Ponedeljak, 25.09.2017.

14:00

"Propalica" Tramp – Lebron pokrenuo pravu lavinu

Lebron Džejms, jedan od najboljih košarkaša današnjice, pokrenuo je lavinu na društvenim mrežama kada je napao predsednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa.

Izvor: B92

"Propalica" Tramp – Lebron pokrenuo pravu lavinu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

125 Komentari

Sortiraj po:

Cak Boris

pre 6 godina

(Један, 26. septembar 2017 05:29)
druze, a zasto bi neko morao da ide predsedniku na izvolte? Ako mu se predsednik ne svidja, nece, i to je za postovanje. Za razliku od Trampa, Kari i Dzejms su svojim radom zasluzili i postali to sto jesu, dok je Tramp rodjen bogat i nisam siguran koliko je zasluzio to mesto na kom je sada.
Apsolutno ne vidim ni jedan razlog zasto bi neko morao da pristane na nesto sto mu se gadi.
Ne verujem da je zakonom zabranjeno odbiti predsednikov poziv.
Nema tog zakona koji moze da ogranici slobodu izrazavanja, bar ne u Americi. A ovo je bas to - ne dopada mi se predsednik i necu da mu idem na noge! Izvanredno!
Stoga, svaka cast Kariju i Dzemjsu. Postujem ih jos vise.
Ovim su dokazali da imaju i mozga, osim sto fenomenalno tapkaju loptu.
Kamo srece kad bi i neki od nasih kosarkasa imao delic njihove hrabrosti i rekao sta misli (ako misli) umesto da jedino sto umeju da kazu bude da sport i politiku ne treba mesati - pa onda idu da se slikaju sa svakim ko ih pozove.

gradinar

pre 6 godina

Јака ствар.
Полуписмени тапкач лопте се сукобио са председником кога иначе сматрају кловном.
И један и други су имали више среће у животу него памети. И један и други се обогатили захваљујући систему. Осим тога, један је постао и "звезда", а други чак и председник...

akros

pre 6 godina

I to je Amerika. Neobrazovani košarkaš (tvit mu je krajnje nepismen) se razume u politiku.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lapido, 25. septembar 2017 16:07)

Sine, smanji na obrazovanosti.

Kako "tvit" može da bude nepismen? Može da sadrži pravopisne greške, ali ne i da bude "nepismen". S druge strane, i ova rečenica je diskutabilna: Neobrazovani košarkaš DA se razume u politiku. Nedostaje ti veznik.

ja

pre 6 godina

@ (sakloniisacuvaj, 26. septembar 2017 10:10)

Izvini, prijatelju, ali šta sam ja to netačno rekao?

1. Da li je neophodno da se registrujete za glasanje? DA: www.usa.gov/register-to-vote

2. Da li je izborni sistem neposredan? NE, jer se ne glasa direktno, već za elektore: www.usa.gov/election#item-36072

3. Da li važi 1 čovek = 1 glas i da li se glasovi gubitnika brišu? NE i DA Glasovi građana Vajominga vrede 3,6 puta više nego glasovi građana Kalifornije. 48 od 50 američkih država (sem Mejna i Nebraske) ima sistem "pobednik-nosi-sve", tj. dodeljuju sve elektore onom kandidatu ko je imao makar i jedan glas više od protivnika. Čak 5 puta se desilo da su na izborima pobeđivali oni koji su imali manje glasova građana - 1824, 1876, 1888, 2000 i 2016.

4. Da li su elektori vezani glasovima onih koji su ih birali? NE - većina država uopšte i ne kažnjava "verolomne" (sic!) elektore. A više puta su glasovi takvih elektora direktno odlučili ishod izbora.

Inače, ja se nisam informisao o američkom sistemu iz domaćih medija, već sam doktorirao (sada već davne 2003) na pravnom fakultetu Univerziteta Loyola, NO, na temu "Američkog ustava i manipulacija izbornim procesom". Tada još uvek bejaše sveža situacija sa Floridom i braćom Buš, pa se uopšte nisam dvoumio oko teme.

sakloniisacuvaj

pre 6 godina

(ja, 25. septembar 2017 22:28)

Bukvalno sve 4 tacke koje si naveo nemaju veze s mozgom, ni istinom. Ako si se vec informisao o americkom izbornom sistemu iz domacih medija i nekih sklj clanaka, barem budi toliko pristojan, pa nemoj da pametujes naokolo kao da znas o cemu pricas.

naravno da je jasno

pre 6 godina

Što bi rekao redneck iz Saut Parka,, If You dont like Amerika, You can get out. Kraj citata.
(najbolja serija, do skora, 25. septembar 2017 15:25)
Ocigledno nisi skontao poruku. Evo da ti "prevedem" - autori serije se sprdaju s takvim redneck-ovima i ismevaju takve stavove.
Ali bar si ih pohvalio, na svoju stetu :D
(jel sad jasno, 25. septembar 2017 18:52)

Nemaš ti šta meni da prevodiš, nisam ja malouman, samo sam naveo šaljiv primer. Naravno da se autori sprdaju sa njima, oni se sprdaju sa svima, posebno sa bogatim i slavnim. Primer U2 je najbolji.

Један

pre 6 godina

Ја не знам да ли је овде Кари тај који је првобитно 'исполитизовао' спорт или је то Доналд Трамп?! Група људи око њега и Џејмса не сматра га легитимним председником и то је океј. Али Трамп, какав-такав да је, шта год да било ко мислио о њему амерички је председник. И ту је крај приче. Зашто је мишљење неког тамо Џејмса или Карија драгоценије од закона или изборног система који важи за све?! Треба ли пола планете да се бави тиме зашто Кари не признаје Трампа легитимно изабраним председником, или Кари и остали треба да се повинују ономе што је све до сада словило за закон и изборну вољу?! Посећују ли они америчког председника у своје приватно име или у име шампиона кошаркашке асоцијације која је првобитно америчка? Треба неко све да их подсети, да на дресу носе број, грб, наслов тима, који нема везе са њиховим личним идентитетом, већ је идентитет клуба који је у приватном власништву а у коме они играју за новац. Тако да толико о њиховој индивидуалности и дисидентности. Могу да прихвате правила NBA лиге, али не и закон државе чији су део. Једно називају послом а друго индивидуалним правом. Е па Стеф Кари, пословно је позван у Белу Кућу, па зашто онда и не би отишао. Зато што су његове личне политичке аспирације, веће од његове професионалности. Зашто је тако, Стеф, ћути. Али је ту колега Џејмс да залегне за туђа права повређујући нека друга, такође туђа права. Омаловажавајући, вређајући, и узбуњивајући јавност, само зато јер су обојица добри са демократама. Јадно.

zack zis

pre 6 godina

James je vozio svoj Lamborgini 220km/sat kroz naseljeno mesto.
Kad ga je policija najzad zaustavila on se izderao na njih sta je zaustavili ste me sto sam crnac.
I nikom nista policajci ga puste.
E vidite, to ce se sad drukcije gledati.

Nikodije IV

pre 6 godina

Komentatori, pozabavite se malo situacijom u Srbiji. Manite se Trampa i Le Brona. Oni ne znaju gde se nalazi Srbija, a mi se nalazimo u jako n nezavidnoj situaciji. .

ja

pre 6 godina

@ (Ivan, 25. septembar 2017 23:32)

A ja tebi ponavljam da narod ne bira američkog predsednika, već to radi ograničeni politički establišment, koji ljubomorno čuva to pravo da bira narodu predsednika kog oni žele, a ne onog kog narod izglasa (što se desilo već 5 puta). Da je toliko dobar ovaj izborni sistem, ne bi bilo toliko zahteva i amandmana za njegovu izmenu. Peticije potpisuju milioni ljudi, ali ih Kongres uvek glatko odbija, jer "vrana vrani oči ne vadi". A to da je sistem ovakav od nastanka SAD, tek to nema blage veze s mozgom - preporučio bih ti knjigu History of U.S. Presidential Elections: 1789-2004. Vrlo informativno štivo koje će ti pomoći da vidiš genezu američkog izbornog sistema i da vidiš da li je baš sve bilo tako "od početka". Što se tiče "zaštite malih država", to je, i ponovo ponavljam, potpuno paušalna tvrdnja! Ovakav sistem je nastao kao kompromis sa južnim državama koje su htele da isključe crnce iz mogućnosti da biraju predsednika, a ne da bi se, tobož, štitila prava ruralne populacije. I dalje je dovoljno da se pobedi u svega 7-8 velikih država i da se obezbedi glas 270 elektora.

Ivan

pre 6 godina

(ja, 25. septembar 2017 22:28)

Opet ti popnavljam, jedna od najvećih vrednosti Amerike od njenog nastanka je i ta o njihovom izbornom sistemu o kojoj pričamo. Ta zaštita "običnih" građana u ruralnim i unutrašnjim delovima te velike države kojom se omogućava da i oni imaju pravo glasa istovetno onim građanima iz urbanih sredina. Narod u urbanim sredinama je veoma mnogobrojan i uglavnom monolitan po puitanju političkih stavova koji ISKLJU8ČIVO NJIMA i odgovaraju a koji nemaju mnogo dodirnih tački sa stavovima naroda iz unutrašnjosti, a kako u urbanim sredinama živi mnogo veći procenat američkog stanovništva nego li u unutrašnjosti da njije ovog sistema koji je na snazi od nastanka Amerike do današnjih dana onda bi se predsednik Amerike komotno mogao nazvati predsednikom Kalifornije i države Njujork i ostalih par urbanih sredina a nipošto predsednikom cele Amerike i prema tome ovaj izborni sistem u Americi je jedan od najsavršenijih od trenutaka od kada se i pojavilo višestranačje u republikama širom sveta. To je jednostavno zaštitni znak Amerike i kraj priče.

ja

pre 6 godina

@ (Ivan, 25. septembar 2017 19:26)

Ili ne kapiraš američki izborni sistem, ili nevešto pokušavaš da zameniš teze. Američki izborni sistem je nakaradan da nakaradniji ne može da bude:

1. Izbori nisu opšti i slobodni - nemaš biračke spiskove koje automatski ažurira organ državne uprave, nego, ako želiš da glasaš, moraš da se prethodno registruješ i da navedeš za koga ćeš verovatno da glasaš (!?),

2. Izbori nisu neposredni - za američkog predsednika ne glasa narod već elektori, njih 538, i to su jedini glasovi u SAD koji se računaju. Elektori nisu "ubogi seljani iz ruralne Arizone", već pripadnici političkog establišmenta ili, drugim rečima, korumpirani gmazovi rođeni u svili i kadifi, tako da tvoj argument o "pravednosti i pružanju šanse unesrećenima i potlačenima da se njihov glas čuje" tera na povraćanje, iskreno,

3. Ne postoji princip 1 čovek = 1 glas, već glasovi građana manjih država vrede više, a glasovi "gubitnika" se brišu - čak 48 od 50 američkih država ima princip "pobednik-nosi-sve" prilikom izbora elektora. To znači da kandidat koji osvoji većinu u državi dobija SVE elektore u toj državi. Prema tome, teoretski je moguća situacija da kandidat koji je dobio svega 22% glasova građana u 40 najmanjih država pobedi na predsedničkim izborima, jer, kao što već rekosmo, glasovi građana su apsolutno nebitni, bitno je samo da se obezbedi podrška većine od 538 glasova elektora,

4. Visok stepen mogućnosti zloupotreba i korupcije - elektori nisu vezani glasovima onih koji su ih izabrali. Elektor koji je tvrdio da je za Republikance i na osnovu toga je izabran, može da promeni glas i glasa za Demokratu, ukoliko to želi. I obrnuto. I da zbog toga ne snosi nikakve posledice (tj. platiće kaznu od 10.000 dolara). Dakle, em ti ne daju da glasaš direktno za onog za kog hoćeš, em mogu da ti promene izbornu volju bez posledica...

radio

pre 6 godina

Nije bitno da li je Lebron u pravu iki nije.
Bitno je to da je podržao protivničkog igrača i isprozivao predsednika.
Koje su sve propalice kod nas bile na vlasti i niko sem Dude i M.Pantića se nije oglasio iz sveta sporta da iznese svoje mišljenje pa makar bilo pogresno.

Ivan

pre 6 godina

(ja, 25. septembar 2017 18:14)

Izborni sistem u Americi nipošto nije "nakaradan" kako si se izrazio, naprotiv, taj izborni sistem je jedno od najvećih vrednosti Amerike jer ONEMOGUĆAVA prebogatim urbanim i gusto naseljenim sredinama, koje su svet za sebe u svakom smislu te reči, da odlučuju o celokupnom životu i uređenju cele Amerike te daje prava i onom tamo farmeru u dalekim predelima Arizone, Teksasa i ostalih američkih saveznih država da RAVNOPRAVNO odlučuje sa ostalim građanima, pa i urbanim građanima Los Anđelesa, Nujorka i ostalih američkih megapolisa o pitanjima od vitalnog interesa za svoju državu.

zoran

pre 6 godina

Predsednika mozes da nevolis ili volis to je licni stav ali himna je drzavna i kad se intonira svi drzavljani te zemlje treba da ustanu i pozdrave istu. To je simbol drzave kao zastava i grb ma ko da je predsednik te drzave. Samo neobrazovani ljudi poistovecuju te dve stvari.

