Utorak, 16.01.2018.

12:44

Dončić i Dragić: Sramota!

Utakmica između Slovenije i Nemačke (25:25) biće zapamćena po kontroveznoj završnici, pošto su sudije na kraju meča dosudile penal za "Pancere".

Izvor: B92

Donèiæ i Dragiæ: Sramota! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

alex

pre 6 godina

@PimPomg, istina, 2,35 min pre kraj utakmice u finalu košarke rezultat je još bio izjednačen na 82:82... Onda je Srbija počela pokušavati sa tricama i promašila 5 otvorenih šutova za 3 poena, takodje promašila 2 slobodna bacanja, onda je Bogdanovič pokušao ispod koša na piknrol ali je dobio čistu bananu od Vidmara.U tim zadnjim 2,5 min je Srbija izgubila skok 4:1 i dala samo 3 poena to jest jednu tricu, dok je Slovenija bez Dragiča i Dončiča dala 11 poena i tako je bio konačan rezultat 93:85

PimPong

pre 6 godina

Ne pamtim sve detalje finala protiv Slovenaca na Eurobasketu, ali moramo da prestanemo da pamtimo sve i krivimo druge za sve (mada je druga pozicija fantasticna, po meni). Treba realno stvari pogledati, ali meni se cini da smo mi usli u zavrsnicu utakmice egal ili cak sa sva poena prednosti 4 minuta pred kraj, da su oni tad igrali bez Doncica i Dragica (koliko mi se cini), i da bar u tom vremenskom periodu, nisu imali pomoc sudija vec onog tipa Prepelica kojemu je sve ulazilo. I to je to. A kad stvari idu u nasu korist, onda se ne bunimo. Npr., kad smo dobili Argentince u Americi na SP 2002-e, Jaric pri isteku vremena igra diskutabilnu odbranu nad Argentincem u kontri, i sudije ne sude faul u korist Argentinaca. Da je bilo obrnuto, odnosno, da je nas igrac bio fauliran i da smo mi na kraju izgubili, mi bismo pricali o najvecoj kradji u istoriji.

Sto se tice ove rukometne utakmice, po meni, ovo se nikad ne sudi, a ni sad se nije trebalo suditi. Da sudije nisu dosudile sedmerac, niko se ne bi bunio.

covek odluke

pre 6 godina

po pravilima su reagovale sudije,ako su vec takva pravila i znas ih zasto onda pravis takvu gresku,trebali su se skloniti ostao samo sekund sutirali bi sa centra e sad ako odatle golman primi gol onda stvarno

Dule

pre 6 godina

Vse? Haha. Kakav uvrnut narod , promenili sve u vse i oni se nesto bune.
(Sportista, 16. januar 2018 17:48)

Znam nekoliko slovenskih jezika osim naseg, i svi oni kazu "vse" (pored Slovenaca, kazu i Rusi, Ukraijinci, Cesi i Bugari).

Pre mi se cini da smo mi to obrnuli :)

Moodanzza

pre 6 godina

Kao i obicno mi bez argumenata i sa mnogo gluposti. Pobedili su nas zasluzeno i bez pomoci sudija. Nisu izgubili utakmicu.Ljudska glupost i kosmos su bezgranicni.
(Milan, 16. januar 2018 14:57)

Koje ti argumente pominjes i koju kosarku pratis kad branis zvanico najgore sudije u istoriji evropskih prvenstava u kosarci, ocigledno ne znas ni pravila. I kao vrhunac apsurda, citiras Ajnstajna, kao zgrozen si situacijom. Stvarno ko sve danas ima pristup internetu..

ćiril stipsa

pre 6 godina

Srbima je uvek kriv sudija.To nam je u genima da svaljujemo krivicu na druge.
(Sveti Nolan Smit ubiva azdahu, 16. januar 2018 17:11)

Nije tacno, nego 90% navijaca zna bolje pravila kosarke od izmisljenih fibinih sudija sa filipina ili ekvadora.

Sabre

pre 6 godina

Kao i obicno mi bez argumenata i sa mnogo gluposti. Pobedili su nas zasluzeno i bez pomoci sudija. Nisu izgubili utakmicu.Ljudska glupost i kosmos su bezgranicni.
(Milan, 16. januar 2018 14:57)

Apsolutno, ti i tvoj post su za to krunski dokaz. Mozemo komotno batice da ti dostavimo dokumentaciju ako zelis, svih spornih sudijskih odluka, pocev od prekomicnog kriterijuma zvanog "ako gledas mrko u pravcu Dragica sviracemo ti faul" pa sve do konkretnije bezobraznih primera ne-sviranja faulova nad nasim igracima. Nego, sta ces ti da prilozis, koji 'argument' tacno? Ah da, poslednju recenicu.. kapiram.

