Ponedeljak, 08.01.2018.

08:31

Kutinjo: Navijači Barselone, ovo je ostvarenje sna

Brazilski fudbaler Filipe Kutinjo rekao je u nedelju da je prelazak u Barselonu za njega ostvarenje sna.

Izvor: B92

Kutinjo: Navijaèi Barselone, ovo je ostvarenje sna IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Negativni

pre 6 godina

Pa ne mislis valjda da su Liverpulovi advokati toliko glupi da nisu uneli klauzulu u ugovor-da ako igrac,koji nije povredjen ili bolestan,odbije da trenira ili igra,bice kaznjen oduzimanjem plate za period odbijanja? Fudbal je posao kao i svaki drugi.Ako radnik(igrac) odbije da radi za poslodavca(klub) bez opravdanog razloga,onda se pokrece disciplinski postupak i oduzimanje plate.Sta ti tu nije jasno? U redu je sto je Kutinjo hteo da predje u Barcelonu,ali nije u redu sto je ...
(Oliver, 8. januar 2018 11:25)

E, ovo je kako mali Perica zamišlja pravnu nauku. Druže, nijedan ugovor ne može da se pravi u neskladu sa Zakonom o radu koji je stariji od bilo kog ugovora. Isto kao što je preambula Ustava starija od bilo kakvog donešenog zakona. Ne znam da li ti to ide u glavu. Po zakonu o radu, apsolutno svaki radnik ima pravo da da otkaz ako je nezadovoljan. Dakle, Liverpul ima pravo na obeštećenje koje je Kutinjo potpisao i to je potpuno u skladu sa zakonima. Medjutim, ukoliko bi u ugovor stavili klauzulu da mogu da ga sankcionišu tako što mu ne daju da radi (stavljanje na klupu) i tako što mu ne daju platu, to bi za njih bio ozbiljan poraz na bilo kom sudu i gubljenje mnogo mnogo više para. Odrasti već jednom i razmišljaj racionalno. Tebi je do iživljavanja umesto dobrog posla gde su svi zadovoljni. Uostalom, Balkanci bi rodjenu majku prodali za sto evra a kamoli promenili klub. Za sumu koju je uzeo Kutinjo, 90% Srba bi bombardovalo sopstvenu zemlju. Dosta više licemerja.

Zoran Živančević

pre 6 godina

Nezna se ko je ludji na ovoj Planeti a vi pricate o vasoj apstrakciji
Crvenoj Zvezdi.Ljudi umiru po celom Svetu a vi ste obicni cinici,
zaludjeni i sludjeni svoju bi decu prodali za proklet novac.Ko vas
sve rodi tako bezobzirne,da se smejete todjoj muci.Nikola Tesla je bio
u pavu sto nije hteo da primi Nobelovu nagradu.

cccc

pre 6 godina

NNNN...reci mi molim te, po cemu je to Barselona veci klub od Liverpula, ima li mozda vise titula evropskih prvaka,ne, imaju isti broj, s tim sto ih je Liverpul osvajao u raznim periodima i sa uglavnom svojim igracima. a sta je ta prebogata Barselona radila, pokusavala je novcem, dovodeci najveca inena poput Krojfa, Maradone, Sustera i da ne nabrajam,i ipak nije uspela, prvu titulu je uzela tek 92 , cini mi se, pa Zvezda je pre od nji postala prvak evrope. Tek je Bosmanovo pravilo omogucilo da napokon svojim novcem ostvare to sto su sada, Neke stvari ipak trebas znati a ne pljuvati tek onako...

nista o nicemu

pre 6 godina

Da bi Barca platila jos 40 mil eura za Coutinha treba da se sloze mnoge karte, da osvoji zlatnu loptu , Barca osvoji triplu krunu itd. A ako Barca to sve osvoji naravno da ce i klub zaraditi veliko tako da taj bonus bi bio sitna riba..
(Sandzak, 08. januar 2018 13:01)

Care, za zlatnu loptu je izbacena klauzula.

Indoktrinacija

pre 6 godina

Normalno da je ostvarenje sna,kadA je iz malenog liverpula presao u Barselonu :) Navijaci koji prave pauzu izmedju 10 i 25 min da pojedu sendvic i onda pricaju najbgolji navijaci bla.bla... Tuga,mir na stadionu. Njima je izgleda svih 90. minuta, minut cutnja,svaku utakmicu :)
(nnnn, 08. januar 2018 13:36)

Cemu nipodastavanje Liverpula? To sto je trenutno stanje stvari takvo da je Barsa realno bolja ne znaci da ce tako biti trajno.
Sami klubovi se medjusobno daleko vise postuju nego sto je to slucaj kod navijaca. To je zato sto oni zaradjuju novac a navijaci lece komplekse. Barsa je ovakva najvećim delom zbog Mesija, kada on napusti klub Barsa tesko da ce biti ovo sto je sad. Treba li napomeniti da su Real i Barsa zajedno duzni kao svi timovi Bundeslige zajedno? Kraljevski i pokrajinski klub, sipaj do kraja ne pitamo za cenu. Jednom ce i tome doci kraj. Fudbal ide u pogrešnom pravcu a upravo spanski blizanci prednjace u tome, naravno, uz Siti, PSG...

nista o nicemu

pre 6 godina

Sve to da bi uzeo trofej, za koji ce svi pricati da je osvojen zahvaljujuci nekome drugome. Razmazeni danasnji fudbaleri.
(vlada, 08. januar 2018 08:58)

Svi ti igraci koje si nabrojao su Englezi,Zasto bi brazilac ostao u ekipi kojo je uspeh 5. mesto u PL,vi ne shvatate da je ovo biznis,kao da bi ti odbio vecu platu u mnogo boljoj firmi ....
(ccc, 08. januar 2018 09:42)

Pristao je na manju platu. I sta sad?

nnnn

pre 6 godina

Normalno da je ostvarenje sna,kadA je iz malenog liverpula presao u Barselonu :) Navijaci koji prave pauzu izmedju 10 i 25 min da pojedu sendvic i onda pricaju najbgolji navijaci bla.bla... Tuga,mir na stadionu. Njima je izgleda svih 90. minuta, minut cutnja,svaku utakmicu :)

MiLaN

pre 6 godina

(adriano_galliani, 08. januar 2018 11:36)

Bonuci? Vidim kuda u Milanu, prosto je neprelazan. I zasto bi Barsa kupovala stopera od 30 i kusur godina? To samo moze Milan u trenucima ocaja.

Sandzak

pre 6 godina

U vezi bonusa.
Kada je Barca kupila Gomesa iz Valencie u ugovoru stoji bonus ako osvoji zlatnu loptu .. tip to nece osvojiti nikada

Za Dembelea stoji ako odigra u sezoni 50 utakmica , tip se povrijedi i Dortmundu vec propalo 10 miliona eura u startu..

Za Semeda pise ako odigra 45 utakmica on svaku drugu sjedi na klupu

Da bi Barca platila jos 40 mil eura za Coutinha treba da se sloze mnoge karte, da osvoji zlatnu loptu , Barca osvoji triplu krunu itd. A ako Barca to sve osvoji naravno da ce i klub zaraditi veliko tako da taj bonus bi bio sitna riba..

MiLaN

pre 6 godina

(adriano_galliani, 08. januar 2018 11:45)

Steta sto takve bonuse igraci Milana nece skoro videti. Prvo mora da se pobedi Benevento pa sve ostalo.

Oliver

pre 6 godina

@adriano_galliani
Sve je to tacno,ali valjda bi i Kutinjo imao veliku platu u zadnjoj sezoni kao i Lewandowski,znaci nije stvar u novcu,nego u drskosti i bezobrazluku.Sta ti mislis sta se desava u Bayernu kad je neko "nezadovoljan" i "ne zalaze se" na treningu ili utakmici? Pa taj leti direktno na tribine dok ne promeni misljenje.Gvardiola je tako deportovao Gecea na tribine.Svi igraci su zamenljivi,oni dolaze i prolaze,a klub je vecan.Klub je veci od bilo kog igraca.Veliki klub ne sme da dopusti da ga bilo koji igrac ucenjuje.Liverpul je na zalost pokazao i na ovom primeru da vise nije veliki klub,sto ti odavno ispravno i govoris.

mili-topo

pre 6 godina

koutinjo je brazilac, ozenjen, ima decu i uz to sa sobom vodi celu familiju, iz liverpula u barcelonu ih je doslo tridesetak
i sada razmislite gde im je bolje za zivot, danas je u barceloni oko 20 stepeni, suncano, plaza, a u liverpulu ...
kako neko rece za mancester, a vazi i za liverpul,tamo je zivot zanimljiv koliko je zanimljivo gledati frizider odpozadi
da ne ulazimo u detalje kao sto su plata, saigraci, sansa da se osvoje titule, nacin igre ...

Larra

pre 6 godina

Razumem navijace Liverpula da im je tesko,da su zabrinuti i to je sve normalno.
Tako je bilo navijacima Barse kada je otisao Nejmar,s tim sto je on ostavio klub u mozda najgorem trenutku.
Panicno se kupuje Dembele koji se odmah povredjuje,skupljaju se potpisi da se smeni Bartomeu.
Kastrofalni porazi od RM u super cupu i milion problema.
Mnogi su Barsu otpisali.
Medjutim taj odlazak je ,,isprovocirao,, neverovatne stvari u Barsi, za koje je malo ko verovao da su moguce.
Eksploziju Albe,koji uz Messija,Umtitija i Ter Stegena povlaci najveci teret na pocetku,da bi se vremenom svi ujediinili i davali sve od sebe.
Sada zavisi od trenera Liverpula i od igraca,
moze to da se prevazidje ako se budu potrudili.
Sto se tice Cutinja, ne verujem da je novac presudan.
Decko otvoreno kaze da mu je zivotni san da igra u Barsi , uz Messija i co.
Da ne bi napustio Liverpul ni zbog jednog drugog kluba,osim Barse i to treba razumeti.
A to da li ce biti u necijoj senci za ,,normalnog,, fudbalera nije nikakav problem .
Tako razmisljaju samo narcisoidni egoisti.
Normalni ljudi, koji imaju neverovatne kvalitete uvek, nadju svoje mesto.
Messi ima svoje mesto,ali ima i Inijesta...koji na svakom stadionu na svetu dobija samo aplauze i ovacije,a to cak ni Messi nema.
Te price o necijim senkama su gluposti, bar za mene.
pozz

Coutinho

pre 6 godina

Coutinho: "Iako se još uvijek nisam odlučio za svoj broj, ni na kraj pameti mi nije moj omiljeni, 10. U Barceloni postoji samo jedna desetka. On je najbolji igrač na svijetu, ultimativna desetka."

"Ovdje se ne radi o novcu, nego o šansi da zaigrate za klub kao što je Barcelona i da živite u gradu kao što je Barcelona."

"Suárez je vidio da je kuća do njegove postala slobodna, ali još uvijek nije bio siguran da li dolazim. Samo je pretpostavljao. Vidjeli smo fotografije, pogled je fenomenalan. Sve vrijeme smo u kontaktu i nadam se da ću se preseliti u tu kuću, razgovarat ću sa porodicom. Znam da će nam on pomoći da se priviknemo i osjećamo kao kod kuće."

