Četvrtak, 20.07.2017.

19:57

EP: Očajan šut koštao Srbiju prolaza u polufinale

Mlada reprezentacija Srbije poražena je od Francuske 86:67 u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Grčkoj.

Izvor: PT

EP: Oèajan šut koštao Srbiju prolaza u polufinale IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Pavle

pre 6 godina

Gledao sam jednu pripremnu utakmicu, znam vecinu ovih ograca iz klubova, ali u toj tekmi mi je zapala za oko jedna sitnica. Sve ali sve lopte idu Penu Simanicu ili Marinkovicu. Pogotovo Marinkovicu. Da li hoce da nabiju statistiku zbog menadzera i prodaje ili jednostavno odluka trenera ali eto. To nas je kostalo daljeg plasmana.

Aleksandar

pre 6 godina

Ocajan rad u klubovima sa mladim igracima!Ocajan rad u savezu poslednjih 15-20 godina! Forsiraju se A timovi trenutno dobro guramo ali pogledajte kosarkasice mi nemamo dostojne zamene u mladjim selekcijama za Petrovic i Dabovic bojim se kada se Teo povuce iz repke nece imati ko iz mladjih selekcija da uskoci na to osetljivo mesto.Nekada smo imali po dva tri igraca na jednu poziciju ali tada smo imali i bazu tj Cacak,Valjevo,Kraljevo danas imas buljuk klubova u Bg a talenata ni na vidiku.Moka Slavnic jednom rece da kada je repka harala iz Bg-a su igrali on i kasnije Djordjevic iz Zg-a Plecas i Cutura pametnom dosta.

bubuljičavko

pre 6 godina

Zasto?

Pa zato sto je 15:3 kada je bitno!
(cozdra - vozdra, 20. jul 2017 20:09)

15:3= ubačen svaki peti šut,
7:1= ubačen svaki sedmi šut.

Šta je bolje?

mare

pre 6 godina

Simanić je dečko nezainteresovan za košarku, zato ga i Radonjić nije ni ubacivao u igru jer nije zaslužio. Nije ni veliki radnik na treningu, ima te fizikalije, ali glava, on kad udje na teren deluje smoreno, uplašeno, izgubljeno, odbranu ne igra, ne ide da gradi u skoku, ovo prvenstvo je samo čekao da opali trojku.
Ako je pametan da ode u Megu gde će da ima minute i da posle ode u neki Istanbul ili Ostendu, ali od njega nema ništa što se tiče ozbiljne košarke.
Marinković je posebna priča, dečko divlja za sve pare, klasično ispucavanje, a trener nema nijednu akciju pa šta si vežbao sa njima 2 meseca?

st

pre 6 godina

Steta za poraz protiv Spanije koji je posledica par gluposti. To je poraz koji nas je ostavio bez medalje. Ovo danas: lose zagradjivanje, povremeno divljanje, malo kretnji i otvorenih suteva, bez promene ritma i ubrzavanja igre i sto je najtuznjje - predaja pre vremena.

goran

pre 6 godina

sut nase tri zvezde 7/37. kakvo je samo razocarenje za mene simanic, ponadah se prosle godine kad je odigrao solidno u madridu protiv reala, al nije radonja lud sto mu nije davao minute. ne volim uopste te flegmaticne igrace

doktor

pre 6 godina

Od kako je ova trenutna ekipa ma celu saveza, nase mladje kategorije nisu nista osvojile. Problem je izbor nestrucnih trenera koji nikada nisu radili sa mladjim kategorijama. Vratite Bodirogu i staru gardu trenera.

Cvrčak

pre 6 godina

Kroz mladje selekcije pa sve do neke ozbiljnije "seniorske" košarke se ne radi toliko na pritisku tj. ometanju šuta. Na treninzima se daju vežbe npr. 10 šuteva sa svih 5 pozicija ali to su otvoreni šutevi bez ikakvog pritiska. Igrač ima dovoljno vremena da se namesti i pogodi, naravno tim pogadjanjem se stice "lažno" samopouzdanje. Na treningu se ne radi dovoljno jako te igrac ne ulaže ni približno onoliki napor koliki je na utakmicama. To dovodi do različitih varijacija šuta (sa višim skokom, bržim izbacajem) , sve u svemu nije isto kao kad se trenira što dovodi do očajnih procenata šuta u zavrsnicama ili pod pritiskom (takodje se ne "trenira" psiha igrača)
Toliko od mene...