anica

pre 6 godina

(Nenad sm, 16. januar 2018 17:07)
Ti si covek koji je skokao 36 godina a ne razume osnove sociologije iz srednje skole, nacionalni identitet-teritorijalni integritet-suverenitet. Razocaranje!
Elem, uopste nije poenta u tri prsta, igranju za Slo reprezentaciju, vec o njegovom poreklu po ocu, i on nikada ne moze biti bivsi Srbin, ni bukvalno ni uslovno, jer je i sala nekad neumesna...to po kom kriterijumu se zamerio tebi je totalno druga prica, ako zna kosarku a ne igra za nas nemoj biti ljubomoran, ako zivi u drugoj drzavi i postuje je to je odraz njegove kulture. Mene ne boli sto nas je pobedio u finalu EP, on i kolege, vec me boli osporavanje cinjenica i laz. Momci su za primer i uvek cu stati u njihovu odbranu!
Nisam u cvetu mladosti, eto i ti imas skoro 40 a kao da imas 20. Godine nisu merodavni pokazatelj ljudske kulture, kvaliteta i empirije. Pozdrav

Alien

pre 6 godina

Nema lepseg kako su im u poslednjoj sekundi ugasili nade. Haha! Ponadali se da su pobedili, kad ono... Haha! Drago mi je, da vidite kako je to kad vas sudije odstete. Ostaje vam da kmecite samo, nista se nece promeniti.

Sta ces

pre 6 godina

@Ali ima ima dana za megdana..
(mbođ, 16. januar 2018 17:07)
Zaboravio si da dodas i jos par umnih fraza tipa: zivi bili pa videli.

mbođ

pre 6 godina

Sramota je i ono kako ste vi pobedili.
(Zohan, 16. januar 2018 14:18)

Da da,Dragić dao 35poena sa bacanja.
Prepelič davao trice sa 9metara zbog većeg obima obruča.
(limenka, 16. januar 2018 14:27)

Pomeni majstore kako su sudije izbacile iz igre Marjanovica ili kako su imali najmanje 15 gresaka na stetu Srbije. Niko ne spori da je Slovenija najvise pokazala na EP, al' ajde malo realno. Ali ima ima dana za megdana..

Nenad sm

pre 6 godina

(anica, 16. januar 2018 16:22)

covek kad prica o Srbima, prica u trecem licu. Da li je neko Srbin ako podigne tri prsta kao on ili Prosinecki?! Naravno da nije, i on se po izjavama i svemu izjasnjava kao Slovenac, i kao takav se i ponasa, ja mu i ne zameram, moze da bude sta god hoce, samo sam konstatovao njegovo nacionalno opredeljenje. A tebi mozda fali godina i rezonovanja kad nazivas coveka koji je prebio novinara gospodinom u jednom od tvojih ranijih komentara. Nek si mi ti samo u cvetu mladosti.

samos

pre 6 godina

Ne mračite. U finalu EP je samo trebalo da se prilagodimo i pobedimo, sami smo krivi, ali i Dragić i Prepelič. Ovo u rukometu je odluka u poslednjoj sekundi. Našoj braći Saši i Goranu je srce na mestu, ali sudije su sudile po pravilima. Drugo je pitanje da li je to trebalo da se uistinu svira - pravilo je novo i rigidno.

Pale

pre 6 godina

Ne znam cemu to pominjanje finala i kosarci.Ako cemo realno i fer ni blizu nisu tada navlacili za njih kao juce za nemce,a kao drugo niti su spominjali nesto negativno protiv nemaca nego iskljucivo protiv sudija.Pa nisu finale u kosarci sudili slovenci pa da ste se neki na njih okomili.Mesate babe i zabe!!

anica

pre 6 godina

Ako nista drugo imali su vecu zelju u tom finalu, bili su bolji i pobedili, nije tesko priznati to. Ne igraju za nas a bili su mnogo popljuvani posle tog finala, uvek treba gledati siru sliku, a mi navikli kao noj u pesak.
Mnogo su mi dragi obojica.

kajverson

pre 6 godina

che....bas me interesira dali turci vise cijene srpske sportase turskog porijekla ili hrvatske sportase turskog porijekla....sto ti mislis?

znanje-imanje

pre 6 godina

@Milan
Nema sumnje da su ljudska glupost i kosmos bezgranični. A nakon tvoje rečenice "Pobedili su nas zasluzeno i bez pomoci sudija." i još malo veći.
@limenka
kad jedan tim non-stop akaš a drugi tako održavaš u životu jako dugo desiće se neminovno. Dobar tim će smoren pogrešiti a lošiji će tim nakon 17 pokušaja u 18om nešto i nabosti. To je taj širi obruč koji si tako dobro uočio - jer dobiješ da probaš mnogo više puta.

To je isto kao što su Nemci u stvari izgubili, i to ubedljivo. Ali su nerazumnim isključenjima i penalima održavani u životu - pa su na kraju još dobili penal iza kraja utakmice - i onda im gol jeste bio širi.

U ustanovljenom poretku Sloveniji je dato da bude iznad Srbije - ali se podrazumeva da ste ispod Nemačke. E u tom (nakaradnom) smislu je ovo Monti Pajton suđenje bilo korektno, kao i Sloveniji u basketu spram Srbije. Jedina šansa Slovenije leži u tome da se pobuni slovenac Randolf. Ovo kad se bune njihovi Srbi to ništa.

anica

pre 6 godina

i vama ce se vratiti za onoliku kradju u finalu , bivsi Srbine....
(Nenad sm, 16. januar 2018 15:56)
Bivsi Srbine? Srbin po poreklu, bivsi momak moze biti, bivsa devojka, ali Bivsi Srbin tesko. Da odes u Tasmaniju I pokazes tri prsta I iskreno predstavljs zemlju u kojoj zivis, da li zasluzujes uvrede, a jos kad bi bio rodjen u Tasmaniji jos vise vredja. Da li si ti cuo za nacionalni identitet? Cudno je da covek od trideset I vise leta ima takve ispade.

