Četvrtak, 28.12.2017.

08:15

Jokić 22p + lakat Gibsonu, slab učinak Bjelice

Nikola Jokić, centar Denvera, odigrao je veoma dobru partiju u tesnom porazu posle produžetka od Minesote TImbervulvs – 128:125.

Izvor: B92

Jokiæ 22p + lakat Gibsonu, slab uèinak Bjelice IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Powerslave

pre 6 godina

Batlerova igra u poslednjih nekoliko minuta regularnog dela i u produžecima savršeno opisuje razliku između odličnog i all-star igrača.

ko to tamo

pre 6 godina

Ne znam za vas, meni ovi faulovi sto su svirani na Jokicu ne deluju kao faulovi. Par izbijenih lopti, par bolkada, guranje i zabijanje u protivnicke igrace. Ali dobro, poklonu se ne gelda u oci, jel tako?

Ne razumem kako timove poput Minesote ne mrzi da igraju ovakvu kardinalnu odbranu? Svaki put neko kasni, totalna nezainteresovanost i apatija.

Stanimir Branimir

pre 6 godina

U produžecima ista priča, uprkos tome što su Tauns i Gibson izašli zbog 6 ličnih, Nikola apsolutno nije to iskoristio i delom su i zbog toga izgubili.
(Milan, 28. decembar 2017 08:24)

Šta ima da iskorišćava izlazak Taunsa? Kad je Tauns u igri, onda je prilka da se ofanzivno iskorišćava igrač kojeg on čuva, pošto je KAT i prošle i ove sezone u top 3 najlošija defanzivna centra u ligi.

skr

pre 6 godina

Zao mi je sto moram da primetim ali Jokic toliko flopuje da me je sramota. Ali ok, I to je deo igre mnogih superzvezda nba.
S druge strane, Dzimi Batler ponovo objasnio sta znaci biti vodja na terenu.

Gde ja živim

pre 6 godina

Brata Nidžu će da počne NSA da prati, ugrožava bezbednost širom Amerike. Dobra partija, ali Denver ne ume da reši tesnu utakmicu pa to je.

tra

pre 6 godina

Mnogo je nervozan Jokic...Iznudio je i on mnogo bezazlenijih faulova nad protivnicima pa nikom nista.Sudijske odluke su (pravedne ili ne) konacne i nepromenljive.Sto pre to prihvati, bolje za njega.

milos

pre 6 godina

lose prvo poluvreme i primljrn 71 poen su kljuc poraza,mada su imali sansu za pobedu,poveli su par puta,cudesno su izborili produzetak,u predhodne tri utakmice su primili 85 poena za cele utakmice protiv ratnika samo 81,solidna je to ekipa,ali eto npr.Plumli drvo od igraca u napadu,kadkad zakuca tako mu najsigurnije sa poludistance nema veze o zivotu,slobodno bacanje tesko pogodi,mada je u odbrani jaci i skocniji od Jokica,Heris,Marej odlicni,ovaj novi Lajes dobar,Cendler,Barton trebali bi u plej of ove godine,ali minesota,nikad bolja odlican tim,secam se kad su Lav i Pekovic igrali zajedno to je jedino tad sto je valjalo,ali nisu mogli sami.to su bile muke gledati,JJ Barea,Rubio,posle Levine,indijanci,a gledaj ti to sad uz KAT.Batler,Wigins,Deng,Tig,odlican su posao uradili

Kyle and Peel

pre 6 godina

Ni ovog leta nema reprezentacije no samo ucenje o ponasanju i laktanju.

U kraju iz kog vodim poreklo postoji izraz "razobadati se", tj. pomasati se kao govedo kad ga puste iz stale napolje jer ono pocne da se bacaka, da se nogama rita na jednu a rogovima mlati na drugu stranu.

E Nikola, nazalost, pocinje da to radi na svaki faul koji mu sviraju. Mislim da ima jos koji mesec fore, ali u vrh glave. Nakon toga je reputacija zapecacena.

Moca Vukotic je pricao o slicnoj muci. Nekoliko puta su sudije videle da je probao da isfolira za penal i ona, po nj recima, "desi se da me stvarno biju ali sudija ne svira, misli da opet glumim".

Scout

pre 6 godina

Ovaj bjelica za deset minuta jednom sutne, sad cemu trebati do kraja sezone da se 'opusti' i sutne cak PET put, stvarno je covjek cudan. Jokic treba da smiri zivce i da se ne svadja stalno sa sudijama. Butler 19 slobodnih, stvarno? Nisam Gledao ali zvuci mnogo.

CarloNS

pre 6 godina

Ovaj poraz ide na dušu treneru, kao i mnogi pre toga. Izbacili su Minesoti 2 visoka igrača i nastavili da igraju kao da su u igri. Ne znam zašto trener toliko gura Nikolu na liniju za 3 poena. Jeste dobar šuter, ali mesto mu je pod košem. Batler ih je sam pobedio.

ko

pre 6 godina

kakvih strucnjaka ima ovde. pogotovu ovaj sto pise referat. kad se visi igrac spusti u stav protiv nizeg igraca... pa gibson je nizi 2cm od jokica.

kole

pre 6 godina

Lakat Grinu, nokaut Jerebku, lakat Gibsonu.. sta nije u redu Nikola?
(23, 28. decembar 2017 09:32)

@23
zaboravio si potres mozga Dejvisu, a i Nurkic je popio lakat prosli susret.
Bije Nikola k'o pravi
(stevan, 28. decembar 2017 10:15)


I gurnuo trenera Wizardsa...

marko

pre 6 godina

Jokic premalo sutira u napadu za razliku od prosle god,lopta ne ide isto kroz njegove ruke tako cesto kao lane... da li Meloun zeli vise da razigra ostale i da mu tim ne zavisi previse od Jokare tesko je reci. po meni jokara ove godine igra 40 odsto slabije,drugi su preuzeli njegovu ulogu a njega nesto ne zanima da se tu namece kao glavni igrac

panda

pre 6 godina

Ja mislim da Jokic ne udara namerno laktom, nego da je malo smotan dok je u tranziciji iz odbrane u napad i obrnuto, kada trci kao da se tetura...