Sportski pozdrav

Neko

pre 6 godina

Kao i uvek kad su nasi u pitanju poslednjih godina,mislim na mlade,ocajan sut kad je najbitnije.To vise nije slucajnost i nadam se da ce se u klubovima obratiti konacno paznja na taj element kao nekada kada smo imali brdo vrhunskih sutera.Odbrana jeste bitna,al je sut najbitniji,jer kad njega nema sve je dzabe.

marko

pre 6 godina

Sve dok zvezdasi kritikuju Vanju, a partizanovci Simanica zasluzujemo one otkaze za reprzentaciju. Kao da su i jedni i drugi jedva docekali da momci odigraju lose pa da krenu...Mene licno zabrinjava da nemamo nekog vrhunskog talenta, svi ovi igraci su solidni ali nema onog extra. Nekad smo osvajali sva takmicenja u mladjim kategorijama, a sada su to 8,9, 5 mesta gde se moramo zapitati sta je to sto ne valja. Da li je posledica ranog odlaska nekih igraca, da li je to posledica da u mladjim kategorijama su dozvoljeni stranci, i na kraju ono sto je prisutno da u mladjim kategorijama igraju mamini i tatini sinovi. Mislim da je svega pomalo

cz

pre 6 godina

taj peno propao u barseloni..a sta reci za simanica,toliko velicanje,buduca nada,nba kalibar,decko malo je reci ocajan,zvezdas sam,ali prvo navijam za reprezentaciju..

Valjevska podvala

pre 6 godina

Ne znam šta vas čudi sad šut, pa juče protiv Ukrajine Peno je imao 1/8 za dva, a Vanja 1/8 za tri i bili ste puni pohvala za igru. Samo eto za protivnika smo imali nejaku Ukrajinu, pa se taj loš šut zamaskirao pobedom.
Francuzi nas krajem treće i u poslednjoj četvrtini izrešetali trojkama, samo zbog toga je razlika ovolika, svakako smo zaslužili poraz, čim smo krenuli da gubimo, počeli smo da silujemo i igramo kao muve bez glave.

Oxi

pre 6 godina

Simanic ume da drzi loptu samo sa obe ruke, ko dete od 10 godina, nista vodjenje, nista gradjenje, nista dribling. Neverovatno, u pozitivno slucaju da je u pitanju kasno sazrevanje, njemu ce trebati jos najmanje 4-5 godina da postane kosarkas...

Toxi

pre 6 godina

Jel sad jasnije zašto Simanić nije ulazio u igru kod Radonje, ili je možda trebalo pogledati utakmice u grupi gde se stalno svađao sa sudijama, pa se čak i zaletao da bije onog Slovenca. Ma da je samo on u pitanju ni po jada, svi su danas bili kao babe, počev od trenera...

Gde ja živim

pre 6 godina

Ja sam i dalje u šoku i ne neverici šta sam gledao. 22 minuta kakve takve igre, čak i solidne na momente i onda raspad. Šta smo mi sve promašili ovo nije normalno. Peno, sine koncentriši se kad dođeš do koša, sve lepo uradiš i onda sve prospeš. Boriša sine, probudi se dok još ima nade. Ja sam na momente mislio da igraš odbojku. Centre mislim da bih ja ovako krivonog oduvao u duelu. To bre 'leba i mesa jelo nije mesecima. Znači momci (mlađi ste dosta, ali ne i mnogo od mene) ako planirate da živite od košarke morate da trenirate duplo više od ovoga. Francuzima svaka čast, ovakav šut nisam video od finala sa USA 2014. godine. Mislim da nisu ovoliko bolji, čak sam mišljenja da je ovo moglo da se dobije samo da se igralo bolje i konciznije.

dusans

pre 6 godina

Da Peno i Simanic nisu ni usli u igru mozda bismo, opet vrlo tesko, i dobili Francuze.Preporucujem da pogledate snimak i da pratite samo Simanica.To je sou!!!!
Marinkovic, nasa jedina nada da uradimo nesto na ovoj utakmici, nije dobio, ali ni jednu cistu situaciju ili otvoren sut. A Peno dodaje Rakocevicu koji je doslovno okruzen cetvoricom i more drugih gluposti. Ovaj Dzokic kao da nije i sam bio pley.Doduse i on je imao drvenu ruku i noge, pa mu valjda zato i prolazi ova nasa cetvorka.Peno kad sutne i uglavnom promasi, niko ne moze, ni napad ni odbrana, da predpostavi gde ce se lopta odbiti.Toliko mu je jak sut.
Nama je danas bio potreban tim,energija i dobar trener.

Shabalala

pre 6 godina

Posle onih pobeda dizali se u nebesa a sada kada su izgubili od Francuza odma se pljuju.. isti igraci i trener. Ja mislim da bi ovaj narod bio zadovoljan jedino kada bismo sva moguca takmicenja osvajali. Pruzite podrsku momcima sta lajete na njih odmah..

Stare boljke

pre 6 godina

Ovo je realno jedna od losijih generacija po kvalitetu u poslednjih 10 god. Šteta sto smo naisli brzo na francuze, cak smo i pored svega mogli stici do medalje...
U svakom slucaju, bojim se da iz ove ekipe nema mnogo nade da ce neki igrac nesto napraviti u karijeri. Nadam se da gresim.

ds

pre 6 godina

Sramno, 20 razlike. Ono kad žrtvuješ reprezentaciju zbog jednog ili dva igrača ...žalosno...svaka čast treneru! Vanja koji je nesporno odigrao dobar turnir mora da shvati da je košarka kolektivni sport, takodje i Peno. Simanic isfrustriran, loš. Vanja 3/15, Peno 3/15, Simanic 1/7...ili ukupno 7/37 ...šta reći.Ostali prosečni. Ukupno 10 asistencija. Trener bez ideje, ništa novo za njega. Moralo je bolje!

