videli reakciju.
Dakle ,ko čita komentare neka krene od poslednjeg - onda su džabe jeli sendvič.

Dvh

pre 6 godina

Srbija je sebi dozvolila da bude taoc huligana. A glumi državu. Ti isti huligani kojima podilazite se tuku po ulicama BGa medjusobno, ti isti se ubijaju po ulicama, ti isti se bave kriminalom. Kada ćete ih zbog sebe strpati u zatvor? Do kada ćete biti taoc nasilne rulje? Tuče zvezdasa i partizanovaca stalno ima po BGu.

Punimlimenke

pre 6 godina

.Zasto se Izrael uvrstio u Evropu.Da ne bi dolazilo do susreta sa Palestinom,Iranom,Egiptom.Isto se razdvajaju Gruzija i Jermenija.I u fudbalu ne mogu Srbija i Kosovo
(znalac, 23. mart 2018 14:25)
Pa onda bi Srbiju morali da razdvoje od pola Evrope.

Miki

pre 6 godina

Ovo bi moglo da znači 10:0 za njih.
Tako je bar bilo 2006., kada ženski odbojkaški klub iz Kikinde nije igrao sa klubom s Kosova, po naredbi iz Vlade Srbije. Posle su odbojkašice iz Niša u sledećem kolu bez problema igrale sa istim tim klubom, Vlaznimijem iz Đakovice, i ubedljivo pobedile. Ali Kikiknđanke su ispaštale...
Uzgred, Kosovo je u rukometnu federaciju primljeno pre nego što je proglasilo nezavisnost.

JA

pre 6 godina

Sta je ovde tuzno, tuzno je to sto da se utakmica recimo igra sa Danskom, ne bi bilo ni 20 navijaca, a sad kad treba da se izazovu incidenti, onda smo tu prvi. Slazem se da je trebalo otkazati utakmicu, ali ne u poslednji cas , pa skupljati sitne poencice, nego odmah kad se saznalo da ce je uopste biti, bez obzira da li ce se svirati himna ili ne, jednostavno se ta utakmica ne igra i tacka. A najtuznije je to sto se ponovo pokazalo da se drzava boji huligana.

Vasilije

pre 6 godina

Mogli ste da istupite iz takmicenja odmah, cim ste saznali sastav grupe. Ali ne, gurnuli ste devojke, i jedne i druge u svoj eksperiment, pa ako uspe, uspe. Zrtvovali ste mlade sportiskinje, obezvredili njihov trud i nadu, zarad cega? Ministre, malo sile prema ovom ‘drustvu ocajnih pevaca' je nista u odnosu na ono sto nama radite, bez pendreka, uz osmeh.

gigatrend

pre 6 godina

Dobro oprobane metode: Prvo bez potrebe digneš tenziju, a onda "rešiš problem".

Ako odbiješ da igraš zvaničnu utakmicu sa priznatim članom bilo koje evropske sportske federacije, sankcije se podrazumevaju.

de bil

pre 6 godina

Otkud navijači da se 'organizuju' u sred radnog dana???

A, da, droga se diluje noću, rade mukice treću smenu, red je da im se da beneficirani staž

slabočitamizmeđuredova

pre 6 godina

Al su botovi spremni da brane Nešu iz Bgd. Kakvo amatersko vođenje države, ma igraju se! Ovo je u startu trebalo odbiti, moglo se naslutiti kuda će odvesti. Ovako ispada da nešto sprečavaju, angažuju se.

@

pre 6 godina

Zato nismo spremni da policija tuče ljude kako bi se održala utakmica, koja je suprotna svim našim stavovima""

au zivote sutni me negde u Afriku da ne gledam i en slusam ovakvog lika koji nema jedan dan vojske!!!

Dr. Slime

pre 6 godina

Tako i treba jer oni za nas nisu drzava.
@(Stefan, 23. mart 2018 14:32)
A mi smo kao država??? Po čemu leba ti? Sa ovakvim "doktorima" i minnistrima? O "tetkama" ne bih ovaj put. S kim tvoj precednik pregovara? S nedržavom? Marsovcima? Uostalom nemate ni metro , ni fraj roming, ni paypal...Dobro imate fontanu, ali malo malo pa preliva.

Milan

pre 6 godina

Utakmicu je trebalo odrzati i tribine napuniti aktivnim SNS -ovcima koj i ovako putuju po Srbiji da daju podrsku voljenom vodji! Takodje je trebalo i direktno prenositi utakmicu kao bismo culi himnu Kosova koju Vucic jos uvek zvanicno nije priznao! A i taj posao ce za svoje nalogodavce sa Zapada da uradi brzo! Na nasu zalost i na zalost naseg naroda na Kosovu i Metohiji!

Marija

pre 6 godina

Da nije podignuta prašina u medijima niko ne bi ni znao da će se ta utakmica odigrati,potpuno beznačajan meč bitan samo učesnicima,a I mesto održavanja govori o važnisti turnira.

dejd

pre 6 godina

Koji cirkus, to je trebalo odmah u korijenu sasjeći Srbija igra sa svojim sastavnim dijelom teritorije. A čitajući pojedine komentare dobro i postojimo.

Paja Patak

pre 6 godina

Odakle je znao da bi policija tukla ljude.Kao da se spremalo 10 hiljada navijaca da dodju u Kovilovo. Desetak njih bi doslo i par policajaca bi sprecilo nasilno ulazenje u dvoranu.Ako bi hteli na silu policija upotrebljava silu

RIZBO

pre 6 godina

presmešno, prvo pošalju svoju paravojnu formaciju a onda kao zbog bezbednosti otkazuju utakmicu! Ispod žita opet valjaju nešto veće!

nenad

pre 6 godina

Postovani, ja sam sa Kosova.
Sigurnost gradjana (bilo kojih) je na provom, drugom ... planu!
(Ne)shvatljivo je toliko politickih komentara u sportu. Za ove devojke,sa obe strane, nije motiv za sportsko i ljudsko vaspitanje.
Bilo kako bile, Sport je sport, omladina je potomstvo, uzgajimo je covecanstvom

Zli Zo

pre 6 godina

Komedija. Prvo dogpvore nešto a onda de prave da nemaju veze sa tim. Niste u stanju da organizujete utakmicu juniora , a vodili bi državu. EHF zbog ovoga može da nam suspenduje ceo savez i izbaci iz svih takmičenja.

Ali, to je manje bitno. Bitnije je da vi svoju nesposobnost isporučujete građanima ove zemlje.

Beba

pre 6 godina

Neverovatna glupost ovih botova.Pa nek im smisle bar jednu suvislu recenicu (vise njih napisalo:Ova vest je izazvala veliku medijsku paznju)Ha,ha,ha.

draganO

pre 6 godina

koji ljudi, patriJote sto se dernjaju na stadionima uzvikivajuci KiM.
pa sta su ti ljudi hteli, da biju devojcice pa zato policija nije htela da bije te plemenite ljude.

ajde lepo da policija regrutuje sve te ljude pa ih lepo posalje na Kosovo u rovove, u blato i sneg da godinu dana cuvaju granicu, mozda ce se posle tih godinu dana vratiti kao LJUDI.

ali lepse je da se dojpa na tribinama jer u rovu ne moze da se zaradi kinta, a i "ljudi smo"

Mislite drugačije...

pre 6 godina

Danas je srušen rekord u broju botovskih komentara. Ono što botovi ne mogu da shvate, da nikakvo opravdavanje otkazivanja ovog meča neće promeniti činjenicu da je situacija u realnom životu potpuno drugačija i da su veliki odlučili da je ovo gotova stvar.

Sipac

pre 6 godina

A joj ljudi moji, ja video ove dobronamerne sportske navijace kako pevaju Kosovu pa mislio u skladu sa tradicionalnom Srpskom gostoprimstvu vi to pevate nasim Kosovskim devojkama. Skoro se rasplakao od srece... Steta!
Ko to kaze ko to laze da sport nije politika?

Milosh

pre 6 godina

Par pitanja za ove sve sto kazu Kosovo je Srbija. Mozemo da idemo dole i da se slobodno krecemo? Naplacujemo porez dole? Imamo svoju vojsku i policiju dole? Govori se i pise srpski jezik? To sto mi ne priznajemo nesto i jos par Tunguzija ne znaci da je to istina, istina je ono sto je realnost na terenu, a nazalost to je da je Kosovo drzava priznata od svih velikih sila (Rusi ce nas prodati samo da dodje do zamene Krim-Kosovo) i to je to.

Zuja

pre 6 godina

Nije u nadleznosti ministra policije da sprecava neku utakmicu.Utakmica nije visikog rizika niti je policija imala bezbednosnu procenu.To sto je par ljudi najavljivalo da ce da dodje u Kovin ne znaci da se nesto strasno spremalo.Da li ce ministar da snosi posledice ako EHF kazni nas savez? Duznost policije je a spreci eventuani nered.Da li.je Ministar sprecavao paradu ponosa sto je mnogo veci izazov. I na kraju Botovi vredno sakupljaju poene hvaleci odluku menjajuci ime a isti komentari.Programi Skynet i Forestres

strasilo

pre 6 godina

Pa dajte bre više ovakvih vesti, ima industrija sendviča da rasturi sa prihodima!

I svaka čast nesi iz beograda, još jednom je pokazao zašto ozbiljne zemlje postavljaju ozbiljne ljude na ozbiljne pozicije. Ali ovako je veselije i nikad dosadno.

Andrea Djani

pre 6 godina

U Americi je pre 5-6 godina protutnjao uragan koji je stvorio haos na ulicama Nju Orleansa . Da bi smirio nerede koji su stvorile bande silovatelja i pljackasa predsednik je rasporedio pripadnike garde na krovove zgrada sa ovlascenjima pucaj da ubijes svakog ko narusava red . Nemiri su bili smireni . Sve dok se nasi drzavni organi povlace pred nasim bandama bicemo obicna krpa od drzave bez ikakavog autoriteta .

Mrle

pre 6 godina

Pametno nisu trebali ni da pristanu na odrzavanje takvog turnira. I ovo sto radi EHF i UEFA je mesanje sporta u politiku direktno kao i ostali savezi koji su priznali tzv. Kosovo. Jer priznato od strane UN nije znaci mogu da igraju prijateljske nezvanicne meceve kao mi u balonu kad se skupimo. Ili ako moze Kosovo mogu i Palestina i Tibet i onako veca prava imaju na drzavu. Konacno i ovi nasi jedan pametan potez da povuku.

Pozdrav iz Juga

pre 6 godina

Ma vi ljudi jos zivite u srednjem veku. Vec sto godina politika vas drzi na nacionalizam, nema razvoja nema posla. Ali patriotizam ispred svega. Umesto da pustite devojke da igraju, a mozda bi i pobedile vi ste im skratili i tu mogucnost.

Alfabot

pre 6 godina

Srci, Lela, ki, s,... bar promenite imena da deluje da nas ima više i trudite se da dajete malo kreativnije komentare da deluje kao da stvarno iznosimo svoje mišljenje!!!

Pedja

pre 6 godina

Ministar je sprecio haos koji bi nastao igranjem utakmice.
(irena, 23. mart 2018 16:38)

Nego šta! Evo ja iz Valjeva a spremio se u Kanadu da bežim zbog haosa!

Agim

pre 6 godina

Ovo nama super odgovara, jer dobijemo službenim rezultatom, a inače bih glatko izgubili da se odigrala .
Bonus , Srbija će biti kažnjena i isključena sa takmičenja . Dupli bonus , u dogledno vreme neće biti domaćin nekakvog značajnog takmičenja .
Kada bolje razmislim , ovo je vise nego divno za nas .

Marko

pre 6 godina

Ovi patriote sto pevaju idite u kosovo pa tamo pjevajte ako smijete. Kosovo nikad ama nikad nece nase da bude imaju policiju pa sad vojsku...
Mi nismo mogli da ih pobedimo sa celom vojskom i policijom njih 500 terorista!, a sad.
Pijani i drogirani huligani i vlladaju zemljom.

boris

pre 6 godina

a šta bi navijači uradili. pobili decu sa Kosova ...pobili policajce. Pa centar u Kovilovu je kilometar opasan žicom. Ko je mogao da uđe tamo..... Samo država.

Sramota za državu a odgovor EHF-a treba da bude rigorozan.....i biće

Fbnn

pre 6 godina

A da je Kosovo deo Srbije tad biste tukli ljude, i tenkove biste izvodili na gradjane Albance kada bi oni protestvovali. Ali zato srpski huligani mogu da drže državu kao taoca.

betmen

pre 6 godina

Koji je ovo cirkus?! Pa gde su ti silni borci za srpstvo bili kada je Vucic poklanjao sever Kosova gaseci institucije? Gde su svi ti silni ljudi da na izborima skinu ?

A da, za to su dobili sendvic i zaposlenje od 30.000. Toliko o njima. A i svima nama kad smo to dopustili.

Bili

pre 6 godina

Pitanje je došlo uopšte do organizovanja ove utakmice? Nebojša kao nije znao šta bi se dogodilo, uz to bismo imali i priliku da u sred Srbije slušamo himnu Kosova. Skupljanje poena, ali samo kod onih kojima je sve ovo slučajnost.

Roki

pre 6 godina

Mislim da se ovde ne radi o prebijanju naroda ministre... Ovaj narod neće priznati Kosovo. A vi ministe i vaši bi hteli da ga priznate. Vas problem je ozbiljan. Sta ce nam Evropa. Treba u ovoj zemlji vladavine prava i zakona pa cemo ziveti kao u Evropi.

Stomak

pre 6 godina

Valjda ce neko u moru botova procitati i moj komentar. Da neki normlani ljudi vode ovu drzavu, od starta se ne bi pristalo na ovaj mec. Ali dobro, hteli ljudi da podidju evropi, posto nisu mogli od starta da skontaju do cega svega ovaj mec moze da dovede.

john mcclane

pre 6 godina

a navijaci se tako samoinicjativno organizuju. ovo su SS odredi srpske Vlade tj SNS.
srbija je usla u fasizam. nek nam je sa srecom....

sta vas ceka kad padnete...

pre 6 godina

Sad ste se setili? Nije trebalo ni da ucestvujemo onda i to je to. A ovo je sve foliranje i rezija. Kaze necemo da bijemo ljude? Koje ljude? Ako krse zakon ima da bijete. I tacka. Ali ne, to su vasi puleni. Vi ste ih i poslali tamo.

Misa013

pre 6 godina

Navijacke grupe rade pod patronatom partije na vlasti ,tako da su I ovog puta mobilisani da nanesu stetu I Srbiji (u koju se kunu (Ali za saku para ))I celom srpskom sportu .

aleksandar66

pre 6 godina

Od ove vlati nisam nista drugo ni mogao da ocekujem, a sada se kao sekiraju da narod ne bije policiju, nije nego prvo da probamo da vidimo sta ce da bude a kada su videli reakciju naroda u najavi kao daj da se ne odigra. DA je ovo neka patriotska vlast nikada nebi dozvolila da reprezentacija igra bez obelezja. Protiv tzv kosova nikada nebi trebali da igramo po cenu iskljucenja iz svih sportskih organizacija.

Powerslave

pre 6 godina

Poslednji put kad sam pogledao vest, oko 16h, bilo je tek jedva preko 400 komentara, botovi su tek počeli da se pojavljuju.
A sada skoro 1600 komentara?! I naravno, moj komentar nije objavljen :)

Flurim

pre 6 godina

Ja mislim da je to samo jedan sportski dogadjaj i ništa više. rukometašice Kosova su došle u Beogradu da odigraju utakmicu sa reprezentacijom Srbije i verovatno da i one su imale dilemu i strah da li da putuju za Beograd. Mislim da ove mlade devojke koje skoro sve rodjene posle 1999 tj . nisu doživili taj rat i prema tome možda i nisu ni politički opterećene. Beograd i beogradjani su trebali da pokazuju sportski duh i da im žele dobrodošlicu. Ja kao takve vas znam

Demokrata

pre 6 godina

Ovo je mesanje politike u sport
Drzava ima pravo da spreci neki sportski dogadjaj u slucaju vis majeur (vise sile) a tu spada ratno stanje, policijski cas, velike elementarne nepogode... Duznost policije prema zakonu je da obezbedi javni red i mir i da upotrebi silu prema prekrsiocima. Ovde je politicka igra.Gazda Srbije nije u zemlji. Neko sebi dize rejting. Sutra cemo da citamo da je utakmica odigrana. Sta sa utakmicama Kosova sa Slovackom i Norveskom? Hoce li i one zbog bezbednosti biti odlozene? Nasih navijaca sa ovim ekipama ce biti.Sta sa njima ? Cirkus naseg saveza i drzavd

Dragan

pre 6 godina

Traje prebrojavanje aktivnih članova SNS-a. Oni koji ne pohvale u komentarima ovu "GENIJALNU" odluku ministra neće napredovati u sledećih godinu dana. Samo mi nije jasno kako onda dozvoljavaju održavanje svih ovih fudbalskih utakmica.

ja hoću da budem aMoniman

pre 6 godina

Не уче се национализму, већ националном поносу. Знаш, то је нешто више од обичних писања памфлета и скандирања КиМ на стадиону.
(Национални понос, 23. mart 2018 13:58)

A nacionalni ponos sta je, cemu konkretno sluzi i sto dobro nam donosi.

konstatacija

pre 6 godina

Kandidaturu za organizaovanje bilo kog kfalifikacionog turnira odobrava Ministarstvo za sport sa nadleznim savezom i lokalnom samoupravom.Znalo se pre cetiri mesecai znalo se koje ekipe ucestvuju.Na zrebanju je bio prisutan neko iz saveza. Sto se jos tada nije reagovalo? Ko ce da snosi posledice? Da li ce Ministar da snosi odgovornost u slucaju kazne za nas savez.Licno bih voleo da nam odrape kaznu.Da nas eliminisu sakfalifikacija seniora za SPi EP.I da vidim da li ceda se oglasi Dr. Nesa ili ce krivicu da prebaci na savez.U vestima se kaze da je DrNesa konsultovao Vucica, Brnabici Udovicica

bljak

pre 6 godina

Bolje preduzeti mere nego rešavati sukobe na stadionu, naše juniorke će svakako to razumeti,vlada je donela dobru odluku
(Trsa, 23. mart 2018 16:30)

Da li ce EHF to svakako razumeti, na to nisi mislio? Kako ce se odigrati ostale utakmice u grupi? Da li ce nase juniorke razumeti ako ih EHF iskljuci iz svih takmicenja na neko vreme? Na sve to nisi mislio, kao i kad si pisao botovski komentar.

viktor

pre 6 godina

Pretpostavljam da rukometasice Kosova imaju pasose i licne karte tzv "republike kosovo" pa me zanima kako sa njima uopste mogu da udju u Srbiju???

kad bi vi znali

pre 6 godina

Sta ti je populizam...ne vezano direktno za temu kad bi vi znali koliko sportista sa Kosova je nastupalo pod svojom zastavom ( u nekim drugim sportovima) ali eto sad se digla tenzija pa eto ne moze da se igra utakmica...
Inace postoji i za i protiv

Vlajko

pre 6 godina

Eto čisto da znate, ova situacija je benigna u odnosu na onu koja bi se desila ako nekome padne na pamet da prizna Kosovo, zarad "viših" ciljeva, a sve ide u tom pravcu. Sada malo razmislite, šta možete da napravite u Srbiji.

rrs

pre 6 godina

Hrabri potezi huligana bilo da su nasi ili njihovi, da se utakmica tamo igra kojim slucajem... Ici vredjati, i ponizavati devojcice od 16 godina, bravo junaci! PONOS STE SRPSKOG RODA!