Nikola M.

pre 6 godina

Sudije su izvođači radova, a naručioci sede u organima. Sudije sude onako kako ovi drugi žele. Ista stvar je u i fudbalu i košarci. Okršaj Čavić - Felps je najbolji dokaz u pojedinačnom sportu. Kada se bogati namerače na vaterpolo, onda smo ga i tu ugasili.
BTW Dragiću, u finalu, nijedan faul u napadu ti nije suđen, a bilo ih je min. 3, Mačvan nije napravio faul nad Rendolfom pri šutu za 3.

Milan

pre 6 godina

3 igraca u nacrtanom krugu, ometaju izvodjenje. 1 ili 1000 sekundi do kraja, utakmica nije gotova i propisi su propisi.
Sto nisu lepo stali van tog kruga, podigli ruke, i sve bi bilo cisto.
Veci je problem sto sudije odmah nisu reagovale, nego ni oni nemaju pojma sa svim pravilima.
A Vujovica nisam video da je tako padao u nesvest kada je trenirao reprezentaciju SCG.

teniser Vislander

pre 6 godina

Dragicu svaki ulaz,bi trebao biti sviran kao faul u napadu...da su bile ,malo bolje sudije...secam se pri kraju,kad je laktom u grudi patosirao onolikog Stimca..i nikom nista...

Jumko

pre 6 godina

Hahahaha, zasto spominjete ovu trojicu "ubica", nebeski narod ce na aparate... Rane jos nisu zarasle od "kradje veka" protiv nebeskog naroda od strane sudija, a vi sipate so jos pominjuci ovu dvojicu koju svojatamo kao Srbe! Bas ste zli:)

Pedja

pre 6 godina

Pre nego sto su Slovenci dali gol kojim su poveli, desila se ista situacija, ali sudije nisu iskljucile nijednog Nemca niti svirale sedmerac za Slovence. A onda su svirali sedmerac za Nemce i to 10 minuta nakon zavrsetka utakmice, sto je stvarno presedan. Mogli su i danas da sviraju pa da se vrati slovenacki golman da pokusa da odbrani.

ultrasrbin

pre 6 godina

Jeste sramota, ali je jos veca bila u finalu basketa. Tada se Dragic nije bunio iako nasi nisu ni smeli da ga cuvaju jer se faul nad njim svirao maltene i dok je bio na klupi. Zao mi je rukometasa, ali karma je cudo.

Milan

pre 6 godina

Kao i obicno mi bez argumenata i sa mnogo gluposti. Pobedili su nas zasluzeno i bez pomoci sudija. Nisu izgubili utakmicu.Ljudska glupost i kosmos su bezgranicni.

WillyWonka

pre 6 godina

Podrška Slovencima iz BiH, ako oni nešto ne poduzmu i podignu glas, gaziće nas male kako ko hoće. Zato bi svi mi iz malih država trebali biti us Slovence, jer svi smo iskusili šta znači kad ti zločinci iz EHF, IHF, FIBA, FIFA, UEFA... oduzmu ono što si na terenu pošteno izborio.

limenka

pre 6 godina

Sramota je i ono kako ste vi pobedili.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zohan, 16. januar 2018 14:18)

Da da,Dragić dao 35poena sa bacanja.
Prepelič davao trice sa 9metara zbog većeg obima obruča.

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Kakvi licemeri ova dvojica, a kada su sudije navlacile za njih u finalu EP u kosarci, tada se nisu bunili. Niko im ne osporava da su igrali odlicno tokom celog prvenstva, ali pobedili su nas u finalu najvise zahvaljujuci sudijama.

ultrasrbin

pre 6 godina

Jeste sramota, ali je jos veca bila u finalu basketa. Tada se Dragic nije bunio iako nasi nisu ni smeli da ga cuvaju jer se faul nad njim svirao maltene i dok je bio na klupi. Zao mi je rukometasa, ali karma je cudo.

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Kakvi licemeri ova dvojica, a kada su sudije navlacile za njih u finalu EP u kosarci, tada se nisu bunili. Niko im ne osporava da su igrali odlicno tokom celog prvenstva, ali pobedili su nas u finalu najvise zahvaljujuci sudijama.

WillyWonka

pre 6 godina

Podrška Slovencima iz BiH, ako oni nešto ne poduzmu i podignu glas, gaziće nas male kako ko hoće. Zato bi svi mi iz malih država trebali biti us Slovence, jer svi smo iskusili šta znači kad ti zločinci iz EHF, IHF, FIBA, FIFA, UEFA... oduzmu ono što si na terenu pošteno izborio.

teniser Vislander

pre 6 godina

Dragicu svaki ulaz,bi trebao biti sviran kao faul u napadu...da su bile ,malo bolje sudije...secam se pri kraju,kad je laktom u grudi patosirao onolikog Stimca..i nikom nista...