jsx

pre 6 godina

Opet ovaj. Prosli put je samo suptilno provukao, ali sad izgleda da ni ne krije finale zapada Minesota-Denver. A onda istok nije vise toliko jak...
Brateili, tako su ljudi za razne ekipe provlacili da su neugodne da ce uzeti pobedu-dve, pa su Voriorsi bez poraza uzeli zapad bez obzira na taj "nedostatak visine" sigurno da nece neko ici na njih da bi izbegao strasni Denver

Aygo

pre 6 godina

E niko ne gleda utakmicu a komentarise na osnovu par podatka. Prvo Jokicu niko ne brani da šutne, ali je uvek dobro cuvan. I u produzetku su ga uvek udvajali, dobro da on nije sebican pa doda na vreme. Drugo ne sudi se samo njemu glupi fauli nego i njegovim cuvarima. Zbog toga su izbaceni iz utakmice KAT i Gibson. U produzetku su Gibsonu svirali 2 brza faula nad njim. A ovde sve stručnjaci koji znaju da li je on spreman da bude lider ili ne.

Shokaku

pre 6 godina

Problem je sto je ovo njegov ustaljen nacin izlaska sa niskog posta, odbije se od odbrambenog igraca i onda pokusa da ga "prepliva" sto ukljucuje i taj lakat koji u poslednje vreme zavrsi u facama protivnika cesce nego sto je to bilo ranije, to je oduvek tako radio samo sto je obicno uspevao da ne zvekne nikoga. U svakom slucaju to mora da promeni inace mislim da ce ovo sve cesce da mu se desava. I falgrant 2 proslu utakmicu je isto ovako napravio, iako je ono bilo u trku, ali isto je pokusao da prepliva onog Jonasa pa mu udelio lakat u facu..

zoran

pre 6 godina

Lakat Grinu, nokaut Jerebku, lakat Gibsonu.. sta nije u redu Nikola?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (23, 28. decembar 2017 09:32)

Umislio da je igrac u raspaloj NBA ligi...ne moze covek dnevne novine da mu izvuce ispod nogu, a on misli kako igra basket...gde ode NBA takmicenje kada mora da uvozi takve igrace.

zavist je gadna stvar!

pre 6 godina

Jokić očegledno nema želju da bude superstar. Verujem da ga braća forsiraju da odigra maksimalno ovu sezonu, potpiše odličan ugovor a u nastavku karijere očekujem da više ne igra nego što igra. Jednostavno, on je takav tip čoveka, nema potrebu da pobeđuje i da se dokazuje.
(Ja, 28. decembar 2017 09:08)

A to govoris na osnovu cega? odraza u ogledalu ili gledajuci u soc od kafe?

DukiNS

pre 6 godina

Morace malo da koriguje igru ledjima, u smislu da pri okretu drzi laktove malo nize. Opasno je kad se okreces sa visoko podignutim laktovima , u visini glave. I u ulicnom basketu to ce biti faul u napadu. Jos ga sad sudije vrebaju za istu stvar, morace da se pripazi. No ne brinem se za njega, suvishe je svestran igrac da bi mu to smetalo.

Dragan Feliks

pre 6 godina

Jokić solidan ali mislim da mora bar za jedan nivo bolje. Sudije su se poslednjih nekoliko dana ozbiljno pogubile. Noćas tri faula u napadu na Gibsonu od kojih i ovaj Jokića potpuno smešni ( jer kada se viši igrač spusti u stav i krene u leđnu rotaciju prema košu svaki odbrambeni igrač a pogotovu niži može isturiti glavu napred i sigurno će doći do kontakta i to sudije moraju da prepoznaju, a kasnija dva faula u napadu Čendlera na Gibsonu apsolutno bez kontakta čak su se i reporteri Minesote smejali ). Trener Denvera po običaju ,,blista,, jer dok ih spoljna linija Minesote ubija ( on forsira Mareja i Harisa koji igraju 46 i 41 minut a Batlera ne mogu da zaustave ni pogledom, a u napadu po običaju igraju za sebe, a u isto vreme Mudije i Bizli čame na klupi ). Akcije Denvera kada ostanu dve ili tri sekunde za napad i uzme se tajm aut ne postoje i zaista mislim da su najveći problem Denvera koji je izuzetno potencijalna ekipa loš trener i tri pleja - beka koji igraju samo za sebe ne kreirajući igru za ekipu.
I da u prenosu su objavili najbolje petorke bivše Jugoslavije ( Dragić, Dražen, Kukoč, Stojaković i Divac ) kao i trenutne ( Mirotić, Bogdan, Jokić, Šarić i ne znam ko beše peti ), uz podatak da je gotovo 70 igrača sa prostora bivše Juge igralo u NBA što je uzimajući u obzir veličinu prostora i broj stanovnika frapantno.

znanje-imanje

pre 6 godina

Upravo sam na ovo mislio juče - da ova dva tima treba da se izbegnu u plej-ofu. Upravo će se ovako razbiti i nakon 6-7 ovakvih utakmica ništa dalje neće uraditi. Jaki su a ne leže jedni drugima.
Tauns i Vigins su mnogo zreliji i realno upotrebljiviji. Spolja Batler i Kraford - nije da su nešto bolji ali su iskusniji, izrađeniji, prirodniji spram toka igre, ono što spoljnji Denvera još nemaju. Čak su ova dva najbolja "pokazna vežba" onog što fali Bogdanoviću. Nije (samo) to što Bogdan promašuje puno. On i promašuje toliko baš iz tog istog razloga, a zbog čega i sve drugo često radi pogrešno il ne baš dobro. Zato i jeste bolji u odbrani - gde se reaguje - nego u napadu - gde se odlučuje. To je ono što je npr. imao Danilović - ne samo herc da odigra kad je frka, nego da u poenu radi šta trenutak zahteva i u utakmici njen tok. Pitanje da li se taj (aspekt) talenta, ako ga nemaš, može naučiti. Noćas je bio OK, a naslov...
Spoljnji Minesote dikturaju upravo tim kvalitetom ovaj tim na gore. A baš to fali Denveru - inače i jačem od njih, naročito (će i biti) kada im se vrate Milsap i Farid. Tad će se valjda smanjiti i ovi laktovi-tehničke i sl. Nikoline čarolije - biće skroz drugačije nego sad kad je na njemu fokus tuče.
Ako se izbegnu - kako ja (naivno?) vidim - ovo bi trebalo biti finale Zapada. Košgeterske super-zvezde Oklahome, Hjustona i GSW, izrađenost SA - to nije dovoljno spram ukupnih fizikalija, kvaliteta a naročite dužine klupe ova dva tima; samo ako u glavi budu OK.