"Samo nekoliko dana sam udaljen od toga da zaigram, ali ne mogu dočekati da osjetim loptu među svojim nogama."

"Ne bih prešao ni u jedan drugi klub, ali Barcelona je nešto drugo. Ona je san, mjesto gdje počinje magija za mene."

"Kada sam bio mlađi gledao sam Ronaldinha kako igra, magiju u njegovim nogama. Trenutno Barça ima Messija koji radi istu stvar."

"Kada sam igrao ovdje (na Camp Nouu) za Espanyol protiv Barcelone, vidio sam pravu magiju jer je Messi u tom susretu postigao četiri pogotka. Stvari koje on radi tjeraju da se vaša vilica širom otvori od zaprepaštenja, a tu su još i Suárez, Iniesta, Paulinho..."

"Svjestan sam težine zadatka koji je ispred mene, cijene transfera, načina transfera, ali ovo je ambicija, san. Želim da igram sa najboljim igračem na svijetu."

"Ovu sedmicu nisam mnogo mogao spavati, ali večeras napokon osjećam da bih mogao zaspati."

Milan

pre 6 godina

(adriano_galliani, 8. januar 2018 11:45) # Link komentara

On je napisao da su bonusi 40m.Trenutna cena je 120m a ako se bonusi aktiviraju onda ce otici u zavisnosti koji na vecu cenu.

vlada

pre 6 godina

Samo ko je bio u Barseloni shvatiće čoveka .Jednom davno već Sale Djordjevic je rekao najlepši grad na svetu i najbolji za život .I živi za klub ,na svakom koraku je sve u znaku kluba
E sad zamislite jednog brazilca da bira izmedju barselone i liverpula ...Metropola na mediteranu i industrijska kišna regija ...
Ne patetisite vi koji bi majku svoju prodali za 1000€ ,u ovom slučaju to je najveći transfer u istoriji engleskog fudbala

Blaugrana

pre 6 godina

Ljudi pobogu! Necu da lazem, navijam za Barsu otkad znam za sebe ali sam veliki simpatizer Liverpula i nerviram se sto nemaju titulu vec 300 godina, ali mogu da se zakunem u sve sto imam da navijaci Liverpula nisu razumni i normalni i da su po tom pitanju najgori na svetu.

Alo ljudi covek 5 godina proliva krv i znoj i nema trofeja, nema cak ni beskorisnog sporednog liga kupa, nema NISTA i nece ni biti NISTA u skorije vreme. Vlasnici su unistili ovaj klub i njegovu reputaciju, to sto je dosao Klop samo potvrdjuje da je Liverpul u rangu Borusije Dortmund sada, znaci pozeljan klub za mlade igrace da se razvijaju i zatim odu u top klubove. Osim ako se ne desi cudo skoro u rangu Lestera nece biti nikakvih titula, fudbal se bre igra za trofeje, Kutinjo niti je rodjen tu, niti je Englez, niti je celu karijeru tu proveo da bi bio nesto specijalno vezan za klub, zna da ce i ostatak ekipe otici za silne pare kolko ovoga leta i nema apsolutno nikakvog razloga da ostaje kada moze da osvoji preko 20 trofeja do kraja karijere i igra protiv mozda najboljeg svih vremena...

Sandzak

pre 6 godina

Cijena je 120 a ne 160 kako mediji vole da dizu cijene..
40 mil su bonusi

Barca je prodala Neymara 225
kupila Coutinha 120 i Dembélé 105 = 225

.

Oliver

pre 6 godina

"Takodje mozda bi to uradili ako bi mu ti davao platu za te dve godine sto je milionska suma a nemam dileme da je to za tebe prava sitnica"
@TRex

Pa ne mislis valjda da su Liverpulovi advokati toliko glupi da nisu uneli klauzulu u ugovor-da ako igrac,koji nije povredjen ili bolestan,odbije da trenira ili igra,bice kaznjen oduzimanjem plate za period odbijanja? Fudbal je posao kao i svaki drugi.Ako radnik(igrac) odbije da radi za poslodavca(klub) bez opravdanog razloga,onda se pokrece disciplinski postupak i oduzimanje plate.Sta ti tu nije jasno? U redu je sto je Kutinjo hteo da predje u Barcelonu,ali nije u redu sto je bojkotovao treninge i utakmice.To je tezak neprofesionalizam i bezobrazluk.Lewandowski je godinu dana duze igrao za Borusiju da bi presao dzabe u Bajern,ali je tih godinu dana izgarao na terenu kao da ce vecno ostati.Ili,gledaj kako ce Goretzka igrati u Salkeu ovog proleca,a svi znaju da prelazi u Bayern.Ali sta ja pricam,Lewa je Poljak,Goretzka je Nemac,a Kutinjo Brazilac.To se ne moze porediti,Brazilci su primitivna nacija,jedini kulturan izuzetak je bio Kaka,a sve ovo ostalo je ljudsko dno.

adriano_galliani

pre 6 godina

Cijena je 120 a ne 160 kako mediji vole da dizu cijene..
40 mil su bonusi

Barca je prodala Neymara 225
kupila Coutinha 120 i Dembélé 105 = 225

.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sandzak, 8. januar 2018 11:21)

Па је л` си видео бонусе? За одиграних 15 утакмица добијају 5 милиона, за одиграних 40 још 15, за освајање Ла Лиге 10 милиона, буквално неке такве глупости.

Него сте ви навикли тако, тако је и Нејмар коштао прво 15, онда се појавило оних 40 милиона његовом оцу а онда још 35, па утајен порез, па Нејмарови бонуси за лојалност.. На крају је Нејмар коштао 150 милиона.

adriano_galliani

pre 6 godina

Pa ne mislis valjda da su Liverpulovi advokati toliko glupi da nisu uneli klauzulu u ugovor-da ako igrac,koji nije povredjen ili bolestan,odbije da trenira ili igra,bice kaznjen oduzimanjem plate za period odbijanja?
(Oliver, 8. januar 2018 11:25)

Не мора да одбије да игра, довољно је да се само шета по терену и не труди или чак да фолира повреду (што је Кутињо, заправо, и радио). Левандовски је играо као бесан за Борусију али зато што је добио плату од 5 милиона евра за ту последњу сезону (коју му је клуб дао иако су знали да одлази бесплатно).

То је све била игра живаца - власници су чекали добру понуду, играч је чекао добру понуду и то је све. Власници Ливерпула имају нула такмичарских амбиција, 160 милиона су превише добре паре. Да је Фарса толико нудила летос, прешао би он још летос.

Тешко ће Ливерпул и сви остали клубови урадили нешто више поред клубова који троше по 250-300 милиона годишње и тако већ 5-6 година. То су фаворити, остало су само статисти па се бира лепши град, лепше време и сл... а Ливерпул је један од најружнијих градова на свету.

adriano_galliani

pre 6 godina

Galliani u transu. Salje po 5 komentara. Svestan da njegov Milan ne moze da proda igraca ni za 20 miliona a kamoli za 120. Idi gledaj Kijevo to je tvoj rang. Druga liga za koju godinu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bicu Slobodan, 8. januar 2018 10:52)

Па колико сам схватио уцвељене навијаче Лузерпула, ви не би продавали играче уопште..:) Милан је довео Бонућија, Лузерпул и данас може само да сања да доведе таквог играча. Једноставно добри и квалитетни играчи који имају избора никада неће отићи у ружни Ливерпул, крај приче. Остаје вам само ово, много среће и уцењивања па да се радујете приходу који одлази у дубоке џепове власника хаха.

Егзодус се наставља, само је питање ко је следећи.

dare

pre 6 godina

(Oliver, 8. januar 2018 11:25)

Otkud ti znas da je on bojkotovao treninge ??Jesi mozda jedan od trenera tamo ,funkcionera kluba?? il ti izvor info budu tabloidi ?? Decko je skroz profesionalno igrao do zandnje minute za Liverpul i to mi je mnogo revelantniji dokaz i pokazatelj nego natpisi po novinama !Otkud mi znamo kakav su oni dogovor imali,sta se desavalo iza kulisa,da li je LFC ispostovao to mozda,da li je Coutinho i ako je bojkotovao mozda ,bilo to opravdano !?? Ne znamo,jer nismo s njima ! Dakle sve se svodi na trac rubriku rekla-kazala ! Teren je najvece i najbolje merilo za sve igrace,a brazilac je tamo pokazao krajnji profesionalizam igrajuci odlicno svo ovo vreme..Kakvih sve likova ovde se moze sresti,covek da ne poveruje,tj dece..

Dynamic

pre 6 godina

Nije samo fudbalski aspekt i klub u pitanju, neki put je i do zemlje, grada i klime u kojoj treba da igraš i živiš. Možda mu se ne ostaje u Engleskoj, Barselona kao grad je, složićete se, privlačnija nego Liverpul.

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Galliani u transu. Salje po 5 komentara. Svestan da njegov Milan ne moze da proda igraca ni za 20 miliona a kamoli za 120. Idi gledaj Kijevo to je tvoj rang. Druga liga za koju godinu.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Igrac trazi transfer, nece da trenira?
Klupa bato...klupa jedno dve godine i onda cao, pa sanjaj snove.
Hvala Kutinju za lepih 5 godina i srecno dalje.
Snovi...lova...tetovaze...manekeni...
Fudbal...
(Nikola YNWA, 08. januar 2018 09:15)

Da vidim tebe kako odbijas 1600 evra a ne 160 miliona. Luzerpul tako uradi sa jednim igracem, da vidis ko ce da dodje posle.

Indkativno je da samo klub i navijaci Liverpula prave ovaj problem svake godine, manje frke je bilo kada je Nejmar bezao iz Farse..

Takvi su slali pretnje Dzerardu kada je zeleo u Celzi.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Ja sve nesto kontam da, kad bih bio profesionalni fudbaler, profesionalni cilj bi mi bio Engleska Premijer Liga, a biti vazan sraf u ekipi Liverpula ostvarenje tog sna. Posebno u periodu dok Liverpul pokusava da se domogne titule koju nije osvojio 20 godina. Igraci koji to budu uspeli, bice u rangu Jana Rasa, Kevina Daglisa i ostalih iz te generacije `80-ih. Jaka i dobro organizovana liga, klub sa tradicijom i istorijom, dobra lova, popularnost... Verovatno je pritisak bio isuvise veliki da bi se odolelo.
(Dejan, 08. januar 2018 09:13)

A ne bi ti cilj bio duplo veca plata, tri puta lepse vreme, pet puta bolji uslovi? Engleska kisa i blato je zakon?