JoBaH

pre 6 godina

Ispucavanje Marinkovica bez rezona, uz to sve je francuzima uslo u zadnjoj cetvrtini, realno prevelika razlika, nisu bolji al u ovom mecu da su sutnuli po zemlji uslo bi...

ApeSama

pre 6 godina

Ocajan sut? Vise ocajna igra. Simanic se nije video, totalno nezainteresovan i nesposoban. Marinkovic utripovao da moze da sili kao LeBron. Peno jedan od boljih ali decko ne ume zicer da polozi pa to je cudo, verovatno u Barseloni ne vezbaju dvokorak. Sve u svemu nesposobnost trenera i ne znanje mladih. Mora pod hitno da se preduzme nesto u Kosarkaskom Savezu ove nase zemlje ka poboljsanju razvitka igraca.

bole bgd

pre 6 godina

Peno, koji je kao određen za vođu tima, užasan! Umislio dečko da je već Bodiroga, izbušili ga trojkama francuski bekovi, a on nije ni pokušavao da ih blokira. Neprijatno nonšalantan i neodgovoran! Nije napravio nijedan faul, šut užas ( 3/15), "mali milion" pogrešnih dodavanja....strašno!

Budas

pre 6 godina

Bez zamerke momcima, ipak su to klinci, ali to mora mnogo bolje. Protok lopte u napadu ne postoji, i to ne samo ovu utakmicu nego celo prvenstvo. Nama se 90% napada zavrsava sa isforsiranim sutevima ili ulazima, mislim da ni jednu smislenu akciju nisam danas video. Ne moze se tako igrati jedno veliko takmicenje.

Vlada

pre 6 godina

Ne mogu da verujem da treneri ne mogu da prepoznaju da Peno nema talenat da igra na poziciji pleja, a takodje ne moze niko da me ubedi da u uzrastu do 20 godina ne postoji plej koji ima talenta i ume da razigra ekipu. Trener kao da ne postoji, ekipa ne disciplinovana i u odbrani i u napadu, sutevi nerezonski, napadi totalno neorganizovani, strasno da momci od 20 godina ovako nezrelo igraju.

ekole

pre 6 godina

kao navijaz Zvezde mogu da kazem da je ovaj Simanc veliko nista, osim fizikalija koje poseduje taj decko nista nije pokazao, ovaj turnir sam ga posebno pratio, decko kao i u Zvezdi kad udje, totalno nezainteresovan, sut prosecan, samo se otvara na pop i sutira, nema igre ledjima nema jakog ulaza nista, odbrana kriminalna, a predstavlja se kao buduca velika igracina, podhitno da ga neko trgne posle ce mu biti kasno.

Zoran

pre 6 godina

Nisam gledao ali statistika govori dosta o treneru. Kad jedna ekipa šutira za 3 u drugom poluvremenu 18 puta pritom pogodi 13 a ekipa koja gubi napravi 2 dva slobodna bacanja, šta dalje da pričamo. P majstore udaraj nedaj da šutiraju za tri pravi brdo malih faulova. Odnos u faulovima 26 fra mi 15. Mi izveli 31 dali 22 bacanja. Ovu utakmicu izgubio je trener. Nija nas sut bio toliko los koliko su francuzi ubacili trojki.

Humska 1

pre 6 godina

Eto vam Marinković , sjajan igrač ali samo za Srpsku ligu
(deki, 20. jul 2017 20:32)

Je l' si jedva docekao sine? Muka mi je od tebe i slicnih. Pa gde su ostalih 11 igraca, a ja necu da prozivam ni jednog po imenu.

ds

pre 6 godina

Sramno, 20 razlike. Ono kad žrtvuješ reprezentaciju zbog jednog ili dva igrača ...žalosno...svaka čast treneru! Vanja koji je nesporno odigrao dobar turnir mora da shvati da je košarka kolektivni sport, takodje i Peno. Simanic isfrustriran, loš. Vanja 3/15, Peno 3/15, Simanic 1/7...ili ukupno 7/37 ...šta reći.Ostali prosečni. Ukupno 10 asistencija. Trener bez ideje, ništa novo za njega. Moralo je bolje!

bole bgd

pre 6 godina

Peno, koji je kao određen za vođu tima, užasan! Umislio dečko da je već Bodiroga, izbušili ga trojkama francuski bekovi, a on nije ni pokušavao da ih blokira. Neprijatno nonšalantan i neodgovoran! Nije napravio nijedan faul, šut užas ( 3/15), "mali milion" pogrešnih dodavanja....strašno!

ekole

pre 6 godina

kao navijaz Zvezde mogu da kazem da je ovaj Simanc veliko nista, osim fizikalija koje poseduje taj decko nista nije pokazao, ovaj turnir sam ga posebno pratio, decko kao i u Zvezdi kad udje, totalno nezainteresovan, sut prosecan, samo se otvara na pop i sutira, nema igre ledjima nema jakog ulaza nista, odbrana kriminalna, a predstavlja se kao buduca velika igracina, podhitno da ga neko trgne posle ce mu biti kasno.

