Utorak, 07.11.2017.

13:10

Kako UEFA "lovi" rasiste – epizoda Humska 1

U Partizanu su se s pravom plašili suspenzije UEFA zbog navijača protiv Skenderbega, a zašto, to nam otkriva <a href="https://mobile.nytimes.com/2017/11/07/sports/soccer/world-cup-uefa-fare.html" class="text-link" target= "_blank">reportaža Njujork Tajmsa</a> iz Beograda.

Izvor: AK

Kako UEFA "lovi" rasiste – epizoda Humska 1 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Платон6G5RS

pre 6 godina

Ljudska prava i slobode će uništiti civilizaciju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (X, 7. novembar 2017 13:16)

Још је Сократ рекао да после разуларене демократије обавезно долази тиранија.

Gradski

pre 6 godina

Neverovatano koliko komentara podržava prava navijača da vređaju sve i svakoga, a da se niko ne zapita, zašto su oni na tribinama.
Da gledaju fudbal i navijaju za svoj tim ili da dele političke poruka i vređaju bilo koga. Pogotovo mi smetaju komentari koji pominju rasizam u Engleskoj , Nemačkoj ili bilo gde drugde. Pa šta me briga za njih, hoću da stoku sa tribina koja je tu došla zbog drugih motiva neko skloni , da bih mogao da gledam fudbal.

Јабучило

pre 6 godina

(neutralni felsh, 07. novembar 2017 20:46)

Да ли је за тебе реалност уједињење са Српском? И са једне и са друге стране Дрине су Срби. Да одем мало и у историју, да ли би 1941. дизање устанка за тебе било "реално"? Некако увек воду "реалности" одводиш од српске воденице.

Bbb

pre 6 godina

''Bayer osnovan 1863. Toliko o istinitosti podataka.
(jasdf, 7. novembar 2017 16:49)''

@jasdf
U pravu si da je Bayer osnovan 1863, 1. avgusta. I ostale firme od kojih je nastao IG Farben su postojale pre njega, njih 6 ukupno. Medjutim, 9. decembra 1925, tih 6 firmi od kojih je spajanjem nastao IG Farben prestale su da postoje i ujedinile su svoj kapital u novu kompaniju. Bayer je cinio 27,4% pocetnog kapitala IGF-a. Nakon II sv. rata IGF zbog povezanosti sa nacistickim rezimom vise nije mogao da postoji pa je 1951. rasformiran na originalne kompanije, od kojih i danas posluju AGFA, BASF i Bayer. Slicno se desilo i u jos nekim razvijenim evropskim zemljama, sredinom 20-ih godina i u Velikoj Britaniji i Francuskoj manje hemijske kompanije su se pod uticajem nacistickog lobija spajale u velike kompanije kako bi lakse bile pod kontrolom nacista i kako ne bi bile u sluzbi saveznika.

Јабучило

pre 6 godina

Zasto je jasno da je lik Cara Lazara provokacija za Albance? Da li ih njegov lik provocira jer je Srbin?
(Goran, 07. novembar 2017 13:21)

Зато што и њих и цео свет подсећа чије је Косово и Метохија. А то би многи заборавили. Срећом, док је Срба, сећање ће живети.

Peki

pre 6 godina

Vi sto pricate da su Albanci potomci Ilira, samo im dajete materijal za buducnost. Albanci su to izmislili, jer ne postoje pisani dokazi gde su sad Iliri, ko su bili itd a oni na osnovu toga zele da naprave veliku Albaniju jer na osnovu toga da su oni Iliri oni ubedjuju Svet da oni su ti koji zasluzuju da imaju najvecu zemlju na ovim prostorima.
Istina je negde na sredini, ali svakako to nije bas tako kako oni to prezentuju.
Tako da bih molio sve Srbe da ne govore da su Albanci Iliri, kad za to ne postoje dokazi.

Mika

pre 6 godina

Delije i Grobari nikada nisu imali rasističke ispade. Svakakvi ispadi da ali rasistički nikad. To je svojstveno Radovcima. Kada su cigani ili grobari hukali tamnoputim igračima?

Bbb

pre 6 godina

IBM je radio za naciste, napravio je sistem za evidenciju logorasa, sto se smatra i prvim bazama podataka. Isto tako BASF i Bayer su nastali od firme IG Farben, koja je za naciste proizvodila gas za ubijanje logorasa i bojne otrove. Po toj logici koja se primenjuje na keltski krst i ove navedene firme bi danas trebale biti zabranjene. Ne samo da nisu zabranjene vec imaju svoje sportske klubove i sponzorisu sportska desavanja. UEFA bi prvo morala da se pozabavi svojim redovima a tek onda da se bavi drugima.

Shone

pre 6 godina

Да ли је реално да ови имају толико пара да шаљу преко 200 шпијуна да снимају и бележе шта је ко на стадиону урадио? Да је то једина утакмица у Европи па и да се разуме али ко зна колико десетина утакмица у току једне недеље они "посматрају" и ко зна колико хиљада тих њихових шпијуна је присутно на стадионима широм Европе. Иако у тексту пише као да су то скоро па волонтери, нешто сумњам да они то раде џабе. А чак и да раде џабе опет имају трошкове путовања, хране, смештаја, и свега осталог.

А најгоре по њих је што у суштини џаба раде. Када је Партизан кажњен против Олимпијакоса за то им и нису били потребни шпијуни, све су могли да документују на основу тв преноса и имали би исти учинак. А и у овој ситуацији када нема основа за казну, јасно је било и на основу снимка током тв преноса да је све регуларно и да никакве казне неће бити, ма колико они то желели.

Eleftherios

pre 6 godina

@MachoMen 
Albanci.su Kavkaski narod kao i Srbi tako da ...
(Istina je uglavnom tačka gledišta većine, 07. novembar 2017 15:21)

Au ala ga ti odvali. Albanci su potomci Ilira starosedeoca Balkana.

Istina je uglavnom tačka gledišta većine

pre 6 godina

@Marchelius
Nacisti su vozili i Citroene, Mercedese, pili šampanjac, jeli švajcarske sireve .... I tako

Светозар Милетић

pre 6 godina

@рајко,
@Auroraborealis,
"Bebe nek' se rađaju, poruka je Juga, nećemo da Srbijom vlada bela kuga" како шта је дискриминаторно и хомофобно у овој поруци ?!?! Па зна се да само хетеросексуални бракови могу да имају децу из чега произилази да се друга страна прозива и дискриминише, и самим тим се друга страна поистовећује са кугом. Паметном доста ...

Istina je uglavnom tačka gledišta većine

pre 6 godina

@циган, не делија
Келтски крст је келтски крст и то што су га нацисти користили нема ама баш никакве везе. За твоју информацију Келти су својевремено вршљали овим крајевима и неки од нас воде порекло од истих. Погледај колико је риђокосих. Сад би требало Индијцима и Непалцима забранити коришћење симбола „точак живота" јер су га Нацисти присвојили као свој симбол. Сад испада да не треба возити ни Цитроен и Мерцедес јер су га возили нацисти. А све „бубе" које видимо на улици да полупамо јер су је смислили нацисти. Ова прича нема везе с мозгом.

Monty Python - Philosopher Football

pre 6 godina

@Светозар Милетић
"Па зна се да само хетеросексуални бракови могу да имају децу из чега произилази да се друга страна прозива и дискриминише, и самим тим се друга страна поистовећује са кугом."

Vrlo, vrlo nategnuto, medjutim, da li vazi i sledece tvrdjenje, slicno vasem, da se svi oni koji su za abortus, zalazu i za homoseksualnost ?

FKP

pre 6 godina

U ovoj i susednim sistematski zapuštenim zemljama biće potrebne godine mukotrpnog rada, pre svega društva, škola , institucija, medija, da bi se dovele u nekakav red.