Dag Kristi

pre 6 godina

Ja sve nesto kontam da, kad bih bio profesionalni fudbaler, profesionalni cilj bi mi bio Engleska Premijer Liga, a biti vazan sraf u ekipi Liverpula ostvarenje tog sna. Posebno u periodu dok Liverpul pokusava da se domogne titule koju nije osvojio 20 godina. Igraci koji to budu uspeli, bice u rangu Jana Rasa, Kevina Daglisa i ostalih iz te generacije `80-ih. Jaka i dobro organizovana liga, klub sa tradicijom i istorijom, dobra lova, popularnost... Verovatno je pritisak bio isuvise veliki da bi se odolelo.
(Dejan, 08. januar 2018 09:13)

Ko je Kevin Daglis?Da li mu je Keni Dalglis neki rod?Uzgred,ljubitelji Premijer lige nikako da shvate da ce igrac iz svake top ekipe radije otici u Real ili Barsu,nego ostajati tu gde jesu.To je nazalost surova realnost...

vladek

pre 6 godina

Kako ga ne razumete? 14 mil mu je plata,to je vise nego u Liverpulu,dalje,sponzorski ugovori ce mu biti tri puta jaci,jer je Barsa magnet za marketing svake vrste.Mnogo je lakse tehnicki potkovanom igracu,da igra primeru,nego premijer ligu,gde snaga vise dolazi do izrazaja.I najvaznije,trofeji ce se nizati,za razliku od Liverpula,gde nista ne bi osvojii.To ce mu najbolje recu Suares,koji je teglio sam,nosio Liverpul skoro do titule,i nista na kraju.Najveci od svih Messi,baca veliku senku,ali nekako je prijatno biti u toj senci,zna to najbolje Neymar,dok bude prasio po livada sirom Francuske,sve ce biti ok,ali doci ce jednom i 1/8 finala,ili 1/4 finala,kada padne berba usiju,zazalice Neymar sto je napustio Barsu

Liverpool Man

pre 6 godina

Ja se vise ne povezujem sa igracima jos otkad je Tores otisao. Za mene je Stivi Dzi jedan jedini. Ovakve poput Kutinja cemo svi pamtiti samo kao jednu epizodu. On je ispunio 'san'. Da je Real dosao pre Barse ispunio bi tu svoj san i to bi bilo to, Ili Psz. Ja postujem sto je hteo da ode jer zasluzuje titule i LS a to u Liverpulu nije dobio dovoljno. Sto se tice titula nijednu. LS je uvek pod znakom pitanja jer je takva liga. Samo je mogao da ispostuje klub, koji mu je dao sve moguce sanse i oblikovao ga , i da odigra sezonu do kraja i mozda napravi neko cudo u LS, kao 2005. Vlasnici nece dovesti nijedno pojacanje sad kao zamenu za Kutinja jer su jednostavno takvi. Cak ni Klop ne zeli da dovodi ako nije top pojacanje koje njemu odgovara. Probace samo da dovedu Keitu pre roka. Cupacemo svi kose ako ga ne dovedu. Ovo je dokaz samo da ipak na kraju FSG nece nikad uloziti pare a da nije siguran da nece prodati za slicnu svotu. Sad sa ovom prodajom ulaze cak i plus. Kutinjo je isplatio Salaha, Oxa i Vvda skoro sa tim bonusima koje ce dobiti Liverpul od transfera. Ostale prodaje su novac koji je potrosen za Nabya.

TRex

pre 6 godina

Ostvarenje sna je bio i potpis za Inter, pozajmica u Espanjolu, potpis za Liverpul. 
Sutra potpis za nekog iz Italije, Turske, Kine, pa povratak u Brazil. 
Eto...to su danasnji fudbaleri i menadzeri. 
Lider, san o dobijanju statusa zive legende, najbolje godine dati voljenom klubu (ma koji on bio), odbiti druge klubove, jer to nije tvoj san...takvih nema. 
Svako bira svoj put, ali sve manje mi se dopada danasnji fudbal. 
Igrac trazi transfer, nece da trenira? 
Klupa bato...klupa jedno dve godine i onda cao, pa sanjaj snove. 
Hvala Kutinju za lepih 5 godina i srecno dalje. 
Snovi...lova...tetovaze...manekeni... 
Fudbal...
(Nikola YNWA, 08. januar 2018 09:15)
Koja si ti naivcina.Sto je neko vec napisao kad bi ga zalepili za klupu dve god po tvom ingenioznom oredlogu znas kad bi im dosao neki bolji igrac.Nikad.Takodje mozda bi to uradili ako bi mu ti davao platu za te dve godine sto je milionska suma a nemam dileme da je to za tebe prava sitnica.Kome se isplati da preskupog igraca drzi na klupi ili van tima toliko dugo?

ccc

pre 6 godina

Ne kapiram koji je izazov preci u ionako prejaku ekipu? Valjda ti treba da budes taj koji ce biti najzasluzniji za rezultat ekipe. Gde su igraci tipa Lampard, Gerrard, Scholes,Giggs koji su odbijali i Barcu i Real jer su se smatrali vodjama. Ovo sada sve ide na gotovo. Odes u ligu gde najgori rezultat moze biti drugo mesto, gde pored Messija upadas u sivilo i niko vise ne prica o tebi. (primer Suarez) 

Sve to da bi uzeo trofej, za koji ce svi pricati da je osvojen zahvaljujuci nekome drugome. Razmazeni danasnji fudbaleri.
(vlada, 08. januar 2018 08:58)

Svi ti igraci koje si nabrojao su Englezi,Zasto bi brazilac ostao u ekipi kojo je uspeh 5. mesto u PL,vi ne shvatate da je ovo biznis,kao da bi ti odbio vecu platu u mnogo boljoj firmi ....

reci

pre 6 godina

Barsa zeli trofeje, Kutinjo zeli trofeje. Barsi treba igrač kao Kutinjo da im pomogne, a Kutinju trebaju saigrači kao Mesi, Suarez, Umtiti, Paulinjo, Buskets.. Mislim da je ovo dobitna kombinacija, ako ne sada onda sledeće sezone kad se uigra i Dembele!

Nikola YNWA

pre 6 godina

Ostvarenje sna je bio i potpis za Inter, pozajmica u Espanjolu, potpis za Liverpul.
Sutra potpis za nekog iz Italije, Turske, Kine, pa povratak u Brazil.
Eto...to su danasnji fudbaleri i menadzeri.
Lider, san o dobijanju statusa zive legende, najbolje godine dati voljenom klubu (ma koji on bio), odbiti druge klubove, jer to nije tvoj san...takvih nema.
Svako bira svoj put, ali sve manje mi se dopada danasnji fudbal.
Igrac trazi transfer, nece da trenira?
Klupa bato...klupa jedno dve godine i onda cao, pa sanjaj snove.
Hvala Kutinju za lepih 5 godina i srecno dalje.
Snovi...lova...tetovaze...manekeni...
Fudbal...

Dejan

pre 6 godina

Ja sve nesto kontam da, kad bih bio profesionalni fudbaler, profesionalni cilj bi mi bio Engleska Premijer Liga, a biti vazan sraf u ekipi Liverpula ostvarenje tog sna. Posebno u periodu dok Liverpul pokusava da se domogne titule koju nije osvojio 20 godina. Igraci koji to budu uspeli, bice u rangu Jana Rasa, Kevina Daglisa i ostalih iz te generacije `80-ih. Jaka i dobro organizovana liga, klub sa tradicijom i istorijom, dobra lova, popularnost... Verovatno je pritisak bio isuvise veliki da bi se odolelo.

vlada

pre 6 godina

Ne kapiram koji je izazov preci u ionako prejaku ekipu? Valjda ti treba da budes taj koji ce biti najzasluzniji za rezultat ekipe. Gde su igraci tipa Lampard, Gerrard, Scholes,Giggs koji su odbijali i Barcu i Real jer su se smatrali vodjama. Ovo sada sve ide na gotovo. Odes u ligu gde najgori rezultat moze biti drugo mesto, gde pored Messija upadas u sivilo i niko vise ne prica o tebi. (primer Suarez)

Sve to da bi uzeo trofej, za koji ce svi pricati da je osvojen zahvaljujuci nekome drugome. Razmazeni danasnji fudbaleri.

vlada

pre 6 godina

Ne kapiram koji je izazov preci u ionako prejaku ekipu? Valjda ti treba da budes taj koji ce biti najzasluzniji za rezultat ekipe. Gde su igraci tipa Lampard, Gerrard, Scholes,Giggs koji su odbijali i Barcu i Real jer su se smatrali vodjama. Ovo sada sve ide na gotovo. Odes u ligu gde najgori rezultat moze biti drugo mesto, gde pored Messija upadas u sivilo i niko vise ne prica o tebi. (primer Suarez)

Sve to da bi uzeo trofej, za koji ce svi pricati da je osvojen zahvaljujuci nekome drugome. Razmazeni danasnji fudbaleri.

Nikola YNWA

pre 6 godina

Ostvarenje sna je bio i potpis za Inter, pozajmica u Espanjolu, potpis za Liverpul.
Sutra potpis za nekog iz Italije, Turske, Kine, pa povratak u Brazil.
Eto...to su danasnji fudbaleri i menadzeri.
Lider, san o dobijanju statusa zive legende, najbolje godine dati voljenom klubu (ma koji on bio), odbiti druge klubove, jer to nije tvoj san...takvih nema.
Svako bira svoj put, ali sve manje mi se dopada danasnji fudbal.
Igrac trazi transfer, nece da trenira?
Klupa bato...klupa jedno dve godine i onda cao, pa sanjaj snove.
Hvala Kutinju za lepih 5 godina i srecno dalje.
Snovi...lova...tetovaze...manekeni...
Fudbal...

ccc

pre 6 godina

Ne kapiram koji je izazov preci u ionako prejaku ekipu? Valjda ti treba da budes taj koji ce biti najzasluzniji za rezultat ekipe. Gde su igraci tipa Lampard, Gerrard, Scholes,Giggs koji su odbijali i Barcu i Real jer su se smatrali vodjama. Ovo sada sve ide na gotovo. Odes u ligu gde najgori rezultat moze biti drugo mesto, gde pored Messija upadas u sivilo i niko vise ne prica o tebi. (primer Suarez) 

Sve to da bi uzeo trofej, za koji ce svi pricati da je osvojen zahvaljujuci nekome drugome. Razmazeni danasnji fudbaleri.
(vlada, 08. januar 2018 08:58)

Svi ti igraci koje si nabrojao su Englezi,Zasto bi brazilac ostao u ekipi kojo je uspeh 5. mesto u PL,vi ne shvatate da je ovo biznis,kao da bi ti odbio vecu platu u mnogo boljoj firmi ....

