Ajverson za B92: "Imamo velike šanse za zlato u Atini"

Alan Ajverson jedan je od najsenzacionalnijih košarkaša današnjice. Krhke gradje, ali velike brzine i visokog odraza, on već 8 sezona frustrira svoje čuvare u američkoj profesionalnoj ligi. Poslednjih godina, medjutim, Ajverson i Filadelfija Seventisiksersi nemaju mnogo uspeha, tako da su u NBA ligi ponovo počele priče o trejdu. Pominju se Hjuston i Detroit, Stiv Frensis i Čonsi Bilaps kao Ajversonove zamene u “gradu bratske ljubavi”. Iako se ne zna u kom će klubu igrati naredne jeseni, gotovo je sigurno da će Alen Ajverson ovog leta predstavljati SAD na Olimpijadi u Atini. Naš saradnik iz Detroita, Goran Dokić, popričao je sa ovim superstarom upravo o njegovim očekivanjima pred Olimpijske igre.

Goran Dokić
Pošaljite komentar
 1. Mislim da je Alen previse samouveren, i pun sebe. U Americi se igra druga kosarka. Nasi smo treba da prilagode svoju igru, i da igraju prvenstveno srcem. Sve su to sada velika, i zvucna imena. Ali su isto tako bila zvucna i prosle godine, pa smo videli da nisu ne pobedivi. Plavi mogu do zlata.
  (Bojan, 9. avgust 2004 06:57)

  # Link komentara

 2. Ajverson je klasa bez sumnje. ali, to su sve individualci bez timske igre, mislim da je zlato nase. Ako su svi igraci na okupu bicemo prvi.
  (Nemanja, 29. maj 2004 18:32)

  # Link komentara

 3. Allen je u Phily 8 godina,i ako on smatra da se oporavio od povrede onda trener Ford treba da postuje njegovu odluku.Za neuspeh Phile poslednjih godina mnogi krive upravo Alena,koji ceo tim nosi na svojim ledjima i svake sezone daje sve od sebe.Mislim da neuspesi dolaze vise zbog uprave kluba a ne zbog Alena Ajversona koji ko zna koliko puta izjavio da zeli da zavrsi karijeru tamo gde je poceo tj. u Filadelfiji.
  (Nikola, 17. mart 2004 19:08)

  # Link komentara

 4. Ja cenim jako ovog igraca i nadam se da ovoga puta gresi. Ali moja nadanja su jedna stvar a nasim kosarkasima mogu samo da kazem da treba da ostave sve na parketu. Ameri nisu vise ono sto su bili, iako sva ta imena deluju zastrasujuce verujem da ako se budemo igrali kosarke, niko nam ne moze stati na put. Napred Srbija!
  (Misha, 17. mart 2004 18:11)

  # Link komentara