Utorak, 25.04.2017.

14:30

Denver pravi supertim – Jokić, Pol, Džordž, Milsep

Den Faval, novinar portala 'Bleacher Report', bavio se mogućim nastankom nekoliko 'NBA supertimova' u skorijoj budućnosti.

Izvor:

Denver pravi supertim – Jokiæ, Pol, Džordž, Milsep IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

drax

pre 6 godina

Denver bi trebao da da gomilu pikova i kojeg igraca za Karmela Entonija on i Jokic bi bili sjajna kombinacija mozda cak i bolja od Kazinsa i Dejvisa.Entoni je cenjen u Denveru i mozda bi tamo igrao lepo.

mostarac

pre 6 godina

Eh kad bi moj Boston uzeo Ibaku umjesto panja Amiira na cetvorki, i jos umjesto kraudera neko krilo koje moze nesto da pogodi, prosetali bi se do finala lige.

Steta je da ne iskoriste ovu srecu sa pikovima bruklina i Ajzeom malim koji je trebao ostat 10 dana a postao superstar !

Mada i linija Griffin - Horford zvuci perfektno :)

Pa i dati prvi pik sad cikagu i recimo bredlija za butlera je odlican potez.

Nihe nemoguca petorka ni po sc ni po mogucnostima Bostona ovo ljeto
Ajzea - Butler - Crowder - ( Grifin ) Ibaka - Horford sa klupom Smart Olynik Green Jerebko Zeller

Bomba tim a moze i bolje od ovoga nabacah prve ideje

I jos sta sam zapazio po brojkama ovako. Lik onaj iz bruklina ( mozak stao za ime ) ima fine brojke za malu minutazu. mislim da moze bit pogodak slican ajzei ko mu da prostor

Alex English

pre 6 godina

pipen je bio car careva, prijatelju. jedino je lebron bolji od njega, na poziciji niskog krila, od danasnjih igraca. gotivim kavaija, ali pipen je jasno bolji od njega. garantujem da ga nisi gledao.
(veljko)

Pipen je bio odlican igrac, ali nikad nije bio niti mogao da bude franchise player, kao na primer KL u SAS danas. Istini za volju, to se nikad od Pipena nije ni ocekivalo - cak su ga i na college nivou glavne skole preskocile. U NBA u njegovo vreme na poziciji tri nije nikada mogao da prismrdi, na primer, Larry Birdu, ili Dominique Wilkinsu, koji sam nosio Atlantu godinama u play off-u, pa cak ni Worthy-ju (mada je i Worthy mnogo duguje Magicu i Kareemu). Pored njih Pipen jednostavno nije imao sta da trazi. Svi se slazu da je jedna od vecih gluposti bila uvrstavanje Pipena u najboljih 50 igraca svih vremena ispred Willkinsa za proslavu 50 godina NBA. Sve sto je postiga, postigao je zahvaljujuci Jordanu, koji ga je nemilosrdno zlostavljao godinama, ali od koga je pokupio sve sto je mogao - od finti, kretanja na terenu do manirizma, cak i nacin govora (posle je imitiranje Jordana Kobe doveo do savrsenstva). Njegova sposobnost da bude franchise player se dobro videla kad je Jordan privremeno napustio basket 1993. - totalni nedostak liderstva i dzibersko bacanje stolica na teren. Dakle, odlican igrac sa dosta srece u karijeri, ali ne i igrac kalibra Birda ili Willkinsa. O Dr. J-ju da i ne govorim.

krle-prle

pre 6 godina

Svaka cast i Dzordanu i Pripremi ali oni koji su gledali tadasnji Cikago i poznaju kosarku znaju da je kljucni covek svih titula bio Denis Rodman.Njegova uloga u uspesima Cikaga je prosto neprocenjiva.
(skydog, 25. april 2017 22:36)

nemas ti pojma. ja sam pratio, a ti sigurno ne...
bullsi sa romana osvojili 3 titula. a prve tri bez njega.
inače se slažem da imao veliki uticaji na za titule.

Mrsimud

pre 6 godina

@Mrsimud PG13 ima ugo or na jos 2 god. Ovaj sto kaze za Sarica ROY- svi novinari koje ja pratim su glasali za Embiid-a iako je igrao 31 utakmicu sa restrikcijom minuta (Serbianwonder13, 25. april 2017 18:09)

Moja greška, ima još sledeću sezonu ugovor (tj još godinu dana nakon kojih će imati opciju za izlaz iz ugovora što će svakako iskoristiti nezavisno od toga da li će ostati u Indijani ili otiči negde drugde). Svejedno je rekao da će napustiti Denver za godinu dana, što je bila sasvim jasna poruka Denveru, a i šta će im nezadovoljna zvezda u ekipi za koju bi u trejdu svakao morali da daju zauzvrat dosta igrača/budućih pikova?

skydog

pre 6 godina

Svaka cast i Dzordanu i Pipenu ali oni koji su gledali tadasnji Cikago i poznaju kosarku znaju da je kljucni covek svih titula bio Denis Rodman.Njegova uloga u uspesima Cikaga je prosto neprocenjiva.

b(ot)92

pre 6 godina

dzoksa...Jokic nece u buducnosti biti super star sigurno?a zasto kad je sad sa 22 godine vec imao dosta partija sa po 30+ poena,15+skokova i 10+ asistencija?Centar sa najvise tripl dablova u ligi ove godine.Imao partiju sa 40 poena,u NBA moze samo da napreduje,ne vidim razlog sto on ne bi bio superstar a npr.Pol Dzordz sa 25 poena po mecu i 35% suta iz igre jeste ili Blejk Grifin i slicni.

veljko

pre 6 godina

ko sve ovde pise?! pipen i grant prosecni igraci?! pipen je bio car careva, prijatelju. jedino je lebron bolji od njega, na poziciji niskog krila, od danasnjih igraca. gotivim kavaija, ali pipen je jasno bolji od njega. garantujem da ga nisi gledao. 100%! a i horas grent je bio daleko od proseka. odlicna 4ka. ne treba komentarisati ono sto nisi gledao. u to sam siguran, posto ne postoji osoba koja ih je gledala, a misli da oni nisu sjajni igraci. dzordan bez pipena ne bi bio to sto jeste. bio bi sjajan individualac, najbolji, ali titule ne bi video.

JPR24

pre 6 godina

Pravljenje nekog super tima sa super zvezdama može samo naškoditi Jokićevoj statistici. Zamislite na pr. njegove brojke uz Rasela Wesbruka ili uz Bradu... Joki je glavni adut asis i kontrola igre. Kako će to izvesti BEZ LOPTE????
(SrbEUin, 25. april 2017 20:29)

Pa neće njih ni da dovode. Inače kakve su njima bile statistike dok su igrali zajedno sa Durantulom ?

JPR24

pre 6 godina

Nažalost šansa da Denver dovede nekog slobodnog agenta tipa Milsap ili Ibaka, koji bi im legli samo tako, jeste da ponude mnogo vise para od svih drugih. Nekog superstara samo u nekom trejdu i to ako ima bar 2 godine do isteka ugovora pa u medjuvremenu ako naprave neki uspeh mozda ga to privoli da potpise extension. Jednostavno Denver kao mali grad za americke pojmove, u sred ničega, zima, slaba poseta sve ovo ga ne čini ni malo primamljivim. Njima role model treba da budu Spursi što znači da u off seasonu treba da dovedu Grega za početak:D
(Zero, 25. april 2017 20:34)
Nažalost ti nisi čitao tekst. U parama i jeste poenta, Denveru se otvara prostor da ponudi više para drugih. Da si čitao, ne bi pisao nebuloze.

Zero

pre 6 godina

Nažalost šansa da Denver dovede nekog slobodnog agenta tipa Milsap ili Ibaka, koji bi im legli samo tako, jeste da ponude mnogo vise para od svih drugih. Nekog superstara samo u nekom trejdu i to ako ima bar 2 godine do isteka ugovora pa u medjuvremenu ako naprave neki uspeh mozda ga to privoli da potpise extension. Jednostavno Denver kao mali grad za americke pojmove, u sred ničega, zima, slaba poseta sve ovo ga ne čini ni malo primamljivim. Njima role model treba da budu Spursi što znači da u off seasonu treba da dovedu Grega za početak:D

SrbEUin

pre 6 godina

Pravljenje nekog super tima sa super zvezdama može samo naškoditi Jokićevoj statistici. Zamislite na pr. njegove brojke uz Rasela Wesbruka ili uz Bradu... Joki je glavni adut asis i kontrola igre. Kako će to izvesti BEZ LOPTE????

Ironični che

pre 6 godina

NastyB

Čitao sam i kad je Kazins trejdovan, ali ti u svom komentaru nisi bio ironičan prema tim komentarima, bar ja to ne prepoznajem. I ja bih pustio Kazinsa bez problema, neće taj pomoći nijednoj ekipi, naročito Sac.

Lako se oni dogovore da promene sredinu kad su nezadovoljni, ma koliko bili "franšizni", tako da je trejd ili novi ugovor samo način za ostvarivanje tog cilja.

Uostalom, Barkli, Meloun, O'Nil, T Megrejdi... svi su našli način da odu, bez obzira na želje kluba.

Da se razumemo, i ja mislim da je malo verovatno da se ovo odigra u Denveru, ali je potencijalno moguće... ako im dokažu plan da napadaju titulu. A to su ljudi koji nisu lakoverni.

ja

pre 6 godina

@ (Čičak, 25. april 2017 14:43)

I Pipen i Grant su prosečni igrači. Svi koji su u oba Three-peata igrali u Čikagu (sem, naravno, Džordana) su bili prosečni igrači. Utoliko i više argumenata da je Džordan najbolji svih vremena. Svi "lideri" koji su došli posle su imali vanserijske saigrače - jedino tako su i mogli da osvoje titulu...