Anarhija

pre 6 godina

Druze Tito mi ti se kunemo.Tito Partija omladina akcija.Slobo slobodo.Zivela Srbija i nejno rukovodstvo na celu sa fantasticnim Aleksandrom

sakupljac minusa

pre 6 godina

"Juniorke Srbije i Kosova trebalo je u petak da se sastanu u prvom kolu grupe 5 kvalikacija za rukometno prvenstvo sveta, ali je njihov meč u Kovilovu otkazan zbog bezbednosnih razloga. Tako nije došlo do drugog međusobnog duela ovih selekcija.

Da, dobro ste pročitali, pošto meč u našoj zemlji nije bio prvi koji bi rukometašice Srbije i Kosova odigrale. Naime, prvi put su ukrstili koplja 17. aprila 2014. godine, kada su naše devojke izvojevale ubedljivu pobedu (40:12).

Tada su se sa protivnicama borile za odlazak na Evropsko prvenstvo, a podsetimo da je meč u Rumuniji odigran bez isticanja nacionalnih obeležja.

Ista situacija je trebalo da bude viđena i u Kovilovu, kada je Evropska rukometna federacija donela odluku i da se svi kvalifikacioni dueli odigraju bez prisustva navijača i medija, ali je u poslednji trenutak turnir otkazan.

Posle neodigravanja utakmica u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo naše juniorke su izbačene iz kvalifikacija, dok je EHF otvorio postupak protiv Rukometnog saveza Srbije" E tada nikom nije smetalo. A sada zbog iste stvari odjednom ne moze. Pitam se zasto.

stradija

pre 6 godina

Istorijska odluka vrhovnog komandanta Vucica, doktora Nebojse Stefanovica, premijerke Ane Brnabic ! Ovim je ujedinjen narod koji je cekao ovakvu odlucnost decenijama!

Jova

pre 6 godina

Ministre vaš posao je da održavate red i mir i da privodite sve one koji se toga na pridržavaju.Nije vam posao da držite političke tirade.Ako je naš rukometni savez već prihvatio žreb i organizaciju turnira,posao vam je da obezbedite dogadjaj.Ovom zabranom ste uništili karijere cele
generacije naših rukometašica i direktno ste omogućili tkz.Kosovu
pobedu a našim devojkama eliminaciju.

Biciklista

pre 6 godina

A na inaguraciji Ace mogu da se biju novinari ali ne smeju navijaci koji najavljuju haos? Takodje mogu da se mlate putnici bez bus plusa, svedoci rusenja u sava maloj i bakice pletilje iz kenz mihajlove i kalemegdana

Serbissimo

pre 6 godina

Znaci, ostajemo taoci dnevne politike i sada cemo da satremo sopstveni sport da bi dokazali da je Kosovo i dalje i uprkos onome sto nase oci vide, Srbija - jos negde osim u vremenskoj prognozi. Bravo, kraljevi.
P.S. Koliko ce vas ostati pri ovom stavu kada na red dodju popularniji sportovi i voljenije reprezentacije (i klubovi!) od U-20 zenske rukometne a posledica odbijanja da igras bude visegodisnja suspenzija? A?

Putničić

pre 6 godina

A ti bi dozvolio da se igra meč protiv države koja je po Ustavu u sastavu Srbije?
(Dragan, 23. mart 2018 19:03)

E moj Dragane, kada bi bio svestan koliko se sve i kada kršio Ustav Republike Srbije. Da li znaš da je Kosovo u MOK-u? MOK je Mlekarska Organizacija Kosova.

Paljuka

pre 6 godina

Cuj necemo da bijemo narod, zbog pevanja himne u svojoj drzavi i skandiranja Kosovo je Srbija i Sprskih zastava. E sad stvarno da nije tuzno bilo bi smesno. Valjda ce neki asteroid udariti uskoro. E moj MINISTRE...

room 1408

pre 6 godina

Ne razumem na koji način može da igraju zvaničnu utakmicu dve reprezentacije iz iste zemlje.Ok ono tip reprezentacija-novinari,ili A tim protiv B tima,..Luda kuća je da igraju zvanični meč 2 tima iz iste zemlje medjunarodno takmicenje.Ja mislim da je to nezabelezeno u istoriji sporta.Sto na SP 2014 u fudbalu nije učestvovala reprezentacija Teksasa a ne SAD ako Teksas tako misli da treba da bude,..Luda kuća koliko nam je smesna politika i država da ovo dozvoljava,....

Vucko

pre 6 godina

Prava odluka! Samo je morala odmah biti donesena, a ne da Delije intervenisu u Kovilovu, i svaka im cast, uspeli su da sprece odigravanje utakmice. Ovo je pobeda naroda nad marionetskom vlascu koja je pod direktivom Zapada.

dragan

pre 6 godina

E ovako to izgleda kad se ne dogovoriš sa navijačima. Za ,,pride'' su se dogovorili pa nema problema, a ovde nisu i odmah se vlast povlači. Koja smo mi država kad nam navijači kroje politiku.

Savatiye

pre 6 godina

Koje ludilo? Većina ovih koji su ostavili komentar na ovu vest, ako znaju šutira li se na koš, gol ili prebacije mreža u rukometu ja sečem glavu!?
I koga bi huligni tukli, devojčice od 15, 16 godina!?

Dejan

pre 6 godina

Naš rukometni savez je odmah u startu, čim su izvučene ove grupe, trebao da odbije odigravanje utakmice sa Kosovom i da zatraži ponovni žreb iz dobro poznatih razloga.

Milos

pre 6 godina

Ne kontam ljude koji pricaju '' ma to je sport '' cekaj ajde vi gospodo napredne inteligencije zamislite u Londonu ...ajde u nekom manjem gradu da se igra utakimca UK protiv reprezentacije skotske ? (pri tom istorisjki to bi bilo pravedno) , da ne pominjem da Engleska dize armiju za par Argentinskinh ostrva ..jer kazu ''NASE'' i cao ...znaci narode , malo dostojanstva , malo .... znaci nediramo tudje , nase NEDAMO ....a Engleska koja je vama primer civilizacije dize armiju za par ostrva ...jer je to pitanje dostojanstva , ceo svet nam se smeje koliko smo jadni ...I OPET - neka igraju deca - klub iz kosova neka bude kao Srpski klub ...nista sporno ....

sasa

pre 6 godina

Prvi i ujedno najpametniji potez ove vlasti. Nemam nista protiv devojaka sa Kosova, ali bolje je i za njih ne igrati zajedno u ovakvim politickim okolnostima.

trt

pre 6 godina

Pa da. Lepo je priznao ("...suprotno nasim interesima") da su politika i interesi iznad sporta. Baš spotrski. Zbog takvog razmisljanja i ne mogu da rese problem kosova vec 50 godina i nece ga resiti jos 50 narednih.

Washington

pre 6 godina

MA JOK, super je ideja odigrati utakmicu s kosovom u sred Srbije i JOS pritom zabraniti da se pusti srpska himna.

Ko bi rek'o da ce to napaliti ljude!?

boris

pre 6 godina

ovo je sve bolest ali evo malog podsećanja.

pre desetak i više godina rukometašice Kikinde8 ima ih o sada u našoj reprezentaciji) su u prvom kolu kvalifikacijama EHF kupa izazivača trebale da igraju protiv ekipe sa Kosova. Država je ekspresno zaustavila taj meč.
U narednom kolu devojke sa Kosova, koje su naravno prošle dalje, dobijaju Naisu (Niš). Utakmica se igra - Naisa dobija i ide dalje.........

Zašto - saznajte ko je bio tadašnji spozor Naise. i to nije najbitnije nego nemoć države prema sponzoru ..... a sada je nemoć države prema ___________________________ (upišite sami)
Brukaaaaa

Komunista

pre 6 godina

Ma, sve ja to razumem. Ali šta ako Evropska kuća rukometa (EHR), kazni Rukometni Savez Srbije i diskvalifikuje juniorsku rukometnu reprezentaciju Srbije iz daljnjih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ?

A

pre 6 godina

A zar nije moglo da se to organizira u npr Novom Pazaru? Eto ne bi bilo nemira i sve super. Ili npr u nekom malom mestu udaljenom? Na primer Bela Palanka, Priboj... Resenja uvek ima, ali ovo je predstava za skupljanje jeftinih poena.

LondonCalling

pre 6 godina

Neka je otkazana utakmica. Nije ni smela da se zakaze, ovo i ovako lici na dirigovani zreb namontiran od strane politicara (i zapadnih i nasih, da se razumemo)...ispipavanje pulsa naroda pre priznanja nezavisnosti Kosova...
Nacionalizam je jedna stvar...a nacionalni ponos nesto potpuno drugo.
Moze neko biti za nepriznavanje Kosova i priblizavanje Rusiji i obrnuto, Priznanje Kosova, kako bi se resili tog "tereta" i primakli se jos blize EU (i "boljem zivotu")...ALI ne sme dozvoliti P O N I Z A V A NJ E SOPSTVENE ZEMLJE I NACIJE bez obzira kakve su opcije...
Zao mi je da to kazem, ali ko misli drugacije, nije mu mesto u Srbiji!
Bez obzira sto nisam tu i apsolutno sam protiv trenutne vlasti, koja ne radi nista dobro svojoj zemlji...JA VOLIM SRBIJU!!!

Ни сам себе не разумем@

pre 6 godina

Браво... Још бесмисленије би било да полиција бије младе људе због разлога у који и сами верују да је исправан.
Бијеш човека, а сам знаш да је у праву!? Не иде, зар не?

jegermajstor

pre 6 godina

ovakva odluka je trebala biti donešena već u startu, ali nikad nije kasno! Bravo za ljude koji su se organizovali i time podigli pritisak da se utakmica ne održi.

Goran

pre 6 godina

Pa Ukrajina i Rusija, dve medjusobno priznate drzave ne igraju medjusobno odlukom sportskih medjunarodnih organizacija, cak ni njihovi klubovi, a sada mi moramo - glupost!

Komša

pre 6 godina

Kako se ponašao prrdstavnik RSS prilikom primanja Kosova u organizaciju? Zašto je ovo RSS pokušao da predstavi kao diplomatsku pobedu?
Smena nije dovoljna - krivičnu prijavu protiv njih podneti zbog ugožavanja teritorijalnog integriteta Republike Srbije i kršenja Ustava Srbije! Kao Španija postupati.

milodar

pre 6 godina

@jake gomila gluposti. fljamurtar je svojevremeno normalno i bez problema igrao svuda po srbiji.
ovde je rec o apsurdu da se igra medjunarodna utakmica u okviru iste drzave, tj.republike sbije.

Mare

pre 6 godina

"Najbolji" su mi ovi komentatori u stilu "Sramota, ovim Srbija nanosi sebi stetu"

Inace drzava koji krši sopstveni Ustav, ne nanosi sebi štetu. Kako da ne.

Milutin

pre 6 godina

Ogromnu grešku je napravila EHF organizacija, jer je ubacila u takmičenje " državu " koja uopšte ni nije država, a nikada neće ni biti država.

Eto!

pre 6 godina

Kao mi cemo da se bijemo za koga i za sta? Nego narod najeden, napijen, nista ne radi, pa odmoran i svaka mu je prilika dobra da istrese vishak energije, ma kako glupa bila!

Milos

pre 6 godina

Nije vreme , neutralan teren samo.sve sto je nakaradno ocekuje takve stvari.previse rano za tako nesto. Nek se bolje odlozi tako je najbolje.Mi nismo krivi krivi su nase babe i dede. A mi placamo njihove grehe
Pozzz

KiMi

pre 6 godina

Steta zbog sporta ali su povredjena prava jedne zemlje. Opet, EHF je i sam prekrsio pravilo a to da je primio RSK a da nije clan UN-a a mislim da je jedan od uslova to inace..

Milutin

pre 6 godina

Veliku grešku su načinile sportske organizacije koje su u takmičenje ubacile
" državu " koja nikada neće biti država. A odluku o otkazivanju apsolutno podržavam.

DisordeR

pre 6 godina

Svi ljudi koji ne žele sukobe,i koji vole sport, pozdravljaju odlaganje ovog meča.
(s, 23. mart 2018 18:09)

Sta pricas ti? Pa njihova sportska selekcija je nastala sukobima i ubijanjima nasih porodica na Kosovu.

hahaha

pre 6 godina

Пустите бре децу да играју, те клинке појма немају о национализму. Не трујте их, добровољни даваоци туђе крви...
(DS 1989, 23. mart 2018 13:42

Hoces ti da pustis tvoju decu da se igraju s njihovom ? Vodi ih odmah, sta cekas ?!

Dragutin

pre 6 godina

Apsolutno podržavam odluku o otkazivanju tog meča, jer Albanci imaju svoju matičnu državu, a ona je Albanija, a Kosovo je Srbija.

Kangrga

pre 6 godina

@ivan
A kada bi bojkotovali pregovore u Briselu onda bi ovde bilo 5 000 komentara zašto bojkotujemo pregovore...Standardna srpska priča

realno

pre 6 godina

Ako zemlja domacin ne moze da organizuje utakmicu dva tima ne treba da ti timovi budu kaznjeni a posebno ne samo jedan od njih.
Ne vidim mesto da kazne nasu reprezemtaciju.
Savez mogu da kazne zbog nesposobnosti i to je to.Utakmica treba da se odigra na nekom drugom terenu gse ce moci da se organizuje.

BIo ODIN

pre 6 godina

Ima mnogi naznaka da bi odredjene ne navijače već organizovane političke grupe na utamici napravile skandal i nanele veliku štetu Srbiji.

nena

pre 6 godina

Ovo je prava odluka baš sada jer je i politička napetost prisutna, ne trebaju nam incidenti i loše slike da obilaze svet, odlično je Stefanović to sve sprečio

Milenko

pre 6 godina

U potpunosti se slazem sa ovom odlukom. U javnosti je danima stvarana takva atmosfera, da bi do nereda sigurno doslo, jer smo mi ponosan narod, a oni provokatori.

Milan

pre 6 godina

Svako normalan bi ovu utakmicu ispratio kako treba, sta je tu je. Ali isto tako svako normaln zna da bi pojedinci sigurno napravili problem.

pc,Niš.

pre 6 godina

Ovo je velika greška EHF (ili namerna provokacija).Zamislite da bilo koji sportisti Rusije igraju u Ukrajini!Turnir je trebalo da se igra u drugoj zemlji.

Nemanja

pre 6 godina

Nema veze za koga si glasao, ali stvarno ne trebate svu krivicu svaljivati na Stefanovica. Ovo je pitanje od drzavnog interesa, mnogo je to sire. Mada ovde nema nikakve krivice, jer je realno ispravna odluka.

Marko

pre 6 godina

Nakon svih ovih godina u kojima su razne sportske manifestacije napravile problem nasoj zemlji, pojedinci se cude ovakvoj odluci. Stavite prst na celo gospodo!

Mina

pre 6 godina

Alternative nije bilo,ovu utakmicu smo morali da stopiramo,svaka čast ministru, a devojke su kažnjene zbog jedne političke provokacije EHF što je nedopustivo

Anastasija

pre 6 godina

Ministar policije je mogao najrealnije da proceni situaciju i da sagleda sve kako treba, i odluku koju je doneo je najpametnija i najrazboritija.Sacuvao je svoj narod i drzavu od prozivki, osuda i napada.

Sanja

pre 6 godina

EHF i IHF da sebe zapitaju zasto su umesali politiku u sport i dozvolili necem sto nije clan UN da glumi drzavu.Svaka cast ministru!Uradio je nesto sto je jedino moguce i u skladu sa Ustavom Republike Srbije.

zarko

pre 6 godina

Kako je moguce da se neko ne slaze sa odlukom ministra Stefanovic koji je sprecio haos koji je mogao da nastane u slucaju pocetka utakmice izmedju Srbije i Kosova. A mozemo samo da zamislimo kakve osude bi dobii a nikome to sad ne treba. Odluka je najboljem interesu Srbije

Milenko

pre 6 godina

Ja sam prvi protiv ovih nereda koje prave navijaci, ali mislim da ovo nisu huligani, vec ljudi koji zele da iskazu svoje nezadovoljstvo. Veoma dobra odluka minista Stefanovica.