Dobro je što se prave ovakvi koraci, ali bez aktivnog učešća države, koja mora da prestane da proizvodi huligane, neće biti dovoljno. Drugim rečima, ovo društvo mora da poželi, stvarno da poželi, da ozdravi i da se promeni na bolje.

jodlovo

pre 6 godina

kakve bre kuge kakve gluposti na stadionu bavite se sportom i navijajte sportski...sad ce huligani se bave radjanjem dece dok se igra medjunarodni fudbal...samo kod nas...bavite se decom u porodici ceo zivot a ne na stadionu 90 minuta

Sivonja

pre 6 godina

New Balance napaduju odkako su podrzali Trampa. Prvi put sam kupio par tih patika i od sada samo one dolaze u obzir. Necu da ucestvujem u levicarskom ludilu

UEFA MAFIA

pre 6 godina

UEFA je prva ta koja ne poštuje sopstvena pravila i to su dokazali time što su klubovima sa Kosova dozvolili da se takmiče u Evropi kao da je Kosovo članica UN-a, što nije slučaj, ali što mora i što jeste pravilo koje su ljudi iz UEFA sami u startu pregazili, sve ostalo je manji greh, dakle UEFA MAFIA!

Ayatollah

pre 6 godina

Politička korektnost je kancer koji će razoriti moderno društvo. Ceo svet je postao jedno odvratno i otužno mesto sa gomilom nekakvih dušebrižnika koji nezvano zabadaju svoje noseve u tuđe poslove i non-stop nam govore kako trebamo da se ponašamo i šta treba da radimo, sve više ograničavajući i kreativnost i slobodu. To važi i za ovu parašpijunsku organizaciju, čiji "volonteri" idu po stadionima i snimaju ko šta radi i o tome podnese izveštaj - ej, pa odakle tebi pravo da ti mene snimaš bez moje saglasnosti, a da nisi vojska ili policija, i još o tome da nekome podnosiš nekakav izveštaj, a sve da bi uterao neku svoju agendu za koju misliš da je ispravna. Još se takvi likovi ovde predstavljaju kao nekakvi heroji i moralni kompas, a u suštini su obični žbirevi, kojima treba doživotno zabraniti ulazak na stadione, jer oni i ne dolaze da gledaju fudbal, već da špijuniraju druge ljude iz potpuno privatnih razloga.

el_kiddo

pre 6 godina

Ovo sa potencijalnom provokacijom za setalicu sa knezom Lazarom je cista glupost, pa na svakom derbiju jedna ili druga strana imaju koreografiju slicnog tipa, boj na Kosovu, Mars na Drinu, neki generali, tako da od provokacije nema ni p.

Митар пфк

pre 6 godina

Узгред , крпу South guarд није морао да тако чудесно примјећује , то су момци који редовно бодре црно беле и деценијама су уз партизан , и транс је увјек ту !! Могли су то да изгуглају после меча партизана ;)

numed

pre 6 godina

Ja sam rasista i dičim se time.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nacionalni Stroj, 7. novembar 2017 13:16)

Čega se pametan stidi....

Vladimir Vukajlovic

pre 6 godina

U tužnom svijetu živimo, još tužniji će postati.... ova i buduće generacije će ponovo morati da vode borbu za slobodu govora i mišljenja. Pogledajte samo to... postoji agencija koja prati šta je ko rekao... totalitarizam na sceni! Ko misli da je ovo naivno, grdo se vara. Priča o diskrimininaciji je samo izgovor za uvođenje totalitarne politike i stvaranje društva u kojem svi treba isto da misle i isto da govore, u ideološkim okvirima koje vam neko propiše regulišući šta smiješ a šta ne smiješ reći. Sloboda govora je kad imaš pravo da kažeš nešto što nekoga vrijeđa na kraju krajeva. Ne smiješ nasilje primjenjivati, ili pozivati na njega, ali trebalo bi da svako ima pravo da kaže šta god hoće pa i najveću glupost.. Vezati usta čovjeku da se drugi ne bi "uvrijedio" ili da drugome ne "povrijedite osjećanja" je apsurd! To ne govori ništa o onome ko je nešto izrekao, već o onome kojem je upućeno, o njegovoj emotivnoj nestabilnosti. Ne može država ili zakon ili neka pravila da vas štite od "neprijatnog osjećaja" morate sami da se izgradite i da stvorite otpor. Amerikanci parafraziraju svoj ustav govoreći "da on daje pravo svakom čovjeku da bude budala i baraba ako želi" Koliko god to apsurdno zvučalo, to je sloboda! Ljudi koji su potpuno normalni, porodični, vaspitani se tjeraju u "podzemlje" i kriminalizuju. U kući ćete reći da ne volite homoseksualizam, dok javno to ne smijete reći itd itd.. ova bolesna "pravila" potpuno normalne i pristojne ljude "stavljaju sa one strane zakona"

Митар пфк

pre 6 godina

Зашто би албанце врјеђала шеталица лазарева никако ми није јасно ???Углавном показили су гробари албанцима како се бодри тим , и како се дочекују гости..За разлику од примитивизма у елбасану..

Auroraborealis

pre 6 godina

Нека ми неко објасни како може бити хомофобна порука: "Bebe nek' se rađaju, poruka je Juga, nećemo da Srbijom vlada bela kuga". Шта је у овоме хомофобно? Овде се пропагира раст наталитета, хомосексуалци се уопште не помињу ни у ком контексту. Ови из УЕФЕ су заиста болесни ако у овој поруци виде хомофобију.р
(рајко, 07. novembar 2017 13:47)

Prva stvar:
Zvezda nije kaznjena za tu poruku.

Druga stvar:
Da je ta poruka stajala sama, bez predhodne zbog koje je Zvezda dobila kaznu, niko je ne bi ni spomenuo.

Nemojmo se praviti blesavi, pravila igre znamo, ili ih treba postovati ili izaci iz Uefe i Fife.

Sabacka Macva 1919

pre 6 godina

Jos samo fali da vodite navijanje, da povedete navijanje kako vama odgovara, imam pravo da pevam sta hocu, ovo su komunjare radile, ko kafani peva protiv tita pojede ga mrak, imam pravo da volim i da mrzim, da pevam i placem kad mi se place, ovo je samo deo plana, kao idete na stadione, sutra ce u kuce da ulaze, demokratiju tumacite kako vama odgovara !

Sudija

pre 6 godina

Aj sad lepo u pozoriste i ostavi sport onima kojo ga vole, kojima je on strast, patnja i ljubav.
Nama ne smetaju ni povici sa severa, iz pristine ili zagreba, niti se pronalazimo uvredjenima.
U pozoriste, operu, pa aplaudiraj na kraju cina i bacaj ruze i plisane medvedice.
26 godina sam u fudbalu, kao igrac 12 i kao sudija 14 i sta mislite sta sam sve cuo sa tribina o sebi? I nikada mi nije bilo tesko niti me je pogadjalo. Da li atvarno mislite da sudiju manje vredjaju od tamnoputih igraca, mogu enciklopediju da napravim sa psovkama koje su mi bile upucene..
Ako se plasite letenja idite po zemlji, ako vam smeta folklor tribina idite u pozoriste ili navijajte na tenisu.
Vec mi je muka od tolike politicke korektnosti.
Jedino sto je u sportu bitno je da se na kraju utakmice pruzi ruka i cestita.
Ko se je jednom ucestvovao u takmicarskoj utakmici to zna, ko nije.... Pa promenite hobi, nama je fudbal deo zivota i ljubavi, mi smo mu zivot posvetili i onda dodju ovi koji su bili na 21. utakmici kao zbirovi da nam sole pamet...

Guido

pre 6 godina

Zasto navijaci nisu socijalisti, komunisti ili levicarski anarhisti i ne masu crvenim zastavama? Naposletku, oni su nezaposleni, u kapitalizmu obespravljeni,besperspektivni proleterijat, a fudbal je medjunarodna aktivnost, igraci za koje navijaju su svih rasa i nacija. Zasto su, sasvim iracionalno, nacionalisti i loze se na feudalizam, etnicki folklor i desnicarske ideje u kojima oni u najboljem slucaju mogu biti socijalni slucajevi a u gorem i sasvim realnom, topovsko meso - i nista vise od toga. Sta objasnjava ovu vrstu mazohizma i ignorantnosti?

Иван

pre 6 godina

Битно је да онај лоби чије се помињање забрањује врши притисак на све, то је ок, а ми нормални смо ућуткани. Срамота

Sloboda izražavanja na stadionu

pre 6 godina

Ja koliko shvatam, ti nećeš moći od skora ni da navijaš na stadionima. Poruke su uvredljive? pa i treba da budu. Da možda ne treba da budemo dobri domaćini prema ljudima koji 150 godina (5 generacija) kolju, ubijaju, siluju, proteruju, spaljuju manastire stare 8-10 vekova dela svetske kulture,otimaju teritoriju, istoriju, resurse? jeli? nego šta nego da treba da im na svakom mestu stavimo do znanja šta mislimo o njima.
A amerikanci ako hoće da vijaju naciste, neka pogledaju u svoje dvorište. Pola njih je pobeglo u SAD posle WW2. Da se ne vraćam na istrebljivanje indijanaca (a radilo se o milionima).