marko

pre 6 godina

Sve dok zvezdasi kritikuju Vanju, a partizanovci Simanica zasluzujemo one otkaze za reprzentaciju. Kao da su i jedni i drugi jedva docekali da momci odigraju lose pa da krenu...Mene licno zabrinjava da nemamo nekog vrhunskog talenta, svi ovi igraci su solidni ali nema onog extra. Nekad smo osvajali sva takmicenja u mladjim kategorijama, a sada su to 8,9, 5 mesta gde se moramo zapitati sta je to sto ne valja. Da li je posledica ranog odlaska nekih igraca, da li je to posledica da u mladjim kategorijama su dozvoljeni stranci, i na kraju ono sto je prisutno da u mladjim kategorijama igraju mamini i tatini sinovi. Mislim da je svega pomalo

ApeSama

pre 6 godina

Ocajan sut? Vise ocajna igra. Simanic se nije video, totalno nezainteresovan i nesposoban. Marinkovic utripovao da moze da sili kao LeBron. Peno jedan od boljih ali decko ne ume zicer da polozi pa to je cudo, verovatno u Barseloni ne vezbaju dvokorak. Sve u svemu nesposobnost trenera i ne znanje mladih. Mora pod hitno da se preduzme nesto u Kosarkaskom Savezu ove nase zemlje ka poboljsanju razvitka igraca.

cz

pre 6 godina

taj peno propao u barseloni..a sta reci za simanica,toliko velicanje,buduca nada,nba kalibar,decko malo je reci ocajan,zvezdas sam,ali prvo navijam za reprezentaciju..

Zoran

pre 6 godina

Nisam gledao ali statistika govori dosta o treneru. Kad jedna ekipa šutira za 3 u drugom poluvremenu 18 puta pritom pogodi 13 a ekipa koja gubi napravi 2 dva slobodna bacanja, šta dalje da pričamo. P majstore udaraj nedaj da šutiraju za tri pravi brdo malih faulova. Odnos u faulovima 26 fra mi 15. Mi izveli 31 dali 22 bacanja. Ovu utakmicu izgubio je trener. Nija nas sut bio toliko los koliko su francuzi ubacili trojki.

Vlada

pre 6 godina

Ne mogu da verujem da treneri ne mogu da prepoznaju da Peno nema talenat da igra na poziciji pleja, a takodje ne moze niko da me ubedi da u uzrastu do 20 godina ne postoji plej koji ima talenta i ume da razigra ekipu. Trener kao da ne postoji, ekipa ne disciplinovana i u odbrani i u napadu, sutevi nerezonski, napadi totalno neorganizovani, strasno da momci od 20 godina ovako nezrelo igraju.

Toxi

pre 6 godina

Jel sad jasnije zašto Simanić nije ulazio u igru kod Radonje, ili je možda trebalo pogledati utakmice u grupi gde se stalno svađao sa sudijama, pa se čak i zaletao da bije onog Slovenca. Ma da je samo on u pitanju ni po jada, svi su danas bili kao babe, počev od trenera...

Gde ja živim

pre 6 godina

Ja sam i dalje u šoku i ne neverici šta sam gledao. 22 minuta kakve takve igre, čak i solidne na momente i onda raspad. Šta smo mi sve promašili ovo nije normalno. Peno, sine koncentriši se kad dođeš do koša, sve lepo uradiš i onda sve prospeš. Boriša sine, probudi se dok još ima nade. Ja sam na momente mislio da igraš odbojku. Centre mislim da bih ja ovako krivonog oduvao u duelu. To bre 'leba i mesa jelo nije mesecima. Znači momci (mlađi ste dosta, ali ne i mnogo od mene) ako planirate da živite od košarke morate da trenirate duplo više od ovoga. Francuzima svaka čast, ovakav šut nisam video od finala sa USA 2014. godine. Mislim da nisu ovoliko bolji, čak sam mišljenja da je ovo moglo da se dobije samo da se igralo bolje i konciznije.

Humska 1

pre 6 godina

Eto vam Marinković , sjajan igrač ali samo za Srpsku ligu
(deki, 20. jul 2017 20:32)

Je l' si jedva docekao sine? Muka mi je od tebe i slicnih. Pa gde su ostalih 11 igraca, a ja necu da prozivam ni jednog po imenu.

Shabalala

pre 6 godina

Posle onih pobeda dizali se u nebesa a sada kada su izgubili od Francuza odma se pljuju.. isti igraci i trener. Ja mislim da bi ovaj narod bio zadovoljan jedino kada bismo sva moguca takmicenja osvajali. Pruzite podrsku momcima sta lajete na njih odmah..

Neko

pre 6 godina

Kao i uvek kad su nasi u pitanju poslednjih godina,mislim na mlade,ocajan sut kad je najbitnije.To vise nije slucajnost i nadam se da ce se u klubovima obratiti konacno paznja na taj element kao nekada kada smo imali brdo vrhunskih sutera.Odbrana jeste bitna,al je sut najbitniji,jer kad njega nema sve je dzabe.