Pedja

pre 6 godina

Pre nego sto su Slovenci dali gol kojim su poveli, desila se ista situacija, ali sudije nisu iskljucile nijednog Nemca niti svirale sedmerac za Slovence. A onda su svirali sedmerac za Nemce i to 10 minuta nakon zavrsetka utakmice, sto je stvarno presedan. Mogli su i danas da sviraju pa da se vrati slovenacki golman da pokusa da odbrani.

limenka

pre 6 godina

Sramota je i ono kako ste vi pobedili.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zohan, 16. januar 2018 14:18)

Da da,Dragić dao 35poena sa bacanja.
Prepelič davao trice sa 9metara zbog većeg obima obruča.

Milan

pre 6 godina

3 igraca u nacrtanom krugu, ometaju izvodjenje. 1 ili 1000 sekundi do kraja, utakmica nije gotova i propisi su propisi.
Sto nisu lepo stali van tog kruga, podigli ruke, i sve bi bilo cisto.
Veci je problem sto sudije odmah nisu reagovale, nego ni oni nemaju pojma sa svim pravilima.
A Vujovica nisam video da je tako padao u nesvest kada je trenirao reprezentaciju SCG.

Nikola M.

pre 6 godina

Sudije su izvođači radova, a naručioci sede u organima. Sudije sude onako kako ovi drugi žele. Ista stvar je u i fudbalu i košarci. Okršaj Čavić - Felps je najbolji dokaz u pojedinačnom sportu. Kada se bogati namerače na vaterpolo, onda smo ga i tu ugasili.
BTW Dragiću, u finalu, nijedan faul u napadu ti nije suđen, a bilo ih je min. 3, Mačvan nije napravio faul nad Rendolfom pri šutu za 3.

mbođ

pre 6 godina

Sramota je i ono kako ste vi pobedili.
(Zohan, 16. januar 2018 14:18)

Da da,Dragić dao 35poena sa bacanja.
Prepelič davao trice sa 9metara zbog većeg obima obruča.
(limenka, 16. januar 2018 14:27)

Pomeni majstore kako su sudije izbacile iz igre Marjanovica ili kako su imali najmanje 15 gresaka na stetu Srbije. Niko ne spori da je Slovenija najvise pokazala na EP, al' ajde malo realno. Ali ima ima dana za megdana..

ćiril stipsa

pre 6 godina

Srbima je uvek kriv sudija.To nam je u genima da svaljujemo krivicu na druge.
(Sveti Nolan Smit ubiva azdahu, 16. januar 2018 17:11)

Nije tacno, nego 90% navijaca zna bolje pravila kosarke od izmisljenih fibinih sudija sa filipina ili ekvadora.

anica

pre 6 godina

i vama ce se vratiti za onoliku kradju u finalu , bivsi Srbine....
(Nenad sm, 16. januar 2018 15:56)
Bivsi Srbine? Srbin po poreklu, bivsi momak moze biti, bivsa devojka, ali Bivsi Srbin tesko. Da odes u Tasmaniju I pokazes tri prsta I iskreno predstavljs zemlju u kojoj zivis, da li zasluzujes uvrede, a jos kad bi bio rodjen u Tasmaniji jos vise vredja. Da li si ti cuo za nacionalni identitet? Cudno je da covek od trideset I vise leta ima takve ispade.

Milan

pre 6 godina

Kao i obicno mi bez argumenata i sa mnogo gluposti. Pobedili su nas zasluzeno i bez pomoci sudija. Nisu izgubili utakmicu.Ljudska glupost i kosmos su bezgranicni.

znanje-imanje

pre 6 godina

@Milan
Nema sumnje da su ljudska glupost i kosmos bezgranični. A nakon tvoje rečenice "Pobedili su nas zasluzeno i bez pomoci sudija." i još malo veći.
@limenka
kad jedan tim non-stop akaš a drugi tako održavaš u životu jako dugo desiće se neminovno. Dobar tim će smoren pogrešiti a lošiji će tim nakon 17 pokušaja u 18om nešto i nabosti. To je taj širi obruč koji si tako dobro uočio - jer dobiješ da probaš mnogo više puta.

To je isto kao što su Nemci u stvari izgubili, i to ubedljivo. Ali su nerazumnim isključenjima i penalima održavani u životu - pa su na kraju još dobili penal iza kraja utakmice - i onda im gol jeste bio širi.

U ustanovljenom poretku Sloveniji je dato da bude iznad Srbije - ali se podrazumeva da ste ispod Nemačke. E u tom (nakaradnom) smislu je ovo Monti Pajton suđenje bilo korektno, kao i Sloveniji u basketu spram Srbije. Jedina šansa Slovenije leži u tome da se pobuni slovenac Randolf. Ovo kad se bune njihovi Srbi to ništa.

Alien

pre 6 godina

Nema lepseg kako su im u poslednjoj sekundi ugasili nade. Haha! Ponadali se da su pobedili, kad ono... Haha! Drago mi je, da vidite kako je to kad vas sudije odstete. Ostaje vam da kmecite samo, nista se nece promeniti.