Anja

pre 6 godina

Podrzavamo odluku ministra policije Stefanovica koji je doneo odluku koju niko druginije smeo ili hteo.On je uvideo koliko je ovo rizicna utakmica i zaustavio je haos koji je obecavao da ce nastati.

Ema

pre 6 godina

Ovo je bio odgovor naše države na provokacije smišljene u EHF i odlučna odluka našeg ministra policije,brza i dobra reakcija na ponuđeno zlo, a iskreno mi je žao devojaka sto su dobile zabranu i što su im srušili snove

DS 1989

pre 6 godina

Пустите бре децу да играју, те клинке појма немају о национализму. Не трујте их, добровољни даваоци туђе крви...

Stevan

pre 6 godina

Pa naravno da treba da bude zabranjeno da se ovaj mec odigra. A zasto to kazem? Ne kazem ja to zbog nekog patriotizma, nacionalizma ili sl. Vec zato jer bi to u potpunosti obezvredilo i diskreditovalo Ustav Republike Srbije. Po Ustavu, Kosovo je sastavni i neodvojivi deo Srbije- pa kako onda Kosovo moze da igra protiv Srbije?

WillyWonka

pre 6 godina

Kosovo je realnost i što prije to u Srbiji shvate, to će se prije početi živjeti normalno. Zašto Vučić pregovara sa predstavnicima Kosova, a zabranjuje utakmice? Da je dosljedan, onda ne bi nikad pristao na bilo kakve pregovore i poslao bi vojsku da riješi problem. Ali treba narod trovati, a ulizivati se međunarodnoj zajednici.

ha ha

pre 6 godina

@DS 1989

Ne, nego ces ti da ucis decu bratsvu i jedinstvu, kako je tebe ucio tvoj tatko kojeg je njegov idol Tito doveo iz neke zabiti u Beograd da bude neki funkcioner, tj crvena burzoazija.

Mislite drugačije...

pre 6 godina

Danas je srušen rekord u broju botovskih komentara. Ono što botovi ne mogu da shvate, da nikakvo opravdavanje otkazivanja ovog meča neće promeniti činjenicu da je situacija u realnom životu potpuno drugačija i da su veliki odlučili da je ovo gotova stvar.

Pedja

pre 6 godina

Ministar je sprecio haos koji bi nastao igranjem utakmice.
(irena, 23. mart 2018 16:38)

Nego šta! Evo ja iz Valjeva a spremio se u Kanadu da bežim zbog haosa!

nista o nicemu

pre 6 godina

Podrzavam odluku Vlade R. Srbije, jer je javni red i bezbednost gradjana Srbije na prvom mestu! Jel treba neki policajac da ostane bez oka ili dete da bude povredjeno, samo da bi se odigrala utakmica sa Kosovom, koje mi ni ne priznajemo kao drzavu! Odnosno ni nisu drzava!
(dasa, 23. mart 2018 15:52)

Primas platu od poreza koji mi placamo, a ti botujes iz tog EPSa umesto da radis nesto posteno. Kako te sramota nije samo, objasni deci sta radis, da te se odreknu kao roditelja.

Национални понос

pre 6 godina

Пустите бре децу да играју, те клинке појма немају о национализму. Не трујте их, добровољни даваоци туђе крви...
(DS 1989, 23. mart 2018 13:42)

Не уче се национализму, већ националном поносу. Знаш, то је нешто више од обичних писања памфлета и скандирања КиМ на стадиону.

boris

pre 6 godina

ovo je sve bolest ali evo malog podsećanja.

pre desetak i više godina rukometašice Kikinde8 ima ih o sada u našoj reprezentaciji) su u prvom kolu kvalifikacijama EHF kupa izazivača trebale da igraju protiv ekipe sa Kosova. Država je ekspresno zaustavila taj meč.
U narednom kolu devojke sa Kosova, koje su naravno prošle dalje, dobijaju Naisu (Niš). Utakmica se igra - Naisa dobija i ide dalje.........

Zašto - saznajte ko je bio tadašnji spozor Naise. i to nije najbitnije nego nemoć države prema sponzoru ..... a sada je nemoć države prema ___________________________ (upišite sami)
Brukaaaaa

Maчko

pre 6 godina

Šta se ložite, ovo je samo opipavanje terena, sve je iscenirano, sada čekamo novi scenario za završetak serije.
Ušli smo u poslednju sezonu, mora ova da se završi što pre, da bi mogla nova da se snima.

PeruN

pre 6 godina

Botovski komentari,kao SNS amandmani u skupštini...Predstava za javnost iz Bata Gašine kuhinje,koji slijepac misli da su se navijači spontano okupili?

zara

pre 6 godina

a kakvom krvoprolice vi pricate nije poslata neka vojska u srbiji da bude krvoprolice nego samo deset dvanaest devojaka cemo onda toliko panika!?

Miki

pre 6 godina

Hahhahaha smijesno!! Ovo se desi kad se dozvoli da se politika umesa u Sport. Sram da nas bude...samo pokazujemo kakav smo divlji narod...politici nema mjesta u sportu ali mi smo junacine pa dosvoljavamo sve. Sramota!!

Xman

pre 6 godina

Jadne devojcice i jedne i druge. Cekali poslednji trenutak da ovo urade. Kukacemo kad nas svetska i evropska rukometna federacija izbace iz svih takmicenja zbog ove odluke rusofilske vlade.

zoran

pre 6 godina

Gledaj botine....ha,ha,ha..suze od smeha mi krenuse...IQ-50-60...majonez prska na sve strane a bot masnim rukama udara li udara po dirkama dok komesar na tabli , kredom, ispisuje sta da bot napise... mora jednog dana da se snimi film o botovima. Verujem da urnebesnija crna komedija od te tesko da se moze napraviti. Vodja im je verovatno onaj Krle (Krstic...prodavac magle i tople vode)...

Marko (Dorcol)

pre 6 godina

Dobro ste se setili. Oni su 20 godina bojkotovali sve srpske institucije, imali paralelne skole, domove zdravlja... A mi zamalo da igramo rukomet sa njima. Dajte bre povucite vise crvenu liniju ispod koje ne idete. Ne sramotite samo nas i sebe, nego i nase velike pretke koji su dali zivot za ovu zemlju. Briga me za EU koja ce da nas gazi i sikanira.

Paljuka

pre 6 godina

Pa da se nisu navijaci skupili sinoc i najavili dolazak odigralo bi se. Nesto i mi pametno navijaci da uradimo. Naravoucenije kad ustane kuka i motika u vladi buke frka. Ovo im je najbolji potez za ovih 8. godina vladavine.

JA

pre 6 godina

Sta je ovde tuzno, tuzno je to sto da se utakmica recimo igra sa Danskom, ne bi bilo ni 20 navijaca, a sad kad treba da se izazovu incidenti, onda smo tu prvi. Slazem se da je trebalo otkazati utakmicu, ali ne u poslednji cas , pa skupljati sitne poencice, nego odmah kad se saznalo da ce je uopste biti, bez obzira da li ce se svirati himna ili ne, jednostavno se ta utakmica ne igra i tacka. A najtuznije je to sto se ponovo pokazalo da se drzava boji huligana.

Torrente

pre 6 godina

Smeniti kompletno rukovodstvo RSS.

Takvi ljudi više nikad i nigde ne bi trebalo da primaju državna primanja ni kao portiri.

Iako se utakmica neće odigrati ovo je neviđena bruka, sramota i poniženje priređeno sopstvenoj državi za koje će neko morati da odgovara.

Teodor

pre 6 godina

Sada normalno sledi da nas iskljuce sa takmicenja. A mi onda u znak protesta da bojkotujemo svetsko prvenstvo u Rusiji a oni onda da nas iskljuce sa svih takmicenja . Nesto mi poznati ovi putevi. A i politicari koji su vec ovo sprovodili devedesetih

shkipmutre

pre 6 godina

Ovo nije dobro za oba strane. Deca su tu hteli da igraju. Vi stalno mesate politiku i sport. Nema nama buducnost ako ovako drugima jedni podmetnemo noge uvek.

Ivan ZG

pre 6 godina

Naručujem 250 komentara u prilog ovoj vijesti.
Plaćam 50 dinara po komentaru.

Samo kod vas huligani kroje politiku, a sa policijom ruku pod ruku. Policija odbija hapsiti huligane jer im moral neda. Ili je tako naredio AV. Pa ih uhvatio moral i savjest.

Poslije ovoga ćete imati problema dobiti domaćinstvo natjecanja. Jednostavno je lakše organizirati negdje drugdje gdje neće biti problema.

Darko1984

pre 6 godina

Tako bre! Daj da drzimo malo do svojih principa, dokle da nas ponizavaju!? Kad procitam da jedan spanac ima jaci i cvrsci stav po pitanju Kosova, nego ovi nasi na vlasti, muka me uhvati!

Bardami

pre 6 godina

Zna vlada Srbije da će se ta utakmica kad-tad odigrati, pa makar i u inostranstvu. Ovo je čisto formalno zbog naroda. Mislim da Vučiću već zvoni telefon-pozivi iz Brisela.

treca zemlja

pre 6 godina

Ocekivano, policija sa samozvanim doktorom na njenom celu je pokazala da ne moze ni utakmicu omladinki da obezbedi.A mi se cudimo kako jos nije resena Savamala, paljenja automobila, lazne diplome, ubistvo pevacice, koferce............Ocekujem ostre sankcije Federacije.tako je i onda pocelo,sankcije sportistima pa ekonomske,pa vojno resenje.Ovi koji su sada na vlasti to znaju jerbo su i onda bili na i u vlasti.

Pufne za frezenkovanje

pre 6 godina

Hahahahah. Iako svi znamo da "botovi" postoje i da rade svoj posao, ovo ipak prevazilazi okvire normalnog. Pa jel moguce da gledam jedan te isti komentar samo obrnut redosled reci 250 puta? Meni se cini da su navijaci (citaj huligani) opet ispali jaci od drzave? Koga to policija da bije? Svoj narod? Zbog cega? Kakav je stav drzave Srbije po pitanju ucestvovanja nasih selekcija u medjunarodnim takmicenjima sa nepostojecom tvorevinom kosovo? Zasto se ne drzimo tog stava? Zasto se ne postuje ta odluka? Koji to ljudi mogu da krse zakon i da drzava podlegne pod njihov pritisak uz ovakvo jadno saopstenje. Tuzna je nasa zemlja i ne desava se ovo prvi put na zalost.

sve moj do mojega

pre 6 godina

Pa da li je moguce? Lupao sam minuse i nema kraja...iznova i iznova isti komentari od nekih imena, npr:
Ana
Maja
Sonja
Ivan
Milos
Dragutin
....
Spisak je poduzi ali najtuznije od svega je cinjenica da se ljudi prodaju za sendvic ili prodaju glas za dve hiljade...prosto smo propali kao narod ali smo strasno glupi i arogantni da to shvatimo! Srbiju moze samo da spasi neko cudo(u pravom smislu te reci)a sto se tice nas samih, sigurnim koracima idemo u potpuno nestajanje!!!

Vec vidjeno

pre 6 godina

Ne daju da se odigra mec ali vec za koju godinu...
Secam se Rambujea kada je Milutinovic izasao onako naceren, tada sam vec znao da cemo da izgubimo Kosovo. Kad bi barem doslo do katarze zbog tog gubitka, nego cemo da nastavimo da gubimo i na drugim poljima. Kazu da godisnje iz zemlje odlazi 30 - 50 hiljada radno sposobnih gradjana, mislite o tome pre nego sto pocnete da se busate u patriotske grudi. Nema sa Kosovom drugog izlaza, ako se prizna nece biti dobro ako se ne prizna bice jos gore. Ako EU "zavrne slavine" pa svima plata ode dole 30%, bice 100-150 hiljada odlazaka godisnje. Sa Vucicem ili ne, jer mi prakticno i nemamo drzavu vise, tj. drzava mu dodje kao lokalna samouprava, na spoljnom planu se ne pitamo ni za sta.

DusanNBGD

pre 6 godina

Prvo odluceno da se utakmica igra bez obelezja, intoniranja himni, onda je odluceno da utakmici ne prisustvuju navijaci. Onda ministra Stefanovic kaze da se utakmica otkazuje da se policija ne bi tukla sa gradjanima. Pa ministre ako je prisustvo navijaca zabranjeno i neko pokussa da udje u halu bez dozvole on je huligan i nasilnik. Ako vi ne mozete da obezbedite odigravanje utakmice, a huligane I nasilnike sprecite da prave nered onda treba da podnesete ostavku!!!!!!

Clan izvrsnog odbora udruzenja botova

pre 6 godina

Ovi sto su napisali komentar sa 7 ili manje reci, dobice sendvic bez salame. Sest reci ili manje, bez margarina. Pet reci ili manje samo poklopac od sendvica. Dajte malo prilegnite na posao!

strasilo

pre 6 godina

Pa dajte bre više ovakvih vesti, ima industrija sendviča da rasturi sa prihodima!

I svaka čast nesi iz beograda, još jednom je pokazao zašto ozbiljne zemlje postavljaju ozbiljne ljude na ozbiljne pozicije. Ali ovako je veselije i nikad dosadno.

Andrea Djani

pre 6 godina

U Americi je pre 5-6 godina protutnjao uragan koji je stvorio haos na ulicama Nju Orleansa . Da bi smirio nerede koji su stvorile bande silovatelja i pljackasa predsednik je rasporedio pripadnike garde na krovove zgrada sa ovlascenjima pucaj da ubijes svakog ko narusava red . Nemiri su bili smireni . Sve dok se nasi drzavni organi povlace pred nasim bandama bicemo obicna krpa od drzave bez ikakavog autoriteta .

LondonCalling

pre 6 godina

Neka je otkazana utakmica. Nije ni smela da se zakaze, ovo i ovako lici na dirigovani zreb namontiran od strane politicara (i zapadnih i nasih, da se razumemo)...ispipavanje pulsa naroda pre priznanja nezavisnosti Kosova...
Nacionalizam je jedna stvar...a nacionalni ponos nesto potpuno drugo.
Moze neko biti za nepriznavanje Kosova i priblizavanje Rusiji i obrnuto, Priznanje Kosova, kako bi se resili tog "tereta" i primakli se jos blize EU (i "boljem zivotu")...ALI ne sme dozvoliti P O N I Z A V A NJ E SOPSTVENE ZEMLJE I NACIJE bez obzira kakve su opcije...
Zao mi je da to kazem, ali ko misli drugacije, nije mu mesto u Srbiji!
Bez obzira sto nisam tu i apsolutno sam protiv trenutne vlasti, koja ne radi nista dobro svojoj zemlji...JA VOLIM SRBIJU!!!

Fbnn

pre 6 godina

A da je Kosovo deo Srbije tad biste tukli ljude, i tenkove biste izvodili na gradjane Albance kada bi oni protestvovali. Ali zato srpski huligani mogu da drže državu kao taoca.

BRAVO

pre 6 godina

Meni do sada nikako nije bilo jasno šta je to "bot". Ovo je prvi put da mi bude sve jasno zahvaljujući: Kosta,Ivana,Milojko,Tara,Mirko,Katja,Sara, Jadranka,Hana,Mirko,Milka,Maja,Jelena,Kole,Ljila,Filip,Olivera,Mila, Anja, Jana,Dana,Neca,Peđa,Marija,Sanja,Lena,Uki,Uki,Dragan,Ivan,Laki,Olga,Bojan,Iva,Lela,Nada,Tina i mnogi,mnogi,mnogi drugi..........

Jova

pre 6 godina

Ministre vaš posao je da održavate red i mir i da privodite sve one koji se toga na pridržavaju.Nije vam posao da držite političke tirade.Ako je naš rukometni savez već prihvatio žreb i organizaciju turnira,posao vam je da obezbedite dogadjaj.Ovom zabranom ste uništili karijere cele
generacije naših rukometašica i direktno ste omogućili tkz.Kosovu
pobedu a našim devojkama eliminaciju.

DAVOR

pre 6 godina

Ej pa to su jos deca, devojcice juniorke!!! Zabraniti deci da se igraju zbog politike i pod pritiskom hukiganskih sovinistickih grupa samo po sebi govori u kakvoj zemlji zivimo.

rrs

pre 6 godina

Hrabri potezi huligana bilo da su nasi ili njihovi, da se utakmica tamo igra kojim slucajem... Ici vredjati, i ponizavati devojcice od 16 godina, bravo junaci! PONOS STE SRPSKOG RODA!

Zli Zo

pre 6 godina

Komedija. Prvo dogpvore nešto a onda de prave da nemaju veze sa tim. Niste u stanju da organizujete utakmicu juniora , a vodili bi državu. EHF zbog ovoga može da nam suspenduje ceo savez i izbaci iz svih takmičenja.

Ali, to je manje bitno. Bitnije je da vi svoju nesposobnost isporučujete građanima ove zemlje.