рајко

pre 6 godina

Нека ми неко објасни како може бити хомофобна порука: "Bebe nek' se rađaju, poruka je Juga, nećemo da Srbijom vlada bela kuga". Шта је у овоме хомофобно? Овде се пропагира раст наталитета, хомосексуалци се уопште не помињу ни у ком контексту. Ови из УЕФЕ су заиста болесни ако у овој поруци виде хомофобију.р

Милош-Бн

pre 6 godina

Samo ne razumem kako je koreografija sa Lazarom provokacija. Covek se borio sa turcima a ne sa albancima. Albanci su bili pravoslavci pre turaka i jedina su zemlja gde je celo ili gotovo celo stanovnistvo promenilo veru. Samo oni i bosanci su takav primer ali je u bosni prihvatilo novu veru 50-60% ljudi. Mislim da Lazar moze biti provokacija samo ako igramo sa turcima a i protiv njih nije nacizam niti diskriminacija.

Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville

pre 6 godina

Nije mi jasno kako je "Bebe nek' se rađaju, poruka je Juga, nećemo da Srbijom vlada bela kuga" homofobno (ispada kao da je za homoseksualce uvredljivo ako neka zemlja ima pozitivan prirodni priraštaj stanovnika!?), a "Kosovo je Srbija" nije eksplicitna politička poruka.

Jim Beam

pre 6 godina

@Милош-Бн
Nisu jedini, i mi smo promenili veru. Kao i svi narodi Evrope. Naši preci su verovali u Peruna i ostale staroslovenske bogove, pa se prešlo na hrišćanstvo kada je ono postalo dominantno. Čak i danas, vekovima posle prelaska, imaš dosta elemenata odatle jer npr Slave imaju veze sa tim. Nekad Perun, danas Sveti Ilija. Čitaj malo više, nije loše znati o svojim korenima. Ako ništa, ublažava mržnju.

Иван Грозни

pre 6 godina

Замисли само какви су то паћеници који волонтирају за мафијашку организацију!

Parter B

pre 6 godina

Ali jelte rasistickih povika,uvreda,krika,transparenata nema u Engleskoj,Belgiji,Holandiji,Nemackoj,Francuskoj,nego se nekako uvek nakace na Srbe,Ruse,Poljake,Grke i ostale istocne narode...
Zapadnjacko licemerje...

Oldtajmer

pre 6 godina

"Bebe nek' se rađaju, poruka je Juga, nećemo da Srbijom vlada bela kuga".

Jasno je da je opet u pitanju bila homofobna poruka,..."

Zašto homofobna? Da nije možda protiv abortusa?

P.S. Navijač sam "malog komšije".

циган, не делија

pre 6 godina

келтски крстови човјече, па срби никад нису били фашисти а они користе све што стигну из репертоара трећег рајха. дједови вам се окрећу у гробу, срам вас и стид било, још имате и историју потпуно комјнистичку

Trki

pre 6 godina

Navijačke pesme su pune psovki i uvreda, koje izvan konteksta stadiona imaju drugačije značenje. Na primer, "ganci ganci vi ste ovde stranci", koja poručuje navijačima Zvezde da nisu dobrodošli na tribine JNA/Pionira, bi prema ovoj policiji za ponašanje imala rasističku konotaciju što naravno nema veze sa mozgom. Zapravo, bilo koja pesma upućena navijačima Zvezde bi prema ovim mozgovima bila rasistička jer je višedecenijski nadimak za navijače Zvezde "cigani". Ili zastava "Anti-Romi". A navijači Partizana su na svojoj tribini kačili i zastave Senegala, Brazila (i trenutno je ona aktuelna) itd

Bilo kakav vid rasizma treba iskoreniti, to nije sporno, ali hvatati se za navijačke poklike i tumačiti ih po slobodnom nahođenju je smešno. Slušaj, ovi ne nose ni patike New Balance jer ih N podseća na naciste... I dalje se krstim. Meni je priča ovih likova smešna... Ali pretpostavljam da se tu obrće velika lova a.k.a. nevladina organizacija, smislili su odličan biznis, ne sumnjam da lepu lovu keširaju oni koji su na čelu organizacije.

Marchelius

pre 6 godina

Ne moram da kažem da nisam pristalica rasizma samo da neko ne bi pogrešno protumačio moj komentar, ali New Balance se povezuje sa neonacistima? Pa i da jeste ako je dobra patika pa šta? Pa šta je bio BMW za vreme drugog svetskog rata pa se kupuje i vozi.. svašta budalastane

mrki

pre 6 godina

Fašisti traže istomišljenike. Na poljudu svastika gostuje večno, u Zadru urliču ubij Srbina a volonteri zanemeli.
Danas je apsurd kada vam unuci zločinaca sude.

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Wow!
Sjajan tekst Njujork Tajmsa!
Bravo za FARE!
Netolerancija, šovinizam, neonacizam, nacionalizam i mržnja moraju biti proterani sa naših stadiona!

Bravo FARE!
Bravo FK Partizan!
Bravo UEFA!

Redari na stadionu su bili savršeno organizovani!
Oni su sasvim dovoljni za bezbednu organizaciju utakmice!
Oklopljena policija i huligani moraju da budu proterani sa stadiona!
Oklopljena policija može samo da isprovocira normalne navijače!
Napolje huligani!

Macho Men

pre 6 godina

Albanci su balkanski narod kao i Srbi, i trebalo bi da poštujemo njihovu veru, kulturu i običaje. Tako ćemo i zaslužiti poštovanje drugih.

Милош-Бн

pre 6 godina

Samo ne razumem kako je koreografija sa Lazarom provokacija. Covek se borio sa turcima a ne sa albancima. Albanci su bili pravoslavci pre turaka i jedina su zemlja gde je celo ili gotovo celo stanovnistvo promenilo veru. Samo oni i bosanci su takav primer ali je u bosni prihvatilo novu veru 50-60% ljudi. Mislim da Lazar moze biti provokacija samo ako igramo sa turcima a i protiv njih nije nacizam niti diskriminacija.

mrki

pre 6 godina

Fašisti traže istomišljenike. Na poljudu svastika gostuje večno, u Zadru urliču ubij Srbina a volonteri zanemeli.
Danas je apsurd kada vam unuci zločinaca sude.

Trki

pre 6 godina

Navijačke pesme su pune psovki i uvreda, koje izvan konteksta stadiona imaju drugačije značenje. Na primer, "ganci ganci vi ste ovde stranci", koja poručuje navijačima Zvezde da nisu dobrodošli na tribine JNA/Pionira, bi prema ovoj policiji za ponašanje imala rasističku konotaciju što naravno nema veze sa mozgom. Zapravo, bilo koja pesma upućena navijačima Zvezde bi prema ovim mozgovima bila rasistička jer je višedecenijski nadimak za navijače Zvezde "cigani". Ili zastava "Anti-Romi". A navijači Partizana su na svojoj tribini kačili i zastave Senegala, Brazila (i trenutno je ona aktuelna) itd

Bilo kakav vid rasizma treba iskoreniti, to nije sporno, ali hvatati se za navijačke poklike i tumačiti ih po slobodnom nahođenju je smešno. Slušaj, ovi ne nose ni patike New Balance jer ih N podseća na naciste... I dalje se krstim. Meni je priča ovih likova smešna... Ali pretpostavljam da se tu obrće velika lova a.k.a. nevladina organizacija, smislili su odličan biznis, ne sumnjam da lepu lovu keširaju oni koji su na čelu organizacije.

Marchelius

pre 6 godina

Ne moram da kažem da nisam pristalica rasizma samo da neko ne bi pogrešno protumačio moj komentar, ali New Balance se povezuje sa neonacistima? Pa i da jeste ako je dobra patika pa šta? Pa šta je bio BMW za vreme drugog svetskog rata pa se kupuje i vozi.. svašta budalastane

Parter B

pre 6 godina

Ali jelte rasistickih povika,uvreda,krika,transparenata nema u Engleskoj,Belgiji,Holandiji,Nemackoj,Francuskoj,nego se nekako uvek nakace na Srbe,Ruse,Poljake,Grke i ostale istocne narode...
Zapadnjacko licemerje...