Serbianwonder13

pre 6 godina

@Mrsimud PG13 ima ugo or na jos 2 god. Ovaj sto kaze za Sarica ROY- svi novinari koje ja pratim su glasali za Embiid-a iako je igrao 31 utakmicu sa restrikcijom minuta

veljko

pre 6 godina

@zagor. nisi skroz u pravu. marej i haris su dobar posao. jokic nije sreca. sreca je samo sto se prilagodio brze od ocekivanja. ni nurkic nije bio losa odluka. dali su ga samo zato sto je kompleksas i pravi losu atmosferu. jokicev uspeh mu je tesko pao. inace je odlican igrac. ne zaboravi da tamo radi karnisovas, legenda litvanske kosarke, a ne klasicni americki GM, koji gleda prevashodno fiziku igraca i preferira americke koledz kosarkase. drugo, denver nije zabit. to je lep grad, na 1600m nadmorske visine, sa dobrom klimom i rekama i planinom. kolorado je jedna od najboljih drzava za zivot. dobar standard, liberalni zakoni. jedan italijan (galinari) zeli tamo da ostane da zivi. slazem se da nisu medju vodecim ekipama, skoro nikad, ali isto tako nisu nikad ni u problemu. sa evropskim direktorom i drugacijim radom poslednjih godina, pravo su osvezenje. ne zaboravite da su drugi u celoj ligi po ofanzivnim pokazateljima. idu u pravom smeru, a nisu sujetni. cak i trener lako priznaje greske. to nije tipicno za nba. daj im sansu jos godinu dve, pa onda komentarisi. gsw je primer. filadelfija je bila cudo nekad davno, pa je bila losa decenijama. cak i lejkersi omanu. nema pravila, a deluje da se stvari u denveru odvijaju pozitivno.

NastyB

pre 6 godina

(Ironični che, 25. april 2017 17:35)

Da si čitao komentare ovde kad je trejdovan Kazns razumeo bi zašto sam napisao toliko kontradiktornih stvari. Moje mišljenje je bilo da je dobro što je trejdovao Kaznsa, ali ZA ŠTA ga je trejdovao je krajnje upitno. Ali može da ispadne dobro.
I, čisto da znaš, LeBron nije TREJDOVAN, nego je prešao u Majami kad mu je istekao ugovor. A to je velika razlika.

загор

pre 6 godina

пре ће јокић да оде по истеку руки уговора, него што ће да направе супертим. за супертим треба супер ГМ. мислим највероватније ће бити нешто између, али ако већ гледамо екстреме, пре ће се распасти, него довести пола џорџа и милсапа. једини добар потез денвера у задњих не знам колико је јокић, а и то је чиста случајност испала (то да он буде тако добар, то нико није очекивао). какав бре денвер...

Ironični che

pre 6 godina

@NastyB

"...niti im je GM Divac pa da idu budzašto...
...Osim ako zaposle Divca kao GM. 
Mada on radi odličan posao u Sakramentu. Videće se uskoro."

"Kao da bi Klivlend trejdovao LeBrona. Dakle, besmisleno. "


Jel' besmisleno kao kada bi LeBron prešao u npr. Majami ili kao GM koji radi odličan posao, pa mu igrači idu budzašto?

veljko

pre 6 godina

pol je car, legao bi svakom timu.
dzordz nije lebron. nema ni delic njegove kreacije, a uz to je sebican. pitanje je koliko bi bio bolji za tim od galinarija, a kostace 10M vise. galinarija treba trejdovati (posto covek nece da ode jos godinu dana, a namerava i da zivi u denveru nakon nba), posto za 16M ima dosta boljih igraca. isto vazi za cendlera. farid je veoma koristan i ide dobro uz fizicki slabog jokica. marej i haris su jeftini klinci, sa solidnom buducnoscu i odlicni pomocni igraci. mudiej ima veoma los +-, najgori u timu. jednostavno ne ide. nelson moze da bude bckp plej, pogotovo sto isto moze i marej da odigra. treba im jak prvi plej i jaka trojka. neki oto porter iz wsh bi im legao sjajno. najbolji procenti u nba, bez ispucavanja. ocekuje se da kosta ko galinari. problem je sto ce ga wsh verovatno zadrzati.

realno, galinari, cendler i mudiej napolje, za carskog pleja, krilo sutera i jedno atletsko kombo krilo.

takav tim bi mogao u prva 4 na zapadu.

veljko

pre 6 godina

bleacher report nije kurir i informer, kako neko poturi. vrlo su cenjeni i imaju odlicne analize, ne samo kosarke. jedna od najboljih lokacija za citanje vesti i analiza o americkom sportu i globalnim sportovima. pogledajte sajt, procitajte, bice vam jasno. to sto neko nije cuo za njih, ne znaci da su marginalni i losi.

Mrsimud

pre 6 godina

Kazes Embiid i Simmons, a Sarica nigdje koji ce biti ROY i s kojim su odusevljeni i ima isto godina koliko i Jokic?! Objektivnost na nivou kao uvijek?!
(a sad minusi!, 25. april 2017 15:23)

To što će Šarić verovatno biti rookie godine više govori o ovoj rookie klasi nego o bilo čemu drugom. Daleko od toga da potcenjujem Šarića, ali prošle godine bi Šarić bio jedva u drugom timu rukija (u kom su npr bili D'Angelo i Turner koji su svakako imali bolje rookie sezone od Šarića), a ove godine će biti najbolji rookie. A jedina konkurencija za ROY mu je 24godišnji Brogdon iz druge runde. To su činjenice.

Činjenice je i da je pre samo 3-4 godine Carter-Williams iz te iste Philadelpie bio rookie sezone sa značajno boljim brojkama od Šarića pa znamo da je sada kesa u ligi. Ili Tyreke Evans koji je imao 20+ poena po utakmici i bio ROY pa sad nije apsolutno nikakav faktor u ligi.

Šarić će verovatno biti kvalitetan šraf u verovatno kvalitetnoj ekipi Phile, a možda i on propadne kao neki gore pomenuti...ja lično ne verujem da će propasti i mislim da će biti odličan fit u 76ersima, ali stavljati ga na isti nivo sa Embiidom i Simmonsom je krajnje smešno.

Simmons i Embiid su zverke na kojima gradiš franšizu, a Šarić ili npr Covington su ti šrafovi u takvoj ekipi. "Šrafovi" su uvek bitni, ali nije isto biti šraf i zvezda. Pozdrav od čoveka koji poznaje NBA bolje od tebe.

Serbianwonder13

pre 6 godina

Jednim od njih, a ne svima njima. Svakakoce to biti jedna od opcija, ali pobrojani igraci pokusavaju da odu u tim koji moze da pobedi odmah, a ne za 3-4-5 godina

Kralj Beljo

pre 6 godina

Zapamtite svi ovu pomamu za Denverom... Da naredne godine, kad budu u poslednje 3 ekipe zapada, budete bar dijelom zainteresovani za napredak Denvera.

Dee Brown

pre 6 godina

@Veljko-U pravu si donekle,ja bih dodao mozda i Ibaku.Njima sa ovim stilom igre nedostaje defanzivna cetvorka i plej koji razigrava i igra odbranu,kao Beverli npr

nista o nicemu

pre 6 godina

Bulsi supertim?
Dzordan,Pipen i Rodman,ostali nikad nigde ni pre ni posle.Kukoc evropljanin,jedan od boljih u tom trenutku ali to je rizik dovesti ga,Venigton Longli Harper Ker itd,nemojte se zezati kakav crni supertim
(Masi, 25. april 2017 15:37)

Jesu. Zbog Dzordana, a opet nikog nisu dovodili osim Rodmana, tako da i nisu ako slusamo strucnjake po komentarima. Po meni jesu jer imaju 3 buduca hol of fejmera u ekipi, i u tom momentu se zna da ce oni biti u holu slavnih, i zna se ko je MJ.

nBgd

pre 6 godina

@ThePeraCar Prvo i osnovno Karmelo je tada bio u top 3 igraca lige. Drugo u ekipi nikoga pored Dzej Ar Smita nije imao. I trece los izbor sa Niksima posto godinama vec nista nisu uradili, ako ti mislis majstore da je Karmelo kriv zbog lose offica Denvera onda si stvarno u problemu. Da ne govorim o tome kako i dalje bespotrebno drze Galinarija, kako je prva opcija na kecu covek sa 37 godina (Dzamir Nelson), igraci osrednjeg kalibra poput Cendlera, Majka Milera.... I onda uporedis Denver Karmela sa tadasnjim npr Bostonom, Orlandom, Lejkersima, Klivlendom, Majamijem i shvatis da Melo nije imao srece

Masi

pre 6 godina

Bulsi supertim?
Dzordan,Pipen i Rodman,ostali nikad nigde ni pre ni posle.Kukoc evropljanin,jedan od boljih u tom trenutku ali to je rizik dovesti ga,Venigton Longli Harper Ker itd,nemojte se zezati kakav crni supertim

Dovla

pre 6 godina

@NastyB

Samo jedna mala ispravka, ništa naročito, ali pošto sam perfekcionista moram. Vlasnik Los Angeles Clippersa je Stiv Balmer, a Pol Alen je vlasnik Portlanda. I Stiv ima 28,1 Mld, a Alen 18,6 Mld. Toliko, a ostalo se sve slažem. Pa nisu džabe ginuli u NFL-u ko će da se preseli u L.A.

pišem uz vetar

pre 6 godina

Generalno dosta se kod nas zaboravlja pojam tržišta, odnosno atraktivnost i sama veličina grada gde igrači igraju, a što je opet vrlo važan faktor za većinu igrača pri odabiru franšiže.

Dakle, pomenuti primer Pola Džordža kaže da u nastavku igrač 95% ne bi potpisao produžetak ugovora sa Denverom, sve i da ga Indijana trejduje tamo, jer je grad i samo tržište poprilično neatraktivno.

Los Anđeles kao grad i Lejkersi kao franšiza s druge strane su po meni glavna destinacija za njega, posebno što mu je Medžik igrački uzor, a gradić pored LA rodni grad.

Što već neko napisa, Denver svoje nosioce buduće zvezde mora da juri na draftu i sam stvara, a 'role-play' igrače da traži kroz trejd i potpisivanje slobodnih agenata.

aca

pre 6 godina

Jako tesko sto se tice Pola i Dzordza, Milsap mozda.... Nije Denver ekipa sampionskog kalibra, njima ni Karmelo Entoni u najboljim igrackim danima nije pomogao
(nBgd, 25. april 2017 14:43)
Karmelo bi u najboljim igračkim danima u 1 na 1 verovatno bio medju 2,3 najbolja na svetu a sto se tiče timske igre covek je totalna 0. Da igra u Cavs-ima ili GSW i da mu daju slobodu u igri kakvu je imao celu karijeru ne bi oni videli plej of.