Alfabot

pre 6 godina

Srci, Lela, ki, s,... bar promenite imena da deluje da nas ima više i trudite se da dajete malo kreativnije komentare da deluje kao da stvarno iznosimo svoje mišljenje!!!

konstatacija

pre 6 godina

Kandidaturu za organizaovanje bilo kog kfalifikacionog turnira odobrava Ministarstvo za sport sa nadleznim savezom i lokalnom samoupravom.Znalo se pre cetiri mesecai znalo se koje ekipe ucestvuju.Na zrebanju je bio prisutan neko iz saveza. Sto se jos tada nije reagovalo? Ko ce da snosi posledice? Da li ce Ministar da snosi odgovornost u slucaju kazne za nas savez.Licno bih voleo da nam odrape kaznu.Da nas eliminisu sakfalifikacija seniora za SPi EP.I da vidim da li ceda se oglasi Dr. Nesa ili ce krivicu da prebaci na savez.U vestima se kaze da je DrNesa konsultovao Vucica, Brnabici Udovicica

aleksandar66

pre 6 godina

Od ove vlati nisam nista drugo ni mogao da ocekujem, a sada se kao sekiraju da narod ne bije policiju, nije nego prvo da probamo da vidimo sta ce da bude a kada su videli reakciju naroda u najavi kao daj da se ne odigra. DA je ovo neka patriotska vlast nikada nebi dozvolila da reprezentacija igra bez obelezja. Protiv tzv kosova nikada nebi trebali da igramo po cenu iskljucenja iz svih sportskih organizacija.

faton

pre 6 godina

hahah najbolje od ove vesti su rimticni komentari od :

Kaje, Mina , Violeta, Hana, Nana, Elena, Lela, Helena,Ivana,Sara, Sandra etc.

Ivan, Jovo, Nebojsa, Sima, Lazar, Nenad, Bojan, Milos, Milan , Nemanja etc.

svemirko

pre 6 godina

kakav napad botova sunce ti, previse im plitka i providna ova prica sa tekmom i huliganima pa moraju i po netu da nas ubedjuju ko da nemamo oci, ali neka sigurno su zaradili sendvica i za vikend haha xD

dušanovac

pre 6 godina

Na ovu vest su 9 od 10 komentara napisali botovi. U ovom trenutku komentara ima 1200, bar 1000 je naručenih.

I to nije novost, ali prvi put vidim da se oni koji razmišljaju drugačije u smislu da ne pevaju hvalospeve ministru, nazivaju "prodanim dušama". Kakav paradoks - ljudi koji su plaćeni, vređaju one druge da su se prodali!

Plaši me da takvo jednoumlje ne može na dobro da izađe.

Agim

pre 6 godina

Ovo nama super odgovara, jer dobijemo službenim rezultatom, a inače bih glatko izgubili da se odigrala .
Bonus , Srbija će biti kažnjena i isključena sa takmičenja . Dupli bonus , u dogledno vreme neće biti domaćin nekakvog značajnog takmičenja .
Kada bolje razmislim , ovo je vise nego divno za nas .

Hahaha

pre 6 godina

Minstre Stefanovicu OSTAVKA!!! Nisam zuti Djilasov niti bilo kog simpatizer. Nazalost glasao sam za Vucica iako pored sebe ima takve (ne smem ni da napisem jer nece da objave). Sram vas sve bilo. Nesposobna drzavo!!! Banana drzavo. Mi, sopstveni gradjani vam se smejemo. Zamisli kako vam se smeje CEO SVET.
Zbog narko dilera koje ste sami poslali tamo vi odlazete NESTO STO JE DOGOVORENO.
Ako je dogovoreno ima da se odigra pa makar polupali sto glava huliganima.
Zasto lepo niste rekli MI SMO NESPOSOBNI DA ORGANIZUJEMO MEC i sve bi bilo ok. Ovako - OBRUKALI STE SRBIJU!

dragan

pre 6 godina

dvadesetak devojaka sa Kosova starosti ispod 20 godina su izgleda ogromna pretnja po drzavu.

ili smo kao narod tolika stoka da se skupio najgori sljam u Kovilovu sa zeljom da lincuje devojcice koje nisu ni rodjene kad se vodio rat?

sramota me nekad i ove drzave i naroda.

Koča

pre 6 godina

Botovi .... Mediokriteti, bednici kako vas nije sramota vlastite bedne egzistencije i piskaranja umobolnih pamfleta po netu? Živite po principu "deugima je i gore" jel? Dno dna , patos patosa, to su vaši životi

Stomak

pre 6 godina

Valjda ce neko u moru botova procitati i moj komentar. Da neki normlani ljudi vode ovu drzavu, od starta se ne bi pristalo na ovaj mec. Ali dobro, hteli ljudi da podidju evropi, posto nisu mogli od starta da skontaju do cega svega ovaj mec moze da dovede.

boris

pre 6 godina

a šta bi navijači uradili. pobili decu sa Kosova ...pobili policajce. Pa centar u Kovilovu je kilometar opasan žicom. Ko je mogao da uđe tamo..... Samo država.

Sramota za državu a odgovor EHF-a treba da bude rigorozan.....i biće

gigatrend

pre 6 godina

Kada sam video broj komentara, morao sam da se vratim.

1) Botovi, deco moja, gde će vam duša kad se jednog dana probudite?

2) Izvinjavam se botovima koji još nisu dobili minus od mene, ali ovo je prava najezda. Podmirio sam ove od 15:00 na gore, a ostale ću malo kasnije. Strpite se.

3) Rukometne utakmice juniorki su pravi bezbednosni izazov za našeg dr ministra, jer ih obično gleda po 50-ak gledalaca (porodica, familija i školski drugovi).

john mcclane

pre 6 godina

a navijaci se tako samoinicjativno organizuju. ovo su SS odredi srpske Vlade tj SNS.
srbija je usla u fasizam. nek nam je sa srecom....

slabočitamizmeđuredova

pre 6 godina

Al su botovi spremni da brane Nešu iz Bgd. Kakvo amatersko vođenje države, ma igraju se! Ovo je u startu trebalo odbiti, moglo se naslutiti kuda će odvesti. Ovako ispada da nešto sprečavaju, angažuju se.

Anarhija

pre 6 godina

Druze Tito mi ti se kunemo.Tito Partija omladina akcija.Slobo slobodo.Zivela Srbija i nejno rukovodstvo na celu sa fantasticnim Aleksandrom

sta vas ceka kad padnete...

pre 6 godina

Sad ste se setili? Nije trebalo ni da ucestvujemo onda i to je to. A ovo je sve foliranje i rezija. Kaze necemo da bijemo ljude? Koje ljude? Ako krse zakon ima da bijete. I tacka. Ali ne, to su vasi puleni. Vi ste ih i poslali tamo.

vojvodjanin

pre 6 godina

Totalna glupost da se ne isticu nasa obelezja i to jos u Srbiji! S druge strane, ispastamo mi i nase devojke, a Kosovo ce proci bez posledica. Koja je to 'pobeda' ostvarena ovde?

Marko

pre 6 godina

Svi smo uz našu Vladu.
(Maksim, 23. mart 2018 14:35)

Gresis. Uz Vladu ste samo vi botovi, oni koji imaju debeo interes (kao oni potpisnici podrske) i funkcionalno nepismeno stanovnistvo. Svi ostali ili su u inostranstvu, ili u zemlji cekaju pad ove nakaradne vlasti. Sto neko rece, da imamo kicmu ne bi uopste ni doslo u obzir odrzavanje oveutakmice. Neko se ovde ipak uplasio inicijalne kapisle za proteste vecih razmera.

Vasilije

pre 6 godina

Mogli ste da istupite iz takmicenja odmah, cim ste saznali sastav grupe. Ali ne, gurnuli ste devojke, i jedne i druge u svoj eksperiment, pa ako uspe, uspe. Zrtvovali ste mlade sportiskinje, obezvredili njihov trud i nadu, zarad cega? Ministre, malo sile prema ovom ‘drustvu ocajnih pevaca' je nista u odnosu na ono sto nama radite, bez pendreka, uz osmeh.

Adrian

pre 6 godina

Pa da li je moguce? Lupao sam minuse i nema kraja...iznova i iznova isti komentari od nekih imena, npr:
Ana
Maja
Sonja
Ivan
Milos
Dragutin
....
Spisak je poduzi ali najtuznije od svega je cinjenica da se ljudi prodaju za sendvic ili prodaju glas za dve hiljade...prosto smo propali kao narod ali smo strasno glupi i arogantni da to shvatimo! Srbiju moze samo da spasi neko cudo(u pravom smislu te reci)a sto se tice nas samih, sigurnim koracima idemo u potpuno nestajanje!!!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sve moj do mojega, 23. mart 2018 16:18)

Uvek kad se aktiviraju botovi nesto veliko ce da se desi.

Marko

pre 6 godina

Pa sto ste ih pustili da doputuju, pa im sad zabranjujete da igraju kad se vec znalo da ce biti zabrane meca. Znaci ono... turisticki obilazak Beograda... ccc.

Sportista

pre 6 godina

Prvo cu da se osvrnem na BOT-ove.Ceo spisak imena musskih i zenskih istroslili sa komentarima od par reci uglavnom istih.I to sve preko kucnih racunara a ne preko mobilnih jer mobilni ne registruje u stranci napisani komentar koristeci program dobijen u stranci.. Za komentar na B92 dobija se dva poena

E sada na temu. Zabranjeno je mesanje drzave i vlasti u sport.Da li je ovaj lazni Dr.Nesa razmisljao o posledicama? Evo u Grckoj FIFA reagovala, reagovalo se i u drugim sportovima kada se drzava uplitala. Sta ako sada EHF sankcionise savez. Drugo. Kosovo jos treba da igra protiv Slovacke i Norveske.Da li ce i te utakmice biti zabranjene jer ko moze da spreci navijace da dodju na te utakmice.To je tako kada se nema mozga. Bilo ko da je doneo odluku

bljak

pre 6 godina

Bolje preduzeti mere nego rešavati sukobe na stadionu, naše juniorke će svakako to razumeti,vlada je donela dobru odluku
(Trsa, 23. mart 2018 16:30)

Da li ce EHF to svakako razumeti, na to nisi mislio? Kako ce se odigrati ostale utakmice u grupi? Da li ce nase juniorke razumeti ako ih EHF iskljuci iz svih takmicenja na neko vreme? Na sve to nisi mislio, kao i kad si pisao botovski komentar.

Beba

pre 6 godina

Neverovatna glupost ovih botova.Pa nek im smisle bar jednu suvislu recenicu (vise njih napisalo:Ova vest je izazvala veliku medijsku paznju)Ha,ha,ha.

Komša

pre 6 godina

Prvih 100-200 komentara su (više/ manje) reakcije čitalaca.Posle sledi zatrpavanje besmislenim botovskim komentarima da se sakrije suština - da su prvo pokušali da prodaju ovo kao diplomatsku pobedu (igranje sa Kosovom i utakmicu bez himne Srbije) ,pa tek kasnije zabranili ,kada su videli reakciju.
Dakle ,ko čita komentare neka krene od poslednjeg - onda su džabe jeli sendvič.

dragan

pre 6 godina

E ovako to izgleda kad se ne dogovoriš sa navijačima. Za ,,pride'' su se dogovorili pa nema problema, a ovde nisu i odmah se vlast povlači. Koja smo mi država kad nam navijači kroje politiku.

de bil

pre 6 godina

Otkud navijači da se 'organizuju' u sred radnog dana???

A, da, droga se diluje noću, rade mukice treću smenu, red je da im se da beneficirani staž

netko

pre 6 godina

a jel se za ovu utakmicu znalo pre pocetka turnira? sto se nije ragovalo odma kada se saznalo ko nam je protivnik? igra se utakmica kod nas a mi kao nismo znali ko nam dolazi? ma ajde

tipicno za nas.

od sitnice napravimo mega problem pa posle umesto da resimo to u tisini polivamo benzinom da bi cirkus bio sto veci.
a posledice po nas - jos gore.

nije ovo trebalo ni da se iznosi u medije. ovako smo ponovo samo uprljali sport sa politikom.
trebalo je lepo u tisini da se pusti da se sve odigra i cao.
ili reagovati jos pre organizacije turnira i reci da sa njima necemo da igramo nek im nadju drugog protivnika i caos.

ali eto, mi ne znamo da resimo nesto na finjaka.
mi moramo da pravimo cirkus od svega sto postoji da bi politicari bili po vestima i time promovisali sami sebe.
koga briga za sport i ostalo.
cela ova prica je dospela u javnost sa ciljem da se politicari predstave kao patriote.

Јабучило

pre 6 godina

Који сукоби са публиком када се утакмица игра без публике и медија?
Даље, зашто се бркају лончићи? Не отказује се утакмица зато што играмо са репрезентацијом Косова*, већ зато што полиција тврди да није у стању да успостави ред и мир.
Зашто се у почетку пристало на утакмицу са Косовом*? Или се оркестрирао овакав сценарио, да би се појавио "спасилац" Стефановић? Неодговорно и бахато.

gigatrend

pre 6 godina

Dobro oprobane metode: Prvo bez potrebe digneš tenziju, a onda "rešiš problem".

Ako odbiješ da igraš zvaničnu utakmicu sa priznatim članom bilo koje evropske sportske federacije, sankcije se podrazumevaju.

nenad

pre 6 godina

Postovani, ja sam sa Kosova.
Sigurnost gradjana (bilo kojih) je na provom, drugom ... planu!
(Ne)shvatljivo je toliko politickih komentara u sportu. Za ove devojke,sa obe strane, nije motiv za sportsko i ljudsko vaspitanje.
Bilo kako bile, Sport je sport, omladina je potomstvo, uzgajimo je covecanstvom

Oliver Nedeljkovic, zapamtite to ime

pre 6 godina

Ovo je mesanje sporta u politiku. Treba pitati cure iz obe reprezentacije zele li da igraju medjusobno! Ako one nece, onda je u redu.

Zoran

pre 6 godina

Pričalo se po selu da se seoski pop švalera sa nekoliko udatih žena iz sela. A on, da dokaže da to nije tačno, uhvati britvu, izađe na sred glavne raskrnice i pred pola sela odseče sam sebi onu stvar...

E tako i ovi naši "povratnici" iz devedesetih vode državnu politiku. I to od početka.
Da ne idem mnogo daleko(balvani po Hrvtskoj, huškanje Srba na rat i u CRO i u BiH i td). Setite se samo cirkusa od pre nekoliko meseci sa onim vozom koji su iskitili ikonama i natpisima na Ruskom. I?

Inače, najezda botova (preko 1500, do sad možda i 2000 istovetnih komentara) prvo ukazuje čije je to ideja(doktorova sigurno nije) i drugo, tu se nešto GADNO "iza brda valja". A to što će da ispaštaju nedužna deca koja žele samo da igraju rukomet i koja preko sporta maštaju da jednom pobegnu iz ovog našeg jada i čemera, pa zar neko sa dva grama mozga misli da je Vučiću stalo do toga? Na kraju, zašto su uopšte ulazili u priču o organizaciji turnira ovde kad nisu unapred znali ko su učesnici nego meč otkazuju na par sati pre početka?

Demokrata

pre 6 godina

Ovo je mesanje politike u sport
Drzava ima pravo da spreci neki sportski dogadjaj u slucaju vis majeur (vise sile) a tu spada ratno stanje, policijski cas, velike elementarne nepogode... Duznost policije prema zakonu je da obezbedi javni red i mir i da upotrebi silu prema prekrsiocima. Ovde je politicka igra.Gazda Srbije nije u zemlji. Neko sebi dize rejting. Sutra cemo da citamo da je utakmica odigrana. Sta sa utakmicama Kosova sa Slovackom i Norveskom? Hoce li i one zbog bezbednosti biti odlozene? Nasih navijaca sa ovim ekipama ce biti.Sta sa njima ? Cirkus naseg saveza i drzavd

Pozdrav iz Juga

pre 6 godina

Ma vi ljudi jos zivite u srednjem veku. Vec sto godina politika vas drzi na nacionalizam, nema razvoja nema posla. Ali patriotizam ispred svega. Umesto da pustite devojke da igraju, a mozda bi i pobedile vi ste im skratili i tu mogucnost.

bla bla

pre 6 godina

Da li je Kosovo clan i ima pravo da igra rukometne meceve?Da.
Da li je to sadsnja vlast dopustila? Da.
Da li cemo skupo platiti ovaj potez? Da.
Da li smo glasali za Vucica? Da.
Zakljucak: Sve sto se desava i sto ce se desavati smo zasluzili.

Komunista

pre 6 godina

Ma, sve ja to razumem. Ali šta ako Evropska kuća rukometa (EHR), kazni Rukometni Savez Srbije i diskvalifikuje juniorsku rukometnu reprezentaciju Srbije iz daljnjih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ?

BOBA

pre 6 godina

Čitam komentare pa moram da pozdravim Simu, Lazara, Olju, Minu, Hanu, Elenu, Lelu, Janu, Ivanu, Helenu, Saru, Sandru, Milku, Miju, Taru, Maju i da im Svima poručim - umorićeš se dete za jedan sendvič.

(Vlast)a

pre 6 godina

Jednom radikali,nikad razumni i normalni!
Zabraniti da deca igraju,a sami sebi dozvoljavati svasta...pravedno,nema sta!
Radikalno je da nasa deca uvek placu dok je vlast iskljuciva i lazno patriotska.

Misa013

pre 6 godina

Navijacke grupe rade pod patronatom partije na vlasti ,tako da su I ovog puta mobilisani da nanesu stetu I Srbiji (u koju se kunu (Ali za saku para ))I celom srpskom sportu .

faton

pre 6 godina

hahah najbolje od ove vesti su rimticni komentari od :

Kaje, Mina , Violeta, Hana, Nana, Elena, Lela, Helena,Ivana,Sara, Sandra etc.

Ivan, Jovo, Nebojsa, Sima, Lazar, Nenad, Bojan, Milos, Milan , Nemanja etc.