Sarkazam

pre 6 godina

Kad neko ne zna sta mu ide dobro a sta lose. Lopta - dobro, politika - lose. On je bio sa "onom" u kampanji a kao sportista trebalo bi da zna kad je utakmica gotova i kad si izgubio...

ja

pre 6 godina

@ (Sremac, 25. septembar 2017 14:11)

Zavisi kako gledaš na stvari. Tramp je predsednik samo zbog nakaradnog izbornog sistema u Americi. Hilari Klinton je osvojila gotovo 10 miliona glasova građana više. Drugo, Tramp je sam kriv za takav tretman, jer ima neverovatno kontroverzan nastup u javnosti. Prošle nedelje je sablaznio svet uličarskim jezikom u UN, pa je okrenuo NBA protiv sebe, a zatim je stigao i da se posvađa sa crnim igračima u NFL. Ponaša se kao slon u staklarskoj radnji - dok nije krenuo da proziva igrače, svega 5-6 NFL igrača nije stajalo mirno za vreme himne, a danas je takvih bilo više od 100! A sada kreću tako da se ponašaju i u drugim sportovima. Kakav mi je to predsednik koji se preko Tvitera prepucava sa svojim građanima - i to, kao da mu to nije dovoljno, počeo je da se prepucava sa sportskom elitom!? A treće - jeste propalica. Doduše, ja bih ga pre okvalifikovao džiberom, nego propalicom, ali je i to sasvim adekvatan termin...

jel sad jasno

pre 6 godina

(mostarac, 25. septembar 2017 17:28)
Umom?! Otkad se muljanje, prevare, kradje, korupcija, namestaljke, spletke i sl. smatraju umnim radom?

jel sad jasno

pre 6 godina

Što bi rekao redneck iz Saut Parka,, If You dont like Amerika, You can get out. Kraj citata.
(najbolja serija, do skora, 25. septembar 2017 15:25)
Ocigledno nisi skontao poruku. Evo da ti "prevedem" - autori serije se sprdaju s takvim redneck-ovima i ismevaju takve stavove.
Ali bar si ih pohvalio, na svoju stetu :D

mostarac

pre 6 godina

nepismeni steroidas komentarise covjeka koji je svojim umom stekao milijarde dolara. Ne volim Trumpa ali ovde je u pravu. le brone cirkuska si atrakcija i placen si da zabavljas ljude kao i oni u NFL. a ako ste pogledali i jedan film o americkom nogometu same droge i razcrat jer svaki ima 20 potresa mozga pa se puca cim stigne. posebno potrosni crnci. ali i uzmu lovu. pomozite braci crnoj koji su uvijek bili veci rasisti nego bihelci. ako sumnjate skoknite do geta. KKK je za njih mala maca. mada koliko realno je briga trumpa ? samo mu dizu rejting kod neodlucnih biraca nepostivanjem licnosti predsjednika

boris

pre 6 godina

Ja ne znam zašto ovi prosvetljeni i intelektualno superiorni liberali i borci za ljudska prava, ljubitelji neoliberalnog kapitalizma, globalizma i ostalih predivnih zapadnih tekovina smatraju da su Srbi ludi za Trampom?
Ne volim Trampa, nije mi simpatičan niti zanimljiv, samo mi je mnogo manje odvratan od Hilari.

MrSarkastični

pre 6 godina

Ovaj Lebron,za one koji možda ne znaju,to je drugar od onog Irvinga koji je ubeđen da je zemlja ravna.
Tako da,trebalo bi im verovati i po pitanju Trampa.Bar po meni,a vi kako hoćete.

Negativni

pre 6 godina

Svuda na svetu, cije god vesti citam svi podrzavamu sportiste i uopste ljude protiv Trampa, slobodu govora, samo u Srbiji se oni pljuju i podrzava Tramp..fascinantno
(Filip, 25. septembar 2017 14:22)

To je naša definicija. Robovski mentalitet. Sitna raja.

Salajka

pre 6 godina

Trump nije nasledio polozaj od oca niti ga dobio na lutriji. Predsednik je postao tako sto ga je VECINA gradjana Amerike izabrala. Ako nisi glasao za njega to je tvoja stvar ali treba postovati rezultat, jer i da 40% gradjana mrzi Trumpa ostalih 60% ga podrzava i nece manjina soliti pamet vecini sto se toga tice. A pogotovo ne neki sportisti koji u zivotu ni knjigu procitali nisu a kamoli da bi imali intelekt
(Petar, 25. septembar 2017 14:55)

Netačno. Tramp je ukupno dobio MANJE glasova, ali je postao predsednik zbog elektorskog izbornog sistema. Ko je prvi počeo s vređanjem (Tramp) je lako utvrditi. I NIJE protivzakonito kritikovati čak ni predsednika, pogotovo ne ovog koji pravi gafove od kad je na funkciji i koji je najobičnija neznalica i hvalisavac. Ako on može nekoga ko mu se ne sviđa da nazove đubretom, zašto njega ne bi smeli nazivati propalicom?

Videćemo da li ćete ga podržavati i kada donese neku odluku koja je protivna interesima Srbije (o Kosovu na primer).

Raca

pre 6 godina

Licemeri i neutešni glasači Hilari Klinton i Baraka Obame.
Kleče pri intoniranju himne u znak protesta protiv Trampa i nasilja nad crncima,a najviše su stradali od policijske represije upravo tokom Obaminog mandata.
U Obaminom Čikagu vlada zakon ulice i desetine ljudi gine u obračunima uličnih bandi svakodnevno.Sada im ne odgovara kada je Tramp rekao da će tamo poslati federalne snage da zavedu red i razbiju korupciju.
Da nije igrao košarku,velika je verovatnoća da bi Lebron dilovao heroin u nekom crnačkom getu u SAD,tako pokazuje statistika na žalost.
Neka ode u neko od predgrađa Čikaga pa tamo propoveda i drami umesto na Tviteru.
Tramp je poslednja osoba u SAD koja se može kriviti za bilo kakvo sistematsko nasilje nad afroamerikancima,čovek nikada pre nije bio u politici niti na vlasti,niti je ikada imao bilo kakve rasističke ispade.
I da,svi u Srbiji za koje je Tramp negativac broj jedan: Možda vam se i posreći pa Hilari postane predsednik već za tri godine.I predsednik Srbije Vučić će pomoći u tome koliko može,donacijama,to jest novcem poreskih obveznika Srbije,kao i prošle godine.Sve u korist naše štete,zato što je pametan.
Samo,pokažite malo više samopoštovanja kada je reč o osobama koje javno i na delu zagovaraju i sprovode politiku protiv vaše nacije i države.Ne nije teorija zavere,istina živa !!!

Anon

pre 6 godina

Predsednika svoje države, za koga su glasali milioni ljudi, nazvati propalicom, može samo primitivac koji je umislio da činjenica kako može visoko skočiti, brzo potrčati ili pogoditi koš ima neko značenje i van tog okvira.
(Sremac, 25. septembar 2017 14:11)

Rade kod nas to isto non stop... i gore.

Толе Врањанац

pre 6 godina

Ало Леби немој да се шириш, небитан си и свакако не можеш ништа да промениш.

Papa rouch

pre 6 godina

Protest sa klecenjem traje jos od proslog mandata i nije bio masovan , tada ih je bilo par od kojih zacetnik toga Kapernik sada i nema tim. Kada je neko prozvao tih par i nazvao ih kako ih je nazvao, protestu se pridruzilo par stotina igraca. Znaci ovih par stotina ne protestvuje zbog himne noto protiv himene, nego sto je neko njihove saigrace i igrace nazvao kako ih je nazvao. E to je solidarnost i to je rec koja je davno nestala iz ponasanje svojstveno nasim ljusima...

moralni gmizavac

pre 6 godina

Svuda na svetu, cije god vesti citam svi podrzavamu sportiste i uopste ljude protiv Trampa, slobodu govora, samo u Srbiji se oni pljuju i podrzava Tramp..fascinantno
(Filip, 25. septembar 2017
Pa naravno bracala! Vazda smo mi znali sve i bili najbolji, zato valjda i imamo ovakve na vlasti i zivimo kako zivimo. Ziveo Tramp ,hahahaha

mladen nis

pre 6 godina

Kad Amerikanci pljuju Trampa onda ne postuju funkciju predsednika koga je izabrala vecina. Kad mi pljujemo Vucica ili Tomu onda je to narodni bunt protiv nepravde. Nismo licimuri a a.

Dzin

pre 6 godina

b92 postao leglo radikala i desnicara. Muka mi je od ovih papaka. Trump vam je dobar zato sto je propalica kao i vi. Jedino zadovoljstvo bi vam bilo da pocne 3. svijetski rat i sve ode u p. m.

@ajdep

pre 6 godina

Lebrone nisi u pravu.
Nazvao si predsjednika propalicom. A.prije mislim da si ti ta propalica. Halo covjece, to je isto kao da si metak ispalio. Ko si ti da vrijedas predsjednika koji je institucija Amerike, ne govorim o Trampu vec o instit.predsjednika. Ti si javna licnost a ta Amerika ti je sve dala. Treba Trampu dati veca ovlascenja. Pa sto se Stef nije oglasio, pametan covjek a ne ko ti. Katastrofa

Negativni

pre 6 godina

Svuda na svetu, cije god vesti citam svi podrzavamu sportiste i uopste ljude protiv Trampa, slobodu govora, samo u Srbiji se oni pljuju i podrzava Tramp..fascinantno
(Filip, 25. septembar 2017 14:22)

To je naša definicija. Robovski mentalitet. Sitna raja.

glup nick Uros Djurdjevic prejaki

pre 6 godina

Podrska jer ameri znaju kako dostojanstveno odgovoriti na takve vodje i postupke. Vucic je slika i prilika Trampa, ali kod nas izostaju takve reakcije

uživanje Trampa nije baš obična podrška

pre 6 godina

@Filip
Nije to podrška, to je besmisleno tako posmatrati, pa Srbija ne glasa na američkim izborima (za Ruse nisu sigurni). Srbin uživa u Trampu na jedan sasvim poseban način koji ima svoj račun i delom je tako jer sada nema nikakve veze sa tim ko šta priča, kako priča, a tu slobodu ne bi imao da su se Klintonovi vratili. Ovako je milina kako se Tramp stara da se SAD reformišu i prestanu da budu zavisne kao nacija od projekcije nepostojeće etike na druge države i kako nastaju SAD koje gledaju svoja posla i ubijaju samo za svoje potrebe i to braneći se svojom snagom, a ne slabljenjem drugih izvoženjem onoga što se naziva avendjelističkom demokratijom koja je sama sebi cilj i ne proizvodi ništa životno i miru stvarno važno, osim prava da se bezbedno i vešto retorički jedu govna oko bilo čega, bilo kad i bilo gde, bez ikakvog stvarnog transfera vrednosti, ali je sve oprošteno jer je to demokratija (snaga evandjelizma je upravo u tome), jednom rečju nagradjivanje nepouzdanosti zarad američke bezbednosti. Svet je stvarno postao bolji od takve doktrine, a tek što će razvod da bude zabavan. I svetska politika se seli u realeti, a država se vezuje za tehnologije i jezik (i jezik je ultimativna tehnologija inteligencije). I prirodno je da Srbin tu uživa.

Dragan

pre 6 godina

Donald Tranp je pobedio na izborima, a ova zvezda Klivenda koji je bio pristalica i ljubimac Hilari bi trebao da povede racuna i da odgovara za ove uvtede na racun predsednika.Previse su ove zvezde razmazene, tako da daju sebi za pravo da pricaju sta im je na um palo.Svi sportisti koji nepoatuju himnu svoje zemlje, treba da snose posledice za to sto rade.Toliki novac praviti za jednu sezonu, to nema nigde u svetu.Zato su se i osilili i rade sto zele.Treba ih svju debelo kazniti, pa ce se sigurno bolje i ponasati.

Pravi Valter

pre 6 godina

Ta himna na koju ne ustaju igrači nije Trampova već USA himna! I treba malo staviti prst na čelo koji je to US predsednik ulivao više poverenja nego ovaj, Buš jedan ili drugi, Klinton, Obama, Regan, Karter, FKartord?

Vladimir

pre 6 godina

Crnci su uvek bili i bice veci rasisti od belaca.Ko god je bio u Americi,mogao je to da dozivi ako uvece zaluta u kraj naseljen crncima.

Stefan Prvovencani

pre 6 godina

Zato Amerika i jeste najveca i najbolja zemlja na ovoj planeti, jer ljudi smeju da kazu popu pop, a bobu bob, cak i ako se radi o njihovom predsedniku... A kod nas je svaka susa i musa ljubila skute Milosevicu. Gde su bili Piksi, Dejo, Divac, i ostali da kazu Slobi "propalice, necemo da idemo da propagiramo prolivanje krvi koje hoces po svaku cenu da izazoves u Jugoslaviji..."

belgrado

pre 6 godina

da nema lopte ne bi doziveo 30-tu u tvom getu!
bez srednje skole tamo ne mozes ni ulice da cistis,a
jedino u toj drzavi mozes dobiti milijardu dolara da tapkas loptu...?!

sistem nije dobar?
...i ti ces da sedis kad je himna!?

Eustahije Brzić

pre 6 godina

Svuda na svetu, cije god vesti citam svi podrzavamu sportiste i uopste ljude protiv Trampa, slobodu govora, samo u Srbiji se oni pljuju i podrzava Tramp..fascinantno
(Filip, 25. septembar 2017 14:22)

pazi komentara... pa covece dali se ti povodiš time sto vecina pise ili svojim mozgom... a onda se cudimo zasto nam je ovako kako nam je..

nemsc12456

pre 6 godina

Ne znam zasto se bre mi palimo na Trampa covek isto radi kradi kao ao i ovi prethodno sto bi se reklo tresla se gora rodio se mis.

Tina85

pre 6 godina

Transfer blama dok citam komentare (vecinu) .. od rasista I primitivih ljudi koji uvek misle da su rekli nesto pametno. Kad ono medjutim..

каурин

pre 6 godina

Вратите се мало уназад па видите како то истог Леброна исмевају исти ти кошаркаши које он сад, наводно, "брани"...
Што се мене лично тиче највећа Трампова предност је та што није политичар. Твитови су му гори од хаубица, политички потпуно некоректни, али погађају језиво прецизно!

make yugoslavia great again!

pre 6 godina

Tramp je lek za razmazene primadone sa vestackim misicima i minijaturnim mozgovima. Konacno neko da im podvikne. Vreme je da neko stane na put bolestnom sistemu jedne bolesne nacije, koja nagradjuje raskalasne, perverzne istetovirane bitange, probisvete koji muce svoje pse, primitivne mufljuze koji varaju, psuju i tuku ( a ponekad i ubijaju svoje) zene.. Orgijanje je medju njima norma, (jedan kosarkas se dicio time sto je spavao sa pet hiljada zena). Policija ih stalno hvata sa drogama, dok je vecina njih na pilulama protiv bolova. Zao mi je, to nisu normalni sportisti kao u Evropi ili bilo gde u svetu. To je kriminalna bagra koja je sticajem okolnosti izronila na povrsinu.

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 6 godina

Botino, lupaš, mi smo samo pismeni i znamo ko su Bil, Medlin i Hilari. Tada kad su nas ubijali bombama Tramp nije postojao u politici.
@Nostradam
Zar zaista mislis da bi bilo drugacije da je Trump bio na vlasti?