Valjevska podvala

pre 6 godina

Ne znam šta vas čudi sad šut, pa juče protiv Ukrajine Peno je imao 1/8 za dva, a Vanja 1/8 za tri i bili ste puni pohvala za igru. Samo eto za protivnika smo imali nejaku Ukrajinu, pa se taj loš šut zamaskirao pobedom.
Francuzi nas krajem treće i u poslednjoj četvrtini izrešetali trojkama, samo zbog toga je razlika ovolika, svakako smo zaslužili poraz, čim smo krenuli da gubimo, počeli smo da silujemo i igramo kao muve bez glave.

Budas

pre 6 godina

Bez zamerke momcima, ipak su to klinci, ali to mora mnogo bolje. Protok lopte u napadu ne postoji, i to ne samo ovu utakmicu nego celo prvenstvo. Nama se 90% napada zavrsava sa isforsiranim sutevima ili ulazima, mislim da ni jednu smislenu akciju nisam danas video. Ne moze se tako igrati jedno veliko takmicenje.

Stare boljke

pre 6 godina

Ovo je realno jedna od losijih generacija po kvalitetu u poslednjih 10 god. Šteta sto smo naisli brzo na francuze, cak smo i pored svega mogli stici do medalje...
U svakom slucaju, bojim se da iz ove ekipe nema mnogo nade da ce neki igrac nesto napraviti u karijeri. Nadam se da gresim.

Oxi

pre 6 godina

Simanic ume da drzi loptu samo sa obe ruke, ko dete od 10 godina, nista vodjenje, nista gradjenje, nista dribling. Neverovatno, u pozitivno slucaju da je u pitanju kasno sazrevanje, njemu ce trebati jos najmanje 4-5 godina da postane kosarkas...

dusans

pre 6 godina

Da Peno i Simanic nisu ni usli u igru mozda bismo, opet vrlo tesko, i dobili Francuze.Preporucujem da pogledate snimak i da pratite samo Simanica.To je sou!!!!
Marinkovic, nasa jedina nada da uradimo nesto na ovoj utakmici, nije dobio, ali ni jednu cistu situaciju ili otvoren sut. A Peno dodaje Rakocevicu koji je doslovno okruzen cetvoricom i more drugih gluposti. Ovaj Dzokic kao da nije i sam bio pley.Doduse i on je imao drvenu ruku i noge, pa mu valjda zato i prolazi ova nasa cetvorka.Peno kad sutne i uglavnom promasi, niko ne moze, ni napad ni odbrana, da predpostavi gde ce se lopta odbiti.Toliko mu je jak sut.
Nama je danas bio potreban tim,energija i dobar trener.

JoBaH

pre 6 godina

Ispucavanje Marinkovica bez rezona, uz to sve je francuzima uslo u zadnjoj cetvrtini, realno prevelika razlika, nisu bolji al u ovom mecu da su sutnuli po zemlji uslo bi...

Pavle

pre 6 godina

Gledao sam jednu pripremnu utakmicu, znam vecinu ovih ograca iz klubova, ali u toj tekmi mi je zapala za oko jedna sitnica. Sve ali sve lopte idu Penu Simanicu ili Marinkovicu. Pogotovo Marinkovicu. Da li hoce da nabiju statistiku zbog menadzera i prodaje ili jednostavno odluka trenera ali eto. To nas je kostalo daljeg plasmana.

mare

pre 6 godina

Simanić je dečko nezainteresovan za košarku, zato ga i Radonjić nije ni ubacivao u igru jer nije zaslužio. Nije ni veliki radnik na treningu, ima te fizikalije, ali glava, on kad udje na teren deluje smoreno, uplašeno, izgubljeno, odbranu ne igra, ne ide da gradi u skoku, ovo prvenstvo je samo čekao da opali trojku.
Ako je pametan da ode u Megu gde će da ima minute i da posle ode u neki Istanbul ili Ostendu, ali od njega nema ništa što se tiče ozbiljne košarke.
Marinković je posebna priča, dečko divlja za sve pare, klasično ispucavanje, a trener nema nijednu akciju pa šta si vežbao sa njima 2 meseca?

goran

pre 6 godina

sut nase tri zvezde 7/37. kakvo je samo razocarenje za mene simanic, ponadah se prosle godine kad je odigrao solidno u madridu protiv reala, al nije radonja lud sto mu nije davao minute. ne volim uopste te flegmaticne igrace

Cvrčak

pre 6 godina

Kroz mladje selekcije pa sve do neke ozbiljnije "seniorske" košarke se ne radi toliko na pritisku tj. ometanju šuta. Na treninzima se daju vežbe npr. 10 šuteva sa svih 5 pozicija ali to su otvoreni šutevi bez ikakvog pritiska. Igrač ima dovoljno vremena da se namesti i pogodi, naravno tim pogadjanjem se stice "lažno" samopouzdanje. Na treningu se ne radi dovoljno jako te igrac ne ulaže ni približno onoliki napor koliki je na utakmicama. To dovodi do različitih varijacija šuta (sa višim skokom, bržim izbacajem) , sve u svemu nije isto kao kad se trenira što dovodi do očajnih procenata šuta u zavrsnicama ili pod pritiskom (takodje se ne "trenira" psiha igrača)
Toliko od mene...