Filip Must Play

pre 6 godina

Mi smo izgleda narod koji slabo pamti, treba se zapitati ko je i u čije ime potpisao samostalnost Kosova, nakon toga je Divac napadan ni kriv ni dužan a ON se izvukao.Eto sad kada Kosovo dobija svoj pozivni broj, kada se ON uveliko sastaje sa Tačijem da dobije zadatke šta još treba da ispuni, mi se ovde prepucavamo treba li se igrati utakmica ili ne. Zona sumraka

jelena

pre 6 godina

Ne shvatam zašto sada, osim ako se nisu uplašili "navijača". Mogli su kada je određen žreb da povuku tim Srbije sa takmičenja ili da insistiraju da ne budemo u grupi sa Kosovom. Stvarno dokazujemo da dno ne postoji.

bljak

pre 6 godina

Botovi, jeste li sigurni da "vas komentar obogacuje sadrzaj B92" kako to pise na sajtu?
Ali, "neko to odgore vidi sve"... a bogami i odozdole. Doci ce vreme ovozemaljskog procesuiranja mnogo pre nego sto odete na Najvisu Instancu. Ni u jednom slucaju ne bih vam bio u kozi.
Sramoto Srbije...

Milan

pre 6 godina

Utakmicu je trebalo odrzati i tribine napuniti aktivnim SNS -ovcima koj i ovako putuju po Srbiji da daju podrsku voljenom vodji! Takodje je trebalo i direktno prenositi utakmicu kao bismo culi himnu Kosova koju Vucic jos uvek zvanicno nije priznao! A i taj posao ce za svoje nalogodavce sa Zapada da uradi brzo! Na nasu zalost i na zalost naseg naroda na Kosovu i Metohiji!

Flurim

pre 6 godina

Ja mislim da je to samo jedan sportski dogadjaj i ništa više. rukometašice Kosova su došle u Beogradu da odigraju utakmicu sa reprezentacijom Srbije i verovatno da i one su imale dilemu i strah da li da putuju za Beograd. Mislim da ove mlade devojke koje skoro sve rodjene posle 1999 tj . nisu doživili taj rat i prema tome možda i nisu ni politički opterećene. Beograd i beogradjani su trebali da pokazuju sportski duh i da im žele dobrodošlicu. Ja kao takve vas znam

baca

pre 6 godina

hvala bogu

ja sam negde procitao da Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila da "Srbija je afirmisani i ugledan član međunarodne zajednice"

e pa vidi se kada vi jurisate na 16 godicnje devojcice kako ste afirmisani i ugeldani.

Dragan

pre 6 godina

Traje prebrojavanje aktivnih članova SNS-a. Oni koji ne pohvale u komentarima ovu "GENIJALNU" odluku ministra neće napredovati u sledećih godinu dana. Samo mi nije jasno kako onda dozvoljavaju održavanje svih ovih fudbalskih utakmica.

analiticar_amater

pre 6 godina

Srbija dobija izbacivanje
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Sandzak, 23. mart 2018 13:45)

A vi u "Sandzaku", kakve veze imate sa bilo kojim sportom pa nesto komentarisete?

Realista

pre 6 godina

Opet patetika nasih vlasti i patriota. Pa sto se onda RSS prijavio za organizaciju tog turnira, ako su znali da postoji mogucnost da ce na istom da igra i reprezentacija Kosova. I svi smo znali da ce ulaskom Kosova u MOK (gde se nesto nismo mnogo bunili i protivili kao za Unesko...) se otvoriti vrata svih evropskih i svetskih sportskih organizacija.
A ovo je odlican pokazatelj koliko nase vlasti stvarno zele da Srbija udje 2025 godine u EU.

cvarci i kavurma

pre 6 godina

Navala botova na ovoj vesti, ala radite-samo prste poruke, naravno pohvale za Vladu i slicne poruke ;), a da nam je Vlada kakva treba do ovoga ne bi ni stiglo da 'dodje'...

dejd

pre 6 godina

Koji cirkus, to je trebalo odmah u korijenu sasjeći Srbija igra sa svojim sastavnim dijelom teritorije. A čitajući pojedine komentare dobro i postojimo.

Powerslave

pre 6 godina

Poslednji put kad sam pogledao vest, oko 16h, bilo je tek jedva preko 400 komentara, botovi su tek počeli da se pojavljuju.
A sada skoro 1600 komentara?! I naravno, moj komentar nije objavljen :)

Drzavljanin banana republike Srbije

pre 6 godina

Znaci opet se navijacima plasi narod i otkazuje utakmica, kao sto su se isti koristli i za plasenje naroda paradom ponosa pa su one otkazivane nekoliko godina uzastopno.

viktor

pre 6 godina

Pretpostavljam da rukometasice Kosova imaju pasose i licne karte tzv "republike kosovo" pa me zanima kako sa njima uopste mogu da udju u Srbiju???

predrag

pre 6 godina

ljudi, komentarisanje vesti na ovom portalu vise nema smisla...
90% su botovi.
moj predlog: uvedite pored "preporucujem" i "ne preporucujem" i opciju "komentar je od bota" ili tako nesto pa da komentare na osnovu toga mozemo malo da isfiltriramo...
stvarno nema smisla ovako kao do sad. Vucic je uspeo da obesmisli i slobodu govora na internetu...

Milos

pre 6 godina

Nije vreme , neutralan teren samo.sve sto je nakaradno ocekuje takve stvari.previse rano za tako nesto. Nek se bolje odlozi tako je najbolje.Mi nismo krivi krivi su nase babe i dede. A mi placamo njihove grehe
Pozzz

Dr. Slime

pre 6 godina

Tako i treba jer oni za nas nisu drzava.
@(Stefan, 23. mart 2018 14:32)
A mi smo kao država??? Po čemu leba ti? Sa ovakvim "doktorima" i minnistrima? O "tetkama" ne bih ovaj put. S kim tvoj precednik pregovara? S nedržavom? Marsovcima? Uostalom nemate ni metro , ni fraj roming, ni paypal...Dobro imate fontanu, ali malo malo pa preliva.

Dzej

pre 6 godina

Mesanje politike u sport, nece ovo na dobro izaci. Interesuje me samo ko je kriv sto Kosovo igra u istoj grupi sa Srbijom? Ako RSS nije kriv zbog toga, mozda se i izvucemo nekako. Ovako ko zna sta ce da bude.

pre 6 godina

Još jedna blagovremena reakcija naše Vlade.
Moglo je još pre mesec dana da se ovo uradi. Ali, naša Vlada ionako nema ni ideju, ni politiku. Nego se stalno prilagođava javnom mnenju, spoljno-političkim pritiscima. Tako da ne čudi.

Komša

pre 6 godina

Tek kada su suočeni sa buntom ljudi.Da je kako treba uopšte se nebi razmatrala mogućnost da sa delom svoje teritorije igramo međunarodnu utskmicu i to još bez naše himne (i to su prvo hteli da prikažu kao pobedu).
Isto tako ZSO hoće da predstave kao pobedu a ona je udruženje gradjana.
Nije ih briga za nacionalni interes u suštini nego samo da ne gube glasače.
Panika.

Alija Sirotanović

pre 6 godina

Tako je! I treba sve da se lomi preko dece! Zašto im ulepšavati detinjstvo, zašto učiti buduće generacije miru i toleranciji! I treba da pobedi mržnja i ne razumevanje!

Komša

pre 6 godina

Ovo je bilo - ako prođe prođe.Pre 7 dana su ovo predstavili (ljudi iz RSS) u saopštenju kao veliku diplomatsku pobedu.
Da,su ljudi ćutali prošlo bi i tom "pobedom" bi zamaskirali poraz - činjenicu da sa delom svoje teritoroje igramo međunarodnu utakmicu u sred Srbije,bez intoniranja srpske himne kako bi se prikrilo da vlast suštinski priznaje Kosovo.
To isto rade sa ZSO - predstavljaju to kao moguću pobedu.

Putničić

pre 6 godina

A ti bi dozvolio da se igra meč protiv države koja je po Ustavu u sastavu Srbije?
(Dragan, 23. mart 2018 19:03)

E moj Dragane, kada bi bio svestan koliko se sve i kada kršio Ustav Republike Srbije. Da li znaš da je Kosovo u MOK-u? MOK je Mlekarska Organizacija Kosova.

prirodno matematicki

pre 6 godina

gospodine ministre ako vam navijaci odredjuju sta da radite imajte u vidu da i ja i mojih 14 kolega sa fakulteta cim diplomiramo bezimo iz zemlje pa vi sa huliganima vodite zemlju umesto sa skolovanim kadrom

trn u oku

pre 6 godina

Najzad pravi potez vlade.

Okej, EHF i IHF ce nas izbaciti na nekoliko godina, al nam je rukomet tako "dobar" da se to nece ni primetiti. Taman dobijamo vreme da se ozbiljnije pozabavimo buducnoscu ovog divnog sporta u Srbiji koja bi i bez tog izbacivanja bila neizvesna.

Topcina

pre 6 godina

Ako može da se pravi žreb da Turska i Gruzija ne mogu zajedno u grupu,Rusija i Ukrajina onda mora i nas da se razdvoji i problem rešen...imam osećaj da se ovo namerno radi ispipavajući puls i nameštajući žreb jer je sport odavno u rukama politike...

oće da su pametni

pre 6 godina

Skandal i bruka neviđena. Jel Srbija organizator? Jeste. Jesu li znali da do ovakve situacije sigurno može da dođe. E za to već ne mogu reći da su znali pošto su naši pametnjakovići u pitanju.

cvarci i kavurma

pre 6 godina

Ovi nasi iz Vlade kao da su spavali 'zimski san' pa sad kad su se probudili su shvatili da treba utakmica da se odigra, da su iole korektni prema svom narodu i svpj zemlji ne bi ni dozvolili da budemo u istoj grupi sa Kosovom, a ako bi i bili ne bi trebali ni da prihvate organizaciju ovog turnira u nasoj zemlji, no sve je ovo normalno kod nas...

Milica

pre 6 godina

Možda bi neko želeo da Vlda Srbije ima engerencije da zabranjuje sve na ovom svetu, ali je ovaj turnir od ingerencijom EHF. Srbija se DOBROVOLJNO prijavila da organizuje turnir, za organizaciju se dobijaju određena novčana sredstva, tako da telo koje pominjete može samo da zabrani reprezentaciji svoje zemlje da ne igra utakmicu. Dakle, nisu zabranili odigravanje nego su zabranili reprezentaciji da igra utakmicu. To je kao da sutra Vlada srbije zabrani odigravanje utakmice Zvezde ili Partizana u kvalifikacijama...može da zabrani ekipama, ali ne može da zabrani utakmicu.... Naravno, za to će Savez biti kažnjen, a reprezentacija će izgubiti utakmicu. To je moglo biti izbegnuto, ali ranije...ovako sve radimo kasno...i pogrešno....

Plavo nebo - plava ptica

pre 6 godina

Obratite pažnju! Svaki trenutak ove vlasti koriste da nas udalje od EU. Kada mislim na EU ne mislim na NATO, već mislim na punu slobodu rada, putovanja, života! Poslovanja bez carina, kvalitetniji i uređeniji život ma šta mislili o ovome. Ko ne veruje u ovo što pišem molim Vas da malo makar na jedan dan odete van Srbije u okolne zemlje. Čak i u Bugarsku. Ne morate u Hrvatsku i Rumuniju. to je već bajka za nas. p.s. prihvatili smo da Kosovo bude član MOK-a! ovo danas je potpuno neodgovorno. Ponovo nema preventive, u politici režima je sve svršen čin.

A

pre 6 godina

A zar nije moglo da se to organizira u npr Novom Pazaru? Eto ne bi bilo nemira i sve super. Ili npr u nekom malom mestu udaljenom? Na primer Bela Palanka, Priboj... Resenja uvek ima, ali ovo je predstava za skupljanje jeftinih poena.

Vladan

pre 6 godina

Kosovo nije priznata drzava od strane Republike Srbije, zato i ne treba da se odrzi utakmica. Potpuno se slazem sa odlukom vlade Republike Srbije

Steve G

pre 6 godina

Normalno da treba da se zabrani! U sred Srbije bez himne i obelezja!? Ponizavanje zbog kompromisa. Trebalo je lepo menjati domacinstvo, pa neka se u Norveskoj igra bez himni i sa himnama, svejedno je. Ali u sred Srbije bez himne... I pametni su ovi iz EHF-a, Srbiju i Kosovo staviti u istu grupu i jos da im igramo bez obelezja! E pa nece moci!

Charapan

pre 6 godina

Koji bre narod necete da bijete? Ko je taj koji ce da ide da pravi nerede na utakmicama zenske dece u rukomet?! To su sve deca rodjena posle bombardovanja i nezatrovana mrznjom proslih vremena pustite ih da zive i igraju! Jedino vasa vojska huligana zbog koje i nasa deca ne idu na utakmice naseg prvenstva. Sramota!!!

Eto!

pre 6 godina

Kao mi cemo da se bijemo za koga i za sta? Nego narod najeden, napijen, nista ne radi, pa odmoran i svaka mu je prilika dobra da istrese vishak energije, ma kako glupa bila!

ivan

pre 6 godina

fudbalska reprezentacija je gostovala u albaniji i nije joj se nista desilo. sve je bilo pod kontrolom. utakmica juniorki i to u rukometu se odlaze, zbog procene ministra policije. u ocima celoga sveta ispada da je albanija uredjenija drzava od nase i da tamo vladaju zakoni koji se i postuju. Definitivno je ovo privatna, banana drzava u kojoj je bitno politicarima skupljanje jeftinih dnevnopolitickih poena i to samo za sebe i samo danas

Micika

pre 6 godina

Utakmica je bila visokorizicna.Ili je mogla biti odigrana bez publike ili kao sto je uradjeno da ne bude odigrana. Odluka je najpametnija jer ne smemo da dozvolimo da padnemo na ove provokacije.

hahaha

pre 6 godina

Пустите бре децу да играју, те клинке појма немају о национализму. Не трујте их, добровољни даваоци туђе крви...
(DS 1989, 23. mart 2018 13:42

Hoces ti da pustis tvoju decu da se igraju s njihovom ? Vodi ih odmah, sta cekas ?!

мангупаријацз

pre 6 godina

Браво! Наша држава НЕ СМЕ се састајати у било ком спорту са том квази државом. Косово је Србија.

Dragan

pre 6 godina

SKANDAL. IZBACICE NAS IZ SPORTA ZBOG VUCICA I PATRIOTA KOJIMA SU PUNA USTA KOSOVA I DZEPOVI DOLARA
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (nista o nicemu, 23. mart 2018 13:48)
A ti bi dozvolio da se igra meč protiv države koja je po Ustavu u sastavu Srbije?

Beoman

pre 6 godina

Kosovo je izgubljeno i gluposti vlade da se neodigra utakmica, Kosovo se samo dobija bojem ali od tog nema nista! Treba poceti razgovarati skomsijama i stvarati ekonomiski blok bez carina i slobodno kretanje pa i zelena karta za zaposljavanje. jedino tako idemo napred a sve drugo je propastaj, zamislite da smo slobodni 100 godina i posle neratajemo nikad, ako islam zavlada mi svi budemo pobednici, ako Kina zavlada mi pobedjujemo, ako rusija zavlada svi smo pobednici a zapad nas ne sljivi i nece i mi smo za njih bas svi rusi. Jedino sloga balkan spasava, sto se tice srbija, hrvaski, bosni, ma mi smo samo pojedinacno saka jada i zalupanih al ako krenemo zajedno ima da dokazemo da smo nesto i da se zagrlimo pred svima da zapad vidi da nas ima. albanci su nas narod i ljudima treba dati sansu da se integriraju zajedno snama a ne pojedinacno. jedan prut slomis lako al dva teze a buket prutova nemozes slomit bas nikako---tako nesto je kad bi se balkanske zemlje ujedinile, balkan je izvor civilizacie a sad smo samo izvor kanalizacice

dasa

pre 6 godina

Podrzavam odluku Vlade R. Srbije, jer je javni red i bezbednost gradjana Srbije na prvom mestu! Jel treba neki policajac da ostane bez oka ili dete da bude povredjeno, samo da bi se odigrala utakmica sa Kosovom, koje mi ni ne priznajemo kao drzavu! Odnosno ni nisu drzava!

ognjen

pre 6 godina

Nije samo zabrana, sad lepo da reaguje tuzilac i da se odmah pokrene postupak protiv kompletnog rukovodstva rukometnog saveza za podrivanja ustavnog poretka.

v_K_esspreso

pre 6 godina

A sta cemo na leto ako Zvezda izvuce neki klub sa Kim u kvalifikacijama za Ls ili ligu evrope, ili Partizan svejedno...? Jel i oni treba da se sklone..? Ili ce se ipak igrati te kvalifikacije...? Pre ce biti ovo drugo jer je lova u pitanju. A na ovakvim stvarima koje su manje vazne se pokazuju misici. Sad ce tu selekciju da izbace iz takmicenja i cure nece moci napredovati. Ludilo mozga. Sta fali i da se odigralo sa zastavama i himnama, onda lepo publika nagrade aplauzom obe selekcije jer smo jedna drzava. To se tako radi, na finjaka. A ne ovako glupo i za narodne mase koje se loze na udaranje sakom od sto. Nema mozga u drzavi, ali sami smo birali. Kakav narod, takva i vlast. Uvek bilo i ostalo.

Ema

pre 6 godina

Ovo je bio odgovor naše države na provokacije smišljene u EHF i odlučna odluka našeg ministra policije,brza i dobra reakcija na ponuđeno zlo, a iskreno mi je žao devojaka sto su dobile zabranu i što su im srušili snove

Milutin

pre 6 godina

Veliku grešku su načinile sportske organizacije koje su u takmičenje ubacile
" državu " koja nikada neće biti država. A odluku o otkazivanju apsolutno podržavam.