Lepo ozelenela trava da pasemo....

pre 6 godina

Upravo prisustvujemo demonstraciji crnog rasizma podržanog od strane belih levičara i ateista širom sveta. Sečemo civilizacijsku granu na kojoj sedimo, kako bi bili politički korektni i kako nas ne bi optužili za govor mržnje.

jel sad jasno

pre 6 godina

Možda zato što Tramp i supruga nisu ubijali ljude po Srbiji iz vazduha, kao što su to Bili i Hilari radili, genije!
(boris, 25. septembar 2017 14:53)
Pa nije ni Obama ubijao ljude po Srbiji pa ipak niste glasali za njega. A za Busa jeste.
Kad god hoces da vidis ko je pogresan izbor, samo pogledas za koga vecina nasih ljudi glasa. U bilo kojoj zemlji na planeti

New Jersey

pre 6 godina

I ja bi tako sutra izjavio isto za jednog Karica kada bi postao predsednik a ja poznati kosarkas,cuj nase strucnjake “neka se drzi lopte”,pa i on je gradjanin i ima prava a ne robot.Uostalom ovde se radi o prijemu kosarkasa u Belu Kucu a ne o spoljnoj politici.

i srbi su bili pod turcima, i mi možemo da kukamo i ne radimo 200 godina

pre 6 godina

Gosn Lebron, vi ste imali za predsednike i naciste, i seksualne manijake, silovatelje, narkomane, dilere droge, ubice. To vam do sada nije smetalo . Sada vam smeta čovek koji nije ništa od toga navedenog. Ali njemu nećete da ukažete čast, jel neće da igra na vašu kartu rasizma, i bivših robova.

Roko i njegova braća

pre 6 godina

Kakve veze ima Tramp, ili trump kako ga u Srbiju mnogu zovu, sa američkom himnom? Nije on himnu komponovao, nije ni Melanija (ne da je obučena, svaka joj čast!), stvarno mi ovi preplanuli nisu jasni.

sasa jokic

pre 6 godina

Ono sto Lebron ne zna, vojni lobi (industrija) je dovela Trampa na mesto predsednika, tako da mu u najboljem slucaju slede jezive "afere", a mozda i neka saobracajna nesreca.....

Alex

pre 6 godina

Polovina amerikanaca je glasala za Trampa i on je legitimni predsednik Amerika.Svi dobro znamo da je njegova protivnica bila mnogo gore rešenje.
U istoriji ni u jednoj civilizovanoj zemlji nije zabeleženo da nekakvi dobro plaćeni cirkuzanti ovako javno vređaju predsednika jedne države.I to ne bilo koje zemlje već Amerike.
To samo pokazuje koliko je ta država trula i podeljena iznutra po rasnoj i ekonomskoj osnovi.
Posle ovog oni su izgubili pravo da bilo koga uče demokratiji.
Nije ni čudo što je nekada na njenoj teritoriji besneo surovi građanski rat
koji im niko nije nametnuo sa strane.

asd

pre 6 godina

Svuda na svetu, cije god vesti citam svi podrzavamu sportiste i uopste ljude protiv Trampa, slobodu govora, samo u Srbiji se oni pljuju i podrzava Tramp..fascinantno
(Filip, 25. septembar 2017 14:22)

POdržavaju ga tvoji liberali. Normalni ne podržavaju bahate i bezobrazne zvezde koji ne mogu da se kupaju na privatnom ostrvu jer pada kiša. Šta je Kari hteo da kaže? Šta? Šta je pokušao da uradi? Da ne poštuje predsednika lično, ili njegovu funkciju? Njega su izabrali desetine miliona ljudi, desetine. Shvatite to bre, desetine. To dal je hilari imala više, nije jer njena grupa kontroliše državu već 40 godina, nameštaju rezultate, kradu. Sigurno je dobio više od nje. Tako da ni to nije argument.
Ako Vam se toliko ne sviđa, kofere pa u kanadu. Ne morate da živite sa KKK (jer svi koji su glasali za trampa su nacisti, jel tako). I tamo slušajte džastina bibera, to je pravi nivo.

Иван

pre 6 godina

Ружно је што се политичка и економска борба за власт у САД пренела на спорт, али то је било очекивано. Спортисти као јавне личности имају велику важност, и Трампови противници су их радо "регрутовали". Међутим, мени је нешто друго овде интересантно. С једне стране, Леброн и слични су стекли велики новац због ширења тржишта на земље ван Америке, логично је да они подржавају антитрамповску струју. Али са друге стране, Трампа је довела на чело САД војска, а она је велики финансијер спортских дешавања у тој земљи. Не сећам се преноса НБА да није протекао без дела посвећеног ратним ветеранима у некој од пауза. Биће занимљиво ко ће овде однети превагу, твитераши и лајкови не плаћају баснословну лову за преносе.

mrki

pre 6 godina

Američke vrednosti su pljuvanje svetskih zvaničnika, sada pljuju i svoje.
Čovek koji samo zna da igra košarku ocenjuje jednog od najbogatijih ljudi na svetu.

Bogdan

pre 6 godina

Najbolje je da se predsednik SADa bira na all star vikendu a da pobednik u sutiranju trojki izabere podpredsednika.Onda će biti sve u redu.

Nostradam

pre 6 godina

Ladno i Tramp ima svoje sendvičare ovde :-)
(Cenzurisani sendvič, 25. septembar 2017 14:22)

Botino, lupaš, mi smo samo pismeni i znamo ko su Bil, Medlin i Hilari. Tada kad su nas ubijali bombama Tramp nije postojao u politici.

Cica maca

pre 6 godina

U USA ima cca 300 miliona ljudi. Koliko god da je 1,5miliona lajkova mnogo, to je 0,5% ukupnog broja ljudi. I uopste, sport i politika, previse je to sada zaista

Zmaku

pre 6 godina

Рече му "неписмени" Џејмс. Невјероватно је то шта људи себи дају за право. Ипак је Трамп предсједник, свидјело се то некоме или не, ипак га је народ изабрао.

s Q bi Doo

pre 6 godina

@sremac, nusu glasali toliki milioni koliko ti mislis, tramp je izabran elektorskim glasovima a tu nije nuzno da imas vecinu glasova biraca... Posto se glasa u svakoj drzavi ponaosob a u ukupnom broju glasova je imao manje od one kuje hilari... A ovaj jeste olos i mesetar i nista covek slagao nije.

VladaNS

pre 6 godina

Meni je potpuno jasno da neko ne podnosi Trampa ali zaista, kad je Hilary alternativa on i nije tako loš. Sa njom na čemu, do sad bi izbio još neki rat.

Shone

pre 6 godina

Lebron je ovde realno ucinio Trampu uslugu. I pre izbora su svi ti pripadnici elite (glumci, pevaci, i sportisti) prakticno bez izuzetaka stali uz Hilari, tj protiv Trampa pa mu to nije naskodilo. Ne da mu nije naskodilo nego mu cak i koristi jer onaj ko glasa za njega inace jedva ceka da uradi nesto suprotno od onoga sto mu preporucuju pripadnici elite. Ili "elite" zavisi kako se posmatra.

ZetaZaku

pre 6 godina

Ironija je sto je cela ova drama zapravo najvise stetila NFL, ako pogledate neke americke medije videcete informacije da je start NFL ove godine bio upola gledan nego prosle godine, stadioni su bili polu prazni...

obmana

pre 6 godina

LEBRON JE ILUMINATSKO DERISTE. NE KRASI GA NESTO NEKA INTELEGENCIJA TAKO DA COVEK KOJI IMA SVE SMETA MU TRAMP,AL PAZI CUDA NIJE MU SMETAO BUS NITI OBAMA VEC TRAMP KOJEG KRITIKUJU SVI SADA...POKRENITE MOZAK PA RAZMISLITE

zoćko

pre 6 godina

Tramp ih je žestoko ponizio povlačenjem pozivnice. Time im je pokazao koliko su mali i nebitni, iako su pre toga umišljene NBA zvezdice mislile da su mnogo važni i jaki. Džejms i Kari su se posebno iznervirali i zato šalju uvrede, iz nemoći...

Sremac

pre 6 godina

Predsednika svoje države, za koga su glasali milioni ljudi, nazvati propalicom, može samo primitivac koji je umislio da činjenica kako može visoko skočiti, brzo potrčati ili pogoditi koš ima neko značenje i van tog okvira.

asdf

pre 6 godina

Predsednika svoje države, za koga su glasali milioni ljudi, nazvati propalicom, može samo primitivac koji je umislio da činjenica kako može visoko skočiti, brzo potrčati ili pogoditi koš ima neko značenje i van tog okvira.
(Sremac, 25. septembar 2017 14:11)

Kako mi nazivamo naseg predsednika a miljama smo iza Lebrona??

Filip

pre 6 godina

Svuda na svetu, cije god vesti citam svi podrzavamu sportiste i uopste ljude protiv Trampa, slobodu govora, samo u Srbiji se oni pljuju i podrzava Tramp..fascinantno

Petar

pre 6 godina

Trump nije nasledio polozaj od oca niti ga dobio na lutriji. Predsednik je postao tako sto ga je VECINA gradjana Amerike izabrala. Ako nisi glasao za njega to je tvoja stvar ali treba postovati rezultat, jer i da 40% gradjana mrzi Trumpa ostalih 60% ga podrzava i nece manjina soliti pamet vecini sto se toga tice. A pogotovo ne neki sportisti koji u zivotu ni knjigu procitali nisu a kamoli da bi imali intelekt

ernesto che

pre 6 godina

selektivna demokratija , kad je na mestu predsednika onaj ko odgovara ovoj burzoaziji sto se usrafila u sistem onda je to na mestu i to je demokratija a kad je neko koga je sirotinja glasala jer hoce nesto da promeni ( iako nece nista da promeni ) onda je on propalica i njega niko nije hteo , iako je "demokratski" izabran .

đura krojač

pre 6 godina

Bravo za sportiste!
Kada bljuje vatru na Kima, onda ne kažete da je to Tramp, nego pokvarena američka politika!
Licemerju ovdašnjih komentatora nema kraja!

Sremac

pre 6 godina

Predsednika svoje države, za koga su glasali milioni ljudi, nazvati propalicom, može samo primitivac koji je umislio da činjenica kako može visoko skočiti, brzo potrčati ili pogoditi koš ima neko značenje i van tog okvira.

Cica maca

pre 6 godina

U USA ima cca 300 miliona ljudi. Koliko god da je 1,5miliona lajkova mnogo, to je 0,5% ukupnog broja ljudi. I uopste, sport i politika, previse je to sada zaista

VladaNS

pre 6 godina

Meni je potpuno jasno da neko ne podnosi Trampa ali zaista, kad je Hilary alternativa on i nije tako loš. Sa njom na čemu, do sad bi izbio još neki rat.

Shone

pre 6 godina

Lebron je ovde realno ucinio Trampu uslugu. I pre izbora su svi ti pripadnici elite (glumci, pevaci, i sportisti) prakticno bez izuzetaka stali uz Hilari, tj protiv Trampa pa mu to nije naskodilo. Ne da mu nije naskodilo nego mu cak i koristi jer onaj ko glasa za njega inace jedva ceka da uradi nesto suprotno od onoga sto mu preporucuju pripadnici elite. Ili "elite" zavisi kako se posmatra.

ernesto che

pre 6 godina

selektivna demokratija , kad je na mestu predsednika onaj ko odgovara ovoj burzoaziji sto se usrafila u sistem onda je to na mestu i to je demokratija a kad je neko koga je sirotinja glasala jer hoce nesto da promeni ( iako nece nista da promeni ) onda je on propalica i njega niko nije hteo , iako je "demokratski" izabran .

asd

pre 6 godina

Svuda na svetu, cije god vesti citam svi podrzavamu sportiste i uopste ljude protiv Trampa, slobodu govora, samo u Srbiji se oni pljuju i podrzava Tramp..fascinantno
(Filip, 25. septembar 2017 14:22)

POdržavaju ga tvoji liberali. Normalni ne podržavaju bahate i bezobrazne zvezde koji ne mogu da se kupaju na privatnom ostrvu jer pada kiša. Šta je Kari hteo da kaže? Šta? Šta je pokušao da uradi? Da ne poštuje predsednika lično, ili njegovu funkciju? Njega su izabrali desetine miliona ljudi, desetine. Shvatite to bre, desetine. To dal je hilari imala više, nije jer njena grupa kontroliše državu već 40 godina, nameštaju rezultate, kradu. Sigurno je dobio više od nje. Tako da ni to nije argument.
Ako Vam se toliko ne sviđa, kofere pa u kanadu. Ne morate da živite sa KKK (jer svi koji su glasali za trampa su nacisti, jel tako). I tamo slušajte džastina bibera, to je pravi nivo.

Filip

pre 6 godina

Svuda na svetu, cije god vesti citam svi podrzavamu sportiste i uopste ljude protiv Trampa, slobodu govora, samo u Srbiji se oni pljuju i podrzava Tramp..fascinantno

make yugoslavia great again!

pre 6 godina

Tramp je lek za razmazene primadone sa vestackim misicima i minijaturnim mozgovima. Konacno neko da im podvikne. Vreme je da neko stane na put bolestnom sistemu jedne bolesne nacije, koja nagradjuje raskalasne, perverzne istetovirane bitange, probisvete koji muce svoje pse, primitivne mufljuze koji varaju, psuju i tuku ( a ponekad i ubijaju svoje) zene.. Orgijanje je medju njima norma, (jedan kosarkas se dicio time sto je spavao sa pet hiljada zena). Policija ih stalno hvata sa drogama, dok je vecina njih na pilulama protiv bolova. Zao mi je, to nisu normalni sportisti kao u Evropi ili bilo gde u svetu. To je kriminalna bagra koja je sticajem okolnosti izronila na povrsinu.

Nostradam

pre 6 godina

Ladno i Tramp ima svoje sendvičare ovde :-)
(Cenzurisani sendvič, 25. septembar 2017 14:22)

Botino, lupaš, mi smo samo pismeni i znamo ko su Bil, Medlin i Hilari. Tada kad su nas ubijali bombama Tramp nije postojao u politici.

zoćko

pre 6 godina

Tramp ih je žestoko ponizio povlačenjem pozivnice. Time im je pokazao koliko su mali i nebitni, iako su pre toga umišljene NBA zvezdice mislile da su mnogo važni i jaki. Džejms i Kari su se posebno iznervirali i zato šalju uvrede, iz nemoći...