NastyB

pre 6 godina

Iskreno, kad vidim ovakva baljezganja prosto mi se prevrne želudac. Danas, na internetu, svako može da napiše svakakvu glupost, a ova je jedna od tih, od strane „BLEACHER REPORT“ (???!!!) O, Bože.
Aj da pokušam da objasnim – Kris Pol i Pol Džordž su „franšizni igrači“, nisu problematični kao Kazns, niti im je GM Divac pa da idu budzašto. Oba trejda su u smislu sumanute teorije, bez obzira na to koliki je Seleri Kep koji se ionako povećava od sledeće sezone. Znate li ko je gazda Klipersa, Pol Alen?? Suvlasnik Majkrosofta koji ima malo manje od Gejtsovih 70+ milijardi. Šanse da Pol, Grifin i Džordan (koji ionako imaju ugovore za sledeću sezonu) odu su nikakve. O Polu Džordžu, koji ima još dve godine ugovora sa Indijanom je smešno govoriti. Kao da bi Klivlend trejdovao LeBrona. Dakle, besmisleno.
Milsap bi možda i prešao, ali on je igrač koji ponajmanje treba Denveru. A trejdovati ekstra talentovane i perspektivne Harisa, Mareja, Mudieja ili ne znam koga za superstara koji već sledeće sezone može da bira šampionski tim (kao što je Durant uradio) je nešto što je ravno samoubistvu. Pa, Denver je trejdovao svog superstara (Melo) za nekoliko dobrih igrača.
Znate li šta znači imati u timu mlade igrače kao što ih ima Denver i praviti od njih tim, koji je već i sada vrlo dobar i može biti samo bolji??? To se zove "Džek Pot" (pun pogodak) i ne verujem ni trunku ovih napisanih gluposti.
Osim ako zaposle Divca kao GM.
Mada on radi odličan posao u Sakramentu. Videće se uskoro.

stevan

pre 6 godina

Nikako ne dovoditi igrace tipa Milsap, Kris Pol... i jos ima dati max ugovor???... to su igraci koji su prosli vrhunac karijere, i davno su prosli svoj maksimum...
Takodje nisu ljudi iz Denvera blesavi pa da trejduju Herisa, Murija ili Huanca. Sva trojica mladi igraci u usponu, sva trojica skoreri koji igraju odlicno s Jokicem. Trejdovati ako je moguce, ili ne produziti ugovor igracima tipa Galinari, Farid, Plamli,Barton i mozda cak i Mudije. Od nemladih igraca ostavio bih Cendlera(koji je raznovrstan igrac koji pokriva dosta pozicija i u napadu i u odbrani), i eventualno jednog veterana tipa Miler il Nelson(cisto zbog iskustva)

a sad minusi!

pre 6 godina

Kazes Embiid i Simmons, a Sarica nigdje koji ce biti ROY i s kojim su odusevljeni i ima isto godina koliko i Jokic?! Objektivnost na nivou kao uvijek?!

Vitez Koja

pre 6 godina

Ko je pratio Denver ove takmičarske godine, mogao je da se uveri koliko Majk Meloun ima propusta u vođenju tima. Pre Denvera vodio samo Sakramento jednu godinu. Neko je već prokomentarisao da je on najveći Denverov problem. Da nije lutao sa sastavom tima bili bi u PO, ovako...
Pedala!

milos

pre 6 godina

koga briga za tamo neki denver? Pa njihov trener aktivno radi na slabljenju srpske reprezentacije, a mi sad treba da pratimo njihov tim... niste valjda poludeli?

Cordel

pre 6 godina

Nema od toga nista. Denver jednostavno nije grad koji ce privuci velike zvezde. Dobri su za rukije, igraju atraktivnu kosarku ali kada ruki postane veliki igrac on ide iz Denvera. Tako da braco Srbi necemo jos dugo navijati za Denver.

Dirk Weems

pre 6 godina

S druge strane, tu su i dva neuspela eksperimenta Los Anđeles Lejkersa, najpre iz sezone 2003/2004 sa Šekilom O'Nilom, Gerijem Pejtonom, Kobijem Brajantom i Rikom Foksom...

Te sezone za Lejkerse igrao je i tamo neki, očigledno nebitni, Karl Meloun.

pera lozac

pre 6 godina

@ThePeraCar
A ti si samoproklamovani strucnjak koji je osvojio kao trener tri sampionska prstena...izadji ti na teren sa Karmelom da pokazes koliko ne zna pfff...

Kralj Beljo

pre 6 godina

Dajte ne... To je fransiza koja nikad nista nije napravila, niko tamo ne zeli da igra i vjecito sluzi za promociju igraca i nabijanje statistike.
Takodje, pare donose kosevi i jurcanje, pa je gazdi fransize najbitnije da ima 300p po mecu. I tako godinama unazad.
P.S. Da, upotrijebio sam rijec "fransiza". A znate li zasto, svi vi sto se prenemazete kada to se kaze? Zato sto to nisu klubovi, to je "brend". Uvijek moze biti ustupljen, kupljen. Sada hoce Sijetl da ima NBA tim, pa nece moci da oformi klub i gura. Kupice tipa "Nagetse".

RoCo

pre 6 godina

@Kralj Beljo pa i golden state je od skoro bio takva fransiza, potreban je samo jedan igrac da napravi boom. a tek klipersi, dobro i ako nisu nista konkretnu uradili u vrhu su neko vreme, a pre toga najgori tim od osnivanja, i sve to zbog drafta grifina

Mrsimud

pre 6 godina

Dovoljno je reći - Bličer riport. Ništa više.

O tome da će Denver da pravi neki super-tim...pa oni ne mogu da dovedu nijednog ozbiljnog igrača kao slobodnog agenta ili preko trejda. Pol Džordž je u februaru Denveru poručio da svakako mogu da ga dovedu preko trejda jer se on tu ne pita ništa, ali da će ih on svakako napustiti na kraju sezone i da neće hteti da produži ugovor (Marc Stein sa ESPN je ovo objavio).

Oni su jedna od najneatraktivnijih franšiza, ako ne i najneatraktivnija u čitavoj ligi. Imaju najgoru posećenost u ligi, malo su tržište, imaju najmanji broj prenosa na nacionalnoj TV od svih ekipa, a na sve to i godinama nisu bili u PO. Oni svoj tim mogu da grade preko drafta (što i rade), moraju na draftu da nađu zvezde time, a onda u free agency da eventualno dopune ekipu nekim igračima uloge.

Filadelfija ima mogućnost da gradi super tim jer su velika franšiza, a što je još bitnije imaju već sad delove za taj super-tim u vidu Embida i Simonsa koji su ultra-mega-giga talenti. Naravno, sve zavisi od zdravlja ove dvojice, ali oni imaju potencijal da naprave super-tim dodajući all-star beka u ovu ekipu i draftujući plejmejkera ove godine. Lejkersi kao najveća franšiza u ligi uvek imaju mogućnost da izgrade super tim, a imaju i veliki potencijal u ekipi itd Denver svakako nije potencijalni super-tim.

dzoksa

pre 6 godina

Jokica volim ko brata svog!Ali,nerealno je o njemu govoriti kao o super staru u buducnosti.Bice dobar,bice odlican ali nikad super star.Molim,vas novinare, da budete malo vise realni i pazite o rijecima koje pisete jer postajete sve vise smijesni.

Čičak

pre 6 godina

Interesantna analiza. Samo bih dodao da se misli na Čikago iz perioda 1995-1998 kad se kaže supertim jer tim koji je osvajao titule od 1991-1993 nikako nije mogao da nosi atribut supertim jer pored Džordana tu su još bili mladi Pipen i Grant a sve ostalo su bili u najbolju ruku prosečni igrači...

nBgd

pre 6 godina

Jako tesko sto se tice Pola i Dzordza, Milsap mozda.... Nije Denver ekipa sampionskog kalibra, njima ni Karmelo Entoni u najboljim igrackim danima nije pomogao

Dirk Weems

pre 6 godina

S druge strane, tu su i dva neuspela eksperimenta Los Anđeles Lejkersa, najpre iz sezone 2003/2004 sa Šekilom O'Nilom, Gerijem Pejtonom, Kobijem Brajantom i Rikom Foksom...

Te sezone za Lejkerse igrao je i tamo neki, očigledno nebitni, Karl Meloun.

Čičak

pre 6 godina

Interesantna analiza. Samo bih dodao da se misli na Čikago iz perioda 1995-1998 kad se kaže supertim jer tim koji je osvajao titule od 1991-1993 nikako nije mogao da nosi atribut supertim jer pored Džordana tu su još bili mladi Pipen i Grant a sve ostalo su bili u najbolju ruku prosečni igrači...

Mrsimud

pre 6 godina

Dovoljno je reći - Bličer riport. Ništa više.

O tome da će Denver da pravi neki super-tim...pa oni ne mogu da dovedu nijednog ozbiljnog igrača kao slobodnog agenta ili preko trejda. Pol Džordž je u februaru Denveru poručio da svakako mogu da ga dovedu preko trejda jer se on tu ne pita ništa, ali da će ih on svakako napustiti na kraju sezone i da neće hteti da produži ugovor (Marc Stein sa ESPN je ovo objavio).

Oni su jedna od najneatraktivnijih franšiza, ako ne i najneatraktivnija u čitavoj ligi. Imaju najgoru posećenost u ligi, malo su tržište, imaju najmanji broj prenosa na nacionalnoj TV od svih ekipa, a na sve to i godinama nisu bili u PO. Oni svoj tim mogu da grade preko drafta (što i rade), moraju na draftu da nađu zvezde time, a onda u free agency da eventualno dopune ekipu nekim igračima uloge.

Filadelfija ima mogućnost da gradi super tim jer su velika franšiza, a što je još bitnije imaju već sad delove za taj super-tim u vidu Embida i Simonsa koji su ultra-mega-giga talenti. Naravno, sve zavisi od zdravlja ove dvojice, ali oni imaju potencijal da naprave super-tim dodajući all-star beka u ovu ekipu i draftujući plejmejkera ove godine. Lejkersi kao najveća franšiza u ligi uvek imaju mogućnost da izgrade super tim, a imaju i veliki potencijal u ekipi itd Denver svakako nije potencijalni super-tim.