Goran

pre 6 godina

Vidim u nekim komentarima da pojedinci podržavaju " samoproglašenu državu ", e takvi ljudi bi trebali da se stide, Kosovo je Srbija.
U potpunosti podržavam odluku o otkazivanju ove utakmice.

ВЕЛЕИЗДАЈА!

pre 6 godina

Грчки граничари не дозвољавају улазак у Грчку, људима који имају пасош у коме пише Република Македонија. Дозвољавају улаѕак само онима којима пише БЈРМ. Дакле, тако се држи до принципа, закона и крајњег остварења циља. А са којим пасошем су ушле косовске рукометашице ако ми њих *не признајемо?

stradija

pre 6 godina

Istorijska odluka vrhovnog komandanta Vucica, doktora Nebojse Stefanovica, premijerke Ane Brnabic ! Ovim je ujedinjen narod koji je cekao ovakvu odlucnost decenijama!

Ilija

pre 6 godina

Neverovatna glupost ovih botova.Pa nek im smisle bar jednu suvislu recenicu (vise njih napisalo:Ova vest je izazvala veliku medijsku paznju)Ha,ha,ha.
(Beba, 23. mart 2018 16:38)

Bebo draga, nije svako ko poštuje državu bot. Bot ste vi, samo je pitanje čiji?!

aco

pre 6 godina

Спали смо на то да расправљамо о томе да ли треба фа играмо са Косовом*?! Наравно да не треба да играмо! Треба себе мало поштовати.

Milos

pre 6 godina

Ne kontam ljude koji pricaju '' ma to je sport '' cekaj ajde vi gospodo napredne inteligencije zamislite u Londonu ...ajde u nekom manjem gradu da se igra utakimca UK protiv reprezentacije skotske ? (pri tom istorisjki to bi bilo pravedno) , da ne pominjem da Engleska dize armiju za par Argentinskinh ostrva ..jer kazu ''NASE'' i cao ...znaci narode , malo dostojanstva , malo .... znaci nediramo tudje , nase NEDAMO ....a Engleska koja je vama primer civilizacije dize armiju za par ostrva ...jer je to pitanje dostojanstva , ceo svet nam se smeje koliko smo jadni ...I OPET - neka igraju deca - klub iz kosova neka bude kao Srpski klub ...nista sporno ....

nena

pre 6 godina

Ovo je prava odluka baš sada jer je i politička napetost prisutna, ne trebaju nam incidenti i loše slike da obilaze svet, odlično je Stefanović to sve sprečio

Bojan

pre 6 godina

(Toni, 23. mart 2018 15:50)
Baš suprotno, ovo je hrabra odluka. Ako treba neka nas i suspenduju, i neka tzv. Kosovo prođe dalje kao što kažeš, ali bar ćemo sačuvati obraz.

zarko

pre 6 godina

Kako je moguce da se neko ne slaze sa odlukom ministra Stefanovic koji je sprecio haos koji je mogao da nastane u slucaju pocetka utakmice izmedju Srbije i Kosova. A mozemo samo da zamislimo kakve osude bi dobii a nikome to sad ne treba. Odluka je najboljem interesu Srbije

Milan

pre 6 godina

Da li bi Englez, Amerikanac, Francuz, Norvezanin pristao da u sopstvenoj zemlji igra za reprezentaciju svoje zemlje bez obeležja i himne?!?

room 1408

pre 6 godina

Ne razumem na koji način može da igraju zvaničnu utakmicu dve reprezentacije iz iste zemlje.Ok ono tip reprezentacija-novinari,ili A tim protiv B tima,..Luda kuća je da igraju zvanični meč 2 tima iz iste zemlje medjunarodno takmicenje.Ja mislim da je to nezabelezeno u istoriji sporta.Sto na SP 2014 u fudbalu nije učestvovala reprezentacija Teksasa a ne SAD ako Teksas tako misli da treba da bude,..Luda kuća koliko nam je smesna politika i država da ovo dozvoljava,....

jegermajstor

pre 6 godina

ovakva odluka je trebala biti donešena već u startu, ali nikad nije kasno! Bravo za ljude koji su se organizovali i time podigli pritisak da se utakmica ne održi.

Zoki

pre 6 godina

Šta reći nego da je politika ušla i u sport i da su naše juniorke dobile kaznu zbog provokacija EHF, bravo za ministra policije i vladu

nnidza

pre 6 godina

Glupa odluka. Moglo je da se igra bez simbola, a sada će se možda igrati i na Kosovu... Jedno je sigurno, zastava Kosova će se vijoriti i slušaće se himna... A mi nismo naučili ništa iz bojkota rukometnih mečeva, naročito pošto smo tako ugasili jedan ženski klub...

from Niš

pre 6 godina

Par pitanja za ove sve sto kazu Kosovo je Srbija. Mozemo da idemo dole i da se slobodno krecemo? Naplacujemo porez dole? Imamo svoju vojsku i policiju dole? Govori se i pise srpski jezik? To sto mi ne priznajemo nesto i jos par Tunguzija ne znaci da je to istina, istina je ono sto je realnost na terenu, a nazalost to je da je Kosovo drzava priznata od svih velikih sila (Rusi ce nas prodati samo da dodje do zamene Krim-Kosovo) i to je to.
(Milosh, 23. mart 2018 14:46)

Ajde ti to dokazi ovoj MASI od naroda !

Dragutin

pre 6 godina

Apsolutno podržavam odluku o otkazivanju tog meča, jer Albanci imaju svoju matičnu državu, a ona je Albanija, a Kosovo je Srbija.

sreten

pre 6 godina

Kako je moguce da se neko ne slaze sa odlukom ministra Stefanovic koji je sprecio haos koji je mogao da nastane u slucaju pocetka utakmice izmedju Srbije i Kosova. A mozemo samo da zamislimo kakve osude bi dobii a nikome to sad ne treba.

Sanja

pre 6 godina

EHF i IHF da sebe zapitaju zasto su umesali politiku u sport i dozvolili necem sto nije clan UN da glumi drzavu.Svaka cast ministru!Uradio je nesto sto je jedino moguce i u skladu sa Ustavom Republike Srbije.

Punimlimenke

pre 6 godina

.Zasto se Izrael uvrstio u Evropu.Da ne bi dolazilo do susreta sa Palestinom,Iranom,Egiptom.Isto se razdvajaju Gruzija i Jermenija.I u fudbalu ne mogu Srbija i Kosovo
(znalac, 23. mart 2018 14:25)
Pa onda bi Srbiju morali da razdvoje od pola Evrope.

Zoran

pre 6 godina

Svetska rukomentna organizacija je napravila veliku grešku, nije smela da primi u svoje članstvo " samoproglašenu državu " jer oni nikada neće postati država, Kosovo je Srbija.

Milenko

pre 6 godina

Ja sam prvi protiv ovih nereda koje prave navijaci, ali mislim da ovo nisu huligani, vec ljudi koji zele da iskazu svoje nezadovoljstvo. Veoma dobra odluka minista Stefanovica.

Pele

pre 6 godina

Mi mesamo sport i politiku,pa da li ste vi normalni koji to komentarisete,ej u sred tvoje zemlje ti zabranjuju intoniranje tvoje himne o cemu bre vi pricate,ako vam se nesto ne svidja pasos u ruke i cao,nista ne brinite oni vas cekaju rasirenih ruku

jake

pre 6 godina

"Srbija je domaćin kvalifikacione grupe"

ma vidi se se Srbsko domacinstvo, vasa reakcija bi bila uvek ista protiv Kosova bila ona Drzava ili pokrajina ili jednostavan Klub sa Albanskim sportistima.

Nikola N.

pre 6 godina

Jednostavno nije trenutak za utakmicu. Budućnost Kosova se sada lomi, smo smo u isčekivanju šta će biti po tom pitanju, tenzije su velike...Vrlo verovatno da bi i došlo do nereda na tribinama.

Branko

pre 6 godina

Jedina razumna odluka. Da smo kojim slučajem odigrali ovu utakmicu, odmah bi krenula priča kako je Srbija nezvanično priznala tu lažnu državu.

Anja

pre 6 godina

Podrzavamo odluku ministra policije Stefanovica koji je doneo odluku koju niko druginije smeo ili hteo.On je uvideo koliko je ovo rizicna utakmica i zaustavio je haos koji je obecavao da ce nastati.

Parter B

pre 6 godina

O cemu ovaj prica,koja policija bi koga tukla?!?
Shvatili ste i vi u policiji i Vlada da bi dozvolom za igranje utakmice prekrsili Ustav Srbije,a pritom nisam bas siguran ko bi sta uradio i kako bi prosao...
Shvatili ste da bi dobili nerede i u gradu,i to ne samo od navijaca...
Sta vi mislite,da su ti isti navijaci dosli u Kovilovo nespremni,da ih pendrecite i hapsite protivzakonito i protivustavno?!?
E moj tzv. "ministre"...
Uskoro cete morati da se izjasnite konacno gde cete i kako cete,a onda vam sledi zestok pad...
Zivi bili pa videli...

alban

pre 6 godina

Koji primitivci su ovi sto su izasli da kukaju oko Kosova! Ahahaha, Srbija svakim danom sve vise tone u primitivizam. Bolje bi vam bilo da se perselite u Aziju, tamo kod Putinca, Kineza i Mongola tamo vam vise odgovara kultura tamo ce te ziveti srecnije, MANITE SE EVROPE, NIJE ONA ZA VAS.

Anastasija

pre 6 godina

Ministar policije je mogao najrealnije da proceni situaciju i da sagleda sve kako treba, i odluku koju je doneo je najpametnija i najrazboritija.Sacuvao je svoj narod i drzavu od prozivki, osuda i napada.

goran

pre 6 godina

Ispravna odluka.Politika ali od EHF se umesala u sport. Hteli bi da kroz susret Srbija Kosovo ucine politicki korak ka pomirenju.Mogli suda razdvoje ove reprezentacije.Igra se u nasoj zemlji a ne dozvoljavaju,himnu zastavu,obelezja i publiku.Zato nam je rukomet tu gde je

znalac

pre 6 godina

Nista strasno.Kosovo dobija sluzbenim rezultatom a devojke dobiju ostale dve i idu na SP.Kosovo je najslabija ekipaa zna se da za prvo mesto mora da se dobije Norveska.

Ovde nije drzava nista kriva.Ovde je ujdurma medjunarodne organizacije.Dali ti organizaciju ali ti uslovljavaju gde ce da se igra, ima li zastave i himne. Na zrebanju su znali sta ce da se desi.EHF je medju prvima u svoje okrilje primila Kosovo.Zasto se Izrael uvrstio u Evropu.Da ne bi dolazilo do susreta sa Palestinom,Iranom,Egiptom.Isto se razdvajaju Gruzija i Jermenija.I u fudbalu ne mogu Srbija i Kosovo

milodar

pre 6 godina

@jake gomila gluposti. fljamurtar je svojevremeno normalno i bez problema igrao svuda po srbiji.
ovde je rec o apsurdu da se igra medjunarodna utakmica u okviru iste drzave, tj.republike sbije.

Milutin

pre 6 godina

Ogromnu grešku je napravila EHF organizacija, jer je ubacila u takmičenje " državu " koja uopšte ni nije država, a nikada neće ni biti država.

Miko

pre 6 godina

Pametna odluka.Dosta je bilo igre na racun Srpskog naroda.Nijedna zemlja nebi prihvatila da se u svojoj drzavi ne svira nacionalna himna na utakmici.

Milenko

pre 6 godina

U potpunosti se slazem sa ovom odlukom. U javnosti je danima stvarana takva atmosfera, da bi do nereda sigurno doslo, jer smo mi ponosan narod, a oni provokatori.

joca

pre 6 godina

Nisu to samo deca koja 'samo oce da igraju rukomet' i 'bas ih briga za situaciju sa kosovom'.Te devojke imaju 20 godina i sigurno i one imaju neki stav o tome. Sto se tice igranja, igraju oni dovoljno po klubovima koji ih za to placaju. Ovde predstavljaju reprezentaciju Srbije i ako ministar kaze da ne bi bilo najbolje da se igra verujem da one nemaju nista protiv

Реља

pre 6 godina

Довођење у Србију репрезентације тзв.Републике Косово, је смишљена провокација у режији ЕХФ-а.

ajemsasa

pre 6 godina

"Rec je o apsurdu da se igra medjunarodna utakmica u okviru iste drzave.
(Sima, 23. mart 2018 15:01)"

Ne, apsurd je da vi i vama slični ne prihvatate realnost da Kosovo više nije u sastavu Srbije. Ako ne verujete put pod noge pa proverite na granici Kosova i Srbije.
Što se tiče otkazivanja utakmice takva praksa će se završiti suspendovanjem i izbacivanjem Srbije iz svih sportskih takmičenja. Ko ne veruje neka se uveri na primeru SR Jugoslavije, tako je i tada počelo!
A o nesposobnosti da se obuzdaju raznorazne navijačke(huliganske) grupe ne vredi trošiti reči. Onaj ko ih organizuje sad kao fol neće da ih bije! Sve je ovo već viđeno i bilo smešno da nije ovoliko jadno!

Petar

pre 6 godina

Dijalog sa prištinom je sve više zategnutiji tako da bolje što je sad stopiran meč nego da smo rizikovali pa da se desi neka neprijatnost.

Jovan

pre 6 godina

EHF organizacija nije smela da primi nepostojeću državu u svoje člansto, jer oni nokada neće postati država, Kosovo je sastavni deo Republike Srbije.

Mina

pre 6 godina

Alternative nije bilo,ovu utakmicu smo morali da stopiramo,svaka čast ministru, a devojke su kažnjene zbog jedne političke provokacije EHF što je nedopustivo

АРА

pre 6 godina

Треба бојкотовати све утакмице са Косовом, спортски интерес не може бити изнад државног!

Rista

pre 6 godina

Sigurnije je stopirati meč nego rešavati sukobe, juniorke ce pokazati svoju spremnost na nekom sledećem terenu odlična odluka našeg ministra policije

Nemanja

pre 6 godina

Nema veze za koga si glasao, ali stvarno ne trebate svu krivicu svaljivati na Stefanovica. Ovo je pitanje od drzavnog interesa, mnogo je to sire. Mada ovde nema nikakve krivice, jer je realno ispravna odluka.

Nina

pre 6 godina

Svaka utakmica koja je visokog rizika treba da bude sprecena.Najavzanije je zastititi igrace ali i navijace, a tako stitimo i nasu zemlju.Ovo je samo bila jod jedna provokacija,ali nismo naseli na nju.

sasa

pre 6 godina

Prvi i ujedno najpametniji potez ove vlasti. Nemam nista protiv devojaka sa Kosova, ali bolje je i za njih ne igrati zajedno u ovakvim politickim okolnostima.

Washington

pre 6 godina

MA JOK, super je ideja odigrati utakmicu s kosovom u sred Srbije i JOS pritom zabraniti da se pusti srpska himna.

Ko bi rek'o da ce to napaliti ljude!?

DisordeR

pre 6 godina

Svi ljudi koji ne žele sukobe,i koji vole sport, pozdravljaju odlaganje ovog meča.
(s, 23. mart 2018 18:09)

Sta pricas ti? Pa njihova sportska selekcija je nastala sukobima i ubijanjima nasih porodica na Kosovu.

Andjela

pre 6 godina

Odluka je fenomenalna.Nisu nase odbojkasice krive jer neko namerno spojio njih da igradju protiv odbojkasica sa Kosova. Srace pa je ministar stefanovi reagovao pravovrmeno.

Mrle

pre 6 godina

Pametno nisu trebali ni da pristanu na odrzavanje takvog turnira. I ovo sto radi EHF i UEFA je mesanje sporta u politiku direktno kao i ostali savezi koji su priznali tzv. Kosovo. Jer priznato od strane UN nije znaci mogu da igraju prijateljske nezvanicne meceve kao mi u balonu kad se skupimo. Ili ako moze Kosovo mogu i Palestina i Tibet i onako veca prava imaju na drzavu. Konacno i ovi nasi jedan pametan potez da povuku.

Milosh

pre 6 godina

Par pitanja za ove sve sto kazu Kosovo je Srbija. Mozemo da idemo dole i da se slobodno krecemo? Naplacujemo porez dole? Imamo svoju vojsku i policiju dole? Govori se i pise srpski jezik? To sto mi ne priznajemo nesto i jos par Tunguzija ne znaci da je to istina, istina je ono sto je realnost na terenu, a nazalost to je da je Kosovo drzava priznata od svih velikih sila (Rusi ce nas prodati samo da dodje do zamene Krim-Kosovo) i to je to.

Milosh

pre 6 godina

Drzava?! Gde ista ta drzava organizuje huligane da krenu negde da bi oni kao zbog njih ukinuli nesto jer oni sami nemaju hrabrosti da to urade iz nekih drugih cisto politickih razloga. Da li je to drzava? Naravno da ni jedna zemlja gde huligani odredjuju da li ce nesto biti odrzano ili ne, a opet ministar policije te huligane naziva "narodom" kao nekada sto su govorili neki gospodin legija. Nazalost daleko smo mi od drzave i ponovo razmisljam da svoje troje dece ipak izvedem odavde za njihovu bolju buducnost.

Zure

pre 6 godina

Sprečen je verovatno sukob širih razmera gde bi policija morala da reaguje, možda je ovo razočaranje naših juniorki, ali je bezbednost najvažnija

Ema

pre 6 godina

Srpske juniorke i kosovska selekcija ne mogu odigrati meč jer mi ne priznajemo nezavisnost KIM, i ovo je odlična odluka našeg ministra policije

Ivanitza

pre 6 godina

Srbija je oduvek bila za razgovore i poštovanje svih koji su naši gosti ali ponekad je bolje zaobići neke događaje nego plaćati cenom sukoba.