Dejan

pre 6 godina

Ja sve nesto kontam da, kad bih bio profesionalni fudbaler, profesionalni cilj bi mi bio Engleska Premijer Liga, a biti vazan sraf u ekipi Liverpula ostvarenje tog sna. Posebno u periodu dok Liverpul pokusava da se domogne titule koju nije osvojio 20 godina. Igraci koji to budu uspeli, bice u rangu Jana Rasa, Kevina Daglisa i ostalih iz te generacije `80-ih. Jaka i dobro organizovana liga, klub sa tradicijom i istorijom, dobra lova, popularnost... Verovatno je pritisak bio isuvise veliki da bi se odolelo.

reci

pre 6 godina

Barsa zeli trofeje, Kutinjo zeli trofeje. Barsi treba igrač kao Kutinjo da im pomogne, a Kutinju trebaju saigrači kao Mesi, Suarez, Umtiti, Paulinjo, Buskets.. Mislim da je ovo dobitna kombinacija, ako ne sada onda sledeće sezone kad se uigra i Dembele!

vlada

pre 6 godina

Samo ko je bio u Barseloni shvatiće čoveka .Jednom davno već Sale Djordjevic je rekao najlepši grad na svetu i najbolji za život .I živi za klub ,na svakom koraku je sve u znaku kluba
E sad zamislite jednog brazilca da bira izmedju barselone i liverpula ...Metropola na mediteranu i industrijska kišna regija ...
Ne patetisite vi koji bi majku svoju prodali za 1000€ ,u ovom slučaju to je najveći transfer u istoriji engleskog fudbala

vladek

pre 6 godina

Kako ga ne razumete? 14 mil mu je plata,to je vise nego u Liverpulu,dalje,sponzorski ugovori ce mu biti tri puta jaci,jer je Barsa magnet za marketing svake vrste.Mnogo je lakse tehnicki potkovanom igracu,da igra primeru,nego premijer ligu,gde snaga vise dolazi do izrazaja.I najvaznije,trofeji ce se nizati,za razliku od Liverpula,gde nista ne bi osvojii.To ce mu najbolje recu Suares,koji je teglio sam,nosio Liverpul skoro do titule,i nista na kraju.Najveci od svih Messi,baca veliku senku,ali nekako je prijatno biti u toj senci,zna to najbolje Neymar,dok bude prasio po livada sirom Francuske,sve ce biti ok,ali doci ce jednom i 1/8 finala,ili 1/4 finala,kada padne berba usiju,zazalice Neymar sto je napustio Barsu

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Galliani u transu. Salje po 5 komentara. Svestan da njegov Milan ne moze da proda igraca ni za 20 miliona a kamoli za 120. Idi gledaj Kijevo to je tvoj rang. Druga liga za koju godinu.

Dynamic

pre 6 godina

Nije samo fudbalski aspekt i klub u pitanju, neki put je i do zemlje, grada i klime u kojoj treba da igraš i živiš. Možda mu se ne ostaje u Engleskoj, Barselona kao grad je, složićete se, privlačnija nego Liverpul.

Larra

pre 6 godina

Razumem navijace Liverpula da im je tesko,da su zabrinuti i to je sve normalno.
Tako je bilo navijacima Barse kada je otisao Nejmar,s tim sto je on ostavio klub u mozda najgorem trenutku.
Panicno se kupuje Dembele koji se odmah povredjuje,skupljaju se potpisi da se smeni Bartomeu.
Kastrofalni porazi od RM u super cupu i milion problema.
Mnogi su Barsu otpisali.
Medjutim taj odlazak je ,,isprovocirao,, neverovatne stvari u Barsi, za koje je malo ko verovao da su moguce.
Eksploziju Albe,koji uz Messija,Umtitija i Ter Stegena povlaci najveci teret na pocetku,da bi se vremenom svi ujediinili i davali sve od sebe.
Sada zavisi od trenera Liverpula i od igraca,
moze to da se prevazidje ako se budu potrudili.
Sto se tice Cutinja, ne verujem da je novac presudan.
Decko otvoreno kaze da mu je zivotni san da igra u Barsi , uz Messija i co.
Da ne bi napustio Liverpul ni zbog jednog drugog kluba,osim Barse i to treba razumeti.
A to da li ce biti u necijoj senci za ,,normalnog,, fudbalera nije nikakav problem .
Tako razmisljaju samo narcisoidni egoisti.
Normalni ljudi, koji imaju neverovatne kvalitete uvek, nadju svoje mesto.
Messi ima svoje mesto,ali ima i Inijesta...koji na svakom stadionu na svetu dobija samo aplauze i ovacije,a to cak ni Messi nema.
Te price o necijim senkama su gluposti, bar za mene.
pozz

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Ja sve nesto kontam da, kad bih bio profesionalni fudbaler, profesionalni cilj bi mi bio Engleska Premijer Liga, a biti vazan sraf u ekipi Liverpula ostvarenje tog sna. Posebno u periodu dok Liverpul pokusava da se domogne titule koju nije osvojio 20 godina. Igraci koji to budu uspeli, bice u rangu Jana Rasa, Kevina Daglisa i ostalih iz te generacije `80-ih. Jaka i dobro organizovana liga, klub sa tradicijom i istorijom, dobra lova, popularnost... Verovatno je pritisak bio isuvise veliki da bi se odolelo.
(Dejan, 08. januar 2018 09:13)

A ne bi ti cilj bio duplo veca plata, tri puta lepse vreme, pet puta bolji uslovi? Engleska kisa i blato je zakon?

Liverpool Man

pre 6 godina

Ja se vise ne povezujem sa igracima jos otkad je Tores otisao. Za mene je Stivi Dzi jedan jedini. Ovakve poput Kutinja cemo svi pamtiti samo kao jednu epizodu. On je ispunio 'san'. Da je Real dosao pre Barse ispunio bi tu svoj san i to bi bilo to, Ili Psz. Ja postujem sto je hteo da ode jer zasluzuje titule i LS a to u Liverpulu nije dobio dovoljno. Sto se tice titula nijednu. LS je uvek pod znakom pitanja jer je takva liga. Samo je mogao da ispostuje klub, koji mu je dao sve moguce sanse i oblikovao ga , i da odigra sezonu do kraja i mozda napravi neko cudo u LS, kao 2005. Vlasnici nece dovesti nijedno pojacanje sad kao zamenu za Kutinja jer su jednostavno takvi. Cak ni Klop ne zeli da dovodi ako nije top pojacanje koje njemu odgovara. Probace samo da dovedu Keitu pre roka. Cupacemo svi kose ako ga ne dovedu. Ovo je dokaz samo da ipak na kraju FSG nece nikad uloziti pare a da nije siguran da nece prodati za slicnu svotu. Sad sa ovom prodajom ulaze cak i plus. Kutinjo je isplatio Salaha, Oxa i Vvda skoro sa tim bonusima koje ce dobiti Liverpul od transfera. Ostale prodaje su novac koji je potrosen za Nabya.

mili-topo

pre 6 godina

koutinjo je brazilac, ozenjen, ima decu i uz to sa sobom vodi celu familiju, iz liverpula u barcelonu ih je doslo tridesetak
i sada razmislite gde im je bolje za zivot, danas je u barceloni oko 20 stepeni, suncano, plaza, a u liverpulu ...
kako neko rece za mancester, a vazi i za liverpul,tamo je zivot zanimljiv koliko je zanimljivo gledati frizider odpozadi
da ne ulazimo u detalje kao sto su plata, saigraci, sansa da se osvoje titule, nacin igre ...

Dag Kristi

pre 6 godina

Ja sve nesto kontam da, kad bih bio profesionalni fudbaler, profesionalni cilj bi mi bio Engleska Premijer Liga, a biti vazan sraf u ekipi Liverpula ostvarenje tog sna. Posebno u periodu dok Liverpul pokusava da se domogne titule koju nije osvojio 20 godina. Igraci koji to budu uspeli, bice u rangu Jana Rasa, Kevina Daglisa i ostalih iz te generacije `80-ih. Jaka i dobro organizovana liga, klub sa tradicijom i istorijom, dobra lova, popularnost... Verovatno je pritisak bio isuvise veliki da bi se odolelo.
(Dejan, 08. januar 2018 09:13)

Ko je Kevin Daglis?Da li mu je Keni Dalglis neki rod?Uzgred,ljubitelji Premijer lige nikako da shvate da ce igrac iz svake top ekipe radije otici u Real ili Barsu,nego ostajati tu gde jesu.To je nazalost surova realnost...

Coutinho

pre 6 godina

Coutinho: "Iako se još uvijek nisam odlučio za svoj broj, ni na kraj pameti mi nije moj omiljeni, 10. U Barceloni postoji samo jedna desetka. On je najbolji igrač na svijetu, ultimativna desetka."

"Ovdje se ne radi o novcu, nego o šansi da zaigrate za klub kao što je Barcelona i da živite u gradu kao što je Barcelona."

"Suárez je vidio da je kuća do njegove postala slobodna, ali još uvijek nije bio siguran da li dolazim. Samo je pretpostavljao. Vidjeli smo fotografije, pogled je fenomenalan. Sve vrijeme smo u kontaktu i nadam se da ću se preseliti u tu kuću, razgovarat ću sa porodicom. Znam da će nam on pomoći da se priviknemo i osjećamo kao kod kuće."

"Samo nekoliko dana sam udaljen od toga da zaigram, ali ne mogu dočekati da osjetim loptu među svojim nogama."

"Ne bih prešao ni u jedan drugi klub, ali Barcelona je nešto drugo. Ona je san, mjesto gdje počinje magija za mene."

"Kada sam bio mlađi gledao sam Ronaldinha kako igra, magiju u njegovim nogama. Trenutno Barça ima Messija koji radi istu stvar."

"Kada sam igrao ovdje (na Camp Nouu) za Espanyol protiv Barcelone, vidio sam pravu magiju jer je Messi u tom susretu postigao četiri pogotka. Stvari koje on radi tjeraju da se vaša vilica širom otvori od zaprepaštenja, a tu su još i Suárez, Iniesta, Paulinho..."

"Svjestan sam težine zadatka koji je ispred mene, cijene transfera, načina transfera, ali ovo je ambicija, san. Želim da igram sa najboljim igračem na svijetu."

"Ovu sedmicu nisam mnogo mogao spavati, ali večeras napokon osjećam da bih mogao zaspati."

TRex

pre 6 godina

Ostvarenje sna je bio i potpis za Inter, pozajmica u Espanjolu, potpis za Liverpul. 
Sutra potpis za nekog iz Italije, Turske, Kine, pa povratak u Brazil. 
Eto...to su danasnji fudbaleri i menadzeri. 
Lider, san o dobijanju statusa zive legende, najbolje godine dati voljenom klubu (ma koji on bio), odbiti druge klubove, jer to nije tvoj san...takvih nema. 
Svako bira svoj put, ali sve manje mi se dopada danasnji fudbal. 
Igrac trazi transfer, nece da trenira? 
Klupa bato...klupa jedno dve godine i onda cao, pa sanjaj snove. 
Hvala Kutinju za lepih 5 godina i srecno dalje. 
Snovi...lova...tetovaze...manekeni... 
Fudbal...
(Nikola YNWA, 08. januar 2018 09:15)
Koja si ti naivcina.Sto je neko vec napisao kad bi ga zalepili za klupu dve god po tvom ingenioznom oredlogu znas kad bi im dosao neki bolji igrac.Nikad.Takodje mozda bi to uradili ako bi mu ti davao platu za te dve godine sto je milionska suma a nemam dileme da je to za tebe prava sitnica.Kome se isplati da preskupog igraca drzi na klupi ili van tima toliko dugo?

dare

pre 6 godina

(Oliver, 8. januar 2018 11:25)

Otkud ti znas da je on bojkotovao treninge ??Jesi mozda jedan od trenera tamo ,funkcionera kluba?? il ti izvor info budu tabloidi ?? Decko je skroz profesionalno igrao do zandnje minute za Liverpul i to mi je mnogo revelantniji dokaz i pokazatelj nego natpisi po novinama !Otkud mi znamo kakav su oni dogovor imali,sta se desavalo iza kulisa,da li je LFC ispostovao to mozda,da li je Coutinho i ako je bojkotovao mozda ,bilo to opravdano !?? Ne znamo,jer nismo s njima ! Dakle sve se svodi na trac rubriku rekla-kazala ! Teren je najvece i najbolje merilo za sve igrace,a brazilac je tamo pokazao krajnji profesionalizam igrajuci odlicno svo ovo vreme..Kakvih sve likova ovde se moze sresti,covek da ne poveruje,tj dece..