NastyB

pre 6 godina

Iskreno, kad vidim ovakva baljezganja prosto mi se prevrne želudac. Danas, na internetu, svako može da napiše svakakvu glupost, a ova je jedna od tih, od strane „BLEACHER REPORT“ (???!!!) O, Bože.
Aj da pokušam da objasnim – Kris Pol i Pol Džordž su „franšizni igrači“, nisu problematični kao Kazns, niti im je GM Divac pa da idu budzašto. Oba trejda su u smislu sumanute teorije, bez obzira na to koliki je Seleri Kep koji se ionako povećava od sledeće sezone. Znate li ko je gazda Klipersa, Pol Alen?? Suvlasnik Majkrosofta koji ima malo manje od Gejtsovih 70+ milijardi. Šanse da Pol, Grifin i Džordan (koji ionako imaju ugovore za sledeću sezonu) odu su nikakve. O Polu Džordžu, koji ima još dve godine ugovora sa Indijanom je smešno govoriti. Kao da bi Klivlend trejdovao LeBrona. Dakle, besmisleno.
Milsap bi možda i prešao, ali on je igrač koji ponajmanje treba Denveru. A trejdovati ekstra talentovane i perspektivne Harisa, Mareja, Mudieja ili ne znam koga za superstara koji već sledeće sezone može da bira šampionski tim (kao što je Durant uradio) je nešto što je ravno samoubistvu. Pa, Denver je trejdovao svog superstara (Melo) za nekoliko dobrih igrača.
Znate li šta znači imati u timu mlade igrače kao što ih ima Denver i praviti od njih tim, koji je već i sada vrlo dobar i može biti samo bolji??? To se zove "Džek Pot" (pun pogodak) i ne verujem ni trunku ovih napisanih gluposti.
Osim ako zaposle Divca kao GM.
Mada on radi odličan posao u Sakramentu. Videće se uskoro.

nBgd

pre 6 godina

Jako tesko sto se tice Pola i Dzordza, Milsap mozda.... Nije Denver ekipa sampionskog kalibra, njima ni Karmelo Entoni u najboljim igrackim danima nije pomogao

RoCo

pre 6 godina

@Kralj Beljo pa i golden state je od skoro bio takva fransiza, potreban je samo jedan igrac da napravi boom. a tek klipersi, dobro i ako nisu nista konkretnu uradili u vrhu su neko vreme, a pre toga najgori tim od osnivanja, i sve to zbog drafta grifina

Mrsimud

pre 6 godina

Kazes Embiid i Simmons, a Sarica nigdje koji ce biti ROY i s kojim su odusevljeni i ima isto godina koliko i Jokic?! Objektivnost na nivou kao uvijek?!
(a sad minusi!, 25. april 2017 15:23)

To što će Šarić verovatno biti rookie godine više govori o ovoj rookie klasi nego o bilo čemu drugom. Daleko od toga da potcenjujem Šarića, ali prošle godine bi Šarić bio jedva u drugom timu rukija (u kom su npr bili D'Angelo i Turner koji su svakako imali bolje rookie sezone od Šarića), a ove godine će biti najbolji rookie. A jedina konkurencija za ROY mu je 24godišnji Brogdon iz druge runde. To su činjenice.

Činjenice je i da je pre samo 3-4 godine Carter-Williams iz te iste Philadelpie bio rookie sezone sa značajno boljim brojkama od Šarića pa znamo da je sada kesa u ligi. Ili Tyreke Evans koji je imao 20+ poena po utakmici i bio ROY pa sad nije apsolutno nikakav faktor u ligi.

Šarić će verovatno biti kvalitetan šraf u verovatno kvalitetnoj ekipi Phile, a možda i on propadne kao neki gore pomenuti...ja lično ne verujem da će propasti i mislim da će biti odličan fit u 76ersima, ali stavljati ga na isti nivo sa Embiidom i Simmonsom je krajnje smešno.

Simmons i Embiid su zverke na kojima gradiš franšizu, a Šarić ili npr Covington su ti šrafovi u takvoj ekipi. "Šrafovi" su uvek bitni, ali nije isto biti šraf i zvezda. Pozdrav od čoveka koji poznaje NBA bolje od tebe.

Cordel

pre 6 godina

Nema od toga nista. Denver jednostavno nije grad koji ce privuci velike zvezde. Dobri su za rukije, igraju atraktivnu kosarku ali kada ruki postane veliki igrac on ide iz Denvera. Tako da braco Srbi necemo jos dugo navijati za Denver.

Vitez Koja

pre 6 godina

Ko je pratio Denver ove takmičarske godine, mogao je da se uveri koliko Majk Meloun ima propusta u vođenju tima. Pre Denvera vodio samo Sakramento jednu godinu. Neko je već prokomentarisao da je on najveći Denverov problem. Da nije lutao sa sastavom tima bili bi u PO, ovako...
Pedala!

stevan

pre 6 godina

Nikako ne dovoditi igrace tipa Milsap, Kris Pol... i jos ima dati max ugovor???... to su igraci koji su prosli vrhunac karijere, i davno su prosli svoj maksimum...
Takodje nisu ljudi iz Denvera blesavi pa da trejduju Herisa, Murija ili Huanca. Sva trojica mladi igraci u usponu, sva trojica skoreri koji igraju odlicno s Jokicem. Trejdovati ako je moguce, ili ne produziti ugovor igracima tipa Galinari, Farid, Plamli,Barton i mozda cak i Mudije. Od nemladih igraca ostavio bih Cendlera(koji je raznovrstan igrac koji pokriva dosta pozicija i u napadu i u odbrani), i eventualno jednog veterana tipa Miler il Nelson(cisto zbog iskustva)

pišem uz vetar

pre 6 godina

Generalno dosta se kod nas zaboravlja pojam tržišta, odnosno atraktivnost i sama veličina grada gde igrači igraju, a što je opet vrlo važan faktor za većinu igrača pri odabiru franšiže.

Dakle, pomenuti primer Pola Džordža kaže da u nastavku igrač 95% ne bi potpisao produžetak ugovora sa Denverom, sve i da ga Indijana trejduje tamo, jer je grad i samo tržište poprilično neatraktivno.

Los Anđeles kao grad i Lejkersi kao franšiza s druge strane su po meni glavna destinacija za njega, posebno što mu je Medžik igrački uzor, a gradić pored LA rodni grad.

Što već neko napisa, Denver svoje nosioce buduće zvezde mora da juri na draftu i sam stvara, a 'role-play' igrače da traži kroz trejd i potpisivanje slobodnih agenata.

veljko

pre 6 godina

@zagor. nisi skroz u pravu. marej i haris su dobar posao. jokic nije sreca. sreca je samo sto se prilagodio brze od ocekivanja. ni nurkic nije bio losa odluka. dali su ga samo zato sto je kompleksas i pravi losu atmosferu. jokicev uspeh mu je tesko pao. inace je odlican igrac. ne zaboravi da tamo radi karnisovas, legenda litvanske kosarke, a ne klasicni americki GM, koji gleda prevashodno fiziku igraca i preferira americke koledz kosarkase. drugo, denver nije zabit. to je lep grad, na 1600m nadmorske visine, sa dobrom klimom i rekama i planinom. kolorado je jedna od najboljih drzava za zivot. dobar standard, liberalni zakoni. jedan italijan (galinari) zeli tamo da ostane da zivi. slazem se da nisu medju vodecim ekipama, skoro nikad, ali isto tako nisu nikad ni u problemu. sa evropskim direktorom i drugacijim radom poslednjih godina, pravo su osvezenje. ne zaboravite da su drugi u celoj ligi po ofanzivnim pokazateljima. idu u pravom smeru, a nisu sujetni. cak i trener lako priznaje greske. to nije tipicno za nba. daj im sansu jos godinu dve, pa onda komentarisi. gsw je primer. filadelfija je bila cudo nekad davno, pa je bila losa decenijama. cak i lejkersi omanu. nema pravila, a deluje da se stvari u denveru odvijaju pozitivno.

dzoksa

pre 6 godina

Jokica volim ko brata svog!Ali,nerealno je o njemu govoriti kao o super staru u buducnosti.Bice dobar,bice odlican ali nikad super star.Molim,vas novinare, da budete malo vise realni i pazite o rijecima koje pisete jer postajete sve vise smijesni.

aca

pre 6 godina

Jako tesko sto se tice Pola i Dzordza, Milsap mozda.... Nije Denver ekipa sampionskog kalibra, njima ni Karmelo Entoni u najboljim igrackim danima nije pomogao
(nBgd, 25. april 2017 14:43)
Karmelo bi u najboljim igračkim danima u 1 na 1 verovatno bio medju 2,3 najbolja na svetu a sto se tiče timske igre covek je totalna 0. Da igra u Cavs-ima ili GSW i da mu daju slobodu u igri kakvu je imao celu karijeru ne bi oni videli plej of.

загор

pre 6 godina

пре ће јокић да оде по истеку руки уговора, него што ће да направе супертим. за супертим треба супер ГМ. мислим највероватније ће бити нешто између, али ако већ гледамо екстреме, пре ће се распасти, него довести пола џорџа и милсапа. једини добар потез денвера у задњих не знам колико је јокић, а и то је чиста случајност испала (то да он буде тако добар, то нико није очекивао). какав бре денвер...

nBgd

pre 6 godina

@ThePeraCar Prvo i osnovno Karmelo je tada bio u top 3 igraca lige. Drugo u ekipi nikoga pored Dzej Ar Smita nije imao. I trece los izbor sa Niksima posto godinama vec nista nisu uradili, ako ti mislis majstore da je Karmelo kriv zbog lose offica Denvera onda si stvarno u problemu. Da ne govorim o tome kako i dalje bespotrebno drze Galinarija, kako je prva opcija na kecu covek sa 37 godina (Dzamir Nelson), igraci osrednjeg kalibra poput Cendlera, Majka Milera.... I onda uporedis Denver Karmela sa tadasnjim npr Bostonom, Orlandom, Lejkersima, Klivlendom, Majamijem i shvatis da Melo nije imao srece

Dovla

pre 6 godina

@NastyB

Samo jedna mala ispravka, ništa naročito, ali pošto sam perfekcionista moram. Vlasnik Los Angeles Clippersa je Stiv Balmer, a Pol Alen je vlasnik Portlanda. I Stiv ima 28,1 Mld, a Alen 18,6 Mld. Toliko, a ostalo se sve slažem. Pa nisu džabe ginuli u NFL-u ko će da se preseli u L.A.