Anja

pre 6 godina

Srbija i Kim je jedan narod , jedna drzava i nikada necemo moci igrati jedni protiv drugih. Zajedno smo i mi smo jedan narod , jedna nacija.

Ema

pre 6 godina

Ministar policije najbolje zna kakva je situacija i koje mere treba preduzeti, a i svi znamo kakve su političke tenzije trenutne, i mislim da je ovo bilo pravo rešenje

ona

pre 6 godina

Neverujem da je lko obezvredio trud nasih igraca ali igrati pod ovakvim uslovima mogu biti povredeni i igrati na intrenacionalnom takmicenju bez emitovonja svoje (SRPSKE)HIMNE je ponizenje ne samo za nas tim nego za celu Srbiju.Brovo za ovu odluku.Kosovo je Srbija.

Mario

pre 6 godina

Srećom pa smo reagovali na vreme i sprečili veliki incident koji je mogao da se desi, a isto tako trebali bi da zahvalimo EHF na njihovoj neodgovornosti.

KiMi

pre 6 godina

Steta zbog sporta ali su povredjena prava jedne zemlje. Opet, EHF je i sam prekrsio pravilo a to da je primio RSK a da nije clan UN-a a mislim da je jedan od uslova to inace..

BIo ODIN

pre 6 godina

Ima mnogi naznaka da bi odredjene ne navijače već organizovane političke grupe na utamici napravile skandal i nanele veliku štetu Srbiji.

Vucko

pre 6 godina

Prava odluka! Samo je morala odmah biti donesena, a ne da Delije intervenisu u Kovilovu, i svaka im cast, uspeli su da sprece odigravanje utakmice. Ovo je pobeda naroda nad marionetskom vlascu koja je pod direktivom Zapada.

Mitar

pre 6 godina

Neke sportske organizacije su napravile ogromnu grešku što su u svoje članstvo primile " samoproglašenu državu " jer oni nikada neće postati država.

GoranNS

pre 6 godina

Kosovo je deo Srbije a posto je ovo neko medjunarodno takmicenje mi nismo imali protivnika tako da utakmica se zaista nije ni trebala odrzati!Sta tu kome nije jasno!ZIVELA SRBIJA

Mina

pre 6 godina

EHF je napravila grešku što je dozvolila da na turniru učestvuje Kosovska selekcija, zbog visokorizicnog meča jedina prava odluka je bila ova koju je doneo naš ministar policije

Ema

pre 6 godina

Ne razumem ove ljude koji stvarno nece da prihvate činjenicu da je meč rizičan i da su ove mere ministra policije bile jedino pravo rešenje

Milan

pre 6 godina

Svako normalan bi ovu utakmicu ispratio kako treba, sta je tu je. Ali isto tako svako normaln zna da bi pojedinci sigurno napravili problem.

Vanja

pre 6 godina

Odluka je na mestu.Ministar Stefanovic je uradio pravu stvar, jer je sprecio haos koji je mogao da nastane.Mi ne mozemo da budemo ravnodusni i znamo da bu doslo do velikih problema.

Ivan

pre 6 godina

U ovom trenutku, kada su odnosi izmedju Srbije i Pristine jako komplikovani, ne trebaju nam dodatni problemi koje bi izbili da se ova utakmica odrzala.

miki

pre 6 godina

Da li bi Englez, Amerikanac, Francuz, Norvezanin pristao da u sopstvenoj zemlji igra za reprezentaciju svoje zemlje bez obeležja i himne?!?
(Milan, 23. mart 2018 14:22) # Link komentara

Jeste oni bi igrali kao sto i igraju i vasa braca Rusi u Evropskim ili Svetskim Prvenstvima u razlicitim sportovima ili Olimpijskim igrama bez, zastave, bez himne itd.

i nije da je Kosovo to trazila nego sama Srbija

jan uve

pre 6 godina

sve je ovo i organizovano da bi se ovako zavrsilo...da li ce ovi "branioci nacionalnog ponosa" i svojih tenderskih privilegija docekati predsednika na aerodromu pri povratku sa tajnih davanja instrukcija u njujorku? da li ce ga pitati s kim se video tamo? pa to im je saborac sa tribine, valjda mogu njemu sve da kazu...

Ivanitza

pre 6 godina

Ovakve utakmice će uvek biti problem u budućnosti baš zbog stavova Albanaca i naših stavova da nam ne mogu oduzimati pravo na glas i naš stav.

Lora

pre 6 godina

Neko je ovu utakmicu namerno namestio, i samo je cekao nasu reakciju.Ali e ministar prozreo taj pakleni plan i psrecio je na vreme svaku mogucu stetu .

Vlajko

pre 6 godina

Eto čisto da znate, ova situacija je benigna u odnosu na onu koja bi se desila ako nekome padne na pamet da prizna Kosovo, zarad "viših" ciljeva, a sve ide u tom pravcu. Sada malo razmislite, šta možete da napravite u Srbiji.

Komša

pre 6 godina

Kako se ponašao prrdstavnik RSS prilikom primanja Kosova u organizaciju? Zašto je ovo RSS pokušao da predstavi kao diplomatsku pobedu?
Smena nije dovoljna - krivičnu prijavu protiv njih podneti zbog ugožavanja teritorijalnog integriteta Republike Srbije i kršenja Ustava Srbije! Kao Španija postupati.

sto bezite

pre 6 godina

A kada policija tuce ljude na derbiju,to je onda ok?Ovo je klasicno i banalno skupljanje politickih poena.Sad zabranjuju utakmicu,a vode dijalog o priznanju Kosova i traze promenu ustava.Narode,osvesti se!

Ни сам себе не разумем@

pre 6 godina

Браво... Још бесмисленије би било да полиција бије младе људе због разлога у који и сами верују да је исправан.
Бијеш човека, а сам знаш да је у праву!? Не иде, зар не?

Milan

pre 6 godina

Zbog cega bi ikome u Srbiji smetalo da se ovaj mec odlozi. Argumenti postoje da se ne odrzi, bas me zanima koji su njihovi za odrzavanje istog.

Laki

pre 6 godina

Reprezentativni sport se igra za drzavu i pod njenim obelezjima. Ako ti neko zabrani da igras pod svojom zastavom, grbom i himnom u sopstvenoj drzavi, da li je to uopste sport? Ili provokacija? Ova utakmica uopste nije ni trebala da se organizuje, jer nema apsolutno nikakve veze sa sportom.

Dragan

pre 6 godina

Turska i jermenija, Rusija i Ukrajina nikada ne igraju zajedno u grupi. Isti zahtev treba proslediti za mečeve Srbije i tzv. Kosova za sva takmičenja.

realno

pre 6 godina

Ako zemlja domacin ne moze da organizuje utakmicu dva tima ne treba da ti timovi budu kaznjeni a posebno ne samo jedan od njih.
Ne vidim mesto da kazne nasu reprezemtaciju.
Savez mogu da kazne zbog nesposobnosti i to je to.Utakmica treba da se odigra na nekom drugom terenu gse ce moci da se organizuje.

Zuja

pre 6 godina

Nije u nadleznosti ministra policije da sprecava neku utakmicu.Utakmica nije visikog rizika niti je policija imala bezbednosnu procenu.To sto je par ljudi najavljivalo da ce da dodje u Kovin ne znaci da se nesto strasno spremalo.Da li ce ministar da snosi posledice ako EHF kazni nas savez? Duznost policije je a spreci eventuani nered.Da li.je Ministar sprecavao paradu ponosa sto je mnogo veci izazov. I na kraju Botovi vredno sakupljaju poene hvaleci odluku menjajuci ime a isti komentari.Programi Skynet i Forestres

Marko

pre 6 godina

Ovi patriote sto pevaju idite u kosovo pa tamo pjevajte ako smijete. Kosovo nikad ama nikad nece nase da bude imaju policiju pa sad vojsku...
Mi nismo mogli da ih pobedimo sa celom vojskom i policijom njih 500 terorista!, a sad.
Pijani i drogirani huligani i vlladaju zemljom.

Ivana

pre 6 godina

Ovo je bila najbolja odluka za nasu zemmlju i za nase odbojkasice.Sigurno cemo dobiti neku losu kritiku,.ali bi dobili jos odu da je doslo do nereda.

Sara

pre 6 godina

Kako je moguce da se neko ne slaze sa odlukom ministra Stefanovic koji je sprecio haos koji je mogao da nastane u slucaju pocetka utakmice izmedju Srbije i Kosova. A mozemo samo da zamislimo kakve osude bi dobii a nikome to sad ne treba.

Sipac

pre 6 godina

A joj ljudi moji, ja video ove dobronamerne sportske navijace kako pevaju Kosovu pa mislio u skladu sa tradicionalnom Srpskom gostoprimstvu vi to pevate nasim Kosovskim devojkama. Skoro se rasplakao od srece... Steta!
Ko to kaze ko to laze da sport nije politika?

Mare

pre 6 godina

"Najbolji" su mi ovi komentatori u stilu "Sramota, ovim Srbija nanosi sebi stetu"

Inace drzava koji krši sopstveni Ustav, ne nanosi sebi štetu. Kako da ne.

pc,Niš.

pre 6 godina

Ovo je velika greška EHF (ili namerna provokacija).Zamislite da bilo koji sportisti Rusije igraju u Ukrajini!Turnir je trebalo da se igra u drugoj zemlji.

Marko

pre 6 godina

Zbog cega bi nekome u Srbiji smetalo odlaganje meca? Pa jel hocete pored svih problema koje imamo, sami sebi da napravimo jos jedan? Spustite loptu malo na zemlju.

kad bi vi znali

pre 6 godina

Sta ti je populizam...ne vezano direktno za temu kad bi vi znali koliko sportista sa Kosova je nastupalo pod svojom zastavom ( u nekim drugim sportovima) ali eto sad se digla tenzija pa eto ne moze da se igra utakmica...
Inace postoji i za i protiv

Goran

pre 6 godina

Pa Ukrajina i Rusija, dve medjusobno priznate drzave ne igraju medjusobno odlukom sportskih medjunarodnih organizacija, cak ni njihovi klubovi, a sada mi moramo - glupost!

Milan

pre 6 godina

Svi su protiv nezavisnosti Kosova, a kad dodje ovako neugodna situacija, onda se obavezno pojedinci prave pametni. Al oljudi, pa da li ste svesni kakav rizik nosi ovakva utakmica?

Dvh

pre 6 godina

Srbija je sebi dozvolila da bude taoc huligana. A glumi državu. Ti isti huligani kojima podilazite se tuku po ulicama BGa medjusobno, ti isti se ubijaju po ulicama, ti isti se bave kriminalom. Kada ćete ih zbog sebe strpati u zatvor? Do kada ćete biti taoc nasilne rulje? Tuče zvezdasa i partizanovaca stalno ima po BGu.

Maki

pre 6 godina

Mislim da dileme nema, ne prihvatamo tzv. državu Kosovo i samim tim ni ne prihvatamo da igramo sa njima, bez obzira što su deca u pitanju.

Rista

pre 6 godina

Bravo za ministra policije, a devojke vas mi je žao što ste tako mlade postale žrtve jedne loše politike EHF,kazna je neprimerena

zoka

pre 6 godina

Da je doslo do odrzavanja utakmice, doslo bi i do veliki nereda,a ministar Stefanovic niije zeleo da nasa policija bije nase ljude, jer ih jeova utakmica revoltirala.Nije vreme za nmeire i za haos.Moramo da odlucujemo pametno i razumno.

@

pre 6 godina

Zato nismo spremni da policija tuče ljude kako bi se održala utakmica, koja je suprotna svim našim stavovima""

au zivote sutni me negde u Afriku da ne gledam i en slusam ovakvog lika koji nema jedan dan vojske!!!

Morpheus

pre 6 godina

(Milosh, 23. mart 2018 14:46)

A da li ti shvataš da se ovde uopšte ne radi o realnosti na terenu? Koju svi mi znamo isto kao i ti. Da to uopšte nije tema?

Tema je ta da ozbiljna država (čemu bi trebalo da težimo) treba da vodi ozbiljnu politiku i da se, ako nešto zauzme kao zvaničan stav, tog stava pridržava u potpunosti. Ili da taj stav napusti.

Dakle, ako je zvaničan stav Republike Srbije da "Republika Kosovo" ne postoji - onda ona ne postoji i protiv nje ne mogu da budu igrane nikakve utakmice. To je jedino ozbiljno. Kod ozbiljne države nema pola-pola, malo hoću pa malo neću. Recimo, Španija. Zvanično ne priznaje nezavisnost Kosova, ne igra protiv njega međunarodne mečeve, ne prihvata njegov prijem u međunarodne organizacije ... španski političari čak odbijaju da budu fotografisani sa predstavnicima Kosova! To je zvaničan stav i dok se on ne promeni cela država stoji iza njega.

Sad, to što mi očigledno nismo ozbiljna država je druga stvar. Ne znači da ne možemo bar da se pretvaramo...

Cirkus, leteći, montipajtonovski

pre 6 godina

Utakmica je prvobitno bila zakazana da se igra u Kragujevcu, pa je onda neko pametan rekao gde se tačno premešta, kao da nije zvanično saopštenje moglo da bude samo u Beogradu, bez detalja (i tako je bilo odlučeno da se ova rukometna utakmica igra bez publike).

PS: Otkad juniorke u rukometu imaju navijače, i to po bezbednost opasne?

Sloba

pre 6 godina

Pre dve godine vlada Srbije je donela odluku i zauzela stav sta raditi ako dodje do susreta izmedju Srbije i Kosova da se treba ponasati sportski .Znacj nema silazenja sa postolja, i okretanja ledja kosovskoj zastavi himni.Rusija ne priznaje pasos Kosova ali je dozvilila Judo federaciji Kosova da ucestvuje na SP i jos njihiva takmicarka uzela zlato.Prema tome odluka ministra je skandalozna i ishitrena.Politiku i sport ne treba mesati. Kosovo je clan EHF. I na zimskim.OI ucestvovala Severna Koreja u Juznoj Koreji

Zoran

pre 6 godina

Do ove utakmice nije trebalo ni da dođe, najveću grešku je napravila EHF organizacija, jer je su svoje članstvo ubacila " državu " koja nije država, a nikada neće ni biti.

Dejan

pre 6 godina

Naš rukometni savez je odmah u startu, čim su izvučene ove grupe, trebao da odbije odigravanje utakmice sa Kosovom i da zatraži ponovni žreb iz dobro poznatih razloga.

Raja

pre 6 godina

Utakmica sa Kosovom je visokorizicna, i bolje je preduzeti mere bezbednosti nego pogoršati situaciju koja je pod velikom politickom tenzijom

Goran

pre 6 godina

Mozda ovako i nije lose, da im stavimo do znanja da smo iznad njih i da samo mi odlucujemo da li cemo igrati sa njima ili ne! Malo psiholoskog efekta da damo!

nenad

pre 6 godina

Da dozvolimo odredjenim takozvanim "navijacima", da prave problem Srbiji, i da nas oni predstavljaju u svetu? To se vise nece desiti.

Mina

pre 6 godina

Bravo za ministra policije,a EHF treba da se zapita da li su na strani sporta ili politike kada su kaznili naše devojke i srušili im sve ciljeve u sekundi,užas da se sve svodi na politiku

Miljan

pre 6 godina

Ovo je problem koji potiče od Evrope i stime ga oni moraju i reše jer Kosovo još uvek nije dobio svoju nezavisnost da bi mogli da imaju i svog predstavnika u sportu.

Sanja

pre 6 godina

To se radi tako i nikako drugacije.Glavni i jedini krivac je EHF koji je sebi za pravo dao da dozvoli uopste clanstvo necem sto nije clan UN , sto je direktno i krsenje statuta kako EHF tako i IHF.

Petar Pan

pre 6 godina

Bravo za Nebojsu iz Beograda... Ipak je sve to atak na predsednika Vucica, njegovu porodicu i naravno Srbiju... Kakva moc, kakav integritet, kakva ostroumnost... Ovo je jos jedan od dokaza da je Srbija stabilna drzava koju vode najbolji profesionalci i strucni ljudi... Takodje ova odluka otvara vrata novim ogromnim stranim investicijama kao i smanjenju nezaposlenosti te ucecanju plata i penzija... Ovo je jednostavno jedna od najbitnijih i najboljih odluka u novijoj srpskoj istoriji... Ovakva odluka nije vidjena jos od Josipa Broza Tita... Clap your hands everybody...

Needukovan

pre 6 godina

(Hana, 23. mart 2018 14:53)
(Lena, 23. mart 2018 14:53)
(Jana, 23. mart 2018 14:53)
(Una, 23. mart 2018 14:53)
(Vanja, 23. mart 2018 14:54)
(Gala, 23. mart 2018 14:54)
...
..i da ne kopiram dalje. Uglavnom, svakom sa makar mikrogram mozga je jasno da su botovi dobili direktivu da nam objasne kako je ovo 'ispravna i odgovorna odluka' ali im nisu skrenuli paznju da ne koriste bas tu terminologiju koja im je predocena, nego da probaju svojim recima da iznesu komentar. Ili ce biti da nemaju svoje reci :)
Cekamo nastavak :)
Cekamo nastavak, sigurno ce biti

ustanak

pre 6 godina

Ovim je jasno pokazano da država Srbija postoji i da nije podlegla raznim pritiscima sa zapada koji su po svaku cenu tražili da se ova utakmica odigra.

Marija

pre 6 godina

Da nije podignuta prašina u medijima niko ne bi ni znao da će se ta utakmica odigrati,potpuno beznačajan meč bitan samo učesnicima,a I mesto održavanja govori o važnisti turnira.