Oldtajmer

pre 6 godina

"Bebe nek' se rađaju, poruka je Juga, nećemo da Srbijom vlada bela kuga".

Jasno je da je opet u pitanju bila homofobna poruka,..."

Zašto homofobna? Da nije možda protiv abortusa?

P.S. Navijač sam "malog komšije".

рајко

pre 6 godina

Нека ми неко објасни како може бити хомофобна порука: "Bebe nek' se rađaju, poruka je Juga, nećemo da Srbijom vlada bela kuga". Шта је у овоме хомофобно? Овде се пропагира раст наталитета, хомосексуалци се уопште не помињу ни у ком контексту. Ови из УЕФЕ су заиста болесни ако у овој поруци виде хомофобију.р

Иван Грозни

pre 6 godina

Замисли само какви су то паћеници који волонтирају за мафијашку организацију!

Jim Beam

pre 6 godina

@Милош-Бн
Nisu jedini, i mi smo promenili veru. Kao i svi narodi Evrope. Naši preci su verovali u Peruna i ostale staroslovenske bogove, pa se prešlo na hrišćanstvo kada je ono postalo dominantno. Čak i danas, vekovima posle prelaska, imaš dosta elemenata odatle jer npr Slave imaju veze sa tim. Nekad Perun, danas Sveti Ilija. Čitaj malo više, nije loše znati o svojim korenima. Ako ništa, ublažava mržnju.

Sloboda izražavanja na stadionu

pre 6 godina

Ja koliko shvatam, ti nećeš moći od skora ni da navijaš na stadionima. Poruke su uvredljive? pa i treba da budu. Da možda ne treba da budemo dobri domaćini prema ljudima koji 150 godina (5 generacija) kolju, ubijaju, siluju, proteruju, spaljuju manastire stare 8-10 vekova dela svetske kulture,otimaju teritoriju, istoriju, resurse? jeli? nego šta nego da treba da im na svakom mestu stavimo do znanja šta mislimo o njima.
A amerikanci ako hoće da vijaju naciste, neka pogledaju u svoje dvorište. Pola njih je pobeglo u SAD posle WW2. Da se ne vraćam na istrebljivanje indijanaca (a radilo se o milionima).

Sudija

pre 6 godina

Aj sad lepo u pozoriste i ostavi sport onima kojo ga vole, kojima je on strast, patnja i ljubav.
Nama ne smetaju ni povici sa severa, iz pristine ili zagreba, niti se pronalazimo uvredjenima.
U pozoriste, operu, pa aplaudiraj na kraju cina i bacaj ruze i plisane medvedice.
26 godina sam u fudbalu, kao igrac 12 i kao sudija 14 i sta mislite sta sam sve cuo sa tribina o sebi? I nikada mi nije bilo tesko niti me je pogadjalo. Da li atvarno mislite da sudiju manje vredjaju od tamnoputih igraca, mogu enciklopediju da napravim sa psovkama koje su mi bile upucene..
Ako se plasite letenja idite po zemlji, ako vam smeta folklor tribina idite u pozoriste ili navijajte na tenisu.
Vec mi je muka od tolike politicke korektnosti.
Jedino sto je u sportu bitno je da se na kraju utakmice pruzi ruka i cestita.
Ko se je jednom ucestvovao u takmicarskoj utakmici to zna, ko nije.... Pa promenite hobi, nama je fudbal deo zivota i ljubavi, mi smo mu zivot posvetili i onda dodju ovi koji su bili na 21. utakmici kao zbirovi da nam sole pamet...

UEFA MAFIA

pre 6 godina

UEFA je prva ta koja ne poštuje sopstvena pravila i to su dokazali time što su klubovima sa Kosova dozvolili da se takmiče u Evropi kao da je Kosovo članica UN-a, što nije slučaj, ali što mora i što jeste pravilo koje su ljudi iz UEFA sami u startu pregazili, sve ostalo je manji greh, dakle UEFA MAFIA!

Ayatollah

pre 6 godina

Politička korektnost je kancer koji će razoriti moderno društvo. Ceo svet je postao jedno odvratno i otužno mesto sa gomilom nekakvih dušebrižnika koji nezvano zabadaju svoje noseve u tuđe poslove i non-stop nam govore kako trebamo da se ponašamo i šta treba da radimo, sve više ograničavajući i kreativnost i slobodu. To važi i za ovu parašpijunsku organizaciju, čiji "volonteri" idu po stadionima i snimaju ko šta radi i o tome podnese izveštaj - ej, pa odakle tebi pravo da ti mene snimaš bez moje saglasnosti, a da nisi vojska ili policija, i još o tome da nekome podnosiš nekakav izveštaj, a sve da bi uterao neku svoju agendu za koju misliš da je ispravna. Još se takvi likovi ovde predstavljaju kao nekakvi heroji i moralni kompas, a u suštini su obični žbirevi, kojima treba doživotno zabraniti ulazak na stadione, jer oni i ne dolaze da gledaju fudbal, već da špijuniraju druge ljude iz potpuno privatnih razloga.

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Wow!
Sjajan tekst Njujork Tajmsa!
Bravo za FARE!
Netolerancija, šovinizam, neonacizam, nacionalizam i mržnja moraju biti proterani sa naših stadiona!

Bravo FARE!
Bravo FK Partizan!
Bravo UEFA!

Redari na stadionu su bili savršeno organizovani!
Oni su sasvim dovoljni za bezbednu organizaciju utakmice!
Oklopljena policija i huligani moraju da budu proterani sa stadiona!
Oklopljena policija može samo da isprovocira normalne navijače!
Napolje huligani!

циган, не делија

pre 6 godina

келтски крстови човјече, па срби никад нису били фашисти а они користе све што стигну из репертоара трећег рајха. дједови вам се окрећу у гробу, срам вас и стид било, још имате и историју потпуно комјнистичку

Sabacka Macva 1919

pre 6 godina

Jos samo fali da vodite navijanje, da povedete navijanje kako vama odgovara, imam pravo da pevam sta hocu, ovo su komunjare radile, ko kafani peva protiv tita pojede ga mrak, imam pravo da volim i da mrzim, da pevam i placem kad mi se place, ovo je samo deo plana, kao idete na stadione, sutra ce u kuce da ulaze, demokratiju tumacite kako vama odgovara !

Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville

pre 6 godina

Nije mi jasno kako je "Bebe nek' se rađaju, poruka je Juga, nećemo da Srbijom vlada bela kuga" homofobno (ispada kao da je za homoseksualce uvredljivo ako neka zemlja ima pozitivan prirodni priraštaj stanovnika!?), a "Kosovo je Srbija" nije eksplicitna politička poruka.

Митар пфк

pre 6 godina

Зашто би албанце врјеђала шеталица лазарева никако ми није јасно ???Углавном показили су гробари албанцима како се бодри тим , и како се дочекују гости..За разлику од примитивизма у елбасану..

Istina je uglavnom tačka gledišta većine

pre 6 godina

@циган, не делија
Келтски крст је келтски крст и то што су га нацисти користили нема ама баш никакве везе. За твоју информацију Келти су својевремено вршљали овим крајевима и неки од нас воде порекло од истих. Погледај колико је риђокосих. Сад би требало Индијцима и Непалцима забранити коришћење симбола „точак живота" јер су га Нацисти присвојили као свој симбол. Сад испада да не треба возити ни Цитроен и Мерцедес јер су га возили нацисти. А све „бубе" које видимо на улици да полупамо јер су је смислили нацисти. Ова прича нема везе с мозгом.