Sabre

pre 6 godina

Kao i obicno mi bez argumenata i sa mnogo gluposti. Pobedili su nas zasluzeno i bez pomoci sudija. Nisu izgubili utakmicu.Ljudska glupost i kosmos su bezgranicni.
(Milan, 16. januar 2018 14:57)

Apsolutno, ti i tvoj post su za to krunski dokaz. Mozemo komotno batice da ti dostavimo dokumentaciju ako zelis, svih spornih sudijskih odluka, pocev od prekomicnog kriterijuma zvanog "ako gledas mrko u pravcu Dragica sviracemo ti faul" pa sve do konkretnije bezobraznih primera ne-sviranja faulova nad nasim igracima. Nego, sta ces ti da prilozis, koji 'argument' tacno? Ah da, poslednju recenicu.. kapiram.

anica

pre 6 godina

(Nenad sm, 16. januar 2018 17:07)
Ti si covek koji je skokao 36 godina a ne razume osnove sociologije iz srednje skole, nacionalni identitet-teritorijalni integritet-suverenitet. Razocaranje!
Elem, uopste nije poenta u tri prsta, igranju za Slo reprezentaciju, vec o njegovom poreklu po ocu, i on nikada ne moze biti bivsi Srbin, ni bukvalno ni uslovno, jer je i sala nekad neumesna...to po kom kriterijumu se zamerio tebi je totalno druga prica, ako zna kosarku a ne igra za nas nemoj biti ljubomoran, ako zivi u drugoj drzavi i postuje je to je odraz njegove kulture. Mene ne boli sto nas je pobedio u finalu EP, on i kolege, vec me boli osporavanje cinjenica i laz. Momci su za primer i uvek cu stati u njihovu odbranu!
Nisam u cvetu mladosti, eto i ti imas skoro 40 a kao da imas 20. Godine nisu merodavni pokazatelj ljudske kulture, kvaliteta i empirije. Pozdrav

Moodanzza

pre 6 godina

Kao i obicno mi bez argumenata i sa mnogo gluposti. Pobedili su nas zasluzeno i bez pomoci sudija. Nisu izgubili utakmicu.Ljudska glupost i kosmos su bezgranicni.
(Milan, 16. januar 2018 14:57)

Koje ti argumente pominjes i koju kosarku pratis kad branis zvanico najgore sudije u istoriji evropskih prvenstava u kosarci, ocigledno ne znas ni pravila. I kao vrhunac apsurda, citiras Ajnstajna, kao zgrozen si situacijom. Stvarno ko sve danas ima pristup internetu..

Dule

pre 6 godina

Vse? Haha. Kakav uvrnut narod , promenili sve u vse i oni se nesto bune.
(Sportista, 16. januar 2018 17:48)

Znam nekoliko slovenskih jezika osim naseg, i svi oni kazu "vse" (pored Slovenaca, kazu i Rusi, Ukraijinci, Cesi i Bugari).

Pre mi se cini da smo mi to obrnuli :)

anica

pre 6 godina

Ako nista drugo imali su vecu zelju u tom finalu, bili su bolji i pobedili, nije tesko priznati to. Ne igraju za nas a bili su mnogo popljuvani posle tog finala, uvek treba gledati siru sliku, a mi navikli kao noj u pesak.
Mnogo su mi dragi obojica.

Pale

pre 6 godina

Ne znam cemu to pominjanje finala i kosarci.Ako cemo realno i fer ni blizu nisu tada navlacili za njih kao juce za nemce,a kao drugo niti su spominjali nesto negativno protiv nemaca nego iskljucivo protiv sudija.Pa nisu finale u kosarci sudili slovenci pa da ste se neki na njih okomili.Mesate babe i zabe!!

Jumko

pre 6 godina

Hahahaha, zasto spominjete ovu trojicu "ubica", nebeski narod ce na aparate... Rane jos nisu zarasle od "kradje veka" protiv nebeskog naroda od strane sudija, a vi sipate so jos pominjuci ovu dvojicu koju svojatamo kao Srbe! Bas ste zli:)

PimPong

pre 6 godina

Ne pamtim sve detalje finala protiv Slovenaca na Eurobasketu, ali moramo da prestanemo da pamtimo sve i krivimo druge za sve (mada je druga pozicija fantasticna, po meni). Treba realno stvari pogledati, ali meni se cini da smo mi usli u zavrsnicu utakmice egal ili cak sa sva poena prednosti 4 minuta pred kraj, da su oni tad igrali bez Doncica i Dragica (koliko mi se cini), i da bar u tom vremenskom periodu, nisu imali pomoc sudija vec onog tipa Prepelica kojemu je sve ulazilo. I to je to. A kad stvari idu u nasu korist, onda se ne bunimo. Npr., kad smo dobili Argentince u Americi na SP 2002-e, Jaric pri isteku vremena igra diskutabilnu odbranu nad Argentincem u kontri, i sudije ne sude faul u korist Argentinaca. Da je bilo obrnuto, odnosno, da je nas igrac bio fauliran i da smo mi na kraju izgubili, mi bismo pricali o najvecoj kradji u istoriji.

Sto se tice ove rukometne utakmice, po meni, ovo se nikad ne sudi, a ni sad se nije trebalo suditi. Da sudije nisu dosudile sedmerac, niko se ne bi bunio.

samos

pre 6 godina

Ne mračite. U finalu EP je samo trebalo da se prilagodimo i pobedimo, sami smo krivi, ali i Dragić i Prepelič. Ovo u rukometu je odluka u poslednjoj sekundi. Našoj braći Saši i Goranu je srce na mestu, ali sudije su sudile po pravilima. Drugo je pitanje da li je to trebalo da se uistinu svira - pravilo je novo i rigidno.