Kralj Beljo

pre 6 godina

Dajte ne... To je fransiza koja nikad nista nije napravila, niko tamo ne zeli da igra i vjecito sluzi za promociju igraca i nabijanje statistike.
Takodje, pare donose kosevi i jurcanje, pa je gazdi fransize najbitnije da ima 300p po mecu. I tako godinama unazad.
P.S. Da, upotrijebio sam rijec "fransiza". A znate li zasto, svi vi sto se prenemazete kada to se kaze? Zato sto to nisu klubovi, to je "brend". Uvijek moze biti ustupljen, kupljen. Sada hoce Sijetl da ima NBA tim, pa nece moci da oformi klub i gura. Kupice tipa "Nagetse".

veljko

pre 6 godina

bleacher report nije kurir i informer, kako neko poturi. vrlo su cenjeni i imaju odlicne analize, ne samo kosarke. jedna od najboljih lokacija za citanje vesti i analiza o americkom sportu i globalnim sportovima. pogledajte sajt, procitajte, bice vam jasno. to sto neko nije cuo za njih, ne znaci da su marginalni i losi.

veljko

pre 6 godina

pol je car, legao bi svakom timu.
dzordz nije lebron. nema ni delic njegove kreacije, a uz to je sebican. pitanje je koliko bi bio bolji za tim od galinarija, a kostace 10M vise. galinarija treba trejdovati (posto covek nece da ode jos godinu dana, a namerava i da zivi u denveru nakon nba), posto za 16M ima dosta boljih igraca. isto vazi za cendlera. farid je veoma koristan i ide dobro uz fizicki slabog jokica. marej i haris su jeftini klinci, sa solidnom buducnoscu i odlicni pomocni igraci. mudiej ima veoma los +-, najgori u timu. jednostavno ne ide. nelson moze da bude bckp plej, pogotovo sto isto moze i marej da odigra. treba im jak prvi plej i jaka trojka. neki oto porter iz wsh bi im legao sjajno. najbolji procenti u nba, bez ispucavanja. ocekuje se da kosta ko galinari. problem je sto ce ga wsh verovatno zadrzati.

realno, galinari, cendler i mudiej napolje, za carskog pleja, krilo sutera i jedno atletsko kombo krilo.

takav tim bi mogao u prva 4 na zapadu.

nista o nicemu

pre 6 godina

Bulsi supertim?
Dzordan,Pipen i Rodman,ostali nikad nigde ni pre ni posle.Kukoc evropljanin,jedan od boljih u tom trenutku ali to je rizik dovesti ga,Venigton Longli Harper Ker itd,nemojte se zezati kakav crni supertim
(Masi, 25. april 2017 15:37)

Jesu. Zbog Dzordana, a opet nikog nisu dovodili osim Rodmana, tako da i nisu ako slusamo strucnjake po komentarima. Po meni jesu jer imaju 3 buduca hol of fejmera u ekipi, i u tom momentu se zna da ce oni biti u holu slavnih, i zna se ko je MJ.

veljko

pre 6 godina

ko sve ovde pise?! pipen i grant prosecni igraci?! pipen je bio car careva, prijatelju. jedino je lebron bolji od njega, na poziciji niskog krila, od danasnjih igraca. gotivim kavaija, ali pipen je jasno bolji od njega. garantujem da ga nisi gledao. 100%! a i horas grent je bio daleko od proseka. odlicna 4ka. ne treba komentarisati ono sto nisi gledao. u to sam siguran, posto ne postoji osoba koja ih je gledala, a misli da oni nisu sjajni igraci. dzordan bez pipena ne bi bio to sto jeste. bio bi sjajan individualac, najbolji, ali titule ne bi video.

NastyB

pre 6 godina

(Ironični che, 25. april 2017 17:35)

Da si čitao komentare ovde kad je trejdovan Kazns razumeo bi zašto sam napisao toliko kontradiktornih stvari. Moje mišljenje je bilo da je dobro što je trejdovao Kaznsa, ali ZA ŠTA ga je trejdovao je krajnje upitno. Ali može da ispadne dobro.
I, čisto da znaš, LeBron nije TREJDOVAN, nego je prešao u Majami kad mu je istekao ugovor. A to je velika razlika.

milos

pre 6 godina

koga briga za tamo neki denver? Pa njihov trener aktivno radi na slabljenju srpske reprezentacije, a mi sad treba da pratimo njihov tim... niste valjda poludeli?

b(ot)92

pre 6 godina

dzoksa...Jokic nece u buducnosti biti super star sigurno?a zasto kad je sad sa 22 godine vec imao dosta partija sa po 30+ poena,15+skokova i 10+ asistencija?Centar sa najvise tripl dablova u ligi ove godine.Imao partiju sa 40 poena,u NBA moze samo da napreduje,ne vidim razlog sto on ne bi bio superstar a npr.Pol Dzordz sa 25 poena po mecu i 35% suta iz igre jeste ili Blejk Grifin i slicni.

pera lozac

pre 6 godina

@ThePeraCar
A ti si samoproklamovani strucnjak koji je osvojio kao trener tri sampionska prstena...izadji ti na teren sa Karmelom da pokazes koliko ne zna pfff...

Masi

pre 6 godina

Bulsi supertim?
Dzordan,Pipen i Rodman,ostali nikad nigde ni pre ni posle.Kukoc evropljanin,jedan od boljih u tom trenutku ali to je rizik dovesti ga,Venigton Longli Harper Ker itd,nemojte se zezati kakav crni supertim

krle-prle

pre 6 godina

Svaka cast i Dzordanu i Pripremi ali oni koji su gledali tadasnji Cikago i poznaju kosarku znaju da je kljucni covek svih titula bio Denis Rodman.Njegova uloga u uspesima Cikaga je prosto neprocenjiva.
(skydog, 25. april 2017 22:36)

nemas ti pojma. ja sam pratio, a ti sigurno ne...
bullsi sa romana osvojili 3 titula. a prve tri bez njega.
inače se slažem da imao veliki uticaji na za titule.

a sad minusi!

pre 6 godina

Kazes Embiid i Simmons, a Sarica nigdje koji ce biti ROY i s kojim su odusevljeni i ima isto godina koliko i Jokic?! Objektivnost na nivou kao uvijek?!

Dee Brown

pre 6 godina

@Veljko-U pravu si donekle,ja bih dodao mozda i Ibaku.Njima sa ovim stilom igre nedostaje defanzivna cetvorka i plej koji razigrava i igra odbranu,kao Beverli npr

Ironični che

pre 6 godina

NastyB

Čitao sam i kad je Kazins trejdovan, ali ti u svom komentaru nisi bio ironičan prema tim komentarima, bar ja to ne prepoznajem. I ja bih pustio Kazinsa bez problema, neće taj pomoći nijednoj ekipi, naročito Sac.

Lako se oni dogovore da promene sredinu kad su nezadovoljni, ma koliko bili "franšizni", tako da je trejd ili novi ugovor samo način za ostvarivanje tog cilja.

Uostalom, Barkli, Meloun, O'Nil, T Megrejdi... svi su našli način da odu, bez obzira na želje kluba.

Da se razumemo, i ja mislim da je malo verovatno da se ovo odigra u Denveru, ali je potencijalno moguće... ako im dokažu plan da napadaju titulu. A to su ljudi koji nisu lakoverni.

JPR24

pre 6 godina

Pravljenje nekog super tima sa super zvezdama može samo naškoditi Jokićevoj statistici. Zamislite na pr. njegove brojke uz Rasela Wesbruka ili uz Bradu... Joki je glavni adut asis i kontrola igre. Kako će to izvesti BEZ LOPTE????
(SrbEUin, 25. april 2017 20:29)

Pa neće njih ni da dovode. Inače kakve su njima bile statistike dok su igrali zajedno sa Durantulom ?

Serbianwonder13

pre 6 godina

Jednim od njih, a ne svima njima. Svakakoce to biti jedna od opcija, ali pobrojani igraci pokusavaju da odu u tim koji moze da pobedi odmah, a ne za 3-4-5 godina

Serbianwonder13

pre 6 godina

@Mrsimud PG13 ima ugo or na jos 2 god. Ovaj sto kaze za Sarica ROY- svi novinari koje ja pratim su glasali za Embiid-a iako je igrao 31 utakmicu sa restrikcijom minuta

Kralj Beljo

pre 6 godina

Zapamtite svi ovu pomamu za Denverom... Da naredne godine, kad budu u poslednje 3 ekipe zapada, budete bar dijelom zainteresovani za napredak Denvera.

Alex English

pre 6 godina

pipen je bio car careva, prijatelju. jedino je lebron bolji od njega, na poziciji niskog krila, od danasnjih igraca. gotivim kavaija, ali pipen je jasno bolji od njega. garantujem da ga nisi gledao.
(veljko)

Pipen je bio odlican igrac, ali nikad nije bio niti mogao da bude franchise player, kao na primer KL u SAS danas. Istini za volju, to se nikad od Pipena nije ni ocekivalo - cak su ga i na college nivou glavne skole preskocile. U NBA u njegovo vreme na poziciji tri nije nikada mogao da prismrdi, na primer, Larry Birdu, ili Dominique Wilkinsu, koji sam nosio Atlantu godinama u play off-u, pa cak ni Worthy-ju (mada je i Worthy mnogo duguje Magicu i Kareemu). Pored njih Pipen jednostavno nije imao sta da trazi. Svi se slazu da je jedna od vecih gluposti bila uvrstavanje Pipena u najboljih 50 igraca svih vremena ispred Willkinsa za proslavu 50 godina NBA. Sve sto je postiga, postigao je zahvaljujuci Jordanu, koji ga je nemilosrdno zlostavljao godinama, ali od koga je pokupio sve sto je mogao - od finti, kretanja na terenu do manirizma, cak i nacin govora (posle je imitiranje Jordana Kobe doveo do savrsenstva). Njegova sposobnost da bude franchise player se dobro videla kad je Jordan privremeno napustio basket 1993. - totalni nedostak liderstva i dzibersko bacanje stolica na teren. Dakle, odlican igrac sa dosta srece u karijeri, ali ne i igrac kalibra Birda ili Willkinsa. O Dr. J-ju da i ne govorim.

SrbEUin

pre 6 godina

Pravljenje nekog super tima sa super zvezdama može samo naškoditi Jokićevoj statistici. Zamislite na pr. njegove brojke uz Rasela Wesbruka ili uz Bradu... Joki je glavni adut asis i kontrola igre. Kako će to izvesti BEZ LOPTE????

JPR24

pre 6 godina

Nažalost šansa da Denver dovede nekog slobodnog agenta tipa Milsap ili Ibaka, koji bi im legli samo tako, jeste da ponude mnogo vise para od svih drugih. Nekog superstara samo u nekom trejdu i to ako ima bar 2 godine do isteka ugovora pa u medjuvremenu ako naprave neki uspeh mozda ga to privoli da potpise extension. Jednostavno Denver kao mali grad za americke pojmove, u sred ničega, zima, slaba poseta sve ovo ga ne čini ni malo primamljivim. Njima role model treba da budu Spursi što znači da u off seasonu treba da dovedu Grega za početak:D
(Zero, 25. april 2017 20:34)
Nažalost ti nisi čitao tekst. U parama i jeste poenta, Denveru se otvara prostor da ponudi više para drugih. Da si čitao, ne bi pisao nebuloze.

Ironični che

pre 6 godina

@NastyB

"...niti im je GM Divac pa da idu budzašto...
...Osim ako zaposle Divca kao GM. 
Mada on radi odličan posao u Sakramentu. Videće se uskoro."