Sportski pozdrav

Aleksandar

pre 6 godina

Ocajan rad u klubovima sa mladim igracima!Ocajan rad u savezu poslednjih 15-20 godina! Forsiraju se A timovi trenutno dobro guramo ali pogledajte kosarkasice mi nemamo dostojne zamene u mladjim selekcijama za Petrovic i Dabovic bojim se kada se Teo povuce iz repke nece imati ko iz mladjih selekcija da uskoci na to osetljivo mesto.Nekada smo imali po dva tri igraca na jednu poziciju ali tada smo imali i bazu tj Cacak,Valjevo,Kraljevo danas imas buljuk klubova u Bg a talenata ni na vidiku.Moka Slavnic jednom rece da kada je repka harala iz Bg-a su igrali on i kasnije Djordjevic iz Zg-a Plecas i Cutura pametnom dosta.

doktor

pre 6 godina

Od kako je ova trenutna ekipa ma celu saveza, nase mladje kategorije nisu nista osvojile. Problem je izbor nestrucnih trenera koji nikada nisu radili sa mladjim kategorijama. Vratite Bodirogu i staru gardu trenera.

st

pre 6 godina

Steta za poraz protiv Spanije koji je posledica par gluposti. To je poraz koji nas je ostavio bez medalje. Ovo danas: lose zagradjivanje, povremeno divljanje, malo kretnji i otvorenih suteva, bez promene ritma i ubrzavanja igre i sto je najtuznjje - predaja pre vremena.

bubuljičavko

pre 6 godina

Zasto?

Pa zato sto je 15:3 kada je bitno!
(cozdra - vozdra, 20. jul 2017 20:09)

15:3= ubačen svaki peti šut,
7:1= ubačen svaki sedmi šut.

Šta je bolje?

Shabalala

pre 6 godina

Posle onih pobeda dizali se u nebesa a sada kada su izgubili od Francuza odma se pljuju.. isti igraci i trener. Ja mislim da bi ovaj narod bio zadovoljan jedino kada bismo sva moguca takmicenja osvajali. Pruzite podrsku momcima sta lajete na njih odmah..

Humska 1

pre 6 godina

Eto vam Marinković , sjajan igrač ali samo za Srpsku ligu
(deki, 20. jul 2017 20:32)

Je l' si jedva docekao sine? Muka mi je od tebe i slicnih. Pa gde su ostalih 11 igraca, a ja necu da prozivam ni jednog po imenu.

dusans

pre 6 godina

Da Peno i Simanic nisu ni usli u igru mozda bismo, opet vrlo tesko, i dobili Francuze.Preporucujem da pogledate snimak i da pratite samo Simanica.To je sou!!!!
Marinkovic, nasa jedina nada da uradimo nesto na ovoj utakmici, nije dobio, ali ni jednu cistu situaciju ili otvoren sut. A Peno dodaje Rakocevicu koji je doslovno okruzen cetvoricom i more drugih gluposti. Ovaj Dzokic kao da nije i sam bio pley.Doduse i on je imao drvenu ruku i noge, pa mu valjda zato i prolazi ova nasa cetvorka.Peno kad sutne i uglavnom promasi, niko ne moze, ni napad ni odbrana, da predpostavi gde ce se lopta odbiti.Toliko mu je jak sut.
Nama je danas bio potreban tim,energija i dobar trener.

Stare boljke

pre 6 godina

Ovo je realno jedna od losijih generacija po kvalitetu u poslednjih 10 god. Šteta sto smo naisli brzo na francuze, cak smo i pored svega mogli stici do medalje...
U svakom slucaju, bojim se da iz ove ekipe nema mnogo nade da ce neki igrac nesto napraviti u karijeri. Nadam se da gresim.

Vlada

pre 6 godina

Ne mogu da verujem da treneri ne mogu da prepoznaju da Peno nema talenat da igra na poziciji pleja, a takodje ne moze niko da me ubedi da u uzrastu do 20 godina ne postoji plej koji ima talenta i ume da razigra ekipu. Trener kao da ne postoji, ekipa ne disciplinovana i u odbrani i u napadu, sutevi nerezonski, napadi totalno neorganizovani, strasno da momci od 20 godina ovako nezrelo igraju.

Zoran

pre 6 godina

Nisam gledao ali statistika govori dosta o treneru. Kad jedna ekipa šutira za 3 u drugom poluvremenu 18 puta pritom pogodi 13 a ekipa koja gubi napravi 2 dva slobodna bacanja, šta dalje da pričamo. P majstore udaraj nedaj da šutiraju za tri pravi brdo malih faulova. Odnos u faulovima 26 fra mi 15. Mi izveli 31 dali 22 bacanja. Ovu utakmicu izgubio je trener. Nija nas sut bio toliko los koliko su francuzi ubacili trojki.

ds

pre 6 godina

Sramno, 20 razlike. Ono kad žrtvuješ reprezentaciju zbog jednog ili dva igrača ...žalosno...svaka čast treneru! Vanja koji je nesporno odigrao dobar turnir mora da shvati da je košarka kolektivni sport, takodje i Peno. Simanic isfrustriran, loš. Vanja 3/15, Peno 3/15, Simanic 1/7...ili ukupno 7/37 ...šta reći.Ostali prosečni. Ukupno 10 asistencija. Trener bez ideje, ništa novo za njega. Moralo je bolje!