Иван

pre 6 godina

Битно је да онај лоби чије се помињање забрањује врши притисак на све, то је ок, а ми нормални смо ућуткани. Срамота

Sivonja

pre 6 godina

New Balance napaduju odkako su podrzali Trampa. Prvi put sam kupio par tih patika i od sada samo one dolaze u obzir. Necu da ucestvujem u levicarskom ludilu

Vladimir Vukajlovic

pre 6 godina

U tužnom svijetu živimo, još tužniji će postati.... ova i buduće generacije će ponovo morati da vode borbu za slobodu govora i mišljenja. Pogledajte samo to... postoji agencija koja prati šta je ko rekao... totalitarizam na sceni! Ko misli da je ovo naivno, grdo se vara. Priča o diskrimininaciji je samo izgovor za uvođenje totalitarne politike i stvaranje društva u kojem svi treba isto da misle i isto da govore, u ideološkim okvirima koje vam neko propiše regulišući šta smiješ a šta ne smiješ reći. Sloboda govora je kad imaš pravo da kažeš nešto što nekoga vrijeđa na kraju krajeva. Ne smiješ nasilje primjenjivati, ili pozivati na njega, ali trebalo bi da svako ima pravo da kaže šta god hoće pa i najveću glupost.. Vezati usta čovjeku da se drugi ne bi "uvrijedio" ili da drugome ne "povrijedite osjećanja" je apsurd! To ne govori ništa o onome ko je nešto izrekao, već o onome kojem je upućeno, o njegovoj emotivnoj nestabilnosti. Ne može država ili zakon ili neka pravila da vas štite od "neprijatnog osjećaja" morate sami da se izgradite i da stvorite otpor. Amerikanci parafraziraju svoj ustav govoreći "da on daje pravo svakom čovjeku da bude budala i baraba ako želi" Koliko god to apsurdno zvučalo, to je sloboda! Ljudi koji su potpuno normalni, porodični, vaspitani se tjeraju u "podzemlje" i kriminalizuju. U kući ćete reći da ne volite homoseksualizam, dok javno to ne smijete reći itd itd.. ova bolesna "pravila" potpuno normalne i pristojne ljude "stavljaju sa one strane zakona"

Macho Men

pre 6 godina

Albanci su balkanski narod kao i Srbi, i trebalo bi da poštujemo njihovu veru, kulturu i običaje. Tako ćemo i zaslužiti poštovanje drugih.

numed

pre 6 godina

Ja sam rasista i dičim se time.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nacionalni Stroj, 7. novembar 2017 13:16)

Čega se pametan stidi....

Mika

pre 6 godina

Delije i Grobari nikada nisu imali rasističke ispade. Svakakvi ispadi da ali rasistički nikad. To je svojstveno Radovcima. Kada su cigani ili grobari hukali tamnoputim igračima?

Bbb

pre 6 godina

IBM je radio za naciste, napravio je sistem za evidenciju logorasa, sto se smatra i prvim bazama podataka. Isto tako BASF i Bayer su nastali od firme IG Farben, koja je za naciste proizvodila gas za ubijanje logorasa i bojne otrove. Po toj logici koja se primenjuje na keltski krst i ove navedene firme bi danas trebale biti zabranjene. Ne samo da nisu zabranjene vec imaju svoje sportske klubove i sponzorisu sportska desavanja. UEFA bi prvo morala da se pozabavi svojim redovima a tek onda da se bavi drugima.

jodlovo

pre 6 godina

kakve bre kuge kakve gluposti na stadionu bavite se sportom i navijajte sportski...sad ce huligani se bave radjanjem dece dok se igra medjunarodni fudbal...samo kod nas...bavite se decom u porodici ceo zivot a ne na stadionu 90 minuta

Peki

pre 6 godina

Vi sto pricate da su Albanci potomci Ilira, samo im dajete materijal za buducnost. Albanci su to izmislili, jer ne postoje pisani dokazi gde su sad Iliri, ko su bili itd a oni na osnovu toga zele da naprave veliku Albaniju jer na osnovu toga da su oni Iliri oni ubedjuju Svet da oni su ti koji zasluzuju da imaju najvecu zemlju na ovim prostorima.
Istina je negde na sredini, ali svakako to nije bas tako kako oni to prezentuju.
Tako da bih molio sve Srbe da ne govore da su Albanci Iliri, kad za to ne postoje dokazi.

Istina je uglavnom tačka gledišta većine

pre 6 godina

@Marchelius
Nacisti su vozili i Citroene, Mercedese, pili šampanjac, jeli švajcarske sireve .... I tako

el_kiddo

pre 6 godina

Ovo sa potencijalnom provokacijom za setalicu sa knezom Lazarom je cista glupost, pa na svakom derbiju jedna ili druga strana imaju koreografiju slicnog tipa, boj na Kosovu, Mars na Drinu, neki generali, tako da od provokacije nema ni p.

Јабучило

pre 6 godina

Zasto je jasno da je lik Cara Lazara provokacija za Albance? Da li ih njegov lik provocira jer je Srbin?
(Goran, 07. novembar 2017 13:21)

Зато што и њих и цео свет подсећа чије је Косово и Метохија. А то би многи заборавили. Срећом, док је Срба, сећање ће живети.

FKP

pre 6 godina

U ovoj i susednim sistematski zapuštenim zemljama biće potrebne godine mukotrpnog rada, pre svega društva, škola , institucija, medija, da bi se dovele u nekakav red.

Dobro je što se prave ovakvi koraci, ali bez aktivnog učešća države, koja mora da prestane da proizvodi huligane, neće biti dovoljno. Drugim rečima, ovo društvo mora da poželi, stvarno da poželi, da ozdravi i da se promeni na bolje.

Monty Python - Philosopher Football

pre 6 godina

@Светозар Милетић
"Па зна се да само хетеросексуални бракови могу да имају децу из чега произилази да се друга страна прозива и дискриминише, и самим тим се друга страна поистовећује са кугом."

Vrlo, vrlo nategnuto, medjutim, da li vazi i sledece tvrdjenje, slicno vasem, da se svi oni koji su za abortus, zalazu i za homoseksualnost ?

Auroraborealis

pre 6 godina

Нека ми неко објасни како може бити хомофобна порука: "Bebe nek' se rađaju, poruka je Juga, nećemo da Srbijom vlada bela kuga". Шта је у овоме хомофобно? Овде се пропагира раст наталитета, хомосексуалци се уопште не помињу ни у ком контексту. Ови из УЕФЕ су заиста болесни ако у овој поруци виде хомофобију.р
(рајко, 07. novembar 2017 13:47)

Prva stvar:
Zvezda nije kaznjena za tu poruku.

Druga stvar:
Da je ta poruka stajala sama, bez predhodne zbog koje je Zvezda dobila kaznu, niko je ne bi ni spomenuo.

Nemojmo se praviti blesavi, pravila igre znamo, ili ih treba postovati ili izaci iz Uefe i Fife.

Guido

pre 6 godina

Zasto navijaci nisu socijalisti, komunisti ili levicarski anarhisti i ne masu crvenim zastavama? Naposletku, oni su nezaposleni, u kapitalizmu obespravljeni,besperspektivni proleterijat, a fudbal je medjunarodna aktivnost, igraci za koje navijaju su svih rasa i nacija. Zasto su, sasvim iracionalno, nacionalisti i loze se na feudalizam, etnicki folklor i desnicarske ideje u kojima oni u najboljem slucaju mogu biti socijalni slucajevi a u gorem i sasvim realnom, topovsko meso - i nista vise od toga. Sta objasnjava ovu vrstu mazohizma i ignorantnosti?

Shone

pre 6 godina

Да ли је реално да ови имају толико пара да шаљу преко 200 шпијуна да снимају и бележе шта је ко на стадиону урадио? Да је то једина утакмица у Европи па и да се разуме али ко зна колико десетина утакмица у току једне недеље они "посматрају" и ко зна колико хиљада тих њихових шпијуна је присутно на стадионима широм Европе. Иако у тексту пише као да су то скоро па волонтери, нешто сумњам да они то раде џабе. А чак и да раде џабе опет имају трошкове путовања, хране, смештаја, и свега осталог.

А најгоре по њих је што у суштини џаба раде. Када је Партизан кажњен против Олимпијакоса за то им и нису били потребни шпијуни, све су могли да документују на основу тв преноса и имали би исти учинак. А и у овој ситуацији када нема основа за казну, јасно је било и на основу снимка током тв преноса да је све регуларно и да никакве казне неће бити, ма колико они то желели.

Митар пфк

pre 6 godina

Узгред , крпу South guarд није морао да тако чудесно примјећује , то су момци који редовно бодре црно беле и деценијама су уз партизан , и транс је увјек ту !! Могли су то да изгуглају после меча партизана ;)

Светозар Милетић

pre 6 godina

@рајко,
@Auroraborealis,
"Bebe nek' se rađaju, poruka je Juga, nećemo da Srbijom vlada bela kuga" како шта је дискриминаторно и хомофобно у овој поруци ?!?! Па зна се да само хетеросексуални бракови могу да имају децу из чега произилази да се друга страна прозива и дискриминише, и самим тим се друга страна поистовећује са кугом. Паметном доста ...