Bogdan

pre 6 godina

Najbolje je da se predsednik SADa bira na all star vikendu a da pobednik u sutiranju trojki izabere podpredsednika.Onda će biti sve u redu.

mrki

pre 6 godina

Američke vrednosti su pljuvanje svetskih zvaničnika, sada pljuju i svoje.
Čovek koji samo zna da igra košarku ocenjuje jednog od najbogatijih ljudi na svetu.

Lepo ozelenela trava da pasemo....

pre 6 godina

Upravo prisustvujemo demonstraciji crnog rasizma podržanog od strane belih levičara i ateista širom sveta. Sečemo civilizacijsku granu na kojoj sedimo, kako bi bili politički korektni i kako nas ne bi optužili za govor mržnje.

boris

pre 6 godina

Ja ne znam zašto ovi prosvetljeni i intelektualno superiorni liberali i borci za ljudska prava, ljubitelji neoliberalnog kapitalizma, globalizma i ostalih predivnih zapadnih tekovina smatraju da su Srbi ludi za Trampom?
Ne volim Trampa, nije mi simpatičan niti zanimljiv, samo mi je mnogo manje odvratan od Hilari.

obmana

pre 6 godina

LEBRON JE ILUMINATSKO DERISTE. NE KRASI GA NESTO NEKA INTELEGENCIJA TAKO DA COVEK KOJI IMA SVE SMETA MU TRAMP,AL PAZI CUDA NIJE MU SMETAO BUS NITI OBAMA VEC TRAMP KOJEG KRITIKUJU SVI SADA...POKRENITE MOZAK PA RAZMISLITE

Zmaku

pre 6 godina

Рече му "неписмени" Џејмс. Невјероватно је то шта људи себи дају за право. Ипак је Трамп предсједник, свидјело се то некоме или не, ипак га је народ изабрао.

asdf

pre 6 godina

Predsednika svoje države, za koga su glasali milioni ljudi, nazvati propalicom, može samo primitivac koji je umislio da činjenica kako može visoko skočiti, brzo potrčati ili pogoditi koš ima neko značenje i van tog okvira.
(Sremac, 25. septembar 2017 14:11)

Kako mi nazivamo naseg predsednika a miljama smo iza Lebrona??

Roko i njegova braća

pre 6 godina

Kakve veze ima Tramp, ili trump kako ga u Srbiju mnogu zovu, sa američkom himnom? Nije on himnu komponovao, nije ni Melanija (ne da je obučena, svaka joj čast!), stvarno mi ovi preplanuli nisu jasni.

Petar

pre 6 godina

Trump nije nasledio polozaj od oca niti ga dobio na lutriji. Predsednik je postao tako sto ga je VECINA gradjana Amerike izabrala. Ako nisi glasao za njega to je tvoja stvar ali treba postovati rezultat, jer i da 40% gradjana mrzi Trumpa ostalih 60% ga podrzava i nece manjina soliti pamet vecini sto se toga tice. A pogotovo ne neki sportisti koji u zivotu ni knjigu procitali nisu a kamoli da bi imali intelekt

đura krojač

pre 6 godina

Bravo za sportiste!
Kada bljuje vatru na Kima, onda ne kažete da je to Tramp, nego pokvarena američka politika!
Licemerju ovdašnjih komentatora nema kraja!

ZetaZaku

pre 6 godina

Ironija je sto je cela ova drama zapravo najvise stetila NFL, ako pogledate neke americke medije videcete informacije da je start NFL ove godine bio upola gledan nego prosle godine, stadioni su bili polu prazni...

mladen nis

pre 6 godina

Kad Amerikanci pljuju Trampa onda ne postuju funkciju predsednika koga je izabrala vecina. Kad mi pljujemo Vucica ili Tomu onda je to narodni bunt protiv nepravde. Nismo licimuri a a.

s Q bi Doo

pre 6 godina

@sremac, nusu glasali toliki milioni koliko ti mislis, tramp je izabran elektorskim glasovima a tu nije nuzno da imas vecinu glasova biraca... Posto se glasa u svakoj drzavi ponaosob a u ukupnom broju glasova je imao manje od one kuje hilari... A ovaj jeste olos i mesetar i nista covek slagao nije.

glup nick Uros Djurdjevic prejaki

pre 6 godina

Podrska jer ameri znaju kako dostojanstveno odgovoriti na takve vodje i postupke. Vucic je slika i prilika Trampa, ali kod nas izostaju takve reakcije

Vladimir

pre 6 godina

Crnci su uvek bili i bice veci rasisti od belaca.Ko god je bio u Americi,mogao je to da dozivi ako uvece zaluta u kraj naseljen crncima.

Negativni

pre 6 godina

Svuda na svetu, cije god vesti citam svi podrzavamu sportiste i uopste ljude protiv Trampa, slobodu govora, samo u Srbiji se oni pljuju i podrzava Tramp..fascinantno
(Filip, 25. septembar 2017 14:22)

To je naša definicija. Robovski mentalitet. Sitna raja.

Dragan

pre 6 godina

Donald Tranp je pobedio na izborima, a ova zvezda Klivenda koji je bio pristalica i ljubimac Hilari bi trebao da povede racuna i da odgovara za ove uvtede na racun predsednika.Previse su ove zvezde razmazene, tako da daju sebi za pravo da pricaju sta im je na um palo.Svi sportisti koji nepoatuju himnu svoje zemlje, treba da snose posledice za to sto rade.Toliki novac praviti za jednu sezonu, to nema nigde u svetu.Zato su se i osilili i rade sto zele.Treba ih svju debelo kazniti, pa ce se sigurno bolje i ponasati.

i srbi su bili pod turcima, i mi možemo da kukamo i ne radimo 200 godina

pre 6 godina

Gosn Lebron, vi ste imali za predsednike i naciste, i seksualne manijake, silovatelje, narkomane, dilere droge, ubice. To vam do sada nije smetalo . Sada vam smeta čovek koji nije ništa od toga navedenog. Ali njemu nećete da ukažete čast, jel neće da igra na vašu kartu rasizma, i bivših robova.

belgrado

pre 6 godina

da nema lopte ne bi doziveo 30-tu u tvom getu!
bez srednje skole tamo ne mozes ni ulice da cistis,a
jedino u toj drzavi mozes dobiti milijardu dolara da tapkas loptu...?!

sistem nije dobar?
...i ti ces da sedis kad je himna!?

каурин

pre 6 godina

Вратите се мало уназад па видите како то истог Леброна исмевају исти ти кошаркаши које он сад, наводно, "брани"...
Што се мене лично тиче највећа Трампова предност је та што није политичар. Твитови су му гори од хаубица, политички потпуно некоректни, али погађају језиво прецизно!

Eustahije Brzić

pre 6 godina

Svuda na svetu, cije god vesti citam svi podrzavamu sportiste i uopste ljude protiv Trampa, slobodu govora, samo u Srbiji se oni pljuju i podrzava Tramp..fascinantno
(Filip, 25. septembar 2017 14:22)

pazi komentara... pa covece dali se ti povodiš time sto vecina pise ili svojim mozgom... a onda se cudimo zasto nam je ovako kako nam je..

mostarac

pre 6 godina

nepismeni steroidas komentarise covjeka koji je svojim umom stekao milijarde dolara. Ne volim Trumpa ali ovde je u pravu. le brone cirkuska si atrakcija i placen si da zabavljas ljude kao i oni u NFL. a ako ste pogledali i jedan film o americkom nogometu same droge i razcrat jer svaki ima 20 potresa mozga pa se puca cim stigne. posebno potrosni crnci. ali i uzmu lovu. pomozite braci crnoj koji su uvijek bili veci rasisti nego bihelci. ako sumnjate skoknite do geta. KKK je za njih mala maca. mada koliko realno je briga trumpa ? samo mu dizu rejting kod neodlucnih biraca nepostivanjem licnosti predsjednika

Alex

pre 6 godina

Polovina amerikanaca je glasala za Trampa i on je legitimni predsednik Amerika.Svi dobro znamo da je njegova protivnica bila mnogo gore rešenje.
U istoriji ni u jednoj civilizovanoj zemlji nije zabeleženo da nekakvi dobro plaćeni cirkuzanti ovako javno vređaju predsednika jedne države.I to ne bilo koje zemlje već Amerike.
To samo pokazuje koliko je ta država trula i podeljena iznutra po rasnoj i ekonomskoj osnovi.
Posle ovog oni su izgubili pravo da bilo koga uče demokratiji.
Nije ni čudo što je nekada na njenoj teritoriji besneo surovi građanski rat
koji im niko nije nametnuo sa strane.

Raca

pre 6 godina

Licemeri i neutešni glasači Hilari Klinton i Baraka Obame.
Kleče pri intoniranju himne u znak protesta protiv Trampa i nasilja nad crncima,a najviše su stradali od policijske represije upravo tokom Obaminog mandata.
U Obaminom Čikagu vlada zakon ulice i desetine ljudi gine u obračunima uličnih bandi svakodnevno.Sada im ne odgovara kada je Tramp rekao da će tamo poslati federalne snage da zavedu red i razbiju korupciju.
Da nije igrao košarku,velika je verovatnoća da bi Lebron dilovao heroin u nekom crnačkom getu u SAD,tako pokazuje statistika na žalost.
Neka ode u neko od predgrađa Čikaga pa tamo propoveda i drami umesto na Tviteru.
Tramp je poslednja osoba u SAD koja se može kriviti za bilo kakvo sistematsko nasilje nad afroamerikancima,čovek nikada pre nije bio u politici niti na vlasti,niti je ikada imao bilo kakve rasističke ispade.
I da,svi u Srbiji za koje je Tramp negativac broj jedan: Možda vam se i posreći pa Hilari postane predsednik već za tri godine.I predsednik Srbije Vučić će pomoći u tome koliko može,donacijama,to jest novcem poreskih obveznika Srbije,kao i prošle godine.Sve u korist naše štete,zato što je pametan.
Samo,pokažite malo više samopoštovanja kada je reč o osobama koje javno i na delu zagovaraju i sprovode politiku protiv vaše nacije i države.Ne nije teorija zavere,istina živa !!!

@ajdep

pre 6 godina

Lebrone nisi u pravu.
Nazvao si predsjednika propalicom. A.prije mislim da si ti ta propalica. Halo covjece, to je isto kao da si metak ispalio. Ko si ti da vrijedas predsjednika koji je institucija Amerike, ne govorim o Trampu vec o instit.predsjednika. Ti si javna licnost a ta Amerika ti je sve dala. Treba Trampu dati veca ovlascenja. Pa sto se Stef nije oglasio, pametan covjek a ne ko ti. Katastrofa

ja

pre 6 godina

@ (Sremac, 25. septembar 2017 14:11)

Zavisi kako gledaš na stvari. Tramp je predsednik samo zbog nakaradnog izbornog sistema u Americi. Hilari Klinton je osvojila gotovo 10 miliona glasova građana više. Drugo, Tramp je sam kriv za takav tretman, jer ima neverovatno kontroverzan nastup u javnosti. Prošle nedelje je sablaznio svet uličarskim jezikom u UN, pa je okrenuo NBA protiv sebe, a zatim je stigao i da se posvađa sa crnim igračima u NFL. Ponaša se kao slon u staklarskoj radnji - dok nije krenuo da proziva igrače, svega 5-6 NFL igrača nije stajalo mirno za vreme himne, a danas je takvih bilo više od 100! A sada kreću tako da se ponašaju i u drugim sportovima. Kakav mi je to predsednik koji se preko Tvitera prepucava sa svojim građanima - i to, kao da mu to nije dovoljno, počeo je da se prepucava sa sportskom elitom!? A treće - jeste propalica. Doduše, ja bih ga pre okvalifikovao džiberom, nego propalicom, ali je i to sasvim adekvatan termin...

radio

pre 6 godina

Nije bitno da li je Lebron u pravu iki nije.
Bitno je to da je podržao protivničkog igrača i isprozivao predsednika.
Koje su sve propalice kod nas bile na vlasti i niko sem Dude i M.Pantića se nije oglasio iz sveta sporta da iznese svoje mišljenje pa makar bilo pogresno.

sasa jokic

pre 6 godina

Ono sto Lebron ne zna, vojni lobi (industrija) je dovela Trampa na mesto predsednika, tako da mu u najboljem slucaju slede jezive "afere", a mozda i neka saobracajna nesreca.....

moralni gmizavac

pre 6 godina

Svuda na svetu, cije god vesti citam svi podrzavamu sportiste i uopste ljude protiv Trampa, slobodu govora, samo u Srbiji se oni pljuju i podrzava Tramp..fascinantno
(Filip, 25. septembar 2017
Pa naravno bracala! Vazda smo mi znali sve i bili najbolji, zato valjda i imamo ovakve na vlasti i zivimo kako zivimo. Ziveo Tramp ,hahahaha

Stefan Prvovencani

pre 6 godina

Zato Amerika i jeste najveca i najbolja zemlja na ovoj planeti, jer ljudi smeju da kazu popu pop, a bobu bob, cak i ako se radi o njihovom predsedniku... A kod nas je svaka susa i musa ljubila skute Milosevicu. Gde su bili Piksi, Dejo, Divac, i ostali da kazu Slobi "propalice, necemo da idemo da propagiramo prolivanje krvi koje hoces po svaku cenu da izazoves u Jugoslaviji..."

New Jersey

pre 6 godina

I ja bi tako sutra izjavio isto za jednog Karica kada bi postao predsednik a ja poznati kosarkas,cuj nase strucnjake “neka se drzi lopte”,pa i on je gradjanin i ima prava a ne robot.Uostalom ovde se radi o prijemu kosarkasa u Belu Kucu a ne o spoljnoj politici.

zoran

pre 6 godina

Predsednika mozes da nevolis ili volis to je licni stav ali himna je drzavna i kad se intonira svi drzavljani te zemlje treba da ustanu i pozdrave istu. To je simbol drzave kao zastava i grb ma ko da je predsednik te drzave. Samo neobrazovani ljudi poistovecuju te dve stvari.

Tina85

pre 6 godina

Transfer blama dok citam komentare (vecinu) .. od rasista I primitivih ljudi koji uvek misle da su rekli nesto pametno. Kad ono medjutim..

jel sad jasno

pre 6 godina

Možda zato što Tramp i supruga nisu ubijali ljude po Srbiji iz vazduha, kao što su to Bili i Hilari radili, genije!
(boris, 25. septembar 2017 14:53)
Pa nije ni Obama ubijao ljude po Srbiji pa ipak niste glasali za njega. A za Busa jeste.
Kad god hoces da vidis ko je pogresan izbor, samo pogledas za koga vecina nasih ljudi glasa. U bilo kojoj zemlji na planeti

Dzin

pre 6 godina

b92 postao leglo radikala i desnicara. Muka mi je od ovih papaka. Trump vam je dobar zato sto je propalica kao i vi. Jedino zadovoljstvo bi vam bilo da pocne 3. svijetski rat i sve ode u p. m.