Blaugrana

pre 6 godina

Ljudi pobogu! Necu da lazem, navijam za Barsu otkad znam za sebe ali sam veliki simpatizer Liverpula i nerviram se sto nemaju titulu vec 300 godina, ali mogu da se zakunem u sve sto imam da navijaci Liverpula nisu razumni i normalni i da su po tom pitanju najgori na svetu.

Alo ljudi covek 5 godina proliva krv i znoj i nema trofeja, nema cak ni beskorisnog sporednog liga kupa, nema NISTA i nece ni biti NISTA u skorije vreme. Vlasnici su unistili ovaj klub i njegovu reputaciju, to sto je dosao Klop samo potvrdjuje da je Liverpul u rangu Borusije Dortmund sada, znaci pozeljan klub za mlade igrace da se razvijaju i zatim odu u top klubove. Osim ako se ne desi cudo skoro u rangu Lestera nece biti nikakvih titula, fudbal se bre igra za trofeje, Kutinjo niti je rodjen tu, niti je Englez, niti je celu karijeru tu proveo da bi bio nesto specijalno vezan za klub, zna da ce i ostatak ekipe otici za silne pare kolko ovoga leta i nema apsolutno nikakvog razloga da ostaje kada moze da osvoji preko 20 trofeja do kraja karijere i igra protiv mozda najboljeg svih vremena...

MiLaN

pre 6 godina

(adriano_galliani, 08. januar 2018 11:45)

Steta sto takve bonuse igraci Milana nece skoro videti. Prvo mora da se pobedi Benevento pa sve ostalo.

Sandzak

pre 6 godina

Cijena je 120 a ne 160 kako mediji vole da dizu cijene..
40 mil su bonusi

Barca je prodala Neymara 225
kupila Coutinha 120 i Dembélé 105 = 225

.

MiLaN

pre 6 godina

(adriano_galliani, 08. januar 2018 11:36)

Bonuci? Vidim kuda u Milanu, prosto je neprelazan. I zasto bi Barsa kupovala stopera od 30 i kusur godina? To samo moze Milan u trenucima ocaja.

nista o nicemu

pre 6 godina

Da bi Barca platila jos 40 mil eura za Coutinha treba da se sloze mnoge karte, da osvoji zlatnu loptu , Barca osvoji triplu krunu itd. A ako Barca to sve osvoji naravno da ce i klub zaraditi veliko tako da taj bonus bi bio sitna riba..
(Sandzak, 08. januar 2018 13:01)

Care, za zlatnu loptu je izbacena klauzula.

Indoktrinacija

pre 6 godina

Normalno da je ostvarenje sna,kadA je iz malenog liverpula presao u Barselonu :) Navijaci koji prave pauzu izmedju 10 i 25 min da pojedu sendvic i onda pricaju najbgolji navijaci bla.bla... Tuga,mir na stadionu. Njima je izgleda svih 90. minuta, minut cutnja,svaku utakmicu :)
(nnnn, 08. januar 2018 13:36)

Cemu nipodastavanje Liverpula? To sto je trenutno stanje stvari takvo da je Barsa realno bolja ne znaci da ce tako biti trajno.
Sami klubovi se medjusobno daleko vise postuju nego sto je to slucaj kod navijaca. To je zato sto oni zaradjuju novac a navijaci lece komplekse. Barsa je ovakva najvećim delom zbog Mesija, kada on napusti klub Barsa tesko da ce biti ovo sto je sad. Treba li napomeniti da su Real i Barsa zajedno duzni kao svi timovi Bundeslige zajedno? Kraljevski i pokrajinski klub, sipaj do kraja ne pitamo za cenu. Jednom ce i tome doci kraj. Fudbal ide u pogrešnom pravcu a upravo spanski blizanci prednjace u tome, naravno, uz Siti, PSG...

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Igrac trazi transfer, nece da trenira?
Klupa bato...klupa jedno dve godine i onda cao, pa sanjaj snove.
Hvala Kutinju za lepih 5 godina i srecno dalje.
Snovi...lova...tetovaze...manekeni...
Fudbal...
(Nikola YNWA, 08. januar 2018 09:15)

Da vidim tebe kako odbijas 1600 evra a ne 160 miliona. Luzerpul tako uradi sa jednim igracem, da vidis ko ce da dodje posle.

Indkativno je da samo klub i navijaci Liverpula prave ovaj problem svake godine, manje frke je bilo kada je Nejmar bezao iz Farse..

Takvi su slali pretnje Dzerardu kada je zeleo u Celzi.

Oliver

pre 6 godina

"Takodje mozda bi to uradili ako bi mu ti davao platu za te dve godine sto je milionska suma a nemam dileme da je to za tebe prava sitnica"
@TRex

Pa ne mislis valjda da su Liverpulovi advokati toliko glupi da nisu uneli klauzulu u ugovor-da ako igrac,koji nije povredjen ili bolestan,odbije da trenira ili igra,bice kaznjen oduzimanjem plate za period odbijanja? Fudbal je posao kao i svaki drugi.Ako radnik(igrac) odbije da radi za poslodavca(klub) bez opravdanog razloga,onda se pokrece disciplinski postupak i oduzimanje plate.Sta ti tu nije jasno? U redu je sto je Kutinjo hteo da predje u Barcelonu,ali nije u redu sto je bojkotovao treninge i utakmice.To je tezak neprofesionalizam i bezobrazluk.Lewandowski je godinu dana duze igrao za Borusiju da bi presao dzabe u Bajern,ali je tih godinu dana izgarao na terenu kao da ce vecno ostati.Ili,gledaj kako ce Goretzka igrati u Salkeu ovog proleca,a svi znaju da prelazi u Bayern.Ali sta ja pricam,Lewa je Poljak,Goretzka je Nemac,a Kutinjo Brazilac.To se ne moze porediti,Brazilci su primitivna nacija,jedini kulturan izuzetak je bio Kaka,a sve ovo ostalo je ljudsko dno.

Milan

pre 6 godina

(adriano_galliani, 8. januar 2018 11:45) # Link komentara

On je napisao da su bonusi 40m.Trenutna cena je 120m a ako se bonusi aktiviraju onda ce otici u zavisnosti koji na vecu cenu.

adriano_galliani

pre 6 godina

Cijena je 120 a ne 160 kako mediji vole da dizu cijene..
40 mil su bonusi

Barca je prodala Neymara 225
kupila Coutinha 120 i Dembélé 105 = 225

.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sandzak, 8. januar 2018 11:21)

Па је л` си видео бонусе? За одиграних 15 утакмица добијају 5 милиона, за одиграних 40 још 15, за освајање Ла Лиге 10 милиона, буквално неке такве глупости.

Него сте ви навикли тако, тако је и Нејмар коштао прво 15, онда се појавило оних 40 милиона његовом оцу а онда још 35, па утајен порез, па Нејмарови бонуси за лојалност.. На крају је Нејмар коштао 150 милиона.

Oliver

pre 6 godina

@adriano_galliani
Sve je to tacno,ali valjda bi i Kutinjo imao veliku platu u zadnjoj sezoni kao i Lewandowski,znaci nije stvar u novcu,nego u drskosti i bezobrazluku.Sta ti mislis sta se desava u Bayernu kad je neko "nezadovoljan" i "ne zalaze se" na treningu ili utakmici? Pa taj leti direktno na tribine dok ne promeni misljenje.Gvardiola je tako deportovao Gecea na tribine.Svi igraci su zamenljivi,oni dolaze i prolaze,a klub je vecan.Klub je veci od bilo kog igraca.Veliki klub ne sme da dopusti da ga bilo koji igrac ucenjuje.Liverpul je na zalost pokazao i na ovom primeru da vise nije veliki klub,sto ti odavno ispravno i govoris.

Sandzak

pre 6 godina

U vezi bonusa.
Kada je Barca kupila Gomesa iz Valencie u ugovoru stoji bonus ako osvoji zlatnu loptu .. tip to nece osvojiti nikada

Za Dembelea stoji ako odigra u sezoni 50 utakmica , tip se povrijedi i Dortmundu vec propalo 10 miliona eura u startu..

Za Semeda pise ako odigra 45 utakmica on svaku drugu sjedi na klupu

Da bi Barca platila jos 40 mil eura za Coutinha treba da se sloze mnoge karte, da osvoji zlatnu loptu , Barca osvoji triplu krunu itd. A ako Barca to sve osvoji naravno da ce i klub zaraditi veliko tako da taj bonus bi bio sitna riba..

cccc

pre 6 godina

NNNN...reci mi molim te, po cemu je to Barselona veci klub od Liverpula, ima li mozda vise titula evropskih prvaka,ne, imaju isti broj, s tim sto ih je Liverpul osvajao u raznim periodima i sa uglavnom svojim igracima. a sta je ta prebogata Barselona radila, pokusavala je novcem, dovodeci najveca inena poput Krojfa, Maradone, Sustera i da ne nabrajam,i ipak nije uspela, prvu titulu je uzela tek 92 , cini mi se, pa Zvezda je pre od nji postala prvak evrope. Tek je Bosmanovo pravilo omogucilo da napokon svojim novcem ostvare to sto su sada, Neke stvari ipak trebas znati a ne pljuvati tek onako...

nista o nicemu

pre 6 godina

Sve to da bi uzeo trofej, za koji ce svi pricati da je osvojen zahvaljujuci nekome drugome. Razmazeni danasnji fudbaleri.
(vlada, 08. januar 2018 08:58)

Svi ti igraci koje si nabrojao su Englezi,Zasto bi brazilac ostao u ekipi kojo je uspeh 5. mesto u PL,vi ne shvatate da je ovo biznis,kao da bi ti odbio vecu platu u mnogo boljoj firmi ....
(ccc, 08. januar 2018 09:42)

Pristao je na manju platu. I sta sad?

adriano_galliani

pre 6 godina

Pa ne mislis valjda da su Liverpulovi advokati toliko glupi da nisu uneli klauzulu u ugovor-da ako igrac,koji nije povredjen ili bolestan,odbije da trenira ili igra,bice kaznjen oduzimanjem plate za period odbijanja?
(Oliver, 8. januar 2018 11:25)

Не мора да одбије да игра, довољно је да се само шета по терену и не труди или чак да фолира повреду (што је Кутињо, заправо, и радио). Левандовски је играо као бесан за Борусију али зато што је добио плату од 5 милиона евра за ту последњу сезону (коју му је клуб дао иако су знали да одлази бесплатно).

То је све била игра живаца - власници су чекали добру понуду, играч је чекао добру понуду и то је све. Власници Ливерпула имају нула такмичарских амбиција, 160 милиона су превише добре паре. Да је Фарса толико нудила летос, прешао би он још летос.