STEVO

pre 6 godina

Treba malo realnosti i priznati da osim brojki Jokić nije ništa prikazao pogotovo protiv Gibsona koji je ga je u oba pravca unakazio. Lajls je pravi igrač i Denver će imati veliku korist od njega, vjerovatno i na štetu Jokićevih brojki koje vidim najviše interesuju ovdašnje znalce.

prika iz susjedstva

pre 6 godina

Ja mislio onaj naš (već skoro prekriven prašinom) Asanović kralj laktova, kad ono lala koji nabada kralj. Mora se malo smiriti, da ne završi kao Mirotić, u trenutku ludosti suigrača. Naletit će na nekog nabrijanog, željnog osvete. Bila bi šteta, zna košarku, mimo laktova...

Ja

pre 6 godina

Jokić očegledno nema želju da bude superstar. Verujem da ga braća forsiraju da odigra maksimalno ovu sezonu, potpiše odličan ugovor a u nastavku karijere očekujem da više ne igra nego što igra. Jednostavno, on je takav tip čoveka, nema potrebu da pobeđuje i da se dokazuje.

Jaran

pre 6 godina

Provalili su da ima kratak fitilj, na svakoj utakmici ga neko provocira. Mora da smiri glavu, sudije ce poceti jos cesce da sviraju stvari protiv njega...

hmm

pre 6 godina

Niko Jokiću ne brani da više šutira, sve je to u njegovoj glavi. Čak ga i saigrači forsiraju da šutira. A Marej dečko ima petlju i lidersku crtu, uz neosporan kvalitet i samopouzdanje. Nisu svi rodjeni da budu lideri, bez obzira što se kaže da se lider i stvara, isti se pre svega radja sa tim, a Nikoli to nedostaje rekao bih.
(Milan, 28. decembar 2017 08:35)

Ma ti ne samo da znaš da njemu niko ne brani i provalio taktiku trenera,već znaš ko je kakav pa si čak ušao i Jokiću u glavu i znaš šta se tu dešava...

Milan

pre 6 godina

pazi Jokic najbolji igrac tima uzme 10 suteva a ovaj klinac 20 i tako svaku utakmicu...
(Marko, 28. decembar

Niko Jokiću ne brani da više šutira, sve je to u njegovoj glavi. Čak ga i saigrači forsiraju da šutira. A Marej dečko ima petlju i lidersku crtu, uz neosporan kvalitet i samopouzdanje. Nisu svi rodjeni da budu lideri, bez obzira što se kaže da se lider i stvara, isti se pre svega radja sa tim, a Nikoli to nedostaje rekao bih.

Zivorad

pre 6 godina

Kako je krenuo uskoro cemo moci da ga gledamo u nekom borilackom sportu. Samo sevaju laktovi.

Lakse malo, postani jedan od superstar-ova kojima se takvi potezi tolerisu, ovako ces postati omrazen i obelezen kao prljav igrac.

Milan

pre 6 godina

Jokić bled za svoje standarde. Kada je Denver sustizao veliku prednost Minesote drugi su preuzimali odgovornost. Pre svega Marej (izrasta u lidera ekipe), Barton i Lajls. U produžecima ista priča, uprkos tome što su Tauns i Gibson izašli zbog 6 ličnih, Nikola apsolutno nije to iskoristio i delom su i zbog toga izgubili.
Igra mu definitivno nije tečna kao prošle sezone, ima dovoljno vremena da popravi utisak.

hmm

pre 6 godina

Lakat ima da mu uđe u redovnu statistiku. :D
Lakat po utwkmici...nije loš učinak... :)
Ma ako,mora da im se pokaže tvrdo ukoliko ne želiš da te pojedu tamo...

Marko

pre 6 godina

Najveci problem Denvera je Jamal Marrey, lik se ispucava uzima po 20 suteva na utakmici Jokica su limitirali u napadu ne igraju ni izbliza preko njega kao prosle godine, ja ne znam kako mu trener dozvoljava pazi Jokic najbolji igrac tima uzme 10 suteva a ovaj klinac 20 i tako svaku utakmicu...

Marko

pre 6 godina

Najveci problem Denvera je Jamal Marrey, lik se ispucava uzima po 20 suteva na utakmici Jokica su limitirali u napadu ne igraju ni izbliza preko njega kao prosle godine, ja ne znam kako mu trener dozvoljava pazi Jokic najbolji igrac tima uzme 10 suteva a ovaj klinac 20 i tako svaku utakmicu...

Jaran

pre 6 godina

Provalili su da ima kratak fitilj, na svakoj utakmici ga neko provocira. Mora da smiri glavu, sudije ce poceti jos cesce da sviraju stvari protiv njega...

Milan

pre 6 godina

Jokić bled za svoje standarde. Kada je Denver sustizao veliku prednost Minesote drugi su preuzimali odgovornost. Pre svega Marej (izrasta u lidera ekipe), Barton i Lajls. U produžecima ista priča, uprkos tome što su Tauns i Gibson izašli zbog 6 ličnih, Nikola apsolutno nije to iskoristio i delom su i zbog toga izgubili.
Igra mu definitivno nije tečna kao prošle sezone, ima dovoljno vremena da popravi utisak.

Milan

pre 6 godina

pazi Jokic najbolji igrac tima uzme 10 suteva a ovaj klinac 20 i tako svaku utakmicu...
(Marko, 28. decembar

Niko Jokiću ne brani da više šutira, sve je to u njegovoj glavi. Čak ga i saigrači forsiraju da šutira. A Marej dečko ima petlju i lidersku crtu, uz neosporan kvalitet i samopouzdanje. Nisu svi rodjeni da budu lideri, bez obzira što se kaže da se lider i stvara, isti se pre svega radja sa tim, a Nikoli to nedostaje rekao bih.

hmm

pre 6 godina

Lakat ima da mu uđe u redovnu statistiku. :D
Lakat po utwkmici...nije loš učinak... :)
Ma ako,mora da im se pokaže tvrdo ukoliko ne želiš da te pojedu tamo...