Ivan

pre 6 godina

(ja, 25. septembar 2017 18:14)

Izborni sistem u Americi nipošto nije "nakaradan" kako si se izrazio, naprotiv, taj izborni sistem je jedno od najvećih vrednosti Amerike jer ONEMOGUĆAVA prebogatim urbanim i gusto naseljenim sredinama, koje su svet za sebe u svakom smislu te reči, da odlučuju o celokupnom životu i uređenju cele Amerike te daje prava i onom tamo farmeru u dalekim predelima Arizone, Teksasa i ostalih američkih saveznih država da RAVNOPRAVNO odlučuje sa ostalim građanima, pa i urbanim građanima Los Anđelesa, Nujorka i ostalih američkih megapolisa o pitanjima od vitalnog interesa za svoju državu.

nemsc12456

pre 6 godina

Ne znam zasto se bre mi palimo na Trampa covek isto radi kradi kao ao i ovi prethodno sto bi se reklo tresla se gora rodio se mis.

Pravi Valter

pre 6 godina

Ta himna na koju ne ustaju igrači nije Trampova već USA himna! I treba malo staviti prst na čelo koji je to US predsednik ulivao više poverenja nego ovaj, Buš jedan ili drugi, Klinton, Obama, Regan, Karter, FKartord?

Sarkazam

pre 6 godina

Kad neko ne zna sta mu ide dobro a sta lose. Lopta - dobro, politika - lose. On je bio sa "onom" u kampanji a kao sportista trebalo bi da zna kad je utakmica gotova i kad si izgubio...

Negativni

pre 6 godina

Svuda na svetu, cije god vesti citam svi podrzavamu sportiste i uopste ljude protiv Trampa, slobodu govora, samo u Srbiji se oni pljuju i podrzava Tramp..fascinantno
(Filip, 25. septembar 2017 14:22)

To je naša definicija. Robovski mentalitet. Sitna raja.

MrSarkastični

pre 6 godina

Ovaj Lebron,za one koji možda ne znaju,to je drugar od onog Irvinga koji je ubeđen da je zemlja ravna.
Tako da,trebalo bi im verovati i po pitanju Trampa.Bar po meni,a vi kako hoćete.

ja

pre 6 godina

@ (sakloniisacuvaj, 26. septembar 2017 10:10)

Izvini, prijatelju, ali šta sam ja to netačno rekao?

1. Da li je neophodno da se registrujete za glasanje? DA: www.usa.gov/register-to-vote

2. Da li je izborni sistem neposredan? NE, jer se ne glasa direktno, već za elektore: www.usa.gov/election#item-36072

3. Da li važi 1 čovek = 1 glas i da li se glasovi gubitnika brišu? NE i DA Glasovi građana Vajominga vrede 3,6 puta više nego glasovi građana Kalifornije. 48 od 50 američkih država (sem Mejna i Nebraske) ima sistem "pobednik-nosi-sve", tj. dodeljuju sve elektore onom kandidatu ko je imao makar i jedan glas više od protivnika. Čak 5 puta se desilo da su na izborima pobeđivali oni koji su imali manje glasova građana - 1824, 1876, 1888, 2000 i 2016.

4. Da li su elektori vezani glasovima onih koji su ih birali? NE - većina država uopšte i ne kažnjava "verolomne" (sic!) elektore. A više puta su glasovi takvih elektora direktno odlučili ishod izbora.

Inače, ja se nisam informisao o američkom sistemu iz domaćih medija, već sam doktorirao (sada već davne 2003) na pravnom fakultetu Univerziteta Loyola, NO, na temu "Američkog ustava i manipulacija izbornim procesom". Tada još uvek bejaše sveža situacija sa Floridom i braćom Buš, pa se uopšte nisam dvoumio oko teme.

Anon

pre 6 godina

Predsednika svoje države, za koga su glasali milioni ljudi, nazvati propalicom, može samo primitivac koji je umislio da činjenica kako može visoko skočiti, brzo potrčati ili pogoditi koš ima neko značenje i van tog okvira.
(Sremac, 25. septembar 2017 14:11)

Rade kod nas to isto non stop... i gore.

uživanje Trampa nije baš obična podrška

pre 6 godina

@Filip
Nije to podrška, to je besmisleno tako posmatrati, pa Srbija ne glasa na američkim izborima (za Ruse nisu sigurni). Srbin uživa u Trampu na jedan sasvim poseban način koji ima svoj račun i delom je tako jer sada nema nikakve veze sa tim ko šta priča, kako priča, a tu slobodu ne bi imao da su se Klintonovi vratili. Ovako je milina kako se Tramp stara da se SAD reformišu i prestanu da budu zavisne kao nacija od projekcije nepostojeće etike na druge države i kako nastaju SAD koje gledaju svoja posla i ubijaju samo za svoje potrebe i to braneći se svojom snagom, a ne slabljenjem drugih izvoženjem onoga što se naziva avendjelističkom demokratijom koja je sama sebi cilj i ne proizvodi ništa životno i miru stvarno važno, osim prava da se bezbedno i vešto retorički jedu govna oko bilo čega, bilo kad i bilo gde, bez ikakvog stvarnog transfera vrednosti, ali je sve oprošteno jer je to demokratija (snaga evandjelizma je upravo u tome), jednom rečju nagradjivanje nepouzdanosti zarad američke bezbednosti. Svet je stvarno postao bolji od takve doktrine, a tek što će razvod da bude zabavan. I svetska politika se seli u realeti, a država se vezuje za tehnologije i jezik (i jezik je ultimativna tehnologija inteligencije). I prirodno je da Srbin tu uživa.

jel sad jasno

pre 6 godina

Što bi rekao redneck iz Saut Parka,, If You dont like Amerika, You can get out. Kraj citata.
(najbolja serija, do skora, 25. septembar 2017 15:25)
Ocigledno nisi skontao poruku. Evo da ti "prevedem" - autori serije se sprdaju s takvim redneck-ovima i ismevaju takve stavove.
Ali bar si ih pohvalio, na svoju stetu :D

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 6 godina

Botino, lupaš, mi smo samo pismeni i znamo ko su Bil, Medlin i Hilari. Tada kad su nas ubijali bombama Tramp nije postojao u politici.
@Nostradam
Zar zaista mislis da bi bilo drugacije da je Trump bio na vlasti?

Papa rouch

pre 6 godina

Protest sa klecenjem traje jos od proslog mandata i nije bio masovan , tada ih je bilo par od kojih zacetnik toga Kapernik sada i nema tim. Kada je neko prozvao tih par i nazvao ih kako ih je nazvao, protestu se pridruzilo par stotina igraca. Znaci ovih par stotina ne protestvuje zbog himne noto protiv himene, nego sto je neko njihove saigrace i igrace nazvao kako ih je nazvao. E to je solidarnost i to je rec koja je davno nestala iz ponasanje svojstveno nasim ljusima...

Иван

pre 6 godina

Ружно је што се политичка и економска борба за власт у САД пренела на спорт, али то је било очекивано. Спортисти као јавне личности имају велику важност, и Трампови противници су их радо "регрутовали". Међутим, мени је нешто друго овде интересантно. С једне стране, Леброн и слични су стекли велики новац због ширења тржишта на земље ван Америке, логично је да они подржавају антитрамповску струју. Али са друге стране, Трампа је довела на чело САД војска, а она је велики финансијер спортских дешавања у тој земљи. Не сећам се преноса НБА да није протекао без дела посвећеног ратним ветеранима у некој од пауза. Биће занимљиво ко ће овде однети превагу, твитераши и лајкови не плаћају баснословну лову за преносе.

Salajka

pre 6 godina

Trump nije nasledio polozaj od oca niti ga dobio na lutriji. Predsednik je postao tako sto ga je VECINA gradjana Amerike izabrala. Ako nisi glasao za njega to je tvoja stvar ali treba postovati rezultat, jer i da 40% gradjana mrzi Trumpa ostalih 60% ga podrzava i nece manjina soliti pamet vecini sto se toga tice. A pogotovo ne neki sportisti koji u zivotu ni knjigu procitali nisu a kamoli da bi imali intelekt
(Petar, 25. septembar 2017 14:55)

Netačno. Tramp je ukupno dobio MANJE glasova, ali je postao predsednik zbog elektorskog izbornog sistema. Ko je prvi počeo s vređanjem (Tramp) je lako utvrditi. I NIJE protivzakonito kritikovati čak ni predsednika, pogotovo ne ovog koji pravi gafove od kad je na funkciji i koji je najobičnija neznalica i hvalisavac. Ako on može nekoga ko mu se ne sviđa da nazove đubretom, zašto njega ne bi smeli nazivati propalicom?

Videćemo da li ćete ga podržavati i kada donese neku odluku koja je protivna interesima Srbije (o Kosovu na primer).

zack zis

pre 6 godina

James je vozio svoj Lamborgini 220km/sat kroz naseljeno mesto.
Kad ga je policija najzad zaustavila on se izderao na njih sta je zaustavili ste me sto sam crnac.
I nikom nista policajci ga puste.
E vidite, to ce se sad drukcije gledati.

Толе Врањанац

pre 6 godina

Ало Леби немој да се шириш, небитан си и свакако не можеш ништа да промениш.

ja

pre 6 godina

@ (Ivan, 25. septembar 2017 19:26)

Ili ne kapiraš američki izborni sistem, ili nevešto pokušavaš da zameniš teze. Američki izborni sistem je nakaradan da nakaradniji ne može da bude:

1. Izbori nisu opšti i slobodni - nemaš biračke spiskove koje automatski ažurira organ državne uprave, nego, ako želiš da glasaš, moraš da se prethodno registruješ i da navedeš za koga ćeš verovatno da glasaš (!?),

2. Izbori nisu neposredni - za američkog predsednika ne glasa narod već elektori, njih 538, i to su jedini glasovi u SAD koji se računaju. Elektori nisu "ubogi seljani iz ruralne Arizone", već pripadnici političkog establišmenta ili, drugim rečima, korumpirani gmazovi rođeni u svili i kadifi, tako da tvoj argument o "pravednosti i pružanju šanse unesrećenima i potlačenima da se njihov glas čuje" tera na povraćanje, iskreno,

3. Ne postoji princip 1 čovek = 1 glas, već glasovi građana manjih država vrede više, a glasovi "gubitnika" se brišu - čak 48 od 50 američkih država ima princip "pobednik-nosi-sve" prilikom izbora elektora. To znači da kandidat koji osvoji većinu u državi dobija SVE elektore u toj državi. Prema tome, teoretski je moguća situacija da kandidat koji je dobio svega 22% glasova građana u 40 najmanjih država pobedi na predsedničkim izborima, jer, kao što već rekosmo, glasovi građana su apsolutno nebitni, bitno je samo da se obezbedi podrška većine od 538 glasova elektora,

4. Visok stepen mogućnosti zloupotreba i korupcije - elektori nisu vezani glasovima onih koji su ih izabrali. Elektor koji je tvrdio da je za Republikance i na osnovu toga je izabran, može da promeni glas i glasa za Demokratu, ukoliko to želi. I obrnuto. I da zbog toga ne snosi nikakve posledice (tj. platiće kaznu od 10.000 dolara). Dakle, em ti ne daju da glasaš direktno za onog za kog hoćeš, em mogu da ti promene izbornu volju bez posledica...

Nikodije IV

pre 6 godina

Komentatori, pozabavite se malo situacijom u Srbiji. Manite se Trampa i Le Brona. Oni ne znaju gde se nalazi Srbija, a mi se nalazimo u jako n nezavidnoj situaciji. .

jel sad jasno

pre 6 godina

(mostarac, 25. septembar 2017 17:28)
Umom?! Otkad se muljanje, prevare, kradje, korupcija, namestaljke, spletke i sl. smatraju umnim radom?

gradinar

pre 6 godina

Јака ствар.
Полуписмени тапкач лопте се сукобио са председником кога иначе сматрају кловном.
И један и други су имали више среће у животу него памети. И један и други се обогатили захваљујући систему. Осим тога, један је постао и "звезда", а други чак и председник...

Ivan

pre 6 godina

(ja, 25. septembar 2017 22:28)

Opet ti popnavljam, jedna od najvećih vrednosti Amerike od njenog nastanka je i ta o njihovom izbornom sistemu o kojoj pričamo. Ta zaštita "običnih" građana u ruralnim i unutrašnjim delovima te velike države kojom se omogućava da i oni imaju pravo glasa istovetno onim građanima iz urbanih sredina. Narod u urbanim sredinama je veoma mnogobrojan i uglavnom monolitan po puitanju političkih stavova koji ISKLJU8ČIVO NJIMA i odgovaraju a koji nemaju mnogo dodirnih tački sa stavovima naroda iz unutrašnjosti, a kako u urbanim sredinama živi mnogo veći procenat američkog stanovništva nego li u unutrašnjosti da njije ovog sistema koji je na snazi od nastanka Amerike do današnjih dana onda bi se predsednik Amerike komotno mogao nazvati predsednikom Kalifornije i države Njujork i ostalih par urbanih sredina a nipošto predsednikom cele Amerike i prema tome ovaj izborni sistem u Americi je jedan od najsavršenijih od trenutaka od kada se i pojavilo višestranačje u republikama širom sveta. To je jednostavno zaštitni znak Amerike i kraj priče.

ja

pre 6 godina

@ (Ivan, 25. septembar 2017 23:32)

A ja tebi ponavljam da narod ne bira američkog predsednika, već to radi ograničeni politički establišment, koji ljubomorno čuva to pravo da bira narodu predsednika kog oni žele, a ne onog kog narod izglasa (što se desilo već 5 puta). Da je toliko dobar ovaj izborni sistem, ne bi bilo toliko zahteva i amandmana za njegovu izmenu. Peticije potpisuju milioni ljudi, ali ih Kongres uvek glatko odbija, jer "vrana vrani oči ne vadi". A to da je sistem ovakav od nastanka SAD, tek to nema blage veze s mozgom - preporučio bih ti knjigu History of U.S. Presidential Elections: 1789-2004. Vrlo informativno štivo koje će ti pomoći da vidiš genezu američkog izbornog sistema i da vidiš da li je baš sve bilo tako "od početka". Što se tiče "zaštite malih država", to je, i ponovo ponavljam, potpuno paušalna tvrdnja! Ovakav sistem je nastao kao kompromis sa južnim državama koje su htele da isključe crnce iz mogućnosti da biraju predsednika, a ne da bi se, tobož, štitila prava ruralne populacije. I dalje je dovoljno da se pobedi u svega 7-8 velikih država i da se obezbedi glas 270 elektora.