Sta ces

pre 6 godina

@Ali ima ima dana za megdana..
(mbođ, 16. januar 2018 17:07)
Zaboravio si da dodas i jos par umnih fraza tipa: zivi bili pa videli.

covek odluke

pre 6 godina

po pravilima su reagovale sudije,ako su vec takva pravila i znas ih zasto onda pravis takvu gresku,trebali su se skloniti ostao samo sekund sutirali bi sa centra e sad ako odatle golman primi gol onda stvarno

Nenad sm

pre 6 godina

(anica, 16. januar 2018 16:22)

covek kad prica o Srbima, prica u trecem licu. Da li je neko Srbin ako podigne tri prsta kao on ili Prosinecki?! Naravno da nije, i on se po izjavama i svemu izjasnjava kao Slovenac, i kao takav se i ponasa, ja mu i ne zameram, moze da bude sta god hoce, samo sam konstatovao njegovo nacionalno opredeljenje. A tebi mozda fali godina i rezonovanja kad nazivas coveka koji je prebio novinara gospodinom u jednom od tvojih ranijih komentara. Nek si mi ti samo u cvetu mladosti.

kajverson

pre 6 godina

che....bas me interesira dali turci vise cijene srpske sportase turskog porijekla ili hrvatske sportase turskog porijekla....sto ti mislis?

alex

pre 6 godina

@PimPomg, istina, 2,35 min pre kraj utakmice u finalu košarke rezultat je još bio izjednačen na 82:82... Onda je Srbija počela pokušavati sa tricama i promašila 5 otvorenih šutova za 3 poena, takodje promašila 2 slobodna bacanja, onda je Bogdanovič pokušao ispod koša na piknrol ali je dobio čistu bananu od Vidmara.U tim zadnjim 2,5 min je Srbija izgubila skok 4:1 i dala samo 3 poena to jest jednu tricu, dok je Slovenija bez Dragiča i Dončiča dala 11 poena i tako je bio konačan rezultat 93:85

limenka

pre 6 godina

Sramota je i ono kako ste vi pobedili.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Zohan, 16. januar 2018 14:18)

Da da,Dragić dao 35poena sa bacanja.
Prepelič davao trice sa 9metara zbog većeg obima obruča.

ultrasrbin

pre 6 godina

Jeste sramota, ali je jos veca bila u finalu basketa. Tada se Dragic nije bunio iako nasi nisu ni smeli da ga cuvaju jer se faul nad njim svirao maltene i dok je bio na klupi. Zao mi je rukometasa, ali karma je cudo.

Jumko

pre 6 godina

Hahahaha, zasto spominjete ovu trojicu "ubica", nebeski narod ce na aparate... Rane jos nisu zarasle od "kradje veka" protiv nebeskog naroda od strane sudija, a vi sipate so jos pominjuci ovu dvojicu koju svojatamo kao Srbe! Bas ste zli:)

Milan

pre 6 godina

Kao i obicno mi bez argumenata i sa mnogo gluposti. Pobedili su nas zasluzeno i bez pomoci sudija. Nisu izgubili utakmicu.Ljudska glupost i kosmos su bezgranicni.

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Kakvi licemeri ova dvojica, a kada su sudije navlacile za njih u finalu EP u kosarci, tada se nisu bunili. Niko im ne osporava da su igrali odlicno tokom celog prvenstva, ali pobedili su nas u finalu najvise zahvaljujuci sudijama.

WillyWonka

pre 6 godina

Podrška Slovencima iz BiH, ako oni nešto ne poduzmu i podignu glas, gaziće nas male kako ko hoće. Zato bi svi mi iz malih država trebali biti us Slovence, jer svi smo iskusili šta znači kad ti zločinci iz EHF, IHF, FIBA, FIFA, UEFA... oduzmu ono što si na terenu pošteno izborio.

anica

pre 6 godina

Ako nista drugo imali su vecu zelju u tom finalu, bili su bolji i pobedili, nije tesko priznati to. Ne igraju za nas a bili su mnogo popljuvani posle tog finala, uvek treba gledati siru sliku, a mi navikli kao noj u pesak.
Mnogo su mi dragi obojica.

Pale

pre 6 godina

Ne znam cemu to pominjanje finala i kosarci.Ako cemo realno i fer ni blizu nisu tada navlacili za njih kao juce za nemce,a kao drugo niti su spominjali nesto negativno protiv nemaca nego iskljucivo protiv sudija.Pa nisu finale u kosarci sudili slovenci pa da ste se neki na njih okomili.Mesate babe i zabe!!

teniser Vislander

pre 6 godina

Dragicu svaki ulaz,bi trebao biti sviran kao faul u napadu...da su bile ,malo bolje sudije...secam se pri kraju,kad je laktom u grudi patosirao onolikog Stimca..i nikom nista...

Alien

pre 6 godina

Nema lepseg kako su im u poslednjoj sekundi ugasili nade. Haha! Ponadali se da su pobedili, kad ono... Haha! Drago mi je, da vidite kako je to kad vas sudije odstete. Ostaje vam da kmecite samo, nista se nece promeniti.