Dragan Feliks

pre 6 godina

Jokić solidan ali mislim da mora bar za jedan nivo bolje. Sudije su se poslednjih nekoliko dana ozbiljno pogubile. Noćas tri faula u napadu na Gibsonu od kojih i ovaj Jokića potpuno smešni ( jer kada se viši igrač spusti u stav i krene u leđnu rotaciju prema košu svaki odbrambeni igrač a pogotovu niži može isturiti glavu napred i sigurno će doći do kontakta i to sudije moraju da prepoznaju, a kasnija dva faula u napadu Čendlera na Gibsonu apsolutno bez kontakta čak su se i reporteri Minesote smejali ). Trener Denvera po običaju ,,blista,, jer dok ih spoljna linija Minesote ubija ( on forsira Mareja i Harisa koji igraju 46 i 41 minut a Batlera ne mogu da zaustave ni pogledom, a u napadu po običaju igraju za sebe, a u isto vreme Mudije i Bizli čame na klupi ). Akcije Denvera kada ostanu dve ili tri sekunde za napad i uzme se tajm aut ne postoje i zaista mislim da su najveći problem Denvera koji je izuzetno potencijalna ekipa loš trener i tri pleja - beka koji igraju samo za sebe ne kreirajući igru za ekipu.
I da u prenosu su objavili najbolje petorke bivše Jugoslavije ( Dragić, Dražen, Kukoč, Stojaković i Divac ) kao i trenutne ( Mirotić, Bogdan, Jokić, Šarić i ne znam ko beše peti ), uz podatak da je gotovo 70 igrača sa prostora bivše Juge igralo u NBA što je uzimajući u obzir veličinu prostora i broj stanovnika frapantno.

Zivorad

pre 6 godina

Kako je krenuo uskoro cemo moci da ga gledamo u nekom borilackom sportu. Samo sevaju laktovi.

Lakse malo, postani jedan od superstar-ova kojima se takvi potezi tolerisu, ovako ces postati omrazen i obelezen kao prljav igrac.

hmm

pre 6 godina

Niko Jokiću ne brani da više šutira, sve je to u njegovoj glavi. Čak ga i saigrači forsiraju da šutira. A Marej dečko ima petlju i lidersku crtu, uz neosporan kvalitet i samopouzdanje. Nisu svi rodjeni da budu lideri, bez obzira što se kaže da se lider i stvara, isti se pre svega radja sa tim, a Nikoli to nedostaje rekao bih.
(Milan, 28. decembar 2017 08:35)

Ma ti ne samo da znaš da njemu niko ne brani i provalio taktiku trenera,već znaš ko je kakav pa si čak ušao i Jokiću u glavu i znaš šta se tu dešava...

zavist je gadna stvar!

pre 6 godina

Jokić očegledno nema želju da bude superstar. Verujem da ga braća forsiraju da odigra maksimalno ovu sezonu, potpiše odličan ugovor a u nastavku karijere očekujem da više ne igra nego što igra. Jednostavno, on je takav tip čoveka, nema potrebu da pobeđuje i da se dokazuje.
(Ja, 28. decembar 2017 09:08)

A to govoris na osnovu cega? odraza u ogledalu ili gledajuci u soc od kafe?

prika iz susjedstva

pre 6 godina

Ja mislio onaj naš (već skoro prekriven prašinom) Asanović kralj laktova, kad ono lala koji nabada kralj. Mora se malo smiriti, da ne završi kao Mirotić, u trenutku ludosti suigrača. Naletit će na nekog nabrijanog, željnog osvete. Bila bi šteta, zna košarku, mimo laktova...

Aygo

pre 6 godina

E niko ne gleda utakmicu a komentarise na osnovu par podatka. Prvo Jokicu niko ne brani da šutne, ali je uvek dobro cuvan. I u produzetku su ga uvek udvajali, dobro da on nije sebican pa doda na vreme. Drugo ne sudi se samo njemu glupi fauli nego i njegovim cuvarima. Zbog toga su izbaceni iz utakmice KAT i Gibson. U produzetku su Gibsonu svirali 2 brza faula nad njim. A ovde sve stručnjaci koji znaju da li je on spreman da bude lider ili ne.

Shokaku

pre 6 godina

Problem je sto je ovo njegov ustaljen nacin izlaska sa niskog posta, odbije se od odbrambenog igraca i onda pokusa da ga "prepliva" sto ukljucuje i taj lakat koji u poslednje vreme zavrsi u facama protivnika cesce nego sto je to bilo ranije, to je oduvek tako radio samo sto je obicno uspevao da ne zvekne nikoga. U svakom slucaju to mora da promeni inace mislim da ce ovo sve cesce da mu se desava. I falgrant 2 proslu utakmicu je isto ovako napravio, iako je ono bilo u trku, ali isto je pokusao da prepliva onog Jonasa pa mu udelio lakat u facu..

kole

pre 6 godina

Lakat Grinu, nokaut Jerebku, lakat Gibsonu.. sta nije u redu Nikola?
(23, 28. decembar 2017 09:32)

@23
zaboravio si potres mozga Dejvisu, a i Nurkic je popio lakat prosli susret.
Bije Nikola k'o pravi
(stevan, 28. decembar 2017 10:15)


I gurnuo trenera Wizardsa...

panda

pre 6 godina

Ja mislim da Jokic ne udara namerno laktom, nego da je malo smotan dok je u tranziciji iz odbrane u napad i obrnuto, kada trci kao da se tetura...

ko

pre 6 godina

kakvih strucnjaka ima ovde. pogotovu ovaj sto pise referat. kad se visi igrac spusti u stav protiv nizeg igraca... pa gibson je nizi 2cm od jokica.

CarloNS

pre 6 godina

Ovaj poraz ide na dušu treneru, kao i mnogi pre toga. Izbacili su Minesoti 2 visoka igrača i nastavili da igraju kao da su u igri. Ne znam zašto trener toliko gura Nikolu na liniju za 3 poena. Jeste dobar šuter, ali mesto mu je pod košem. Batler ih je sam pobedio.