"Kao da bi Klivlend trejdovao LeBrona. Dakle, besmisleno. "


Jel' besmisleno kao kada bi LeBron prešao u npr. Majami ili kao GM koji radi odličan posao, pa mu igrači idu budzašto?

Mrsimud

pre 6 godina

@Mrsimud PG13 ima ugo or na jos 2 god. Ovaj sto kaze za Sarica ROY- svi novinari koje ja pratim su glasali za Embiid-a iako je igrao 31 utakmicu sa restrikcijom minuta (Serbianwonder13, 25. april 2017 18:09)

Moja greška, ima još sledeću sezonu ugovor (tj još godinu dana nakon kojih će imati opciju za izlaz iz ugovora što će svakako iskoristiti nezavisno od toga da li će ostati u Indijani ili otiči negde drugde). Svejedno je rekao da će napustiti Denver za godinu dana, što je bila sasvim jasna poruka Denveru, a i šta će im nezadovoljna zvezda u ekipi za koju bi u trejdu svakao morali da daju zauzvrat dosta igrača/budućih pikova?

Zero

pre 6 godina

Nažalost šansa da Denver dovede nekog slobodnog agenta tipa Milsap ili Ibaka, koji bi im legli samo tako, jeste da ponude mnogo vise para od svih drugih. Nekog superstara samo u nekom trejdu i to ako ima bar 2 godine do isteka ugovora pa u medjuvremenu ako naprave neki uspeh mozda ga to privoli da potpise extension. Jednostavno Denver kao mali grad za americke pojmove, u sred ničega, zima, slaba poseta sve ovo ga ne čini ni malo primamljivim. Njima role model treba da budu Spursi što znači da u off seasonu treba da dovedu Grega za početak:D

mostarac

pre 6 godina

Eh kad bi moj Boston uzeo Ibaku umjesto panja Amiira na cetvorki, i jos umjesto kraudera neko krilo koje moze nesto da pogodi, prosetali bi se do finala lige.

Steta je da ne iskoriste ovu srecu sa pikovima bruklina i Ajzeom malim koji je trebao ostat 10 dana a postao superstar !

Mada i linija Griffin - Horford zvuci perfektno :)

Pa i dati prvi pik sad cikagu i recimo bredlija za butlera je odlican potez.

Nihe nemoguca petorka ni po sc ni po mogucnostima Bostona ovo ljeto
Ajzea - Butler - Crowder - ( Grifin ) Ibaka - Horford sa klupom Smart Olynik Green Jerebko Zeller

Bomba tim a moze i bolje od ovoga nabacah prve ideje

I jos sta sam zapazio po brojkama ovako. Lik onaj iz bruklina ( mozak stao za ime ) ima fine brojke za malu minutazu. mislim da moze bit pogodak slican ajzei ko mu da prostor

ja

pre 6 godina

@ (Čičak, 25. april 2017 14:43)

I Pipen i Grant su prosečni igrači. Svi koji su u oba Three-peata igrali u Čikagu (sem, naravno, Džordana) su bili prosečni igrači. Utoliko i više argumenata da je Džordan najbolji svih vremena. Svi "lideri" koji su došli posle su imali vanserijske saigrače - jedino tako su i mogli da osvoje titulu...

skydog

pre 6 godina

Svaka cast i Dzordanu i Pipenu ali oni koji su gledali tadasnji Cikago i poznaju kosarku znaju da je kljucni covek svih titula bio Denis Rodman.Njegova uloga u uspesima Cikaga je prosto neprocenjiva.

drax

pre 6 godina

Denver bi trebao da da gomilu pikova i kojeg igraca za Karmela Entonija on i Jokic bi bili sjajna kombinacija mozda cak i bolja od Kazinsa i Dejvisa.Entoni je cenjen u Denveru i mozda bi tamo igrao lepo.

dzoksa

pre 6 godina

Jokica volim ko brata svog!Ali,nerealno je o njemu govoriti kao o super staru u buducnosti.Bice dobar,bice odlican ali nikad super star.Molim,vas novinare, da budete malo vise realni i pazite o rijecima koje pisete jer postajete sve vise smijesni.

milos

pre 6 godina

koga briga za tamo neki denver? Pa njihov trener aktivno radi na slabljenju srpske reprezentacije, a mi sad treba da pratimo njihov tim... niste valjda poludeli?

Kralj Beljo

pre 6 godina

Dajte ne... To je fransiza koja nikad nista nije napravila, niko tamo ne zeli da igra i vjecito sluzi za promociju igraca i nabijanje statistike.
Takodje, pare donose kosevi i jurcanje, pa je gazdi fransize najbitnije da ima 300p po mecu. I tako godinama unazad.
P.S. Da, upotrijebio sam rijec "fransiza". A znate li zasto, svi vi sto se prenemazete kada to se kaze? Zato sto to nisu klubovi, to je "brend". Uvijek moze biti ustupljen, kupljen. Sada hoce Sijetl da ima NBA tim, pa nece moci da oformi klub i gura. Kupice tipa "Nagetse".

a sad minusi!

pre 6 godina

Kazes Embiid i Simmons, a Sarica nigdje koji ce biti ROY i s kojim su odusevljeni i ima isto godina koliko i Jokic?! Objektivnost na nivou kao uvijek?!

nBgd

pre 6 godina

Jako tesko sto se tice Pola i Dzordza, Milsap mozda.... Nije Denver ekipa sampionskog kalibra, njima ni Karmelo Entoni u najboljim igrackim danima nije pomogao

Kralj Beljo

pre 6 godina

Zapamtite svi ovu pomamu za Denverom... Da naredne godine, kad budu u poslednje 3 ekipe zapada, budete bar dijelom zainteresovani za napredak Denvera.

Masi

pre 6 godina

Bulsi supertim?
Dzordan,Pipen i Rodman,ostali nikad nigde ni pre ni posle.Kukoc evropljanin,jedan od boljih u tom trenutku ali to je rizik dovesti ga,Venigton Longli Harper Ker itd,nemojte se zezati kakav crni supertim

ja

pre 6 godina

@ (Čičak, 25. april 2017 14:43)

I Pipen i Grant su prosečni igrači. Svi koji su u oba Three-peata igrali u Čikagu (sem, naravno, Džordana) su bili prosečni igrači. Utoliko i više argumenata da je Džordan najbolji svih vremena. Svi "lideri" koji su došli posle su imali vanserijske saigrače - jedino tako su i mogli da osvoje titulu...

Mrsimud

pre 6 godina

Dovoljno je reći - Bličer riport. Ništa više.

O tome da će Denver da pravi neki super-tim...pa oni ne mogu da dovedu nijednog ozbiljnog igrača kao slobodnog agenta ili preko trejda. Pol Džordž je u februaru Denveru poručio da svakako mogu da ga dovedu preko trejda jer se on tu ne pita ništa, ali da će ih on svakako napustiti na kraju sezone i da neće hteti da produži ugovor (Marc Stein sa ESPN je ovo objavio).

Oni su jedna od najneatraktivnijih franšiza, ako ne i najneatraktivnija u čitavoj ligi. Imaju najgoru posećenost u ligi, malo su tržište, imaju najmanji broj prenosa na nacionalnoj TV od svih ekipa, a na sve to i godinama nisu bili u PO. Oni svoj tim mogu da grade preko drafta (što i rade), moraju na draftu da nađu zvezde time, a onda u free agency da eventualno dopune ekipu nekim igračima uloge.

Filadelfija ima mogućnost da gradi super tim jer su velika franšiza, a što je još bitnije imaju već sad delove za taj super-tim u vidu Embida i Simonsa koji su ultra-mega-giga talenti. Naravno, sve zavisi od zdravlja ove dvojice, ali oni imaju potencijal da naprave super-tim dodajući all-star beka u ovu ekipu i draftujući plejmejkera ove godine. Lejkersi kao najveća franšiza u ligi uvek imaju mogućnost da izgrade super tim, a imaju i veliki potencijal u ekipi itd Denver svakako nije potencijalni super-tim.

skydog

pre 6 godina

Svaka cast i Dzordanu i Pipenu ali oni koji su gledali tadasnji Cikago i poznaju kosarku znaju da je kljucni covek svih titula bio Denis Rodman.Njegova uloga u uspesima Cikaga je prosto neprocenjiva.

NastyB

pre 6 godina

Iskreno, kad vidim ovakva baljezganja prosto mi se prevrne želudac. Danas, na internetu, svako može da napiše svakakvu glupost, a ova je jedna od tih, od strane „BLEACHER REPORT“ (???!!!) O, Bože.
Aj da pokušam da objasnim – Kris Pol i Pol Džordž su „franšizni igrači“, nisu problematični kao Kazns, niti im je GM Divac pa da idu budzašto. Oba trejda su u smislu sumanute teorije, bez obzira na to koliki je Seleri Kep koji se ionako povećava od sledeće sezone. Znate li ko je gazda Klipersa, Pol Alen?? Suvlasnik Majkrosofta koji ima malo manje od Gejtsovih 70+ milijardi. Šanse da Pol, Grifin i Džordan (koji ionako imaju ugovore za sledeću sezonu) odu su nikakve. O Polu Džordžu, koji ima još dve godine ugovora sa Indijanom je smešno govoriti. Kao da bi Klivlend trejdovao LeBrona. Dakle, besmisleno.
Milsap bi možda i prešao, ali on je igrač koji ponajmanje treba Denveru. A trejdovati ekstra talentovane i perspektivne Harisa, Mareja, Mudieja ili ne znam koga za superstara koji već sledeće sezone može da bira šampionski tim (kao što je Durant uradio) je nešto što je ravno samoubistvu. Pa, Denver je trejdovao svog superstara (Melo) za nekoliko dobrih igrača.
Znate li šta znači imati u timu mlade igrače kao što ih ima Denver i praviti od njih tim, koji je već i sada vrlo dobar i može biti samo bolji??? To se zove "Džek Pot" (pun pogodak) i ne verujem ni trunku ovih napisanih gluposti.
Osim ako zaposle Divca kao GM.
Mada on radi odličan posao u Sakramentu. Videće se uskoro.

Čičak

pre 6 godina

Interesantna analiza. Samo bih dodao da se misli na Čikago iz perioda 1995-1998 kad se kaže supertim jer tim koji je osvajao titule od 1991-1993 nikako nije mogao da nosi atribut supertim jer pored Džordana tu su još bili mladi Pipen i Grant a sve ostalo su bili u najbolju ruku prosečni igrači...

Vitez Koja

pre 6 godina

Ko je pratio Denver ove takmičarske godine, mogao je da se uveri koliko Majk Meloun ima propusta u vođenju tima. Pre Denvera vodio samo Sakramento jednu godinu. Neko je već prokomentarisao da je on najveći Denverov problem. Da nije lutao sa sastavom tima bili bi u PO, ovako...
Pedala!