Тешко ће Ливерпул и сви остали клубови урадили нешто више поред клубова који троше по 250-300 милиона годишње и тако већ 5-6 година. То су фаворити, остало су само статисти па се бира лепши град, лепше време и сл... а Ливерпул је један од најружнијих градова на свету.

nnnn

pre 6 godina

Normalno da je ostvarenje sna,kadA je iz malenog liverpula presao u Barselonu :) Navijaci koji prave pauzu izmedju 10 i 25 min da pojedu sendvic i onda pricaju najbgolji navijaci bla.bla... Tuga,mir na stadionu. Njima je izgleda svih 90. minuta, minut cutnja,svaku utakmicu :)

Negativni

pre 6 godina

Pa ne mislis valjda da su Liverpulovi advokati toliko glupi da nisu uneli klauzulu u ugovor-da ako igrac,koji nije povredjen ili bolestan,odbije da trenira ili igra,bice kaznjen oduzimanjem plate za period odbijanja? Fudbal je posao kao i svaki drugi.Ako radnik(igrac) odbije da radi za poslodavca(klub) bez opravdanog razloga,onda se pokrece disciplinski postupak i oduzimanje plate.Sta ti tu nije jasno? U redu je sto je Kutinjo hteo da predje u Barcelonu,ali nije u redu sto je ...
(Oliver, 8. januar 2018 11:25)

E, ovo je kako mali Perica zamišlja pravnu nauku. Druže, nijedan ugovor ne može da se pravi u neskladu sa Zakonom o radu koji je stariji od bilo kog ugovora. Isto kao što je preambula Ustava starija od bilo kakvog donešenog zakona. Ne znam da li ti to ide u glavu. Po zakonu o radu, apsolutno svaki radnik ima pravo da da otkaz ako je nezadovoljan. Dakle, Liverpul ima pravo na obeštećenje koje je Kutinjo potpisao i to je potpuno u skladu sa zakonima. Medjutim, ukoliko bi u ugovor stavili klauzulu da mogu da ga sankcionišu tako što mu ne daju da radi (stavljanje na klupu) i tako što mu ne daju platu, to bi za njih bio ozbiljan poraz na bilo kom sudu i gubljenje mnogo mnogo više para. Odrasti već jednom i razmišljaj racionalno. Tebi je do iživljavanja umesto dobrog posla gde su svi zadovoljni. Uostalom, Balkanci bi rodjenu majku prodali za sto evra a kamoli promenili klub. Za sumu koju je uzeo Kutinjo, 90% Srba bi bombardovalo sopstvenu zemlju. Dosta više licemerja.

adriano_galliani

pre 6 godina

Galliani u transu. Salje po 5 komentara. Svestan da njegov Milan ne moze da proda igraca ni za 20 miliona a kamoli za 120. Idi gledaj Kijevo to je tvoj rang. Druga liga za koju godinu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bicu Slobodan, 8. januar 2018 10:52)

Па колико сам схватио уцвељене навијаче Лузерпула, ви не би продавали играче уопште..:) Милан је довео Бонућија, Лузерпул и данас може само да сања да доведе таквог играча. Једноставно добри и квалитетни играчи који имају избора никада неће отићи у ружни Ливерпул, крај приче. Остаје вам само ово, много среће и уцењивања па да се радујете приходу који одлази у дубоке џепове власника хаха.

Егзодус се наставља, само је питање ко је следећи.

Zoran Živančević

pre 6 godina

Nezna se ko je ludji na ovoj Planeti a vi pricate o vasoj apstrakciji
Crvenoj Zvezdi.Ljudi umiru po celom Svetu a vi ste obicni cinici,
zaludjeni i sludjeni svoju bi decu prodali za proklet novac.Ko vas
sve rodi tako bezobzirne,da se smejete todjoj muci.Nikola Tesla je bio
u pavu sto nije hteo da primi Nobelovu nagradu.

vlada

pre 6 godina

Ne kapiram koji je izazov preci u ionako prejaku ekipu? Valjda ti treba da budes taj koji ce biti najzasluzniji za rezultat ekipe. Gde su igraci tipa Lampard, Gerrard, Scholes,Giggs koji su odbijali i Barcu i Real jer su se smatrali vodjama. Ovo sada sve ide na gotovo. Odes u ligu gde najgori rezultat moze biti drugo mesto, gde pored Messija upadas u sivilo i niko vise ne prica o tebi. (primer Suarez)

Sve to da bi uzeo trofej, za koji ce svi pricati da je osvojen zahvaljujuci nekome drugome. Razmazeni danasnji fudbaleri.

reci

pre 6 godina

Barsa zeli trofeje, Kutinjo zeli trofeje. Barsi treba igrač kao Kutinjo da im pomogne, a Kutinju trebaju saigrači kao Mesi, Suarez, Umtiti, Paulinjo, Buskets.. Mislim da je ovo dobitna kombinacija, ako ne sada onda sledeće sezone kad se uigra i Dembele!

Dejan

pre 6 godina

Ja sve nesto kontam da, kad bih bio profesionalni fudbaler, profesionalni cilj bi mi bio Engleska Premijer Liga, a biti vazan sraf u ekipi Liverpula ostvarenje tog sna. Posebno u periodu dok Liverpul pokusava da se domogne titule koju nije osvojio 20 godina. Igraci koji to budu uspeli, bice u rangu Jana Rasa, Kevina Daglisa i ostalih iz te generacije `80-ih. Jaka i dobro organizovana liga, klub sa tradicijom i istorijom, dobra lova, popularnost... Verovatno je pritisak bio isuvise veliki da bi se odolelo.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Igrac trazi transfer, nece da trenira?
Klupa bato...klupa jedno dve godine i onda cao, pa sanjaj snove.
Hvala Kutinju za lepih 5 godina i srecno dalje.
Snovi...lova...tetovaze...manekeni...
Fudbal...
(Nikola YNWA, 08. januar 2018 09:15)

Da vidim tebe kako odbijas 1600 evra a ne 160 miliona. Luzerpul tako uradi sa jednim igracem, da vidis ko ce da dodje posle.

Indkativno je da samo klub i navijaci Liverpula prave ovaj problem svake godine, manje frke je bilo kada je Nejmar bezao iz Farse..

Takvi su slali pretnje Dzerardu kada je zeleo u Celzi.

Nikola YNWA

pre 6 godina

Ostvarenje sna je bio i potpis za Inter, pozajmica u Espanjolu, potpis za Liverpul.
Sutra potpis za nekog iz Italije, Turske, Kine, pa povratak u Brazil.
Eto...to su danasnji fudbaleri i menadzeri.
Lider, san o dobijanju statusa zive legende, najbolje godine dati voljenom klubu (ma koji on bio), odbiti druge klubove, jer to nije tvoj san...takvih nema.
Svako bira svoj put, ali sve manje mi se dopada danasnji fudbal.
Igrac trazi transfer, nece da trenira?
Klupa bato...klupa jedno dve godine i onda cao, pa sanjaj snove.
Hvala Kutinju za lepih 5 godina i srecno dalje.
Snovi...lova...tetovaze...manekeni...
Fudbal...

adriano_galliani

pre 6 godina

Galliani u transu. Salje po 5 komentara. Svestan da njegov Milan ne moze da proda igraca ni za 20 miliona a kamoli za 120. Idi gledaj Kijevo to je tvoj rang. Druga liga za koju godinu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Bicu Slobodan, 8. januar 2018 10:52)

Па колико сам схватио уцвељене навијаче Лузерпула, ви не би продавали играче уопште..:) Милан је довео Бонућија, Лузерпул и данас може само да сања да доведе таквог играча. Једноставно добри и квалитетни играчи који имају избора никада неће отићи у ружни Ливерпул, крај приче. Остаје вам само ово, много среће и уцењивања па да се радујете приходу који одлази у дубоке џепове власника хаха.

Егзодус се наставља, само је питање ко је следећи.

ccc

pre 6 godina

Ne kapiram koji je izazov preci u ionako prejaku ekipu? Valjda ti treba da budes taj koji ce biti najzasluzniji za rezultat ekipe. Gde su igraci tipa Lampard, Gerrard, Scholes,Giggs koji su odbijali i Barcu i Real jer su se smatrali vodjama. Ovo sada sve ide na gotovo. Odes u ligu gde najgori rezultat moze biti drugo mesto, gde pored Messija upadas u sivilo i niko vise ne prica o tebi. (primer Suarez) 

Sve to da bi uzeo trofej, za koji ce svi pricati da je osvojen zahvaljujuci nekome drugome. Razmazeni danasnji fudbaleri.
(vlada, 08. januar 2018 08:58)

Svi ti igraci koje si nabrojao su Englezi,Zasto bi brazilac ostao u ekipi kojo je uspeh 5. mesto u PL,vi ne shvatate da je ovo biznis,kao da bi ti odbio vecu platu u mnogo boljoj firmi ....

adriano_galliani

pre 6 godina

Pa ne mislis valjda da su Liverpulovi advokati toliko glupi da nisu uneli klauzulu u ugovor-da ako igrac,koji nije povredjen ili bolestan,odbije da trenira ili igra,bice kaznjen oduzimanjem plate za period odbijanja?
(Oliver, 8. januar 2018 11:25)

Не мора да одбије да игра, довољно је да се само шета по терену и не труди или чак да фолира повреду (што је Кутињо, заправо, и радио). Левандовски је играо као бесан за Борусију али зато што је добио плату од 5 милиона евра за ту последњу сезону (коју му је клуб дао иако су знали да одлази бесплатно).

То је све била игра живаца - власници су чекали добру понуду, играч је чекао добру понуду и то је све. Власници Ливерпула имају нула такмичарских амбиција, 160 милиона су превише добре паре. Да је Фарса толико нудила летос, прешао би он још летос.

Тешко ће Ливерпул и сви остали клубови урадили нешто више поред клубова који троше по 250-300 милиона годишње и тако већ 5-6 година. То су фаворити, остало су само статисти па се бира лепши град, лепше време и сл... а Ливерпул је један од најружнијих градова на свету.

Adriano_Galliani

pre 6 godina

Ja sve nesto kontam da, kad bih bio profesionalni fudbaler, profesionalni cilj bi mi bio Engleska Premijer Liga, a biti vazan sraf u ekipi Liverpula ostvarenje tog sna. Posebno u periodu dok Liverpul pokusava da se domogne titule koju nije osvojio 20 godina. Igraci koji to budu uspeli, bice u rangu Jana Rasa, Kevina Daglisa i ostalih iz te generacije `80-ih. Jaka i dobro organizovana liga, klub sa tradicijom i istorijom, dobra lova, popularnost... Verovatno je pritisak bio isuvise veliki da bi se odolelo.
(Dejan, 08. januar 2018 09:13)

A ne bi ti cilj bio duplo veca plata, tri puta lepse vreme, pet puta bolji uslovi? Engleska kisa i blato je zakon?

adriano_galliani

pre 6 godina

Cijena je 120 a ne 160 kako mediji vole da dizu cijene..
40 mil su bonusi

Barca je prodala Neymara 225
kupila Coutinha 120 i Dembélé 105 = 225

.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sandzak, 8. januar 2018 11:21)

Па је л` си видео бонусе? За одиграних 15 утакмица добијају 5 милиона, за одиграних 40 још 15, за освајање Ла Лиге 10 милиона, буквално неке такве глупости.