Један

pre 6 godina

Ја не знам да ли је овде Кари тај који је првобитно 'исполитизовао' спорт или је то Доналд Трамп?! Група људи око њега и Џејмса не сматра га легитимним председником и то је океј. Али Трамп, какав-такав да је, шта год да било ко мислио о њему амерички је председник. И ту је крај приче. Зашто је мишљење неког тамо Џејмса или Карија драгоценије од закона или изборног система који важи за све?! Треба ли пола планете да се бави тиме зашто Кари не признаје Трампа легитимно изабраним председником, или Кари и остали треба да се повинују ономе што је све до сада словило за закон и изборну вољу?! Посећују ли они америчког председника у своје приватно име или у име шампиона кошаркашке асоцијације која је првобитно америчка? Треба неко све да их подсети, да на дресу носе број, грб, наслов тима, који нема везе са њиховим личним идентитетом, већ је идентитет клуба који је у приватном власништву а у коме они играју за новац. Тако да толико о њиховој индивидуалности и дисидентности. Могу да прихвате правила NBA лиге, али не и закон државе чији су део. Једно називају послом а друго индивидуалним правом. Е па Стеф Кари, пословно је позван у Белу Кућу, па зашто онда и не би отишао. Зато што су његове личне политичке аспирације, веће од његове професионалности. Зашто је тако, Стеф, ћути. Али је ту колега Џејмс да залегне за туђа права повређујући нека друга, такође туђа права. Омаловажавајући, вређајући, и узбуњивајући јавност, само зато јер су обојица добри са демократама. Јадно.

naravno da je jasno

pre 6 godina

Što bi rekao redneck iz Saut Parka,, If You dont like Amerika, You can get out. Kraj citata.
(najbolja serija, do skora, 25. septembar 2017 15:25)
Ocigledno nisi skontao poruku. Evo da ti "prevedem" - autori serije se sprdaju s takvim redneck-ovima i ismevaju takve stavove.
Ali bar si ih pohvalio, na svoju stetu :D
(jel sad jasno, 25. septembar 2017 18:52)

Nemaš ti šta meni da prevodiš, nisam ja malouman, samo sam naveo šaljiv primer. Naravno da se autori sprdaju sa njima, oni se sprdaju sa svima, posebno sa bogatim i slavnim. Primer U2 je najbolji.

akros

pre 6 godina

I to je Amerika. Neobrazovani košarkaš (tvit mu je krajnje nepismen) se razume u politiku.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lapido, 25. septembar 2017 16:07)

Sine, smanji na obrazovanosti.

Kako "tvit" može da bude nepismen? Može da sadrži pravopisne greške, ali ne i da bude "nepismen". S druge strane, i ova rečenica je diskutabilna: Neobrazovani košarkaš DA se razume u politiku. Nedostaje ti veznik.

sakloniisacuvaj

pre 6 godina

(ja, 25. septembar 2017 22:28)

Bukvalno sve 4 tacke koje si naveo nemaju veze s mozgom, ni istinom. Ako si se vec informisao o americkom izbornom sistemu iz domacih medija i nekih sklj clanaka, barem budi toliko pristojan, pa nemoj da pametujes naokolo kao da znas o cemu pricas.

Cak Boris

pre 6 godina

(Један, 26. septembar 2017 05:29)
druze, a zasto bi neko morao da ide predsedniku na izvolte? Ako mu se predsednik ne svidja, nece, i to je za postovanje. Za razliku od Trampa, Kari i Dzejms su svojim radom zasluzili i postali to sto jesu, dok je Tramp rodjen bogat i nisam siguran koliko je zasluzio to mesto na kom je sada.
Apsolutno ne vidim ni jedan razlog zasto bi neko morao da pristane na nesto sto mu se gadi.
Ne verujem da je zakonom zabranjeno odbiti predsednikov poziv.
Nema tog zakona koji moze da ogranici slobodu izrazavanja, bar ne u Americi. A ovo je bas to - ne dopada mi se predsednik i necu da mu idem na noge! Izvanredno!
Stoga, svaka cast Kariju i Dzemjsu. Postujem ih jos vise.
Ovim su dokazali da imaju i mozga, osim sto fenomenalno tapkaju loptu.
Kamo srece kad bi i neki od nasih kosarkasa imao delic njihove hrabrosti i rekao sta misli (ako misli) umesto da jedino sto umeju da kazu bude da sport i politiku ne treba mesati - pa onda idu da se slikaju sa svakim ko ih pozove.

Sremac

pre 6 godina

Predsednika svoje države, za koga su glasali milioni ljudi, nazvati propalicom, može samo primitivac koji je umislio da činjenica kako može visoko skočiti, brzo potrčati ili pogoditi koš ima neko značenje i van tog okvira.

Filip

pre 6 godina

Svuda na svetu, cije god vesti citam svi podrzavamu sportiste i uopste ljude protiv Trampa, slobodu govora, samo u Srbiji se oni pljuju i podrzava Tramp..fascinantno

Cica maca

pre 6 godina

U USA ima cca 300 miliona ljudi. Koliko god da je 1,5miliona lajkova mnogo, to je 0,5% ukupnog broja ljudi. I uopste, sport i politika, previse je to sada zaista

mrki

pre 6 godina

Američke vrednosti su pljuvanje svetskih zvaničnika, sada pljuju i svoje.
Čovek koji samo zna da igra košarku ocenjuje jednog od najbogatijih ljudi na svetu.

asd

pre 6 godina

Svuda na svetu, cije god vesti citam svi podrzavamu sportiste i uopste ljude protiv Trampa, slobodu govora, samo u Srbiji se oni pljuju i podrzava Tramp..fascinantno
(Filip, 25. septembar 2017 14:22)

POdržavaju ga tvoji liberali. Normalni ne podržavaju bahate i bezobrazne zvezde koji ne mogu da se kupaju na privatnom ostrvu jer pada kiša. Šta je Kari hteo da kaže? Šta? Šta je pokušao da uradi? Da ne poštuje predsednika lično, ili njegovu funkciju? Njega su izabrali desetine miliona ljudi, desetine. Shvatite to bre, desetine. To dal je hilari imala više, nije jer njena grupa kontroliše državu već 40 godina, nameštaju rezultate, kradu. Sigurno je dobio više od nje. Tako da ni to nije argument.
Ako Vam se toliko ne sviđa, kofere pa u kanadu. Ne morate da živite sa KKK (jer svi koji su glasali za trampa su nacisti, jel tako). I tamo slušajte džastina bibera, to je pravi nivo.

VladaNS

pre 6 godina

Meni je potpuno jasno da neko ne podnosi Trampa ali zaista, kad je Hilary alternativa on i nije tako loš. Sa njom na čemu, do sad bi izbio još neki rat.

Zmaku

pre 6 godina

Рече му "неписмени" Џејмс. Невјероватно је то шта људи себи дају за право. Ипак је Трамп предсједник, свидјело се то некоме или не, ипак га је народ изабрао.

make yugoslavia great again!

pre 6 godina

Tramp je lek za razmazene primadone sa vestackim misicima i minijaturnim mozgovima. Konacno neko da im podvikne. Vreme je da neko stane na put bolestnom sistemu jedne bolesne nacije, koja nagradjuje raskalasne, perverzne istetovirane bitange, probisvete koji muce svoje pse, primitivne mufljuze koji varaju, psuju i tuku ( a ponekad i ubijaju svoje) zene.. Orgijanje je medju njima norma, (jedan kosarkas se dicio time sto je spavao sa pet hiljada zena). Policija ih stalno hvata sa drogama, dok je vecina njih na pilulama protiv bolova. Zao mi je, to nisu normalni sportisti kao u Evropi ili bilo gde u svetu. To je kriminalna bagra koja je sticajem okolnosti izronila na povrsinu.

zoćko

pre 6 godina

Tramp ih je žestoko ponizio povlačenjem pozivnice. Time im je pokazao koliko su mali i nebitni, iako su pre toga umišljene NBA zvezdice mislile da su mnogo važni i jaki. Džejms i Kari su se posebno iznervirali i zato šalju uvrede, iz nemoći...

đura krojač

pre 6 godina

Bravo za sportiste!
Kada bljuje vatru na Kima, onda ne kažete da je to Tramp, nego pokvarena američka politika!
Licemerju ovdašnjih komentatora nema kraja!

Bogdan

pre 6 godina

Najbolje je da se predsednik SADa bira na all star vikendu a da pobednik u sutiranju trojki izabere podpredsednika.Onda će biti sve u redu.

Nostradam

pre 6 godina

Ladno i Tramp ima svoje sendvičare ovde :-)
(Cenzurisani sendvič, 25. septembar 2017 14:22)

Botino, lupaš, mi smo samo pismeni i znamo ko su Bil, Medlin i Hilari. Tada kad su nas ubijali bombama Tramp nije postojao u politici.

ernesto che

pre 6 godina

selektivna demokratija , kad je na mestu predsednika onaj ko odgovara ovoj burzoaziji sto se usrafila u sistem onda je to na mestu i to je demokratija a kad je neko koga je sirotinja glasala jer hoce nesto da promeni ( iako nece nista da promeni ) onda je on propalica i njega niko nije hteo , iako je "demokratski" izabran .

obmana

pre 6 godina

LEBRON JE ILUMINATSKO DERISTE. NE KRASI GA NESTO NEKA INTELEGENCIJA TAKO DA COVEK KOJI IMA SVE SMETA MU TRAMP,AL PAZI CUDA NIJE MU SMETAO BUS NITI OBAMA VEC TRAMP KOJEG KRITIKUJU SVI SADA...POKRENITE MOZAK PA RAZMISLITE

@ajdep

pre 6 godina

Lebrone nisi u pravu.
Nazvao si predsjednika propalicom. A.prije mislim da si ti ta propalica. Halo covjece, to je isto kao da si metak ispalio. Ko si ti da vrijedas predsjednika koji je institucija Amerike, ne govorim o Trampu vec o instit.predsjednika. Ti si javna licnost a ta Amerika ti je sve dala. Treba Trampu dati veca ovlascenja. Pa sto se Stef nije oglasio, pametan covjek a ne ko ti. Katastrofa

Lepo ozelenela trava da pasemo....

pre 6 godina

Upravo prisustvujemo demonstraciji crnog rasizma podržanog od strane belih levičara i ateista širom sveta. Sečemo civilizacijsku granu na kojoj sedimo, kako bi bili politički korektni i kako nas ne bi optužili za govor mržnje.

s Q bi Doo

pre 6 godina

@sremac, nusu glasali toliki milioni koliko ti mislis, tramp je izabran elektorskim glasovima a tu nije nuzno da imas vecinu glasova biraca... Posto se glasa u svakoj drzavi ponaosob a u ukupnom broju glasova je imao manje od one kuje hilari... A ovaj jeste olos i mesetar i nista covek slagao nije.

Petar

pre 6 godina

Trump nije nasledio polozaj od oca niti ga dobio na lutriji. Predsednik je postao tako sto ga je VECINA gradjana Amerike izabrala. Ako nisi glasao za njega to je tvoja stvar ali treba postovati rezultat, jer i da 40% gradjana mrzi Trumpa ostalih 60% ga podrzava i nece manjina soliti pamet vecini sto se toga tice. A pogotovo ne neki sportisti koji u zivotu ni knjigu procitali nisu a kamoli da bi imali intelekt

jel sad jasno

pre 6 godina

Možda zato što Tramp i supruga nisu ubijali ljude po Srbiji iz vazduha, kao što su to Bili i Hilari radili, genije!
(boris, 25. septembar 2017 14:53)
Pa nije ni Obama ubijao ljude po Srbiji pa ipak niste glasali za njega. A za Busa jeste.
Kad god hoces da vidis ko je pogresan izbor, samo pogledas za koga vecina nasih ljudi glasa. U bilo kojoj zemlji na planeti

Roko i njegova braća

pre 6 godina

Kakve veze ima Tramp, ili trump kako ga u Srbiju mnogu zovu, sa američkom himnom? Nije on himnu komponovao, nije ni Melanija (ne da je obučena, svaka joj čast!), stvarno mi ovi preplanuli nisu jasni.

mostarac

pre 6 godina

nepismeni steroidas komentarise covjeka koji je svojim umom stekao milijarde dolara. Ne volim Trumpa ali ovde je u pravu. le brone cirkuska si atrakcija i placen si da zabavljas ljude kao i oni u NFL. a ako ste pogledali i jedan film o americkom nogometu same droge i razcrat jer svaki ima 20 potresa mozga pa se puca cim stigne. posebno potrosni crnci. ali i uzmu lovu. pomozite braci crnoj koji su uvijek bili veci rasisti nego bihelci. ako sumnjate skoknite do geta. KKK je za njih mala maca. mada koliko realno je briga trumpa ? samo mu dizu rejting kod neodlucnih biraca nepostivanjem licnosti predsjednika

Shone

pre 6 godina

Lebron je ovde realno ucinio Trampu uslugu. I pre izbora su svi ti pripadnici elite (glumci, pevaci, i sportisti) prakticno bez izuzetaka stali uz Hilari, tj protiv Trampa pa mu to nije naskodilo. Ne da mu nije naskodilo nego mu cak i koristi jer onaj ko glasa za njega inace jedva ceka da uradi nesto suprotno od onoga sto mu preporucuju pripadnici elite. Ili "elite" zavisi kako se posmatra.

Dragan

pre 6 godina

Donald Tranp je pobedio na izborima, a ova zvezda Klivenda koji je bio pristalica i ljubimac Hilari bi trebao da povede racuna i da odgovara za ove uvtede na racun predsednika.Previse su ove zvezde razmazene, tako da daju sebi za pravo da pricaju sta im je na um palo.Svi sportisti koji nepoatuju himnu svoje zemlje, treba da snose posledice za to sto rade.Toliki novac praviti za jednu sezonu, to nema nigde u svetu.Zato su se i osilili i rade sto zele.Treba ih svju debelo kazniti, pa ce se sigurno bolje i ponasati.

sasa jokic

pre 6 godina

Ono sto Lebron ne zna, vojni lobi (industrija) je dovela Trampa na mesto predsednika, tako da mu u najboljem slucaju slede jezive "afere", a mozda i neka saobracajna nesreca.....