Milan

pre 6 godina

3 igraca u nacrtanom krugu, ometaju izvodjenje. 1 ili 1000 sekundi do kraja, utakmica nije gotova i propisi su propisi.
Sto nisu lepo stali van tog kruga, podigli ruke, i sve bi bilo cisto.
Veci je problem sto sudije odmah nisu reagovale, nego ni oni nemaju pojma sa svim pravilima.
A Vujovica nisam video da je tako padao u nesvest kada je trenirao reprezentaciju SCG.

kajverson

pre 6 godina

che....bas me interesira dali turci vise cijene srpske sportase turskog porijekla ili hrvatske sportase turskog porijekla....sto ti mislis?

samos

pre 6 godina

Ne mračite. U finalu EP je samo trebalo da se prilagodimo i pobedimo, sami smo krivi, ali i Dragić i Prepelič. Ovo u rukometu je odluka u poslednjoj sekundi. Našoj braći Saši i Goranu je srce na mestu, ali sudije su sudile po pravilima. Drugo je pitanje da li je to trebalo da se uistinu svira - pravilo je novo i rigidno.

anica

pre 6 godina

i vama ce se vratiti za onoliku kradju u finalu , bivsi Srbine....
(Nenad sm, 16. januar 2018 15:56)
Bivsi Srbine? Srbin po poreklu, bivsi momak moze biti, bivsa devojka, ali Bivsi Srbin tesko. Da odes u Tasmaniju I pokazes tri prsta I iskreno predstavljs zemlju u kojoj zivis, da li zasluzujes uvrede, a jos kad bi bio rodjen u Tasmaniji jos vise vredja. Da li si ti cuo za nacionalni identitet? Cudno je da covek od trideset I vise leta ima takve ispade.

ćiril stipsa

pre 6 godina

Srbima je uvek kriv sudija.To nam je u genima da svaljujemo krivicu na druge.
(Sveti Nolan Smit ubiva azdahu, 16. januar 2018 17:11)

Nije tacno, nego 90% navijaca zna bolje pravila kosarke od izmisljenih fibinih sudija sa filipina ili ekvadora.

Pedja

pre 6 godina

Pre nego sto su Slovenci dali gol kojim su poveli, desila se ista situacija, ali sudije nisu iskljucile nijednog Nemca niti svirale sedmerac za Slovence. A onda su svirali sedmerac za Nemce i to 10 minuta nakon zavrsetka utakmice, sto je stvarno presedan. Mogli su i danas da sviraju pa da se vrati slovenacki golman da pokusa da odbrani.

mbođ

pre 6 godina

Sramota je i ono kako ste vi pobedili.
(Zohan, 16. januar 2018 14:18)

Da da,Dragić dao 35poena sa bacanja.
Prepelič davao trice sa 9metara zbog većeg obima obruča.
(limenka, 16. januar 2018 14:27)

Pomeni majstore kako su sudije izbacile iz igre Marjanovica ili kako su imali najmanje 15 gresaka na stetu Srbije. Niko ne spori da je Slovenija najvise pokazala na EP, al' ajde malo realno. Ali ima ima dana za megdana..

covek odluke

pre 6 godina

po pravilima su reagovale sudije,ako su vec takva pravila i znas ih zasto onda pravis takvu gresku,trebali su se skloniti ostao samo sekund sutirali bi sa centra e sad ako odatle golman primi gol onda stvarno

znanje-imanje

pre 6 godina

@Milan
Nema sumnje da su ljudska glupost i kosmos bezgranični. A nakon tvoje rečenice "Pobedili su nas zasluzeno i bez pomoci sudija." i još malo veći.
@limenka
kad jedan tim non-stop akaš a drugi tako održavaš u životu jako dugo desiće se neminovno. Dobar tim će smoren pogrešiti a lošiji će tim nakon 17 pokušaja u 18om nešto i nabosti. To je taj širi obruč koji si tako dobro uočio - jer dobiješ da probaš mnogo više puta.

To je isto kao što su Nemci u stvari izgubili, i to ubedljivo. Ali su nerazumnim isključenjima i penalima održavani u životu - pa su na kraju još dobili penal iza kraja utakmice - i onda im gol jeste bio širi.

U ustanovljenom poretku Sloveniji je dato da bude iznad Srbije - ali se podrazumeva da ste ispod Nemačke. E u tom (nakaradnom) smislu je ovo Monti Pajton suđenje bilo korektno, kao i Sloveniji u basketu spram Srbije. Jedina šansa Slovenije leži u tome da se pobuni slovenac Randolf. Ovo kad se bune njihovi Srbi to ništa.

Nenad sm

pre 6 godina

(anica, 16. januar 2018 16:22)

covek kad prica o Srbima, prica u trecem licu. Da li je neko Srbin ako podigne tri prsta kao on ili Prosinecki?! Naravno da nije, i on se po izjavama i svemu izjasnjava kao Slovenac, i kao takav se i ponasa, ja mu i ne zameram, moze da bude sta god hoce, samo sam konstatovao njegovo nacionalno opredeljenje. A tebi mozda fali godina i rezonovanja kad nazivas coveka koji je prebio novinara gospodinom u jednom od tvojih ranijih komentara. Nek si mi ti samo u cvetu mladosti.