Него сте ви навикли тако, тако је и Нејмар коштао прво 15, онда се појавило оних 40 милиона његовом оцу а онда још 35, па утајен порез, па Нејмарови бонуси за лојалност.. На крају је Нејмар коштао 150 милиона.

nnnn

pre 6 godina

Normalno da je ostvarenje sna,kadA je iz malenog liverpula presao u Barselonu :) Navijaci koji prave pauzu izmedju 10 i 25 min da pojedu sendvic i onda pricaju najbgolji navijaci bla.bla... Tuga,mir na stadionu. Njima je izgleda svih 90. minuta, minut cutnja,svaku utakmicu :)

vladek

pre 6 godina

Kako ga ne razumete? 14 mil mu je plata,to je vise nego u Liverpulu,dalje,sponzorski ugovori ce mu biti tri puta jaci,jer je Barsa magnet za marketing svake vrste.Mnogo je lakse tehnicki potkovanom igracu,da igra primeru,nego premijer ligu,gde snaga vise dolazi do izrazaja.I najvaznije,trofeji ce se nizati,za razliku od Liverpula,gde nista ne bi osvojii.To ce mu najbolje recu Suares,koji je teglio sam,nosio Liverpul skoro do titule,i nista na kraju.Najveci od svih Messi,baca veliku senku,ali nekako je prijatno biti u toj senci,zna to najbolje Neymar,dok bude prasio po livada sirom Francuske,sve ce biti ok,ali doci ce jednom i 1/8 finala,ili 1/4 finala,kada padne berba usiju,zazalice Neymar sto je napustio Barsu

Oliver

pre 6 godina

@adriano_galliani
Sve je to tacno,ali valjda bi i Kutinjo imao veliku platu u zadnjoj sezoni kao i Lewandowski,znaci nije stvar u novcu,nego u drskosti i bezobrazluku.Sta ti mislis sta se desava u Bayernu kad je neko "nezadovoljan" i "ne zalaze se" na treningu ili utakmici? Pa taj leti direktno na tribine dok ne promeni misljenje.Gvardiola je tako deportovao Gecea na tribine.Svi igraci su zamenljivi,oni dolaze i prolaze,a klub je vecan.Klub je veci od bilo kog igraca.Veliki klub ne sme da dopusti da ga bilo koji igrac ucenjuje.Liverpul je na zalost pokazao i na ovom primeru da vise nije veliki klub,sto ti odavno ispravno i govoris.

Sandzak

pre 6 godina

U vezi bonusa.
Kada je Barca kupila Gomesa iz Valencie u ugovoru stoji bonus ako osvoji zlatnu loptu .. tip to nece osvojiti nikada

Za Dembelea stoji ako odigra u sezoni 50 utakmica , tip se povrijedi i Dortmundu vec propalo 10 miliona eura u startu..

Za Semeda pise ako odigra 45 utakmica on svaku drugu sjedi na klupu

Da bi Barca platila jos 40 mil eura za Coutinha treba da se sloze mnoge karte, da osvoji zlatnu loptu , Barca osvoji triplu krunu itd. A ako Barca to sve osvoji naravno da ce i klub zaraditi veliko tako da taj bonus bi bio sitna riba..

Bicu Slobodan

pre 6 godina

Galliani u transu. Salje po 5 komentara. Svestan da njegov Milan ne moze da proda igraca ni za 20 miliona a kamoli za 120. Idi gledaj Kijevo to je tvoj rang. Druga liga za koju godinu.

Sandzak

pre 6 godina

Cijena je 120 a ne 160 kako mediji vole da dizu cijene..
40 mil su bonusi

Barca je prodala Neymara 225
kupila Coutinha 120 i Dembélé 105 = 225

.

Liverpool Man

pre 6 godina

Ja se vise ne povezujem sa igracima jos otkad je Tores otisao. Za mene je Stivi Dzi jedan jedini. Ovakve poput Kutinja cemo svi pamtiti samo kao jednu epizodu. On je ispunio 'san'. Da je Real dosao pre Barse ispunio bi tu svoj san i to bi bilo to, Ili Psz. Ja postujem sto je hteo da ode jer zasluzuje titule i LS a to u Liverpulu nije dobio dovoljno. Sto se tice titula nijednu. LS je uvek pod znakom pitanja jer je takva liga. Samo je mogao da ispostuje klub, koji mu je dao sve moguce sanse i oblikovao ga , i da odigra sezonu do kraja i mozda napravi neko cudo u LS, kao 2005. Vlasnici nece dovesti nijedno pojacanje sad kao zamenu za Kutinja jer su jednostavno takvi. Cak ni Klop ne zeli da dovodi ako nije top pojacanje koje njemu odgovara. Probace samo da dovedu Keitu pre roka. Cupacemo svi kose ako ga ne dovedu. Ovo je dokaz samo da ipak na kraju FSG nece nikad uloziti pare a da nije siguran da nece prodati za slicnu svotu. Sad sa ovom prodajom ulaze cak i plus. Kutinjo je isplatio Salaha, Oxa i Vvda skoro sa tim bonusima koje ce dobiti Liverpul od transfera. Ostale prodaje su novac koji je potrosen za Nabya.

Oliver

pre 6 godina

"Takodje mozda bi to uradili ako bi mu ti davao platu za te dve godine sto je milionska suma a nemam dileme da je to za tebe prava sitnica"
@TRex

Pa ne mislis valjda da su Liverpulovi advokati toliko glupi da nisu uneli klauzulu u ugovor-da ako igrac,koji nije povredjen ili bolestan,odbije da trenira ili igra,bice kaznjen oduzimanjem plate za period odbijanja? Fudbal je posao kao i svaki drugi.Ako radnik(igrac) odbije da radi za poslodavca(klub) bez opravdanog razloga,onda se pokrece disciplinski postupak i oduzimanje plate.Sta ti tu nije jasno? U redu je sto je Kutinjo hteo da predje u Barcelonu,ali nije u redu sto je bojkotovao treninge i utakmice.To je tezak neprofesionalizam i bezobrazluk.Lewandowski je godinu dana duze igrao za Borusiju da bi presao dzabe u Bajern,ali je tih godinu dana izgarao na terenu kao da ce vecno ostati.Ili,gledaj kako ce Goretzka igrati u Salkeu ovog proleca,a svi znaju da prelazi u Bayern.Ali sta ja pricam,Lewa je Poljak,Goretzka je Nemac,a Kutinjo Brazilac.To se ne moze porediti,Brazilci su primitivna nacija,jedini kulturan izuzetak je bio Kaka,a sve ovo ostalo je ljudsko dno.

mili-topo

pre 6 godina

koutinjo je brazilac, ozenjen, ima decu i uz to sa sobom vodi celu familiju, iz liverpula u barcelonu ih je doslo tridesetak
i sada razmislite gde im je bolje za zivot, danas je u barceloni oko 20 stepeni, suncano, plaza, a u liverpulu ...
kako neko rece za mancester, a vazi i za liverpul,tamo je zivot zanimljiv koliko je zanimljivo gledati frizider odpozadi
da ne ulazimo u detalje kao sto su plata, saigraci, sansa da se osvoje titule, nacin igre ...

Coutinho

pre 6 godina

Coutinho: "Iako se još uvijek nisam odlučio za svoj broj, ni na kraj pameti mi nije moj omiljeni, 10. U Barceloni postoji samo jedna desetka. On je najbolji igrač na svijetu, ultimativna desetka."

"Ovdje se ne radi o novcu, nego o šansi da zaigrate za klub kao što je Barcelona i da živite u gradu kao što je Barcelona."

"Suárez je vidio da je kuća do njegove postala slobodna, ali još uvijek nije bio siguran da li dolazim. Samo je pretpostavljao. Vidjeli smo fotografije, pogled je fenomenalan. Sve vrijeme smo u kontaktu i nadam se da ću se preseliti u tu kuću, razgovarat ću sa porodicom. Znam da će nam on pomoći da se priviknemo i osjećamo kao kod kuće."

"Samo nekoliko dana sam udaljen od toga da zaigram, ali ne mogu dočekati da osjetim loptu među svojim nogama."

"Ne bih prešao ni u jedan drugi klub, ali Barcelona je nešto drugo. Ona je san, mjesto gdje počinje magija za mene."

"Kada sam bio mlađi gledao sam Ronaldinha kako igra, magiju u njegovim nogama. Trenutno Barça ima Messija koji radi istu stvar."

"Kada sam igrao ovdje (na Camp Nouu) za Espanyol protiv Barcelone, vidio sam pravu magiju jer je Messi u tom susretu postigao četiri pogotka. Stvari koje on radi tjeraju da se vaša vilica širom otvori od zaprepaštenja, a tu su još i Suárez, Iniesta, Paulinho..."

"Svjestan sam težine zadatka koji je ispred mene, cijene transfera, načina transfera, ali ovo je ambicija, san. Želim da igram sa najboljim igračem na svijetu."

"Ovu sedmicu nisam mnogo mogao spavati, ali večeras napokon osjećam da bih mogao zaspati."

nista o nicemu

pre 6 godina

Sve to da bi uzeo trofej, za koji ce svi pricati da je osvojen zahvaljujuci nekome drugome. Razmazeni danasnji fudbaleri.
(vlada, 08. januar 2018 08:58)

Svi ti igraci koje si nabrojao su Englezi,Zasto bi brazilac ostao u ekipi kojo je uspeh 5. mesto u PL,vi ne shvatate da je ovo biznis,kao da bi ti odbio vecu platu u mnogo boljoj firmi ....
(ccc, 08. januar 2018 09:42)

Pristao je na manju platu. I sta sad?

cccc

pre 6 godina

NNNN...reci mi molim te, po cemu je to Barselona veci klub od Liverpula, ima li mozda vise titula evropskih prvaka,ne, imaju isti broj, s tim sto ih je Liverpul osvajao u raznim periodima i sa uglavnom svojim igracima. a sta je ta prebogata Barselona radila, pokusavala je novcem, dovodeci najveca inena poput Krojfa, Maradone, Sustera i da ne nabrajam,i ipak nije uspela, prvu titulu je uzela tek 92 , cini mi se, pa Zvezda je pre od nji postala prvak evrope. Tek je Bosmanovo pravilo omogucilo da napokon svojim novcem ostvare to sto su sada, Neke stvari ipak trebas znati a ne pljuvati tek onako...

vlada

pre 6 godina

Samo ko je bio u Barseloni shvatiće čoveka .Jednom davno već Sale Djordjevic je rekao najlepši grad na svetu i najbolji za život .I živi za klub ,na svakom koraku je sve u znaku kluba
E sad zamislite jednog brazilca da bira izmedju barselone i liverpula ...Metropola na mediteranu i industrijska kišna regija ...
Ne patetisite vi koji bi majku svoju prodali za 1000€ ,u ovom slučaju to je najveći transfer u istoriji engleskog fudbala

TRex

pre 6 godina

Ostvarenje sna je bio i potpis za Inter, pozajmica u Espanjolu, potpis za Liverpul. 
Sutra potpis za nekog iz Italije, Turske, Kine, pa povratak u Brazil. 
Eto...to su danasnji fudbaleri i menadzeri. 
Lider, san o dobijanju statusa zive legende, najbolje godine dati voljenom klubu (ma koji on bio), odbiti druge klubove, jer to nije tvoj san...takvih nema. 
Svako bira svoj put, ali sve manje mi se dopada danasnji fudbal. 
Igrac trazi transfer, nece da trenira? 
Klupa bato...klupa jedno dve godine i onda cao, pa sanjaj snove. 
Hvala Kutinju za lepih 5 godina i srecno dalje. 
Snovi...lova...tetovaze...manekeni... 
Fudbal...
(Nikola YNWA, 08. januar 2018 09:15)
Koja si ti naivcina.Sto je neko vec napisao kad bi ga zalepili za klupu dve god po tvom ingenioznom oredlogu znas kad bi im dosao neki bolji igrac.Nikad.Takodje mozda bi to uradili ako bi mu ti davao platu za te dve godine sto je milionska suma a nemam dileme da je to za tebe prava sitnica.Kome se isplati da preskupog igraca drzi na klupi ili van tima toliko dugo?