Јабучило

pre 6 godina

(neutralni felsh, 07. novembar 2017 20:46)

Да ли је за тебе реалност уједињење са Српском? И са једне и са друге стране Дрине су Срби. Да одем мало и у историју, да ли би 1941. дизање устанка за тебе било "реално"? Некако увек воду "реалности" одводиш од српске воденице.

Eleftherios

pre 6 godina

@MachoMen 
Albanci.su Kavkaski narod kao i Srbi tako da ...
(Istina je uglavnom tačka gledišta većine, 07. novembar 2017 15:21)

Au ala ga ti odvali. Albanci su potomci Ilira starosedeoca Balkana.

Gradski

pre 6 godina

Neverovatano koliko komentara podržava prava navijača da vređaju sve i svakoga, a da se niko ne zapita, zašto su oni na tribinama.
Da gledaju fudbal i navijaju za svoj tim ili da dele političke poruka i vređaju bilo koga. Pogotovo mi smetaju komentari koji pominju rasizam u Engleskoj , Nemačkoj ili bilo gde drugde. Pa šta me briga za njih, hoću da stoku sa tribina koja je tu došla zbog drugih motiva neko skloni , da bih mogao da gledam fudbal.

Bbb

pre 6 godina

''Bayer osnovan 1863. Toliko o istinitosti podataka.
(jasdf, 7. novembar 2017 16:49)''

@jasdf
U pravu si da je Bayer osnovan 1863, 1. avgusta. I ostale firme od kojih je nastao IG Farben su postojale pre njega, njih 6 ukupno. Medjutim, 9. decembra 1925, tih 6 firmi od kojih je spajanjem nastao IG Farben prestale su da postoje i ujedinile su svoj kapital u novu kompaniju. Bayer je cinio 27,4% pocetnog kapitala IGF-a. Nakon II sv. rata IGF zbog povezanosti sa nacistickim rezimom vise nije mogao da postoji pa je 1951. rasformiran na originalne kompanije, od kojih i danas posluju AGFA, BASF i Bayer. Slicno se desilo i u jos nekim razvijenim evropskim zemljama, sredinom 20-ih godina i u Velikoj Britaniji i Francuskoj manje hemijske kompanije su se pod uticajem nacistickog lobija spajale u velike kompanije kako bi lakse bile pod kontrolom nacista i kako ne bi bile u sluzbi saveznika.

Платон6G5RS

pre 6 godina

Ljudska prava i slobode će uništiti civilizaciju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (X, 7. novembar 2017 13:16)

Још је Сократ рекао да после разуларене демократије обавезно долази тиранија.

fudbalski ekspert

pre 6 godina

Wow!
Sjajan tekst Njujork Tajmsa!
Bravo za FARE!
Netolerancija, šovinizam, neonacizam, nacionalizam i mržnja moraju biti proterani sa naših stadiona!

Bravo FARE!
Bravo FK Partizan!
Bravo UEFA!

Redari na stadionu su bili savršeno organizovani!
Oni su sasvim dovoljni za bezbednu organizaciju utakmice!
Oklopljena policija i huligani moraju da budu proterani sa stadiona!
Oklopljena policija može samo da isprovocira normalne navijače!
Napolje huligani!

Macho Men

pre 6 godina

Albanci su balkanski narod kao i Srbi, i trebalo bi da poštujemo njihovu veru, kulturu i običaje. Tako ćemo i zaslužiti poštovanje drugih.

Светозар Милетић

pre 6 godina

@рајко,
@Auroraborealis,
"Bebe nek' se rađaju, poruka je Juga, nećemo da Srbijom vlada bela kuga" како шта је дискриминаторно и хомофобно у овој поруци ?!?! Па зна се да само хетеросексуални бракови могу да имају децу из чега произилази да се друга страна прозива и дискриминише, и самим тим се друга страна поистовећује са кугом. Паметном доста ...

Eleftherios

pre 6 godina

@MachoMen 
Albanci.su Kavkaski narod kao i Srbi tako da ...
(Istina je uglavnom tačka gledišta većine, 07. novembar 2017 15:21)

Au ala ga ti odvali. Albanci su potomci Ilira starosedeoca Balkana.

циган, не делија

pre 6 godina

келтски крстови човјече, па срби никад нису били фашисти а они користе све што стигну из репертоара трећег рајха. дједови вам се окрећу у гробу, срам вас и стид било, још имате и историју потпуно комјнистичку

Sloboda izražavanja na stadionu

pre 6 godina

Ja koliko shvatam, ti nećeš moći od skora ni da navijaš na stadionima. Poruke su uvredljive? pa i treba da budu. Da možda ne treba da budemo dobri domaćini prema ljudima koji 150 godina (5 generacija) kolju, ubijaju, siluju, proteruju, spaljuju manastire stare 8-10 vekova dela svetske kulture,otimaju teritoriju, istoriju, resurse? jeli? nego šta nego da treba da im na svakom mestu stavimo do znanja šta mislimo o njima.
A amerikanci ako hoće da vijaju naciste, neka pogledaju u svoje dvorište. Pola njih je pobeglo u SAD posle WW2. Da se ne vraćam na istrebljivanje indijanaca (a radilo se o milionima).

Auroraborealis

pre 6 godina

Нека ми неко објасни како може бити хомофобна порука: "Bebe nek' se rađaju, poruka je Juga, nećemo da Srbijom vlada bela kuga". Шта је у овоме хомофобно? Овде се пропагира раст наталитета, хомосексуалци се уопште не помињу ни у ком контексту. Ови из УЕФЕ су заиста болесни ако у овој поруци виде хомофобију.р
(рајко, 07. novembar 2017 13:47)

Prva stvar:
Zvezda nije kaznjena za tu poruku.

Druga stvar:
Da je ta poruka stajala sama, bez predhodne zbog koje je Zvezda dobila kaznu, niko je ne bi ni spomenuo.

Nemojmo se praviti blesavi, pravila igre znamo, ili ih treba postovati ili izaci iz Uefe i Fife.

Милош-Бн

pre 6 godina

Samo ne razumem kako je koreografija sa Lazarom provokacija. Covek se borio sa turcima a ne sa albancima. Albanci su bili pravoslavci pre turaka i jedina su zemlja gde je celo ili gotovo celo stanovnistvo promenilo veru. Samo oni i bosanci su takav primer ali je u bosni prihvatilo novu veru 50-60% ljudi. Mislim da Lazar moze biti provokacija samo ako igramo sa turcima a i protiv njih nije nacizam niti diskriminacija.

рајко

pre 6 godina

Нека ми неко објасни како може бити хомофобна порука: "Bebe nek' se rađaju, poruka je Juga, nećemo da Srbijom vlada bela kuga". Шта је у овоме хомофобно? Овде се пропагира раст наталитета, хомосексуалци се уопште не помињу ни у ком контексту. Ови из УЕФЕ су заиста болесни ако у овој поруци виде хомофобију.р

numed

pre 6 godina

Ja sam rasista i dičim se time.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nacionalni Stroj, 7. novembar 2017 13:16)

Čega se pametan stidi....

Guido

pre 6 godina

Zasto navijaci nisu socijalisti, komunisti ili levicarski anarhisti i ne masu crvenim zastavama? Naposletku, oni su nezaposleni, u kapitalizmu obespravljeni,besperspektivni proleterijat, a fudbal je medjunarodna aktivnost, igraci za koje navijaju su svih rasa i nacija. Zasto su, sasvim iracionalno, nacionalisti i loze se na feudalizam, etnicki folklor i desnicarske ideje u kojima oni u najboljem slucaju mogu biti socijalni slucajevi a u gorem i sasvim realnom, topovsko meso - i nista vise od toga. Sta objasnjava ovu vrstu mazohizma i ignorantnosti?

Иван Грозни

pre 6 godina

Замисли само какви су то паћеници који волонтирају за мафијашку организацију!