JPR24

pre 6 godina

Nažalost šansa da Denver dovede nekog slobodnog agenta tipa Milsap ili Ibaka, koji bi im legli samo tako, jeste da ponude mnogo vise para od svih drugih. Nekog superstara samo u nekom trejdu i to ako ima bar 2 godine do isteka ugovora pa u medjuvremenu ako naprave neki uspeh mozda ga to privoli da potpise extension. Jednostavno Denver kao mali grad za americke pojmove, u sred ničega, zima, slaba poseta sve ovo ga ne čini ni malo primamljivim. Njima role model treba da budu Spursi što znači da u off seasonu treba da dovedu Grega za početak:D
(Zero, 25. april 2017 20:34)
Nažalost ti nisi čitao tekst. U parama i jeste poenta, Denveru se otvara prostor da ponudi više para drugih. Da si čitao, ne bi pisao nebuloze.

aca

pre 6 godina

Jako tesko sto se tice Pola i Dzordza, Milsap mozda.... Nije Denver ekipa sampionskog kalibra, njima ni Karmelo Entoni u najboljim igrackim danima nije pomogao
(nBgd, 25. april 2017 14:43)
Karmelo bi u najboljim igračkim danima u 1 na 1 verovatno bio medju 2,3 najbolja na svetu a sto se tiče timske igre covek je totalna 0. Da igra u Cavs-ima ili GSW i da mu daju slobodu u igri kakvu je imao celu karijeru ne bi oni videli plej of.

nBgd

pre 6 godina

@ThePeraCar Prvo i osnovno Karmelo je tada bio u top 3 igraca lige. Drugo u ekipi nikoga pored Dzej Ar Smita nije imao. I trece los izbor sa Niksima posto godinama vec nista nisu uradili, ako ti mislis majstore da je Karmelo kriv zbog lose offica Denvera onda si stvarno u problemu. Da ne govorim o tome kako i dalje bespotrebno drze Galinarija, kako je prva opcija na kecu covek sa 37 godina (Dzamir Nelson), igraci osrednjeg kalibra poput Cendlera, Majka Milera.... I onda uporedis Denver Karmela sa tadasnjim npr Bostonom, Orlandom, Lejkersima, Klivlendom, Majamijem i shvatis da Melo nije imao srece

загор

pre 6 godina

пре ће јокић да оде по истеку руки уговора, него што ће да направе супертим. за супертим треба супер ГМ. мислим највероватније ће бити нешто између, али ако већ гледамо екстреме, пре ће се распасти, него довести пола џорџа и милсапа. једини добар потез денвера у задњих не знам колико је јокић, а и то је чиста случајност испала (то да он буде тако добар, то нико није очекивао). какав бре денвер...

RoCo

pre 6 godina

@Kralj Beljo pa i golden state je od skoro bio takva fransiza, potreban je samo jedan igrac da napravi boom. a tek klipersi, dobro i ako nisu nista konkretnu uradili u vrhu su neko vreme, a pre toga najgori tim od osnivanja, i sve to zbog drafta grifina

mostarac

pre 6 godina

Eh kad bi moj Boston uzeo Ibaku umjesto panja Amiira na cetvorki, i jos umjesto kraudera neko krilo koje moze nesto da pogodi, prosetali bi se do finala lige.

Steta je da ne iskoriste ovu srecu sa pikovima bruklina i Ajzeom malim koji je trebao ostat 10 dana a postao superstar !

Mada i linija Griffin - Horford zvuci perfektno :)

Pa i dati prvi pik sad cikagu i recimo bredlija za butlera je odlican potez.

Nihe nemoguca petorka ni po sc ni po mogucnostima Bostona ovo ljeto
Ajzea - Butler - Crowder - ( Grifin ) Ibaka - Horford sa klupom Smart Olynik Green Jerebko Zeller

Bomba tim a moze i bolje od ovoga nabacah prve ideje

I jos sta sam zapazio po brojkama ovako. Lik onaj iz bruklina ( mozak stao za ime ) ima fine brojke za malu minutazu. mislim da moze bit pogodak slican ajzei ko mu da prostor

stevan

pre 6 godina

Nikako ne dovoditi igrace tipa Milsap, Kris Pol... i jos ima dati max ugovor???... to su igraci koji su prosli vrhunac karijere, i davno su prosli svoj maksimum...
Takodje nisu ljudi iz Denvera blesavi pa da trejduju Herisa, Murija ili Huanca. Sva trojica mladi igraci u usponu, sva trojica skoreri koji igraju odlicno s Jokicem. Trejdovati ako je moguce, ili ne produziti ugovor igracima tipa Galinari, Farid, Plamli,Barton i mozda cak i Mudije. Od nemladih igraca ostavio bih Cendlera(koji je raznovrstan igrac koji pokriva dosta pozicija i u napadu i u odbrani), i eventualno jednog veterana tipa Miler il Nelson(cisto zbog iskustva)

pera lozac

pre 6 godina

@ThePeraCar
A ti si samoproklamovani strucnjak koji je osvojio kao trener tri sampionska prstena...izadji ti na teren sa Karmelom da pokazes koliko ne zna pfff...

Mrsimud

pre 6 godina

Kazes Embiid i Simmons, a Sarica nigdje koji ce biti ROY i s kojim su odusevljeni i ima isto godina koliko i Jokic?! Objektivnost na nivou kao uvijek?!
(a sad minusi!, 25. april 2017 15:23)

To što će Šarić verovatno biti rookie godine više govori o ovoj rookie klasi nego o bilo čemu drugom. Daleko od toga da potcenjujem Šarića, ali prošle godine bi Šarić bio jedva u drugom timu rukija (u kom su npr bili D'Angelo i Turner koji su svakako imali bolje rookie sezone od Šarića), a ove godine će biti najbolji rookie. A jedina konkurencija za ROY mu je 24godišnji Brogdon iz druge runde. To su činjenice.

Činjenice je i da je pre samo 3-4 godine Carter-Williams iz te iste Philadelpie bio rookie sezone sa značajno boljim brojkama od Šarića pa znamo da je sada kesa u ligi. Ili Tyreke Evans koji je imao 20+ poena po utakmici i bio ROY pa sad nije apsolutno nikakav faktor u ligi.

Šarić će verovatno biti kvalitetan šraf u verovatno kvalitetnoj ekipi Phile, a možda i on propadne kao neki gore pomenuti...ja lično ne verujem da će propasti i mislim da će biti odličan fit u 76ersima, ali stavljati ga na isti nivo sa Embiidom i Simmonsom je krajnje smešno.

Simmons i Embiid su zverke na kojima gradiš franšizu, a Šarić ili npr Covington su ti šrafovi u takvoj ekipi. "Šrafovi" su uvek bitni, ali nije isto biti šraf i zvezda. Pozdrav od čoveka koji poznaje NBA bolje od tebe.

SrbEUin

pre 6 godina

Pravljenje nekog super tima sa super zvezdama može samo naškoditi Jokićevoj statistici. Zamislite na pr. njegove brojke uz Rasela Wesbruka ili uz Bradu... Joki je glavni adut asis i kontrola igre. Kako će to izvesti BEZ LOPTE????

Zero

pre 6 godina

Nažalost šansa da Denver dovede nekog slobodnog agenta tipa Milsap ili Ibaka, koji bi im legli samo tako, jeste da ponude mnogo vise para od svih drugih. Nekog superstara samo u nekom trejdu i to ako ima bar 2 godine do isteka ugovora pa u medjuvremenu ako naprave neki uspeh mozda ga to privoli da potpise extension. Jednostavno Denver kao mali grad za americke pojmove, u sred ničega, zima, slaba poseta sve ovo ga ne čini ni malo primamljivim. Njima role model treba da budu Spursi što znači da u off seasonu treba da dovedu Grega za početak:D

Cordel

pre 6 godina

Nema od toga nista. Denver jednostavno nije grad koji ce privuci velike zvezde. Dobri su za rukije, igraju atraktivnu kosarku ali kada ruki postane veliki igrac on ide iz Denvera. Tako da braco Srbi necemo jos dugo navijati za Denver.

nista o nicemu

pre 6 godina

Bulsi supertim?
Dzordan,Pipen i Rodman,ostali nikad nigde ni pre ni posle.Kukoc evropljanin,jedan od boljih u tom trenutku ali to je rizik dovesti ga,Venigton Longli Harper Ker itd,nemojte se zezati kakav crni supertim
(Masi, 25. april 2017 15:37)

Jesu. Zbog Dzordana, a opet nikog nisu dovodili osim Rodmana, tako da i nisu ako slusamo strucnjake po komentarima. Po meni jesu jer imaju 3 buduca hol of fejmera u ekipi, i u tom momentu se zna da ce oni biti u holu slavnih, i zna se ko je MJ.

veljko

pre 6 godina

ko sve ovde pise?! pipen i grant prosecni igraci?! pipen je bio car careva, prijatelju. jedino je lebron bolji od njega, na poziciji niskog krila, od danasnjih igraca. gotivim kavaija, ali pipen je jasno bolji od njega. garantujem da ga nisi gledao. 100%! a i horas grent je bio daleko od proseka. odlicna 4ka. ne treba komentarisati ono sto nisi gledao. u to sam siguran, posto ne postoji osoba koja ih je gledala, a misli da oni nisu sjajni igraci. dzordan bez pipena ne bi bio to sto jeste. bio bi sjajan individualac, najbolji, ali titule ne bi video.

veljko

pre 6 godina

bleacher report nije kurir i informer, kako neko poturi. vrlo su cenjeni i imaju odlicne analize, ne samo kosarke. jedna od najboljih lokacija za citanje vesti i analiza o americkom sportu i globalnim sportovima. pogledajte sajt, procitajte, bice vam jasno. to sto neko nije cuo za njih, ne znaci da su marginalni i losi.