JoBaH

pre 6 godina

Ispucavanje Marinkovica bez rezona, uz to sve je francuzima uslo u zadnjoj cetvrtini, realno prevelika razlika, nisu bolji al u ovom mecu da su sutnuli po zemlji uslo bi...

bole bgd

pre 6 godina

Peno, koji je kao određen za vođu tima, užasan! Umislio dečko da je već Bodiroga, izbušili ga trojkama francuski bekovi, a on nije ni pokušavao da ih blokira. Neprijatno nonšalantan i neodgovoran! Nije napravio nijedan faul, šut užas ( 3/15), "mali milion" pogrešnih dodavanja....strašno!

Gde ja živim

pre 6 godina

Ja sam i dalje u šoku i ne neverici šta sam gledao. 22 minuta kakve takve igre, čak i solidne na momente i onda raspad. Šta smo mi sve promašili ovo nije normalno. Peno, sine koncentriši se kad dođeš do koša, sve lepo uradiš i onda sve prospeš. Boriša sine, probudi se dok još ima nade. Ja sam na momente mislio da igraš odbojku. Centre mislim da bih ja ovako krivonog oduvao u duelu. To bre 'leba i mesa jelo nije mesecima. Znači momci (mlađi ste dosta, ali ne i mnogo od mene) ako planirate da živite od košarke morate da trenirate duplo više od ovoga. Francuzima svaka čast, ovakav šut nisam video od finala sa USA 2014. godine. Mislim da nisu ovoliko bolji, čak sam mišljenja da je ovo moglo da se dobije samo da se igralo bolje i konciznije.

ApeSama

pre 6 godina

Ocajan sut? Vise ocajna igra. Simanic se nije video, totalno nezainteresovan i nesposoban. Marinkovic utripovao da moze da sili kao LeBron. Peno jedan od boljih ali decko ne ume zicer da polozi pa to je cudo, verovatno u Barseloni ne vezbaju dvokorak. Sve u svemu nesposobnost trenera i ne znanje mladih. Mora pod hitno da se preduzme nesto u Kosarkaskom Savezu ove nase zemlje ka poboljsanju razvitka igraca.

marko

pre 6 godina

Sve dok zvezdasi kritikuju Vanju, a partizanovci Simanica zasluzujemo one otkaze za reprzentaciju. Kao da su i jedni i drugi jedva docekali da momci odigraju lose pa da krenu...Mene licno zabrinjava da nemamo nekog vrhunskog talenta, svi ovi igraci su solidni ali nema onog extra. Nekad smo osvajali sva takmicenja u mladjim kategorijama, a sada su to 8,9, 5 mesta gde se moramo zapitati sta je to sto ne valja. Da li je posledica ranog odlaska nekih igraca, da li je to posledica da u mladjim kategorijama su dozvoljeni stranci, i na kraju ono sto je prisutno da u mladjim kategorijama igraju mamini i tatini sinovi. Mislim da je svega pomalo

ekole

pre 6 godina

kao navijaz Zvezde mogu da kazem da je ovaj Simanc veliko nista, osim fizikalija koje poseduje taj decko nista nije pokazao, ovaj turnir sam ga posebno pratio, decko kao i u Zvezdi kad udje, totalno nezainteresovan, sut prosecan, samo se otvara na pop i sutira, nema igre ledjima nema jakog ulaza nista, odbrana kriminalna, a predstavlja se kao buduca velika igracina, podhitno da ga neko trgne posle ce mu biti kasno.

cz

pre 6 godina

taj peno propao u barseloni..a sta reci za simanica,toliko velicanje,buduca nada,nba kalibar,decko malo je reci ocajan,zvezdas sam,ali prvo navijam za reprezentaciju..

Oxi

pre 6 godina

Simanic ume da drzi loptu samo sa obe ruke, ko dete od 10 godina, nista vodjenje, nista gradjenje, nista dribling. Neverovatno, u pozitivno slucaju da je u pitanju kasno sazrevanje, njemu ce trebati jos najmanje 4-5 godina da postane kosarkas...

Budas

pre 6 godina

Bez zamerke momcima, ipak su to klinci, ali to mora mnogo bolje. Protok lopte u napadu ne postoji, i to ne samo ovu utakmicu nego celo prvenstvo. Nama se 90% napada zavrsava sa isforsiranim sutevima ili ulazima, mislim da ni jednu smislenu akciju nisam danas video. Ne moze se tako igrati jedno veliko takmicenje.

Toxi

pre 6 godina

Jel sad jasnije zašto Simanić nije ulazio u igru kod Radonje, ili je možda trebalo pogledati utakmice u grupi gde se stalno svađao sa sudijama, pa se čak i zaletao da bije onog Slovenca. Ma da je samo on u pitanju ni po jada, svi su danas bili kao babe, počev od trenera...