Blaugrana

pre 6 godina

Ljudi pobogu! Necu da lazem, navijam za Barsu otkad znam za sebe ali sam veliki simpatizer Liverpula i nerviram se sto nemaju titulu vec 300 godina, ali mogu da se zakunem u sve sto imam da navijaci Liverpula nisu razumni i normalni i da su po tom pitanju najgori na svetu.

Alo ljudi covek 5 godina proliva krv i znoj i nema trofeja, nema cak ni beskorisnog sporednog liga kupa, nema NISTA i nece ni biti NISTA u skorije vreme. Vlasnici su unistili ovaj klub i njegovu reputaciju, to sto je dosao Klop samo potvrdjuje da je Liverpul u rangu Borusije Dortmund sada, znaci pozeljan klub za mlade igrace da se razvijaju i zatim odu u top klubove. Osim ako se ne desi cudo skoro u rangu Lestera nece biti nikakvih titula, fudbal se bre igra za trofeje, Kutinjo niti je rodjen tu, niti je Englez, niti je celu karijeru tu proveo da bi bio nesto specijalno vezan za klub, zna da ce i ostatak ekipe otici za silne pare kolko ovoga leta i nema apsolutno nikakvog razloga da ostaje kada moze da osvoji preko 20 trofeja do kraja karijere i igra protiv mozda najboljeg svih vremena...

Zoran Živančević

pre 6 godina

Nezna se ko je ludji na ovoj Planeti a vi pricate o vasoj apstrakciji
Crvenoj Zvezdi.Ljudi umiru po celom Svetu a vi ste obicni cinici,
zaludjeni i sludjeni svoju bi decu prodali za proklet novac.Ko vas
sve rodi tako bezobzirne,da se smejete todjoj muci.Nikola Tesla je bio
u pavu sto nije hteo da primi Nobelovu nagradu.

Dag Kristi

pre 6 godina

Ja sve nesto kontam da, kad bih bio profesionalni fudbaler, profesionalni cilj bi mi bio Engleska Premijer Liga, a biti vazan sraf u ekipi Liverpula ostvarenje tog sna. Posebno u periodu dok Liverpul pokusava da se domogne titule koju nije osvojio 20 godina. Igraci koji to budu uspeli, bice u rangu Jana Rasa, Kevina Daglisa i ostalih iz te generacije `80-ih. Jaka i dobro organizovana liga, klub sa tradicijom i istorijom, dobra lova, popularnost... Verovatno je pritisak bio isuvise veliki da bi se odolelo.
(Dejan, 08. januar 2018 09:13)

Ko je Kevin Daglis?Da li mu je Keni Dalglis neki rod?Uzgred,ljubitelji Premijer lige nikako da shvate da ce igrac iz svake top ekipe radije otici u Real ili Barsu,nego ostajati tu gde jesu.To je nazalost surova realnost...

Milan

pre 6 godina

(adriano_galliani, 8. januar 2018 11:45) # Link komentara

On je napisao da su bonusi 40m.Trenutna cena je 120m a ako se bonusi aktiviraju onda ce otici u zavisnosti koji na vecu cenu.

MiLaN

pre 6 godina

(adriano_galliani, 08. januar 2018 11:36)

Bonuci? Vidim kuda u Milanu, prosto je neprelazan. I zasto bi Barsa kupovala stopera od 30 i kusur godina? To samo moze Milan u trenucima ocaja.

Indoktrinacija

pre 6 godina

Normalno da je ostvarenje sna,kadA je iz malenog liverpula presao u Barselonu :) Navijaci koji prave pauzu izmedju 10 i 25 min da pojedu sendvic i onda pricaju najbgolji navijaci bla.bla... Tuga,mir na stadionu. Njima je izgleda svih 90. minuta, minut cutnja,svaku utakmicu :)
(nnnn, 08. januar 2018 13:36)

Cemu nipodastavanje Liverpula? To sto je trenutno stanje stvari takvo da je Barsa realno bolja ne znaci da ce tako biti trajno.
Sami klubovi se medjusobno daleko vise postuju nego sto je to slucaj kod navijaca. To je zato sto oni zaradjuju novac a navijaci lece komplekse. Barsa je ovakva najvećim delom zbog Mesija, kada on napusti klub Barsa tesko da ce biti ovo sto je sad. Treba li napomeniti da su Real i Barsa zajedno duzni kao svi timovi Bundeslige zajedno? Kraljevski i pokrajinski klub, sipaj do kraja ne pitamo za cenu. Jednom ce i tome doci kraj. Fudbal ide u pogrešnom pravcu a upravo spanski blizanci prednjace u tome, naravno, uz Siti, PSG...

Negativni

pre 6 godina

Pa ne mislis valjda da su Liverpulovi advokati toliko glupi da nisu uneli klauzulu u ugovor-da ako igrac,koji nije povredjen ili bolestan,odbije da trenira ili igra,bice kaznjen oduzimanjem plate za period odbijanja? Fudbal je posao kao i svaki drugi.Ako radnik(igrac) odbije da radi za poslodavca(klub) bez opravdanog razloga,onda se pokrece disciplinski postupak i oduzimanje plate.Sta ti tu nije jasno? U redu je sto je Kutinjo hteo da predje u Barcelonu,ali nije u redu sto je ...
(Oliver, 8. januar 2018 11:25)

E, ovo je kako mali Perica zamišlja pravnu nauku. Druže, nijedan ugovor ne može da se pravi u neskladu sa Zakonom o radu koji je stariji od bilo kog ugovora. Isto kao što je preambula Ustava starija od bilo kakvog donešenog zakona. Ne znam da li ti to ide u glavu. Po zakonu o radu, apsolutno svaki radnik ima pravo da da otkaz ako je nezadovoljan. Dakle, Liverpul ima pravo na obeštećenje koje je Kutinjo potpisao i to je potpuno u skladu sa zakonima. Medjutim, ukoliko bi u ugovor stavili klauzulu da mogu da ga sankcionišu tako što mu ne daju da radi (stavljanje na klupu) i tako što mu ne daju platu, to bi za njih bio ozbiljan poraz na bilo kom sudu i gubljenje mnogo mnogo više para. Odrasti već jednom i razmišljaj racionalno. Tebi je do iživljavanja umesto dobrog posla gde su svi zadovoljni. Uostalom, Balkanci bi rodjenu majku prodali za sto evra a kamoli promenili klub. Za sumu koju je uzeo Kutinjo, 90% Srba bi bombardovalo sopstvenu zemlju. Dosta više licemerja.

dare

pre 6 godina

(Oliver, 8. januar 2018 11:25)

Otkud ti znas da je on bojkotovao treninge ??Jesi mozda jedan od trenera tamo ,funkcionera kluba?? il ti izvor info budu tabloidi ?? Decko je skroz profesionalno igrao do zandnje minute za Liverpul i to mi je mnogo revelantniji dokaz i pokazatelj nego natpisi po novinama !Otkud mi znamo kakav su oni dogovor imali,sta se desavalo iza kulisa,da li je LFC ispostovao to mozda,da li je Coutinho i ako je bojkotovao mozda ,bilo to opravdano !?? Ne znamo,jer nismo s njima ! Dakle sve se svodi na trac rubriku rekla-kazala ! Teren je najvece i najbolje merilo za sve igrace,a brazilac je tamo pokazao krajnji profesionalizam igrajuci odlicno svo ovo vreme..Kakvih sve likova ovde se moze sresti,covek da ne poveruje,tj dece..

MiLaN

pre 6 godina

(adriano_galliani, 08. januar 2018 11:45)

Steta sto takve bonuse igraci Milana nece skoro videti. Prvo mora da se pobedi Benevento pa sve ostalo.

nista o nicemu

pre 6 godina

Da bi Barca platila jos 40 mil eura za Coutinha treba da se sloze mnoge karte, da osvoji zlatnu loptu , Barca osvoji triplu krunu itd. A ako Barca to sve osvoji naravno da ce i klub zaraditi veliko tako da taj bonus bi bio sitna riba..
(Sandzak, 08. januar 2018 13:01)

Care, za zlatnu loptu je izbacena klauzula.

Dynamic

pre 6 godina

Nije samo fudbalski aspekt i klub u pitanju, neki put je i do zemlje, grada i klime u kojoj treba da igraš i živiš. Možda mu se ne ostaje u Engleskoj, Barselona kao grad je, složićete se, privlačnija nego Liverpul.

Larra

pre 6 godina

Razumem navijace Liverpula da im je tesko,da su zabrinuti i to je sve normalno.
Tako je bilo navijacima Barse kada je otisao Nejmar,s tim sto je on ostavio klub u mozda najgorem trenutku.
Panicno se kupuje Dembele koji se odmah povredjuje,skupljaju se potpisi da se smeni Bartomeu.
Kastrofalni porazi od RM u super cupu i milion problema.
Mnogi su Barsu otpisali.
Medjutim taj odlazak je ,,isprovocirao,, neverovatne stvari u Barsi, za koje je malo ko verovao da su moguce.
Eksploziju Albe,koji uz Messija,Umtitija i Ter Stegena povlaci najveci teret na pocetku,da bi se vremenom svi ujediinili i davali sve od sebe.
Sada zavisi od trenera Liverpula i od igraca,
moze to da se prevazidje ako se budu potrudili.
Sto se tice Cutinja, ne verujem da je novac presudan.
Decko otvoreno kaze da mu je zivotni san da igra u Barsi , uz Messija i co.
Da ne bi napustio Liverpul ni zbog jednog drugog kluba,osim Barse i to treba razumeti.
A to da li ce biti u necijoj senci za ,,normalnog,, fudbalera nije nikakav problem .
Tako razmisljaju samo narcisoidni egoisti.
Normalni ljudi, koji imaju neverovatne kvalitete uvek, nadju svoje mesto.
Messi ima svoje mesto,ali ima i Inijesta...koji na svakom stadionu na svetu dobija samo aplauze i ovacije,a to cak ni Messi nema.
Te price o necijim senkama su gluposti, bar za mene.
pozz