Dee Brown

pre 6 godina

@Veljko-U pravu si donekle,ja bih dodao mozda i Ibaku.Njima sa ovim stilom igre nedostaje defanzivna cetvorka i plej koji razigrava i igra odbranu,kao Beverli npr

Alex English

pre 6 godina

pipen je bio car careva, prijatelju. jedino je lebron bolji od njega, na poziciji niskog krila, od danasnjih igraca. gotivim kavaija, ali pipen je jasno bolji od njega. garantujem da ga nisi gledao.
(veljko)

Pipen je bio odlican igrac, ali nikad nije bio niti mogao da bude franchise player, kao na primer KL u SAS danas. Istini za volju, to se nikad od Pipena nije ni ocekivalo - cak su ga i na college nivou glavne skole preskocile. U NBA u njegovo vreme na poziciji tri nije nikada mogao da prismrdi, na primer, Larry Birdu, ili Dominique Wilkinsu, koji sam nosio Atlantu godinama u play off-u, pa cak ni Worthy-ju (mada je i Worthy mnogo duguje Magicu i Kareemu). Pored njih Pipen jednostavno nije imao sta da trazi. Svi se slazu da je jedna od vecih gluposti bila uvrstavanje Pipena u najboljih 50 igraca svih vremena ispred Willkinsa za proslavu 50 godina NBA. Sve sto je postiga, postigao je zahvaljujuci Jordanu, koji ga je nemilosrdno zlostavljao godinama, ali od koga je pokupio sve sto je mogao - od finti, kretanja na terenu do manirizma, cak i nacin govora (posle je imitiranje Jordana Kobe doveo do savrsenstva). Njegova sposobnost da bude franchise player se dobro videla kad je Jordan privremeno napustio basket 1993. - totalni nedostak liderstva i dzibersko bacanje stolica na teren. Dakle, odlican igrac sa dosta srece u karijeri, ali ne i igrac kalibra Birda ili Willkinsa. O Dr. J-ju da i ne govorim.

pišem uz vetar

pre 6 godina

Generalno dosta se kod nas zaboravlja pojam tržišta, odnosno atraktivnost i sama veličina grada gde igrači igraju, a što je opet vrlo važan faktor za većinu igrača pri odabiru franšiže.

Dakle, pomenuti primer Pola Džordža kaže da u nastavku igrač 95% ne bi potpisao produžetak ugovora sa Denverom, sve i da ga Indijana trejduje tamo, jer je grad i samo tržište poprilično neatraktivno.

Los Anđeles kao grad i Lejkersi kao franšiza s druge strane su po meni glavna destinacija za njega, posebno što mu je Medžik igrački uzor, a gradić pored LA rodni grad.

Što već neko napisa, Denver svoje nosioce buduće zvezde mora da juri na draftu i sam stvara, a 'role-play' igrače da traži kroz trejd i potpisivanje slobodnih agenata.

veljko

pre 6 godina

pol je car, legao bi svakom timu.
dzordz nije lebron. nema ni delic njegove kreacije, a uz to je sebican. pitanje je koliko bi bio bolji za tim od galinarija, a kostace 10M vise. galinarija treba trejdovati (posto covek nece da ode jos godinu dana, a namerava i da zivi u denveru nakon nba), posto za 16M ima dosta boljih igraca. isto vazi za cendlera. farid je veoma koristan i ide dobro uz fizicki slabog jokica. marej i haris su jeftini klinci, sa solidnom buducnoscu i odlicni pomocni igraci. mudiej ima veoma los +-, najgori u timu. jednostavno ne ide. nelson moze da bude bckp plej, pogotovo sto isto moze i marej da odigra. treba im jak prvi plej i jaka trojka. neki oto porter iz wsh bi im legao sjajno. najbolji procenti u nba, bez ispucavanja. ocekuje se da kosta ko galinari. problem je sto ce ga wsh verovatno zadrzati.

realno, galinari, cendler i mudiej napolje, za carskog pleja, krilo sutera i jedno atletsko kombo krilo.

takav tim bi mogao u prva 4 na zapadu.

Ironični che

pre 6 godina

@NastyB

"...niti im je GM Divac pa da idu budzašto...
...Osim ako zaposle Divca kao GM. 
Mada on radi odličan posao u Sakramentu. Videće se uskoro."

"Kao da bi Klivlend trejdovao LeBrona. Dakle, besmisleno. "


Jel' besmisleno kao kada bi LeBron prešao u npr. Majami ili kao GM koji radi odličan posao, pa mu igrači idu budzašto?

veljko

pre 6 godina

@zagor. nisi skroz u pravu. marej i haris su dobar posao. jokic nije sreca. sreca je samo sto se prilagodio brze od ocekivanja. ni nurkic nije bio losa odluka. dali su ga samo zato sto je kompleksas i pravi losu atmosferu. jokicev uspeh mu je tesko pao. inace je odlican igrac. ne zaboravi da tamo radi karnisovas, legenda litvanske kosarke, a ne klasicni americki GM, koji gleda prevashodno fiziku igraca i preferira americke koledz kosarkase. drugo, denver nije zabit. to je lep grad, na 1600m nadmorske visine, sa dobrom klimom i rekama i planinom. kolorado je jedna od najboljih drzava za zivot. dobar standard, liberalni zakoni. jedan italijan (galinari) zeli tamo da ostane da zivi. slazem se da nisu medju vodecim ekipama, skoro nikad, ali isto tako nisu nikad ni u problemu. sa evropskim direktorom i drugacijim radom poslednjih godina, pravo su osvezenje. ne zaboravite da su drugi u celoj ligi po ofanzivnim pokazateljima. idu u pravom smeru, a nisu sujetni. cak i trener lako priznaje greske. to nije tipicno za nba. daj im sansu jos godinu dve, pa onda komentarisi. gsw je primer. filadelfija je bila cudo nekad davno, pa je bila losa decenijama. cak i lejkersi omanu. nema pravila, a deluje da se stvari u denveru odvijaju pozitivno.

JPR24

pre 6 godina

Pravljenje nekog super tima sa super zvezdama može samo naškoditi Jokićevoj statistici. Zamislite na pr. njegove brojke uz Rasela Wesbruka ili uz Bradu... Joki je glavni adut asis i kontrola igre. Kako će to izvesti BEZ LOPTE????
(SrbEUin, 25. april 2017 20:29)

Pa neće njih ni da dovode. Inače kakve su njima bile statistike dok su igrali zajedno sa Durantulom ?

Dirk Weems

pre 6 godina

S druge strane, tu su i dva neuspela eksperimenta Los Anđeles Lejkersa, najpre iz sezone 2003/2004 sa Šekilom O'Nilom, Gerijem Pejtonom, Kobijem Brajantom i Rikom Foksom...

Te sezone za Lejkerse igrao je i tamo neki, očigledno nebitni, Karl Meloun.

Dovla

pre 6 godina

@NastyB

Samo jedna mala ispravka, ništa naročito, ali pošto sam perfekcionista moram. Vlasnik Los Angeles Clippersa je Stiv Balmer, a Pol Alen je vlasnik Portlanda. I Stiv ima 28,1 Mld, a Alen 18,6 Mld. Toliko, a ostalo se sve slažem. Pa nisu džabe ginuli u NFL-u ko će da se preseli u L.A.

NastyB

pre 6 godina

(Ironični che, 25. april 2017 17:35)

Da si čitao komentare ovde kad je trejdovan Kazns razumeo bi zašto sam napisao toliko kontradiktornih stvari. Moje mišljenje je bilo da je dobro što je trejdovao Kaznsa, ali ZA ŠTA ga je trejdovao je krajnje upitno. Ali može da ispadne dobro.
I, čisto da znaš, LeBron nije TREJDOVAN, nego je prešao u Majami kad mu je istekao ugovor. A to je velika razlika.

b(ot)92

pre 6 godina

dzoksa...Jokic nece u buducnosti biti super star sigurno?a zasto kad je sad sa 22 godine vec imao dosta partija sa po 30+ poena,15+skokova i 10+ asistencija?Centar sa najvise tripl dablova u ligi ove godine.Imao partiju sa 40 poena,u NBA moze samo da napreduje,ne vidim razlog sto on ne bi bio superstar a npr.Pol Dzordz sa 25 poena po mecu i 35% suta iz igre jeste ili Blejk Grifin i slicni.

drax

pre 6 godina

Denver bi trebao da da gomilu pikova i kojeg igraca za Karmela Entonija on i Jokic bi bili sjajna kombinacija mozda cak i bolja od Kazinsa i Dejvisa.Entoni je cenjen u Denveru i mozda bi tamo igrao lepo.

Serbianwonder13

pre 6 godina

Jednim od njih, a ne svima njima. Svakakoce to biti jedna od opcija, ali pobrojani igraci pokusavaju da odu u tim koji moze da pobedi odmah, a ne za 3-4-5 godina

Serbianwonder13

pre 6 godina

@Mrsimud PG13 ima ugo or na jos 2 god. Ovaj sto kaze za Sarica ROY- svi novinari koje ja pratim su glasali za Embiid-a iako je igrao 31 utakmicu sa restrikcijom minuta

Ironični che

pre 6 godina

NastyB

Čitao sam i kad je Kazins trejdovan, ali ti u svom komentaru nisi bio ironičan prema tim komentarima, bar ja to ne prepoznajem. I ja bih pustio Kazinsa bez problema, neće taj pomoći nijednoj ekipi, naročito Sac.

Lako se oni dogovore da promene sredinu kad su nezadovoljni, ma koliko bili "franšizni", tako da je trejd ili novi ugovor samo način za ostvarivanje tog cilja.

Uostalom, Barkli, Meloun, O'Nil, T Megrejdi... svi su našli način da odu, bez obzira na želje kluba.

Da se razumemo, i ja mislim da je malo verovatno da se ovo odigra u Denveru, ali je potencijalno moguće... ako im dokažu plan da napadaju titulu. A to su ljudi koji nisu lakoverni.

Mrsimud

pre 6 godina

@Mrsimud PG13 ima ugo or na jos 2 god. Ovaj sto kaze za Sarica ROY- svi novinari koje ja pratim su glasali za Embiid-a iako je igrao 31 utakmicu sa restrikcijom minuta (Serbianwonder13, 25. april 2017 18:09)

Moja greška, ima još sledeću sezonu ugovor (tj još godinu dana nakon kojih će imati opciju za izlaz iz ugovora što će svakako iskoristiti nezavisno od toga da li će ostati u Indijani ili otiči negde drugde). Svejedno je rekao da će napustiti Denver za godinu dana, što je bila sasvim jasna poruka Denveru, a i šta će im nezadovoljna zvezda u ekipi za koju bi u trejdu svakao morali da daju zauzvrat dosta igrača/budućih pikova?

krle-prle

pre 6 godina

Svaka cast i Dzordanu i Pripremi ali oni koji su gledali tadasnji Cikago i poznaju kosarku znaju da je kljucni covek svih titula bio Denis Rodman.Njegova uloga u uspesima Cikaga je prosto neprocenjiva.
(skydog, 25. april 2017 22:36)

nemas ti pojma. ja sam pratio, a ti sigurno ne...
bullsi sa romana osvojili 3 titula. a prve tri bez njega.
inače se slažem da imao veliki uticaji na za titule.