Ja

pre 6 godina

Jokić očegledno nema želju da bude superstar. Verujem da ga braća forsiraju da odigra maksimalno ovu sezonu, potpiše odličan ugovor a u nastavku karijere očekujem da više ne igra nego što igra. Jednostavno, on je takav tip čoveka, nema potrebu da pobeđuje i da se dokazuje.

tra

pre 6 godina

Mnogo je nervozan Jokic...Iznudio je i on mnogo bezazlenijih faulova nad protivnicima pa nikom nista.Sudijske odluke su (pravedne ili ne) konacne i nepromenljive.Sto pre to prihvati, bolje za njega.

Gde ja živim

pre 6 godina

Brata Nidžu će da počne NSA da prati, ugrožava bezbednost širom Amerike. Dobra partija, ali Denver ne ume da reši tesnu utakmicu pa to je.

marko

pre 6 godina

Jokic premalo sutira u napadu za razliku od prosle god,lopta ne ide isto kroz njegove ruke tako cesto kao lane... da li Meloun zeli vise da razigra ostale i da mu tim ne zavisi previse od Jokare tesko je reci. po meni jokara ove godine igra 40 odsto slabije,drugi su preuzeli njegovu ulogu a njega nesto ne zanima da se tu namece kao glavni igrac

Kyle and Peel

pre 6 godina

Ni ovog leta nema reprezentacije no samo ucenje o ponasanju i laktanju.

U kraju iz kog vodim poreklo postoji izraz "razobadati se", tj. pomasati se kao govedo kad ga puste iz stale napolje jer ono pocne da se bacaka, da se nogama rita na jednu a rogovima mlati na drugu stranu.

E Nikola, nazalost, pocinje da to radi na svaki faul koji mu sviraju. Mislim da ima jos koji mesec fore, ali u vrh glave. Nakon toga je reputacija zapecacena.

Moca Vukotic je pricao o slicnoj muci. Nekoliko puta su sudije videle da je probao da isfolira za penal i ona, po nj recima, "desi se da me stvarno biju ali sudija ne svira, misli da opet glumim".

znanje-imanje

pre 6 godina

Upravo sam na ovo mislio juče - da ova dva tima treba da se izbegnu u plej-ofu. Upravo će se ovako razbiti i nakon 6-7 ovakvih utakmica ništa dalje neće uraditi. Jaki su a ne leže jedni drugima.
Tauns i Vigins su mnogo zreliji i realno upotrebljiviji. Spolja Batler i Kraford - nije da su nešto bolji ali su iskusniji, izrađeniji, prirodniji spram toka igre, ono što spoljnji Denvera još nemaju. Čak su ova dva najbolja "pokazna vežba" onog što fali Bogdanoviću. Nije (samo) to što Bogdan promašuje puno. On i promašuje toliko baš iz tog istog razloga, a zbog čega i sve drugo često radi pogrešno il ne baš dobro. Zato i jeste bolji u odbrani - gde se reaguje - nego u napadu - gde se odlučuje. To je ono što je npr. imao Danilović - ne samo herc da odigra kad je frka, nego da u poenu radi šta trenutak zahteva i u utakmici njen tok. Pitanje da li se taj (aspekt) talenta, ako ga nemaš, može naučiti. Noćas je bio OK, a naslov...
Spoljnji Minesote dikturaju upravo tim kvalitetom ovaj tim na gore. A baš to fali Denveru - inače i jačem od njih, naročito (će i biti) kada im se vrate Milsap i Farid. Tad će se valjda smanjiti i ovi laktovi-tehničke i sl. Nikoline čarolije - biće skroz drugačije nego sad kad je na njemu fokus tuče.
Ako se izbegnu - kako ja (naivno?) vidim - ovo bi trebalo biti finale Zapada. Košgeterske super-zvezde Oklahome, Hjustona i GSW, izrađenost SA - to nije dovoljno spram ukupnih fizikalija, kvaliteta a naročite dužine klupe ova dva tima; samo ako u glavi budu OK.

DukiNS

pre 6 godina

Morace malo da koriguje igru ledjima, u smislu da pri okretu drzi laktove malo nize. Opasno je kad se okreces sa visoko podignutim laktovima , u visini glave. I u ulicnom basketu to ce biti faul u napadu. Jos ga sad sudije vrebaju za istu stvar, morace da se pripazi. No ne brinem se za njega, suvishe je svestran igrac da bi mu to smetalo.

zoran

pre 6 godina

Lakat Grinu, nokaut Jerebku, lakat Gibsonu.. sta nije u redu Nikola?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (23, 28. decembar 2017 09:32)

Umislio da je igrac u raspaloj NBA ligi...ne moze covek dnevne novine da mu izvuce ispod nogu, a on misli kako igra basket...gde ode NBA takmicenje kada mora da uvozi takve igrace.

jsx

pre 6 godina

Opet ovaj. Prosli put je samo suptilno provukao, ali sad izgleda da ni ne krije finale zapada Minesota-Denver. A onda istok nije vise toliko jak...
Brateili, tako su ljudi za razne ekipe provlacili da su neugodne da ce uzeti pobedu-dve, pa su Voriorsi bez poraza uzeli zapad bez obzira na taj "nedostatak visine" sigurno da nece neko ici na njih da bi izbegao strasni Denver

STEVO

pre 6 godina

Treba malo realnosti i priznati da osim brojki Jokić nije ništa prikazao pogotovo protiv Gibsona koji je ga je u oba pravca unakazio. Lajls je pravi igrač i Denver će imati veliku korist od njega, vjerovatno i na štetu Jokićevih brojki koje vidim najviše interesuju ovdašnje znalce.

skr

pre 6 godina

Zao mi je sto moram da primetim ali Jokic toliko flopuje da me je sramota. Ali ok, I to je deo igre mnogih superzvezda nba.
S druge strane, Dzimi Batler ponovo objasnio sta znaci biti vodja na terenu.