Parter B

pre 6 godina

Ali jelte rasistickih povika,uvreda,krika,transparenata nema u Engleskoj,Belgiji,Holandiji,Nemackoj,Francuskoj,nego se nekako uvek nakace na Srbe,Ruse,Poljake,Grke i ostale istocne narode...
Zapadnjacko licemerje...

Jim Beam

pre 6 godina

@Милош-Бн
Nisu jedini, i mi smo promenili veru. Kao i svi narodi Evrope. Naši preci su verovali u Peruna i ostale staroslovenske bogove, pa se prešlo na hrišćanstvo kada je ono postalo dominantno. Čak i danas, vekovima posle prelaska, imaš dosta elemenata odatle jer npr Slave imaju veze sa tim. Nekad Perun, danas Sveti Ilija. Čitaj malo više, nije loše znati o svojim korenima. Ako ništa, ublažava mržnju.

FKP

pre 6 godina

U ovoj i susednim sistematski zapuštenim zemljama biće potrebne godine mukotrpnog rada, pre svega društva, škola , institucija, medija, da bi se dovele u nekakav red.

Dobro je što se prave ovakvi koraci, ali bez aktivnog učešća države, koja mora da prestane da proizvodi huligane, neće biti dovoljno. Drugim rečima, ovo društvo mora da poželi, stvarno da poželi, da ozdravi i da se promeni na bolje.

mrki

pre 6 godina

Fašisti traže istomišljenike. Na poljudu svastika gostuje večno, u Zadru urliču ubij Srbina a volonteri zanemeli.
Danas je apsurd kada vam unuci zločinaca sude.

Sudija

pre 6 godina

Aj sad lepo u pozoriste i ostavi sport onima kojo ga vole, kojima je on strast, patnja i ljubav.
Nama ne smetaju ni povici sa severa, iz pristine ili zagreba, niti se pronalazimo uvredjenima.
U pozoriste, operu, pa aplaudiraj na kraju cina i bacaj ruze i plisane medvedice.
26 godina sam u fudbalu, kao igrac 12 i kao sudija 14 i sta mislite sta sam sve cuo sa tribina o sebi? I nikada mi nije bilo tesko niti me je pogadjalo. Da li atvarno mislite da sudiju manje vredjaju od tamnoputih igraca, mogu enciklopediju da napravim sa psovkama koje su mi bile upucene..
Ako se plasite letenja idite po zemlji, ako vam smeta folklor tribina idite u pozoriste ili navijajte na tenisu.
Vec mi je muka od tolike politicke korektnosti.
Jedino sto je u sportu bitno je da se na kraju utakmice pruzi ruka i cestita.
Ko se je jednom ucestvovao u takmicarskoj utakmici to zna, ko nije.... Pa promenite hobi, nama je fudbal deo zivota i ljubavi, mi smo mu zivot posvetili i onda dodju ovi koji su bili na 21. utakmici kao zbirovi da nam sole pamet...

Sabacka Macva 1919

pre 6 godina

Jos samo fali da vodite navijanje, da povedete navijanje kako vama odgovara, imam pravo da pevam sta hocu, ovo su komunjare radile, ko kafani peva protiv tita pojede ga mrak, imam pravo da volim i da mrzim, da pevam i placem kad mi se place, ovo je samo deo plana, kao idete na stadione, sutra ce u kuce da ulaze, demokratiju tumacite kako vama odgovara !

jodlovo

pre 6 godina

kakve bre kuge kakve gluposti na stadionu bavite se sportom i navijajte sportski...sad ce huligani se bave radjanjem dece dok se igra medjunarodni fudbal...samo kod nas...bavite se decom u porodici ceo zivot a ne na stadionu 90 minuta

Bbb

pre 6 godina

IBM je radio za naciste, napravio je sistem za evidenciju logorasa, sto se smatra i prvim bazama podataka. Isto tako BASF i Bayer su nastali od firme IG Farben, koja je za naciste proizvodila gas za ubijanje logorasa i bojne otrove. Po toj logici koja se primenjuje na keltski krst i ove navedene firme bi danas trebale biti zabranjene. Ne samo da nisu zabranjene vec imaju svoje sportske klubove i sponzorisu sportska desavanja. UEFA bi prvo morala da se pozabavi svojim redovima a tek onda da se bavi drugima.

Sivonja

pre 6 godina

New Balance napaduju odkako su podrzali Trampa. Prvi put sam kupio par tih patika i od sada samo one dolaze u obzir. Necu da ucestvujem u levicarskom ludilu

UEFA MAFIA

pre 6 godina

UEFA je prva ta koja ne poštuje sopstvena pravila i to su dokazali time što su klubovima sa Kosova dozvolili da se takmiče u Evropi kao da je Kosovo članica UN-a, što nije slučaj, ali što mora i što jeste pravilo koje su ljudi iz UEFA sami u startu pregazili, sve ostalo je manji greh, dakle UEFA MAFIA!

Oldtajmer

pre 6 godina

"Bebe nek' se rađaju, poruka je Juga, nećemo da Srbijom vlada bela kuga".

Jasno je da je opet u pitanju bila homofobna poruka,..."

Zašto homofobna? Da nije možda protiv abortusa?

P.S. Navijač sam "malog komšije".

Alphonse-Marie-Adolphe de Neuville

pre 6 godina

Nije mi jasno kako je "Bebe nek' se rađaju, poruka je Juga, nećemo da Srbijom vlada bela kuga" homofobno (ispada kao da je za homoseksualce uvredljivo ako neka zemlja ima pozitivan prirodni priraštaj stanovnika!?), a "Kosovo je Srbija" nije eksplicitna politička poruka.

Mika

pre 6 godina

Delije i Grobari nikada nisu imali rasističke ispade. Svakakvi ispadi da ali rasistički nikad. To je svojstveno Radovcima. Kada su cigani ili grobari hukali tamnoputim igračima?

el_kiddo

pre 6 godina

Ovo sa potencijalnom provokacijom za setalicu sa knezom Lazarom je cista glupost, pa na svakom derbiju jedna ili druga strana imaju koreografiju slicnog tipa, boj na Kosovu, Mars na Drinu, neki generali, tako da od provokacije nema ni p.

Trki

pre 6 godina

Navijačke pesme su pune psovki i uvreda, koje izvan konteksta stadiona imaju drugačije značenje. Na primer, "ganci ganci vi ste ovde stranci", koja poručuje navijačima Zvezde da nisu dobrodošli na tribine JNA/Pionira, bi prema ovoj policiji za ponašanje imala rasističku konotaciju što naravno nema veze sa mozgom. Zapravo, bilo koja pesma upućena navijačima Zvezde bi prema ovim mozgovima bila rasistička jer je višedecenijski nadimak za navijače Zvezde "cigani". Ili zastava "Anti-Romi". A navijači Partizana su na svojoj tribini kačili i zastave Senegala, Brazila (i trenutno je ona aktuelna) itd

Bilo kakav vid rasizma treba iskoreniti, to nije sporno, ali hvatati se za navijačke poklike i tumačiti ih po slobodnom nahođenju je smešno. Slušaj, ovi ne nose ni patike New Balance jer ih N podseća na naciste... I dalje se krstim. Meni je priča ovih likova smešna... Ali pretpostavljam da se tu obrće velika lova a.k.a. nevladina organizacija, smislili su odličan biznis, ne sumnjam da lepu lovu keširaju oni koji su na čelu organizacije.