Neko

pre 6 godina

Kao i uvek kad su nasi u pitanju poslednjih godina,mislim na mlade,ocajan sut kad je najbitnije.To vise nije slucajnost i nadam se da ce se u klubovima obratiti konacno paznja na taj element kao nekada kada smo imali brdo vrhunskih sutera.Odbrana jeste bitna,al je sut najbitniji,jer kad njega nema sve je dzabe.

Valjevska podvala

pre 6 godina

Ne znam šta vas čudi sad šut, pa juče protiv Ukrajine Peno je imao 1/8 za dva, a Vanja 1/8 za tri i bili ste puni pohvala za igru. Samo eto za protivnika smo imali nejaku Ukrajinu, pa se taj loš šut zamaskirao pobedom.
Francuzi nas krajem treće i u poslednjoj četvrtini izrešetali trojkama, samo zbog toga je razlika ovolika, svakako smo zaslužili poraz, čim smo krenuli da gubimo, počeli smo da silujemo i igramo kao muve bez glave.

doktor

pre 6 godina

Od kako je ova trenutna ekipa ma celu saveza, nase mladje kategorije nisu nista osvojile. Problem je izbor nestrucnih trenera koji nikada nisu radili sa mladjim kategorijama. Vratite Bodirogu i staru gardu trenera.

bubuljičavko

pre 6 godina

Zasto?

Pa zato sto je 15:3 kada je bitno!
(cozdra - vozdra, 20. jul 2017 20:09)

15:3= ubačen svaki peti šut,
7:1= ubačen svaki sedmi šut.

Šta je bolje?

Cvrčak

pre 6 godina

Kroz mladje selekcije pa sve do neke ozbiljnije "seniorske" košarke se ne radi toliko na pritisku tj. ometanju šuta. Na treninzima se daju vežbe npr. 10 šuteva sa svih 5 pozicija ali to su otvoreni šutevi bez ikakvog pritiska. Igrač ima dovoljno vremena da se namesti i pogodi, naravno tim pogadjanjem se stice "lažno" samopouzdanje. Na treningu se ne radi dovoljno jako te igrac ne ulaže ni približno onoliki napor koliki je na utakmicama. To dovodi do različitih varijacija šuta (sa višim skokom, bržim izbacajem) , sve u svemu nije isto kao kad se trenira što dovodi do očajnih procenata šuta u zavrsnicama ili pod pritiskom (takodje se ne "trenira" psiha igrača)
Toliko od mene...

Sportski pozdrav

mare

pre 6 godina

Simanić je dečko nezainteresovan za košarku, zato ga i Radonjić nije ni ubacivao u igru jer nije zaslužio. Nije ni veliki radnik na treningu, ima te fizikalije, ali glava, on kad udje na teren deluje smoreno, uplašeno, izgubljeno, odbranu ne igra, ne ide da gradi u skoku, ovo prvenstvo je samo čekao da opali trojku.
Ako je pametan da ode u Megu gde će da ima minute i da posle ode u neki Istanbul ili Ostendu, ali od njega nema ništa što se tiče ozbiljne košarke.
Marinković je posebna priča, dečko divlja za sve pare, klasično ispucavanje, a trener nema nijednu akciju pa šta si vežbao sa njima 2 meseca?

Aleksandar

pre 6 godina

Ocajan rad u klubovima sa mladim igracima!Ocajan rad u savezu poslednjih 15-20 godina! Forsiraju se A timovi trenutno dobro guramo ali pogledajte kosarkasice mi nemamo dostojne zamene u mladjim selekcijama za Petrovic i Dabovic bojim se kada se Teo povuce iz repke nece imati ko iz mladjih selekcija da uskoci na to osetljivo mesto.Nekada smo imali po dva tri igraca na jednu poziciju ali tada smo imali i bazu tj Cacak,Valjevo,Kraljevo danas imas buljuk klubova u Bg a talenata ni na vidiku.Moka Slavnic jednom rece da kada je repka harala iz Bg-a su igrali on i kasnije Djordjevic iz Zg-a Plecas i Cutura pametnom dosta.

Pavle

pre 6 godina

Gledao sam jednu pripremnu utakmicu, znam vecinu ovih ograca iz klubova, ali u toj tekmi mi je zapala za oko jedna sitnica. Sve ali sve lopte idu Penu Simanicu ili Marinkovicu. Pogotovo Marinkovicu. Da li hoce da nabiju statistiku zbog menadzera i prodaje ili jednostavno odluka trenera ali eto. To nas je kostalo daljeg plasmana.

goran

pre 6 godina

sut nase tri zvezde 7/37. kakvo je samo razocarenje za mene simanic, ponadah se prosle godine kad je odigrao solidno u madridu protiv reala, al nije radonja lud sto mu nije davao minute. ne volim uopste te flegmaticne igrace

st

pre 6 godina

Steta za poraz protiv Spanije koji je posledica par gluposti. To je poraz koji nas je ostavio bez medalje. Ovo danas: lose zagradjivanje, povremeno divljanje, malo kretnji i otvorenih suteva, bez promene ritma i ubrzavanja igre i sto je najtuznjje - predaja pre vremena.