Stanimir Branimir

pre 6 godina

U produžecima ista priča, uprkos tome što su Tauns i Gibson izašli zbog 6 ličnih, Nikola apsolutno nije to iskoristio i delom su i zbog toga izgubili.
(Milan, 28. decembar 2017 08:24)

Šta ima da iskorišćava izlazak Taunsa? Kad je Tauns u igri, onda je prilka da se ofanzivno iskorišćava igrač kojeg on čuva, pošto je KAT i prošle i ove sezone u top 3 najlošija defanzivna centra u ligi.

milos

pre 6 godina

lose prvo poluvreme i primljrn 71 poen su kljuc poraza,mada su imali sansu za pobedu,poveli su par puta,cudesno su izborili produzetak,u predhodne tri utakmice su primili 85 poena za cele utakmice protiv ratnika samo 81,solidna je to ekipa,ali eto npr.Plumli drvo od igraca u napadu,kadkad zakuca tako mu najsigurnije sa poludistance nema veze o zivotu,slobodno bacanje tesko pogodi,mada je u odbrani jaci i skocniji od Jokica,Heris,Marej odlicni,ovaj novi Lajes dobar,Cendler,Barton trebali bi u plej of ove godine,ali minesota,nikad bolja odlican tim,secam se kad su Lav i Pekovic igrali zajedno to je jedino tad sto je valjalo,ali nisu mogli sami.to su bile muke gledati,JJ Barea,Rubio,posle Levine,indijanci,a gledaj ti to sad uz KAT.Batler,Wigins,Deng,Tig,odlican su posao uradili

Scout

pre 6 godina

Ovaj bjelica za deset minuta jednom sutne, sad cemu trebati do kraja sezone da se 'opusti' i sutne cak PET put, stvarno je covjek cudan. Jokic treba da smiri zivce i da se ne svadja stalno sa sudijama. Butler 19 slobodnih, stvarno? Nisam Gledao ali zvuci mnogo.

ko to tamo

pre 6 godina

Ne znam za vas, meni ovi faulovi sto su svirani na Jokicu ne deluju kao faulovi. Par izbijenih lopti, par bolkada, guranje i zabijanje u protivnicke igrace. Ali dobro, poklonu se ne gelda u oci, jel tako?

Ne razumem kako timove poput Minesote ne mrzi da igraju ovakvu kardinalnu odbranu? Svaki put neko kasni, totalna nezainteresovanost i apatija.

Powerslave

pre 6 godina

Batlerova igra u poslednjih nekoliko minuta regularnog dela i u produžecima savršeno opisuje razliku između odličnog i all-star igrača.

Ja

pre 6 godina

Jokić očegledno nema želju da bude superstar. Verujem da ga braća forsiraju da odigra maksimalno ovu sezonu, potpiše odličan ugovor a u nastavku karijere očekujem da više ne igra nego što igra. Jednostavno, on je takav tip čoveka, nema potrebu da pobeđuje i da se dokazuje.

zoran

pre 6 godina

Lakat Grinu, nokaut Jerebku, lakat Gibsonu.. sta nije u redu Nikola?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (23, 28. decembar 2017 09:32)

Umislio da je igrac u raspaloj NBA ligi...ne moze covek dnevne novine da mu izvuce ispod nogu, a on misli kako igra basket...gde ode NBA takmicenje kada mora da uvozi takve igrace.

znanje-imanje

pre 6 godina

Upravo sam na ovo mislio juče - da ova dva tima treba da se izbegnu u plej-ofu. Upravo će se ovako razbiti i nakon 6-7 ovakvih utakmica ništa dalje neće uraditi. Jaki su a ne leže jedni drugima.
Tauns i Vigins su mnogo zreliji i realno upotrebljiviji. Spolja Batler i Kraford - nije da su nešto bolji ali su iskusniji, izrađeniji, prirodniji spram toka igre, ono što spoljnji Denvera još nemaju. Čak su ova dva najbolja "pokazna vežba" onog što fali Bogdanoviću. Nije (samo) to što Bogdan promašuje puno. On i promašuje toliko baš iz tog istog razloga, a zbog čega i sve drugo često radi pogrešno il ne baš dobro. Zato i jeste bolji u odbrani - gde se reaguje - nego u napadu - gde se odlučuje. To je ono što je npr. imao Danilović - ne samo herc da odigra kad je frka, nego da u poenu radi šta trenutak zahteva i u utakmici njen tok. Pitanje da li se taj (aspekt) talenta, ako ga nemaš, može naučiti. Noćas je bio OK, a naslov...
Spoljnji Minesote dikturaju upravo tim kvalitetom ovaj tim na gore. A baš to fali Denveru - inače i jačem od njih, naročito (će i biti) kada im se vrate Milsap i Farid. Tad će se valjda smanjiti i ovi laktovi-tehničke i sl. Nikoline čarolije - biće skroz drugačije nego sad kad je na njemu fokus tuče.
Ako se izbegnu - kako ja (naivno?) vidim - ovo bi trebalo biti finale Zapada. Košgeterske super-zvezde Oklahome, Hjustona i GSW, izrađenost SA - to nije dovoljno spram ukupnih fizikalija, kvaliteta a naročite dužine klupe ova dva tima; samo ako u glavi budu OK.

Marko

pre 6 godina

Najveci problem Denvera je Jamal Marrey, lik se ispucava uzima po 20 suteva na utakmici Jokica su limitirali u napadu ne igraju ni izbliza preko njega kao prosle godine, ja ne znam kako mu trener dozvoljava pazi Jokic najbolji igrac tima uzme 10 suteva a ovaj klinac 20 i tako svaku utakmicu...

STEVO

pre 6 godina

Treba malo realnosti i priznati da osim brojki Jokić nije ništa prikazao pogotovo protiv Gibsona koji je ga je u oba pravca unakazio. Lajls je pravi igrač i Denver će imati veliku korist od njega, vjerovatno i na štetu Jokićevih brojki koje vidim najviše interesuju ovdašnje znalce.

hmm

pre 6 godina

Niko Jokiću ne brani da više šutira, sve je to u njegovoj glavi. Čak ga i saigrači forsiraju da šutira. A Marej dečko ima petlju i lidersku crtu, uz neosporan kvalitet i samopouzdanje. Nisu svi rodjeni da budu lideri, bez obzira što se kaže da se lider i stvara, isti se pre svega radja sa tim, a Nikoli to nedostaje rekao bih.
(Milan, 28. decembar 2017 08:35)

Ma ti ne samo da znaš da njemu niko ne brani i provalio taktiku trenera,već znaš ko je kakav pa si čak ušao i Jokiću u glavu i znaš šta se tu dešava...