Vladimir Vukajlovic

pre 6 godina

U tužnom svijetu živimo, još tužniji će postati.... ova i buduće generacije će ponovo morati da vode borbu za slobodu govora i mišljenja. Pogledajte samo to... postoji agencija koja prati šta je ko rekao... totalitarizam na sceni! Ko misli da je ovo naivno, grdo se vara. Priča o diskrimininaciji je samo izgovor za uvođenje totalitarne politike i stvaranje društva u kojem svi treba isto da misle i isto da govore, u ideološkim okvirima koje vam neko propiše regulišući šta smiješ a šta ne smiješ reći. Sloboda govora je kad imaš pravo da kažeš nešto što nekoga vrijeđa na kraju krajeva. Ne smiješ nasilje primjenjivati, ili pozivati na njega, ali trebalo bi da svako ima pravo da kaže šta god hoće pa i najveću glupost.. Vezati usta čovjeku da se drugi ne bi "uvrijedio" ili da drugome ne "povrijedite osjećanja" je apsurd! To ne govori ništa o onome ko je nešto izrekao, već o onome kojem je upućeno, o njegovoj emotivnoj nestabilnosti. Ne može država ili zakon ili neka pravila da vas štite od "neprijatnog osjećaja" morate sami da se izgradite i da stvorite otpor. Amerikanci parafraziraju svoj ustav govoreći "da on daje pravo svakom čovjeku da bude budala i baraba ako želi" Koliko god to apsurdno zvučalo, to je sloboda! Ljudi koji su potpuno normalni, porodični, vaspitani se tjeraju u "podzemlje" i kriminalizuju. U kući ćete reći da ne volite homoseksualizam, dok javno to ne smijete reći itd itd.. ova bolesna "pravila" potpuno normalne i pristojne ljude "stavljaju sa one strane zakona"

Иван

pre 6 godina

Битно је да онај лоби чије се помињање забрањује врши притисак на све, то је ок, а ми нормални смо ућуткани. Срамота

Ayatollah

pre 6 godina

Politička korektnost je kancer koji će razoriti moderno društvo. Ceo svet je postao jedno odvratno i otužno mesto sa gomilom nekakvih dušebrižnika koji nezvano zabadaju svoje noseve u tuđe poslove i non-stop nam govore kako trebamo da se ponašamo i šta treba da radimo, sve više ograničavajući i kreativnost i slobodu. To važi i za ovu parašpijunsku organizaciju, čiji "volonteri" idu po stadionima i snimaju ko šta radi i o tome podnese izveštaj - ej, pa odakle tebi pravo da ti mene snimaš bez moje saglasnosti, a da nisi vojska ili policija, i još o tome da nekome podnosiš nekakav izveštaj, a sve da bi uterao neku svoju agendu za koju misliš da je ispravna. Još se takvi likovi ovde predstavljaju kao nekakvi heroji i moralni kompas, a u suštini su obični žbirevi, kojima treba doživotno zabraniti ulazak na stadione, jer oni i ne dolaze da gledaju fudbal, već da špijuniraju druge ljude iz potpuno privatnih razloga.

Митар пфк

pre 6 godina

Зашто би албанце врјеђала шеталица лазарева никако ми није јасно ???Углавном показили су гробари албанцима како се бодри тим , и како се дочекују гости..За разлику од примитивизма у елбасану..

Istina je uglavnom tačka gledišta većine

pre 6 godina

@циган, не делија
Келтски крст је келтски крст и то што су га нацисти користили нема ама баш никакве везе. За твоју информацију Келти су својевремено вршљали овим крајевима и неки од нас воде порекло од истих. Погледај колико је риђокосих. Сад би требало Индијцима и Непалцима забранити коришћење симбола „точак живота" јер су га Нацисти присвојили као свој симбол. Сад испада да не треба возити ни Цитроен и Мерцедес јер су га возили нацисти. А све „бубе" које видимо на улици да полупамо јер су је смислили нацисти. Ова прича нема везе с мозгом.

Shone

pre 6 godina

Да ли је реално да ови имају толико пара да шаљу преко 200 шпијуна да снимају и бележе шта је ко на стадиону урадио? Да је то једина утакмица у Европи па и да се разуме али ко зна колико десетина утакмица у току једне недеље они "посматрају" и ко зна колико хиљада тих њихових шпијуна је присутно на стадионима широм Европе. Иако у тексту пише као да су то скоро па волонтери, нешто сумњам да они то раде џабе. А чак и да раде џабе опет имају трошкове путовања, хране, смештаја, и свега осталог.

А најгоре по њих је што у суштини џаба раде. Када је Партизан кажњен против Олимпијакоса за то им и нису били потребни шпијуни, све су могли да документују на основу тв преноса и имали би исти учинак. А и у овој ситуацији када нема основа за казну, јасно је било и на основу снимка током тв преноса да је све регуларно и да никакве казне неће бити, ма колико они то желели.

Јабучило

pre 6 godina

Zasto je jasno da je lik Cara Lazara provokacija za Albance? Da li ih njegov lik provocira jer je Srbin?
(Goran, 07. novembar 2017 13:21)

Зато што и њих и цео свет подсећа чије је Косово и Метохија. А то би многи заборавили. Срећом, док је Срба, сећање ће живети.

Monty Python - Philosopher Football

pre 6 godina

@Светозар Милетић
"Па зна се да само хетеросексуални бракови могу да имају децу из чега произилази да се друга страна прозива и дискриминише, и самим тим се друга страна поистовећује са кугом."

Vrlo, vrlo nategnuto, medjutim, da li vazi i sledece tvrdjenje, slicno vasem, da se svi oni koji su za abortus, zalazu i za homoseksualnost ?

Peki

pre 6 godina

Vi sto pricate da su Albanci potomci Ilira, samo im dajete materijal za buducnost. Albanci su to izmislili, jer ne postoje pisani dokazi gde su sad Iliri, ko su bili itd a oni na osnovu toga zele da naprave veliku Albaniju jer na osnovu toga da su oni Iliri oni ubedjuju Svet da oni su ti koji zasluzuju da imaju najvecu zemlju na ovim prostorima.
Istina je negde na sredini, ali svakako to nije bas tako kako oni to prezentuju.
Tako da bih molio sve Srbe da ne govore da su Albanci Iliri, kad za to ne postoje dokazi.

Митар пфк

pre 6 godina

Узгред , крпу South guarд није морао да тако чудесно примјећује , то су момци који редовно бодре црно беле и деценијама су уз партизан , и транс је увјек ту !! Могли су то да изгуглају после меча партизана ;)

Marchelius

pre 6 godina

Ne moram da kažem da nisam pristalica rasizma samo da neko ne bi pogrešno protumačio moj komentar, ali New Balance se povezuje sa neonacistima? Pa i da jeste ako je dobra patika pa šta? Pa šta je bio BMW za vreme drugog svetskog rata pa se kupuje i vozi.. svašta budalastane

Istina je uglavnom tačka gledišta većine

pre 6 godina

@Marchelius
Nacisti su vozili i Citroene, Mercedese, pili šampanjac, jeli švajcarske sireve .... I tako

Јабучило

pre 6 godina

(neutralni felsh, 07. novembar 2017 20:46)

Да ли је за тебе реалност уједињење са Српском? И са једне и са друге стране Дрине су Срби. Да одем мало и у историју, да ли би 1941. дизање устанка за тебе било "реално"? Некако увек воду "реалности" одводиш од српске воденице.

Gradski

pre 6 godina

Neverovatano koliko komentara podržava prava navijača da vređaju sve i svakoga, a da se niko ne zapita, zašto su oni na tribinama.
Da gledaju fudbal i navijaju za svoj tim ili da dele političke poruka i vređaju bilo koga. Pogotovo mi smetaju komentari koji pominju rasizam u Engleskoj , Nemačkoj ili bilo gde drugde. Pa šta me briga za njih, hoću da stoku sa tribina koja je tu došla zbog drugih motiva neko skloni , da bih mogao da gledam fudbal.

Bbb

pre 6 godina

''Bayer osnovan 1863. Toliko o istinitosti podataka.
(jasdf, 7. novembar 2017 16:49)''

@jasdf
U pravu si da je Bayer osnovan 1863, 1. avgusta. I ostale firme od kojih je nastao IG Farben su postojale pre njega, njih 6 ukupno. Medjutim, 9. decembra 1925, tih 6 firmi od kojih je spajanjem nastao IG Farben prestale su da postoje i ujedinile su svoj kapital u novu kompaniju. Bayer je cinio 27,4% pocetnog kapitala IGF-a. Nakon II sv. rata IGF zbog povezanosti sa nacistickim rezimom vise nije mogao da postoji pa je 1951. rasformiran na originalne kompanije, od kojih i danas posluju AGFA, BASF i Bayer. Slicno se desilo i u jos nekim razvijenim evropskim zemljama, sredinom 20-ih godina i u Velikoj Britaniji i Francuskoj manje hemijske kompanije su se pod uticajem nacistickog lobija spajale u velike kompanije kako bi lakse bile pod kontrolom nacista i kako ne bi bile u sluzbi saveznika.

Платон6G5RS

pre 6 godina

Ljudska prava i slobode će uništiti civilizaciju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (X, 7. novembar 2017 13:16)

Још је Сократ рекао да после разуларене демократије обавезно долази тиранија.