Raca

pre 6 godina

Samo da podsetimo i pojasnimo, isključivo istine radi i zbog konfuzije koja očigledno postoji kod ljudi i komentatora ovde,u pogledu kako,zašto,otkuda ovo odjednom i slično..
Gospodin Vlade Divac je kao predsednik olimpijskog komiteta Srbije u ime Srbije i srpskog sporta dao saglasnost za prijem Kosova u MOK (međunarodni olimpijski komitet) u decembru 2014,podrazumeva se na instrukcije i saglasnost vlade Srbije i onih koji su u Srbiji tada a i danas odlučivali o svemu.
Divac je tada rekao da sportisti to potpuno razumeju i da je to normalno.
Iz te odluke proističu sve kasnije i sadašnje aktivnosti takozvane države Kosovo na sportskom planu.
Šta je u međuvremenu potpisno i prihvaćeno u briselskim pregovorima,pa i u pogledu sporta,mi još neko vreme nećemo znati.
Gde je problem ?
U tome što je nakon našeg dobrovoljnog pristanka na prijem Kosova u MOK bilo sasvim normalno i minimalno za očekivati da se Srbija i Kosovo ne nađu u istim kvalifikacionim i svim drugim grupama na sportskim takmičenjima, tojest da se primenjuje takozvani dirigovani žreb.
Takav žreb se već primenjuje u sportu u slučaju nekih država koje imaju međusobne istorijske i trenutne konflikte.
Zaključak:
Neko je otišao korak dalje i očigledno namerno Kosovo i Srbiju postavio u istu kvalifikacionu grupu,i to je urađeno smišljeno i s određenim ciljem.
Naš problem:
Naši zvaničnici,sportski i politički očigledno,su otišli još jedan korak dalje i doprineli našem blamiranju i ponižavanju.
Ne samo da nisu protestvovali što se Kosovo našlo u našoj grupi,već su zarad njegovog učešća prihvatili da se ne ističu naši simboli ne intoniraju himne,da nema publike,medija.I sve to na tlu same Srbije.
E gospodo,to je već politički i nacionalni mazohizam i odsustvo samopoštovanja najgore vrste.

Che

pre 6 godina

Da rezimiramo...sportski savez Stbije je potpisao da priznaje kosovske sportiste, samim tim se slozio da ucestvuje sa njima u takmicenjima.

Drzava Srbija je organizovala mec izmedju Srbije i tog kosovskog tima.

Drzava Srbija sad prekida mec iz "bezbednosnih" razloga.

Armija botova ana,tanjaj,sanja,una,tea,mea,bea i ostalih sa komentarima podrske vladi.

Rukometni tim Srbije snosi konsekvence.


koloko je ovo, jedno 15:0 za nas, a?

draganO

pre 6 godina

koji ljudi, patriJote sto se dernjaju na stadionima uzvikivajuci KiM.
pa sta su ti ljudi hteli, da biju devojcice pa zato policija nije htela da bije te plemenite ljude.

ajde lepo da policija regrutuje sve te ljude pa ih lepo posalje na Kosovo u rovove, u blato i sneg da godinu dana cuvaju granicu, mozda ce se posle tih godinu dana vratiti kao LJUDI.

ali lepse je da se dojpa na tribinama jer u rovu ne moze da se zaradi kinta, a i "ljudi smo"

bljak

pre 6 godina

Odluka je fenomenalna.Nisu nase odbojkasice krive jer neko namerno spojio njih da igradju protiv odbojkasica sa Kosova. Srace pa je ministar stefanovi reagovao pravovrmeno.
(Andjela, 23. mart 2018 20:37)

pa daj makar se informisi o cemu se radi, sramoto botovska, kakve bre odbojkasice?

Bili

pre 6 godina

Pitanje je došlo uopšte do organizovanja ove utakmice? Nebojša kao nije znao šta bi se dogodilo, uz to bismo imali i priliku da u sred Srbije slušamo himnu Kosova. Skupljanje poena, ali samo kod onih kojima je sve ovo slučajnost.

slina

pre 6 godina

A da se neko pobuni protiv vlasti
policija bi ga tukla, to je ministar hteo da kaže.A botovi samo "podržavaju" odluku.Ne znam sto u žrebu nisu razdvojili nas i njih.

Paja Patak

pre 6 godina

Odakle je znao da bi policija tukla ljude.Kao da se spremalo 10 hiljada navijaca da dodju u Kovilovo. Desetak njih bi doslo i par policajaca bi sprecilo nasilno ulazenje u dvoranu.Ako bi hteli na silu policija upotrebljava silu

ikarbus je simbol oporavka srpske industrije rece AV pa vi vidite gde smo

pre 6 godina

Politicka odluka. Kakav sukob naroda i Policije? 99.99% ljudi i ne zna gde je kovilovo a jos ce da ide da gleda zensku decu u rukometu. Ma da bre izbili bi nemiri kao za gej paradu. Politicka odluka.

vinjak18+

pre 6 godina

Утакмица је отказана због могућности "проблема" са "навијачима" (наравно Срби). Она није отказана јер се игра против тзв.Косова! :)) Хехе Сви што хвале треба да укапирају да су то 2 веома различите ствари. позз

predrag

pre 6 godina

Ne menja cinjenicu da smo banana drzava, mozda za mrvicu manja banana zbog ovog poteza.
(Srbo, 23. mart 2018 13:47)

Nisi u pravu. Zapravo smo jos veca banana drzava zbog ovoga. Drzava je htela da se odrzi ovaj mec, ali nisu mogli da se izbore protiv volje navijaca (koji su ovog puta skroz bili u pravu) i nasilja.
Znaci pored toga sto nam je vlada izdajnicka, ne moze da se izbori ni sa nasiljem.

Roki

pre 6 godina

Mislim da se ovde ne radi o prebijanju naroda ministre... Ovaj narod neće priznati Kosovo. A vi ministe i vaši bi hteli da ga priznate. Vas problem je ozbiljan. Sta ce nam Evropa. Treba u ovoj zemlji vladavine prava i zakona pa cemo ziveti kao u Evropi.

betmen

pre 6 godina

Koji je ovo cirkus?! Pa gde su ti silni borci za srpstvo bili kada je Vucic poklanjao sever Kosova gaseci institucije? Gde su svi ti silni ljudi da na izborima skinu ?

A da, za to su dobili sendvic i zaposlenje od 30.000. Toliko o njima. A i svima nama kad smo to dopustili.

Marko

pre 6 godina

Nakon svih ovih godina u kojima su razne sportske manifestacije napravile problem nasoj zemlji, pojedinci se cude ovakvoj odluci. Stavite prst na celo gospodo!

Raja

pre 6 godina

EHF je potvrdio da su svesni rizika održavanja meča a onda doneli odluku da se naše juniorke kazne, to je politička odluka a ne sportska,stvarno sramota,ministar je doneo pravu odluku bez obzira na licemerne posledice

Zaza

pre 6 godina

Poštujem odluku našeg ministra policije, ali mi je žao devojaka jer su izmanipulisane političkom odlukom EHF,zaista licemerno i sramno sa njihove strane

Dario

pre 6 godina

Ispravna i jedino moguca odluka.Nije greska ni saveza vec iskljucivo EHF .Sto nas ne razdvajaju u kvalifikacijama kao sto to radi UEFA?Kad su vec dopustili da ta nepostojeca kvazidrzava igra rukomet onda nek ih ne spajaju zrebom sa nama.

mitar

pre 6 godina

Neka mi neko objasni sta se do sada cekalo. Sad smo kao mnogo jaki jer nismo dali da se odigra mec. Juce malo sluzba podigla navijace da naprave frku. Danas odmah prica o jedinstvu i patetican stav Ministra da nece policija da bije svoj narod. A u Kovilovu sede i treninraju danima reprezentativke.

Paljuka

pre 6 godina

Cuj necemo da bijemo narod, zbog pevanja himne u svojoj drzavi i skandiranja Kosovo je Srbija i Sprskih zastava. E sad stvarno da nije tuzno bilo bi smesno. Valjda ce neki asteroid udariti uskoro. E moj MINISTRE...

trt

pre 6 godina

Pa da. Lepo je priznao ("...suprotno nasim interesima") da su politika i interesi iznad sporta. Baš spotrski. Zbog takvog razmisljanja i ne mogu da rese problem kosova vec 50 godina i nece ga resiti jos 50 narednih.

Radoica

pre 6 godina

Srpska vlada sve zakuvala.Dala pristanak da se igra u Srbiji. Još pride nije se usprotivila da Kosovo bude član MOK. Sada će da beru poene kao eto neće da budu protiv naroda i da ga biju...

bl rs

pre 6 godina

Mec je otkazan jer je SNS shvatio da ljudi nece preci preko toga. Sad ulaziti u analize Kpsovo drzava nije drzava je zamorno ali zasto su uopste prihvatili da igraju? Ako su sad otkazali nisu trebali ni pristati ako su pristali kalvo crno otkazivanje. Pustis ljude na tribinu i obezbijedis uslove. Problem je sto vasa vlast, ni nasa nije drugacija, eeaguje samo u skladu sa stranackim interesima. Zato i nemamo drzave.

ja hoću da budem aMoniman

pre 6 godina

Не уче се национализму, већ националном поносу. Знаш, то је нешто више од обичних писања памфлета и скандирања КиМ на стадиону.
(Национални понос, 23. mart 2018 13:58)

A nacionalni ponos sta je, cemu konkretno sluzi i sto dobro nam donosi.

Aleksandar Bor

pre 6 godina

Ja podržavam ovakvu odluku Ministra jer je ispravna i svi moraju da se slože sa njom. Nikome nisu potrebni incidenti i tenzije.

Petar Pan

pre 6 godina

Rodjaci koliko vas placaju da radite nekadasnji posao nekada Nebojse iz Beograda a sada ministra... Valjda shvatate da ne mozete svi da budete neki ministar!?

Zoran

pre 6 godina

Čekaj bre! Ovolika najezda botova(blizu dve hiljade komentara) na ovu vest koja je vezana za rukometnu utakmicu koju igraju devojčice od 15...16... godina? Ovo mora da je sprdačina neka od strane poklonika i poštovalaca lika i dela Velikog i Neprikosnovenog, šta li? I kao sad huligani će da se kao nešto tu pojave? Dajte smešni ste! Presmešni.

A da je ovaj smeo odluku da donese bez odobrenja "odozgo" to može da priča mojoj unukuci od dve i po godine koja ga ionako ne bi razumela. Raste u Irskoj(na moju sreću) i slabo divani srpski...

Ns

pre 6 godina

Ovaj drugi naslov menja sve, znaci nije vlada otkazala meč kao što je stvarno i trebalo da uradi zbog našeg ustava, vec su se uplašili zvezdinih navijaca koji su sinoć najavili masovan dolazak, a zna se ako udju sa njima u sukob Predsednikovo ime počeće da se proziva na stadionima u negatvnom kontekstu pa je Predsednik otkazao a ne tamo neki Neša iz BG, jer ne želi da ulazi u sukob sa navijačima koji ga praktično i drže na vlasti za sada jer ne dopuštaju njegovo vređanje na stadionima kao za Tadica ili Slobu

RIZBO

pre 6 godina

presmešno, prvo pošalju svoju paravojnu formaciju a onda kao zbog bezbednosti otkazuju utakmicu! Ispod žita opet valjaju nešto veće!

Serbissimo

pre 6 godina

Znaci, ostajemo taoci dnevne politike i sada cemo da satremo sopstveni sport da bi dokazali da je Kosovo i dalje i uprkos onome sto nase oci vide, Srbija - jos negde osim u vremenskoj prognozi. Bravo, kraljevi.
P.S. Koliko ce vas ostati pri ovom stavu kada na red dodju popularniji sportovi i voljenije reprezentacije (i klubovi!) od U-20 zenske rukometne a posledica odbijanja da igras bude visegodisnja suspenzija? A?

Savatiye

pre 6 godina

Koje ludilo? Većina ovih koji su ostavili komentar na ovu vest, ako znaju šutira li se na koš, gol ili prebacije mreža u rukometu ja sečem glavu!?
I koga bi huligni tukli, devojčice od 15, 16 godina!?

muzicarka

pre 6 godina

Mislil da je ovo bila dobra odluka! Steta jeste, zbog igraca koji su se spremali, ali iskreno verujem da je velik rizik ova utakmica i da bi oni koji su naumili da urade nesto lose, to uradili po svaku cenu, ma koliko bezbednosnih organa bilo ukljuceno u ceo ovaj dogadjaj.

Trsa

pre 6 godina

Odluka ministra policije je bila prava bez obzira na sramnu odluku EHF,devojke ni krive ni dužne su kažnjene jer je u ovom svetu sve samo politika,sramota

Filip

pre 6 godina

Ovo je pitanje koje je i tek kako potrebno da se preispita pošto Kosovo još uvek nije proglašena za zamostalnu državu, odkud onda i njihova ekipa.

Vladasd

pre 6 godina

Jedino sto se nakon svega moze zakljuciti nakon ove totalne konfuzije sportskog i drzavnog rukovodstva i 2000 komentara podrske vojske botova je da se ova vlast ne plasi nijedne opozicione stranke,udruzenja, istaknutih licnosti ali par stotina navijaca sa bakljama, transparentima i skandiranjem uteruju im strah u kosti.

banat uber alles

pre 6 godina

@Needukovan

volU ta žeMska imena :)))))
od početka sendvičarenja su im naklonjeni...

mina
Magdalena
isidora
sara
Jana
Glorija
Kaja
Tea
Penelopa
Maja
Lena
Daca
Tifani
Vesna
Mirjana

Miki

pre 6 godina

Ovo bi moglo da znači 10:0 za njih.
Tako je bar bilo 2006., kada ženski odbojkaški klub iz Kikinde nije igrao sa klubom s Kosova, po naredbi iz Vlade Srbije. Posle su odbojkašice iz Niša u sledećem kolu bez problema igrale sa istim tim klubom, Vlaznimijem iz Đakovice, i ubedljivo pobedile. Ali Kikiknđanke su ispaštale...
Uzgred, Kosovo je u rukometnu federaciju primljeno pre nego što je proglasilo nezavisnost.

Gde ja živim

pre 6 godina

Očekujte 1000+ komentara. 3,4 SAD.

(Gde ja živim, 23. mart 2018 13:47)

Što volim kad sam u pravu. I to za manje od 3 sata. Svaka čast.
E živote dragi.

Kangrga

pre 6 godina

@ivan
A kada bi bojkotovali pregovore u Briselu onda bi ovde bilo 5 000 komentara zašto bojkotujemo pregovore...Standardna srpska priča

Nikodije IV

pre 6 godina

Ocigledno je da se SNS upleo ko pile u kucine. Vise ne znaju kako da ugode narodu, Rusiji, EU i SAD. Zapoceli su igru za koju nemaju dovoljno umnih i moralnih kapaciteta. U zivom su blatu, i sto se vise koprcaju sve vise tonu, vukuci, na zalost, i nas sa sobom. Tuzno je stanje u Srbiji ovih dana.

Svasta

pre 6 godina

1600+ Komentara - 90% botovskih u jednoj recenici tipa "krivi huligani", a podrzavaju vlast cija vojska su isti ti huligani. Bolesno, da bolesnije ne moze da bude...

Mina

pre 6 godina

EHF je iskoristio odluku našeg ministra policije o zabrani utakmice i isključio naše juniorke za svetsko prvenstvo što stvarno nije u redu da kosovska selekcija ima pravo daljeg učešća,sramota

Stevan

pre 6 godina

Po mojoj evidenciji Sale, Ivanitza, Mile, Andrej(jel to najvoljeniji Andrej u citavoj Srbiji ili neki bot bas zeli da se dodvori vodji?🤷♂), Pera i Verica do sad su ostavili izmedju 300 i 400 komentara... a stigao sam tek do trecine ukupnih komentara. Pitam se, da li medju ovih 1600+ komentara ima bar 50 od nas koji nismo botovi? 😱

daks

pre 6 godina

Jedva cekam sendvicare koji sad kucaju kako je ovo ispravna odluka i kako ne priznajemo Kosovo, kad vodja uskoro objavi sta je potpisao pa kad sendvici krenu da rade kako je bolje priznati jer nas to koci, mudra odluka itd.

Biciklista

pre 6 godina

A na inaguraciji Ace mogu da se biju novinari ali ne smeju navijaci koji najavljuju haos? Takodje mogu da se mlate putnici bez bus plusa, svedoci rusenja u sava maloj i bakice pletilje iz kenz mihajlove i kalemegdana

sakupljac minusa

pre 6 godina

"Juniorke Srbije i Kosova trebalo je u petak da se sastanu u prvom kolu grupe 5 kvalikacija za rukometno prvenstvo sveta, ali je njihov meč u Kovilovu otkazan zbog bezbednosnih razloga. Tako nije došlo do drugog međusobnog duela ovih selekcija.

Da, dobro ste pročitali, pošto meč u našoj zemlji nije bio prvi koji bi rukometašice Srbije i Kosova odigrale. Naime, prvi put su ukrstili koplja 17. aprila 2014. godine, kada su naše devojke izvojevale ubedljivu pobedu (40:12).

Tada su se sa protivnicama borile za odlazak na Evropsko prvenstvo, a podsetimo da je meč u Rumuniji odigran bez isticanja nacionalnih obeležja.

Ista situacija je trebalo da bude viđena i u Kovilovu, kada je Evropska rukometna federacija donela odluku i da se svi kvalifikacioni dueli odigraju bez prisustva navijača i medija, ali je u poslednji trenutak turnir otkazan.

Posle neodigravanja utakmica u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo naše juniorke su izbačene iz kvalifikacija, dok je EHF otvorio postupak protiv Rukometnog saveza Srbije" E tada nikom nije smetalo. A sada zbog iste stvari odjednom ne moze. Pitam se zasto.