Negativni

pre 6 godina

Svuda na svetu, cije god vesti citam svi podrzavamu sportiste i uopste ljude protiv Trampa, slobodu govora, samo u Srbiji se oni pljuju i podrzava Tramp..fascinantno
(Filip, 25. septembar 2017 14:22)

To je naša definicija. Robovski mentalitet. Sitna raja.

asdf

pre 6 godina

Predsednika svoje države, za koga su glasali milioni ljudi, nazvati propalicom, može samo primitivac koji je umislio da činjenica kako može visoko skočiti, brzo potrčati ili pogoditi koš ima neko značenje i van tog okvira.
(Sremac, 25. septembar 2017 14:11)

Kako mi nazivamo naseg predsednika a miljama smo iza Lebrona??

Stefan Prvovencani

pre 6 godina

Zato Amerika i jeste najveca i najbolja zemlja na ovoj planeti, jer ljudi smeju da kazu popu pop, a bobu bob, cak i ako se radi o njihovom predsedniku... A kod nas je svaka susa i musa ljubila skute Milosevicu. Gde su bili Piksi, Dejo, Divac, i ostali da kazu Slobi "propalice, necemo da idemo da propagiramo prolivanje krvi koje hoces po svaku cenu da izazoves u Jugoslaviji..."

ja

pre 6 godina

@ (Sremac, 25. septembar 2017 14:11)

Zavisi kako gledaš na stvari. Tramp je predsednik samo zbog nakaradnog izbornog sistema u Americi. Hilari Klinton je osvojila gotovo 10 miliona glasova građana više. Drugo, Tramp je sam kriv za takav tretman, jer ima neverovatno kontroverzan nastup u javnosti. Prošle nedelje je sablaznio svet uličarskim jezikom u UN, pa je okrenuo NBA protiv sebe, a zatim je stigao i da se posvađa sa crnim igračima u NFL. Ponaša se kao slon u staklarskoj radnji - dok nije krenuo da proziva igrače, svega 5-6 NFL igrača nije stajalo mirno za vreme himne, a danas je takvih bilo više od 100! A sada kreću tako da se ponašaju i u drugim sportovima. Kakav mi je to predsednik koji se preko Tvitera prepucava sa svojim građanima - i to, kao da mu to nije dovoljno, počeo je da se prepucava sa sportskom elitom!? A treće - jeste propalica. Doduše, ja bih ga pre okvalifikovao džiberom, nego propalicom, ali je i to sasvim adekvatan termin...

Tina85

pre 6 godina

Transfer blama dok citam komentare (vecinu) .. od rasista I primitivih ljudi koji uvek misle da su rekli nesto pametno. Kad ono medjutim..

Alex

pre 6 godina

Polovina amerikanaca je glasala za Trampa i on je legitimni predsednik Amerika.Svi dobro znamo da je njegova protivnica bila mnogo gore rešenje.
U istoriji ni u jednoj civilizovanoj zemlji nije zabeleženo da nekakvi dobro plaćeni cirkuzanti ovako javno vređaju predsednika jedne države.I to ne bilo koje zemlje već Amerike.
To samo pokazuje koliko je ta država trula i podeljena iznutra po rasnoj i ekonomskoj osnovi.
Posle ovog oni su izgubili pravo da bilo koga uče demokratiji.
Nije ni čudo što je nekada na njenoj teritoriji besneo surovi građanski rat
koji im niko nije nametnuo sa strane.

Dzin

pre 6 godina

b92 postao leglo radikala i desnicara. Muka mi je od ovih papaka. Trump vam je dobar zato sto je propalica kao i vi. Jedino zadovoljstvo bi vam bilo da pocne 3. svijetski rat i sve ode u p. m.

glup nick Uros Djurdjevic prejaki

pre 6 godina

Podrska jer ameri znaju kako dostojanstveno odgovoriti na takve vodje i postupke. Vucic je slika i prilika Trampa, ali kod nas izostaju takve reakcije

Negativni

pre 6 godina

Svuda na svetu, cije god vesti citam svi podrzavamu sportiste i uopste ljude protiv Trampa, slobodu govora, samo u Srbiji se oni pljuju i podrzava Tramp..fascinantno
(Filip, 25. septembar 2017 14:22)

To je naša definicija. Robovski mentalitet. Sitna raja.

mladen nis

pre 6 godina

Kad Amerikanci pljuju Trampa onda ne postuju funkciju predsednika koga je izabrala vecina. Kad mi pljujemo Vucica ili Tomu onda je to narodni bunt protiv nepravde. Nismo licimuri a a.

Pravi Valter

pre 6 godina

Ta himna na koju ne ustaju igrači nije Trampova već USA himna! I treba malo staviti prst na čelo koji je to US predsednik ulivao više poverenja nego ovaj, Buš jedan ili drugi, Klinton, Obama, Regan, Karter, FKartord?

MrSarkastični

pre 6 godina

Ovaj Lebron,za one koji možda ne znaju,to je drugar od onog Irvinga koji je ubeđen da je zemlja ravna.
Tako da,trebalo bi im verovati i po pitanju Trampa.Bar po meni,a vi kako hoćete.

a koje su boje te kantice i lopatice?

pre 6 godina

Botino, lupaš, mi smo samo pismeni i znamo ko su Bil, Medlin i Hilari. Tada kad su nas ubijali bombama Tramp nije postojao u politici.
@Nostradam
Zar zaista mislis da bi bilo drugacije da je Trump bio na vlasti?

Eustahije Brzić

pre 6 godina

Svuda na svetu, cije god vesti citam svi podrzavamu sportiste i uopste ljude protiv Trampa, slobodu govora, samo u Srbiji se oni pljuju i podrzava Tramp..fascinantno
(Filip, 25. septembar 2017 14:22)

pazi komentara... pa covece dali se ti povodiš time sto vecina pise ili svojim mozgom... a onda se cudimo zasto nam je ovako kako nam je..

Salajka

pre 6 godina

Trump nije nasledio polozaj od oca niti ga dobio na lutriji. Predsednik je postao tako sto ga je VECINA gradjana Amerike izabrala. Ako nisi glasao za njega to je tvoja stvar ali treba postovati rezultat, jer i da 40% gradjana mrzi Trumpa ostalih 60% ga podrzava i nece manjina soliti pamet vecini sto se toga tice. A pogotovo ne neki sportisti koji u zivotu ni knjigu procitali nisu a kamoli da bi imali intelekt
(Petar, 25. septembar 2017 14:55)

Netačno. Tramp je ukupno dobio MANJE glasova, ali je postao predsednik zbog elektorskog izbornog sistema. Ko je prvi počeo s vređanjem (Tramp) je lako utvrditi. I NIJE protivzakonito kritikovati čak ni predsednika, pogotovo ne ovog koji pravi gafove od kad je na funkciji i koji je najobičnija neznalica i hvalisavac. Ako on može nekoga ko mu se ne sviđa da nazove đubretom, zašto njega ne bi smeli nazivati propalicom?

Videćemo da li ćete ga podržavati i kada donese neku odluku koja je protivna interesima Srbije (o Kosovu na primer).

Vladimir

pre 6 godina

Crnci su uvek bili i bice veci rasisti od belaca.Ko god je bio u Americi,mogao je to da dozivi ako uvece zaluta u kraj naseljen crncima.

moralni gmizavac

pre 6 godina

Svuda na svetu, cije god vesti citam svi podrzavamu sportiste i uopste ljude protiv Trampa, slobodu govora, samo u Srbiji se oni pljuju i podrzava Tramp..fascinantno
(Filip, 25. septembar 2017
Pa naravno bracala! Vazda smo mi znali sve i bili najbolji, zato valjda i imamo ovakve na vlasti i zivimo kako zivimo. Ziveo Tramp ,hahahaha

zoran

pre 6 godina

Predsednika mozes da nevolis ili volis to je licni stav ali himna je drzavna i kad se intonira svi drzavljani te zemlje treba da ustanu i pozdrave istu. To je simbol drzave kao zastava i grb ma ko da je predsednik te drzave. Samo neobrazovani ljudi poistovecuju te dve stvari.

belgrado

pre 6 godina

da nema lopte ne bi doziveo 30-tu u tvom getu!
bez srednje skole tamo ne mozes ni ulice da cistis,a
jedino u toj drzavi mozes dobiti milijardu dolara da tapkas loptu...?!

sistem nije dobar?
...i ti ces da sedis kad je himna!?

Толе Врањанац

pre 6 godina

Ало Леби немој да се шириш, небитан си и свакако не можеш ништа да промениш.

ZetaZaku

pre 6 godina

Ironija je sto je cela ova drama zapravo najvise stetila NFL, ako pogledate neke americke medije videcete informacije da je start NFL ove godine bio upola gledan nego prosle godine, stadioni su bili polu prazni...

i srbi su bili pod turcima, i mi možemo da kukamo i ne radimo 200 godina

pre 6 godina

Gosn Lebron, vi ste imali za predsednike i naciste, i seksualne manijake, silovatelje, narkomane, dilere droge, ubice. To vam do sada nije smetalo . Sada vam smeta čovek koji nije ništa od toga navedenog. Ali njemu nećete da ukažete čast, jel neće da igra na vašu kartu rasizma, i bivših robova.

Raca

pre 6 godina

Licemeri i neutešni glasači Hilari Klinton i Baraka Obame.
Kleče pri intoniranju himne u znak protesta protiv Trampa i nasilja nad crncima,a najviše su stradali od policijske represije upravo tokom Obaminog mandata.
U Obaminom Čikagu vlada zakon ulice i desetine ljudi gine u obračunima uličnih bandi svakodnevno.Sada im ne odgovara kada je Tramp rekao da će tamo poslati federalne snage da zavedu red i razbiju korupciju.
Da nije igrao košarku,velika je verovatnoća da bi Lebron dilovao heroin u nekom crnačkom getu u SAD,tako pokazuje statistika na žalost.
Neka ode u neko od predgrađa Čikaga pa tamo propoveda i drami umesto na Tviteru.
Tramp je poslednja osoba u SAD koja se može kriviti za bilo kakvo sistematsko nasilje nad afroamerikancima,čovek nikada pre nije bio u politici niti na vlasti,niti je ikada imao bilo kakve rasističke ispade.
I da,svi u Srbiji za koje je Tramp negativac broj jedan: Možda vam se i posreći pa Hilari postane predsednik već za tri godine.I predsednik Srbije Vučić će pomoći u tome koliko može,donacijama,to jest novcem poreskih obveznika Srbije,kao i prošle godine.Sve u korist naše štete,zato što je pametan.
Samo,pokažite malo više samopoštovanja kada je reč o osobama koje javno i na delu zagovaraju i sprovode politiku protiv vaše nacije i države.Ne nije teorija zavere,istina živa !!!

New Jersey

pre 6 godina

I ja bi tako sutra izjavio isto za jednog Karica kada bi postao predsednik a ja poznati kosarkas,cuj nase strucnjake “neka se drzi lopte”,pa i on je gradjanin i ima prava a ne robot.Uostalom ovde se radi o prijemu kosarkasa u Belu Kucu a ne o spoljnoj politici.

Papa rouch

pre 6 godina

Protest sa klecenjem traje jos od proslog mandata i nije bio masovan , tada ih je bilo par od kojih zacetnik toga Kapernik sada i nema tim. Kada je neko prozvao tih par i nazvao ih kako ih je nazvao, protestu se pridruzilo par stotina igraca. Znaci ovih par stotina ne protestvuje zbog himne noto protiv himene, nego sto je neko njihove saigrace i igrace nazvao kako ih je nazvao. E to je solidarnost i to je rec koja je davno nestala iz ponasanje svojstveno nasim ljusima...

Anon

pre 6 godina

Predsednika svoje države, za koga su glasali milioni ljudi, nazvati propalicom, može samo primitivac koji je umislio da činjenica kako može visoko skočiti, brzo potrčati ili pogoditi koš ima neko značenje i van tog okvira.
(Sremac, 25. septembar 2017 14:11)

Rade kod nas to isto non stop... i gore.

Ivan

pre 6 godina

(ja, 25. septembar 2017 18:14)

Izborni sistem u Americi nipošto nije "nakaradan" kako si se izrazio, naprotiv, taj izborni sistem je jedno od najvećih vrednosti Amerike jer ONEMOGUĆAVA prebogatim urbanim i gusto naseljenim sredinama, koje su svet za sebe u svakom smislu te reči, da odlučuju o celokupnom životu i uređenju cele Amerike te daje prava i onom tamo farmeru u dalekim predelima Arizone, Teksasa i ostalih američkih saveznih država da RAVNOPRAVNO odlučuje sa ostalim građanima, pa i urbanim građanima Los Anđelesa, Nujorka i ostalih američkih megapolisa o pitanjima od vitalnog interesa za svoju državu.

boris

pre 6 godina

Ja ne znam zašto ovi prosvetljeni i intelektualno superiorni liberali i borci za ljudska prava, ljubitelji neoliberalnog kapitalizma, globalizma i ostalih predivnih zapadnih tekovina smatraju da su Srbi ludi za Trampom?
Ne volim Trampa, nije mi simpatičan niti zanimljiv, samo mi je mnogo manje odvratan od Hilari.