Milan

pre 6 godina

Jokić bled za svoje standarde. Kada je Denver sustizao veliku prednost Minesote drugi su preuzimali odgovornost. Pre svega Marej (izrasta u lidera ekipe), Barton i Lajls. U produžecima ista priča, uprkos tome što su Tauns i Gibson izašli zbog 6 ličnih, Nikola apsolutno nije to iskoristio i delom su i zbog toga izgubili.
Igra mu definitivno nije tečna kao prošle sezone, ima dovoljno vremena da popravi utisak.

Milan

pre 6 godina

pazi Jokic najbolji igrac tima uzme 10 suteva a ovaj klinac 20 i tako svaku utakmicu...
(Marko, 28. decembar

Niko Jokiću ne brani da više šutira, sve je to u njegovoj glavi. Čak ga i saigrači forsiraju da šutira. A Marej dečko ima petlju i lidersku crtu, uz neosporan kvalitet i samopouzdanje. Nisu svi rodjeni da budu lideri, bez obzira što se kaže da se lider i stvara, isti se pre svega radja sa tim, a Nikoli to nedostaje rekao bih.

Zivorad

pre 6 godina

Kako je krenuo uskoro cemo moci da ga gledamo u nekom borilackom sportu. Samo sevaju laktovi.

Lakse malo, postani jedan od superstar-ova kojima se takvi potezi tolerisu, ovako ces postati omrazen i obelezen kao prljav igrac.

zavist je gadna stvar!

pre 6 godina

Jokić očegledno nema želju da bude superstar. Verujem da ga braća forsiraju da odigra maksimalno ovu sezonu, potpiše odličan ugovor a u nastavku karijere očekujem da više ne igra nego što igra. Jednostavno, on je takav tip čoveka, nema potrebu da pobeđuje i da se dokazuje.
(Ja, 28. decembar 2017 09:08)

A to govoris na osnovu cega? odraza u ogledalu ili gledajuci u soc od kafe?

skr

pre 6 godina

Zao mi je sto moram da primetim ali Jokic toliko flopuje da me je sramota. Ali ok, I to je deo igre mnogih superzvezda nba.
S druge strane, Dzimi Batler ponovo objasnio sta znaci biti vodja na terenu.

Dragan Feliks

pre 6 godina

Jokić solidan ali mislim da mora bar za jedan nivo bolje. Sudije su se poslednjih nekoliko dana ozbiljno pogubile. Noćas tri faula u napadu na Gibsonu od kojih i ovaj Jokića potpuno smešni ( jer kada se viši igrač spusti u stav i krene u leđnu rotaciju prema košu svaki odbrambeni igrač a pogotovu niži može isturiti glavu napred i sigurno će doći do kontakta i to sudije moraju da prepoznaju, a kasnija dva faula u napadu Čendlera na Gibsonu apsolutno bez kontakta čak su se i reporteri Minesote smejali ). Trener Denvera po običaju ,,blista,, jer dok ih spoljna linija Minesote ubija ( on forsira Mareja i Harisa koji igraju 46 i 41 minut a Batlera ne mogu da zaustave ni pogledom, a u napadu po običaju igraju za sebe, a u isto vreme Mudije i Bizli čame na klupi ). Akcije Denvera kada ostanu dve ili tri sekunde za napad i uzme se tajm aut ne postoje i zaista mislim da su najveći problem Denvera koji je izuzetno potencijalna ekipa loš trener i tri pleja - beka koji igraju samo za sebe ne kreirajući igru za ekipu.
I da u prenosu su objavili najbolje petorke bivše Jugoslavije ( Dragić, Dražen, Kukoč, Stojaković i Divac ) kao i trenutne ( Mirotić, Bogdan, Jokić, Šarić i ne znam ko beše peti ), uz podatak da je gotovo 70 igrača sa prostora bivše Juge igralo u NBA što je uzimajući u obzir veličinu prostora i broj stanovnika frapantno.

prika iz susjedstva

pre 6 godina

Ja mislio onaj naš (već skoro prekriven prašinom) Asanović kralj laktova, kad ono lala koji nabada kralj. Mora se malo smiriti, da ne završi kao Mirotić, u trenutku ludosti suigrača. Naletit će na nekog nabrijanog, željnog osvete. Bila bi šteta, zna košarku, mimo laktova...

jsx

pre 6 godina

Opet ovaj. Prosli put je samo suptilno provukao, ali sad izgleda da ni ne krije finale zapada Minesota-Denver. A onda istok nije vise toliko jak...
Brateili, tako su ljudi za razne ekipe provlacili da su neugodne da ce uzeti pobedu-dve, pa su Voriorsi bez poraza uzeli zapad bez obzira na taj "nedostatak visine" sigurno da nece neko ici na njih da bi izbegao strasni Denver

Jaran

pre 6 godina

Provalili su da ima kratak fitilj, na svakoj utakmici ga neko provocira. Mora da smiri glavu, sudije ce poceti jos cesce da sviraju stvari protiv njega...

hmm

pre 6 godina

Lakat ima da mu uđe u redovnu statistiku. :D
Lakat po utwkmici...nije loš učinak... :)
Ma ako,mora da im se pokaže tvrdo ukoliko ne želiš da te pojedu tamo...

Kyle and Peel

pre 6 godina

Ni ovog leta nema reprezentacije no samo ucenje o ponasanju i laktanju.

U kraju iz kog vodim poreklo postoji izraz "razobadati se", tj. pomasati se kao govedo kad ga puste iz stale napolje jer ono pocne da se bacaka, da se nogama rita na jednu a rogovima mlati na drugu stranu.

E Nikola, nazalost, pocinje da to radi na svaki faul koji mu sviraju. Mislim da ima jos koji mesec fore, ali u vrh glave. Nakon toga je reputacija zapecacena.

Moca Vukotic je pricao o slicnoj muci. Nekoliko puta su sudije videle da je probao da isfolira za penal i ona, po nj recima, "desi se da me stvarno biju ali sudija ne svira, misli da opet glumim".