Sabre

pre 6 godina

Kao i obicno mi bez argumenata i sa mnogo gluposti. Pobedili su nas zasluzeno i bez pomoci sudija. Nisu izgubili utakmicu.Ljudska glupost i kosmos su bezgranicni.
(Milan, 16. januar 2018 14:57)

Apsolutno, ti i tvoj post su za to krunski dokaz. Mozemo komotno batice da ti dostavimo dokumentaciju ako zelis, svih spornih sudijskih odluka, pocev od prekomicnog kriterijuma zvanog "ako gledas mrko u pravcu Dragica sviracemo ti faul" pa sve do konkretnije bezobraznih primera ne-sviranja faulova nad nasim igracima. Nego, sta ces ti da prilozis, koji 'argument' tacno? Ah da, poslednju recenicu.. kapiram.

Nikola M.

pre 6 godina

Sudije su izvođači radova, a naručioci sede u organima. Sudije sude onako kako ovi drugi žele. Ista stvar je u i fudbalu i košarci. Okršaj Čavić - Felps je najbolji dokaz u pojedinačnom sportu. Kada se bogati namerače na vaterpolo, onda smo ga i tu ugasili.
BTW Dragiću, u finalu, nijedan faul u napadu ti nije suđen, a bilo ih je min. 3, Mačvan nije napravio faul nad Rendolfom pri šutu za 3.

Moodanzza

pre 6 godina

Kao i obicno mi bez argumenata i sa mnogo gluposti. Pobedili su nas zasluzeno i bez pomoci sudija. Nisu izgubili utakmicu.Ljudska glupost i kosmos su bezgranicni.
(Milan, 16. januar 2018 14:57)

Koje ti argumente pominjes i koju kosarku pratis kad branis zvanico najgore sudije u istoriji evropskih prvenstava u kosarci, ocigledno ne znas ni pravila. I kao vrhunac apsurda, citiras Ajnstajna, kao zgrozen si situacijom. Stvarno ko sve danas ima pristup internetu..

anica

pre 6 godina

(Nenad sm, 16. januar 2018 17:07)
Ti si covek koji je skokao 36 godina a ne razume osnove sociologije iz srednje skole, nacionalni identitet-teritorijalni integritet-suverenitet. Razocaranje!
Elem, uopste nije poenta u tri prsta, igranju za Slo reprezentaciju, vec o njegovom poreklu po ocu, i on nikada ne moze biti bivsi Srbin, ni bukvalno ni uslovno, jer je i sala nekad neumesna...to po kom kriterijumu se zamerio tebi je totalno druga prica, ako zna kosarku a ne igra za nas nemoj biti ljubomoran, ako zivi u drugoj drzavi i postuje je to je odraz njegove kulture. Mene ne boli sto nas je pobedio u finalu EP, on i kolege, vec me boli osporavanje cinjenica i laz. Momci su za primer i uvek cu stati u njihovu odbranu!
Nisam u cvetu mladosti, eto i ti imas skoro 40 a kao da imas 20. Godine nisu merodavni pokazatelj ljudske kulture, kvaliteta i empirije. Pozdrav

Dule

pre 6 godina

Vse? Haha. Kakav uvrnut narod , promenili sve u vse i oni se nesto bune.
(Sportista, 16. januar 2018 17:48)

Znam nekoliko slovenskih jezika osim naseg, i svi oni kazu "vse" (pored Slovenaca, kazu i Rusi, Ukraijinci, Cesi i Bugari).

Pre mi se cini da smo mi to obrnuli :)

Sta ces

pre 6 godina

@Ali ima ima dana za megdana..
(mbođ, 16. januar 2018 17:07)
Zaboravio si da dodas i jos par umnih fraza tipa: zivi bili pa videli.

PimPong

pre 6 godina

Ne pamtim sve detalje finala protiv Slovenaca na Eurobasketu, ali moramo da prestanemo da pamtimo sve i krivimo druge za sve (mada je druga pozicija fantasticna, po meni). Treba realno stvari pogledati, ali meni se cini da smo mi usli u zavrsnicu utakmice egal ili cak sa sva poena prednosti 4 minuta pred kraj, da su oni tad igrali bez Doncica i Dragica (koliko mi se cini), i da bar u tom vremenskom periodu, nisu imali pomoc sudija vec onog tipa Prepelica kojemu je sve ulazilo. I to je to. A kad stvari idu u nasu korist, onda se ne bunimo. Npr., kad smo dobili Argentince u Americi na SP 2002-e, Jaric pri isteku vremena igra diskutabilnu odbranu nad Argentincem u kontri, i sudije ne sude faul u korist Argentinaca. Da je bilo obrnuto, odnosno, da je nas igrac bio fauliran i da smo mi na kraju izgubili, mi bismo pricali o najvecoj kradji u istoriji.

Sto se tice ove rukometne utakmice, po meni, ovo se nikad ne sudi, a ni sad se nije trebalo suditi. Da sudije nisu dosudile sedmerac, niko se ne bi bunio.

alex

pre 6 godina

@PimPomg, istina, 2,35 min pre kraj utakmice u finalu košarke rezultat je još bio izjednačen na 82:82... Onda je Srbija počela pokušavati sa tricama i promašila 5 otvorenih šutova za 3 poena, takodje promašila 2 slobodna bacanja, onda je Bogdanovič pokušao ispod koša na piknrol ali je dobio čistu bananu od Vidmara.U tim zadnjim 2,5 min je Srbija izgubila skok 4:1 i dala samo 3 poena to jest jednu tricu, dok je Slovenija bez Dragiča i Dončiča dala 11 poena i tako je bio konačan rezultat 93:85