Sarkazam

pre 6 godina

Kad neko ne zna sta mu ide dobro a sta lose. Lopta - dobro, politika - lose. On je bio sa "onom" u kampanji a kao sportista trebalo bi da zna kad je utakmica gotova i kad si izgubio...

ja

pre 6 godina

@ (Ivan, 25. septembar 2017 19:26)

Ili ne kapiraš američki izborni sistem, ili nevešto pokušavaš da zameniš teze. Američki izborni sistem je nakaradan da nakaradniji ne može da bude:

1. Izbori nisu opšti i slobodni - nemaš biračke spiskove koje automatski ažurira organ državne uprave, nego, ako želiš da glasaš, moraš da se prethodno registruješ i da navedeš za koga ćeš verovatno da glasaš (!?),

2. Izbori nisu neposredni - za američkog predsednika ne glasa narod već elektori, njih 538, i to su jedini glasovi u SAD koji se računaju. Elektori nisu "ubogi seljani iz ruralne Arizone", već pripadnici političkog establišmenta ili, drugim rečima, korumpirani gmazovi rođeni u svili i kadifi, tako da tvoj argument o "pravednosti i pružanju šanse unesrećenima i potlačenima da se njihov glas čuje" tera na povraćanje, iskreno,

3. Ne postoji princip 1 čovek = 1 glas, već glasovi građana manjih država vrede više, a glasovi "gubitnika" se brišu - čak 48 od 50 američkih država ima princip "pobednik-nosi-sve" prilikom izbora elektora. To znači da kandidat koji osvoji većinu u državi dobija SVE elektore u toj državi. Prema tome, teoretski je moguća situacija da kandidat koji je dobio svega 22% glasova građana u 40 najmanjih država pobedi na predsedničkim izborima, jer, kao što već rekosmo, glasovi građana su apsolutno nebitni, bitno je samo da se obezbedi podrška većine od 538 glasova elektora,

4. Visok stepen mogućnosti zloupotreba i korupcije - elektori nisu vezani glasovima onih koji su ih izabrali. Elektor koji je tvrdio da je za Republikance i na osnovu toga je izabran, može da promeni glas i glasa za Demokratu, ukoliko to želi. I obrnuto. I da zbog toga ne snosi nikakve posledice (tj. platiće kaznu od 10.000 dolara). Dakle, em ti ne daju da glasaš direktno za onog za kog hoćeš, em mogu da ti promene izbornu volju bez posledica...

sakloniisacuvaj

pre 6 godina

(ja, 25. septembar 2017 22:28)

Bukvalno sve 4 tacke koje si naveo nemaju veze s mozgom, ni istinom. Ako si se vec informisao o americkom izbornom sistemu iz domacih medija i nekih sklj clanaka, barem budi toliko pristojan, pa nemoj da pametujes naokolo kao da znas o cemu pricas.

каурин

pre 6 godina

Вратите се мало уназад па видите како то истог Леброна исмевају исти ти кошаркаши које он сад, наводно, "брани"...
Што се мене лично тиче највећа Трампова предност је та што није политичар. Твитови су му гори од хаубица, политички потпуно некоректни, али погађају језиво прецизно!

jel sad jasno

pre 6 godina

Što bi rekao redneck iz Saut Parka,, If You dont like Amerika, You can get out. Kraj citata.
(najbolja serija, do skora, 25. septembar 2017 15:25)
Ocigledno nisi skontao poruku. Evo da ti "prevedem" - autori serije se sprdaju s takvim redneck-ovima i ismevaju takve stavove.
Ali bar si ih pohvalio, na svoju stetu :D

Ivan

pre 6 godina

(ja, 25. septembar 2017 22:28)

Opet ti popnavljam, jedna od najvećih vrednosti Amerike od njenog nastanka je i ta o njihovom izbornom sistemu o kojoj pričamo. Ta zaštita "običnih" građana u ruralnim i unutrašnjim delovima te velike države kojom se omogućava da i oni imaju pravo glasa istovetno onim građanima iz urbanih sredina. Narod u urbanim sredinama je veoma mnogobrojan i uglavnom monolitan po puitanju političkih stavova koji ISKLJU8ČIVO NJIMA i odgovaraju a koji nemaju mnogo dodirnih tački sa stavovima naroda iz unutrašnjosti, a kako u urbanim sredinama živi mnogo veći procenat američkog stanovništva nego li u unutrašnjosti da njije ovog sistema koji je na snazi od nastanka Amerike do današnjih dana onda bi se predsednik Amerike komotno mogao nazvati predsednikom Kalifornije i države Njujork i ostalih par urbanih sredina a nipošto predsednikom cele Amerike i prema tome ovaj izborni sistem u Americi je jedan od najsavršenijih od trenutaka od kada se i pojavilo višestranačje u republikama širom sveta. To je jednostavno zaštitni znak Amerike i kraj priče.

akros

pre 6 godina

I to je Amerika. Neobrazovani košarkaš (tvit mu je krajnje nepismen) se razume u politiku.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lapido, 25. septembar 2017 16:07)

Sine, smanji na obrazovanosti.

Kako "tvit" može da bude nepismen? Može da sadrži pravopisne greške, ali ne i da bude "nepismen". S druge strane, i ova rečenica je diskutabilna: Neobrazovani košarkaš DA se razume u politiku. Nedostaje ti veznik.

zack zis

pre 6 godina

James je vozio svoj Lamborgini 220km/sat kroz naseljeno mesto.
Kad ga je policija najzad zaustavila on se izderao na njih sta je zaustavili ste me sto sam crnac.
I nikom nista policajci ga puste.
E vidite, to ce se sad drukcije gledati.

Иван

pre 6 godina

Ружно је што се политичка и економска борба за власт у САД пренела на спорт, али то је било очекивано. Спортисти као јавне личности имају велику важност, и Трампови противници су их радо "регрутовали". Међутим, мени је нешто друго овде интересантно. С једне стране, Леброн и слични су стекли велики новац због ширења тржишта на земље ван Америке, логично је да они подржавају антитрамповску струју. Али са друге стране, Трампа је довела на чело САД војска, а она је велики финансијер спортских дешавања у тој земљи. Не сећам се преноса НБА да није протекао без дела посвећеног ратним ветеранима у некој од пауза. Биће занимљиво ко ће овде однети превагу, твитераши и лајкови не плаћају баснословну лову за преносе.

Један

pre 6 godina

Ја не знам да ли је овде Кари тај који је првобитно 'исполитизовао' спорт или је то Доналд Трамп?! Група људи око њега и Џејмса не сматра га легитимним председником и то је океј. Али Трамп, какав-такав да је, шта год да било ко мислио о њему амерички је председник. И ту је крај приче. Зашто је мишљење неког тамо Џејмса или Карија драгоценије од закона или изборног система који важи за све?! Треба ли пола планете да се бави тиме зашто Кари не признаје Трампа легитимно изабраним председником, или Кари и остали треба да се повинују ономе што је све до сада словило за закон и изборну вољу?! Посећују ли они америчког председника у своје приватно име или у име шампиона кошаркашке асоцијације која је првобитно америчка? Треба неко све да их подсети, да на дресу носе број, грб, наслов тима, који нема везе са њиховим личним идентитетом, већ је идентитет клуба који је у приватном власништву а у коме они играју за новац. Тако да толико о њиховој индивидуалности и дисидентности. Могу да прихвате правила NBA лиге, али не и закон државе чији су део. Једно називају послом а друго индивидуалним правом. Е па Стеф Кари, пословно је позван у Белу Кућу, па зашто онда и не би отишао. Зато што су његове личне политичке аспирације, веће од његове професионалности. Зашто је тако, Стеф, ћути. Али је ту колега Џејмс да залегне за туђа права повређујући нека друга, такође туђа права. Омаловажавајући, вређајући, и узбуњивајући јавност, само зато јер су обојица добри са демократама. Јадно.

ja

pre 6 godina

@ (Ivan, 25. septembar 2017 23:32)

A ja tebi ponavljam da narod ne bira američkog predsednika, već to radi ograničeni politički establišment, koji ljubomorno čuva to pravo da bira narodu predsednika kog oni žele, a ne onog kog narod izglasa (što se desilo već 5 puta). Da je toliko dobar ovaj izborni sistem, ne bi bilo toliko zahteva i amandmana za njegovu izmenu. Peticije potpisuju milioni ljudi, ali ih Kongres uvek glatko odbija, jer "vrana vrani oči ne vadi". A to da je sistem ovakav od nastanka SAD, tek to nema blage veze s mozgom - preporučio bih ti knjigu History of U.S. Presidential Elections: 1789-2004. Vrlo informativno štivo koje će ti pomoći da vidiš genezu američkog izbornog sistema i da vidiš da li je baš sve bilo tako "od početka". Što se tiče "zaštite malih država", to je, i ponovo ponavljam, potpuno paušalna tvrdnja! Ovakav sistem je nastao kao kompromis sa južnim državama koje su htele da isključe crnce iz mogućnosti da biraju predsednika, a ne da bi se, tobož, štitila prava ruralne populacije. I dalje je dovoljno da se pobedi u svega 7-8 velikih država i da se obezbedi glas 270 elektora.

nemsc12456

pre 6 godina

Ne znam zasto se bre mi palimo na Trampa covek isto radi kradi kao ao i ovi prethodno sto bi se reklo tresla se gora rodio se mis.

uživanje Trampa nije baš obična podrška

pre 6 godina

@Filip
Nije to podrška, to je besmisleno tako posmatrati, pa Srbija ne glasa na američkim izborima (za Ruse nisu sigurni). Srbin uživa u Trampu na jedan sasvim poseban način koji ima svoj račun i delom je tako jer sada nema nikakve veze sa tim ko šta priča, kako priča, a tu slobodu ne bi imao da su se Klintonovi vratili. Ovako je milina kako se Tramp stara da se SAD reformišu i prestanu da budu zavisne kao nacija od projekcije nepostojeće etike na druge države i kako nastaju SAD koje gledaju svoja posla i ubijaju samo za svoje potrebe i to braneći se svojom snagom, a ne slabljenjem drugih izvoženjem onoga što se naziva avendjelističkom demokratijom koja je sama sebi cilj i ne proizvodi ništa životno i miru stvarno važno, osim prava da se bezbedno i vešto retorički jedu govna oko bilo čega, bilo kad i bilo gde, bez ikakvog stvarnog transfera vrednosti, ali je sve oprošteno jer je to demokratija (snaga evandjelizma je upravo u tome), jednom rečju nagradjivanje nepouzdanosti zarad američke bezbednosti. Svet je stvarno postao bolji od takve doktrine, a tek što će razvod da bude zabavan. I svetska politika se seli u realeti, a država se vezuje za tehnologije i jezik (i jezik je ultimativna tehnologija inteligencije). I prirodno je da Srbin tu uživa.

gradinar

pre 6 godina

Јака ствар.
Полуписмени тапкач лопте се сукобио са председником кога иначе сматрају кловном.
И један и други су имали више среће у животу него памети. И један и други се обогатили захваљујући систему. Осим тога, један је постао и "звезда", а други чак и председник...

radio

pre 6 godina

Nije bitno da li je Lebron u pravu iki nije.
Bitno je to da je podržao protivničkog igrača i isprozivao predsednika.
Koje su sve propalice kod nas bile na vlasti i niko sem Dude i M.Pantića se nije oglasio iz sveta sporta da iznese svoje mišljenje pa makar bilo pogresno.

ja

pre 6 godina

@ (sakloniisacuvaj, 26. septembar 2017 10:10)

Izvini, prijatelju, ali šta sam ja to netačno rekao?

1. Da li je neophodno da se registrujete za glasanje? DA: www.usa.gov/register-to-vote

2. Da li je izborni sistem neposredan? NE, jer se ne glasa direktno, već za elektore: www.usa.gov/election#item-36072

3. Da li važi 1 čovek = 1 glas i da li se glasovi gubitnika brišu? NE i DA Glasovi građana Vajominga vrede 3,6 puta više nego glasovi građana Kalifornije. 48 od 50 američkih država (sem Mejna i Nebraske) ima sistem "pobednik-nosi-sve", tj. dodeljuju sve elektore onom kandidatu ko je imao makar i jedan glas više od protivnika. Čak 5 puta se desilo da su na izborima pobeđivali oni koji su imali manje glasova građana - 1824, 1876, 1888, 2000 i 2016.

4. Da li su elektori vezani glasovima onih koji su ih birali? NE - većina država uopšte i ne kažnjava "verolomne" (sic!) elektore. A više puta su glasovi takvih elektora direktno odlučili ishod izbora.

Inače, ja se nisam informisao o američkom sistemu iz domaćih medija, već sam doktorirao (sada već davne 2003) na pravnom fakultetu Univerziteta Loyola, NO, na temu "Američkog ustava i manipulacija izbornim procesom". Tada još uvek bejaše sveža situacija sa Floridom i braćom Buš, pa se uopšte nisam dvoumio oko teme.

Nikodije IV

pre 6 godina

Komentatori, pozabavite se malo situacijom u Srbiji. Manite se Trampa i Le Brona. Oni ne znaju gde se nalazi Srbija, a mi se nalazimo u jako n nezavidnoj situaciji. .

Cak Boris

pre 6 godina

(Један, 26. septembar 2017 05:29)
druze, a zasto bi neko morao da ide predsedniku na izvolte? Ako mu se predsednik ne svidja, nece, i to je za postovanje. Za razliku od Trampa, Kari i Dzejms su svojim radom zasluzili i postali to sto jesu, dok je Tramp rodjen bogat i nisam siguran koliko je zasluzio to mesto na kom je sada.
Apsolutno ne vidim ni jedan razlog zasto bi neko morao da pristane na nesto sto mu se gadi.
Ne verujem da je zakonom zabranjeno odbiti predsednikov poziv.
Nema tog zakona koji moze da ogranici slobodu izrazavanja, bar ne u Americi. A ovo je bas to - ne dopada mi se predsednik i necu da mu idem na noge! Izvanredno!
Stoga, svaka cast Kariju i Dzemjsu. Postujem ih jos vise.
Ovim su dokazali da imaju i mozga, osim sto fenomenalno tapkaju loptu.
Kamo srece kad bi i neki od nasih kosarkasa imao delic njihove hrabrosti i rekao sta misli (ako misli) umesto da jedino sto umeju da kazu bude da sport i politiku ne treba mesati - pa onda idu da se slikaju sa svakim ko ih pozove.

jel sad jasno

pre 6 godina

(mostarac, 25. septembar 2017 17:28)
Umom?! Otkad se muljanje, prevare, kradje, korupcija, namestaljke, spletke i sl. smatraju umnim radom?

naravno da je jasno

pre 6 godina

Što bi rekao redneck iz Saut Parka,, If You dont like Amerika, You can get out. Kraj citata.
(najbolja serija, do skora, 25. septembar 2017 15:25)
Ocigledno nisi skontao poruku. Evo da ti "prevedem" - autori serije se sprdaju s takvim redneck-ovima i ismevaju takve stavove.
Ali bar si ih pohvalio, na svoju stetu :D
(jel sad jasno, 25. septembar 2017 18:52)

Nemaš ti šta meni da prevodiš, nisam ja malouman, samo sam naveo šaljiv primer. Naravno da se autori sprdaju sa njima, oni se sprdaju sa svima, posebno sa bogatim i slavnim. Primer U2 je najbolji.