DukiNS

pre 6 godina

Morace malo da koriguje igru ledjima, u smislu da pri okretu drzi laktove malo nize. Opasno je kad se okreces sa visoko podignutim laktovima , u visini glave. I u ulicnom basketu to ce biti faul u napadu. Jos ga sad sudije vrebaju za istu stvar, morace da se pripazi. No ne brinem se za njega, suvishe je svestran igrac da bi mu to smetalo.

ko

pre 6 godina

kakvih strucnjaka ima ovde. pogotovu ovaj sto pise referat. kad se visi igrac spusti u stav protiv nizeg igraca... pa gibson je nizi 2cm od jokica.

kole

pre 6 godina

Lakat Grinu, nokaut Jerebku, lakat Gibsonu.. sta nije u redu Nikola?
(23, 28. decembar 2017 09:32)

@23
zaboravio si potres mozga Dejvisu, a i Nurkic je popio lakat prosli susret.
Bije Nikola k'o pravi
(stevan, 28. decembar 2017 10:15)


I gurnuo trenera Wizardsa...

ko to tamo

pre 6 godina

Ne znam za vas, meni ovi faulovi sto su svirani na Jokicu ne deluju kao faulovi. Par izbijenih lopti, par bolkada, guranje i zabijanje u protivnicke igrace. Ali dobro, poklonu se ne gelda u oci, jel tako?

Ne razumem kako timove poput Minesote ne mrzi da igraju ovakvu kardinalnu odbranu? Svaki put neko kasni, totalna nezainteresovanost i apatija.

Shokaku

pre 6 godina

Problem je sto je ovo njegov ustaljen nacin izlaska sa niskog posta, odbije se od odbrambenog igraca i onda pokusa da ga "prepliva" sto ukljucuje i taj lakat koji u poslednje vreme zavrsi u facama protivnika cesce nego sto je to bilo ranije, to je oduvek tako radio samo sto je obicno uspevao da ne zvekne nikoga. U svakom slucaju to mora da promeni inace mislim da ce ovo sve cesce da mu se desava. I falgrant 2 proslu utakmicu je isto ovako napravio, iako je ono bilo u trku, ali isto je pokusao da prepliva onog Jonasa pa mu udelio lakat u facu..

panda

pre 6 godina

Ja mislim da Jokic ne udara namerno laktom, nego da je malo smotan dok je u tranziciji iz odbrane u napad i obrnuto, kada trci kao da se tetura...

Scout

pre 6 godina

Ovaj bjelica za deset minuta jednom sutne, sad cemu trebati do kraja sezone da se 'opusti' i sutne cak PET put, stvarno je covjek cudan. Jokic treba da smiri zivce i da se ne svadja stalno sa sudijama. Butler 19 slobodnih, stvarno? Nisam Gledao ali zvuci mnogo.

CarloNS

pre 6 godina

Ovaj poraz ide na dušu treneru, kao i mnogi pre toga. Izbacili su Minesoti 2 visoka igrača i nastavili da igraju kao da su u igri. Ne znam zašto trener toliko gura Nikolu na liniju za 3 poena. Jeste dobar šuter, ali mesto mu je pod košem. Batler ih je sam pobedio.

marko

pre 6 godina

Jokic premalo sutira u napadu za razliku od prosle god,lopta ne ide isto kroz njegove ruke tako cesto kao lane... da li Meloun zeli vise da razigra ostale i da mu tim ne zavisi previse od Jokare tesko je reci. po meni jokara ove godine igra 40 odsto slabije,drugi su preuzeli njegovu ulogu a njega nesto ne zanima da se tu namece kao glavni igrac

Gde ja živim

pre 6 godina

Brata Nidžu će da počne NSA da prati, ugrožava bezbednost širom Amerike. Dobra partija, ali Denver ne ume da reši tesnu utakmicu pa to je.

Stanimir Branimir

pre 6 godina

U produžecima ista priča, uprkos tome što su Tauns i Gibson izašli zbog 6 ličnih, Nikola apsolutno nije to iskoristio i delom su i zbog toga izgubili.
(Milan, 28. decembar 2017 08:24)

Šta ima da iskorišćava izlazak Taunsa? Kad je Tauns u igri, onda je prilka da se ofanzivno iskorišćava igrač kojeg on čuva, pošto je KAT i prošle i ove sezone u top 3 najlošija defanzivna centra u ligi.

Powerslave

pre 6 godina

Batlerova igra u poslednjih nekoliko minuta regularnog dela i u produžecima savršeno opisuje razliku između odličnog i all-star igrača.

Aygo

pre 6 godina

E niko ne gleda utakmicu a komentarise na osnovu par podatka. Prvo Jokicu niko ne brani da šutne, ali je uvek dobro cuvan. I u produzetku su ga uvek udvajali, dobro da on nije sebican pa doda na vreme. Drugo ne sudi se samo njemu glupi fauli nego i njegovim cuvarima. Zbog toga su izbaceni iz utakmice KAT i Gibson. U produzetku su Gibsonu svirali 2 brza faula nad njim. A ovde sve stručnjaci koji znaju da li je on spreman da bude lider ili ne.

tra

pre 6 godina

Mnogo je nervozan Jokic...Iznudio je i on mnogo bezazlenijih faulova nad protivnicima pa nikom nista.Sudijske odluke su (pravedne ili ne) konacne i nepromenljive.Sto pre to prihvati, bolje za njega.

milos

pre 6 godina

lose prvo poluvreme i primljrn 71 poen su kljuc poraza,mada su imali sansu za pobedu,poveli su par puta,cudesno su izborili produzetak,u predhodne tri utakmice su primili 85 poena za cele utakmice protiv ratnika samo 81,solidna je to ekipa,ali eto npr.Plumli drvo od igraca u napadu,kadkad zakuca tako mu najsigurnije sa poludistance nema veze o zivotu,slobodno bacanje tesko pogodi,mada je u odbrani jaci i skocniji od Jokica,Heris,Marej odlicni,ovaj novi Lajes dobar,Cendler,Barton trebali bi u plej of ove godine,ali minesota,nikad bolja odlican tim,secam se kad su Lav i Pekovic igrali zajedno to je jedino tad sto je valjalo,ali nisu mogli sami.to su bile muke gledati,JJ Barea,Rubio,posle Levine,indijanci,a gledaj ti to sad uz KAT.Batler,Wigins,Deng,Tig,odlican su posao uradili